ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Η Εφημερίδα μας Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Η  Εφημερίδα  μας  ,  Τρίτη  24  Μαρτίου  2015  :


 
*** 24 Μαρτίου
 Προεόρτια του Ευαγγελισμού της υπεραγίας Θεοτόκου. Αρτέμωνος (1) ιερομάρτυρος επισκόπου Σελευκείας († α΄αι.) της Πισιδίας, Παρθενίου (2) Γ` του οικουμενικού πατριάρχου (1657). Των εν Καισαρεία Παλαιστίνης Οκτώ Μαρτύρων. Οσίων Αβραάμ, Αρτέμονος επισκόπου Σελευκείας, Ζαχαρίου «του εν Χαρσικίω», Μαρτίνου του Θηβαίου καί Στεφάνου του Ξυλινίτου.


(1) Ο άγιος Ιερομάρτυρας Αρτέμων, έζησε στους αποστολικούς χρόνους. Όταν ο Απόστολος Παύλος επισκέφθηκε τη Σελεύκεια της Πισιδίας για να κηρύξει το λόγο του Θεού, μεταξύ των ψυχών που γοητεύθηκαν από το κήρυγμα και τη διδασκαλία του Αποστόλου, ήταν και ο Αρτέμων τον οποίο ο Παύλος για τις πολλές του αρετές και τον ζήλο του κατέστησε και επίσκοπο της περιοχής. Επιλογή η οποία σύντομα δικαιώθηκε από τον βίο του αγίου, ο οποίος αναλώθηκε κυριολεκτικά στη διακονία του λαού του Θεού. Φρόντισε για τη ορθή κατήχηση των πιστών, για την παραμυθία των πτωχών και αδυνάτων, γενόμενος παράδειγμα για όλους τούς πιστούς. Εκοιμήθη οσιακά, το δε θάνατό του θρήνησε όλο του το ποίμνιο.
(2) Ο άγιος Ιερομάρτυρας Παρθένιος, καταγόταν από την Μυτιλήνη και ήταν γιος ευσεβών και ενάρετων γονέων. Αφιερώθηκε με την μελέτη των Θείων Γραφών και πολύ σύντομα εθεωρείτο ένας εκ των σοφότερων ανδρών του 17ου αι. Χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και στη συνέχεια επίσκοπος της Χίου. Το έτος 1656 εξελέγη πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως διαδεχόμενος τον Παρθενίου του Β`. Ως πατριάρχης ασχολήθηκε επισταμένως με την ελληνική παιδεία. Κάποια εκ των επιστολών του με «επαναστατικό» περιεχόμενο, έπεσε στο χέρια της Υψηλής πύλης. Έτσι ο Σουλτάνος Ιμπραήμ ο Α` διέταξε τη θανάτωση του Παρθενίου. Γι` αυτό το λόγο το Σάββατο, του Λαζάρου - 24 Μαρτίου 1657 - τον κρέμασαν στη Καγκελωτή πύλη Παρμάμ - Κάπου, το δε λείψανό του παρέμεινε εκεί για τρεις ημέρες. Αργότερα το παρέλαβαν οι Χριστιανοί και το έθαψαν με τις δέουσες τιμές.
24/03 Απολυτίκιο Αγ. Αρτέµονος - 24 ΜΑΡΤΙΟΥ: http://youtu.be/sYdxQ7aRbGk ,


*** Πάνος Καμμένος: Το στρατόπεδο δεν κλείνει, αναβαθμίζεται η 120 ΠΕΑ
     
Θα πρέπει να είναι από τις ελάχιστες φορές που στους εορτασμούς για την απελευθέρωση της Καλαμάτας από τον τουρκικό ζυγό η κυβέρνηση είχε τόσο πολυπληθή παρουσία. Πέραν των τεσσάρων βουλευτών, παρόντες ήσαν τόσο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης.
Πριν από την έναρξη των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης, οι δύο υπουργοί επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Καλαμάτας, όπου τιμήθηκαν από το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα.
Ο δήμαρχος χαρακτήρισε και τους δύο κυβερνητικούς υπουργούς φίλους της Καλαμάτας, κάτι που έχουν αποδείξει ο καθένας ξεχωριστά, όπως είπε, με τις πράξεις τους στο παρελθόν, ενώ θεωρεί ότι, παρά τις πραγματικές οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν, θα προσφέρουν στην Καλαμάτα το καλύτερο δυνατό. Τέλος, τους ευχήθηκε «καλή δύναμη» και σύντομα η χώρα να ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σχολίασε ότι «η σημερινή ημέρα έχει το δικό της ξεχωριστό μήνυμα, το οποίο συμπυκνωμένα θα μπορούσε να είναι το δίλημμα: επανάσταση ή συμβιβασμός».
Για τα θέματα που αφορούν στην πόλη της Καλαμάτας, τόνισε ότι στα άμεσα σχέδια του υπουργείου είναι η περαιτέρω ενίσχυση της 120 ΠΕΑ, με αναβάθμιση της μονάδας εκπαίδευσης. Από την άλλη πλευρά, το στρατόπεδο "Γιαννιτσά" δεν πρόκειται να κλείσει, όπως τόνισε κατηγορηματικά. Συμπλήρωσε, όμως, ότι "δεν είναι δυνατό να παρουσιάζει πληρότητα 400% και οι ακριτικές μονάδες να είναι υποστελεχωμένες. Δεν μπορούν ορισμένοι να ολοκληρώνουν τη στρατιωτική θητεία από το σπίτι τους", είπε.
Ο κ. Ξυδάκης ήταν φειδωλός στις δηλώσεις του. Αρκέστηκε μόνο να τονίσει ότι «το μήνυμα της ελληνικής επανάστασης για το δικαίωμα ενός έθνους να διαφεντεύει τις τύχες του θα... συνοδεύει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις  σημερινές (σ.σ. χθεσινές) συνομιλίες του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. Είμαστε ένα κράτος που έχει υποχρεώσεις, αλλά και δικαιώματα».  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Επίτιμος Δημότης Καλαμάτας ο Προκόπης Παυλόπουλος (φωτογραφίες & βίντεο)
       
 
 
 
 
«Η Ελλάδα υπάρχει στην καρδιά όλων των ανθρώπων της Δύσης»
 «Από την πλευρά μας, ως λαός θέλουμε αυτό που μας ανήκει»
Αν δεν υπήρχε η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Βερολίνο και η συνάντησή του με την καγκελάριο Μέρκελ, οι εορτασμοί για την απελευθέρωση της Καλαμάτας θα κυριαρχούσαν σε πανελλαδικό ειδησεογραφικό επίπεδο. Ακόμα κι έτσι, όμως, το ενδιαφέρον ήταν έντονο.
Μεταξύ άλλων, γιατί η πρώτη έξοδος από την Ηρώδου του Αττικού του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, με τη νέα του ιδιότητα, έγινε στη γενέτειρά του, όπου σε ειδική τελετή, σήμερα το απόγευμα στο Δημαρχείο Καλαμάτας, ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης.
Στο τελετουργικό της εκδήλωσης, στο οποίο δεν παρέστη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Μαρία Οικονομάκου, διάβασε την ομόφωνη απόφαση του Σώματος για την τιμητική ανακήρυξή του.
Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας σημείωσε, μεταξύ άλλων, στη σύντομη ομιλία του ότι «η τιμή στο πρόσωπό σας αντανακλά στην Καλαμάτα, τη γενέθλια πόλη, την πόλη των παιδικών και εφηβικών χρόνων σας, την πόλη στην οποία ελάβατε την εγκύκλια μόρφωση και αποκτήσατε διαχρονικούς φίλους, την πόλη που συχνότατα επισκέπτεσθε και με κάθε ευκαιρία αποδεικνύετε γι’ αυτήν το στοργικό ενδιαφέρον σας.
Εμείς οι συμπατριώτες σας, αλλά και ολόκληρο το έθνος, κύριε Πρόεδρε, είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι θα ασκήσετε τα υψηλά καθήκοντά σας, όπως πορευθήκατε μέχρι τώρα, με μετριοπάθεια και σύνεση, με στόχευση στην ενότητα και τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και του λαού μας.
Η σημερινή εκδήλωση τιμής είναι η ημέρα αποστολής της “Προειδοποιήσεως εις τας ευρωπαϊκάς αυλάς”, που αποτελεί το πρώτο επίσημο διπλωματικό κείμενο των αγωνιζόμενων Ελλήνων. Η “Προειδοποίησις” μαζί με την “Προκήρυξιν” προς τον Αμερικανικό λαό, που στάλθηκε δύο μήνες αργότερα, από τη Μεσσηνιακή Σύγκλητο, εμπεριέχουν την πεμπτουσία της Επανάστασης και, συγχρόνως, αποτελούν μνημεία ελευθερίας και διεκδίκησης των στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Είναι κείμενα εξόχως επίκαιρα, γιατί σ’ αυτά συμπυκνώνονται η διαχρονική προσφορά του Ελληνισμού και οι αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Αυτά τα πολύτιμα κείμενα πρέπει να αποτελούν τον οδηγό του έθνους μας για την πορεία του και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του».
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε στην αρχή της ομιλίας του σε προσωπικό τόνο, σημειώνοντας ότι, όταν έφευγε από την Καλαμάτα στις αρχές Νοεμβρίου του 1968, προκειμένου να φοιτήσει στη Νομική Αθηνών, δεν περίμενε τη συνέχεια που επεφύλασσε η ζωή για τον ίδιο.
Αναφερόμενος στην επανάσταση του 1821 και τα μηνύματα που εκπέμπει, χρησιμοποίησε, μεταξύ άλλων, ένα απόσπασμα από τη δήλωση του Αντρέ Μαλρό το 1959, στον πρώτο φωτισμό της Ακρόπολης. Ο μεγάλος Γάλλος συγγραφέας είχε μιλήσει για φόρο τιμής που κατέθετε ολόκληρη η ανθρωπότητα στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικά είχε αναφέρει: «Μια κρυφή Ελλάδα υπάρχει στην καρδιά όλων των ανθρώπων της Δύσης».
Παίρνοντας τα λόγια του συγγραφέα ο κ. Παυλόπουλος μίλησε για τον ομφάλιο λώρο που συνδέει την Ελλάδα με την Ευρώπη, εδώ και αιώνες, σχέση που αντανακλάται και στη σημερινή περίοδο.
Τέλος, κάλεσε οι ιδέες του ανθρωπισμού, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ελευθερίας, να γίνουν και πάλι η προμετωπίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού. «Στο πλαίσιο αυτό, ως λαός ζητάμε εκείνο που μας ανήκει, τόσο για εμάς τους ίδιους όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση», σχολίασε.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
  Video: Επίτιμος Δημότης Καλαμάτας ο Προκόπης Παυλόπουλος , https://youtu.be/xF3k9oTeMFE  ,


*** Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου η Καλαμάτα γιόρτασε την 23η Μαρτίου (φωτογραφίες & βίντεο)
      
Κατάμεστη ήταν η πλατεία 23ης Μαρτίου και η γύρω περιοχή από κόσμο που βρέθηκε εκεί, για να παρακολουθήσει την αναπαράσταση της 23ης Μαρτίου.
Ο κόσμος χειροκρότησε θερμά τον Καλαματιανό Πρόεδρο της Δημοκρατίας που βρέθηκε για τον εορτασμό της απελευθέρωσης.
Ακόμα στην Καλαμάτα βρέθηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης. ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, οι Μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσόστομος,  Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, οι βουλευτές Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος, Γιώτα Κοζομπόλη- Αμανατίδη, Πέτρος Κωνσταντινέας και Έλενα Ψαρρέα και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.
Επίσης το παρών έδωσαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης με τους Αντιπεριφεριάρχες Ντίνα Νικολάκου και Ελένη Αλειφέρη καθώς και άλλοι περιφεριακοί σύμβουλοι.
Στην εκδήλωση ήταν ακόμα δήμαρχοι άλλων δήμων της Μεσσηνίας αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι της Καλαμάτας, πρώην Βουλευτές  αλλά και εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 15.00 με την Παράταξη των σηµαιών των σχολείων της πόλης μπροστά στο  Ηρώο
DSC_2620.jpg
Στις 15.20 Τερματισμός του ∆ρόµου Θυσίας
DSC_2673.jpg
Στις 15.25- έφθασε ο σκυταλοδρόμος που µμετέφερε  τη Φλόγα από την Ιερά Μονή Βελανιδιάς κα μαζί έφθασε στην Πλατεία 23ης σημαία της Επανάστασης
DSC_2713.jpg
Λίγα λεπτά αργότερα έφθασε στο σημείο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλους και ακολούθησε δοξολογία στον ιστορικό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, προεξάρχοντος του Σεβασµιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. κ. Χρυσοστόµου
DSC_2719.jpg
Έπειτα όλοι μαζί έφθασαν στο Ηρώο όπου τελέστηκε Τρισάγιο στη µνήµη των Ηρώων του Εικοσιένα
Τον Πανηγυρικό της ηµέρας εκφώνησε  ο Ιωάννης Πλεμμένος, Ερευνητή του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και Διδάκτορα του Πανεπιστημίου του Cambridge
DSC_2744.jpg
Στη συνέχεια στεφάνι κατέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώ ακολούθησε τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήµη των Ηρώων του 1821
Λίγο πριν την αναπαράσταση ακολούθησε Προσκλητήριο οπλαρχηγών που συγκατείχαν στην έναρξη του Ιερού Αγώνα την 23η Μαρτίου 1821 στην Καλαμάτα και ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος.
DSC_2781.jpg
Στην συνέχεια ακολούθησε η αναπαράσταση της απελευθέρωση της Καλαμάτας με πλήθος χορευτικών συλλόγων  να δίνουν το δικό τους χρώμα στη σημερινή εκδήλωση, κλείνοντας ακολούθησε παρέλαση από σχολεία της πόλης.
Βίντεο  : Εθνικός Ύμνος 23 Μαρτίου Καλαμάτα   , https://youtu.be/h6lhL8wbyH0 .-
Βίντεο  2  : Αναπαράσταση απελευθέρωση της Καλαμάτας , https://youtu.be/G5vm3tXen9o .-
Βίντεο 3  : Προκόπης Παυλόπουλος Καλαμάτα 2015   , https://youtu.be/s0nq1sQHRr8 ,
Βίντεο  4 : Επίσημοι Άγιοι Απόστολοι ,

*** Στο Πενταμελές σήμερα η πολύκροτη υπόθεση για τις δολοφονίες Μεσάι
     
Την πρόθεση του κατηγορούμενου Βασίλη Βαρελά να παραιτηθεί από την έφεση που έχει κάνει, για τη μεγάλη υπόθεση της δολοφονίας του Αλβανού Φελίμ Μεσάι και του 2,5 ετών γιου του, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας, ανακοίνωσε εγγράφως ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, Ιωάννης Λάλιας.
Η υπόθεση αφορά συνολικά 13 κατηγορούμενους με πάρα πολλές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Βρίσκεται, ωστόσο, στις τελευταίες θέσεις του πινακίου.
  Δήλωση δικηγόρου
Αναλυτικά, στη γραπτή του δήλωση ο δικηγόρος Αθήνας, Ιωάννης Λάλιας, αναφέρει: «Μου ανατέθηκε η υπεράσπιση του Βασίλη Βαρελά ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Καλαμάτας στις 24/3/2015, για την υπόθεση ανθρωποκτονίας του άτυχου Αλβανού και του γιου του, που έγινε το Νοέμβριο του 2011.
Τον Βασίλη Βαρελά τον υπερασπίζομαι πεπεισμένος για την αθωότητά του, προβάλλοντας νομικούς και ουσιαστικούς ισχυρισμούς νομολογιακά αποδεκτούς.
Το δικαστήριο καταδίκασε πρωτόδικα τον κατηγορούμενο σε ποινή δις ισόβια και 37 έτη χωρίς ελαφρυντικά και παρά την πασιφανή αθωότητά του.
Επειδή είναι σφόδρα πιθανή η επανάληψη μίας τέτοιας ποινής απέναντι σε έναν αθώο και καρκινοπαθή κατηγορούμενο, ο Βασίλης Βαρελάς δηλώνει την παραίτησή του από την έφεση που συζητείται στις 24/4/2015 στο Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας, με μοναδικό σκοπό να αφυπνίσει τους Ανεξάρτητους Λειτουργούς της Δικαιοσύνης, οι οποίοι δε λειτουργούν υπό το φόβο των εντυπώσεων και της κοινής γνώμης, αλλά ενδιαφέρονται για τη δίκαιη κρίση των ανθρώπων στα δικαστήρια.
Στην υπόθεση Βαρελά έχει καταργηθεί η νομική, δικαστηριακή και κοινή λογική.
Εύχομαι και ελπίζω να βρεθούν 5 θαρραλέοι δικαστές και να αντιμετωπίσουν με δικαιοσύνη τους υπόλοιπους κατηγορουμένους».
  Ποινές
Η υπόθεση αφορά στη διπλή ανθρωποκτονία στις 29 Νοεμβρίου του 2011 του 35χρονου Φελίμ Μεσάι και του μόλις 2,5 ετών γιου του Κέρι, για τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και τους εκβιασμούς επιχειρηματιών και καταστηματαρχών.
Το πρώτο δικαστήριο έπειτα από ένα μήνα συνεδρίασης, επέβαλε τις εξής ποινές:
-Στον Βασίλη Βαρελά δις ισόβια, 37 χρόνια, 6 μήνες και χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αγορά, κατοχή και πώληση αγνώστων ποσοτήτων ναρκωτικών στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης κατ’ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία στις δύο δολοφονίες, οπλοκατοχή, ηθική αυτουργία σε οπλοφορία και οπλοχρησία για την καραμπίνα και το μαχαίρι, με τα οποία έγιναν οι δολοφονίες, εκβίαση καταστημάτων και απόπειρα κακουργηματικής εκβίασης επιχειρηματιών.
Του αναγνωρίσθηκε τοξικομανία
-Στο δίδυμο αδελφό του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 21 χρόνων και 6 μηνών, για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, για τις περιπτώσεις αγοράς, κατοχής και πώλησης ναρκωτικών, για οπλοκατοχή, εκβίαση καταστημάτων και απόπειρα εκβίασης επιχειρηματιών.
Του αναγνωρίσθηκε τοξικομανία
-Σε 49χρονο υπάλληλο δημοσίου οργανισμού επιβλήθηκε ποινή 14 χρόνων και 6 μηνών για συμμετοχή ως μέλος στην εγκληματική οργάνωση, οπλοκατοχή, υπόθαλψη εγκληματία, εκβίαση καταστημάτων και απόπειρα εκβίασης επιχειρηματιών
-Στον Αλβανό «Νίκο» επιβλήθηκε ποινή δις ισοβίων και 13 χρόνια, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συρροή και από κοινού, οπλοφορία και οπλοχρησία της καραμπίνας με την οποία σκότωσε τον 35χρονο Φελίμ Μεσάι
-Σε 24χρονο από τη Μεσσήνη επιβλήθηκαν δις ισόβια και 18 χρόνια και χρηματικό πρόστιμο 30.500 ευρώ για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συρροή και από κοινού, οπλοφορία και οπλοχρησία του μαχαιριού με το οποίο σκότωσε τον 2,5 ετών Κέρι Μεσάι
-Στον 27χρονο αδελφό του αναγνωρίσθηκε τοξικομανία και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 χρόνων για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση και αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης
-Στο νεαρό ξάδελφο των δύο αδελφών από τη Μεσσήνη επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 25 ετών για απλή συνέργεια στις δύο ανθρωποκτονίες, ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης και για αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης
-Στη σύντροφο του Βασίλη Βαρελά το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 9 ετών για απλή συνέργεια στις κατηγορίες για τα ναρκωτικά και ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης και της αναγνώρισε τοξικομανία
-Σε πρώην αστυνομικό της Δίωξης Ναρκωτικών για παροχή πληροφοριών στην οργάνωση, επιβλήθηκε κάθειρξη 8 ετών
-Σε δημόσιο υπάλληλο επιβλήθηκε ποινή 3 χρόνων φυλάκισης και 6 μήνες, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, για παράνομη οπλοφορία και υπόθαλψη εγκληματία
-Στη σύντροφο του αδελφού του Βασίλη Βαρελά, για υποθέσεις ναρκωτικών, επιβλήθηκε ποινή 4 χρόνων φυλάκισης
-Σε δύο επιχειρηματίες, πατέρα και γιο, για ηθική αυτουργία σε απόπειρα κακουργηματικής εκβίασης, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή.    Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** 2o Ανοιξιάτικο Σχολείο της Φύσης στον Ταΰγετο
     
Το 2ο Ανοιξιάτικο Σχολείο της Φύσης στον Ταΰγετο οργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, για 150 εκπαιδευτικούς, στις κατασκηνώσεις του Δήμου Καλαμάτας στην Αγία Μαρίνα στον Ταΰγετο. Η οργάνωση γίνεται με τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας, τοπικών συλλόγων, φορέων και εθελοντικών ομάδων της Μεσσηνίας. Επίσης, με τη βοήθεια δεκάδων εκπαιδευτικών, εθελοντών και φίλων του Σχολείου της Φύσης.
Το 2ο Ανοιξιάτικο Σχολείο της Φύσης στον Ταΰγετο θα δώσει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς από όλες τις βαθμίδες να ανακαλύψουν την αυθεντικότητα και την ομορφιά του τόπου, να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία επαφής με τη φύση, να εξερευνήσουν το περιβάλλον και να αναπτύξουν μια βιωματική σχέση με τον Ταΰγετο. Μέσα από οργανωμένες δραστηριότητες θα προσεγγίσουν τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά και θα βιώσουν τις τοπικές συνθήκες και εμπειρίες που αξιοποιούν τα λαογραφικά, αρχιτεκτονικά και γαστρονομικά στοιχεία της περιοχής.
Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα σε ποια πεζοπορική διαδρομή θα πάρουν μέρος και σε ποιο από τα 30+2 βιωματικά εργαστήρια θα συμμετέχουν, με βάση τα ενδιαφέροντά τους. Παράλληλα, θα γίνονται και παρεμβάσεις – εισηγήσεις και δράσεις για τα παιδιά του σχολείου της φύσης. Τα παραπάνω θα συντονίζουν εθελοντικά 50 εκπαιδευτές.
Ειδικότερα, το Ανοιξιάτικο Σχολείο της φύσης θα ξεκινήσει την Τετάρτη 15 Απριλίου το απόγευμα στις 4.00 (12.30-3.00 ξενάγηση στην πόλη και οργανωμένες δραστηριότητες) και θα τελειώσει το Σάββατο 18 Απριλίου, στις 3.00 μετά το μεσημέρι.

*** Νεκρός 22χρονος φοιτητής σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ
   
Δυσάρεστες είναι οι ειδήσεις για τον φοιτητή με καταγωγή από την Κρήτη που ταξίδευε από την Πάτρα στην Αθήνα και βρέθηκε αναίσθητος στο λεωφορείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 22χρονος κατέληξε πιθανότατα την ώρα που ήταν στο λεωφορείο, από καρδιακή ανακοπή. Η είδηση έχει σοκάρει τους ανθρώπους τους υπεραστικού ΚΤΕΛ, αλλά και τους επιβάτες που ταξίδευαν μαζί του.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο Κρητικός φοιτητής που ταξίδευε από την Πάτρα στην Αθήνα, βρέθηκε αναίσθητος από διπλανό του συνεπιβάτη, στο ύψος του Αιγάλεω ο οποίος ειδοποίησε αμέσως τον οδηγό του λεωφορείου, που με την σειρά του ειδοποίησε το ΕΚΑΒ για να τον παραλάβει, όμως φαίνεται ότι ήταν ήδη αργά.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο άτυχος νεαρός σπούδαζε στο ΤΕΙ της Πάτρας.   www.imerisia.gr  .-
 
***  Απείλησαν ζευγάρι με όπλο στην οδό Ηρώων στην Καλαμάτα
      
Δεν πίστευε στα μάτια του ζευγάρι, όταν το βράδυ της Κυριακής, κλείνοντας το κατάστημά του στην παραλία, βρέθηκε αντιμέτωπο με οπλισμένο κουκουλοφόρο, που τους ζήτησε χρήματα, ενώ σώθηκαν χάρις στην άμεση αντίδραση του άντρα.
Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν από τη μια τα ξημερώματα, όταν το ζευγάρι κατευθύνθηκε στο αυτοκίνητό του, στην οδό Ηρώων, για να φύγει. Μόλις μπήκαν στο αυτοκίνητο, είδαν να τους πλησιάζει γρήγορα ένας άντρας φορώντας κουκούλα στο κεφάλι και έχοντας προτεταμένο ένα όπλο. Άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού, όπου καθόταν η 58χρονη γυναίκα και, απειλώντας, τους ζήτησε χρήματα. Παράλληλα, άρχισε να ψάχνει τις θήκες στην πόρτα του συνοδηγού μήπως βρει λεφτά.
Αιφνιδιαστικά ο σύζυγος της 58χρονης ανέπτυξε ταχύτητα, καθώς είχε ήδη θέσει σε λειτουργία το αυτοκίνητο, και έφυγαν.
Αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία, η οποία έχει ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. Β.Β.

 *** Φτάνει η υπερβολή με τις Κυριακές
     

Έχουμε βρεθεί σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες τα τελευταία χρόνια. Τόσο σε τουριστικές περιόδους όσο και σε μη. Έχουμε ζήσει αρκετά χρόνια στη «μητρόπολη» του καπιταλισμού, το Σίδνεϋ. Σε καμία πόλη τα καταστήματα δεν ήταν ανοικτά τις Κυριακές. Εκτός από κάποια μεμονωμένα εμπορικά κέντρα. 
Επομένως, δεν καταλαβαίνουμε όλη αυτή τη... φιλολογία για τα καταστήματα της Καλαμάτας, τα κρουαζιερόπλοια και τα χαμένα - δήθεν- εκατομμύρια ευρώ. Εκτός των άλλων, προχθές τα καταστήματα εστίασης, τα οποία δέχονται τον κύριο όγκο των επισκεπτών, ήταν ανοικτά.
Πέρα από το γεγονός ότι οι υπάλληλοι, επί της ουσίας, δεν πληρώνονται ανάλογα αν δουλέψουν τις Κυριακές, θεωρούμε ότι είναι αφελές να πιστεύουμε ότι ο τουρίστας των πέντε ωρών περιμένει να ψωνίσει ρούχα ή παπούτσια στην Καλαμάτα...  Α.Π.

***  Ο δοκιμαστικός σωλήνας και η… αλήθεια
   Έχει γίνει πλέον συνήθεια, έξις. Tα διαλείμματα ελευθερίας των κοινωνιών γίνονται όλο και πιο σύντομα. Κρέμονται βαρίδια στα πόδια των ανθρώπων, εμφανή, και σε τραβάνε στα βρόμικα νερά. Εγκλωβιστήκαμε.
Εννοώ πως ακόμη και όσοι είχαν θωρακίσει μια φιλοσοφία ζωής -ή έτσι νόμιζαν, τουλάχιστον- η οποία δεν είχε να κάνει ούτε με την κατανάλωση ούτε με τα χρήματα, τελικά ανακάλυψαν με το βίαιο τρόπο πως δεν ήταν τόσο ανεξάρτητοι όσο πίστευαν.
Τις είχαν ανοίξει κι εκείνοι τις παγίδες τους, αλλά δεν τις έβλεπαν. Και τώρα σκάνε λογαριασμοί και πέρα από την αδυναμία σου να τους πληρώσεις, σε λυγίζει και η «ανεπάρκειά» σου ως προς τη φιλοσοφία και την αντιμετώπιση της ζωής που πίστευες πως είχες πληρώσει το τίμημα για να τις δικαιώσεις, αλλά ήταν μόνο στο μυαλό σου.
Κάποτε λέγαμε πως αν τσακίσουμε για οικονομικούς λόγους, θα είμαστε όλοι εκτεθειμένοι ανεπανόρθωτα απέναντι σε όλα τα διαβάσματα και τα ακούσματά μας. Ηρωική ατάκα μού είχε φανεί. Μπαρούφα αποδείχτηκε, δυστυχώς. Δεν είχα συμπεριλάβει αρκετές παραμέτρους στην εξίσωσή μου. Κάτι μικρά παιδιά, κάτι οικονομικές θηλιές που δε γίνεται να τις βαφτίζεις φουλάρια, κάτι άρρωστους γονείς...
Τώρα πλέον δεν ερχόμαστε αντιμέτωποι μόνο με χρέη, ανεργία και φόβο, αλλά και με όλα τα μεγάλα λόγια που έχουμε πει. Τα πιστεύαμε, αλλά δεν τα είχαμε δοκιμάσει σε πραγματικές συνθήκες πολέμου, παρά μόνο μέσα στους δοκιμαστικούς σωλήνες των φιλολογικών μας συζητήσεων.
Και ακόμη κι αν αρκετοί θεωρούμε πως έχουμε ακόμη την ευκαιρία να τραβήξουμε ένα δρόμο δίχως οικονομικές εξαρτήσεις, δεν είναι εύκολο πια, έχουμε ανθρώπους γύρω μας, δίπλα μας, που δεν μπορούν να διανύσουν αυτό το δρόμο, τους ακούγεται τρελός.
Ο καθένας θα λύσει τον κόμπο του με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Λίγοι από αυτούς τους τρόπους είναι αναίμακτοι. Ελάχιστοι. Αυτοί είναι τρόποι που έχουν να κάνουν με την τύχη.
Αλλά δεν μπορείς να στηρίζεσαι σε αυτούς. Κρίνονται τα όμορφα λόγια και οι ανθρωπιστικές αξίες που μας «έκαψαν» το μυαλό, που τις πιστέψαμε -ορθώς- και πρέπει να τις κρατήσουμε με τα δόντια. Βρισκόμαστε πλέον αντιμέτωποι με την αλήθεια μας.
Επίσης κρίνονται πολλά, και κυρίως οι αντιστοιχίες των ωραίων εννοιών. Αλληλεγγύη, συντροφικότητα, νoιάξιμο. Ακόμη, επινοητικότητα στις παρηγοριές, προσαρμοσμένες κατά περίσταση, πυροδότηση αγωνιστικής διάθεσης, λίγο πριν πετάξει κάποιος λευκή πετσέτα, «υποδαύλιση» της λύσσας για ζωή, τη ζωή μας.
Τρόμος με πιάνει, όταν σκεφτώ πως θα καταθέσω τα όπλα ξεκαμωμένος και θα κάτσω δίπλα σε αυτούς που δεν τα πιάσανε ποτές και θα μου πούνε, «δε στα λέγαμε ρε;»…
Αλλά, δεν ξέρω για πόσο ακόμα, κρατιέμαι, όμως, ζωντανός. Γιατί υπάρχουν πράγματα που οφείλουμε να τα ανακατεύσουμε. Αν δεν καταρρεύσουν, τόσο το καλύτερο. Αν καταρρεύσουν, ας πάνε στο διάολο. Χρειαζόμαστε την αλήθεια...

*** 6.260 ευρώ για απομάκρυνση μόνο των παλιών στύλων φωτισμού στο Λιμάνι Κυπαρισσίας
     
Έξι χιλιάδες διακόσια εξήντα (6.260) ευρώ θα διατεθούν από το Δήμο Τριφυλίας για απομάκρυνση – μόνο – των παλιών στύλων φωτισμού στο λιμάνι Κυπαρισσίας, παρ’ όλο που η μελέτη του έργου έχει τίτλο «Συντήρηση Δημοτικού Φωτισμού Δ.Ε. Κυπαρισσίας».
Αυτό έγινε γνωστό προχθές, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, όπου θέμα στην ημερήσια διάταξη ήταν και η «Έγκριση δαπάνης, η ψήφιση πίστωσης & η απευθείας ανάθεση των εργασιών “Συντήρηση Δημοτικού φωτισμού ΔΕ Κυπαρισσίας”». Ρωτώντας σχετικά ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Ανδρινόπουλος, η πρόεδρος της Επιτροπής και αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μαρία Πανουσιοπούλου, απάντησε ότι προβλέπεται αντικατάσταση των στύλων φωτισμού.
Ο κ. Ανδρινόπουλος ζήτησε τη μελέτη και παίρνοντάς την διάβασε ότι σε αυτή αναφέρεται αποξήλωση και απομάκρυνση των στύλων και τοποθέτηση καπακιών στα φρεάτια στο λιμάνι και όχι αντικατάστασή τους και ηλεκτροφωτισμός, καθώς το λιμάνι μήνες τώρα είναι στο σκοτάδι.
Μάλιστα, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μερκούρης επικοινώνησε εκείνη την ώρα τηλεφωνικά με τον αρμόδιο υπάλληλο, ο οποίος του επιβεβαίωσε πως δεν πρόκειται για ηλεκτροφωτισμό ή αντικατάσταση των παλιών και επικίνδυνων στύλων, παρά μόνο για απομάκρυνσή τους και κάποιες άλλες παρεμβάσεις στα φρεάτια.
Επίσης, συζήτηση έγινε για το εάν και πώς ο Δήμος μπορεί να παρέμβει, αφού το λιμάνι είναι στη δικαιοδοσία και αρμοδιότητα του Λιμενικού Ταμείου, με τον επικεφαλής της δεύτερης ελάσσονος μειοψηφίας, Σαράντο Κουκούμη, να τονίζει πως αυτά πρέπει να τα κάνει το Λ.Τ., ενώ επισημάνθηκε πως πρέπει άμεσα να λυθεί το πρόβλημα του ηλεκτροφωτισμού και της ρευματοδότησης στο λιμάνι, κάτι που έθεσαν και ο κ. Ανδρινόπουλος και ο κ. Κουκούμης.  του Ηλία Γιαννόπουλου 

***  Ήταν μόνο η αφορμή
      
Ο Βαγγέλης έφυγε. Δεν άντεξε η ψυχή του τη βία, γιατί η κάθε ψυχή είναι αλλιώτικη και οι ευαισθησίες και οι αντοχές της ακολουθούν τελείως προσωπικές διαδρομές.
Και εμείς όλοι. Εμείς, άναυδοι, έκπληκτοι, σοκαρισμένοι, ανακαλύψαμε ξαφνικά τη βία, το bullying, και μείναμε να αναζητάμε τους ενόχους.
Ψάχνουμε αυτά τα παιδιά με τη σκληρή καρδιά, που ασκούσαν ψυχοσωματική βία στον Βαγγέλη, και τον ώθησαν να φύγει από τη ζωή, για να μη δώσει μια μάχη που δεν ήθελε, που δεν είχε επιλέξει να δώσει.
Κι όταν αυτά τα «άλλα» παιδιά τα βρούμε, τότε, ως κοινωνία, θα έχουμε πράξει το καθήκον μας, γιατί θα έχουμε τιμωρήσει τους ενόχους.
Όμως, το πρόβλημα θα είναι εδώ και θα παραμένει.
Η βία είναι εδώ, με όποια μορφή κι αν εκφράζεται, νταηλίκι, εκφοβισμός, εξαναγκασμός, επιβολή, αυταρχισμός, ρατσισμός, φασισμός. Βία σωματική, βία ψυχολογική, βία λεκτική.
Έχει τρυπώσει παντού, αφού τρέφεται από παντού, σε μια κοινωνία που εθίζεται καθημερινά, ως άλλος Μιθριδάτης, να την ανέχεται.
Στα γήπεδα, που τα κλείνουμε, για να μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε.
Στα σχολεία, που όμως δεν μπορούμε να κλείσουμε, και γι’ αυτό προτιμάμε να κλείνουμε τα μάτια, μιλώντας για μεμονωμένα περιστατικά.
Στις τηλεοράσεις που εναγωνίως ψάχνουμε ένα πρόγραμμα, μια ταινία που να μην περιέχει βία.
Στους δρόμους, στον τρόπο που τα αυτοκίνητα αντιμετωπίζουν με βιαιότητα τα ποδήλατα, τα ποδήλατα με τη σειρά τους εξοστρακίζουν τους πεζούς, οι πεζοί που συχνά στη βιασύνη τους προσπερνούν επιθετικά τα άτομα που κρατούν μπαστούνι ή είναι σε αναπηρικά καροτσάκια.
Στην οικογένεια που πιέζει και απαιτεί από τα παιδιά της να γίνουν καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσή της, αδιαφορώντας συχνά για τις δικές τους ανάγκες και επιθυμίες.
Στους χώρους δουλειάς, όταν χιλιάδες εργαζόμενοι αναγκάζονται να δουλεύουν καθημερινά, πολύ περισσότερο χρόνο από ό,τι προβλέπει η σύμβασή τους, υπό την απειλή της απόλυσης.
Στους χιλιάδες νέους που υποχρεώνονται να πληρώνονται για ίση εργασία, λιγότερα χρήματα με βάση μάλιστα μνημονιακό νόμο, κατά παράβαση της νομοθεσίας της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως προβλέπεται από το Χάρτη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά και σε αυτούς που αναγκάζονται να στερηθούν το δικαίωμά τους στη δουλειά, αφού παραμένουν άνεργοι ή αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό.
Στους μετανάστες και στους πρόσφυγες, που στην προσπάθειά τους να γλυτώσουν από τον πόλεμο και το θάνατο, αναγκάζονται για να επιβιώσουν, να ζουν σε συνθήκες που δεν ταιριάζουν σε άνθρωπο.
Βία ασκείται, όμως, και σε κάθε έναν που για να είναι αποδεκτός από την κοινωνία πρέπει να είναι κανονικός, δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι διαφορετικός.
Δεν μπορεί να είναι πιο χοντρός, πιο λεπτός, πιο μαύρος, πιο κοντός, πιο ψηλός, λιγότερο άντρας, λιγότερο γυναίκα, λιγότερο σκληρός, από αυτό που απαιτεί ο μέσος όρος, η κανονικότητα.
Βία ασκείται σε ολόκληρη τη χώρα, όταν της ζητείται να παραχωρήσει την εθνική της κυριαρχία και την αξιοπρέπειά της, υπό την απειλή της πτώχευσης.
Μια ολόκληρη κοινωνία διαμορφωμένη με την αντίληψη ότι ο ισχυρός έχει πάντα το πάνω χέρι και ο αδύναμος, ο ασθενέστερος, καλά θα κάνει πάντα να υποχωρεί, γιατί διαφορετικά δεν έχει θέση σε αυτή την κοινωνία.
Μια κοινωνία που διαπαιδαγωγείται σύμφωνα με το «Σώπα και μη μιλάς», όπως εκφράζεται στο συγκλονιστικό ποίημα του Αζίζ Νεσίν.
Ο Βαγγέλης ήταν μόνο η αφορμή, για να αποκαλυφθεί η βία που ελλοχεύει σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Οι αιτίες παραμένουν εδώ και ζητούν επιτακτικά να τις αντιμετωπίσουμε ως κοινωνία, με ειλικρίνεια και τόλμη.
Το ξέρουμε όλοι. Η κρίση που ταλανίζει τη χώρα μας δεν είναι μόνο οικονομική. Είναι κρίση πολιτιστική, κρίση αξιών.
Μήπως με σύμμαχό μας τον πολιτισμό, την πραγματική παιδεία, γυρίζοντας την πλάτη σε κάθε μορφής αυταρχισμό, ρατσισμό, φασισμό, ξαναγυρνώντας στις αξίες που έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο, την αλληλεγγύη, την αγάπη, την αποδοχή του διαφορετικού, και κυρίως εκείνου του ξεχασμένου «Ο συ μισείς, ετέρω μη ποιήσεις», θα βρούμε το δρόμο για να αποτρέψουμε τη βία από τη ζωή μας.   Της Σταυρούλας Αγρίου
Πολιτικού μηχανικού Msc

***  " ΒΡΑΖΕΙ " η Μεσσηνία ! Δωστε την φωτογραφία και στοιχεία του παιδόφιλου στην Δημοσιότητα
Δημοσιοποιήστε τα στοιχεία του για να " καλμάρει "  η οργή του κόσμου ! 
Η κοινωνία πρέπει να δεί την φάτσα του κτήνους !
Ποιός μπορεί να αποκλείσει  την ύπαρξη και άλλων θυμάτων του στην Μεσσηνία ;
Σοκ προκαλεί στην τοπική κοινωνία  η  υπόθεση παιδοφιλίας  που ήρθε στο φως της δημοσιότητας με πρωταγωνιστή έναν 54 χρονο δημόσιο υπάλληλο N.A.  της Διέυθυνσης  Συγκοινωνιων   Καλαμάτας , (με τρία ενήλικα παιδιά) , ο οποίος από τον περασμένο Αύγουστο ασελγούσε στην 12 χρονη ανηψιά του σε χωριό του δήμου Οιχαλίας και απολογείται σήμερα για τις αποτρόπαιες πράξεις στον Ανακριτή Καλαμάτας .{Ήδη ομολόγησε και  οδηγήθηκε στις φυλακές Τριπόλεως }
Είναι επιτακτική ανάγκη ο αρμόδιος Εισαγγελέας να δώσει εντολή να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του  άμεσα, συνοδευόμενα από την φωτογραφία του
Το εγκληματικό ψυχογράφημα μέσα από μελέτες και έρευνες , δείχνει ότι οι παιδόφιλοι , παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά ΚΑΙ ΜΗ σεξουαλικής εγκληματικής δραστηριότητας. 
Δηλαδή, στη γενικότερη συμπεριφορά τους υπάρχει το χαρακτηριστικό της γενικότερης επιθετικής εικόνας ή/και έχουν διαπράξει τουλάχιστον μία ή περισσότερες αξιόποινες πράξεις πέραν της πράξης του βιασμού.
 Βρέθηκε συγκεκριμένα ότι οι μισοί τουλάχιστον από τους βιαστές έχουν καταδικαστεί συγχρόνως και για άλλες μη σεξουαλικές εγκληματικές πράξεις.
 Ποιός μπορεί να αποκλείσει  την ύπαρξη και άλλων θυμάτων του στην Μεσσηνία ;

*** Ενδιαφέρον οφειλετών για τη ρύθμιση-εξπρές στη ΔΟΥ Καλαμάτας
     
Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον των φορολογουμένων στη ΔΟΥ Καλαμάτας για τη ρύθμιση – εξπρές, σύμφωνα με τη διευθύντρια κα Κούβελα. Όπως απάντησε ερωτώμενη από το «Θάρρος», υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο και πολλοί ζητούν πληροφορίες και διευκρινίσεις. Μάλιστα, αρκετοί οφειλέτες θέλουν να «σπάσουν» ρύθμιση που ήδη έχουν, ώστε να γλυτώσουν από τις προσαυξήσεις και να ενταχθούν σε αυτή.
Η ρύθμιση – εξπρές θα είναι σε ισχύ μέχρι την Παρασκευή. Παρά, δε, το γεγονός ότι αρκετοί είναι αυτοί που εκτυπώνουν την ταυτότητα της οφειλής, το πόσοι θα την πληρώσουν θα φανεί τελικά μετά την Παρασκευή, οπότε θα μπουν οι πληρωμές στους λογαριασμούς του Δημοσίου.
Η διαδικασία ένταξης στη ρύθμιση είναι ιδιαίτερη απλή, καθώς δε χρειάζεται να υποβληθεί καμία αίτηση. Ο φορολογούμενος, κάνοντας χρήση των κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet, μπορεί να εκτυπώσει ένα έντυπο «Συγκεντρωτική Εικόνα Οφειλών εκτός Ρύθμισης», στο οποίο εμφανίζονται όλες οι οφειλές του αναλυτικά ανά είδος (ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, φόρος εισοδήματος κ.λπ.). Με αυτό το έντυπο θα προσέρχεται στις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ για να πληρώνει όποια οφειλή θέλει και όποιο ποσό θέλει. Τον υπολογισμό των προσαυξήσεων που θα διαγράφονται θα τον κάνει αυτόματα η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ μετά την πληρωμή.  Β.Β.
 
***

***   Αθλητική  εφημερίδα  :
Νίκη σωτηρίας του Πλατανιά επί της Καλλονής
*** ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ -ΚΑΛΛΟΝΗ  1-0 ,(0-0) .- ^
{Χθές 23/03/2015 για 29η αγωνιστική Σούπερ Λίγκας}.-
Το γκόλ : 47΄ ο Τόρρες  ,
Διαιτητής: Στ. Μάνταλος
 Κίτρινες: Ιτούα, Αποστολόπουλος - Μανούσος, Αναστασιάδης, Καλτσάς, Λεοζίνιο, Ξύδας
 ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γ.Παράσχος): Ολιμπά, Αποστολόπουλος, Ιτούα, Μπανανά, Ζαραδούκας (58΄ Νέπλιακ), Αγκιλέρα, Τετέ, Μενδρινός, Κάσιο (27΄ Γκαβιλάν), Μιλούνοβιτς, Τόρες
 ΚΑΛΛΟΝΗ (Β.Βλάχος): Χογκ, Αντέγιο, Αναστασιάδης, Ναβάρο (63΄ Χουάνμα), Πιπίνης (49΄ Γιορέντε), Καλτσάς (76΄ Ξύδας), Στεφάνοβιτς, Τσαμπούρης, Μανούσος, Λεοζίνιο, Πετρόπουλος .-

*** Είναι εμφανές ότι πλέον δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι η Καλαμάτα
      
Μία ακόμη κακή εμφάνιση και ένα αρνητικό αποτέλεσμα ήρθε για την ομάδα της Καλαμάτας, που γνώρισε την ήττα με σκορ 2-0 στο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής, από τον Παναργειακό, το οποίο είχε χαρακτηριστεί από πολλούς ως το ντέρμπι των «απογοητευμένων». Στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο ΔΑΚ Άργους, έγινε εμφανές ότι η Μαύρη Θύελλα ήταν επηρεασμένη από τα όσα αρνητικά έχουν προηγηθεί σε αγωνιστικό και διοικητικό επίπεδο. Οι παίκτες της παρουσιάστηκαν νωθροί, άδειοι ψυχολογικά και δεν μπόρεσαν να μπουν στις απαιτήσεις ενός δύσκολου ακόμη παιχνιδιού. Ελάχιστες φορές μπήκαν στην περιοχή του Κατσαούνη με αξιώσεις, ενώ τις περισσότερες αναλώθηκαν στο να αμύνονται. Το κατάφεραν με επιτυχία μέχρι το 68΄, όμως το γκολ του Κοιλιάρα άλλαξε τα δεδομένα και αυτό του Μπεκατώρου στο 90΄ ήρθε να βάλει ένα ακόμη άσχημο τέλος.
Οι γηπεδούχοι, που επίσης είναι επηρεασμένοι ψυχολογικά και όχι μονάχα από αγωνιστικό κατήφορο  και πιθανή απώλεια του στόχου, έδειχναν να θέλουν περισσότερο τη νίκη και έφθασαν δίκαια στην κατάκτηση των τριών βαθμών, που θεωρητικά τους κρατά ζωντανούς στο κυνήγι της πρωτιάς – ειδικότερα μετά την απώλεια της Ελευσίνας – με τις πιθανότητες να μην είναι όμως με το μέρος τους.
 Η Καλαμάτα απείλησε στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, στο 15΄ σε φάουλ του Τσάτσου, που απομάκρυνε δύσκολα ο Κατσαούνης, όμως η επόμενη φορά και τελευταία που ζήτησε κάτι θετικό ήταν στο 80΄, όταν η κεφαλιά του Σαλαπάτα από καλή θέση, έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στον αντίποδα το Άργος μετά το μουδιασμένο ξεκίνημά του, ήταν ιδιαίτερα απειλητικό. Στο 17΄ ο Σίμωσης κόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Ρούσση, στο 25΄ ο Πάππος πρόλαβε σωτήρια μπροστά από τον Λίτσο, στο 44΄ σουτ του Μπελόν έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι. Η πίεση συνεχίστηκε και έγινε πιο ασφυκτική στην επανάληψη, για να αποδώσει καρπούς στο 68΄, όταν από γύρισμα του Σίμωση ο επερχόμενος Κοιλιάρας έκανε με σουτ το 1-0.
Το τελικό σκορ και ενώ μεσολάβησαν ευκαιρίες, ήρθε στο 90΄με τον Κατσικοκιέρη να βρίσκει τον Μπεκατώρο και τον τελευταίο να πετυχαίνει το 2-0 με πλασέ.
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ: Κατσαούνης, Ρότα, Καλαγκάνης, Μαυρομάτης, Μπριλάκης, Λίτσος, Πούτσι (46’ Κατσικοκέρης), Κοιλιάρας, Σίμωσης, Μπελόν (83’ Μπεκατώρος), Παπαϊωάννου (56’ Αγγελόπουλος.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Πάππος, Νιφορόπουλος, Μαρτίνος, Χριστοφιλέας, Ρούσσης, Χαρίτος, Σαλαπάτας (83’ Νικολόπουλος), Λουμπαρδέας, Δημητριάδης (46’ Τσιφλίδης), Τσάτσος (76’ Βασιλόπουλος), Καλαντζής.
Σύντομοι τίτλοι τέλους για Σχοινά και… αναμενόμενος «χωρισμός» με Σκάρο
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΟ
Την ώρα που η ομάδα της Καλαμάτας αγωνιζόταν στο Άργος με αντίπαλο τον Παναργειακό, δύο ποδοσφαιριστές της ολοκλήρωναν τη σύντομη, όπως εξελίχθηκε, διαδρομή τους στην Μαύρη Θύελλα. Ειδικότερα για τον Δημήτρη Σχοινά, που αποκτήθηκε τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, η διαδρομή αποδείχθηκε ταχύτατη, καθώς ο 21χρονος επιθετικός δεν πήρε «άρωμα» συμμετοχής, αποτελώντας μια μεταγραφή χωρίς ουσία, κάτι που ίσχυσε λίγο – πολύ και για τις υπόλοιπες του Ιανουαρίου. Θυμίζουμε στο σημείο αυτό ότι ο πρώτος από την ομάδα των ποδοσφαιριστών, που αποκτήθηκαν τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και που αποχώρησε από την Καλαμάτα ήταν ο Κορκοντζέλος, ελάχιστες ημέρες μετά τη μεταγραφή του και σειρά τώρα πήρε ο Σχοινάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ο ίδιος νεαρός επιθετικός, που ζήτησε από τους ανθρώπους της διοίκησης ν’ αποχωρήσει, διαπιστώνοντας ότι δεν ήταν στα πλάνα του τεχνικού επιτελείου. Βεβαίως το αίτημά του μονάχα αρνητικά δεν αντιμετωπίστηκε από τους διοικούντες, που γλιτώνουν κάποια χρήματα, έστω και λιγοστά, από έναν ποδοσφαιριστή που δεν αγωνιζόταν.
Η δεύτερη περίπτωση ποδοσφαιριστή που αποτελεί παρελθόν από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, είναι αυτή του Κώστα Σκάρου. Προφανώς διαφέρει σε σχέση με τον Σχοινά, καθώς ο 28χρονος μέσος αποκτήθηκε το Καλοκαίρι ως ένα από τα δυνατά χαρτιά – είχε άλλωστε ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια – αλλά τελικά δεν έπεισε με την απόδοσή του. Θυμίζουμε ότι πριν από λίγους μήνες ο Σκάρος είχε βρεθεί στα πρόθυρα της αποχώρησης, όμως τελικά παρέμεινε στην ομάδα. Υπήρξαν και κάποια περιστατικά, με πιο έντονο αυτό με τον Κώστα Σταματίου, αλλά και τελευταία με τον Μιχάλη Καβαλιέρη, που βάρυναν αρκετά το κλίμα οδηγώντας εν κατακλείδι στην λύση της συνεργασίας. Και αυτή η εξέλιξη έρχεται να ελαφρύνει τους διοικούντες, που βλέποντας ότι δεν υπάρχει κανείς στόχος μέχρι το τέλος της χρονιάς, θέλουν να γλυτώσουν όσο το δυνατό περισσότερα χρήματα. Ίσως γι’ αυτό δεν θα πρέπει ν’ αποκλείσουμε το ενδεχόμενο κι άλλης αποχώρησης, μολονότι δεν υπάρχει για την ώρα σκέψη προς αυτή την κατεύθυνση.
Πρόβλημα για Δημητριάδη και… αναμονή για Μαγούλα
Από κει και πέρα και όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, η επομένη της ήττας στο Άργος βρήκε τον Δημητριάδη να ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα τραυματισμού στους προσαγωγούς, η κατάσταση του οποίου θα φανεί σήμερα, και τον Λουμπαρδέα να βρίσκεται με άδεια στην πατρίδα του. Η προετοιμασία για το επόμενο ματς με τον Αστέρα Μαγούλας ξεκινά, μ’ ένα βασικό ερωτηματικό που θα λυθεί αύριο. Υπάρχουν λοιπόν φήμες που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης του Αστέρα από το πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι της Καλαμάτας περιμένουν τον ορισμό διαιτητών για να πάρουν επίσημες απαντήσεις. Το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται μονάχα για φήμες, αλλά πλέον κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά στον περίεργο χώρο της Γ΄ Εθνικής.
Συνάντηση με  Δήμαρχο για προπονητήριο
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους», εντός των επόμενων 24ώρων αναμένεται, εκτός απροόπτου, να υπάρξει συνάντηση των ανθρώπων της διοίκησης με τον Δήμαρχο Καλαμάτας και με επίκεντρο το προπονητήριο. Μεγάλος στόχος είναι η έναρξη των εργασιών εντός του Καλοκαιριού, έτσι ώστε να έχει η ομάδα σύντομα το δικό της χώρο. Του Νίκου Μπαλόπουλου

*** Ανοικτά πανιά και σήμερα στην Καλαμάτα
      
 Ολοκληρώνεται σήμερα το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας για σκάφη όπτιμιστ και λέιζερ 4.7 που διοργανώνουν στην Καλαμάτα ο Ναυτικός Όμιλος και ο Αίολος. Η σημαντική ναυταθλητική συνάντηση συγκέντρωσε στο Μεσσηνιακό Κόλπο για ένα 4ήμερο περίπου 130 σκάφη και θα κρίνει τους κορυφαίους νεαρούς ιστιοπλόους Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων-Αιτωλοακαρνανίας και περίπου 15 προκρίσεις για την εθνική ομάδα. Είναι μια άριστη οργανωτικά αθλητική γιορτή, που αποσπά τα θετικά σχόλια όλων των αποστολών, με τον καιρό να είναι σε μεγάλο βαθμό κι αυτός σύμμαχος. Μετά το «μαραθώνιο» των τεσσάρων ιστιοδρομιών στην πρεμιέρα του Σαββάτου και την άπνοια που δεν επέτρεψε να διεξαχθεί καμία κούρσα την Κυριακή, χθες διεξήχθησαν τρεις ιστιοδρομίες, με αρκετά δυνατό αέρα που κράτησε έβγαλε εκτός μάχης τους περισσότερους λιλιπούτειους ιστιοπλόους, αλλά ανέβασε το συναγωνισμό σε επίπεδο κορυφής.
Σήμερα στις 11 έχει προγραμματιστεί η επόμενη εκκίνηση, ενώ η αυλαία θα πέσει με την τελετή λήξης και τις απονομές στις 6 το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ.
Η προσωρινή κατάταξη έχει ως εξής:
Γενική
1.Δημήτρης Ζαμάνος (ΙΟ Συκιωνίων)
2. Ουρανία Παναγοπούλου (ΙΟ Συκιωνίων)
3.Αλίκη Κανέλου (ΙΟ Συκιωνίων)
5. Στάθης Πίσπας (Αίολος)
7. Στάθης Τσάμης (ΝΟΚ)
10. Χρήστος Μάλλιος (Αίολος)
13. Βασίλης Τυπάλδος (Αίολος)
Αγόρια
1.Δημήτρης Ζαμάνος (ΙΟ Συκιωνίων)
2.Στάθης Πίσπας (Αίολος)
3.Βαγγέλης Κοτσάκος (ΙΟ Πατρών)
11χρονα αγόρια
1.Τάσος Μάλλιος (Αίολος)
2. Νίκος Κασσιάνος (ΑΙ Ιθάκης)
3. Νίκος Γεωργόπουλος (ΙΟ Πατρών)
11χρονα κορίτσια
1.Σοφία Μπουτεράκου (ΝΟ Λακωνίας)
2. Ξάνθη Μαρισέλ (ΝΟ Καλαμάτας)
3. Ελεάννα Μπουρνάζου (ΝΟ Αιγίου)
ΛΕΪΖΕΡ 4.7
Γενική
1. Παναγιώτης Καραπιπέρης (ΙΟ Συκιωνίων)
2. Βασίλης Πέτρος Καρπουζάς (ΙΟ Πατρών)
3.Σωτήρης Καραπιπέρης (ΙΟ Συκιωνίων)
5. Στέλιος Κρασόπουλος (ΝΟ Καλαμάτας)
6. Γιώργος Πίσπας (Αίολος)
7. Παναγιώτης Ηλιόπουλος (Αίολος)
8. Δημήτρης Βραχάτης (Αίολος)
10. Στεφανία Αδαμοπούλου (ΝΟ Καλαμάτας)
Κορίτσια
1. Κωνσταντίνα Δανιά (Ιάσων Ρίου)
2. Στεφανία Αδαμοπούλου (ΝΟ Καλαμάτας)
3. Άννα Μαρία Μαμαλούκα (ΝΟ Λευκάδας)

***  Τα έως τώρα αποτελέσματα στην Αυλαία της 21ης «στροφής» στο  Μπάσκετ :
Στο ρελαντί ο ΠΑΟ, δύσκολα ο Ολυμπιακός 21η Αγωνιστική (21 & 23/3/2015)
Άρης-Πανιώνιος 67-63
Απόλλων Πατρών-ΑΓΟ Ρεθύμνου 56-71
ΑΕ Νέας Κηφισιάς-Τρίκαλα 81-72
Πανελευσινιακός-ΠΑΟΚ 58-69
Κολοσσός Ρόδου-ΑΕΚ 65-72

Στο... ρελαντί ο ΠΑΟ νίκησε τον Κόροιβο στο ΟΑΚΑ
Παναθηναϊκός-Κόροιβος Αμαλιάδας 79-64
Διαιτητές: Σώμος, Παγώνης, Κατραχούρας
 Τα δεκάλεπτα: 18-14, 39-29, 58-40, 79-64
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 8 (1), Σλότερ 10 (2), Μποχωρίδης 8 (1), Φώτσης, Νέλσον 6, Παππάς 12 (1), Διαμαντίδης 4, Γκιστ 13 (1), Μπατίστα 1, Διαμαντάκος 5, Λούντζης 6, Λαγουάλ 6
ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (Χάρης Μαρκόπουλος): Μάγκετ 9 (1), Μάρσαλ 13, Γιαννακίδης 5 (1), Αγγελόπουλος, Παπαπέτρου 5, Μπάουερς 6, Βασίλιεβιτς, Κανονίδης 12 (2), Φιλιππάκος 2, Τέρνερ, Ρούμπιο 9 (1), Γαλιώτος 3.

Δυσκολεύτηκε αλλά νίκησε τον ΚΑΟ Δράμας ο Ολυμπιακός
Ολυμπιακός-ΚΑΟ Δράμας 72-62ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Φούφης, Ταρενίδης, Αναστόπουλος Αντ.
Τα δεκάλεπτα: 19-14, 36-27, 51-41, 72-62
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Χάντερ 4, Ντάνστον 8, Ντάρντεν 9 (1), Παπαπέτρου, Λαφαγιέτ 11, Λοτζέσκι 13, Χριστοδούλου, Πρίντεζης 10 (1), Αγραβάνης, Μάντζαρης 8 (2), Καββαδάς 2, Κατσίβελης 7 (2).
ΚΑΟΔ (Κώστας Μέξας): Τρότερ 3, Χάρις 4, Γεωργάκης, Άτκινς 11 (1), Όντομ 12 (2), Σπυριδωνίδης, Μισέλ 7, Ζάρας 11 (1), Λο 4, Χρυσικόπουλος 3 (1), Παπαμακάριος 7.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 21 αγώνες)
Β.

Ολυμπιακός 41
Παναθηναϊκός 40
Άρης 35
ΠΑΟΚ 35
ΑΕΚ 33
Ρέθυμνο 32
Κολοσσός Ρόδου 31
Απόλλων Πατρών 30
Τρίκαλα 29
ΑΕ Νέας Κηφισιάς 29
Κόροιβος Αμαλιάδας 28
ΚΑΟ Δράμας 28
Πανελευσινιακός 26
Πανιώνιος 24

***

***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,        4108   video.-                         
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,     2415    video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =       2 407   video.- 
Σύνολον                                                     8932  βίντεο   .-
 Μετέχοντες στην εκδρομή
~ https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 3610.-
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 375. -
~ https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    913/ 1000. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook , 
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   315 .- 
** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .- 
 ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 366  ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ  .- www.erroso.gr , .-    
 Στο  αρχαιολογικό μουσείο Κορίνθου
                               
 ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ : https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12.- 
~ ps://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ    
 Ακτές Αγίου Όρους
 ***  ***  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2015  :
   
 ~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  22 Φεβρουαρίου  2015 :
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/02/22-2015.html .- ~ Επικαιρότητα Ενημέρωση Καθαρή Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/23-2015.html .- ~  Το αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  24  Φεβρουαρίου  2015:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/02/24-2015.html?showComment=1424770504047#c437422094868638206 .-

~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Τετάρτη  25  Φεβρουαρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/02/25-2015.html .- ~Αθλητικό επταήμερο 21 έως 28 Φεβρουαρίου 2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/02/21-28-2015.html .- ~ Επικαιρότητα Ενημέρωση  Πέμπτη  26  Φεβρουαρίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/02/26-2015.html .- ~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  27  Φεβρουαρίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/02/27-2015.html .- ~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  28  Φεβρουαρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/28-2015.html .-
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2015  :
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  01  Μαρτίου  2015 : 
http://snsarfara.blogspot.gr/2015/03/01-2015.html .-

~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Δευτέρα  02  Μαρτίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/03/02-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  03  Μαρτίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/03-2015.html .- 
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  04  Μαρτίου  2015   :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/03/04-2015.html .-

~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/03/05-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/06-2015.html .-
~ Ενημέρωση της Παρασκευής  06  Μαρτίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/03/06-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  07  Μαρτίου  2015 :
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/03/07-2015.html .-
 ~ Ενημέρωση επικαιρότητα Κυριακή 08  και Δευτέρας 09  Μαρτίου  2015 :
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/08-09-2015.html .-

~ Επικαιρότητα ενημέρωση Τρίτη 10 Μαρτίου 2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/03/10-2015.html .- ~Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 11  Μαρτίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/03/11-2015.html .-
 ~  Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015  : 
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/03/12-2015.html .-
~ ΕΠΙΛΟΓΕΣ- ΔΙΑΛΟΓΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ  12  Μαρτίου  2015  :
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/03/12-2015.html .-  
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  13  Μαρτίου  2015  :
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/03/13-2015.html .-  

~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  14  Μαρτίου  2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/03/14-2015.html .- 
~  Αθλητικό Σάββατο-Κύριακο 14 και 15 Μαρτίου 2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/…/14-15-2015.html  ,                                               
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  15  Μαρτίου  2015  :
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/03/15-2015.html .-
~  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  16  Μαρτίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/16-2015.html .-

  ~ Επικαιρότητα Ενημέρωση Ειδήσεις Τρίτη  17  Μαρτίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/03/17-2015.html .-
 ~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  18  Μαρτίου  2015 :
http://snsarfara.blogspot.gr/2015/03/18-2015.html  .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Πέμπτη  19  Μαρτίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/19-2015.html .-
Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου ενδιαφέροντος  Πέμπτη  19  Μαρτίου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/03/19-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Πέμπτη  19  Μαρτίου   2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/03/19-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα μας  Παρασκευή  20  Μαρτίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/03/20-2015.html .-

~ Η  Εφημερίδα  μας  Σάββατο  21  Μαρτίου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/03/21-2015.html .-
~ Αθλητικό  Σαββατο-Κύριακο 21  και  22 Μαρτίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/03/21-22-2015.html .-
Η  Εφημερίδα  μας Κυριακή  22  Μαρτίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/22-2015.html .-
~  Η  Εφημερίδα  μας  Δευτέρα  23  Μαρτίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/03/23-2015.html .- 
~Η Εφημερίδα μας Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/03/23-2015.html .-
Η  Εφημερίδα  μας  ,  Τρίτη  24  Μαρτίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/03/24-2015.html .-
~  

*** Αρχαιολογικό Μουσείο Κορίνθου :
Κλείσιμο Παραθύρου

~** Η αγωγή των παιδιών μας :

** Πριν από 120 χρόνια, ο μεγάλος ιεροκήρυκας της εκκλησίας Κωνσταντίνος Ν. Καλλίνικος, σ' ένα κήρυγμά του περί ανατροφής των παιδιών, είπε και τα εξής: «Ποιος θα μπορούσε να μου δώσει φωνήν Στέντορος, που ν' αντηχήση στα πέρατα του κόσμου και να ανακράξω στους γονείς που αφήνουν την αγωγή των παιδιών τους σε ξένα και πολλές φορές ανεξέλεγκτα χέρια; Ω άνθρωποι, για τα αμάξια σας ζητάτε καλούς οδηγούς, για τα πλοία σας ικανούς κυβερνήτες, για τις επιχειρήσεις σας καλούς διευθυντές, για τα παιδιά σας όμως δεν νοιάζεσθε αν τα οδηγούν κακοί οδηγοί ή τα παιδαγωγούν ανίκανοι παιδαγωγοί; Τα τέκνα σας δηλαδή αξίζουν λιγότερο από τα σκεύη σας και τις δουλειές σας»; 
** Αν ζούσε σήμερα ο άνθρωπος αυτός του Θεού, τι θα έλεγε για τους σημερινούς γονείς, που εμπιστεύονται τα παιδιά τους σαν πράγματα δευτερεύοντα και τρέχουν να αποκτήσουν χρήματα κ.τ.λ. Σ' αυτό να θυμηθούμε τα λόγια ενός πατέρα πάλιν της Εκκλησίας. 
«Φρόντιζε για το παιδί σου και όχι για τα κτήματα που θα του αφήσεις. Καλλιέργησε την ψυχή του και όλα τ' άλλα βάλτα δεύτερα. Όταν αυτή δεν είναι καλή, τα χρήματα είναι ανώφελα. Όταν η ψυχή του παιδιού αναπτυχθεί κανονικά, η φτώχια δεν μπορεί να προκαλέσει καμιά βλάβη. Θέλεις ν' αφήσεις το παιδί σου πλούσιο; Δίδαξέ το να είναι καλός άνθρωπος». 
.- ** "Όταν η προσευχή-συμβαίνει μερικές φορές-γίνεται χωρίς προσοχή και μηχανικά, μην απογοητεύεσθε. Την ώρα της προσευχής με το όνομα του Κυρίου Ιησού Χριστού αγιάζεται ακόμη και το στόμα μας. (Στάρετς Βαρσανούφιος)"
** "Όπως ο σωματοφύλακας του βασιλιά στέκεται στο πλάι του πάντοτε έτοιμος, το ίδιο και η ψυχή πρέπει να είναι σε εγρήγορση απέναντι στο δαίμονα της σαρκικής αμαρτίας.(Αββάς Ποιμήν)"
** "Απόκτησε την εσωτερική ειρήνη και χιλιάδες θα βρουν κοντά σου τη σωτηρία.(Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ)"
** "Ταπείνωσιν να έχεις. Όταν βρέχει, το νερό δεν σταματά εις τις κορφές ή στα βουνά, αλλά κάτω εις την πεδιάδα. Οι ταπεινοί άνθρωποι έχουν χάριν, καρποφορίαν και ευλογίαν.(Γέρων Ιερώνυμος της Αίγινας)"
 ** Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα,
ραγιάδες έχεις, μάννα γή, σκυφτούς για το χαράτσι,
κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα,
των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι.

Και δημοκόποι Κλέωνες και λογοκόποι Ζωίλοι,
Και Μαμμωνάδες βάρβαροι, και χαύνοι λεβαντίνοι·
Λύκοι, κοπάδια, οι πιστικοί και ψωριασμένοι οι σκύλοι
Κι οι χαροκόποι αδιάντροποι, και πόρνη η Ρωμιοσύνη!”
Κωστής Παλαμάς





~ Από τον εορτασμό εθνικής γιορτής στο Νηπιαγωγείο Αρφαρών Τρίτη  24/03/2015 :





~Γιορτή στο Νηπιαγωγείο Αρφαρών  24/03/2015:  http://youtu.be/3qrKUu1iI6E ,                                      
~  Εορτασμό στο νηπιαγωγείο Αρφαρών εθνικής γιορτής  24/03/2015: http://youtu.be/jY7rOb5jh0Q                                                                                                              
~Νηπιαγωγείο Αρφαρών γιορτή εθνικής γιορτής 24/03/2015:
http://youtu.be/apkEWOfQyVA ,
 
~Γιορτάζει το νηπιαγωγείο Αρφαρών  24/03/2015: http://youtu.be/lqylrydj9Gc ,
~Αρφαρά νηπιαγωγείο εθνική γιορτή  24/03/2015: http://youtu.be/RmO3LLzVCS4 ,