ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Επιλογές Θεμάτων ποικίλου ενδιαφέροντος Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Δευτέρα  17  Νοεμβρίου  2014 :

 

***  ΒΙΝΤΕΟ - Β.Πούτιν: "Θα συνεχίσουμε να κάνουμε περιπολίες μακράς ακτίνας στον Κόλπο του Μεξικού"
"Θα συνεχίσουμε να διεξάγουμε περιπολίες μακράς ακτίνας έξω από τα αμερικανικά σύνορα στον Κόλπο του Μεξικού" δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν, ως απάντηση στις προκλήσεις των Αμερικανών που διεξάγουν ασκήσεις έξω από τα ρωσικά σύνορα.
Ο Β.Πούτιν σημείωσε ότι, η Ρωσία ανέστειλε τις πτήσεις των στρατηγικών αεροσκαφών της από το 1992,  με εντολή τότε του ανεκδιήγητου Μ.Γέλτσιν,  τα αεροσκάφη να παραμείνουν στις  αεροπορικές βάσεις τους, για μεγάλο χρονικό διάστημα.
«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, και για πολλά χρόνια οι αμερικανοί εταίροι μας, συνέχιζαν τις πτήσεις  των εξοπλισμένων με πυρηνικά αεροσκαφών τους,  στις ίδιες περιοχές όπως και πριν, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών κοντά στα σύνορά μας. Ως εκ τούτου, πριν από μερικά χρόνια, βλέποντας ότι δεν υπήρχαν στον ορίζοντα  θετικές εξελίξεις, αποφασίσαμε να τους συναντήσουμε στα «μισά του δρόμου», επαναλαμβάνοντας τις πτήσεις της στρατηγικής μας αεροπορίας σε απομακρυσμένες περιοχές», κατέληξε ο Ρώσος ηγέτης .
Στην Ουάσιγκτον έχουν τρομοκρατηθεί διότι από τότε που διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση δεν είχαν ξανανιώσει την πυρηνική "ανάσα" της Ρωσίας τόσο κοντά στα σύνορά τους.
Ο Ρώσος πρόεδρος, προέβη σε δηλώσεις με σκοπό να στείλει μήνυμα "ισοδύναμου τετελεσμένου" στις αμερικανικές διαμαρτυρίες , δηλώνοντας ότι, οι ρωσικές στρατιωτικές ασκήσεις, θα διεξάγονται  σε διεθνή ζώνη αποκλειστικά. Τα ρωσικά βομβαρδιστικά μακράς ακτίνας , θα πραγματοποιούν όμως αυτού του είδους τις πτήσεις, και στον Κόλπο του Μεξικού, λόγω της αντίστοιχης νατοϊκής αεροπορικής δραστηριότητας  κοντά στα ρωσικά σύνορα, κατέληξε ο Ρώσος Πρόεδρος, και αναφέρει η ρωσική ιστοσελίδα sputniknews.com.
«Οι ασκήσεις μας θα διεξάγονται  αποκλειστικά σε διεθνή ύδατα και διεθνή εναέριο χώρο», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο  ARD.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε ότι η χώρα, σχεδιάζει να επεκτείνει τις εναέριες περιπολίες της , έως τον Κόλπο του Μεξικού. Πρόσθεσε δε ότι βάση προγράμματος , τα ρωσικά βομβαρδιστικά θα διανύουν όλη την απόσταση κατά μήκος των ρωσικών συνόρων, έως  τον Αρκτικό Ωκεανό.
Τα σχέδια της Ρωσίας, δημοσιοποιήθηκαν αμέσως όταν το ΝΑΤΟ αύξησε τις δραστηριότητές του,  κοντά στα ρωσικά σύνορα, συμπεριλαμβανομένων των υδάτων της Μαύρης Θάλασσας και της  θάλασσας της Βαλτικής.
Στην Ουάσιγκτον είχαν κακομάθει από την εποχή Μ.Γέλτσιν και έχουν υποστεί σοκ, που για άλλη μια φορά δεν αποτελούν την μόνη υπερδύναμη στον πλανήτη όπως ήταν κτά την δεκαετία του 90'.
Το δε θράσος των ΗΠΑ έχει ξεφύγει οποιουδήποτε ορίου, καθώς πραγματοποιούν ασκήσεις με χιλιάδες στρατιώτες στα σύνορα της Ρωσίας, όπως κάνουν τώρα στη Λιθουανία, ενώ τα αμερικανικά πυρηνικά βομβαρδιστικά, περιπολούν συνεχώς στα ρωσικά σύνορα. Η εποχή Μ.Γέλτισν έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί, αλλά ακόμα στην Ουάσιγκτον δεν μπορούν να το πιστέψουν.
Είναι η πρώτη φορά που ο Β.Πούτιν στέλνει ένα τόσο σκληρό μήνυμα, ισοδύναμων τετελσμένων σε όποια προκλητική ενέργεια των Αμερκανών. Αυτό σημαίνει ότι εάν προχωρήσουν στο μέλλον σε δημιουργία βάσης στην Δ.Ουκρανία, με σκοπό να μπει η Μόσχα στο πυρηνικό "στόχαστρο" των Αμερικανών, η Ρωσία θα απαντήσει με τη δημιουργία βάσεων στην ρωσόφιλη και φανατικά αντιαμερικανική Λατινική Αμερική (πλην Κολομβίας δεν θέλουν να βλέπουν Αμερικανούς ούτε ζωγραφιστούς), για να θεσει στο δικό της πυρηνικό "στόχαστρο" τις νότιες ΗΠΑ.
Τα  Βίντεο :
1.- White swan TU 160 ,      http://youtu.be/gxgQaRq-f6c  ,.
2.-  RUSSIAN BOMBERS: Tupolev Tu-95 Bear (720p)  , http://youtu.be/edvlz6FK4AI ,.-
3. - New Cold War? Russian bombers to patrol in the Gulf of Mexico and the Caribbean  , http://youtu.be/veVtPeJpdHs ,.-
4 .- New Cold War? Russian bombers to patrol in the Gulf of Mexico and the Caribbean ,  http://youtu.be/veVtPeJpdHs ,.-
5 .- RUSSIAN BOMBERS: Tupolev Tu-95 Bear (720p)  , http://youtu.be/edvlz6FK4AI ,.-
6.- White swan TU 160  ,  http://youtu.be/gxgQaRq-f6c

***  Βαρθολομαίος: «H επανένωση Ορθόδοξης και Καθολικής Εκκλησίας συνιστά καθήκον της εποχής μας»
18681739_14128606_1415813404688.limghandler
Στην Τουρκία υπήρξαν τα τελευταία χρόνια θετικές εξελίξεις στη διάρκεια της κυβέρνησης Ερντογάν ως προς τη θρησκευτική ελευθερία, ωστόσο απομένουν ακόμη πολλά να γίνουν, τονίζει σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ» ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Στην ίδια συνέντευξη, όταν ερωτάται για το Σχίσμα του 1054 (που διαίρεσε τον Χριστιανισμό σε Καθολικισμό και Ορθοδοξία), ο κ. Βαρθολομαίος σημειώνει πως η αποκατάσταση της διάσπασης της και η επανένωση της Εκκλησίας συνιστά μεγάλο καθήκον της εποχής μας.
Αναφερόμενος στην Τουρκία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισημαίνει ότι μέλημα της Εκκλησίας, από τα σημαντικότερα, είναι η αναγνώρισή της από το τουρκικό κράτος ως οργανισμό δημοσίου δικαίου, ενώ το νομικό καθεστώς των χριστιανικών εκκλησιών και των χριστιανών πολιτών της Τουρκίας θα πρέπει να καθορισθεί σαφώς, καθώς οι Χριστιανοί στην Τουρκία είναι επίσης τούρκοι πολίτες και ως εκ τούτου θα πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα με τους μουσουλμάνους πολίτες.
«Μεγάλη αδικία» το κλείσιμο της Σχολής της Χάλκης
Σύμφωνα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, εξίσου σημαντικό είναι το μέλημα για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, της οποίας το κλείσιμο, όπως παρατηρεί, αποτελεί μια μεγάλη αδικία.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη σύνδεση, από μέρους τηςΑγκυρας, μιας επαναλειτουργίας της Σχολής με την ανέγερση τεμένους στην Αθήνα, ο κ. Βαρθολομαίος απορρίπτει ως μη σκόπιμη μια τέτοια «συναλλαγή», τονίζοντας ότι ανθρώπινα δικαιώματα και θρησκευτική ελευθερία δεν μπορεί να αποτελέσουν αντικείμενα συναλλαγής.
Συμπληρώνει δε, ότι η επαναλειτουργία της Σχολής δεν έχει τίποτε να κάνει με το ελληνικό κράτος, καθώς πρόκειται για τούρκους πολίτες που ζητούν το άνοιγμά της και που δεν έχουν την ευθύνη για τις ενέργειες και αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, τις οποίες η ίδια λαμβάνει ανεξάρτητα από αυτούς.
Ο κ. Βαρθολομαίος βρέθηκε για έξι ημέρες στην Αυστρία, με την ευκαιρία και των εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια του Ιδρύματος «Προ Οριέντε» για τον Οικουμενικό Διάλογο, στις οποίες ήταν επίτιμος προσκεκλημένος.
Στη συνέντευξή του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, εκφράζοντας, όπως λέει, το μεγάλο συναίσθημα ευθύνης που έχει ως προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας για τους Χριστιανούς στη Μέση Ανατολή αλλά και τον μεγάλο πόνο για τους διωγμούς τους στο Ιράκ, στη Συρία και σε άλλες εστίες διένεξης ανά τον κόσμο, τονίζει την ανάγκη να γίνει κάθε τι δυνατό για να υποστηριχθούν και να προστατευτούν αυτοί από διώξεις, εκτοπισμούς και δολοφονίες.
Κατά την άποψή του, είναι πολύ σημαντικό οι εκεί Χριστιανοί να παραμείνουν και να συνεχίσουν να ζουν στις πατρίδες τους και στις γενέτειρές τους, και συγχρόνως θα πρέπει να αναγνωρίζονται ως ισότιμοι πολίτες και να μην θεωρούνται πολίτες δεύτερης κατηγορίας, ενώ θα πρέπει να υπάρξει εντονότερη και σαφέστερη υποστήριξή τους πολιτικά, ηθικά και υλικά.
Ο αγώνας για θρησκευτική ελευθερία σε όλο τον κόσμο πρέπει να ενισχυθεί και το καλό των ανθρώπων πρέπει να έχει προτεραιότητα από οικονομικούς ή πολιτικούς συλλογισμούς, αναφέρει.
Επανένωση Ορθοδόξων και Καθολικών
Σε σχέση με το Σχίσμα του 1054, ο κ. Βαρθολομαίος σημειώνει πως η αποκατάσταση της διάσπασης της και η επανένωση της Εκκλησίας συνιστά μεγάλο καθήκον της εποχής μας, και παραπέμπει στα πρώτα βήματα που ξεκίνησαν σε αυτή την κατεύθυνση πριν από 50 χρόνια ο Πάπας Παύλος ο Έκτος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Αθηναγόρας, ενώ, όπως παρατηρεί, ο επίσημος Θεολογικός Διάλογος ανάμεσα στις Εκκλησίες βοήθησε να εξαλειφθούν παρεξηγήσεις και διαφορές απόψεων.
Αναφέρεται, επίσης, στη συνάντησή του τον περασμένο Μάιο στην Ιερουσαλήμ με τον Πάπα Φραγκίσκο, όπως επίσης στην ανταλλαγή επισκέψεων κάθε χρόνο ανάμεσα σε αντιπροσωπείες των δύο Εκκλησιών στη Ρώμη με την ευκαιρία της εορτής των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και αντίστοιχα με την ευκαιρία της εορτής του Αποστόλου Ανδρέα στην Κωνσταντινούπολη, όπου φέτος θα βρίσκεται προσκεκλημένος του (από τις 29 Νοεμβρίου) ο Πάπας Φραγκίσκος, ενώ ως μεγάλη βοήθεια θεωρεί ο ίδιος θεσμούς όπως το Ίδρυμα «Προ Οριέντε», που προωθούν τόσο τις θεολογικές όσο και τις προσωπικές επαφές.
Από τον Πάπα Φραγκίσκο ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναμένει, όπως σημειώνει, περαιτέρω θαρραλέα βήματα και προσπάθειες για την ενότητα των Εκκλησιών, όπως εκείνος έχει ήδη κάνει από την εκλογή του σε προκαθήμενο της Καθολικής Εκκλησίας.
Στη συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρεται διεξοδικά και τονίζει την ιδιαίτερη σημασία που θα έχει η πρώτη ορθόδοξη μονή στην Αυστρία, η οποία θα ανεγερθεί σε έκταση στο Σανκτ Αντρέ του αυστριακού ομόσπονδου κρατιδίου Μπούργκενλαντ, που παραχωρήθηκε – δωρήθηκε από την αυστριακή Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στην Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας.
Όπως παρατηρεί, αυτή η μονή θα αποτελεί πνευματικό καταφύγιο για τους μοναχούς, αλλά και μια γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης, έναν τόπο όπου θα συναντώνται Χριστιανοί με διαφορετικές παραδόσεις και πολιτισμό, ενώ για τους κατοίκους της περιοχής η μονή θα να είναι ένας τόπος όπου θα μπορούν να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι, και ακόμη, εάν κάποιοι έχουν επιφυλάξεις, θα εκτιμήσουν και θα αγαπήσουν τη μονή και τους μοναχούς όταν τους γνωρίσουν. www.tanea.gr .-

***  Mεσσηνία: Αδέσποτα κοπάδια αγελάδων καταστρέφουν τον Ταΰγετο

Αδέσποτα κοπάδια αγελάδων δεν αφήνουν τίποτα στο πέρασμά τους προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές στον Ταΰγετο. Το θέμα φέρνουν ξανά στην επικαιρότητα 54 κάτοικοι του Λαδά που διαμαρτύρονται με επιστολή τους για τις ζημιές που προκαλούν τα αδέσποτα κοπάδια.
 ~ Βεβαίως η Πολιτεία γνωρίζει το πρόβλημα, αλλά μέχρι στιγμής δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει. Μέχρι και… καουμπόηδες προσέλαβε στο παρελθόν ο Δήμος Καλαμάτας, αλλά δεν κατόρθωσε να σταβλίσει τα ζώα. Έτσι οι αδέσποτες αγελάδες συνεχίζουν ανενόχλητες την καταστροφή βοσκώντας και μέσα στα καμένα. Εκεί μεταξύ άλλων τρώνε και τα μικρά δεντράκια που μόλις έχουν φυτρώσει, εμποδίζοντας την αναδάσωση.
~  Αναλυτικά η επιστολή που έστειλαν οι 54 κάτοικοι του Λαδά έχει ως εξής: "Εμείς οι 54 Λαδιώτες υπογράφοντες το έγγραφο που εστάλη στις αρμόδιες υπηρεσίες στις 11-3-2013 τονίζουμε ότι μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα, τα γελάδια καταστρέφουν τα πάντα, δένδρα - κηπευτικά - περιφράξεις κ.λπ., βρισκόμαστε σε απόγνωση. Στις 22 Φλεβάρη 2014, ημέρα Σάββατο και ώρα 6 μ.μ., καλούμε όλους τους Λαδιώτες και όλους τους ζημιωθέντες από Αλαγονία - Πηγές - Νέδουσα - Αρτεμισία και Καρβέλι, να παρευρεθούν στο Λαδά, στην αίθουσα του σχολείου, για να πάρουμε αποφάσεις για περαιτέρω ενέργειες".  Πηγή: www.eleftheriaonline.gr ,.-

*** Σαράντος Καργάκος: "Ο Λέων δείχνει πού βρίσκεται ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου"
"Είμαστε ακόμη στο β του ανασκαφικού αλφαβήτου"
 https://www.facebook.com/pages/Αρχαία-Αμφίπολις/297416080464555  ,.-
«Οι έρευνες στην Αμφίπολη είναι στο β του ανασκαφικού αλφαβήτου» δήλωσε στα παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΕΣ, με τον Νίκο Ευαγγελάτο ο ιστορικός Σαράντος Καργάκος.
Ο κ. Καργάκος επανέλαβε πως: «Στον τάφο υπάρχει κάτι σημαντικό κάτω από το δάπεδο» λέγοντας πως περιμένει με αγωνία τις ακριβείς διαστάσεις του σκελετού.
Τόνισε πως: «Αν είναι σκελετός γυναίκας επαληθεύεται η παράδοση της περιοχής που ονόμαζαν τον λόφο… τάφο της Βασίλισσας».
Υπογράμμισε πως αν πρόκειται για τον Μέγα Αλέξανδρο μπορεί αν προσδιοριστεί ο χρόνος και η αιτία του θανάτου του.
Εκτίμησε πως ο λέοντας ήταν στην κορυφή κάποιου μνημείου που δεν αποκλείεται να ήταν το κενοτάφιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου
«Πιθανώς ο τάφος να έχει βρεθεί και να μην το έχουμε αντιληφθεί. Θέλω να πιστεύω ότι ο Λέων ήταν στην κορυφή κάποιου μνημείου που ήταν τάφος ή κενοτάφιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου», τόνισε και συμπλήρωσε: «Ας μιλήσουν και οι επιστήμονες με το DNA, ας αφήσουμε χρόνο σ’ αυτούς κι ας λάβουμε σειρά έπειτα εμείς οι υπόλοιποι».
Τέλος, ο κ. Καργάκος συμπλήρωσε: «Έχει μεγάλη σημασία αυτή η ανασκαφή. Έβγαλε την Ελλάδα από την κακομοιριά. Αμφίπολη και Βεργίνα είναι στην επικαιρότητα σήμερα, γιατί ο λαός έχασε την εμπιστοσύνη του προς του ζωντανούς και αυτό πρέπει να το προσέξουν οι πολιτικοί μας και στράφηκε στους νεκρούς, γιατί αυτοί είναι που μπορεί να ανυψώσουν το φρόνημα του λαού».   Πηγή: www.parapolitika.gr ,.-

***   ΟΙ  ΘΕΣΕΙΣ  ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΣΤΑΘΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ .... :
Την παύση λειτουργίας του ενεργού ΧΑΔΑ «Πίσω Βρύση» Αριστομένους, αλλά και να ζητηθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η παραχώρηση του χώρου στη «Μακαρία», που είχε αγοραστεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την εγκατάσταση των αθίγγανων, αποφάσισε, μεταξύ άλλων, κατά την προχθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, στη συνέχεια της προσπάθειας να αποφευχθούν τα πρόστιμα από την Ε.Ε. Με βάση την απόφαση που ελήφθη, μετά την εισήγηση του Δημάρχου κ.Στάθη Αναστασόπουλου - Στάθης Αναστασόπουλος, στον ενεργό ΧΑΔΑ «Πίσω Βρύση», η λειτουργία του οποίου θα σταματήσει στα τέλη Νοεμβρίου, θα γίνουν έργα, ώστε να είναι αδύνατη η προσπέλαση και η ανεξέλεγκτη απόρριψη απορριμμάτων. Το Δ.Σ. δεσμεύθηκε, επίσης, ότι με νεώτερη απόφασή του θα παύσει και τη λειτουργία του τελευταίου ενεργού ΧΑΔΑ στα «Λιμενικά», με την έναρξη του προγράμματος ενδιάμεσης διαχείρισης των απορριμμάτων, που θα τελειώσει όταν ξεκινήσει η λειτουργία της ολοκληρωμένης διαχείρισης. Όπως ακόμη αποφασίστηκε, θα ζητηθεί η χωροθέτηση της θέσης εγκατάστασης της προσωρινής διαχείρισης, θα προωθηθεί ο φάκελος αδειοδότησης της εγκατάστασης της προσωρινής διαχείρισης, θα ληφθεί απόφαση για την υποβολή φακέλου χρηματοδότησης της προμήθειας του εξοπλισμού της εγκατάστασης, καθώς και της προμήθειας απορριμματοφόρων και κάδων, τόσο για την ανακύκλωση όσο και για τα απορρίμματα, θα παρακολουθούνται οι διαδικασίες αποκατάστασης των ΧΑΔΑ μέσω του αρμόδιου φορέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ θα συγκροτηθεί και διαπαραταξιακή επιτροπή για την αναπροσαρμογή των τελών καθαριότητας και φωτισμού για την κάλυψη του επιπλέον κόστους που θα προκύψει από τη διαχείριση των απορριμμάτων. Τέλος, θα υποβληθεί αίτημα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης του ακινήτου ιδιοκτησίας της στη «Μακαρία», που προκρίθηκε ως το πλέον κατάλληλο για τη λειτουργία της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων.

***  Πλημμύρισε η Ξάνθη με αφίσες του Σύριζα στα …Τούρκικα ! -
 
 Όταν ένα λάθος επαναλαμβάνεται, τότε παύει να είναι λάθος, αλλά σκοπός… Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής Πηγή «Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!» Στα εγκαίνια των γραφείων μας σε Γενισέα και Σέλερο καλεσμένος είναι όλος ο κόσμος μας» αναφέρουν οι αφίσες που κυκλοφόρησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Θράκη και ειδικά στην Γενισέα του νομού Ξάνθης, όπου χθες (14/11/2014) το απόγευμα στις 7.30 μ.μ. ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαινίασε τα νέα του γραφεία, ενώ την ίδια ημέρα και μισή ώρα αργότερα, στις 8 μ.μ. εγκαινίασε γραφεία και στο χωριό Σέλερο του ίδιου νομού (και τα δύο χωριά αποτελούν άμεσα ή έμμεσα χώρους υπερδραστηριότητας του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής). Τα εγκαίνια των γραφείων, αλλά και τον (συνεχιζόμενο επί των εθνικών θεμάτων) κατήφορο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε ο γενικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Βίτσας, (ήταν ο ίδιος που το Δ.Σ της ΕΑΑΣ πήγαν να τον ενημερώσουν να τους λύσει τα προβλήματα )όπως διαφήμισε το τουρκόφωνο περιοδικό «Ροντόπ Ρουζγκαρί». Προφανώς, το τελευταίο εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ, με τον βουλευτή του (γνωστό τουρκόφρονα και υποτακτικό του εκάστοτε τούρκου προξένου της Κομοτηνής) κ. Ζεϊμπέκ, ο οποίος «λύνει και δένει» στις εσωκομματικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες αφορούν την Ελληνικότητα της Θράκης. Φαίνεται, πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν γνωρίζει ότι η τουρκική γλώσσα δεν είναι επίσημη γλώσσα στην Ελλάδα αλλά και δεν έχει αντιληφθεί ότι η Θράκη εξακολουθεί να είναι Ελληνική (παρά τις διάφορες αιτιάσεις και αμφιβολίες των τουρκολατρών ή εθνικιστών τουρκοφρόνων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία. Προφανώς, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είτε δεν ενδιαφέρεται είτε δεν αντιλαμβάνεται την εθνική ευαισθησία της Θράκης, η οποία αποτελεί επίσημο και κύριο στόχο της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, αφού τούρκοι πολιτικοί, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, αλλά και στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης αμφισβητούν (εσχάτως έως και την Συνθήκη της Λοζάνης) την Ελληνικότητα της Θράκης και επανειλημμένως έχουν θέσει ευθέως ζήτημα εθνικής (και όχι θρησκευτικής) μειονότητας στην ακριτική αυτή γωνιά της Ελλάδας.
 Η χρήση της τουρκικής γλώσσας σε διαφημιστική αφίσα, δεν αποτελεί, βέβαια, κάτι το πρωτοφανές για τις πολιτικές επιλογές (οι οποίες δεν συνδέονται αποκλειστικά με την επικοινωνία) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού η Κουμουνδούρου είχε εμφανίσει και στις τελευταίες εκλογές (Δήμων, Περιφερειών και Ευρωβουλής) διάφορες τουρκικές αφίσες, για την επιλογή και κυκλοφορία των οποίων ΠΟΤΕ δεν απολογήθηκε ο κ. Τσίπρας. Σε πείσμα των όσων συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά θέματα, προφανώς ο κ. Τσίπρας και οι διάφοροι «σοφοί» της Κουμουνδούρου είναι προφανές πως έχουν κάνει σαφέστατες επιλογές, παράλληλες (ή ταυτόσημες) με εκείνες τις θέσεις – στοχεύσεις του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, δηλαδή της επιθετικής τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Δυστυχώς, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει σε ένα ανθελληνικό και λίαν επικίνδυνο παιχνίδι εναντίον των εθνικών θεμάτων της χώρας και η απόδειξη επί αυτού έχει τυπωθεί στις τουρκόγλωσσες αφίσες που κυκλοφόρησαν στην Θράκη, προκειμένου να διαφημιστεί η «διευρυμένη πολιτική θέση» του ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του οποίου φαίνεται πως ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για τις ψήφους (κι ας καεί το «παλιάμπελο», που λέει και η παροιμία). Πριν από καιρό, είχαμε υποβάλει μία πολύ συγκεκριμένη ερώτηση στον «πρωθυπουργό» κ. Σαμαρά, την οποία θα απευθύνουμε σήμερα και στον κ. Τσίπρα: «Πόσες ψήφους αξίζει για εσάς η Θράκη, κύριε Τσίπρα;» ΥΓ: Να υποθέσουμε πως όσο πλησιάζουμε σε βουλευτικές εκλογές, η Ελληνική Θράκη θα πλημμυρίσει από τουρκικές αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ; 

*** ΒΙΝΤΕΟ - Ο αστροναύτης Edgar Mitchell μιλά για το ταξίδι του στη Σελήνη: "Προερχόμαστε από ένα άστρο που “κρέμεται” στο Σύμπαν" 
 
Το διαστημικό πρόγραμμα Apollo 14 ήταν η όγδοη επανδρωμένη διαστημική αποστολή των ΗΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος «Apollo» και η τρίτη που κατάφερε να «πατήσει» στη Σελήνη.
Οι αστροναύτες Alan Shepard, Stuart Roosa και Edgar Mitchell έφυγαν για την 9ημερη διαστημική αποστολή τους στις 31 Ιανουαρίου του 1971. Στις 5 Φεβουαρίου οι Shepard και Mitchell πάτησαν στη Σελήνη στο σημείο Fra Mauro formation. Οι τρεις αστροναύτες επέστρεψαν στη Γη στις 9 Φεβρουαρίου.
Πριν από λίγες ημέρες εξερράγη ένα μη επανδρωμένο διαστημικό αεροσκάφος της NASA και, όπως γράφει ο Andrew Lowry στη βρετανική εφημερίδα The Telegraph, «τώρα είναι πιο σημαντικό από ποτέ να θυμόμαστε τι κατάφεραν όσοι από τους αστροναύτες του παρελθόντος εξακολουθούν να βρίσκονται ακόμη μαζί μας».
Ο Edgar Mitchell, σήμερα 84 ετών, ήταν ο 6ος άνθρωπος που περπάτησε στο φεγγάρι και με την επιστροφή του από το Διάστημα, αφιέρωσε τη ζωή του στην έρευνα της ανθρώπινης συνείδησης, ιδρύοντας το Ινστιτούτο Νοητική Επιστημών.
Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ένα μέρος της τηλεφωνικής συνέντευξης που παρέθεσε στη βρετανική εφημερίδα:
Ποιο ήταν το κίνητρό σας για να συμμετέχετε σε μια διαστημική αποστολή;
Η εξερεύνηση. Οι πρόγονοί μου ήρθαν στις ΗΠΑ το 1800. Η πλευρά του πατέρα μου ήταν Σκωτσέζοι-Ιρλανδοί. Μετά τον Εμφύλιο πόλεμο το 1870, ήρθαν στο Νέο Μεξικό και μπήκαν στο χώρο της κτηνοτροφίας, έτσι μεγάλωσα σε μια πρωτοπόρο οικογένεια. Ήταν κάτι σαν κληρονομιά της οικογένειας. Θυμάμαι να ακούω την ομιλία του Κένεντι, όταν ανακοίνωσε το σχέδιο για το ταξίδι στη Σελήνη και να σκέφτομαι: «Ω! Αυτό είναι ιδανικό για μένα». Ήμουν πιλότος σε αεροπλανοφόρα και αυτοί έψαχναν για ανθρώπους με στρατιωτικό ιστορικό, καλά εκπαιδευμένους, έξυπνους και με ικανότητες. Μου είπαν ότι ήμουν πολύ έξυπνος και, νομίζω ότι αυτό με ευνόησε.
Το δυστύχημα με το Apollo 1 το 1967 σας έκανε να το ξανασκεφτείτε; 
Γνωρίζαμε όλοι ότι ήταν μια πολύ λεπτή επιχείρηση και έπρεπε να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί. Έπρεπε να αναλύσουμε τα πάντα για τον εξοπλισμό μας, όπως κάνουν στις στρατιωτικές αποστολές, να βρούμε το πρόβλημα και να το διορθώσουμε. Είχαμε τη νοοτροπία της εξερεύνησης και της επισκευής των πραγμάτων, για να τα κάνουμε να λειτουργούν ξανά. Δεν αποτελούσε έκπληξη ότι υπήρχαν ατυχήματα. Αυτοί ήταν οι κίνδυνοι της εξερεύνησης. Έτσι το βλέπαμε. Προχωρούσαμε μπροστά, γιατί αυτό ήταν το «παιχνίδι».
Πώς ήταν η στιγμή της εκτόξευσης; 
Είχαμε προετοιμάσει τα πάντα. Είχαμε περάσει πολλές ώρες στη φυγοκέντρηση και είχαμε εξοικειωθεί με πέντε, έξι, επτά Gs. Μια φορά είχαμε φτάσει στις 16 φορές τη βαρυτική έλξη της Γης, κάτι που ήταν πολύ δύσκολο. Όμως αυτό σήμαινε, ότι όταν εκτοξευτήκαμε στην πραγματικότητα, δε μας ήταν κάτι καινούριο.
Πώς ήταν η διαδικασία της προσελήνωσης στο φεγγάρι;
Γνωρίζαμε την τροχιακή μηχανική πολύ καλά, ξέραμε ότι θα ήμασταν σε τροχιά γύρω από το φεγγάρι ακριβώς όπως στη Γη και σε κάποιο σημείο θα ήμασταν σε θέση να προσγειωθούμε. Το είχαμε κάνει εξάσκηση ξανά και ξανά σε προσομοιωτές στη Γη. Ήταν τέλεια χρονομετρημένο στη θεωρία, όμως φυσικά δεν έγινε έτσι. Το ραντάρ δε λειτούργησε όπως περιμέναμε, αλλά τελικά λύσαμε όλα τα προβλήματα που ανέκυψαν.
Τι τρώγατε στο φεγγάρι; 
Είχαμε ειδικά σχεδιασμένα γεύματα και ορισμένα τα είχαμε επιλέξει εμείς. Μπορεί να μην ήταν το «φαγητό της μαμάς», όμως ήταν εντάξει.
Πολλοί αστροναύτες λένε, ότι μια τέτοια εμπειρία σε αλλάζει για πάντα. Τι επίδραση είχε σε εσάς;
Το να κοιτάζεις τη Γη από το Διάστημα και αν βλέπεις ότι είναι ένας απομονωμένος πλανήτης… αυτό είναι μια εκστατική εμπειρία. Συνειδητοποιείς ότι κάθε μόριο στα σώματά μας είναι ένα σύστημα ύλης, που έχει δημιουργηθεί από ένα άστρο που «κρέμεται» στο Σύμπαν.
Βίντεο  :  1971: Apollo 14 (NASA)  ,,  http://youtu.be/W1NGXL3wc0M .-



*** Κάλεσαν σε απολογία αστυνομικίνα επειδή δεν προσήλθε σε έκτακτη συγκέντρωση μετά από διπλή … νυχτερινή βάρδια
peripoliko_faros_nuxta
  Κύριε Γενικέ ,
Η μέχρι σήμερα συνεργασία μας, μεταξύ άλλων επίσης σημαντικών, ανέδειξε ευκρινώς τόσο την δική σας ευαισθησία – στάση απέναντι στο τρόπο άσκησης διοίκησης με ανθρώπινα χαρακτηριστικά, τόσο όμως και την δική μας επιμονή για τήρηση των στοιχειωδών κανόνων συμπεριφοράς και χρήσης των δικαιωμάτων αλλά και υποχρεώσεων της διοίκησης απέναντι στους υφισταμένους της.
Κάθε μέρα γινόμαστε δέκτες αναφορών μελών μας, περί απαξιωτικών συμπεριφορών της Διοίκησης που βλέπουν την υπηρεσία που διοικούν, όχι μέρος του μεγάλου Οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά απρόσωπη επιχείρηση, με άβουλους και χωρίς προσωπικότητα εργαζόμενους. Αρκετοί ξεχνούν ότι τις μάχες τις κερδίζουν οι ομάδες και όχι τα άτομα, πάντα ο καθένας με τον ρόλο και την θέση του σε αυτή.
Διοικητές που ενώ αδιαφορούν για την εφαρμογή των προεδρικών διαταγμάτων αναφορικά με τις υποχρεώσεις τους έναντι του προσωπικού όπως το ωράριο εργασίας αλλά και ο χρόνος εργασίας , απαιτούν να εφαρμόσει το προσωπικό την δική τους ερμηνεία και όταν αυτό δεν γίνεται καλούνται και σε απολογία.
Με την παρούσα επιστολή μας και με αφορμή περιστατικό που θα αναφέρουμε επιγραμματικά στο τέλος της, ζητούμε κύριε Γενικέ , να απαιτηθούν και να εφαρμοστούν έστω και κατά συνθήκη, οι στοιχειώδεις συμπεριφορές που προκύπτουν από μια ευνομούμενη πολιτεία , ένα πολιτισμένο κράτος και έναν οργανισμό που στηρίζεται στον άνθρωπο και το πρόσωπο.
Με λύπη σας επισυνάπτουμε κλήση σε απολογία συναδέλφου Ειδικής Φρουρού – καθώς και την απολογία της – η οποία αναφέρει : «υπηρετών στο Α/Τ Ζωγράφου την 25/09/2014 δεν προσήλθες σε έκτακτη συγκέντρωση που διέταξε ο Δ/της της υπηρεσίας την 13:00 της ίδιας ημέρας παραβιάζοντας έτσι το αρθρ.13 παραγρ.1εδάφιο κα του Π.Δ.120/2008 σε συνδυασμό με το άρθρο 56 παράγραφος 3 του Π.Δ 141/1991 και το άρθρο 3 παραγ.3 εδ. ε΄του Π.Δ. 394/2001». Aπέκρυψε όμως να αναφέρει ότι την προηγούμενη ημέρα 24/09/2014 εκτελούσε νυχτερινή βάρδια 22:00 – 06:00 και μάλιστα δεύτερο συνεχόμενο νυχτερινό, άρα την ημέρα εκείνη βρισκόταν ήδη σε υπηρεσία.
Φυσικά η διοίκηση γνώριζε τα εν λόγω Προεδρικά Διατάγματα για να την καλέσει σε απολογία δεν διάβασε όμως όλα τα εδάφια αφού σύμφωνα με το Π.Δ 141/1991 άρθρο 56 πέρα από την υποχρέωση που απορρέει για το προσωπικό να παρίσταται σε έκτακτες συγκεντρώσεις του τμήματος στην παράγραφο 3 εδάφιο α , αναφέρει πότε καλούνται έκτακτες συγκεντρώσεις και συγκεκριμένα αναφέρει :
«Έκτακτες συγκεντρώσεις όλου ή μέρους του αστυνομικού προσωπικού επιτρέπεται να γίνονται για την εκτέλεση ασκήσεων ετοιμότητας και τη λήψη μέτρων προς αντιμετώπιση έκτακτων σοβαρών γεγονότων ή συμβάντων, όπως είναι σοβαρά δυστυχήματα, θεομηνίες, πυρκαϊές, διαδηλώσεις, ταραχές κ.λπ.»
Είναι απορίας άξιον αν συνέβη οποιαδήποτε από αυτές τις καταστροφές το βράδυ της 24/09/2014 στου Ζωγράφου, και εμείς οι υπόλοιποι δεν αντιληφθήκαμε το παραμικρό.
Επίσης γνώριζε το Π.Δ. 394/2001 άρθρο 3 παραγ.3 εδάφιο ε΄, για την υποχρέωση του προσωπικού να παρίσταται σε συγκεντρώσεις του Διοικητή δεν διάβασε όμως το άρθρο 2 παρ.3 του ιδίου Π.Δ που αναφέρει ότι «Νυκτερινή υπηρεσία είναι κάθε υπηρεσία που εκτελείται μεταξύ της 22.00 νυκτερινής ώρας και της 06.00 πρωινής ώρας. Η νυκτερινή αλλαγή (βάρδια) θεωρείται εργασία της ημέρας λήξης αυτής»
Φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για τη νομιμότητα της διάθεσης του προσωπικού σε δύο συνεχόμενα νυχτερινά που εφαρμόζεται αρκετά συχνά στο εν λόγω τμήμα.
Η επικοινωνία μας δε με τον κ. Δ/τη του τμήματος (που είχαμε χρέος να πράξουμε) μας προκάλεσε πολύ μεγαλύτερη απογοήτευση, μιας και εκείνος δεν έδωσε καμία σημασία στις αιτιάσεις μας και ενδιαφέρθηκε για τη νομιμότητα ως σωματείο να του απευθύνουμε τέτοιες ερωτήσεις και μας ενημέρωσε ότι ως Διοικητής μπορεί να κάνει ότι θέλει.
Κύριε Γενικέ , επειδή οι υποχρεώσεις μας ως αστυνομικοί έναντι των κανονισμών της υπηρεσίας διαχέονται σε όλους τους βαθμούς και δεν περιορίζονται στο χαμηλόβαθμο προσωπικό απαραίτητα, για αυτό παρακαλούμε να μεριμνήσετε με εντολές που πηγάζουν από το γνωστό σε όλους ύφος και ήθος σας για την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων.
 
***  Μυστήρια της ανθρωπότητας: Η λάμπα της Ντέντερα στην Αίγυπτο [εικόνες, βίντεο]

Ίσως θα έχετε ακούσει ή διαβάσει κάπου τη φράση πως εκεί που σταματούν να μιλούν οι άνθρωποι, μιλούν οι πέτρες. Πρόκειται για νόημα πέρα για πέρα αληθινό, που έχει να κάνει με τα κάθε μορφής και τύπου αρχαιολογικά ευρήματα, τα οποία μας δείχνουν πράγματα και γεγονότα που αλλάζουν τα όσα πιστεύαμε έως τώρα, τα όσα ήθελε η συμβατική ιστορία να πιστεύουμε.
Κλασσικό και μέγιστο παράδειγμα αποτελούν οι τοιχογραφίες και οι λιθογραφίες. Όπως αυτές που συναντάμε στην Αρχαία Αίγυπτο. Εκεί στο βάθος των πυραμίδων, που το σκοτάδι σκεπάζει τα πάντα, υπάρχουν σχέδια μεγάλης ακρίβειας, τα οποία έχουν να μας πουν πολλά για το παρελθόν των λαών.
Τα ευρήματα στην Τέντυρα
Τα ευρήματα στην πανάρχαια Ελληνική πόλη Τέντυρα (Ντέντερα) της Αιγύπτου, νότια της Αβύδου είναι εντυπωσιακά. Στα υπόγεια του ναού Χαθόρ βρέθηκαν λιθογραφίες όπου αναπαρίστανται τεράστιες λυχνίες, τροφοδοτούμενες από καλώδια που καταλήγουν σε τεράστια τροφοδοτικά (ή τεράστιες μπαταρίες) φτιαγμένα με τη βοήθεια ηλεκτροδίων μέσα σε πολύ μεγάλα πιθάρια. Οι λιθογραφίες και οι τοιχογραφίες είναι πολλές και ιδιαίτερα λεπτομερείς.
Ancient Egyptian Lightbulb  ,  Βίντεο : http://youtu.be/cjsVjmdhuD0  , .

Οι τοιχογραφίες απεικονίζουν ανθρώπους να κρατούν λαμπτήρες και φωτεινές μπάλες στα χέρια τους ή συσκευές με λαμπτήρες. Μάλιστα με κάποιες φωτίζουν, προκειμένου να κάνουν κάποια εργασία, όντα πολύ πιο ψηλά και δυνατά από αυτούς (γίγαντες).
Μέσα στους λαμπτήρες υπάρχουν μεγάλα φίδια σε κυματιστές γραμμές. Η ουρά των φιδιών βγαίνει μέσα από λωτούς. Κάποιες λιθογραφίες δείχνουν συστήματα πολλαπλών λυχνιών. Στις λιθογραφίες υπάρχουν και άλλες συσκευές ηλεκτρικού ρεύματος, λιγότερο ή περισσότερο περίεργες, που είτε κάποιοι τις κρατούν ή προσπαθούν να τις θέσουν σε λειτουργία ή τις έχουν τοποθετήσει στο κεφάλι τους.
Η συμβατική ιστορία και επιστήμη αποτυγχάνουν να δώσουν εξηγήσεις
Πως όμως, συνέβη αυτό στην αρχαιότητα. Προσέξτε, σε δωμάτια χωρίς παράθυρα έχουμε χαραγμένα και λαξεμένα θέματα, χωρίς να υπάρχει ίχνος κάπνας ακόμα και στις σχισμές των τοίχων. Μιλάμε φυσικά για υπολείμματα κάπνας και αιθάλης, που να χρονολογούνται εκείνη την περίοδο, καθότι τα κατοπινά χρόνια ερευνητές, επισκέπτες, συντηρητές, ακόμα και ληστές χρησιμοποίησαν και δαυλούς και λάμπες λαδιού και κεριά.
Άλλωστε, αυτό αποδείχθηκε και στην πράξη, αφού στους ναούς και τις κρύπτες που ανοίχθηκαν πιο πρόσφατα για να εξερευνηθούν, δεν βρέθηκε το παραμικρό ίχνος κάπνας ή καύσης. Εδώ πρέπει να συνυπολογίσουμε και δύο ακόμα παράγοντες.
Όσο σπουδαίοι καλλιτέχνες και να ήταν αυτοί που έφτιαξαν τις λιθογραφίες, δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τέτοιες λεπτομέρειες και χρωματισμούς, αν δεν είχαν στη διάθεση τους πλούσιο και σταθερό φως, επί ώρες. Επιπλέον, η χρήση δαυλών ή λαμπών λαδιού και κεριών, θα ξόδευε μεγάλες ποσότητες οξυγόνου και θα τους εξασθενούσε εμποδίζοντας την προσπάθεια τους.
Αρχικά δόθηκε η εξήγηση των πολλαπλών ανακλαστικών επιφανειών, αλλά σύντομα αποδείχτηκε πως δεν ισχύει. Βλέπετε, ακόμα και τα πιο σύγχρονα κάτοπτρα δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν. Αυτό λόγω του ποσοστού απορρόφησης της έντασης της ηλιακής ακτινοβολίας και του μεγάλου αριθμού των απαιτούμενων ανακλάσεων δεν θα επέτρεπε στο φως να φτάσει σε τέτοιο βάθος. Έτσι, το φως μέσω των ανακλάσεων έφτανε το πολύ μέχρι τη μισή απόσταση και φυσικά ήταν εξασθενημένο.
Αλλά υπάρχουν και τεχνικές δυσκολίες που παραβλέπονται. Θα χρειαζόταν μια σειρά από κάτοπτρα, τα οποία κάποιοι τεχνίτες θα έπρεπε να κρατούν ή να τοποθετούν διαρκώς, αλλάζοντας συχνά πυκνά γωνία.
Έτσι, μια πιθανή απροσεξία η ζημιά θα μπορούσε να σπάσει την αλυσίδα και να βυθίσει τους πάντες στο σκοτάδι. Τέλος, θα έπρεπε να επιλέγουν μόνο ηλιόλουστες μέρες, όπου δεν θα υπήρχε συννεφιά και σκόνη ή άλλες ουσίες στην ατμόσφαιρα. Εμείς, απλώς θα αναφέρουμε ότι έχουν διακοσμηθεί με σχολαστικό τρόπο περίπου 400 υπόγειοι ναοί και τάφοι.
Αρκετοί Αιγυπτιολόγοι έσπευσαν άμεσα να υποβαθμίσουν και αυτό το θέμα, τονίζοντας πως πρόκειται απλώς για συμβολικές εικόνες από τη μυθολογία των Αιγυπτίων. Σύμφωνα με αυτούς, ο στυλοβάτης στις εικόνες αντιπροσωπεύει ένα σύμβολο σταθερότητας και αναπαριστά κατά κάποιον τρόπο τη σπονδυλική στήλη του θεού Όσιρι.
Αυτό που κρατούν οι άνθρωποι στους ώμους τους είναι φίδι μέσα σε φύλλα λωτού. Αυτό συμβολίζει τη γονιμότητα και σχετίζεται άμεσα με τις πλημμύρες του ποταμού Νείλου. Τα γιγαντιαία όντα που κρατούν μαχαίρια ερμηνεύονται ως ένα είδος αμυντικής και προστατευτικής δύναμης.
Η απλή λογική οδηγεί συνήθως στην αλήθεια
Τα πράγματα είναι απλά. Εφόσον δεν υπάρχουν ανοίγματα στις πυραμίδες για να μπαίνει από κάποιο σημείο το φως και εφόσον δεν έχουν βρεθεί ίχνη από κάπνα που θα δικαιολογούσαν τη χρήση δαυλών, με κάποιο τρόπο οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ή αυτοί που κατοικούσαν τότε στην Αίγυπτο μπορούσαν να παράγουν φως. Ο πιο πιθανός τρόπος είναι μέσω του ηλεκτρισμού και σε αυτό συνηγορούν και οι αρχαίες μπαταρίες που βρέθηκαν.
Οι μπαταρίες αποτελούνταν από πήλινο δοχείο στο οποίο έβαζαν έναν κούφιο μεταλλικό κύλινδρο. Στον κύλινδρο εισερχόταν μια μεταλλική ράβδος, χωρίς να έρχεται σε επαφή μαζί του. Έτσι, δημιουργούσαν δύο ηλεκτρόδια. Στη συνέχεια γέμιζαν το δοχείο με ηλεκτρολυτικό υγρό, που δημιουργούσε στα άκρα των ηλεκτροδίων την απαιτούμενη τάση. Η διαφορά είναι πως η μπαταρία του Ιράκ είναι μικρού μεγέθους (χωράει σε ανθρώπινη παλάμη), ενώ της Αιγύπτου είναι πολύ μεγάλες (μοιάζουν με τεράστια πιθάρια).
Βίντεο  ,  Dendera Temple Part Two - Dendera, Egypt  : http://youtu.be/3QdP7vrDVIg  ,

Ο Λουκιανός γράφει
Σε απόσπασμά έργου του ο Λουκιανός ο Σαμοσατεύς αναφέρεται σε έναν συριακό ναό στον Ευφράτη, τον 2 αιώνα μ.Χ., όπου φυλασσόταν άγαλμα θέας. Η θεά έχει στο κεφάλι της ένα αντικείμενο. Πρόκειται για πέτρα με στρογγυλό σχήμα, την οποία αποκαλεί λαμπτήρα και εξηγεί πως παίρνει το όνομα αυτό χάρη στη λειτουργία της. Η συγκεκριμένη πέτρα λάμπει τόσο πολύ όλη τη νύχτα, που φωτίζει όλο το ναό, όπως θα συνέβαινε με τη χρησιμοποίηση πολλών λαμπτήρων λαδιού. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η πέτρα λάμπει λιγότερο, αλλά διατηρεί έντονη φλογερή πτυχή.
Βίντεο ,  Jamuroo - Light for Dendera  :  http://youtu.be/QS_UHhO3FVQ ,.

Ορισμένοι επιστήμονες κάνουν λόγο για ύπαρξη, γνώση και χρήση του άνθρακα εκείνη την εποχή, που θα μπορούσε να επιφέρει τη χρησιμοποίηση ενός απλού λαμπτήρα ηλεκτρικών τόξων με άνθρακα και πιστεύουν πως παρόμοια συστήματα υπήρχαν σε διάφορες περιοχές εκείνης της περιόδου.
Ίχνη ρεύματος στη «Μεγάλη Πυραμίδα»
Πέρυσι το καλοκαίρι βγήκαν στη δημοσιότητα νέες εικόνες από το εσωτερικό του άξονα, της «Μεγάλης Πυραμίδας». Σ αυτές υπάρχουν στοιχεία ηλεκτρικών ακροδεκτών, καλώδια, διαγράμματα συνδεσμολογίας. Η ύπαρξη καλωδίων, συνδέσμων και ηλεκτρικών επαφών δεν «αγγίζονται» μέχρι στιγμής από τους Αιγυπτιολόγους.
Σχετική αναφορά για τέτοια θεωρία υπάρχει στο βιβλίο «Giza Power Plant: Τεχνολογίες της Αρχαίας Αιγύπτου», που εκδόθηκε το 1998. Πλέον, οι επιστήμονες στέλνουν ρομπότ για να εξερευνήσουν περισσότερα στοιχεία στους άξονες, ψάχνοντας ενδείξεις και αποδείξεις που θα επιβεβαιώσουν και θα εδραιώσουν τη θεωρία αυτή.
Η φαντασία δημιουργεί σενάρια
Αν αφήναμε τη φαντασία μας να καλπάσει θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε πως στην αρχαιότητα υπήρχαν άνθρωποι ή όντα με υπερφυσικές δυνάμεις που μπορούσαν να παράγουν μόνοι τους φως ή να βλέπουν απολύτως καθαρά στο σκοτάδι, αλλά επειδή δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη για κάτι τέτοιο, δεν έχουμε την όποια διάθεση να μπούμε σε παρόμοιες αναλύσεις. Το μόνο που μπορούμε να καταθέσουμε και το οποίο θα αναφέρουμε πάντα, είναι πως κανένας μα κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει με λεπτομέρειες, πως ζούσαν, πως σκέπτονταν και πως λειτουργούσαν ανά πάσα στιγμή οι αρχαίοι πρόγονοι σε κάθε σημείο της γης.
Πετυχημένη αναπαράσταση στο σήμερα
Κάποιοι κατασκεύασαν πανομοιότυπες λυχνίες και τις τροφοδότησαν με πανομοιότυπες μπαταρίες σαν και αυτές που βρέθηκαν στο Ιράκ και την Αίγυπτο. Στο μουσείο της σύγχρονης Τέντυρας, υπάρχει αναπαράσταση της αρχαίας λυχνίας, η οποία τίθεται σε λειτουργία με τις αρχαίες μπαταρίες. Όπως αποδεικνύουν και τα σχετικά βίντεο που κυκλοφορούν, αλλά και όπως μπορούν να δουν όσοι επισκεφτούν το μουσείο, το όλο σύστημα λειτουργεί κανονικά.
Κάποιοι μηχανικοί ισχυρίζονται πως έχουμε να κάνουμε ουσιαστικά με έναν πρωτόγονο σωλήνα Crookes. Ο σωλήνας Crookes υπήρξε πρόδρομος του σύγχρονου τηλεοπτικού σωλήνα.
Τέντυρα
Αρχαία πόλη της Αιγύπτου. Βρισκόταν στη δεξιά όχθη του Νείλου, στη θέση της σημερινής πόλης Ντέντερα και κοντά στην πόλη Κένα. Η Τ. ονομαζόταν στα αρχαία αιγυπτιακά και Ενετεντορέ (= Ενέτ της θεάς). Η πόλη ανάγεται στην προδυναστική περίοδο και στην εποχή της 6ης Δυναστείας ήταν πρωτεύουσα νομού.
Στην πόλη υπήρχε ναός της Αθώρ, θεάς του χορού, της μουσικής και του έρωτα, η οποία ταυτιζόταν με την Αφροδίτη. Θεωρείται ένας από τους πιο καλοδιατηρημένους αρχαίους ναούς της αρχαίας Αιγύπτου και αρχιτεκτονικό αριστούργημα χάρης και συμμετρίας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αρχική κατασκευή του ναού πραγματοποιήθηκε στην εποχή της 4ης Δυναστείας.
Τα τμήματα, ωστόσο, που σώθηκαν, ανάγονται στην εποχή των Πτολεμαίων, με προσθήκες που έγιναν στα χρόνια του Τιβέριου. Σε αυτόν λατρευόταν η θεά με τον σύζυγό της Ώρο και τον γιο της Εχί ή Χαρσεμτεονέ. 
Μετά την εκστρατεία του Ναπολέοντα στην Αίγυπτο, ανακαλύφθηκαν δύο παραστάσεις ζωδιακών κύκλων, που βρίσκονταν στην οροφή του ναού, στους οποίους μπορεί κανείς να διακρίνει τα ελληνικά σημεία συνταιριασμένα με τους αιγυπτιακούς αστερισμούς: η μία παράσταση αναφέρεται στη γέννηση του Καίσαρα (100 π.Χ.) και η άλλη στη βασιλεία του Τιβέριου (14-37 μ.Χ.).
Πίσω από τον ναό της Άθωρ υπήρχε και ένας μικρότερος ναός αφιερωμένος στην Ίσιδα.
Ναός Αθώρ
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

***  Παγίδες… στη διαπαιδαγώγηση ενός παιδιού!
Παγίδα 1 Λες ψέματα
Τα έκαναν οι γιαγιάδες και ίσως και οι μαμάδες μας αλλά προσπάθησε να το αποφύγεις. Το να κάνεις το παιδί σου να σε ακούει επειδή φοβάται τον κάθε είδους “μπαμπούλα” μπορεί να λειτουργήσει εκείνη τη στιγμή, αλλά δημιουργεί μια στρεβλή πραγματικότητα στο μυαλό του. Εκτός από το γεγονός ότι ο τρόμος δεν είναι καθόλου ευχάριστο συναίσθημα (και ξέρουμε πως δε θες να μεταδίδεις αρνητικά συναισθήματα στο παιδί σου) με αυτό τον τρόπο το μαθαίνεις πως τα ψέματα είναι κάτι επιτρεπτό, κάτι που επίσης δεν επιθυμείς.
Αντί να καταφύγεις σε ψέματα δοκίμασε να εξηγήσεις στο μικρό σου πως δεν κάνουμε πάντα αυτό που θέλουμε. Όταν πχ δεν θέλει να πάει στο σχολείο, πες του πως καταλαβαίνεις και πως και εσύ κάποιες μέρες δεν θέλεις να πας στη δουλειά αλλά παρ' όλα αυτά, κάποια πράγματα απλά πρέπει να τα κάνουμε.
Παγίδα 2 Υποκύπτεις
Ο πιο σίγουρος τρόπος να μάθεις ένα παιδί να μην σε ακούει είναι να εκτοξεύεις απειλές και μετά να μην κάνεις αυτό που “υποσχέθηκες”. Όταν πεις σε ένα απείθαρχο παιδί πως θα έχει δυσάρεστες συνέπειες για τη συμπεριφορά του και ύστερα δεν του επιβάλεις την “ποινή” είναι σαν να του λες πως ο λόγος σου δε μετράει.
Αντί για αυτό, προειδοποίησε ξεκάθαρα το παιδί για τις συνέπειες των πράξεών του και αν δεν συμμορφωθεί, κάνε αυτό που είπες ότι θα κάνεις. Σταδιακά εκείνο θα συνειδητοποιήσει πως δεν αστειεύεσαι και θα παίρνει τα λόγια σου πιο σοβαρά.
Παγίδα 3 Άλλα λες εσύ άλλα ο μπαμπάς
Δεν είναι εύκολο να συμφωνείς σε όλα με τον σύντροφό σου και από αυτό τον κανόνα δεν ξεφεύγουν ούτε τα ζητήματα των παιδιών σας. Όμως σε εκείνα πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να φαίνεται πως συμφωνείτε στο τι επιτρέπεται και τι όχι. Συμφωνείστε από πριν που θα βάλετε τα όρια και προσπαθήστε να μην διαφωνείτε για αυτά μπροστά στα παιδιά γιατί αν εκείνα καταλάβουν ότι ο ένας από τους δύο είναι πιο ελαστικός, θα προσαρμόσουν αντίστοιχα τη συμπεριφορά τους.
Παγίδα 4 Καταφεύγεις συχνά σε δωροδοκίες
Αν είσαι μαμά, το έχεις σίγουρα κάνει! Είτε πρόκειται για την υπόσχεση του γλυκού μετά τα λαχανικά, είτε για το παιχνίδι μετά από μια επίσκεψη στο γιατρό, όλες οι μαμάδες καταφεύγουν σε κάποιο είδος δωροδοκίας που και που. Ο τρόπος αυτός πιάνει σχεδόν πάντα και εσύ είσαι ήσυχη μέχρι το σημείο που το παιδί θα έχει καλή συμπεριφορά μόνο και μόνο προκειμένου να δεχτεί την επιβράβευση. Την επόμενη φορά αντί να πεις από πριν “Αν είσαι καλό παιδί θα σου πάρω…” προτίμησε να επιβραβεύσεις την καλή συμπεριφορά μόνο αφότου έχει ήδη συμβεί. “Μπράβο που ήσουν τόσο ήσυχος…”.
Παγίδα 5 Δίνεις το κακό παράδειγμα
Αν συνηθίζεις να μαλώνεις το παιδί σου με ένα χτύπημα στα χέρια όταν κάνει κάτι κακό, τότε ετοιμάσου για εκπλήξεις! Τα παιδιά ρουφάνε τις συνήθειες και τις συμπεριφορές σου και θα τις αναπαράγουν όταν θεωρήσουν ότι βρίσκονται σε αντίστοιχη κατάσταση. Αν τα μαλώσεις με άσχημο τρόπο θα γίνουν επιθετικά, αν μιλάς άσχημα, θα κάνουν το ίδιο και μάλιστα συνήθως στο περιβάλλον του σχολείου ή σε κάποιον τρίτο. Συνήθισε έναν τρόπο τιμωρίας που δε βγάζει επιθετικότητα. Για παράδειγμα αν το βάζεις σε ένα μέρος μόνο του για λίγα λεπτά και του πεις να σκεφτεί τις πράξεις του θα το μάθεις παράλληλα να ηρεμεί και να σκέφτεται σαν απάντηση στα αρνητικά του συναισθήματα.
Παγίδα 6 Χάνεις τον έλεγχο
Είναι απολύτως λογικό να χάνεις που και που την ψυχραιμία σου. Κανείς δεν είναι τέλειος και ειδικά όταν έχεις ένα παιδί υπό την προστασία σου, οι στιγμές “τελειότητας” μοιάζουν ακόμα πιο δυσεύρετες. Η τεχνική του “time-out” που αναφέραμε στην προηγούμενη παράγραφο, δεν αναφέρεται μόνο στα παιδιά σου, ευτυχώς! Όταν νιώθεις να βράζεις από θυμό δώσε στον εαυτό σου την πολυτέλεια να αποχωρήσει και να ηρεμήσει. Αν δεν μπορείς να αφήσεις το παιδί μόνο του εκείνη τη στιγμή, πηγαίνετε μαζί σε άλλο δωμάτιο αφού και μια απλή αλλαγή σκηνικού θα βοηθήσει να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Παγίδα 7 Περιμένεις πολύ
Η βραχυπρόθεσμη μνήμη των παιδιών κρατάει λίγο περισσότερο από μία ώρα. Αυτό σημαίνει πως όταν κάτι συμβεί στο πρωινό δεν έχει νόημα να του επιβάλεις μια τιμωρία που θα επέλθει το βράδυ. Το παιδί δεν θα συνδέσει τα δύο αυτά γεγονότα ακόμα και αν του θυμίσεις το συμβάν, ενώ η τιμωρία ξαφνικά θα μοιάζει με αδικία. Έτσι φρόντισε οι ποινές που θα επιβάλεις να έχουν άμεσο αντίκτυπο.
Παγίδα 8 Μην μιλάς παρά πολύ
Αντίθετα με ότι πιστεύεις, τα παιδιά δεν είναι απλά μικροί ενήλικοι. Αν συνηθίζεις να δίνεις μακροσκελείς εξηγήσεις στο παιδί σου και περιμένεις να σε καταλάβει, κάνεις μάλλον λάθος. Όταν πχ ζητάει γλυκό πριν το φαγητό, πες του απλά πως δεν μπορεί να το έχει και απόφυγε την διάλεξη για το πώς ακριβώς το γλυκό πριν το φαγητό κόβει την όρεξη. Προσάρμοσε το μήκος αλλά και την ίδια την απάντηση ανάλογα με την ηλικία του.  Δημοσιεύτηκε από  

***  Οι ερωτήσεις της Ελληνίδας μάνας στο παιδί της,
που σπουδάζει εκτός σπιτικής φωλιάς!

Ελληνίδα μάνα! Η Ελληνίδα μάνα είναι πραγματικά ένα φαινόμενο προς ανάλυση ψυχολόγων και ειδικών! Βλέπει το παιδάκι της, όσο χρονών και αν αυτό είναι, σαν μωρό που πάντα θέλει την προστασία της!
 
 Και για να μην βιαστείτε μαμάδες να κάνετε κριτική και εμείς εδώ στα madata μαμάδες είμαστε και ξέρουμε ... Απλά αυτοκριτική κάνουμε με χιούμορ γιατί στην πραγματικότητα όλες ξέρουμε ότι "γιατρειά' δεν έχουμε!
Διαβάστε αυτές τις πιο κοινές ερωτήσεις που κάνει μία μάνα που στέλνει το παιδί της μακριά για σπουδές!
Τι ρωτάει άραγε η Ελληνίδα μάνα το γιο και την κόρη που σπουδάζουν εκτός σπιτικής φωλιάς σύμφωνα με το
 Ιδού!
  1. Τι θα φας σήμερα παιδί μου;
  2. Μεσημέριασε και κοιμάσαι; Πότε θα πας στη σχολή;
  3. Πάλι βγήκες εχτές; Ήθελα να ήξερα τα λεφτά στα στέλνουμε για να σπουδάσεις ή για να ξεσαλώσεις;
  4. Πόσα μαθήματα πέρασες;
  5. Συγκατοικείς με αυτόν τον αχαΐρευτο;
  6. Το ξέρει ο πατέρας σου;
  7. Να σου στείλω με κούριερ ντολμαδάκια της γιαγιάς;
  8. Πάλι με μπισκότα θα τη βγάλεις σήμερα;
  9. Πόσα μαθήματα χρωστάς ακόμα;
  10. Πότε το βλέπεις να τελειώνεις τις σπουδές;
  11. Γιατί δεν απαντούσες στο τηλέφωνο;
  12. Καθαρίζεις καθόλου το σπίτι ή είναι αχούρι;
  13. Πίνεις καμιά στυμμένη πορτοκαλάδα;
  14. Κάνε λίγο οικονομία, να πάθω εγκεφαλικό θες;
  15. Ως πότε θα σου πληρώνω τους καφέδες σου;
  16. Για γκομενοδουλειές και ψώνια σε έστειλα εκεί, ή για να μορφωθείς;
  17. Δίνεις αύριο, πότε περιμένεις να διαβάσεις;
  18. Να έρθω το επόμενο ΣΚ εκεί, να σε βάλω σε μια τάξη;
  19. Πότε θα δω πτυχίο;
  20. Θα ζω την ημέρα της ορκωμοσίας σου;
Καλή Κυριακή και όμορφη και χαρούμενη εβδομάδα , να έχουμε και δεν θέλω να σας τρομάξω αλλά ... αύριο ερχεται πάλι Δευτέρα!!! Χαμογελάμε!!!! Καλημέρα! 

*** Ελλάδα: Οκτώ στα δέκα παιδιά έχουν υποστεί σωματική βία και ένα στα 20 έχει εμπειρία σεξουαλικής βίας!
Της Ελένης Πετροπούλου
Σοκ προκαλούν τα στοιχεία για την κακοποίηση και παραμέληση των παιδιών στην ελληνική κοινωνία: Οκτώ στα δέκα έχουν υποστεί σωματική βία και ένα στα 20 έχει εμπειρία σεξουαλικής βίας!
Ανάλογα με το φύλο, την ηλικία και την περιοχή, η έκθεση των παιδιών σε βίαιες εμπειρίες διαφοροποιείται. Τα αγόρια είναι περισσότερο εκτεθειμένα σε σεξουαλική βία, σε σχέση με τα κορίτσια και σεξουαλική παραβίαση συμβαίνει πιο συχνά στις τάξεις του Γυμνασίου και εκείνες του Λυκείου.
Στον αγροτικό πληθυσμό είναι πιο συχνή η σωματική βία σε σχέση με τον αστικό πληθυσμό όπου... υπερτερεί η ψυχολογική και σεξουαλική βία.
Τα ανησυχητικά στοιχεία για την έκθεση των Ελληνόπουλων σε βίαιες εμπειρίες και συμπεριφορές προκύπτουν από πανελλαδική έρευνα διάρκειας 36 μηνών που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού σε περισσότερα από 15.300 παιδιά ηλικίας 11, 13 και 16 ετών.
Σχεδόν τα μισά παιδιά ανέφεραν έκθεση σε μία τουλάχιστον εμπειρία σωματικής βίας εντός του τελευταίου δωδεκαμήνου.
Πάνω από τρία στα τέσσερα παιδιά αποκάλυψαν ότι έχουν «αναμνηστικό» σωματικής βίας, κατά τη διαδρομή της παιδικής τους ηλικίας. Αντιστοίχως, ένα περίπου στα έξι παιδιά αναφέρουν έκθεση σε κάποιας μορφής ανεπιθύμητη σεξουαλική εμπειρία παραβίασης κατά τη διάρκεια της παιδικής τους ηλικίας, εκ των οποίων σε ένα στα δεκατρία παιδιά η εμπειρία εμπεριείχε και σωματική επαφή.
Η επίπτωση της έκθεσης σε εμπειρίες σεξουαλικής βίας αφορούσε σε ένα στα δέκα παιδιά για κάθε είδους παραβίαση και σε ένα στα είκοσι για την παραβίαση με σωματική επαφή. Η δε έκθεση σε εμπειρίες κάποιας μορφής ψυχολογικής βίας φαίνεται να είναι μάλλον ο κανόνας παρά η εξαίρεση για τα παιδιά της χώρας, αφού περίπου επτά στα δέκα και δεκαεπτά στα είκοσι παιδιά αναφέρουν ένα τουλάχιστον τέτοιο ιστορικό κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους και της παιδικής τους ηλικίας αντίστοιχα.
Οκτώ στα δέκα έχουν υποστεί σωματική βία
Επαναλαμβανόμενη κακοποίηση
Πολύ ανησυχητικό είναι και το στοιχείο της έρευνας σχετικά με τη συχνότητα έκθεσης των παιδιών σε βίαιες συμπεριφορές. Για παράδειγμα, ποσοστό 13,47% των συμμετεχόντων ανέφεραν θετικό ιστορικό σε επτά και περισσότερες διαφορετικές φορές έκθεσής τους σε σωματική βία κατά τη διάρκεια της παιδικής τους ηλικίας.
Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Νικολαΐδη, διευθυντή του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού (Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Κέντρο για τη Μελέτη και την Πρόληψη της Κακοποίησης - Παραμέλησης των Παιδιών), «αν προβληθούν τα ποσοστά αυτά στον γενικό παιδικό πληθυσμό της χώρας, τα συμπεράσματα θα είναι από μόνα τους εύγλωττα και μάλλον απογοητευτικά».
Οκτώ στα δέκα έχουν υποστεί σωματική βία
Όπως δηλώνει: «Τα υψηλά ποσοστά έκθεσης σε σωματική και σεξουαλική βία, οι αυξημένες αναφορές σεξουαλικής παραβίασης ιδίως σε αγόρια εφηβικής ηλικίας αλλά και η -από ό,τι φαίνεται- έντονη εμβίωση υποκειμενικών αισθημάτων παραμέλησης από τα κορίτσια, αποτελούν τα σημαντικότερα ίσως ευρήματα της εν λόγω έρευνας που χρήζουν περαιτέρω ανάλυσης και προσοχής. Και τούτο διότι είναι γνωστό ότι εμπειρίες σαν κι αυτές δεν αποτελούν μόνο προδιαθεσικό παράγοντα για την έκλυση ποικίλων προβλημάτων ψυχικής υγείας στην παιδική ηλικία αλλά και στη μετέπειτα ενήλικο ζωή, αλλά, ταυτοχρόνως, αναπαριστούν και προκλήσεις για τις σύγχρονες κοινωνίες για την πρόληψη και αντιμετώπισή τους ως μείζονα ζητήματα προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών».
«Βία» και από το διαδίκτυο!
Την ίδια ώρα, αυξάνονται τα περιστατικά έκθεσης και αποπλάνησης παιδιών μέσω του διαδικτύου. Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τη δράση των κυκλωμάτων παιδοφιλίας στο Διαδίκτυο, παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων για το πρόγραμμα ασφαλούς πλοήγησης σε σχολικές μονάδες. Ενδεικτικά ανέφερε την περίπτωση κυκλώματος που με τον μανδύα ηλεκτρονικού παιχνιδιού με τον τίτλο «Ντύνω κούκλες» αποπλανούσε ανήλικα παιδιά.

Η δίωξη αντιμετώπισε 10 περιπτώσεις παιδιών που «αποπλανήθηκαν στο «Ντύνω κούκλες» και στη συνέχεια έβρισκε...
η μητέρα το παιδάκι με το λάπτοπ αγκαλιά στην τουαλέτα να φωτογραφίζεται με τα εσώρουχα», ανέφερε ο κ. Σφακιανάκης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, από το 2011 μέχρι σήμερα σχηματίστηκαν δικογραφίες για 1.028 κατηγορουμένους, εκ των οποίων οι 271 ήταν για παιδική πορνογραφία. Έγιναν 226 συλλήψεις, εκ των οποίων οι 101 για παιδική πορνογραφία, διενεργήθηκαν 5.292 εισαγγελικές παραγγελίες οι οποίες εκτελέστηκαν, ενώ από την Interpol και Europol υπήρξαν 8.963 εισερχόμενα για εκτέλεση.
Πώς όμως μια οικογένεια μπορεί να προστατεύσει το παιδί της από τους κινδύνους στο Διαδίκτυο;
«Όπως λέμε στα παιδιά όταν είναι δύο, τριών, τεσσάρων ετών, μην ακουμπάς την πρίζα με βρεγμένα χέρια, γιατί θα σε σκοτώσει το ηλεκτρικό ρεύμα, ακριβώς το ίδιο και λίγο χειρότερο είναι το Διαδίκτυο. Εάν δεν μάθεις τους κανόνες σε ένα μικρό παιδί τριών, τεσσάρων, πέντε, έξι, επτά ετών, στα δέκα θα βγάλουμε ένα φοβικό παιδί, με αποτέλεσμα να έχουμε θέματα και προβλήματα κοινωνικοποίησής του. Έτσι, λοιπόν, βλέποντας το μέλλον και πάνω απ' όλα βλέποντας ότι μέσα από το Διαδίκτυο χτίζουμε τη νέα κοινωνία, επενδύσαμε σε αυτό και πάνω απ' όλα επενδύουμε στα παιδιά μας», είπε ο κ. Σφακιανάκης.
Στον αέρα δομές ψυχικής υγείας... ελλείψει χρημάτων
Στον «αέρα» μένουν δεκάδες παιδιά στην Κρήτη και ειδικότερα στον νομό Ρεθύμνου, ο οποίος επλήγη ιδιαίτερα τον Δεκέμβριο του 2011 όταν αποκαλύφθηκε εκεί η μαζικότερη μέχρι σήμερα υπόθεση παιδοφιλίας στη χώρα μας. Ένας δάσκαλος και προπονητής της τοπικής ομάδας μπάσκετ παίδων (αγοριών) συνελήφθη φερόμενος ότι είχε εμπλέξει σε κύκλωμα παιδοφιλίας με θύματα μεγάλο αριθμό αγοριών εφηβικής και προεφηβικής ηλικίας κατά τη διάρκεια των τελευταίων 7-8 ετών.
Το πρόγραμμα παρέμβασης που «τρέχει» στην περιοχή το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας του παιδιού, διακόπτεται στο τέλος του έτους, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης! Το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να μη διαθέσει 200.000 ευρώ για τη λειτουργία του προγράμματος και το 2015.
5.000 παιδιά
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 5.000 παιδιά και 1.000 γονείς, ενώ η κλινική μονάδα «είδε» σε έναν χρόνο 440 παιδιά, ενώ σε θεραπεία παραμένουν 50 παιδιά. Με τον τερματισμό του προγράμματος, άγνωστο παραμένει ποιες υπηρεσίες θα αναλάβουν τη θεραπεία των παιδιών, δεδομένου ότι στον Νομό Ρεθύμνης δεν λειτουργεί καμία άλλη δομή παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας ή ψυχοκοινωνικής μέριμνας για παιδιά και εφήβους του δημοσίου τομέα.

Παρά πάντως τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Ινστιτούτο -εξαιτίας της μειωμένης χρηματοδότησης και των περικοπών στο προσωπικό- η Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας υλοποιεί μια σειρά από προγράμματα και δράσεις, με στόχο τη βελτιστοποίηση της προστασίας του παιδιού στη χώρα μας και πανευρωπαϊκά από τη βία, τη θυματοποίηση και κάθε είδους παραβίαση των δικαιωμάτων του, στο τρέχον έτος 2014. Μεταξύ άλλων:
Με το πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη Προσέγγιση για τη Διερεύνηση, Διάγνωση και Διαχείριση Περιστατικών Κακοποίησης και Παραμέλησης Παιδιών» αναπτύσσονται (α) Εθνικό Πρωτόκολλο Διάγνωσης των κρουσμάτων κακοποίησης - παραμέλησης των παιδιών για όλους τους τύπους και τις μορφές αυτής από επαγγελματίες των χώρων της υγείας, πρόνοιας, δικαιοσύνης, δημόσιας τάξης και εκπαίδευσης και (β) αναπτύσσει Εθνικό Αρχείο Καταγραφής Κρουσμάτων κακοποίησης - παραμέλησης των παιδιών προκειμένου να πάψει η σημερινή κατάστασης έλλειψης στοιχείων για την έκταση και τα χαρακτηριστικά του φαινομένου. Με το τέλος δε της πιλοτικής εφαρμογής των εργαλείων αυτών θα υλοποιηθεί εκπαίδευση 400 επαγγελματιών πανελλαδικά στην εφαρμογή τους.
Ανήλικα θύματα trafficking
Με το πρόγραμμα «Νοτιοανατολικό Δίχτυ Προστασίας: Πρόληψη της εμπορίας παιδιών και προστασία ασυνόδευτων ανηλίκων στα ελληνοτουρκικά σύνορα» αναπτύσσονται δράσεις εκπαίδευσης του σχετικού προσωπικού υπηρεσιών των διασυνοριακών περιοχών Ελλάδας - Τουρκίας για τα ανήλικα θύματα trafficking και τους ασυνόδευτους ανηλίκους, αναπτύσσεται σχετική βάση δεδομένων έτσι ώστε να πάψουν τα παιδιά αυτά να είναι «αθέατα» από το σύστημα υπηρεσιών και διεξάγονται σειρά δράσεων ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εμψύχωσης των παιδιών αυτών στα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής τους.

Με το πρόγραμμα «Προστασία βρεφών και νηπίων από την ενδοοικογενειακή βία: Δημιουργία διαγνωστικού πρωτοκόλλου για την κακοποίηση και παραμέληση βρεφών και νηπίων και η εισαγωγή του στο Σύστημα Δημόσιας Υγείας» αναπτύσσεται ως πανευρωπαϊκή καινοτομία πρωτοποριακό εργαλείο πρώιμης ανίχνευσης σχέσεων παραμέλησης των βρεφών και νεογνών (έως τριών ετών) από τους γονείς ή φροντιστές τους προς χρήση από υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ενώ προβλέπεται και η εκπαίδευση ικανού αριθμού επαγγελματιών υγείας στην εφαρμογή του στην Ελλάδα και σε άλλες πέντε ευρωπαϊκές χώρες.
  • Το πρόγραμμα παρέμβασης που «τρέχει» στην Κρήτη το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας του παιδιού, διακόπτεται στο τέλος του έτους, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης! Το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να μη διαθέσει 200.000 ευρώ για τη λειτουργία του προγράμματος και το 2015.
  • Η κλινική μονάδα «είδε» σε ένα χρόνο 440 παιδιά, ενώ σε θεραπεία παραμένουν 50. Με τον τερματισμό του προγράμματος, άγνωστο παραμένει ποιες υπηρεσίες θα αναλάβουν τη θεραπεία των παιδιών.
imerisia    ,  

 ***  Τα νεογέννητα του χειμώνα
Ένα μωράκι που είχε μάθει να αναπτύσσεται στη ζεστή κοιλίτσα της μητέρας του (σε μια θερμοκρασία 37° C περίπου), ξαφνικά όχι μόνο έρχεται αντιμέτωπο με διαφορετικές “κλιματολογικές συνθήκες”, αλλά πρέπει και να αναπνέει σε πιο “παγωμένο” αέρα.
Αν και ο χειμώνας στην Ελλάδα είναι ηπιότερος σε σύγκριση με το παρελθόν (ενώ το καλοκαίρι έχει γίνει πλέον τροπικό, με αφόρητη ζέστη και έντονη υγρασία), πολλές μητέρες ανησυχούν.
 Κι όμως, δε θα έπρεπε, γιατί την περίοδο του χειμώνα, το παιδί έχει περισσότερες ευκολίες όσον αφορά τις περιβαλλοντολογικές συνθήκες, αντίθετα με το καλοκαίρι που ιδρώνει περισσότερο.
Εκείνο που παίζει μεγαλύτερο ρόλο, τονίζουν οι παιδίατροι, είναι η μόλυνση της ατμόσφαιρας των πόλεων η οποία και είναι αιτία πολλών προβλημάτων. Για παράδειγμα 1 στα 3 παιδιά της πόλης έχει άσθμα, ενώ στην ύπαιθρο το ποσοστό αυτό είναι 1 στα 14!
Επειδή όμως το καλοκαίρι πολλές οικογένειες μετακομίζουν στην επαρχία για διακοπές και τα παιδιά αρρωσταίνουν λιγότερο, μας έχει δημιουργηθεί η λανθασμένη εντύπωση, ότι ο χειμώνας είναι επικίνδυνος.
Πάντως όποια εποχή και αν γεννηθεί ένα παιδί, ο οργανισμός του βρίσκεται σε ένα περιβάλλον πολύ διαφορετικό και οπωσδήποτε λιγότερο φιλόξενο από εκείνο στο οποίο ήταν συνηθισμένο να ζει. Το φως, οι θόρυβοι, ο αέρας και η θερμοκρασία είναι καινούρια πράγματα για εκείνο. Και φυσικά όλα αυτά τα πρωτόγνωρα πιέζουν όλα τα όργανά του να ενεργοποιήσουν τις καινούριες λειτουργίες τους.
Το χρονικό διάστημα που χρειάζεται ένα νεογέννητο για να προσαρμοστεί στην καινούρια ζωή ονομάζεται “νεογνική περίοδος” και περιλαμβάνει την πρώτη και δεύτερη εβδομάδα της ζωής του. Σ’ αυτό το δύσκολο χρονικό διάστημα προσαρμογής το μωράκι σας είναι πιθανό να αντιμετωπίσει κάποια αναπνευστικά και εντερικά προβλήματα. Αν μάλιστα οι πρώτοι μήνες της ζωής του είναι χειμωνιάτικοι, τότε έχει μια πιθανότητα παραπάνω. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε, ότι ένα μωράκι που είχε μάθει να αναπτύσσεται στη ζεστή κοιλίτσα της μητέρας του ξαφνικά όχι μόνο έρχεται αντιμέτωπο με διαφορετικές “κλιματολογικές συνθήκες”, αλλά πρέπει και να αναπνέει σε πιο “παγωμένο” αέρα. Όμως μην ανησυχείτε! Λίγη παραπάνω προσοχή και το μωρό σας γρήγορα θα προσαρμοστεί στην αλλαγή.

Υποδεχτείτε το στο σπίτι

Οι θείες και οι μεγαλύτερες μαμάδες που τηρούσαν τα έθιμα, υποστηρίζουν ότι το μωράκι δεν πρέπει να βγει από το σπίτι αν δεν περάσουν 40 ημέρες. Όμως στην πραγματικότητα -αν εξαιρέσουμε περιόδους κακοκαιρίας- τα μωρά που γεννιούνται τους κρύους μήνες του χειμώνα δεν επιτρέπεται να βγουν από τη θαλπωρή του σπιτιού τους τουλάχιστον για τις 14 πρώτες ημέρες, επειδή είναι ευάλωτα στις αλλαγές του κλίματος. Η μόνη εξαίρεση αυτού του απαράβατου κανόνα, είναι φυσικά η αναγκαστική μεταφορά του μωρού από το μαιευτήριο στο σπίτι.
Και τώρα που το φέρατε σπίτι τι πρέπει να φροντίσετε;
Αρχικά το χώρο του, που σε ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να είναι ανατολικός και πολύ φωτεινός, γιατί τα μωρά έχουν ανάγκη από το φυσικό φως για να αναπτυχθούν σωστά. Επίσης, φροντίστε ώστε η θερμοκρασία του δωματίου να διατηρείται σταθερή, γύρω στους 18 με 25° C.
Προσέξτε τα ρούχα και τα σκεπάσματα του μωρού. Όχι να έχουμε 20° C στο περιβάλλον και ντύνοντάς το να φτάνουμε στους 40° C! Επίσης να αερίζετε πολλές φορές το 24ωρο το δωμάτιο και να βγάζετε το μωράκι συχνά έξω.
Ετοιμάστε τα ρούχα του προσέχοντας να είναι άνετα και ζεστά. Και για να μην ερεθίζουν το τόσο απαλό δερματάκι του, προτιμήστε ρούχα από βαμβακερά υφάσματα χωρίς συνθετικές ίνες. Η απαλή φανέλα, τα μάλλινα και το βαμβακερό βελούδο είναι τα πλέον κατάλληλα υφάσματα. Όσον αφορά όμως τα μάλλινα να είστε προσεκτικές. Μπορεί να είναι ζεστά, αλλά καμιά φορά όταν φοριούνται κατάσαρκα δημιουργούν προβλήματα στο δέρμα του μωρού. Αποφύγετε να το ντύνετε υπερβολικά ζεστά και ειδικά την ώρα του ύπνου. Προτιμήστε βαμβακερές ολόσωμες φορμίτσες, που θα κρατούν καλυμμένο και ζεστό όλο το σώμα του μωρού, ακόμα και τα ποδαράκια του.
Εκτός από τα ρούχα του, την ίδια προσοχή πρέπει να δείξετε και στην κουβερτούλα του, που πρέπει οπωσδήποτε να είναι βαμβακερή. Τα συνθετικά υφάσματα απαγορεύονται.

Και τώρα, ώρα για μπάνιο…

Παρόλο που στα νεογέννητα αρέσει το νερό, δε συνηθίζεται να τους κάνουμε μπάνιο από τις πρώτες ημέρες της ζωής τους. Αρχικά πλένουμε το μωρό χρησιμοποιώντας ένα βρεγμένο πανάκι και μετά από λίγες ημέρες (συνήθως 10 με 15, ανάλογα με το αν έχει πέσει ο “ομφαλός”), ξεκινάμε την καθημερινή τελετουργία του μπάνιου.
Εκτός από την ιδιαίτερη προσοχή που πρέπει να δείξουμε στον τρόπο με τον οποίο θα του κάνουμε το μπάνιο του, θα πρέπει να προσέξουμε και τη θερμοκρασία τόσο του δωματίου όσο και του νερού. Η θερμοκρασία στο δωμάτιο που θα του κάνετε μπάνιο πρέπει να είναι γύρω στους 22 με 25° C, ενώ αυτή του νερού στο ειδικό μπανάκι για το βρέφος γύρω στους 30° C.
Μόλις ετοιμάσετε το νερό, ρίξτε ένα πολύ απαλό και με ουδέτερο ph αφρόλουτρο (ιδανικό για το ευαίσθητο δέρμα του βρέφους) και προσθέστε ζεστό νερό, η θερμοκρασία του οποίου δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 36-37° C (ελέγξτε τη με το ειδικό θερμόμετρο λουτρού). Το καυτό νερό θα το ρίχνετε λίγο-λίγο, ώσπου να φέρετε όλο το νερό στην κανονική θερμοκρασία ώστε να είναι ευχάριστο και απλά χλιαρό. Φροντίστε να διατηρείται καθ’ όλη τη διάρκεια του μπάνιου η ίδια αίσθηση και θερμοκρασία.
Όταν όλα είναι έτοιμα, βάλτε το μωρό σιγά-σιγά στο νερό και μην το αφήνετε πολύ ώρα γυμνό. Όταν η κοιλίτσα και η πλάτη μένουν ακάλυπτες, ο κίνδυνος κρυολογήματος είναι προ των πυλών. Μετά σκουπίστε το απαλά και προσεκτικά με απορροφητική πετσέτα, ειδικά στα σημεία του σώματος που έχουν πτυχές και αναδιπλώσεις και ντύστε το.

Το ζεστό μπάνιο ανακουφίζει τη βουλωμένη μυτούλα;

Χρησιμοποιώντας ένα αφρόλουτρο με απαλές αποσυμφορητικές ιδιότητες θα ανακουφίσετε τη βουλωμένη μυτούλα του μωρού σας. Στην αγορά κυκλοφορούν αρκετά προϊόντα που περιέχουν ευκάλυπτο, δενδρολίβανο και μενθόλη. Ένα ζεστό μπανάκι με τέτοιο αφρόλουτρο θα το βοηθήσει να κοιμηθεί πιο ήρεμα.
yeskid    

***  Ενδείξεις ότι το παιδί εκφοβίζεται
Πολλά παιδιά φοβούνται τους νταήδες του σχολείου
δεν εξομολογούνται ούτε στους γονείς τους τις αγωνίες τους, πιστεύοντας ότι κανείς δεν μπορεί να τα βοηθήσει.
 Ενδείξεις ότι το παιδί εκφοβίζεται-Από την ψυχολόγο Αλεξάνδρα Καππάτου
 Ενδείξεις ότι το παιδί εκφοβίζεται:

• Αλλαγή στην συμπεριφορά του χωρίς εμφανή λόγο, δείχνει στενοχωρημένο, ανήσυχο, άκεφο, επιθετικό.
• Παρουσιάζει άρνηση να πάει στο σχολείο και προφασίζεται κοιλόπονο ή ναυτία ή άλλα ψυχοσωματικά προβλήματα, προκειμένου να αποφύγει να βρεθεί με τα άτομα που τον εκφοβίζουν.
• Φοβάται να πάει μόνο στο σχολείο, ή αλλάζει διαδρομή ή συχνά παρακαλεί τους γονείς να το πάνε με το αυτοκίνητο ή με άλλον τρόπο.
• Κάνει συχνές απουσίες.
• Έχει διαταραχθεί ο ύπνος του και η διατροφή του-αλλαγές στις συνήθειές του.
• Παρουσιάζει πτώση στη βαθμολογία του.
• Στα διαλείμματα κρύβεται ή πηγαίνει κοντά στους δασκάλους που επιτηρούν στο προαύλιο του σχολείου.
• Γυρίζει σπίτι με τα χέρια λερωμένα ή σκισμένα ρούχα ή του λείπουν προσωπικά αντικείμενα.
• Δεν συμμετέχει σε σχολικές εκδηλώσεις ή εκδρομές.
• Ζητά συχνά χρήματα από τους γονείς γιατί δήθεν τα χάνει.
• Αρχίζει να τραυλίζει.
• Δείχνει φόβο να χρησιμοποιήσει το κινητό του και ζητά να αλλάξει αριθμό.
Από το βιβλίο της ψυχολόγου-παιδοψυχολόγου, Αλεξάνδρας Καππάτου, «Οι γονείς κάνουν τη διαφορά».
            
Από την ψυχολόγο Αλεξάνδρα Καππάτου 
Πηγή: mother's blog.gr     Pos

***  Αφιέρωμα στον El Greco
Με αφορμή τα 400 χρόνια από το θάνατο του Κρητικού ζωγράφου
El Greco, τα μουσεία της Αθήνας συμμετέχουν με εκθέσεις τιμώντας την προσφορά του στην τέχνη.
«Ο φιλικός κύκλος του Γκρέκο στο Τολέδο» (Κεντρικό κτίριο), 13/11/2014 - 1/5/2015
«Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος μεταξύ Βενετίας και Ρώμης» (Πειραιώς), 21/11/2014 - 1/3/2015.
«Ο θάνατος στο έργο του Γκρέκο», 14/11/2014 - 15/2/2015.
«Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος πριν από τον Ελ Γκρέκο». Αναμένεται να οριστεί η ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης.
Εθνική ΠινακοθήκηΣυμμετέχει με ένα ψηφιακό φανταστικό μουσείο με έργα του Ελ Γκρέκο που θα στηθεί το Δεκέμβριο. 


Διονυσία Μακρυνόρη     Ψυχολόγος
Αναρτήθηκε από Δώρα Αναστασίου


***   ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ Η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ!!!!ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!!!  ,  15 Νοεμβρίου 2014  , ΗΜΕΡΑ ΞΕΚΙΝΑ Η ΝΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ!!!
Του κόσμου όλου η φωνή
σε σενα υψώνει προσευχή
μητέρα όλων Αγία....
γλυκειά μου Παναγία....
Αλλος ζητά παρηγοριά
στα βάσανα του τα πολλά
κι άλλος κλαίει για ένα χαμό
καποιου παιδιού του τον καημό....
μάνες ζητούν παρηγοριά
δάκρυα χύνοντας πολλά
κι άλλος γονατιστός ζητά
την ευχή σου ταπεινά....
Δώσε μανούλα μια ευχή
στον κόσμο όλο που εκλιπαρεί
κλείνε τα μάτια σου γλυκά
στο γιό σου ζήτα παρηγοριά..
Ζήτα του να μας λυπηθεί
κάνε για μας μια προσευχή
στο βασιλιά των ουρανών
στον Κυριο και Θεό ημων.... 
You might also like:

***

*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2014 :
~** Άρωμα  ενημέρωσης στην εφημερίδα  μας  Σάββατο  01  Νοεμβρίου  2014   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/11/01-2014.html  ,.-
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  :
Σάββατο  01 Νοεμβρίου  2014
  : 
http://snsarfara.blogspot.gr/2014/11/01-2014.html , .- 
~ Αθλητικό Σάββατο -Κύριακο 01 και 02 Νοεμβρίου 2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/01-02-2014.html ,.- 
~ Άρωμα ενημέρωσης η Εφημερίδα μας Κυριακή 02 Νοεμβρίου 2014  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/11/02-2014.html .- 
~  Άρωμα  ενημέρωσης ,  η Εφημερίδα  μας  , Δευτέρα  03 Νοεμβρίου  2014  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/11/03-2014.html ,.-  
~   Επιλογές  Θεμάτων  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Νοεμβρίου  2014 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/11/04-2014.html ,.-
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Νοεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/04-2014.html ,.-
~ Άρωμα  ενημέρωσης η  Εφημερίδα  μας  Τετάρτη  05 Νοεμβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/11/05-2014.html ,.-  
~ Επιλογές Θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος   Τετάρτη   05  Νοεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/05-2014.html ,.-
~  Άρωμα  ενημέρωσης  Πέμπτη  06 Νοεμβρίου  2014 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/11/06-2014.html  ,.
~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος   Πέμπτη 06  Νοεμβρίου  2014    : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/06-2014.html ,.-
~Αγιάζι  Μεσσηνιακής  ενημέρωσης   Παρασκευή   07  Νοεμβρίου  2014   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/07-2014.html ,.-
~ Αγιάζι  ενημέρωσης  Σάββατο  08  Νοεμβρίου  2014  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/11/08-2014.html ,.-
~ Αγιάζι  ενημέρωσης  Κυριακή   09  Νοεμβρίου  2014   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/09-2014.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  08  και 09  Νοεμβρίου  2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/08-09-2014.html ,.-
~  Αγιάζι  ενημέρωσης Δευτέρα  10  Νοεμβρίου  2014 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/10-2014.html ,.-
~  ΥΓΕΙΑ για όλους μας -Θέματα υγείας Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/11/10-2014.html .-
~~Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος   Δευτέρα  10  Νοεμβρίου  2014  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/11/10-2014.html .-              
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Τρίτη  11 Νοεμβρίου  2014  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/11/11-2014.html
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Τρίτη  11 Νοεμβρίου  2014 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/11/11-2014.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  12  Νοεμβρίου   2014 : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/11/12-2014.html ,.-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  13  Νοεμβρίου  2014  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/11/13-2014.html , .-
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου ενδιαφέροντος Πέμπτη  13  Νοεμβρίου  2014 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/13-2014.html ,.-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  14  Νοεμβρίου  2014   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/11/14-2014.html ,
~Επιλογές   Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος   Παρασκευή  14  Νοεμβρίου  2014  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/11/14-2014.html ,.-
~ Αθλητικό  Σαββατοκύριακο 15  και  16 Νοεμβρίου  2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/15-16-2014.html ,.-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  15  Νοεμβρίου  2014   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/11/15-2014.html  ,.-
~Άρωμα  ενημέρωσης Κυριακή  16  Νοεμβρίου  2014  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/11/16-2014.html ,.-
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Δευτέρα  17  Νοεμβρίου  2014  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/17-2014.html , .- 
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Δευτέρα  17  Νοεμβρίου  2014   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/11/17-2014.html ,.-

*** ΕΠΙΛΟΓΕΣ- ΔΙΑΛΟΓΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ :
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/06/01-2014.html , Ανθολόγιο Γράφοντας Αντιγράφοντας , Κυριακή 01 Ιουνίου 2014.-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/06/02062014.html , Επιλογές  Διαλέγοντας  και  Γράφοντας  02/06/2014 .-    
~  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/06/16-2014.html , ΑΡΩΜΑ ΑΠΟ  ΜΟΥΝΤΙΑΛ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ  Δευτέρα  16  Ιουνίου  2014 .-
 ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/06/2014-23-2014.html , ΜΟΥΝΤΙΑΛ ποδοσφαίρου ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ 2014 23 Ιουνίου 2014.-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/06/2014-24-2014.html , ΜΟΥΝΤΙΑΛ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ 2014 24  Ιουνίου  2014 . 
  ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/06/2014-25-2014.html , ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ 2014 , Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014.-
 ~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/06/27-2014.html , ΜΟΥΝΤΙΑΛ και οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014 .-
 ~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/06/28-2014.html , ΜΟΥΝΤΙΑΛ - Η  Ιστορία Κυπέλλου Παγκοσμίου  Ποδοσφαίρου  Σάββατο 28 Ιουλίου  2014 .-
 ~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/07/06-2014.html , Επιλογές Κυριακή 06 Ιουλίου 2014 .-
~ Επιλογές  Τετάρτη  16  Ιουλίου  2014  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/07/16-2014.html  
~  ΕΠΙΛΟΓΕΣ Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014 :    http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/07/17-2014.html ,.-
~** ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΙ και  ΜΟΝΑΧΟΙ από το Αρφαρά  Μεσσηνίας  Πέμπτη 24  Ιουλίου  2014  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/07/24-2014.html
~   Επιλογές  Θεμάτων  Παρασκευή  01  Αυγούστου  2014   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/08/01-2014.html ,
~ Επιλογές Θεμάτων Κυριακή 03 Αυγούστου 2014 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/08/03-2014.html , .-
~ Επιλογές Θεμάτων Τρίτη 19 Αυγούστου 2014   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/08/19-2014.html ,.-   
~  Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.- 
~ Επιλογές - Διαλογές αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014    : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.- 
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Τρίτη  09  Σεπτεμβρίου  2014 :  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/09-2014.html ,.- 
~   Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html,.--
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων  Τετάρτη  10  Σεπτεμβρίου  2014  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html , .-
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων  Παρασκευή  12 Σεπτεμβρίου  2014   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/09/12-2014.html ,.-
~  ΕΠΙΛΟΓΕΣ Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014 :    http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/07/17-2014.html ,.- ~Επιλογές  -Διαλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Πέμπτη  18  Σεπτεμβρίου  2014   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/18-2014.html ,.-
~ Επιλογές θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος  Πέμπτη  18  Σεπτεμβρίου  2014   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/18-2014.html ,.
~Επιλογές  Θεμάτων  Δευτέρα  22  Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/22-2014.html ,.-
~ Επιλογές  Θεμάτων  Πέμπτη  25  Σεπτεμβρίου  2014 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/25-2014.html ,.-
Ο  Οδοντίατρος σας  ενημερώνει , Παρασκευή 26  Σεπτεμβρίου  2014  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/26-2014.html , .-
~Επιλογές αναρτήσεων  Δευτέρα  29 Σεπτεμβρίου  2014   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/29-2014.html ,.-
~ Επιλογές   θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος Πέμπτη  02  Οκτωβρίου  2014  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/10/02-2014.html ,.-   
~ ΕΠΙΛΟΓΕΣ   Αναρτήσεων  Σάββατο  04  Οκτωβρίου  2014     : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/10/04-2014.html .-
~1 ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Αναρτήσεων  θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος  Κυριακή  05 Οκτωβρίου  2014  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/10/05-2014.html .-
~  Επιλογές  Θεμάτων  , Αυτοάμυνα   Δευτέρα 06  Οκτωβρίου  2014     : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/10/06-2014.html .-
~ Επιλογές αναρτήσεων  Τρίτη  07  Οκτωβρίου  2014   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/10/07-2014.html , .-
~ 1 Επιλογές  αναρτήσεων ενδιαφέροντων θεμάτων  Τετάρτη 08  Οκτωβρίου  2014 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/10/08-2014.html .  
Επιλογές αναρτήσεων ποικίλου ενδιαφέροντος Πέμπτη 09 Οκτωβρίου 2014  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/10/09-2014.html .-   
Επιλογές  Αναρτήσεων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Παρασκευή  10  Οκτωβρίου  2014     :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/10/10-2014.html .-   
~Επιλογές  αναρτήσεων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Σάββατο  11  Οκτωβρίου  2014  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/10/11-2014.html .-
~ Επιλογές  αναρτήσεων Δευτέρα  20  Οκτωβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/10/20-2014.html ,.-
~Άρωμα  ενημέρωσης  Τρίτη  21  Οκτωβρίου  2014   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/10/21-2014.html ,.-
~  Επιλογές  Θεμάτων ποικίλου ενδιαφέροντος Πέμπτη 30 Οκτωβρίου  2014  :    http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/10/30-2014.html  .- 
~  Επιλογές  όμορφων θεμάτων ποικίλου ενδιαφέροντος Παρασκευή 31 Οκτωβρίου  2014  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/10/31-2014.html .-
~  Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  :
Σάββατο  01 Νοεμβρίου  2014 : 
http://snsarfara.blogspot.gr/2014/11/01-2014.html , .-
~  Επιλογές  Θεμάτων  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Νοεμβρίου  2014 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/11/04-2014.html ,.-
~ Επιλογές Θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος   Τετάρτη   05  Νοεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/11/05-2014.html ,.-
~  Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος   Πέμπτη 06  Νοεμβρίου  2014    : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/06-2014.html ,.-
~Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος   Δευτέρα  10  Νοεμβρίου  2014  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/11/10-2014.html .-
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Τρίτη  11 Νοεμβρίου  2014  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/11/11-2014.html .
~  Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου ενδιαφέροντος Πέμπτη  13  Νοεμβρίου  2014 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/13-2014.html ,.-
~Επιλογές   Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος   Παρασκευή  14  Νοεμβρίου  2014  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/11/14-2014.html ,.- 
 Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Δευτέρα  17  Νοεμβρίου  2014   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/11/17-2014.html ,.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου