ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012

Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα   Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012 :
Το ποντικάκι βρίσκει , διαβάζει , διαλέγει , γράφει , αντιγράφει , χωρίς να σκοτώνει , αλλά να μορφώνει !

***

 Οι χρήστες του Facebook και ο (απίστευτος) βαθμός σύνδεσής τους  :
~ Η ιδέα των «six degrees of separation», ή των «έξι βαθμών διαχωρισμού ή απόστασης» ξεκίνησε το 1929 από τον ούγγρο συγγραφέα Frigyes Karinthy. Ο συγγραφέας υποστήριξε πως όλοι συνδεόμαστε μεταξύ μας μέσω έξι βαθμών, ή αλλιώς έξι κοινών γνωστών.
Δεκάδες έρευνες έχουν διεξαχθεί οι οποίες δεν έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Όσον αφορά στο διαδίκτυο όμως, οι λίγες έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί δείχνουν να συμφωνούν με τον αριθμό που έδωσε ο Karinthy.
Το 2001 η έρευνα ενός καθηγητή του πανεπιστημίου της Columbia μέσω e-mail αποκάλυψε πως ο μέσος βαθμός διαχωρισμού είναι «περίπου» 6, ενώ αντίστοιχη μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2007 μεταξύ χρηστών του Microsoft Messenger, ο μέσος βαθμός διαχωρισμού ήταν 6,6.
Με την έλευση του Facebook ο βαθμός αυτός μειώθηκε κατά πολύ. Τον Ιούνιο του 2009 είχε κυκλοφορήσει μια εφαρμογή για το κοινωνικό δίκτυο με όνομα «Six Degrees» με σκοπό να επιβεβαιώσει τη θεωρία. Με πάνω από 5,8 εκατομμύρια χρήστες, ο μέσος βαθμός διαχωρισμού μεταξύ τους ήταν 5,73 με το μέγιστο βαθμό στο 12!
Η τελευταία έρευνα του κοινωνικού δικτύου όμως αποκάλυψε πως ο μέσος βαθμός είναι μόλις 3,74! Τα αποτελέσματα επίσης έδειξαν πως το 99,6% των χρηστών συνδέονται μεταξύ τους με μόλις πέντε βαθμούς διαχωρισμού και το 92% με τέσσερις.
Τα αποτελέσματα είναι πραγματικά απίστευτα αφού ουσιαστικά δείχνουν πως μπορείτε να «συνδεθείτε» με οποιονδήποτε άλλο (άγνωστο σε εσάς) χρήστη, οπουδήποτε στον κόσμο, μέσω τεσσάρων (κατά μέσο όρο) κοινών γνωστών. Εκτός αυτού, επιβεβαιώνουν τη θεωρία των έξι βαθμών σε παγκόσμια κλίμακα, έστω και μέσω ενός κοινωνικού δικτύου. Αυτό βέβαια δεν έχει αντίκτυπο στην πραγματική ζωή, αφού οι περισσότεροι χρήστες του Facebook δεν έχουν καθημερινή επαφή με τη συντριπτική πλειοψηφία των επαφών τους.
Είναι αρκετά ενδιαφέρον όμως το ότι ένα και μόνο κοινωνικό δίκτυο έχει καταφέρει να φέρει τόσο κοντά δυο αγνώστους από διαφορετικές γωνίες της γης, ακόμα και χωρίς αυτοί να το ξέρουν. Η ίδια μελέτη βρήκε μάλιστα πως το 99,91% των χρηστών είναι διασυνδεδεμένοι μεταξύ τους μέσω κοινών γνωστών, σελίδων ή groups.

~*** Στη Δικαιοσύνη οι... απατεώνες συνταξιούχοι :
~ Το δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνουν οι περιπτώσεις καταβολής συντάξεων σε νεκρούς ασφαλισμένους, ενώ μέχρι τώρα ξεπέρασαν τις 8.500 οι περιπτώσεις συνταξιούχων που δεν έχουν απογραφεί, αναφέρει δημοσίευμα του «Έθνους».
Τα στοιχεία αυτά αφορούν στα τρία μεγαλύτερα Ταμεία της χώρας και είναι ενδεικτικά για τις διαστάσεις που είχε πάρει για δεκαετίες η λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων.
Μέχρι αύριο οι διοικήσεις όλων των Ταμείων πρέπει, με εντολή του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, να παραδώσουν το σύνολο των εκκρεμών υποθέσεων στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Στόχος είναι να διαπιστωθεί ποιοι είναι αυτοί που εισέπρατταν για χρόνια τις συντάξεις νεκρών ασφαλισμένων, ενώ θα ζητηθούν πίσω τα χρήματα που έχουν καταβληθεί.
Το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου θα ανακοινωθούν νέες παρεμβάσεις προς αυτή την κατεύθυνση από το υπουργείο Εργασίας. Οι έλεγχοι επεκτείνονται σε δύο ακόμα κατηγορίες: στους υγιέστατους ασφαλισμένους που παίρνουν αναπηρική σύνταξη και σε όσους έχουν... ξεχάσει να δηλώσουν τα χρήματα που παίρνουν από τις συντάξεις στην Εφορία.
Όσον αφορά στην καταβολή συντάξεων σε ασφαλισμένους-φαντάσματα, αποκαλυπτικά είναι τα μέχρι τώρα στοιχεία: Τα στοιχεία των συνταξιούχων που έχουν πεθάνει έχουν σταλεί στα κατά τόπους υποκαταστήματα, ώστε να εντοπιστούν τα πρόσωπα που εισέπραξαν παράνομα τις συντάξεις και να υποβληθούν μηνυτήριες αναφορές.
ΟΓΑ
Η διοίκηση του Ταμείου έστειλε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου αρχείο με 1.014 περιπτώσεις μη απογραφέντων συνταξιούχων. Το Ταμείο διενεργεί τους αναγκαίους ελέγχους για την πορεία των... ύποπτων συντάξεων.
ΙΚΑ
Οι συνταξιούχοι που δεν έχουν απογραφεί υπολογίζονται σε 7.500 και έχει ήδη ανασταλεί η καταβολή των συντάξεων. Μάλιστα έχει ήδη διαπιστωθεί πως 2.500 έχουν πεθάνει, ενώ συνεχίζονται οι έλεγχοι για τις υπόλοιπες 5.000 περιπτώσεις. Ηδη 58 υποθέσεις έχουν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη και έπεται συνέχεια.
ΟΑΕΕ
Στη δικαιοσύνη έχουν παραπεμφθεί 80 υποθέσεις, ενώ συνολικά υπάρχουν 150 περιπτώσεις συνταξιούχων που δεν έχουν απογραφεί.
Η προσπάθεια εντοπισμού των ασφαλισμένων «μαϊμού» είναι σε εξέλιξη από πέρυσι, οπότε και έγινε απογραφή όλων των συνταξιούχων. Μάλιστα απογραφή γίνεται και φέτος για να διαπιστωθεί ποιοι είναι αυτοί που εισπράττουν παράνομα συντάξεις και άλλες παροχές από τα Ταμεία.
Την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Εργασίας είχε συνάντηση με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και συμφωνήθηκε η κατά προτεραιότητα διεκπεραίωση -και ως προς το ποινικό μέρος- των υποθέσεων που αφορούν σε καταχρηστικές περιπτώσεις είσπραξης επιδομάτων, συντάξεων και άλλων παροχών. Σημειώνεται πως μέχρι τις αρχές Αυγούστου μόνο 13 υποθέσεις είχαν φτάσει στον οικονομικό εισαγγελέα και γι' αυτό δόθηκε εντολή στα Ταμεία να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.
Κάθε νέα υπόθεση που θα προκύπτει από τη διαδικασία ελέγχου (π.χ. απογραφές, ηλεκτρονικές διασταυρώσεις) θα αποστέλλεται και στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Με τον τρόπο αυτόν θα δημιουργηθεί ένας μόνιμος μηχανισμός ελέγχου των υποθέσεων παράνομης χορήγησης και είσπραξης κοινωνικών παροχών.
Ασφαλισμένοι σε ΕΤΑΑ και ΟΑΕΕ: «Ξέχασαν» να δηλώσουν εισοδήματα
Σημαντικές φορολογικές παραβάσεις από συνταξιούχους που... ξεχνούσαν να δηλώσουν τα εισοδήματά τους στην εφορία δείχνουν τα πρώτα στοιχεία. Από τον έλεγχο των συνταξιούχων μέσω του ΚΕΠΥΟ εκτιμάται πως το όφελος για τα Ταμεία μπορεί να φτάσει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.
Το μέτρο εφαρμόζεται ήδη με εντυπωσιακά αποτελέσματα στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ) και στον ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) και μέχρι το τέλος του έτους θα επεκταθεί και στο ΙΚΑ. Ενδεικτικά αναφέρεται πως:
Στο Ταμείων των μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ) το 8,23% των ασφαλισμένων εντοπίστηκε να μην έχει υποβάλει καθόλου φορολογική δήλωση. Μάλιστα το 3,77% δεν υπέβαλε δήλωση παρότι υποχρεούνταν εφόσον είχε ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο των 6.000 ευρώ.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το ότι το 11,7% των ασφαλισμένων δήλωσε μικρότερη σύνταξη από αυτήν που πραγματικά χορηγεί το Ταμείο.
Στο Ταμείο των υγειονομικών (ΤΣΑΥ) το 5,5% των συνταξιούχων έχει λάβει ποσό σύνταξης άνω των 6.000 ευρώ και δεν έχει προβεί σε δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων. Ταυτόχρονα, ένα ποσοστό άνω του 12% των συνταξιούχων δηλώνει ποσά μικρότερα των αναφερομένων που έχουν χορηγηθεί από το Ταμείο.
Στο ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) το 7,13% των συνταξιούχων (16.351 άτομα) δεν είχε υποβάλει καθόλου φορολογική δήλωση. Μάλιστα, οι 6.133 συνταξιούχοι δεν υπέβαλαν δήλωση παρότι ήταν υποχρεωμένοι, καθώς είχαν ετήσιο εισόδημα άνω των 6.000 ευρώ.
Παράλληλα 5.972 άτομα (2.8%) δήλωσαν μικρότερη σύνταξη από αυτήν που πραγματικά χορηγεί το Ταμείο, ενώ πάνω από 1.200 άτομα λανθασμένο ή καθόλου Α.Φ.Μ.
Μπαράζ ελέγχων για τις αναπηρικές
Τη... βιομηχανία χορήγησης αναπηρικών συντάξεων σε υγιέστατους ασφαλισμένους θέλει να αντιμετωπίσει το υπουργείο Εργασίας, με τους ελέγχους να γίνονται ανά περιοχή αλλά και ανά Ταμείο.
Πρέπει να σημειωθεί πως τον τελευταίο χρόνο σχεδόν το 30% όσων περνούν από επιτροπές αναπηρίας (ΚΕΠΑ) είτε κόβεται είτε παίρνει χαμηλότερο ποσοστό, γεγονός που πιστοποιεί τις διαστάσεις που είχε πάρει στο παρελθόν το φαινόμενο χορήγησης αναπηρικών συντάξεων.
Οι έλεγχοι σε πρώτη φάση γίνονται σε περιοχές με υψηλά ποσοστά αναπηρικών συντάξεων, όπως είναι η Κρήτη. Για παράδειγμα, το Ηράκλειο και τα Χανιά καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στη λίστα με τις αναπηρικές συντάξεις του ΙΚΑ, με το ποσοστό να διαμορφώνεται στο 20% (στην Αττική είναι μόλις 8,9%).
Παράλληλα, έλεγχοι γίνονται και ανά ασφαλιστικό φορέα και ήδη έχει διαπιστωθεί πως τα Ταμεία των μηχανικών και υγειονομικών έχουν υψηλά ποσοστά αναπηρικών συντάξεων. Συγκεκριμένα, το ποσοστό των δικαιούχων αναπηρικής σύνταξης διαμορφώνεται στο 9,8% στο Ταμείο των μηχανικών και στο 11,3% στον φορέα των υγειονομικών, όταν ο μέσος όρος στο σύνολο των ασφαλιστικών φορέων είναι 7,7%.

~*** Δίκες-εξπρές για επίορκους δημοσίους υπαλλήλους :
~ Οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι θα βρεθούν προσεχώς στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης, αφού είναι έτοιμο το νέο νομοθετικό πλαίσιο του υπουργείου, το οποίο προβλέπει διαδικασίες για δίκες-εξπρές των επίορκων.
Με τις νέες ρυθμίσεις οι υποθέσεις διαφθοράς στο Δημόσιο θα περνούν από τον εισαγγελέα, ο οποίος θα ασκεί άμεσα δίωξη και θα πηγαίνουν κατευθείαν σε ανακριτική διαδικασία.
Στο στάδιο αυτό θα αναλαμβάνει ο πρόεδρος Πρωτοδικών και θα πρέπει μέσα σε σύντομο διάστημα, που δεν θα υπερβαίνει τους 6 μήνες, να αποφαίνεται για κάθε υπόθεση.
Στη διάρκεια της διερεύνησης θα μπορεί να διαταχθεί άρση του φορολογικού, τραπεζικού και περιουσιακού απορρήτου καθώς και να ζητηθεί η δέσμευση λογαριασμών.

~*** "Aφήστε ήσυχη την Ελλάδα, της χρωστάμε πολλά!" καλεί τους Γερμανούς ο Γ.Σρέντερ :
~ Kάλεσμα στους Γερμανούς πολιτικούς «να σταματήσει επιτέλους η ρητορική εναντίον της Ελλάδας» επειδή «η Ευρώπη χρωστά πολλά σε αυτή τη χώρα, σε αυτό το λαό», απηύθυνε ο τέως καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ.
Μιλώντας στη ΝΕΤ από την Κω όπου περνά τις διακοπές του, ο κ. Σρέντερ παραδέχτηκε ότι η Γερμανία θα μπορούσε να επιδείξει ακόμα περισσότερη αλληλεγγύη στην επίλυση της κρίσης της Ευρωζώνης και ζήτησε, από τη στιγμή που «συμφωνήσει κανείς πως η Ελλάδα προχωρά σε μεταρρυθμίσεις, να της δοθεί χρόνος έτσι ώστε να μοιράσει τα βάρη».
Επισήμανε δε ότι αυτό είναι απαραίτητο, «γιατί δεν μπορούν οι εργατικοί Ελληνες που αγωνίζονται για να συντηρήσουν τις οικογένειες τους να φορτώνονται τα λάθη της πολιτικής και οικονομικής ελίτ».
Αυτό που προέχει είναι να πληρώσουν τους φόρους τους και οι Ελληνες που έχουν χρήματα, συνέχισε ο τέως καγκελάριος, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται καλύτερη οργάνωση της δημόσιας διοίκησης, ώστε να συλλέγονται οι φόροι και να εφαρμόζονται οι νόμοι.
Χαρακτηριστικά ο Σρέντερ είπε ότι «λίγη από την αρχαία σπαρτιατική πειθαρχία θα ήταν χρήσιμη».
Πρόσθεσε ακόμα πως τα προγράμματα για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας δεν θα πρέπει να περιορίζονται «μόνο στη δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά να έχουμε το βλέμμα στραμμένο και στην ανάπτυξη» αφού κατά τη γνώμη του υπάρχουν στην χώρα μας μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες.
Ο γερμανός πολιτικός σημείωσε ακόμα ότι «αν αφήσουμε τώρα κάποιον στην τύχη του, για παράδειγμα την Ελλάδα, τότε οι κερδοσκόποι θα βάλουν στο στόχαστρο τον επόμενο».

*** ΟΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΛΑ  …σίγουρα  ΜΑΘΑΙΝΕΙ !
~*** Το χρυσόμαλλο δέρας δεν ήταν μύθος
Το χρυσόμαλλο δέρας δεν ήταν καθαρά αποκύημα της φαντασίας των αρχαίων Ελλήνων, αλλά βασιζόταν σε ιστορικά δεδομένα του τρόπου απόληψης χρυσού.
Η απόληψη του πολύτιμου μετάλλου γινόταν με προβιές, κυρίως προβάτων, τις οποίες βουτούσαν οι μεταλλευτές μέσα στο ποτάμι, όπου και εγκλωβίζονταν τα ψήγματα του χρυσού. Στη συνέχεια οι προβιές στέγνωναν και τινάζονταν για να συλλεχθεί ο χρυσός ή καίγονταν για να αποληφθούν οι σβόλοι του χρυσού.
«Με την πάροδο του χρόνου και την εξέλιξη των τεχνικών, οι προβιές τοποθετούνταν σε σταθερά ξύλινα ρείθρα μέσα στην κοίτη του ποταμού» εξήγησε ο Μάρκος Βαξεβανόπουλος, υποψήφιος διδάκτορας γεωλογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σε διάλεξη που έδωσε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου, με θέμα: «Αρχαία μεταλλεία: Από το Πήλιο του Ιάσονα, στο Λαύριο του Πεισίστρατου».
Όπως υπογραμμίζει στην ομιλία του, το αξιόλογο στα φιλολογικά έργα για την Αργοναυτική εκστρατεία, αλλά και τον Τρωικό πόλεμο είναι ότι τα οικονομικά κέντρα της εποχής και τα γεωστρατηγικά σημεία τοποθετούνται προς την περιοχή του Εύξεινου Πόντου. «Και όχι άδικα», εξηγεί, «καθώς τα γεγονότα που περιγράφονται τοποθετούνται χρονικά περίπου στο πέρασμα από την Εποχή του Χαλκού στην Εποχή του Σιδήρου».
Πρόσφατα, στην περιοχή της Γεωργίας, μελετήθηκαν χώροι με την αρχαιότερη εξόρυξη και μεταλλουργία σιδήρου- περίπου το 1400 π.Χ. Αυτό δείχνει ότι στην ευρύτερη περιοχή του Εύξεινου Πόντου έχουμε το πέρασμα από τη μεταλλουργία του χαλκού, στη μεταλλουργία του σιδήρου.
«Άρα, όχι άδικα», συμπεραίνει, «ο Ηρόδοτος τοποθέτησε τη φυλή των Χαλύβων, που επεξεργάζονταν το σίδηρο, σε εκείνη την περιοχή».
Οι αιώνες γνώσης σε θέματα μεταλλευτικής και μεταλλουργίας οδηγούν σταθερά στην ανακάλυψη της απόληψης και της χύτευσης του σιδήρου. Πιθανότατα, οι ταξιδευτές της εποχής μεταφέρουν στον ελλαδικό χώρο τις γνώσεις για το νέο μέταλλο. Η νέα εποχή θα σημαδευτεί από τα πιο ισχυρά, πιο γερά στην κρούση, σιδερένια όπλα.
Όπως πιθανολογεί, άλλωστε, ο κ.Βαξεβανόπουλος, η λεγόμενη «Κάθοδος των Δωριέων» έχει σχέση με την κάθοδο της γνώσης σε θέματα μεταλλευτικής και μεταλλουργίας.
«Ας μην ξεχνάμε ότι ο βασικός μοχλός της οικονομίας και των επιμέρους λειτουργιών της ήταν η κατοχή των μετάλλων και των μεταλλοφόρων περιοχών» διευκρινίζει.
Αρχαία μεταλλεία στο Πήλιο
Ο Ιάσονας, όμως, δεν ξεκίνησε από μία περιοχή, χωρίς γνώσεις μεταλλευτικής και μεταλλουργίας. Οι κάτοικοι της αρχαίας Ιωλκού γνωρίζουν το χρυσό και το χαλκό, ως μέταλλα. Το Πήλιο μέχρι πρότινος δεν ήταν γνωστό για την παρουσία χρήσιμων μετάλλων.
«Κι όμως», αναφέρει ο υποψήφιος διδάκτορας, «από την περιοχή της Ζαγοράς μέχρι το χωριό Καλαμάκι Πηλίου έχουν βρεθεί πάνω από 30 μεταλλοφόρες περιοχές με έντονη την παρουσία ορυκτών του σιδήρου, του μολύβδου και του χαλκού». Μάλιστα, στο χωριό Ξουρίχτι, ανακαλύφθηκε αρχαίο υπόγειο μεταλλείο με συνολικό μήκος διαδρόμων πάνω από 100 μέτρα, ενώ στη γύρω περιοχή, έντονη είναι η παρουσία επιφανειακών εκμεταλλεύσεων.
«Μπορούμε λοιπόν να υποθέσουμε ότι η εξάντληση των τοπικών μεταλλοφοριών, υπήρξε η κύρια αφορμή για την οργάνωση εκστρατειών σε υπερπόντιες περιοχές. Η αναζήτηση νέων και πλούσιων μεταλλοφοριών χαλκού και χρυσού, πιθανώς, ήταν η κύρια αιτία των αποστολών, ίσως και των επιμέρους πολεμικών συγκρούσεων» εκτιμά.
Αρχαίο Λαύριο
Σημείο σταθμός στην ιστορία του Λαυρίου είναι για τον κ. Βαξεβανόπουλο, το 546 π.Χ., οπότε και επιστρέφει ο Πεισίστρατος από την εξορία του. Από το Παγγαίο και τη Θράκη, όπου είχε εξοριστεί, φέρνει μαζί του έμπειρους μεταλλευτές των μεταλλείων του Παγγαίου και της Σκαπτής Ύλης και πλέον το Λαύριο αρχίζει να γνωρίζει ιδιαίτερη ακμή.
Ξεκινά η διάνοιξη δαιδαλωδών στοών, που συνδέονται με την επιφάνεια με κατακόρυφα φρεάτια. Το 483 π.Χ. θα ανακαλυφθεί μία ιδιαίτερα πλούσια μεταλλοφορία που θα οδηγήσει στην οικονομική άνθηση της Αθήνας. Από τις προσόδους αυτής της ανακάλυψης, ο Θεμιστοκλής θα πείσει του Αθηναίους να ναυπηγήσουν 200 τριήρεις, με τις οποίες νίκησαν τον Περσικό στόλο στη ναυμαχία της Σαλαμίνας.
«Άρα, αντιλαμβανόμαστε ότι ακόμη και η πορεία της ιστορίας εξαρτάται από την εξέλιξη της μεταλλευτικής δραστηριότητας, αφού αυτή ορίζει τους πυλώνες της οικονομίας και κατ’ επέκταση της πολιτικής» προσθέτει, χαρακτηρίζοντας το Λαύριο ως «την πρώτη βιομηχανική επανάσταση προ Χριστού».
Γενικότερα πάντως, μεγάλα μεταλλευτικά κέντρα της αρχαιότητας θεωρούνται η Θάσος, η απέναντι της Θάσου περιοχή της Σκαπτής Ύλης, το όρος Παγγαίο, το όρος Άγκιστρο, η Βορειοανατολική Χαλκιδική, η Σίφνος και η Μήλος. Σε όλες αυτές τις περιοχές υπάρχουν δεκάδες αρχαίες υπόγειες στοές εξόρυξης μεταλλεύματος, οι οποίες, όμως, δεν έχουν μελετηθεί ενδελεχώς, με αποτέλεσμα την έλλειψη βασικών στοιχείων και την καταστροφή πολλών στοών, καταλήγει ο κ.Βαξεβανόπουλος.  Τα Νέ

~*** Η κατάντια του Ελληνισμού…Πακιστανοί μας απειλούν με πόλεμο με ομιλία τους προχθές στην Ομόνοια, μας κυβερνούν ακόμα αυτοί που μας χρεοκόπησαν, οι γέροντες βλέπουν όλοι μέρα ΤουρκοΣήριαλ, Η Ρεπούση γράφει βιβλία που συντάσσεται με τον Τούρκικο Εθνικισμό, Ο Τατσόπουλος βγάζει τους Ήρωες του ’21 αδερφές και κανείς δεν μιλά, Λαθρομετανάστες σκοτώνουν και βιάζουν σχεδόν σε καθημερινή βάση, το χρέος της χώρας στο 160% του ΑΕΠ, η ανεργία στο 25% η επίσημη, ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώθηκε 1 εκατ. Σε 10 χρόνια μέσα με πολύ αρνητικές προοπτικές , Πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα είναι υπέρ του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στους Σκοπιανούς κ.α. ΜΑΛΑΚΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟ;;;

 ~** Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΓΙΟΥΣΟΥΡΟΥΜ :
~ Του Πάνου Χατζηγεωργιάδη
Μέλος ένωσης μουσικοσυνθετών Αγγλίας
Λογοτέχνης και Δημοσιογράφος
Πολιτευτής ΛΑ.Ο.Σ
Εχθές διπλή γιορτή,αφενός το πάσχα του καλοκαιριού της ορθοδοξίας μας με την κοίμηση της Θεοτόκου αλλά και αφετέρου η επέτειος μνήμης του άνανδρου τορπιλισμού απο ιταλικό υποβρύχιο, του καταδρομικού "ΕΛΛΗ" ανήμερα του δεκαπενταύγουστου του 1940,έξω απο το λιμάνι της τήνου όπου παρίστατο ως τιμητικό άγημα για την λειτάνευση της θαυματουργής εικόνας.
Άπαντες σχεδόν και μαζί τους και γώ μέχρι πρότινως,θεωρούμε πως το ναυάγιο αυτού του καραβιού θα βρίσκεται λογικά στον βυθό του αιγαίου κοντά εκεί όπου έγινε ο τορπιλισμός, για αυτό και κάθε χρόνο ρίχνεται στεφάνι για τους πεσόντες.
Όχι δά,το νεοελληνικό ψευτορωμέικο φρόντισε και για αυτό ντροπιάζοντας για ακόμα μια φορά την ιστορία αυτού του τόπου,διότι κυρίες και κύριοι συνέλληνες και πολίτες αυτού του εκτρωματικού κρατιδίου προτεκτοράτου το οποίο κυβερνάται απο παραδόπιστους πολιτικούς και δυστυχώς οχι μόνον, αλλά και αδιάφορους περί της ιστορίας των πολίτες,το συγκεκριμένο ναυάγιο ΕΧΕΙ ΠΩΛΗΘΕΙ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΣΙΔΕΡΑ !!!
Ναι ακριβώς όπως το διαβάζετε,το σκαρί του καραβιού στο οποίο υποκριτικά κάθε χρόνο κατατίθεται στέφανος μεσοπέλαγα,δεν υπάρχει πιά,ήδη απο τα μέσα της δεκαετίας του 50 μάλιστα δια τον απλούστατο λόγο του οτι περιείχε πολύ...μπρούτζο και έτσι ο μόνος λόγος προκειμένου να ανασυρθεί απο του βυθού θα ήταν προκειμένου όλος αυτός ο μπρούτζος να πωληθεί και ποτέ προκειμένου να αναδειχθεί ως μνημείο θυσίας και κομμάτι της ελληνικής ιστορίας !!!
ΕΡΩΤΗΣΗ - ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΕΤΕ ΣΤΕΦΑΝΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΥΡΙΟΙ ;
Κάποιοι θα πούν,στους ήρωες,μα πως είναι δυνατόν να τιμάς τους ήρωες και να αποτιμάς σε χρήμα το καράβι για το οποίο έδωσαν την ζωή τους και σε ποιού την πλάτη παίζεται τα πολιτικάντιδα παιχνίδια σας προκειμένου να τα έχετε με όλους καλά ως είθεισται κατά την πάγια πρακτική ;
Αυτή η προδοτική στάση σε κάθε τι που θυμίζει την ένδοξη ιστορία μας,είτε καθοδηγείται απο πολύ ταπεινά κίνητρα όπως το στυγνό κέρδος ή δεν εξηγείται αλλιώς κάποιοι έχουν βαλθεί να εξαφανίσουν ότι μπορούν που να θυμίζει στις επόμενες γεννεές το ένδοξο της παρελθόν,κάποια σκουπίδια της ιστορίας μαζί με τις μαριονέτες τους,έχουν βαλθεί με όλες τους τις δυνάμεις να αποκόψουν τον υπερβάτικο δεσμό που υπάρχει ανάμεσα στις γενιές του παρελθόντος,του παρόντος και του μέλλοντος αποβλέπωντας στην πιο εύκολη χειραγώγηση αυτού του αδάμαστου λαού.
Και φυσικά δεν είναι τα σίδερα που κάνουν την ιστορία αλλά οι άνθρωποι που μάτωσαν και έχυσαν τα μυαλά τους επάνω τους υπερασπιζόμενοι την πατρίδα και στην προκειμένη περίπτωση άνανδρα πεσόντες,όμως μιάς και το φυσικό σώμα του ανθρώπου δεν μένει για πολύ πάνω στην γή,τα σίδερα είναι αυτά που μαρτυρούν πως κάποτε μια χούφτα άνθρωποι πολέμησαν και πάλεψαν για υψηλά ιδανικά,ως μνημείο θυσίας λοιπόν τα σίδερα μένουν και θα πρέπει να μένουν,αλλά όλα αυτά σε ένα κράτος που εκτιμά την ίδια του την ιστορία και δεν βρίθει προδοτών,δοσίλογων και κάθε λογής σκιών της ιστορίας.
Να είστε σίγουροι δέ όσοι διαβάζετε το παρόν,πως αν έπιαναν και κάτι σε χρήμα,τα κόκαλλα των ηρώων του "ΕΛΛΗ",θα τα είχαν ξεπουλήσει και αυτά βρίσκοντας πέντε πάνω - πέντε κάτω μια τίμη για την θυσία και το αίμα που χύθηκε αφειδώς επάνω στον μπρούτζο....
Κι έτσι ενώ οι ιταλοί τορπίλισαν το καράβι,κάποιοι ανθέλληνες το πούλησαν για παλιοσίδερα,πετώντας τα κόκαλλα των γονιών μας στο χωνευτήρι της ιστορίας ,λές και δεν υπάρχουν απόγονοι,το έχω ξαναπεί Ο ΗΡΩΙΣΜΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΔΙΣ ΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΝ !!!

~**Η Συρία καίγεται, η Τουρκία διαλύεται, η Ελλάδα… στις παραλίες!
~ Τις τελευταίες ημέρες συμβαίνουν κοσμοϊστορικά γεγονότα στην ευρύτερη γειτονιά μας, τα οποία σαφώς και θα μας επηρεάσουν, εάν δεν μας εμπλέξουν. Στη Συρία η κατάσταση είναι οριακή, η περιοχή τείνει να γίνει το πεδίο της τελικής αναμέτρησης των παγκόσμιων υπερδυνάμεων. Όσα συμβαίνουν στη Συρία αφορούν άμεσα την Τουρκία και ό,τι συμβαίνει στην Τουρκία αφορά άμεσα και εμάς.
Στο εσωτερικό της Τουρκίας, οι Κούρδοι αριστεροί αντάρτες του PKK, ενισχυμένοι με βαριά όπλα, καθημερινά χτυπάνε τις τουρκικές δυνάμεις, έχοντας εξαπολύσει πλήρη ανταρτοπόλεμο. Η Τουρκία μετρά κάθε ημέρα τους νεκρούς και τους τραυματίες στρατιώτες της.
Η κουρδική – «τουρκική» πόλη Σεμντίνλι τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών και ο τουρκικός στρατός δίνει σκληρές μάχες για να την ανακαταλάβει.
Φανταστείτε εάν συνέβαινε κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα. Δηλαδή, εάν μια συνοριακή μας πόλη είχε τεθεί υπό τον έλεγχο ενόπλων και ο ελληνικός στρατός, με άρματα μάχης και ελικόπτερα, προσπαθούσε να την πάρει πίσω. Θα είχε γίνει παγκόσμιος χαμός και δικαίως. Στην περίπτωση της Τουρκίας όλα αυτά αντιμετωπίζονται ως σχεδόν φυσιολογικά.
Στην ελλαδική μιζέρια μας, η πλειοψηφία λιώνει στις παραλίες, αγνοώντας όχι μόνο το τι συμβαίνει σε Τουρκία και Συρία, αλλά και μέσα στην ίδια μας τη χώρα.
Η κυβέρνηση των ψευτών και πολιτικών απατεώνων, αφού εξαπάτησε το εκλογικό σώμα που την εμπιστεύθηκε, ετοιμάζεται να εξαπολύσει ολοκληρωτική επίθεση μέτρων, φόρων και εξαθλίωσης στον ελληνικό λαό, για να ικανοποιήσει τους μικρονοϊκούς της Τρόικας δίχως να υπολογίζει τις συνέπειες. Και οι συνέπειες δεν θα είναι άλλες από μια κοινωνική έκρηξη που δεν έχουμε ξαναδεί στη χώρα μας.
Στην ουσία, η κυβέρνηση πυροδοτεί την εσωτερική αστάθεια και τον εμφύλιο διχασμό με τις πολιτικές που αποφασίζει να ακολουθήσει και πράττει όλη αυτή την ανοησία, την ίδια ώρα που η Συρία βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο, η Τουρκία στον προθάλαμο της διχοτόμησης και εμείς χρειαζόμαστε ενότητα για να αντιμετωπίσουμε όλη αυτήν την καταιγίδα!
Ένας φίλος καλά ενημερωμένος μου είχε πει τον Μάιο του 2011: «Όταν δεις το πρόβλημα να περνά από τη Συρία στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν, τότε να ξέρεις ότι ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση». Ο ίδιος φίλος μου είχε εμπιστευθεί και το εξής σενάριο: α) Διχοτόμηση της Τουρκίας με δημιουργία ανεξάρτητου κουρδικού κράτους και β) μοίρασμα του Αιγαίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Δεν ξέρω τι από όλα αυτά θα βγει αληθινό, παρακολουθώ τα γεγονότα και προσπαθώ να κάνω το ρεπορτάζ μου.
Και ανησυχώ πραγματικά όχι για τους μισθούς και τις συντάξεις, αυτό το παραμύθι έχει τελειώσει για εμένα εδώ και πολύ καιρό, ανησυχώ για το ίδιο μας το μέλλον ως έθνος και ως χώρα. Δυστυχώς μας έτυχε, δίχως να είμαστε άμοιροι ευθυνών και οι πολίτες, στην πιο κρίσιμη στιγμή της νεώτερης ιστορίας μας, να έχουμε πολιτικούς ηλίθιους, αγράμματους, ανιστόρητους, ξενόδουλους, δειλούς, μαριονέτες. Και έτσι πορευόμαστε στην πιο άγρια τρικυμία, δίχως καπετάνιους στο τιμόνι…
Στέφανος Μυτιληναίος ΠΗΓΗ:http://www.tsantiri.gr

~**Η νέα εἰδωλολατρία προσπαθεῖ νά ξεθεμελιώσει τήν πίστη στόν Σωτήρα Χριστό μέ διαφορετικές μεθόδους πιό εύσχημες, πιό «πολιτισμένες» … γιά νά τό πετύχει, προστατεύει πρόσκαιρα κάθε ομολογία, κάθε αἵρεση, κάθε πίστη, εκτός από τήν ορθόδοξη..."

~** Ο ΠΑΤΕΡ ΠΑΙΣΙΟΣ ΚΑΙ Η C.I.A. :
~  Η CIA έχει ιδρύσει πριν από δώδεκα χρόνια ένα απόρρητο τμήμα αναλυτών που ασχολούνται με τις προφητείες από διάφορες θρησκείες και σε διάφορα μέρη του κόσμου. Στη λίστα τους μάλιστα είναι και ο Γέροντας Παΐσιος.Πληροφορίες θέλουν να υπάρχει ολόκληρο αναλυτικό τμήμα της μυστικής υπηρεσίας, το οποίο ασχολείται με ό,τι θεωρείται απόκρυφο ή μυστικιστικό, και προσπαθεί να «δέσει» το παζλ διαφόρων προφητικών παραδόσεων, από όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, προκειμένου να τα εντάξει στη δική της αναλυτική διαδικασία. Πόσω μάλλον όταν και η ίδια η CIA γνωρίζει ότι σύντομα θα έρθει «κάτι μεγάλο» που θα ταράξει για τα καλά τα λιμνάζοντα ύδατα του παλνήτη.Στο σχετικά πρόσφατα (2001) εκδοθέν βιβλίο για τον Γέροντα Παΐσιο: «Λόγοι χάριτος και Σοφίας» από τον Αγιορείτη π. Μακάριο Αγιαννανίτη (η αφήγηση είναι του Γέροντος Παίσιου) αναφέρονται οι προβλέψεις του για τη Ρωσία και τη Τουρκία.«Πριν 50 χρόνια μαζί με τον γέροντα μου, τον Ιωσήφ τον Έγκλειστο, συναντήσαμε ένα Ρώσο μοναχό, γέροντα. Για να τον ενισχύσουμε για τα δεινά του ρωσικού λαού και την δοκιμασία των πιστών από τον κομμουνισμό, θελήσαμε να του δώσουμε θάρρος, λέγοντας του λόγια παρηγοριάς. Αυτός όμως λέει : «Δεν είναι τίποτα, κανόνας είναι που θα κρατήσει εβδομήντα χρόνια». Εσύ πως το ξέρεις; ρωτήσαμε. Και η απάντηση του : «Το 1917 , όταν επεκράτησε ο κομμουνισμός, ο Χριστιανισμός κηρύχθηκε εκτός νόμου, και όποιος σκότωνε Χριστιανούς ήταν ήρωας. Οι χριστιανοί πανικοβλήθηκαν και οι μεν πλούσιοι δραπέτευσαν προς την Ευρώπη, οι δε άλλοι έτρεχαν στους ναούς, ελπίζοντας ότι ο Θεός θα κάμει θαύμα για να τους σώσει. Σε ένα μεγάλο ναό, των Αγίων Αποστόλων, μπήκαν πέντε περίπου χιλιάδες Χριστιανοί. Οι μπολσεβίκοι όταν τους βρήκαν έβαλαν φωτιά στο ναό. Ένας από τους χριστιανούς δεν πέθανε. Είχε κατορθώσει να ανέβει ψηλά στους τρούλους και έμενε δίπλα από ένα παράθυρο και ανέπνεε. Αυτός λοιπόν μου είπε, ότι όταν ήρθε η ώρα που άρχισε ο κόσμος να πεθαίνει, κλαίγανε και φωνάζανε, παρουσιάστηκαν οι Δώδεκα Απόστολοι και τους είπαν ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν, διότι δεν το επιτρέπει ο Θεός. Είναι κανόνας για τις αμαρτίες μας που θα κρατήσει 70 χρόνια».  ~ Το πιο κάτω κείμενο είναι το αυτοτελές 10ο κεφάλαιο από το σχετικά πρόσφατα (2001) εκδοθέν βιβλίο για τον Γέροντα Παΐσιο: "Λόγοι χάριτος και Σοφίας" από τον Αγιορείτη π. Μακάριο Αγιαννανίτη (η αφήγηση είναι του Γέροντος Παίσιου):  "Σήμερα ο νέος Ισραήλ είμεθα εμείς οι Έλληνες. Η δική μας παιδεία όμως είναι εβδομηκοντάκις επτά και όχι επτάκις (σ.σ. όπως ήταν η αιχμαλωσία των Εβραίων στους Βαβυλώνιους), διότι εμείς είχαμε τη γνώση.Το εβδομηκοντάκις επτά, που είναι η αιχμαλωσία μας (1453 Άλωση Κων/πόλεως ) από το Ισλάμ, τώρα ακριβώς τελειώνει. Αυτός ήταν ο κανόνας του Θεού για τις αμαρτίες μας .  Ένα παρόμοιο είχε γίνει με τον ρωσικό λαό. Πριν 50 χρόνια μαζί με τον γέροντα μου, τον Ιωσήφ τον Έγκλειστο, συναντήσαμε ένα Ρώσο μοναχό, γέροντα. Για να τον ενισχύσουμε για τα δεινά του ρωσικού λαού και την δοκιμασία των πιστών από τον κομμουνισμό, θελήσαμε να του δώσουμε θάρρος, λέγοντας του λόγια παρηγοριάς. Αυτός όμως λέει : «Δεν είναι τίποτα, κανόνας είναι που θα κρατήσει εβδομήντα χρόνια».   Εσύ πως το ξέρεις; ρωτήσαμε.   Και η απάντηση του : «Το 1917 , όταν επεκράτησε ο κομμουνισμός, ο Χριστιανισμός εκηρύχθει εκτός νόμου, και όποιος σκότωνε Χριστιανούς ήταν ήρωας. Οι χριστιανοί πανικοβλήθηκαν και οι μεν πλούσιοι εδραπέτευσαν προς την Ευρώπη, οι δε άλλοι έτρεχαν στους ναούς, ελπίζοντας ότι ο Θεός θα κάμει θαύμα για να τους σώσει. Σε ένα μεγάλο ναό, των Αγίων Αποστόλων, μπήκαν πέντε περίπου χιλιάδες Χριστιανοί. Οι μπολσεβίκοι όταν τους βρήκαν έβαλαν φωτιά στο ναό. Ένας από τους χριστιανούς δεν πέθανε. Είχε κατορθώσει να ανέβει ψηλά στους τρούλους και έμενε δίπλα από ένα παράθυρο και ανέπνεε. Αυτός λοιπόν μου είπε, ότι όταν ήρθε η ώρα που άρχισε ο κόσμος να πεθαίνει, κλαίγανε και φωνάζανε, παρουσιάστηκαν οι Δώδεκα Απόστολοι και τους είπαν ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν, διότι δεν το επιτρέπει ο Θεός. Είναι κανόνας για τις αμαρτίες μας που θα κρατήσει 70 χρόνια».  Αυτά μας είπε ο Ρώσος μοναχός 50 χρόνια πριν. Το διάστημα που διέρρευσε από τότε, είχα σχεδόν ξεχάσει τα λόγια του. Όταν όμως έπεσε ο χάρτινος πύργος του «ανατολικού ευδαιμονισμού», τότε το θυμήθηκα. Κάθισα και μέτρησα και είδα ότι ήταν ακριβώς εβδομήντα χρόνια. Τώρα και ο δικός μας κανόνας των εβδομηκοντάκις επτά τελειώνει και θα επανέλθουν. Τώρα ο πνευματικός νόμος θα εφαρμοσθεί πολυτρόπως.  Πρώτα θα παιδεύσει ο Θεός τους μεγάλους εχθρούς της Ορθοδοξίας, που είναι ο Ισλαμισμός και ο Καθολικισμός. Αυτοί που αμείλικτα χτυπούν την Ορθοδοξία, τώρα θα εκλείψουν . Ακόμα και αυτοί που κατέστρεψαν τον Βυζαντινό Πολιτισμό δεν είναι οι Τούρκοι που τον κατέστρεψαν, είναι οι σταυροφόροι, οι Ευρωπαίοι, οι καθολικοί που ενίσχυσαν τους Τούρκους για να καταστρέψουν το Βυζάντιο. (σ.σ. Σας θυμίζει τίποτα σχετικά με το Μνημόνιο και τη νέα δουλεία;)  Τους απογόνους τους, λοιπόν , θα τους μαζέψει ο Θεός εκεί μέσα και θα σφαγούν εκεί. Εσείς είστε νεότεροι και θα το δείτε, αφού θα είστε εν τη ζωή. Τώρα θα γίνει η Μεγάλη Σύρραξη, ο Αρμαγεδών. Αυτό που τώρα ξεκίνησε στα Βαλκάνια δεν θα σταματήσει.
Εκείνος που θα το εμποδίζει να απλωθεί είναι η διαιρεμένη ρώσικη ηγεσία (σ.σ. Γέλτσιν) η οποία πλευρίζει τους Αμερικανούς. Όμως ο ρωσικός λαός θα τους ρίξει και οι χριστιανικοί λαοί των Βαλκανίων θα προελάσουν (σ.σ. τα λέει πέντε-έξι χρόνια πριν την άνοδο του Β.Πούτιν στην εξουσία!).  Οι Ρώσοι θέλουν τώρα να βγουν στη Μεσόγειο (σ.σ. Αν είναι δυνατόν, να πέφτει τόσο "διάνα" σαν να το διάβασε στη χτεσινή εφημερίδα!). Αυτό θα είναι το ελατήριο. Όμως δεν θα είναι αυτή η πραγματική αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι ο Θεός τους προσκαλεί ως όργανα Του. Κατεβαίνοντας αυτοί θα σβήσουν και θα αφανίσουν την τούρκικη λαίλαπα μέσα σε μια εβδομάδα. Κι όταν κατέβουν οι φίλοι της Τουρκίας (οι απόγονοι δηλαδή των σταυροφόρων ) το ΝΑΤΟ, για να τη σώσουν, τότε εκεί θα γίνει, η μεγάλη Σύρραξη και θα σφαγούν. (σ.σ.: τα λέει 16 χρόνια(!) πριν κατεβεί η ρωσική αρμάδα!)  Η Κύπρος θα δεχτεί ράπισμα από τους Τούρκους (γιατί τώρα είναι ανέγγιχτη), αλλά θα είναι προσωρινό. (σ.σ. Σας θυμίζει τίποτε το γεγονός οτι η Κύπρος σήμερα, είναι η πιο ισχυρή οικονομικά χώρα στην Ε.Ε. ενώ κρατάει και το μεγάλο κλειδί του Ενεργειακού στην Α. Μεσόγειο με ισχυρούς προστάτες το Ισραήλ και τις ΗΠΑ;) Η Τουρκία θα σβήσει, αλλά δεν θα υπάρχει ούτε μια σελίδα στην παγκόσμα ιστορία που να φέρνει στη μνήμη ότι υπήρξε αυτή η καταραμένη φυλή.  Αγαπώ πολύ την πατρίδα μου και λυπούμαι πολύ που σήμερα τα Ελληνόπουλα ντρέπονται να πουν πως είναι Έλληνες. Η λέξη «Έλληνας» δεν αποδίδει φυλετισμό. Η λέξη «Έλληνας » αποτελεί φυλετισμό για κάθε άλλον πλην των Ελλήνων. Τώρα όμως δεν είμεθα Έλληνες, είμεθα Ρωμαίοι, είμεθα Βυζαντινοί, είμεθα Θεανθρωπιστές. Ανεβήκαμε πιο ψηλά.
Είναι κρίμα , γιατί σήμερα κατόρθωσε ο διάβολος κι αιχμαλώτισε τις ηγεσίες. Κλαίω την Ελλάδα. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σήμερα. Η Ελλάδα για να σωθεί, πρέπει όλοι οι ηγέτες της όπου και αν βρίσκονται, να πάνε εξορία. Να φύγουν, γιατί παρόντες μολύνουν.
Σήμερα πουλήθηκαν όλα. Σήμερα όμως που όλοι γονατίσαμε και δεν υπάρχει ελπίς, θα επέμβει ο Θεός των πατέρων μας για τα αίματα των Μαρτύρων μας και τα λείψανα των Αγίων μας. Το αίμα το Ελληνικό που χύθηκε για την Ορθοδοξία, εάν ενωθεί σήμερα θα γίνει πλωτό ποτάμι, να πνίξει τους κανίβαλους που λέγονται «μεγάλοι».  Όταν έγινε η πρώτη διάσπαση του ατόμου και κατασκευάστηκε η ατομική βόμβα, άκουσα ο ίδιος τον Αϊζενχάουερ να δηλώνει : «Σήμερα ευρισκόμεθα στα προπύλαια της ελληνικής μαθηματικής». Είπε την αλήθεια ο κανίβαλος!
Οι ελπίδες μας είναι μόνο στον Θεό. Κι εσείς να ζείτε χριστιανικά, γιατί σας λέω υπεύθυνα - και θα το δείτε - ότι δεν έχουμε μέρες. Αυτό που ανάβει τώρα στα Βαλκάνια θα συνεχιστεί. Αυτό θα είναι η αφετηρία μέσω της οποίας ο Θεός, με το δικό Του τρόπο, θα ελευθερώσει τους χριστιανούς και θα τους υψώσει πάλι στην γραμμή τους. Και θα επανέλθει το Βυζάντιο. Και ξέρετε γιατί; Διότι οι Ευρωπαίοι λαοί θα ξαναενωθούν. Ποιος θα τους καθοδηγεί; Δεν κρατάει κανείς. Μόνο εμείς κρατάμε την Ορθόδοξη πίστη".  Εξακολουθούμε να τονίζουμε ότι είμαστε ορθολογιστές και δεν ασπαζόμαστε τις προβλέψεις μελλοντικών γεγονότων από τον οιονδήποτε. Αλλά όταν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ (CIA) ασχολούνται με αυτά που εμείς θα έπρεπε να είχαμε ήδη ασχοληθεί πολύ πιο πρίν, αλλά αντιθέτως τα πετάμε, θα πρέπει τουλάχιστον να μας υποψιάσει. Και σίγουρα, το παραπάνω απόσπασμα θα αποτελέσει σημείο ανάλυσης πολλών ειδικών...   To Oργάνων Οργανον του Αριστοτέλη, η Ομάδα Κατράκη και η CIA μπλέκονται σε ένα θρίλερ μυστηρίου απο το 1967!   Η CIA, έχει εδώ και 40 περίπου χρόνια, ειδικό τμήμα το οποίο ασχολείται με τη λογοτεχνία, την μυθιστοριογραφία και την λαογραφία, τομέας που ερευνά τον τρόπο σκέψης πολλών λαών που η Ιστορία τους είναι μακραίωνη, όπως οι Ελληνες, οι Αιγύπτιοι, οι Κινέζοι, οι Ιάπωνες, οι Πέρσες και οι Άραβες. Το τμήμα αυτό έχει την ονομασία "Τμήμα Έρευνας και Μελέτης Πολιτισμών" (Research and Study of Cultures Department) στο οποίο και εργάζονται κορυφαίοι επιστήμονες, καθηγητές πανεπιστημίων και ειδικευμένοι ερευνητές. Η κορυφαία ταινία θρίλερ του Σύντνευ Πόλλακ "Οι Τρείς Μέρες του Κόνδορα" έχει ως θέμα της αυτό ακριβώς το τμήμα της CIA στο οποίο εργαζόταν ο ήρωας της ταινίας (τον ερμήνευσε ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ) και λόγω του οτι κάτι είχε ανακαλύψει σε κάποιο βιβλίο που μελετούσε, έγινε αιτία η υπηρεσία του να δολοφονήσει όλα τα μέλη του τμήματος και να κυνηγήσει αυτόν τον ίδιο μέχρι θανάτου! Το "Τμήμα Έρευνας και Μελέτης Πολιτισμών" λοιπόν, θεωρείται ένα απο τα πιο σπουδαία τμήματα της διαβόητης υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ και λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπ' όψη από την εκάστοτε πολιτική, διπλωματική και στρατιωτική ηγεσία τα πορίσματα και οι μελέτες που εκδίδονται κατα καιρούς απο αυτό. Για πολλούς απο εσάς θα είναι άγνωστο αυτό που θα αναφέρω, είναι όμως πασίγνωστο σε λίγους και "μυημένους". Το "Τμήμα Έρευνας και Μελέτης Πολιτισμών", απο το 1967 και ειδικά μετά τις επίμονες έρευνες του καθηγητού του Πολυτεχνείου Σ.Κατράκη πάνω σε αυτό, προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει το περίφημο βιβλίο του Αριστοτέλη "Το Οργάνων Όργανον", στο οποίο, όπως οι ίδιοι οι Αμερικανοί πιστεύουν, κρύβονται πολύ μεγάλης σημασίας τεχνολογικά μυστικά, τα οποία και είχε ανακαλύψει ο μεγάλος επιστήμονας και καθηγητής του Πολυτεχνείου μαζί με την ομάδα του, την περίφημη "Ομάδα Κατράκη". Το γεγονός όμως του οτι δεν κατάφεραν (ακόμη) μέχρι σήμερα να ...διυλίσουν το πιο στρυφνό κείμενο που έχει γραφτεί ποτέ στην Ιστορία και να ανακαλύψουν τα μυστικά του, έγκειται στο οτι για να μπορέσει κάποιος να το κάνει αυτό, πρέπει να είναι όχι μόνο Ελληνας, αλλά και να γνωρίζει ΣΕ ΒΑΘΟΣ την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και τους μαθηματικούς τρόπους που αυτή κρύβει. Και οι επιστήμονες αυτοί, όσο κορυφαίοι και να είναι, στερούνται παντελώς τόσο την Ελληνικότητα που χρειάζεται, όσο και την εκ βάθους γνώση της Αρχαίας γλώσσας. Ο δικηγόρος και ερευνητής Γιώργος Λευκοφρύδης, ο οποίος και παρουσίασε το 1976, μια λεπτομερή μελέτη σχετικά με το συγκεκριμένο βιβλίο του Αριστοτέλη και που - κατά πολλούς - θεωρήθηκε ως το ίδιο το αποτέλεσμα των ερευνών της "Ομάδας Κατράκη" και που είχε τον τίτλο "Κοσμοσκάφος Στα-Γυρο Εψιλον- Το Οργάνων Οργανον του Αριστοτέλη", θεωρήθηκε απο τη διανόηση της εποχής εκείνης περίπου ως..."θεότρελλος" και απαξιώθηκε παντελώς! Το βιβλίο όμως που περιείχε την έρευνα αυτή και τυπώθηκε σε λίγες χιλιάδες μόλις αντίτυπα, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς απο όλα τα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, στα οποία είχε κυκλοφορήσει! Λέγεται μάλιστα οτι το εξαφάνισαν οι ίδιοι οι μετέχοντες στην Ομάδα Κατράκη, απο φόβο μήπως πέσει στα χέρια της διαβόητης CIA και του "Τμήματος Έρευνας και Μελέτης Πολιτισμών". Απο το θρυλικό - πλέον - αυτό βιβλίο, διασώθηκε ΜΟΝΟΝ το ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, το οποίο και επανατυπώθηκε και κυκλοφορεί σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία μέχρι και σήμερα. Μπορείτε να το διαβάσετε και στο διαδίκτυο, κατεβάζοντάς το σε μορφή pdf. Να λοιπόν που μετά απο τόσα χρόνια, η Ιστορία επαναλαμβάνεται, μόνο που αυτή τη φορά, το πράγμα έχει να κάνει με τις απίστευτες προφητείες ενός σύγχρονου Αγίου της Ορθοδοξίας, του Γέροντος Παισίου, που επαληθεύονται μία προς μία και που αφορούν τις μέρες που ζούμε.
Kαι εφ΄όσον ασχολείται με αυτές το περιβόητο αυτό "Τμήμα Έρευνας και Μελέτης Πολιτισμών" της CIA, υπάρχει απο πίσω πολύ σοβαρός λόγος. Μα πάρα πολύ σοβαρός.

~  Καθημερινό διαδικτυακό περιοδικό με Θέματα Ελληνικής και Παγκόσμιας Ιστορίας με την επιμέλεια και την υπογραφή του Φιλίστωρος (Ι.Β.Δ). Εκτός του γενικότερου εγκυκλοπαιδικού χαρακτήρα του εγχειρήματος η προσπάθεια αυτή κινείται προς την ανίχνευση και την στοιχειοθέτηση μιας ιστορικής θεώρησης απαλλαγμένης από φορμαλισμούς και λοιπά Μαρξιστικά απωθημένα που ταλανίζουν την Ελληνική Επιστήμη                  16 Ιανουαρίου 2011                                                                                     Συγκρότηση του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων, η διάλυση του από τον ΕΛΑΣ και η δολοφονία του Δημητρίου Ψαρού                                                   Του Αργυρη Mαμαρελη*
Το 5/42 Σύνταγμα Ευζώνων και το πολιτικό του σκέλος ΕΚΚΑ (Εθνική και Κοινωνική Απελευθέρωση) ήταν ουσιαστικά μια απόπειρα συγκρότησης ενός τρίτου πόλου μέσα στο αντιστασιακό κίνημα, ανάμεσα στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και τον ΕΔΕΣ.


~ Τόσο ο στρατιωτικός αρχηγός του 5/42, συνταγματάρχης Δημήτριος Ψαρρός, όσο και ο πολιτικός ηγέτης της ΕΚΚΑ, Γεώργιος Καρτάλης, είχαν τη φιλοδοξία να δώσουν στο 5/42 τον χαρακτήρα μιας απολιτικής αντιστασιακής δύναμης, αφοσιωμένης αποκλειστικά στον αντιστασιακό αγώνα. Οσον αφορά την ΕΚΚΑ, ο σκοπός ήταν να χαρτογραφήσουν πολιτικά την οργάνωση ανάμεσα στους κραταιούς αντιστασιακούς ανταγωνιστές της, κερδίζοντας έτσι το μετριοπαθές κέντρο που από την μία αντιμετώπιζε με τρόμο το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, από την άλλη όμως δυσπιστούσε απέναντι στον Ναπολέοντα Ζέρβα.
Το στοίχημα ήταν λογικό. Η συγκρότηση ενός ισχυρού τρίτου πόλου στο αντιστασιακό κίνημα θα μπορούσε να αναδιανείμει τις ισορροπίες δυνάμεων και να συμβάλει στην εκτόνωση της πόλωσης. Παρ’ όλα αυτά, τα γεγονότα εξελίχθηκαν διαφορετικά και διέψευσαν με τον τραγικότερο τρόπο τον συνταγματάρχη Ψαρρό.
Το 5/42 και η ΕΚΚΑ δεν κατάφεραν να επιβιώσουν μέσα στην αρένα του αντιστασιακού κινήματος. Το φιλόδοξο εγχείρημα που αποσκοπούσε στην ειρήνευση και την ενότητα μετατράπηκε τελικά σε ένα ακόμα θέατρο εμφύλιας βίας. Η υποψία και μόνο της συγκρότησης ενός τρίτου πόλου στο αντιστασιακό κίνημα εντατικοποίησε τον ανταγωνισμό ανάμεσα στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και τον αντικομμουνισμό και μετέτρεψε το Σύνταγμα από ελπιδοφόρο κυματοθραύστη σε επίζηλο μήλον της Εριδος. Οι δύο αντίθετοι πόλοι επιχείρησαν με κάθε μέσο να παραβιάσουν την ανεξαρτησία του 5/42-ΕΚΚΑ και να το τραβήξουν προς το μέρος τους.
Το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ακολούθησε από την αρχή μια τακτική ασφυκτικής πολιτικής και στρατιωτικής πίεσης για να αναγκάσει το 5/42, είτε να ενταχθεί στους κόλπους του είτε να διαλυθεί. Λίγες ημέρες μετά την επίσημη συγκρότηση του Συντάγματος, δυνάμεις του ΕΛΑΣ αφόπλισαν τους άνδρες του τμήματος στη Στρώμη της ορεινής Δωρίδας, ενώ σχεδόν αμέσως μετά την ανασυγκρότησή του, ο ΕΛΑΣ με ισχυρές δυνάμεις επιτέθηκε εκ νέου στο 5/42 στην Ταράτσα της Γκιώνας.
Καθώς η αναίτια επιθετικότητα του ΕΛΑΣ απέναντι στο 5/42 τροφοδοτούσε τον αντικομμουνισμό μεταξύ των μαχητών του Συντάγματος, άνοιγε όλο και πιο διάπλατα ένα παράθυρο ευκαιρίας για τους μοναρχικούς που επιδίωκαν να υπονομεύσουν τη μετριοπαθή ηγεσία του Ψαρρού και να παρασύρουν το Σύνταγμα στην εξυπηρέτηση της δικής τους ατζέντας. Λαμβάνοντας οδηγίες από την οργάνωση «Στρατιωτική Ιεραρχία», ο μοναρχικός λοχαγός Θύμιος Δεδούσης κατάφερε να συσπειρώσει γύρω του τους περισσότερους αξιωματικούς και αντάρτες του 5/42, επιδιώκοντας τη ρήξη με τον ΕΛΑΣ.
Οι τρεις εκδοχές για την εκτέλεη

~ Εγκλωβισμένο μέσα σε αυτήν τη διελκυστίνδα, το Σύνταγμα τελικά δεν άντεξε και κατέρρευσε. Τον Απρίλιο του 1944 δυνάμεις του ΕΛΑΣ εξαπέλυσαν την τελική επίθεσή τους ενάντια στο 5/42 στο Κλήμα Δωρίδας. Υστερα από φονικότατη μάχη το Σύνταγμα διαλύθηκε και ο συνταγματάρχης Ψαρρός με 150 περίπου αντάρτες του -πολλοί από τους οποίους τραυματίες- παραδόθηκε στον ΕΛΑΣ. Ενώ ήταν αιχμάλωτος, ο ταγματάρχης του ΕΛΑΣ, Θύμιος Ζούλας, έδωσε σε αντάρτη του την εντολή να δολοφονήσει εν ψυχρώ τον Ψαρρό. Την ίδια τύχη είχαν και περίπου 60 αιχμάλωτοι αντάρτες του 5/42 που βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν στις αμέσως επόμενες ημέρες.
Οι εκδοχές για τη δολοφονία του Ψαρρού είναι κυρίως τρεις. Σύμφωνα με την πρώτη, αποκλειστικός υπεύθυνος ήταν ο Ζούλας, ο οποίος έδρασε εντελώς αυτόβουλα. Προφορικές μαρτυρίες υποδηλώνουν ότι αιτία ήταν μια ερωτική αντιζηλία που είχε με τον Ψαρρό, ενώ έχει διατυπωθεί και η άποψη ότι το συμβάν ήταν εντελώς συμπτωματικό. Για παράδειγμα, ο γραμματέας του ΕΑΜ, Θανάσης Χατζής, αναφέρει ότι «ο Ζούλας είχε μια έντονη λογομαχία με τον αιχμάλωτο Ψαρρό και θυμωμένος φώναξε: “Μωρέ τι τον φυλάτε και δεν τον σκοτώνετε;”. Ενας αντάρτης από τη συνοδεία πήρε τα λόγια του διοικητή του στα σοβαρά και τράβηξε μια ριπή με το αυτόματό του πάνω στον ατυχή συνταγματάρχη». Η εκδοχή αυτή επιδιώκει να υποβαθμίσει το γεγονός και είναι ασφαλώς πολύ απλοϊκή, αλλά κυρίως πολύ βολική για ένα τόσο ειδεχθές έγκλημα που κηλίδωσε ανεπανόρθωτα το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.
Το πιο λογικό είναι ότι ο στρατιωτικός ηγέτης της τρίτης μεγαλύτερης αντιστασιακής οργάνωσης δολοφονήθηκε ύστερα από εντολή ηγετικού στελέχους του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, κάτι που αφήνει δύο υποψήφιους θύτες, τον Γιώργο Σιάντο και τον Αρη Βελουχιώτη.

~ Το πιο ενοχοποιητικό στοιχείο για τον Σιάντο είναι το γεγονός ότι ο Ζούλας ήταν άνθρωπος της εμπιστοσύνης του και ενεργούσε υπό τις άμεσες εντολές του. Συγκεκριμένα, ο Σιάντος είχε αναθέσει στον Ζούλα να διαχειρίζεται τις υποθέσεις του 5/42, ενώ μπορεί να θεωρηθεί ασφαλές το ότι του είχε ανάψει και το πράσινο φως για να ενορχηστρώσει την τελική διάλυση του Συντάγματος. Από την άλλη μεριά, ο Ζούλας, σε μεταπολεμική μαρτυρία του, ενοχοποιεί τον Βελουχιώτη, υποστηρίζοντας ότι ο Αρης ήταν σύμφωνος με τη δολοφονία. Χωρίς ποτέ να ξεχνάμε ότι ένοχος ένοχον ου ποιεί, το βασικό ενοχοποιητικό στοιχείο για τον Βελουχιώτη δεν είναι η μαρτυρία Ζούλα, αλλά το γεγονός ότι ουσιαστικά αυτός διεύθυνε την επιχείρηση κατά του 5/42. Η επιβλητική παρουσία του στην περιοχή αφαιρούσε, σιωπηρά ή μη, την πρωτοβουλία από κάθε παρευρισκόμενο στέλεχος του ΕΛΑΣ. Συνεπώς, σύμφωνα με αυτήν την ερμηνεία, ο Βελουχιώτης -που παρέμεινε στο Κλήμα τέσσερις ημέρες μετά το τέλος της μάχης- είχε τον τελικό λόγο για ό,τι επακολούθησε και σίγουρα φέρει ευθύνη για τις μαζικές εκτελέσεις αιχμαλώτων ανταρτών του 5/42, στις οποίες, σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες, συμμετείχαν και μαυροσκούφηδες. Σε έκθεσή του, εξάλλου, προς το Γενικό Στρατηγείο του ΕΛΑΣ παραδέχεται ότι ώθησε τις τοπικές δυνάμεις του ΕΛΑΣ «προς γραμμήν τοιαύτης και ανηλεούς εξοντώσεως», θεωρώντας πως ενέργησε «απολύτως προς το συμφέρον του αγώνος»
~ Η δολοφονία του συνταγματάρχη Ψαρρού ήταν ένα από τα κορυφαία κρούσματα βίας του «καταραμένου» 1944 που επιβεβαιώνει τον τετριμμένο γενικό κανόνα της κλιμάκωσης της βίας, καθώς κάθε πολεμική σύγκρουση πλησιάζει στο τέλος της. Ο Ψαρρός δολοφονήθηκε ακριβώς όταν το μίσος και η κούραση των αντιμαχομένων είχαν συσσωρευτεί. Σε αυτό το στάδιο, συνήθως, το σενάριο λέει ότι ο ένας αντιμαχόμενος βρίσκεται μια ανάσα από την εκπλήρωση του οράματος και γίνεται ανυπόμονα βίαιος, ενώ ο άλλος που οδεύει στην ήττα, απελπισμένα βίαιος.
Τα πιο εύκολα θύματα σε αυτή την περίπτωση είναι όσοι βρίσκονται ανάμεσα στους δύο αντιμαχόμενους και επιδιώκουν να διατηρήσουν την αυτοτέλειά τους. Οι συμβιβασμοί που αναγκάζονται να κάνουν συνήθως θεωρούνται ως προδοσία και από τα δύο άκρα και η πίεση που τελικά δέχονται είναι αμείλικτη. Οι μετριοπαθείς του κέντρου, εξάλλου, δεν διαθέτουν τον φόβο που προκαλεί ο αντίπαλος εξτρεμιστής του άλλου άκρου.
Τελικά, ακόμα και μετά το τραγικό του τέλος, η ηχώ του τρίτου πόλου του αντιστασιακού κινήματος εξακολουθούσε να προκαλεί τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από εκείνα τα οποία προσδοκούσε να πετύχει. Η δολοφονία του συνταγματάρχη Ψαρρού ενίσχυσε τον αντικομουνισμό και όξυνε ακόμα περισσότερο την πόλωση μεταξύ του ΕΑΜ και των αντιπάλων του. Εδωσε έναν μάρτυρα στο αντιεαμικό στρατόπεδο, συμβάλλοντας έτσι στη συσπείρωσή του και την αποδυνάμωση των μετριοπαθών φωνών μέσα σε αυτό, ενώ έδωσε και ερείσματα νομιμοποίησης στον δωσιλογισμό. Επιπλέον, ήταν και ένα γεγονός που βάρυνε δραματικά στο συνέδριο του Λιβάνου, ένα κομβικό σημείο για την εξέλιξη της εμφύλιας σύγκρουσης, στο οποίο κατά πολλούς φυτεύτηκαν οι σπόροι του ματωμένου Δεκέμβρη.
* Ο κ. Αργύρης Μαμαρέλης είναι Research Fellow του London School of Economics.Πηγή "καθημερινή"


***ΕΚΤΑΚΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ:
Απειλούν με θερμό επεισόδιο στον Έβρο οι Τούρκοι
Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012 - 18:31
Share on facebook Share on print Share on favorites Share on google More Sharing Services
31
  Τούρκοι καταδρομείς έτοιμοι να ανοίξουν πυρ κατά των Ελλήνων Συνοριοφυλάκων
  Παρολίγον θερμό επεισόδιο στις όχθες του Έβρου χθες το βράδυ. Ομάδα Ελλήνων συνοριοφυλάκων που επιχείρησε να εμποδίσει την "απόβαση" δεκάδων λαθρομεταναστών στην επικράτειά μας στοχοποιήθηκε από τούρκους καταδρομείς. Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση κρατάει κλεισμένο τον Στρατό εντός των στρατοπέδων, οι τούρκοι έχουν μεταφέρει στον Έβρο ειδικές μονάδες τους για να περιπολούν τη νύχτα κατά μήκος της ανατολικής όχθης του ποταμού.
  Χθες το βράδυ ομάδα Ελλήνων αστυνομικών εντόπισε βάρκα γεμάτη λαθρομετανάστες και προσπάθησε να εμποδίσει την αποβίβασή τους. Εκείνη την ώρα εμφανίστηκε περίπολος του τουρκικού στρατού στην απέναντι όχθη. Οι τούρκοι όπλισαν τα αυτόματα τυφέκια τους και τα έστρεψαν κατά των Ελλήνων, οι οποίοι φέρουν μόνο πιστόλια των 9mm, είναι δηλαδή άοπλοι στην κυριολεξία. Τελικά οι συνοριοφύλακες δεν αντέδρασαν και οι λαθρομετανάστες πέρασαν κανονικότατα στο ελληνικό έδαφος, όπου και τους παρέλαβε εν συνεχεία η Frontex για τα περαιτέρω.
  Το παραπάνω γεγονός αποδεικνύει τη δειλία και την ανυπαρξία της ελλαδικής κυβέρνησης, που αδυνατεί να φυλάξει τα σύνορά μας, αλλά και τον εμπαιγμό εκ μέρους της ευρωπαϊκής ένωσης. Η Χρυσή Αυγή θα φέρει αύριο κιόλας αυτό το μείζον εθνικό ζήτημα στη βουλή και θα απαιτήσει εξηγήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς. Τα ελληνικά σύνορα δεν είναι σουρωτήρι και οι Έλληνες αστυνομικοί δεν μπορούν να στέλνονται άοπλοι ενάντια σε πάνοπλους τούρκους στρατιωτικούς. Στο ζήτημα θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες.

***

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2012 :
~**  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/08/4-5-2012.html  , Σαββατοκύριακο 4 και 5 Αυγούστου 2012 πάλι μαζί στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/05-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Κυριακή 05 Αυγούστου 2012.
~**  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/06-2012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Δευτέρα 06 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~**  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/07-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Τρίτη 07 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/08/07-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 07 Αυγούστου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/08-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Τετάρτη 08 Αυγούστου 2012.
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/08/09-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Πέμπτη 09 Αυγούστου 2012 .
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/08/10-2012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Παρασκευή  10 Aυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~**  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/08/11-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 11 Αυγούστου 2012 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/08/11-12-2012.html , ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 11 ΚΑΙ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 ,  Στο αγιάζι της ενημέρωσης !!!! .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/08/12-2012.html , Στο αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης 12 Αυγούστου 2012 ,-
~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/blog-post.html  , Σοφά Λόγια από Σοφούς Ανθρώπους …και Άγιο Όρος  ,Κυριακή 12 Αυγούστου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/08/13-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012 , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα ..... Ζήσε την Ελλάδα ...... Αγοράζω Ελληνικά προϊόντα ...Στηρίζω την Ελληνική Οικονομία ..
~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/13-2012.html , Διαλέγουμε και σας τα γράφουμε Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/14-2012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/08/14-2012.html  ., Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/08/14-2012.html  , Παραμονή της Παναγίας Πάσχα του καλοκαιριού Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/08/15-2012.html , Το Πάσχα του καλοκαιριού 15 Αυγούστου 2012 Κοίμηση Θεοτλοκου.-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/16-2012.html , Διαλέγουμε και σας τα γράφουμε Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012.-
 ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/16-2012.html , Διαλέγουμε και σας Γράφουμε Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/08/16-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012.-
~** Greek national anthem - Ethnikos ymnos. 
http://youtu.be/KPANtsXzLd8 ,
~** http://vlasiosarfara.blo gspot.com/2012/08/17-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

***
 ~**  ΒΙΝΤΕΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ από επισκέψεις στο  Άγιο  Όρος στο περιβόλι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ  2010  ΚΑΙ  2011  :
1.~ 022 ΑΘΩΣ 2010 : http://youtu.be/8gmDyY1M-mk/ ,
2.- ~ 021 Άγιο Όρος 2010 : http://youtu.be/5dUZDkkW5r4/ ,
3.- ~ 020 ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΘΩΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2010 Καρούλια –Καντούνια – Κερασιά : http://youtu.be/1vWVkE8fWjE/ ,
4.- ~ 019 ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 23 ΕΩΣ 30 -08-2010: http://youtu.be/1UXueBOGGus/ ,
5.- ~ 018 Άγιον Όρος 2010: http://youtu.be/jTLjZ5fJveA/ ,
6.- ~ 017 ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2010: http://youtu.be/T2LamLTkOO4/ ,
7.- ~ 016 Άγιο Όρος Σκήτη Αγίας Άννης 23 εως30 -08-2010 : http://youtu.be/3fjRrVJ4NdQ/ ,
8/.- ~  2154 -  Ιερά Μονή Καρακάλου : http://youtu.be/6ou4ffypE8E/ ,
9.- ~ 1887.-  Τάφος μοναχού Παϊσιου Σουρωτή 5-8-2011 : http://youtu.be/vGgHoXHBbSw/ ,
1`0.- ~ 1885.-  ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΟΥΡΩΤΗΣ ΤΑΦΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟΥ: http://youtu.be/ittiSBqYheI/ ,
11.- ~ 2101.- ΙΕΡΑ ΣΚΗΤΗ  ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ Γέροντας Ευθύμιος Καψάλα : http://youtu.be/X3Aq296RXnk/ ,
12.- ~ 1884.avi Στο γυναικείο Μοναστήρι ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ στη Σουρωτή 2011: http://youtu.be/hRNHvwlo_AY/ ,
13.- ~ 2105.-  Καλύβα Αναστασίου Καψάλα Ευθύμιος: http://youtu.be/6F-K6aFHzOA   ,
14.- ~ 2169.-  ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ : http://youtu.be/zXtrNaeElk4  ,
15.- ~ 2119.-  Ιερά Σκήτη Προφήτη Ηλία : http://youtu.be/o6UJ5k5VC3g  ,
16.- ~ 2049.-  ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ 2011 : http://youtu.be/IS6XLJnSOpo  ,
17.- ~ 1879.-  ΣΟΥΡΩΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Τάφος Μοναχού Παϊσιου 5-8-2011: http://youtu.be/4Lxq2kE4P8c  , ?
18.- ~ 2144.-  Καρυές - Ι. Μ. Καρακάλου : http://youtu.be/1-BPaMQhCbM  , ?
19.- ~ 2164.-  ΚΑΡΥΕΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ : http://youtu.be/aWnAmjE20r8  ,
20.- ~ 2023.-   Αρσανάς Κωνσταμονίτου και Δοχειαρίου : http://youtu.be/PvUg_SvjnkE  ,
21.- ~ 2111.-  Σκήτη Προφήτου Ηλία: http://youtu.be/_t5pSbKHvdY / ,
22.- ~ 2194.- ΑΡΣΑΝΑΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ : http://youtu.be/FSclzefUano   , ?
23.- ~ 2121 Ι.Ν. στην ΣΚΗΤΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ : http://youtu.be/472Q3gvEPQA   ,
24.- ~ 2090.-  Ι. Μ. ΙΒΗΡΩΝ : http://youtu.be/7o4wMrXWQnM   , ?
25.- ~ 1893. -  ΙΕΡΙΣΣΟΣ προς Άγιο όρος 5-8-2011 : http://youtu.be/2aeX96Qvt1Y   ,
26.- ~ 2076.-  Το περιβόλι της Παναγιάς : http://youtu.be/UqtMKeTW3Tc    ,  
27 .- 1921.-  Με το πλοίο προς Ι.Μονή Εσφηγμένου 5-8-2011 : http://youtu.be/WQrgIwwuvWw   , http://youtu.be/WQrgIwwuvWw  ?
28.- ~ 1956.-  Στην Ιερά Μονή Εσφηγμένου 5-8-2011: http://youtu.be/n4M1sFR6ezI   ,
29.- ~ 2168.- Στην Ι.Μ. Βατοπεδίου : http://youtu.be/d75XrtftHJo   ,
30.- ~ 1986.- Στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου – Σέρβικο : http://youtu.be/YGN1-qkBrsA   ,
31.- ~ 2057.-  ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 2010 : http://youtu.be/B1twiTSFJp8   ,
32.- ~ 2143. - Ι.Μ. Παντοκράτορα ( Σταυρονηκίτα , Προφ. Ηλίας ) : http://youtu.be/ne3uhgUgV8E   ,
33.- ~ 2145.-  Ι. Μ. Καρακάλου  : http://youtu.be/ayI_V3Osigg   ,
34.- ~ 2055. - ΑΡΣΑΝΑΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ 2011 : http://youtu.be/1VQlHfSzyp4   ,
35.- ~ 2094.- Ι.Μ. ΦΙΛΟΘΕΟΥ :  http://youtu.be/tMxuCFZk0sA   , http://youtu.be/tMxuCFZk0sA ,   http://youtu.be/tMxuCFZk0sA  , ?
36.  2096.- ΚΑΨΑΛΑ -Σκήτη Αναστασίου μοναχός Ευθύμιος : http://youtu.be/cjAE-xYZVkI   ,
37.- ~  1922.- Από το πλοίο ΙΕΡΙΣΣΟΣ- ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2011 : http://youtu.be/YcKfXAVonrg   ,
38 .- ~ 2166.- Ι.Μ. Βατοπεδίου 2011 : http://youtu.be/nzscAiUxTHk  ,
39.- ~ 1985.- ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ Σέρβικο Μοναστήρι : http://youtu.be/6r3smNxL3sU   ,
40.- ~ 2153.- Στην Παναγούδα του Γέροντα Παϊσιου : http://youtu.be/ZMeIytGC0go    
41.- ~ 2056.-  ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 2011 , 2010 : http://youtu.be/5Rxd2CnC6oQ   , ?
42.-  2065.- ΙΕΡΑ Μ .ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑ –ΡΩΣΙΚΟ : http://youtu.be/TyXiTgQVBI8 ?
43.- ~ 2172.- Αρσανάς Ι.Μ.Βατοπεδίου : http://youtu.be/dUnD6q_LxYc    ,
44.- ~ 2036.- ΑΡΣΑΝΑΣ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ 2011 : http://youtu.be/5rzHdUFEWA4   ,
45.- ~ 2017.- Στον Αρσανάs Ι. Μ. Κωνσταμονίτου : http://youtu.be/6UQPWyp6r8Y   ,
46.- 2016.- Φεύγοντας από Αρσανά Γιοβάνιτσας Σέρβικο : http://youtu.be/Pu8FkvT55O4   ,
47.- ~ 1984.- Ιερά Μονή Χιλανδαρίου 6-8-2011: http://youtu.be/dKcRzeG7XZE   ,
48 .- ~ 1987.- Ι. Μ. Χιλανδαρίου: http://youtu.be/cSrIjpuI21U   ,
49.- ~ 2039.- ΑΡΣΑΝΑΣ - ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ 2011: http://youtu.be/a7J8OAL539U   ,
50.- ~ 2062 Άγιο Όρος 2011 : http://youtu.be/5dE_KM8Uipk   ,
51.- ~ 1925.- Άγιον Όρος - Στον Αράπη : http://youtu.be/eGhdWd4qrE0   ,
52.- ~ 2084.- ΚΑΡΥΕΣ - ΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ : http://youtu.be/4IpS7h3qX0s   ,
53.- ~ 1934.- Αρσανάς -Ι.Μονή Εσφηγμένου : http://youtu.be/IGflYW5Oncg   ,
54.- ~ 1988.- Ι.Μ. ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ : http://youtu.be/zG2k9uOYFwg   ,
55.- ~ 1929.- Αρσανάς Χιλανδαρίου Σέρβικο : http://youtu.be/grmVzbL5e1c   ,
56.- ~ 2152.-  Στην καλύβα Παναγούδας του μοναχού Παϊσιου :
 http://youtu.be/jonX-VBwiV4   ,
57.- ~ 1923.-  Στο Άγιο Όρος 5-8-2011: http://youtu.be/iFx1WR7igW0   ,
58.- ~ 2198.- Στον Αρσανά του Βατοπεδίου 2011 : http://youtu.be/uf8ulGRPPns   ,
59.- ~ 2058.- ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 2011 : http://youtu.be/x-r2NhjdTPo   ,
60.- ~ 1938.- ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΗΓΜΕΝΟΥ: http://youtu.be/y8qZof6j0mg   ,
61.- 2137.- Από Προφήτη Ηλία στην Ι. Μ. Παντοκράτορα : http://youtu.be/VYQnplRKVr0   , 62.- ~ 2074.- Άγιο Όρος : http://youtu.be/kyMQ-5ywEAs   ,
63.-~ 2163.- Καρυές Άγιος Ανδρέας Άξιον Εστί : http://youtu.be/ScfGxynTKHo   ,
64.- ~ 1924.- Στο Περιβόλι της Παναγίας 5-8-2011 : http://youtu.be/h0tPHJ28m20  
65.-   1892.  ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ Γενικό Νοσοκομείο : http://youtu.be/w08ScAnud6c   ,
66.- ~ 1955.- Ι.Μ. Εσφηγμένου: http://youtu.be/mxEo90dEV-c   ,
67.-  ~** http://youtu.be/52W_3DmQuV8 ¨: ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ  ΑΓΙΟΝ  ΟΡΟΣ
68.-~** http://youtu.be/j8_tGoU0Wk0  :  ΚΑΡΟΥΛΙΑ  ΑΓΙΟΝ  ΟΡΟΣ  ΔΑΝΗΛΑΙΟΙ
69.- ~** Τα φρικαλέα Καρούλια Αγιου Ορους μέρος 1ο: http://youtu.be/U5y9QyU2rZQ
70.- ~** 4' ΓΕΡΩΝ ΠΑΊΣΙΟΣ ' ΣΠΑΝΙΑ ΗΧΟΓΡΆΦΗΣΗ'' ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ :                                             
http://youtu.be/xx1-mOFe424 , :            
71.- ~** ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ -ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ : http://youtu.be/qdGDf75rHA0 
72.- ~** ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ-ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ : http://youtu.be/Dt1UqG2wIP4 ,
 ~** http://snsarfara.blogspot.com/2009/10/blog-post_4330.html : Ο Γέροντας Μοναχός Παϊσιος Αγειορίτης .-
 http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/02/25022011.html : AGIO OROS ATHOS!
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/08/blog-post.html :  ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ …!
~**http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/06/2011_29.html , Σκήτες του Αγίου Όρους 2011 .-
 ~** http://snsarfara.blogspot.com/2010/08/2010.html : Καλοκαιρινές διαδρομές Αύγουστος 2010 , Κωνσταντινούπολη - Προύσσα - Άγιον Όρος  
 

*** ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ :
~ http://www.youtube.com/stamos01 , =1829 video.-
~ http://www.youtube.com/stamatios01 , =231 video.-
~ http://www.youtube.com/vlasiskal   , = 242 video.-

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου