ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 31 Μαϊου 2012

Στο  αγιάζι της  ενημέρωσης Πέμπτη 31 Μαϊου  2012  :
Πλινθότιστο καλύβι της  δεκαετίας 1950-60 στην περιοχή "πουρίδα" Αγίου  Κωνσταντίνου Αρφαρών 
σήμερα στον  κόμβο  της νέας κλειστής   Ε.0. Καλαμάτας - Τρίπολης
Πηγάδι του  1960 στην περιοχή "πουρίδα"  κόμβος  Αρφαρών  στον Άγιο  Κωνσταντίνο της νέας  Ε.Ο. και  δίπλα στον παράδρομο που  δημιουργείται  της νέας  Ε.Ο.
Το  πουρνάρι στο  αγρόκτημα  " Νταραχάνη " δίπλα από τον νέο  Παράδρομο της Ε.Ο.
Το  ποντικάκι  μας ενημερώνει :
*** Οι  τελευταίες Αναρτήσεις  μας :
Η   Ενημέρωσή  μας  για  σήμερα  και  για  αύριο  !
~*** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/05/28-2012.html  , Μένουμε και Βλέπουμε Ελλάδα Δευτέρα 28 Μαϊου 2012 .-

~*** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/05/menoyme-29-2012.html  , MENOYME ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ Τρίτη 29 Μαϊου 2012 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/05/30-2012.html  , Μεσσηνιαή Ενημέρωση 30 Μαϊου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/05/menoyme-30-2012.html  , MENOYME ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ Τετάρτη 30 Μαϊου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/05/31-2012.html  , ΑΝΑΔHΜΟΣΙΕΥΣΗ άρθρου 31 Μαρτίου 2012 .-
  
*** Τις οικονομικές προτάσεις της ΝΔ παρουσίασε ο Σαμαράς

* «Ανάκαμψη-ανακούφιση, επαναδιαπραγμάτευση της οικονομικής πολιτικής και δικαιοσύνη-ασφάλεια» είναι το τρίπτυχο των προτεραιοτήτων της ΝΔ, σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες θέσεις του κόμματος για την οικονομία που παρουσίασε ο Α. Σαμαράς. * Η έξοδος από το σημερινό τέλμα θα γίνει με μέτρα που πρέπει να επαναδιαπραγματευθούμε με τους δανειστές και με μέτρα που μπορούμε να πάρουμε μόνοι μας, είπε ο κ. Σαμαράς και ακολούθως ανέφερε 18 συγκεκριμένα μέτρα.
* Μεταξύ αυτών είναι η αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνιικών επιδομάτων στα επίπεδα του 2009 καθώς και των ειδικών επιδομάτων. Επίσης αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι ομολογιούχοι και τα ασφαλιστικά ταμεία.
* Επέκταση του επιδόματος ανεργίας στα δύο χρόνια. Επίδομα ανεργίας και για τους αυτοαπασχολούμενους που σήμερα δεν δικαιούνται κανένα βοήθημα. «Σε αυτά τα επιδόματα θα δώσω την μεγάλη προσωπική μάχη», ανέφερε χαρακτηριστικά
* Να ρυθμιστούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις των προηγούμενων χρόνων ώστε να μην ξεπερνούν το 25% του μέσου οικογενειακού εισοδήματος και να μετακυλίσουν τα υπόλοιπα.
~* Αναλυτικά τα μέτρα που παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς:
1. Αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων στα επίπεδα που ήταν το 2009.
2. Επέκταση του επιδόματος ανεργίας κατά ένα χρόνο ακόμα, στα δύο χρόνια.
3. Έκτακτο επίδομα ανεργίας και για μη μισθωτούς.
4. Να ρυθμιστούν οι αλλεπάλληλες φορολογικές επιβαρύνσεις των επομένων μηνών.
5. Να μην πέσουν άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα.
6. Μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση των εσόδων, σταδιακή άνοδος του αφορολόγητου ορίου από τις 5.000 σήμερα στις 8.000.
7. Αντικατάσταση του χαρατσιού από νέο διευρυμένο ΕΤΑΚ, υποφερτό για όλους.
8. Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών.
9. Η περικοπή 11,7 δισεκατομμυρίων δημοσίων δαπανών για 2012-13 να επεκταθεί για δύο ακόμα χρόνια, ώς το 2016 τουλάχιστον.
10. Το πλεονάζον προσωπικό από οργανισμούς του δημοσίου να μην απολύεται, αλλά να μπαίνει σε ειδικό καθεστώς για τρία χρόνια τουλάχιστον.
11. Μέτρα για τους δανειολήπτες.
12. Αναστολή των συνεπειών εγγραφής στον Τειρεσία για όσους γράφτηκαν την τελευταία διετία.
13. Εξασφάλιση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και ειδικότερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
14. Εφαρμογή του αναγκαίου και δίκαιου συμψηφισμού οφειλών από και προς το Δημόσιο, που θα απελευθερώσει και ρευστότητα για την αγορά.
15. Άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αποδέσμευση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.
16. Προώθηση των αποκρατικοποιήσεων και πέρα από τις προβλέψεις της δανειακής σύμβασης.
17. Αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη με ανακοπή της λαθρομετανάστευσης.
18. Ανακήρυξη της ΑΟΖ.
~ * Αντιδράσεις των κομμάτων στις δηλώσεις Σαμαρά
 * «Οι δεκαοκτώ προτάσεις του κ. Σαμαρά αποτελούν 18 βήματα προς την ολοκλήρωση της κόλασης του μνημονίου», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση 18 σημείων που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο κ. Σαμαράς επαναλαμβάνει τους εκβιασμούς των δανειστών, διανθισμένους με ένα διχαστικό λόγο προηγούμενων δεκαετιών, αντίστοιχους μιας δύναμης που έχει αποδεδειγμένα αποτύχει προ πολλού.
 * «Άνθρακες, τελικά, αποδείχθηκε ο «θησαυρός» της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Σαμαράς άλλαξε απλά το περιτύλιγμα και παρουσίασε ως νέες, τις προτάσεις που είχε καταθέσει πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Χωρίς κοστολόγηση, χωρίς ίχνος ευθύνης απέναντι στους πολίτες, τάζει λαγούς με πετραχήλια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της προχειρότητας είναι η αναφορά του κ. Σαμαρά στο επίδομα για όσους κλείνουν τις επιχειρήσεις τους, το οποίο έχει ήδη θεσμοθετηθεί από εμάς. Στα μόνα σημεία που είχε κάτι να πει, είναι οι προτάσεις που αντέγραψε από το ΠΑΣΟΚ για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη ρευστότητα, τα δάνεια, το ΦΠΑ και τους μισθούς. Η παράταξή μας έχει καταθέσει μια ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων, που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση με ασφάλεια και ρεαλισμό και να διασφαλίσει την παραμονή μας στην ευρωζώνη και το ευρώ. Όσοι επιμένουν να χαϊδεύουν αυτιά, να υπόσχονται δρόμους στρωμένους με ροδοπέταλα και να κυνηγάνε τις ψήφους των πολιτών ξεπερνώντας κάθε όριο λαϊκισμού και δημαγωγίας, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι παίζουν με το μέλλον πολλών γενεών. Παίζουν με την Ελλάδα.», ανέφερε από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.
 * «Αφού εξήντλησε την αρίθμηση στα Ζάππεια, ο κ. Σαμαράς ασκείται τώρα στο «Αντώνη δώστα όλα». Πρέπει όμως να ομολογήσει στους Έλληνες ποιούς εξαπατά. Τους Ευρωπαίους εταίρους όταν υπέγραφε το μνημόνιο ή τους Έλληνες τώρα; Διότι μνημόνιο και παροχές είναι αντίθετα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ.
 * Ο πρόεδρος της ΝΔ όφειλε να απαντήσει στο ερώτημα: Αν είναι στην κυβέρνηση τι θα κάνει και με ποιο τρόπο θα προστατεύσει το λαό από τον ορατό κίνδυνο της νέας χρεοκοπίας, που φέρνει το βάθεμα της κρίσης στην ευρωζώνη και η όξυνση των αντιθέσεων στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ; Αντίθετα έδωσε γη και ύδωρ στα μονοπώλια με το οικονομικό πρόγραμμα που εξήγγειλε, ακολουθώντας μέχρι κεραίας τις κατευθύνσεις της ΕΕ που θέτει ως βασικό στόχο τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων. Υπηρετώντας αυτό το στόχο ο Α. Σαμαράς έδωσε με τη σημερινή του ομιλία υποσχετική στο μεγάλο κεφάλαιο για δραστική μείωση της φορολογίας του, για δεκάδες δις ευρώ χρηματοδότηση των επιχειρηματικών ομίλων και επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων. Για τα λαϊκά στρώματα το πρόγραμμα του Α. Σαμαρά δεν αποτελεί ούτε καν ασπιρίνη, αλλά πραγματικό δηλητήριο. Προτείνει νέες περικοπές 11,5 δις ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, απολύσεις στο δημόσιο τομέα, φορολογικό ξεζούμισμα των λαϊκών στρωμάτων που θα φτάσει το ? του οικογενειακού εισοδήματος του 2011, ενώ ακόμα και οι ψεύτικες ελπίδες για νέες θέσεις εργασίας που έδωσε δεν θα καλύψουν παρά ένα ελάχιστο μέρος της συνολικής ανεργίας που ξεπερνάει το 1,2 εκατομμύρια ανέργους, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
 * «Ο κ. Σαμαράς απέφυγε το Ζάππειο 5, αλλά επέστρεψε στα μονοπάτια των θολών υποσχέσεων. Φαίνεται ότι βρήκε τα "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ", που έχασε ο Γ. Παπανδρέου και υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας και ολίγη ΑΟΖ από Καμμένο»., ήταν το σχόλιο της ΔΗΜΑΡ.
 * «Λυπάμαι επειδή ο κ. Σαμαράς με όσα προτείνει για την οικονομία νομιμοποιεί τις εξτρεμιστικές θέσεις του κ. Τσίπρα. Ο λαϊκισμός δεν πολεμιέται με περισσότερο λαϊκισμό», ήταν η δήλωση του Στέφανου Μάνου.

*** Βενιζέλος: Στόχος το εγγυημένο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης

* «Κεντρική μας θέση και δική μου διαρκής πίστη είναι ότι στην Ελλάδα μπορούμε να φτάσουμε -και θα φτάσουμε- στο εγγυημένο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης», τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΚΕΔΕ. * Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη βοήθεια των δήμων, με μια καλά στοχευμένη δημόσια δαπάνη, ώστε, όπως είπε, κανείς να μη νιώθει αβοήθητος και ότι έχει εγκαταλειφθεί στην κρίση.
 * Επιπλέον, υποστήριξε ότι αν η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να εντοπίσει αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη, ώστε να φύγουμε από τη λογική των οριζόντων παροχών και να υπάρξει στόχευση σε αυτούς που έχουν το πρόβλημα, «μπορούμε να οργανώσουμε ένα δίκτυο με όλα τα χαρακτηριστικά του εγγυημένου επιπέδου αξιοπρεπούς διαβίωσης».
 * Κατόπιν o πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με το Προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στα γραφεία του Κινήματος.
 * «Ο τουρισμός είναι η μεγάλη βιομηχανία της χώρας. Μια βιομηχανία που είχε πολύ μεγάλες προοπτικές για φέτος, αλλά δυστυχώς πλήττεται. Γιατί τώρα που είναι η κρίσιμη περίοδος, τώρα που κορυφώνονται οι κρατήσεις, η πολιτική αστάθεια στέλνει ένα αρνητικό μήνυμα για τη χώρα. Αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις πολιτικής και κοινωνικής σταθερότητας, μέσα από τις προτάσεις μας για το σχηματισμό κυβέρνησης και μέσα από την εθνική στρατηγική που έχουμε προτείνει. Που πολύ απλά λέει: κρατάμε τα θετικά στοιχεία της δανειακής σύμβασης και αναθεωρούμε τα αρνητικά με ένα πρόγραμμα έξι σημείων», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:
 * «Υπάρχουν παρεμβάσεις άμεσες που πρέπει και μπορούν να γίνουν. Παρεμβάσεις που αφορούν το άνοιγμα νέων αγορών μέσα από τη χρήση της βίζας «Σέγκεν». Παρεμβάσεις σε σχέση με το κόστος των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών μεταφορών. Παρεμβάσεις οι οποίες αφορούν το κέντρο της Αθήνας και των άλλων πόλεων. Παρεμβάσεις οι οποίες συνδέονται με την φορολογική πολιτική. Και γι’ αυτό εφαρμόσαμε ειδικούς συντελεστές για τον ΦΠΑ στον τουρισμό και θέλουμε να επανέλθουμε στο παλαιό καθεστώς σε σχέση με την εστίαση, κάτι που το έχουμε πει και κάτι στο οποίο έχουμε προγραμματικά δεσμευτεί»
 * Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρεάδης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας: «Χάνουμε καθημερινά περίπου 50.000 κρατήσεις. Είμαστε στο μισό του ρυθμού που θα έπρεπε να έχουμε αυτή την περίοδο, ακριβώς λόγω αυτής της αρνητικής εικόνας. Αυτό το οποίο μπορεί να γίνει και πρέπει να γίνει, γιατί λίγα μπορεί να γίνουν ως την 17η Ιουνίου, μεμονωμένες προσπάθειες στήριξης της χώρας, της σταθερότητάς της από τους πολιτικούς αρχηγούς, από τους ξένους εταίρους. Και προφανώς και οι δικές μας προσπάθειες, που γίνονται σε καθημερινή βάση, προσκλήσεις των δημοσιογράφων από τα μεγάλα Μέσα του Εξωτερικού και οι εικόνες της χώρας, ότι παρ’ όλα αυτά που ακούγονται είμαστε μία χώρα ασφαλής, φιλόξενη, ο αριθμός των απεργιών και των προβλημάτων είναι πάρα πολύ μικρός σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και η Ελλάδα έχει την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής που είχε ποτέ. Πάντως το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί μετά τις 17 Ιουνίου από μία κυβέρνηση σταθερή, προσανατολισμένη προς την Ευρώπη και το ευρώ, μία κυβέρνηση η οποία θα πάρει τα αναγκαία μέτρα στήριξης του τουρισμού».
 * Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει προγραμματίσει σειρά ομιλιών σε περιοχές της Αθήνας. Σήμερα θα μιλήσει στο δημαρχείο Γλυφάδας.

*** ΣΥΡΙΖΑ


Ακύρωση του Μνημονίου, κρατικοποιήσεις, διαγραφές χρεών υποσχέθηκε ο Αλ. Τσίπρας
* Υπαγωγή τραπεζών σε εθνικό έλεγχο, κρατικοποιήσεις, πάγωμα ιδιωτικοποιήσεων και σταδιακή επαναφορά υπό κρατικό έλεγχο δημοσίων οργανισμών, ολική ή μερική διαγραφή χρεών σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά, κατάργηση των χαρατσιών για οικονομικά ευπαθή στρώματα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στα όσα εξήγγειλε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας κατά την παρουσίαση του οικονομικού και κυβερνητικού του προγράμματος, κεντρικός άξονας του οποίου είναι η «ακύρωση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών του νόμων» καθώς και η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους. ~ Ο κ. Τσίπρας μίλησε για πρόγραμμα «αξιοπρέπειας και ελπίδας για τον λαό και τον τόπο» που «εγγυάται την κοινωνικά δίκαιη δημοσιονομική εξυγίανση και τη πολιτικά ισότιμη συμμετοχή της χώρας στην ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ενωση».
* «Καταθέτουμε», πρόσθεσε «στην κρίση στου ελληνικού λαού και όχι προς έγκριση στην τρόικα την μόνη αξιόπιστη εναλλακτική στο Μνημόνιο».
* Και περιγράφοντας το δίλημμα των εκλογών τις οποίες χαρακτήρισε «δημοψήφισμα» ανέφερε:
~ «Με την κατάθεση του προγράμματός μας γίνεται ξεκάθαρο ότι στις 17 Ιουνίου οι πολίτες έχουν μία και μόνη πραγματική επιλογή: Ή το μνημόνιο ή το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».
~ «Ζητούμε την ψήφο του ελληνικού λαού για να ακυρώσουμε το Μνημόνιο. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία» συμπλήρωσε.
~* Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε ακολούθως επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.
* «Εξαπάτησε μία φορά τον ελληνικό και τώρα ζητά την ψήφο του για να τον εξαπατήσει και δεύτερη», είπε αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά.
* Ενώ στρέφοντας τα πυρά του στον Ευάγγελο Βενιζέλο είπε: «Από την άλλη πλευρά, ο φυσικός αυτουργός του Μνημονίου έχει κηρύξει πόλεμο στα δικά του νομοθετήματα. Εχει φτάσει στο σημείο να ζητάτει την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης που ο ίδιος υπέγραψε αλλά και εκβίασε την ψήφισή της».
* «Αν συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε το Μνημόνιο θα πρέπει να ξεχάσουμε τις αγορές για μία δεκαετία τουλάχιστον. Κανείς από τους δανειστές μας δεν μας συστήνει τη συνέχιση του μνημονίου», υποστήριξε ο Αλ. Τσίπρας και χαρακτήρισε ψευτοδίλημμα το δίπολο «μνημόνιο ή δραχμή», λέγοντας ότι η συνέχιση της εφαρμογής του Μνημονίου θα οδηγήσει τελικά στη δραχμή.
~ «Δεν υπάρχει ήπιο μνημόνιο και σταδιακή απαγκίστρωση», υπογράμμισε.
~* Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε ότι η «κυβέρνηση της Αριστεράς», όπως είπε:
1. Θα καταργήσει την πράξη υπουργικού συμβουλίου με την οποία μειώθηκαν ο κατώτερος μισθός κατά 22% και τα επιδόματα ανεργίας, ασθένειας και μητρότητας και οι συλλογικές συμβάσεις. Θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα €751 και το επίδομα ανεργίας στα €461,5. Το επίδομα ανεργίας θα χορηγείται για διπλάσιο χρόνο από το σημερινό (δύο χρόνια). Θα άρει την κατάργηση της μετενέργειας και θα επαναφέρει την υποχρεωτική επεκτασιμότητα των κλαδικών συμβάσεων.
2. Θα καταργήσει τις ειδικές επιβαρύνσεις (χαράτσια) για τα μικρομεσαία εισοδήματα και πρώτα απ' όλα για τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και όσους ζουν στα όρια της φτώχειας.
~* Εξειδικεύοντας τους στόχους του προγράμματός του μίλησε για:
• Σταθεροποίηση των πρωτογενών δαπανών ως ποσοστό του ΑΕΠ, κατ' ελάχιστο στο επίπεδο του 43% και κατά μέγιστο, στο σημερινό μέσο όρο της Ευρωζώνης, του 46%.
• Φορολόγηση του πλούτου και των υψηλών εισοδημάτων, με στόχο την αύξηση των εσόδων από άμεσους φόρους στα μέσα ευρωπαϊκά επίπεδα
• Δήμευση μέρους της περιουσίας για όσους συλλαμβάνονται να δηλώνουν ψευδώς τα περιουσιακά τους στοιχεία.
• Αλλαγή των φορολογικών συντελεστών και της κλίμακας των εισοδημάτων φυσικών και νομικών προσώπων και προσαρμογή τους στο μέσο ευρωπαϊκό επίπεδο.
• Σταδιακή μείωση συντελεστών ΦΠΑ και η ελαχιστοποίησή τους στα διατιμημένα τρόφιμα (ψωμί, γάλα, κλπ).
• Εκσυγχρονισμό και στελέχωση των εφοριών με ειδικευμένο προσωπικό και η ενίσχυση του πληροφοριακού συστήματος για έλεγχο, διασταύρωση και διαχρονική παρακολούθηση της φορολογικής βάσης.
• Επανεξέταση από μηδενική βάση των σχέσεων ανάμεσα στο ελληνικό κράτος, τη ναυτιλία και τον εφοπλιστικό κόσμο, με στόχο τη κατάργηση των προκλητικών 58 διαφορετικών φοροαπαλλαγών.
• Ολική ή μερική διαγραφή των δανειακών υποχρεώσεων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων. Ανάλογα με τη μείωση του εισοδήματος ή του τζίρου που έχουν υποστεί από τη σύναψη του δανείου μέχρι σήμερα.
• Αμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και τον τουρισμό.
• Ρύθμιση αγροτικών χρεών στις τράπεζες και διαμόρφωση χαμηλών επιτοκίων, μέσω κρατικής επιδότησης του επιτοκίου, για βραχυπρόθεσμα δάνεια που σχετίζονται ευθέως με τη συνέχιση της γεωργικής παραγωγής.
• Εκδοση για τα επόμενα δύο χρόνια για κάθε αγρότη, με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, καλλιεργητικής κάρτας με διάρκεια αντίστοιχη της καλλιεργητικής περιόδου και με οικονομικό πλαφόν βασισμένο στα στοιχεία των δηλώσεων καλλιέργειας της τελευταίας διετίας.
• Εθνικοποίηση και υπαγωγή υπό δημόσιο κοινωνικό και διαφανή έλεγχο των τραπεζών που ανακεφαλαιοποιούνται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
• Πάγωμα των ιδιωτικοποιήσεων των στρατηγικής σημασίας για την Εθνική οικονομία Δημόσιων Οργανισμών. Και απαναφορά σταδιακά και ανάλογα με τις δυνατότητες της οικονομίας, υπό δημόσιο έλεγχο στρατηγικές επιχειρήσεις που είτε βρίσκονται σε πορεία ιδιωτικοποίησης είτε έχουν ιδιωτικοποιηθεί (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, Μέσα Μεταφοράς κ.λπ.)
• Πρόταση προς την Τουρκία για μορατόριουμ στις περαιτέρω αγορές μείζονων αμυντικών συστημάτων
• Αμοιβαία αποδεκτή λύση στη διαφορά για το όνομα της Π.Γ.Δ.Μ., στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Λύση σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις.
Πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας 01-06-2012 :

~ http://www.youtube.com/watch?v=LjLYZex_jCs ,ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εκλκογών 17 /06/2012 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=huvSzgWtfw8 ,
***  *Να στηρίξουν τη ΝΔ καλεί τους πολίτες ο Κώστας Καραμανλής

~ Με νέα του παρέμβαση ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ζητά στήριξη της ΝΔ από τους πολίτες. «Είναι μπροστά μας η σοβαρή πιθανότητα μιας πολύ πιο οδυνηρής περιπέτειας για όλους. Η άποψη ότι δεν μπορούμε να πάθουμε τίποτα χειρότερο είναι εσφαλμένη. [...] Υπάρχει όσο ποτέ ανάγκη να εξασφαλιστεί πολιτική σταθερότητα και έξοδος από την καταστροφική ύφεση. Προϋπόθεση και για τα δύο είναι μια όσο το δυνατόν ισχυρότερη ΝΔ» τονίζει ο Κώστας Καραμανλής.
 ~ «Αν επιλέξουμε την αποχή ή την ψήφο διαμαρτυρίας και μάλιστα σε μικρότερους σχηματισμούς της ευρύτερης κεντροδεξιάς στην ουσία ψηφίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμμέσως πλην σαφώς δηλαδή πολίτες χωρίς αριστερό προσανατολισμό θα στήριζαν έτσι την Αριστερά. Ειδικά σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση αυτό δεν βοηθάει την Ελλάδα» υπογραμμίζει ο κ. Καραμανλής.
 * Ολόκληρη η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού έχει ως εξής:
 ~ «Είναι μπροστά μας η σοβαρή πιθανότητα μιας πολύ πιο οδυνηρής περιπέτειας για όλους. Η άποψη ότι δεν μπορούμε να πάθουμε τίποτα χειρότερο είναι εσφαλμένη. Ειδικά όταν η ιστορία του τόπου μας διδάσκει πως κατά κανόνα μεγάλες κοινωνικοπολιτικές κρίσεις συνεπέφεραν και εθνικές συμφορές.
 ~ »Υπάρχει όσο ποτέ ανάγκη να εξασφαλιστεί πολιτική σταθερότητα και έξοδος από την καταστροφική ύφεση. Προϋπόθεση και για τα δύο είναι μια όσο το δυνατόν ισχυρότερη Νέα Δημοκρατία. Γι αυτό και πιστεύω ότι πρέπει να τη στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
 ~ »Αντιθέτως αν επιλέξουμε την αποχή ή την ψήφο διαμαρτυρίας και μάλιστα σε μικρότερους σχηματισμούς της ευρύτερης κεντροδεξιάς στην ουσία ψηφίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμμέσως πλην σαφώς δηλαδή πολίτες χωρίς αριστερό προσανατολισμό θα στήριζαν έτσι την Αριστερά. Ειδικά σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση αυτό δεν βοηθάει την Ελλάδα».
 ~ Αμεση ήταν η αντίδραση του ΛΑΟΣ στη δήλωση Καραμανλή. «Το πιο λυπηρό της όλης υπόθεσης, είναι το ότι μερικοί άνθρωποι δεν διδάσκονται από τα λάθη τους. Τα ίδια ακριβώς έλεγε ο κ. Καραμανλής και στις εκλογές του 2009 και παρέδωσε τη χώρα στο ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου με 43,92% και 160 βουλευτές. Είναι προφανές ότι ο άνθρωπος δεν διδάσκεται από τα λάθη του». -  Newsroom ΔΟΛ

*** Krugman: "Δύσκολο να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ πάνω από ένα ακόμα χρόνο"

* Μεγάλη έκπληξη θα αποτελεί, σύμφωνα με τον νομπελίστα οικονομολόγο, Paul Krugman εάν η Ελλάδα καταφέρει να παραμείνει στην ευρωζώνη για πάνω από έναν ακόμα χρόνο.  * «Η κρίση στην ευρωζώνη ήταν αναπόφευκτη, από την στιγμή που υπεγράφη η Συνθήκη του Μάαστριχτ το 1992», τόνισε σε συνέντευξή του στην Independent.
 * Συγκεκριμένα σε ερώτηση εάν πιστεύει ότι, η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη, απάντησε ότι, κάτι πρέπει να γίνει και αυτό πρέπει να είναι να βγει η χώρα από το ευρώ. «Θα με εξέπληττε εάν συνεχίσουν για πάνω από 2 χρόνια να βρίσκονται εντός ευρωζώνης», τόνισε.
 * Κατά τον Krugman το γεγονός που θα αναγκάσει την Ελλάδα να αποχωρήσει από το κοινό νόμισμα, είναι όταν η ΕΚΤ σταματήσει τον έκτακτο δανεισμό προς τις τράπεζες. «Κανείς δεν θέλει να κάνει κάτι τέτοιο, αλλά από ένα σημείο και μετά είναι αναπόφευκτο», δήλωσε.
 * Επιπλέον σημείωσε ότι, αν ήταν Έλληνας καταθέτης θα προσπαθούσε να βγάλει τα χρήματά του από τις τράπεζες, «θα ανησυχούσα ότι μετά από ένα Σαββατοκύριακο ο λογαριασμός μου θα μπορούσε να έχει μετατραπεί σε δραχμές με αξία μειωμένη κατά 50% ή 30%».
 * Εν συνεχεία ερωτώμενος αν η χώρα θα είναι καλύτερα εκτός ευρώ, ο οικονομολόγος τόνισε ότι, υπάρχουν δυνατότητες ανάπτυξης, μια από τις οποίες είναι κατά τον ίδιο, ο τουρισμός. «Το σκηνικό στη χώρα θα ήταν άσχημο για έξι μήνες με έναν χρόνο, αλλά μετά ένας μεγάλος αριθμός Βρετανών τουριστών θα θέλει να επισκεφτεί τα ελληνικά νησιά».
 * Σύμφωνα με τον Krugman, μπορεί κάτι τέτοιο να ακούγεται απαίσιο, αλλά συγκριτικά με το 50% της ανεργίας στους νέους ανθρώπους, ενδέχεται τελικά να μην είναι και τόσο κακό. Ωστόσο, όπως είπε, κανείς δεν μπορεί να δηλώσει με βεβαιότητα τι θα γίνει στο μέλλον.
 * Στο ερώτημα της Independent για τις συνέπειες που θα είχε η έξοδος της χώρας στην υπόλοιπη ευρωζώνη, ο καθηγητής τόνισε ότι, δεν είναι η Ελλάδα αυτό που προκαλεί την ανησυχία στην περιοχή, αλλά οι αλυσιδωτές επιπτώσεις που θα προκληθούν από αυτή.
 * «Αν αποχωρήσει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, ξέρουμε ότι η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη, αφού θα ακολουθήσει bank run σε Ιταλία και Ισπανία», πρόσθεσε.
 * Για τον καθηγητή, στο σταυροδρόμι που έφτασε η ευρωζώνη, οι επιλογές είναι δύο. «Είτε ο δανεισμός της ΕΚΤ θα αυξηθεί και επιπλέον η δημοσιονομική πολιτικής θα επεκταθεί τοποθετώντας υψηλότερο τον στόχο του προϋπολογισμού ή μια πλήρη διάλυση».
 * Σύμφωνα με τον ίδιο και τα δύο σενάρια μοιάζουν αδύνατα, αλλά ένα από τα δύο θα συμβεί και θα είναι αυτό που θα επιλέξει στο τέλος η Γερμανία.

*** Δασκαλόπουλος: Εφιαλτικό όνειρο η επιστροφή στην κατοχική δραχμή

* Η χρεοκοπία οφείλεται στην κακή πολιτική διαχείριση του δημόσιου τομέα, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο οποίος σήμερα επανεξελέγη στο τιμόνι του Συνδέσμου. Μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ ο κ. Δασκαλόπουλος υπογράμμισε ότι η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά το πολιτικό σύστημα και το πολιτικό προσωπικό τονίζοντας πως ο πυρήνας της εθνικής μας κρίσης είναι το πολιτικό πρόβλημα. Ταυτόχρονα τόνισε "εμείς δεν διεκδικούμε την εξουσία" επισημαίνοντας "θέλουμε και μπορούμε, να ηγηθούμε σε μια κοινωνία που χωρίς εμάς, χωρίς τη δική μας δουλειά, τη δική μας γνώση και, πάνω απ’ όλα, χωρίς τις δικές μας αξίες, δεν μπορεί να πάει μπροστά", ενώ χαρακτήρισε εφιαλτικό όνειρο την εθνική απομόνωση και την επιστροφή στην κατοχική δραχμή.
 * Ειδικότερα, ο κ. Δασκαλόπουλος τόνισε, "εμείς, στον χώρο της ιδιωτικής οικονομίας, βιώνουμε την καταστροφή του παραγωγικού ιστού της χώρας, επειδή χρεοκόπησε ο δημόσιος τομέας. Καθημερινά, στις δουλειές μας, αντιμετωπίζουμε τη δραματική πτώση των πωλήσεων, την ασφυκτική έλλειψη ρευστότητας, την απόλυτη αδυναμία δανεισμού, το εξαιρετικά υψηλό κόστος του χρήματος, σωρεία έκτακτων και ειδικών φόρων στην παραγωγή που επιβαρύνουν το κόστος, τη συσσώρευση ζημιών, την αδυναμία να διατηρήσουμε το προσωπικό μας και την καταρράκωση της αξίας των επιχειρήσεών μας".
 * Επιπλέον, επεσήμανε: "Για όλα αυτά, όμως, η ευθύνη δεν βαρύνει εμάς τους επιχειρηματίες και τα στελέχη μας. Η κατάρρευση των δημόσιων οικονομικών δεν οφείλεται σ’ εμάς. Εμείς, περισσότερο από κάθε άλλον, και φόρους πληρώσαμε και εισφορές καταβάλαμε με συνέπεια. Διατηρήσαμε θέσεις εργασίας μέσα στη λαίλαπα της ύφεσης. Στηρίξαμε, όσο μπορούσαμε, την προσπάθεια για τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής".
 * Κατά την ομιλία του ο κ. Δασκαλόπουλος αναφέρθηκε στην πρόταση που είχε διατυπώσει πριν από ένα χρόνο και που αφορούσε τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος με ερώτημα «Είμαστε διατεθειμένοι να καταβάλουμε την προσπάθεια και τις θυσίες που απαιτούνται για να γίνουμε μια ευρωπαϊκή χώρα, με τη βοήθεια αλλά και τους όρους των εταίρων μας; Ή Προτιμούμε να κατέβουμε από το ευρωπαϊκό τρένο, για να πορευτούμε μόνοι και αβοήθητοι στην εξαθλίωση;». Όπως τόνισε, «μια καθαρή απάντηση του ελληνικού λαού, τότε, θα είχε λύσει τα χέρια όσων πάσχιζαν για να πάμε μπροστά, και θα είχε αφοπλίσει όσους δημαγωγούσαν για να μας κρατήσουν πίσω. Αλλά, η παρέμβασή μας ξεσήκωσε τη λυσσαλέα αντίδραση όλων των κομμάτων».
 * Ο κ. Δασκαλόπουλος, μεταξύ άλλων τόνισε πως: «Έχει ξεπεραστεί πλέον το δίλημμα μέσα ή έξω απ΄την Ευρώπη. Μόνο κάποιες μικρές, περιχαρακωμένες μειοψηφίες αρνούνται το ευρωπαϊκό κεκτημένο, το οποίος ουδείς υπεύθυνος φορέας διανοείται να στερήσει από τον ελληνικό λαό. Η εθνική απομόνωση και η επιστροφή στην κατοχική δραχμή είναι το εφιαλτικό όνειρο κάποιων ιδεοληπτικών –ίσως και η ανομολόγητη επιδίωξη μεμονωμένων συμφερόντων– που βρίσκονται έξω απ’ αυτήν την αίθουσα. Δεν βρίσκουν θέση, όμως, σε κανένα πολιτικό λόγο ή πρόγραμμα με σοβαρή απήχηση. Όσο στρεβλά ή μνησίκακα κι αν αντιμετωπίζουμε την Ευρώπη, θέλουμε να μείνουμε στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Αυτό το διαδηλώνουν σήμερα ακόμα και πολιτικοί, οι οποίοι μέχρι χθες εμφανίζονταν πολύ επιθετικοί απέναντι στην ευρωζώνη. Φαίνεται ότι έχουν, ευτυχώς, συνειδητοποιήσει πόσο αβάσταχτο θα ήταν το κόστος μιας εξόδου της χώρας από αυτήν».
 * Παράλληλα, συμπλήρωσε πως: «Έχει ξεπεραστεί επίσης το δίλημμα μνημόνιο ή αντιμνημόνιο. Στην πράξη, άλλωστε, όλοι αποδείχθηκαν αντιμνημονιακοί –ακόμα και τα κόμματα που υπέγραψαν τα δύο μνημόνια. Σε ποιό κόμμα αλήθεια ανήκαν οι εργατοπατέρες που οργάνωναν καταλήψεις και απεργίες ενάντια σε κάθε μέτρο που έθιγε τις συντεχνίες του δημοσίου, σε κάθε απόπειρα να περιοριστεί το ανοικονόμητο κράτος; Σε ποιό κόμμα ανήκαν οι πρόεδροι των κλάδων που αντιστάθηκαν μέχρις εσχάτων στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων τους; Ή, μήπως, ήταν ακομμάτιστοι τεχνοκράτες οι υπουργοί και οι βουλευτές που υπονόμευαν τις διαρθρωτικές αλλαγές, είτε κωλυσιεργώντας είτε ψηφίζοντας νόμους που δεν εφαρμόζονταν;»
 * Σύμφωνα με τον κ. Δασκαλόπουλο, «εκείνο που μένει ν’ απαντηθεί είναι αν η ελληνική κοινωνία θέλει πράγματι ν’ αλλάξει και αν υπάρχουν πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς ικανοί να πραγματοποιήσουν τον άθλο της αλλαγής. Αυτό είναι το πραγματικό μετεκλογικό διακύβευμα. Γιατί μέχρι τώρα, και το πολιτικό μας σύστημα και οι πολίτες αντιμετώπισαν το πρόβλημα κλείνοντας πεισματικά τα μάτια απέναντι στην πραγματικότητα. Αντί ν’ αναζητούμε λύσεις, το ρίξαμε στις αλληλοκαταγγελίες. Αντί να αποδεχτούμε τα λάθη μας, φορτώνουμε το φταίξιμο στους διεθνείς τοκογλύφους, στους ανάλγητους Ευρωπαίους, στην τρόικα, στους προδότες της πατρίδας. Δυόμισυ χρόνια τώρα αντιστεκόμαστε και στρουθοκαμηλίζουμε. Δυόμισυ χρόνια τώρα έχουμε παγιδευτεί στις κόκκινες γραμμές των κομμάτων, των συντεχνιών, των συνδικάτων, των κρατικοδίαιτων συμφερόντων. Δεν πάει άλλο! Στις εκλογές που έγιναν ο λαός με την ψήφο του ξεκαθάρισε σε μεγάλο βαθμό ένα άρρωστο τοπίο. Στις εκλογές που έρχονται θα μας ξεκαθαρίσει με ποιό συνασπισμό εξουσίας θέλει να πορευτεί –για να αναθεωρήσει το ίδιο του το μέλλον».
 * Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Δασκαλόπουλος σημείωσε:
 ~ * «όλοι μαζί πρέπει να πούμε:
* ΝΑΙ στην ανάγκη ριζικής αλλαγής ενός φαύλου και παρασιτικού κράτους, που πρέπει να μειωθεί, να πάψει να τρέφεται από το υστέρημα της παραγωγικής οικονομίας, να γίνει επιτελικό και αποτελεσματικό, και να τεθεί στην υπηρεσία όλων των πολιτών.
* ΝΑΙ στην ανάγκη ριζικής αλλαγής του μοντέλου της καταναλωτικής ανάπτυξης με δανεικά και χαριστικές παροχές, στην παραγωγική ανασυγκρότηση με εμπροσθοφυλακή μια ιδιωτική πρωτοβουλία, δυναμική, εξωστρεφή, καινοτόμα, που θα αναδείξει όλο τον αναξιοποίητο πλούτο της χώρας και τη δημιουργικότητα του ανθρώπινου δυναμικού της.
~* Όλοι μαζί πρέπει να πούμε:
 * ΝΑΙ στην ανάγκη ριζικής αλλαγής ενός πολιτικού συστήματος ξεπερασμένου και μοιραίου, εθισμένου στον κομματισμό και τον εκμαυλισμό του λαού, στην αναδημιουργία ενός πολιτικού σκηνικού με ανανεωμένους φορείς και πρόσωπα ικανά να μιλούν ουσιαστικά και να δουλεύουν παραγωγικά, να ξεχωρίζουν για τις ιδέες τους και να διακρίνονται με το έργο τους.
* ΝΑΙ στην ανάγκη ριζικής αλλαγής της κυρίαρχης νοοτροπίας που έκανε ιδεολογία τη μίζα, την αργομισθία και την αρπαχτή, στην ανάδειξη του προτύπου ενός Έλληνα δημιουργικού, που δεν ζητιανεύει, αλλά κατακτά μια θέση στον σύγχρονο κόσμο της προόδου και της ευημερίας.
 ~ Αυτοί είναι οι άξονες μιας εθνικής ριζοσπαστικής δράσης μακράς πνοής, όπως απαιτούν οι καιροί. Αυτή είναι η βάση μιας νέας εθνικής συμφωνίας με την Ευρώπη, που θέλει να μας βοηθήσει, αλλά δεν τη βοηθούμε. Αυτό είναι το σύγχρονο εθνικό σχέδιο, στο οποίο όλοι είναι υποχρεωμένοι να στρατευθούν –η Αριστερά για να αποδείξει ότι μπορεί να κυβερνήσει, η Δεξιά για να δείξει ότι μπορεί να ανασυγκροτηθεί. Όσες εκλογές κι αν κάνουμε, όποιες κυβερνήσεις κι αν σχηματισθούν, αν δεν υπάρχει ένας βιώσιμος εθνικός σκοπός, τα όποια κομματικά σχήματα είναι καταδικασμένα ν’ αποτύχουν. Αν δεν υπηρετήσουν την ανάγκη της Αλλαγής, βιώσιμη Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει".
~*  * Πικραμμένος προς ΣΕΒ: "Κρατήστε τις επενδύσεις σας στη χώρα"

***  Πικραμμένος προς ΣΕΒ: "Κρατήστε τις επενδύσεις σας στη χώρα"

*  Μιλώντας στην ετήσια τακτική συνέλευση του ΣΕΒ, στην οποία επανεξελέγη πρόεδρος για τέταρτη συνεχόμενη διετία ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, ανέφερε μεταξύ άλλων πως γνωρίζει ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και αντιλαμβάνεται την οργή και την απογοήτευση της κοινωνίας, όπως μεταδίδει το protothema.gr.
 * Παράλληλα εξήρε το κοινωνικό έργο του ΣΕΒ και ειδικά την πρωτοβουλία «Η Ελλάδα καινοτομεί!», ενώ απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες είπε τα εξής:
 * «Ως επιχειρηματίες, προστατεύστε τις θέσεις εργασίας, αποτελέστε το ανάχωμα στην επέκταση της ανεργίας. Κρατήστε τις αποταμιεύσεις και τις επενδύσεις σας στη χώρα, δείξτε εμπιστοσύνη στην πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Όλοι θα βγούμε έτσι μακροπρόθεσμα κερδισμένοι».
 * Επίσης εξέφρασε την ανησυχία του για το κλείσιμο των επιχειρήσεων, αλλά και για την αυξανόμενη δυσπιστία στο εξωτερικό, για το αν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που συνοδεύουν τη συμμετοχή μας στο ευρώ.
 * Από την άλλη σημείωσε πως «η οικονομία έχει κάνει και σημαντικά βήματα προόδου. Το πρωτογενές δημόσιο έλλειμμα μειώθηκε από 24 σε 5 δισ. ευρώ το 2011. Το εξωτερικό ισοζύγιο της οικονομίας μας και η ανταγωνιστικότητά της βελτιώνεται. Το ισοζύγιο αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασε το 2011 πλεόνασμα 1,8 δισ. ευρώ για πρώτη φορά από το 2000».
 * «Ταυτόχρονα, βλέπουμε μέσα σε τρία χρόνια την ευρωπαϊκή κρίση χρέους να εξελίσσεται σε δοκιμασία για το ίδιο το ευρωπαϊκό εγχείρημα. Ίσως να εξελίσσεται και πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν, όπως δείχνουν τα τελευταία γεγονότα. Μπροστά σ’ αυτήν την ιστορική πρόκληση πρέπει όλοι να επιδείξουμε αποφασιστικότητα, αλληλεγγύη και συνέπεια στο ευρωπαϊκό όραμα. Είναι αναγκαίο η Ευρωζώνη να κάνει θαρραλέα βήματα προς την πραγματική οικονομική ενοποίηση, θέτοντας σε πρώτο πλάνο, μαζί με τη δημοσιονομική σταθερότητα, και την ανάπτυξη», ανέφερε ο κ. Πικραμμένος.
 * Επιπρόσθετα τόνισε την σημαντικότητα της ανάπτυξης, που όπως είπε ο ίδιος, σημαίνει αλλαγή του μοντέλου της οικονομίας που παράγει το ΑΕΠ της χώρας.
 * «Σημαίνει σοβαρές διαρθρωτικές αλλαγές, αλλαγές στις πολιτικές για τις ιδιωτικές επενδύσεις, αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, δραστική απλοποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, στροφή σε κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας με προστιθέμενη αξία για τη χώρα και το εθνικό εισόδημα. Σημαίνει αξιοποίηση των πολλών και σημαντικών αναξιοποίητων μέχρι σήμερα δυνατοτήτων της χώρας», σημείωσε ο πρωθυπουργός.
 * «Αυτή η χώρα έχει καταφέρει και στο παρελθόν να αναγεννιέται μέσα από τα δύσκολα. Έχουμε καταφέρει και στο παρελθόν να βρίσκουμε δυνάμεις και ανθρώπους και να πετυχαίνουμε εθνικούς στόχους. Θέλουμε μια κοινωνία που μπορεί να δημιουργεί, να παράγει, να μετέχει στον ευρωπαϊκό πολιτισμό, να σέβεται τις δεσμεύσεις της, να νομοθετεί δίκαια, αλλά και να εφαρμόζει τους νόμους καθώς να επιβάλλει κυρώσεις.
 * Τέλος, να σέβεται τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του συνόλου αλλά και καθενός χωριστά. Όλα αυτά είναι εφικτά. Με μία προϋπόθεση όμως: ότι θέλουμε πραγματικά να αλλάξουμε, και να αφήσουμε πίσω όλα όσα μας έφτασαν μέχρι εδώ. Είμαι αισιόδοξος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμεί, υπομένει και αγωνίζεται γι’ αυτό», κατέληξε ο κ. Πρικραμμένος.

*** OI  NEEΣ  ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ γιά τις  εκλογές της 17  Ιουνίου  2012 :
* Προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
 ~ Πιο συγκεκριμένα με ποσοστό 26% προηγείται η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου βάσει της δημοσκόπησης της Marc για λογαριασμό του Alpha, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 24,3%.
 ~ Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 12,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,3%, το ΚΚΕ με 5,7%, η ΔΗΜΑΡ με 5,3% και η Χρυσή Αυγή με 4,2%.
 ~ Εκτός Βουλής μένουν η Δημιουργία Ξανά με 2,5%, ο ΛΑΟΣ και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1% για το κάθε κόμμα.
 * Στο ερώτημα για το τι θα πρέπει να συμβεί στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί ικανοποιητική αλλαγή των όρων της δανειακής σύμβασης, το 72,9% έχει την άποψη ότι πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ και στην Ευρωζώνη, ενώ το 19% ζητεί να ακυρώσουμε τις συμφωνίες και να επιστρέψουμε στη δραχμή.
 * Δημοσκόπηση της Alco για το newsit.gr δείχνει τη ΝΔ να σημειώνει προβάδισμα 2,3 μονάδων, συγκεντρώνοντας το 25%. Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται δεύτερο κόμμα με 22,7%.
 ~ Το ΠΑΣΟΚ καταγράφει απώλειες, συγκεντρώνοντας το 12,5% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,2%, το ΚΚΕ με 5%, η Χρυσή Αυγή με 4,5%, η Δημιουργία Ξανά με 2,2%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,4% και ο ΛΑΟΣ με 1%.
 * Πρώτη εμφανίζει τη ΝΔ με διαφορά 2,4 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ και η δημοσκόπηση της DATA RC για την εφημερίδα «Πελοπόννησος».
 ~ Πιο αναλυτικά, ως προς την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 24,5%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,1% και τρίτο κόμμα εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ με 12%. Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,1%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,3%, το ΚΚΕ με 4,9% και η Χρυσή Αυγή με 4,7%. Η Δημιουργία Ξανά συγκεντρώνει το 2,4%, ο ΛΑΟΣ το 1,1% και οι Οικολόγοι Πράσινοι το 0,8%
 ~* Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 61,4% έναντι 27,1% του ΣΥΡΙΖΑ.
 ~* Από το Σάββατο η απαγόρευση
 * Από το Σάββατο 2 Ιουνίου ισχύει η απαγόρευση δημοσιοποίησης αποτελεσμάτων δημοσκοπήσεων εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.
 * Ο πρόεδρος του Συλλόγου εταρειών δημοσκοπήσεων (ΣΕΔΕΑ) Σπύρος Ζαβιτσάνος και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Δημοσκοπήσεων Ηλίας Νικολακόπουλος επανέλαβαν, εν όψης της επαναφοράς της 15θήμερης απαγόρευσης δημοσιοποίησης δημοσκοπήσεων, τη θέση ότι:
 * «Η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει από την ελευθερία στην διακίνηση των πληροφοριών και τους ενημερωμένους πολίτες αλλά από την ανεξέλεγκτη φημολογία και τη διακίνηση πληροφορίας που δεν υπόκειται σε κανέναν νόμο του Κράτους και σε κανένα Κώδικα Δεοντολογίας».
 * «Με αυτά τα δεδομένα εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε 'πληροφορίες' ή φήμες αναφερόμενες σε ευρήματα δημοσκοπήσεων, μετά την 2/6/2012 καθώς είναι πολύ πιθανό αυτές να είναι ελλιπείς, ψευδείς ακόμη και σκόπιμα παραπλανητικές» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους. Newsroom ΔΟΛ .-

*** Αθλητική  ενημέρωση :!
2ο  φιλικό  για την εθνική  Ελλάδας  στην Αυστρία στο  ποδόσφαιρο :
ΕΛΛΑΔΑ  - ΑΡΜΕΝΕΙΑ  1-0  ( 1-0 ) .-
Τα γκόλ : 23΄ Κυριάκος  Παπαδόπουλος , 71΄ πέναλτι μπλόκαρε ο  Μπορεζόφσκι του Σαμαρά , 86 ΄ Κ. Κατσουράνη  αποκρούει ο Μπερεζόφσκι ,

***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ  ενημέρωση  και  Άλλα :

~** Ann Plagianos

~* Έφυγε από τη ζωή η παγκοσμίου φήμης Kαλαματιανή υψίφωνος  * Η ομογενής υψίφωνος, Ανν Πλαγιανού (Ann Plagianos), που τραγούδησε στις πιο φημισμένες λυρικές σκηνές του κόσμου, πλάι στον Πλάθιντο Ντομίνγκο και άλλα «αστέρια» της όπερας, έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή, από πνευμονική εμβολή. Όπως ανέφερε στον «Εθνικό Κήρυκα» η συγγενής της, Μαρία Γιαννακάκη, η εκλιπούσα ήταν υγιής, πρόσεχε τον εαυτό της, αθλούνταν συχνά και δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα υγείας. Η Νεκρώσιμη Ακολουθία της Ανν Πλαγιανού, εψάλη στις 29 Μαΐου, στον ιερό ναό του Τιμίου Σταυρού στο Μπέιριτζ του Μπρούκλιν.
 * «Η Ανν ήταν πράγματι μια Ελληνίδα θεά. Αν και είχε τραγουδήσει σε όλες τις μεγάλες σκηνές του κόσμου, εν τούτοις ήταν απλή και ταπεινή και ήξερε, με τον δικό της τρόπο, να κατακτά τις καρδιές των ανθρώπων», τόνισε-μεταξύ άλλων-η κ. Γιαννακάκη.
* Η Ανν Πλαγιανού, όπως αναφέρεται και στο βιογραφικό της στο βιβλίο της όπερας ( http://www.operabook.org/ ), είχε συμμετάσχει σε πολλές μεγάλες παραγωγές της Όπερας της Νέας Υόρκης, ενώ έχει περιοδεύσει σε όλη την Αμερική. Μεταξύ άλλων, πρωταγωνίστησε και με τον ομογενή βαρύτονο Θεόδωρο Λαμπρινό, στη συναυλία «A Musical Salute to the Hellenic Spirit» στο Avery Fisher Hall, του Λίνκολν Σέντερ στο Μανχάταν, όπως και στην «Τραβιάτα», με τον Έλληνα βαρύτονο Δημήτρη Καβράκο.
* Η Ανν Πλαγιανού (Αγγελική Πλαγιανού), όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του «Εθνικού Κήρυκα», ήταν κόρη του Γιάννη και της Μαίρης Πλαγιανού, οι οποίοι είχαν γεννηθεί στο Λιν της Μασαχουσέτης, έλκοντας τις ρίζες τους από την Καλαμάτα και τη Σπάρτη, αντίστοιχα. Οι γονείς της Ανν, όπως ανέφερε η κ. Γιαννακάκη, γαλούχησαν και την Ανν και τον αδελφό της Γιώργο, με την αγάπη για την Ελλάδα και υπερηφάνεια για την ελληνική τους καταγωγή.
* Το 1929, την περίοδο της μεγάλης δυσπραγίας, η μητέρα της επέστρεψε στη Σπάρτη, όπου η Ανν πέρασε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια. Επέστρεψε, αργότερα, στην Αμερική και παντρεύτηκε με τον Γιάννη Πλαγιανό.

~** Ποινική δίωξη σε 23 αγρότες για τα εικονικά τιμολόγια

* Ποινική δίωξη κατά 23 αγροτών της Τριφυλίας άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται στα εικονικά τιμολόγια που έχει το ΣΔΟΕ στα χέρια του από τη μεγάλη υπόθεση απάτης με την επιστροφή ΦΠΑ που ξεπερνάει τα δέκα εκατομμύρια ευρώ και κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει σε ποιο οικονομικό ύψος φτάνει. Αρκετοί εκ των αγροτών, το προηγούμενο χρονικό διάστημα και όταν προφανώς αντιλήφθηκαν πως τα «πράγματα» δεν πάνε καλά και η «δουλειά χαλάει», αφού οι Εφορίες άρχισαν να τους κάνουν «στενό μαρκάρισμα», έτρεξαν στις ΔΟΥ, προκειμένου να επιστρέψουν τον παράνομο ΦΠΑ που είχαν εισπράξει. * Σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από την Εισαγγελία και η προκαταρκτική εξέταση κατά υπαλλήλων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, οι οποίοι ενέκριναν τα πλαστά παραστατικά, προκειμένου οι αγρότες να εισπράττουν τον μαϊμού – ΦΠΑ.
 ~ Προκαταρκτική
* Όπως πλέον αποδεικνύεται η «φάμπρικα» λειτουργούσε πολλά χρόνια και σίγουρα πριν και από το 2002. Τα τελευταία δε χρόνια, είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Οι δύο δράστες με τα πλαστά στοιχεία, ταυτότητα, κ.λπ. Χατζηπαναγιώτου και Καραγιώργου, κατέβαιναν στον Τριφυλιακό κάμπο με σακούλες εικονικά τιμολόγια, τα οποία μοίραζαν αφειδώς, σε όποιον είχε διάθεση να συμμετέχει στο κόλπο.
* Η συμφωνία ήταν, το 4% από την επιστροφή ΦΠΑ το κρατούσαν οι αγρότες και το υπόλοιπο 7% το έπαιρναν οι «χονδρέμποροι» - απατεώνες. Ευρέως συζητείται πως τόσα χρόνια που γινόταν όλη αυτή η κομπίνα και ενώ σε γενικές γραμμές ήταν γνωστό τι γινόταν και «ψιθυριζόταν από στόμα σε στόμα», ποτέ κανείς δεν έκανε τίποτα ή δεν «πήρε μυρωδιά».
* Ακόμη περισσότερο, πως η ΕΑΣ και η Εφορία ενέκριναν τις συγκεκριμένες επιστροφές ΦΠΑ, προφανώς χωρίς κανέναν έλεγχο. Δεν είναι τυχαίο πως από την Εισαγγελία ζητήθηκε προκαταρκτική για υπαλλήλους της ΕΑΣ και το πόρισμά της είναι σίγουρο πως θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.
 ~* Βαριές κατηγορίες
* Σήμερα, το μεσημέρι, στο μεταξύ, αναμένεται να οδηγηθεί στην Ανακρίτρια Καλαμάτας για να απολογηθεί ο ένας εκ των δύο δραστών που συνελήφθη προχθές στην Κυπαρισσία, ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απάτης κατά του Ελληνικού Δημοσίου και πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος.
* Σε ότι αφορά στο δεύτερο δράστη, αμέσως μετά τη σύλληψή του, ανέφερε πρόβλημα υγείας και οι αστυνομικοί τον οδήγησαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου και νοσηλεύεται. Εντός 24ωρου, από τη σύλληψή του, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και ήδη βρίσκεται στο Νοσοκομείο φρουρούμενος, μέχρι να πάρει εξιτήριο και να οδηγηθεί ενώπιον Εισαγγελικών και Ανακριτικών Αρχών.
Της Βίκυς Βετουλάκη  , Πηγή : Εφημερίδα  "Θάρρος " Καλαμάτας 2012 .-

***  Κεντρική πλατεία Καλαμάτας

~  Η παρέμβαση γίνεται με κινέζικα υλικά αντί ελληνικών!  * Πληθαίνουν ακόμα περισσότερο τα ερωτήματα για την ποιότητα κατασκευής του έργου της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας, μετά και από ορισμένα νέα στοιχεία, που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το «Θ».
* Πέρα από το μελάνι που έχει χυθεί, τις συζητήσεις και τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει για το πλακόστρωτο της πλατείας και την αισθητική του αξία, όπου σύμφωνα με ειδικούς είναι ένα μοναδικό ντοκουμέντο αστικού σχεδιασμού της δεκαετίας του ’70 το οποίο ακόμα και σήμερα έχει ιδιαίτερο εικαστικό ενδιαφέρον, ερωτήματα εγείρονται για τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή της πλατείας, τόσο για την ποιότητά τους όσο και για τη χρηστικότητά τους, αλλά και για το οικονομικό κόστος του έργου.
 * Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει, μάλιστα, σε σχετική του επιστολή προς το δήμο Καλαμάτας ο αρχιτέκτονας Χάρης Σαββίδης, πριν από τη σύσκεψη που προκλήθηκε στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας για το συγκεκριμένο θέμα της πλατείας, διαπιστώθηκε πως οι προβλεπόμενες εργασίες αφορούσαν στην υλοποίηση μιας αντίστοιχης πλακόστρωσης (σκληρή επιφάνεια από γρανίτες Κίνας σε δύο χρώματα (γκρι ανοιχτό και βυσσινί) με διαφορετικό όμως σχέδιο από το υφιστάμενο (μάρμαρα ημίλευκα και μαύρα), και η οποία είχε δύο σημαντικά χαρακτηριστικά:
* Την αντικατάσταση όλων των μαρμάρων (Καβάλας και Βυτίνας) με γρανίτες Κίνας και την επέκταση των μαρμαροστρώσεων και στο βόρειο τμήμα της πλατείας με ξήλωμα του μεγαλύτερου τμήματος των παρτεριών με το γρασίδι.
* Τα δύο αυτά χαρακτηριστικά καθιστούν το έργο ιδιαίτερα προβληματικό. Κι αυτό διότι αφενός πρόκειται να αντικατασταθεί το μεγαλύτερο τμήμα που σήμερα είναι στρωμένο με μάρμαρα (τα οποία θέλουν πράγματι αντικατάσταση) με γρανίτες, που σημαίνει ότι ένα σημαντικό κονδύλι αγοράς υλικών (υπολογίζεται σε 400.000 ευρώ περίπου – πάνω από το 1/3 του συνολικού δηλαδή κόστους του έργου) πάει κατευθείαν από την Ευρώπη (το πρόγραμμα ανάπλασης χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ) στην Κίνα, ενώ θα μπορούσε να πηγαίνει σε ελληνικά μάρμαρα.
* Αφετέρου, στην πλατεία προστίθενται ακόμα μεγαλύτερες σκληρές επιφάνειες που θα την κάνουν το καλοκαίρι ακόμα πιο αβίωτη (οι σκληρές επιφάνειες πυρώνουν όλη μέρα από τον ήλιο και εκπέμπουν θερμότητα ακόμα και τις βραδινές ώρες).
* Για την ανατροπή αυτής της κατάστασης ο κ. Σαββίδης υποστηρίζει ότι και τα δύο παραπάνω αρνητικά θα μπορούσαν να αμβλυνθούν εάν με γρήγορες ενέργειες από το Δήμο, και την ανάλογη άσκηση πίεσης στον οργανισμό διαχείρισης του ΕΣΠΑ (περιφέρεια Πελοποννήσου) προχωρούσε σε: αλλαγή των υλικών και του σχεδίου πλακόστρωσης με μάρμαρα (αντί γρανίτες) και σχέδιο αντίστοιχο με αυτό που σήμερα υφίσταται επ’ αυτής (έτσι θα διασωθεί η εικόνα της).
* Παράλληλα, να επεκτείνονταν τα παρτέρια με γρασίδι ή άλλες μαλακές επιφάνειες (όχι πλακοστρωμένες ή τσιμενταρισμένες) τουλάχιστον στο εύρος που υπάρχουν αυτές σήμερα.
* Όπως σημειώνει μάλιστα, και προκειμένου να μην χαθεί ούτε μέρα από το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των εργασιών και παράδοσης του έργου, πρότεινε στο δήμο να αποδεχθεί ως δωρεά την αναθεώρηση της μελέτης από το γραφείο του και σε συνεργασία με την επίβλεψη του έργου (Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου) να επανακαθοριστούν τα στάδια των εργασιών ώστε στο τέλος του 2012 το έργο να παραδοθεί ολοκληρωμένο.
* Μέχρι σήμερα για τα παραπάνω ζητήματα τηρείται σιγή ιχθύος από τη Δημοτική Αρχή. Κι έτσι θα ξοδευτούν κάποιες χιλιάδες ευρώ, σε αμφίβολης αξίας αποτέλεσμα… Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Σύλληψη 24χρονου Καλαματιανού

~ Απειλούσε 14χρονη Αθηναία μέσω ίντερνετ * Μία 14χρονη από την Αθήνα απειλούσε μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης ένας 24χρονος καλαματιανός, ο οποίος προχθές συνελήφθη από την Αστυνομία, μετά από καταγγελία της μητέρας της ανήλικης στη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος.
* Η μητέρα 14χρονης, πριν λίγες ημέρες κατήγγειλε στην Αθήνα, στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι άγνωστος, προσέγγισε την ανήλικη κόρη της μέσω του διαδικτύου σε γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και ξεκίνησε συνομιλία μαζί της.
* Στη συνέχεια άρχισε να την απειλεί ότι θα δημοσιεύσει υλικό πορνογραφικού χαρακτήρα που είχε δημιουργήσει ο ίδιος με φωτογραφίες που είχε υποκλέψει από το προφίλ της, αν δεν του γνωστοποιήσει τα στοιχεία επικοινωνίας της.
 * Η 14χρονη φοβούμενη, έδωσε το τηλέφωνό της σε αυτόν και μετά άρχισε να δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα από τον 24χρονο, στα οποία της ζητούσε επίμονα να συνευρεθούν σεξουαλικά, ενώ την εξανάγκαζε να προβαίνει μαζί του σε συνομιλίες σεξουαλικού περιεχομένου.
* Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που έγινε στο πλαίσιο των διευκολύνσεων της άρσης του απορρήτου, ταυτοποιήθηκε ως διαχειριστής του προφίλ στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και ως αποστολέας των απειλητικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων, ο 24χρονος.
* Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, καθώς και σε κατάστημα που διατηρεί στη Καλαμάτα, παρουσία Εισαγγελέα, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.
* Ο 24χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος του απήγγειλε τις κατηγορίες της απειλής και της κατ΄ εξακολούθηση προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας με ανήθικες προτάσεις μέσω διαδικτύου.

*** Ν. Μηταράκης

~ «Ψήφος στα δεξιά της ΝΔ είναι ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ»  * «Ψήφος στα δεξιά της Ν.Δ., είναι ψήφος στήριξης στο ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό δεν βοηθάει τη χώρα μας να ανταπεξέλθει στη μεγάλη κρίση που έχουμε μπροστά μας». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, χθες το απόγευμα από την Καλαμάτα ο αναπληρωτής του Οικονομικού Τομέα της Ν.Δ. Νότης Μηταράκης, ο οποίος μίλησε στη Νομαρχιακή Συνέλευση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας.
* Ο κ. Μηταράκης τόνισε πως κόκκινη γραμμή για τη Νέα Δημοκρατία είναι η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρώπη και το κοινό νόμισμα.
 ~* «Ελληνικό Μνημόνιο»
* Τον κ. Μηταράκη καλωσόρισε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Περικλής Μαντάς, ο οποίος υπενθύμισε ότι ο βουλευτής έχει συμβάλει στην κατάρτιση του οικονομικού προγράμματος του κόμματος.
* Ο κ. Μηταράκης, κατά την τοποθέτησή του, τόνισε ότι η Ελληνική οικονομία βρίσκεται στα όρια της, παρά τις θυσίες του ελληνικού λαού, προβλέποντας άλλο ένα υφεσιακό έτος μπροστά μας.
* Μίλησε για τους κινδύνους από «φωνές» που θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης και ευρώ, επισημαίνοντας ότι η επιστροφή στη δραχμή θα είναι καταστροφική. Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την επιστροφή στη δραχμή, προτείνει το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα με το Μνημόνιο, αλλά με ένα τύπο «Ελληνικού Μνημονίου». Σημείωσε επίσης, ότι η χώρα μας δεν παράγει όσα χρειάζεται ο λαός της και κάθε χρόνο αναγκάζεται να κάνει εισαγωγές 20 δισεκατομμυρίων. «Και πάλι θα έχουμε κενό στα ταμεία μας», είπε, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να δανεισθεί και σε αυτή την περίπτωση, αλλά σε συνάλλαγμα.
 ~* 3 μέτωπα
* Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές του Ιουνίου, σημείωσε ότι πρέπει τα κόμματα να μιλήσουν για συγκεκριμένα πράγματα και όχι μόνο για το Μνημόνιο ως ταμπέλα. Έθεσε δε τρεις άξονες. Ο πρώτος, όπως είπε, είναι η ανεργία και για να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας, χρειάζονται επενδύσεις και νέες επιχειρήσεις. Για να γίνουν όμως επενδύσεις, χρειάζονται σταθερή κυβέρνηση και νόμισμα. Το δεύτερο, υπογράμμισε, είναι το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, το οποίο έχει μειωθεί σημαντικά και το τρίτο η ασφάλεια, που δεν νιώθουν οι πολίτες.
* Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση, σημείωσε ότι η ΝΔ δεν μετάνιωσε που ζήτησε εκλογές και πως μπορεί η ετυμηγορία του λαού στις 6 Μαΐου να ήταν σκληρή, αλλά «ο λαός πρέπει να εκφράζεται», όπως είπε χαρακτηριστικά. Της Βίκυς Βετουλάκη , Θάρρος  Μεσσηνίας  2012 .-

*** Φώτης Κουβέλης

~ Ψήφο στη ΔΗΜΑΡ για κυβέρνηση σε προοδευτική κατεύθυνση  * Με ομιλία του στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας ολοκλήρωσε χθες ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, την περιοδεία του σε πόλεις της Πελοποννήσου, αφού εκτός από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα επισκέφθηκε το Ναύπλιο και την Τρίπολη.
 * Από την πλατεία της πόλης μας χθες το βράδυ ο κ. Κουβέλης, υπογράμμισε, σταθμίζοντας, όπως σημείωσε, την κρισιμότητα της κατάστασης της χώρας και την ανάγκη η Ελλάδα να αποκτήσει προοδευτική κυβέρνηση στις 18 Ιουνίου, ισχυρή για να διαπραγματευτεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ικανή για να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους πολίτες και να κρατήσει την κοινωνία όρθια, ότι χρειάζεται ένα Σχέδιο Άμεσης Διακυβέρνησης με συγκεκριμένες προτεραιότητες και γραπτές δεσμεύσεις για:
* Την αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, εξασφαλίζοντας την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Τη σταθεροποίηση της οικονομίας, την ανακούφιση των μισθωτών και των συνταξιούχων και τις αναγκαίες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στο Κράτος, το πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς.
* Ο κ. Κουβέλης, πρότεινε την χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι τις αρχές του 2018 τονίζοντας ότι η πρόταση για την κατάργηση του μνημονίου «χαϊδεύει αυτιά».
* Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι πρέπει άμεσα να καταργηθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν στο ύψος του κατώτατου μισθού και να αποκατασταθούν τα εργασιακά δικαιώματα. «Οι εργαζόμενοι είναι αιχμάλωτοι στα χέρια οποιουδήποτε εργοδότη με τις ατομικές συμβάσεις» είπε.
* Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς πρότεινε την προώθηση πενταετούς αναπτυξιακού προγράμματος που θα στηρίζεται στη δανειοδότηση 20-30 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αλλά και στη χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ, στο οποίο υπάρχουν χρήματα τα οποία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, βρίσκονται σε βαθύ ύπνο με ευθύνη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
* «Η Ελλάδα μπορεί να περπατήσει στο δρόμο της προκοπής, αρκεί να αλλάξει το περιεχόμενο της πολιτικής που ασκείται και αυτό βρίσκεται στα χέρια του ελληνικού λαού» τόνισε ο κ. Κουβέλης ο οποίος επέκρινε τους αρχηγούς του ΠαΣοΚ και της ΝΔ για τη στάση τους απέναντι στο μνημόνιο.
* «Οι καιροί επιβάλλουν σε όλους σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Σε ό,τι μάς αφορά θα κάνουμε το παν για τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης. Η Ελλάδα δε θα μείνει ακυβέρνητη», σημείωσε μεταξύ άλλων.
* Τέλος, ζήτησε από τους πολίτες να πολλαπλασιάσουν την δύναμη της Δημοκρατικής Αριστεράς, ώστε να μπορέσει να παίξει καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις. «Για να μπορέσουμε να σας κοιτάμε ξανά στα μάτια. Ενισχύστε την ΔΗΜΑΡ. Στόχος μας βουλευτής Αριστερός στη Μεσσηνία», πρόσθεσε.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη , Θάρρος  Καλαμάτας  2012 .-

*** ΕΑΣ Μεσσηνίας

~ Ξαναστέλνει το Δημήτρη Ραπτέα στο Πειθαρχικό της ΠΑΣΕΓΕΣ  * Την οριστική απόλυση του Δημήτρη Ραπτέα από την ΕΑΣ Μεσσηνίας αποφάσισε για τρίτη φορά το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών σε νέα προχθεσινή συνεδρίασή του. Και ενώ τη δεύτερη φορά η απόφαση είχε το αιτιολογικό της επαγγελματικής ανεπάρκειας, τώρα κατηγορείται πάλι, όπως και στην πρώτη απόφαση, για κακοδιαχείριση και οικονομικό άνοιγμα στην οργάνωση. Μόνο που αυτή τη φορά έχει προστεθεί μία ακόμη κατηγορία: Θεωρείται υπεύθυνος και για το γεγονός ότι στην ΕΑΣ βρέθηκαν ανασφάλιστοι εργαζόμενοι σε έλεγχο που έκανε το ΙΚΑ, με αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου στην Ένωση.
 * Ο Δημήτρης Ραπτέας παρέστη προχθές στη συνεδρίαση του Δ.Σ. όπου και παρουσίασε την απολογία του (η προηγούμενη απόφαση για απόλυσή του ακυρώθηκε, γιατί το συμβούλιο είχε αποφασίσει να τον απολύσει χωρίς να διαβάσει την απολογία του).
 ~* «Αόρατοι» εργαζόμενοι
* Την αντίθεσή του στην προχθεσινή απόφαση για τον τέως γενικό διευθυντή της ΕΑΣ Δ. Ραπτέα εξέφρασε το μέλος του Δ.Σ. Μιχάλης Αντωνόπουλος, ο οποίος σημείωσε στο «Θ»: «Τον κατηγορούν ότι δεν πλήρωσε κάποιες ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων. Εκείνος όμως στην απολογία του απάντησε ότι δεν ήξερε πως υπήρχαν αυτοί οι εργαζόμενοι, γιατί δεν τους είχε προσλάβει ο ίδιος και δεν τους είχε δει. Δηλαδή, εργαζόμενοι που δεν είχαν μπει στην Ένωση ούτε με απόφαση συμβουλίου, ούτε με κάποια προκήρυξη. Ο κ. Ραπτέας δήλωσε άγνοια και, όπως ειπώθηκε, από τους εργαζόμενους αυτούς, άλλοι πληρώνονταν με απόδειξη δαπάνης και άλλοι δεν ξέρω πως. Ακούσαμε επίσης ότι υπήρχαν εργαζόμενοι «στα χαρτιά», οι οποίοι δεν είχαν πάει ποτέ στην ΕΑΣ. Διευρύνθηκε, λοιπόν, το κατηγορητήριο, χαρακτηρίζοντάς τον υπεύθυνο και για το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών. Εγώ διαφώνησα με τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου. Γιατί, αν στείλουμε τέτοια απόφαση για επικύρωση στην ΠΑΣΕΓΕΣ, θα αρχίσουν να γελάνε. Θα πουν, τη μία φορά τον κατηγορείτε γι’ αυτό, μετά τον κατηγορείτε και για κάτι άλλο; Αναγκαστήκαμε να κάνουμε ανάκληση της προηγούμενης απόφασης, γιατί δεν είχε διαβαστεί η απολογία του, και να ξαναβγάλουμε καινούργια. Αυτά όλα καταγράφονται στα πρακτικά μας και αυτό δείχνει προχειρότητα και επιπολαιότητα, που θεωρώ ότι δεν είναι τυχαία. Οδηγεί στη συγκάλυψη, όχι μόνο τυχόν ευθυνών του κ. Ραπτέα, αλλά και άλλων. Είναι δυνατόν να είναι τόσοι εργαζόμενοι εκεί και να μην το ξέρει κανένας; Γιατί έτσι δήλωσαν, ότι δεν το ήξεραν».
* Από την πλευρά του το μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΣ, Πάνος Παγάνης, ψήφισε την πρόταση για οριστική απόλυση, όπως μας είπε, με το εξής σκεπτικό: «Αυτή η υπόθεση μας έχει ταλαιπωρήσει κοντά ενάμιση χρόνο. Και ενώ την προηγούμενη εβδομάδα αποφασίσαμε οριστική απόλυση για λόγους επαγγελματικής ανεπάρκειας, τώρα στέλνουμε το θέμα στην ΠΑΣΕΓΕΣ, με την κατηγορία για οικονομικό άνοιγμα και για πρόστιμα που επιβλήθηκαν στην ΕΑΣ, όταν από έλεγχο του ΙΚΑ βρέθηκαν ανασφάλιστοι εργαζόμενοι. Επειδή είμαι πάρα πολύ μπερδεμένος με όλα αυτά που συμβαίνουν, αποφάσισα να πάει το θέμα στο Πειθαρχικό της ΠΑΣΕΓΕΣ, που είναι πολύ πιο έμπειρο σε αυτά τα ζητήματα».
* Για το γεγονός ότι άλλαξε το κατηγορητήριο σε σχέση με την προηγούμενη απόφαση, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βασίλης Κοζομπόλης μας είπε: «Την προηγούμενη φορά δεν είχαμε την απολογία του. Τώρα η εισήγηση των νομικών, ήταν η απόφαση που πήραμε». Όσο για την κατηγορία που προστέθηκε σε σχέση με τους ανασφάλιστους εργαζόμενους, ο πρόεδρος σημείωσε: «Η κατηγορία είναι ότι δεν υπήρχε η εύρυθμη λειτουργία της οργάνωσης και ότι, εφόσον δούλεψαν κάποιοι άνθρωποι, θα έπρεπε να έχουν ασφαλιστεί».
 ~* Απευθείας ανάθεση
* Στη συνεδρίαση της Τρίτης το Δ.Σ. αποφάσισε επίσης την απευθείας ανάθεση, σε εταιρεία, του προγράμματος για το νέο ευρωπαϊκό κανονισμό που αφορά τη στήριξη ελαιοκομικών φορέων. Το θέμα καταψήφισε ο Μ. Αντωνόπουλος: «Διαφώνησα με την επιτροπή που πρότεινε την απευθείας ανάθεση με την έννοια του κατεπείγοντος, ενώ στο προηγούμενο συμβούλιο είχαμε αποφασίσει να υπάρξει εκδήλωση ενδιαφέροντος. Στην ουσία κατεπείγον δεν υπάρχει, γιατί είχε οριστεί μια τριμελής επιτροπή και μετά έφτιαξαν μια πενταμελή, για να διευθετήσει το θέμα. Υπήρχε χρόνος να έχουν προκηρύξει όλα αυτά. Είπαν ότι η εταιρεία αυτή είναι από τις καλύτερες. Δε διαφωνώ, αλλά θα ήθελα να γίνει με διαγωνισμό».
* Ο Π. Παγάνης, παρατήρησε: «Ψήφισα την ανάθεση για τη διαχείριση του συγκεκριμένου προγράμματος από την εταιρεία, με την προϋπόθεση ότι νομικά είμαστε καλυμμένοι σαν οργάνωση να κάνουμε αναθέσεις του ποσού των 180.000 ευρώ, που είναι για τρία χρόνια, καθώς και ότι είναι καταλυτικές οι ημερομηνίες που μας έθεσαν μέχρι 31 Μαΐου, διαφορετικά κινδυνεύει να χαθεί το πρόγραμμα των ελαιοκομικών φορέων ύψους 4,2 εκ. ευρώ».
* Ο Β. Κοζομπόλης μας είπε ότι το συμβούλιο ψήφισε την εισήγηση της επιτροπής, που έκρινε ότι η εταιρεία πληροί τα κριτήρια, ενώ πρόσθεσε ότι η διαδικασία πρέπει να προχωρήσει άμεσα και κατέληξε: «Το πρόβλημα είναι αν θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε οι Ενώσεις αυτά τα προγράμματα, γιατί οι τράπεζες δε δίνουν εγγυητικές χωρίς να υπάρχει το ανάλογο ρευστό».
Της Μαρίας Νίκα Πηγή : εφημερίδα  "Θάρρος" Καλαμάτας  2012 .-

*** Στα ίσια  Επιλεκτική δημοσιοποίηση  Της Βίκυς Βετουλάκη
* Ήταν απόγευμα, ένα από τα πολλά απογεύματα το τελευταίο χρονικό διάστημα, που οι απαιτήσεις του επαγγέλματος, σε κάνουν να «τρως» ώρες ατελείωτες στα Δικαστήρια.  * Έχοντας βγει στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου, στο… «περιστύλιο» όπως περιπαιχτικά το αποκαλούμε με συναδέλφους, για να δει το μάτι λίγο καθαρό ουρανό, μετά από ώρες ολόκληρες μέσα σε μια αίθουσα δικαστηρίου, δειλά – δειλά μια κυρία που λίγο νωρίτερα βρισκόταν στο ακροατήριο του Εφετείου και έχοντας καταλάβει την ιδιότητά μου, με πλησιάζει.
 * Ρωτά ευγενικά αν είμαι δημοσιογράφος και αρχίζει να μου περιγράφει μια κατάσταση – τρομαχτική για την ίδια – που βιώνει καθημερινά τους τελευταίους μήνες.
 * Γυναίκα, μέσης ηλικίας και προς τα πάνω, μου εξηγεί ότι μένει μόνιμα με τον άντρα της, σε χωριό της Μεσσηνίας.
 * «Φοβόμαστε πολύ» μου ξεκινάει την κουβέντα. «Ευτυχώς «μεγάλωσε» η ημέρα τώρα και μένουμε έξω λίγο παραπάνω, αλλά και πάλι με φόβο. Μόλις σκοτεινιάσει, κλεινόμαστε μέσα στο σπίτι και αφουγκραζόμαστε τους θορύβους. Δύο φορές που λείπαμε, τη μία είχαμε πάει στην εκκλησία και την άλλη σε έναν γείτονα, γυρίσαμε και βρήκαμε το σπίτι ρημαγμένο. Καθόμαστε μέσα και το φυλάμε τώρα. Θέλουμε να βάλουμε κάγκελα, αλλά η σύνταξη δεν φτάνει. Και δίπλα, στον κ. Κώστα, έχουν μπει 3 φορές και του πήραν πολλά πράγματα, αλλά οι εφημερίδες, δεν έχετε γράψει τίποτα».
 * Την ρωτάω αν ειδοποίησαν την Αστυνομία και αυτοί και ο γείτονάς της και μου απαντάει καταφατικά.
 * Και δεν είναι η πρώτη περίπτωση που μου περιγράφεται ένα γεγονός, το οποίο αν και έχει ενημερωθεί η Αστυνομία, το περιστατικό δεν έχει δημοσιοποιηθεί.
 * Μπορεί η δημοσιοποίηση τέτοιων γεγονότων να μη βοηθάει την «καριερίστικη εξέλιξη» αξιωματικών ή – κατά κάποιους- δήθεν να αυξάνει το αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες, που ούτως ή άλλως βρίσκεται σε δυσθεώρητα ύψη, όμως κανείς δεν μπορεί να περιορίσει ή να «ελέγξει» κατά το δοκούν την ενημέρωση του κόσμου που μπορεί να τον κάνει πιο συνεργάσιμο με την Αστυνομία και δεν θα βλέπει τον Αστυνομικό ως ένα δημόσιο υπάλληλο που δεν μπορεί να του προσφέρει τίποτα. Που θα κάνει και τον ίδιο τον πολίτη πιο προσεκτικό και θα τον βοηθήσει να προστατευτεί καλύτερα. Και ο αστυνομικός θα βοηθήσει τον πολίτη και αντίστροφα.
~ Απλά είναι τα πράγματα!

*** Αντ. Σαμαράς

~ Υποψήφιος σε Μεσσηνία και υπόλοιπο Αττικής
 * Κράτησε τη Μεσσηνία, αλλά για τη δεύτερη θέση στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, μεταπήδησε από τη Μαγνησία στην Αθήνα.
* Έτσι, εκτός από τη Μεσσηνία που είναι η παραδοσιακή εκλογική του περιφέρεια, για τις εκλογές στις 17 Ιουνίου, συμμετέχει και στο ψηφοδέλτιο στο υπόλοιπο Αττικής.

*** ΑΘΛΗΤΙΚΑ :
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ-ΜΟΛΑΪΚΟΣ 4-1

~ Αξίζει και είναι πια μια ανάσα από τη Δ’ Εθνική
-ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΚΑΝΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΩΡΙΟ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΓΕΡΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ
 * Μια ανάσα από το όνειρο της ανόδου στη Δ’ Εθνική βρίσκεται πλέον ο Εθνικός μετά τη χθεσινή νίκη στο γήπεδο του Δωρίου, με σκορ 4-1 σε βάρος του Μολαϊκού. Με το 3ποντο αυτό, κατά την 4η αγωνιστική των μπαράζ του 13ου ομίλου, η ομάδα του Μελιγαλά έφτασε στους 8 βαθμούς και πλέον χρειάζεται μόλις έναν βαθμό στα δύο παιχνίδια που απομένουν για να σφραγίσει και μαθηματικά το «εισιτήριο» της συμμετοχής, για πρώτη φορά στην ιστορία του, στις εθνικές κατηγορίες.
* Η ομάδα του Σπύρου Τσίκινη έδειξε για μια ακόμη φορά όλες τις αρετές του πρωταθλητή, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, διατηρώντας τα σκήπτρα της υπεροχής στα 80 από τα 90 λεπτά του αγώνα, καθώς οι φιλοξενούμενοι απείλησαν μόλις στο ξεκίνημα της επανάληψης, οπότε και πέτυχαν τη μείωση του σκορ σε 2-1.
 * Ξεκινώντας από τη μαεστρική καθοδήγηση του αρχηγού Αλέκου Δέδε, με ποιότητα σε όλες τις γραμμές (ξεχώρισαν χθες οι Κανελλόπουλος και οι μικροί Ντονάς, Αλεξανδρόπουλος) και σούπερ γκολτζή τον Ηλία Μουρούσια που σκόραρε δις, ο Εθνικός πήρε μια χωρίς αμφισβήτηση νίκη. Το μεσσηνιακό συγκρότημα εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο τις αμυντικές αδυναμίες του αντιπάλου, μετατρέποντας μια κρίσιμη αναμέτρηση σε περίπατο και αποδεικνύοντας ότι αξίζει πράγματι να είναι αυτός που θ’ ανέβει στην Δ’ κατηγορία (μαζί με τον Πορτοχελιακό που έχει επίσης 8 βαθμούς και «συγκατοικεί» στην κορυφή).
 * Ο Εθνικός Μελιγαλά έδειξε από τα πρώτα λεπτά τις διαθέσεις του, αν και τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα γι’ αυτόν χάρις στο αυτογκόλ του Βουλτσίδη, στο 8ο λεπτό, με το οποίο άνοιξε το σκορ. Στο α’ μέρος οι «κυανόλευκοι» βρέθηκαν να προηγούνται με 2-0, αφού στο 34’ «χτύπησε» ο Ηλίας Μουρούσιας με ψηλοκρεμαστό πλασέ.
 * Ο Μολαϊκός πίεσε στο β’ μέρος για την ανατροπή, ήταν καλύτερος για μόλις ένα δεκάλεπτο όμως και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 2-1 με τον Γραμματικάκη, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να δείξει ικανός για κάτι περισσότερο. Άλλωστε η ελπίδα του κράτησε μόλις μέχρι το 58’, οπότε ο Μουρούσιας, με διεύρυνε και πάλι τη διαφορά στα δύο γκολ (3-1) και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο. Το μελιγαλαίικο θρίαμβο σφράγισε ο Χρήστος Νιάρχος, στο 88’ με πλασέ.
 * Χωρίς προβλήματα ήταν η διαιτησία των Μάνταλου και Τουμπακάρη-Νικολάδου (Αθήνας), που είχαν ν’ αντιμετωπίσουν ένα αρκετά εύκολο παιχνίδι και ενδεικτικό ως προς αυτό είναι ότι σ’ ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι βγήκαν μόλις δύο κίτρινες κάρτες, η μια στον Μουρούσια στο 58’ για τον πανηγυρισμό του 3-1 και η άλλη στον Αναστασάκο στο 65’.
 ~ ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Χριστόπουλος, Δέδες, Βιδάκης, Μακρυνιώτης, Θανόπουλος (70’ Μακρής), Κανελλόπουλος, Ντονάς, Τσώνης, Αλεξανδρόπουλος, Διακουμής (86’ Νιάρχος), Μουρούσιας (82’ Ζάγουρας).
 ~ ΜΟΛΑΪΚΟΣ: Μπορσούκ, Ζώταλης (88’ λ. τρ. Σκουρτάι), Αβδούλος (44 λ.τρ. Τραϊφόρος), Κότσαρης, Βουλτσίδης, Αναστασάκος, Γεώργας, Γραμματικάκης, Κοντάκος, Τζώρτζης (66’ Γκύζης), Αδρακτάς.

** ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ

~ Κυριακή στην Τρίπολη και φινάλε-ανόδου στο Δώριο
 * Ο Εθνικός έχει στο ενεργητικό του δύο νίκες και δύο ισοπαλίες και με βάση τα υπόλοιπα αποτελέσματα χρειάζεται μόλις έναν βαθμό για να πανηγυρίσει την άνοδο στην Δ’ Εθνική, κι αυτό στο ακραίο σενάριο που ο Μολαϊκός ή ο Παναρκαδικός θα κερδίσουν και τα δύο παιχνίδια που τους απομένουν. Η ομάδα του Μελιγαλά θα συνεχίσει τις υποχρεώσεις του την Κυριακή στην Τρίπολη με τον Παναρκαδικό κι αν του «πάει» το παιχνίδι θα κυνηγήσει εκεί τον πόντο που του λείπει για να συμπληρώσει το παζλ της ανόδου. Διαφορετικά θα έχει την ευκαιρία να το κάνει (εφ όσον χρειαστεί) στον εντός έδρας αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής, την προσεχή Τετάρτη, με τον Πορτοχελιακό. Φυσικά οι «κυανόλευκοι» δεν κατεβάζουν ταχύτητα, αφού δεν θα αφήσουν καμία πιθανότητα να τους χαλάσει το όνειρο της ανόδου!
 ~ Ο Πορτοχελιακός 2-0 τον Παναρκαδικό
 * Στο άλλο παιχνίδι του 13ου Ομίλου των μπαράζ ανόδου στη Δ’ Εθνική ο Πορτοχελιακός επικράτησε με 2-0 σε βάρος του Παναρκαδικού που προπονεί ο Αντώνης Μαυρέας.
 - Στο 65’ ο Ιουλιάνοφ έκανε το 1-0 για τον Πορτοχελιακό, ενώ στο 80’ ο Σπύρος Ζαραφωνίτης διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
 - ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΑΚΟΣ: Σαπουνάς, Μπέκας, Σταματέλλος, Σλάβοφ, Ντάκος, Μούκια, Ζαραφωνίτης Γ., Ορλού (55' Ζαραφωνίτης Ι.Ε.), Χριστόπουλος, Ιουλιάνοφ, Ζαραφωνίτης Σπ. (88' Χουρμούζος)
 - ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Ψυχογιός, Μέλλος, Κωστάκης, Βιρβίλης, Μπεντεβής, Κοσκολός, Λαγός, Πετρόπουλος, Τζιανής, Δήμος, Μπακογιαννάκης

~**ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ 2012 :

*** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/05/1-2012.html  , 1η του ΜΑΪ 2012 Τρίτη , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
 ~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/05/2-2012.html  , * Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 2 Μαϊου 2012 ,.-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/05/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 3 Μαρτίου 2012 ,- ~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/05/4-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 4 Μαϊου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/05/5-2012.html  , Στο αγιάζι της Σαββατιάτικης ενημέρωσης 5 Μαϊου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/05/6-2012.html  , Κυριακή 6 Μαϊου 2012 Ώρα ψήφου , ώρα αποτελεσμάτων .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/05/7-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 7 Μαϊου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/05/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 8 Μαϊου 2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/05/8-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας Τρίτη 8 Μαϊου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2012/05/9-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 9 Μαϊου 2012 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/05/10-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 10 Μαϊου 2012 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/05/11-2012.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Παρασκευή 11 Μαϊου 2012 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/05/12-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 12 Μαϊου 2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/05/12-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Σάββατο 12 Μαϊου 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/05/13-2012.html  , Στο αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης 13 Μαΐου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/05/15-2012.htm l , Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής Ενημέρωσης 15 Μαϊου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/05/15-2012.html  , Ενημέρωση Ελληνικής πολιτικής τριημέρου μέσα από Βίντεο Τρίτη 15 Μαϊου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/05/16-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Τετάρτη 16 Μαϊου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/05/17.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Πέμπτη 17 Μαϊου 2012.-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/05/22-2012.html  , Μένουμε Ελλάδα και Βλέπουμε Ελλάδα Δευτέρα 21 Μαϊου 2012.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/05/20-2012.html?spref=fb  , Στο αγιάζι της τριήμερης ενημέρωσης Παρασκευή Σάββατο Κυριακή 20 Μαϊου 2012.-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2012/05/21-2012.html  ,
Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 21 Μαϊου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/05/22-2012.html  , ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ Τρίτη 22 Μαϊου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/05/24-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενηγμέρωσης Πέμπτη 24 Μαϊου 2012 .-
~*** Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Παρασκευή 25 Μαϊου 2012 http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/05/25-2012.html  .-
 ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/05/26-2012.html  Σάββατο 26 Μαϊου 2012 στην ενημέρωση .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/05/27-2012.html  , Κυριακή 27 Μαϊου 2012 στην ενημέρωση .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/05/28-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Δευτέρα 28 Μαϊου 2012 .-
~*** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/05/28-2012.html  , Μένουμε και Βλέπουμε Ελλάδα Δευτέρα 28 Μαϊου 2012 .-
  ~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/05/31-2012.html , Στο  αγιάζι της  ενημέρωσης Πέμπτη 31 Μαϊου  2012

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ  :
* ~** Εικόνα 012. - ARFARA ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Ν.  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2012 μιά άποψη :

~ http://www.youtube.com/watch?v=GvbNPbF8rM4 ,~** Εικόνα 013. - Αρφαρά Καλαμάτας 2012 :

~ * http://www.youtube.com/watch?v=v_6NoVszzOM  ,~** Εικόνα 014. - Αρφαρά - Πήδημα Ν. Μεσσηνίας 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=ZVukN6Mo7VY ,~** Εικόνα 015. - ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Ν.  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=-gTATtb1gyI ,Η Κυρία  Λαγκάρ που πληρώνει φόρους !!!!!!!!!
Ο  κόσμος αυτοκτονεί και  εσείς  κοιτάτε  το σχοινί  ;;;;
Άλτ!! Πυροβολώ τους  .... κλέφτες !
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου