ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Η ζωή μας στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Παρασκευή 20 Απριλίου 2012 Φωτο -άλμπουμ

Η ζωή μας στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Παρασκευή  20  Απριλίου  2012 και  Φώτο-άλμπουμ :
Μαθητές Γυμνασίου Αρφαρών 1957
Το ποντικάκι μας ενημερώνει ! :
~**  «Οι πολιτικοί σκέφτονται τις επόμενες εκλογές. Οι ηγέτες σκέφτονται τις επόμενες γενιές >>  Général De Gaulle .-

~*** O ΣΟΚΡΑΤΗΣ έλεγε  το 436πχ. -438πχ   : " Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ , ΔΙΟΤΙ , ΚΑΤΕΧΡΑΣΘΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ , ΔΙΟΤΙ ΕΜΑΘΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ , ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΘΑΔΙΑ ΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ , ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ , ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ , ΤΗΝ ΑΝΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ , ΩΣ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ , ΩΣ ΕΥΔΑΙΜΩΝΙΑ " .-

~** «Όταν αλλάζουν τα δεδομένα, αλλάζω κι εγώ την άποψή μου» John Maynard Keynes
Γκραβούρα της Ελλάδας μας !

  ~** Ποιοι Είμαστε:

* Πολίτη του διαδικτύου καλώς όρισες. Βρίσκεσαι σε βήμα διαλόγου, διεκδίκησης, σαρκασμού και αμφισβήτησης της κάθε λογής εξουσίας.
Είμαστε Έλληνες , Χριστιανοί Ορθόδοξοι με πολύ Ανθρωπιά !
Είμαστε Αδέσποτοι, χωρίς αφέντες!
Είμαστε ένα συλλογικό ιστολόγιο (blog), κείμενά μας δημοσιεύουν συνεργάτες από το εξωτερικό και την Ελλάδα. Δεν συκοφαντούμε, ούτε εκβιάζουμε. Δεν δεχόμαστε κυβερνητικές ή άλλες λογοκρισίες και αυθαιρεσίες.
Γράφουμε και  Αντιγράφουμε χωρίς να σκοτώνουμε , αλλά  να μορφώνουμε !
Δεν είμαστε δημοσιογράφοι, γράφουμε διατηρώντας το δικαίωμα της ανωνυμίας και υπερασπιζόμαστε την «ανωνυμία στα μπλογκ», που χαρακτηρίζει τα ιστολόγια προβληματισμού.
Επειδή τίποτα δε χαρίζεται και όλα κατακτώνται, σε προτρέπουμε να διεκδικείς αυτά που σου αναλογούν και να μην απεμπολάς τα δικαιώματά σου...
Τιμιότητα για μας είναι Αλήθεια στη σκέψη , αλήθεια στα λόγια , Αλήθεια στα έργα !! Σ.Ν.Σ Αρφαρά Μεσσηνίας από το  2008 .-
~** Στο αγιάζι της ενημέρωσης :
~** Δυτική Μακεδονία : Παρουσίαση ψηφοδελτίων ΠΑΣΟΚ

~**  Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Π.Ε. Κοζάνης θα γίνει από την ΝΕ ΠΑΣΟΚ σήμερα Παρασκευή 20 Απριλίου στις 4:30 το μεσημέρι στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης.Οι υποψήφιοι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης είναι: Ευαγγελία Αμπάζη, Ιωάννης Βλατής, Δημήτριος Ζούζιος, Παναγιώτης Θεοδωρίδης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Δημήτριος Πογαρίδης και Ελισάβετ Σπόντη.-
~ Στο μεταξύ Ανοικτή πολιτική εκδήλωση για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 21 Απριλίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ στο ξενοδοχείο "ΤΣΑΜΗΣ".
~ ΕΡΑ Κοζάνη: Σύνταξη Τάσα Παπαντώνη

~** Έρευνα-σοκ για τα ελληνόπουλα
~ Τριπλασιασμό της χρήσης ναρκωτικών τα τελευταία 25 χρόνια στους έφηβους, καταδεικνύει η πανελλήνια έρευνα του ΕΠΙΨΥ για τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών. Αυξήθηκε η κατανάλωση αλκοόλ στους μαθητές σε Θεσσαλονίκη και άλλα αστικά και ημιαστικά κέντρα, σε αντίθεση με τους Αθηναίους. Η πανελλήνια έρευνα στο σχολικό πληθυσμό για τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών (Έρευνα ESPAD) αποτελεί την 7η κατά σειρά πανελλήνια έρευνα στο μαθητικό πληθυσμό η οποία ξεκίνησε το 1984 από την Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνεχίζεται έως σήμερα από το ΕΠΙΨΥ. δίνοντας έτσι τη δυνατότητα.. διαχρονικής παρακολούθησης της εξέλιξης του φαινομένου στη χώρα μας τα τελευταία 25 χρόνια.
* Γνώριμοι με το κάπνισμα, το αλκοόλ αλλά και τα ναρκωτικά είναι οι μαθητές ηλικίας 13 έως 19 ετών, σύμφωνα με την έρευνα που υλοποιήθηκε από το ΕΠΙΨΥ σε συνεργασία και τον ΟΚΑΝΑ σε συνολικά 37.000 μαθητές, 676 σχολικών μονάδων. Πρόκειται για την έβδομη συνεχή πανελλήνια έρευνα για τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών στο σχολικό πληθυσμό από το 1984.

 ~** Η Κορώνη MΜεσσηνίας γιορτάζει σήμερα την πολιούχο της
~ Με τη δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάζει σήμερα η Κορώνη την πολιούχο και προστάτιδά της Παναγία Ελεήστρια.Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες με εσπερινό τον οποίο ακολούθησε ιερά αγρυπνία. Σήμερα το πρωί θα τελεστεί ο όρθρος και στη συνέχεια η θεία λειτουργία χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου συμπαραστατούμενου από ιερείς της περιοχής.
 ~ Στις 11 θα ακολουθήσει η λιτάνευση της εικόνας στους δρόμους της Κορώνης και μετά την ολοκλήρωσή της, στο προαύλιο του προσκυνήματος θα ψάλει επιμνημόσυνη δέηση στις προτομές του εθνομάρτυρος επισκόπου Κορώνης Γρηγορίου Μπίστη και του μακαριστού μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου Δασκαλάκη.
~ Τα γλυπτά που απαρτίζουν θαυματουργό εικόνισμα βρέθηκαν το Γενάρη του 1897 κατόπιν οραμάτων της ευσεβούς Κορωναίας γερόντισσας Μαρίας Σταθάκη.
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" Καλαμάτας Μεσσηνίας 20/04/2012

~** Νέα παραίτηση από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.
~ Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ο Μιχάλης Χαλκίδης δηλώνει ότι παραιτείται από υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Ημαθία.Ο επί τέσσερεις τετραετίες βουλευτής του κόμματος, εκφράζει τη διαφωνία του για τα πρόσωπα που συναπαρτίζουν το ψηφοδέλτιο. «Δυστυχώς, σήμερα και κάτω από τις διαμορφούμενες συνθήκες και την κατάρτιση του ψηφοδελτίου , αρνούμαι να συνυπάρχω με εκείνους που πρέσβευαν μια πολιτική διαφορετικών αρχών και εγγυήσεων» αναφέρει χαρακτηριστικά.Διαβάστε την επιστολή παραίτησηςΠΡΟΣ: Τον κ. Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη ΣαμαράΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ
~ Κ. Πρόεδρε Σήμερα, με την παρούσα επιστολή μου και μολονότι τα δικά σας δημοσκοπικά ευρήματα με φέρνουν πρώτο στις προτιμήσεις των Ημαθιωτών, θέλω να δηλώσω δημόσια πως δε θα είμαι υποψήφιος Βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Ν. Δημοκρατίας, στις 6ης Μαΐου 2012. Ύστερα από μία πολιτική διαδρομή τεσσάρων τετραετιών, βρίσκομαι στη δύσκολη θέση για να σας πω, πως η κάθοδός μου στις εκλογές για μένα προσωπικά θα ήθελα να αποτελεί ένα ακόμη λόγω τιμής και ηθικής σε μια νέα διαγραφόμενη πολιτική των πραγμάτων.
~ Τις πολιτικές μου αρχές τις ασπάστηκα και τις υπηρέτησα στο πλευρό του Κώστα Καραμανλή, συμβιβαζόμενος μόνο με τα συμφέροντα των πολιτών και όχι τα προσωπικά. Μπροστάρης, βρέθηκα στο προσωπικό σας αγώνα πιστεύοντας πως η ηθική των λόγων και των πράξεων θα αποτελούσαν συνέχεια και προοπτική πολιτικής διαδρομής .
~ Επί τέσσερεις τετραετίες ο λαός της Ημαθίας με έχει εκλέξει πρώτο Βουλευτή, γιατί υπήρξα ο άνθρωπος που πορεύθηκε όχι με προσωπικές επιλογές, αλλά με επιλογές ευθύνης. Είναι αυτοί που μπορώ να κοιτώ κατάματα, γιατί κράτησα μαζί τους το συμβόλαιο συνέπειας και ηθικής των λόγων και των έργων μου. Αυτούς, πράγματι θέλω να τους ευχαριστήσω δημόσια και να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Σε σας, θέλω να πω πως στην δύσκολη στιγμή, ως αρχηγού της Ν. Δημοκρατίας, στήριξα τις επιλογές σας στο δεύτερο μνημόνιο δίνοντας την ευκαιρία στη χώρα μου να αποφύγει τη χρεοκοπία, με όποιες προσωπικές συνέπειες.
~ Δυστυχώς, σήμερα και κάτω από τις διαμορφούμενες συνθήκες και την κατάρτιση του ψηφοδελτίου , αρνούμαι να συνυπάρχω με εκείνους που πρέσβευαν μια πολιτική διαφορετικών αρχών και εγγυήσεων. Θέση την οποία γνωρίζατε εκ των προτέρων. Τέλος, ως βουλευτής δηλώνω πως δεν υπήρξα λαϊκιστής ποτέ, ούτε στα δύσκολα, ούτε στα εύκολα, γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι για όλα και πάντα και όχι για το όποτε κάποιοι τη θέλουν και τους βολεύει. Εύχομαι σε σας προσωπικά και στο κόμμα μου την Ν. Δημοκρατία, καλή επιτυχία.
~ Με τιμή Χαλκίδης Μιχάλης Βουλευτής Ημαθίας
http://www.parapolitika.gr/
~ Aυτό το άρθρο προέρχεται από το: http://neakeratsiniou.blogspot.com/2012/04/blog-post_1679.html#ixzz1saIhCjLI

~**Άργος: Πήγε για προσκύνημα και βρέθηκε στο νοσοκομείο
~ Πανικός επικράτησε γύρω στις 10:00 σήμερα το πρωί στο προαύλιο της εκκλησίας της Ζωοδόχου Πηγής στο Κεφαλάρι Άργους.Μια γυναίκα που είχε πάει να προσκυνήσει, καθώς σήμερα η εκκλησία τιμά την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, χτυπήθηκε στο κεφάλι από πέτρα, η οποία αποκολλήθηκε από τον βράχο που βρίσκεται πάνω από την εκκλησιά.Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε την άτυχη γυναίκα και την μετέφερε στο νοσοκομείο. Πληροφορίες αναφέρουν πως λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της, η άτυχη γυναίκα στο νοσοκομείο της Τρίπολης. Πηγή: parapolitikaargolida.gr

~** Αγριο κράξιμο BENIZΕΛΟΥ στη νέα σμύρνη. : by epanastasitora :
~ http://youtu.be/IZBKeDuByDU ,



Αιμοδοσία από ποδοσφαιρικό Σύλλογο στην Μεσσηνία Α.Ο. Χανδριναϊκός

16 χρόνια και λίγες μέρες δεν είναι αρκετές για να ξεχάσουμε  τα ΙΜΙΑ !!
Γκραβούρα Πελοποννήσου !
~** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα :
*** Η κατάντια του κράτους σε όλο της το μεγαλείο

~ «Παιχνίδια» του υπουργείου με την ΕΑΣ για ενεργοποιήσεις  * Ενώ προχθές το υπουργείο έστειλε επίσημη ανακοίνωση που έλεγε ότι απαγορεύει στην ΕΑΣ Μεσσηνίας να κάνει ενεργοποιήσεις δικαιωμάτων και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Γιώργος Κανελλόπουλος, δήλωνε ότι έκλεισε «το σύστημα», χθες που βρεθήκαμε στα γραφεία της Ένωσης στην Καλαμάτα είδαμε κόσμο να υποβάλλει αιτήσεις για ενεργοποιήσεις!
 * Σύμφωνα με τον κ. Κανελλόπουλο, το υπουργείο θα έστελνε ή θα στείλει δικά του συνεργεία για να κάνουν ενεργοποιήσεις δωρεάν για τους αγρότες, ενώ «έκλεισε» την πρόσβαση της ΕΑΣ στο ηλεκτρονικό σύστημα ενεργοποιήσεων, επειδή ζητάει χρήματα από τους παραγωγούς για να κάνει ενεργοποιήσεις.
 * Από την άλλη, ο κ. Κοζομπόλης μάς είπε: «Συνεχίζουμε αυτή τη στιγμή κανονικά, εμείς παίρνουμε αιτήσεις από τον κόσμο».
 ~ Ένωση: «Εμείς συνεχίζουμε κανονικά»
* Από την άλλη, χθες το μεσημέρι ο κ. Κοζομπόλης μάς είπε: «Συνεχίζουμε αυτή τη στιγμή κανονικά, εμείς παίρνουμε αιτήσεις από τον κόσμο. Βέβαια, το πρωί κατά τις 10.30, για μισή ώρα, είχε κλείσει το σύστημα, το οποίο ξανάνοιξε μετά. Εμείς δεν κάνουμε τίποτα διαφορετικό απ’ ό,τι έχει συμφωνηθεί και σε επίπεδο ΠΑΣΕΓΕΣ και πανελλαδικά. Παρέχουμε μια υπηρεσία στον παραγωγό χωρίς να τον υποχρεώνουμε. Δεν υποχρεώνουμε να σώσουμε κανέναν. Όποιος θέλει. Δηλαδή, υποστηρικτικά με την έννοια του τεχνικού συμβούλου. Αυτό κάνουμε και θα φανεί στο τέλος από τις πολλές λακκούβες που κρύβει η φετινή αίτηση ενιαίας ενίσχυσης, ιδιαίτερα από τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι παραγωγοί με το Ε9. Εμείς προσπαθούμε να προστατέψουμε τον παραγωγό πέραν των υπολοίπων βεβαίως παροχών, που έχουν να κάνουν με τα χαρτιά, με την εξυπηρέτηση των φωτοτυπιών, με τις βεβαιώσεις που δίνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, φωτοαντίγραφα, μηχανήματα, ημερομίσθια που πληρώνουμε όλο το χρόνο εδώ πέρα για πράγματα που δεν έχουν να κάνουν με την ενεργοποίηση. Η ενεργοποίηση είναι 10 λεπτά και ο παραγωγός φεύγει. Μιλάμε για τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου που διαθέτουμε εδώ. Θεωρώ ότι μπορεί να υπήρξε κάποια παρεξήγηση και πιστεύω το θέμα να τακτοποιηθεί. Εμείς συνεχίζουμε κανονικά». Της Μαρίας Νίκα

*** Ευθεία επίθεση στο δικομματισμό από τον Αλέξη Τσίπρα

~* Σε συνέχεια προηγούμενων ομιλιών του σε διάφορες πόλεις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σκληραίνει ακόμα περισσότερο τη στάση του, σε μια επιχείρηση αποδόμησης του δικομματισμού. * Μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ- Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο χθες στην Καλαμάτα, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή προσωπική επίθεση εναντίον τόσο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου όσο και του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά.
 * Όπως είπε, «το δίλημμα της κάλπης, όσο και να προσπαθούν τα παπαγαλάκια της διαπλοκής, όσο και να τρομοκρατούν τον κόσμο, δε θα είναι μνημόνιο ή χρεοκοπία. Το μνημόνιο είναι πια προφανές σε όλους ότι είναι συνώνυμο της χρεοκοπίας. Το δίλημμα της κάλπης θα είναι ένα και μοναδικό: Συγκυβέρνηση των συνεταίρων του δικομματισμού και συνέχεια της καταστροφής, βάθεμα της φτώχειας και της εξαθλίωσης, ή ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ και Νέος Συνασπισμός Εξουσίας με πυρήνα τις δυνάμεις της Αριστεράς.
* Τις μέρες αυτές, βέβαια, μπροστά στον πανικό οι δύο συνεταίροι του Μνημονίου έχουν εγκαταλείψει την πολιτική. Επιδίδονται στο κουκλοθέατρο.
* Ο κ. Βενιζέλος στέλνει επιστολές στον Μπαρόζο, για να μας δείξει ότι έχει αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα. Και ποιο είναι το σχέδιο αυτό;
* Η επαναφορά των προγραμμάτων κατάρτισης με τα οποία το πελατειακό σύστημα του ΠΑΣΟΚ διασπάθισε τεράστιο μέρος των ευρωπαϊκών κονδυλίων.
* Οι ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, που σημαίνει να περικόπτονται τα επιδόματα ανεργίας και μέρος αυτών να πηγαίνει ως επιδότηση στους εργοδότες.
* Το ξεμπλοκάρισμα των μεγάλων έργων, που σημαίνει να πάρουν λεφτά του ΕΣΠΑ οι τράπεζες για να ξελασπώσουν τους μεγαλοεργολάβους που αθετούν τις υπογεγραμμένες δεσμεύσεις τους.
~ Και το ξεμπλοκάρισμα των ιδιωτικοποιήσεων με σκανδαλώδεις όρους.
* Χρειάζεται μεγάλη ικανότητα για να μιλάς δυο γλώσσες ταυτόχρονα, και αυτή την ικανότητα ο κ. Βενιζέλος την έχει.
* Αλλά η ωμή απάντηση ήρθε την επόμενη από τον κ. Μπαρόζο. Ανάπτυξη για την Ελλάδα είναι ο εξευτελισμός των μισθών, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και η διάλυση του κοινωνικού κράτους.
* Δεν υπήρξε ούτε από την ελληνική κυβέρνηση αντίδραση, ούτε φυσικά από τα κόμματα που τη στηρίζουν. Ούτε, έστω και για τα μάτια του κόσμου, από την Ελληνίδα επίτροπο, που τέλος πάντων έχει περάσει και από την Αριστερά.
* Είχαμε, όμως, με αφορμή τις δηλώσεις αυτές την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ότι ο κ. Βενιζέλος, πέραν του να μιλάει δύο γλώσσες ταυτόχρονα, είναι εξαιρετικά ικανός και στο να κάνει το κοροΐδο. Να μη λέει τίποτα απολύτως.
* Τον απολαύσαμε δύο ώρες στη χθεσινή (σ.σ. προχθεσινή) του συνέντευξη. Όπου δεν έκανε τίποτα άλλο πέραν του να υπερασπίζεται τον εαυτό του και τις κατά καιρούς τακτικές του μανούβρες προκειμένου να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.
* Όσο για τον κ. Σαμαρά, είναι εντυπωσιακή η προσπάθεια να πείσει για τον ηγετικό δυναμισμό του. Ειδικά στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί το πρώτο πρόσωπο. Θα κάνω, θα δείξω, θα επαναδιαπραγματευθώ. Θα διώξω τους ανίκανους υπουργούς, θα πάρω πρωτοβουλίες, θα ανασκουμπωθώ. Είναι συγκινητικό. Αλλά είναι πολύ λίγο για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι άνθρωποι αυτής της χώρας.
* Μπορεί η ανάγκη του κ. Σαμαρά να γίνει πρωθυπουργός να είναι καθοριστική για τον ίδιο. Αλλά για όλους τους υπόλοιπους σε αυτή τη χώρα δε σημαίνει απολύτως τίποτα.
* Δεν υπάρχει, λοιπόν, καμιά δικαιολογία. Ποτέ η πολιτική του δικομματισμού δεν ήταν τόσο σαφής και ξεκάθαρη. Ποτέ η ανεπάρκεια, η ιδιοτέλεια και η υποκρισία του δεν ήταν τόσο προφανής. Γι’ αυτό και εμείς πρέπει από αύριο και μέχρι τις εκλογές να βγαίνουμε και να λέμε στον κόσμο:
* Θέλετε αύριο να σας κόψουν τις συντάξεις τις οποίες ήταν να σας κόψουν σήμερα, αλλά το ανέβαλαν επειδή σας θεωρούν ηλίθιους; Ψηφίστε τους.
* Θέλετε αύριο να μάθετε πώς επιμερίζονται τα μέτρα περικοπών 16 δισ., για τα οποία έχουν δεσμευτεί, και γιατί αυτό σας αφορά; Ψηφίστε τους.
* Θέλετε αύριο να σας μειωθεί κι άλλο ο μισθός; Να έρθουν και άλλα χαράτσια με στόχο να μαζέψουν ό,τι απέμεινε στον οικογενειακό τραπεζικό σας λογαριασμό; Ψηφίστε τους.
* Δε σας έχουν κρύψει τίποτα. Δεν υπάρχει κρυφή ατζέντα, η ατζέντα είναι ολοφάνερη. Αύριο θα υπερηφανεύονται κιόλας ότι στις εκλογές απέσπασαν την έγκριση και την εμπιστοσύνη σας».
* Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε: «Στις 6 Μαΐου ο λαός μας θα μετατρέψει την οργή και την αγανάκτησή του σε χρήσιμη ψήφο ανατροπής και ανασυγκρότησης. Θα δώσει την απάντηση της αξιοπρέπειας και της ελπίδας στο μόνο πραγματικό δίλημμα αυτής της αναμέτρησης: Μνημόνιο ή Αριστερά. Μνημονιακή Συγκυβέρνηση ή Νέος Συνασπισμός Εξουσίας.
* Με ενόραση, αυτοπεποίθηση, τόλμη και αποφασιστικότητα, δώστε ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ, δώστε μας ψήφο εξουσίας, δώστε μας τη δυνατότητα να κυβερνήσουμε τη χώρα. Για να ανακόψουμε την προδιαγεγραμμένη από το Μνημόνιο πορεία της προς τη χρεοκοπία και το χάος.
* Για να καταγγείλουμε τη δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο και να διαπραγματευτούμε από την αρχή ένα εθνικό σχέδιο για την παραγωγική και αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας.
* Για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Ξέρουμε τι να κάνουμε και πώς να το κάνουμε. Έχουμε άξια στελέχη, με επιστημονική κατάρτιση, πολιτική, αλλά και εργασιακή εμπειρία και αγωνιστική ετοιμότητα για να το εφαρμόσουν». Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ

 ~ Στο προσκήνιο ο συνασπισμός της Αριστεράς στη Μεσσηνία
 * Στην παρουσίαση των υποψηφίων που συγκροτούν το ψηφοδέλτιό του στη Μεσσηνία προχώρησε χθες το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Φαραί Παλλάς», το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ- Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο.
 * Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, οι επτά υποψήφιοι βουλευτές είναι: Μαραβελή Ιωάννα, Θανάσης Μπούζας, Νίκος Πατσαρίνος, Θανάσης Πετράκος, Δημήτρης Σωφρονάς, Αλέξης Χαρίτσης και Ελένη Ψαρρέα.
 * Την παρουσίαση έκανε ο Μπάμπης Καλογερόπουλος, ενώ ο Ανδρέας Μανέτας, κατά την εισαγωγική ομιλία πριν από την παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών, ζήτησε από τους πολίτες «να μαυρίσουν “δαγκωτά’’ τα κόμματα του μνημονίου που κατέστρεψαν τη χώρα και να ψηφίσουν τις δυνάμεις της αριστεράς, αναδεικνύοντας πρώτο κόμμα ανάμεσά τους το ΣΥΡΙΖΑ. Να εκλέξουν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία».
 ~ Όπως τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι εκλογές αυτές είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμες. Τούτη τη φορά δεν κρίνεται απλά το ποιος θα είναι στην κυβέρνηση και ποιος στην αντιπολίτευση. Τούτη τη φορά κρίνονται:
 -Αν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη θα κυριαρχεί η δικτατορία των αγορών ή η δημοκρατία των λαών.
 -Αν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη θα κάνουν κουμάντο οι τραπεζίτες ή οι λαοί.
 -Αν η Ευρώπη θα γίνει γερμανική ή η Γερμανία ευρωπαϊκή.
 -Αν στην Ελλάδα θα συνεχίσει να κυριαρχεί το διεφθαρμένο καθεστώς της υποτέλειας που υπηρετούν τα κόμματα του δικομματισμού ή θα υπάρξει γνήσια δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία.
 -Αν στην Ελλάδα θα συνεχίσει ο κατήφορος των μνημονίων και της υποτέλειας ή αν θα ξεκινήσει μια νέα ανοδική πορεία ευημερίας με πλήρη εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία, χωρίς καταστροφικά μνημόνια, επαχθείς δανειακές συμβάσεις και Γερμανούς γκαουλάιτερ.
 -Αν η Μεσσηνία θα συνεχίσει να χαρακτηρίζεται ως ο στυλοβάτης του δικομματισμού.
 -Αν η Μεσσηνία θα εκλέξει στο κοινοβούλιο και βουλευτή της ριζοσπαστικής Αριστεράς.
 ~ Ο ελληνικός λαός, πορευόμενος προς τις εκλογές, δίνει καθημερινά τις απαντήσεις του. Τα κόμματα του δικομματισμού έχουν απαξιωθεί στη συνείδησή του. Σταδιακά διαλύονται. Οι εκπρόσωποί τους κρύβονται από ντροπή και υπό το βάρος των πολιτικών “εγκλημάτων” που διέπραξαν. Η αυτοδυναμία του ενός εκ των δύο ανήκει οριστικά στο παρελθόν. Η δυνατότητα να έχουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία και οι δυο μαζί απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο. Ένας νέος συνασπισμός πολιτικών δυνάμεων έρχεται στο προσκήνιο της ελληνικής ιστορίας. Είναι ο συνασπισμός των δυνάμεων της Αριστεράς. Των δυνάμεων που δεν περιφέρονται ως ασπόνδυλοι γυμνοσάλιαγκες έρποντας στα ευρωπαϊκά σαλόνια.
 ~ Των δυνάμεων της Αριστεράς που δεν αντλούν τη δύναμή τους από την εύνοια και τις μίζες των εργολάβων του νεοφιλελευθερισμού, αλλά από τον ίδιο το λαό, γιατί προέρχονται απ’ αυτόν, εργάζονται μαζί με αυτόν και γι’ αυτόν. Των δυνάμεων που έχουν και τη δύναμη και τη θέληση να πουν όχι σ’ όλους εκείνους που θέλουν πάνω από τα συμφέροντα των λαών και της δημοκρατίας εκείνα των δανειστών και των διεθνών τοκογλύφων.
 ~ Των δυνάμεων εκείνων που έχουν τη δύναμη και τη θέληση να επαναφέρουν την ηθική της ανιδιοτέλειας στην πολιτική, να εξοβελίσουν το φόβο, να βαθύνουν τη δημοκρατία και να οδηγήσουν τη χώρα στην έξοδο από τη σημερινή καταστροφική κρίση.
 ~ Καλούμε τους δημοκράτες αγωνιστές της Μεσσηνίας να μαυρίσουν “δαγκωτά” τα κόμματα του μνημονίου που κατέστρεψαν τη χώρα και να ψηφίσουν τις δυνάμεις της Αριστεράς, αναδεικνύοντας πρώτο ανάμεσά τους το ΣΥΡΙΖΑ. Να εκλέξουν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία.
 ~ Για μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια υποτέλειας, χωρίς δανειακές συμβάσεις, που μετατρέπουν τη χώρα σε νεοαποικία, χωρίς Γερμανούς γκαουλάιτερ, χωρίς διαφθορά, αλλά με την υπερηφάνεια, το φιλότιμο και την εργατικότητα του ελληνικού λαού. Για να σταματήσει η κατρακύλα του λαού και της χώρας, για να αρχίσει μια νέα περίοδος ευημερίας και ανάπτυξης». Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Κοζομπόλης για πόρισμα ελέγχου ΕΑΣ

* "Θα δώσουμε εξηγήσεις όταν κληθούμε από τον εισαγγελέα"
 ~ Στο πόρισμα ελέγχου που έγινε στα διαχειριστικά και οικονομικά της ΕΑΣ και το οποίο βρίσκεται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και στα χέρια του εισαγγελέα, αναφέρθηκε χθες, ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος της Ένωσης Βασίλης Κοζομπόλης.
 ~ «Ο έλεγχος αυτός διετάχθη από τον κ. εισαγγελέα, γιατί εδέχθη μία ανώνυμη καταγγελία που αφορούσε πρόσωπα, εμένα και κάποιον άλλον συνάδελφο από το συμβούλιο, καθώς και κάποια θέματα διαχειριστικά της Ένωσης.
 ~ Όσον αφορά στα προσωπικά θέματα, δε θέλω να αναφερθώ. Όταν και εφόσον αποφασίσει ο κ. εισαγγελέας να μας καλέσει, θα δώσουμε τις εξηγήσεις μας. Και, πάντως, δεν είναι αυτό το οποίο κάποιοι δημοσιογράφοι θέλουν να παρουσιάσουν» σημείωσε ο κ. Κοζομπόλης, ενώ πρόσθεσε: «Όσον αφορά, όμως, στα διαχειριστικά της Ένωσης, το πόρισμα της κας επιθεωρήτριας, που ήρθε, δεν είχε κανέναν απολύτως έλεγχο πέραν της απλής αντιγραφής των δύο ελέγχων μέσα από το σύστημα αυτοελέγχου που είχε κάνει η οργάνωση. Και αναφέρομαι σε δύο πορίσματα που έγιναν σε προγενέστερο χρόνο, με πρωτοβουλία της διοίκησης. Μιλάω, πρώτον, για την έκθεση των ορκωτών ελεγκτών του ΣΟΛ, σχετικά με τα ανοίγματα κάποιων συγκεκριμένων πελατών, που υπερβαίνουν το 1 εκ. Το πόρισμα αυτό των ελεγκτών του ΣΟΛ συμπεριελήφθη στο κατηγορητήριο, όταν πήραμε την απόφαση του πειθαρχικού ελέγχου και της οριστικής απόλυσης του τότε γενικού διευθυντή. Επίσης, πήρε στοιχεία και αντέγραψε το δεύτερο πόρισμα. Αυτό που προέκυψε, με πρωτοβουλία δική μου, όταν, μετά από ενημέρωση του λογιστηρίου ότι στη διακίνηση ελαιολάδου λογιστικά βλέπει μία διαφορά, κάλεσα τους ορκωτούς ελεγκτές που είχε ορίσει η γενική συνέλευση για τον έλεγχο του ισολογισμού και από 1/1/2010 έως 30/6/2011 έκαναν έλεγχο της διακίνησης ελαιολάδου της Ένωσης για την περίοδο αυτή. Ήταν συνεργείο εδώ πέρα του ορκωτού ελεγκτή 15 μέρες. Επισκέφθηκαν όλες τις αποθήκες, θέλαμε όλα να βγουν στο φως. Οποιαδήποτε απορία υπήρχε, ζήτησε τη συνδρομή τη δική μου και την είχε. Και μας παρέδωσε το πόρισμα αυτό, την έκθεση. Όταν ήρθε η επιθεωρήτρια, της γνωστοποιήσαμε τον έλεγχο αυτό, τον οποίο συμπεριλαμβάνει στο πόρισμά της. Δεν έχει κάνει τίποτα παραπάνω.
 ~ Όσον αφορά στην έκθεση διακίνησης ελαιολάδου, αμέσως μετά την παράδοση από τον ορκωτό, συνήλθε το Δ.Σ. όπου για το έλλειμμα του ελαιολάδου της απογραφής 30/6/2011, κατά πλειοψηφία, έγινε καταλογισμός των ελλειμμάτων σε όλους τους διαχειριστές που αφορούσε. Είτε ήταν στο υποκατάστημα του Μελιγαλά, είτε της Κυπαρισσίας, είτε στο εργοστάσιο της Θουρίας».

*** Για τα σκουπίδια

~ ΚΔΑΥ και κομποστοποιητές μαζί με τους δεματοποιητές  * Με δύο σταθμούς μεταφόρτωσης, αλλά και με χωροθέτηση τεσσάρων σημείων όπου θα τοποθετηθούν οι υφιστάμενοι δεματοποιητές, συνοδευόμενοι από ισάριθμα Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών και κομποστοποιητές, προτίθεται να αντιμετωπίσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου τη διαχείριση των απορριμμάτων έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του διεθνούς διαγωνισμού για την κατασκευή της μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης.
* Την πρόταση αυτή παρουσίασε το απόγευμα της Τετάρτης στα μέλη του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μεσσηνίας ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Γ. Παπαηλιού.
 ~* Ενημέρωση
* Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου, στην οποία είχε παραστεί ο κ. Παπαηλιού, του είχε ζητηθεί να έχει έγγραφη εισήγηση για το τι προβλέπει ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων για τη Μεσσηνία, κάτι το οποίο δεν έγινε. Ωστόσο, έγινε αναλυτική συζήτηση για το υφιστάμενο πλαίσιο και ενημερώθηκαν όλα τα μέλη για την πρόσφατη τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, κατά την οποία οι μονάδες ολοκληρωμένης διαχείρισης σε όλη την Ελλάδα θα καθοριστούν με διϋπουργική απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Περιβάλλοντος.
* Όπως είπε στο «Θ» ο πρόεδρος του ΕΣΔΙΣΑ, δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, βρίσκεται σε ισχύ η απόφαση του πρώην γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου Νικ. Αγγελόπουλου για την τοποθέτηση τεσσάρων δεματοποιητών σε ισάριθμα σημεία στη Μεσσηνία. Πρόταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το διάστημα που απαιτείται έως ότου κατασκευαστεί η μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης, είναι να τοποθετηθούν μαζί με τους δεματοποιητές Κέντρα.
* Αποφασίστηκε να ζητηθεί από τους Δήμους που ανήκουν στο Σύνδεσμο να καταβάλουν μέρος των οφειλών από τη συμμετοχή τους, προκειμένου να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες, αλλά και να διατεθούν χρήματα στον ανάδοχο που λειτουργεί το δεματοποιητή της Πύλου.
* Στο ερώτημα για το πού θα χωροθετηθούν αυτές οι εγκαταστάσεις, ο κ. Αναστασόπουλος απάντησε πως χώρος έχει ήδη καθοριστεί από το Δήμο Πύλου – Νέστορος, ενώ σε σχετικές προκηρύξεις έχουν προχωρήσει οι Δήμοι Τριφυλίας και Μεσσήνης. Από την πλευρά του ο Δήμος Καλαμάτας θα πρέπει να λειτουργήσει μια τέτοια εγκατάσταση από κοινού με το Δήμο Δυτικής Μάνης. Όπως επισήμανε ο κ. Αναστασόπουλος, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου σημείωσε ότι ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και θα πρέπει να είχαν ήδη γίνει οι χωροθετήσεις και προωθηθεί οι σχετικές διαδικασίες.
* Η τοποθέτηση των κομποστοποιητών, σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε, έχει ενταχθεί στο ΕΠΠΕΡΑΑ και θα χρηματοδοτηθούν από εκεί, ενώ τα ΚΔΑΥ σε μεγάλο βαθμό θα αυτοχρηματοδοτούνται και θα βγάζουν τα έξοδά τους από την πώληση των ανακυκλώσιμων υλικών.
 Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου εφημερίδα  "Θάρρος " Καλαμάτας  2012 .-

*** Ρόταρυ

~ Εκδήλωση για το σακχαρώδη διαβήτη αύριο
* Εκδήλωση για το σακχαρώδη διαβήτη θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 6.00 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, στο πλαίσιο του 52ου Πανελλαδικού Συνεδρίου του Ρόταρυ, που θα διεξαχθεί στην πόλη από σήμερα έως και την Κυριακή.  * Για την επιστημονική εκδήλωση, αλλά και το συνέδριο, που ανοίγει τις εργασίες του σήμερα στις 6.00 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο του «Elite», μίλησαν χθες σε συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Μακρυγιάννης, διοικητής της Ελληνικής Περιφέρειας του Ρόταρυ, ο Γιώργος Λούρας, πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Καλαμάτας «Φαραί» και ο Γεράσιμος Κουνάδης, μέλος του Ροταριανού Ομίλου Καλαμάτας.
 * «Το Ρόταρυ είναι μια παγκόσμια οργάνωση επαγγελματιών και επιχειρηματιών, που ιδρύθηκε το 1905 στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών από το δικηγόρο Πολ Χάρις. Σκοπός του Ρόταρυ και των μελών του είναι η προσφορά υπηρεσιών στον έχοντα ανάγκη συνάνθρωπο. Ο πυρήνας του Ρόταρυ είναι ο Όμιλος. Έναν τέτοιο έχουμε και στην Καλαμάτα, ενώ παγκοσμίως οι όμιλοι είναι 33.800 σε 200 χώρες και γεωγραφικές περιοχές. Στην Ελλάδα το Ρόταρυ ήρθε το 1928 και πρώτος όμιλος ήταν ο Ροταριανός Όμιλος Αθηνών. Το έργο του είναι διεθνές, αλλά και σε τοπικό επίπεδο, ενώ αφορά την υγεία, το περιβάλλον, τη νεολαία, την εκπαίδευση» σημείωσε ο κ. Μακρυγιάννης.
 * Ο κ. Λούρας πρόσθεσε ότι ο Ροταριανός Όμιλος Καλαμάτας «Φαραί» ιδρύθηκε το 2005 και αποτελείται από ελεύθερους επαγγελματίες της πόλης, επιστήμονες και επιχειρηματίες: «Στο σύντομο χρονικό διάστημα που δρα στην πόλη μας έχει δείξει αξιόλογο έργο. Έχουμε αναλάβει την ενίσχυση σχολείων και βιβλιοθηκών, έχουμε συνεργαστεί με τοπικούς φορείς, το Δήμο Καλαμάτας και Σωματεία, για διάφορα έργα που έχουν γίνει στην πόλη. Έχουμε οργανώσει ημερίδες, κυρίως επιστημονικού ενδιαφέροντος για την υγεία, όπως έχουμε καλέσει και διακεκριμένους ομιλητές να μιλήσουν στην πόλη μας. Η κορυφαία στιγμή του ομίλου μας είναι η διοργάνωση του 52ου συνεδρίου της περιφέρειας. Μέσα στο επόμενο Σαββατοκύριακο αναμένουμε 250-300 συνέδρους με τις οικογένειές τους, δηλαδή περίπου 500 με 600 άτομα θα καταλύσουν στην Καλαμάτα τις επόμενες δύο ημέρες».
 * Ο κ. Λούρας αναφέρθηκε, επίσης, στη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας και πολλών επιχειρηματιών, στη διοργάνωση και φιλοξενία των επισκεπτών του συνεδρίου.
 * Αναφερόμενος στην αυριανή εκδήλωση για το σακχαρώδη διαβήτη, ο κ. Κουνάδης παρατήρησε: «Το επιστημονικό μέρος του συνεδρίου μας έχει σκοπό να ενημερώσει τον κόσμο της Καλαμάτας για μία νόσο η οποία στην Ελλάδα έχει λάβει, δυστυχώς, διαστάσεις επιδημίας, καθώς υπολογίζεται ότι ένα εκατομμύριο συνάνθρωποί μας έχουν πρόβλημα σακχαρώδους διαβήτη. Για το λόγο αυτό έχουμε καλέσει δύο αξιόλογους ομιλητές, να μας δώσουν ό,τι νεότερο υπάρχει για τη νόσο». Πρόκειται για την Αθανασία Καρούνου, πρόεδρο του Συλλόγου Διαβητικών Μεσσηνίας αλλά και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη και το γιατρό ενδοκρινολόγο - διαβητολόγο, διευθυντή του διαβητολογικού ιατρείου του Νοσοκομείου Υγεία, Χρήστο Ζούπα, ο οποίος θα ενημερώσει για τις νεότερες θεραπευτικές προσεγγίσεις της νόσου και τις διαιτητικές συνήθειες που πρέπει να ακολουθούν οι διαβητικοί.
 ~ Της Μαρίας Νίκα

*** Τζαζ στην Καλαμάτα

~*  Αυτοσχεδιασμοί σε μπαράκια της πόλης από το Jazz Steps
 ~ Απόψε κάποιοι θα ακούσουν τζαζ. Μπορεί να το κάνουν από επιλογή, μπορεί από περιέργεια. Ίσως να είναι από εκείνους που περιμένουν πώς και πώς μια συναυλία τζαζ στη γειτονιά μας. Ή από τους άλλους, που είπαν απλώς να δοκιμάσουν μια διαφορετική βραδινή έξοδο. Απόψε, πάντως, θα παίξουν ζωντανά οι Jazz Steps. Στο μηνιαίο workshop του τμήματος τζαζ του ωδείου –live sessions σε μπαράκια της πόλης- μας προσκαλούν να ακολουθήσουμε βήματα τζαζ, σε όποιο χιλιόμετρο του δρόμου κι αν βρίσκεται ο καθένας μας.
 ~ Η συνέντευξη με τον Σύλβιο Σύρρο, σαξοφωνίστα, υπεύθυνο του τμήματος Jazz Steps του Ωδείου Καλαμάτας και του τμήματος τζαζ στο Athenaeum της Αθήνας, ξεκίνησε με όλα τα σημάδια μιας δροσερής νηνεμίας, αλλά και με μια διάθεση από πλευράς μου να σχολιάσει τη σημερινή συναυλία των Jazz Steps στο «Speak Easy», που συμβαίνει παράλληλα με το Φεστιβάλ Κιθάρας του Ωδείου, στην οποία απάντησε εξίσου χαλαρά και άνετα. Προς το τέλος της κουβέντας μας, του ζήτησα ένα Top-10 κομματιών που προτείνει σε αυτούς που θέλουν να μάθουν την τζαζ πέφτοντας σε βαθιά νερά. Θα ξεκινήσω με αυτή την απάντηση, και ελπίζω η συνεπής απομαγνητοφώνηση να έχει πιάσει τα δημιουργικά κύματα που σηκώθηκαν.
 ~ «Κατ’ αρχάς, στην τζαζ δεν υπάρχουν τίτλοι τραγουδιών. Δεν υπάρχουν κομμάτια στην τζαζ. Η τζαζ παίρνει οποιοδήποτε κομμάτι και το κάνει τζαζ. Τρανή απόδειξη είναι ότι στη γέννηση της τζαζ, την εποχή του swing, τα πρώτα κομμάτια ήταν του αμερικάνικου κινηματογράφου, κομμάτια της τότε pop μουσικής, τα οποία πήραν οι τζαζίστες και διασκεύασαν. Δεν υπάρχει, λοιπόν, ρεπερτόριο στην τζαζ. Στην τζαζ υπάρχουν στιλ και καλλιτέχνες. Όταν λέμε ότι θα ακούσω κάτι, δε λέμε ότι θα ακούσω το τάδε κομμάτι, λέμε θα ακούσω τον τάδε μουσικό ή το τάδε γκρουπ. Για να αρχίσει κάποιος να μπαίνει στη διαδικασία να ακούσει τζαζ, αυτό είναι βασικό: Ακούμε καλλιτέχνες τζαζ, όπως στη ζωγραφική βλέπουμε ζωγράφους, δε βλέπουμε θεματολογίες. Δε λέμε βλέπω μόνο νεκρή φύση, ας πούμε. Στην τζαζ ισχύει ακριβώς το ίδιο. Οι άνθρωποι που προχώρησαν τα πράγματα πολύ μπροστά στην τζαζ και θα άξιζε να αποπειραθεί κάποιος να ακούσει είναι η δεύτερη περίοδος του Miles Davis, η δεύτερη περίοδος του John Coltrane, o Thelonious Monk.
 ~ Υπάρχει ένα ζήτημα εδώ. Σου μιλάω για συγκεκριμένες περιόδους. Ο Miles Davis, για παράδειγμα, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος πέρασε από τέσσερα ρεύματα. Ο Coltrane από δύο. Μπορεί τα ονόματα να είναι γνωστά, αλλά οι διαφορές που έχει το ένα ρεύμα από το άλλο είναι χαοτικές στιλιστικά, άρα και ακουστικά, άρα και πώς το δέχεται το αυτί σου. Ο Miles Davis είναι ο πατέρας της cool jazz. Είναι αυτός που τη γέννησε και, μετά, είναι αυτός που έκανε την επανάσταση και πήγε στο mainstream και, μετά, είναι αυτός που έκανε επανάσταση και πήγε στη μοντέρνα τζαζ. Αν πάρεις τρεις δίσκους από την κάθε περίοδό του, θα ακούσεις τελείως διαφορετική μουσική. Ακούμε να λένε συχνά, Miles Davis, τον ξέρω, τον έχω ακούσει. Ναι, αλλά τι ακριβώς έχεις ακούσει; Αυτό που έκανε το ’48 είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που έκανε το ’60. Γι’ αυτό μιλάω για δεύτερες περιόδους. Μιλάμε για χρονολογία από το 1958 και μετά. Εκεί αρχίζουμε να έχουμε τα μοντέρνα ρεύματα, και δεν είναι μόνο θέμα ημερομηνίας, έτσι; Ας πούμε ο Thelonious Monk έδρασε πολύ πιο νωρίς, αλλά ήταν πάρα πολύ μοντέρνος για την εποχή του. Ο Charles Mingus επίσης, μπασίστας και συνθέτης. Έδρασε πολύ νωρίς, αλλά αυτά που έπαιξε ήταν πολύ μοντέρνα για την εποχή του. Τα ονόματα παίζουν ρόλο, όπως και οι δεκαετίες επίσης, το πώς προχώρησε στιλιστικά η τζαζ».
 ~ Σήμερα, από τις 10.30 το βράδυ και μετά, στο «Speak Easy» του Νίκου Εξαρχέα, στο Ιστορικό Κέντρο, θα παρακολουθήσουμε ζωντανά τους Κατερίνα Μπαμπαρούση και Στράτο Νικολόπουλο, φωνές, Μιχάλη Μπαστακό και Γιώργο Χόχωλη, κιθάρες, Γιώργο Γεωργαντά, μπάσο, Αρίωνα Γυφτάκη, μπάσο, Τρύφωνα Θωμόπουλο, πιάνο, Σωτήρη Κάτσο, τύμπανα, σε mainstream και bebop jazz, με αρκετή φωνητική τζαζ. Το τμήμα Jazz Steps προσφέρει μια σφαιρική παιδεία στο είδος της μουσικής για το οποίο δημιουργήθηκε και, στη δεύτερη χρονιά του, βλέπει αυξημένο ενδιαφέρον. «Για να πεις ότι ξεκινάς τζαζ, δύσκολα ξεκινάς ως αρχάριος εντελώς, δεν είναι αδύνατον, αλλά είναι πολύ σπάνιο. Το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών μου είναι μουσικοί που παίζανε άλλες μουσικές –ροκ, μπλουζ, κλασική μουσική- και το γύρισαν στην τζαζ και συνεχίζουν τις σπουδές τους στην τζαζ. Έχω έναν πιτσιρικά μόνο, ένα νεαρό 12 χρονών, ο οποίος πάει πολύ καλά» και βέβαια τον ταλαντούχο Αρίωνα Γυφτάκη, για τον οποίο θα ακούμε συχνά στο μέλλον.
 ~ Για πολλούς η τζαζ είναι δύσκολη μουσική, αλλά «το τμήμα ήρθε να δημιουργήσει τη βάση ώστε να καλλιεργηθεί η γνώση της τζαζ στην Καλαμάτα» και «ένας από τους λόγους που, όταν αποφάσισα να κάνουμε live στην Καλαμάτα δεν ήθελα να τα κάνω σε χώρους συναυλιακούς, ήταν και αυτός: Δεν ήθελα να κάνουμε μια συναυλία τζαζ σε ένα χώρο συναυλιακό, που θα έρθει ο άλλος και θα κάτσει να ακούσει. Αυτό απαιτεί να είναι ήδη υποψιασμένο το κοινό. Προτίμησα να τις κάνω σε μπαράκια της πόλης. Όπου πας, πίνεις το ποτό σου, χαλαρώνεις και η ατμόσφαιρα γενικότερα είναι πιο φιλική και άνετη. Αυτό κάνει όλη τη διαδρομή του ακροατή προς τη μουσική πιο εύκολη. Νομίζω ότι ως τώρα έχει πετύχει».
 ~ Αν και κλειστή η τοπική κοινωνία, «ο κόσμος έχει τα κρατήματά του», του είπα, βλέπουμε πρωτοποριακές πολιτιστικές εκφράσεις, Φεστιβάλ Χορού, Βίντεο Τέχνης, Τζαζ, «φυτώριο» μουσικών τζαζ. Η κοινωνία λειτουργεί ως τροχοπέδη ή, αντίθετα, ζητά αυτά τα ερεθίσματα για να προχωρήσει;
 ~ «Τα ζητά και τα χρειάζεται για να προχωρήσει, αυτό είναι βέβαιο», απαντά. «Τώρα, το ότι έχει αρκετά πράγματα η Καλαμάτα, και μάλιστα καλού επιπέδου, είναι βέβαια θετικό. Μπορείς να βρεις, πρώτα απ’ όλα, διέξοδο και στα δικά σου ενδιαφέροντα. Από εκεί και πέρα, το πόσα πολιτιστικά χωρά η πόλη, αυτό έχει να κάνει με το πώς αυτές οι κινήσεις προσφέρονται στο ευρύ κοινό. Το πώς κυκλοφορεί όλη αυτή η πολιτιστική πρωτοβουλία στην πόλη, που είναι ζήτημα του κάθε φορέα ξεχωριστά, το πώς το κινεί. Πάντως, βλέπω ότι υπάρχει μια φρεσκάδα και μια ζωντάνια και ένα ενδιαφέρον, το οποίο είναι πραγματικό. Μακάρι να συνεχιστεί και να αποδώσει, γιατί τα ζητήματα του πολιτισμού –ακόμα και η τζαζ και μοντέρνα πράγματα- θέλουν χρόνο. Δεν είναι κάτι που το κάνεις σήμερα και αύριο αποδίδει ξαφνικά. Θέλει χρόνο και πρέπει να το χτίσεις. Για να το χτίσεις χρειάζεται μέθοδος, χρειάζεται συνέπεια, χρειάζεται ποιότητα στο πώς στήνεται και χρειάζεται και υπομονή. Πρέπει να το δουλεύεις, να το ανακαλύπτεις διαρκώς».
 ~ Η σημερινή συναυλία συμπίπτει με τη δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ Κιθάρας…
 ~ Μου εξήγησε τα του προγραμματισμού, ότι συζήτησαν με τον Διονύση Μαλλούχο και συμφώνησαν τελικά να γίνουν παράλληλα.
 ~ «Αλλά, να σου πω κάτι; Δεν είναι τόσο τραγικό, όσο πιθανόν νομίζει ο κόσμος… Εν πάση περιπτώσει, η Καλαμάτα είναι μια πόλη στην οποία προσπαθούμε να κάνουμε μουσικές. Θα γίνει κι αυτό κάποια στιγμή. Θα συμπέσει. Δεν είναι και τόσο τρομερό».
 Της Γεωργίας Οικονομοπούλου

***Μία ακόμα συνάντηση για τα σκουπίδια

~ Για το μεσοδιάστημα της διαχείρισης τα είπαν δήμαρχοι και περιφερειάρχης
 * Μία ακόμη συνάντηση είχαν χθες το απόγευμα οι δήμαρχοι των πρωτευουσών των Δήμων της Πελοποννήσου με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη για το θέμα διαχείρισης των σκουπιδιών και το τι μέλλει γενέσθαι στο ενδιάμεσο διάστημα και μέχρι να λειτουργήσει η ολοκληρωμένη διαχείριση.
 * «Είναι κάποια ζητήματα που πρέπει να θέσουμε και περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις», σημείωσε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Παν. Νίκας. Και πρόσθεσε: «Τα χρόνια θα είναι πολλά μέχρι την ολική διαχείριση και ιδιαίτερα οι Δήμοι που αυτή την περίοδο πληρώνουμε πολλά χρήματα για τα σκουπίδια, πρέπει να ξέρουμε τι θα γίνει στο μεσοδιάστημα».
 * Από την άλλη πλευρά, για το ζήτημα της διαχείρισης του προβλήματος στην Καλαμάτα, ο κ. Νίκας είπε ότι ο διαγωνισμός για την κομποστοποίηση και την ανάκτηση ανακυκλώμενων υλικών ολοκληρώθηκε μόλις χθες και σύντομα θα ανοιχτούν οι προσφορές για να ολοκληρωθεί και η διαδικασία. «Αυτή τη φορά συμμορφωθήκαμε πλήρως με αυτά που μας ζητούσε το Ελεγκτικό Συνέδριο και ελπίζω να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα με το διαγωνισμό. Η ολοκλήρωσή του θα μας λύσει τα χέρια, ώστε να προχωρήσουμε και από την πλευρά μας το θέμα της διαχείρισης», σχολίασε ο δήμαρχος. Α.Π.
***Πρόγραμμα JESSICA

~ Επένδυση 28 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
 * Τη διαχείριση του ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού εργαλείου JESSICA στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την Eurobank Property Services, ανέλαβε η Εurobank, μετά από σχετικό διαγωνισμό.
 * Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα επενδυθούν περίπου 40 εκατ. ευρώ και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου περίπου 28 εκατ. ευρώ. Οι προβλεπόμενοι πόροι JESSICA για την Ελλάδα ανέρχονται συνολικά σε 258 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχει δυνατότητα αύξησης του ποσού αυτού, εάν υπάρξει επαρκές επενδυτικό ενδιαφέρον.
 * Το JESSICA (Joint European Support for Sustainable Investment in City Areas) είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), σε συνεργασία με την Τράπεζα Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης (CEB). Αποτελεί ένα νέο μέσο αξιοποίησης των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων για τη στήριξη σχεδίων αστικής ανάπτυξης, το οποίο μέσω της χορήγησης επιστρεφόμενων ενισχύσεων (π.χ. δάνεια) αποσκοπεί να κινητοποιήσει επιπλέον ιδιωτικά κεφάλαια για τη χρηματοδότηση έργων αστικής ανάπτυξης (όπως είναι οι αστικές υποδομές μεταφορών, ύδρευσης, αποχέτευσης και διαχείρισης απορριμμάτων, η αποκατάσταση κτηρίων, η αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων βιομηχανικών εγκαταστάσεων, η δημιουργία επιχειρηματικών πάρκων, πανεπιστημιακά κτήρια, συμπεριλαμβανομένων ιατρικών, βιοτεχνολογικών και άλλων εξειδικευμένων εγκαταστάσεων, ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης κ.ά.).
 * Η δανειοδότηση κάθε έργου θα πρέπει να απαρτίζεται κατ’ ανώτατο όριο από 70% πόρους JESSICA και κατ’ ελάχιστον από 30% λοιπούς πόρους (με επιπλέον περιορισμούς, κατ’ ελάχιστον 10% να προέρχεται από τραπεζικό δανεισμό και κατ’ ελάχιστον 10% από ιδία συμμετοχή του επενδυτή).
 * Τα έργα θα πρέπει να είναι ενταγμένα σε Ολοκληρωμένα Σχέδια Αστικής Ανάπτυξης ή σε άλλα εγκεκριμένα, από δημόσιο φορέα, πλαίσια αναπτυξιακού και χωρικού σχεδιασμού ή προγραμματισμού και να είναι συμβατά με τις κατευθύνσεις των αντίστοιχων Περιφερειακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές της πρωτοβουλίας JESSICA, τα έργα αυτά πρέπει οπωσδήποτε να αποφέρουν έσοδα, αλλά σε ύψος χαμηλότερο από αυτό που θα επέτρεπε την αυτοτελή βιωσιμότητά τους. Η βιωσιμότητά τους θα υποστηριχθεί μέσω των ευνοϊκών όρων χρηματοδότησης που προσφέρει το JESSICA.  Α.Λ.

*** Την περίοδο του Πάσχα

~ Κατάθεση ψυχής από φορείς και ιδιώτες
 * Το έργο του Φορέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Καλαμάτας κατά την περίοδο του Πάσχα παρουσίασε χθες σε συνέντευξη Τύπου η πρόεδρός του Μαρία Οικονομάκου.
* Όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων, χάρις στην προσπάθεια των εθελοντών και των υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας αλλά και στη φιλανθρωπία φορέων και ιδιωτών, κατορθώθηκε να ικανοποιηθεί ένα μεγάλο μέρος των αιτημάτων και να ανακουφιστεί, όσο αυτό είναι δυνατό, ένας σημαντικός αριθμός δημοτών.
 * «Γνωρίζουμε ότι στην εποχή της οικονομικής κρίσης που διανύουμε, τα προβλήματα που υπάρχουν και αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οι αδύναμες οικονομικά οικογένειες στην Καλαμάτα και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου είναι σε καθημερινή βάση εκατοντάδες και, ως εκ τούτου, είναι δύσκολο να γίνει κάτι ουσιαστικό και αποτελεσματικό από τις δημοτικές υπηρεσίες.
* Χάρις, όμως, στους εθελοντές και στη φιλανθρωπία που αναπτύχθηκε τις προηγούμενες ημέρες, ένα ποσοστό αυτής της κατάστασης αμβλύνθηκε. Υπήρξαν πολλοί ανώνυμοι και επώνυμοι που μας βοήθησαν σ’ αυτή μας την προσπάθεια και με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες», σημείωσε χαρακτηριστικά. Α.Π.
***Φωτεινή Ψυχίδου

~ Η Καλαματιανή τηλεπερσόνα
 * Τη Φωτεινή Ψυχίδου σίγουρα κάπου θα την έχετε πετύχει. Βλέπετε, αυτή η κοπέλα έχει και πολλές ιδιότητες. Ξεκινάμε: δημοσιογράφος του Star δίπλα στο δίδυμο Μαρίας και Φώτη, έπειτα σύζυγος του γνωστού σε όλους από τους Πυξ Λαξ, τραγουδιστή Μπάμπη Στόκα, τέλος κόρη γνωστών Καλαματιανών.
 ~ Μιλήσαμε μαζί της και σας την παρουσιάζουμε:
 -Πώς αποφάσισες να μπεις στον κόσμο της τηλεόρασης;
 ~ Δε φταίω εγώ... η Βουγιουκλάκη φταίει.
 -Ένας κόσμος που για σένα είναι…
 ~ Σίγουρα όχι αγγελικά πλασμένος, αλλά με πολύ παρασκήνιο, επαγγελματικό make up... και έντονα ρεπορτάζ (αλίμονο!).
 -Γενικότερα, πώς βλέπεις την τηλεόραση του 2012;
 ~ Μίζερη....
 -Αν σου έδινα ένα μαγικό τηλεκοντρόλ, τι θα έκλεινες;
 ~ Απολύτως τίποτα... Δεν υπάρχει εκπομπή που να μην τη βλέπει έστω κι ένας. Ποια είμαι εγώ που θα του τη χαλάσω;
 -Ανασφάλεια υπάρχει στο χώρο;
 ~ Η ανασφάλεια έχει γίνει η σκιά του Έλληνα... και σκιά μου. Αλλά επειδή μου αρέσει να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο, θα σου πω ότι πολλές φορές η ανασφάλεια σε βάζει σε διαδικασία σκέψης και γεννά εναλλακτικές ιδέες...
 -Τα περιβόητα νούμερα τηλεθέασης τα θεωρείς αξιόπιστα;
 ~ Οι εκπομπές που κάνουν «νούμερα» είναι κι εκείνες που ξέρει ο περισσότερος κόσμος. Δεν ξέρω αν η AGB αληθεύει στο ακέραιο, αλλά σίγουρα έχει βάση... Κι όποιος λέει ότι δεν κοιτά τα νούμερα, ψεύδεται ασυστόλως.
 -Μίλησέ μας για το γάμο σου με τον Μπάμπη.
 ~ Τον κάνω και γελάει, με κάνει και σκέφτομαι... Τα υπόλοιπα τα αφήνω στη φαντασία σας.
 -Και μετά έρχεται το παιδί σας. Πόσο άλλαξε τη ζωή σου;
 ~ Σταμάτησα για 2 χρόνια τη δουλειά, άλλαξα σπίτι και πόλη... θέλεις κι άλλα;
 -Σκέφτηκες κάποια στιγμή να έρθεις μόνιμα στην Καλαμάτα για χάρη της;
 ~ Η Ιόλη έζησε τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής της στην Καλαμάτα... θάλασσα, βόλτες, καροτσάδες και ποδήλατο all day long… Η βάση μας είναι στην Αθήνα, αλλά όλα τα ελεύθερα Σαββατοκύριακα επιστρέφουμε στο μόνιμα νοικιασμένο διαμέρισμά μας στη Μαρίνα Καλαμάτας... Κι όμως, όσο παραδεισένια είναι για ένα παιδί, τόσο σκληρή μπορεί να γίνει για έναν έφηβο. Θέλει πολύ τσαμπουκά και ισχυρή αυτοεκτίμηση για τους άνω των 15 αυτή η πόλη... ξέρετε όλοι τι εννοώ!
 -Η Φωτεινή θα μπορούσε να μείνει μόνιμα στην Καλαμάτα;
 ~ Έχω και εγώ την κατάρα του Καλαματιανού: όλο φεύγω... και όλο επιστρέφω. Οπότε, ναι, θα γυρίσω σίγουρα κάποια στιγμή μόνιμα στην Καλαμάτα, γιατί πολύ απλά η πόλη «σαν μάγισσα με έχει μαγέψει» που λέει και ο ποιητής...
 -Έχεις παρακολουθήσει καθόλου τοπική τηλεόραση;
 ~ Σκαλώνω με τις Ειδήσεις και έχω πάρει γεύση από live debates στις εκλογές. Η Γεωργία Αναγνωστοπούλου δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη Σία Κοσιώνη και θα μπορούσε άνετα να αναλάβει κεντρικό δελτίο σε μεγάλο σταθμό, με μια αλλαγή βέβαια στα μαλλιά της!
 -Θα μπορούσες να ασχοληθείς με αυτή;
 ~ Βρες το budget κι έρχομαι τρέχοντας!
 -Έχεις μια φιλία με την Αννίτα Πάνια, τελικά θα βρει στέγη η φίλη σου;
 ~ Γιατί δεν τη ρωτάς ο ίδιος; Φοβάσαι;
 -Τι θα έλεγες σε ένα νέο που σκέπτεται να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία;
 ~ Κάθε νέος που θέλει να γίνει δημοσιογράφος και αστυνομικός έχει πρόβλημα! Να το κοιτάξει! Δείτε τα δικά μου χάλια...
 Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
***  «Ανεξάρτητοι Έλληνες»
 ~ Ολοκληρώθηκε το ψηφοδέλτιο Μεσσηνίας
 - Ολοκληρώθηκε αργά προχθές βράδυ το ψηφοδέλτιο του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» για τη Μεσσηνία, ως εξής:
 1. Γεωργόπουλος Παναγιώτης, ταξίαρχος Π.Α. ε.α.
 2. Γιαννόπουλος Δημήτριος, ελεύθερος επαγγελματίας
 3. Διπλού Μαρίνα, νηπιαγωγός
 4. Μπαρμπετσέας Δημήτριος, αγρότης
 5. Σπυρόπουλος Κωνσταντίνος, τέως δήμαρχος Μεσσήνης, συνταξιούχος αν. καθηγητής ΕΜΠ
 6. Σταματόπουλος Χρήστος, δικηγόρος
 7. Φλέσσα – Γκίζα Καλλιρρόη (Ηρώ), ψυχολόγος.
*** Φιλιατρά

~ Αναβιώνουν, του Αγιωργιού, τα «Λελώνεια»
 * Τη Δευτέρα 23 Απριλίου, ανήμερα του Αγιωργιού, αναβιώνουν για έκτη συνεχή φορά στα Φιλιατρά τα «Λελώνεια»! Ιππικοί αγώνες αφιερωμένοι στο Φιλιατρινό Πανάγο Λελώνη, από το επώνυμο του οποίου πήραν την ονομασία τους, και τους οποίους συνδιοργανώνουν τοπικοί φορείς και σύλλογοι μαζί με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη, στην ενορία του οποίου υπάγεται το ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου.
 * Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου, το απόγευμα της Κυριακής, στις 6.30, στο ξωκλήσι θα τελεστεί εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και το πρωί της Δευτέρας, ανήμερα της εορτής, Όρθρος και Θεία Λειτουργία από τον ιερέα – εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη, Διονύσιο Καλογερόπουλο. Μετά την Απόλυση, έφιπποι, από διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου, με την εικόνα του Αγίου Γεωργίου θα διασχίσουν κεντρικούς δρόμους των Φιλιατρών και πέριξ της πλατείας, με κατάληξη, πάλι, στον Αγιώργη. Ακολούθως θα διεξαχθεί αγώνας ιπποδρομίας. Στα «Λελώνεια» φέτος θα συμμετάσχουν, επίσης, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Φιλιατρών, μαθητές των οποίων θα λάβουν μέρος σε αγώνα δρόμου. Μετά την απονομή μεταλλίων και αναμνηστικών, θα δοθεί σε όλους κέρασμα στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου.
~* Ιστορία…
* Μιλώντας στο «Θ» ο εφημέριος Διονύσιος Καλογερόπουλος αναφέρθηκε στην ιστορία των αγώνων, σημειώνοντας: «Ο Πανάγος Λελώνης, ο λαμπρός αυτός Φιλιατρινός νέος και ήρωας, τον καιρό της Τουρκοκρατίας έπαιρνε μέρος και νικούσε συνεχώς στους ιππικούς αγώνες που τελούνταν στη γιορτή του Αγίου Γεωργίου. Οι αγώνες, βέβαια, ήταν πρόσχημα, καθώς στην πραγματικότητα αποτελούσαν προετοιμασία για την Επανάσταση του 1821. Οι Τούρκοι ήταν οργισμένοι από τις συνεχείς νίκες του Πανάγου Λελώνη και κάθε φορά προσπαθούσαν να τον κάνουν να χάσει με διάφορα εμπόδια, αλλά ο Πανάγος Λελώνης πάντα κέρδιζε. Έτσι και αποφάσισαν να τον συλλάβουν και να τον απαγχονίσουν αν ξανανικούσε. Ο Λελώνης το πληροφορήθηκε αυτό, αλλά με πίστη στο Χριστό και την ελευθερία της πατρίδας ξανανίκησε στους αγώνες. Οι Τούρκοι τον συνέλαβαν και τον απαγχόνισαν σε μια βελανιδιά έξω από το βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου. Από την κρεμάλα τον γλίτωσε η αρραβωνιαστικιά του, η Κρινιώ, κόβοντας με σπαθί το βρόγχο και τον απελευθέρωσε. Μαζί ανέβηκαν σε άλογο και έτρεξαν να φύγουν. Οι Τούρκοι τούς κυνήγησαν και, για να αποφύγουν το θάνατο, προτίμησαν να πνιγούν σε μια μικρή λίμνη, πιο κάτω από το εκκλησάκι…». Σημειώνουμε πως το έθιμο των ιππικών αγώνων στη μνήμη του Πανάγου Λελώνη σταμάτησε να διεξάγεται το 1960 και μετά από 47 χρόνια, το 2007, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννη, με πρωτοβουλία του εφημερίου, αποφάσισε να αναβιώσει τα «Λελώνεια», τα οποία κάθε χρόνο συγκεντρώνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την ευρύτερη περιοχή. Του Ηλία Γιαννόπουλου
*** Με αφορμή τη νέα μείωση δικηγορικής ύλης

~ Επίθεση Μαργέλη στο προεδρείο της Ολομέλειας των Δικηγόρων
 * Σφοδρή επίθεση στο προεδρείο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και στα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής εξαπολύει μέσω ανοιχτής επιστολής του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κ. Μαργέλης.
 * Ο κ. Μαργέλης, αφού σημειώνει ότι τα δύο τελευταία χρόνια το δικηγορικό λειτούργημα υφίσταται πρωτόγνωρη σε ένταση επίθεση, τονίζει: «Η μέχρι τώρα πρακτική και τακτική των συλλογικών οργάνων του κλάδου, με τη γνωστή, ανορθολογική και πολλαπλώς αποδεικνυόμενη ως αναποτελεσματική συνδικαλιστική του διάρθρωση, να παρεμβαίνει σχεδόν πάντα αμυντικά και ετεροχρονισμένα στις επιθέσεις που δέχεται κάθε φορά, αγγίζει τα όρια της συνενοχής στο συντελούμενο, σε βάρος της ίδιας της ύπαρξης του κλάδου, εγχείρημα».
 * Αφορμή για την επίθεσή του αποτέλεσε η πληροφόρηση από τον ημερήσιο Τύπο ότι δεν απαιτείται πλέον η παράσταση δικηγόρου για την υποβολή δήλωσης κατάθεσης εμπορικού σήματος, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νέου νόμου 4072/2012 (ΦΕΚ Α’86) «Βελτίωση επιχειρηματικού περιβάλλοντος – Νέα εταιρική μορφή – Σήματα – Μεσίτες Ακινήτων – Ρύθμιση θεμάτων ναυτιλίας, λιμένων και αλιείας και άλλες διατάξεις».
 * Επισημαίνει δε πως η μεγάλη μάζα των δικηγόρων οδηγείται με το νέο αυτό μέτρο σε ένα ακόμα βήμα κοντά στον αφανισμό.
 * Χαρακτηρίζει συνδικαλιστικά πρωτόγνωρο να αφαιρείται δικηγορική ύλη και τα αρμόδια όργανα να μην τολμούν όχι να εξαγγείλουν δυναμικές κινητοποιήσεις, αλλά ούτε να εκδώσουν τουλάχιστον μία επίσημη ανακοίνωση διαμαρτυρίας.
 * Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει ότι πρέπει να σταματήσει η εξόντωση των δικηγόρων και προτείνει την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας και της Συντονιστικής Επιτροπής, για να πάρει θέση επίσημα στο σοβαρό θέμα που προέκυψε με τη νέα αφαίρεση δικηγορικής ύλης.
 * Και προσθέτει: «Να στείλουμε μήνυμα στην πολιτική εξουσία ότι οι δικηγόροι δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε πλέον οποιαδήποτε νέα αφαίρεση δικηγορικής ύλης. Χρειάζονται, άμεσα, δυναμικές κινητοποιήσεις, αποχή από τα καθήκοντά μας, κανείς δικηγόρος να μην πάει δικαστικός αντιπρόσωπος στις εκλογές, κλείσιμο δικηγορικών συλλόγων μέχρι τις εκλογές, κατάληψη δικαστικών μεγάρων μέχρι τις εκλογές», για να καταλήξει: «Οι στιγμές που ζούμε είναι οριακές. Αλλιώς, αγαπητοί συνάδελφοι… καληνύχτα!!!!!!».
*** Με βάση τις προτάσεις του Κ. Ζέκκου

~ Διαβούλευση για το κυκλοφοριακό προτείνει ο δήμαρχος Παν. Νίκας
 ~ Στην πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας, παρουσία του συγκοινωνιολόγου Κ. Ζέκκου, αναφέρθηκε χθες σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Παν. Νίκας.
 ~ Όπως είπε, «πρόκειται να υποβάλει το επόμενο διάστημα μια στρατηγική μελέτη επί του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης. Η αγωνία της Δημοτικής Αρχής είναι να υπάρχει προσαρμογή με τα νέα δεδομένα που φέρνει στην Καλαμάτα η κατασκευή του περιφερειακού της πόλης.
 ~ Από εκεί και πέρα, το θέμα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Σε γενικές γραμμές, υπάρχει μια συμφωνία, αλλά η επιστημονική άποψη δεν είναι και “σιδηρά πανοπλία”. Γι’ αυτό υπάρχει και η κοινωνική διάσταση σ’ αυτά τα ζητήματα. Δηλαδή, για το τμήμα της Βασιλέως Γεωργίου από Φαρών έως Αριστομένους θέλω την επιστημονική άποψη, αλλά επιζητώ να ακούσω και αυτή των ταξιτζήδων, του Αστικού ΚΤΕΛ, αλλά και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Το ίδιο με την οδό Μπουλούκου ή τη δυνατότητα της δεξιάς στροφής στην οδό Ακρίτα. Μια λογική έχουν και τα stop στην Αριστομένους. Αλλά όλα προσεγγίζονται με παραπάνω από έναν τρόπους. Γι’ αυτό χρειάζεται η δημόσια διαβούλευση, αλλά και η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο». Α.Π.
*** Παν. Νίκας

* «Το κτήριο Σκιά δεν ήταν για να απλώνουν οι υπερήλικες τα πόδια τους»!
 ~ Επανήλθε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας στην υπόθεση του παλιού καφενείου «Μούστου», το οποίο στεγαζόταν στο διατηρητέο κτήριο του κληροδοτήματος Λυκούργου Σκιά, όπου μελλοντικά θα εγκατασταθεί το καφέ «Αθανασίου».
 ~ Ο κ. Νίκας επανέλαβε ότι η βούληση του διαθέτη ήταν με τα έσοδα από την εκμετάλλευση του συγκεκριμένου κτηρίου να χορηγούνται υποτροφίες σε φοιτητές και όχι να λειτουργεί σε αυτό καφενείο. Τόνισε χαρακτηριστικά: «Το κληροδότημα δόθηκε για τα παιδιά και τη μόρφωσή τους. Δεν το έδωσε (σ.σ. ο αείμνηστος Λυκούργος Σκιάς) για να απλώνουν τα πόδια τους οι υπερήλικες. Έτσι ακριβώς. Και αυτό είναι ιερό απέναντι στην ψυχή του. Ούτε για ΚΑΠΗ το έδωσε».
 ~ Μάλιστα, προχθές ο δήμαρχος μετέβη στο υπουργείο Οικονομικών, απ’ όπου ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, ώστε να εγκριθεί η εκμίσθωση του διατηρητέου κτηρίου από την επιχείρηση «Αθανασίου».
 ~ Επιπρόσθετα, ο δήμαρχος ζήτησε για άλλη μια φορά να παραχωρηθεί στο Δήμο το διατηρητέο κτήριο Αλειφέρη, ώστε να στεγαστεί εκεί μουσείο παλιών βιβλίων. Ακόμη προσπάθησε να προωθήσει την εκχώρηση του κληροδοτήματος Παναγιώταρου, στη Μικρά Μαντίνεια, στην κυριότητα του Δήμου, θέμα που φαίνεται ότι προχωρά θετικά.
 ~ Τέλος, ζήτησε να παραχωρηθεί στο Δήμο η εκμετάλλευση της παραθαλάσσιας ζώνης στον Κορδία. Α.Π.
***Οι υποψήφιοι βουλευτές της "Χρυσής Αυγής"

 ~ Τα ονόματα των υποψηφίων της «Χρυσής Αυγής» για το ψηφοδέλτιο του Νομού Μεσσηνίας δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες το απόγευμα.
 ~ Συγκεκριμένα, το απαρτίζουν: ΑΛΕΥΡΑΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ, ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ, ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΚΟΥΡΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΛΑΝΤΗΝΙΩΤΗΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ-ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, ΜΑΝΔΡΑΠΙΛΙΑΣ ΝΙΚΗΤΑΣ, ΜΠΕΛΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ.
*** Πριν 94 χρόνια

- Ο ορθόδοξος χριστιανικός κόσμος σήμερον πενθεί. Ο Υιός του Θεού αποπλύνει επί του σταυρού τας αμαρτίας των ανθρώπων κρημνίζων το μισότοιχον μεταξύ αυτών και του Θεού. Και η φύσις λυπηρά συμμετέχει εις το γενικόν πένθος με τον συννεφιασμένον ουρανόν.
 - ΑΠΟ της πρωίας μέχρι της περατώσεως της περιφοράς των επιταφίων αι πένθιμοι κωδωνοκρουσίαι των Ναών θα σκορπούν ρίγη θρησκευτικής συγκινήσεως. Αι σημαίαι μεσίστιοι από των εξωστών των δημοσίων και ιδιωτικών καταστημάτων και πολλών οικιών θα κλίνουν προ των παθών του Κυρίου.
 - ΠΟΛΛΑΙ κυρίαι και δεσποινίδες ανέλαβον να στολίσουν τους επιταφίους των ενοριακών ναών με μεγάλην καλαισθησίαν. Η διακόσμησις των επιταφίων του Μητροπολιτικού Ναού και του Αγίου Νικολάου θα γίνη παρά του ανθοκόμου του Δήμου εκ φυσικών ανθέων. Ο Μέγας Εσπερινός και η Αποκαθήλωσις θ’ αρχίση την 3 και 30΄ μ.μ., η δε ακολουθία των επιταφίων την 7 μ.μ., κατόπιν δε θα επακολουθήση η έξοδος και η περιφορά των επιταφίων.

*** ΑΘΛΗΤΙΚΑ για σήμερα :
~* Για τα πλέϊ οφ στο ελληνικό Μπάσκετ Α1 :
Καβάλα - Κολοσσός Ρόδου  67-73 .- ^
Πανιώνιος -ΑΟΓ Ρεθύμνου    74-67 , (26-35).- ^ 

~* Πόλο γυναικών προκριματικα προολυμπιακών  :
 Ελλάδα - Ισπανία  7-9   .- ^  
~* Στο Α1 του βόλεϊ ανδρών : Ηρακλης - Φοίνικας Σύρου   3-1 .- ^
Τα σετ 20-25 , 25-18 , 44-42 , 25-21.-

~ * Το 20ό κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής στην Καλαμάτα
~ 20ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΥΠΕΛΛΟ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
 * «Προθέρμανση» σήμερα με τους αγώνες κορασίδων-παγκορασίδων και πλούσιο διήμερο με 40 αθλήτριες
- ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΜΟΘΥΕΛΛΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΣΑΜΠΛ
-ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
 * Σήμερα στις 12.30 μετά το μεσημέρι στην Τέντα η οργανωτική επιτροπή του διεθνή αγώνα ρυθμικής γυμναστικής που θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα για 20ή χρονιά θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με τις λεπτομέρειες του φετινού αγώνα.
 * Δυστυχώς σε αυτή αναμένεται να υπάρξει και μια δυσάρεστη ανακοίνωση, καθώς θα είναι από τις λίγες χρονιές που δεν θα δούμε την εθνική μας ομάδα στο ανσάμπλ ν’ αγωνίζεται στην Τέντα. Ήταν το κερασάκι στην τούρτα των κακοτυχιών, αφού η ελληνική ομάδα είχε προγραμματίσει κανονικά τον ερχομό της, όμως προχθές η αθλήτρια Σταυρούλα Σαμαρά τραυματίστηκε –ευτυχώς όχι σοβαρά- από πτώση δέντρου, ενώ βρισκόταν στο αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά!
 * Γεύση εθνικής οι Μεσσήνιοι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν πάντως, καθώς παρούσες θα είναι οι πρωταθλήτριες του ατομικού, η Βαρβάρα Φίλιου και η Άρτεμις Γκαβέζου-Κάστρο, καθώς και αθλήτριες από την κατηγορία των νεανίδων.
 * Συνολικά στο ταπί της Τέντας θα «παρελάσουν» περίπου 40 αθλήτριες από δέκα χώρες και ανάμεσά τους η αφρόκρεμα της Ρυθμικής Γυμναστικής από τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, την Ουκρανία, την Ιταλία.
 * Οι αγώνες θα αρχίσουν στις 2 το Σάββατο και στις 3.30 την Κυριακή, ενώ η αυλαία θα πέσει περίπου στις 8.30 το βράδυ με τις απονομές.
 * Όπως πάντα το θέαμα θα αποζημιώσει και τους πιο απαιτητικούς φιλάθλους…
 * Εκτός από τους διεθνείς αγώνες γυναικών και νεανίδων όμως, θα ξεκινήσουν σήμερα (5.30 μ.μ.) διασυλλογικοί αγώνες κορασίδων (11-12 ετών) και παγκορασίδων (9-10-ετών), με τη συμμετοχή των Συλλόγων : ΑΕΣ Γαλατσίου, Α.Ο.Παλμός Αργυρούπολης, Γ.ΑΣΧολαργού, Γ.Σ Ηλιούπολης, Γυμναστικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου «Η Αρμονία»,Όμιλος Γυμναστικής Ηρακλείου Αττικής (Ο.Γ.ΗΡ.Α), Σύλογος Φίλων Γυμναστικής Μοσχάτου (Σ.ΦΙ.Γ.ΜΟΣ) και φυσικά του Φ.Ο.Καλαμάτας. Ο ΦΟΚ θα εκπροσωπηθεί με της Μυρτώ Αθανασουλάκη, Αγγελική Μοίρα στις κορασίδες και τις Αλεξία Χότι, Ιωάννα Σταθοπούλου, Ευσταθία Ρεμπάκου και Φωτεινή Μπάκα στις παγκορασίδες.
 * Το Σαββατοκύριακο οι αγώνες των μικρών κοριτσιών θα ξεκινούν στις 9 το πρωί.

**Απορρίφθηκε η ένσταση του ΑΟ Κυπαρισσίας
~ ΕΦΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ Ο ΑΟΚ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ
 * H Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Μεσσηνίας ανακοίνωσε χθες ότι: «Απορρίπτεται η ένσταση της ομάδας «ΑΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ», για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή της ομάδας «ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ» στον Τελικό Αγώνα Κυπέλλου Μεσσηνίας, βάσει των άρθρων 9 του Πειθαρχικού Κώδικα και 37 του ΚΑΠ 9 παράγραφος 6».
* Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι ο Π.Κ. αναφέρει ότι η ποινή αποκλεισμού από αποβολή με κόκκινη κάρτα, η οποία εδόθη σε ποδοσφαιριστή, εκτίεται σε κάθε διοργάνωση πρωταθλήματος ή κυπέλλου της ίδιας ή της επόμενης αγωνιστικής περιόδου ανεξάρτητα από τυχόν αλλαγή της ιδιότητας του ποδοσφαιριστή, αλλαγή κατηγορίας που αγωνίζεται και αλλαγή διοργανώτριας του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει η ομάδα του και παραπέμπει στο άρθρο 37 παράγραφος 3 του ΚΑΠ, όπου διευκρινίζεται ότι «Οι ποινές που επιβάλλονται στη Δ’ Εθνική δεν εκτίονται στα τοπικά πρωταθλήματα».
 * Οι άνθρωποι του ΑΟΚ πάντως δεν πείθονται ούτε από τα παραπάνω, ούτε από την απορριπτική απόφαση της ΕΠΣΜ και σήμερα κιόλας προτίθενται να υποβάλλουν έφεση στην ΕΠΟ. Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΑΟ Κυπαρισσίας, Δημήτρης Τσάγκος εμφανίζεται πολύ βέβαιος για το δίκαιο της ομάδας και γι΄αυτό άλλωστε η διοίκησή του μπαίνει στον κόπο και τα έξοδα για να «κυνηγήσει» όσο γίνεται την υπόθεση.
 * Χωρίς διάθεση να υποκαταστήσουμε τα αρμόδια όργανα, θα τολμούσαμε να προβλέψουμε ότι η έφεση του ΑΟΚ δεν θα έχει τύχη, αφού ο κανονισμός έχει αλλάξει την τελευταία διετία, διαχωρίζοντας τις διοργανώσεις των διαφορετικών Αρχών (ΕΠΟ-ΕΠΣ) προκειμένου ακριβώς να μην υπάρχουν τέτοια «μπερδέματα».
 * Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι ο Δημήτρης Μικελάτος είχε αποβληθεί με 2η κίτρινη στον αγώνα Δ’ Εθνικής που είχε δώσει η Εράνη στο Γύθειο και λίγες μέρες μετά αγωνίστηκε στον τελικό κυπέλλου με τον ΑΟ Κυπαρισσίας (κέρδισε στα πέναλτι η φιλιατρινή ομάδα με 5-4), ενώ θα εκτίσει την ποινή του στο επόμενο ματς πρωταθλήματος την Κυριακή με τον Παναιγιάλειο. Επιπλέον, το ίδιο είχε συμβεί με τον Ηλία Ντινιώτη, ο οποίος ήταν τιμωρημένος για το πρωτάθλημα, αλλά αγωνίστηκε κανονικά στον ημιτελικό κυπέλλου με τον Πάμισο.  Χ.Ε.

** ΠΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
~ Βεβαιότητα για επικράτηση επί του Ηλυσιακού
~ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΜΠΕΝΟΥ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΞΕΙ ΣΤΟΥΣ «ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ»
 * Ο αγώνας της Κυριακής με αντίπαλο τον Ηλυσιακό για τη 17η αγωνιστική της Γ΄ Εθνικής έχει χαρακτηριστεί ως τελικός για την ομάδα της Καλαμάτας, και πράγματι αυτό ισχύει, τουλάχιστον για τους ποδοσφαιριστές της Μαύρης Θύελλας, που δείχνουν σε καθημερινή βάση τη θέλησή τους για κατάκτηση του τριπόντου. Η θέληση, το πάθος και η δύναμη που βγάζουν στις προπονήσεις, αλλά και στα φιλικά που προηγήθηκαν το τελευταίο διάστημα, οι παίκτες του Μπένου, είναι τέτοια, που δεν αφήνουν περιθώρια σε κανέναν να σκεφθεί οτιδήποτε άλλο πλην της νίκης. Μάλιστα, στις συζητήσεις τους, στα αποδυτήρια αλλά και εκτός γηπέδου, όλοι θεωρούν δεδομένη την επιτυχία επί του Ηλυσιακού, κι αυτό, όχι λόγω υπεροψίας, αλλά πίστης στις δυνατότητες της ομάδας και θέλησης για επικράτηση. Ένα ακόμη στοιχείο που γιγαντώνει το κλίμα αισιοδοξίας, είναι η καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα της Καλαμάτας. Μέρα με τη μέρα που περνά τα πράγματα βελτιώνονται, τόσο στη φυσική κατάσταση όσο και στην τακτική, με την ομάδα του Μπένου να γίνεται καλύτερη κάνοντας σημαντικά βήματα προόδου. Από την πλευρά του, ο Μελιγαλαίος τεχνικός έχει δώσει την ανάλογη ψυχολογική ώθηση που χρειάζεται εν όψει των τελευταίων κομβικών αγώνων του πρωταθλήματος, κάτι που ισχύει και για το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, εκεί όπου κυριολεκτικά έχει αφήσει το στίγμα του, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
 * Αναφορικά τώρα με το κυριακάτικο ματς, τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει ήδη για τον τρόπο με τον οποίο προτίθεται να το αντιμετωπίσει ο Μπένος, στο μέτωπο τόσο της τακτικής – ομαδικής λειτουργίας, όσο και των προσώπων. Το 4-5-1 δε διαφοροποιείται, όμως θα δούμε μια Καλαμάτα πιο πιεστική, που θα προσπαθήσει να εγκλωβίσει το σύλλογο του Ζωγράφου παίζοντας επιθετική άμυνα από ψηλά. Περιμένουμε πολύ τρέξιμο, καλή κυκλοφορία, δύναμη στις στημένες φάσεις και κυρίως πολύ πάθος.
 * Όσον αφορά στους «εκλεκτούς» του Μπένου, που θα ξεκινήσουν το ματς, οι απαντήσεις δείχνουν δεδομένες και γνωστές, αφού ο τεχνικός της Θύελλας έχει λύσει κάθε ερωτηματικό. Ο Κοψαχείλης κάτω από τα δοκάρια, Ψυχογιόπουλος, Κωνσταντόπουλος, Τσόπελας και Ρουμπουλάκου στην άμυνα, Πετρουζέλλης και Τσαγκαράκης τα αμυντικά χαφ, με τον Μπεγέτη να κινείται μπροστά τους και τους Πούτσι, Τριανταφυλλάκη στα άκρα της μεσαίας γραμμής, ενώ ο Κρητικός θα είναι και πάλι στην κορυφή της επίθεσης.
 * Αυτά έγιναν ιδιαίτερα εμφανή στο φιλικό της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό αλλά και χθες στην προπόνηση στο Λουκαρέας, που επικεντρώθηκε σε θέματα τακτικής και ασκήσεις με μπάλα αλλά και τελειώματα (ατομική έκαναν οι τερματοφύλακες).
 * Η προετοιμασία ολοκληρώνεται σήμερα με βιντεοθεραπεία στα γραφεία στις 2.00 μετά το μεσημέρι και προπόνηση στο Δημοτικό Στάδιο στις 3.00, ενώ το αυριανό ραντεβού στο χώρο που θα διεξαχθεί το κυριακάτικο ματς θα γίνει αργά το απόγευμα.
 * Εκτός πλάνων θυμίζουμε ότι έχουν τεθεί ο τιμωρημένος Τσιμικλής και ο Μπλέτσας, που θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς από Δευτέρα.
Του Νίκου Μπαλόπουλου

**3ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ
~ «Θα πεθάνουμε στο γήπεδο για να πάρουμε αυτό που μας αξίζει»
* Πέρα από το κομμάτι της καθοδήγησης, ο Αντώνης Μαυρέας είναι εξαιρετικός και στο να φτιάχνει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του, ειδικότερα εν όψει σημαντικών γεγονότων. Αυτό επιχείρησε να κάνει ο Μεσσήνιος τεχνικός, λίγο μετά τη γνωστοποίηση του προγράμματος των αγώνων που θα δώσει ο Παναρκαδικός, για να φθάσει στην κατάκτηση της μιας εκ των δύο προνομιούχων θέσεων, που οδηγούν στη Δ΄ Εθνική: «Το πραγματικό πρωτάθλημα τώρα αρχίζει. Είμαστε ο Παναρκαδικός, το πιο ιστορικό σωματείο που θα συμμετάσχει σ’ αυτή τη διαδικασία και οι αντίπαλοι θα επιθυμούν να μας κερδίσουν. Οφείλουμε να πεθάνουμε στο γήπεδο για να πάρουμε αυτό που μας αξίζει», τόνισε ο κ. Μαυρέας, αναφερόμενος στα μπαράζ που έρχονται.
 ~ Και πάλι στο στόχαστρο Κούγια ο Κωνσταντινέας
* «Μεγάλη αγάπη» φαίνεται πως έχει ο Αλέξης Κούγιας στον Πέτρο Κωνσταντινέα, που μπορεί να αποχώρησε πρόσφατα από το χώρο της διαιτησίας, όμως βρέθηκε και πάλι στο «στόχαστρο» του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Παναχαϊκής, που αναφέρθηκε τόσο στο Μεσσήνιο πρώην διαιτητή, όσο και στους Τριτσώνη, Λαμπρόπουλο, συμπεριλαμβάνοντάς τους στο γκρουπ των διαιτητών, που έχουν παίξει ρόλο στο να έρθουν κακές διαιτησίες. Πήρε τίτλο – άνοδο και μένει στο Αγρίνιο ο Διαμαντάκος Ο Μεσσήνιος προπονητής του Μπάσκετ Γιάννης Διαμαντάκος, συνεχίζει την ανοδική πορεία στο χώρο, με πρόσφατο ξεχωριστό παράδειγμα την κατάκτηση της πρωτιάς στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας της ΕΣΚΑΒΔΕ με την ομάδα του ΑΟ Αγρινίου, που της χάρισε και την άνοδο στη Γ΄ Εθνική. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ.Διαμαντάκος θα βρίσκεται και τη νέα χρονιά στον πάγκο του Συλλόγου του Αγρινίου, που θα τεθεί αντιμέτωπο με την Καλαμάτα 80 στον πρώτο όμιλο νότου, εκτός κι αν προκύψουν μεγάλες αλλαγές στο χάρτη της συγκεκριμένης κατηγορίας.
 ~ Από τη ΓΕΜ στον τελικό της Α1 του βόλεϊ
* Θυμάμαι όταν το Καλοκαίρι του 2004, ο Βαγγέλης Κουτουλέας έφερνε στην Καλαμάτα και στην ομάδα της ΓΕΜ τον Στέλιο Νικηφορίδη από τις Σέρρες. Έναν κοντό, για το υψηλό τουλάχιστον επίπεδο της Πετοσφαίρισης, αθλητή, που με ύψος μόλις 1,87, εντυπωσίαζε στους αγώνες της ΓΕΜ. Εκμεταλλευόμενος το μεγάλο άλμα του και κυρίως το πάθος για τη διάκριση, ο Σερραίος ακραίος κατάφερε να φθάσει με τον Φοίνικα Σύρου στον οποίο αγωνίζεται την τελευταία διετία, στον τελικό του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή.
 ~ Χαλάμε περισσότερα για υποβρύχια κάθε βράδυ»
* Δεν έχει μεγάλη σχέση με το χώρο του αθλητισμού, όμως μου άρεσε και είπα να σας το μεταφέρω. Ο λόγος για το ανέκδοτο, που χθες το απόγευμα μου είπε ποδοσφαιριστής Καλαματιανού Σωματείου: «Άκη Τσοχατζόπουλε μη μασάς… Αθώος είσαι… Εμείς χαλάμε πιο πολλά κάθε βράδυ σε υποβρύχια».
 ~ ΠΑΜΙΣΟΣ Φιλική νίκη (3-0) για τους προπαίδες επί της Καλλιθέας
* Οι άνθρωποι του Παμίσου ακολουθούν κατά γράμμα το πλάνο το οποίο έχουν καταρτίσει εδώ και πολύ καιρό και το οποίο επικεντρώνεται στον ιδανικό τρόπο λειτουργίας των υποδομών του Συλλόγου της Μεσσήνης, αποδεικνύοντας ότι είναι πρωτοπόροι και κυρίως ότι έχουν πιάσει το νόημα που καθιστά αναγκαία τη στήριξη των τμημάτων υποδομής μέσω των οποίων θα βρεθούν οι ποδοσφαιριστές του… αύριο. Έτσι χθες το απόγευμα στο γήπεδο της Μεσσήνης, που οφείλουμε να πούμε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, η ομάδα προπαίδων του Παμίσου έδωσε φιλικό παιχνίδι με ομάδα των τμημάτων υποδομής της Καλλιθέας, φθάνοντας ύστερα από πολύ καλή εμφάνιση στη νίκη με σκορ 3-0. Για την ιστορία να πούμε ότι δύο φορές σκόραρε ο ταλαντούχος Παντελής Παπακωνσταντίνου και μία ο Διονύσης Παπαδόπουλος, ενώ χρησιμοποιήθηκαν περίπου 20 ποδοσφαιριστές από το τεχνικό τιμ του Συλλόγου της Μεσσήνης και περίπου άλλοι τόσοι από το αντίστοιχο της Καλλιθέας, που κάνει αξιόλογη προσπάθεια το τελευταίο διάστημα στο κομμάτι των υποδομών.  Ν. Μπ.

**  

  
 ~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΗΝΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012 :
*** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/04/31032012-01042012.html  , Αθλητικό Σ/Κ 31/03/2012 και 01/04/2012 .-
*** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/04/2-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 ‘-
*** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2012/04/3-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Τρίτη 3 Απριλίου 2012
 ** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/04/4-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 4 Aπριλίου 2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/04/4-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 4 Aπριλίου 2012 .-
** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/5-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/04/5-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 .-
~ ** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/blog-post.html  , Ενημέρωση -Θέσεις - Απόψεις - Σκέψεις - Σχόλια κ.π.α. Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 .-
~ ** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/blog-post.html  , Ενημέρωση -Θέσεις - Απόψεις - Σκέψεις - Σχόλια κ.π.α. Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 .-
~*** http://snsarfara.blogspot.com/2012/04/7-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Σάββατο 7 Απριλίου 2012 .-
~*** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/8-2012.html  , Κυριακή των Βαϊων 8 Απριλίου 2012 κοντά σας .-
*** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/04/9-2012.html  , Μεγάλη Δευτέρα 9 Απριλίου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/04/10-2012.html  , Μεγάλη Τρίτη 10 Απριλίου 2012 των Παθών του Κυρίου μας στην ενημέρωση .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/04/10-2012.html  , Στην καθημερινότητα μας Μεγάλη Τρίτη 10 Απριλίου 2012 .-
*** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/11-2012.html  , Μεγάλη Τετάρτη ΚΟΝΤΆ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11 Απριλίου 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/04/12042012.html  , Μεγάλη Πέμπτη 12/04/2012 στην καθημερινότητα της ενημέρωσης .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/04/13-2012.html  , Μεγάλη Παρασκευή 13 Απριλίου 2012 σατο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/04/14-2012.html  , Μέγα Σάββατο 14 Απριλίου 2012 στην ενημέρωσή μας .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/04/k-15-2012.html  , Kυριακά 15 Απριλίου 2012 ΑΓΙΟΝ ΠΑΣΧΑ ΑΝΑΣΑΤΑΣΕΩΣ .. στην ενημέρωση.-
 http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/04/16-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 16 Απριλίου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2012/04/17-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 17 Αποριλίου 2012 .- & ΦΏΤΟ-Αλμπουμ .
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/04/18-2012.html  , AΠΟΨΕΙΣ -Θέσεις -Σχόλια -Παρουσιάσεις Τετάρτη 18 Απριλίου 2012 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/18-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής ενημέρωσης Τετάρτη 18 Απριλίου 2012 Foto - Album .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/04/19-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 19 Απριλίου 2012 Foto – Album .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/04/19-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 19 Απριλίου 2012 φωτογραφίες .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/20-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 20 Απριλίου 2012 Παλιές Φωτογραφίες  .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/04/19-2012.html , Στο αγιάζι της  ενημέρωσης Πέμπτη 19  Απριλίου  2012  φωτογραφίες  
** Παλίες  Φωτογραφίες από το δικό μας Άλμπουμ :
Σχολική Φωτογραφία 1956-57
Σχολική εκδομή στον Λέων Αμφιπόλεως Καβάλας
Μαθητική φωτογραφία 1956-57
Σταμάτης Σκούλικας , Νίκος Δημ. ιερέα Μπούρας
Φωτογραφία 1960
ΣΔταμάτης Σκούλικας , Κώστας Πέτρ. Μπούρας , Κώστας Θ. Μπούρας
και δεξιότερα Παναγής Δημ. Μπούρας
Συνοριακό Φυλάκιο Ευζώνων 1965 Σχολική εκδρομή
Φωτογραφίες 1957-60
Φοιτητική εκδρομή στα Στάγειρα Χαλκιδικής 1968
Θεσσαλονίκη 1965 από μαθητική εκδρομή
Σταμάτης Σκούλικας - Παναγιώτης Γεωργακίλας
Από την φοιτητική ζωή 1967-68 περιοχή Γ΄Σώμα  Στρατού
Τηλέμαχος Θ. Μπούρας , Τάσος Δημ. Μπούρας , Σταμάτης Ν. Σκούλικας
Αρφαρά 1974
Φοιτητής στη Θεσσαλονίκη 1969
Μαθητική φωτογραφία 1956-57
Σταμάτης και Ηλίας Ν. Σκούλικας - Νίκος Γ. Νιάρχος
πίσω προβάλει η Λίτσα Βασ. Κόσσυβα
Από μαθητική πενθήμερο εκδρομή το 1965
Λέων Αμφιπόλεως Καβάλα
~ ΑΠΟΨΕΙΣ  ΘΕΣΕΙΣ  ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑ  ΑΔΙΑΚΡΗΤΩΣ  ! :
** Το δόντι της Ελληνικής ΑΟΖ στο Καστελόριζο που θέλουν να δώσ ουν στη Τουρκία, ο Γαλλικός χάρτης, η Ολυμπιακή φλόγα και η άγνωστη συμφωνία το‏....
* Γράφει ο Αδαμάντινος
 1. Σε πολλούς χάρτες στο διαδίκτυο που παρουσιάζουν την Ελληνική ΑΟΖ εμφανίζεται εδώ και καιρό, ότι το «δόντι» στο Καστελόριζο (βλέπετε μέσα στο πράσινο κύκλο στο χάρτη αριστερά) ανήκει στη Τουρκική ΑΟΖ.
 ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ.
 Περισσότερα για το θέμα, διαβάστε στο ελληνικό ιστολόγιο em-pollution-gr.blogspot.com, το οποίο γράφει Καθηγητής Πανεπιστημίου.
 2. Ο χάρτης αριστερά είναι ένας χάρτης που κατάρτησε το Γαλλικό Ινστιτούτο Πετρελαικών Ερευνών (BEICYP) την δεκαετία του 1980 για λογαριασμό του Ελληνικού κράτους.
 Παρατηρείστε ότι σύμφωνα με τη .....   BEICYP που σήμερα είναι σύμβουλος της Κυπριακής Δημοκρατίας στις έρευνες για υδρογονάνθρακες, το δόντι που ΔΕΝ ανήκει στην Τουρκική ΑΟΖ, όπως θα ήθελαν πολλοί φιλέλληνες ΑΟΖοασχολούμενοι, αλλά στην Ελληνική ΑΟΖ είναι ύποπτο ότι έχει μεγάλο κοίτασμα υδρογονανθράκων (περιοχές με πορτοκαλί χρώμα),
 3. Εμείς οι Ελληνες, όσοι εχουμε ΕΝΑ ΜΟΝΟ διαβατήριο, οι Ελληνικής καταγωγής, πρέπει να έχουμε ευαισθησία στην ανάδειξη της παρουσίας του Καστελόριζου σε κάθε οικονομική διαδικασία, ώστε να στηρίζεται η ύπαρξη της ΑΟΖ του. Ειναι δε μεγάλης σημασίας το Καστελόριζο να θεωρείται μέλος του συμπλέγματος των Δωδεκανήσων και όχι να θεωρείται ότι είναι ορατό απο την Κρήτη ή ότι είναι ανεξάρτητο… Αυτές οι μικρες λεπτομέρειες ειναι σημαντικές για την δίκαια διευθέτηση της ΑΟΖ, υπέρ των ελληνικών συμφερόντων.
 4. Επειδή στην Ελλάδα ξέρουμε ότι πριν βγει κατι, γίνεται «ξέπλυμα» απο τα ΜΜΕ, η μετατροπή με προπαγάνδα ενος «δοντιού» της Ελληνικής ΑΟΖ απο Ελληνικό σε Τουρκικό δεν έγινε τυχαία. Πρέπει να υπάρχει συμφωνία, που ελπίζω να μη τη δουμε στο μελλον, γιατι είναι κατά των Ελληνικών συμφερόντων και κατα τη γνωμη μου συνιστα ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Ναι μεν δεν πρέπει να πιπιλιζουμε αυτές τις λεξεις αλλα δεν πρέπει και να μη τις λέμε όταν κατι φαινεται απο μακρυά και δεδομένης της υπάρχουσας διαπλοκής.
 5. Η κ. Μπακογιαννη είχε προτείνει αν θυμάμαι καλα την παραχώρηση Ελληνικού εδάφους στους Τούρκους όταν ήταν υπουργός εξωτερικών, με την δικαιολογία ότι ο Τούρκος είναι κακός γείτονας και αν πάρει κατι θα ησυχάσει… Ο κάθε πολιτικός μπορεί να κανει παραχωρήσεις αλλα όχι κρυφά και πρέπει να παίρνει την ευθύνη των πράξεων του.
 Ειναι λυπηρό παντως που η οικογένεια Βαρδινογιάννη υποστηρίζει πολιτικους με τετοιες απόψεις. Ελπίζω να είναι πιο προσεκτική στο μέλλον, γιατι όσο πλησιάζει η Ελλάδα στον πάτο τόσο και περισσότερα πραγματα θα αποκαλύπτονται. Δεν θα υπάρξει εξαίρεση ούτε για τις Αγιες οικογένειες.
 6. Ειναι λυπηρό ότι η Ολυμπιακή επιτροπή της Ελλαδας εξαίρεσε το Καστελόριζο απο τη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλογας. Μέλος της επιτροπής ειναι ο σύζυγος της κ.Μπακογιάννη. Ελπίζω η επιτροπή να αλλάξει σύντομα άποψη.
 Εύχομαι επίσης η οικογένεια Βαρδινογιάννη να ενισχύσει με βιομηχανικό έργο το ακριτικό Καστελόριζο (όχι μουσεια, πίστες , ομάδες, άρτον και θεάματα, κατι ουσιαστικό για την οικονομία του νησιου και να το διαχειριστεί η ίδια η οικογένεια). Εύχομαι αλλά δεν ελπίζω, γιατι είμαι πραγματιστής.
 Φυσικα όσα γραφω μπορει και να είναι λάθος. Εσεις που με διαβάζετε με εχετε βρει πολλές φορές εκτός πραγματικότητας;

*** ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΜΑΡΚΑΤΟΣ, ΑΝΑΡΧΟΠΑΣΟΚΟΣ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ!
~ Δεν μπορεί, όλο και κάπου θα έχετε...πετύχει τον νέο υποψήφιο των "Ανεξάρτητων Ελλήνων": Για παράδειγμα, στις ατελείωτες τηλεοπτικές συζήτήσεις για την κατάργηση ή μη του ασύλου, όπου ο πρώην Πρύτανης του ΕΜΠ και γνωστός αναρχοκομμουνιστής Μαρκάτος ΠΑΝΤΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ "ΦΟΙΤΗΤΕΣ" ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ!
* Εκτός των άλλων, είχε κατέβει υποψήφιος και με το Πασοκ, όπως φαίνεται ακόμα στην ιστοσελίδα του!!!
 ~ Μιλάμε, λοιπόν, για μια ακόμα τεράστια...πατριωτική μεταγραφή!
 ~* Να τον...χαίρεστε!

*** Ελληνοποιήσεις...το αγαπημένο παιχνίδι των ΠαΣόκων πριν τις εκλογές‏
~ Βιαστήκαμε να πούμε ότι σήμερα οι Ελληνοποιήσεις της Φωφάρας είναι λίγες... Που να ξέραμε ότι τα σαϊνια στο εσωτερικών τις... "μαγείρευαν" για να τις δημοσιοποιήσουν το μεσημέρι...
~ Την αδικήσαμε την κόρη του μπαμπά της!!! Δεν σταματάει να δουλεύει για το ΜΠΑΤΣΟΚ!!!
~ Πάρτε 'Ελληνες φρέσκα "αδερφάκια" δια χειρός Γεννηματά...
Εμείς σας το είπαμε οι πασόκοι είναι άπιαστοι στο βρώμικο παιχνίδι... Θα κάνουν Ελληνοποιήσεις μέχρι και τις 4 Μαϊου!!!

*** 20.4.12 ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ! ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΣΟΚ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ: ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ 6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡ‏
http://epanastasitora.posterous.com/#!/20412-6-i  ????
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ : Αντώνης Κ. Σαμαράς ...  Αυτός Είμαι !!  
http://youtu.be/1BaQ9fL1-Nw

~**