ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ - ΑΚΟΥΜΕ **

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ - ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ !!

( 1 ).- Ενδοκρινολογική-ορμονική εξέταση: η πρόληψη λύση στην υπογονιμότητα : Πενήντα με ογδόντα εκατομμύρια ζευγάρια παγκοσμίως αδυνατούν να αποκτήσουν παιδιά, καθώς το 10-12% των ζευγαριών της αναπαραγωγικής ηλικίας αντιμετωπίζει πρόβλημα υπογονιμότητας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Τα στοιχεία αυτά ανακοίνωσαν πρόσφατα σε Συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την 15η Ιουνίου -Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας, τα μέλη της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, οι κυρίες Δήμητρα Ζιάννη, Δρ Μ. Βρυωνίδου Αν.Διευθύντρια της Ενδοκρινολογικής Κλινικής στο Κοργιαλένειο- Μπενάκειο Νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός” καθώς και ο Επικ Καθηγήτης του Παν/μιου Αθηνών Γεώργιος Μαστοράκος.
“Η δυνατότητα να αποκτήσει παιδί ένα ζευγάρι είναι ευλογία. Η αδυναμία να αποκτήσει δεν οφείλεται συνήθως σε νόσημα από το οποίο κινδυνεύει η υγεία του” τόνισε η κ Ζιάννη, και πρόσθεσε πως “το15-20% των ζευγαριών με προβλήματα υπογονιμότητας, αντιμετωπίζει ανεξήγητη στειρότητα καθώς δεν μπορεί να βρεθούν τα αίτια του προβλήματος. Όμως πάντοτε οφείλεται να έχουν αποκλεισθεί νοσήματα που προκαλούν υπογονιμότητα”.
Όπως αναφέρθηκε η “συμμετοχή” του ανδρικού παράγοντα στην υπογονιμότητα είναι σε ποσοστό ίσο με αυτό της γυναίκας και γι αυτό το λόγω η διερεύνηση του ζευγαριού πρέπει να ξεκινά ταυτόχρονα.
Αίτια γυναικείας υπογονιμότητας
* Ιδιαίτερα από την κ Ζιάννη, τονίστηκε η διάσταση που υπάρχει μεταξύ της χρονολογικής και της βιολογικής ηλικίας της γυναίκας που συμπεριλαμβάνει την αναπαραγωγική ικανότητας της.
“Δυστυχώς στον σημερινό κόσμο με τις πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις, είπε η κ Ζιάννη, φτάνει η γυναίκα στην ηλικία των 35χρόνων για αναζήτηση παιδιού. Και οφείλει να γνωρίζει ότι μετά την ηλικία των 35 χρόνων η αναπαραγωγική της ικανότητα μειώνεται δραματικά (μετά το 35ο-37ο έτος), άσχετα με τη ρυθμικότητα της εμμηνορρυσίας”. “Δεν υπάρχει δυστυχώς, πρόσθεσε, πολυτέλεια για περαιτέρω καθυστέρηση του προγράμματος της τεκνοποιίας. Αν μέσα σε χρονικό όριο 6 μηνών δεν συλλάβει οφείλει να κάνει ορμονική διερεύνηση για καθορισμό της περαιτέρω γραμμής που θα ακολουθήσει”.
* Από την πλευρά της η κ. Βρυωνίδου αναφέρθηκε στις διαταραχές της περιόδου σε νεαρές γυναίκες, οι οποίες υποδηλώνουν συνήθως διαταραχές των ορμονών που ρυθμίζουν τον αναπαραγωγικό κύκλο και οδηγούν σε υπογονιμότητα λόγω διαταραχών της ωορρηξίας.
Γι’ αυτό η κατάλληλη ορμονική διερεύνηση θεωρείται ότι είναι το πρώτο και θεμελιώδες βήμα για την διερεύνηση της γυναίκας, ώστε να αντιμετωπιστεί η υπογονιμότητα της.
* Δόθηκε επίσης έμφαση από την κ Βρυωνίδου στον πολύ συχνό συνδυασμό ενοχλημάτων που συμπεριλαμβάνουν διαταραχές της περιόδου με ταυτόχρονη ύπαρξη ακμής ή και τριχοφυΐας.
Μάλιστα αναφέρθηκε πως τέτοιες διαταραχές έχει περίπου το15% των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας, κάτι που υποδηλώνει συνήθως διαταραχή της λειτουργίας των ωοθηκών με ανώμαλη υπερπαραγωγή ανδρικών ορμονών (ανδρογόνων) και διαταραχή της ωορρηξίας.
Για αυτό η διερεύνηση των προβλημάτων αυτών απαιτεί ενδοκρινολογική εκτίμηση για τη σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος των διαταραχών του κύκλου και της γυναικείας υπογονιμότητας.
* Σε αρκετές περιπτώσεις, όπως ανέφερε η κ Βρυωνίδου διαταραχές του κύκλου και της γονιμότητας αναπτύσσονται κατά την διάρκεια διαφόρων χρόνιων νοσημάτων η από τη χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής για άλλα νοσήματα όπως η κορτιζόνη, τα αντικαταθλιπτικά, τα αντιεπιληπτικά, η εφαρμογή χημειοθεραπείας κλπ
* Από τον κ Μαστοράκο επισημάνθηκε πως η διατήρηση του σωστού βάρους παίζει καθοριστικό ρόλο κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής ηλικίας. Τόσο η απώλεια βάρους (μέχρι και την ανάπτυξη του ψυχιατρικού νοσήματος της Νευρικής Ανορεξίας) όσο και η αύξηση του σωματικού βάρους μπορεί να είναι καθοριστικές τόσο στην λειτουργικότητα του αναπαραγωγικού κύκλου, όσο και στην γενική υγεία της γυναίκας.
* Επίσης από όλους τους εισηγητές τονίστηκε ότι αμηνόρροια στη νεαρή γυναίκα, δηλαδή έλλειψη περιόδου για διάστημα πάνω από 6 μήνες απαιτεί άμεση διερεύνηση των ορμονών που εμπλέκονται στη ρύθμιση του κύκλου και όχι μόνον. Η αιτιολογία των διαταραχών αυτών μπορεί να περιλαμβάνει διάφορα άλλα ενδοκρινολογικά νοσήματα, όπως αδενώματα υποφύσεως, πρώιμη εμμηνόπαυση, λήψη φαρμακευτικών ουσιών. Η ενδοκρινολογική εκτίμηση θα διερευνήσει σφαιρικά το θέμα.
Αίτια ανδρικής υπογονιμότητας
Από την κ Ζιάννη, επίσης αναφέρθηκε ότι ενώ συχνό αίτιο υπογονιμότητας στη γυναίκα αποτελούν οι διαταραχές της ωοθυλακιορρηξίας, τα συχνότερα αίτια της ανδρικής υπογονιμότητας είναι:
* Η κιρσοκήλη, δηλαδή η διάταση των φλεβών του όρχεως (32%).
* Οι λοιμώξεις των επικουρικών γεννητικών αδένων, όπως ο προστάτης και οι σπερματοδόχες κύστεις (9%).
* Η κρυψορχία, δηλαδή η μη κάθοδος των όρχεων στο όσχεο μετά τη γέννηση (8%).
* Οι αποφράξεις των εκφορητικών οδών του σπέρματος (1%).
* Και ενδοκρινολογικά (9%) ή ανοσολογικά αίτια, όπως τα αντισπερματικά αντισώματα (4%).
Ωστόσο σε ένα μεγάλο ποσοστό που ξεπερνά το 32%, το αίτιο της ανδρικής υπογονιμότητας παραμένει άγνωστο (ιδιοπαθής υπογονιμότητα).
Λύσεις
Ακόμη αναφέρθηκε πως όπου η συντηρητική αντιμετώπιση δεν δίνει λύση του προβλήματος της υπογονιμότητας , η σύγχρονη ιατρική επιστήμη έχει αναπτύξει τα τελευταία 20 χρόνια εξελιγμένες θεραπευτικές μεθόδους υποβοήθησης της αναπαραγωγής με την Εξωσωματική γονιμοποίηση. Η αντιμετώπιση της υπογονιμότητας με συντηρητικό τρόπο οδηγεί σε ποσοστά κύησης που κυμαίνονται στο 25-30% για κάθε προσπάθεια, ανάλογα βέβαια με το είδος του προβλήματος, την ηλικία της ασθενούς κ.λ.π.
Τέλος τονίστηκε “ότι η λύση για το άτεκνο ζευγάρι δεν είναι μόνο ο δρόμος της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Το ζευγάρι και ειδικότερα η γυναίκα πρέπει να διερευνηθεί κατ’ αρχήν ορμονικά για έλεγχο της ύπαρξης ή όχι ωορρηξίας και των πιθανών διαταραχών αυτής. Η λύση στην υπογονιμότητα του ζευγαριού μπορεί να είναι πολύ απλή και σαφώς πιο ανέξοδη και πολύ λιγότερο ψυχοφθόρα από τους κύκλους της εξωσωματικής. Η εξωσωματική είναι στο βάθος”.



* ** 18 ληστείες είχε κάνει ο "ραλίστας" :
Οριστικό τέλος στη δράση μίας σπείρας κακοποιών που το τελευταίο διάστημα είχαν διαπράξει συνολικά 18 ληστείες μεταξύ των οποίων και αυτή στον ΕΔΟΕΑΠ, έδωσαν οι άνδρες της Ασφάλειας Αττικής, συλλαμβάνοντας τον ραλίστα- οδηγό της συμμορίας. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, μέλος στης σπείρας είναι και ένας 43χρονος οδηγός αγώνων μοτοσικλέτας που συνελήφθη προχθές μετά από καταδίωξη, στα Πατήσια και αφού πυροβόλησε δύο φορές με πιστόλι τύπου "μακάροφ", ρωσικής προέλευσης, εναντίον αστυνομικών της Άμεσης Δράσης, χωρίς ευτυχώς να τραυματίσει κανέναν.
Από την βαλλιστική εξέταση προέκυψε ότι το πιστόλι που βρέθηκε στην κατοχή του 43χρονου ραλίστα χρησιμοποιήθηκε και στις 18 ληστείες, όπου οι δράστες πυροβολούσαν κατά τη διαφυγή τους για εκφοβισμό, ενώ σε τρεις περιπτώσεις τραυμάτισαν δύο διευθυντές και έναν ιδιοκτήτη καταστήματος που λήστεψαν.

Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι ο 43χρονος, από τον περασμένο Νοέμβριο, μαζί με τουλάχιστον άλλα δύο άτομα είχαν συστήσει συμμορία και διέπρατταν ληστείες σε σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα στην Αθήνα, στους Αμπελόκηπους, στο Μαρούσι, στα Βριλήσσια, στην Κηφισιά, στο Ίλιον, στη Λυκόβρυση, στη Νέα Ιωνία, στη Νέα Πεντέλη, στα Πατήσια, στα Πετράλωνα, στην Πετρούπολη, στο Χαλάνδρι και στον Πειραιά.

Από τις 18 ληστείες, οι 15 ήταν σε σούπερ μάρκετ, μία σε πιτσαρία, μία σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ και μία στον ΕΔΟΕΑΠ.

Ο 43χρονος ήταν ιδιοκτήτης καταστήματος πώλησης μοτοσικλετών στα Πατήσια και καφετέριας στην Αθήνα, αλλά οι επιχειρήσεις του δεν πήγαιναν καλά και τις έκλεισε, ενώ χρωστούσε πολλά χρήματα σε διάφορους δανειστές.

Από την Αστυνομία εξετάζεται η συμμετοχή της συμμορίας και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες, ενώ γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο που διαφεύγουν.ΠΗΓΗ: ΝΕΤ- ΑΠΕ/ΜΠΕ


** Κάμψη στην αγορά αυτοκίνητου :
Με πτώση 3,8% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα έκλεισε το πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου στην αγορά αυτοκινήτου, καθώς ταξινομήθηκαν 11.550 νέα ΙΧ έναντι 12.004 πέρυσι. Ωστόσο, αν παρατηρήσει κανείς τις αναλυτικές πωλήσεις αυτοκινήτων ανά εταιρεία, θα διαπιστώσει πως είναι εμφανής πλέον η μεταστροφή των ελλήνων καταναλωτών σε οχήματα μικρού και μεσαίου κυβισμού.
Σε χαμηλά επίπεδα κυμάνθηκαν οι πωλήσεις ΙΧ στο πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι καθώς ταξινομήθηκαν 11.550 καινούρια αυτοκίνητα έναντι 12.004 οχημάτων.
Παράλληλα εμφανής είναι η μεταστροφή των καταναλωτών σε μικρά και μεσαία μοντέλα αντί πολυτελών και μεγάλου κυβισμού. Μάλιστα οι εισαγωγικές εταιρείες που σημείωσαν την μεγαλύτερη αύξηση ήταν:
-MITSUBISHI 100,7%
-DAIHATSU 70,2%
-SUZUKI 66,9%
-LANCIA 66,6%
-SKODA 51,3%
Αντίθετα την μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν
-RENAULT 51,5%
-MERCEDES 44,5%
-BMW 44,1%
-SEAT 35,1%
-CHRYSLER 23,9%
Οι Έλληνες καταναλωτές μετά την ανακοίνωση του προσωρινού μέτρου μείωσης του Τέλους Ταξινόμησης κατά 50% έσπευσαν να αποκτήσουν πολυτελή ΙΧ. Ωστόσο η φημολογία επαναφοράς τεκμηρίων σε συνδυασμό με την επιβολή περιβαλλοντικού Τέλους αλλά και την αύξηση των ασφαλίστρων οδήγησε αρκετούς από αυτούς σε ΙΧ μικρού και μεσαίου κυβισμού τα οποία είναι πλέον δυσεύρετα.
Η μείωση των τιμών εξαιτίας του μέτρου σε συνδυασμό με τις επιπλέον προσφορές των εταιρειών εξάντλησαν τα αποθέματα που είχαν οι περισσότερες εισαγωγικές εταιρείες στα τελωνεία.
Ένα από τα χαρακτηριστικά των τελευταίων ημερών αφορά στην αλλαγή επιλογής των υποψηφίων αγοραστών κάποιου συγκεκριμένου μοντέλου σε κάποιο άλλο μοντέλο άλλης εταιρείας το οποίο είναι διαθέσιμο πριν τη λήξη του μέτρου.
Η έλλειψη κάποιων μοντέλων από την αγορά έχει οδηγήσει αρκετούς υποψήφιους αγοραστές σε άλλες εταιρείες οι οποίες έχουν διαθέσιμα παρόμοια αυτοκίνητα πριν τη λήξη του μέτρου ενώ αδιαφορούν για το χρώμα, τον εξοπλισμό ή τις πόρτες που έχει το μοντέλο που θα αγοράσουν!
Η αγορά των μεταχειρισμένων διανύει την χειρότερη περίοδο καθώς οι πωλήσεις στον κλάδο συρρικνώνονται συνεχώς με αποτέλεσμα να έχουν ήδη βάλει λουκέτο περισσότερα από 600 καταστήματα ενώ ήδη επιπλέον 1.500 επιχειρήσεις του κλάδου δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις μηνιαίες οικονομικές υποχρεώσεις τους.- ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ


** Η κρίση ενισχύει τον καταναλωτισμό των γυναικών : Φαίνεται πως αν η καταναλωτική ζήτηση έχει πέσει τελευταία λόγω της οικονομικής κρίσης, φταίνε οι άνδρες γι' αυτό, αφού μια νέα έρευνα διαπίστωσε ότι, ακριβώς στις περιόδους κρίσης, οι γυναίκες ψωνίζουν ακόμη περισσότερο από ό,τι τις ομαλές οικονομικές περιόδους. Η έρευνα έγινε από την καθηγήτρια του βρετανικού πανεπιστημίου του Χερτφορντσάιρ, Κάρεν Πάιν, συγγραφέα επίσης του φετινού βιβλίου "Sheconomics". Η μελέτη διαπίστωσε ότι περίπου οι μισές γυναίκες δηλώνουν τρομαγμένες από την κρίση και αισθάνονται ότι η οικονομική τους κατάσταση έχει χειροτερεύσει. Κι ενώ τρεις στις τέσσερις (75%) δηλώνουν ότι σκοπεύουν να κάνουν κάποιου είδους περικοπές στις συνολικές δαπάνες τους, την ίδια στιγμή ακόμα περισσότερες (79%) αναφέρουν ότι θα κάνουν σπατάλες σε ψώνια για να ανεβάσουν την ψυχική τους διάθεση!
Το 40% των γυναικών θεωρεί ότι η κατάθλιψη αποτελεί επαρκή δικαιολογία για τις παραπανίσιες αγορές τους στα μαγαζιά, ενώ το 60% δηλώνει ότι όταν νιώθουν "κάπως πεσμένες", είναι ένας καλός λόγος για σπατάλες. Σύμφωνα με την ερευνήτρια, "αυτού του είδους η αντισταθμιστική κατανάλωση λειτουργεί ως μέθοδος ρύθμισης των έντονων συναισθημάτων".
Είναι γνωστό από προηγούμενες έρευνες ότι ο πειρασμός για κατανάλωση κατακλύζει ορισμένους ανθρώπους (ιδίως γυναίκες), είτε απλώς για λόγους υλιστικής-καταναλωτικής νοοτροπίας είτε για την αντιμετώπιση των συναισθηματικών-ψυχικών προβλημάτων. Πολλοί ερευνητές έχουν παρομοιάσει αυτή την κατάσταση με εθισμό και τη θεωρούν επιδεινούμενο πρόβλημα στη σημερινή καταναλωτική κοινωνία. Μια έρευνα στις ΗΠΑ διαπίστωσε ότι το 6% των γυναικών και το 5,5% των ανδρών μπορούν να θεωρηθούν "ψυχαναγκαστικοί" αγοραστές/αγοράστριες.
Η νέα βρετανική έρευνα διαπίστωσε ότι αυτή η συμπεριφορά όχι μόνο δεν "φρενάρεται" από μια οικονομική κρίση, αλλά μάλλον γίνεται ακόμα πιο έντονη και ψυχαναγκαστική. Ορισμένοι άνθρωποι, κατά την ερευνήτρια, χρησιμοποιούν ναρκωτικά ή αλκοόλ για να τα βγάλουν πέρα με τα συναισθήματά τους, αλλά κυρίως οι γυναίκες καταφεύγουν στα ψώνια ως άμυνα απέναντι στα αρνητικά αισθήματά τους ή στη γενικότερη έλλειψη ικανοποίησης με τη ζωή τους. Μάλιστα, προειδοποιεί ότι, αν γυναίκες δεν μπορούν ή εμποδιστούν να ψωνίσουν, ίσως αυξηθούν τα προβλήματα νοητικής υγείας τους, όπως το άγχος και η κατάθλιψη!
Καλώς ή κακώς όμως, η έρευνα διαπίστωσε ότι όλες οι γυναίκες δεν το ευχαριστιούνται όταν ψωνίζουν. Το 25% αναφέρουν ότι έχουν αισθήματα λύπης, ενοχής ή ντροπής για τις αγορές που έκαναν την προηγούμενη εβδομάδα, κάτι που, κατά την Πάιν, θυμίζει τις αντιδράσεις των ανθρώπων και σε άλλα είδη εθισμού. -
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



** Οι δραματικές επιπτώσεις της παγκόσμιας κρίσης :
Σκληρή κριτική άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα στη Γουόλ Στριτ λίγες ώρες πριν ανακοινώσει το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την εποπτεία του χρηματοπιστωτικού κλάδου και τη λειτουργία της αγοράς. Πάντως τα μακροοικονομικά στοιχεία σε Ευρώπη και Αμερική εξακολουθούν να είναι μεικτά, αν και οι διεθνείς οργανισμοί εκφράζουν την αισιοδοξία τους. Με την Ισπανία να πλήττεται δραματικά από την οικονομική κρίση, τα αστρονομικά ποσά που έδωσε η Ρεάλ Μαδρίτης για την απόκτηση των Ρονάλντο και Κακά, και όσα ακόμη προτίθεται να ξοδέψει στο μεταγραφικό παζάρι, αποτελούν πρόκληση για τα περίπου τέσσερα εκατομμύρια άνεργους Ισπανούς.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ισχυρίστηκε πως το σχέδιό του για τη ρύθμιση του χρηματοοικονομικού τομέα είναι το πιο εκτεταμένο από την εποχή της Μεγάλης Κρίσης της δεκαετίας του ’30, τονίζεται στο κείμενο της δήλωσής του που διένειμε ο Λευκός Οίκος.
"Δεν είμαστε εμείς που επιλέξαμε τον τρόπο που εκδηλώθηκε η κρίση. Όμως είμαστε εμείς που έχουμε την επιλογή όσον αφορά την υστεροφημία αυτής κρίσης", τονίζει ο Ομπάμα .
"Η κυβέρνησή μου προτείνει σήμερα μία εκτεταμένη μεταρρύθμιση του συστήματος για τη ρύθμιση του χρηματοοικονομικού τομέα, μία μεταμόρφωση ενός ανήκουστου μεγέθους από την εποχή των μεταρρυθμίσεων που ακολούθησαν τη Μεγάλη Κρίση", προσθέτει.
Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Στη Μεγάλη Βρετανία, μετρούν δύο εκατομμύρια διακόσιες χιλιάδες ανέργους. Οι νέοι πλήττονται περισσότερο με το ποσοστό ανεργίας στις ηλικίες 18 έως 24 να φτάνει το 16,6%.
Μέσα σε αυτό το ομιχλώδες οικονομικό τοπίο, στην Αγγλία, η British Airways έχει περιέλθει σε πολύ δύσκολη θέση και η διοίκηση του αεροπορικού κολοσσού ζήτησε από τους εργαζόμενους να δεχθούν την περικοπή ενός μισθού, για να μην υποχρεωθεί να προχωρήσει σε νέες απολύσεις.
Προκαλούν οι μεταγραφικές "βόμβες" της ΡΕΑΛ στην Ισπανία
Στην Ισπανία, σάλος έχει ξεσπάσει από τις μεταγραφικές κινήσεις της Ρεάλ Μαδρίτης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Βασίλισσα μετά την απόκτηση των Ρονάλντο και Κακά, προσφέρει 55 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του Φρανκ Ριμπερί από τη Μπάγερν Μονάχου.
Η Υπουργός Οικονομικών απηύθυνε έκκληση στις τράπεζες να χορηγούν δάνεια στις οικογένειες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με την ίδια ευκολία που δανείζουν τη Ρεάλ.
Σε κοινή γραμμή "Λούλα" - Σαρκοζί
Η οικονομική κρίση φέρνει πιο κοντά Συντηρητικούς και Σοσιαλιστές πολιτικούς συμπεραίνει στην ιστοσελίδα της η Ντόιτσε Βέλε. Και σαν τρανό παράδειγμα φέρνει τους Νικολά Σαρκοζί και Λούλα Ντα Σίλβα οι οποίοι διαπίστωσαν ταύτιση απόψεων στη Διάσκεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εργασίας. Μάλιστα ο Γάλλος Πρόεδρος προσέθεσε ότι οι χρηματαγορές δεν μπορούν να υπαγορεύουν στην κοινωνία τις επιλογές τους. Trackback(0) TrackBack URI for this entry .-.


** Πάνω από τα 71 δολ. το πετρέλαιο: Ανοδικά και πάνω από τα 71 δολάρια το βαρέλι κινούνται οι τιμές του αργού στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία μετά την χθεσινή ανάκαμψη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και την ανακοίνωση για υποχώρηση των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου των Ηνωμένων Πολιτειών. Στις πρωινές συναλλαγές, η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου ήταν ενισχυμένη κατά 15 σεντς στα 71,18 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας για συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου ήταν οριακά αυξημένη κατά ένα σεντ στα 70,86 δολάρια. Το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε ότι τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου παρουσίασαν μείωση κατά 3,9 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα.Οι επενδυτές παρακολουθούν με ανησυχία επίσης, τις γεωπολιτικές εντάσεις στη Νιγηρία, αλλά κυρίως στο Ιράν που αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγική χώρα στον κόσμο.-Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.-
** ~ ** Ο Έρωτας για όλους και για όλα είναι ένα εξαίσιο λουλούδι , που όμως πρέπει να έχεις το θάρρος να πας να το κόψεις στην άκρη , ενός φοβερού γκρεμού .-
*** Το ιστολόγιο μου : Ξεφυλίζοντας το παρελθόν ………
(1).- http://snsarfara.blogspot.com/2009/06/blog-post_05.html , Τα σπουδαία και ωραία ! ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ **
(2).- http://snsarfara.blogspot.com/2009/06/blog-post_03.html , Όλα τα γράφω ! ΟΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΩ **
(3).- http://snsarfara.blogspot.com/2009/04/blog-post_11.html?zx=761bb38f7cb77e99 , ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΣΕ ΔΥΟ ΓΡΑΜΜΕΣ .-
(4).- http://snsarfara.blogspot.com/2008/07/2008.html , ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ στο Διαδύκτιο . 2008 .-
(5).- http://snsarfara.blogspot.com/2009/04/blog-post.html , ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ --
(6).- http://snsarfara.blogspot.com/2008/06/aggelikh-bil.html?zx=352521c41365ff0f , AGGELIKH-BIL .- .- .-
(7).- http://snsarfara.blogspot.com/2008/06/anekdota-sns-dynami.html, ΑΝΕΚΔΟΤΑ 1 . ANEKDOTA για όλους μας sns.- Dynami.- .
(8).- http://snsarfara.blogspot.com/2008/10/blog-post_07.html, Φωτογραφίες - Οδοντιατρική .- Φωτογραφίες για Οδοντιατρική Ενημέρωση .- .-
(9).- http://snsarfara.blogspot.com/2008/06/links-greece.html, LΙΝΚS DENTIST .- LINKS Οδοντιάτρων greece.- .-
(10).- http://snsarfara.blogspot.com/2008/11/sns-arfara-dentist.html , Ο Οδοντίατρος στη ζωή μας .- Ο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ σήμερα sns Arfara Dentist , .-
(11).- http://snsarfara.blogspot.com/2008/06/online-snsarfara.html , Ζωντανή μουσικη - Ραδιοφωνικοι Σταθμοί .- ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ Online άπό sns.arfara.- , .-
(12).- http://snsarfara.blogspot.com/2008/12/stamos-arfara-greece.html , Stamos - Arfara- Greece …STAMOS -ARFARA -GREECE , .-
(13).- http://snsarfara.blogspot.com/2008/06/blog-post_7351.html, Ανορεξία - Θέμα Υγείας .- ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ {Ανορεξία} , .- ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΑΘΑΙΝΩ ~~~
(14).- VIDOE ΑΡΦΑΡΑ- ΜΕΛΙΓΑΛΑ- KALAMATA ,2008.- sns .-
( 15) .- VIDEO- REPORTΕΡS αθλητικά .- - ΔΕΣΠΟΙΝΑ-AGEL- ΣΤΑΜΑΤΗΣ.- 2008.-
( 16).- VIDEO- ΕΙΚΟΝΕΣ.- ΣΧΟΛΙΑ - ΑΣΤΕΙΑ.- ~ ΒΛΑΣΗΣ- 2008.- ΒΛΑΣΗΣ-
( 17 ).- stamos: VIDOE - εικόνες -2008.- sns .- VIDEO.-EIKONES sns.- .-
(18).- βιοιατρική και ευθανασία σήμερα. ,.- VIDEO- ΕΙΚΟΝΕΣ.- ΣΧΟΛΙΑ - ΑΣΤΕΙΑ.-
(19).- ΑΘΛΗΤΙΚΑ 2008-2009 ...σχόλια..& ΗΠΑ η usa.... , Αθλητικά κ.α.- .-
( 20 ).- ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ **** 2009.- ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ****
( 21).- ΤΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ~~ ** 2009 .- ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΣΕ ΔΥΟ ΓΡΑΜΜΕΣ .-
( 22 ).- STAMOS-- ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ .- 2009.- ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΑΘΑΙΝΩ ~~~
( 23 ).- arfara messinias 2008.- ΑΡΦΑΡΑ- 2008.- Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΦΑΡΩΝ …ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ Κ.Π.Α. ….
(24).- ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ** 2009 .- Επικαιρότητα - Σχόλια-Αθλητικα - ποίηση ( 2008).-
(25).- ΟΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ** 2009.- ΤΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ~~ ** .-
( 26).- ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ & ΑΣΗΜΑΝΤΑ *** 2009.- ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ~~~ .-
(27).- ΛΙΓΟ - ΛΟΓΑ *** 2009.- ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΑΘΑΙΝΩ ~~~ .-
(28).- ΤΟ ΝΤΙΜΠΕΪΤ - DEBAIT ** 2009.- ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ...** 2009.-
(29).- STAMOS -ARFARA -GREECE: ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ** 2009 .-
(30).- ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ** 2009.- ΤΟ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ---
(31).- ΙΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ *** , http://snsarfara.blogspot.com/2009/05/blog-post_14.html?zx=91943502a13479b5 , & .- ** ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ υγεία -- 2009.-
(32).- STAMOS -ARFARA -GREECE: ΤΟ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΟ ΣΤΕΦΑΝΙ --- 2009 .-
(33).- Υγεία για όλους Μάϊος - Ιούνιος 09 -- http://snsarfara.blogspot.com/2009/05/09.html?zx=3c9e0dfa7e6a98c9 , stamos: ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ Τοπικά και Άλλα...Ιούνιος - 08 .-
(34).- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑ -ΑΘΛΗΤΙΚΑ 2009--- ~* ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ .( Με ενδιαφέροντα )
(35).- Τα Άγια Πάθη το ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ --- 2009.-
(36).- Ο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ http://snsarfara.blogspot.com/2009/04/blog-post_7751.html?zx=fe8a3aafd81e4541 , ~* ΝΕΑ -ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ- ΘΕΣΕΙΣ Ιούλιος 08.-
(37).- ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ - DENTIST http://snsarfara.blogspot.com/2009/04/dentist.html?zx=3d0b9bc30ded73ac , ~* stamos: stamos: arfara messinias 2008.- ΑΡΦΑΡΑ-
(38).- 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ~* Ενημέρωση Μάρτης- Απρίλης ΄09
(39).- μια σελιδα για ολους ~* ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΑ .-
((40).- STAMOS -ARFARA -GREECE: ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ-(κατά Ματθαίου) .-
(41).- STAMOS -ARFARA -GREECE: ΙΣΤΟΡΙΚΑ -ΕΠΙΚΑΙΡΑ - ΣΧΟΛΙΑ .
(42).- ΙΣΤΟΡΙΚΑ -ΕΠΙΚΑΙΡΑ - ΣΧΟΛΙΑ . ~* Εναλακτικές μορφές Ενέργειας
(43).- Υγεία για όλους , Ιανουάριος- Φεβρουάριος , 2009 , http://snsarfara.blogspot.com/2009/02/blog-post_11.html?zx=d25ca5ebc8ca04b1 ,
(44).- ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Νο 1 , για όλους μας http://snsarfara.blogspot.com/2008/12/blog-post.html?zx=4a8d4e2a5bd9bac , (2008).- ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ για όλους μας (Νο 2) /= , http://snsarfara.blogspot.com/2008/12/2.html?zx=666eebf862c01465 ,
(45).- Ο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ http://snsarfara.blogspot.com/2008/09/blog-post_15.html?zx=a5fcbe0f0110bdae , ~* ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΝΕΑ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.-
(46).- ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ = ΕΛΛΗΝΙΚΗ .~*
(47).- Σημαίες & Κράτη -Χώρες για να τις γνωρίσουμε ... 2008.-
(48).- Foto -Φωτοφραφίες stamos- Η οικογενειά μου 2008 .- RADIO MUSIC: ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ .-
(49).- stamos: ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ και ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ . http://snsarfara.blogspot.com/2008/07/stamos.html?zx=795ecdd930fd7302 ,,
(50).- stamos: arfara messinias 2008.- ΑΡΦΑΡΑ- , stamos: stamos: arfara messinias 2008.- ΑΡΦΑΡΑ-
(51).- ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ
(52).- stamos: stamos: arfara messinias 2008.- ΑΡΦΑΡΑ-
(53).- VIDEO.-Εικόνες -ΤΟ Μελιγαλά .- ~* Οι Εκόνες μου .-
(54).- ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ την Αποκάληψη του Αγίου Ιωάννου.-
(55).- ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ και ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ . http://snsarfara.blogspot.com/2008/06/blog-post_18.html?zx=2d697990e8ad2e15 , * ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ Τοπικά και Άλλα...Ιούνιος - 08 .-
(56).- ΜΑΘΗΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.- Μαρία-Βλάσης MARIA
(57).- ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΦΩΝ.........sns-Dynami και Αγιος Φλώρος.
(58).- Κάτι το διαφορετικό.- sns -dynami -arfara.-
(59).- Υγεία για όλους=ODONTIATRIKI http://snsarfara.blogspot.com/2008/06/blog-post_15.html?zx=a63638b571c82009 , ~* ΑΝΕΚΔΟΤΑ .-
(60).- ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑς .- ~* ΝΙΚΟΛΑΟΣ- H/Δ πρόγνωσης καιρού
(61).- ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ και ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ http://snsarfara.blogspot.com/2008/06/blog-post_14.html?zx=f73b27752ce7159a ,
(62).- Οι Άγιοι Θεόδωροι των Αρφαρών . , http://snsarfara.blogspot.com/2008/06/blog-post_6106.html?zx=8a12adcb9fcea587 , (63).- http://live.sync.gr/ , ΣΤΑΜΟς .-
** · Blogroll
o http://alepou.blogspot.com/2009/05/blog-post.html
o http://alloparmenos-sa.blogspot.com/
o http://alonakitispoiisis.blogspot.com/2008_02_01_archive.html
o http://anemodura.blogspot.com/2009/05/blog-post_9986.html
o http://angels.pblogs.gr/2008/10/ghtefths.html
o http://atisolerti.blogspot.com/
o http://cloudconnected.pblogs.gr/tags/anthropia-gr.html
o http://dreamers.pblogs.gr/
o http://dytikosanemos.blogspot.com/2009/04/blog-post_3895.html
o http://edelweiss-s.blogspot.com/
o http://g700.blogspot.com/
o http://hamomilaki.blogspot.com/
o http://hamomilaki.blogspot.com/2009/01/2.html
o http://kokkini-klosti.blogspot.com/
o http://koukfamily-cook.blogspot.com/
o http://lakisf.blogspot.com/
o http://linaa.pblogs.gr/
o http://logocafe.blogspot.com/
o http://lysippos.blogspot.com/
o http://nikolaos1970.blogspot.com/
o http://poetrywhispering.blogspot.com/2009/05/blog-post_06.html
o http://press-gr.blogspot.com/2009/02/blog-post_5672.html
o http://raniainroseland.blogspot.com/
o http://sadnessinhereyes.blogspot.com/
o http://sfrang2.blogspot.com/2009/05/16.html
o http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/
o http://star955.blogspot.com/
o http://synccom.blogspot.com/
o http://taxalia.blogspot.com/2009/04/blog-21.html
o http://thakour.wordpress.com/
o http://troktiko.blogspot.com/
o http://www.e-lions.blogspot.com/
o http://www.e-poema.eu/
o http://www.poets.gr/theforum/default.asp
o http://www.sync.gr/1001
o http://www.sync.gr/d7j7
o http://www.sync.gr/Penthesileia
o http://www.sync.gr/star/
o http://www.thessalonikiblogs.gr/
o http://wx-to-mati-mou.blogspot.com/2009/05/blog-post_12.html
o ΠΝΥΚΑ21ος Αιώνας
o WordPress.com
o WordPress.org
Blog στο WordPress.com. Theme: Digg 3 Column by WP Designer
http://bimbobetablog.blogspot.com/2009/06/h_734.html , Ο ΗΓΕΤΗΣ .-
http://mindfloga.blogspot.com/ , mindfloga .-
http://e-pandora.blogspot.com/ , pandora’s box .-
http://ageorg.wordpress.com/ , Berlin und Weimar seit 1925.- http://ageorg.wordpress.com/2009/05/18/bilderbergertagung-2009/ , b bimbo..Belderbergertagung 2009 .- http://amerchris.blogspot.com/ , έλλογος - War Of WoRds .-
http://epanalitheia.blogspot.com/, EΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ .-
http://ergdhmerg.blogspot.com/ , Το blog του ΕργΔημΕργ.-
http://greek-wolf.blogspot.com/ , ο ΚΑΚΟΣ ΛΥΚΟΣ .-
http://blogsaraki.blogspot.com/ , ΤΟ ΣΑΡΑΚΙ .-
http://kakalon.blogspot.com/ , KAKALON .-
http://pcgladiator.blogspot.com/ , Manufactured landsc…
http://o-politis.blogspot.com/ , Ο Πολίτης .-
http://everythingisgreece.blogspot.com/ ,Τα Πάντα είναι Ελλάδα …
http://malingoudis.blogspot.com/ , Insomnia .-
http://ist-taspa.blogspot.com/ , ISTORIA …
http://greek-elections.blogspot.com/ , ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009.-
http://tadeefi.wordpress.com/ , Τάδε Έφη Τάδε …
http://hellenicreport.blogspot.com/ , HELLENIC REPORT.-
http://taepikaira.blogspot.com/ , τα Επικαιρα .-
* επι-δεξιος (ψάλτης): Αυτή την Πλατεία Ομονοίας θέλουμε !
Source: beneas13.blogspot.com http://beneas13.blogspot.com/2009/06/blog-post_18.html .-
ΠΕΝΘΩ! Όχι, εγώ δε θα πάω να θαυμάσω τις αρχαιότητες του νέου Μουσείου της Ακρόπολης στα εγκαίνια που θα γίνουν στις 20 Ιουνίου. Βέβαια, ως αμελητέα ποσότης – κοινή θνητή – που είμαι, δε με κάλεσε κανείς στα εγκαίνια. Αλλά και να με καλούσε θα τους έφτυνα. Οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι θα είναι υπεράνω υποψίας πρόεδροι χωρών, πρωθυπουργοί, διεθνείς προσωπικότητες και celebrities, και γενικώς………………………………………………………..
** Ο άτυχος αστυνομικός φρουρούσε άτομο που βρίσκεται στο Πρόγραμμα Προστασίας Μαρτύρων, λένε από το πρωί στα κανάλια.Στο μυαλό σας μπορεί να έρχονται εικόνες από αμερικάνικες ταινίες με μάρτυρες που το FBI τους έχει δώσει νέα ταυτότητα, μένουν σε άλλη πόλη, κάνουν διαφορετική εργασία κλπ. Μάρτυρες που... υπό πλήρη μυστικότητα, καταθέτουν ακόμη και χωρίς την φυσική τους παρουσία στα δικαστήρια, ………………………………….
** Καλημέρα φίλοι…Δυστυχώς είναι αλήθεια…Ισχύει εδώ και αρκετά χρόνια στη Θράκη. Είναι παλιό νομοσχέδιο που δίνει τη δυνατότητα να διδάσκονται και τα Τουρκικά, ως δεύτερη ξένη γλώσσα στο Γυμνάσιο. Μας αναγκάζει η πολυπολιτισμικότητα της Ευρωπαϊκής μας Πατρίδας!!!Είμαι δάσκαλος σε... σχολείο της Θράκης και μόνιμος κάτοικος της περιοχής. Πρόσφυγες οι γονείς, με φρικτές αναμνήσεις. Εδώ και 25 χρόνια …………………………………………..
**επι-δεξιος (ψάλτης): Σερβίρισμα και απόδειξη από 1ης Ιουλίου....... http://beneas13.blogspot.com/2009/06/1.html
** Τριανταφυλλόπουλος και Χριστόδουλος Ξηρός συνεχίζουν να προκαλούν http://go.sync.gr/xAc2FIOK .- ** Ηθοποιός σημαίνει φως!Αρχαίος Έλληνας σοφός!Νεοέλληνας χαζός!Πολιτικός πονηρός και μετά την ψήφο μας και εμπρός κυκλοφοραει σαν Γαμπρός..... !!!!!!! ** Για μενα υπάρχει μόνο το ταξίδεμα στα μονοπάτια που έχουν καρδια, σε κάθε μονοπάτι που μπορεί να εχει καρδια. Εκεί, σ αυτα, εγώ ταξιδεύω ,και το μονο που αξίζει για μενα είναι να πορευτώ σ όλο τους το μήκος. Κι εκεί, εγώ, ταξιδεύω-κοιτάζοντας, κοιταζοντας με κομμένη ανασα. (δον χουάν)
(**Σας περιμένω στην ιστοσελίδα μου για περισσότερη επικοινωνία και να κάνετε μια περιήγηση στις σελίδες με θέματα που ενημερώνονται καθημερινά http://www.nikost.gr Επισκεφθείτε το blog και γράψτε την άποψη σας.http://wwwnikost.blogspot.com .- ** Μάθετε την αλήθεια Περί δούλων* στην αρχαία Ελλάδα και βάλτε στη θέση του κάθε συκοφάντη http://go.sync.gr/bob3YW .- Αυτός που είμαι ήμουνα,αυτός που είμαι θα 'μαι,και αν ξαναγεννηθώ ποτέ Έλληνας θέλω να 'μαι!!!
Στη Ζωη η Ευτυχια και η Ελευθερια δεν δωριζεται.Απλα αποκτιεται!Η αλλιως παμε για πρωταθλημα...στο blog..wwwchronografoscom.blogspot.com / .-
** Το «κόλπο» είναι γνωστό, βαρετό και ιδίως παλαιομοδίτικο και «τέχνασμα» της παλαιοκομματικής νοοτροπίας.Θέλουμε να βάλουμε νέους φόρους.Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας (παλαιότερα -τότε που ξεκίνησε το «κόλπο»- το υπουργείο Συντονισμού) διαρρέει από τους «δικούς» του το είδος και το δήθεν ύψος των νέων φόρων. Το ποσοστό του νέου φόρου είναι κατά κανόνα εκτός πραγματικότητας. Υψηλότερο από... ………./……………………
** Ορθή επανάληψη Τώρα μπορείτε να κάνεται και download το περιοδικό εντελώς free στο λινκ http://go.sync.gr/z6BCyTM3 .- Τώρα μπορείτε να κάνεται και download το περιοδικό εντελώς free στο λινκ http://go.sync.gr/z6BCyTM3............. Εξέγερση μέσω Twitter http://go.sync.gr/BwDOs3Zj............
** gia mia zoi pio eftixismeni mian zoi opou ta oniramas pragmatopiounte,eki opou ola ine galinia.ftani pia oponos i thliψi,ostenagmos,othanatos.otheos ine zoi k mono zoi dini xara irini dinami xamogelo elpida dini ston anthropo..ti alo theli oanthropos gia na zisi? anarotieme....eftixismenos.....?mporoyme oli mazi ......arki....na xekinisoume apo ta tosa pola pou mas enonoun.......o theos ine agapi k ianthropoi mono dia tis agapis enenonte... ΧΘΕΣ ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΒΛΕΠΑ ΣΤΟΝ ΣΚΑ`Ι ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΩΝ "ΜΥΘΜΠΑΣΤΕΡΣ".ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΑΥΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΔΙΔΥΜΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ Η ΝΑ ΚΑΤΑΡΙΨΕΙ ΤΟ "ΜΥΘΟ" ΤΟΥ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΑΓΟΝΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΕΝΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΣΑΝ "ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ"...Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ "ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ" ΚΑΙ…………………………..
** επι-δεξιος (ψάλτης): ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ ΑΔΕΙΑ ΣΤΗ ΒΡΑΔΥΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ! http://beneas13.blogspot.com/2009/06/blog-post_2165.html .---
επι-δεξιος (ψάλτης): Όλοι απόψε στο Θερινό Κινηματογράφο ΚΑΤΕΡΙΝΑ στο Χαϊδάρι στην εκδήλωση αγάπης γhttp://beneas13.blogspot.com/2009/06/blog-post_17.html
.- επι-δεξιος (ψάλτης): ΠΡΟΣΟΧΗ που κολυμπάτε ! . http://beneas13.blogspot.com/2009/06/blog-post_16.html .-
* Όπως και πρόσφατα γράψαμε όσο πλησιάζει η ημέρα του πολλοστού στην σειρά κύκλου διαπραγματεύσεων υπό τον Μάθιου Νίμιτς για την διευθέτηση κοινά αποδεκτού ονόματος του γειτονικού κράτους των Σκοπίων (FYROM) τόσο εντείνεται -και έτσι θα συνεχίσει- η ακραία προπαγάνδα στο διαδίκτυο των Σκοπιανών.Τα τελευταία 24ωρα ακραία... εθνικιστικά στοιχεία έχουν επιδοθεί σε μια μάχη εντυπώσεων και ιστορικής………………………………………
**

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ *

** ΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΜΑΣ :

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ Ι. ΝΑΟΣ (ΚΑΜΠΑΝΑΡΙΟ) ΑΕΡΟΠΟΛΗΣ ΛΑΚΩΝΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ , 2009.-

*** *** ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΝΑ ! :
ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
Μάνα! Χιονίζει σήμερα ,- έβγα να δεις το χιόνι , - έβγα να δεις το δειλινό … -
Που μοιάζει μες΄ τον ουρανό - κατάλευκο σεντόνι .-
~ Έλα να δούν τα μάτια σου - τον κόσμο που παγώνει , - τον ήλιο τον αδύναμο -
που τα σπαθιά , διπλώνει , - και χάνεται μες το χιονιά - σαν φοβισμένο αηδόνι , -
- που ψάχνει στέγη να κρυφτεί - και τρέμει μές ΄ το χιόνι .- Γλυκό μου Αηδόνι .!!
~ Οι πεταλούδες του χιονιά - στη γή άλλαξαν φορεσιά - την έντυσαν , στα άσπρα , -
και ζευγαρώνουν τα πουλιά - μες ΄του χιονιού την ομορφιά - στα χιονισμένα κάστρα, -
που ζητιανεύουν ζεστασιά - απ΄ του ουρανού τα άστρα .- Γλυκιά μου πεταλούδα .-
~ Έλα Μανούλα μου , να δεις , --λίγο κι΄εσύ για να χαρείς , - τη γή ντυμένη Νύφη!! -
έβγα ν΄ακούσεις ουρλιαχτά - από αγρίμια δυνατά - που ψαχνουνε να βρούνε κρύπτη ,- και ν΄αγναντέψεις μάνα μου τους αετούς - στων ουρανών τα ύψη -
~ Έλα Μανούλα μου γλυκιά , για να χαρείς ….- σε λίγο , θα ΄ρθεί η δύση -
κι΄ αυτή τη σπάνια ομορφιά , - η νύχτα μ΄άλλη φορεσιά - θα έρθει να την ντύσει.-
~ Μάνα! Χιονίζει σήμερα - έβγα να δεις το χιόνι . -Για να χαρείς λιγο κι εσύ ..-
το τέλος τούτης της ζωής , --που όλους κάπια στιγμή …μας προσμένει -

~!!**Γειά σου stamos1
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
ο Maiandros σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΦΙΛΕ ΣΤΑΜΑΤΗ!!!
Έλληνες ΠΡΟΣΟΧΗ στους ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ!!! που καπηλεύονται τάχα την οικολογία για να σε εξαπατήσουν και να προωθήσουν το ανθελληνικό τους έργο.
Δυστυχώς κάποιοι συμπολίτες μας έχουν άγνοια επί του θέματος και πιστεύουν ότι αυτοί οι κύριοι εκπροσωπούν την οικολογία,κάνουν μέγα λάθος,πίσω από αυτούς βρίσκονται ανθελληνικά κέντρα.

Ο εν λόγο “Οικολόγος” ονόματι Τρεμόπουλος ζήτησε το 2006 να μετονομαστεί η κεντρική Λεωφόρος στην Θεσσαλονίκη σε Κεμάλ Ατατούρκ, ήταν υπέρ του Ανθελληνικού βιβλίου 6ης Δημοτικού της Ρεπούση που δημιουργήθηκε με την πρωτοβουλία του Γεωργίου Παπανδρέου ( ΠΑΣΟΚ ) και προωθήθηκε με την Μαριέττα Γιαννάκου (ΝΔ).

Αναγνωρίζει τα Σκόπια ως Μακεδονία, την μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται με το κόμμα των Σκοπιανών Ουράνιο Τόξο. Ζήτησε να μην εγκατασταθούν οι Πόντοι στην Θράκη γιατί η Θράκη είναι τούρκικη όπως δήλωσε.

Ζήτησε να αναγνωριστούν τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία, το κόμμα οικολόγοι πράσινοι ανήκουν στο συνδυασμό πρασίνων στην Ευρώπη που είναι το πιο Ανθελληνικό, μιας και είναι το μόνο κόμμα που στηρίσει τα Σκόπια με όνομα Μακεδονία.

Ψήφισε τους ψευτο “οικολόγους πράσινους” για να ενισχύσεις τις θέσεις της Τουρκία και των Σκοπίων στην Ευρώπη

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ :
http://molonlabe।blog।कॉम / ।
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ:
http://www।espressonews।ग ...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Για να απαντήσεις στο μήνυμα του ακολούθα τον σύνδεσμο:
http://www।sync.gr/मैंद्रोस / .-!!!!!!!!!!!!!!!!
*** Αντιγράφω από τον φίλο Βασιλη Νταγκα γιατί μου άρεσε: "Καταλήγω λοιπόν στο συμπέρασμα ότι, όταν κάποιος πολίτης αυτής της χώρας δηλώνει απογοητευμένος, εκνευρισμένος, και αηδιασμένος με το πολιτικό μας σύστημα, αλλά ταυτόχρονα απέχει από την διαδικασία που του δίνει τη δυνατότητα να το αλλάξει, θα πρέπει να είναι είτε άνθρωπος χαμηλής νοημοσύνης, ή απλά ανεύθυνος".-
~*Τα παιδιά θέλουν θάλασσα! Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι χαμομηλάκια!!
Posted: 01 Jun 2009 12:29 PM PDT
Παιδίατροι, ψυχολόγοι και επιστήμονες κάθε ειδικότητας έχουν την ίδια γνώμη: η επίδραση της θάλασσας στα παιδιά είναι άκρως ευεργετική.
Ευτυχώς, η ελληνική οικογένεια είναι σε προνομιακή θέση!
Η παραλία για τους περισσότερους
από εμάς είναι σε απόσταση αναπνοής!
** «Εσείς πόσα μπάνια κάνατε;» είναι η πιο δημοφιλής ερώτηση μεταξύ γονέων και κηδεμόνων κατά το τέλος του καλοκαιριού. Δέκα; Είναι λίγα! Είκοσι; Είναι ικανοποιητικά. Τριάντα και πάνω; Αρκετά για να προκαλέσουν κρίση ζήλιας για τους τυχερούς που κατάφεραν να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους ό,τι δεν μπορεί να ξεπεράσει σε δόξα και τιμή το καλύτερο ιδιωτικό σχολείο, το πιο glam παιδικό πάρτι ούτε καν ένα οικογενειακό ταξίδι στη EuroDisney. Τη μία, μοναδική και αξεπέραστη θάλασσα!
Η θάλασσα κάνει καλό στα παιδιά. Το ακούμε εδώ και χρόνια από τις μαμάδες, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας. Το βλέπουμε με τα ίδια μας τα μάτια στα προσωπάκια των παιδιών μας που αστράφτουν από ευτυχία με το που θα βρέξουν τα πατουσάκια τους στην άκρη της παραλίας. Το διαπιστώνουμε λίγες εβδομάδες αργότερα από τα ροζ μαγουλάκια που δίνουν τη θέση τους στο χλωμό χρώμα της επιδερμίδας. Στο μυαλό κάποιων από εμάς η θάλασσα με τις ευεργετικές της επιπτώσεις έχει ήδη πάρει διαστάσεις μυθικές. Είναι όμως αλήθεια; Λίγες εβδομάδες κοντά στη θάλασσα αρκούν για να δούμε τα παιδιά ν’ αναπτύσσονται σαν την Αλίκη στη χώρα τον θαυμάτων; Η επιστήμη έρχεται να επιβεβαιώσει τι από όλα αυτά μύθος και τι πραγματικότητα.
.
Η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία των παιδιάτρων συνιστά μπάνια στη θάλασσα καθώς βοηθούν σε διάφορες παθήσεις, όπως στο άσθμα και στις αλλεργίες. Η γυμναστική που εξασφαλίζεται με τη δραστηριότητα στην παραλία και το κολύμπι σε συνδυασμό με τη ζεστή και υγρή ατμόσφαιρα ωφελούν το αναπνευστικό σύστημα του παιδιού.
Μπάνια στη θάλασσα όμως συνιστούν και οι ορθοπεδικοί για τη βελτίωση ορθοπεδικών προβλημάτων όπως είναι η σκολίωση.
Όσο για τον ισχυρισμό ότι η θάλασσα ανοίγει την όρεξη, υπάρχει λογική εξήγηση. Δεν είναι ακριβώς η θάλασσα αυτή που ανοίγει την όρεξη, αλλά η αυξημένη δραστηριότητα των παιδιών στην παραλία με το ελεύθερο παιχνίδι και το κολύμπι.
Επιπλέον, η έκθεση στον ήλιο (πάντα με προστασία) συντελεί στη σύνθεση της βιταμίνης D στον οργανισμό, που με τη σειρά της βοηθάει στην απορρόφηση ασβεστίου και άρα στο χτίσιμο ενός γερού σκελετού. Καθόλου μην εκπλαγείτε, λοιπόν, αν πραγματικά το μικρό σας κερδίσει παραπάνω πόντους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού!
.
Παραλία: ο καλύτερος παιδότοπος
Φυσικά, αν λέγατε στο μικρό σας πόσο ωφέλιμα είναι τα θαλασσινά μπάνια για την υγεία και την ανάπτυξή του λίγο θα το ενδιέφερε. Ο λόγος που το μικρό σας διαμαρτύρεται όταν κοντεύετε να φύγετε από την παραλία είναι άλλος. Και έχει να κάνει σίγουρα με το γεγονός ότι περνάει πολύ ωραία.
.
Το παιχνίδι στην παραλία εξασφαλίζει αβίαστα την ιδανική απασχόληση για το παιδί. Διαδραματίζει έναν ισχυρό ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του και στον αυξανόμενο προσανατολισμό στον κόσμο και γενικότερα στην ψυχοσωματική του ανάπτυξη. Το κολύμπι μάλιστα είναι πολύ καλό τονωτικό της αυτοπεποίθησης του παιδιού. Τονίζει ακόμα ότι οι γονείς κάνουν πολύ καλά που γράφουν τα παιδιά τους στο κολυμβητήριο κατά τη διάρκεια του χειμώνα προετοιμάζοντας επίδοξους κολυμβητές για το καλοκαίρι.
.
Για τα περισσότερα παιδιά, η παραμονή κοντά στη θάλασσα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μπορεί να εξασφαλίσει το ιδανικό περιβάλλον ερεθισμάτων για την κατάκτηση δεξιοτήτων, όπως αναφέρουν με τη σειρά τους οι αναπτυξιολόγοι. Τα παιδιά έχουν εξάλλου την ικανότητα να επεξεργάζονται πληροφορίες με διαφορετικό τρόπο. Ένα κοχυλάκι στην παλάμη του χεριού μπορεί να μοιάζει με πραγματικό θησαυρό για το παιδί που παρατηρεί τον κόσμο γύρω του. Οι νέες παραστάσεις και γενικά η εξερεύνηση νέων πραγμάτων κυριολεκτικά συναρπάζει, ειδικά τα παιδιά των πόλεων, που είναι συνήθως περιορισμένα στους τέσσερις τοίχους κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
.
Σκεφτείτε λίγο! Πόσες φορές έχει το παιδί την ευκαιρία να παίξει φορώντας ελάχιστα ρούχα και χωρίς παπούτσια; Συνήθως μόνο το καλοκαίρι στην παραλία. Το παιχνίδι στην παραλία έχει το χαρακτηριστικό της ψυχαγωγίας, καθώς ικανοποιεί την ανάγκη του παιδιού για ελεύθερη δράση. Εκτός όμως από την ψυχαγωγία, έχει και γενικότερα βιολογικό σκοπό, γιατί ικανοποιεί την ανάγκη του παιδιού για κίνηση, περιπέτεια, πειραματισμό, εκτόνωση.
.
Η επαφή με «το μεγάλο και ευρύτερο» προκαλεί ένα ψυχικό «άνοιγμα» στο παιδί που το φέρνει σε ψυχική ισορροπία. Η επαφή, απ’ την άλλη, με τα στοιχεία της φύσης, με το νερό, την άμμο ή τα βότσαλα και το φως του ήλιου ενισχύει το αίσθημα της ευεξίας. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, ότι βλέπουμε τα χλωμά και συχνά κατσουφιασμένα προσωπάκια των παιδιών μας, που το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου είναι κλεισμένα σε διαμερίσματα και αίθουσες διδασκαλίας, γρήγορα να λάμπουν από χαρά και ευτυχία καθώς τρέχουν ξυπόλυτα στην παραλία.
.
Ψηφίστε υπέρ της ποιότητας
Όσα λοιπόν περισσότερα μπάνια, τόσο το καλύτερο;
Κι όμως δεν είναι πάντα η ποσότητα αυτή που μετράει. Ακόμα και λίγες ημέρες στη θάλασσα έχουν θετικό αντίκτυπο στη φυσική και ψυχική υγεία των παιδιών μας. Πολλές φορές, εξάλλου, δεν εκμεταλλευόμαστε τη θάλασσα όπως θα έπρεπε. Παραλίες γεμάτες συνωστισμό κάθε άλλο παρά μπορούν να εξασφαλίσουν τις πολυπόθητες παραστάσεις που τα παιδιά μας έχουν ανάγκη.
Η θάλασσα μπορεί να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής για τη μέση ελληνική οικογένεια, όμως οι ποιοτικές διακοπές είναι αυτές που μπορεί να εξασφαλίσουν τα μεγάλα πλεονεκτήματα.
Η αναζήτηση του ιδανικού προορισμού με το πολυπόθητο σκηνικό απόδρασης είναι συχνά ο πιο δυναμικός στόχος της χρονιάς για μια οικογένεια. Η χώρα των θαυμάτων. Μπορεί οι διακοπές από μόνες τους να μην αρκούν για να εξασφαλίσουν λύσεις για τα προβλήματα της καθημερινότητας που αφήνουμε πίσω μας, όμως προσθέτουν επιπλέον θετικές εμπειρίες καθώς η οικογένεια απολαμβάνει περισσότερο ποιοτικό χρόνο μαζί.
.
Κάπου εκεί ανάμεσα στις στιγμές που απλώνουμε στα μικροσκοπικά κορμάκια το αντηλιακό, τους φοράμε το καπελάκι και φουσκώνουμε τα μπρατσάκια νιώθουμε το αίσθημα της ευτυχίας και της πληρότητας να μας πλημμυρίζει. Η οικογένεια που καθημερινά διασκορπίζεται κατά τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου σε γραφεία, αυτοκίνητα, σχολικά, παιδικούς σταθμούς και απογευματινές δραστηριότητες επιτέλους βρίσκεται μια φορά το χρόνο ενωμένη με σύμμαχο τη θαλασσινή αύρα!
Κάπου εκεί την ώρα που πλατσουρίζουμε στα νερά με τα παιδιά μας ο χρόνος σταματά να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Μόνο ο ήλιος καθώς αγγίζει την κορυφή του ουρανού μας θυμίζει ότι πρέπει να αποτραβηχτούμε στη σκιά.
Όλα τα άλλα τα έχουμε αφήσει πίσω μας. Τα βιαστικά πρωινά, τις ιώσεις του χειμώνα, τις εκκρεμότητες στο γραφείο, τη στοίβα με τα ρούχα που θέλουν σιδέρωμα… Η στιγμή αυτή -που όλο το χρόνο σκεφτόμαστε, περιμένουμε και οργανώνουμε- πλησιάζει, είναι εδώ και οφείλουμε να την απολαύσουμε! Μπορεί η μαγεία να μην κρατά για πάντα, όμως αρκεί για να νιώσει η οικογένεια πιο δυνατή από ποτέ!
Της Φλώρας Κασσαβέτη με τη συνεργασία των:
Γιάννη Αυγουστάτου, ψυχιάτρου-ψυχοθεραπευτή,
Χάρης Κατσαρδή, παιδιάτρου- παιδοπνευμονολόγου,
Ελένης Παπαγιαννίδου, διαιτολόγου-βιοχημικού,
Σοφίας Παπαγεωργίου, ψυχολόγου-ψυχοπαιδαγωγού

Αναρτήθηκε από ΚΕΝΤΡΙ στις 5:12 μμ.-
** «Ημέρα Αμαλίας» η 1η Ιουνίου για όλους τους bloggers της Ελλάδας «Να γίνουν εξαίρεση οι αλμπάνηδες ρε παιδιά, όχι ο κανόνας...».
Posted: 01 Jun 2009 02:44 AM PDT
**Οι bloggers της Ελλάδας τιμούν σήμερα, Δευτέρα
1η Ιουνίου τη μνήμη της Αμαλίας Καλυβινού, η οποία εξιστόρησε στο ιστολόγιό της την τραγική περιπέτειά της με τον καρκίνο, τον οποίο οι γιατροί καθυστέρησαν 17 χρόνια να διαγνώσουν. Η Αμαλία έφυγε τα ξημερώματα Παρασκευής την πρώτη του Ιούνη...
Η 30χρονη φιλόλογος έμαθε μόλις πριν από πέντε χρόνια ότι πάσχει από καρκίνο. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, δεκάδες γιατροί έλεγαν ότι πρόκειται απλώς για ιδιοπάθεια, ένας χρόνιος πόνος που δεν μπορούσε να εξηγηθεί.
Ένας καλοήθης όγκος στο πόδι της- ένα νευρίνωμα- δεν διαγνώστηκε και δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ, με αποτέλεσμα να εξελιχθεί σε καρκίνο που οδήγησε στον ακρωτηριασμό του ποδιού της.-
* ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΥ : νοσή !!!!
Γραφειοκρατία
Από το 1984, όταν ήταν μόλις 8 χρόνων, μέχρι το 2001 είχε επισκεφθεί δεκάδες γιατρούς για τους αφόρητους πόνους στο πόδι της. Το τελευταίο διάστημα η Αμαλία έδινε μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα- 47 όγκους είχαν εντοπίσει οι γιατροί.
Πριν από ενάμιση χρόνο, η Αμαλία έφτιαξε ένα blog, όπου μοιράστηκε όλο τον πόνο της ζωής της και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τις εξετάσεις και τους γιατρούς που μιλούσαν για «ιδιοπάθεια».
«Εξαιτίας σου, γιατρέ μου, έχω χάσει απολαύσεις αμέτρητες, έχω διακόψει τις σπουδές μου πάνω από τρεις φορές, έχω στερηθεί ταξίδια, δεν φόρεσα ποτέ μίνι φούστα λόγω της ατροφίας, έχω αντιμετωπίσει παράλογη γραφειοκρατία, έχω υπάρξει θύμα οικονομικής εκμετάλλευσης από γιατρούς, έχω υπάρξει υποψήφιο θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης από γιατρό, έχω νοσηλευθεί σε βρώμικα νοσοκομεία με αδιάφορους γιατρούς και νοσοκόμες, έχω περιμένει άπειρες ώρες σε ουρές νοσοκομείων ή ΙΚΑ για μία σφραγίδα», έγραφε στις 7 Απριλίου η 30χρονη φιλόλογος.
Η άτυχη Αμαλία εξιστορεί την απίστευτη ταλαιπωρία της στο ΙΚΑ και τον ΕΟΦ για να πάρει έγκριση για το μόνο φάρμακο που θα μπορούσε να την βοηθήσει. Τελικά, όμως, αποδείχθηκε ανεπαρκές.
Η Αμαλία έγραψε το τελευταίο μήνυμα στο blog στις αρχές Μαΐου.
Καθημερινά δεχόταν στο fakellaki. blogspot. com εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης από όλη τη χώρα
Στη μνήμη της Αμαλίας, σήμερα όλοι οι bloggers θα αφιερώσουν τις σελίδες τους στην «Ημέρα Αμαλίας», με σύνθημα «Να γίνουν εξαίρεση οι αλμπάνηδες ρε παιδιά, όχι ο κανόνας...».
Για όσους ήθελαν να κάνουν κάτι παραπάνω από το να γράψουν απλώς ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, η οικογένεια της Αμαλίας έδωσε την ιδέα της προσφοράς στην ίδρυση του ογκολογικού νοσοκομείου για παιδιά και σε όποια άλλη προσπάθεια αφορά τον καρκίνο.-
**You have invited 0 of 100 friends to ΕΝΩΣΗ "ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ" -TOGETHER FOR CHILDREN. -Invite today's friends now:
http://apps.facebook.com/causes/invite_pledges/5444617?m=c674e5de . Thanks,
The Causes Team ---
Edit Your Pledges - Cancel Pledge .-
**Γειά σου stamos1 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
η globus σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Ευχαριστώ γιά τις ευχές Στάμο και νάχεις ένα υπέροχο μήνα.
Κάτια .-
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Για να απαντήσεις στο μήνυμα της ακολούθα τον σύνδεσμο:
http://www.sync.gr/globus/ .-
**ΑΦΙΧΘΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΥΑ Η ΑΘΜ
Την Παρασκευή, 29η Μαΐου
ε.ε. αφίχθη στην Κένυα η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Βʼ. Στο Διεθνές αεροδρόμιο της κενυατικής πρωτεύουσας τον Μακαριώτατο υπεδέχθησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος, ο Εξοχ. Πρέσβης της Ελλάδας κ. Δημήτριος Δούνδρας και άλλοι επίσημοι.
Την ιδία ημέρα, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος παρεκάθησε σε δεξίωση που παρέθεσε προς τιμήν Του ο Έλληνας Πρέσβης, παρουσία των πολιτικών και διπλωματικών αρχών του τόπου, καθώς και του Σεβ.Αποστολικού Νούντσιου.
Την επομένη, 30η Μαΐου, τον Μακαριώτατος υποδέχθη θερμώς στην Ύπατη Αρμοστεία της Κύπρου ο Εξοχ.κ. Αρμοστής, παραθέσας τιμητικώς επίσημο δείπνο.
Η ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΝΥΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΘΜ
Παρουσία της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β΄ και του Εξοχ.Προέδρου του Κοινοβουλίου της Κένυας κ.Κένεθ Μαρέντε, δόθησαν το μεσημέρι της 30ης Μαΐου ε.ε.ε τα πτυχία στους αποφοίτους σπουδαστές της Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής σχολής «Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος Γ΄.
Η Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή εδρεύει στο Ναϊρόμπι και από την δεκαετία του 1980 αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα φυτώρια στελεχών της Αλεξανδρινής Εκκλησίας. Τυγχάνει μία από τις τρεις μεγαλύτερες Πατριαρχικές Εκκλησιαστικές Σχολές, μαζί με την Π.Σχολή Αλεξανδρείας «Αθανάσιος ο Μέγας» και την αντίστοιχη σχολή που λειτουργεί στην Κινσάσα του Κογκό.
Κατά την ομιλία Του ο Σεπτός Προκαθήμενος του Θρόνου του Αγίου Μάρκου ανεφέρθη στην σπουδαιότητα της υπάρξεως μορφωμένων κληρικών που θα μπορούν να συνεισφέρουν ουσιαστικά στο ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου στην Αφρική.
Με αφορμή και την παρουσία του Σεβ.Μητροπολίτου Κιτίου κ.Χρυσοστόμου ο Μακαριώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του παλαιφάτου Πατριαρχείου προς την Εκκλησία της Κύπρου για την μεγάλη συμβολή της στο πολυσχιδές ιεραποστολικό έργο. Επίσης ευχαρίστησε θερμά και τον Σεβ. Μητροπολίτη Κένυας κ.Μακάριο για την καλλίκαρπη διακονία του.
Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Κένυας, στον σύντομο χαιρετισμό του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο λαό της Κένυας.
Την τελετή απονομής των πτυχίων ετίμησαν με την παρουσία τους ο Εξοχ.Πρέσβης της Ελλάδος στη Κένυα κ.Δούνδρας, ο Εξοχ.Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου κ.Βασίλειος Τσαμπερλέν, αξιωματούχοι της χώρας, εκπρόσωποι διπλωματικών αντιπροσωπειών, μέλη της ελληνικής παροικίας και πλήθος κόσμου.
Εγκαίνια Ιερού Ναού από την ΑΘΜ
Την Κυριακή, 31η Μαΐου ε.ε. ο Μακαριώτατος ετέλεσε τα εγκαίνια του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας στο Ναϊρόμπι, κατά την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τους Σεβ.Μητροπολίτες Κιτίου κ.Χρυσόστομο και Κένυας κ.Μακάριο.
Επίσης το απόγευμα της ιδίας ημέρας η ΑΘΜ είχε επίσημη συνάντηση με τον Εξοχ. Πρέσβη της Ρωσίας στην Κένυα κ.Βαλερύ Γιεγκόσκιν, ο οποίος επεσήμανε τον σπουδαίο ρόλο της Εκκλησίας των Αλεξανδρέων στην βελτίωση της ποιότητος ζωής των αφρικανών πολιτών.
Από την πλευρά Του, ο Μακ.κ.Θεόδωρος εξέφρασε την μεγάλη του ικανοποίηση για τις άριστες αδελφικές σχέσεις μεταξύ του πρεσβυγενούς Πατριαρχείου και της Ρωσικής Εκκλησίας.
N.Kάτσικας
** Ο Sofianopoulos Panayiotis έστειλε μήνυμα στα μέλη τουΟΜΑΚΟΕΙΟ.

--------------------
Θέμα: Βρέθηκαν στην Κίνα τα αρχαιότερα κεραμικά του κόσμου, 1

Θραύσματα κεραμικών, που βρέθηκαν σε σπήλαιο της Κίνας και χρονολογήθηκαν ότι έχουν ηλικία περίπου 17.500 - 18.300 ετών, μεταφέρουν κατά τουλάχιστον 1.000 χρόνια προς τα πίσω την «αυγή» της τέχνης της αγγειοπλαστικής και θεωρούνται τα αρχαιότερα στον κόσμο.
Η ανακάλυψη έγινε στην επαρχία Χουνάν της νοτιοδυτικής Κίνας.
Η χρονολόγηση θεωρείται πιο ακριβής από προηγούμενες, καθώς έγινε με τη μέθοδο της ραδιοχρονολόγησης με άνθρακα σε πάνω από 40 δείγματα. Το σπήλαιο Γιουτσανιάν, όπου βρέθηκαν τα κεραμικά, είναι η τοποθεσία όπου το 2005 ανακαλύφθηκαν τα αρχαιότερα υπολείμματα ρυζιού.
Η περιοχή θεωρείται σημαντικός μεταβατικός κρίκος ανάμεσα στους παλαιότερους παλαιολιθικούς κυνηγούς-συλλέκτες που ζούσαν σε σπήλαια και στους νεολιθικούς αγρότες που εμφανίστηκαν αργότερα στη λεκάνη του γειτονικού ποταμού Γιανγκτσέ.
Τα προηγούμενα αρχαιότερα κεραμικά είχαν βρεθεί στην Ιαπωνία και χρονολογούνται πριν 16.000 - 17.000 χρόνια. Τα νέα ευρήματα αναμένεται να εντείνουν την επιστημονική διαμάχη, που υπάρχει εδώ και χρόνια, αν η αγγειοπλαστική εμφανίστηκε πρώτα στην Κίνα ή την Ιαπωνία και μετά εξαπλώθηκε σε άλλα μέρη ή αν εμφανίστηκε σε πολλά μέρη ταυτόχρονα.
Σύμφωνα με την ανθρωπολόγο Τρέισι Λου του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ, είναι πολύ πιθανό τελικά η αγγειοπλαστική να εμφανίστηκε λίγο-πολύ ταυτόχρονα σε αρκετά διαφορετικά μέρη της Ανατολικής Ασίας, από τη Ρωσία μέχρι την Κίνα και την Ιαπωνία.
Τα κεραμικά σκεύη είναι από τα πρώτα που έφτιαξαν οι άνθρωποι για αποθήκευση και μαγείρεμα της τροφής, ενώ αργότερα πήραν τον χαρακτήρα των συμβόλων εξουσίας και των καλλιτεχνικών δημιουργιών. Η εξακρίβωση της καταγωγής και ανάπτυξης της παραγωγής κεραμικών αποτελεί ένα «παράθυρο» στην εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού, σύμφωνα με τη Λου.
Αν και περίπου πριν από 10.000 χρόνια άρχισε η εμφάνιση κεραμικών στην ανατολική Μεσόγειο με την εμφάνιση των πρώτων αγροτικών νεολιθικών οικισμών, στην ανατολική Ασία τα πρώτα κεραμικά σκεύη από πηλό ψημένο στη φωτιά εμφανίστηκαν πολύ νωρίτερα, κατά την ύστερη παλαιολιθική περίοδο.
-------------------- Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox/readmessage.php&t=1064629135699&mid=8eed80G56358b7cG778f81G0 .-
** Ο Sofianopoulos Panayiotis έστειλε μήνυμα στα μέλη τουΟΜΑΚΟΕΙΟ.

Θέμα: Λέγοντα μη κινείν την χείραν, μανικόν γαρ.

"Ένα απόφθεγμα του Χίλωνος του Λακεδαιμονίου ήταν «Λέγοντα μη κινείν την χείραν, μανικόν γαρ», δηλ. Όταν μιλάς να μην χειρονομείς, γιατί αυτό είναι δείγμα τρέλας. Ο Χίλων ήταν ένας από τους 7 σοφούς της Αρχαίας Ελλάδος. Αλήθεια, έχετε δει τους σύγχρονους πολιτικούς πως χειρονομούν όταν μιλούν???"

Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox/readmessage.php&t=1154463214724&mid=8f1faaG56358b7cG77a7b8G0 , .-
** Γειά σου stamos1
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
ο henry86 σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Καλό μήνα!
Καλό καλοκαίρι φίλε μου...
Για δες http://mefrapektsigara.wo...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Για να απαντήσεις στο μήνυμα του ακολούθα τον σύνδεσμο:
http://www.sync.gr/henry86/ .-
~* Ο/Η Penelope έγραψε στον Τοίχο σας:
"ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΣΤΑΜΟ!!!"
Για να δείτε τον Τοίχο σας ή να γράψετε στον Τοίχο του/της Penelope, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?profile.php&v=feed&id=1446349692&story_fbid=1156183711880&mid=8f3088G56358b7cG77b17aG1
Ευχαριστούμε,
Η Ομάδα του Facebook
** Γειά σου stamos1 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
η anemodura7777 σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Καλό μήνα και καλό Καλοκαίρι και σε σένα Στάμο, χωρίς σκοτούρες χαλαρά κι όμορφα :)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Για να απαντήσεις στο μήνυμα της ακολούθα τον σύνδεσμο:
http://www.sync.gr/anemodura7777/ .-
** Ο Iakovoy Spiros έστειλε μήνυμα στα μέλη τουΖΩΝΤΑΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ !!! (live orthodoxy).
--------------------
Θέμα: ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΙΩΤΙΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΑΝΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ
http://www.facebook.com/l/;http://www.youtube.com/watch?v=
http://www.facebook.com/l/;http://www.youtube.com/watch?v=-Tpl9pMtcuw&feature=related
http://www.facebook.com/l/;http://www.youtube.com/watch?v=XzFg5yVAQjw&feature=related
http://www.facebook.com/l/;http://www.youtube.com/watch?v=ar69mYtH4aE&feature=related
http://www.facebook.com/l/;http://www.youtube.com/watch?v=WQyv8icFqRY&feature=related
http://www.facebook.com/l/;http://www.youtube.com/watch?v=QWCWXyA_qU8&feature=related
--------------------

Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox/readmessage.php&t=1045832359918&mid=8f356eG56358b7cG77b504G0 , .-
** Γειά σου stamos1 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
ο startheo98 σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Σε ευχαριστώ. Καλώς σας βρηκα!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Για να απαντήσεις στο μήνυμα του ακολούθα τον σύνδεσμο:
http://www.sync.gr/startheo98/ .-
~*Γειά σου stamos1
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
ο psylost σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Avast Ye!Ευχαριστώ για το add!ηΗρεμα με τον τροχο ε!:D
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Για να απαντήσεις στο μήνυμα του ακολούθα τον σύνδεσμο:
http://www.sync.gr/psylost/ .-
~*ενημέρωση: τώρα !! Ο Antonios Rellas έστειλε μήνυμα στα μέλη τουWaves of the Aegean (documentary film by Antonios Rellas).-
--------------------
Θέμα: Τα Αιγαίου κύματα ολοκληρώνουν το ταξίδι τους .-
Με αφιέρωμα στο ντοκιμαντέρ Αιγαίου Κύματα του Αντώνη Ρέλλα θα κλίσει φέτος το 3ο διεθνές φεστιβάλ Emotion Pictures .
Όλοι οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ θα βρίσκονται στο μουσείο Μπενάκη στις 22 Ιουνίου τις 21:00 το βράδυ όπου μετά την απονομή των βραβείων του φεστιβάλ τα Αιγαίου Κύματα θα πραγματοποιήσουν την τελευταία προβολή και με αυτό τον τρόπο θα ολοκληρώσουν το ταξίδι τους .
Δεν θα μπορούσα να φανταστώ καλλίτερο φινάλε για την ταινία και μαζί με τους πρωταγωνιστές και τους συντελεστές θα παρακολουθήσουμε για τελευταία φορά στην μεγάλη οθόνη του αίθριου στο μουσείο Μπενάκη.
Σας προσκαλούμε λοιπόν στις 22 Ιουνίου να ταξιδέψετε μαζί μας στα κύματα του Αιγαίου.
Αντώνης Ρέλλας
--------------------
Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox/readmessage.php&t=107384997200&mid=8f8f10G56358b7cG7803c0G0 ,.-
** enimerwsh!‏
Από: Xrhstos Frik (freefrikos@hotmail.com)

Εστάλη: Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2009 1:20:09 πμ
Προς: texas club (webmaster@texasclub.gr); WAVE FM 97.4 (info@wave974.gr); wellington dos santos cruz (wellington_okamarada@hotmail.com); AMAN REMALIA (info@radioarvyla.gr); bar rock-cafe (info@rockcafe-rethymno.com); katerina ragoussi (katerina_21r@hotmail.com); panagiwths rapths (rapthspan@hotmail.com); rena serenata (renasr@windowslive.com); silvia (rum1986@hotmail.it); stamos radio music rock (stamoskal@windowslive.com); Papaki (to_axtipito_papaki@hotmail.com); yiorgosg7@hotmail.com; underground tapes (undergroundtapes@yahoo.gr); IOANNA (jean_chotz@hotmail.com); symtoma group (info@symptoma.gr); Γωγώ Κ (indiana27@hotmail.com); KALLIOPI OIKONOMOY (kalliopi24@hotmail.com); paragwgos@gmail.com; Alekos Araphs (angelloverde@yahoo.com); amazona74@pathfinder.gr; amykitty337@hotmail.com; domenica (dresdomenica@gmail.com); fotula (fotula_dimas@hotmail.com); my8os fm (mythos906@hotmail.com); Xristina Golia (xgolia@gmail.com); NANA H (huaxia21@hotmail.com)
kalhspera! opios 8elei kai exei facebook as grapsei sto psaksimo ( xrhstos frik ) kai as me kanei ena add
http://facebook.com < an den exeis facebook sou prwtinw na ftiakseis.epilegeis tous filous sou! milas amesa otan 8es kai opote 8es.

** όλα από το ΧΑΜΟΜΙΛΑΚΙ ΜΑΣ !!!!!
Σχολικό Λεύκωμα: 6ο Γυμνάσιο Σερρών Παιδιά με ειδικές ανάγκες
• Η μητρική αγάπη ασπίδα στο στρεςΕυεργετική επίδραση στα γονίδια έχει η τρυφερότητα στην παιδική ηλικία
Βέροια: Πατέρας Τριών Παιδιών με Παιδικό Πορνό Δεν ήξερε πώς να κάνει delete!!!!
Σχολικό Λεύκωμα: 6ο Γυμνάσιο Σερρών Παιδιά με ειδικές ανάγκες
Posted: 02 Jun 2009 11:26 AM PDT
Νάντια Ζγέρα
Μαθήτρια Γ' Τάξης 6ου Γυμνασίου Σερρών .
*
Μπορεί, σήμερα, η κοινωνία μας να θεωρείται μια από τις πιο σύγχρονες που υπάρχουν, όμως σε ορισμένα θέματα οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, υιοθετούν τρόπους συμπεριφοράς που υπήρχαν δεκάδες χρόνια πριν. Ένα ολοζώντανο και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.
.
Όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση ενός ανθρώπου που, είτε από την αρχή της ζωής του είτε αργότερα, αντιμετωπίζει διανοητικά ή κινητικά προβλήματα. Πολλοί, πιστεύουν ότι η ζωή αυτών των ανθρώπων είναι ένα ατέλειωτο δράμα, και έχουν δίκιο. Όμως αυτοί οι άνθρωποι είναι πιο δυνατοί από κάθε άλλον. Κι αυτό γιατί καθημερινά παλεύουν για να κερδίσουν τη ζωή.

Σίγουρα, οι περισσότεροι από εμάς, αν αντιμετωπίζαμε μια παρόμοια κατάσταση θα καταθέταμε τα όπλα αμέσως και θα πέφταμε σε βαθιά μελαγχολία. Αντίθετα, οι άνθρωποι αυτοί όχι μόνο δεν «τα παρατάνε», αλλά, δίνουν μάχες για να σταθούν στα πόδια τους και να κερδίσουν μια ίση μεταχείριση από τους γύρω τους. Προσπαθούν να κάνουν τους άλλους να τους δουν από άλλη γωνία και να αντιληφθούν ότι, αφού όλοι έχουμε ίσα δικαιώματα και δυνατότητες, οι διακρίσεις απαγορεύονται. Δυστυχώς όμως ζούμε σε μια κοινωνία, που όσο κι αν χαρακτηρίζεται μοντέρνα, δεν είναι.

Όλοι βλέπουν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες σαν άτομα ανίκανα που δεν μπορούν να κάνουν τίποτ’ άλλο από το να κάθονται. Αντιπροσωπεύουν για πολλούς, τα άχρηστα μέλη της κοινωνίας που είναι καταδικασμένα σε αργό θάνατο από την αρχή της ζωής τους. Η άποψη αυτή είναι πραγματικά ντροπή να υπάρχει. Στην ουσία τα άτομα αυτά πολλές φορές έχουν περισσότερα ταλέντα κι από έναν αρτιμελή και υγιή άνθρωπο.
Ακόμα από πολύ παλιά έχουμε θαυμαστά παραδείγματα ατόμων που διακρίθηκαν αν και τυφλοί, παραπληγικοί, κωφάλαλοι κ.α. Καθένας ξεχωριστά πρέπει να επικεντρώνει την προσοχή του στα πνευματικά χαρίσματα ενός ανθρώπου και όχι στις εξωτερικές αρετές. Ιδιαίτερα αυτά τα άτομα, έχουν ανάγκη από αναγνώριση και συμπαράσταση και όχι από οίκτο. Προσπαθούν να ορθοποδήσουν, ενώ παράλληλα οι άλλοι τους βάζουν «τρικλοποδιές».
Από την άλλη πλευρά, η κοινωνία έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν βοηθητικά μέσα για να διευκολύνουν την μετακίνηση αυτών των ανθρώπων είναι τραγικό και τους κάνει να νιώθουν ξεχασμένοι και περιθωριοποιημένοι.
.
Τα άτομα με ειδικές ανάγκες , που ουσιαστικά είναι άτομα με ευαισθησίες, όπως πολύ σωστά υποστηρίζουν κάποιοι, δεν μπορούν να έχουν μια επαρκή επαφή με τον έξω κόσμο. Τα Μ.Μ.Ε. δεν φροντίζουν αποτελεσματικά για την ενημέρωση και διασκέδαση τους με ειδικά προγράμματα, αφού είναι πολλές φορές μη πραγματοποιήσιμη. Τα κέντρα διασκέδασης και γενικότερα τα μαγαζιά κάθε είδους συχνά δεν τους δέχονται γιατί τους θεωρούν ένα πρόβλημα. Επιπλέον, οι πιο πολλοί εργοδότες τους απορρίπτουν γιατί επιζητούν ανθρώπους χωρίς ιδιαιτερότητες, ακόμα και αν έχουν περισσότερα προσόντα. Αυτή είναι η αλήθεια που δυστυχώς είναι πολύ σκληρή. Πραγματικά, είναι εξωφρενικό να βλέπεις τέτοια αδικία και αβάσιμη διάκριση σε μια κοινωνία.
Πριν λίγο καιρό ήταν η μέρα παγκοσμίως αφιερωμένη σ’ αυτούς τους εκπληκτικούς ανθρώπους. Όλοι ξαφνικά στράφηκαν σ’ αυτούς και πρότειναν λύσεις. Τα Μ.Μ.Ε. είχαν σαν πρώτο θέμα την απαράδεκτη συμπεριφορά της κοινωνίας προς τους συγκεκριμένους ανθρώπους, ενώ όλες οι συζητήσεις αναφέρονταν σ’ αυτούς. Παρόλα αυτά, μια μέρα ήταν και πέρασε. Εκείνη η μέρα όμως αρκεί για να διορθώσει τα πράγματά, ή μήπως η σκέψη μας και μόνο είναι αρκετή; Χρειάζεται να γίνουν πολλά για να φτάσουμε σ’ ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Μερικά εξαρτώνται από την πολιτεία ενώ άλλα από εμάς τους ίδιους.
Αρχικά τα πάντα ξεκινάνε από τους ίδιους μας τους εαυτούς. Αν εξαλείψουμε τις διακρίσεις και τους συμπεριφερόμαστε σαν κανονικούς ανθρώπους, γιατί έτσι είναι, τότε θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα. Ακόμα, όμως, πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή προγράμματα που θα επιταχύνουν και θα ομαλοποιούν την ένταξή τους στην κοινωνία. Η κοινωνία θα πρέπει να τους θεωρεί ίσα και ενεργά μέλη της γιατί αλλιώς δεν μπορεί να επιτευχθεί τίποτα. Παράλληλα, σε όλους τους δημόσιους χώρους πρέπει να τοποθετηθούν όλα όσα διευκολύνουν την μετακίνηση και διαμονή τους εκεί. Ιδρύματα και ειδικά σχολεία τέλεια εξοπλισμένα πρέπει να είναι στις πρώτες μέριμνες της πολιτείας, έτσι ώστε να αποκτήσουν εκπαίδευση ίση με αυτήν των ευρωπαϊκών χωρών.
.

Σίγουρα υπάρχουν χιλιάδες άλλα προβλήματα που τους απασχολούν και χρειάζονται διευθέτηση, όμως τα παραπάνω ήταν τα σημαντικότερα που θα μπορούσαν να γίνουν. Τα πάντα, όμως, πρέπει να θυμόμαστε ότι αρχίζουν από την δικιά μας νοοτροπία και τον δικό μας τρόπο σκέψης. Τέλος είναι σημαντικό να ξέρουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι μας χρειάζονται γιατί είναι πολύ ευαίσθητοι και γίνονται αδύναμοι χωρίς την βοήθειά μας.

πηγή: 6ο Γυμνάσιο Σερρών
Η μητρική αγάπη ασπίδα στο στρεςΕυεργετική επίδραση στα γονίδια έχει η τρυφερότητα στην παιδική ηλικία
Posted: 02 Jun 2009 01:54 AM PDT
Επί χρόνια οι ψυχίατροι ήξεραν ότι τα παιδιά που κακοποιούνται ή παραμελούνται διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν αργότερα στη ζωή προβλήματα ψυχικής υγείας - από άγχος και κατάθλιψη
έως χρήση ουσιών και αυτοκτονία.

* Η συσχέτιση ήταν ισχυρή και επιστημονικά τεκμηριωμένη, αλλά δημιουργούσε ένα ουσιώδες ερώτημα: γιατί συνέβαινε αυτό;
Μήπως η κακοποίηση προκαλούσε βιολογικές αλλαγές, οι οποίες αύξαναν τον κίνδυνο εκδηλώσεως τέτοιου είδους προβλημάτων;
.
Την απάντηση έδωσαν προσφάτως επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο ΜακΓκιλ του Καναδά με επικεφαλής τον δρα Μάικλ Μίνι.
Οι επιστήμονες αφιέρωσαν δέκα χρόνια στη μελέτη ζώων, διαπιστώνοντας ότι η μητρική τρυφερότητα άλλαζε την έκφραση ορισμένων γονιδίων στα παιδιά τους, γεγονός που επέτρεπε σε αυτά να έχουν πιο ήπιες σωματικές αντιδράσεις στο στρες.
Αυτά τα αλλαγμένα γονίδια περνούσαν στην επόμενη γενιά: τα τρωκτικά και τα θηλαστικά που ήταν γενετικά προγραμματισμένα να χειρίζονται καλά το στρες ήταν πιο τρυφερά προς τα δικά τους παιδιά.
.
Τώρα, για πρώτη φορά, η ίδια ερευνητική ομάδα ανακάλυψε άμεσα στοιχεία πως το ίδιο σύστημα λειτουργεί και στους ανθρώπους. Εξετάζοντας τους εγκεφάλους ανθρώπων που είχαν αυτοκτονήσει, διαπίστωσαν πως όσοι είχαν πέσει θύματα κακοποίησης ή παραμέλησης ως παιδιά, είχαν γενετικές αλλοιώσεις που πιθανόν τους καθιστούσαν βιολογικά πιο ευαίσθητους στο στρες.
Τα ευρήματα αυτά, που δημοσιεύονται στην Επιθεώρηση «Nature Neuroscience», αποκαλύπτουν τη βιολογία πίσω από τις πληγές της τραυματικής παιδικής ηλικίας και παρέχουν ενδείξεις για την αντοχή που έχουν όσοι κατορθώνουν να επουλώσουν αυτές τις πληγές.
.
Η έρευνα
Οι επιστήμονες του ΜακΓκιλ, σε συνεργασία με συναδέλφους τους από το Ίδρυμα Κλινικών Επιστημών της Σιγκαπούρης, συνέκριναν τους εγκεφάλους 12 ανθρώπων που είχαν αυτοκτονήσει και είχαν ιστορικό παιδικής κακοποίησης ή παραμέλησης με τους εγκεφάλους 12 άλλων αυτοχείρων, οι οποίοι δεν είχαν τέτοιο ιστορικό.
.
Οι επιστήμονες βρήκαν στοιχεία για την ανατροφή των αυτόχειρων, λαμβάνοντας εκτενείς συνεντεύξεις από τους εν ζωή συγγενείς τους και μελετώντας το ιατρικό ιστορικό τους. Οι εγκέφαλοι των θανόντων είχαν φυλαχθεί στο Νοσοκομείο Ντάγκλας του Μόντρεαλ, στο πλαίσιο της Τράπεζας Εγκεφάλων Αυτόχειρων, ένα πρόγραμμα του Κεμπέκ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πανεπιστήμιο ΜακΓκιλ με στόχο να αποκωδικοποιηθούν οι βιολογικές ρίζες της αυτοχειρίας.
Όπως γράφουν οι ερευνητές, όταν οι άνθρωποι βρίσκονται σε κατάσταση στρες, σε ολόκληρο το σώμα τους κυκλοφορεί η ορμόνη κορτιζόλη, η οποία θέτει τον οργανισμό σε κατάσταση συναγερμού. Αυτή η σωματική αντίδραση ρυθμίζεται μέσω του εγκεφάλου δημιουργώντας υποδοχείς στα κύτταρά του, οι οποίοι συμβάλλουν στην αποβολή της κορτιζόλης.
.
Με αυτόν τον τρόπο περιορίζεται η δυσφορία που προκαλεί η υπερπαραγωγή της στον οργανισμό και προστατεύονται τα νευρικά κύτταρα από την παρατεταμένη έκθεση σε αυτήν, μία έκθεση που θα μπορούσε να τους προκαλέσει βλάβες.
Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, τα γονίδια που κωδικοποιούν αυτούς τους υποδοχείς ήταν κατά 40% λιγότερο ενεργά στους αυτόχειρες που είχαν κακοποιηθεί ως παιδιά σε σύγκριση με όσους δεν είχαν κακοποιηθεί. Η ίδια εκπληκτική διαφορά παρατηρήθηκε και όταν συγκρίθηκαν τα γονίδια των κακοποιημένων αυτόχειρων με γονίδια ανθρώπων που είχαν πεθάνει από άλλα αίτια και όχι από αυτοκτονία. .
Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα
πηγή
**

Βέροια: Πατέρας Τριών Παιδιών με Παιδικό Πορνό Δεν ήξερε πώς να κάνει delete!!!!
Posted: 01 Jun 2009 10:17 PM PDT
Να κι άλλος ένας στυγνός αλιτήριος πατέρας τριών παιδιών με σκληρό παιδικό πορνογραφικό υλικό.
*Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, θα είχαν αφαιρέσει την επιμέλεια των τριών παιδιών του.
Στην διεφθαρμένη Ελλάδα με τους διεφθαρμένους πολιτικούς και δικαστικούς, είμαστε τυχεροί που δεν τους δίνουν και κάποιο βραβείο.
. Αχ... ατιμωρησία!!!
. Αχ... Βέροια!!!
. Ο δικηγόρος του είπε ότι ο καϋμένος... αγόρασε ένα laptop και όλο το πορνό ήρθε μέσα μόνο του...
. Δεν ήξερε πως να κάνει delete...
. Χώρια που έφταιγε και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, που έλαβε παιδικές φωτογραφίες πορνό και πάλι δεν ήξερε να κάνει delete...
. Σιγά βρε κύριε συνήγορε... θα κλάψουμε από την συγκίνηση...
. Υπογράψτε αν θέλετε την Διαμαρτυρία από το Χαμομηλάκι.

.Κάποιοι άνθρωποι είναι πραγματικά αγνοί και προσπαθούν να σώσουν τα παιδάκια, όμως η διαφθορά του συστήματος, είναι τόσο βαθιά ριζωμένη που δεν θα αλλάξει τίποτα αν δεν μπουν στη φυλακή μερικοί πολιτικοί και δικαστικοί.
.
Posted by info press at 7:33 AM .-
** Ο/Η Maria σας έστειλε ένα μήνυμα.
(χωρίς θέμα)
"KALHMERA ELPIZW NA EISTE OLOI KALA. XERETISMOUS"
Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox/readmessage.php&t=1091643850970&mid=901a73G56358b7cG784d06G0 .- Ο Sofianopoulos Panayiotis έστειλε μήνυμα στα μέλη τουΟΜΑΚΟΕΙΟ.-
Θέμα: Αν κάποιος πολίτης αυτής της χώρας δηλώνει απογοητευμ�
"Αντιγράφω από τον φίλο Βασιλη Νταγκα γιατί μου άρεσε: "Καταλήγω λοιπόν στο συμπέρασμα ότι, όταν κάποιος πολίτης αυτής της χώρας δηλώνει απογοητευμένος, εκνευρισμένος, και αηδιασμένος με το πολιτικό μας σύστημα, αλλά ταυτόχρονα απέχει από την διαδικασία που του δίνει τη δυνατότητα να το αλλάξει, θα πρέπει να είναι είτε άνθρωπος χαμηλής νοημοσύνης, ή απλά ανεύθυνος"." -
Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox/readmessage.php&t=1158762043708&mid=90230cG56358b7cG784f99G0 .-** You have invited 0 of 100 friends to ΕΝΩΣΗ "ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ" -TOGETHER FOR CHILDREN. Invite today's friends now:
http://apps.facebook.com/causes/invite_pledges/5444617?m=1dfa287c Thanks,
The Causes Team ---
Edit Your Pledges - Cancel Pledge .-
**Χωρίς θέμα)‏
Από: Sotiris P......... (joseph_1957@windowslive.com)

Εστάλη: Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2009 11:26:56 πμ
Προς: SOLVEIG PATRICIA harrison prieto (solhap@hotmail.es); son23mal@yahoo.com (son23mal@yahoo.com); soula .... (soulamsn@hotmail.com); Stamaths Stamnas (stamaths2008@hotmail.com); stamoskal@windowslive.com; stevenbis@msn.com; StyLe _S (skorpion_girl3@hotmail.com); su_chankerd kamphaengphet (su-9935@hotmail.com); Sue Angel (sueangel2000@hotmail.com); SUSANA carbone (susilaestrella17@hotmail.com); Susanné ... (tjamusse@hotmail.com); suze paul (lylemige@hotmail.com) ; Sydney Berrios (aussieny717@hotmail.com); sylvie_006@hotmail.fr (sylvie_006@hotmail.fr); syomashka@yahoo.com (syomashka@yahoo.com); sysy@windowslive.com (sysy@windowslive.com); szilvi@windowslive.com (szilvi@windowslive.com); Tania Aygarska (tania_ayg@abv.bg); tania conesa martinez (tania402008@hotmail.com); tania georgieva (tan4eto_60@abv.bg); tania ignacio (taniaignacio10@hotmail.com); TANIA ORDAZ (tristetay@hotmail.com); tanyeli yıldız (tanyelim_ile@hotmail.com); Tatiana Medici (tatiana@yahoo.com); taty arias (taty_1624@hotmail.com); th_josephine@yahoo.com (th_josephine@yahoo.com); theano prov (theanoprov@hotmail.com); tirsence@windowslive.com (tirsence@windowslive.com); tomy@windowslive.com (tomy@windowslive.com); tseny tseni (tseny@windowslive.com); TSOUKNIDITSA TSOUKNIDA (tsouknida@windowslive.com); tzline@yahoo.com (tzline@yahoo.com); v_jimenezeventsservies@yahoo.com (v_jimenezeventsservies@yahoo.com) ; VAMP sensual (vampsensual@hotmail.com); VaneSSa Zamora Cortés (you_remain_forever@hotmail.com); vania melo garcia (v.agm@hotmail.com); Vasso H. (hvasso53@hotmail.com); Venus Afrodite (ao_longe_ao_luar@hotmail.com); VICKY (vl0273@hotmail.com); macosorawater@hotmail.com; wioliska@wp.pl (wioliska@wp.pl) ; xara lag (xaroulalag@hotmail.com); xrysa (x.ry.s@hotmail.com); yci@yahoo.com (yci@yahoo.com); Αλέξανδρος Τσακίρης (atsakiris@hotmail.com); Αναστάσης Στρατουδάκης-Χόνδρος (stratoudakis@windowslive.com); Ανθή Κ. (anthi_kots@windowslive.com); ΑΝΝΑ Μ (anna38@windowslive.com); Αννυ . (annacanser@windowslive.com); Άρτεμις Ζησιμοπούλου (artemiszisimopoulou@windowslive.com)
http://www.youtube.com/watch?v=f3Oo_prFZek

Carlos Braverman sent a message to the members of Internacional Socialista.
--------------------
Subject: Elecciones Europeas. Los soñadores, el desencanto y la verdad • Por Carlos Braverman

Entre el 4 y el 7 de junio de 2009, unos 375 millones de electores de los 27 países de la Unión Europea son convocados a las urnas para elegir el nuevo Europarlamento.
La actual legislatura está dominada por los conservadores, reunidos en el Partido Popular Europeo, que cuenta con 288 electos; el Partido Socialista Europeo dispone de 217 escaños; los liberales de la Alianza de los Demócratas y los Liberales, de 100. Los soberanistas, los verdes y los comunistas cuentan con algo más de 40 diputados cada uno. Los euroescépticos son 22. Y hay otros 30 en distintos posicionamientos.
Según evaluaciones, la crisis económica puede ser una explicación de la falta de interés de los ciudadanos. El aumento del desempleo, la incertidumbre ante el cierre de empresas y el temor al porvenir son las principales preocupaciones de los europeos. La Unión Europea aparece ante la gente como un actor lejano de esta realidad próxima y urgente.
No obstante muchos sondeos arrojan paradójicamente el siguiente saldo: un alto número de entrevistados reconoce que la crisis económica sería más acentuada sin la moneda única.
El número de electores que optarían por la abstención es significativo y sintomático, oscila según sondeos entre el 45.5 % y el 60 % según variaciones y tesituras.
Para a los teóricos de la posmodernidad como Derrida, Baudrillard, Lipovetsky y otros, el desencanto es un fenómeno muy esclarecedor de este síntoma.
Desencanto es un concepto que no habla sólo del desengaño o la pérdida de confianza en hechos y valores sociales, sino que aparte, les resta legitimidad, su razón de ser pierde vigencia.
Junto con el desarraigo, ambos suelen explicar estos fenómenos de aislamiento y no participación en situaciones de crisis. El desarraigo no habla sólo de la no adaptación a ciertos contextos, sino da cuenta del proceso por el cual el sujeto vive el contexto enfrentado a sí mismo, a su persona.
En los últimos tiempos muchos colegas publicaron acertados trabajos que caracterizan el proceso de construcción de la UE como un éxito limitado, reservando sus logros a la integración económica y dejando vacante los aspectos políticos y sociales.
Coincidimos con ello y no nos extrañan los fenómenos que detallamos a la luz de este razonamiento.
Se debe volver a la Europa Social, es decir, a la de la sociedad y la política, la que prestigia las políticas sociales para integrar y atender los diversos colectivos.
Nuestro análisis se centra en la construcción del concepto de ciudadanía en la UE, como necesario para afrontar esta etapa.
En su momento, comentamos el Manifiesto del PSE, “Las personas primero: un nuevo rumbo para Europa”.
Este documento del Partido Socialista Europeo, encuentra su antecedente en “La Nueva Europa Social, Documento base para el debate “, de Poul Nyrup Rasmussen, quien fuera Primer Ministro de Dinamarca.
No menos valorables son los aportes de Jaccques Delors al respecto, antiguo Presidente de la Comisión Europea.
El Manifiesto es claro, distribución equitativa de los bienes básicos y rescatar la figura del ciudadano para jerarquizar la acción de los sujetos políticos en un programa de desarrollo que desande los caminos del neoliberalismo.
Es volver a la gente, lo contrario a ciertas contextualizaciones actuales, que no deben extrañar en las concepciones de populares-conservadores,
Prestigian como dice Rancière, el orden de las cosas y el estado, no la política en tanto aquello que une a la gente con el estado, con lo público, con la transformación y no la administración del orden.
De acuerdo al Documento del PSE, prestigiar lo “ciudadano” permite al sujeto social y político recuperar la soberanía sobre su entorno y condiciones, lograr articular un discurso propio en su colectivo de referencia y restablecer la dimensión de lo público.
Recupera identidad y soberanía sobre su espacio, pero muy lejos del “Identitarismo” reaccionario, es más bien una capacidad de aportar identidad a aquello más amplio que lo “local”.
Este rescate de lo ciudadano es una alternativa a las políticas neoliberales, es encontrar más allá del estado nacional, formas más apropiadas para los procesos democráticos. Las sociedades deben prestigiar este concepto, estando hoy día aún delineadas como una “sociedad mundial” impuesta por mercados económicos entrelazados.
Esta restitución de “lo ciudadano”, nos remite a las advertencias formuladas en la difundida concepción de la «constelación posnacional» de Jürgen Habermas.
Reasegurar jurídica y políticamente ” lo ciudadano” garantiza el futuro de la democracia, solventa la seguridad jurídica y la eficacia del estado administrador, la soberanía del estado territorial, la identidad colectiva y la legitimidad democrática del estado nacional en procesos transnacionales. Fortalece los fundamentos fiscales de la política social cada vez más debilitados y aumenta la capacidad para el control de lo macroeconómico. En fin, la soberanía ciudadana es la contraparte de la asfixia del estado nacional, que reduce progresivamente los recursos para cubrir sus necesidades de legitimación.
La ciudadanía en estos tiempos presupone un marco estatal y otro supraestatal, donde ésta se enfrenta a nuevas definiciones, frente a uniones políticas y económicas regionales como a su
posicionamiento frente a la globalización en general.
Amplias mayorías de la humanidad padecen restricciones a la circulación y a bienes básicos, como a trabajo e información, no pueden controlar los efectos de la globalización y menos aún, tienen representación en los dispositivos multi y transnacionales que se ocupan de ellos.
Referente a este aspecto y a otros relacionados a éstos, en la UE aparece en forma categórica, la importancia de lo local desde la dimensión institucional y también de la sociedad civil.
La globalización económica redujo acentuadamente los márgenes de las políticas económico-sociales de los estados-nación y tienden a integrarse en uniones políticas y económicas, que asumen un buen grado de las competencias estatales al respecto.
Es el caso de la UE, donde surgen los fenómenos de regionalismos, multiculturalismos y la necesidad de articular la existencia de grupos sociales con elementos fuertes de identidad específica.
Las crisis de representatividad y redimensionamiento de las instituciones pertinentes son innecesarias de mencionar, tienen la categoría de obviedad.
Lo local, lo global, la ciudadanía y el sujeto humano en ella contenido, las instituciones que los expresan y donde sus voces circulan, escapan al sólo ensamble económico.
Los sujetos políticos en tanto ciudadanos, deben ser voces políticas; de vida y proyectos para el avance y el progreso, no valores de mercado.
Volver a la Europa Social, es necesariamente dar vida a este concepto político de ciudadanía y presencia real a las instituciones que articulen la vida de las personas con los procesos económicos presentes.
Donde el ciudadano pueda aportar a su control y no ser controlado por ellos, donde la sociedad no aplaste al individuo.
Entonces la UE como todo acuerdo transnacional, podrá construir su vigencia a partir de la presencia del Civis que como tal, necesita un espacio e instituciones que lo legitimen y una Polis donde su vida sea real y concreta, para dejar los escritorios de tratados y acuerdos.
De otra forma estimamos que el proyecto europeo tardará bastante en tener una presencia efectiva en la vida diaria continental, necesita “identidad civil” sin la cual no hay pertenencia y sí “desencanto”. Y con deslegitimación no se pueden construir justamente estructuras legitimantes, que entendemos no es el desafío de los conservadores y sí el de las políticas progresistas.
El trabajo es intenso, pero es fundamental alentar a los críticos de buena fe más acentuados, para que después no digan, como advirtió Sartre: Como todos los soñadores, confundí el desencanto con la verdad.

(Versión en español)
Original: Instituto Campos Abiertos – Israel
Supervisión de edición en español: Graciela Nutkiewicz (Directora del Instituto Campos Abiertos)

*Carlos Braverman (Israel): Politólogo y Psicólogo, miembro de la Asociación de Derechos Civiles de Israel. Activista por una coexistencia judéo-árabe mutuamente justa y el altermundialismo. Miembro del Partido Meretz (Partido Socialista de Israel - Haifa). Presidente del Instituto Campos Abiertos (Investigaciones en Ciencias Políticas).

Σύρετε φωτογραφίες στο παράθυρο του Messenger. Δείτε πώς. Κάντε κλικ εδώ!
** Ο/Η Χριστίνα σας προσκαλεί να γίνετε μέλος της ομάδας του Facebook "ROZ DYNAMI". -
Για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες και να επιβεβαιώσετε την πρόσκληση στην ομάδα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?group.php&gid=112491690630&mid=9032a8G56358b7cG78549dG6 ,
Ευχαριστούμε,
ROZ DYNAMI .-
** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ...ΑΞΙΖΟΥΝ
ΕισερχόμεναX
Απάντηση σε όλους
Προώθηση
Απάντηση με συζήτηση
Μηνύματα φίλτρου όπως αυτό
Εκτύπωση
Προσθήκη στη λίστα Επαφών
Διαγραφή αυτού του μηνύματος
Αναφορά ‘ψαρέματος’ στοιχείων (phishing)
Αναφορά μη ‘ψαρέματος’ στοιχείων (phishing)
Προβολή αρχικού
Εμφάνιση σε γραμματοσειρά σταθερού πλάτους
Εμφάνιση σε γραμματοσειρά μεταβλητού πλάτους
Το κείμενο του μηνύματος έχει παραποιηθεί;
Γιατί είναι αυτό ανεπιθύμητο/μη ανεπιθύμητο μήνυμα;
iraklio web radio http://irakliowebradio2.blogspot.com/ προς EPANASTATO
προβολή λεπτομερειών 27 Μαϊ (Πριν από7 ημέρες) Απάντηση.
Κάμα Σούτρα: Το εγχειρίδιο του έρωτα - Ερωτικές στάσεις και τεχνικές
Κώστας Γκουσγκούνης - Οι «θεϊκές» ατάκες του βασιλιά του ελληνικού
πορνό .-
Η σεξουαλική ζωή ανάλογα με την ηλικία .-
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΔΙΑΙΤΑ-ΔΕΙΤΕ ONLINE ΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙΧΝΕΤΕ 20
ΚΙΛΑ ΕΛΑΦΡΥΤΕΡΟ
Η ερωτική Δήμητρα Ματσούκα
Ο έρωτας στα χρόνια του Facebook
http://irakliowebradio2.blogspot.com/2009/05/blog-post_4868.html
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Έχετε λάβει αυτό το μήνυμα γιατί έχετε εγγραφεί στο Ομάδες Google "EPANASTATO" ομάδα.
Για να δημοσιεύσετε σε αυτήν την ομάδα, στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού
ταχυδρομείου στη διεύθυνση epanastato@googlegroups.
Για να διαγραφείτε από αυτή την ομάδα, στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού
ταχυδρομείου στη διεύθυνση epanastato+unsubscribe@googlegroups.com
Για περισσότερες επιλογές, επισκευθείτε αυτήν την ομάδα στη διεύθυνση http://groups.google.com/group/epanastato?hl=el
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---
** View this page "ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ...ΑΞΙΖΟΥΝ"
ΕισερχόμεναX Απάντηση σε όλους
Προώθηση
Απάντηση με συζήτηση
Μηνύματα φίλτρου όπως αυτό
Εκτύπωση
Προσθήκη στη λίστα Επαφών
Διαγραφή αυτού του μηνύματος
Αναφορά ‘ψαρέματος’ στοιχείων (phishing)
Αναφορά μη ‘ψαρέματος’ στοιχείων (phishing)
Προβολή αρχικού
Εμφάνιση σε γραμματοσειρά σταθερού πλάτους
Εμφάνιση σε γραμματοσειρά μεταβλητού πλάτους
Το κείμενο του μηνύματος έχει παραποιηθεί;
Γιατί είναι αυτό ανεπιθύμητο/μη ανεπιθύμητο μήνυμα;
iraklio web radio http://irakliowebradio2.blogspot.com/ προς EPANASTATO
προβολή λεπτομερειών 27 Μαϊ (Πριν από7 ημέρες) Απάντηση
Click on
http://groups.google.com/group/epanastato/web/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5+%CF%84%CE%B1...%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD?hl=en
- or copy & paste it into your browser's address bar if that doesn' t
work.-
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Έχετε λάβει αυτό το μήνυμα γιατί έχετε εγγραφεί στο Ομάδες Google "EPANASTATO" ομάδα.
Για να δημοσιεύσετε σε αυτήν την ομάδα, στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού
ταχυδρομείου στη διεύθυνση epanastato@googlegroups.com
Για να διαγραφείτε από αυτή την ομάδα, στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού
ταχυδρομείου στη διεύθυνση epanastato+unsubscribe@googlegroups.com
Για περισσότερες επιλογές, επισκευθείτε αυτήν την ομάδα στη διεύθυνση http://groups.google.com/group/epanastato?hl=el
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---
** [ΡΑΔΙΟ STAR 95.5] Νέο σχόλιο για το .
ΕισερχόμεναX
Απάντηση σε όλους
Προώθηση
Απάντηση με συζήτηση
Μηνύματα φίλτρου όπως αυτό
Εκτύπωση
Προσθήκη στη λίστα Επαφών
Διαγραφή αυτού του μηνύματος
Αναφορά ‘ψαρέματος’ στοιχείων (phishing)
Αναφορά μη ‘ψαρέματος’ στοιχείων (phishing)
Προβολή αρχικού
Εμφάνιση σε γραμματοσειρά σταθερού πλάτους
Εμφάνιση σε γραμματοσειρά μεταβλητού πλάτους
Το κείμενο του μηνύματος έχει παραποιηθεί;
Γιατί είναι αυτό ανεπιθύμητο/μη ανεπιθύμητο μήνυμα;
[relaxation music blog ] προς Εμένα
προβολή λεπτομερειών 25 Μαϊ (Πριν από9 ημέρες) Απάντηση
Ο χρήστης [relaxation music blog] άφησε ένα νέο σχόλιο στην ανάρτηση " ":
eyxaristw kales douleies
[relaxation music blog]
Ανάρτηση σχολίου.
Κατάργηση εγγραφής σε σχόλια σε αυτήν την ανάρτηση.
Ανάρτηση από τον/τη [ relaxation music blog] στο ΡΑΔΙΟ STAR 95.5 τη 25/5/09 .-
~* Ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει Αμαλία.
ΕισερχόμεναX
Απάντηση σε όλους
Προώθηση
Απάντηση με συζήτηση
Μηνύματα φίλτρου όπως αυτό
Εκτύπωση
Προσθήκη στη λίστα Επαφών
Διαγραφή αυτού του μηνύματος
Αναφορά ‘ψαρέματος’ στοιχείων (phishing)
Αναφορά μη ‘ψαρέματος’ στοιχείων (phishing)
Προβολή αρχικού
Εμφάνιση σε γραμματοσειρά σταθερού πλάτους
Εμφάνιση σε γραμματοσειρά μεταβλητού πλάτους
Το κείμενο του μηνύματος έχει παραποιηθεί;
Γιατί είναι αυτό ανεπιθύμητο/μη ανεπιθύμητο μήνυμα;
alkis προς EPANASTATO
προβολή λεπτομερειών 1 Ιουν (Πριν από3 ημέρες) Απάντηση
μένω στο υπέροχο σχόλιο
Ας ήσουν κοντά μας, κι εσύ και τόσοι άλλοι αδικοχαμένοι και χαλάλι όλα
τα "Πρόσωπα" του κόσμου!
Ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει Αμαλία.
Εμείς όλοι εδώ δεν ξεχνάμε.
Συνεχίζουμε.
http://anemos5.blogspot.com/2009/05/blog-post_6853.html
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Έχετε λάβει αυτό το μήνυμα γιατί έχετε εγγραφεί στο Ομάδες Google "EPANASTATO" ομάδα.
Για να δημοσιεύσετε σε αυτήν την ομάδα, στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού
ταχυδρομείου στη διεύθυνση epanastato@googlegroups.com
Για να διαγραφείτε από αυτή την ομάδα, στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού
ταχυδρομείου στη διεύθυνση epanastato+unsubscribe@googlegroups.com
Για περισσότερες επιλογές, επισκευθείτε αυτήν την ομάδα στη διεύθυνση http://groups.google.com/group/epanastato?hl=el
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---
** Γειά σου stamos1- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
ο BlueZaxir σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Σ' ευχαριστώ , επίσης.- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Για να απαντήσεις στο μήνυμα του ακολούθα τον σύνδεσμο:
http://www.sync.gr/BlueZaxir/ .-
* Ο Evangelia Kekeleki έστειλε μήνυμα στα μέλη τουΜΠΟΥΚΟΤΑΖ στα προϊόντα ΦΑΓΕ. ΜΗΝ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ.-
--------------------
Θέμα: Ευρωεκλογές
Μέχρι στιγμής 4 έλληνες υποψήφιοι ευρωβουλευτές υπέγραψαν το Σύμφωνο Καταναλωτή και δεσμεύτηκαν ότι θα προστατεύουν τα δικαιώματά μας στο ευρωκοινοβούλιο.
ΠΑΣΟΚ:2 ,ΣΥΡΙΖΑ:1 ,ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ:1,
Δείτε ποιοι υπέγραψαν:
http://www.facebook.com/l/;http://www.consumerpact.eu/en/meps-speak-out
ΚΕΠΚΑ .-
* Γειά σου stamos1- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
ο whitesub σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Καλό μήνα και σε σενα. Καλό καλοκαίρι.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Για να απαντήσεις στο μήνυμα του ακολούθα τον σύνδεσμο:
http://www.sync.gr/whitesub/ .-
**"ΟΜΑΚΟΕΙΟ" σας έστειλε ένα μήνυμα στο Facebook...‏
Από: Facebook (notification+ys==02sy@facebookmail.com)

Εστάλη: Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2009 6:03:44 μμ
Προς: Stamatios Skoulikas (stamoskal@windowslive.com)
Ο Sofianopoulos Panayiotis έστειλε μήνυμα στα μέλη τουΟΜΑΚΟΕΙΟ.
--------------------
Θέμα: Βιβλία που διαβάσαμε...
Στο group ΟΜΑΚΟΕΙΟ, άνοιξα άλλο ένα νέο Topic στο Discussion Board, με θέμα "Βιβλία που διαβάσαμε".
Σε αυτό το Topic, προτείνω να αναφέρουμε τα Βιβλία που διαβάζουμε όπως και να τα σχολιάζουμε και να τα αξιολογούμε σε κλίμακα από 1 ως το 10, όπως θα πράξω αμέσως.
---------------------------------------------------------------------------------------
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ του Walter Burkert.
Εκδόσεις ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΑ, περίπου 700 σελίδες.
Σχολιασμός: ένας εκτενής οδηγός για την Αρχαία Ελληνική Θρησκεία. Καταπιάνεται από την αυγή της αρχαίας ελληνικής θρησκείας έως και τα ελληνιστικά χρόνια, ενώ δεν παραλείπει να ασχοληθεί και με την σύνδεση θρησκείας με την αρχαία ελληνική φιλοσοφία. Ίσως αυτό το τελευταίο κομμάτι, ήταν αυτό που απόλαυσα περισσότερο στο βιβλίο.
Οι παλαιότερες αναφορές του, ήταν πολύ "εγκυκλοπαιδικού" χαρακτήρα. Οι παλαιότερες αναφορές του, αν και με πλήθος στοιχείων, μου φάνηκαν ότι αποτελούσαν απλώς ένα αράδιασμα πληροφοριών. Με άλλα λόγια, μου φάνηκε ότι έλειπε η πνευματικότητα που ανέμενα να βρω ενδεχομένως σε ένα τέτοιο βιβλίο.
Το να λείπει βέβαια η πνευματικότητα, στην πραγματικότητα ήταν λογικό, διότι το βιβλίο δεν γράφηκε από κάποιον που να είναι ιερεύς της αρχαίας ελληνικής θρησκείας, αλλά από επιστήμονα.
Ως επιστημονικό το βιβλίο, σημειώνει τις επιρροές που δέχτηκε η ελληνική θρησκεία κυρίως από την Ανατολή (κάτι που μπορεί να μην αρέσει σε όσους θεωρούν ότι τα πάντα, ήταν ελληνικής προέλευσης) και παρουσιάζει την θεοκρασία, δηλ. την διαδικασία το πως η μία θρησκεία επηρεάζει την άλλη.
Εν κατακλείδι, κατά την άποψή μου, πρόκειται για ένα βιβλίο που χωρίς να το θεωρώ τέλειο, είναι ωστόσο χρήσιμο να το διαβάσει κάποιος που ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς δεν υπάρχουν πολλά βιβλία αυτής της θεματολογίας.
Βαθμολογία: 7
--------------------------------------------------------------------------------------
Προσθέτε τε και εσείς τα δικά σας, με παρόμοι τρόπο (αναφορά βιβλίου, συγγραφέα, εκδόσεων, σχολιασμός και βαθμολογία).
Ευχαριστώ
--------------------
Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox/readmessage.php&t=1139558979015&mid=908df8G56358b7cG788062G0

___
Αυτο το μήνυμα απευθυνόταν στον/στην stamoskal@windowslive.com . Θέλετε να ελέγχετε ποια e-mail θα λαμβάνετε από το Facebook; Μεταβείτε στο:
http://www.facebook.com/editaccount.php?notifications&md=bXNnO2Zyb209MTM3ODY2Mzc4MTt0PTExMzk1NTg5NzkwMTU7dG89MTQ0NjM0OTY5Mg==&mid=908df8G56358b7cG788062G0
Τα γραφεία του Facebook βρίσκονται στη διεύθυνση: 1601 S. California Ave., Palo Alto, CA 94304.

** Ο Iakovoy Spiros έστειλε μήνυμα στα μέλη τουΖΩΝΤΑΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ !!! (live orthodoxy).
Θέμα: Γερόντισσα Μυρτιδιώτισσα Η Ασκήτρια της Κλεισούρας 1886
"http://www.facebook.com/l/;http://video.google.com/videoplay?docid=713504282615026748"
Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox/readmessage.php&t=193621870262&mid=908836G56358b7cG787cd1G0 .-
**Ο Greek Culture έστειλε μήνυμα στα μέλη τουMikis Theodorakis (The Father of Composers).
--------------------
Θέμα: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
http://www.facebook.com/l/;http://www.loizidis.com/images/documents/presvia_kyp
--------------------
Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox/readmessage.php&t=43968934974&mid=904bffG56358b7cG785d08G0 .-
**