ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015

Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Το αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 10  Ιουλίου  2015 :
~

~
 
~
*** 10 Ιουλίου
Των εν Νικοπόλει (Αρμενίας ) αγίων 45 Μαρτύρων (1) (†319), των και προκρίτων της πόλεως Αντώνιος, Δανιήλ, Λεόντιος και Μαυρίκιος. Μαρτύρων Βιάνορος και Σιλουανού και Απολλωνίου, του εκ Σάρδεων. Γρηγορίου επισκόπου Άσσου.
(1) Οι σαρανταπέντε άγιοι μάρτυρες, έζησαν και μαρτύρησαν τον 4ο αιώνα επί αυτοκρατορίας Λικίνιου. Ανάμεσα τους ξεχώρισαν ο Λεόντιος, ο Μαυρίκιος, ο Δανιήλ και ο Αντώνιος, οι οποίοι και κατείχαν τα πρώτα αξιώματα στην πόλη. Οι άγιοι λοιπόν οδηγήθηκαν, ως χριστιανοί ενώπιον του ηγεμόνα ο οποίος τους διέταξε να αρνηθούν την πίστη τους και να θυσιάσουν στα είδωλα. Αυτοί αρνήθηκαν και εξοργισμένος ο Λυσίας διέταξε να τούς υποβάλλουν σε βασανιστήρια έως ότου αλλαξοπιστήσουν. Αυτοί παρέμειναν σταθεροί μέχρι που τούς έριξαν στην φωτιά, όπου και μαρτύρησαν υπέρ του Χριστού.
~
***   10/07 Απολυτίκιο Αγ. 45 Μαρτύρων - 10 ΙΟΥΛΙΟΥ:
 https://youtu.be/prXc0kRjqOo?list=PL0186FD07E99A39E4 ,

~
***  Είσαι η ελπίδα μας...πήδα-πήδα-πήδα μας!
-  Στον παρακάτω πίνακα θα βρείτε την σύγκριση παράγραφο προς παράγραφο μεταξύ των τριών προτάσεων. Η πρώτη πρόταση είναι αυτή που κατατέθηκε στις 7 Ιουνίου από την Ελληνική πλευρά και απορρίφθηκε από το Eurogroup. Η δεύτερη είναι η πρόταση των θεσμών όπως μας παραδόθηκε στις 28 Ιουνίου που απορρίφθηκε από το 61,3% των Ελλήνων και η τρίτη πρόταση είναι αυτή που έστειλε προς τον ESM αργά το βράδυ της Τετάρτης 9 Ιουλίου. 
-  Εξαιτίας της ταχύτητας της επεξεργασίας μπορεί να έχουν γίνει λάθη τα οποία θα θέλαμε να μας επισημάνετε εφόσον τα εντοπίσετε
Αυτή είναι η πρώτη επεξεργασία των προτάσεων και δεν είναι αναλυτική στα επιμέρους μέτρα. Επικεντρωθήκαμε κυρίως στη σύγκριση των κειμένων των προτάσεων. Θα προσθέσουμε περισσότερες λεπτομέρειες στη δεύτερη ανάγνωση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτό είναι το πρώτο μέρος της σύγκρισης μέχρι την μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού. Σε λίγη ώρα θα αναρτηθεί και το δεύτερο μέρος  ΔΕΤΕ  ΕΔΩ : !  ~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκευή  10  Ιουλίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-10-2015.html .- 

***  Υπέκλεψε το 62% κρύβοντας το «ευρώ ή Grexit»
γράφει ο Θέμος Αναστασιάδης
-   Είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία το να ακούς τον Αλέξη Τσίπρα να αναλαμβάνει την ευθύνη για κάτι. Πρωτόγνωρη γι’ αυτόν εννοώ.
-  Καθότι μέχρι τώρα για όλα φταίγανε οι άλλοι. Με επίσημη δήλωσή του στο Ευρωκοινοβούλιο μπροστά σε όλους τους λαούς της ΕΕ, ο κ. Αλέξης Τσίπρας είπε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για το τελευταίο πεντάμηνο και μόνο, διότι πριν δεν κυβερνούσε.
-  Αρα λοιπόν δηλώνει επίσημα ότι αναλαμβάνει την ευθύνη ότι φτάσαμε 18 ή 28 χώρες της Ευρώπης να μας δείχνουν τον δρόμο για το Grexit, κάτι που δεν είχε ξαναγίνει ποτέ στο παρελθόν.
-  Αρα λοιπόν αναλαμβάνει την ευθύνη για το ότι παραπλάνησε τον ελληνικό λαό λέγοντάς του ότι το «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα δεν θέτει θέμα ευρώ ή δραχμή, και 48 ώρες μετά αποδείχθηκε ότι η μόνη συμφωνία που έχει στα χέρια του είναι ευρώ με πιο σκληρό μνημόνιο ή Grexit με δραχμή.
-  Και σήμερα κιόλας είπε στην Ευρωβουλή ότι ο κόσμος κατά βάθος το ‘ξερε!
-  Παραδέχεται δηλαδή ότι συνειδητά τον εξαπάτησε και υπέκλεψε το 62% που εξανεμίζεται ήδη λεπτό με το λεπτό.
-  Αρα λοιπόν ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνει ακόμη την ευθύνη για τις κλειστές τράπεζες, για τις εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων που βασανίζονται στις ουρές για εξήντα ευρώ, αν είναι δυνατόν, για τις επιχειρήσεις που χρεοκοπούν, για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που μένουν απλήρωτοι καθώς οι συναλλαγές και πληρωμές έχουν παγώσει. Κι αυτός γελάει…
-  Για τους άρρωστους που χαροπαλεύουν στα νοσοκομεία χωρίς φάρμακα και για τον άμεσο κίνδυνο πρωτοφανούς και ανεπανάληπτης για την ευρωπαϊκή μεταπολεμική ιστορία ανθρωπιστικής κρίσης.
-  Αρα λοιπόν ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνει επίσης την ευθύνη για την ουσιαστική χρεοκοπία της Ελλάδος και για την τρομακτική απομόνωσή της σε όλη την Ευρώπη που βρίσκονται απέναντί μας εγκαλώντας μας για οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς.
-  Απορία: Και ποιος είναι ο κ. Τσίπρας που νομίζει ότι μπορεί να αναλάβει αυτές τις ευθύνες και να μην χρειαστεί να πληρώσει το κόστος; Πιστεύει ειλικρινά ότι η καταστροφή που προκάλεσε αντιμετωπίζεται με ένα «αναλαμβάνω την ευθύνη»;
~ Προφανώς. Και εύλογο.
-  Διότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν αντιλαμβάνεται την λέξη «ευθύνη». Δεν είναι σε θέση όχι να την αναλάβει, αλλά ούτε καν να συνειδητοποιήσει το κακό που διέπραξε. Εκτός αν το καταλαβαίνει και προσπαθεί με ένα τρίτο μεγαλύτερο ψέμα να αποφύγει το προφανές αδιέξοδο. Δεν έχει νόημα. Ας σταματήσει λοιπόν εδώ διότι δεν έχει καμία εξουσιοδότηση να μας βγάλει από το ευρώ. Αν τολμά ας το κάνει. Εμπρός λοιπόν. Τολμά;
-  Για να τον δούμε γιατί πολλές τσάμπα μαγκιές ακούσαμε απ’ τους Συριζαίους μέχρι σήμερα. Αλλιώς ας αφήσει τα πολλά λόγια κι ας υπογράψει  μόνος του αυτά στα οποία μας οδήγησε, και ας μην ανησυχεί στο ελάχιστο για την ευθύνη. Δεν χρειάζεται να την αναλάβει, θα του καταλογιστεί στο ακέραιο από τον λαό και την Ιστορία.
~ Υ.Γ.: Ως προς το γιατί ανακοίνωσε την καταστροφή γελώντας, προτιμούμε προς το παρόν να υιοθετήσουμε την πιο επιεική εκδοχή: Απ’ τον πανικό για τους δύο τόμους με τις λεπτομέρειες οδικού χάρτη Grexit που του παρέθεσε ο Γιούνκερ και παριστάνει ότι δεν είδε. Τι θέλει άραγε, να του θυροκολλήσουν ολόκληρη την εγκυκλοπαίδεια χρεοκοπίας της Ελλάδος που έγραψε από μόνος του αυτός και το κόμμα του σε πέντε μήνες;
~
***  «Ο Σόιμπλε έχει σχέδιο για Grexit και ζήτησε την παραίτησή μου», εκτίμησε ο Γ. Βαρουφάκης!
Επίθεση προς τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, εξαπέλυσε ο μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γ. Βαρουφάκης, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η παραίτησή του ζητήθηκε από τον κ. Σόιμπλε και όσους «στοιχίζονται μαζί του».
Ο κ. Βαρουφάκης, μιλώντας με δημοσιογράφους στο καφενείο της Βουλής, είπε πως οι απόψεις που έχει εκφράσει για τη βιωσιμότητα του χρέους προκάλεσαν τα συντηρητικά αντανακλαστικά και οδήγησαν στην έξοδο του από την κυβέρνηση. Μάλιστα υποστήριξε πως ο ίδιος ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και στη συνέχεια όσοι στοιχίζονται, όπως είπε, μαζί του ζήτησαν την παραίτηση του!
-  Ο κ. Βαρουφάκης κατηγόρησε, επίσης, τον κ. Σόιμπλε ότι είναι επικεφαλής ομάδας ακραίων συντηρητικών κύκλων στην Ευρώπη, που προωθούν σχέδιο εξόδου της Ελλάδος από την Ευρωζώνη. Όπως είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ο κ. Σόιμπλε είχε έγκαιρα αποτιμήσει τις συνέπειες για ένα πιθανό ντόμινο ωστόσο φαίνεται, ότι θεωρεί λελογισμένο τον κίνδυνο ενώ επεσήμανε ότι «είναι ο μόνος που έχει συγκρότηση στο Eurogroup» και με εξαίρεση τον κ. Σαπέν και τους Γάλλους ελέγχει απόλυτα τους υπόλοιπους! «Είναι και ο μόνος που έχει πλάνο», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης προσθέτοντας ότι ο κ. Σόιμπλε «θέλει μια Ομόσπονδη Ευρώπη, στην οποία προφανώς η πολιτική διεύθυνση θα βρίσκεται σε γερμανικά χέρια».
-  Τέλος σε ερώτηση δημοσιογράφου τι περιμένει από μια πιθανή συμφωνία απάντησε ότι «είναι νωρίς να προδικάσουμε το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, σημειώνοντας ότι «ούτε και ο Ευκλείδης αυτή τη στιγμή ξέρει» ωστόσο τόνισε ότι ο ίδιος είναι υπέρ των «βιώσιμων λύσεων» γιατί, όπως εξήγησε, «από τις άλλες, που διαιώνιζαν το πρόβλημα είχαμε πολλές τα τελευταία πέντε χρόνια».
«Πιο συμβατικός ο Τσακαλώτος», λέει ο Σόιμπλε
-   Δηλώσεις που αφορούν τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας έκανε και ο κ. Σόιμπλε, ο οποίος σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters είπε πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι πιο συμβατικός από τον προκάτοχό του.
-  Μιλώντας ενώπιον των Γερμανών βουλευτών, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε άγνοια σχετικά με τον ακριβή χρόνο επαναλειτουργίας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. «Δεν ξέρω πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες» τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι οι περιορισμοί στην κίνηση των τραπεζικών κεφαλαίων δεν μπορούν να διαρκέσουν για πάντα. «Το ζήτημα των capital controls συνιστά ένα οξύ πρόβλημα για την Ελλάδα» διαμήνυσε. Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε ακόμη πως «εάν η Ελλάδα θέλει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη της Ευρωζώνης, τότε πρέπει να εφαρμόσει μία σειρά από μεταρρυθμίσεις» και τόνισε ότι ακόμη περιμένουμε τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, προσθέτοντας πως η Αθήνα δεν έχει υλοποιήσει καμία δέσμευσή της. «Άλλα προγράμματα, όπως αυτά της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, λειτούργησαν κανονικά» σημείωσε ο κ. Σόιμπλε.
