ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

 Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  19 Ιανουαρίου  2017  :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ....                                          19/01/2017 ..ΧΩΡΊΣ  INTERNET ...!  για  8η  ημέρα ...
  Γιάννη Αντετοκούνμπο !

Η ψαλτική να είναι απλή
Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΗ βυζαντινή μουσική δεν επιδέχεται στολίδια και επίδειξη. Όταν κάποιος ψέλνει ανεπιτήδευτα, χωρίς επιδείξεις, έχει μια φυσική ομορφιά και μοιάζει σαν μια γυναίκα που ο Θεός της έχει δώσει φυσική ομορφιά. Όταν, όμως, προσπαθεί να προκαλέσει ακουστική εντύπωση με διάφορα τεχνάσματα, περίτεχνα ισοκρατήματα, τότε μοιάζει σαν μια γυναίκα άσχημη, η οποία με κραγιόν, δαχτυλίδια, σκουλαρίκια και ένα σωρό άλλα, προσπαθεί να δείξει ότι είναι όμορφη. Όμως, μ’ αυτόν τον τρόπο, το μόνο που πετυχαίνει είναι να κάνει τον άλλο να αηδιάζει.
~ 19 Ιανουαρίου
Οσίων Μακαρίου του Αιγυπτίου (1)και Μακαρίου του Αλεξανδρέως. Αρσενίου αρχιεπισκόπου Κερκύρας, Μάρκου του Ευγενικού (2), επισκόπου Εφέσου (†1444). Μαρτύρων Ευφρασίας, Λουκιανού, Παύλης και των νηπίων Κλαυδίου, Υπατίου, Παύλου και Διονυσίου. Κοσμά του «Χρυσοστομάτου», Θεοδότου επισκόπου Κυρήνειας, των εν Κύπρω. Μελετίου ομολογητού του Γαλησιώτου. Μακαρίου (Καλογερά) οσίου ιεροδιακόνου του Πατμίου.
(1)Ήταν ένας εκ των ασκητικοτέρων αναχωρητών της Αιγύπτου. Πέρασε σχεδόν όλα τα χρόνια της ζωής του σ’ ένα κελί στην έρημο όπου με θαυμαστό τρόπο ασκούταν στην αρετή με πόνους και υποδειγματική καρτερία. Για τα πολλά πνευματικά και ηθικά του χαρίσματα, συνέρεε πλήθος κόσμου επιζητώντας ν’ ακούσει το πύρινο κήρυγμά του και να τον συμβουλευθεί. Εκείνος όμως απέφευγε τα πλήθη και απομονωνόταν σε μία σπηλιά στην οποία έφθανε με σήραγγα που είχε σκάψει ο ίδιος με τα χέρια του. Με την επίμονη άσκηση και την αγιότητα του βίου του, αξιώθηκε να επιτελεί εξαίσια κατορθώματα και κατά τον Παλλάδιο ακόμη και αναστάσεις νεκρών. Εκοιμήθη εν ειρήνη σε βαθύ γήρας στα χρόνια του Μ. Θεοδοσίου.
(2)Γεννήθηκε από ευσεβείς και πιστούς γονείς, το διάκονο Γεώργιο και τη Μαρία. Λόγω των πολλών του πνευματικών χαρισμάτων έκανε περίλαμπρες θεολογικές και φιλοσοφικές σπουδές και διακρίθηκε ως διδάσκαλος της ρητορικής. Ακολούθησε το δρόμο του πατέρα του και έγινε και ο ίδιος κληρικός. Το 1436 εκλέχθηκε αρχιεπίσκοπος Εφέσου. Ακολούθησε τον αυτοκράτορα Ιωάννη Παλαιολόγο στη Φεράρα και τη Φλωρεντία, όπου πραγματοποιήθηκε Σύνοδος για την ένωση της Ανατολικής και της Δυτικής Εκκλησίας. Εκεί ο Μάρκος ανεδείχθη ο θερμότερος και στερεότερος υπέρμαχος της Ορθοδοξίας, αρνούμενος να υπογράψει τον όρο της ψευδοενώσεως, έτσι που όταν ο πάπας πληροφορήθηκε την εμμονή στην άρνηση του είπε: “ Λοιπόν, εποιήσαμεν ουδέν”. Συνέγραψε πολλές πραγματείες κατά των λατινικών πλανών και καινοτομιών. Ο αυτοκράτορας τον περιόρισε στην Μονή Μαγγάνων όπου εκοιμήθη το 1444.   ~
Στις 19/01/2017 εορτάζουν:
Όσιοι Μακάριος ο Αιγύπτιος και Μακάριος ο Αλεξανδρεύς, Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός, Άγιος Αρσένιος Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας
~ Ήχος γ’. Θείας πίστεως
~ Θείας πίστεως, ομολογία, μέγον εύρατο, η Εκκλησία, ζηλωτήν σε θειε Μάρκε πανεύφημε, υπερμαχούντα πατρώου φρονήματος, και καθαιρούντα του σκότους υψώματα. Όθεν άφεσιν, Χριστόν τον θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν τοις σε γεραίρουσι.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Μάρκου του Ευγενικού - 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ : https://youtu.be/maAJryylofI .-

~
Άγιοι Αθανάσιος ο Μέγας και  Κύριλλος Πατριάρχες Αλεξανδρείας

Άγιοι Αθανάσιος ο Μέγας και Κύριλλος Πα....
 
Άγιος Αντώνιος ο Μέγας

Άγιος Αντώνιος ο Μέγας
 
Προσκύνηση της Τιμίας Αλυσίδας του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου Πέτρου

Προσκύνηση της Τιμίας Αλυσίδας του Αγίου....
 
Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης

Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης
 
Άγιος Πολύευκτος

Άγιος Πολύευκτος
 
Όσιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης

Όσιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης
 
Σύναξη του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

Σύναξη του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βα....
 
Αγία Θεοφάνεια

Αγία Θεοφάνεια
 
Άγιοι Θεόπεμπτος και Θεωνάς

Άγιοι Θεόπεμπτος και Θεωνάς
 
Παραμονή των Φώτων
***  Άγιο Όρος: Θεοφάνεια σήμερα στον Αθωνα
Τα εορτάζονται σήμερα στο αλλά και στις Εκκλησίες που ακολουθούν το Ιουλιανό ημερολόγιο.
Στις και στις Σκήτες έχουν προσέλθει πολλοί πιστοί για να συνεορτάσουν με τους μοναχούς, αν και οι καιρικές συνθήκες στην Χαλκιδική και στον Αθωνα σήμερα δεν είναι ιδιαίτερα καλές.
~ Αυτό δεν εμπόδισε αρκετούς προσκυνητές να βουτήξουν για να πιάσουν τον Σταυρό λαμβάνοντας την ξεχωριστή αυτή ευλογία.

*** ΧΟΛΙΓΟΥΝΤΙΑΝΗ ΥΠΕΡ-ΠΑΡΑΓΩΓΗ θα είναι η ΔΙΑΛΥΣΗ της Ε.Ε! Στο μυαλό του Τραμπ...

~  Χολιγουντιανή υπερ-παραγωγή σχεδιάζει ο Ντόνταλντ Τραμπ για την Ευρώπη αλλά και τον Πλανήτη. Το κατά πόσο το σχέδιο του θα στεφθεί με επιτυχία, ο χρόνος θα το δείξει. Για να δούμε τι έχει 'γράψει' (υπολογίζουμε) στο ημερολόγιό του.
Βήμα πρώτο: σύμπλευση με τη Ρωσία σε ζητήματα κρίσιμα. Τα ζητήματα στη Συρία και την Ουκρανία έχουν συμφωνηθεί. Η μοιρασιά έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και μένουν μόνο οι λεπτομέρειες. Στο γενικό όμως περίγραμμα «Βλαντιμίρ πάρε Ουκρανία και κάνε κουμάντο στη Συρία. Θα κρατήσω όμως Ιράκ».
Βήμα δεύτερο: στηρίζω Βρετανία με εμπορικές σχέσεις ώστε το Brexit να αποδειχθεί επικερδές. Ήδη ένα εξάμηνο μετά το βρετανικό δημοψήφισμα η Βρετανική οικονομία πάει «τραίνο». Αν η Βρετανία συνεχίσει και επιταχύνει τους ρυθμούς ανάπτυξης τότε ανοίγει ο δρόμος για τη διάλυση της Ε.Ε και κατ΄ επέκταση του Ευρώ.
Βήμα τρίτο: Γερμανία μην πολύ-σηκώνεις κεφάλι διότι θα θυμηθώ τη ρήση του Τσώρτσιλ (κάθε 50 χρόνια πρέπει να βομβαρδίζεται). Αν θέλεις Σόιμπλε έλα να τα βρούμε με αμοιβαίο συμφέρον και όχι μόνο γερμανικό.
Βήμα τέταρτο: Κίνα ή τα βρίσκουμε ή σε απομονώνω. Έχω Ρωσία, στηρίζω Ταιβάν έλα να τα βρούμε με γνώμονα το αμοιβαίο συμφέρον.
Βήμα πέμπτο: που υπάρχουν ενεργειακοί πόροι; Ας βάλουμε τα τρυπάνια να εξορύξουν. Οι αμερικανικές εταιρείες να ανοίξουν το πορτοφόλι για να έχουν κέρδος.
Είναι σαφές πως αυτές οι προβλέψεις στηρίζονται στις προεκλογικές εξαγγελίες του Τραμπ. μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα; Σαφώς. Ωστόσο φαίνεται πως ο Τραμπ κινείται με ένα γνώμονα. Το αμοιβαίο κέρδος. Έτσι κερδίζουν όλοι.
Οψόμεθα.

*** 'ΒΛΗΜΑΤΑ' ΣΟΡΟΣ κατά ΤΡΑΜΠ! «Είναι ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ»! Σύγκρουση προ των Πυλών... 

~ Δεν άντεξε ο Τζόρτζ Σόρος και προέβη σε δηλώσεις κατά του Ντόναλντ Τραμπ.
Λίγες ώρες πριν την Ορκωμοσία του νέου Προέδρου μίλησε έξω από τα δόντια και είπε, σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, πως ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι «απατεώνας» και «εν δυνάμει Δικτάτορας».
«Είναι υπέρ αυτής της άλλης μορφής διακυβέρνησης, που είναι το αντίθετο της ανοιχτής κοινωνίας. Είναι πιο κοντά σε μια δικτατορία ή σε ένα μαφιόζικο κράτος» προειδοποίησε ο 86χρονος επενδυτής από το Νταβός, όπου διεξάγεται το οικονομικό φόρουμ.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο Τραμπ θα διχάσει τις ΗΠΑ, γιατί αντιμάχεται όσους διαφωνούν μαζί του. Είπε τέλος ότι, εάν ο νέος Αμερικανός πρόεδρος προκαλέσει εμπορικό πόλεμο, θα φέρει πιο κοντά την Κίνα και την Ευρώπ

***  ~ Ποιήματα –Προφητείες Ελλάς-Τουρκία :   1ο
~* Εις το όνομα της Αγίας Τριάδος .-            Πάρε μολύβι και χαρτί τα ρήματα να γράψεις .- Είναι προς όφελος ψυχής για όποιον τα διαβάσει .- Μα είναι και προφητικά τα λόγια του Κυρίου .- Σοφία κρύβουν μέσα τους του Θείου μεγαλείου .- Όποιος με μένα ενωθεί με αγάπη και ειρήνη τίποτα να μη φοβηθεί , σε ότι , και να γίνει ! Το λέω αυτό γιατί έρχονται δεινά πολύ μεγάλα  γιατί πολύ αίμα θα χυθεί μες τη φτωχή Ελλάδα .- Θα μπούνε μέσα στη Βουλή όλοι οι πεινασμένοι χιλιάδες θα σφαχθούν εκεί  τι μακελειό τους περιμένει !  Έπειτα από αυτό παιδάκια μου θα έρθει ακυβερνησία αφού πολλοί πολιτικοί θα έχουν φύγει από τη ζωή !  Για λίγο η χώρα μας αυτή δεν θα έχει καπετάνιο και είναι επικίνδυνο ο εχθρός να έρθει από πάνω .- Ο πόλεμος προ των πυλών οι Τούρκοι παραμονεύουν και ψάχνουν μια αφορμή , αυτό πια περιμένουν !  Τότε θα έρθει ο Στρατός για λίγο να κυβερνήσει θα φύγουν τότε οι δανειστές  και ήσυχη την Ελλάδα θα αφήσουν .- Θα  φύγετε από την ΕΟΚ , θα κόψτε την δραχμή σας .- Δεν θα είναι για πολύ αυτό γιατί φωτιά τους περιμένει από το στόλο το Ρωσικό αλλά και από τα δικά τους μέρη .- Θα  τους αποδεκατίσουνε δεν θα  χουν που να πάνε  ότι κακό σας έκαναν τώρα θα το μετράνε .- Μέσα όμως σε όλα αυτά η πείνα θα θερίζει Όποιον δεν έχει Χριστό και Παναγιά στους δρόμους θα γυρίζει .- Γι΄αυτό εσείς παιδάκια μου να  λέτε λόγο Θείο σε όποιον ζητά να μορφωθεί με Θείο μεγαλείο .-  Όποιος  ζητήσει να βρει , το Πνεύμα μου να πάρει τίποτα να μην φοβηθεί θα έχει ότι ζητάει .-  Να χετε Πίστη σταθερή και με κλειστά τα μάτια να αφεθείτε σε Εμέ και εγώ σας δίνω τα πάντα !  Δεν έχει κρίση ο Θεός , τίποτα δεν του λείπει  μπορεί να φροντίσει τον καθένα σας να στείλει ότι του λείπει !   Έτσι θα κάνω και σ΄ αυτή την άθεη εποχή σας  ανάλογα την πίστη σας θα είμαι στη ζωή σας !  Θα είμαι σε όποιον με καλεί   σε όποιον είναι στην αγκαλιά μου  γιατί είμαι ο Πατέρας σας και είστε τα παιδιά μου  !  Ειρήνη να έχετε στην ψυχή και στην καρδιά αγάπη για να περιφρουρείστε πάντοτε απ΄ του εχθρού το μάτι  .- Πρέπει να τα περάσετε , όλα αυτά που σας είπα για να έρθει η μετάνοια να κλείσει η μαύρη τρύπα .- Αυτή που σας αποξένωσε από την Θεϊκή αγκαλιά μου   γιατί με απαρνηθήκατε και φύγατε από κοντά μου .-  Έπειτα όμως από αυτά θα έρθει η νηνεμία  όταν σε Εμένα γυρίσετε θα έρθει η νηνεμία όταν σε Εμένα γυρίσετε θα έρθει η ευλογία .- Μεγάλη χώρα και ένδοξη θα γίνει η Ελλάδα με κυβερνήτη Χριστιανό θα κάνει πράγματα μεγάλα  !  Πλούτο στο υπέδαφος θα βρεθεί και λείψανα Αγίων πλούσια χώρα θα γίνετε σε χρήμα αλλά και θείων μεγαλείων  !  Η  Ελλάδα θα γίνει ένδοξη  αλλά και πολύ μεγάλη θα πάρει πιά τα εδάφη της που έχασε , και πάλι .- Όλα  αυτά θα γίνουνε γι΄ αυτό προετοιμαστείτε για τα δεινά και άσχημα αλλά και για τις μέρες  τις ένδοξες που θα δείτε ! Αμήν .-    Πηγή :  http://thesecretreealtruth.blogspot.com /
~** 2ο ποιήμα Προφητείες: 
Σου  δίδονται τα ρήματα από το Άγιο Πνεύμα  τα λόγια τα προφητικά που είναι από τον Ποιμένα  .- Όλοι θέλουν να μάθουνε , να ενημερωθούνε τι θα γίνει στη χώρα αυτή και πως θα πορευθούνε  .- Έχουνε δίκιο φυσικά έτσι να ανησυχούνε γιατί είναι σε καράβι ακυβέρνητο και υπάρχει κίνδυνος να πνιγούμε .- Πως έφτασε η χώρα αυτή να είναι χρεωμένη ; Που είναι η ευθύνη σας ; Που η μετάνοιά σα; ; Προδώσατε τον Ιησού Χριστό και τα ιδανικά σας! Και αφού τα ξεπουλήσατε για λίγο χρόνο μόνο τώρα ζητάτε να πάρετε στα χέρια σας το νόμο .-  Το ίδιο έκαναν κι αυτοί , της χώρας οι κυβερνήτες σας πρόδωσαν , σας πούλησαν και δεν νοιώθουν ευθύνες .-  Γιατί γκρινιάζετε λοιπόν για την κατάστασή σας ;  Εσείς τα επιτρέψατε και χάσατε την υπόληψή σας .-  Χειρότερα τα πράγματα συνέχεια θα πηγαίνουν , δεν θα βρίσκουν στη Βουλή , για διάλυση πηγαίνουν .- Πολλοί είναι οι κίνδυνοι στη χώρα αυτή την άδεια .-  Η βία θα επικρατεί , θα παρασύρει τα πάντα .- Τα βλέπουν όμως όλα αυτά οι εχθροί σας από έξω και χαίρονται ιδιαίτερα με την κατάστασή σας την έσω .- Φόβος μεγάλος δυστυχώς υπάρχει πλέον τώρα επίθεση να λάβετε από τη γείτονα χώρα .- Σε μια κατάσταση πανικού και ακυβερνησίας η μόνη λύση ο στρατός για λίγο στην εξουσία .-  Παιδάκια μου αγαπητά πονώ για τις πληγές σας , δώστε μου προσευχή πολύ και θα είμαι στο πλευρό σας .- Θα φτιάξω κιβωτό έγώ και μέσα θα σας κλείσω  ώσπου να φύγει η μπόρα αυτή εγώ θα σας φροντίσω .-  Αν  έχετε μετάνοια θ7α έρθει και η πίστη και έτσι θα ενωθείτε ξανά με του παντός τον Κτίστη!  Αν και πάλι με αγαπήσετε  και  με βάλετε στην καρδιά σας  τότε θα ανακαλύψετε πόσο είμαι κοντά σας !   Θα  δείτε τότε τέκνα μου πόσο σας αγαπάω  και πόσο την Ελλάδα μας  σαν κόρη οφθαλμού φυλάω .-  Απρόοπτα και ανέλπιστα θα βάλω κυβερνήτη .- Ορθόδοξος θα είναι Χριστιανός και δίκαια τον κόσμο θα  κυβερνήσει .-  Όλες οι χώρες θα έχουνε πείνα και αναρχία και ο πόλεμος ο τρίτος παγκόσμιος , θα φέρει δυστυχία .-  Εσείς όμως δεν θα λάβετε μέρος σε τόσο αίμα γιατί σας θέλω αναίμακτους , να αγαπάτε εμένα .-  Η  χώρα σας θα γίνει πλούσια σε ολόκληρο τον κόσμο , ήρθε ο καιρός πλέον αυτός  με το δίκαιο να διοικεί τον κόσμο .-   Αυτοί που τώρα σας περιφρονούν και τόσο σας χλευάζουν , θα έρθει γρήγορα ο καιρός , που από τα χέρια σας θα λάβουν .-    Γιατί θα είναι σε κατάσταση πολύ εξαθλιωμένη οικονομικά αλλά και ηθικά , πολύ δυστυχισμένοι .- Φως  θα ρίξω εγώ πολύ πάνω από την Ελλάδα   θα φέρει ειρήνη και ιδανικά σε όλα τα κράτη τα άλλα  .- Δεν θα γίνουν μαγικά όλα αυτά που σας είπα , αλλά με μετάνοια και προσευχή , και αγώνα , μέρα νύχτα  .-  Αμήν .-

*** ΜΙΛΗΣΕ ο ΠΡΟΣΩΠΑΡΧΗΣ του ΤΡΑΜΠ!  «Λαχταρώ την ημέρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα εμφανιστεί στην Κωνσταντινούπολη και στο σύμβολο της Ορθόδοξης Εκκλησίας»...

~ Ο ομογενής και στενός συνεργάτης του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια βράβευσής του από την ελληνοαμερικανική κοινότητα  για την αναγνώριση των υπηρεσιών του προχώρησε σε δηλώσεις που προκαλούν ανάταση στους Ορθόδοξους.
«Η ελληνική κοινότητα, η ορθόδοξη κοινότητα, ξεκινώντας με την Αρχιεπισκοπή, τον Πατέρα Άλεξ, τους Άρχοντες του Πατριαρχείου, τον καλό μου φίλο, τον θείο μου και δεύτερο πατέρα μου Τζον Κατσιματίδη που με έβαλε κάτω από φτερά του και έλεγε ναι κάθε φορά που του τηλεφωνούσα. Αυτοί η ομάδα ανθρώπων σ’ αυτό το δωμάτιο είναι οικογένεια. Βοηθήσατε να σωθεί το Ρεπουμπλικανικό κόμμα. Δεν βρεθήκαμε όλοι εμείς σε αυτή την αίθουσα τυχαία γιατί ο Θεός έβαλε το χέρι του να βρεθούμε όλοι μας εδώ, να μας φέρει εδώ. Τίποτα δεν γίνεται αν δεν είναι θέλημα Θεού. Τώρα πρέπει να πάρουμε την ευκαιρία που μας έχει προσφέρει ο Θεός και να πετύχουμε τους στόχους που ο καινούριος πρόεδρος έχει βάλει για να γίνει αυτή η χώρα ξανά μεγάλη».
~
Αναφερόμενος στα θέματα του Πατριαρχείου και των θρησκευτικών ελευθεριών ο κ. Πρίμπους εμφανώς συγκινημένος είπε: «Η ανεξιθρησκία, η Κωνσταντινούπολη και η αναγνώριση των δυσκολιών που έχει περάσει η Ορθόδοξη εκκλησία θα απασχολήσει τον Λευκό Οίκο» για να συνεχίσει : “Θα λαχταρούσα να δω την ημέρα που πρόεδρος των ΗΠΑ θα εμφανιστεί στην Κωνσταντινούπολη στην εκκλησία. Δεν αποτελεί σύμβολο μόνο για την Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά και για ανθρώπους της πίστης σε όλο τον κόσμο», εννοώντας την Αγιά Σοφιά.
Απευθυνόμενος στο κοινό που απαρτιζόταν από ομογενείς επιχειρηματίες, παράγοντες ομογενειακών οργανώσεων και διπλωμάτες κ.α εξήρε την συμβολή της ελληνοαμερικανικής ή κοινότητας στην νίκη του Ντόναλντ Τραμπ. «Κάποιοι από σας μπορεί να μην είστε Ρεμπουμπλικάνοι αλλά βοηθήσατε να σωθεί το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, να χτιστεί η Εθνική Ρεπουμπλικανική Επιτροπή. Να βάλουν ένα σύστημα ώστε ένας άνθρωπος που πιστεύω ότι θα είναι ένας απίστευτος Πρόεδρος, ο Ντόναλντ Τραμπ θα ορκιστεί σήμερα όχι μόνο για να σώσει το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, αλλά και για να σώσει τη χώρα και να επαναφέρει την ελευθερία».
O Ρείνς Πρίμπους ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας πως «Δεν νομίζω ότι θα ήμουν εδώ αν δεν ήταν ο παππούς μου. Το όνομα του ήταν Ηρακλής και από εκεί πήρα το όνομά μου. Και αυτός ήταν ένας άνθρωπος τον οποίο θαύμαζα περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στη ζωή μου. Δεν ξέρω ακριβώς πως συνέβη όλο αυτό, αλλά για εσάς εκεί έξω που θυμάστε τους παππούδες σας για οποιονδήποτε λόγο, για οτιδήποτε έκαναν, τις σημειώσεις, τα χαρτιά, τις ρουτίνες τους, απλά ήθελα να γίνω σαν εκείνον. Ως μικρό παιδί, ο άνθρωπος τον οποίο θαύμαζα περισσότερο, ο παππούς μου, αγαπούσε ένα μέρος απ’ το οποίο δεν καταγόταν πάρα πολύ και αυτό με έκανε περήφανο που είμαι Αμερικάνος. Και δεν θα το ξεχάσω ποτέ».
Θυμίζουμε πως στην χθεσινή εκδήλωση παραβρέθηκαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Οι δύο υπουργοί ήταν προσκεκλημένοι στο επίσημο δείπνο που παράθεσε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Δημήτριος, με αφορμή την 58η ορκωμοσία του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

***  Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος για αναβαπτισμό στη γενέτειρά του, Ίμβρο (ΦΩΤΟ)
 
«Πάσχω από την ανίατη νόσο της αγάπης για την Ίμβρο και την επισκέπτομαι χειμώνα καλοκαίρι, με κάθε αφορμή»

Την γενέτειρά του επισκέπτεται κατά την τρέχουσα εβδομάδα ο , για να αναβαπτισθεί στα νάματα-ιάματα των προπατόρων, ευκαιρίας δοθείσης από τον ονομαστική εορτή του οικείου Μητροπολίτου Σεβ. Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου, τον οποίον επισκέφτηκε ευχηθείς τα δέοντα.

Ο Πατριάρχης επισκέφτηκε καθηκόντως πλείστους όσους από τους σεπτούς και αγίους τόπους της Μνήμης, άναψε τα αρμόδια κεριά, προσκύνησε τα Θυσιαστήρια των Ναών, συναντήθηκε με τους λιγοστούς μαθητές, έκοψε την πίτα τους, πέρασε από το προγονικό σπίτι του.
Κατ’ αυτές τις ημέρες επισκέφτηκε την Ίμβρο και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Τέρενς Κουίκ, παραβρέθηκε μάλιστα στην κοπή της βασιλόπιτας από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των ελληνικών σχολείων του νησιού που επαναλειτούργησαν, έπειτα από μισόν αιώνα. Την πίτα έκοψε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, στο Σχοινούδι, όπου συγκεντρώθηκαν οι τριάντα συνολικά μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Ο επισκέφτηκε, εξάλλου, συνοδευόμενος από τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη Ευάγγελο Σέκερη, επισκέφθηκε τον έπαρχο του νησιού και στη συνέχεια ξεναγήθηκε, από τον πρόεδρο του Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Συνδέσμου Ίμβρου Λάκη Βίγκα και τον λυκειάρχη Μάκη Καμπουρόπολο, στο Γυμνάσιο και Λύκειο των Αγριδίων που λειτούργησε πέρυσι έπειτα από ριζική ανακαίνιση. Ακολούθως, επισκέφθηκε το δημοτικό σχολείο στο χωριό των Αγίων Θεοδώρων, όπου έχει γεννηθεί και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης του επαφής με τα παιδιά στα Αγρίδια, το απομακρυσμένο -και στην πλειονότητα ελληνικό- χωριό του νησιού και το δημοτικό στους Αγίους Θεοδώρους, ο ΥΦΥΠΕΞ δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:
«Το γεγονός ότι μετά από τις προσπάθειές του, το στοίχημα που έχει βάλει με τον εαυτό του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος να ανοίξουν μετά από μισό αιώνα τα ελληνικά σχολεία εδώ στην Ίμβρο -και φέτος άνοιξε και το νηπιαγωγείο- δείχνει μια κατάσταση η οποία πραγματικά ξεπερνά κάθε προσδοκία. Ευχαρίστησα και τον έπαρχο του νησιού, η συμβολή του οποίου ήταν πάρα πολύ σημαντική σε όλη αυτή τη διαδικασία, όπως έδωσα και ένα πολύ μεγάλο “ευχαριστώ” και στους εκπαιδευτικούς που έχουν έρθει από την Ελλάδα, πολλοί από τους οποίους έχουν καταγωγή από την Ίμβρο».
Και πρόσθεσε: «Είναι πολύ ωραία να βλέπεις Ελληνόπουλα είτε να γυρίζουν σε έναν ιστορικό τόπο είτε να γεννιούνται εδώ -γιατί έχουμε και αυτό-, δίνοντας μια νέα ζωή και ένα νέο χαρακτήρα στο νησί της Ίμβρου. Από πλευράς της ελληνικής Πολιτείας και σε συνεργασία και με τα σωματεία και τις ενώσεις των Ιμβρίων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία και με τις διπλωματικές μας αρχές, σε συνεργασία και με τις τοπικές αρχές, θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν, έτσι ώστε αυτό το όραμα, δηλαδή το όραμα του να ξαναβιώσουν οι Έλληνες της Ίμβρου αυτό που πραγματικά τους αξίζει, να συνεχιστεί σε ακόμα πιο στέρεες και σημαντικές βάσεις».
Μετά από μισό αιώνα οι παιδικές φωνές ακούγονται και πάλι δυνατά στο κάποτε αμιγώς ελληνικό νησί που μετά τη Συνθήκη της Λοζάνης πέρασε στα χέρια της Τουρκίας. «Βρίσκομαι σε μια Ίμβρο που αναγεννάται από την τέφρα. Σαν τον φοίνικα. Πώς να μην είμαι γεμάτος από συγκίνηση και ευγνωμοσύνη», είπε απευθυνόμενος στους συμπατριώτες του ο κ. Βαρθολομαίος.
Όπως τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος κατάγεται από τους Αγίους Θεοδώρους εκεί όπου λειτουργούν το Δημοτικό και προσφάτως το ελληνικό νηπιαγωγείο του νησιού, από τα μέσα της δεκαετίας του 1960 έως και τις αρχές της δεκαετίας του 1980 «όλα τα’ σκιαζε η φοβέρα. Ήταν μαύρα και σκοτεινά, χωρίς ίχνος ελπίδος και προοπτικής». Στις αρχές του 2017, συνέχισε, ο Ελληνισμός του νησιού έφτασε να έχει όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και 33 μαθητές.
Ο Τέρενς Κουίκ, απευθυνόμενος στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς καθώς και στους φορείς που εργάστηκαν για το εγχείρημα επαναφοράς της ελληνικής εκπαίδευσης στην Ίμβρο, τόνισε ότι οι προσπάθειές τους, αλλά και το αποτέλεσμα, δείχνουν τι σημαίνει πολυπολιτισμός και ειρηνική συνύπαρξη «όχι μονάχα λαών, αλλά και δύο διαφορετικών θρησκευμάτων. Γιατί έτσι πρέπει να πορεύεται ο κόσμος».
Νωρίτερα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε αποκαλύψει ότι σε μια συνάντηση με τον πρώην υπουργό Παιδείας της Τουρκίας Ναβί Αβτζί, στο πλαίσιο διάλεξης στη Μεγάλη του Γένους Σχολή, όταν τον ευχαρίστησε για τις άδειες που υπέγραψε ώστε να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία στην Ίμβρο, ο Τούρκος πολιτικός του απάντησε: «Ήταν χρέος μας να το κάνουμε».
[πηγή φωτογραφιών: Κ. Κ. και Τ. Κ. | κείμενο: π. Π. Κ. και ΑΠΕ-ΜΠΕ]

***  Πειραιώς προς Γαβρόγλου: Ανακαλέστε τώρα την εγκύκλιο σας «περί εμφύλων ταυτοτήτων και αποδόμησης εμφύλων στερεοτύπων»
Παρέμβαση του με επιστολή διαμαρτυρίας στον με αφορμή την του στα Γυμνάσια της χώρας. Αναλυτικά:
 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν
Ακολουθεί η επιστολή διαμαρτυρίας την οποίαν απέστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ προς τον Εξοχώτατον κ. Υπουργόν Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κων/νον Γαβρόγλου με αφορμήν Εγκύκλιόν του στα Γυμνάσια της Χώρας «περί εμφύλων ταυτοτήτων και αποδόμησης εμφύλων στερεοτύπων».
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
᾿Αριθμ. Πρωτ. 72 ᾿Εν Πειραιεί τη 18ηΙανουαρίου 2017
Προς Τον
Εξοχώτατον Κύριον
Κωνσταντίνον Γαβρόγλου
Υπουργόν
Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Α. Παπανδρέου 37
151 80 ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΝ
Εξοχώτατε Κύριε Υπουργέ,
Εκζητών την Υμετέραν επιείκειαν διά την όχλησιν της ημετέρας επιστολής οφείλω να αναφέρω ότι μετ’ αισθημάτων χαράς και αγαθής ελπίδος επληροφορήθημεν την είδησιν της αναλήψεως των Υμετέρων Υπουργικών καθηκόντων, διότι η Υμετέρα εξαίρετος προσωπικότης αναγνωρίζεται διά την βαθύτητα της επιστημονικής Της πληρότητος και την πολυσήμαντον συμβολήν Της εις τα ακαδημαικά δρώμενα. Είναι ιδιαιτέρως σημαντικόν το γεγονός ότι κοσμείσθε υπό εξαιρέτου ήθους και φέρετε ως προσωπικήν περιουσίαν πέραν των Υμετέρων επιστημονικών περγαμηνών και τα τιμαλφέστατα θησαυρίσματα του Γένους, εκ της Βασιλίδος των πόλεων.
Τυγχάνω Μητροπολίτης της ναυλόχου πόλεως του Πειραιώς και κατά ταύτα ταπεινός διαχειριστής του ιερού της έργου, που εντός της αποκαραδοκίας του κτιστού κόσμου, εγκαινίζει και εγκαθιδρύει την υπερχονικήν βασιλείαν του Παναγίου Θεού. Πέραν του κοινωνικού και φιλογενούς και φιλανθρωπικού έργου της καθ’ ημάς Ι. Μητροπόλεως, η οποία σιτίζει καθημερινώς 6.000 εμπεριστάτων συνανθρώπων αδιακρίτως θρησκείας, γλώσσης ή εθνοτικής των καταγωγής, λειτουργεί διά του Ιδρύματος Προστασίας Νεότητος Εκπαιδευτήρια μη κερδοσκοπικού χαρακτήρος, τα οποία ανιδρύθησαν διά της πολυτιμήτου δωρεάς του μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Πολυκάρπου Λιώση και της αόκνου ποιμαντικής φροντίδος του προκατόχου μου Μητροπολίτου κ. Καλλινίκου. Ως ευχερώς αντιλαμβάνεσθε, πρωταρχικός σκοπός της λειτουργίας και της δράσεως του μη κερδοσκοπικού Ιδρύματος Προστασίας Νεότητος που παραλλήλως λειτουργεί και Σχολάς Εκκλησιαστικών Τεχνών, είναι και η μεταλαμπάδευσις των ζωπύρων του Γένους εις την διάδοχον γενεάν και η εγχρίστωσις των ορθοδόξων νέων και η δημιουργία ολοκληρωμένων χαρακτήρων διαπνεομένων υπό του ζειδώρου πνεύματος του Πολιτισμού της καθ’ ημάς ανατολής, πνεύματος ελευθερίας, φιλαλληλίας, συναντιλήψεως και αποδοχής της ετερότητος και ασφαλώς πνεύματος ηρωικής αντιστάσεως εις τον ολοκληρωτισμόν της Νέας Εποχής, της κυριαρχίας των αγορών και της ανατροπής της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας. Σημειωτέον ότι εντός της Μητροπολιτικής ημών περιφερείας δραστηριοπούνται εναργώς δύο Ρωμαιοκαθολικά Σχολεία που ανήκουν εις Ρωμαιοκαθολικά Μοναστικά Τάγματα και επομένως η λειτουργία των Ορθοδόξων Εκπαιδευτηρίων είναι επιβεβλημένη και εξ αυτού του γεγονότος.
Μετά πολλής εκπλήξεως και βαθυτάτης οδύνης επληροφορήθην ότι απεστείλατε την υπ’ αριθμ. Πρωτ. Φ20.1/220482/Δ2/23.12. 2016 Εγκύκλιον του Υμετέρου Υπουργείου την 23/12/2016 με θέμα: «Υλοποίηση στο Γυμνάσιο Θεματικής Εβδομάδας και Ευαισθητοποίησης σε ζητήματα Διατροφής, Εθισμού-Εξαρτήσεων και Εμφύλων Ταυτοτήτων κατά το Σχολικό έτος 2016-2017» και εις το Γυμνάσιον των Εκπαιδευτηρίων της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς εις την οποίαν εντέλλεσθε εις την ενότητα «Έμφυλες Ταυτότητες» που αφορούν τους εφήβους μαθητάς, -τριες να ενασχοληθουν με θέματα : «1. Σωματικές αλλαγές στην Εφηβεία, 2. Βιολογικό και Κοινωνικό φύλο, 3. Αποδομώντας τα έμφυλα στερεότυπα και 4. Ανθρώπινα δικαιώματα και δικαιώματα των γυναικών» Εις την ενότητα που αφορά γονείς και εκπαιδευτικούς, αναφέρεται πέραν των άλλων και το θέμα: «η ομοφοβία και η τρανφοβία στην κοινωνία και το σχολείο». Καλούνται δε οι έφηβοι μαθηταί. -τριες όπως έχουν «βιωματικές προσεγγίσεις μαζί με την πληροφόρηση που επιτρέπουν στην συνέχεια την αναστοχαστική διαδικασία και διευκολύνουν την ανάπτυξη της κριτικής στάσης» (σελ. 2) και υποχρεούται ο σύλλογος των διδασκόντων να κοινοποιήση έως τις 10.2.2017 τελικόν σχέδιον υλοποιήσεως της θεματικής εβδομάδος εις τον αρμόδιον Σύμβουλον Παιδαγωγικής ευθύνης του Σχολείου (σελ. 5).
Εξοχώτατε κ. Υπουργέ,
Επιτραπήτω μοι μετά πολλού σεβασμού να αναφέρω ότι οι έτερες δύο ενότητες της θεματικής εβδομάδος που προβλέπονται εις την Υμετέραν Εγκύκλιον «Διατροφή και ποιότητα ζωής» και «πρόληψη εθισμού και εξαρτήσεων» ειλικρινώς τιμούν το Υμέτερον Υπουργείον και την σχετική εισήγησι του ΙΕΠ και αισθάνομαι την υποχρέωσι όπως εκ προσώπου των Εκπαιδευτηρίων της καθ’ ημάς Ι. Μητροπόλεως συγχαρώ Υμάς.
Η ενότης όμως «Έμφυλες ταυτότητες» και η δι’ αυτής επιδιωκομένη στοχοθεσία αλλοτριώσεως της οντολογίας και φυσιολογίας των εφήβων εισάγεται διά πρώτην φοράν εις την εκπαιδευτικήν διαδικασίαν της χώρας μας και μάλιστα άνευ της γνώμης των γονέων και κηδεμόνων οι οποίοι αντιδημοκρατικώς και αυταρχικώς δεν ηρωτήθησαν εάν επιθυμούν ή ανέχονται μίαν τοιαύτην στρέβλωσιν της φυσιολογίας των τέκνων των. Η μεθοδευμένη διαφήμισις της ανατροπής της ανθρωπίνης οντολογίας και φυσιολογίας εις αώρους και ευαισθήτους εφήβους αποτελεί και εκζητώ την Υμετέραν συγγνώμην διά τον βαρύν όρον «έγκλημα καθοσιώσεως» και διαπορώ ειλικρινώς πως Υμείς ως πανεπιστημιακός και παιδαγωγός επετρέψατε μίαν προδήλως αντιεπιστημονικήν και αντιανθρωπίνην μεθοδείαν εις βάρος των αώρων και σχηματιζομένων πνευματικώς και σωματικώς νέων Ελλήνων.
Θεωρώ ότι υπήρξατε θύμα δολίων κέντρων που επιδιώκουν διά της σαπροποιήσεως του ανθρωπίνου προσώπου, την χωματοποίησι της ψυχής του και την καταδολίευσι της ελευθερίας του και ασφαλώς την έκπτωσί του εις χειραγωγούμενον άθυρμα και υποζύγιον. Μετά την θεσμοθέτησι από το Ελληνικόν Κοινοβούλιον της ψυχοπαθολογίας της ανατροπής της ανθρωπίνης οντολογίας με την θεσμοθέτησι του συμφώνου συμβιώσεως των λεγομένων ομοφυλοφίλων που αποτελούν δυστυχή και τραγικά πρόσωπα τα οποία ατέχνως και αντιανθρωπίνως μιμούνται το έτερον φύλον, ως εννόμου αγαθού, ήλθεν η Υμετέρα Εγκύκλιος διά να προπαγανδίση την διαστροφήν και την στρέβλωσι της ανθρωπίνης σεξουαλικότητος και μάλιστα με το ψευδές και γελοιωδέστατον πρόταγμα του δήθεν προοδευτισμού, όπως δυστυχώς μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ εσημείωσε (Εφημ. Συντακτών 16.1.2017).
Ως καθηγητής της Ιστορίας των Επιστημών ασφαλώς γνωρίζετε τον περιώνυμον ιστορικόν Κάσσιον Διώνα ο οποίος συνέγραψε 9τομον ιστορίαν της Ρωμαικής περιόδου, όπου αναφερόμενος εις το β΄βιλίον της ιστορίας αυτού εις τον παράφρονα αυτοκράτορα της Ρώμης Νέρωνα αναγράφει, ότι ο ειρημένος συνήψε γάμον μετά δύο απελευθέρων Ελλήνων τον σωματώδη Πυθαγόρα και τον γυνακώδη Σπόρον, τον οποίον κατέστησε εκτομίαν και ονόμασε Σαββίναν. Τόση προοδευτικότης λοιπόν, Εξοχώτατε κ. Υπουργέ, εν έτει 2017 να καλούνται οι έφηβοι μαθητές και μαθήτριες να μιμούνται τον παράφρονα Νέρωνα;
Διαμαρτυρόμενος διά την απαράδεκτον αυτήν ενέργειαν του Υμετέρου Υπουργείου και Υμών, καθηκόντως και αρμοδίως γνωρίζω Υμίν ότι εις τα Εκπαιδευτήρια της καθ’ Υμάς Ι. Μητροπόλεως δεν θα επιτρέψωμεν εκ προσώπου των γονέων και κηδεμόνων, οι οποίοι με συγκεκριμένον σκοπόν εμπιστεύονται τα τέκνα των εις την εκπαιδευτικήν προσπάθειαν της Μητρός Εκκλησίας, τοιαύτας δαιμονιώδεις αντιεπιστημονικάς, ως έχομεν καταδείξει εις το ημέτερον πόνημα: «ΚΟΣΜΟΣ: ΕΞΕΛΙΞΙΣ Ή ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ; «ΤΥΧΑΙΟΤΗΣ Ή ΠΑΝΣΟΦΟΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΣ; ΦΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Ή ΑΠΕΡΙΝΟΗΤΟΣ ΘΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ;»,(Πειραιεύς 2012) και ανερματίστους στρεβλώσεις του ανθρώπου που θίγουν βαναύσως εν ταυτώ και το συνταγματικώς προστατευόμενον έννομον δικαίωμά μας του άρθρου 13 της ελευθερίας της θρησκευτικής μας συνειδήσεως, η οποία προσβάλλεται καταφώρως από την καταναγκαστικήν επιβολήν της ανατροπής της ανθρωπίνης οντολογίας και του Θείου Νόμου «άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς» (Γεν. 1,27) και της απενοχοποιήσεως και προωθήσεως των παρά φύσιν ασελγειών αι οποίαι κατά τον Ευαγγελικόν Νόμον επιφέρουν την σχάσιν από τας ακτίστους ενεργείας του εν Τριάδι Τρισαγίου Θεού (Α΄ Κορ. 6, 9-10) και οδηγούν εις τον πνευματικόν θάνατον κατά το Γραφικόν «και είπε ΚύριοςοΘεός·ουμήκαταμείνητόπνεύμάμουεντοίςανθρώποιςτούτοιςειςτόναιώναδιάτό είναι αυτούς σάρκας» (Γεν. 6,3). Ασφαλώς θα ενασχοληθούν τα Εκπαιδευτήριά μας με τας δύο άλλας ενότητας που προάγουν και βοηθούν την διαμόρφωσι του χαρακτήρος των νέων.
Εν κατακλείδι αναφέρω εις Υμάς ότι ως μέλος της Δ.Ι.Σ. της παρούσης Συνοδικής Περιόδου, το εν λόγω φρικώδες θέμα θα το εισαγάγω ενώπιον Αυτής.
Περαίνων παρακαλώ θερμώς την Υμετέραν έμφρονα και ελλογιμωτάτην Εξοχότητα, όπως ανακαλέση την συγκεκριμένην Εγκύκλιον και αποσοβήση το επικείμενον ανοσιούργημα, διότι ως τυγχάνει τοις πάσι γνωστόν από τους Δημοσίους λειτουργούς δύνασαι να απαιτείς την νομιμότητα αλλά όχι τον ηρωισμόν και κατά ταύτα οι Διευθυνταί των σχολικών μονάδων φοβούμενοι διά την θέσιν των και τον προπηλακισμόν που εργολαβικώς αναλαμβάνουν εις βάρος των ανθισταμένων, οι γνωστοί ινστρούκτορες του πραγματικού σκοταδισμού και της αληθούς μισαλλοδοξίας, ερευνητέον εάν σεβόμενοι τον Θεόν και εαυτούς και κηδόμενοι των μαθητών και μαθητριών τους θα αντιδράσουν.
Μετά τιμής
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ
Κοινοποίησις: Ερίτιμον κ. Ιωάνναν Κονίδη, Πρόεδρον Ιδρύματος Προστασίας Νεότητος, παρ’ ημίν

*** Κυβερνητική αδιαφορία για τους πλημμυρόπληκτους – Αιχμές της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας 
Με νέους σαφείς υπαινιγμούς εναντίον της κυβέρνησης στον τρόπο που αντιμετωπίζει τα προβλήματα με τους ανθρώπους που επλήγησαν από το καιρικό φαινόμενο της 7ης Σεπτεμβρίου στο Δήμο Καλαμάτας προχώρησε χθες η Δημοτική Αρχή.
Ειδικότερα, σε σχετικό δελτίο Τύπου σημειώνει: «Αφού έκλεισαν τα φώτα της τηλεοράσεως και μετακινήθηκε το ενδιαφέρον σε άλλα θέματα, δεν υπάρχει - δυστυχώς - φροντίδα για την επίλυση των βασικών θεμάτων των πλημμυροπαθών.
Έτσι, για την αποζημίωση των πλημμυρόπληκτων της 7ης Σεπτεμβρίου 2016 εκκρεμεί η αποστολή στο Δήμο Καλαμάτας ποσού 399.000 ευρώ, που αντιστοιχεί στην ενίσχυση 115 πληγέντων για την αντικατάσταση οικοσκευής.  Ο Δήμος Καλαμάτας προβαίνει συνεχώς σε παραστάσεις προς το αρμόδιο υπουργείο, ζητώντας να εμβασθεί το προαναφερθέν ποσόν, προκειμένου να διανεμηθεί στους δικαιούχους.
Από την άλλη πλευρά, στο πλαίσιο αποκατάστασης των ζημιών που η πλημμύρα προκάλεσε, ο δήμαρχος έδωσε εντολή να διακηρυχθεί συμπληρωματική εργολαβία ύψους 50.000 ευρώ, για έργα αγροτικής οδοποιίας, η οποία προστίθεται στις 12 εργολαβίες αποκατάστασης που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Με τον τρόπο αυτό, αθροιστικά και με το Τεχνικό Πρόγραμμα 2017, θα υπάρξει άμεσα επιπλέον εργολαβία ή εργολαβίες 100.000 ευρώ, κατανεμημένες και στις 4 Δημοτικές Ενότητες. Η απόφαση θα ληφθεί στη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 26ης Ιανουαρίου 2017». Α.Π.

***  Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στο Δήμο Καλαμάτας 
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, χθες, με θέμα τη δημιουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) στο Δήμο Καλαμάτας, με τη συμμετοχή του δημάρχου και άλλων αιρετών, υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου Καλαμάτας, καθώς και του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μεσσηνίας, Δημήτρη Οικονομόπουλου.
Η δημιουργία των ΚΔΑΠ για παιδιά, μεταξύ των οποίων και για εκείνα με αναπηρία, θα χρηματοδοτηθεί από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω της ΕΕΤΑΑ και ο Δήμος Καλαμάτας επιθυμεί τη λειτουργία τέτοιων δομών, οι οποίες θα προσφέρουν δημιουργική απασχόληση σε παιδιά των οικονομικά ασθενέστερων στρωμάτων, ενώ θα δημιουργήσουν και σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας, που θα καλυφθούν με διαδικασίες ΑΣΕΠ.
Για το λόγο αυτό ξεκίνησε η διαδικασία που είναι αναγκαία, ώστε να υποβάλει ο Δήμος Καλαμάτας πρόταση, όταν η ΕΕΤΑΑ προκηρύξει το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό Μέτρο.
Στα ΚΔΑΠ προβλέπεται η απασχόληση των παιδιών εκτός σχολικού ωραρίου, η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους με την ατομική – οργανωμένη δραστηριότητα και η εξυπηρέτηση των γονέων. Θα παρέχονται δραστηριότητες, όπως, ενδεικτικά, Ενισχυτική Διδασκαλία, Πληροφορική, Εικαστικές Τέχνες, Μουσική, Χορός, Θεατρικό Παιχνίδι, Αθλητισμός κ.λπ.
Στα ΚΔΑΠ παιδιών με αναπηρία προβλέπεται η δημιουργική απασχόληση των παιδιών μέσω προγραμμάτων έκφρασης και ψυχαγωγίας, άσκησης λόγου, ανάπτυξης ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, άθλησης και σωματικής αγωγής. Επίσης, η συμμετοχή των παιδιών σε προγράμματα προεπαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς και η παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών προς τα ίδια και το οικογενειακό- συγγενικό περιβάλλον τους.

*** Ο καιρός αύριο Παρασκευή στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Παρασκευή 20/1/2017 προβλέπεται μερικώς νεφελώδης.
Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-85%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ και από τις πρώτες πρωινές ώρες και μετά θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

*** Για το κάπνισμα... 
Για το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους και, κυρίως, σε καταστήματα εστίασης διαμαρτυρήθηκε αναγνώστης που επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μας. Τόνισε πως ο νόμος για το κάπνισμα στα καταστήματα δεν έχει καταργηθεί, αλλά κανείς δεν τον εφαρμόζει.
Αναρωτήθηκε, λοιπόν, γιατί δεν εφαρμόζεται και γιατί τα καταστήματα πλέον δεν έχουν ξεχωριστούς χώρους για καπνιστές και μη καπνιστές.   Β.Β. 

*** ΚΤΕΛ Νομού Μεσσηνίας: Αλλαγές στα δρομολόγια από και προς Αθήνα 
Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Νομού Μεσσηνίας που κάνει γνωστές τις αλλαγές στα δρομολόγια από και προς Αθήνα.
  ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΑΘΗΝΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
(θα ισχύσουν από 23/1/2017)
  Ώρα
05.00 Καλαμάτα – Αθήνα (Ταχύ)
06.30 Καλαμάτα – Αθήνα (Κανονικό)
08.00 Καλαμάτα – Αθήνα (Εξπρές)
10.15 Καλαμάτα – Αθήνα (Κανονικό)
12.00 Καλαμάτα – Αθήνα (Εξπρές)
13.30 Καλαμάτα – Αθήνα (Ταχύ- μόνο Ισθμό)
15.00 Καλαμάτα – Αθήνα (Κανονικό)
16.30 Καλαμάτα – Αθήνα (Εξπρές)
18.30 Καλαμάτα – Αθήνα (Κανονικό)
20.30 Καλαμάτα – Αθήνα (Εξπρές)
  ΣΑΒΒΑΤΟΥ
Όπως καθημερινά εκτός 05.00
  ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Όπως καθημερινά εκτός 05.00
  ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΘΗΝΑ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Ώρα
06.30 Αθήνα – Καλαμάτα (Κανονικό)
08.00 Αθήνα – Καλαμάτα (Εξπρές)
09.15 Αθήνα – Καλαμάτα (Κανονικό)
10.30 Αθήνα – Καλαμάτα (Εξπρές)
12.15 Αθήνα – Καλαμάτα (Κανονικό)
13.30 Αθήνα – Καλαμάτα (Εξπρές)
15.00 Αθήνα – Καλαμάτα (Κανονικό)
16.30 Αθήνα – Καλαμάτα (Εξπρές)
18.00 Αθήνα – Καλαμάτα (Κανονικό)
19.30 Αθήνα – Καλαμάτα (Εξπρές)
21.00 Αθήνα – Καλαμάτα (Κανονικό)
  ΣΑΒΒΑΤΟΥ
Όπως καθημερινά εκτός 18.00
  ΚΥΡΙΑΚΗ
Όπως καθημερινά εκτός 06.30
και αντί 08.00 Εξπρές υπάρχει 07.30 Κανονικό

*** Υπεγράφη η συμφωνία πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλούς 
Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση πώλησης του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A., έναντι συνολικού τιμήματος 45 εκατ. ευρώ από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Αντώνη Λεούση και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ferrovie dello Stato Italiane Group, κ. Renato Mazzoncini.
Η σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών υπογράφεται μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων των αρμόδιων ευρωπαϊκών αρχών, ενώ εκκρεμεί το κλείσιμο του φακέλου κρατικών ενισχύσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το χρέος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τον ΟΣΕ, ύψους άνω των 700 εκατ. ευρώ.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Αντώνης Λεούσης, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνεργάστηκαν με το Ταμείο για την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά από σχεδόν 4 χρόνια, δήλωσε: «Η Ferrovie dello Stato Italiane Group αναλαμβάνει μια μεγάλη δέσμευση: να ενισχύσει και να αναπτύξει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την τεχνογνωσία και την εμπειρία της, δημιουργώντας ένα σημαντικό πάροχο σιδηροδρομικών υπηρεσιών».
Στην τελετή της υπογραφής παρέστη και η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο του ΔΣ, κ. Παναγιώτη Θεοχάρη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Φίλιππο Τσαλίδη.  news247.gr

***  Ταυτοποιήθηκαν οι γονείς των τριών κοριτσιών που εγκαταλείφθηκαν στην Πάτρα 
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και των δύο γονέων των τριών κοριτσιών ηλικίας δυόμιση, ενάμιση ετών και μόλις 5 μηνών, τα οποία εντοπίστηκαν εγκαταλελειμμένα στο δρόμο την περασμένη Κυριακή.
Ο πατέρας είναι αλβανικής καταγωγής, γεννηθείς το 1991. Η μητέρα είναι επίσης αλβανικής καταγωγής γεννηθείσα το 1997. Διέμεναν μαζί στα Λεχαινά Ηλείας. Ο πατέρας των παιδιών παραμένει κρατούμενος στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών καθώς δεν είχε νόμιμα χαρτιά παραμονής στη χώρα.
Η μητέρα αναζητείται, καθώς έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία της, ενώ αναμένεται να μεταφερθεί στην Ασφάλεια και η πεθερά του 26χρονου.
Ο 26χρονος εμφανίστηκε αυτοβούλως στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, μαζί με τον δικηγόρο του.
Υποστηρίζει πως πριν από λίγο καιρό τον εγκατέλειψε η γυναίκα του και έμεινε ο ίδιος στο σπίτι στα Λεχαινά που διέμενε μαζί με τα τρία κορίτσια και ένα ακόμα παιδί που έχουν.
Τότε αποφάσισε πριν λιγες ημέρες να έρθει στην Πάτρα και να φέρει τα παιδιά στην πεθερά του που διαμένει εδώ ώστε να "πιέσει" όπως λέει ο ίδιος, τη γυναίκα του να επιστρέψει.
Γυρίζοντας στα Λεχαινά μετά από μία δύο ημέρες, είδε το θέμα στην τηλεόραση και αποφάσισε να έρθει να δει τι έχει συμβεί, υποστηρίζοντας, σύμφωνα με πηγές του tempo24.gr, πως δεν τα εγκατέλειψε σε καμία περίπτωση.
Πηγές αναφέρουν πως ο άνδρας δεν συνελήφθη καθώς έχει παρέλθει το αυτόφωρο, παραμένει όμως στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών λόγω ενός ζητήματος με την υπηρεσία αλλοδαπών.
Άλλες πηγές, αναφέρουν ότι η νεαρή μητέρα εγκατέλειψε τον πατέρα των παιδιών, για τα μάτια ενός άλλου άνδρα.  iefimerida..gr

***  3 νεκροί σε τροχαίο στην Ε.Ο. Πατρών – Πύργου 
Τροχαίο δυστύχημα με τρεις νεκρούς σημειώθηκε λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι, στην Ε.Ο. Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Ανδραβίδας. Οι πρώτες πληροφορίες του patrisnews, αναφέρουν πως ένα αγροτικό τζιπ συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με φορτηγό. Νεκροί είναι, ο οδηγός του τζιπ, ένας άνδρας 52 ετών, αγρότης με καταγωγή από τα Λεχαινά, καθώς και δύο ακόμη άνδρες, οι οποίοι είχαν διακομισθεί βαριά τραυματισμένοι στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας.
Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες εδώ

***  Άγιος Ιωάννης Βατατζής: Ο Μαρμαρωμένος βασιλιάς που τρέμουν οι Τούρκοι (ΒΙΝΤΕΟ)
Mε αφορμή τις συνεχιζόμενες επιθετικές κινήσεις της κατά του Ελληνισμού οι οποίες πυκνώνουν έρχεται πάλι στην επιφάνεια ο θρύλος του Μαρμαρωμένου βασιλιά, του , ο οποίος θα ξαναφέρει σύμφωνα με τις ορθόδοξες διδαχές την λάμψη στον Ελληνισμό και την .

***  Στο χωράφι αναζητούν την απάντηση στην κρίση 
Ρεκόρ νέων εγχειρημάτων στον πρωτογενή τομέα καταγράφει η χώρα μας
   Την άποψη που θέλει τον Έλληνα να στρέφεται εκ νέου στην ενασχόληση με τη γη επιβεβαιώνει η εκτίναξη του ποσοστού του πληθυσμού που δραστηριοποιείται στον πρωτογενή τομέα στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ελλάδα (Global Entrepreneurship Monitor).
Την ίδια στιγμή, και παρά τα σοβαρότατα προβλήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο αγροτικός κόσμος, ο κλάδος της γεωργίας καταγράφει τις ισχυρότερες προοπτικές απασχόλησης για το πρώτο τρίμηνο του 2016 (Manpower), σύμφωνα με ρεπορτάζ στην «Ύπαιθρο Χώρα».
Επιπρόσθετα, ενώ σχεδόν το 40% των εγχώριων εταιρειών είναι θετικό στο να μετακομίσει εκτός συνόρων, περισσότερες από οκτώ στις δέκα αγροτικές επιχειρήσεις δηλώνουν εμφαντικά «μένουμε Ελλάδα». Φαίνεται, λοιπόν, ότι ο αγροτικός τομέας κινείται αντίθετα με άλλους κλάδους της οικονομίας, που εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας τους στο εξωτερικό, αφού οι επιχειρήσεις του κλάδου σε ποσοστό 81% επιθυμούν την παραμονή τους στη χώρα (Endeavor).
  Ευρωπαϊκή πρωτιά
Σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση για την Επιχειρηματικότητα 2015-2016 του Global Entrepreneurship Monitor (GEM), που καταγράφει την πορεία της επιχειρηματικότητας ανά τον κόσμο, στην Ελλάδα σημειώνεται εκτίναξη του ποσοστού του πληθυσμού που στρέφεται στην αγροτική παραγωγή στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ, 12%. Ήτοι περισσότερα από ένα στα δέκα νέα επιχειρηματικά εγχειρήματα στην Ελλάδα την περίοδο 2015-2016 είχαν ως αντικείμενο τον πρωτογενή τομέα.
Να σημειωθεί ότι η έκθεση περιγράφει ως ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα τις δραστηριότητες που σχετίζονται με την αγροτική και ζωική παραγωγή ή την αλιεία.
  Ρεκόρ νέων εγχειρημάτων
στον πρωτογενή τομέα
Ταυτόχρονα, το ποσοστό των νέων επιχειρηματιών αρχικών σταδίων που ασχολούνται με το συγκεκριμένο τομέα στην Ελλάδα είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη. Από την έκθεση –τα ελληνικά στοιχεία της οποίας επεξεργάστηκε το ΙΟΒΕ- προκύπτει ότι υψηλά ποσοστά νέων επιχειρήσεων που στοχεύουν στην αξιοποίηση του πρωτογενούς τομέα, έχουν επίσης η Σλοβενία (9,6%), η Φινλανδία (9,2%) και η Σουηδία (8,8%).
Από τα χαμηλότερα αντίστοιχα ποσοστά καταγράφονται στη Μεγάλη Βρετανία (1,8%), στην Πορτογαλία (2,6%) και στο Βέλγιο (3,1%).
  Διαπιστώσεις και ερωτήματα
Πάντως, η έρευνα του GEM σχολιάζει ότι μένει να φανεί αν η ενίσχυση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων αρχικών σταδίων που απευθύνονται στον πρωτογενή τομέα οφείλεται σε εντελώς συγκυριακούς παράγοντες, π.χ. χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους (ΕΣΠΑ κ.τ.λ.) για νέους αγρότες ή αντανακλά μια γενικότερη τάση.
Σε κάθε περίπτωση, η έκθεση επιβεβαιώνει τη δυνατότητα του πρωτογενούς τομέα να δίνει τροφή σε νέα επιχειρηματικά εγχειρήματα και μέσα από ένα άλλο εύρημα, την άνοδο του ποσοστού των νέων εγχειρημάτων που αφορούν στη μεταποίηση (21,7%).
Μια αναλυτικότερη ματιά στους επιμέρους τομείς αυτής της κατηγορίας φανερώνει ότι τα μισά από αυτά έχουν κάποια σχέση με το εμπόριο τροφίμων σε διάφορες διαστάσεις του: από εστιατόρια έως υπηρεσίες catering, delicatessen.
Ένα θετικό στοιχείο που προκύπτει από την έρευνα είναι η εξωστρέφεια των νέων εγχειρημάτων, καθώς μόνο ένας στους τρεις δηλώνει ότι απευθύνεται αποκλειστικά στην εγχώρια αγορά. Μάλιστα, περίπου 23% των επιχειρήσεων δηλώνει ότι πάνω από το 1/4 του τζίρου τους προέρχεται από πελάτες εξωτερικού, επίδοση που υπερτερεί του μέσου όρου των αναπτυγμένων χωρών (20,2%).
  Κοστοβόρο το ξεκίνημα
Στα αρνητικά στοιχεία όσον αφορά στην επιχειρηματικότητα αρχικών σταδίων στην Ελλάδα είναι το πολύ χαμηλό ποσοστό νέων εγχειρημάτων που διαθέτουν δυναμική ανάπτυξης νέων αγορών (niche markets). Με μόλις 2,3% η Ελλάδα βρίσκεται προτελευταία στη σχετική κατάταξη.
Επίσης, η Ελλάδα διατηρεί διαχρονικά μία από τις υψηλότερες επιδόσεις στον κόσμο ως προς το φόβο της επιχειρηματικής αποτυχίας. Ειδικά στους επιχειρηματίες αρχικών σταδίων ενισχύεται ο φόβος της αποτυχίας σχεδόν στο 80%, κάτι που σημαίνει ότι όσοι/όσες έχουν εν τοις πράγμασι ασχοληθεί με ένα επιχειρηματικό εγχείρημα, έχουν αντιληφθεί τις δυσκολίες του εγχειρήματος και σαφώς προβληματίζονται για το ενδεχόμενο της αποτυχίας.
Παράλληλα, με βάση την έρευνα του GEM, στην Ελλάδα κατά το 2015 τα μισά νέα εγχειρήματα που ξεκίνησαν απαιτούσαν ένα κεφάλαιο πάνω από 30.000ευρώ, ποσό που είναι σχεδόν διπλάσιο σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο (16.400ευρώ), αλλά υψηλότερο ακόμα και σε σύγκριση με τις χώρες υψηλού εισοδήματος (24.000 ευρώ).
  Της Νατάσας Φραγκούλη

***  Ποινική δίωξη για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου στον Σώρρα
 Στο εδώλιο του κατηγορουμένο θα κάτσει ο Αρτέμης Σώρρας για το αδίκημα της υποκίνησης μίσους με ρατσιστικό λόγο κατ’ εξακολούθηση που αφορά αναφορές του σχετικές με τους αθλητές που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.
Η πρώτη ποινική δίωξη σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα, ο οποίος βρίσκεται σε δίνη δικαστικών ερευνών σχετικά με τη δράση του, αφορά παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου (Ν.927/79 αρθρο1) και ασκήθηκε μετά από αυτεπάγγελτη παρέμβαση της εισαγγελικής αρχής με αφορμή δημοσίευση στο διαδίκτυο συνεντεύξεων ή δηλώσεων του Αρτέμη Σώρρα για τους παραολυμπιονίκες.
Συγκεκριμένα, οι αξιόποινες πράξεις αφορούν:
-συνέντευξη του Αρτέμη Σώρρα ,στις 8 Σεπτεμβρίου 2016, σε διαδικτυακό τόπο στην οποία ,μεταξύ άλλων , είχε πει ότι «είναι ύβρις για του Ολυμπιακούς Αγώνες να βλέπεις ανάπηρους να κάνουν παραολυμπιάδα»
-ανάρτηση του στο facebook, στις 9 Σεπτεμβρίου 2016 , στην οποία ανέφερε ότι δεν παίρνει πίσω ούτε μία λέξη από την προηγούμενη συνέντευξή του και επιπλέον ότι θεωρεί «τεράστια προσβολή και βεβήλωση για όλους τους ανθρώπους Έλληνες οι παραολυμπιακοί αγώνες που τα ζώα μας επιβάλλουν στον πλανήτη μας».
Για την συγκεκριμένη υπόθεση ο Α. Σώρρας θα δικαστεί με απευθείας κλήση ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι , σύμφωνα με πληροφορίες, όλες οι εισαγγελικές έρευνες με κεντρικό πρόσωπο τον Α. Σώρρα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και μετά το τέλος της κάθε μίας ο αρμόδιος εισαγγελικός θα αποτιμά τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει από τα οποία εξαρτάται και η περαιτέρω ποινική μεταχείριση του.

*** Όχι από το ΣτΕ στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές 
Αντισυνταγματική κρίνει τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, όπως ίσχυσε μόνο το 2014 σε τρεις περιοχές, το Συμβούλιο της Επικρατείας. Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι αντίκειται "στο δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας των Χριστιανών, το θρήσκευμα πολιτών".
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική τη σχετική απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης η οποία υπεγράφη το 2014 με ετήσια ισχύ, και αφορά στην Αττική, στην κεντρική Μακεδονία και στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και ειδικότερα στο ιστορικό κέντρο Αθηνών και στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, στο ιστορικό κέντρο Θεσσαλονίκης και στη Χαλκιδική και στους δήμους Ρόδου, Κω, Σύρου Ερμούπολης, Μυκόνου και Θήρας.
Όπως αναφέρεται στη δικαστική απόφαση, για το επίμαχο ζήτημα αρμόδιος είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος μπορεί να εκδώσει σχετικό διάταγμα, όχι όμως και ο υπουργός. Επί της ουσίας πάντως, οι σύμβουλοι της Επικρατείας αναφέρονται στα συνταγματικά δικαιώματα των εργαζομένων και των πολιτών, σε σχέση με την  αργία της Κυριακής, επισημαίνοντας:
"Το Σύνταγμα κατοχυρώνει για τους πάσης φύσεως εργαζομένους και απασχολούμενους (ελεύθερους επαγγελματίες, κ.λπ.) το δικαίωμα ελεύθερου χρόνου και της απόλαυσης του ατομικού και τους από κοινού με την οικογένεια τους, ως τακτικό διάλειμμα της εβδομαδιαίας εργασίας.
Το διάλειμμα αυτό υπηρετεί την υγεία και την ομαλή ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου με τη φυσική και ψυχική ανανέωση που προσφέρει η τακτική αργία στον εργαζόμενο άνθρωπο εντός της κάθε εβδομάδας (άρθρο 5 και 21 Συντάγματος). Συναφώς, προσφέρει και την δυνατότητα οργάνωσης της κοινωνικής και οικογενειακής ζωής του θέματα για τα οποία μεριμνά επίσης το Σύνταγμα (άρθρο 21).
Περαιτέρω το ως άνω δικαίωμα προσλαμβάνει πρακτική αξία για τους εργαζόμενους όταν αυτοί δύνανται μόνοι ή από κοινού με την οικογένεια τους να μετέχουν στην συλλογική ανάπαυλα μιας κοινής αργίας ανά εβδομάδα, ως τέτοια ημέρα έχει επιλεγεί κατά μακρά παράδοση, τόσο στην Ελλάδα όσο και στα λοιπά κράτη της Ευρώπης, η σχετιζόμενη με την Χριστιανική θρησκεία".
Υπενθυμίζεται ότι κατά της απόφασης του υπουργού Ανάπτυξης με την οποία επιτράπηκε πιλοτικά για ένα χρόνο η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές στις επίμαχες περιφέρειες, στράφηκαν μεταξύ άλλων η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων Ελλάδος, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και 20 καταστηματάρχες και έμποροι. news247.gr

***  Ισχυρές σεισμικές δονήσεις άνω των 5 Ρίχτερ στην κεντρική Ιταλία 
ΚΟΣΜΟΣ 11:39  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18.01.2017 : 12:32
Αλλεπάλληλες ισχυρές σεισμικές δονήσεις άνω των 5 Ρίχτερ στην κεντρική Ιταλία
 ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Τρεις ισχυρές σεισμικές δονήσεις μεγέθους άνω των 5 Ρίχτερ και σε χρονικό διάστημα μικρότερο της μιας ώρας ταρακούνησαν το πρωί της Τετάρτης την κεντρική Ιταλία.
Ο εγκέλαδος «χτύπησε» την περιοχή ανάμεσα στην Λ'Ακουιλα και το Ριέτι κοντά στην πόλη Αματρίτσε. Ο πρώτος σεισμός καταγράφηκε σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από την Αματρίτσε στις 10.25 τοπική ώρα και σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο ήταν μεγέθους 5,3 Ρίχτερ.
Ακολούθησε και δεύτερος σεισμός στις 11.14 εντάσεως 5,7 Ρίχτερ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα στις 11.25 υπήρξε και τρίτη δόνηση μεγέθους 5,3 Ρίχτερ στην ίδια πάλι περιοχή.
Οι σεισμοί έγιναν αισθητοί και στη Ρώμη όπου εκκενώθηκε προληπτικά το μετρό κα οι γονείς ειδοποιήθηκαν να παραλάβουν τα παιδιά τους από το σχολείο.
Σημειώνεται ότι η ορεινή περιοχή της Αματρίτσε είχε πληγεί πέρσι από τρεις σεισμούς που άφησαν πίσω τους περίπου 300 νεκρούς και μεγάλες καταστροφές σε κτίρια. Η περιοχή βρίσκεται βορειοανατολικά της Ρώμης, σε απόσταση 100 χιλιομέτρων.
Προς το παρόν δεν υπάρχει αναφορά για τραυματισμούς ή υλικές ζημιές.
Πηγή: Kathimerini.gr

***  Financial Times: Η κυβέρνηση έχει γονατίσει τους Έλληνες
Ως «ελληνική τραγωδία» επιχειρεί να περιγράψει άρθρο του FT Magazine, την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, τονίζοντας πως «αν και η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει εξαφανιστεί από τα μυαλά αρκετών στην Ευρώπη, στο εσωτερικό της χώρας τα πράγματα γίνονται ολοένα και χειρότερα».
Ο ανταποκριτής των FT για την κεντρική Ευρώπη Χένρι Φόι παρουσιάζει την κατάσταση στην Ελλάδα με ένα οδοιπορικό στην επαρχία ξεκινώντας από το παράδειγμα του χωριού Εφύρα στην Ηλεία, μιας περιοχής που, όπως υπενθυμίζει, ονοματίστηκε από τον Όμηρο ως ένα από τα σημεία που επισκέφθηκε ο Οδυσσέας.
«Είμαστε σε κίνδυνο. Όλα καθημερινά γίνονται χειρότερα. Του χρόνου θα είναι ακόμα χειρότερα. Χρειαζόμαστε βοήθεια» δηλώνει στου FT ο δήμαρχος του χωριού Άγγελος Πετρόπουλος με τον Φόι να παρατηρεί ότι αυτή είναι μια έκκληση που ακούγεται ολοένα και περισσότερο στην Ελλάδα μετά από οχτώ χρόνια οικονομικής καταστροφής.
Για να δείξει μάλιστα τη βασιμότητα των ισχυρισμό των ο ανταποκριτής της εφημερίδας παραθέτει μια σειρά αριθμών:
- η χώρα χρωστάει περίπου 320 δισ. ευρώ
- η ανεργία βρίσκεται στο 23% και το 44% των ατόμων ηλικίας 15-24 ετών βρίσκονται χωρίς δουλειά
- πάνω από το ένα πέμπτο των Ελλήνων ζουν χωρίς θέρμανση ή τηλεφωνική σύνεδεση
- το 2015 το 15% του πληθυσμού ζούσε σε συνθήκες εξαιρετικής φτώχειας όταν το 2009 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 2%
Αν και η χώρα, όπως γράφει ο δημοσιογράφος, παρουσιάζεται να είναι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση από ό,τι πριν από δύο χρόνια, εντούτοις η κοινωνική κρίση έχει ενταθεί.
Αφού στη συνέχεια ψέγει τους αξιωματούχους της ΕΕ που πανηγυρίζουν για τα σημάδια βελτίωσης της ελληνικής οικονομίας, στη συνέχεια παρατηρεί ότι την ίδια ώρα η ένταση ανάμεσα στους «παραπληθέντες ψηψοφόρους» αυξάνεται επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε δημοσκοπική ελεύθερη πτώση μπλεγμένος ανάμεσα στις υποσχέσεις κατά της λιτότητας που έκανε πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και την ψυχρή πραγματικότητα ότι δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς του.
Δεν παραλείπει επίσης να παρατηρήσει ότι τα δάνεια που έχουν δοθεί στην Ελλάδα βρίσκονται τώρα σε κίνδυνο καθώς ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να θολώσει τα μέτρα λιτότητας ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαμάχη ανάμεσα στους δανειστές για το αν πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους. «Οι πιθανότητες για νέες εκλογές ή κατάρρευση των συνομιλιών για το μέλλον της οικονομικής βοήθεια αυξάνονται γράφει ο Φόι.
Το δημοσίευμα των Financial Times

Με αφορμή την επιβολή νέων φόρων και την περικοπή των συντάξεων ο ανταποκριτής των FT υποστηρίζει ότι η ζωή στην ελληνική ύπαιθρο γίνεται όλοένα και πιο δύσκολη καθώς ακόμα και μια μικρή περικοπή είναι αρκετή να βάλει τέλος στις κοινωνικές υπηρεσίες ενός χωριού όπως η Εφύρα.
«Και η πίεση αυξάνεται. Οι συντάξεις το 2016 μειώθηκαν κατά έως και 40% ενώ φέτος θα υπάρξουν νέοι φόροι σε αυτοκίνητα, τηλεπικοινωνίες, καύσιμα, συνδρομητική τηλεόραση, τσιγάρα, καφέ και μπίρα συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ καθώς και μια μείωση 5,7 δισ. ευρώ σε μισθούς του δημοσίου και συντάξεις. Είναι μια επιστροφή στην πραγματικότητα για τους κατοίκους μιας χώρας που για δεκαετίες είχαν χαλαρούς φόρους και γενναιώδρα κοινωνικά επιδόματα» γράφει ο Φόι.
«Τα χρήματα που μας δίνει η κυβέρνηση μας τα παίρνει πίσω σε φόρους. Δεν υπάρχει τίποτα για να ζήσεις, για τρόφιμα, για τα απαραίτητα» δηλώνει ο δήμαρχος της Εφύρας.
«Η Τρόικα μας έχει καταστρέψει. Οι απαιτήσεις τους δεν έχουν επηρεάσει τους πλούσιους αλλά τους φτωχότερους. Οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν αλλάξει. Ο κόσμος κλείνεται στα σπίτια του. Δεν βγαίνουν. Αυτοί που κάποτε είχαν δουλειές τώρα τις έχουν κλείσει» λέει από την πλευρά της η Λίτσα Ανδριοπούλου, η υπεύθυνη του κοινωνικού παντοπωλείου της Εφύρας.
Το χωριό Εφύρα

Σύμφωνα με τη γενική διευθύντρια της ΜΚΟ Δεσμός που συντονίζει τη βοήθεια για όσους έχουν πληγεί από την κρίση «η κατάσταση επιδεινώνεται. Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι ότι αυτό για το οποίο υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη είναι το φαγητό. Αυτό μας δείχνει ότι το πρόβλημα πλέον αφορά τα βασικά, όχι την ποιότητα της ζωής».
Την κατάσταση που επικρατεί στην επαρχεία επιβεβαίωνει και ο δήμαρχος στα Ροβιάτα. «Έχουμε πιάσει τον πάτο. Δεν έχουμε λεφτά, οπότε δεν ζούμε. Όλοι όσοι ζουν εδώ ονειρεύονται τη στιγμή που θα φύγουν. Ο πατέρας μου είχε εννέα παιδιά και εγώ ένα. Εδώ για κάθε 15 θανάτους υπάρχει μόνο μια γέννηση. Στο τέλος δεν θα υπάρχει κανείς εδώ, ούτε και χωριό».
Όπως παρατηρεί ο ανταποκριτής των FT  τον Ιανουάριο του 2015 το 38% των ψηφοφόρων στήριξε τους βουλευτές του Τσίπρα με αρκετούς, όπως ο 58χρονος δάσκαλος Γιάννης Ρέτσης, να θεωρούν ότι ο σημερινός πρωθυπουργός ήταν ένας ήρωας επειδή προχώρησε σε δημοψήφισμα καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν κατά των Μνημονίων και της επιπλέον λιτότητας, τώρα, όμως, ο Τσίπρας αντιμετωπίζεται ως προδότης από αυτούς που τον εγκαταλείπουν.
Οι νέοι φόροι κάνουν τη ζωή στην επαρχία αδύνατη καθώς για έναν πρωτοδιοριζόμενο δάσκαλο ο μισθός ξεκινά από τα 650 ευρώ. Ο γιος του κ. Ρέτση δουλεύει από τις 7 το απόγευμα έως τις 4 τα ξημερώματα για 20 ευρώ την ώρα προκειμένου να πλένει πιάτα σε μπαρ.
Επιστρέφοντας στην Αθήνα ο Φόι γράφει για ανθρώπους που κοιμούνται στα παγκάκια έξω από τα νοσοκομεία, για τα κοινωνικά συσσίτια που εξασφαλίζουν ένα πιάτο φαγητό σε χιλιάδες Αθηναίους και για 9.000 ανθρώπους στο κέντρο της Αθήνας που είναι άστεγοι, με το 71% από αυτούς να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση τα τελευταία πέντε χρόνια.
«Περισσότεροι από 1,6 εκατομμύρια Έλληνες δεν βγάζουν τόσα χρήματα ώστε να διασφαλίσουν τα απολύτως απαραίτητα για να επιβιώσουν» δηλώνει στους FT o διευθυντής της Διανόησης Θοδωρής Γεωργακόπουλος.
Άστεγος κοιμάται έξω από το κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος

Ο ανταποκριτής των FT ταξίδεψε και στην Οινόη όπου συνάντησε την κυρία Ειρήνη η οποία ψήφισε δύο φορές τον Τσίπρα αλλά τώρα διαμηνύει: Ποτέ ξανά. «Μας υποσχέθηκε ότι θα κάνει πράγματα αλλά απέτυχε. Έκανε τα πράγματα χειρότερα. Η Ελλάδα ήταν η αρχή των πάντων: των μαθηματικών, της γεωγραφίας, της φιλοσοφίας, όλα ξεκίνησαν εδώ. Τώρα δεν έχουμε τίποτα» λέει απογοητευμένη.
Ωστόσο δεν είναι όλοι παρατημένοι και αρκετοί προσπαθούν όπως ο Γιάννης Ρέτσης, ο ιδιοκτήτης μιας εταιρείας κατασκευής πήλινων αντικειμένων, ο οποίος αν και θα χρειαστεί να πληρώσει 4.000 ευρώ περισσότερα για την ασφάλισή του, εντούτοις δηλώνει την πίστη του στη Δημοκρατία.
«Η Δημοκρατία βασίζεται στους εργάτες και τους διανοητές. Στην Αρχαία Ελλάδα υπήρχαν 1.000 διανοητές για 4.000 εργάτες. Σήμερα αρκετοί εργάζονται αλλά αρκετοί περισσότεροι είναι αυτοί που απλά κάθονται και σκέφτονται. Εμείς τους ψηφίσαμε. Ναι η κυβέρνηση κάνει όλοένα και πιο δύσκολη την επιβίωση αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε. Δεν μπορούμε απλά να τους περιμένουμε να έρθουν να μας σκοτώσουν» καταλήγει ο κ. Ρέτσης.
 
***  Κωνσταντινούπολη: Συνελήφθη ο δράστης του Reina 
Με άλλους τέσσερις υπόπτους συνελήφθη σε κρυσφήγετο στην Κωνσταντινούπολη ο θεωρούμενος δράστης της επίθεσης της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.
Οι Αρχές έθεσαν υπό κράτηση εκτός από τον θεωρούμενο δράστη και έναν άνδρα από το Κιργιστάν, όπως και τρεις γυναίκες από Αίγυπτο, Σενεγάλη και Σομαλία, μεταδίδουν τα ΜΜΕ της χώρας.
Σε φωτογραφίες που μεταδόθηκαν από τουρκικά ΜΜΕ από τη σύλληψη του δράστη, ο άνδρας φαίνεται να έχει υποστεί τραύματα.
Αν και ακόμη δεν έχει δοθεί επισήμως το όνομά του στη δημοσιότητα, εφημερίδες και κανάλια τον κατονομάζουν ως Αμντούλγκαντίρ Μασαρίποφ, από το Ουζμπεκιστάν.
ΣΤην επίθεση τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στο κλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης είχαν σκοτωθεί 39 άτομα. Την ευθύνη της επίθεσης είχε αναλάβει η τζιχαντιστική ISIS. Newsroom ΔΟΛ
 
***  Αεροπορική τραγωδία στο Κιργιστάν με τουλάχιστον 37 νεκρούς 
Τουλάχιστον 37 (σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει το RT) είναι οι νεκροί από τη συντριβή ενός αεροσκάφους μεταφοράς εμπορευμάτων της τουρκικής αεροπορικής εταιρίας ACT Airlines, το οποίο εκτελούσε πτήση της Turkish Airlines.
Το αεροσκάφος συνετρίβη σήμερα κοντά στο αεροδρόμιο Μανάς του Κιργιστάν.
Τα περισσότερα από τα θύματα είναι κάτοικοι του χωριού στο οποίο κατέπεσε το Boeing 747, καθώς προσπαθούσε να προσγειωθεί, ενώ επικρατούσε πυκνή ομίχλη στην περιοχή, γύρω από το αεροδρόμιο.Το αεροπορικό δυστύχημα προκλήθηκε κατά την προσπάθεια προσγείωσης του Boeing 747 σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας στις 07:31 (τοπική ώρα). Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, το αεροπλάνο συνετρίβη 1,5 έως 2 χιλιόμετρα από τον διάδρομο προσγείωσης, ενώ το RT μεταδίδει ότι κατά τη συντριβή καταστράφηκαν 32 κατοικίες.
Σύμφωνα με τη διοίκηση του αεροδρομίου, το αεροσκάφος θα πραγματοποιούσε μία ενδιάμεση στάση στο Μανάς, κατά την πτήση του από το Χονγκ Κονγκ προς την Κωνσταντινούπολη.
Από τη συντριβή του αεροσκάφους καταστράφηκαν 15 σπίτια στο χωριό, σύμφωνα με τον Μοκχάμεντ Σβαρόφ, υπεύθυνο του κέντρου διαχείρισης κρίσεων, στο υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών, που έχει διαθέσει ομάδα τουλάχιστον 20 διασωστών.
Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται οι τέσσερις πιλότοι. Παράλληλα ενημέρωσε ότι εντόπισε τα πτώματα 15 χωρικών. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 6 παιδιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑSS, ένα από τα μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους επέζησε της συντριβής, αλλά τελικά κατέληξε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.
Ο Μουχάμεντ Σβάροφ, αξιωματούχος του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, ανακοίνωσε ότι περί τις 07.40 τοπική ώρα μεταγωγικό αεροσκάφος ναυλωμένο από τουρκική εταιρεία συνετρίβη στο αεροδρόμιο του Μανάς στο Μπισκέκ εξαιτίας των δυσμενών μετεωρολογικών συνθηκών.
«Το αεροσκάφος έπεσε επάνω σε κατοικίες, σκότωσε ολόκληρες οικογένειες», δήλωσε στο AFP αυτόπτης μάρτυρας. «Δεν έχει μείνει τίποτε από τα σπίτια, οι άνθρωποι σκοτώθηκαν μαζί με ολόκληρες τις οικογένειές τους και τα παιδιά τους, πολλοί κοιμόντουσαν».
Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, το αεροσκάφος ήταν ναυλωμένο από την Turkish Airlines.
Το υπουργείο Μεταφορών του Κιργιστάν υποστηρίζει ότι το αεροσκάφος είχε πενταμελές πλήρωμα, ήταν Boeing 747-400 και ανήκε στην τουρκική αεροπορική εταιρία, Turkish Airlines. Ωστόσο, η Turkish Airlines δήλωσε ότι ανήκε σε μία άλλη τουρκική αεροπορική εταιρία, την ACT Airlines, η οποία έχει έδρα στην Κωνσταντινούπολη.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες που μεταφέρει το CNN, το οποίο σημειώνει ότι ο αριθμός των επιβαινόντων δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί, το συγκεκριμένο αεροσκάφος μπορούσε να μεταφέρει έως και 10 άτομα, δηλαδή δύο πιλότους, δύο παρατηρητές και 6 επιβάτες.
Πηγή: iefimerida.gr

***  Πορεία πυροσβεστών προς τη Βουλή
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Ευαγγελισμό πραγματοποίησαν μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού, ενώ αυτή την ωρα κάνουν πορεία προς τη Βουλή και στη συνέχεια στο Αρχηγείο τους.
Οι συγκεντρωμένοι καταγγέλλουν πως η κυβέρνησης θέλει να μεταφέρει πυροσβέστες σε διάφορες περιοχές της χώρας προκειμένου να στελεχώσουν τα αεροδρόμια που εξαγόρασε η Fraport.

Οι πυροσβέστες αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση τους πως "το Πυροσβεστικό Σώμα έχει ανάγκη από προσλήψεις, έχει ανάγκη από ομογενοποίηση του προσωπικού του, έχει ανάγκη από αναβάθμιση των υπαλλήλων του με την εφαρμογή ενός σύγχρονου βαθμολογίου κατωτέρων και όχι από οποιαδήποτε προσπάθεια κατάργησης του κανονισμού μεταθέσεων με απώτερο σκοπό την προσπάθεια νομιμοποίησης της αυθαιρεσίας και δη με μετακινήσεις πυροσβεστών προς τα αεροδρόμια που εξαγόρασε μια ιδιωτική εταιρία (Fraport)".
Δεν διστάζουν να καλέσουν τους "αρμοδίους να εγκύψουν στα πραγματικά προβλήματα, λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι κι αυτοί άνθρωποι οικογενειάρχες με ανάγκες και υποχρεώσεις και όχι απρόσωπα όντα ενός μηχανισμού –δυνάστη των μελών του".

***  Γηροκομείο Αθηνών: Ο Δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει τη σίτιση
Από την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου ο δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει τη σίτιση των ηλικιωμένων στο Γηροκομείο Αθηνών έως ότου βρεθεί μονιμότερη λύση.
Ο υποσιτισμός των τροφίμων ήταν μία από τις σημαντικότερες συνέπειες της κακοδιαχείρισης επί των ημερών της έκπτωτης διοίκησης.
Ο Δήμος θα στέλνει καθημερινά στο Γηροκομείο Αθηνών 120 μερίδες φαγητού, που θα παρασκευάζονται στα μαγειρεία του Δημοτικού Βρεφοκομείου του.

***  Μεγαλώνει το αγροτικό μπλόκο της Νίκαιας
Τα τρακτέρ των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας θα κατευθυνθούν στο μπλόκο της Νίκαιας την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών στις πόλεις του, αφού έχουν προηγηθεί προσυγκεντρώσεις.
Στο νομό Τρικάλων, η πρώτη προσυγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Μεγαλοχώρι, στις 11 το πρωί και στην Φαρκαδόνα στις 11:30 το πρωί. Στη συνέχεια, τα τρακτέρ θα κατευθυνθούν προς το μπλόκο της Νίκαιας.
Στο νομό Καρδίτσας, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, η προσυγκέντρωση θα γίνει στην Ιτέα και από εκεί θα κατευθυνθούν τα τρακτέρ στο μπλόκο της Νίκαιας. Ο ίδιος δεν παραλείπει να τονίσει πως αυτός ο αγώνας είναι πλέον αγώνας επιβίωσης, ενώ και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Τρικάλων «Η Άνοιξη», Απόστολος Θωμόπουλος, κάνει λόγο για μέτρα που ξεκληρίζουν και εξοντώνουν τους μικρομεσαίους αγρότες. Πριν την κάθοδο των τρακτέρ στο μπλόκο της Νίκαιας, οι αγρότες θα βγάλουν αρχικά τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών τους, ενώ θα γίνουν και ενημερωτικές συσκέψεις.

*** Βγαίνουν οι αγρότες στους δρόμους
Έχουν ληφθεί οι αποφάσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων και από τη Δευτέρα θα υπάρξουν και τρακτέρ στους δρόμους.
Τα παραπάνω δήλωσε ο Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, αναφέρθηκε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ- ΜΠΕ, "Πρακτορείο FM 104", στις κινητοποιήσεις των αγροτών, που προγραμματίζονται από τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου. Διευκρίνισε επίσης ότι ο προγραμματισμός «αναπροσαρμόζεται ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες σε διάφορες περιοχές».
Πέρα από το στήσιμο μπλόκων, αγρότες θα προβούν και σε διαμαρτυρίες «σε υποκαταστήματα ΕΛΓΑ, ΟΓΑ» όπως και σε τράπεζες, σύμφωνα με τον κ. Μπούτα, ενώ τρακτέρ θα μετακινηθούν σε πλατείες χωριών.
Στην ατζέντα των κινητοποιήσεων περιλαμβάνονται, σύμφωνα με τον κ.Μπούτα, «το φορολογικό, το ασφαλιστικό, ι ΕΛΓΑ (…) η Κοινή Αγροτική Πολιτική» αλλά και αιτήματα που αφορούν τα κόκκινα δάνεια, το κόστος παραγωγής, το κόστος του πετρελαίου και την επιστροφή του φόρου των καυσίμων όπως και το κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος «που αυξήθηκε κατά 50% (…) και τον ΦΠΑ που πήγε στο 24%» σημείωσε ο κ.Μπούτας.
Σημαντικό αίτημα τόνισε πως είναι και η θέσπιση του ακατάσχετου λογαριασμού, καθώς και αφορολογήτου στο ύψος των «12.000 ευρώ ανά άτομο με 2.000 ανά παιδί, δηλαδή σε μια οικογένεια με δύο παιδιά να είναι 30.000 ευρώ».
Οι κινητοποιήσεις αφορούν, τέλος, σύμφωνα με τον κ.Μπούτα και τον κλάδο της κτηνοτροφίας τόσο για «τα προβλήματα που υπάρχουν από παλαιότερα, όσο και για πρόσφατα με την κακοκαιρία», ενώ συμπεριλαμβάνονται και αιτήματα που άπτονται της παραγωγής κρασιού και της φορολόγησης του: «όταν ένα κιλό σταφύλι κάνει 30 λεπτά και ένα κιλό κρασί έχει φόρο 30 ακόμη λεπτά, είναι δώρον άδωρον να καλλιεργήσεις» καταλήγει ο κ. Μπούτας και απευθύνει κάλεσμα και στους πολίτες και ειδικότερα «τα λαϊκά στρώματα» να «είναι συμπαραστάτες» στον αγώνα των αγροτών.
Τρακτέρ από Τρίκαλα και Καρδίτσα θα κατευθυνθούν στο μπλόκο της Νίκαια
Την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, λόγω των καιρικών συνθηκών, τα τρακτέρ από τους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας, θα κατευθυνθούν στο μπλόκο της Νίκαιας, αφού έχουν προηγηθεί προσυγκεντρώσεις. Στο νομό Τρικάλων, η πρώτη προσυγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Μεγαλοχώρι, στις 11 το πρωί και στην Φαρκαδόνα στις 11:30 το πρωί.
Στη συνέχεια, τα τρακτέρ θα κατευθυνθούν προς το μπλόκο της Νίκαιας. Στο νομό Καρδίτσας, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, η προσυγκέντρωση θα γίνει στην Ιτέα και από εκεί θα κατευθυνθούν τα τρακτέρ στο μπλόκο της Νίκαιας. Ο ίδιος δεν παραλείπει να τονίσει πως αυτός ο αγώνας είναι πλέον αγώνας επιβίωσης, ενώ και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Τρικάλων «Η Άνοιξη», Απόστολος Θωμόπουλος, κάνει λόγο για μέτρα που ξεκληρίζουν και εξοντώνουν τους μικρομεσαίους αγρότες. Πριν την κάθοδο των τρακτέρ στο μπλόκο της Νίκαιας, οι αγρότες θα βγάλουν αρχικά τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών τους, ενώ θα γίνουν και ενημερωτικές συσκέψεις.

***    Γέροντας Γαβριήλ του Aγ. Όρους: Πότε δικαιολογείται η ανυπακοή στους πνευματικούς
Πότε δικαιολογείται η εις τούς
– Πολλοί Πατριάρχες και Δεσπότες γέροντα ακούμε να λένε πώς ο Πάπας είναι όντως . Εμείς τί πρέπει να κάνουμε; Πρέπει να κάνουμε υπακοή σε αυτούς;
 Οφείλουμε υπακοή στους Δεσποτάδες μας, στους πνευματικούς μας, όταν ορθοτομούν τον λόγο της αληθείας. Όταν όμως δεν ορθοτομούν το λόγο της αλήθειας και λένε αιρετικά πράγματα, όχι μόνο σέ αυτούς δεν πρέπει να κάνουμε υπακοή, αλλά και σέ ένα Άγγελο από τον ουρανό αν κατέβει και μάς πει αντίθετα με αυτά πού διδάσκει ή Εκκλησία δεν πρέπει να κάνουμε υπακοή.
Έχουμε καθήκοντα προς τούς πνευματικούς μας Πατέρες και καθήκοντα προς τον Θεό. Τά καθήκοντα προς τον Θεόν είναι υπέρτερα τών καθηκόντων προς τούς πνευματικούς μας Πατέρες. Αν ένα καθήκον προς τούς πνευματικούς μας Πατέρες συγκρούεται με το καθήκον μας προς τον Θεόν, τότε παύει να ισχύει, καταργείται.
Παράδειγμα έχουμε την Αγία Γραφή. Τί διαβάζουμε στις Πράξεις τών Αποστόλων; Οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι, οι Ιουδαίοι αρχιερείς ήτανε οι πνευματικοί ηγέτες στην εποχή του Κυρίου μας. Έπιασαν τούς Αποστόλους, τούς έβαλαν φυλακή και τούς είπαν να μή κηρύττουν. Πήγε Άγγελος Κυρίου και τούς έβγαλε και τούς είπε να κηρύξουν. Τούς ξανάπιασαν και τους είπαν:
Τί σάς είπαμε; Γιατί δεν κάνετε υπακοή; Εμείς είμαστε οι πνευματικοί ηγέτες!
Τότε απολογήθηκε ό Απόστολος Πέτρος: «Πειθαρχείν δει Θεω μάλλον ή άνθρώποις» (Πράξ. 5,29).
Ό Απόστολος Παύλος τί λέει προς τούς Γαλάτας- (1,8) «αλλά και εάν ημείς ή άγγελος εξ ουρανού εύαγγελίζηται υμίν παρ’ ό εύηγγελισάμεθα υμίν, άνάθεμα έστω».
 Ήταν δυνατόν ποτέ ένας Άγγελος να πάει στους Γαλάτας και να κηρύξει αντίθετα από αυτά πού δίδαξε ό Απόστολος Παύλος; Όχι βέβαια! Έ, τότε γιατί το γράφει ό Απόστολος αυτό; Άσκοπο είναι; Περιττό είναι; Άστοχο είναι;
Έτσι είκή κι ώς έτυχε το έβαλε;
Το έβαλε για να μή παρασυρθούμε και πούμε ό Δεσπότης μας είναι Άγιος. Με την προσευχή του ανασταίνει νεκρούς, άνορθεΐ παραλύτους, άνοίγει τά μάτια από τυφλούς, μετακομίζει όρη με ένα πρόσταγμα του. Όλα να τά κάνει αυτά, εφόσον λέει κάτι πού δεν συμφωνεί με την Εκκλησία, δεν πρέπει να τον κάνουμε υπακοή.
Διαβάστε στο βίο τού Αγίου Συμεών τού Νέου Θεολόγου:
Ό Άγιος θέλει να φύγει από ηγούμενος και καλεί τον νέο ηγούμενο και όλη την αδελφότητα και τούς δίνει συμβουλές. Στο τέλος τί τούς λέει;
Αν και αυτός σαν άνθρωπος κάνει κάτι πού δεν συμφωνεί με την Εκκλησία, με αυτά πού διδάσκει ή Εκκλησία, τότε προσωρινά να κάνετε υπακοή και οι γεροντότεροι να πάνε να τον πούνε να κάνει διόρθωση. Και αν δεν κάνει διόρθωση, όχι μόνο σέ αυτόν να μή κάνετε υπακοή αλλά ούτε και σέ Άγγελο εξ ουρανού, αν έρθει να σάς το πει.
Αυτά είναι λόγια του Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου.
Έρχονται μερικοί ιερείς στο κελί και μου λένε:
Μου είπε ό Δεσπότης να στεφανώσω ένα ορθόδοξο με ένα ετερόδοξο.
Και όταν τού λέω ότι αυτό απαγορεύεται, οι κανόνες, ό Άγιος Νικόδημος στο Πηδάλιο.
Λέει δεν είναι Άγιον. Εμείς είμαστε! Θα κάνεις υπακοή σέ μάς. Τί λέει ό Απόστολος; «Πείθεσθε τοις ήγουμένοις υμών και ύπείκετε…» (Έβρ. 13:17).
Και άπαιτοΰνε από τούς ιερείς να κάνουν υπακοή και σέ πράγματα πού είναι αντίθετα με τη διδασκαλία της Εκκλησίας.
Πώς ερμηνεύει ό ιερός Χρυσόστομος το «Πείθεσθε τοις ήγουμένοις υμών και ύπείκετε…»;
Ρωτάει ό Άγιος: Τι ουν, φησίν, όταν πονηρός, η, και μή
Και ρωτάει και προτρέπει ώς εξής: Πονηρός, πώς λέγεις; ει μεν πίστεως ένεκεν, φεύγε αυτόν και παραίτησαι, μή μόνον αν άνθρωπος, αλλά καν άγγελος εξ ουρανού κατιών.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ.
~*
~*  ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ  Γέροντας Γαβριήλ:
~**  Ομιλία του Αγιορείτη γέροντα Γαβριήλ Κουτλουμουσίου 07/12/14 ?: https://youtu.be/mrPiaC9KidA .--
~** Γεροντας γαβριηλ.συγκινητικες συμβουλες 22/4/2014:
 https://youtu.be/be8j-yOnoMY .-
~** γεροντας γαβριηλ ''ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ'': https://youtu.be/mn_kByKdEFA .-
~** Γέρων Γαβριήλ στο Άγιο Όρος - Elder Gabriel's messages and eulogies : https://youtu.be/YdWaOzqOgVo .-
~** ΓΕΡΩΝ ΓΑΒΡΙΗΛ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΚΤΙΣΤΟΥ ΦΩΤΟΣ :
 https://youtu.be/3TjLws4ChuI .-
~** Συνέντευξη απο τον Γέροντα Γαβριήλ.( Ιερόν κελλίον Οσίου Χριστοδούλου : https://youtu.be/oPoKHQDP6wA .-
 ~** Γέρων Γαβριήλ Αγιορείτης ¨Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΕΛΘΕΙ ΤΩΡΑ!!!
: https://youtu.be/0SOSS3Q-mvo .-
~**13.1.2016 Γέροντας Γαβριήλ Αγιορείτης για την Ελλάδα την «καρτα : https://youtu.be/aUWQiwUXwBc .-
~**  Γέρων Γαβριήλ στο Άγιο Όρος - Elder Gabriel's messages and eulogies : https://youtu.be/NmkvPpFVY_A .-
~** Γέρων Γαβριήλ στο Άγιο Όρος - Elder Gabriel's messages and eulogies: https://youtu.be/dNnrC8Qo4BQ .-
~** Γέρων Γαβριήλ στο Άγιο Όρος - Elder Gabriel's messages and eulogies: https://youtu.be/OeAWd1vBUmA .-
~**Γεροντας ΓΑΒΡΙΗΛ Προτροπή προς μετάνοια:
 https://youtu.be/8v-cqbLDzGk .-
~** ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ '' ΜΗ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΑΣ ''
: https://youtu.be/xn0veODz49c .-
~** ΓΕΡΩΝ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ - Πως σβήνουμε αμαρτίες, 28/08/2016: https://youtu.be/H0wY84ouQYs .-
~** Γέροντας Γαβριήλ Άγιον Όρος-4_2012:
 https://youtu.be/5M0EXAxoGrs .-
~** Γέροντας Γαβριήλ - Άγιον Όρος - (12- 2012):
 https://youtu.be/nCnxQZIUUpU .-
~** ΓΕΡΩΝ ΓΑΒΡΙΗΛ ΚΑΡΕΩΤΗΣ:
https://youtu.be/E10CJk9y2dA .-
~**  Γέρων Γαβριήλ στο Άγιο Όρος - Elder Gabriel's messages and eulogies: https://youtu.be/9bcQIo1SQU8 .-
~*Γέρων Γαβριήλ στο Άγιο Όρος :
https://youtu.be/9bcQIo1SQU8 .- 
 ~ Γέρων Γαβριήλ στο Άγιο Όρος:
 https://youtu.be/OeAWd1vBUmA .-
~** Κουτλουμούσι Ι.Κ. Γέροντα Γαβριήλ μας ομιλή ο γέροντας 15/09/2016 149  : https://youtu.be/OI7xF5J160o .-
~**   Γέροντας Γαβριήλ Κουτλουμούσι Αγιορείτης Γέροντας Αλύπιος Ν Σκήτη 2016 001: https://youtu.be/_7vrHAHhAuM  .-
~*Γέροντας Γαβριήλ Αγιορείτης Κουτλουμούσι 2016 :
https://youtu.be/YRA6K8cmUpY .-

***  Νέα δημοσκόπηση: "Συνωστισμός" κομμάτων στα πρόθυρα του 3% 
Προβάδισμα 9 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με έρευνα της ALCO

Προβάδισμα 9 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για λογαριασμό της εφημερίδας “Παραπολιτικά”.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 26,8%, έναντι 17,8% του ΣΥΡΙΖΑ, και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8,4%, το ΚΚΕ με 7,1%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,2%, η Ένωση Κεντρώων με 2,7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,4%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,5% και το Ποτάμι με 1,4%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 5,1% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 18,1%.
Εξάλλου, στην παράσταση νίκης η επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας είναι σαρωτική, καθώς το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεντρώνει ποσοστό 56%, έναντι μόλις 9% του ΣΥΡΙΖΑ.

***   Κατάργηση του Obamacare και έξοδο από την TPP οι πρώτες υπογραφές Τραμπ 
Η συντριβή των «οργανώσεων της ριζοσπαστικής ισλαμικής τρομοκρατίας» κορυφαία προτεραιότητά της στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής της νέας κυβέρνησης
Κατάργηση του Obamacare και έξοδο από την TPP οι πρώτες υπογραφές Τραμπ
Ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ, υπέγραψε χθες το πρώτο του εκτελεστικό διάταγμα στο Οβάλ Γραφείο λίγο μετά την λήξη της παρέλασης ορκωμοσίας, δίνοντας εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες για την μείωση των κανονιστικών επιβαρύνσεων που συνδέονται με το Obamacare, καθώς το Αμερικανικό Κογκρέσο καθορίζει την διαδικασία που θα καταργήσει και θα αντικαταστήσει το πρόγραμμα ασφαλιστικής κάλυψης και υγειονομικής περίθαλψης του τέως Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ δήλωσε επίσης στους δημοσιογράφους ότι ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκο Ρινς Πράιμπους αποστέλλει ένα υπόμνημα σε υπηρεσίες διατάσσοντας την άμεση διακοπή του ρυθμιστικού πλαισίου.
Σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την ορκωμοσία του Τραμπ, αναφέρεται ακόμα ότι η κυβέρνηση του νέου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα ξεκινήσει με την αποχώρηση της χώρας από τη Σύμπραξη της Περιοχής του Ειρηνικού (TPP), την εμπορική συμφωνία στην οποία μετέχουν 12 χώρες, στο πλαίσο της εμπορική στρατηγική της για την προστασία των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ.
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι "οι σκληρές και δίκαιες (εμπορικές) συμφωνίες" θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στην αμερικανική οικονομία και να επιστρέψουν εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. "Αυτή η στρατηγική ξεκινά με την αποχώρηση από την TPP και με τη διασφάλιση ότι τυχόν νέες εμπορικές συμφωνίες θα συναφθούν προς το συμφέρον των Αμερικανών εργαζομένων".
Διαβάστε περισσότερα:
 Άρχισε το "ξήλωμα" ο Τραμπ: Αποχωρούν οι ΗΠΑ από τη συμφωνία TPP
Παράλληλα, η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε το "κλίμα κατά της αστυνομίας", όπως το χαρακτήρισε, που επικρατεί στις ΗΠΑ και ζήτησε περισσότερη επιβολή του νόμου και πιο αποτελεσματική αστυνόμευση.
Στο ίδιο κείμενο επαναλαμβάνεται ότι η δέσμευση του Τραμπ να χτίσει ένα τείχος για να σταματήσει την παράνομη μετανάστευση. "Η χώρα μας χρειάζεται περισσότερη επιβολή του νόμου, περισσότερη δέσμευση της κοινότητας και πιο αποτελεσματική αστυνόμευση", προστίθεται στην ανακοίνωση
Ο Τραμπ επίσης υπέγραψε τους διορισμούς του υπουργού Άμυνας Τζέιμς Μάτις και του επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας Τζον Κέλι, οι διορισμοί των οποίων επικυρώθηκαν νωρίτερα χθες από την Γερουσία. 
Παρέλαβε τους πυρηνικούς κωδικούς
Αμέσως μετά την ορκωμοσία του, ο Τραμπ και ο Ομπάμα μπήκαν στο Καπιτώλιο. Εκεί, ένας στρατιωτικός βοηθός του Ομπάμα παρέδωσε στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ την βαλίτσα με τους πυρηνικούς κωδικούς: τις πληροφορίες και τον εξοπλισμό που απαιτούνται για να ξεκινήσει πυρηνικός πόλεμος.
Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ο νέος Πρόεδρος έχει τη δυνατότητα να ξεκινήσει τον δικό του πυρηνικό πόλεμο και δεν υπάρχει νομική εμπόδιο για να το κάνει αυτό.
Το πρόβλημα είναι ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει χαρακτηριστεί από εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφάλειας – ακόμα και στο ίδιο του το κόμμα – ως ένας άνθρωπος που του λείπει η κρίση, η ιδιοσυγκρασία και οι γνώσεις για να διαχειριστεί πυρηνικά όπλα.
Πάντως, μερικά λεπτά μετά την ορκωμοσία του, ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία, η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ έχει την πρόθεση να αναπτύξει ένα σύστημα πυραυλικής άμυνας «αιχμής» για να προστατευθούν οι ΗΠΑ από επιθέσεις του Ιράν και της Βόρειας Κορέας.
Η ανακοίνωση δεν δίνει λεπτομέρειες για το εάν το σύστημα αυτό είναι άλλο από αυτό που βρίσκεται ήδη υπό ανάπτυξη, ή το πώς θα καλυφθεί το κόστος του. 
Στο στόχαστρο το Ισλαμικό Κράτος
Στην ομιλία του αμέσως μετά την ορκωμοσία του, ο Τραμπ υποσχέθηκε να «ενώσει τον πολιτισμένο κόσμο εναντίον της ριζοσπαστικής ισλαμικής τρομοκρατίας, την οποία θα εξαλείψουμε εντελώς από το πρόσωπο της γης».
Ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Λευκού Οίκου λίγη ώρα μετά την ορκωμοσία του, αναφέρει ότι η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ θα καταστήσει τη συντριβή των «οργανώσεων της ριζοσπαστικής ισλαμικής τρομοκρατίας» κορυφαία προτεραιότητά της στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής.
Στην ανακοίνωση, υπό τον τίτλο «Εξωτερική Πολιτική για την Αμερική Πρώτα» ("America First Foreign Policy"), αναφέρεται ότι η ήττα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και άλλων ριζοσπαστικών ισλαμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων «θα είναι η υψηλότερη προτεραιότητά μας».
Προκειμένου να «ηττηθεί και να καταστραφεί» το Ισλαμικό Κράτος και ιδεολογικά συγγενείς οργανώσεις, η νέα κυβέρνηση θα «διεξαγάγει κοινές και συμμαχικές στρατιωτικές επιχειρήσεις όποτε χρειάζεται», θα καταβάλλει προσπάθειες για να εμποδίσει την χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων, θα επεκτείνει την ανταλλαγή πληροφοριών, αλλά και τη χρήση τεχνικών «κυβερνοπολέμου» για να εμποδίσει τη διασπορά προπαγάνδας και τη στρατολόγηση.

 ***  Νέα τραγωδία στην Ιταλία: Μαθητές νεκροί σε τροχαίο 
Το λεωφορείο που τους επέβαιναν προσέκρουσε σε πυλώνα και τυλίχθηκε στις φλόγες
 Νέα τραγωδία στην Ιταλία: Μαθητές νεκροί σε τροχαίο
Τουλάχιστον 16 άνθρωποι - στην πλειοψηφία τους Ούγγροι μαθητές - σκοτώθηκαν όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε προσέκρουσε χθες Παρασκευή το βράδυ σε έναν πυλώνα και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες. Το δυστύχημα σημειώθηκε σε μια έξοδο του αυτοκινητοδρόμου της Βερόνας στη βόρεια Ιταλία, μετέδωσε σήμερα το ιταλικό πρακτορείο Agi.
Τα ιταλικά μέσα μετέδωσαν ότι στο λεωφορείο επέβαιναν Ούγγροι μαθητές, ηλικίας 14 με 18 ετών
Η πυροσβεστική ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι το λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες μετά την πρόσκρουση. «Υπάρχουν πολλά θύματα», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, στο λεωφορείο υπήρχαν περίπου 50 επιβάτες, εκ των οποίων οι 15 απουσίαζαν από την καταμέτρηση μετά το δυστύχημα. Όπως αναφέρει στον ιστότοπό της, επτά πτώματα έχουν ανασυρθεί από το λεωφορείο, όμως ο απολογισμός είναι πιθανό να είναι μεγαλύτερος.
Δεκάδες ακόμη άνθρωποι που έχουν τραυματιστεί διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής, σύμφωνα με τις υπηρεσίες παροχής πρώτων βοηθειών.

 ***   Λαγκάρντ στο Σόιμπλε: Εμείς παραμένουμε στο Ελληνικό πρόγραμμα  
Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ διαβεβαίωσε τον Σόιμπλε το Ταμείο σκοπεύει να παραμείνει με εποικοδομητικό τρόπο εμπλεκόμενο στις συνομιλίες
 Λαγκάρντ στο Σόιμπλε: Εμείς παραμένουμε στο Ελληνικό πρόγραμμα
Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) διαβεβαίωσε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αυτή την εβδομάδα ότι το ΔΝΤ σκοπεύει να παραμείνει με εποικοδομητικό τρόπο εμπλεκόμενο στις συνομιλίες για την βοήθεια προς την Ελλάδα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Σόιμπλε.
Η Κριστίν Λαγκάρντ μίλησε με τον Σόιμπλε για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης κατά το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός και του είπε ότι το ΔΝΤ σχεδιάζει να συνεχίσει τη συμμετοχή του, ανέφερε ο εκπρόσωπος σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, στο περιθώριο του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ του Νταβός, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "η Αθήνα πρέπει να εκπληρώσει τις συμφωνίες με τους δανειστές της, διαφορετικά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα συμμετάσχει περαιτέρω στο ελληνικό πρόγραμμα, και αυτό θα τερματιστεί".

 ***


*** Αθλητική ενημέρωση  :

*** Ο Αντετοκούνμπο γράφει ιστορία και ευχαριστεί τους Έλληνες 
Ο «Greak Freak» είναι πλέον και επίσημα ο πρώτος Έλληνας μπασκετμπολίστας που συμμετέχει ως βασικός σε All Star Game του NBA και συγκεκριμένα στο All Star Game που θα γίνει στις 19/2 στη Νέα Ορλεάνη.
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έλαβε 1.604.463 ψήφους και ήταν τρίτος στην Ανατολή,  με το όνομά του να είναι πίσω από τους πρωταθλητές Λεμπρόν Τζέιμς (1.893.751 ψήφους) και Κάιρι Ίρβινγκ (1.696.769 ψήφους).
Μάλιστα κανένας από τους υπόλοιπους παίκτες της Ανατολής δεν ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο ψήφους. Μόλις στα 22 του χρόνια ο Γιάννης Αντετοκούμπο μπάινει πλέον στην ελίτ του NBA ως ηγέτης των Μιλγουόκι Με τη συμμετοχή του στο All Star Game θα γίνει και ο νεότερος μη Αμερικανός που γίνεται βασικός σε All Star Game.   Υπενθυμίζεται πως για την επιλογή μέτρησε κατά 50% η ψήφος του κοινού και από 25% των ΜΜΕ και των παικτών. Ο Αντετοκούνμπο ήταν δεύτερος σε ψήφους για κοινό, παίκτες και ΜΜΕ στους ψηλούς της Ανατολής, πίσω μόνο από τον Λεμπρόν Τζέιμς.
Οι πεντάδες του All Star Game:
Δύση: Στεφ Κάρι (Γουόριορς), Κέβιν Ντουράντ (Γουόριορς), Τζέιμς Χάρντεν (Ρόκετς), Κογουάι Λέοναρντ (Σπερς), Άντονι Ντέιβις (Πέλικανς).
Ανατολή: Κάιρι Ίρβινγκ (Καβαλίερς), Λεμπρόν Τζέιμς (Καβαλίερς), Τζίμι Μπάτλερ (Μπουλς), Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μπακς), Ντεμάρ ΝτεΡόζαν (Ράπτορς).
Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την ανάδειξη των βασικών πεντάδων του All Star Game του NBA, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έστειλε ένα συγκινητικό μήνυμα, μέσα από τα social media. Ο 22χρονος ευχαρίστησε όλους όσους τον βοήθησαν να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και υποσχέθηκε πως θα παίξει και για αυτούς στη Νέα Ορλεάνη. "Ευχαριστώ Ελλάδα", είναι οι τελευταίες λέξεις του μηνύματός του.

Πηγή: lifo.gr

*** Πέμπτη  19-01-2017  16η  αγωνιστική Σούπερ Λίγκας : ~* ΠΑΟΚ-~*  ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ   3-0 .- ^

~* ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  2-1 .- ^

***   ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΈ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   84-63 .-

Τα δεκάλεπτα: 27-16, 44-28, 60-45, 84-63
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαμόνικα (Ιταλία), Ρίζικ (Ουκρανία), Περάντι (Εσθονία)
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΈ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Άντιτς 2, Μπογκντάνοβιτς 7, Σλούκας 12 (2), Νάναλι 10 (2), Βέσελι 13, Ντίξον 5 (1), Κάλινιτς 6, Ντουβερίογλου 13, Ντατόμε 16 (4).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 13 (2), Νίκολς, Ρίβερς 11 (3), Τζέιμς 25 (2), Φώτσης 1, Φελντέιν 4, Γκάμπριελ 3 (1), Τζεντίλε 2, Μπουρούσης 2, Καλάθης 2.
VIDEO :
Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός  84-63  19/01/2017 :
 https://youtu.be/Lo8OvaByee0 ..-
~*Ξάνθη-Ηρακλής α΄ ημιχρονο 1-1 18-01-2017:
  https://youtu.be/SFTvhDYyf3A .-
~*Τα γκολ της 16ης  αγωνιστικής SUPER LEAGUE  18/01/2017:
https://youtu.be/Pj66f1im5_U .-
~*Αστέρας Τριπ- Ολυμπιακός  0-0 16η αγων  18/01/2017 :
https://youtu.be/0EbmRgl6zE8 .-
~Παναιτωλικός- ΑΕΚ  3-2  γκολ Παναιτωλικού 18/01/2017:
https://youtu.be/G3j9So0Z3YE .-
~ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΑΕΚ  3-2  16η  αγων  18/01/2017:
 https://youtu.be/DW0Zn-o-XI8  .- 
~ΠΑΟΚ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  3-0 τα γκολ 16η αγων   19/01/2017 :
 https://youtu.be/Ereh73luk8E  .-  
~ΠΑΟ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  2-1  16η  αγων  19/01/2017  τα γκολ: h
ttps://youtu.be/nmyCmV_07Xk  .-
~*Φενέμπαχτσε-Παναθηναϊκός  84-63  3η περίοδος 60-45  19/01/2017: https://youtu.be/Vd9RQuSp8FI  .-  .-

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής της Euroleague:
Πέμπτη, 19/1/2017
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία) 85-64
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 84-63
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 67-71
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Γαλατασαράι (Τουρκία) 92-87
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)

Παρασκευή, 20/1/2017
Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)  71-64 .-
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)  59-74 .-
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπασκόνια (Ισπανία) 21:00 92-62 .-
Τα  δεκάλεπτα :  24-17, (50-28) ,76-43 , 92-62 .-
 Διαιτητές: Πουκλ (Σλοβενία), Ρίζικ (Ουκρανία), Σέμες (Ισραήλ)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γκριν 11, Μπιρτς 9, Γιανγκ 7, Παπαπέτρου 4, Σπανούλης 12 (2), Μιλουτίνοφ 3, Αγραβαάνης 2, Ουότερς 2, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 12 (2), Μάντζαρης 10 (2), Λοτζέσκι 8 (1).
ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Σίτο Αλόνσο): Λάρκιν 12, Μπαρνιάνι 2, Βόιτμαν 3, Χανγκά 11, Σεντεκέρσκις 3, Μπομπουά 9 (1), Μπλάζιτς 2, Ντιόπ, Τίλι 7 (1), Μπάντινγκερ 8, Λουθ 5.

 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 14-4 32
Ολυμπιακός 13-5 31
Ρεάλ Μαδρίτης 13-5 31
Φενερμπαχτσέ 11-7 29
------------------------
Μπασκόνια 11-7 29
Νταρουσάφακα 10-8 28
Παναθηναϊκός 10-8 28
Ερυθρός Αστέρας 10-8 28
---------------------------
Μπάμπεργκ 7-11 25
Αναντολού Εφές 8-9 25  -1 αγώνα
Ούνιξ Καζάν 7-11 25
Μπαρτσελόνα 7-10 24   -1 αγώνα
Μακάμπι Τελ Αβίβ 6-12 24
Ζαλγκίρις 6-12 24
Γαλατασαράι 5-13 23
Αρμάνι Μιλάνο 5-13 23

***   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ αγώνων και αποτελέσματα των Ελληνικών ομάδων που συμμετέχουν στην Euro league του μπάσκετ μπολ περιόδου 2016-2017 :
--------------------------------------
1η αγωνιστική 12 και14-10-2016 : Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 83-65 .- ^ Παναθηναϊκός – Ζαγκλίρις Κάουνας 84-76 .- ^ 

 2η αγωνιστική 20 και 21 -10-2016 : Ολυμπιακός-Ανατολού Εφές Πίλσεν 90-66 .- ^ ΤΣΣΚΑ Μόσχας-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 81-77 .- ^   
3Η αγωνιστική 25 και 26 -10-2016 : Ολυμπιακός –Μιλάνο 91-81 .- ^ Μπάμπεργκ-Παναθηναϊκός 83-84 .- ^     
 4η αγωνιστική 27 και 28 -10-2016 : Μπασκόνια-Ολυμπιακός 90-95 .- ^ Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας 70-59 .- ^
5η αγωνιστική 03 και 04-11-2016 : Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 75-81 .- ^ Ανατολού Εφές Πίλσεν- Παναθηναϊκός  Κκ.α. 70-70 .- παράτ. 91-83 .- ^ 
6η αγωνιστική 10 και 11-11-2016 : Παναθηναϊκός-Μακαμπι Τ. Α. κ.α. 67-67 παράτ. 83-75 .- ^ Γαλατάσαράϊ –Ολυμπιακός 89-87 .- ^
 7η αγωνιστική 16-11-2016 : Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 59-52 .- ^ Ρεάλ Μανδρίτης- Παναθηναϊκός 87-84 .- ^
8η αγωνιστική 18-11-2016 : Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 77-79 .- ^
9η αγωνιστική 24και 25-11-2016 : Ολυμπιακός –Μακαμπί Τα .Α . 73-80 .- ^ Παναθηναϊκός – Νταρουσάφακα 86-80 .- ^
 10η αγωνιστική 02-12-2016 : Νταρουσάφακα-Ολυμπιακός 71-77 .- ^ Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 72-57 .- ^
11η αγωνιστική 09-12-2016 : Ολυμπιακός-Ούνιξ Καζάν 88-59 .- ^  Παναθηναϊκός-Γαλατάσαράϊ 85-58 .- ^
 12η αγωνιστική : 15 και 16-12-2016 : Ζαγκλίρις Κάουνες –Ολυμπιακός 75-88 .- ^ Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε  81-70 .- ^
13η αγωνιστική 20 και 21 -12-2016 : Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας 73-65 .- ^ Μιλάνο-Παναθηναϊκός 72-86 .- ^
 14η αγωνιστική 22 και 23-12-2016 : Μπάμπεργκ-Ολυμπιακός 82-68 .- ^ Παναθηναϊκός-Μπασκόνια 69-68 .- ^
15η αγωνιστική 29 και 30-12-2016 : Ολυμπιακός –Φενέρμπαχτσε 71-62 .- ^ Ούνιξ Καζάν – Παναθηναϊκός 83-81 .- ^
 16η αγωνιστική 06-01-2017 : Ολυμπιακός –Παναθηναϊκός 77-69 .- ^
 17η αγωνιστική 12 και 13-01-2017 : Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 67-69 .- ^ Παναθηναϊκός – Ανατολού Εφές Πίλσεν κ.α. 70-70 παράτ. 92-81 .- ^
18η αγωνιστική 19 και20-01-2017 : Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός   84-63 .-^  Ολυμπιακός-Μπασκόνια  92-62 .-
19η αγωνιστική 24 και 25-01-2017 : Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα Μιλάνο- Ολυμπιακός
20η  αγωνιστική 26 και 27-01-2017  : Ερυθρός Αστέρας –παναθηναϊκός Ολυμπιακός –Μπέμπεργκ
 21η αγωνιστική 02 και03-02-2017 : Ούνιξ Καζάν –Ολυμπιακός Γαλατάσαράϊ –Παναθηναϊκός  
22η αγωνιστική 09 και10-02-2017 : Παναθηναϊκός-Μπάμπεργκ Ολυμπιακός-Ζαγκλίρις Κάουες  
 23η αγωνιστική 23και24-02-2017 :   Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός  Παναθηναϊκός-Ούνιξ Καζάν 
 24η αγωνιστική 02 και 03-03-2017 :  Μακαμπί   Τ.Α.-Ολυμπιακός   Νταρουσάφακα-Παναθηναϊκός
 25η αγωνιστική 09 και10 -03-2017  :    Ζαγκλίρις Κάουνες –Παναθηναϊκός   Ολυμπιακός-Νταρουσάφακα 
26η αγωνιστική  16  και 17-03-2017  :   Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μανδρίτης  Ολυμπιακός – Γαλατάσαράϊ 
 27η αγωνιστική 21 και 22-03-2017  :  Παναθηναϊκός-Μιλάνο   Ερυθρός Αστέρας –Ολυμπιακός
28η αγωνιστική 23 και 24 -03-2017 :  Ολυμπιακός-Ρεάλ Μανδρίτης Μπασκόνια- Παναθηναϊκός
  29η  αγωνιστική  30 και31-03-2017  :  Ανατολού  Εφές –Ολυμπιακός  Παναθηναϊκός  -ΤΣΣΚΑ   Μόσχας
30η αγωνιστική  06 και07-04-2017  : ΤΣΣΚΑ Μόσχας –Ολυμπιακός     Μακαμπί Τ.Α. –Παναθηναϊκος   .- 

   ~ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ :
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS ΆΒΒΑΤΟ 31 Δεκεμβρίου 2016 :
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-31-2016.html .- 
 ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  31 Δεκεμβρίου 2016-01 Ιανουαρίου 2017 :   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/31-2016-01-2017-2016-15-28122016-78-80.html  .-  
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή 01  Ιανουαρίου  2017 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-01-2017.html .- 
~*  ΠΡΟΦΗΤΙΕΣ Κυριακή 01 Ιανουαρίου  2017  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/01/01-2017.html .-                        
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  :
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/01/news-02-2017-2.html .-  
~* ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/02-2017.html  .- 
~ * Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη  03 Ιανουαρίου  2017
:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-03-2017.html  .-    

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  04 Ιανουαρίου  2017  *:   
 http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-04-2017-4.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  05  Ιανουαρίου  2017 : 
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-05-2017.html  .-
~  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 06 Ιανουαρίου 2017  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-06-2017.html .-
 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο 07 Ιανουαρίου  2017  :
 http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-07-2017.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 07  και 08 Ιανουαρίου 2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/07-08-2017-2-super-league-712017-1-0.html .-   
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 08  Ιανουαρίου 2017:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-08-2017.html .-               
 ~   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS 2 στο αγιάζει της ενημέρωσης .Κυριακή  08  Ιανουαρίου  2017 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2.html .- 
 ~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 11 Ιανουαρίου  2017 : 
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-11-2017-5-10012017.html  .-
~ Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Πέμπτη 12 Ιανουαρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης Στο αγιάζι της ενημέρωσης  μας ...
 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/news-12-2017.html  .-

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 13  Ιανουαρίου  2017  : 
 http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-13-2017-12.html .- 
~   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 14  Ιανουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας ...: http://snsarfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-14-2017.html .-   
~   Αθλητικό Σαββατοκύριακο 14 και 15  Ιανουαρίου 2017
:    http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/14-15-2017-11-14012017.html
  .- ~ H Εφημερίδας μας  ARFARA NEWS Κυριακή 15  Ιανουαρίου 2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/h-arfara-news-15-2017.html .-

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 16  Ιανουαρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....   : 
 http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-16-2017.html  .-

 ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  17 Ιανουαρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .../:  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/01/news-17-2017.html .-
 ~***  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  Τρίτη 17 Ιανουαρίου  2017
  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/17-2017.html .- 
 Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  19 Ιανουαρίου  2017  :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ....   : 

 http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-19-2017.html .-

**8   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5111   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3356   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3359  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.816  βίντεο   .-  
~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 .--
~  


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου