ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας ,
Κυριακή  27 Ιανουαρίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .-
~



~**  27 Ιανουαρίου- Γιορτή σήμερα: Ανακομιδής Ι.Λειψάνων Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

~  Η Εκκλησία μας τιμά σήμερα, , την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του . Ο Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος εκοιμήθη από εξάντληση στις 14 Σεπτεμβρίου του 407 μ.Χ. κατά τη διάρκεια της τρίτης του εξορίας από την αυτοκράτειρα Ευδοξία και τάφηκε στα Κόμανα του Πόντου. Το σεπτό λείψανό του περίμενε επί τριάντα έτη, θαμμένο στον τόπο της εξορίας και του μαρτυρίου του. Ε– Όταν όμως το 434 μ.Χ. πατριάρχης εξελέγη ο μαθητής του Άγιος Πρόκλος, παρεκάλεσε τον αυτοκράτορα Θεοδόσιο να ενεργήσει τα δέοντα, ώστε το λείψανο του μεγάλου αυτού πατέρα της Εκκλησίας να επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη. Και πράγματι, τέσσερα χρόνια αργότερα, στις 27 Ιανουαρίου του 438 μ.Χ. έγινε η Ανακομιδή των Ιεωρών Λειψάνων του Αγίου.
Η μεταφορά των ιερών λειψάνων από τα Κόμανα συνοδεύτηκε από μια επιστολή – διαταγή του αυτοκράτορα Θεοδοσίου Β’, υιού του Αρκαδίου και της Ευδοξίας, η οποία έγραφε:  «Επιστολή τού βασιλέως Θεοδοσίου.  Εις τόν οικουμενικόν Πατριάρχην καί Διδάσκαλον καί πνευματικόν Πατέρα Ιωάννην τόν Χρυσόστομον, τήν προσκύνησιν προσφέρω εγώ ο βασιλεύς Θεοδόσιος. Ημείς, Πάτερ τίμιε, νομίζοντες, πώς είναι τό σώμά σου νεκρόν, καθώς είναι καί τά άλλα σώματα τών αποθανόντων, ηθελήσαμεν να μεταφέρωμεν αυτό απλώς εις ημάς. Διά τούτο καί τού ποθουμένου δικαίως υστερήθημεν. Αλλά σύ, Πάτερ τιμιώτατε, συγχώρησον εις ημάς, οπού μετανοούμεν. Σύ γάρ εδίδαξες εις όλους τήν μετάνοιαν. Καί δός τόν εαυτόν σου, ώς πατήρ φιλοπαίς, εις ημάς τούς φιλοπάτορας υιούς σου, καί τούς σέ ποθούντας εύφρανον διά τής παρουσίας σου». Αυτή την επιστολή του αυτοκράτορα την πήγαν στον Άγιο και την τοποθέτησαν πάνω στην λάρνακά του. Τότε ο Άγιος έδωσε τον εαυτό του στους απεσταλμένους του αυτοκράτορα και έτσι αυτοί μετέφεραν την λάρνακαπου περιείχε το άγιο λείψανο στην Κωνσταντινούπολη, χωρίς να κοπιάσουν καθόλου. Η υποδοχή των ιερών λειψάνων του Αγίου υπήρξε παλλαϊκή. Σύσσωμος λαός, κλήρος και μοναχοί, με επικεφαλής τον αυτοκράτορα, τους αυλικούς, τη σύγκλητο και όλους τους άρχοντες, υποδέχθηκαν και προσκύνησαν με σεβασμό τα λείψανά του. Με πολύ ευλάβεια μετέφεραν αρχικά τη λάρνακα στο ναό του Αποστόλου Θωμά, στα Αμαντίου, έπειτα δε στο ναό της Αγίας Ειρήνης. Εκεί έβαλαν το άγιο λείψανο πάνω στο σύνθρονο και άπαντες εβόησαν: «Απόλαβε τόν θρόνον σου, Άγιε». Στη συνέχεια η λάρνακα τοποθετήθηκε σε αυτοκρατορική άμαξα και μεταφέρθηκε στο περιώνυμο ναό των Αγίων Αποστόλων. Εκεί έβαλαν το άγιο λείψανο πάνω στην ιερή καθέδρα και έγινε το θαύμα: ο Άγιος επεφώνησε προς τον λαό το «Ειρήνη πάσι». Έπειτα το εναπέθεσαν μέσα στο Άγιο Βήμα, κάτω από την Αγία Τράπεζα. Η Σύναξη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου ετελείτο στο πάνσεπτο ναό των Αγίων Αποστόλων. Ιερά λείψανα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου αφιέρωσε διά χρυσοβούλλου στη Μονή Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους ο αυτοκράτορας Ιωάννης Τσιμισκής (969 – 976 μ.Χ.) και τεμάχιο της αριστεράς χειρός ο Ανδρόνικος ο Παλαιολόγος (1282 – 1328 μ.Χ.), διά χρυσοβούλλου, τον Ιούλιο του έτους 1284 μ.Χ., στη Μονή Φιλοθέου του Αγίου Όρους. Επίσης, τμήματα του ιερού λειψάνου φυλάσσονται στις μονές Βατοπαιδίου, Ιβήρων, Αγίου Διονυσίου και Δοχειαρίου. Απολυτίκιον Ήχος πλ. δ’. Η του στόματός σου καθάπερ πυρσός εκλάμψασα χάρις, την οικουμένην εφώτισεν, αφιλαργυρίας τω κόσμω θησαυρούς εναπέθετο, το ύψος ημίν της ταπεινοφροσύνης υπέδειξεν. Αλλά σοίς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ιωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τω Λόγω Χριστώ τω Θεώ, σωθήναι τας ψυχάς ημών.

***  Η ομορφιά της Εκκλησίας ως σώμα Χριστού

Και τώρα θα πω κάτι που θα ήθελα να το βάλει ο καθένας στην καρδιά του: χρειαζόμαστε όλοι το Θεό κι έναν τουλάχιστον καλό φίλο, όμως χρειαζόμαστε ακόμη και κάτι άλλο.  Χρειαζόμαστε κι άλλους ανθρώπους στη ζωή μας, μια φιλική συντροφιά. Ο λόγος είναι απλός. Αν έχουμε περισσότερους από έναν άνθρωπο στη ζωή μας, θα γίνουμε κι εμείς και οι άλλοι πιο ανθρώπινοι, με περισσότερες δυνατότητες επικοινωνίας, με περισσότερο ενδιαφέρον, με περισσότερους στόχους, με περισσότερες ευκαιρίες να μείνουμε με τον εαυτό μας όταν θα το χρειαζόμαστε.
Αν το φιλικό μας πρόσωπο δεν έχει χρόνο για μας, θα μπορούμε ν’ απευθυνθούμε σε κάποιον από τους άλλους. Θα γνωρίσουμε τι έχει και κάποιος άλλος να μας προσφέρει. Δε θα νιώθουμε δεμένοι μ’ έναν και μόνο άνθρωπο κι αυτό θα δώσει και σ’ εκείνον και σ’ εμάς περισσότερη ελευθερία. Αυτή είναι η ευλογία και η ομορφιά που υπάρχει στη διδασκαλία της Γραφής για την Εκκλησία σαν σώμα του Χριστού! Εκεί είμαστε όλοι ένα σύνολο από ατελείς, αδέξιους, σκληρούς, αμαρτωλούς, που ζητούν και λαβαίνουν βοήθεια, δίνουν απ’ αυτό που λάβανε, ζητούν και λαμβάνουν περισσότερο και ξανά δίνουν. Καθώς ισχυροποιούμαστε στην ασφάλεια της ενότητας, βοηθάμε ο ένας τον άλλο ν’ αυξηθεί και να ωριμάσει μέσα στο θαυμαστό κι ένδοξο σχέδιο, που έχει ετοιμάσει ο Θεός για μας. Από το βιβλίο «Όρια ζωής»
***  Χαρίτσης για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Στρατηγική νίκη απέναντι στις δυνάμεις του εθνικισμού 
Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια «στρατηγική νίκη» απέναντι στις δυνάμεις του εθνικισμού και στις δύο πλευρές των συνόρων, επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, στη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης και τόνισε πως ξεκινά μια νέα εποχή ειρήνης και συνανάπτυξης στα Βαλκάνια, με την Ελλάδα πρωταγωνίστρια.
Αναφερόμενος στις πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης που τάχθηκαν κατά της Συμφωνίας, σημείωσε ότι δεν την ήθελαν, γιατί από τη μια αποτελεί ιστορική - διπλωματική και αξιακή - νίκη της Αριστεράς (και αυτή τη νίκη την έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ) και από την άλλη τους αφαιρεί έναν πολύ σημαντικό για αυτούς, λόγο ύπαρξης.
Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τεσσάρων χρόνων από την πρώτη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χαρίτσης είπε ότι η αποτίμηση του κυβερνητικού έργου είναι πολύ θετική, παρά τις πρωτόγνωρες δυσκολίες.
«Παρά τα λάθη και τις παραλείψεις μας, ας αναλογιστούμε πού θα βρίσκονταν τα πράγματα στη χώρα μας σήμερα, αν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η σύγκριση με άλλες χώρες που δεν υπήρχε παρόμοια αριστερή εναλλακτική, είναι αποκαλυπτική. Το κενό το καλύπτει η εθνικιστική, μισαλλόδοξη άκρα Δεξιά», παρατήρησε. Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και τόνισε πως οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν είναι αιτία αλλά το πρόσχημα, ο βολικός και εύκολος εχθρός, ο αποδιοπομπαίος τράγος.
Αναλύοντας το φαινόμενο της ανόδου της Ακροδεξιάς στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε ως βασικές αιτίες,
- τη διεθνή οικονομική κρίση και τη συστηματική διάλυση του μεταπολεμικού κοινωνικού συμβολαίου από τον νεοφιλελευθερισμό,
- την καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση, που εκτός από οικονομική διασύνδεση είναι και μια διαδικασία βίαιης πολιτιστικής ομογενοποίησης,
- την προσχώρηση των βασικών πολιτικών δυνάμεων στον νεοφιλελευθερισμό, που σημαίνει πως ό,τι και αν ψηφίσουν οι πολίτες, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο: η λιτότητα, η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, οι ιδιωτικοποιήσεις. Οδηγούνται έτσι, στην απάθεια, την αντιπολιτική και σε επικίνδυνες για τη δημοκρατία, λογικές του τύπου «όλοι ίδιοι είναι»,
- την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού και την απουσία εναλλακτικής από την Αριστερά, μετά την προσχώρηση της Σοσιαλδημοκρατίας στον νεοφιλελευθερισμό και τη διάλυση των ιστορικών κομμουνιστικών κομμάτων. Εξαίρεση εδώ αποτελεί η Ελλάδα.

***  Ο καιρός σήμερα  Κυριακή στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα  Κυριακή 27/1/2019 προβλέπεται μερικώς νεφελώδης.
Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρωινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 55-85%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

***   «5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου»: Σημείωσε μεγάλη επιτυχία - Αυλαία σήμερα με ταινίες υψηλής ποιότητας 
Ολοκληρώνεται σήμερα στην Καλαμάτα το «5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου», ενώ μέρος του προγράμματος φιλοξενήθηκε και στο Άργος, Σπάρτη, Γύθειο, Αμαλιάδα, Δημητσάνα, Πάτρα και Πύλο. Διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία.
Το μεγάλο αφιέρωμα του φετινού φεστιβάλ ήταν η ισότητα των δύο φύλων. Το πρόγραμμα περιελάμβανε 48 ξένα ντοκιμαντέρ και 15 ελληνικά ενώ η εκπαιδευτική ζώνη 22 ταινίες. Σήμερα τελευταία ημέρα του φεστιβάλ οι θεατές μπορούν να απολαύσουν τις εξής ταινίες μικρού μήκους.
 11.00 π.μ.
Ακούγοντας τη σιωπή / Listen to the silence | Mariam Chachia ( 80')
 Το να ‘χεις ένα όνειρο είναι πολύ φυσικό και εύκολο για τον καθένα, να το κυνηγήσεις όμως όταν κανείς δεν πιστεύει σ’ αυτό, είναι μοιραίο για λίγους. Ο εννιάχρονος Λούκα ονειρεύεται να σταθεί στην σκηνή και να χορέψει γιατί είναι ο μόνος τρόπος ν’ αποκτήσει μια θέση στον κόσμο. Τον μόνο κόσμο που γνωρίζει είναι το δημόσιο σχολείο κωφών στο οποίο πηγαίνει. Παρόλο που ξέρει ότι είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει και να μάθει το ρυθμό της μουσικής, δεν τα παρατάει. Η ταινία είναι η ιστορία ενός νεαρού αγοριού που ονειρεύεται ν’ ακουστεί.
 ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑ
 1.00 μ.μ.
Gender Me | Nefise Özkal Lorentzen (52')
(ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ)
 Το “Gender Me” είναι μια ταινία που ακολουθεί το ταξίδι του Mansour στον κόσμο του Ισλάμ. Είναι ένα προσωπικό ταξίδι σε ένα κόσμο γεμάτο ταμπού και αντιφατικές εικόνες. Αναζητά το ζήτημα της πίστης και του φύλου στο Ισλάμ και θέλει να συλλέξει ασυνήθιστες ιστορίες μουσουλμάνων ομοφυλόφιλων. Ο Mansour είναι ένας ομοφυλόφιλος Ιρανός πρόσφυγας που ζει και εργάζεται ως φαρμακοποιός στο Όσλο τα τελευταία 18 χρόνια. Τώρα θέλει να ταξιδέψει πίσω στην Κωνσταντινούπολη…
 ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑ
 2.00 μ.μ.
Manislam | Nefise Özkal Lorentzen (58')
(ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ)
 Αυτό το φιλμ εξετάζει το βάρος του αντρισμού στους Ισλαμικούς πολιτισμούς. Μας φέρνει μια νέα ερμηνεία του μύθου του Δαυίδ και του Γολιάθ. Οι πρωταγωνιστές, θαρραλέα και ειλικρινά, μοιράζονται βαθιές προσωπικές μνήμες και εμπειρίες στην προσπάθεια τους να υπογραμμίσουν και να αμφισβητήσουν το ρόλο των αντρών στο σύγχρονο Ισλάμ.
Γιατί ένας άντρας στο Kουβέιτ εμπνευσμένος από τα 99 ονόματα του Αλλάχ και των ιστοριών του Κορανίου δημιουργεί κόμικ και καρτούν σχετικά με ήρωες που τους λένε “Οι 99”; Γιατί ένας άντρας από το Μπαγκλαντές ταξιδεύει από το ένα χωριό στο άλλο, διδάσκοντας την κοινότητα πως να παίζουν ένα επιτραπέζιο; Γιατί ένας άνδρας στην Ινδονησία ενθαρρύνει άλλους άνδρες να φορέσουν μίνι φούστες σε μία επίδειξη; Όλοι έχουν τον ίδιο σκοπό. Θέλουν να αλλάξουν τη σκοτεινή πλευρά της αρρενωπότητας της κουλτούρας τους, παίζοντας παιχνίδια. Όλοι θέλουν να φέρουν στο Ισλάμ μεταρρύθμιση. Είναι οι μουσουλμάνοι Δαυίδ ενάντια στον Γολιάθ.
ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑ
 3.30 μ.μ.
A balloon for Allah | Nefise Özkal Lorentzen (52')
(ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ)
 Όταν η σκηνοθέτης Nefise ήταν παιδί, συνήθιζε να στέλνει μπαλόνια με γράμματα στον Αλλάχ. Τώρα έχει αποφασίσει να στείλει ένα νέο μπαλόνι, για να δοκιμάσει το ρόλο των γυναικών στη μουσουλμανική κουλτούρα. Ακολουθώντας τα βήματα της γιαγιάς της στο μονοπάτι “Sufi”, ξεκινάει μια αποστολή να ανακαλύψει την ουσία του Ισλάμ. Η ταινία κινείται ανάμεσα στο πραγματικό της ταξίδι και τα όνειρά της. Βιώνει το πολυποίκιλο Κάιρο, την Κωνσταντινούπολη και το Όσλο πίνοντας τσάι με την Αιγύπτια φεμινίστρια Nawal El Saadawi, συζητώντας με τον ενενηντάχρονο συγγραφέα Gamal Al-Banna σχετικά με τη ζωή του και συναντάει ένα νεαρό Ισλαμιστή εξτρεμιστή. Όπως περπατάει μέσα σε έναν λαβύρινθο από πόρτες, αντιλαμβάνεται ότι μάλλον δεν είναι το Ισλάμ η πηγή του προβλήματος αλλά ότι μπορεί να υπάρχει ένας δεσμός ανάμεσα στις τρεις Αβρααμικές θρησκείες και την καταπίεση των γυναικών.
 ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑ
 6.00 μ.μ.
Transitory lives | Δημήτρης Λαμπρίδης και Thomas Kunstler, 55' (ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ)
 Ένα ντοκιμαντέρ για τους Ali, Amjad και Ahmad και την μετάβασή τους σε μια νέα ζωή. Αλλά πόσο θα πρέπει να περιμένουν αυτή να ξεκινήσει;
 ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
  7.00 μ.μ.
A Woman Captured | Bernadett Tuza-Ritter, (87')
(ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ)
 Μία Ευρωπαία γυναίκα κρατείται από μια οικογένεια ως οικιακή σκλάβα τα τελευταία 10 χρόνια. Παίρνοντας κουράγιο από την παρουσία της σκηνοθέτιδας, αποφασίζει να ξεφύγει από την ανυπόφορη καταπίεση και να απελευθερωθεί.
Στη σύγχρονη, πολιτισμένη, όχι όμως και ρυθμισμένη Ευρώπη, μια απίστευτη ιστορία εκτυλίσσεται στο A Woman Captured της Ουγγαρέζας ντοκιμαντερίστας Μπερναντέτ Τούζα-Ρίτερ: μια γυναίκα δουλεύει εδώ και 12 χρόνια σε ένα σπίτι, 7 ημέρες την εβδομάδα, χωρίς ρεπό και προνόμια, χαρά και χάρες, με μοναδικό αντάλλαγμα ένα πιάτο φαΐ, τα τσιγάρα της κι ένα ντιβάνι για να κοιμάται. Σκουπίζει, καθαρίζει, φροντίζει τα παιδιά και ικανοποιεί κάθε αίτημα της «αρχόντισσας» Έτα, μια μοντέρνας Κρουέλα ντε Βιλ, η οποία μάλιστα επιτρέπει, με το αζημίωτο, στο κινηματογραφικό συνεργείο να εισέλθει και να τραβήξει πλάνα, προφανώς γιατί δεν πιστεύει πως κάνει κάτι κακό ή πως ενοχοποιείται με οποιονδήποτε τρόπο. Η Μάρις, μια πραγματική ηρωίδα, λέει πως είναι 53 ετών, αλλά άνετα μοιάζει μια εικοσαετία γηραιότερη, με το σκαμμένο της δέρμα, το βαθουλωμένα της μάτια και τα ελάχιστα δόντια που της έχουν απομείνει. Ο θεατής υποψιάζεται μια βρομοδουλειά, ένα παλιό χρέος που δεν λέει να εξοφληθεί, μια παράνομη συναλλαγή, ένα σκοτεινό παρελθόν.
Ποια Γιαλίντζα Απαρίσιο και ποια Μαρίνα ντε Ταβίρα στο Ρόμα του Κουαρόν: η Μαρίς, που χρησιμοποιεί ψευδώνυμο (ενώ δεν δείχνει, τουλάχιστον σε πρώτο επίπεδο, να φοβάται κανέναν με τις εξαντλημένες και μηχανικές κινήσεις της) για να αποκαλύψει την ταυτότητά της προς το τέλος, ωφελείται από μια καλλιτεχνική επιχείρηση που δεν αρκεί να καταγράψει σε στιλ βεριτέ μια τραγική περίπτωση, αλλά «ακτιβίζει» θετικά στη θεαματική, συγκινητική τρίτη πράξη. Από απηνής και μαντρωμένη, η Έντιθ μεταμορφώνεται σε άνθρωπο με αισθήματα, σκοπό και προοπτικές – μια Lady for a Day, αλλά όχι στα ψέματα και όχι για μια μέρα μοναχά. Η αλήθεια είναι πως μόνο στην Ουγγαρία, 22 χιλιάδες άνθρωποι δουλεύουν σε συνθήκες σκλαβιάς, ενώ η Ευρώπη αριθμεί 1,5 εκατομμύριο και ολόκληρος ο πλανήτης 45 εκατομμύρια πολίτες κατώτερου Θεού. Το ντοκιμαντέρ συμμετείχε στο περυσινό Φεστιβάλ του Sundance.
 ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑ
 8.30 μ.μ.
The road to Sparta | Barney Spender (60' )
(ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ)
 Τέσσερις δρομείς, τέσσερις ιστορίες, ένα ελληνικό δράμα. Ο δρόμος προς τη Σπάρτη ακολουθεί τη ζωή τεσσάρων δρομέων, εμπεριεχομένου και του “Υπερμαραθώνιου Άνδρα” Ντιν Καρνάζη, καθώς προσπαθούν να ακολουθήσουν τα βήματα του Φειδιππίδη και να ολοκληρώσουν το εξουθενωτικό Σπάρταθλο των 246 χιλιομέτρων μέσα σε 36 μόνο ώρες.
Χρησιμοποιώντας ειδικά γραμμένη ποίηση της A.E. Stallings και μουσική από το Old House Playground, ο “Δρόμος για τη Σπάρτη” ενώνει την αρχαία ιστορία με το μοντέρνο αγώνα δρόμου και ανακαλύπτει ένα δρόμο στρωμένο με αίμα και φουσκάλες, πόνο και δόξα.
 ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΓΓΛΙΑ                        10.00 μ.μ.            Τελετή λήξης – Απονομή βραβείων Ισότητας – Συναυλία   

***
***  Με πλήθος κόσμου η Βασιλόπιτα του Πέτρου Κωνσταντινέα 
  
Η προχθεσινή ημέρα ήταν δύσκολη τόσο από άποψης καιρικών φαινομένων όσο και πολιτικά. Από τη μια πλευρά υπήρχε ο "Φοίβος", ενώ, από την άλλη ήταν η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Παρ' όλα αυτά στην εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κωνσταντινέα, οι πολίτες τον τίμησαν με ην παρουσία τους και η αίθουσα του ξενοδοχείου REX γέμισε ασφυκτικά. Μάλιστα την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο πρώην υπουργός Παναγιώτης Κουρουπλής.
Ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Μεσσηνίας, Φίλιππος Χαμαργιάς, ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα και σε σύντομη ομιλία του, είπε χαρακτηριστικά ότι αυτός μπίγει το μαχαίρι στην πίτα ενώ ο Πέτρος στο «κόκκαλο», ο Πέτρος Κωνσταντινέας είναι άνθρωπος του Θεού, άνθρωπος της εκκλησίας, είναι πρώτα και πάνω από όλα άνθρωπος. Μάλιστα, σε μία από τις συνεντεύξεις του, όπως είπε ο κ. Κωνσταντινέας, χαρακτηρίστηκε "ο αριστερός ρέφερι που πιστεύει στο Θεό"
Ο βουλευτής καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν εμφανώς συγκινημένος από την προσέλευση του κόσμου αλλά και από την αγάπη που εισέπραξε από τους εκατοντάδες φίλους και υποστηρικτές του.  Α.Π

***  Τα κύματα "σκέπασαν" τη Ναυαρίνου (φωτογραφίες) 
  
Ο "Φοίβος" δεν άφησε περιοχή της Καλαμάτας αλλά της Μεσσηνίας γενικότερα χωρίς "πληγές". Το κύμα κακοκαιρίας…μας πήρε και μας σήκωσε!
Από τις περιοχές της μεσσηνιακής πρωτεύουσας που επλήγησαν ήταν και η παραλιακή ζώνη, όπου η Ναυαρίνου έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο, αφού τα κύματα έφτασαν μέχρι και το βόρειο πεζοδρόμιο.
Χθες το πρωί συνεργεία του δήμου Καλαμάτας προσπάθησαν να διορθώσουν κάπως την κατάσταση…  Α.Π. 

***  Έκθεση πινάκων για την ευζωνική στολή στο Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας 
Από τις 2 Φεβρουαρίου 2019 έως τις 6 του μήνα, θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Στρατιωτικής Ιστορίας Καλαμάτας έκθεση πινάκων, με θέμα: «Η ευζωνική στολή - Η ιστορική διαδρομή της μέσα από 40 έργα του Ι. Μυλωνά».
Η εν λόγω έκθεση παραχωρήθηκε από το Στρατιωτικό Γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας - Προεδρική Φρουρά και αναφέρεται στο ιστορικό και επίλεκτο σώμα των Ευζώνων.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 2 Φεβρουαρίου 2019 και οι ώρες λειτουργίας της θα είναι από τις 9:00 έως τις 13:00 και από τις 17.30 έως τις 20:00.

***  Βουνά οι «κροκάλες» στο Ακρογιάλι 
  
Σαν να μην έχει γίνει έργο προστασίας πολλών εκατομμυρίων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου θύμιζε χθες η περιοχή του Ακρογιαλίου.
Η περιοχή από τη Μικρά Μαντίνεια έως τις Κιτριές πάντα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα από τη θαλασσοταραχή και την έντονη κακοκαιρία, αλλά ευτυχώς χθες δε δημιουργήθηκαν πολύ μεγάλα ζητήματα.
Σε κάποια σημεία από την έντονη βροχόπτωση είχαν υποχωρήσει πρανή ανάντη του δρόμου. Στην Παλιόχωρα, στα όρια των Δήμων Καλαμάτας και Αβίας, ο δρόμος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και ήδη έχουν τοποθετηθεί πινακίδες, ώστε οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί.
Ο δε δρόμος που κατεβαίνει από την πάνω πλευρά ήταν μια απέραντη λίμνη και είναι άξιος απορίας πώς ο κόσμος καταφέρνει να περάσει να πάει στο σπίτι του.
Το μεγαλύτερο τμήμα του δρόμου έχει πλέον επισκευασθεί και έχει καινούργια άσφαλτο, αλλά μικρά σημεία (όπως μπροστά από το «Λιθάρι») αντιμετωπίζουν ακόμα προβλήματα.
Πολύπαθη περιοχή είναι πάντοτε το Ακρογιάλι. Με έκπληξη διαπιστώσαμε τεράστια βουνά από κροκάλες σωρευμένα στην άκρη του δρόμου, τα οποία, όπως μάθαμε, είναι εκεί από το Σεπτέμβριο και την πρώτη θαλασσοταραχή!
Ο δρόμος, για άλλη μια χρονιά, σοβαρά «πληγωμένος» και με προειδοποιητικές κορύνες για τους οδηγούς.
Υποτίθεται ότι το έργο που έγινε θα προστάτευε την περιοχή.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Υποψήφια δήμαρχος Οιχαλίας η Παναγιώτα Γεωργακοπούλου 
Με την παρούσα ανακοίνωσή μου θέτω τον εαυτό μου στη διεκδίκηση, στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης του Δήμου Οιχαλίας.
Νιώθω την ανάγκη και υποχρέωση να πω, για άλλη μια φορά, ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους 127 υποψηφίους του συνδυασμού ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΙΧΑΛΙΑΣ με τους οποίους πορευτήκαμε μαζί στις αυτοδιοικητικές εκλογές το 2014 και μας τίμησαν με την ψήφο τους πλέον του 48% των πολιτών του Δήμου Οιχαλίας. Ένα ακόμα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για το γεγονός ότι πλέον του 90% αυτών των υποψηφίων παρέμειναν και παραμένουν ενεργά κοντά στις θέσεις του συνδυασμού μας, έχοντας ως γνώμονα την ανάπτυξη του Δήμου Οιχαλίας.
Κάναμε ουσιαστική αντιπολίτευση. Η παρουσία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, ως μείζων αντιπολίτευση, ήταν αποδοτική και πάντα με θέσεις και προτάσεις αντιμετωπίζαμε και αντιμετωπίζουμε όλα τα θέματα που αφορούσαν και αφορούν στον τόπο μας. Υπήρχαν και θέματα που σταθήκαμε δίπλα στον πολίτη του Δήμου Οιχαλίας και συμφωνήσαμε αναγκαστικά με τη Δημοτική Αρχή, που πάρα πολλές φορές έφερε το Δήμο μας σε αδιέξοδα και η μόνη λύση τις δεδομένες χρονικές στιγμές ήταν να βγει προσωρινά από τα αδιέξοδα αυτά ο πολίτης που είχε υποστεί όλες τις συνέπειες, μέχρι και τον κίνδυνο την απειλή της δημόσιας υγείας του (απορρίμματα κλπ), παρόλο που διαφωνούσαμε και διαφωνούμε σε καίρια ζητήματα για τη διακυβέρνηση του Δήμου.
Η ενεργός παρουσία μας αυτή στα γεγονότα του Δήμου Οιχαλίας, η συμπαγής ομάδα των υποψηφίων του συνδυασμού ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΙΧΑΛΙΑΣ, η μεγάλη αποδοχή των θεσεών μας από τους πολίτες στις εκλογές του 2014, η καθημερινή και μεγάλη προτροπή των πολιτών αυτών, αλλά και νέων ενεργών πολιτών για την ΑΛΛΑΓΗ της καθοδικής πορείας του Δήμου Οιχαλίας που δε βρίσκει λύσεις ούτε στα αυτονόητα, ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ τη συμμετοχή μας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και σας καλώ όλους να αναδιοργανώσουμε τις δυνάμεις μας, με τη συμμετοχή επιπλέον νέων ενεργών πολιτών, ώστε αυτή η καθοδική πορεία του Δήμου να ανατραπεί και να κάνουμε όλοι μαζί νέα αρχή στον τόπο, με στόχο την ελπίδα και λύση των προβλημάτων της καθημερινότητας, την προοπτική, την αύξηση της ποιότητας του βιωτικού επιπέδου των πολιτών.
Να είμαστε πλάι στις καθημερινές ανησυχίες των πολιτών μας, να μην αφήνουμε στο έλεος του καιρού την αγροτική παραγωγή της περιοχής, να υποστηρίζουμε και να ενημερώνουμε τους ανέργους για τις θέσεις απασχόλησης και τις ευκαιρίες, να δημιουργήσουμε συνθήκες τέτοιες, ώστε ο Δήμος να γίνει πόλος ευκαιριών απασχόλησης και επενδυτικών πρωτοβουλιών.
Ζω την καθημερινότητα του Δήμου μας γιατί εδώ γεννήθηκα, μεγάλωσα, επένδυσα και επιδίωξή μου ήταν, είναι και θα είναι ένας Δήμος Οιχαλίας αντάξιος των προσδοκιών των πολιτών του. Ένας Δήμος που θα είναι δίπλα στην καθημερινότητα του πολίτη, δίνοντάς του λύσεις και όχι δημιουργώντας αδιέξοδα.
Τα μεγάλα λόγια και τα μεγάλα «θα»… τα είδαμε, τα νιώσαμε, οδήγησαν τον τόπο μας σε παρακμή, σε μεγάλα αδιέξοδα.
Καιρός, λοιπόν, όλοι μαζί για πράξεις και αλλαγή της πορείας του Δήμου προς το καλύτερο.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΑΝΤΑΞΙΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

***  «Η Μεσσήνη Αύριo»: Νέος αυτοδιοικητικός συνδυασμός με επικεφαλής τον Μένη Αδαμόπουλο 
Διακήρυξη αρχών και θέσεων του 
αυτοδιοικητικού συνδυασμού για το Δήμο Μεσσήνης
Οι αλλαγές είναι αναπόφευκτες και η ιστορία υποχρεωμένη να γυρίσει σελίδα με υλικά που διαθέτει. Σήμερα, όμως, έχουμε μια δύσκολη οικονομική πραγματικότητα που πρέπει να αντιπαρέλθουμε, όχι μόνο σε επίπεδο χώρας, αλλά και σε τοπικό επίπεδο, επίπεδο Δήμου, κοινότητας, γειτονιάς και νοικοκυριού. Ακόμα δε περισσότερο όταν η οικονομική ανέχεια δημιουργεί καθημερινή ανασφάλεια, ανασφάλεια που αγκαλιάζει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, κυρίως τα λαϊκά στρώματα.
Αυτή η καθημερινότητα και η οικονομική ανασφάλεια γίνεται τροχοπέδη, δηλητηριάζει τη λογική σκέψη, δηλητηριάζει τη συμπεριφορά μας, βάζει τον έναν απέναντι στον άλλον… γιατί εσύ και όχι εγώ.
Εμείς στον ατομισμό, στην απάθεια, στην ταπείνωση, στην ιδιοτέλεια αντιτάσσουμε την αυταπάρνηση, την ανιδιοτέλεια, την αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα, τη δημοκρατία, τη διαφάνεια, τη δημόσια λογοδοσία, την εξωστρέφεια, τη γνώση, την ικανότητα, τη δημιουργία και τη φρεσκάδα ιδεών και προτάσεων, με τον άνθρωπο πάντα μπροστά.
Κοιτάμε στα μάτια τους συμπολίτες μας και είμαστε αληθινοί.
Έχουμε τα αυτιά μας συντονισμένα στην τοπική κοινωνία, ακούμε όλους τους πολίτες, ακούμε όλα τα κοινωνικά αιτήματα και σε μερικούς μήνες θα τα μετατρέψουμε σε πολιτικές του Δήμου μας. Θα κάνουμε θεσμό τη δημόσια διαβούλευση με τους πολίτες του Δήμου μας.
Όλες οι πράξεις μας θα διέπονται με διαφάνεια στο φως του ηλίου.
Επιλέγουμε την πρόοδο από τη στασιμότητα. Οι μάχες μας με το κατεστημένο και τους αντιπροσώπους της συντήρησης θα είναι διαρκείς και πολυεπίπεδες.
Μέλημα μας να επενδύσουμε στην οικονομία της γνώσης σε όλο το εύρος του Δήμου μας και να συνδέσουμε την ανάπτυξη με την ευημερία των συνδημοτών μας, με μετρήσιμα κριτήρια.
Είμαστε εκ των πραγμάτων οι πρωταγωνιστές στη νέα εποχή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Οι αντιπρόσωποι τις αδράνειας του τόπου μας υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν, γιατί τους χρειάζεται η πολιτική τάξη και τα συμφέροντα που εκπροσωπούν. Οι συγκεκριμένοι είναι η εκτροπή μιας αντίληψης ψευτιάς και λάσπης. Αυτή η αντίληψη λέει ότι ο αντίπαλος δεν αξίζει κανενός σεβασμού, δεν έχει ποτέ δίκιο και πρέπει με κάθε τρόπο να βγει από το κάδρο.
Εμείς απαντάμε ότι η αδράνεια δεν είναι επιλογή βιωσιμότητας και οι αντιπρόσωποι της αδράνειας θα τεθούν στο περιθώριο.
Σύμμαχός μας οι προοδευτικοί συμπολίτες μας και ο «Κλεισθένης» που καθιέρωσε την απλή αναλογική και αλλάζει τα δεδομένα και τους συσχετισμούς.
Οι ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι διαφορετικές.
Σε αυτόν τον αγώνα ελάτε μαζί μας!
Έχουμε τη θέληση, έχουμε τη δύναμη, έχουμε το πρόγραμμα, έχουμε το όραμα…
ΜΑΖΙ θα αλλάξουμε το Δήμο μας!
Ο επικεφαλής του συνδυασμού,
Μένιος Αδαμόπουλος
 -Ο Μένιος Αδαμόπουλος γεννήθηκε το 1960 στην Αετοφωλιά της Τ.Κ. Στέρνας της ΔΕ Αριστομένη. Έχει αποφοιτήσει από το Λύκειο Πετρούπολης. Είναι συνταξιούχος της ΕΛ.ΑΣ, με προσφορά στον πολίτη ως αστυνόμος γειτονιάς και έντονη συνδικαλιστική δράση. Οι συμπολίτες μας τον τίμησαν με τη ψήφο τους δύο φορές ως Δημοτικό Σύμβουλο Μεσσήνης από το 2010 έως σήμερα. Κατά την τελευταία θητεία του διετέλεσε αντιδήμαρχος. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

***

*** Αθλητική ενημέρωση :
*** ΣΗΜΕΡΑ ,...Κυριακή, 27/1/2019 για την Super League για 18η αγωνιστική :
Λεβαδειακός-Άρης (15:00)  1-0 ,(1-0) .- ^ 
Τα γκολ :38' Γκολ για τον Λεβαδειακό! Σέντρα του Τσαμπούρη από δεξιά, ο Μαρκόβσκι πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και νίκησε τον Κουέστα.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αθανάσιος Σέζος (Κιλκίς) ΒΟΗΘΟΙ: Μπαλτάς (Αχαΐας), Δημητριάδης (Καστοριάς) ,
Κάρτες κίτρινες Στο 33' και το 36' δέχθηκαν κίτρινες κάρτες ο Ανγκούα και ο Κονέ. , 73' Κίτρινη κάρτα στον Σιώπη. , 
Η ενδεκάδα του Λεβαδειακού: Μπάγιτς - Τσαμπούρης, Αντιλέχου, Ανγκούα, Ντιόγκο - Κονέ, Ζησόπουλος - Νανγκίς, Στανόγιεβιτς, Γιακουμάκης - Μαρκόβσκι
Η ενδεκάδα του Άρη: Κουέστα – Τζανακάκης, Δεληζήσης, Μπάσα, Βαλεριάνος - Ματίγια, Σιώπης - Κόρχουτ, Γκαρσία, Τόνσο - Ντιγκινί.-
Στον πάγκο για τον Λεβαδειακό οι Μπαλαούρου, Παντελιάδης, Μητρόπουλος, Σαβαντογκό, Λιάγκας, Ιωαννίδης, Καραχάλιος.
Στον πάγκο για τον Άρη οι Αναγνωστόπουλος, Ιντζόγλου, Λάρσον, Μαρτίνες, Ρόουζ, Παυλίδης, Διαμαντόπουλος.
~** Μία αλλαγή για τον Άρη. Ο Λάρσον πήρε τη θέση του Κόρχουτ. , 63' Πρώτη αλλαγή για τον Λεβαδειακό. Ο Σαβαντογκό στη θέση του Νανγκίς. , 69' Δεύτερη αλλαγή για τον Λεβαδειακό. Ο Μητρόπουλος αντικαθιστά τον Γιακουμάκη. ,, 73' Δεύτερη αλλαγή για τον Άρη. Ο Διαμαντόπουλος στη θέση του Τόνσο.,82' Τρίτη αλλαγή για τον Άρη. Ο Μαρτίνες στη θέση του Γκαρσία. ,   **  Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων. - ^


Λαμία-Ατρόμητος (16:00) 2-1 . (0-0).- ^
Τα γκολ47' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ! 0-1 ΜΕ ΣΚΟΡΕΡ ΤΟΝ ΚΟΥΛΟΥΡΗ! Στην αντεπίθεση ο Ατρόμητος με τον Ουάρντα να βγάζει πάσα «πάρε-βάλε» στον Κουλούρη που με προβολή κάνει το 0-1! , 49' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΜΕ ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΕΡΙ! Εκτελέστηκε το φάουλ, ο Μπαράλες που μάλλον ξεκίνησε από οφσάιντ, πήρε την κεφαλιά με τον Μέγερι να μην μπορεί να μπλοκάρει και η μπάλα έφτασε στον Τομάς για το 1-1 . , 76' ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ! Δεν υπάρχει τίποτα. Ο Δημούτσος σουτάρει, η μπάλα κοντράρει στον Χατζηισαΐα και μετά ο Δημούτσος πέφτει πάνω στον Χατζηισαΐα , 78' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ! 2-1 ΜΕ ΣΚΟΡΕΡ ΤΟΝ ΜΠΑΡΑΛΕΣ! , 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κομίνης (Αθηνών)  ΒΟΗΘΟΙ: Κωνσταντόπουλος (Κορινθίας), Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής) 
Κάρτες  κίτρινες 35' Κίτρινη κάρτα στον Βάντερσον52' Κίτρινη κάρτα στον Βασιλαντωνόπουλο ,55' Κίτρινη κάρτα στον Πλιάτσικα 60' Κίτρινη κάρτα στον Κιβρακίδη και φάουλ σε καλή θέση για τη Λαμία ,65' Κίτρινη κάρτα στον Ουάρντα 69' Κίτρινη κάρτα στον Ενσικουλού  ,79' Κίτρινη κάρτα στον Μπουσούλατζιτς58' Κίτρινη για τον Ολυμπιακό, την αντίκρισε ο Φορτούνης
Η ενδεκάδα του Ατρόμητου: Μέγερι - Κιβρακίδης, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Σάκιτς - Μάντσον, Μπουσούλατζιτς - Ενσικουλού, Μπρούνο, Ουάρντα - Κουλούρης
Πάγκος: Θεοδωράκης, Μούγιακιτς, Ούμπιντες, Νάτσος, Κωτσόπουλος, Καρασαλίδης, Κορτ
Η ενδεκάδα της Λαμίας: Μελίσσας - Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Βάντερσον - Δημούτσος, Σκόνδρας, Πίτι - Τομάς, Επστάιν, Μπαράλες.
Στον πάγκο: Κατσίκας, Καρυπίδης, Καραμάνος, Μπερτόλιο, Ρόμανιτς, Ασίγκμπα, Μπουλούλης..-
~** 46' Αλλαγή για τον Ατρόμητο. Εκτός ο Μπρούνο, μέσα ο Μούγιακιτς ,62' Αλλαγή για τη Λαμία. Εκτός ο Επστάιν, μέσα ο Καραμάνος  , 69' Αλλαγή για τη Λαμία. Εκτός ο Τομάς, μέσα ο Μπερτόγλιο  ., 81' Αλλαγή για τον Ατρόμητο. Εκτός ο Ενσικουλού, μέσα ο Κορτ , 87' Αλλαγή για τη Λαμία. Mπουλούλης αντί Πίτι. ,   *** Τέσσερα λεπτά ο έξτρα χρόνος.- ^


ΠΑΟΚ-ΟΦΗ (17:15)   4-0 , ( 2-0 ) .- ^ 
Τα γκολ : 24' ΓΚΟΟΟΛ ο Μάτος! ,35' ΜΑΤΟΣ, ΖΑΜΠΑ, ΑΚΠΟΜ ΓΚΟΟΟΛ Ο ΠΑΟΚ! , 65' ΓΚΟΟΟΟΛ ο ΠΑΟΚ με τον Ζαμπά. γρήγορο transition, ο Μπίσεσβαρ πάσαρε κάθετα στον Άκπομ και αυτός πάσαρε εξαιρετικά στον Λέο Ζαμπά που με δεξί πλασέ έκανε το 3-0.,80' ΓΚΟΟΟΛ ο Άκπομ με απίθανο πλασέ από το ύψος της περιοχής.Φοβερή κούρσα του Λέο Ζαμπά που κόβει την μπάλα στο ημικύκλιο της περιοχής και με εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ ο Βρετανός σκοράρει. , 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γρατσάνης (Τρικάλων)  ΒΟΗΘΟΙ: Φίλος (Βοιωτίας), Κολοσιώνης (Αιτ/νίας) 
Κάρτες , κίτρινες : 22΄ κίτρινη για Βιερίνια 41' Κίτρινη στον Μεγιάδο, για μαρκάρισμα πριν στον Μαουρίσιο. , 43' Κίτρινη στον Νάστο, για μαρκάρισμα στον Μπίσεσβαρ. , 84' Κίτρινες στον Γιακουμάκη και τον Βαρέλα. ,86' Κίτρινη στον Ντίνα. , 
Συνθέσεις :ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Σάκχοφ, Μαουρίσιο, Ζαμπά, Μπίσεσβαρ, Καντουρί, Ακπόμ 
ΟΦΗ: Στρέζος, Μπράουν, Ποτουρίδης, Παπάζογλου, Γιαννούλης, Νάστος, Μεγιάδο, Νέιρα, Σάσι, Κοροβέσης, Βουό
Στον πάγκο για τον Δικέφαλο του Βορρά: Ρέι, Γιαννούλης, Κάνιας, Μίσιτς, Πέλκας, Λημνιός,Σβιντέρσκι
Στον πάγκο για τον ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μπολάκης, Οικονόμου, Κυριακίδης, Ναμπι, Γιακουμάκης, Ντίνας
~*** 67' Πέλκας αντί Μπίσεσβαρ , 68' Γιακουμάκης αντί Βουό. Ντεμπούτο για τον νεαρό στράικερ με τη φανέλα των Κρητικών. , 72' Ο Κάνιας στη θέση του Μαουρίσιο , 81' Ο Σβιντέρσκι στο ματς για την πρώτη συμμετοχή του αντί του Ελ Καντουρί. ,.-^


Παναθηναϊκός-ΑΕΛ (19:00)   1-1  ,(1-0) .- ^
Τα γκολ : 3΄ Μακέντα 1' Πέναλτι για τον Παναθηναϊκό, με τον Μακέντα να ανατρέπεται από τον Γκοϊκοβιτς που βλέπει και κόκκινη κάρτα!3' Γκοοοοολ! 1-0 ο Παναθηναϊκός, με τον Μακέντα να ευστοχεί, στέλνοντας τη μπάλα στην αντίθετη γωνία από τον Κρίστινσον, ανοίγοντας το σκορ από πολύ νωρίς..,   Λάθος του Μαυρομμάτη στο   54΄ και τον Ντέλετιτς να μπαίνει στην περιοχή, σουτάροντας και στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Διούδη. , 50' Ο Κουρμπέλης διαμαρτύρεται για πέναλτι, με το ριπλέι να δείχνει ότι ο Καρανίκας όντως του τραβάει τη φανέλα στο ξεκίνημα... , 87' Τεράστια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό! Κόρνερ από αριστερά, ο Μακέντα όμως δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας, αφού ο Ζίζιτς του κρατάει τη φανέλα και του κάνει πέναλτι... , 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)  ΒΟΗΘΟΙ: Νικολακάκης (Ηρακλείου), Νικολαΐδης (Μακεδονίας) 
Κάρτες , κίτρινες :  1΄  κόκκινη Γκοϊκοβιτς42' Κίτρινη κάρτα στον Γιακιμόβσκι. , 49' Κίτρινη κάρτα στον Τζανδάρη, για θέατρο. ,  61' Κίτρινη κάρτα στον Ντέλετιτς  ,  73' Κίτρινη κάρτα στον Μιλοσάβλιεβιτς, 90+1΄ κίτρινη Σεσέροβιτς, 90+2΄ κίτρινη ο Κρίστινσον, κίτρινη και ο Νίκος Καρανίκας .-
Συνθέσεις :Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί με σύστημα 4-3-3. Ο Διούδης θα καθίσει στο τέρμα, με τους Κουλιμπαλί, Παντελάκη, Μαυρομάτη και Ινσούα τετράδα στην άμυνα. Κουρμπέλης, Τζανδάρης και Δώνης θα είναι στον άξονα, με τους Εμμανουηλίδη, Μακέντα και Μπουζούκη τριπλέτα στην επίθεση. 
η ΑΕΛ; Αυτό το απαρτίζουν οι Κρίστινσον, Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκοϊκοβιτς, Γιακιμόβσκι, Σεσέροβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπαργκάν, Ντέλετιτς, Σικάβκα και Νούνιτς.
Στον πάγκο των γηπεδούχων θα καθίσουν οι Ξενόπουλος, Γιόχανσον, Στάικος, Άλτμαν, Μουνιέ, Χατζηθεοδωρίδης και Βέργος.
Ενώ στον πάγκο των φιλοξενούμενων θα καθίσουν οι Ταλέσκι, Μπάλλας, Γκόλιας, Μόρας, Λεοζίνιο, Ακόστα και Ζίβκοβιτς.
~** 7' Πρώτη αλλαγή για την ΑΕΛ. Μέσα ο Γκόλιας, έξω ο Μπαργκάν., Αλλαγή για τον ΠΑΟ, με τον Άλτμαν να αντικαθιστά τον Μπουζούκη. , 59' Αλλαγή για την ΑΕΛ. Ακόστα αντί Σικάβκα. , 63' Μουνιέ αντί Τζανδάρη, γα τον ΠΑΟ. , 75' Κλείνει τις αλλαγές του ο Δώνης. Χατζηθεοδωριδης μέσα, Εμμανουηλίδης έξω. , 77' Μόρας αντί Ντέλετιτς, η τρίτη αλλαγή του Φέστα. , .-  ***90' Πέντε λεπτά οι καθυστερήσεις.  .- 


Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός (19:30)   0-2 , (0-1) .- ^ 
Τα γκολ : 29΄ Γκολ ο Ολυμπιακός, 0-1! με Φορτούνη , Ωραία μπαλιά του Χριστοδουλόπουλου από τ' αριστερά, ο Φορτούνης έκανε ωραία κάθετη κίνηση, κοντρόλαρε με το στήθος και εκτέλεσε με το αριστερό. Βρήκε την μπάλα ο Παπαδόπουλος, αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει το γκολ ,  50' Γκολ ο Ολυμπιακός, 0-2! Ωραία εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, που βρήκε τον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. , 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουμπαράκης (Θράκης) ΒΟΗΘΟΙ: Χατζηνάκος (Δράμας), Βασιλόπουλος (Έβρου)
Κάρτες , κίτρινες 50' Κίτρινη στον Τριαντάφυλλος  Πασαλίδη , 58΄ κίτρινη ο Κώστας Φορτούνης 61' Κίτρινη στον Κοσμάς  Τσιλιανίδη ,  
Συνθέσεις :Αστέρας Τρίπολης (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Άνχελ, Πασαλίδης, Κυριακόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο, Βαλιέντε, Φερνάντεζ, Τσιλιανίδης, Κώτσιρας, Δουβίκας .-
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Καμαρά, Γκιγέρμε, Λάζαρος, Φορτούνης, Ποντένσε, Χασάν.
Στον πάγκο των Αρκάδων βρίσκονται: Αθανασιάδης, Σάλας, Ρόλε, Μπελόκ, Βλάχος, Ματρικάρντι και Μανιάς .-
Στον πάγκο του Ολυμπιακού βρίσκονται οι: Χουτεσιώτης, Μεριά, Τοροσίδης, Νάτχο, Φετφατζίδης, Μασούρας, Γκερέρο .-
~**55'  Μιχάλης Μανιάς αντί Αναστάσιος  Δουβίκα στο ματς για τον Αστέρα  , 64' Γκερέρο αντί Χασάν , 76' Μάρτιν Ρόλε αντί Γιώργος Κυριακόπουλου για τον Αστέρα , 77' Βαλεντίνος  Βλάχος αντί  Μάρκ Φερνάντεθ για τον Αστέρα , 78' Μεριά αντί Βούκοβιτς στο ματς για τον Ολυμπιακό , 84' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Νάτχο αντί Φορτούνη .-  *** Τρία λεπτά οι καθυστερήσεις .- 

*** Για την Γ΄Εθνική στο Ελληνικό ποδόσφαιρο  για την 16η αγωνιστική στον 8ο Όμιλο : Κυριακή 27-01-2019 :
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Εικοσιμίας  9-0 ,(4-0) .- ^ (12'-43' Μίνγκας, 26'-33'-51'-53'-62' πεν-68' Γιόνδης, 49' Χίλγκεν) 
 Τα  γκολ : Μίγγας  ,   Γιόνδης ,  Γιόνδης , Μίγγας , Χίγκεν , Γιόνδης , Γιόνδης , με πεν. Γιόνδης ,Γιόνδης , πεν. Πινδώνης  άουτ  ,  ** Συνοψίζοντας τα γκολ της Καλαμάτας  Μίνγας (2): 12΄, 43΄ Χίλγκεν (1): 49΄  Γιόνδης (6): 26, 33', 51΄, 52΄, 62΄, 68΄.  .._  .- 
Διαιτητής στο ΜΓΣ είναι;  ο κ. Κόκκορης με βοηθούς τους κ. Σταματόπουλο και κ. Τσούκα (Αρκαδίας)
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων στο ΜΓΣ: Καλαμάτα (Γιάννης Χριστόπουλος): Κασωτάκης, Τάμπας, Ψάνης, Βοσκόπουλος, Χίλγκεν, Ζαχαρόπουλος, Κάρλος, Πινδώνης, Γιόνδης, Μίνγκας, Λαθύρης.
Εικοσιμία (Αθηναίος): Σέκα, Κουμαριώτης, Μάστορας, Στεφανάτος, Δ. Πολλάτος, Κορσούμοφ, Κορσιανός, Μπούσι, Αλ. Πολλάτος, Ντεντλαλά, Λαμπρόπουλος. -
Στον πάγκο για την Καλαμάτα: Τσόπελας, Γκελγκέρια, Μαστραντωνάκης, Βούρας, Μπίζος, Ζελέκου
  Δύο αλλαγές πραγματοποιεί ο Χριστόπουλος, έξω Γιόνδης, Ζαχαρόπουλος, μέσα Γκελγκέρια, Μαστραντωνάκης. - 
Πελλάνας Καστορίου - Α.Ο. Υπάτου  0-0  .- ^ 
Πανασπροπυργιακός - Παναργειακός 2-1 .-^ (54' πεν.  Παντελίδης / 13' Μαρουκάκης) , 63' Ντιατά  )  .-^
Μανδραϊκός - Πάμισος Μεσσήνης  2-0 .-  (67'  , 82΄   )
Α.Ο. Καστορίου Ζάκυνθος - Αμβρυσσέας Διστόμου   3-0 .- ^ (22' Μπριλάκης, 65' Πέττας, 90' Κάρδαρης πεν.  , )  .- ^
Παναρκαδικός - Αστέρας Βλαχιώτη  5-0 .-^ (11' Γεωργόπουλος, 28'-37' Καρβάλιο,52' Λυμπερόπουλος Ν. ,  62'   ,  ) .-  ^
Α.Ε. Λέρνας - Α.Ε. Ερμιονίδας   0-2 .- (13' Νικολόπουλος, 17' Νικολούδης)  .-

*** Για την Γ΄Εθνική στο ποδόσφαιρο σήμερα Κυριακή 27-01  :
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Καρδίτσας -ΑΣ. ΜΕΤΕΩΡΑ  0-3  α.α. .-^ [ στον 4ο όμιλο ] .-
Στους υπόλοιπους Ομίλους :  Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
 1ος όμιλος
Κεραυνός Πέρνης-Απόλλων Παραλιμνίου 1-1
Εθνικός Σιδηροκάστρου-Αετός Ορφανού 1-3
Καβάλα-Άρης Αβάτου 2-0
ΠΑΟ Κοσμίου-Αλέξανδρος Κιλκίς 1-2
Ασπίδα Ξάνθης-Πανσερραϊκός 0-2
Ορφέας Ξάνθης-ΑΕ Καλαμπακίου 0-0
Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Νέστος Χρυσούπολης 0-1
2ος όμιλος
ΑΣ Γιαννιτσά-Εδεσσαϊκός 1-4
Αλμωπός Αριδαίας-ΠΑΟ Κουφαλίων 3-1
ΑΠΕ Λαγκαδά-Άρης Παλαιοχωρίου 2-4
ΠΟ Τρίγλιας-Βέροια 1-3
Ερμής Αμυνταίου-Ολυμπιακός Κυμίνων 1-2
Μακεδονικός-Μελιτέας Μελίτης 5-1
Νίκη Αγκαθιάς-Αγροτικός Αστέρας 1-0
3ος όμιλος 
Θεσπρωτός-Μακεδονικός Φούφα 1-0
Τηλυκράτης-Αχέρων Καναλακίου 2-0
Κρόνος Αργυράδων-Μακεδονικός Σιάτιστας 2-0
Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας-Ναυπακτιακός Αστέρας 0-1
Θρίαμβος Σερβιανών-Σούλι Παραμυθιάς 0-0
ΑΕ Λευκίμμης-ΑΟ Φλωριάδας 3-0 α.α.
Ρεπό: Γρεβενά Αεράτα
4ος όμιλος
Πιερικός-Ολυμπιακός Βόλου 1-2
Νίκη Βόλου-ΑΟ Σελλάνων 2-0
Αχιλλέας Νεοκαισάρειας-ΓΣ Αλμυρός 2-1
ΑΟ Στυλίδας-Απόλλων Μακρυχωρίου 2-0
Φωκικός-Οικονόμος Τσαριτσάνης 0-1
Θησέας Αγριάς-Αστέρας Ιτέας 1-2
Αναγέννηση Καρδίτσας-ΑΣ Μετέωρα 0-3 α.α.
5ος όμιλος 
ΑΕ Νεάπολης-Ατρόμητος Πειραιά 0-0
Αμπελακιακός-Εθνικός 0-1
Κερατσίνι-Ιωνικός 0-2
Γιούχτας-ΑΟ Παλαιόχωρας 4-2
Προοδευτική-Ατσαλένιος 1-0
ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ-ΟΦ Ιεράπετρας 0-0
Ρεπό: Επισκοπή
6ος όμιλος
Αστέρας Αμαλιάδας-Φοίβος Κρεμαστής 0-2
Ιάλυσος-Διαγόρας Ρόδου 0-0
Αχαρναϊκός-Διαγόρας Βραχνέικων 0-0
Παναιγιάλειος-Νίκη Τραγανού 0-0
Παλληνιακός-Θύελλα Ραφήνας 1-1
ΠΑΟ Βάρδας-Πανηλειακός 4-4
Ρεπό: Πανμοβριακός
8ος όμιλος
Καλαμάτα-ΑΟ Εικοσιμίας 9-0
ΑΟ Κατασταρίου-Αμβρυσσέας Διστόμου 3-0
Ένωση Λέρνας-ΑΕ Ερμιονίδας 0-2
Μανδραϊκός-Πάμισος Μεσσήνης 2-0
Παναρκαδικός-Αστέρας Βλαχιώτη 5-0
ΑΕ Πελλάνας-ΑΟ Υπάτου 0-0
Ασπρόπυργος-Παναργειακός 2-1
~**  Στη 1.30 μ.μ. σήμερα η Καλαμάτα κόντρα στον ΑΟ Εικοσιμίας 
Ένα θεωρητικά εύκολο παιχνίδι, αν υπάρχουν τέτοια, δίνει σήμερα η ομάδα της Καλαμάτας, υποδεχόμενη στη 1.30 μ.μ. στο γήπεδο του Μεσσηνιακού τον ΑΟ Εικοσιμίας. Οι Κεφαλλονίτες είναι ουραγοί στον 8ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής (έχασαν μάλιστα την περασμένη Τετάρτη στο Σχηματάρι με 2-0 από τον ΑΟ Υπάτου) και επιδεικνύοντας στοιχειώδη σοβαρότητα και αγωνιστικότητα η πρωτοπόρος τοπική μας ομάδας δεν θα έχει πρόβλημα να φτάσει στην κατάκτηση της νίκης. Η κατάκτηση του 3πόντου θα επαναφέρει τους «μελανόλευκους» στο δρόμο των επιτυχιών, μετά την ήττα της περασμένης εβδομάδας στον Βλαχιώτη, που βέβαια ήταν μόλις η δεύτερη φετινή.
Ο προπονητής της Καλαμάτας, Γιάννης Χριστόπουλος, δεν θα έχει στη διάθεσή του για το σημερινό παιχνίδι τους τιμωρημένους Αλιατίδη, Φουάση, τους τραυματίες Μάρκοβιτς, Αντωνιάδη, Χότζα και τον ανέτοιμο Αθανασόπουλο, ενώ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο νεαποκτηθής έμπειρος Σέρβος μέσος, καθώς δεν εκδόθηκε το δελτίο του (αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του την άλλη εβδομάδα (3/2) στο εκτός έδρας ντέρμπι κορυφής με τον Παναργειακό.
Στην αποστολή για την σημερινή αναμέτρηση με τα ον ΑΟ Εικοσιμίας συμμετέχουν οι εξής ποδοσφαιριστές: Βούρας, Κασωτάκης, Τάμπας, Τσόπελας, Χίλγκεν, Ψάνης, Βοσκόπουλος, Μπίζος, Ζαχαρόπουλος, Πινδώνης, Μαστραντωνάκης, Ζελέκου, Γκελκέρια, Μίνγκας, Κάρλος, Λαθύρης, Γιόνδης.

*** ΧΘΕΣ , ..... Σάββατο, 26/1/2019 για την Super League :
ΠΑΣ Γιάννινα-Απόλλων Σμύρνης (17:15)  1-0 ,(1-0) .- ^ 
Τα γκολ : 6΄ Δημ. Μάνος  , .-^
Παναιτωλικός-Ξάνθη (19:00)  0-0  ,(0-0) .- ^  
Τα γκολ :  - 
Πανιώνιος-ΑΕΚ (19:30)   0-2 ,( 0-1) .- 
Τα γκολ :14΄ Μάνταλος [ ο Μάνταλος κατέβασε την μπάλα με το χέρι , φάουλ κακώς κατακύρωση του γκολ ] , 92' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ! 0-2 ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΣΕ! Όλος ο Πανιώνιος ήταν μπροστά, ο Μανοΐλοβιτς έκανε το λάθος και σε κενή εστία ο Πόνσε έκανε το 2-0. - 


*** ΧΘΕΣ , .... Football League ,Β΄ Εθνική  στο ποδόσφαιρο για την 14η αγωνιστική :
***   Στο Ελληνικό ποδόσφαιρο Β΄Εθνικής  Football League  Σάββατο 26-01-2019  :
Πλατανιάς -Απόλλων Λάρισσας   0-0  .-^
Βόλος Ν.Π.Σ. -  Ηρακλής  1908   0-2 .- ^
Κυριακή 27-01-2019 :
Κέρκυρα - Αιγινιακός  1-0 .- ^  (73' Κόντος)
Καραϊσκάκης Άρτας - Εργοτέλης  1-0 .-^ (36' Τζιώρας , )
Απόλλων Πόντου - Σπάρτη  1-0 .- ^  (90+ Κυβελίδης)
Δόξα Δράμας - Χανιά/Κισσαμικός  1-0 .-^  (39' Κρητικός , )
 Αήττητος Σπάτων - Τρίκαλα 1963   1-1 .-^   (35' Ταμπάκης ,/ 51' Τριανταφυλλάκος )
Ηρόδοτος - Παναχαϊκή

*** Για την Α1΄ στο γυναικείο ποδόσφαιρο  για 11η  αγωνιστική Κυριακή 27-01-2019 :
Α.Ο. Αγία Παρασκευή - ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης   0-11  .-^
Πανσερραϊκός - Οδυσσέας Γλυφάδας 2-4 .-^
Προοδευτική Περάματος - Τρίκαλα 2011   0-5 .-^
Άρις Θεσ/νίκης - Ελπίδες Καρδίτσας  3-0 .- ^
Ατρόμητος Αθηνών - Εργοτέλης  3-0 .- ^
~** Άρις Θεσ/νίκης -Πανσερραϊκή 6-0 .- ^[20-01-2019 ,για 9η αγωνιστική].-
 Προοδευτική Περάματος - ΑΕ. Λάρισσα 3-4.- ^ [20-01-2019 ,για 4η αγωνιστική].-
Α.Ε. Λάρισσα - Ελπίδες Καρδίτσας 1-0 .-^ [23-01-2019 για την 9η αγωνιστική] .-

*** U19  για την   Super League Σάββατο 26-01-20-19 :
Πανιώνιος - ΑΕΚ Αθηνών  0-2 .- ^
Λεβαδειακός - Άρις Θεσ/νίκης  0-1 .-^
Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός Πειραιώς 2-0 .- ^
Ατρόμητος Αθηνών - Λαμία  1-0 .- ^
Παναθηναϊκός -ΑΕΛ Λάρισσα  3-2 .- ^

*** U19 για την   Football League Σάββατο 26-01-2019 :
 Απόλλων Λάρισσας -Αιγινιακός   4-1 .- ^
Απόλλων Πόντου - Ηρακλής Θεσ/νίκης 2-3 .- ^
Παναχαϊκή -Τρίκαλα   4-1 .- ^

*** Για την Α1 ΄ στο Ελληνικό  μπάσκετ  Σάββατο 26-01-2019 για την 15η αγωνιστική :
ΛΑΥΡΙΟ -ΡΕΘΥΜΝΟ κ.α. 82-82 , (38-48).-  Παράταση : 93-94 .-^ 
Τα  δεκάλεπτα : 20-22, 18-26 , 20-19 , 24-15 , O.T.: 11-12  .-^
ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης - ΑΕΚ Αθηνών  88-79 (44-31).- ^
Τα  δεκάλεπτα : 21-9  , 23-22 , 27-27  , 17-21 .- ^
Πανιώνιος -Ήφαιστος Λήμνου 76-93  ,.(41-52) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 21-34 , 20-18 , 18-18 , 17-23 .-^
Κολοσσός Ρόδου - Χολαργός  κ.α. 75-75 , (47-34) .- Παράταση : 75-81 .-^
Τα  δεκάλεπτα : 29-15 , 18-18 ,14-22 14-20  , Ο.Τ. :  0-6 -^
Κυριακή 27-01-2019 :
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Πάτρας 79-86 ,(34-46) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 23-26 , 11-20 , 28-17 , 17-23 .-  ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς - ΚΥΜΗ  92-69 ,(42-32).-^
Τα  δεκάλεπτα : 16-14, 26-18 , 22-19 , 28-18 .-^
Δευτέρα 28-01-2019 :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΑΡΙΣ Θεσ/νίκης
Τα  δεκάλεπτα : 

*** Για την Α2 ΄ στο Ελληνικό μπάσκετ Σάββατο 26-01-2019 για την 15η αγωνιστική :
Ιπποκράτης -Αμύντας  54-68 .-^
Τρίκαλα - Καστοριά
Ευρώπη Πευκοχωρίου - Καστοριά  68-76 .-^
Ιωνικός Νικαίας - Μαρούσι  96-78  .-^
Χαρίλαος Τρικούπη - Απόλλων Πάτρας  86-83 .- ^
Ερμής Αγιάς - Διαγόρας Δρυοπιδέων   72-71  .- ^
Ηρακλής Θεσ/νίκης - Εθνικός Πειραιώς  105-62 .-^
Καβάλα - Καρδίτσα  72-75 .- ^
Κόροιβος Αμαλιάδας - Ψυχικό  64-66 . .- ^

*** Για την Α1 ΄στο γυναικείο μπάσκετ Σάββατο 26-01-2019 για την 11η  αγωνιστική :
Ολυμπιακός Πειραιώς - Εσπερίδες Καλλιθέας 84-39 .- ^
Κυριακή 27-01-2019 :
Ελευθερία Μοσχάτου - Νίκη Λευκάδος  70-75 .-^
ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης -Πρωτέας Βούλας  77-65 .-^
Ηρακλής Θεσ/νίκης -Σπόρτινγκ  56-66.-^
Δάφνη Αγίου Δημητρίου - Πανιώνιος  79-59 .-^
Καλύβια Θορικού - Αθηναϊκός  61-60 .-

*** 
 Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 12-5:   Ήταν σοβαρός και την ισοπέδωσε!

***  Για  την Α1΄ στο Βόλεϊ Γυναικών  Σάββατο 26-01-2019 13η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ 
Ολυμπιακός Πειραιώς -Αίας Ευόσμου  Αναβλήθηκε 
Μαρκόπουλο - Θέτις  2-3 σετ .- ^
Παναξιακός - Μακεδόνες Αξιού  3-0 σετ .-^ 
 Άρις Θεσ/νίκης -Α.Ο.Θήρας  0-3  σετ .-^ 
Ηλιούπολης - Πορφύρας   0-3 σετ .- ^
Ηλισιακός - Κόρινθος  3-0 .- σετ .-^
***  Για την Α1΄ Ανδρών στο Χαντ μπολ Σάββατο 26-01-2019  για την 14η  αγωνιστική:
ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης - Άρις Νικαίας  38-16 .-^
ΑΕΚ Αθηνών - Δούκας  30-24  .-^
Διομήδης Άργους - Φίλιππος Βέροιας  26-15  .-^
Γ.Σ. Δράμας 86 - ΠΑΣ  Φοίβος Συκεών  29-20 .- ^
Κυριακή 27-01-2019 :
Ολυμπιακός Πειραιώς - Αεροπόρος Έδεσσας  20-16 .-^
Ξάνθη - ΑΕΣΧ Πυλαίας   30-38  .-^

*** Στο  Βόλεϊ σήμερα  Κυριακή 27-01-2019  League Cup : 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΦΟΙΝΙΚΑΣ Σύρου  3-1 σετ .- ^Ο Ολυμπιακός κέρδισε 3-1 τον Φοίνικα Σύρυ και κατέκτησε το 6ο Λιγκ Καπ, του φτάνοντας στους 55 συνολικούς τίτλους. 
~*  Στους 55 τίτλους έφτασε ο Ολυμπιακός με το 6ο Λιγκ Καπ, του αφού έχει στην τροπαιοθήκη του 28 πρωταθλήματα, 17 Κύπελλα, 2 Σούπερ Και και 2 Ευρωπαϊκά.

*** Για το Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο ΕΠΣΜεσσηνίας Σ/Κ 26,27-01-2019 :
Α ΄  ΤΟΠΙΚΟ  για την 16η  αγωνιστική :
Τετάρτη, 23/01  : ΑΝΔΡΟΥΣΑ -ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ 1-2 .- ^[για την 15η αγωνιστική] .-
Σάββατο 26-01-2019 :
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ  1-0 .-^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ανάληψης -ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ  0-2 .-^
Κυριακή 27-01-2019 :
Εθνικός Μελιγαλά - Ολυμπιακός Καλαμάτας  2-1 .- ^
Τέλος Άγρας - Α.Ε. Μάνης  1-0 .- ^
Α.Ο. Ομόνοια - Α.Σ. Ανδρούσας  1-1  .- ^
Εράνη Φιλιατρών - Τσικλητήρας Πύλου  2-1 .- ^
Α.Ε. Αβίας - Α.Ο. Διαβολιτσίου   1-4 .-^

Α1΄ ΤΟΠΙΚΟ  για την 15η  αγωνιστική :
Σάββατο 26-01-2019 :
Θύελλα  Χαροκοπιού - Απόλλων Πεταλιδίου
Α.Ο. Φυτειάς - Χανδριναϊκός  4-3 .- ^
Κυριακή 27-01-2019 :
Μεθώνη - Δώριο   2-0 .-^
Παπαφλέσσας Χώρας - Ακρίτας Κορώνης  1-1 .-^
ΠΑΟ Καλού Νερού - Μιλτιάδης  3-0 .- ^
Αναγέννηση Παραλίας - Ηρακλής Καλαμάτας  0-2 .-^

Β΄ ΤΟΠΙΚΟ  για την 14η αγωνιστική :
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ : Σάββατο 26-01-2019 :
Ατρόμητος Πλατύ - Διαγόρας Κοπανακίου 0-2 .- ^[23-01 , για 13η αγωνιστική ].-
Παπαφλέσσας Άμφειας -Αστέρας Βαλύρας  1-1 .- ^[ 23-01 ,για 13η αγωνιστική ].-
ΑΠΣ.  Άρις  - Θύελλα Μερόπης 1-2 .-^
Διαγόρας Κοπανακίου -Παναθηναϊκός Καλαμάτας 4-1 .- ^
Αστέρας Αρφαρών -Αίαντας Καλαμάτας 1-1 .-^
Κυριακή 27-01-2019 :
Παπαφλέσσας Άμφειας - Μεσσηνιακός  2-3 .-^
Αστέρας Βαλύρας - Ατρόμητος Πλατύ 1-0 .- ^
Β΄ ΟΜΙΛΟΣ  14η  αγωνιστική :
Σάββατο 26-01-2019 :
Λογγάς - Δαναός
ΑΕΚ Καλαμάτας - Καλλιθέα
Πράσινα Πουλιά -Δόξα Καλαμάτας 4-1 .-^
Κυριακή 27-01-2019 :
Πανιώνιος Καλ. - Κεραυνός Καλ.  2-1 .- ^
ΑΠΣ Δήμος Παπαφλέσσας - Α.Ο. Λεϊκων  4-0 .-^

Γ΄ ΤΟΠΙΚΟ  για την 10η αγωνιστική :
Σάββατο 26-01-2019:
Πανευαϊκός - Στενωσιά 2-1 .-^
Κυριακή 27-01-2019 :
Θύελλα Παραλίας - Νέστωρ Πύλου  0-0  .-^
Ερμής Καλ. - ΑΠΟ Ίκαρος Καλ.   2-0 .-^

*** IRONMAN® 70.3 ® Greece: Ο κορυφαίος αγώνας τριάθλου στον κόσμο τον Απρίλιο στη Μεσσηνία 
Πάνω από 4.500 άτομα θα βρεθούν στην περιοχή 
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διοργανωτές του IRONMAN® 70.3 ® Greece, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 14 Απριλίου και για τα επόμενα 2 χρόνια στη Μεσσηνία.
Μιλώντας για αυτόν τον αγώνα ο διευθύνων σύμβουλος της «ΕυΖην Greece», Θανάσης Παπαδημητρίου, είπε ότι διεξάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και για να συμβεί αυτό έγιναν πολλές προσπάθειες. Αυτές απέδωσαν και έτσι για τα επόμενα 3 χρόνια θα λαμβάνει χώρα στη Μεσσηνία.
Όσον αφορά στους στόχους που είχαν οριστεί από την αρχή, ανέφερε ότι οι περισσότεροι έχουν ξεπεραστεί, με τις συμμετοχές των αθλητών να καλύπτονται αμέσως και έτσι στη Μεσσηνία θα αγωνιστούν 1.500 αθλητές από 60 χώρες του κόσμου, ενώ μαζί τους υπολογίζεται ότι θα έχουν 3.000 άτομα.
Εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου δήλωσε ικανοποιημένη που ο εν λόγω αγώνας θα γίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα και κυρίως στην Πελοπόννησο, ενώ τόνισε ότι η Περιφέρεια είναι θετική σε δράσεις που ενισχύουν της προβολή της, καθώς και τα προϊόντα της Πελοποννήσου.
Επίσης, πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια είναι δίπλα στους διοργανωτές και στόχος είναι φέτος να πάει καλά ο αγώνας και οι δύο επόμενοι να είναι ακόμα καλύτεροι, ώστε να αποδειχθεί ότι ο IRONMAN της Ελλάδας είναι κάτι διαφορετικό.
Κλείνοντας δήλωσε ότι στόχος όλων είναι, όταν οι επισκέπτες επιστρέψουν στη χώρα τους, να γίνουν πρεσβευτές της περιοχής.
Ο Μάικ Αργυρής, που είναι Race Director του αγώνα, ξεκίνησε ευχαριστώντας την Περιφέρεια, καθώς αν δεν υπήρχε η βοήθειά της, τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα για τους διοργανωτές. Συνέστησε, δε, σε όλους να ασχοληθούν σοβαρά με το κεφάλαιο «αθλητικός τουρισμός», αφού η Ελλάδα έχει ιδανικές συνθήκες για αγώνες και πρέπει να πιστέψει σε αυτόν. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι για τον εν λόγω αγώνα θα φτάσουν στη Μεσσηνία 90 Αμερικάνοι, νούμερο τεράστιο αν αναλογιστεί κάποιος το ταξίδι που έχουν να κάνουν.
Κλείνοντας ευχήθηκε όλα να είναι έτοιμα στις 14 Απριλίου και ο αγώνας να είναι ο καλύτερος που έχει γίνει ποτέ.
Τέλος, η διευθύντρια του εθελοντικού προγράμματος, Κατερίνα Τσαμπουνάρη, ανέφερε ότι δεν είναι απλά ένας αγώνας, αλλά μια δοκιμασία ψυχής, ενώ σχετικά με τον τομέα της, δηλαδή των εθελοντών, δήλωσε ότι είναι σε καλό δρόμο και όλα θα πάνε καλά.
 1η Συνάντηση Εθελοντών 
Την πρώτη τους επαφή με το Ironman 70.3, που θα πραγματοποιηθεί στην Costa Navarino τον Απρίλιο, είχαν χθες το απόγευμα οι εθελοντές που θα βοηθήσουν για τη διεξαγωγή του.
Στόχος της συνάντησης, που έγινε στον Πολυχώρο Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού "House by Phaos", ήταν να ενημερωθούν οι εθελοντές για την αξία τους στη διοργάνωση, αφού, σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι εθελοντές είναι η σπονδυλική στήλη κάθε σκοπού, κι έτσι χωρίς αυτούς δεν υπάρχει σκοπός. Τόνισαν, δε, ότι ο σκοπός είναι επιτυχής όταν άνθρωποι σαν αυτούς τού δίνουν νόημα.
Όσο για το IRONMAN, είναι μια κορυφαία αθλητική διοργάνωση και έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τη χώρα στην οποία γεννήθηκε ο κλασσικός αθλητισμός.
Όπως είπαν ακόμα οι διοργανωτές, στην Αρχαία Ελλάδα ο αθλητισμός δεν ήταν ποτέ μόνο χόμπι, αλλά κοινωνικό και πολιτισμικό αγαθό, όπως και μια δια βίου εκπαίδευση, απαραίτητη για την ενδυνάμωση του ανθρώπινου νου.
Το τελευταίο, μάλιστα, είναι το μήνυμα που καλούν τους εθελοντές να περάσουν και στον υπόλοιπο κόσμο, ώστε όλοι μαζί να απολαύσουν αυτή τη μεγάλη γιορτή.
 Στοιχεία για τον αγώνα
Την Κυριακή 14 Απριλίου 1.500 αθλητές από 60 χώρες θα κολυμπήσουν 1,9 χλμ., θα ποδηλατήσουν για 90 χλμ. και θα τρέξουν 21,1 χλμ. στο πλαίσιο του IRONMAN® 70.3 ® Greece, Costa Navarino.
Αδιαμφισβήτητος βασιλιάς των αγώνων τριάθλου που διοργανώνονται παγκοσμίως είναι το IRONMAN®, το οποίο ξεκίνησε το 1978 από τη Χαβάη και σήμερα οπισθογραφεί με το κύρος του περισσότερους από 180 αγώνες ετησίως που διεξάγονται σε 56 χώρες και έξι ηπείρους.
Την άνοιξη, όπως προαναφέραμε, το IRONMAN® έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η διεθνούς κύρους ελληνική διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις της Costa Navarino έξω από την Πύλο. Συγχρόνως, η ΕΥ ΖΗΝ, ως αποκλειστικός πάροχος υπηρεσιών φιλοξενίας της διοργάνωσης, έχει διασφαλίσει περισσότερες από 1.700 κλίνες σε 30 και πλέον καταλύματα της ευρύτερης περιοχής του Νομού Μεσσηνίας, που είναι σε ετοιμότητα για να υποδεχθούν αθλητές, συνοδούς και απλούς επισκέπτες.
Οι Δήμοι Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας συνεργάζονται συντονισμένα με τους διοργανωτές, ώστε ο αγώνας που θα διεξαχθεί στην περιοχή τους να είναι απόλυτα πετυχημένος, τόσο για τους αθλητές όσο και για τους θεατές.
Προς αυτήν την κατεύθυνση καθοριστική θεωρείται και η συμβολή των 550 εθελοντών που απαιτούνται για την υποστήριξη της διοργάνωσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εγγραφές συμμετοχής στον αγώνα άρχισαν τον περασμένο Ιούνιο και μέσα σε μόλις 150 μέρες εξαντλήθηκαν.
Οι 1.500 συμμετέχοντες – αριθμός πενταπλάσιος σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο ελληνικό αγώνα τριάθλου– καλύπτουν ένα ηλικιακό φάσμα από 19 έως 73 ετών, ενώ το 81% είναι άνδρες και το 19% γυναίκες.
Πέρα από τον επίζηλο τίτλο του IRONMAN®, ο οποίος δικαιωματικά απονέμεται σε κάθε συμμετέχοντα που ολοκληρώνει τον «τριπλό άθλο», η πρώτη αυτή ελληνική διοργάνωση έχει εξασφαλίσει 50 θέσεις για το παγκόσμιο πρωτάθλημα IRONMAN® 70.3® στη Νίκαια της Γαλλίας τον Σεπτέμβριο 2019. Κολύμπι, ποδήλατο, τρέξιμο χωρίς ενδιάμεση διακοπή.
 Οι συμμετέχοντες
Πρόκειται, αλήθεια, για υπερανθρώπους; Κάθε άλλο. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες υπάρχουν καθημερινοί άνθρωποι, πολύτεκνες μητέρες, συνταξιούχοι, καθώς και άτομα με ειδικές ανάγκες. Εκείνο, ωστόσο, που χαρακτηρίζει καθέναν από αυτούς τους 1.500 ανθρώπους – από τους πιο καλά προετοιμασμένους που θα ολοκληρώσουν τον αγώνα σε λιγότερο από 4 ώρες μέχρι αυτούς που θα κοπιάσουν να τερματίσουν πριν από την επίσημη λήξη του 8,5 ώρες μετά την εκκίνηση – είναι η αταλάντευτη προσήλωση στο στόχο. Η άνευ όρων προσπάθεια.
Το κατατεθέν απόφθεγμα του IRONMAN® το δηλώνει, άλλωστε, απερίφραστα: “Anything is Possible®”, τα πάντα είναι δυνατά. Και όπως έλεγε και ο Μαχάτμα Γκάντι, «η ικανοποίηση βρίσκεται στην προσπάθεια, όχι στην επίτευξη. Η ολοκληρωτική προσπάθεια είναι ολοκληρωτική νίκη».
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
Video: 


~ *** Στο  ΠΟΛΟ :
Πάντοβα - Ολυμπιακός 9-9: Θηρίο μέσα στην Ιταλία, πήρε χρυσό βαθμό  .- Οι «ερυθρόλευκες» μπήκαν αποφασισμένες στην έδρα της πρωταθλήτριας Ιταλίας και πέρασαν πρώτες στην οκτάδα!
Tα οκτάλεπτα: 2-2, 1-2, 4-2, 2-3.
Ολυμπιακός: Τσουκαλά 4, Ασημάκη 2, Ελευθεριάδου 1, Αβραμίδου 1, Έγκενς 1.
Πάντοβα: Μπαρζόν 3, Γκραμπ 2, Κουεϊρόλο 2, Μίλο 1, Ράναλι 1.


***       ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 :
1.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά  Μεσσηνίας Δευτέρα 07 Ιανουαρίου 2019  : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/01/arfara-news-07-2019.html  .-- 
2.-  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Νέα από το Αρφαρά Μεσσηνίας . Τρίτη  08 Ιανουαρίου 2019  ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης . ~ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ! : https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/01/arfara-news.html  .-
3.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης μας : https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/01/arfara-news-09-2019.html .- 
4.- ARFARA NEWS   Η Εφημερίδα μας Νέα από το Αρφαρά Μεσσηνίας . Πέμπτη 10  Ιανουαρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης . : https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/01/arfara-news.html  .-
5.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από το Αρφαρά Μεσσηνίας. Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . :  https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/01/arfara-news.html .-
6.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Σάββατο 12  Ιανουαρίου  2010 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης μας .  : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/01/arfara-news.html .- 
7.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα  μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Κυριακή 13 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- :  https://snsarfara.blogspot.com/2019/01/arfara-news.html .-
8.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας   Νέα από το Αρφαρά Μεσσηνίας. Δευτέρα  14 Ιανουαρίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  μας ~ : https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/01/arfara-news.html .-
9.- ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τρίτη 15 Ιανουαρίου  2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης μας :  https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/01/arfara-news.html  .-
10.- ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Νέα από το Αρφαρά Μεσσηνίας . Τετάρτη  16  Ιανουαρίου  2019  , Στο αγιάζι της  ενημέρωσης . : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/01/arfara-news.html .-
11.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας ,Νέα  από το Αρφαρά Μεσσηνίας . Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/01/arfara-news.html .-
12.- ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .Παρασκευή 18 Ιανουαρίου  2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης μας : https://vlasiosarfara.blogspot.com/2019/01/arfara-news.html  
13.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας  Νέα από το Αρφαρά Μεσσηνίας . Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/01/arfara-news.html .-
14.- ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Κυριακή 20  Ιανουαρίου 2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .:  https://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2019/01/arfara-news.html .- 
15.-ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Δευτέρα 21 Ιανουαρίου  2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας:  https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/01/arfara-news_21.html .-  
16.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τρίτη  22  Ιανουαρίου  2019   Στο αγιάζι  της  ενημέρωσης .:  https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/01/arfara-news.html .- .-
17.-.- ARFARA NEWS   Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .- Τετάρτη  23  Ιανουαρίου  2019  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης :   https://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2019/01/arfara-news_23.html .-
18.-ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Πέμπτη  24  Ιανουαρίου  2019  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- : https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/01/arfara-news_24.html .-
19.-ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .- Παρασκευή  25 Ιανουαρίου  2019  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,.- :https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/01/arfara-news_25.html   20.-ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  ...ΒΙΝΤΕΟ ...κ.π.α.  ΣΤ΄ έκδοση , [συνέχεια] ΠΕΡΙΟΧΉΣ Δήμου ΑΜΦΕΙΑΣ (πρώην)  Παρασκευή 25- Ιανουαρίου  2019  :https://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2019/01/blog-post.html .- 
21.-ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Σάββατο  26  Ιανουαρίου  2019 , Στο αγιάζι της  ενημέρωσης  μας   : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/01/arfara-news_26.html .-
22.- .- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας , Κυριακή  27 Ιανουαρίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : https://vlasiosarfara.blogspot.com/2019/01/arfara-news-27-2019.html .- 
23.-                                                                                                                                             

                                           
~**   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018 : 
~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από το Αρφαρά .  Σάββατο 01  Δεκεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης . : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/12/arfara-news.html .-
~** ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ   ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  : https://youtu.be/CUdggLuXc1w .-   https://www.facebook.com/giannis.kontos.1612/videos/422641924553909/  .- 
 ~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από το Αρφαρά . Κυριακή 02 Δεκεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης   : https://snsarfara.blogspot.com/2018/12/arfara-news.html  .- 
 ~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας , Τα Νέα από το Αρφαρά .  Δευτέρα 03 Δεκεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης   : https://stamos-dynami.blogspot.com/2018/12/arfara-news.html  .- 
 ~**ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας , Τα  Νέα μας από το Αρφαρά  Τρίτη 04 Δεκεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/12/arfara-news-04-2018.html .-
~**  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από το Αρφαρά . Δευτέρα  17  Δεκεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . : https://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/12/news.html    **ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα μας από το Αρφαρά . Δευτέρα  18 Δεκεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/12/arfara-news_17.html .-
~**ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα μας από το Αρφαρά . Τετάρτη 19  Δεκεμβρίου 2018 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/12/arfara-news.html  .-
 ~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από το Αρφαρά , Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/12/arfara-news-20-2018.html .-
~**

***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:                                                         ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΛΙΔΕΣ Σ.Ν.Σ :
~ 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas    , 
 http://www.youtube.com/stamos01  ,   6789 videos.  -  1.528.741 προβολές  Σταματης Σκουλικας   Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009                                                                                    
 2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947      Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009, με 1.483.718 προβολές .- 
 http://www.youtube.com/stamatios01    ,    3917   video.     σταμος σκούλικας ,          3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. 
 http://www.youtube.com/vlasiskal   .  =    4132  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1   ,.- - βλάσης σκούλικας 
Σύνολον 
14.444   βίντεο   .- 
https://blogs.sch.gr/dimarfar/author/dimarfar/   = Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών       https://www.facebook.com/sylgkdsarf/    = Σύλλογος γονέων κηδεμόνων δημοτικού Αρφαρών 
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI  , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/   ,   Skoulikas  @stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  ,   ~  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529   . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105  .- = Βρωμόβρυσης Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 / 139. *** http://www.twitter.com/stamos01/   , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen     ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ***  http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328   ,
.= http://www.messinia.net.gr  /. -  .- www.erroso.gr  , .- Αναρτήθηκε από 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου