ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  21  Ιουνίου  2014 :

ΑΠΟ  ΜΟΥΝΤΙΑΛ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ  2014

***  Μεσσηνιακά  και  άλλα  : ΚΑΛΟ  Σ/Κ  για  όλους  μας  !!




***  Αυτοκτόνησε ο 35χρονος Αλβανός που βίαζε την κόρη του
Τέλος στη ζωή του έβαλε ο 35χρονος Αλβανός που βίαζε την κόρη του στο Τρίκορφο Μεσσήνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, ο 35χρονος βρέθηκε νεκρός στο κρατητήριο του Α.Τ. Καλαμάτας, όπου κρατούνταν για να....
απολογηθεί τη Δευτέρα στον Ανακριτή Μεσσηνίας, αργά το βράδυ της Παρασκευής από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτοκτόνησε διά απαγχονισμού με αυτοσχέδιο βρόχο (σεντόνι)
Περαιτέρω προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα ζήτησε και πήρε από τον ανακριτή ο 35χρονος Αλβανός που κατηγορείται για αιμομιξία και που επί τρία χρόνια βίαζε την ανήλικη κόρη του.
Κάθε μέρα που περνά, στο φως της δημοσιότητας έρχονται ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της υπόθεσης, ενώ ακόμα και οι αξιωματικοί της Αστυνομίας δεν μπορούν να πιστέψουν όσα τους εξιστόρησε η 15χρονη.
~ Το γνώριζαν
Εκτός από τη μητέρα, τα όσα φρικιαστικά συνέβαιναν στο σπίτι της οικογένειας φαίνεται να γνώριζαν συγγενείς τους, αλλά στην Αστυνομία το αρνήθηκαν, ενώ πολλά είχαν υποπτευθεί και κάτοικοι του χωριού, αλλά επίσης προτιμούσαν τόσα χρόνια τη σιωπή.
Είναι χαρακτηριστικό πως γείτονες παραδέχονται ότι καθημερινά άκουγαν φωνές και τον ξυλοδαρμό που δέχονταν από το «στοργικό» πατέρα και σύζυγο, τόσο η 15χρονη όσο και η μητέρα της.
Καινούργιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το βράδυ της Τρίτης, οπότε σημειώθηκε το οικογενειακό επεισόδιο που στάθηκε αφορμή να κληθεί η Αστυνομία, η νεαρή μητέρα αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, όταν για μια ακόμη φορά είδε το σύζυγό της να ασελγεί πάνω στο κορίτσι της.
Ειδικότερα, η μητέρα το απόγευμα της Τρίτης αντιλήφθηκε τις άρρωστες προθέσεις του συζύγου της και προσπάθησε να τον αποτρέψει. Τότε, ξεκίνησε έντονος καυγάς, αυτός την απώθησε βίαια και σε μια στιγμή απόγνωσης η μητέρα πήρε ένα καλώδιο, θέλοντας να αυτοκτονήσει, ευτυχώς μη υλοποιώντας στο τέλος την απειλή της.
Η οικογένεια ζούσε σε καθεστώς τρομοκρατίας από τον 35χρονο, καθώς συνεχώς απειλούσε τη γυναίκα του και τη 15χρονη κόρη τους.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα κι όταν συνελήφθη και ήταν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, γνωρίζοντας ότι η γυναίκα του και η κόρη του βρίσκονται στο κτήριο και αξιωματικοί προσπαθούν να μάθουν τι συμβαίνει, ο δράστης φώναζε όσο πιο δυνατά μπορούσε στα αλβανικά να μη μιλήσουν.
Ο 35χρονος ζούσε στη Μεσσηνία τα τελευταία 10 χρόνια, ενώ η 15χρονη ήρθε στην Ελλάδα τα τελευταία 2,5 χρόνια. Το δράμα της, όπως αποκάλυψε, ξεκίνησε από την Αλβανία, όταν ήταν 11,5 χρονών και ο 35χρονος ταξίδευε στην πατρίδα του.    http://www.patrisnews.com/

***   Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Μυθικοί Χοροί της Μεσσηνίας» (φωτογραφίες)          
      
 
Η ΛΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων διοργανώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, περιοδική έκθεση, με τίτλο «Μυθικοί Χοροί της Μεσσηνίας». Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης, με ελεύθερη είσοδο, στα οποία συμμετείχε και η Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας με το χορευτικό δρώμενο “Lux Aeterna” (στα λατινικά: «αιώνιο φως»).
Η έκθεση παρουσιάζει αρχαία τεκμήρια και μαρτυρίες από τη Μεσσηνία που συνδέονται με τη μουσική και το χορό, σε άμεση συνομιλία με τη σύγχρονη χορευτική δημιουργία.
Ο χορός και η μουσική είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη και την ανάγκη έκφρασης της ψυχής. «Κίνηση», «ρυθμός», «τελετουργία», «όρχηση», «κάθαρση» είναι μερικές μόνο από τις όψεις του πολύπτυχου της μουσικοχορευτικής τέχνης. Ακολουθώντας αυτήν τη διαχρονία, οι επιμελητές της έκθεσης χρησιμοποιούν το χορό ως εννοιολογικό όχημα για την παρουσίαση αρχαίων αντικειμένων, συμβόλων, εννοιών, γραπτών μαρτυριών που προέρχονται από τη Μεσσηνία και συνδέονται εν γένει με τη μουσική και το χορό.
Σκοπός της έκθεσης είναι να επικοινωνήσει όλα τα παραπάνω στο ευρύ κοινό, ειδικό και μη, ανοίγοντας μια άμεση συνομιλία μεταξύ αρχαιότητας και σύγχρονης πολιτιστικής παραγωγής στην Καλαμάτα, που έχει καθιερωθεί ως πόλη χορού μέσω του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού ήδη από το 1995.
Η περιοδική έκθεση «Μυθικοί Χοροί της Μεσσηνίας» περιλαμβάνει 25 αρχαία αντικείμενα από τις μόνιμες εκθέσεις των μουσείων της Μεσσηνίας, αλλά και υλικό από τις ανασκαφές της Αρχαίας Μεσσήνης και του Ανακτόρου του Νέστορος, που εκτίθενται για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό.
Η έκθεση πλαισιώνεται από: Πρωτότυπο φωτογραφικό υλικό της πρωτοπόρου χορογράφου Ζουζούς Νικολούδη και φωτογραφικά στιγμιότυπα από παραστάσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας, μαγνητοσκοπημένη έκθεση φωτογραφίας «NELLY’S Σώμα και Χορός» (επιμ. Μουσείου Μπενάκη, παραγωγή ΔΙΚΕΧΟ), βιντεοσκοπημένες παραστάσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις Ελλήνων χορογράφων και αφιερώματα στη σύγχρονη χορευτική δημιουργία.
  ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ – ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΣ
 «ΧΟΡΙΚΑ» της Ζουζούς Νικολούδη- 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 1995- Ειδικό Βραβείο Επιτροπής στον 8° Διεθνή Διαγωνισμό Video Dance. Σκηνοθεσία: Τάκης Χατζόπουλος
 ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ «NELLY’S Σώμα και Χορός» σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη.
  ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΟΛΟ ΟΜΑΔΑ ΕΔΑΦΟΥΣ «Μνημείο» Χορογραφία: Δημήτρη Παπαϊωάννου, 3° Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 1997. Σκηνοθεσία: Τάκης Χατζόπουλος.
  Εκπομπή ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ «Ζουζού Νικολούδη», σκηνοθεσία: Τάκης Χατζόπουλος.
  Εκπομπή ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ «Η παράδοση του σύγχρονου έντεχνου χορού στην Ελλάδα», σκηνοθεσία: Τάκης Χατζόπουλος. Εκπομπή – Αφιέρωμα: Καλαμάτα «Χορός και Πόλη», σκηνοθεσία: Βαγγέλης Παπαδόπουλος.
  ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ
Γενικός Συντονισμός: Άννα – Βασιλική Καραπαναγιώτου, αν. προϊσταμένη ΛΗ΄ ΕΠΚΑ. Μουσειολογική Μελέτη: Μαίρη Τσουλάκου, αρχαιολόγος ΛΗ΄ ΕΠΚΑ,  Πένυ Τσακανίκου, αρχαιολόγος ΛΗ΄ ΕΠΚΑ. Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός – Μουσειογραφική Μελέτη: Χρυσαυγή Ιορδανίδου, αρχιτέκτων μηχανικός. Εποπτεία Μουσειογραφικής Μελέτης: Δήμητρα Πίκουλα, προϊσταμένη Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων ΛΗ΄ ΕΠΚΑ.
Διάρκεια έκθεσης: 20 Ιουνίου – 30 Σεπτεμβρίου 2014 (με την καταβολή αντιτίμου για την είσοδο στο Μουσείο, θα εξασφαλίζεται και η επίσκεψη στην έκθεση). Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Κυριακή 8.00 – 20.00, Δευτέρα 13.30 – 20.00.

*** Πρόβλημα με τα κουνούπια σε περιοχές της Μεσσηνίας         
           
Επιδείνωση μετά τις βροχές και την άνοδο της θερμοκρασίας 
Όταν πριν από τρεις μήνες περίπου γράφαμε ότι θα πρέπει φέτος να αντιμετωπιστεί έγκαιρα το πρόβλημα των κουνουπιών, έπειτα και από συνεχή τηλεφωνήματα δημοτών από την ευρύτερη περιοχή του Ασπροχώματος, υπήρξαν ορισμένοι που θεώρησαν το δημοσίευμα «υπερβολικό», αφού υποστήριζαν πως έγκαιρα έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα.
Φαίνεται, όμως, ότι ο σχεδιασμός δεν ήταν και ο πλέον σωστός, με αποτέλεσμα σήμερα να διαπιστώνεται πρόβλημα με τα κουνούπια σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας.  Χθες, μας έλεγε πολίτης ότι από την περιοχή του Αγίου Ανδρέα και προς τα ανατολικά το πρόβλημα έχει γίνει, ιδιαίτερα, ενοχλητικό. Στην Καλαμάτα, δε, υπάρχουν πολλά παράπονα από την περιοχή του Ασπροχώματος.
Οι εμπλεκόμενοι τα φορτώνουν στους Δήμους που αδιαφόρησαν να κάνουν ελέγχους, γιατί είχαν «στραμμένο το ενδιαφέρον τους» στην προεκλογική περίοδο.
Στο Ασπρόχωμα, σύμφωνα με κατοίκους, η κατάσταση είναι πολύ άσχημη, ιδίως τις τελευταίες ημέρες που και έβρεξε και ανέβηκε η θερμοκρασία, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη των κουνουπιών.
Η καταπολέμηση των κουνουπιών γίνεται από την Αναπτυξιακή Εταιρεία «Πελοπόννησος», που ελέγχεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Φέτος η διαδικασία για την καταπολέμηση των κουνουπιών, η οποία συνδέεται όχι μόνο με την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά και με τον τουρισμό και την οικονομία του τόπου, ξεκίνησε νωρίτερα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.
Ωστόσο, για να υπάρχουν τα καλύτερα αποτελέσματα, απαιτείται η συνδρομή των Δήμων, σε ό,τι αφορά τους ελέγχους και τον εντοπισμό εστιών κουνουπιών. Μέχρι τώρα, όμως, οι περισσότεροι Δήμοι δεν έχουν δείξει την απαιτούμενη ανταπόκριση.
Τις προηγούμενες ημέρες, δε, ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, με επιστολή του προς την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας εξέφραζε τη δυσαρέσκειά του για τα έντονα προβλήματα που δημιουργούνται σε όλες τις περιοχές του Δήμου Μεσσήνης από τα κουνούπια. Ζητούσε, δε, να απαιτήσει από τον ανάδοχο να εφαρμόζει με ακρίβεια το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών, όπως προβλέπεται από την προγραμματική σύμβαση, και να προβεί σε περικοπή της αμοιβής του για την πλημμελή εφαρμογή του.  Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Ήθελε να αυτοκτονήσει η μητέρα όταν ο «πα–τέρας» επιχείρησε και πάλι να βιάσει τη 15χρονη         
           
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΗΣΟΥΝ!
Περαιτέρω προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα ζήτησε και πήρε από τον ανακριτή ο 35χρονος Αλβανός που κατηγορείται για αιμομιξία και που επί τρία χρόνια βίαζε την ανήλικη κόρη του.
Κάθε μέρα που περνά, στο φως της δημοσιότητας έρχονται ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της υπόθεσης, ενώ ακόμα και οι αξιωματικοί της Αστυνομίας δεν μπορούν να πιστέψουν όσα τους εξιστόρησε η 15χρονη.
  Το γνώριζαν
Εκτός από τη μητέρα, τα όσα φρικιαστικά συνέβαιναν στο σπίτι της οικογένειας φαίνεται να γνώριζαν συγγενείς τους, αλλά στην Αστυνομία το αρνήθηκαν, ενώ πολλά είχαν υποπτευθεί και κάτοικοι του χωριού, αλλά επίσης προτιμούσαν τόσα χρόνια τη σιωπή.
Είναι χαρακτηριστικό πως γείτονες παραδέχονται ότι καθημερινά άκουγαν φωνές και τον ξυλοδαρμό που δέχονταν από το «στοργικό» πατέρα και σύζυγο, τόσο η 15χρονη όσο και η μητέρα της.
Καινούργιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το βράδυ της Τρίτης, οπότε σημειώθηκε το οικογενειακό επεισόδιο που στάθηκε αφορμή να κληθεί η Αστυνομία, η νεαρή μητέρα αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, όταν για μια ακόμη φορά είδε το σύζυγό της να ασελγεί πάνω στο κορίτσι της.
Ειδικότερα, η μητέρα το απόγευμα της Τρίτης αντιλήφθηκε τις άρρωστες προθέσεις του συζύγου της και προσπάθησε να τον αποτρέψει. Τότε, ξεκίνησε έντονος καυγάς, αυτός την απώθησε βίαια και σε μια στιγμή απόγνωσης η μητέρα πήρε ένα καλώδιο, θέλοντας να αυτοκτονήσει, ευτυχώς μη υλοποιώντας στο τέλος την απειλή της.
Η οικογένεια ζούσε σε καθεστώς τρομοκρατίας από τον 35χρονο, καθώς συνεχώς απειλούσε τη γυναίκα του και τη 15χρονη κόρη τους.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα κι όταν συνελήφθη και ήταν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, γνωρίζοντας ότι η γυναίκα του και η κόρη του βρίσκονται στο κτήριο και αξιωματικοί προσπαθούν να μάθουν τι συμβαίνει, ο δράστης φώναζε όσο πιο δυνατά μπορούσε στα αλβανικά να μη μιλήσουν.
Ο 35χρονος ζούσε στη Μεσσηνία τα τελευταία 10 χρόνια, ενώ η 15χρονη ήρθε στην Ελλάδα τα τελευταία 2,5 χρόνια. Το δράμα της, όπως αποκάλυψε, ξεκίνησε από την Αλβανία, όταν ήταν 11,5 χρονών και ο 35χρονος ταξίδευε στην πατρίδα του.   Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Καιρός για παραλία αύριο          
          
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 21/6/2014 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-75%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ και από τις πρώτες βραδινές ώρες και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 8.6 (πολύ υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
  Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr και το http://kalamata.meteoclub.gr 

****  Διάλεξη για την «πλάνη των αισθήσεων» στη Στούπα

   Μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα διάλεξη, με θέμα: «Η πλάνη των αισθήσεων», διοργανώνουν απόψε, στις 8.00 το βράδυ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Στούπας «Νικ. Καζαντζάκης», η «Γαία», ο Σύλλογος Επαγγελματιών Μάνης και ο Σύνδεσμος Καταλυματιών Μεσσηνιακής Μάνης. Ομιλητής θα είναι ο αστροφυσικός, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Στράτος Θεοδοσίου, και όπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση, «δε βλέπουμε το ίδιο το σύμπαν. Κάθε τι που αντιλαμβάνονται οι αισθήσεις μας δεν είναι πραγματικό. Είναι απλώς η σκιά αυτού που πραγματικά υπάρχει». Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. -

***  6 χρόνια σε τοξικομανή για κλοπές από αυτοκίνητα         
         
Έσπασε δύο αυτοκίνητα και στο τρίτο έβαλε φωτιά με το τσιγάρο του χωρίς να το καταλάβει ένας 38χρονος εθισμένος από ναρκωτικά στη Μεσσήνη, ο οποίος και χθες κάθισε στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων απολογούμενος για τις πράξεις του.
Ο 38χρονος έσπασε τον Ιούλιο του 2013 το παράθυρο ενός αυτοκινήτου και έκοψε τη δερμάτινη οροφή σε ένα άλλο, σε χώρο στάθμευσης σούπερ μάρκετ στη Μεσσήνη. Στην προσπάθειά του να διαρρήξει ένα άλλο, του έβαλε φωτιά με τσιγάρο που είχε ανάψει, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς.
Από τα δύο πρώτα οχήματα, ο 38χρονος πήρε μόνο έγγραφα, ενώ στην απολογία του ισχυρίσθηκε πως ήταν τόσο θολωμένος από τη χρήση ναρκωτικών που δεν «πείραξε» πράγματα αξίας, όπως τα ραδιοκασετόφωνα.
Ο ίδιος είπε ότι από 20 χρόνων έχει ξεκινήσει τη χρήση σκληρών ναρκωτικών και θέλει να ξεφύγει, αλλά δεν μπορεί.
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή κάθειρξη 6 ετών και 3 μηνών.  Β.Β. 
 
***   26 ειδικοί από Λίβανο, Αίγυπτο και Τυνησία βρέθηκαν στην Καλαμάτα         
           
Είκοσι έξι εκπρόσωποι εθνικών φορέων λήψης αποφάσεων, επιμελητηρίων, επιχειρηματικών ενώσεων από το Λίβανο, την Αίγυπτο και την Τυνησία, ειδικευμένοι στα παραδοσιακά τρόφιμα, τη γεωργία και την υγεία, επισκέφθηκαν τη Μεσσηνία, στο πλαίσιο του έργου MedDiet  - Μεσογειακή Διατροφή και Ενίσχυση των Παραδοσιακών Τροφίμων.
Σκοπός ήταν να ενημερωθούν σχετικά με τις ευρωπαϊκές πολιτικές και βέλτιστες πρακτικές που άπτονται της Μεσογειακής Διατροφής.
Ο Δήμος Καλαμάτας έχει ήδη εμπλακεί στο έργο MedDiet, με την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας, καθώς και με τη συμμετοχή στελεχών του στο εκπαιδευτικό σεμινάριο σχετικά με τη Μεσογειακή Διατροφή, στις 10 και 11 Ιανουαρίου 2014, όπως και στην πιλοτική δράση ευαισθητοποίησης των καταναλωτών της Καλαμάτας στις 27 και 31 Ιανουαρίου 2014.
Στο ξενοδοχείο Elite, στο πλαίσιο αποχαιρετιστήριας εκδήλωσης, νοικοκυρές της Μεσσηνίας με τη βοήθεια των σεφ της Μεσσηνίας μαγείρεψαν τοπικές συνταγές και κριτές ήταν οι 26 φιλοξενούμενοι.

***   Θέμα ημερών η δημοπράτηση στο Πάτρα-Πύργος          
           
Ο υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης προαναγγέλλει τη δημοπράτηση
«Παράλληλα, τις επόμενες μέρες θα δημοπρατήσουμε τα 70 χιλιόμετρα που δεν ήταν ενταγμένα στην παραχώρηση στο δρόμο Πάτρας-Πύργου και θα είναι έτοιμα έως το τέλος του 2015».
[...] «Στην εθνική Κορίνθου-Πατρών (Ολυμπία Οδός) εκτελείται με πολύ υψηλούς ρυθμούς και μέσα στο χρόνο θα μας παραδοθούν κάποια πρώτα κομμάτια προς κυκλοφορία και ταυτόχρονα δίπλα κατασκευάζεται και ο σιδηρόδρομος από την Κόρινθο προς την Πάτρα».
Αυτά είπε μιλώντας προχθές στον «ΒΗΜΑ FM 99,5» ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.
Η προαναγγελία του υπουργού για τη δημοπράτηση του τμήματος Πάτρα-Πύργος είναι βάσει του επίσημου χρονοδιαγράμματος που έχει θέσει το υπουργείο για την ολοκλήρωση του πρώτου τμήματος της Δυτικής Ολυμπίας Οδού.
Τα 70 χιλιόμετρα δρόμου απαιτούν αποπεράτωση και όχι πλήρη κατασκευή. Αυτό συμβαίνει, καθώς έχουν γίνει έργα σε ποσοστό περίπου 25% από τη χρονική περίοδο 2008-2011. Στόχος είναι το Σεπτέμβριο να δοθούν οι προσφορές και μέχρι το Δεκέμβριο να έχει υπογραφεί η σύμβαση. Τα έργα θα παραδοθούν μέσα στο 2016 και μεγάλος στόχος είναι η ολοκλήρωσή τους να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά με το τμήμα Κορίνθου-Πατρών. Το κόστος του έργου είναι 340 εκ. ευρώ και οι πόροι είναι διασφαλισμένοι από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και το ΣΕΣ 2014-2020.
Με την ολοκλήρωση των έργων η απόσταση Αθήνα-Πύργος θα διανύεται σε περίπου 3 ώρες εξοικονομώντας τουλάχιστον μία ώρα χρονοαπόστασης σε σχέση με σήμερα. Η Αρχαία Ολυμπία θα είναι άμεσα προσβάσιμη από τον αυτοκινητόδρομο και αναμένεται να εξυπηρετεί καθημερινά τους χιλιάδες επισκέπτες ενός από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.
Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

***  Περί ορκωμοσιών και φωτογραφιών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ         
          
Η κρίση έχει υποχρεώσει τα τελευταία χρόνια φωτογραφεία από την Αθήνα και άλλες πόλεις να «κάνουν» χιλιόμετρα για να βρεθούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ που κάνουν ορκωμοσίες, ώστε να μοσχοπουλήσουν τις φωτογραφίες στους πτυχιούχους.
Μέχρι εδώ μπορείτε να μου πείτε ότι βγάζουν μεροκάματο οι άνθρωποι, για ελεύθερη αγορά και για πολλά ακόμα.
Το πρόβλημα είναι η κατάσταση που δημιουργούν με τα μεγάλα συνεργεία τους στη διαδικασία της ορκωμοσίας, αλλά και στα ΜΜΕ της κάθε περιοχής που είναι εκεί για να φωτογραφίσουν ή βιντεοσκοπήσουν την ορκωμοσία, χωρίς μάλιστα να έχουν ως στόχο να πουλήσουν το υλικό.
Μήπως πρέπει να βρεθεί μια λύση στο Πανεπιστήμιο για αυτή την κατάσταση, καθώς στο ΤΕΙ είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα, αφού υπάρχει μια λογική εύνοια στα ΜΜΕ της Καλαμάτας.
Π.Μπ. 
 
*** Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής σήμερα στην Κεντρική Αγορά 
 Με κομμάτια του ρεπερτορίου της κλασικής κιθάρας, αλλά και ελληνικές και ξένες ροκ - ποπ μπαλάντες, αφιερωμένες στην Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής, γιορτάζουν οι σπουδαστές και οι καθηγητές των Σχολών Κιθάρας και Μοντέρνου Τραγουδιού του Δημοτικού Ωδείου, στην Κεντρική Αγορά, σήμερα μετά τις 10.00. Συμμετέχουν οι μαθητές: Θάνος Πέτρουλας, Κωνσταντίνος Μανωλόπουλος, Λουκάς Αθηναίος, Δημήτρης Αποστολόπουλος, Κωνσταντίνα Κουδούνη, Νεβένη Σιάκου, Γαβριηλία Μαργέλη, Δημήτρης Κακούρος, Θάνος Σκιάς, Δημήτρης Λαλέας, Ερρικαίτη Παναγιωτοπούλου, Γιάννης Βασιλειάδης, Τάσος Κοτσομύτης, Γιώργος Αποστολόπουλος, Εφραίμ Σούμπλης, Σταύρος Κουτέλας της τάξης Κιθάρας του Αντώνη Κουφουδάκη, καθώς και Φώτης Παπαδόπουλος, Γιάννης Μιμίκος της τάξης Κιθάρας του Σπύρου Καραχάλιου, Μάρτζυ Λάμπου της τάξης Κιθάρας του Γιώργου Χόχωλη και Ευαγγελία Μαραμπέα της τάξης Μοντέρνου Τραγουδιού της Κατερίνας Παλαιολόγου. -
 
***  Η κινούμενη άμμος της Μέσης Ανατολής
    

Οι επιτυχίες της τζιχαντιστικής οργάνωσης ISIS αποτελούν ευθεία απειλή τόσο για τη διατήρηση του Ιράκ ως ενιαίου κράτους, όσο και για τα συμφέροντα των περισσότερων κεντρικών παικτών στο μεσανατολικό γεωπολιτικό παίγνιο.
 Το πιθανότερο σενάριο είναι η ανάσχεση της προέλασης των τζιχαντιστών και η εκδίωξή τους από τη Μοσούλη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα ηττηθούν κατά κράτος και θα εξαφανιστούν από τον χάρτη.
 Βεβαίως, άγνωστες μεταβλητές παραμένουν η συνοχή και η μαχητική ικανότητα του ιρακινού στρατού και των δυνάμεων ασφαλείας, οι διαπραγματεύσεις του πρωθυπουργού Αλ Μαλικί με τους Κούρδους και τους σουνίτες, ο βαθμός και η μορφή της αμερικανικής εμπλοκής και η δυνατότητα συνεννόησης με το Ιράν, δυνάμεις του οποίου μάχονται ήδη εναντίον του ISIS στο Ιράκ (προκαλώντας, ενδεχομένως, αντι-συσπείρωση των σουνιτών).
 Οι δε μεσο-μακροπρόθεσμες συνέπειες όσον αφορά τρομοκρατικές ενέργειες στην Τουρκία και την Ευρώπη, την περαιτέρω ριζοσπαστικοποίηση των πληθυσμών της περιοχής, αλλά και των μουσουλμανικών κοινοτήτων σε ευρωπαϊκές χώρες, και τη γενικότερη σταθερότητα στην περιοχή θα είναι πιθανότατα διαχειρίσιμες.
 Περιορισμένες μέχρι στιγμής φαίνονται να είναι οι ενεργειακές συνέπειες, αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει, καθώς στην ευρύτερη περιοχή των συγκρούσεων βρίσκoνται τα κοιτάσματα της Μοσούλης και του Κιρκούκ και το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου του Ιράκ, ενώ διέρχεται και ο πετρελαιοαγωγός Κιρκούκ-Τσεϊχάν.
 Σε περίπτωση που η κυριαρχία των τζιχαντιστών εξελιχθεί σε μονιμότερο φαινόμενο, τότε δημιουργείται μια «μαύρη τρύπα ασφαλείας» σε τμήμα του Ιράκ και της Συρίας, που θα επιτρέψει τόσο την αναβαθμισμένη εκπαίδευση, εξοπλισμό και δράση ισλαμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων, όσο και τη δημιουργία ενός πλέγματος οργανωμένου εγκλήματος και τρομοκρατικής δραστηριότητας, με σημαντικές συνέπειες για τη σταθεροποίηση του Ιράκ και τον τερματισμό του εμφυλίου στη Συρία, και «παράπλευρες απώλειες» την τιμή του πετρελαίου και την αύξηση προσφύγων και μεταναστευτικών ροών προς την Τουρκία και εν συνεχεία προς την Ευρώπη, διαμέσου της Ελλάδας.
 Η κρίση στο Ιράκ υπογραμμίζει και την αποτυχία της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ιδιαίτερα όσον αφορά τη Συρία και την Αίγυπτο, αλλά και την εξαιρετικά αργή αποκατάσταση των σχέσεων με το Ισραήλ, ενώ η Άγκυρα ανησυχεί όχι μόνο για τις οικονομικές και ενεργειακές επενδύσεις και σχεδιασμούς της, αλλά και για τη συσσώρευση προσφύγων και εξτρεμιστικών στοιχείων στα σύνορά της και στο έδαφός της.
 Οι κρίσεις εμπεριέχουν ενίοτε και το στοιχείο της ευκαιρίας. Εν προκειμένω, θα μπορούσε να εξεταστεί το ενδεχόμενο έμμεσης συνεργασίας των ΗΠΑ (όπου εσωτερικά ασκούνται πιέσεις για ενεργότερο ρόλο στη Συρία) και της Τουρκίας με το Ιράν, που θα μπορούσε να περιλαμβάνει ακόμη και μια συζήτηση (με συμμετοχή, βεβαίως, και της Ρωσίας) για τη διάδοχη κατάσταση στη Συρία.
 Από την άλλη πλευρά, δεν μπορεί πλέον να αποκλειστεί μεσοπρόθεσμα το ενδεχόμενο de facto ή de jure αλλαγής του γεωγραφικού χάρτη στην Εγγύς Ανατολή, εξέλιξη που προβληματίζει μεταξύ άλλων χωρών και την Τουρκία λόγω των πιθανών συνεπειών για τους κουρδικούς πληθυσμούς που διαβιούν σε χώρες της περιοχής.
 * Ο κ. Θάνος Π. Ντόκος είναι γενικός διευθυντής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.   kathimerini.gr

*** Εμφύτευση τσιπ: Με αυτές τις 12 κινήσεις θα κάνουν όλους τους ανθρώπους να το δεχτούν!
     Χωρίς σχόλια

Είμαστε η τελευταία γενιά που έχουμε φωνή και ελεύθερη βούληση και που μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία της ιστορίας.
Σήμερα όλοι συνδέονται παντού – τα ‘έξυπνα τηλέφωνα’ (smart phones) θα γίνουν τα εργαλεία της Έξυπνης Παγκόσμιας Τάξης, θέτοντας τέρμα στα μετρητά, στα κλειδιά, στις άδειες οδήγησης, κλπ.
Ο σκοπός τους είναι επίσης να χρησιμοποιούνται καθημερινά ως ταυτότητα στη νέα «αξιόπιστη» διαδικτυακή κοινότητα.

Τότε το τηλέφωνο ή το chip που συνδέεται με την ID του χρήστη του τηλεφώνου, γίνεται ένα αντικείμενο πολύ πολύτιμο για να χαθεί και το μόνο ασφαλές μέρος πλέον, είναι κάτω από το δέρμα…
Δείτε το βίντεο της Master Card για την «επανάσταση» της πληρωμής μέσω κινητών τηλεφώνων σε ολόκληρο τον κόσμο! ΄Βίντεο :  http://youtu.be/8y_-sKf-2Aw  ,
Όπως δείχνει το βίντεο, σε όλο τον κόσμο το χρήμα έχει καταργηθεί και οι άνθρωποι «χαρούμενοι και απελευθερωμένοι» πληρώνουν πλέον, με τα κινητά τους, ακόμα και στη λαϊκή. «Ποιο είναι το επόμενο βήμα;», ρωτάει στο τέλος, ο αφηγητής του βίντεο. «Μείνετε συνδεδεμένοι γιατί μόλις τώρα αρχίσαμε…».
Το πράγμα πάει κάπως έτσι :
    1. Δημιουργήστε ένα κλίμα φόβου.

    2. Κάντε τους όλους να είναι online.

    3. Κάντε ώστε και ο κάθε φτωχός να έχει πάνω του ένα κινητό τηλέφωνο.

    4. Κάντε όλοι να μιλούν για RFID και βιομετρικά στοιχεία: το πρώτο στάδιο για την αποδοχή κάποιου πράγματος είναι η προσδοκία του.

    5. Βάλτε chip σε τόσα περισσότερα πράγματα και ανθρώπους μπορείτε (τηλέφωνα, κατοικίδια ζώα, ρούχα, κλπ.) ώστε να φαίνεται ότι είναι κάτι «φυσιολογικό».

    6. Προωθείστε ένα σύστημα παγκόσμιας ταυτότητας, αλλά κάντε το σιγά σιγά.

    7. Προωθήστε εμφυτεύματα για την υγεία και την ασφάλεια, ώστε να πιστεύουν όλοι ότι είναι κάτι καλό.

    8. Κάντε έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους για τα πάντα, ειδικά ως μέσο πληρωμής και ως απόδειξη ταυτότητας.

    9. Πώς ξέρουμε ότι είσαι εσύ στα αλήθεια; Τα βιομετρικά σας στοιχεία παρακαλώ!

    10. Κυβερνο-επίθεση! Επανάσταση! Σας παρακαλούμε, προστατεύστε μας!

    11. Η οικονομία καταρρέει… το μετρητό χρήμα έχει φύγει και όλες οι πληρωμές γίνονται πλέον ψηφιακά.

    12. Τα τηλέφωνα χάνονται και κλέβονται. Τα βιομετρικά στοιχεία πλαστογραφούνται. Το να κουβαλάς ένα κινητό τηλέφωνο είναι μεγάλος μπελάς – και τα Verichips είναι απλά η πιο εύκολη λύση…    
redskywarning

***  Πού γεννιούνται τα αεροπλάνα: Εντυπωσιακές λήψεις από εργοστάσια κατασκευής αεροσκαφών
    

Τα αεροπλάνα προκαλούσαν ανέκαθεν δέος και θαυμασμό δίνοντας μας την ευκαιρία να δούμε το μεγαλείο του κόσμου πάνω από τα σύννεφα. Πού γεννιούνται όμως αυτά τα θαυμαστά τεχνολογικά επιτεύγματα;
Ο φωτογραφικός φακός του Λάρι Σμιθ, μας επιτρέπει να ρίξουμε μία ματιά στα πιο γνωστά εργοστάσια κατασκευής και επισκευής αεροσκαφών, παρουσιάζοντας τα αεροπλάνα όπως δεν τα έχετε ξαναδεί.











iefimerida.gr

***  Ποιος ήταν ο Νενέκος; Σαν σήμερα ο Κολοκοτρώνης έλεγε το "φωτιά και τσεκούρι"

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης σαν σήμερα το 1828 μίλησε για “νενέκους” και είπε το "φωτιά και τσεκούρι" στους προσκυνημένους.
  Από τότε το “νενέκος” είναι η χειρότερη προσβολή που μπορεί να δεχτεί πολιτικός.
Πολλοί την έχουν εκστομίσει την προσβολή.

Ποιος ήταν ο Νενέκος και γιατί το όνομά του έγινε συνώνυμο της εθνικής προδοσίας;
Οπλαρχηγός της Επανάστασης του 1821.
Ο Δημήτριος Νενέκος καταγόταν από το χωριό Ζουμπάτα των Πατρών κι έγινε οπλαρχηγός του προκρίτου της Πάτρας Βενιζέλου Ρούφου , αφού προηγουμένως δολοφόνησε τους πολεμιστές Σπανοκυριάκο και Σαγιά που διεκδικούσαν το ίδιο αξίωμα.
Διακρίθηκε στις πολιορκίες της Πάτρας και του Μεσολογγίου, αλλά μετά την άλωση του, συνεργάστηκε με τον αλβανικής καταγωγής, Αιγύπτιο στρατηγό Ιμπραήμ, ο οποίος του προσέφερε προνόμια. Το 1826 προσκύνησε και συμπαρέσυρε μαζί του και πολλούς άλλους. Το 1827, επικεφαλής των Τουρκοπροσκυνημένων πολέμησε εναντίον των Ελλήνων και τους νίκησε. Για αυτά τα «κατορθώματα» του και με τη μεσολάβηση του Ιμπραήμ, έγινε με διαταγή του Σουλτάνου, «μπέης».
Ο Γέρος του Μοριά, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, βλέποντας τις θυσίες και τους αγώνες των Ελλήνων, να πηγαίνουν χαμένοι, αντέτεινε το ιστορικό «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους!» και «ξαναζωντάνεψε» την ετοιμοθάνατη Επανάσταση. Απάντησε με μια χωρίς προηγούμενο τρομοκρατία στην τρομοκρατία του Ιμπραήμ. 
Όσα χωριά αρνούντο να επανέλθουν στο ελληνικό στρατόπεδο, δέχονταν αιφνιδιαστικές επιθέσεις από τους άνδρες του Γέρου. Σε όλο τον Μοριά οι πρωτεργάτες του προσκυνήματος συλλαμβάνονταν και εκτελούνταν.
Όταν ο Ιμπραήμ από την Πάτρα ξεκινούσε για τα Καλάβρυτα με τον στρατό του και το Νενέκο με 2.000 δικούς του στο χάνι του Βερβένικου ο Ιμπραήμ παραδρόμησε και περαπλανήθηκε μέσα στο δάσος ώσπου έπεσε πάνω στο Νενέκο και τους Αρβανιτάδες του. 
Στου Δεσπότη τη Βρύση καθώς προχωρούσε αυτός με τη νέα του συνοδεία κοιμήθηκε. Στην διάρκεια του ύπνου του όμως τον φύλαγαν καλά οι Νενεκαίοι γι’ αυτό σαν έφτασε στο στρατόπεδό του «επήνεσε τον Νενέκον δια την πίστην του,και παρρήσια μάλιστα τον εχάιδευσε με τα χέρια του ενώπιον των επισήμων Τούρκων». 
Ο Κολοκοτρώνης μαθαίνοντας ότι ο Νενέκος είχε τον Ιμπραήμ στα χέρια του και δεν τον σκότωσε, «...ωρκίσθει παρρησία ημών εις τον Μεγάλον Θεόν των Ελλήνων και είπεν, ότι επιθυμεί τον φόνον του Νενέκου, και αν τον εύρισκε πουθενά με τα ίδια του τα χέρια τον εφόνευεν, πράγμα πολύ παράξενον και πρωτάκουστον απο το στόμα του Κολοκοτρώνη να ομιλή περί φόνου, και ότι μόνος του θέλει να τον κάμη».
Η εκτέλεση του Νενέκου, έγινε τελικά το 1828, κατ' εντολήν του Κολοκοτρώνη, από τον αδελφό του δολοφονημένου Σαγιά.   onalert.gr

~
 
***  Αθλητική  ενημέρωση  :

*** ΜΟΥΝΤΙΑΛ  2014 Παγκοσμίου  ποδοσφαίρου ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ :
~** ΒΙΝΤΕΟ  από  ΙΑΠΩΝΙΑ -ΕΛΛΑΔΑ  Στο  Μουντιάλ :
1.-  http://youtu.be/lFmAJmPuufU  .
   ~* Ιαπωνία-Ελλάδα  0-0 μουντιάλ  20/6/2014 : http://youtu.be/HqW_V_g8gZw ,
~** ΙΑΠΩΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ  0-0 20/6/2014  μουντιάλ : http://youtu.be/FjLtp8bHg-E ,
~**  Ιαπωνία-Ελλάδα μουντιάλ κόρνερ συνεχή   20/6/2014 : http://youtu.be/HwpJdcVrwgk  ,
 ~** Ιαπωνία-Ελλάδα  20/6/2014  Γ  Καραγκούνης Μουντιάλ : http://youtu.be/eb1oOQ8fkTM , 

***  Δεν ξεχνάει την Ελλάδα αλλά και τη Μεσσηνία ο Ερνέστο Βαλβέρδε         

           
Μπορεί να μη δουλεύει στη χώρα μας εδώ και πάνω από 1,5 χρόνο , όμως όπως φαίνεται η Ελλάδα αλλά και η Μεσσηνία έχουν μείνει στην καρδιά του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο βάσκος τεχνικός βρίσκεται αυτές τις ημέρες στον παράδεισο της “Costa Navarino” όπου χαλαρώνει ύστερα από μια κοπιαστική χρονιά με την Αθλετικ Μπιλμπάο, και γεμίζει τις μπαταρίες του βλέποντας τους αγώνες μουντιάλ και απολαμβάνοντας τις μαγικές παραλίες της Μεσσηνίας. Δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στα μέρη μας ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού , καθώς η “Costa Navarino” ήταν από τους αγαπημένους του προορισμούς τα χρόνια που εργαζόταν στη χώρα μας.  

 
*** ΜΟΥΝΤΙΑΛ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ    2014 …Αποτελέσματα  αγώνων … στη  φάση  των  οκτώ  8  Ομίλων :
 Τα  γκρουπ  -όμιλοι  στο  Μουντιάλ  Βραζιλίας  2014  :
1ος ΌΜΙΛΟΣ -γκρουπ  : ΒΡΑΖΙΛΙΑ , ΜΕΞΙΚΟ , ΚΑΜΕΡΟΥΝ  , ΚΡΟΑΤΙΑ  .-
2ος ΟΜΙΛΟΣ -γκρουπ : ΙΣΠΑΝΙΑ , ΟΛΛΑΝΔΙΑ , ΧΙΛΗ ,  ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ  .-
3ος  ΟΜΙΛΟΣ - γκρουπ : ΚΟΛΟΜΒΙΑ , ΙΑΠΩΝΙΑ , ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ  , ΕΛΛΑΔΑ .-
4ος  ΟΜΙΛΟΣ - γκρουπ : ΙΤΑΛΙΑ , ΑΓΓΛΙΑ ,  ΟΥΡΑΓΟΥΑΗ  , ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ  .-
5ος  ΟΜΙΛΟΣ - γκρουπ : ΓΑΛΛΙΑ , ΕΛΒΕΤΙΑ , ΟΝΔΟΥΡΑ  , ΕΚΟΥΑΔΟΡ  .-
6ος  ΟΜΙΛΟΣ - γκρουπ : ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ , ΒΟΣΝΙΑ  , ΝΙΓΗΡΙΑ ,  ΙΡΑΝ  .-
7ος  ΟΜΙΛΟΣ - γκρουπ : ΓΕΡΜΑΝΙΑ , ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ , ΓΚΑΝΑ  , Η.Π.Α. .-
8ος  ΟΜΙΛΟΣ - γκρουπ : ΒΕΛΓΙΟ  , ΡΩΣΙΑ  , ΑΛΓΕΡΙΑ , ΝΟΤΙΑ  ΚΟΡΕΑ  . -

***   ~  ΑΓΩΝΕΣ  ΚΑΙ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ :
Πρώτοι  αγώνες  ομάδων (1η  αγωνιστική) - Πρώτα  αποτελέσματα από 12 /06/2014 έως 18/06/2014:

1.- ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ  3-1 .-  (12/06/2014)  Ώρα Ελλάδας : 22.00

2.-ΜΕΞΙΚΟ -ΚΑΜΕΡΟΥΝ 1-0 .-  (13/06/2014)  Ώρα Ελλάδας  : 01.00

3.-ΙΣΠΑΝΙΑ -ΟΛΛΑΝΔΙΑ  1-5 .- (13/06/2014) Ώρα  Ελλάδας :  22.00

4.- ΧΙΛΗ -ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ  3-1 .- (14/06/2014) Ώρα  Ελλάδας : 01.00

5.- ΚΟΛΟΜΒΙΑ -ΕΛΛΑΔΑ  3-0 .-  (14/06/2014)  Ώρα  Ελλάδας  : 19.00

6.-ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ -ΙΑΠΩΝΙΑ  2-1 .- (15/06/2014)  Ώρα  Ελλάδας : 04.00

7. ΙΤΑΛΙΑ - ΑΓΓΛΙΑ  2-1 .-  (15/06/2014) Ώρα  Ελλάδας : 01.00

8.-ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ - ΟΥΡΑΓΟΥΑΗ  3-1  .- ( 14/06/2014) Ώρα  Ελλάδας : 22.00

9.- ΓΑΛΛΙΑ - ΟΝΔΟΥΡΑ  3-0 .-  (15/06/2014) Ώρα  Ελλάδας :  22.00  

10.- ΕΛΒΕΤΙΑ -ΕΚΟΥΑΔΟΡ  2-1 .- (15/06/2014) Ώρα  Ελλάδας  : 19.00

11.- ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ -ΒΟΣΝΙΑ  2-1 .-  (16/06/2014) Ώρα Ελλάδας : 01.00

12.- ΙΡΑΝ - ΝΙΓΗΡΙΑ    0-0 .-     ( 16/06/2014)  Ώρα  Ελλάδας  : 22.00

13.- ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ  4-0      (16/06/2014)   Ώρα  Ελλάδας : 19.00

14.- ΓΚΑΝΑ - Η.ΠΑ.  1-2    (18/06/2014)   Ώρα  Ελλάδας  : 01.00

15.- ΒΕΛΓΙΟ -ΑΛΓΕΡΙΑ      2-1  ( 17/06/2014 )  Ώρα  Ελλάδας  22.00 

16.- ΡΩΣΙΑ - ΝΟΤΙΑ  ΚΟΡΕΑ    1-1    ( 18/06/2014 ) .-  Ώρα  Ελλάδας   01.00  

 Σύνολον  49 γκολ ( τερμάτων ) στα  16 πρώτα παιχνίδια για 1η  αγωνιστικής  .-   

 

~** ΑΓΩΝΕΣ  ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2ης αγωνιστικής Ομίλων :

2οι   Αγώνες στα  γκρουπ - ομίλους στο  ΜΟΥΝΤΙΑΛ  ΜΕΞΙΚΟΥ  από 18/06/ έως  και 23/06/2014 :

1ος Όμιλος :

17.- ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΜΕΞΙΚΟ    0-0 .-     (ώρα  Ελλάδας 22.00 , 17/06/2014 )

18.~ ΚΑΜΕΡΟΥΝ - ΚΡΟΑΤΙΑ   0-4      (ώρα  Ελλάδας  01.00 18/06/2014 )

2ος Όμιλος- γκρουπ :

19.- ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ  2-3 .- (΄Ώρα Ελλάδας 19.00 , 18/06/2014)

20.- ΙΣΠΑΝΙΑ  -ΧΙΛΗ    0-2    (ώρα  Ελλάδας 22.00 ,  18/06/2014 )

 3ος  Όμιλος -γκρουπ   :

 21.~  ΚΟΛΟΜΒΙΑ -ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ  2-1  ( Ώρα  Ελλάδας 19.00, 19/06/2014) ,-

22.~ ΙΑΠΩΝΙΑ -  ΕΛΛΑΔΑ    0-0      ( Ώρα  Ελλάδας  01.00  ,  20/06/2014 ) .-

4ος   Όμιλος  - γκρουπ  :

23.~  ΟΥΡΑΓΟΥΑΗ –ΑΓΓΛΙΑ   2-1  ( Ώρα  Ελλάδας 22.00 , 19/06/2014 ) .-

24.~ ΙΤΑΛΙΑ - ΚΟΣΤΑ  ΡΙΚΑ   0-1  ( Ώρα Ελλάδας  19.00 , 20/06/2014 ) .-

5ος  Όμιλος -γκρουπ :

 25.~ ΕΛΒΕΤΙΑ -ΓΑΛΛΙΑ      2-5         ( ΄Ώρα Ελλάδας  22.00 , 20/06/2014 ) .-
26.~ ΟΥΔΟΥΡΑ - ΕΚΟΥΑΔΟΡ  1-2     ( Ώρα Ελλάδας  01.00 , 21/06/2014 ) .-
6ος  Όμιλος -γκρουπ :
 27.~  ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΙΡΑΝ  1-0   ( Ώρα Ελλάδας   19.00  Σάβ.  21/06/2014 ).-
28.~ ΝΙΓΗΡΙΑ -ΒΟΣΝΙΑ     ( Ώρα Ελλάδας  01.00 , Κυ 22/06/2014  ).-
7ος  Όμιλος -γκρουπ :
29. ~ Γερμανία -Γκάνα  2-2    ( Ώρα Ελλάδας 22.00 , 21/06/2014  ) .-_Το  800ο  παιχνίδι μουντιάλ _
30 .~ Η.Π.Α. -Πορτογαλία
8ος Όμιλος - γκρουπ :
31.~ Νότια  Κορέα - Αλγερία 
32. ~ Βέλγιο - Ρωσία
Σύνολον τερμάτων (γκολ) κατά την 2η αγωνιστική  στα 10 ματς = 28γκολ ...  , στα 16  παιχνίδια στην2η  αγωνιστική  ?; γκολ .-



*** (Στάδιο Μπέλο Οριζόντε ) ,   Ώρα Ελλάδας   19.00  Σάβ.  21/06/2014 : 
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΙΡΑΝ  1-0 .-^ Το  γκολ στο 91- Μέσι .-

***  ( Στο Στάδιο Φορταλέζα ) , Ώρα Ελλάδας 22.00 , 21/06/2014  :
~ ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΓΚΑΝΑ  2-2 .- (Είναι  ο 800 αγώνας  σε  μουντιάλ -παγκόσμιο κύπελλο  ποδοσφαίρου ! )

***  ( Στο  Πόρτο Αλέγκρε) ,  Ώρα Ελλάδας  01.00 , Κυ 22/06/2014  :
~*  ΝΙΓΗΡΙΑ - ΒΟΣΝΙΑ/ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ  1-0 .-







***  ~  ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΙΡΑΝ  1-0 (0-0).-^
( Ώρα Ελλάδας   19.00  Σάβ.  21/06/2014 ).- με διαιτητή τον Σέρβο, Μίλοραντ Μάζιτς.
Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 58.259 θεατών «Mineirao stadium» του Μπέλο Οριζόντε .
Τα  γκολ : 91΄ Μέσι ,
Διαιτητές :Διαιτητής του αγώνα είναι ο Σέρβος, Μίλοραντ Μάζιτς με βοηθούς τους συμπατριώτες του Μίλοβαν Ρίστιτς και Ντάλιμπορ Τζούρτζεβιτς.
Κάρτες : Νεκουνάμ , Σοζαεϊ ,

~ Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην μοναδική φορά που βρέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες, δεν προέκυψε νικητής. Ήταν το μακρινό 1977, όταν συμμετείχαν σε τουρνουά για τον εορτασμό συμπλήρωσης 75 ετών από την ίδρυση της Ρεάλ Μαδρίτης και αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1.
~* Οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:
* ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Αλεχάντρο Σαμπέγια): 1.Σέρχιο Ρομέρο, 4.Πάμπλο Ζαμπαλέτα, 5.Φερνάντο Γκάγκο, 2.Εζεκίελ Γκαράι, 16.Μάρκος Ρόχο, 17.Φεντερίκο Φερνάντεζ, 7.Άνχελ Ντι Μαρία, 14.Χαβιέρ Μασεράνο, 9.Γκονζάλο Ιγκουαϊν, 10.Λιονέλ Μέσι, 20.Σέρχιο Αγουέρο.
* ΙΡΑΝ (Κάρλος Κεϊρόζ): 12. Αλιρεζά Χαγκίγκι, 15. Πεϊμάν Μονταζερί, 4. Τζαλάλ Χοσεϊνί, 5. Αμίρ Σαντεγκί, 23. Μεχρντάντ Ποολαντί, 3. Εχσάν Χατζσαφί, 6. Τζαβάντ Νεκουνάμ, 14. Αντρανίκ Τεϊμουριάν, 21. Ασκάν Ντεζαγκά, 16. Ρεζά Γκοτσανεζάντ, 2. Χοσρό Χεϊνταρί.
Τα  βίντεο  από τον αγώνα :

~** ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΙΡΑΝ  Μουντιάλ  21/6/2014: http://youtu.be/gApWYkWHQE0 ,

~**  Αργεντινή-Ιράν στο 91΄ Λ  Μέσι 1-0  μουντιάλ  21/6/2014 : http://youtu.be/6pK87gLr_tY ,
  ~** Αργεντινή-Ιραν φάσεις  στο  0-0 21/6/2014 : http://youtu.be/MJhWRvsrxYg ,

~ ** ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΙΡΑΝ 90΄ στο  0-0 μουντιάλ 21/6/2014 : http://youtu.be/AGR7iTgdQpM ,


*** ~ Γερμανία -Γκάνα    2-2 , (0-0) .-
( Ώρα Ελλάδας 22.00 , 21/06/2014  ) .-με διαιτητή, τον Βραζιλιάνο, Σάντρο Ρίτσι.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 60.348 «Castelao arena» της πόλης Φορταλέζα .
 Τα  γκολ : 51΄ Γκέτσε , 54΄ Α. Αγιού , 63΄ Γκιάν , 72΄Κλόουζε ,
Διαιτητές :
 Διαιτητής του αγώνα είναι ο Βραζιλιάνος Σάντρο Ρίκι ,
Βοηθοί του είναι οι κ.κ. Έμερσον Ντε Καρβάλιο (Βραζιλία) και Μαρσέλο φαν Γκάσε (Βραζιλία). Τέταρτος είναι ο Βίκτορ Καρίγιο (Περού).
Κάρτες : Α. Αγιού ,
Οι  συνθέσεις  στον αγώνα :Η ενδεκάδα της Γερμανίας: Νόιερ, Χέβεντες, Χούμελς, Κεντίρα, Οζίλ, Μίλερ, Λαμ, Μερτεσάκερ, Κρόος, Γκέτσε, Τζερόμ Μπόατενγκ (Μουσταφί) .-
Η ενδεκάδα της Γκάνας: Ντάουντα, Γκιάν, Ατσού, Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ (Αγιού), Αντρέ Αγιού, Μουντάρι, Ραμπιού, Τζόναθαν Μενσά, Ασαμόα, Μπόιγ, Χάρισον Αφούλ.-

~ Στην «φτωχή» προϊστορία των δύο ομάδων, η Γερμανία μετρά δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες, ενώ οι πιθανές συνθέσεις έχουν ως εξής:
* ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόαχιμ Λεβ): 1. Μάνουελ Νόιερ, 5. Ματς Χούμελς, 16. Φίλιπ Λαμ, 17. Περ Μερτεζάκερ, 20. Ζερόμ Μπόατενγκ, 6. Σάμι Κεντίρα, 4.Μπένεντικτ Χέβεντες, 8. Μεσούτ Οζίλ, 13. Τόμας Μίλερ , 19. Μάριο Γκέτσε, 18. Τόνι Κρόος
*  ΓΚΑΝΑ (Τζέιμς Άπια): 12.Ανταμ Κουαράσει, 3.Ασαμόα Γκιάν, 4.Ντανιέλ Οπάρε, 7.Κριστιάν Ατσού, 10.Αντρέ Αγιού, 11.Σάλεϊ Μουντάρι, 9.Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ, 5.Μίκαελ Εσιέν, 19.Τζόναθαν Μενσά, 20.Κουάντβο Ασαμόα, 21.Τζον Μπογιέ.

*** ~ ΝΙΓΗΡΙΑ -ΒΟΣΝΙΑ  1-0  , (0-0) .-    ^
( Ώρα Ελλάδας  01.00 , Κυ 22/06/2014  ).-με διαιτητή τον Νεοζηλανδό, Πίτερ Ο΄Λίρι.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 42.698 θεατών «Pantanal arena» της πόλης Τσιουάμπα

Τα  γκολ : 29΄Οντεβίγκιε
Διαιτητές :
Κάρτες :Οντεμβίγκιε , Μίκελ ,

~ Αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι η πρώτη φορά που αναμετρώνται οι δύο ομάδες, ενώ οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:
* ΝΙΓΗΡΙΑ (Στίβεν Κέσι): Βίνσεντ Ενγεάμα, Εφε Αμπρόουζ, Κένεθ Ομέρου, Τζουγουόν Οσανίουα, Τζόζεφ Γιόμπο, Τζον Ομπι Μίκελ, Ογκένι Ονάζι, Πίτερ Οντεμβίγκιε, Βίκτορ Μόουζες, Αχμέντ Μούσα, Εμάνουελ Εμενίκε.
* ΒΟΣΝΙΑ (Σάφετ Σούσιτς): Ασμίρ Μπέγκοβιτς, Μενσούρ Μούιντζα, Βέντατ Ιμπίσεβιτς, Εμίρ Σπάχιτς (Τόνι Σούνγιτς), Ερμίν Μπίτσακιτς, Σιντ Κολάσινατς, Μουχαμέντ Μπέσιτς, Μιραλέμ Πιάνιτς, Σενάντ Λούλιτς, Ζβιέζνταν Μισίμοβιτς, Εντίν Τζέκο.


***  Η.Π.Α. - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

*** ΝΟΤΙΑ  ΚΟΡΕΑ  - ΑΛΓΕΡΙΑ

*** ΒΕΛΓΙΟ  - ΡΩΣΙΑ


**** Τρίτη  3η  αγωνιστική  Ομίλων των αγώνων στο  Μουντιάλ  της Βραζιλίας :
~

*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   
http://www.youtube.com/stamos01 ,         3442     video.-        
 http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1845   video .- 
http://www.youtube.com/vlasiskal , =       1790  video.- 
Σύνολον                                                     7077  βίντεο   .-
 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  ,  2558  .-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  , 
 https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  270   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    593 –
~  https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   187
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΜΑΪΟΥ 2014 : 
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/01-2014.html , Πρωτομαγιά 01 Μαΐου 2014 Άρωμα όμορφης Ελλάδας , .-              
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/28-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/05/28-2014.html , Άρωμα  ενημέρωσης των  ειδήσεων  Τετάρτη  28  Μαΐου  2014  .-

~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/05/29-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   29  Μαΐου  2014 .-

~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/29-2014.html , Ενδιαφέροντα Πέμπτη 29 Μαΐου 2014 .-

~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/05/30-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  30  Μαϊου  2014 .-

~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/05/31-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  31  Μαΐου  2014 .-


***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΙΟΥΝΙΟΥ    2014   :

~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/06/01-2014.html ,

Άρωμα Κυριακάτικης ενημέρωσης 01 Ιούνιος 2014,.-

~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/06/01-2014.html , Ανθολόγιο Γράφοντας Αντιγράφοντας , Κυριακή 01 Ιουνίου 2014.-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/06/02-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  02  Ιουνίου  2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/06/02062014.html , Επιλογές  Διαλέγοντας  και  Γράφοντας  02/06/2014 .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/06/03-2014.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  03 Ιουνίου  2014 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/06/04-2014.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  04  Ιουνίου  2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/06/05-2014.html  , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη 05  Ιουνίου  2014  .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/06/05-2014.html  , Άρωμα  ενημέρωσης  Πέμπτη  05  Ιουνίου  2014.-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/06/06-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 06 Ιουνίου 2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/06/10-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Τρίτη 10 Ιουνίου 2014 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/06/11-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/06/12-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/06/12-2014.html , Άρωμα  ενημέρωσης Πέμπτη  12  Ιουνίου  2014 .-  
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/06/13-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/06/14-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  14  Ιουνίου  2014  .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/06/15-2014.html  , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  15  Ιουνίου  2014 .-
~  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/06/16-2014.html , ΑΡΩΜΑ ΑΠΟ  ΜΟΥΝΤΙΑΛ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ  Δευτέρα  16  Ιουνίου  2014 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/06/16-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 16 Ιουνίου 2014 .-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/06/17-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  17  Ιουνίου  2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/06/18-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  18  Ιουνίου  2014  .-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/06/19-2014.html ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  19  Ιουνίου  2014 .-
 ~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/06/20-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  20  Ιουνίου  2014 .-

~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/06/21-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  21  Ιουνίου  2014 , .-  

~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/06/blog-post.html , Άρωμα Ενημέρωσης  Σάββατο  21  Ιουνίου  2014 .-

~

2 σχόλια:

  1. ~* Η προκαλούμενη από το πάθος παρηγοριά είναι ο αρραβώνας της βασιλείας των ουρανών .- { Όσιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος } .-

    ~* Με τον λόγο πολλοί είναι Χριστιανοί , με τον τρόπο όμως πολύ λίγοι .- {

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ~ Η απόλαυση των υλικών αγαθών πρέπει να σου είναι προς διευκόλυνση και αντιμετώπιση των αναγκών της ζωής σου και μόνο ! { Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης } .-

    ~ Μην απολογείσαι και οδύρεσαι στις κατηγορίες που σου κάνουν , αλλά δείξε στον κόσμο με τη ζωή σου , ότι δεν είσαι άξιος αυτών .- { Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης }

    ΑπάντησηΔιαγραφή