ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   12  Ιουλίου  2013  :
  Παναγία της κυψελης Ι.Μ. Εσφηγγμάνου

20 ΙΟΥΛΙΟΥ στον Πάμισο στον Αγιο Φλώρο Μεσσηνίας!!
ΣΥΝΑΥΛΙΑ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΤΑΓΑΚΗ (ΛΥΡΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ)
ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 9:30μμ
Πηγή "ΝΕΡΑΚΙ" Αγιος Φλώρος Μεσσηνίας
Είσοδος ελεύθερη













*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :

*** 73χρονος έχασε τη ζωή του από τσίμπημα φιδιού!
Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι στο Μαντούδι Εύβοιας από την είδηση ότι ένας ηλικιωμένος «έσβησε» από τσίμπημα φιδιού. Ο άτυχος 73χρονος μετέβη στο χωράφι του, όταν ξαφνικά δέχτηκε την θανατηφόρα, όπως αποδείχθηκε, επίθεση από το ερπετό. Οι πόνοι που ένοιωσε ήταν φριχτοί και άμεσα μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας της περιοχής. Οι γιατροί έδωσαν τις πρώτες βοήθειες αλλά έκριναν πως έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Χαλκίδας. Δυστυχώς όμως ήταν πολύ αργά και ο 73χρονος ξεψύχησε. Πηγή: eviagreen.gr - 



*** Προφυλακιστέα η 32χρονη Βουλγάρα που επιτέθηκε με το  δρεπάνι                                          
  Προσωρινά κρατούμενη κρίθηκε χθες, μετά την απολογία της στην ανακρίτρια, η 32χρονη Βουλγάρα η οποία είχε επιτεθεί με δρεπάνι στον ιδιοκτήτη του αγροκτήματος στην Καλλιθέα του Δήμου Πύλου –Νέστορος, από τον οποίο έκλεβαν μεταλλικά αντικείμενα μαζί με τον 36χρονο σύζυγό της και έναν 32χρονο ομοεθνή τους. Οι τρεις Βούλγαροι πήγαν το πρωί της Δευτέρας σε αγρόκτημα της Καλλιθέας και αφαίρεσαν μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία στη συνέχεια φόρτωσαν σε όχημα, αλλά έγιναν αντιληπτοί από τους ιδιοκτήτες. Η 32χρονη με τη χρήση ενός δρεπανιού προσπάθησε να τους επιτεθεί, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει και συνελήφθη, μαζί με τους ομοεθνείς της, μετά από επέμβαση αστυνομικών του Τμήματος Πύλου. Χθες και οι τρεις απολογήθηκαν για τις πράξεις τους. Ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και μικρή χρηματική εγγύηση οι δύο άντρες, ενώ έκριναν προφυλακιστέα τη γυναίκα, καθώς κατηγορείται για ληστρική κλοπή.Β.Β. - 

***  Προστέθηκαν τρεις νέοι ιατροί στο νοσοκομείο της Καλαμάτας                    

Τρεις νέοι ιατροί προστέθηκαν από χθες στο ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Πρόκειται για την πρόσληψη δύο επικουρικών ιατρών και ενός επί θητεία.
Ειδικότερα, μία ακόμη ιατρός πνευμονολόγος προστίθεται  στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ΜΕΘ και ένας ιατρός ειδικότητας Ιατρικής Βιοπαθολογίας για το Μικροβιολογικό Εργαστήριο και τον εργαστηριακό τομέα. Επίσης, μία ακόμα πνευμονολόγος επί θητεία, η οποία εντάσσεται στο δυναμικό των δύο Παθολογικών Κλινικών του νοσοκομείου.
Έτσι, στις δύο Παθολογικές Κλινικές προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εφεξής 9 συνολικά ιατροί, συν μία θέση επικουρικού παθολόγου, η οποία βρίσκεται σε προκήρυξη που είναι σε εξέλιξη.
Υπενθυμίζουμε, δε, ότι σε αυτή την προκήρυξη βρίσκονται τρεις ακόμη θέσεις επικουρικών, μία Παιδιατρικής και μία Γαστρεντερολογίας για το Νοσοκομείο Καλαμάτας, συν μία θέση Καρδιολογίας για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
 
*** Πεζοπορία στο πανέμορφο φαράγγι του Νέδοντα 
Όλοι οι κάτοικοι της Καλαμάτας γνωρίζουν τον Νέδοντα, το ποτάμι που διασχίζει την πόλη. Ελάχιστοι, όμως, γνωρίζουν τις ομορφιές και τα μυστικά που κρύβει. Και πάρα πολλοί είναι αυτοί που ούτε καν τα υποψιάζονται... Κι όμως, σε μια διαδρομή που ξεκινά από την άκρη της πόλης, μέσα σε λίγες ώρες, μπορείς να έρθεις σε επαφή με μια φύση μοναδική, μια φύση που βρίσκεται σε πλήρη έξαρση... Πλατάνια, νερά, απόκρημνα κατακόρυφα βράχια - τοιχώματα του φαραγγιού, καθώς και πανύψηλα πέτρινα φράγματα, χτισμένα στις αρχές του 20ού αιώνα, είναι μερικά από τα στοιχεία που συναντά ο πεζοπόρος. Τις ζεστές μέρες, στην καρδιά του καλοκαιριού, το φαράγγι του Νέδοντα αποτελεί ιδανικό και δροσερό καταφύγιο... Γι’ αυτό το λόγο ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας διοργανώνει την Κυριακή 14 Ιουλίου πεζοπορία στο Νέδοντα. Η συνάντηση θα γίνει το πρωί στα γραφεία του (Ανατολικό Κέντρο, νότια της Τέντας). Αναχώρηση: 8.00. Ώρες πορείας: 7 Έναρξη πορείας: βόρεια της αγοράς Τερματισμός: Λαγού Χάνι. Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου (κάθε βράδυ μετά τις 9.00, τηλ. 27210.97733) και στο τηλ. 6944574797. - 

*** «Νεκρώνουν» οι Δήμοι για έξι ημέρες
«   Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Την ώρα που ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενημέρωνε στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, για την πορεία της διοικητικής μεταρρύθμισης, η ΠΟΕ – ΟΤΑ αποφάσιζε τη συνέχιση και την εντατικοποίηση των αντιδράσεών της.
Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφασίστηκε στάση εργασίας για χθες στους Δήμους όλης της χώρας, μετά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή με τη διαδικασία του επείγοντος.
Η ΠΟΕ – ΟΤΑ αποφάσισε την επανάληψη των κινητοποιήσεων και την κατάληψη των Δήμων της χώρας. Κήρυξε στάση εργασίας από τις 12.00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου.
Επίσης, το Σαββατοκύριακο η ΠΟΕ ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους να απέχουν από τα καθήκοντά τους, ενώ οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν την επόμενη εβδομάδα, οπότε και θα ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο.
Ειδικότερα, τη Δευτέρα προγραμματίζεται συγκέντρωση και συναυλία στην πλατεία Συντάγματος. Την Τρίτη, ημέρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, οι εργαζόμενοι στους Δήμους θα συμμετέχουν στην απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
Πάντως, οι εργαζόμενοι στους Δήμους θα προσπαθήσουν να πάρουν με το μέρος τους και τους δημάρχους, καθώς και να αποσπάσουν τη στήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Αποφασιστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση θεωρούν πως θα είναι η συμμετοχή των εργαζομένων στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων σε όλη τη χώρα, στο βαθμό που οι δήμαρχοι τα συγκαλέσουν.
Όλα τα παραπάνω συζητήθηκαν και υιοθετήθηκαν επί της ουσίας στη χθεσινή έκτακτη συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΟΤΑ Νομού Μεσσηνίας στην Καλαμάτα, στο Πνευματικό Κέντρο. Παρά τις μικροεντάσεις μεταξύ των μελών, η πρόταση της ΠΟΕ- ΟΤΑ εγκρίθηκε από την πλειοψηφία των συμβούλων.
  Έκτακτη συνεδρίαση ΠΕΔ
 Ψήφισμα υπέρ της Δημοτικής Αστυνομίας και της Σχολικής Φύλαξης
          Συνεκλήθη εκτάκτως προχθές βράδυ στην Τρίπολη το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ, κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου της και δημάρχου Καλαμάτας, Παν. Νίκα.
Η ημερήσια διάταξη είχε ως μόνο θέμα: «Διαθεσιμότητα – κινητικότητα – απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων».
Μετά από εκτενή συζήτηση, το Δ.Σ. της ΠΕΔ Πελοποννήσου εξέδωσε ομόφωνα ψήφισμα, με το οποίο «εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην κατάργηση των δομών της Δημοτικής Αστυνομίας, των Σχολικών Φυλάκων», υπηρεσιών που είναι αναγκαίες για τη λειτουργία των Δήμων, ενώ «διαμαρτύρεται και εκφράζει την αγανάκτησή του για τη στοχοποίηση, την προσπάθεια απαξίωσης, την οικονομική συρρίκνωση και τα απανωτά πλήγματα στα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά της αυτοδιοίκησης».
Ζητεί, δε, από την κυβέρνηση «την ανάκληση της απόφασης και τη μη ψήφιση από τη Βουλή του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει την κατάργηση των θεσμών» αυτών, καθώς και «το σταμάτημα των πρωτοφανών επιθέσεων κατά της Αυτοδιοίκησης». Επίσης, προτείνει να εξετασθούν, ως διεκδικήσεις, από τη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ, «η διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας στους Δήμους (αποδέχεται την οικονομική συμβολή του συνόλου των εργαζομένων σε αυτούς)», όπως και «η αναστολή λειτουργίας των Δήμων με απόφαση του συνεδρίου της ΚΕΔΕ μέχρι τις 16-7-2013».
Σημειώνεται ότι συγκαλείται εκτάκτως γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος σήμερα Παρασκευή στις 10.00, σε ξενοδοχείο των Αθηνών. Θέμα της: «Οι κυβερνητικές αποφάσεις για την κατάργηση βασικών αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την υπαγωγή σε καθεστώς διαθεσιμότητας των υπαλλήλων τους».

*** Πριν από 50 χρόνια «Το περίπτερο του Κάστρου Καλαμάτας»          
   Για την ιστορία: Βασίλης Ι. Μανιάτης
 Πολλά κείμενα έχουν γραφτεί και γράφονται για την ιστορία της πόλης μας. Άλλα απ’ αυτά απευθύνονται στους παλιούς Καλαματιανούς, νοσταλγούς του χθες, για να ξαναζήσουν τα παλιά, περασμένα, ωραία χρόνια και, όπως λέει και το τραγούδι «τότε που δέναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα», κι άλλα με σκοπό να μαθαίνουν οι νεώτεροι την ιστορία του τόπου που γεννήθηκαν.
Είναι γνωστό ότι η ιστορία μεταφέρεται μέσα από τα βιβλία και τις προσωπικές θύμησες των παλαιών Καλαματιανών.
Αναμφισβήτητα, ένας ακόμη τρόπος είναι και οι φωτογραφίες, που ως αδιάψευστοι μάρτυρες έρχονται να μας θυμίσουν πρόσωπα, πράγματα και γεγονότα που αποτέλεσαν σταθμό στην ιστορία του τόπου.
Ασφαλώς, οι νεώτεροι θα εκπλαγούν με τις ένθετες φωτογραφίες του περιπτέρου του Κάστρου μας. Δε θα γνωρίζουν ότι κάποτε υπήρξε ψηλά στο Κάστρο περίπτερο που είχε ονομαστεί «Αγνάντιο».
Ήταν τότε δήμαρχος ο Χρήστος Κουμάντος, ο οποίος το 1959 έριξε την ιδέα της δημιουργίας ενός είδους περιπτέρου στη δυτική πλευρά του Κάστρου, κυρίως για τους φυσιολάτρες ρομαντικούς Καλαματιανούς.
 
Τότε, το είχαν ονομάσει «μπαλκόνι της Καλαμάτας», γιατί πραγματικά από το σημείο εκείνο η θέα ήταν εκπληκτική. Η Καλαμάτα, ο ποταμός Νέδοντας, τα περιβόλια, ο Μεσσηνιακός κόλπος και αριστερότερα ο γίγαντας Ταΰγετος, συνέθεταν εικόνα απίστευτα ωραία.
Δεν υπήρξε Καλαματιανός που να μην είχε επισκεφθεί το περίπτερο.
Το 1959 προς 1960 το περίπτερο λειτούργησε και ως αναψυκτήριο. Δηλαδή, σερβίριζε και στις δύο βεράντες του αναψυκτικά, καφέδες, γλυκά κουταλιού κ.ά.
Αυτό είχε γίνει, κυρίως, γιατί τότε έγινε στο Κάστρο και η πρώτη ανθοκομική έκθεση, με πρωτεργάτες το δήμαρχο Χρ. Κουμάντο και τον Σ. Σπυρόπουλο, έμπορο πλεκτών.
Το όμορφο αυτό περίπτερο, δυστυχώς, μετά από λίγα χρόνια κατεδαφίστηκε με ενέργειες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, η οποία – ως γνωστόν – έχει τις δικές της απόψεις γι’ αυτά τα κτίσματα.
Έχουν περάσει έκτοτε 50 χρόνια και το περίπτερο έμεινε μια ανάμνηση για τους παλιούς Καλαματιανούς. Μόνο κάποιες φωτογραφίες που επέζησαν στα αρχεία συλλεκτών μαρτυρούν ότι κάποτε υπήρξε κι αυτό ένα κομμάτι της ιστορικής πορείας της πόλης μας.

*** Τρεις ελαιοτριβείς με 460.000 ευρώ «δάγκωσε» το κύκλωμα με τις ακάλυπτες επιταγές         
            Της Βίκυς Βετουλάκη 
 Το μισό εκατομμύριο ευρώ αγγίζει η απάτη σε βάρος τριών Μεσσήνιων ελαιοτριβέων από την τετραμελή σπείρα που μοίραζε ακάλυπτες επιταγές και γραμμάτια ανά την Ελλάδα, αγοράζοντας μεγάλες ποσότητες προϊόντων.
Με δημοσίευμά του, στις 9 Μαρτίου, το «Θάρρος» είχε αποκαλύψει την απάτη σε βάρος των ελαιοτριβέων της Μεσσηνίας, από την καταγγελία των οποίων στην Εισαγγελία Καλαμάτας ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι από τις Διευθύνσεις Ασφαλείας Καλαμάτας και Αττικής.
Οι Αρχές εξετάζουν σοβαρά και τη συμμετοχή στο κύκλωμα διευθυντή τράπεζας της Αθήνας, ο οποίος «πιθανότατα» βοηθούσε με την έκδοση μπλοκ επιταγών.
  «Δάγκωσαν» τρεις
Η υπόθεση άρχισε να αποκαλύπτεται, όταν στις αρχές το χρόνου δύο ελαιοτριβείς κατήγγειλαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, Δημήτρη Σταύρου, τη δράση Αθηναίου, ο οποίος τους εξαπάτησε.
Το κύκλωμα «δάγκωσε» στη Μεσσηνία συνολικά τρεις ελαιοτριβείς. Από τον πρώτο αγόρασε ελαιόλαδο αξίας 224.000 ευρώ, από το δεύτερο ελαιόλαδο αξίας 210.000 ευρώ και από την τρίτη ελαιόλαδο αξίας 26.700 ευρώ.
Ο 36χρονος Αθηναίος «έμπορος» επισκέφθηκε τα ελαιοτριβεία τους και έκλεισε συμφωνία αγοράς μεγάλης ποσότητας ελαιολάδου. Μάλιστα, έφερε και φορτηγά για τη μεταφορά. Πλήρωσε, δε, τους ελαιοτριβείς με επιταγές και γραμμάτια, τα οποία, όμως, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, δεν είχαν κανένα αντίκρισμα. Ο «έμπορος» φαίνεται ότι έχει πουλήσει την ποσότητα του ελαιολάδου που αγόρασε με τις ακάλυπτες επιταγές σε τυποποιητή στην Αθήνα.
Η εξαπάτηση των ελαιοτριβεών έγινε με μπλοκ επιταγών, η αξιοπιστία των οποίων ελέγχεται. Παράλληλα, η Αστυνομία διερευνά την εμπλοκή κι άλλων ατόμων, ελέγχοντας για τις κακουργηματικές πράξεις της απάτης κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση, της νομιμοποίησης εσόδων  από εγκληματική δραστηριότητα, της εγκληματικής οργάνωσης και της έκδοσης εικονικών φορολογικών στοιχείων.
  Άρση απορρήτων
Το κύκλωμα αποκαλύφθηκε έπειτα από άρση τηλεφωνικών και τραπεζικών απορρήτων, ενώ άμεσα αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα για τη σύλληψη των δραστών.
Δρούσε, δε, και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως την Αρκαδία, την Αργολίδα, τη Λακωνία, τη Λάρισα, την Καρδίτσα, την Κέρκυρα, την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Πέλλα, το Ηράκλειο, το Λασίθι, το Ρέθυμνο, τη Λήμνο και τη Λέσβο.
Η δικογραφία περιλαμβάνει 4 άτομα, μεταξύ των οποίων τον 36χρονο από την Αθήνα και μία 38χρονη Ελληνίδα, γεννημένη στο Καζακστάν,  καθώς και δύο άτομα των οποίων τα πλήρη στοιχεία διερευνώνται. 

***   Οι χιλιάδες προσλήψεις… και το μάρμαρο          
            Σοκ προκαλούν τα στοιχεία για τις προσλήψεις στο Δημόσιο την περίοδο 2004-2009, αφού ο αριθμός τους αντιστοιχεί στο 129% του σημερινού υπηρετούντος προσωπικού.
Πώς γίνεται αυτό; Μόνο την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή προσελήφθησαν στο Δημόσιο 865.000 άτομα, ενώ σήμερα σε όλο το Δημόσιο απασχολούνται 670.000. Συγκεκριμένα, την περίοδο 2004-2009 προσελήφθησαν: Μόνιμοι και αορίστου χρόνου 167.230. Ορισμένου χρόνου-εποχικοί 330.515. Συμβασιούχοι έργου 161.383. Ωρομίσθιο προσωπικό 120.826. Αναπληρωτές καθηγητές 83.636. Θητεία 1.542. Σύνολο 865.132
Στην πλειονότητά τους οι προσλήψεις της περιόδου εκείνης δεν έγιναν μέσω ΑΣΕΠ. Έξι στις 10 ήταν για υπαλλήλους με σύμβαση έργου ή ορισμένου χρόνου, οι διαδικασίες για τις οποίες δεν υπάγονταν τότε στον έλεγχο της ανεξάρτητης Αρχής.
Αντιθέτως, μόνο δύο στις δέκα προσλήψεις αφορούσαν μόνιμο προσωπικό, για το οποίο οι φορείς ήταν υποχρεωμένοι να τηρούν διαφανείς διαδικασίες. Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση καθιερώθηκε η προφορική συνέντευξη.
Παράλληλα, με το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου κατέστη δυνατή η μονιμοποίηση 35.240 συμβασιούχων που απασχολούνταν στο Δημόσιο.
Είναι χαρακτηριστικό πως την πενταετία Καραμανλή προσλαμβάνονταν κατά μέσο όρο ετησίως περίπου 98.400 συμβασιούχοι, αριθμός υπερδιπλάσιος των σημερινών 45.600 απασχολουμένων ως συμβασιούχων…   Α.Π. 

***  Καλαμάτα, Νέα Υόρκη και αγάλματα          
           Σήμερα το πρωί τοποθετήθηκε, στο νότιο πεζοδρόμιο της γέφυρας που συνδέει την οδό Αρτέμιδος με την πλατεία 23ης Μαρτίου, το άγαλμα της Ελευθερίας,  με  δημιουργό του καλλιτεχνήματος τον γλύπτη κ. Γεωργίου. Το άγαλμα αποτελεί προσφορά της Καλαματιανής εικαστικού Ιολάνδης Παπαδοπούλου προς την πόλη.
Νέα Υόρκη – Καλαμάτα, η κατάσταση θυμίζει λίγο Παρίσι- Φιλιατρά με τον πύργο του Άιφελ...
Α.Π. 

*** Κλείνει το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης;          
   Σχεδόν άφωνοι έμειναν οι δημοτικοί σύμβουλοι Μεσσήνης,  όταν ο συνάδελφός τους της πλειοψηφίας, Νικ. Κωνσταντέλος, σε μια αποστροφή της τοποθέτησής του για το ζήτημα της κινητικότητας των δημοτικών υπαλλήλων, αναφέρθηκε στην πιθανολογούμενη αναστολή λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης.
Όπως είπε, «αύριο κλείνει το Α.Τ. Μεσσήνης και θα υπάρξουν τέσσερα τμήματα σε όλο το νομό, η Αστυνομική Διεύθυνση θα γίνει Υποδιεύθυνση κι εμείς θα τους χαϊδεύουμε».
«Αν συμβεί αυτό, λυπάμαι για τις δηλώσεις Δένδια που δεν αντιστοιχίζονται με το αίσθημα του λαού του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης», περιορίστηκε να σχολιάσει ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος, χωρίς όμως να δοθεί περαιτέρω συνέχεια.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, Νικ. Τζώρτζης, εξέφρασε χθες στο «Θ» τη μεγάλη του ανησυχία, στην περίπτωση που ευσταθούν τα λεγόμενα του κ. Κωνσταντέλου. «Θα πρέπει να διερευνηθεί άμεσα το θέμα και να λάβουμε άμεσα μέτρα, στην περίπτωση που ισχύουν τα λεχθέντα, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της δομής της Ελληνικής Αστυνομίας», είπε χαρακτηριστικά.  Χ.Χ.

*** Ο Γιάννης Λουκάκος στο «Elite»                                               : 
O βραβευμένος σεφ Γιάννης Λουκάκος μαγειρεύει απόψε στο ξενοδοχείο «Elite» στο πλαίσιο του γαστριμαργικού event με τίτλο «Ευ ζην - Mediterranean Cuisine». Νωρίτερα, από τις 7.30 έως τις 8.30 μ.μ., θα υπογράψει τα βιβλία του στον ίδιο χώρο, σε μια συνάντηση του βιβλιοπωλείου «Βιβλιόπολις» και του «Γαστροναύτη». - 

*** Καλαμάτα: Ιδανικός τόπος για τις φετινές διακοπές σύμφωνα με την Αthensvoice                                              
        Ίσως κάποιους ξαφνιάσει η επιλογή της Καλαμάτας, ως τόπου ιδανικού για τις φετινές διακοπές. Κι όμως, για κάποιον που θέλει να συνδυάσει θαλασσινή ηδονή και χαλάρωση, με περιπάτους σ’ ένα ευχάριστο και πολιτισμένο περιβάλλον, αλλά και με εκδρομές στις σπάνιας ομορφιάς γειτονικές περιοχές, δεν θα το μετανιώσει. Ιδιαίτερα αν ενδιαφέρεται για τις τέχνες και τον πολιτισμό γενικότερα – εφέτος η Καλαμάτα και η ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας εγκαινιάζουν τρία μεγάλα έργα πολιτισμού, συμβολικής, αλλά και ουσιαστικής σημασίας για την ανάπτυξη της περιοχής. Στις 18 Ιουλίου στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, εγκαινιάζεται το Μέγαρο Χορού, ένα έργο-στολίδι, συνδυασμός υψηλής αισθητικής και πρωτοποριακής τεχνολογίας, που θα στεγάσει εκτός από το καταξιωμένο διεθνώς Φεστιβάλ Χορού όλες τις αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης με εμβέλεια στην ευρύτερη περιοχή. Στις 3 Αυγούστου, στην Αρχαία Μεσσήνη, γιορτάζονται τα «θυρανοίξια» του αρχαίου θεάτρου Μεσσήνης, του οποίου η αναστήλωση βρίσκεται στο στάδιο της αποπεράτωσης. Το κοίλο του θεάτρου θα ξαναηχήσει, μετά από σιωπή δύο χιλιάδων χρόνων, μέσω δύο λυρικών φωνών που μεσουρανούν στο χώρο της όπερας (τον Δημήτρη Πλατανιά και την Τσέλια Κωστέα), υπό τους ήχους της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με μαέστρο τον Βασίλη Χριστόπουλο. Τέλος, στις 21 Αυγούστου, με πανσέληνο, εγκαινιάζεται το Ανοιχτό θέατρο Μάνης, ένα άλλο σύγχρονο επίτευγμα του αρχιτέκτονα Μάνου Περράκη, που μοιάζει να συμπληρώνει με απόλυτη φυσικότητα τον γκρεμό στην άκρη ενός βουνού πάνω από τη θάλασσα. Το πρόγραμμα δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί επισήμως – θα είναι σίγουρα κάτι που θα συγκινήσει όσους αγαπούν την ποίηση, το τραγούδι και το... φεγγάρι. Αλλά ακόμη κι αν ήμουν πολύ νεότερος, ακόμη κι αν ήθελα εντελώς να ξεχάσω τις όποιες διανοητικές μου ανησυχίες, πάλι η Καλαμάτα, εκτός από τις θαυμάσιες παραλίες, έχει αναπτύξει μια ζηλευτή υποδομή σ’ όλα τα επίπεδα: Άνετα ξενοδοχεία στην παραλία, γευστικά φαγάδικα κάθε τύπου, καλαίσθητα εμπορικά μαγαζιά, όμορφα νεοκλασικά κτίρια. Ιδιαίτερα η παλιά πόλη, κάτω από το κάστρο, έχει διασωθεί και αναπαλαιωθεί μετά τους σεισμούς. Όσο για τη νύχτα, ελκυστικά ανήσυχα μπαράκια, κυρίως αυτά που πρόσφατα έχουν καταλάβει το χώρο γύρω από τον παλιό σταθμό του τρένου. Είναι γενικά μια πολύ άνετη και ευχάριστη σύγχρονη πόλη, που ξέρει ωστόσο να τιμά και να αξιοποιεί τη μνήμη της. Χωρίς την αφόρητη βαβούρα και το ασφυκτικό στρίμωγμα των «τουριστικών προορισμών», ναι, η Καλαμάτα, σε απόσταση το πολύ δυόμισι ωρών από το κέντρο της Αθήνας, είναι ο ιδανικός προορισμός για εφέτος. Γράφει ο Γιώργος Κουρουπός *Ο Γ.Κ. είναι συνθέτης, πιανίστας και καλλιτεχνικός διευθυντής του ΜΜΑ - 

*** Η ελεγχόμενη στάθμευση αλλάζει κυκλοφοριακά δεδομένα στη Μεσσήνη           
           Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου  
  Την τροποποίηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που ισχύουν, προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης στη Μεσσήνη, επρόκειτο να συζητήσουν χθες τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Μεταξύ άλλων, η εφαρμογή του συστήματος προβλέπει μονοδρομήσεις οδών και απαγορεύσεις στάσης και στάθμευσης σε κάποια σημεία.
Η πρόταση που κατατέθηκε, προβλέπει τις εξής αλλαγές:
-Οδός Παπακοροβέση: Κατάργηση θέσεων μονίμων κατοίκων στην ανατολική πλευρά της οδού και οριοθέτηση νέων θέσεων στη δυτική πλευρά, με μονοδρόμηση της οδού με κατεύθυνση από Μουλαβασίλη προς Κυριακού έως Τριών Ιεραρχών, από Τριών Ιεραρχών προς Παπακοροβέση και Παπατσώνη και από Παπακοροβέση έως Τσούση και την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στην ανατολική πλευρά της.
-Οδός Λοχ. Νικολοπούλου: Από οδό Πετρουλάκη έως Κορδικτώνος πρόβλεψη  θέσεων μόνιμων κατοίκων και στη νότια πλευρά, με μερική τροποποίηση της θέσης φορτοεκφόρτωσης.
-Οδός Πλάτωνος: Μονοδρόμηση του τμήματος μεταξύ των οδών Δημάρχου Δ. Κούτσικα και Α. Καμπά με κατεύθυνση προς οδό Παπαφλέσσα, με κάθετη διαγράμμιση των θέσεων μονίμων κατοίκων στη νότια πλευρά.
-Οδός Κολοκοτρώνη: Κατάργηση της απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης στη νότια πλευρά από την οδό Δημάρχου Δ. Κούτσικα έως τη διασταύρωση με Μερλοπούλου.
-Οδός Ερμού: Κατάργηση της τελευταίας προς νότο θέσης ελεγχόμενης στάθμευσης αυτοκινήτου και μετατροπή της σε θέση στάθμευσης δικύκλων.
-Οδός Κοδρικτώνος: Στο τμήμα της οδού από τη διασταύρωση με την οδό Νικολοπούλου μέχρι την οδό Αριστομένους να γίνει πρόβλεψη θέσεων μόνιμων κατοίκων και στη δυτική πλευρά της οδού.
-Οδός Κουμουνδούρου: Oι δύο τελευταίες θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης στη διασταύρωση με την οδό Σταδίου να τροποποιηθούν σε μία θέση φορτοεκφόρτωσης.
- Χώρος στάθμευσης «Δασκαρολείου»: Οι μισές από τις υφιστάμενες θέσεις στάθμευσης θα χρησιμοποιούνται από τους μόνιμους κατοίκους και οι υπόλοιπες θα καλύπτουν τις ανάγκες του συστήματος.
Το σύστημα θα λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως και Σάββατο, από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι. Θα λειτουργεί, επίσης, τα απογεύματα Τρίτης, Πέμπτης και Παρασκευής, από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 9.00 το βράδυ, ενώ Κυριακή και επίσημες αργίες θα είναι δωρεάν.
-
***  Οι άντρες ψάχνουν γυναίκα με αρχές…ενώ οι γυναίκες σύντροφο που θα εξασφαλίζει τα προς το ζην         
            Της Βίκυς Βετουλάκη 
 Η δημιουργία οικογένειας είναι το βασικό αίτημα όσων απευθύνονται στο Γραφείο Γνωριμιών «Σαν παλιό σινεμά», που λειτουργεί τους τελευταίους 7 μήνες στην Καλαμάτα.
Όπως αναφέρει η υπεύθυνη του γραφείου, Μαρία Κοσμοπούλου, αυτό που λείπει από τους ανθρώπους σήμερα είναι οι αληθινές – δυνατές – σχέσεις με αξίες και αρχές, όπως εκείνες που βλέπαμε στον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο. Εξ ου και το όνομα του γραφείου «Σαν παλιό σινεμά».
Ακόμα και πολύ νέα παιδιά απευθύνονται στο γραφείο για να βρουν το άλλο τους μισό, όχι για εφήμερες σχέσεις, αλλά για οικογένεια.
Κι αν κάποιος θεωρεί ότι οι άνθρωποι που απευθύνονται στο γραφείο ίσως να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, κάνουν μεγάλο λάθος, καθώς το μορφωτικό τους επίπεδο, ιδιαίτερα των γυναικών, είναι υψηλό.
  Με σκοπό το γάμο
Σύμφωνα με την κα Κοσμοπούλου, από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του γραφείου υπήρξε ενδιαφέρον και από άντρες και από γυναίκες, κάθε ηλικίας: «Ο κόσμος ενδιαφέρεται για να γνωρίσει το άλλο του μισό, με σκοπό πάντα να δημιουργήσει οικογένεια. Έχουν απευθυνθεί σε εμάς άνθρωποι από 21 έως και 80 χρόνων. Κάθε ηλικία έχει τα δικά της ενδιαφέροντα. Για παράδειγμα, ένας 80χρονος ενδιαφέρεται να βρει μια παρέα για το υπόλοιπο της ζωής του, καθώς υπάρχει πολλή μοναξιά σε αυτές τις ηλικίες. Ειδικά με την κρίση, ο κόσμος αναζητά τις προσωπικές σχέσεις. Λόγω της αποξένωσης που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια και για τις γυναίκες είναι δύσκολο να προσεγγίσουν έναν άντρα και να μιλήσουν για γάμο, αλλά και από την πλευρά του άντρα. Το να γνωρισθούν κάπου, δεν είναι εύκολο να ξέρει ο ένας ή ο άλλος τι σκοπό έχουν. Γι’ αυτό έρχονται εδώ, ζητώντας να βρουν το ταίρι τους, για να παντρευτούν και να κάνουν οικογένεια. Προσπαθώ να ταιριάζω τους ανθρώπους όσο μπορώ περισσότερο, ανάλογα με τα δεδομένα και τα όρια που ορίζει ο καθένας. Συνήθως τα δεδομένα που ορίζουν είναι η ηλικία και το επάγγελμα. Άλλοι ζητούν να υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία, άλλοι όχι».
  Υψηλό μορφωτικό επίπεδο
Στο γραφείο απευθύνονται και άντρες και γυναίκες, χωρίς κάποιο φύλο να υπερτερεί: «Κυρίως οι γυναίκες, αλλά και οι άντρες έχουν κάποια ταμπού. Η πρώτη τους κουβέντα είναι “Ξέρεις, για να έρθω εδώ, το σκέφτηκα πάρα πολύ”. Στην ουσία δε θέλουν να  παραδεχτούν ότι απευθύνθηκαν σε γραφείο γνωριμιών. Δε θέλουν να σχολιασθούν από κάποιους που μπορεί να το μάθουν. Δυστυχώς, η κοινωνία μας είναι μικρή και αυτά συμβαίνουν. Γι’ αυτό και σε εμάς υπάρχει απόλυτη εχεμύθεια. Σέβομαι τις επιθυμίες και τα ταμπού των πελατών. Γίνεται μια εγγραφή του ενδιαφερόμενου, τρίμηνη, εξάμηνη ή ετήσια, σε τιμές πολύ προσιτές, αρκεί να πληροί κάποιες προϋποθέσεις, να έχει καλή ψυχική υγεία, τα βασικά διαβίωσης κ.λπ.».
Το μορφωτικό και αρκετές φορές το οικονομικό επίπεδο των ενδιαφερομένων είναι άνω του μέσου όρου. Όπως σημείωσε η κα Κοσμοπούλου, το 90% των γυναικών που έχουν απευθυνθεί στο γραφείο είναι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης: «Στους άντρες, από την άλλη πλευρά, είναι μικρότερο το ποσοστό σε αυτόν τον τομέα. Οι γυναίκες έχουν μια επαγγελματική και κοινωνική θέση που δεν τους “επιτρέπει” να βγουν έξω και να πουν “ψάχνω να βρω σύντροφο”, ούτε να αρχίσουν να γνωρίζουν τον έναν και τον άλλον, χωρίς να ξέρουν τις προθέσεις του».
  Νέοι άνθρωποι
Στο γραφείο απευθύνονται και νέοι άνθρωποι: «Υπάρχει και περίπτωση νέου ανθρώπου που λόγω επαγγέλματος θέλει να παντρευτεί ή άλλοι που έρχονται και μου λένε ότι βαρέθηκαν τα εφήμερα και θέλουν να βρουν ταίρι για σοβαρή σχέση. Στις μικρές ηλικίες, πιο πολύ θέλουν να παντρευτούν οι άνδρες παρά οι γυναίκες. Οι γυναίκες είναι και πιο πρακτικές. Η γυναίκα ζητάει η σχέση που θα κάνει να είναι και βιώσιμη από οικονομικής άποψης, ενώ ο άντρας δεν ασχολείται με αυτό. Ζητάει να βρει μια γυναίκα με αρχές και νοικοκυρά. Και οι κοπέλες που απευθύνονται εδώ έχουν αρχές. Δε θέλουν να πάνε το βράδυ στο μπαράκι να γνωρίσουν τον οποιονδήποτε».
Γάμος μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει, αν και έχουν δημιουργηθεί αρκετές σχέσεις μέσω του Γραφείου. Μάλιστα, όπως είπε η κα Κοσμοπούλου, δημιουργήθηκαν σχέσεις με πολύ καλές προοπτικές, αλλά όσες χάλασαν ήταν εξαιτίας τρίτου προσώπου. «Με στενοχωρεί να χαλάνε σχέσεις που φτάνουν στο γάμο, από λόγια τρίτων», σχολίασε.

*** Ντροπιαστική εικόνα, βρώμα και δυσωδία στις τουαλέτες στον Αϊ-Λαγούδη…         
    Του Ηλία Γιαννόπουλου
 Θυμό, οργή, αγανάκτηση και θλίψη προκαλεί η εικόνα που παρουσιάζουν οι τουαλέτες του Δήμου Τριφυλίας, στην κεντρική παραλία Κυπαρισσίας, Αϊ-Λαγούδης, δίπλα στο Τουριστικό Περίπτερο!
Εικόνα ντροπιαστική και προσβλητική για τον πολιτισμό και την αισθητική χώρου. Εικόνα που σοκάρει και αηδιάζει. Κατάσταση απαράδεκτη και απερίγραπτη, καθώς, όπως είναι στο εσωτερικό τους οι τουαλέτες, αποτελούν και εστία μόλυνσης, που εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Βρώμα και δυσωδία στην ατμόσφαιρα. Ακαθαρσίες, ανθρώπινα περιττώματα, σκουπίδια κάθε είδους, μπουκάλια, γυαλιά, παλιές βάσεις από ομπρέλες θαλάσσης παρατημένες.
Λουόμενοι και επαγγελματίες της παραλίας, καθώς και ξενοδοχείων, μιλώντας χθες στο «Θ», μας είπαν ότι εδώ και πολλές μέρες έχουν απευθυνθεί στο Δήμο Τριφυλίας για να παρέμβουν συνεργεία του και να καθαρίσουν τις τουαλέτες, ώστε να είναι, αφενός, λειτουργικές και, αφετέρου, να μην παρουσιάζουν την ντροπιαστική εικόνα που έχουν.
Ωστόσο, από το Δήμο Τριφυλίας, μέχρι και χθες το μεσημέρι, ανταπόκριση δεν υπήρξε. Αν, δε, αναλογιστεί κανείς ότι οι δημόσιες τουαλέτες είναι δίπλα στην παιδική χαρά της παραλίας, όπου καθαρίστηκε ο χώρος και έγιναν παρεμβάσεις στα παιχνίδια και πλέον την επισκέπτονται καθημερινά δεκάδες παιδάκια για να παίξουν, καταλαβαίνει πόσο επιτακτική ανάγκη είναι η άμεση παρέμβαση καθαρισμού των τουαλετών.
Είναι ντροπή, στη βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία του Αϊ-Λαγούδη Κυπαρισσίας, που καθημερινά επισκέπτονται εκατοντάδες και χιλιάδες λουόμενοι, ντόπιοι και παραθεριστές, Έλληνες και ξένοι, οι τουαλέτες του Δήμου να παρουσιάζουν αυτή την απαράδεκτη εικόνα και να είναι σε αυτή την άκρως επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και υγιεινή κατάσταση.
Μετά και το σημερινό μας δημοσίευμα, θα παρέμβει, άραγε, ο Δήμος Τριφυλίας να καθαρίσει, επιτέλους, τις τουαλέτες;

***  Με ένα λαμπρό γκαλά ιταλικής όπερας ,τα εγκαίνια του θεάτρου της αρχαίας Μεσσήνης         
           Εγκαίνια του θεάτρου της αρχαίας Μεσσήνης.
  Με ένα λαμπρό γκαλά ιταλικής όπερας θα γιορτασθούν τα εγκαίνια του θεάτρου της αρχαίας Μεσσήνης στις 3 Αυγούστου 2013.
 Θα τραγουδήσουν ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς και η σοπράνο Cellia Costea. Τους καλλιτέχνες θα συνοδεύει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Χριστόπουλου.
  Η προπώληση των εισιτηρίων για την παράσταση του Αρχαίου θεάτρου της Μεσσήνης θα  ξεκινήσει την Πέμπτη 11/07 – για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων από τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ στη Μεσσηνία.
  Τα καταστήματα που θα εξυπηρετούν είναι τα παρακάτω:
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ – Μεσσήνη
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ – Μελιγαλάς
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ – Καλαμάτα
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ – Καλαμάτα 2
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ – Κυπαρισσία
 Από το Σάββατο 13/07 θα λειτουργούν κανονικά όλα τα κανάλια πώλησης και θα ανοίξουν επιπλέον θέσεις.
Οι τιμές έχουν διαμορφωθεί ως εξής:
Κάτω Διάζωμα – Αρίθμηση με σειρά 30 ευρώ.
Άνω διάζωμα  Επίπεδο 1&2 – Μη αριθμημένες  15 ευρώ κανονικό και 10 ευρώ μειωμένο
Άνω διάζωμα Επίπεδο 3 – Μη αριθμημένες 10 ευρώ κανονικό και 5 ευρώ μειωμένο.
-
***Ενθουσιάζουν τα παιδιά της Πειραματικής με τη «Λυσιστράτη» (Φωτογραφίες)
 
 
 
 
 
  Ενθουσιάζουν οι 40 περίπου έφηβοι ηθοποιοί της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας που παρουσιάζουν αυτές τις μέρες την κωμωδία του Αριστοφάνη «Λυσιστράτη» στο Κάστρο Καλαμάτας. Προχθές, μάλιστα, ανάμεσα στο κοινό βρέθηκε και ο συνθέτης Χρήστος Λεοντής, που είπε λίγα λόγια μετά το τέλος της παράστασης. Η μετάφραση του κειμένου είναι του Κώστα Τσιάνου, η σκηνοθεσία και οι χορογραφίες του Γιώργου Πασσάκου, η μουσική του Χρήστου Λεοντή και τα σκηνικά –κοστούμια της Κατερίνας Μηλιαρέση. Η παράσταση θα παιχθεί και σήμερα Πέμπτη, 11 Ιουλίου, στις 9.00 το βράδυ, στον ίδιο χώρο. - 

*** Έθαβαν σκουπίδια από Καλαμάτα και Σπάρτη σε δρυοδάσος στην Ηλεία! (βίντεο)          
   Πληροφορίες από το ilialive.gr
Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελία κατοίκων της περιοχής της Πέρσαινας πως το τελευταίο δεκαήμερο κάθε βράδυ φορτηγά εναπόθεταν και μπουλντόζες έθαβαν σκουπίδια μέσα στο δάσος! Και η επιχείρηση που πραγματοποίησε το Δασαρχείο Πύργου μαζί με την Αστυνομία, είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη του οδηγού και υπεύθυνου της εταιρίας μεταφοράς των απορριμμάτων και την κατάσχεση δύο φορτηγών και μιας τσάπας.
Σύμφωνα με πληροφορίες λόγω του ότι πρόκειται για περίπτωση υποβάθμισης περιβάλλοντος σε περιοχή που προστατεύεται από τη συνθήκη Natura, ο 46χρονος συλληφθείς αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και έτσι αφού οδηγήθηκε χθες στον Εισαγγελέα Ηλείας πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί σήμερα στην Ανακρίτρια Πύργου. Σύμφωνα με πληροφορίες κατηγορίες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν και οι υπάλληλοι του δήμου Καλαμάτας. 
Μετά από οργανωμένη επιχείρηση στις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης από το δασαρχείο και την αστυνομία εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω φορτηγά που άδειαζαν σκουπίδια στην περιοχή και συνελήφθη ο ένας από τους οδηγούς τους , που φέρεται να έχει απασχολήσει πολλάκις τις Αρχές στο παρελθόν για παρόμοιες περιπτώσεις.
Οι πληροφορίες υπήρχαν στο Δασαρχείο Πύργου πως το θέμα των σκουπιδιών από διάφορες άλλες περιοχές είχε μεταφερθεί μέσα στο δάσος της Φολόης. Έτσι τις τελευταίες ημέρες οι έρευνες ήταν συνεχείς μέρα και νύχτα για να εντοπιστεί η περιοχή όπου βάσει των καταγγελιών γινόταν η απόθεση των σκουπιδιών – σύμφωνα με πληροφορίες από την Καλαμάτα και τη Σπάρτη.
Τα ξημερώματα της Πέμπτης εντοπίστηκαν τα δύο φορτηγά μετά από κοινή επιχείρηση Δασαρχείου και Αστυνομίας μέσα σε περιφραγμένο αγρόκτημα στο δάσος σε περιοχή της Αχλαδινής στα όρια με την Πέρσαινα. Εκεί οι δράστες εναπόθεσαν περί τους σαράντα τόνους σκουπιδιών – προερχόμενα από την Καλαμάτα - σε ορύγματα που είχαν σκάψει με τη βοήθεια μεγάλης τσάπας. Το ένα φορτηγό μαζί με την τσάπα βρέθηκαν εντός του χώρου, ενώ το δεύτερο με τον οδηγό ακινητοποιήθηκε στην περιοχή Βυλιζέϊκα Χάνια και μεταφέρθηκε όπου παρέμεινε φρουρούμενο στο Στρέφι.
Διαβάστε περισσότερα καθώς και δηλώσεις του Δασάρχη Ηλείας στο ilialive.gr
Video: 

-
***  Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Μεσσήνης         
           Ο Δή­μος Μεσ­σή­νης, στο πλαί­σιο των κα­λο­και­ρι­νών του πο­λι­τι­στι­κών εκ­δη­λώ­σε­ων, δι­ορ­γα­νώ­νει:
   * T­ην Κυ­ρια­κή 14 Ι­ου­λί­ου, και ώ­ρα 21:30, στο αμ­φι­θέ­α­τρο του πάρ­κου Μεσ­σή­νης, μου­σι­κή βρα­διά με τους σπου­δα­στές του Ω­δεί­ου Μεσ­σή­νης Μα­τού­λας Φί­λου. Εί­σο­δος ε­λεύ­θε­ρη .
  • Την Κυ­ρια­κή 14 Ι­ου­λί­ου, και ώ­ρα 20:30, στην κεν­τρι­κή πλα­τεί­α Πε­τα­λι­δί­ου, ε­πε­τεια­κή εκ­δή­λω­ση για την Κύ­προ «δεν ξε­χνώ» με τον χο­ρευ­τι­κό ό­μι­λο του πα­νε­πι­στη­μί­ου Κύ­πρου. Εί­σο­δος ε­λεύ­θε­ρη.
  • Την Δευ­τέ­ρα 15 Ι­ου­λί­ου και ώ­ρα 20:30, στο αμ­φι­θέ­α­τρο του πάρ­κου Μεσ­σή­νης, ε­πε­τεια­κή εκ­δή­λω­ση για την Κύ­προ «δεν ξε­χνώ» με τον χο­ρευ­τι­κό ό­μι­λο του πα­νε­πι­στη­μί­ου Κύ­πρου. Εί­σο­δος ε­λεύ­θε­ρη.
-
*** Προσωπικότητες με παγκόσμιο κύρος θα βρεθούν στην Μεσσηνία για ένα "Γενναίο,Νέο Κόσμο"         
    10 ονόματα ομιλιτών από τους 17 συνολικά που θα παραβρεθούν στο 2ημερο συνέδριο του TEDxKalamata για ένα "Γενναίο, Νέο Κόσμο" έκαναν γνωστά οι διοργανωτές.
Πρόκειται για εξέχουσες προσωπικότητες με παγκόσμιο κύρος από την Ελλάδα και όχι μόνο.
Το συνέδριο του TEDxKalamata θα πραγματοποιηθεί στις 26 & 27 Ιουλίου , στο αφιθέατρο του Κάστρου της Καλαμάτας και στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης.
Οι ομιλητές που είναι ήδη γνωστοί και θα βρεθούν στη Μεσσηνία είναι οι: 
  • Ο Έλληνας επιχειρηματίας και μηχανικός Ανδρέας Ραπτόπουλος
  • H Γαλλίδα ακτιβίστρια Rokhaya Diallo
  • H εξαιρετική Τουρκάλα βουλευτής Şafak Pavey
  • O καταξιωμένος πολεμικός φωτογράφος Άρης Μεσσήνης
  • O Κώστας Πολυχρονόπουλος, που με το συλλογικό του έργο συγκινεί και εμπνέει
  • Ο βραβευμένος Ολλανδός επιχειρηματίας Martijn Arets
  • O Βρετανός συγγραφέας και συντάκτης περιβαλλοντικών θεμάτων Fred Pearce
  • O αρχαιολόγος και διευθυντής ανασκαφών της Αρχαίας Μεσσήνης Πέτρος Θέμελης
  • O επικεφαλής καινοτομίας της Atcom Internet & Multimedia και ιδρυτής του OliveShop.com Φώτης Αντωνόπουλος
  • O κορυφαίος Σκοτσέζος αρχιτέκτονας των Gehl Architects David Sim
Περισσότερες πληροφορίες βρείτε εδώ καθώς και στη "σελίδα" του TEDxKalamata στο Facebook

 ***  Ιατροδικαστής: Γαζώθηκαν με 20 σφαίρες οι δύο Αλβανοί δραπέτες
 Τουλάχιστον 20 τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι και στον θώρακα έφεραν στα σώματα τους οι δύο Αλβανοί καταζητούμενοι που σκοτώθηκαν από άνδρες των ΕΚΑΜ στις 2 Ιουλίου στην περιοχή Κόνισκας Αιτωλοακαρνανίας, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση. Ο 25χρονος δραπέτης των φυλακών Τρικάλων, Λίκα Εντισον και ο 45χρονος θείος του, Φλαμούρ Σινάνι Εντισον που ήταν ένας από τους κύριους οργανωτές της απόδρασης 11 αλλοδαπών κρατουμένων εγκλωβίστηκαν σε μαντρί από τους αστυνομικούς και τότε ξεκίνησε άγρια μάχη. Σύμφωνα με την αρχική ιατροδικαστική εξέταση οι κακοποιοί δέχτηκαν βολές πολλές φορές από απόσταση περίπου 30 έως 50 μέτρων από τα πυροβόλα όπλα των αστυνομικών που επέφεραν θανατηφόρα πλήγματα. skai.gr - 

*** «Περίεργες» παραλείψεις και καθυστερήσεις στο τμήμα Τσακώνα-Καλαμάτα          
            ΝΕΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ «ΛΑΘΟΣ» ΣΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
 «Περίεργες» παραλείψεις και καθυστερήσεις
 ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΣΑΚΩΝΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ ΟΔΟ 
 Ετοιμάζεται καταγγελία στον ευρωπαϊκό οργανισμό OLAF και για την Ολυμπία Οδό
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχει ένας οργανισμός-τιμωρός της απάτης, της διαφθοράς και της διαπλοκής. Λέγεται OLAF και εγγυάται τη χρηστή διοίκηση στους ευρωπαϊκούς οργανισμούς. Πλην, όμως, όπως και σε πλείστες άλλες περιπτώσεις, ουδείς αναμάρτητος.
Όπως και να έχει, ο εν λόγω ευρωπαϊκός οργανισμός, όπως είχε δημοσιεύσει το «Θ», διεξάγει έρευνα για ενδεχόμενη εσκεμμένη καθυστέρηση της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα & Λεύκτρο - Σπάρτη, που προκάλεσε ζημία 68 εκατομμυρίων ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσε, πριν από 15 ημέρες περίπου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, Ν. Χουντής.
Ο οργανισμός εξετάζει αν ήταν εσκεμμένη εκ μέρους των Δημοσίων Υπηρεσιών η «πολύμηνη καθυστέρηση έγκρισης της τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων» του έργου Κόρινθος- Τρίπολη-Καλαμάτα & Λεύκτρο-Σπάρτη, εξαιτίας της οποίας προκλήθηκε «αναβολή της ημερομηνίας παράδοσής του, αλλά και ενεργοποίηση ρήτρας υπέρ του παραχωρησιούχου για αποζημιώσεις 68 εκατομμυρίων ευρώ από το ελληνικό κράτος».
Το θέμα αυτό, ενδεχομένως, προκάλεσε την «αιφνίδια διακοπή  των εργασιών από το Νοέμβριο του 2012 μέχρι και σήμερα. Ερευνάται, όπως δήλωσε ο Νίκος Χουντής, αν ήταν εσκεμμένη η πολύμηνη καθυστέρηση από την πλευρά των Δημοσίων Υπηρεσιών της έγκρισης τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων στο τμήμα του έργου Τσακώνα – Καλαμάτα με συνέπεια να υπάρξει αναβολή της ημερομηνίας παράδοσής του, αλλά και ενεργοποίηση ρήτρας υπέρ του παραχωρησιούχου για αποζημιώσεις από το ελληνικό κράτος.
Έγγραφο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας που επισυνάπτεται στην εν λόγω καταγγελία, αναφέρει- μεταξύ άλλων- ότι «σχετικά με την καταγγελία για απάτη, το Παράρτημα Έρευνας Απάτης της ΕΤΕπ ενημέρωσε τον OLAF, ο οποίος και ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση. Το Παράρτημα Έρευνας Απάτης της ΕΤΕπ συνεργάζεται με την έρευνα που διεξάγει ο OLAF».
Το Νοέμβριο του 2012 το έργο σταμάτησε, αρμοδιότητα που έχει ο OLAF λειτουργώντας ως ανακριτική αρχή, για τη διερεύνηση οικονομικής διαφθοράς σε έργα που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ένα από τα στοιχεία που έγιναν παραδεκτά από τον OLAF ήταν ο τρόπος έκδοσης της ΚΥΑ 195212/11/01/2011 για την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων του  τμήματος «Τσακώνα – Καλαμάτα» και οι οικονομικές και χρονικές επιπτώσεις που η  καθυστέρηση της έκδοσης αυτής είχε στο έργο: α) με επέκταση του  χρονοδιαγράμματος περάτωσης του τμήματος αυτού και  β) με την ενεργοποίηση  οικονομικών ρητρών υπέρ του παραχωρησιούχου που προβλέπονται στη σύμβαση  παραχώρησης (Ν. 3559/2007) και ειδικότερα την ενεργοποίηση των άρθρων 26.2  και 26.5.
Τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η ΚΥΑ αυτή ήταν έτοιμη και υπογεγραμμένη από το Μάιο του 2010 και κρατήθηκε στο «συρτάρι» για επτά μήνες, είναι πολλά, κατατεθειμένα στον OLAF και στην τελική φάση διερεύνησης.
Εκτός, όμως, από αυτή την ιστορία, υπάρχει και η τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων για το έργο του αυτοκινητόδρομου και της περιμετρικής οδού Καλαμάτας, που έγινε με Κοινή Υπουργική Απόφαση την οποία υπέγραφε ως υπουργός και η Κ. Μπατζελή, η οποία όμως είχε αντικατασταθεί μήνες πριν από τη συγκεκριμένη ΚΥΑ!
Δυόμισι χρόνια μετά, το ΥΠΕΚΑ, στις 28 Ιουνίου 2013 συγκεκριμένα, μιλάει για «λάθος παραβολή», αναρτώντας στη Διαύγεια «ορθή επανάληψη», με την εξής διευκρίνιση: «Ορθή επανάληψη λόγω λάθους παραβολής ως προς το όνομα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το ορθό είναι Κ. Σκανδαλίδης»!
Το θέμα είχε δει το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά από την ιστοσελίδα Kalamatajournal, σε κείμενο που υπέγραφε ο δημοσιογράφος Σταύρος Μαρτίνος. Βέβαια, μετά από μια τέτοια εξέλιξη, καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για τον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης στη συγκεκριμένη υπόθεση. Για ένα πολύ μεγάλο έργο, με τεράστιο οικονομικό κόστος για το Δημόσιο, η δημόσια διοίκηση με τις πράξεις της δημιουργεί ζητήματα που ενδεχομένως μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρές οικονομικές ζημιές, σε μια περίοδο μάλιστα οικονομικής ασφυξίας.
Όμως, οι... λάθος υπογραφές δε σταματούν εδώ. Σύμφωνα με νεότερο δημοσίευμα στην ίδια ιστοσελίδα (Kalamatajournal), ακόμη και η πρώτη τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων του αυτοκινητόδρομου Τσακώνας-Καλαμάτας φέρει την υπογραφή κυβερνητικού στελέχους που είχε παραιτηθεί, όταν δημοσιοποιήθηκε η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.
Ειδικότερα, το 2004 υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τους περιβαλλοντικούς όρους του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας και του κλάδου Λεύκτρου-Σπάρτης (ΑΠ.1220 04/13-7-2004).
Σχεδόν δύο χρόνια μετά, στις 24 Φεβρουαρίου 2006, δημοσιοποιήθηκε η πρώτη τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων, που αφορά στο τμήμα Τσακώνας-Καλαμάτας και την περιμετρική οδό της Καλαμάτας (ΑΠ. Οικ. 101747).
Την Κοινή Υπουργική Απόφαση αυτή υπογράφουν ο τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, ο τότε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέκος Κοντός και ο τότε υφυπουργός Πέτρος Τατούλης.
Ωστόσο, όταν δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ η ΚΥΑ, ο Πέτρος Τατούλης δεν ήταν υφυπουργός, είχε παραιτηθεί! Το Προεδρικό Διάταγμα της παραίτησης του Πέτρου Τατούλη από υφυπουργός Πολιτισμού έχει ημερομηνία 15 Φεβρουαρίου 2006. Δηλαδή, η ΚΥΑ δημοσιοποιήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2006 και ο Πέτρος Τατούλης είχε παραιτηθεί στις 15 Φεβρουαρίου! Τι μπορεί να συμβαίνουν όλες αυτές οι «διαδικαστικές» παρατυπίες;
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», η ίδια ευρωπαϊκή διαδικασία που ακολουθήθηκε για το παραπάνω έργο είναι έτοιμη και για την Ολυμπία Οδό, καθώς προετοιμάζεται φάκελος για να επιληφθεί ο OLAF.


***  Η Ντίνα και οι άλλοι για το Δήμο Καλαμάτας                                                           
        «Καλή επιτυχία στην τριμερή κυβέρνηση με όλη μου την καρδιά» ευχόταν έναν ακριβώς χρόνο πριν, στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Τις ίδιες θερμές ευχές είχε δώσει και όταν συγκροτήθηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου-Σαμαρά-Καρατζαφέρη με πρωθυπουργό τον Παπαδήμο. Ούτε η μία ούτε η άλλη κυβέρνηση άντεξαν, παρά τις ειλικρινείς ευχές του δημάρχου. Άλλο, όμως, είναι αυτό που θέλουμε να πούμε και το οποίο διέλαθε της προσοχής όλων των εφημερίδων, των καναλιών και των δημοσιογράφων: Ο δήμαρχος Καλαμάτας, σε αντίθεση με τις προηγούμενες φορές, δεν έχει ευχηθεί τίποτα για τη σημερινή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου! Μήπως έπαψε να στηρίζει τις μνημονιακές πολιτικές; Για δείτε τι έγραψε προχθές στο site του Δήμου Καλαμάτας: «Ο δήμαρχος, σε δηλώσεις του σήμερα, αναφέρθηκε στα απανωτά κτυπήματα που δέχεται η Αυτοδιοίκηση από την κυβέρνηση και το κεντρικό κράτος, σε βαθμό που να έχει συρρικνωθεί ο αυτοδιοικητικός της χαρακτήρας. Η πολιτική αυτή αποτελεί, τελικά, πλήγμα για την ίδια την κοινωνία, ιδιαίτερα σε περιφερειακό επίπεδο, δεδομένου ότι η κοινωνία στηρίζεται στη λειτουργία και την απόδοση των Δήμων. Υπάρχει, πλέον, ζήτημα με το θεσμό της Αυτοδιοίκησης και την ύπαρξή του, κυριολεκτικά, τόνισε ο δήμαρχος». Βέβαια, ο κ. Νίκας δε βάλλει ευθέως κατά του μνημονίου, είναι, όμως, γνωστό, ακόμη και στα παιδιά του νηπιαγωγείου, ότι τα μέτρα κατά της αυτοδιοίκησης και όλα τα αντικοινωνικά μέτρα δεν έχουν άλλο σκοπό από την εξυπηρέτηση των στόχων του μνημονίου. Αν, όμως, ο δήμαρχος Καλαμάτας σκέπτεται να μπει στο «κλαμπ των αντιμνημονιακών», εν όψει των δημοτικών εκλογών του 2014, τότε μάλλον άργησε. Του έχουν ήδη πιάσει τη θέση άλλοι. Από το δικό του δεξιό χώρο εμφανίζεται ως αντιμνηνιακός, από την αρχή μάλιστα και όχι συγκυριακά, ο Κώστας Μαργέλης. Την ίδια στάση έχει και ο Νίκος Φωτέας, που έφυγε, μάλιστα, από τη Νέα Δημοκρατία και πήγε κεντρικό στέλεχος στο κόμμα του Χρήστου Ζώη. Όπως δείχνουν τα πράγματα, στις επόμενες εκλογές για το Δήμο Καλαμάτας όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα έχουν αντιμνημονιακή στάση, στα λόγια τουλάχιστον, γιατί στην ουσία το μνημόνιο είναι μια συνέπεια του καπιταλισμού, κανείς, όμως, εκτός του ΚΚΕ, δε ζητάει ανατροπή του καπιταλισμού εδώ και τώρα. Εκτός αν είναι υποψήφια δήμαρχος και η Ντίνα Νικολάκου, η οποία υπερασπίζεται μέχρι τώρα με πάθος τις λεγόμενες μεταρρυθμίσεις που επιβάλλουν τα μνημόνια. Λέτε, τελικά, να δούμε την Ντίνα Νικολάκου στα προεκλογικά μπαλκόνια να υπερασπίζεται μόνη τις μεταρρυθμίσεις Σαμαρά-Βενιζέλου, έχοντας ακόμα και τη στήριξή τους; Τίποτα δεν αποκλείεται σε αυτόν τον τόπο… Λένε ότι οι μεγάλοι πολιτικοί άνδρες γνωρίζουν τον πολιτικό θάνατο από τα ίδια τα πολιτικά παιδιά τους. Εδώ στη Μεσσηνία το γνωρίζουμε αυτό από το πώς έπεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Λέτε ανάλογο τέλος να έχει και ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης; Αν η Ντίνα Νικολάκου, το πολιτικό του παιδί, τον εγκαταλείψει για το Δήμο Καλαμάτας, τότε ο Πέτρος Τατούλης θα έχει μεγάλο πρόβλημα. Η κα Νικολάκου είναι εκείνη που έκανε την περισσότερη δουλειά, ώστε ο κ. Τατούλης να πάρει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές εκλογές του 2010. Τον ξαναέβαλε ουσιαστικά στο πολιτικό προσκήνιο, ενώ στα δυόμισι χρόνια της θητείας τους η κα Νικολάκου υπερασπίζεται με μεγάλη δύναμη τις αποφάσεις και τις θέσεις του κ. Τατούλη. Τέτοιο συνεργάτη δεν πρόκειται να ξαναβρεί, αφήστε τη ζημιά που θα πάθει εάν πάρει μαζί της στο Δήμο τον Γιώργο τον Μπουλούκο και άλλους συμβούλους της παράταξης Τατούλη… Μιας και μιλήσαμε, όμως, για το μνημόνιο, ας μιλήσουμε και για τις απολύσεις που μεθοδεύονται στους Δήμους, αλλά και τη στάση των συνδικαλιστών. Την εβδομάδα που πέρασε διαβάσαμε ότι με απόφαση του γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης συγκροτήθηκε Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης των Υπαλλήλων ΟΤΑ Α’ Βαθμού Νομού Μεσσηνίας. Προφανώς, πάνω στα πορίσματα αυτής της επιτροπής θα στηριχθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να απολυθούν εργαζόμενοι, κατά τις επιταγές των μνημονίων. Ξέρετε ποιοι, ανάμεσα σε άλλους, έχουν οριστεί μέλη αυτής της επιτροπής; Ο πρόεδρος του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, Σπύρος Σαρδέλης, από το Δήμο Καλαμάτας και το μέλος της διοίκησης του Σωματείου, Στράτος Χρυσαφίδης, από το Δήμο Μεσσήνης. Είναι δυνατόν συνδικαλιστές να δέχονται να μπουν μέλη σε επιτροπές -ή αν μπήκαν χωρίς να ερωτηθούν, να μην έχουν παραιτηθεί ακόμη- οι οποίες ουσιαστικά ξεδιαλέγουν ποιοι είναι για πέταμα στους δρόμους; Εκτός κι αν οι συνδικαλιστές αποδέχονται τα μέτρα της κινητικότητας και διαθεσιμότητας, που, απ’ όσο ξέρουμε, πάντως, η ΠΟΕ-ΟΤΑ απορρίπτει. Και γενικότερα, όμως, η στάση του Σωματείου προκαλεί προβληματισμό. Δεν έχει πει κουβέντα για τις συνεχείς μετακινήσεις που κάνει ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, σε μια συγκεκριμένη υπάλληλο, τη Σταυρούλα Αγρίου, που είναι μέλος του Σωματείου. Δεν έχει αντιδράσει καθόλου για το θέμα που προέκυψε πρόσφατα, τη μάχη, για το οργανόγραμμα των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, όπου οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι προωθούνται για προϊστάμενοι οι αρεστοί της διοίκησης. Δεν αντέδρασε για την αναφορά του δημάρχου, ότι τους εργαζόμενους τους ενδιαφέρει να έχουν δουλειά και όχι ποιος γίνεται προϊστάμενος και τι ειδικότητα έχουν οι προϊστάμενοι. Δηλαδή, για το Σωματείο είναι ανάξια απάντησης όλα αυτά;Καραμαχίλης - 

***  Το πειρατικό          
   του Δημήτρη Γιατράκου
 Πριν από ένα μήνα, απ’ αυτήν εδώ τη στήλη, έγραφα «πως η ύπαρξη της ΕΡΤ (ψευδά ΕΔΤ από χθες) συνιστούσε ένα τεράστιο σκάνδαλο, καθώς ο πατέρας διόριζε το γιο, ο θειός τον ανηψιό και γενικά το βόλεμα ημέτερων κομματικών και όποιας άλλης σχέσης ήταν και ο λόγος που κρατιόταν ζωντανή. Πέραν αυτού, ένας τεράστιος αριθμός εργαζομένων ήταν στην αργομισθία».
Από αυτά που έγραφα τότε μέχρι και σήμερα δεν υποχωρώ σπιθαμή, για να έχουμε καλούς λογαριασμούς.
Επειδή, ωστόσο, τα πάντα ρει, μου φαίνεται αδιανόητη η χθεσινή εκπομπή του νέου κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα με λογότυπο καρακιτσαριό, σχεδιασμένο στο γόνατο, από ιδιωτικά στούντιο! Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο αρμόδιος υπουργός, κ. Καψής, δήλωσε ότι το σημαντικό είναι πως έφυγε το μαύρο και πως το σήμα δεν είναι ίδιο, γιατί της ΕΔΤ είναι χρωματιστό και επίτηδες δεν έχει πουθενά μαύρο! Άλλα αντ’ άλλα, που λένε. Τραγέλαφος! Το σκηνικό μού φέρνει στο μυαλό τους πειρατικούς σταθμούς της νιότης μου που κυνηγούσε η Αστυνομία, μόνο που στη θέση των πειρατών των ερτζιανών εκείνης της εποχής, στην παρανομία δηλαδή, είναι η ίδια η κυβέρνηση. Το ρόλο των αστυνομικών βλέπω να τον παίζουν οι απολυμένοι της ΕΡΤ που θα αναζητούν τα στούντιο που εκπέμπει, για να τα κάνουν Γης Μαδιάμ.
Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά για μια κυβέρνηση που θέλει να χαρακτηρίζεται μεταρρυθμιστική.
Η συμπεριφορά της μου κάνει φοβική και χάνει τις εντυπώσεις. Θα μου πείτε τώρα, ποιες;
Θεωρώ, λοιπόν, πως έπρεπε ορθόδοξα και λαμπροβαφτισμένα, αφού είχε γίνει η κατάλληλη προετοιμασία, η ΕΔΤ να εκπέμψει κανονικά και με το νόμο από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και όχι από τα έγκατα της γης, απ’ όπου πιθανά να εκπέμπουν οι ραδιοπειρατές της.
Τέλος πάντων, επειδή η ιστορία μού κάνει κωμικοτραγική, δεν περιγράφω άλλο, όπως έλεγε και ο Γιώργος Χειλάκης, ο οποίος χαρακτήριζε ως πειρατικό την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου που κατέκτησε το  EURO του 2004 στην Πορτογαλία...
  Το ρόλο των αστυνομικών βλέπω να τον παίζουν οι απολυμένοι της ΕΡΤ που θα αναζητούν τα στούντιο που εκπέμπει, για να τα κάνουν Γης Μαδιάμ

*** Μπογκοτά             
Του Δημήτρη Γιατράκου 
Πριν από χρόνια ένας κοσμοπολίτης μου περιέγραφε ένα απίστευτο περιστατικό από την Μπογκοτά, την πρωτεύουσα της Κολομβίας: Μετά από κυνηγητό στους δρόμους της πόλης ένας κακοποιός συνελήφθη από αστυνομικούς, επειδή μέσα στο λεωφορείο είχε κόψει το δάχτυλο μιας γυναίκας, για να της πάρει ένα χρυσό δαχτυλίδι που φορούσε.
Το περιστατικό μού ήρθε, συνειρμικά, στο μυαλό, όταν χθες διάβασα ότι, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Βαρόμετρο Διαφθοράς που συνέταξε η Διεθνής Διαφάνεια για ολόκληρο τον κόσμο, η Ελλάδα βρίσκεται στο 22%, με πάνω από έναν στους πέντε Έλληνες να δηλώνει ότι «λάδωσε» κάποιο δημόσιο λειτουργό την περασμένη χρονιά. Το ποσοστό της Ελλάδας είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό της Κολομβίας των καρτέλ της κοκαΐνης και των αμέτρητων καθημερινά δολοφονιών...
Η Ελλάδα, για να έχουμε μια πιο εμπεριστατωμένη εικόνα, βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις διαφθοράς μεταξύ των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με 22%, ενώ η Κύπρος έχει 19%, η Ρουμανία 17%, η Βουλγαρία 8%, η Ιταλία και η Βρετανία μόλις 5% και οι χρεοκοπημένες, όπως κι εμείς, Πορτογαλία και Ισπανία 3% και 2% αντίστοιχα! Φανταστείτε πως η Τουρκία με 21% και το Κοσσυφοπέδιο με 16% μας βλέπουν από κάτω.
Και αναλογίζομαι με το φτωχό μου το μυαλό: πώς σε μια χώρα που «τρώει» εδώ και τέσσερα χρόνια το ένα μνημόνιο πίσω από το άλλο και, κατά συνέπεια, από τη μια υποφέρει τα πάνδεινα και από την άλλη έχει γίνει πρώτη είδηση και ρεντίκολο παγκοσμίως, οι πολίτες της εξακολουθούν να έχουν στο μυαλό τους τη λαμογιά; Οξύμωρο το σχήμα ή, εν τέλει, απολύτως φυσιολογικό; Μάλλον το δεύτερο, καθώς, όπως περίτρανα αποδεικνύουν οι αριθμοί, η διαφθορά μάς έχει διαποτίσει και από την περιπέτεια που περνάμε ουδέν διδαχθήκαμε. Ο καθένας κοιτάζει να κάνει τη δουλειά του όπως ήξερε και από την άλλη πλευρά ένα μεγάλο ποσοστό δημόσιων λειτουργών είναι εντελώς πρόθυμο να τα αρπάξει.
Συμπέρασμα: Θα έλθουν και άλλα μνημόνια, καθώς το βαρέλι δεν έχει πάτο. Και κάθε φορά θα διαρρηγνύουμε τα ιμάτιά μας και θα βρίζουμε τις όποιες κυβερνήσεις και πρωθυπουργούς τη στιγμή που το πρόβλημα είναι η μονάδα. Ο καθένας μας, δηλαδή, που δε θέλει να αλλάξει μυαλό και νοοτροπία.
  Όπως περίτρανα αποδεικνύουν οι αριθμοί, η διαφθορά μάς έχει διαποτίσει και από την περιπέτεια που περνάμε ουδέν διδαχθήκαμε
-
***  Πολίτες δεύτερης κατηγορίας…             
του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
 Ανέκαθεν άκουγα τη συγκεκριμένη φράση, τουλάχιστον από όσο μπορώ να θυμηθώ. Στην πορεία στάθηκε δυνατόν να εξακριβώσω τι σημαίνει και, δυστυχώς, όσο περνά ο καιρός, τόσο πιο συχνά τα περιστατικά. Θα ’λεγε κανείς πως υπάρχει από την αρχή του κόσμου.
Έτσι έχουμε πλούσιους και φτωχούς, έξυπνους και χαζούς, αρτιμελείς και μη, και όποια άλλη κατηγορία θέλετε. Με άλλα λόγια, υπάρχουν δύο πόλοι, όπως και στις μπαταρίες ή στη γη.
Τελευταία, υπήρξε ένα ακόμη σημείο, ασήμαντο στους πολλούς, σημαντικό για κάποιους που τους ενδιέφερε. Η διακοπή νερού, συνεπεία βλάβης στον κεντρικό αγωγό του συνδέσμου, ταλαιπώρησε πολύ όλους. Τυχεροί όσοι κατοικούν κοντά στις δεξαμενές και άτυχοι όσοι βρίσκονται πιο μακριά. Ενώ, για παράδειγμα, ένα μεγάλο τμήμα της Καλαμάτας υδροδοτήθηκε κατά τις 12.00 το μεσημέρι, στην περιοχή της Βέργας άρχισε το νερό να κυλά στους σωλήνες 8 ώρες αργότερα.
Δεν είναι ευθύνη κάποιου αυτό που συνέβη, αλλά ζήτημα συγκυρίας, καθώς θα πρέπει πρώτα να γεμίσει η δεξαμενή του Κάστρου, μετά αυτή στις Τούρλες και πάει λέγοντας.
Δε θα μακρηγορήσω. Σάματις το ίδιο δε συμβαίνει με το κέντρο της Καλαμάτας και τις περιοχές γύρω του;  Βλέπεις στο κέντρο της πόλης καθαριότητα, για παράδειγμα, φαρδιά πεζοδρόμια, καλά κράσπεδα και λες, δεν μπορεί, έτσι θα ’ναι παντού. Και σε απόσταση μόλις ενός τετραγώνου, η κατάσταση έρχεται να σε διαψεύσει. Χαλασμένα πεζοδρόμια, ελαττωματικά κράσπεδα, λες κι όσοι μένουν εκεί είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Κι αν νιώθουν έτσι όσοι κατοικούν μεν στην πόλη, αλλά όχι στο κέντρο της, αναρωτηθείτε πώς μπορεί να νιώθει ένας κάτοικος σε μια από τις ορεινές περιοχές των Αρφαρών, για παράδειγμα.
Το ζήτημα είναι αν οι ταγοί μας, σε τοπικό επίπεδο, μπορούν να κάνουν κάτι για να βελτιώσουν την εικόνα που υπάρχει. Κι όχι μόνο αν μπορούν, αλλά κι αν θέλουν. Να ξεπεραστεί η χαοτική αυτή διαφορά και να έλθουν τα πράγματα σε μια ισορροπία, αν φυσικά μπορεί να υπάρξει τέτοια με τις σημερινές συνθήκες…  harhar@tharrosnews.gr 

*** Φοβάμαι...             
του Δημήτρη Γιατράκου 
Φεύγοντας προχθές βράδυ από τα γραφεία της  εφημερίδας μαζί με τον Αντώνη, πέσαμε πάνω σε μια ομάδα που μοίραζε φυλλάδια στους πολίτες, εκφράζοντας την αντίθεσή της για την πραγματοποίηση του φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα στις 3 και 4 Αυγούστου.
Το μπολνταρισμένο (έντονο μαύρο) με κεφαλαία γράμματα σύνθημα του φυλλαδίου, που ήταν και ο επίλογος του κειμένου, έγραφε: ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΙΣΟΥΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
«Ξέρεις τι σημαίνει αυτό;» με πρόλαβε ο Αντώνης. «Πόλεμος» του απαντώ και συμφώνησε κουνώντας το κεφάλι.
Όπως, λοιπόν, δείχνουν τα πράγματα, από τη μια, με τις εμπρηστικές δηλώσεις Κουκούτση πριν από καιρό στην Πάτρα ότι «το φεστιβάλ της Καλαμάτας θα γίνει ντε και καλά και θα σας λιώσουμε» και, από την άλλη, «δε θα επιτρέψουμε την πραγματοποίησή του», η πόλη εκείνο το διήμερο θα θυμίζει εμπόλεμη ζώνη, καθώς καμιά από τις δυο πλευρές δε φαίνεται να κάνει πίσω. Κακός οιωνός για την Καλαμάτα, που λογικά θα είναι γεμάτη από επισκέπτες, ντόπιους και ξένους, εκείνο τον καιρό. Γράφω λογικά, γιατί θα είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και παραδοσιακά η πόλη, ακόμη και σε καιρό κρίσης, είναι τίγκα στην κίνηση. Ωστόσο, όλο αυτό το ψυχροπολεμικό κλίμα μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά για κάποιους που θέλουν να χαλαρώσουν και, κατά συνέπεια, δε γουστάρουν να βρεθούν εν μέσω οδομαχιών με σπασμένα κεφάλια.
Τίθεται, λοιπόν, ζήτημα ασφάλειας, τώρα μάλιστα που αποδιοργανώνεται και η Αστυνομία, όπως γράφαμε στο χθεσινό πρώτο θέμα της εφημερίδας. Όσο υπάρχει, λοιπόν, καιρός θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες από την Ελληνική Αστυνομία, το Δήμο Καλαμάτας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ώστε να μη γίνει η πόλη πρώτο θέμα τόσο στα ελληνικά όσο και στα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα.
Κακά τα ψέματα, με την τροπή που έχει πάρει το πράγμα, δείχνει πως οι στρατοί ετοιμάζονται και εξοπλίζονται. Και επειδή η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη, οι τρεις αρχές που προανέφερα ας συνεργαστούν προκειμένου να ληφθούν μέτρα που θα αποτρέψουν τα χειρότερα. Διαφορετικά, θα φέρουν ακέραια την ευθύνη για ό,τι συμβεί.
 \Θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες από την Ελληνική Αστυνομία, το Δήμο Καλαμάτας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ώστε να μη γίνει η πόλη πρώτο θέμα στα ελληνικά και διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα

*** Διευρύνονται οι αντιδράσεις για το νεοναζιστικό φεστιβάλ         
           Οι τοπικές αρχές μπορεί να παίζουν το ρόλο του... Πόντιου Πιλάτου ή να σφυρίζουν αδιάφορα, αλλά όσο πλησιάζει η ημερομηνία διεξαγωγής του νεοναζιστικού φεστιβάλ στις αρχές Αυγούστου, τόσο γενικεύονται και οι αντιδράσεις στην πραγματοποίησή του.
Χθες στις ιστοσελίδες Indymedia και Left.gr υπήρχε η εξής ανάρτηση: «Στις 3-4 Αυγούστου η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να οργανώσει πανελλαδική φασιστική συνάντηση στην Καλαμάτα. Δε θα το επιτρέψουμε. Συντονίζουμε τις δράσεις μας με το αντιφασιστικό κίνημα της Καλαμάτας.
Στηρίζουμε την πανελλαδική αντιφασιστική διαδήλωση στην Καλαμάτα στις 20 του Ιούλη. Συμμετέχουμε στη συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί μετά το τέλος της διαδήλωσης, ώστε να οργανώσουμε τις δράσεις μας με στόχο την οριστική ακύρωση».
Για το λόγο αυτό, μάλιστα, έγινε συνέλευση στο Πολυτεχνείο (κτήριο Γκίνη), ενώ σήμερα θα κάνουν πάρτυ προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τη συμμετοχή τους στην αντιφασιστική διαδήλωση στις 20 Ιουλίου.Α.Π.
Και εγένετο φεστιβάλ Νεολαίας!
  Τον Αύγουστο, στις 3 και 4 του μήνα, ψήνεται το φεστιβάλ νεολαίας των ακροδεξιών της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα. Η ημερομηνία, όπως διαπιστώνεται, δεν είναι τυχαία, αφού τότε συμπληρώνονται 77 χρόνια από την εγκαθίδρυση της δικτατορίας του Μεταξά. Το συγκεκριμένο γεγονός, αλλά και η επιλογή της πόλης, δε θα πρέπει να προκαλούν απορία, εάν αναλογιστούμε κάποια δεδομένα:
1) Η Μεσσηνία γενικά είναι από παλιά χώρος δράσης της Χ.Α. εξαιτίας της κωμόπολης του Μελιγαλά. Οι χρυσαυγίτες από την ίδρυση της οργάνωσής τους και πέρα δεν ξεχνάνε κάθε Σεπτέμβρη να επισκέπτονται τον Μελιγαλά για το μνημόσυνο στην πηγάδα.
2) Η Μεσσηνία, εκτός από γενέτειρα του Σαμαρά, είναι προπύργιο της Νέας Δημοκρατίας με μπόλικη εκλογική πελατεία. Αυτό το μέχρι τώρα δεδομένο αρχίζει να κάνει ρωγμή ύστερα από χρόνια, αφού ένα μεγάλο κομμάτι της πίτας το διεκδικεί και η Χ.Α., που με τη διεξαγωγή ενός πολυπληθούς φεστιβάλ επιχειρεί να κάνει επίδειξη ισχύος στο κομματικό «σπίτι» του Σαμαρά, ο οποίος, όπως αποδείχτηκε με την τελευταία του πολιτική εμφάνιση στην πόλη, με το ζόρι θα συγκέντρωνε κόσμο σε παρόμοια εκδήλωση. Η Χ.Α. προσμένει πολλά από τη γενέτειρα του Σαμαρά στις επικείμενες δημοτικές εκλογές και σίγουρα κάτι περισσότερο από μια θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο!
3) Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η Χ.Α., με τη χορηγία και τις ευλογίες μερικών επιχειρηματιών και «επιφανών» Καλαματιανών, διατηρεί γραφεία στην πόλη για πάρα πολλά χρόνια, από τότε που μετρούσε μόνο δύο γραφεία γενικώς (Αθήνα – Καλαμάτα). Τα γραφεία ήταν ενεργά και επιφορτισμένα με διοργάνωση εκδηλώσεων, αφισοκολλήσεων, καθώς και πραγματοποίηση επιθέσεων σε στέκια μεταναστών, αναρχικών και νεολαίων1.
4) Το 7,76 % που συγκέντρωσε η Χ.Α. στη Μεσσηνία δίνει ένα σοβαρό πάτημα για τη διεξαγωγή φεστιβάλ.
5) Σε όλους τους γειτονικούς νομούς η Χ.Α. διαθέτει αρκετή δύναμη, που αποτυπώθηκε και στα εκλογικά ποσοστά της. Οπότε, γίνεται αντιληπτό ότι το φεστιβάλ θα έχει τη σίγουρη στήριξη των γύρω περιοχών.
  Η χρόνια εθελοτυφλία
Με προπύργιο, λοιπόν, τα γραφεία και με τις πλάτες κάποιων ευκατάστατων Καλαματιανών, πολλά «πρωτοπαλίκαρα», μεταξύ των οποίων και ο πάλαι ποτέ Καλαματιανός χρυσαυγίτης Ανδρουτσόπουλος ή αλλιώς Περίανδρος, εξορμούσαν από τις αρχές του ’90 στους δρόμους και όποιον πάρει ο χάρος. Οι χρόνιες επιθέσεις των χρυσαυγιτών εναντίον μεταναστών, «φρικιών», πανκιών και αναρχικών, μέχρι πριν από λίγα χρόνια περνούσαν στα ψιλά ως μικροσυμπλοκές μεταξύ περιθωριακών! Τα άτομα της ομάδας κρούσης συμμετείχαν και συμμετέχουν ως οργανωμένοι οπαδοί στους δύο συνδέσμους φιλάθλων της τοπικής ομάδας της πόλης, «Καλαμάτα», συνεχίζοντας το εθνοχουντικό παρελθόν της, αφού η ομάδα είναι δημιούργημα της Χούντας, έχοντας ως αρχικό σύμβολο το γνωστό πουλί, που στη συνέχεια άλλαξε σε κάτι πιο shic. Εννοείται ότι οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι λειτουργούν και λειτουργούσαν ανέκαθεν ως φυτώριο της τοπικής Χ.Α. Οι εν λόγω φασιστοσύνδεσμοι κατά καιρούς έχουν πρωταγωνιστήσει σε πολλά ρατσιστικά περιστατικά εναντίων έγχρωμων ποδοσφαιριστών αντίπαλων ομάδων, ξεχωρίζοντας, βεβαίως, τους έγχρωμους της ομάδας της Καλαμάτας.
Η εμπροσθοφυλακή της Χ.Α. όλα αυτά τα χρόνια απαρτίζεται από ένα επικίνδυνο μείγμα γνωστών μαχαιροβγαλτών, ατόμων που πωλούν προστασία σε νυχτερινά μαγαζιά, σωματέμπορων, καθώς και εμπόρων και διακινητών ναρκωτικών. Μέσα σε αυτούς συνυπάρχουν και κάποια στενά συγγενικά πρόσωπα του, μέχρι πριν λίγο καιρό, αστυνομικού διευθυντή Μεσσηνίας.
Οι χρυσαυγίτες έχουν πλούσιο «ρεπερτόριο» από τραμπουκισμούς και βίαια περιστατικά στην πόλη, κάτι με το οποίο το παρόν κείμενο δε θα ασχοληθεί ιδιαιτέρως, παρά μόνο με κάποια ενδεικτικά που σημειώθηκαν μερικά χρόνια πριν.
Τα παρακάτω περιστατικά, παρά την έντασή τους, πέρασαν σχεδόν απαρατήρητα και δε σημειώθηκε καμία ιδιαίτερη αντίδραση από τον κοινωνικό χώρο της πόλης, καθιστώντας τα πλέον ενδεικτικά για το κοινωνικό κώμα που επικρατούσε στην πόλη και που είχε επιβληθεί από τα κάθε λογής «μαγαζιά» κομμάτων, συλλόγων, φορέων και πολιτισμού.
Το Μάιο του 2009, με αφορμή εκδήλωση της τοπικής αναρχικής ομάδας «Αλάνια του Νέδοντα» για την πολύνεκρη απεργία του 1934 στην Καλαμάτα, η Χ.Α. επιδόθηκε σε κυνήγι αναρχικών. Δύο βράδια πριν από την εκδήλωση, χρυσαυγίτες εφορμούν σε καφενείο προς αναζήτηση αναρχικών. Από την επίθεση τραυματίστηκαν πέντε άτομα, εκ των οποίων και ο σερβιτόρος που πήγε να επέμβει. Με το πέρας της εκδήλωσης η Χ.Α. με πορεία 20 ατόμων κάνει επιδρομή σε τρένο, αναζητώντας αναρχικούς, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών μεταναστών, καθώς και εργαζομένων στον ΟΣΕ.
Ας σημειωθεί ότι μία μέρα μετά τη συγκεκριμένη εκδήλωση αρκετοί οπλισμένοι χρυσαυγίτες με κατσαβίδια και λοστούς επιτίθενται σε μέλη της «Πρωτοβουλίας Συντρόφων» που προετοίμαζαν εκδήλωση ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, τραυματίζοντας τρία άτομα και σπάζοντας τη βιτρίνα ψιλικατζίδικου. Η επίθεση τερματίστηκε με το διωγμό των χρυσαυγιτών από τη γειτονιά. Οι προκλήσεις, απειλές και προπηλακισμοί ατόμων που συμμετείχαν στις εν λόγω εκδηλώσεις συνεχίστηκαν για αρκετούς μήνες. Σε όλα αυτά, εάν προστεθούν και οι πάμπολλοι τραμπουκισμοί πιτσιρικάδων, γιατί έχουν περίεργα μαλλιά και μεταναστών, γιατί έχουν σκούρο δέρμα, τα περιστατικά αμέσως πολλαπλασιάζονται!
Σε όλα τα προηγούμενα γεγονότα δεν οργανώθηκε καμία ουσιαστική αντίδραση. Ακόμα και το σωματείο του ΟΣΕ δεν έβγαλε ούτε μια καταδικαστική ανακοίνωση για τους χτυπημένους εργαζόμενους. Βέβαια, όλα αυτά δεν είναι άμοιρα μιας απρονοησίας και ενός παλικαρισμού εκ του ασφαλούς τόσο των χρυσαυγιτών όσο και εκείνων που ήλθαν να συνδράμουν την εκδήλωση, χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψιν τους ότι η ολιγάριθμη ομάδα αναρχικών δε θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την υπεράριθμη και τραμπουκική παρουσία των χρυσαυγιτών της Καλαμάτας. Η λογική είναι χαρακτηριστική: Αρκεί να κάνουμε πολιτική παρέμβαση και γαία πυρί μιχθήτω! Κάτι που, όπως φαίνεται, πάει να επαναληφθεί…
Η αντιφατικότητα και η ιδιοτελής σκοπιμότητα, όμως, είναι χαρακτηριστική. Πριν από σχεδόν ενάμιση χρόνο, σημειώθηκαν διάφοροι εμπρησμοί σπιτιών όπου διέμεναν μετανάστες, την ώρα που αυτοί ήταν μέσα. Η λεγόμενη «ανοιχτή συνέλευση», που τώρα τμήμα της έγινε «αντιφασιστική κίνηση», αποφάσισε, τότε, ότι δεν έχει κάποιο νόημα μια συγκέντρωση ή πορεία για το γεγονός. Την ίδια εποχή, μέσα σε δύο μέρες και μετά από μπόλικο ξύλο και μαχαιριές, εξαφανίστηκαν οι μετανάστες από τα φανάρια της πόλης. Σε αυτό το γεγονός κανένας απολύτως δεν αναφέρθηκε. Μήπως βόλευε και αρκετούς «προοδευτικούς» που κατά βάθος ενοχλούσε η παρουσία τους;
Οι «ευαίσθητοι», και τώρα αντιφασιστικοί χώροι της αριστεράς, του «πολιτισμού», όπως και οι διάφοροι σύλλογοι και οργανώσεις της πόλης εθελοτυφλούσαν μπροστά στην εγκληματική δράση της Χ.Α. στους δρόμους. Ενδιαφέρονταν για τη συντήρηση αλλά και την ανάδειξη του «μαγαζιού» τους αρνούμενοι να δουν πέρα από αυτό. Βλέπετε, η άποψη που επικρατούσε τότε ήταν ότι οι χρυσαυγίτες ενοχλούσαν μόνο τους περιθωριακούς και η αντιμετώπιση ήταν λίγο-πολύ η ίδια από όλους: «ε, μωρέ κάτι θα τους κάνατε κι εσείς, δε γίνεται έτσι στα καλά καθούμενα!». Πού να το χωνέψει το ακατοίκητο, ότι η δεξιά σε όλες της τις αποχρώσεις, από τη φιλελεύθερη έως και τη ναζιστική εκδοχή της (αλλά και η αριστερά σε όλες της τις εκφάνσεις), ενοχλείται και έχει λόγους να ανακόψει την οποιαδήποτε ουσιαστική δράση που απελευθερώνει τον άνθρωπο! Η επί δεκαετίες απαξίωση του ακροδεξιού έως ναζιστικού φαινομένου στην πόλη δεν μπορεί να μεταφραστεί αλλιώς, παρά στο ότι μέχρι και πριν από λίγα χρόνια η Χ.Α. δεν απειλούσε τα συμφέροντα των εκάστοτε πολιτικών «μαγαζιών». Αποδεικνύεται, επίσης, για πολλοστή φορά, πως η δημοκρατία είναι αυτή που αναθρέφει το διάδοχό της, για τις δύσκολες περιστάσεις που θα προκύψουν για το σύστημα εξουσίας κι εκμετάλλευσης. Κι ας καμώνεται πως δεν τον θέλει, όταν θίγονται κάποια από τα «κατοχυρωμένα» συμφέροντά της.
  Ο «γραφικός» ηθοποιός
που έγινε βουλευτής
Ο βουλευτής Μεσσηνίας που εκλέχτηκε με τη Χ.Α., ο Δημήτρης Κουκούτσης, που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας την υπόθεση του φεστιβάλ, δεν ήρθε ουρανοκατέβατος στη Χ.Α. Ανακατευόταν για χρόνια με τα κοινά της πόλης και οι φιλοναζιστικές του απόψεις, τις οποίες διαλαλούσε σε όλα τα πόστα που αναλάμβανε, αντιμετωπίζονταν ως γραφικές και διασκεδαστικές. Ακόμα και η γνωστή κουμπαριά του με τον Ανδρουτσόπουλο δεν έπειθε για τη σοβαρότητα του ναζιστικού του λόγου.
Και ήρθε η στιγμή όπου ο μαθημένος στα θεάματα, σαν ερασιτέχνης ηθοποιός, Κουκούτσης, έγινε βουλευτής και θα οργανώσει το φεστιβάλ Νεολαίας του ακροδεξιού κόμματος στο Πάρκο του Λιμενικού, στο ίδιο σημείο που έχουν κάνει φεστιβάλ οι αντιφασίστες, η ΚΝΕ κ.ά., για να τιμήσει την επέτειο της δικτατορίας του Μεταξά. Άλλωστε, ξέρει πολύ καλά από πολιτισμό, αφού είχε διατελέσει χρόνια μέλος στο συμβούλιο του πολιτιστικού φορέα του Δήμου, τη λεγόμενη ΦΑΡΙΣ, καθώς και μέλος δύο ιστορικών θεατρικών ομάδων (αλήθεια, όταν αυτό το παραμύθι αργά ή γρήγορα τελειώσει, θα τον ξαναδεχτούν ως μέλος τους;). Ο δημοφιλής Κουκούτσης, στην προσπάθειά του να μαζέψει κόσμο στο φεστιβάλ, έχει ξεκινήσει να υπόσχεται off the record μέχρι και σακούλες με τρόφιμα και άλλα καλούδια σε όποιους παραβρεθούν. Το νέο έχει φτάσει ακόμα και στα γύρω χωριά, όπου συζητιέται εκτενέστερα, ειδικότερα από ανθρώπους με σημαντικά προβλήματα διαβίωσης.
Στο εγχείρημα του Κουκούτση έχει αντιταχθεί όλο το λεγόμενο συνταγματικό τόξο της πόλης. Οι όποιες μάχες δεν ανήκουν, πλέον, στη σφαίρα του περιθωριακού. Ο αντιφασιστικός λόγος, καθώς και το αντιφασιστικό ξύλο, θεωρούνται κάτι σαν υποχρέωση. Οργανώσεις της αριστεράς, κόμματα, ανοιχτές συνελεύσεις, διάφοροι σύλλογοι, αλλά και θεατρικές ομάδες, κινούνται πλέον σε ρυθμούς αντιφασιστικούς. Στη μάχη για την αποτροπή του φεστιβάλ, εκτός από την ευρύτερη αριστερά και ό,τι έχει μείνει από το ΠΑΣΟΚ, στην πόλη έχουν ριχτεί ακόμα και οι επαγγελματίες που πρόσκεινται στη Ν.Δ., με τη δικαιολογία ότι το φεστιβάλ εν μέσω θέρους θα χαλάσει την τουριστική κίνηση της πόλης!
Η αλήθεια, βέβαια, κρύβεται στο μερίδιο που διεκδικεί η Χ.Α. από την πίτα της εξουσίας, του οποίου μεγάλο κομμάτι προέρχεται από την Ν.Δ. Ήδη σε τοπικό επίπεδο πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι που πρόσκεινται στη Ν.Δ. έχουν πιάσει το νόημα και χαριεντίζονται με τη Χ.Α., δίνοντας το «παρών» σε εγκαίνια γραφείων, με την ελπίδα να τσιμπήσουν κάτι τις στις επόμενες εκλογές.
Όλοι αυτοί που για χρόνια εθελοτυφλούσαν, γιατί είχαν βολευτεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, τώρα έγιναν αντιφασίστες. Ωραία όλα αυτά, αλλά μήπως μας διέφυγε κάτι όλα αυτά τα χρόνια; Μήπως τώρα που αυτοί, οι οποίοι κάποτε αντιμετωπίζονταν ως γραφικοί, απόκτησαν περαιτέρω εξουσία, είναι αργά; Τα θεατρικά σχήματα, που έθρεψαν τον, πραγματικά ταλαντούχο ηθοποιό, Κουκούτση (ο οποίος δεν έχανε ευκαιρία να χαιρετίσει ναζιστικά στις πρόβες) για χρόνια ακολουθούσαν τις επιταγές του φαίνεσθαι και του ανταγωνισμού μεταξύ τους για το ποιος θα ανεβάσει την πιο φαντασμαγορική παράσταση με τα περισσότερα εισιτήρια, αγνοώντας την κοινωνική κατάσταση γύρω τους και εν τέλει την ουσία της τέχνης, που δεν είναι άλλη από την ατομική και συλλογική απελευθέρωση από κάθε είδους δεσμά. Στον ανταγωνισμό αυτό δέχτηκαν ακόμα να συμμαχήσουν και με το φιλοναζί Κουκούτση, αντιμετωπίζοντάς τον ως γραφικό και διαφημίζοντας έτσι τη δημοκρατικότητα και την ικανότητα να στεγάζονται όλες οι απόψεις κάτω από την ομπρέλα των θεατρικών σχημάτων τους, κάτι που τώρα ξέχασαν.
Με αυτή την ελαφρότητα ο θεατρίνος-διασκεδαστής έγινε αγαπητός και δημοφιλής στην πόλη. Τη δημοφιλία του τη χρησιμοποίησε δεόντως στις τελευταίες εκλογές, κάνοντας να τρίβουν τα μάτια τους τα θεατρικά σχήματα που υπήρξε μέλος και ηθοποιός. Η προετοιμασία αντιφασιστικών θεατρικών έργων που έχουν ξεκινήσει τα συγκεκριμένα σχήματα για το νέο χρόνο μοιάζει να είναι διαδικασία εξιλέωσης! Αλλά δεν είναι.
Κάτι ψιθυρίζεται ότι η μακρά περίοδος χάριτος για την πόλη σταματάει κάπου εδώ. Η χρόνια αδράνεια και εθελοτυφλία της κοινωνικής, πολιτικής και πολιτιστικής πόλης στους πάλαι ποτέ θεωρημένους ως γραφικούς χρυσαυγίτες ήρθαν να κάνουν ταμείο και μετά το φεστιβάλ χορού και τον Καλαματιανό στα πανηγύρια, η Καλαμάτα θα χορέψει και το χορό που θα σύρει ένα δικό της παιδί, που κάποτε είχαν για γραφικό και διασκεδαστή.
  Έμμεσες και άμεσες
αντιφασιστικές συμμαχίες
Τα μεταπολιτευτικά πολιτικά και κομματικά μαγαζιά, που συσπειρώθηκαν ως «συνταγματικό τόξο», επιχειρούν μια θεσμική αντιμετώπιση της Χ.Α., καθώς βλέπουν, όπως είπαμε, το μερίδιο της εξουσίας τους να συρρικνώνεται. Εννοείται, ότι η θεσμική αντιμετώπιση μόνο γέλια προκαλεί, αφού η Χ.Α. είναι αδελφή ψυχή και σάρκα από τη σάρκα του θεσμικού συστήματος των «συνταγματικών τοξοβόλων». Το αστείο μεγαλώνει, όταν αναλογιστούμε ότι, ειδικότερα μέσα σε λίγα χρόνια, αυτοί που τώρα ανατρέχουν στο Σύνταγμα και τη Δημοκρατία, τα έχουν παραβιάσει και καταργήσει ουκ ολίγες φορές. Παρέα με τους παραπάνω συσπειρώνονται και αρκετοί εξωκοινοβουλευτικοί δημοκράτες, αριστεροί και μη, ο καθένας για τους ιδιαίτερους μικροπολιτικούς λόγους του, αλλά με κοινό παρανομαστή τα κομμάτια της εξουσιαστικής πίτας που όλο και μικραίνουν, συμμετέχουν στον «αντιφασιστικό αγώνα».
Επίσης, πολλοί αντιεξουσιαστές και αναρχικοί έχουν επιδοθεί σε έναν πόλεμο στο δρόμο με τους χρυσαυγίτες, παραβλέποντας έτσι την ουσία, αλλά και την κινητήρια δύναμη της Χ.Α., που δεν είναι άλλη από το κράτος. Τα αντιφασιστικά κελεύσματα των δημοκρατών φαίνεται πως έπιασαν τόπο σε κάποιους του ευρύτερου αναρχικού-αντιεξουσιαστικού «χώρου».
Πολλές φορές η παρουσία των αντιεξουσιαστών-αναρχικών δεν περιορίζεται μόνο στο δρόμο, αλλά αρκετοί συμμετέχουν και σε εκδηλώσεις, που ως θέμα έχουν τη θεσμική αντιμετώπιση της Χ.Α, διαφυλάττοντας με τον τρόπο τους τα κομμάτια της εξουσίας, ώστε να συνεχίζουν να τα νέμονται οι παλαιοί κάτοχοί τους. Παραβλέπουν, βέβαια, το γεγονός ότι η Αναρχία ουδεμία σχέση έχει με το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία. Τέτοια είναι η διείσδυση της δημοκρατικής και μανιχαϊστικής λογικής, που ο απελευθερωτικός λόγος της Αναρχίας πάει περίπατο και θυσιάζεται για τις ανάγκες της ούτως ή άλλως ανύπαρκτης Δημοκρατίας και του ούτως ή άλλως ανύπαρκτου Συντάγματος, με τελικό σκοπό την επικράτηση μιας Δημοκρατίας, η οποία έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά της εδώ και τέσσερεις δεκαετίες, επιβεβαιώνοντας τον καταδυναστευτικό της χαρακτήρα ως πολίτευμα.
Ο αντιφασιστικός αγώνας δεν είναι άλλο παρά η προσπάθεια των «μαγαζιών» να μη χάσουν τα επί χρόνια δικαιώματά τους στην εξουσία. Ας τους αφήσουμε, λοιπόν, να βγάλουν τα μάτια τους! Σε αυτόν τον αγώνα οι αναρχικοί δε θα συμπράξουμε με κανέναν που αγωνιά για τη διαφύλαξη ή την εδραίωση της εξουσίας του. Ιστορικά οι αναρχικοί αγωνιστές που έχουν μπει κάτω από την ομπρέλα του αντιφασισμού παρέα με δημοκράτες, αριστερούς και κομμουνιστές, απλά έχουν φάει τα μούτρα τους. Τρανό παράδειγμα ο αντιφασιστικός αγώνας ενάντια στο καθεστώς του Φράνκο στην Ισπανία. Η ιστορία υπάρχει για να διδάσκει, αλλά στην προκειμένη φαίνεται πως μας κάνει πλάκα.
Σε αυτή την προάσπιση της εξουσίας που έχει καμουφλαριστεί σε «αντιφασιστικό αγώνα» δε θα συμπράξουμε έμμεσα ή άμεσα με καμία αριστερά ή δεξιά. Επειδή και οι δύο πλευρές σφαγίασαν ανθρώπους της αντίθετης πλευράς (και όχι μόνον) για να εδραιώσουν ή να ενδυναμώσουν την εξουσία τους. Η κατάργηση του κράτους και η διαρκής μάχη με κάθε είδους εξουσία τρομάζουν τους δημοκράτες αντιφασίστες, όπως και τους ακροδεξιούς της Χ.Α. Ο αναρχικός λόγος και δράση δεν περιορίζεται μόνο ενάντια στην άνοδο ενός εθνικιστικού, ακροδεξιού ή ναζιστικού σχηματισμού, αλλά αντιτίθεται καθ’ ολοκληρίαν στις δημοκρατικές λογικές. Ψάχνει να βρει και να καταστρέψει την εξουσία σε κάθε της μορφή, ατομικά και συλλογικά. Δεν κλείνει το μάτι στους δημοκράτες συμπράττοντας μαζί τους και πιστεύοντας ότι είναι καλύτεροι από τους ακροδεξιούς της Χ.Α. Και το κυριότερο: Οι αναρχικοί οργανώνουν με υπομονή, συνέχεια και συνέπεια τις δυνάμεις τους, το λόγο και τις ιδέες τους πάνω σε ολικά απελευθερωτικά προτάγματα, κι όχι σε μικροπρεπείς και μικροπολιτικές πρακτικές που διαιωνίζουν τα εξουσιαστικά νταραβέρια.
Ελευθερόκοκκος
 1. Εδώ αξίζει να σημειωθεί και η πρόσφατη αδελφοποίηση της πόλης της Καλαμάτας με την Schwabisch Hall, η οποία είναι η γενέτειρα του υπουργού πολιτισμού του Χίτλερ, Christian Mergenthaler, καθώς και του στρατηγού των Ες-Ες, August Heissmeyer.
Επίσης, η γερμανική αδελφή πόλη της Καλαμάτας είναι έδρα της γερμανικής Kου Κλουξ Κλαν, που συστάθηκε το 2000.
Όλα αυτά, βέβαια, μπορεί να θεωρούνται ένα τυχαίο γεγονός, αλλά αξίζει να αναφερθεί αυτή η σύμπτωση, έστω χάριν σημειολογίας.
  -Από τη ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘEΡΙΑΣ, φ. 129, Ιούλιος-Αύγουστος, 2013

*** Νίκας και Καφαντάρης οι πρώτες σκέψεις στη Νέα Δημοκρατία για τις δημοτικές εκλογές         
            Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Το πολιτικό κλίμα, το τελευταίο 15ήμερο, δεν είναι και το καλύτερο για την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει ξεκινήσει έναν πρώτο σχεδιασμό για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014.
Πηγές του κόμματος έλεγαν στο «Θ» ότι τα πράγματα στη Μεσσηνία είναι ξεκάθαρα για τις δημοτικές εκλογές, ενώ για την Περιφέρεια υπάρχουν μια σειρά από σκέψεις, που αρχίζουν από τη στήριξη του σημερινού περιφερειάρχη Π. Τατούλη μέχρι την εύρεση ενός «φρέσκου» υποψηφίου.
Επανερχόμενοι στις δημοτικές εκλογές, οι πρώτες ενδείξεις για το Δήμο της πρωτεύουσας είναι ότι ο Παν. Νίκας, με ή χωρίς επίσημη στήριξη, θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Με λίγα λόγια, περισσότερο εξαρτάται από τον ίδιο αν έχει διάθεση για μία ακόμη εκλογική μάχη και λιγότερο από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Φυσικά, η σχέση του με τον πρωθυπουργό έχει περάσει από... χίλια μύρια κύματα, αλλά θεωρείται το καταλληλότερο πρόσωπο για τη θέση του δημάρχου Καλαμάτας.
Σίγουρη, από την άλλη πλευρά, είναι η υποψηφιότητα και του Δ. Καφαντάρη στο Δήμο Πύλου- Νέστορος, αφού η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι και έργο παράγει και τις απαραίτητες ικανότητες έχει για μία ακόμη υποψηφιότητα.
Από εκεί και πέρα, αρχίζουν τα προβλήματα. Στο Δήμο Μεσσήνης ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος μπορεί να έχει τη δυναμική του, αλλά υπάρχει και το ερωτηματικό με τις διαθέσεις του σημερινού βουλευτή Δημήτρη Σαμπαζιώτη. Αν δεν είναι υποψήφιος και πάλι στις εθνικές εκλογές, έχοντας το ρίσκο να μην εκλεγεί, θεωρείται βέβαιο πως θα στραφεί προς την Αυτοδιοίκηση. Κι εκεί θα αρχίσουν τα προβλήματα, αφού οι δυνάμεις του στο διευρυμένο Δήμο Μεσσήνης είναι ισχυρές.
Το βέβαιο είναι ότι ήδη η Νέα Δημοκρατία ψάχνει για νέο υποψήφιο στο Δήμο Τριφυλίας. Ο Κ. Κόλλιας θεωρείται ανεπαρκής (σ.σ. σύμφωνα με κομματικό στέλεχος) για τη θέση αυτή, αλλά θα είναι «γόρδιος δεσμός» το όνομα του νέου υποψηφίου, δεδομένων των σχέσεων μεταξύ Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και Γαργαλιάνων.
Τέλος, προβληματισμός υπάρχει και για το Δήμο Οιχαλίας, όπου αρκετοί θεωρούν ότι η Ελένη Αλειφέρη πρέπει να είναι η επίσημη υποψήφια. Βέβαια, υπάρχει και ο Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, αλλά μετά τα όσα έγιναν στο πρόσφατο συνέδριο, το έδαφος σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να θεωρείται «εύφορο» για τον ίδιο. Εκτός και προτιμήσει να συμμαχήσει με την Ελένη Αλειφέρη.
Αυτά λένε οι πρώτες κομματικές πληροφορίες, αλλά επειδή ο δρόμος είναι μακρύς, θα χρειαστεί να επανέλθουμε. 

 ***  Πανελλαδικές: Παράταση στην υποβολή των μηχανογραφικών
 Παράταση στην υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων δόθηκε στους υποψηφίους από το υπουργείο Παιδείας.Η κανονική προθεσμία έληγε σήμερα (12/7) με τη συντριπτική πλειοψηφία των αναμενόμενων υποψηφίων να έχει ήδη οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο, κάτι στο οποίο συνέβαλε η συνεισφορά των καθηγητών των Λυκείων, τα οποία παρέμειναν αρκετές μέρες ανοιχτά για την υποστήριξη των υποψηφίων. Ωστόσο, για τις ελάχιστες περιπτώσεις υποψηφίων που για κάποιο λόγο δεν τήρησαν την προθεσμία, δίνεται παράταση υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μέχρι και τη Δευτέρα 15-7-2013 και ώρα 14:30 μ.μ. στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι μόνοι τους θα οριστικοποιήσουν το δελτίο τους. Επισημαίνεται προς τους υποψηφίους ότι αποδεικτικό της οριστικοποίησης του μηχανογραφικού δελτίου είναι ο αριθμός πρωτοκόλλου, ο οποίος θα πρέπει να φαίνεται πάνω στο οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (στην πρώτη σελίδα). Η διαδικασία υποβολής θα λήξει οριστικά τη Δευτέρα 15-7-2013, για όλους τους υποψηφίους που προέρχονται από ημερήσια ή εσπερινά ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ. Από ώρα 14:30 η εφαρμογή θα κλειδώσει και θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική επεξεργασία των μηχανογραφικών, χωρίς να υπάρχει πλέον πρόσβαση σε αυτήν παρά μόνο για να βλέπουν οι υποψήφιοι την οριστικοποιημένη μορφή του μηχανογραφικού δελτίου. newsit.gr -

***  Συνελήφθη 31χρονος για ναρκωτικά στην Καλαμάτα         
           Συνελήφθη, σήμερα το μεσημέρι στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας  31χρονος για παράβαση της Νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
  Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποίησαν έλεγχο στον ανωτέρω, στην κατοχή του οποίου βρήκαν και κατέσχεσαν, ποσότητα κάνναβης, βάρους -353,3- γραμμαρίων, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.
  Ο 31χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας
-

*** Παν. Αλευράς: «Έχω δεχτεί προτάσεις να είμαι υποψήφιος, αλλά είναι νωρίς»
         Προτάσεις, ώστε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 να κατέβει ως υποψήφιος δήμαρχος Οιχαλίας, έχει δεχτεί ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, όπως αποκάλυψε χθες ο ίδιος έπειτα από σχετικό ερώτημα, τονίζοντας, όμως, ότι δεν τις εξετάζει. Στο ερώτημα για το αν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος, ο κ. Αλευράς είπε ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου πρέπει να επιτελεστεί ένα τεράστιο έργο και πρόσθεσε: «Η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας έχει σημαντικά έργα προς υλοποίηση. Αυτή τη στιγμή μάς ενδιαφέρει πώς θα έρθει η ανάπτυξη στη Μεσσηνία και σε όλη την Περιφέρεια, πώς θα βελτιώσουμε το οδικό δίκτυο, πώς θα προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στο Μεσσήνιο πολίτη και το θέμα των εκλογών είναι πολύ μακριά και δε με έχει απασχολήσει καθόλου». Στο ερώτημα αν ενδιαφέρεται, απάντησε: «Ενδιαφέρον για τη Μεσσηνία και την περιοχή καταγωγής μου, πάντα υπάρχει, γιατί θέλω να είμαι χρήσιμος και να προσφέρω τις υπηρεσίες μου για ένα καλύτερο αύριο». Στη διευκρινιστική ερώτηση αν έχει δεχτεί προτάσεις, είπε χαρακτηριστικά: «Αρκετοί άνθρωποι από την περιοχή ανησυχούν και έχουν αγωνία για το μέλλον του τόπου τους. Κάποιοι ενεργοί πολίτες μού έχουν κάνει πρόταση για να είμαι υποψήφιος δήμαρχος. Αυτές τις προτάσεις, ούτε καν τις εξετάζω, δεδομένου ότι ο ρόλος μου είναι συγκεκριμένος, ο Μεσσήνιος πολίτης με έχει ψηφίσει για περιφερειακό σύμβουλο και αυτό το ρόλο πρέπει να επιτελέσω αυτή τη στιγμή σωστά και ακέραια. Ο χρόνος των εκλογών είναι πολύ μακριά. Είναι, όμως, σημαντικό ότι υπάρχουν άνθρωποι σοβαροί και υπεύθυνοι που θέλουν να αλλάξει κάτι στον τόπο τους κι αυτό είναι στη σωστή κατεύθυνση». - 

***  Συνελήφθησαν 3 νεαροί στην Καλαμάτα που κατήγγειλαν κλοπή για να εισπράξουν αποζημίωση από ασφαλιστική!                                            

Συνελήφθησαν, σήμερα τα ξημερώματα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τρεις νεαροί ηλικίας 24, 20 και 19 ετών, γιατί ψευδώς κατήγγειλαν κλοπή εξαρτημάτων οχήματος (ζάντες – ελαστικά), με σκοπό στη συνέχεια να εισπράξουν αποζημίωση από ασφαλιστική εταιρία. Τα εξαρτήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν. -





*** Συνελήφθη 45χρονη για ναρκωτικά στη Μεσσηνία          
           Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, μία 45χρονη για παράβαση της Νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
  Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποίησαν έρευνα σε οικία ιδιοκτησίας της 45χρονης, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:
  Ποσότητα ηρωίνης σε συσκευασίες, συνολικού βάρους -109,9- γραμμαρίων.
Μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Το χρηματικό ποσό των -800- ευρώ.
Δύο κινητά τηλέφωνα.
Η 45χρονη θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.
  -

***

*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  :




~** Με Γιώργο Μπαρτζώκα και Ανδρέα Γλυνιαδάκη η 2η μέρα του «Brent Petway & Friends» (φωτογραφίες)         
  
Με μεγάλο ενθουσιασμό υποδέχτηκαν σήμερα Τρίτη (9/7) τα παιδιά που συμμετέχουν στο 1ο Basketball Camp, «Brent Petway & Friends», του Navarino Dunes στην Costa Navarino, τον προπονητή του Ολυμπιακού, κ.Γιώργο Μπαρτζώκα.
  Ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη για τη σεζόν που πέρασε και πρώτος Έλληνας τεχνικός που κατέκτησε την Ευρωλίγκα, μίλησε με τα παιδιά όσων επέλεξαν τα ξενοδοχεία «The Romanos, a Luxury Collection Resort» και «The Westin Resort, Costa Navarino» για τις διακοπές τους, αλλά και με παιδιά από τις Ακαδημίες της Μεσσήνης και του Άρη Καλαμάτας, που είχαν τη μοναδική εμπειρία να κάνουν προπόνηση στο άρτιο κλειστό γήπεδο του Navarino Dunes, υπό τις οδηγίες του Μπρεντ Πέτγουεϊ, τον προπονητή του Ρέθυμνο Aegean, κ.Θανάση Γιαπλέ, του βοηθού, κ.Σταύρου Μυκονιάτη και του γυμναστή της κρητικής ομάδας, κ.Βασίλη Μητσόπουλου.
  «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ μαζί σας, σε αυτό το πραγματικά εκπληκτικό μέρος. Οι εγκαταστάσεις και οι χώροι είναι υπέροχοι, το γήπεδο είναι ικανό να φιλοξενήσει επαγγελματικές ομάδες. Επομένως βρίσκεστε στο τέλειο περιβάλλον για να δουλέψετε στο μπάσκετ, το οποίο πιστεύω πως αγαπάτε. Η αγάπη για το άθλημα είναι το βασικό στοιχείο για να κάνετε όλα τα υπόλοιπα ως μελλοντικοί μπασκετμπολίστες. Έχετε και εξαιρετικό επιτελείο, που σας μαθαίνει τα μυστικά του μπάσκετ» είπε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού κ.Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από τα παιδιά που ακολουθούν το πρόγραμμα, το οποίο θα διαρκέσει έως την Παρασκευή (12/7).
 
 
     Για το αν επέλεξε εκείνος τον Πέτγουεϊ και για ποιους λόγους, είπε: «Φυσικά κι εγώ ήμουν εκείνος που τον επέλεξα. Η επιλογή ενός παίκτη είναι μια σημαντική και πολύ σοβαρή διαδικασία. Δεν ξυπνάς ένα πρωί και λες “να,θα πάρω τον τάδε παίκτη”. Τους παίκτες που επιλέγουμε τους παρακολουθούμε σε βάθος χρόνου. Τους μελετούν προσεκτικά οι συνεργάτες μας και ερευνούμε τα πάντα για αυτούς. Για το χαρακτήρα τους, για την εργατικότητα τους, για τη θέληση και τη δίψα για διακρίσεις. Ο Μπρεντ είναι από τους καλύτερους παίκτες της Α1 και έχουμε συλλέξει όλες τις πληροφορίες για αυτόν. Η αθλητικότητα του είναι κάτι το τρομερό και δεν το βρίσκεις στην Ευρώπη. Έχει μεγάλο κίνητρο να παίξει στην Ευρωλίγκα και εμείς θέλουμε τέτοιους παίκτες. Με κίνητρο, γεμάτους ενέργεια».
  Για τον νέο παίκτη, τον Μπράιαντ Ντάνστον, που απέκτησε ο Ολυμπιακός είπε: «Ναι, είναι αλήθεια ότι προσθέσαμε στο ρόστερ μας έναν ακόμη παίκτη και θα προσθέσουμε έναν-δύο ακόμη. Προέχει να βρούμε ένα ακόμη ψηλό και αργότερα, δίχως βιασύνη, θα επιλέξουμε έναν περιφερειακό. Δεν βιαζόμαστε.
  Τώρα πήραμε τον Ντάνστον, για τον οποίο είμαστε σίγουροι πως θα μας βοηθήσει πολύ. Καταλήξαμε σε αυτόν μέσα από έναν συνδυασμό αξιολόγησης στοιχείων, πληροφοριών για τον χαρακτήρα του αλλά και των αναγκών που είχαμε ως ομάδα.  Ασχοληθήκαμε πολύ με την περίπτωση του. Είναι ένας παίκτης που ήταν πρώτος στην αξιολόγηση, στα κοψίματα και στα κλεψίματα στο πρωτάθλημα που αγωνιζόταν. Για ψηλός είχε φοβερά μεγάλα ποσοστά ευστοχίας σε δίποντα και βολές, ενώ είναι ικανότατος ριμπάουντερ. Συλλέξαμε πολλές πληροφορίες για τον χαρακτήρα του, μάθαμε πως είναι καλό παιδί, πως δουλεύει σκληρά και παρότι ορισμένοι θεωρούν πως είναι επιλογή με ρίσκο, για εμάς είναι μια ασφαλής επιλογή»
 Για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας: «Κάναμε μια εξαιρετική χρονιά στην Ευρώπη, με την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Όπως είπατε είναι λίγες οι φορές που μια ομάδα κατόρθωσε να πετύχει το back to back, όποτε αυτό δείχνει από μόνο του πόσο μεγάλο ήταν το επίτευγμα του Ολυμπιακού. Ήμασταν πολύ καλοί και στα δύο ματς του φάιναλ-φορ και είναι σπάνιο να νικήσει μια ομάδα δύο ματς, με τόσο μεγάλες διαφορές. Η Ρεάλ και η ΤΣΣΚΑ ήταν πολύ καλές ομάδες, ασχέτως αν εμείς ήμασταν τόσο καλοί και δεν τους επιτρέψαμε να το δείξουν».
  Για την αγωνιστική πτώση του Ολυμπιακού στη σειρά των τελικών με τον Παναθηναϊκό και για το αν την δικαιολογεί: «Ήταν αντικείμενο έρευνας και προβληματισμού και για εμάς. Γενικώς η σεζόν ήταν μεγάλη και πολύ απαιτητική. Παίξαμε 75 ματς και το εφετινό TOP16  είχε πάρα πολλά ματς. Είχαμε και τις ατυχίες με τους τραυματισμούς και στο τέλος λιγοστέψαμε ποσοτικά. Ο Μάντζαρης, που είναι σημαντικός παίκτης για εμάς, ήταν τραυματίας και ο Λο ουσιαστικά έχασε τα δύο πρώτα ματς. Έβγαινε από το νοσοκομείο για να παίξει και ξαναγύριζε εκεί. Ακόμη ένας λόγος είναι οτι αδειάσαμε ψυχολογικά μετά το φάιναλ-φορ. Ο Παναθηναϊκός αντιθέτως ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, είχε μεγάλο χρονικό διάστημα για να προετοιμαστεί και ήταν πάρα πολύ διψασμένος»


*** Κακαλέτρης: Άνοδο με σκληρή δουλειά          
           ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 20 ΜΕΡΕΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΣΙΜΙΚΛΗ
«Πολλή δουλειά και λίγα λόγια» είναι το μότο του Νίκου Κακαλέτρη, ο οποίος ανανέωσε προχθές την παραμονή του στον πάγκο της Μαύρης Θύελλας. Ειδικότερα, ο ικανός Καλαματιανός προπονητής τόνισε στο «Θ»: «Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση και τον πρόεδρο της ομάδας, Γιώργο Ράλλη για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου. Αυτό που χρειάζεται από εδώ και πέρα είναι πολλή δουλειά και λίγα λόγια, έτσι ώστε να καλύψουμε τα κενά και να φτιαχτεί ένα σύνολο που θα καταφέρει να εκπληρώσει τους στόχους. Εννοείται ότι ο πήχης έχει μπει πολύ ψηλά. Η Καλαμάτα είναι αναγκασμένη να πρωταγωνιστεί. Η Γ’ Εθνική δεν είναι κατηγορία που της ταιριάζει, αλλά ο μόνος τρόπο να τα καταφέρει είναι μέσα από τη σκληρή δουλειά» τονίζει ο Νίκος Κακαλέτρης, ο οποίος αισθάνεται την ανάγκη να αναφερθεί και στον Τάκη Σακελλαρόπουλο, ο οποίος θα έχει τη νέα σεζόν το πόστο του τεχνικού διευθυντή.
«Θα ήταν πολύ καλό να συνέχιζε κι αυτός την προσπάθεια που ξεκινήσαμε μαζί τον περασμένη Φλεβάρη. Η συνεργασία μας ήταν πραγματικά ιδανική σε όλα τα επίπεδα και θα το ήθελα πάρα πολύ, αλλά δυστυχώς για δικούς του λόγους, που είναι σεβαστοί, αναγκάζεται να βοηθήσει από ένα άλλο πόστο. Σίγουρα έχει να δώσει πολλά και ο Τάκης Σακελλαρόπουλος από το νέο του ρόλο».
Το γεγονός ότι ο Νίκος Κακαλέτρης συνεχίζει από την περυσινή σεζόν, διευκολύνει το έργο του χτισίματος της νέας Καλαμάτας, καθώς γνωρίζει καλά πρόσωπα και πράγματα και έχει ήδη εικόνα για ανανεώσεις-αποχωρήσεις και κενά που πρέπει να καλυφθούν. Χωρίς βιασύνες λοιπόν και σε συνεργασία με τη διοίκηση θα μπουν το επόμενο διάστημα ένα ένα τα κομμάτια του παζλ για το επόμενο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, που όπως τονίζει ο Νίκος Κακαλέτρης θα έχει πολλές ιδιαιτερότητες.
Τέλη του μήνα η απόφαση για Τσιμικλή

Ένα άλλο μέτωπο που απασχολεί την Καλαμάτα είναι αυτό με τον Παναγιώτη Τσιμικλή ο οποίος απολογήθηκε χθες το πρωί στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ για το γεγονός ότι είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ μετά τον αγώνα με τον Φωστήρα. Απομένει η υποβολή ενός ακόμη εγγράφου την προσεχή Πέμπτη, ενώ η απόφαση υπολογίζεται ότι θα ανακοινωθεί δέκα μέρες μετά, δηλαδή στα τέλη του μήνα. Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι δύσκολα θα αποφύγει κάποια τιμωρία, που θα μετρήσει πάντως από τις 12 Μαΐου και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα είναι μικρή, καθώς δεν υπήρχε πρόθεση από πλευράς του ποδοσφαιριστή της Καλαμάτας.
 Λύθηκε η συνεργασία με Μπιζίμη
Όπως έγινε γνωστό χθες το βράδυ ο Ηλίας Μπιζίμης δεν θα συνεχίσει στην ομάδα της Καλαμάτας τη νέα σεζόν. Ο νεαρός αμυντικός έλυσε το συμβόλαιό του, με τη διοίκηση να το εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του. Χ.Ε.
 
*** Ο Νίκος Παπανικολόπουλος στο «Brent Petway&Friends» (φωτογραφίες)         
  
 
 
 
Με μεγάλο ενθουσιασμό υποδέχτηκαν σήμερα Τετάρτη (10/7) τα παιδιά που συμμετέχουν στο 1ο Basketball Camp, «Brent Petway & Friends», του Navarino Dunes στην Costa Navarino, τον πολύπειρο μπασκετμπολίστα, Νίκο Παπανικολόπουλο!
  Ο Καλαματιανός γκαρντ (1μ93, 34χρ) ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα του το 1997 από τη Νήαρ Ηστ και έχοντας αγωνιστεί στις μεγαλύτερες ομάδες της Α1 αλλά και στο εξωτερικό (ΑΕΚ, Άρης, Νήαρ Ηστ, Ιωνικός ΝΦ, Ολυμπιακός, ΑΕΛ, Teramo Basket, ΑΕΛ, Κολοσσός, Περιστέρι, Ηρακλής, Ηλυσιακός, Πανελευσινιακός) είχε να μοιραστεί πολλά με τα παιδιά όσων επέλεξαν τα ξενοδοχεία «The Romanos, a Luxury Collection Resort» και «The Westin Resort, Costa Navarino» για τις διακοπές τους.
  «Πάντα με γεμίζω χαρά, όταν βρίσκομαι κοντά σε παιδιά. Εσείς είσαστε το μέλλον του μπάσκετ, αλλά σημασία έχει να αγαπήσετε το άθλημα και γενικότερα τον αθλητισμό. Να διασκεδάσετε μέσα από το παιχνίδι, να μάθετε το ομαδικό πνεύμα, να γίνετε φίλαθλοι όταν μεγαλώσετε και όχι οπαδοί. Εδώ, σε αυτά τα πανέμορφα ξενοδοχεία και σε αυτό το καταπληκτικό κλειστό γήπεδο μπάσκετ, έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε καλούς προπονητές, έμπειρους μπασκετμπολίστες και να λάβετε ερεθίσματα που θα σας βοηθήσουν στο μέλλον» είπε αρχικά ο Νίκος Παπανικολόπουλος, που συμμετείχε σε όλο το πρόγραμμα, που τρέχουν ο νέος παίκτης του Ολυμπιακού, μαζί με τον προπονητή της ομάδας Ρέθυμνο Aegean, κ.Θανάση Γιαπλέ, τον βοηθό του, κ.Σταύρο Μυκονιάτη και τον γυμναστή της κρητικής ομάδας, κ.Βασίλη Μητσόπουλο.
  Στη συνέχεια ο Μεσσήνιος γκαρντ δέχθηκε ερωτήσεις από τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα  «Brent Petway & Friends» στο Navarino Dunes της Costa Navarino και έλυσε πολλές από τις απορίες τους.
  Γιατί το ελληνικό μπάσκετ βρίσκεται τόσο χρόνια στην κορυφή;
  «Ταιριάζει στον Έλληνα το μπάσκετ. Είναι ένα άθλημα που χρειάζεται ευφυία και θεωρώ πως σαν λαός είμαστε ευφυής. Θέλει γρήγορη σκέψη, χρειάζεται πάθος και μαχητικότητα. Στοιχεία που τα διαθέτουμε. Επίσης σε σειρά ετών, έχουμε αποκτήσει τεχνογνωσία στο μπάσκετ και βρισκόμαστε στην ελίτ»
 Τι πρέπει να κάνει κάποιος για να γίνει καλός μπασκετμπολίστας;
  «Δουλειά και μόνο δουλειά. Ατελείωτη δουλειά ακόμη κι όταν δεν έχει αγώνες, όταν δεν βρίσκεται σε μια ομάδα. Δεν μπορεί κανείς να κάνει καριέρα μόνο με το ταλέντο. Για αυτό παγκοσμίως χάνονται πολλά ταλέντα. Γιατί δεν έμαθαν να δουλεύουν. Το ταλέντο μπορεί να σε κάνει σε μικρή ηλικία να ξεχωρίσεις, όμως για να μπορείς μετά να ανταπεξέλθεις χρειαζόνται κι άλλα πράγματα, που τα βρίσκεις ή τα καλλιεργείς μέσα από τη δουλειά σου.»
 
Για το αν θέλει να γίνει προπονητής στο μέλλον;
  
«Αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο δεν είναι στις σκέψεις μου. Όμως η συμμετοχή σε αυτό το προπονητικό καμπ είναι ένας προάγγελος για το μέλλον μου σχετικά με τη μεγάλη μου αγάπη, το μπάσκετ»
 
*** Επίσημη πρεμιέρα απόψε για Χριστόπουλο στην Ουκρανία
       Αισιόδοξος πως θα παρουσιάσει ένα αξιόμαχο σύνολο που θα τα δώσει όλα για τη νίκη παρά το περιορισμένο χρόνο προετοιμασίας που είχε στα χέρια του, δήλωσε ο Γιάννης Χριστόπουλος. Η Ταβρίγια υποδέχεται σήμερα (12/7, 20:00) την Ζόρια Λουγκάνσκ στην Συμφερόπολη στην πρεμιέρα του ουκρανικού πρωταθλήματος και ο Καλαματιανός τεχνικός δηλώνει έτοιμος για την πρόκληση. Εμείς δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε να ξεκινήσει «με το δεξί» και να κάνει τους Ουκρανούς να τρίβουν τα μάτια τους, όπως έκαναν όλοι με την πορεία …τρένου του ΠΑΣ Γιάννινα.  

***
 
*** ~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2013 :
~  

~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/07/01-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 01 Ιουλίου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/07/02-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 02 Ιουλίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/07/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03 Ιουλίου 2013 .-
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/07/03-2013.html   , Άρωμα από Ελλάδα Τετάρτη 03 Ιουλίου 2013 .-
 ~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/07/04-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  04 Ιουλίου  2013 .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  05  Ιουλίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , Ενημέρωση από όσα γράφονται Παρασκευή 05 Ιουλίου 2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , ΥΓΕΙΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ -  Ιατρικά  Θέματα  ,  Παρασκευή  05  Ιουλίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/06-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Ιουλίου 2013 .-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  05  Ιουλίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/06-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Ιουλίου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/07/06-2013.html , Αυτά  που  γράφονται και  αυτά που μας γράφουν  Σάββατο 06  Ιουλίου  2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/07-2014.html , Το αγιάζι τηςς ενημέρωσης Κυριακή 07 Ιουλίου 2014 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/07/07-2013.html  , Ότι γράφεται και ότι βρήσκουμε Κυριακή 07 Ιουλίου 2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/07/08-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  08 Ιουλίου  2013 ,-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/07/09-2013.html , Τ ο  αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  09 Ιουλίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/07/09-2013.html  , ΄Διαδρομές-επισκέψεις στο Άγιο Όρος Περιβόλι της Παναγίας Τρίτη 09 Ιουλίου 2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/07/10-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/07/10-2013.html  , Υγεία  γιά  Όλους  - Ιατρικά  Θέματα  Τετάρτη   10  Ιουλίου  2013 .-
~   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/07/11-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/07/blog-post.html , Γράφοντε  και  σας τα  γράφουμε ,  Πέμπτη  11  Ιουλίου  2013 .-

http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/07/12-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   12  Ιουλίου  2013

~ Ανθρώπινες σκέψεις - Ανθρώπινες Θέσεις :
~ Υπάρχει παντού η αισθηση ότι το έδαφος είναι σαθρό και η ορατή αμφιβολία για όλα και για όλους.Επικρατεί συγχρόνως και μια αόριστη αναμονή ότι χρειαζόμαστε κάτι νέο, κάτι φρέσκο, κάτι καινούργιο.Η εύθραυστη πίστη που κυριαρχεί μπορεί να ματαιώνει ακόμα και τις πιο βαθειές μας ελπίδες, γιατί κάθε φορά ακούμε και ένα επιχείρημα που ακυρώνει το προηγούμενο.Αλλά ποτέ δεν ακυρώνει την ευτυχία.
Μην εναποθέτεις την ευτυχία σου στα χέρια των άλλων, είναι δική σου υπόθεση. Ι.Α.Λ. ΄.

~ Ολα ρέουν, τίποτα το ανθρώπινο δεν είναι σταθερό.Αν το γνωρίζεις καλά αυτό δεν πρόκειται να είσαι ούτε πολύ χαρούμενος όταν θάρθει η ευτυχία να σε βρεί ούτε πολύ λυπημένος.Τα βλέπεις απο την ιδια απόσταση , σου θυμίζω ότι η Κυριακή των Βαίων και η Μεγάλη Πέμπτη απέχουν 4 μέρες[απο το ωσανά στη σταύρωση].
~ Πρέπει  έστω και  για λίγα δευτερόλεπτα , να πηγαίνουμε  στη θέση του άλλου , χωρίς  να του παίρνουμε , στο  άνεργο , στον πονεμένο , στον καρκινοπαθή , στον εν γένει άρρωστο , στα  μνήματα , ...  γιά να γίνουμε  αληθινοί  ΑΝΘΡΩΠΟΙ , ΜΕ ΑΓΗΆΠΗ ,  ΣΕΒΑΣΜΌ , ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΑΝΌΗΣΗ , ΑΛΛΗΛΕΓΚΎΗ ..... κ.λ.π.   ...
~


 ** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-

~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
   ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.- ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/22-05-2013.html , ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Ιστορικές διαδρομές Αναδημοσίευση Τετάρτη 22-05-2013.-
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Κυριακή στην Αίγινα , Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html  , Διαδρομές μέσα από Βίντεο - ερασιτεχνικά- στην όμορφη Ελλάδα  μας : Πέμπτη 27 Ιουνίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html  , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013.-
~
***
BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 , =           2565   video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =       1031   video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =           1034  video.-
                                                         Σύνολο  :  4630    βίντεο ανηρτημένα .-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου