ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

 
Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  19 Φεβρουαρίου  2013   :

"Λιβάδι" Αράχωβας 2013
ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ  "Χ.Κ. Κελλάρια" 2013

Το  ποντικάκι  κοντά  στην ενημέρωση  19-02-2013 ! :

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :

***
 ~*** ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΛΑΝΤ στην Αθήνα Τρίτη 19-02-2013 :
Στιγμιότυπο από την υποδοχή του Γάλλου προέδρου στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος»  * O Γάλλος Πρόεδρος φτάνει στην Αθήνα για συνάντηση με Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Κ. Σαμαρά το πρωί της Τρίτης 19 Φεβρουαρίου 2013 .- Στο αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος των Αθηνών τον υποδέχεται ολόκληρο το Υπουργικό Συμβούλιο και πολλοί άλλοι
" ΔΕΝ ΗΡΘΑ  ΓΙΑ  ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΩ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ,..ΗΡΘΑ  ΓΙΑ  ΑΛΛΗΛΕΓΚΥΗ  ΚΑΙ  ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ......."
Είπε ο Γάλλος Πρόεδρος Φ.  Ολάντ  μεταξύ άλλων στις Φιλελληνικές δηλώσεις  του .....,   .-
Στην συνέχεια στο Μέγαρο Μαξίμ , για συνομιλίες κ.λ.π. :
* Το ελληνικό αίτημα για στήριξη της αναπτυξιακής προσπάθειας της Ελλάδας έθεσε στο Γάλλο πρόεδρο ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς, κατά τη συνάντηση των δύο ηγετών στο Μέγαρο Μαξίμου. Στις δηλώσεις που ακολούθησαν, πέρα της διαβεβαίωσης για στενή ελληνογαλλική συνεργασία, ο πρόεδρος Ολάντ εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή των γαλλικών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και για σύμπραξη των δύο χωρών σε ένα ευρύτερο φάσμα οικονομικής συνεργασίας.-

***  Έντονο ενδιαφέρον Ολάντ για τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα  :
ΤΟ  ΠΑΡΙΣΙ  ΣΤΗΡΙΖΕΙ  ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ... :
  * Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ολάντ οι σχέσεις των δύο χωρών είναι ιστορικές και η Γαλλία στήριξε την Ελλάδα στην ανεξαρτησία της,, στην αποκατάσταση της δημοκρατίας τη δεκαετία του ’70 και στη συνέχεια στην προσχώρηση της στην προσχώρησή της στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Αντίστοιχα όπως είπε η Ελλάδα «ήταν πάντα στο πλευρό μας στις καλές και δύσκολες στιγμές μας».
~ Υπενθύμισε ότι η χώρα του θέλησε να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και προσπάθησε να πείσει τους εταίρους της για αυτό.
* Αναγνώρισε ότι «καμία άλλη χώρα δεν έχει περάσει από τέτοιες δυσκολίες όπως η Ελλάδα και πως πρέπει να της δώσουμε κάθε στήριξη».
~ «Δεν ήλθα στην Ελλάδα για να πουλήσω εξοπλισμούς, το άκουσα και αυτό» είπε ο κ. Ολάντ σύμφωνα με την επίσημη μετάφραση. «Ήλθα στην Ελλάδα για να δείξω αλληλεγγύη και να βοηθήσω για να επανέλθει η εμπιστοσύνη».
* Ολάντ: Να εκμεταλλευτούμε μαζί τα κοιτάσματα
~ Ο κ. Ολάντ εξέφρασε ακόμη το ενδιαφέρον της γαλλικής πλευράς για συνεργασία στους τομείς της ενέργειας και υδάτινων πόρων.
* Για το ενδεχόμενο ανακήρυξης της ελληνικής ΑΟΖ, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι είναι μια ευκαιρία για την Ελλάδα και την Ευρώπη η ύπαρξη κοιτασμάτων και όπως είπε χαρακτηριστικά: «Αν μπορεί η Γαλλία να τα εκμεταλλευτεί μαζί με την Ελλάδα θα το κάνει».
~ Για το ίδιο θέμα, ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι υπενθύμισε ότι η Ελλάδα θα μπορεσει να γίνει κόμβος υδρογονανθράκων για ολόκληρη την Ευρώπη και μαζί με την Κύπρο να διαδραματίσει έναν ρόλο. Θα μπορέσουμε, όπως είπε, «να εφοδιάσουμε την Ευρώπη με ευρωπαϊκές πηγές».
* Αναφορικά με την ανακήρυξη της ΑΟΖ, είπε ότι θα το πράξει με τις σωστές κινήσεις, παρατήρησε ότι τα κοιτάσματα βρίσκονται στον ελληνικό χώρο και πως η χώρα μας είναι προσανατολισμένη στη φιλία συνεργασία με τους γείτονές της, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι σε περίπου 15 ημέρες θα επισκεφθεί την Τουρκία.
~ «Δεν τίθεται θέμα εξισορρόπησης μεταξύ Γαλλίας-Γερμανίας»
* Ερωτηθείς αν η στενότερη ελληνογαλλική συνεργασία που εγκαινιάζεται σήμερα επηρεάζει τις σχέσεις της Αθήνας με τη Γερμανία, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμράς σχολίασε πως «Ευρώπη δεν σημαίνει να διαλέγεις. Ευρώπη σημαίνει να ενώνεις, να συνθέτεις, να συνδυάζεις, δεν τίθεται θέμα εξισορρόπησης».
~ «Δεν είναι ανταγωνιστικές οι σχέσεις με τις δυο χώρες. Οι ισχυρές ελληνογαλλικές σχέσεις συμπληρωματικές με τις ελληνογερμανικές σχέσεις είπε για να συμπληρώσει.
* «Η Ελλάδα παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Γαλλία. Οι δύο ισχυρότεροι στηρίζουν την Ελλάδα. Η διαπίστωση ότι η Ελλάδα έπαψε να είναι ο αδύναμος κρίκος δίνει ελπίδες για επιτυχία σε όλη την Ευρώπη. Αν τα καταφέρει η Ελλάδα κανείς δεν θα αμφισβητεί τις δυνατότητες της Ευρώπης».
~ Υποδοχή στο αεροδρόμιο
* Νωρίτερα, στις 11:30, ο κ. Σαμαράς υποδέχτηκε τον Γάλλο ηγέτη στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» υπό ισχυρή βροχόπτωση.
~ Αμέσως μετά ο κ. Ολάντ μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου οι δύο ηγέτες συνατήθηκαν για περίπου μιά μισή ώρα.
* Ακολούθησαν οι δηλώσεις τους στον Τύπου και στη συνέχεια παρακάθησαν σε γεύμα εργασίας μαζί με υπουργούς και τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, Ευ.Βενιζέλο και Φ.Κούβελη.
~ Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
* Μετά τη συνάντηση και το γεύμα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Γάλλος πρόεδρος και ο πρωθυπουργός μετέβησαν πεζή στο Προεδρικό Μέγαρο, που πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια.
~ Ο κ. Παπούλιας επισήμανε στο Γάλλο πρόεδρο ότι ο ελληνικός λαός έχει εξαντλήσει όλα τα όρια του και δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει άλλες θυσίες και ότι η χώρα βρίσκεται ενώπιον του κινδύνου μίας κοινωνικής έκρηξης.
* Ο Γάλλος πρόεδρος δεν θα συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.
~ Ο Γάλλος πρόεδρος συνοδεύεται από ομάδα 120 επιχειρηματιών οι οποίοι ήδη δραστηριοποιούνται στην χώρα μας. Μαζί με τον πρωθυπουργό θα συμμετάσχει σε κοινή συνεδρίαση Γάλλων και Ελλήνων επιχειρηματιών.
* Πέραν των δύο ηγετών, στη συνάντηση θα εκφωνήσουν ομιλίες ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ.Δασκαλόπουλος και ο πρόεδρος του ΣΕΒ για τις Διεθνείς Δράσεις Θ.Λαβίδας, ενώ αναμένεται να υπάρξει και διάλογος με τους επιχειρηματίες. -   Newsroom ΔΟΛ

***    Εκσυγχρονισμό σε αεροδιάδρομο και πύργο ελέγχου ανακοίνωσε ο Τατούλης :
  * ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
 Εκσυγχρονισμός σε αεροδιάδρομο και πύργο ελέγχου   ,    Της Μαρίας Νίκα
 Τέλος Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου θα είναι έτοιμες οι μελέτες για τα έργα αναβάθμισης του αεροδρομίου της Καλαμάτας. Πρόκειται για εκσυγχρονισμό των χώρων εξυπηρέτησης πολιτών, του αεροδιαδρόμου και του πύργου ελέγχου. Η παρέμβαση δε στον αεροδιάδρομο θα τον καθιστά ικανό να δεχθεί κάθε τύπο αεροπλάνου που διαθέτει σήμερα οποιαδήποτε αεροπορική εταιρεία. Όσο για την αναβάθμιση στον πύργο ελέγχου, θα προσδώσει ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια στο αεροδρόμιο.
Τα παραπάνω ανέφερε χθες σε συνέντευξη Τύπου, κατά την επίσκεψή του στο Διοικητήριο της Καλαμάτας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, μετά την ενημέρωση που είχε, όπως είπε, από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, αλλά και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Τατούλης έκανε λόγο για γενικότερη προσπάθεια, από την Περιφέρεια, αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η εκδήλωση που διοργανώνει τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, στις 6.00 το απόγευμα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου «θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά μια ολοκληρωμένη πολιτική για την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος, που θα περιλαμβάνει το Πελοποννησιακό Σύμφωνο Ποιότητας, το οποίο θα είναι ταυτόσημο με το πελοποννησιακό σήμα ποιότητας των αγροτικών μας προϊόντων, αλλά θα πιστοποιεί και τις υπηρεσίες εστίασης».
 Συγχαρητήρια από τον Ευρωπαίο επίτροπο Χαν
Στη χθεσινή συνέντευξη ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου του αρμόδιου για θέματα περιφερειακής πολιτικής Ευρωπαίου επιτρόπου Γιοχάνες Χαν. Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε την επίσκεψη πολιτικό γεγονός και ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα για τις εξελίξεις των πραγμάτων, όχι μόνο στην Πελοπόννησο, αλλά σε όλη τη χώρα. Είπε ότι μετά και το συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, αλλά και τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, τα τρία αυτά «σημαντικά γεγονότα επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο όλες τις πολιτικές επιλογές της Περιφέρειάς μας».
Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε σημαντική την επίσκεψη Χαν, όχι γιατί ήρθε στην Πελοπόννησο, αλλά για τις θέσεις που πήρε προς τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας. Μίλησε για διεθνή αναγνώριση από τους καθ’ ύλην αρμοδίους της προσπάθειας που γίνεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι ο κ. Χαν έδωσε τα συγχαρητήριά του στις παρακάτω πρωτοβουλίες:
1. Συγκρότηση Περιφερειακού Ταμείου Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων: «Ο κ. Χαν είπε ότι αυτό που επιχειρούμε εμείς, θα έπρεπε να είναι εθνική πολιτική για τη χώρα. Μας συγχαίρει για αυτή την προσπάθεια, περιμένει πάρα πολλά και θα παρακολουθούν αυτός και η ευρωπαϊκή επιτροπή από πολύ κοντά τις εξελίξεις πάνω σε αυτή την πρωτοποριακή πρωτοβουλία. Να σταματήσουν οι οποιοιδήποτε να λένε πράγματα τα οποία δεν ισχύουν. Ο κ. Χαν μας είπε ότι θα είναι σύμμαχός μας σε όλες τις υποστηρικτικές ενέργειες προκειμένου να εξασφαλιστούν και άλλοι πόροι, για να λειτουργήσει αυτό το ταμείο».
2. Ολυμπία Οδός: «Είχαμε πει ότι αυτός ο δρόμος είναι διευρωπαϊκό δίκτυο και ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπάρχουν συζητήσεις, ούτε στο επίπεδο της κυβέρνησης ούτε στο επίπεδο του οποιουδήποτε, χωρίς να εξασφαλίζεται η ολότητα και η λειτουργικότητά του. Ακόμα, έθεσα το θέμα της παράκαμψης του γνωστού προβλήματος του Καϊάφα, γιατί αν και αυτό δεν αντιμετωπιστεί, δεν υπάρχει ούτε η ολότητα του έργου, αλλά ούτε η λειτουργικότητα. Συμφώνησε απόλυτα μαζί μου και είναι ταυτισμένος με τις δικές μας απόψεις, λέγοντας ότι θα επισπεύσει τις παρεμβάσεις του στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει αυτό το σημαντικό έργο».
3. Υποδομές: «Συζητήσαμε για την αναβάθμιση και βελτίωση του αεροδρομίου Καλαμάτας, για τα έργα τα οποία θα υποβληθούν εντός των ημερών στο ΕΣΠΑ, ύψους 25 εκ. ευρώ, ενώ συμφώνησε και με την άποψή μας για τη δημιουργία ΣΔΙΤ όσον αφορά στο αεροδρόμιο Τριπόλεως».
4. Παρεμβάσεις για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος: «Στηρίζει όλες μας τις απόψεις και αποφάσεις για το θέμα δημιουργίας ΣΔΙΤ, για να δημιουργηθούν οι πρώτες οργανωμένες μαρίνες, ξεκινώντας από τη Μονεμβασιά».
5. Σιδηρόδρομος Πελοποννήσου: «Εξήγησα ότι πριν από μερικά χρόνια δαπανήθηκαν από το 3ο ΚΠΣ περίπου 120 εκ. για αναμόρφωση δικτύου και αγορά τροχαίου υλικού. Του είπα το σχέδιό μας, ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης εντός της εβδομάδος θα μορφοποιήσουμε την προσπάθεια για να επανεκκινηθεί ο σιδηρόδρομος σε όλο το δίκτυο, έχοντας χαρακτηριστικά τουριστικού σιδηροδρόμου, μεταφορικού και εμπορικού έργου για όλη την Πελοπόννησο. Δήλωσε ότι θα είναι μαζί μας, εξασφαλίζοντάς μας ακόμα και αντίστοιχους πόρους εάν χρειαστούν».
6. Πρόγραμμα για διαχείριση των στερεών αποβλήτων: «Εν όψει της επαναπροσφυγής στο ευρωπαϊκό δικαστήριο και με την απειλή των τεραστίων προστίμων, που θα είναι εφάπαξ και σε ημερήσια βάση, ο κ. Χαν είναι υπέρμαχος αυτού του προγράμματος, χαίρεται γιατί αρχίζει να “περπατάει” σε όλη τη χώρα, δόθηκαν οι εξηγήσεις και τα χρονοδιαγράμματα, συμφωνεί προς αυτή την κατεύθυνση, όπως και στο πρόγραμμα για την ανακύκλωση και την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ».

*** Γενική Απεργία: Κάλεσμα για αντίσταση στα μέτρα :
  * Στις 10.30 αύριο η απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας
 Να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που έχουν προγραμματίσει για αύριο Τετάρτη στις 10.30 το πρωί, έξω από το Εργατικό Κέντρο, κάλεσαν χθες τους εργαζόμενους με συνέντευξη ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Σωτήρης Τσώνης και Παναγιώτης Στέφανος αντίστοιχα, καθώς και ο γραμματέας του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Χρήστος Σταθόπουλος.
«Ζητούμενο και κυρίαρχο σε αυτή την απεργία είναι η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και η υπογραφή εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης, αλλά και η εφαρμογή αυτών, γιατί, όπως είναι γνωστό, μια σειρά από πολλές κλαδικές συμβάσεις έχουν λήξει ή θα λήξουν το επόμενο χρονικό διάστημα και με τον καινούργιο νόμο, ο οποίος έχει περάσει για τη μετενέργεια, εφόσον δεν υπογραφεί νέα συλλογική, θα υπάρχουν τα δυσάρεστα αποτελέσματα των περικοπών. Γι’ αυτό είναι ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά να πάμε σε υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων» ανέφερε ο Σωτήρης Τσώνης.
Από την πλευρά της ΑΔΕΔΥ, ο Χρήστος Σταθόπουλος σημείωσε ότι είναι ψέμα πως οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι ένα εκατομμύριο. «Μας λένε σήμερα ότι ακόμη είμαστε πολλοί. Είμαστε κάτω από το 10% του εργατικού δυναμικού, όταν οι Γερμανοί και οι Νορβηγοί έχουν δημοσίους υπαλλήλους πάνω από το 15% του εργατικού δυναμικού τους. Όλα αυτά που έχουν ειπωθεί, είναι για να μας πείσουν ότι εμείς ευθυνόμαστε, για να ιδιωτικοποιήσουν τις δημόσιες υπηρεσίες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους χρήστες τους».
Και ο Παναγιώτης Στέφανος συμπλήρωσε μεταξύ άλλων: «Η μετενέργεια των συμβάσεων αυτό το κρίσιμο τρίμηνο, η νέα εφεύρεση ότι όποιος εργοδότης δεν είναι συνδικαλισμένος πληρώνει άλλα λεφτά από τον συνδικαλισμένο, αυτό είναι ελληνική πατέντα. Αυτή η διαδικασία, η νέα κυβέρνηση να είναι τόσο απόλυτα με τους εργοδότες, δεν υπήρξε το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα και σε κανένα κράτος του κόσμου ούτε και σε άλλα καθεστώτα. Το στοίχημα της κοινωνίας είναι συγκεκριμένο, πρέπει όλοι να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια».   Μ.Ν.

*** Επιδότηση Επιμελητηρίου σε επιχειρήσεις για το "Summer Fancy Food Show " στη Νέα Υόρκη :

  *  Στην  59η Διεθνή  Έκθεση Τροφίμων  και Ποτών
“Summer Fancy Food Show ”,προτίθεται  να συμμετάσχει ,  το Μεσσηνιακό  Επιμελητήριο , σε συνεργασία με τον ΟΠΕ  ,  που διοργανώνεται στη Νέα Υόρκη, από 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου, στον εκθεσιακό χώρο Jacob Javits Convention Center.- Θεωρείται, δε, η μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση της Βορείου Αμερικής για τα τρόφιμα και τα ποτά και αποτελεί επιχειρηματικό γεγονός που προσελκύει τους σημαντικότερους εκπροσώπους από το χώρο της λιανικής, της τροφοδοσίας, της χονδρικής, της διανομής, της μαζικής εστίασης και της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, καθώς και του Τύπου.-  Το δε Επιμελητήριο θα επιδοτήσει κάθε επιχείρηση που θα συμμετάσχει με ποσοστό 50%, που αφορά στο κόστος ενοικίασης περιπτέρου 9 τ.μ. και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.-
 email: info@messinianchamber.gr.

***  Πού θα μετακινηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα :
  * Με καθυστέρηση δύο εβδομάδων, λόγω πολύπλοκων διαδικασιών, δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα η πολυαναμενόμενη ανακοίνωση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, για το Πρόγραμμα Κινητικότητας των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης της θέσης τους, και έτσι οι 1.891 «διαθέσιμοι» εντός 20 ημερών θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ 2.423 κενών θέσεων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τις κενές θέσεις οι πάνω από 2.200 αφορούν τέσσερα υπουργεία, Δημόσιας Τάξης, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Υγείας και το Δικαιοσύνης.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, με την εφαρμογή του προγράμματος κινητικότητας στο Δημόσιο, επιδιώκεται να στελεχωθούν ευαίσθητες υπηρεσίες πρώτης γραμμής με στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη.
Για παράδειγμα, σε υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, όπως το ΕΚΑΒ, ο ΕΟΠΥΥ, τα νοσοκομεία, σε υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, όπως τα ασφαλιστικά ταμεία, ο ΟΑΕΔ και το ΣΕΠΕ, σε υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, υπηρεσίες των δήμων, όπως τα ΚΕΠ, αλλά και υπηρεσίες του υπουργείου Δημόσιας Τάξεως, όπως αστυνομικές διευθύνσεις και τμήματα, τροχαία κ.λπ.
Οι θέσεις είναι 24% περισσότερες από τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, ώστε να υπάρχουν επαρκή περιθώρια επιλογής, ενώ τα επόμενα βήματα μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι:
* Εντός προθεσμίας 20 ημερών από τη δημοσίευση της ανακοίνωσης, οι προς μετάταξη υπάλληλοι υποβάλουν αίτηση - υπεύθυνη δήλωση προς το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με υπόδειγμα που θα κοινοποιηθεί στους φορείς προέλευσης στην οικεία υπηρεσία Διοικητικού/Προσωπικού, στην οποία δηλώνουν τους φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν, με τη σειρά προτίμησής τους.
  • Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) καταχωρίζει τη βαθμολογία και ακολούθως εκδίδει ενιαίο πίνακα βαθμολογίας, κατάταξης και διάθεσης των υπαλλήλων.
  • Στη συνέχεια, εκδίδεται η απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Υ.Δ.Μ.&Η.Δ.) για τη μετάταξη των υπαλλήλων, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
  • Ταυτόχρονα, το Υ.Δ.Μ.&Η.Δ. αναλαμβάνει πρωτοβουλία να εξαιρέσει από τη διαδικασία της διαθεσιμότητας υπαλλήλους προερχόμενους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, καθώς και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, λόγω της ιδιαιτερότητας της νησιωτικότητας.
  • Οι θέσεις έχουν ως εξής:
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ: 2
  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ: 21
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: 670
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ: 535
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ: 2
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: 10
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ: 544
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: 126
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ: 32
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: 10
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ -ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: 7
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: 464
  • ΣΥΝΟΛΟ ΘΕΣΕΩΝ: 2.423 (ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΡΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ: 1891) .- 
  • Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Συνελήφθησαν δύο άτομα για εκρηκτικά στη Μεσσηνία :
  *Κατασχέθηκαν ποσότητα εκρηκτικών, βεγγαλικά, κροτίδες κ.α.
 Συνελήφθησαν, προχθές (17-2-2013) το βράδυ, στην Επαρχιακή Οδό Μεσσήνης – Επικούρειου Απόλλωνα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, δυο άτομα ηλικίας 30 και 31 ετών, για παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών.
 Ειδικότερα, αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. πραγματοποίησαν έρευνα σε όχημα στο οποίο επέβαιναν, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν:
 Ποσότητα νιτρικού καλίου, βάρους -900- γραμμαρίων.
Έξι (6) κροτίδες.
Τέσσερα (4) βεγγαλικά.
Ένα (1) ηλεκτρικό σπίρτο
Φυτίλι μήκους -4,8- μέτρων.

 Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.
 Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.-

***  Ο “ Άθικτος “ την Πέμπτη από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας
  *  Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας παρουσίαζει την ταινία «Ο Άθικτος» του Juan Carlos Fresnadillo .
 Η ταινία:
Άθικτος /// Intacto (2001)
Σκηνοθεσία: Juan Carlos Fresnadillo
Παίζουν: Max von Sydow, Eusebio Ponsela
Διάρκεια: 108’
με την υποστήριξη της Ισπανικής Πρεσβείας και του Ινστιτούτου Cervantes
 Τι είναι τύχη; Ποιοι από εμάς είναι τυχεροί και ποιοι άτυχοι; Ποιοι παράγοντες το κρίνουν αυτό; Θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό; Πόσες πιθανότητες έχεις να διασχίσεις τρέχοντας έναν αυτοκινητόδρομο με τα μάτια κλειστά και να φτάσεις απέναντι ζωντανός;
 Ο Άθικτος μας εισάγει σε μια μυστική κοινωνία όπου διοργανώνονται περίεργα παιχνίδια τύχης, με αποκορύφωμα την αναμέτρηση με τον πιο τυχερό άνθρωπο του κόσμου και με τίμημα την ίδια την ζωή των παιχτών.
 Η ταινία βασίζεται σε μια ιδιαίτερα πρωτότυπη ιδέα: Θεωρεί την τύχη ως ένα αγαθό που μπορεί να κλαπεί από τους άλλους ή να αποτελέσει αντικείμενο συναλλαγής. Ένας σκοτεινός, αμοραλιστικός κόσμος ανθρώπων που πιστεύουν στην τύχη και επιδίδονται σε ριψοκίνδυνα παιχνίδια, ξεδιπλώνεται με ατμοσφαιρικό τρόπο στο φιλμ, ένας κόσμος όπου η αγάπη είναι δύσκολο να ευδοκιμήσει.
 Το μεταφυσικό κλίμα, το ανορθόδοξο μοντάζ, και το έξυπνο, ιδιαίτερο, σενάριο, αποτελούν τα στοιχεία που έκαναν τον Άθικτο μια από τις εκπλήξεις του σύγχρονου Ισπανικού κινηματογράφου και ταυτόχρονα ένα σινεφίλ εγχείρημα που δεν αφήνει αδιάφορο και τον πιο ανυποψίαστο θεατή.
 ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ -- 21:15
ΕΙΣΟΔΟΣ -- 4 ΕΥΡΩ
ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ -- ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

***  Νέα Εργαστήρια στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας :
  *  Η ομάδα εθελοντών του Κέντρου Νέων Καλαμάτας ανακοινώνει την έναρξη 5 νέων εργαστηρίων, αλλά και κενές θέσεις σε άλλα 4.
 Εν συντομία ξεκινούν (παρακάτω πιο αναλυτικά):
1. Θεατρικό Εργαστήρι (κάθε Δευτέρα 21:00-22:30)
2. Αυτοάμυνα για Γυναίκες (κάθε Δευτέρα 20:00 - 22:00, ξεκινάει 25/02/2013)
3. Αραβικά (κάθε Τετάρτη 21:00-22:00, πρώτη συνάντηση 27/02/2013)
4. Χορωδία (κάθε Τρίτη 18:00-19:00)
5. Πορτογαλικά προχωρημένων (κάθε Πέμπτη 19:00-20:00
Επίσης συνεχίζουν να δέχονται συμμετέχοντες τα εξής (για λίγες κενές θέσεις):
1. Σέρβικα (κάθε Πέμπτη 21:00-22:00)
2. Γαλλικά αρχαρίων (Κάθε Πέμπτη 17:00-18:00)
3. Φτιάξτο μόνος σου (Κάθε Δευτέρα 19:00-21:00)
 Οι εγγραφές γίνονται από Δευτέρα έως Πέμπτη από τις 17:30 μέχρι τις 21:00.
 Όλα τα εργαστήρια προσφέρονται δωρεάν στα μέλη του Κέντρου Νέων Καλαμάτας. Για να γίνει κάποιος μέλος, θα πρέπει να κάνει μια εγγραφή η οποία είναι και αυτή δωρεάν. Όποιος όμως επιθυμεί να στηρίξει το εγχείρημα του ΚΝΚ μπορεί να προσφέρει μια δωρεά των 10 ευρώ στην γραμματεία όπου γίνονται οι εγγραφές.
 Το Κέντρο Νέων Καλαμάτας είναι μια εθελοντική δομή νεολαίας και σκοπός του είναι να προσφέρει στην τοπική κοινωνία έναν ανοικτό χώρο μάθησης, συνεργασίας, ενεργής κοινωνικοποίησης και διαπολιτισμικού διαλόγου. Δεν λαμβάνει χρηματοδότηση από κανέναν εθνικό ή ευρωπαϊκό φορέα και μέχρι να καταφέρει να καλύπτει μόνο του τα έξοδά του, στηρίζεται οικονομικά από τους εργαζόμενους του οργανισμού νεολαίας Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων (Κ.Α.ΝΕ.). Ελπίζουμε δε, με την συμβολή του κόσμου να γίνει μια ανεξάρτητη οικονομικά δομή σύντομα, ώστε να μπορεί να είναι βιώσιμο σε βάθος χρόνου.
 Λίγα λόγια για τα εργαστήρια:
 Τεχνικές Αυτοάμυνας
Κάθε Τρίτη 18.30-20.00, ξεκινάει απο 26/02/2013
Σε αυτο το εργαστήριο θα έχουμε την ευκαιρία μέσα απο απλές και εφαρμοσμένες τεχνικές να διδαχθούμε πως θα αποτρέψουμε την πιθανότητα βιασμού, επίθεσης, ληστείας ή κακοποίησης. Το μάθημα θα είναι ευχάριστο, θα ξεκινάει πάντα με γυμναστική για προθέρμανση και σωματική ευεξία και θα συνεχίζεται με αυτοάμυνα. Οι τεχνικές που θα διδαχθούμε είναι απλές και εύκολο να τις δεχθεί ο οποιοσδήποτε, ακόμα κι αν δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με πολεμικές τέχνες.
 Χορωδία (απο 12/02):
Η χορωδία είναι ένα μουσικό σύνολο τραγουδιστών που αποτελείται από τέσσερις ομάδες φωνών, καθεμιά από τις οποίες αντιστοιχεί στις τέσσερις βασικές (κατά έκταση) φωνές (σοπράνο, κοντράλτο, τενόρος και μπάσος), έτσι ώστε να μπορεί να εκτελεί κομμάτια με βάση την τετράφωνη αρμονία.
Εκτός απο τη συντονίστρια/ υπεύθυνη του εργαστηρίου, στις πρόβες της χορωδίας θα υπάρχει και συνοδεία απο πιανίστα.
 Θεατρικό εργαστήρι (απο 14/02):
Σε αυτό το εργαστήρι θα προσεγγίσουμε την θεατρική πράξη μέσα από το θεατρικό παιχνίδι το οποίο είναι ένα μέσο ενεργοποίησης, και απελευθέρωσης της φαντασίας, επικοινωνίας, ευαισθητοποίησης και καλλιέργειας της ψυχοκινητικής μας έκφρασης.
Χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές της θεατρικής έκφρασης θα ερευνήσουμε τον εαυτό μας, και θα επικοινωνήσουμε μαζί του, καθώς και με τους άλλους μέσα από καινούργιους ‘’δρόμους’’.
Θα εξερευνήσουμε τις εκφραστικές δυνατότητες του σώματος, του προσώπου και της φωνής μας.
Μέσα από αυτοσχεδιασμούς, ασκήσεις χαλάρωσης, συγκέντρωσης ,εμπιστοσύνης, κίνησης, ρυθμού, κ.α θα έρθουμε σε ουσιαστική επαφή και επικοινωνία με τον εσωτερικό μας κόσμο και με το ‘’περιββάλον’’.
Στόχος μας είναι να ψυχαγωγηθούμε, να δημιουργήσουμε ,να επικοινωνήσουμε και να εκφραστούμε μέσα από καινούργια ‘’μονοπάτια’’.
Να δούμε τον εαυτό μας ,τον κόσμο και τους άλλους γύρω μας με ‘’καινούργια’’ μάτια.
Να υπάρξουμε σε επαφή με τον χώρο, τον εαυτό μας και τους άλλους ως ”ζωντανές’’ υπάρξεις .
Το εργαστήριο θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη 17:00-18:30μ.μ.
Έναρξη εργαστηρίου: 14 Φεβρουαρίου
Διάρκεια εργαστηρίου: 4 Μήνες
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων : 14 άτομα
 Πληροφορίες για το ΚΝΚ στο blog: www.kentroneon.wordpress.com
και στο τηλέφωνο: 2721110740 (μόνο μεταξύ 17:00-22:00) και στην διεύθυνση: Πλατεία Όθωνος 10


***  Ο Περικλής, ο Άδωνις, ο Ευριπίδης, οι πίτες και η «τρικωμική κυβέρνηση»… :
 Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Αρφαρών .
*  Μεσσηνία, ο τόπος όπου διαπλέκεται ο μύθος με την αριστεία, τη δόξα, την ποίηση, την πολιτική… Μεσσηνία, ο τόπος του Περικλή, ο προορισμός του Αδώνιδος και του Ευριπίδη…
 Ο γνωστός σε όλο τον κόσμο Περικλής, ο στρατηγός της Αρχαίας Αθήνας, δεν είχε, βέβαια, καμία σχέση με τη Μεσσηνία, το ίδιο και ο πανέμορφος Άδωνις, ο μυθικός νέος με τον οποίο ήταν τρελά «τσιμπημένη» η Αφροδίτη, αλλά και ο μεγάλος τραγικός ποιητής της αρχαιότητας, ο Ευριπίδης.
 Εμείς σήμερα αναφερόμαστε στον Περικλή τον Μαντά, τον πρόεδρο της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, τον Άδωνι τον Γεωργιάδη, το βουλευτή που πριν από μία εβδομάδα έκοψε την πίτα της τοπικής οργάνωσης Καλαμάτας της Νέας Δημοκρατίας και τον Ευριπίδη τον Στυλιανίδη, τον υπουργό Εσωτερικών που προχθές έκοψε την πίτα της τοπικής οργάνωσης Κυπαρισσίας της Νέας Δημοκρατίας.
 Λοιπόν, ο Περικλής, ο Άδωνις και ο Ευριπίδης στις ομιλίες και τις δηλώσεις τους, κατά τις εκδηλώσεις που έγιναν στην Καλαμάτα και την Κυπαρισσία, το μόνο που δε μας είπαν ήταν ότι η Ελλάδα, υπό την πρωθυπουργία του Αντώνη Σαμαρά, διανύει μια νέα εποχή, ανάλογη του «Χρυσού Αιώνος» της Αρχαίας Αθήνας.
 Ο Περικλής Μαντάς, σαν άλλος αρχαίος στρατηγός των Αθηνών, αναφέρθηκε στη μεγάλη μάχη που δόθηκε με επιτυχία για να βρεθεί στα ηνία της πατρίδας ο Αντώνης Σαμαράς και να διασώσει τη χώρα από την απόλυτη καταστροφή. Υποστήριξε δε ότι η Μεσσηνία, ο τόπος του Αντώνη Σαμαρά, περνάει την κρίση χωρίς να έχει τις απώλειες που έχουν άλλες περιοχές. Μα, πού το είδε αυτό; Για τις κρατικές υπηρεσίες, εφορίες, παραρτήματα ΙΚΑ, ειρηνοδικεία κ.λπ., που έχουν κλείσει και φύγει από διάφορες πόλεις του νομού, σίγουρα έχει ακούσει. Ας μη λέει, λοιπόν, ότι η Μεσσηνία την έχει γλιτώσει ελέω Σαμαρά. Ο αρχαίος συνονόματός του έμεινε στην ιστορία, επειδή ήταν ειλικρινής απέναντι στο λαό.
 Για τον Άδωνι Γεωργιάδη, δεν μπορούμε να πούμε, τη χάρη του αρχαίου Αδώνιδος την έχει... Τρέφουν λατρεία γι’ αυτόν οι Μεσσήνιοι θεσμικοί και κομματικοί εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας. Και τι δεν του είπαν, ότι τον ευχαριστούν γιατί μέσω των τηλεοπτικών του εμφανίσεων προβάλλει τις αξίες της παράταξης, ότι έδωσε θάρρος και στους ίδιους ώστε να μιλούν τώρα και εκείνοι δημόσια και με υπερηφάνεια για τις παραταξιακές τους αξίες, ότι μαγνητίζονται κάθε φορά που μιλάει στο γυαλί. Το μόνο που δεν είπαν οι Νεοδημοκράτες που μίλησαν στην πίτα της κομματικής οργάνωσης της Καλαμάτας, ήταν ότι μέχρι να έρθει ο Άδωνης στο κόμμα βρίσκονταν σε κατάθλιψη… Για το τι είπε ο Άδωνις, ας μη μιλήσουμε, τον βλέπουμε και τον ακούμε, άλλωστε, κάθε μέρα στα κανάλια…
 Όσο για τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, καμία σχέση με τον Άδωνι! Ένας σοβαρός υπουργός. Για να μην πούμε ότι προβληματιζόμαστε αν εξακολουθεί να είναι Νέα Δημοκρατία, γιατί δεν ακούσαμε από εκείνον τη γνωστή «πατριδοκάπηλη» ρητορεία ούτε πολιτικό «κράξιμο» προς τις αντίπαλες παρατάξεις. Ο υπουργός Εσωτερικών στην εκδήλωση της Κυπαρισσίας δεν ξέρουμε πόσο άρεσε στους Νεοδημοκράτες (σίγουρα όχι τόσο όσο ο Άδωνις), μίλησε όμως χωρίς παχιά λόγια και εντυπωσιασμούς.
 Ας επανέλθουμε, όμως, στον Περικλή Μαντά, γιατί μάθαμε ότι προχθές πήγε μέχρι το Δημαρχείο της Καλαμάτας και είχε μια κουβέντα με το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα. Το θέμα της συζήτησης το γνωρίζουν μόνο οι δυο τους, όμως, εμείς γιατί να μην υποθέσουμε ότι δεν μπήκε στην κουβέντα και το ζήτημα Μπάκα; Του Γιάννη Μπάκα, του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας, του μισθοδοτούμενου προέδρου του Συνδέσμου Ύδρευσης, που κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού εξευτέλισε την τρικομματική κυβέρνηση. «Τρικωμική» την αποκάλεσε και όχι μία φορά, ώστε να πεις ότι έκανε λάθος, αλλά τρεις. Επιτρέπεται δημοτικός σύμβουλος της νεοδημοκρατικής παράταξης να χαρακτηρίζει κωμική την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά; Το κόμμα δεν μπορεί να το επιτρέπει αυτό. Το θέμα, όμως, είναι τι θα κάνει ο δήμαρχος Καλαμάτας. Γιατί εκείνου δεν του αρκούν μόνο οι ψήφοι της Νέας Δημοκρατίας, θέλει και τις δεξιότερες, οι οποίες εκφράζονται από τον Γιάννη Μπάκα, το σύμβουλο που φημολογείται ότι θα μπορούσε να ηγηθεί ψηφοδελτίου που θα συγκροτήσει το νεοναζιστικό πολιτικό μόρφωμα, χωρίς ο ίδιος να έχει δώσει καμία απάντηση μέχρι τώρα.
 Να επανέλθουμε, όμως, τέλος, στο θέμα της πίτας που έκοψε η κομματική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στην Κυπαρισσία και να πούμε ότι δεν υπήρχε κάποιος παπάς να την ευλογήσει! Θυμηθήκαμε τα παλιά τα χρόνια, επί μακαριστού Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας Στέφανου, που πήγαινε στην πίτα του κόμματος και όχι απλά την ευλογούσε, αλλά έδινε και τις πατρικές του οδηγίες υπέρ της γαλάζιας παράταξης. Άλλες εποχές, αξέχαστες, τότε, χωρίς να σημαίνει ότι η Εκκλησία έχει κανέναν λόγο ή και δικαιούται να εμπλέκεται στα πολιτικά και τα κομματικά.
 Αντίθετα, όμως, στην κοπή της πίτας της τοπικής οργάνωσης της Καλαμάτας παραβρέθηκαν και ο μητροπολίτης Μεσσηνίας και ιερείς που τον συνόδευαν. Ήταν, όμως, τυπική η παρουσία τους, καμία σχέση με όσα έκανε ο μακαριστός Στέφανος στην Κυπαρισσία…  Καραμαχίλης

***  Χωρίς διαφυγή
 Παναγία Γερόντισσα Αρφαρών.
Της Βίκυς Βετουλάκη
 Κοινωνικές δομές με στόχο την ανακούφιση συνανθρώπων μας που περνούν πολύ δύσκολες στιγμές αυτή την περίοδο, έχουν αναπτύξει οι Δήμοι, όχι μόνο της Μεσσηνίας, αλλά όλης της Ελλάδας. Ελάχιστοι πρέπει να είναι αυτοί που δεν έχουν συστήσει κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό φαρμακείο, συσσίτιο, ακόμα και δημοτικούς λαχανόκηπους.
Αν και θα περίμενε κανείς το πρόβλημα της ένδειας να εστιάζεται περισσότερο στα μεγάλα αστικά κέντρα, καθώς θεωρητικά στην ύπαιθρο μπορείς να εξασφαλίσεις πιο εύκολα τα προς το ζην, μάλλον ο μύθος αυτός καταρρίπτεται. Όλο και συχνότερα τους τελευταίους μήνες ακούω για ανθρώπους που εγκατέλειψαν τις πόλεις που έζησαν για χρόνια, πηγαίνοντας στο χωριό για να επιβιώσουν.
Δυστυχώς, όμως, φαίνεται ότι σε ορισμένες περιπτώσεις εκεί είναι χειρότερα τα πράγματα, με αποτέλεσμα ολόκληρες οικογένειες να ζουν στην εξαθλίωση, χωρίς θέρμανση, χωρίς καν φαγητό, παραδομένοι στην ευσπλαχνία των όποιων γειτόνων μπορεί να υπάρχουν σε ένα χωριό ελάχιστων κατοίκων και συνήθως υπερήλικων.
Πολλοί, μάλιστα, εξ αυτών που εκτίμησαν ότι «στο χωριό θα είναι καλύτερα», δεν έχουν πλέον καμία άλλη διέξοδο και η περηφάνια ίσως δεν τους επιτρέπει να κοινοποιήσουν το πρόβλημά τους.
Ωφελούμενοι από τις κοινωνικές δομές των Δήμων που προαναφέραμε είναι επί το πλείστον οι συνάνθρωποί μας που διαμένουν στις πρωτεύουσες των Δήμων και ελάχιστες φορές από μικρές κοινότητες.
Δε γνωρίζουμε, πάντως, κατά πόσο ο κάθε Δήμος έχει ενεργοποιήσει τις υπηρεσίες του για να εντοπίσει αυτές τις περιπτώσεις στα χωριά του, ακόμα κι αυτά των 4-5 κατοίκων. Εν τούτοις, υπάρχουν, και μέσα από αυτές τις καταστάσεις υποφέρουν πολύ μικρά παιδιά, τα οποία θέλουμε να έχουν αντοχές για να φτιάξουν ένα καλύτερο αύριο.-

***  Μήπως ευθύνεται η εφηβεία μας…  :
 Ι.Ν.Αγίων Θεοδώρων Αρφρών .
*  Το «Θ» χθες φιλοξένησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη της παιδαγωγού και συγγραφέως, Κικής Τζωρτζακάκη, η οποία σήμερα το απόγευμα αναμένεται να δώσει μια αξιοπρόσεκτη διάλεξη για την εφηβεία, μια περίοδο σημαντική της ανθρώπινης ζωής.
Μια φράση καθοριστική της Κ. Τζωρτζακάκη ξεχώρισα και ήταν αυτή: «Μόνο η αγάπη δεν είναι αρκετή, αν δε διέπεται από κανόνες».
Και εξήγησε πως η αγάπη πρέπει να έχει σεβασμό, αποδοχή, στοργή, εμπιστοσύνη και να στοχεύει στην εξέλιξη και την ανεξαρτησία του παιδιού. Ειδικά στην εφηβεία, συνέχισε, ο στοργικός γονιός πρέπει μέσα από τους οικογενειακούς κανόνες να στρέψει το παιδί του να αναλάβει την ευθύνη του εαυτού του, διότι η υπευθυνότητα και η εμπιστοσύνη αποτελούν την ασπίδα για κάθε έφηβο.
Κι εδώ ακριβώς βρίσκεται το κλειδί του αυριανού υπεύθυνου ενήλικα και πολίτη.
Έγραφα πριν από λίγο καιρό αυτό που άκουσα σε μια τηλεοπτική εκπομπή αφιερωμένη στον Κώστα Γαβρά. Είχε πει ένας προσκεκλημένος ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα, όπου ο «αιώνια έφηβος» θεωρείται πλεονέκτημα και λέγεται με καμάρι, ενώ σαφέστατα είναι μειονέκτημα για μια κοινωνία να αποτελείται από άτομα που δεν μπορούν ή δεν έμαθαν να αναλαμβάνουν την ευθύνη του εαυτού τους.
Η Κ. Τζωρτζακάκη εστιάζεται στην αντιμετώπιση του εφήβου από την οικογένεια. Του σημερινού εφήβου και αυριανού πολίτη, με δικαιώματα μεν αλλά και υποχρεώσεις.
Μήπως, όμως, και το κράτος δεν αντιμετώπιζε τους πολίτες του ως αιώνια εφήβους;
Και τώρα, που ήρθαν τα δύσκολα, και η σχέση γονιού (κράτους) με εφήβους (πολίτες) πρέπει να μπει σε μιαν άλλη, υπεύθυνη βάση, υπάρχει μια τεράστια δυστοκία και από τις δύο πλευρές.
Γιατί, δυστυχώς, ούτε οι πολιτικοί, στην πλειοψηφία τους, έχουν συνειδητοποιήσει αυτή την αλλαγή.   Γιατί έτσι βολεύονται…      Α.

 *** 

** Όταν άρχισα ν' αγαπώ τον εαυτό μου έπαψα να στερούμαι τον ελεύθερο μου χρόνο και σταμάτησα να τρέχω για το μέλλον. Κάνω αυτά που κάνουν την καρδιά μου να χαμογελά με τον δικό μου τρόπο και στους δικούς μου ρυθμούς, Όταν άρχισα ν' αγαπώ τον εαυτό μου τότε αγάπησα αληθινά, σήμερα ξέρω πως αυτό λέγεται ((ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ)) ((ΑΠΛΟΤΗΤΑ)) ((ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ)) σήμερα κατάλαβα ότι αυτό λέγεται ((ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ)) ((ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ)) ((ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ)) όταν άρχισα ν' αγαπώ τον εαυτό μου κατάλαβα πως ο πόνος και η θλίψη απλά με προειδοποιούσαν ότι ζούσα κόντρα στην αλήθεια μου. Τώρα που ξέρω την δύναμη της καρδιάς μου. την συντροφικότητα της λογικής μου δεν υπάρχει λόγος να φοβάμαι, να φοβάμαι συγκρούσεις, προβλήματα, καταστάσεις.  Σίγουρα δεν υπάρχει λόγος να φοβάμαι τους ανθρώπους..τους ανθρώπους και τον εαυτό μου γιατί και τα άστρα ακόμα εκρήγνυνται και δημιουργούν νέους γαλαξίες, σήμερα δεν ψάχνω ζωή ,σήμερα ξέρω ότι αυτό είναι ζωή, (( ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥ  ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ  ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΟΥ , πάντα με  ΑΝΘΡΩΠΙΑ!!!!!!! , Αγάπη , Ειλικρίνεια , Σεβασμό , Εκτίμηση ,Αλληλεγγύη , Κατανόηση , Εργατικότητα , Συμμετοχικότητα , Δημιουργικότητα , …….Οικογένεια – Θρησκεία – Πατρίδα !!!!) STAMOS01,1947ARFARA .-
 ~ ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΡΙΑ !!!

΄Ολοι οι Απατεώνες,
οι Προδότες, τα Θηρία,
Έγραψαν Ιστορία !

Οι Ανίκανοι, οι Κλέφτες,
διέλυσαν την Κοινωνία.
΄Εγραψαν Ιστορία !

Οι Υποκριτές, Μεγάλοι,
μας φορτώσαν μαύρο χάλι.
Έγραψαν Ιστορία !

Και οι Θεματοφύλακες ;
Κι αυτοί συμφορά μεγάλη.
΄Εγραψαν Ιστορία !

Φωνή Λαού, Οργή Θεού !
Μα όταν αυτό συμβαίνει,
έρχεται Τιμωρία !

Θεέ, απαθείς τους βλέπεις.
Πού είναι η Θεία Δίκη;
ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΡΙΑ !.....

(Xρήση δύο μέτρων στο ίδιο Ποίημα,
σκόπιμη. Προσδίδει ρυθμό).

Πειραιάς, Φεβρουάριος 2013
Γεώργιος Βελλιανίτης.
-

***  Μοίραζαν μήλα στους οδηγούς :
Μοίραζαν μήλα στους οδηγούς * ΜΕ μια τσάντα μήλα κι ένα σημείωμα που εξηγούσε τους λόγους της κινητοποίησής τους υποδέχονταν τους οδηγούς που περνούσαν από το μπλόκο τους οι αγρότες της Νεστάνης, προχθές το απόγευμα. Χωρίς εντάσεις και με χαμόγελα περνούσαν το μήνυμά τους, γιατί τελικά τίποτε δεν είναι αυτονόητο σ' αυτόν τον τόπο. Ούτε ότι ο αγροτικός τομέας μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ελληνική οικονομία...  Κ.Δ.

***  Παράπονα αγροτών :
Παράπονα αγροτών 
*   ΤΑ τοπικά μέσα ενημέρωσης που δεν καλύπτουν τον αγώνα τους στο μπλόκο του Σουληναρίου, όπου βρίσκονται εδώ και 15 ημέρες, μας κατήγγειλε στην Πύλο ο αγρότης Νίκος Σινάνης. "Ασχολούνται με το κόψιμο της πίτας της Ν.Δ., με τον "Μπουμπούκο" και με τα γκάλοπ για τα κουκιά των κομμάτων", είπε σχετικά εκφράζοντας τη δυσφορία του. Εν μέρει έχει δίκιο. Γιατί τα προβλήματα και τα αιτήματα των αγροτών πρέπει να γίνονται γνωστά στον κόσμο, ιδιαίτερα σ’ ένα νομό όπως η Μεσσηνία.-

***  Το Σάββατο στο κέντρο "Αρχόντισσα": Συνάντηση εργαζομένων στο Levi's μετά από 16 χρόνια :
Το Σάββατο στο κέντρο "Αρχόντισσα": Συνάντηση εργαζομένων στο Levi's μετά από 16 χρόνια 
* Διακόσιοι πρώην εργαζόμενοι της ΔΒΕ Levi's συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στο κέντρο «Αρχόντισσα» μετά από 16 χρόνια για να γιορτάσουν όλοι μαζί και να θυμηθούν τις ευχάριστες στιγμές που πέρασαν για 25 χρόνια στο εργοστάσιο της Καλαμάτας.


Οι εργαζόμενοι σαν μία οικογένεια θυμήθηκαν πόσο ευχάριστες και ιδανικές ήταν οι συνθήκες δουλειάς τότε. Πολλοί επαναλάμβαναν πόσο φιλικό και ιδανικό ήταν το εργασιακό περιβάλλον στη Levi's όπου εκτός της εργασίας, είχαν γίνει πολλές εκδρομές και γλέντια.
Στη συγκέντρωση βρέθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χρήστος Μανιατάκης με τη σύζυγο του Μαρία, ο οποίος ήταν η "ψυχή" της εταιρείας. Μάλιστα οι πρώην υπάλληλοί του ζήτησαν από τον ίδιο να μην ξεχάσει την Μεσσηνία και ευχήθηκαν να τον έχουν ξανά εργοδότη.
Στη συνάντηση υπήρχε έντονη συγκίνηση αλλά και πολύ κέφι. Ο κ. Μανιατάκης μάλιστα έσυρε το χορό. Οι συμμετέχοντες έδωσαν υπόσχεση ότι το ραντεβού αυτό, θα το επαναλαμβάνουν κάθε χρόνο.-

***  Χαιρέτα μας τον περιφερειάρχη...   :
Χαιρέτα μας τον περιφερειάρχη... *  ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης επιβεβαίωσε τους φόβους μας για τα δύο σημαντικά έργα οδοποιίας της Μεσσηνίας που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Το Ρωμανού - Γαργαλιάνοι θέλει πάνω από 8 εκ. ευρώ για απαλλοτριώσεις και χρειάζονται άλλα τόσα χρήματα, με όσα δημοπρατήθηκε αρχικά (πάνω από 15 εκ.) για να ολοκληρωθεί. Και το Τζάνε - Καλαμάκι στο δρόμο Ριζόμυλος - Κορώνη έχει μπλέξει σε δικαστικές διαδικασίες και η Περιφέρεια δεν μπορεί να παρέμβει. Οπότε… χαιρέτα μας τον πλάτανο…  Γ.Σ.

***  Το Σάββατο στο αμφιθέατρο "Κουμουνδούρος": Ομιλία για την ασφάλεια των κινητών τηλεφώνων και του Διαδικτύου :
Το Σάββατο στο αμφιθέατρο "Κουμουνδούρος": Ομιλία για την ασφάλεια των κινητών τηλεφώνων και του Διαδικτύου

*  Ομιλία με θέμα "Ενας χάκερ με πολλή τεχνολογία στο πιάτο σας - συνταγές προστασίας και επιβίωσης με κινητή τηλεφωνία και μπόλικο Ιντερνετ" θα γίνει το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα στο αμφιθέατρο "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος" της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
Θα μιλήσει ο Δημήτρης Σαρρής υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, διπλωματούχος του Πανεπιστημίου Sheffield και Πανεπιστημίου Oxford, ειδικός σε τεχνολογίας διάχυσης γνώσης. Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Σύλλογος Κέντρων Ξένων Γλωσσών Palso, το παράρτημα Μεσσηνίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ο Σύλλογος Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας.-

***

*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  γιά σήμερα  :
***  Με πρώτο σε σταυρούς τον Σταύρο Παπαδόπουλο, το νέο Δ.Σ. του Μεσσηνιακού :
  *  Ολοκληρώθηκαν αργά χθες το βράδυ οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου που πραγματοποιήθηκαν παρουσία πλήθους μελών του καλαματιανού σωματείου και μέσα σε έντονη, κάποιες φορές, ατμόσφαιρα.
Η καταμέτρηση «έκλεισε» αργά το βράδυ και βρήκε πρώτο και με διαφορά τον νυν πρόεδρο Σταύρο Παπαδόπουλο, ο οποίος πήρε 62 σταυρούς σε σύνολο 74 ψήφων. Μαζί με αυτόν στο νέο 7μελές διοικητικό σχήμα του Μεσσηνιακού εξελέγησαν και οι Θεόδωρος Μισέρος, Δημήτρης Πουλόπουλος Μπάμπης Βακαλόπουλος, Γιώργος Νταβουτιάν, Δημήτρης Δημόπουλος και Παναγιώτης Κατσίποδας.
Τέθηκε θέμα τροποποίησης του καταστατικού προκειμένου να διευρυνθεί το Δ.Σ. σε 11μελές και μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνουν συμπληρωματικές για να εισέλθουν 4 ακόμη άτομα στο συμβούλιο του Συλλόγου

***   Όλοι στο πλευρό του Λαζαρίδη!  :
 
 
  
Της Χριστίνας Ελευθεράκη     ,     ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ   ,     Όλοι στο πλευρό του Λαζαρίδη!
 ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑμΕΑ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΜΑΣ
 Οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται και ο Γιώργος Λαζαρίδης το εισέπραξε, ίσως πιο πολύ ποτέ, στη χθεσινή, 9η κατά σειρά, ετήσια εκδήλωση, που διεξήχθη παρουσία του Γιώργου Φουντουλάκη, προέδρου της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Ελληνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ ΑμεΑ). Η αίθουσα του ξενοδοχείου «Ηλέκτρα» γέμισε από κόσμο που χειροκρότησε τον Καλαματιανό πρωταθλητή με αμαξίδιο για τις προσπάθειές του και τις επιτυχίες του κατά τη χρονιά που πέρασε, μεταφέροντας ταυτόχρονα την στήριξή του και για τη φετινή δύσκολη σεζόν που ακολουθεί και θα έχει επόμενο σταθμό τα προκριματικά στην Αττάλεια για το παγκόσμιο πρωτάθλημα (ο Λαζαρίδης θ’ αναχωρήσει την άλλη εβδομάδα με εθνική ομάδα για την Τουρκία».
Ο Πρωτοσύγκελος Θεόκλητος, μετέφερε τις ευχές και τη στήριξη του Μητροπολίτη Χρυσόστομου, ενώ στενός φίλος και ο ίδιος του Γιώργου Λαζαρίδη, μίλησε με πολύ θερμά λόγια: «Εμείς πρέπει να σε ευχαριστούμε για όσα έχεις υλοποιήσει. Μας δίνεις το φωτεινό παράδειγμα και δύναμη από το ψυχικό σου σθένος ότι ποτέ δεν πρέπει να τα παρατάμε. Ο Θεός να σου δίνει δύναμη να συνεχίζεις και διακρίνεσαι για πολλά χρόνια» ανέφερε μεταξύ άλλων.
 Ο κ. Φουντουλάκης
Είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι για πρώτη φορά στην Καλαμάταμ η οποία είναι μια ωραιότατη πόλη. Ο Λαζαρίδης αποτελεί κόσμημα και πρεσβευτής, αλλά δεν τον έχετε αξιοποιήσει όσο θα έπρεπε.
Η Ελληνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες περιλαμβάνει 18 αθλήματα και εξασφαλίσαμε 12 μετάλλια στο Λονδίνο, όπου αποδείχθηκε ότι οι Παραολυμπιακοί Αγώνες γνωρίζουν αλματώδη ανάπτυξη, με τους Εγγλέζους να αγκαλιάζουν τη διοργάνωση περισσότερο και από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς οι συμμετοχές, η ακροαματικότητα και διάθεση εισιτηρίων ήταν μεγαλύτερη.
Ο στόχος για όλους τους αθλητές είναι οι Παραολυμπιακοί Αγώνες και για τον Γιώργο το Ρίο, καθώς δεν είχε την ευκαιρία να πάει στο Λονδίνο. Όχι επειδή δεν το άξιζε, αλλά γιατί δεν είχε καταφέρει να πάει σε αρκετά τουρνουά, ώστε να εξασφαλίσει τους απαιτούμενους βαθμούς. Θα πρέπει ο Γιώργος να βοηθηθεί από την πόλη γιατί το αξίζει και οι διακρίσεις του προβάλουν την πόλη.
Ως Ομοσπονδία τον βοηθάμε, αν και είναι η μείωση του μπάτζετ κατά 60% δυσκολεύει τις προσπάθειές μας, που είναι όχι μόνο τα μετάλλια, αλλά το να βγουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες από το σπίτι.
 Ο ίδιος συνέχισε "Σχεδιάζουμε ένα τουρνουά με ξένους αθλητές που θα έρθουν στην Καλαμάτα. Το κόστος δεν είναι μεγάλο, καθώς οι ίδιοι θα καλύψουν τα έξοδα μετάβασης και διαμονής.
Επίσης, είναι ανεπίτρεπτο να μην έχει η Καλαμάτα αθλητικό σύλλογο ατόμων με αναπηρία, τη στιγμή που υπάρχουν 75 σε όλη την Ελλάδα και 3 στην Πάτρα."
 Η αντιδήμαρχος Καλαμάτας Μαρία Οικονομάκου ήταν άμεση και συγκινητική: «Η πατρίδα μας περνάει δύσκολα. Οι φίλοι του όμως μπορούμε. Προσωπικά δεσμεύομαι να προσπαθήσω πολύ περισσότερο».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο νέος πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας, Γιάννης Αδαμόπουλος, που προανήγγειλε και μια συνάντηση, άμεσα, με τον Γιώργο Λαζαρίδη προκειμένου να συζητήσουν τους τρόπους που μπορεί να στηριχθεί η προσπάθειά του, αλλά και να προβληθεί η πόλη μέσα από τα ταξίδια και τις επιτυχίες του διεθνή πρωταθλητή.
 Ο συναθλητής του Γιώργου Λαζαρίδη, Άρις Νικολόπουλος (το «παρών» έδωσαν ακόμη ο Μείνως Σταμάτης και ο Μανώλης Χαλούλος) τον χαρακτήρισε παράδειγμα αθλητή, πρεσβευτή της Καλαμάτας, αλλά και ως τον άνθρωπο πάνω στον οποίο βασίζεται το τένις με αμαξίδιο στην Ελλάδα. «Εύχομαι να συνεχίσει με μεγαλύτερο ζήλο» κατέληξε, καλώντας όποιον μπορεί να βοηθήσει ώστε να συμμετάσχει στα τουρνουά που χρειάζονται προκειμένου να πάρει την πρόκριση για τη Βραζιλία το 2016.
Ο Γιώργος Γκούμας, μετέφερε τη στήριξη του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.
 Ευχαριστίες…
Ο Γιώργος Λαζαρίδης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, τον Δήμο Καλαμάτας για την παραχώρηση του γηπέδου τένις ΑμεΑ στο τέρμα του Νέδοντα, την Mercedes Benz και τον διευθύνοντα σύμβουλο, Γιάννη Καλλίγερο, μήνυμα του οποίου διαβάστηκε στην εκδήλωση, την οικογένεια Μπουφέα, τον πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Ελλ. Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, τους «Δρόμους της Ελιάς» και τον Γιώργο Καραμπάτσο, τους επιχειρηματίες Σταύρο Ρεντζεπέρη, Αλέκο Νταγιόπουλο, την οικογένεια της κ. Μαρίας Παπαθεοδώρου, τον διευθυντή του ξενοδοχείου «Ηλέκτρα» Κώστα Ανδριανόπουλο και την οικογένεια Μουντζούρη για την παραχώρηση της αίθουσας, το κατάστημα «Breand», τους προπονητές Γιώργο Κόντο (της εθνικής) και Ανδρέα Νίκα, τη γυμνάστρια Χριστίνα Πανταζοπούλου, τους συναθλητές του από την Ηλεία Άρι Νικολόπουλο και Μείνω Σταμάτη, τους φίλους που βοηθούν στις εκδηλώσεις και τα αγωνιστικά ταξίδια, καθώς και τα ΜΜΕ.-

***  Παρελθόν ο Γέφτοβιτς από την Καλαμάτα   :
  *  Πριν λίγα λεπτά λύθηκε κοινή συναινέσει το συμβόλαιο της Καλαμάτας με τον προπονητή Ζόραν Γέφτοβιτς.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα ονόματα που παίζουν για τον πάγκο της Καλαμάτας, είναι αυτά του Κώστα Ψυρόπουλου και του Νίκου Κακαλέτρη. -

***

*
*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 :

~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/1-2013.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση 1 Φεβρουαρίου 2013 , ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ γιά ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !! Μαζί με την Καλημέρα μας ! .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/01-2013.html  , Υγεία γιά όλους μας 01 Φεβρουαρίου 2013 , ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ γιά Όλους μας.-
 ~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/t-02-2013.html  , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2013 , ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/02-03-2013.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σ/Κ 02 καί 03 Φεβρουαρίου 2013 :.-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/02/03-2013.html  , Κυριακάτικη ενημέρωση 03 Φεβρουαρίου 2013.-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/t-04-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/05-2013.html  , Αθλητική δραστηριότητα και τα παράξενα Τρίτη 05 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/02/06-20123.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06 Φεβρουαρίου 20123 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/02/08-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 08 Φεβρουαρίου 2013 ,-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/02/09-2013.html  , Αυτό το βροχερό Σαββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης 09 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/02/to-10-2013.html  , To αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 ,.-
*** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html  , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 9καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html  , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις ..... Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή Αγίου Χαραλάμπου , Μια ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/02/09-10-2013.html  , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 09 καί 10 Φεβρουαρίου 2013.-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/02/09-2013.html  , Αυτό το βροχερό Σαββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης 09 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/02/to-10-2013.html  , To αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 ,.-
~***** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html  , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/11-2013.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/12-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013.-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/02/13-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/15-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/16-17-2013.html  , Αυτό το Σ/Κ στην ενημέρωση , Αθλητικό Σ/Κ 16 καί 17 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln  , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2013 (12) .-
~**
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/19-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  19 Φεβρουαρίου  2013  .-
~**

*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
 ~ http://www.youtube.com/stamos01  , = 2281 video.-
 ~ http://www.youtube.com/stamatios01  , = 735 video.-
 ~ http://www.youtube.com/vlasiskal  , = 660/ 729 video. -
ΣΥΝΟΛΟΝ: 3745 Βίντεο Αναρτημένα.-

*** ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ  στο  ΑΗΔΟΝΟΧΩΡΙ .... : 
 


**   ΛΟΥΤΡΑ   ΣΜΟΚΟΒΟΥ ...:



** ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΉΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΟΜΑΤΑΣ  ΚΑΙ  ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ  :



**  ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ- ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ  ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ :



** Περιηγητική Λέσχη Μεσσηνίας: Κάλεσμα για περισσότερα μέλη στην κοπή της πίτας  :
Περιηγητική Λέσχη Μεσσηνίας: Κάλεσμα για περισσότερα μέλη στην κοπή της πίτας*  Η κοπή της πίτας της Περιηγητικής Λέσχης Μεσσήνης πραγματοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου με αθρόα συμμετοχή των μελών. Μέλη και φίλοι της Λέσχης έμειναν ευχαριστημένοι από την επιτυχή χοροεσπερίδα και διασκέδασαν έως αργά με την θαυμάσια ορχήστρα του Μάκη Ευθυμιάδη.
Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Περιηγητικής Μεσσήνης Γιάννης Κουζής μεταξύ άλλων πραγματοποίησε επί της ουσίας απολογισμό της παρελθούσας τετραετίας αναφερόμενος στις περισσότερες από 40 εκδρομές που πραγματοποιήθηκαν σε Ελλάδα και εξωτερικό, οι οποίες πολλές φορές συνδυάστηκαν και με πολιτιστικά δρώμενα όπως η συναυλία του Γιάννη Θωμόπουλου στη Λυρική Σκηνή, αλλά και μία σειρά θεατρικών παραστάσεων σε Επίδαυρο, Σαϊνοπούλειο Σπάρτης, θέατρο Μπάντμιντον κ.α. Παράλληλα αναφέρθηκε στην παρουσίαση διαφόρων καλλιτεχνικών δρώμενων. Κλείνοντας κάλεσε ακόμα περισσότερα μέλη να πλαισιώσουν τις δραστηριότητες της Περιηγητικής Λέσχης Μεσσήνης. Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος και οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Δαβίλλας, Γιώργος Αθανασόπουλος και Σάκης Βλαχοδημητρόπουλος.-

*** Καλαματιανό Καρναβάλι 2013: Εκθεση των κοστουμιών από σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο :
Καλαματιανό Καρναβάλι 2013: Εκθεση των κοστουμιών από σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο  * Εκθετήριο με τα κοστούμια των πληρωμάτων που θα συμμετέχουν στο 1ο Καλαματιανό Καρναβάλι θα υπάρχει από σήμερα στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας Στο Πνευματικό Κέντρο επίσης θα βρίσκονται κάθε απόγευμα 6 - 8 μέλη της καρναβαλικής επιτροπής για την ενημέρωση του κοινού.- 

*** KALAMATA IN: Εικονική ξενάγηση της Καλαμάτας- ανανεωμένη και εμπλουτισμένη :
KALAMATA IN:  Εικονική ξενάγηση της Καλαμάτας- ανανεωμένη και εμπλουτισμένη  * Μία πρωτοποριακή εφαρμογή για την Καλαμάτα, που δημιουργήθηκε πριν τρεις μήνες από δύο νέους Καλαματιανούς επιστήμονες και προβάλλαμε στην "E", ανανεώθηκε και οι συντελεστές της μας καλούν να την εξερευνήσουμε και να περιηγηθούμε μέσω αυτής στην πόλη μας. Πρόκειται για την εφαρμογή εικονικής ξενάγησης της Καλαμάτας "InCity° Kalamata", μέσω της οποίας ο χρήστης του Ιντερνετ έχει τη δυνατότητα να "περπατήσει" στην πόλη και να περιηγηθεί σε δημοφιλή, εμπορικά και πολιτιστικά σημεία της.
Πρωταρχικός στόχος της δράσης αυτής είναι η προβολή της περιοχής και η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της. Η μέθοδος που χρησιμοποιείται είναι η εικονική περιήγηση του χώρου με δυνατότητα περιστροφής κατά 360° και μετάβαση από σημείο σε σημείο, δίνοντας την αίσθηση στο χρήστη ότι βρίσκεται στο χώρο.
Η εφαρμογή αυτή, η οποία βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.kalamatain.gr, προβάλλεται από σήμερα με ανανεωμένο περιβάλλον, περισσότερες περιοχές και χρηστικές λειτουργίες, δίνοντας πλέον τη δυνατότητα στον επισκέπτη της πόλης να βρει εύκολα δημοφιλή σημεία της, σημεία διασκέδασης, πλατείες και πάρκα, ξενοδοχεία, εκκλησίες, παραλίες και άλλα. Ολα αυτά μάλιστα, αποτυπωμένα πάνω στο χάρτη, ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση και κατηγοριοποιημένα, ώστε να είναι εύχρηστη ακόμη και από τον πιο άπειρο χρήστη του Ιντερνετ.
Για την καλύτερη προβολή της περιοχής οι δημιουργοί της εφαρμογής συνεργάστηκαν και συνεργάζονται με τον Δήμο Καλαμάτας και την Μητρόπολη Μεσσηνίας.-

*** Αρωμα Αρκαδίας στο συνέδριο EuroSimulation Athens 2013΅:
Αρωμα Αρκαδίας στο συνέδριο EuroSimulation Athens 2013 * Αρωμα Αρκαδίας θα έχει το συνέδριο EuroSimulation Athens 2013, αφού μεταξύ των συμμετεχόντων θα είναι ο πολιτικός επιστήμονας, πολιτικός αναλυτής Γιώργος Κουλουράς και ο καθηγητής φυσικής αγωγής και οικονομικός αναλυτής του μεταπτυχιακού της οικονομικής ανάλυσης του πανεπιστημίου Πελοποννήσου Γιάννης Δουρίδας από την Τρίπολη. Οι δύο Αρκάδες επιστήμονες θα αναλάβουν το ρόλο ευροβουλευτή. To EuroSimulation Athens 2013 είναι συνέδριο προσομοίωσης των οργάνων της Ευρωπαϊκής ένωσης. Θα λάβει χώρα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από τις 12 έως και τις 16 Μαρτίου 2013 στην Αθήνα κάτω από την ομπρέλα κρατικών φορέων (γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα , Υπουργείο Παιδείας, Ίδρυμα Νεολαίας και δια βίου Μάθησης , ΕΚΕΜ) και διεθνών φορέων. Αποτελεί προσομοίωση των διαδικασιών των θεσμών- σωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Οι συμμετέχοντες θα αναλάβουν τον ρόλο του Ευρωβουλευτή, του Υπουργού και του Πρωθυπουργού κάθε χώρας της Ε.Ε. συμμετέχοντας στις νομικές διαδικασίες, στην ψήφιση νόμων, στις αποφάσεις, τους κανονισμούς και τις οδηγίες που εφαρμόζονται στα κράτη και επηρεάζουν τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι συνεδριάσεις θα λάβουν χώρα στην Παλαιά Βουλή , το Νομισματικό Μουσείο , το Υπουργείο Εξωτερικών και το Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.eurosimulationathens2013.com
Το “EuroSimulation Athens 2013

*** ΔΥΟ  ΠΑΙΔΙΑ της ΕΛΛΑΔΑΣ Θαυματουργούν στο Πανεπιστήμειο της Λωζάνης - Ελβετίας στην έρευνα .
Είναι :
 ο Νικόλαος  Στεργιόπουλος Καθηγητής Πανεπιστημίου -Πολυτεχνίου στην Λοζάνη με  εξειδίκευση στην έρευνα  και την δημιουργία , στην Ιατρική Τεχνολογία .- (Κατασκευές προτοποριακών ηλεκτονικών μικροσυσκευών στην ιατρική εφαρμογή καί γιά  τους ανθρώπους ) .-  Με  σύζυγο την εκπαιδευτικό κ. Σούλα Δρίζου και δυό παιδιά την Ράνια  και τον Κωνσταντίνο .-
και τον Δημήτρη  Ψάλτη καθηγητή κοσμήτωρα στο Πανεπιστήμιο της Λοζάνης με εξειδίκευση , στην εφαρμογή  Λέϊζερ στην οφθαλμολογία κ.α. με σύζυγο  την ελβετίδα καθηγήτρια Πανεπιστημίου Λουϊζα Λαμπερτίνη  , με  μία κόρη την Αλεξάνδρα .-

*** Κάλεσμα στην απεργία από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ :
Κάλεσμα στην απεργία από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ
* Κάλεσμα σ’ όλο τον κόσμο της Μεσσηνίας να μετάσχει στην αυριανή απεργία και στη συγκέντρωση (στις 10.30 το πρωί) μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, «γιατί δεν πάει άλλο», απηύθυναν οι επικεφαλής των τοπικών συνδικαλιστικών οργανώσεων στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σωτήρης Τσώνης παρατήρησε ότι
το κυρίαρχο είναι η υπογραφή συλλογικών συβάσεων εργασίας. Και κάλεσε τις εργοδοτικές οργανώσεις να προσέλθουν σε ειλικρινή διάλογο για υπογραφή εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και να είναι υποχρεωτική η εφαρμογή της. Ζήτησε να παταχθεί το τέρας της φοροδιαφυγής, αντέδρασε σε κάθε συρρίκνωση δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και προέτρεψε σε ενότητα όλων στην απεργία για να υπάρχει επιτυχία.
Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Σταθόπουλος μίλησε για διαρκές έγκλημα σε βάρος του λαού. Επέκρινε τους κυβερνώντες, λέγοντας ότι «στηρίχτηκαν στο ψέμα» κι επεσήμανε πως «δεν κυβερνούσαν οι δημόσιοι υπάλληλοι, αυτοί παρενέβαιναν στη δημόσια διοίκηση και είχαν καταργήσει κάθε έννοια αξιοκρατίας». Εκτίμησε ότι στοχεύουν στην ιδιωτικοποίηση των δημοσίων υπηρεσιών, που θα οδηγήσει σε απολύσεις και πανάκριβα αγαθά για τους πολίτες. Τόνισε ότι «αν δεν αντιδράσουμε τώρα με τόσες απολύσεις, πότε θα αντιδράσουμε».
Ο γ.γ. του Εργατικού Κέντρου Παναγιώτης Στέφανος παρατήρησε ότι 25.000 τραπεζικοί υπάλληλοι κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι και σημείωσε πως ο κόσμος πρέπει να συμμετέχει για να καταστρέψει αυτές τις πολιτικές, που οδηγούν στην ανεργία και την εξαθλίωση.

*** Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα :
Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα  * Ευρύ κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, για συμμετοχή στην αυριανή απεργία, απηύθυνε χθες σε συνέντευξη Τύπου η γραμματεία του ΠΑΜΕ Μεσσηνίας και το Συνδικάτο των Υπαλλήλων του Ιδιωτικού Τομέα. Το ΠΑΜΕ διοργανώνει και συγκέντρωση αύριο στην Πλατεία 23ης Μαρτίου στις 11 το πρωί.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Βαγγέλης Λαμπρόπουλος και ο γραμματέας Θεόδωρος Λυριτζής καταρχάς είπαν πως ο λαός πρέπει να απαιτήσει να μην θεσπιστούν άλλα χαράτσια και να καταργηθούν τα ήδη υπάρχοντα. Τόνισαν πως οι εργαζόμενοι οφείλουν να σταματήσουν τα μέτρα καταστολής που λαμβάνονται απέναντι σε εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.
Τα μέλη του ΠΑΜΕ κατήγγειλαν τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας και την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αρνήθηκαν να ψηφίσουν την πρόταση του ΠΑΜΕ για τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση, παρότι όπως αρχικά είπαν, συμφωνούσαν με τους άξονές της. Μάλιστα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, τα μέλη Παναγιώτης Κουφαλάκος και Βαγγέλης Λαμπρόπουλος αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης, για αυτόν ακριβώς το λόγο. Γ.Σαρ.
 
***  Τσόφλια αβγών στην ανακύκλωση   :
Τσόφλια αβγών στην ανακύκλωση
* ΕΝΑ ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο καλά γνωρίζουμε τα θέματα της διαχείρισης των απορριμμάτων μας... Δίπλα ακριβώς στον μπλε κάδο της ανακύκλωσης, τα μεγάλα χαρτόκουτα, που δε χωράνε μέσα σε αυτόν. Καλά ως εδώ, αλλά μέσα στα χαρτόκουτα ήταν ένα σωρό τσόφλια! Κάποιος έφτιαξε πολλά κέικ, έβαλε τις αβγοθήκες στην ανακύκλωση αλλά έπρεπε να αφήσει και όλα τα τσόφλια στο ίδιο σημείο;    Γ.Σαρ.

***  Ενώ η οικοδομή έχει νεκρώσει: Εβγαλαν άδειες για να προλάβουν τις αλλαγές σε ΓΟΚ και πολεοδομικά σχέδια :
Ενώ η οικοδομή έχει νεκρώσει: Εβγαλαν άδειες για να προλάβουν τις αλλαγές σε ΓΟΚ και πολεοδομικά σχέδια *  Το 2012 εκδόθηκαν 428 άδειες στην Πολεοδομία Καλαμάτας ενώ τη ίδια ώρα ο κλάδος της οικοδομής παρουσιάζει σχεδόν… μηδενική δραστηριότητα . Οπως φαίνεται οι περισσότεροι έσπευσαν να βγάλουν άδεια όχι για να κτίσουν σύντομα σπίτι αλλά για να προλάβουν τις αλλαγές που επέφεραν ο νέος Γενικός Οικοδομικός Κανονισμός (ΓΟΚ) και τα Πολεοδομικά Σχέδια Καλαμάτας και Μεσσήνης. Ως γνωστόν οι νέες άδειες έχουν 4ετή ισχύ, ενώ όσες ήταν σε ισχύ μέχρι το Μάρτιο του 2011 πήραν αυτοδίκαιη διετή παράταση.
Να σημειωθεί πως οι δύο αυτές παράμετροι επηρέασαν ως ένα βαθμό και τον αριθμό έκδοσης αδειών για το 2011 οπότε εκδόθηκαν 566 άδειες. Το 2010, χρονιά όπου υπήρχε ακόμα δραστηριότητα στην οικοδομή στη Μεσσηνία, εκδόθηκαν 631 άδειες. Σε σχέση λοιπόν με το 2010 που ήδη είχε ξεσπάσει η κρίση στην οικοδομή, πέρυσι εκδόθηκαν 32,1% λιγότερες άδειες.
Σε αυτούς τους αριθμούς εντάσσονται όλες οι άδειες για όλη την περιφέρεια που καλύπτει η Πολεοδομία Καλαμάτας, πλην εκείνων που αφορούν σε μικρής κλίμακας εργασίες και φωτοβολταϊκά.
Σύμφωνα με τη Σωτηρία Τσιάλα, τοπογράφο μηχανικό, ελεγκτή δόμησης στην Πολεοδομία, η ώθηση που σημειώθηκε στην έκδοση των αδειών οφείλεται στο νέο ΓΟΚ και το ΓΠΣ. Για παράδειγμα, όσον αφορά στο ΓΠΣ Καλαμάτας υπήρχε προθεσμία έκδοσης αρχικά μέχρι το Νοέμβριο του 2011 και στη συνέχεια δόθηκε παράταση μέχρι το Φεβρουάριο του 2012. Οσο για την έκδοση αδειών με τον παλιό ΓΟΚ, είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε 4-5 μέρες τον περασμένο Ιανουάριο εκδόθηκαν 30 νέες άδειες.
Η γενικότερη πάντως κίνηση στην Πολεοδομία Καλαμάτας, στον 3ο όροφο του Διοικητηρίου, δε θυμίζει σε τίποτα την ένταση που υπήρχε πριν ξεσπάσει η κρίση στην οικοδομή. Η κίνηση μηχανικών και πολιτών είναι ιδιαίτερα μειωμένη και απ' όσους κυκλοφορούν οι περισσότεροι ασχολούνται με νομιμοποιήσεις, εργασίες μικρής κλίμακας, φωτοβολταϊκά ή κάποιες προσθήκες. Κ.Δ.

***  Αφού πρώτα καμάρωνε για συγχαρητήρια από Χαν: Επιχείρηση Τατούλη για προσέγγιση Σαμαρά :
Αφού πρώτα καμάρωνε για συγχαρητήρια από Χαν: Επιχείρηση Τατούλη για προσέγγιση Σαμαρά  * Επιχειρώντας να άρει την πολιτική απομόνωση στην οποία έχει βρεθεί, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης επέμεινε χθες στην Καλαμάτα, στην προσπάθειά του να ρίξει γέφυρες προσέγγισης με τη Ν.Δ. και να στηριχτεί από τον Αντώνη Σαμαρά. Και θέλησε να περάσει ως μήνυμα στήριξης τη θέση του πρωθυπουργού για ενίσχυση του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας. Υποστηρίζοντας εξάλλου πως έχει επιρροή στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αναφέρθηκε με εμμονή στην επίσκεψη του Ευρωπαίου επίτροπου Γιοχάνες Χαν δηλώνοντας αυτάρεσκα ότι… εισέπραξε συγχαρητήρια.
 Ο κ. Τατούλης χαιρέτισε το αμέριστο ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για την πορεία του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας, στη συνάντησή του με τους περιφερειάρχες, με ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της και περιορισμό της λειτουργίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Και αυτό το παρουσίασε ως στήριξη στο πρόσωπό του, αφού ήταν ο πρώτος περιφερειάρχης που στήριξε το θεσμό. "Είναι πολύ σημαντικό να λέει ο πρωθυπουργός ότι στηρίζουμε, διευρύνουμε τις αρμοδιότητες", ανέφερε χαρακτηριστικά. Υποστήριξε, μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση, ότι δεν το κάνει για τη στήριξη - ισχυριζόμενος πως "παίρνουμε πρωτοβουλίες χωρίς να υπάρχει στο μυαλό μας ανταποδοτικότητα".
Αφού δήλωσε ότι στηρίζει την προσπάθεια της τρικομματικής κυβέρνησης, ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι αντέγραψαν το δικό του εγχείρημα, υποστηρίζοντας πως "στην Πελοπόννησο έγινε 2,5 χρόνια νωρίτερα. Ηταν το προοίμιο των εξελίξεων στη χώρα. Εμείς ανοίξαμε δρόμους προς αυτή την κατεύθυνση".
Αναφορικά με την επίσκεψη του κ. Χαν πρόβαλε τα συγχαρητήρια που, όπως ανέφερε, έδωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας, καθώς και την άποψή του -κατά τον κ. Τατούλη- ότι "το Περιφερειακό Ταμείο Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων θα έπρεπε να είναι εθνική πολιτική για τη χώρα". Ανέφερε ότι "το πρόγραμμά μας (του Ταμείου) προχωράει. Ενταχθήκαμε στο ΕΣΠΑ. Θα είναι σύμμαχος ο κ. Χαν για να εξασφαλιστούν κι άλλοι πόροι για τη βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεών μας".
Για την Ολυμπία Οδό είπε ότι "η δική του πρόταση (του κ. Χαν) είναι απόλυτα ταυτισμένη με τη δική μας θέση. Είναι διευρωπαϊκό δίκτυο". Είπε, μάλιστα, ότι έθεσε το θέμα της παράκαμψης του Καϊάφα "και συμφώνησε απόλυτα μαζί μου. Θα επισπεύσει τις παρεμβάσεις του στην κυβέρνηση για να προχωρήσει το έργο".
Για την περικοπή του ποσού δημοσιότητας για τη διαχείριση των σκουπιδιών που ήταν αρχικά 1,8 εκ. ευρώ, κατά τον κ. Τατούλη, "μας διαβεβαίωσε ότι θα κάνει παρέμβαση, γιατί θεωρεί σημαντική την ευαισθητοποίηση και τη δημοσιότητα".
Εκανε λόγο για πρόγραμμα ΣΔΙΤ για οργανωμένες μαρίνες, ξεκινώντας από τη Μονεμβασιά, και για λειτουργία σιδηρόδρομου, ενώ είπε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ληφθεί απόφαση για δρομολόγια τουριστικού χαρακτήρα, για μεταφορικό και εμπορικό έργο. Ανέφερε ακόμη ότι ο κ. Χαν συμφώνησε με τις εξηγήσεις και τα χρονοδιαγράμματα για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.
Ο κ. Τατούλης κάλεσε όλους τους Μεσσήνιους στην εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, όπου θα παρουσιαστεί η πολιτική της Περιφέρειας για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος και το Πελοποννησιακό Σύμφωνο Ποιότητας. Είπε, τέλος, ότι εξασφάλισαν "από το ΕΣΠΑ ποσά για να κάνουμε το αντίστοιχο στην προώθηση των αγροτικών προϊόντων".-

***

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου

ΜΕΝΟΥΜΕ  ΖΟΥΜΕ  ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ  ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις .....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά  γιορτή  αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου   :
Μιά ημερήσια διαδρομή , Σάββατο  09 Φεβρουαρίου  2013 .

Ι.Ν ΑΓΙΟΥ  ΝΙΚΟΛΑΟΥ  ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ
****   Aφήγηση για Άγιο Χαράλαμπο Φιλιατρών 2012   Στο  βίντεο  που ακολουθεί ακούμε το  Ιστορικό γιά  τον εορτασμό  του Αγίου Χαραλάμπους  στα  Φιλιατρα ....

http://youtu.be/8kg4Ff14f4Y  ,




*** ΑΛΗΛΟΥΪΑ 2012  Ο   Άγιος   Σταμάτιος       :
~**  http://youtu.be/XgMrbsNbpU4 ,

  

 ****  ΑΡΦΑΡΑ 7-2-2013 τραγούδι και -καιρός χειμώνας :

** http://youtu.be/UYJrAewGx-k ,


***  Σάββατο 09 Φεβρουαρίου , πρωϊ , μιά όμορφη  παρέα  45  φίλων  - οικογενειών , γνωστών καί συγκενών , από Κ. Μέλπεια , Διαβολίτσι , Κεντρικό , Μελιγαλά  , Αρφαρά , Αριστοδήμιο κ.λ.π. ξεκινήσαμε μιά ημερήσια  διαδρομή από Μεσσήνη - Πεταλίδι - Χαροκοπειό ,- Φοινικούντα - Μεθώνη -Πύλο ...  γιά  να φτάσουμε  το απόγευμα  παραμονή  τοπικής γιορτής στα  Φιλιατρά  και  να παρακολουθήσουμε  τον Εσπερινό... και  να προσκυνήσουμε στην μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους Φιλιατρών ...  πίνοντας  και  τον καφέ μας μετά  τον  εκκλησιασμό  στην κεντρική πλατεία  Φιλιατρών .-

Όλα  Ξετυλίγονται  μέσα από σχετικά  βίντεο  που ακολουθούν : ΔΕΙΤΕ  ΤΑ :

***  ΓΙΑ   ΚΑΦΕ   ΣΤΟ ΠΕΤΑΛΙΔΙ Σάββατο 9-2-2013 ένα βροχερό χειμωνιάτικο πρωϊνό με  όμορφη  παρέα βλέποντας  τον Ι.Ν.Αγίου Νικολάου  Πεταλιδίου στην κεντρική πλατεία με τις καφετέριες και  τα ψαράδικα  δίπλα  στην θάλασσα του Μεσσηνιακού κόλπου ...και  αντικρίζοντας την Καλαμάτα στο βάθος .. πίνουμε  τον πρωϊνό μας καφέ ..με  κουβεντούλα  και  αστία  στις παρέες  των τραπεζιών ..:
~** Πεταλίδι διαδρομή εισόδου 2 :
http://youtu.be/ubSWDu1dB-0 ,


~** ΠΕΤΑΛΙΔΙ διαδρομή εισόδου 2 :
http://youtu.be/OdepYx9jYdM ,


~** Πεταλίδι πλατεία Αγ. Νικόλαος :
http://youtu.be/MkJxKkx8ChA ,


~** Πεταλίδι πλατεία 9-2-2013 :
http://youtu.be/jcvSKB8Z-84 ,



~** Πεταλίδι Μεσσηνίας 2013 :
http://youtu.be/vcbrwDLdv6Q ,


~*** Πεταλίδι φεύγοντας 2013 :
http://youtu.be/zwzUOUpB2Kg ,


~*** ΧΡΑΝΟΙ Πεταλιδίου :
http://youtu.be/jUvuBwJZbQ0 ,


~*** Επισκοπή Πεταλίδι 2013 :
http://youtu.be/btpKbq5wP5U ,


~*** Άγιος Ανδρέας Λογγα 2013 :
http://youtu.be/XrPq1GTRSK0 ,


~*** Νέα Κορώνη 2013 :
http://youtu.be/icZbIgB44GY ,


~** * Χαροκοπειό είσοδος 2013 :
http://youtu.be/-PujmcTb1-A ,


~*** Ακριτοχώρι Υάμια Χαροκοπειού 2013 :
http://youtu.be/7pzFAsOysUk ,


~***Φοινικούντα Λαχανάδα 2013   : 
~* Ψηλά  από την ταβέρνα "Έλενα" αγνατεύουμε τον κόλπο και το όμορφο λιμανάκι της Φοινικούντας  , βλέποντας  δίπλα το ξερονήσι Νεράϊδα , και στο  βάθος  της θάλασσας την Νήσο  Σχίζα το  νησάκι της Αγίας Μαρίνας και  τους  βράχους Αράτσι  δίπλα στην Ν. Σχίζα ...
http://youtu.be/86GcDMAfPTo ,


~*** ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ από Έλενα κέντρο   :
http://youtu.be/bZyGv0xygGE ,



~*** Ταβέρνα ΕΛΕΝΑ Φοινικούντα 2013  :
http://youtu.be/WQY8gOKyFuM ,



*** Γιά  φαγητό χορό και διασκέδαση  στην  πανοραμική  ταβέρνα "ΕΛΕΝΑ"  στην πονέμορφη  χειμωνιάτικη  καί ήρεμη  Φοινικούντα :

~*** Διασκέδαση στην Φοινικούντα 9-2-2013  :

http://youtu.be/n5n4zMmwc_E ,



~*** Διασκέδαση φαγητό Ελενα Φοινικούντα   :
http://youtu.be/-IupTwnsTl4 ,




 ***  Διασκέδαση ταβέρνα ΕΛΕΝΑ   :

http://youtu.be/NHZCMwm1n08 ,


 
~*** Διαδρομή στην Φοινικούντα 2013   :
http://youtu.be/okZpEKEk1Oo ,



  ~* ΜΕΘΩΝΗ στο διάβα μας 20 13 P1040773 :
Αφήνοντας την ελκυστική  Φοινικούντα μ΄ όλα  τα φυσικά της κάλη  και  ομορφιές δεξιά του δρόμου προς Μθώνη προσπερνάμε Γριζόκαμπο , Λαχανάδα (ψηλά) , Κοτσιραίϊκα και Καμάρια (όμορφα  ημιορινά χωριουδάκια της Μεσσηνίας , καί αριστερά προς  την θάλασσα τις παραλίες  γιά θαλασσινά μπάνια Λιγονάμμος , Παραλία  Ανεμόμυλος , Βαλτόκαμπο , Φοινίκης , Λάμπες , Κοκκινιά και  Προφήτη Ηλία , αγνατεύοντας παράλληλα την νήσο Σαπιέντζα με τα  αγριοκάτσικα κ.α. φτάνουμε  στα Βαρκά έξω  από την ιστορική Μεθώνη , βλέποντας την καστροπολιτεία της .....

http://www.youtube.com/watch?v=SRSEob8FhhI&feature=share&list=UUH-bFcKV_OQutlCG6sjpOig  ,



** ΜΕΘΩΝΗ από μακριά 2013  :
http://youtu.be/5diQMF58_3c ,



** ΠΥΛΟΣ από Μεθώνη   :
http://youtu.be/qaIc9u9SUaQ ,



** Πύλος Μεσσηνίας 2013  :
http://youtu.be/XkFPX0K92oQ  ,




** Αγήνοντας την Πύλο στο διάβα  μας  πρός  Γιάλοβα , Φιλιατρά  :
http://www.youtube.com/watch?v=XGnMMPPF9jo&feature=share&list=UUH-bFcKV_OQutlCG6sjpOig  ,



**

***  Ι.ΝΑΟΣ ΕΙΣΟΔΕΙΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ  ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ :

http://youtu.be/4CJ4TwsWM3I  ,



ΕΝΤΟΣ  Ι.Ν. ΕΙΣΟΔΕΙΩΝ ΘΕΟΤΟΚΟΥ–ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ  ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ:

http://youtu.be/9FYN1pI117w  ,



ΦΙΛΙΑΤΡΑ  Εκδηλώσεις εορτασμού Αγίου Χαραλάμπου :

http://youtu.be/RA0p3Kl3Lrs



Παρέλαση και περιφορά θαυματουργού Εικόνας Αγίου Χαραλάμπους :

 http://youtu.be/wnM_71dYxuM  .



ΠΑΡΕΛΑΣΗ στον εορτασμό Αγίου Χαραλάμπους ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ :

http://youtu.be/yfiF6Te-vrE  ,



ΑΦΗΓΗΣΗ για την ΝΑΥΜΑΧΙΑ  του ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ  στην όμορφη ΠΥΛΟ :

http://youtu.be/cwmJk_xAamY  ,



ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ στην ΓΙΑΛΟΒΑ της ΠΥΛΟ :

http://youtu.be/LF4uUS6t3kI ,



ΧΟΡΟΣ  στην όμορφη Γιάλοβα Πύλου :

http://youtu.be/a27rcmTBmU4  ,




BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~ http://www.youtube.com/stamos01  , =      2276 video.-

~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =   707 video.-

~ http://www.youtube.com/vlasiskal  , = 660/ 711 video.-
                                                   ΣΥΝΟΛΟΝ : 3694 Βίντεο ν Αναρτημένα
  *** ~** ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013 :

~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/01/28-2013.html  , Ηλιόλουστη χειμωνιάτικη αλκυονίδα Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 στην ενημέρωση .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/01/t-28-2013.html  , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 .-
** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/01/29.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/01/to-30-2013.html  , To αγιάζι στην ενημέρωση Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 : Μιά ηλιόλουστη καλοκαιρινή ημέρα μέσα στο χειμώνα (Αλκυονίδες μέρες ) .-
 ~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/01/blog-post.html  , Ανέκδοτα διδάγματα των Αρχαίων Ελλήνων Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 , Φιλοσοφια καί .... διάλογοι .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/01/t-31-2013.html  , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/01/31-2013.html  , ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ Γεγονότα - Ιστορία Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013 .-

~**

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 :

~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/1-2013.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση 1 Φεβρουαρίου 2013 , ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ γιά ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !! Μαζί με την Καλημέρα μας ! .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/01-2013.html  , Υγεία γιά όλους μας 01 Φεβρουαρίου 2013 , ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ γιά Όλους μας.-
 ~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/t-02-2013.html  , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2013 , ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/02-03-2013.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σ/Κ 02 καί 03 Φεβρουαρίου 2013 :.-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/02/03-2013.html  , Κυριακάτικη ενημέρωση 03 Φεβρουαρίου 2013.-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/t-04-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/05-2013.html  , Αθλητική δραστηριότητα και τα παράξενα Τρίτη 05 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/02/06-20123.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06 Φεβρουαρίου 20123 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/02/08-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 08 Φεβρουαρίου 2013 ,-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/02/09-10-2013.html  , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 09 καί 10 Φεβρουαρίου 2013.-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/02/09-2013.html  , Αυτό το βροχερό Σαββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης 09 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/02/to-10-2013.html  , To αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 ,.-
*** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html  , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 9καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις .....,
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .-

~** ~** ΤΗΝΟΣ περιστερώνες  :
http://youtu.be/_dR14a2FUd4  ,


ΜΕΘΩΝΗ από μακριά 2013 :

http://youtu.be/5diQMF58_3c ,

ΠΥΛΟΣ από Μεθώνη  :

http://youtu.be/qaIc9u9SUaQ ,

Πύλος Μεσσηνίας 2013  :

http://youtu.be/XkFPX0K92oQ ,

Πύλος στο διάβα μας 2013 :’

http://youtu.be/XGnMMPPF9jo ,

~** ΣΥΡΟΣ Ερμούπολη  :

http://youtu.be/nYBbZzHYhts ,


~** Π.Λ.Μεσσήνης 10-2 -2013 κοπή πίττας  :

Ελληνική Περιηγητική Λέσχη Μεσσήνης ,

http://youtu.be/ANRX9r6MgCM ,


~** ΚΙΛΚΙΣ Αξιός Βαρδάρης :

http://youtu.be/DtjRvP9tKiY ,


~** Κωρύκιον σπήλαιο Παρνασσού  ¨

http://youtu.be/8d8e92cKaQ4 ,


~** ΝΑΞΟΣ καταρράκτης Ρουτσούνας  ¨

http://youtu.be/OeVK7EqsWVU ,


~** ΚΑΡΥΑ Λευκάδας  ¨

http://youtu.be/DplcORTe2XY ,



**  AYTA    ΠΟΥ  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ  κατά  δύναμη :
www.best-tv.gr ,

http://www.seismoi.gr/  .,SEISMOI …


** ** http://xandrinaikosfc.blogspot.com/  : ΧΑΝΔΡΙΝΑΙΚΟΣ Π.Σ. 1982.-

~** http://asdanaos.blogspot.com/  , Α.Σ. ΔΑΝΑΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

~** http://eranifiliatron.blogspot.com/  , ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

~** http://www.irakliskal.webs.com/ , ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

~** http://aoiraklis.blogspot.com/  , ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1991.-

~** http://niki-platis.blogspot.com/ , ΝΙΚΗ ΠΛΑΤΗΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ .- http://www.laptops.gr/computers-pc/laptops-notebooks-netbooks.html?gclid=CLa36827za0CFQFItAodqH6hhg

~ * http://www.fifa.com/  , FIFA .-

~** http://www.epsmes.gr/  , : ΕΠΣΜεσσηνίας .-

~** http://www.uefa.com/  , OYEΦΑ -UEFA .-

~** http://www.epo.gr/  , ΕΠΟ .-

~** http://www.opap.gr/  , ΟΠΑΠ .-

~**** http://www.escore.gr/basketball  , Αποτελέσματα Ευρωμπάσκετ .-

*** http://platykalamatasmessinias.blogspot.com/  , ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ .

*** * http://messiniaka.blogspot.com/  ,
*** http://www.arxaiaithomi.gr/  , ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ .-
*** http://lyrasi.blogspot.com/   , ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΛΥΡΑΣ
*** http://lyrasi.blogspot.com/  , ΒΑΛΥΡΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ .-
*** http://valira-messinias.pblogs.gr/  , ΙΘΩΜΑΤΑ .-
*** http://eklisval.blogspot.com/  , Η ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ – ΒΑΛΥΡΑΣ .-
*** http://dimmerop.blogspot.com/  ,ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΡΟΠΗΣ .-
*** http://vlasiosarfara.blogspot.com/  , ΒΛΑΣΗΣ ΑΡΦΑΡΑ .-
 ~** http://www.aetosmess.blogspot.com/  , ΑΕΤΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
*** http://thamyrisvalyra.blogspot.com/  ,ΘΥΜΑΡΙΣ ΠΟΛ.ΣΥΛ. ΒΑΛΥΡΑΣ .-
*** http://familykormas.blogspot.com/  ,ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΟΡΜΑ .-
*** http://dsval.blogspot.com/  , ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΑΛΥΡΑΣ .-
*** http://lampainalezimessinias.blogspot.com/  ,ΛΑΜΠΑΙΝΑ – ΛΕΣΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-
*** http://meropitopik.blogspot.com/  ,ΜΕΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-
*** http://ithominews.blogspot.com/  , ΙΘΩΜΗ ΝΙΟΥΣ .-
*** http://notosspor.blogspot.com/  , ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ .-
*** http://storyval.blogspot.com/  , ΒΑΛΥΡΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ .-
*** http://culutreval.blogspot.com/  ,ΒΑΛΥΡΑ –ΠΟΛΚΙΤΙΣΜΟΣ .-
*** http://valped.blogspot.com/  , ΒΑΛΥΡΑ –ΕΚΠ.-ΠΑΙΔΕΙΑ .-
*** http://messiniasblogs.blogspot.com/  , ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ .-
*** http://lykeiomeligala.blogspot.com/  , ΓΥΜΝΑΣΙΟ –ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ .-
*** http://dipanoskaltsis.blogspot.com/  , ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ .-
*** http://megalopoli.blogspot.com/ , ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ .-
*** http://valta-trifilias.blogspot.com/  , ΒΑΛΤΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ .-
*** http://pyrgostrifylias.blogspot.com/  , ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ .-
*** http://snsstamoskal.blogspot.com/  , ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2 .-
*** http://anodorio.blogspot.com/  , ΑΝΩ ΔΩΡΙΟ –ΣΟΥΛΙΜΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-
*** http://messiniwn-ithi.blogspot.com/  , ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΗΘΗ .-
*** http://trifylianews.blogspot.com/  , ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ .-
*** http://www.mmess.gr/  . ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-
*** http://www.immspartis.gr/  , ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ .-
*** http://www.inathos.gr/athos/el/  , ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ .-
*** http://www.inathos.gr/athos/el/  , ΚΕΦΑΛΙΝΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-
*** http://giannislinardos.blogspot.com/  , ΓΙΑΝΝΗΣ Ε. ΛΙΝΑΡΔΟΣ .-
*** http://xalkia.blogspot.com/  , ΧΑΛΚΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-
*** http://kdavilla.blogspot.com/  , ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΔΑΒΙΛΛΑΣ .-
*** http://www.terapad.com/  , ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-
*** http://davillas.blogspot.com/  , ΚΕΦΑΛΙΝΟΥ –ΔΑΒΙΛΛΑΙΟΙ .-
*** http://oriniithomi.blogspot.com/  , ΖΕΡΜΠΙΣΙΑ – ΚΕΦΑΛΙΝΟΣ- ΡΕΥΜΑΤΙΑ .-
*** http://tzeferemini.blogspot.com/  , ΒΑΛΥΡΑ-ΤΖΕΦΕΡΕΜΙΝΙ .- http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2011/10/2011.html#!/2011/10/2011.html  .- ARFARA KALAMATAS .-
thanos@videoskopisis.gr , stamoskal@windowslive.com  , snstam@gmail.com  , http://www.saint.gr/  , http://e-newsup.blogspot....  ,
* http://digiteasers.blogspot.com/  , http://sensualsleep.wordpress.com/  ,
http://digiteasers.blogspot.com/ , http://wwwmythsandlegends.blogspot.com/  , http://fikiouni.blogspot.com  ,
http://fitness-knychtaki.blogspot.com/ , http://ecclesianet.blogspot.com/2008/04/blog-post_2328.html  , ΝΕΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
http://neakeratsiniou.blogspot.com/
http://pseira.blogspot.com/
http://elefterifoni.blogspot.com/
http://elefteriastologo.blogspot.com/
http://megaropazarema.blogspot.com/ .-
 http://www.pingmyblog.com/  : loggers
http://www.dr-blogger.com/2011/04/blog.html
http://www.netrino.gr/reloaded/blog-post.php?bp_id=797
http://www.dir.seo- google.gr/add_url_site_form.php
http://nikos63.blogspot.com/2010/08/web-site.html
~ http://www.addme.com/
~ http://messiniaka.blogspot.gr/2012/02/68.html  , 68 χωριά Α. Μεσσηνίας .- ~ http://greenarea13.blogspot.gr/2012/06/zots-h-kardia-mou-kai-to-spiti-mou.html
~  http://www.searchenginemarketing.gr/blog/
~ http://tools.pblogs.gr
** http://mantatanews.blogspot.com/2012/01/blog-post_5181.html#ixzz1j9faiHzL 
http://www.axisradio.gr/2012/04/2200-hans-zimmer.html  , Μουσική ,,, www.dinersclub.gr  Εστιατόρια
~** https://www.facebook.com/media/set/?set=a.224088827687707.48564.100002597731012&type=3  , .-
** https://www.facebook.com/media/set/?set=a.174076399355617.37950.100002597731012&type=3  .-
** http://tukero.blogspot.com  , - ESEND NOD 32 Antivirus 4 Alert http://pandalife.gr/game_play.php  ,
http://www.friv.gr
 http://www.shakira.com  ,
 http://www.nosa.com  ,
http://www.mparmpi.com  ,

***