ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

MENOYME ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

MENOYME ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ   Πέμπτη  19  Ιουλίου  2012 :
Παραλία Καλαμάτας  2012
Το ποντικάκι στ ο  Αγιάζι της ενημέρωσης ! :
** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και Άλλα :

~**  Ενημέρωση Τατούλη
ImageΓια λιγνίτη και προβληματισμός κατοίκων
*
Την περιοχή του Χωματερού και της Φαλάνθης στην Κορώνη επισκέφθηκε ξαφνικά χθες το πρωί ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, συνοδευόμενος από τους δύο αντιπεριφερειάρχες, Ντίνα Νικολάκου και Παναγιώτη Αλευρά, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες, ενώ είχε συναντήσεις με κατοίκους για το θέμα του λιγνιτωρυχείου.
Αργά το απόγευμα ο κ. Τατούλης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, σχολιάζοντας αρνητικά ότι ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ενεπλάκη στο θέμα, ανακοινώνοντας τις απόψεις του.

Σημείωσε, επίσης, πως από τη στιγμή που ο κ. Σαμαράς δεν απάντησε στην επιστολή που του είχε στείλει, ως αρχηγός της Ν.Δ. και καταγόμενος από τη Μεσσηνία, σημαίνει ότι συμφωνεί με την επένδυση. Επιπλέον, κατήγγειλε ότι η τ. Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση κάλυπτε τη λειτουργία λιγνιτωρυχείου στην Κυπαρισσία. Πάντως, ο ίδιος προσωπικά τάχθηκε υπέρ όλων των επενδύσεων.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην εξέλιξη έργων στην περιοχή.
~ Λιγνιτωρυχεία
Για την επίσκεψή του στα δύο χωριά, ο περιφερειάρχης είπε ότι είχε εξαιρετική συζήτηση με τους κατοίκους, τους οποίους βρήκε ανενημέρωτους, λεγοντας πως πολλά στοιχεία που τους είχαν δώσει ήταν ψέματα.
Καταφέρθηκε, δε, εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και περιφερειακού συμβούλου, Θανάση Πετράκου, υποστηρίζοντας ότι «αυτά να τα κάνει στο σπίτι του και στο κόμμα του και όχι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», συμπληρώνοντας ότι κανείς δεν μπορεί να τρομοκρατήσει τον πολίτη της Περιφέρειας.
Αναφερόμενος στην επιστολή του Μητροπολίτη Μεσσηνίας για το θέμα του λιγνιτωρυχείου, σημείωσε ότι σε αυτή είδε σε μικρογραφία το πρόβλημα της Ελλάδας: «Τα πολιτικά πράγματα είναι για τους πολιτικούς και τα εκκλησιαστικά είναι για τους εκκλησιαστικούς. Ας σταματήσουμε πολιτικοί και εκκλησιαστικοί να συνεχίζουμε τη μικροπολιτική μας. Ας σοβαρευτούμε πάρα πολύ, γιατί η χώρα μας έχει τεράστια προβλήματα. Πόσο υπερήφανοι είναι όλοι αυτοί, οι δήθεν Ελληναράδες, είτε είναι αρχηγοί κομμάτων, είτε είναι πολιτικοί, είτε είναι εκκλησιαστικοί ηγέτες, που σήμερα η χώρα αναγκάζεται να είναι ο σημαντικότερος εισαγωγέας λιγνίτη από τα Σκόπια και την Τουρκία;».
Ακολούθως, σχολίασε ότι είδε να εμπλέκεται το όνομα του πρωθυπουργού στην υπόθεση αυτή και τόνισε πως δε θα επιτρέψει σε κανέναν «ανεγκέφαλο, μικροκομματικό και μικρονοητικό άνθρωπο» να εμπλέκει τον πρωθυπουργό. Μάλιστα, είπε ότι αν ο πρωθυπουργός θέλει κάτι να πει, δε χρειάζεται παπαγαλάκια για να το μεταφέρουν. Ωστόσο, σε ερώτηση λίγη ώρα αργότερα πως πριν από την εκλογή του ως πρωθυπουργού με επιστολή είχε ζητηθεί η άποψη του κ. Σαμαρά, ο κ. Τατούλης απάντησε ότι δεν έχει υπάρξει απάντηση από τον κ. Σαμαρά και πως, σύμφωνα με τον κανόνα, όταν κάποιος δεν απαντά σε κάτι συμφωνεί.
Τέλος, κατήγγειλε ότι τ. Ν.Α. και φορείς κάλυπταν λιγνιτωρυχείο έξω από την Κυπαρισσία, δίπλα στον εθνικό δρόμο, το οποίο λειτουργούσε χωρίς περιβαλλοντική άδεια.
Τέλος, διευκρίνισε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο για το θέμα αυτό γνωμοδοτεί, ενώ την απόφαση θα λάβει το ΥΠΕΚΑ.
~ Έργα
Σε ό,τι αφορά τα έργα, για το δρόμο Τζάννε – Καλαμάκι είπε πως είναι προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ και βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης. Επίσης, επιδιώκεται η ένταξη στο τομεακό του ΕΣΠΑ άλλων δύο μεγάλων οδικών αξόνων, του Ριζόμυλου – Κορώνης και Ριζόμυλου – Πύλου. Μίλησε, επίσης, για το έργο της εισόδου Κορώνης, που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά για άλλα τρία έργα που αφορούν στην περιοχή: το λιμάνι με το λιμενοβραχίονα, το σχολείο και το βιολογικό καθαρισμό.
Επιπρόσθετα, μίλησε για εξασφάλιση 100.000 ευρώ, ώστε να αγορασθεί οικόπεδο που θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης για την αποσυμφόρηση της παραλιακής οδού της Κορώνης, αλλά και για βελτίωση και αξιοποίηση του γηπέδου της Κορώνης.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο έργο συντήρησης μεγάλων οδικών αξόνων. Από τις εκπτώσεις που θα επιτευχθούν, έχει δώσει εντολή να προταχθεί έργο για το οδικό δίκτυο των χωριών του Ταϋγέτου. Μάλιστα, ο κ. Τατούλης παρατήρησε ότι ούτε η Δημοτική Αρχή ούτε η τ. Ν.Α. έκαναν κάτι γι’ αυτή την περιοχή. 
Της Βίκυς Βετουλάκη , Πηγή εφημερίδα  "Θάρρος" Καλαμάτας  

~**  Περιφέρεια Πελοποννήσου
ImageYπεγράφη η σύμβαση για το Βιολογικό Αετού
* Υπεγράφη χθες, στο γραφείο του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, η σύμβαση για την έναρξη του έργου «Κατασκευή κεντρικής μονάδας επεξεργασίας λυμάτων Δ.E. Αετού του Δήμου Τριφυλίας», προϋπολογισμού 1.355.000 ευρώ (με ΦΠΑ), με την ανάδοχο εργοληπτική επιχείρηση «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ E.S. Α.Ε.», παρουσία της θεματικής αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνας Νικολάκου, των αντιδημάρχων Τριφυλίας κ.κ. Τσίγγανου και Μερκούρη και υπηρεσιακών παραγόντων.
*
Το ποσόν της συναπτόμενης σύμβασης είναι 1.355.000 ευρώ (με ΦΠΑ) και η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου δεκαοκτώ (18) μήνες, δηλαδή έως 17-01-2014, εκ των οποίων οι πρώτοι έξι αναφέρονται στις εργασίες κατασκευής, οι επόμενοι τρεις μήνες στη δοκιμαστική λειτουργία και οι τελευταίοι εννιά μήνες στην κανονική λειτουργία των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ.).
«Έχουμε σήμερα (σ.σ. χθες) την αίσια έκβαση μιας μακροχρόνιας προσπάθειας και την έναρξη υλοποίησης ενός πολύ σημαντικού έργου, το οποίο θα εξυπηρετεί, όχι μόνο το δημοτικό διαμέρισμα του Αετού, αλλά και το Κοπανάκι, τον Άγιο Δημήτριο, το Ριζοχώρι και το Γλυκορρίζι, απαλλάσσοντας την περιοχή από το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης διάθεσης των αστικών λυμάτων, σε εναρμόνιση με την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή Οδηγία», δήλωσε σχετικά ο περιφερειάρχης και αναφέρθηκε στο συγκροτημένο προγραμματισμό της Περιφέρειας σχετικά με τους βιολογικούς καθαρισμούς, με σκοπό τη βελτίωση της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.
Από την πλευρά του, ο κ. Τσίγγανος επιβεβαίωσε το υψηλό επίπεδο συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία, όπως δήλωσε, είναι καθοριστική για μια σειρά έργων και όχι μόνο για το βιολογικό του Αετού, όπως το βιολογικό των Γαργαλιάνων, το Λύκειο των Φιλιατρών, το Γυμνάσιο και το Λύκειο των Γαργαλιάνων, τους οδικούς άξονες, τις θερμοκηπευτικές καλλιέργειες και, κυρίως, το Φιλιατρινό φράγμα.
Στο μεταξύ, μετά τις παρεμβάσεις της κας Νικολάκου, σύντομα αναμένονται θετικές εξελίξεις και για το Κέντρο Υγείας των Φιλιατρών – Γαργαλιάνων, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών στους πολίτες.

~**   Δε φταίει ο Δήμος Πύλου-Νέστορος
Imageγια τα κουνούπια
* Αποδέκτης έντονων παραπόνων για την εμφάνιση πολλαπλών κρουσμάτων κουνουπιών σε αρκετές κοινότητες και ιδιαιτέρως στις παραθαλάσσιες περιοχές, έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες ο Δήμος Πύλου-Νέστορος.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου προς τους δημότες και τους επισκέπτες, οι οποίοι δικαίως διαμαρτύρονται, το πρόγραμμα καταπολέμησης των κωνωποειδών για το έτος 2012 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με πεδίο εφαρμογής τους Δήμους Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, υλοποιείται από την εταιρεία Αναπτυξιακή Μεσσηνίας.
Η δε ευθύνη της υλοποίησης και διαχείρισης ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο Δήμος έχει τονίσει εξαρχής την ανάγκη να ληφθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της όχλησης τόσο των μονίμων κατοίκων όσο και των επισκεπτών, ενώ ο δήμαρχος Δημ. Καφαντάρης έχει εκφράσει εντόνως τις διαμαρτυρίες του προς την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας, επιζητώντας άμεσες και δραστικές λύσεις με τη χρήση επίγειων και εναέριων ψεκασμών.

~**   Κακοποιημένα παιδιά από γονείς σε νευρική κρίση
Image
Η ψυχολογική πίεση που υφίστανται οι γονείς λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, τα οποία συνεχώς επιτείνονται, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη συμπεριφορά τους προς τα παιδιά, με αποτέλεσμα αρκετές φορές να καταγράφονται περιστατικά ψυχικής και σωματικής βίας.
Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα που καταγράφει η κοινωνική λειτουργός της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας, Φωτεινή Καραμπέτσου, από οικογένειες που προσφεύγουν εκεί για συμβουλές. Το όλο φαινόμενο είναι ιδιαίτερα εμφανές αυτή την περίοδο, χωρίς ευτυχώς να έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις.
* Η Διεύθυνση Πρόνοιας μέχρι σήμερα χορηγεί επίδομα παιδικής προστασίας, το οποίο όμως το κράτος εδώ και 25 χρόνια δεν έχει αυξήσει!
~ 44 ευρώ το μήνα
Το επίδομα παιδικής προστασίας από τη Διεύθυνση Πρόνοιας δίνεται σε μονογονεϊκές οικογένειες (διάσταση ή διάζευξη γονέων, εκτός γάμου και γενικώς όταν υπάρχει το στοιχείο της έλλειψης πατρικής προστασίας, καθώς και φυλάκιση ή στράτευση πατρός). Εδώ και 25 χρόνια, όμως, δεν έχει αυξηθεί και είναι 44,02 ευρώ μηνιαίως για κάθε παιδί, ενώ όλα τα άλλα επιδόματα έχουν αυξηθεί. Επίσης, πλέον τα κριτήρια είναι πολύ αυστηρά για να χορηγηθεί ένα τέτοιο επίδομα.
Το επίδομα δικαιούται παιδί έως 16 ετών, ούτε καν μέχρι να ενηλικιωθεί, και πάντα με πολύ χαμηλά οικονομικά κριτήρια. Για παράδειγμα, το επίδομα δε δικαιούται μητέρα που έχει εισόδημα πάνω από 234 ευρώ το μήνα.
Φέτος, θα υπολογίζονται και τα κριτήρια διαβίωσης και τα τεκμήρια, προκειμένου μια μητέρα να θεωρηθεί δικαιούχος.
Αυτή τη στιγμή, χορηγούνται 124 επιδόματα σε όλο το νομό, ενώ κάθε χρόνο γίνεται αναθεώρησή τους. Η φετινή επανεξέταση έχει ξεκινήσει και φαίνεται ότι αρκετά θα κοπούν, λόγω των νέων δεδομένων.
~ Περιστατικά κακοποίησης
Από τα περιστατικά που αντιμετωπίζει καθημερινά, η κα Καραμπέτσου σημείωσε ότι έχει αυξηθεί πλέον το ποσοστό των μονογονεϊκών οικογενειών με ανήλικα παιδιά, ενώ υπάρχουν και αρκετά περιστατικά με κακοποίηση ανηλίκων, είτε ψυχική είτε σωματική.
Αρκετές φορές γίνονται καταγγελίες για ξυλοδαρμούς, περιπτώσεις τις οποίες η κοινωνική λειτουργός της Πρόνοιας βλέπει κατ’ οίκον. Πολλές καταγγελίες, πάντως, όπως τόνισε η κα Καραμπέτσου, δεν ευσταθούν.
Δυστυχώς, μία και μόνη κοινωνική λειτουργός σε ολόκληρη τη Διεύθυνση Πρόνοιας πρέπει να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα περιστατικά, αλλά και τις καταγγελίες, ενώ ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη ψυχολόγου.
Ένα άλλο στοιχείο που έχει παρατηρήσει είναι το εξής: λόγω των οικονομικών προβλημάτων οι γονείς δεν είναι τόσο ήρεμοι, επηρεάζεται η ψυχολογία τους και αυτό αντανακλά στον τρόπο που μεταχειρίζονται τα παιδιά τους. «Φτάνουν στο γραφείο μου πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που δεν έχουν να πληρώσουν ούτε το ρεύμα τους. Η οικονομική κρίση έχει επιφέρει ψυχολογική κατάπτωση στους γονείς και επηρεάζει σημαντικά τις σχέσεις τους με τα παιδιά. Ό,τι μπορούμε συμβουλευτικά κάνουμε», σχολίασε η ίδια. 
Της Βίκυς Βετουλάκη

~**   Βανάδα Τριφυλίας
ImageΓιορτή Μεσογειακής Διατροφής
*
«Η Μεσογειακή Διατροφή είναι σημαντικός παράγοντας με πολλαπλά οφέλη, στην υγεία καθώς και την οικονομική ανάπτυξη», όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της Γιορτής Μεσογειακής Διατροφής στη Βανάδα Τριφυλίας προχθές βράδυ! Τη Γιορτή συνδιοργάνωσαν η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, η Ομοσπονδία Συλλόγων – Συνδέσμων Τριφυλίας και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βανάδας «Πρόοδος», υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, με τη συμμετοχή του Τμήματος Διατροφολογίας του New York College και τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Τριφυλίας και του Ιδρύματος «Μανιατάκειον».
* Να σημειωθεί πως η πανελλήνια καμπάνια «Μεσογειακή Διατροφή και Υγεία» τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής, των Γενικών Γραμματέων των Δήμων της χώρας και του Α-ΤΕΙ Αθήνας.
Στο γραφικό μικρό χωριό της Δ.Ε. Αυλώνος, κάτω από τον υπεραιωνόβιο πλάτανο και δίπλα στη βρύση, έγινε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με εξαιρετικές ομιλίες από λαμπρούς και διακεκριμένους επιστήμονες.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Βανάδας Θανάση Φιλντίση, τον αντιδήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Τσίγγανο, τον α’ αντιπρόεδρο της ΕΕΦ Παναγιώτη Φιλντίση, το δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων – Συνδέσμων Τριφυλίας Πάνο Λούτο, τον πρόεδρο του New York College Ηλία Φούτση και τον πρόεδρο των Ιστορικών Συγγραφέων Ελλάδος Στάθη Παρασκευόπουλο.
Ακολούθησε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, την οποία συντόνισε ο χημικός, διευθυντής του Τμήματος Διατροφολογίας NYC και πρώην πρόεδρος ΕΦΕΤ Νίκος Κατσαρός, και στην οποία συμμετείχαν με εισηγήσεις ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Αδαμόπουλος, ο καθηγητής Εφαρμογών του Α-ΤΕΙ Καλαμάτας Κωνσταντίνος Δελής, ο καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Κωνσταντίνος Νιάρχος και ο θεολόγος – καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής και συγγραφέας Νικόλαος Ζαχαριάδης.
Όπως επεσήμαναν οι ομιλητές, η Μεσογειακή Διατροφή στηρίζεται στην κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, οσπρίων, ξηρών καρπών και ελαιολάδου. Έρευνες έχουν δείξει, μεταξύ άλλων, πως η Μεσογειακή Διατροφή μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, ενώ συσχετίζεται με μειωμένη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου, της νόσου του Πάρκινσον και της νόσου Alzheimer. Ακολούθησε δεξίωση με μενού βασισμένο στη Μεσογειακή Διατροφή, με παραδοσιακά φαγητά και γλυκά που είχαν ετοιμάσει κυρίες του χωριού, και γλέντι με τον DJ Στάθη Γκότση, τραγούδια με το στόμα και χορούς!
Μιλώντας στο «Θ» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων – Συνδέσμων Τριφυλίας, Πάνος Λούτος, σημείωσε: «Διοργανώσαμε αυτή την εκδήλωση που εκφράζει 100% την περιοχή μας. Η Μεσογειακή Διατροφή είναι πολύ σημαντική για την υγεία μας και την οικονομική ανάπτυξη. Όλα δε τα προϊόντα της Μ.Δ. παράγονται στον τόπο μας. Ως Ομοσπονδία, μαζί με τους Συλλόγους, θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε θέματα που σχετίζονται με την περιοχή μας, για την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων και τη συμβολή τους στη ζωή, την υγεία και την οικονομική ανάπτυξη».
Ο δε πρόεδρος του Επιμελητηρίου παρατήρησε: «Εμείς, ως Επιμελητήριο, στηρίζουμε τον Έλληνα αγρότη και βοηθάμε στην προώθηση των προϊόντων. Η καρδιά της Μ.Δ. έχει τη μεσσηνιακή γαστρονομία ως βάση της!».
Με τη σειρά του, ο κ. Φιλντίσης επισήμανε: «Είναι μία δραστηριότητα, μετά από πρωτοβουλία και προτροπή του κ. Κατσαρού, την οποία θέλουμε να απλώσουμε σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα, θα καταλήξει σε μια μέρα που σε δέκα πόλεις ταυτόχρονα θα κουβεντιάζουμε για τη Μεσογειακή Διατροφή. Ο σκοπός είναι συγκεκριμένος: είναι πολιτιστικός, κοινωνικός και εθνικός! Θεωρούμε ότι θα έχουμε αναδιάταξη της οικονομίας μας, αν μπούμε στη διαδικασία χρήσης – κατανάλωσης των προϊόντων της περιοχής μας».
Από την πλευρά του, ο κ. Κατσαρός σημείωσε: «Στο όμορφο και παραδοσιακό χωριό της Βανάδας κάνουμε μια ομιλία για τη Μεσογειακή Διατροφή, η οποία εγκρίθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το Νοέμβριο του 2010 στη Ναϊρόμπι της Κένυας ως σύμβολο υγείας, ευζωίας και μακροζωίας! Όλοι γνωρίζουμε τα πλεονεκτήματα της Μ.Δ., που είναι ποικιλία από φρούτα, λαχανικά, εσπεριδοειδή, φρέσκα και εποχής, καθημερινά, καθώς και το γεγονός ότι, όταν λέμε Μεσογειακή Διατροφή, εννοούμε πάντοτε προϊόντα ελληνικής γης! Τα προϊόντα ελληνικής γης εξασφαλίζουν μόνο ότι είναι σε πολύ καλή ποιότητα. Συγχρόνως, με αυτό τον τρόπο, ενισχύουμε την ελληνική οικονομία σε μια περίοδο δύσκολη».
Ο, δε, δήμαρχος Κώστας Κόλλιας στο σύντομο χαιρετισμό του σημείωσε: «Η δική μας στήριξη (σ.σ. στην εκδήλωση) περισσότερο ηθική είναι, παρά ουσιαστική, βάζουμε όμως μια υποθήκη: ότι αυτό το ξεκίνημα θα αποτελέσει το εφαλτήριο ώστε με ουσιαστικότερη συμμετοχή του Δήμου και των φορέων, με περισσότερο κέφι και μεράκι, να δώσουμε ουσιαστικότερο περιεχόμενο!».
Μάλιστα, έδειξε έναν κλώνο θυμαριού που έκοψε πηγαίνοντας στη Βανάδια, συμπληρώνοντας: «Το θυμάρι είναι ένα μεσογειακό αρωματικό φυτό και το έκοψα για να αποπνέει στην εκδήλωση τη μεσογειακή αύρα!».
Στη Γιορτή παρευρέθησαν, επίσης, οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Φιλντίσης και Γιάννης Μερκούρης, τοπικοί σύμβουλοι της Δ.Ε. Αυλώνος και κάτοικοι γειτονικών τοπικών κοινοτήτων.
Του Ηλία Γιαννόπουλου

 ~**  Σύμφωνα με την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας
ImageΕνεργειακός διαμετακομιστικός κόμβος Ευρώπης και Ασίας η Πελοπόννησος
* «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μπορεί με το σχεδιασμό της, όχι μόνο να κατακτήσει την ενεργειακή της αυτονομία, αλλά και να καταστεί ενεργειακός διαμετακομιστικός κόμβος Ευρώπης και Ασίας, παρέχοντας ταυτόχρονα ενεργειακή αυτάρκεια στο σύνολο της χώρας» τόνισε ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, κατά τη σύσκεψή του με τον αντιπρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής (ΡΑΕ) Ενέργειας, Δημήτριο Ραχιώτη, εξαγγέλλοντας παράλληλα την Ίδρυση του Μεσογειακού Ινστιτούτου Έρευνας και Ανάπτυξης Νέων Τεχνολογιών στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
*
Κατά της διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Απόστολος Παπαφωτίου, Κωνσταντίνα Νικολάκου και Ανδρέας Πουλάς, όπως και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γεώργιος Πουλοκέφαλος, αποφασίστηκε η υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τη ΡΑΕ, με σκοπό τη στρατηγική ανάπτυξη των πολιτικών για την ενέργεια στην Πελοπόννησο.
«Το ολοκληρωμένο και φιλόδοξό μου όραμα για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου είναι να γίνει ο σημαντικότερος ενεργειακός κόμβος της Μεσογείου, με αξιοποίηση όλων των πηγών ενέργειας», δήλωσε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι ο μεγαλεπήβολος στόχος «της ολοκληρωμένης προσέγγισής μας είναι να μη χρειαζόμαστε την οικονομική ενίσχυση της κεντρικής κυβέρνησης, αλλά να γίνουμε αυτάρκεις οικονομικά και να μπορούμε να εφαρμόζουμε τη δική μας πολιτική».
Ο κ. Τατούλης συζήτησε με τον κ. Ραχιώτη εκτενώς το ζήτημα της αναβάθμισης του δικτύου μεταφοράς της ενέργειας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθοριστική κίνηση για την υλοποίηση του ενεργειακού σχεδιασμού της και για να την καταστήσει ανταγωνιστική στη διεθνή αγορά της ενέργειας. Ο κ. Ραχιώτης ταυτίστηκε απόλυτα με την άποψη του περιφερειάρχη και τόνισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της ΡΑΕ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αποτελεί κύριο θέμα λήψης αποφάσεων στη ΡΑΕ».
Αναφορικά με το Μεσογειακό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης Νέων Τεχνολογιών ΑΠΕ, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι είναι έτοιμη η ιδρυτική διακήρυξή του και θα ακολουθήσει παράλληλη πορεία με το πρώτο Πλωτό Αιολικό Πάρκο, το οποίο θα λειτουργήσει πιλοτικά σε διεθνές επίπεδο, ενώ θα εκμεταλλεύεται και την κυματική ενέργεια.
Ο κ. Ραχιώτης εκδήλωσε το έντονο ενδιαφέρον της ΡΑΕ να συμμετάσχει στο Ινστιτούτο από τα πρώτα του βήματα και να στηρίξει τη μεταφορά του θεσμικού πλαισίου και την αύξηση της τεχνογνωσίας σε μορφές ΑΠΕ, που δεν είναι τόσο διαδεδομένες.
Αναφερόμενος ο κ. Τατούλης στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της μονάδας της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη τάχθηκε απέναντι σε αυτή την κατεύθυνση και δήλωσε ότι θα αξιοποιηθούν όλες οι πηγές ενέργειας, με παράλληλη ενίσχυση σημαντικών τομέων ανάπτυξης, όπως της αγροτικής οικονομίας και του τουρισμού. Έθιξε, επίσης, την ατολμία της πολιτικής ηγεσίας να καταρτίσει μια εθνική στρατηγική για την ενέργεια και τάχθηκε υπέρ της απελευθέρωσης της αγοράς της ενέργειας, η οποία θα διορθώσει τις υπάρχουσες στρεβλώσεις.

~**  5 μήνες φυλάκισης και 5.000 ευρώ
Imageπρόστιμο σε καταστηματάρχη για ηχορύπανση

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας οδηγήθηκαν χθες δύο Καλαματιανοί επιχειρηματίες οι οποίοι συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο, μετά από ηχομέτρηση στα καταστήματά τους.
Ο πρώτος, ιδιοκτήτης καταστήματος στη Σάντοβα, ζήτησε και πήρε αναβολή για τις 25 Ιουλίου, προκειμένου να συγκεντρώσει από το Δήμο Δυτικής Μάνης όλα τα έγγραφα που χρειάζεται για την άδεια μουσικής.
Ο δεύτερος, ιδιοκτήτης καταστήματος στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας (κατόπιν μέτρησης βρέθηκε ότι η μουσική ήταν πάνω από τα επιτρεπτά όρια), δικάστηκε σε 5 μήνες φυλάκισης με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ.

~**   Πριν 94 χρόνια
- ΠΡΟ δύο ημερών η εταιρία οίνων και οινοπνευμάτων ενήργησεν εγκαταστάσεις παρά τον σιδηροδρομικόν σταθμόν της Θουρίας δια την αγοράν της χλωράς σταφίδος, η οποία ήρχισεν ήδη αντί 20 λεπτών κατ’ οκάν.
-ΑΠΟ σήμερον άρχεται η διανομή της ζακχάρεως και του καφφέ παρά του Συνδέσμου των Παντοπωλών κατά τας κανονισθείσας αναλογίας και τιμάς.
-ΔΙΑ της εκ Πατρών αμαξοστοιχίας αφίκετο χθες ενταύθα ο Στρατιωτικός υπίατρος Μαρ. Καλκάνης, αδελφός του Νομάρχου μας Περ. Καλκάνη, τοποθετηθείς εις το ενταύθα Στρατιωτικόν Νοσοκομείον. Ο Καλκάνης είναι εις από τους αρίστην επιστημονικήν μόρφωσιν κεκτημένους ιατρούς παρασχών σπουδαίας υπηρεσίας εις το 13ον Σύνταγμα Εθν. Αμύνης, εις ο μέχρι τούδε υπηρέτει και τας οποίας ήδη θα συνεχίση με όλον τον ζήλον του καθήκοντος εις το ενταύθα Στρατιωτικόν Νοσοκομείον.
-ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΝΤΕΣ χθες αφέθησαν ελεύθεροι μη κριθείσης αναγκαίας της προφυλακίσεώς των οι Κ. Κλης, Σπυρ. Κοτρότσος και Σ. Σφακιανάκης, κατηγορούμενοι επί παραβάσει στρατιωτικής διαταγής.

~**   Προσβασιμότητα των ΑμεΑ στις παραλίες
Ανθρώπινο δικαίωμα και υποχρέωση Πολιτείας και Δήμων!
* Δεν είναι η πρώτη φορά ούτε και το πρώτο καλοκαίρι που, δυστυχώς, γράφω (επαναλαμβάνω) για το μέγα θέμα και πρόβλημα της θερινής εποχής, που είναι η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ) στις παραλίες.
* Έγραφα και ήλπιζα πως θα υπήρχε μία, έστω μικρή, πιθανότητα οι αρμόδιοι της Πολιτείας και του Δήμου Τριφυλίας να ευαισθητοποιηθούν και να πράξουν, επιτέλους, το αυτονόητο: να υλοποιήσουν πολύ μικρού κόστους (για να μην ακούσω πάλι το γνωστό τους «παραμύθι» πως δεν υπάρχουν, τάχα, λεφτά!) έργα για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στις δαντελωτές παραλίες, τις χρυσαφένιες αμμουδιές και τα καταγάλανα νερά της θάλασσάς μας! Ήλπιζα πως, αναδεικνύοντας το πρόβλημα για την αδυναμία προσβασιμότητας των ΑμεΑ στις παραλίες της Τριφυλίας, κάποιος από τους αρμόδιους ίσως πράξει, επιτέλους, όπως τα θεσμικά του καθήκοντα επιβάλλουν, αλλά, κυρίως, συναισθανόμενος και αναλογιζόμενος την ευθύνη του, ως αυτοδιοικητικού παράγοντα, για την άρση του ιδιότυπου αποκλεισμού που υφίστανται οι συνάνθρωποί μας με αναπηρία.
* Το καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα έντονη η ανάγκη ισότιμης συμμετοχής των ΑμεΑ στη χαρά και την ψυχαγωγία που παρέχουν οι παραλίες, οι ακτές, η θάλασσα. Ωστόσο, βιώνουν έναν ιδιότυπο αποκλεισμό με ευθύνη και της Πολιτείας και, κυρίως, του Δήμου Τριφυλίας. Για να είμαι όσο ακριβοδίκαιος μου επιτρέπει η ανθρώπινη αγανάκτησή μου από την προκλητική και προσβλητική στάση και συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής απέναντι σε αυτό το θέμα και στους συνανθρώπους μας με αναπηρία, οφείλω να αναγνωρίσω πως η Πολιτεία έχει ψηφίσει σχετικούς νόμους και έχουν εκδοθεί σχετικές εγκύκλιοι, εδώ και χρόνια. Για να εξασφαλιστεί μία λειτουργική, άνετη και φιλική παραλία για το σύνολο των επισκεπτών της, αλλά και το περιβάλλον, υπάρχουν συγκεκριμένες διατάξεις περί «Ειδικών ρυθμίσεων για την εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε κοινόχρηστους χώρους» και το άρθρο 2 του νόμου «Περί αιγιαλού και παραλίας», όπου: «Αιγιαλός, παραλία, όχθη ή παρόχθια ζώνη είναι πράγματα κοινόχρηστα και ανήκουν κατά κυριότητα στο Δημόσιο, το οποίο τα προστατεύει και τα διαχειρίζεται».
* Ο Δήμος Τριφυλίας, όπως και όλοι οι Δήμοι, έχει υποχρέωση και εκ του νόμου αλλά κυρίως ηθική, να εξασφαλίζει την προσβασιμότητα των ΑμεΑ. Παράλληλα, οφείλει να μεριμνά ώστε να υπάρχουν χώροι στάθμευσης αποκλειστικά για ΑμεΑ, με ειδική επιδαπέδια και επιστήλια σήμανση, WC και αποδυτήρια, όπου τουλάχιστον ένα (1) να διαθέτει διαστάσεις που να εξασφαλίζεται η κίνηση αμαξιδίου εντός αυτού, τηλέφωνα σε κατάλληλη θέση και ύψος, διάδρομοι πρόσβασης που θα επιτρέπουν την είσοδο στο νερό των χρηστών αναπηρικών αμαξιδίων κ.ά.
* Δυστυχώς, ένα ακόμη καλοκαίρι, στις παραλίες μας, δεν υπάρχει τίποτα από τα παραπάνω. Καμία απολύτως μέριμνα. Η έλλειψη υποδομών είναι παντελής και η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής πλήρης. Τα ΑμεΑ δεν είναι πολίτες β' κατηγορίας, ας το αντιληφθούν εκεί στο Δήμο Τριφυλίας. Έστω και τώρα, που έχουν και περισσότερο προσωπικό για κοινωφελή εργασία, δεν είναι αργά (ποτέ δεν είναι αργά για προσφορά σε έχοντες ανάγκη συμπολίτες μας), ας δημιουργήσουν υποδομές προσβασιμότητας και ας άρουν τον ιδιότυπο αποκλεισμό στον οποίο έχουν θέσει τα ΑμεΑ!
Του Ηλία Γιαννόπουλου

~***  ΑΘΛΗΤΙΚΑ : Προκριματικά  ΟΥΕΦΑ στομ ποδόσφαιρο ,
 ΙΝΤΕΡ ΜΠΑΚΟΎ Αρζαμπαϊτζαν - Αστέρας Τρίπολης  1-1
Τα γκόλ : Αμερκάνοφ  , Περόνε .-

~** Σε πύρινο κλοιό η χώρα - Μετά τα καμμένα σπίτια σε Κερατέα και Χανιά ξεσπούν νέα μέτωπα
Σε πύρινο κλοιό η χώρα - Μετά τα καμμένα σπίτια σε Κερατέα και Χανιά ξεσπούν νέα μέτωπα

* Λόγω των θυελλωδών ανέμων οι φωτιές ξεπηδούν από παντού σε πολλές περιοχές της χώρας και οι πυροσβέστες πραγματικά με τα λίγα μέσα και τα απαρχαιωμένα που διαθέτουν κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν.
Ο πύρινος κλοιός έσφιξε για άλλη μία φορά την πολύπαθη περιοχή της Κερατέας, όπου οι κάτοικοι για άλλη μία φορά είδαν τις περιουσίες τους να κινδυνεύουν από τη φωτιά, ενώ κάηκε ένα μέρος από το όμορφο δάσος του Κουβαρά.
Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στον Διόνυσο Κερατέας και όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία αποχώρησαν ήδη τα εναέρια μέσα Πυρόσβεσης και παραμένουν οι επίγειες δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεση των μικροεστιών, που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή.
Σε ό,τι αφορά τις καταστροφές, σύμφωνα με την Πυροσβεστικη, έως στιγμής υπέστησαν φθορές από τις φλόγες πέντε κατοικίες.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ
Νέα πυρκαγιά, εξάλλου, έχει εκδηλωθεί στον Πλακιά Ρεθύμνου και καίει χαμηλή βλάστηση και ελιές. Επί τόπου επιχειρούν για την κατάσβεσή της πυροσβέστες με έξι οχήματα. Σύμφωνα με το cretalive.gr, πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην Αυλή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, στο Νομό Ηρακλείου, ενώ μία ακόμα φωτιά είναι σε εξέλιξη και στην περιοχή του Πλακιά στο Ρέθυμνο.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ
Όλα αυτά στην Κρήτη η οποία δοκιμάζεται τις τελευταίες ημέρες και με την Πυροσβεστική να παραμένει σε συναγερμό στα Χανιά από τη φωτιά στην Κίσσαμο Χανίων όπου άφησε πίσω της καμένα σπίτια, καλλιέργειες και ζώα.
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Τέλος, σε εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά και στη Ζάκυνθο για πολλοστή φορά στο νησί.
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ
Στο μεγάλο μέτωπο στην Πάτρα, οι πυροσβέστες θα είναι επί ποδός όλη τη νύχτα, καθώς αν και η φωτιά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, λόγω των θυελλωδών ανέμων υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

***

~** 062 . Τέσσερες φίλες  from Meligala Messinias  2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=TSrL5YK7rmU ,



~** 033. Ι.Ν. Τιμόθεου και Μαύρας Μαχαιράδος 2012 αφήγηση από ιερέα εκκλησίας  :
http://www.youtube.com/watch?v=b2IgK32J-BM  ,



~** 061. Ζάκυνθος από το πλοίο της γραμμης …και το Αργάσι 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=76pjCA_Uumk  ,



~** 019 Καντάδες Ζακύνθου 2012 ¨" Απόψε η κυθάρα μου .... "  :
Φαγητό - διασκέδαση με τραγούδια και χορό στο κέντρο " Ο ΚΗΠΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ "  στην Ζάκυνθο Σάββατο  14  Ιουλίου  2012 .... !! με 14 Ευρώ .....! 

http://www.youtube.com/watch?v=XXoQxHjzu3I  ,



~** 020. Ζακυνθινιότικες Καντάδες 2012   " Σε  κύμα  σε γυαλό .... " :

http://www.youtube.com/watch?v=zxZXlb1dOH4b  ,



~** 022. Ζάκυνθος και καντάδες 2012  " Η.. δεν ανοίγει με κλειδιά ... " :

http://www.youtube.com/watch?v=Wtc4WS5lx14  ,



~** 021. Τραγούδια Ζακύνθου 2012 , "κελαϊδείστε ωραία μου πουλάκια ..." :

http://www.youtube.com/watch?v=fE5fTSaFUe8  .,



~** 023. Zakynthos kantades 2012,¨" Μια μικρή καλογριά .." :

http://www.youtube.com/watch?v=QN-hfb0H5gs  ,



~** 024. Τραγούδι και Ζάκυνθος 2012 "  Βαρβαρούλα μου ... " :

http://www.youtube.com/watch?v=YT86dpvrao8  ,



~** 025. Καντάδα και Ζάκυνθος 2012 " καντάδα με  φυσαρμόνικα"  :

http://www.youtube.com/watch?v=Ry97AzzsZlM  ,



~** 026. Ζάκυνθος διασκέδασι καντάδα 2012 " Η φυσαρμόνικα  παίζει.." :

http://www.youtube.com/watch?v=XCb5Qwpdf3U  ,



~** 027 Διασκέδαση Ζάκυνθος 2012 "τραγουδάει η φυσαρμίνικα ..." :

http://www.youtube.com/watch?v=yTGIZJ4P77Y  ,



~** 028. Ζάκυνθος 2012 καντάδες ( Καλαματιανό  νησιώτικο " σκαλί - σκαλί ..." ) :

http://www.youtube.com/watch?v=Ds-fGHsSod8  ,



~** 029. Καντάδες Ζακύνθου ΑΣΤΕΡΑΣ 2012 "  Φουστανάκι με καρό ..." Καλαματιανό  :

http://www.youtube.com/watch?v=z0gljkAYFog  ,



~** 030. Τραγούδι χορός ¨ΑΣΤΡΑ" Ζάκυνθος 2012  " Ντάρι - ντάρι .. " Καλαματιανό ):

http://www.youtube.com/watch?v=V3KzcQ5Dpaw  ,



 ~!** 032. Χορός και τραγούδι Ζάκυνθος 2012  "Έλα βάλεμαι ... " Καλαματιανός :

http://www.youtube.com/watch?v=O8SA6HSNXdc  ,




~** ~** 005. Ζάκυνθος λόφος Στράνη 2012 :


http://www.youtube.com/watch?v=Z0lNvg_Fkf8  ,



~** 006. Διαδρομή προς λόφο Μπόχαλη Ζά κυνθος 2012 ¨:

http://www.youtube.com/watch?v=wT6DNNM9OLY  ,



~** 007. Λόφος Μπόχαλη Ζάκυνθος 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=r1YLvjEgkyE  ,



~** 008. Ζάκυνθος λιμάνι 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=l_mM6eE7k6Q  ,



~** 014 Ζακυνθινή διασκέδαση 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=7F6sfV7gJ1Y  ,



~** 015. Καντάδες Ζακύνθου 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=GqSBMpuf4Co  ,



~** 016. Ζακυνθινές καντάδες 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=WOoDMv-QUvU  ,



~** 017. Διασκέδαση στην Ζάκυνθο 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=biLqngZ6kzQ  ,



~** ~* * 018. Ζακυνθινές μελωδίες 2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=wzDyuMOI63Q  ,



~** 010. Zάκυνθο Αργάσι 14/07/2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=EK2_OmA1pns  ,



~** 011 Ι,Ν. Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου 15/07/2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=XKIrerxTA0o  ,



~** 012. Λειτουργία Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου 15/07/20212 :

http://www.youtube.com/watch?v=PKEbyj0OIUQ  ,



~** 013. Σκήνωμα Αγίου Διονυσίου Ζάκυνθος 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=rcQtQcli5Rc  ,



~** 014. ΖΑΚΥΝΘΟΣ Άγιοε Διονυσίου 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=X8Q20hiogL4  ,



~** Πλατεία Ζακύνθου Άγιος Νικόλαος 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=IpcqSVTVZYw  ,



~** 021. ΖΑΚΥΝΘΟΣ 2012 αφήγηση :

http://www.youtube.com/watch?v=bs0Xr-3cYjw  ,



~** 023. Ι.Ν. Αγίων Τιμοθέου Μαύρας Μαχαιράδος Ζακύνθου 2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=Ro6dBZSpTT4  ,



~** 025 εντός Ι.Ν. Αγ. Μαύρας Μαχαιράδος 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=gvvwM2cV6kQ  ,



~** 015. Στο Λιμάνι Ζακύνθου 15/07/2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=UFayi1nvp5g  ,



~** 034. Ι.Ν. Μαύρας Μαχαιραδος Ζακύνθου 2012 αφήγηση 2:

http://www.youtube.com/watch?v=KZKXPqfK2fA  ,



~** 037. Στο μουσείο 2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=hKB0jN0eJNs  ,



~** 038. Ναός Τιμόθεου -Μαύρας αίθουσα μουσείου 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=wzBk_bWYV2k  ,



~** 039. Καμπαναριό Αγίας Μαύρας 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=xLQKf990290  


~** 047. Ι.Μ. Αναφωνήτριας Ζάκυνθο 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=jGKeO1kjrk0  ,



~** 048. Ναός Παναγίας Αναφωνήτριας 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=HBLM4NolXUE  ,



~** 060. ΖΑΚΥΝΘΟΣ 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=qJfOBB9ism8  ,



~**



*** ANΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 :
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/06/27-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012.-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/06/28062012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 28/06/2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/06/28-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012 ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα
  ~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/06/29-2012_28.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/06/t-29062012_29.html  , TΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 29/06/2012 .-
~** http://vlasiosrfara.blogspot.gr/2012/06/30-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 30 Ιουνίου 2012
~**

ANARTHSEIS - ΙΟΥΛΙΟΣ 2012 :

~ ** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/01-2012_01.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 01 Ιουλίου 2012.-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html  , Δευτέρα μιά άλλη μέρα στην ενημέρωση 02 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 02 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/03-2012.html  , Μεσσηνιακά καί Άλλα Τρίτη 03 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/4-2012.html  . Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 4 Ιοπυλίου 2012 .-
  ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/05-2012.html  , Καθημερινή ενημέρωση Πέμπτη 05 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/05-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 05 Ιουλίου 2012 .-
  ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/06-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Παρασκευή 06 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/07-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 07 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/8-2012.html  , Κυριακάτικο αγιάζι στην ενημέρωση Κυριακή 8 Ιουλίου 2012
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/09-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 09 Ιουλίου 2012 ‘-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/09-2012.html  , Στο διάβα της Δευτέρας 09 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/t-10-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 10 Ιουλίου 2012
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/11-2012.html   Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012 .-
 ~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/11-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Τετάρτη 11Ιουλίου 2012 .-
~** ttp://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/12-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 12 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/13-2012.html  ,
Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/14-15-2012.html  , Αυτό το Σαββατοκύριακο 14 , 15 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/16-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/17-2012.html  , Μένουμε Ελλάδα και Βλέπουμε Ελλάδα Τρίτη 17 Ιουλίου 2012 .-
~ ** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/18.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/18-2012.html  , Μένουμε και Βλέπουμε Ελλάδα Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012 .-
 ~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/menoyme-19-2012.html , MENOYME ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ   Πέμπτη  19  Ιουλίου  2012 .-
~**
BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~ http://www.youtube.com/stamatios01 , =232 video.-
~ http://www.youtube.com/vlasiskal   , = 236 video.-

**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου