ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Ενημέρωση της Τρίτης 19 Νοεμβρίου 2013,

Ενημέρωση  της  Τρίτης  19  Νοεμβρίου  2013   : 




~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/18-2013.html , Ενημέρωση  Δευτέρας   18  Νοεμβρίου  2013.-

~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/11/19-2013.html , Ενημέρωση  της  Τρίτης  19  Νοεμβρίου  2013 .-


***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ   και  Άλλα  :

***  Με δύο χωριστές συγκεντρώσεις τιμήθηκε το Πολυτεχνείο στην Καλαμάτα (φωτογραφίες και βίντεο)         
   
Με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες, όπως κάθε χρόνο, τιμήθηκε στην Καλαμάτα, το απόγευμα της Κυριακής, η 40ή επέτειος της εξέγερσης των φοιτητών στο Πολυτεχνείο ενάντια στη Χούντα των Συνταγματαρχών. Μεγάλη και στις δύο συγκεντρώσεις ήταν η παρουσία αστυνομικών, καθώς είχαν ληφθεί αυστηρά μέτρα για την αποτροπή επεισοδίων.
Αρχικά, το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Μέλη του ΠΑΜΕ και της ΚΝΕ έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας, ενώ περνώντας έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής φώναξαν αντιφασιστικά συνθήματα.
Μισή ώρα αργότερα ξεκίνησε η δεύτερη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, στην οποία συμμετείχαν η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο, η Α΄ ΕΛΜΕ, η Ανοιχτή Συνέλευση και άλλα σωματεία. Η εκδήλωση άρχισε με προβολή βίντεο, ενώ ακολούθησε ομιλία και ολοκληρώθηκε με πορεία στην πόλη.
Στο μεταξύ, στη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, η Δ.ΑΠ. – Ν.Δ.Φ.Κ. Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου, δια του γραμματέα της, Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, κατέθεσε το μεσημέρι της Κυριακής στεφάνι στο άγαλμα της Ελευθερίας, παρουσία σπουδαστών, καθώς και του ΟΝΝΕΔιτη και μέλους της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Μιλτιάδη Χρυσομάλλη.
Video: 



***  Πάνε για «Επανάσταση» στη Θεσσαλονίκη οι καταστηματάρχες της Καλαμάτας (φωτογραφίες & βίντεο)         

 
Όλα έτοιμα για τη συμμετοχή στηΔιεθνή Τουριστική Έκθεση Θεσσαλονίκης
 Παρουσιάστηκαν χθες στο ξενοδοχείο Elite όσα ετοιμάζουν τα μέλη του Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Δήμου Καλαμάτας για τη συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia στη Θεσσαλονίκη, από 21 έως 25 Νοεμβρίου.
Ο σύλλογος θα φιλοξενηθεί από το περίπτερο της Περιφέρειας και σχετικά μίλησαν ο πρόεδρός του Ανδρέας Ζαγάκος, ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας Κώστας Ανδριανόπουλος, ο αθλητής τένις αμαξιδίου Γιώργος Λαζαρίδης και η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου.
Στόχος της παρουσίας του νεοσύστατου συλλόγου είναι η προσέλκυση επισκεπτών όλο το χρόνο, γι’ αυτό και τον Ιανουάριο τυχερά ζευγάρια θα έχουν την ευκαιρία «να ζήσουν» βιωματικά το μάζεμα της ελιάς.
Στη συμπρωτεύουσα θα μεταβεί και ο Γιώργος Λαζαρίδης.
Κλείνοντας η Ντίνα Νικολάκου χαρακτήρισε την Καλαμάτα τουριστική πρωτεύουσα και ατμομηχανή της Περιφέρειας, ενώ κάνοντας λογοπαίγνιο με το καλαματιανό κοκτέιλ που έχει το όνομα «Επανάσταση», δήλωσε ότι τώρα ξεκινά η επανάσταση της Περιφέρειας για την ανάπτυξη.
  «Επανάσταση»… το καλαματιανό κοκτέιλ
Στο μεταξύ, το βράδυ της Κυριακής στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου έγινε ο διαγωνισμός δημιουργίας του καλαματιανού κοκτέιλ που θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη και θα προσφέρεται ως κέρασμα.
Το κοκτέιλ που κέρδισε ήταν έμπνευσης του μπάρμαν Στέλιου Καστριτσέα, με το όνομα «Επανάσταση». Αξίζει να σημειωθεί ότι περιέχει μόνο τοπικά προϊόντα.
Π.Μπ.    φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας   Video: 


***  Παράπονα για επιθετικά αδέσποτα ζώα από δημότες στην Καλαμάτα
   Εκ νέου έφθασαν στο Δήμο Καλαμάτας παράπονα από κάτοικο της περιοχής του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων, η οποία κατέφυγε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας και σε σχετική αναφορά της τόνισε πως κινδυνεύει η ίδια, η οικογένειά της και οι περίοικοι από αδέσποτα σκυλιά, τα οποία είναι επιθετικά και «έχουν επιτεθεί σε εμένα και στον κόσμο που περνάει». Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας διεβίβασε την αναφορά με το χαρακτηρισμό «Κατεπείγον» στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας και η Αστυνομία την απέστειλε στο Δήμο, με την παράκληση να ενεργήσει «ως προς την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων, σύμφωνα και με τα οριζόμενα στο Νόμο 4039/2012 (Άρθρο 9)». Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος Καλαμάτας παρεμβαίνει για παροχή τροφής και νερού οργανωμένα, μέσω του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας, σε αδέσποτα ζώα, ιδίως σκύλους, μέχρι να ολοκληρωθεί το καταφύγιο γι’ αυτά σε δημοτική έκταση 10 στρεμμάτων, στη δυτική πλευρά της Καλαμάτας. Επίσης, για τη μεταφορά της τροφής και την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων διαθέτει αυτοκίνητο (κλειστή κλούβα) και δημοτικό υπάλληλο ως οδηγό. Ο δε Φιλοζωικός Όμιλος συνεργάζεται με το Δήμο Καλαμάτας για τη διανομή της τροφής και την περισυλλογή των αδέσποτων, με σκοπό την ορθή διαχείριση στο πλαίσιο της ευζωίας των ζώων αυτών. -

***  Απόψε η παρουσίαση του βιβλίου της Γιάννας Αγγελοπούλου στην Καλαμάτα         
           Σκληρή ανακοίνωση από τη ΔΗΜΑΡ, που τη χαρακτηρίζει ως «ανεπιθύμητη»
 Συνεχίζει το road show ανά την Ελλάδα η Γιάννα Αγγελοπούλου για την προώθηση του βιβλίου της «Γιάννα». Σήμερα, λοιπόν, στις 8.30 το βράδυ, θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Η εκδήλωση οργανώνεται για την ενίσχυση του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.
Μέσα από το βιβλίο η κα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη θέλει να μεταφέρει τις «αξίες της βούλησης και της αποτελεσματικότητας», καθώς και της «αποφασιστικότητας».
Ασφαλώς αναμένεται να αναφερθεί και στα συμπεράσματά της από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004 και τη συνολική διαδρομή της, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει «η ανάγκη επιμονής στην επίλυση των προβλημάτων».
Όπως δήλωσε πρόσφατα, «σημασία δεν έχουν τα χρήματα και οι τίτλοι, αλλά οι σχέσεις με τους ανθρώπους. Το μάθημα, δυστυχώς, ξεχάστηκε. Όχι από τους πολίτες όμως. Ό,τι έκανα το έκανα για να μάθουν έξω ότι υπάρχει και η άλλη Ελλάδα, της ομαδικότητας, της επιτυχίας. Καμία άλλη χώρα δεν ανέλαβε τους Ολυμπιακούς και τους υλοποίησε αντί για 7 σε 4 χρόνια».
Στο μεταξύ, με δήλωσή του ο γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου της ΔΗΜΑΡ, Μπάμπης Βακαλόπουλος, χαρακτηρίζει την κυρία Αγγελοπούλου «ως ανεπιθύμητη στην Καλαμάτα». Όπως σημειώνει, «το δράμα της κας Αγγελοπούλου έγινε δράμα του ελληνικού λαού!».  Α.Π.

***  5 μήνες φυλάκισης στις Ρουμάνες επειδή οι 9χρονοι γιοι τους έκλεβαν

 Σε 5 μήνες φυλάκισης καταδικάσθηκαν χθες από το Μονομελές Αυτόφωρο Καλαμάτας οι δύο Ρουμάνες που συνελήφθησαν το Σάββατο το μεσημέρι, μετά από κλοπή που διέπραξαν τα δύο 9χρονα αγόρια τους. Τα δύο ανήλικα παιδιά μπήκαν το Σάββατο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο. Οι αστυνομικοί τα εντόπισαν και βρήκαν το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο. Λίγο αργότερα συνέλαβαν τις μητέρες τους, 41 και 46 ετών, καθώς, όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, προέκυψε πως προωθούσαν τα ανήλικα παιδιά τους στην επαιτεία και στη διάπραξη κλοπών, εκθέτοντάς τα με τον τρόπο αυτό σε κίνδυνο. Χθες οι δύο γυναίκες οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας, όπου και προσπάθησαν να εξηγήσουν πως δε γνώριζαν για τις πράξεις των ανηλίκων. Η δε ιδιοκτήτρια του κινητού τηλεφώνου εξήγησε στην κατάθεσή της ότι τα δύο αγόρια μπήκαν στο κατάστημα με την πρόφαση ότι θέλουν νερό και αφαίρεσαν το κινητό κάτω από τον πάγκο εργασίας. Ωστόσο, οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τη δράση τους και έτσι γρήγορα εντοπίσθηκαν. Οι δύο μητέρες ισχυρίσθηκαν ότι λείπουν όλη ημέρα από το σπίτι προκειμένου να εργασθούν και δε γνώριζαν ότι τα παιδιά τους έκαναν την κλοπή. Ωστόσο, η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή τους και με απόφαση του δικαστηρίου τούς επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 μηνών, με ένα χρόνο αναστολή. Να σημειωθεί ότι πριν από μερικές ημέρες η αδελφή του ενός ανηλίκου είχε συλληφθεί για κλοπή σε σπίτι ηλικιωμένου στη Μικρή Μαντίνεια, αφού μαζί με άλλη Ρουμάνα είχαν φροντίσει να του ρίξουν υπνωτικό στον καφέ.Β.Β. - 

***   Οι απολαβές των βουλευτών (πίνακας)         
    Τις απολαβές των βουλευτών έδωσε στη δημοσιότητα για πρώτη φορά η Βουλή. Στην ιστοσελίδα της Βουλής έχει αναρτηθεί πίνακας, ο οποίος αναγράφει την ακαθάριστη βουλευτική αποζημίωση, το επίδομα οργάνωσης γραφείου, την ταχυδρομική ατέλεια και τα έξοδα κίνησης για το 2013.Δείτε τον πίνακα Ανάλογα με την περιφέρεια στην οποία εκλέγονται, οι βουλευτές χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες (για παράδειγμα στην πρώτη κατηγορία ανήκουν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Αθηνών και Πειραιώς, ενώ στην τέταρτη εκείνοι των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων).
Το ποσό της ακαθάριστης βουλευτικής αποζημίωσης είναι ενιαίο και ανέρχεται στα 5.705, 60 ευρώ.
Σε αυτό προστίθενται το επίδομα οργάνωσης γραφείου (738,88 ή 935,88 ευρώ), η ταχυδρομική ατέλεια (909,31 ευρώ) και τα έξοδα κίνησης (291 έως 648 ευρώ), ανάλογα με την περιφέρεια στην οποία ανήκει ο κάθε βουλευτής.
Έτσι, σύμφωνα με τον πίνακα, οι συνολικές αποδοχές των βουλευτών μπορεί να φτάνουν από 7.644,79 έως 8.198,79 ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνονται οι συμμετοχές σε επιτροπές της Βουλής.
Ένταση στην Ολομέλεια
Ο προϋπολογισμός δαπανών της Βουλής για το 2014 ψηφίστηκε τη Δευτέρα από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψηφίστηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Οι βουλευτές χωρίστηκαν σε κείνους που ζητούν μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης και των προνομίων που απολαμβάνουν και σε εκείνους που απαντούν ότι με ενδεχόμενη μείωση η Βουλή θα γίνει κοινοβούλιο μόνο για πλουσίους.
Ο πρόεδρος της Βουλής, Βεγγέλης Μεϊμαράκης, ζήτησε να ανοίξει συζήτηση για το θέμα της βουλευτικής αποζημίωσης εφόσον ομοφωνήσει η Ολομέλεια και απηύθυνε προτροπή στους βουλευτές που δεν επιθυμούν να λαμβάνουν τη βουλευτική αποζημίωση και αρνούνται τα εργαλεία που παρέχει η Βουλή για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, να ζητήσουν να μην τους παρέχονται.
«Αν κάποιος το θέλει μπορεί από μόνος του να απαρνηθεί τα όποια προνόμια. Με μια απλή δήλωση να παρακρατηθεί το επιπλέον ποσό που θεωρεί ο ίδιος και να δοθεί σε οργανώσεις». «Δεν υπάρχει καμία διάταξη που ορίζει να εισπράττονται με το ζόρι, ούτε θα πάει στον εισαγγελέα επειδή δεν τα εισπράττει» δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης.
Επιπλέον, προανήγγειλε την πρόβλεψη κονδυλίου για έξοδα κίνησης υπαλλήλων και αστυνομικών εφόσον ο προϋπολογισμός της Βουλής είναι εντός του Μεσοπρόθεσμου και των στόχων.
Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης, σχετικώς με την κριτική που ασκήθηκε για την ατελή διέλευση των βουλευτών από τα διόδια, είπε πως η Βουλή εξοικονομεί από το πρόσφατο αυτό μέτρο σημαντικό ποσό, καθώς υπάρχουν βουλευτές που σταμάτησαν να ταξιδεύουν αεροπορικώς στις περιφέρειές τους και προτιμούν το ταξίδι με το αυτοκίνητο ή το πλοίο.    Newsroom ΔΟΛ

*** Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στο νησί
Πολύνεκρο χτύπημα της κακοκαιρίας στη Σαρδηνία
Πολύνεκρο χτύπημα της κακοκαιρίας στη Σαρδηνία
Αιματηρό το χτύπημα της κακοκαιρίας στη Σαρδηνία, σημαντικά προβλήματα στο νησί και προβλέψεις για επιδείνωση του καιρού και στα ηπειρωτικά             Κάλιαρι, Ιταλία     Σε 17 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από την κακοκαιρία που έπληξε τη Σαρδηνία, ενώ  εκατοντάδες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από τις ισχυρές καταιγίδες. Ασαφής είναι ο αριθμός των αγνοουμένων, σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές. Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται και για τη βόρεια και κεντρική ηπειρωτική Ιταλία.
Η κυβέρνηση κήρυξε τη Σαρδηνία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Ο πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα ανακοίνωσε βοήθεια 20 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση των πρώτων, άμεσων αναγκών του νησιού, μιλώντας μάλιστα για «εθνική τραγωδία»..
«Η προτεραιότητά μας είναι να βοηθήσουμε όσους αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να μεριμνήσουμε για να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ανθρώπινες ζωές» τόνισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης.
Δρόμοι πλημμύρισαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, μία γέφυρα κατέρρευσε ενώ καταγράφονται αρκετά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και τις οδικές και τις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

***  Στο πλευρό Τσίπρα για τα περί «αποστασίας»
Δεν απορρίπτει κυβέρνηση συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ ο Φ.Κουβέλης
Δεν απορρίπτει κυβέρνηση συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ ο Φ.Κουβέλης
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης   (Φωτο)                    Αθήνα                              Πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ έρχεται ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, όπως προκύπτει από δηλώσεις του την Τρίτη. 
Αφενός ο Φ.Κουβέλης τάσσεται στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα, απορρίπτοντας τα περί «αποστασίας» που καταλογίζονται από τον Ευ.Βενιζέλο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το κάλεσμα σε κυβερνητικούς βουλευτές να καταψηφίσουν νέα μέτρα, αφετέρου δηλώνει ανοιχτός στο ενδεχόμενο συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ σε κυβέρνηση Αριστεράς.
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι Action24, η οποία πρόκειται να προβληθεί απόψε, ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα είναι πολιτική κίνηση και «σε καμία περίπτωση αποστασία».
Ερωτηθείς, δε, για το ενδεχόμενο συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ σε κυβέρνηση Αριστεράς, ο Φ.Κουβέλης τόνισε ότι χρειάζονται κυβερνήσεις συνεργασίας, αρκεί η συνεργασία να είναι ουσιαστική και να έχει αποτέλεσμα στην ασκούμενη πολιτική.
«Δεν το απορρίπτετε;» είναι η επόμενη ερώτηση του δημοσιογράφου Β.Ταλαμάγκα, για να απαντήσει ο Φ.Κουβέλης: «Βεβαίως».

Newsroom ΔΟΛ

***  Φωτιά κάτω από τον πάγο
Ενεργό ηφαίστειο ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στην Ανταρκτική
Ενεργό ηφαίστειο ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στην Ανταρκτική
Kάτι σιγοβράζει κάτω από τους πάγους του Μέρι Μπερντ Λαντ στη Δυτική Ανταρκτική   (Φωτογραφία:  NASA Goddard Space Flight Center )
Σεντ Λιούις, Μιζούρι
Ένα χιλιόμετρο κάτω από τον παρθένο πάγο της Δυτικής Ανταρκτικής, μια νέα απειλή σιγοβράζει. Οι σεισμολόγοι μόλις επιβεβαίωσαν την ύπαρξη τουλάχιστον ενός ενεργού ηφαιστείου σε μια ήπειρο που θεωρούνταν κάποτε γεωλογικά νεκρή. Το ανησυχητικό είναι ότι ενδεχόμενη έκρηξη θα μπορούσε να επιταχύνει το λιώσιμο των πάγων και να προκαλέσει άνοδο της στάθμης των θαλασσών σε όλο τον κόσμο.
Στην Ανταρκτική υπάρχουν αρκετά νεκρά ηφαίστεια που ξεπροβάλλουν από τον πάγο, από τα οποία το γνωστότερο είναι το Όρος Έρεβος. Υπάρχουν όμως και μικρότερα ηφαίστεια που κρύβονται κάτω από το λευκό κάλυμμα.
Στην περιοχή Μέρι Μπερντ Λαντ της Δυτικής Ανταρκτικής, προηγούμενες μελέτες είχαν αποκαλύψει την ύπαρξη μιας σειράς ανενεργών ηφαιστείων, των οποίων οι ηλικίες μειώνονται καθώς προχωρά κανείς προς το νότο. Τα ηφαίστεια αυτά, από τα οποία το νεότερο έχει ηλικία ενός εκατ. ετών, πιστεύεται ότι σχηματίστηκαν καθώς η ήπειρος της Ανταρκτικής κυλούσε πάνω από έναν γιγάντιο θάλαμο μάγματος.
Τα νέα δεδομένα δείχνουν ότι η διαδικασία δεν έχει σταματήσει σε αυτή την περιοχή της Δυτικής Ανταρκτικής που ονομάζεται ». Λίγο νοτιότερα από το νεότερο γνωστό ηφαίστειο εκδηλώνονται σεισμοί που δεν μπορεί παρά να προέρχονται από ένα ακόμα νεότερο, ενεργό ηφαίστειο, αναφέρουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση Nature Geoscience.

***   Περνούν από κόσκινο 17 επιχειρηματίες στη Μεσσηνία

  

Στη λίστα γνωστά ονόματα που δραστηριοποιούνται στην τοπική οικονομία
 Καλούνται να δικαιολογήσουν ακίνητα και καταθέσεις χωρίς να σημαίνει ότι έχουν φοροδιαφύγει 
 Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
 Πρόστιμα σε φορολογούμενους με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, τα οποία μπορούν να φτάσουν μέχρι και 10 εκατομμύρια ευρώ ανά περίπτωση, προτίθεται να επιβάλει μαζικά πλέον το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ).
Με βάση τις οδηγίες της Ομάδας Δράσης του Χορστ Ράιχενμπαχ, σειρά για έλεγχο από τη νεοσύστατη «ΔΟΥ των πλουσίων» έχουν πάρει περισσότεροι από 1.600 φορολογούμενοι, στους οποίους γίνεται ενδελεχής έλεγχος για τη μεγάλη, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΔΟΥ, περιουσία που διαθέτουν και πώς αυτή φορολογήθηκε τα προηγούμενα χρόνια.
Στην περιβόητη αυτή λίστα βρίσκονται και τα ονόματα δεκατριών (13) επιχειρηματιών από την Καλαμάτα, ενός (1) από το Μελιγαλά και τριών (3) από την Πύλο.
Πάντως, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ στο «Πρώτο Θέμα» προχθές, ο αριθμός μεγαλώνει συνεχώς και εκτιμάται ότι τους επόμενους μήνες θα κληθούν για να δικαιολογήσουν την περιουσία τους κι άλλοι επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενοι (δικηγόροι, εργολάβοι κατασκευαστές, επιχειρηματίες, ξενοδόχοι).
Αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών λένε ότι οι έλεγχοι βρίσκονται ακόμη στην αρχή και έγιναν σε όσους έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία, στοχοποιώντας κυρίως αυτούς που έβγαζαν εκατομμύρια από πωλήσεις ακινήτων.
Πάντως, ένας αριθμός από τους ελεγχόμενους δίνει πειστικές εξηγήσεις και ο έλεγχος ολοκληρώνεται σχεδόν χωρίς επιπτώσεις για τους ίδιους. Σε κάθε περίπτωση, διευκρινίζεται ότι όσοι βρίσκονται στη λίστα δεν είναι απαραίτητα παραβάτες και υπόλογοι.
Από τους μέχρι σήμερα ελέγχους καταλογίστηκαν διαφυγόντες φόροι και επιβλήθηκαν πρόστιμα. Σχεδόν ένας στους τρεις, όμως, που εντοπίζεται να φοροδιαφεύγει, καταφεύγει στη φορολογική διαιτησία μετά τον έλεγχο, για να μειώσει το φόρο έως και 70%! 
 
***  Οι φίλοι του «Μανώλη» συγκεντρώνουν χρήματα για να μεταφερθεί η σωρός του στη Νιγηρία        
           Ένα Stand με ένα κουμπαρά για το «Μανώλη» θα υπάρχει από απόψε το βράδυ , έξω από τα “Goody’s” στην κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας . Σκοπός της συλλογής των χρημάτων από τους φίλους του , είναι να συγκεντρωθεί το αρκετά υψηλό πόσο (γύρω στις 4.000 ευρώ) που απαιτείται για να μεταφερθεί η σωρός στην πατρίδα του τη Νιγηρία όπως επιθυμούσε ο ίδιος αλλά και η οικογένεια του . Σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια του σήμερα αναμένεται να ζητήσει επίσημα την άδεια μεταφοράς για τη σωρό του από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας .
  Διαβάστε το μήνυμα που μας έστειλε αναγνώστης  για την πρωτοβουλία  αυτή των φίλων του «Μανώλη» :
  Καλό ταξίδι Sammy!! Θα μας λείψεις!!! Λίγο πολύ όλοι τον γνώριζαν τον Sammy,ή Μανώλη!!! και πολύ καιρό μάλιστα!!! Ήταν τόσα πολλά χρόνια στην Καλαμάτα, που όταν τον ρωτούσες από που είναι, αυτός απάνταγε λέγοντας οτί κατάγεται δίπλα από την Καλαμάτα, από το Μαυρόχωμα:))) και χαμογελούσε !!!Σε όλους χάριζε ένα χαμόγελο!!!
Ο Sam επίσης. δε μετέφερε ποτέ τα προβλήματά του! !Αυτό που ίσως λίγοι γνωρίζουν ,είχε διαβήτη, ο οποίος συνοδευόταν από βαριά καρδιακή και νεφρική ανεπάρκεια !!!Πριν ένα χρόνο είχε διαγνωστεί, ότι δεν είχε πολύ χρόνο μπροστά του!!! Πόσο μάλλον, κάτω από τις συνθήκες τις οποίες ζούσε ( πήγε ήδη άλλες δύο φορές να χάσει τη ζωή του ) !!! Είχε μια σύζυγο  η οποία ήταν το τελευταίο άτομο που μιλούσε. ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ, όλα αυτά τα χρόνια. Την αποκαλούσε <<Λουκουμάκι μου>>:) Μαζί έχουν και πέντε παιδιά από τα οποία τα δύο τα σπούδαζε, και, λέω σπούδαζε, διότι έστελνε μηνιαίως λεφτά στα παιδιά του για τις σπουδές τους. Κάθε βράδυ προσευχόταν για την οικογένειά του!! Μιλώντας μαζί του εξηγώντας του ότι δεν του απομένει πολύς καιρός, τον παροτρύναμε να πάει, με μια μεγάλη προμήθεια φαρμάκων στην οικογένειά του ή να του τα στέλναμε μηνιαίως ταχυδρομικός. Στη δεύτερη περίπτωση δεν θα περνούσε  από το αεροδρόμιο, λόγω καθεστώτος (μια ινσουλίνη ανά άτομο, στη Νιγηρία αντιστοιχεί ανά 10 άτομα). Στη πρώτη περίπτωση, επαναλάμβανε οτί είναι καλά και οτί πρέπει να σπουδάσει τα παιδιά του, για να έχουν ένα καλύτερο μέλλον από το δικό του. Ίσως ήρθε η ώρα να μπορέσει επιτέλους να είναι και ο ΜΑΝΩΛΗΣ με την οικογένειά του.
΄Ολοι γράψαμε RIP Μανώλη!!! Για να γίνει αυτό όμωςπρέπει να μαζευτεί ένα χρηματικό ποσό για σταλθεί η σωρός (η οποία βρίσκεται σε καταψύκτη είτε του Νοσοκομείου) το ποσό αυτό αγγίζει τις ΤΕΣΣΕΡΡΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ. Οπότε ας τον βοηθήσουμε να αναπαυτεί. Από αύριο θα υπάρχει Stand δίπλα από τα Goodys, κι επίσης όποιος βρίσκεται μακριά από την πόλη της Καλαμάτας μπορεί να καταθέσει στον εξής λογαριασμό 00260046300101183883(τράπεζα EUROBANK).Το επώνυμο είναι Culi.Για επιβεβαίωση και περισσότερες πληρ. επικοινωνήστε με τον Prinz , τον πρόεδρο των Νιγηριανών καλώντας :6980990326.
Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ, διότι η σήψη είναι προχωρημένη. Ο ΣΑΜ ΕΦΥΓΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ!!! Ας τον βοηθήσουμε να επιστρέψει!!!
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΜ!!!

 
***  Συνελήφθησαν δύο άτομα για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων         
           Πραγματοποίησαν συναλλαγές με δύο παραχαραγμένα χαρτονόμισμα, σε ισάριθμα καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Γορτυνίας Αρκαδίας
 Κατασχέθηκαν τρία  παραχαραγμένα χαρτονομίσματα, των -20- και -50- ευρώ
 Συνελήφθησαν, προχθές  το μεσημέρι, στην Παλούμπα Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, σε συνεργασία με Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δημητσάνας και του Αστυνομικού Τμήματος Τροπαίων, ένας 28χρονος έλληνας και ένας  30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για κατοχή και κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.
  Ειδικότερα, όπως προέκυψε, προχθές το πρωί, οι ανωτέρω πραγματοποίησαν με τη χρήση δύο (2) παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων των -20- ευρώ, συναλλαγές σε ισάριθμα καταστήματα στο Ράφτη και την Παλούμπα Αρκαδίας, αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό παράνομο περιουσιακό όφελος.
  Μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, του Αστυνομικού Τμήματος Δημητσάνας και του Αστυνομικού Τμήματος Τροπαίων, εντοπίστηκαν λίγες ώρες αργότερα, να επιβαίνουν σε όχημα και συνελήφθησαν.
  Κατά τις έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παραπάνω χαρτονομίσματα, τα οποία θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση. Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των -379,6- ευρώ,  καθώς το όχημα στο οποίο επέβαιναν.
 
***  Παραβίασε το «Γειά σου» και ήπιε στην υγειά του!
   Το φαστ φουντ «Γειά σου» στην κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας παραβίασε άγνωστος τα ξημερώματα της Κυριακής και αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή 1.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κατάστημα έκλεισε αργά τη νύχτα του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής, την ώρα που πήγαν οι άνθρωποι της επιχείρησης, έγινε αντιληπτή η παραβίαση. Το φαστ φουντ διαθέτει κλειστό κύκλωμα με κάμερες παρακολούθησης και, όπως πληροφορηθήκαμε, άγνωστος δράστης παραβίασε την κεντρική είσοδο και πήγε στην ταμειακή μηχανή, απ’ όπου αφαίρεσε 1.000 ευρώ. Μετά, αντί να τραπεί σε φυγή, κατευθύνθηκε στο ψυγείο, από το οποίο αφαίρεσε μπύρες, τις οποίες μάλιστα ήπιε και έφυγε! Το υλικό από τις κάμερες εξετάζει η Αστυνομία, που διενεργεί και προανάκριση. -
 
***  Οι απευθείας αναθέσεις και το κόστος τους          
           Έχουμε την αίσθηση ότι το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Καλαμάτας αποφεύγει να προχωρήσει σε απευθείας αναθέσεις έργων. Μπορεί να μην υπάρχουν πια μικροπαρεμβάσεις για να γίνουν ή μπορεί και να έπιασαν τόπο τα δημοσιεύματά μας για την αντίθετη πολιτική που εφάρμοζε στο πρόσφατο παρελθόν, οπότε, συνήθως, φρόντιζε να... βολεύει συγκεκριμένους ανθρώπους.
Πάντως, για να καταλάβουμε τι γίνεται με τις απευθείας αναθέσεις και πόσο κοστίζουν στο Δήμο, αξίζει ένα παράδειγμα. Πέρυσι που η συντήρηση των καυστήρων στα σχολεία δόθηκε χωρίς πρόχειρο διαγωνισμό κόστισε 10.000 ευρώ εκτός ΦΠΑ. Φέτος που η υπηρεσία έψαξε για προσφορές, το κόστος θα ανέλθει σε 10.000 ευρώ, αλλά αυτή τη φορά μαζί με το ΦΠΑ.    Α.Π. 
 
***  «Έβρεξε» και σκουπίδια στη Θουρία (φωτογραφίες)

 
Μετά τις ισχυρότατες βροχοπτώσεις της περασμένης Δευτέρας, όπως αναφέρει σε έγγραφό της προς το Δήμο Καλαμάτας η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Θουρίας, Χρυσή Λιάππα, «στην περιοχή του γηπέδου Θουρίας, που χρησιμοποιούνταν ως χώρος παράνομης εναπόθεσης απορριμμάτων, κατέρρευσαν τα πρανή κτημάτων και ήρθαν στην επιφάνεια τα θαμμένα απορρίμματα, καλύπτοντας έκταση 400 m2 παρακείμενων ελαιοπεριβόλων». Επίσης, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Θουρίας γνωστοποίησε, με έτερο έγγραφό της, ότι «σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην αγροτική οδοποιία της Τοπικής Κοινότητας Θουρίας, οι οποίες χρήζουν άμεσης αποκατάστασης εν όψει έναρξης της ελαιοκομικής περιόδου». - 
 
***  Τραυματισμένος στο πρόσωπο και τα μάτια ο κυνηγός από τα Φιλιατρά
          
Σε νοσοκομείο της Αθήνας, με τραύματα στο πρόσωπο και σοβαρό πρόβλημα στα μάτια από τα σκάγια που δέχτηκε από το φίλο του κατά τη διάρκεια κυνηγιού στην Αρκαδία, εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 26χρονος από τα Φιλιατρά.
Συγκεκριμένα, την Κυριακή το πρωί δύο 26χρονοι φίλοι από τα Φιλιατρά πήγαν στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας για να κυνηγήσουν μπεκάτσες.
Δυστυχώς, ο ένας 26χρονος κάποια στιγμή πυροβολώντας έπληξε το φίλο του στο πρόσωπο. Ο ίδιος τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Τρίπολης και από εκεί διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» στην Αθήνα.
 
*** Η… βαρβαρότητα έφτασε στα Ακοβίτικα         
      Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Η ιστορία έρχεται από μακριά. Από τον καιρό που ο μεγάλος στρατηγός Μακρυγιάννης λέει στην πρώτη Εθνική Συνέλευση (Βουλή) του 1843-1844: «Αν είναι να μείνουμε εμείς νηστικοί, ας πάει στο διάβολο η ελευθερία. Έφαγαν αυτοί, ας φάμε και εμείς τώρα».
Το «αυτοί» του Μακρυγιάννη είναι οι Έλληνες της Διασποράς που ήρθαν στην Ελλάδα από το εξωτερικό, και που, σαν πιο μορφωμένοι, ήταν φυσικό να κυριαρχούν στη δημόσια διοίκηση. Και το «εμείς» (που πρέπει να φάμε τώρα) σημαίνει οι αυτόχθονες, οι «κουμπούρες», όπως τους έλεγαν, γιατί δεν ασχολούνταν με τίποτα άλλο παρά μόνο με τα κουμπούρια.
Σε εμάς τους Έλληνες, ο ελληνικός πολιτισμός λειτουργεί σαν ένα αφηρημένο ιδεολόγημα και σαν μια επιταγή χωρίς αντίκρισμα, που επιμένουμε να την εξαργυρώνουμε αδιακόπτως στις Τράπεζες της Ευρώπης. Περιφέρουμε το δίσκο της επαιτείας εν ονόματι του πολιτισμού μας, όντας απολίτιστοι. Και η Ευρώπη καταθέτει τον οβολό της χωρίς να παράγεται δι’ αυτού νεοελληνικός πολιτισμός.
Μην πιστέψετε ότι αυτή η διαδικασία δεν έχει σχέση με το καθεμέρα μας και τον πολιτισμό μας.
Γιατί πολιτισμός δεν είναι τα γράμματα και οι τέχνες μόνο, είναι και η περιρρέουσα πολιτιστική ατμόσφαιρα.
Πολιτισμός είναι οι δημόσιες τουαλέτες, πολιτισμός είναι ο τρόπος με τον οποίο λες καλημέρα, πολιτισμός είναι η συμπεριφορά του εισπράκτορα στο λεωφορείο και του επιβάτη στην ουρά, πολιτισμός είναι να μην αφήνουμε τις σακούλες των σκουπιδιών έξω από τον κάδο επειδή βαριόμαστε να τον ανοίξουμε, και άλλα πολλά.
Η κοινωνία, για διάφορους λόγους, τόσο πολιτικούς όσο και κοινωνικούς, είναι εδώ και δεκαετίες αγκαλιά με τη βαρβαρότητα. Κοιμάται και ξυπνάει με αυτή. Υπάρχουν κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις, αλλά το μόνο που κάνουν είναι να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Όλα αυτά τα μακροσκελή, σπαράγματα ορισμένα από τον Βασίλη Ραφαηλίδη, για να αντέξουμε τη συνέχεια του σημερινού μας σημειώματος. Έχω στα χέρια μου γράμμα ενός δημότη της Καλαμάτας. Το αντιγράφω και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:
«Συνεχίζουν κάποιοι απάνθρωποι να βασανίζουν ανυπεράσπιστα ζώα. Συγκεκριμένα, τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή Ακοβίτικα βρήκαμε ένα αδέσποτο σκύλο που είχαν τραυματίσει, καρφώνοντάς του μία μπετόβεργα στο εσωτερικό τμήμα του ποδιού του. Το ζώο στεκόταν ακίνητο και όρθιο αρκετή ώρα, ανήμπορο να κινηθεί. Αμέσως καλέσαμε το Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στην κλήση μας, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Αφού μετέφεραν με ιδιαίτερη προσοχή τον τραυματισμένο σκύλο στο όχημά τους, προέβησαν στη συνέχεια σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την περίθαλψη και αποκατάσταση της υγείας του».
 
***  Δυστυχώς, βρίσκονται δίπλα μας…         
    Υπήρχαν κοινωνικές καταστάσεις σοβαρές, τις οποίες, υποτίθεται, είχαμε αφήσει πίσω μας.
Υποτίθεται…
Όμως, αποδεικνύεται πως η πραγματικότητα έρχεται να ανατρέψει αυτό που ως κοινωνία πιστεύαμε πως είχαμε καταφέρει.
Η ανατροπή αυτή ήρθε μέσα από πανελλαδική έρευνα το καλοκαίρι, που απέδειξε περίτρανα πως «αυξημένα κατά 47%, σε σύγκριση με το παρελθόν, είναι τα κρούσματα βίας κατά των γυναικών που καταγράφηκαν το 2013 στην Ελλάδα, με μία στις τρεις γυναίκες να έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού».
Συγκλονιστική αυτή η αύξηση, σχεδόν κατά το ήμισυ των κρουσμάτων του παρελθόντος. Αν, δε, συνυπολογίσει κανείς ότι δύσκολα καταγράφεται η ψυχολογική βία, φανταστείτε τι γίνεται…
Όταν η νοοτροπία μιας κοινωνίας, δυστυχώς, στρέφεται προς το χειρότερο, τα αποτελέσματα, πολλές φορές, είναι ανεξέλεγκτα. Ασχέτως αιτιολογίας…
Ο μυϊκά «δυνατός» επιστρέφει στο ρόλο του κυρίαρχου του παιχνιδιού. Για τις δυσκολίες και τις αποτυχίες είναι εύκολο να φταίει η γυναίκα, η οποία, πολλές φορές, ανατράφηκε για να… υπομένει!
Η εκατέρωθεν ανασφάλεια παραπέμπει σε χάος…
Αυτά τα κρούσματα δεν έχουν να κάνουν ούτε με βιοτικό μα ούτε και με μορφωτικό επίπεδο. Όσο δε κι αν θέλουμε να τα αγνοούμε, βρίσκονται δίπλα μας…
Στην αντίπερα όχθη, υπάρχει, ευτυχώς, μιαν άλλη Ελλάδα: αυτών που έχουν αίσθηση του καθήκοντος, αστική ευγένεια και γνωρίζουν την αξία της εργασίας και  του προσωπικού αγώνα.
Δανείστηκα αυτά τα τρία χαρακτηριστικά από το Μεσσήνιο ωτορινολαρυγγολόγο Γ. Καρκατζούλη, ο οποίος εργάζεται στη Γερμανία, και στη συνέντευξη που παραχώρησε την περασμένη Κυριακή στο «Θ», τα ανέφερε ως στοιχεία που συναντά στη χώρα που εργάζεται και θα ήθελε να ξαναβρούν οι Έλληνες…  Άντα Αποστολάκη
 
***     Φράκο με τσαρούχια
Δε μου «κάθεται» ένας πρόλογος, όπως θα τον ήθελα, για το σημερινό σχόλιο, αλλά ομολογώ πως έπεσα από τα σύννεφα, όταν διάβασα για την πρόσκληση συγκρότησης «αντιμνημονιακού μετώπου» εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών, που απηύθυνε χθες σε δυνάμεις του «πατριωτικού δημοκρατικού τόξου» - όπως τις αποκάλεσε- αλλά κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, επιβεβαιώνοντας ένα πολιτικό φλερτ που υπάρχει εδώ και μήνες μεταξύ ΑΝΕΛ και Κουμουνδούρου. Και αναρωτιέμαι. Τι είναι αυτό που ενώνει τον ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και όχι με τη ΔΗΜΑΡ ή την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ας πούμε; Έχουν κοινές πολιτικές θέσεις τα δύο εκ διαμέτρου αντίθετα, στο ιδεολογικό κομμάτι, πολιτικά κόμματα ή καψούρα για την εξουσία; Αν συνεργαστούν στις δημοτικές εκλογές, γιατί όχι και στις βουλευτικές αναλογίζομαι; Ποιο είναι το διακύβευμα των δημοτικών εκλογών, το οποίο, αν φέρει αποτέλεσμα, δε θα ανοίξει το δρόμο και την όρεξη για παραπέρα συνεργασία; Μπορεί να «ηχεί» απολιτική η εν λόγω σκέψη, αλλά επειδή η πολιτική περιγράφεται ως η τέχνη του εφικτού, μπορεί να δούμε πράματα και θάματα στις δημοτικές και στη συνέχεια βουλευτικές εκλογές με έπαθλο την εξουσία. Άλλωστε, όπως δήλωσε με νόημα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ανοίγοντας την κερκόπορτα, «δεν υπάρχει κεντρική συμφωνία κοινής καθόδου του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά δεν καταργείται η αυτονομία των τοπικών κοινωνιών...». Τι ωραία που τα είπε ο κ. Πάνος... Γιατί να το κρύψωμεν, άλλωστε, πως το πολιτικό φλερτ ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και στους Ανεξάρτητους Ελληνες εικονογραφήθηκε και το περασμένο Σάββατο έξω από την ΕΡΤ, με την ακτιβιστική δράση της Ζωής Κωνσταντοπούλου και της Ραχήλ Μακρή... Θα μου πείτε ότι το ’89, εις το όνομα της κάθαρσης, είχε συνεργαστεί η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη με το ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ των συμπαθέστατων Χαρίλαου Φλωράκη και Λεωνίδα Κύρκου. Αποτέλεσμα; Στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση ο ΣΥΝ έχασε 120.000 ψηφοφόρους και από 13,12% σε τέσσερις μήνες έφτασε στο 10,97%. Στη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με την Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (ΑΝΕΛ) θα κολλήσουμε, λοιπόν; Με το καλό, θα έλεγα, μάλιστα, για να καθαρίσει η ήρα από το στάρι... - 
 
*** Τα σύννεφα…
   Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
 Απλώθηκαν ξανά τα σύννεφα, όχι του πολέμου, αν και πόλεμος γίνεται. Πόλεμος με τα νεύρα, την υπομονή, την καλοσύνη, μα, πάνω από όλα, με την υγεία των κατοίκων. Ένας πόλεμος με καθορισμένες ημερομηνίες έναρξης και λήξης, που ξεκινά με τις πρώτες ελιές που συλλέγονται και το πρώτο λάδι που βγαίνει από τα ελαιοτριβεία και τελειώνει περί τους τέσσερις μήνες αργότερα.
Ναι, αυτός είναι ο πόλεμος. Όχι ο πόλεμος του λαδιού, αλλά ο πόλεμος του πυρήνα, που αφορά στους κατοίκους της Σκάλας, της Ανθούσας και των άλλων γειτονικών περιοχών της ΒΙΠΕ Μελιγαλά.
Σχεδόν καθημερινά τα παράπονα των πολιτών στην εφημερίδα. Φωνές απόγνωσης: «Πνιγόμαστε», «Καίνε τα μάτια μας, δεν μπορούμε να πάρουμε ανάσα», «Σας παρακαλούμε κάντε κάτι» είναι όσα λένε.
Ακούνε οι άνθρωποι για τους μετρητές που τοποθετήθηκαν προκειμένου να καταγράφουν ό,τι εκπέμπεται και το διακωμωδούν, θεωρώντας ότι υπάρχει μια «συμπαιγνία» σε βάρος τους από όλους τους αρμοδίους, ξεκινώντας από τους δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης (τοπική και περιφερειακή) και καταλήγοντας όπου εκείνοι θέλουν.
Έχουν την άποψη ότι όλοι τους κοροϊδεύουν, ότι παίζουν με τις ζωές τους και εκτιμούν ότι η κατάσταση αυτή δεν έχει τέλος.
Είναι, όμως, έτσι; Είναι σωστές οι απόψεις τους; Ζουν και ζούμε σε μια ευνομούμενη Πολιτεία ή όχι; Μπορεί ο καθένας να λειτουργεί ασύδοτα και να προκαλεί έτσι; Ποιος θα μπορέσει να βγάλει από το μυαλό των κατοίκων ότι οι άλλοι παίζουν με τις ζωές τους; Ποιος και πώς θα μπορέσει να τους πείσει με ακλόνητα επιχειρήματα και ντοκουμέντα πως ό,τι αναπνέουν δε θα τους στείλει μια ώρα αρχύτερα στον κάτω κόσμο; Εκτός κι αν είναι δάκτυλος άλλων, προκειμένου το κράτος να γλιτώσει την καταβολή συντάξεων, αλλά αυτό μάλλον αποτελεί ευφυολόγημα.
Και το ζήτημα παραμένει: θα σταματήσουν αυτοί οι άνθρωποι να ταλαιπωρούνται; Θα λειτουργήσουν όλοι με πνεύμα υπευθυνότητας και με βάση όσα προβλέπει η νομοθεσία ή θα συνεχίσουν όλοι εκείνοι οι άτυχοι άνθρωποι να ζουν όπως ζουν; harhar@tharrosnews.gr 
 
***  Ολυμπία Οδός: Άγνωστη η τύχη του τμήματος Πύργος- Τσακώνα
   Ερωτηματικό η στάση των βουλευτών Ηλείας και Μεσσηνίας, όταν η νέα σύμβαση έρθει προς έγκριση στη Βουλή Νέος κύκλος δοκιμασίας αρχίζει για την κυβέρνηση και το υπουργείο Υποδομών στο μέτωπο της επανεκκίνησης των μεγάλων οδικών αξόνων. Με γενναίες υποχωρήσεις του ελληνικού Δημοσίου, υπέρ των εργολάβων και των τραπεζών, και κάλυψη πάλι από το Δημόσιο, με εγχώριους και κοινοτικούς πόρους του χρηματοδοτικού κενού των έργων, συνολικού ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ, φαίνεται ότι «κλειδώνει» η τελική συμφωνία για την επανεκκίνηση των τεσσάρων οδικών αξόνων (Ολυμπία Οδός, Ιόνια Οδός, άξονας Κεντρικής Ελλάδας και Μαλιακός - Κλειδί). Βέβαια, κανείς δε γνωρίζει την έκταση των αντιδράσεων για την περικοπή των έργων. Εκτιμάται δε ότι η κυβέρνηση δύσκολα θα πετύχει τη συναίνεση βουλευτών από περιοχές όπου περικόπτεται η κατασκευή των οδικών έργων, για την έγκριση των συμβάσεων. Ήδη οι κυβερνητικοί βουλευτές του Νομού Ηλείας απειλούν με αντάρτικο για την περικοπή του τμήματος της Ολυμπίας Οδού έως την Τσακώνα, ενώ και ο Γιάννης Λαμπρόπουλος έχει απειλήσει με ανάλογη στάση. Βέβαια, στην Ολυμπία Οδό πρόσφατα ανακοινώθηκε η κατασκευή του τμήματος Πάτρα-Πύργος από το νέο ΕΣΠΑ. Αναφορικά, όμως, με το Πύργος-Τσακώνα δεν υπάρχει κάτι νεότερο και πιθανότατα δεν υπάρχει η διάθεση να προχωρήσει από όλες τις πλευρές. Εις βάρος του συγκεκριμένου τμήματος είναι και οι πολύ χαμηλές ημερήσιες διελεύσεις, που τον καθιστούν ιδιαίτερα ζημιογόνο. Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης -

***  Εξαγορά αιολικού πάρκου από ΕΛΠΕ           
            Ολοκληρώθηκε, την περασμένη Παρασκευή, η εξαγορά της εταιρείας Ενεργειακή Πύλου- Μεθώνης ΑΕ, ιδιοκτήτριας αιολικού πάρκου σε λειτουργία, ισχύος 6,8 μεγαβάτ, από την ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες του Ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων.
Το αιολικό πάρκο βρίσκεται στη θέση Άγιος Νικόλαος του Δήμου Πύλου- Νέστορος. Αποτελείται από 8 ανεμογεννήτριες, η ετήσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας των οποίων εκτιμάται σε 15.000 MWh.
Στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές, η ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες έχει θέσει ως στόχο την ανάπτυξη σημαντικής εγκατεστημένης ισχύος από αιολικά, φωτοβολταϊκά και βιομάζα στα επόμενα χρόνια, συμβάλλοντας στην εξισορρόπηση του ισοζυγίου εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου του Ομίλου.
Η μείωση του αποτυπώματος άνθρακα θα ανέρχεται σε τουλάχιστον 250.000 τόνους ετησίως, αντισταθμίζοντας σημαντικό ποσοστό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που αντιστοιχεί στις δραστηριότητες διύλισης και ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο.
Στο χαρτοφυλάκιο έργων της ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες ήδη περιλαμβάνονται φωτοβολταϊκά έργα σε λειτουργία, καθώς και έργα συνολικής ισχύος 200 μεγαβάτ, σε διάφορα στάδια ανάπτυξης.
Για την παραπάνω εξαγορά το «Θάρρος» επικοινώνησε με το δήμαρχο Πύλου- Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη, προκειμένου να έχει και την άποψη του Δήμου. Από την πλευρά του μας δήλωσε ότι δεν είναι ενημερωμένος για το γεγονός. Εκείνο, όμως, που μας είπε είναι ότι για τη συγκεκριμένη επένδυση η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε αποφασίσει να καταθέσει ένσταση στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Όμως, το υπάρχον Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου- Νέστορος ομόφωνα αποφάσισε να αποσύρει την προσφυγή.
Τέλος, μας δήλωσε ότι ο Δήμος κερδίζει ετησίως το 3% από τη συγκεκριμένη επένδυση.
  Του Αντώνη Πετρόγιαννη
-Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
***   Πόρτες ασφαλείας στο Μέγαρο          
       
Σύντομα θα αποκτήσει πόρτες ασφαλείας το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας. Κι όταν λέμε σύντομα, εννοούμε πολύ σύντομα, μέσα στην εβδομάδα.
Ο εξοπλισμός παρελήφθη και απομένει η εγκατάστασή του.
Καιρός ήταν, καθώς το συγκεκριμένο κτήριο δε διαθέτει ούτε τα στοιχειώδη σε θέματα ασφάλειας.
Β.Β. 
 
***  «Η δική μας Κάλλας», συνεχίζεται στην Καλαμάτα το αφιέρωμα         
            Συνεχίζεται στην Καλαμάτα ως την προσεχή Κυριακή το αφιέρωμα «Η δική μας Κάλλας», που συνδιοργανώνουν η ΠΕ Μεσσηνίας και ο Δήμος Οιχαλίας, με το Σύλλογο Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας».
Ειδικότερα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
-Σήμερα Τρίτη, 9.00 μ.μ. παράσταση "La Maria" – μονόπρακτο της δρος Μαρίας Boundas – Bakalis, στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.
-Αύριο Τετάρτη, 7.00 μ.μ. Εγκαίνια έκθεσης κειμηλίων. Η έκθεση θα περιλαμβάνει επεξεργασμένο φωτογραφικό υλικό (το εικαστικό μέρος της έκθεσης είναι καλλιτεχνών αποφοίτων της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών του Σπύρου Ορνεράκη), καθώς και γνήσια αντίγραφα επιστολών της μεγάλης ντίβας από το αρχείο του Δήμου Αθηναίων και της «Τεχνόπολις» στο Γκάζι. Προβολή ντοκιμαντέρ «Η δική μας Κάλλας».
Θα συμμετάσχουν, από την Εθνική Λυρική Σκηνή, η υψίφωνος Γεωργία Ηλιοπούλου, ο τενόρος Αντώνης Κορωναίου και ο πιανίστας Νίκος Βασιλείου.
-Πέμπτη 7.30 μ.μ. “Five Modern Ensemble” στον πεζόδρομο της οδού Ιατροπούλου. Νωρίτερα, στις 2.30 μ.μ. ανοιχτή πρόβα χορωδίας και ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου.
-Παρασκευή 9.00 μ.μ. «Αηδόνι ήταν …» Ταξιδεύοντας με τα πουλιά στο κλασικό τραγούδι. Μια συναυλία με έργα που έχουν θεματική τους τα πουλιά στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.
-Σάββατο 11.30 μ.μ. συναυλία από την «Μπάντα Κουράγιο» του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας στην οδό Αριστομένους, στο ύψος της Στοάς Λόντου.
-Κυριακή 8.00 μ.μ. προβολή της ταινίας «Μήδεια» του Π.Π. Παζολίνι από την Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας στο ΔΗΠΕΘΕΚ.
Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές προς το κοινό, με ελεύθερη είσοδο, όπως κι όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος αφιλοκερδώς.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας θα γίνονται επισκέψεις σχολείων, ενώ θα ακολουθεί προβολή του ντοκιμαντέρ στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» στο Διοικητήριο. 
 
***  Ο Παν. Νίκας και τα σχέδιά του…          
    Υπάρχουν κάποια πρόσωπα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης στη Μεσσηνία που χαίρουν εκτίμησης απ’ όλο το κομματικό φάσμα. Με ένα από αυτά συζητούσα χθες για το πολιτικό μέλλον του σημερινού δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα.
Όπως μου έλεγε, γνωρίζει ότι ενδιαφέρεται για τη θέση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Μάλιστα, ως αυτοδιοικητική λύση, τη δεδομένη στιγμή, ο συνομιλητής μας την έκρινε από «καλή» έως «πολύ καλή». Πρόσθεσε, όμως, ότι έχει μια αδυναμία. Μετά από αυτόν δεν υπάρχει κάποιο ηγετικό πρόσωπο στη δημοτική του παράταξη για να τον διαδεχθεί και να κερδίσει τις επόμενες εκλογές στο Δήμο Καλαμάτας. «Κι αυτό είναι ένα από τα λάθη του. Όντας δήμαρχος δύο θητειών έπρεπε να έχεις φτιάξει το θέμα της διαδοχής σου», τόνισε.
Δε διαφώνησα, αλλά υποστήριξα ότι μπορεί, σε περίπτωση που ο κ. Νίκας αποχωρήσει για... μεγαλύτερες καρέκλες, αυτό το πρόσωπο να βρεθεί εκτός δημοτικής παράταξης...Α.Π. 
 
***   Το Poqa κερδίζει το στοίχημα…          
   Εμπνευστής και δημιουργός του ελαιολάδου Poqa, που παράγεται από τον αγροτικό συνεταιρισμό «Ελαιώνας» στους Γαργαλιάνους, είναι, ως γνωστόν, ο Δημήτρης Μητράκος από τα Φιλιατρά.
Όπως μαθαίνουμε, μαζί με την ομάδα του (τον εμπορικό διευθυντή Διομήδη Θεοχαρόπουλο, τη Δώρα Αλεξανδροπούλου στις δημόσιες σχέσεις και το σεφ Ιωσήφ Συκιανάκη) δε σταματούν να κάνουν σχέδια και να κερδίζουν νέες αγορές.
Ήδη το Poqa βρίσκεται στις αγορές της Γαλλίας εδώ και περίπου πέντε μήνες και συγκεκριμένα στην αλυσίδα Galeries Lafayette στο Παρίσι και στη Νίκαια, στη Γερμανία, στην Ελβετία, στη Ρουμανία και στην Ελλάδα, ενώ έχει υπογράψει συμφωνία με τα Harrods και του ζητούν συνεργασία το Le bon Marche και το Selfridges στο Μάντσεστερ, το Μπέρμιγχαμ και το Λονδίνο.
Επόμενος στόχος είναι οι αγορές της Ρωσίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και της Ιαπωνίας.
Δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε κάθε επιτυχία σ’ αυτόν, αλλά και σε όλους τους ανθρώπους της Μεσσηνίας που, κόντρα στους καιρούς, επιμένουν και δεν το βάζουν κάτω.  Α.Π.  
 
***  Νέες διοικήσεις στις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις της Ν.Δ.      
    
Χωρίς να ανακοινωθεί από τη ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας ο αριθμός των μελών του κόμματος που έλαβε μέρος στις εσωκομματικές εκλογές του Σαββάτου για νέες διοικήσεις στις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις της Μεσσηνίας, η Νομαρχιακή ανακοίνωσε με δελτίο Τύπου τα εκλεγέντα μέλη.
Σε όλες σχεδόν τις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις οι υποψήφιοι ήσαν όσοι ακριβώς εκλέγονταν (ακόμη και χωρίς σταυρό), ενώ μόνο σε μία Οργάνωση - αυτή της Οιχαλίας - ήταν δύο υποψήφιοι πρόεδροι. Στις υπόλοιπες πέντε υποψήφιος πρόεδρος ήταν μόνον ένας!
Η συμμετοχή μελών και φίλων του κόμματος στις εκλογές, από τα τοπικά στελέχη της Ν.Δ., κρίνεται ικανοποιητική, όμως σε καμία περίπτωση δε συγκρίνεται με τη συμμετοχή προηγούμενων εσωκομματικών εκλογών, όπως και με τα εγγεγραμμένα μέλη από τις 29 Νοεμβρίου 2009 για την εκλογή προέδρου του Αντώνη Σαμαρά, οπότε στις κάλπες προσήλθαν περισσότεροι από 30.000 ψηφοφόροι στη Μεσσηνία!
  Οι νέες διοικήσεις
 ΔΗΜ.Τ.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Πρόεδρος:
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΘΕΟΦΑΝΗ
 Μέλη:
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΛΥΤΙΜΗ (ΠΟΛΥ) του ΝΙΚΟΛΑΟΥ (Δ.Ε. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ)
ΚΟΤΣΟΓΛΑΝΙΔΗ-ΒΓΕΝΗ ΦΩΤΕΙΝΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ (Δ.Ε. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ)
ΤΣΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ (Δ.Ε. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ)
ΛΙΑΠΠΑ ΧΡΥΣΗ του ΦΩΤΙΟΥ (Δ.Ε. ΘΟΥΡΙΑΣ)
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΗΛΙΑ (Δ.Ε. ΘΟΥΡΙΑΣ)
ΜΑΤΘΑΙΟΣ-ΛΙΒΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (Δ.Ε. ΑΡΦΑΡΩΝ)
ΜΩΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ (Δ.Ε. ΑΡΦΑΡΩΝ)
ΚΑΤΣΙΜΑΓΚΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Δ.Ε. ΑΡΙΟΣ)
ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (Δ.Ε. ΑΡΙΟΣ)
  ΔΗΜ.Τ.Ο. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Πρόεδρος:
ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
 Μέλη:
ΓΚΟΓΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΦΩΤΙΟΥ (Δ.Ε. ΑΥΛΩΝΟΣ)
ΓΚΟΓΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ (Δ.Ε. ΑΥΛΩΝΟΣ)
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ (Δ.Ε. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ)
ΜΑΤΖΟΥΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ (Δ.Ε. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ)
ΠΑΝΟΥΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΝΤΡΕΑ (Δ.Ε. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ)
ΜΠΑΛΤΑ ΜΑΡΙΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Δ.Ε. ΑΕΤΟΥ)
ΤΖΑΝΕΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΑΛΕΒΙΖΟΥ (Δ.Ε. ΑΕΤΟΥ)
ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΡΑΣΜΙΑ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Δ.Ε. ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ)
ΣΟΥΡΕΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (Δ.Ε. ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ)
ΜΠΟΥΡΑ ΕΛΕΝΗ του ΠΕΤΡΟΥ (Δ.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ)
ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΦΩΤΙΟΥ (Δ.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ)
  ΔΗΜ.Τ.Ο. ΜΕΣΣΗΝΗΣ
Πρόεδρος:
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΗΛΙΑ
 Μέλη:
ΚΑΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΦΙΛΑΝΘΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ (Δ.Ε. ΜΕΣΣΗΝΗΣ)
ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΗΛΙΑ (Δ.Ε. ΜΕΣΣΗΝΗΣ)
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (Δ.Ε. ΜΕΣΣΗΝΗΣ)
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Δ.Ε. ΑΙΠΕΙΑΣ)
ΒΑΓΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ (Δ.Ε. ΑΙΠΕΙΑΣ)
ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (Δ.Ε. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ)
ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Δ.Ε ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ)
ΒΑΜΒΑΚΑ ΑΝΤΩΝΙΑ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ (Δ.Ε. ΒΟΥΦΡΑΔΩΝ)
ΚΑΡΒΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Δ.Ε. ΒΟΥΦΡΑΔΩΝ)
ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Δ.Ε. ΙΘΩΜΗΣ)
ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (Δ.Ε. ΙΘΩΜΗΣ)
ΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΘΩΜΑΪ-ΕΥΣΤΑΘΙΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Δ.Ε. ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ (Δ.Ε. ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ)
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ (Δ.Ε. ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ)
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (Δ.Ε. ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ)
  ΔΗΜ.Τ.Ο. ΠΥΛΟΥ
Πρόεδρος:
ΝΕΡΑΤΖΟΓΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
 Μέλη:
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΙΚΥ) του ΙΩΑΝΝΗ (Δ.Ε. ΠΥΛΟΥ)
ΚΑΛΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (Δ.Ε. ΠΥΛΟΥ)
ΚΑΡΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ (Δ.Ε. ΠΥΛΟΥ)
ΒΑΓΓΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ (Δ.Ε.ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ)
ΛΑΜΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΠΕΡΙΚΛΗ (Δ.Ε. ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ)
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΛΟΥΚΑ (Δ.Ε. ΜΕΘΩΝΗΣ)
ΨΑΛΛΙΔΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Δ.Ε. ΜΕΘΩΝΗΣ)
ΓΑΪΤΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (Δ.Ε. ΚΟΡΩΝΗΣ)
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΠΑΝΤΕΛΗ (Δ.Ε. ΚΟΡΩΝΗΣ)
ΚΑΡΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (Δ.Ε. ΧΙΛΙΟΧΩΡΙΩΝ)
ΛΥΡΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (Δ.Ε. ΧΙΛΙΟΧΩΡΙΩΝ)
ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Δ.Ε. ΝΕΣΤΟΡΟΣ)
ΜΠΑΧΟΥΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (Δ.Ε. ΝΕΣΤΟΡΟΣ)
  ΔΗΜ.Τ.Ο. ΟΙΧΑΛΙΑΣ
Πρόεδρος:
ΝΤΟΝΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
 Μέλη:
ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΗ (Δ.Ε. ΜΕΛΙΓΑΛΑ)
ΚΑΡΑΜΠΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Δ.Ε. ΜΕΛΙΓΑΛΑ)
ΜΠΑΡΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Δ.Ε. ΜΕΛΙΓΑΛΑ)
ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ (Δ.Ε. ΑΝΔΑΝΙΑΣ)
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ (Δ.Ε. ΑΝΔΑΝΙΑΣ)
ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ του ΑΔΑΜ (Δ.Ε. ΟΙΧΑΛΙΑΣ)
ΝΙΑΡΧΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του ΙΩΑΝΝΗ (Δ.Ε. ΟΙΧΑΛΙΑΣ)
ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ (Δ.Ε. ΔΩΡΙΟΥ)
ΔΕΔΕ ΜΑΡΙΑ του ΗΛΙΑ (Δ.Ε. ΔΩΡΙΟΥ)
ΒΕΡΓΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ του ΛΕΩΝΙΔΑ (Δ.Ε. ΕΙΡΑΣ)
ΚΟΥΡΤΕΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ (Δ.Ε. ΕΙΡΑΣ)
  ΔΗΜ.Τ.Ο. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
Πρόεδρος:
ΚΟΜΠΟΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
 Μέλη:
ΛΙΟΚΑΡΕΑΣ ΦΩΤΙΟΣ του ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ (Δ.Ε. ΛΕΥΚΤΡΟΥ)
ΜΕΛΕΑΣ ΗΛΙΑΣ του ΠΕΤΡΟΥ (Δ.Ε. ΛΕΥΚΤΡΟΥ)
ΜΠΟΣΙΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (Δ.Ε. ΛΕΥΚΤΡΟΥ)
ΠΑΥΛΕΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ (Δ.Ε. ΛΕΥΚΤΡΟΥ)
ΠΙΤΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ (Δ.Ε. ΛΕΥΚΤΡΟΥ)
ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ (Δ.Ε. ΑΒΙΑΣ)
ΜΙΧΑΛΑΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΣΤΑΥΡΟΥ (Δ.Ε. ΑΒΙΑΣ)
ΜΠΑΚΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ (Δ.Ε. ΑΒΙΑΣ)
ΨΩΡΟΜΥΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ (Δ.Ε. ΑΒΙΑΣ)
  «Επώνυμες» απουσίες στην Τριφυλία!
Στην Τριφυλία, κάλπη είχε στηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στην Κυπαρισσία και σε αυτή προσήλθαν και ψήφισαν 375 άτομα, αριθμός που κρίνεται ικανοποιητικός αλλά πολύ μικρός για την περιοχή, με δεδομένο ότι σε προηγούμενες εκλογές μόνο στην Τοπική Οργάνωση Κυπαρισσίας προσέρχονταν σχεδόν τόσα άτομα.
Στη Δ.Τ.Ο. Τριφυλίας ήταν υποψήφιος πρόεδρος μόνον ένας, ο οποίος και βεβαίως εξελέγη, ενώ υποψήφια μέλη από τις Δημοτικές Ενότητες Γαργαλιάνων, Φιλιατρών, Αυλώνος και Αετού ήταν μόνον δύο από κάθε μία, όσοι δηλαδή εκλέγονταν. Μόνο στη Δ.Ε. Κυπαρισσίας ήταν 5 υποψήφιοι από τους οποίους εκλέχθηκαν οι 3. Απέτυχαν να εκλεγούν μετά από έντονο εσωκομματικό παρασκήνιο το ιστορικό μέλος της Οργάνωσης με πολυετή θητεία στην Τοπική, Δημήτριος Αλεξόπουλος και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας, Δημήτρης Χρονόπουλος, για χρόνια μέλος της Τοπικής και πιστός πολιτικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά από το 1977, με τον οποίο έχουν και συγγενικούς δεσμούς!
Όπως πληροφορηθήκαμε, στις εκλογές στη Δ.Τ.Ο. Τριφυλίας σημειώθηκαν και «επώνυμες» απουσίες, καθώς δεν προσήλθαν να ψηφίσουν και να επαναβεβαιώσουν έτσι την ιδιότητα του μέλους στο κόμμα, ο πρώην νομάρχης και νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δημήτρης Δράκος, οι πρώην δήμαρχοι Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης, που είναι νυν δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας, και Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας, ο πολιτευτής και διοικητής της 6ης ΥΠΕ Τάκης Κατσίβελας και οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης του Δήμου Τριφυλίας, Γιάννης Καλκαβούρας και Καλλίνικος Κυριακουλόπουλος από τους Γαργαλιάνους, Αναστάσιος Πούλος, Γιάννης Ρούσσης και Χαράλαμπος Παγάνης από τα Φιλιατρά και Γιάννης Βασιλόπουλος της Δ.Ε. Τριπύλης. Βεβαίως, δε γνωρίζουμε εάν πήγαν και ψήφισαν κάπου αλλού και όχι στη Δ.Τ.Ο. Τριφυλίας! Οι απουσίες αυτές, πάντως, σχολιάστηκαν με καυστικά και πικρόχολα σχόλια από μέλη και τοπικά στελέχη της Ν.Δ. στην Τριφυλία.
 
*** 
 
***  ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  :
Μόνο μία ανέτρεψε το 3-1!
Βίντεο  από  τον  πρώτο  αγώνα του  3-1  στο  "Γ.  Καραϊσκάκη"
ΕΛΛΑΣ  -  ΡΟΥΜΑΝΙΑ 14΄ γκόλ  Κ  Μήτρογλου 15-11-2013 :  http://youtu.be/UZ47BMQCkzM  ,
ΕΛΛΑΣ -   ΡΟΥΜΑΝΙΑ  19΄ γκόλ  Στάνκου  15-11-2013: http://youtu.be/4dKdzmG85bc ,
ΕΛΛΑΣ  - ΡΟΥΜΑΝΙΑ  α΄ ημιχρ   2 1  28΄  γκόλ Δ  Σαλπιγκίδης 15/11/2013: http://youtu.be/RRm-WUC66JM ,
ΕΛΛΑΣ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ  3 -1  15 /11 /2013  τα  γκόλ : http://youtu.be/o5SfL0KY0gE ,
 
ΕΛΛΑΣ -  ΡΟΥΜΑΝΙΑ  3 - 1  15- 11- 2013  76΄  2ο γκόλ  Μήτρογλου : http://youtu.be/eBtzg1yaZfM ,
Ελλάς  -  Ρουμανία  3- 1  15 -11 -2013 : http://youtu.be/LdWOkxMr1ko  ,
ΕΛΛΑΣ  -  ΡΟΥΜΑΝΙΑ  3 - 1  φάσεις  γκόλ 2013 : http://youtu.be/quxaUm06t_I  ,
 
ΕΛΛΑΣ -  ΡΟΥΜΑΝΙΑ  3- 1  Δηλώσεις Ι  Μανιάτη 2013 : http://youtu.be/rwiHYwDckSw   ,
~ ΕΛΛΑΣ  -  ΡΟΥΜΑΝΙΑ  3 -1  15 -11- 2013  δηλώσεις Φ  Σάντος : http://youtu.be/KHmFSEghdr4 ,
~ ΕΛΛΑΣ -  ΡΟΥΜΑΝΙΑ  3 - 1  Δηλώσεις Ι  Μανιάτη 15/ 11/ 2013 : http://youtu.be/eBtzg1yaZfM ,

*** Ελλάδα vs Ρουμανία για να πάμε Βραζιλία
   Ελλάδα vs Ρουμανία για να πάμε Βραζιλία   (Φωτογραφία:  Icon )Aθήνα            Μόλις... 90 λεπτά από το Ρίο απέχει η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, που δίνει σήμερα (21:00, Mega) τη μεγάλη ρεβάνς με τη Ρουμανία στο Βουκουρέστι για την πρόκριση στο Μουντιάλ 2014. Οι Ελληνες διεθνείς με το 3-1 από το Καραϊσκάκη πρέπει... απλά να κρατήσουν την αμυνά τους απαραβίαστη, κάτι που όπως έχουν δείξει γνωρίζουν καλά.
Εκρηκτικό αναμένεται το κλίμα στο γήπεδο, με τους Ρουμάνους να είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα για να φτάσουν στο δικό τους σκορ πρόκρισης.
Μοναδική απουσία για την εθνική στο αποψινό ματς είναι αυτή του τιμωρημένου Κώστα Κατσουράνη. Τη θέση του θα πάρει ο Γιώργος Καραγκούνης καθώς όπως όλα δείχνουν θα προτιμηθεί από τον άπειρο, με μόλις μία διεθνή συμμετοχή Σάμαρη.
Ο Καρνέζης θα διατηρήσει τη θέση του στο τέρμα, με τον Τοροσίδη στο δεξί και τον Χολέμπας στο αριστερό άκρο της άμυνας, αλλά και τους Παπασταθόπουλο και Σιόβα να συνθέτουν το δίδυμο των στόπερ.
Ο Τζιόλης θα είναι αμυντικό χαφ, με εσωτερικούς μέσους τους Μανιάτη και Καραγκούνη, ενώ ο Σαλπιγγίδης από δεξιά και ο Σαμαράς από αριστερά θα αποτελούν τα επιθετικά στηρίγματα του Μήτρογλου.
Στον ελληνικό πάγκο και διαθέσιμοι ανά πάσα στιγμή θα είναι οι Σηφάκης, Καπίνο, Βύντρα, Φορτούνης, Νίνης, Σάμαρης, Κονέ, Τζαβέλλας, Ταχτσίδης, Γκέκας, Μανωλάς και Χριστοδουλόπουλος.
Από την άλλη ο Βίκτορ Πιτσούρκα θα προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές σε σχέση με το ματς της Παρασκευής. Οι Ταταρουσάνου και Κίρικες ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους και θα πάρουν θέση κάτω από την εστία και στο κέντρο της άμυνας αντίστοιχα.
Παράλληλα θα λείψουν οι τιμωρημένοι Μπουρτσεάνου και Λάζαρ.
Ο Σέρβος, Μίλοραντ Μάζιτς θα «σφυρίξει» τον αποψινό αγώνα.Newsroom ΔΟΛ
Οι  2οι  αγώνες  μπαράζ  για μουντιάλ  Βραζιλίας  του  2014 :
Live Ρουμανία - Ελλάδα (0-1) με... φόντο τη Βραζιλία
~ 1-3 *  ΡΟΥΜΑΝΙΑ  - ΕΛΛΑΔΑ   1-1 ,(  0-1 ) .- ^
Τα  γκόλ  : 23΄ Κ. Μήτρογλου , 52΄ αυτογκόλ Τοροσίδη ,
 Ρουμανία: Ταταρουσάνου, Ματέλ, Ρατς( Λιτοβλέβιτσι) , Κίρικες, Γκοϊάν, Χομπάν, Τόρζε, Τανάσε, Μαξίμ, Στάνκου και Μαρικά .-
 Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης(Λ. Βύντρας) , Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Σιόβας (Μανωλάς), Τζιόλης, Καραγκούνης(Σάμαρης), Μανιάτης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς και Μήτρογλου.-
Η  ΕΛΛΑΔΑ για τρίτη  φορά μετά  από το  1994 , το  2010 και  σήμερα  το  2014 σε  Μουντιάλ στο παγκόσμιο  ποδόσφαιρο (ΗΠΑ,  Αφρική  και  τώρα  Βραζιλία ) .- ^
Βίντεο από αγώνα  : ΡΟΥΜΑΝΙΑ -  ΕΛΛΑΣ  0- 1  23΄ γκόλ Κ.  Μήτρογλου  19-11-2013 : http://youtu.be/2BU9r7VA4Lg , 
~  
~ Ρουμανία - Ελλάδα  1ο  ημίχρονο  0 -1  το γκόλ  19 /11 /2013: http://youtu.be/-VRwbyO0xpA ,
~ Τραυματισμό  κροτίδα Σωκράτη  Παπασταθόπουλου 1ο  ημίχρονο 2013: http://youtu.be/A-Ykgk1T-eE .,
 


~ Ρουμανία - Ελλάδα 1- 1  ισοφάριση  αυτογκόλ  Τοροσίδη 19 -11- 2013 : http://youtu.be/Oi8p1qN7AE8
 
~ ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ  1 -1  19/ 11/ 2013 Η  Ελλάδα  στο Μουντιάλ  Βραζιλίας το  2014 : http://youtu.be/y3r9lcpMkSI ,
~ ΡΟΥΜΑΝΙΑ -  ΕΛΛΑΔΑ   1 - 1 19 /11/ 2013 πάμε  Μουντιάλ 2014 :   http://youtu.be/eyOC0xqQ3LU ,
~ 0-2ΓΑΛΛΙΑ -  ΟΥΚΡΑΝΙΑ   3-0 .-  ^  Τα γκολ :(2) Σακού , Μπενζεμά ,  .- ^

~0-1  * ΣΟΥΙΔΙΑ  - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ  2-3 .- ^  Τα γκόλ :(3) Ρονάλντο 50΄, 68΄ , 72΄ ,
 (2)Ιμπραϊμοβιτς  77΄ , 79΄ ,.-^
 ΣΟΥΗΔΙΑ (Ερικ Χάμρεν): Ιζακσον, Λούστιγκ, Περ Νίλσον, Ολσον, Ελμ (46΄ Α. Σβένσον), Σεμπάστιαν Λάρσον (90΄ Γκερντ), Κάλστρομ, Αντονσον, Ελμάντερ, Ιμπραϊμοβις, Κατσάνικλιτς (82΄ Ντουρμάζ)
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Πάουλο Μπέντο): Ρούι Πατρίσιο, Πέπε, Μπρούνο Αλβες, Βελόσο, Κοεντράο (52΄ Αντούνιες), Ζοάο Περέιρα (82΄ Ρικάρντο Κόστα), Αλμέιδα, Μουτίνιο, Μεϊρέλες (73΄ Γουίλιαμ), Νάνι, Ρονάλντο.

Ο Κριστιάνο στο Ρίο, ο Ζλάταν σπίτι, πέρασε και η Κροατία
~ 0-0  *  ΚΡΟΑΤΙΑ - ΙΣΛΑΝΔΙΑ  2-0 .- ^ Τα γκόλ : 27΄Ματζούκιτς , 57΄Σρνα ,.- ^
ΚΡΟΑΤΙΑ (Νίκο Κόβατς): Πλετίκοσα, Σρνα, Τσορλούκα, Σίμουνιτς, Πέρισιτς, Ολιτς (80΄ Γέλαβιτς), Ράκιτιτς, Μόντριτς (89΄ Λόβρεν), Πράνιτς, Μάντζουκιτς, Κόβατσιτς (74΄ Ρέμπιτς)
ΙΣΛΑΝΔΙΑ (Λαρς Λάγκερμπακ): Χάλντορσον, Σέβαρσον, Ράγκναρ Σίγκουρντσον, Αρνασον, Αρι Σκούλασον, Γκούντμουντσον, Μπιάρνασον, Γκούναρσον (72΄ Χάλφρεντσον), Γκίλφι Σίγκουρντσον, Γκούντγιονσεν (64΄ Γκίσλασον), Φινμπόγκασον

*  Τα  αποτελέσματα  του 1ου  αγώνα αναγράφονται στην αρχή  εκάστης  συνάντησης των εθνικών συγκροτημάτων ποδοσφαίρου .-   

*** Α Ο ΚΥΠΑΡΙΣΙΑ  -Α.Π.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ  2 - 2   
 Σάββατο 16/ 11/ 2013 : http://youtu.be/2ejWwNuToBY   ΄,
 

~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,     =2878  video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =1323  video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1341  video.-
                                             ***   Σύνολο  :  5542  βίντεο ανηρτημένα .-

*** 
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2013  :
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/11/01-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  01 Νοεμβρίου  2013 , ΚΑΛΟ   ΜΗΝΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ !!!μαζί με  την ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΜΑΣ !!!
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/02-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  02  Νοεμβρίου  2013 .-
της ενημέρωσης Σάββατο  02  Νοεμβρίου  2013 .
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/03-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Κυριακή 03  Νοεμβρίου  2013  .-
~    http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/11/04-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Νοεμβρίου  2013  .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/11/02-03-04-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ  τριήμερο 02, 03  και  04  Νοεμβρίου  2013 , *** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/11/05-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 05 Νοεμβρίου  2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/05-2013.html ,  Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  05  Νοεμβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/06-2013.html , Το αγιάζι  της    ενημέρωσης  Α και Ω  Τετάρτη  06  Νοεμβρίου  2013   ,  Οτι  μαθαίνουμε  σας  το  γράφουμε ... γράφοντας ...Αντιγράφοντας ! .-
~
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/11/07-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Πέμπτη 07 Νοεμβρίου 2013 .-
~   http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 08- Νοεμβρίου 2013.-
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/11/09-2013.html  ,  Στο  Σαββατιάτικο  αγιάζι  της  ενημέρωσης 09  Νοεμβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/11/11-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013 .-
~    http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/11/12-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/11/12-2013.html , Όλα  τα  του  Γάμου  12 Νοεμβρίου  2013 .-
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/12-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/11/13-2013.html  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης   Τετάρτη 13  Νοεμβρίου  2013 .-
~    http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/11/14-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  14  Νοεμβρίου  2013.-
~  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/11/15-2013.html ,Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Παρασκευή  15  Νοεμβρίου  2013 ,.-
~   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/16-2013.html  , Ενημέρωση  του  Σαββάτου  16  Νοεμβρίου  2013 .-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/11/17-2013.html ,   Ενημέρωση της  Κυριακή  17  Νοεμβρίου  2013.- 
  ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/18-2013.html , Ενημέρωση  Δευτέρας   18  Νοεμβρίου  2013.-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/11/19-2013.html , Ενημέρωση  της  Τρίτης  19  Νοεμβρίου  2013 .-


***  ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ  εκδρομή  με  Περιηγητική  Λέσχη  Μεσσήνης στην ορεινή  Κορινθία  17-11-2013  μέσα από  ερασιτεχνικές  βιντεοσκοπίσεις :
 ~** Φενεός  Άγιος  Γεώργιος Κορινθίας  17/ 11/ 2013  αφήγηση  μοναχού  Βασιλείου : http://youtu.be/8ZHmvygiFA8 ,
~**  ΦΕΝΕΟΣ  ΛΙΜΝΗ  ΔΟΞΑ  17- 11- 2013 : http://youtu.be/QjpH0tD2dVg ,
** Ι Μ  Αγίου  Γεωργίου  Φενεού  Κορινθίας   2013 : http://youtu.be/2hRlX5Qs3PM ,
~* ΨΑΡΙ  διαδρομές  στην ορινή  Κορινθία  2013 : http://youtu.be/A1hebWz-uzU ,
~* Ασπρόκαμπος  Κορινθίας  διαδρομές  2013 : http://youtu.be/6HxXwUbwRA4  ,
~* ΚΑΛΙΑΝΟΙ ορινής  Κορινθίας  2013  διαδρομές : http://youtu.be/fUgNkMtgfCc ,
~* ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ  Κορινθίας  2013 : http://youtu.be/1xc3ynEV_-o ,
~* Στυμφαλία ορεινής  Κορινθίας  2013 : http://youtu.be/HQ-TDKeLg-k  ,
~* ΛΑΥΚΑ  ορεινής  Κορινθίας  2013 : http://youtu.be/oJ8Tfu8hRs0    ,
~* ΝΕΜΕΑ Κορινθίας διαδρομή  2013 : http://youtu.be/bh4TlZk88nY  ,
~* ΦΕΝΕΟΣ  διαδρομή  ορεινής  Κορινθίας  2013 : http://youtu.be/6JaSAO_I_dI ,
~* ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ  ορεινής  Κορινθίας προς Καστανιά  Φενεό   2013 : http://youtu.be/Wlg0acwpG5c ,
 ~* ~** Αρχαίος  Φενεός  Κορινθίας  17-11-2013 : http://youtu.be/SRm71sgow0s ,
~** Καστανιά  Κορινθίας διαδρομή  17-11-2013 : http://youtu.be/vzB87WTdItU ,
~** ΚΑΣΤΑΝΙΑ  ΦΕΝΕΟΥ  ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 17/11/ 2013 : http://youtu.be/ZSI4JS6lnKw  .,
~** ΚΑΣΤΑΝΙΑ ορινής  Κορινθίας  17-11-2013 : http://youtu.be/C9kKjhromqI  ,
~** Καστανιά Φενεού Κορινθίας  17 /11 /2013 : http://youtu.be/fEoSh4njw3g ,
~** ΛΙΜΝΗ  ΔΟΞΑ  Φενεού  17/11/2013 : http://youtu.be/SJgismT18g0 ,
~** Λίμνη Δόξα  Φενεού  από Ι Μονή 17-11- 2013 : http://youtu.be/FbR-afeuzeM ,
~** Λίμνη Δόξα  Φενεού 11/2013 Άγιος Φανούριος : http://youtu.be/06bq_EwTn-8  ,
~**  Μεσσινό  Ορινής Κορινθίας  17/11/2013 : http://youtu.be/ehxXGcJF12o ,
~** Μονή  Αγίου Γεωργίου Φενεού  ανεβαίνοντας  17-11-2013: http://youtu.be/wEc8JMW2AEA ,
~** Ορινή  Κορινθία Φενεός  λίμνη Δόξα 17/11/2013  : http://youtu.be/jfJEHXGYbVI  ,
~** Οροπέδιο  Φενεού  Κορινθίας  17-11-2013 : http://youtu.be/Vh3C19n2VdI
 ~** ΦΕΝΕΟΣ  ΛΙΜΝΗ  ΔΟΞΑ  17 /11 /2013 : http://youtu.be/cmnJlQZ3Ot8  ,
~** ΦΕΝΕΟΣ αφήγηση  Ι Μ Αγίου Γεωργίου  17-11-2013 :  http://youtu.be/q8l0SauGlK4 ,
~** Γκούρα Κορινθίας διαδρομή 17 /11 /2013  : http://youtu.be/EOLpj0-JxLU   ,
~***    ΦΕΝΕΟΣ  ΚΑΡΤΕΡΙ  17 -11 -2013 : http://youtu.be/ny0Eo8kgA9o ,
~* Γκούρα  Ορεινής  Κορινθίας  2013  φτάνοντας : http://youtu.be/iLLkr6RKhKU ,
~  ΓΚΟΥΡΑ  ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ  ανεβαίνοντας  2013 : http://www.youtube.com/watch?v=RbeMD4as0R4&feature=share&list=UUIX9lXDf9rfsOug7WebSe9w
  

~ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ γέφυρα  νέας Ε Ο   2013 :
  http://youtu.be/53rKP_j33gg ,
~ ΑΝΘΕΙΑ  γέφυρα  νέας  Ε Ο    2013  : http://youtu.be/g3NnCWuR4mE  ,
    ***   WWW.IN.GR 
*** www.simerininews.gr   ,
*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.-
~ http://www.tithafame.gr/
~ www.tithafameshmera.gr  ,
~ www.sintagespareas.gr   
~ www.novasports.gr  ,   
~ WWW.DIGEA.GR  ,
~ http://www.footballleaguenews.gr  , 
  ~  flnews.gr   ,
~ www.Google.com ,
http://www.bestprice.gr ,
 www.msn.com   
**