ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Ενημέρωση της Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Ενημέρωση της  Κυριακή  17  Νοεμβρίου  2013  :






*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :

*** Μεσσηνιακή Γη «Από το Σολάκι …στην Καισαριανή»         
    Όταν οι σπουδές… συναντούν την παράδοση
Τα αδέλφια Γιάννης και Χριστίνα Βασιλοπούλου, φοιτητές στο Μαθηματικά και τη Νομική αντίστοιχα, κατάγονται από το χωριό Σολάκι Μεσσηνίας, στο οποίο η οικογένειά τους, οικογένεια ελαιοπαραγωγών, έχει δικό της λιοτρίβι ψυχρής έκθλιψης. Ως εκ τούτου, η δημιουργία ενός μικρού μπακάλικου στην Καισαριανή με λίγα αλλά εκλεκτά είδη ήταν αναπόδραστη.
  Τι ψωνίζουμε
Τα προϊόντα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, τα δικής τους παρασκευής και αυτά που διαθέτουν από μικρούς παραγωγούς. Στην πρώτη κατηγορία είναι φυσικά το ελαιόλαδο, αληθινός χυμός ελιάς, καταπράσινος και παχύς στην πολύ καλή τιμή των 3,80 το λίτρο και τα καλούδια που φτιάχνει η μαμά των παιδιών: ελιές Καλαμών, «χαρακτές», φυλαγμένες σε άλμη, εποχικά γλυκά κουταλιού, αλλά και χιονάτο, χειροποίητο σαπούνι.
Εκτός των παραγόμενων από την οικογένεια προϊόντων, εστιάζουμε στο θεϊκό σύγκλινο Μάνης, που φυλάνε σε μεγάλα κομμάτια βουτηγμένα σε ελαιόλαδο, μέσα σε πήλινη γάστρα. Το προμηθεύονται από κρεοπωλείο στην Καλαμάτα, είναι φρέσκο και απαλό σαν αφρός, αρωματικό και καλοβρασμένο, σωστά καπνισμένο και δεν έχει ταλαιπωρηθεί από την ψύξη, ούτε από την συσκευασία. Είναι, με λίγα λόγια, το απόλυτο σύγκλινο!
Επόμενος γευστικός μας σταθμός τα λουκάνικα με πορτοκάλι του Πουλόπουλου, γνωστού στην περιοχή της Καλαμάτας και η γραβιέρα Αδαμόπουλου από αιγοπρόβειο γάλα, μαλακιά, γλυκιά και γεμάτη στη γεύση. Βρίσκουμε ακόμα αλμυρή γραβιέρα από την Αρκαδία, πιο σκληρή, για μεζέδες και μακαρόνια, σφέλα σφικτόσαρκη και αλμυρή, ρίγανη, βότανα και μέλι Ταϋγέτου, κρασί από το Ζευγολατιό Μεσσηνίας και, φυσικά, τα ιδιότροπα ψωμάκια-παξιμάδια από φούρνο της Καλαμάτας. Τα ζυμαρικά είναι χειροποίητα από μικρό παραγωγό της Μάνης, ενώ τα όσπρια, όπως και τα ρύζια, από τη Βόρεια Ελλάδα.         Μεσσηνιακή Γη   Εθνάρχου Μακαρίου 19, Πλατεία  Παναγίτσας, Καισαριανή     Τηλ. 697 814 6029    ΠΗΓΗ: gastronomos.gr
 
***Από τις φόλες… στις εκτελέσεις αδέσποτων          
           Έκκληση Φιλοζωικής Ομάδας για βοήθεια
 Του Ηλία Γιαννόπουλου
  Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το τελευταίο διάστημα στην Τριφυλία η αντιμετώπιση των αδέσποτων. Από την απάνθρωπη πρακτική θανάτωσής τους από φόλες, φθάσαμε σε πυροβολισμούς σκύλων και γάτων.
Την ίδια στιγμή η Φιλοζωική Ομάδα Εθελοντών Τριφυλίας κάνει έκκληση στους πολίτες για βοήθεια και στήριξη, καθώς αδυνατούν, πια, να αντιμετωπίσουν όλα τα περιστατικά.
Το, δε, έργο της είναι κάτι περισσότερο από πολύτιμο! Με πρωτοβουλίες των εθελοντών και δικές τους, αποκλειστικά, δαπάνες, σε συνεργασία με τη Φιλοζωική Εταιρεία και φιλόζωους κατοίκους της περιοχής, έχουν καταγραφεί και σημανθεί σχεδόν όλα τα αδέσποτα από τους Γαργαλιάνους μέχρι την Ελαία. Σε όλα έχει χορηγηθεί εμβόλιο και αντιπαρασιτική αγωγή, ενώ έχουν γίνει στειρώσεις. Τα αδέσποτα σε Γαργαλιάνους, Φιλιατρά και Ελαία σιτίζονται σε ειδικούς χώρους με έξοδα και επίβλεψη μελών της Φιλοζωικής, ενώ το ίδιο συμβαίνει στο Καλό Νερό και την Κυπαρισσία από φιλόζωους.
Με την ανιδιοτελή βοήθεια του κτηνιάτρου Γιάννη Μαρκόπουλου στην Κυπαρισσία, ο οποίος παρέχει περίθαλψη στα άτυχα ζώα, φροντίζουν τα αδέσποτα και ουσιαστικά σώζουν τις ζωές τους.
Το γεγονός, δε, ότι τα αδέσποτα έχουν τη στήριξη των φιλόζωων, βρίσκουν τροφή, φροντίδα και περίθαλψη, τα κάνει να είναι ήσυχα, να μην ενοχλούν και να μην είναι «επιθετικά». Όμως, οι δυνατότητες, οικονομικές κυρίως, των εθελοντών, εξαντλούνται!
  Από τις φόλες στους πυροβολισμούς…
Τις τελευταίες μέρες, οι κάτοικοι της περιοχής είναι συγκλονισμένοι από την αποτρόπαια πράξη απάνθρωπων τεράτων, όπως χαρακτηριστικά λένε φιλόζωοι, που την Τετάρτη πυροβόλησαν δύο σκύλους στο Καλό Νερό, με συνέπεια ουσιαστικά τη θανάτωση του ενός εξ αυτών, με ευθανασία, αφού η κατάστασή του ήταν μη αναστρέψιμη.
Την Παρασκευή, δυστυχώς, έχασε τη ζωή του από πυροβολισμό γάτος ηλικίας περίπου 9 μηνών στους Γαργαλιάνους. Τον άτυχο αδέσποτο γάτο φρόντιζε μία γυναίκα. Τις τελευταίες μέρες τον είχε χάσει και νωρίς το πρωί της Παρασκευής που ο γάτος εμφανίστηκε, τον είδε να κουτσαίνει και να είναι σε άθλια κατάσταση. Αμέσως τον μετέφερε στο κτηνιατρείο του Γιάννη Μαρκόπουλου στην Κυπαρισσία σε κωματώδη κατάσταση. Όπως διαπιστώθηκε, είχε πυροβοληθεί και το βλήμα – πιθανώς αεροβόλου όπλου – ήταν στην καρδιά του, με συνέπεια να καταλήξει στη 1.00 μετά το μεσημέρι.
Πριν από λίγες μέρες, στη Μαραθόπολη, βρέθηκε πυροβολημένη από αεροβόλο όπλο μια αδέσποτη σκυλίτσα, η Μαριγούλα, η οποία τα τελευταία δύο χρόνια ζούσε στην περιοχή, στειρωμένη και εμβολιασμένη από τους ανθρώπους της Φιλοζωικής. Η σκυλίτσα μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο στην Κυπαρισσία με επώδυνη διόγκωση στο εσωτερικό του δεξιού μηρού, με ταυτόχρονη χωλότητα στο αντίστοιχο άκρο (οπίσθιο δεξί). Έγινε χειρουργική επέμβαση, αφαιρέθηκε το βλήμα, εξυγιάνθηκε η περιοχή και η σκυλίτσα αναρρώνει και ζητά φιλοξενία!
Στις 8 Οκτωβρίου δύο ακόμη σκυλάκια στην Κυπαρισσία κατέληξαν από φόλες. Άλλωστε, τα περιστατικά με φόλες στην περιοχή είναι πάρα πολλά. Στα Φιλιατρά, ακόμη και στην πλατεία, ασυνείδητοι έριχναν φόλες σκοτώνοντας σκυλάκια, ενώ κάποια σώθηκαν χάρη στην άμεση επέμβαση φιλόζωων. Το ίδιο και στους Γαργαλιάνους, αλλά και στο Καλό Νερό.
Με μια απίστευτη επιχείρηση διάσωσης, εθελοντές της Ομάδας έσωσαν σκυλίτσα μάνα με πέντε κουταβάκια που ήταν κάτω από το γεφυράκι στην παλιά ντίσκο Κυπαρισσίας τις προηγούμενες μέρες με τη βροχή, καθώς το κύμα της θάλασσας τα σκέπαζε και θα πνίγονταν!
 Ο Δήμος είναι υπεύθυνος
Όπως, κατ’ επανάληψη έχουμε επισημάνει στο «Θ» για την αντιμετώπιση των αδέσποτων, ο Δήμος Τριφυλίας όφειλε και οφείλει να παρέμβει. Ακόμη και αν δεν έχουν, στο Δήμο Τριφυλίας, την παραμικρή ευαισθησία, είναι υποχρεωμένος από το νόμο για τη φροντίδα των αδέσποτων! Ωστόσο, από τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας – όπως και τις περισσότερες Δημοτικές Αρχές της χώρας - δεν υπάρχει, όπως καταγγέλλουν φιλόζωοι, κανένα απολύτως ενδιαφέρον. Ούτε έστω η ελάχιστη συνδρομή, στήριξη και βοήθεια στην προσπάθεια της Φιλοζωικής Ομάδας! Κι ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας από τις 25 Οκτωβρίου 2012 έχει πάρει απόφαση (αρ. Απόφ. 334/2012) και έχει συγκροτήσει επιτροπή για το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου Τριφυλίας, με βασικούς άξονες την περισυλλογή, την καταγραφή και τη σήμανση, τον εμβολιασμό, τη στείρωση, την αποπαρασίτωση, την περίθαλψη και, τέλος, την υιοθεσία ή επανατοποθέτησή τους στο φυσικό τους χώρο!
 Έκκληση για βοήθεια…
Μιλώντας στο «Θ» το μέλος της Φιλοζωικής Ομάδας Εθελοντών Τριφυλίας και μέλος της Επιτροπής του Δήμου για τα αδέσποτα, Ελένη Αρβανίτη, σημείωσε: «Τελευταία, επειδή τα πολλά περιστατικά μας έχουν ξεπεράσει, ως Ομάδα κάνουμε έκκληση για βοήθεια, κυρίως μέσω της σελίδας μας στο facebook, γιατί οι συμπολίτες μας δε μας βοηθάνε.
Δυστυχώς, η τοπική κοινωνία έχει άλλο σκεπτικό. Παλιά είχαν τις φόλες – εγώ τις είχα μέχρι και πρόσφατα εδώ έξω από το σπίτι μου – με θύματα. Τώρα έχουμε πυροβολισμούς. Αυτοί οι “άνθρωποι” είναι επικίνδυνοι για όλους μας! Κάνω έκκληση βοήθειας στους πολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια που κάνουμε. Βλέπουν πόσα κάνουμε, όσοι μας κρίνουν και μας κατακρίνουν, βλέπουν πόσο παλεύουμε με τα αδέσποτα. Φροντίζουμε τα αδέσποτα και φροντίζουμε και τον κόσμο, δηλαδή πώς δε θα ενοχλήσουν τα αδέσποτα. Τα στειρώσουμε για να μη ζευγαρώσουν και πολλαπλασιάζονται, τα περιθάλπουμε για να μην ενοχλούν γαβγίζοντας και ουρλιάζοντας, τα φροντίζουμε για να μην είναι επιθετικά. Στην ουσία, το κάνουμε και για τον κόσμο, αλλά ο κόσμος δε μας βοηθάει. Δεν υπάρχει κανένας που να μας βοηθάει. Από το Δήμο, στήριξη επί της ουσίας δεν έχουμε. Στα λόγια μόνο! Βάσει νόμου είναι υποχρεωμένος να έχει ένα πρόγραμμα και να το υλοποιεί, δεν έχει κάνει τίποτα. Έχουν πάρει και απόφαση για την Επιτροπή, που είμαι και μέλος, αλλά δεν έγινε τίποτα!».
 
***  Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις στην Καλαμάτα για την 40η επέτειο του Πολυτεχνείου (φωτογραφίες & βίντεο)         
    
Ολοκληρώθηκαν  απόψε στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας οι εκδηλώσεις για την 40η επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών στο Πολυτεχνείο ενάντια στη Χούντα των Συνταγματαρχών.
  Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στην πλατεία 23ης Μαρτίου η εκδήλωση του ΚΚΕ . Αυτή τη στιγμή μέλη του ΠΑΜΕ και της ΚΝΕ πραγματοποιούν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας ενώ περνώντας έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής φώναξαν αντιφασιστικά συνθήματα.
  Παράλληλα στις 6 και 30 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργανώσαν μαζί ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο, Α΄ ΕΛΜΕ, αλλά και άλλα σωματεία, για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Στην αρχή της εκδήλωσης, προβλήθηκε βίντεο, ενώ ακολούθησε ομιλία και στο τέλος έγινε πορεία και συλλαλητήριο.
  Να σημειώσουμε ότι δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας για τις αποψινές εκδηλώσεις και ήδη στους δρόμους της Καλαμάτας βρίσκονται εκατοντάδες αστυνομικοί.     Διαβάστε επίσης: Το Πολυτεχνείο δεν ήταν γιορτή ... 
Video: 

 

 
***  Δήλωση Μαντά από την Κυπαρισσία για τις εκλογές της Ν.Δ.          
   Του Ηλία Γιαννόπουλου
 Εκλογές για τις νέες Δημοτικές Τοπικές Επιτροπές και τους νέους προέδρους των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων των 6 Δήμων της Μεσσηνίας διεξήχθησαν χθες.
Από την Κυπαρισσία που βρέθηκε το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας, Περικλής Μαντάς, αφού σημείωσε πως οι εκλογές ήταν σε εξέλιξη, ανέφερε: «Η προσέλευση, από το πρωί, θεωρείται ικανοποιητική παρά τις συνθήκες της ημέρας τις δύσκολες και, βεβαίως, το ότι έχουν στηθεί κάλπες μόνο στις έδρες των Δήμων. Παρ’ όλα αυτά, ο κόσμος ανταποκρίνεται από μακρινές περιοχές, έρχεται να ψηφίσει και να δώσει με την ψήφο του τη στήριξη στους νέους εκπροσώπους των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων.
Έχει γίνει προσπάθεια να εκπροσωπηθούν τα νέα Όργανα με νέα στελέχη, όχι μόνο σε ηλικία, αλλά και σε ιδέες και σε προτάσεις και σε νοοτροπία, προκειμένου να στηρίξουμε το δύσκολο έργο που κάνει η κυβέρνησή μας αυτή τη στιγμή μέσω της παράταξής μας στο Νομό Μεσσηνίας».
Επίσης, αναφέρθηκε στις εκλογές για τους Θεματικούς Τομείς της νέας Νομαρχιακής που ακολουθούν και την εκλογή προέδρου της ΝΟΔΕ.
Την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή εξέφρασε και ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής – στέλεχος της ΝΟΔΕ Ν.Δ, Μεσσηνίας, Πέτρος Αλεξόπουλος, λέγοντας: «Διαπιστώσαμε ότι ο κόσμος της Τριφυλίας, όχι μόνο έχει απομακρυνθεί από το κόμμα, αλλά βρίσκεται όσο το δυνατόν περισσότερο κοντά σε αυτό. Πιστεύουμε, με την προσέλευση του κόσμου, να δώσουμε ένα μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ενωμένη στη βάση της, περισσότερο από κάθε άλλη φορά!»
 
***  Εδώ Πολυτεχνείο…          
   
Ήταν μια ιερή στιγμή το «Πολυτεχνείο». Τη χαλάσαμε, όμως, με τις υπερβολές μας. Μυθοποίηση, ανίερη εκμετάλλευση. Δεν περιφρουρήσαμε την ιερότητα αυτής της στιγμής κι ούτε μπολιάσαμε την πολιτική μας ζωή και ιδιαίτερα τη νέα γενιά με το αξιακό της «δια ταύτα».    Α.Π.
 
 *** Τραυματίστηκε σοβαρά κυνηγός από τη Μεσσηνία στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας
 Οι τραυματισμοί των κυνηγών δεν έχουν τελειωμό από ότι φαίνεται αφού σήμερα το πρωί είχαμε ακόμα ένα περιστατικό στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του Arcadiaportal.gr τραυματίστηκε σήμερα το πρωί κυνηγός από τη Μεσσηνία, τον οποίο κατά τη διάρκεια του κυνηγιού τον βρήκαν τα σκάγια του όπλου στο πρόσωπο. Ο κυνηγός έχει μεταφερθεί στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σύμφωνα με πληροφορίες ενώ κινδυνεύει η όρασή του. πηγή: Arcadiaportal.gr - 
 
***Εντυπωσιακή συμμετοχή στο πρώτο μάθημα του κινήματος 
       Τρεις σχολικές αίθουσες χρειάστηκε να «επιστρατεύσουν» χθες το απόγευμα τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά για να καλύψουν τις ανάγκες συμμετοχής στο δωρεάν παγκόσμιο πρόγραμμα τεχνολογικής εκπαίδευσης CoderDojo, που ξεκίνησε να υλοποιείται εκεί, διδάσκοντας, μεταξύ άλλων, σε παιδιά 8-12 ετών την ανάπτυξη κώδικα και τη δημιουργία παιχνιδιών, ιστοσελίδων κ.ά. εφαρμογών για Η/Υ. Η ανταπόκριση ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, καθώς υπολογίζεται ότι περίπου 90 αγόρια και κορίτσια, με άλλους τόσους συνοδούς, παρακολούθησαν το πρώτο μάθημα, με το ραντεβού να ανανεώνεται κάθε δεύτερο Σάββατο 3.00-6.00 μ.μ. Διοργανωτές: Μη-κερδοσκοπικό εργαστήρι Mataroa, Εκπαιδευτήρια Μπουγά, Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου, Σύλλογος Τριτέκνων Μεσσηνίας. Πληροφορίες-συμμετοχές: mataroa.org/coderdojo και στο 698-5693393. Χ.Ε.παιδεια - 
 
***  Παρουσίαση του βιβλίου της Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη         
            Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, «Γιάννα», θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Νοεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας,
Η παρουσίαση θα γίνει από τη συγγραφέα, ενώ η εκδήλωση οργανώνεται για την ενίσχυση του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας. 
 
 
 ***  ΜΙΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  ΔΙΑΔΡΟΜΗ  -ΕΚΔΡΟΜΗ  ΜΕ  ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗ  ΛΕΣΧΗ ΜΕΣΣΗΝΗΣ  Κυριακή  17  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2013 :
Μονοήμερη  εκδρομή   : ΦΕΝΕΟΣ -  Ι. Μ. ΑΓΙΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΛΙΜΝΗ  ΔΟΞΑ - ΓΚΟΥΡΑ
Διαδρομή : Μεσσήνη - Τρίπολη - Νεμέα - Λίμνη Στυμφαλία - Καστανιά - Αρχαίος  Φενεός - ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ (Άγιος Φανούριος) - Ι . ΜΟΝΗ Αγίου  Γεωργίουτηλ. : Μοναχός Βασίλειος : 2747041226}, επιστροφή από Λεβίδι  - Τρίπολη .-
Λεπτομερέστερη  διαδρομή  μας : Μεσσήνη - Ε.Ο. Καλαμάτας /Τρίπολης - Τρίπολη - ΝΕΜΕΑ - Πετρί - Ασπρόκαμπος - Ψάρι - Καλιάνοι- Στυμφαλία - Καρτέρι - Λαύκα - Καστανιά - Μοσιά - Μεσσινό - Αρχαίος  Φενεός - Λίμνη Δόξα - Ι.Μ. Αγίου  Γεωργίου ...επιστροφή φαγητό στο Μεσσινό Κορινθίας ( ταβέρνα -ψητοπωλείο : Κουλούκη  Ιωάννη τηλ.  2747041366) - καφές , ψώνια στο Γκούρα -ΦΕΝΕΟΣ -  ..επιστροφή  από Λυκουριά - Σπηλιά - Παναγίτσα - Βλαχέρνα - ΛΕΒΙΔΙ - Σιμάδες - Κάψια - ΤΡΙΠΟΛΗ -Μεσσήνη - ΚΑΛΑΜΑΤΑ ..... 
 Μέλη  Ελληνικής Περιηγητικής Λέσχης  Μεσσήνης
17-11-2013 στη Λίμνη  Δόξα  Φενεού Κορινθίας
Ακολουθούν Σχετικά  Βίντεο : αναρτήσεις ....
~** Φενεός -Μονή  Άγιος  Γεώργιος Κορινθίας  17/ 11/ 2013  αφήγηση  μοναχού  Βασιλείου : http://youtu.be/8ZHmvygiFA8 ,
 

~**  ΦΕΝΕΟΣ  ΛΙΜΝΗ  ΔΟΞΑ  17- 11- 2013 : http://youtu.be/QjpH0tD2dVg ,
 
~ ** Ι Μ  Αγίου  Γεωργίου  Φενεού  Κορινθίας   2013 : http://youtu.be/2hRlX5Qs3PM ,
~* ΨΑΡΙ  διαδρομές  στην ορινή  Κορινθία  2013 :  http://youtu.be/A1hebWz-uzU ,
~* Ασπρόκαμπος  Κορινθίας  διαδρομές  2013 : http://youtu.be/6HxXwUbwRA4  ,
~* ΚΑΛΙΑΝΟΙ ορινής  Κορινθίας  2013  διαδρομές : http://youtu.be/fUgNkMtgfCc ,
~* ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ  Κορινθίας  2013 : http://youtu.be/1xc3ynEV_-o ,
~* Στυμφαλία ορεινής  Κορινθίας  2013 : http://youtu.be/HQ-TDKeLg-k  ,
~* ΛΑΥΚΑ  ορεινής  Κορινθίας  2013 : http://youtu.be/oJ8Tfu8hRs0    ,
~* ΝΕΜΕΑ Κορινθίας διαδρομή  2013 : http://youtu.be/bh4TlZk88nY  ,
~* ΦΕΝΕΟΣ  διαδρομή  ορεινής  Κορινθίας  2013 : http://youtu.be/6JaSAO_I_dI ,
~ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ  ορεινής  Κορινθίας προς Καστανιά  Φενεό   2013 : http://youtu.be/Wlg0acwpG5c ,
   
***   Κρίση και Υγεία στη Μεσσηνία         
           
Η Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας, ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, το Κοινωνικό Ιατρείο Μεσσηνίας, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Νοσηλευτών Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΣΕΥΠ ΙΚΑ), το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Ν. Μεσσηνίας, το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Καλαμάτας, και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ν. Μεσσηνίας διοργανώνουν  Ημερίδα με θέμα "Κρίση και Υγεία στη Μεσσηνία" στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου στις 30 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 9:30.
 
***  Τείχος κατά της παιδικής πορνογραφίας υψώνουν Google και Microsoft     *  Αυστηροί περιορισμοί
Τείχος κατά της παιδικής πορνογραφίας υψώνουν Google και Microsoft

  (Φωτογραφία:  Associated Press )

Στη λήψη μέτρων που θα εμποδίζουν την αναζήτηση υλικού παιδικής πορνογραφίας στο Ίντερνετ συμφώνησαν οι εταιρείες Google και Microsoft.
Με άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ο πρόεδρος της Google Έρικ Σμιτ ανακοίνωσε την εφαρμογή νέας τεχνολογίας που θα επιτρέψει τον αποκλεισμό 100.000 τύπων αναζήτησης οι οποίοι οδηγούν σε υλικό παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο.
Οι περιορισμοί θα εφαρμοστούν αρχικά στις αγγλόφωνες χώρες και στη συνέχεια, σε διάστημα έξι μηνών, θα επεκταθούν στον υπόλοιπο κόσμο και σε 158 άλλες γλώσσες.
Η ανακοίνωση γίνεται πριν από τη Σύσκεψη Κορυφής για την ασφάλεια στο Ίντερνετ, η οποία θα διεξαχθεί τη Δευτέρα στο γραφείο του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και στην οποία θα συμμετέχουν η Google, η Microsoft και άλλες εταιρείες του Διαδικτύου.
Τον Ιούλιο, ο βρετανός πρωθυπουργός είχε ζητήσει την εφαρμογή από τις μηχανές αναζήτησης αποτελεσματικότερων μέτρων για να εμποδίζεται η πρόσβαση χρηστών του Διαδικτύου σε παράνομο υλικό.
Όπως γράφει ο Ερικ Σμιτ στη Daily Mail, «αναμφίβολα η εταιρεία δεν θα κατορθώσει ποτέ να εξαφανίσει τελείως αυτές τις δραστηριότητες, αλλά οφείλουμε να κάνουμε ό,τι βρίσκεται εντός των δυνατοτήτων μας για να προστατεύσουμε τα παιδιά από το κακό».
«Ρυθμίσαμε το Google Search με ακρίβεια για να εμποδίσουμε την εμφάνιση στα αποτελέσματά μας συνδέσμων που περιέχουν σεξουαλική κακοποίηση παιδιών» γράφει ο πρόεδρος της Google.
Η Google και η Microsoft εισήγαγαν νέους αλγόριθμους που θα εμποδίσουν οι αναζητήσεις για υλικό παιδικής πορνογραφίας να παράγουν αποτελέσματα.
«Αν και κανένας αλγόριθμος δεν είναι τέλειος -και η Google δεν μπορεί να εμποδίσει τους παιδεραστές να εισαγάγουν καινούργια βίντεο στο Δίκτυο- οι αλλαγές θα επιτρέψουν την εκκαθάριση των αποτελεσμάτων 100.000 αιτήσεων αναζήτησης που πιθανόν να συνδέονται με σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Σύντομα θα επεκτείνουμε αυτήν την καινοτομία σε 150 γλώσσες, έτσι ώστε τα αποτελέσματα να είναι παγκοσμίων διαστάσεων» σημειώνει ο πρόεδρος της Google.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

***  Δύο σημαντικά βήματα προς την επανάσταση των κβαντικών υπολογιστών

Δύο σημαντικά βήματα προς την επανάσταση των κβαντικών υπολογιστών
Στη μικρότερη μνήμη του κόσμου, κάθε άτομο στην εικόνα αντιστοιχεί σε ένα bit (Πηγή: KIT/T. Miyamachi)  
~ Διεθνείς ερευνητικές ομάδες παρουσιάζουν στις κορυφαίες εκδόσεις Science και Nature δύο σημαντικά επιτεύγματα στο δρόμο προς τους λεγόμενους κβαντικούς υπολογιστές και το κβαντικό Διαδίκτυο.
Κατάφεραν να διατηρήσουν ένα σύστημα κβαντικής μνήμης σταθερό σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά και να αναπτύξουν ένα μαγνητικό μέσο αποθήκευσης στο οποίο κάθε bit αντιστοιχεί σε ένα μόνο άτομο.
Στους σημερινούς υπολογιστές, κάθε bit πληροφορίας μπορεί να βρίσκεται είτε στην κατάσταση «0» είτε στην κατάσταση «1». Στους κβαντικούς υπολογιστές, όμως, κάθε κβαντικό bit ή qubit μπορεί να παίρνει τις τιμές «0» και «1» ταυτόχρονα, χάρη σε ένα αλλόκοτο κβαντικό φαινόμενο που ονομάζεται υπέρθεση.
Και αυτή η ικανότητα των qubit να βρίσκονται σε δύο καταστάσεις θα επέτρεπε στους κβαντικούς υπολογιστές να εκτελούν πολλούς υπολογισμούς ταυτόχρονα.
Ένα από τα βασικά προβλήματα στην ανάπτυξη τέτοιων υπολογιστών είναι ότι τα qubit είναι εξαιρετικά ασταθή, δηλαδή έχουν την τάση να χάνουν την αρχική κβαντική τους κατάσταση και μετατρέπονται σε απλά «0» ή «1».
Μελέτη που δημοσιεύεται από διεθνή ερευνητική ομάδα στο τελευταίο τεύχος του Science αυξάνει τώρα σημαντικά το χρόνο ζωής των qubit. Οι καταστάσεις υπέρθεσης στο πειραματικό σύστημα διατηρήθηκαν αναλλοίωτες σε θερμοκρασία δωματίου για το χρόνο ρεκόρ των 29 λεπτών, συγκριτικά με μόλις 2 δευτερόλεπτα στον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ.
Οι ερευνητές κωδικοποίησαν πληροφορίες σε άτομα φωσφόρου, τα οποία είχαν τοποθετηθεί σε μια πλάκα από πυρίτιο από το οποίο είχε πρώτα απομακρυνθεί κάθε ακαθαρσία που θα μπορούσε να διαταράξει τη μαγνητική κατάσταση των ατόμων.
Τα άτομα έχουν μια εγγενή ιδιότητα που ονομάζεται ιδιοστροφορμή ή σπιν και τα κάνει να συμπεριφέρονται ουσιαστικά σαν μικροσκοπικοί μαγνήτες. Ανάλογα με το πού είναι στραμμένοι οι πόλοι του μαγνήτη, το spin μπορεί να παίρνει τιμές «0» ή «1» ή να παίρνει κλίση ανάμεσα σε αυτές τις δύο καταστάσεις, οπότε υπάρχει υπέρθεση των καταστάσεων «0» και «1».
Χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα μαγνητικά πεδία, οι ερευνητές ανάγκασαν το σπιν των ατόμων φωσφόρου να πάρει κλίση και να δημιουργήσει έτσι μια υπέρθεση δύο καταστάσεων. Το πείραμα έδειξε ότι η υπέρθεση έμενε σταθερή για τρεις ώρες σε θερμοκρασία -269 βαθμών Κελσίου και για 29 λεπτά σε θερμοκρασία 25 βαθμών  -χρόνος θεωρητικά αρκετός για εκατομμύρια υπολογισμούς.
«Αυτοί οι χρόνοι ζωής είναι δεκαπλάσιοι σε σχέση με προηγούμενα πειράματα. Αναπτύξαμε ένα σύστημα που φαίνεται να μην έχει καθόλου θόρυβο. Πρόκειται για qubit υψηλής απόδοσης» σχολίασε η Στέφανι Σίμονς του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, μέλος της ερευνητικής ομάδας.
Στην πραγματικότητα όμως όλα τα qubit του συστήματος βρίσκονταν στις ίδιες καταστάσεις. Επόμενο βήμα θα είναι να πραγματοποιήσει το σύστημα υπολογισμούς τοποθετώντας διαφορετικά qubit σε διαφορετικές καταστάσεις.
Στη δεύτερη μελέτη, η οποία παρουσιάζεται στο Nature, ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καρλσρούης, αναφέρουν ότι κατάφεραν αν διατηρήσουν σταθερό για δέκα λεπτά ένα bit που αποτελούνταν από ένα και μόνο άτομο.
Στις σημερινές μαγνητικές μνήμες, όπως για παράδειγμα οι σκληροί δίσκοι, κάθε bit πληροφορίας πρέπει να αποτελείται από εκατομμύρια άτομα προκειμένου να διατηρεί σταθερή την κατάστασή του ως «0» ή «1».
«Ένα μεμονωμένο άτομο, τοποθετημένο σε ένα υπόστρωμα, είναι τόσο ευαίσθητο ώστε ο μαγνητικός προσανατολισμός του [το σπιν] είναι σταθερό μόνο για κλάσματα του μικροδευτερολέπτου» επισημαίνει ο Βουλφ Βούλφχεκελ, επικεφαλής της έρευνας.
Η λύση ήταν να τοποθετηθεί ένα άτομο του εξωτικού στοιχείου όλμιου πάνω σε ένα υπόστρωμα από πλατίνα. Ο συνδυασμός των δύο συγκεκριμένων υλικών εξουδετέρωσε τις αλληλεπιδράσεις του bit με το υπόστρωμα και διατήρησε σταθερό το spin του ατόμου για δέκα λεπτά.
Ο χρόνος αυτός «είναι περίπου ένα δισεκατομμύριο φορές μεγαλύτερος από ό,τι σε άλλα, συγκρίσιμα ατομικά συστήματα» υπερηφανεύεται ο Βούλφχεκελ.
Επόμενο στάδιο θα είναι να εγγραφούν πληροφορίες στην ατομική μνήμη με τη χρήση εξωτερικών μαγνητικών πεδίων. Στο απώτερο μέλλον, η νέα προσέγγιση θα μπορούσε να αυξήσει την πυκνότητα των δεδομένων στα μαγνητικά μέσα αποθήκευσης ή ακόμα να αξιοποιηθεί σε κβαντικούς υπολογιστές.  Επιμέλεια: Βαγγέλης Πρατικάκης  Newsroom ΔΟΛ
 
***  Πώς να ανακρίνετε ένα φωτόνιο χωρίς να το συλλάβετε
 Πώς να ανακρίνετε ένα φωτόνιο χωρίς να το συλλάβετε
H νέα μέθοδος ανιχνεύει φωτόνια χωρίς να τα εξολοθρεύει
Όλες πρακτικά οι μέθοδοι ανίχνευσης του φωτός προϋποθέτουν τη σύλληψη και την καταστροφή των φωτονίων που ανιχνεύονται. Εξάλλου, μια από τις βασικές αρχές της κβαντομηχανικής προβλέπει ότι είναι αδύνατο να παρατηρήσει κανείς ένα υποατομικό σωματίδιο χωρίς ταυτόχρονα να το επηρεάσει.
Κι όμως, υπάρχει ένα κβαντικό τρικ που επιτρέπει την καταγραφή μεμονωμένων φωτονίων αφήνοντάς τα ανεπηρέαστα. Ένα τρικ που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στους κβαντικούς υπολογιστές και τα κβαντικά δίκτυα του μέλλοντος.
Ο συμβατικός τρόπος για την ανίχνευση ενός φωτονίου είναι η απορρόφησή του από έναν ανιχνευτή, κάτι που συνεπάγεται την καταστροφή του ίδιου του φωτονίου. Μια νέα τεχνική, η οποία παρουσιάζεται στο περιοδικό Science, επέτρεψε στους ερευνητές να παρατηρήσουν ένα διερχόμενο φωτόνιο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.
Το επίτευγμα, το οποίο βασίζεται σε ένα αλλόκοτο κβαντικό φαινόμενο που ονομάζεται υπέρθεση, θα μπορούσε να αποδειχθεί κρίσιμης σημασίας στα οπτικά κβαντικά δίκτυα, στα οποία οι πληροφορίες μεταδίδονται κωδικοποιημένες στις κβαντικές καταστάσεις μεμονωμένων φωτονίων. Για παράδειγμα, η νέα μέθοδος θα μπορούσε να επιβεβαιώνει την άφιξη των φωτονίων σε έναν αποδέκτη χωρίς ωστόσο να παραβιάζει τα δεδομένα που προορίζονται για τον αποδέκτη αυτόν.
Η ερευνητική ομάδα στο Ινστιτούτο Κβαντικής Οπτικής Μax Plank της Γερμανίας δημιούργησε μια «οπτική κοιλότητα», αποτελούμενη από δύο καθρέπτες, οι οποίοι κοιτούσαν ο ένας τον άλλο σε απόσταση  μισού χιλιοστού. Οι καθρέπτες μπορούσαν να παγιδεύουν ανάμεσά τους φωτόνια με συγκεκριμένες ενέργειες, φωτόνια με τα οποία μπορούσαν να «συντονιστούν».
Μέσα σε αυτή την κοιλότητα είχε τοποθετηθεί ένα άτομο που βρισκόταν σε μια «υπέρθεση» κβαντικών καταστάσεων, βρισκόταν δηλαδή σε δύο διαφορετικές καταστάσεις ταυτόχρονα. Στη μία από αυτές τις καταστάσεις, το άτομο ήταν συντονισμένο με τους καθρέπτες και δεν άφηνε φωτόνια να εισέλθουν στην κοιλότητα. Τα εισερχόμενα φωτόνια απλώς ανακλώνταν στη συσκευή και συνέχιζαν την πορεία τους.
Στην άλλη κατάσταση της υπέρθεσης, όμως, τα φωτόνια ήταν ελεύθερα να εισέλθουν, οπότε αλληλεπιδρούσαν με το άτομο στο κέντρο και άφηναν τα ίχνη τους σε αυτό -ίχνη που πρόδιδαν ότι ένα φωτόνιο είχε μόλις περάσει από τη συσκευή.
Με άλλα λόγια, στο ένα από τα δύο παράλληλα σύμπαντα της κβαντικής υπέρθεσης, το εισερχόμενο φωτόνιο δεν καταστρεφόταν και μπορούσε να συνεχίσει την πορεία του, αφού η διέλευσή του δεν είχε γίνει αντιληπτή. Σε μια παράλληλη πραγματικότητα, όμως, είχε απορροφηθεί και είχε καταγραφεί.
Και η μεταβολή στα σήματα που έδινε η συσκευή ενημέρωνε τους ερευνητές για τη διέλευση των φωτονίων, χωρίς όμως να επηρεάζεται η κβαντική κατάσταση του ίδιου του φωτός.
Παρόμοιες «μη καταστροφικές» μέθοδοι καταγραφής φωτονίων είχαν παρουσιαστεί και στο παρελθόν. Το σημαντικό με τη νέα τεχνική είναι όμως ότι λειτουργεί στα μήκη κύματος του φωτός που χρησιμοποιούνται ήδη στις οπτικές επικοινωνίες.
Το εντυπωσιακό μάλιστα είναι ότι η νέα μέθοδος είναι εξαιρετικά αξιόπιστη: αντιλαμβάνεται τη διέλευση μεμονωμένων φωτονίων στο 74% των περιπτώσεων, συγκριτικά με μόλις 60% στους σημερινούς ανιχνευτές φωτός που καταστρέφουν ό,τι ανιχνεύουν. Επιμέλεια: Βαγγέλης Πρατικάκης
Newsroom ΔΟΛ

***

***  ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση
***  Για το  κύπελλο : ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ -ΑΜΑΛΙΑΔΑ -  Π.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑ  0-1  .-

*** ΤΟΠΙΚΟ  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ  ΕΠΣ Μεσσηνίας :
~* Α΄ ΤΟΠΙΚΗ  :
ΠΑΜΙΣΟΣ  Μεσσήνης - Α.Ο.  ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ  3-1 .- ^
 ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών - ΟΜΟΝΟΙΑ  2-0  .- ^
Α.Σ. ΑΝΡΟΥΣΑ - Α.Ο.ΔΩΡΙΟΥ  0-0  .- ^
ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ  Πύλου  0-2 .- ^
 
~* Β΄ ΤΟΠΙΚΗ :
 Α.Π.Σ.  ΑΡΙΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ  Καλαμάτας  0-3 .- ^
Α.Ε. ΑΒΙΑΣ - Α.Ε. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ /Ηρακλής  2-0 .- ^
Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑΣ - ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης  0-2 .- ^
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Καλαμάτας -   ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας  1-3 .- ^
Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  Καλαμάτας  3-4 .- ^
 
~* Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ  :
 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Πλατύ  -ΠΑΟΚ Καλαμάτας  3-2  .- ^
ΝΕΔΟΥΣΑ Αλαγωνίας - Α.Ε. ΑΙΘΑΙΑΣ  1-6 .- ^
ΝΕΣΤΩΡ Πύλου - Α.Ο. ΧΑΤΖΗ  4-4 .- ^
 ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  Καλαμάτας  2-2 .- ^
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας -  ΑΠΟ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  ΙΚΑΡΟΣ   4-1 .- ^
ΘΗΣΕΑΣ  Καλαμάτας - ΘΥΕΛΛΑ  Παραλίας 5-0 .- ^
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ - Α.Σ. ΔΑΝΑΟΣ 5-0 .- ^

***

 
 Αυλαία με Ρέθυμνο-Ολυμπιακός και Απόλλωνας-Αρης
*** Για  την  Α1  στο  Ελληνικό  μπάσκετ  για  την 6η αγωνιστική ...  ,   :
Στην δεύτερη παράταση ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Πανελευσινιακό
~ ΠΑΟΚ  Θεσσαλονίκης - ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ   81-72  .- ^
 Τα δεκάλεπτα: 18-21, 27-30, 49-42, 63-63, 69-69 (παρ.), 81-72 (παρ.)
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 9, Κούπερ 16, Χαραλαμπίδης 10, Τσόχλας 2, Βουτσίτσεβιτς, Τσαιρέλης 19, Δέδας 3, Μαργαρίτης 5, Καλλές 2, Μπόγρης 3, Κασελάκης 12, Λιάπης.
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Σκαραφίγκας): Νίκου 4, Παπαμακάριος 20, Αράπης 3, Ράλει 16, Τζόουνς 6, Φαγιέ 10, Μελισσαράτος, Τέρνερ 10, Μάντζαρης 3.
 
«Γκάζωσε» στο β' μέρος ο ΠΑΟ, ανησυχία για Λάσμε
~* ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  90-65 .- ^
Τραυματισμός  Λάσμε ; .-^  ,Χωρίς το Στεφάν Λάσμε από το ξεκίνημα του β' μέρους (τραυματίστηκε στο γόνατο) και χωρίς να στηρίζεται στα «τρίποντα» (4/15), αλλά παίζοντας περισσότερο μέσα στη ρακέτα (29/40 δίπ.), η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έφτασε στην 5η εφετινή της νίκη, ενώ για τους «κυανέρυθρους» ήταν η 2η ήττα στα πρώτα έξι παιχνίδια.
Τα δεκάλεπτα: 22-16, 40-36, 64-46, 90-65
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αργύρης Πεδουλάκης): Μπράμος 3 (1), Κάρι 10 (2), Φώτσης 4, Ούκιτς 6, Λάσμε 13, Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης 5, Γκιστ 17, Παππάς 4, Γιάνκοβιτς 4, Πινγκ, Ματσιούλις 14 (1)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): ΜακΚόλουμ 16 (1), Σταμάτης, Μοτσενίγος, Ντούβνιακ 3 (1), Κάρτερ 12, Μίλμπουρν 8 (2), Σκορδίλης 6, Καβαδάς 2, Λάνγκφορντ 3, Κυρίτσης 6, Σαλούστρος 9 (3).
Επιστροφή στις νίκες για τον Ίκαρο με κορυφαίο τον Άσκα
~**  ΙΚΑΡΟΣ  ΧΑΛΚΙΔΑΣ - ΚΑΟΔ   89-73 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 20-18, 39-33, 62-53, 89-73
ΙΚΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Καλαφατάκης): Στρνάντ 14, Γκόβενς 12, Παπανικολόπουλος 3, Άσκα 27, Μανωλόπουλος, Σάτον 3, Γκαγκαλούδης 16, Τολιόπουλος 1, Μπεκ 13, Περσίδης.
ΚΑΟΔ (Μάρκοβιτς): Σλαφτσάκης 2, Τσόβιτς 2, Τζόουνς 19, Μπράουνς 9, Βον 16, Μάρκοβιτς 16, Σπυριδωνίδης 1, Μπάβτσιτς 2, Ζάρας 4, Μπένας 2.
~*  Οι  αγώνες  του  Σαββάτου :
Ηλυσιακός - Κηφισιά 71-65 .- ^

*** Το πρόγραμμα
Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι)

Μ. Μερκούρη 16:00 ΑΓΟ Ρεθύμνου-Ολυμπιακός Τανατζής-Ψαριανός-Πουρσανίδης Κ (Μαγκανάς) ΝS3
Απόλλων Περιβ. 19:00 Απόλλων Πατρών-Άρης Καρακατσούνης-Αφεντουλίδης-Μπίκας (Γιοχαλής) NS 1

*** Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 6ης αγωνιστικής:Κυριακή 17 Νοεμβρίου
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι)

ΠΑΟΚ-Πανελευσινιακός 81-72
Ίκαρος Χαλκίδας-ΚΑΟ Δράμας 89-73
Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 90-65
Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι)

Μ. Μερκούρη 16:00 ΑΓΟ Ρεθύμνου-Ολυμπιακός Τανατζής-Ψαριανός-Πουρσανίδης Κ (Μαγκανάς)
Απόλλων Περιβ. 19:00 Απόλλων Πατρών-Άρης Καρακατσούνης-Αφεντουλίδης-Μπίκας (Γιοχαλής)
~****  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες)1. Παναθηναϊκός 11
. ΠΑΟΚ 11
3. Πανιώνιος 10
4. Πανελευσινιακός 9
. ΚΑΟΔ 9
6. Απόλλων Πατρών 8 -5αγ.
. ΑΓΟ Ρεθύμνου 8 -5αγ.
. Ολυμπιακός 8 -5αγ.
. Ηλυσιακός 8
. Ικαρος Χαλκίδας 8
11. Αρης 7 -5αγ.
. Κολοσσός Ρόδου 7
. Τρίκαλα 7
. ΑΕ Νέας Κηφισιάς 7
*** Ο Ολυμπιακός άρχισε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.-
 
***

Ι.Ν. Ανάστασης  Παραλίας  Καλαμάτας
 ~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,     =2878  video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =1317  video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1325  video.-
                                            ***   Σύνολο  :  5526  βίντεο ανηρτημένα .-
Λίμνη  Δόξα  Ι.Μ. Αγίου  Γεωργίου  Φενεού  17-11-2013
*** ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2013  :
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/11/01-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  01 Νοεμβρίου  2013 , ΚΑΛΟ   ΜΗΝΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ !!!μαζί με  την ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΜΑΣ !!!
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/02-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  02  Νοεμβρίου  2013 .-
της ενημέρωσης Σάββατο  02  Νοεμβρίου  2013 .
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/03-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Κυριακή 03  Νοεμβρίου  2013  .-
~    http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/11/04-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Νοεμβρίου  2013  .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/11/02-03-04-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ  τριήμερο 02, 03  και  04  Νοεμβρίου  2013 , *** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/11/05-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 05 Νοεμβρίου  2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/05-2013.html ,  Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  05  Νοεμβρίου  2013.-
 ~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/06-2013.html , Το αγιάζι  της    ενημέρωσης  Α και Ω  Τετάρτη  06  Νοεμβρίου  2013   ,  Οτι  μαθαίνουμε  σας  το  γράφουμε ... γράφοντας ...Αντιγράφοντας ! .-
~
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/11/07-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Πέμπτη 07 Νοεμβρίου 2013 .-
~   http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 08- Νοεμβρίου 2013.-
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/11/09-2013.html  ,  Στο  Σαββατιάτικο  αγιάζι  της  ενημέρωσης 09  Νοεμβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/11/11-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013 .-
~    http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/11/12-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/11/12-2013.html , Όλα  τα  του  Γάμου  12 Νοεμβρίου  2013 .-
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/12-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/11/13-2013.html  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης   Τετάρτη 13  Νοεμβρίου  2013 .-
~    http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/11/14-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  14  Νοεμβρίου  2013.-
~  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/11/15-2013.html ,Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Παρασκευή  15  Νοεμβρίου  2013 ,.-
~   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/16-2013.html  , Ενημέρωση  του  Σαββάτου  16  Νοεμβρίου  2013 .-
  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/11/17-2013.html ,   Ενημέρωση της  Κυριακή  17  Νοεμβρίου  2013.-
 
Στη  λίμνη  Δόξα  Φενεού  , ορεινής  Κορινθίας  17-11-2013
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου