ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Άρωμα ειδήσεων και ενημέρωσης Τρίτη 13 Μαϊου 2014

Άρωμα ειδήσεων  και  ενημέρωσης Τρίτη  13  Μαϊου  2014   :

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2014
Η  φιλόξενη   πόλη με
τις  υπέροχες  ακρογιαλιές , τις  θαυμάσιες τουριστικές , ιστορικές και  φυσικές  ομορφιές και  τα  πλούσια  αρχαιολογικά  στοιχία  που  έχει  να παρουσιάσει  σε κάθε  Έλληνα ή  ξένο επισκέπτη.-
Ταΰγετος 2014
Πηγές  Παμίσου  Άγιος  Φλώρος  Αρφαρών
Όμορφες  ταβέρνες για  φαγητό  και  διασκέδαση  στην Καλαμάτα !


***  Μεσσηνιακά  και  άλλα  :



























~***  Creme et beurre @ Lygeri Ktima Κυριακή 18 Μαϊου στις 14.00 μμ. — στην τοποθεσία Pidima.


*** Γεωργία, τριτογενής τομέας και τουρισμός – πολιτισμός οι τρεις προτεραιότητες του Τάκη Αναστόπουλου         
              
ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΧΘΕΣ Ο ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ «ΕΛΙΑ» ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
Γεωργία, τριτογενής τομέας και τουρισμός – πολιτισμός οι τρεις προτεραιότητες του Τάκη Αναστόπουλου 
Τρεις προτεραιότητες δήλωσε πως θα έχει αν εκλεγεί ευρωβουλευτής με την «Ελιά», ο καλαματιανής καταγωγής υποψήφιος Τάκης Αναστόπουλος, ο οποίος βρέθηκε χθες στη γενέτειρά του.
Όπως ανέφερε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του το απόγευμα στο «Φαραί Παλλάς», θα ρίξει βάρος στη γεωργία, όπου σημείωσε ότι ανοίγονται νέες προοπτικές, σημειώνοντας πως η ενίσχυση της επιστροφής των νέων στην πρωτογενή παραγωγή μέσα από δυναμικές καλλιέργειες θα αυξήσει σημαντικά το αγροτικό εισόδημα. Δεύτερη προτεραιότητα θα είναι ο τριτογενής τομέας (υπηρεσίες, τουρισμός), τονίζοντας ότι «ο τριτογενής τομέας, οι φυσικές ομορφιές του νομού μας, προσφέρουν μοναδικές δυνατότητες για τουριστική ανάπτυξη».Τρίτη του προτεραιότητα θα είναι η ιστορία και ο πολιτισμός. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η Μεσσηνία ολόκληρη και η Καλαμάτα ειδικά μπορούν να καταστούν φυτώριο πολιτισμού για την Ελλάδα και φάρος πολιτισμού για τον κόσμο, ενώ στο πλαίσιο αυτό δήλωσε πως θα ενισχύσει με όλες του τις δυνάμεις τις προσπάθειες να αναδειχθεί η Καλαμάτα Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2021.
Ο κ. Αναστόπουλος, τέως διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συναντήθηκε το πρωί με παράγοντες και εκπροσώπους φορέων της Μεσσηνίας, ενώ το απόγευμα, πριν από την ομιλία του, έδωσε συνέντευξη Τύπου. Σε αυτή, τόνισε πως επισκέφθηκε την πόλη που γεννήθηκε, μία εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές, για να πάρει δύναμη και κουράγιο από τους ανθρώπους που μένουν στην Καλαμάτα και δουλεύουν για να κρατηθούν στο σήμερα και να φτιάξουν ένα καλύτερο αύριο. «Τώρα που η χώρα βγαίνει όρθια από τη λαίλαπα της κρίσης μπορούμε να ξανακοιτάξουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Για αυτό το σκοπό θα θέσω τη γνώση και τη μακρόχρονη εμπειρία μου στα ευρωπαϊκά πράγματα. Ο λαός μας έδειξε όλη αυτή την περίοδο υπομονή που αρχίζει να αποδίδει καρπούς. Με την επιμονή που μας διακρίνει, θα βάλουμε προοδευτικό πρόσημο στη σταθεροποίηση της οικονομίας. Αυτή την καλύτερη Ελλάδα που έρχεται τη θέλουμε μέσα σε μια καλύτερη Ευρώπη. Στηρίζοντας την Ελιά-Δημοκρατική παράταξη και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα στις ευρωεκλογές, οι πολίτες έχουν τη δύναμη να αλλάξουν την πολιτική ατζέντα στην Ελλάδα και την Ευρώπη», σημείωσε μεταξύ άλλων.  
 
***   Πέτρος Τατούλης: “Με τη λάσπη δε χτίζεις το μέλλον ενός τόπου”         
   
«O εκλεκτός του κ. Τσίπρα δε θέλει να γίνει πολιτικός, αλλά εισαγγελέας»
 «Ο χρωματισμός της Περιφέρειας θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με τα χρώματα της κάθε Περιφέρειας και όχι των κομμάτων» δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος», Πέτρος Τατούλης, στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα στον τηλεοπτικό σταθμό Αντ1, ενώ τόνισε ότι «συνεχίζουμε στην ίδια επιτυχημένη πορεία και πλέον μας στηρίζουν ακόμα περισσότερες πολιτικές δυνάμεις, γιατί είδαν το έργο μας, είδαν την αλλαγή προσώπου στην Πελοπόννησο αυτά τα 3,5 χρόνια».
«Έχουμε σχέδιο, όραμα και αποφασιστικότητα για να πάρουμε αποφάσεις για το μέλλον της Πελοποννήσου και δεν περιμέναμε την υποστήριξη ή το χρίσμα κανενός κόμματος» σημείωσε ο κ. Τατούλης, «σε αντιδιαστολή με τον κ. Βουδούρη, ο οποίος πρώτα επιδίωξε να γίνει ο εκλεκτός του κ. Τσίπρα και να λάβει το χρίσμα και μετά ως αλεξιπτωτιστής να ενδιαφερθεί, έστω και αποσπασματικά, αφού έχει άγνοια και για την Πελοπόννησο και για τον “Καλλικράτη”».
Απαντώντας αφοπλιστικά στις κατηγορίες του κ. Βουδούρη για δήθεν αναθέσεις έργων, ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι «ο κ. Βουδούρης δεν μπορεί να γίνει πολιτικός, γιατί επιδιώκει να γίνει εισαγγελέας. Είναι απαράδεκτο να μη γνωρίζει ότι δεν έχει γίνει απολύτως καμία ανάθεση, όπως μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει από το Διαύγεια. Δεν έχει, άλλωστε, διατυπώσει καμία άποψη για την  Πελοπόννησο, γιατί έχει έρθει απλά και μόνο για να διεκδικήσει δομές εξουσίας».
Το διακύβευμα των εκλογών, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, είναι η εμπιστοσύνη των πολιτών σε όσους μπορούν να συνεχίσουν το έργο ή σε αλεξιπτωτιστές που επιχειρούν να προκαλέσουν σύγχυση στους πολίτες, χωρίς να καταθέτουν κανένα σχέδιο, καμία άποψη.
Σχολιάζοντας τις απόψεις περί νόμιμου και ηθικού, κι απαντώντας στους «νεοηθικιστές», ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι «η τήρηση της νομιμότητας αποτελεί το σημαντικότερο πυλώνα οριοθέτησης της ηθικής. Χωρίς νομιμότητα δεν υπάρχει καμία ηθική. Με τη λάσπη δε χτίζεις το μέλλον ενός τόπου».
 
***  Εκδήλωση του Οδυσσέα Βουδούρη για τους ετεροδημότες της Αττικής

  
 H «Πελοπόννησος Πρώτα» θα νικήσει στις εκλογές, θα ανατρέψει το Σύστημα Τατούλη-Φούχτελ και θα γυρίσει σελίδα στην ιστορία της Πελοποννήσου. Αυτό ήταν το μήνυμα του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Οδυσσέα Βουδούρη, και του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Παππά, προς τους Πελοποννήσιους που ζουν στην Αττική, στην εκδήλωση του συνδυασμού «Πελοπόννησος Πρώτα» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Ο Οδυσσέας Βουδούρης ανέλυσε τους βασικούς άξονες του προγράμματος και κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν πολιτικά, «διότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική καμπή για τη χώρα. Το διακύβευμα αυτής της αναμέτρησης είναι καθαρά πολιτικό. Η αλλαγή σελίδας στην Πελοπόννησο θα δώσει το σήμα για τη συνολική ανατροπή μιας κυβέρνησης που έχει διαλύσει τη χώρα στο όνομα του πιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού. Μετατρέπουμε την οργή μας σε ψήφο ανατροπής και μπροστά στην κάλπη βάζουμε Πρώτα τη Ζωή μας». Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος και Παναγιώτης Κουρουμπλής, όπως και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, Νικήτας Κανάκης και Άλκηστις Τσουλάκου. Στις ιδιαιτερότητες του κάθε νομού και στη σημασία της κινητοποίησης όλων των Πελοποννήσιων για την ανατροπή του Συστήματος Τατούλη-Φούχτελ αναφέρθηκαν στους χαιρετισμούς τους οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Τάκης Γατσόπουλος, Κορινθίας Φάνης Κουρεμπές, Λακωνίας Σταύρος Χρυσαδάκος και Μεσσηνίας Νίκος Πατσαρίνος. - 
 
***   Προγραμματική σύμβαση για συνοικιακή κομποστοποίηση στην Καλαμάτα
  Προγραμματική σύμβαση υπέγραψε χθες ο δήμαρχος με τη Μυρτώ Φοίφα, εκπρόσωπο της Re:thinkΚοιν.Σ.ΕΠ., για τη δημιουργία δικτύου συνοικιακής κομποστοποίησης. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός αυτοδιαχειριζόμενου από τους πολίτες δικτύου συνοικιακής κομποστοποίησης για κοινή από το κοινό χρήση των κομποστοποιητών, όπου ο παραγωγός απορριμμάτων γίνεται παραγωγός κομπόστ. Η Κοιν.Σ.ΕΠ αναλαμβάνει την τοποθέτηση 36 συνοικιακών κομποστοποιητών και τη διαχείριση τόσο αυτών όσο και των υπολοίπων 24 που έχουν ήδη τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία της Καλαμάτας. Θα έχει, επίσης, τη συνολική επιμέλειά τους και την εκπαίδευση των πολιτών στη χρήση τους, ενώ θα φροντίσει για την πιστοποίηση από τον ΕΛΓΟ «Δήμητρα» (Ινστιτούτο Ελαίας και Οπωροκηπευτικών Καλαμάτας) των ποιοτικών χαρακτηριστικών του παραγόμενου από τους κάδους κομπόστ. Η σύμβαση έχει διάρκεια έως 12 Νοεμβρίου 2014. Προοδευτικά, αναμένεται να τοποθετηθούν στην πόλη πάνω από 100 κάδοι κομποστοποίησης. Η εκτίμηση είναι ότι δεκάδες τόνοι οργανικών απορριμμάτων θα παραμένουν στην πόλη και θα ωριμάζουν, αποδίδοντας βελτιωτικό εδάφους. Σημειώνεται πως η προγραμματική σύμβαση υπεγράφη με ομάδα νέων, οι οποίοι έχουν συστήσει την προαναφερθείσα Κοιν.Σ.ΕΠ. Με το πρόγραμμα αυτό και άλλες παρεμβάσεις υπάρχει σοβαρή ελπίδα να μειώνονται συνεχώς τα σύμμεικτα απορρίμματα. Μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο της ανακύκλωσης όπου εντάσσεται και η κομποστοποίηση, υπάρχουν τα εξής «ρεύματα»: οι μπλε κάδοι χρησιμεύουν για την ανακύκλωση όσον αφορά σε πλαστικό – μέταλλα - χαρτί, οι πορτοκαλί για ρούχα και παπούτσια, οι ξύλινοι προορίζονται για κομποστοποίηση, οι κωδωνοειδείς για τη συλλογή γυαλιού. Υπάρχει ακόμη το «ρεύμα» για τη συλλογή τηγανελαίων στα σχολεία, εκείνο για τα κατεστραμμένα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, καθώς και η διαδικασία συλλογής και αδρανοποίησης κρεάτων και ψαριών. Ο Δήμος Καλαμάτας αναμένει μέσω του ΕΠΠΕΡΑΑ μηχανικούς κομποστοποιητές για το στρατόπεδο, το νοσοκομείο και άλλους χώρους συγκέντρωσης κοινού. - 
 
***  Από  μιά  όμορφη  εκδήλωση  Μυστηρίου  γάμου κα  διασκέδασης στην  Μεσσηνιακή  πρωτεύουσα  Κυριακή  11/05/2014 :
    Διασκέδαση  στο κέντρο  "Ταϋγέτη"  στην Καλαμάτα σε γάμο , Κυριακή  11/05/2014

          Μυστήριο   γάμου  στον Ι.Ν.  Υπαπαντής   στην  Καλαμάτα  Κυριακή  11/05/2014 

    Μυστήριο  γάμου  Κυριακή  11/05/2014 στο Ναό Υπαπαντής  Καλαμάτας             παρουσία  του  Σεβασμιότατου  Μητροπολίτου Αβύδου  και  επιτετραμένου  οικουμενικού Πατριαρχείου κ.κ. Μελέτιου ....  

                                    Γάμος    και  διασκέδαση  στην Καλαμάτα 11/05/2014
 Ακολουθούν  σχετικά  όμορφα  βίντεο :
~** Γάμος Καλαμάτα ανάγνωση  Ι. Ευαγγελίου Επίσκοπος Αβύδου 11/5/2014 : http://youtu.be/GUCqTQ5xqfc ,
~** Διασκέδαση  σε  γάμο 11/05/2014 Καλαμάτα : http://youtu.be/M51xfrYf9iE  ,
~** Μυστήριο Γάμου  Υπαπαντή  Καλαμάτα  11/5/2014 : http://youtu.be/931nUjTLRxU ,
~** ΓΑΜΟΣ στην Υπαπαντή  Καλαμάτας  11/5/2014 : http://youtu.be/juEUc7UxjbA ,
~** Γάμος Υπαπαντή παπά Μιχάλης Ε  Μπούρας 11/5/2014 : http://youtu.be/6YDAXpLNggw
~** Επίσκοπος Αβύδου Μελέτιος ευλογεί  γάμο  στην Καλαμάτα  11/05/2014 : http://youtu.be/-atFUzED_KY ,
~** Γάμος Διασκέδαση ΤΑΥΓΕΤΗ  Καλαμάτας 11/5/2014 : http://youtu.be/P8EEdAZxBcQ ,
~**   Ι Ν Υπαπαντής Καλαμάτα  γάμος  11/5/2014 : http://youtu.be/-xysfsMzeBs ,
~** Γάμος  Καλαμάτα  Μητροπολίτης Μελέτιος Αβύδου  11/5/2014 : http://youtu.be/QfEcwtPIH4w ,
~** Μυστήριο γάμου στην Καλαμάτα  11/5/2014 : http://youtu.be/Ut9MRm6VWQY ,
~** ΓΑΜΟΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 11/5/2014 : http://youtu.be/7N-shk0HWXw  ,


*** Τεστ: Μάθε τι θα... ψηφίσεις στις ευρωεκλογές
 
Χείρα βοηθείας σε αναποφάσιστους και… μπερδεμένους ψηφοφόρους στο δρόμο προς την ευρω-κάλπη, και όχι μόνο σ' αυτούς, υπόσχεται ο Ηλεκτρονικός Σύμβουλος Ψήφου που ανέπτυξαν επιστήμονες του ΑΠΘ. Η διαδικτυακή εφαρμογή Votematch.gr είναι η ελληνική εκδοχή του ΗelpΜeVote, της διεθνώς διαδεδομένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας που βοηθά εκατομμύρια χρήστες σε όλη την Ευρώπη να μορφοποιήσουν ή και να επιβεβαιώσουν την πολιτική επιλογή τους σε εθνικές, περιφερειακές εκλογές και ευρωεκλογές. Απαντώντας ανώνυμα σε 31 ερωτήσεις που έχουν διαμορφωθεί από ειδικούς επιστήμονες, ο χρήστης δίνει τη δυνατότητα στην εφαρμογή να συγκρίνει τις πολιτικές του απόψεις με αυτές των κομμάτων που διεκδικούν την ψήφο του. Με βάση τις απαντήσεις του, η πλατφόρμα εμφανίζει στον χρήστη το βαθμό συμφωνίας των απόψεών του με κάθε ένα κόμμα ξεχωριστά, σε μια κλίμακα που ξεκινά από το 100 (πλήρης συμφωνία) και καταλήγει στο –100 (πλήρης διαφωνία). - 

*** 13η Πανελλήνια Έκθεση Μορφολογίας Σκύλων στην Καλαμάτα

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε προχθές, Κυριακή 11 Μαΐου, η 13η Πανελλήνια Έκθεση Μορφολογίας Σκύλων, που διοργανώθηκε από τον Κυνοφιλικό Όμιλο Μεσσηνίας, με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, στο κεντρικό πάρκινγκ του Νέδοντα. Οι συμμετοχές, που φέτος προέρχονταν όχι μόνο από την Καλαμάτα και την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό, έφθασαν τις 360, αυξημένες κατά πολύ σε σχέση με πέρυσι, που ήταν 150. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι η συγκεκριμένη έκθεση, που πραγματοποιείται αδιάλειπτα από το 2002, προσελκύει όλο και περισσότερους κυνόφιλους, προβάλλοντας την πόλη και την περιοχή και αυξάνοντας την τουριστική κίνηση. Όσοι παρευρέθησαν, μπόρεσαν να θαυμάσουν καθαρόαιμους σκύλους και να διαπιστώσουν το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσής τους. Ο Δήμος Καλαμάτας παρέσχε δωρεάν το χώρο και ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ προσέφερε αναμνηστικά δώρα για όλους τους συμμετέχοντες. - 

***   13η Πανελλήνια Έκθεση Μορφολογίας Σκύλων στην Καλαμάτα
           
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε προχθές, Κυριακή 11 Μαΐου, η 13η Πανελλήνια Έκθεση Μορφολογίας Σκύλων, που διοργανώθηκε από τον Κυνοφιλικό Όμιλο Μεσσηνίας, με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, στο κεντρικό πάρκινγκ του Νέδοντα.
Οι συμμετοχές, που φέτος προέρχονταν όχι μόνο από την Καλαμάτα και την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό, έφθασαν τις 360, αυξημένες κατά πολύ σε σχέση με πέρυσι, που ήταν 150. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι η συγκεκριμένη έκθεση, που πραγματοποιείται αδιάλειπτα από το 2002, προσελκύει όλο και περισσότερους κυνόφιλους, προβάλλοντας την πόλη και την περιοχή και αυξάνοντας την τουριστική κίνηση.
Όσοι παρευρέθησαν, μπόρεσαν να θαυμάσουν καθαρόαιμους σκύλους και να διαπιστώσουν το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσής τους. Ο Δήμος Καλαμάτας παρέσχε δωρεάν το χώρο και ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ προσέφερε αναμνηστικά δώρα για όλους τους συμμετέχοντες.

*** Διευκρινίσεις για τα προβλήματα στην ενεργοποίηση των δικαιωμάτων

 Χώρους στα ΚΕΠ αρμοδιότητάς του παραχώρησε ο Δήμος Μεσσήνης στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσσηνίας (Ένωση Μεσσηνίας) και στη ΜΕΣΣΥΝΕΛ, προκειμένου να γίνει η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης 2014. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, όμως, στο Δήμο έχουν δεχτεί παράπονα πολιτών για δυσλειτουργίες και προβλήματα, που αφορούν, κυρίως, μεγάλους χρόνους αναμονής. Τα προβλήματα διαπίστωσε και ο ίδιος ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, κατά την επίσκεψή του στο Δημοτικό Κατάστημα Πεταλιδίου, όπου γίνονται ενεργοποιήσεις δικαιωμάτων. Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση: «Οφείλουμε να ενημερώσουμε τους δημότες μας ότι ο Δήμος Μεσσήνης δεν εμπλέκεται στη διαδικασία ενεργοποίησης δικαιωμάτων. Η συνεισφορά του στη διαδικασία αφορά στην παραχώρηση των χώρων, αλλά και στους υπαλλήλους που θεωρούν το γνήσιο της υπογραφής». - 

*** Κόντρα στο… θρύλο της ημέρας
 
Τρίτη και 13 σήμερα, αλλά τόσο ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες» και υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Μαν. Μάκαρης, όσο και ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία» και υποψήφιος περιφερειάρχης, Γ. Δέδες, δε φοβήθηκαν το... θρύλο της ημέρας και διοργανώνουν ανοικτές συγκεντρώσεις στην κεντρική πλατεία και την πλατεία 23ης Μαρτίου. Το ίδιο συμβαίνει και με τον υποψήφιο δήμαρχο Μεσσήνης, Κ. Σπυρόπουλο. Να δούμε σε ποιον θα φανεί... γούρικη η ημερομηνία. Α.Π. - 

 ***  Αντίδραση ΗΠΑ για την Αγία Σοφία
   ,  Χωρίς σχόλια
Αντέδρασαν οι ΗΠΑ - ΄πως είχε εκτιμήσει το OnAlert βάσει των πληροφοριών που κυκλοφορούσαν - στα σχέδια της τουρκικής κυβέρνησης και άλλων κύκλων να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε Τζαμί και να προσευχηθεί ο ίδιος ο κ. Ερντογάν και άλλοι ισλαμιστές ηγέτες εκεί κατά την μαύρη επέτειο της Αλώσεως της Πόλης στις 29 Μαΐου.
 
Συγκεκριμένα η Αμερικανική Επιτροπή Θρησκευτικών Ελευθεριών (USCIRF) στη φετινή έκθεσή της βαθμολόγησε ‘'αρνητικά'’ την Τουρκία και στην έκθεση που εξέδωσε αντιτάχθηκε στο άνοιγμα της Αγίας Σοφίας στο προσκύνημα των μουσουλμάνων (προσευχή). Στην ίδια έκθεση τονίστηκε επίσης πως οι απαγορεύσεις στο internet δημιουργούν πρόβλημα στην ελευθερία θρησκείας και πίστης. Σύμφωνα με την έκθεση, το αίτημα για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος οδήγησε σε μεγάλη απογοήτευση τις χριστιανικές κοινωνίες.Το θέμα προβάλει η εφημερίδα Ταράφ με τον τίτλο «Αντίδραση από τις ΗΠΑ για την Αγία Σοφία».
 Η Bugun γράφει μεταξύ άλλων ιστορικών αναφορών ότι δυτικός κόσμος επιθυμεί να δει την Αγία Σοφία ως Εκκλησία και αν όχι, να παραμείνει ως μουσείο. Ακόμα και στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου της Ευρώπης, κατά καιρούς, έρχεται το θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε εκκλησία και η φιλονικία μεταξύ του δυτικού κόσμου και του ισλαμικού, αναφορικά με το καθεστώς της Αγίας Σοφίας, συνεχίζεται έντονα το λιγότερο εδώ και έναν αιώνα.
Το γεγονός ότι ο ''Πόλεμος της Ανεξαρτησίας'' έληξε με τη νίκη της Τουρκίας, απογοήτευσε τους Βρετανούς και τους Έλληνες, γραφει Όμως εκείνοι δεν παραιτήθηκαν ποτέ από το σχέδιο για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε εκκλησία, συνεχίζει..
Το Αμερικανικό Βυζαντινό Ινστιτούτο, από το 1930.
Την πρόταση για μουσείο την υποστήριξε το Αμερικανικό Βυζαντινό Ινστιτούτο, που συστάθηκε στη Βοστόνη το 1930. Ο Tomas Whittemore, σαν πρώτο σχέδιο, είχε την επισκευή της Αγίας Σοφίας και προς το σκοπό αυτό πήγε στην Τουρκία το 1931.  Στη συνέχεια έπεισε τον Ατατούρκ για να γίνουν εργασίες για την αποκάλυψη των ψηφιδωτών και για το να τερματιστεί η Αγία Σοφία να είναι τέμενος και να λειτουργήσει ως μουσείο.
Ο Λόρδος Curzon
Παρεμβάσεις των ΗΠΑ και γενικότερα της δύσης για την Αγια Σοφιά δεν είναι πρώτη φορά που καταγράφονται τα τελευταία χρόνια - άλλωστε και για το θέμα της Σχολής της Χάλκης η δύση  πρωτοστατεί  σε πιέσεις για το άνοιγμά της. Στο ένθετο της Zaman γίνεται μια ιστορική αναφορά στο θέμα σε βάθος χρόνου και αναφέρεται και στον Λόρδο Curzon, ο οποίος μία μέρα πριν γίνει ΥΠΕΞ, ετοίμασε ένα μνημόνιο στις 2 Ιανουαρίου του 1919, που έφερε το όνομα «Το μέλλον της Κων/λης». Ο Curzon εκεί έλεγε ότι οι Τούρκοι θα πρέπει να εκδιωχθούν από την Ευρώπη και κατά συνέπεια από την Κων/λη και ότι επί 5 αιώνες, είχαν φέρει στην Ευρώπη μόνο ίντριγκες και ανησυχία. Επίσης έγραφε ότι η σύγχρονη ήπειρος είχε αντιμετωπίσει μόνο πιέσεις από τους Τούρκους και αυτό το μικρόβιο της πανώλης θα έπρεπε να εκκαθαριστεί.
Σύμφωνα με τον Curzon, οι Τούρκοι θα έπρεπε να εκδιωχθούν από την Κων/λη και να επιστρέψει αυτός ο μεγαλοπρεπής χώρος προσευχής του Ιουστινιανού στο πραγματικό θρήσκευμά του.

onalert.gr

***  Κι όμως, το ξύλο δεν έχει εγκαταλειφθεί
ως μέθοδος πειθαρχίας!

Προφανώς, οι γονείς παρακάμπτουν με συνοπτικές διαδικασίες το χρόνο και τις διάφορες άλλες μεθόδους και περνούν κατευθείαν στο ξύλο.
Τουλάχιστον, έτσι υποστηρίζει πρόσφατη έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση «Child Abuse & Neglect». Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, το ποσοστό των παιδιών μέχρι 1 έτους που δέχονται ξύλο -έστω στον ποπό- τουλάχιστον 1 φορά το μήνα, είτε από τη μαμά είτε από τον μπαμπά είτε και από τους δύο γονείς, αγγίζει το 30%, δηλαδή 1 στα 3 μωρά.

Παιδική Κακοποίηση: Μέρος 1ο (Σωματική)
Video : http://youtu.be/eZqpAA6DRr0  ,
Οι ερευνητές από το Μίσιγκαν, σε συνεργασία με το δρ. Lawrence Berger από το Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν, εξέτασαν περίπου 2.800 οικογένειες, που δέχτηκαν να συμμετέχουν στη μελέτη σχετικά με τις νέες γεννήσεις στις αστικές περιοχές.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, που παρακολουθούσε τα παιδιά από τον 1ο έως τον 5ο χρόνο ζωής τους, το 10% των οικογενειών δέχτηκαν τις συστάσεις από την Υπηρεσία Παιδικής Προστασίας τουλάχιστον μία φορά.     
Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν είναι ότι, παρόλο που το ξύλο είναι μια τακτική που καταδικάζεται από τους περισσότερους γονείς, δεν είναι λίγοι τελικά αυτοί που εξακολουθούν να τη χρησιμοποιούν στα παιδιά τους.

«Οι έρευνες έχουν δείξει ότι το ξύλο σχετίζεται με την αύξηση της επιθετικότητας των παιδιών, την κατάθλιψη και άλλες αρνητικές συμπεριφορές», εξηγούν οι ειδικοί. Μάλιστα, δύο κοινωνιολόγοι από την ερευνητική ομάδα, οι Shawna Lee και Andrew Grogan-Kaylor, τονίζουν ότι το να δέρνουμε τα μωρά μας είναι μια πράξη «δυνητικά επιβλαβής και απόλυτα κακή ως παράδειγμα, που ενδεχομένως θα πυροδοτήσει και μια αλληλουχία ακατάλληλης γονεϊκής συμπεριφοράς».
Και το πιο σημαντικό απ’ όλα όσα κατέδειξε η συγκεκριμένη έρευνα είναι το πόσο ελάχιστα πράγματα γνωρίζουν οι γονείς για τους εναλλακτικούς τρόπους πειθαρχίας πέραν του ξύλου.
Όπως χαρακτηριστικά εξηγεί ο δρ. Lee: «Κάθε είδους παρέμβαση για τη μείωση ή την εξάλειψη του ξύλου έχει τη δυνατότητα να συμβάλλει στην ευημερία των οικογενειών, και κυρίως των παιδιών - που συχνά χρειάζεται να εμπλακούν στο φαύλο κύκλο των κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών».

Αυτό που προτείνει ο ειδικός στους γονείς είναι να απευθύνονται στους παιδιάτρους και τους κοινωνικούς λειτουργούς, ακόμα και προληπτικά. Το ξύλο είναι ανεπίτρεπτο και είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι συνέπειές του είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για τα παιδιά μακροπρόθεσμα.   imommy

***  Τα «αόρατα παιδιά» - Ένα βίντεο της Unicef
ενάντια στην παιδική κακοποίηση

Δυστυχώς, παρόλη την ενημέρωση, στην εποχή μας η παιδική κακοποίηση εξακολουθεί να καταστρέφει ζωές -
σε κάθε χώρα και σε κάθε κοινωνική τάξη. 
 Video :  http://youtu.be/mfg7QJoa3o4  ,
Πολύ συχνά όμως είναι ένα αόρατο πρόβλημα, διότι ενώ συμβαίνει μέσα στα σπίτια και τις οικογένειες, οι άνθρωποι είτε κάνουν πως δε το βλέπουν ή απλά δεν μπορούν να το καταγγείλουν εξαιτίας του φόβου ή του στιγματισμού.
Έτσι, επειδή μεγάλο μέρος της βίας είναι κρυμμένο - και επειδή πολύ συχνά γίνεται ανεκτή - οι αριθμοί δεν αντικατοπτρίζουν το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος.
Τα σωματικά τραύματα ή μώλωπες εξαιτίας της βίας μπορεί να εξαφανιστούν, αλλά τα ψυχικά τραύματα δεν μπορούν. Η
βία επηρεάζει τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών, θέτει σε κίνδυνο την ικανότητά τους να μαθαίνουν και να κοινωνικοποιηθούν και υπονομεύει την ανάπτυξη τους, ώστε να γίνουν λειτουργικοί ενήλικες και καλοί γονείς αργότερα στη ζωή τους.
Ένα δυνατό μήνυμα στέλνει η διαφημιστική καμπάνια της Unicef για την παιδική κακοποίηση. Το συγκλονιστικό βίντεο με τίτλο «Αόρατα παιδιά» μέσα σε λίγα λεπτά περιγράφει τις τραγικές συνέπειες της κακοποίησης στην παιδική ψυχοσύνθεση.

imommy

***  ΟΧΙ στην ταφή των χημικών όπλων της Συρίας στην Κρήτη
 Τρίτη 13 Μαΐου οι bloggers ενωμένοι δημοσιεύουμε
αυτήν την εικόνα


Δευτέρα πρωί 12 Μαΐου κάνουμε στα blog μας ανάρτηση
σχετική με την εξουδετέρωση των χημικών όπλων της Συρίας
στον θαλάσσιο χώρο κοντά στην Κρήτη…
Όλοι οι blogger ενωμένοι να αντιδράσουμε
ενώνοντας τις φωνές μας….
Η Ελλάδα δεν θα γίνει κρανίου τόπος για τα παιχνίδια
και τις σκοπιμότητες των Άλλων, των Μεγάλων.
Σήμερα μπορεί να τα κατάφεραν αφού είχαμε άγνοια του
τι σημαίνει να μεταφέρονται στις θάλασσες και στην γη μας
τα κατάλοιπα των χημικών όπλων και να αδρανοποιούνται
ή να θάβονται κοντά μας, έστω κι αν αυτό το κοντά μας
μεταφράζεται σε μίλια.
Γιατί δεν το κάνουν αυτό στην γη και στις θάλασσες
εκείνων που τα πουλούν;
Γιατί δεν το κάνουν αυτό στην γη και στις θάλασσες
εκείνων που τα χρησιμοποιούν;

*** Ο «ιερός κώδικας» του Αθω επιστρέφει στο Άγιο Όρος
   ,  Χωρίς σχόλια

Ηταν ένα βράδυ του καλοκαιριού του 1960 όταν ένας μοναχός ονόματι Λάζαρος περνούσε το κατώφλι της βιβλιοθήκης της Μονής Διονυσίου στο Αγιον Ορος όπου φυλάσσονται πολλά από τα σπάνια κειμήλια της μονής. Ηταν η ώρα της καθιερωμένης «τελετουργίας» που είχε αναλάβει: του καθαρισμού τους. Δεν πρέπει να πέρασε πολλή ώρα και ο μοναχός σήμανε συναγερμό. Η εικονογραφημένη Καινή Διαθήκη του 12ου αιώνα διά χειρός Θεόκλητου –ενός διάσημου καλλιτέχνη της Κωνσταντινούπολης– είχε κλαπεί. 
 
Το «παράνομο» ταξίδι του πολύτιμου αυτού βυζαντινού χειρογράφου που είχε μόλις ξεκινήσει από το Αγιον Ορος διήρκησε τέσσερις δεκαετίες: πέρασε από τη Νέα Υόρκη, τη Γερμανία για να καταλήξει στο Λος Αντζελες, όπου εντοπίστηκε μόλις πριν από μερικές εβδομάδες. Πολύ σύντομα το ταξίδι αυτό θα «ολοκληρωθεί». Στα τέλη του καλοκαιριού ο κώδικας –όπως ονομάζεται το σπάνιο αυτό κειμήλιο– θα επιστέψει και πάλι στη Μονή.
Η αποκάλυψη έγινε με αφορμή τη μεγάλη έκθεση «Ουρανός και Γη, Η τέχνη στο Βυζάντιο μέσα από ελληνικές συλλογές» που εγκαινιάστηκε πριν από τρεις εβδομάδες στο μουσείο Γκετί, στο Λος Αντζελες. Το διάσημο μουσείο είχε αποφασίσει να συμπεριλάβει και 13 κομμάτια από τη δική του μόνιμη συλλογή. 
Μέσα σε αυτά και ο εν λόγω βυζαντινός θησαυρός. «Πρόκειται για ένα σπάνιο εύρημα» έγραφε το 1987 σε περιοδικό του μουσείου ένας από τους ιστορικούς του. Χειρόγραφες 288 σελίδες με εικονογραφήσεις, πράγμα σπάνιο που «ανεβάζει» κατακόρυφα την ιστορική του αξία. 
 
Οπως προβλέπεται, το Γκετί έστειλε αναλυτική λίστα με τα δικά του εκθέματα στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Πολιτισμού. Σε αυτή, τους ενημέρωνε πως ο κώδικας είχε περιέλθει στο μουσείο το 1983 από μια γερμανική συλλογή, η οποία το είχε αγοράσει –άγνωστο πότε– από άλλη ιδιωτική συλλογή με έδρα τη Νέα Υόρκη. Δεν υπήρχε βέβαια καμία διευκρίνιση για το πότε ή υπό ποιες συνθήκες είχε «φύγει» από το Αγιον Ορος. 
 
Οι απαντήσεις αυτές ήρθαν όταν οι μοναχοί της μονής ανέτρεξαν στα σκονισμένα αρχεία της δεκαετίας του ‘60. Οπως προκύπτει από σχετική αναφορά που είχε κάνει ο τότε ηγούμενος, τρεις Γερμανοί επισκέπτες συνοδευόμενοι από έναν Ελληνα δημοσιογράφο είχαν ζητήσει να δουν αποκλειστικά και μόνο το πολύτιμο αυτό κειμήλιο. Η κίνηση αυτή δεν είχε κινήσει υποψίες, φαίνεται όμως πως ήταν καθοριστική για την τύχη του χειρογράφου: Οταν λίγες εβδομάδες αργότερα το ατμόπλοιο «Αδριατική» προσάραξε σε κόλπο του Αγίου Ορους, ένα μεγάλο γκρουπ Γερμανών ζήτησε να περιηγηθεί στη βιβλιοθήκη. Εν μέσω της «αναμπουμπούλας», από την πολυκοσμία, το χειρόγραφο εκλάπη από κάποιον που σίγουρα ήξερε πολύ καλά πού ήταν τοποθετημένο. Οι μοναχοί ενημέρωσαν τις αρχές για το οργανωμένο κόλπο, οι πρεσβείες κινητοποιήθηκαν και η Ιντερπόλ έβγαλε σχετικά εντάλματα, αλλά μάταια. 
  Εκοψαν ένα φύλλο
Κανείς δεν ξέρει πότε και μέσω ποίου έφτασε ο κώδικας στην πρώτη συλλογή που τον «φιλοξένησε», στη Νέα Υόρκη, αλλά όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Κ», δεν έφτασε ποτέ ολόκληρος. Φαίνεται πως οι άνθρωποι πίσω από την κλοπή και διακίνηση είχαν κόψει ένα από τα 288 φύλλα και το είχαν πουλήσει χωριστά. Το φύλλο αυτό –που είναι πολύτιμο από μόνο του, αφού περιέχει μια σπάνια εικονογράφηση Αγίων– βρίσκεται εδώ και τουλάχιστον 30 χρόνια στο Μουσείο Κανελλοπούλου στην Αθήνα. Η επιμελήτρια της μεγάλης αυτής συλλογής, που το 1972 δωρήθηκε στο ελληνικό κράτος, μας είπε πως δεν υπάρχει καταγεγραμμένο κανένα στοιχείο προέλευσης για το συγκεκριμένο κομμάτι.
 
 
Πρόκειται για συνήθη πρακτική μιας περιόδου που ακόμα και μεγάλα μουσεία –πόσω μάλλον ιδιωτικές συλλογές– ελάχιστη σημασία έδιναν στην προέλευση των θησαυρών που αποκτούσαν. Αλλά ακόμα και σήμερα, πολλά νέα αποκτήματα μουσείων κρύβουν μυστικά... Χαρακτηριστική η ιστορία κάποιων άλλων χειρογράφων που επεστράφησαν πριν από λίγους μήνες στο μοναστήρι της Παναγίας Χοζοβιώτισσας στην Αμοργό. Αυτή τη φορά όχι από κάποιο μουσείο του εξωτερικού, αλλά από το Μουσείο Μπενάκη.
Το παράδειγμα της Χοζοβιώτισσας
H ιστορία των χειρογράφων που επεστράφησαν πριν από λίγους μήνες στο μοναστήρι της Παναγίας Χοζοβιώτισσας στην Αμοργό, είναι από μόνη της εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Τι συνέβη: Κάποιος είχε καταφέρει να μπει στον χώρο του κειμηλιοφυλακείου της μονής, όπου φυλάσσεται το βιβλίο, και είχε κόψει 11 σπαράγματα, δηλαδή σελίδες, από χειρόγραφο βιβλίο του 1253, με τους λόγους του Αγίου Ιωάννη της Κλίμακος. 
  Χαρακτηριστικές κινήσεις μιας εγκληματικής πρακτικής κάποιων εμπόρων και συλλεκτών είναι οι ακόλουθες:
α) είτε να κόβουν από χειρόγραφα δημοσίων συλλογών κάποιες σελίδες ή
β) εάν τύχει να βρεθούν στα χέρια τους ολόκληροι τόμοι, να τους τεμαχίζουν και να τους πωλούν χωριστά για να επιτύχουν πολλαπλάσιο αντίτιμο.
 
 
Το 2006, αυτά τα σπαράγματα από τη Μονή της Παναγίας Χοζοβιώτισσας έφτασαν σε αθηναϊκό Μουσείο μέσω μιας δωρεάς ενός αρχιτέκτονα και «φίλου» του μουσείου, ο οποίος, όμως, δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή για να δώσει περισσότερα στοιχεία για το πότε και κυρίως πώς τα είχε αποκτήσει. Οπότε το μυστήριο, ως προς αυτό το κρίσιμο σημείο της ιστορίας, παραμένει. 
 
Ο εντοπισμός τους πραγματοποιήθηκε χάρη στην εμμονή ενός σχολαστικού συλλέκτη: Ο Στέλιος Γκαρίπης στο πλαίσιο μιας αγοράς από οίκο δημοπρασιών του εξωτερικού ξεκίνησε μια έρευνα για το τι υπάρχει στα μουσεία και στις δημοσιευμένες συλλογές. Ψάχνοντας λοιπόν αρχεία και παλιές εκδόσεις ανακάλυψε πως τα σπαράγματα που είχε δει στη συλλογή χειρογράφων του Μουσείου προέρχονται όντως από το βιβλίο της Μονής το οποίο είχε δημοσιευτεί σε προσβάσιμη γαλλική βάση δεδομένων.
Από εκεί κι έπειτα, όλα ήταν εξαιρετικά απλά. Οσοι έπρεπε να κινηθούν, κινήθηκαν και τελικά τα χειρόγραφα, όπως προαναφέρθηκε, πριν από μερικούς μήνες πήραν τον δρόμο για την Αμοργό και το μοναστήρι της Παναγίας...    
kathimerini.gr

***  Η χρήση «Ρομπότ Δολοφόνων» θα συζητηθεί στα Ηνωμένα Έθνη
   , ,  Χωρίς σχόλια

Η χρήση Ρομπότ-δολοφόνων θα συζητηθεί κατά την άτυπη συνεδρίαση των εμπειρογνωμόνων των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη.
Δύο ειδικοί της ρομποτικής, ο καθηγητής Ronald Arkin και ο καθηγητής Noel Sharkey, θα συζητήσουν για την αποτελεσματικότητα και την αναγκαιότητα τους.
 
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για ορισμένα συμβατικά όπλα (CCW).
Μια έκθεση σχετικά με τη συζήτηση θα παρουσιαστεί στη συνεδρίαση CCW το Νοέμβριο.
Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που το θέμα των ρομπότ δολοφόνων, ή θανατηφόρα αυτόνομα συστήματα όπλων, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της CCW.

Ένα ρομπότ δολοφόνος είναι ένα πλήρως αυτόνομο όπλο που μπορεί να επιλέξει και να συμμετάσχει σε στόχους χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση . Δεν υπάρχουν επί του παρόντος , αλλά οι πρόοδοι στην τεχνολογία τους φέρνει πιο κοντά στην πραγματικότητα.
 Εκείνοι που είναι υπέρ των ρομπότ δολοφόνων πιστεύουν ότι η ισχύουσα νομοθεσία του πολέμου μπορεί να είναι επαρκής για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν, εφόσον χρησιμοποιηθούν ποτέ, υποστηρίζοντας ότι ένα μορατόριουμ, όχι η απόλυτη απαγόρευση, θα πρέπει να αποφασιστεί έαν δεν είναι η κατάσταση ως έχει
Ωστόσο, εκείνοι που αντιτίθενται στην χρήση τους, πιστεύουν ότι είναι μια απειλή για την ανθρωπότητα και οι αυτόνομες " δολοφονικές λειτουργίες  " θα πρέπει να απαγορευτούν. 
Τα" Συστήματα Αυτόνομων Όπλων" δεν μπορεί να εξασφαλιστεί ότι θα συμμορφωθούν με προβλέψιμο τρόπο με το διεθνές δίκαιο ",  δήλωσε στο BBC ο καθηγητής Sharkey . "Τα Έθνη δεν συζητούν μεταξύ τους για το θέμα αυτό, το οποίο αποτελεί ένα μεγάλο κίνδυνο για την ανθρωπότητα ". 
Ο Καθηγητής Sharkey είναι μέλος και συνιδρυτής της Εκστρατείας Ενάντια στα Ρομπότ - Δολοφόνους (Killer Robots) και πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής για τον Έλεγχο των όπλων των ρομπότ. Παρόμοιες εκδηλώσεις στο CCW θα φιλοξενηθούν από την εκστρατεία ¨Stop Killer Robots" 
Αυτοματοποίηση του πολέμου
Ο καθηγητής Arkin από το Georgia Institute of Technology δήλωσε στο BBC ότι ελπίζει ότι τα ρομπότ δολοφόνοι θα είναι σε θέση να μειώσουν σημαντικά τα θύματα μεταξύ των αμάχων, αλλά φοβάται ότι θα σπεύσουν στη μάχη πριν από αυτό επιτευχθεί ."Έχω υποστηρίξει ένα μορατόριουμ έως ότου επιτευχθεί ο σκοπός αυτός, αλλά δεν υποστηρίζω την απαγόρευση αυτή τη στιγμή ", δήλωσε ο καθηγητής Arkin . 
Τα ρομπότ δολοφόνοι μπορεί να είναι σε καλύτερη θέση να προσδιορίσουν πότε δεν πρέπει να εμπλέκουν ένα στόχο, με τους ανθρώπους ", και θα μπορούσε ενδεχομένως να ασκηθούν με μεγαλύτερη προσοχή γι αυτό ".
Ο Καθηγητής Sharkey όμως είναι λιγότερο αισιόδοξος .
 «Ανησυχώ για την πλήρη αυτοματοποίηση του πολέμου », λέει .
 
Drones
Η συζήτηση για τα  drones δεν είναι στην ημερήσια διάταξη , δεδομένου ότι δεν μπορούν ακόμη να λειτουργούν εντελώς αυτόνομα , αν και υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό μπορεί να αλλάξει στο εγγύς μέλλον .
Το Ηνωμένο Βασίλειο φέτος στην Αυστραλία  δοκίμασε με επιτυχία το Taranis , ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος  και η DARPA έχει σημειώσει πρόοδο με το Crusher , ένα μη επανδρωμένο όχημα μάχης εδάφους , από το 2006 .
Το Υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε στο παρελθόν ότι δεν έχει επί του παρόντος καμία πρόθεση να αναπτύξει συστήματα που λειτουργούν χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.Στις 21 Νοεμβρίου 2012, το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας εξέδωσε μια οδηγία η οποία, "απαιτεί ένα ανθρώπινο ον να παρευρίσκεται όταν λαμβάνονται αποφάσεις σχετικά με τη χρήση θανατηφόρας βίας", σύμφωνα με την οργάνωση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.Η συνάντηση των εμπειρογνωμόνων θα προεδρεύεται από τον Γάλλο πρεσβευτή Jean - Hugues Simon - Michel από τις 13 έως 16 Μαΐου του 2014.     από το bbc

***  Ε, όχι και "Έμμισθος Υπάλληλος" Δυτικών υπηρεσιών από τα 20 του ο Γλέζος!!!(Βρε λες;;;;)
του Παναγιώτη Τραϊανού
 
(τμήμα μεγαλύτερου κειμένου)
Ο Γλέζος έζησε για περισσότερο από μισό αιώνα σαν "ήρωας" πάνω σε ένα ψέμα ...Στο ψέμα της αρπαγής της ναζιστικής σημαίας.          
Γιατί το θεωρούμε ψέμα;
Γιατί απλούστατα δεν έχει τις προδιαγραφές για να είναι αλήθεια.
Αν ήταν αλήθεια, θα είχε την ανάλογη "πιστοποίηση", την οποία όλοι οι εμπλεκόμενοι σε ιστορικά γεγονότα αναζητούν απεγνωσμένα. Όταν η αλήθεια είναι πραγματική και βολεύει, είναι πάντα "πιστοποιημένη". Όταν δεν είναι πραγματική, ακολουθούνται "πατέντες", οι οποίες υποκαθιστούν την ιστορική "απόδειξη". Στη "Μπανανία" με το όνομα Ελλάς η αλήθεια είναι σχεδόν πάντα υποκειμενική. Η επιστημονική της επιβεβαίωση γίνεται μόνον όταν βολεύει το παρακράτος και τα ξένα "αφεντικά".
Μια τέτοια περίπτωση "ανεπιβεβαίωτης" και ταυτόχρονα "αναμφισβήτητης" αλήθειας είναι και η περίπτωση του Γλέζου.            

Ο "ηρωισμός" του Γλέζου ποτέ δεν πιστοποιήθηκε για την αλήθειά του από κάποια επίσημη κρατική αρχή. Περίεργο δεν είναι αυτό;
 Ένα δημόσιο πρόσωπο τιμάται επί μισό αιώνα σαν ήρωας και το επίσημο κράτος δεν έχει γνώση τής πραγματικότητας που τον αφορά; Είναι βουλευτής του ελληνικού κράτους από το 1951 και θα έπρεπε —αν υπήρχε δόση "αλήθειας" στους ισχυρισμούς του— να γίνει μια επίσημη πραγματογνωμοσύνη από τις υπηρεσίες του στρατού, όπως συμβαίνει στις περιπτώσεις που γίνονται έρευνες και παίρνονται μαρτυρίες, προκειμένου να αποδοθούν τιμητικές διακρίσεις και παράσημα. Υπάρχει ο φάκελος της περίπτωσής του στη Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού;           
Ο "ηρωισμός" του Γλέζου, ο οποίος είναι γνωστός στο Πανελλήνιο, ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε από καμία επίσημη αρχή. Ποτέ δεν έγινε μια αναπαράσταση του όλου εγχειρήματος. Ποτέ δεν αναζητήθηκαν τα αποδεικτικά "στοιχεία", τα οποία υποτίθεται αφέθηκαν στον χώρο του "ηρωισμού" και ποτέ δεν ανευρέθηκαν. Ο "ηρωισμός" του στηρίζεται στους δικούς του αναπόδεικτους ισχυρισμούς. Γιγαντώθηκε χάρη στις φήμες και τις διαδόσεις των σταλινικών συνοδοιπόρων τού παλιού διευθυντή τού Ριζοσπάστη και της Αυγής ...Στις φήμες ενός μετρ του είδους, όπως είναι ο ίδιος ...Στις φήμες υπέρ κάποιου, ο οποίος έχει εκπαιδευτεί από την KGB στην προπαγάνδα ...Με συνεντεύξεις του ιδίου "πιστοποιήθηκε" ο "ηρωισμός" του. Η πιο σοβαρή "πιστοποίησή" του ηρωισμού τους ήταν ο "θαυμασμός" του Φρέντυ Γερμανού. Ήταν η εποχή που ..."για να το "λέει" η τηλεόραση, μάλλον θα είναι αλήθεια". Η τηλεόραση πράγματι το είπε και αυτό έβαλε χωρίς "εξετάσεις" τον Γλέζο στο "πάνθεον" των Ελλήνων ηρώων.                                      
Τώρα, λοιπόν, που ο γέρος τα έχει "χάσει" και προκαλεί την κοινή λογική, καλό είναι να δούμε όλοι μαζί την περίπτωσή του. Τώρα, που έχουν "ξεθυμάνει" οι ιδεολογικές διαφορές, τα κομματικά συμφέροντα και τα "μαντριά" θυμίζουν ερείπια, καλό είναι να τα δούμε όλα με αντικειμενικό μάτι. Μέχρι τώρα όποιος αμφισβητούσε τον "ηρωισμό" του Γλέζου, ήταν "αντιδραστικός" και το έκανε για κομματικούς λόγους ...Ήταν δεξιός, που μισούσε τα "παλικάρια" της Αριστεράς ...Ήταν καπιταλιστής, που ήθελε να "λερώσει" τα φτωχόπαιδα των κοινωνικών αγώνων ...Ήταν δωσίλογος, που ζήλευε τις "δάφνες" των αντιστασιακών. Τώρα, που έφυγαν τα "σύννεφα" της βλακείας και "πέθαναν" οι κομματικοί "λόγοι", καλό είναι να δούμε τους αντικειμενικούς λόγους.
Ηρωισμός ή μεγάλη απάτη;
Θεωρούμε απολύτως βέβαιο ότι μας "δούλεψε" για μισό και πλέον αιώνα και θα ήταν λάθος μας —ως λαός— να τον αφήσουμε να "φύγει", χωρίς να δει με τα μάτια του την ξεφτίλα του ...Το τελευταίο που μπορούμε να κάνουμε ...Τουλάχιστον να μην προλάβει να πεθάνει ο γέρος σαν "ήρωας" ...Ζωντανός πρέπει να είναι στην "αποκαθήλωσή" του ...Χρυσοπληρώσαμε για πάνω από μισό αιώνα έναν σταλινικό για δημοκράτη, τουλάχιστον κάτι να πάρουμε "πίσω" ...Τιμήσαμε για πάνω από μισό αιώνα σαν "ήρωα" έναν πράκτορα της KGB, τουλάχιστον να τον δούμε να εξευτελίζεται ζωντανός και όχι μετά θάνατον — πράγμα που θεωρούμε πλέον βέβαιον.
Αμφισβητούμε λοιπόν την αλήθεια της "ηρωικής" του πράξης για πολλούς λόγους ...Λόγους αντικειμενικούς, αλλά και λόγους πολιτικούς. Σ' ό,τι αφορά τους πρώτους, συμβαίνει το εξής: Πρώτον, δεν επιβεβαιώνεται άμεσα σε καμία περίπτωση η υποστολή και εν συνεχεία η αρπαγή τής πολεμικής σημαίας των ΝΑΖΙ από τα επίσημα έγγραφα τους ή από δημοσιεύματα της εποχής. Δεύτερον, δεν επιβεβαιώνεται ούτε έμμεσα μια τέτοια στρατιωτική "απώλεια", εφόσον η πάγια πολιτική των ΝΑΖΙ ήταν η πολιτική των αντιποίνων. Για ένα τόσο σημαντικό αντιστασιακό "γεγονός", θα έπρεπε να έχουν υπάρξει αντίποινα ανάλογης "θεαματικότητας" προς γνώση και συμμόρφωση των επίδοξων μιμητών των "ηρώων". Οι Ούννοι αιματοκύλισαν ολόκληρα χωριά για ασήμαντους λόγους και δεν θα άφηναν την Αθήνα να "γελάει" μαζί τους με ένα τόσο σημαντικό γεγονός.
Αν, δηλαδή, υπήρχε μια τέτοια στρατιωτικού τύπου ηρωική πράξη, θα το μαθαίναμε είτε άμεσα —μέσω δημοσιευμάτων ή αναφορών της Φρουράς της Ακρόπολης— είτε έμμεσα —παρακολουθώντας τις συμπεριφορές των Γερμανών—. Ένα δημοσίευμα —το οποίο υπάρχει όλο κι όλο— αναφέρεται σε "υπεξαίρεση" υλικού, όπως είναι και η σημαία, αλλά αυτό σημαίνει απλή κλοπή και καμία σχέση δεν έχει με τα όσα "ηρωικά" ισχυρίζονται κάποιοι. Υπεξαίρεση σημαίνει κλοπή από μια αποθήκη ή ένα καλάθι άπλυτων και αυτό δεν έχει καμία σχέση με την ατιμωτική αφαίρεση του συμβόλου από την τιμητική του θέση. Είναι άλλο πράγμα αυτό το οποίο έκανε ο Σολωμός Σολωμού απέναντι σε μια τουρκική σημαία αναρτημένη στον ιστό της και είναι άλλο πράγμα να κλέψει κάποιος την ίδια σημαία από κάποιο καλάθι στην αγορά του Αλ Χαλίλι.
Τρίτον, υπήρχε πιθανότητα οι "αντιστασιακοί" να βρίσκονταν στην Ακρόπολη, αλλά να μην βρισκόταν η σημαία στο ιστό της. Ερευνήθηκε ποτέ αυτή η πιθανότητα; Αξιωματικοί της Βέρμαχτ διαβεβαιώνουν ότι γινόταν καθημερινά υποστολή της σημαίας με τη δύση του ηλίου και άρα ήταν αδύνατον να τη βρουν τη νύχτα οι "αντιστασιακοί" στον ιστό της. Τέταρτον, η εξαφάνιση της σημαίας ήταν πρακτικά αδύνατον να συμβεί. Όπως διαπιστώνει ο αναγνώστης, βλέποντας τη φωτογραφία, η σημαία δεν ήταν μια σημαία τσέπης ...Ήταν μια σημαία μεγάλων διαστάσεων και άρα αρκετών κιλών. Δεν ήταν μαντήλι, για να κουβαληθεί στην τσέπη χωρίς πρόβλημα και ούτε ήταν "καρφίτσα", για να χαθεί στη μεταφορά. Αυτό σημαίνει πως, όποιος αποφάσιζε να την αρπάξει, θα έπρεπε να γνωρίζει και το πώς θα την διαχειριζόταν στη συνέχεια ως υλικό αντικείμενο αρκετά μεγάλου όγκου και όχι αμελητέου βάρους.
Ακόμα δηλαδή και να θεωρήσουμε ότι πράγματι την βρήκαν να κυματίζει και κατόρθωσαν και έκαναν καταρίχηση από τον βράχο της Ακρόπολης με αυτήν τη σημαία στους ώμους τους, δεν μπορούμε να καταλάβουμε το πώς αυτή "χάθηκε". Πού χάθηκε μια τόσο μεγάλη "σημαία"; Άνοιξε η γη και την "κατάπιε"; Αυτό ακριβώς ισχυρίζονται ...Την πέταξαν σε ένα από τα πιο διάσημα "ξεροπήγαδα" στον κόσμο και οι "αφελείς" οι Γερμανοί δεν έψαξαν εκεί, τη στιγμή που γνώριζαν ότι αυτοί, οι οποίοι την άρπαξαν, θα είχαν πρόβλημα με τη μεταφορά της στους δημόσιους δρόμους...
Ο κατά τα άλλα υπεροργανωμένος γερμανικός στρατός δεν είχε έτοιμα πλάνα αντίδρασης για τέτοιες περιπτώσεις κρίσεων; Οι Γερμανοί ήταν τόσο βλάκες, που δεν έψαξαν στα "ξεροπήγαδα" της περιοχής; ...Δεν μπορούσαν να υποθέσουν ότι ένας τέτοιος τεράστιος "μπόγος" θα ήταν πρόβλημα στη μεταφορά του στους άδειους δρόμους της κατεχόμενης Αθήνας και άρα κάπου θα τον παράχωναν οι "ήρωες"; ...Ή μήπως δεν την βρήκαν, γιατί οι "ήρωες" την σκέπασαν με μερικές πέτρες, που πέταξαν με τα "ηρωικά" χεράκια τους; Σε μια τέτοια περίπτωση αυτά δεν ήταν χέρια. Αυτά ήταν φτυάρια ...Φτυάρια, τα οποία θα ανάγκαζαν τον Τσόρτσιλ να αναφωνήσει: "ο Γλέζος δεν σκάβει σαν Caterpillar, αλλά το Caterpillar σκάβει σαν Γλέζος".
...Αυτό μάς είπαν οι ψεύτες ...Την πέταξαν στο "ξεροπήγαδο" κάτω από την Ακρόπολη ...Το μοναδικό "ξεροπήγαδο" κάτω από την Ακρόπολη ...Ένα "ξεροπήγαδο" με βάθος όχι αρκετά μεγάλο, για να ακούσουν οι πρωταγωνιστές το "ντουπ" που έκανε ο "μπόγος", όταν έπιασε πάτο. Μετά δεν ξαναείδε ποτέ κανένας εκείνη τη σημαία ...Ένας μπόγος ενός κυβικού μέτρου "εξαφανίστηκε" από το πρόσωπο της Γης ...Σκεπάστηκε με λίγα χώματα και μερικές πέτρες, που έριξαν μέσα σε λίγα λεπτά οι "ήρωες". Αυτό, που, για να σκεπαστεί, θέλει ένα Caterpillar να πηγαινοέρχεται αρκετές φορές, αυτοί το σκέπασαν με το χώμα, που έσπρωξαν με τα χεράκια τους και με τα σκαρπίνια τους.
...Σκεπάστηκε τόσο καλά, εφόσον, σύμφωνα με τον "μύθο", οι Γερμανοί δεν την βρήκαν. Γιατί είναι σίγουρο πως δεν την βρήκαν; ...Γιατί, αν είχε αρπαχθεί η σημαία και την έβρισκαν, θα δημοσιοποιούσαν το γεγονός ως θετικό γι' αυτούς και απόδειξη της ακαριαίας αντίδρασης και αποτελεσματικότητάς τους. Όμως, εφόσον δεν την βρήκαν οι Γερμανοί ...είτε δεν κλάπηκε ποτέ είτε θα πρέπει να βρίσκεται ακόμα εκεί όπου την άφησαν οι "ήρωες". Γιατί; ...Γιατί στα χρόνια της Κατοχής οι απλοί Έλληνες, ακόμα και να την έβρισκαν κατά λάθος, δεν θα την άγγιζαν, γιατί "έκαιγε" ...Στα χρόνια της "απελευθέρωσης", αν την έβρισκαν οι Έλληνες, θα ήταν μέγα γεγονός, γιατί θα ήταν τεράστιας ιστορικής αξίας εύρημα. Φυλάγουν τη σημαία με την κέτσαπ και τη μουστάρδα των "ηρώων" του Πολυτεχνείου και δεν θα φύλαγαν τη σημαία των Ναζί κατακτητών;
Επιπλέον, υπάρχει και μια άλλη γελοία λεπτομέρεια. Εφόσον ήταν οργανωμένη η πράξη τους και όχι μια απερισκεψία της στιγμής, πώς δικαιολογούνται βλακώδεις αφέλειες; Παρακολουθώντας τη συνέντευξη των "ηρώων", ακούμε απίστευτες ηλιθιότητες ...Έκαναν επόπτευση του χώρου επί ημέρες και τη νύχτα, που πήγαν να την κατεβάσουν, ο Σάντας φορούσε άσπρα ρούχα; Δηλαδή, αν ο Σάντας πήγαινε σε νυχτερινή καταδρομική επιχείρηση με άσπρα ρούχα, τι θα φορούσε αν πήγαινε σε αρραβώνα; ...Πράσινο φωσφοριζέ κουστούμι, σαν τα γιλέκα των τροχονόμων; ...Λεύκανση δοντιών πρόλαβε να κάνει, για να μπορούν να τον εντοπίζουν τα συμμαχικά αεροπλάνα, όταν θα κρεμόταν πάνω στον ιστό;
Μπροστά σε αυτόν τον ιστό —σύμφωνα με τις δικές τους μαρτυρίες— αλλάξανε δύο φορές ρούχα, για να μην λερώσουν τα "γαμπριάτικα" του Σάντα. Με τον τρόπο αυτόν βεβαίως εξηγούν εμμέσως και την ενδυματολογική του επιλογή ...Λογικό ήταν από μια άποψη να φοράει άσπρα, γιατί μετά "χορέψανε" πάνω στη σημαία ...όταν οι Γερμανοί "κοιμούνταν" ...Ντουζ κάνανε, όταν άλλαζαν τα ρούχα κάτω από τον ιστό ή τα αλλάζανε ιδρωμένοι; ...Δεν κάνουμε χιούμορ ...Μόνοι τους τα λένε αυτά. Όλοι οι Έλληνες θα μπορούσαν να τα κάνουν αυτά σύμφωνα με τον "ταπεινό" ήρωα Γλέζο ...Τον "ήρωα", που, από τότε που υπάρχει, δεν έχει εργαστεί ποτέ.            
Επί ημέρες μελετούσαν το σχέδιό τους για την υποστολή της σημαίας, την οποία έβλεπαν όταν ανέβαιναν στον βράχο σαν επισκέπτες και μόνον όταν την κατέβασαν άρχισαν να σκέπτονται τι θα την έκαναν ...Μόνον όταν τους "κουκούλωσε" η σημαία αναρωτήθηκαν τι θα την έκαναν τόσο μεγάλη που ήταν. Πήραν καί οι δύο από ένα κομμάτι, αλλά κανένας τους δεν το έχει πλέον. Η τεράστια υπερπολύτιμη σημαία έγινε "τρία" κομμάτια και χάθηκαν καί τα τρία. Πόσες πιθανότητες δίνει η στατιστική επιστήμη γι' αυτήν την εκδοχή;
Δυστυχώς οι "ήρωες" δεν κατάφεραν να φυλάξουν μια "γωνίτσα" της, για να μπορούν κάποτε να "αποδείξουν" την ηρωική τους πράξη ...Τις έκαψαν οι γονείς τους ισχυρίστηκαν καί οι δύο. Οι γονείς των "ηρώων" έκαψαν τις αποδείξεις τού ηρωισμού των παιδιών τους. Τίποτε "ξυλιές" στους πωπούς των "ηρώων" έδωσαν; Όπως και να έχει, όμως, τουλάχιστον ξέρουμε πού βρίσκεται το μεγάλο "κομμάτι" της. Αν δηλαδή την κατέβασαν από τον ιστό, σίγουρα θα βρίσκεται εκεί όπου την άφησαν, γιατί κανένας δεν την έχει βρει ακόμα.
Αυτά σ' ό,τι αφορά τη "μεριά" των πρωταγωνιστών. Αυτή είναι η μία πλευρά του θέματος. Η άλλη πλευρά είναι η στάση του ελληνικού κράτους. Ύποπτη η στάση των "ηρώων", αλλά επίσης ύποπτη και η στάση του κράτους. Αν οι απατεώνες είχαν όφελος να παραστήσουν τους "ήρωες", τότε ποιο το όφελος του κράτους να τους το επιτρέψει; Το ελληνικό κράτος, το οποίο είναι αυτό που αναγνωρίζει και τιμά αγωνιστές, γιατί δεν έκανε μια ολοκληρωμένη πραγματογνωμοσύνη ως όφειλε; Γιατί μετά την απελευθέρωση δεν κάλεσε όλους τους πρωταγωνιστές να κάνουν μια αναπαράσταση του συμβάντος υπό πραγματικές συνθήκες, προκειμένου να διαλύσει όλες τις αμφιβολίες που υπάρχουν;
Για ποιον λόγο το ελληνικό κράτος δεν έπραξε τα δέοντα; Γιατί άφησε κάποιους να παριστάνουν τα δημόσια πρόσωπα —λόγω "ηρωϊσμού"— και δεν τους έλεγξε με τις νόμιμες μεθόδους που αναγνωρίζει η ιστορία; Πώς άφησε να παριστάνουν τους ήρωες κάποιοι, οι οποίοι λίγα χρόνια μετά κατηγορήθηκαν ακόμα και για κατασκοπία και συνεργασία με τον εχθρό; Γιατί τους έδωσε το λαϊκό "έρισμα" του ήρωα; Ήταν δική του απόφαση ή άνωθεν και έξωθεν επιβεβλημένη; Γιατί δεν πήρε έμπειρους αναρριχητές, να μιμηθούν το "επίτευγμα" των "ηρώων"; ...Να πουν οι "ήρωες" πώς το έκαναν, τι ώρα το έκαναν και από πού το έκαναν και να γίνει αναπαράσταση της πράξης τους ...Να μας πουν τι παπούτσια φορούσαν, τι βοηθήματα είχαν κλπ ...Πώς μπορείς να φτάσεις στην κορυφή του Ιερού Βράχου από το "Πανδρόσειον άντρον";
...Δεν το έκαναν τότε, ας το κάνουν τώρα. Ας βάλουν έμπειρους αναρριχητές της ΕΜΑΚ ή των ειδικών δυνάμεων του στρατού να μας "αποδείξουν" ότι αυτό είναι εφικτό ...Μα, θα πει κάποιος, αυτό είναι αδύνατον, γιατί τότε υπήρχαν σκαλωσιές από τις οποίες σκαρφάλωσαν οι "ήρωες". Η επινόηση των σκαλωσιών συντήρησης των αρχαιοτήτων μόνον γέλιο μπορεί να προκαλέσει ...Σκαλωσιές, οι οποίες βόλευαν τους "ήρωες" και έφταναν μέχρι την κορυφή του βράχου και αφέθηκαν αφύλακτες, ούτε στην ταινία "Λούφα και παραλλαγή" με τον Κιμούλη στη σκοπιά δεν θα ήταν ανεκτές. Παρ’ όλα αυτά όμως να δεχθούμε ότι ήταν αφύλακτες ...Ήταν βλάκες οι Γερμανοί και δεν τις φύλαγαν ...Υπήρχαν ή δεν υπήρχαν τέτοιες σκαλωσιές εκείνη την εποχή; Αν υπήρχαν μέχρι ποιο σημείο έφταναν; ...Υπάρχει τρόπος να το μάθουμε αυτό. Το κράτος το γνωρίζει.
Τι είναι η Ακρόπολη; Αυθαίρετο στη Λούτσα, που βάζουμε σκαλωσιές πιο μόνιμες από το κτίριο και όταν έχουμε χρήματα κάνουμε μερεμέτια; Ο βράχος της Ακροπόλεως είναι —αν όχι το σημαντικότερο— ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της ανθρωπότητας. Τι σημαίνει αυτό; ...Ότι τουλάχιστον τον τελευταίο αιώνα όλες οι πράξεις συντήρησης και αποκατάστασης, που γίνονται πάνω του καταγράφονται. Υπάρχει αρχείο όλων αυτών των απολύτως στοχευμένων ενεργειών. Υπάρχουν προϋπολογισμοί, εφόσον αγοράζονται υλικά. Υπάρχουν επιθεωρήσεις, εφόσον καταγράφονται ενέργειες. Σκαλωσιά στον Ιερό Βράχο υπήρχε ή δεν υπήρχε τον Μάιο του 1941; Αν υπήρχε, μέχρι ποιο ύψος έφτανε και ποιος ήταν ο στόχος της αποκατάστασης; Έχει ή δεν έχει η αρχαιολογική υπηρεσία το ανάλογο αρχείο; Ζήτησε ποτέ ο Γλέζος ένα αντίγραφο, προκειμένου να μας αποδείξει την αλήθεια των ισχυρισμών του; ...Όχι βέβαια ...Ο Γλέζος έχει μόνον τη μαρτυρία του.
...Ας βάλουν λοιπόν έμπειρους ανακριτές να μελετήσουν την εκπομπή του Φρέντυ Γερμανού με τους "ήρωες" και είναι βέβαιον ότι θα γελάσουν με αυτά που θα δουν. Για ό,τι εκπαιδεύεται ένας ανακριτής να προσέχει κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, υπάρχει μέσα σε αυτήν τη συνέντευξη ...Η γλώσσα του σώματος, τα μάτια τους, η νευρικότητά τους και το "στημένο" των διαδοχικών περιγραφών τους, αν βρισκόταν ως ύποπτοι σε διαδικασία κανονικής ανάκρισης, δεν θα γλίτωναν την προφυλάκιση.
Ακόμα και η παντελής έλλειψη διαφωνιών σε μια αυθεντική και αυθόρμητη περιγραφή ενός παλιού γεγονότος, αποκαλύπτει "δασκάλεμα" ..."Δασκάλεμα", το οποίο φαίνεται στην "παράσταση" που δίνεται. Είναι σαν τα παιδιά, που εξετάζονται από κοινού και επειδή το ένα εξαρτάται από το άλλο, υπάρχει νευρικότητα. Αυτός, ο οποίος περιμένει τη σειρά του να μιλήσει, έχει αγωνία για τον άλλο που μιλάει ...Αγωνιά για το αν "θυμάται" το κομμάτι τού μαθήματος που τον "αφορά". Αυτό είδαμε σε εκείνη τη συνέντευξη ...Την αγωνία κυρίως του Γλέζου να δει αν ο Σάντας τα "πει" καλά. Προφανώς τα "είπε" καλά και αυτό αποδεικνύει αυτό το οποίο λέμε ...Αποδεικνύει το "δασκάλεμα" και άρα το ψέμα των αφηγητών.
Ακόμα και οι πραγματικοί πρωταγωνιστές μιας κατάστασης, που μάλιστα αφορά ένα σχετικά μακρινό παρελθόν, δεν μπορούν την ίδια στιγμή να θυμούνται τα ίδια πράγματα με την ίδια ακρίβεια και αξιοπιστία, ώστε αυτό να δώσει μια από κοινού απόλυτα "γραμμική" περιγραφή του συμβάντος. Δεν μπορεί δηλαδή να δώσει αυτό, το οποίο λέμε ομαλή "ροή" αφήγησης ...Δεν μπορεί να πει κάποιος "πες εσύ μέχρι εκεί και μετά συνεχίζω εγώ, εφόσον καί οι δύο τα θυμόμαστε τέλεια". Συνήθως οι περιγραφές είναι "παράλληλες" και "παντρεύονται" και "αλληλοσυμπληρώνονται" κενά, εφόσον, ακόμα και όλα τα συμβάντα να τα θυμούνται οι πρωταγωνιστές, πάλι θα υπάρχουν διαφορές στις περιγραφές τους.
Λογικό είναι αυτό, εφόσον, ακόμα και στον ίδιο χώρο να είναι δύο άνθρωποι, δεν κοιτάζουν πάντα ταυτόχρονα τα ίδια πράγματα. Στην ίδια παρέλαση πηγαίνουν δύο άνθρωποι και την ίδια στιγμή ο ένας χαζεύει έναν "επίσημο" που σκαλίζει τη μύτη του και ο άλλος την όμορφη διμοιρίτισσα που σκοντάφτει. Αν τους ρωτήσεις πώς πέρασαν και τι τους έκανε εντύπωση, άλλα θα πει ο ένας και άλλα θα πει ο άλλος μέσα στο πλαίσιο της κοινής αλήθειας, που αφορά την παρουσία τους στην παρέλαση. Δεν θα πει ο ένας "πες εσύ μέχρι εκεί και συνεχίζω εγώ από εκεί και πέρα". Στις "παράλληλες" διηγήσεις τους θα μάθεις το σύνολο της αλήθειας, εφόσον θα "δεις" μέσα από τα "μάτια" τού ενός τους επισήμους και μέσα από τα "μάτια" του άλλου τη διμοιρίτισσα ...Μιας αλήθειας πιο ακριβούς απ' αυτήν που έχουν ο καθένας μόνος του ως μάρτυρες.
Αυτή η "ανάγλυφη" αλήθεια λείπει πάντα, όταν υπάρχει "δασκάλεμα" ...Όταν οι "δασκαλεμένοι" βλέπουν το γεγονός με την "επίπεδη" και άρα μονοδιάστατη ματιά του "δασκάλου" τους. Αυτό είδαμε σε εκείνη τη συνέντευξη. Είδαμε μια εικόνα "επίπεδη" σαν αυτήν που προσφέρουν οι αφηγητές, οι οποίοι διάβασαν το ίδιο βιβλίο. Οι συνεντευξιαζόμενοι "ήρωες", έχοντας συναίσθηση των ψευδών περιγραφών τους, δεν κοιτιούνται καν στα μάτια μεταξύ τους, όπως κάνουν μεταξύ τους οι πραγματικοί συναγωνιστές.
Ποιοι είχαν κέρδος από τον "ηρωισμό" της απάτης;
Δεν ήταν όμως μόνον οι πρακτικοί λόγοι της δυσκολίας του όλου εγχειρήματος, που μας βάζουν σε υποψίες, αλλά και οι πολιτικοί λόγοι. Ολόκληρο το "παραμύθι" της υποστολής της σημαίας στηρίχθηκε στο γεγονός ότι αυτός ήταν ένας "ηρωισμός" με αγνά κίνητρα ...Ένας αυτοκτονικός "ηρωισμός", ο οποίος στηριζόταν στη νεανική ορμή και απερισκεψία ...Ένας άδολος "ηρωισμός", που τον κινούσαν μόνον τα "ελατήρια" του πατριωτισμού και της φιλοπατρίας. Δεν ήταν δηλαδή μια οργανωμένη πράξη με πολιτικά κίνητρα, προκειμένου να αναζητηθούν πολιτικά κέρδη των εμπνευστών και εκτελεστών της ...Αυτό δεν είναι, που μας λέει το "παραμύθι"; ...Έτσι δεν μας το "σέρβιραν"; ...Δύο "αγνοί" νέοι και γενναίοι φοιτητές —από πατριωτισμό και μόνον— πήγαν και άρπαξαν τη σημαία του κατακτητή.
Πώς γίνεται ο ένας από αυτούς τους "αγνούς" νέους μέσα σε λίγα χρόνια να "εκτοξευτεί" στην κορυφή της ιεραρχίας τού πιο "κλειστού" πολιτικού κόμματος; Στην εποχή που το ΚΚΕ ήταν ισχυρότερο από ποτέ και ελεγχόμενο απόλυτα από τη Μόσχα, πώς μπορούσε κάποιος να γίνει διευθυντής τού πιο σημαντικού του οργάνου; Σε μια εποχή που ήταν "ηρωισμός" να κρατάς Ριζοσπάστη στα χέρια, πόσο "ήρωας" θα μπορούσε να είναι ο γενικός διευθυντής του; Σε μια εποχή που τα απλά στελέχη του ΚΚΕ έδιναν αναφορές σε Σοβιετικούς πράκτορες, τι ακριβώς έκανε ένας διευθυντής του Ριζοσπάστη; Σε μια δογματική δομή, όπου στην κυριολεξία έπρεπε να πεθάνει ο προηγούμενος "δεινόσαυρος" για να τον διαδεχθεί ο επόμενος "δεινόσαυρος" σε ένα κομματικό πόστο, πώς "ξεχώρισε" ο Γλέζος; ...
..."Ρομαντικός και ακομμάτιστος νέος" στα μέσα του 1941 και ο κορυφαίος κομματικός "καθοδηγητής" στα μέσα του 1945; ...Αρχισυντάκτης και Διευθυντής Έκδοσης του Ριζοσπάστη δύο χρόνια αργότερα; Σε ένα κόμμα, όπου κυριαρχούσε η γεροντοκρατία και ο βυζαντινισμός των χαφιέδων και των πρακτόρων, ένας εικοσιπεντάχρονος έγινε αρχισυντάκτης και διευθυντής του κύριου προπαγανδιστικού του οργάνου; ...Σε ένα κόμμα, όπου τα πάντα ελέγχονταν, εγκρίνονταν αλλά και χρηματοδοτούνταν από την KGB, ένας "καθαρός" ήρωας έγινε εργαλείο του πιο βρόμικου Εμφυλίου; ...Σε ένα κόμμα, το οποίο σε ανάγκαζε να υποτάσσεσαι απόλυτα στον τενεκέ Σιάντο, ήταν δυνατόν να "επιταχύνεις" λόγω αξιοκρατίας;
...Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα ...Δεν μπορείς από τον "ρομαντισμό" του νεαρού πατριώτη να γίνεις "εκλεκτός" της KGB μέσα σε λίγα "τέρμινα" ...Δεν είναι δυνατόν το όνομα του ρομαντικού "ήρωα" να γίνεται γνωστό το 1945, όταν εκείνη την εποχή ο "ήρωας" είχε πάψει να είναι πλέον "ρομαντικός" και ήταν ήδη φιλόδοξο στέλεχος του κύριου προπαγανδιστικού οργάνου τής Μόσχας. Δεν είναι δυνατόν στον δημοσιογράφο του Ριζοσπάστη να δίνει συνέντευξη ήρωα ένας άλλος συνάδερφός του και αυτό να μην είναι τουλάχιστον ύποπτο. Ποιος έκανε την έρευνα της αλήθειας τού ρεπορτάζ; Ποιες ήταν οι επίσημες πηγές, οι οποίες επιβεβαίωναν την πράξη εκείνη;
 
  Από εκεί και πέρα η εξέλιξη του "ήρωα" ήταν εκρηκτική. Μέσα σε δύο χρόνια έγινε Διευθυντής του Ριζοσπάστη. Τι σημαίνει αυτό; ...Ο διευθυντής του Ριζοσπάστη ήταν Ex officio, πράκτορας και μισθοδοτούμενος από την KGB. Από τη θέση του στον Ριζοσπάστη ο Γλέζος ήταν βαθμοφόρος του Κόκκινου Στρατού. Αυτά όλα έχουν αποδειχθεί με τους τρόπους που αποδέχεται ως αξιόπιστους η ίδια η ιστορία. Η κομματική δομή του ΚΚΕ ήταν χρηματοδοτούμενο παράρτημα του σοβιετικού συστήματος. Έχουν αποκαλυφθεί τα ποσά, τα οποία μεταφέρθηκαν από τη Μόσχα στην κομματική νομενκλατούρα του ΚΚΕ ...Τα έχουν διεκδικήσει οι Ρώσοι αυτά τα ποσά, όταν "έπεσε" η Σοβιετική Ένωση.
Δεν χρειάζεται δηλαδή να υποψιάζεται κάποιος τον Γλέζο για τον ρόλο του, επειδή κάποτε δικάστηκε για κατασκοπεία. Είναι βέβαιον ότι πραγματοποιούσε κατασκοπεία, εφόσον πληρωνόταν από τη Μόσχα ..."Κατασκοπεία" βέβαια τρόπος του λέγειν ...Παιχνίδια ήταν αυτά, για να δουλεύουν τον κόσμο, εφόσον οι πάντες είχαν κοινά αφεντικά. Η "κατασκοπεία", που ασκούσε το ΚΚΕ εις βάρος της Ελλάδας, ήταν όπως και οι "κατάσκοποί" του ...Κατασκοπεία του "κώλου" από κατασκόπους της "πορδής" ..."Κατασκοπεία" κατευθυνόμενη από τους Αμερικανούς, για να επιβεβαιώνεται ανά πάσα στιγμή η θεωρία τους περί "πέμπτης φάλαγγας". Μέχρι και γραμματόσημο τον έκαναν οι "κολλητοί" του οι Σοβιετικοί.
...Όλα "στημένα" από τις ΗΠΑ, για να εξυπηρετούν το "παραμύθι" της ...Το "παραμύθι" του "κινδύνου", το οποίο δικαιολογούσε τις επεμβάσεις τους στα εσωτερικά των κρατών ...Υπάλληλοι των ΗΠΑ ήταν οι μεθύστακες της Μόσχας. Τι μπορούσε να έχει ανάγκη να γνωρίζει η Μόσχα και δεν της το έδινε η "εργοδότρια" Ουάσιγκτον; ..."Κατασκοπείες", "δίκες", "φυλακίσεις", "θανατικές καταδίκες", "δραπετεύσεις" ..."Παραμύθια τούμπανα". Ειδικά αυτοί, οι οποίοι καταδικάζονταν σε "θάνατο" και τη "γλίτωναν" τελευταία στιγμή, ήταν πρακτοράντζες ολκής ...Τα "ένσημά" τους ήταν εκείνες οι καταδίκες.
Όλα αυτά γίνονταν, για να τρομάζουν τον κόσμο και να τον συσπειρώνουν γύρω από τις δικές τους ηγεσίες ...Να φαντάζεται ο κόσμος πράκτορες, προδότες και κόκκινες "προβιές" και να ψηφίζει ό,τι του έβαζαν μπροστά του. Τέτοιο "φόβητρο" ήταν και ο Γλέζος ..."Κατασκευασμένο" φόβητρο. Χάρη στους Γλέζους κυβερνούσαν οι Παπανδρέου και οι Καραμανλήδες ...Οι "ανένδοτοι" και οι "δασολόγοι" της δημοκρατίας. Ο Καραμανλής "κυνηγούσε" τον "κατάσκοπο" Γλέζο, ο οποίος ήταν κολλητός του Θεοδωράκη ...Ο ίδιος Καραμανλής, που ο Θεοδωράκης "οραματίστηκε" σαν ηγέτη της Μεταπολίτευσης στα υπόγεια της CIA στην Ουάσιγκτον. Μιλάμε για υπόκοσμο πραγματικό, ο οποίος επί δεκαετίες έβγαινε στους δρόμους και "δούλευε" τον κόσμο για τον "ηρωισμό" του, ενώ στην πραγματικότητα ήταν χαφιέδες της Ασφάλειας και των μυστικών υπηρεσιών.
Άποψή μας είναι ότι στα υπόγεια της KGB —και μάλλον με τις "ευλογίες" της CIA— "κατασκευάστηκε" η "ηρωική" αυτή πράξη ..."Βούτυρο" στο ψωμί των "παρασίτων" του ΚΚΕ, που περνούσαν τις ζωές τους "σταυροπόδι" στην Ασφάλεια. Τι υποθέτουμε ότι συνέβη; ..."Κατασκεύασαν" οι ίδιοι εκ των υστέρων ένα δημοσίευμα —στην υπό κατάσχεση δωσιλογική εφημερίδα του Βήματος— με την δήθεν απώλεια της σημαίας και πάνω σε αυτό δούλεψαν ...Κατασκεύασαν ένα δημοσίευμα, όταν τα αρχεία της εφημερίδας είχαν περιέλθει στην ιδιοκτησία του κράτους και άρα και των μυστικών υπηρεσιών των "πατρώνων" του.
...Εύκολα πράγματα για τους σταλινικούς, οι οποίοι υπήρξαν οι μεγαλύτεροι συνωμότες στην ελληνική ιστορία. Η επιλογή του Γλέζου από εκεί και πέρα ήταν φυσιολογική, εφόσον από τα έμπιστα στελέχη του Ζαχαριάδη μόνον ο Γλέζος ταίριαζε ηλικιακά στο "παραμύθι" του απερίσκεπτου νέου. Εύκολο ήταν να το "σπρώξουν" στον λαό σε μια εποχή που τα ΜΜΕ ήταν οι φήμες και οι διαδόσεις ...Σε μια εποχή κατά την οποία ο λαός ήταν "μεθυσμένος" από τη νίκη του απέναντι στον φασισμό και έτοιμος να λατρέψει τους ήρωες που τον "μέθυσαν". Επειδή μόνος του δεν μπορούσε να δικαιολογήσει ούτε την υποστολή ούτε τη μεταφορά τής σημαίας, τού έδωσαν και "συνεργάτη". Έβαλαν δίπλα του έναν "ούτε κλαίει ούτε γελάει"-Σάντα και "έδεσε" η υπόθεση ...Έναν Σάντα, που, κάθε φορά που τον ρωτούσαν για την "ηρωική" εκείνη νύχτα, έλεγε διαφορετικά πράγματα ...Μέχρι και ότι εκτέλεσαν όλη τη φρουρά, εξαιτίας της σημαίας, ισχυρίστηκε σε μια συνέντευξή του.
"Μυρίζει" δηλαδή πολύ η δουλειά ...και "μυρίζει" CIA. Γιατί είχαν ανάγκη μια τέτοια "κατασκευή"; ...Γιατί κάποιοι προετοίμαζαν τον "στημένο" Εμφύλιο και γνώριζαν ότι θα προκύψουν ανάγκες, προκειμένου να προστατεύσουν τους εκλεκτούς τους. Γνώριζαν εκ των προτέρων ποιοι θα "πέθαιναν" στο Παραπέτασμα σαν τον Ζαχαριάδη ή τον Κόκκαλη και ποιοι θα παρέμεναν στην Ελλάδα σαν "πέμπτη φάλαγγα". Αυτοί οι δεύτεροι έπρεπε να "ηρωοποιηθούν" τεχνητά, για να μπορούν να γίνονται ανεκτοί από έναν λαό, ο οποίος θα μάτωνε από έναν Εμφύλιο που αυτοί προκάλεσαν ...Να γίνουν ανεκτοί, όπως ο εγκληματίας Γλέζος τού καγκεμπίτικου Ριζοσπάστη. Από την αρχή δηλαδή γνώριζαν ποιοι θα επιβίωναν στην Ελλάδα και θα διακρίνονταν μετά το αιματοκύλισμα του Εμφυλίου ...Θεοδωράκηδες, Φλωράκηδες, Κίρκοι και Γλέζοι από τα ίδια γραφεία έπαιρναν "φύλλα πορείας".
Η CIA τον κατασκεύασε, για να δώσει ένα καλό στέλεχος στην KGB, προκειμένου να παίζεται στην Ελλάδα η "παράσταση" του ανταγωνισμού της ψυχροπολεμικής εποχής. Η ίδια η CIA είναι προφανές ότι προστάτευσε τον Γλέζο από κάθε έρευνα του ελληνικού κράτους για την "ηρωική" του πράξη. Γιατί είναι προφανές πως ήταν η CIA; ...Γιατί μόνον αυτή μπορούσε να το κάνει ...Μόνον οι Αμερικανοί μπορούσαν να προστατεύσουν τους "ήρωες", οι οποίοι μας οδήγησαν στη σημερινή αθλιότητα. Αυτό έκαναν καθ' όλη τη μεταπολεμική περίοδο ...Προστάτευαν τους ανθρώπους τους στην Ελλάδα ...Τον "ήρωα" Γλέζο, τον "ήρωα" Ανδρέα, αλλά και τη Δαμανάκη αργότερα ...και τον Τσίπρα σήμερα.
Όλοι οι "ήρωες" του ΚΚΕ είναι του τύπου "πίστευε και μη ερεύνα". Όλοι "ήρωες" σε "εξορίες", "φυλακές" και "βασανιστήρια". Όμως, τους φακέλους της "επάρατης" Δεξιάς, οι οποίοι θα τους "δικαίωναν", πρώτοι απ' όλους έσπευσαν να τους κάψουν. Γιατί χαίρονταν τόσο πολύ οι σταλινικοί με το κάψιμό τους; Γιατί τόσοι ασπασμοί και συχαρίκια μπροστά στις υψικαμίνους της Χαλυβουργικής; Μήπως γιατί αυτοί οι ίδιοι ήταν οι "συγγραφείς" των φακέλων της "δεξιάς" Ασφάλειας; Αυτή είναι η μόνιμα μυστικοπαθής τους στάση. Όσο μπορεί κάποιος να ερευνήσει το "Πολυτεχνείο", άλλο τόσο μπορεί να ερευνήσει και την υπόθεση Γλέζου. Όταν στο Πολυτεχνείο αναγράφονται σαν νεκροί του ό,τι υπήρχε "πρόχειρο" από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αντιλαμβανόμαστε τα υπόλοιπα. Όταν αυτά τα αίσχη γίνονται σε περιόδους πρόσφατες —και μάλιστα σε περιόδους ελευθερίας— αντιλαμβανόμαστε τι "κατασκευαζόταν" επί Εμφυλίου πολέμου με όλες τις μυστικές υπηρεσίες παρούσες και κυρίαρχες στην Ελλάδα.
Τέτοια "κατασκευή" ήταν και ο Γλέζος ...Προστατευμένη "άνωθεν". Είναι δυνατόν το ελληνικό κράτος να έστελνε τον Γλέζο σε πραγματικές δίκες για προδοσίες και κατασκοπίες και να αδυνατούσε να τον τιμωρήσει, γιατί "αντιδρούσε" ο κόσμος για τον "ήρωα"; Είναι δυνατόν να μπορούσε να τον τιμωρήσει, απλά "αποκαθηλώνοντας" τον και να μην το έκανε; Γιατί δεν τον εξευτέλιζε, όπως ήταν στις δυνατότητές του να το κάνει; Γιατί δεν τον πήραν από το αυτί να τους δείξει πού έθαψε την "κλεμμένη" σημαία; Γιατί δεν έκαναν μια απόπειρα αναπαράστασης του όλου εγχειρήματος; ...Να μαζέψουν ολόκληρη την Αθήνα κάτω από την Ακρόπολη, για να τους δείξει ο ήρωας πώς και από πού ανέβηκε στον "βράχο" ...Να μαζέψουν χιλιάδες Αθηναίους και να του πετάνε τα βρακιά τους, για να μαζέψει πανί και να αντικαταστήσει τη σημαία που δεν βρίσκει.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τον λόγο που μιλάμε για "κατασκευή" των δύο συνεταίρων της ψυχροπολεμικής εποχής; ΗΠΑ και Σοβιετική Ένωση έδωσαν στην Ελλάδα τον πιο ασφαλή για τον σχεδιασμό τους "ήρωα" ...Έναν σταλινικό, ο οποίος δεν θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τη "δόξα" του εις βάρος των "τζακιών" και ταυτόχρονα θα ήταν ένας "ήρωας", ο οποίος με τον "ηρωισμό" του και την "τόλμη" του περισσότερο θα τρόμαζε τον λαό παρά θα τον ευχαριστούσε. Αν οι πεμπτοφαλαγγίτες τού σταλινισμού ήταν τόσο "ηρωικοί", ποιος θα έσωζε τον λαό, αν τους επιτίθονταν τέτοιοι αδίστακτοι άνθρωποι; Αν αυτοί οι ηρωικοί σταλινικοί δεν φοβούνταν τους Ναζί, ποιος θα τους τρόμαζε στην εποχή της ελευθερίας;
Ποιοι θα διέψευδαν αυτήν την "κατασκευή"; ...Οι Γερμανοί Ναζί "υπάλληλοι" των Αμερικανών; ...Κατά πάσα πιθανότητα όλοι μαζί έφτιαξαν το "στόρυ" της ηρωικής βραδιάς. Τις λεπτομέρειες, για το πώς ήταν δεμένη η σημαία, μπορούσαν να τους τις αποκαλύψουν οι Ναζί "συνάδερφοί" τους. Οι Ναζί, όμως, δεν μπορούσαν να τους "ανεβάσουν" στον Ιερό Βράχο και γι' αυτόν τον λόγο εκεί βρίσκονται τα κενά τους ...Κενά, τα οποία δεν συμπληρώνονται με τίποτε. Αν ανέβαιναν άνθρωποι έτσι εύκολα στον "βράχο", οι Αρχαίοι Αθηναίοι θα σφάζονταν σαν τα πρόβατα σε κάθε πολιορκία. Ο Ιερός Βράχος ήταν πάνω απ' όλα "Ιερός", γιατί τους έσωζε κάθε φορά που υπήρχε κίνδυνος ...Ένα "μαδέρι" μόνον τους δυσκόλεψε στο όλο εγχείρημα. Γιατί δεν πήραν το ασανσέρ, για να μην λερώσει το κουστούμι του ο Σάντας;
..."Κατασκευή" ήταν ο "άθλος" του Γλέζου ..."Κατασκευή" από τους έμπειρους συνωμότες της KGB και εκτελεσμένη από αδίστακτους προδότες, όπως ο Γλέζος ...Ανθρώπους, οι οποίοι γνώριζαν πώς γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν είναι τυχαίο που ο πιο σφοδρός πολέμιος τού πολύ ηρωικότερου συμβάντος με τον Κουκίδη —που φέρεται ότι γκρεμίστηκε από την Ακρόπολη τυλιγμένος με την ελληνική σημαία, που αρνούνταν να παραδώσει— ήταν ο Γλέζος ..."Κατασκευασμένη" τη θεωρεί την υπόθεση Κουκίδη ...Ανύπαρκτο πρόσωπο θεωρεί τον Κουκίδη ...Ξέρει δηλαδή ο "αγνός" Γλέζος από "κατασκευές" ...Δεν είναι ούτε αγαθός ούτε "άβγαλτος" ...Ξέρει τα "κόλπα" ...Δεν θεωρεί τον Κουκίδη "συνάδερφό" του ήρωα ...Ο Κουκίδης ήταν "ψεύτικος" και ο Γλέζος "αληθινός".
Και λίγο Ντε Γκολ στη "σούπα" τους ψέματος.
Μέσα στην αυθαίρετη "παπαρολογία" του ψέματος έβαλαν και τον Ντε Γκολ. Ο Γάλλος στρατηγός φέρεται να χαρακτήρισε τον Γλέζο "Πρώτο παρτιζάνο της Ευρώπης". Τι μπορεί να επιβεβαιώνει αυτή η δήλωση; ...Τίποτε απολύτως. Εφόσον μέχρι το 1945 ήταν άγνωστοι οι δράστες του περιστατικού, οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά το 1945. Όταν το ελληνικό κράτος δεν γνωρίζει την αλήθεια για το περιστατικό, θα τη γνωρίζει ο Γάλλος; Επιπλέον, συμβαίνει το εξής: Αυτή η δήλωση θα είχε αξία μαρτυρίας μόνον εάν γινόταν επί Κατοχής ...Μόνον εάν ο "παρτιζάνος" ήταν γνωστός και καταδιωκόταν από τις δυνάμεις Κατοχής. Εφόσον οι δηλώσεις έγιναν εκ των υστέρων, ουδεμία αξία έχουν ως αποδείξεις γεγονότων.
Αυτές οι δηλώσεις, όταν γίνονται, έχουν αξία μαρτυρίας μόνον όταν ο παράγων χρόνος, όπου αυτές έγιναν, το επιτρέπει. Τι θέλουμε να πούμε; Τι αξία έχει να δηλώσει κάποιος το 2013: "είδα κάποτε έναν νεαρό Αργεντίνο ονόματι Μέσι στις ποδοσφαιρικές ακαδημίες της Μπαρτσελόνα και πάντα πίστευα ότι έχει λαμπρό μέλλον". Αν αυτό το δηλώσεις το 2004, είσαι ο πρώτος "ανιχνευτής". Αν έχεις ντοκουμέντα ότι το είχες δηλώσει τότε, αποδεικνύεται η γνώση σου. Αν εμφανιστείς σήμερα και απλά ισχυρίζεσαι ότι το είπες κάποτε, δεν έχει την παραμικρή αξία. Ο ισχυρισμός σου δεν αποδεικνύει τίποτε. Μετά Χριστό προφήτες δεν αναγνωρίζει καμία ιστορία. Τέτοια ήταν και η δήλωση του Ντε Γκολ. Άνευ σημασίας, γιατί ήταν εκτός timing. Η Ελλάδα ήταν ελεύθερη και τα λαμόγια παρίσταναν τους παρτιζάνους στα καφενεία.  
Τι πιστεύουμε για τη δήλωση; Το πιο πιθανό είναι ο Ντε Γκολ να μην γνώριζε καν ότι "έκανε" τέτοια δήλωση, γιατί πιθανότητα να μην γνώριζε έναν ασήμαντο σταλινικό σαν τον Γλέζο. Απλά, σε κάποια "εργαστήρια" κάποιοι "κατασκεύασαν" αυτήν τη δήλωση και τη "σέρβιραν" στο πόπολο, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν σαν "απόδειξη" την ώρα που δεν είχαν καμία άλλη απόδειξη του ηρωισμού τους. Ακόμα όμως κι αν έκανε αυτήν τη δήλωση, θα μπορούσε να είναι μέσα στα πλαίσια των "εξυπηρετήσεων" μεταξύ των κυβερνήσεων και των μυστικών τους υπηρεσιών, προκειμένου να διευκολύνουν την "παραγωγή" δικών τους πολιτικών προσώπων. Δυστυχώς συμβαίνουν κι αυτά. Κάποιοι ξένοι συμμετέχουν στην "κατασκευή" ψεύτικων ηρώων, για να μπορούν μετά να τους εκβιάζουν ...Για να μπορούν να διεκδικούν "αντιπαροχές", όταν αυτοί θα "προοδεύσουν". 
Πώς είπε ο τενεκές ο Ραούλ Κάστρο στον Τσίπρα; ...«Ώστε εσύ είσαι ο Έλληνας, που όλοι περιμένουμε να γίνει Πρωθυπουργός;" ...Σώπα ρε τενεκέ Κάστρο, που περιμένεις κι εσύ μαζί με τους "όλους" να δεις τον Τσίπρα Πρωθυπουργό ...Σώπα ρε "δημοκράτη" σταλινικέ, που κληρονόμησες τον αδερφό σου με δημοκρατικές διαδικασίες ...Σώπα ρε "δημοκράτη", που πέρσι στα 82 χρόνια σου χρόνια εκλέχθηκες Πρόεδρος, αλλά "διαβεβαίωσες" τους πάντες ότι δεν θα επιδιώξεις την επανεκλογή σου το 2018; ...Όλα κι όλα ...Τόπο στα νιάτα δίνει ο Ραούλ ...Τον Άγιο Πέτρο τον ρώτησε αν το 2018 θα είναι ανάμεσα στους ζωντανούς, για να διεκδικήσει πόστο;
Τέτοιοι είναι οι σταλινικοί ..."Δημοκράτες", που δεν γνωρίζουν "στάνες" ..."Ελεύθεροι" άνθρωποι, που τους εκπλήσσει η "κακία" του κόσμου. Έτσι "αγοράζονται" οι δηλώσεις, οι οποίες κατόπιν εμφανίζονται σαν "προφητικές". Έτσι γίνονται οι "προωθήσεις" ημετέρων και κατόπιν περιμένουν "αντιπαροχές" όλων των ειδών. Έτσι γίνονται τα "ντίλια" του παρασκηνίου και των μυστικών υπηρεσιών. Ο Ραούλ, εκτός από τα φάρμακά του, μπορεί να μην γνωρίζει όχι τον Τσίπρα, αλλά ούτε κατά πού πέφτει η Ελλάδα. Η "δήλωσή" του, όμως, έγινε φέιγ βολάν στην Ελλάδα. Η δήλωσή του έδωσε "διεθνές" κύρος στον Alexis. Έτσι κάπως ήταν και η δήλωση του Ντε Γκολ ..."Βεβαιωτική" του τίποτε ... Έδωσε διεθνές κύρος στον Manolis.
Ο σταλινικός παιδονόμος.
Ο Γλέζος θα πέθαινε σχεδόν ξεχασμένος, αν δεν είχαμε τη σημερινή απότομη κατάρρευση του δικομματισμού. Ξεχασμένος, όμως, σε περίπτωση που κάποιος είναι ένας απατεώνας, δεν είναι απαραίτητα κακό. Ξεχασμένος σημαίνει ασφαλής, γιατί στην Ελλάδα —ως γνωστόν— τους νεκρούς δεν τους κρίνουμε. Ασφαλής σημαίνει ότι θα χανόταν μαζί του κάθε πιθανότητα να αναζητηθεί κάποτε η αλήθεια που τον αφορούσε. Όπως ο θάνατος προστάτευσε τη δωσίλογη Μερκούρη, έτσι θα προστάτευε και τον Γλέζο ...Θα πέθαινε σαν "ήρωας", όπως η Μερκούρη πέθανε σαν "σοσιαλίστρια" πολυτελείας.
Όμως, η κατάρρευση του δικομματισμού όλα αυτά τα ανέτρεψε. Η απότομη "πτώση" του ΠΑΣΟΚ έκανε τους Αμερικανούς να αναζητήσουν έναν νέο "πόλο", για να στηρίξουν το καταρρέον "σκηνικό". Η Αριστερά όμως, την οποία γνώριζαν, είναι πολύ συγκεκριμένη ...Είναι οι παλιοί χαφιέδες του "Κολεγίου" τού ΚΚΕ και αυτούς γνώριζαν ...Είναι η Αριστερά που ο "Αλτσχάιμερ"-Γλέζος δεν "γνώρισε" ποτέ ...Είναι η Αριστερά του ΚΚΕ, που τα έπαιρνε από τη Σοβιετική Ένωση και οι ΗΠΑ τα κατέγραφαν, για να μπορούν να τους εκβιάζουν ...Για να τους έχουν πάντα στο "χέρι" με έτοιμες κατηγορίες περί κατασκοπίας, συνεργασίας με τον εχθρό κλπ..
Η εποχή των "δεινοσαύρων" είχε περάσει και ελάχιστοι ήταν αυτοί, οι οποίοι είχαν τις προδιαγραφές να τους εξυπηρετήσουν. Ακόμα και το ΚΚΕ έχει χάσει τα παλιά στελέχη, που γνώριζαν τα "κανάλια". Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πέρασαν ήδη πάνω από είκοσι χρόνια από την κατάρρευση του "υπαρκτού". Ελάχιστοι ήταν αυτοί, οι οποίοι είχαν την ηλικία και άρα την εμπειρία αυτών των καταστάσεων. Τα άβγαλτα "παιδιά" της εποχής, όπως είναι ο Γιωργάκης ή ο Αντωνάκης, έχουν περάσει πλέον τα εξήντα. Στην ανάγκη αυτήν βρέθηκε ο Γλέζος σαν λύση. Είχε τα προσόντα να τους κάνει τη δουλειά ...Να κατευθύνει με την "εμπειρία" του την Αριστερά εκεί όπου θέλουν τα αφεντικά και όχι απαραίτητα εκεί όπου θέλουν οι "αρχηγοί" ...Ίσως γι' αυτόν τον λόγο ξαφνικά έγινε αμφισβητίας των αρχηγών.
Αυτόν τον καγκεμπίτη Γλέζο τής CIA έβαλαν τώρα δίπλα στον Τσίπρα, για να τον "κατευθύνει". Μπορεί "όλοι" να περιμένουν να τον δουν Πρωθυπουργό, αλλά επίσης "όλοι" περιμένουν να τον ελέγξουν. Αυτόν τον ρόλο ανέλαβε ο συνοδοιπόρος τού Ραούλ ...Παιδονόμος κανονικός ο Γλέζος ...Πολύπειρος στον χαφιεδισμό και στους βυζαντινισμούς, εφόσον "μαθήτευσε" δίπλα στον ίδιο τον Ζαχαριάδη. Γνώριζε τι είναι να ελέγχεις τον τύποις αρχηγό και να αναφέρεις στην "αρχή". Γνώριζε τι είναι να είσαι σε συνεχή επαφή με υπηρεσίες, προκειμένου να υπάρχει σεβασμός των "εντολών". Το παλιό παιδί-"θαύμα" του ΚΚΕ το έβαλαν να συμβουλεύει το νέο παιδί-"θαύμα". Όλα τα παιδιά-"θαύματα" του σταλινισμού στην υπηρεσία της Νέας Τάξης ...Manolis, Maria, και Alexis.
Όμως, το ίδιο χρήσιμος ήταν ο Γλέζος και σε δευτερεύοντα θέματα ...Θέματα, τα οποία έχουν άμεση σχέση με την εποχή των Μνημονίων. Σε μια εποχή που ο ελληνικός λαός ήταν εξοργισμένος με τους Γερμανούς, ο Γλέζος ήταν και πάλι χρήσιμος. Σε μια εποχή που όλοι οι Έλληνες είχαν βγάλει τα κομπιουτεράκια τους, για να υπολογίσουν τα "χρωστούμενα" των Γερμανών, έβαλαν τον Γλέζο επικεφαλής της επιτροπής διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων. Αυτόν τον ρόλο και μόνον που τον ανέλαβε ο Γλέζος, είναι ντροπή και προδοσία — ακόμα κι αν ήταν ο πιο "καθαρός" άνθρωπος. Γιατί; ...Γιατί πρώτος απ' όλους γνωρίζει ο ίδιος το παρελθόν του ...Το σταλινικό παρελθόν του ...Το παρελθόν, το οποίο χαρακτηριζόταν εξαιτίας των υποχρεώσεων των πόστων του.
Η KGB —στην οποία ως διευθυντής του Ριζοσπάστη έδινε αναφορές— ήταν με την ανατολικογερμανική Στάζι συγκοινωνούντα δοχεία. Η σημερινή Ομοσπονδιακή Γερμανία είναι η "κληρονόμος" όλων των μυστικών της πρώην Ανατολικής Γερμανίας. Άρα; ...Άρα έχει στη διάθεσή της όλα τα "άπλυτα" του Γλέζου. Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Έβαλαν επικεφαλής των διεκδικήσεων κάποιον, που οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες μπορούν στα ενενήντα του να τον βάλουν να χορεύει Καν-Καν πάνω σε συρματόσκοινο και να παίζει στα χέρια του εννέα μπάλες ...Έβαλαν να πιέζει τους Γερμανούς κάποιον, ο οποίος μπορεί στην KGB —και άρα στη Στάζι— να έχει έναν "φάκελο" πιο μεγάλο και από έναν συνηθισμένο "τόμο" εγκυκλοπαίδειας.
Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν πόσο επικίνδυνο είναι για την εθνική μας ασφάλεια να "συμβουλεύει" έναν υποψήφιο Πρωθυπουργό ένας εκβιάσιμος άνθρωπος ...Πόσο απειλητικό για τα εθνικά μας συμφέροντα είναι, να τίθεται επικεφαλής των διεκδικήσεών μας ένας εκβιάσιμος άνθρωπος. Δεν θέλουμε ούτε να φανταστούμε πώς εκβιάζουν οι μυστικές υπηρεσίες κάποιον, ο οποίος εγκλημάτησε στην εποχή του Εμφυλίου και για πάνω από μισό αιώνα ζει μια ψεύτικη ζωή σαν "ήρωας". Δεν θέλουμε καν να φανταστούμε πόσο γελάνε με τον Έλληνα "ήρωα" σε κάποιες μυστικές υπηρεσίες.             
Κυκλοφορεί για πάνω από εξήντα χρόνια σαν "ήρωας" κάποιος, ο οποίος δεν ήταν καν στο τυπικό επίπεδο συνεπής απέναντι στην πατρίδα του. Γιατί το λέμε αυτό; ...Γιατί, αν το ψάξει κάποιος για τον Γλέζο, όχι απλά δεν πρέπει να τον θεωρεί "ήρωα", αλλά κοινό λιποτάκτη ...Δειλό λιποτάκτη που απείχε στον υπέρτατο αγώνα, που έδωσαν από κοινού όλοι οι Έλληνες. Ποιος "ήρωας"; ...Αυτός δεν πήγε καν στο μέτωπο της Αλβανίας, όπως πήγαν όλοι οι Έλληνες ...Γεννημένος στις 9 Σεπτεμβρίου του 1922 είναι. Η γενική επιστράτευση του 1940 έγινε στις 28 Οκτωβρίου ...Κλειστά δεκαοκτώ είχε ο Γλέζος ...Γιατί δεν πήγε φαντάρος; ...Τον άφησαν να "ωριμάσει"; ...Γιατί απορρίφθηκε, λόγω ηλικίας, όπως γράφει στο βιογραφικό του;...
...Άλλα λέει νόμος: Υπόχρεοι σε στράτευση είναι όλοι οι Έλληνες από την 1η Ιανουαρίου του έτους κατά το οποίο διανύουν το 19ο έτος έως την 31η Δεκεμβρίου του έτους κατά το οποίο συμπληρώνουν το 45ο έτος της ηλικίας τους (άρθρο 1 παρ. 1). Ως ημερομηνία γέννησης θεωρείται η 1η Ιανουαρίου του έτους με το οποίο καθένας είναι γραμμένος στο οικείο μητρώο αρρένων (άρθρο 3 παρ. 1). Όταν αυτά ισχύουν σε περιόδους ειρήνης, αντιλαμβανόμαστε ότι σε περίπτωση γενικής επιστράτευσης, λόγω πολέμου, τα πράγματα θα είναι ακόμα χειρότερα.
Γιατί δεν πήγε ο "ήρωας" Manolis στο μέτωπο με τους συνομήλικούς του; ...Μήπως γι’ αυτόν τον λόγο "αλλαξοπίστησε" εκείνη την περίοδο; ...Μήπως γι’ αυτόν τον λόγο  "μετακινήθηκε" από τη φασιστική νεολαία του Μεταξά στο ΚΚΕ; Η νεολαία της ΕΟΝ πολεμούσε, ενώ οι ΚΚΕδες "κλειδώνονταν" μόνοι τους στα κελιά τους. Δήλωναν δήθεν σύμμαχοι του Χίτλερ και αρνούνταν να στρατευτούν. Εξαιτίας της στράτευσης έγινε σταλινικός ο "ήρωας"; ...Στην περίοδο ειρήνης έκανε τον σκληρό φασίστα που μοίραζε σφαλιάρες και όταν "ήρθε" ο πόλεμος πήγε με τους ΚΚΕδες για να χωθεί μαζί τους μέσα στα ασφαλή κελιά τους;
Πολεμούσε ο κατά επτά χρόνια νεώτερός του "ήρωας" Παπούλιας τούς Γερμανούς και ο "ήρωας" Γλέζος μάζευε τα "άπλυτά" τους από τους ιστούς; Κατάλαβε ο αναγνώστης τον λόγο που μιλάμε για επικίνδυνα πράγματα; Και μόνον να σκεφτεί κάποιος ότι CIA, Στάζι και Μοσάντ έχουν ντοκουμέντα για την απάτη τού δειλού καγκεμπίτη Γλέζου, αρκεί, για να τον πιάσει κρύος ιδρώτας ...Ποιος ξέρει τις μας έχει "κοστίσει" η "πρόοδός" του και οι "δάφνες" του ...Ποιος ξέρει τι μας έχουν "κοστίσει" όλοι οι τενεκέδες, που σήμερα μας κυβερνούν και μας οδήγησαν στα Μνημόνια.         
 
 Το καθήκον της Πολιτείας.
Άπόψή μας είναι ότι ο Γλέζος είναι απατεώνας ...Ίσως ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στα χιλιάδες χρόνια της ελληνικής ιστορίας. Γιατί είμαστε τόσο βέβαιοι; ...Γιατί απλούστατα δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ένας άνθρωπος, που για πάνω από μισό αιώνα προσπαθεί να μας "πείσει" για τον "ηρωισμό" του, δεν εξασφάλισε εκείνη την απόδειξη, η οποία θα τον απάλλασσε από την ανάγκη της πειθούς. Είναι δυνατόν να γνωρίζει κάποιος πού είναι παραχωμένο ένα παγκόσμιας σημασίας ιστορικό αντικείμενο και να μην κινήσει ουρανό και γη για να το βρει; Πήγε λέει μια φορά και έκανε μια ψευδοέρευνα και δεν τη βρήκε τη σημαία. Πώς έψαξε; ...Με τα χέρια στις τσέπες; ...Τα χέρια, που, όταν "έθαβαν", δούλευαν σαν Caterpillar και όταν ήταν να ξεθάψουν δεν μπορούσαν να αφήσουν ίχνη στη σκόνη; Είναι δυνατόν αυτός ο ισχυρισμός να είναι αληθής;
Ακόμα κι αν όλα τα επιχειρήματά του τα βρίσκαμε πειστικά, μόνον γι' αυτό θα αμφιβάλαμε για την αλήθειά του. Με τα δόντια θα έσκαβε κάποιος, για να βρει την απόδειξη του "ηρωισμού" του. Πάνω από πενήντα χρόνια είναι βουλευτής και δεν έκανε ούτε μία προσπάθεια, μέσω της αρχαιολογικής υπηρεσίας, να εξασφαλίσει τα μέσα που ο ίδιος για τη δική του ικανοποίηση χρειαζόταν; ...Για να αφήσει κάτι πίσω του ...Να αφήσει ένα μουσειακό "κομμάτι", το οποίο θα αποδείκνυε τη δική του προσωπική γενναιότητα και θα είχε την "προβολή" του και στον ελληνισμό ...Ολόκληρη πτέρυγα στο πολεμικό μουσείο θα του έδιναν. Μαζί με τους αθάνατους Έλληνες θα έμενε για πάντα στην ιστορία. Μόνον γι' αυτόν τον λόγο είμαστε απολύτως βέβαιοι πως είναι ένας χαφιές, πράκτορας και απατεώνας.
Δεν μπορούμε να του πάρουμε πίσω την "ηρωική" ζωή, αλλά, αν μας "δούλεψε" τόσο χυδαία, θα πρέπει να του προσφέρουμε μια δίκαιη ανταμοιβή ...Να του προσφέρουμε την έξοδο που δικαιούται ...Να φύγει με τις "κλοτσιές" απ' αυτόν τον κόσμο ...Να φύγει ως προδότης, χαφιές και απατεώνας ...Να του προσφέρουμε το τέλος που δικαιούται. Σε αυτό το σημείο πρέπει να πάρει θέση η Πολιτεία ...Η καθ' ύλην αρμόδια να ελέγχει τις αλήθειες, που αφορούν τον λαό και την ιστορία του. Έστω και με καθυστέρηση μισού αιώνα και πλέον, θα πρέπει να κάνει την περίφημη πραγματογνωμοσύνη ...Να προλάβει ζωντανό έναν πρωταγωνιστή μιας σημαντικής ιστορικής στιγμής, ώστε να επιβεβαιώσει ένα γεγονός ...Να προλάβει να "διορθώσει" ένα ιστορικό σφάλμα, το οποίο θα γίνει σίγουρα μετά τον θάνατο του Γλέζου.
Τι προτείνουμε; Να τον πάρει —ακόμα και "σηκωτό"— για να δείξει σε ολόκληρο τον κόσμο από πού και πώς ανέβηκε στον Ιερό Βράχο. Από εκεί και πέρα να υποδείξει το μέρος όπου πέταξαν τη σημαία. Εφόσον αποδεδειγμένα δεν την βρήκε κανείς, θα πρέπει ακόμα και τώρα το επίσημο ελληνικό κράτος να την αναζητήσει. Πού βρίσκεται το πρόβλημα; Εφόσον βρίσκεται εν ζωή αυτός ο οποίος την "παράχωσε", ας μας υποδείξει το μέρος όπου είναι "παραχωμένη". Εδώ ο σούπερ γέρος προσπαθεί να μας βγάλει από το Μνημόνιο, δεν θα θυμάται πού πέταξε τη σημαία στο highlight της ζωής του;
Ο ίδιος μας είπε ότι μετά την απελευθέρωση πήγε στο μέρος όπου την "έθαψε" και σκάλισε λίγο με τα ποδαράκια του, μήπως και τη βρει. Αυτό, το οποίο δεν κατάφερε τότε εκείνος, θα μπορούσε να το επιχειρήσει οργανωμένα το ελληνικό κράτος ...Ειδικά αυτήν την εποχή. Θα είναι "βάλσαμο" για τη σημερινή Ελλάδα μια τέτοια αποκάλυψη. Στον καιρό της Μέρκελ θα ήταν ό,τι καλύτερο να βρούμε μια σημαία των Ναζί στη βάση της Ακρόπολης. Τώρα, που αναζητάμε το δίκιο μας με τις αποζημιώσεις και τα αναγκαστικά δάνεια σε μια Αθήνα που βρομίζει με την παρουσία του ο Ράιχενμπαχ, θα ήταν ό,τι καλύτερο να βρούμε τη σημαία. Να βρούμε τη σημαία των γονέων του Ράιχενμπαχ και να του την τρίψουμε στην "μούρη" μπας και καταλάβει τον λόγο που είναι ανεπιθύμητος στην Αθήνα. Γιατί δεν το κάνουν;            
Για όσο διάστημα η Πολιτεία θα κρύβεται και δεν θα κάνει το καθήκον της, θα την υποκαθιστούν οι πολίτες. Σε μια εποχή που ακόμα και οι φανατικοί "κομμουνιστές" σαν τη Δαμανάκη έχουν πειστεί ότι ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να υποκαταστήσει τον δημόσιο, είναι λογικό να δούμε ενέργειες ιδιωτών, οι οποίες αναπληρώνουν τα κενά που αφήνει το κράτος. Η φύση μισεί το κενό και αυτό θα συμβεί και στην περίπτωση αυτήν.
Εμείς, με μια πρόχειρη "επιστημονική" έρευνα που κάναμε, μπορούμε να "επιβεβαιώσουμε" τους ισχυρισμούς τού Γλέζου ...Εκμεταλλευτήκαμε τα αρχεία του Σνόουντεν και αποκτώντας με τη βοήθεια εξειδικευμένων χάκερ πρόσβαση σε απόρρητους φακέλους μυστικών υπηρεσιών, βρήκαμε τα στοιχεία που χρειαζόμασταν ...Βρήκαμε φωτογραφικό ντοκουμέντο με τους δύο αντιστασιακούς "αγκαλιά" με τη σημαία να συγκρούονται με τους φύλακές της ...Φωτογραφία, η οποία αποδεικνύει όχι μόνον τη γενναιότητα, αλλά και το "μεγαλείο" ψυχής του "ήρωα" Γλέζου.
...Βρήκαμε φωτογραφία, η οποία αποδεικνύει ότι οι "ήρωες" όχι απλά δεν άρπαξαν στα κρυφά τη σημαία, αλλά έδωσαν πραγματική μάχη σώμα με σώμα για να την πάρουν από τους Γερμανούς. Δεν ενήργησαν απλά σαν κλεφτρόνια, αλλά σαν πραγματικοί ήρωες. Αυτή η απόρρητη μέχρι τώρα φωτογραφία "μάγεψε" τον Ντε Γκολ και ονόμασε τον Γλέζο πρώτο παρτιζάνο. Απλά, η ταπεινότητα του Γλέζου δεν ήθελε να αποκαλύψει αυτό το οποίο "αποκαλύπτει" το φωτογραφικό ντοκουμέντο. Γιατί δεν ήθελε; Γιατί δεν είχε μόνον εθνική συνείδηση το "παλικάρι", αλλά και ταξική συνείδηση. Έκανε την καρδιά του πέτρα και μας είπε ένα ψέμα ...Είπε ψέμα ο "ήρωας", γιατί είχε τους λόγους του.
Δεν ήθελε το γνήσιο λαϊκό παιδί των εργατικών αγώνων να φανεί ότι νίκησε Γερμανούς στρατιώτες, —οι οποίοι είναι προφανές ότι ανήκαν στην εργατική τάξη— και απλά το Κεφάλαιο τους χρησιμοποιούσε στην επίτευξη των ιμπεριαλιστικών του στόχων. Ο γνήσιος λαϊκός ήρωας ψευδώς είπε ότι έκλεψε απλά τη σημαία για να μην εκθέσει τους ένστολους Γερμανούς προλετάριους, οι οποίοι έχασαν τη σώμα με σώμα μάχη. Αυτό το αυθεντικό φωτογραφικό ντοκουμέντο αποδεικνύει όλα όσα ισχυρίζονται οι "ήρωες" αυτά τα χρόνια. Το ύφασμα, το οποίο λείπει εκατέρωθεν της "ορχεοθήκης", είναι τα κομμάτια που πήραν μαζί τους οι ήρωες και τους τα "έκαψαν" οι γονείς τους ...Πήραν τα κομμάτια των "όρχεων" και εκεί κάπου έγραψαν και οι γονείς τους το κατόρθωμά τους.
Τύχη ή ατυχία;
Ο Γλέζος σήμερα είναι τυχερός και άτυχος ταυτόχρονα. Είναι ένα θύμα των "φαρσών" εκείνων, που πολλές φορές "στήνει" η ιστορία ...ίσως για λόγους δικαιοσύνης. Αναπάντεχα του δόθηκε μια απρόσμενη ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει στο πολιτικό σκηνικό, σε μια ηλικία όμως, που η έννοια της "ευκαιρίας" είναι πολύ σχετική ...Ευκαιρία στα ενενήντα δεν ξέρουμε αν είναι για να διακριθεί κάποιος ή για να εξευτελιστεί. Αυτή είναι η απορία. Τι μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος, ο οποίος βρίσκεται σχεδόν πέρα από τα "τελειώματά" του; ...Τις "καθυστερήσεις" της ζωής του ζει τώρα ο Γλέζος. Ο άνθρωπος είναι τενεκές ξεγάνωτος, που θα έλεγε και ο σύντροφός του ο Χαρίλαος ...Του είπαν να "κλάσει" και "χέστηκε" και ως γνωστόν αυτό είναι ένα "σπόρ", το οποίο οι γέροι πρέπει να το αποφεύγουν, γιατί τους "σκοτώνει".
Αντί να καθίσει ήσυχος στις τελευταίες ημέρες της ζωής του και να μακαρίζει τον εαυτό του που έζησε δοξασμένα —ενώ δεν το δικαιούνταν— έφτασε στο σημείο να προκαλεί. Εκτίθεται σε μια δημοσιότητα ανεξέλεγκτη, που δεν γνωρίζει ούτε ο ίδιος πόσο επικίνδυνη είναι. Παίζει με τα επικίνδυνα ΜΜΕ όπως παίζει ένα κουνούπι με την πυρακτωμένη λάμπα. Πάλι εκ του ασφαλούς ο μεγαλύτερος "τζάμπα"-μάγκας της μεταπολεμικής περιόδου παριστάνει το παλικάρι ένα βήμα πριν από το τάφο του. Ο "απελευθερωτής" της Απειράνθου μετά το χωριό του θα "απελευθερώσει" και την υπόλοιπη Ελλάδα. Ο ρίψασπις στο έπος του 40. Ο δειλός φασίστας που έγινε σταλινικός για να αποφύγει την στράτευση.
Ξεκίνησε ο αστοιχείωτος στα ενενήντα-φεύγα να γράφει βιβλίο για την "έξοδο" από την Κρίση. Του είπαν να είναι έτοιμος για την "εξόδιο" και αυτός —ως γνήσιος άθεος σταλινικός— δεν κατάλαβε τι του είπαν και γράφει βιβλίο με τον τίτλο "Έξοδος" ...Καραγκιόζη Γλέζο, σε "έπιασε" τώρα η ιστορία από το "μανίκι" και δεν θα "φύγεις" από αυτήν τη ζωή, χωρίς να μάθουμε την αλήθεια ...Θα σε λιώσουν τα "γρανάζια" της σε περίπτωση που έζησες πάνω σε ψέματα ...Θα σε ακολουθεί αιωνίως η "ύβρις" απέναντι στον Αλέξανδρο ...
Η ύβρις του άκαπνου δειλού ρίψασπι απέναντι σε έναν από τους γενναίους ανθρώπους στην ανθρώπινη ιστορία. Η ύβρις ενός ανθρώπου που άλλαξε την "πίστη" του για να σώσει το σαρκίο του απέναντι σε έναν άνθρωπο που ρίσκαρε την ζωή του για να δώσει "φως" στον κόσμο. Η ύβρις ενός νάνου των σταλινικών υπογείων, που τόλμησε να κρίνει σαν ίσος προς ίσον τον Αλέξανδρο ...Ένα ενοικιαζόμενο "κατασκεύασμα" του Ζαχαριάδη και των μυστικών υπηρεσιών τόλμησε να κρίνει έναν γίγαντα της πανανθρώπινης ιστορίας ...Ουστ κοπρόσκυλο ...Άπλυτε σταλινικέ χαφιεδοπράκτορα, που νομίζεις ότι ακόμα μπορείς να μας δουλεύεις.
 
*** Αθλητική  ενημέρωση  :
 
***  Όλα  από  τον αγώνα  ντροπής 
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ -ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Μαύρη Θύελλα) 1-0 , την Κυριακή  11/05/2014  :
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-0 11/5/2014 : http://youtu.be/6Mx65s7_xDI  ,

Επεισόδια Μεσσολόγγι-Καλαμάτα  1-0 11/5/2014 : http://youtu.be/VBX0oelmyuM ,
   
 
 ~ ***  Η  ΕΠΟ  δεν  βλέπει ; Τι  κάνουν  όλοι  αυτοί  οι  αρμόδιοι ..αναρμόδιοι για  την  βρομιά  στο  Ελληνικό  ποδόσφαιρο ; Τιμωρούν  με  την ατιμωρησία ;  να μη  μπορεί  ο πατέρας  με το παιδί του  να  πάει  να  διασκεδάσει  στα  γήπεδα; Φτάνει  πιά  κύριοι !!!!!!  ΟΧΙ  άλλη  αδιαφορία !!!   Διακοπή  αγώνα  στο  75΄ λεπτό  για  30΄ λεπτά  με  συμπλοκές  , ξυλοδαρμούς εκτίναξη  πλαστικών  , πέτρες , και εισβολεί  φιλάθλων , κ.λ.π.  δημάρχου , αντιδημάρχου , προέδρου κ.α. παράνομα  στον αγωνιστικό χώρο χωρίς  να  έχουν  δηλωθεί στο φύλλο  αγώνος ...
 
*** Στην αντεπίθεση ο Γκόφας και ακολουθεί η διοίκηση της Καλαμάτας
 
«EAN EKANA ΕΓΩ OΣΑ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΣΤΟ Φ.Α. ΤΟΤΕ ΖΗΤΑΩ ΣΥΓΝΩΜΗ»Του Νίκου Μπαλόπουλου Μέχρι αργά χθες το βράδυ η διοίκηση της Καλαμάτας δεν είχε εξωτερικεύσει την άποψή της, απέναντι στα επεισόδια του Μεσολογγίου, όμως πληροφορίες την ήθελαν να εκδίδει ανακοίνωση – απάντηση, που θα γνωστοποιηθεί σήμερα στα ΜΜΕ. Κι αν οι διοικούντες καθυστέρησαν να πράξουν τα δέοντα, ο Μίλτος Γκόφας δεν το έκανε… Ο Αιγιώτης τεχνικός όντας ιδιαίτερα εκνευρισμένος, έχοντας δεχθεί τις βολές των ιθυνόντων της ΑΕΜ, περνά στην αντεπίθεση και μέσω ρητορικών ερωτημάτων μεταφέρει στον κόσμο την άποψή του για τα όσα διαδραματίστηκαν στο ματς της Κυριακής… «Ήμουν εγώ αυτός που συνέλαβαν οι αστυνομικές δυνάμεις πριν το ματς; Ήμουν εγώ αυτός που πέταγε πέτρες και μπουκάλια; Ήμουν εγώ αυτός που τροφοδοτούσε καπνογόνα και μολότοφ; Ήμουν εγώ αυτός που περιφερόταν χωρίς να είναι γραμμένο στο Φ.Α. εντός του αγωνιστικού χώρου και προκαλούσε; Εάν λοιπόν ήμουν εγώ, τότε ζητάω ταπεινά συγνώμη και το ίδιο ισχύει και για το συνεργάτη μου κ. Λουκά. Γι’ αυτούς που βγήκαν αμέσως να με στοχοποιήσουν με ανακοινώσεις, θέλοντας να ρίξουν πάνω μου την ευθύνη, τους λέω ότι δεν ήμουν εγώ αυτός που έκανε όλα τα παραπάνω. Ν’ αναφέρω απλά ότι στο Φ.Α. ο διαιτητής κάνει λόγο για διακοπή 32 λεπτών, μιλάει για συνεχή ροή μπουκαλιών και πετρών, αλλά και για κάποιον που του συστήθηκε πριν το ματς ως αδελφός του προέδρου, ο οποίος βρέθηκε εντός του αγωνιστικού χώρου, κάνοντας βόλτες. Επίσης το ότι ο δήμαρχος βρέθηκε εντός χωρίς λόγο, αλλά και το ότι κάποιοι εκ των κυρίων βρίσκονται στο πλευρό του στις προσεχείς εκλογές, έχοντας δεχθεί την μεγάλη στήριξή του το προηγούμενο διάστημα», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο «Θάρρος» ο κ. Γκόφας αργά χθες το βράδυ, την ώρα που ο Γιώργος Ράλλης δεν είχε τοποθετηθεί – η στάση του οφείλουμε ν’ αναφέρουμε ότι ήταν εξαιρετική την Κυριακή και οι νομικές του γνώσεις έπαιξαν ρόλο στην εξέλιξη των πραγμάτων – απέναντι στα επεισόδια.Αύριο το αδιάφορο ματς με Παναυπλιακό Μέσα σ’ όλα τ’ άλλα, η Καλαμάτα δίνει αύριο το τελευταίο της εντός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τον Παναυπλιακό, στο οποίο θα παραταχθεί με αλλαγές, αλλά και χωρίς τους τιμωρημένους Καλαντζή, Τριανταφυλλάκη, Καλογερόπουλο. Στον αντίποδα επιστρέφει ο Σκαρλάτος, ενώ ενδέχεται να συμπεριληφθεί στην αποστολή ο Τσόπελας. Στοχοποιεί Γκόφα - Λουκά ο πρόεδρος της ΑΕΜ που κάνει λόγο για «μελανή σελίδα» Συνέχεια στο σήριαλ που εξελίχθηκε την Κυριακή το απόγευμα στο παιχνίδι της 28ης αγωνιστικής έδωσε χθες το Δ.Σ. του Μεσολογγίου, έτσι τουλάχιστον όπως προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε και υπογράφει ο πρόεδρος της ΑΕΜ Διονύσης Βισβίκης. Ο πρόεδρος του Συλλόγου κάνει λόγο για μελανή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και μιλά για επίθεση ανθρώπου της Καλαμάτας στον Δήμαρχο της πόλης - «δείχνοντας» τον Ιωσήφ Λουκά – στοχοποιώντας παράλληλα τον Μίλτο Γκόφα… Αναλυτικότερα η ανακοίνωση...«Ασεβής επίθεση στον δήμαρχο Ι.Π Μεσολογγίου από παράγοντα της Καλαμάτας Ο χθεσινός αγώνας μεταξύ της ΑΕ Μεσολογγίου και της Καλαμάτας θα μείνει στην ιστορία του ποδοσφαίρου ως μια μελανή σελίδα. Ο δήμαρχος της Ι.Π Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης στην προσπάθεια του να ηρεμήσει τα πνεύματα από τους διαπληκτισμούς των δυο πλευρών, δέχθηκε άνανδρη και βρώμικη επίθεση από παράγοντα της Καλαμάτας, ο οποίος τον γρονθοκόπησε. Η συμπεριφορά τόσο του παράγοντα, όσο και του προπονητή της Καλαμάτας κ. Μίλτου Γκόφα, ο οποίος προκάλεσε την διοίκηση της ΑΕΜ, αποτελούν ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο και προσβάλουν την ιστορία του ιστορικού σωματείου της Καλαμάτας. Διονύσης Βισβίκης. Πρόεδρος ΑΕ Μεσολογγίου». - 

*** Στα τελικά του 1ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μηχανικών προκρίθηκε η ομάδα του ΤΕΕ Καλαμάτας
 
 Στην τελική φάση του 1ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μηχανικών προκρίθηκε η ομάδα των μηχανικών του τοπικού τμήματος ΤΕΕ Καλαμάτας, αποκλείοντας στον προκριματικό αγώνα που έλαβε χώρα το Σάββατο μεσημέρι στο γήπεδο του Ηφαίστου στο Περιστέρι, τους Μηχανικούς της Αθήνας με 6-4. Για την ομάδα της Καλαμάτας σκόραραν από τρία γκoλ ο Νίκος Λουμάκης και ο Γιώργος Παντελόπουλος. Η τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος θα διεξαχθεί με το σύστημα του final 4 στην Λάρισα το διήμερο 31/5 – 1/6.Για τους Μηχανικούς Καλαμάτας (τοπικό τμήμα ΤΕΕ Καλαμάτας) αγωνίστηκαν οι: Ξαρχάκος Δ. (80’ Οικονομόπουλος Φ.), Κερκεμέζος Χρ., Μαλαβέτσης Π., Παπαντωνίου Ι. (55’ Παπαευσταθίου Αγγ.), Γιαννακόπουλος Γ., Παναγόπουλος Ν. (55’ Παπαντωνίου Π.), Φράγκος Γ. (70’ Μπαζιωτόπουλος Αλ.), Κότσης Κ., Παπαευσταθίου Β., Παντελόπουλος Γ., Λουμάκης Ν. - 

*** 

***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
  http://www.youtube.com/stamos01 ,      3318   video.-         
http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1802   video .- 
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1777  video.-   
Σύνολον                                                     6897 βίντεο   .-
 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home , 2489    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  269  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    567 –
~  https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-  135.

  ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΜΑΪΟΥ 2014 : 

~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/01-2014.html , Πρωτομαγιά 01 Μαΐου 2014 Άρωμα όμορφης Ελλάδας , .-               
~    www.aroma-elladas.gr  ,                              
~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/02-2014.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Παρασκευή 02 Μαΐου 2014 , Άρωμα  ενημέρωσης για  όλους  μας ,-
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/05/03-2014.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Σάββατο 03 Μαΐου 2014 .-                                                                                                             
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/05/03-2014.html  , Άρωμα ενημέρωσης Σαββάτου 03 Μαϊου 2014 .-                                                                
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/18052014.html , Ανακήρυξης Υποψηφίων Δήμων Ν. Μεσσηνίας  για  εκλογές  18/05/2014 , Σάββατο, 3 Μαΐου 2014 .-                                                                          
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/03-05-2014.html , ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ  ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ  , Κυριακή 04 Μαΐου  2014 .-   
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/04-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 04 Μαΐου 2014.-                       
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/05/05-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 05 Μαΐου 2014 .-                                                                             
~    http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/18-25-2014.html , Συνδυασμοί και  υποψήφιοι για την Περιφέρεια  Πελοπονήσσου στις  εκλογές  18  και  25  Μαϊου  2014  , Δευτέρα  05 Μαΐου  2014 .    
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/18-25-2014-18-25-2014-05-2014-83.html  , ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ  ΕΚΛΟΓΕΣ 18 και  25/05 Συνδυασμοί  και όλοι οι υποψήφιοι Ν. Μεσσηνίας  2014 , ΤΡΙΤΗ  06  ΜΑΪΟΥ  2014.- 
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/05/06-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 06 Μαϊου 2014   .-                                            
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html  , ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΙ  ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ  ΚΩΝΣ/ΛΕΩΣ διατελέσαντες από  ιδρύσεως Οικ. Πατριαρχείου . Τρίτη  6/5/2014 .-
~  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/07-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 07 Μαΐου 2014  .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/05/08-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 08 Μαΐου 2014.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/05/09-2014.html , ΚΑΒΑΦΗΣ ,  Άρωμα  Επιλογών  Παρασκευή 09 Μαΐου  2014 .-                                                       
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/05/09-2014.html , Ενημέρωση - η εφημερίδα μας , Παρασκευή 09 Μαΐου 2014.-     
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/05/09-2014.html , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  09  Μαϊου  2014  .-                                                                                                                           
~   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/05/10.html  , Άρωμα ειδήσεων και ενημέρωσης Σάββατο 10 Μαΐου 2014 .-   
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html , Άρωμα Κυριακάτικης ενημέρωσης με ειδήσεις, Κυριακή 11  Μαΐου  2014 ,      
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/12-2014.html , Άρωμα ειδήσεων στην ενημέρωση της Δευτέρας 12 Μαΐου 2014  .-
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/05/13-2014.html , Άρωμα ειδήσεων  και  ενημέρωσης Τρίτη  13  Μαϊου  2014  .-
~  

1 σχόλιο:

  1. ~ Η ωραιότητα του πλούτου δεν βρίσκεται στα βαλάντια , αλλά στη βοήθεια εκείνων που έχουν ανάγκη .- { Άγιος Γρηγόριος Νύσσης } .-

    ~ Καθώς η πολλή αυστηρότητα ποτέ δεν ωφελεί , έτσι και η πολλή συγκατάβαση πολλές φορές βλάπτει .

    ~ Είναι αδύνατον να εκπαιδευτεί κάποιος στα μεγάλα πριν εκπαιδευτεί πρώτα στα μικρά .- {Όσιος Φίλων } .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή