ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

ARFARA NEWS -2- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών .
Πέμπτη  11  Οκτωβρίου  2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
~





~    


 *** Κερδίζει τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛ. o Γιώργος Τσώνης στη Μεσσήνη 
Ο "πονοκέφαλος" που είχαν, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το Κίνημα Αλλαγής, για τον υποψήφιο που θα στηρίξουν στο Δήμο Μεσσήνης στις επερχόμενες εκλογές του 2019, φαίνεται να ξεπερνιέται με την… «ασπιρίνη» που ακούει στο όνομα του νυν δημάρχου Γιώργου Τσώνη.
Ο συγκεκριμένος Δήμος, αλλά και το πρόσωπο που θα στηριχτεί, είχαν απασχολήσει το προηγούμενο διάστημα και τα δύο κόμματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του γραμματέα του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη, του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου και των βουλευτών Μεσσηνίας Γιώτας Κοζομπόλη- Αμανατίδη και Πέτρου Κωνσταντινέα, το συγκεκριμένο θέμα "δίχασε".
Αρκετοί ήταν αυτοί που πρότειναν λύση με τον Γιώργο Τσώνη, ενώ σημαντικός αριθμός μελών εξέφρασε αντιρρήσεις.
Είναι πολύ πιθανόν το ίδιο να συνέβη και στη χθεσινή συνεδρίαση.
Μάλιστα, το προηγούμενο διάστημα κατατέθηκε πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ προς το Κίνημα Αλλαγής για υποστήριξη από κοινού ενός άλλου υποψηφίου. Οι συζητήσεις, όμως, δεν ευοδώθηκαν, αφού δε βρέθηκε πρόσωπο κοινής αποδοχής. Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι τα δύο κόμματα να συνεργαστούν στο συγκεκριμένο Δήμο, στηρίζοντας, τελικά, το σημερινό δήμαρχο.
Σε αντίθεση με τις αντιρρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, στο Κίνημα Αλλαγής τα πράγματα ήταν περισσότερο "ομαλά", αφού το όνομα του Γιώργου Τσώνη είχε δυνατά ερείσματα μεταξύ των μελών του.  Α.Π.

***  Πότε θα το μαζέψουν; 
13 ημέρες συμπληρώνονται σήμερα από το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου που ο «Μεσογειακός Κυκλώνας» πέρασε από την Καλαμάτα αφήνοντας πίσω του ζημιές, κυρίως στο παραλιακό μέτωπο.
Πριν από λίγες ημέρες διάβασα και στην ιστοσελίδα του Δήμου ότι το παραλιακό μέτωπο είναι πλέον καθαρό. Ωστόσο, περνώντας κανείς από την οδό Ναυαρίνου, στο ύψος του «Camping Farai», θα διαπιστώσει ένα μεγάλο αλμυρίκι να παραμένει πεσμένο στο πεζοδρόμιο.
Ας επιληφθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες για να απομακρυνθεί, καθώς εκτός του ότι εμποδίζει, δημιουργεί και κίνδυνο τραυματισμού πεζών και ποδηλατών. Κ. Γαζ.

***  Κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια από το ΠΑΜΕ 
Αύριο Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου, στις 11.00 το πρωί, η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την αίθουσα όπου παραπέμπονται σε δίκη συνδικαλιστές στελέχη του.
Όπως αναφέρεται αναλυτικά: «Παραπέμπονται σε δίκη γιατί στις 27/11/2014, μέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας με θέμα το ασφαλιστικό, συμμετείχαν στην κινητοποίηση που διοργάνωναν τα σωματεία έξω από το κατάστημα "Lidl" στην Καλαμάτα. Τη μέρα εκείνη, που οι εργαζόμενοι βρίσκονταν στο δρόμο, η συγκεκριμένη πολυεθνική προκλητικά καλούσε σε εγκαίνια με σκοπό να σπάσει το απεργιακό μέτωπο.
Όχι στην ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων - Η τρομοκρατία δε θα περάσει!».

***  Σύσκεψη για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 
Εν όψει των επετειακών εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου του 1940 πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη στην αίθουσα «Παναγιώτης Φωτέας» του Διοικητηρίου, παρουσία της  αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου & Θεμάτων Μεσσηνίας, Αντωνίας Μπούζα.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Πολιτιστικών Συλλόγων, Σωμάτων Εθελοντών και Προσκόπων που συμμετέχουν στην παρέλαση και υπηρεσιακών παραγόντων.
Υπήρξε, δε, η δυνατότητα κατά τη διάρκεια της σύσκεψης να εκτεθούν οι απόψεις σε κλίμα καλής συνεργασίας, προκειμένου να ρυθμιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για τις εορταστικές εκδηλώσεις που επίκεινται.
Κλείνοντας τη σύσκεψη η αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τους παρισταμένους και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως κάθε φορέας θα πράξει τα δέοντα για να τιμηθεί η εθνική επέτειος όπως αρμόζει.

*** ΒΟΜΒΑ: Η Νέα Δημοκρατία ΣΤΗΡΙΖΕΙ Μπουτάρη για ΔΗΜΑΡΧΟ…

Φαίνεται ότι η Νέα Δημοκρατία κάνει τα πάντα για να ξαναβγεί δήμαρχος ο Γιάννης Μπουτάρης, κι ας αρνείται να τον στηρίξει ανοιχτά.  Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι ο αγαπημένος δήμαρχος τόσο τόσο των Αμερικανών, όσο και των Τούρκων και των Σκοπιανών και πολλά ξένα κέντρα τον θέλουν στη θέση του δημάρχου. Το ξεπούλημα της περιουσίας των Ελλήνων σε ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα, και ιδίως στα τουρκικά είναι βασικός στόχος του δημάρχου, αφού θέλει ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης με κάθε κόστος.
Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί έτσι εμμέσως να βοηθήσει τον κ. Μπουτάρη. Το πρώτο βήμα το έκανε με το Νίκο Δένδια, ο οποίος τον περασμένο Μάιο δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να συζητήσει τη στήριξη του δημάρχου Θεσσαλονίκης. Θυμίζουμε ότι και η Ντόρα Μπακογιάννη τον είχε στηρίξει στο παρελθόν. 
Μπορεί επισήμως να μην τόλμησαν, λόγω της οργής που θα προκαλούσε στον συντηρητικό χώρο του κόμματος, όμως η Νέα Δημοκρατία κάνει κι άλλες κινήσεις υπέρ του Γ. Μπουτάρη. Καθυστερεί επιδεικτικά να επιλέξει τον άνθρωπο που θα στηρίξει για δήμαρχο, αφού λέγεται ότι υπάρχει εσωκομματικός διχασμός. Ας μην μας φανεί περίεργο εάν η επιλογή στο τέλος είναι η χειρότερη.
Είναι προφανές ότι το σύστημα επιθυμεί τον Γιάννη Μπουτάρη. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι μερικοί εκ των υποστηρικτών του είναι ο Τζορτζ Σόρος είναι οι Ρότσιλντ με τους οποίους λέγεται ότι και ο κ. Δένδιας έχει σχέσεις…
***   ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΤΕΛΟΣ; Στήνει κάλπες ο Τσίπρας;..

Πυρά κατά του Πάνου Καμμένου εξαπολύει την Πέμπτη ο φιλοκυβερνητικός Τύπος, μετά το Plan B που παρουσίασε στις ΗΠΑ για τη διευθέτηση των σχέσεων με την ΠΓΔΜ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε για το εναλλακτικό σχέδιο του Πάνου Καμμένου από συνεργάτες του κατά τη συνάντησή του με τους προέδρους της Κύπρου και της Αιγύπτου στην Ελούντα.  Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων εμφανίστηκε στις ΗΠΑ να εκχωρεί όλη τη χώρα στους Αμερικάνους, προκειμένου να κάνουν στρατιωτικές βάσεις όπου θέλουν. Η Εφημερίδα των Συντακτών τιτλοφορείται «O Π. Kαμμένος βλάπτει σοβαρά τη χώρα» ενώ στην ιστοσελίδα της έχει τίτλο «Το τερμάτισε ο Καμμένος». «Σε υπονόμευση της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης επιδόθηκε ο υπουργός Άμυνας στις ΗΠΑ καθώς πρότεινε αντικατάσταση της Συμφωνίας των Πρεσπών με διακρατική συμφωνία, ενώ, χωρίς να αποτελεί ελληνική θέση και χωρίς διαπραγμάτευση, προσκάλεσε τους Αμερικανούς να γεμίσουν με βάσεις τους τη χώρα» τονίζει χαρακτηριστικά η Εφημερίδα των Συντακτών. 


«Βγάζει καπνούς ο Τσίπρας με τον Καμμένο» αναγράφεται στον πηχυαίο πρωτοσέλιδο τίτλο του Έθνους που κάνει λόγο για «αιφνιδιασμό της κυβέρνησης».
Η «Αυγή» εστιάζει στο σχόλιο του Νίκου Βούτση. Ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι ο κ. Καμμένος πρέπει να εξηγήσει τι εννοεί με τα όσα είπε στην Ουάσιγκτον.
Κυβερνητικοί παράγοντες παραδέχονται ότι ο υπουργός Άμυνας ξεπέρασε κάθε όριο αυτή τη φορά και ότι οι δηλώσεις του δεν κινούνται απλώς στο πλαίσιο μία προσπάθειας να κρατήσει συσπειρωμένη την κομματική του βάση, με επίκεντρο τη μάχη για το Σκοπιανό, αλλά διαμορφώνει μία συνολικότερη διαφοροποίηση για μείζονα θέματα εθνικής στρατηγικής.  meaculpa             σχόλιο VoiceNews εάν συνεχιστεί ο εμφύλιος στην Κυβέρνηση είναι δεδομένο πως ο Πρωθυπουργός θα στήσει κάλπες. Δεν θα γίνεται αλλιώς…
***  Οι Ρώσοι ΤΡΟΛΑΡΟΥΝ τον Καμμένο για το Σκοπιανό: «Είσαι ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ μας δηλαδή;»…

Ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, στην συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό Υπουργό Άμυνας Τζέϊμς Μάτις,στο Πεντάγωνο, προτείνει σχέδιο, το οποίο θα αναχαιτίσει την Ρωσία από τα Βαλκάνια, μετατρέποντας την Ελλάδα σε μια απέραντη Νατοϊκή Βάση! Σε μια πρώτη ανεπιβεβαίωτη Ρωσική αντίδραση, απο Υψηλόβαθμους Αξιωματούχους, δηλώνουν τα εξής: Άν ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας, είναι έτοιμος να ρίξει την Ελληνική Κυβέρνηση για την Συμφωνία των Πρεσπών! Τότε είναι Πράκτορας μας! Και εξυπηρετεί τα Ρωσικά συμφέροντα στα Βαλκάνια! Τα λεγόμενα τους ήταν σαρκαστικά, απέναντι στον Έλληνα Υπουργό Άμυνας, τα σοβαρά ξεκινούν τώρα: Οι ΗΠΑ μας κατηγορούν ότι έχουμε διεισδύσει με τις Μυστικές μας Υπηρεσίες στα Σκόπια, και στην Ελλάδα, με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών, μάλιστα απέλασαν και Ρώσους διπλωμάτες, με την αιτιολογία Ρωσικής παρέμβασης σε εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας! Όμως σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων στους “New York Times”, Ο Ιβάν Σαββίδης, στοχοποιήθηκε από τις Αμερικανικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, καθώς θεωρείται από χρόνια ως ο άνθρωπος του Πούτιν στην Ελλάδα. Οι επικοινωνίες του επιχειρηματία, τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές, βρίσκονταν υπό παρακολούθηση!
Ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, σάν ένας πραγματικός Κυβερνήτης της Ελλάδας, διέταξε την Ελληνική Κυβέρνηση να προχωρήσει πολύ γρήγορα σε απελάσεις Ρώσων διπλωματών, όπου η εντολή, εφαρμόστηκε και εκτελέστηκε άμεσα! Η Ελλάδα όχι μόνο παρακολουθείτε απο τις ΗΠΑ, αλλά ελέγχεται και διοικείται σαν Προτεκτοράτο των ΗΠΑ! Εάν οι Έλληνες Πολιτικοί, ανεξαρτήτως Κόμματος ,η Κυβέρνησης, βλέπουν την Ρωσία ως εχθρό τους, πηγαίνουν στην άκρως αντίθετοι πλευρά, με την άποψη που έχει η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού για την Ρωσία, και παραποιούν την μακροχρόνια Ιστορική κοινή φιλία, και συμμαχία των δύο λαών μας, με τις άριστες πολιτιστικές και θρησκευτικές σχέσης που μας ενώνουν! Γι Αυτό αυτή η σχέση δεν πρόκειται να διακοπεί, απο κανένα Κόμμα και Πολιτικό, παρά μόνο αν το θελήσει αυτοβούλως ο Ελληνικός Λαός! του Σπύρου  Πρίφτη για το priftisnews.blogspot.com
***   ΕΚΤΑΚΤΟ! Ο Ζάεφ ΒΡΗΚΕ τους 80 βουλευτές…

~  Τα Σκοπιανά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Ζάεφ κατάφερε να βρει τους 80 βουλευτές που χρειάζεται στη Βουλή για την αναθεώρηση του σκοπιανού συντάγματος. Σύμφωνα μάλιστα με το αλβανόφωνο ΑLSAT-M 11 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO -DPMNE φέρονται να προσχώρησαν στο στρατόπεδο των συνταγματικών αλλαγών. Το κανάλι Τelma είχε αναφέρει προηγουμένως ότι έξι βουλευτές του VMRO – DPMNE συζητούν με την κυβερνητική πλειοψηφία για συνταγματική αναθεώρηση. 

*** ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ οι κάτοικοι της Λέσβου για την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ του ΣΤΑΥΡΟΥ: «Κάποιοι στο νησί ΜΙΣΟΥΝ την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»… (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Την οργή των κατοίκων της Λέσβου έχει προκαλέσει η καταστροφή του τσιμεντένιου σταυρού στην περιοχή της Απέλης (βλ. ΕΔΩ σχετικό θέμα).  Μάλιστα για πολλούς θεωρείται ύποπτο ότι μια ΜΚΟ του νησιού είχε ζητήσει παλιότερα την απομάκρυνσή του για να μην… ενοχλούνται οι λαθρομετανάστες. Το Ruptly του Russia Today πήγε χθες στην περιοχή και συνομίλησε με κατοίκους, οι οποίοι ξεκαθάρισαν ότι η καταστροφή έγινε οργανωμένα και δήλωσε αγανακτισμένος ότι «κάποιοι» μισούν τους κατοίκους στο νησί και την Ορθοδοξία.
Δείτε παρακάτω τα όσα ειπώθηκαν: https://youtu.be/cjMPdy_CpjM .- 
 ***  «Βόμβα» Καμμένου: Η Βόρεια Ελλάδα θα γίνει μουσουλμανική»…

Μη μας φαίνονται παράξενες οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου από τις ΗΠΑ, περί … παράδοσης της Ελλάδας μας στα χέρια του ΝΑΤΟ.  Ο υπουργός Άμυνας έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι εργάζεται ενάντια στα ελληνικά συμφέροντα. Θα σας θυμίσουμε αποσπάσματα από μια συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει τον Φεβρουάριο του 2016, σχετικά με την παρουσία της FRONTEX στο Αιγαίο και τα Hotspots.
O κος Καμμένος είχε πει εμμέσως πλην σαφώς ότι η Βόρεια Ελλάδα θα επωμιστεί όλο το βάρος του προσφυγικού και θα γεμίσει με μουσουλμάνους. Μη μας φαίνονται παράξενες οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου από τις ΗΠΑ, περί … παράδοσης της Ελλάδας μας στα χέρια του ΝΑΤΟ. Ο υπουργός Άμυνας έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι εργάζεται ενάντια στα ελληνικά συμφέροντα. Θα σας θυμίσουμε αποσπάσματα από μια συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει τον Φεβρουάριο του 2016, σχετικά με την παρουσία της FRONTEX στο Αιγαίο και τα Hotspots. O κος Καμμένος είχε πει εμμέσως πλην σαφώς ότι η Βόρεια Ελλάδα θα επωμιστεί όλο το βάρος του προσφυγικού και θα γεμίσει με μουσουλμάνους.  Όπως χαρακτηριστικά είχε τονίσει, «μετά από τη χθεσινή απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής, {σς αποφασίσαμε} τη δημιουργίαςcamp 20.000 θέσεων στη Βόρεια Ελλάδα, κοντά στην Ειδομένη, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη συγκέντρωση μεταναστών και προσφύγων, που έχει δημιουργηθεί μετά από την αυθαίρετη απόφαση έξι αστυνομικών διευθυντών της Ευρώπης να αναιρέσουν την απόφαση των αρχηγών κρατών και να κλείσουν τα σύνορα».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθούν νέα hotspots “σε νέους χώρους που έχουμε βρει κοντά στα σύνορα».

Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν είναι η πρώτη φορά που ο κος Καμμένος παραδίδει την Ελλάδα μας σε χέρια άλλων.

***   Στοιχειά ΣΟΚ για τα συστημικα ΜΜΕ και την «ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ»…

~  Είναι γνωστός ο «πόλεμος» που κάνουν τα συστημικά ΜΜΕ σε κάθε τι που πηγαίνει ενάντια στη γραμμή που ακολουθούν και εξυπηρετούν.  Μέσω της προπαγάνδας που ασκούν, επιχειρούν να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη και δεν διστάζουν να επιτεθούν ακόμα και σε πρόσωπα υψηλά ιστάμενα, πχ τον Ντόναλντ Τραμπ. Κάτι που έχει παρατηρηθεί και έχει γίνει αντικείμενο μελέτης, είναι ο τρόπος που τα ΜΜΕ διαχειρίζονται τον χρόνο τους για να παρουσιάσουν ένα θέμα.
Χαρακτηριστικό είναι ότι τα ΜΜΕ σπαταλούν περισσότερο αρνητικό χρόνο για την προβολή ενός συγκεκριμένου θέματος, δηλαδή ξοδεύουν αρκετά λεπτά για να εστιάσουν αρνητικά στην είδηση-παρά το αντίθετο. Με βάση το παράδειγμα του Ντόναλντ Τραμπ θα σας εξηγήσουμε τι εννοούμε. Το Κέντρο Έρευνας των Μέσων Ενημέρωσης (MRC) παρακολουθεί την κάλυψη του αμερικανού προέδρου από τα μεγάλα δίκτυα ειδήσεων, από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του. Τα ευρήματα είναι αποκαλυπτικά, υπάρχει ένα σταθερό μοτίβο: μια συντριπτικά αρνητική κάλυψη του Τραμπ με συχνότητα περίπου εννέα προς ένα-εννέα αρνητικά σχόλια και ένα καλό. Ο MRC εξέτασε 1.007 βραδινές ειδήσεις από τα τρία μεγάλα δίκτυα – ABC, CBS και NBC – από την 1η Ιουνίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Το αποτέλεσμα ήταν γνωστό: η συντριπτική πλειοψηφία της κάλυψης επικεντρώθηκε σε ενδεχομένως αρνητικές ιστορίες για τον Τραμπ που αφορούν τη Ρωσία, τη μετανάστευση και τους ισχυρισμούς για τον Κάβανο. Μέσα σε αυτά τα λεπτά αρνητικής κάλυψης, ακόμα και αν ειπωθεί ένα θετικό σχόλιο για το θέμα, αυτό «χάνεται», καθώς όχι μόνο καταλαμβάνει μικρότερο χρόνο αλλά και γιατί ο θεατής δεν προλαβαίνει να το επεξεργαστεί γιατί «βομβαρδίζεται» αμέσως από τις αρνητικές ειδήσεις που ακολουθούν. Φυσικά, η περίπτωση Τραμπ είναι μόνο μία ανάμεσα στις τόσες που συμβαίνει αυτό το είδος της προπαγάνδας και σίγουρα, το έχουμε δει να συμβαίνει και στα ελληνικά ΜΜΕ.
***  ΣΑΛΟΣ! Αυτοί πήραν τα 1,09 δισ. ευρώ για το μεταναστευτικό… (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Ενα τεράστιο οικονομικό πακέτο ύψους 763 εκατ. ευρώ έχει διαθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ελληνική κυβέρνηση και σε κρατικούς φορείς. Ωστόσο, έχουν εκταμιευτεί λιγότερα από τα μισά, και για την ακρίβεια 355 εκατ. ευρώ σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Τ.», με τις ανάγκες να παραμένουν τεράστιες. Την ίδια στιγμή ΜΚΟ και διεθνείς φορείς έχουν χορηγηθεί με 847 εκατ. ευρώ, εκταμιεύοντας ήδη τα 605 μέσω συμβάσεων για τη διαχείριση του προσφυγικού μόνο στην Ελλάδα! Αναλυτικά στοιχεία πάντως για το πού δόθηκαν τα 1.085 εκατ. ευρώ μέσω έκτακτων επιχορηγήσεων τόσο των Ταμείων Ασύλου-Μετανάστευσης και Εσωτερικής Ασφάλειας όσο και της έκτακτης στήριξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έδωσε η Κομισιόν αναφέροντας τον κάθε κρατικό φορέα και ΜΚΟ που έλαβε αναλυτικά τα ποσά, την ημερομηνία και την αιτία της χορήγησης. Με τα δύο κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης σε Μόρια και Βαθύ Σάμου να έχουν κριθεί ακατάλληλα από τις υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και σύντομα να αναμένεται το λουκέτο τους και το χειμώνα να πλησιάζει, η κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί τους περίπου 20.000 διαμένοντες πρόσφυγες στα νησιά μετατρέποντας τις ζωές τους σε κόλαση.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει ωστόσο να στηρίζει τη χώρα και με πρόσθετα πακέτα, εκτός του 1,6 δισ. ευρώ, χορηγώντας με 24,1 εκατ. ευρώ τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) ώστε να εξασφαλίσει ότι τα παιδιά-μετανάστες μπορούν να τοποθετηθούν αμέσως σε προστατευτικό περιβάλλον και να λάβουν εκπαίδευση μακριά από τους άθλιους χώρους των κέντρων υποδοχής. Αυτά τα χρήματα έχουν σκοπό να δώσουν λύσεις κυρίως στο τεράστιο πρόβλημα των ελλείψεων σε καταλύματα, προσφέροντας φιλοξενία σε χώρους κατάλληλους για παιδιά, ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη, διερμηνεία και την πολιτιστική διαμεσολάβηση, καθώς και την παροχή τροφίμων σε περίπου 1.200 ασυνόδευτους ανηλίκους στα ελληνικά νησιά και στην ηπειρωτική χώρα. Ο ΔΟΜ θα αναλάβει να διευκολύνει την επίσημη εκπαίδευση με την παροχή μεταφοράς και σχολικών ειδών. Επιπλέον, η χρηματοδότηση θα βοηθήσει μετανάστες εγγεγραμμένους σε προγράμματα που ο ΔΟΜ αποκλειστικά διαχειρίζεται στην Ελλάδα βοηθώντας την οικειοθελή επιστροφή και επανένταξη μεταναστών πίσω στις πατρίδες τους. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, όπως τα ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα δύο κύρια χρηματοδοτικά ταμεία, αυτό του Ασύλου, Μετανάστευσης και Ενταξης και το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας, έχουν εγκρίνει 1 δισ. ευρώ μόνο για την Ελλάδα είτε μέσω των εθνικών σταθερών χρηματοδοτικών προγραμμάτων 2014-2020 είτε μέσω των έκτακτων χρηματοδοτήσεων σε υπουργεία, κυβερνητικούς φορείς και ΜΚΟ. Σε αυτά τα ποσά προστίθενται και τα 650 εκατομμύρια ευρώ που απελευθέρωσε ο επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης ως μέσο στήριξης έκτακτης ανάγκης, φτάνοντας την ευρωπαϊκή συνεισφορά στα 1,6 δισ. Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας διαχειρίστηκε το μεγαλύτερο μέρος των κρατικών κονδυλίων με τη χορηγία 127 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου το 40% ελέγχεται από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF). «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορήγησε πάνω από 480 εκατ. ευρώ ως κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ελλάδα από την αρχή του 2015. Η χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης προστίθεται στα 561 εκατ. ευρώ που έχουν ήδη διατεθεί στην Ελλάδα σύμφωνα με τα εθνικά προγράμματα για την περίοδο 2014-2020 (322,8 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ασύλου και 238,2 εκατ. από το Ταμείο Ασφάλειας). Η Επιτροπή απελευθέρωσε και 650 εκατομμύρια ευρώ για την περίοδο από το 2016 έως το 2018. Μέχρι σήμερα έχουν συναφθεί συμβάσεις ύψους 605,3 εκατομμυρίων ευρώ», αναφέρει το ενημερωτικό σημείωμα της Κομισιόν για τη διαχείριση του προσφυγικού και την οικονομική υποστήριξη της Ελλάδας. Κι ενώ η διαχείριση του προσφυγικού βγαίνει καθημερινά εκτός ελέγχου, η έρευνα για κακοδιαχείριση των προσφυγικών κονδυλίων συνεχίζεται τόσο μέσω της Οικονομικής Εισαγγελίας όσο και της OLAF, της ευρωπαϊκής υπηρεσίας καταπολέμησης της απάτης. Μετά την κλήτευση του πρώην στενού συνεργάτη του Δημήτρη Βίτσα, Ανδρέα Ηλιόπουλου, θεωρείται δεδομένη και η κλήση για κατάθεση και του Οδυσσέα Βουδούρη, πρώην γενικού γραμματέα πρώτης υποδοχής και ταυτοποίησης, ο οποίος παραιτήθηκε το 2016 επιρρίπτοντας ευθύνες στον πρώην υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής. Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
***  «Όλα Ήταν Σχεδιασμένα»… Τι λέει ο π. επικεφαλής της Τράπεζας του Βατικανού (και) για την «άγνωστη» έκθεση Κίσινγκερ!

Η δημογραφική κατάρρευση της Δύσης τις τελευταίες δεκαετίες σχεδιάστηκε για να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να τεθεί σε λειτουργία μια νέα παγκόσμια τάξη και οι συντάκτες αυτής της κατάρρευσης επηρεάζουν τώρα την εκκλησία, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της τράπεζας του Βατικανού. Μιλώντας στο πρώτο διεθνές συνέδριο της ακαδημίας του Ιωάννη Παύλου ΙΙ για την ανθρώπινη ζωή και την οικογένεια, Ο Ιταλός οικονομολόγος και τραπεζίτης Ettore Gotti Tedeschi δήλωσε ότι οι προσπάθειες για μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού από τις παγκόσμιες ελίτ έχουν θέσει σε κίνηση μια σειρά προβλέψιμων και επιδιωκόμενων οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών καταστροφών που αποσκοπούν να «πείσουν» τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να αποδεχθούν ένα παγκόσμιο «πολιτικό όραμα»που θα εξαλείψει την εθνική κυριαρχία και θα καθιερώσει τον «γνωστικό περιβαλλοντισμό» ως την «παγκόσμια θρησκεία». Τα θέματα που συνεχώς επαναλαμβάνονται από τους Πάπες είναι η φτώχεια, η μετανάστευση και το περιβάλλον και μας οδηγούν να πιστεύουμε ότι αυτά προκαλούνται από την «απληστία των τραπεζιτών», τον πόλεμο και τον άνθρωπο, τον «καρκίνο της φύσης», είπε. Αλλά όλο αυτό είναι “fake news” σύμφωνα με τον Gotti Tedeschi (Γκότι Τεντέσι). Για αυτόν, η αιτία πίσω από όλες αυτές τις μάστιγες είναι η «κατάρρευση των γεννήσεων».
Τα πρόσωπα που προωθούν αυτά τα ψεύτικα νέα, είπε, είναι «γνωστικοί προφήτες» όπως οι υποστηρικτές του ελέγχου του πληθυσμού, Paul Ehrlich, Jeffrey Sachs (φώτο) και Ban Ki-moon, οι οποίοι απορρίπτοντας τον φυσικό νόμο και τη θεία τάξη της δημιουργίας, προσπαθούν να προσηλυτίσουν τον κόσμο με την «αντι-εκκλησιαστική Γνώση» τους. Σύμφωνα με τον Gotti Tedeschi, ο «μεγαλύτερος εχθρός» της νέας παγκόσμιας τάξης είναι η οικογένεια, επειδή η οικογένεια παρέχει «εκπαίδευση, αυτονομία και ανεξαρτησία» από το κράτος. Ο δεύτερος εχθρός του είναι η Εκκλησία (εννοώντας την Καθολική) είπε, και παρόλα αυτά αυτοί οι γνωστικοί προφήτες «ξαναγράφουν τη Γένεση στις αίθουσες του Βατικανού». «Η δημογραφική κατάρρευση σχεδιάστηκε χωρίς καμία αμφιβολία», δήλωσε ο Gotti Tedeschi. «Είναι αδιανόητο οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο να μην γνωρίζουν τι θα είχαν δημιουργήσει με το να αρνούνται τη ζωή και τον φυσικό νόμο». Ο Tedeschi είπε ότι η οικονομική κατάρρευση έχει προκληθεί από μια «κατάρρευση των γεννήσεων», όχι επειδή τα ζευγάρια δεν κάνουν παιδιά, αλλά επειδή δεν έχουν τα επαρκή για οικονομική ανάπτυξη. «Η μηδενική ανάπτυξη είναι δύο παιδιά για ένα ζευγάρι», είπε. «Η μηδενική ανάπτυξη είναι υποκατάστατο», με αποτέλεσμα «το ΑΕΠ να σταματάει να αυξάνεται». Οι κυβερνήσεις έχουν «λύσει» αυτό το πρόβλημα με την «αύξηση του καταναλωτισμού» και την εξωτερική ανάθεση της παραγωγής, κυρίως στην Ασία, όπως αναφέρει το lifesitenews.com. Όμως, καθώς η δημογραφική κατάρρευση έχει ως αποτέλεσμα έναν ολοένα και μεγαλύτερο γερασμένο πληθυσμό, οι κυβερνήσεις πρέπει να αυξήσουν τους φόρους για να απορροφήσουν το κόστος εκείνων που ζουν από τις συντάξεις, εξήγησε, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί αρνητικά το ΑΕΠ και οι οικονομίες των εθνών. «Μπορεί να φανεί να μεγαλώνει, αλλά είναι μια μεγάλη μπλόφα που εφευρέθηκε τα τελευταία 30 χρόνια», είπε. Ο Tedeschi πιστεύει ότι τίποτα από αυτά δεν συνέβη τυχαία και ότι η μείωση του πληθυσμού ήταν αναγκαία για να προκληθεί μια κρίση στην παγκόσμια οικονομία και έτσι να διευκολυνθεί η προσέλκυση μιας νέας παγκόσμιας τάξης. «Η οικονομία είναι ένα τρομερό μέσο πειθούς», είπε. «Είναι η καλύτερη δικαιολογία για να κάνει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να δεχτούν ένα συμπέρασμα.».     Αναφέρθηκε στην Έκθεση Κίσινγκερ (Kissinger Report) (1974) η οποία δήλωσε ήταν εν μέρει μια προσπάθεια να «ομογενοποιηθεί ο πολιτισμός» με τη συσχέτιση της θρησκείας και «ει δυνατόν με τη δημιουργία του θρησκευτικού συγκρητισμού». Αυτόν τον στόχο βοηθά η μετανάστευση, οδηγώντας σε ένα δυνητικά επικίνδυνο μείγμα θρησκευτικών δογμάτων που θα μπορούσε να «προκαλέσει πόλεμο».  Δείτε όλη την έκθεση εδώ  Το κίνημα ελέγχου του πληθυσμού στις Ηνωμένες Πολιτείες χρονολογείται από την ιδρύτρια της Planned Parenthood, Margaret Sanger. Το 1969, ο Πρόεδρος Richard Nixon επέκρινε την αύξηση του πληθυσμού στον τρίτο κόσμο, ένα πρόβλημα το οποίο εξέτασε αργότερα η Επιτροπή για την Ανάπτυξη του Πληθυσμού και το Αμερικάνικο Μέλλον το 1972, το οποίο σχεδιάστηκε από τον J.D.Rockefeller III. Εκείνη την εποχή, οι Αμερικανοί αναλυτές της γεωστρατηγικής πίστευαν ότι η αύξηση του πληθυσμού στον τρίτο κόσμο αποτελούσε απειλή για τα διεθνή συμφέροντα των ΗΠΑ.
Αυτό οδήγησε στο Μνημόνιο Μελέτης Εθνικής Ασφάλειας 200 (NSSM 200), το οποίο δημοσίευσε ο Henry Kissinger δύο χρόνια αργότερα, το 1974. Η έκθεση 200 σελίδων δηλώνει συγκεκριμένα ότι η αύξηση του πληθυσμού στον τρίτο κόσμο αποτελεί απειλή για τα διεθνή συμφέροντα των ΗΠΑ επειδή ο αυξανόμενος πληθυσμός χρειάζεται πάρα πολλούς πόρους και το δυτικό βιομηχανικό σύστημα, για παράδειγμα, χρειάζεται τους πόρους της Αφρικής. Η έκθεση ζητούσε επίσης να δοθεί αυξημένη χρηματοδότηση στην Planned Parenthood. «Όλα ήταν σχεδιασμένα», πιστεύει ο Gotti Tedeschi, θρηνώντας το γεγονός ότι έγγραφα όπως η έκθεση Kissinger δεν είναι γνωστά σε μεγάλο βαθμό. Είπε ότι η απειλή περιβαλλοντικής καταστροφής, την οποία θεωρεί «ψεύτικα νέα», χρησιμοποιείται πλέον ως μοχλός πίεσης για να μικρύνει το χάσμα του πληθυσμού μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Όχι μόνο αυτό, αλλά το αυξανόμενο χάσμα ανάμεσα σε «πάρα πολλούς πλούσιους και γέρους» ανθρώπους και «πάρα πολλούς νέους που είναι άνεργοι» χρησιμοποιείται για να «δημιουργηθεί ένα πνεύμα αποδοχής της ευθανασίας». Μια τέτοια νοοτροπία είναι «εγκληματική», καθώς θυμήθηκε ότι ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας (δεν είπε ποιος), του είπε ότι θα μπορούσε να μειώσει το κόστος των κρατικών δαπανών «μέσα σε ένα δευτερόλεπτο «μέσω της ευθανασίας που θα «έκοβε το 25% του πληθυσμού ηλικίας άνω των 60 ετών». Ο Tedeschi επέστησε επίσης την προσοχή στην τρέχουσα ένταση ανάμεσα στην παγκοσμιοποίηση και τον εθνικισμό: εκείνων που επιθυμούν μια Ευρώπη που θα βοηθήσει τις μεμονωμένες χώρες να αναπτυχθούν σε αντίθεση με τους παγκοσμιοποιητές που προτιμούν μια Ευρώπη που θα κυβερνά όλες τις χώρες και θα εξαλείψει την εθνική κυριαρχία. Τι μπορεί να κάνει η Εκκλησία; «Η Εκκλησία είτε θα συγκρουστεί, είτε θα απομονωθεί», είπε. Αλλά «έχει συμβεί κάτι που πρέπει να ανησυχεί πολλούς ανθρώπους», πρόσθεσε αναφερόμενος στις πρόσφατες ενέργειες που έγιναν, ιδίως, από την Ποντιφική Ακαδημία Επιστημών, σύμφωνα με το lifesitenews.com. Εκείνοι που συμβουλεύουν αυτήν την ώρα την «κορυφή της Εκκλησίας» είναι υποστηρικτές της μείωσης του πληθυσμού, όπως ο Paul Ehrlich, ο Jeffrey Sachs και ο πρώην Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Ban Ki-moon – άνθρωποι που ονομάζει «γνωστικούς προφήτες», οι οποίοι θέλουν να μετατρέψουν τη «θεϊκή γένεση σε γνωστική γένεση». «Είμαστε κοντά» αυτό να συμβεί, πρόσθεσε. «Αυτό θα πρέπει να ανησυχεί όλους». alimosvoice.gr
*** Όλη η αλήθεια από τον Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ: Ο «πόλεμος» ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ-ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ και ο ρόλος των ΗΠΑ… (ΒΙΝΤΕΟ)
Ιδιαίτερα μαθήματα στους πολιτικούς παρέδωσε μέσω της εκπομπής του «ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΡΗΞΗ» ο Κυριάκος Βελόπουλος, το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Οκτωβρίου. Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ εξήγησε στους πολίτες τι σημαίνει «γεωοικονομία» και «γεωπολιτική» και υπογράμμισε ότι κανένας υπουργός  δεν είναι ικανός να ασκήσει εξωτερική πολιτική αν δεν γνωρίζει πώς να χρησιμοποιήσει στην πράξη τις παραπάνω έννοιες. Ο κος Βελόπουλος δεν παρέλειψε να σχολιάσει την επίσκεψη του Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ αλλά να αναφερθεί και στον «πόλεμο» μεταξύ Ιερώνυμου και Βαρθολομαίου.
Όπως χαρακτηριστικά είπε, οι δύο άντρες «χρησιμοποιούνται από γεωστρατηγικούς παράγοντες σε έναν πόλεμο που θα οδηγήσει σε ρήξη την Ελλάδα». Αξίζει να ακούσετε όλη την ενδιαφέρουσα ανάλυση: https://youtu.be/NOO5U7myliU .- 
 ***  Τέλος στα σενάρια… 
Η σιωπή για ορισμένους είναι χρυσός. Ο αντίλογος υποστηρίζει ότι μπορεί να είναι και μια χαμένη ευκαιρία. Εις εκ των υποψήφιων δημάρχων για το Δήμο Καλαμάτας, το όνομα του οποίου εδώ και καιρό "ταλανίζει" τους σεναριολόγους τοπικούς δημοσιογράφους, επειδή γνωρίζει ότι στην πολιτική ο χρόνος είναι… πυκνός, αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει τις προθέσεις του.
Πρόβλεψή μας; Αν είναι στις διαθέσεις του να δοκιμάσει τις δυνάμεις του, η απόφασή του θα συμπαρασύρει πολιτικές εξελίξεις… Α.Π.

*** Π. Νίκας: Υμνεί Σαμαρά, ισοπεδώνει ΣΥΡΙΖΑ, την «πέφτει» σε Τατούλη 
Ο «ταλαντούχος» δήμαρχος Καλαμάτας με το χρίσμα στην τσέπη 
 Αρκετά φαίνεται ότι έμεινε… σιωπηλός ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, για τα θέματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Έτσι, μιλώντας, σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ανοίγει λογαριασμούς με τον κ. Τατούλη. Ειδικότερα, ο κ. Νίκας σημείωσε: «Παρακολουθώ πολύ προσεκτικά τα θέματα της Περιφέρειας. Και ειλικρινά με θλίβει διότι η Πελοπόννησος μοιάζει εγκαταλελειμμένη, ενώ είναι η Περιφέρεια με τα περισσότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με όλες τις άλλες της χώρας.
Η ανεργία καλπάζει, στις απορροφήσεις ευρωπαϊκών προγραμμάτων υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση, ο τόπος μας συνεχώς συρρικνώνεται ακόμη και δημογραφικά.
Το μόνο στο οποίο έχει “επιτύχει” ο κ. Τατούλης είναι στα μεγάλα λόγια χωρίς πράξεις και στην αναποτελεσματικότητά του σε όλους τους τομείς, που προσπαθεί να αποκρύψει με πλεόνασμα προπαγάνδας.
Το πιο τρανταχτό παράδειγμα της κραυγαλέας αποτυχίας του είναι, χωρίς άλλο, το εσωτερικό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου, που παραμένει το χειρότερο της χώρας μας. Και σας τα λέω όλα αυτά με μια 25ετή, πια, πείρα στην αυτοδιοίκηση, έχοντας διατελέσει πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, αντινομάρχης και επί τρεις θητείες δήμαρχος Καλαμάτας».
Επίσης, αναφερόμενος ο κ. Νίκας στις σχέσεις του σχέσεις του με τον Αντώνη Σαμαρά υποστηρίζει: «Στην πολιτική κάποιες διαφωνίες συχνά διογκώνονται από τον Τύπο. Κι επειδή πολλά έχουν γραφεί, θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος, καθώς όλοι τελικά κρίνονται από τις πράξεις τους και το έργο που αφήνουν πίσω τους: Είναι λίγοι οι πρωθυπουργοί στην Ελλάδα που άφησαν τη χώρα μας καλύτερη απ’ ό,τι την πήραν. Και ως Μεσσήνιος, είμαι πραγματικά ευτυχής που ένας από αυτούς είναι ο Αντώνης Σαμαράς.
Θα έλεγα, μάλιστα, ότι η θητεία του στην πρωθυπουργία υπήρξε ευεργετική σε πολλούς κρίσιμους τομείς της χώρας μας και όχι μόνον στην οικονομία, κάτι που όλοι πια αντιλαμβάνονται μετά την καταστροφική τετραετία ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως στη διαχείριση των εθνικών θεμάτων, στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών και, βέβαια, στην εμπέδωση ενός κλίματος ευταξίας και ασφάλειας. Και ειλικρινά χαίρομαι, διότι το έργο που άφησε πίσω της η κυβέρνηση Σαμαρά αναγνωρίζεται πλέον κάθε μέρα ολοένα και από περισσότερους Έλληνες».
Επίσης, προσθέτει ότι οι σχέσεις είναι καλές «κι έτσι εύχομαι να είναι πάντα», συμπληρώνοντας ότι «ακόμη και οι εξελίξεις στην ΕΡΤ δικαιώνουν πλήρως τον Αντώνη Σαμαρά μετά τα τελευταία γεγονότα και την αλληλλοσφαγή των φατριών που εγκατέστησε ο ΣΥΡΙΖΑ στο ραδιομέγαρο για να στήσει ένα πρωτοφανή μηχανισμό προπαγάνδας».
Αναφορικά με την υιοθέτηση της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αναφέρει ότι θα αποδειχθεί καταστροφική για την αυτοδιοίκηση. Α.Π.

***  Νηλέας, ο «πατέρας» των ελαιοπαραγωγών  
  
Ένα ταξίδι στη Μεσσηνία και το αγνό παρθένο ελαιόλαδο με βλέμμα στην κλιματική αλλαγή 
 Ο Νηλέας ήταν ο βασιλιάς της Αρχαίας Πύλου και πατέρας του Νέστορα. Βασίλεψε στα πλέον προικισμένα εδάφη της Δυτικής Μεσσηνίας, όπου η παρουσία της ελιάς αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο του τοπίου εδώ και χιλιετίες. Τόσο το Ανάκτορο του Νέστορα και οι αρχαιολογικές έρευνες όσο και η εξέλιξη της ελαιοπαραγωγής μέχρι σήμερα, ως ποσότητα και ως ποιότητα, καταδεικνύουν τη σημασία της ελιάς και του πολιτισμού που αυτή δημιούργησε στην ευρύτερη περιοχή και μετέφερε στον υπόλοιπο κόσμο.
 Σε αυτόν εδώ τον τόπο που ταυτίζεται με την τοποθεσία της Αρχαίας Πύλου, τρία χιλιόμετρα από το πρόσφατα ανακαινισμένο Ανάκτορο του Νέστορα, βρίσκεται η Χώρα, πατρίδα της «μαυρολιάς» κι ένα από τα σημαντικότερα κέντρα ελαιοπαραγωγής της Πελοποννήσου με παραγωγή πάνω από 2.500 τόνους ετησίως. Η τοπική παραγωγή αποτελείται από τη γηγενή ποικιλία της μαυρολιάς και την κορωνέικη, το δε ελαιόλαδο που παράγεται κατατάσσεται σχεδόν κατά 100% στην κατηγορία εξαιρετικό παρθένο και, μάλιστα, ένα σημαντικό ποσοστό –περίπου 40 με 50% -στην κατηγορία έξτρα έξτρα παρθένο (οξ. <0 br="" style="margin: 0px; padding: 0px;">Με αυτά τα δεδομένα, με βλέμμα στο μέλλον και την κλιματική αλλαγή και με βασικό άξονα -κάτι σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα- τη συλλογικότητα, ιδρύθηκε η ομάδα παραγωγών «Νηλέας» το 2002 από 55 ελαιοπαραγωγούς. Ο ιδιότυπος αυτός συνεταιρισμός άρχισε να χτίζει για πρώτη φορά στην καλλιέργεια στην Ελλάδα ένα σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης παραγωγής, παράγοντας ελαιόλαδο με υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές, που βασίζεται συστήματα ISO 9001 και ISO 14001 ποιότητας και περιβαλλοντικής διαχείρισης αντίστοιχα.
Μέχρι σήμερα ο «Νηλέας» έχει συμμετάσχει ως εταίρος σε ευρωπαϊκά περιβαλλοντικά προγράμματα για τη σύνδεση της καλλιέργειας ελαιόδεντρων και παραγωγής ελαιολάδου με την κλιματική αλλαγή. «Το ξεκίνημα ήταν πολύ δύσκολο. Γιατί έπρεπε να πειστούμε για την ανάγκη των πιστοποιήσεων, αλλά και για τη μη αναστρεψιμότητα της αλλαγής όλοι μας. Και η πιστοποίηση ISO 14001 ήταν πολύ απαιτητική. Το 2008, όμως, τα καταφέραμε!», εξηγεί ο Γιώργος Κόκκινος, πρόεδρος του «Νηλέα», κι ένας από τους πιο δυσεύρετους γνώστες οργάνωσης της ελαιοπαραγωγής. «Προσπαθούμε να αποκτήσουμε τεχνογνωσία και να τη μεταφέρουμε στους επόμενους, ούτως ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη στην παραγωγή και κυρίως στην ποιότητα», υπογραμμίζει.
Ο «Νηλέας» πέτυχε την εγγραφή του στο μητρώο EMAS (Σύστημα Οικολογικής Διαχείρισης και Ελέγχου), το Νοέμβριο του 2009 συμμετείχε στην απονομή των ετήσιων βραβείων EMAS στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, ενώ το 2010, 2011 και 2012 πέτυχε την πιστοποίηση με το περιβαλλοντικό πρότυπο EPD (Environmental Product Declaration).
«Παρακολουθούμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον και προσωπική ανάμειξη ο καθένας από εμάς την κλιματική αλλαγή. Τη ζούμε στο πετσί μας κι αντιλαμβανόμαστε ότι θα πλήξει την ήδη δοκιμαζόμενη ελληνική γεωργία με απρόβλεπτες συνέπειες, κυρίως όσον αφορά στην απασχόληση και ανταγωνιστικότητά της. Πρέπει να προσαρμοστούμε άμεσα στα νέα δεδομένα και να συμμορφωνόμαστε με τις επιταγές της φύσης. Γι’ αυτό το λόγο προέχει ο περιβαλλοντικός προσανατολισμός της ελληνικής παραγωγής», αναφέρει ο κύριος Κόκκινος.
Ο «Νηλέας», όμως, εκτός από τον περιβαλλοντικό σχεδιασμό, έχει πετύχει πολλές σημαντικές διακρίσεις σε διαγωνισμούς ποιότητας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που τον έχουν οδηγήσει σε μια αξιοσημείωτη εμπορική δραστηριότητα κυρίως σε χώρες του εξωτερικού.
Οι «Νηλείδες», λέει η μυθολογία, ήταν απόγονοι του Νηλέα κι εξαπλώθηκαν -λέγεται- στα πέρατα του κόσμου. Οι 70 (σήμερα) ελαιοπαραγωγοί του «Νηλέα» που παράγουν -και εξάγουν ως επί το πλείστον- ως μέση παραγωγή 400 τόνους ελαιολάδου από τους, οποίους οι 90 είναι ελαιόλαδο βιολογικής καλλιέργειας, μπορούν να θεωρηθούν οι σύγχρονοι «Νηλείδες». Όπως και όλοι οι αγρότες της ελληνικής γης που έχουν το βλέμμα μακριά και συλλογικά.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα nileasoliveoil.gr, ενώ για περισσότερες ιδέες για βόλτες με παιδιά στην ελληνική γη, «ταξιδέψτε» με τον «ταξιδιωτικό οδηγό» για οικογένειες mamakita.gr κι ακολουθήστε τη σελίδα Μαμά Κοίτα Ταξίδια με παιδιά facebook.com/mamakita.gr/ ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

*** Το αίτημα των γερμανικών αποζημιώσεων να τεθεί στον Γερμανό πρόεδρο ζητά η Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας 
Η ρητή και κατηγορηματική προϋπόθεση του επικεφαλής της παράταξης της «Αλλαγής για το Δήμο Καλαμάτας», Θόδωρου Μπρεδήμα, να δοθεί υπόμνημα για τις γερμανικές αποζημιώσεις και την επιστροφή του κατοχικού δανείου προς τον πρόεδρο της Γερμανίας Σταϊμάϊερ, κατά την αναγόρευσή του ως επίτιμου δημότη της Καλαμάτας αύριο Παρασκευή, έγινε δεκτή από το δήμαρχο Καλαμάτας,   Π. Νίκα, κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Μιλώντας για το θέμα αυτό στο Δ.Σ ο κ. Μπρεδήμας είπε μεταξύ άλλων: «Η ειρηνική συνύπαρξη των λαών, ιδιαίτερα κατά τους σημερινούς χαλεπούς καιρούς, είναι επιβεβλημένη όσο ποτέ άλλοτε. Δε δικαιούμεθα, όμως, ηθικά να τιμάμε τον εκπρόσωπο του γερμανικού κράτους, όταν είναι γνωστά τα δεινά που υπέστη ο καλαματιανός, αλλά και ο μεσσηνιακός λαός και το έθνος μας γενικότερα κατά την κατοχική περίοδο. Όταν τα εκτελεστικά αποσπάσματα σκόρπιζαν το θάνατο και ο λαός αγωνιζόταν ενάντια στις φασιστικές ορδές του Γ΄ Ράιχ…
Αλλά πέραν αυτών σύντομα θα κληθούμε να τιμήσουμε τους εκτελεσθέντες στο 9ο Σύνταγμα Καλαμάτας, στο Νέδοντα, στην Παλιόχουνη Μεγαλόπολης και σε τόσους άλλους τόπους θυσίας, ανεγείροντας έπειτα από αγώνες της παράταξης μας μνημείο στο χώρο του πρώην 9ου Συντάγματος.
Λόγω όλων αυτών, αλλά και του γεγονότος ότι η παρούσα κυβέρνηση μας εμπαίζει και δεν έχει θέσει επισήμως το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, η παράταξή μας, συνεπής με τις αρχές του πολιτικού πολιτισμού, θα δώσει τη συγκατάθεσή της για να τιμηθεί ο Γερμανός πρόεδρος υπό τη ρητή και κατηγορηματική δέσμευση του δημάρχου ότι θα τεθεί υπ’ όψιν το αίτημά μας για τις γερμανικές αποζημιώσεις και την πληρωμή του κατοχικού δανείου ως ελάχιστο δείγμα τιμής στη μνήμη των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας.
Τελικά, μετά και τις αρνητικές διαθέσεις και των άλλων μειοψηφιών και δημοτικών συμβούλων, ο δήμαρχος δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Γερμανού προέδρου θα τεθούν υπ’ όψιν τα θέματα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου και το θέμα ενεκρίθη κατά πλειοψηφία».

***  Μανώλης Μάκαρης: Αυτοψία του Κ.Ε.Π.ΠΕ. επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας για τον Μαραθόλακκα 
Από την πρώτη στιγμή της δραστηριοποίησής μας με τα τοπικά δρώμενα δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα του Ταΰγετου και του Νέδοντα, που αποτελούν σημεία αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή.
Ταυτόχρονα, με κάθε τρόπο ως μείζων αντιπολίτευση αναδείξαμε και καταδικάσαμε το περιβαλλοντικό έγκλημα της Μαραθόλακκας, τόσο με την κακή διαχείριση των απορριμμάτων όσο και με τη ρύπανση που υφίσταται η περιοχή κάθε φορά που υπάρχουν βροχοπτώσεις, με τα μαύρα στραγγίδια να ρέουν ανεξέλεγκτα.
Έπειτα από πολλά χρόνια επισημάνσεων και πιέσεων προς τη Δημοτική Αρχή και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς το πρόβλημα όχι μόνο δε λύθηκε, αλλά αντίθετα επιδεινώθηκε και σήμερα πλέον έχουμε και επίσημα τα αποτελέσματα της αυτοψίας του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος Π.Ε. Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που επαληθεύουν και δυστυχώς δικαιώνουν τις ανησυχίες μας.
H συγκεκριμένη αυτοψία είχε, μεταξύ άλλων, τις ακόλουθες διαπιστώσεις:
1. Δε διαπιστώθηκε να υπάρχει πλήρες σύστημα συλλογής των στραγγιδίων.
2. Στη ΒΑ πλευρά του αποκατεστημένου ΧΑΔΑ υπάρχουν μεγάλες ποσότητες παλαιών εναποθέσεων υπολείμματος υπό μορφή ΑΣΑ. Μακροσκοπικά διαπιστώθηκε από το χώρο αυτό να ρέουν στραγγίδια σκούρου χρώματος τα οποία καταλήγουν σε τμήμα του υδρογραφικού δικτύου που εντοπίζεται στην βόρεια πλευρά του αποκατεστημένου ΧΑΔΑ.
3. Διαπιστώθηκε έλλειψη υποδομών πυρασφάλειας
Κατά τις επισκέψεις μας στη Μαραθόλακκα είχαμε εντοπίσει όλα αυτά τα προβλήματα και είχαμε προτείνει συγκεκριμένη δέσμη μέτρων αντιμετώπισης αυτών των προβλημάτων.
Μάλιστα, είχαμε προτείνει ο Δήμος Καλαμάτας:
-Να αποκαταστήσει και να καθαρίσει άμεσα την περιοχή ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων που είναι η πηγή του προβλήματος των στραγγιδίων
-Να προβεί στην επέκταση της διαλογής στην πηγή και της ανακύκλωσης έτσι ώστε να μειωθεί η ποσότητα των απορριμμάτων που οδηγούνται στη διαχείριση.
Η Δημοτική Αρχή οφείλει ΑΜΕΣΑ να προχωρήσει στη λήψη αυτών των μέτρων, έτσι ώστε να σταματήσει επιτέλους η συνεχιζόμενη ρύπανση, η οποία έχει τεράστιες επιπτώσεις και υποβαθμίζει καθημερινά το περιβάλλον της περιοχής μας, το οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού.

***   Παρέμβαση για τις τηλεφωνικές απειλές κατά του Καλαματιανού Γ. Αβαρλή 
Ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις λαμβάνει το περιστατικό με τις απειλές κατά της ζωής του δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης, Γιώργου Αβαρλή, με καταγωγή από την Καλαμάτα, μετά την παρέμβαση έξι δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι κάνουν λόγο για «απειλή κατά των θεσμικών οργάνων του Δήμου» και καλούν τη διοίκηση να τοποθετηθεί δημοσίως για το θέμα.
Στην ανακοίνωση που υπογράφουν η Στέλλα Αβραμίδου, ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος, η Μόνικα Αϊβάζογλου, ο Γιώργος Αρβανίτης, ο Ανδρέας Κουράκης και ο Εφραίμ Κυριζίδης και αναφερόμενοι στο περιστατικό που έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή, τονίζουν ότι συνιστά «απειλή κατά του Δήμου Θεσσαλονίκης και των θεσμικών του οργάνων», καθώς «επιχειρείται να ασκηθεί εκφοβισμός, υπό την απειλή βίας, εναντίον αυτών οι οποίοι έχουν το καθήκον να ελέγχουν τις πράξεις και τις παραλείψεις των εκάστοτε διοικούντων, να διατυπώνουν τη γνώμη τους ελεύθερα και να αποφασίζουν κατά συνείδηση, αποβλέποντας πάντα στην εξυπηρέτηση του κοινού δημοσίου συμφέροντος».
Υπογραμμίζοντας ότι η συμπαράστασή τους στον Γιώργο Αβαρλή είναι δεδομένη, τονίζουν πως «το σημαντικό από εδώ και πέρα είναι να εκδηλωθεί η πλήρης και ομόφωνη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου στο πρόσωπό του και να αναληφθούν όλες οι πρωτοβουλίες, ώστε να θωρακισθούν οι διαδικασίες, να κατοχυρωθεί η διαφάνεια και να εμπεδωθεί η έννοια της χρηστής διοίκησης».
Η κατάληξη της ανακοίνωσης, πάντως, είναι «καρφί» για τη διοίκηση του Δήμου, καθώς στην καταληκτήρια φράση της ανακοίνωσης τονίζεται ότι «πρωτίστως προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει να λειτουργήσει η Διοίκηση του Δήμου, η οποία οφείλει να διατυπώσει δημοσίως τη θέση της για το συμβάν».
Για το ίδιο θέμα η «Ανοιχτή Πόλη», παράταξη της οποίας σύμβουλος είναι ο κ. Αβαρλής, τονίζει πως «στηλιτεύει κάθε προσπάθεια εκφοβισμού δημοτικών συμβούλων εξαιτίας των επιλογών τους, που είναι εναρμονισμένες με τις δεσμεύσεις και το ρόλο που έχουν αναλάβει», ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και η παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη», η οποία υπό τον τίτλο «Απειλούν, γιατί απειλούνται» σημειώνει για το περιστατικό πως «ο Γιώργος Αβαρλής ασκεί με συνέπεια και σθένος τα ελεγκτικά του καθήκοντα στο Δημοτικό Συμβούλιο και την οικονομική επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκης, συνεισφέροντας με τη μεγάλη επαγγελματική του εμπειρία και κατάρτιση στην υπηρεσία του κοινού συμφέροντος,  μάλιστα στα δύσκολα και καθοριστικά ζητήματα των δημοτικών οικονομικών, τα οποία πολύ συχνά πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι αδυνατούν να παρακολουθήσουν λόγω της πολύπλοκης, τεχνικής τους φύσης.
Οι απειλές που δέχτηκε από ανώνυμο τηλεφώνημα στο σπίτι του, αποδεικνύουν ότι ασκεί αποτελεσματικά τα καθήκοντα που του ανέθεσαν οι πολίτες και ότι το έργο του συμβάλλει πραγματικά υπέρ της διαφάνειας, της χρηστής διοίκησης και της οικονομικής βιωσιμότητας».

***   «Κυριακή στο Αγρόκτημα» Φοίφα 
  
Με την εκδήλωση «Φυτεύοντας σποροκαρδιές» ξεκινά το Αγρόκτημα Φοίφα το νέο κύκλο προγραμμάτων αναψυχής για μικρούς και μεγάλους. Συγκεκριμένα, από αυτήν την Κυριακή 14/10 και κάθε Κυριακή, από τις 11.00 και μετά, το Αγρόκτημα Φοίφα θα είναι ανοιχτό για ελεύθερο παιχνίδι και δημιουργική απασχόληση των παιδιών στη φύση, αλλά και δημιουργική αναψυχή όλης της οικογένειας.
Κάθε Κυριακή οι θεματικές της απασχόλησης θα ποικίλουν, αλλά θα έχουν ως κεντρικά σημεία αναφοράς τη δημιουργική επαφή των παιδιών με το οικοσύστημα ενός φυσικού αγροκτήματος, καθώς και με ποικίλες τεχνικές δημιουργικής επανάχρησης και εικαστικής δημιουργίας.

***  Συνελήφθησαν 3 άτομα για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα -Κατασχέθηκαν 11.000 λίτρα κρασιού & τσίπουρου 
Τρία άτομα, για τα αδικήματα της παράβασης των νομοθεσιών για τον Τελωνειακό Κώδικα, τα όπλα και τις ραδιοσυχνότητες, συνελήφθησαν χθες το πρωί σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και ειδικότερα ένας 25χρονος, ένας 27χρονος και 55χρονος.
Ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και οργανωμένη επιχείρηση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή στελεχών του Τελωνείου Καλαμάτας, πραγματοποίησαν έρευνα σε αποθήκη των ανωτέρω, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν:
 -10.150 λίτρα κρασιού και 874 λίτρα τσίπουρου, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι ανάλογοι φόροι και δασμοί
-19  φυσίγγια
-γεμιστήρα πιστολιού
-4 μαχαίρια και 1 λόγχη.
Επιπλέον, στην κατοχή του 25χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός πομποδέκτης, τον οποίο κατείχε παράνομα.
Το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων, που αναλογεί στις παραπάνω ποσότητες οινοπνευματωδών ποτών, ανέρχεται σε 9.949,96 ευρώ, σύμφωνα με το Τελωνείο Καλαμάτας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

*** ΚΙΝ.ΑΛ. Μεσσηνίας: Σε «διπολική διαταραχή» για την υποστήριξη σε Τατούλη 
Σοβαρό το ενδεχόμενο διχασμού του κόμματος στην περιφέρεια Πελοποννήσου
Το μισό ΚΙΝ.ΑΛ "στρίβει" προς τον Τατούλη
 Το κυνήγι... όχι του θησαυρού, αλλά των υποψηφίων, συνεχίζουν στο Κίνημα Αλλαγής, εστιάζοντας στις πέντε από τις δεκατρείς Περιφέρειες της χώρας στις οποίες δεν έχει βρεθεί ακόμη επικεφαλής, ενώ εξελίξεις αναμένονται και για κεντρικούς μητροπολιτικούς Δήμους.
Σύμφωνα με όσα αποφάσισε η πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, το ΚΙΝ.ΑΛ. θα έχει αυτόνομη παρουσία σε Περιφέρειες και πολύ μεγάλους Δήμους, με στήριξη και των δικών του στελεχών.
Παράλληλα, ενδεικτική της αρνητικής προσέγγισης της ηγεσίας στο ζήτημα των προοδευτικών συγκλίσεων (και) σε αυτοδιοικητικό επίπεδο είναι η αναφορά για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με βάση την ίδια απόφαση επιχειρεί να «θολώσει τα νερά», να αποφύγει να μετρήσει τις δυνάμεις του σε Περιφέρειες και Δήμους, προσπαθώντας έτσι «να κρυφτεί πίσω από τα στελέχη μας και αυτό είναι ομολογία αδυναμίας».
Πάντως, σε αντίθεση με την επίσημη γραμμή, συγκλίσεις, ειδικότερα, στους Δήμους της Μεσσηνίας είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν. Εκείνο που είναι βέβαιο, είναι ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. θα βαδίσει μόνο του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Βέβαια, κι αυτό μια κουβέντα είναι, γιατί μπορεί το… πνεύμα να θέλει, αλλά η… σαρξ ασθενεί. Και για να γίνουμε ξεκάθαροι, μπορεί ο Τάσος Αποστολόπουλος, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, να δηλώνει άμεσα και έμμεσα ότι στην Πελοπόννησο το ΚΙΝ.ΑΛ. θα πάει με δικό του… σακούλι στο μύλο, αλλά ακόμα δεν υπάρχει κάποιο όνομα που να συσπειρώνει το κόμμα. Αντίθετα, αυτό που αναφέρει το ρεπορτάζ είναι ότι υπάρχουν τριγμοί και εσωτερικές αντιπαραθέσεις για την επιλογή του κατάλληλου προσώπου.
Γενικότερα, όχι μόνο υπάρχει μια δυστοκία, αλλά και ο φόβος ότι αν δεν υπάρξει υποψήφιος με ερείσματα στην κοινωνία της Περιφέρειας, τότε είναι σοβαρό το ενδεχόμενο το ΚΙΝ.ΑΛ. να υποστεί βαριά ήττα.
Γι' αυτό αρκετά στελέχη πριν… πεινάσουν μαγειρεύουν και τείνουν στη σιωπηλή στήριξη του νυν περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη. Στο ενδεχόμενο αυτό έχει αναπτυχτεί και ολόκληρη επιχειρηματολογία, με κύριο όπλο το φόβο της βαριάς ήττας, αλλά και το γεγονός ότι επώνυμα στελέχη του κόμματος είτε βρίσκονται στην παράταξη του κ. Τατούλη είτε θα τον στηρίξουν στην κάλπη, σε αντίθεση με όσα μπορεί να ισχυρίζονται δημόσια.
Μπροστά σε αυτόν το διχασμό δεν αποκλείεται το ΚΙΝ.ΑΛ. να μην πάρει δημόσια θέση για κάποιον υποψήφιο και να αφήσει τα μέλη και τους φίλους του να ψηφίσουν κατά συνείδηση.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***

*** Αθλητικά Νέα :
***    Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής: 
Στο μαραθώνιο της Ευρωλίγκας 1η  αγωνιστική ....: 
Πέμπτη 11/10/2018: ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπαρτσελόνα  
95-75 , (51-29 .- ^
Τα δεκάλεπτα :21-17,30-12
18-27, 26-17 .- ^   


Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ   89-84 ,(46-45) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 26-24, 20-21, 24-22 , 19-17 .- ^
 Διαιτητές της αναμέτρησης οι Χουάν Κάρλος Γκαρθία, Σρέτεν Ράντοβιτς, Μιλιβόγιε Γιόβτσιτς.
Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Τόμας, Λάνγκφορντ, Λάσμε, Παπαπέτρου, Παππάς, Γκιστ, Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους, Λοτζέσκι, Καλάθης, Αντετοκούνμπο, Μήτογλου. Εκτός έμεινε ο Παπαγιάννης.
~**  Καλάθης, Λάνγκφορντ, Παπαπέτρου, Μήτογλου, Γκιστ η πεντάδα του Παναθηναϊκού.
~** Γουίλμπεκιν, Ρολ, Ο' Μπράιαντ, Μπλακ και Κέιν η πεντάδα της Μακάμπι.-
Μακάμπι (Σπάχια): Γουίλμπεκιν, Ο' Μπράιαντ, Καλοϊάρο, Ρολ, Κέιν, Αβντίγια, Τάιους, Ντι Μπαρτολομέο, Κοέν, Μπλακ, Ζούσμαν.


Μπάγερν Μονάχου-Αναντολού Εφές  71-90 , (37-44) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 19-18 , 18-26 , 14-28 , 20-18 .- ^

Ρεάλ Μαδρίτης-Νταρουσάφακα  109-93, (53-38).- ^ 
Τα  δεκάλεπτα : 25-18, 28-20 , 38-31, 18-24.- ^ 

Παρασκευή 12/10 
Μπουντούτσνοστ-Αρμάνι Μιλάνο 19:45 
Χίμκι-Ολυμπιακός 20:00 
Ζαλγκίρις-Μπασκόνια 20:00 
Φενέρμπαχτσε-Γκραν Κανάρια 20:45
***  Χάλκινη η Σακελλαρίδου στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων!
Μεγάλη διάκριση για την Αντωνία Σακελλαρίδου, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες νέων του Μπουένος Άιρες, στο μικτό ομαδικό. 

~  Με το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στον μικτό ομαδικό αγώνα της γυμναστικής θα αποχαιρετήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων η Αντωνία Σακελλαρίδου, η οποία έφτασε σε μία ανεπανάληπτη διάκριση στο Μπουένος Άιρες! 
Η 16χρονη πρωταθλήτρια του τραμπολίνο ανέβηκε στο βάθρο των νικητών, καθώς οι διοργανωτές είχαν την πρωτότυπη ιδέα να χωρίσουν όλους τους αθλητές της γυμναστικής σε 12 μικτές ομάδες, ανεξαρτήτως εθνικότητας, φύλου και επιμέρους αθλήματος (ενόργανη, ρυθμική, τραμπολίνο, ακροβατική). Καθεμιά από τις μικτές ομάδες πήρε το όνομα μίας προσωπικότητας της γυμναστικής και η κατάταξη προέκυψε σύμφωνα με τα αποτελέσματα των 13 αθλητών – μελών της στους προκριματικούς των διάφορων αγωνισμάτων:  Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η ομάδα «Σιμόν Μπάιλς» με 293 βαθμούς ποινής, με 2η την ομάδα «Μαξ Γουίτλοκ» (349 β. π.) και 3η την ομάδα «Οκσάνα Τσουσοβίτινα» (352 β. π.), στην σύνθεση της οποίας ανήκε η Αντωνία Σακελλαρίδου.  
Παράλληλα, η Ελληνίδα εκπρόσωπος της ρυθμικής Ιωάννα Μαγοπούλου βρέθηκε στην 9η θέση του μικτού ομαδικού αγώνα ως μέλος της ομάδας «Νάντια Κομανέτσι» (410 β. π.), ενώ η πρωταθλήτρια της ενόργανης νεανίδων Ελβίρα Κατσάλη ήταν μέλος της ομάδας «Γεβγκένι Μαρτσένκο», που τερμάτισε στη 10η θέση (430 β. π.).

***

~

*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018  : 
~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών . Δευτέρα 01 Οκτωβρίου 2018 .Στο αγιάζι της ενημέρωσης . :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/10/arfara-news.html .- 
 ~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών  Δευτέρα 01 Οκτωβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . ~ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ και όμορφη εβδομάδα για όλους μα   :http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/10/arfara-news-01-2018.html .- 
 ~**ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών . Τρίτη 02 Οκτωβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :   http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/10/arfara-news.html. - 
~**  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα  των Αρφαρών . Τετάρτη 03  Οκτωβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/10/arfara-news.html .-
~**  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών . Παρασκευή 05 Οκτωβρίου 2918 Στο αγιάζι της ενημέρωσης: https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/10/arfara-news.html  
~**  ARFARA  NEWS -2- Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών . Παρασκευή 05 Οκτωβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/10/arfara-news-2.html .-                       ~**  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα  των Αρφαρών . Σάββατο 06 Οκτωβρίου 2018 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/10/arfara-news_6.html .-   ~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών  Κυριακή 07  Οκτωβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/10/arfara-news-07-2018.html    .-~*** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα  των Αρφαρών .  Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/10/arfara-news.html  .-
~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών . Τρίτη  09 Οκτωβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/10/arfara-news.html   .-  
**  ARFARA NEWS -2-  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών . Τρίτη 09 Οκτωβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/10/arfara-news-2.html .-                                                      ~**  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/10/arfara-news-10-2018.html .-                      ~**  ARFARA NEWS -2-  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα  των Αρφαρών .Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/10/arfara-news-2_10.html .-                                    **  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών . Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/10/arfara-news.html .-                                            ~**  ARFARA NEWS -2- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών . Πέμπτη  11  Οκτωβρίου  2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/10/arfara-news-2_11.html   .-                                      ~**                     
                                                       
***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ
 1. - Stamatios Skoulikas = Stamatios Skoulikas,http://www.youtube.com/stamos01  ,  6605 videos.  -    ΣταματηςΣκουλικας   1.486.545 προβολές, Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009.-
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01  ,    3917   videos.     σταμος σκουλικας, 909.125 προβολές, Εγγράφηκε στις 13 Φεβ 2011.-
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas, +Stamos,
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    4132  video. –    1.234.765 προβολές , Εγγράφηκε στις 21 Ιουλ 2011 .-
https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1 ,. - - βλάσης σκούλικας ,Σύνολον   14.547   βίντεο   .- 

*** ~ 1.-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
3.-   https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook 
4 ~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
5 ~  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .—
6.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=pb&hc_location=friends_tab .- 

*** 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου