ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 :
~
~* Ένας θέλησε να πειράξει ένα κοριτσάκι και του λέει :
- Θα  σου δώσω ένα πορτοκάλι αν μου πεις που είναι ο Θεός .-
Του κοριτσάκι χωρίς δισταγμό του λέει :
-  Εγώ θα σου δώσω μια πορτοκαλιά  , αν μου πεις , που  δεν είναι ο Θεός . .-

Τι τον θέλεις τον Παΐσιο;
Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΈνας νεαρός ρώτησε το Γέροντα ποιος ήταν ο Γέρων Παΐσιος και πήρε την εξής απάντηση: Τι τον θέλεις τον Παΐσιο; Σαν πολλή αξία του δώσατε. Τον Παΐσιο ο ένας, τον Παΐσιο ο άλλος... Παρατάτε τον, μην του δίνετε καμία σημασία....
29 Οκτωβρίου
Οσιομαρτύρων Αναστασίας της Ρωμαίας (γ΄αι.) και Τιμοθέου του Αγιορείτου (†1820). Μαρτύρων: Βάσσης, Κυρίλλου, Μελιτηνής (1), Μιναίου, Μίνη και Σάβα του στρατηλάτου. Οσίων Αβραμίου και Μαρίας (†360). Διομήδους, του εν Λευκωσία. Στεφάνου, Αβραμίου του Ρώσου. Ανάμνησις της καταθέσεως της τίμιας κεφαλής του Προδρόμου και βαπτιστο Ιωάννου.
(1)Η αγία Μελιτήνη κατηγορήθηκε ως Χριστιανή και οδηγήθηκε στον τοπικό άρχοντα όπου ομολόγησε την πίστη της στο Χριστό. Ο άρχοντας εξοργίστηκε και πρόσταξε να τη χτυπήσουν βάναυσα στο πρόσωπο. Στη συνέχεια τη γύμνωσαν και την οδήγησαν στο δικαστήριο, όπου την ανέκριναν πολλές ώρες. Μετά από την ανάκριση υποβλήθηκε σε πολλά βασανιστήρια. Τελικά της επιβλήθηκε η ποινή του θανάτου δια αποκεφαλισμού. ~
Στις 29/10/2016 εορτάζουν:
Αγία Αναστασία η  Ρωμαία, η Οσιομάρτυς, Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του, Αγία Μελιτίνη
~ Ἦχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε
~ Ἀσκήσει ἐκλάμψασα ὥσπερ παρθένος σεμνή ἀθλήσεως αἵμασι τὴν τῆς ἁγνείας στολὴν ἐνθέως ἐφοίνιξας· ὅθεν, Ἀναστασία, ὡς ὁσία καὶ μάρτυς, χάριτας ἰαμάτων ἀποστράπτεις ἐν κόσμῳ πρεσβεύουσα τῷ Σωτῆρι ὑπὲρ τῶν ψυχῶν ἡμῶν.
~*  Απολυτίκιο Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας - 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  : https://youtu.be/GX5E95QB51A  .-

~
Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης

Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης
 
Άγιος Αρέθας ο Μεγαλομάρτυρας και οι «σὺν αὐτῶ»

Άγιος Αρέθας ο Μεγαλομάρτυρας και οι «σὺ....
 
Άγιος Ιάκωβος ο Απόστολος και Αδελφόθεος πρώτος επίσκοπος Ιεροσολύμων

Άγιος Ιάκωβος ο Απόστολος και Αδελφόθεος....
 
Όσιος Ιλαρίων ο Μέγας

Όσιος Ιλαρίων ο Μέγας
 
Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας

Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας
 
Προφήτης Ωσηέ

Προφήτης Ωσηέ
 
Άγιος Λουκιανός ο ιερομάρτυρας Πρεσβύτερος της Εκκλησίας της Αντιοχείας

Άγιος Λουκιανός ο ιερομάρτυρας Πρεσβύτερ....
 
Άγιοι Ναζάριος, Προτάσιος, Γερβάσιος και Κέλσιος

Άγιοι Ναζάριος, Προτάσιος, Γερβάσιος και....
 
Οσία Πελαγία

Οσία Πελαγία
 
Άγιοι Σέργιος και Βάκχος

Άγιοι Σέργιος και Βάκχος
~ VIDEO :
~** Παρέλαση Θεσσαλονίκη 28η-10-2016:
~** ΠΑΡΕΛΑΣΗ  Θεσσαλονίκης 28/10/2016:

*** Ο υπεραιωνόβιος ήρωας του Έπους του ’40, Νικήτας Αγγελίνας μιλά στο «Θάρρος» 
 
Πολέμησε στα χιονισμένα βουνά του Ελληνοαλβανικού Μετώπου
 Ο πολεμιστής και ήρωας του έπους του '40, Νικήτας Αγγελινάς, από την Κυπαρισσία, 104 ετών σήμερα, μιλά στο «Θ» για όσα έζησε στον πόλεμο, στα χιονισμένα βουνά του Ελληνοαλβανικού Μετώπου και οι αφηγήσεις του, πραγματικά, συγκλονίζουν!
Μόνο δέος μπορεί να αισθάνεται κανείς έχοντας απέναντί του έναν ήρωα και ακούγοντας τις μαρτυρίες του για όσα βίωσε, ενώ αντιλαμβάνεται το μεγαλείο της ψυχής των ανθρώπων εκείνων που έδωσαν μάχες και τις κέρδισαν για να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι. Άνθρωποι που τους πρέπει κάθε τιμή και ευγνωμοσύνη, την οποία, ωστόσο, η Ελληνική Πολιτεία δεν τους έχει αποδώσει, κι αυτό είναι το παράπονό του. Ποτέ και κανένας δεν τον ρώτησε, από το κράτος, για τον πόλεμο.
Ο κ. Αγγελινάς πολέμησε και επέζησε από πολλές μάχες, μένοντας στο Μέτωπο επί 8 περίπου μήνες. Μετά τον πόλεμο επέστρεψε στο σπίτι του στην Κυπαρισσία. Παντρεύτηκε την Αφροδίτη Νικολοπούλου, με την οποία απέκτησαν 5 παιδιά, ενώ έχει την τύχη να καμαρώνει 11 εγγόνια και 4 δισέγγονα.
Ο ίδιος είναι ένας από τους τελευταίους, εν ζωή, συμπατριώτες μας που αγωνίστηκαν υπέρ πίστεως και πατρίδος. Γεννήθηκε στην Περδικόβρυση Κυνουρίας το έτος 1912. Η οικογένειά του πούλησε τα χτήματά της στο χωριό και εγκαταστάθηκε στην Κυπαρισσία, στα Διπόταμα Φαρακλάδας. Πήγε φαντάρος και ανήκε στο 8ο Σύνταγμα Πεζικού, στο Ναύπλιο. Όταν κηρύχθηκε ο πόλεμος ήταν 28 χρόνων και το πατριωτικό καθήκον τον κάλεσε στο Μέτωπο.
«Στις 28 Οκτωβρίου κηρύχθηκε ο πόλεμος, ήτανε Κυριακή βράδυ και ξημέρωνε Δευτέρα. Το ίδιο βράδυ, θυμάμαι, έβρεχε και φύσαγε ένας δυνατός αέρας. Πήγα στο τρένο, και με το τρένο πήγα στο Ναύπλιο και παρουσιάστηκα. Όταν υπηρετούσα, ήμουν στο Λόχο Πολυβόλων. Εφόσον ήμουν καλός και έκανα θεωρία και στους άλλους, μ’ έκανε ο Λόχος Υποδεκανέα, τον πρώτο βαθμού του ελληνικού κράτους στο Στρατό για τους φαντάρους. Είναι μεγάλη δουλειά αυτή, και τιμή, μέσα σε 300 άτομα στο Λόχο να σε βγάλουνε πρώτο. Δε θυμάμαι πόσες μέρες καθίσαμε στο Ναύπλιο και από εκεί μπήκαμε στο τρένο και πήγαμε για το Μέτωπο, μέχρι την Καλαμπάκα. Από εκεί και πέρα, μέχρι το Αργυρόκαστρο, με τα πόδια. Και πηγαίναμε νύχτα. Μόλις νύχτωνε ξεκινάγαμε. Έβρεχε, κρύο έκανε, χειμώνας ήτανε, εμείς πηγαίναμε με τα πόδια και μόλις ξημέρωνε stop! Σταματάγαμε. Φοβόμαστε τα αεροπλάνα, μη μας δούνε. Όταν πήγαμε στο Αργυρόκαστρο, θυμάμαι ήταν 6 Δεκέμβρη και την άλλη μέρα στο Μέτωπο. Μαλισπάπ, έτσι το λέγανε, στην Κολώνια, το χωριό, στου Γκολέμη, άλλο χωριό, Προγονάτι, άλλο χωριό. Εκεί, χιόνι το ’να απάνου στ’ άλλο. Φύσαγε αέρας και σήκωνε το χιόνι κι έκανε χιονοθύελλα και μας σκέπαζε κάτω. Τα λέω και κλαίω. Πού ήμαστουνε! Κάναμε επίθεση, πιάσαμε ένα υψόμετρο, το λησμονάω πώς το λένε. Καθίσαμε εκεί 31 μέρες. Και μετά μας αντικαταστήσανε, ήρθανε άλλοι κι εμείς πήγαμε πίσω στο Λιμπόχοβο, και μετά ξαναπήγαμε στο Μέτωπο, προς την Κλεισούρα πήγα εγώ…
[…] Το πυροβολικό έριχνε οβίδες κι εμείς ήμαστουνε μες στις οβίδες. Στο Προγονάτι που κάτσαμε, απάνου στο λόφο, ήρθαν τα Χριστούγεννα. Δεν είχαμε την κουραμάνα είτε τίποτα. Τινάξανε τα σακιά που είχανε γαλέτα και ήτανε τρίμματα και μας δίνανε και τρώγαμε τρίμματα από τη γαλέτα…», ανέφερε πολύ συγκινημένος, αλλά και περήφανος που πολέμησε για την πατρίδα.
Συνεχίζοντας, αφηγήθηκε την παράδοση ενός τάγματος Ιταλών: «Στο λόφο που ήμαστουνε στο Προγονάτι, έγινε μάχη με τους Ιταλούς και εκείνοι σηκώνανε τα χεριά ψηλά και παραδινόσαστε. Μας λέγανε “Γρκέκο, Γκρέκο…”. Ολόκληρο τάγμα Ιταλών παρεδόθη και στο δικό μας τάγμα ήτανε διοικητής ο Ησαΐας και μεις του φωνάζαμε: “Έλα, κε Ησαΐα, να παραλάβεις το τάγμα σου”!
Οι Ιταλοί αιχμάλωτοι κλαίγανε. Παντρεμένοι, βγάνανε τις φωτογραφίες με τις γυναίκες και με τα παιδιά τους…».
Σε άλλο σημείο της αφήγησής του ανέφερε: «Είδα το μουλάρι που τράβαγε το σκοτωμένο Ιταλό και έτρωγε τα ρούχα του. Μάλιστα. Δεν είχε να φάει τίποτα το μουλάρι, τι να έτρωγε, το χιόνι; Κι έτρωγε τα ρούχα του…».
Η φωνή του «έσπασε», όταν μίλησε για ένα περιστατικό με ένα συμπολεμιστή του: «Ένας που είχε παντρευτεί, φαντάρος, την Κυριακή και τη Δευτέρα κηρύχθηκε ο πόλεμος. Σκοτώθηκε. Και ερχόντουσαν τα γράμματα από τη γυναίκα του. Κλαίγαμε, κλαίγαμε, κλαίγαμε την τύχη του».

[…] «Τραυματίες πολλοί, σκοτωμένοι δίπλα μας. Τους βάζαμε στον ώμο να τους μεταφέρουμε… Κάτω, η Κολώνια είχε μια σπηλιά και ήτανε οι γιατροί. Χειρουργείο το είχανε κάνει. Φαντάροι νέοι σκοτωμένοι, τραυματίες, τι πάθαμε…», λέει με βαθιά συγκίνηση και θλίψη για τους χαμένους συμπολεμιστές του.
Με τις ώρες μπορεί ο κ. Αγγελινάς να αφηγείται τα βιώματά του στο Μέτωπο. Βιώματα που έχουν χαραχθεί στη μνήμη και την ψυχή του. Ο ίδιος εκφράζει και το παράπονό του: «Κανένας δε με ρώτησε αν είμαι πολεμιστής, είτε αν έχω κρυοπαγήματα, κανείς δε μ’ έχει ρωτήσει. Το παράπονό μου. Δουλέψαμε, σκοτωθήκαμε, κουραστήκαμε, κρυώσαμε, πουντιάσαμε, υποφέραμε, αλλά κανένας δε βρέθηκε να με ρωτήσει “είσαι πολεμιστής;”. Όχι, δε με ρώτησε. Έπρεπε να μας δίνουνε σύνταξη, κάτι, εμάς που πολεμήσαμε και υποφέραμε…».   Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Μεσσηνίας Χρυσόστομος : " Κάποιοι καλλιεργούν την αποξένωση της Εκκλησίας από την συνείδηση του λαού " (βίντεο) 
Με λαμπρότητα εορτάστηκε, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στην Καλαμάτα.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε πανηγυρική Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων ηρώων της πλατείας 23ης Μαρτίου.
Οι εκδηλώσεις εορτασμού έκλεισαν με την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση ενώπιον των αρχών.
Σε δήλωσή του ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε στην ομοψυχία του ελληνικού λαού κατά τον αγώνα εναντίον του κατακτητή, τονίζοντας ότι ο μόνος συμπαραστάτης στην αντίσταση του λαού ήταν πάντα η Εκκλησία, ενώ άλλοι τον εγκατέλειψαν. "Το μήνυμα της Επετείου είναι επίκαιρο για όλους εκείνους που καλλιεργούν το χωρισμό και την αποξένωση της Εκκλησίας από την ίδια την συνείδηση του λαού και προσπαθούν να δημιουργήσουν φραγμούς σε αυτό που ονομάζεται εθνική συνείδηση και ορθόδοξη πραγματικότητα", κατέληξε ο κ. Χρυσόστομος.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε στον εορτασμό ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ. Κατρούγκαλος. Παρέστησαν, επίσης, οι βουλευτές του Νομού Π. Κωνσταντινέας και Δ. Κουκούτσης, οι αντιπεριφερειάρχες Ελ. Αλειφέρη και Π. Μαντάς, ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, ο ανώτερος Διοικητής Φρουράς Καλαμάτας Σμήναρχος Κ. Χίνης και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.
Video: ΔΗΛΩΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016   , https://youtu.be/lGo3hWGcZUI  .-

***  Άστατος ο καιρός  σήμερα Σάββατο στην Καλαμάτα 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα  Σάββατο 29/10/2016 προβλέπεται άστατος, κυρίως στο πρώτο μισό της ημέρας.
Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού, ενώ τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-80%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 6-7 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα εξασθενίσουν στα 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ και τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Προσοχή, κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών μην παρκάρετε τα αυτοκίνητα σας κοντά σε ψηλά δέντρα και ασταθείς κατασκευές.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

*** Π. Νίκας: «Πρέπει να ντρεπόμαστε για την κατάντια μας που έχουμε μετατραπεί σε προτεκτοράτο» (βίντεο) 
Σε σκληρές δηλώσεις προχώρησε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας με αφορμή τη σημερινή ημέρα.
Ειδικότερα δήλωσε ότι  η σημερινή ημέρα είναι μέρα μνήμης και υπερηφάνειας, που ο λαός μας ενωμένος με τον άξιο Κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά έφερε τη μεγάλη νίκη.
Αναφερόμενος όμως στους Έλληνες σήμερα είπε ότι πρέπει να τα θυμόμαστε και να ντρεπόμαστε για την κατάντιας μας, όπου έχουμε μετατραπεί σε προτεκτοράτο, εξαιτίας λαθών για 40 ολόκληρων χρόνων.
Επίσης δήλωσε ότι ελπίζει στη νέα γενιά  και πρέπει αυτή να βοηθηθεί ώστε να ξαναγίνει η Ελλάδα όπως ακριβώς αγωνίστηκαν για να είναι οι πρόγονοί μας.
Video: Παναγιώτης Νίκας- 28 Οκτωβρίου 2016 , https://youtu.be/eI0dB15mF2E  .-

***   Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής
Έρχεται ο χειμώναςΑλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής
~  Μία ώρα πίσω θα πρέπει να γυρίσουν οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής, 30 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, στις 04:00 οι δείκτες θα πρέπει να μετακινηθούν και να δείχνουν 03:00.
Η χειμερινή ώρα θα διατηρηθεί ώς την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2017.

*** Με άστατο καιρό πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στην Καλαμάτα (φωτογραφίες) 
Με κάθε επισημότητα και χωρίς «παρατράγουδα» ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12 η παρέλαση στο κέντρο της Καλαμάτας.
Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος, τη Βουλή ο Πέτρος Κωνσταντινέας, ενώ την παρέλαση μεταξύ άλλων παρακολούθησαν ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης, πλήθος  αυτοδιοικητικών παραγόντων καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού.



Για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην Καλαμάτα και στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Καλαμάτας θα διεξαχθούν εορταστικές εκδηλώσεις, οι οποίες ξεκίνησαν χθες και θα ολοκληρωθούν σήμερα, ανήμερα του ιστορικού "ΟΧΙ". Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν ως εξής:
7.00: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών, η δε Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας θα περιέλθει τις οδούς της πόλης και θα παιανίσει θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια.
8.00: Έπαρση σημαίας στο χώρο της πλατείας 23ης Μαρτίου, κατά την οποία θα αποδοθούν τιμές από στρατιωτικό άγημα με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας.
10.15: Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, κατά την οποία θα προστεί ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Ακολούθως, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τη θεολόγο του 7ου Γυμνασίου Καλαμάτας Σταυρούλα Τσιάγκρα, με τίτλο: «Ιστορικό - Μνήμες και απόηχοι στη σύγχρονη εποχή». Μετάβαση εκπροσώπων Αρχών, οργανώσεων και κοινού από το Μητροπολιτικό Ιερό Ναό στην πλατεία 23ης Μαρτίου, όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση προ του ηρώου των πεσόντων και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση εθνικού ύμνου.
Ώρα 11.15: ΠΑΡΕΛΑΣΗ προ των επισήμων με την εξής σειρά:
Φιλαρμονική Δήμου Καλαμάτας, Μαθητές και Μαθήτριες των Σχολείων Πρωτοβάθμιας  και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σχολές Μαθητείας ΟΑΕΔ, Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας, Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας, Κέντρο Λαογραφικών Μελετών Καλαμάτας, Χορευτικός Όμιλος «ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ», Σύλλογος Γυναικών Σπερχογείας, Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμάτας «Αγία Τριάδα», Ελληνική Ομάδα Διάσωσης-Παράρτημα Ν. Μεσσηνίας, Τμήμα Εθελοντριών Νοσηλευτικής Ερυθρού Σταυρού, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών Ε.Ε.Σ., Πολιτιστικός Σύλλογος Βέργας, Οι φίλοι της Παράδοσης, Τμήμα Τοπικής Εφορίας Οδηγών και Προσκόπων, Αντιπροσωπευτικά Τμήματα Στρατού Ξηράς και Πολεμικής Αεροπορίας.
ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ: Οδός Αριστομένους μέχρι τη συμβολή της με την οδό Βασ. Κωνσταντίνου.
ΧΩΡΟΣ ΕΠΙΣΗΜΩΝ: Επί της Κεντρικής Πλατείας.
  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΙΟΣ
Το πρόγραμμα εορτασμού της Δημοτικής Ενότητας Άριος έχει ως εξής: Το πρωί της 28ης Οκτωβρίου θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της εκκλησίας και από τη μεγαφωνική του Δημαρχιακού Καταστήματος της Δημοτικής Ενότητας θα ακούγονται Θούρια και Εμβατήρια. Περί ώρα 9.30 π.μ., μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, θα τελεσθεί δοξολογία και μετά το πέρας της επιμνημόσυνη δέηση – κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των πεσόντων. Θα επακολουθήσει στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Άριος παρέλαση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Άριος και στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τη Μαρία Σπυρίδη, δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Άριος. Επίσης θα ακολουθήσουν ποιήματα από τους μαθητές.
  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΦΑΡΩΝ
Την 28η Οκτωβρίου και ώρα 07.15 θα σημάνουν οι καμπάνες της εκκλησίας των Αρφαρών. Στις 9.45 θα τελεσθεί δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων, παρουσία των εκπροσώπων των Τοπικών Αρχών και σχολείων, καθώς και κατοίκων. Θα εκφωνηθεί μέσα στην εκκλησία ο πανηγυρικός της ημέρας από τη φιλόλογο του Γυμνασίου, Άννα Ταταρούνη.
Ακολούθως θα γίνει παρέλαση των μαθητών των σχολείων στο χώρο των επισήμων (μπροστά από το κατάστημα Κατσαμπάνη).
Στη συνέχεια, στη νέα πλατεία, έπειτα από την προσφώνηση της υπεύθυνης της Δημοτικής Ενότητας, Αναστασίας Μπελογιάννη, θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.
  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΟΥΡΙΑΣ
Στις 10.30, θα πραγματοποιηθεί δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων. Θα ακολουθήσει παρέλαση μαθητών των σχολείων της Τοπικής Κοινότητας Θουρίας και κατόπιν θα τελεσθεί τρισάγιο στο Μνημείο των Πεσόντων, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ηρώων.
Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από την Παναγιώτα Τσικούρη, μαθήτρια της Γ΄ τάξης του Λυκείου Θουρίας. Θα ακολουθήσουν απαγγελίες ποιημάτων από τους μαθητές.  Α.Π.
Video 1  :  28 Οκτωβρίου 2016 - Κωνσταντινέας Πέτρος , https://youtu.be/WUrmw4ZvrQI  .-
Βίντεο 2 : 28 Οκτωβρίου 2016 - Ελένη Αλειφέρη   , https://youtu.be/y5PuoEVbN68 .-
Βίντεο 3 : 28 Οκτωβρίου 2016 - Κουκούτσης , https://youtu.be/ptAZL7jJl-M .-
Video 4: 28 Οκτωβρίου 2016 - Λαμπρόπουλος Γιάννης : https://youtu.be/wom-pvoxH10 .-

***  Τίμησαν τη «Μάνα του έπους του ’40» Ελένη Ιωαννίδη στην Κυπαρισσία 
 
Τη «Μάνα του έπους του ’40», ηρωίδα Ελένη Ιωαννίδη, τίμησαν και φέτος στην Κυπαρισσία, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου 1940! Το μεσημέρι της Πέμπτης, στο άγαλμα της Ελένης Ιωαννίδη, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον εφημέριο του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος, πατέρα Παναγιώτη Σταθόπουλο, παρουσία απογόνων της οικογένειάς της, μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας με τους εκπαιδευτικούς τους, του αντιδημάρχου Τριφυλίας Παναγιώτη Τσίγγανου, της προέδρου της Δ.Σ. Κυπαρισσίας Σταματίας Αλεξοπούλου, της δημοτικής συμβούλου Γιάννας Κωνσταντέλου και της τοπικής συμβούλου Παναγιώτας Τζαβέλα – Τσουμάνη και κατοίκων της περιοχής. Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική Κυπαρισσίας.
Στεφάνια κατέθεσαν ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος, τα τρισέγγονα της Ελένης Ιωαννίδη, Άννα, Παύλος και Φωτεινή και οι μαθητής του 2ου Δημοτικού Σχολείου, Γιάννης Βοργιάς και Δήμητρα Γκόγκα.
Η Ελένη Ιωαννίδη προσέφερε θυσία στην πατρίδα εκτός από το παιδί της, Βαγγέλη, που σκοτώθηκε στις επιχειρήσεις της Κλεισούρας στις 8 Γενάρη 1941, τα υπόλοιπα αγόρια της, για να εκδικηθούν το θάνατο του αδερφού τους και να υπερασπιστούν την πατρίδα.
Σε γράμμα της στις 2 Φεβρουαρίου 1941 στον πρωθυπουργό Αλέξανδρο Κορυζή, έγραψε: «Ο υιός μου Ευάγγελος Ιωαννίδης έπεσε κατά τας επιχειρήσεις της Κλεισούρας. Παρήγγειλα εις τους τέσσαρας ήδη υπηρετούντας υιούς μου: Χρήστον, Κώσταν, Γεώργιον και Νίκον Ιω. Ιωαννίδη να εκδικηθώσι τον θάνατον του αδελφού των. Κρατώ εις εφεδρίαν άλλους τέσσαρας: Πάνον, Αθανάσιον, Γρηγόριον και Μενέλαον Ιω. Ιωαννίδη κλάσεως 1917 και νεωτέρων. Παρακαλώ κληθώσι ονομαστικώς και ούτοι εις πάσαν περίστασιν ανάγκης της Πατρίδος ή τυχόν απωλείας ετέρου τέκνου μου προς εκδίκησιν εχθρού. Ύστατον επιφώνημα θέλει είναι: Ζήτω η Πατρίς!».
Το 2009, η Ελληνική Πολιτεία και η Κυπαρισσία απέδωσαν τον οφειλόμενο φόρο τιμής στη Μάνα του Έπους του ’40, Ελένη Ιωαννίδη. Στο τέρμα της οδού Αθανασίου Ιωαννίδη, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματός της, από τον τότε α’ αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Γεώργιο Σούρλα, καθώς και της μαρμάρινης πλάκας στη μνήμη των γυναικών, Ειρήνης Ντούφα, Νικολέτας Φρούσου, Μαριγώς Λιακοπούλου και Παναγιώτας Καρδίτσα, θύματα των βομβαρδισμών του φασιστικού καθεστώτος της Ιταλίας στις 3 Μαρτίου 1941 στην Κυπαρισσία.
Έκτοτε, κάθε χρόνο, παραμονές της 28ης Οκτωβρίου, το 2ο Δημοτικό Σχολείο με τους οικείους της τελούν δέηση στη μνήμη της Ελένης Ιωαννίδη και καταθέτουν στεφάνια στο άγαλμά της!  Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Τσίπρας: Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να αμφισβητήσει σπιθαμή ελληνικής γης 
Μήνυμα προς την Τουρκία από τον Άγιο ΕυστράτιοΤσίπρας: Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να αμφισβητήσει σπιθαμή ελληνικής γης Ο κ.Τσίπρας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων Αγιοστρατιτών
~" Οι Έλληνες μπορεί να έχουμε σημαντικές διαφορές μεταξύ μας, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε και να μην διαπραγματευτούμε ούτε σπιθαμή ελληνικής γης (...) Θα πρότεινα στους γείτονές μας αν θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία να την ξαναγράψουμε μαζί θετικά. Να σπεύσουν σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό :.
~ Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Άγιο Ευστράτιο όπου βρέθηκε μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα και για οποιονδήποτε λόγο να αμφισβητήσει σπιθαμή ελληνικής γης» είπε.
- «Θα ήθελα σήμερα από αυτήν εδώ τη μικρή γωνιά της Ελλάδας, αλλά την τόσο σημαντική να στείλω ένα μήνυμα, μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας, αλλά και μήνυμα υπερηφάνιας για την πατρίδα μας. Για τους αγώνες του λαού μας αλλά και για το γεγονός ότι αυτή την ελεύθερη και περήφανη πατρίδα μας την παρέδωσαν όσοι πολέμησαν τους φασίστες και τους ναζί και εμείς έχουμε χρέος να τη διαφυλάξουμε και να την προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού. Και θέλω επίσης να στείλω ένα ακόμη μήνυμα, γιατί βλέπω το τελευταίο διάστημα και ακούω δηλώσεις αμφισβήτησης του διεθνούς δικαίου, διεθνών συνθηκών, των συνόρων μας. Απ΄αυτή λοιπόν τη γωνιά της Ελλάδας να στείλω το μήνυμα ότι εμείς οι Ελληνίδες και οι Έλληνες μπορεί να έχουμε σημαντικές διαφορές μεταξύ μας, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε και να μην διαπραγματευτούμε ούτε σπιθαμή ελληνικής γης. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε και να μην διαπραγματευτούμε, κάθε γωνιά αυτού του τόπου. Από τον Έβρο ως το Καστελλόριζο και από τη Γαύδο ως τους Οθωνούς. Θα πρότεινα λοιπόν κυρίως στους γείτονές μας αν θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία να την ξαναγράψουμε μαζί θετικά. Να σπεύσουν σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό πρόβλημα, που είναι πρόβλημα παράνομης εισβολής και κατοχής» τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Τσίπρας απέστειλε μήνυμα ομοψυχίας και ενότητας για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος για την αντίστασή του ενάντια στον ναζισμό και τόνισε ότι είναι ντροπή και στίγμα για την ιστορία και την παράδοση αυτού του λαού, να αναπτύσσονται στη χώρα μας φασιστικά και ναζιστικά μορφώματα.
Ο κ. Τσίπρας είπε ταυτόχρονα ότι είναι ντροπή και ύβρις απέναντι στην Ιστορία, η απόπειρα παραχάραξής της, μέσα από την εξομοίωση της ιδεολογίας του μίσους, των εγκλημάτων και των θηριωδιών του ναζισμού με τον κομμουνισμό.
Όσο βαθιά κι απαραίτητη κι αν είναι η κριτική που μπορεί να ασκήσει κανείς στα καθεστώτα και τις επιλογές των ηγεσιών του υπαρκτού σοσιαλισμού, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση αυτή η κριτική να εξομοιώνει την κομμουνιστική ιδεολογία με τη φρικαλεότητα του ναζισμού, τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος στην αρχή της ομιλίας του ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για «την εξαιρετική ιδέα» και την πρόσκληση για κοινή παρουσία στον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στον Αη Στράτη, είπε ότι ο πυρήνας των ιδεών της ορθοδοξίας, που αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα της πολιτισμικής και ιστορικής ταυτότητας του λαού μας, έχει κοινό σημείο με τις ιδέες του κομμουνισμού την αγάπη και την αλληλεγγύη προς κάθε άνθρωπο.
Ο πρωθυπουργός είπε πως ο ελληνικός λαός μοίρασε απλόχερα στους πρόσφυγες αγάπη και αλληλεγγύη, την ώρα που κάποιοι στην Ευρώπη επέλεξαν να δείξουν ασέβεια στην κοινή ιστορία της ηπείρου υψώνοντας φράχτες και τείχη απέναντι στους πρόσφυγες.
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η συμβολή του ελληνικού λαού πρέπει να αναγνωριστεί έμπρακτα και έκανε λόγο για σαφή απαίτηση της Ελλάδας.
Είπε ότι δεν θα ανεχτούμε οι συμφωνίες που υπογράφονται να τηρούνται μόνο από τη μία πλευρά, ενώ πρόσθεσε ότι η λογική των ηγεσιών των χωρών του Βίζεγκραντ, «δηλαδή, μαζί στα οφέλη, χώρια στις υποχρεώσεις», είναι τροχοπέδη για την ΕΕ.
Υπογραμμίζοντας ότι «ή θα μοιραζόμαστε μαζί τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις ή δεν θα μοιραζόμαστε τα οφέλη», ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε: «...αν κάποιοι δεν τηρούν τις δεσμευτικές αποφάσεις που έχουμε λάβει ως μέλη της ΕΕ, τότε δεν έχουν κανένα λόγο να έχουν πρόσβαση στα κονδύλια που προβλέπονται από τα διαρθρωτικά ταμεία».
Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του αναφέρθηκε, επίσης, σε αναπτυξιακά έργα για τον Αη Στράτη, ενώ κατέληξε τονίζοντας ότι η καλύτερη τιμή στην 28η Οκτωβρίου είναι «ο αγώνας ενάντια στη λήθη, τα δικά μας καθημερινά ΟΧΙ απέναντι στον φασισμό, την απολυταρχία την κοινωνική αδικία και υπογραμμίζοντας ότι στο μίσος απαντάμε με αλληλεγγύη, στον φασισμό και τον ναζισμό με δημοκρατία εμπνεόμενοι από όσα μας δίδαξε η εποποιία της Εθνικής Αντίστασης και ο αγώνας του λαού μας και των ηρώων του, οι μάχες του στα χρόνια της κατοχής, στις πόλεις, στα βουνά, στα χωριά, στα ξερονήσια και τις φυλακές, εκεί που η δίψα για την λευτεριά λύγισε την πολεμική μηχανή των κατακτητών.
«Αυτή την κληρονομιά κουβαλάμε, αυτήν τιμούμε σήμερα και αυτή θα τιμά για πάντα ο ελληνικός λαός» τόνισε ο πρωθυπουργός.
Μήνυμα καταδίκης του φασισμού και του ναζισμού
Σε χαιρετισμό του από το Μουσείο Δημοκρατίας του Αη Στράτη για την 28η Οκτωβρίου ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Η καλύτερη τιμή στην 28η Οκτωβρίου, είναι ο αγώνας μας ενάντια στη λήθη. Είναι τα δικά μας καθημερινά μικρά και μεγάλα ΟΧΙ απέναντι στην αδικία, απέναντι στον φασισμό. Είναι ο αγώνας που δίνουμε για να μην δούμε ποτέ ξανά την Ευρώπη να κινδυνεύει, να μην δούμε ποτέ ξανά στην Ευρώπη να ζωντανεύει το φάντασμα του φασισμού και του ολοκληρωτισμού». Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος επισήμανε πως καθημερινά δίνουμε έμπρακτες απαντήσεις στους εχθρούς της δημοκρατικής και ειρηνικής Ευρώπης, απαντώντας στο μίσος με αλληλεγγύη και στον ναζισμό και στον φασισμό με περισσότερη δημοκρατία.
Απέτισε φόρο τιμής στον ανυποχώρητο αγώνα που με αυταπάρνηση και ηρωισμό έδωσε ο ελληνικός λαός κατά του φασισμού και του ναζισμού, στους εξόριστους του Αη Στράτη και των άλλων τόπων μαρτυρίου και σε αυτούς που φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους, γιατί δεν έκαναν στιγμή πίσω από τις ιδέες τους, από τις αξίες της ειρήνης, της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Στο πλαίσιο αυτό έστειλε μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας, αλλά και μήνυμα υπερηφάνιας για την πατρίδα μας, για τους αγώνες του λαού μας αλλά και για το γεγονός ότι αυτή την ελεύθερη και περήφανη πατρίδα μας την παρέδωσαν όσοι πολέμησαν τους φασίστες και τους ναζί και εμείς έχουμε χρέος να τη διαφυλάξουμε και να την προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού.
Με την ευκαιρία της παρουσίας του στον ιστορικό τόπο του Αη Στράτη και ιδιαίτερα στο Μουσείο Δημοκρατίας, σημείωσε: «Αυτό που επιχειρείται στις μέρες μας από ορισμένους κυρίως έξω από τη χώρα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά ορισμένοι το επιχειρούν και στη χώρα, να συμψηφίσουν τα εγκλήματα της ιδεολογίας του μίσους και του φασισμού δηλαδή με την κομμουνιστική ιδεολογία. Όσο κι αν κανείς - και δικαίως - ασκήσει κριτική στα καθεστώτα και στις επιλογές της ηγεσίας του υπαρκτού σοσιαλισμού, πιστεύω ότι δεν έχει το δικαίωμα να εξομοιώνει τους θύτες με τα θύματα. Είναι ύβρις να εξομοιώνουμε τους θύτες με τα θύματα».
Επίσης, χαρακτήρισε ντροπή και στίγμα για την ιστορία και τη δημοκρατική παράδοση του λαού μας «αυτή η χώρα που πολέμησε, αυτή η χώρα που είχε το βαρύτατο φόρο αίματος σε θύματα, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου ενάντια στον ναζισμό να είναι μια χώρα που αναπτύσσονται ξανά οι ιδέες των ναζί».Η ιδεολογία του μίσους του φασισμού που μάλιστα κρύβονται πίσω από ένα προσωπείο, επικαλούμενοι την αγάπη για την πατρίδα, σημείωσε και προσέθεσε: «Ποια αγάπη για την πατρίδα; Ποιος πατριωτισμός είναι αυτός που τους οδηγεί να υψώνουν τα χέρια τους μπροστά στα κάδρα του Χίτλερ και να ζωγραφίζουν τις σβάστικες, τα σύμβολα δηλαδή αυτών που αιματοκύλισαν τον λαό μας. Κανένας πατριωτισμός και καμιά αγάπη. Μόνο ο φανατισμός και η πίστη τους στην πιο αποκρουστική ιδεολογία που συνάντησε ποτέ η ανθρωπότητα. Δεν πιστεύω, λοιπόν, ότι θα πρέπει τις μαύρες στιγμές της Ιστορίας μας να τις κρύβουμε κάτω από το χαλί. Πρέπει να τις γνωρίζουμε και να προστατευτούμε στο μέλλον. Και κανείς δεν μπορεί να συσχετίζει και να εξισώνει αυτούς που σε αυτόν τον τόπο, αλλά και αλλού, έδωσαν τη ζωή τους για πανανθρώπινα ιδανικά, για μια λεύτερη πατρίδα, όπως αυτοί που μαρτύρησαν εδώ στον Αη Στράτη, να τους εξισώνει και να τους εξομοιώνει με τους φασίστες κατακτητές που αιματοκύλισαν την πατρίδα μας, αλλά και οδήγησαν την ανθρωπότητα σε θηριωδίες και Ολοκαυτώματα».
Επίσης, ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο προσφυγικό, διεμήνυσε ότι δεν θα ανεχτούμε οι συμφωνίες που υπογράφονται να τηρούνται μόνο από τη μία πλευρά και τόνισε πως δεν μπορεί να υπάρξει αλά καρτ Ενωμένη Ευρώπη. Προσέθεσε ότι η λογική των ηγεσιών των χωρών του Βίζεγκραντ, «δηλαδή, μαζί στα οφέλη, χώρια στις υποχρεώσεις», είναι τροχοπέδη για την ΕΕ. Υπογράμμισε ότι «ή θα μοιραζόμαστε μαζί τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις ή δεν θα μοιραζόμαστε τα οφέλη» και προσέθεσε πως «αν κάποιοι δεν τηρούν τις δεσμευτικές αποφάσεις που έχουμε λάβει ως μέλη της ΕΕ, τότε δεν έχουν κανένα λόγο να έχουν πρόσβαση στα κονδύλια που προβλέπονται από τα διαρθρωτικά ταμεία».Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η συμβολή του ελληνικού λαού πρέπει να αναγνωριστεί έμπρακτα και έκανε λόγο για σαφή απαίτηση της Ελλάδας. Τέλος, αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι να θέσει το ζήτημα αυτό σε επίπεδο κορυφής της ΕΕ, σημειώνοντας: «Το έχω θέσει επανειλημμένως και εγώ και είμαι διατεθειμένος να το ξαναθέσω. Είναι ζήτημα δικαιοσύνης. Παρ’ όλα αυτά, είμαι βέβαιος ότι εμείς κάνοντας το καθήκον που ορίζεται από τις αξίες μας, το καθήκον της ψυχής μας με δυο λόγια, θα συνεχίσουμε να δίνουμε αλληλεγγύη και αγάπη στους συνανθρώπους μας, ανεξάρτητα από το σε τι Θεό πιστεύουν και από ποια χώρα προέρχονται». Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  «Γνωρίζουμε μόλις το 4,6% του Σύμπαντος» 
Εκτός της βράβευσης της «δικής μας», καθηγήτριας Μαρίας Γαζούλη, με το βραβείο Καραθεοδωρή, ο καθηγητής Φυσικής Παρασκευάς (Πάρης) Σφήκας τιμήθηκε με το βραβείο Αριστείας «Παπανικολάου».  Ο κ. Σφήκας, που από τους συναδέλφους του θεωρείται «ιδιοφυία» στο χώρο της Φυσικής και συμμετέχει ενεργά στο πείραμα του CERN, πραγματοποίησε μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία – παρουσίαση με θέμα «Η Φυσική του κενού μέσα από το μικροσκόπιο του LHC στο CERN». Εξήγησε τη διαδικασία του πειράματος στο CERN και πώς οι επιστήμονες έφθασαν στην εύρεση του σωματιδίου Higgs, το οποίο, σύμφωνα με τον κ. Σφήκα, λανθασμένα «βαφτίσαμε» «σωματίδιο του Θεού», και το ορθόν είναι «σωματίδιο του κενού»…
Το άκρως ενδιαφέρον συμπέρασμα στο τέλος της ομιλίας του διακεκριμένου καθηγητή είναι ότι, και μετά τις πρόσφατες ανακαλύψεις, η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα έχει καταφέρει να αποκρυπτογραφήσει την ύλη την οποία γνωρίζουμε, η οποία και καταλαμβάνει μόλις το 4,6% του σύμπαντος! Το υπόλοιπο είναι σκοτεινή ύλη και ενέργεια και οι προκλήσεις για τους επιστήμες φυσικούς θα είναι μεγάλες, όπως φαίνεται, και για τα επόμενα χρόνια, αιώνες κ.ο.κ…   K. Γαζ. 
Υ.Γ.: Να σημειωθεί ότι ο κ. Σφήκας ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του καριέρα του ως σπουδαστής πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όμως από μια 6μηνη κατάληψη βρέθηκε με υποτροφία στο MIT των ΗΠΑ, όπου βρήκε την κλίση του στη Φυσική και από τότε διαπρέπει σε παγκόσμιο επίπεδο. 

***  26ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εμπορικού Δικαίου από σήμερα έως και την Κυριακή στην Καλαμάτα 
Κατόπιν αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων το 26° Πανελλήνιο Συνέδριο Εμπορικού Δικαίου θα διεξαχθεί στην πόλη της Καλαμάτας και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Filoxenia Hotel», από σήμερα έως και την Κυριακή.
Οι εργασίες του συνεδρίου θα αρχίσουν σήμερα το απόγευμα και ώρα 6.30 και θα λήξουν το μεσημέρι της Κυριακής, έως τις 2.30. Ειδικότερα, τα θέματα των εισηγήσεων των επί μέρους θεματικών ενοτήτων, καθώς και οι πρόεδροι των συνεδριών, οι εισηγητές και οι παρεμβαίνοντες έχουν ως ακολούθως:
  Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου
17.15: Δηλώσεις συμμετοχής - Παράδοση συνεδριακού φακέλου
18.15: Έναρξη Συνεδρίου -Χαιρετισμοί
18.30: Γενικές εισηγήσεις: πρόεδρος: Κωνσταντίνος Μαργέλης, πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.
1. Οι όμιλοι επιχειρήσεων ως δικαιικό ζήτημα: Βασίλης Τουντόπουλος, καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου.
2. Οι όμιλοι: Έμφαση στο σύνολο ή στα μέλη; Το παράδειγμα της πτώχευσης: Ράνια Χατζηνικολάου-Αγγελίδου, καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΑΠΟ.
  Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016
Ώρα 09.30
Προβλήματα εταιρικού δικαίου και δικαίου της κεφαλαιαγοράς. Πρόεδρος: Απόστολος Γεωργιάδης, ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ, ακαδημαϊκός
1. Ο έλεγχος ως παράμετρος σύνδεσης - Ομιλοποίηση και απο-ομιλοποίηση: Θεόδωρος Κατσάς, λέκτορας Νομικής Σχολής ΔΠΘ
2. Το «συμφέρον του ομίλου»: Αλέξανδρος Ρόκας, δικηγόρος, Δ.Ν., εντεταλμένος Διδασκαλίας Τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΕΚΠΑ
3. Σχέσεις μητρικής και θυγατρικής: Αλεξάνδρα Μικρουλέα, αναπληρώτρια καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ.
4. Οι όμιλοι και το δίκαιο της κεφαλαιαγοράς: Παναγιώτης Σταϊκούρας, αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς.
5. Οι ενοποιημένες χρηματοοικονομικές καταστάσεις σύμφωνα με το ν. 4308/2014. Γεώργιος Αληφαντής, τ. ορκωτός ελεγκτής λογιστής, διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

*** Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Καλαμάτας δεν ξέχασαν τον 14χρονο Σωτήρη (φωτογραφίες) 
 
 
 
Σε ένδειξη πένθους και μνήμης για το 14χρονο συμμαθητή τους  Σωτήρη Νικολακόπουλο, οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου παρέλασαν με ένα λευκό τριαντάφυλλο καρφιτσωμένο στην μπλούζα τους.
Ο 14χρονος Σωτήρης έχασε τη ζωή του στις 17 Σεπτεμβρίου, όταν κατέρρευσε στο ημίχρονο  φιλικού αγώνα ποδοσφαίρου  στο γήπεδο «Π. Μπαχράμης, 

*** «Πολύδωρα και όλα στο ΕΣΡ» λέει η κυβέρνηση, αρνητική η Αντιπολίτευση  
Εξελίξεις τη Δευτέρα«Πολύδωρα και όλα στο ΕΣΡ» λέει η κυβέρνηση, αρνητική η Αντιπολίτευση Ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ στο Μέγαρο Μαξίμου
~  Τον Βύρωνα Πολύδωρα πρότεινε η κυβέρνηση για την προεδρία του ΕΣΡ, κάνοντας λόγο για πρόσωπο που η ΝΔ δεν μπορεί να αρνηθεί, ενώ παράλληλα ο Ν.Παππάς μιλούσε για ανάγκη εξεύρεσης συναινετικής λύσης.
Ο ίδιος ο κ. Πολύδωρας μετέβη νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, αφού ευχαρίστησε την κυβέρνηση για την «τιμητική πρόταση», είπε ότι το καίριο σημείο είναι η συγκρότηση του ΕΣΡ με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα.
Δήλωσε άγνοια για το αν ΝΔ θα συναινέσει στο πρόσωπό του, ενώ σχετικά με τις αναφορές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε «επικοινωνιακά παιχνίδια», απάντησε: «Εγώ δεν κάνω επικοινωνιακά παιχνίδια, ούτε είδα στο πνεύμα της συνάντησης με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής, τάση για επικοινωνιακά τεχνάσματα, είδα τάση για συναίνεση η οποία είναι και προϋπόθεση της δικής μου παρεμβάσεως.»
Συμπλήρωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για επικοινωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς και πρόθεση να εκθέσει τις σκέψεις του και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Λίγο αργότερα, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλούσε για την ανάγκη να πέσουν οι τόνοι και να βρεθεί συναινετική λύση στο θέμα του ΕΣΡ.
Σύμφωνα μάλιστα με κυβερνητική πηγή, τη Δευτέρα θα κατατεθεί διάταξη που καταργεί το άρθρο 2Α του νόμου 4339/15 το οποίο μετέφερε τις αρμοδιότητες από το ΕΣΡ στην κυβέρνηση.
«Όλες οι αρμοδιότητες καθώς και αυτή του διαγωνισμού και των λεπτομερειών του επανέρχονται έτσι στο ΕΣΡ» αναφέρει.
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, συμπλήρωσε ότι η πρόταση της κυβέρνησης είναι πρόεδρος του ΕΣΡ ο Βύρων Πολύδωρας και αντιπρόεδρος ο Ροδόλφος Μορώνης, πρόσωπο που είχε προταθεί και από τη ΝΔ για την ηγεσία της Ανεξάρτητης Αρχής.
Ο κ. Βούτσης είπε ότι είναι σε ανοικτή επικοινωνία με τα κόμματα εν όψει της Διάσκεψης των Προέδρων το απόγευμα (17:00) της Δευτέρας, λέγοντας μάλιστα ότι «είναι αυτονόητο ότι όλες οι αρμοδιότητες για την αδειοδότηση των καναλιών είναι απολύτως αντικείμενο της δουλειάς που θα κάνει το νέο ΕΣΡ».
Ωστόσο, η πρόταση-έκπληξη της κυβέρνησης βρήκε μόνο τη στήριξη των ΑΝΕΛ και αρνητική σύσσωμη την Αντιπολίτευση.
Η ΝΔ ξεκαθάρισε ότι ο Βύρων Πολύδωρας δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να αναλάβει την ηγεσία του ΕΣΡ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για επικοινωνιακά παιχνίδια.
Ανακοίνωσε μάλιστα νομοθετική ρύθμιση, τη Δευτέρα, για να επιστραφούν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης οι αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα.
«Τα πρόσωπα θα εξεταστούν μετά» εξηγεί.
Το συγκυβερνών κόμμα των ΑΝΕΛ στήριξε την πρόταση: «Χαιρετίζουμε την πρόταση του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα να αναλάβει ο κ. Βύρων Πολύδωρας καθήκοντα Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ). Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θεωρούμε ότι η προσωπικότητα του κ. Βύρωνα Πολύδωρα πληροί όλες τις προϋποθέσεις που απαιτεί ο θεσμός για αυτή τη θέση».
«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στηρίζουμε την υποψηφιότητα του Βύρωνα Πολύδωρα για την προεδρία του ΕΣΡ. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τη Δημοκρατία η αποδοχή εκ μέρους του της θέσης αυτής. Καλώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιλέξει ανάμεσα στην ψυχή του καραμανλισμού, στον Βύρωνα Πολύδωρα ή στους θιασώτες του Παττακού και στους βιβλιοπώλες των ρατσιστικών και αντισημιτικών βιβλίων που έχει επιλέξει σήμερα ως αντιπρόεδρο και στελέχη του» δήλωσε και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.
Σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμπαράταξη ξεκαθαρίζει ότι δεν δέχεται για το ΕΣΡ τον υπουργό της ζαρντινιέρας, το πρόσωπο που πρότεινε τη σύμπραξη του χώρου από τον οποίο προέρχεται με τη Χρυσή Αυγή.
Αρνητικό στο πρόσωπο του Βύρωνα Πολύδωρα εμφανίστηκε το Ποτάμι, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν παίζει με τους θεσμούς.
~**  Όταν ξεκινάς με Καμμένο είναι λογικό να τελειώνεις με Πολύδωρα. Η ελπίδα...το 'βαλε στα πόδια.
~ Αύριο τα ρολόγια μία ώρα πίσω. Σήμερα 60 χρόνια πίσω, όπως λέει και ο σοφός .-   (Σταύρος Θεοδωράκης) .-
~ Το ΚΚΕ από την πλευρά του δήλωσε ότι δεν θα λάβει μέρος σε παιχνίδια και παζάρια για την πίτα των ΜΜΕ, ασκώντας κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και στη ΝΔ.
~ Η Ένωση Κεντρώων δεν διευκρινίζει αν θα ψηφίσει τον Β.Πολύδωρα, αλλά επισημαίνει ότι για να υπάρχει αποτέλεσμα στη Διάσκεψη των Προέδρων πρέπει να αποφύγει η κυβέρνηση κάθε παράπλευρη νομοθετική πρωτοβουλία και να μετατεθούν όλες οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ.
~ « Ακόμη και τις προσωρινές άδειες λειτουργίας των σταθμών να τις δώσει το ΕΣΡ και όχι η κυβέρνηση. Η δε ΝΔ, οφείλει να συμβάλει στο σχηματισμό ΕΣΡ γιατί διαφορετικά θα παρουσιαστεί σαν κόμμα που το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να ρίξει την κυβέρνηση.»
~  Η Ένωση Κεντρώων καλεί την κυβέρνηση «να κάνει πίσω σε ολόκληρο, το γνωστό νόμο Παππά», προκειμένου να διευκολύνει τη σύσταση νέου ΕΣΡ. Όπως τονίζει σε ανακοίνωση, μόνο σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένη η ΝΔ να συναινέσει.
«Το πίσω σε ένα ή δυο άρθρα δεν έχει αντίκρισμα, γιατί βρίσκει αντίθετη ολόκληρη την αντιπολίτευση» αναφέρει η Ένωση Κεντρώων και σημειώνει πως το όνομα του προέδρου του ΕΣΡ έχει μικρή αξία και πως το σημαντικό είναι να υπάρξει πολιτική συναίνεσης για σύσταση ΕΣΡ.

***  Στο φως η ταφική πλάκα του Ιησού
Από έλληνες και ξένους επιστήμονες
Στο φως η ταφική πλάκα του Ιησού
~ Την επιφάνεια του τάφου του Ιησού Χριστού στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ έφεραν στο φως επιστήμονες, ανάμεσά τους και Έλληνες, στη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης που πραγματοποιούνται στο χώρο. Ο τάφος είχε καλυφθεί από μαρμάρινη επένδυση τουλάχιστον από το 1.555 μ.Χ. και ίσως αρκετούς αιώνες νωρίτερα.
«Το μαρμάρινο κάλυμμα του τάφου απομακρύνθηκε και εκπλαγήκαμε από την ποσότητα του υλικού πλήρωσης κάτω από αυτό. Θα είναι μια μακρά επιστημονική ανάλυση, αλλά επιτέλους θα είμαστε σε θέση να δούμε την αρχική πέτρινη επιφάνεια πάνω στην οποία, σύμφωνα με την παράδοση, αναπαύθηκε το σώμα του Χριστού» δήλωσε στο National Geographic ο αρχαιολόγος Φρέντρικ Χάιμπερτ.
Σύμφωνα με την χριστιανική παράδοση, το σώμα του Ιησού Χριστού εναποτέθηκε σε ένα «ταφικό κρεβάτι» λαξευμένο στην ασβεστολιθική πλευρά του σπηλαίου μετά την σταύρωσή του.
~ Το ταφικό κρεβάτι περικλείεται από μια μικρή δομή γνωστή ως Κουβούκλιο, που ανακατασκευάστηκε για τελευταία φορά το 1808-1810, αφού καταστράφηκε από πυρκαγιά. Το Κουβούκλιο και ο εσωτερικός τάφος βρίσκονται σε φάση αποκατάστασης από ομάδα επιστημόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Αντωνίας Μοροπούλου.
Σύμφωνα με το National Geographic, που δημοσίευσε τα εντυπωσιακά ευρήματα, η αποκάλυψη δίνει στους ερευνητές μια πρωτοφανή ευκαιρία να μελετήσουν την αρχική επιφάνεια του τι θεωρείται η πιο ιερή τοποθεσία στον Χριστιανισμό. Μια ανάλυση του αρχικού πετρώματος μπορεί να τους επιτρέψει να κατανοήσουν καλύτερα όχι μόνο την αρχική μορφή του ταφικού θαλάμου, αλλά και το πώς εξελίχθηκε ο συγκεκριμένος τόπος σε έναν από τους πιο ιερούς τόπους της Χριστιανοσύνης.
«Είμαστε σε κρίσιμη στιγμή για την αποκατάσταση του Κουβουκλίου. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούμε για να καταγράψουμε αυτό το μοναδικό μνημείο θα επιτρέψουν στον κόσμο να μελετήσουν τα ευρήματά μας σαν να ήταν οι ίδιοι μέσα στον τάφο του Χριστού» είπε η κ. Μοροπούλου στο National Geographic.  Newsroom ΔΟΛ

***  Ερντογάν: Τα νησιά του Αιγαίου ήταν δικά μας
«Δίνω μάθημα ιστορίας»Ερντογάν: Τα νησιά του Αιγαίου ήταν δικά μας
~  Σε νέες προκλητικές δηλώσεις για τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα ελληνικά νησιά προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Ερντογάν, αφού τόνισε ότι καμία δύναμη δεν θα εμποδίσει την Τουρκία να φτάσει τους στόχους της, είπε:
«Η τουρκική Δημοκρατία δεν είναι το πρώτο αλλά το τελευταίο μας κράτος. Το κράτος το οποίο δεχθήκαμε υπό τις συνθήκες που επικρατούσαν 100 χρόνια πριν, είναι σημαντικό επίτευγμα μας. Αναφέρω τον Εθνικό Όρκο. Τον είχε χαράξει ο Μουσταφά Κεμάλ. Κάποιους τούς είχε ενοχλήσει. Μπορείτε να το ψάξετε και να δείτε.
» Εγώ εδώ δίνω μάθημα ιστορίας (...) Είπα Λωζάνη και ενοχλήθηκαν. Γιατί ενοχλείστε; Αυτά τα νησιά ήταν δικά μας. Έχουμε δικά μας μνημεία, τεμένη. Γιατί ενοχλείστε; Είναι υπεύθυνος όποιος υπέγραψε, φέρει την ευθύνη».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Ταγίπ Ερντογάν, όταν τον διέκοψαν με συνθήματα για επαναφορά της θανατικής ποινής, απάντησε άμεσα:
«Η θανατική ποινή, με την άδεια του Θεού, εύχομαι να περάσει από τη Βουλή. Σύντομα... Σύντομα... Μην ανησυχείτε... Εφόσον η εξουσία είναι του λαού το θέμα έκλεισε. Δεν είναι σημαντικό το τι λέει η Δύση, αλλά το τι λέει ο λαός μου».
* Ερντογάν: Σύντομα στην Εθνοσυνέλευση η επαναφορά της θανατικής ποινής

***  ΗΜΕΡΗΣΙΑ εκδρομή -ΔΙΑΔΡΟΜΗ στη γιορτή κάστανου  στην ΑΜΠΕΛΙΩΝΑ Ν. ΜΕΣΣΣΗΝΙΑΣ  Σάββατο  29-10-2016 , μια παρέα 100 ατόμων από περιοχή Μελιγαλά Μεσσηνίας :
 ~*  Φωτογραφίες από διαδρομή μας στη γιορτή του κάστανου στην Αμπελιώνα  ...........







 ***  ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
 Ώρα  αναχώρησης 10.00 π.μ. από Μελιγαλά Μεσσηνίας -Ζευγολατιό , Κεντρικό - Διαβολίτσι -Δεσύλλα,Διαβολίτσι - Κάτω  Μέλπεια - Διμάνδρα - Σύριζο- Στάσιμο -Κακαλέτρι -χωριά Νέδα -Αμπελιώνα - Επικούριος Απόλλωνας - Ν. Φιγαλεία (φαγητό στην ταβέρνα "Γρηγόρη" , και διασκέδαση -Καλό Νερό -Κυπαρισσία -επιστροφή στο Μελιγαλά ώρα 20.00 μ.μ. .-
  ***   Βίντεο  από διαδρομές ημερήσια εκδρομής  ......:
Διαδρομή στα χωριά της  Άνω Μεσσηνίας (Δήμου Οιχαλίας)
1~**ΣΥΡΙΖΟ Μεσσηνίας 29/10/2016:
 https://youtu.be/RwvKY67Zcss .-
2~**ΣΤΑΣΙΜΟ  Μεσσηνίας 29/10/2016:
https://youtu.be/ofIowuWpg1E .-
3~**ΚΑΚΑΛΕΤΡΙ Μεσσηνίας  29/10/2016:
 https://youtu.be/zhnxDuGqLEc .-
4~**Στον Επικούριο Απόλλωνα  πρόβατα  29/10/2016:
 https://youtu.be/4kTQ8WxjkkA .-

~* Φωτογραφίες από εκδρομή Αμπελιώνα ...και φαγητό-διασκέδαση στην Ν. Φιγαλεία στην ταβέρνα ¨ΠΑΝΟΡΑΜΑ"  Ο Γρηγόρης  29-10-2016 :
Φούρνος ψωμιού στην ταβέρνα "Πανόραμα"
φούρναρης Παναγιώτης Γεωργακόπουλος
βοηθός ο Σταμούλη ...

Φούρνος πατέντα Ελληνογερμανικής φιλίας

ΦΟΥΡΝΟΣ ΨΩΜΙΟΥ ΣΤΗΝ Ν. ΦΙΓΑΛΕΙΑ

Στην ταβέρνα ¨ΠΑΝΌΡΑΜΑ"  Ν. Φιγαλείας  Ηλείας


"ΕΝ ΠΛΩ" Καφέ-εστιατόριο Μιχαλόπουλου παραλία Κυπαρισσίας

Νέα Φιγαλεία Ν. Ηλείας





~**
5~**ΠΕΤΡΑ Μεσσηνίας 29/10/2016 :
https://youtu.be/ac9-XVAgG_Q  .-
6~** ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ Επικούριος  29/10/2016:
https://youtu.be/48J6x2uCwf8 .-
7~**ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ  Ηλείας  29/10/2016:
https://youtu.be/AnrwkGHcIas .
8~**Επικούριος Ν  Φιγαλεία  διαδρομή 29/10/2016:
 https://youtu.be/Qih1WeZHYBg .-
9~**ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΣ κοπάδι αγριοκάτσικα  29/10/2016:
 https://youtu.be/ggakPdSV7yo ..-
10~** ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΣ ΑΠΌΛΛΩΝ διαδρομή  29/10/2016:
https://youtu.be/R9y0RbXIrTA ..-
~ Χορός διασκέδαση Ν  Φιγαλία   Πανόραμα  29./10/201: https://youtu.be/3gF4V0xDnFQ .-
~ Φούρνος πατέντα στην Ν Φιγαλία Ν  Ηλίας 29/10/2016: https://youtu.be/4V_9szWMz5k .-
~Ταβέρνα  ΠΑΝΟΡΑΜΑ  Ο Γρηγόρης στην Ν  Φιγαλία 29/10/2016 : https://youtu.be/pjh99a89Bm0 .-
~ΑΜΠΕΛΙΩΝΑ Μεσσηνίας  διαδρομή  29/10/2016: https://youtu.be/2Wv6AoUvPlQ .-
15~* Διασκέδαση , ταβέρνα ΠΑΝΟΡΑΜΑ  , Γρηγόρη Ν  Φιγαλία 29/10/2016: https://youtu.be/V1iJyTYgU4A .-
~*Επικούριος  ενημέρωση από Ειρήνη  29/10/2016:
~*ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ  πηγαίνοντας 29/10/2016 :
 https://youtu.be/5ODZ-x05LQ8 .-
~*Κυπαρισσία διαδρομή πόλης για λιμάνι 29/10/2016: https://youtu.be/Hk4a7wgZuxM .-
19~ΛΕΠΡΕΟ Ν  Ηλείας  29/10/2016:
https://youtu.be/FZrTaLJfWX4 .-
20~ Ν  ΦΙΓΑΛΕΙΑ Ν ΗΛΕΙΑΣ 29 10 2016 διαδρομή:
~ Ν. Φιγαλεία   Πανόραμα ο Γρηγόρης   29/10/2016 φαγητό χορός  : https://youtu.be/btvkuPOlGls  .-
~ΠΑΝΟΡΑΜΑ  ο Γρηγόρης διασκέδαση Ν  Φιγαλα 29/10/2016: https://youtu.be/RF9i05KG1go .-
23~ΦΑΣΚΟΜΗΛΙΑ Ν Ηλείας  29/10/2016:
https://youtu.be/bD-cwbCRDk4 .-

***  ΕΝΩΜΕΝΟΙ τους Τσακίζουμε!ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΙ μας Τσακίζουνε...

~  Άρθρο του Αρχισυντάκτη.
Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες. Σήμερα γιορτάζει το Έθνος, η Πατρίδα μας, η Ελλάδα μας. Τι γιορτάζει όμως σήμερα η Ελλάδα; ποια είναι η σχέση του 1940 με το 2016;
28 Οκτωβρίου 1940 και ο Μεταξάς λέει το ιστορικό ΟΧΙ («Alors, c'est la guerre!» είπε αλλά το νόημα είναι το ίδιο). Όλοι οι Έλληνες με μία φωνή, Αριστεροί και Δεξιοί με το ‘χαμόγελο στα χείλη’ πήραν τα όπλα και ξεκίνησαν για το Μέτωπο. Όταν λέμε όλοι εννοούμε ΟΛΟΙ. Θυμηθείτε πως τρεις ημέρες μετά την εισβολή των Ιταλών, στις 31 Οκτωβρίου 1940, ο κρατούμενος στη Γενική Ασφάλεια Αθηνών, Ζαχαριάδης δημοσίευσε τη γνωστή ανοικτή επιστολή προς τον ελληνικό λαό, με την οποία τον καλούσε να αντισταθεί τονίζοντας μεταξύ άλλων:
 "Ο Λαός της Ελλάδας διεξάγει σήμερα έναν πόλεμο απελευθερωτικό ενάντια στο Φασισμό του Μουσολίνι [...] Στον πόλεμο αυτό, που τον διευθύνει η κυβέρνηση Μεταξά, όλοι μας πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, δίχως επιφύλαξη. [...] Όλοι στον αγώνα, ο καθένας στη θέση του και η νίκη θάναι νίκη της Ελλάδας και του λαού της."
Οι Έλληνες ενωμένοι κατάφεραν να αντισταθούν στην Ιταλική Λαίλαπα και μόνο όταν μπήκε η Γερμανική Πολεμική Μηχανή, και με μεγάλες απώλειες γι αυτήν, λύγισε. Η δε Εθνική Αντίσταση είναι από τις συγκλονιστικότερες περιόδους της Ιστορίας μας. Περίοδος Αδούλωτου Φρονήματος.
Η Ελλάδα απελευθερώθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1944. Στις 18 Οκτωβρίου έφτασε στην Αθήνα ο Γεώργιος Παπανδρέου και η κυβέρνησή του, ενώ την  ίδια ημέρα, ο πρωθυπουργός σε μία συγκινητική τελετή ύψωσε την ελληνική σημαία στην Ακρόπολη και στη συνέχεια μίλησε στο συγκεντρωμένο πλήθος που είχε γεμίσει ασφυκτικά την πλατεία Συντάγματος από τον εξώστη του Υπουργείου Οικονομικών. Από εκεί είπε και τη γνωστή φράση «Πιστεύομεν και εις την λαοκρατίαν».

Αυτός όμως είναι και ο λόγος που γιορτάζουμε την έναρξη και όχι το τέλος του πολέμου. Στην Έναρξη ήμαστε όλοι ενωμένοι, στη λήξη Διχασμένοι, λίγες μέρες πριν τα Δεκεμβριανά και την Έναρξη ενός καταστρεπτικού Εμφυλίου Πολέμου, του οποίου τις συνέπειες ακόμα ζούμε (ευτυχώς σε μικρό βαθμό).
Με αφορμή την επέτειο του ’40 ας σταματήσουν οι διχαστικές δηλώσεις εν έτει 2016. Ας σταματήσει ο λαϊκισμός κάποιων πολιτικών που για ψηφοθηρικούς λόγους ξεθάβουν ένα ‘τσεκούρι πολέμου’ που έχει θαφτεί. Οι Έλληνες ενωμένοι, μία γροθιά μπορούν να ξεφύγουν από τη δεινή κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.
Διχασμένοι θα πέσουμε, Ενωμένοι θα κερδίσουμε. Είμαστε όλοι Έλληνες. Πάνω από όλα…

*** Ας δούμε τι συμβολίζει η μαντήλα...

~ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ & ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
 Μεγάλο ζήτημα δημιουργήθηκε εκ νέου, με την μαντήλα που φορούσε η σημαιοφόρος αυτήν την φορά, κάποιου σχολείου στην παρέλαση.
Ας αναλύσουμε το ζήτημα.
 Κατά παράδοση η ευθύνη της Σημαίας (γιατί περί ευθύνης πρόκειται) δίνεται στον καλύτερο μαθητή ως αναγνώριση στις προσπάθειες του και ως ένδειξη εμπιστοσύνης ότι θα τιμήσει τα ιδεώδη που συμβολίζει η Σημαία αυτή.
 Στον πόλεμο μάλιστα έχουν πεθάνει χιλιάδες άνθρωποι για να μην την αφήσουν να πέσει σε χέρια που δεν θα την σεβαστούν.
Οι συμβολισμοί της είναι συγκεκριμένοι, σαφείς και διαχρονικοί:
- Η Ελευθερία και οι αγώνες που έχουν γίνει γι' αυτήν από τους Έλληνες.
- Η ιστορική συνέχεια των Ελλήνων μέσα από τους αγώνες αυτούς.
- Η χριστιανική παράδοση που την συμβολίζει ο σταυρός.
 Συνεπώς αυτός που θα την κρατάει, δεν αρκεί να είναι καλός μαθητής, αλλά να σέβεται όλα όσα συμβολίζει η Σημαία και να είναι έτοιμος να δώσει και την ζωή του για να προστατεύσει τα ιδεώδη που συμβολίζει.
 Ας δούμε τι συμβολίζει η μαντήλα και τι συμβολισμούς θέλει να περάσει η συγκεκριμένη μαθήτρια και οι εμπνευστές του να της εμπιστευθούν την Σημαία.
- Η μαντήλα με τον τρόπο που εμφανίζεται, συμβολίζει την μη ισότιμη θέση της γυναίκας σε μία ανδροκρατούμενη κοινωνία, πράγμα που είναι αντίθετο με τον πρώτο συμβολισμό της Σημαίας περί Ελευθερίας.
- Η μαντήλα με τον τρόπο που επιβάλλεται, συμβολίζει την μουσουλμανική θρησκεία και τα ιδεώδη της, τα οποία είναι αντίθετα και με το πνεύμα της ισότιμης θέσης της γυναίκας, αλλά και για τους αλλόδοξους άπιστους (και τους χριστιανούς δηλαδή) που τους θεωρεί ως κατώτερους ανθρώπους από τους μουσουλμάνους (οι ίδιοι και οι ιεροί τους κανόνες το λένε), ακόμη κι αν γίνουν μουσουλμάνοι.
 Συνεπώς στους δύο από τους τρεις συμβολισμούς , δεν υπάρχει συνέπεια με την μαντήλα.
 Όλα θα ήταν διευθετημένα χωρίς προβλήματα και εντάσεις, εάν ο ενδυματολογικός κώδικας ήταν συγκεκριμένος και σαφής και οι δάσκαλοι στα σχολεία τον τηρούσαν.
 Εάν η μαθήτρια ήθελε να συμβολίσει με τον τρόπο αυτό την ανελευθερία που επιβάλλει η μουσουλμανική θρησκεία, απλά δεν θα μπορούσε να το κάνει όχι γιατί δεν πιστεύουμε στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην ισότητα και στην ελευθερία, αλλά γιατί αυτή ή ίδια δεν πιστεύει σε αυτά ή αυτοί που της επέβαλλαν να φερθεί έτσι. Με την συγκεκριμένη μάλιστα στάση επιδιώκει να συμβολίσει την ενελευθερία αυτήν.
 Μπορεί η αποδοχή του αντιφατικού αυτού συμβολισμού να εμφανίζεται σήμερα ως δημοκρατική και ως σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα . Όμως με τον τρόπο που επιλέχθηκε να εκφρασθεί στη δημόσια σφαίρα, σκοπό έχει να λειτουργήσει εναντίον των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επιδιώκει δηλαδή να εγκαθιδρύσει την δημόσια αποδοχή της ανελευθερίας και της ανισότητας και παρελκυστικά να επιφέρει την αλλοίωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως είναι θεσμοθετημένα. Γι΄ αυτό θα πρέπει να κριθεί για τα αποτελέσματα που επιθυμεί να επιφέρει.
Μπορεί όποιος θέλει να πιστεύει σε ότι θέλει, αλλά οφείλει να το εκφράζει σεβόμενος τις θεμελιώδεις αξίες του πολιτισμού και των θεσμών μας. Οτιδήποτε κάνει που τις προσβάλλει και τις υποβαθμίζει, δεν μπορεί να είναι αποδεκτό, πόσο μάλλον στην δημόσια σφαίρα της παρέλασης με τους συγκεκριμένους συμβολισμούς.
του Δημήτρη Βαγενά

***  Η ΦΡΙΚΗ του ΙΣΛΑΜ! Μαρτυρία σοκ...

~  Τραγικές θεωρούνται οι μαρτυρίες μιας χριστιανής από τη Συρία, η οποία έζησε για λίγο καιρό στο Ισλαμικό Κράτος της ISIS. Η κυρία Αλέσα Ασσάφ, όπως τόνισε, μάζεψαν 250 παιδιά και τα έριξαν μέσα σε μηχανές που άλεθαν όπου βρήκαν τραγικό θάνατο. Ο ίδιος ο γιος της βρήκε τραγικό θάνατο διότι όταν τον συνέλαβαν σε κάποιο μπλόκο και τον ρώτησαν πως ονομάζεται εκείνος απάντησε Γιώργος. Εκείνη την ώρα εξεμάνισαν επειδή το όνομα του ήταν χριστιανικό και τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ.
video : A Mothers Story On the Brutality of ISIS and the Loss of Her Son [English.Sub] ,  https://youtu.be/XDanR0ZH5b0  .-
~ Οι πόλεις όπου έμενε αυτή η Σύρια χριστιανή, είχε καταληφθεί πριν από δύο χρόνια από τους τζιχαντιστές και οι κάτοικοί της δέχτηκαν τα πιο σκληρά και φρικτά μαρτύρια, καθώς δολοφονούσαν και ανήλικα παιδιά. Μπήκε σε μια οργάνωση με την ονομασία ‘Δρόμος Επιτυχίας’ για να πει για όλα αυτά που ζούσε και τα φρικτά εγκλήματα των τζιχαντιστών από την περιοχή της. Η οργάνωση έφερε στη δημοσιότητα όλα αυτά τα οποία διηγήθηκε.
Τα τελευταία λόγια του γιου της είναι πραγματικά συγκινητικά ο οποίος πριν σκοτωθεί της είχε πει «Μητέρα, δεν θέλω να κρυφτώ. Εσύ είσαι αυτή που με δίδαξε να ακολουθώ αυτά που λέει ο Χριστός ‘Καθένας, λοιπόν, που με πίστιν και θάρρος και χωρίς να φοβήται τους διωγμούς, θα με ομολογήση σωτήρα του και Θεόν του εμπρός στους ανθρώπους, θα τον ομολογήσω και εγώ έμπροσθεν του ουρανίου πατρός μου ως ιδικόν μου’».
Η μητέρα κατάφερε να ξεφύγει αλλά το μαρτύριό της δεν σταμάτησε εκεί. Όταν επέστρεψε δεν μπόρεσε να βρει το νεκρό σώμα του γιου της γιατί οι τζιχαντιστές το έθαψαν σε ομαδικό τάφο. Μετά από πολλές αναζητήσεις κατάφερε τελικά να βρει το νεκρό σώμα του γιου της.
Η κυρία Ασσάφ ισχυρίζεται πως η ISIS σκότωνε χριστιανούς στη Συρία, αλέθοντας παιδιά και ψήνοντας άντρες μέχρι θανάτου σε φούρνους.
Ενώ η πατρίδα της απελευθερώθηκε ο κόσμος συνεχίζει να ζει με το άγχος και το φόβο της επιστροφής αυτών των φρικτών δολοφόνων.
Ενώ ορισμένες πόλεις έχουν απελευθερωθεί από την ομάδα εξτρεμιστών, οι κάτοικοι εξακολουθούν να ζουν σε ένα κλίμα φόβου.
Μια ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οποία ονομάζεται Human Rights Watch, υποστήριξε πως όταν οι κάτοικοι επέστρεψαν στην πόλη Manbij, αφού απελευθερώθηκε από τους εξτρεμιστές, βρήκαν εκρηκτικούς μηχανισμούς σε πόρτες, παράθυρα και σε οικιακές συσκευές όπως ψυγεία.
Επίσης, στην πόλη Μοσούλ, η ISIS προσπάθησε βάζοντας φωτιά σε ένα φυτό θείου να σκοτώσει κατοίκους δηλητηριάζοντας τους μέσω των αναθυμιάσεων που θα προκαλούνταν. Τα θύματα αυτού του περιστατικού ήταν αμέτρητα με τα νοσοκομεία να νοσηλεύουν ακόμη και παιδιά και έγγυες γυναίκες οι οποίες είχαν σοβαρή δύσπνοια.
Η οργάνωση Human Rights Watch υποστήριξε πως η ISIS δεν σταμάτησε να τοποθετήσει βόμβες σε γέφυρες, δρόμους, αγρούς, σχολεία ακόμη και νοσοκομείο τραυματίζοντας και σκοτώνοντας πολλούς κατοίκους οι οποίοι προσπαθούσαν να ξεφύγουν την στιγμή της μάχης.
Η ISIS πριν φύγουν τα μέλη της, είχε τοποθετήσει αμέτρητες νάρκες και κρυμμένες βόμβες σε πόλεις (όπως Ραμάντι, Fallujah)που απελευθερώθηκαν από τα δεσμά της.
Πολύ χαρακτηριστική είναι η σκηνή όπου ένας τζιχαντιστής φέρει ένα αγαλμάτινο σύμβολο της Παναγίας και αφού την εξυβρίζει με χυδαίο τρόπο την πετάει επιδεικτικά στο έδαφος για να γίνει κομματάκια λέγοντας ότι το ίδιο θα κάνουμε με όλους εσάς τους χριστιανούς.
video: Muslim Cleric Smashes Statue of Virgin Mary   , https://youtu.be/7iLqTxyuNbs  .-

***  Πανικός στην Τουρκία! Πυροβόλησαν τον...

~   Επίθεση δέχτηκε σε εστιατόριο στο Αϊδίνιο, ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Τουρκίας Μπουλέντ Τεζτζιάν.
Ο δράστης πυροβόλησε τον αντιπρόεδρο μία φορά στο πόδι και έφυγε από το εστιατόριο ενώ φώναζε διάφορα συνθήματα.
Ο Τεζτζιάν διακομίστηκε σε νοσοκομείο του Αϊδινίου.
Αναμένονται εξελίξεις.

*** Πολύδωρας: Δεν με θέλει η ΝΔ, γιατί δεν είμαι κολλητός του Χριστοφοράκου    «Πολύ με στενοχώρησε»Πολύδωρας: Δεν με θέλει η ΝΔ, γιατί δεν είμαι κολλητός του Χριστοφοράκου Ο Βύρων Πολύδωρας
~  Τη στενοχώρια του και την πικρία του εξέφρασε ο Βύρων Πολύδωρας για τη στάση της ΝΔ, η οποία είναι αρνητική στην πρόταση της κυβέρνησης για τοποθέτησή του στην ηγεσία του ΕΣΡ.
Στη χειμαρρώδη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, το μεσημέρι της Κυριακής, ο κ. Πολύδωρας ανέφερε: «Με είχαν διαγράψει από τη ΝΔ την εποχή του κ. Σαμαρά. Στη συνέχεια, τι θέλουν; Να με εξορίσουν από την Ελλάδα; Δεν προβλέπεται ο εξοστρακισμός. Μήπως να με σκοτώσουν δια φυσικού θανάτου;».
Αφήνοντας σοβαρότατες αιχμές κατά της ηγεσίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Πολύδωρας είπε ακόμη πως στη ΝΔ μπορεί να έχουν άλλα κριτήρια για το πρόσωπο που θα ηγηθεί του ΕΣΡ, όπως να είναι κολλητός του Χριστοφοράκου.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του είπε για τις επιλογές των κομμάτων για τον επικεφαλής του ΕΣΡ: «Τι θέλουν; Κάποιον εγκεκριμένο από τη διαπλοκή;».
Ο κ. Πολύδωρας αναφέρθηκε στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό, όταν τού έγινε η πρόταση. Σύμφωνα με όσα μετέφερε, ο πρωθυπουργός τού τηλεφώνησε και τού είπε: «Τι θα έλεγες, Βύρωνα, να αναλάβεις πρόεδρος του ΕΣΡ;».
«Ευχαριστώ, πρόεδρε. Έχω πολλούς εχθρούς, όμως» απάντησε ο κ. Πολύδωρας, για να λάβει την απάντηση του πρωθυπουργού: «Έχεις, όμως, και πολλούς φίλους».
Ο κ. Πολύδωρας υποστήριξε πως η θέση της ηγεσίας της ΝΔ δεν εκφράζει όλη τη ΝΔ. «Οι περισσότεροι βουλευτές είναι μαζί μου. Ο περισσότερος κόσμος της ΝΔ είναι μαζί μου. Αυτοί κάνουν τακτικισμούς, για να ρίξουν την κυβέρνηση».
Ο πρώην υπουργός είπε ακόμη πως δεν κόπτεται για την πρόταση της κυβέρνησης και πως την αποδέχτηκε «από ορμή για να πράξω». «Με ενέπνευσε ο ρόλος του ειρηνοποιού. Αποδέχτηκα γιατί είμαι μαχητής» συμπλήρωσε.
Ευχαρίστησε τον Πάνο Καμμένο για τη δήλωση στήριξης στο πρόσωπό του και πρόσθεσε πως δεν θέλει να φέρει σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό, είναι έτοιμος να παραιτηθεί και πως δεν θέλει να εκβιάσει καταστάσεις.
Η αντίδραση της ΝΔ
«Μετά τη σημερινή παρουσία του κ. Πολύδωρα στην ΕΡΤ, όλοι κατάλαβαν γιατί τον πρότεινε ο κ. Τσίπρας και ποια ακριβώς είναι τα προσόντα του...» είναι το σχόλιο της Πειραιώς για την τηλεοπτική συνέντευξη του Βύρωνα Πολύδωρα.
Εν τω μεταξύ, κριτική στην ΕΡΤ ασκεί ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης για τη συνέντευξη Πολύδωρα. «Ο τρόπος που έγινε η συνέντευξη Πολύδωρα αποτελεί ντροπή για την ΕΡΤ. Οι ευθύνες Ταγματάρχη, Ταλαμάγκα, είναι μεγάλες!» σχολίασε ο κ. Λαζαρίδης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter.
Τι λέει το ΠΑΣΟΚΝα βρεθεί «άλλη συναινετική λύση» ζήτησε το ΠΑΣΟΚ με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου Παύλου Χρηστίδη στον Alpha.
«Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Πολύδωρα είναι ένας ακόμη λόγος να μην τον ψηφίσουμε. Πέρα από το παρελθόν του, ο πρόεδρος του ΕΣΡ δε μπορεί να παριστάνει τον κομματικό παράγοντα και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Απαιτείται άμεσα μια άλλη συναινετική λύση.
»Ταυτόχρονα χρειάζεται, με διάταξη Νόμου να επιστρέφουν στο ΕΣΡ οι πλήρεις αρμοδιότητες των τηλεοπτικών αδειών. Τίποτα άλλο δε μπορεί να γίνε αποδεκτό» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.Ν.Σ. Newsroom ΔΟΛ

***  Παππάς καλεί ΝΔ να στηρίξει Πολύδωρα στο τιμόνι του ΕΣΡ
Το θρίλερ συνεχίζεταιΠαππάς καλεί ΝΔ να στηρίξει Πολύδωρα στο τιμόνι του ΕΣΡ Ο Νίκος Παππάς
~ Να στηρίξει την πρόταση της κυβέρνησης για την τοποθέτηση του Βύρωνα Πολύδωρα στο τιμόνι του ΕΣΡ καλεί τη ΝΔ ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ζητώντας από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιδείξει «στοιχειώδη αίσθηση συνταγματικής ευθύνης». Σύσσωμη η αντιπολίτευση, ωστόσο, απορρίπτει την κυβερνητική πρόταση.
Το απόγευμα της Δευτέρας η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα έχει το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Η ΝΔ έχει την υποχρέωση να αποδείξει ότι έχει τη στοιχειώδη αίσθηση συνταγματικής ευθύνης και να συμβάλλει στη συγκρότηση ΕΣΡ» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Κυριακής ο κ. Παππάς.
«Επαναλαμβάνουμε. Η αρμοδιότητα για όποιον νέο διαγωνισμό για τηλεοπτικές άδειες είναι πλέον στο ΕΣΡ, όπως προέβλεπε από την αρχή ο Ν. 4339/15. Η δικαιολογία των αρμοδιοτήτων δεν υπάρχει για τη ΝΔ.
» Ουδείς αντιλαμβάνεται ποιες προϋποθέσεις, ή μήπως δικαιολογίες, θέτει για ακόμα μία φορά. Η ΝΔ έχει την υποχρέωση να αποδείξει ότι έχει τη στοιχειώδη αίσθηση συνταγματικής ευθύνης και να συμβάλλει στη συγκρότηση ΕΣΡ αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής θα φανεί αν υπάρχει συναίνεση στο θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.
«Θα πρέπει να περιμένουμε να διαβάσουμε την απόφαση του ΕΣΡ, η οποία θα δημοσιευτεί, για να ξέρουμε ακριβώς τι προτείνει και με ποιες ειδικότερες ρυθμίσεις. Αφού αυτό ορίζει το Δικαστήριο θα προσαρμοστούμε και ελπίζω να λυθούν τα προβλήματα» τόνισε.
«Ένα πράγμα  δεν μπορεί να δεχτεί η ελληνική κοινωνία και η κυβέρνηση: Να μην γίνει διαγωνισμός. Διαγωνισμός θα γίνει» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.
«Πρέπει να κάνουμε όλοι ό,τι μπορούμε περισσότερο για να μπορέσουμε να έχουμε αποδεκτές, συναινετικές και δημοκρατικές ανεξάρτητες αρχές. Εμείς θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και ζητάμε και από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να συμβάλουν και αν χρειάζεται να συζητήσουμε και για προτάσεις οι οποίες θα υπερβαίνουν τα κομματικά όρια.
»Εμείς το έχουμε κάνει πολλαπλώς. Δυστυχώς η αρχική επιλογή του κ. Μητσοτάκη ήταν να δυναμιτίσει τον ανεξάρτητο χαρακτήρα του ΕΣΡ και να μην συγκροτηθεί ποτέ. Είναι στο χέρι τους. Η πρόταση του κ. Πολύδωρα αποδεικνύει ότι εμείς μπορούμε να υπερβούμε τα κομματικά όρια. Το βέτο δείχνει ότι η αντιπολίτευση δεν σέβεται. Ιδού η Ρόδος, αύριο» τόνισε.
Η ρελάνς του Μαξίμου
 Με μια κίνηση, από την οποία προσδοκούσε είτε ότι θα κέρδιζε τη συγκατάθεση της ΝΔ στη συγκρότηση του ΕΣΡ είτε ότι θα στρίμωχνε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη γωνία, το Μέγαρο Μαξίμου πρότεινε για επικεφαλής της ανεξάρτητης Αρχής τον Βύρωνα Πολύδωρα, ο οποίος συναντήθηκε το Σάββατο με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.
Ο τελευταίος θα προεδρεύσει, τη Δευτέρα, στη νέα Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής (5 μ.μ.) για τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Η εντολή του πρωθυπουργού είναι η Διάσκεψη των Προέδρων να πραγματοποιηθεί, αφού κατατεθεί στη Βουλή η νέα νομοθετική ρύθμιση, που θα επιχειρεί να ρυθμίσει προσωρινά το τηλεοπτικό τοπίο.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση, ωστόσο, αντέδρασε αρνητικά στην πρόταση της κυβέρνησης για τον Βύρωνα Πολύδωρα. Η ΝΔ ξεκαθάρισε ότι ο κ. Πολύδωρας δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να αναλάβει την ηγεσία του ΕΣΡ, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση για επικοινωνιακά παιχνίδια.
* «Όχι» της ΝΔ στην υποψηφιότητα Πολύδωρα για το ΕΣΡ
Ανακοίνωσε, μάλιστα, δική της νομοθετική ρύθμιση, για να επιστραφούν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης όλες οι αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πολύδωρας διεγράφη από τη ΝΔ το 2013, όταν καταψήφισε τον ΕΝΦΙΑ, ενώ δήλωσε «παρών» στις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας (υποψηφιότητα Στ.Δήμα) το 2014.
Δεν γίνεται δεκτός ο υπουργός της ζαρντινιέρας, ήταν η αντίδραση της Δημοκρατικής Συμπρατάξης, η οποία στην ανακοίνωσή της σημείωσε ότι πρόκειται για το πρόσωπο που πρότεινε τη σύμπραξη του χώρου από τον οποίο προέρχεται με τη Χρυσή Αυγή.
Αρνητικό στο πρόσωπο του Βύρωνα Πολύδωρα ήταν και το Ποτάμι, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν παίζει με τους θεσμούς.
Το ΚΚΕ δήλωσε ότι δεν θα πάρει μέρος σε παιχνίδια και παζάρια για το μοίρασμα της πίτας των ΜΜΕ, ενώ η Ένωση Κεντρώων δεν διευκρινίζει αν θα ψηφίσει τον Β.Πολύδωρα, αλλά επισημαίνει ότι για να υπάρχει αποτέλεσμα στη Διάσκεψη των Προέδρων, πρέπει η κυβέρνηση να αποφύγει κάθε παράπλευρη νομοθετική πρωτοβουλία και να μετατεθούν όλες οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ.
Ο Μητσοτάκης στον Πρόεδρο Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει το μεσημέρι της Δευτέρας συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Τη συνάντηση ζήτησε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σχετικά άρθρα

***  Η νότια Ευρώπη «θα γίνει Σαχάρα» αν αποτύχει η συμφωνία για το κλίμα      
Κίνδυνος ερημοποίησηςΗ νότια Ευρώπη «θα γίνει Σαχάρα» αν αποτύχει η συμφωνία για το κλίμα Στο χειρότερο σενάριο, η όμορφη Σεβίλλη θα περιτριγυρίζεται από έρημο
~ Αν η άνοδος της θερμοκρασίας έως το τέλος του αιώνα ξεπεράσει τον ενάμιση βαθμό Κελσίου, το βέλτιστο όριο που έχει θέσει η διεθνής Συμφωνία του Παρισιού, πολλά εδάφη γύρω από τη Μεσόγειο θα μετατραπούν σε έρημο, προειδοποιεί γαλλική μελέτη στο Science.
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι, αν η η θερμοκρασία ανέβει ενάμιση βαθμό σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα, δεν αποκλείεται να επανεμφανιστούν στη Μεσόγειο που δεν έχουν υπάρξει εδώ και 10.000 χρόνια.
Στο χειρότερο σενάριο, μεγάλες πόλεις της Μεσογείου όπως η Λισαβώνα και η Σεβίλλη θα βρίσκονται πια στο μέσο της ερήμου.
Ήδη οι θερμοκρασίες στη λεκάνη της Μεσογείου είναι περίπου 1,3 βαθμούς Κελσίου μεγαλύτερες από εκείνες της περιόδου 1880-1920, ενώ την ίδια περίοδο η μέση αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας ήταν μικρότερη, γύρω στους 0,85 βαθμούς Κελσίου. Αυτό δείχνει ότι η Μεσόγειος είναι πιο ευαίσθητη και άρα ευάλωτη στην κλιματική αλλαγή.
Οι γάλλοι επιστήμονες μελέτησαν δείγματα γύρης από διαδοχικά γεωλογικά ιζήματα του παρελθόντος, εξάγοντας έτσι συμπεράσματα για την πορεία του μεσογειακού κλίματος και των οικοσυστημάτων κατά τα τελευταία 10.000 χρόνια.
Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας υπολογιστικά μοντέλα, έκαναν προβλέψεις για την εξέλιξη των οικοσυστημάτων στο μέλλον, με βάση διάφορα σενάρια.
Αν η άνοδος της θερμοκρασίας φθάσει και ξεπεράσει τους δύο βαθμούς Κελσίου, τότε ολόκληρες περιοχές, όπως η νότια Ισπανία, μετατρέπονται σε ερήμους, τα δάση φυλλοβόλων δέντρων εξαφανίζονται σταδιακά και μετακινούνται σε πιο ορεινά και βόρεια μέρη, ενώ στη θέση τους, σε ένα μεγάλο μέρος της Μεσογειακής λεκάνης, εμφανίζονται θαμνώδη φυτά. 
Οι ερευνητές επισήμαναν ότι αυτές οι αλλαγές στα οικοσυστήματα θα οφείλονται καθαρά στην κλιματική αλλαγή και δεν λαμβάνουν καν υπόψη τους άλλες ανθρωπογενείς επιδράσεις, όπως τις αλλαγές στη χρήση γης, την επέκταση των αστικών περιοχών, την υποβάθμιση του εδάφους κ.ά., που μπορεί να επιδεινώσουν περαιτέρω την καστάταση.
Ο Ζοέλ Γκιγιό του Πανεπιστημίου της Αιξ-Μασσαλίας και του Κολλεγίου της Γαλλίας, επικεφαλής της μελέτης, τόνισε ότι οι κλιματικές συνθήκες έπαιξαν ρόλο στην ανάδυση και στην εξέλιξη πολλών μεγάλων πολιτισμών της Μεσογείου, όπως του αιγυπτιακού, του ελληνικού και του ρωμαϊκού, κάτι που μπορεί να συμβεί και στο μέλλον.
Τόνισε ότι οι σημερινές προσφυγικές ροές, που σήμερα έχουν πολιτικά και οικονομικά αίτια, μελλοντικά μπορεί να ενταθούν λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας στα νότια της Μεσογείου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής για το Κύπελλο Ελλάδας :
Τρίτη 25/10/2016
3ος όμιλος
Απόλλων Σμύρνης - ΟΦΗ 1-0
 4ος όμιλος
Καλλονή - Αγροτικός Αστέρας 1-2
 5ος όμιλος
Αιγινιακός - Άρης 0-3
6ος όμιλος
ΑΕΚ - Κέρκυρα 4-0
 7ος όμιλος
Πανθρακικός - Καλλιθέα 3-0

Τετάρτη 26/10/2016

1ος όμιλος
ΠΑΟΚ - ΑΕ Λάρισα  2-0
2ος όμιλος
Ολυμπιακός – Πλατανιάς (19:30, «Γ. Καραϊσκάκης»)  3-0 , (1-0) .-
4ος όμιλος
ΠΑΣ Γιάννινα - Ξάνθη 1-0
 7ος όμιλος
Ατρόμητος – Παναιτωλικός 1-0
 8ος όμιλος
Πανιώνιος – Λεβαδειακός 0-0
Πέμπτη 27/10
1oς όμιλος
Πανελευσιακός – Τρίκαλα (15:00, Δημ. Ελευσίνας)  0-5 .- ^
2ος όμιλος
Σπάρτη - ΑΟ Χανιά (15:00, Δημ. Στάδιο Σπάρτης)  4-0 .-
3ος όμιλος
Παναθηναϊκός-Ηρακλής (19:30,«Απ. Νικολαΐδης»)0-0 .- ^
Διαιτητής του αγώνα είναι ο Δημήτριος Καραντώνης του συνδέσμου Ημαθίας, α' βοηθός ο Βασίλειος Καμπούρης (Εύβοιας), β' ο Ιωάννης Κουράκης (Ηρακλείου) και 4ος διαιτητής ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας).
Η ενδεκάδα από τον Ιταλό τεχνικό: Oδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Ιβανόφ, Χουχούμης, Ρέις, Μίγγος - Βιγιαφάνιες, Εμποκού, Ιμπάρμπο - Ρινάλντι ,
Στον πάγκο του «τριφυλλιού» βρίσκονται οι: Kοτσόλης, Μπουμάλ, Μπεργκ, Λέτο, Λουντ, Ευαγγέλου, Π. Βλαχοδήμος ,
Η ενδεκάδα του Ηρακλή: Περνίς, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου, Πασάς, Αγγελόπουλος, Ρούσσος, Κυριακίδης, Λουκίνας, Βοσνακίδης, Κούρος, Λάμπρου.
Στον πάγκο για τον «Γηραιό» είναι οι: Γιαννίκογλου, Καραγκούνης, Μοντέιρο, Αμαραντίδης, Κυνηγόπουλος, Ζιαμπάρης, Μπλέτσας.
30' Πέναλτι το οποίο δεν σφυρίζεται για τον Παναθηναϊκό! Ο Βοσνακίδης τραβά παρατεταμένα τη φανέλα του Ιμπάρμπο και τον ρίχνει μέσα στην περιοχή σε φάση κόρνερ για το «τριφύλλι», αλλά ο Καραντώνης δεν υποδεικνύει την παράβαση
39' Δεύτερο πέναλτι που δεν δίνεται στον Παναθηναϊκό!  Ο Εμποκού είναι έτοιμος να πάρει την μπάλα μέσα στην περιοχή και να πλασάρει, αλλά ο Κυριακίδης βρίσκει το δεξί πόδι του μεσοεπιθετικού του Παναθηναϊκού.
63' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Εκτός ο Ρινάλντι, μέσα ο Λέτο
~ 64' Αλλαγή για τον Ηρακλή. Εκτός ο Πασάς, μέσα ο Μοντέιρο .
~ 68' Αναγκαστική αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Εκτός ο Μίγγος που έχει συνεχώς κράμπες, στη θέση του ο Λουντ .
~ 70' Αναγκαστική αλλαγή για τον Ηρακλή. Εκτός ο Λάμπρου, μέσα ο Ζιαμπάρης,
~ 74' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Εκτός ο Εμποκού, μέσα ο Μπεργκ ,
~ 81' Αλλαγή για τον Ηρακλή. Μπλέτσας αντί Αγγελόπουλου.
~ 75' Κίτρινη κάρτα στον Μοντέιρο ,
~ 84' Κίτρινη κάρτα στον Βοσνακίδη.
~ 85' Κίτρινη κάρτα στον Βιγιαφάνιες.
~ 88' Κίτρινη κάρτα στον Μπλέτσα.
~ 90'+3' Κίτρινη κάρτα στον Ρέις.

5ος όμιλος
Αστέρας Τρίπολης - Βέροια (17:15, «Θ. Κολοκοτρώνης») 1-0 .- ^

6ος όμιλος
Λαμία - Αναγέννηση Καρδίτσας (17:15, ΔΑΚ Λαμίας)  1-0 .- ^

8ος όμιλος
Πανσερραϊκός – Κισσαμικός (15:00, Δημ. Σερρών)  0-2 .- ^
 
*** Αποτελέσματα,και,πρόγραμμα,στο,Ευρωμπάσκετ Euroleague :
Ντεμπούτο Πασκουάλ στον πάγκο του ΠΑΟ με Μπάμπεργκ
3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:
Τρίτη, 25/10/2016

Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)-Νταρουσάφακα (Τουρκία) 87-94
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 87-93
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) 91-81
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μπασκόνια (Ισπανία) 87-91

Τετάρτη, 26/10/2016
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)  76-65 .- ^

Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 82-68 .- ^

Από την κόλαση στον παράδεισο σε τρία λεπτά ο Παναθηναϊκός!
~ Από την κόλαση στον παράδεισο σε τρία λεπτά ο Παναθηναϊκός! Αν και βρέθηκε να χάνει με 10 στο 37’, ο τρομερός Εξάστερος επικράτησε 84-83 της Μπάμπεργκ
Μπάμπεργκ (Γερμανία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 21:00  83-84 .-
Τα δεκάλεπτα : 15-20 , (37-42) , 63-62 ,83-84 .-
 Διαιτητές του αγώνα θα είναι Χουάν Κάρλος Γκαρθία Γκονζάλεθ (Ισπανία), Γιάκουμπ Ζαμοΐσκι (Πολωνία) και Σίνισα Χέρτσεγκ (Κροατία).
Video από αγώνα Α΄ Ημίχρονο :
~ ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 83-84  λήξη  26/10/2016 3η αγων  : https://youtu.be/8EXw4hYYeIM .-
~** ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  Α΄ ημίχρονο 37-42  26/10/2016: https://youtu.be/cOE7OWvJkH0 .-
Video από τη λήξη του αγώνα :
~ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ-ΠΑΟ 83-84  δραματικό τέλος 26/10/2016  3η αγων  : https://youtu.be/Igt1CDFkUWA .-
ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ (Αντρέα Τρινκιέρι): Κοζέρ 7 (1), Μέλι 17 (4), Ζήσης 13 (1), Τάις 4, Λο 6 (1), Στρέλνιεκς 16 (1), Βερεμεένκο 2, Μίλερ 12 (2), Χέκμαν 3 (1), Ραντόσεβιτς 3.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκέτον 9 (2), Νίκολς 1, Ρίβερς 18 (3), Φώτσης 3 (1), Παππάς 5, Φελντέιν 16 (4), Γκιστ 10, Μπουρούσης 9 (1), Καλάθης 13 (1 τρίπ., 11 ριμπ., 9 ασ.)
video :
 ~ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ  70-59    αγωνισ  28/10/2016: https://youtu.be/yTvcHzK24oA .-

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Γαλατασαράι (Τουρκία)  98-92 .- ^
 
4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:
Πέμπτη, 27/10/2016
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)   98-80 .- ^
Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)  74-79 .- ^
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)  90-101 .- ^
Μπασκόνια (Ισπανία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)  90-95,(52-47).-^
Τα  δεκάλεπτα :  27-25  ,(52-47) , 74-72 , 90-95 .-
Παρασκευή, 28/10/2016
Γαλατασαράι (Τουρκία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)  87-103 .- ^
 
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 74-87 .- ^
 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 21:15 
 70-59, (46-25) .-
Τα  δεκάλεπτα : 23-14 , (46-25), 61-41 , 70-59 .-
 
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία)  78-74 .- ^

~**  ΒΙΝΤΕΟ από αγώνες Ευρωμπάσκετ - ΜΠΆΣΚΕΤ :
~** ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  Α΄ ημίχρονο 37-42  26/10/2016: https://youtu.be/cOE7OWvJkH0 .-
~ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ-ΠΑΟ 83-84  δραματικό τέλος 26/10/2016  3η αγων  : https://youtu.be/Igt1CDFkUWA .-
~ ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 83-84  λήξη  26/10/2016 3η αγων  : https://youtu.be/8EXw4hYYeIM .-
~ Δηλώσεις Νικ Καλάθη 26/10/2016 Μπάμπεργκ ΠΑΟ 73-74: https://youtu.be/9dwOGO9PWXI .-
~  Μπάμπεργκ-ΠΑΟ 73-74   Το παιχνίδι του Καλάθη  26/10/2016 : https://youtu.be/XkzhmAn3tU4 .-
~ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ-Αρμάνι ΜΙΛΑΝΟ 91-81  Χάϊ Λάιτ 25/10/2016  3η αγων: https://youtu.be/qv34zTXqPu4 .-
~Δηλώσεις Ρόντριγκ Μπόπμουα Βασκονίας για ΟΣΦΠ  27/10/2016: https://youtu.be/D1HXmdHM4Tk .-
~Μπασκόνια ΛΑΜΠΟΡΑΛ-ΟΣΦΠ  90-95    4η αγων  27/10/2016: https://youtu.be/3ZjX7e6iAHM .-

 ***  ΑΡΗΣ-ΜΠΑΚΕΝ ΜΠΙΕΡΣ Δανίας  82-66  .-^
 Basketball Champions League
2η αγωνιστική στο Τσάμπιονς Λίγκ στο μπάσκετ ... (1η χρονιά )
Με Ζάρα και Μπαρμπλ ο Αρης υπερασπίστηκε το «σπίτι» του
Τα δεκάλεπτα: 31-14, 56-40, 64-54, 82-66
Διαιτητές: Ντοζάι (Κροατία), Χοροζόφ (Βουλγαρία), Μάρισιτς (Σερβία)
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Μαρμπλ 21 (2), Ξανθόπουλος 1, Φλιώνης, Τσαϊρελης 4, Τζένκινς 7 (1), Κάμινγκς 10, Ζάρας 17 (3), Μούρτος 3 (1), Σίμτσακ 5, Μπάκνερ 7, Ντραγκίσεβιτς 7 (1).
ΜΠΑΚΕΝ ΜΠΙΕΡΣ (Στέφεν Βιχ): Ντάρμποε 1, Ακούν-Πουρσέλ 14 (1), Μπεργκ 9 (1), Μπέντζαμιν 9, Λόρκε 9 (2), Ίβερσεν 3 (1), Ντιούφ 6, Γκέζελ 8, Σάλερτζ 5 (1), Κριστόφερσεν 2.

***  Εντός έδρας αναμετρήσεις για ΟΣΦΠ και ΠΑΟ και πέντε ακόμα αγώνες    Στην Α1 μπάσκετ ανδρών...Εντός έδρας αναμετρήσεις για ΟΣΦΠ και ΠΑΟ και πέντε ακόμα αγώνες
~ Αναλυτικα το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών:Σάββατο, 29 Οκτωβρίου
Γήπεδο Ώρα Αγώνας Διαιτητές
 Μ. Μερκούρη 17.00 Ρέθυμνο-Λαύριο Σχινάς-Μάνος-Αναστόπουλος Αντ. (Μαχαιριανάκης)
ΚΓ ΠΑΟΚ 17.00 ΠΑΟΚ-Απόλλων Π. Αναστόπουλος Π.-Ψαριανός-Πιτσίλκας Β. (Παραλικίδης)
ΔΑΚ Τόφαλος 17.00 Προμηθέας Π.-Άρης Καρακατσούνη-Παφίλης-Κατραχούρας (Πίγκας)
ΔΚΓ Ήλιδας 17.00 Κόροιβος-Δόξα Λευκάδας Σώμος-Γεωργιάδης-Παντελίδης (Θεοδοσόπουλος)
ΔΚΓ Τρικάλων 17.00 Τρίκαλα-ΑΕΚ Πουρσανίδης Γ.-Μαγκλογιάννης-Τσώνος Β. (Μηναρετζόπουλος)
Κυριακή, 30 Οκτωβρίου
Γήπεδο Ώρα Αγώνας Διαιτητές
ΣΕΦ 17.00 Ολυμπιακός-Κολοσσός Ρ. Ανδρικόπουλος-Παπαθανασίου-Κοντίλης (Ντίνος)
Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου
Γήπεδο Ώρα Αγώνας Διαιτητές
 ΟΑΚΑ 18.00 Παναθηναϊκός-Κύμη Βαρδάλος-Δαρλαμήτσος-Κωνσταντινόπουλος (Ορφανός)

***  Συνοπτικά το πρόγραμμα της  7ης  αγωνιστικής  στη Σούπερ Λίγκα  :
Ο Ιντέγε έσωσε τον Ολυμπιακό στο Περιστέρι, νίκησε η Λάρισα
ΣΑΒΒΑΤΟ
ΑΕΛ-Πανιώνιος 2-0
(10΄πεν. Βαρέλα, 82΄ Ναζλίδης)
Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)Κίτρινες: Φάρκας, Ναζλίδης, Γιοβάνοβιτς, Ρέντζας - Μασούντ, Οικονόμου Κόκκινες: Ουρτάδο (22΄) - Φούντας (22΄)ΑΕΛ (Άγγελος Αναστασιάδης): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς (70΄ Ποτουρίδης), Φάρκας, Κόντορ, Ουρτάδο, Φατιόν (90+1΄ Ναβάρο), Γκόλιας, Ναζλίδης, Βαρέλα (56΄ Ντέλετιτς), Αβραάμ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Αντωνιάδης (46΄ Τασουλής), Βλάχος (67΄ Μασούρας), Ρισβάνης, Οικονόμου, Κόρμπος (84΄ Ενγκόγκ), Σιώπης, Φούντας, Μπεν, Μασούντ, Ανσαριφάρντ

Η Ξάνθη κόλλησε ξανά στην έδρα της, 0-0 με την Κέρκυρα
Ξάνθη-Κέρκυρα 0-0
Διαιτητής: Νεοφυτιάδης (Κορινθίας)
Κίτρινες: Λισγάρας, Καμαρά - Επστάιν, Νίκιτς, Κουτζαβασίλης, Κόντος
ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας (71΄ Π.Ορφανίδης), Γιουνές (80΄ Ράνος), Λουσέρο, Γουάλας, Φλίκας, Λάζιτς, Νιέτο (55΄ Τριάδης), Λισγάρας, Καμαρά
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Ζορμπάς (80΄ Ντουαλά), Σπίνουλας, Κόντος (90+2΄ Ανδρεόπουλος), Σιόντης, Ιωάννου, Επστάιν (67΄ Γκόμες), Ζαραδούκας, Τουράμ, Νίκιτς

Πέρασε από το Περιστέρι με «φωνές» ο Ολυμπιακός
Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-1
(54' Ιντέγε)
Διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδία)
Κάρτες: Κατράνης, Κεϊτά, Λα Ταλέκ, Μπρίτο / Φιγκέιρας
 Ατρόμητος (Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κατράνης, Κιβρακίδης, Ούμπιδες, Στόιτσεφ (85' Παπαδόπουλος), Βασιλείου (72' Λημνιός), Κεϊτά, Μπάγκα (64' Μπρίτο), Λε Ταλέκ.
Ολυμπιακός (Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Μποτία, Ντα Κόστα, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς, Φορτούνης (88' Ρομαό), Σεμπά, Ελιουνούσι (85' Πάρντο), Ιντέγε

ΚΥΡΙΑΚΗ
15:00 Παναθηναϊκός-Ηρακλής Γηπ.«Απ. Νικολαϊδης»
17:15 Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός Γηπ. «Θ. Κολοκοτρώνης»
17:15 Βέροια-Πλατανιάς Δημ. Στάδιο Βέροιας
19:30 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ Γηπ. Τούμπας

ΔΕΥΤΕΡΑ
19:30 Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα Γηπ. Παναιτωλικού

*** Α΄ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΣ Μεσσηνίας αποτελέσματα Σάββατο 29/10/2016 :  6η αγωνιστική
~** Α.Ε. ΑΒΙΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας  0-1 .-
~** ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας –Α.Ο.ΜΙΥΛΤΙΑΔΗΣ 0-2  .- ^
~** Α.Σ.ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά 3-0  .- ^

Α1  ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΣ Μεσσηνίας Σάββατο 29-10-2016 :
5η αγωνιστική
~** ΑΣΤΕΡΑΣ Μικρομάνης –ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης  4-1 .- ^

Β΄ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΣ Μεσσηνίας Σάββατο 29-10-2016 : 2η  και 1η  αγωνιστική 1ου  και 2ου ομίλου αντίστοιχα και 3η και 4η αγων.  :
ΑΕΚ Καλαμάτας –ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Πλατύ 3-2 .- ^ {Τετάρτη 26/10/2016 , 2ης  αγωνιστικής}
Α.Ε.ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ-Α.Ε.ΜΑΝΗΣ  2-2 .- ^  (Σα  29-10-2016 ,4η αγωνιστική)
Α.Ε.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ /ΗΡΑΚΛΗΣ-ΔΟΞΑ Καλαμάτας  2-0 .-^ (Σάββατο 29-10-2016 , 4η αγωνιστική)
ΔΙΑΓΟΡΑΣ Κοπανακίου-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Πλατύ  0-0  .- ^ (Σάββατο 29-10-2016 4η αγωνιστική)
Α.Ο.ΜΕΘΩΝΗΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Καλαμάτας   0-0 .-  (Τετάρτη 26-10-2016 , 1ης αγωνιστικής)
Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑΣ-Α.Ο.ΦΥΤΕΙΑΣ  0-2 .- ^ (Τετάρτη 26-10-2016 , 1ης αγωνιστικής)
ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ –Α.Ο.ΦΥΤΕΙΑΣ  0-2 .- ^ (Σάββατο 29-10-2016 , 3η αγωνιστική )
Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ-ΠΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ  2-0 .- ^   (Σάββατο 29-10-2016 , 3η αγωνιστική )
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΟΣ- ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΟΚΟΠΙΟΥ 0-2 .- ^   (Σάββατο 29-10-2016 , 3η αγωνιστική )
Α.Ο.ΠΑΤΙΣΤΑΣ –Α.Ο.ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ ?                      (Σάββατο 29-10-2016 , 3η αγωνιστική )

Γ ΄ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΣ Μεσσηνίας  Σάββατο 29-10-2016 :1η ,2η και 3η αγωνιστική ,
ΝΕΔΟΥΣΑ ΑΛΑΓΩΝΙΑΣ-Α.Ο.ΛΕΪΚΩΝ 4-1 .- ^ (Δευτέρα  24-10-2016 , 2η αγωνιστική )
Α.Ο.ΒΕΡΓΑΣ-ΑΠΟ Καλαμάτας ΙΚΑΡΟΣ   1-2  .- ^  (Τετάρτη 26-10-2016  ,1ης  αγωνιστικής )
ΝΕΣΤΩΡ ΠΥΛΟΥ- Α.Ο ΕΡΜΗΣ Καλαμάτας 1-4 .- ^  (Τετάρτη 26-10-2016  ,1ης  αγωνιστικής )  ΘΗΣΕΑΣ Καλαμάτας- ΑΠΣ ΑΡΙΣ  2-2 .- ^  (Σάββατο  29-10-2016 , 3η  αγωνιστική ) .-

*** ΠΑΙΔΙΚΟ  ΕΠΣ Μεσσηνίας  αποτελέσματα Σαββάτου 29-10-2016 :
Α.Ο.ΦΑΡΑΙ-Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑΣ  1-1 .- ^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.-Α.Ε. ΜΑΝΗΣ 1-4 .- ^
Α.Ο.ΣΠΕΡΧΟΓΙΑΣ -Α.Σ,ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ 0-3 .- ^
ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά-ΑΣΤΕΡΑΣ Μικρομάνης  1-5 .- ^
Α.Ο.ΑΣΠΡΟΣΩΜΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών  2-2 .- ^
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου-ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου  10-2 .- ^
 ΑΚΑΔΗΜΙΑ Πάμισος-ΑΚΡΙΤΑΣ  Κορώνης  3-4 .- ^
ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών-Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ  4-0 .- ^
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ -Α.Ο. ΜΥΛΤΙΑΔΗΣ   ? 

*** Σε αγώνες της 2ης αγωνιστικής στην Α1 βόλεϊ των ανδρών σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Νίκες με 3-1 σετ για Ηρακλή, Κηφισιά και Εθνικό
Α1 ΑΝΔΡΩΝ
2η Αγωνιστική (26 & 29-30/10/2016)

Ορεστιάδα-ΠΑΟΚ 0-3 (17-25, 22-25, 21-25)
Ηρακλής-Φοίνικας Σύρου 3-1 (33-31, 25-22, 23-25, 25-23)
Ηρακλής Χαλκίδας-Εθνικός Αλεξ/λης 1-3 (25-19, 17-25, 15-25, 23-25)
Κηφισιά-Κύζικος Νέας Περάμου 3-1 (25-23, 25-17, 22-25, 25-23)
Παναθηναϊκός-Παναχαϊκή 30/10 (18:00)
Ολυμπιακός-Παμβοχαϊκός 30/10 (19:30)

*** 

                   Φούρνος Ελληνική πατέντα  για σπίτι Ψήνοντας φαγητά
                          αλλά και ψωμί για σπίτι ή μαγαζί για πολλά άτομα
Ο Ελληνο-Γερμανικός φούρνος
για Ανθέλληνες και .........






Αυτοί που προσπαθούν για  Αφελληνισμό των Ελλήνων και για Αποχριστιανισμό της Ελλάδας μας , κυβερνόντες και μη  ,..δεν είναι Έλληνες ! Πρέπει νωρίς ή αργά να τιμωρηθούν ! Πρέπει ο λαός να τους απομονώσει  και αν είναι πρέπων να βρεθούν εκτός Ελλάδας  !  .. Σκέψεις και Λόγια ενός Ανθρώπου που αγαπά και σέβεται τον τόπο του !!












Λένε , ότι ο Φίλης είναι προβληματικός , ασυνεπείς ,με λόγια και σκέψεις εναλλασσόμενα σε αντιθέσεις και πολλές απερισκεψίες , ..Εσείς το πιστεύεται ;  Τι μας λέτε ; Είναι ή δεν είναι  προβληματικός ; ...

ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Πέμπτη 20 Οκτωβρίου  2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-20-2016.html .-
~   Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Παρασκευή 21 Οκτωβρίου  2016: 

http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-21-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο  22 Οκτωβρίου  2016  :

http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-22-2016.html  .-  
 ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 και 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/22-23-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας    Arfara News  2  Σάββατο  22-10-2016  :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-2-22-10-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-23-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας ΑRFARA NEWS  Δευτέρα  24  Οκτωβρίου  2016 : 
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/10/rfara-news-24-2016.html .-  

~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-25-2016.html .-
~    Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 26  Οκτωβρίου  2016 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-26-2016.html .- 
~ Στο αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News 2  Τετάρτη 26-10-2016 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-2-26-10-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-27-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Παρασκευή 28 Οκτωβρίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-28-2016.html .-
~ ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-29-2016.html .-

~

**BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5044  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3166 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3172  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.382   βίντεο   .-  

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~ http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .- 
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-
 https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   
Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-          
  Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI ,
 «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -     
  https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,, 
  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -  
 ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- =
 Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .       
  *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    , 
 ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ                                      
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 

~* ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~                                  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010