ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

 
   Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 29  Ιουλίου 2016 :
~

Όσιος Άνθιμος ο Βαγιάνος ο εν ΧίωΕνδομύχως, μέσα στο βάθος της καρδιάς σας, να θέσετε το: «οίμοι του αθλίου». Όταν ακούη αυτό ο διάβολος, φεύγει μακριά. Αυτός κάμνει την κατοικία του, όπου είναι η υπερηφάνεια, η κενοδοξία, η ανθρωπαρέσκεια, το μίσος, ο φθόνος, η κακία, η πονηρία.


~ 29 Ιουλίου
Μάρτυρος Θεοδότης (1) και των τέκνων αυτής Βενιαμίν και Βηρίου. Μαρτύρων Βασιλίσκου, Καλλινίκου του Κίλικος, Μάμαντος και Ιωάννου. Οσίων Κωνσταντίνου Γ` πατριάρχου Κων/πόλεως, του ευσεβούς βασιλέως Θεοδοσίου του «Μικρού» και Ιωάννου του στρατιώτου.
(1) Η αγία Θεοδότη καταγόταν από τη Νίκαια της Βιθυνίας. Από μικρή τηρούσε στην ζωή της με μεγάλη συνέπεια τις εντολές του Θεού κάτι το οποίο προσπαθούσε να περάσει και στα παιδιά της. Λόγω της χριστιανικής της πίστης συνελήφθη από τον άρχοντα Λευκάδιο, (ο οποίος την είχε ζητήσει σε γάμο , αλλά εκείνη του το είχε αρνηθεί) και αυτός την παρέδωσε στον άρχοντα της Βιθυνίας, Νικήτιο. Εκείνος, σκληρός και κακεντρεχής όπως ήταν, έριξε την Θεοδότη και τα τρία παιδιά της μέσα σε πυρακτωμένη κάμινο, όπου παρέδωσαν την ψυχή τους στον Θεό, για να λάβουν το στέφανο της αιωνίου ζωής.

Οσία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου
 
Σήμερα 29/07/2016 εορτάζουν:
Άγιος Καλλίνικος, Άγιος Θεοδόσιος ο Νέος (ή Μικρός) ο Ευσεβής Βασιλιάς, Αγία Θεοδότη και τα τρία παιδιά της
~Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
~ Κλῆσιν σύνδρομον, ἔχων τῷ βίῳ, νίκος καλλίστον, ἤρας ἐν ἄθλοις, καταλλήλως γεγονῶς ὁ προκέκλησαι, σὺ γὰρ καλῶς τὸν ἀγῶνα τελέσας σου, ὡς νικητὴς ἐδοξάσθης Καλλίνικε. Μάρτυς ἔνδοξε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Καλλινίκου του Μάρτυρος - 29 ΙΟΥΛΙΟΥ : https://youtu.be/8bsTTIyTHcY .-

Άγιος Ακάκιος Οσία Μακρίνα αδελφή του Μεγάλου Βασιλείου  Σύναξη των Ρώσων αγίων των εν Γαλλία τελειωθέντων Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου ηγουμένου της Μονής Μπρέστ Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός
~
Άγιος Καλλίνικος Άγιος Καλλίνικος Άγιος Καλλίνικος
Βιογραφία
Ο Άγιος Καλλίνικος κατάγονταν από την Κιλικία. Ήταν ευσεβής και ενάρετος και είχε σαν έργο ζωής την κατήχηση των εθνικών με σκοπό τη σωτηρία τους. Όταν έφθασε στην Αίγυπτο, φανατικοί ειδωλολάτρες εξεγέρθηκαν εναντίον του, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στον ηγεμόνα Σακέρδωνα. Αυτός, υποκρινόμενος, έδειξε ότι λυπάται, και για να κάμψει το φρόνημα του Καλλινίκου, ανέφερε δήθεν περιστατικά πρώην γενναίων χριστιανών, που όταν αντίκρισαν τα σκληρά βάσανα, αρνήθηκαν την πίστη τους. Ο Καλλίνικος, αντιλαμβανόμενος την υποκρισία του ηγεμόνα, μειδίασε και του είπε: «Μην αναβάλλεις, έπαρχε, να λάβεις πείρα της δύναμης με την οποία ο Χριστός οπλίζει τους γνήσιους πιστούς Του. Γρήγορα ετοίμασε όλα σου τα κολαστήρια όργανα, φωτιά, ξίφη, τροχούς, μαχαίρια, μαστίγια και ό,τι άλλο σκληρό μαρτύριο έχεις. Όλα αυτά και άλλα περισσότερα και σκληρότερα βασανιστήρια ποθώ για την αγάπη του Χριστού». Πράγματι, ο έπαρχος τον μαστίγωσε σκληρά. Του φόρεσε παπούτσια, τα οποία είχαν καρφιά και τον ανάγκασε να τρέχει μέχρι την πόλη της Γάγγρας σε απόσταση ογδόντα στάδια. Έσκισε τις σάρκες του με σιδερένια νύχια και όπως ήταν μισοπεθαμένος, τον έδεσε πίσω από ένα άγριο άλογο, που τον έσυρε για πολλά χιλιόμετρα. Τόση ήταν η λύσσα του έπαρχου, που πρίν ο Καλλίνικος αφήσει την τελευταία του πνοή, τον έριξε μέσα στη φωτιά. Έτσι ένδοξα πήρε το στεφάνι του μαρτυρίου. Η δε σύναξη του γινόταν κοντά στην γέφυρα του Iουστινιανού, και κοντά σε κάποιο μέρος που λεγόταν Πετρίον.
Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
Κλῆσιν σύνδρομον, ἔχων τῷ βίῳ, νίκος καλλίστον, ἤρας ἐν ἄθλοις, καταλλήλως γεγονῶς ὁ προκέκλησαι, σὺ γὰρ καλῶς τὸν ἀγῶνα τελέσας σου, ὡς νικητὴς ἐδοξάσθης Καλλίνικε. Μάρτυς ἔνδοξε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.
Κοντάκιον
Ἦχος β’. Τὰ ἄνω ζητῶν.
Τὰ ἄνω τερπνά, ἀξίως νῦν κεκλήρωσαι· Χριστοῦ γὰρ σφοδρῶς, τῷ πόθῳ πυρακτούμενος, τοῦ πυρὸς Καλλίνικε, δι᾽ αὐτοῦ ἀνδρείως κατετόλμησας· ᾧ καὶ νῦν παριστάμενος, μὴ παύσῃ πρεσβεύων, ὑπὲρ τῶν πάντων ἡμῶν.
~
Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργός...Αν αφήσουμε τον Χριστό να κατοίκηση σ' ολόκληρη την ψυχήν μας, τότε φεύγει η αμαρτία, φεύγει η στενοχώρια, φεύγει η αρρώστεια και πετάμε και τα φάρμακα.
~

~~~ Πρόστιμα σε 4 Μεσσηνιακές επιχειρήσεις με απόφαση Π. Τατούλη
Πρόστιμα σε τέσσερις επιχειρήσεις της Μεσσηνίας, επέβαλλε με απόφασή του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, καθώς διαπιστώθηκαν παραβάσεις μετά από έλεγχο των αρμοδίων υπηρεσιών.
Το πρώτο πρόστιμο επιβλήθηκε σε εργοστάσιο επεξεργασίας ζωικών προϊόντων και είναι ύψους 700 ευρώ, καθώς κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε να έχει εγκατασταθεί µηχανολογικός εξοπλισµός που δεν περιγραφόταν στην ισχύουσα αδειοδότηση.
Με την δεύτερη απόφασή του, ο περιφερειάρχης επέβαλλε πρόστιμο 500 € σε πυρηνελαιουργείο, καθώς διαπιστώθηκε αποθήκευση ποσότητας πυρηνόξυλου σε µη στεγασµένο τσιµεντοστρωµένο χώρο.
Το τρίτο πρόστιμο, ύψους 1.200€, επιβλήθηκε σε διαλυτήριο οχημάτων - µονάδα διαχείρισης στερεών µη επικίνδυνων αποβλήτων. Ειδικότερα στην επιχείρηση αυτή επιβλήθηκε πρόστιμο 500 € επειδή η αποθήκευση των παλαιοσιδήρων και παλαιών µετάλλων γινόταν σε µεγάλο όγκο (ύψους 7-8 µέτρα περίπου). Επίσης, επιβλήθηκε πρόστιμο 500 € επειδή η τελική διάθεση των υγρών απορροών της επιχείρησης, κατέληγαν σε αποστραγγιστικά κανάλια και όχι σε στεγανό βόθρο και πρόστιµο 200 € επειδή δεν προσκοµίστηκαν στην υπηρεσία που έκανε τους ελέγχους, τα δικαιολογητικά που ζητήθηκαν σε αυτοψία.
Τέλος, επιβλήθηκε και πρόστιμο 700 € σε άλλο διαλυτήριο οχημάτων και µονάδα διαχείρισης στερεών µη επικίνδυνων αποβλήτων. Ειδικότερα επιβλήθηκε πρόστιμο 500 € για την τελική διάθεση των υγρών απορροών της επιχείρησης και 200 € γιατί δεν προσκομίστηκαν στην αρμόδια υπηρεσία στοιχεία που ζητήθηκαν.

~~  To ΚΕΕΛΠΝΟ ζητά λουκέτο στους καταυλισμούς προσφύγων 
Το άμεσο κλείσιμο των κέντρων διαμονής προσφύγων σε όλη την Ελλάδα και τη σταδιακή ένταξή τους στην κοινωνία, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, ζητά το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) του υπουργείου Υγείας.
Το Κέντρο, σε έκθεση που συνέταξε, παρουσιάζει την κατάσταση ιδιαίτερα ανησυχητική από τα όσα διαπίστωσε στα κέντρα φιλοξενίας και κρούει τον κώδωνα για εμφάνιση επιδημιών.
Από την άλλη, όμως, η Μεσσηνία «προετοιμάζεται» να φτιάξει το δικό της κέντρο μεταναστών, σε άγνωστο πλέον χώρο (μετά την απόσυρση της πρότασης για τη «Μακαρία») και με άγνωστες υποδομές.
  Κίνδυνος επιδημιών
Το ΚΕΕΛΠΝΟ έστειλε την έκθεσή του στα αρμόδια υπουργεία Μεταναστευτικής Πολιτικής, Εθνικής Άμυνας και Υγείας, επισημαίνοντας ότι η συνολική εικόνα των κέντρων φιλοξενίας είναι ιδιαίτερα ανησυχητική και η μακροχρόνια διαβίωση αυτών των καταρχάς υγιών πληθυσμών σε παρόμοιες συνθήκες πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες εμφάνισης επιδημιών.
Η έκθεση βασίστηκε σε αυτοψία που διενήργησαν κοινά κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε 16 κέντρα φιλοξενίας προσφύγων το διάστημα από 4 έως 8 Ιουλίου.
Όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ, η στέγαση των προσφύγων γίνεται είτε σε πρώην στρατόπεδα είτε σε αποθήκες εν αχρησία σε εγκαταλελειμμένους βιομηχανικούς χώρους.
  Άθλιες συνθήκες
Σε όλα τα κέντρα υπάρχει συγχρωτισμός σε ενιαίους χώρους εκατοντάδων ανθρώπων, χωρίς επαρκή εξαερισμό, με συσσώρευση απορριμμάτων και αποβλήτων, κακές συνθήκες υγιεινής, ανεπάρκεια στη χορήγηση πόσιμου νερού και κυμαινόμενη ποιότητα και ποσότητα τροφίμων.
Όπως, επίσης, αναφέρεται από το ΚΕΕΛΠΝΟ, «οι παλαιότερες χρήσεις των αποθηκών αυτών πολλαπλασιάζουν τις πιθανότητες έκθεσης των προσφύγων σε γνωστούς ή άγνωστους παράγοντες κινδύνου. Στην αποθήκη π.χ. του βυρσοδεψείου Καραμανλή, στο νερό από τη γεώτρηση που χρησιμοποιείται για πλύσιμο και στο χώμα περιβάλλοντος χώρου, εκτιμάται ότι υπάρχουν υψηλές πυκνότητες βαρέων μετάλλων. Παράλληλα, στη σκεπή της αποθήκης υπάρχουν ημικατεστραμμένες πλάκες αμιάντου, οι οποίες επιβαρύνουν με ίνες αμιάντου τον εισπνεόμενο αέρα».
Μεγάλο πρόβλημα είναι, επίσης, ότι σχεδόν όλα τα κέντρα φιλοξενίας βρίσκονται σε πολύ κοντινή ακτίνα από μεγάλες εστίες αναπαραγωγής  κουνουπιών, με αποτέλεσμα την έκθεση των προσφύγων σε μεταδιδόμενα νοσήματα.
Άλλωστε, όπως αναφέρεται στη γνωμάτευση, «η επιλογή και η χωροθέτηση των κέντρων φιλοξενίας έγιναν χωρίς να ζητηθεί ούτε η απλή γνώμη υγειονομικών υπηρεσιών».
Της Βίκυς Βετουλάκη 

~~~  Προφυλακίσθηκαν οι Ουκρανοί που άφησαν του 34 μετανάστες στο Βενέτικο
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν χθες το απόγεμα, μετά από πολύωρες απολογίες, οι δύο Ουκρανοί που συνελήφθησαν για την παράνομη μεταφορά 34 αλλοδαπών.
Οι Ουκρανοί συνελήφθησαν από λιμενικούς το Σάββατο κοντά στη Σχίζα κατά την προσπάθειά τους να διαφύγουν, με βοηθητική βάρκα, η οποία όμως έμπαζε νερά και κινδύνευαν να βουλιάξουν.
Νωρίτερα, είχαν αποβιβάσει στο νησί Βενέτικο 34 άτομα, τα οποία μετέφεραν παράνομα, με σκάφος το οποίο υπέστη μηχανική βλάβη και το εγκατέλειψαν.
Στους δύο Ουκρανούς έχει ασκηθεί δίωξη για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών και παράνομη είσοδο στην Ελλάδα.
Χθες μετά τις απολογίες τους, με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, αποφασίσθηκε η προφυλάκισή τους, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους.
Β.Β.

~~~  Απολογισμός 22ου Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Με γοητεία, επιτυχία και δυσκολίες…
Η αυλαία στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έπεσε και, ως είθισται, την επόμενη ημέρα αρχίζουν οι δηλώσεις για τα πεπραγμένα του, ιδιαίτερα για το φετινό, που διεξήχθη υπό τη σκιά της απουσίας της Βίκυς Μαραγκοπούλου.
Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για τον πρώτο απολογισμό του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας τόσο ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, όσο και ο πρόεδρος της Φάρις, Θανάσης Ηλιόπουλος, αλλά και η καλλιτεχνική διευθύντρια της διοργάνωσης, Κατερίνα Κασιούμη, τόνισαν ότι στέφθηκε από επιτυχία.
Κι ας ήταν φτωχές, θα λέγαμε, οι φετινές επιλογές της Κατερίνας Κασιούμη, η οποία ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ μετά την παραίτηση της Βίκυς Μαραγκοπούλου. Ήταν, όμως,  αρκετά δικαιολογημένες, μέσα στις δύσκολες χρονικά και οικονομικά καταστάσεις του Φεστιβάλ.
Μάλιστα, ο δήμαρχος και ο πρόεδρος της Φάρις έδωσαν τα θερμά τους συγχαρητήρια στην Κατερίνα Κασιούμη, υπογραμμίζοντας ότι κατάφερε να φέρει εις πέρας με μεγάλη επιτυχία τη διοργάνωση, παρά τα μεγάλα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει και ιδιαίτερα παρά το λίγο χρόνο που είχε στη διάθεσή της, καθώς ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση μόλις στα τέλη του χειμώνα.
Η Κατερίνα Κασιούμη, ερωτηθείσα σχετικά, ανέφερε ότι δεν μπορεί να απαντήσει ακόμη εάν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα για τη θέση της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Φεστιβάλ Χορού.
Όπως τόνισε, χρειάζεται σκέψη μια τέτοια απόφαση καθώς και ορισμένες προϋποθέσεις, όπως για παράδειγμα η διαφάνεια στη διαδικασία, η οποία υπογράμμισε ότι υπήρχε στον προηγούμενο διαγωνισμό κατά τον οποίο επελέγη η ίδια, αλλά και η δημιουργία ενός σταθερού περιβάλλοντος, ώστε το Φεστιβάλ να μην γίνεται «από τον ιδεαλισμό κάποιων ανθρώπων που είναι συνεχώς στο κόκκινο».
 Επίσης, άφησε να εννοηθεί ότι δεν είναι αυτοσκοπός της να είναι καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ και πως το πρώτιστο θέμα είναι ο θεσμός να έχει καλή συνέχεια, κάτι που μπορεί να το υπηρετήσει η επιλογή του καλύτερου. Επιπλέον εξέφρασε την άποψη ότι θεσμοί σαν το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας δεν είναι καλό να έχουν τον ίδιο καλλιτεχνικό διευθυντή για πολλά χρόνια, διότι υπάρχει ο κίνδυνος να τον απορροφήσουν τα οργανωτικά και διοικητικά θέματα σε βάρος του καλλιτεχνικής ταυτότητας που θέλει να δώσει στη διοργάνωση. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι αυτό δε συνέβη με τη Βίκυ Μαραγκοπούλου, παρότι ήταν καλλιτεχνική διευθύντρια επί 21 χρόνια.
Τέλος, η Κατερίνα Κασιούμη ευχαρίστησε θερμά το δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που της έδειξε, τους εργαζόμενους στη Φάρις, τους οποίους χαρακτήρισε «αφανείς ήρωες» του θεσμού και άλλους οργανισμούς και πρόσωπα που συνεργάστηκαν φέτος με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού.
Σύμφωνα με τον Θανάση Ηλιόπουλο, με την ολοκλήρωση του καλοκαιριού θα βγει η προκήρυξη για τον επόμενο καλλιτεχνικό διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, η θητεία του οποίου θα γίνει προσπάθεια να έχει διετή ή τριετή διάρκεια αντί για οχτάμηνη. Επίσης, μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει παραληφθεί και οριστικά το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας και θα δημιουργηθεί και ο φορέας για τη διαχείρισή του.
Σημειώνεται, τέλος, ότι ο πρόεδρος της Φάρις ανακοίνωσε πως ένδειξη της επιτυχίας του Φεστιβάλ είναι ότι κόπηκαν 2.500 εισιτήρια, ενώ πέρσι είχαν κοπεί 1.900. Ωστόσο πέρσι το Φεστιβάλ είχε διάρκεια πέντε ημερών ενώ φέτος δώδεκα, αν και ο αριθμός των παραστάσεων ήταν περίπου ίδιος (εννέα έναντι έντεκα φέτος).    του Αντώνη Πετρόγιαννη

~~ Ο καιρός στην Καλαμάτα σήμερα Παρασκευή
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Παρασκευή 29/7/2016 προβλέπεται σχεδόν αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες και μετά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 35-75%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ και από τις πρώτες απογευματινές ώρες θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 9.0 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 3 (Υψηλή).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr και το http://kalamata.meteoclub.gr/

~~ Παραλειπόμενα από τη συζήτηση για τους πρόσφυγες στη Μεσσήνη
*Εκ των υστέρων παραδοχή, για την εγκυρότητα των πληροφοριών που είχε παρουσιάσει το «Θάρρος», στις αρχές Ιουνίου, έκανε στην προχθεσινή του τοποθέτηση ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης.
Πρόσθεσε, δε, ότι καλά κάναμε και τις είχαμε δημοσιεύσει, αλλά ο ίδιος πρέπει να μιλά μόνο με ό,τι έχει επίσημα στα χέρια του…
Αν μη τι άλλο, τον τιμά η παραδοχή του αρχικού του λάθους, να κατηγορήσει το «Θάρρος» για πόλεμο στο Δήμο Μεσσήνης, καθώς σπάνια πολιτικοί αναγνωρίζουν δημόσια τα λάθη τους, κι ας τα γνωρίζουν…

metanastes.jpg
  *Πέντε ώρες συζήτησης και κανείς δεν αναφέρθηκε ουσιαστικά στο «μείζον» θέμα, ότι η περιοχή της «Μακαρίας» είναι παντελώς ακατάλληλη για να τοποθετηθούν εκεί ανθρώπινες ψυχές… Όχι γιατί είναι το αεροδρόμιο σε απόσταση αναπνοής, ή γιατί η γη εκεί είναι «εύφορη», αλλά για το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο χώρο δεν υπάρχει καμία μα καμία υποδομή, συν ότι είναι «βάλτος», που θα δημιουργούσε μια ακόμα «Ειδομένη» μέσα στη χώρα μας…
makaria.jpg
  *Ας σταματήσει ο καθένας να βγάζει το «ανθρωπό-μετρο» κάθε φορά που γίνεται μια τέτοια συζήτηση… Το πρόβλημα είναι ουσιώδες, εκρηκτικό και μπορεί να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα, αν αντιμετωπίζεται μόνο με «δακρύβρεχτες» αναλύσεις… Άλλωστε, αν ενδιέφεραν αποκλειστικά οι ανθρώπινες ψυχές και τίποτε άλλο, δε θα τους «πετάγαμε» στο βάλτο, ώστε να γίνει προσωρινή εγκατάστασή τους, αλλά θα ενδιαφερόμασταν για να βρούμε τον πιο κατάλληλο ανθρώπινο χώρο…
Όσον αφορά στο 6χρονο κοριτσάκι από το Βενέτικο, που η φωτογραφία του όντως «συγκλόνισε», όπως κάθε παιδάκι από τα χιλιάδες που βλέπουμε στις ελληνικές ακτές καθημερινά, να ενημερώσουμε ότι βρίσκεται «φιλοξενούμενο» σ’ ένα κελί στα κρατητήρια της Καλαμάτας. Απ’ ό,τι μάθαμε (ισως να κάνουμε και λάθος), οι μοναδικοί που ενδιαφέρθηκαν για τις συνθήκες που βρίσκεται ήταν μια αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ…

metanasteskoroni.jpg
  *Αν λάβουμε υπ’ όψιν μας τα όσα είπε ο δήμαρχος, για συμφωνία που βρέθηκε στο «παρά 1» μεταξύ Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και ιδιώτη στις πρώην κατασκηνώσεις της Βελίκας, αλλά και το ενδιαφέρον του κ. Βουδούρη, γ.γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, για το αεροδρόμιο της Τριόδου, τότε ίσως σύντομα βρεθούμε «προ τετελεσμένων», ύστερα από την κατάληξη που είχε το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο…
  *«Μπούμερανγκ» γύρισε στο δήμαρχο Μεσσήνης η προσπάθεια να δημιουργήσει εσωκομματικές έριδες στην παράταξη του Στάθη Αναστασόπουλου, αποκαλώντας τον Γιώργο Αθανασόπουλο ως «εύκολο αντίπαλο» για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές…
Τελικά, η λήξη της συνεδρίασης βρήκε «πληγωμένη» τη δική του παράταξη, σε μια τόσο σοβαρή συζήτηση…
  *Βαθιά η ρήξη πλέον της Δημοτικής Αρχής με τον πρόεδρο του Σώματος, Χρίστο Χριστόπουλο… Δεν ξέρουμε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του δημάρχου, αλλά σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση… και όπως φάνηκε και το βράδυ της Τρίτης, ο κ. Χριστόπουλος δε «χαίρει» πλέον της εμπιστοσύνης του δημάρχου, αλλά και πρωτοκλασάτων αντιδημάρχων της Δημοτικής Αρχής…

tsonis xristopoulos.jpg
  *Η προχθεσινή «εκρηκτική» συνεδρίαση ήταν μάλλον μόνο η αρχή για το ζήτημα της «φιλοξενίας μεταναστών» στην περιοχή… Σύντομα θα έχουμε και συνέχεια, και το πιθανότερο όχι μόνο στη Μεσσήνη…
Βέβαια, εδώ έχουν δίκιο άπαντες, όταν λένε ότι καλείται ένα Δήμος, με τα περισσότερα φαινόμενα παραβατικότητας, να επωμιστεί όλο το βάρος, μαζί με την Τρίπολη, της Περιφέρειας Πελοποννήσου…
Το θέμα δε θα έπρεπε να απασχολεί μόνο το Δήμο Μεσσήνης, αλλά όλους τους Δήμους της Μεσσηνίας και την Περιφέρεια …  Κ. Γαζ.

~~ Τουριστική επένδυση 5 αστέρων στη Μεσσήνη 
Ξενοδοχεία 5 αστέρων και υπερπολυτελείς τουριστικές κατοικίες με δυναμικότητα 8.800 κλινών, 13 κέντρα σπα, 2 γκολφ και 2 συνεδριακά κέντρα, περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, οι 15 φάκελοι με τα επενδυτικά σχέδια για τη δημιουργία σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων που διαχειρίζεται η Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων του υπουργείου Τουρισμού.
Οι 15 μεγάλες τουριστικές επενδύσεις, που είναι σε διάφορα στάδια αδειοδοτήσεων ή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κατάθεση φακέλου, βρίσκονται από δύο σε Κρήτη και Κέρκυρα και από μία σε Λακωνία, Κέα, Μήλο, Ίο, Μεσσηνία, Σύρο, Κορινθία, Ηλεία, Μαγνησία, Αχαΐα και Λήμνο.
Η ειδική υπηρεσία του υπουργείου έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για 11 σύνθετα τουριστικά καταλύματα, εκ των οποίων για δύο έχει εκδοθεί άδεια δόμησης (Λακωνία, Κέα), για τέσσερα έχει εκδοθεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (δύο στην Κέρκυρα, Μήλο, Ίο) και για ένα βρίσκεται σε στάδιο έκδοσης η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Μεσσηνία).
Αναλυτικά, το σύνθετο τουριστικό κατάλυμα στη Μεσσηνία θα γίνει, ως γνωστόν, στη Μεσσήνη και περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων, κέντρο θαλασσοθεραπείας, συνεδριακό κέντρο 300 ατόμων και τουριστικές κατοικίες.

~~ Στον Παλιό Νερόμυλο της Κυπαρισσίας ο Δώρος Δημοσθένους
Στον Παλιό Νερόμυλο της Κυπαρισσίας θα εμφανιστεί ο Δώρος Δημοσθένους αύριο Παρασκευή, 29 Ιουλίου,
στις 9.30 το βράδυ.
Ο ξεχωριστός ερμηνευτής, με ανανεωμένο πρόγραμμα και διάθεση, μας συστήνει το μουσικό του κόσμο, φτιαγμένο από διαφορετικά είδη και εποχές του τραγουδιού.
Μαζί του στο πιάνο θα είναι ο Αχιλλέας Γουάστωρ.
Για κρατήσεις στο τηλέφωνο 27610-25797.
Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ

~~   Έρευνα του ΕΟΤ στο αεροδρόμιο Καλαμάτας για την ικανοποίηση των τουριστών
Στην ανάθεση του έργου διενέργειας μεγάλης έρευνας σε 11 αεροδρόμια της χώρας για τη μέτρηση της ικανοποίησης των απερχόμενων τουριστών θα προχωρήσει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.
Ο ΕΟΤ έχει ήδη απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος με καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών τη σημερινή, για την ανάθεση του σχετικού έργου.
Η έρευνα θα διενεργηθεί στα αεροδρόμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ρόδου, Κω, Καλαμάτας, Μυτιλήνης, Κέρκυρας, Ηρακλείου, Χανίων, Αλεξανδρούπολης και Σαντορίνης.
Επίσης, θα μετρηθεί η επιρροή των μέσων προβολής και διαφήμισης στους επισκέπτες της χώρας, ενώ θα καταγραφεί το ταξιδιωτικό προφίλ τους.

~~  Θυρανοίξια σε Ανδρομονάστηρο και Νιόκαστρο Πύλου
Το Σάββατο 6 Αυγούστου, στις 10.00 το πρωί, θα γίνουν τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Νιόκαστρο Πύλου.
Μια μέρα νωρίτερα, την Παρασκευή 5/8, στις 7.00 το απόγευμα, θα γίνουν τα θυρανοίξια της Μονής Μεταμόρφωσης του Σωτήρος (Ανδρομονάστηρο).

~~  Ανακοίνωση της ΤΕ του ΚΚΕ για μετεγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή «Μακαρία» 
Η συγκυβέρνηση αναλαμβάνει την επιτάχυνση έργων για τη δημιουργία και τη λειτουργία κέντρων υποδοχής προσφύγων και μεταναστών (hot spots), καθώς και κέντρων μετεγκατάστασης (relocation camp).
Μέσα σ’ αυτούς τους σχεδιασμούς εντάσσεται και η δημιουργία κέντρου "φιλοξενίας" στη Μεσσήνη. Σύμφωνα με την επιστολή που έστειλε ο κ. Βίτσας στο Δήμο Μεσσήνης, πρόκειται να εγκατασταθούν σε οικόπεδο του Δήμου Μεσσήνης, στη Μακαρία, πρόσφυγες από το προσεχές φθινόπωρο (ή και νωρίτερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα).
Είναι γεγονός ότι η κατάσταση των προσφύγων είναι ιδιαίτερα άσχημη. Παραμένουν έγκλειστοι και εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα χωρίς να μπορούν να πάνε ούτε στις χώρες που θέλουν (η μεγάλη πλειοψηφία τους δε θέλει να μείνει στην Ελλάδα) αλλά ούτε και στη χώρα τους (πόλεμοι, βαρβαρότητες, σφαγές αμάχων κ.λπ.). Είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων των ΗΠΑ-Ε.Ε.-Ρωσίας στην περιοχή τους με τη συνδρομή και των μοναρχιών του Κόλπου, της Τουρκίας, του Ισραήλ και άλλων δυνάμεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Είναι θύματα των ανταγωνισμών μεταξύ των μεγάλων ιμπεριαλιστικών κρατών, για το μοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών και ενεργειακών δρόμων, προκειμένου τα μονοπώλια να βρουν τόπο να επενδύσουν τα λιμνάζοντα κεφάλαιά τους.
Σε όλα αυτά η ελληνική κυβέρνηση (όπως και οι προηγούμενες) έχει βαριές ευθύνες. Συμφωνεί σε όλα και εφαρμόζει όλες τις αποφάσεις τόσο για τη μεταφορά των προσφύγων όσο και για το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, που προβλέπει ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Είναι υπεύθυνη για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, για το αίσχος του Πειραιά και της Ειδομένης, των ΗΟΤ - SPΟΤ και για την κατάσταση με τις νέες συνθήκες «φιλοξενίας».
Ως ΚΚΕ έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για το ζήτημα της φιλοξενίας προσφύγων:
Στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικού πολέμου, κατοχής ή εμφυλίων, να εξασφαλίζονται από το κράτος και τον ΟΗΕ ταξιδιωτικά έγγραφα και να μεταφέρονται στις χώρες προορισμού τους.
Να δημιουργηθεί ανθρώπινος και αξιοπρεπής, ανοιχτός και δημόσιος, προσωρινός χώρος υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών - προσφύγων, που θα λειτουργεί με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Η Μακαρία είναι χώρος ακατάλληλος για παραμονή ανθρώπων, ιδιαίτερα γυναικών και παιδιών, πόσω μάλλον, αν ευσταθούν οι πληροφορίες και η εγκατάσταση γίνει σε σκηνές. Θα δημιουργηθούν σίγουρα απαράδεκτες - απάνθρωπές συνθήκες και δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε καμία περίπτωση.
Καμία συμμετοχή ΜΚΟ στην υποδοχή, περίθαλψη, φιλοξενία και μεταφορά προσφύγων και μεταναστών. Καμία παρουσία στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας. Η δράση τους είναι τουλάχιστον ύποπτη.
Καλούμε το λαό της Μεσσηνίας σε επαγρύπνηση και ένταση της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες. Να μην αποπροσανατολιστεί από φωνές ρατσιστικές και εθνικιστικές όπως της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, που σε βάρος των ανήμπορων και κατατρεγμένων ρίχνει το ρατσιστικό της δηλητήριο. Παρουσιάζει αυτούς σαν υπεύθυνους για τα προβλήματα της εργατικής τάξης και όχι την καπιταλιστική εργοδοσία, τους εκμεταλλευτές που για να αυξήσουν τα κέρδη τους, από τη μία αιματοκυλίζουν τους λαούς με τον πόλεμο, για να μοιράσουν αγορές και ενεργειακές πηγές, και από την άλλη, με την ειρήνη τους τσακίζουν μισθούς – συντάξεις  - εργατικά δικαιώματα.
Το ότι η Χρυσή Αυγή κόπτεται για τις μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις αποδεικνύεται και από τα σχόλια που κάνει ότι δήθεν θα είναι κακό για τον τουρισμό η εγκατάσταση προσφύγων απέναντι από το αεροδρόμιο. Αυτό τη νοιάζει και όχι η ανεργία που είναι στο 30%, τα λουκέτα των αυτοαπασχολούμενων του τουρισμού πέφτουν βροχή, ενώ τα υπερπλήρη μεγάλα ξενοδοχεία λειτουργούν με απλήρωτους ή κακοπληρωμένους ξενοδοχοϋπάλληλους.
Ο λαός μας πρέπει να συνεχίσει να εκφράζει την πολύμορφη συμπαράσταση και τη ζεστασιά του απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες. Ενώ πρέπει να καταδικάσει την κυβέρνηση για την πολιτική της στο προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα, ενάντια στην άθλια συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας, αλλά και όλες τις αποφάσεις της Ε.Ε. που στρέφονται κατά των δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών.

~~~  Στ. Μπεχράκης: Οι δήμοι να βάλουν πλάτη στο προσφυγικό πρόβλημα
Η κυβέρνηση σε συνεργασία με την ΠΕΔ πρέπει να συγκεκριμενοποιήσει τον ελάχιστο αριθμό των φιλοξενιών των προσφύγων, κατά δήμο της Πελοποννήσου, με βάση πληθυσμιακά κριτήρια για ένα χρονικό διάστημα με βάση ένα δύσκολο και ένα ήπιο σενάριο αριθμό εισόδου προσφύγων στη χώρα μας.
Οι δήμοι αναπροσαρμόζουν  και επιμερίζουν τον αριθμό λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα επιχειρησιακή και οικονομική κατάσταση συνολικά. Κράτος και Περιφέρεια υποστηρίζουν έμπρακτα το δημοκρατικό αυτό σχεδιασμό. Σε περίπτωση άρνησης κάποιου δήμου αναλαμβάνει τη φιλοξενία μόνο τον ελάχιστο αριθμό που του αναλογεί.
Όποιος δήμος έχει τη δυνατότητα και αναλαμβάνει μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων ενισχύεται επιπλέον οικονομικά και ουσιαστικά στις υποθέσεις του.   Όλη η προοδευτική αυτοδιοίκηση αγωνίζεται μακροχρόνια για την ουσιαστική μεταφορά εξουσιών, αρμοδιοτήτων και πόρων από το κέντρο προς τους περιφερειακούς και τοπικούς δημόσιους θεσμούς.
Ειδικά δε για ένα ανθρωπιστικό θέμα όπως είναι η φιλοξενία των προσφύγων  θα πρέπει το κεντρικό κράτος και η Τ.Α. να δρουν και να συνεργούν  ως διακριτοί πόλοι ενός ενιαίου πολιτικού και διοικητικού συστήματος της χώρας.
Ειδικά για ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα που δεν δημιουργήθηκε με υπαιτιότητα της Ελλάδος  όλοι οι δήμοι είναι ανάγκη να βάλουν πλάτη με προσήλωσή   στις αξίες του ανθρωπισμού και του αυτοδιοικητικού κινήματος, ώστε να βρεθούν χώροι για τη φιλοξενία προσφύγων και να αποσυμφορηθούν οι περιοχές που δέχονται, αυτή τη στιγμή, το μεγαλύτερο βάρος.
Να σημειώσουμε δε όταν απασχόλησε την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου καταγγελία, στο ΔΣ της ΠΕΔ, ότι κακώς αγνοήθηκε από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια ο δήμος Τρίπολης για την υπόδειξη χώρου φιλοξενίας στα όρια του, διαμαρτυρηθήκαμε όλοι διπλά και προς την κυβέρνηση γιατί δεν επικοινώνησε με το Δήμο Τρίπολης και συνομίλησε μόνο με τον Περιφερειάρχη,  αλλά και προς τον περιφερειακό θεσμό γιατί δεν συνομίλησε με το Δήμο ως όφειλε θεσμικά.
Είναι  δεδομένο ότι δεν υπάρχει σημείο της χώρας το οποίο να μην ανήκει σε κάποιο δήμο και κατά συνέπεια είναι  λογικό  και αναγκαίο τα δημοτικά συμβούλια  να έχουν λόγο και πρέπει να υποδεικνύουν ποίους χώρους θα διαθέσουν για τη φιλοξενία προσφύγων, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την κατάλληλη στήριξη από την κεντρική κυβέρνηση.
Επομένως, ο αναλογικός διαμοιρασμός των φιλοξενιών, ώστε να κατανεμηθεί κατά κάποιο τρόπο ισοβαρώς το όλο το ζήτημα, δεν είναι όπως μερικοί θεωρούν  θέμα αντιπαράθεσης με τη κυβέρνηση, αλλά, κυρίως, εσωτερικό αυτοδιοικητικό πρόβλημα και δοκιμασίας για τι είναι αυτοδιοίκηση.
Η σκέτη άρνηση σε μια πρόταση για ένα χώρο φιλοξενίας και η ανυπαρξία εναλλακτικής πρότασης  του κάθε δήμου για το χώρο, απλά γελοιοποιεί την έννοια της αυτοδιοίκησης  και την καταρρακώνει ως συντεχνία με τοπικά μικροσυμφέροντα στα μάτια των πολιτών μάλλον ως ένα εξωραϊστικό σύλλογο γειτονιάς.

~~~  Τιμή στον Αλέξανδρο Κουμουνδούρο
Τοποθετήθηκε, όπως μας ενημέρωσε η Δημοτική Αρχή, στην πλατεία Όθωνος, η προτομή του δεκάκις διατελέσαντος πρωθυπουργού της Ελλάδος Αλέξανδρου Κουμουνδούρου.
Έτσι, η πόλη ανταποκρίθηκε, έστω και μετά από δεκαετίες, σε μια ιστορική της υποχρέωση προς έναν μεγάλο άνδρα με προσφορά στο έθνος και με καταγωγή από τον τόπο μας. Σύντομα, δε, θα γίνει και η αποκάλυψη της προτομής.
Σίγουρα ήταν κάτι που έπρεπε να είχε ήδη γίνει, μια και δε συμβαίνει κάθε μέρα ο τόπος μας να βγάζει πρωθυπουργούς…  A.Π.

~~~   ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ! Αυτός τελικά κάνει κουμάντο στην Ευρώπη!

~ Τελικά αποδείχθηκε ποιος κινεί τα νήματα στην Ευρώπη και δεν είναι άλλος από τν Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε.
Όπως αναφέρει με δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο Σόιμπε αποφάσισε να μην επιβληθούν κυρώσεις λόγω των ελλειμμάτων τους στην Ισπανία και την Πορτογαλία, επικαλούμενος τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των δύο χωρών.
Φαίνεται ότι ο Σόιμπλε τρέφει μια ιδιαίτερη εκτίμηση σε αυτές τις δύο χώρες, εν αντιθέσει με την Ελλάδα που πιέζει όλο και περισσότερο για απάνθρωπα μέτρα.
Με ένα τηλέφωνο του κατάφερε και απέτρεψε την επιβολή μέτρων και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα, πίσω από την ενέργεια του κρύβεται η στήριξη του προς την "παλαιά και νυν χριστιανοδημοκρατική κυβέρνηση της Μαδρίτης".
Πάντως, για τα "μάτια του κόσμου", ο Γερμανός υπουργός επισήμανε ότι η απόφαση να μην επιβληθούν κυρώσεις δεν σημαίνει ότι οι δυο χώρες θα προστατεύονται για πάντα: "Σήμερα πήραμε δύο αποφάσεις: Να διαγράψουμε τις κυρώσεις και να αναστείλουμε τις ενισχύσεις από τα διαρθρωτικά ταμεία".

~~~ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ ΤΟΥ ΔΝΤ! ΤΟ μνημόνιο ΔΕ χρειαζόταν! Μας το φόρτωσαν...

~  Δημοσιεύτηκε σήμερα η Έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του Ταμείου (Independent Evaluation Office- ΙΕΟ), και περιλαμβάνει αυτοκριτική για τα λάθη που διέπραξε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο πρώτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ελλάδας, καθώς και αναγνώριση της «μοναδικότητας του ελληνικού προβλήματος.
Σύμφωνα με την έκθεση, η χώρα μας οδηγήθηκε στο Μνημόνιο, αντί να ενεργοποιηθούν άλλες διεργασίες που θα έσωζαν την οικονομία της Ελλάδας και έβγαζαν την χώρα από τη κρίση. Συνοδεύεται από 14 άλλα κείμενα, τα οποία ρίχνουν φως στην ελληνική οικονομική τραγωδία.
Με δήλωση της, η Κρ. Λαγκάρντ υποστηρίζει ότι: «Η Ελλάδα έθεσε πρόσθετες και μοναδικές προκλήσεις. Με απαράμιλλη διεθνή στήριξη, η χώρα προχώρησε σε μία αξιοσημείωτη δημοσιονομική προσαρμογή. Σημειώνεται ότι οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ δέχθηκαν ασφυκτικη πιεση Από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας, οι οποίοι είχαν αποφασισει οτι δεν θα προχωρουσαν σε αναδιαρθρωση του χρεους. Σημειώνουμε ότι με τη θέση αυτή ταυτίστηκε και η τότε ελληνική κυβέρνηση του κ. Γεωργίου Παπανδρέου, η οποία δεν ζήτησε -ως όφειλε- την αναδιάρθρωση του χρέους.
Το Ανεξάρτητο Γραφείο Αξιολόγησης και μέσω αυτού το ΔΝΤ, καταγράφει για πρώτη φορά λεπτομέρειες των όσων συνέβησαν τους πρώτους μήνες του 2010 όταν η Ελλάδα όδευε (υποτίθεται) στην χρεοκοπία, και προς το Μνημόνιο. Επίσης καταγράφονται και δημοσιοποιούνται τα λαθη που έγιναν για την αντιμετωπιση της ελληνικης κρισης χρέους το 2010, και από τα οποία φαίνονται οι λάθος εκτιμησεις, προβλεψεις, και υποθεσεις. Γίνονται αναφορά στις αδικαιολόγητες υποχωρησεις που έγιναν εναντι των Ευρωπαιων ειδικά σε σχεση με την αναδιάρθρωση του χρέους που τελικά οδήγησαν την ελληνική οικονομία σε συρρίκνωση μεγαλύτερη απ’ ότι μπορούσε κανείς να φανταστεί.
Ωστόσο η χώρα επλήγη σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι οι άλλες χώρες εξαιτίας των αντιδράσεων που εκδηλώθηκαν από οργανωμένα συμφέροντα, από σοβαρά προβλήματα εφαρμογής του προγράμματος, καθώς και από τις επαναλαμβανόμενες πολιτικές κρίσεις. Τα παραπάνω οδήγησαν σε πολλαπλές κρίσεις, υπονομεύοντας έτσι την εμπιστοσύνη προς τη χώρα, αφήνοντας τον φόβο του Grexit να επικρέμεται. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα η ύφεση στη χώρα να είναι πολύ βαθύτερη σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις του Προγράμματος».

~~~  ΒΟΜΒΑ! Η Ιταλία καταρρέει! Τρόμος...

~  Σε άρθρο της η Γερμανική εφημερίδα "Die Welt" σχολιάζει την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ιταλία και η αδυναμία να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.
Όπως δείχνουν τα στοιχεία, η Ιταλία αυτή τη στιγμή είναι το κράτος με τα μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα στην Ευρώπη, αφού είναι υπερχρεωμένη και τα δάνεια της αγγίζουν το 130% του Ακαθάριστου Εγχώριο Προϊόντος, την ίδια ώρα που σχεδόν το1/5 του πληθυσμού έχει "βυθισθεί" στην φτώχεια. "Εάν απειληθεί με κατάρρευση όμοια με της Ελλάδας δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα πια για το ευρώ και την Ε.Ε", τονίζει το δημοσίευμα.
Η Ιταλία κρέμεται από μια κλωστή και είναι έτοιμα να παρακούσει τις εντολές της ΕΕ, και συγκεκριμένα της Γερμανίας, και να δώσει το υπέρογκο ποσό των 400 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη διάσωση των τραπεζών.

~~~ Μυρίζει ΠΟΛΕΜΟΣ! Ομπάμα-Πούτιν έβγαλαν τα μαχαίρια!  Άσχημα τα πράγματα...

~  Οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας είναι σε κάκιστο επίπεδο. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των ΗΠΑ Ρώσοι χάκερς έχουν προσπαθήσει επναλλειμένα να εισέλθουν στα συστήματα της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος. Ο πρόεδρος Ομπάμα, είπε πως «Τα πάντα είναι εφικτά», είπε ο Ομπάμα σε συνέντευξή του στο κανάλι NBC που μεταδόθηκε χθες όταν ερωτήθηκε αν θα προσπαθήσουν οι Ρώσοι να επηρεάσουν τις εκλογές στις 8 Νοεμβρίου. Ο Ομπάμα είπε ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ανακρίσεων (FBI) διερευνά τη διαρροή την Παρασκευή 19.000 και παραπάνω μηνυμάτων της Επιτροπής, τα οποία δείχνουν ότι η Επιτροπή είχε προσπαθήσει να προωθήσει την Χίλαρι Κλίντον εις βάρος του γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς στη διαδικασία χρίσματος για την προεδρία.
«Το ξέρω ότι οι ειδικοί το έχουν αποδώσει στους Ρώσους», είπε ο Ομπάμα. «Αυτό που όντως ξέρουμε είναι ότι οι Ρώσοι παραβιάζουν τα συστήματά μας, όχι μόνο τα κυβερνητικά συστήματα, αλλά και τα ιδιωτικά συστήματα», πρόσθεσε. Η διαρροή των μηνυμάτων ανάγκασε την Ντέμπι Ουάσερμαν Σουλτζ, μέλος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων από τη Φλόριντα, να υποβάλλει την παραίτησή της ως πρόεδρος της Επιτροπής.
«Ποιά είναι η σκοπιμότητά τους, όσον αφορά τις διαρροές, όλα αυτά, δεν τα ξέρω άμεσα. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επανειλημμένως εκφράσει τον θαυμασμό του για τον Βλαντιμίρ Πούτιν», τον ηγέτη της Ρωσίας, είπε ο Ομπάμα. Ο Τραμπ έχει συγχαρεί επανειλημμένα τον Πούτιν, αποκαλώντας τον «ισχυρό ηγέτη». Ο νεοϋορκέζος επιχειρηματίας είπε επίσης στην εφημερίδα New York Times την περασμένη εβδομάδα ότι ως πρόεδρος, το ΝΑΤΟ μπορεί να μην υπερασπιστεί αυτόματα τις βαλτικές χώρες που ήταν κάποτε τμήμα της Σοβιετικής Ένωσης. «Νομίζω ότι ο Τραμπ έχει αποσπάσει πολύ θετική κάλυψη στον τύπο της Ρωσίας», σημείωσε ο Ομπάμα.

~~~ Σκάει και άλλη ΒΟΜΒΑ στο πρόσωπο της Κυβέρνησης!  Αντισυνταγματική θεωρείται η...

~  Με απόφαση της η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, έκρινε αντισυνταγματικές τις αναδρομικές περικοπές των συντάξεων των καθηγητών στα ΑΕΙ.
Οι λόγοι που υποστήριξε η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει τις περικοπές, ότι δηλαδή οι μειώσεις έπρεπε  να γίνουν για να επιτευχθούν οι στόχοι του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, σύμφωνα με την απόφαση "δεν αρκούν για να καταστήσουν συνταγματικά ανεκτές τις συγκεκριμένες περικοπές".
"Σε περίπτωση παρατεταμένης οικονομικής κρίσης ναι μεν ο κοινός νομοθέτης δύναται να θεσπίζει μέτρα περιστολής των δημοσίων δαπανών που συνεπάγονται σοβαρή οικονομική επιβάρυνση μεγάλων κατηγοριών του πληθυσμού και ιδίως όσων λαμβάνουν μισθό ή σύνταξη από το δημόσιο Ταμείο. όμως, η δυνατότητα αυτή δεν μπορεί να είναι απεριόριστη αλλά έχει ως όριο τις αρχές της αναλογικότητας, της ισότητας στην κατανομή των δημοσίων βαρών και του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, οι οποίες επιτάσσουν το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής να κατανέμεται μεταξύ όλων των κατηγοριών απασχολουμένων τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, όπως και των ασκούντων ελευθέριο επάγγελμα, δεδομένου μάλιστα ότι η βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών είναι προς όφελος όλων".
" Πρόκειται για στέρηση γεννημένου περιουσιακής φύσεως δικαιώματος (σύνταξης συγκεκριμένου ποσού, που έχει ήδη καταβληθεί), χωρίς να προκύπτει ότι η αναδρομική αυτή μείωση υπαγορεύθηκε από επιτακτικούς λόγους δημοσίας ωφέλειας, ενώ δεν τεκμηριώνεται ούτε η αναγκαιότητα και προσφορότητα της εν λόγω αναδρομικής για την επίτευξη του επιδιωκομένου με την συνολική ρύθμιση του νόμου 4093/2012 σκοπού δημοσίου συμφέροντος"

~~~ Πανδαιμόνιο και παράνοια στη Βουλή! Ο Κατρούγκαλος τα "έψαλλε" για το ΕΚΑΣ...

~ Φωνές και ένταση επικράτησε στη Βουλή με αφορμή την τροπολογία που κατατέθηκε για τα "αντισταθμιστικά" του ΕΚΑΣ.
Η κυβέρνηση κατέθεσε πλήθος τροπολογιών και λίγο πριν γίνει η κατάθεση για το ΕΚΑΣ, ο υπουργός Εργασίας ανέβηκε στο βήμα για να υποστηρίξει τις ρυθμίσεις, όταν, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση λέγοντας αν δεν ψηφίσουν τα ισοδύναμα, θα είναι υπόλογοι.
Σε εκείνο στο σημείο εκδηλώθηκε έντονη δυσαρέσκεια από την Ολομέλεια, με τους βουλευτές να φωνάζουν "ντροπή σου" και τον κ. Κατρούγκαλο να τονίζει ότι όποιος δεν υπερασπίζεται τους φτωχούς, είναι αηθής.

~~~ Τζαμπατζήδες οι  Γερμανοί! Τι κομπίνα σκάρωσαν...

~ Να χαρούμε επενδυτές... Μια χαρά τους βόλεψε τους Γερμανούς το πακέτο Γιούνκερ, αφού θα χρηματοδοτήσει την αναβάθμιση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.
Αναλυτικά, η κοινοπραξία Slentel-Fraport θα "τσεπώσει" από το ευρωπαϊκό ταμείο στρατηγικών επενδύσεων 300 εκατομμύρια ευρώ για να γίνουν εργασίες ανάπλασης και ανακατασκευής στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.
Συνολικά, οι Γερμανοί είχαν προαναγγείλει ότι οι επενδύσεις που χρειάζονται αγγίζουν τα 330.000.000 ευρώ.
Κάπως θα καταφέρουν να πάρουν και τα υπόλοιπα που λείπουν...

~~~  Η παράδοση της σκυτάλης!

~ Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΑΜΟΥΡΙΔΗΣ
Αντιστράτηγος εα
Επίτιμος Α΄ Υπαρχηγός ΓΕΣ
 ''Αυτοί γαρ οικούντες την χώραν μέχρι τούδε παρέδωσαν ελευθέραν δι' αρετήν. Ημείς δε επηυξήσαμεν τα πλείω αυτής και παρασκευάσαμεν αυτήν τοις πάσιν αυταρκεστάτην και ες πόλεμον και ες ειρήνην'', διατράνωνε ο μέγιστος ηγεμόνας Περικλής στον Επιτάφιο λόγο προς τιμήν των νεκρών του πολέμου, δηλαδή: ''Γιατί αυτοί (οι πεσόντες) κατοικώντας την χώρα αυτή, από γενεά σε γενεά μέχρι των ημερών μας, μας την παρέδωσαν ελεύθερη χάρις στην ανδρεία τους. Εμείς δε τους περισσότερους τομείς αυξήσαμε και την προετοιμάσαμε σε όλα, ώστε να είναι αυταρκέστατη και για πόλεμο και για ειρήνη''.
Δεν υπάρχει πιο γλαφυρό παράδειγμα παράδοσης της εθνικής σκυτάλης, όπου αυτός που παραδίδει έχει κουραστεί και έχει δώσει τον αγώνα του, ενώ αυτός που παραλαμβάνει ξεκούραστος, επιταχύνει για να αγωνιστεί κατ' ελάχιστον ισάξια και να πετύχει τον καλύτερο δυνατό χρόνο για τη νίκη!
Ας τολμήσουμε να συγκρίνουμε το τότε με το τώρα! Απευθυνόμενοι στον μέγιστο πολιτικό ηγέτη της κλασσικής ελληνικής δημοκρατίας!!!
Σήμερα Περικλή, στον τόπο που κυβέρνησες, στη χώρα που πίστεψες και αγωνίστηκες δεν παραδίδουν πλέον σκυτάλη στους νεώτερους. Σήμερα ούτε καν αγωνίζονται!
Σήμερα, στη χώρα του ιερού πτολιέθρου δεν υπάρχουν πλέον εγκωμιαστικοί λόγοι ειλικρινούς ρητορείας. Δεν υπάρχουν αγνοί ύμνοι προς την ελευθερία, την δημοκρατία, την αρετή, το πνεύμα, την ηθική.
Σήμερα δεν έχουμε πολιτεία ''ου ζηλούση τους νόμους των πέλας''!  Κατ' όνομα μεν κέκληται δημοκρατία, πλην όμως αναρχία και τρομοκρατία βιώνουμε καθημερινά στην πράξη.
Σήμερα νικά ο αυταρχισμός, ο οποίος σέρνεται επί των συντριμμάτων του εθνικού οικοδομήματος.
Σήμερα ο σοφότερος των νόμων της δημοκρατίας, το Σύνταγμα, βιάζεται από τους εξ επαγγέλματος υβριστές και καταπατητές του.
Σήμερα οι εκπρόσωποι του λαού, τα κόμματα, κείνται ως σωρός ερειπίων. Είναι απλοί όγκοι άμορφοι, ασχημάτιστοι, άνευ συνειδήσεως, άνευ παλμών, άνευ ζωής.
Σήμερα ο πολιτικός χώρος έχει μετατραπεί σε πολιτική παλαίστρα, η οποία συντρίβει, ατιμάζει, καταστρέφει και δολοφονεί την ανθρώπινη προσωπικότητα.
Σήμερα, οι πολιτικοί μας ταγοί παραδίδουν στις νέες γενεές μια Ελλάδα χρεωκοπημένη ηθικά, πνευματικά, εθνικά, πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά. Παραδίδουν μια Ελλάδα του μέχρι πρότινος 97% Ελλήνων το γένος Ορθοδόξων Χριστιανών, γεμάτη από -ων ουκ έστιν αριθμός- αλλοεθνείς και αλλόθρησκους.
Και ερωτώνται οι υπεύθυνοι:
Τι παρέλαβες κ. Πρόεδρε της Δημοκρατίας; Τι παρέλαβες κ. Πρωθυπουργέ; Τι παρέλαβες κ. Υπουργέ Εθνικής Άμυνας; Τι παραδίδετε όλοι σας; Με ποιο δικαίωμα; ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ;
Ξέρουμε. Παραλάβατε μια σωρό ερειπίων (ας όψονται οι επί δεκαετίες προκάτοχοί σας). Και αντί να οικοδομήσετε, βάλατε φωτιά και καταστρέφετε ότι έχει απομείνει.
Μη νοιώθετε όμως δυνατοί περιτυλιγμένοι με τον μανδύα της ισχύος της εξουσίας. Να ξέρετε ότι εκεί στη γωνία παραμονεύουν οι τιμωροί σας. Οι πιο σκληροί και θηριώδεις τιμωροί, για εγκλήματα κατά της φυσικής και ηθικής τάξης των πραγμάτων, οι ''επίκουροι της δίκης''. Οι Ερινύες! Κι αυτές κανείς φρουρός δεν σταματά, σ' αλαζονεία κι έγκλημα φυτεύουν θεία μαχαιριά!

~~~  Τουρκία: Εκδιώχτηκε ο πανίσχυρος αρχηγός της ΜΙΤ;

~  Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης
 Η Τουρκική τραγωδία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016. Ακολουθεί σταθερά την πορεία προς την τελική κορύφωση με την αντίστροφη μέτρηση για την πτώση του καθεστώτος Ερντογάν, να ενισχύεται σημαντικά.
 Όπως ήταν αναμενόμενο, ο «χαλίφης» ή «σουλτάνος» της Τουρκίας, ο οποίος θεωρείται από το περιοδικό Forbes από τους πλουσιότερους πολιτικούς ηγέτες του κόσμου (τρία παλάτια και πολλά εκατομμύρια Ευρώ), αξιοποιεί πλήρως την ευκαιρία που του πρόσφερε το πραξικόπημα - οπερέτα της 15ης Ιουλίου, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία «μέτρα» για να εξασφαλίσει την εξουσία και την αμύθητη περιουσία της οικογένειας Ερντογάν που μετέτρεψε ολόκληρη την Τουρκία σε γωνιακό μαγαζί κερδοφόρων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.
 Έτσι, μετά το πραξικόπημα, εμφανίστηκαν ξαφνικά κατάλογοι με ονόματα δεκάδων χιλιάδων «τρομοκρατών», δηλαδή αντιφρονούντων, από ολόκληρο το φάσμα της Τουρκικής κοινωνίας: στρατιωτικοί κάθε βαθμού, δημόσιοι υπάλληλοι, πανεπιστημιακοί, εκπαιδευτικοί, διανοούμενοι, δημοσιογράφοι και (φυσικά) μέσα μαζικής επικοινωνίας. Όλοι στοχοποιήθηκαν, τέθηκαν «υπό περιορισμό», φιμώθηκαν ή απαγορεύτηκε η έξοδος τους από την Τουρκία. Απλοί στρατιώτες μέχρι «ήρωες» μακροχρόνιας δράσης κατά του ΡΚΚ εξευτελίζονται, βασανίζονται ή προπηλακίζονται από φανατικούς βαζιβουζούκους – τον επικίνδυνο  θρησκευτικό στρατό που συγκροτεί μεθοδικά ο «χαλίφης» της Τουρκίας – ενώ νεκροί στρατιωτικοί  απαγορεύεται να ταφούν σύμφωνα  με τους παραδοσιακούς κανόνες του Ισλάμ.
 Η κήρυξη «Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης» που ακολούθησε σύµφωνα µε το άρθρο 120 του Τουρκικού Συντάγµατος, επιτρέπει στον «χαλίφη» να διοικεί την Τουρκία κατά βούληση μέσω Προεδρικών διαταγμάτων και για αρχικό διάστημα τριών μηνών, που μπορεί να παραταθεί στην λήξη του. Η επαναφορά της θανατικής ποινής για τους «αντιφρονούντες» είναι ο επόμενος στόχος, επειδή ο κίνδυνος μιας νέας εξέγερσης είναι πολύ ορατός.
Μία ακριβώς εβδομάδα μετά το πραξικόπημα (22/7/2016) φαίνεται πως ο Ερντογάν αποφάσισε να «παραιτήσει» τον δεύτερο πιο ισχυρό άνθρωπο μέσα στην Τουρκία – τον πανίσχυρο αρχηγό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Milli İstihbarat Teskilati - MİT). Η κίνηση αυτή προετοιμάστηκε προσεκτικά με την συνέντευξη του Ερντογάν στο Reuters την παραμονή της συνάντησης του «χαλίφη» με τον Φιντάν Χακάν: «Κάλεσα τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών εκείνο το βράδυ, αλλά δεν μπορούσα να τον εντοπίσω…. Είναι πολύ ξεκάθαρο ότι υπήρχαν σημαντικά κενά και ελλείψεις στις μυστικές υπηρεσίες, δεν υπάρχει λόγος να το κρύψουμε ή να το αρνηθούμε».
 Ποιος είναι όμως ο δεύτερος ισχυρότερος άνθρωπος μέσα στην Τουρκία που φαίνεται να καρατομείται με συνοπτικές διαδικασίες από τον «χαλίφη» Ερντογάν, ο οποίος βρήκε μια θαυμάσια ευκαιρία μέσα στην πλέον κατάλληλη συγκυρία;
 Ο Φιντάν Χακάν γεννήθηκε το 1968. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και διοίκηση στο Πανεπιστήμιο Maryland University College της Αμερικής και έκανε διδακτορική διατριβή (PhD) και Master (MSc) στο Πανεπιστήμιο Bilkent της Άγκυρας. Διετέλεσε υπαξιωματικός του στρατού (1986-2001), επικεφαλής του τουρκικού οργανισμού ανάπτυξης και συνεργασίας (2003-2007) και αναπληρωτής υφυπουργός στο πρωθυπουργικό γραφείο (2007-2010). Από τον Μάιο του 2010 διορίστηκε αρχηγός της ΜΙΤ όπου παραμένει μέχρι τον Ιούλιο 2016.
 Ενδιάμεσα (7/2/2015)  υπέβαλε την παραίτηση του για να πολιτευτεί με το ΑΚΡ κάτι με το οποίο συμφώνησε ο τότε πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, αλλά με άκομψη παρέμβαση του «χαλίφη» απέσυρε την υποψηφιότητά του και επανήλθε στην θέση του (9/3/2015).
 Το 2009 ενεπλάκη στις μυστικές ειρηνευτικές συνομιλίες με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ) στο Όσλο και με τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν στην φυλακή όπου κρατείται. Είχε την ευθύνη και τον χειρισμό  της παράκαμψης των ασφυκτικών οικονομικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν στην Περσία για μια δεκαετία (2006-2016) προκαλώντας την «έκρηξη» των Αμερικανών. Ο εξ απορρήτων του «χαλίφη» της Τουρκίας, κατέγραφε σαν σύγχρονος Χούβερ τα προσωπικά δεδομένα όλων των βουλευτών και των στελεχών του ΑΚΡ (για να είναι σίγουρη η υπακοή τους), παρακολουθούσε τους δικαστικούς του Συνταγματικού Δικαστηρίου μαζί με τους άμεσους συγγενείς τους (μη τυχόν και ξεφύγει καμιά ανεπιθύμητη απόφαση), καθοδηγούσε την κυβερνητική παραπληροφόρηση, τον έλεγχο και την «τιμωρία» των εφημερίδων, των ραδιοτηλεοπτικών μέσων, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, παρακολουθούσε με άγρυπνο μάτι σαν «μεγάλος αδελφός» την δικαστική εξουσία, την κοινωνία των πολιτών, τον συνδικαλισμό  κ.ο.κ.ε.
Ο ίδιος άνθρωπος «συνελήφθη» (Μάρτιος 2014) να συζητάει τον τρόπο με τον οποίο θα στηθεί «επεισόδιο» με την Συρία ώστε να προσφέρει στην Τουρκία την δικαιολογία εισβολής μέσα από συνομιλίες που έκαναν πάταγο στο YouTube και διαδόθηκαν μέσω Twitter, κάτι που τον οδήγησε στην «φίμωση» και των δύο μέσων σε ολόκληρη την Τουρκία. Φυσικά υπήρξε ο αθέατος πρωταγωνιστής του στραγγαλισμού του σκανδάλου διαφθοράς του «χαλίφη» και της οικογένειας του που συντάραξε την τουρκική αλλά και την διεθνή κοινή γνώμη το 2013 καθώς επίσης και ο «προμηθευτής» των  ονομάτων των δέκα Ιρανών που είχαν συναντήσεις εντός τουρκικού εδάφους με πράκτορες της ισραηλινής Μοσάντ.
 Ένα πολύ χαρακτηριστικό «κατόρθωμα» του κυρίου Χακάν, που εκφράζει απόλυτα και το αφεντικό του, είναι οι απίστευτες δηλώσεις του στις 17 Οκτωβρίου 2015, όπου αφού καταδικάζει την στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στη Συρία μας πληροφορεί πως «Η ISIS είναι μια πραγματικότητα και οφείλουμε να δεχθούμε πως δεν μπορούμε να εκριζώσουμε  ένα σύστημα τόσο καλά οργανωμένο και τόσο δημοφιλές όπως αυτό του Ισλαμικού Κράτους» ζητώντας μάλιστα από τους δυτικούς «να αναθεωρήσουν την οπτική τους πάνω στα ισλαμικά πολιτικά κινήματα αφήνοντας στην άκρη τις κυνικές τους νοοτροπίες και να ματαιώσουν τα σχέδια του Πούτιν που στοχεύουν να συντρίψουν τους Σύριους ισλαμιστές επαναστάτες!».
 Βέβαια και ο ίδιος ο «χαλίφης» την ίδια περίοδο (2/11/2015) αρνήθηκε, με εμπρηστική μάλιστα φρασεολογία, να καταδικάσει την κατάρριψη Ρωσικού επιβατικού Αirbus στην Αίγυπτο με 224 νεκρούς επιβάτες, από την τρομοκρατική οργάνωση Ansar Bait al-Maqdis – παρακλάδι του ISIS!
 Σ Υ Μ Π Ε Ρ Α Σ Μ Α: Εμείς θεωρούμε πως η τρέχουσα περίοδος είναι κατάλληλη για την άμεση σύλληψη και απέλαση μερικών υπαλλήλων του Φιντάν Χακάν οι οποίοι αλωνίζουν ατιμώρητοι στην Ελληνική Θράκη, πέρα από κάθε θεμιτό όριο, όπως π.χ. ο Μέτιου Παδίνκοφ και μετέπειτα Αχμέτ Μετέ ή ο Σαλίχ Τζαμπάζ, αρθρογράφος της τουρκόφωνης εφημερίδας Μιλλέτ της Ξάνθης, ο οποίος καλεί –ούτε λίγο, ούτε πολύ- σε…. Τζιχάντ Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνους το θρήσκευμα, μέσα στην Ελλάδα! Οι Τουρκικές αρχές το 1942 μας έβαλαν πισώπλατα μαχαιριά όταν στην Ελλάδα είχαμε Γερμανική κατοχή, το 1964 όταν είχαμε μεγάλη εσωτερική αναστάτωση, απέλασαν με το ζόρι περισσότερους από 10.000 Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, τους υποχρέωσαν μάλιστα να υπογράψουν και δήλωση πως (δήθεν) «είναι κατάσκοποι», εμείς δεν μπορούμε να διώξουμε μερικούς κυρίους που αυτοαποκαλούνται «Τούρκοι» δρώντας απροκάλυπτα εναντίον της εθνικής ασφάλειας της Ελλάδος, σαν δηλωμένοι τρομοκράτες; Χάρη θα τους κάνουμε, αφαιρώντας τους την Ελληνική ιθαγένεια και στέλνοντάς τους στην Τουρκία και αν μάλιστα απορριφθεί η αίτηση ασύλου, παρέα με αυτούς που μας ζήτησαν πολιτικό άσυλο. Άλλωστε, μερικοί κύριοι, με τον καταγεγραμμένο, εμπρηστικό τους λόγο δεν χρειάζεται ούτε καν να υπογράψουν δήλωση πως είναι κατάσκοποι- το έχουν ήδη αποδείξει μέσα από τις ομιλίες και τα άρθρα τους! Για να μην θυμηθούμε την ευκαιρία που άρπαξαν οι Τούρκοι με την κατάρρευση της δικτατορίας στην Ελλάδα το 1974 για να εισβάλλουν στην μαρτυρική Κύπρο!
 Ο πολιτικός πολιτισμός είναι απαραίτητος όταν είναι αμοιβαίος, αλλιώς καταλήγει σε πολιτική ανοησία. Οι πολιτικές συνθήκες και τα πολιτικά δεδομένα αλλάζουν με μεγάλη ταχύτητα και πρέπει να αξιοποιούνται την κατάλληλη στιγμή.  Η Τουρκική τραγωδία συνεχίζεται και θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση - ο χρόνος αυτός θα είναι πολύ κρίσιμος και για την Ελλάδα.
 Όσον αφορά τον ψευτο-σουλτάνο της Άγκυρας, είναι απόλυτα λογικό, πριν από την επίσκεψη του στην Μόσχα το επόμενο διάστημα, να θέλει να δείξει πως είναι αποφασισμένος για τολμηρές και σκληρές αποφάσεις, αντίθετα σε όσα πρέσβευε για πολλά χρόνια. Και η καρατόμηση του Φιντάν Χακάν, με την δικαιολογία πως δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί του το βράδυ του πραξικοπήματος, θα είναι χωρίς αμφιβολία μια τολμηρή και σκληρή απόφαση. Μένει βέβαια να δούμε αν τελικά θα πραγματοποιηθεί αλλά και τις πιθανές συνέπειες της…

~~~  Ίων Δραγούμης (Αθήνα 1878 – 31 Ιουλίου 1920) Ο Ευπατρίδης της Πολιτικής που εκτελέστηκε από το βενιζελικό παράκράτος!

~ Γράφει η Δήμητρα Ρετσινά Φωτεινίδου, Φιλόλογος – Μ.Α. Πολιτικής Φιλοσοφίας Α.Π.Θ.
«Οι πολιτικοί μας, οι αδιόρθωτοι κομπογιανίτες, πανομοιότυποι με τη μάζα των ατόμων, έχουν σκοτωμένο για την ησυχία τους τον ενθουσιασμό για ό,τι άλλο, παρά για το ατομικό τους συμφέρον. Οι καλλίτεροί τους συλλογίζονται καμιά φορά, από ντροπή πια – τι διάβολο- και τα συμφέροντα του κράτους. Μα το κράτος αυτό το έχουν για ξετελειωμένο και σαν τσιφλίκι τους και, επειδή είναι μπαλωματήδες, κάθε τόσο κάνουν να μπαλώσουν μερικά του ψεγάδια στη διοίκηση, για να μην παραπονιέται και πολύ ο κοσμάκης ο ψηφοφόρος ή η ρητορικότατη αντιπολίτευση με τις τέλειες πατσαβούρες της, εφημερίδες. Προπάντων το κόμμα πρέπει να μένει στα πράματα όσο μπορεί περισσότερο.
»Τι τους ταράζουν πάλι κι αυτοί οι Κρητικοί; Τι θέλουν πια κι αυτοί οι Μακεδόνες;  Δεν θα μας αφήσουν τέλος πάντων ήσυχους να φτιάξουμε το ζωολογικό μας κήπο στο Φάληρο; Στις Βρυξέλλες και στο Μονακό υπάρχουν ζωολογικοί κήποι… Οι Έλληνες κυνηγούν το εύκολο κέρδος… δεν πρέπει να κοπιάζουν και πολύ –είναι πολύτιμα όντα. Πέρα από το άμεσο ατομικό συμφέρον αρχίζει η τέλεια αδιαφορία για εθνικά ιδανικά. Όποιος τύχει και δεν ακολουθεί το κοπάδι είναι τρελός…» Αυτά έγραφε το 1911 ο Ίων Δραγούμης στο αυτοβιογραφικό του λογοτεχνικό δοκίμιο με τον τίτλο «Όσοι Ζωντανοί» περιγράφοντας την πολιτική κατάσταση του καιρού του, η οποία, όπως διαπιστώνουμε, μοιάζει πολύ με τη σημερινή!
Γεννημένος τον Σεπτέμβριο του 1878 στην Αθήνα με καταγωγή από το Βογατσικό της Μακεδονίας ο Ίων Δραγούμης πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή της Ελλάδος και χωρίς να είναι ο ίδιος φανατικός προκάλεσε με τις ιδέες και την πένα του τον φθόνο των πολιτικών του αντιπάλων. Τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ και χωρίς κανένα δικαίωμα μέσα στο κέντρο της Αθήνας (στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας) στις 31 Ιουλίου 1920.  Τα βενιζελικά τάγματα ασφαλείας –προσωπικοί φρουροί του Ελ. Βενιζέλου-  με διοικητή τον σκληρό Κρητικό Παύλο Γύπαρη ήταν οι εκτελεστές του ανδρός. Ηθική αυτουργία αποδόθηκε στον Εμμανούλ Μπενάκη, συνεργάτη του Βενιζέλου, πολιτικό αντίπαλο του Δραγούμη και πατέρα της Πηνελόπης Μπενάκη Δέλτα, με την οποία ο Δραγούμης διατηρούσε μια ερωτική φιλία από το 1905.
Ο Ίων Δραγούμης ήταν ευπατρίδης διπλωμάτης και πολιτικός με γνήσιο  αριστοκρατικό ήθος λόγω ιδιοσυγκρασίας και καταγωγής –ο πατέρας του ήταν ο Στέφανος Δραγούμης, πρωθυπουργός μετά το κίνημα του 1909 στο Γουδί. Ο Ίων είχε υψηλά εθνικά ιδανικά, οργάνωσε τον Μακεδονικό Αγώνα από τη θέση του προξενικού υπαλλήλου στις πόλεις Μοναστήρι, Πύργο, Φιλιππούπολη και ίδρυσε μαζί με τον Αθανάσιο Σουλιώτη Νικολαϊδη  την «Οργάνωση Κωνσταντινουπόλεως» (1907-1912).  Κοινό όραμα των δύο φίλων ήταν η δημιουργία ενός μεγάλου Ανατολικού Ελληνικού Κράτους που θα συμπεριλάμβανε όλους τους λαούς ισότιμα με το ελληνικό- ιωνικό στοιχείο να είναι primus inter pares.  Φυσικά ακόμη ο ελληνισμός ήταν ακόμη ακμαιότατος στη Μ. Ασία, στον Πόντο και στην Κωνσταντινούπολη, όπου ο Ίων είχε διοριστεί ανώτατος διπλωματικός υπάλληλος.
Ο Δραγούμης υπηρέτησε ως Α‘ Γραμματέας στο Γενικό Προξενείο Αλεξάνδρειας Αιγύπτου, όπου γνώρισε τον ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη και την γεννημένη στην Αλεξάνδρεια Πηνελόπη Μπενάκη Δέλτα. Η αγαπημένη συγγραφέας των παιδιών, που εμπνεύστηκε τα έργα της από τον Μακεδονικό Αγώνα και τη Βυζαντινή ιστορία, είχε αναπτύξει μια έντονη πνευματική σχέση με τον Δραγούμη, η οποία θεωρήθηκε σκανδαλώδης αν και ποτέ δεν ολοκληρώθηκε. Η  Πηνελόπη Δέλτα δεν εγκατέλειψε την οικογένειά της, φορούσε όμως μαύρα ρούχα διαρκώς, συνήθεια που δήλωνε τη μελαγχολία και την πικρή διαίσθησή της…
Ο Παύλος Μελάς ήταν γαμπρός του Ίωνα, σύζυγος της αδελφής του Ναταλίας. Όταν τον Οκτώβριο του 1904 εχθρικό βόλι σκοτώνει τον Παύλο Μελά στην Στάτιστα της Μακεδονίας ο ελληνικός κόσμος ξεσηκώνεται και το Μακεδονικό γίνεται πια επίσημη υπόθεση του ελληνικού κράτους. Ο Ίων Δραγούμης δημοσιεύει το βιβλίο του «Μαρτύρων και Ηρώων Αίμα» με το ψευδώνυμο Ίδας. Το έργο του τάραξε την ελληνική κοινωνία αλλά το υπουργείο εξωτερικών τον μετέθεσε σε πρεσβεία εκτός των Βαλκανίων!
Στο «Μαρτύρων και Ηρώων Αίμα» διαβάζουμε τη μαρτυρία από τον ίδιο τον εμψυχωτή του Μακεδονικού Αγώνα –τον Ίωνα: «Του Προφήτη Ηλία ήταν η μέρα που είχε ορίσει το κομιτάτο για το σηκωμό. Οι Βούλγαρες δασκάλισσες του Περλεπέ έρραψαν μια σημαία και κέντησαν επάνω με χρυσά γράμματα τα ονόματα ένδεκα πολιτειών της Μακεδονίας που σκόπευαν να τις πάρουν οι Βούλγαροι. Τη νύχτα έφεγγαν μεγάλες φωτιές γύρω στο Μοναστήρι και σε όλον τον κάμπο και αχολογούσαν βρόντοι τουφεκιών κι άλλες ταραχές… Αγωγιάτες που έρχονταν από τον Περλεπέ έλεγαν πως οι Βούλγαροι μπήκαν στο Κρούσοβο και οι [Τούρκοι] στρατιώτες που ήταν μέσα έφυγαν. Άλλοι Βούλγαροι πέρασαν νύχτα από τη Ρέσνα ρίχνοντας δυναμίτες... και σε άλλα χωριά έσφαζαν ανθρώπους ή ανάγκαζαν τους χωριανούς να τους ακολουθήσουν με τα γυναικόπαιδα… Στο Κρούσοβο μπήκαν οι Βούλγαροι και στη συνέχεια έγινε στάχτη από τους Τούρκους  με σφαγές των ντόπιων Ελλήνων και τότε συνταράχθηκε ο Ελληνισμός όλος»!
Ο Δραγούμης αναφέρεται στη σφαγή των Ελλήνων στο Κρούσοβο της Πελαγονίας (Μακεδονίας), την κωμόπολη που μαζί με το επίσης ελληνικότατο Μοναστήρι και την Βυζαντινή Αχρίδα κ.ά. ανήκει σήμερα στο κράτος των Σκοπίων. Όλη αυτή η περιοχή του γειτονικού μας κράτους είναι η ιστορική και γεωγραφική Μακεδονία η οποία κατοικούνταν σε πολλές περιοχές και πόλεις με πληθυσμό κατά 90% ελληνικό -οικονομικά και πολιτιστικά ανεπτυγμένο. Πολλοί Έλληνες ήταν βλαχόφωνοι ή σλαβόφωνοι. Είχαν όμως ελληνική καταγωγή και ελληνική εθνική συνείδηση. Για τη σφαγή στο Κρούσοβο μιλούν και οι ξένοι περιηγητές:  «The Iliden revolt by the Bulgarians was decided to take place at the Greek village Krusovo in order to suffer the Turkish fury. The revolt ended with a Greek slaughter by the Turks and became the reason for the Macedonian Struggle to begin».
Ο Δραγούμης έλαβε μέρος στον Α ’Βαλκανικό πόλεμο αποσπασθείς στο επιτελείο του διαδόχου βασιλέα Κωνσταντίνου και μετείχε στην επιτροπή που διαπραγματεύθηκε την παράδοση της Θεσσαλονίκης στους Έλληνες στις 26/27 Οκτωβρίου 1912. Ήταν ο πρώτος Έλληνας που ύψωσε την ελληνική σημαία στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης. Το 1913 τίθεται σε διαθεσιμότητα από το διπλωματικό σώμα γιατί ενέκρινε την ένωση του Καστελόριζου με την Ελλάδα χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο. Είχε οργανώσει μια επιτροπή Δωδεκανησίων, η οποία ζήτησε από την Ιταλική κυβέρνηση κατοχής να παραδώσουν τα νησιά στην Ελλάδα. Εκείνη τη χρονιά έγραψε και το βιβλίο του «Ελληνικός Πολιτισμός».
Η Πηνελόπη Δέλτα διασώζει ένα μεγάλο μέρος των Ημερολογίων του Ίωνος Δραγούμη μέσα από το Χειρόγραφο που έγραψε η ίδια (επιμελημένη έκδοση Αλ. Π. Ζάννα, 1929). Ο Ίων ήταν υποψήφιος ανεξάρτητος βουλευτής το 1915. Τότε στην περιοδεία του στη Φλώρινα τον ρώτησε κάποιος: «Δουλεύεις εθνικά ή εκλογικά;» και του απαντά: «Δουλεύω ανθρώπινα. Τι θα πει εθνικά και τι εκλογικά; Δεν εργάζομαι ούτε έτσι ούτε αλλιώς. Είμαι άνθρωπος πρώτα απ’ όλα και τελευταία». Στις εκλογές του Μαϊου 1915 αποτυχαίνει. Εκλέγεται όμως ανεξάρτητος βουλευτής τον Αύγουστο του ίδιου έτους. Στα χρόνια 1917–1919 εξορίστηκε από το βενιζελικό καθεστώς στην Κορσική και στη Σκόπελο. Ο Εθνικός Διχασμός και ο Γαλλικός παράγων (Αρμοστής Σάρλ Ζονάρ) φανάτισαν τους Έλληνες.
Δεν προλαβαίνει να χαρεί την επάνοδό του στην Αθήνα… Προφητεύει ο ίδιος το τέλος του στα Ημερολόγιά του: «Φαντάζομαι πως μετά λίγα χρόνια, ή θα βρεθώ μπλεγμένος και σκοτωμένος κάπου στη Μακεδονία, υποθέτω στο Μοναστήρι ή στο Περιστέρι – στα πιο αγαπημένα μου λημέρια... Θα ξενιτευτώ ή θα πεθάνω νωρίς, όπως είπα. Τέτοιο τέλος προλέγω στον εαυτό μου» (Ίων Δραγούμης, Φύλλα Ημερολογίου Ε’ 1913-1917, σελ. 126)

~~~ Η γεωπολιτική της Ορθοδοξίας και το νέο Ορθόδοξο Τόξο! (του Κυριάκου Βελόπουλου)

~  Οι όροι Γεωπολιτική και Ορθοδοξία είναι προφανώς μη συμβατοί. Ωστόσο στον αιώνα που διανύουμε, τον «αιώνα της σύγκρουσης πολιτισμών και θρησκειών» δεν μπορεί να μη λαμβάνεται υπόψη η γεωπολιτική διάσταση της Ορθοδοξίας. Και κατά την εκτίμηση πολλών αναλυτών, η Ορθοδοξία αναδεικνύεται στο σημαντικότερο «γεωπολιτικό χαρτί» του Βλαντιμίρ Πούτιν.
Η Ρωσία μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης βρέθηκε χωρίς συμμάχους. Το σοβιετικό μοντέλο που γοήτευε εκατομμύρια ανθρώπων, ηγεσίες και κράτη συγγενή ιδεολογικά με τον κομμουνισμό σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου, δεν υπήρχε. Η ενεργειακή πολιτική που γέμιζε τα ταμεία του κράτους και τα θελκτικά συμβόλαια πώλησης στρατιωτικού εξοπλισμού δεν αρκούσαν για να αποκτήσει η Ρωσία την αίγλη που είχε η προκάτοχός της Σοβιετική Ένωση. Γι’ αυτό, όπως υποστηρίζουν αρκετοί, επελέγη το «χαρτί της Ορθοδοξίας» για να προσδώσει στο νέο κράτος την ακτινοβολία όχι απλά της Σοβιετικής Ένωσης αλλά της τσαρικής Ρωσίας. Κατ’ άλλους αναλυτές η πολιτική του Πούτιν για την οικοδόμηση της Ρωσίας είναι ένα συνονθύλευμα πολιτικών που έλκονται από τις μνήμες της τσαρικής Ρωσίας αλλά και της Σοβιετικής Ένωσης και επιδιώκει να τις στηρίξει μέσω ενός άξονα των ορθόδοξων κρατών και λαών. Άλλες αναλύσεις θέλουν τον Πούτιν να περιστοιχίζεται από συμβούλους –πολιτικούς επιστήμονες και θεωρητικούς της Γεωπολιτικής- οι οποίοι τον επηρεάζουν και κατευθύνουν την εξωτερική πολιτική με στόχο την ανασύσταση της ρωσικής αυτοκρατορίας. Τα σενάρια με διάφορες παραλλαγές περί σοβιετικής και τσαρικής αυτοκρατορίας, που βλέπουν κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας, το Κρεμλίνο σπεύδει να τα απορρίψει ως ανυπόστατα.
Αυτό που όμως η Μόσχα δεν έχει διαψεύσει είναι το σενάριο που όλο και συχνότερα ακούγεται και ενέχει στοιχεία ρεαλισμού και πραγματικότητας. Αυτό της αναβίωσης του Ορθόδοξου Τόξου που θα διατρέχει τα Βαλκάνια μέχρι την Αφρική, τη συγκρότηση μιας συνομοσπονδίας των ορθόδοξων λαών. Η Μόσχα θεωρεί ότι η δυναμική της Ορθοδοξίας μπορεί να λειτουργήσει ως συνεκτικός κρίκος στη Βαλκανική και τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά στην προσέγγιση γενικότερα των ομόδοξων λαών. Είναι τυχαίο άραγε ότι η σύσφιγξη των σχέσεων της Ρωσίας με ομόδοξες χώρες τυγχάνει ιδιαίτερης προβολής από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης; Ενδεικτικά, την πρόσφατη υπογραφή συμφωνίας Ρωσίας-Κύπρου για τον ελλιμενισμό σε κυπριακά λιμάνια σοβιετικών πλοίων που παίρνουν μέρος στις διεθνείς προσπάθειες καταπολέμησης της τρομοκρατίας και κατά της διεθνούς πειρατείας, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στο Κρεμλίνο την υποδέχθηκαν με διθυράμβους, υπερτονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «στη Ρωσία είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι διότι ο δεσμός μεταξύ των δύο συμμάχων στηρίζεται στην κοινή θρησκεία και δόγμα, και όχι σε ευκαιριακή σύγκλιση συμφερόντων».
Στο Βελιγράδι, τον Οκτώβριο του 2014, ο  Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος παρέστη στη στρατιωτική παρέλαση της απελευθέρωσης, την πρώτη ύστερα από τριάντα χρόνια στη σερβική πρωτεύουσα, έγινε δεκτός με πανηγυρισμούς από το πλήθος που φώναζε «Ρωσία-Σερβία» και «Πούτιν-Σέρβε». Η παρουσία του Πούτιν στην παρέλαση ερμηνεύτηκε ως υπόμνηση προς τη Δύση ότι η Ρωσία συνεχίζει να ασκεί πολιτιστική, ιστορική και οικονομική επιρροή στα Βαλκάνια. Λίγες μέρες νωρίτερα ο προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, κ.Ειρηναίος, προσφωνώντας τον Ρώσο Πατριάρχη, κ.Κύριλλο, στην τελετή υποδοχής, τόνισε ότι οι δεσμοί των δύο λαών ήταν και θα είναι αδελφικοί. «Πάντοτε εναποθέταμε τις ελπίδες μας στη Ρωσία, κάποτε στην τσαρική τώρα στη σημερινή Ρωσία και αυτή έσπευδε να μας βοηθήσει, όταν την είχαμε ανάγκη» τόνισε στην ομιλία του ο Πατριάρχης των Σέρβων. Ακόμη, και η πρόσφατη συνάντηση του Πούτιν με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Θεόδωρο Β΄ -στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, το Φεβρουάριο του 2015 - ερμηνεύτηκε ως γεωστρατηγική κίνηση του Πούτιν για την επέκταση του Ορθόδοξου τόξου στην Αφρική. Οι μέχρι τώρα αχνοί ψίθυροι, άρχισαν να γίνονται φωνές και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι μια ένωση των χριστιανικών χωρών θα λειτουργούσε ως ασπίδα προστασίας απέναντι στις ληστρικές επιθέσεις του δυτικού παράγοντα.

~~~  Τελειωμένη Υπόθεση!

~  Κώστα Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
    "Προς τι η - δήθεν - απορία,
ο φόβος και η αγωνία
για μια Ε.Ε τελειωμένη ιστορία,
βουτηγμένη στα συμφέροντα και την υποκρισία"
 Φαίνεται πως το φαινόμενο των  ΣΥΝΝΕΦΟΠΤΩΣΕΩΝ δεν είναι μόνον ελληνικό, αλλά και διεθνές.
Πέφτουν ηγέτες, ηγετίσκοι, λαοί, από τα σύννεφα κάθε φορά που συμβαίνουν ακόμη και τα αναμενόμενα (!).
Τώρα "έπεσαν από τα σύννεφα" - λόγω Brexit-Βρετανοί και μη, όπως και εμείς για το ..... "κακό" που (μας) βρήκε!.....
Η αφέλεια , και η υποκρισία  "πάει σύννεφο", με αποτέλεσμα να έχουμε εκατομμύρια  (διανοητικών) καταγματιών !
Τι άραγε ανέμεναν οι αφελείς, και οι υποκριτές, όπου γης (ιδιαιτέρως της Ευρωπαϊκής);
Δεν διακρίνουν άραγε τα οφθαλμοφανή;
Δεν αντιλαμβάνονται οτι μας τελείωσε - προ πολλού - το κάποτε πεφιλημένο ευρωπαϊκό όνειρο;
Επειδή εκφυλίστηκε σταδιακά σε .... ευρω-όνειρο;
Οι λαοί (αποτελούμενοι από ανθρώπους) δεν αλλάζουν.
Συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο των επιθυμιών , συνηθειών, συμφερόντων, αλληλοσπαραγμών, πάλης για επικράτηση.
Η Ε.Ε μετεξελίχθηκε σε Γ.Ε= Γερμανική  Ευρώπη / Ένωση εδώ και πολλά χρόνια.
Αρκετοί ακόμη, εκτός από εμάς, όπως Ιταλοί, Γάλλοι, Ισπανοί και άλλοι "μικρότεροι" με ιδιαίτερη ανακούφιση θα έφευγαν αν μπορούσαν, αν δεν τους εμπόδιζε το οικονομικό κόστος των συνεπειών μιας αποχώρησης.
Η Ε.Ε έχει υποστεί βαρύτατο πλήγμα πολύ πριν το πρόσφατο Brexit.
Υφίσταται de facto διάσπαση. Απομένει η de  jure, στην οποία προχώρησε το Ηνωμένο Βασίλειο.
Είναι  θεωρητικά  κακό /κρίμα , αλλά και μοιραίο συνακόλουθο μιας άφρονης ΛΥΚΟΦΙΛΙΚΗΣ σχέσης ανάμεσα σε "φίλους" εταίρους και εταίρες.
Δυστυχώς  είναι  ζήτημα χρόνου η περαιτέρω διάσπαση. Όπως και η αποχώρηση της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Τα κράτη επανέρχονται στην αυτοπεριχαράκωση , αυτοαπομόνωση τους, όπως τον παλιό, "καλό" καιρό προκειμένου να διαιωνίσουν το μεταξύ τους "κακό  τους  καιρό".
Μοιραία θα αυξάνονται οι ακραίες εθνικιστικές φωνές και θα ισχυροποιούνται τα κόμματα των άκρων.
 ΥΓ Η πόρτα άνοιξε. Ποιός να είναι ο επόμενος, ο μεθεπόμενος  που  θα αποχωρήσει;
     Άραγε θα ανοίξει κάποτε ο άνθρωπος την πόρτα της κοινής λογικής, της σύνεσης, του μέτρου;
     Ρητορικό  ασφαλώς το ερώτημα.

~~~   ΒΟΜΒΑ από ΗΠΑ!  Θα  επέμβουμε με ΣΤΡΑΤΟ στην Τουρκία...

~ Οι Τούρκοι μάλλον θα πρέπει να ανησυχούν. Οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζων Κέρι, σίγουρα προκάλεσαν αίσθηση.
«Αν η Τουρκία και ο Ερντογάν δεν συνετιστούν και θέσουν σε κίνδυνο τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το μεταναστευτικό, την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή ή δημιουργήσουν το παραμικρό πρόβλημα στην ΕΕ, τότε οι ΗΠΑ θα επέμβουν υπέρ της ΕΕ».
Αυτό δήλωσε ο αμερικανός υπουργός στους 28 ευρωπαίους ομολόγους του, τη Δευτέρα που μας πέρασε, σύμφωνα με όσα διέρρευσαν αξιωματούχοι. Δήλωσαν μάλιστα χαρακτηριστικά “αν ο Ερντογάν δεν ηρεμήσει και μας δημιουργεί προβλήματα, θα βάλουμε τους Αμερικάνους να καθαρίσουν” – φράση που αποτυπώνει την πραγματική ισορροπία δυνάμεων και την πραγματική ιεράρχηση των συμμάχων των ΗΠΑ στην περιοχή.
Εμείς στην Ελλάδα, τους ξέρουμε τους Τούρκους. Οι ξένοι πότε θα τους μάθουν;

~~~  Είδηση-ΣΕΙΣΜΟΣ για την Αμφίπολη και τον τύμβο Καστά...

~ Ονομάζεται Κώστας Μελίτος και είναι ο πρώτος πολίτης της ιστορικής Αμφίπολης. Ο σκοπός του είναι ένας και μοναδικός. Η γρήγορη ανάπτυξη της περιοχής του.
Αντιμέτωπος με την αδιαφορία της πολιτείας, αποφάσισε να βρει εναλλακτικές λύσεις. Πραγματοποίησε δύο ταξίδια αστραπή σε Αμερική και Βρυξέλλες, με χαρακτήρα καθαρά επιχειρησιακό και φαίνεται πως τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Βασική βέβαια προϋπόθεση να αποφασίσει το Υπουργείο Πολιτισμού να σοβαρευτεί.
«Εάν το υπουργείο ολοκληρώσει τις απαιτούμενες μελέτες για την αναστήλωση και υποστύλωση και εάν στη συνέχεια δεν μπορεί να εντάξει τις μελέτες σε κάποιο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ή του ΠΕΠ, τότε η ομογένεια είναι έτοιμη.
Αν δεν υπάρχει πολιτική βούληση ,υπάρχει η βούληση της ομογένειας και μπορούν να χρηματοδοτήσουν όλα αυτά τα έργα υποδομής. Υπάρχει ήδη η φόρμουλα για να αναλάβουν τη χρηματοδότηση, εννοώ την μέθοδο και τον οργανισμό που θα συσταθεί ώστε να υλοποιηθούν τα έργα με μεγάλη διαφάνεια».
Αυτό το μήνυμα- δέσμευση κομίζει στην Ελλάδα ο δήμαρχος Αμφίπολης μετά το πρόσφατο ταξίδι του, καλεσμένος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής επιμένοντας ωστόσο ότι η λύση μπορεί να δοθεί εκ των έσω.
«Πιστεύω ότι τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν στην Ελλάδα μπορούν να χρηματοδοτήσουν τα έργα αυτά. Σας είπα, έχουμε όμως τη λύση και μάλιστα είναι δεσμευτική».
«Μπορούν οι περιφέρειες να είναι επιλέξιμες και στο ταμείο Γιούνκερ πέρα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΠΕΠ .Επίσης σε συνδυασμό με το Δίκτυο πόλεων στο οποίο συμμετάσχει ήδη ο Δήμος Αμφίπολης μαζί με 30 δήμους από ολόκληρη την Ελλάδα, υπάρχει η φόρμουλα για χρηματοδοτήσεις».
Εμείς πάλι, λέμε μακάρι…

~~~  BOMBA!Πρόσφυγες ΒΙΑΣΑΝ γυναίκα σε ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ...

~  Χτυπούν τη Γερμανία αλύπητα οι Ισλαμιστές. Όχι μόνο με την τρομοκρατία αλλά και με τους συνεχείς βιασμούς. Το τελευταίο θύμα μία 79χρονη γυναίκα και μάλιστα μέσα σε νεκροταφείο.
Εκτός αυτού (του θύματος) στο διεθνές μουσικό φεστιβάλ που διεξάγεται στη Βρέμη, γνωστό ως Breminale, σημειώθηκαν ομαδικές σεξουαλικές επιθέσεις, από Αφγανούς «πρόσφυγες». Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για 24 υποθέσεις, μετά από καταγγελίες που έγιναν από νεαρές Γερμανίδες που είχαν πάει στο φεστιβάλ για να διασκεδάσουν. Σύμφωνα με την εισαγγελία της Βρέμης, έχουν ήδη ταυτοποιηθεί πέντε ύποπτοι, όλοι Αφγανοί, ηλικίας 17 και 18 ετών.
ΒΙΝΤΕΟ : Germany: Refugee rapes 79yo woman at cemetery in North-Rhine-Whestphalia , https://youtu.be/OPu3CbgwKFQ  .-
Η μαρτυρία ενός από τα θύματα συγκλονίζει : «Καθόμουν κοντά στην σκηνή όταν δέχτηκα επίθεση από δύο άτομα ηλικίας περίπου 17 με 18 ετών. Διακρίνοντας την πλατεία, αντιλήφθηκα ότι το ίδιο συμβαίνει σε πολλά άλλα κορίτσια. Τουλάχιστον 30 γυναίκες δέχθηκαν επίθεση εκείνη τη στιγμή»

~~~

~~  Αθλητική ενημέρωση :
~~

 
 

~*ώρα 21.00  ,
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΑΪΚ Στοκχόλμης Σουηδίας 1-0 , (0-0) .- ^
Τα  γκόλ : Διαιτητές : Ντάνκερτ  
Κάρτες : 25' Κίτρινη κάρτα βλέπει ο Χάουκσον.
28' Κίτρινη  κάρτα στον Κπόζο . 55΄κάρτα ο Γουακάσο, 85' Κίτρινη κάρτα στον Μέστο , 93΄κίτρινη  ο  Γιόχανσον .-
Παναθηναϊκός (Α. Στραματσόνι): Στιλ, Κουτρουμπής, Ιμπάρμπο, Μπεργκ, Ζέκα, Γουακάσο, Χουλτ, Λεντέσμα, Μέστο, Μολέντο, Ιβανόφ .
~ Στον πάγκο των "πρασίνων" οι: Κοτσόλης, Νούνο Ρέις, Μπουμάλ, Λέτο, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Κλωναρίδης
ΑΪΚ Στοκχόλμης (Ρ. Νόρλινγκ): Κάρλγκρεν, Χόκσον, Κάρλσον, Γιόχανσον, Μπλόμπεργκ, Άβντιτς, Μάρκανεν, Οφόρι, Ζούντγκρεν, Ισιζάκι, Κπόζο
~ Αναπληρωματικοί για τους φιλοξενούμενους οι: Σταματόπουλος, Βάισανεν, Γιασίν, Χόοφελντ, Σαλέτρος, Γκράβιους, Αφανέ .-
~ Με  το  3-4-2-1 ο σχηματισμός του Παναθηναϊκού , και με το 5-3-2 ο σχηματισμός της ΑΪΚ Στοκχόλμης .-
- Ο Βιγιαφάνιες μπαίνει αντί του Κουτρουμπή.  65' Αλλαγή για την ΑΙΚ.  Ο Γιάσιν στη θέση του Ισιζάκι.  70' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Λέτο αντί του Γουακάσο . 87' Αλλαγή για την ΑΪΚ. Εκτός ο Άβντιτς, μέσα ο Σαλέτρος . 88' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Εκτός ο Ιμπάρμπο, μέσα ο Λουντ .
~* Ο Παναθηναϊκός επικρατεί 1-0 της ΑΪΚ και παίρνει σαφές προβάδισμα πρόκρισης, καθώς εκτός από τη νίκη, κράτησε και το «μηδέν» στην άμυνα .-
~ Σκόρερ και κορυφαίος του Παναθηναϊκού ο Μολέντο, που με κεφαλιά στο 79', διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα
~ Κορυφαίος και ο τερματοφύλακας Στίλ .-

~* ώρα 21.45ΑΛΚΜΑΡ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ  1-0 , (1-0) .- ^
Τα  γκόλ : 36΄Λούκασεν ,
Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Φινλανδός Ματίας Γκεστράνιους
Κάρτες :65' Κίτρινη στον Τζημόπουλο , 77' Κίτρινη στον Καρανίκα ,79' Κίτρινη στον Φλάαρ ,
Οι Ολλανδοί του φαν ντεν Μπρομ ξεκινούν τον αγώνα με τους: Ροσέ, Γιόχανσον, Λούκασεν, Φλάαρ, Χαπς, Χένρικσεν, Βαν Όβερεμ, Βάουτενς, Γιάχανμπαχς, Βέγκορστ και Ντάμπνεϊ Σόουζα.
Από την άλλη πλευρά , ο ΠΑΣ  του Γιάννης Πετράκης επέλεξε την ακόλουθη 11άδα: Πασχαλάκης, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Καρανίκας, Λίλα, Κοζορώνης, Ναδάλες, Ακόστα, Γιάκος, Φερφελής
~ Στον πάγκο του ΠΑΣ κάθονται οι Περιστερίδης, Κολιοφούκας, Κόντε, Δώνης, Κούτρης, Σκόνδρας, Μαμπουλού. Δυο τερματοφύλακες, λοιπόν, ανγκαστικά, λόγω των πολλών απουσιών που έχει η ομάδα της Ηπείρου .-
~ 50' ο  Μαμπουλού στη θέση του Φερφελή . 61' Ο Κόντε στη θέση του  Κοζορώνη .63' Ο Φρεντ στη θέση του  Βέγκορστ και ο Γκαρσία σε αυτή του  Γιάχανμπαχς . 74' Ο Δώνης στη θέση του Γιάκου . 87' Ο Γιενς στη θέση του  Βαν Όβερεμ .-

~* ώρα 22.00   , ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ - ΑΕΚ  0-0  , (0-0) .- ^
Τα  γκόλ : -
  Διαιτητής: Αντόνιο Νταμάτο (Ιταλία) Βοηθοί: Ντι Φιόρε, Λόνγκο (Ιταλία)
Κάρτες : 21' Κίτρινη στον Πολομά για μαρκάρισμα στον Σιμόες.56' Κίτρινη κάρτα στον Μπαρμπόσα για φάουλ στον Χαμουμά , 77΄ κάρτα ο Μπακασέτα .90' Κίτρινη κάρτα στον Νταμπό .

Oι ενδεκάδες:
ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ (Γκαλτιέ, 4-3-3): Ριφιέ - Τεοφίλ-Κατρίν, Περέν, Πογκμπά, Πολομά - Παζό, Σέλναες, Λεμουάν - Τανάν, Χαμουμά, Ρου.
ΑΕΚ (Κετσπάγια, 4-2-3-1): Ανέστης - Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Ντίντακ - Γιόχανσον, Σιμόες - Βάργκας, Μπαρμπόσα, Μάνταλος - Πέκχαρτ.
Οι πάγκοι: ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ: Μουλέν, Κλεμάν, Νταμπό, Μονέ - Πακέ, Μαλκουί, Μπέριτς, Πιέρ-Γκαμπριέλ.
ΑΕΚ: Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Πλατέλλας, Αραβίδης, Γαλανόπουλος, Μπακάκης, Μπακασέτας.
~ Η ΑΕΚ ξεκινά με 4-2-3-1
46' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Μπακασέτας στη θέση του Πέκχαρτ. 67' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Γαλανόπουλος στη θέση του Βάργκας. . 68' Αλλαγή για την Σεντ Ετιέν. Στη θέση του Παζό πέρασε ο Νταμπό. 83' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Εκτός ο Μάνταλος, μέσα ο Πλατέλλας .86' Αλλαγή για τη Σεντ-Ετιέν. Εκτός ο Χαμουμά, μέσα ο Μονέ Πακέ
~~ Στους πρώτους αγώνες του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:'
Άγιαξ (Ολλανδία) - ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ) 1-1
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία)-Ντάνταλκ (Ιρλανδία) 1-0
Λουντογκόρετς Ράζγκραντ (Βουλγαρία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 2-2
Παρτιζάνι (Αλβανία)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) 0-1
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) - Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) 1-1
Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)-Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) 0-0
Ροστόφ (Ρωσία) - Άντερλεχτ (Βέλγιο) 2-2
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) - Γιούνγκ Μπόις (Ελβετία) 2-0
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία) 2-0
Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)-Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ) 0-0
Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)-ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) 2-1
Αστάνα (Καζακστάν)-Σέλτικ (Σκοτία) 1-1
Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία)-Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) 0-1
Άστρα Τζιούρτζιου (Ρουμανία)-Κοπεγχάγη (Δανία) 1-1
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) - Μονακό (Γαλλία) 2-1
Newsroom ΔΟΛ

~~~  Στους πρώτους αγώνες του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα (οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 4 Αυγούστου):Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Βόρσκλα Πόλταβα (Ουκρανία) 0-0 
ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος)-Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία) 1-1        
Ζαγκλέμπιε Λούμπιν (Πολωνία)-Σεντερίσκε (Δανία) 1-2
Σλάβια Πράγας (Τσεχία)-Ρίο Άβε (Πορτογαλία) 0-0 
Γέλγκαβα (Λετονία)-Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ) 1-1
Αούστρια Βιένης (Αυστρία)-Σπαρτάκ Τρνάβα (Σλοβακία) 0-1         
Λιλ (Γαλλία)-Καμπάλα (Αζερμπαϊτζάν) 1-1
Ολεκσάντριγια (Ουκρανία)-Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία) 0-3        
Χεράκλες (Ολλανδία)-Αρούκα (Πορτογαλία) 1-1               
Τρέντο Ζόντινο (Λευκορωσία)-Ραπίντ Βιένης (Αυστρία) 0-0 
Γκέτεμποργκ (Σουηδία)-Ελσίνκι (Φινλανδία) 1-2  
Μπασακσεχίρ (Τουρκία)-Ριέκα (Κροατία) 0-0             
Μπιρκιρκάρα (Μάλτα) - Κράσνονταρ (Ρωσία) 0-3            
Γκρασχόπερς (Ελβετία)-Απόλλων Λεμεσού (Κύπρος) 2-1
Λουκέρνη (Ελβετία)-Σασουόλο (Ιταλία) 1-1
Βοϊβοντίνα (Σερβία)-Ντιναμό Μινσκ (Λευκορωσία) 1-1
Γκενκ (Βέλγιο)-Κορκ Σίτι (Ιρλανδία) 1-0
Οσμανλισπόρ (Τουρκία)-Νόμε Κάλιου (Εσθονία) 1-0  
Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ) - ΑΪΚ Σόλνα (Σουηδία) 1-0                       
Παντούρι (Ρουμανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 1-3 
Σκεντίγια (ΠΓΔΜ)-Μλάντα Μπόλεσλαβ (Τσεχία) 2-0 
Χέρτα Βερολίνου (Γερμανία)-Μπρόντμπι (Δανία) 1-0
Βιντεότον (Ουγγαρία)-Μίντιλαντ (Δανία) 0-1 
Γάνδη (Βέλγιο)-Βιτορούλ Κονστάντσα (Ρουμανία) 5-0              
Αλκμάαρ (Ολλανδία)-ΠΑΣ Γιάννινα (ΕΛΛΑΔΑ) 1-0                 
Αμπερντίν (Σκοτία)-Μάριμπορ (Σλοβενία) 1-1                
Ντομζάλε (Σλοβενία)-Γουέστ Χαμ (Αγγλία) 2-1                     
Σεντ Ετιέν (Γαλλία)-ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ) 0-0                   
Αντμίρα Βάκερ (Αυστρία)-Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία)            
Newsroom ΔΟΛ

~~   «Μπλόκο» της FIBA στην ΑΕΚ, δεν μπορεί να εκδώσει δελτία     Αναμένεται αντίδραση... 
H AEK δεν θα μπορέσει τελικά να εκδώσει δελτία στους παίκτες που απέκτησε κατά την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, αφού η ΕΟΚ πήρε εντολή από την FIBA να μην προβεί σε κάποια σχετική ενέργεια.
Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης με την σειρά της ενημέρωσε την ΚΑΕ ΑΕΚ γι' αυτή την εξέλιξη και αναμένεται η επίσημη αντίδραση των «κιτρινόμαυρων».
Ο λόγος που η FIBA κατέφυγε σε ένα τέτοιο μέτρο είναι γιατί η Ένωση επέλεξε να αγωνιστεί στην διοργάνωση που διοργανώνει η Euroleague, το EuroCup, και όχι σε αυτή της FIBA, το Champions League. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 ~ ΟΜΟΝΟΙΑ Κύπρου - Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ  α΄ αγώνας 3-2 .-^
~ ΜΠΕΪΤΑΡ Ιερουσαλήμ-Ομόνοια Κύπρου  β΄ αγώνας  1-0 .-^
 Προκρίνεται η Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ .-

~ Κλίφτονβιλ-ΑΕΚ Λάρνακας 2-3 .-^  α΄ αγώνας
~ ΑΕΚ Λάρνακας -Κλίφτονβιλ 2-0 .- ^  β΄ αγώνας
Προκρίνεται η ΑΕΚ Λάρνακας Κύπρου .-

~~  Στην προπόνηση της Καλαμάτας ο Σταύρος Παπαδόπουλος
Στην Καλαμάτα βρίσκεται και πάλι ο Σταύρος Παπαδόπουλος και πρώτο του μέλημα ήταν να δει από κοντά τη δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα στη Μαύρη Θύελλα και είναι ουσιαστικά δικό του δημιούργημα, μετά την απόφασή του να αναλάβει και πάλι πρόεδρος της ομάδας. Έτσι, βρέθηκε χθες το απόγευμα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με συνεργάτες του, να γνωρίσει τους ποδοσφαιριστές και να παρακολουθήσει την προπόνηση.
Μάλιστα μετέφερε ότι επιθυμία του είναι να δώσει το «παρών» και στον πρώτο αγώνα πρωταθλήματος, αν και ο Σεπτέμβριος είναι ο πιο απαιτητικός μήνας για τις επαγγελματικές του ασχολίες.
Ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ ζήτησε για ακόμη φορά από τον κόσμο να είναι κοντά και να έχει υπομονή, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα ανταπόκρισή του (όσον αφορά στην εξάντληση των διαρκείας και την πώληση 53 διαφημιστικών πινακίδων), εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην υπάρχουσα ομάδα, ενώ εκμυστηρεύθηκε ότι το μεγάλο όνειρο είναι η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα «και όταν έχεις περάσει έναν δρόμο τον ξέρεις και τον περνάς πιο εύκολα» σχολίασε με αποφασιστικότητα.
Μεταξύ άλλων και απαντώντας σε ερωτήσεις ο πρόεδρος της Καλαμάτας ανέφερε και τα παρακάτω:
«Οι φίλαθλοι πρέπει να είναι λίγο ελαστικοί και να μην περιμένουν θαύματα. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Η Καλαμάτα δεν είναι για το τοπικό.
Όλες οι πρώην διοικήσεις ήθελαν το καλό της ομάδας, αλλά οι συγκυρίες μας έφεραν εδώ. Προσπάθησαν, μάτωσαν οικονομικά, αλλά δεν τους βγήκε.
Τώρα γίνεται μια προσπάθεια από όλους. Η ομάδα που έχουμε διαλέξει με τους προπονητές πρέπει να προχωρήσει «αέρας». Αν ο κόσμος δει δύο νίκες θα επιστρέψει στο γήπεδο.
Εγώ πιστεύω στους παίκτες της Καλαμάτας και θα το αποδείξουν στο γήπεδο.
Όλοι μαζί να ανεβάσουμε την Καλαμάτα. Δεν είναι δική μου, είναι όλων των Καλαματιανών» ήταν τέλος του μήνυμα που επανέλαβε και αυτή τη φορά ο Σταύρος Παπαδόπουλος.
  Τσάκωνας: «Ό,τι και να κάνει, πίσω θα είναι»… 
Ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Τσάκωνας απαντώντας σε σχετική ερώτηση εξήγησε ότι δεν υπάρχει λόγος για άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις ή αθλητικό κέντρο, καθώς ο Δήμος έχει δεσμευθεί να απερατώσει το γήπεδο στα Παλιάμπελα.
Με αφορμή το φιλικό με τον Πανηλειακό που δεν «κλείστηκε» τελικά, ο ίδιος τόνισε ότι στόχος είναι οι καλές σχέσεις με όλους.
Για την περίπτωση του νεαρού Μεσσήνιου αμυντικού Κλουβάτο, μετέφερε ότι ο ίδιος ο παίκτης ζήτησε να έρθει στην Καλαμάτα όταν έμεινε ελεύθερος από τον Απόλλωνα, αλλά δίνεται τώρα προτεραιότητα σε άλλους παίκτες με τους οποίους υπάρχουν επαφές, για την κάλυψη του κενού που έχει εντοπιστεί στο κέντρο της άμυνας
Για τον Μάριο Μπιτσάνη ξεκαθάρισε ότι ο παίκτης που έχει ξεκινήσει από τον ΠΟΚ θέλει διακαώς να έρθει, όμως είναι δύσκολη η απόσπασή του (υπηρετεί στην Αστυνομία στην Αθήνα), χωρίς ωστόσο να έχουν εγκαταλειφθεί οι προσπάθειες.
Αντίθετα, για τον Γιώργο Πουλάκο ο κ. Τσάκωνας υποστήριξε ότι ο Πεταλιδαίος επιθετικός δεν έδειξε διάθεση συνεργασίας.
Ωστόσο η …φαρμακερή ατάκα ήταν αυτή που απευθυνόταν στον Πανθουριακό και τις ηχηρές μετεγγραφές που δημιουργούν την αίσθηση ότι στοχεύει να κοντράρει την Καλαμάτα. «Ό,τι και να κάνει πίσω θα είναι» σχολίασε ο κ. Τσάκωνας, ξεφεύγοντας από τη γραμμή των χαμηλών τόνων που τον διακρίνει, αλλά και εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμησή του στο πρόσωπο του προέδρου Αγαθοκλή Χριστόπουλου.   Της Χριστίνας Ελευθεράκη

~~~ Σοκαριστικό! Οι αθλητές μας στο Ρίο θα αγωνίζονται δίπλα σε... πτώματα! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

~  Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από το Ρίο, όπου σε λίγες μέρες θα ξεκινήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
Όπως σας ενημερώσαμε και χθες, τα νερά είναι μολυσμένα με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή των αθλητών που θα επιδοθούν σε θαλασσινά αθλήματα.
Με εκτενές ρεπορτάζ της, η εφημερίδα New York Times δημοσιεύει φωτογραφίες από τον υγρό στίβο και το θέαμα σοκάρει.

Σκουπίδια όλων των ειδών, ακαθαρσίες, ακόμα και πτώματα επιπλέουν στα νερά και οι γιατροί προειδοποιούν ότι είναι ακατάλληλα για αγώνες.

Σε αυτά τα νερά θα αναγκαστούν να αθληθούν τα δικά μας καμάρια, όπως ο Σπύρος Γιαννιώτης και η Κέλυ Αραούζου, ενώ η Ελληνίδα ιστιοπλόος Αφροδίτη Κυρανάκου Ζέχερς, η οποία θα αγωνιστεί με τη σημαία της Ολλανδίας, όπου ζει τα τελευταία χρόνια τόνισε: "Πρέπει να έχουμε το στόμα μας κλειστό όταν σηκώνονται τα νερά".

~~~   Ισόπαλος ο Ηρακλής σε φιλικό με τον Άγιαξ  
  Έμειναν στο 1-17
Ισόπαλος ο Ηρακλής σε φιλικό με τον Άγιαξ
~    Θετικός, κατά διαστήματα, ο Ηρακλής αναδείχτηκε ισόπαλος σήμερα, με 1-1, αντιμετωπίζοντας σε φιλικό παιχνίδι τον Αγιαξ. Τεστ που αποτέλεσε το τρίτο για τον «Γηραιό», στο πλαίσιο του βασικού σταδίου προετοιμασίας του στην Ολλανδία (σ.σ. προηγήθηκαν οι αναλόγου χαρακτήρα αναμετρήσεις με τη Μαλίν και την Γκόου Αχέντ Ινγκλς).
Για τον Αγιαξ αγωνίστηκε ουσιαστικά η δεύτερη ομάδα του, καθώς ο Πέτερ Μπος δε θέλησε να επιβαρύνει τους βασικούς παίκτες του, εν όψει της ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, στην Τούμπα (3/8).
Οι Ολλανδοί προηγήθηκαν στο 18’ με πέναλτι του Ζίφκοβιτς (σ.σ. σε ανατροπή του ίδιου από τον Τσότρα), με τους Θεσσαλονικείς να ισοφαρίζουν, λίγο πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, με τον Περόνε.
«Φαίνεται πως παιχνίδι με παιχνίδι βελτιωνόμαστε. Υπάρχει κούραση από τις προπονήσεις, αλλά και τις συνεχείς φιλικές αναμετρήσεις, αλλά δείχνουμε να ανταποκρινόμαστε. Η ομάδα αρχίζει να βγάζει πράγματα από αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις. Έχουμε κάποιες αδυναμίες, όπως το ότι δεν μπορέσαμε σήμερα να ανταποκριθούμε στην πίεση του αντιπάλου, αλλά θα δουλέψουμε πάνω σε αυτές και θα βελτιωθούμε», δήλωσε, μετά το ματς, ο Νίκος Παπαδόπουλος. Κατέληξε ο τεχνικός των «κυανόλευκων», λέγοντας, μεταξύ άλλων:
«Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες και την προσπάθειά τους. Δείχνουν ότι έχουμε μέλλον. Χρειαζόμαστε, όμως, και ενίσχυση με έμπειρους ποδοσφαιριστές, έχω εντοπίσει τους στόχους μας, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Εχω πει πως με βάση τα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν, θα πρέπει οι παίκτες μου να είναι... ταλιμπάν. Εχω αποφασίσει να είμαι εδώ και να δουλέψουμε όλοι μαζί. Παίζοντας με ψυχή, με πάθος και με παίκτες νικητές. Πάνω σε αυτό θα "χτίσουμε" για να μπορέσουμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Και για να συμβεί αυτό, πρέπει να δουλέψουμε τη νοοτροπία μας».
Την παραίτησή του, ακόμη, για προσωπικούς λόγους, όπως εξηγήθηκε, υπέβαλε σήμερα από τη θέση του νομικού συμβούλου της ΠΑΕ Ηρακλής, ο Δημήτρης Νικολαϊδης.
ΑΓΙΑΞ: Ονανά, Ζέφικ, Ντε Λιγκτ, Σάνιεζ, Σαβαστάνο, Ντε Γιονγκ, Τσέρνι, Σινκγκρέβιεν, Ζίφκοβιτς, Νούρι, Μούριτς
 ΗΡΑΚΛΗΣ: Γιαννίκογλου, Καραγκούνης, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Τσότρας, Ιντζόγλου, Ρότας, Μοντέιρο, Δούμτσιος, Λεοζίνιο, Περόνε. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν οι: Περνίς, Τσότρας, Ρούσσος, Σαραμαντάς, Κυριακίδης, Αγγελόπουλος, Ανδρεόπουλος, Αμαραντίδης, Καλφούτζος, Πασάς, Μπικιάρης, Αντωνίου, Π. Λάσκαρης
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
~~~
~ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΧΑΠΟΕΛ Μπέρ Σεβά   0-0  27/07/2016:
https://youtu.be/8YeZ_iFcrFs .-
~ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΧΑΠΟΕΛ  Μπέρ Σεβά    Α΄ημίχρ  0-0  27/07/2016:

 ~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2016  :
~ Η Εφημερίδα μας    Arfara  News στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  01  Ιουλίου  2016   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .-                                                               
~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Παρασκευή 01  Ιουλίου  2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .-                
 ~Η  Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02  Ιουλίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-02-2015.html .-                                                          
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 03 Ιουλίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-03-2016.html   .-     
 ~  Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  02  και 03  Ιουλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/02-03-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Ιουλίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-04-2016.html .-
~  Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Ιουλίου  2016 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-05-2016.html .-  
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης  Arfara News 2 , Τρίτη 05 Ιουλίου 2016 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-05-2016.html .-  
~ ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  06  Ιουλίου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-06-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 07  Ιουλίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-07-2016.html .-
  ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 07  Ιουλίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-07-2016_6.html .- 
 ~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 08 Ιουλίου  2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-08-2016.html .
~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  09  Ιουλίου  2016 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-09-2016.html .-   
~  Η Εφημερίδα μας    Αrfara  Νews  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 10  Ιουλίου  2016  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/07/rfara-ews-10-2016.html .-

~ Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  11  Ιουλίου  2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-11-2016.html . - ~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  09  και 10  Ιουλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/09-10-2016.html .-                     
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12  Ιουλίου  2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-12-2016.html .-

~ ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας , Τρίτη 12  Ιουλίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/12-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  13  Ιουλίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-13-2016.html .- 
~~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-14-2016.html .-

~  Η Εφημερίδα μας    ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15  Ιουλίου 2016  :    http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-15-2016.html  .-
 
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  16  Ιουλίου  2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-16-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 16 Ιουλίου  2016: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-16-2016.html .-

~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  09  και 10  Ιουλίου  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/16-17-2016.html .-~   Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή  17 Ιουλίου 2016
  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-17-2016.html  .-  
 

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Δευτέρα 18 Ιουλίου  2016 :   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-18-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  18 Ιουλίου  2016  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-18-2016.html .-  
  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 19  Ιουλίου  2016  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-19-2016.html .-   
Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 19  Ιουλίου  2016  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-19-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  20  Ιουλίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-20-2016.html .- 
~   ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ  ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ  7ο  κεφάλαιο-μέρος Παρασκευή 21 Ιουλίου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/07/21-2016.html .- 
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  23 και  24 Ιουλίου  2016:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/23-24-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας   ARFAR News Σάββατο-κύριακο 23 και 24 Ιουλίου  2016  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/07/arfar-news-23-24-2016.html .-   Η Εφημερίδα μας    ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  22 Ιουλίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-22-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 25 Ιουλίου  2016   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-25-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  26 Ιουλίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-26-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 27 Ιουλίου  2016 :   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-27-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη  28 Ιουλίου 2016 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-28-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας   Arfara News 2   στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 28  Ιουλίου  2016 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-28-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 29  Ιουλίου 2016: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-29-2016.html .- 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4860 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3021 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2026  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 917   βίντεο   .-
*** ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 679 /. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1132 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.615   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-


https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-  
595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139 .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   
 

  Σε   βίντεο :
1~ΛΟΓΑΡΙΘΜΟΙ 1 ΛΕΞΑΡΙΘΜΟΙ 26-07-2016:
https://youtu.be/4UludzUIYm8 .-
~ΛΟΓΑΡΙΘΜΟΙ 2 ΛΕΞΑΡΙΘΜΟΙ 26-07-2016 :
 https://youtu.be/Ly-p4ecT_dg .-
~Λογάριθμοι 3 , ΛΕΞΑΡΙΘΜΟΙ 26/7/2016 :
 https://youtu.be/hI1Q4GF3vy0 .-
4~ΛΟΓΑΡΙΘΜΟΙ 4  ΛΕΞΑΡΙΘΜΟΙ 2016 :
 https://youtu.be/YGG5A1FLxxk .-






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου