ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Στο  αγιάζι  της ενημέρωσης Πέμπτη  30  Αυγούστου 2012  :
Το  ποντικάκι  στην ενημέρωσαη  !  :

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα :

Η  Εφημερίδα  μας 
*** Μπαράζ πυρκαγιών χθες στη Μεσσηνία :
Image
* Μεγάλη φωτιά αναστάτωσε την Πυλία

Μπαράζ πυρκαγιών ξανά χθες για τη Μεσσηνία, με φλόγες να ξεπηδούν τέσσερις φορές σε ισάριθμα σημεία στη Μεσσήνη, στα Πάταρα Κορώνης και το απόγευμα σε Παλιό Σουληνάρι και Σάντοβα.
Η πυρκαγιά στο Παλιό Σουληνάρι Πυλίας πήρε γρήγορα διαστάσεις, πάνω στην πλαγιά του βουνού, ενώ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν σπεύσει στην περιοχή ακόμα και από Τρίπολη και Μεγαλόπολη. Λίγο νωρίτερα, οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν έγκαιρα πυρκαγιά στη Σάντοβα.
 ~ Φωτιές
Στη Σάντοβα η πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα και μόνο το γεγονός ότι βρισκόταν ανάμεσα σε σπίτια προκάλεσε έντονη ανησυχία. Ευτυχώς, η Πυροσβεστική κατάφερε γρήγορα να την ελέγξει και να τη σβήσει.
Στις 5.00 το απόγευμα μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Παλιό Σουληνάρι και αμέσως πήρε απειλητικές διαστάσεις. Στην περιοχή έσπευσαν πάνω από 10 πυροσβεστικά οχήματα από τις υπηρεσίες όλης της Μεσσηνίας, καθώς και δύο οχήματα από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Τρίπολης και Μεγαλόπολης. Παράλληλα, συνέδραμαν πεζοπόρα τμήματα, υδροφόρες Δήμων και εθελοντές, ενώ ρίψεις έκαναν δύο αεροσκάφη καναντέρ και δύο αεροσκάφη pzl.
Νωρίς το βράδυ, οι δυνάμεις είχαν καταφέρει να περιορίσουν σημαντικά το μέτωπο της πυρκαγιάς, αλλά έδιναν μάχη για να τη θέσουν υπό έλεγχο.
~ Σκόπιμες φωτιές
Σε δηλώσεις του χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, επισήμανε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού έχουν εκδηλωθεί περίπου 204 πυρκαγιές σε όλο το νομό. Από αυτές οι 65 ήταν τον Αύγουστο και οι περισσότερες τις τελευταίες ημέρες.
Υπογράμμισε, λοιπόν, πως, αν κάποιος παρατηρήσει τη συχνότητα των πυρκαγιών και τα σημεία που εκδηλώνονται κάθε χρόνο, βγαίνει το συμπέρασμα ότι ελάχιστες από αυτές είναι από αμέλεια ή από τύχη: «Οι πιο πολλές είναι σκόπιμες, γι’ αυτό ακριβώς χρειάζεται ισχυρή προσπάθεια, όσον αφορά στο σημείο της ανάκρισης, ώστε να βρεθούν οι υπαίτιοι τέτοιων καταστροφικών προσπαθειών. Οι καταστροφές αυτές δεν είναι μόνο οικονομικές, αλλά και οικολογικές. Στον Ταΰγετο είχαν οδηγηθεί στην ανάκριση κάποια άτομα, ενώ ανάλογες ενέργειες γίνονται και σε άλλες περιοχές».
Σύμφωνα με τον κ. Αλευρά, το έργο της ανάκρισης για να είναι επιτυχές πρέπει να είναι μεθοδικό, μελετημένο και χωρίς βιασύνη για συμπεράσματα. Και συμπλήρωσε: «Φέτος πρέπει να βγουν αξιόπιστα συμπεράσματα και να βρεθούν οι υπαίτιοι αυτών των καταστροφών, όχι μόνο γιατί έχουμε οικονομική και οικολογική καταστροφή, αλλά και γιατί το κόστος για την κίνηση των μέσων πυρόσβεσης είναι μεγάλο, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας μας».
Καταλήγοντας παρατήρησε ότι οι ζημιές που έχουν προκληθεί είναι μικρές, με τις μεγαλύτερες να είναι τα 500-600 στρέμματα σε Αυλώνα και Δώριο. Αυτό, είπε, δείχνει το μεγάλο βαθμό ετοιμότητας στην Πυροσβεστική και τον καλό συντονισμό με την Πολιτική Προστασία Πυροσβεστικής, Δήμων, εθελοντών κ.ά.  Της Βίκυς Βετουλάκη , εφημερίδα  "Θάρρος" Καλαμάτας  2012 .-

*** Φαρμακοποιοί Μεσσηνίας  :
Image
* Τέλος στην πίστωση για τους ασφαλισμένους

Να πληρώνουν τα φάρμακά τους από την 1η Σεπτεμβρίου καλούνται οι ασφαλισμένοι και στη Μεσσηνία, καθώς χθες βράδυ στη γενική τους συνέλευση οι Μεσσήνιοι φαρμακοποιοί, σχεδόν ομόφωνα, αποφάσισαν αναστολή της πίστωσης.
Την ίδια απόφαση έχουν πάρει αρκετοί ακόμη σύλλογοι ανά την Ελλάδα, όπως και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός, του οποίου το διεκδικητικό πλαίσιο έχει ως εξής:
«Η Γενική Συνέλευση του Π.Φ.Σ. αποφάσισε την κινητοποίηση των Φαρμακευτικών Συλλόγων, με αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, από την 1η Σεπτεμβρίου. Το διεκδικητικό πλαίσιο του κλάδου αφορά:
1. Την τακτοποίηση όλων των εξωσυμβατικών οφειλών του ΕΟΠΥΥ που φθάνουν πλέον τις 85 μέρες.
2. Την άμεση νομοθετική ρύθμιση του συμψηφισμού των υφιστάμενων οφειλών, καθώς και των όρων που αφορούν την υπαγωγή των φαρμακείων στον «ΤΕΙΡΕΣΙΑ».
3. Την άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο 0,6% του ΑΕΠ και την άμεση απόδοση των εισφορών των ασφαλιστικών ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ.
4. Την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για τον τραπεζικό δανεισμό των φαρμακείων και τη βελτίωση της ρευστότητας τους».

*** Παραμένει επικίνδυνος και σκοτεινός :
Image
* Ο κόμβος στο δρόμο της Μεσσήνης

 Άκρως επικίνδυνος εξακολουθεί να είναι για τα διερχόμενα οχήματα ο νέος κόμβος της δυτικής απόληξης του εθνικού αυτοκινητόδρομου, στο δρόμο του Ασπροχώματος – Μεσσήνης. Κι αυτό, γιατί παραμένει χωρίς φωτισμό και το βράδυ του Σαββάτου συνέβη τροχαίο ατύχημα με οικογένεια, καθώς ο οδηγός δε γνώριζε την ύπαρξή του.
 Παράλληλα, προωθείται η κατασκευή νέου ισόπεδου κόμβου έξω από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
 * Στο αεροδρόμιο
 Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παν. Αλευρά, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που εγκρίθηκε για την κατασκευή του ισόπεδου κόμβου στο αεροδρόμιο είναι το πρώτο βήμα για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών του.
 Ο κόμβος θα έχει διάμετρο 35 μέτρα και θα είναι υπερυψωμένος κατά 70 εκατοστά, ενώ θα έχει 4 κλάδους. Ο προϋπολογισμός αυτού του έργου είναι 1 εκατομμύριο ευρώ.
 «Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι ένα από τα 15 διεθνή της χώρας μας και το μοναδικό που κάνει διεθνείς μεταφορές στην Πελοπόννησο, εξαιρώντας τον Άραξο, που κάνει τέτοιες μεταφορές μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Με τους νέους οδικούς άξονες που κατασκευάζονται και την αύξηση της κίνησης των αεροδρομίων, θεωρούμε ότι ένα σημαντικό κομμάτι της αναβάθμισης των υπηρεσιών που πρέπει να προσφέρει είναι και η ασφάλεια των επισκεπτών. Ο κόμβος θα παίξει σημαντικό ρόλο και ήταν ένα χρόνιο αίτημα της Πολεμικής Αεροπορίας. Πιστεύουμε ότι μαζί με τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και του ίδιου του αεροδρομίου, με το ποσό των 15 εκατ. ευρώ που έχουν δεσμευθεί από το ΕΣΠΑ, θα προσφέρουμε υψηλές υπηρεσίες», τόνισε σχετικά σε δηλώσεις του ο κ. Αλευράς.
* Κίνδυνος
Σε ό,τι αφορά εκείνον που έχει ήδη κατασκευασθεί στη δυτική απόληξη του εθνικού δρόμου, ο κ. Αλευράς είπε ότι έχει γίνει συσχέτιση των δύο κόμβων και οι ειδικοί έχουν διαβεβαιώσει ότι δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Ωστόσο, το έργο της δυτικής απόληξης και, κατά συνέπεια, ο κόμβος δεν έχουν παραδοθεί επίσημα, με συνέπεια να υπάρχει κίνδυνος σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, κυρίως λόγω έλλειψης φωτισμού.
 Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης  :
Image
* «Περιμένω με ανυπομονησία το θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης»

 Σε διαφορετικούς ρόλους θα έχουν την ευκαιρία να δουν οι θεατρόφιλοι θεατές στη Μεσσηνία τον ηθοποιό Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη. Αύριο Παρασκευή θα βρεθεί στο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης, όπου μαζί με τον Αιμίλιο Χειλάκη και τον Χρήστο Σαπουντζή θα ανεβάσουν τον «Οιδίποδα τύραννο», ακολουθώντας τα πρότυπα της εποχής του Σοφοκλή: θίασος αμιγώς ανδρικός, ενώ τους ρόλους ερμηνεύουν τρεις υποκριτές.
 Το «Θ» μίλησε με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και σας τον παρουσιάζει:
 -Αρχαίο δράμα… Πώς είναι αυτή η εμπειρία;
 Για μένα δεν είναι πρωτόγνωρη εμπειρία, αφού και στο παρελθόν έχω παίξει αρχαίο δράμα. Η συγκεκριμένη παράσταση, με τον «Οιδίποδα τύραννο», είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση, καθώς χρησιμοποιούμε κάποιους κώδικες της εποχής του Σοφοκλή. Δηλαδή, ο θίασος είναι αμιγώς ανδρικός και τους ρόλους ερμηνεύουν τρεις υποκριτές, όπως γινόταν και την εποχή εκείνη.
 -Πόσο δύσκολο είναι να ερμηνεύετε ένα γυναικείο ρόλο;
 Είναι τόσο δύσκολο όσο είναι να έχεις το ρόλο ενός γέροντα τυφλού μάντη. Οι ηθοποιοί ευχαριστιόμαστε με τις δυσκολίες. Έτσι κι αλλιώς, εδώ, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης παράστασης, δεν έχει να κάνει με ρεαλιστική αποτύπωση ενός γυναικείου ρόλου.
 -Μέχρι σήμερα η παράσταση έχει παιχτεί στα μεγαλύτερα αρχαία θέατρα. Πώς είναι η εμπειρία αυτή;
 Τα αρχαία θέατρα είναι οι πλέον κατάλληλοι χώροι, όχι μόνο γιατί φτιάχτηκαν για αυτή τη χρήση, αλλά και γιατί είναι και πολύ λειτουργικοί. Ίσως τα αρχαία ελληνικά θέατρα είναι τα μοναδικά παγκοσμίως μνημεία που χρησιμοποιούνται ακριβώς για το σκοπό που φτιάχτηκαν.
 -Περιμένετε κάτι διαφορετικό στο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης;
 Περιμένω με ανυπομονησία το θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης. Εκτός του ότι θα είναι μια υπέροχη βραδιά γιατί θα έχει πανσέληνο, μου έχουν πει όλοι ότι ο συγκεκριμένος χώρος είναι εξαιρετικός.
 -Προτιμάτε το δράμα ή την κωμωδία;
 Δεν έχω συγκεκριμένη προτίμηση, το σημαντικό για μένα είναι το θέατρο να έχει να πει κάτι στους θεατές του.
 -Τα τούρκικα σήριαλ έχουν εισβάλει πια στην ελληνική τηλεόραση. Πιστεύετε ότι θα καταφέρει αυτή να ανακάμψει;
 Τα τούρκικα δεν τα έχω παρακολουθήσει καθόλου. Όσο για την ανάκαμψη που λέτε, ας περιμένουμε πρώτα να ανακάμψει η χώρα και βλέπουμε για την ελληνική τηλεόραση.
 ~ Λίγα λόγια για την παράσταση
 Ένας φοβερός λοιμός ταλαιπωρεί τη Θήβα. Ο χρησμός ορίζει ότι η πόλη θα σωθεί μόνο αν τιμωρηθεί ο δολοφόνος του προηγούμενου βασιλιά Λάιου. Ο Οιδίπους, που βασιλεύει τώρα, αναζητά το δολοφόνο. Ο μάντης Τειρεσίας κατηγορεί τον Οιδίποδα ότι είναι το μίασμα της πόλης. Ο Οιδίπους εξαγριώνεται και γεμίζει υποψίες για συνωμοσία εναντίον του. Στην πορεία αναζήτησης του δολοφόνου αποκαλύπτεται σταδιακά η αλήθεια, αφού ο ήρωας ανακαλύπτει ποιος πραγματικά είναι: γιος και φονιάς του βασιλιά Λάιου, αλλά και σύζυγος της μητέρας του Ιοκάστης. Ύστερα από την αποκάλυψη της τραγικής και αναπόφευκτης μοίρας, η Ιοκάστη απαγχονίζεται και ο Οιδίπους αυτοτυφλώνεται.
~ Λίγα λόγια
Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Έχει εμφανιστεί σε αρκετές γνωστές τηλεοπτικές σειρές, σε σενάριο των Μιρέλλας Παπαοικονόμου («Λόγω τιμής», «Η ζωή που δεν έζησα», «Έτσι ξαφνικά» κ.ά.), Χριστόφορου Παπακαλιάτη («Να με προσέχεις»), Πάνου Κοκκινόπουλου κ.ά. Το 2006 παρουσίασε για λογαριασμό του Mega Channel το ριάλιτι παιχνίδι Survivor.
Τον Απρίλιο του 2009 δήλωσε για πρώτη φορά παρουσία στα πολιτικά πράγματα, υπογράφοντας την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος «Δράση», ενώ στις ευρωεκλογές 2009 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του κόμματος.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση , "Θάρρος"

*** Ίκλαινα  :
Image
* 275.000 δολάρια για ανασκαφές

 Με επιχορήγηση ύψους 275.000 δολαρίων από το Εθνικό Κληροδότημα για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες των ΗΠΑ συνεχίζει εφέτος τις ανασκαφές του στην Ίκλαινα της Μεσσηνίας ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μιζούρι-Σεντ Λιούις, αρχαιολόγος Μιχάλης Κοσμόπουλος.
 Πριν από δύο χρόνια ο κ. Κοσμόπουλος είχε φέρει στο φως στην Ίκλαινα μία πήλινη πινακίδα με πρώιμη Γραμμική Β΄ γραφή, ηλικίας 3.500 ετών, ένα εύρημα που αλλάζει τα δεδομένα για την εξέλιξη και τη χρήση της γραφής στην Ευρώπη.
 Η πινακίδα είχε εντοπισθεί μέσα σε έναν αρχαίο αποθέτη και παρότι οι διαστάσεις της είναι πολύ μικρές - ύψος 2,5 εκατοστά και πλάτος 4 -, μπορεί να διακρίνει κανείς το περιεχόμενό της. Από τη μία πλευρά, αναφέρεται σε μία κατασκευή και, από την άλλη, περιλαμβάνει ονόματα και αριθμούς. Όπως είναι γνωστό, άλλωστε, οι πινακίδες της Γραμμικής Β΄ στη Μυκηναϊκή Εποχή ήταν τα «λογιστικά βιβλία» των ηγεμόνων, που κατέγραφαν την παραγωγή, τις πωλήσεις, τις εισφορές κ.τ.λ. των επικρατειών τους.
 Η θέση της Ίκλαινας, εξάλλου, υπόσχεται ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις, καθώς μάλιστα όλη η περιοχή φαίνεται ότι ήταν μεγάλο κέντρο επεξεργασίας και εμπορίου του χαλκού.

  *** Γιώργος Καλογερόπουλος  :
Image
* «Εκατό φωτογραφίες πριν» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας

Φωτογραφίες του Γιώργου Καλογερόπουλου από τη Νέα Υόρκη, την Αθήνα και τη Μεσσηνία, θα φιλοξενήσει η αίθουσα εκδηλώσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσσηνίας από την 1η Σεπτέμβρη μέχρι και τις 23 του μήνα. Η έκθεση του Μεσσήνιου κινηματογραφιστή και φωτογράφου έχει τίτλο «Εκατό φωτογραφίες πριν» (αγγλικός τίτλος: One Hundred Photos Ago), οργανώνεται από τη ΛΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, ενώ τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο στις 8.00 το βράδυ.
Ο Γιώργος Καλογερόπουλος γεννήθηκε στη Μεσσηνία, σπούδασε στη Νέα Υόρκη Κινηματογράφο, Οικονομικά και Ανθρωπολογία. Ασχολήθηκε συστηματικά με τον Ελληνικό Κινηματογράφο αναπτύσσοντας έντονη δράση για την προώθησή του στην Αμερική. Μεταξύ άλλων, οργάνωσε τη γνωστή ρετροσπεκτίβα «Σινεμυθολογία» και το αφιέρωμα στο έργο του Θόδωρου Αγγελόπουλου στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (ΜοΜa). Έχει διατελέσει διευθυντής προγράμματος του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας». Το 1998 ίδρυσε το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (Mediterranean film institute), το οποίο και διευθύνει μέχρι σήμερα. Αυτή είναι η πρώτη του έκθεση με φωτογραφίες από την εποχή του ’70 και του ’80, από τη Νέα Υόρκη, την Αθήνα και τη Μεσσηνία.
Από το Πυργάκι
«Παρατηρώντας κανείς τις φωτογραφίες του Γιώργου Καλογερόπουλου, διαπιστώνει έκπληκτος τη φοβερή… κίνηση που διαθέτουν! Ακόμη και οι φαινομενικά πιο στατικές του, σου υποβάλλουν αυτήν την αίσθηση, καθώς οι “αιχμάλωτοι” των κάδρων του, με την κατεύθυνση που έχουν τα βλέμματά τους και τη στάση των σωμάτων τους, δείχνουν να… αναδεύονται κάπως! Η γωνία της μηχανής, ο φωτισμός και το πάτημα του… κλικ που παράγουν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, είναι σαν να βρίσκονται σε έναν ιδανικό προς τούτο συνδυασμό, παρ’ ότι όλες τους ήταν της παλιάς τεχνολογίας» σημειώνει στο έντυπο - πρόσκληση της έκθεσης ο Δημήτρης Κουκουλάς.
«Αυτό, βέβαια, δε συμβαίνει τυχαία, αλλά εκδηλώνεται από μόνο του σαν... αταβισμός, μιας και ο καλλιτέχνης κυριολεκτικά γεννήθηκε μέσα στον κινηματογράφο! Γιος του Σταματέλου Καλογερόπουλου που είχε στο Πυργάκι το γωνιακό καφενείο και στο οποίο ερχόταν και έπαιζε ο Πρεβεζάνος, ο πλανόδιος κινηματογραφιστής από τους Γαργαλιάνους, είχε τη μοναδική τύχη να βλέπει το μαγικό κόσμο των κινούμενων εικόνων από την αγκαλιά, ακόμη, της μάνας του Σταθίας!».
Υποστηρικτές στη διοργάνωση της έκθεσης είναι «Οι Δρόμοι της Ελιάς» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων.
Αρχαιολογικό Μουσείο
Κτήριο Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς Καλαμάτας, Μπενάκη και Αγ. Ιωάννου.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα: 1.30 μ.μ. - 8.00 μ.μ.
Τρίτη - Κυριακή: 8.00 π.μ. - 8.00 μ.μ.
 Της Μαρίας Νίκα

*** Δήμος Μεσσήνης


Συντήρηση σχολικών κτηρίων
Με γρήγορους και ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρά η συντήρηση σχολείων στο Δήμο Μεσσήνης και πλέον στην πλειοψηφία τους τα σχολικά κτήρια πληρούν τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, προκειμένου να γίνει η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς χωρίς προβλήματα.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο εκτέλεσης του ως εν λόγω έργου, έχουν ολοκληρωθεί οι παρακάτω εργασίες:
• Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης έχει γίνει αποκατάσταση διαβρωμένου σκυροδέματος στα περιμετρικά στηθαία της οροφής του 1ου ορόφου, αντικατάσταση των σιδηρών υαλοστασίων και κατασκευή σταθερών σιδηρών κιγκλιδωμάτων
• Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης έχει γίνει κατασκευή αθλητικού δαπέδου σε αίθουσα του ισογείου με σκοπό τη διαμόρφωσή της σε εσωτερικό χώρο άθλησης, κατασκευή στεγάστρου στην είσοδο του σχολικού κτηρίου και έχουν προστατευθεί τα παράθυρα προς αποφυγη τραυματισμών.
• Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης έχουν γίνει ελαιοχρωματισμοί των ξύλινων κουφωμάτων (παραθύρων) ισογείου και 1ου ορόφου
• Στα 1ο και 5ο Δημοτικά Σχολεία Μεσσήνης έχει γίνει αντικατάσταση ξύλινων θυρών με νέες από αλουμίνιο, ανοιγόμενες, με σήτες αερισμού, και κατασκευή πλάκας προκειμένου να τοποθετηθεί ξύλινη αποθήκη στο προαύλιο.
• Στο 2ο Νηπιαγωγείο Μεσσήνης έχει κατασκευαστεί στέγαστρο στην είσοδο.
• Στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αριστομένους έχει γίνει ανακαίνιση του W.C. εσωτερικά με αντικατάσταση ειδών υγιεινής, σοβάτισμα τοιχών, καθώς και εσωτερικός χρωματισμός και κατασκευή της οροφής των W.C.
• Στο Νηπιαγωγείο Στρεφίου έχουν κατασκευστεί δύο νέα W.C. με προθάλαμο εσωτερικά του κτηρίου, νέος βόθρος, καθώς και πλήρης αποχέτευση των καινούργιων W.C.
Άμεσα και πριν από την έναρξη των μαθημάτων θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης στο Νηπιαγωγείο Πεταλιδίου, στο Γυμνάσιο – Λύκειο Πεταλιδίου, στο Δημοτικό Σχολείο Βαλύρας, στο Νηπιαγωγείο Λογγά, στο Γυμνάσιο Λογγά και στο ΕΠΑ.Λ. Μεσσήνης.
Παράλληλα, ο Δήμος Μεσσήνης έχει συγκροτήσει συνεργεία που καθαρίζουν τους αύλειους χώρους από την αυτοφυή βλάστηση, συνεργεία που καθαρίζουν τους εσωτερικούς χώρους, καθώς και συνεργεία με τεχνικούς (υδραυλικούς, ελαιοχρωματιστές, μαραγκούς) που επιδιορθώνουν βλάβες που υπάρχουν στα σχολικά κτήρια (ερμάρια, θρανία, τουαλέτες) και προχωρούν στον ελαιοχρωματισμό των εσωτερικών και των εξωτερικών χώρων.

***   Νέες ειδικότητες στο ΙΕΚ Καλαμάτας

Νέες ειδικότητες πρόκειται να λειτουργήσουν στο ΙΕΚ Καλαμάτας κατά το φθινοπωρινό εξάμηνο, έτους κατάρτισης 2012-2013.
Αναλυτικά:
Α΄ εξάμηνο κατάρτισης
• Τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής
• Διοικητικό και οικονομικό στέλεχος επιχειρήσεων
• Υπεύθυνος υποδοχής και φιλοξενίας
• Προσωπικό ιδ. ασφάλειας
• Προσχολικής αγωγής ημερήσιας φροντίδας παιδιών με ειδικές ανάγκες
• Τεχνικός φαρμάκων, καλλυντικών και παρεμφερών προϊόντων.
Οι παραπάνω ειδικότητες απευθύνονται σε κατόχους απολυτηρίων όλων των τύπων Λυκείων: ΓΕΛ, ΕΛ, ΤΕΛ, ΤΕΕ, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, εκτός της ειδικότητας «Προσωπικό ιδ. ασφάλειας» για την οποία απαιτείται απολυτήριο Γυμνασίου.
Γ΄ εξάμηνο κατάρτισης
• Προσχολικής αγωγής δραστηριοτήτων δημιουργίας και έκφρασης, για κατόχους απολυτηρίου ΤΕΕ Β΄ Κύκλου του Τομέα Υγείας-Πρόνοιας με ειδικότητες: Κοινωνικών Φροντιστών ή Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων ή κατόχους απολυτηρίου ΕΠΑΛ του Τομέα Υγείας-Πρόνοιας της ειδικότητας Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων.
• Τεχνικός εγκαταστάσεων ψύξης, αερισμού και κλιματισμού, για κατόχους απολυτηρίου ΤΕΕ Β΄ Κύκλου ή ΕΠΑΛ του Μηχανολογικού Τομέα της ειδικότητας Ψυκτικών Εγκαταστάσεων & Κλιματισμού.
Η φοίτηση είναι διετής, εκτός από την ειδικότητα «Προσωπικό ιδ. ασφάλειας», που έχει διάρκεια ένα εξάμηνο, και τα τμήματα του γ΄ εξαμήνου που είναι για ένα έτος.
Αιτήσεις επιλογής των υποψήφιων καταρτιζόμενων θα γίνονται στο ΙΕΚ Καλαμάτας από 3 έως και 10 Σεπτεμβρίου, 9.30 – 13.30. Οι δε εγγραφές των επιλεγέντων καταρτιζομένων θα γίνονται στο ΙΕΚ Καλαμάτας από 17 έως και 21/9, επίσης από 9.30 – 13.30.
Η έναρξη των μαθημάτων έχει ορισθεί για τις 3 Οκτωβρίου.


*** Έργα εκσυγχρονισμού

Σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία της Μεσσηνίας
«Οι αρμοδιότητες για τα ζητήματα της υγείας πρέπει να περάσουν στην αιρετή Περιφέρεια» επιμένει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο οποίος σε επισήμανσή του κατά την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τόνισε: «Δεν υπάρχει μέλλον και προοπτική, αν η υγεία παραμείνει στην κεντρική κυβέρνηση. Η ευθύνη από 1η του 2013 πρέπει να περάσει στις αιρετές Περιφέρειες, γιατί εμείς μπορούμε να διαχειριστούμε τα ζητήματα που την αφορούν καλύτερα, δημιουργώντας παράλληλα τις συνθήκες για την ανάπτυξη οικονομίας κλίμακος».
Στο μεταξύ, προχωρούν οι διαδικασίες για έργα εκσυγχρονισμού στα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία στη Μεσσηνία, ενώ σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς τόνισε ότι δεν πρέπει να σταματήσει η λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.
 Δοκιμαστικά για ένα χρόνο
 Σχετικά με την αρμοδιότητα των θεμάτων υγείας και την κατεύθυνση του «Καλλικράτη» να την αναλάβουν οι αιρετές Περιφέρειες, ο κ. Τατούλης ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση ότι είχε συζητήσεις με τον αρμόδιο υπουργό Ανδρέα Λυκουρέντζο, αποτέλεσμα των οποίων είναι η πιλοτική μεταφορά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου της αρμοδιότητας αρχικά για ένα χρόνο.
 Μάλιστα, ο κ. Τατούλης έθεσε προ των ευθυνών τους τις Δημοτικές Αρχές αναφορικά με τη διαχείριση του σχετικού κωδικού έργων του ΕΣΠΑ, «τον οποίο βρήκαμε μηδενικό και καταφέραμε να τον αξιοποιήσουμε, ωριμάζοντας πολύ γρήγορα έργα για ένταξη, παρά το γεγονός ότι δε μας βοήθησαν οι Δημοτικές Αρχές στο επίπεδο που αναμενόταν».
 Δομές Μεσσηνίας
 Με αφορμή την έγκριση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και Νοσοκομείου Καλαμάτας για βελτίωση των κτηριακών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, τόνισε ότι η συγκεκριμένη δομή προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Ο δε προϋπολογισμός του έργου είναι 230.000 ευρώ.
 Παράλληλα, προχωρούν οι διαδικασίες για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των Κέντρων Υγείας Αγίου Νικολάου και Πύλου, βρίσκονται στη Διαχειριστική Αρχή για αξιολόγηση ο εκσυγχρονισμός των Περιφερειακών Ιατρείων Μεθώνης και Βλαχόπουλου, ώστε να ενταχθούν σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ενώ συντάσσονται μελέτες για έργα αναβάθμισης στα Περιφερειακά Ιατρεία Άριος και Πεταλιδίου.
 Νοσοκομείο Κυπαρισσίας
 Στόχος, κατά τον κ. Αλευρά, είναι να προχωρήσουν διαδικασίες για έργα και στα Κέντρα Υγείας Φιλιατρών και Γαργαλιάνων, ενώ υπογράμμισε ότι είναι επιβεβλημένη η συνέχιση λειτουργίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, μαζί με αναβάθμιση των υπηρεσιών και στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Και συνέχισε: «Είναι έργα υποδομής που αφορούν στη δημόσια υγεία και είναι πολύ σημαντικά αυτές τις δύσκολες εποχές. Με τον εκσυγχρονισμό αυτών των δομών και αν επιτευχθεί η καλή στελέχωση των Περιφερειακών Ιατρείων και των Κέντρων Υγείας, εξασφαλίζουμε τη θωράκιση του νομού και της δημόσιας υγείας».
 Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Σε περιφερειάρχες και δημάρχους

Παρατείνεται (;) ένα χρόνο η θητεία τους
 Όλο και συχνότερα διαδίδεται τελευταία από διάφορα κέντρα η πληροφορία ότι επίκειται απόφαση για παράταση της θητείας των δημάρχων και περιφερειαρχών.
 Τις τελευταίες ημέρες δε, λέγεται ότι κάτι τέτοιο έχει αποφασιστεί πλέον στα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια και απομένει μόνο το πότε θα ανακοινωθεί. Μάλιστα, για το θέμα υπάρχει και συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση. Όσο για την παράταση της θητείας των σημερινών περιφερειακών και δημοτικών αρχών, θα είναι μέχρι το φθινόπωρο του 2015. Αυτό προβλέπει, άλλωστε, και ο «Καλλικράτης». Σε σχετικό του άρθρο σημειώνεται ότι από τις επόμενες εκλογές η θητεία των συμβουλίων, δημοτικών και περιφερειακών, θα είναι 5ετής.
 Η κρίση και η κατάσταση της χώρας, λοιπόν, οδηγούν την κυβέρνηση να εφαρμόσει από τώρα τη σχετική διάταξη, παρατείνοντας τη σημερινή θητεία των αιρετών οργάνων της Αυτοδιοίκησης, που ήταν 3,5 χρόνια.


*** Συναντήσεις Νίκα στην Αθήνα με αρμόδιους υπουργούς

Χωροταξικό για τουρισμό και επαναλειτουργία  στρατοπέδου στην ατζέντα των θεμάτων
 Στην Αθήνα βρέθηκε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας, όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ Στ. Καλαφάτη, την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και τον υφυπουργό Εθνικής Αμύνης, Παν. Καράμπελα.
 Με τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ συζητηθήκαν θέματα που σχετίζονται με το χωροταξικό για τον τουρισμό, τη διαχείριση των απορριμμάτων και ζητήματα πολεοδομικής φύσεως.
 Σημειώνεται, όπως ανακοινώθηκε από τη Δημοτική Αρχή, ότι για τα ανωτέρω θέματα θα υπάρξει νέα συνάντηση κατά την επόμενη εβδομάδα.
 Στη συνέχεια, συμμετείχε σε σύσκεψη στο υπουργείο Τουρισμού, υπό την προεδρία της υπουργού Όλγας Κεφαλογιάννη και τη συμμετοχή του γ.γ Τάσου Λιάσκα και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων, για το χωροταξικό του Τουρισμού και θέματα που έχουν σχέση με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
 Τέλος, κατόπιν προσκλήσεως του κ. Καράμπελα, επισκέφθηκε το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με τον ανωτέρω υφυπουργό και τον αρχηγό ΓΕΣ κ. Γκίνη και με αντικείμενο συζήτησης την επαναλειτουργία του Στρατοπέδου Καλαμάτας.
 Ο δήμαρχος διαβεβαίωσε τον υπουργό ότι από πλευράς του Δήμου θα υπάρξει οποιαδήποτε διευκόλυνση και υποστήριξη ζητηθεί για την επαναλειτουργία του στρατοπέδου.
 
*** Με δάνεια και «ενέσεις» η ανακούφιση των Δήμων

Συνάντηση χθες των δημάρχων με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά
  Για εθνικό και κοινωνικό αγώνα ώστε να κρατηθεί η Ελλάδα στο σκληρό ευρωπαϊκό πυρήνα, δηλαδή στην ευρωζώνη, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, στη συνάντηση που είχε χθες το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).
 Ο κ. Σαμαράς, σε μια εποικοδομητική συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν, επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, αφού άκουσε τις προτάσεις και τα αιτήματα που υπέβαλαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης και οι άλλοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναγνώρισε τις θυσίες της Τ.Α. από τις συνεχείς μειώσεις των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων. Ωστόσο, έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, μιλώντας για κρίση που «μας αφορά όλους».
 «Η κυβέρνηση δίνει μια δύσκολη μάχη, για να μπορέσει να κρατήσει την Ελλάδα όρθια και μέσα στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης. Αυτή τη μάχη την επιμεριζόμαστε όλοι και μαζί με όλους πρώτη η Τοπική Αυτοδιοίκηση, της οποίας τις προσπάθειες αναγνωρίζουμε» τόνισε μετά τη συνάντηση ο κ. Στυλιανίδης και σημείωσε τα εξής τρία συμπεράσματα: α) έχουν προϋπολογιστεί για φέτος να αποδοθούν άμεσα παρακρατηθέντες φόροι, τα 214 εκατομμύρια, που οφείλονται στους Δήμους, β) η ΣΑΤΑ των 340 εκατομμυρίων - 299 εκατομμύρια αφορούν στους Δήμους και γ) θα αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία από τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών, προκειμένου να ρυθμιστούν τα χρέη των χρεωμένων Δήμων και να δοθεί παράταση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
 Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, πρώτη προτεραιότητα σε κάθε επιλογή δαπάνης είναι τα προνοιακά επιδόματα και οι κοινωνικές παροχές, γιατί «ο στόχος όλων και πρώτα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι να μείνουν όρθια τα κοινωνικά δίκτυα, τα οποία στέκονται δίπλα στο κομμάτι εκείνο της κοινωνίας το οποίο δοκιμάζεται».
 Για κατανόηση από πλευράς του πρωθυπουργού των προβλημάτων που υπάρχουν μίλησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, αλλά σημείωσε πως δεν υπάρχει οριστική απάντηση στο πρόβλημα της αύξησης των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που ήταν και συμφωνία με την προηγούμενη κυβέρνηση. Ο κ. Ασκούνης σημείωσε με έμφαση πως οι δήμαρχοι εμμένουν σε αυτήν την κατεύθυνση, διαφορετικά οι Δήμοι θα κλείσουν.

***Ολυμπία Οδός

Παραμένει «αγκάθι» η χρηματοδότησή της
 Η ενδεχόμενη απροθυμία ορισμένων τραπεζών να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση των τεσσάρων «προβληματικών» οδικών αξόνων, μεταξύ αυτών και η Ολυμπία Οδός που ενδιαφέρει άμεσα τη Μεσσηνία, και οι σημαντικές οικονομικές διεκδικήσεις των παραχωρησιούχων, είναι ορισμένα από τα βασικά θέματα που καλείται να αντιμετωπίσει η διαπραγμάτευση Δημοσίου, κοινοπραξιών και τραπεζών για την τύχη των έργων.
 Το χρονοδιάγραμμα παραμένει σταθερό, με την 30ή Σεπτεμβρίου να είναι η καταληκτική ημερομηνία για την επίτευξη αρχικής συμφωνίας.
 Ο υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών, Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός, Σταύρος Καλογιάννης, επιβεβαίωσαν στις προχθεσινές τους ανακοινώσεις ότι η επανεκκίνηση των έργων στους 4 μεγάλους οδικούς άξονες παραμένει ανάμεσα στις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης. Ωστόσο, απέφυγαν να δώσουν συγκεκριμένα στοιχεία για την πορεία των διαπραγματεύσεων και την οικονομική κατάσταση των έργων. «Το τελικό χρηματοδοτικό κενό των τεσσάρων έργων δεν μπορεί να προσδιοριστεί αυτή την ώρα με ακρίβεια, εάν δεν ξέρουμε την προθυμία όλων των τραπεζών να συμβάλουν ή να μη συμβάλουν και σε ποιο βαθμό», απάντησε σε ερώτηση της εφημερίδας «Καθημερινή» ο κ. Χατζηδάκης.
 «Θέλουμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία-πλαίσιο με τους παραχωρησιούχους μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και, από εκεί και πέρα, μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουμε καταλήξει στις λεπτομέρειες, λαμβάνοντας υπόψη και τη θέση των τραπεζών».
 Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στις οικονομικές διεκδικήσεις των παραχωρησιούχων έναντι του Δημοσίου, σημειώνοντας ότι «δεν είναι ευκαταφρόνητο το ποσόν».
 Κατά τα λοιπά, όπως αναφέρθηκε στη διάρκεια των προχθεσινών ανακοινώσεων, η παράδοση του τμήματος Λεύκτρο-Σπάρτη του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Καλαμάτας-Σπάρτης μετατίθεται από τα τέλη του 2013 «εντός του 2014».

*** Πριν 94 χρόνια

- ΤΟ απόγευμα της χθες αγρία συμπλοκή έλαβε χώραν εις τας φυλακάς Ζέρβα. Ο κρατούμενος εις αυτάς Γεώργιος Σταυρέας έχων προηγουμένας αφορμάς μετά του Παναγιώτου Κασκαντάνη, μετά του οποίου είχεν έλθει εις έριδα από της πρωίας προελθούσαν εκ κάποιας διαφοράς, αναγομένη εις το ύδωρ, επετέθη κατ’ αυτού μετά τινών άλλων φίλων του καταδίκων με τον σκοπόν να του αφαιρέση κάποιαν μάχαιραν, με την οποίαν έμαθεν, ότι εσκέπτετο να τον κτυπήση. Ο δεύτερος όμως αντεπετέθη κατ’ αυτών δια μαχαίρας προκληθείσης ούτω μιας ευρείας συμπλοκής.
- Η φρουρά προσπαθήσασα εις μάτην να επιβάλη την τάξιν εξηναγκάσθη να πυροβολήση. Ερρίφθησαν 4 πυροβολισμοί προς εκφοβισμόν εκ των οποίων εταρυματίσθη εις τους βραχίονας ο Παν. Κασκαντάνης, ο οποίος φέρει ομοίως και τραύμα εις το μέτωπόν του. Ο τραυματισθείς είχε καταδικασθή εσχάτως υπό του ενταύθα Στρατοδικείου εις 15 ετών ειρκτήν.
-ΑΠΟΨΕ θα παρελάσωσι από της οθόνης το θαυμάσιον εις περιπετείας δράμα ο «Κίνδυνος των αποικιών», εις τρεις πράξεις με ελληνικούς τίτλους, «Η εφημερίς Γκωμόν» με επίκαιρα γεγονότα του ευρωπαϊκού πολέμου και η ξεκαρδιστική κωμωδία ο «Νέος έχει πονόδοντον».

*** Πριμαρόλια

Πριμαρόλι λεγόταν το πλοίο που φόρτωνε τον πρώτο καρπό της σταφιδικής σεζόν για τα λιμάνια του εξωτερικού, κυρίως της Αγγλίας. Π.χ. το πριμαρόλι του Λίβερπουλ. Τα φορτία αυτά έπιαναν τις καλύτερες τιμές, επειδή φθάνοντας έξω έβρισκαν την αγορά διψασμένη. Έτσι οι εξαγωγείς συναγωνίζονταν, επιδιώκοντας να φορτώσουν σε ένα ή και περισσότερα πριμαρόλια.
Όλα αυτά δεν τα γνώριζα, ώσπου ξεκίνησα να διαβάζω τα «Πριμαρόλια», το μυθιστόρημα της Αθηνάς Κακούρη από τις εκδόσεις «Εστία», που δεν έχω ολοκληρώσει ακόμη (είναι και 780 σελίδες). Μου το είχε προτείνει πριν από καιρό η φίλη μου η Αναστασία, οπότε επηρεασμένη και από την περίοδο συγκομιδής της σταφίδας που διανύουμε, είπα να το αρχίσω.
Η ιστορία του εκτυλίσσεται στην Πάτρα της σταφιδικής κρίσης, περιλαμβάνοντας αναφορές σε όλη τη Δυτική Πελοπόννησο και τη Μεσσηνία. Αρχές του 1890 η ζήτηση της σταφίδας από την αγορά της Γαλλίας έχει μειωθεί δραματικά, σημαντικό μέρος της παραγωγής μένει αδιάθετο, οπότε οι εμπλεκόμενοι με το προϊόν αντιμετωπίζουν μεγάλη οικονομική κρίση. Μάλιστα, το βιβλίο ξεκινά με μια δημοπρασία, όπου τα υπάρχοντα πλούσιου εμπόρου, ο οποίος πτώχευσε, έχουν βγει στο πεζοδρόμιο του σπιτιού του προς πώληση.
Εκείνο όμως που με εντυπωσιάζει, καθώς προχωράω στην ιστορία, είναι οι ομοιότητες που συναντώ και οι συγκρίσεις που κάνω με καταστάσεις σημερινές: Οι παραγωγοί, που τότε παρασύρθηκαν από τις χρυσές εποχές της σταφίδας και ξερίζωσαν τις ελιές τους για να φυτέψουν αμπέλια, με αποτέλεσμα όταν ήρθε η κρίση του σταφιδικού να μείνουν εντελώς ξεκρέμαστοι και να πεινάσουν. Η ανησυχία για τις τιμές. Οι πονηροί μεσάζοντες, ανάμεσα σε αγρότες και εμπόρους, και βέβαια η ποιότητα, θέμα που απασχολούσε σοβαρά και τότε.
«Η παραγωγή της σταφίδας ήταν πλουσιοτάτη το 1889. Η μεγάλη προσφορά έριξε τις τιμές. Οι κακές ποιότητες, πολλαπλασιασμένες από το κυνήγι του κέρδους, απόμειναν απούλητες στα αλώνια ή στα λιμάνια του εξωτερικού» διαβάζω σε ένα σημείο, ενώ πιο κάτω: «Πίστις δεν υπήρχε. Κτηματολόγιο δεν υπήρχε. Έπρεπε να ιδρυθεί Σταφιδική Τράπεζα. Συμφωνούσαν όλοι, μια Τράπεζα που θα αναλάμβανε και τα καλλιεργητικά δάνεια. Οι συζητήσεις πολλαπλασιάζονταν και τίποτα δεν αποφασιζόταν. Η Βουλή μελετούσε αν θα παραπέμψει ή όχι τον Τρικούπη σε δίκη. Η κυβέρνηση Δηλιγιάννη έπεφτε μέσα στη γενική κατακραυγή. Μερικοί έβλεπαν τις χοντρές σταγόνες και προέβλεπαν τον κατακλυσμό. Ποια, όμως, θα ήταν τα σωτήρια μέτρα; Τίποτα δεν προχωρούσε κι είχε ήδη φθάσει ο χειμώνας του 1892…».     Η συνέχεια στο βιβλίο…    Της Μαρίας Νίκα

*** Με το "Θάρρος" της γνώμης

Η συντήρηση του Πάρκου ΟΣΕ…
Με 40.000 ευρώ από δημοτικούς πόρους γράψαμε χθες πως σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή να επέμβει στο Πάρκο του ΟΣΕ.
Είναι γεγονός ότι, για ένα πάρκο αυτής της έκτασης, απαιτούνται χρήματα τόσο για τις συνήθεις εργασίες συντήρησής του όσο και για την καλυτέρευσή του, αφού αποτελεί ένα χώρο αναψυχής στο κέντρο της πόλης.
Διάβασα, όμως, για την κατασκευή χαμηλής ξύλινης περίφραξης, με σκοπό την οριοθέτησή του κατά μήκος των οδών Ψαρών και Πλάτωνος. Θα σταθώ στο σημείο αυτό, γιατί πιστεύω πως αυτού του είδους η περίφραξη, αφενός, θα έχει πολύ γρήγορα τεράστιες φθορές και, αφετέρου, δε θα εμποδίζει κανέναν να μπει στο χώρο.
Μήπως, λοιπόν, τόσο αισθητικά όσο και πρακτικά, οι θάμνοι, όμορφα κουρεμένοι, θα οριοθετούσαν καλύτερα το πάρκο; Και δεύτερον, οι δύο πύλες πρόσβασης που σχεδιάζονται, βόρεια και νότια, έχουν νόημα από τη στιγμή που δε γίνεται ψηλή, με σιδερένια κάγκελα, περίφραξη του χώρου;
Βέβαια, η μελέτη προέβλεπε κόστος παρεμβάσεων ύψους 105.000 περίπου ευρώ, έναντι των 40.000 που συζητήθηκαν στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας. Θεωρώ δε, πως αν είναι εφικτό να διατεθεί αυτό το κονδύλι, είναι καλύτερα να γίνει ένα έργο σωστό παρά πέντε και μισά…  Α.

*** Σοκ στη Μαγνησία: 27χρονος σκοτώθηκε στο ίδιο μέρος με τον πατέρα του :
Σοκ στη Μαγνησία: 27χρονος σκοτώθηκε στο ίδιο μέρος με τον πατέρα του
* Απίστευτο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα ενός 27χρονου, ο οποίος έχασε τη ζωή σε χωράφι από ηλεκτροπληξία.
* Τραγική ειρωνεία... το 2005 είχε χάσει τον πατέρα του επίσης σε χωράφι πίνοντας κατά λάθος φυτοφάρμακο.
Το περιστατικό που στοίχισε τη ζωή στον άτυχο 27χρονο, ο οποίος παντρεύτηκε πριν από περίπου έναν μήνα, σημειώθηκε λίγο μετά τις 15:00 στον Άγιο Γεώργιο Φερών. Όπως αναφέρει το E-volos.gr, το αγροτικό του μηχάνημα βρήκε σε καλώδιο της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα την ηλεκτροπληξία.
Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου κλινικά νεκρός, ενώ αργότερα έφυγε από την ζωή, σκορπώντας την θλίψη σε ολόκληρη την οικογένεια του και αφήνοντας μόνη την 24χρονη σύζυγό του, με την οποία ήταν μαζί από την εφηβεία και τελικά παντρεύτηκε τον περασμένο μήνα.
 
 *** "Μπλε σελήνη" τον Αύγουστο  :

* Το φαινόμενο της «μπλε πανσελήνου» θα απολαύσουμε φέτος, την τελευταία βραδιά του Αυγούστου. Το φαινόμενο είναι σπάνιο και παρουσιάζεται όταν στον ίδιο μήνα έχουμε 2 πανσέληνους.
Όταν μάλιστα αυτό γίνεται τον Αύγουστο, είναι ακόμα πιο σπάνιο. Η δεύτερη πανσέληνος, που φέτος θα δούμε στις 31 Αυγούστου, ονομάστηκε «μπλε», ακριβώς λόγω της σπανιότητας του φαινομένου.
Κάποια εποχή όμως, η πανσέληνος ήταν πραγματικά μπλε. Το 1883, όταν έγινε η μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα στην Ινδονησία, που ισοδυναμούσε με βόμβα ισχύος 100 μεγατόνων, εκτινάχθηκαν στα ανώτατα στρώματα της ατμόσφαιρας χώμα και στάχτη.
Την εποχή εκείνη, το φεγγάρι πήρε μία μπλε απόχρωση. Το φαινόμενο ήταν τόσο σπάνιο, ώστε η έκφραση «το μπλε φεγγάρι» έγινε συνώνυμο της έννοιας του «σχεδόν ποτέ», όπως αναφέρει στα «ΝΕΑ», ο διευθυντής του Πλανηταρίου Ιδρύματος, Διονύσης Σιμόπουλος.

* Πρίν από λίγο, ο «Στόχος» επικοινώνησε με τον δικηγόρο κ. Κώστα Πλεύρη για το δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα» που τον φέρνει να αναλαμβάνει την υπεράσπιση της βουλευτίνας του ΚΚΕ,
Λιάνας Κανέλλη, στην δίκη με τον βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» Ηλία Κασιδιάρη για το γνωστό επεισόδιο στον «Αντέννα».
Ο κ. Πλεύρης διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα των «Επικαίρων» και μάς έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Ουδέποτε επεκοινώνησα με την κ. Κανέλλη δι' αυτό ή δι' άλλο θέμα. Ουδείς μέχρι τώρα μού έχει ζητήσει να την υπερασπιστώ, είτε δι' αυτήν, είτε δι΄ άλλην υπόθεσιν. Αλλά και αν ακόμη μού εζητείτο να γίνω συνήγορος υπερασπίσεως της κ. Κανέλλη, θα ηρνούμην κατηγορηματικώς. Αι πληροφορίαι του περιοδικού δεν έχουν καμμίαν σχέσιν με την πραγματικότητα»
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: «Μάπα το καρπούζι», κύριοι των «Επικαίρων»...  stoxos.gr

***ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΣΕΕ:ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ!!Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΚΑΣ ΒΙΝΤΕΟ :
* ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!   
Ανακοίνωση 257 / 30. 8. 2012       
Το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών στηρίζει ανεπιφύλακτα το συγκλονιστικό και συγκινητικό βίντεο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, την τηλεοπτική προβολή του οποίου απαγόρευσε χθές (29.Cool με σχεδόν ομόφωνη απόφασή του το ιδιότυπο («γνωμοδοτικό») ιερατείο που ονομάζεται Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Το εν λόγω βίντεο αποτελεί κραυγή διαμαρτυρίας για τις ολοένα αυξανόμενες περικοπές στην προστασία της αρχαίας μας εθνικής κληρονομιάς με δικαιολογία τις απαιτήσεις των ξένων δανειστών («τώρα κρίση έχουμε, λεφτά για μάρμαρα θα δίνουμε»Wink.       
Μία από τις δικαιολογίες του Κ.Α.Σ. γι' αυτή την απαγόρευση ήταν ότι το συγκεκριμένο βινετομήνυμα είναι τάχα «πολιτικό» ! Αν και σε κάθε περίπτωση εμείς τονίζουμε ότι το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι πολιτικό αλλά πολιτισμικό (ηθικό, αξιακό και θρησκευτικό), τους πληροφορούμε ότι αυτή η ίδια η απαγόρευσή τους είναι πολιτική πράξη. Όπως πολιτική είναι και η γενικότερη έως σήμερα στάση του Υπουργείου στο οποίο ανήκουν, να αντιμετωπίζει τα ερείπια των δικών μας Ιερών σαν «αρχαιολογικούς χώρους», στους οποίους μάλιστα μας έχει απαγορεύσει την για λατρευτικούς λόγους πρόσβαση.        
Το εμπνευσμένο βίντεο που απαγόρευσε το Κ.Α.Σ. τελειώνει με την φράση «ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ, ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ». Η εθνική μας παράδοση όμως εκτός από το μνημειακό έχει και το ζωντανό τμήμα της. Είμαστε όλοι εμείς, οι Έλληνες Εθνικοί, που τιμούμε τα πάτρια στον 21ο αιώνα της χρονολογίας των ξένων θεοκρατών που λυμαίνονται την πατρίδα μας. Και εμείς, δυστυχώς γι' αυτούς, ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ.       
Οι ρομποτοποιημένοι υπηρέτες των ξένων δανειστών που μοιράζουν ακόμα κολοσσιαία ποσά στα παρασιτικά μορφώματα της λεγόμενης Ορθοδοξίας και επιπρόσθετα της εγγυώνται την απόλυτη φορολογική ασυδοσία την στιγμή που κόβουν συντάξεις από απροστάτευτους απόμαχους της ζωής και κόβουν τα χρήματα για την στοιχειώδη προστασία των αρχαιοτήτων, θα μας έχουν πάντα απέναντί τους.
Με όποια μορφή καταγγελίας ή διαμαρτυρίας κατά περίπτωση θ' απαιτηθεί.

~**INTERNATIONAL APPEAL BY GREEK ARCHAEOLOGISTS (GR VERSION)  :



*** Αποκεφαλίστηκαν επειδή άκουγαν μουσική - ΚΑΛΗ ΧΩΝΕΨΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΙΝΕΤΕ ΤΟΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΜΑΣΗΤΟ!
 8 πολίτες αποκεφαλίστηκαν στην επαρχία Χελμάντ του Αφγανιστάν. Ο λόγος για τον οποίο οι Ταλιμπάν διέπραξαν αυτή τη σφαγή είναι ότι οι χωρικοί άκουγαν μουσική και χόρευαν.
18 άτομα σφαγιάστηκαν με αποκεφαλισμό στην επαρχία Χελμάντ του Αφγανιστάν. Ο εκπρόσωπος της νομαρχίας δήλωσε πως ομάδα Ταλιμπάν επιτέθηκαν σε χωρικούς στο χωριό Ρουσέν Αμπάντ που είχαν οργανώσει μουσικό γλέντι και σκότωσαν με αποκεφαλισμό τα 18 άτομα που μετείχαν στο γλέντι. Ο έπαρχος Νιμέτ Νιμετουλάχ ανέφερε πως 2 από τους αποκεφαλισθέντες ήταν γυναίκες καλλιτέχνιδες. Η περιοχή στην οποία συνέβη η σφαγή βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν.
*

* 18 πολίτες αποκεφαλίστηκαν στην επαρχία Χελμάντ του Αφγανιστάν. Ο λόγος για τον οποίο οι Ταλιμπάν διέπραξαν αυτή τη σφαγή είναι ότι οι χωρικοί άκουγαν μουσική και χόρευαν.
18 άτομα σφαγιάστηκαν με αποκεφαλισμό στην επαρχία Χελμάντ του Αφγανιστάν. Ο εκπρόσωπος της νομαρχίας δήλωσε πως ομάδα Ταλιμπάν επιτέθηκαν σε χωρικούς στο χωριό Ρουσέν Αμπάντ που είχαν οργανώσει μουσικό γλέντι και σκότωσαν με αποκεφαλισμό τα 18 άτομα που μετείχαν στο γλέντι. Ο έπαρχος Νιμέτ Νιμετουλάχ ανέφερε πως 2 από τους αποκεφαλισθέντες ήταν γυναίκες καλλιτέχνιδες. Η περιοχή στην οποία συνέβη η σφαγή βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν.

Αφγανός χωρικός που ζει στην περιοχή δήλωσε πως τα περιστατικά αποκεφαλισμού αυξήθηκαν στις περιοχές ελέγχου των Ταλιμπάν κατά τον μήνα του Ραμαζανιού.
......
Εφ. Ραντικάλ 27/8/2012     tourkikanea.gr

***  ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ! :
* Κέρκυρα, 29/8/12
Το "διαίρει και βασίλευε" το οποίο και οι κοσμοκράτορες εφάρμοσαν παλιότερα στην περίπτωση της Σερβίας και προσφάτως στις περιπτώσεις των Αραβικών χωρών (Τυνησία, Αίγυπτος, Λιβύη, και τώρα στη Συρία) σε λίγο καιρό καθώς φαίνεται θα εφαρμοστεί και στην Ελλάδα.
Αφού είδαν πως τελικά δεν τους "βγήκε" σύρραξη με το δίλημμα μεταξύ "μνημονίου - αντιμνημονίου" και "ευρωπαϊστών - λόμπι της δραχμής", εφευρίσκουν από το πουθενά νέες αιτίες πόλωσης και εθνικού διχασμού.
Οι δυο νέες παρατάξεις είναι οι "ρατσιστές" και οι "αντιρατσιστές".
Οι μεν πρώτοι να λένε πως πρέπει να "ξεβρωμίσει ο τόπος" και να πετάξουμε τους λαθρομετανάστες στον "Καιάδα", και οι δε δεύτεροι να λένε πως πρέπει να είμαστε "ανθρωπιστές" και ένα σωρό εξωφρενικές βλακείες.
Άραγε είναι σύμπτωση το φαινόμενο της αύξησης της εκλογικής δύναμης τόσο των "εθνικιστών" της Χρυσής Αυγής, όσο και των "ευαισθητούληδων" του ΣΥΡΙΖΑ και της λοιπής εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ;
Διχάζουν το Λαό στα δυο, είτε εκμεταλλεύομενοι το αίσθημα οργής λόγω της ανυπόφορης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, είτε εκμεταλλεύομενοι τον ανθρωπισμό !
Και εδώ επίσης φαίνεται το γιατί άφησαν να μπουν τόσες εκατοντάδες χιλιάδες (αν όχι εκατομμύρια) λαθρομεταναστών.
Τα κατακάθια και αποβράσματα όλων των ισλαμικών χωρών αραδιάστηκαν στην Ελλάδα για να παίξουν το ρόλο του "μήλου της έριδος" ανάμεσα στους Έλληνες.
Για να πολεμήσουν στο πλευρό των αναρχικών και ακροαριστερών κατσαπλιάδων, απέναντι στους "υπερασπιστές" της χώρας.
Θα προσπαθήσουν λοιπόν οι υπερατλαντικοί "σωτήρες", να μας εξοντώσουν με εμφύλιο και όσο εμείς σφαζόμαστε μεταξύ μας αυτοί θα αρπάξουν και τα τελευταία ίχνη της Εθνικής μας Αξιοπρέπειας και τις πλούσιες πλουτοπαραγωγικές πηγές μας !
Συνέλληνα, την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές στριφογυρίζει στο μυαλό μου η σκηνή από την ταινία "Ψυχή Βαθιά" με τη φράση του αξέχαστου Θανάση Βέγγου: "Δεν είναι πόλεμος ετούτο που μας βρήκε... ΝΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ! Έλληνες να ντουφεκάνε Έλληνες ;"
Μην παίξεις το παιχνίδι τους !!!
Βασίλης Πανδής  ,  , enomenoi-ellines.blogspot.gr

Vladimir Putin 17 July 2000-1
* Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται από χθες στην μονή Ιβήρωνος του Αγίου όρους. Ήρθε για προσκύνημα, με την ευκαιρία της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου η οποία ως γνωστόν για τους Ρώσους παλαιοημερολογίτες εορτάζεται 14 ημέρες μετά την δική μας εορτή. Τα Μ.Μ.Ε. όμως και ειδικά τα φιλομνημονιακά, δεν έχουν βγάλει άχνα για το γεγονός!
Ο Πούτιν γι' αυτούς είναι κόκκινο πανί! Ακολουθούν τη γραμμή που χάραξε ο Τζέφρυ! Πριν μπούμε στο Μνημόνιο και το ΔΝΤ ο Πούτιν κάλεσε τον Φεβρουάριο του 2010 τον Παπανδρέου στην Ρωσία και του έδινε γύρω στα 25 δις ευρώ! Και ο ΓΑΠ αντί να δεχτεί το δώρο της Ρωσίας, άρχισε να μιλάει για...πράσινη ενέργεια και για την ευρωπαϊκή προοπτική της Ρωσίας!
Έτσι και τώρα. Στην χώρα μας έχει έρθει ο Ρώσος Πρόεδρος και οι ...βαστάζοι των μνημονίων το ...έκαναν γαργάρα!  makeleio.gr

*  Την κατασκευή τεμένους, κατά παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, στη συνοικία της οδού Άβαντος στην Αλεξανδρούπολη, όπου κατοικούν μουσουλμάνοι Ρομά, καταγγέλλει με επιστολή του στον ίδιο τον πρωθυπουργό ο κάτοικος της περιοχής, Κώστας Δώδος.
Αναλυτικά η επιστολή:...
 «Κύριε πρωθυπουργέ, Ως ένας εκ των προμάχων πολιτών της Θράκης μας στον ιερό αγώνα για την ηθική θωράκιση του τόπου μας από την εξ Ανατολών απειλή και από τις εθνοκτόνες δραστηριότητες του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, έχω την τιμή να σας γνωρίσω τα ακόλουθα:
Από τις αρχές Ιουλίου 2012 στην συνοικία της οδού Άβαντος (Αλεξανδρούπολη), όπου κατοικούν μουσουλμάνοι Ρομά (η πλειοψηφία των οποίων έχει εκτουρκισθεί συνειδησιακά) ξεκίνησε η κατασκευή τεμένους, κατά παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού. Η ανέγερση τεμένους έχει προγραμματισθεί από διετίας και την ευθύνη φέρει το Σωματείο «Σύλλογος Θρησκευομένων Μουσουλμάνων Αλεξανδρούπολης» με πρόεδρο τον Σελήμ Χασάνογλου. Οι επικεφαλής του σωματείου έχουν στενές σχέσεις με το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής και προσφάτως συνέφαγαν με τον αποχωρήσαντα Τούρκο πρόξενο Μουσταφά Σαρντίτς. Είναι κοινό μυστικό στην συνοικία των εκτουρκισμένων Ρομά, ότι τα χρήματα για την αγορά του οικοπέδου και την ανέγερση του τεμένους είναι από την ...Μητέρα Πατρίδα Τουρκία!
Η παράνομη δόμηση συνεχίζεται ακατάπαυστα, επί ένα περίπου μήνα, επάνω στην κεντρική λεωφόρο (παράλληλα με τη σιδηροδρομική γραμμή) της εξόδου από Αλεξανδρούπολη προς χωριό Άβανα, ενώ έχουν γίνει και τα επιχρίσματα στο εσωτερικό και το εξωτερικό του κτίσματος (7 Αυγούστου 2012).
Στις 6 Αυγούστου 2012, έγινε επώνυμη καταγγελία στην αστυνομία Αλεξανδρουπόλεως, χωρίς να γνωρίζουμε εάν και σε ποιες ενέργειες προέβη.
Στις 8 Αυγούστου 2012, η παράνομη οικοδομική δραστηριότητα, γνωστοποιήθηκε τηλεφωνικώς στον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Χρήστο Γερακόπουλο. Έγινε εξ αρχής φανερό ότι ήταν ενήμερος τόσο ο ίδιος, όσο και ο δήμαρχος Ευάγγελος Λαμπάκης. Ο αντιδήμαρχος προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός, λέγοντας ότι, τα πιο πολλά κτίσματα στην περιοχή είναι αυθαίρετα και επομένως ένα ...ακόμα δεν μας ...πειράζει! Όταν του επεσημάνθη ότι νομικώς οι προηγούμενες παρανομίες δεν δικαιολογούν την διαπραττόμενη και ότι δεν πρόκειται για ένα απλό αυθαίετο, αλλά για σχέδιο της Τουρκίας, ώστε να δημιουργήσει μειονοτικό θέμα και στην Αλεξανδρούπολη, αδιαφόρησε επιδεικτικά...
Είναι φανερό ότι η κατασκευή γίνεται υπό την εγκληματική ανοχή των τοπικών αρχών.
Η ψηφοθηρία στη μεγάλη δεξαμενή των ελεγχόμενων ψηφοφόρων Ρομά της περιοχής, είναι η βασική αιτία της ανοχής ή ενδεχομένως και της σιωπηρής συμφωνίας που συνήθως συνομολογείται εν κρυπτώ.
Σημειώνω ότι στην Αλεξανδρούπολη υπάρχει ιστορικό τέμενος, ικανό να καλύψει απολύτως, τις θρησκευτικές ανάγκες των μουσουλμάνων Ρομά. Αλλά και πέραν αυτού, προ πενταετίας είχε ανεγερθεί και δεύτερο (ξυλοκατασκευή), μέσα στη συνοικία των Ρομά και σε μικρή απόσταση από το σήμερα ανεγειρόμενο.
Γίνεται φανερό ότι η ανέγερση και τρίτου (παρανόμου) τεμένους δεν γίνεται για θρησκευτικούς λόγους, αλλά για καθαρά πολιτικούς – εθνικιστικούς με στόχο να αλλοιωθεί η πολιτιστική και εθνική ταυτότητα της περιοχής, όπου η παρουσία μειονοτικού στοιχείου είναι ισχνή. Επίσης, μέσα στο σχεδιασμό των δημιουργών του παράνομου τεμένους είναι η μελλοντική χρήση του χώρου αυτού για φιλοξενία ομοθρήσκων λαθρομεταναστών (Πακιστανών κ.ά.) οι οποίοι περνούν τον Έβρο. Ως ιερός χώρος, θα είναι δύσκολο για την αστυνομία να εισέρχεται εκεί και να πραγματοποιεί νόμιμες έρευνες για λαθρομετανάστες. Οι πληροφορίες μας είναι έγκυρες και υποθέτουμε ότι την ίδια γνώση κατέχουν και οι αρμόδιες αρχές ασφαλείας της περιοχής.
Κατόπιν των ανωτέρω, Σας παρακαλούμε όπως συνεγείρετε τους κατ' αρμοδιότητα υπουργούς: Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, Δημοσίας Τάξης Νικ. Δένδια, Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτη, Επικρατείας Δημ. Σταμάτη, ως γνώστη των εδώ τεκταινομένων εις βάρος της εθνοπρέπειάς μας. Τις επί του προκειμένου ενέργειές σας, παρακαλώ όπως και ει δυνατόν, γνωστοποιήσετε και στον υπογράφοντα».

*** Φωτογραφίες τοίχου :

*** SYNENTEYKSI GERONTAS METHODIOS STO ELLINIKO FENOMENO WEBRADIO  :




***  Η ναυμαχία του Αρτεμισίου "καρέ καρέ", όπως την έγραψε ο Ηρόδοτος :
* Τα γεγονότα σύμφωνα με τόν Ηρόδοτο καί το βιβλίο Η - Ουρανία τών εκδόσεων Κάκτος
Βρισκόμαστε στο 480 π.Χ.
Γράφει ο Ηρόδοτος
1. Οι Έλληνες που αποτέλεσαν τη ναυτική δύναμη ήταν οι ακόλουθοι. Οι Αθηναίοι επάνδρωσαν εκατόν είκοσι επτά πλοία. Τα πλοία αυτά, κατά ένα μέρος, τα συμπλήρωσαν Πλαταιείς, που ανέλαβαν αυτή την υπηρεσία σπρωγμένοι από το θάρρος και τον πατριωτισμό τους, μολονότι είχαν πλήρη άγνοια για τα πλοία. Παραχωρήθηκαν σαράντα από την Κόρινθο, είκοσι από τα Μέγαρα, άλλα είκοσι από την Αθήνα, επανδρωμένα με πληρώματα από τη Χαλκίδα, δεκαοχτώ από την Αίγινα, δώδεκα από τη Σικυώνα, δέκα από τη Σπάρτη οχτώ από την Επίδαυρο, επτά από την Ερέτρια, πέντε από την Τροιζήνα, δύο από τα Στύρα και δύο πλοία μαζί με δύο πεντηκοντόρους (με πενήντα κουπιά) από την Κέα. Τέλος, οι Οπούντιοι λοκροί συνέβαλαν με επτά πεντηκοντόρους.
2. Αυτοί, λοιπόν, ήταν που αποτελούσαν το στράτευμα στο Αρτεμίσιο, καθώς και ο αριθμός των πλοίων που έδωσε ο καθένας. Η συνολική δύναμη του στόλου, εκτός από πεντηκοντόρους, ήταν διακόσια εβδομήντα ένα πολεμικά πλοία. Στρατηγός ορίστηκε ο Σπαρτιάτης Ευρυβιάδης, γιος του Ευρυκλείδη, γιατί τα άλλα μέλη της συμμαχίας απαίτησαν Λακεδαιμόνιο ναύαρχο, δηλώνοντας ότι διαφορετικά δεν θα ακολουθούσαν τους Αθηναίους και απειλούσαν ότι θα διαλύσουν το στράτευμα.
3. Από την αρχή πριν ακόμα ζητηθεί η συμπαράσταση της Σικελίας υπήρχαν πολλές συζητήσεις για το αν ήταν σωστό να παραχωρηθεί στην Αθήνα η διοίκηση του στόλου· στην πρόταση αυτή, όμως, διαφώνησαν οι άλλοι σύμμαχοι και οι Αθηναίοι υποχώρησαν. Φρόντιζαν πολύ για τη σωτηρία της Ελλάδας και κατάλαβαν ότι μια διαμάχη με αντικείμενο την αρχηγία θα οδηγούσε σίγουρα στον όλεθρο της Ελλάδας. Και σωστά σκέφτηκαν. Γιατί ο εσωτερικός σπαραγμός είναι χειρότερος από τον πόλεμο ενωμένων δυνάμεων για τη διαφύλαξη της ειρήνης όσο ακριβώς ο πόλεμος είναι χειρότερος από την ειρήνη. Επειδή το γνώριζαν καλά, δεν πρόβαλαν αντίρρηση αλλά παραιτήθηκαν από την αξίωσή τους, γιατί τους χρειάζονταν, όπως το έδειξαν καθαρά. Όταν έδιωξαν τους Πέρσες από την Ελλάδα και πολεμούσαν για να κυριεύσουν τη χώρα τους οι Αθηναίοι χρησιμοποίησαν ως πρόφαση την αλαζονεία του Παυσανία για να αποσπάσουν την ηγεμονία από τους Λακεδαιμονίους. Αυτά βέβαια έγιναν αργότερα.
4. Όταν οι Έλληνες, φτάνοντας στο Αρτεμίσιο, είδαν τον τεράστιο στόλο αραγμένο στους Αφέτες κι όλη τη γύρω περιοχή να κατακλύζεται από στρατό, κατάλαβαν ότι τα πράγματα ήταν πολύ δυσκολότερα απ’ ό,τι περίμεναν. Τους κυρίεψε πανικός κι άρχισαν να συζητούν αν έπρεπε να φύγουν από το Αρτεμίσιο προς το εσωτερικό της Ελλάδας. Όταν αντιλήφθηκαν οι Ευβοείς τι σχεδίαζαν, ικέτεψαν τον Ευρυβιάδη να περιμένει τουλάχιστον να μεταφέρουν τα παιδιά και τους σκλάβους τους σε ασφαλές έδαφος. Όταν αρνήθηκε αυτός, πήγαν στο Θεμιστοκλή, τον Αθηναίο ναύαρχο και, εξαγοράζοντάς τον με τριάντα τάλαντα, τον έπεισαν να φροντίσει να μείνει ο Ελληνικός στόλος στην ακτή της Εύβοιας και να κάνουν εκεί τη ναυμαχία.
5. Ο Θεμιστοκλής για να κρατήσει τους Έλληνες μηχανεύτηκε το εξής σχέδιο. Έδωσε στον Ευρυβιάδη, προσωπικό δώρο δήθεν από τον ίδιο, πέντε τάλαντα από τα χρήματα αυτά. Εκείνος πείστηκε. Ένας από τους υπόλοιπους διοικητές αντιδρούσε ακόμα· ο Κορίνθιος Αδείμαντος, γιος του Ωκύτου, που δήλωσε μάλιστα ότι θα απέσυρε τα πλοία του από το Αρτεμίσιο και δε θα παρέμενε άλλο. Σ’ αυτόν, λοιπόν, απευθύνθηκε τώρα ο Θεμιστοκλής με όρκο: «Ποτέ δε θα μας αφήσεις· γιατί εγώ θα σου δώσω μεγαλύτερα δώρα, απ’ όσα θα σου χάριζε ποτέ ο Πέρσης βασιλιάς, για να εγκαταλείψεις τους συμμάχους». Και, χωρίς άλλη καθυστέρηση, έστειλε στο πλοίο του Αδείμαντου τρία ασημένια τάλαντα. Αυτοί λοιπόν θαμπώθηκαν από τα δώρα και πείστηκαν· το αίτημα του λαού της Εύβοιας ικανοποιήθηκε, αλλά κι ο Θεμιστοκλής κέρδισε κάτι, αφού κράτησε τα υπόλοιπα χρήματα. Κανείς δεν ήξερε ότι τα είχε και οι δυο άνδρες που είχαν πάρει μερίδιο πίστευαν ότι προέρχονταν από την Αθήνα, ειδικά γι αυτό το σκοπό.
6. Έτσι λοιπόν έμειναν στην Εύβοια και ναυμάχησαν. Τα γεγονότα έγιναν περίπου έτσι. Οι βάρβαροι έφτασαν στους Αφέτες νωρίς το απόγευμα και βεβαιώθηκαν ότι είχαν σωστές πληροφορίες, ότι δηλαδή μια μικρή ελληνική δύναμη είχε συγκεντρωθεί στο Αρτεμίσιο. Μόλις τα είδαν, τους κατέλαβε η ανυπομονησία να επιτεθούν με την ελπίδα ότι θα κυρίευαν τα εχθρικά πλοία. Δεν έκριναν σωστό να επιτεθούν εναντίον τους από μπροστά γιατί υπήρχε ο κίνδυνος, όταν τους έβλεπαν οι Έλληνες να πλησιάζουν, να δείλιαζαν, με αποτέλεσμα, αφού σύντομα θα έπεφτε το σκοτάδι, να ξεφύγουν. Και έτσι θα σώζονταν με τη φυγή, ενώ ήταν αποφασισμένοι να μην αφήσουν ούτε έναν πυρφόρο ιερέα να ξεφύγει ζωντανός.
7. Κατέστρωναν τα σχέδιά τους μ’ αυτό τον σκοπό. Χώρισαν μια μοίρα διακοσίων πλοίων με τη διαταγή να πλεύσουν έξω από τη Σκιάθο για να μη γίνουν αντιληπτοί από τον εχθρό κι έπειτα να κατευθυνθούν προς την Εύβοια και τα στενά του Ευρίπου, από τον Καφηρέα και τη Γεραιστό. Σχεδίαζαν να παγιδεύσουν τους Έλληνες, αφού τα πλοία έρθουν από το μέρος εκείνο και τους κλείσουν τη διέξοδο από πίσω, ενώ η κύρια δύναμη του στόλου θα τους πίεζε από μπροστά. Μ’ αυτές τις αποφάσεις, λοιπόν, ξεκίνησαν τα διακόσια πλοία, ενώ το κύριο σώμα περίμενε· γιατί είχαν αποφασίσει να μην επιτεθούν την ίδια μέρα ούτε οποιαδήποτε άλλη, πριν πάρουν σήμα ότι η μοίρα που κατευθυνόταν προς τον Εύριπο είχε φτάσει στη θέση της. Αφού λοιπόν έστειλαν αυτά τα πλοία, έγινε μια απαρίθμηση των πλοίων στους Αφέτες.
8. Στη διάρκεια της απαρίθμησης των πλοίων, συνέβη το εξής περιστατικό. Υπηρετούσε στο στρατόπεδο των Περσών ένας άνδρας που λεγόταν Σκυλλίας από τη Σκιώνη, κι ήταν ο πιο επιδέξιος δύτης της εποχής του. Αυτός, μετά το ναυάγιο των περσικών πλοίων στο Πήλιο, έβγαλε από το βυθό πολλά πολύτιμα αντικείμενα εκτός, φυσικά, από αυτά που κράτησε για τον εαυτό του. Αυτός, λοιπόν, προφανώς σχεδίαζε από καιρό να αυτομολήσει στους Έλληνες, αλλά δεν είχε βρει την κατάλληλη ευκαιρία. Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα πώς κατάφερε να φτάσει στους Έλληνες και η κοινώς αποδεκτή άποψη είναι μάλλον αμφίβολη· σύμφωνα μ’ αυτήν, βούτηξε στη θάλασσα από τους Αφέτες και δε βγήκε μέχρι που έφτασε στο Αρτεμίσιο, σε μια απόσταση δηλαδή σχεδόν ογδόντα στάδια. Κυκλοφορούν κι άλλες απίθανες ιστορίες, εκτός απ’ αυτή, σχετικά με το Σκυλλία, καθώς και μερικές πιο αληθοφανείς· όσο γι’ αυτή που μόλις ανέφερα, προσωπικά πιστεύω ότι έφτασε στο Αρτεμίσιο με πλοίο. Μόλις έφτασε, ανέφερε αμέσως στους Έλληνες στρατηγούς το πώς έγινε το ναυάγιο καθώς επίσης και την αποστολή της μοίρας που είχε ξεκινήσει να περιπλεύσει την Εύβοια.
9. Όταν άκουσαν αυτά οι Έλληνες, έκαναν σύσκεψη. Μετά από μακριά συζήτηση, αποφάσισαν να μείνουν στις θέσεις τους μέχρι αργά μετά τα μεσάνυχτα κι έπειτα να σαλπάρουν για να συναντήσουν τα πλοία. Ωστόσο, όταν είδαν ότι οι ώρες περνούσαν χωρίς να συναντούν τον εχθρό, περίμεναν ως το απόγευμα της επόμενης κι επιτέθηκαν στο κύριο σώμα του στόλου, με πρόθεση να κάνουν δοκιμή της μάχης και της δυνατότητας για διάσπαση των γραμμών του εχθρού.
10. Όταν οι στρατηγοί και οι άνδρες του Ξέρξη είδαν τους Έλληνες να επιτίθενται με τόσο λίγα πλοία, τους πέρασαν για τρελούς και κινήθηκαν αμέσως κι οι ίδιοι, βέβαιοι ότι θα νικούσαν χωρίς καμιά δυσκολία· η προσμονή τους δεν ήταν παράλογη, αν σκεφτεί κανείς ότι τα πλοία των Ελλήνων ήταν λίγα, ενώ τα δικά τους ήταν διπλάσια στον αριθμό και ταχύτερα. Με αυτή τη σκέψη, λοιπόν, προχώρησαν για να περικυκλώσουν τον εχθρό. Όσοι από τους Ίωνες έτρεφαν βαθιά συμπάθεια για τους Έλληνες και πήγαν μαζί με τους Πέρσες παρά τη θέλησή τους, απελπίστηκαν βλέποντας τον κλοιό να σχηματίζεται γύρω από τους Έλληνες και, επηρεασμένοι από τη φαινομενική αδυναμία των τελευταίων, φοβήθηκαν ότι ούτε ένας άνδρας δε θα γύριζε πίσω· αυτοί, αντίθετα, που χαίρονταν με την κατάσταση, άρχισαν να συναγωνίζονται μεταξύ τους ποιος θα κέρδιζε δώρα από τον Ξέρξη, αιχμαλωτίζοντας πρώτος ένα αττικό πλοίο, γιατί, είναι αλήθεια ότι οι Αθηναίοι ήταν οι πιο πολυσυζητημένοι στα Περσικά στρατόπεδα.
11. Με το πρώτο σύνθημα, η ελληνική μοίρα σχημάτισε έναν κλειστό κύκλο, με τις πλώρες προς τους βαρβάρους και τις πρύμνες προς το κέντρο· με το δεύτερο σύνθημα, παρ’ όλο που είχαν ελάχιστο χώρο για να κάνουν ελιγμούς κι οι πλώρες τους ήταν αντιμέτωπες μεταξύ τους, ρίχτηκαν στη μάχη και κατάφεραν να καταλάβουν τριάντα πλοία των βαρβάρων. Ανάμεσα στους αιχμαλώτους ήταν ο Φι λάονας, γιος του Χέρσιος κι αδελφός του βασιλιά της Σαλαμίνας, Γόργου, που είχε μεγάλο κύρος στο στρατόπεδο. Ο πρώτος Έλληνας που κατέλαβε εχθρικό πλοίο ήταν ο Αθηναίος Λυκομήδης, γιος του Αισχραίου, ο οποίος έλαβε και το αριστείο τιμής. Ενώ το σκοτάδι έβαζε τέλος στη ναυμαχία, η νίκη ήταν αμφίβολη. Οι Έλληνες γύρισαν στο Αρτεμίσιο κι οι βάρβαροι στους Αφέτες, ύστερα από σύγκρουση που υπήρξε πολύ διαφορετική απ’ ό,τι περίμεναν. Από τους Έλληνες που ήταν μαζί με τον βασιλιά ο μόνος που λιποτάκτησε και τάχτηκε με το μέρος των Ελλήνων στη διάρκεια της ναυμαχίας ήταν ο Λήμνιος Αντίδωρος. Οι Αθηναίοι του έδειξαν αργότερα την αναγνώρισή τους παραχωρώντας του μια έκταση γης στη Σαλαμίνα.
12. Όταν νύχτωσε —η εποχή που συνέβαιναν όλα αυτά ήταν το μεσοκαλόκαιρο— ξέσπασε δυνατή καταιγίδα, που κράτησε όλη τη νύχτα και συνοδευόταν από τρομερούς κεραυνούς από την κατεύθυνση του Πηλίου. Πτώματα και απομεινάρια από τα ναυάγια παρασύρονταν προς τους Αφέτες, έπεφταν πάνω στις πλώρες των πλοίων και χτυπούσαν τα κουπιά όσων ήταν αγκυροβολημένα· αυτά, μαζί με τον εκκωφαντικό θόρυβο των κεραυνών, έσπειραν τον πανικό στους στρατιώτες, που πίστεψαν ότι είχε έρθει το τέλος τους· και, πράγματι, είχαν πέσει σε τόσα δεινά. Προτού συνέλθουν καλά καλά από το ναυάγιο και την τρικυμία που βούλιαξε τόσα πλοία τους, αντιμετώπισαν μια σκληρή ναυμαχία. Τώρα, επιπλέον, ήταν εκτεθειμένοι σε καταρρακτώδη βροχή, ορμητικούς χειμάρρους που χύνονταν στη θάλασσα και τρομακτικούς κεραυνούς.
13. Αυτοί λοιπόν πέρασαν τέτοια νύχτα. Αλλά για τη μοίρα που είχε διαταχθεί να περιπλεύσει την Εύβοια, ήταν ακόμα χειρότερη, αφού βρισκόταν στα ανοιχτά όταν ξέσπασε η καταιγίδα. Και το τέλος τους ήταν ολέθριο. Η καταιγίδα κι η βροχή τους έπιασε ακριβώς όταν έφταναν στα Κοίλα της Εύβοιας και τα πλοία, σπρωγμένα από το δυνατό άνεμο και σχεδόν ακυβέρνητα, συντρίφτηκαν πάνω στους βράχους. Προφανώς, οι θεοί έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για να μειώσουν την υπεροχή του Περσικού στόλου και να τον εξισώσουν με τον Ελληνικό.
14. Αυτά για την καταστροφή στα Κοίλα της Εύβοιας. Οι βάρβαροι που ήταν στους Αφέτες ένιωσαν βαθιά ανακούφιση όταν είδαν το επόμενο πρωί το φως της ημέρας· ταραγμένοι όπως ήταν, άφησαν τα πλοία τους εκεί που βρίσκονταν και δεν επιχείρησαν τίποτα για την ώρα. Στο μεταξύ, έφτασαν στους Έλληνες ενισχύσεις πενήντα τριών πλοίων από την Αττική. Η είδηση της καταστροφής όλων των Περσικών πλοίων που περιέπλεαν την Εύβοια στην καταιγίδα της περασμένης νύχτας, ήταν σπουδαία ενθάρρυνση και οι Έλληνες, ανανεωμένοι και από την άφιξη των ενισχύσεων, περίμεναν να φτάσει η ώρα της επίθεσης, που ήταν η ίδια όπως και την προηγούμενη μέρα, σήκωσαν πανιά και χτύπησαν μερικά πλοία από την Κιλικία· τα κατέστρεψαν και, ενώ έπεφτε η νύχτα, επέστρεψαν στο Αρτεμίσιο.
15. Την τρίτη μέρα οι Πέρσες στρατηγοί ένιωθαν ταπεινωμένοι που δέχτηκαν τόσα πλήγματα από τόσο μικρό στόλο· επιπλέον, είχαν αρχίσει να φοβούνται τον Ξέρξη. Έτσι, χωρίς να περιμένουν την κίνηση των Ελλήνων, έκαναν τις απαραίτητες προετοιμασίες και ξεκίνησαν γύρω στο μεσημέρι. Αυτές οι ναυμαχίες γίνονταν τις ίδιες μέρες με τις μάχες στις Θερμοπύλες. Ο στόλος έκανε όλο τον αγώνα για τα στενά του Ευρίπου, όπως ο στρατός με τον Λεωνίδα υπερασπιζόταν το στενό των Θερμοπυλών. Αντικειμενικός σκοπός των Ελλήνων, λοιπόν, ήταν να εμποδίσουν τους βαρβάρους να περάσουν στην Ελλάδα, ενώ οι βάρβαροι προσπαθούσαν να σαρώσουν τον ελληνικό στρατό και να ελευθερώσουν τη δίοδο. Ο στόλος του Ξέρξη κινήθηκε σε παράταξη για επίθεση, ενώ οι Έλληνες στο Αρτεμίσιο περίμεναν ήσυχοι. Τότε οι Πέρσες άλλαξαν τη διάταξή τους και σχημάτισαν μισοφέγγαρο με σκοπό να περικυκλώσουν τον εχθρό,
16. οπότε οι Έλληνες κινήθηκαν καταπάνω τους κι άρχισε η ναυμαχία. Σ’ αυτή τη συμπλοκή σι δύο στόλοι βγήκαν ισόπαλοι, αφού το τεράστιο μέγεθος του στρατού του Ξέρξη και το πλήθος του αποδείχτηκε ο χειρότερος εχθρός του μέσα στη σύγχυση που προκαλούσαν οι διαδοχικές συγκρούσεις των πλοίων μεταξύ τους. Παρ’ όλα αυτά, πολέμησαν γενναία για να αποφύγουν την ατίμωση να ηττηθούν από μια τόσο μικρή εχθρική δύναμη. Οι απώλειες των Ελλήνων σε πλοία και άνδρες ήταν βαριές, ενώ αυτές των Περσών ήταν ακόμα μεγαλύτερες. Η ναυμαχία δια κόπηκε μ’ αυτό τον τρόπο.
17. Σ’ αυτή τη ναυμαχία ξεχώρισαν σι Αιγύπτιοι, των οποίων το μεγαλύτερο κατόρθωμα ήταν ότι κατέλαβαν πέντε Ελληνικά πλοία μαζί με τα πληρώματά τους· από τους Έλληνες αυτή την ημέρα, ξεχώρισαν οι Αθηναίοι και ιδιαίτερα ο Κλεινίας ο γιος του Αλκιβιάδη, που υπηρετούσε με δικό του πλοίο, επανδρωμένο με διακόσιους άνδρες και με δικά του έξοδα.
18. Και οι δυο αντίπαλοι χάρηκαν με τη διακοπή της συμπλοκής και βιάστηκαν να γυρίσουν ο καθένας στο λιμάνι του. Οι Έλληνες, όταν σταμάτησαν οι εχθροπραξίες, κατάφεραν να μαζέψουν τους νεκρούς που επέπλεαν και να περισυλλέξουν ό,τι μπορούσαν από τα ναυάγια· ωστόσο, είχαν πληγεί τόσο άσχημα —ιδιαίτερα οι Αθηναίοι, που είχαν ζημιές στα μισά τους πλοία— ώστε αποφάσισαν να φύγουν στο εσωτερικό της Ελλάδας.

*** Οι τοποθετήσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη και Ιωάννη Λαγού στην επιτροπή για τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών.
Ετσι πρεπει τοσα χρονια δν υπηρχε κανεις εκει μεσα να τους στριμωξει απο φετος αλλαζει το πραγμα... Μπραβο στα παιδια
Κικιλια κατι ουσιωδες δεν ειπες,μονο σε ενοχλησε που σε ταπωσε ο Κασιδιαρης…
Ρε Αλητες του δικομματισμού μας εχετε πιει το αιμα τοσα χρονια !! Α ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ….
ΜΠΡΑΒΟ !!! ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΛΙΑΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΝ ΛΑΓΟ !!!!!!!!!!!!
ΧΥΜΑ ΚΑΙ ΤΣΟΥΒΑΛΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΩΛΟΝΟΥΝ !!!

 ***  ANARTHSEIS AYGOYSTOY 2012 :
 ~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/08/4-5-2012.html  , Σαββατοκύριακο 4 και 5 Αυγούστου 2012 πάλι μαζί στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~ ** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/05-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Κυριακή 05 Αυγούστου 2012.-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/06-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Δευτέρα 06 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/08/06-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Δευτέρα 06 Αυγούστου 2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/07-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Τρίτη 07 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/08/07-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Αυγούστου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/08-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Πέμπτη 09 Αυγούστου 2012.
~ ** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/08/09-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012 .
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/08/11-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 11 Αυγούστου 2012 .-
** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/08/11-12-2012.html  , ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 11 ΚΑΙ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης !!!! .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/08/12-2012.html  , Στο αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης 12 Αυγούστου 2012 ,-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/blog-post.html  , Σοφά Λόγια από Σοφούς Ανθρώπους... και Άγιο Όρος,Κυριακή 12 Αυγούστου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/08/13-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012 , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα ..... Ζήσε την Ελλάδα ...... Αγοράζω Ελληνικά προϊόντα ...Στηρίζω την Ελληνική Οικονομία ..
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/13-2012.html  , Διαλέγουμε και σας τα γράφουμε Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/14-2012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/08/14-2012.html  ., Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/08/14-2012.html  , Παραμονή της Παναγίας Πάσχα του καλοκαιριού Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 .-
* *** www.afipnisi.org  = Πνευματική Ανάπτυξη, Εξέλιξη, Αλλαγή .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/08/15-2012.html  , Το Πάσχα του καλοκαιριού 15 Αυγούστου 2012 Κοίμηση Θεοτλοκου.-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/16-2012.html  , Διαλέγουμε και σας τα γράφουμε Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012.-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/16-2012.html  , Διαλέγουμε και σας Γράφουμε Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/08/16-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/08/17-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/18-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Σάββατο 18 Αυγούστου 2012
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/08/19-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 19 Αυγούστου 2012 : ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !! .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/20-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/21-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 21 Αυγούστου 2012 ~**
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/08/22-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/08/23-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/08/23-2012.htmln  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/08/24-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Παρασκευή 24 Αυγούστου Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
 ~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/08/25-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Σαββατο 25 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/08/26-2012.html  , Κυριακή 26 Αυγούστου 2012 σας ενημερώνουμε .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/26-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Κυριακή 26 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~*** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/08/26-2012.html  , ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ 26 Αυγούστου 2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/27-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/27-2012.html  , ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/08/28-2012.html  ., Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Τρίτη 28 Αυγούστου 2012 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/08/28-2012.html  , Φωτογραφίες από τα παλιά για μιά θύμιση Τρίτη 28 Αυγούστου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/28-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Τρίτη 28 Αυγούστου 2012 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/08/29-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012.-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/30-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012 .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/08/30-2012.html  , Στο  αγιάζι  της ενημέρωσης Πέμπτη  30  Αυγούστου 2012  .-

*** *** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :





 *** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ  ΔΙΑΤΡΟΦΗ :
Λαχανικά

Τομάτα
Φασόλια
Εσπεριδοειδή
Αβοκάντο - Αχλάδια
Φρούτα
Ψάρια -Σολομός


** Δοκιμάστε να τις καταναλώνετε σταθερά μαζί με τη γυμναστική σας και θα δείτε εντυπωσιακά αποτελέσματα!
* Εκτός από τη γυμναστική υπάρχουν και ορισμένες τροφές που βοηθούν στο να κρατήσετε επίπεδο το στομάχι σας. Οι ακόλουθες τροφές, είτε βοηθούν στην καλύτερη και ταχύτερη πέψη, είτε ενισχύουν την καύση του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς.
Καρποί του δάσους
Blueberries, cranberries και bilberries τα λένε οι ξένοι, εμείς τα ξέρουμε σαν μοβ και κοκκινωπά φρουτάκια του δάσους (βακκίνια και μύρτιλλα ελληνιστί) που πλέον θα βρείτε σε πολλά μανάβικα! Πρόσφατη έρευνα συνδέει σαφώς την κατανάλωση των φρούτων αυτών με τη μείωση του κοιλιακού λίπους και εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να την αμφισβητήσουμε.
Σπαράγγια
Tα σπαράγγια αποτελούν ένα παρεξηγημένο στην Ελλάδα αλλά νόστιμο λαχανικό που δρα σαν φυσικό διουρητικό. Πάρτε το τρυφερό κάτω μέρος από τα σπαράγγια και φτιάξτε ένα ωραίο αφέψημα με νερό. Εναλλακτικά καταναλώστε τα ψητά!
Σολομός
Ο σολομός όπως και όλες οι τροφές που είναι πλούσιες σε Ω-3 λιπαρά βοηθούν στην διαδικασία της πέψης γρηγορότερα και πιο εύκολα.
Καρπούζι
Το κατ' εξοχήν φρούτο του καλοκαιριού, το καρπούζι, σε ξεδιψάει και ταυτόχρονα ικανοποιεί την όρεξη για κάτι γλυκό. Το καρπούζι έχει ελάχιστες θερμίδες αφού στο μεγαλύτερο ποσοστό του είναι νερό ικανοποιώντας παράλληλα την αχόρταγη όρεξη μετά από ώρες κολύμβησης στη θάλασσα.
Εσπεριδοειδή
Θέλετε να πετύχετε φυσική αποτοξίνωση και να βοηθήσεις την διαδικασία της πέψης; Στύψτε λίγο λεμόνι στο νερό που ετοιμάζεστε να πιείτε και θα τα καταφέρετε.