-  Όσον αφορά το νέο υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, ο κ. Σόιμπλε επισήμανε ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι πιο… συνεννοήσιμος από τον προκάτοχό του. «Ο νέος υπουργός πρέπει να εστιάσει στις μεταρρυθμίσεις» επανέλαβε καταλήγοντας.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr
 ~
***  Εγκρίθηκε η πρόταση της ελληνικής πλευράς από το Κυβερνητικό Συμβούλιο
Την έγκριση του Κυβερνητικού Συμβουλίου διαθέτει πλέον η πρόταση της ελληνικής πλευράς, όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.
«Όπως συμφωνήθηκε στη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε λίγη ώρα θα κατατεθεί η ελληνική πρόταση όπως ακριβώς έχει περιγραφεί», είπε ο κ. Καμμένος. Ερωτηθείς αν το Κυβερνητικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση απάντησε ότι έχει εγκριθεί από το συμβούλιο αρχηγών, εγκρίθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο και προχωρούν οι διαδικασίες.
-  Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, η ελληνική πρόταση αναμένεται να κατατεθεί εντός των επόμενων ωρών. Νωρίτερα ο ίδιος είχε δηλώσει πως «όλα θα πάνε καλά και θα γίνουν γρήγορα».
-  Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε το πρωί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και με τον κ. Καμμένο.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr
~
***  EKTAKTH ανακοίνωση του Μαρδα !!
Τη Δευτέρα η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις τράπεζες
Νέα Πρόταση Νομοθετικού Περιεχομένου... για τη λειτουργία των τραπεζών βρίσκεται υπό επεξεργασία στο υπουργείο Οικονομικών, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Μάρδας. Με την Πράξη αυτή θα διευρύνονται οι λειτουργίες των τραπεζών στα γκισέ, όπως εξήγησε, «επιδιώκουμε τη σταδιακή εξομάλυνση του συστήματος», τόνισε. Η νέα ΠΝΠ αναμένεται τη Δευτέρα το βράδυ. - See more at: http://www.gkourou.com/
~
***  Υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους τάχθηκε και η Κρ. Λαγκάρντ!
Πλήρως μοιάζει να έχει υιοθετήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις που έκανε το βράδυ της Τετάρτης η επικεφαλής του Ταμείου, Κρ. Λαγκάρντ, η οποία μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Brookings είπε ότι το χρέος της Ελλάδας χρήζει μίας νέας αναδιάρθρωσης ώστε να καταστεί βιώσιμο.
Όπως εξήγησε η επικεφαλής του Ταμείου, το πρόγραμμα της Ελλάδας εδραζόταν σε δύο πυλώνες, στη δημοσιονομική εξυγίανση και στη βιωσιμότητα του χρέους. «Αυτές οι δύο θέσεις δεν έχουν αλλάξει μέχρι σήμερα» συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι το ελληνικό χρέος χρήζει μίας νέας αναδιάρθρωσης προκειμένου να καταστεί βιώσιμο. Κατά την κ. Λαγκάρντ, η Ελλάδα βιώνει αυτή τη στιγμή μία οξεία κρίση, η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.«Περιμένουμε εξελίξεις εντός των επόμενων ημερών ή ωρών, σχετικά με την Ελλάδα» πρόσθεσε η κ. Λαγκάρντ.
-  Η επικεφαλής του ΔΝΤ κλήθηκε να σχολιάσει και την επιλογή του Ταμείου να δημοσιοποιήσει την έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους λίγες ημέρες πριν από το ελληνικό δημοψήφισμα, θέμα για το οποίο το ΔΝΤ δέχθηκε κριτική από το εξωτερικό, ότι η έκθεση αξιοποιήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση για να κερδίσει το δημοψήφισμα. Ωστόσο η κ. Λαγκάρντ τόνισε ότι η δημοσιοποίηση της έκθεσης έγινε για λόγους διαφάνειας. «Ο λόγος που δημοσιεύσαμε τη μελέτη βιωσιμότητας του χρέους ήταν διότι μία ανάλυση δύο σελίδων αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα την οποία οι Έλληνες πολίτες συμβουλεύονταν για να καθορίσουν τη στάση τους στο δημοψήφισμα. Αυτή είχε παραχθεί από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και για όσους γνωρίζετε το ΔΝΤ, δεν είναι αυτός ο τυπικός τρόπος με τον οποίο εμείς ετοιμάζουμε μία ανάλυση βιωσιμότητας. Θεωρήσαμε λοιπόν ότι θα ήταν ειλικρινές και διαφανές να δημοσιοποιήσουμε επίσης τη δική μας ανάλυση, ώστε όλοι να έχουν πρόσβαση σε αυτή», είπε.
~
***  «Stop» επιχειρεί να βάλει η Μέρκελ στην κουβέντα για το ελληνικό χρέος
Φρένο στην κουβέντα περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους επιχειρεί να βάλει η καγκελάριος της Γερμανίας, Α. Μέρκελ, έπειτα από τις δηλώσεις που έκαναν τόσο η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρ. Λαγκάρντ, όσο και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντ. Τουσκ.
Από το Σεράγεβου όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, η κ. Μέρκελ δήλωσε ότι ένα «κούρεμα» των ευρωπαϊκών δανείων προς την Ελλάδα είναι εκτός συζήτησης. «Το 2012 ασχοληθήκαμε με το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους. Επιμηκύναμε τις ωριμάνσεις, αναβάλαμε την απαίτηση αποπληρωμής για τα δάνεια του EFSF έως το 2020. Δεν αντιμετωπίζουμε λοιπόν το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους για πρώτη φορά», είπε η καγκελάριος της Γερμανίας όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις διαφορές με το ΔΝΤ για μια απομείωση του χρέους της Ελλάδας. «Έχω δηλώσει πως ένα κλασικό κούρεμα είναι για μένα εκτός συζήτησης και αυτό δεν έχει αλλάξει από χθες μέχρι σήμερα», πρόσθεσε.
 ~
***  Θεσμοί: Λάβαμε τα μέτρα, σήμερα το βράδυ η αξιολόγηση         
Αξιωματούχος της ευρωζώνης, υπενθύμισε ότι οι θεσμοί θα αξιολογήσουν το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για νέο πρόγραμμα
Θεσμοί: Λάβαμε τα μέτρα, σήμερα το βράδυ η αξιολόγηση
Οι θεσμοί έλαβαν χθες εγκαίρως την επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης με τις προτάσεις για τα προαπαιτούμενα, δήλωσε αξιωματούχος της ευρωζώνης, αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει μια πρώτη εκτίμηση για το περιεχόμενό τους. Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, η Επιτροπή, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ εξετάζουν τις ελληνικές προτάσεις και θα έχουν έτοιμη την αξιολόγησή τους σήμερα το βράδυ. Αύριο στις 11 το πρωί, θα συνεδριάσει η Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG) και στις 4 το απόγευμα το Eurogroup.
Ο ίδιος αξιωματούχος της ευρωζώνης, υπενθύμισε ότι οι θεσμοί θα αξιολογήσουν το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για νέο πρόγραμμα βοήθειας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (EMΣ), λαμβάνοντας υπόψη τη σταθερότητα της ευρωζώνης, τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τις πραγματικές χρηματοοικονομικές ανάγκες της χώρας τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα, οι θεσμοί θα αξιολογήσουν τις ελληνικές προτάσεις με τη λίστα των προαπαιτούμενων δράσεων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το Eurogroup του Σαββάτου αν συμφωνήσει σε ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, την επομένη είναι πιθανό να μη συγκληθεί η Σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης.
Όσον αφορά τη λεγόμενη «χρηματοδότηση-γέφυρα» που θα καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας τον επόμενο μήνα, ο αξιωματούχος της ευρωζώνης τόνισε ότι για να ξεκινήσει η συζήτηση αυτή, θα πρέπει πρώτα να υπάρχει συμφωνία για τη μακροχρόνια χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας. Σημείωσε, επίσης, ότι η Συνθήκη του ΕΜΣ δεν προβλέπει πρόωρες εκταμιεύσεις.
~
***  Παπαδημούλης: Προσοχή, η συμφωνία δεν έχει κλείσει ακόμα      
Διευκρίνισε ότι δεν πρέπει να γίνεται βιαστική σύγκριση ανόμοιων πραγμάτων αφού αυτό το πακέτο αφορά στα επόμενα 3 χρόνια
Παπαδημούλης: Προσοχή, η συμφωνία δεν έχει κλείσει ακόμα
Στόχος της κυβέρνησης είναι να βγει οριστικά από το λεξιλόγιο η λέξη Grexit, στη σύνοδο κορυφής της Κυριακής, όπως τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης επισημαίνοντας ωστόσο ότι είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι όλα έχουν τελειώσει.
-  Σε συνέντευξη  που παραχώρησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, σημείωσε ότι κυβέρνηση η δυνατότητα να αποφύγει ή να περιορίσει πιέσεις για επιδείνωση τονίζοντας ότι ακόμα και χθες ο Β. Σόιμπλε έδειξε να μην έχει αφήσει τις σκέψεις για Grexit.
-  Χαμηλώνοντας τους τόνους της αισιοδοξίας είπε ότι η ελληνική πρόταση θα περάσει απο κοσκίνισμα τεχνικών κλιμακίων και μετά από το Eurogroup πριν πάει στη σύνοδο κορυφής.
-  Διευκρίνισε ότι δεν πρέπει να γίνεται βιαστική σύγκριση ανόμοιων πραγμάτων αφού αυτό το πακέτο αφορά στα επόμενα 3 χρόνια ενώ το προηγούμενο πακέτο που είχε προταθεί αφορούσε στον επόμενο 1,5.
-  Ο κ. Παπαδημούλης έκρινε ως θετικό το γεγονός ότι η πρόταση ετοιμάστηκε σε διαρκή επαφή με τους δανειστές, με την τεχνική βοήθεια των συμβούλων της γαλλικής κυβέρνησης και του Πιέρ Μοσχοβισί ωστόσο υπενθύμισε ότι στο παρελθόν ελληνική πρόταση κρίθηκε θετική ως βάση για συζήτηση αλλά μετά "μια ομάδα περί τον Σόιμπλε την αποδόμησε και έφερε τελεσίγραφο".
~
***  Τσίπρας: Αν φύγουμε, θα φύγουμε όλοι μαζί          
Αναταράξεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης
Τσίπρας: Αν φύγουμε, θα φύγουμε όλοι μαζί
Απόντος του Παναγιώτη Λαφαζάνη (προσήλθε 2 ώρες μετά από τους υπόλοιπους) ξεκίνησε η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστική είναι η αντίδρασή του μετά από τις συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης αλλά και ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, δεν υπέγραψαν το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο έφτασε τα μεσάνυχτα στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη διαπραγμάτευση και τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης με τον ESM, μετά το σχετικό αίτημα που απηύθυνε η κυβέρνηση εντός της εβδομάδας.
Από την άλλη πλευρά, μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας το πρωί της Παρασκευής, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε "...εγώ δεν θα γίνω Παπαδήμος, εάν φύγουμε, θα φύγουμε όλοι μαζί"
Το fast track σχέδιο νόμου, το οποίο έφτασε στη Βουλή με στόχο όχι να εγκρίνει τις προτάσεις της κυβέρνησης που δεν περιλαμβάνονται σε αυτό αλλά να δώσει το «πράσινο» φως στους Αλέξη Τσίπρα, Γιάννη Δραγασάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτο να διαπραγματευτούν το Σάββατο στις Βρυξέλλες με τους εκπροσώπους των θεσμών και τους εταίρους για να κλείσουν τη συμφωνία, είναι 13 σελίδων και γραμμένο στα αγγλικά.
Η Αριστερή Πλατφόρμα δείχνει το δρόμο της εξόδου
Χαρακτηριστική είναι η στάση της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Το άρθρο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Iskra - προσκέιμενο στις απόψεις Λαφαζάνη - αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης, στην οποία συζητήθηκε το μέλλον της Ελλάδας με την παραμονή της ή όχι στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.
-  "Η Γερμανία, ενδεχομένως, να συνεχίσει να επιδεικνύει τις επόμενες ημέρες ασύγγνωστη πυγμή αδιαλλαξίας, αρνούμενη πεισματικά κάθε επίδραση από το στεντόρειο «όχι» του ελληνικού δημοψηφίσματος» αναφέρει το άρθρο που υπογράφει ο Νίκος Περπεράς, ο οποίος προσθέτει: "Αν, όμως, αυτή η επίδειξη πυγμής από το Βερολίνο δεν μεταφραστεί σε συμφωνία, πράγμα που προϋποθέτει άτακτη υποχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης, τότε η Γερμανία κινδυνεύει να χάσει πάρα πολλά και κρίσιμα από εξελίξεις που «υποχρεωτικά» θα σπρώξουν την Ελλάδα σε τροχιά εθνικού νομίσματος".
-  Στη συνέχεια τονίζεται η ανάγκη να επιδειχθεί «συνέπεια και σταθερότητα» στη βάση «της γιγάντιας λαϊκής εντολής» αφού στην αντίθετη περίπτωση η κρίση, όπως αναφέρει, θα διαιωνιστεί και θα επιδεινωθεί.
-  "Η Ελλάδα δεν διαθέτει μια και μόνο αλλά πολλές επιλογές. Όλες δύσκολες και δύσβατες. Η χειρότερη, όμως, η πιο εξοντωτική, η πιο ταπεινωτική και ανυπόφορη, είναι η παράδοση και η υποταγή στους «Θεσμούς» της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ" καταλήγει το άρθρο.
~
***  Συμφωνία: Όλα τα μέτρα που έδωσε η κυβέρνηση στους δανειστές  
Η μετάφραση του κειμένου που κατατέθηκε στη Βουλή
Συμφωνία: Όλα τα μέτρα που έδωσε η κυβέρνηση στους δανειστές
Στα χέρια των θεσμών, αλλά και της ελληνικής Βουλής βρίσκεται πλέον η πρόταση με όλα τα μέτρα για τα επόμενα χρόνια προκειμένου η Ελλάδα να λάβει χρηματοδότηση που ξεκινάει από 50 δισ. ευρώ και φτάνει έως τα 70 δισ. ευρώ, ενώ περιλαμβάνεται ένα εμπροσθοβαρές πακέτο - μαμούθ 35 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη.
Οι εξελίξεις έχουν πλέον δρομολογηθεί και κρίνονται τόσο σε εσωτερικό, όσο και στις Βρυξέλλες.
Δείτε τη μετάφραση του κειμένου που κατατέθηκε στη Βουλή:
Η πρόταση της Ελλάδας είναι στα αγγλικά και έχει μεταφραστεί από την εφημερίδα Αυγή.
~ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ
Ελλάδα: Προαπαιτούμενα
Δεσμεύσεις και δράσεις που πρέπει να αναληφθούν σε συνεννόηση με το προσωπικό των Ε.Ε. / ΕΚΤ / ΔΝΤ:
1. Υποβολή συμπληρωματικού προϋπολογισμού του 2015 και Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2016-2019.
Αποτελεσματική υιοθέτηση από 1ης Ιουλίου 2015 συμπληρωματικού προϋπολογισμού του έτους 2015 και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2016 - 2019 που να υποστηρίζονται από μια αρκετά μεγάλη και αξιόπιστη δέσμη μέτρων. Η νέα δημοσιονομική πορεία βασίζεται σε έναν στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 1%, 2%, 3% και 3,5% του ΑΕΠ για τα έτη 2015, 2016, 2017 και 2018. Το πακέτο περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις στον ΦΠΑ, άλλα μέτρα φορολογικής πολιτικής, μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση, καθώς και μεταρρυθμίσεις που να αντιμετωπίζουν τις ανεπάρκειες στην είσπραξη των φόρων και άλλες παραμετρικές ρυθμίσεις, όπως διευκρινίζεται παρακάτω.
2. Μεταρρύθμιση ΦΠΑ
Υιοθέτηση νομοθεσίας για τη μεταρρύθμιση του συστήματος ΦΠΑ, το οποίο θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου 2015. Η μεταρρύθμιση θα έχει στόχο μια καθαρή αύξηση των εσόδων κατά 1% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση από παραμετρικές αλλαγές. Το νέο σύστημα ΦΠΑ θα προβαίνει:
(i) Στην ενοποίηση των συντελεστών σε βασικό συντελεστή 23%, ο οποίος θα περιλαμβάνει εστιατόρια και υπηρεσίες "catering" καθώς και μειωμένο συντελεστή 13% για τα βασικά τρόφιμα, την ενέργεια, τα ξενοδοχεία και νερό (εξαιρουμένων των αποβλήτων), όπως επίσης και έναν υπερμειωμένο συντελεστή του 6% για φαρμακευτικά προϊόντα, βιβλία και θέατρα.
(ii) Στον εξορθολογισμό των φορολογικών απαλλαγών για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την αύξηση του φόρου επί των ασφαλιστικών υπηρεσιών.
(iii) Κατάργηση των εκπτώσεων στα νησιά, αρχής γενομένης από τα νησιά με υψηλότερα εισοδήματα, τα οποία είναι οι πιο δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί, εκτός από τα πιο απομακρυσμένα. Αυτό θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2016 και με κατά περίπτωση στοχευμένα δημοσιονομικά ουδέτερα μέτρα, προορισμένα για να αποζημιωθούν οι κάτοικοι που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Οι νέοι συντελεστές ΦΠΑ για τα ξενοδοχεία και τα νησιά θα εφαρμοστούν από τον Οκτώβριο του 2015.
Η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ που περιγράφεται παραπάνω μπορεί να επανεξεταστεί στο τέλος του 2016, υπό την προϋπόθεση ότι ισοδύναμα πρόσθετα έσοδα θα εισπράττονται μέσω μέτρων που λαμβάνονται για την πάταξη της φοροδιαφυγής και για τη βελτίωση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ. Οποιαδήποτε απόφαση για την επανεξέταση και αναθεώρηση θα λάβει χώρα σε διαβούλευση με τους θεσμούς.
3. Δημοσιονομικά μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα
* Υιοθέτηση νομοθεσίας για:
* Την εξάλειψη των δυνατοτήτων φοροαποφυγής του φόρου εισοδήματος (π.χ. αυστηρότερος προσδιορισμός της ιδιότητας του αγρότη).
* Τη λήψη μέτρων για την αύξηση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων το 2015.
* Την προκαταβολή 100% φόρου για τα εταιρικά εισοδήματα και σταδιακά και για τον φόρο εισοδήματος των ατομικών επιχειρήσεων έως το 2017.
* Σταδιακή κατάργηση της προνομιακής φορολογικής μεταχείρισης των αγροτών στον κώδικα φορολογίας εισοδήματος έως το 2017.
* Αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης.
* Κατάργηση των επιδοτήσεων για τους φόρους κατανάλωσης επί του πετρελαίου ντίζελ για τους αγρότες και καλύτερη επιλεξιμότητα, με στόχο την μείωση κατά το ήμισυ των δαπανών, για τα επιδόματα πετρελαίου θέρμανσης στον προϋπολογισμό του 2016.
* Εν όψει της οποιασδήποτε αναθεώρησης των τιμών ζώνης των ακινήτων, προσαρμογή του φόρου ακίνητης περιουσίας, εάν είναι απαραίτητο, για τη διασφάλιση κατά το 2015 και κατά το 2016 εσόδων από φόρο ακίνητης περιουσίας ύψους 2,65 δισ. ευρώ και προσαρμογή της εναλλακτικής ελάχιστης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.
* Εξάλειψη της διασυνοριακής παρακράτησης φόρου που θεσπίστηκε με τη ρύθμιση δόσεων (νόμος XXXX / 2015) και επαναφορά των πρόσφατων τροποποιήσεων στον νόμο για τη δημόσια διοίκηση (νόμος XXXX / 2015), συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής μεταχείρισης του γεωργικού εισοδήματος.
* Υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων που εκκρεμούν σχετικά με τους κώδικες για τον φόρο εισοδήματος και τις φορολογικές διαδικασίες:
* Εισαγωγή ενός νέου Ποινικού Κώδικα για τη φοροδιαφυγή και την απάτη για την τροποποίηση του Ειδικού Ποινικού Νόμου 2523/1997, καθώς και κάθε άλλης σχετικής νομοθεσίας, καθώς και αντικατάσταση του άρθρου 55, παρ. 1 και 2, του Φορολογικού Ποινικού Κώδικα, με σκοπό, μεταξύ άλλων, να εκσυγχρονιστεί και να διευρυνθεί ο ορισμός της φορολογικής απάτης και της φοροδιαφυγής σε όλες τις κατηγορίες φόρων.
* Κατάργηση όλων των προστίμων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επιβάλλονται βάσει του νόμου 2523/1997.
* Ανάπτυξη του φορολογικού πλαισίου για τα συλλογικά επενδυτικά σχήματα και τους συμμετέχοντες σε αυτά στην κατεύθυνση του Διεθνούς Φορολογικού Κώδικα και σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές στην Ε.Ε.
* Θέσπιση νομοθεσίας για την αναβάθμιση του οργανικού νόμου για τον προϋπολογισμό:
(i) εισαγωγή ενός πλαισίου για ανεξάρτητες υπηρεσίες
(Ii) κατάργηση των προληπτικών ελέγχων του Ελληνικού Ελεγκτικού Συνεδρίου και των υπαλλήλων "Υπολόγου".
(Iii) Παροχή στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών της αποκλειστικής δυνατότητας των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και των εξουσιών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προκειμένου να επιβλέπει τα οικονομικά του δημόσιου τομέα.
(iv) Σταδιακή κατάργηση των γραφείων φορολογικού ελέγχου ως τον Ιανουάριο του 2017.
* Αύξηση του συντελεστή φόρου χωρητικότητας και σταδιακή κατάργηση των ειδικών φορολογικών καθεστώτων της ναυτιλίας.
Έως τον Σεπτέμβριο του 2015:
(ι) Απλοποίηση της κλίμακας φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.
(ii) Επανασχεδιασμός και ένταξη στη φορολογική κλίμακα φυσικών προσώπων της εισφοράς αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2016 για την αποτελεσματική καθιέρωση της προοδευτικότητας της κλίμακας του φόρου εισοδήματος.
(iii) Έκδοση εγκυκλίου σχετικά με τα πρόστιμα ώστε να διασφαλιστεί η ολοκληρωμένη και συνεκτική εφαρμογή του Φορολογικού Ποινικού Κώδικα.
(iv) Πραγματοποίηση των υπολοίπων μεταρρυθμίσεων που καθορίζονται στο άρθρο 9 της έκθεσης Νο 14/151 του ΔΝΤ για την Ελλάδα.
Για την υγειονομική περίθαλψη, ισχύς από 1ης Ιουλίου 2015:
(i) Της αποκατάστασης πλήρους συνταγογράφησης διεθνούς κοινής ονομασίας (ΔΚΟ) χωρίς εξαιρέσεις.
(ii) Μείωση ως πρώτο βήμα της τιμής όλων των πρώην πρωτοτύπων φαρμάκων, τα οποία έχουν χάσει την πατέντα προστασίας ("off patent") στο 50% και όλων των γενόσημων φαρμάκων σε 32,5% της τιμής του πρωτότυπου, με την κατάργηση της ρήτρας κεκτημένων δικαιωμάτων για τα φάρμακα που βρίσκονται ήδη στην αγορά το 2012.
(iii) Επανεξέταση και περιορισμός των τιμών των διαγνωστικών εξετάσεων για να διαμορφωθούν οι διαρθρωτικές δαπάνες στους στόχους που προβλέπονται για την "επανάκτηση" (Clawback).
(iv) Πλήρης συλλογή του 2014 Clawback για τις ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά και φαρμακευτικά προϊόντα, και επέκταση της οροφής του 2015 και για τα ανώτατα όρια του "Clawback" του 2016.
* Εισαγωγή της Επιθεώρησης Κοινωνικής Πρόνοιας με βάση τους συμφωνηθέντες όρους αναφοράς, με λήψη τεχνικής βοήθειας από την Παγκόσμια Τράπεζα, με στόχο την εξοικονόμηση 0,5% του ΑΕΠ, που θα μπορεί να βοηθήσει στη χρηματοδότηση φορολογικά ουδέτερης σταδιακής εξάπλωσης του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος τον Ιανουάριο του 2016.
* Υιοθέτηση νομοθεσίας για την:
- Μείωση του ανώτατου όριου εξόδων για στρατιωτικές δαπάνες κατά 100 εκατομμύρια ευρώ το 2015 και κατά 200 εκατομμύρια ευρώ το 2016 με μια στοχευμένη δέσμη ενεργειών, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του αριθμού του προσωπικού και της προμήθειας.
- Εισαγωγή της μεταρρύθμισης του κώδικα φορολογίας εισοδήματος (μεταξύ άλλων καλύπτει φορολογία του κεφαλαίου), των επενδυτικών σχημάτων, αγροτών και αυτοαπασχολούμενων κ.λπ.
- Αύξηση του συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων από 26% στο 28%.
- Επιβολή φόρου στις τηλεοπτικές διαφημίσεις.
- Προκήρυξη δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την απόκτηση αδειών λειτουργίας τηλεοπτικών σταθμών και τη χρήση των αντίστοιχων εισφορών των σχετικών συχνοτήτων.
- Επέκταση της εφαρμογής του φόρου πολυτελείας για σκάφη αναψυχής άνω των 5 μέτρων και αύξηση του ποσοστού από 10% έως 13%, αρχής γενομένης του φόρου εισοδήματος 2014 και εφεξής.
- Επέκταση της φορολογίας του 30% στα συνολικά ακαθάριστα έσοδα των παιγνιομηχανών VLT που αναμένεται να εγκατασταθούν στο δεύτερο εξάμηνο του 2015 και το 2016.
- Έσοδα μέσω της έκδοσης αδειών 4G και 5G.
* Εξέταση κάποιων αντισταθμιστικών μέτρων στην περίπτωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων:
(i) Αύξηση του φορολογικού συντελεστή στα έσοδα ενοικίων, για ετήσια εισοδήματα κάτω από 12.000 ευρώ έως 15% (από 11%) με στόχο πρόσθετα έσοδα 160 εκατομμύρια ευρώ και για τα ετήσια εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ σε 35% (από 33%) με στόχο επιπλέον έσοδα 40 εκατ. ευρώ.
(ii) Ο φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων θα αυξηθεί κατά επιπλέον μία ποσοστιαία μονάδα (δηλαδή από 28% έως 29%), κάτι που θα οδηγήσει σε πρόσθετα έσοδα ύψους 130.000.000 ευρώ.
4. Μεταρρυθμίσεις στο Συνταξιοδοτικό
Οι αρχές αναγνωρίζουν ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα δεν είναι βιώσιμο και χρειάζεται θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις. Αυτός είναι ο λόγος που θα εφαρμόσουν πλήρως τον νόμο συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης του 2010 (3863/2010) και θα εφαρμόσουν πλήρως ή αντικαταστήσουν / προσαρμόσουν τους παράγοντες βιωσιμότητας για εφάπαξ και επικουρικές συντάξεις από τη μεταρρύθμιση του 2012, ως μέρος μιας νέας μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος από τον Οκτώβριο του 2015 για να επιτευχθεί ισοδύναμη εξοικονόμηση και να ληφθούν περαιτέρω μέτρα για τη βελτίωση του συνταξιοδοτικού συστήματος.
Με ισχύ από την 1 Ιούλη 2015, οι αρχές θα εισάγουν σταδιακά μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα προσδώσουν την αναμενόμενη μόνιμη εξοικονόμηση 0,25-0,50 τοις εκατό του ΑΕΠ το 2015 και 1 τοις εκατό του ΑΕΠ για όλο το έτος 2016 και στη συνέχεια θα θεσπιστεί νομοθεσία για:
* Δημιουργία ισχυρών αντικινήτρων για την πρόωρη συνταξιοδότηση, συμπεριλαμβανομένης της προσαρμογής των ποινών για πρόωρη συνταξιοδότηση, και, μέσω της σταδιακής κατάργησης των κεκτημένων σε νόμιμη ηλικία συνταξιοδότησης και πρόωρης συνταξιοδότησης, να υπάρξει σταδιακή προσαρμογή του ορίου της νόμιμης ηλικίας συνταξιοδότησης των 67 ετών ή 62 έτη για 40 χρόνια εισφορών από το 2022, που ισχύει για όλους όσοι συνταξιοδοτούνται (εκτός των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων και των μητέρων με παιδιά με αναπηρία), με άμεση εφαρμογή.
* Θέσπιση νομοθεσίας ώστε οι αναλήψεις από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων να επιβαρύνονται με ετήσιο πρόστιμο για όσους πλήττονται από την παράταση της περιόδου ηλικίας συνταξιοδότησης, που ισοδυναμεί με το 10% πάνω από το σημερινό όριο 6%.
* Ένταξη στο ETEA όλων των επικουρικών συνταξιοδοτικών ταμείων, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι, αρχής γενομένης από 1ης Ιανουαρίου 2015, όλα τα επικουρικά συνταξιοδοτικά ταμεία να χρηματοδοτούνται μόνο από τις δικές τους εισφορές.
* Καλύτερη στόχευση στις κοινωνικές συντάξεις, αυξάνοντας τον αριθμό των ανασφάλιστων δικαιούχων που λαμβάνουν σύνταξη του ΟΓΑ.
* Τη σταδιακή κατάργηση της επιδότησης αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ) για όλους τους συνταξιούχους από το τέλος Δεκεμβρίου του 2019. Αυτό πρέπει να νομοθετηθεί άμεσα και να αρχίσει όσον αφορά το 20% των "υψηλότερων" δικαιούχων από τον Μάρτιο του 2016 με τις λεπτομέρειες της σταδιακής κατάργησης που θα συμφωνηθούν με τους Θεσμούς.
* "Πάγωμα" των μηνιαίων κατώτερων συντάξεων σε ονομαστικούς όρους μέχρι το 2021.
* Παροχή στα άτομα που συνταξιοδοτούνται μετά τις 30 Ιουνίου 2015 της βασικής, εγγυημένης σύνταξης και να λάβουν την κανονική μόνο στην επίτευξη της νόμιμης κανονικής ηλικίας συνταξιοδότησης σήμερα 67 χρόνια.
* Αύξηση των εισφορών υγείας για τους συνταξιούχους από 4% σε 6% κατά μέσο όρο και επέκτασή του στις επικουρικές συντάξεις.
* Σταδιακή κατάργηση όλων των κρατικών χρηματοδοτικών απαλλαγών και εναρμόνιση των κανόνων συμμετοχής για όλα τα συνταξιοδοτικά ταμεία με τη δομή των εισφορών προς το ΙΚΑ από 1η Ιουλίου 2015.
Επιπλέον, προκειμένου να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος, οι αρχές από τις 31 Οκτωβρίου 2015, θα νομοθετήσουν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις για να τεθούν σε ισχύ από 1ης Ιανουαρίου 2016: (i) ειδικό σχεδιασμό και παραμετρικές βελτιώσεις για τη δημιουργία στενότερου συνδέσμου μεταξύ εισφορών και παροχών, (ii) διεύρυνση και εκσυγχρονισμό των εισφορών και των συντάξεων προσαρμοσμένη σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους, συμπεριλαμβανομένων και των με μεταγωγή από το πλασματικό στο πραγματικό εισόδημα, που θα υπόκειται σε ελάχιστους απαιτούμενους κανόνες εισφορών, (iii) την αναθεώρηση και τον εξορθολογισμό όλων των διαφορετικών συστημάτων των βασικών, που εγγυάται την καταβολή εισφορών και συνεπάγεται δοκιμασμένα συστατικά στοιχεία του συνταξιοδοτικού συστήματος, λαμβάνοντας υπόψη τα κίνητρα για να εργαστούν και να συνεισφέρουν, (iv) τα κύρια στοιχεία μιας ολοκληρωμένης ενοποίησης των Ασφαλιστικών Ταμείων, συμπεριλαμβανομένων τυχόν υπολοίπων της εναρμόνισης των εισφορών και την καταβολή παροχών κανόνων και των διαδικασιών σε όλα τα κεφάλαια, (v) κατάργηση όλων των μη ορθολογικών δαπάνες χρηματοδότησης των συντάξεων, αντισταθμιζόμενη από τη μείωση των παροχών ή την αύξηση των εισφορών σε συγκεκριμένα κεφάλαια για να τεθεί σε ισχύ από τις 31 Οκτώβρη του 2015, vi) την εναρμόνιση των κανόνων παροχών του Γεωργικού Ταμείου (ΟΓΑ) με το υπόλοιπο του συνταξιοδοτικού συστήματος σε αναλογικό τρόπο, εκτός αν ο ΟΓΑ συγχωνευθεί σε άλλα ταμεία.
Η ενοποίηση των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης θα λάβουν χώρα μέχρι το τέλος του 2017. Το 2015, η διαδικασία αυτή θα ενεργοποιηθεί μέσω της νομοθεσίας για την παγίωση των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης σύμφωνα με μια ενιαία οντότητα και η λειτουργική ενοποίηση που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 του Δεκέμβρη του 2016. Περαιτέρω μειώσεις στο κόστος λειτουργίας για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των πόρων του Ταμείου, συμπεριλαμβανομένης βελτιωμένης εξισορρόπησης των αναγκών των πιο εύπορων με τα φτωχότερα Ταμεία, η οποία θα πρέπει να ενθαρρυνθεί ενεργά.
Οι αρχές θα υιοθετήσουν νομοθεσία για να αντισταθμιστούν πλήρως οι φορολογικές επιπτώσεις της εκτέλεσης των δικαστικών αποφάσεων σχετικά με τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος του 2012.
Παράλληλα με τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, η αναθεώρηση της Κοινωνικής Πρόνοιας θα πρέπει να διενεργείται ώστε να διασφαλιστεί η δίκαιη αντιμετώπιση των διαφόρων μεταρρυθμίσεων.
Οι Θεσμοί να είναι προετοιμασμένοι ώστε να ληφθούν υπόψη άλλα παραμετρικά μέτρα εντός του συνταξιοδοτικού συστήματος με ισοδύναμο αποτέλεσμα ώστε να αντικαταστήσουν ορισμένα από τα προαναφερθέντα μέτρα, λαμβανομένων υπόψη των επιπτώσεών τους στην ανάπτυξη, και υπό την προϋπόθεση ότι τα μέτρα αυτά παρουσιάζονται στους Θεσμούς κατά τη φάση του σχεδιασμού και είναι αρκούντως συγκεκριμένα και μετρήσιμα, ενώ ελλείψει των συγκεκριμένων επιλογών ορίζεται ό,τι προβλέπεται παραπάνω.
5. Δημόσια Διοίκηση, Δικαιοσύνη και Καταπολέμηση της Διαφθοράς
Υιοθέτηση νομοθεσίας για:
* Μεταρρύθμιση του ενιαίου μισθολογίου, με ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2016, για τον καθορισμό των βασικών παραμέτρων κατά τρόπο δημοσιονομικά ουδέτερο και σύμφωνα με τους συμφωνημένους στόχους του μισθολογικού κόστους και με πλήρη εφαρμογή σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα, συμπεριλαμβανομένης και της αποσυμπίεσης της κατανομής των μισθών μέσω της σύνδεσής τους με την ικανότητα, την απόδοση και την ευθύνη του προσωπικού. (Οι αρχές θα εγκρίνουν επίσης τη νομοθεσία για τον εξορθολογισμό του εξειδικευμένου πλέγματος των μισθών από το τέλος Νοεμβρίου του 2015).
* Ευθυγράμμιση των μη μισθολογικών οφελών, όπως ρυθμίσεις άδειας, ημερήσιες αποζημιώσεις, έξοδα ταξιδίου και προνόμια, με τις βέλτιστες πρακτικές εντός Ε.Ε., εφαρμοζόμενη από 1η Ιανουαρίου του 2016
* Θέσπιση ένός ανώτατου ορίου στο μισθολογικό κόστος του Δημοσίου, στο πλαίσιο του νέου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος (ΜΠΔΣ - MTFS) και για το μέγεθος του προσωπικού στο Δημόσιο, το οποίο θα είναι συνεπές με την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων και (το κυριότερο) θα διασφαλίζει τη μείωση του μισθολογικού κοστους, σε σχέση με το ΑΕΠ, έως το 2019.
* Πρόσληψη διευθυντών που θα αξιολογούν τις επιδόσεις όλων των εργαζομένων (με στόχο να ολοκληρωθεί η πρόσληψη νέων στελεχών από 31 Δεκεμβρίου 2015 μετά από μια διαδικασία αναθεώρησης).
* Εισαγωγή ενός νέου συστήματος μόνιμης κινητικότητας που θα εφαρμοστεί από το τέταρτο τρίμηνο του 2015. Το πρόγραμμα θα προωθήσει τη χρήση της περιγραφής εργασίας και θα πρέπει να συνδέεται με μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων που θα περιλαμβάνει όλες τις τρέχουσες κενές θέσεις εργασίας. Η τελική απόφαση σχετικά με την κινητικότητα των εργαζομένων θα πρέπει να λαμβάνεται από κάθε σχετική υπηρεσία. Αυτό αναμένεται να εξορθολογίσει την κατανομή των πόρων, καθώς και τη στελέχωση σε όλη τη Γενική Κυβέρνηση.
* Μεταρρύθμιση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, σύμφωνα με τις προηγούμενες συμφωνίες που εισάγουν μέτρα για τη μείωση των υποθέσεων που εκκρεμούν στα διοικητικά δικαστήρια και συνεργάζεται στενά με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα για τεχνική βοήθεια αναφορικά με την ηλεκτρονική δικαιοσύνη διαμεσολάβησης και των δικαστικών στατιστικών
* Tην ενίσχυση της διακυβέρνησης της ΕΛΣΤΑΤ. Θα καλύπτει: (i) Τον ρόλο και τη δομή των συμβουλευτικών φορέων του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος, συμπεριλαμβανομένης της αναδιατύπωσης του Συμβουλίου του ΕΛΣΣ σε συμβουλευτική επιτροπή του ΕΛΣΣ, καθώς και τον ρόλο της Συμβουλευτικής Επιτροπής Καλής Πρακτικής. (ii) Τη διαδικασία πρόσληψης για τον Πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ, ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα προσλαμβάνεται ο Πρόεδρος με τα περισσότερα επαγγελματικά προσόντα, με διαφανείς διαδικασίες και κριτήρια επιλογής. (iii) Η συμμετοχή της ΕΛΣΤΑΤ, κατά περίπτωση, με νομοθετική πρόταση σχετικά με τα θέματα της Στατιστικής. (iv) Άλλα θέματα που επηρεάζουν την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής αυτονομίας, την ενδυνάμωση της ΕΛΣΤΑΤ για την ανακατανομή των υφιστάμενων μόνιμων θέσεων και την πρόσληψη προσωπικού, όπου αυτό είναι αναγκαίο, και για την πρόσληψη εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού, καθώς και ο χαρακτηρισμός του οργάνου ως δημοσιονομικού οργάνου χάραξης πολιτικής στον πρόσφατο νόμο 4270/2014 και των αρμοδιοτήτων της Τράπεζας της Ελλάδος στον τομέα των στατιστικών, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
* Δημοσίευση ενός αναθεωρημένου στρατηγικού σχεδίου κατά της διαφθοράς μέχρι τις 31 Ιουλίου 2015. Τροποποίηση και εφαρμογή του νομικού πλαισίου για τη δήλωση των περιουσιακών στοιχείων και τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και υιοθέτηση νομοθεσίας κατά του οικονομικού εγκλήματος και έρευνες για την καταπολέμηση της διαφθοράς από πολιτικές παρεμβάσεις σε μεμονωμένες περιπτώσεις.
Επιπλέον, σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ, οι αρχές (θα προβούν σε):
* Ενίσχυση των ελέγχων σε δημόσιους φορείς και ιδιαίτερα στις ΔΕΚΟ. Εξουσιοδότηση των αρμόδιων υπουργείων για την εκτέλεση αυστηρών ελέγχων, συμπεριλαμβανομένων των κρατικών επιχειρήσεων.
* Ενίσχυση των ελέγχων και των διαδικασιών εσωτερικού ελέγχου σε "σπάταλους" Θεσμούς Αυτοδιοίκησης και εποπτευόμενα νομικά πρόσωπα.
* Ενίσχυση των ελέγχων των επενδύσεων, δημόσιων και ιδιωτικών, που είτε χρηματοδοτούνται από εθνικούς πόρους είτε συγχρηματοδοτούνται από άλλες πηγές, και συμπεριλαμβάνουν δημόσια έργα και δημόσιες συμβάσεις (π.χ. στον τομέα της υγείας, ΣΔΙΤ).
* Ενίσχυση των διαδικασιών διαφάνειας και του ελέγχου των φορολογικών και τελωνειακών αρχών.
* Αξιολόγηση των μεγάλων κινδύνων στον κύκλο των δημοσίων συμβάσεων, λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες εξελίξεις (Κεντρική Αγορά και e-Procurement: KHMDHS και ESHDHS) και δημιουργία ενός σαφούς πλαισίου διακυβέρνησης. Ανάπτυξη στρατηγικής σύμφωνα με την εκτίμηση (4ο τρίμηνο 2015)
* Εφαρμογή της στρατηγικής για τον περιορισμό των κινδύνων για τις δημόσιες συμβάσεις (1ο τρίμηνο 2016).
* Αξιολόγηση δύο συγκεκριμένων τομέων, της Υγείας και των Δημοσίων Έργων, προκειμένου να κατανοήσουν τους υπάρχοντες περιορισμούς που σχετίζονται με τη διαφθορά και τους κινδύνους αποβλήτων και να προταθούν μέτρα για την αντιμετώπισή τους. Ανάπτυξη και εφαρμογή στρατηγικής (4ο τρίμηνο 2015).
6. Φορολογική διοίκηση
* Υιοθέτηση νομοθεσίας για τη δημιουργία ενός αυτόνομου οργανισμού εσόδων, που θα καθορίζει: (i) τη νομική μορφή, την οργάνωση, την κατάσταση και το πεδίο δράσης του οργανισμού, (ii) τις εξουσίες και τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου και του ανεξάρτητου Διοικητικού Συμβουλίου του, (iii) τη σχέση τους με τον Υπουργό Οικονομικών και άλλους φορείς της κυβέρνησης, (iv) την ευελιξία του ανθρώπινου δυναμικού του οργανισμού και τη σχέση του με τις δημόσιες υπηρεσίες, (v) την αυτονομία του προϋπολογισμού με τη δική Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής (GDFS) και ένα νέο τύπο χρηματοδότησης για την ευθυγράμμιση των κινήτρων σε σχέση με την είσπραξη των εσόδων και την εγγύηση της προβλεψιμότητας και της ευελιξίας του προϋπολογισμού, (vi) την επίδοση αναφοράς στην κυβέρνηση και το κοινοβούλιο και (vii) την άμεση μεταφορά όλων των σχετικών με την φορολογία και τις τελωνειακές υπηρεσίες αρμοδιοτήτων και του προσωπικού τους στο ΣΔΟΕ και τους άλλους φορείς του οργανισμού.
* Για τις κατασχέσεις: Έγκριση νομοθεσίας για την εξάλειψη του ανωτάτου (ακατάσχετου) ορίου του 25% σε μισθούς και συντάξεις και μείωση όλων τα κατώτατων ορίων των 1.500 ευρώ, εξασφαλίζοντας παράλληλα σε όλες τις περιπτώσεις αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Επιτάχυνση της προμήθειας υποδομής πληροφοριακών συστημάτων για την αυτοματοποίηση των συντηρητικών κατασχέσεων, βελτίωση των κανόνων διαγραφής φορολογικών χρεών, προσωπική νομική ευθύνη των υπολόγων για μη εξυπηρέτηση παλαιότερων χρεών, άρση των περιορισμών σχετικά με τη διεξαγωγή ελέγχων φορολογικών δηλώσεων πριν από το 2012 υπόχρεων που υπόκεινται σε εξωτερικό καθεστώς φορολογικού πιστοποιητικού, και επιβολή, εάν είναι νομικά δυνατόν, εκ των προτέρων είσπραξης εσόδων σε περιπτώσεις φορολογικών διαφορών.
* Τροποποίηση (i) του καθεστώτος ρύθμισης φορολογικών δόσεων για το 2014-15 ώστε να αποκλείονται εκείνοι που δεν καταφέρνουν να πληρώσουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους και υιοθέτηση απαίτησης από τις υπηρεσίες φορολογίας και κοινωνικής ασφάλισης ώστε να μειωθεί η διάρκεια της ρύθμισης για όσους έχουν την ικανότητα αποπληρωμής νωρίτερα, παράλληλα με την υιοθέτηση επιτοκίων αγοράς. Αξιολόγηση μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015 των μεγάλων οφειλετών που το χρέος τους υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ (π.χ. επαλήθευση της ικανότητά τους να πληρώσουν και λήψη διορθωτικών μέτρων) και (ii) το βασικό σύστημα δόσεων / TPC πρέπει να ρυθμιστεί με βάση τα επιτόκια της αγοράς και να ανασταλούν μέχρι το τέλος του 2017 οι τραπεζικές απαιτήσεις εγγύησης και επαλήθευσης από τρίτους.
* Θέσπιση νομοθεσίας για να περιοριστεί η μη υποχρέωση απόδοσης ΦΠΑ ώστε να προστατευτούν τα σχετικά έσοδα από τον ΦΠΑ, επιτάχυνση της προμήθειας σχετικού λογισμικού ανάλυσης. Έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για τη σημαντική ενίσχυση και την αναδιοργάνωση του τμήματος επιβολής ΦΠΑ, προκειμένου να ενισχυθεί η είσπραξη του φόρου και να καταπολεμηθεί η απάτη που σχετίζεται με αυτόν. Οι αρχές θα υποβάλουν αίτηση στην Επιτροπή ΦΠΑ της Ε.Ε. και θα προετοιμάσουν μια αξιολόγηση των επιπτώσεων της αύξησης του ορίου του ΦΠΑ σε 25.000 ευρώ.
* Καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων μέσω νομοθετικών μέτρων για τον εντοπισμό δεξαμενών αποθήκευσης (σταθερών ή κινητών).
* Σύσταση ενός περιεκτικού σχεδίου με τεχνική βοήθεια για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, η οποία περιλαμβάνει (i) τον προσδιορισμό των αδήλωτων καταθέσεων μέσω του έλεγχου των τραπεζικών συναλλαγών σε τραπεζικά ιδρύματα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, (ii) την εισαγωγή ενός εθελοντικού προγράμματος αποκάλυψης αδήλωτων καταθέσεων με τις δέουσες κυρώσεις, τα κίνητρα και τις διαδικασίες επαλήθευσης σύμφωνα με τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές, και χωρίς οποιεσδήποτε διατάξεις αμνηστίας, (iii) αίτηση από τα κράτη μέλη της Ε.Ε. να παρέχουν στοιχεία σχετικά με την κυριότητα των περιουσιακών στοιχείων και την απόκτηση τους από τους Έλληνες πολίτες, (iv) ανανέωση του αιτήματος για την παροχή τεχνικής βοήθειας στη φορολογική διοίκηση με την πλήρη χρήση των διαθέσιμων πόρων και ικανοτήτων, (v) δημιουργία μητρώου πλούτου για τη βελτίωση της παρακολούθησης του.
* Ανάπτυξη ενός κοστολογημένου προγράμματος για την προώθηση της χρήσης των ηλεκτρονικών πληρωμών, κάνοντας χρήση των Διαρθρωτικών Ταμείων και του Ταμείου Επενδύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
* Δημιουργία βάσης δεδομένων σε χρονική σειρά για την παρακολούθηση των ισολογισμών θυγατρικών εταιρειών με στόχο τη βελτίωση των κριτηρίων ανάλυσης κινδύνου σε σχέση με τον καθορισμό των τιμών μεταβίβασης.
7. Οικονομικός τομέας
Υιοθετούνται:
1. Τροποποιήσεις στη νομοθεσία περί πτώχευσης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών ώστε να καλυφθούν όλοι οι οφειλέτες και να προσαρμοστεί το εταιρικό δίκαιο όπως ορίζει ο νόμος OCW.
2. Τροποποιήσεις στη νομοθεσία περί πτώχευσης των νοικοκυριών ώστε να δοθεί χώρος σε ένα σύστημα που θα διαχωρίζει τους στρατηγικά εκπρόθεσμους οφειλέτες από τους οφειλέτες που έχουν αδυναμία πληρωμών, καθώς επίσης να απλοποιήσει και να ενδυναμώσει τις διαδικασίες, όπως και να θεσπίσει μέτρα για την αντιμετώπιση του μεγάλου όγκου των συγκεκριμένων υποθέσεων.
3. Τροποποιήσεις ώστε να βελτιωθεί άμεσα το νομικό πλαίσιο για τις εκκρεμότητες νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
4. Nομοθεσία για την εγκαθίδρυση του επαγγέλματος των εκκαθαριστών, που δεν θα περιορίζεται σε κανένα συγκεκριμένο επάγγελμα και θα συμμορφώνεται με τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές.
5. Μια ολοκληρωμένη στρατηγική για το οικονομικό σύστημα: Αυτή η στρατηγική θα βασιστεί στην αντίστοιχη του 2013, λαμβάνοντας υπ' όψιν το νέο περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί και τις νέες συνθήκες για το οικονομικό σύστημα και με την προοπτική της επιστροφής των τραπεζών στην ιδιωτική πρωτοβουλία με την προσέλκυση στρατηγικών επενδύσεων και να επιτευχθεί ένα βιώσιμο μοντέλο χρηματοδότησης.
6. Μια ολοκληρωμένη στρατηγική επίλυση για τα "κόκκινα δάνεια", παρασκευασμένη με τη βοήθεια εξειδικευμένου συμβούλου.
8. Aγορά εργασίας
Να ξεκινήσει μία διαδικασία διαβούλευσης για να αναθεωρηθεί όλο το φάσμα των υφιστάμενων ρυθμίσεων της αγοράς εργασίας, λαμβάνοντας υπόψη τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται στην υπόλοιπη Ευρώπη. Περαιτέρω συμβολή στη διαδικασία διαβούλευσης, όπως αυτή περιγράφεται παραπάνω, θα παρέχεται από διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένης της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΙLO). Η οργάνωση και τα χρονοδιαγράμματα θα διαμορφωθούν σε συνεργασία με τους θεσμούς. Σε αυτό το πλαίσιο, η νομοθέσια για ένα νέο σύστημα συλλογικών συμβάσεων θα πρέπει να είναι έτοιμη μέχρι το τέταρτο τετράμηνο του 2015 (Q4). Οι αρχές θα λάβουν μέτρα για να καταπολεμήσουν τη μαύρη αδήλωτη εργασία ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των νόμιμων εταιρειών και να προστατευτούν οι εργαζόμενοι και τα έσοδα από τις ασφαλιστικές εισφορές και τους φόρους.
9. Aγορά προϊόντων
Υιοθέτηση νομοθεσίας ώστε:
* Να εφαρμοστούν όλες οι συστάσεις που βρίσκονται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ 1 και εκκρεμούν, εκτός των MHΣΥΦΑ φαρμακευτικών προϊόντων, ξεκινώντας με: τουριστικά λεωφορεία, άδειες φορτηγών, κώδικα δεοντολογίας για τα παραδοσιακά τρόφιμα, ευρωκώδικες για τα οικοδομικά υλικά, και όλες οι συστάσεις που βρίσκονται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ ΙΙ για τα αναψυκτικά και τα προϊόντα πετρελαίου.
* Προκειμένου να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός και να αυξηθεί η ευημερία των καταναλωτών θα ξεκινήσει άμεσα μία νέα αξιολόγηση ανταγωνισμού, σε συνεργασία και με την τεχνική υποστήριξη του ΟΟΣΑ, στο χοντρικό εμπόριο, την οικοδομική δραστηριότητα, το ηλεκτρονικό εμπόριο και τα ΜΜΕ. Η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί το πρώτο τετράμηνο του 2016 (Q1). Oι προτάσεις θα υιοθετηθούν μέχρι το δεύτερο τετράμηνο του 2016 (Q2).
* Να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα των μηχανικών, των συμβολαιογράφων, των αναλογιστών και των δικαστικών επιμελητών και να απελευθερωθεί η αγορά για τις τουριστικές ενοικιάσεις.
* Να καταργηθούν τα μη ορθολογικά ανταποδοτικά τέλη και να ευθυγραμμιστούν τα ανταποδοτικά τέλη με τις παρεχόμενες υπηρεσίες.
* Να μειωθεί η γραφειοκρατία, συμπεριλαμβανομένων των οριζόντιων απαιτήσεων αδειοδότησης επενδύσεων και των δραστηριοτήτων χαμηλού κινδύνου όπως συνιστάται από την Παγκόσμια Τράπεζα, και η διοικητική επιβάρυνση των εταιρειών με βάση τις συστάσεις του ΟΟΣΑ και να δημιουργηθεί μία επιτροπή για την προετοιμασία της διυπουργικής νομοθεσίας. Η τεχνική βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα θα ζητηθεί ώστε να εφαρμοστεί η χαλάρωση των απαιτήσεων της αδειοδότησης.
* Σχεδιασμός ηλεκτρονικών καταστημάτων μιας στάσης για τις επιχειρήσεις μέσω της ανάλυσης των υποχρεώσεων πληροφόρησης των επιχειρήσεων, οι οποίες θα πρέπει να συμμορφώνονται, με την ανάλογη δόμηση, βοηθώντας στον σχεδιασμό για ανάπτυξη των αναγκαίων εργαλείων και υποδομών (Τεχνολογία Πληροφορικής και Επικοινωνιών) (3ο τρίμηνο 2015). Θέσπιση του θεσμικού και ρυθμιστικού πλαισίου, ταυτοποίηση των γεγονότων της εταιρικής ζωής που συμπεριλαμβάνεται, ταυτοποίηση και χαρτογράφηση των υποχρεώσεων πληροφόρησης και των διοικητικών διαδικασιών για την κατάρτιση των υπαλλήλων (4ο Τρίμηνο 2015). Εκκίνηση (1ο Τρίμηνο 2016).
* Να υιοθετηθεί η μεταρρύθμιση της αγοράς αερίου και του συγκεκριμένου οδικού χάρτη και η εφαρμογή θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα.
* Να ληφθούν μη αναστρέψιμα βήματα (συμπεριλαμβανομένης της ανακοίνωσης ημερομηνίας υποβολής των δεσμευτικών προσφορών) για να ιδιωτικοποιηθεί η επιχείρηση διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, ΑΔΜΗΕ, ή να υπάρξει μέχρι τον Οκτώβριο του 2015 ένα εναλλακτικό σχήμα, με ισοδύναμα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τον ανταγωνισμό, σύμφωνα με τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές για να παρέχεται πλήρης ιδιόκτησια αποδεσμευμένη από τη ΔΕΗ, ενώ θα εξασφαλίζεται η αυτονομία.
* Στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας οι αρχές θα μεταρρυθμίσουν το σύστημα πληρωμών και άλλους κανόνες της αγοράς ηλεκτρισμού για να αποφευχθεί το γεγονός πως κάποιες μονάδες αναγκάζονται να λειτουργούν κάτω από το μεταβλητό κόστος και να αποτραπεί ο συμψηφισμός των οφειλών μεταξύ της ΔΕΗ και των διαχειριστών αγοράς, τα τιμολόγια της ΔΕΗ να διαμορφωθούν με βάση το κόστος, συμπεριλαμβανομένης της αντικατάστασης της έκπτωσης του 20% για τους χρήστες υψηλής έντασης με βάση το κόστος των τιμολογίων, και τα προϊόντα τύπου NOME να κοινοποιηθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι αρχές θα συνεχίσουν επίσης την εφαρμογή του οδικού χάρτη με βάση το μοντέλο στόχου της Ε.Ε. για την προετοιμασία ενός νέου πλαισίου για την υποστήριξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και για την εφαρμογή της ενεργειακής απόδοσης και θα επανεξετάσουν τη φορολόγηση της ενέργειας, οι αρχές θα ενισχύσουν τη λειτουργική και οικονομική ανεξαρτησία του ρυθμιστή του ηλεκτρικού ρεύματος.
10. Ιδιωτικοποίηση
- Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα εγκρίνει το Αναπτυξιακό Πλάνο Περιουσιακών Στοιχείων, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει ιδιωτικοποίηση όλων των περιουσιακών στοιχείων υπό το ΤΑΙΠΕΔ από την 31.12.2014 και το Συμβούλιο θα εγκρίνει το σχέδιο.
- Για να διευκολυνθεί η ολοκλήρωση των προσφορών, οι αρχές θα ολοκληρώσουν όλες τις σε εκκρεμότητα κυβερνητικές δράσεις συμπεριλαμβανομένων όλων εκείνων που χρειάζονται για τα περιφερειακά αεροδρόμια, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την Εγνατία, τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και το Ελληνικό (συγκεκριμένη λίστα στο Τεχνικό Μνημόνιο). Αυτή η λίστα των δράσεων ενημερώνεται τακτικά και η κυβέρνηση θα διασφαλίσει ότι όλες οι εκκρεμείς δράσεις εφαρμόζονται εγκαίρως.
- Η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ θα ανακοινώσουν δεσμευτικές ημερομηνίες διαγωνισμών για τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης όχι αργότερα απο το τέλος του Οκτωβρίου 2015 και για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ROSCO χωρίς σημαντικές αλλαγές στους όρους των προσφορών.
- Η κυβέρνηση θα μεταφέρει τις κρατικές μετοχές του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ.
- Θα λάβει μη αναστρέψιμα μέτρα για την πώληση των περιφερειακών αεροδρομίων με τους τρέχοντες όρους με τον ήδη επιλεγμένο πλειοδότη.


~
*** ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΜΜΕ: Η ανακοίνωση του ALPHA που πάγωσε τους εργαζόμενους
Μείωση μισθών στον Alpha
Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθές το βράδυ στον Alpha...
λόγω των πολιτικών εξελίξεων. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να γίνει μείωση μισθών στους εργαζόμενους του σταθμού για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες στη σύσκεψη των στελεχών του Alpha,  πάρθηκε η απόφαση να γίνει μείωση μισθών όχι όμως στους εργαζομένους που παίρνουν μισθό 751ευρώ, δηλαδή τον βασικό.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του gossip-tv.gr, δε πρόκειται να υπάρξει μείωση στους μισθούς της τάξης του 30%  και δε θα γίνει καμία απόλυση. Όσο για περαιτέρω μειώσεις των συμβολαίων, αυτό θα αποφασιστεί μετά τη συμφωνία της χώρας μας με τους δανειστές, δηλαδή την ερχόμενη εβδομάδα.
-  Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη σύσκεψη, ο Δημήτρης Κοντομηνάς εξέφρασε την επιθυμία του όλες οι κινήσεις του Ομίλου να έχουν ως γνώμονα τους εργαζόμενους και τη διασφάλιση της εργασίας τους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πάνω απ’ όλα πρέπει να είναι ο άνθρωπος.
Πηγή:  gossip-tv.gr
 ~
*** ΕΚΤΑΚΤΟ! Πόλεμος Τσίπρα- Κωνσταντοπούλου…
alexis
-  Απίστευτες σκηνές διαδραματίστηκαν στο γραφείο της Προέδρου της Βουλής μεταξύ του κ. Τσίπρα και της Κ. Κωνσταντοπούλου. Ο πρωθυπουργός βιάζεται να περάσει τη συμφωνία απευθείας από τη βουλή ενώ η κ. Κωνσταντοπούλου επιμένει να περάσει η συμφωνία πρώτα από τις επιτροπές- όπως λέει ο κανονισμός της Βουλής-  και μετά να έρθει στην Ολομέλεια ποu σημαίνει καθυστέρηση τουλάχιστον 12 ωρών. Πληροφορίες του voicenews.gr αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός απείλησε την κ. Κωνσταντοπούλου πως θα κατατεθεί πρόταση μομφής προς το πρόσωπό της από το Ποτάμι. Εκεί ποιος είδε το Θεό (Κωνσταντοπούλου) και δεν την φοβήθηκε… Οι φωνές της ακουστήκαν μέχρι τη Βασιλίσσης Σοφίας!  Πάντως το έργο είναι «θρίλερ» και θα έχει συνέχεια μέχρι το βράδυ…
~
***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Υπουργός ΣΥΡΙΖΑ: Προετοιμαστείτε για Grexit…
grexit1

-  Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του συνεδρίαση της ΚΟ και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, έμεινε σταθερός στις απόψεις του...
Ο κ. Λαπαβίτας είπε χαρακτηριστικά: «Επιβεβαιώθηκαν όσα έλεγα. Προφανώς όμως δεν μπορούμε να διαχειριστούμε ένα Grexit. Πρέπει όμως να προετοιμαστούμε γι' αυτό το επόμενο διάστημα γιατί θα το βρούμε μπροστά μας».
~
*** Πόλεμος στη ΝΔ; Ο Μεϊμαράκης «χτυπά» Βορίδη- Άδωνι…
meimarakhs
-   Ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ επέλεξε ως εισηγητή κατά την συζήτηση στην βουλή, τον μετριοπαθή Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και όχι κάποιον από τους Μάκη Βορίδη ή Άδωνι Γεωργιάδη, οι οποίοι τόσο χρόνια "κουβαλούσαν" την Νέα Δημοκρατία και έχτισαν μία ισχυρή αντιπολίτευση.
Κατά τη μία εκδοχή, η αξιωματική αντιπολίτευση επιθυμεί χαμηλούς τόνους σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την χώρα. «Τις ευθύνες από την κυβέρνηση θα τις αναζητήσουμε μετά την υπογραφή της συμφωνίας», σημειώνουν χαρακτηριστικά στη Συγγρού.
Ωστόσο, μήπως ο Μεϊμαράκης προσπαθεί να τους… «κοντύνει»; Ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ στέκεται απέναντί τους και φαίνεται πως τους πολεμά γιατί φοβάται την «επόμενη» μέρα της ΝΔ!
Οψόμεθα!
~
*** ΕΚΤΑΚΤΟ: ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!
syriza tasi
-    Με  μια πολύ σκληρή ανακοίνωση η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «υποταγή» τη συμφωνία στο Eurogroup, καλεί τους βουλευτές να μην ψηφίσουν την απόφαση-συμφωνία του Eurogroup, ζητάει ευθέως να γίνει Συνέδριο του κόμματος, αλλά και αλλαγή ηγεσίας.
 ~  Αναλυτικά το κείμενο μετά τη συμφωνία:
 -  «Η συμφωνία στην οποία κατέληξε το σημερινό «Eurogroup» συνιστά υποταγή της κυβέρνησης στον εκβιασμό της τρόικας. Η συμφωνία προβλέπει 4μηνη παράταση - όχι απλά της «δανειακής σύμβασης» - αλλά όπως αναφέρεται ρητά, του «προγράμματος», δηλαδή του Μνημονίου. Με τον προκλητικό όρο της «αποφυγής μονομερών ενεργειών» η κυβέρνηση δεσμεύεται να μην καταργήσει κανένα από τα βασικά μέτρα των Μνημονίων και να μην λάβει επίσης κανένα από τα μέτρα του προγράμματος που ενέκρινε στις εκλογές και υποστηρίζει μαζικά ο ελληνικός λαός, χωρίς την άδεια των πιστωτών. Τη Δευτέρα κιόλας μάλιστα, καλείται να υποβάλει έναν κοστολογημένο κατάλογο «μεταρρυθμίσεων», που θα πρέπει να κινούνται μέσα στο πνεύμα του Μνημονίου και να υποστεί την ταπεινωτική διαδικασία της αξιολόγησής τους από τους πιστωτές – κηδεμόνες. Ταυτόχρονα, συμφωνήθηκε ότι μέχρι και τα τέλη του Απρίλη θα κριθεί μετά από διαρκείς αξιολογήσεις της τρόικας, το αν θα υπάρξει και ποιο θα είναι το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, χωρίς τίποτα να μπορεί να προϊδεάσει ότι το περιεχόμενο του δεν θα συνιστά ένα ακόμα Μνημόνιο άγριας λιτότητας.
 - Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση δεσμεύεται στην επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων, χωρίς καμία συγκεκριμένη πρόβλεψη για χαλάρωση των σχετικών υφιστάμενων εξωπραγματικών, ποσοστιαίων στόχων. Ακόμα, αποδέχεται «ντε φάκτο» τη βιωσιμότητα και την κανονική εξυπηρέτηση του δυσβάστακτου χρέους, χωρίς καμία συγκεκριμένη δέσμευση από την τρόικα για χρηματοδότηση το επόμενο διάστημα, γεγονός που γεννά το ερώτημα για το που θα βρεθούν τα απαιτούμενα χρήματα για την εξυπηρέτηση των ασφυκτικών αναγκών του κράτους και τη ματαίωση μιας στάσης πληρωμών. Τέλος, απορρίφθηκε και το αίτημα για ελεύθερη χρησιμοποίηση από την κυβέρνηση του περιβόητου υπολοίπου του δανείου του ΤΧΣ που λήφθηκε το 2012 για τις ελληνικές τράπεζες.
 - Τι σημαίνουν πολιτικά όλα αυτά; Σημαίνουν ότι η κυβέρνηση δεν δικαιούται στο ελάχιστο να υποστηρίζει ότι τα Μνημόνια τελείωσαν και ότι η τρόικα φεύγει από τη χώρα. Ακριβώς το αντίθετο συνέβη και όσο οι κυβερνητικοί απολογητές της νέας συμφωνίας προσπαθούν με φτηνά επικοινωνιακά τρυκ να «κάνουν το άσπρο μαύρο», τόσο εντείνουν την απογοήτευση και τη δυσαρέσκεια του εργαζόμενου λαού. Η κυβέρνηση σήμερα συνυπέγραψε τη ματαίωση της εφαρμογής της εντολής που έλαβε από την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα στις 25 Γενάρη, αλλά και των ίδιων των Προγραμματικών της 
Δηλώσεων, που μόλις πριν λίγες μέρες ψήφισε η νέα Βουλή. Με τη σημερινή συμφωνία έχει ήδη αποδεχθεί μια παράδοση «άνευ όρων» στην τρόικα, χωρίς κανένα ουσιαστικό αντάλλαγμα.
 -  Η διαδικασία της «διαπραγμάτευσης» με τους πιστωτές σαν μέσο για την ανατροπή της λιτότητας και των Μνημονίων, μέχρι και αυτή την καθοριστική στιγμή της πρώτης συμφωνίας στο «Eurogroup», αποδείχθηκε φιάσκο. Όπως οι κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ εξηγούμε υπομονετικά εδώ και καιρό, φάνηκε στην πράξη ότι δεν υπήρχε καμία πραγματική δυνατότητα διαπραγμάτευσης. Ακόμα δυσκολότερη δε, θα είναι από εδώ και στο εξής κάθε απόπειρα διαπραγμάτευσης, μετά και από τη σημερινή άτακτη κυβερνητική υποχώρηση. Πλέον η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί στην πράξη για τους επόμενους μήνες το πλαίσιο του Μνημόνιου, τους ταπεινωτικούς ελέγχους της τρόικας, τη βιωσιμότητα και την κανονική εξυπηρέτηση του χρέους, οπότε τα περιθώρια για «ελιγμούς» και ουσιαστικές διαπραγματευτικές επιτυχίες είναι ακόμα λιγότερα. Η κατάργηση των Μνημονίων και το διώξιμο της τρόικας από τη χώρα ήταν και παραμένει ένας σκοπός που μπορεί να κατακτηθεί μονάχα με «μονομερείς ενέργειες», δηλαδή με τη διαγραφή του χρέους και την εφαρμογή ενός ριζοσπαστικού, σοσιαλιστικού προγράμματος, ικανού να προκαλέσει ένα κύμα αλληλεγγύης και κοινού πολιτικού αγώνα ενάντια στην λιτότητα και τον καπιταλισμό από τους εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη.
 -  Η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει την πλήρη διαφωνία της με την υπογραφή της σημερινής συμφωνίας από την κυβέρνηση. Η υπογραφή αυτή, αποτελεί ανοικτή αθέτηση των πολιτικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι του λαού και παραβίαση των στοιχειωδών ιδρυτικών προγραμματικών θέσεων του κόμματος. Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα τις τελευταίες μέρες, η κυβέρνηση ανταποκρινόμενη στο ομόθυμο αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού θα έπρεπε να είχε σταθεί ανυποχώρητη στις δεσμεύσεις της για άμεση κατάργηση του Μνημονίου και της λιτότητας και να μην θυσιάσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης στο βωμό των εκβιασμών των πιστωτών, ταυτόχρονα συμπληρώνοντας το και χρηματοδοτώντας το μέσα από ένα σχέδιο κοινωνικοποιήσεων των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων.
 -  Καλούμε τους αριστερούς βουλευτές να καταψηφίσουν στη Βουλή την απαράδεκτη συμφωνία. Πρέπει να διασαφηνιστεί ότι παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δεν συνεπάγεται και υποχρέωση υπερψήφισης πολιτικών που στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα και τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού. Όταν τέτοιες πολιτικές έρχονται για έγκριση στο Κοινοβούλιο οι αριστεροί βουλευτές έχουν στοιχειώδη υποχρέωση να τα καταψηφίζουν.
 -  Καλούμε κάθε αριστερό αγωνιστή σε κοινό, οργανωμένο αγώνα για την άμεση αλλαγή της πολιτικής της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, στην κατεύθυνση της «μονομερούς» εφαρμογής ενός γνήσιου αριστερού, σοσιαλιστικού προγράμματος. Στοιχειώδης πρώτος σταθμός σε αυτό τον αγώνα είναι η διεκδίκηση ενός έκτακτου συνεδρίου του κόμματος, που θα οδηγήσει σε άμεση αλλαγή πολιτικής, αλλά και ηγεσίας».


~
***  Πέφτει η κυβέρνηση; Πρόβλημα στους ΑΝΕΛ…
kammenos123
-  Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής και της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ διεκόπη καθώς αυτή την ώρα ο κ. Πάνος Καμμένος συναντάται με τον πρωθυπουργό.
Η συνεδρίαση θα συνεχιστεί στις 5.30. Στελέχη του κόμματος ερωτηθέντα για το κλίμα που επικρατεί είπαν ότι υπάρχει συναισθηματική φόρτιση και το εν γένει κλίμα είναι ανάλογο της ιστορικότητας των στιγμών.
~
***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Τα βρήκαν ΣΥΡΙΖΑ-Νέα Δημοκρατία
voulh

-  Ο νέος πλέον κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, μετά την απόφαση Μειμαράκη, μας δίνει το στίγμα των επόμενων μηνών… μέσα από το σχόλιο που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό.
Στίγμα «εθνικής ομοψυχίας» και συναποφάσεων στο ελληνικό κοινοβούλιο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ.
"Σήμερα κλείνει επίσημα ο κύκλος του διχασμού". Ο διαχωρισμός Μνημονιακών και Αντιμνημονιακών. Και κλείνει από τους ίδιους τους εμπνευστές του" έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter o Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εξαγνίζοντας τους έξι μήνες καταστροφικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η ίδια η ΝΔ ανέφερε μέχρι χθες.
Δείτε το «τιτίβισμα» και βγάλτε τα συμπεράσματά σας: titivisma 2
~
***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Αυτό είναι το κείμενο που κατέθεσαν οι 5 του Λαφαζάνη (ΕΙΚΟΝΕΣ)
lafazanhs
-   Με κείμενο που κατέθεσαν οι 5 του Λαφαζάνη, καλούν τον ΠΠρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, να απορρίψει τον εκβιασμό των δανειστών.
Το κείμενο υπογράφουν οι Στάθης Λεουτσάκος, Αντώνης Νταβανέλου, Σόφης Παπαδόγιαννης, Κώστας Λαπαβίτσας και Θανάσης Πετράκους.
Η Αριστερή Πλατφόρμα ζητά από τον πρωθυπουργό να απορρίψει τον εκβιασμό των δανειστών.
Μάλιστα έντονη κριτική ασκούν στον Αλέξη Τσίπρα επειδή τόσο καιρό έπρεπε να προετοιμαστεί συστηματικά η συγκρότηση μιας πορείας που θα μπορούσε να θέσει την Ελλάδα εκτός ευρώ. «Παρ' όλαυτα η κυβέρνηση έστω και τώρα μπορεί και πρέπει να απαντήσει στους εκβιασμούς των θεσμών με το δίλημμα πρόγραμμα χωρίς νέα λιτότητα με ρευστότητα και διαγραφή του χρέους ή έξοδος από το ευρώ και διακοπή αποπληρωμής του άδικου και μη βιώσιμου χρέους» αναφέρεται στο κείμενο.
Σχετικά με το δημοψήφισμα, όπως διαβάζουμε στο protothema, οι βουλευτές λένε χαρακτηριστικά: «Το δημοψήφισμα κατέδειξε τη βούληση του λαού για την οριστική απόρριψη της λιτότητας ανεξάρτητα από τα διλήμματα που του έθεσε το ξένο και το εγχώριο κατεστημένο».
keimeno2
keimeno3
keimeno5
~
***  ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Βαρουφάκης δεν θα είναι στη Βουλή για να ψηφίσει…
varoyfakhs
-  Ο πρώην υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ενημέρωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμό το Twitter πως δεν θα παραστεί στη Βουλή για να ψηφίσει, όπως ο ίδιος λέει για οικογενειακούς λόγους.
Δείτε το τιτίβισμα του κ. Βαρουφάκη:
titi1
~
*** ΕΚΤΑΚΤΟ! Εθνική τραγωδία: Τα Σκόπια ως FYROM στο ΝΑΤΟ...
tragwdia
-  H κρίση στην Ελλάδα αναμένεται να έχει αρνητική επίδραση και στο καυτό Μακεδονικό ζήτημα, καθώς υπάρχει σοβαρή περίπτωση τα Σκόπια να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ με το όνομα "FYROM".
Σύμφωνα με το "Politico" η επιλογή ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ έχει αποκλειστεί εδώ και χρόνια λόγω της διαφωνίας με την Ελλάδα.
Τώρα όμως υπουργός Άμυνας της πΓΔΜ, Ζόραν Γιολέφσκι, δήλωσε ότι η χώρα είναι έτοιμη να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ με το όνομα "Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας".
Το όνομα αυτό, όπως μεταδίδει η εφημερίδα θεωρείται προσβλητικό για τους Σλάβους των Σκοπίων, γιατί η χώρα τους συσχετίζεται με την πρώην Γιουγκοσλαβία και όχι με τον Μέγα Αλέξανδρο της αρχαίας Μακεδονίας, τον οποίο η Ελλάδα θεωρεί μέρος της ιστορίας της.
~
***  ΒΟΜΒΑ Τσίπρα: Θα φύγουμε...
tsipras voulh5 megalo
 -  Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κ.Ο του Σύριζα, δήλωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της χώρας και γι' αυτό καλείται να τις αντιμετωπίσει ενωμένη.
Ενώ παράλληλα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έκανε σαφή δήλωση και με νόημα: "Εγώ δεν πρόκειται να γίνω νέος Παπαδήμος. Εδώ που ήρθαμε ή θα συνεχίσουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί".
~
*** ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Η Ρωσία προτιμά το ευρώ και όχι την Ελλάδα…
med
 -  Η Ρωσία ενδιαφέρεται «το ευρώ να συμπεριφέρεται ομαλά ως νόμισμα», καθόσον μέρος των συναλλαγματικών αποθεμάτων της χώρας φυλάσσονται σε ευρώ, δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον επικεφαλής της κρατικής τράπεζας VTB Αντρέι Κόστιν.
«Οι κίνδυνοι, που σχετίζονται με την περίπλοκη εξέλιξη της κατάστασης στην ευρωζώνη, αντιμετωπίζονται πρωτίστως από την ίδια την ευρωζώνη και εκείνους, που συνδέονται άμεσα με αυτή, αλλά την ίδια στιγμή καη Ρωσία οφείλει να λαμβάνει υπ’ όψη της όλα αυτά. Εννοώ μεταξύ άλλων και το ότι ένα μέρος των συναλλαγματικών μας αποθεμάτων φυλάσσονται σε ευρώ. Και συνολικά ενδιαφερόμαστε το ευρώ να συμπεριφέρεται ομαλά ως νόμισμα», είπε χαρακτηριστικά ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
«Στη συγκεκριμένη περίπτωση είμαστε απλώς εξωτερικοί παρατηρητές αυτών των διαδικασιών, διότι δεν λαμβάνουμε αποφάσεις για την τύχη της συμμετοχής της Ελλάδας στην ευρωζώνη και φυσικά δεν έχουμε σχέση με τον σχηματισμό και την εξόφληση των χρεών. Πρέπει όμως να τα υπολογίζουμε όλα αυτά, τόσο στη συνηθισμένη τραπεζική πρακτική, όσο και κατά τη λήψη κρατικών αποφάσεων», επεσήμανε ο Ρώσος πρωθυπουργός και δήλωσε ότι η κατάσταση στο ρωσικό τραπεζικό τομέα «ισορροπεί».
~
*** Δηλώσεις Κουρουμπλή για την ελληνική πρόταση
koyroyblis
-  Ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, αναφορικά με την ελληνική πρόταση που κατατέθηκε στους θεσμούς δήλωσε ότι: «Όλοι αντιλαμβάνονται κάτω από ποιες συνθήκες γίνονται όλες αυτές οι διαδικασίες, τις πιέσεις και όχι μόνο. Από εκεί και πέρα πας σε έναν συμβιβασμό, για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση».

«Το "όχι" των πολιτών στο δημοψήφισμα ήταν "όχι" σε πολλά από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στην πρόταση που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής, ενώ πρόσθεσε ότι «δεν είναι τόσο απλό να ωραιοποιήσουμε και να εξωραΐσουμε κάποια πράγματα, τα οποία όμως συντελούνται κάτω από συνθήκες, οι οποίες δυστυχώς δεν έχουν κάποιο άλλο περιθώριο, συνθήκες ασφυκτικής πίεσης και απειλής».

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, παραδέχτηκε ότι με τα εν λόγω μέτρα δεν συνεχίζεται η εσωτερική υποτίμηση, καθώς δεν έχουμε μείωση συντάξεων και μισθών.
Τέλος, τόνισε ότι «η αύξηση των εισφορών στις συντάξεις θα πάει υπέρ του ασφαλιστικού συστήματος».
~
*** ΕΚΤΑΚΤΟ! Τράπεζες: Χρήματα τέλος…
trapeza
- Ο οικος Moody's προειδοποιεί πως οι τράπεζες μπορεί να στεγνώσουν από ρευστό μέχρι την Κυριακή εξαιτίας των εκροών.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters , η ΕΚΤ είναι πιθανό να εξετάσει σε τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα την επείγουσα παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες.
Την ιδια ωρα ο οίκος Fitch βλέπει το Grexit ως πιθανότερο αποτέλεσμα.
~
*** EKTAKTO! Νέο μήνυμα Πούτιν για Ελλάδα και Έλληνες…
pautin
-  Ο Πρόεδρος της Ρωσίας  Βλάντιμιρ Πούτιν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αναφέρθηκε στο  ελληνικό ζήτημα. Όλο αυτό το καιρό έχουν ειπωθεί πολλά για την σχέση του Πούτιν με τον Τσίπρα αλλά και για μια ενδεχόμενη οικονομική βοήθεια από την πλευρά της Ρωσίας. Ο ίδιος ο κ. Πούτιν είπε «Ο Τσίπρας δεν ζήτησε από την Ρωσία βοήθεια. Είναι λάθος να επιρρίπτουμε ευθύνες για την ελληνική κρίση μόνο στην Ελλάδα». Βέβαια τόνισε πως πιστεύει ότι η ελληνική κρίση θα λυθεί σύντομα. Όσο για το ουκρανικό ζήτημα είπε «Προσπαθούμε να επιλύσουμε το ουκρανικό ζήτημα, η λύση του οποίου παρεμποδίζεται από την άρνηση του Κιέβου να διαπραγματευτεί απευθείας με τους αντάρτες της Ανατολικής Ουκρανίας».
~
***  Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Πώς θα σηκώσω εγώ αυτό το ηθικό βάρος;
vouleutes

-  Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη, εμφανίστηκε έντονα συναισθηματικά φορτισμένη, στη συνεδρίαση στην ελληνική Βουλή
Η 33χρονη βουλευτής από τα Τρίκαλα, είχε ξεσπάσει σε κλάματα έξω από την αίθουσα που συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και με αναφιλητά έλεγε «Πώς θα σηκώσω εγώ αυτό το ηθικό βάρος;»
~
 ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2015  :
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  29  Ιουνίου 2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2015/06/29-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , 30   Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-30-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   30  Ιουνίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/30-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-  
~
~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2015  :                  
~  ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015   :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης ,  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-02-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/02-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  03 Ιουλίου  2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-03-2015.html .-               
~  Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Παρασκευή  03  Ιουλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/03-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης , Σάββατο  04  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιούλιος  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/04-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή 05  Ιουλίου 2015 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Κυριακή Δημοψηφίσματος 05  Ιουλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/05-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  06  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-06-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  06  Ιουλίου   2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/07/06-2015.html .- 
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη 07  Ιουλίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-07-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  07  Ιουλίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/07/07-2015.html  .- 
~ARFARA NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  08  Ιουλίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-08-2015.html .- 
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  08  Ιουλίου  2015 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/07/08-2015.html .-
 ~  ARFARA NEWS ,Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη 09 Ιουλίου 2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-09-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουλίου 2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/07/11-12-2015.html .-
~ΎΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη 09 Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .-
Το αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη 09- Ιουλίου - 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 09 Ιουλίου  2015  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκευή  10  Ιουλίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-10-2015.html .-
~Το αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 10  Ιουλίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-
~           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου