ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Ενημέρωση του Σαββάτου 04 Ιανουαρίου 2014,

Ενημέρωση  του  Σαββάτου  04  Ιανουαρίου  2014 :
ΧΡΟΝΙΑ  ΣΑΣ  ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ!
ΜΕ ΥΓΕΙΑ ,ΕΥΤΥΧΙΑ , ΑΝΘΡΩΠΙΑ !
ΑΠΟ ΜΙΑ  ΟΜΟΡΦΗ  ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ  ΑΡΦΑΡΑ!!!!@!!

**ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  πολλά  :
Κεντρική πλατεία  ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

*** Στις πρώτες ειδήσεις της χρονιάς η πολιτική της καπνοβιομηχανίας Καρέλια

 Ένα από τα θέματα που ακούστηκαν και διαβάστηκαν περισσότερο τις πρώτες ημέρες του 2014 στην Ελλάδα ήταν ο απολογισμός της Καπνοβιομηχανίας Καρέλια για το 2013. «Αϊ-Βασίλης ο Καρέλιας» ήταν ένας τίτλος που είδαμε, ενώ μια άλλη αθηναϊκή εφημερίδα υποστήριζε: «Ιδού και μια εταιρεία που δεν κάνει απολύσεις και περικοπές, αλλά, αντιθέτως, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός της, προχωρεί σε 35 νέες προσλήψεις, δίνει 2,5 εκατομμύρια μπόνους στους εργαζομένους και άλλα 3 εκατομμύρια για νέες επενδύσεις». Τα παραπάνω, όπως ήταν φυσικό, λειτούργησαν ως θετικό ντόμινο και χθες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ανδρέας Καρέλιας, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε να διατεθεί ένα τόσο μεγάλο ποσό υπέρ των εργαζομένων. «Το 2013 αναμενόταν να είναι μία δύσκολη χρονιά, δύσκολη όχι μόνο λόγω της μεγάλης κρίσης που συνεχίζει να μαστίζει τη χώρα μας, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι το 2012 ήταν μία χρονιά με ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα, η οποία ήταν δύσκολο να ξεπεραστεί. Παρ’ όλα αυτά, η εταιρεία μας για μία ακόμη φορά κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό της. Με την άριστη συνεργασία διοίκησης και εργαζομένων πετύχαμε τους περισσότερους από τους στόχους μας και δείξαμε ότι δίκαια κατέχουμε τη θέση που έχουμε», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος της «ΚΑΡΕΛΙΑ ΑΕ», Ανδρέας Καρέλιας, στην ετήσια γιορτή για την κοπή της βασιλόπιτας, ανακοινώνοντας παράλληλα και έκτακτες παροχές προς τους εργαζόμενους, οι οποίες αγγίζουν τα 2,5 εκατ. ευρώ. Μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο ΣΚΑΪ για τα «δώρα» 2,5 εκατ. ευρώ προς τους εργαζομένους της εταιρείας ο κ. Καρέλιας είπε πως «είχαμε μια θετική χρονιά» και ότι «η εταιρεία έχει μια ανοδική πορεία στο εξωτερικό με παρουσία σε 65 χώρες». Ο κ. Καρέλιας ανέφερε ότι «το 87% της παραγωγής πωλείται εκτός Ελλάδος», επισημαίνοντας ότι ο όγκος των τσιγάρων για το 2013 έφτασε τα 16,8 δισ., αριθμός-ορόσημο για την εταιρεία. «Η παρουσία της εταιρείας δεν έχει μειωθεί στην ελληνική αγορά, είναι σχετικά ανοδική τα τελευταία πέντε χρόνια» ανέφερε. Ο κ. Καρέλιας τόνισε ότι «πάρα πολλές εταιρείες κάνουν προσπάθεια να προωθήσουν προϊόντα εκτός χώρας, να έχουν πολλή φαντασία, νέα παιδιά να προσπαθούν να δημιουργήσουν κάτι καινούργιο», εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι «η χώρα μας θα πάει καλύτερα». Η εταιρεία έδωσε, μάλιστα, αρκετές παροχές και στα παιδιά που σπουδάζουν. «Με γεμίζει μεγάλη χαρά. Να βλέπεις αυτά τα παιδιά, τα όνειρά τους και να προσπαθείς όσο μπορείς να προσφέρεις» δήλωσε σχετικά ο κ. Καρέλιας. Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης - 

***  Το «Θάρρος» κλείνει σήμερα, τα 115 χρόνια συνεχούς έκδοσής του (φωτογραφίες)          www.sansimera.gr
   
Το «Θάρρος» κλείνει σήμερα, 4 Ιανουαρίου 2014, τα 115 χρόνια συνεχούς έκδοσής του.
Έτσι, όσοι από την οικογένεια του «Θ» χθες το απόγευμα βρεθήκαμε στις επάλξεις του, του ευχηθήκαμε να συνεχίσει τη μακροημέρευσή του, αποδεικνύοντας έμπρακτα τον τίτλο του.
Πίσω από κάθε χαμόγελό μας πιστεύω πως κρύβεται μια σκέψη: «“Θάρρος”, σε πιστεύουμε, γι’ αυτό σ’ αγαπάμε…».  Άντα Αποστολάκη
1899 – 2014: 115 χρόνια με «Θάρρος»
Στις 17 Απριλίου 1938 δημοσιεύθηκε ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα για τα 40 χρόνια του «Θάρρους» με τις υπογραφές δημοσιογράφων που ξεκίνησαν την καριέρα τους από αυτό, την οποία και συνέχισαν, με μεγάλη ευκολία, όπως οι ίδιοι παραδέχονταν, σε αθηναϊκές εφημερίδες, ως προερχόμενοι από τη «Σχολή του “Θάρρους”».
Επίσης, το αφιέρωμα περιλάμβανε κείμενα επώνυμων Καλαματιανών, καθώς και τους διατελέσαντες, μέχρι τότε, μόνιμους συνεργάτες και συντάκτες της εφημερίδας.
Για τους γνωρίζοντες, πολλοί εξ αυτών άφησαν τη σφραγίδα τους στην ελληνική δημοσιογραφία.
ΠΑΛΑΙΟΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΑΙ
ΕΚΑΤΟΝ ΣΑΡΑΝΤΑ
Τα σαράντα χρόνια του «Θάρρους»;
Το λιγώτερο θα έπρεπε να χαρακτηρισθούν ως σπάνιος δια τους χρόνους μας θρίαμβος δημοσιογραφικής αντοχής και μακροζωίας, αλλά και γλυκό και ήρεμον στεφάνωμα των μόχθων και της αγάπης προς την πόλιν της Καλαμάτας μιας οικογενείας, αυτής των ιδρυτών του.
Διότι πώς άλλως θα ημπορούσες να εξηγήσης, αλλά και να δικαιώσης αυτόν τον ακατάλυτον θυμικόν σύνδεσμον που λέγοντας «Θάρρος» βλέπεις με τα μάτια του νου την Καλαμάτα και οραματιζόμενος την Μεσσηνιακήν πρωτεύουσαν, βλέπεις την ίδια στιγμή επάνω από το όραμά της να ανεμίζεται ως άλλη σημαία το αχώριστον «Θάρρος» της.
Οι νεώτεροι δεν εγνώρισαν την πρώτην δεκαετίαν της εφημερίδος αυτής και δεν ημπορούν βέβαια να αντιληφθούν πλήρως αυτόν τον αδιάσπαστον σύνδεσμον.
Αλλ’ εγώ ενθυμούμαι ακόμη, μείραξ τότε, τον ευθυτενή, κομψόν κύριον, τον δικηγόρον, που μου έδειξαν δια πρώτην φοράν κάποτε, προ τριάντα τόσων ετών, να βολτάρη εις την πλατείαν των Καλαμών εν ώρα μεσημβρίας, ενώ πέριξ του και μακράν του κραυγαλέοι, οι εφημεριδοπώλαι είχον φανή από τα στενά των τυπογραφείων του και διελάλουν ορμητικοί το «Θάρρος» του, με νωποτάτην ακόμην την τυπογραφικήν του μελάνην.
Ήτο ο κυρ Γιάννης ο Αποστολάκης, ο έτερος των ιδρυτών του. Αυτός έγραφε το άρθρον, εστηλίτευε τα μύρια άτοπα και στραβά της κοινωνικής και δημοσίας ζωής, χωρίς κακίαν, αλλ’ όμως μετά τόλμης και επιμονής, αυτός υπενθύμιζε εις τον εκάστοτε Δήμαρχον, είτε τον είχε υποστηρίξει εις τας εκλογάς, είτε όχι, ότι έξω από τους απαραιτήτους τότε μπράβους του, υπήρχε αυτή η πόλις, αυτό το πλήθος των καλών Καλαμίων, που εδικαιούτο έργων, τραμ, νερού, φωτισμού.
Και παρά τον αρθρογράφον υπήρχε και κάποιος άλλος, ο έτερος Διόσκουρος, ο κατόπιν Διευθυντής, που επάλαιε παρά το πλευρόν του αδελφού, δια να γράφεται το υπόλοιπον φύλλον, να κυκλοφορή, να στέκεται οικονομικώς.
Ύστερα μετά τον θάνατον του πρώτου και μετά χρόνια, η εφημερίς ηνδρώθη, εξελίχθη, ηγήθη τοπικών και γενικωτέρων κινήσεων, απέκτησεν επιτελείον σπουδαίων συνεργατών, ανέδειξε λογίους, πολιτικούς, επιστήμονας, αλλά το «Θάρρος» ετήρησεν απαράβατα, αυστηρά, με αγγλικόν σχεδόν πουριτανισμόν την γραμμήν του και την παράδοσιν του ψέγειν και ελέγχειν από περιωπής, άνευ μοχθηρίας.
Εδώ ίσως έγκειται το μυστικόν της μεγίστης επιρροής του επί της όλης ζωής της Μεσσηνίας, ίσως και της μακροζωίας του, καθ’ ον χρόνον παράπλευρά του εξεδόθησαν τόσα πολλά φύλλα δια να σβήσουν και λησμονηθούν.
Είπα ότι απέκτησεν ύστερον επιτελείον σπουδαίων συνεργατών. Εκυριολέκτησα. Διότι, εκτός τόσων άλλων επιστημόνων, πολιτικών που ανεδείχθησαν εις το «Θάρρος», εδώ εις τας στήλας αυτάς πρωτοενεφανίσθη ως δειλός και τρυφερός χρονογράφος και ως αρθρογράφος και Διευθυντής ύστερον, ο πολύς, ο απαράβλητος Γ. Βεντήρης, απ’ εδώ εξεκίνησεν ο Πότης Τσιμπιδάρος και εις τας ιδίας στήλας ετιτίβισεν, από γυμνασιόπαις ακόμα, ο λαμπρός Γ. Φτέρης, δια να πετάξη προς το Παρίσι και να γυρίση Διευθυντής των «Αθηναϊκών Νέων».
Και είναι και τούτο τίτλος τιμής και γενικώτερα εισφορά του «Θάρρος» όχι πλέον μόνον υπέρ της Μεσσηνίας, αλλά και υπέρ της χώρας.
Τοιαύτα ειλικρινή όργανα της δημοσίας γνώμης που δεν επρόδωσαν ποτέ το καθήκον των, αξίζουν ειλικρινώς όχι σαράντα, αλλά εκατόν σαράντα χρόνια να ζουν, να μάχωνται, να επικρατούν, να θριαμβεύουν. Και ευτυχώς και ως προς αυτό, πάσα πρόβλεψις είναι υπέρ του πανηγυρίζοντος «Θάρρους».    ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ   Δικηγόρος      Αθήνα, Απρίλιος 1938
   **********
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ
Σαράντα χρόνια πίσω
Ήταν η Καλαμάτα τότε μια μικρή, μεσαιωνική, πολιτεία που το Κάστρο άπλωνεν ως την καρδιά της το βαρύ του ίσκιο, σύμβολο μαζί και φοβέρα. Οι στενοί της δρόμοι βυθίζονταν στο σκοτάδι του πετρελαίου, οι άνθρωποί της στην άγονη μόνωσιν. Στην απάνω Πλατεία βασίλευεν η παράδοσις του τυπωμένου χαρτιού με το περίφημο: «ας μάθη ο Βήκονσφιλδ».
Ήρθε ο Ιωάννης Αποστολάκης. Ούτε μηχανές, ούτε συστήματα ανεκάλυψε. Έδωκε στον τόπο του την εφημερίδα – είδησι, την εφημερίδα όχι «οργίλον» άρθρον, την εφημερίδα – βλέμμα πέρ’ από το Νέδοντα. Μα κοντά σ’ αυτό και γι’ αυτό, το αίμα της καρδιάς του.
Έπειτα ήλθαν οι πλατείς δρόμοι, τα μεγάλα πλοία, το φως στα μέτωπα των ανθρώπων.
Και η σκιά του Κάστρου δεν αγγίζει πια την καρδιά της Πολιτείας.   ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΕΝΤΗΡΗΣ
Αθήναι, Απρίλιος 1938.-
 
 
 
 
 
  ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΝ ΠΑΝΘΕΟΝ ΤΟΥ «ΘΑΡΡΟΥΣ»
Διατελέσαντες κατά καιρούς μόνιμοι συνεργάται και συντάκται του «Θάρρους»
Ιωάν. Π. Παρασκευόπουλος +
Π. Πετρόπουλος
Παναγ. Θ. Οικονόμου
Ιωάν. Μανωλάκος
Ευστρ. Κτεναβέας
Κώστας Αθάνατος
Ηλίας Μικρουλέας
Στέφ. Γ. Παπασταθόπουλος
Ηλίας Κατσαντώνης
Γεράσιμος Λύχνος
Παναγ. Γιαννακόπουλος +
Σπυρίδων Γεωργούλης
Α. Δογάνης +
Γεώργιος Μπάμπαλης
Δημ. Ηλ. Μητρόπουλος
Γ. Βεντήρης
Ν. Βεντήρης
Γ. Μαράκας
Π. Τσιμπιδάρος
Β. Κωστόπουλος
Ν. Οικονομόπουλος +
Γ. Φτέρης
Π. Μικρουλέας
Σ. Σταθόπουλος
Γ. Αργ. Περσόπουλος
Γ. Αδαμόπουλος
Γ.Χ. Κανελλακόπουλος
Νότης Σ. Ζακόπουλος
Δημήτρης Φερέτος
 
***  Η Μεσσηνία που δημιουργεί         
           
Στις πρώτες εσωτερικές ειδήσεις για το 2014 υπήρχαν χθες κατορθώματα επιχειρήσεων που έχουν  έδρα τους τη Μεσσηνία. Διαβάσαμε για την οικογένεια Καρέλια που ντύθηκε Αϊ-Βασίλης, μοιράζοντας χρήματα και άλλες παροχές στους εργαζομένους, ενώ είδαμε ότι μέσα στα νέα πρόσωπα του επιχειρείν στην Ελλάδα  είναι η οικογένεια Παπαδημητρίου και ειδικότερα ο διάδοχος της εταιρείας Χρήστος, καθώς το περίφημο βαλσάμικο ξύδι έχει πλέον κατακτήσει τις περισσότερες αγορές του κόσμου, αλλά και ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος, ο οποίος προμηθεύει χόρτα, ελαιόλαδο και τραχανά τα μεγαλύτερα εστιατόρια του εξωτερικού.
Το είχαμε γράψει και στον απολογισμό για το 2013. Υπάρχει και η Μεσσηνία που δημιουργεί με επιχειρήσεις προς μίμηση. Μέσα στην κρίση είναι κερδοφόρες, επενδύουν, καινοτομούν, δημιουργούν θέσεις εργασίας και δείχνουν το δρόμο για την ανάκαμψη. Επιχειρήσεις οι οποίες κατορθώνουν να βελτιώνουν τα ουσιώδη οικονομικά μεγέθη τους, παρά την πενταετή κρίση που έχει σαρώσει την ελληνική αγορά.    Α.Π.   

 ***  Σεισμική δόνηση αναστάτωσε τη Μεσσηνία          http://www.seismoi.gr  ,
           
Μια ισχυρή σεισμική δόνηση ξύπνησε στις 04:58 π.μ.τους κατοίκους της Μεσσηνίας . Ο σεισμός είχε επίκεντρο τον ορεινό όγκο μεταξύ Ελαίας και Καλού Νερού και ήταν μεγέθους 3,5 βαθμών της Κλιμακας ρίχτερ ,με εστιακό βάθος 10χμ.
Από τη σεισμική δόνηση αναστατώθηκαν κυρίως οι κάτοικοι της περιοχής της Τριφυλίας που οι περισσότεροι από αυτούς ξύπνησαν.
 
*** Ο καιρός αύριο στην Καλαμάτα           http://www.kairos.gr  ,
           
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 4/1/2014 προβλέπεται αίθριος.
   Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες θα διαλυθούν. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Από τις πρώτες απογευματινές ώρες και μετά σποραδικές νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους.
   Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
   Η υγρασία θα κυμανθεί από 45-85%.
   Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 2-3 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες και μετά θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ.
  Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα, meteoclub.gr)
 
***  Δικαιοσύνη… δύο μέτρα και δύο σταθμά          
           
Με δύο αποφάσεις που εξέδωσε πρόσφατα το Μισθοδικείο, από τη μια, έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των δικαστικών και, από την άλλη, αναγνώρισε και αφορολόγητο στις αποδοχές τους, όπως συμβαίνει και με τους βουλευτές. Υπενθυμίζεται ότι το Μισθοδικείο απαρτίζεται από 3 δικαστές, 3 καθηγητές ΑΕΙ και 3 δικηγόρους, ουσιαστικά δηλαδή οι δικαστές αποφασίζουν για τις αποδοχές τους.
Το Μισθοδικείο έκρινε ως αντισυνταγματική την τελευταία μνημονιακή περικοπή των αποδοχών των δικαστών (20% έως 25%) που επιβλήθηκε αναδρομικά από τον Αύγουστο 2012, ενώ παράλληλα αναγνώρισε το αφορολόγητο του 25% των αποδοχών τους, όπως συμβαίνει με τους βουλευτές, αφού το Σύνταγμα επιβάλλει την ισοτιμία ανάμεσα στις κρατικές λειτουργίες (εκτελεστική, νομοθετική, δικαστική).
Ανοίγει έτσι ο δρόμος για επιστροφή σημαντικών κονδυλίων και αύξηση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών αναδρομικά για τους τελευταίους 16 μήνες, ανάβοντας ταυτόχρονα «πράσινο φως» για ευνοϊκότερη φορολογική μεταχείριση (με έκπτωση του 25% από το φορολογικό εισόδημα), που στην πράξη οδηγεί σε μεγαλύτερο καθαρό εισόδημα.
Το δικαστήριο αυτό επικαλείται παραβίαση του Συντάγματος από την πλευρά της κυβέρνησης και της τρόικας σε ό,τι αφορά τους μισθούς των δικαστών. Δε διαφωνώ για την παραβίαση του Συντάγματος στο θέμα αυτό, ούτε ότι οι σημερινές αποδοχές των δικαστικών τούς υποχρεώνουν να ζουν κάτω από τα όρια της αξιοπρεπής διαβίωσης, όμως πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί οι δικαστές δεν κρίνουν ως αντισυνταγματικές και όλες εκείνες τις ενέργειες και τις διατάξεις της κυβέρνησης που εξαθλιώνουν ωμά τους απλούς Έλληνες πολίτες.
Δεν είναι, άραγε, αντισυνταγματικό το Μνημόνιο το οποίο ήδη οι δικαστές έκριναν συνταγματικό; Δεν είναι, άραγε, αντισυνταγματικά, το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., οι απολύσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, η παράλογη και απάνθρωπη φορολογία, οι φυλακίσεις και κατασχέσεις για μικροοφειλές στην εφορία, όταν τα «μεγαλολαμόγια» έχουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και δεν έχουν ελεγχθεί ακόμα ουσιαστικά κ.λπ.;
Έκριναν οι δικαστές συνταγματικούς τους όρους του Μνημονίου (επί της αιτήσεως αναιρέσεως του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας και άλλων φορέων), κατέστρεψαν ουσιαστικά τις ζωές των συμπολιτών μας, που γκρέμισαν τα όνειρά τους και που μας έχουν οδηγήσει στα πρόθυρα νευρικής κατάθλιψης.
Από ό,τι φαίνεται, είναι εύκολο να αποφασίζεις ότι είναι συνταγματικές οι περικοπές των μισθών των άλλων, ενώ όταν αποφασίζεις για τους δικούς σου μισθούς, αυτές οι περικοπές να κρίνονται ως αντισυνταγματικές. Του Κωνσταντίνου Αλεξ. Μαργέλη
Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας
 
Αδ.Γεωργιάδης: Δίκαιο και απαραίτητο μέτρο το «εισιτήριο» των 25 ευρώ
~  «Κοινωνικά δίκαιο» και «απαραίτητο» χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης το μέτρο για την καταβολή των 25 ευρώ για τη νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία. Το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, επιμένει να ζητά την απόσυρσή του, ενώ τροπολογία για την κατάργηση του μέτρου κατέθεσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Μιλώντας στον Σκάι, ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι από την καταβολή των 25 ευρώ εξαιρούνται οι χρονίως πάσχοντες, άτομα με αναπηρία άνω του 80% και τα σώματα ασφαλείας, ενώ υποστήριξε ότι θεωρεί εξαιρετικά άδικο το γεγονός ότι δεν εξαιρούνται οι άνεργοι. Σημείωσε, όμως ότι στην παρούσα φάση αυτό δεν είναι εφικτό.
Απαντώντας στις βολές που εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Τσουκαλάς, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Αν ο αριστερός έχει αντίρρηση να πληρώνει ένα 25ευρο τη δεκαετία για τους απόρους, αυτό είναι τρομερή υποκρισία».
Σημείωσε, επίσης, ότι το νομοσχέδιο που είχε ψηφιστεί το 2012 δεν περιελάμβανε τις εξαιρέσεις και αυτές επετεύχθησαν μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Πρόσθεσε ότι για να ισχύσουν οι εξαιρέσεις πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση.
Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του επιμένει στην επανεξέταση του μέτρου, καλώντας τον Αδ.Γεωργιάδη
να ψάξει τα «ισοδύναμα» που επικαλείται σε κάποια από τα «'Ζάππεια' που χάθηκαν».
Απαντώντας στο επιχείρημα του κ. Γεωργιάδη ότι το μέτρο είναι ήδη ψηφισμένο από πέρυσι και από το ΠΑΣΟΚ, η Χαριλάου Τρικούπη τονίζει ότι πάντα υπάρχει ο στόχος της βελτίωσης των ρυθμίσεων.
Από την πλευρά τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατέθεσαν τροπολογία για την κατάργηση τόσο του εισιτηρίου των 25 ευρώ, όσο και της εισφοράς του 1 ευρώ ανά συνταγή.
«Οι βουλευτές της μνημονιακής πλειοψηφίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αφού ψήφισαν ανενδοίαστα τον αντισυνταγματικό Ν. 4093/2012 για το Μεσοπρόθεσμο τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και διαμαρτύρονται δήθεν για το νέο νοσοκομειακό χαράτσι των 25 ευρώ που επέβαλαν στους ασθενείς. Η φαρσοκωμωδία αυτή των βουλευτών της μνημονιακής συγκυβέρνησης θα πρέπει να λάβει άμεσα τέλος» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Νότης Μαριάς και πρόσθεσε:
«Σε μια φάση που εντείνεται η φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού από τα συνεχή μνημονιακά μέτρα και τη μαζική ανεργία, η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει την επιβολή και νέων οικονομικών βαρών ιδίως στον ευαίσθητο τομέα της υγείας. Επομένως οι βουλευτές της συγκυβέρνησης έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πράξη τις δήθεν διαμαρτυρίες τους. Δεν έχουν παρά να υποστηρίξουν την τροπολογία μας. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Τα ψέματα τελείωσαν».
Η τροπολογία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που συζητείται την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014 όσο και σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που συζητείται την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014 και με την οποία ζητείται «να καταργηθεί άμεσα το νέο νοσοκομειακό χαράτσι των 25 ευρώ καθώς επίσης και η υποχρέωση καταβολής 1 ευρώ εκ μέρους των ασφαλισμένων για κάθε συνταγή που θα εκτελείται από τους φαρμακοποιούς».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Μαίνεται η σφοδρή κακοκαιρία σε ΗΠΑ και Καναδά
Χιονοθύελλα «Ηρακλής»Μαίνεται η σφοδρή κακοκαιρία σε ΗΠΑ και Καναδά
Ο Μπιλ ντι Μπλάζιο δείχνει στους νεοϋορκέζους πώς να φτιαρίζουν το χιόνι έξω από τα σπίτια τους   (Φωτογραφία:
 Οι ισχυρές χιονοπτώσεις και οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που φτάνουν σε πολικά επίπεδα έχουν σκοτώσει 11 ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες από την αρχή του νέου έτους και έχουν προκαλέσει διακοπή των αεροπορικών συγκοινωνιών.
- Τέσσερις θάνατοι καταγράφηκαν μόνο την Παρασκευή στις ανατολικές περιοχές των ΗΠΑ. Στη Φιλαδέλφεια ένας υπάλληλος που εργαζόταν στον καθαρισμό των δρόμων καταπλακώθηκε από τόνους αλατιού που σχημάτισαν πάνω του ένα βουνό ύψους 30 μέτρων. Στην πολιτεία της Νέας Υόρκης μια 71χρόνη γυναίκα που έπασχε από τη νόσο του Αλτσχάιμερ πέθανε από το κρύο χαμένη στο δρόμο. Δύο άλλοι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες εξαιτίας του παγετού, ενώ άλλοι επτά θάνατοι τα προηγούμενα 24ωρα στις μεσοδυτικές πολιτείες προήλθαν σύμφωνα με τις αρχές από το υπερβολικό κρύο.

***  Με Αντώνη Σαμαρά ο αγιασμός των υδάτων στην Καλαμάτα

  Στην πόλη μας θα βρεθεί τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμάρας για να παρακολουθήσει τον αγιασμό των υδάτων που αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθεί σε νέο σημείο (δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο). - 

*** Από 15 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου το Καλαματιανό Καρναβάλι με 2 παρελάσεις (όλο το πρόγραμμα)         
    
Μεγαλύτερο σε διάρκεια αλλά και με 2 παρελάσεις θα είναι το φετινό Καλαματιανό Καρναβάλι.
Πιο αναλυτικά η Τελετή Έναρξης θα γίνει το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στο Ιστορικό Κέντρο στις 7 το βράδυ.
Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου ακολουθεί Μαντολινάτα- Συναυλία με τη Φιλαρμονική του Δήμου στις 8 το βράδυ.
Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ θα γίνει η νυχτερινή παρέλαση στους δρόμους της πόλης με κατάληξη την κεντρική πλατεία.
Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου γιορτή της Καρναβαλικής Επιτροπής με φιλανθρωπικό χαρακτήρα στις 9 το βράδυ.
Σάββατο 1 Μαρτίου Ιζαμπιάδα στην παραλία της Καλαμάτας με αποκορύφωμα το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, εκδήλωση που αρχίζει στις 2.
Τέλος Κυριακή 2 Μαρτίου η Μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση με κατάληξη στην κεντρική πλατεία και θα ξεκινήσει στις 2.
Να σημειωθεί ότι από τις 15 Φεβρουαρίου έως την πρώτη Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν τα διάφορα παιχνίδια και από τις 13 Ιανουαρίου μέχρι τις 2 Μαρτίου θα υπάρχει εκθετήριο καρναβαλικών στολών στο Πνευματικό Κέντρο  - See more at: http://www.tharrosnews.gr/news/

***

*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  :
*** ΣΤΟ  ΤΟΠ 16  στο  Ευρωμπάσκετ Πέμπτη 2/1  και  Παρασκευή 3/1/2014 :
~** 1η Αγωνιστική (2-3/1/2014)
5ος ΟΜΙΛΟΣ
Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2014 :
Ουνικάχα Μάλαγα-Λαμποράλ Κούτσα 79-93  .-^
Παναθηναϊκός-Αρμάνι Μιλάνο 73-57  .- ^
Μπαρτσελόνα-Αναντολού Εφές 84-65  .- ^
Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014 :
Ολυμπιακός-Φενέρμπαχ τσε/Ούλκερ  95-82 .- ^
6ος ΟΜΙΛΟΣ
Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2014 :
Παρτιζάν Βελιγραδίου-Ρεάλ Μαδρίτης 64-80  .- ^
Γαλατάσαραϊ-
Μακάμπι Τελ Αβίβ 84-90  ,- ^
Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014 :
Λοκομοτίβ Κούμπαν-ΤΣΣΚΑ Μόσχας  71-71  κ. α. παρατ. 77-84 .- ^
Ζαλγκίρις Κάουνας-
Μπάγερν Μονάχου  66-84
.- ^

***   Στην τελική ευθεία για τον Πέτριτς ο Παναθηναϊκός , .......  Ερχεται Αθήνα
Στην τελική ευθεία για τον Πέτριτς ο Παναθηναϊκός
Βαλίτσες για Ελλάδα ετοιμάζει ο Μλάντεν Πέτριτς καθώς βρέθηκε η λύση και στον τρόπο με τον οποίο θα του καταβληθούν τα χρήματα από τον Παναθηναϊκό. Οι δύο πλευρές είχαν νωρίτερα συμφωνήσει στο ύψους του συμβολαίου.
Ο 33χρονος άσος αναμένεται τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα (πιθανότατα τη Δευτέρα) ώστε να ολοκληρωθεί η μεταγραφή και να ενσωματωθεί στο ρόστερ της ομάδας.
Ερωτηματικό παραμένει η υπόθεση του Πάτρικ Όλσεν, για τον οποίο Νίκος Νταμπίζας και Γιάννης Αναστασίου, θα έχουν μία ακόμη συζήτηση.   Newsroom ΔΟΛ

*** ΓΙΑ  ΤΗΝ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ  στο  Ελληνικό  ποδόσφαιρο  18η αγωνιστική  1η   2ου  γύρου :
Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:
Live score στη πρώτη σέντρα του 2014 σε Ιωάννινα, Ηράκλειο και Καραϊσκάκη
Σάββατο 4 Ιανουαρίου  2014 :
Ήρθε... ο Αστέρας με τα δώρα!
  ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης   0-2  ,  (0-2) .- ^
Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει 23 βαθμούς και βρίσκεται στην 7η θέση , και  Ο Αστέρας Τρίπολης βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 26 βαθμούς .- ^
Τα  γκολ : 13΄ Μπαράλες , 39 ΄Καράσκο  ,
Διαιτητές : Μιχαλ . Κουκουλάκης , Γ. Σταυρουλάκης , Λ. Δημητριάδης  .
Κάρτες : Μπέριος , Λίλα , Ουσέρο , Γκοϊάν ,
Οι  Συνθέσεις  των  ομάδων  :
ΠΑΣ Γιάννινα: (΄Σάκης Τσιώλης) Βελλίδης, Βίλα, Λίλα, Κολοβέτσιος, Ιλιτς, Τσουκαλάς, Μιχαήλ, Μπέριος, Κοροβέσης, Στρούνα, Ακόστα ,
   Στον πάγκο του ΠΑΣ: Αμπάρης, Αυγενίκου, Κρητικός, Ρουμπουλάκου, Σκόνδρας, Σονγκό, Κυβελίδης                    
Αστέρας Τρίπολης:(Σ. Βεργέτης) Ερνάντες, Τσαμπούρης, Γκοιλαν, Κοντοές, Ζησόπουλος, Μουνάφο, Εντό, Ουσέρο, Καράσκο, Ντε Μπλάσις, Μπαράλες ,
Στον πάγκο του Αστέρα: Μπαντής, Ζαραδούκας, Σέτι, Κάφα, Ντελγκάδο, Πολ, Μπακασέτας .-
Βίντει  από  αγώνα  :ΠΑΣ Γιαν - AΣΤΕΡΑΣ στο ημιχρονο 2ο γκολ 4 -1- 2014 : http://youtu.be/y1XYnpCdcl0 ,
ΠΑΣ Γιάννενα - Αστέρας  Τρίπολης   ημίχρονο   0 - 2  τα  γκόλ  4/ 1/ 2014 :
http://youtu.be/QtTGYEFXepQ ,


ΠΑΣ Γιαννενα -  AΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης  στο  ημιχρονο  2ο γκολ  4 -1- 2014 : http://youtu.be/y1XYnpCdcl0 ,


 Εργοτέλης - Ατρόμητος Αθηνών  0-1 , (0-1) .-
Τα  γκόλ : 17΄ Καραμάνος
Διαιτητές : του αγώνα ορίστηκε ο Γ, Κύζας, με βοηθούς τους Λ. Δημητριάδη και Ι. Σίπκα.
Κάρτες : Σαρής , Μεχία , Ρομάνο , Καρτόζο , Χάντι , Δωματάς , Τζενάμο , Γκαρσία , Καραμάνος ,
Εργοτέλης (Γιάννης Πετράκης): Καβουσάκης, Τζανακάκης, Πίτσος(Κούρτης) , Σαρρής, Μεχία, Καρντόζο, Ρομάνο, Μπουχαλάκης(Χαλκιαδάκης) , Χάντι, Αναστασάκος, Διαμαντάκος(Δωματάς) .
 Στον πάγκο των Κρητικών κάθονται οι: Αθανασίου, Κοζορώνης, Χαλκιαδάκης, Δωματάς, Κούτρης, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς.
Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Τσενάμο, Ταυλαρίδης, Φάμπιο(Μπάλας) , Λαζαρίδης, Ουμπίδες(Φυντανίδης) , Πίτου Γκαρσία, Νάστος, Γιαννούλης, Δημούτσος, Παπαδόπουλος(Ναπολεόνι) , Καραμάνος.
Αναπληρωματικοί για τους φιλοξενούμενους είναι οι: Σηφάκης, Φυτανίδης, Ναπολεόνι, Γεωργίου, Μπάλλας, Αρκούδας, Παπουτσογιαννόπουλος.
*** Οι λίγοι οπαδοί του Εργοτέλη που βρέθηκαν στο Παγκρήτιο «έβραζαν» με αφορμή την διαιτησία του διαιτητή Γιώργου Κύζα και ξέσπασαν στον Γιώργο Σπανό!
    Ο ιδιοκτήτης του Ατρόμητου παρακολούθησε το παιχνίδι από τα δημοσιογραφικά και μετά το τέλος του αγώνα, μόλις έγινε αντιληπτός, συγκέντρωσε τα πυρά των φιλάθλων της κρητικής ομάδας με έντονες αποδοκιμασίες.
Ορισμένοι μάλιστα, όχι παραπάνω από 10, εκμεταλλευόμενοι την απουσία αστυνομικής δύναμης κινήθηκαν απειλητικά εις βάρος του από διπλανή κερκίδα, κάποιοι του πέταξαν ένα φακελάκι με σποράκια και ποτήρια με νερό αλλά με την επέμβαση των παραγόντων του Εργοτέλη και την καθυστερημένη επέμβαση της αστυνομικής δύναμης, τα πνεύματα ηρέμησαν.
Φραστική επίθεση από θερμόαιμους οπαδούς του Εργοτέλη δέχθηκε και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων Γιώργος Βούρβαχης.  sentragoal.gr
  Βίντεο  από  αγώνα  :
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ -  ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ   ΗΜΊΧΡ  0-1  1ο  γκολ   4 -1 -2014 : http://youtu.be/HY7Vj8iAn0s  ,
 
  Ολυμπιακός - ΑΕΛ Καλλονής     , (1-0) .-
Τα  γκολ  : 13΄ Σαβιόλα  ,
Διαιτητές :Α. Παπαπέτρου  , Α.  Θανασακούδης , Κ. Μερκενίδης ,
Κάρτες : Άλβες , Γκοϊανίρα ,
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης(Μασάντο ) , Σαβιόλα, Σάμαρης( Ντίνγκα) , Φουστέρ (Βάϊς ) , Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Κάμπελ, Σαλίνο, Τσόρι, Μπονγκ
Καλλονή (Γ. Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Λεάντρο, Μανούσος(Βαλιός), Λεοζίνιο, Χωριανόπουλος, Καζάκης, Αναστασιάδης, Μαρσέλο, Γιουκαρής(Ντάμπος), Ποντάνι, Ντος Σάντος

Βίντεο  από  αγώνα  :
ΟΣΦΠ - ΚΑΛΟΝΗ  1ο  γκόλ 0-1  ΟΣΦΠ  4 - 1 – 2014  :    http://youtu.be/-qcjMMQXBT8 ,
 
ΟΣΦΠ  -  ΚΑΛΟΝΗ  2ο  γκολ  ΟΣΦΠ   0 - 2   4/ 1/ 2014 : http://youtu.be/7KTKzH2ivSk ,  

    
ΟΣΦΠ - ΑΕΛ  ΚΑΛΟΝΗ  4 - 0   δηλώσεις  γκόλ  4/ 1/  2014 : http://youtu.be/IJyWbPg8GmQ  ,

 
  ΟΣΦΠ - ΚΑΛΟΝΗ  4 - 0    3ο  γκόλ  4 - 1 – 2014 : http://youtu.be/tU8dGcbvoNQ ,

 
  ΟΣΦΠ -  ΚΑΛΟΝΗ  4 - 0   4ο  γκολ   4 - 1 – 2014 : http://youtu.be/gWgrghksw3I  ,
 
 
Κυριακή 5 Ιανουαρίου  2014 :
15:00 Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός NS2

17:15 Βέροια - Πλατανιάς NS2

17:15 Πανθρακικός - Λεβαδειακός NS4

17:15 Πανιώνιος - ΟΦΗ NS7

19:30 Ξάνθη - ΠΑΟΚ NS1

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου  2014 :
19:30 Άρης - Απόλλων Σμύρνης NS1


18η Αγωνιστική
04/01/2014 ΠΑΣ ΓιάννιναΑστέρας Τρίπολης 0-2 ,- ^
04/01/2014 Εργοτέλης Ατρόμητος 0-1 .-^
04/01/2014 Ολυμπιακός Καλλονή 4-0 .-^
05/01/2014 Παναιτωλικός Παναθηναϊκός -
05/01/2014 Βέροια Πλατανιάς Χανίων -
05/01/2014 Πανθρακικός Λεβαδειακός -
05/01/2014 Πανιώνιος ΟΦΗ -
05/01/2014 Ξάνθη ΠΑΟΚ -
06/01/2014 Αρης Απόλλων Σμύρνης -

***  Οι αγώνες του Σαββατοκύριακου τοπικά ΕΠΣΜεσσηνίας :          


           
  A΄  ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΣΜεσσηνμίας :
 ~ Αναλυτικά τα ματς της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας που διεξάγονται σήμερα και αύριο, με τους διαιτητές που τα «σφυρίζουν» έχουν ως εξής…
Σήμερα  Σάββατο  4-1-2014 :
Πάμισος Μεσσήνης – ΑΟ Φαραί  2-2  .- ^ 
ΑΟ Διαβολιτσίου -  ΑΟ Κυπαρισσίας  2-2  .- ^
ΑΟ Μεθώνης – Εράνη Φιλιατρών  0-1 .- ^ 
Ομόνοια – ΑΟ Σπερχογείας  2-1 .- ^ 
 Κυριακή 5 Ιανουαρίου  2014 : – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Ανδρούσας «Βασίλης Μαλαφέκας»
ΑΣ Ανδρούσας – Ολυμπιακός Καλαμάτας  : Ζαρακοβίτης, Γκούμας, Τσίρμπας
Δημοτικό Γήπεδο Γαργαλιάνων
Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων – Απόλλων Καλαμάτας  : Νίκας, Αδαμόπουλος, Καλογερόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Αρφαρών
Αστέρας Αρφαρών – Εθνικός Μελιγαλά : Λάμιας, Σερεμέτης, Τσοπανάκης
Δημοτικό Γήπεδο Πύλου
Τσικλητήρας Πύλου – Δωριέας Δωρίου : Ψηλοπαναγιώτης, Γεωργαντάς, Αθανασοπούλου
Β΄  ΤΟΠΙΚΗ  ΕΠΣΜεσσηνίας :
   Οι διαιτητές της 13ης αγωνιστικής
Αναλυτικά οι συναντήσεις της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας
 Σήμερα  Σάββατο  4-1-2014 :
 Αστέρας Βαλύρας – ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας  3-0  α.α.  .- ^
ΑΟ Ασπροχώματος – Αστέρας Μικρομάνης  1-0 .- ^ 
ΑΕ Αβίας – Νέος Άρις  2-1 .- ^ 
Ηρακλής Κυπαρισσίας – ΑΣ Μάνεσι  2-2 .- ^ 
Χανδριναϊκός – ΑΟ Βέργας  7-2 .- ^ 
Αίαντας Καλαμάτας – Απόλλων Πεταλιδίου  3-1  .- ^ 
Ακρίτας Κορώνης – Δήμου Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου 1-3  .- ^ 
ΑΕ Λογγάς – ΑΟ Πατίστα  3-3  .- ^
 Κυριακή 5 Ιανουαρίου  2014  :  – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας «Πέτρος Γεωργανάς»
Πανθουριακός – Δόξα Καλαμάτας : Τουρλομούσης, Ταβουλαρέας, Αντωνόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Παναθηναϊκός Καλαμάτας – ΠΑΟ Καλλιθέας : Καραπιπέρης, Αγγελακάκης, Γιαννέτσος
Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης
Ολυμπιακός Ανάληψης – Πανιώνιος : Καστανάς, Κασκάνης, Μπασιλάρης
Δημοτικό Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας
Μιλτιάδης – Παπαφλέσσας Χώρας : Τσεκούρας, Ξηρόκωστας, Πρέκκας
6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ηρακλής Καλαμάτας – Παπαφλέσσας Άμφειας : Κυριακόπουλος, Παλλαδινός, Βρυώνης
Ρεπό: Κεραυνός Καλαμάτας
Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΣΜεσσηνίας :
 ~ Οι διαιτητές της 10ης αγωνιστικής
Αναλυτικά τα ματς της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής που διεξάγονται σήμερα και αύριο, με τους διαιτητές που τα «σφυρίζουν», έχουν ως εξής…
 ΑΟ Διοδίων – Θύελλα Μερόπης  0-4 .- ^ 
Γαργαλιάνοι – ΠΑΟΚ  2-1  .- ^ 
ΑΣ Δαναός – Ίκαρος Καλαμάτας  2-2  .- ^ 
 Κυριακή 5 Ιανουαρίου  2014 :  – 12.00 μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
ΑΕΚ Καλαμάτας – Αναγέννηση Παραλίας :  Γκούμας, Γιαννέας, Μακρής
Γήπεδο Ασπροχώματος
Ατρόμητος Καλαμάτας – Θησέας Καλαμάτας  : Σακκάς, Παυλοπούλου, Ζέρβα
3.00 μ.μ.
Γήπεδο Κυπαρισσίας
ΠΑΟ Καλού Νερού – Ατρόμητος Πλατέος : Σκόρδος, Ηλιόπουλος, Στέφανος
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Πράσινα Πουλιά – Θύελλα Παραλίας : Τσουλάκος, Αναγνωστόπουλος, Τσέλο
Ρεπό: Διαγόρας Κοπανακίου, Πανευαϊκός και ΑΕ Μάνης

***  ΓΙΑ  ΤΗΝ  Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ  4ος  ΟΜΙΛΟΣ  στο  ποδόσφαιρο :
Επίσης, την συνάντηση της πρωτοπόρου του 4ου ομίλου Α.Ε. Καραϊσκάκης με τον Παναργειακό θα σφυρίξει ο διαιτητής Πουλημάς του Συνδέσμου των Φαιάκων
Αναλυτικά:
1. Ατρόμητος Αχαΐας – Κόρινθος
Κυριακόπουλος, Βασιλάκης, Τσιλιπάνος (Σ.Δ. Αθηνών)
2. Πανναυπλιακός – Εθνικός Σαγέικων
Γρίμμας, Γούναρης, Γιαννόπουλος (Σ.Δ Αθηνών)
3. Παναρκαδικός – ΠΦΟ Πανόπουλου
Δραγάτης, Ρούντος, Τσαλίκογλου (Σ.Δ Ανατ. Αττικής)
4. ΑΕ Μεσολογγίου – ΠΑΟ Βάρδας
Ρίππης, Γκαρτζονίκας, Τσόγκας (Σ.Δ Πρέβεζας)
5. Μεσσηνιακός – Αρης Αιτωλικού
Κουντουριώτης (Δυτ. Αττικής), Γουργιώτης, Δουλγεράκης (Σ.Δ. Ανατ. Αττικής)
6. Δόξα Ν. Μανωλάδας – ΠΣ, Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ,Μαύρη Θύελλα
Δημητρόπουλος, Ντζουροπάνος, Οικονόμου (Σ.Δ. Δυτ. Αττικής)
~** Το πρόγραμμα της προπόνησης είχε χαλάρωμα και κάποιες ασκήσεις για στημένες φάσεις. Μετά το τέλος της προπόνησης, ο Μίλτος Γκόφας ανακοίνωσε στους ποδοσφαιριστές ποιους συμπεριέλαβε στην αποστολή για τον αυριανό αγώνα. Οι παίκτες που συμμετέχουν στην αποστολή είναι οι Γιάννης Ριγανάς, Ανδρέας Κολοβούρης, Βασίλης Αθανασόπουλος, Ανδρέας Γεωργακόπουλος, Μιχάλης Ζαχαρόπουλος, Κώστας Ηλιόπουλος, Χρήστος Καλαντζής, Γιάννης Καλογερόπουλος, Τάσος Καντούτσης, Αλέξανδρος Καραχάλιος, Ηλίας Κουντάνης, Αντώνης Κωνσταντόπουλος, Βαγγέλης Μπελεβέτης, Βασίλης Σκαρλάτος, Παναγιώτης Σοφός, Παναγιώτης Τσιμικλής, Γιάννης Τσόπελας, Βασίλης Κακαλής και Δημήτρης Κουρούπης.
Όπως γράψαμε και χθες η πιθανή αρχική ενδεκάδα της Μαύρης Θύελλας θα είναι η εξής: Ριγανάς, Τσόπελας, Καλογερόπουλος, Σκαρλάτος, Καντούτσης, Τσιμικλής, Ζαχαρόπουλος, Γεωργακόπουλος, Καραχάλιος, Καλαντζής και Αθανασόπουλος.
Εκτός αποστολής έμειναν ο νεοαποκτηθείς Νίκος Λιόλιος, καθώς δεν εκδόθηκε το δελτίο του από την ΕΠΟ, οι τραυματίες Νίκος Τριανταφυλλάκης, Θεόδωρος Πούτσης και οι Τάσος Κωνσταντακόπουλος, Σπύρος Οδεμισιώτης.
7. ΑΕ Καραϊσκάκης – Παναργειακός
Πουλημάς, Στόικος (Κέρκυρας), Τίκας (Σ.Δ Θεσπρωτίας)
8. Αχαϊκή – ΑΕ Ερμιονίδας
Κέκελος, Κακατσίδης, Μπρέσιακας (Σ.Δ. Αιτ/νίας)
*** Στο  ΒΟΛΕΫ :
Νίκη-πρόκριση με σκορ 0-3 πέτυχε η Καλαμάτα 80 πριν λίγο στο κλειστό της Πάτρας επί της ΕΑ Πατρών.-

~*** ΓΙΑ  ΤΗΝ  Β΄ ΕΘΝΙΚΗ :
*** ΑΣΤΕΡΑΣ  ΜΑΓΟΥΛΑΣ - ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ  0-2 .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ (Αντώνης Πριόνας): Κασμερίδης, Κοτίτσας, Τριάντος, Ιατρού (73’ Πολίτης), Νόνης, Στρατομήτρος, Έβερετ, Αντωνόπουλος, Ντιέγκο, Μαρίνου, Στρατάκης (67’ Ασλανίδης)
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Λαμπάκης, Κοντογουλίδης, Κιάσσος, Γκαντιάγκα, Πλέγας (58’ Χύσα), Φατιόν, Στεργίδης (58’ Βασιλαντωνόπουλος), Μπερτέν, Λίτσης (78’ Ντα Κόστα), Χιντζίδης, Κωστόπουλος

*** ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΚΑΙ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  Σαββάτου  ΣΤΗΝ Α;1  στο  ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ :
12η Αγωνιστική
04/01/2014 ΠΑΟΚ Ηλυσιακός 84 - 49
04/01/2014 Πανελευσινιακός ΚΑΟ Δράμας 73 - 67
04/01/2014 Κολοσσός Ικαρος Χαλκίδας 70 - 64
04/01/2014 Απόλλων Πατρών Πανιώνιος 81 - 89
04/01/2014 Τρίκαλα Αρης 82 - 76
05/01/2014 ΑΓΟΡ Παναθηναϊκός -
05/01/2014 Ολυμπιακός Νέα Κηφισιά -

Ματσάρα στην παράταση και δεν πέρασαν απλά καλά, αλλά... Τρίκαλα

  (Φωτογραφία) 
ΤΡΙΚΑΛΑ  - ΑΡΗΣ  Θεσσαλονίκης  82-76  στην παράταση  .-^
Τα δεκάλεπτα: 27-17, 38-31, 50-50, 69-69κ.α., 82-76 παρ.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Φούφης, Ψαριανός, Μαγκλογιάννης
ΤΡΙΚΑΛΑ (Κώστας Φλεβαράκης): Έβανς 9, Περούνιτσιτς, Γιούιν 20, Γιαννακίδης 5(1), Πέτροβιτς 9(1), Γκρέιντζερ 21(1), Δεληγιάννης 8, Ματαλόν 5, Νικολόπουλος, Γεωργάκης 2, Μουτακαμπίρ 3(1).
ΑΡΗΣ (Παρασκευάς Μουρατίδης): Μποχωρίδης 7(1), Χαντ, Πελεκάνος 18(3), Ασημακόπουλος 2, Χαρίσης 6, Βεζένκοφ 7(1), Σαρικόπουλος 13, Μούρτος 2, Αθηναίου 21(3).   

Ο ΠΑΟΚ... σκόρπισε τον Ηλυσιακό στην Πυλαία
  (Φωτογραφία): 
***  ΠΑΟΚ  Θεσσαλονίκης -  ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ   84-49 .- ^  
Τα δεκάλεπτα: 17-17, 40-32, 61-39, 84-49
Διαιτητές: Πηλοϊδης-Παπαπέτρου-Ταρενίδης Στ.
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Πέιν 22 (1), Κούπερ 5 (1), Χαραλαμπίδης 3, Βουτσίτσεβιτς 3, Τσαϊρέλης 14 (1), Δέδας 8 (2), Μαργαρίτης 6, Καλλές 2, Μπόγρης 10, Κασελάκης 2, Λιάπης 7 (1), Κόττας 2.
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Λιόγας): Αντωνάκης 2, Σμιθ 3 (1), Χατζής 4, Ζούμπος 3 (1), Δορκοφίκης 5 (1), Βαβάτσικος 3, Ιωάννου 13 (1), Τζουγκαράκης 3, Μποντί 6, Αντερσον 7 (1).
Ο Κολοσσός πέτυχε τη νίκη-ανατροπή επί του Ικάρου
  (Φωτογραφία) :
*** ΚΟΛΟΣΣΟΣ  ΡΟΔΟΥ  - ΙΚΑΡΟΣ  ΧΑΛΚΙΔΑΣ 70-64  .- ^
Τα δεκάλεπτα: 19-19, 31-49, 50-57, 70-64
Διαιτητές: Σχινάς-Σώμος-Θεονάς
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Δημήτρης Πρίφτης): Παπαντωνίου 4 (1), Γεωργαλής 3 (1), Κόμματος 5 (1), Τ. Σμιθ 15, Στεφανίδης 15 (1), Σίμπσον 4, Τσάμης 15 (1), Οσμπι 5, Νάτζφεϊ 5 (1).
ΙΚΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Αρης Λυκογιάννης): Στρναντ 6 (2), Γκόβενς 16 (2), Άσκα 6, Μανωλόπουλος, Σάτον 2, Γκαγκαλούδης 17 (4), Σπανός 2, Μάσιτς 7 (1), Ρίτσαρντς 8 (2).
Σπουδαία νίκη του Πανελευσιανικού επί του ΚΑΟ Δράμας
  (Φωτογραφία):
*** ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ  -  ΚΑΟΔ  73-67  .- ^
  Τα   δεκάλεπτα: 17-13, 35-30, 50-42, 73-67
Διαιτητές: Χριστοδούλου-Πουρσανίδης Γ.-Ανδρικόπουλος
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Γιώργος Σκαραφίγκας): Παπαμακάριος 15 (2), Αράπης, Ράλεϊ-Ρος 8, Δημακός, Ρομπ Τζόουνς 14 (1), Φαγέ 15 (1), Τέρνερ 10, Μάντζαρης 4, Αβραμίδης 7.
ΚΑΟΔ (Νέναντ Μάρκοβιτς): Σλαφτσάκης 2, Λάζερικ Τζόουνς 8, Στίγκερς 6, Μπράουν 20 (4), Βον 6, Μάρκοβιτς 11 (2), Σπυριδωνίδης, Μπάβτσιτς 5, Ζάρας 9, Χρυσικόπουλος

«Πάνθηρας» και μέσα στην Πάτρα ο Πανιώνιος...
  (Φωτογραφία) :
***  ΑΠΟΛΛΩΝ  ΠΑΤΡΩΝ  - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  81-89 .- ^
 Τα δεκάλεπτα: 18-19, 43-50, 59-70, 81-89
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γκόντας-Μάνος-Παντελίδης
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Νίκος Βετούλας): Χιλ 11 (1), Αργυρόπουλος 8, Καπερώνης 2, Ντάνιελ 6, Ουίλσον 19 (1), Λιανός 2, Πέτροβιτς 10 (2), Πελεκούδας , Νιφόρας 1, Μπολντς 22 (1).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλου): ΜακΚόλουμ 16 (1), Ντούβνιακ 5 (1), Κάρτερ 7 (1), Μίλμπουρν 2, Αθανασούλας 6 (2), Μπατής 14 (3), Λάνγκφορντ 22, Σίμτσακ, Κυρίτσης 5 (1), Σαλούστρος 12 (2).

***

***  https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.  -    .-
~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,       = 3005    video.-
~   http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1422 video.-
~    http://www.youtube.com/vlasiskal , =    1422 video.-
                                             ** Σύνολον   :  5849 βίντεο αναρτημένα .-
~** http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  
~** https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 
*** Συνεργάτης σε Ιστολόγια Αναρτήσεων  :
http://www.twitter.com/stamos01/ ,
STAMOS -ARFARA -GREECE   ,
Arfara-Messinias- asteras-arfaron  ,
Stamos Arfara Messinias Greece  ,
ARFARA - KALAMATAS  ,
ASTERAS ARFARON 2011    ,
Arfara-Messinias 2  ,
 stamos-dynami ,
Arfara-Messinias ,
  Arfara-Messinias 1 - FOTOS ,
vlasios  ,
***


~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/12/blog-post.html , Κυριακάτικη  ενημέρωση  29  Δεκεμβρίου  2013 .-
  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/12/30-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  30 Δεκεμβρίου  2013  .-
~   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/12/2013-31-2013.html  ,  Τελευταία  μέρα  του  2013 στην ενημέρωση Τρίτη  31 Δεκεμβρίου  2013  
~   ANARTHSEIS  IANOYARIOY  2014   :
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/01/2014-01-2014.html ,
~  Πρώτη  μέρα  του  2014  στην  ενημέρωση  Τετάρτη  01  Ιανουαρίου  2014   : ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ !!!  ΓΕΜΑΤΑ  ΥΓΕΙΑ  , ΕΥΗΜΕΡΙΑ ! , ΕΛΠΙΔΑ  ! , ΑΓΑΠΗ  . ΕΙΡΗΝΗ ,  ΧΑΡΑ  ΚΑΙ  ΑΝΘΡΩΠΙΑ !!!  
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/01/01-2014.html , Ενημέρωση  Τετάρτης  01  Ιανουαρίου  2014.-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/01/02-2014.html , Ενημέρωση  της  Πέμπτης  02  Ιανουαρίου  2014  .-
~   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/01/03-2014.html , Ενημέρωση  της Παρασκευής  03  Ιανουαρίου  2014 .- 
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/01/03-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  03  Ιανουαρίου  2014 .-
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/01/04-2014.html?showComment=1388836276942#c3402382603892749924 ,   Ενημέρωση  του  Σαββάτου  04  Ιανουαρίου  2014 .-
~


 * ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.- .-
  ~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-          ** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-  
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 .-
 ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/12/2013.html  , Άρωμα  Ελλάδας Όμορφες  διαδρομές  Τρίτη  Δεκέμβρης  2013  .-


*** ΟΜΟΡΦΑ  ΑΛΛΑ  ....  ΞΕΝΑ  :
Από  τον  γιατρο  Γιάννη  Ε. Παπανηκολάου  2014 ...
Αναμεσα στις ατελειωτες ωρες των εφημεριων (οσοι ειναι συναδελφοι ισως να με αντιλαμβανονται καλυτερα) μας δινεται πολλες φορες ο χρονος για περισυλλογη και αναδρομη στο χρονο και στα χρονια που περασαν. Οι περισσοτεροι ευχομαστε να φυγει γρηγορα ο παλιος ο χρονος περιμενοντας τον καινουργιο με νεες ελπιδες , προσδοκιες , σχεδια και ονειρα. Αυτο ισως ειναι στοιχειο της ανθρωπινης φυσης μας. Καποιοι απο μας ισως εχουν καποιο λογο να σκεφτονται ετσι , γιατι καποιες απο τις προηγουμενες χρονιες ισως ηταν ασχημες με τραυματικες για αυτους εμπειριες. Ολοι ομως παντα θα ανακαλουμε στη μνημη μας προηγουμενες χρονιες , με ευχαριστες στιγμες και ισως καποιες δυσαρεστες που μας εκαναν πιο δυνατους και ζυμωσαν τον χαρακτηρα μας και την προσωπικοτητα μας. Ομως ολοι ενδοσκοπωντας στον εαυτο μας κανουμε ανασκοπηση του χρονου που περασε και σκεφτομαστε τι θα μπορουσαμε να ειχαμε κανει διαφορετικα , η να ξαναγυριζαν παλι καποιες στιγμες , η να εμενε ο χρονος στασιμος σε καποιες ευχαριστες στιγμες της ζωης μας. Γενικα τα χρονια που ερχονται μαλλον φανταζουν δυσκολα και με αγχος μιας και χανουν την αναμελια και την παιδικοτητα τους και τη θεση τους παιρνουν οι υποχρεωσεις και τα μελλοντικα σχεδια. Για αυτο ισως να αποθετουμε τις ελπιδες μας στον νεο χρονο , για να μη μας φοβιζει το αγνωστο μελλον. Παρ ολα αυτα αισθανομαι ευλογημενος επειδη ολα αυτα τα χρονια εχω την υγεια μου , τους γονεις μου , μια μεγαλη οικογενεια που παντα αποτελουσε αναποσπαστο κομματι της ζωης μου και φιλους. Φιλους απο ολα τα σταδια της ζωης μου. Απο το σχολειο , το πανεπιστημιο , το στρατο , τη δουλεια το χωριο μου , ακομη και απο το FB που και αυτο με τον τροπο του συνεβαλε στο να μειωνει τις αποστασεις και να κραταει τις φιλιες , ισως και χωρις την προσωπικη επαφη.
Θα ηθελα να ευχηθω σε ολους σας , οτι καλυτερο για το 2014 και ο Θεος να σας χαριζει δυναμη , υγεια και καθαρο μυαλο. Ισως η καλυτερη ευχη να ειναι' το να μεινουμε παντα παιδια , κρατωντας εστω και λιγο απο την αθωωτητα , την καλοσυνη τους και τα ονειρα τους
. Ι.Ε.Π. γιατρός .-
*** Πόλεμος κατά της διαφθοράς θα πρέπει να διεξαχθεί! 04/01/2014
Στις καρδιές μας, εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε ότι η διαφθορά και οι διεφθαρμένοι άνθρωποι σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας μας , σε κάθε πόλη , χωριό ή το νησί , στον ιδιωτικό τομέα , στο δημόσιο τομέα και στο συνδικαλιστικό κίνημα κατέστρεψαν την οικονομία της Ελλάδα και τις ζωές όλων του ελληνικού λαού .
Όλοι γνωρίζουμε ότι στηρίξαμε τους διεφθαρμένους πολιτικούς από κάθε πολιτικό κόμμα της χώρας μας σε όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης, τους υποστηρίξαμε όχι μόνο , αλλά σε πολλές περιπτώσεις βρισκόμασταν σε συνεργασία μαζί τους, με παράνομους και διεφθαρμένους ανθρωπους και τις πρακτικές τους .
Κατά συνέπεια , έχουμε καταστρέψει τις ζωές των παιδιών και τα εγγόνια μας.
Γνωρίζουμε ότι , αν τη διαφθορά δεν τη σφραγίσουμε και δεν την καταστρέψουμε, θα καταστρέψει εντελώς τη χώρα μας και το μέλλον των παιδιών και τα εγγόνια μας.
Ξέρουμε ότι αν οι διεφθαρμένοι άνθρωποι δεν αντιμετωπίζονται από τον νόμο , δεν θα υπάρξει σωτηρία για τη χώρα μας και το λαό της .
Ως εκ τούτου, γνωρίζουμε ότι υπάρχει μόνο μία πορεία δράσης που πρέπει να ληφθεί .
Είναι καιρός για όλους μας να ξεκινήσουμε έναν πόλεμο κατά της διαφθοράς και των διεφθαρμένων ανθρώπων , όπου και αν υπάρχουν .
Είναι καιρός για μας να αναφέρουμε τυχόν διεφθαρμένες πράξεις στις αρμόδιες αρχές !
Είναι καιρός να καταγγείλουμε διεφθαρμένα άτομα στις αρμόδιες αρχές !   Είναι η στιγμή που όλοι οι διεφθαρμένοι άνθρωποι θα αντιμετωπίζονται από τα δικαστήρια της χώρας!
Είναι καιρός που οι διεφθαρμένες περιουσίες τους να κατασχεθούν από το κράτος και αυτοί οι εγκληματίες να πάνε στη φυλακή !
Εμείς , ο καθένας από εμάς έχει καθήκον και ευθύνη να αναφέρουμε όλα τα διεφθαρμένα άτομα στις αρχές . Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να βοηθήσουμε τη χώρα μας ώστε να επιτευχθεί μια καλύτερη οικονομική προοπτική για μας , για τα παιδιά και τα εγγόνια μας.
Δεν υπάρχουν θαυματουργές λύσεις , δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά για να βγει η Ελλάδα από αυτό το τρομερό οικονομικό χάος που μας ταλαιπωρεί βάναυσα.
Αυτό που δοκιμάστηκε από το 1980 και μετά, ήταν μια πλήρης πολιτική και οικονομική αποτυχία !
Νέες ιδέες , νέους τρόπους να κάνουμε πράγματα είναι πλέον απαραίτητα. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριό για άλλα ανεύθυνα τεράστια δάνεια για να υποστηρίξουμε ενα ανεύθυνο κρατικό μηχανισμό. Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα ανεύθυνα δάνεια για να υποστηρίξουμε έναν ανεύθυνο τρόπο ζωής .
Δεν υπάρχουν περιθώρια για περισσότερες καθημερινές ανεύθυνες απεργίες από τα συνδικάτα , που σκόπιμα βάζουν στόχο να καταστρέφουν την οικονομική ζωή του έθνους .
Αυτή είναι η πραγματικότητα και η πρόκληση που το έθνος μας αντιμετωπίζει !
Μπορούμε εμείς, ως λαός και ως ένα έθνος να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις με πεποίθηση και μια γνήσια επιθυμία να κάνουμε ό, τι είναι σωστό για το συμφέρον του έθνους και του λαού μας , ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων οι οποίοι είναι οι μόνοι αθώοι άνθρωποι ανάμεσά μας ;;;  Δ. Μανωλάκη  σκέψεις …2014..

*** Σε κάθε εποχή ο άνθρωπος επιθυμεί να μετρήσει, να ελέγξει και να προσδιορίσει την αξία του χρόνου αλλά και να υπερβεί, εάν είναι δυνατόν, τα όριά του. Αυτό φαίνεται από τα μνημεία του παγκόσμιου πολιτισμού, καθώς και από διάφορες αντιλήψεις που διατυπώθηκαν γι’ αυτόν.  ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ  ΤΟΥ  ΚΟΣΜΟΥ }







***  ~** ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  ΑΠΟ  50   ΜΠΛΟΚΣ  ΠΟΥ  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ :
~*** www.blogtv.gr   , www.tometopo.gr  , www.antarsya.gr  , www.express.gr   , www.zougla.gr  , www.cybc.com.gr  ,  www.enikos.gr,http://www.spirospero.gr, http://www.kairos.gr  http://www.seismoi.gr , www.mamakouzina.tv,http://www.newsbeast.gr, www.sansimera.grhttp://www.sportstonoto.gr/  , http://www.epsmes.gr/ , www.in.gr , www.epsmes.gr  ,    www.pospert.gr,www.iatro.gr,www.news.gr, www.planetgreece.gr, www.piazzadelpo.gr  , www.anexartiti.gr,www.aixmi.gr,www.lifo.gr, www.pospertnews.gr , www.atita.gr , www.nocomments.gr , www.tometopo.gr , www.veetle.com , www.news247.gr ,  www.apela.gr,www.koutipandoras.gr, www.sintagespareas.gr,  http://www.defencenet.gr.www.thepressproject.gr, www.ebu.ch,www.inthecity.gr,www.readio.gr, www.24h.com.cy,www.tvx.gr,www.antassya.gr, www.apela.gr,www.rwf.gr=ΡΕΠΟΡΤΑΖΧΩΡΙΣΣΥΝΟΡΑ.-  WWW.FOLDERS.GR,=ΝέοιΦάκελοι,www.liveu.gr,~ http://www.tithafame.gr/,www.novasports.gr ,,  www.kalamatain.gr ,  http://www.twitter.com/stamos01/ ,   .,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
 *** 





1 σχόλιο:

  1. ― Όταν ένας άνθρωπος δεν μπορεί να βοηθήσει τον εαυτόν του , τότε δεν μπορεί να βοηθήσει και τους άλλους .-Οι μοναχοί φεύγουν στα όρη για να σώσουν την ψυχή τους ,και αφήνουν όλο το κοινωνικό έργο στους ιερωμένους .-Όταν μιλάνε οι ιερείς, τα λόγια πηγαίνουν στα αυτιά των ανθρώπων , όταν όμως μιλούν οι μοναχοί , τότε τα λόγια πρώτα πηγαίνουν στο αυτί του θεού και μετά φτάνουν στο αυτί του ανθρώπου .- Η ψυχή είναι πολύ βαθιά και μόνο ο θεός τη γνωρίζει . Όταν σε μια χώρα πέσει πολλή αμαρτία , τότε και τα πολιτικά πράγματα πάνε στραβά . Όταν δενόμαστε με πρόσωπα και με πράγματα, αρρωσταίνουμε. (Γέροντας Πορφύριος). ―Το άγχος καταπολεμείται με την εμπιστοσύνη στην πρόνοια του θεού , και με τον καλό αγώνα .- Η ζωή των παιδιών , επηρεάζεται από την ακτινοβολία των γονέων .- Δεν είναι αρκετό οι γονείς να είναι ευσεβείς , πρέπει να μην καταπιέζουν τα παιδιά , για να τα κάνουν καλά με την βία . - Τα παιδία δεν θέλουν καμία πίεση ούτε καταπίεση , παρά μόνον της ατμοσφαιρική πίεση .- (Γέροντας Πορφύριος ).- ― Το μη χείρον βέλτιστο .- Χειρότερο πράγμα από την αδικία δεν υπάρχει . Οτιδήποτε κάνετε κοιτάξτε να έχετε την ευλογία του θεού .- Μη ρωτάς τι έκανε η πατρίδα σου για σένα , αλλά αναλογίσου τι κάνεις εσύ για την πατρίδα σου .- ―Όσο κρατάει ο πόλεμος , ο νόμος είναι βουβός .- (Κικέρων ).-•• - Αναγνωρίζω ότι έγινα σοφότερος , όταν αναγνωρίζω τα λάθη του χθες .- Όταν κρύβεις την αρρώστια σου δεν την θεραπεύεις .- Η πρόληψη να προηγείται των φέρετρων .-Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται . – Το ήθος της πολιτικής κρίνεται κατά πρώτον στις εκάστοτε εκλογές .- Σκύλος που γαβγίζει , δεν δαγκώνει . – Των φρόνιμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν .- ( Στάμος ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή