ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 02 Δεκεμβρίου 2014

Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  02  Δεκεμβρίου  2014   :

Δημαρχείο Καλαμάτας
Πλατεία  Δημαρχείου
Άγαλμα  Ελευθερίας  Καλαμάτα
Παναγιά μου Βόηθα  !
 
 
***  Το Βασιλίτσι τίμησε τον Γ. Μπίζο για τον αγώνα του υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων         
             
Ως ένδειξη εκτίμησης και σεβασμού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βασιλιτσιωτών «Η Φανερωμένη», του Δήμου Πύλου-Νέστορος, τίμησε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, παρουσία πλήθους κόσμου, τον υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δικηγόρο του Ν. Μαντέλα, Γιώργο Μπίζο.
Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου, στο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου του χωριού, έγινε η απονομή τιμητικών πλακετών από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Βασιλιτσιωτών «Η Φανερωμένη», καθώς και το δήμαρχο Πύλου-Νέστορος.
Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ο αρχιμανδρίτης Θεόφιλος Πιρπιρής, ως εκπρόσωπος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, μεταφέροντας τις ευλογίες του. Οι δε βουλευτές Μεσσηνίας, Δημήτριος Σαμπαζιώτης και Θανάσης Πετράκος, απέστειλαν μήνυμα, εξαίροντας τη σημαντικότητα του έργου του κ. Μπίζου στον τομέα του ανθρωπισμού και του αγώνα κατά του ρατσισμού.
Η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, συγκινημένη, αναφέρθηκε στο χάρισμα της πρωτοπόρας σκέψης του και την ικανότητά του να αναδείξει τις δυνατότητες της Νομικής Επιστήμης στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος και α’ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Καφαντάρης, μίλησε για τα συναισθήματα υπερηφάνειας όλων των δημοτών, καθώς «ένας συμπατριώτης μας, παρά τις δυσκολίες του ρατσιστικού καθεστώτος, αγωνίστηκε με ζήλο για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατορθώνοντας να αποδείξει παγκοσμίως ότι οι Έλληνες από αρχαιοτάτων χρόνων προασπίζονται την Ειρήνη, την Ελευθερία και τη Δημοκρατία».
Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βασιλιτσίου, Βασίλης Μάραντος, καλωσόρισε τον κ. Μπίζο στη γενέτειρά του, και του ευχήθηκε υγεία, μακροημέρευση, διαρκή δραστηριότητα και μαχητικότητα, ενώ- μεταξύ άλλων- πρότεινε να δοθεί το όνομα του Γιώργου Αντωνίου Μπίζου στη νέα πλατεία του χωριού.
Τέλος, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βασιλιτσιωτών «Η Φανερωμένη», Παναγιώτης Λυμπέρης, τονίζοντας μερικές από τις σημαντικές πτυχές της ζωής του Γιώργου Μπίζου, όπως αυτή της καταγραφής του ονόματός του σε βιβλία της Νότιας Αφρικής, αλλά και όλου του κόσμου, λόγω της συμβολής του στον αγώνα κατά του ρατσισμού, μίλησε για την απλότητα που τον χαρακτήριζε.
Αξιοσημείωτη η ομιλία του κ. Μπίζου, όπου ανέφερε πως από καθαρή τύχη το 1941 φυγάδευσε με τον πατέρα του τους Νεοζηλανδούς στρατιώτες, καταλήγοντας στη Νότια Αφρική, όπου ξεκίνησε η περιπέτειά του. Δεν παρέλειψε να μιλήσει για τη φιλία του με τον Ν. Μαντέλα, τονίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν εκείνη την εποχή λόγω του ρατσιστικού καθεστώτος. Αναφέρθηκε στη στήριξη ενός ολόκληρου λαού και περισσότερο των νέων ανθρώπων, στον αγώνα του κατά του απαρτχάιντ, καθώς, όπως τόνισε, «πρέπει να ξέρετε ότι κανείς δεν τα καταφέρνει μόνος του και πάντα είναι αναγκαίο να στηριζόμαστε ο ένας στον άλλον».
Ο Γιώργος Μπίζος γεννήθηκε στο Βασιλίτσι το 1928. Στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σε ηλικία 13 ετών, μαζί με τον πατέρα του, μετανάστευσε στη Νότιο Αφρική. Έπειτα από δυσκολίες κατάφερε το 1948 να ξεκινήσει τη φοίτησή του στο Πανεπιστήμιο του Witwatersrand, σπουδάζοντας Νομικά. Εκεί γνώρισε τον Ν. Μαντέλα, με τον οποίο τους έδεσε δυνατή φιλία, ενώ αργότερα συνεργάστηκαν μαζί με άλλα ηγετικά στελέχη του Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου, στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μία από τις κύριες ενασχολήσεις του είναι ο αγώνας του για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα. Έχει τιμηθεί από δεκάδες οργανισμούς σ’ όλο τον κόσμο για την προσφορά του στην αποκατάσταση της δημοκρατίας. 
 
***  Το 1ο Σχολείο Τουρισμού στην Καλαμάτα ξεκίνησε χθες με μεγάλη συμμετοχή (φωτογραφίες)          
   
 
Το κατάμεστο της αίθουσας του συνεδριακού κέντρου του ξενοδοχείου «Elite City Resort», όπου ξεκίνησε από χθες το 1ο διήμερο Σχολείο Τουρισμού που διοργανώνουν ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Δήμου Καλαμάτας και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας, υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, κατέδειξε τη μεγάλη ανάγκη για επιμόρφωση στον ευαίσθητο χώρο του τουρισμού.
Ο μεγάλος αριθμός των «μαθητών»- συνέδρων που έδωσε το «παρών» κατά τη συγκεκριμένη διοργάνωση, δεν ήταν ο αναμενόμενος, αλλά κατέδειξε και τη «δίψα» των ασχολουμένων με το συγκεκριμένο τομέα να βελτιωθούν και να βελτιώσουν παράλληλα τις υπηρεσίες που παρέχουν στους πελάτες τους.
  Κήρυξη των εργασιών
Τις εργασίες του 1ου Σχολείου Τουρισμού κήρυξε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Γ. Μανιάτης. Ο κ. Μανιάτης μίλησε για τη σημασία της παροχής των υπηρεσιών, από τους σημαντικούς παράγοντες που προσθέτουν στις δυνατότητες αξιοποίησης των περιοχών. Αφού συνεχάρη τους συνδιοργανωτές για την πρωτοβουλία τους, σημείωσε πως η εκπαίδευση είναι ένας πολύ σημαντικός τομέας, που θέλει βελτίωση και εξέλιξη. Τόνισε ότι η τουριστική εκπαίδευση είναι μονόδρομος για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, ενώ επισήμανε πως οι εργαζόμενοι στον τουρισμό είναι ο καθρέφτης της χώρας στους επισκέπτες του εξωτερικού.
Αφού ανέφερε πως γίνεται προσπάθεια αναβάθμισης της τουριστικής εκπαίδευσης τα τελευταία χρόνια, πρόσθεσε πως οι τουριστικές επιχειρήσεις αναγνωρίζουν τη σημασία της στελέχωσής τους με άρτια καταρτισμένους εργαζόμενους.
Συνέχισε λέγοντας πως η τουριστική ανάπτυξη είναι ο πιο δυναμικός τομέας της οικονομίας και θέλει βήματα προόδου και για τις άλλες μορφές τουρισμού, ενώ παρατήρησε πως απαιτούνται γερές βάσεις (υποδομές και παροχή υπηρεσιών).
  Οι συνδιοργανωτές
Τους παριστάμενους είχε καλωσορίσει νωρίτερα ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, Ανδρ. Ζαγάκος, ο οποίος ευχαρίστησε τους χορηγούς που συνέδραμαν την προσπάθεια, αλλά και την Costa Navarino για το ανθρώπινο δυναμικό που διέθεσε για την εκπαίδευση των συμμετασχόντων, ενώ ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Κ. Ανδριανόπουλος, χρησιμοποίησε την ψηφιακή τεχνολογία για να «περάσει» το δικό του μήνυμα.
Μετά την προβολή ενός πολύ σύντομου βίντεο, ανέφερε πως «πρέπει να αλλάξει το δε γίνεται (δεύτερη αγαπημένη φράση των Ελλήνων) με το γίνεται». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «αν μου έλεγαν πριν από μήνες για συμμετοχή 450-500 ατόμων σε αυτή την αίθουσα, τη συνεργασία δύο αντίθετων σε συμφέροντα φορέων, την παρουσία ενός μεγάλου ξενοδοχείου (Costa Navarino), του Επιμελητηρίου και των χορηγών μας, θα έλεγα δε γίνεται. Το δε γίνεται, έγινε».
Κατέληξε δε λέγοντας πως η εκπαίδευση είναι η πρώτη προτεραιότητα για τον τουρισμό και πως η επιμόρφωση θέλει και συνέχεια, αφήνοντας ανοιχτή και τη λειτουργία ενός δεύτερου Σχολείου Τουρισμού, χωρίς να ανακοινώσει ημερομηνίες.   Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 
 
***  Θα επιτηρούνται με κάμερες οι είσοδοί του Νοσοκομείου Καλαμάτας 
Εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης Για την επιτήρηση των κεντρικών εισόδων και των χώρων στάθμευσης Στην εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης (CCTV) για την επιτήρηση των δύο (2) κεντρικών εισόδων και των χώρων στάθμευσης στον περιβάλλοντα χώρο της Νοσηλευτικής Μονάδος Καλαμάτας προχώρησε η Διοίκηση του νοσοκομείου, μετά την εμφάνιση συχνών κρουσμάτων κλοπής και παραβιάσεων. Το νέο σύστημα παρακολούθησης αποτελείται από: -έγχρωμες τηλεχειριζόμενες δικτυακές κάμερες εξωτερικού χώρου, νυχτερινή όραση και αυτόματη ανίχνευση μέρα-νύχτα -ειδικό καταγραφικό Η/Υ με οθόνη 23’’, χώρο εγγραφής κ.λπ. Επιπρόσθετα, το νέο σύστημα παρέχει πολλές δυνατότητες τόσο στην καταγραφή δεδομένων όσο και στη λειτουργικότητά του. Η δυνατότητα συνεχούς αναβάθμισής του το καθιστά ανανεώσιμο και σύγχρονο στο πέρας του χρόνου. Διαθέτει έξυπνες δυνατότητες ανάλυσης των video δεδομένων, όπως ανίχνευση κίνησης και παρακολούθησης συγκεκριμένης κίνησης, δυνατότητα ανεύρεσης ανά κάμερα συμβάντων με βάση τη διαδρομή της κίνησης, μέτρηση εισόδου-εξόδου ανθρώπων και αυτοκινήτων και πολλά άλλα. Με την τοποθέτηση του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης και την ανάθεση της φύλαξης του νοσοκομείου σε ιδιωτικό συνεργείο, ενισχύεται σημαντικά η φύλαξη στους χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος, αντιμετωπίζοντας ένα χρόνιο πρόβλημα. - 
 
***  Δημοπρατείται η βελτίωση του δρόμου Καλαμάτα – Αρεόπολη 
Στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα διεξαχθεί στις 10.00 το πρωί της Τετάρτης 14 Ιανουαρίου 2015, ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου του έργου με τίτλο: «Βελτίωση 1ης ε.ο. Καλαμάτας-Καρδαμύλης-Οιτύλου και παράκαμψη οικισμών», προεκτιμώμενης αμοιβής 2.530.190 ευρώ. Ήδη, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συγκροτήθηκε και η αντίστοιχη επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού που την αποτελούν οι: -Λυμπ. Κούνας, πολιτικός μηχανικός, προϊστάμενος Τμήματος Εργαστηρίου της Δ.Τ.Ε Περιφέρειας Πελοποννήσου, ως πρόεδρος με αναπληρωτή τον Γ. Κωστόγιαννη, πολιτικό μηχανικό, προϊστάμενο της Δ.Τ.Ε Περιφέρειας Πελοποννήσου -Ανδ. Μπλάνας, μηχανολόγος μηχανικός στο Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων Δ.Τ.Ε. Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αναπληρώτρια τη Ζωή Γιαννακούρα, πολιτικό μηχανικό Τ.Ε. στο Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων της Δ.Τ.Ε. Περιφέρειας Πελοποννήσου -Παναγιώτα Μαζωμένου, αρχιτέκτονας μηχανικός, στο Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων της Δ.Τ.Ε. Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αναπληρώτρια την Καλλιόπη Δέμπελη, αγρονόμο τοπογράφο μηχανικό, στο Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων της Δ.Τ.Ε. Περιφέρειας Πελοποννήσου. -Φωτ. Κουτσουρόπουλος, ηλεκτρολόγος μηχανικός στο Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων της Δ.Τ.Ε. Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αναπληρώτρια τη Βασιλική Ζαβάλκου, μηχανολόγο μηχανικό στο Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων Δ.Τ.Ε Περιφέρειας Πελοποννήσου και -Θεόδ. Κουτσούγερα, πολιτικό μηχανικό ως εκπρόσωπο Τ.Ε.Ε. Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αναπληρωτή τον Κων. Μανώλη, μηχανολόγο μηχανικό. - 
 
***  Ο δήμαρχος Καλαμάτας βρέθηκε χθες στο 3ο Δημοτικό Σχολείο          
           
Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας βρέθηκε χθες ο δήμαρχος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας Παν. Νίκας, ύστερα από πρόσκληση των μαθητριών και των μαθητών. Ο κ. Νίκας, για μία σχολική ώρα, βρέθηκε στο τμήμα Β1, όπου τα παιδιά του έδωσαν γράμματα με τα αιτήματά τους, σε θέματα που αφορούν στο Δήμο Καλαμάτας. Απάντησε σε κάθε αίτημα και ακολούθησε διάλογος. Τα παιδιά έθεσαν ζητήματα για παιδικές χαρές σε διάφορα σημεία, για θέματα ανακύκλωσης, για παγκάκια, φανάρια, δημιουργία πεζοδρόμων, γήπεδα κ.ά.
Δεσμεύθηκε ότι μέχρι το Πάσχα ο Δήμος θα έχει εμπλουτίσει και περιφράξει με ξύλινη περίφραξη τις παιδικές χαρές του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων, ενώ θα έχει εγκαταστήσει περίφραξη και στην παιδική χαρά της Φυτειάς (στην οδό Παναγιώτη Καίσαρη).
Επίσης, έδωσε οδηγίες να καθαρισθεί το πεζοδρόμιο της οδού Βασιλέως Γεωργίου από τους πεσμένους καρπούς ελιάς και να κλαδευτούν κατάλληλα τα συγκεκριμένα δέντρα, όπως και να επισκευασθεί το πεζοδρόμιο στη δυτική είσοδο του σχολείου (συμβολή Βασιλέως Γεωργίου και Βύρωνος).   Τα παιδιά ευχαρίστησαν το δήμαρχο, ο οποίος έφυγε με πολλές ζωγραφιές ως δώρο. 
 
***  Πήρε 377.000 ευρώ δάνεια και του χαρίζουν 350.000!
Δυό αποφάσεις υπερχρεωμένων χαρακτηριστικές των ... “χρυσών” εποχών  Της Βίκυς Βετουλάκη Αποφάσεις για δύο αιτήσεις υπερ-υπερχρεωμένων νοικοκυριών εκδόθηκαν από το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, με αρνητική για τον έναν ενδιαφερόμενο και θετική για το δεύτερο. Αμφότερες είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατούσε τα προηγούμενα χρόνια, με τη μέση ελληνική οικογένεια να παίρνει όσα περισσότερα δάνεια μπορούσε και από όποια τράπεζα υπήρχε. Απορρίφθηκε Στη πρώτη περίπτωση ο οφειλέτης είναι 51 ετών και μόνιμος υπάλληλος στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με άνεργη σύζυγο και δύο ενήλικα παιδιά. Τα εισοδήματα που δήλωνε ήταν τα τελευταία χρόνια: 2008: 34.887,48 ευρώ, 2009: 55.806,72 ευρώ, 2010: 49.959,96 ευρώ και 2011: 45.792,07 ευρώ. Οι οφειλές που έχει δημιουργήσει συνολικά ανέρχονται σε 192.943,30 ευρώ: επισκευαστικό δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων 19.210,18 ευρώ, δύο στεγαστικά δάνεια, συνολικού ύψους σε οφειλή που απομένει 111.314,6 και συνολική οφειλή από 3 καταναλωτικά δάνεια και 5 πιστωτικές κάρτες 62.418,52 ευρώ. Στην κατοχή του έχει ένα διαμέρισμα 86 τ.μ., το οποίο είναι υποθηκευμένο για τα δύο στεγαστικά δάνεια. Επίσης, διαθέτει ένα διαμέρισμα 90 τ.μ. και 5 ελαιοπερίβολα, περίπου 2 στρεμμάτων, σε τουριστική περιοχή της Μεσσηνίας. Όπως αναφέρεται στην απορριπτική απόφαση του Ειρηνοδικείου, ο ίδιος επικαλέστηκε ότι λόγω των εισοδημάτων του υπερχρεώθηκε, ωστόσο το δικαστήριο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν προέκυψε κανένα αιφνίδιο γεγονός που ανέτρεψε τα οικονομικά του δεδομένα. Επίσης, ότι η μείωση των αποδοχών του αρχικά (2009-2010) ήταν 10,48% και μετά (2010-2011) 8,34%, κι αυτό δεν αποτελεί αιφνίδια ανατροπή των οικονομικών του. Γλιτώνει 350.000! Η δεύτερη απόφαση αφορά 52χρονο, υπάλληλο υπουργείου, ο μισθός του οποίου μαζί με τα επιδόματα ανέρχεται σε 1.165,27 ευρώ. Από αυτά, παρακρατούνται ποσά για το Μετοχικό Ταμείο και το Ταμείο Παρακαταθηκών και τα χρήματα που, τελικά, λαμβάνει μηνιαίως είναι 781,09 ευρώ. Έχει το 50% ισόγειας οικίας 85 τ.μ., με το άλλο 50% να ανήκει στον αδελφό του, στην οποία και κατοικούν. Η εμπορική της αξία υπολογίσθηκε στα 50.000 ευρώ, ενώ μαζί με τον αδελφό του και την εν διαστάσει άνεργη σύζυγό του έχουν λάβει στεγαστικό δάνειο ύψους 221.682,24 ευρώ. Επίσης, εκτός από το στεγαστικό οφείλει 155.235,84 ευρώ, από 16 καταναλωτικά δάνεια και 9 πιστωτικές κάρτες. Αυτοκίνητο που είχε αγοράσει με δανεισμό, το πούλησε και με τα χρήματα εξόφλησε το συγκεκριμένο χρέος. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο μισθός του έχει μειωθεί, ενώ τα έξοδά του έχουν αυξηθεί, καθώς συντηρεί και τον άνεργο αδελφό του που έχει προβλήματα υγείας. Οι δαπάνες διαβίωσης υπολογίσθηκαν στα 700 ευρώ και κρίθηκε ότι έχει περιέλθει σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής από το 2010. Έτσι ρυθμίσθηκε να πληρώνει για τα επόμενα 4 χρόνια 150 ευρώ μηνιαίως. Με τη συμπλήρωση της 4ετίας θα έχει καταβάλει 7.200 ευρώ. Για τη δε διάσωση του σπιτιού που πρέπει να καταβάλει το 85% της εμπορικής αξίας, το δικαστήριο όρισε ότι, ύστερα από 4 χρόνια περίοδο χάριτος, και για διάρκεια 12 ετών θα καταβάλει κάθε μήνα 147,57 ευρώ. Τέλος, το δικαστήριο αποφάσισε ότι με την ολοκλήρωση και των δύο ρυθμίσεων θα έχει καταβάλει συνολικά 28.450 ευρώ. Για το υπόλοιπο των 348.468 ευρώ απαλλάσσεται! - 
 
***  Αντίδραση του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου στο ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ σε διαμονή και εστίαση         
           
Ισχυρό πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και την απασχόληση χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου την ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στις παρεχόμενες υπηρεσίες.
Όπως σημειώνει, η διατήρηση των συντελεστών ΦΠΑ τόσο στη διαμονή όσο και στην εστίαση, σε επίπεδα ανάλογα των κύριων ανταγωνιστριών χωρών της Νότιας Ευρώπης, είχε ως αποτέλεσμα την τελευταία διετία για τη χώρα μας την καταγραφή εντυπωσιακών μεγεθών τόσο στις αφίξεις εισερχόμενων τουριστών όσο και στα έσοδα.
«Η διεθνής εμπειρία έχει αποδείξει ότι η αύξηση του ΦΠΑ στις παρεχόμενες τουριστικές υπηρεσίες οδηγεί σε μείωση της τουριστικής ζήτησης και, κατά συνέπεια, σε μείωση εσόδων για τις επιχειρήσεις και το κράτος.
Μια πιθανή αύξηση του ΦΠΑ θα σήμαινε ανακοπή της δυναμικής που εμφανίζει ο εισερχόμενος τουρισμός και για τα επόμενα έτη στη χώρα μας, και παράλληλα την αναχαίτιση της τεράστιας συμβολής του τουριστικού κλάδου στον τομέα της απασχόλησης.
Ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου εκτιμά ότι σύσσωμες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας δε θα επιτρέψουν ένα τέτοιο καίριο πλήγμα στον τουρισμό και δε θα ενδώσουν στην όποια αρνητική μεταβολή των συντελεστών του ΦΠΑ. Το αντίθετο θα σήμαινε την απώλεια δισεκατομμυρίων ευρώ για τον τόπο μας, την πλήρη ανάσχεση κάθε τουριστικής επένδυσης και την απώλεια χιλιάδων  θέσεων εργασίας», τονίζεται- μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωση του ΤΟΠ.
 
***  Η πτώση του… πεζόδρομου
Αυτές οι σημάνσεις στο Ιστορικό Κέντρο είναι, τελικά, πολύπαθες. Στις πλάκες κείται η σηματοδότηση του πεζόδρομου. Και τα αυτοκίνητα σουλατσάρουν ανενόχλητα. Η καταστροφή στην υπηρεσία της βολής μας! Ω. - 
 
***  Μόνο 2 φορές το μήνα μπορούν να αρρωστήσουν οι κάτοικοι του Βλαχόπουλου          
           
Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την κατάσταση που επικρατεί στο Περιφερειακό Ιατρείο Βλαχόπουλου με την έλλειψη ιατρού το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας, που σε πρόσφατη συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα να διαμαρτυρηθεί έντονα για την κατάσταση που επικρατεί, αφού το Περιφερειακό Ιατρείο λειτουργεί μόνο δύο φορές το μήνα.
Το συγκεκριμένο Περιφερειακό Ιατρείο, όπως αναφέρει η απόφαση, πρέπει να καλύψει τις ανάγκες πολλών ατόμων από τις 400 οικογένειες του Βλαχόπουλου με προβλήματα υγείας, αλλά και τις ανάγκες των κατοίκων των γειτονικών χωριών της Δημοτικής Ενότητας Παπαφλέσσα, Μεταμόρφωση, Μανιάκι, Μαργέλι και Παπαφλέσσα.
Όλοι οι κάτοικοι διαμαρτύρονται, όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Κοινότητας Δ. Ψώνης, «για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στη λειτουργία του Π.Ι. Βλαχόπουλου και ζητάμε την εύρυθμη λειτουργία του για την κάλυψη των αναγκών υγείας των κατοίκων της Δ.Ε. Παπαφλέσσα, και τη λειτουργία του σε καθημερινή βάση. Η αντίδρασή μας θα είναι άμεση και δυναμική και όλοι μαζί οι κάτοικοι της Δ.Ε. Παπαφλέσσα θα αγωνιστούμε για την εύρυθμη λειτουργία του Π.Ι. Βλαχόπουλου, καθόσον τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ζωή των κατοίκων».
Η συγκεκριμένη απόφαση θα σταλεί και στο διοικητή του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γ. Μπέζο, ο οποίος παρακαλείται «να προβεί στις δέουσες ενέργειες για την εύρυθμη λειτουργία του Π.Ι. Βλαχόπουλου. Το αίτημά μας είναι σοβαρό και δίκαιο και πρέπει να τακτοποιηθεί το συντομότερο».  
 
*** Μέχρι το 2018 έτοιμα τα έργα στα τμήματα Πάτρα-Πύργος και Καλό Νερό-Τσακώνα
Η Ολυμπία Οδός μπορεί να κατασκευάζεται από την Κόρινθο μέχρι την Πάτρα, όμως αυτό δε σημαίνει πως δε θα υπάρξει και συνέχεια. Ήδη το υπουργείο Υποδομών έχει προγραμματίσει για τις 27 Ιανουαρίου τη δημοπράτηση του αμέσως επόμενου τμήματος από την Πάτρα (από το Μιντιλόγλι) μέχρι την είσοδο της πόλης του Πύργου.Καλό Νερό-Τσακώνα Σε διαδικασία εκπόνησης των μελετών βρίσκεται το υπουργείο Υποδομών για το τμήμα αυτό που έχει μήκος 28 χλμ. και κόστος 130 εκ. ευρώ. Η χρηματοδότησή του θα εξασφαλιστεί από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 και συγκεκριμένα μέσα από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές-Περιβάλλον». Το έργο έχει εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους και τη βούληση του Υποδομών να προχωρήσει σε υλοποίηση. Σύμφωνα με πηγή από το ΥΠΟΜΕΔΙ, οι απαλλοτριώσεις δεν έχουν συντελεστεί, αναμένεται όμως να γίνουν εντός του 2015. Προβλήματα με αρχαιολογικά ευρήματα δε φαίνεται να υπάρχουν και όπως όλα δείχνουν, μέσα στο 2015 το έργο θα μπορέσει να προκηρυχθεί. Η ολοκλήρωση τοποθετείται εντός του 2018. Τα χαρακτηριστικά του δρόμου θα είναι: μετατροπή του σε κλειστό αυτοκινητόδρομο με 2 λωρίδες κυκλοφορίες και ΛΕΑ ανά κατεύθυνση. Η εκκίνηση του έργου είναι στο Καλό Νερό και η κατάληξή του, μέσω ανισόπεδου κόμβου, στην περιοχή της Τσακώνας, όπου θα συνδέεται με τον αυτοκινητόδρομο Μορέα.ΠΥΡΓΟΣ-ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ Πρόκειται για εγκλωβισμένο οδικό έργο, το οποίο δεν μπορεί να αναβαθμιστεί με τις παρούσες συνθήκες. Η απόφαση του ΣτΕ ισχύει, ενώ η τοπική κοινωνία είναι διχασμένη, καθώς θα μείνει με ένα δρόμο-καρμανιόλα, έχοντας στα βόρεια και στα νότια της περιοχής αυτής κλειστούς αυτοκινητόδρομους. Το τμήμα αυτό έχει μήκος 60 χλμ., διαθέτει επικίνδυνα χαρακτηριστικά με ανάποδες στροφές και συνεχείς επισφαλείς κόμβους, προκαλώντας τροχαία ατυχήματα. Το έργο με το μπλοκάρισμα που έχει σήμερα είναι αδύνατο να προχωρήσει. Το μόνο που μπορεί να ελπίζει για τα επόμενα χρόνια θα είναι κάποια έργα οδικής ασφάλειας, που όμως θεωρούνται επιφανειακά και δε λύνουν τα ζητήματα επικινδυνότητας του δρόμου. - 
 
*** Έκθεση ζωγραφικής από τα παιδιά του Κέντρου Ημέρας 
Ένα πολύ ενδιαφέρον θεραπευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται εδώ και καιρό στο Κέντρο Ημέρας Παιδιών-Εφήβων με Αυτισμό, με τίτλο «Οι αισθήσεις μας λειτουργούν μαζί». Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάδειξη των δεξιοτήτων αλλά και των ταλέντων του κάθε παιδιού μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες, όπως είναι τα καλλιτεχνικά και η μουσική. Στο πλαίσιό του, λοιπόν, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας (3/12), θα εκτεθούν μερικές από τις δημιουργίες των παιδιών. Η έκθεση άνοιξε χθες και θα διαρκέσει μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, ενώ τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν αύριο Τετάρτη, στις 7.30 το απόγευμα, στην καφετέρια «κούνιες», Αμφείας 22, Ιστορικό Κέντρο. - 
 
***  Ξαναρχί-ΖΩ: Αιμοδοσία αύριο για την «Τράπεζα Αίματος Αλληλεγγύης»

Εθελοντική αιμοδοσία συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας «Ξαναρχί-ΖΩ», ο Σύλλογος Φίλων Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μεσσηνίας και το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) Καλαμάτας, για την ενίσχυση της «Τράπεζας Αίματος Αλληλεγγύης» την οποία έχουν ιδρύσει και στηρίζουν. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας «Πανταζοπούλειος Λαϊκή Σχολή», αύριο Τετάρτη, από τις 9.00 το πρωί έως τη 1.30 μετά το μεσημέρι. Πρόκειται για μια εκδήλωση η οποία έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση όλων στην εθελοντική αιμοδοσία, ως μια μορφή προσφοράς ζωής και αγάπης προς τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται αίμα. Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπό μας. Η έλλειψη και η ανεπάρκεια αίματος είναι μια κατάσταση που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ζωή όσων το χρειάζονται ως θεραπευτικό μέσο. Γι’ αυτό, δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο από το αίμα σε όποιον το χρειάζεται, αφού στην πραγματικότητα είναι ένα δώρο ζωής γι' αυτόν. - 

***  Παροχή καλύτερων υπηρεσιών ζήτησε ο Π. Νίκας σε σύσκεψη με τους αντιδημάρχους

 Η παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες είναι το ζητούμενο για τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, όπως προέκυψε και χθες, κατά τη διάρκεια σύσκεψης του δημάρχου με τους αντιδημάρχους, το γ.γ. και τους διευθυντές των υπηρεσιών του Δήμου. Στο πλαίσιο της σύσκεψης αυτής, παρουσιάσθηκε και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Καλαμάτας για την περίοδο 2015 – 2019. Ο δήμαρχος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο νέο Οργανισμό του Δήμου, επισημαίνοντας πως θα υπάρξει συρρίκνωση σε Διευθύνσεις και Τμήματα, ενώ θα συρρικνωθούν και Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Καλαμάτας. Ο κ. Νίκας στάθηκε ιδιαίτερα στον τρόπο διοίκησης των υπαλλήλων, επισημαίνοντας προς τους διευθυντές την αναγκαιότητα ελέγχου τήρησης του ωραρίου και της φυσικής παρουσίας των υπαλλήλων στο χώρο της υπηρεσίας, στην εξατομίκευση αρμοδιοτήτων και στην ανάθεση καθηκόντων, με αναφορά στο τι κάνει κάθε υπάλληλος, αλλά και στη διαρκή ενημέρωσή τους και καθοδήγηση από τους ανωτέρους τους. Τόνισε, ακόμη, την ανάγκη – υποχρέωση να απαντούν οι υπηρεσίες σε κάθε αίτημα πολίτη, είτε είναι δυνατόν να ικανοποιηθεί είτε όχι. Εν όψει της μεταστέγασης στο νέο Δημαρχείο ο δήμαρχος ζήτησε να διενεργηθεί εκκαθάριση του αρχείου, ώστε να μην υπάρξει περιττή επιβάρυνση του μεταφορικού έργου. Σημείωσε, επίσης, ότι στο νέο Δημαρχείο θα μεταστεγασθούν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, πλην ίσως, σε αρχικό στάδιο, της Διεύθυνσης Πρόνοιας, καθώς θα πρέπει να μετατραπεί το κτήριο της πρώην Καρδιολογικής Κλινικής σε Κέντρο Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας. Τέλος, ζήτησε ιδέες και προτάσεις, αναφορικά με δύο δημόσιες διαβουλεύσεις, μία για το νέο ΕΣΠΑ και μία για τους αθιγγάνους στην Πελοπόννησο, τονίζοντας την αναγκαιότητα να παρεμβαίνει ουσιαστικά ο Δήμος σε διαδικασίες δημοσίων συζητήσεων επί σημαντικών ζητημάτων. 

***  Ερωτήσεις του Μιχάλη Αντωνόπουλου προς το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας         
           
Κυρία πρόεδρε,
σας καταθέτουμε τις παρακάτω ερωτήσεις της δημοτικής μας παράταξης με εισηγητή τον υπογράφοντα και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες όπως προβλέπεται στον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου:
1) Ποιος ο προγραμματισμός της Δημοτικής Αρχής για τις αθλητικές υποδομές και τις δραστηριότητες στο Δήμο μας; Έχετε εντοπίσει τις σοβαρές αδυναμίες και τα προβλήματα στη λειτουργία τους; Σχεδιάζετε να το φέρετε για συζήτηση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά και το διαχωρισμό και την αλλαγή που φέρατε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Φορέα;
2) Πώς σχεδιάζετε την προβολή και τη συγκομιδή του ελαιόκαρπου που ανήκει σε αγροτεμάχια ιδιοκτησίας του Δήμου; Ενδιαφέρεστε να χρησιμοποιήσετε εθελοντές; Θα το προβάλλετε με σκοπό τη διαφήμιση του τοπικού μας προϊόντος; Πώς σχεδιάζετε να ενισχύσετε τον κλάδο της ελαιοκομίας και γενικότερα να προβάλετε το όνομα ελιά και λάδι ΠΟΠ Καλαμάτα, σε συνάρτηση με την παράδοση και τον πολιτισμό μας, για την ανάληψη της πολιτιστικής πρωτεύουσας για το 2021;
3) Σχεδιάζετε την εφαρμογή κλιμακωτού τιμολογίου στα τέλη καθαριότητας στους δημότες που αποδεδειγμένα συνεισφέρουν στην ανακύκλωση των απορριμμάτων; Με ποιον τρόπο θα δοθούν αυτά τα κίνητρα, δεδομένου ότι υπάρχει δραματική μείωση στην παραγωγή τους, λόγω και της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τον τόπο μας;
4) Σε πρόσφατη συνεδρίαση της «Φάρις», αλλά και μετά τα όσα διαδραματίστηκαν σχετικά με το Καλαματιανό Καρναβάλι, είστε σε θέση να μας κοινοποιήσετε τον απολογισμό της προηγούμενης περιόδου, πριν αρχίσει η νέα; Ποιος θα είναι ο φετινός προϋπολογισμός; Έχουν τακτοποιηθεί όλες οι οικονομικές και άλλες υποχρεώσεις;  Πού βρίσκονται οι σχετικές αποφάσεις και τα παραστατικά, μπορούν αυτά να αξιολογηθούν από τους αρμόδιους φορείς; Γιατί οι εθελοντές δε μετέχουν στη νέα προσπάθεια, αφού τους επαινούσατε μετά τη λήξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων για την προσφορά τους και τώρα τους αφήνετε εκτός, αλλάζοντας το επιτυχημένο μοντέλο που καταξίωσε το νεοεισερχόμενο θεσμό;
4) Πότε προτίθεστε να φέρετε πρόταση για επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και του Μετανάστη από το Δημοτικό Συμβούλιο, καθότι και οι δύο ιδιότητες είναι επιτακτικές για την εποχή που ζούμε;
Μιχάλης Αντωνόπουλος     Δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας

***   Εκδήλωση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών         
           
Εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών πραγματοποίησε στις 27 Νοεμβρίου η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε αίθουσα του ξενοδοχείου Mainalon Resort, η οποία είχε μεγάλη συμμετοχή και ανταπόκριση.
Από την πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας τονίστηκε ότι για την Πελοπόννησο η επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας των φύλων είναι μια μακροχρόνια διαδικασία που απαιτεί τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων φορέων, οργανώσεων και της κοινωνίας των πολιτών, προκειμένου το μήνυμα να φτάσει σε όλους, και να συμβάλουν όλοι μαζί στην εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, κατά των συνανθρώπων μας.
Η εν λόγω εκδήλωση αποτελεί την έναρξη μιας σειράς δράσεων και ενεργειών τις οποίες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ως πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας, έχει ζητήσει να σχεδιαστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Με τη σειρά του ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης, Φάνης Στεφανόπουλος, τόνισε ότι με τις ενημερωτικές δράσεις που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου επιθυμεί να σταματήσει στερεότυπα και κοινωνικές αντιλήψεις που εμποδίζουν τις γυναίκες-θύματα βίας να αναζητήσουν βοήθεια, και ζήτησε από τα στελέχη των κοινωνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, των Δήμων, των Νοσοκομείων και της Αστυνομίας να δρουν συνεργατικά στα θέματα στήριξης και ανάκαμψης  γυναικών που έχουν υποστεί ή διαβιούν σε συνθήκες βίας.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με ενημερωτικές εισηγήσεις από την προϊσταμένη Αγγελική Πουλοπούλου και στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών και του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών, οι οποίες περιλάμβαναν θεματικές δράσεις που αφορούσαν:
-στην ανάλυση των μορφών βίας που μπορεί να υποστεί μια γυναίκα κατά της διάρκεια της ζωής της
-σε περιστατικά βίας και
-σε ανάλυση του τρόπου διαχείρισης των περιστατικών από τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες που λειτουργούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

***  Πυρηνελαιουργεία Μελιγαλά: καταπραϋντικά μέτρα φέτος, καταπολέμηση από του χρόνου         
           
Με βραχυπρόθεσμα μέτρα θα επιχειρηθεί να ανακουφισθεί προσωρινά η ευρύτερη περιοχή του Μελιγαλά από τις συνέπειες της λειτουργίας των δύο πυρηνελαιουργείων στην εκεί Βιομηχανική Περιοχή και παράλληλα θα αναζητηθεί οριστική λύση για την επόμενη σεζόν.
Αυτό αποφασίσθηκε κατά τη διάρκεια  ευρείας – αλλά κλειστής για τους δημοσιογράφους – σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Περικλής Μαντάς, η τοπική αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, ο δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος, εκπρόσωποι της ΕΤΒΑ και των πυρηνελαιουργείων, πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής και υπηρεσιακοί παράγοντες.
  Βραχυπρόθεσμα μέτρα
Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, ο κ. Τατούλης είπε πως υπήρξε κοινή συμφωνία, πως το πρόβλημα υφίσταται, και πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για ανακούφιση της περιοχής, όπως και να γίνουν κινήσεις για να περιορισθεί το πρόβλημα μελλοντικά.
Υπενθύμισε, δε, ότι σε συνάντηση που είχε ο δήμαρχος την προηγούμενη εβδομάδα με τους ιδιοκτήτες των πυρηνελαιουργείων συμφώνησε σε 4 σημεία, ενώ η τοπική αντιπεριφερειάρχης οργάνωσε υπηρεσιακές συναντήσεις.
«Πλέον έχουμε αποφασίσει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα και κατά την φετινή περίοδο, αλλά ιδιαίτερα να προετοιμασθούμε για τις επόμενες περιόδους. Καταλήξαμε ότι, εκτός από τη συμφωνία των 4 σημείων, θα δημιουργηθεί μια επιτροπή, όπου θα συμμετέχουν η Αντιπεριφέρεια, ο Δήμος Οιχαλίας, η ΕΤΒΑ και οι ιδιοκτήτες των εργοστασίων, για να παρακολουθείται η κατάσταση και να εξετάζεται τι καινούργιο υπάρχει στον τρόπο λειτουργίας τέτοιων εγκαταστάσεων.
Η ΕΤΒΑ ανέλαβε την ευθύνη να προσλάβει ως σύμβουλο ένα μετεωρολόγο, ώστε να ελέγξει όλα τα μετεωρολογικά στοιχεία της περιοχής, και με ευθύνη των ιδιοκτητών των μονάδων, θα γίνουν τις επόμενες 15 ημέρες μετρήσεις, ακριβώς πάνω από τις εγκαταστάσεις τους, για να δούμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των αέριων ρύπων και σωματιδίων.
Οι ιδιοκτήτες θα περιορίζουν στο 50% τη λειτουργία τους, από τη στιγμή που ο δήμαρχος θα τους το επισημαίνει, ανάλογα με τα καιρικά φαινόμενα, ώστε να έχουμε περιορισμό του νέφους.
Επίσης, οι υπηρεσίες μας αναλαμβάνουν την ευθύνη για να γενικεύσουν αυτά τα ζητήματα και στη λειτουργία των υπόλοιπων πυρηνελαιουργείων, όπου υπάρχουν αντίστοιχα φαινόμενα και προβλήματα.
Θεωρώ ότι με αυτό το σχεδιασμό θα έχουμε γρήγορα αποτελέσματα, που θα βελτιώσουν κατά πολύ την κατάσταση που σήμερα αντιμετωπίζουμε», εξήγησε ο κ. Τατούλης.
Πρόσθεσε, δε, πως το πρόβλημα είναι δύσκολο να προσεγγισθεί τεχνικά, καθώς δεν υπάρχει τεχνολογία που να έχει εφαρμοσθεί και να το αντιμετωπίζει συνολικά.
Ερωτώμενος, πάντως, απάντησε ότι οι υπηρεσίες δεν έχουν διαπιστώσει παραβίαση περιβαλλοντικών όρων που επιβάλλει το διοικητικό πρόστιμο της αφαίρεσης αδείας.
  Ευχαριστημένος ο δήμαρχος
Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη συμπλήρωσε ότι η επιτροπή που θα δημιουργηθεί θα επεξεργασθεί όλα τα μέτρα και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, ώστε να βρεθεί μια πιο αποδοτική λύση. «Ιδιαίτερα για φέτος, μετά και τη συμφωνία του δημάρχου με τους πυρηνελαιουργούς για τη φετινή σεζόν, αλλά και το συνεχή έλεγχο από τις υπηρεσίες για την πιστή εφαρμογή των περιβαλλοντικών όρων, θα υπάρξει βελτίωση», τόνισε.
Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Οιχαλίας χαρακτήρισε τη συνάντηση ιδιαίτερα σημαντική και ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την πραγματοποίησή της, η οποία, όπως είπε, μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχει. «Ως νέα Δημοτική Αρχή από την 11η ημέρα που αναλάβαμε ξεκινήσαμε σειρά επαφών και ενεργειών, με αποτέλεσμα την προηγούμενη Δευτέρα να συγκλίνουμε απόλυτα με τους πυρηνελαιουργούς. Και αυτοί κι εμείς, καταλάβαμε ότι πρέπει να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι και να βρούμε λύση.
Σημαντική για μένα σήμερα είναι η ταύτιση απόψεων, η οποία προέκυψε από αυτή τη συνάντηση, και οι προτάσεις που ακούστηκαν και δε θα μείνουν στο χρονοντούλαπο. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και οι κάτοικοι της περιοχής που πλήττονται να ξέρουν ότι καταβλήθηκε η μεγαλύτερη προσπάθεια για την άμβλυνση των συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή».   Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Προχωρούν οι εργασίες για το νέο Δημαρχείο Καλαμάτας 

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται η μετασκευή του παλιού Νοσοκομείου Καλαμάτας σε νέο διοικητικό κέντρο του Δήμου, όπου τώρα εκτελούνται εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου. Η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι ακώλυτη και έφθασε στο Δήμο έγγραφο για την κατανομή πίστωσης ύψους 107.550,95 ευρώ. Στο νέο Δημαρχείο, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση, θα μεταστεγασθούν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, με εξαίρεση, σε αρχικό στάδιο, της Διεύθυνσης Πρόνοιας, καθώς θα πρέπει να μετατραπεί το κτήριο της πρώην καρδιολογικής κλινικής σε Κέντρο Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας. Η ανακοίνωση αναφέρει, επίσης, ότι τόσο για την ψύξη όσο και για τη θέρμανση του νέου Δημαρχείου θα είναι σημαντική η συμβολή της γεωθερμίας, σε μια πρωτότυπη – στο ελληνικό περιβάλλον – εφαρμογή της διεθνούς πρακτικής. - 

*** Γιατί ; 

Ως σταχτοδοχεία χρησιμοποιούνται από τους πολίτες οι μεγάλες γλάστρες με φυτά που υπάρχουν σε πεζόδρομους και κεντρική πλατεία. Θα σκεφθείτε, είναι καλύτερα να τα σβήνουν στο δάπεδο; Ούτε το ένα ούτε το άλλο, θα απαντήσω… Ω. -   http://www.tharrosnews.gr/news/  .-

***  Προϋπολογισμό για τις παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕΚ συζητά την Πέμπτη η «Φάρις»

Στην έγκριση του προϋπολογισμού θεατρικών έργων χειμερινής περιόδου 2014-2015 του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, αλλά και στον καθορισμό της τιμής των εισιτηρίων, καλούνται να προβούν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» κατά τη μεθαυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. στη 1.30 μετά το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Κατά τη συνεδρίαση θα τεθεί επί τάπητος και η έγκριση σύναψης σύμβασης έργου καλλιτεχνικού συντελεστή - σκηνοθέτη, για τις θεατρικές παραγωγές χειμερινής περιόδου 2014-2015 του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας. Τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι η έγκριση διάθεσης εικαστικού δασκάλου στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, η έγκριση εσόδων - εξόδων Γ΄ τριμήνου 2014, η τροποποίηση του προϋπολογισμού, η έγκριση για την απευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένο οικονομικό φορέα «Διαδικασία με διαπραγμάτευση, χωρίς δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού» και η έγκριση σχεδίου συμφωνητικού, η αποδοχή ανάθεσης στην «Φάρις» από το Δήμο Καλαμάτας και η έγκριση εξόδων για τη διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. - 

***   Ο καιρός αύριο στην Καλαμάτα          
           
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 3/12/2014 προβλέπεται άστατος.
Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται αραιές νεφώσεις. Η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Από τις μεσημβρινές προς πρώτες απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης. Επίσης κατά διαστήματα αναμένεται να εκδηλωθούν μπόρες, κυρίως σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα κυμανθεί από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-85%.
Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι, από ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές κατά διαστήματα θα αγγίζουν τα 5 μποφόρ.
Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης σε μεγάλες ποσότητες, με αποτέλεσμα την πρόκληση θολούρας στην ατμόσφαιρα, ενώ ότι πέφτει θα είναι λασπόβροχο.
  Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το www.kalamata.meteoclub.gr   .-
 
***  Στην Καλαμάτα το 37ο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας          
            
Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας φέρνει στην Καλαμάτα το φετινό 37ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, καθώς την προσεχή Κυριακή, στις 8.00 το βράδυ, στο ΔΗΠΕΘΕΚ, με ελεύθερη είσοδο, θα προβληθούν οι βραβευμένες ταινίες του φετινού ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος.
Ένας από τους πιο πολυσυζητημένους όρους τελευταία είναι η κρίση. Ο κινηματογράφος συχνά έχει αποτυπώσει το στίγμα της στο σελιλόιντ, σε ταινίες που διαδραματίζονται σε κοινωνίες σε κρίση.
Η ενότητα του Δεκεμβρίου για τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη ξεκινά με το δίδυμο των Άντονι Κουίν και  Ίνγκριντ Μπέργκμαν, την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου, με την ταινία «Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας», που εμπνέεται από το ομώνυμο θεατρικό του Ντύρενματ. Η σκηνοθεσία ανήκει στον Bernhard Wicki. Παίζουν οι Ingrid Bergman και Anthony Quinn.
Οι ταινίες θα προβάλλονται στην κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, ενώ η είσοδος είναι 4 ευρώ και ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών.
Θα ακολουθήσει η προβολή του φιλμ «Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού» μαζί με την ταινία «Η μέθοδος» (στις 11 Δεκεμβρίου), και η ταινία «Τα σταφύλια της οργής», με ελεύθερη είσοδο (στις 18 Δεκεμβρίου).

***  Στο χειρουργείο για επέμβαση καρδιάς ο Ν.Αναστασιάδης
Θα διαρκέσει 3 έως 6 ώρες
Στο χειρουργείο για επέμβαση καρδιάς ο Ν.Αναστασιάδης
Η επέμβαση αναμένεται να διαρκέσει από 3 έως 6 ώρες
~ Ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) η διορθωτική χειρουργική επέμβαση της μιτροειδούς βαλβίδας στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Η επέμβαση γίνεται στο νοσοκομείο Mount Sinai του Μανχάταν.
Σύμφωνα με το ιατρικό περιβάλλον του Κύπριου προέδρου, η επέμβαση αναμένεται να διαρκέσει από 3 έως 6 ώρες.
Την επέμβαση κάνει ο καρδιοχειρουργός, Ντέιβιντ Άνταμς, επικεφαλής του τμήματος καρδιοχειρουργικής του νοσοκομείου και συνεφευρέτης της νέας μεθόδου δακτυλιοπλαστικής μιτροειδούς βαλβίδας (ελάχιστα επεμβατική).
Στο νοσοκομείο βρίσκεται η σύζυγος του προέδρου της Κύπρου, 'Αντρη Αναστασιάδη και αναμένεται σήμερα να φθάσουν στη Νέα Υόρκη και οι δυο θυγατέρες τους.
Το βράδυ της Δευτέρας, στον Ν.Αναστασιάδη τηλεφώνησε ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν, ο οποίος του ευχήθηκε περαστικά και «καλή επιτυχία» για τη χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, το τηλεφώνημα του αμερικανού αντιπροέδρου είχε «κοινωνικό και προσωπικό χαρακτήρα».
Τον Κύπριο πρόεδρο επισκέφθηκε στο νοσοκομείο ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, αμέσως μετά την επιστροφή του από την Κωνσταντινούπολη, όπου είχε μεταβεί για τη συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Πάπα Φραγκίσκο.  Newsroom ΔΟΛ
***  54χρονος ο δράστης του εγκλήματος στην Τρίπολη, σκότωσε για τα σκυλιά του          
           
Στην εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου της Τρίπολης φαίνεται να έφτασαν οι αρχές που έχουν στα χέρια τους το δράστη. Ο επιχειρηματίας είχε πυροβοληθεί τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 26 Οκτωβρίου, σε κεντρικό δρόμο της πόλης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προσαχθεί ένας 55χρονος επιχειρηματίας, κάτοικος Τρίπολης, ο οποίος φέρεται να έχει ομολογήσει τον φόνο, ισχυριζόμενος ότι κίνητρο του εγκλήματος ήταν το γεγονός ότι το θύμα είχε δηλητηριάσει τα σκυλιά του.
Τα στοιχεία που δένουν την εξιχνίαση της υπόθεσης, φαίνεται πως είναι τόσο τα κινητά τηλέφωνα και το όπλο του εγκλήματος που βρέθηκε, όσο και τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηριακών ερευνών.
Η είδηση, που από το μεσημέρι κάνει το γύρο της Τρίπολης, έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, αναφορικά με το κίνητρο που όπλισε το χέρι του δράστη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο φερόμενος ως δράστης και το θύμα ήταν γνωστοί.   Πηγή: ΑΜΠΕ
 
***  Ορκωτό ελεγκτή λογιστή ζητά ο Δήμος Τριφυλίας         
           
Ορκωτό ελεγκτή λογιστή για διαχειριστικό έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων χρήσης έτους 2014 ζητά να ορίσει ο Δήμος Τριφυλίας. Μάλιστα, για να βρει ενδιαφερόμενο και να προχωρήσει σε ορισμό του από το Δημοτικό Συμβούλιο, εξεδόθη σχετική ανακοίνωση από το δήμαρχο Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα, ώστε να υποβληθούν προσφορές μέχρι την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου.
Στην ανακοίνωση «Περί ορισμού Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή », η οποία υπεγράφη από το δήμαρχο Τριφυλίας στις 27 Νοεμβρίου, αναφέρεται: «Προκειμένου το Δημοτικό μας Συμβούλιο αποφασίσει για ορισμό Ορκωτού Ελεγκτή  Λογιστή και του αναπληρωτή του, για το διαχειριστικό έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων του Δήμου της χρήσης έτους 2014, σύμφωνα με το νόμο 2880/2001, το Νόμο 3202/2003, το άρθρο 163 του νέου Δ.Κ.Κ. και το Ν.3852/10 (ΦΕΚ 87/7-6-2010), σας παρακαλούμε να μας γνωρίσετε εάν ενδιαφέρεστε γι’ αυτό και σε καταφατική περίπτωση, να μας αποστείλετε σχετική προσφορά σας μέχρι την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014».
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Τριφυλίας και τον αρμόδιο υπάλληλο, Θεόδωρο Παπαχριστοφίλου, στα τηλέφωνα 27613-60732 και 27633-60227, ταχυδρομική διεύθυνση Δημαρχείου 2, Κυπαρισσία, Τ.Κ. 24500.
Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Τριφυλίας, με ανακοίνωση του δημάρχου, καλεί ορκωτούς ελεγκτές λογιστές να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και να καταθέσουν προσφορά, ώστε να οριστούν για διαχειριστικό έλεγχο οικονομικών του καταστάσεων. Βεβαίως, και τα προηγούμενα χρόνια ο δήμαρχος Τριφυλίας και οι πρώην Δήμοι, ως όφειλαν εκ του νόμου, όριζαν ορκωτούς ελεγκτές λογιστές και, μάλιστα, οι εκθέσεις, τα πορίσματά τους, με τυχόν παρατηρήσεις κ.τ.λ., «περνούσαν» από τα δημοτικά συμβούλια, αλλά πρώτη φορά καλούνται δημόσια να εκδηλώσουν ενδιαφέρον όποιοι επιθυμούν και πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις.
Επίσης, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η έκθεση, το πόρισμα που θα υποβάλει ο ορκωτός ελεγκτής λογιστής, μετά το διαχειριστικό έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων του Δήμου της χρήσης έτους 2014, καθώς πολλά έχουν ειπωθεί για κακοδιαχείριση και κακοδιοίκηση, όπως και για αδιαφανείς διαδικασίες και «άγραφα» χρέη και οφειλές του Δήμου, που «σκάνε» το ένα μετά το άλλο, και σύρεται στα δικαστήρια από αγωγές που κατατίθενται σωρηδόν εις βάρος του για έργα, εργασίες και προμήθειες χωρίς να έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες. Θέμα για το οποίο κατ’ επανάληψη έχει μιλήσει δημόσια ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, αφήνοντας σαφείς αιχμές για προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, και σημειώνοντας πως όλα αυτά που συνέβαιναν με τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, με αδιαφανείς διαδικασίες και αναθέσεις χωρίς νόμιμες διαδικασίες, ανήκουν στο παρελθόν, καθώς η νέα Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, με αποφασιστικότητα, βάζει τέλος.
του Ηλία Γιαννόπουλου
 
***
 
*** Άρωμα στο αγιάζι  της αθλητικής ενημέρωσης  :
 ***  Το 4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας κατέκτησε τον φετινό τίτλο για το σχολικό πρωτάθλημα (φωτογραφίες)          
       
  
Η ποδοσφαιρική ομάδα του 4ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας είναι η πρωταθλήτρια Μεσσηνίας για τη σεζόν 2014-2015. Κέρδισε χθες το μεσημέρι στο γήπεδο Γ. Λουκαρέας, στον τελικό του σχολικού πρωταθλήματος, το Λύκειο Μελιγαλά με 3-0. Όπως αποκαλύπτει και το σκορ η διαφορά ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν εμφανής, με τις βάσεις της νίκης να βάζει στο α’ μέρος ο Παναγόπουλος και τους Βουγιουκλή, Κοκάι να διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα στο β’ ημίχρονο.
Η ομάδα του Γρηγόρη Κόλλια ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε στην επανάληψη ο Μωραγιάννης, ενώ μεγάλος άτυχος ήταν ο Καρδάσης, ο οποίος τραυματίστηκε στο γόνατο και αποχώρησε, με την ευχή όλων να μην πρόκειται για κάτι σοβαρό.
Δεκάδες συμμαθητές των δύο ομάδων βρέθηκαν στις κερκίδες, ζώντας με έντονο τρόπο το παιχνίδι, χωρίς να ξεφύγουν από τα όρια και θα ήταν όλα ιδανικά αν αποφεύγονταν τα υποτιμητικά συνθήματα για τον αντίπαλο από την καλαματιανή πλευρά…
Η αυλαία έπεσε με την απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων και μεταλλίων στις δύο ομάδες, τη διαιτητική 4άδα (Ι. Κουτσαναστάσης, Δ. Ταβουλαρέας, Μ. Μανιατέας, Γ. Μιχαλόπουλος) και το γιατρό του αγώνα Βασίλη Καμαρινόπουλο από το γραμματέα της ΕΛΜΕ Βασίλη Γεωργιόπουλο.
Ο Χρήστος Φούλιας ήταν παρατηρητής και σε αυτόν τον αγώνα και βασικός συντονιστής της διοργάνωσης των φετινών σχολικών πρωταθλημάτων.
4ο ΕΠΑΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Γρηγόρης Κόλλιας): Παναγιώτης Γιακουμής, Μιχάλης Κώστας, Βασίλης Τσακάκος, Διονύσης Μπούμπας, Γιώργος Παναγόπουλος, Γρηγόρης Μωραγιάννης, Κώστας Βουγιούκλης, Ευθύμιος Δωδέκατος, Βόλφι Τάφα, Νικήτας Δαλκαφούκης, Παναγιώτης Καρδάσης (Παναγιώτης Γιαννακόπουλος, Ντριτσίμ Μπρέγκου, Ντεμιάν Κοκάι, Ρενάτο Κοκομέτσι, Γιώργος-Νεκτάριος Δουβίκας).
ΓΕΛ ΜΕΛΙΓΑΛΑ (Δημήτρης Αλέξης): Αριστείδης Μερκούρης, Μαρίνος Αλεξόπουλος, Δημήτρης Χατζάρας-Χριστόπουλος, Εριόν Πούγια, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Γιώργος Μπινίσκος, Νίκος Πρασσάς, Γιάννης Τασιόπουλος, Νίκος Λάγιος, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, Κώστας Γεωργόπουλος (Ερρίκος Ντουμάνι, Χρήστος Γεωργόπουλος, Θεόδωρος Ντούφας, Σωκράτης Λυμπερόπουλος, Γιώργος Πέτροβας).
-Το Γενάρη η ομάδα του 4ου ΕΠΑΛ θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα, αρχίζοντας την πορεία της με το νικητή Αρκαδίας-Λακωνίας.
Χ.Ε.
  Σήμερα οι τελικοί του μπάσκετ
Στην Τέντα θα διεξαχθούν σήμερα οι τελικοί του σχολικού πρωταθλήματος μπάσκετ Λυκείων. Στις 11 το πρωί θα συναντηθούν οι ομάδες κοριτσιών των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και του ΓΕΛ Μεθώνης, που είναι και οι μοναδικές που συμμετέχουν φέτος στη διοργάνωση.
Στις 12.30 μ.μ. θ’ ακολουθήσει η αναμέτρηση των αγοριών, με τον τίτλο του πρωταθλητή Μεσσηνίας για τη σεζόν 2014-2015 να διεκδικούν οι ομάδες των Λυκείων Κυπαρισσίας και του 1ου Καλαμάτας.
 
 ***  Ο Ανδριανός... πιέζει την ΕΠΟ για ραντεβού με FIFA και UEFA  
Για το νέο Αθλητικό νόμο
Ο Ανδριανός... πιέζει την ΕΠΟ για ραντεβού με FIFA και UEFA
Επαφή με την Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θέλει ο ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός
~  Επιστολή στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, απέστειλε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, με την οποία ζητά να υπάρξει η απαραίτητη συνεννόηση με τη FIFA και την UEFA για τον προγραμματισμό συνάντησης με αντικείμενο το νέο αθλητικό νομοσχέδιο. Στην πραγματικότητα, με την κίνηση αυτή η Πολιτεία δείχνει για πρώτη φορά αποφασισμένη να... σκορπίσει τον «μπαμπούλα» που επικαλείται κάθε φορά η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για να διατηρήσει το «αυτοδιοίκητό» της.
Ένα αυτοδιοίκητο που γίνεται «όπλο» στα χέρια των διοικήσεων της ΕΠΟ για κάθε μέτρο και απόφαση που λαμβάνει, τα οποία πολλές φορές έχουν αποδειχτεί ζημιογόνα ακόμη και προς το ίδιο το άθλημα. 
«Σε συνέχεια της σημερινής σας επιστολής με την οποία μου ζητάτε την πραγματοποίηση συνάντησης αντιπροσωπείας FIFA-UEFA και εκπροσώπων μου, παρακαλώ να συνεννοηθείτε με τις δύο Ομοσπονδίες προκειμένου να συμφωνηθεί ο χρόνος της συνάντησης μεταξύ της αντιπροσωπείας τους και της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής», αναφέρει η επιστολή του κ. Ανδριανού.
Στην αντίστοιχη επιστολή του κ. Σαρρή προς τον κ. Ανδριανό αναφέρονταν μεταξύ άλλων τα εξής:
«Επιτρέψτε μας να επισημάνουμε τη διαθεσιμότητα των δύο υπερεθνικών ποδοσφαιρικών αρχών για την οργάνωση συνάντησης μιας κοινής αντιπροσωπείας τους με εκπροσώπους σας για την άμεση διευθέτηση των διαφορών που έχουν προκύψει. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες σχετικώς με την διαθεσιμότητα για τη συνάντηση αυτή, ώστε εγκαίρως να ενημερωθούν η FIFA και η UEFA και να οργανωθούν με επάρκεια τα επόμενα βήματα».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
***
 
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:       


 
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,          3893    video.-                       
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,      2226     video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =         2 225   video.- 
Σύνολον                                                             8341    βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  2635    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas 
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   291   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    711.–
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   283 .-
*** http://www.twitter.com/stamos01/ 400/329/16  , 258/11 .-
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-
 Ι.Ν.Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών

 *** ΑΠΟ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2014  :
~Άρωμα   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Παρασκευή  28  Νοεμβρίου  2014  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/11/28-2014.html  ,.-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 29  Νοεμβρίου  2014 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/29-2014.html  ,.-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/30-2014.html ,.-
~ Αθλητικό Σαββάτο-Κύριακο 29 και 30 Νοεμβρίου 2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/29-30-2014.html ,.-
Ι.Εικόνα Παναγίας Κρεμαστής
  ***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ   2014   : 
~ Άρωμα  ενημέρωσης   Δευτέρα  01  Δεκεμβρίου  2014   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/12/01-2014.html  ,.-
~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Δευτέρα 01  Δεκέμβριος  2014 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/12/01-2014.html ,
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Τρίτη  02  Δεκεμβρίου  2014  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/12/02-2014.html ,.-
~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  02  Δεκεμβρίου  2014 :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/12/02-2014.html ,.-
~
Μονή Παναγίας Κρεμαστής Ηλείας

***

1 σχόλιο:

  1. ~ Το έλεος ευνοείται από την αντίθεση προς την σκληρότητα .- { Άγιος Γρηγόριος Νύσσης } .-
    ~ Καλύτερα να άντεχε στην φλόγα της φωτιάς το ξερό χορτάρι , παρά στη φλόγα της αγάπης ο διάβολος .- {Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος } .-
    ~ Η κακία όσο περισσότερο κάνει το φίλο και δίνει λιγότερη υποψία για τον εαυτό της , τόσο περισσότερο βλάπτει και αγιάτρευτα πληγώνει ! {Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης} .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή