ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τετάρτη  12  Ιουνίου  2013 :

~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/12-2013.html , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη   12  Ιουνίου  2013.-

*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS 2013 .-

https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias/photos_stream ,= Φωτογραφίες .-

******  Δείτε κάποτε: Σήμα ΕΡΤ & Εθνικός Ύμνος... Το θυμόσαστε ??                                    


Σῆμα ΕΡΤ- (Σόλο φλογέρα «ὁ τσοπανάκος»).-βοσκοπούλα το θυμάμαι εγώ !!!
 
Ἐθνικὸς Ὕμνος

Ποίηση: Διονύσιος Σολωμός
Μουσική: Νικόλαος Μάντζαρος
 

 Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψη
τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,
σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψη,
ποὺ μὲ βιὰ μετράει τὴ γῆ.
Ἀπ᾿ τὰ κόκαλα βγαλμένη
τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
χαῖρε, ὦ χαῖρε, Ἐλευθεριά! (τρίς)

***Το τελευταίο 24ωρο του φασισμού                                              


 Ας υποθέσουμε ότι κάποιο άγνωστο προς το παρόν, μείζονος εθνικής (λέμε τώρα) σημασίας γεγονός προασπίζει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος με την συνέργεια του συνονόματου Αντώνη Μανιτάκη αποφασίζει ένα 24ωρο μετά την νέα άφιξη της τρόικας να κλείσει εντός 24 ωρών την δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Ας το υποθέσουμε, λέμε, επειδή αυτή η απόφαση συμπίπτει με την κήρυξη του διαγωνισμού πώλησης ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ ως άγονου, πράγμα που δραματικά επιβεβαιώθηκε από την εσπευσμένη ανεύρεση του ευρωπαϊκού δεκανικίου που λέγεται Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, ο οποίος ήρθε στην Αθήνα για να πει στα έκπληκτα αυτιά μας ότι μπορεί και να φταίει η Κομισιόν, η Ευρωκυβέρνηση δηλαδή, για την “αποτυχία” του διαγωνισμού. Ας σημειώσουμε εδώ, ότι σαν να ήταν όλοι οι δημοσιογράφοι χρυσόψαρα σε διατεταγμένη υπηρεσία χθες, τόνιζαν και ξανατόνιζαν πόσο φιλέλληνας είναι ο Γιούνκερ και πόσο βοήθησε την Ελλάδα από την αρχή της κρίσης. Ξέχασαν λες ποιος είπε την φράση “The game is over. We need serious statistics” το 2009, αμέσως μόλις ανέλαβαν οι Ζορό της κάθαρσης Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου και εντός 24ώρου “ανακάλυψαν” ότι το έλλειμμα ήταν τόσο αντί τόσο… Τόσο γρήγορα “πείστηκε” o κύριος Γιούνκερ ότι τα ψέματα τα έλεγαν οι Σημίτης-Καραμανλής… Τέλος πάντων, ας πούμε ότι κι αυτό μπορεί να έχει μια εξήγηση εθνικής σημασίας, αφού πολλά παίζονται σήμερα κλπ κλπ.
 Υποθέτωντας λοιπόν ότι οι Σαμαράς-Μανιτάκης έδρασανφασιστικά (πράξη νομοθετικού περιεχομένου) για κάποιο ανώτερο καλό, (άγνωστο σήμερα σε μας) και υπέρ του δημόσιου συμφέροντος, τότε παραμένει ένα μικρό ερώτημα: τι νόημα είχε το υβρεολόγιο και ο οχετός των συκοφαντιών και ο χείμαρρος των παραπλανήσεων των δυο προαναφερόμενων πολιτικών που εκστομίστηκε μέσα από το αρμόδιο στόμα του εκφωνητή Σίμου Κεδίκογλου; Πάλι φταίνε οι εργαζόμενοι; Πάλι θα μας σώσει η κυβέρνηση; Πάλι θα “πληρώσουμε λιγότερα” (με τον νέο φορέα), ώστε να ευχαριστηθούμε που κάποιος χάνει την δουλειά του; Πάλι θα αναβαθμιστούμε; Πάλι θα γίνουμε εφάμιλλοι των καλυτέρων ευρωπαϊκών – συγγνώμη, των καλυτέρων κρατών παγκοσμίων; Πάλι θα αναλάβει την αξιοκρατία ο ΑΣΕΠ; Πάλι υπήρχαν “προβλήματα” που τα δημιούργησαν οι από κάτω και όχι οι από πάνω; Πάλι χρειαζόμαστε εξορθολογισμό; Και όντως, πάλι υπήρχε τέτοιο ζήτημα; Συγγνώμην και πάλι, αλλά από το 1823 πάνε ακριβώς 190 χρόνια δυτικού φιλελληνισμού, εθνικών συκοφαντιών και εκσυγχρονισμού του ραγιά που άξαφνα έγινε πολίτης, αλλά όχι ακόμα όσο πρέπει…

 Ας μην μπούμε σε επί μέρους θέματα σχετικά με την επιχορήγηση της ΕΡΤ κλπ κλπ Ας σημειώσουμε μόνον ότι μέσα στον ολοκληρωτισμό της ενημέρωσης, η ΕΡΤ προσπάθησε μετά τα μνημόνια να περάσει κάποια μηνύματα, έμμεσα, αφού άμεσα δεν είχε την δυνατότητα. Αλλά ούτε κι αυτό είναι το μείζον τούτη τη στιγμή. Ετούτη την στιγμή το μείζον ίσως είναι να αναλογιστούμε ποιος πίσω από τους Σαμαράδες, τους Παπανδρέου και όλους τους άλλους, εκστομίζει τα περί “τεμπέληδων, επίορκων, κοπανατζήδωνκαι όλοι μαζί τα φάγαμε”, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα και βιάζοντας την κοινή λογική. Ας υποχωρήσει πια η παραφροσύνη του αυτομαστιγωτικού εκσυγχρονιστικού οράματος που μόνον τον κυβερνητικό φασισμό εκτρέφει και σε αδιέξοδα οδηγεί. Σε ένα 24ωρο δεν απολύονται μόνον 2.500 εργαζόμενοι. Σε ένα 24ωρο ιδιωτικοποιείται σε σημαντικό βαθμό ο δημόσιος βίος μας. Γιατί; Για να αυξηθεί το δημόσιο χρέος των τεμπέληδων; Εκχώρησαν οι “τεμπέληδες” κανένα δικαίωμα στον πρωθυπουργό να ορίζει την ζωή μας εντός 24ώρου με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου; Κι αφού κάθε τροϊκανή επιθυμία είναι “για το καλό μας”, τότε γιατί επαναλαμβάνει ασταμάτητα τα ψέματα και τις έξωθεν οργανωμένες ύβρεις;

11.6.2013

Στέργιος Ζυγουρας


  * ~
Από την ΕΡΤ Α.Ε. στη ΝΕΡΙΤ Α.Ε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 12:33
Της Μαρίνας Μάνη Στις 11 πμ σήμερα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας το νομοσχέδιο για τη “νέα ΕΡΤ” για δημόσια διαβούλευση.
Ο νέος φορέας θα λέγεται ΝΕΡΙΤ.ΑΕ καθώς στο “Ρ” της ραδιοφωνίας και στο “Τ” της τηλεόρασης προστίθεται και το “Ι” του Ιντερνετ.
Το νέο νομικό πρόσωπο θα είναι Ιδιωτικού Δικαίου και η ΝΕΡΙΤ Α.Ε. ορίζεται ως “δημόσια επιχείρηση που ανήκει στο δημόσιο τομέα και εποπτεύεται από το κράτος”.
Το μετοχικό της κεφάλαιο θα ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο, με αρχικό (κεφάλαιο) αυτό που θα προκύψει από την απογραφή και την αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων της ΕΡΤ.
Τα έσοδά της θα προέρχονται και από το ανταποδοτικό τέλος (μέσω ΔΕΗ) χωρίς να ορίζεται σαφώς το ποσό.
Θα εποπτεύεται από επταμελές Εποπτικό Συμβούλιο (των οποίων τα μέλη θα έχουν (9ετή θητεία) το οποίο θα διασφαλίζει την ανεξαρτησία της ΝΕΡΙΤ.
Με σύμβαση εργασίας αορίστου και ορισμένου χρόνου, δηλαδή, θα εξακολουθούν να εργάζονται έμμισθοι και συμβασιούχοι χωρίς να ξεκαθαρίζεται η αναλογία. Επίσης, από το νομοσχέδιο προκύπτει ότι θα παραμείνουν οι λεγόμενες «ειδικές θέσεις» καθώς αναφέρεται ότι «με πρόταση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας θα ανατίθεται απευθείας η εκτέλεση ορισμένου έργου σε δημοσιογράφο, σε επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, σε λογοτέχνες ή άλλους καλλιτέχνες».
Το νομοσχέδιο δεν ορίζει χρόνο επαναλειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ωστόσο ο αρμόδιος υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου διαβεβαιώνει ότι η “επανεκκίνηση” θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι – δηλαδή μέχρι το τέλος Αυγούστου.
Ερωτήματα Πέραν της διατήρησης του αριθμού απ΄ευθείας συμβάσεων, ερωτήματα προκαλεί η παράγραφος “δ” του άρθρου 8, για την τελική διαδικασία επιλογής των μελών του Εποπτικού Συμβουλίου: “Ο κατάλογος των δέκα (10) υποψηφίων υποβάλλεται στον Υπουργό που είναι αρμόδιος για θέματα Τύπου και Μέσων Ενημέρωσης, ο οποίος διορίζει επτά (7) από αυτούς σε θέση μέλους του ΕΣ της ΝΕΡΙΤ-ΑΕ, χωρίς να δεσμεύεται από τη σειρά αξιολόγησης”.
 Επίσης, η παράγραφος “1” του άρθρου 5 σύμφωνα με την οποία: “Η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΝΕΡΙ-ΑΕ απαρτίζεται από τους Υπουργούς α)Οικονομικών, β) Πολιτισμού & Τουρισμού και γ) τον Υπουργό που είναι εκάστοτε αρμόδιος για θέματα Τύπου και Μέσων Ενημέρωσης”.
Άρθρο 1
Σύσταση- Σκοπός- Επωνυμία – Έδρα
1. Συνιστάται νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου για την ελληνική ραδιοφωνία, διαδίκτυο (ίντερνετ) και τηλεόραση που λειτουργεί με τη μορφή ανώνυμης εταιρείας και έχει έδρα την Αθήνα.
2. Η επωνυμία της εταιρείας είναι «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε» (στο εξής: ΝΕΡΙΤ- Α.Ε.). Ο διακριτικός τίτλος της εταιρείας θα καθοριστεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας ύστερα από εισήγηση του Εποπτικού Συμβουλίου, που για το σκοπό αυτό θα διεξάγει έρευνα αγοράς και μελέτες.
3. Η ΝΕΡΙΤ Α.Ε είναι δημόσια επιχείρηση που ανήκει στο δημόσιο τομέα και εποπτεύεται από το Κράτος. Έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια.
4. Η ΝΕΡΙΤ Α.Ε αποτελεί τον ενιαίο φορέα στον οποίο μπορεί να ενταχθούν μετά από απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 4, τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, διαδικτυακοί ιστότοποι και άλλες σχετικές με τον σκοπό της εταιρείας δραστηριότητες, ιδίως πολιτιστικές.
Άρθρο 2
Σκοπός – Αρμοδιότητες
1. Η ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. αποβλέπει στην εκπλήρωση των σκοπών της δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας, με την οργάνωση, εκμετάλλευση και λειτουργία τηλεοπτικών, διαδικτυακών και ραδιοφωνικών σταθμών, καθώς και την παροχή κάθε είδους οπτικοακουστικών υπηρεσιών. Δεν επιδιώκει την απόκτηση κέρδους και συμβάλλει στην ενημέρωση, μόρφωση και ψυχαγωγία του κοινού.
2. H δημόσια ραδιοτηλεόραση υπηρετεί τις δημοκρατικές, κοινωνικές και πολιτιστικές ανάγκες της κοινωνίας και συμβάλλει στη διασφάλιση της πολυφωνίας. Έχει σκοπό την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων του λόγου και της τέχνης. Οι οπτικοακουστικές υπηρεσίες που παρέχει πρέπει να έχουν την ποιοτική στάθμη που επιβάλλει η κοινωνική της αποστολή και η πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας και να σέβονται ιδίως την αξία του ανθρώπου και την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας.
3. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση, κατά τη λειτουργία της, είναι ανεξάρτητη από το κράτος, άλλους φορείς δημόσιας εξουσίας, φορείς που ελέγχονται από αυτούς και πολιτικά κόμματα. Διαθέτει πλήρη προγραμματική και συντακτική ανεξαρτησία.
4. Η ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. απευθύνεται προς το ευρύ κοινό και καλύπτει γεωγραφικά το σύνολο της χώρας. Μπορεί να απευθύνεται και προς τον απόδημο ελληνισμό. Προς τούτο, χρησιμοποιεί τον κατάλληλο τεχνικό εξοπλισμό. Η ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. μπορεί να λειτουργεί και σταθμούς τοπικής εμβέλειας.
5. Τα ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. απευθύνονται σε όλες τις κατηγορίες του πληθυσμού της χώρας. Λαμβάνουν υπ’ όψη τις ανάγκες ιδιαίτερων κοινωνικών ομάδων, ανεξάρτητα από τη θεαματικότητα και ακροαματικότητα των σχετικών εκπομπών.
6. Η ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. προβάλλει τηλεοπτικά, διαδικτυακά και ραδιοφωνικά τις εργασίες της Βουλής των Ελλήνων. Προς τούτο μεταδίδει τις συνεδριάσεις της Ολομέλειας και των άλλων σχηματισμών της Βουλής, στις δικές της ή σε ξεχωριστές συχνότητες.
7. Η ΝΕΡΙΤ-ΑΕ παράγει και εκμεταλλεύεται με οποιοδήποτε τρόπο ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές και οπτικοακουστικό υλικό, δημιουργεί μεταποιητικές μονάδες παραγωγής κάθε είδους αγαθού ή υπηρεσίας σχετικής με τα οπτικά, ακουστικά και οπτικοακουστικά μέσα μαζικής επικοινωνίας και γενικά ασκεί κάθε δραστηριότητα που συντελεί στην εκπλήρωση των σκοπών της. Μπορεί να ιδρύει θυγατρικές εταιρίες και να συμμετέχει σε άλλες εταιρίες στην Ελλάδα ή την αλλοδαπή.
8. Οι σκοποί της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. και τα μέσα που αυτή μπορεί να χρησιμοποιήσει για την εκπλήρωσή τους εξειδικεύονται στο Παράρτημα Α’, που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του παρόντος νόμου.
Άρθρο 3
Γενικές αρχές του προγράμματος 1. Oι εκπομπές της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. διέπονται από την ισχύουσα ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία. Ειδικότερα, οι εκπομπές της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε.:
α. Περιλαμβάνουν ποικίλα προγράμματα στους τομείς της ενημέρωσης, της ψυχαγωγίας, του αθλητισμού, του πολιτισμού και της επιμόρφωσης.
β. Επιδιώκουν αντικειμενικότητα και πληρότητα των ειδήσεων.
γ. Διασφαλίζουν την πολυφωνική ανταλλαγή απόψεων, με κάλυψη όλων των πολιτικών ρευμάτων και φορέων σκέψης.
δ. Επιδιώκουν την κοινωνική συνοχή, την πολιτιστική πολυμέρεια και καταπολεμούν κάθε είδους διακρίσεις.
ε. Αναδεικνύουν τον ελληνικό πολιτισμό και τις παραδόσεις της χώρας.
στ. Προβάλλουν την πνευματική και καλλιτεχνική δημιουργία.
ζ. Διαφυλάσσουν την ποιότητα της ελληνικής γλώσσας.
η. Διευκολύνουν την πρόσβαση σε αυτές των προσώπων με προβλήματα ακοής και όρασης.
2. H ΝEΡΙΤ-Α.Ε. καταβάλλει ιδιαίτερη μέριμνα για την πλήρη και αντικειμενική παρουσίαση του προεκλογικού αγώνα των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των υποψήφιων συνδυασμών ή προσώπων, κατά τις βουλευτικές εκλογές, τις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τους Ο.Τ.Α., σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις. Καλύπτει επίσης και τις απόψεις που διατυπώνονται κατά την περίοδο που προηγείται της διεξαγωγής δημοψηφίσματος.
3. Η ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. μεριμνά για την παρουσίαση θεμάτων και δραστηριοτήτων των πολιτικών κομμάτων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και των παραγωγικών τάξεων. Προς τούτο τηρεί την αρχή της αναλογικής ισότητας.
4. Η ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. υποβάλλει στη Βουλή και το Ε.Σ.Ρ. κατά το πρώτο τρίμηνο κάθε ημερολογιακού έτους έκθεση για την τήρηση των υποχρεώσεων που της ανατίθενται με το παρόν άρθρο.
Άρθρο 4
Στρατηγικό Σχέδιο
1. Με εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου, το Εποπτικό Συμβούλιο καταρτίζει το στρατηγικό σχέδιο της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε.
2. Το στρατηγικό σχέδιο είναι δεκαετές και περιλαμβάνει τους γενικούς αναπτυξιακούς στόχους της Εταιρίας, τα αναγκαία μέσα για την επίτευξή τους, το συνολικό κόστος των δραστηριοτήτων της Εταιρίας και τον τρόπο χρηματοδότησής τους.
3. Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου και με εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου, το Εποπτικό Συμβούλιο αποφασίζει την ίδρυση νέων τηλεοπτικών, διαδικτυακών ιστοτόπων και ραδιοφωνικών σταθμών, καθώς και την κατάργηση υφισταμένων. Με την ίδια απόφαση εξειδικεύεται ο χαρακτήρας και το περιεχόμενο του νέου σταθμού και ιστοτόπου, η εμβέλειά τους και οι ειδικότερες προγραμματικές υποχρεώσεις τους, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και το παρόν καταστατικό.
Άρθρο 5
Επιχειρησιακό σχέδιο
1. Ο Διευθύνων Σύμβουλος καταρτίζει το επιχειρησιακό σχέδιο της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε., το οποίο εγκρίνεται από το Διοικητικό και από το Εποπτικό Συμβούλιο της Εταιρίας.
2. Το επιχειρησιακό σχέδιο είναι ετήσιο και περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστο:
α. Τους επιδιωκόμενους στόχους κάθε σταθμού και κάθε δραστηριότητας της Εταιρίας, εκφρασμένους σε ποσά και ποσοστά και το αντίστοιχο προϋπολογιζόμενο κόστος.
β. Τις ειδικότερες ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν για την επίτευξη των ανωτέρω στόχων.
3
γ. Τα αναγκαία κεφάλαια και τον τρόπο κάλυψής τους.
δ. Τους ετήσιους χρηματοοικονομικούς, ποιοτικούς και επιχειρησιακούς δείκτες.
ε. Τις υποχρεώσεις προς τους καταναλωτές και την πρόβλεψη αποζημιώσεων.
στ. Τις προϋποθέσεις και τις παραδοχές επίτευξης των στόχων.
ζ. Τις εσωτερικές διαδικασίες παρακολούθησης και ελέγχου της πραγματοποίησης των ανωτέρω στόχων.
 Άρθρο 6
Μετοχικό Κεφάλαιο – Πόροι
1. Το μετοχικό κεφάλαιο της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. ανήκει αποκλειστικά στο Ελληνικό Δημόσιο, στο όνομα του οποίου έχει εκδοθεί ένας ονομαστικός και αναπαλλοτρίωτος τίτλος. Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της ΝΕΡΙΤ- Α.Ε είναι εκείνο που προκύπτει μετά την απογραφή και αποτίμηση των περιερχόμενων σε αυτή περιουσιακών στοιχείων, ενεργητικών και παθητικών, του καταργηθέντος ενιαίου φορέα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης Α.Ε
2. Πόροι της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. είναι:
α. Έσοδα από ανταποδοτικό τέλος, ως αντιστάθμισμα για την εκπλήρωση του στόχου της δημόσιας υπηρεσίας.
β. Έσοδα από διαφημίσεις, και
γ. Έσοδα από κάθε άλλη πηγή.
3. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και του εκάστοτε αρμόδιου για θέματα Τύπου και Μέσων Ενημέρωσης, ύστερα από εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ Α.Ε., και αφού ληφθεί υπόψη η κοινοτική νομοθεσία για τις κρατικές ενισχύσεις στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, καθορίζεται το ύψος του ανταποδοτικού τέλους και τα υπόχρεα για την καταβολή του πρόσωπα.
Άρθρο 7
Γενική Συνέλευση
1. Η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. απαρτίζεται από τους Υπουργούς α) Οικονομικών, β) Πολιτισμού & Τουρισμού και γ) τον Υπουργό που είναι εκάστοτε αρμόδιος για θέματα Τύπου και Μέσων Ενημέρωσης. Συνέρχεται σε τακτική συνεδρίαση μια φορά το χρόνο, κατά το πρώτο τρίμηνο του ημερολογιακού έτους, και εκτάκτως οποτεδήποτε, με πρωτοβουλία του Υπουργού που είναι αρμόδιος για θέματα Τύπου και Μέσων Ενημέρωσης. Ο Υπουργός αρμόδιος για θέματα Τύπου και Μέσων Ενημέρωσης απευθύνει τη σχετική πρόσκληση το αργότερο μια εβδομάδα πριν από τη συνεδρίαση.
2. Οι Υπουργοί Οικονομικών και Πολιτισμού & Τουρισμού μπορεί να εκπροσωπηθούν στη Γενική Συνέλευση από Γενικούς Γραμματείς ή Γενικούς Διευθυντές των Υπουργείων τους. Καθήκοντα Προέδρου ασκεί ο Υπουργός που είναι αρμόδιος για θέματα Τύπου και Μέσων Ενημέρωσης.
3. Η Γενική Συνέλευση έχει τις αρμοδιότητες Γενικής Συνέλευσης Ανώνυμης Εταιρίας, εκτός από εκείνες που ανατίθενται σε άλλα όργανα της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. από το Καταστατικό της Εταιρίας και την ισχύουσα νομοθεσία.
ά́ρθρο 8
Εποπτικό Συμβούλιο
1. Το Εποπτικό Συμβούλιο (ΕΣ) της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. είναι επταμελές και η θητεία των μελών του εννεαετής.
2. Τα μέλη του ΕΣ επιλέγονται σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει η παράγραφος 6 του παρόντος άρθρου και διορίζονται με απόφαση του Υπουργού αρμόδιου για θέματα Τύπου και Μέσων Ενημέρωσης.
3. Η ιδιότητα του μέλους του ΕΣ της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε είναι ασυμβίβαστη: α. με την ιδιότητα του υπαλλήλου της Εταιρίας ή θυγατρικών της,
β. με την ιδιότητα του προμηθευτή ή του εν γένει αντισυμβαλλόμενου της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε με σύμβαση έργου ή παροχής υπηρεσιών,
γ. με τη συμμετοχή καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε άλλη εταιρία σχετική με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και
δ. με την ιδιότητα του μέλους του Υπουργικού Συμβουλίου, του Υφυπουργού, του Γενικού ή Ειδικού Γραμματέα Υπουργείου ή αυτοτελούς Γενικής Γραμματείας, του Βουλευτή, του Δημάρχου, του Περιφερειάρχη, του Αντιπεριφερειάρχη, του Αντιδημάρχου, καθώς και του δημόσιου υπαλλήλου.
4. Το ΕΣ εγγυάται την ανεξαρτησία της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. από κάθε μορφή κυβερνητικής ή άλλης παρέμβασης, μεριμνά για τη λειτουργία της σύμφωνα με το δημόσιο συμφέρον και διαμορφώνει τη στρατηγική και την αναπτυξιακή πολιτική της.
5. Το ΕΣ έχει ιδίως τις ακόλουθες αρμοδιότητες:
α. Με εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου, καταρτίζει δεκαετές στρατηγικό σχέδιο λειτουργίας της Εταιρίας, υποκείμενο σε προσαρμογή και αναθεώρηση, το οποίο περιλαμβάνει τους στόχους της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. και τα μέσα για την επίτευξη των στόχων αυτών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 4 του παρόντος νόμου.
β. Επιλέγει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με τη διαδικασία της παραγράφου 9 του άρθρου 9 του παρόντος.
γ. Εγκρίνει το Επιχειρησιακό Σχέδιο της Εταιρίας, το οποίο καταρτίζει ετησίως ο Διευθύνων Σύμβουλος και εγκρίνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας.
δ. Διατυπώνει σύμφωνη γνώμη επί του προϋπολογισμού που έχει καταρτίσει το Διοικητικό Συμβούλιο, πριν από την υποβολή του για έγκριση στη Γενική Συνέλευση.
ε. Προάγει την ορθολογική εταιρική διακυβέρνηση για τη διασφάλιση ενός αποτελεσματικού και δημιουργικού περιβάλλοντος της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. και την ανοιχτή λογοδοσία.
6. Τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. επιλέγονται ως ακολούθως:
α. Με δημόσια πρόσκληση του Διευθύνοντος Συμβούλου , με την επιφύλαξη του άρθρου 16 του παρόντος, καλούνται εξειδικευμένοι φορείς του ιδιωτικού ή του δημοσίου τομέα, με διεθνή εμπειρία σε θέματα επιλογής στελεχιακού δυναμικού, να υποβάλουν προσφορές για την ανάθεση της υπηρεσίας επιλογής των μελών του ΕΣ. Η ανάθεση της υπηρεσίας κατακυρώνεται με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, ύστερα από αξιολόγηση των προσφορών από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο.
β. Ο ανάδοχος της υπηρεσίας επιλέγει με τη σειρά του έναν αναγνωρισμένο επιστημονικό φορέα Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος που έχει αποδεδειγμένη διεθνή ερευνητική, καθώς επίσης και συμβουλευτική, εμπειρία σε θέματα διοικητικής επιστήμης. Ο ανάδοχος και ο επιστημονικός φορέας αποτελούν το Φορέα Επιλογής των μελών του ΕΣ της ΝΕΡΙΤ- Α.Ε., ο οποίος επιτελεί το έργο επιλογής των μελών του ΕΣ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον εννέα (9) συναπτών ετών.
γ. Ο Φορέας Επιλογής δημοσιεύει ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για πλήρωση των θέσεων των μελών του ΕΣ της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. Η πρόσκληση περιλαμβάνει αναλυτική κατάσταση τυπικών και ουσιαστικών προσόντων που πρέπει να διαθέτουν οι υποψήφιοι, προκειμένου να καλύπτουν τα κριτήρια της επιστημονικής γνώσης και της επαγγελματικής εμπειρίας στο αντικείμενο της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε.. Η πρόσκληση αναφέρει επίσης την ακολουθητέα μέθοδο αξιολόγησης των υποψηφίων. Στην πρόσκληση προσδιορίζονται τα καθήκοντα και υποχρεώσεις των μελών, καθώς και η εκάστοτε προβλεπόμενη κατ’ αποκοπή αποζημίωση για συμμετοχή στις συνεδριάσεις του ΕΣ.
δ. Ο Φορέας Επιλογής αξιολογεί τις υποψηφιότητες βάσει των κριτηρίων και της μεθόδου που έχουν ανακοινωθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στην περίπτωση γ’ και καταρτίζει πίνακα, στον οποίο κατατάσσονται κατά σειρά αξιολόγησης οι δέκα (10) υποψήφιοι που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία. Ο κατάλογος των δέκα (10) υποψηφίων υποβάλλεται στον Υπουργό που είναι αρμόδιος για θέματα Τύπου και Μέσων Ενημέρωσης, ο οποίος διορίζει επτά (7) από αυτούς σε θέση μέλους του ΕΣ της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε., χωρίς να δεσμεύεται από τη σειρά αξιολόγησης. Οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι διορίζονται ως αναπληρωματικά μέλη.
7. Η διάρκεια της θητείας των μελών του ΕΣ είναι εννεαετής και ανανεώνεται κατά τρόπο που να διασφαλίζεται η συνέχεια της λειτουργίας του. Ειδικότερα, κατά την πρώτη συγκρότηση του ΕΣ, τρία (3) από τα μέλη του διορίζονται για πλήρη θητεία, δύο (2) διορίζονται για εξαετή θητεία και δύο (2) διορίζονται για τριετή θητεία, με βάση το αποτέλεσμα κλήρωσης που διενεργείται κατά την πρώτη συνεδρίαση του οργάνου, παρουσία του Υπουργού που είναι αρμόδιος για θέματα Τύπου και Μέσων Ενημέρωσης ή εκπροσώπου του, και προτού το ΕΣ συγκροτηθεί σε σώμα.
8. Το ΕΣ, μετά τη συγκρότησή του σε σώμα, λειτουργεί νόμιμα, ακόμη και αν ένα ή περισσότερα από τα μέλη του εκπέσουν, παυθούν, παραιτηθούν ή βρεθούν σε μόνιμη αδυναμία να ασκούν τα καθήκοντά τους για οποιοδήποτε λόγο, εφ’ όσον τα εναπομένοντα μέλη είναι τουλάχιστον πέντε (5). Στην περίπτωση αυτή, στη θέση του αντικαθιστάμενου μέλους του ΕΣ διορίζεται με υπουργική απόφαση που εκδίδεται σύμφωνα με την παράγραφο 2 του παρόντος άρθρου πρόσωπο το οποίο υποδεικνύεται από τα εναπομένοντα μέλη, εφ’ όσον αυτά είναι τουλάχιστον πέντε (5), για το υπόλοιπο της θητείας του μέλους που αντικαθίσταται. Σε διαφορετική περίπτωση, καθώς και σε περίπτωση λήξης της θητείας μέλους του ΕΣ, εφαρμόζεται η προβλεπόμενη από το παρόν Καταστατικό διαδικασία επιλογής. Κανένα μέλος του ΕΣ δεν μπορεί να υπηρετήσει συνολικά περισσότερα από δώδεκα (12) χρόνια.
9. Μέλος του ΕΣ της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. μπορεί κατά τη διάρκεια της θητείας του να παυθεί από τα καθήκοντά του με απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, λόγω βαριάς παράβασης των καθηκόντων του ή εάν αποκτήσει ιδιότητα ή ασκήσει δραστηριότητες ασυμβίβαστες, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, με την ιδιότητα μέλους του ΕΣ. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης επιλαμβάνεται μετά από αναφορά του Προέδρου του ΕΣ προκειμένου για μέλη του ΕΣ και του αρμόδιου Υπουργού για θέματα Τύπου και Μέσων Ενημέρωσης, προκειμένου για τον Πρόεδρο του ΕΣ.
10. Το ΕΣ συνεδριάζει τακτικά τουλάχιστον μία φορά ανά τρεις (3) μήνες και εκτάκτως, όποτε τούτο ζητηθεί από τουλάχιστον τέσσερα (4) μέλη του ή από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο. Το ΕΣ βρίσκεται σε απαρτία όταν είναι παρόντα τουλάχιστον τέσσερα (4) μέλη του και αποφασίζει με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων. Σε περίπτωση ισοψηφίας υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου. Ο Πρόεδρος του ΕΣ συγκαλεί τις συνεδριάσεις του και διευθύνει τις εργασίες του. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. μπορεί να συμμετέχει στις συνεδριάσεις του ΕΣ χωρίς δικαίωμα ψήφου ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου. Το ΕΣ καταρτίζει με απόφασή του τον Κανονισμό Λειτουργίας του.
11. Ο Πρόεδρος του ΕΣ εκλέγεται από τα μέλη του για τριετή θητεία, που δεν μπορεί να ανανεωθεί. Υποψήφιοι για τη θέση του Προέδρου μπορεί να είναι μόνο μέλη του ΕΣ, που η θητεία τους λήγει τουλάχιστον τρία (3) χρόνια μετά την ημερομηνία της εκλογής τους. Ο Πρόεδρος συγκαλεί το ΕΣ σε τακτική ή έκτακτη συνεδρίαση, καταρτίζει την ημερήσια διάταξη και διευθύνει τις εργασίες του. Τον Πρόεδρο απόντα ή κωλυόμενο αναπληρώνει το αρχαιότερο μέλος του Συμβουλίου και, μεταξύ συμβούλων με την αυτή αρχαιότητα, ο ηλικιακά πρεσβύτερος.
Άρθρο 9
Διευθύνων Σύμβουλος-Διοικητικό Συμβούλιο
1. Το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. διορίζεται με απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου για πενταετή μη ανανεώσιμη θητεία, η οποία παρατείνεται μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του από το νέο ΔΣ. Το ΔΣ αποτελείται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, και από τέσσερα (4) μέλη, που διορίζονται σύμφωνα με την διαδικασία επιλογής της παραγράφου 9 του παρόντος. Ένα (1) τουλάχιστον μέλος του ΔΣ έχει νομική και ένα (1) οικονομική κατάρτιση. Ο Διευθύνων Σύμβουλος επιλέγει ένα (1) μέλος του ΔΣ ως αναπληρωτή του. Ο τελευταίος αναπληρώνει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο απόντα ή 7 κωλυόμενο και ασκεί όλες τις αρμοδιότητές του σε περίπτωση που αυτός παραιτηθεί ή εκλείψει, έως τον διορισμό του διαδόχου του.
2. Ο Διευθύνων Σύμβουλος είναι και Πρόεδρος του ΔΣ. Επικουρούμενος από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εφαρμόζει τη στρατηγική και την πολιτική ανάπτυξης της Εταιρίας που έχει αποφασίσει το ΕΣ.
3. Το ΔΣ συγκαλείται σε τακτική συνεδρίαση μια φορά τουλάχιστον το μήνα και σε έκτακτη οποτεδήποτε, με πρωτοβουλία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου. Την πρόσκληση απευθύνει ο Πρόεδρος με τον προσφορότερο κατά τη κρίση του τρόπο. Το ΔΣ βρίσκεται σε απαρτία όταν παρίστανται τρία (3) τουλάχιστον μέλη, συμπεριλαμβανομένου οπωσδήποτε του Προέδρου ή του Αναπληρωτή του. Οι αποφάσεις λαμβάνονται κατά πλειοψηφία των παρόντων μελών. Σε περίπτωση ισοψηφίας, υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου.
4. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος έχει ιδίως τις ακόλουθες αρμοδιότητες: α. Διοικεί την Εταιρία και προΐσταται όλων των υπηρεσιών της.
β. Καταρτίζει ετησίως το Επιχειρησιακό Σχέδιο της Εταιρίας στο πλαίσιο του δεκαετούς στρατηγικού σχεδιασμού, σύμφωνα με το άρθρο 5 του παρόντος.
γ. Καταρτίζει τον υπηρεσιακό οργανισμό, τον κανονισμό λειτουργίας και τους λοιπούς κανονισμούς της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε.
δ. Εγκρίνει το ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. και εποπτεύει την τήρηση των βασικών αρχών του προγράμματος.
ε. Μεριμνά για την πραγματοποίηση των στόχων του προϋπολογισμού της ΕΡΤ-Α.Ε.
στ. Παρουσιάζει ετησίως έκθεση πεπραγμένων στο ΕΣ και συμμετέχει στις συνεδριάσεις του, εφόσον προσκληθεί, χωρίς δικαίωμα ψήφου.
ζ. Επιλεγεί τους Γενικούς Διευθυντές της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. εξειδικεύοντας τα προσόντα που καθορίζονται σύμφωνα με την περίπτωση γ’ της παραγράφου 9 του παρόντος άρθρου στα αντικείμενα των Γενικών Διευθύνσεων.
η. Μπορεί να ζητήσει τη σύγκληση του Εποπτικού Συμβουλίου σε έκτακτη συνεδρίαση.
θ. Καθορίζει δείκτες-κλειδιά απόδοσης με βάση το πλαίσιο της ισόρροπης στοχοθέτησης, οι οποίοι είναι αντικειμενικά μετρήσιμοι και αφορούν τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά στοιχεία της λειτουργίας της Εταιρίας και του προγράμματος, σε όλες τις εκφάνσεις του.
ι. Εκπροσωπεί την ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. δικαστικώς και εξωδίκως.
5. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος μπορεί να ζητεί την έγκριση του ΔΣ για τη λήψη απόφασης σε οποιοδήποτε θέμα εμπίπτει στις κατά την προηγούμενη παράγραφο αρμοδιότητές του. Μπορεί να αναθέτει την άσκηση συγκεκριμένων κάθε φορά αρμοδιοτήτων του σε άλλα μέλη του ΔΣ.
6. Το ΔΣ είναι αρμόδιο για κάθε ζήτημα που αφορά τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε., το οποίο το Καταστατικό της και η ισχύουσα νομοθεσία δεν αναθέτουν στον Διευθύνοντα Σύμβουλο ή άλλο όργανο της Εταιρίας.
7. Η ιδιότητα του μέλους του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. είναι ασυμβίβαστη:
α. Με την ιδιότητα του προμηθευτή ή του εν γένει αντισυμβαλλόμενου της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. με σύμβαση έργου ή παροχής υπηρεσιών,
β. Με τη συμμετοχή καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε άλλη εταιρία σχετική με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και
γ. Με την ιδιότητα του μέλους του Υπουργικού Συμβουλίου, του Υφυπουργού, του Γενικού ή Ειδικού Γραμματέα Υπουργείου ή αυτοτελούς Γενικής Γραμματείας, του Βουλευτή, του Δημάρχου, του Περιφερειάρχη, του Αντιπεριφερειάρχη, του περιφερειακού και δημοτικού συμβούλου, του δημοσίου υπαλλήλου, καθώς και με την κατοχή αξιώματος ή θέσης σε οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα.
8. Δυο (2) το πολύ μέλη του ΔΣ μπορούν να έχουν την ιδιότητα υπαλλήλου της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε.
9. Ο Πρόεδρος, ο Διευθύνων Σύμβουλος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. επιλέγεται ως ακολούθως:
α. Με δημόσια πρόσκληση του ΕΣ καλούνται εξειδικευμένοι φορείς του ιδιωτικού ή του δημοσίου τομέα, με διεθνή εμπειρία σε θέματα επιλογής στελεχιακού δυναμικού, να υποβάλουν προσφορές για την ανάθεση της υπηρεσίας επιλογής του Διευθύνοντος Συμβούλου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Η ανάθεση της υπηρεσίας κατακυρώνεται με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά.
β. Ο ανάδοχος της υπηρεσίας, ο οποίος δεν μπορεί να είναι ο ίδιος με εκείνον της παραγράφου 6 του άρθρου 8, αποτελεί το Φορέα Επιλογής του Διευθύνοντος Συμβούλου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε.
γ. Ο Φορέας Επιλογής δημοσιεύει χωριστές ανοιχτές προσκλήσεις ενδιαφέροντος για πλήρωση της θέσης του Διευθύνοντος Συμβούλου αφενός και την πλήρωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου αφετέρου. Οι προσκλήσεις περιλαμβάνουν αναλυτική κατάσταση των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων που πρέπει να διαθέτουν ο Διευθύνων Σύμβουλος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς επίσης και τη μέθοδο αξιολόγησης των υποψηφίων. Στις προσκλήσεις προσδιορίζονται τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και η εκάστοτε προβλεπόμενη αμοιβή του Διευθύνοντος Συμβούλου και αποζημίωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις αντιστοίχως. Δεν επιτρέπεται η υποβολή υποψηφιότητας από το ίδιο πρόσωπο παραλλήλως για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και τη θέση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου.
δ. Ο Φορέας Επιλογής αξιολογεί τις υποψηφιότητες για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου βάσει των κριτηρίων και της μεθόδου που έχει ανακοινωθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στην περίπτωση γ’ και υποδεικνύει στο ΕΣ τους τρεις (3) υποψηφίους που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία, τους οποίους το ΕΣ καλεί σε ακρόαση. Ένας εξ αυτών διορίζεται με απόφαση του ΕΣ στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.
ε. Ο Φορέας επιλογής αξιολογεί τις υποψηφιότητες για τις θέσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου βάσει των κριτηρίων και της μεθόδου που έχει ανακοινωθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στην περίπτωση γ και υποδεικνύει στο ΕΣ τους οκτώ (8) υποψηφίους που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία και τους οποίους το ΕΣ καλεί σε ακρόαση. Οι τέσσερις (4) από αυτούς διορίζονται με απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου στη θέση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
10. Το ΕΣ, μετά από πρόταση τουλάχιστον τεσσάρων (4) μελών του, μπορεί να παύσει οποτεδήποτε από τα καθήκοντά του τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τα μέλη του ΔιοικητικούΣυμβουλίου,εφ’όσονδενανταποκρίνονταιστιςυποχρεώσειςτους. Γιατην αντικατάστασή τους εφαρμόζεται εκ νέου η διαδικασία της παραγράφου 9.
Άρθρο 10
Εποπτεία – Έλεγχος ΝΕΡΙΤ-Α.Ε.
1. Ο έλεγχος της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. ως προς το εκπεμπόμενο πρόγραμμα και την τήρηση των προγραμματικών υποχρεώσεων γίνεται από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο δημοσιεύει ετησίως σχετική έκθεση.
2. Στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ανατίθεται η εποπτεία της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. όσον αφορά την εκπλήρωση των υποχρεώσεων δημόσιας υπηρεσίας σύμφωνα με την από 27.10.2009 Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την εφαρμογή των κανόνων για τις κρατικές ενισχύσεις στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Άρθρο 11
Συμβουλευτικές επιτροπές προγράμματος
Το Εποπτικό Συμβούλιο μπορεί να συγκροτεί περισσότερες συμβουλευτικές επιτροπές προγράμματος ανά γεωγραφική περιφέρεια που προεδρεύονται από μέλη του. Στις επιτροπές συμμετέχουν εθελοντικά ακροατές και τηλεθεατές που αποτελούν το αντιπροσωπευτικό κοινό της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. Έργο των επιτροπών είναι να μεταφέρουν στο ΕΣ τις απόψεις του κοινού ως προς την τήρηση των προβλεπόμενων στα κανονιστικά κείμενα ή άλλες καταστατικές διατάξεις προγραμματικών υποχρεώσεων της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. Με απόφαση του ΕΣ εγκρίνεται ο Κανονισμός Λειτουργίας των επιτροπών αυτών.
Άρθρο 12
Μεσολαβητής 1. Ο Μεσολαβητής της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. είναι αρμόδιος για την εξέταση καταγγελιών, παραπόνων και αιτημάτων απάντησης για όλες τις εκπομπές και τα προγράμματα της Εταιρίας. Προς τούτο απευθύνει συστάσεις και γνώμες προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τους επικεφαλής των αρμοδίων Διευθύνσεων της Εταιρίας.
2. Τον Μεσολαβητή επιλέγει το ΕΣ από κατάλογο τριών (3) υποψηφίων που καταρτίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος από δημοσιογράφους εγνωσμένου κύρους, μέλη της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Η θητεία του Μεσολαβητή είναι τριετής και μπορεί να ανανεωθεί μια το πολύ φορά. Την αποζημίωσή του καθορίζει το Διοικητικό Συμβούλιο.
Άρθρο 13
Επιτροπή Δεοντολογίας
1. Με απόφαση του ΕΣ συγκροτείται Επιτροπή Δεοντολογίας. Η Επιτροπή είναι τριμελής και απαρτίζεται από τον Μεσολαβητή της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. και δύο (2) μέλη, τα οποία επιλέγονται από κατάλογο τεσσάρων (4) υποψηφίων που καταρτίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος, από πρόσωπα με σπουδές και επαγγελματική πείρα στο πεδίο της νομικής επιστήμης, της ψυχολογίας, της κοινωνιολογίας και της παιδαγωγικής. Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο Μεσολαβητής.
2. Έργο της Επιτροπής είναι:
α. Η διατύπωση γνώμης, ύστερα από ερώτημα του Διευθύνοντος Συμβούλου, σε θέματα δεοντολογίας για όλο το φάσμα των εκπομπών και προγραμμάτων της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε.
β. Η εξέταση κάθε ζητήματος δεοντολογίας, που υποβάλλει στην Επιτροπή λόγω σπουδαιότητας ο Μεσολαβητής, ο Διευθύνων Σύμβουλος και κάθε μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου.
γ. Η κατάταξη προγραμμάτων σε κατηγορίες προς το σκοπό της προστασίας των ανηλίκων.
δ. Η κατάρτιση κώδικα δεοντολογίας για το περιεχόμενο των εκπομπών και κάθε είδους προβολών της ΝΕΡΙΤ Α.Ε.
3. Την αποζημίωση των μελών της Επιτροπής για κάθε συνεδρίαση στην οποία συμμετέχουν καθορίζει το Διοικητικό Συμβούλιο.
4.Συστάσεις, γνώμες και αποφάσεις της Επιτροπής σε θέματα δεοντολογίας συνεκτιμώνται για τη λήψη των αποφάσεων σχεδιασμού του Προγράμματος και διενέργειας των εκπομπών από τα αρμόδια όργανα της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε.
Άρθρο 14
Κανονισμοί ΝΕΡΙΤ Α.Ε
11
1. Η διάρθρωση και λειτουργία των υπηρεσιών της ΝΕΡΙΤ- Α.Ε καθορίζονται με τον υπηρεσιακό οργανισμό της ΝΕΡΙΤ - Α.Ε., ο οποίος καταρτίζεται από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο και εγκρίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο και κατόπιν από το Εποπτικό Συμβούλιο.
2. Τα θέματα προσωπικού, τα αναγκαία προσόντα για την πρόσληψη, η διαδικασία, οι πάσης φύσεως αποδοχές και κάθε άλλο συναφές ζήτημα με τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού, καταρτίζονται από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο και εγκρίνονται από το Διοικητικό Συμβούλιο και κατόπιν από το Εποπτικό Συμβούλιο.
3. Οι όροι και οι διαδικασίες ανάθεσης μελετών, υπηρεσιών, εκτέλεσης έργων και εργασιών, προμηθειών αγαθών και υπηρεσιών, αγορών ακινήτων, μισθώσεων, εκμισθώσεων και κάθε άλλου ενοχικού ή εμπραγμάτου δικαιώματος επί κινητών και ακινήτων της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. καθορίζονται με κανονισμό, που καταρτίζεται από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο και εγκρίνεται το Διοικητικό Συμβούλιο και κατόπιν από το Εποπτικό Συμβούλιο .
Άρθρο 15
Προσωπικό- Αποδοχές
1. Η ΝΕΡΙΤ- Α.Ε. προσλαμβάνει προσωπικό με σύμβαση εργασίας αορίστου και ορισμένου χρόνου, με σύμβαση έμμισθης εντολής, καθώς και με συμβάσεις έργου, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ύστερα από σχετική προκήρυξη, τηρώντας τις αρχές της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της ισότητας.
2. Κατ’ εξαίρεση, η ΝΕΡΙΤ-Α.Ε., ύστερα από πρόταση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας, μπορεί να αναθέτει απευθείας την εκτέλεση ορισμένου έργου σε δημοσιογράφο, σε επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης, λογοτέχνες ή άλλους καλλιτέχνες, με την επιφύλαξη του κοινοτικού δικαίου. Ο χρόνος εκτέλεσης και οι ειδικότεροι όροι καθορίζονται πάντοτε με τη σύμβαση.
3. Οι πάσης φύσεως αποδοχές του προσωπικού καθορίζονται ανάλογα με τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα και τα καθήκοντα που ασκεί το προσωπικό και ειδικότερα με την ατομική σύμβαση εργασίας που συνομολογείται με την ΝΕΡΙΤ-Α.Ε.
Áρθρο 16
Μεταβατικές διατάξεις
1. Κατά την πρώτη εφαρμογή του νόμου, η συγκρότηση του Εποπτικού Συμβουλίου γίνεται από τα εξής μέλη:
2. Μέχρι την έγκριση των κανονισμών που προβλέπονται στα προηγούμενα άρθρα, τα σχετικά ζητήματα διέπονται από τις εκάστοτε ισχύουσες γενικές διατάξεις, επιφυλασσομένων των διατάξεων της κοινοτικής νομοθεσίας για το συντονισμό των διαδικασιών σύναψης συμβάσεων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών.
3. Οι μεταβιβάσεις των περιουσιακών στοιχείων της καταργηθείσας ΕΡΤ-Α.Ε. στην ΝΕΡΙΤ Α.Ε. απαλλάσσονται από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά υπέρ οποιουδήποτε. Καμία φορολογική υποχρέωση δεν δημιουργείται σε βάρος της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε.
α. Οι διατάξεις του ν. 1730/1987,
Άρθρο 17
Καταργούμενες διατάξεις
β. Η ΥΑ 8256/Ζ2/815/20.04.1989 (ΦΕΚ Β ́283) «Έγκριση του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού της ΕΡΤ- Α.Ε, όπως ισχύει,
γ. H ΥΑ 22969/Ε1/4049/22.10.2001, (ΦΕΚ Β’ 1405) « Έγκριση Υπηρεσιακού Οργανισμού ΕΡΤ Α.Ε., όπως ισχύει,
δ. Κάθε διάταξη αντίθετη με τις διατάξεις του παρόντος
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α’
Μέσα εκπλήρωσης σκοπών ΝΕΡΙΤ-Α.Ε.
1. Στα μέσα εκπλήρωσης των σκοπών της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. περιλαμβάνονται ιδίως:
α) η παραγωγή και μετάδοση ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος ελεύθερης λήψης καθώς και συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών μέσω δικτύων ευρυεκπομπής για αναλογική εκπομπή,
β) η παραγωγή και μετάδοση ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος ελεύθερης λήψης καθώς και συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών μέσω δικτύων ευρυεκπομπής για ψηφιακή εκπομπή,
γ) η παραγωγή και μετάδοση ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος ελεύθερης λήψης καθώς και συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών μέσω ευρυζωνικών δικτύων, για τη λειτουργία των οποίων είτε δεν απαιτείται συχνότητα είτε απαιτείται συχνότητα, αλλά όχι από εκείνες που έχουν χορηγηθεί για την εκπομπή ραδιοτηλεοπτικού σήματος προς το κοινό,
δ) η παροχή ραδιοτηλεοπτικών υπηρεσιών μέσω διαδικτύου,
ε) η παροχή μη γραμμικών υπηρεσιών οπτικοακουστικών μέσων μέσω δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών με συντακτικά διαμορφωμένο περιεχόμενο προς εξυπηρέτηση των δημοκρατικών, κοινωνικών και πολιτιστικών αναγκών της κοινωνίας,
στ) η παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικού οδηγού προγραμμάτων,
ζ) η παροχή υπηρεσιών μετάδοσης και πολυπλεξίας του προγράμματος τηλεοπτικών σταθμών εθνικής, περιφερειακής ή τοπικής εμβέλειας με ψηφιακή τεχνολογία, και
η) η παροχή μεμονωμένων εκπομπών κατά παραγγελία, οπτικοακουστικό υλικό τεκμηρίωσης ή εμβάθυνσης σχετικά με εκπομπές της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε., καθώς και αυτοτελείς οπτικοακουστικές υπηρεσίες, όπως παροχή μετεωρολογικών προβλέψεων, περιβαλλοντικής ή χρηματοοικονομικής πληροφόρησης, υπηρεσίες ηλεκτρονικού τύπου ή υπηρεσίες διαδικτυακής αναζήτησης.
2. Η παροχή των υπηρεσιών της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. μπορεί να γίνεται με οποιαδήποτε τεχνική μέθοδο και οποιοδήποτε μέσο (ασύρματη ή καλωδιακή, μέσω επίγειων πομπών ή μέσω δορυφόρου, με απευθείας εκπομπή προς το κοινό ή με σταθερή δορυφορική υπηρεσία), σε κινητές ή σταθερές συσκευές και με ίδιο τεχνικό εξοπλισμό.

***  Θ. Σκυλακάκης: Αναγκαίο το κλείσιμο αυτής της ΕΡΤ, επικίνδυνα τα κίνητρα Aναγκαίο χαρακτηρίζει το κλείσιμο αυτής της ΕΡΤ, ο Πρόεδρος της Δράσης, Θ. Σκυλακάκης ωστόσο σε δήλωσή του επισημαίνει ότι, η μεθοδολογία ήταν αντικοινοβουλευτική.
Αναλυτικά:
«Εδώ και δύο χρόνια είχα ζητήσει (στη συζήτηση του μεσοπρόθεσμου), να μειωθούν τα έξοδα της ΕΡΤ κατά 180 εκ. ευρώ ετησίως. Η τοποθέτηση αυτή ισχύει απολύτως και σήμερα. Είχα ζητήσει τη μείωση και όχι το μηδενισμό των δαπανών αυτών επειδή πιστεύω ότι η τηλεόραση από πλευράς περιεχομένου είναι και κοινωνικό αγαθό, καθώς και ότι η ιδιωτική τηλεόραση χωρίς κάποιου είδους δημόσια παρέμβαση σε θέματα ευρύτερης παιδείας και πολιτισμού (αλλά και για άλλα όπως η παροχή υπηρεσιών στους ομογενείς), δεν είναι ικανή να μεγιστοποιήσει το ευρύτερο κοινωνικό συμφέρον.
Η ΕΡΤ δυστυχώς δεν εκπλήρωνε επί χρόνια τον σκοπό αυτό και λειτουργούσε με εξωφρενικό κόστος. Συνεπώς έχει λογική (έστω και σκληρή), η επανεκκίνηση της από μηδενική βάση. Το γεγονός ότι δεν έγινε τίποτε για την εξυγίανσή της (με ευθύνη και της ΝΔ όταν παρουσιάστηκε το σχέδιο Μόσιαλου), το πληρώνουν τώρα οι σχεδόν 3000 εργαζόμενοι εκεί, όπως πλήρωσαν νωρίτερα πάνω από 800 χιλιάδες άνεργοι με προέλευση από τον ιδιωτικό τομέα (εκ των οποίων 4000-5000 χιλιάδες από τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα), τις άλλες αβελτηρίες εκείνων που κυβέρνησαν τη χώρα. Κανείς δεν πρέπει να χαίρεται για αυτό. Ιδίως όταν συμβαίνει επί δικαίων και αδίκων, μια που ούτε έγινε ούτε γίνεται πραγματική αξιολόγηση των εργαζομένων στην ΕΡΤ ή και οπουδήποτε αλλού στο δημόσιο.
Είναι αντικοινοβουλευτική πρακτική να εδράζονται οι αποφάσεις της κυβέρνησης σε μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου και όχι σε κανονικό νόμο, μόλις ένα χρόνο αφού η κυβέρνηση ανέλαβε καθήκοντα. Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ρητά προβλέπεται στο Σύνταγμα ότι εκδίδονται «σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσες και απρόβλεπτης ανάγκης». Ποια ήταν η εξαιρετικά επείγουσα και έκτακτη ανάγκη; Η αποτυχία της αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ; Για αυτό και η Δράση πρότεινε άμεση έγκριση της σχετικής πράξης από τη Βουλή, χωρίς την έγκριση της οποίας το όλο εγχείρημα κινδυνεύει να αποτύχει.
Είναι επίσης απαράδεκτο ότι η κυβέρνηση δεν παρουσίασε πρώτα ένα σοβαρό σχέδιο για τη λειτουργία του νέου φορέα, ενώ η θητεία της ως τώρα δεν διασφαλίζει κατά κανένα τρόπο τη μη κομματική λειτουργία του νέου φορέα. Με δεδομένο ότι με ευθύνη του κ. Κεδίκογλου και των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη τον τελευταίο χρόνο συνεχίστηκαν οι ίδιες ακριβώς πρακτικές του παρελθόντος (4-2-1 στους διορισμούς συμβούλων, νέοι διορισμοί δημοσιογράφων και κολλητών κ.λπ., τις οποίες ο κ. Κεδίκογλου όψιμα καταγγέλλει αφού ενδιαμέσως τις είχε ευλογήσει), αλλά και τη συνέχιση του κομματικού κράτους σε όλο το υπόλοιπο δημόσιο, θα ήταν αφελές να δεχθεί κανείς ότι ο νέος φορέας θα απαλλαγεί από τις συνήθειες του παλιού χωρίς να υπάρχουν σιδηρές προς τούτο διασφαλίσεις. Επίσης προδιαθέτει αρνητικά το γεγονός ότι παρά το δραστικό μέτρο της απόλυσης όλων, η κυβέρνηση μιλά για εξοικονόμηση μόλις 100 εκ. ευρώ, ενώ αυτές μπορεί να είναι περίπου διπλάσιες. Τέλος, ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα στεγνώσει το μελάνι των αποφάσεων διαφόρων δώρων που η κυβέρνηση δίνει εις βάρος του φορολογουμένου σε φιλικά της ιδιωτικά ΜΜΕ.
Σε ό,τι αφορά το ευρύτερο πολιτικό περιβάλλον και με δεδομένο ότι οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν είναι πολύ μεγαλύτερες από την χθεσινή η απόφαση αυτή της κυβέρνησης με τον τρόπο που ελήφθη (χωρίς την συναίνεση των δύο εκ των τριών κυβερνητικών κομμάτων και χωρίς κανέναν κοινωνικό διάλογο), φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο εκλογών και σε κάθε περίπτωση αυξάνει την οικονομική και πολιτική ένταση και αβεβαιότητα. Η κυβέρνηση αναλαμβάνει το ρίσκο αυτό προφανώς επειδή το υπάρχον κυβερνητικό πρόγραμμα για την οικονομία είναι ατελέσφορο, αλλά και για να καλύψει τους απαράδεκτους χειρισμούς της σε θέματα αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΠΑ και ΟΠΑΠ). Το ρίσκο δεν αφορά όμως μόνο την ίδια την κυβέρνηση αλλά ολόκληρη την οικονομία και κοινωνία.
Η Δράση αδιαφορεί για κάθε είδους κομματική υστεροβουλία. Γι αυτό, όπως και γενικότερα, έτσι και στο συγκεκριμένο θέμα θα στηρίζει αποφασιστικά τις ορθές πτυχές των όποιων πολιτικών αποφάσεων, αλλά και θα ασκεί εξ ίσου αποφασιστικά κριτική στα λάθη ή στις σκόπιμα βλαπτικές του δημοσίου συμφέροντος πράξεις, ώστε και το συγκεκριμένο εγχείρημα να μην καταλήξει σε αποτυχία και να αποφευχθούν κατά το δυνατόν οι παράπλευρες αρνητικές επιπτώσεις στη γενικότερη πορεία της χώρας.»

***  Ως τα τέλη Αυγούστου η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει, δεσμεύτηκε ο Σ.Κεδίκογλου:
Τη δέσμευση ότι η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει ώς τα τέλη Αυγούστου ανέλαβε την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στον Βήμα 99,5.
Να σημειωθεί ότι το πρωί της Τετάρτης αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο για δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τη σύσταση νέου φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
«Δεν κλείνει η ΕΡΤ. Κλείνει ένα στραβό οικοδόμημα, με στραβά θεμέλια που δεν υπήρχε περίπτωση να διορθωθεί εν λειτουργία και άμεσα δημιουργείται εξαρχής ένας σωστός, σύγχρονος φορέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης» είπε.
Ειδικά για τις προσλήψεις προσωπικού, ο κ. Κεδίκογλου εκτίμησε ότι ο φορέας θα μπορεί να λειτουργήσει με περίπου 1.200 άτομα, αλλά αυτό θα αποφασιστεί σε συνάρτηση και σε αναλογία «με τα σύγχρονα δεδομένα για τους φορείς της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης σε άλλες χώρες της Ευρώπης».
Για τη μοριοδότηση των απολυμένων υπαλλήλων της ΕΡΤ, ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι θα προσμετρηθούν η εμπειρία, η προϋπηρεσία, η συχνή παρουσία και οι αναγνωρισμένες εργατοώρες. «Στην ΕΡΤ υπάρχουν ικανοί και άξιοι. Δεν δουλεύαν και 677 δημοσιογράφοι, αλλά κάποιοι δουλεύαν σαν σκυλιά. Αλλά δούλευε, δυστυχώς, ένα κλάσμα του συνόλου» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η επιλογή των στελεχών της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θα γίνει με αδιάβλητες διαδικασίες.
Όσον αφορά στο οργανόγραμμα του νέου φορέα, ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι καταρτίζεται από ειδικούς συμβούλους. «Θα δούμε ποιες είναι οι ανάγκες που πρέπει να εξυπηρετηθούν από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση» πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον κ. Κεδίκογλου στον νέο φορέα θα υπάρχει ένα εποπτικό συμβούλιο από αναγνωρισμένες προσωπικότητες, το οποίο θα ελέγχει το διοικητικό συμβούλιο του νέου φορέα και το νέο οργανόγραμμα.
«Πρέπει ο ομφάλιος λώρος των κομμάτων με τη δημόσια πλέον ραδιοτηλεόραση να κοπεί και αυτό εξασφαλίζεται» είπε.
Επανέλαβε, επίσης, ότι όλοι οι υπάλληλοι της ΕΡΤ θα αποζημιωθούν, ενώ όσοι προσληφθούν στον νέο φορέα θα έχουν συμβάσεις στα πρότυπα δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών μέσων του εξωτερικού. «Στην Ευρώπη δεν υπάρχει δημοσιογράφος-δημόσιος υπάλληλος» ανέφερε.
Αναφερόμενος στις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι τόσο ο Ευ. Βενιζέλος όσο και ο Φ. Κουβέλης ήταν ενήμεροι και είχαν στα χέρια τους το σχετικό νομοσχέδιο από την περασμένη Κυριακή. Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα διαταραχθούν οι σχέδεις της τρικομματικής κυβέρνησης και πως δύο κυβερνητικοί εταίροι θα κατανοήσουν ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος εξυγίανσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης από αυτόν που επελέγη. «Υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, σε κάτι που όμως συμφωνούν στον τελικό στόχο. Πιστεύω ότι θα βρεθεί κοινή γλώσσα» υποστήριξε.
Σχόλιο ΠΑΣΟΚ για την συνάντηση Σε σχόλιό του το ΠΑΣΟΚ απαντά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο: «Την Κυριακή το βράδυ, σε άτυπη συνάντηση των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, συζητήθηκε όλο το φάσμα των σημαντικών θεμάτων που απασχολούν την κυβέρνηση. Κεντρικό σημείο της συζήτησης ήταν το ζήτημα της ΕΡΤ, το κλείσιμο της οποίας παρουσιάστηκε από τον κ. Σαμαρά ως η μόνη υπάρχουσα λύση για την άμεση μείωση του αριθμού των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα κατά 2.000 άτομα, που είναι όρος για την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου.
» Οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης αντέδρασαν αμέσως αρνητικά. Η αρνητική θέση του ΠΑΣΟΚ επαναλήφθηκε τη Δευτέρα σε τηλεφωνική επικοινωνία των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου.
» Για το λόγο μάλιστα αυτό η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν ετέθη καν υπόψη των υπουργών που υποδείχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ (όπως και των υπουργών που υποδείχθηκαν από τη ΔΗΜΑΡ) και δεν φέρει την υπογραφή τους.
» Είναι συνεπώς προφανές ότι η ΝΔ επέλεξε να προχωρήσει παρά την εκφρασμένη αντίθεση των άλλων δύο κομμάτων, χωρίς τα οποία δεν συγκροτείται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία».
Newsroom ΔΟΛ

*** Έκτακτη συνάντηση Βενιζέλου-Κουβέλη το απόγευμα για την ΕΡΤ

Έκτακτη συνάντηση θα έχουν στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης, στη Βουλή, οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης.
Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να βρεθεί το αιφνιδιαστικό λουκέτο που αποφάσισε να βάλει το Μέγαρο Μαξίμου στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Ήδη, οι κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο κομμάτων κατέθεσαν στη Βουλή πρόταση νόμου «Περί μη κύρωσης της πράξης νομοθετικού περιεχομένου» για την ΕΡΤ.
Νωρίτερα την Τετάρτη ο Φώτης Κουβέλης συναντήθηκε με το προεδρείο της ΠΟΣΠΕΡΤ. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Φ. Κουβέλης δήλωσε:
«Είμαστε αντίθετοι, είμαστε αντίπαλοι με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι απαράδεκτο να κλείσει. Η οποιαδήποτε ρύθμιση δεν δικαιολογεί ούτε για μια στιγμή κλειστή τη ραδιοτηλεόραση».
Αναφορικά με την πρόταση νόμου που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ο κ. Κουβέλης είπε:
«Καλούμε τις πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου να μην ψηφίσουν, να μην κυρώσουν την πράξη νομοθετικού  περιεχομένου και όχι μόνον αυτό, αλλά η μη κύρωση να έχει και αναδρομική ισχύ έτσι ώστε να μην παραχθεί το οποιοδήποτε δυσμενές αποτέλεσμα για την ΕΡΤ , για τους εργαζόμενους, για ό,τι δημοκρατικά εκφράζει η  δημόσια ραδιοτηλεόραση».
«Η αντίθεσή μας ήταν γνωστή, ήταν δηλωμένη. Είμαστε ριζικά αντίθετοι  στην επιλογή που έκανε η κυβέρνηση, δια του πρωθυπουργού, να εκδώσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και μάλιστα χωρίς την υπογραφή των υπουργών που έχει προτείνει η ΔΗΜΑΡ. Θα δώσουμε αυτή τη μάχη. Θα δώσουμε τη μάχη να ανοίξει η δημόσια ραδιοτηλεόραση και τούτο είναι ανεξάρτητο από την ανάγκη να υπάρξουν αναδιαρθρώσεις, να υπάρξει εξορθολογισμος, να αναβαθμιστεί η ΕΡΤ  για να μπορέσει δημοκρατικά να ανταποκριθεί σε αυτό που θέλει ο ελληνικός λαός  και επιβάλει η ουσιαστική ενημέρωση  και επικοινωνία. Είναι τελείως διαφορετικό ζήτημα αυτό από την απαράδεκτη επιλογή  να κλείσει η ΕΡΤ. Για εμάς είναι θέμα δημοκρατίας» καταλήγει η δήλωσή του.
Newsroom ΔΟΛ


***Γ. Στουρνάρας: Γενναία απόφαση το κλείσιμο της ΕΡΤ  
 
  
  
 
«Γενναία απόφαση» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρνας το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Παράλληλα μιλώντας στο πλαίσιο εκδήλωσης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων που πραγματοποιείται στην Αθήνα με θέμα τις νέες πιστώσεις και χρηματοδοτήσεις για την Ελλάδα δήλωσε ότι η διαδικασία της νέας ΕΡΤ θα τελεσφορήσει πολύ σύντομα.
Επίσης, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους της ΕΡΤ δεσμεύτηκε ότι «θα λάβουν στο ακέραιο τις αποζημιώσεις τους το ταχύτερο δυνατόν». 


***  Κρίση στο ΠΑΣΟΚ προκαλεί η ΕΡΤ

Του Αιμίλιου Περδικάρη
Την παραίτηση του Ευ. Βενιζέλου ζητάει ανοιχτά ο Γ. Παναγιωτακόπουλος, την ώρα που όλο και περισσότεροι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ φέρονται να πιέζουν τον πρόεδρό του ακόμη και να άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση και να «φορτώσει» την ευθύνη για την προσφυγή στις κάλπες στον Αντ. Σαμαρά.
 Ωστόσο, οι αντιδράσεις που υπάρχουν από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι μάλλον χλιαρές. Στην πρόκληση του Μαξίμου «αν θέλετε να ρίξετε την κυβέρνηση για τον Καλφαγιάννη (σ.σ.: πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ), κάντε το», όπως μεταδόθηκε σε χθεσινοβραδινή συνομιλία στελεχών του ΠΑΣΟΚ με το Μαξίμου, ο κ. Βενιζέλος και οι συνεργάτες του συνιστούν... ψυχραιμία. Δεν δείχνουν, δηλαδή να υποστηρίζουν την άποψη της οριστικής ρήξης, αλλά επιμένουν ότι το Μαξίμου θα πρέπει να αποσύρει οικεία βουλήσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
 Ο κ. Παναγιωτακόπουλος στη δήλωσή του υποστηρίζει ότι εάν ο κ. Βενιζέλος γνώριζε εκ των προτέρων τις προθέσεις του Μαξίμου για λουκέτο στην ΕΡΤ, θα πρέπει να παραιτηθεί για λόγους ευθυξίας. "Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι συμμέτοχο σε αποφάσεις που δυναμιτίζουν την ίδια τη δημοκρατική προοπτική της χώρας ούτε να σφυρίζει αδιάφορα, όταν με αντισυνταγματικά πραξικοπήματα καταργείται η ίδια η Βουλή", αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» και καταλήγει:
 "Εάν όντως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε ενημερωθεί, οφείλει σήμερα να παραιτηθεί. Η Δημοκρατική Παράταξη δεν μπορεί να γίνεται συμμέτοχη σε αυτές τις λογικές. Αν πάλι όσα διαδίδονται δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ οφείλει σήμερα κιόλας να άρει τη στήριξή του σε αυτήν την κυβέρνηση. Η Δημοκρατική Παράταξη δεν μπορεί να συκοφαντείται και να εκτίθεται από τους νοσταλγούς και σχεδιαστές του πιο σκληρού κράτους της Δεξιάς. Η στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι σε αυτήν την κυβέρνηση και σε αυτές τις πολιτικές επιλογές δεν μπορεί να αποφασίζεται κεκλεισμένων των θυρών, σε μικρές προεδρικές παρέες. Υπάρχουν όργανα που πρέπει να μιλήσουν και να αποφασίσουν", αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος επιπλέον σημειώνει ότι η «Αριστερή Πρωτοβουλία» δεν θα συμμετάσχει σε οποιαδήποτε δραστηριότητα του κόμματος, έως ότου συγκληθεί η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.***  ΟΤΟΕ: Συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που αποφάσισε η ΓΣΕΕ


Η ΟΤΟΕ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που αποφάσισε η ΓΣΕΕ για αύριο 13/6/2013 και στο Συλλαλητήριο που θα γίνει έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η κίνηση αυτή εντάσσεται "στα πλαίσια της άμεσης και αποφασιστικής αντίδρασης του συνδικαλιστικού κινήματος ενάντια στην πραξικοπηματική απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
 Αυτή η αιφνιδιαστική και πρωτοφανής κυβερνητική απόφαση στα δημοκρατικά χρονικά της χώρας, εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς γιατί οι υπεύθυνοι διαχειριστές της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης εμφανίζονται υποκριτικά ως φορείς εξυγίανσης και μάλιστα με μεθόδους που θυμίζουν εποχές αλήστου μνήμης στέλνοντας εν μία νυκτί 2656 εργαζόμενους της ΕΡΤ να προστεθούν στις στρατιές των ανέργων.
 Η απόφαση αυτή, που φέρει την προσωπική σφραγίδα του Πρωθυπουργού, θέτει και τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης προς των ευθυνών τους απέναντι στην ελληνική κοινωνία που έχει οδηγηθεί σε τραγικά αδιέξοδα από τις συνεχείς και ανάλγητες αποφάσεις τους.
 Η ΟΤΟΕ θεωρεί ότι είναι υπόθεση των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων και της ελληνικής κοινωνίας στο σύνολό της να υπερασπίσουν τη Δημοκρατία, να καταδικάσουν τις αυταρχικές και πραξικοπηματικές επιλογές της Κυβέρνησης και να δείξουν ότι τα όρια και οι αντοχές όλων εξαντλήθηκαν.
 Αυτό που προέχει είναι η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της συντονισμένης προσπάθειας των παραγωγικών δυνάμεων να απαντήσουν στις πιέσεις και τα αδιέξοδα που έχουν επιβληθεί στη χώρα μας και στο λαό μας και αυτό οφείλει να λάβει υπ’ όψιν της επιτέλους η Κυβέρνηση.
 Καλούμε όλους τους εργαζομένους στις Τράπεζες να πάρουν μέρος στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και να υπερασπίσουν τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων και της ελληνικής κοινωνίας που στις μέρες που ζούμε είναι κοινά για όλους," καταλήγει η ανακοίνωση.


*** Συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης η ΠΟΕ - ΔΟΥ

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργίας της 13ης Ιουνίου ανακοίνωσε η ΠΟΕ - ΔΟΥ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, "τα όσα διαδραματίζονται με το κλείσιμο της ΕΡΤ, αποκαλύπτουν και τεκμηριώνουν έμπρακτα την αναξιοπιστία της Τρικομματικής Μνημονιακής Συγκυβέρνησης και των όσων παραγόντων υποστηρικτών της διαβεβαίωναν ότι «η ΕΡΤ δεν θα κλείσει», «δεν θα υπάρξουν απολύσεις», «δεν θα χαθούν οργανικές θέσεις».
Το μήνυμα είναι σαφές, διαρκές και δεν πρέπει να μείνει χωρίς ηχηρή και κυρίως έμπρακτη απάντηση από όλους τους εργαζόμενους, από όλη την κοινωνία, από όλο το λαό, που είναι ο κυρίαρχος ιδιοκτήτης και αιμοδότης (χορηγός) της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στην πατρίδα μας.
Η κυβέρνηση δίκην δειλού, άβουλου και δουλοπρεπούς εκτελεστικού οργάνου της κάθε Τρόικας και του κάθε Μνημονιακού κηδεμόνα της, υποκαθιστώντας το νομοθετικό έργο της Βουλής με πράξεις «νομοθετικού» (πραξηκοπηματικού) περιεχομένου, κατόρθωσε σε μια νύκτα να εγκαινιάσει (άγνωστο μέχρι πότε) λογικές και πρακτικές της νομιμότητας του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της δεκαετίας του ‘70, νομιμότητας που δεν τόλμησε να κλείσει την τότε δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
«Αποφασίζουμε και: απολύουμε αυθαίρετα εργαζόμενους, αφαιρούμε από τον λαό το δημοκρατικό και συνταγματικό δικαίωμα στην ελεύθερη ενημέρωση και πληροφόρηση, προειδοποιούμε για τη συνέχεια των ενεργειών μας και σε άλλους χώρους …».
Η Ομοσπονδία Εφοριακών είχε επανειλημμένα τη δυνατότητα πρόσβασης και ελεύθερης έκφρασης των θέσεών της από τις φιλόξενες συχνότητες της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου της ΕΡΤ, ακόμα και όταν οι θέσεις αυτές δεν «επιτρεπόταν» να μεταδοθούν από άλλα ΜΜΕ.
Η αντικειμενική ενημέρωση, είναι συνταγματικό μας δικαίωμα, όπως και το δικαίωμα στη δουλειά και θα το υπερασπιστούμε με κάθε πρόσφορο μέσο και τρόπο και με κάθε Ελληνίδα και Έλληνα σύμμαχο," καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΥ - ΔΟΥ.


*** EN  ΟΨΗ  ΕΚΛΟΓΩΝ μέχρι  τέλη  Ιουλίου 2013 , οδηγούν τη χώρα η Τρόϊκα και  η κυβέρνηση του Α.Κ. ΣΑΜΑΡΑ ;
Δεν  υπάρχει άλλη λύση γιά ΠΑΣΟΚ ,  ΔΗΜΑΡ  αλλά καί  ΑΝ-ΕΛ και  ΣΥΝ.- αν η κυβέρνηση δεν πάρει άμεσα πίσω ολοταχώς το κλείσιμο  της ΕΡΤ .... Η  σύγκρουση εν όψη ... η άμεση προσφυγής στις κάλπες . !!!! 
ΞΑΝΑΓΥΡΜΑΜΕ  κύριοι στην ΔΡΑΧΜΗ ; Ίσως  να είναι η καλύτερη λύση γιά όλους και  ας υποφέρουμε γιά άλλα  πέντε χρόνια ... ; ΕΙΔΟΜΕΝ ...

*** Γ. Καμίνης: "Την ΕΡΤ δεν την κλείνεις, την αλλάζεις"

«Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση αποτελεί, σε κάθε σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία, βραχίονα πολυφωνικής ενημέρωσης και πλουραλιστικής πληροφόρησης,» αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.
«Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση είναι Δημοκρατία και Πολιτισμός. Δεν την κλείνεις, την αλλάζεις. Και την απαλλάσσεις από νοοτροπίες και πρακτικές που την καθηλώνουν σε επίπεδο αξιοπιστίας και οικονομικής αυτοδυναμίας, κάτι που και ο δήμος Αθηναίων κάνει με το δημοτικό ραδιόφωνο της πόλης,» καταλήγει η ανακοίνωση.


*** Ευ. Βενιζέλος: Πρόταση νόμου για τη μη κύρωση της ΠΝΠ θα καταθέσει το ΠΑΣΟΚΠρόταση νόμου για τη μη κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου θα προχωρήσει το ΠΑΣΟΚ, όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος μετά από τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ΠΟΣΠΕΡΤ.
Όπως αναφέρει στη δήλωσή του, οι υπουργοί που έχουν υποδειχθεί από το ΠΑΣΟΚ δεν υπογράφουν την ΠΝΠ ενώ προσθέτει πως η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας είναι για το ΠΑΣΟΚ όρος επιβίωσης.
Αναλυτικά, ο κ. Βενιζέλος αναφέρει τα εξής:
«Η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι καθαρή και κρυστάλλινη. Διαφωνήσαμε με την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και με την έκδοση υπουργικής απόφασης που κλείνει την ΕΡΤ και απολύει όλο το προσωπικό χωρίς να υπάρχει σχέδιο για την επόμενη φάση, χωρίς να υπάρχει αξιολόγηση.
Οι υπουργοί μας, οι υπουργοί που έχουν υποδειχθεί από το ΠΑΣΟΚ, δεν υπογράφουν την ΠΝΠ και θεωρούμε ότι είναι απολύτως αναγκαίο η κυβέρνηση να συζητήσει σε βάθος για όλα αυτά τα θέματα γιατί η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας είναι για εμάς όρος επιβίωσης. Όρος επιβίωσης όχι της κυβέρνησης αλλά της χώρας.
Οι Έλληνες πολίτες θέλουν την κυβερνητική σταθερότητα. Οι Έλληνες πολίτες θέλουν να υπάρχει ένα ασφαλές πλαίσιο οριστικής εξόδου από την κρίση. Αλλά από την άλλη μεριά, οι Έλληνες πολίτες δεν θέλουν να διακοπεί η λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, αναγνωρίζουν το ρόλο της ΕΡΤ, αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν προβλήματα και χρειάζεται ριζική αναδιοργάνωση και μεταρρύθμιση. Αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν μπορεί να γίνει στα τυφλά, δεν μπορεί να γίνει με κλείσιμο των πομπών, με μαύρισμα του σήματος. Δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη χωρίς διαβούλευση, δεν μπορεί να γίνει χωρίς έτοιμο ολοκληρωμένο σχέδιο και ερήμην της Βουλής.
Άρα, πρέπει να διαφυλάξουμε δύο μείζονα αγαθά: Το πρώτο αγαθό είναι η Δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Το δεύτερο αγαθό είναι η κυβερνητική σταθερότητα.
Υπό το πρίσμα αυτών των δύο μεγάλων αγαθών, που είναι προτεραιότητες του ελληνικού λαού, μπορούμε και πρέπει να βρούμε λύση για το μέλλον της ΕΡΤ και για την αξιοκρατική και δίκαιη αντιμετώπιση όλων των εργαζομένων της. Και βεβαίως μπορούμε να βρούμε και λύση για τη μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση, η οποία έχει κολλήσει. Και κανείς δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης μεταφέροντάς το απλώς στη δημόσια τηλεόραση.
Άρα λοιπόν εμείς καταθέτουμε πρόταση νόμου για τη μη κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Ζητάμε να ξαναδούμε από την αρχή το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούμαστε στα θέματα αυτά και θέλουμε να αναδείξουμε τη δημόσια τηλεόραση στο θεσμικό επίπεδο που επιβάλλει και το Σύνταγμα και η ευρωπαϊκή νομοθεσία».-

 

*** Στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3 η αστυνομία

Αστυνομικοί μπήκαν πριν λίγη ώρα στις εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου της ΕΡΤ3 στην οδό Αγγελάκη.
Οι εργαζόμενοι της τηλεόρασης της ΕΡΤ3 οι εγκαταστάσεις της οποίας βρίσκονται στην Λεωφόρο Στρατούόταν ενημερώθηκαν για την κίνηση αυτή της αστυνομίας και έσπευσαν να κλείσουν τις πόρτες του κτιρίου για να εμποδίσουν ανάλογες ενέργειες, όπως μετέδωσε το seleo.gr

*** Το ΠΑΣΟΚ "μαρτυρά" ότι είχαν ενημερωθεί Βενιζέλος-ΚουβέληςΤου Αιμίλιου Περδικάρη
Επιβεβαιώνει το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του ότι οι κυβερνητικοί εταίροι ήταν ενήμεροι από την περασμένη Κυριακή για την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο κλείσιμο της ΕΡΤ.
Με αφορμή συνέντευξη του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σ. Κεδίκογλου (BHMA FM), στην οποία έκανε λόγο για για την ενημέρωση των κυρίων Βενιζέλου-Κουβέλη, το ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει ότι υπήρξε το βράδυ της Κυριακής άτυπη συνάντηση των δύο κυβερνητικών εταίρων με τον πρωθυπουργό, στην οποία τέθηκε από τον Αντ. Σαμαρά το κλείσιμο της ΕΡΤ ως μόνη λύση για την άμεση μείωση του αριθμού των εργαζομένων στο Δημόσιο κατά 2.000, όπως ορίζουν οι μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας για την καταβολή της
«Οι κύριοι Βενιζέλος-Κουβέλης αντέδρασαν αμέσως αρνητικά. Η αρνητική θέση του ΠΑΣΟΚ επαναλήφθηκε τη Δευτέρα, σε τηλεφωνική επικοινωνία των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι γι΄ αυτό το λόγο η πράξη νομοθετικού περιεχομένου δεν ετέθη καν υπόψη των υπουργών που υποδείχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ - και όχι, όπως ανέφεραν τα δύο κόμματα στη χθεσινή τους ανακοίνωση, επειδή αντέδρασαν οι εν λόγω υπουργοί.
«Είναι συνεπώς προφανές ότι η Ν.Δ. επέλεξε να προχωρήσει, παρά την εκφρασμένη αντίθεση των άλλων δύο κομμάτων, χωρίς τα οποία δεν συγκροτείται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.-

  ΜΕΣΑ   ΑΠΟ  ΒΙΝΤΕΟ ΟΛΑ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΕΡΤ : Εξελήξεις  κ.α. γεγονότα :

~** Τα  ΜΑΤ  σίγασαν την  ΕΡΤ  11 6 2013: http://youtu.be/i59SBSTyEVY ,
    


~** Τα  ΜΑΤ  σίγασαν την  ΕΡΤ  11 6 2013: http://youtu.be/i59SBSTyEVY ,
~** Σίμος    ΚΙΔΙΚΟΓΛΟΥ  στα  διεθνή  μέσα  12 6 2013: http://youtu.be/31566DPf1Og ,
~**E.  Βενιζέλος –Φ. .  Κουβέλης  γιά  ΕΡΤ 12 6 2013: http://youtu.be/gIOqoNw1ewc ,


~**  Α. Κ. Σαμαράς  γιά  ΕΡΤ  12 6 2012: http://youtu.be/mcA2uHD2Wg8 ,


~** Συμπαράσταση στην ΕΡΤ 12 6 2013  :  http://youtu.be/IYeTuw9bQho ,

 
**  Στον  3ο  αγώνα   τελικών γιά το  πρωτάθλημα  Α1  στο Ελληνικό Μπάσκετ :

***  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ     72-76 , (39-35) .-
Τα δεκάλεπτα : 17-24 , 39-35 , 61-60 ,
Διαιτητές :  οι Σχινάς, Κορομηλάς και Ταβουλαρέας.
Ολυμπιακός: Λο, Σπανούλης, Παπανικολάου, Πρίντεζης και Πάουελ οι πέντε του Ολυμπιακού, Κ.Σλούλας , Κατσίβελης ,Xαϊνς , 
ενώ από τον Παναθηναϊκό Διαμαντίδης, Ούκιτς, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε,Τσαρτσαρής ,Κάρι ,Σχορτιανίτης , Ξανθόπουλος ,   .
Διακοπή  1,5 ΄λεπτό  πρίν λήξης ,..λόγο ρίψης αντικειμένων κ.α. στον πάγκο του Παναθηναϊκού .-

O αγώνας ξεκίνησε  21.00  , στης  0.20΄  ακοίνωση από τα μεγάφωνα του ΣΕΦ: Οριστική διακοπή του αγώνα, λόγω της μη αποχώρησης των φιλάθλων από το γήπεδο! Οριστικά λοιπόν, ο αγώνας διακόπτεται με υπαιτιότητα των γηπεδούχων και κατοχυρώνεται υπέρ του Παναθηναϊκού που συμπληρώνει τρεις νίκες και στέφεται πρωταθλητής Ελλάδας 2013.
 Video  από  3ο  Τελικό στο 1΄27΄΄  από τη λήξη στην διακοπή :

*** ΟΣΦΠ ΠΑΟ 72 76  τελικός 2013 στο ΣΕΦ: http://youtu.be/KxBCizE4Bz0 ,


*** ΟΣΦΠ - ΠΑΟ  72 - 76  3ος τελικό 0 - 3 υπέρ ΠΑΟ   12-06-2013: http://youtu.be/-xBZMg88aFA ,
 

***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2013 :
* http://snsarfara.blogspot.gr/2013/05/01-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 01 Ιουνίου 2013.-
*
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/06/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013 .-
*
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/06/03-2013.html  ,  Μιά νέα ζωή ...αρραβώνες ..δυό νέων ανθρώπων ... Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013 ,  To Σάββατο 01 Ιουνίου 2013 στην όμορφη Καλαμάτα Μεσσηνίας .-
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/06/2-2013.html , Διαδρομές στο Βασιλικό κτήμα Τατοϊου Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 : Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013.-                                                                                                               
~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/06/04-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 04 Ιουνίου                                                       
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/06/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  05  Ιουνίου  2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/06/06-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  06   Ιουνίου   2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/06/07-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  07 Ιουνίου  2013.-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/06/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 08 Ιουνίου 2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Κυριακή 09 Ιουνίου 2013.-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/06/10-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 .-
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/06/10-2013.html , Το Δευτεριάτικο  αγιάζι της ενημέρωσης 10  Ιουνίου  2013.-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/06/11-2013.html, Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  11 Ιουνίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/12-2013.html , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη   12  Ιουνίου  2013.-
 http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/06/12-2013.html ,, Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013.-

***

** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,   =2549   video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =959  video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =      983  video.-
                                             ***Σύνολο  :  4491   βίντεο ανηρτημένα .-

***

1 σχόλιο:

 1. Ψάχνετε για ένα δάνειο επειγόντως είτε
  - την προσέγγιση των διακοπών
  - Για να αναζωογονήσετε τις δραστηριότητές σας
  - Ανακαίνιση του εσωτερικού του διαμερίσματος, του σπιτιού, του κτιρίου κτλ ...
  - Για την υλοποίηση ενός έργου
  - Ή για άλλους λόγους
  Αλλά δυστυχώς η τράπεζα σας ζητά όρους που δεν μπορείτε να εκπληρώσετε. Χωρίς άλλες ανησυχίες, δίνουμε δάνεια που κυμαίνονται από € 3.000 έως € 500.000 σε τόκο 3%.
  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: "Μια πίστωση σας δεσμεύει και πρέπει να επιστραφεί. Ελέγξτε τις δυνατότητες αποπληρωμής σας προτού δεσμευθείτε »μόνο σοβαρό άτομο.
  Άμεση επαφή Email: ppenelopeflic@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή