ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Άρωμα στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  26 Σεπτεμβρίου  2014  :

*** ΤΑ  ΔΙΚΑ ΜΑΣ   ΒΙΝΤΕΟ  :

~**ΒΟΪΔΟΚΟΙΛΙΑ  ΠΥΛΙΑΣ 2014 : http://youtu.be/rvd88eTJtmQ  ,

~** Φαράγγι ΝΕΔΑ ποταμού  Μεσσηνία 2014 : http://youtu.be/L9YOISPABA8 ,

~**Βοϊδοκοιλιά  Μεσσηνίας  2014 : http://youtu.be/A8diQZi7e1s ,

~** Πεταλοί νησιά ΕΥΒΟΙΑΣ  2014 :  http://youtu.be/acxiah-nfEQ  ,


*** Μεσσηνιακό  άρωμα  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  και  άλλα  :

*** Μακάβρια υπόθεση νεκροφάνειας (;) σοκάρει τη Θεσσαλονίκη         
            
«Ήταν νεκρή, δεν μπορεί να έγινε λάθος» λέει γιατρός του ΕΚΑΒ για τη 49χρονη που καταγγέλλεται ότι θάφτηκε ζωντανή - Μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου από τους συγγενείς της άτυχης γυναίκας
 Σε... θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση που είδε την Πέμπτη το φως της δημοσιότητας στη Θεσσαλονίκη μετά τις καταγγελίες των συγγενών μιας 49χρονης γυναίκας, σύμφωνα με τις οποίες η άτυχη γυναίκα θάφτηκε ζωντανή με αποτέλεσμα να βρει βασανιστικό θάνατο από ασφυξία μέσα στο φέρετρο. Όπως υποστηρίζουν συγγενείς της, η άτυχη γυναίκα ξύπνησε από το κώμα που είχε περιέλθει, αλλά πέθανε από… ασφυξία μέσα στον τάφο, λίγη ώρα μετά την κηδεία της χθες, Πέμπτη, στο νεκροταφείο της Περαίας.
Αφού αποχώρησαν και οι τελευταίοι συγγενείς από τον τάφο, λίγη ώρα αργότερα κάτοικοι της περιοχής, αλλά και δύο νεαροί, άκουσαν μια γυναικεία φωνή να καλεί σε βοήθεια, μέσα από τα έγκατα της γης!  Κάποιοι είπαν ότι άκουσαν μία φωνή που έλεγε: «Βοήθεια, σώστε με!». Την ίδια ώρα κι ο νεκροθάφτης ισχυρίστηκε ότι άκουσε χτυπήματα.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία εκταφής. Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε ήταν ήδη πολύ αργά. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η γυναίκα ίσως είχε νεκροφάνεια, ίσως έπεσε σε κώμα και έγινε λάθος διάγνωση με αποτέλεσμα την τραγική τηε κατάληξη.
Το συγκλονιστικό είναι ότι όπως καταγγέλλεται, όταν ξέθαψαν τη 49χρονη είδαν ότι τα χέρια της βρίσκονταν σε διαφορετική θέση από εκείνη της ταφής, ενώ τα μάτια της ήταν ανοιχτά. Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, ενώ οι συγγενείς της καταγγέλλουν τους γιατρούς του ιδιωτικού θεραπευτηρίου και αναμένεται να καταθέσουν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.
Γιατρός του ΕΚΑΒ: Η 49χρονη ήταν νεκρή - Αυτό δεν μπορεί να έχει συμβεί
 Από την άλλη, σύμφωνα με την κυρία Χρυσή Ματσικούδη, γιατρό του ΕΚΑΒ, που έφτασε στο σημείο και εξέτασε τη σορό της γυναίκας, η 45χρονη είχε νεκρική ακαμψία. Όπως είπε μιλώντας στο Mega «αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει. Εγώ δεν το πιστεύω. Η γυναίκα ήταν καρκινοπαθής τελικού σταδίου. Την περιμέναμε να πεθάνει. Ο θάνατός της πιστοποιήθηκε στο νοσοκομείο. Οι ιατροδικαστές θα πουν τι έχει συμβεί».
Σύμφωνα με την προσωπική της άποψη, η εκδοχή της νεκροφάνειας δεν μπορεί να έχει συμβεί στη συγκεκριμένη περίπτωση. «Δεν μπορεί άνθρωπος με νεκρική ακαμψία να φώναζε και να χτυπούσε το φέρετρο» είπε η γιατρός του ΕΚΑΒ τονίζοντας την ίδια ώρα πως δεν αμφισβητεί τα παιδιά που κατήγγειλαν ότι άκουσαν την άτυχη 49χρονη να καλεί σε βοήθεια από τον τάφο της.
Η απάντηση στις ιατροδικαστικές εξετάσεις
Η ιατροδικαστική εξέταση θα δώσει τώρα την απάντηση στο μυστήριο με την ανατριχιαστική αυτή υπόθεση. Ήταν νεκρή γυναίκα ή θάφτηκε τελικά ζωντανή; Εάν βρεθούν ίχνη στο σώμα της γυναίκας που να παραπέμπουν σε ασφυξία, τότε θα μιλάμε για μία υπόθεση πραγματικά συγκλονιστική.
Δείτε περισσότερα στο www.protothema.gr 

***  Ο Νικόλαος Στακιάς νέος διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας         
  
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, από την αρμόδια Επιτροπή, ο διορισμός του 
 Εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο διορισμός του Νικολάου Στακιά στη θέση του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας.
Την πρόταση του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, υποστήριξαν Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου. ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ και ΚΚΕ δήλωσαν «παρών».
Αναπτύσσοντας τους στόχους και τις προτεραιότητές του, ο νέος διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας της χώρας τόνισε την ανάγκη στήριξης των μεταρρυθμίσεων, προς όφελος, όπως είπε, των ασφαλισμένων.
Έμφαση έδωσε, ο κ. Στακιάς, στην ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, τονίζοντας ότι αν λειτουργήσει σωστά, θα αποσυμφορήσει και τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, ώστε να μη βλέπουμε, όπως επισήμανε, στα επείγοντα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων περιστατικά απλού κρυολογήματος που δεσμεύουν το νοσηλευτικό προσωπικό.
Έμφαση έδωσε και στην απορρόφηση κονδυλίων μέσω ΕΣΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι είναι η κατάλληλη περίοδος να τα αξιοποιήσουμε, όχι μόνο για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού, αλλά και για να δημιουργήσουμε σύγχρονα νοσοκομεία που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εποχής, εκμεταλλευόμενοι τις φυσικές πηγές ενέργειας.
Κληθείς να σχολιάσει την υπουργική απόφαση για τον έλεγχο των διαγνωστικών εξετάσεων, ο κ. Στακιάς υποστήριξε ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν είναι σε βάρος αλλά προς όφελος των ασθενών και πρόσθεσε: «Όταν τα οικονομικά μας είναι περιορισμένα, πρέπει, είσαι υποχρεωμένος, εκ των ενόντων, να περιορίσεις μια κατάσταση».
Και κατέληξε: «Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο που δεν μπορούμε να δανειζόμαστε ούτε να δημιουργούμε ελλείμματα. Πρέπει να γίνει οικονομία πόρων, ώστε με τα ίδια χρήματα να μπορούμε να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες».  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Διεθνές Πανόραμα Ντοκιμαντέρ τον Ιανουάριο στην Καλαμάτα

Σε φάση προετοιμασίας βρίσκεται η διοργάνωση του Διεθνούς Πανοράματος Ντοκιμαντέρ στην Καλαμάτα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 22 έως 29 Ιανουαρίου 2015. Το Πανόραμα διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, το οποίο ιδρύθηκε ως καλλιτεχνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με στόχο την προώθηση και προβολή της τέχνης του ντοκιμαντέρ, τη διοργάνωση φεστιβάλ ντοκιμαντέρ, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, καλλιτεχνικών ανταλλαγών, καθώς και τη λειτουργία εργαστηρίου παραγωγής ντοκιμαντέρ. Το Διεθνές Πανόραμα Ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει ένα πανόραμα ελληνικών και ξένων κινηματογραφικών παραγωγών της τελευταίας 5ετίας. Την καλλιτεχνική διεύθυνση θα έχει η κα Τζίνα Πετροπούλου, η οποία ήταν καλλιτεχνική διευθύντρια και του περσινού φεστιβάλ «Τεκμηρίωσις». Όλες οι προβολές, οι παράλληλες εκδηλώσεις και τα σεμινάρια θα είναι ελεύθερα για το κοινό. Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει αφιερώματα σε ξένους σκηνοθέτες, οι οποίοι έχουν δεχθεί την πρόσκληση να συμμετέχουν. Ήδη έχει εξασφαλιστεί η συμμετοχή δημιουργών από την Αυστρία, τη Νορβηγία και τη Γαλλία. Στόχος είναι μέρος του Πανοράματος να ταξιδέψει και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου. Να σημειωθεί πως το Πανόραμα Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας 2015 συνεργάζεται με φορείς και φεστιβάλ που άπτονται του ντοκιμαντέρ, όπως με την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, το Φεστιβάλ Χαλκίδας, την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, το Κέντρο Κοινωνίας, Επιστήμης και Τέχνης CAID, το Φεστιβάλ Αρχαιολογικού- Ιστορικού Ντοκιμαντέρ «Αγών», το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κύπρου, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, καθώς και με πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης. - 

 *** Στον εισαγγελέα όλοι σήμερα για το θέμα των τσιγγάνων         
           
Σύσκεψη για τους τσιγγάνους και την κατάληψη δημοτικών εκτάσεων στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, πίσω από το Πολυκλαδικό, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο γραφείο του εισαγγελέα Καλαμάτας, Δημήτρη Σταύρου.
Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Σημειώνεται ότι υπάρχει έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τα αρμόδια υπουργεία για κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών στην περιοχή της Αγίας Τριάδας. Ο Δήμος Καλαμάτας έχει ήδη εκφράσει την επιθυμία του οι τσιγγάνοι να μεταφερθούν στο οικόπεδο της Μπιρμπίτας, όπου ο καταυλισμός έχει καταστραφεί εξ  ολοκλήρου. Όμως, δε συμφωνούν οι τσιγγάνοι, καθώς δεν υπάρχουν καθόλου υποδομές.
Πάντως, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, όπως παρουσιάσαμε και σε χθεσινό μας ρεπορτάζ, είναι αφόρητη η κατάσταση, με τα σκουπίδια να έχουν σχηματίσει λόφους, ενώ ελλοχεύει κίνδυνος ατυχήματος, καθώς από ρευματοκλοπές κρέμονται κομμένα καλώδια της ΔΕΗ.  Β.Β.

***  Άνοιξε λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα ο Δήμος Καλαμάτας 

Η προσπάθεια του Δήμου να επιλεγεί η Καλαμάτα ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 θα έχει σημαντικό κόστος, καταρχήν για τη σύνταξη φακέλου που θα υποβληθεί αρμοδίως. Για δωρεές και χορηγίες υποστήριξης της προσπάθειας, ο Δήμος άνοιξε λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα, με αριθμό 220/54035021, ενώ προσδιόρισε και σχετικό κωδικό στον προϋπολογισμό του. Η διαχείριση των χρημάτων θα γίνεται με τη διαδικασία του δημόσιου λογιστικού, όπως ορίζει η νομοθεσία. - 

*** Τρεις μεσσηνιακές επιχειρήσεις επιβίωσαν στο πέρασμα των χρόνων …             
 
Τις επιχειρήσεις που κατάφεραν να επιβιώσουν στη διάρκεια της τελευταίας 50ετίας (1964-2014) παρουσιάζει σε ειδική έκδοση, με τίτλο «Οι επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν διαχρονικά», η Icap Group.
Όπως επισημαίνει η Icap, συγκεντρώθηκαν πληροφορίες και οικονομικά στοιχεία από τη βάση δεδομένων της και βάσει αυτών των πληροφοριών, εντοπίζονται 1.396 εταιρείες νομικής μορφής ΑΕ, ΕΠΕ, καθώς και υποκαταστήματα αλλοδαπών εταιρειών (με έδρα την Ελλάδα), με έτος ίδρυσης από το 1964 ή και νωρίτερα, οι οποίες υπάρχουν μέχρι και το 2014, παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις υπέστησαν.
Ως εταιρείες που επιβίωσαν όλα αυτά τα έτη θεωρούνται εκείνες που δεν έχουν πτωχεύσει, δεν έχουν διαλυθεί, δεν αδράνησαν, δεν απορροφήθηκαν ή συγχωνεύτηκαν από άλλες.
Στον κατάλογο περιλαμβάνονται επιχειρήσεις με μεσσηνιακό ενδιαφέρον, όπως η Alpha Bank AE (αρχικά ιδρυθείσα ως Τράπεζα Καλαμών), που απορρόφησε τις τραπεζικές δραστηριότητες της εταιρείας Ι.Φ. Κωστόπουλος (ιδρυθείσα το 1879) και μετονομάσθηκε σε Ελληνική Τράπεζα Εμπορικής Πίστεως.
Στις δύο παλαιότερες ελληνικές μεταποιητικές επιχειρήσεις, στον κλάδο των ποτών, η εταιρεία Ν. Γ. Καλλικούνης ΑΕ (προήλθε από συγχώνευση επιχειρήσεων η παλαιότερη των οποίων ιδρύθηκε το 1850) είναι η αρχαιότερη, ενώ στην ομάδα της βιομηχανίας με βάση τον πρόσφατο κύκλο εργασιών ξεχωρίζει η καπνοβιομηχανία Καρέλια Καπνοβιομηχανία ΑΕ (1888).
Τα παραπάνω είναι τα χαρακτηριστικά στοιχεία της έντονης δραστηριότητας που υπήρχε στη Μεσσηνία. Μέσα στο πέρασμα των χρόνων και οι τρεις όχι μόνο κατάφεραν να συνεχίσουν να λειτουργούν, αλλά έχουν γίνει και παγκόσμια γνωστές.    Χ.Χ. 

*** Ιεράπετρα: Μητέρα και γιος εξέδιδαν 20χρονη
Οδηγούνται στον εισαγγελέα
Ιεράπετρα: Μητέρα και γιος εξέδιδαν 20χρονη
Μια 62χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία και ο 37χρονος γιος της συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για σωματεμπορία και παράνομη κατακράτηση, σε βάρος 20χρονης ομοεθνούς τους, στην Ιεράπετρα Λασιθίου.
Όπως προέκυψε έπειτα από καταγγελία της 20χρονης, ο 37χρονος εκμεταλλευόμενος την οικονομική κατάστασή της και με το πρόσχημα της εύρεσης εργασίας σε αγροτικές καλλιέργειες, τη μετέφερε από τη Βουλγαρία στην Ιεράπετρα.
Στη συνέχεια την εξανάγκασε να μένει στο σπίτι του όπου διέμενε ο ίδιος και η 62χρονη μητέρα του, απαγορεύοντάς της την έξοδο, χωρίς τη συνοδεία του ίδιου και της μητέρας του.
Από την προανάκριση προέκυψε, ότι ο 37χρονος οδηγούσε την 20χρονη σε άλλα σπίτια, όπου απειλώντας την, την εξανάγκαζε να εκδίδεται με αλλοδαπούς άνδρες, έναντι χρηματικής αμοιβής, την οποία εισέπραττε προκαταβολικά και εξ ολοκλήρου ο ίδιος.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου, ενώ προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Κ.Περιστέρη: Σε έναν μήνα τελειώνουμε στην Αμφίπολη
«Αγωνιζόμαστε για την έρευνά μας»
Κ.Περιστέρη: Σε έναν μήνα τελειώνουμε στην Αμφίπολη
«Σε έναν μήνα τελειώνουμε» δήλωσε την Παρασκευή η προϊσταμένη της ΚΗ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και επικεφαλής της ανασκαφής στον τύμβο Καστά της Αρχαίας Αμφίπολης Κατερίνα Περιστέρη.
Σε ό,τι αφορά το σχόλιο ότι εξυπηρετεί συμφέροντα, ανέφερε: «Τη δουλειά μας κάνουμε, ούτε πολιτικά ούτε οικονομικά συμφέροντα εμπλέκονται. Αγωνιζόμαστε για την έρευνά μας».
Για τα σχόλια της συναδέλφου της Όλγας Παλαγγιά σχετικά με την ανασκαφή, η κ. Περιστέρη δήλωσε ότι δεν θα ασχοληθεί περαιτέρω και πως ό,τι ήταν να δηλώσει, το δήλωσε. Εκ μέρους της ομάδας εργασίας, η αρχαιολόγος παρακάλεσε «να μένει το αρχαιολογικό έργο στο πεδίο μακράν πάσης παραφιλολογίας».
Να σημειωθεί ότι σε συνέντευξή της στην αυστραλιανή εφημερίδα της Ομογένειας «Νέος Κόσμος», η κ. Περιστέρη δήλωσε ότι η ανασκαφή συνεχίζεται συστηματικά, καθώς απαιτούνται «χειρουργική ακρίβεια και συνέπεια».
«Δεν έχει σημασία ποιος ή ποιοι είναι οι 'ένοικοι' του ταφικού συγκροτήματος, όλο το μνημείο είναι σημαντικό και μας δίνει πληροφορίες για την εποχή μετά το θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου» τόνισε.
Ενημέρωση από την Άννα Παναγιωταρέα
Σε ενημέρωση για την ανασκαφή που παραχώρησε η δημοσιογράφος Άννα Παναγιωταρέα στο Μουσείο της Αμφίπολης, είπε ότι οι θεωρίες που έχουν διατυπωθεί σχετικά με την ταυτότητα του νεκρού ανάγονται σε 14.
Δήλωσε ότι το ΥΠΠΟΑ και οι ανασκαφείς παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις διάφορες θεωρίες για την ταυτότητα του νεκρού.
«Θέλω να γίνει σαφές ότι οι συντελεστές της ανασκαφής δεν διατυπώνουν άποψη για την ταυτότητα του νεκρού, που γίνεται τόσος λόγος. Περιμένουν, με επιστημονική υπομονή, να μιλήσει το ίδιο το ταφικό συγκρότημα» είπε η κ. Παναγιωταρέα.
«Έχουν, επίσης, διατυπωθεί δύο βασικές απόψεις σε ό,τι αφορά την χρονολόγησή του ταφικού συγκροτήματος. Η ανασκαφέας, εκτιμώντας τα ανασκαφικά δεδομένα, εκφράζει στην άποψη ότι το μνημείο χρονολογείται στο τελευταίο τέταρτο του 4ου αιώνα. Άλλωστε, έχει παρουσιάσει την επιστημονική θέση της, κάνοντας δύο ανακοινώσεις, σε αντίστοιχα αρχαιολογικά συνέδρια» πρόσθεσε.
Είπε, επίσης, ότι «μόνον η συγκροτημένη δημοσίευση του ανασκαφικού υλικού θα οδηγήσει στην ανάπτυξη ενός γόνιμου επιστημονικού διαλόγου».
«Είναι νωρίς να διατυπώνονται οι οποιεσδήποτε ερμηνευτικές θεωρίες. Ας επιτρέψουν να προηγηθεί η ανασκαφέας, που έχει και την επιστημονική ευθύνη της ανασκαφής και διαθέτει και όλα τα δεδομένα» δήλωσε η κ. Παναγιωταρέα.
Για την χρηματοδότηση της ανασκαφής δήλωσε ότι μέχρι στιγμής τα χρήματα που έχουν δοθεί είναι τα εξής:
  • Το 2010 δόθηκαν 20.000, μέσω Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών, από την Νομαρχία Σερρών.
  • Το 2011 δόθηκαν 80.000, μέσω Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας , από την Περιφέρεια.
  • Το 2012 δόθηκαν 50.000 ευρώ από το Υπουργείο Πολιτισμού και 50.000 ευρώ από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.
  • Το 2013 δόθηκαν 90.000 ευρώ από το Υπουργείο Πολιτισμού.
  • Το 2014 δόθηκαν 150.000 ευρώ από το Υπουργείο Πολιτισμού.
  • Το 2014 δόθηκε ως δωρεά από την Εθνική Τράπεζα (150.000 ευρώ), ενώ οι χορηγίες των Εταιρειών του Δημοσίου, ΔΕΣΦΑ (35.000 ευρώ) και Ελληνικά Πετρέλαια (25.000 ευρώ), δεν έχουν ακόμη ενεργοποιηθεί.
Όσον αφορά τις τεχνικές ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 18 έως 26 Σεπτεμβρίου, η κ. Παναγιωταρέα δήλωσε: ότι απομακρύνθηκε πλήρως η επίχωση από τον πρώτο χώρο (μετά την είσοδο με τις σφίγγες) και αποκαλύφθηκε το μαρμάρινο δάπεδο, γνωστό και ως «κόκκινο». Το δάπεδο σκεπάστηκε στη συνέχεια με φύλλα ενισχυμένης πολυστερίνης και κόντρα πλακέ, για την προστασία του από την διέλευση των συνεργείων.
Στον πρώτο χώρο ολοκληρώθηκε η προσωρινή υποστύλωση και αντιστήριξη. Επίσης χαμήλωσε η στάθμη της επίχωσης στον δεύτερο χώρο πίσω από τις Καρυάτιδες, ώστε να δημιουργηθεί κατάλληλο δάπεδο πρόσβασης για τον επόμενο χώρο.
Παράλληλα, δήλωσε ότι ολοκληρώθηκε η υπολογιστική τεκμηρίωση των μέτρων αντιστήριξης και υποστύλωσης, που θα χρησιμοποιηθούν στο τρίτο χώρο, πίσω από την θύρα.
Όπως είπε, προβλέπεται το άνοιγμα, δια της αφαίρεσης του χώματος, του τρίτου θυρώματος, καθώς και η εισαγωγή των αντιστηρικτικών στοιχείων για την πρώτη φάση υποστήριξης και αντιστήριξης των κατακόρυφων τοίχων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την Πέμπτη, η γγ του ΥΠΠΟΑ Λίνα Μενδώνη δήλωσε στον Βήμα 99,5 ότι η γεωλογική έρευνα στον τρίτο θάλαμο του μνημείου έδειξε την ύπαρξη τέταρτου μαρμάρινου θυρώματος 96 εκατοστών.
Ανέφερε, επίσης, ότι «υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι έγινε απόπειρα τυμβωρυχίας, ή περισσότερες απόπειρες» κατά την αρχαιότητα «αλλά μέχρι ποιο σημείο κατάφεραν να διεισδύσουν οι τυμβωρύχοι αυτό δεν το ξέρουμε».
«Το ίδιο το μνημείο είναι από μόνο του ένα εξαιρετικά σημαντικό μνημείο. Παρουσιάζει εντελώς πρωτότυπα χαρακτηριστικά, έχει μία ιδιάζουσα σύνθεση, επομένως από μόνο του είναι πολύ σημαντικό. Θα τολμούσα να πω ότι τα χαρακτηριστικά του είναι σχεδόν μοναδικά» συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο μνημείο «θα απασχολήσει πολύ κόσμο και για πολλά χρόνια».
Η γγ του ΥΠΠΟΑ επανέλαβε η πολυαναμενόμενη απάντηση στο ερώτημα σε ποιον ανήκει ο τάφος θα δοθεί όταν ολοκληρωθεί η ανασκαφή ή, ενδεχομένως, όταν θα φτάνει προς το τέλος της εφόσον θα έχουν συγκεντρωθεί όλα τα στοιχεία.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
~* Εργάτες τοποθετούν προσωρινό στέγαστρο, που καλύπτει εξωτερικά το μνημείο στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης, Τρίτη 26 Αυγούστου 2014. Συνεχίζονται οι ανασκαφικές εργασίες στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης, από την ΚΗ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, για την αποκάλυψη του ταφικού μνημείου. (EUROKINISSI/Γραφείο Τύπου Υπουργείου Πολιτισμού και ΑΘλητισμού) (File: EV_AMFIPOLI_ANASKAFI6456.JPG )
~* Συνεχίζονται οι ανασκαφικές εργασίες στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης, από την ΚΗ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, για την αποκάλυψη του ταφικού μνημείου. Αφαιρέθηκαν ακόμη δέκα λιθόπλινθοι, που αποτελούσαν την εβδόμη και ογδόη σειρά, στον τοίχο σφράγισης. Απομένουν τρεις σειρές προς αποδόμηση του συνόλου των έντεκα δόμων. Έτσι, αποκαλύφθηκε η συνέχεια της πρόσοψης της εισόδου του μνημείου, με διάκοσμο, όμοιο με αυτόν των πλαϊνών τοίχων. Δηλαδή, νωπογραφία λευκού χρώματος, εξαιρετικά επιμελημένη, που μιμείται τον μαρμάρινο περίβολο. (φωτο 1). Παράλληλα, αποκαλύπτονται, κάτω από τα επίκρανα, οι μαρμάρινες παραστάδες του θυρώματος, οι οποίες επικαλύπτονται, επίσης, από λευκή νωπογραφία. (φωτο 2). Με τη μερική αφαίρεση χωμάτων, που βρίσκονται πίσω από την είσοδο, αποκαλύπτεται η πίσω πλευρά της εισόδου, ιδιαιτέρως επιμελημένη, αντίστοιχη της προσόψεως. Επί της νωπογραφίας των επιστυλίων της σώζονται ίχνη κόκκινου και μαύρου χρώματος. Η πλαϊνή και πίσω όψη των ιωνικών επικράνων των παραστάδων, που επικαλύπτονται από νωπογραφία, είναι επιζωγραφισμένες με τα ίδια χρώματα. (φωτο 3, 4). Έχουν αρχίσει να αποκαλύπτονται και οι πλαϊνοί τοίχοι του προθαλάμου. Είναι επενδεδυμένοι με μάρμαρο Θάσου και κοσμούνται στο ανώτερο μέρος τους με ιωνικό επιστύλιο, επί του κυματίου του οποίου σώζονται ίχνη μαύρου και κόκκινου χρώματος. (φωτο 5). Εκτός από τις ανασκαφικές εργασίες, πραγματοποιούνται επεμβάσεις συντήρησης και στερέωσης του διακόσμου, μόλις έρχεται στο φως, από ειδικευμένους συντηρητές. (EUROKINISSI/Γραφείο Τύπου Υπουργείου Πολιτισμού και ΑΘλητισμού) (File: EV_AMFIPOLI_ANASKAFI6283.JPG )
~* Συνεχίζονται οι ανασκαφικές εργασίες στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης, από την ΚΗ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, για την αποκάλυψη του ταφικού μνημείου. Αφαιρέθηκαν ακόμη δέκα λιθόπλινθοι, που αποτελούσαν την εβδόμη και ογδόη σειρά, στον τοίχο σφράγισης. Απομένουν τρεις σειρές προς αποδόμηση του συνόλου των έντεκα δόμων. Έτσι, αποκαλύφθηκε η συνέχεια της πρόσοψης της εισόδου του μνημείου, με διάκοσμο, όμοιο με αυτόν των πλαϊνών τοίχων. Δηλαδή, νωπογραφία λευκού χρώματος, εξαιρετικά επιμελημένη, που μιμείται τον μαρμάρινο περίβολο. (φωτο 1). Παράλληλα, αποκαλύπτονται, κάτω από τα επίκρανα, οι μαρμάρινες παραστάδες του θυρώματος, οι οποίες επικαλύπτονται, επίσης, από λευκή νωπογραφία. (φωτο 2). Με τη μερική αφαίρεση χωμάτων, που βρίσκονται πίσω από την είσοδο, αποκαλύπτεται η πίσω πλευρά της εισόδου, ιδιαιτέρως επιμελημένη, αντίστοιχη της προσόψεως. Επί της νωπογραφίας των επιστυλίων της σώζονται ίχνη κόκκινου και μαύρου χρώματος. Η πλαϊνή και πίσω όψη των ιωνικών επικράνων των παραστάδων, που επικαλύπτονται από νωπογραφία, είναι επιζωγραφισμένες με τα ίδια χρώματα. (φωτο 3, 4). Έχουν αρχίσει να αποκαλύπτονται και οι πλαϊνοί τοίχοι του προθαλάμου. Είναι επενδεδυμένοι με μάρμαρο Θάσου και κοσμούνται στο ανώτερο μέρος τους με ιωνικό επιστύλιο, επί του κυματίου του οποίου σώζονται ίχνη μαύρου και κόκκινου χρώματος. (φωτο 5). Εκτός από τις ανασκαφικές εργασίες, πραγματοποιούνται επεμβάσεις συντήρησης και στερέωσης του διακόσμου, μόλις έρχεται στο φως, από ειδικευμένους συντηρητές. (EUROKINISSI/Γραφείο Τύπου Υπουργείου Πολιτισμού και ΑΘλητισμού) (File: EV_AMFIPOLI_ANASKAFI6284.JPG )
~*Συνεχίζονται οι ανασκαφικές εργασίες στο ταφικό μνημείο, στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη. Απομακρύνθηκαν χώματα τα οποία βρίσκονταν στο διάκενο και πίσω από τα αγάλματα των Σφιγγών, σε βάθος περίπου, δυο μέτρων, και σε πλάτος ανάλογο της εισόδου του τάφου
~* Συνεχίζονται οι ανασκαφικές εργασίες στο ταφικό μνημείο, στον Τύμβο Καστά, στην Αμφίπολη. Απομακρύνθηκαν χώματα τα οποία βρίσκονταν στο διάκενο και πίσω από τα αγάλματα των Σφιγγών σε βάθος περίπου δυο μέτρων και σε πλάτος ανάλογο της εισόδου του τάφου

***  Άφαντος ο απατεώνας "κατασκευαστής" & "μεσίτης" 

ΞΕΓΕΛΑΣΕ ΝΟΡΒΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ10 χρόνια κάθειρξης σε φυγόδικο απατεώνα «κατασκευαστή»Της Βίκυς Βετουλάκη Το μεσίτη ακινήτων και τον κατασκευαστή με αντίστοιχο γραφείο στην Κορώνη παρίστανε απατεώνας και για ένα χρόνο κατάφερε να εξαπατήσει Δανούς και Γάλλους και να τους «πουλήσει» οικόπεδα και σπίτια που δεν υπήρχαν, αρπάζοντας αρκετές χιλιάδες ευρώ. Ο δήθεν μεσίτης έχει εξαφανισθεί από το 2007 και από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας δικάσθηκε αμετάκλητα σε κάθειρξη 10 ετών για απάτες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια. Ούτε στο πρώτο δικαστήριο ούτε τώρα εμφανίσθηκε και πλέον θεωρείται φυγόποινος.Τον έπεισε να ανοίξει και λογαριασμό Σύμφωνα με όσα έχει καταθέσει 49χρονος Νορβηγός, ήθελε με την οικογένειά του να αγοράσει σπίτι, ως παραθεριστική κατοικία, στην περιοχή της Κορώνης και ο κατηγορούμενος παρουσιάσθηκε ως «μεσίτης αστικών συμβάσεων και κατασκευαστής», ενώ διατηρούσε γραφείο στην Κορώνη. Μάλιστα, όπως έχει αναφέρει ο Νορβηγός, ακόμη και συμβολαιογράφος τον διαβεβαίωσε ότι κατασκευάζει σπίτια. Ο απατεώνας υπέδειξε στο Νορβηγό οικόπεδο 2 στρεμμάτων, με μια παλιά οικία, στην περιοχή Σαράντου στην Κορώνη. Τον έπεισε, δε, να αγοράσει το ακίνητο αντί 38.000 ευρώ. Μάλιστα, ο Νορβηγός τον έκανε και πληρεξούσιο με συμβολαιογραφική πράξη για την αγορά του ακινήτου, καθώς κατοικούσε μόνιμα στο εξωτερικό και δε γνώριζε ελληνικά για να διεκπεραιώσει τις διαδικασίες. Επίσης, ο κατηγορούμενος τον έπεισε ότι μετά την αγορά θα αναλάμβανε την επισκευή του σπιτιού αντί 18.500 ευρώ. Ακολούθως, έπεισε το Νορβηγό να ανοίξουν κοινό λογαριασμό, ορίζοντάς τον συνδικαιούχο. Ο λογαριασμός ανοίχτηκε τον Οκτώβριο του 2006 και η πρώτη κατάθεση ήταν ύψους 8.000 ευρώ. Το Νοέμβριο κατατέθηκαν δύο ποσά, 40.000 ευρώ και 4.000 ευρώ, το Δεκέμβριο 2.100 ευρώ και τον Ιανουάριο του 2007 άλλα 2.800 ευρώ. Συνολικά ο Νορβηγός κατέθεσε 56.920 ευρώ στον κοινό λογαριασμό, τα οποία υποτίθεται θα χρησιμοποιούσε ο δήθεν κατασκευαστής για την αγορά του ακινήτου και την επισκευή του σπιτιού.Το έχει κάνει σε Γάλλους Μάλιστα, ο κατηγορούμενος ήταν τόσο αδίστακτος, που υπέγραψε και ιδιωτικό συμφωνητικό με το Νορβηγό, δήθεν για λογαριασμό του πραγματικού ιδιοκτήτη του ακινήτου. Όλο αυτό το διάστημα ο Νορβηγός επικοινωνούσε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο με τον κατηγορούμενο, συνεννοούμενοι, υποτίθεται, για τις εργασίες στο σπίτι. Όταν τον Ιούνιο του 2007 ο Νορβηγός επέστρεψε στην Ελλάδα για να πάει να δει έτοιμο το σπίτι, διαπίστωσε ότι ο κατηγορούμενος τμηματικά είχε κάνει ανάληψη όλων των χρημάτων και είχε αφήσει στο λογαριασμό μόνο 120 ευρώ. Μάλιστα, οι αναλήψεις των μεγαλύτερων ποσών είχαν γίνει αμέσως μετά την κατάθεση από το Νορβηγό, ενώ ανάληψη των τελευταίων ποσών έγινε το Μάρτιο του 2007. Συνολικά, πήρε 56.800 ευρώ, χωρίς φυσικά ούτε το ακίνητο να αγορασθεί ούτε το σπίτι να επισκευασθεί. Από την έρευνα προέκυψε ότι το ίδιο ακριβώς είχε κάνει σε δύο Γάλλους επισκέπτες της περιοχής, χωρίς να γίνει όμως γνωστό πόσα χρήματα τους απέσπασε. - 

***  Ο ποδηλάτης ήταν «φάουλ»           
   
Χθες το μεσημέρι στον πεζόδρομο της Αριστομένους. Αυτοκίνητο κινείται κανονικά επί της Κολοκοτρώνη, με πολύ χαμηλή ταχύτητα. Στη διασταύρωση με τον πεζόδρομο, ποδηλάτης φρενάρει (είχε φρενάρει και ο οδηγός του ΙΧ) και ο τελευταίος επιπλήττει τον πρώτο πως κινείται αντικανονικά, καθώς είναι… πεζόδρομος.
Με τη λογική του ποδηλάτη, κι ο ίδιος κινείται αντικανονικά, γιατί ο πεζόδρομος είναι για τη χρήση των πεζών και όχι των ποδηλάτων.
Για την ιστορία θα αναφέρουμε πως ο ποδηλάτης ήταν «φάουλ», καθώς η κίνηση οχημάτων στην οδό Κολοκοτρώνη επιτρέπεται, ενώ υπάρχει σήμανση για την κυκλοφορία πεζών.Χ.Χ.   

***  Βιωματική προσέγγιση για την οδική ασφάλεια από το Ινστιτούτο «Πάνος Μυλωνάς» (βίντεο)         
    
Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» στις 10 και 11 Οκτωβρίου, στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, με τη συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας.
Σκοπός του διημέρου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος AVENUE (Actions for Vulnerable, Elderly, Novice drivers and road Users in Europe for Traffic Safety), είναι η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τη σημασία της οδικής ασφάλειας, δεδομένου πως οι αιτίες των οδικών ατυχημάτων είναι γνωστές και είναι δυνατόν να αποφευχθούν.
Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» θα επιδιώξει στην Καλαμάτα την επιμόρφωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα της οδικής ασφάλειας με τη χρήση εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας (προσομοιωτή ανατροπής οχήματος, προσομοιωτή πρόσκρουσης, προσομοιωτή οδήγησης, κ.λπ.), μοναδικό στην Ελλάδα. Πρόκειται για βέλτιστες πρακτικές και καινοτόμες προσεγγίσεις που εφαρμόζονται σε όλο τον κόσμο.
Απώτερος στόχος είναι η βελτίωση στην εφαρμογή και η συμμόρφωση με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, ώστε να επιτευχθούν η μείωση των θυμάτων οδικής κυκλοφορίας και η αποφυγή απώλειας περισσότερων ανθρώπινων ζωών, καθώς στην Ελλάδα τα τροχαία αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου για τους νέους 15-29 ετών και την τρίτη αιτία για την ηλικία των 30-44 ετών.
  Εξοπλισμός
Ο εξοπλισμός βιωματικής εκπαίδευσης, που θα παρουσιαστεί, περιλαμβάνει:
-Ειδικά γυαλιά προσομοίωσης κατανάλωσης αλκοόλ και ψυχοφαρμάκων
-Προσομοιωτή πρόσκρουσης, που αποτελείται από ένα κάθισμα, το οποίο γλιστρά σε κεκλιμένες ράγες και στη συνέχεια σταματά απότομα. Ο προσομοιωτής σκοπό έχει να καταδείξει στον εκπαιδευόμενο, ο οποίος είναι δεμένος με τη ζώνη ασφαλείας, τις δυνάμεις που ασκούνται στο σώμα του σε ενδεχόμενη πρόσκρουση, ακόμα και με χαμηλή ταχύτητα.
-«Ζυγαριά» συσχέτισης βάρους-ταχύτητας, η οποία υπολογίζει το βάρος ενός ανθρώπου κατά την περίπτωση σύγκρουσης, αναλογικά με την ταχύτητα του οχήματος στο οποίο επιβαίνει.
-Προσομοιωτή ανατροπής οχήματος, που αποτελείται από ένα όχημα το οποίο περιστρέφεται κατά το διαμήκη άξονά του, με στόχο να βιώσουν οι δεμένοι με τις ζώνες ασφαλείας επιβάτες του, τις δυνάμεις που ασκούνται στο σώμα τους και την έντονη δυσφορία που προκαλεί η ανατροπή ενός οχήματος λόγω τροχαίου ατυχήματος, αλλά και την αξία της χρήσης ζώνης ασφαλείας.
-Συσκευή Μέτρησης Χρόνου Αντίδρασης και Απόστασης Ακινητοποίησης, που μετρά το χρόνο αντίδρασης των χρηστών, καθώς και την απόσταση ακινητοποίησης που προκύπτει σε διαφορετικές τιμές ταχύτητας και διαφορετικές συνθήκες ολισθηρότητας οδοστρώματος.
Video:  Προσομοιωτής ανατροπής οχήματος, ινστιτούτου Πάνος Μυλωνάς  , http://youtu.be/cYupB_Nz6RA ,.-

Μία ενδιαφέρουσα εμπειρία είχα σήμερα, μπαίνοντας στον προσομοιωτή ανατροπής οχήματος του ινστιτιούτου Πάνος Μυλωνάς. Η "εμπειρία" του να είσαι σε ένα όχημα, ανάποδα, σε κάνει να εκτιμήσεις στο έπακρο την ζώνη που σε κρατάει.

*** Οι δημοφιλέστερες επιλογές για σπουδές στο εξωτερικό

 Παρά την οικονομική κρίση και το υψηλό κόστος διδάκτρων και διαμονής, το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει στις πρώτες επιλογές των Ελλήνων που πηγαίνουν για σπουδές στο εξωτερικό. Στο μεταξύ, στη Βουλή διαβιβάστηκαν στοιχεία που τηρούνται στη βάση δεδομένων του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ) για τον αριθμό των αιτήσεων αναγνώρισης τίτλων σπουδών από συγκεκριμένες, θεωρητικά υψηλού κόστους σπουδών και διαμονής, χώρες της αλλοδαπής.Αδυναμία συνέχισης σπουδών Τα στοιχεία είχε ζητήσει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, βάζοντας μια νέα παράμετρο για την περίοδο κρίσης που διανύει η χώρα μας. Ο κ. Κακλαμάνης είχε επισημάνει ότι «η οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις στο διαθέσιμο εισόδημα της πλειονότητας των οικογενειών, κατέστησε, μεταξύ άλλων, αδύνατη την παραμονή και συνέχιση των σπουδών των πλείστων από τους Έλληνες φοιτητές σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ευρώπης και της Αμερικής», και «πολλοί από αυτούς ευρισκόμενοι ακόμη σε πολύ προχωρημένο στάδιο, επιστρέφουν ύστερα από πολυετή οικονομική αιμορραγία των οικογενειών τους και με τις συνέπειες συναισθημάτων ματαίωσης και αδιεξόδου για το μέλλον τους». Ο κ. Κακλαμάνης έχει προτείνει ως λύση στο πρόβλημα να διευκολυνθεί η συνέχιση και ολοκλήρωση των σπουδών όσων είναι πραγματικά αδύνατη η παραμονή τους σε ξένα ΑΕΙ και ΤΕΙ, με απολύτως όμως αντικειμενικά, ακαδημαϊκά και κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια. Ο κ. Κακλαμάνης δεν επικαλείται μόνο ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά και την ανάγκη να σταματήσει η "αιμορραγία" της νέας γενιάς, στην οποία πρέπει να στηριχθεί το μέλλον του Έθνους και της πατρίδας. Σε απάντηση της ερώτησης ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, απέστειλε στη Βουλή τα στοιχεία του ΔΟΑΤΑΠ, επισημαίνοντας όμως ότι «μια καταγραφή των αιτήσεων αναγνώρισης τίτλων σπουδών ανά έτος, δεν ανταποκρίνεται στο σύνολο του πληθυσμού που έχει κάνει σπουδές στην αλλοδαπή, διότι η ακαδημαϊκή αναγνώριση τίτλων σπουδών της αλλοδαπής δεν αποτελεί πάντα απαραίτητη και αναγκαία προϋπόθεση για την εξασφάλιση επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων». Ωστόσο, τα στατιστικά στοιχεία του ΔΟΑΤΑΠ που αφορούν στην περίοδο 2010-Α΄ εξάμηνο 2014 θα μπορούσαν κατά προσέγγιση μόνο να αποδώσουν μια τάξη μεγέθους για τον αριθμό των Ελλήνων φοιτητών ανά χώρα, όπως αναφέρεται στο έγγραφο. Όπως ειδικότερα προκύπτει, για τη συγκεκριμένη περίοδο ο αριθμός των αιτήσεων στον ΔΟΑΤΑΠ με βασικό πτυχίο ήταν 7.222, με μεταπτυχιακά ήταν 11.280 και με διδακτορικά ήταν 1.624 αιτήσεις. Συνολικά δηλαδή, 20126 αιτήσεις. Από τις πρώτες 15 χώρες ο αριθμός των αιτήσεων, την περίοδο 2010-α΄ εξάμηνο 2014, διαμορφώθηκε ως εξής: Βασικά Πτυχία UNITED KINGDOM: 2475 αιτήσεις ITALIA: 925 αιτήσεις CYPRUS: 559 αιτήσεις BULGARIA: 392 αιτήσεις USA: 389 αιτήσεις FRANCE: 256 αιτήσεις RUSSIA: 237 αιτήσεις DEUTSCHLAND: 236 αιτήσεις ROMANIA: 213 αιτήσεις TURKIYE: 171 αιτήσεις UKRAINE: 151 αιτήσεις SERBIA: 120 αιτήσεις ALBANIA: 84 αιτήσεις CANADA: 69 αιτήσεις HUNGARY: 61 αιτήσεις Σύνολο: 6338 αιτήσεις Λοιπές χώρες: 884 αιτήσεις Μεταπτυχιακά UNITED KINGDOM: 5.758 ITALIA: 1014 CYPRUS: 910 USA: 700 FRANCE: 641 BULGARIA: 578 THE NETHERLANDS: 441 DEUTSCHLAND: 286 ESPAGNA: 162 BELGIQUE: 155 SERBIA: 97 SWEDEN: 74 OSTERREICH (AUSTRIA): 73 ROMANIA: 61 SUISSE: 40 Σύνολο: 10.990 Λοιπές χώρες: 920 Διδακτορικά UNITED KINGDOM: 762 DEUTSCHLAND: 188 FRANCE: 163 USA: 149 ROMANIA: 61 ITALIA: 44 THE NETHERLANDS: 34 BULGARIA: 33 ESPAGNA: 33 SUISSE: 26 BELGIQUE: 15 OSTERREICH (AUSTRIA): 14 SWEDEN: 12 CANADA: 11 AUSTRALIA: 10 Σύνολο: 1555 Λοιπές χώρες: 69 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ - 

*** Προκαταρκτική έρευνα για τον Κ. Μπαρμπαρούση για όσα συνέβησαν στο Μελιγαλά

ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΒΛΑΒΗΣ Προκαταρκτική έρευνα για όσα συνέβησαν στο Μελιγαλά πριν από το μνημόσυνο στην Πηγάδα, από το βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Χρυσής Αυγής, Κώστα Μπαρμπαρούση, που δε σταμάτησε στα μπλόκα της Αστυνομίας, διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας, Δημήτρης Σταύρου. Εξετάζοντας ο εισαγγελέας τη δικογραφία που του κατατέθηκε από την Αστυνομία για το βουλευτή, διέταξε να γίνει έρευνα για τα αδικήματα της αντίστασης κατά της Αρχής και της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής δεν υπάκουσε στις οδηγίες της Αστυνομίας, πέρασε τα μπλόκα, ενώ αστυνομικοί που ήταν σε αυτά έχουν καταθέσει ότι κινδύνεψαν να χτυπηθούν από το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κ. Μπαρμπαρούσης. Την προηγούμενη Κυριακή ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας πραγματοποιούσαν αυστηρούς ελέγχους στην περιοχή του Μελιγαλά σε όσους ήθελαν να φτάσουν στο μνημείο στην Πηγάδα. Σε αρκετά σημεία δημιουργήθηκαν μικροεπεισόδια, και μέχρι το μεσημέρι είχαν γίνει 27 προσαγωγές ατόμων. Από αυτές οι επτά κατέληξαν σε συλλήψεις. Ειδικότερα, συνελήφθησαν τρία άτομα για απείθεια και τέσσερα, γιατί κατείχαν φορητούς ασύρματους ενδοεπικοινωνίας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.Β.Β. - 

*** Tα φώτα της δημοσιότητας στο χώρο του αυτοκινήτου στραμμένα στην Τριφυλία & την Costa Navarino         
   
Τερματικός σταθμός των δοκιμαστικών της VW η Μαραθόπολη
 Όλα τα φώτα της δημοσιότητας στο χώρο του αυτοκινήτου θα είναι στραμμένα τους επόμενους μήνες στην Τριφυλία και την Costa Navarino, για την παγκόσμια παρουσίαση του νέου μοντέλου της VW!
160 αυτοκίνητα θα λάβουν μέρος στις δοκιμαστικές διαδρομές από την Costa Navarino με τερματικό σταθμό τη Μαραθόπολη! 22.000 ντίλερς και πάνω από 1.000 εργαζόμενοι της VW θα επισκεφθούν την περιοχή, με εκατοντάδες δημοσιογράφους και εκπροσώπους ΜΜΕ από όλο τον κόσμο! Η.Γ.

 *** Κατάσχεσαν 40 ευρώ από λογαριασμό!

Την καταγγελία ότι για οφειλή στην εφορία έγινε κατάσχεση 40 ευρώ από λογαριασμό τράπεζας, έκανε χθες αναγνώστης. Όπως μας εξήγησε, κατέθεσε σε λογαριασμό συγγενικού του προσώπου 40 ευρώ για ιατρικά έξοδα και πριν η δικαιούχος προλάβει να κάνει οτιδήποτε, αφαιρέθηκαν. Αναρωτήθηκε, λοιπόν, πού «πήγε» η δέσμευση πως δε θα «πειράζονται» λογαριασμοί με λιγότερα από 1.500 ευρώ. Β.Β. - 

***  Ο καιρός αύριο στην Καλαμάτα          
           
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 27/9/2014 προβλέπεται άστατος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Επίσης υπάρχει μικρή πιθανότητα καταιγίδας τις πρώτες πρωινές ώρες. Κατά τη διάρκεια του πρωινού θα υπάρξουν μεγάλα ανοίγματα του καιρού. Από τις πρώτες μεσημβρινές έως και τις απογευματινές ώρες θα επικρατήσουν κυρίως αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού και αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή. Επίσης υπάρχει μικρή πιθανότητα να εκδηλωθεί κάποια μπόρα σύντομης διάρκειας (όμβρος) ή καταιγίδα. Αραιές νεφώσεις αναμένονται από τις πρώτες βραδινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 35-80%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 4-5 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε Β, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 1 (Χαμηλή).
  Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr
 
***  Μαίναλο: διάσχιση της διαδρομής Στεμνίτσα – Βυτίνα με τον Ορειβατικό 
Η εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου την ερχόμενη Κυριακή έχει ως προορισμό το όμορφο Μαίναλο, σε μια διαδρομή που διασχίζει το βουνό από νότο προς βορρά. Αφετηρία της πορείας θα είναι ο όμορφος παραδοσιακός οικισμός της Στεμνίτσας και προορισμός η εξίσου εντυπωσιακή Βυτίνα, μέσα από τα μοναδικά δάση για τα οποία φημίζεται ο ορεινός αυτός όγκος. Το περπάτημα θα εναλλάσσεται μέσα σε έλατα, πεύκα, καταπράσινα λιβάδια - ξέφωτα του δάσους, για να εισέλθει στο τελευταίο τμήμα στο φαράγγι του Μιλάοντα ποταμού. Ώρες πορείας: περίπου 8-9. Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Ορειβατικού (κάθε βράδυ μετά τις 9.00, τηλ. 2721097733) και στο τηλ. 6938273894. Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου στις 6.30 το πρωί της Κυριακής. - 
 
*** Πώς γίνεται να υπάρχει νερό σε κάτι παράνομο;          
   
Αναμφισβήτητα ο καταυλισμός των τσιγγάνων στην Αγία Τριάδα είναι παράνομος, κάτι άλλωστε που αποδέχονται και οι ίδιοι οι καταληψίες. Το ερώτημα, όμως, που προκύπτει, είναι πώς κατάφεραν να έχουν παροχές νερού;
Αντίστοιχο ζήτημα είχαμε και στα «Παλιάμπελα», όπου επίσης υπήρχε κανονικά νερό.
Πέραν του πώς έφθασε μέχρι εκεί, ποιος πληρώνει αυτό το νερό που είδαμε να τρέχει στο δρόμο; Το όλο θέμα, μάλιστα, όπως μας είπαν οι κάτοικοι, έχει  μετατρέψει την περιοχή σε κουνουποχώρι, αφού δε σταματούν τα νερά να τρέχουν!   Π.Μπ.
 
*** Θετική ρύθμιση για υπερχρεωμένο ζευγάρι που σώζει το σπίτι του στην Καλαμάτα 
 
Ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών και διάσωση σπιτιού πέτυχε ζευγάρι Μεσσηνίων, με την ένταξή του στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Με την απόφαση του Ειρηνοδικείου ο άντρας απαλλάσσεται από το μεγαλύτερο μέρος του χρέους του, καθώς ορίζονται μηδενικές καταβολές για οφειλές σε καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες και μικρή καταβολή για τη διάσωση της κύριας κατοικίας της οικογένειας. Ευνοϊκή είναι και η ρύθμιση για τα χρέη της συζύγου του.Μειωμένο εισόδημα Ο 63χρονος είναι επαγγελματίας αγρότης και το εισόδημά του το 2013 ήταν 1.671,86 ευρώ, εκ των οποίων τα 1.200 ευρώ από την επιδότηση ελαιολάδου. Κατά μέσο όρο, το εισόδημά του είναι 300 ευρώ μηνιαίως, ενώ τα τελευταία χρόνια λόγω κρίσης αυτό έχει μειωθεί σημαντικά. Ενδεικτικό είναι ότι το 2011 ήταν 9.138,12 ευρώ και το 2012 έπεσε στα 4.095,03 ευρώ. Αυτό, όπως διευκρινίζεται στην απόφαση, οφείλεται στη ραγδαία πτώση της αγοραστικής κίνησης από τους καταναλωτές. Έτσι, από το 2011 βρίσκεται σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής των χρεών του. Η 55χρονη σύζυγός του είναι συνταξιούχος του ΟΓΑ και έχει ποσοστό αναπηρίας 67%. Λαμβάνει σύνταξη 501 ευρώ, ενώ δύο φορές το 2011 και το 2012 ανεστάλη μέχρι την πιστοποίηση της αναπηρίας.Ρύθμιση Οι μηνιαίες δαπάνες της οικογένειας ανέρχονται σε 800 ευρώ, ενώ έχει αναλάβει και τις δαπάνες διαβίωσης της άνεργης κόρης του με τα δύο της παιδιά. Έτσι, αυτές αυξάνονται στα 1.600 ευρώ. Ο 63χρονος έχει το 1/5 ιδανικό μερίδιο εξ αδιαιρέτου μιας οικίας 60 τ.μ., στην οποία υπάρχει προσημείωση για ένα επαγγελματικό δάνειο ύψους 32.665,83 ευρώ. Επίσης, έχει οφειλές από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, συνολικού ύψους 59.161,97 ευρώ. Τρία αγροτεμάχια, 28 στρεμμάτων, έχουν αξία 10.000 ευρώ και δεν κρίθηκε πρόσφορη η εκποίησή τους. Το δικαστήριο για τα δικά του χρέη όρισε μηδενικές καταβολές, χωρίς να υπάρχει λόγος για επαναπροσδιορισμό της απόφασης, ενώ για τη διάσωση του σπιτιού ορίσθηκε για 48 μήνες να καταβάλει 151,72 ευρώ. Συνολικά για τη διάσωση του σπιτιού θα δώσει 7.250 ευρώ. Σε ό,τι αφορά τη σύζυγό του, οι οφειλές σε 3 τράπεζες είναι 12.172,83 ευρώ και το δικαστήριο όρισε να πληρώνει 100 ευρώ μηνιαίως για 4 χρόνια. της Βίκυς Βετουλάκη - 
 
*** Συνελήφθησαν 8 άτομα σε επιχείρηση – «σκούπα» στην Πυλία 
 Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα στην περιοχή των Δήμων Πύλου, Κορώνης και Γαργαλιάνων, από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκειά της έγιναν έλεγχοι σε 96 άτομα, εκ των οποίων 57 ήταν ημεδαποί και 39 αλλοδαποί, καθώς και σε 82 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 23 άτομα, από τα οποία 12 ήταν ημεδαποί και 11 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 8 άτομα. Αναλυτικά συνελήφθησαν: -Ένας ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα -Δύο ημεδαποί για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού -Πέντε αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βεβαιώθηκαν 35 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε 1 κυνηγετικό όπλο. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα. Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου. - 
 
***
 
***  Αθλητική  ενημέρωση :
Ήττα ΠΑΟΚ από Καλαμαριά, έκπληξη Χανίων στο Αγρίνιο, ο ΠΑΣ νίκησε την Κέρκυρα
*** Για  το  Κύπελλο  Ελλάδας  στο  ποδόσφαιρο χθές 25/09/2014  :
Απόλλων Καλαμαριάς-ΠΑΟΚ 1-0
Τα  γκολ :  Ευσταθίου στο 18ο λεπτό της συνάντησης .-
Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (Μ.Δανδίκας): Βρονταράς, Γαλανόπουλος, Κατσιαρός, Μπερτίν, Βαγγελόπουλος, Ακασού (52΄ Ολίσε), Καράμπελας, Ευσταθίου, Μπιτσάκος, Νατσιόπουλος (66΄ Σουλίδης), Γκέσιος (76΄ Αναστασίου).
ΠΑΟΚ (Α.Αναστασιάδης): Γιακουμής, Σπυρόπουλος, Ποζατζίδης (74΄ Σκόνδρας), Τζιόλης, Κίτσιου, Μάρτενς, Σαββίδης (52΄ Τζανδάρης), Γκολάσα, Πόζογλου (52΄ Αθανασιάδης), Κουλούρης, Παπαδόπουλος.

Παναιτωλικός-Χανιά 0-1
Τα  γκολ : ο Πάγκαλος με σουτ στο 51΄.
Διαιτητής: Αντωνίου (Αθηνών)
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Στεφανάκος, Κόρμπος (73΄ Βασιλείου), Μπεχαράνο, Άλβες (58' Μορένο), Κάπελ, Μαλεζάς, Καλογέρης, Μήλιος (58' Φωτάκης), Μαρτίνες, Ετζενγκέλε, Παπουτσογιαννόπουλος.
ΧΑΝΙΑ (Σούλης Παπαδόπουλος): Ρίζος, Γκούμας, Παγώνης, Καραγιάννης (85΄ Εσονό), Καραλής (61' Καμινιώτης), Κρητικός (88΄ Γουέλκομ), Κοντέων, Σιλιγαρδάκης, Πάγκαλος, Μανωλάς, Γκότοβος.
ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα 1-0
Τα  γκολ :  ο Ακόστα στο 13΄ μετά από εξαιρετική προσπάθεια και πάσα του Τσάβες.
Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)
ΠΑΣ ΓIANNINA (Γιάννης Πετράκης): Σωτηρίου, Ντάσιος, Ακόστα, Μιχαήλ, Χαρίσης, Κρητικός (84΄ Ηλιάδης), Μανιάς, Τσουκαλάς (77΄ Γιάκος), Μπέριος, Τσάβες (75΄ Αυγενίκου), Ναδάλες.
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βλάχος, Μαραγκός, Βενέτης (59΄ Ζορμπάς), Καϊκούτ, Ρόχας (46΄ Χαβίτο), Σάντσεζ, Ομπράντοβιτς (46΄ Μαρκόφσκι), Ντιμιτρόφσκι, Κανακούδης, Κρητικός.

*** Το πανόραμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδας 2014-15:

1ος ΟΜΙΛΟΣ

1η αγωνιστική

Πανιώνιος-Φωστήρας 0-0
Παναχαϊκή-Ολυμπιακός 0-1
2η αγωνιστική
Ολυμπιακός-Πανιώνιος
Φωστήρας-Παναχαϊκή

3η αγωνιστική
Φωστήρας-Ολυμπιακός
Πανιώνιος-Παναχαϊκή

 2ος ΟΜΙΛΟΣ

1η αγωνιστική
ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα 1-0
Απόλλων Καλαμαριάς-ΠΑΟΚ 1-0
2η αγωνιστική
ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα
Κέρκυρα-Απόλλων Καλαμαριάς

3η αγωνιστική

Κέρκυρα-ΠΑΟΚ
ΠΑΣ Γιάννινα-Απόλλων Καλαμαριάς

3ος όμιλος

1η αγωνιστική
Ξάνθη-Νίκη Βόλου 1-0
Ζάκυνθος-ΟΦΗ 1-1
2η αγωνιστική
ΟΦΗ-Ξάνθη
Νίκη Βόλου-Ζάκυνθος

3η αγωνιστική
Νίκη Βόλου-ΟΦΗ
Ξάνθη-Ζάκυνθος

 4ος όμιλος

1η αγωνιστική

Πλατανιάς-Εθνικός Γαζώρου 3-1
Ηρακλής-Λεβαδειακός 1-1
2η αγωνιστική
Λεβαδειακός-Πλατανιάς
Εθνικός Γαζώρου-Ηρακλής

3η αγωνιστική
Εθνικός Γαζώρου-Λεβαδειακός
Πλατανιάς-Ηρακλής

5ος όμιλος

1η αγωνιστική
Πανθρακικός-ΑΕΚ 0-0
Ηρακλής Ψαχνών-Ατρόμητος 0-1
2η αγωνιστική

Ατρόμητος-Πανθρακικός
ΑΕΚ-Ηρακλής Ψαχνών

3η αγωνιστική

ΑΕΚ-Ατρόμητος
Πανθρακικός-Ηρακλής Ψαχνών

6ος όμιλος

1η αγωνιστική
Βέροια-ΑΕ Ερμιονίδας 4-1
Απόλλων Σμύρνης-Εργοτέλης 2-2
2η αγωνιστική
Εργοτέλης-Βέροια
ΑΕ Ερμιονίδας-Απόλλων Σμύρνης

3η αγωνιστική

ΑΕ Ερμιονίδας-Εργοτέλης
Βέροια-Απόλλων Σμύρνης

7ος όμιλος

1η αγωνιστική
Καλλονή-Τύρναβος 1-1
Αιγινιακός-Αστέρας Τρίπολης 1-4
2η αγωνιστική
Αστέρας Τρίπολης-Καλλονή
Τύρναβος-Αιγινιακός

3η αγωνιστική
Τύρναβος-Αστέρας Τρίπολης
Καλλονή-Αιγινιακός

8ος όμιλος
1η αγωνιστική
Παναιτωλικός-Χανιά 0-1
Ολυμπιακός Βόλου-Παναθηναϊκός 0-1
2η αγωνιστική

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός
Χανιά-Ολυμπιακός Βόλου

3η αγωνιστική
Χανιά-Παναθηναϊκός
Παναιτωλικός-Ολυμπιακός Βόλου
 * Στην επόμενη φάση προκρίνονται οι πρώτες δύο ομάδες από κάθε όμιλο.

*** Δυνατά φιλικά απέναντι στην Παναχαϊκή, το Σαββατοκύριακο για την Καλαμάτα '80         
   
Δυο δυνατά τεστ θα δώσει το Σαββατοκύριακο η Καλαμάτα ΄80 απέναντι στην Παναχαϊκή που αποτελεί , το φαβορί για την άνοδο στην Α'1 εθνική κατηγορία στον όμιλο που αγωνίζεται και η τοπική μας ομάδα. Ο Χρήστος Δημητρακόπουλος αναμένεται να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει του Πρωταθλήματος που ξεκινά σε λίγες ημέρες. Η διοίκηση της Καλαμάτας '80 καλεί τους φίλους της ομάδα αλλά και του βόλεϊ να βρεθούν το Σαββατοκύριακό στο κλειστό δημοτικό στάδιο για να απολαύσουν δυο δυνατές φιλικές αναμετρήσεις.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Tο Δ.Σ. του συλλόγου και η Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος βόλεϊ του Α.Ο. Καλαμάτα’80 έχουν την τιμή να προσκαλέσουν το φίλαθλο κόσμο της Πόλης το Σάββατο 27/9/2014 στις 7.00μμ και την Κυριακή 28/9/2014 στις 5.00μμ στις φιλικές αναμετρήσεις με την ομάδα της Παναχαϊκής που θα πραγματοποιηθούν στο Κλειστό του Δημοτικού Σταδίου Παραλίας στα πλαίσια της προετοιμασίας της ομάδας μας  για το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας.
Η ομάδα της Παναχαϊκής η οποία είναι αντίπαλός μας στο πρωτάθλημα του Β’ Ομίλου, έχει στόχο το πρωτάθλημα και την επιστροφή της στα σαλόνια της Α1 Εθνικής Κατηγορίας – VolleyLeague. Αξίζει να αναφερθεί ότι έχει κρατήσει στο ρόστερ της όλα τα αστέρια της που αγωνίζονταν στην Α1 τη σεζόν 2013-2014, με επικεφαλής τον διεθνή και πρώην αρχηγό της Εθνικής Ομάδας, Νίκο Ρουμελιώτη.
Ταυτόχρονα και παράλληλα με τα ματς, τα οποία θα έχουν ελεύθερη είσοδο, θα πραγματοποιούνται πωλήσεις διαρκείας για την ερχόμενη σεζόν, καθώς και αναμνηστικά κασκόλ της ομάδας μας.
Σας περιμένουμε όλους στο γήπεδο!
Μαζί ταξιδεύουμε στο όνειρο!!
Η Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος Βόλεϊ
Α.Ο.ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980
 
 
*** 
 
 *** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
1. - Stamatios Skoulikas =
  http://www.youtube.com/stamos01 ,         3665   video.-
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
 http://www.youtube.com/stamatios01 ,      2080     video.- 
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =         2086   video.- 
Σύνολον                                                        7831   βίντεο   .-

 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  ,  2597  .-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  , 
 https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  289   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    645.– https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   230 .-                                 
 ~** http://www.twitter.com/stamos01/


 

Ο μικρός  ασθενείς  με  συγγενή Χειλεο-υπερώιο-σχιστεία
στην  χειρουργική  επέμβαση  βρισκόμενος  ακόμη υπό  την επήρεια γενικής  αναισθησίας (νάρκωσης) .






~* https://www.facebook.com/pages/Cyprus-Facial-Surgery/360916934042776  , .- Cyprus Facial Surgery .-

  

Χειρουργική  αποκατάσταση από Γναθοχειρουργό Σχιστειών (Χειλεοσχιστείας και  υπερωισχιστείας σε  μικρό  ασθενή (συγγενής πάθηση)

 

 
Ορθογναθική χειρουργική
Διόρθωση σαγονιού ή ορθογναθική γίνονται με χειρουργικές επεμβάσεις που εκτελούνται από τους Στοματικούς και Γναθοπροσωπικούς Χειρουργούς, για να διορθώσουν ένα ευρύ φάσμα των μικρών και μεγάλων σκελετικών και οδοντι...κών παρατυπιών. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται οι αποκλίσεις των γνάθων και των δοντιών, όπου υπάρχει η ανάγκη να βελτιωθεί η μάσηση, η ομιλία και η αναπνοή. Ενώ η εμφάνιση του ασθενούς μπορεί να ενισχυθεί δραματικά ως αποτέλεσμα της χειρουργικής επέμβασης του, η ορθογναθική χειρουργική επέμβαση εκτελείται για να διορθώσει λειτουργικά προβλήματα.
Ακολουθούν μερικές από τις συνθήκες που υποδεικνύουν την ανάγκη για διορθωτική χειρουργική επέμβαση γνάθου:
• δυσκολία στη μάσηση ή στο δάγκωμα των τροφίμων
• δυσκολία στην κατάποση
• χρόνιο πόνο και κεφαλαλγία στο σαγόνι ή την Κροταφογναθική άρθρωση (TMJ)
• υπερβολική φθορά των δοντιών
• χασμοδοντία (διάστημα μεταξύ των άνω και κάτω δοντιών, όταν το στόμα είναι κλειστό)
• ανισόρροπη εμφάνιση του προσώπου από μπροστά ή το πλάι
• τραυματισμός προσώπου ή συγγενείς ανωμαλίες
• μικρογενεία
• προεξέχοντα γνάθο
• αδυναμία στα χείλη να συναντώνται χωρίς τέντωμα
• χρόνια στοματική αναπνοή και ξηροστομία
• υπνική άπνοια (αναπνευστικά προβλήματα στον ύπνο, συμπεριλαμβανομένου και το ροχαλητό)........(continue

Παγή  :  http://www.cyprusfacialsurgery.com/default.aspx?articleID=2415)
Ακολουθεί σχετικό βίντεο  : ΔΕΙΤΕ  ΤΟ  ,

 http://youtu.be/4j8zvEGkN2M  ,.

 
 ***
 

  ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΕΜΒΡΙΟΥ  2014  :

**Το αγιάζι της ενημέρωσης 01 Σεπτεμβρίου 2014 Όλα τα ενδιαφέροντα    :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/01-2014.html .-
~ Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Τρίτη  02 Αυγούστου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/02-2014.html  ,.- 
~ Το  αγιάζι  στην ενημέρωση  Τετάρτη  03 Σεπτεμβρίου  2014      :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/03-2014.html .- 
~ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ Διαδρομές - παρουσιάσεις Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/03-2014.html ,  Α.Μέρος ,
~ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ Διαδρομές - παρουσιάσεις Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014 2ο Μέρος   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/03-2014-2.html , .-
~ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ  παρουσιάσεις  3η συνάχεια  Πέμπτη 04 Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/3-04-2014.html ,.- 
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  04  Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/04-2014.html  ,.- 
~ ΟΜΟΡΦΙΕΣ  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΡΩΜΑ ΕΛΆΔΑΣ  ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ   ΦΑΡΑΓΓΙΑ    Παρασκευή  05  Σεπτεμβρίου  2014  : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/09/03-2014-03-2014-03-2014-1-video.html   
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/05-2014.html  ,
~Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Σεπτεμβρίου 2014   :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/06-2014.html ,.-
~Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.-  
~Επιλογές - Διαλογές αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014    : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.- 
~  Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.-  
~ Αθλητικό Σ/Κ 06 και 07 Σεπτεμβρίου 2014    : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/06-07-2014.html ,.-
~ Μεσσηνιακή  ενημέρωση Κυριακή  07  Σεπτεμβρίου  2014 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html  ,._-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  08  Σεπτεμβρίου  2014    : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/09/08-2014.html ,.-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  09  Σεπτεμβρίου  2014  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/09/09-2014.html , .-  
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Τρίτη  09  Σεπτεμβρίου  2014 :  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/09-2014.html ,.-  
~   Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html,.--
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014   : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html ,.-
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων  Τετάρτη  10  Σεπτεμβρίου  2014  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html , .-
~  Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/11-2014.html , .-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Παρασκευή   12  Σεπτεμβρίου  2014     : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/blog-post.html ,.-
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων  Παρασκευή  12 Σεπτεμβρίου  2014   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/09/12-2014.html ,.-  
~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014  : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/09/13-2014.html ,.-  
~  Αθλητικό  Σάββατο-Κύριακο  13  και  14  Σεπτεμβρίου  2014   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/13-14-2014.html ,.-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/14-2014.html  ,.-  
~  Εκδρομή διαδρομές ημερήσια στην ΜΑΝΗ Κυριακή 14/09/2014 Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/09/14092014-15-2014.html ,.- 
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης και Επιλογές  σημαντικών  θεμάτων και  ενδιαφέροντος , Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/15-2014.html,.-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/09/16-2014.html ,.-
~Άρωμα από αγιάζι ενημέρωσης Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/17-2014.html  -  Άρωμα  από  Μεσσηνιακό  αγιάζι  στην  ενημέρωση  Πέμπτη  18  Σεπτεμβρίου  2014  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/09/18-2014.html ,.-
~Επιλογές  -Διαλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Πέμπτη  18  Σεπτεμβρίου  2014   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/18-2014.html ,.-
~  Το  αγιάζι  στην  ενημέρωση  Πέμπτη  18 Σεπτεμβρίου  2014  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/09/18-2014.html ,.-
~ Επιλογές θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος  Πέμπτη  18  Σεπτεμβρίου  2014   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/18-2014.html ,.
~ Το αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  19  Σεπτεμβρίου  2014   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/09/19-2014.html ,.-
~ Άρωμα στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  20  Σεπτεμβρίου  2014  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/20-2014.html ,.-
~  Αθλητικό Σάββατο-Κύριακο 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2014 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/20-21-2014.html ,.-
~ Άρωμα  στο  αγιάζι της  ενημέρωσης  Κυριακή  21  Σεπτεμβρίου  2014   :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/09/21-2014.html ,.-
~ Άρωμα  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  22 Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/22-2014.html ,.- 
~Επιλογές  Θεμάτων  Δευτέρα  22  Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/22-2014.html ,.-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  23  Σεπτεμβρίου  2014  : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/09/23-2014.html , .-  
~ Άρωμα  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  23  Σεπτεμβρίου  2014    : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/09/23-2014.html  ,.-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  24  Σεπτεμβρίου  2014   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/09/24-2014.html ,.-
~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  25  Σεπτεμβρίου  2014  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/09/25-2014.html ,.-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/25-2014.html ,.-
~ Επιλογές  Θεμάτων  Πέμπτη  25  Σεπτεμβρίου  2014 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/25-2014.html ,.-
~  Άρωμα στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  26 Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/26-2014.html ,.-  
                                                                                                 

1 σχόλιο:

  1. ~ Εκείνος που πράττει έργα δικαιοσύνης , έστω κι αν είναι τελευταίος όλων , είναι ανώτερος και από τον βασίλειά .- { Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος } .-

    ~ Καλό μεν είναι να μην αδικεί κανείς , αλλά πολύ περισσότερο είναι απόδειξη φιλοσόφου ψυχής το να μην εκδικείται , όταν αδικηθεί .- { Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος } .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή