ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

 ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  13  Ιουλίου  2015 :
~


~


~
*** 13 Ιουλίου
Σύναξις τον αρχαγγέλου Γαβριήλ. Μάρτυρος Γολινδούχ (Μαρίας). Οσίου Στεφάνου του Σαβαίτου (†794). Οσίων και των εν Κύπρω εν ασκήσει λαμψάντων Ηλιοφώτου, Αμμωνίου, Αυξουθενίου, Ευτυχίου, Ευφημιανού, Παμμεγίστου, Παφνουτίου, Παμφροδίτου, Πήγωνος, Πολεμίου, Σωζομένου, Σωτηρίχου, Φωτίου και Χουλελαίου. Οσίας Σάρρας.
12/07  ΠΑΙΣΙΟΥ Ευγένιος Χαρδαβέλλας Άγιος Παΐσιος:
https://youtu.be/kPfsRiocg1Y , (Αγιοκατάταξη 13/01/2015) ,
~   13/07 Απολυτίκιο Αγ. Στεφάνου του Σαββαΐτου - 13 ΙΟΥΛΙΟΥ :
 https://youtu.be/6w_SpEimEdc?list=PL0186FD07E99A39E4  ,

~


***    Έχουμε συμφωνία! Λύθηκε ο γρίφος του Λουξεμβούργου  09:48 | Έχουμε συμφωνία! Λύθηκε ο γρίφος του Λουξεμβούργου
- Με ένα μονολεκτικό tweet του, ο πρωθυπουργός του Βελγίου ανακοίνωσε ότι επετεύχθη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών. "Συμφωνία" γράφει ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ, στην σελίδα του στο Twitter.
Charles MichelVerified account @CharlesMichel 23 minutes ago
Agreement
- Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από τους ανταποκριτές και τους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες είναι θέμα λεπτών να τελειώσει η σύνοδος κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης της Κύπρου, επίσης τουίταρε ότι "φαίνεται πως έχουμε συμφωνία". 
Φαίνεται πως κατά την τελευταία τετραμερή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με το πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, την Άνγκελα Μέρκελ και το Φρανσουά Ολάντ, ξεπεράστηκε και το τελευταίο τεράστιο εμπόδιο, αυτό δηλαδή της απαίτησης της Γερμανίας, να γίνει Ταμείο της ελληνικής περιουσίας με έδρα το Λουξεμβούργου. 
~
***  ΈΚΤΑΚΤΟ: Έρχεται κυβέρνηση ειδικού σκοπού
skourletis -  Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, ανέφερε ότι εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο κυβέρνησης ειδικού σκοπού, καθώς η πλειοψηφία της κυβέρνησης στη Βουλή είναι αμφίβολη και όπως υποστήριξε ο υπουργός "κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τους βουλευτές που δεν θα συμφωνήσουν με τους όρους της συμφωνίας με τους δανειστές".
"Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα θέμα κυβερνητικής πλειοψηφίας. Δεν μπορώ να κατηγορήσω όποιον δεν μπορεί να πει "ναι" σε αυτή τη συμφωνία", πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία που δείχνει να προκύπτει από τη Σύνοδο Κορυφής ως μη βιώσιμη. "Δεν προσπαθούμε να κάνουμε τη συμφωνία να φαίνεται καλύτερη και το λέμε ξεκάθαρα; Αυτή η συμφωνία δεν μας αντιπροσωπεύει". Ο υπουργός εκτίμησε ότι θα υπάρχουν εκλογές εντός του έτους. 

~
***  ΒΟΜΒΑ: Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση
vouli-  Στην τελική της ευθεία φαίνεται ότι βρίσκεται η μαραθώνια Σύνοδος Κορυφής που ξεκίνησε χθες λίγο πριν τις 6 το απόγευμα και ακόμα δεν έχει τελειώσει! Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη διαβουλεύσεις για το τελικό κείμενο.
Πολλοί θέλουν να ετοιμάζουν στο παρασκήνιο λύσεις Οικουμενικής. Συγκεκριμένα, πολλοί λογιστές θα προσπαθήσουν να μας πουν ότι, εάν συνεχιστούν τα ΕΝΦΙΑ, θα είναι για το καλό μας.
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει μεγάλη ευθύνη και πίεση. Δική του επιλογή ήταν ο Γιάνης Βαρουφάκης. Απελπισμένοι Έλληνες πολίτες, εκφράζουν την αγανάκτηση τους απέναντι στο Τσίπρα ότι «άφησαν την χώρα απροστάτευτη, έρμαιο στις ορέξεις διεθνών κερδοσκόπων και ακραίων πολιτικών κύκλων της Ευρώπης. Χρεώνεται τις κλειστές τράπεζες, την τεράστια καταστροφή του ιδιωτικού τομέα και τις νέες ορδές των ανέργων. Κτύπησε την πόρτα της εξουσίας με την αίσθηση ενός δεκαεξάχρονου που ανεβαίνει το λεωφορείο για την σχολική εκδρομή».
«Να φύγει, λοιπόν, ο Αλέξης Τσίπρας. Και ποιος να έρθει και με τι κυβερνητική πλειοψηφία; Να το πούμε ξεκάθαρα: Οποιαδήποτε άλλη λύση πέρα από εκείνη των εκλογών θα είναι ανώμαλη λύση. Και περιθώριο για εκλογές δεν υπάρχει σε αυτή την φάση. Θα είναι ένα καταστροφικό σενάριο για την Οικονομία. Λίγες ακόμη εβδομάδες να ζήσουμε μέσα στο περιβάλλον της δημιουργικής ασάφειας και δεν θα έχει μείνει μία ιδιωτική επιχείρηση ζωντανή...
Κι εδώ εμφανίζονται οι "έξυπνοι" και πετάνε την λύση μιας οικουμενικής κυβέρνησης τεχνοκρατών. Με τι πολιτική νομιμοποίηση; Δεν θα διαφωνήσουμε ότι χρειάζεται μία κυβέρνηση με ευρύτερη συναίνεση και με αποστολή να προχωρήσει σε ένα εθνικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας. Αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο με μία κυβέρνηση πολιτικών και μία τέτοια κυβέρνηση μπορεί να έχει ως πρωθυπουργό της τον νόμιμα εκλεγμένο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Τα ξημερώματα του Σαββάτου ο ελληνικός λαός έγινε μάρτυρας ιστορικών στιγμών. Είδε εκείνους που του υποσχέθηκαν να σκίσουν το μνημόνιο στο προαύλιο της Βουλής να ψηφίζουν το πιο σκληρό μνημόνιο από όλα. Κάτω από άλλες συνθήκες θα μιλούσαμε για την μεγαλύτερη πολιτική απάτη στην ιστορία της ανθρωπότητας. Επί πέντε χρόνια δηλητηρίασαν την κοινωνία, κατηγορώντας τους πολιτικούς τους αντιπάλους ως προδότες, Τσολάκογλου και γερμανοτσολιάδες. Τα ξημερώματα του Σαββάτου ψήφισαν τα ίδια πράγματα με τους προηγούμενους. Οι πατριώτες!
Δεν είναι όμως η ώρα για τέτοια! Ας τραβήξουμε μία γραμμή και ας δούμε πως θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την σημερινή δύσκολη κατάσταση που μας έφεραν οι πολιτικές Βαρουφάκη. Είναι θέμα εθνικής επιβίωσης. Και δεν αναφερόμαστε στο μνημόνιο. Αλλά στο πολιτικό σύστημα που θα πρέπει επιτέλους να λειτουργήσει για μία φορά με ανεπτυγμένο το εθνικό συναίσθημα. Να αφήσουν κατά μέρους τις μικρότητες και να προσπαθήσουν όλοι μαζί να αποφύγουμε τα χειρότερα».


~
***  Αυτός θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός...
voulh edrana1 megalo
 -  Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες υπάρχει πολύς θόρυβος γύρω από το όνομα του Γιάννη Δραγασάκη στις Βρυξέλλες, καθώς υπάρχει έντονη φημολογία ότι ο αντιπρόεδρος της κυβερνησης θα ηγηθεί του νέου κυβερνητικού σχήματος σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας οδηγηθεί σε παραίτηση, προκειμένου να διευκολύνει τις εξελίξεις με στόχο τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης ειδικού σκοπού.


~
***  Άνθιμος για Σόιμπλε: "Αυτός ο άνθρωπος είναι εχθρός μας"
anthimos
 -  Ευθεία επίθεση προς τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος. "Αυτός ο άνθρωπος είναι εχθρός μας", είπε ο Μητροπολίτης αναφερόμενος στον Γερμανό ΥΠΟΙΚ σχολιάζοντας τις χθεσινές εξελίξεις από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά.
Είπε συγκεκριμένα: "Παρακολουθώ όλη μέρα τις εξελίξεις. Χθες περιμέναμε να τελειώσει το θέμα αλλά έγινε και πάλι μεταστροφή από τον Γερμανό εκπρόσωπο. Αυτός ο άνθρωπος είναι εχθρός μας. Πως και γιατί, δεν μπορούμε να το ξέρουμε, αλλά μέσα στην ψυχή μας έχουμε πάντοτε ένα βάρος με τους Γερμανούς. Δεν είναι ανάγκη να το ανανεώσουμε, έχουμε υποφέρει πολλά. Χθες, εν ψυχρώ, στη νέα προσπάθεια που ξεκίνησε πολύ ωραία με τη συνεργασία των περισσοτέρων κομμάτων και με υποχωρήσεις, φοβούμαστε ότι δε θα γίνει τίποτα γιατί δεν το θέλει ο κύριος Σόιμπλε".


~


*** Ολοκληρώθηκε η τετραμερής Τσίπρα με Μέρκελ, Ολάντ και Τουσκ - Νέα συνάντηση Τσίπρα με Ολάντ   { Τελικά  έχουμε συμφωνία ...βγήκε λευκός καπνός ! }


 Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η τετραμερής συνάντηση ανάμεσα στην καγκελάριο Μέρκελ, τον Αλέξη Τσίπρα, τον Φρανσουά Ολαντ και τον Ντόναλντ Τουσκ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με το Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.
- Μετά από 13 ώρες αλλεπάλληλων διαβουλεύσεων διεκόπη για άλλη μια φορά την μαραθώνια Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης, όπως ενημέρωσαν οι ανταποκριτές από τις Βρυξέλλες.
- Λίγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζοζεφ Μουσκάτ, με tweet του, έκανε λόγο για «μία ακόμα διακοπή, πριν τις τελικές διαπραγματεύσεις».
- Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Μάλτας η διακοπή πραγματοποιήθηκε για τις τελικές διαβουλεύσεις παρόλα αυτά τα αγκάθια φαίνεται να παραμένουν στο τραπέζι.
 #EuroSummit intermission for final consultations -JM
— Joseph Muscat (@JosephMuscat_JM) July 13, 2015
- Μετά τις 3 τριμερείς συναντήσεις του έλληνα πρωθυπουργού με την γερμανίδα ομόλογό του και το γάλλο πρόεδρο οι ηγέτες της Ευρωζώνης μπήκαν εκ νέου στην αίθουσα της Συνόδου να εξετάσουν μια συμβιβαστική λύση, σύμφωνα με όσα όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλτ Τουσκ.
- Όμως με βάσει τις τελευταίες πληροφορίες εκ Βρυξελλών τα δύο ζητήματα που εκκρεμούν – η επιτήρηση του ΔΝΤ μετά το 2016 και το ταμείο για τα 50 δισ. ευρώ που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο συνεχίζουν να παρακωλύουν την συμφωνία.
- Πάντως την τελευταία ώρα οι πληροφορίες θέλουν τη Σύνοδο να οδεύει προς το τέλος της, με τους ηγέτες να είναι κοντά σε μια συμβιβαστική λύση.
~


***   Δραματική εμπλοκή για τα 50 δισ. Ελληνικής περιουσίας στο Λουξεμβούργο    
Μετά από 14 ώρες η Σύνοδος Κορυφής δεν έχει βρει λύση
Δραματική εμπλοκή για τα 50 δισ. Ελληνικής περιουσίας στο Λουξεμβούργο
Δραματική εμπλοκή στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των χωρών της Ευρωζώνης, που ξεκίνησε περίπου στις 17:30 το απόγευμα της Κυριακής. Φαίνεται πώς η Σύνοδος οδεύει προς το τέλος της, καθώς οι Τσίπρας, Μέρκελ, Ολάντ, Τουσκ επέστρεψαν από την τετραμερή στην ολομέλεια για την τελική διαπραγμάτευση - ενώ κάποιοι ηγέτες (Σλοβενίας, Λιθουανίας) αποχωρούν.
Στις 07:00 το πρωί η Σύνοδος Κορυφής διέκοψε εκ νέου, όπως ανέφερε ο Μαλτέζος πρωθυπουργός, για να επανέλθει για τις τελικές διαπραγματεύσεις, ενώ η γνωστή... τετραμερής συνάντηση Τουσκ, Τσίπρα, Μέρκελ και Ολάντ συνέρχεται για τέταρτη φορά με θέμα τα δύο αγκάθια που παραμένουν στο τραπέζι της Συνόδου, που είναι η μεταφορά της κρατικής περιουσίας στο Ταμείο, το οποίο το Βερολίνο θέλει να είναι στο Λουξεμβούργο και η συνέχιση της εμπλοκής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης μετά και το Μάρτιο του 2016.
Λίγο μετά τις 05:00 το πρωί οι ηγέτες μετά από την τρίτη διακοπή λόγω αδιεξόδου είχαν ξαναμπεί στην αίθουσα της Συνόδου Κορυφής. Είχε προηγηθεί η παρέμβαση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος παρουσίασε συμβιβαστικό έγγραφο στους Αλέξη Τσίπρα, Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ.
Την ίδια ώρα πληροφορίες από τις Βρυξέλλες κάνουν λόγο για συμβιβαστική λύση με το Ταμείο Κρατικής Περιουσίας αλλά με έδρα στην Αθήνα και με τα εχέγγυα που θα συμπεριλαμβάνονται σε αυτό να φτάνουν ως τα 50 δισ. και να μην είναι αναγκαστικά 50 δισ. ευρώ. Από την πλευρά της Ελλάδας πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σύνολο του αιτήματος δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.
Όσον αφορά τέλος το μεγάλο θέμα της ρευστότητας των τραπεζών, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι έχουν δοθεί εγγυήσεις ότι όταν υπάρξει συμφωνία θα ανοίξει η «κάνουλα» από την ΕΚΤ.
~
***  "Ωμό πραξικόπημα" Θέλουν εκδίκηση και καταστροφή!
praksikophma  -  "Η ευρωπαϊκή ιδέα -μία ιδέα που πάντα επαινούσα και υποστήριζα- μόλις τώρα έχει να αντιμετωπίσει ένα φοβερό, ίσως μοιραίο χτύπημα. Και οτιδήποτε και αν σκέφτεστε για τον ΣΥΡΙΖΑ ή την Ελλάδα, το σίγουρο είναι ότι όλο αυτό δεν το έκαναν οι Έλληνες." γράφει ο γνωστός οικονομολόγος Πολ Kρουγκμαν στους New York Times.
"Ας πούμε ότι θεωρείς τον Τσίπρα ανίκανο. Ας πούμε πως θέλεις να ρίξεις τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ας πούμε πως αυτό που θέλεις είναι διωγμός των ενοχλητικών Ελλήνων από το ευρώ...
Ακόμη και αν είναι αλήθεια, η λίστα απαιτήσεων του Eurogroup είναι μια τρέλα." αναφέρει μες τις άκρες ο Κρουγκμαν και προσθέτει "Ξεπερνά τα όρια του αυστηρού και γίνεται καθαρή εκδικητικότητα, ολοκληρωτική καταστροφή της εθνικής κυριαρχίας και με καμία ελπίδα για ανακούφιση".
 -  "Αυτό που μάθαμε τις τελευταίες δύο εβδομάδες είναι πως το να είσαι μέλος της Ευρωζώνης σημαίνει ότι οι δανειστές μπορούν να καταστρέψουν την οικονομία σου, αν δεν ακολουθείς επακριβώς την γραμμή τους.(...) Μια πλήρης ελληνική συνθηκολόγηση, θα ήταν ένα αδιέξοδη."
Μπορεί η Ελλάδα να κάνει μια πετυχημένη έξοδο; Θα προσπαθήσει η Γερμανία να μπλοκάρει την ανάκαμψη; γράφει ο οικονομολόγος.

~
***  ΈΚΤΑΚΤΟ: Αυτά ζητάνε οι δανειστές μέχρι την Τετάρτη
tsakalotos djieselbloem -  Όπως ανέφερε μέσω twitter ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης διακόπηκε λίγο πριν από τις 19:00 ώστε να υπάρξουν μερικές άτυπες διαβουλεύσεις. Ο ίδιος χαρακτήρισε το κείμενο στο οποίο κατέληξε νωρίτερα το Eurogroup ως "το σημαντικότερο βήμα μέχρι τώρα" και υπογράμμισε την ανάγκη οι διαβουλεύσεις να επικεντρωθούν στα βασικά σημεία του κειμένου.
Σύμφωνα με πηγές η προστριβή έχει να κάνει με την απαίτηση των Ευρωπαίων ηγετών να μεταφερθεί η έδρα του ΤΑΙΠΕΔ στο Λουξεμβούργο. Μας κάνουν βέβαια τη "χάρη" να έχει ελληνική διοίκηση.
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση βρίσκει άκρως προβληματική την απαίτηση να ψηφιστεί μια σειρά νομοσχεδίων μέσα στην εβδομάδα χωρίς μάλιστα να δίνεται σήμα στην ΕΚΤ για αύξηση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες.

~
*** ΒΟΜΒΑ: Χάνουμε τα κοιτάσματα...
koitasmata
 -  Ο γνωστός καθηγητής, Αντώνης Φώσκολος, κατηγορεί τον Παναγιώτη Λαφαζάνη για λάθος χειρισμούς στις προσπάθειες που έχουν γίνει για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας.
"Είμαι ανήσυχος διότι το υπουργείο μετέχει σήμερα σε ένα συνέδριο με θέμα "Η διείσδυση του φυσικού αερίου στην Ελλάδα". Μιλάνε για διείσδυση, δηλαδή εισαγωγές, την ώρα που στην Ελλάδα έχουμε τέτοια αποθέματα φυσικού αερίου.
Ο κ. Λαφαζάνης δεν πρέπει να έχει τη θέση που έχει αυτή τη στιγμή στο υπουργείο. Ντρέπομαι για τους λεγόμενους Έλληνες υπουργούς που θέλουν να εισαγάγουν φυσικό αέριο", δηλώνει ο κ. Φώσκολος, ο οποίος έχει στείλει σχετική επιστολή στο υπουργείο.
Ο κίνδυνος να λήξει ο διαγωνισμός για τα 20 θαλάσσια οικόπεδα στο Ιόνιο Πέλαγος και νότια της Κρήτης αν δεν δοθεί παράταση, είναι υπαρκτός καθώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον, λόγω της κατάστασης στην Ελλάδα.
Για να αποφευχθεί η απαξίωση των οικοπέδων, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ίσως θα πρέπει να παρατείνει κατά δύο με τρεις μήνες το χρονοδιάγράμμα προσφορών, εκτός και αν ο όμιλος των ΕΛΠΕ υποβάλλει κάποια προσφορά ή αν κάποιες ρωσικές εταιρείες κάνουν πραγματικότητα τις υποσχέσεις που έδωσαν στον υπουργό.

~
*** ΔΕΙΤΕ για να θυμάστε στο μέλλον- ΑΥΤΕΣ οι χώρες μας θέλουν εκτός ευρώ!

- Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, η χώρα θα έχει σταθεί ΞΑΝΑ στα πόδια της. Και τότε, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ όλοι να θυμόμαστε ποιοι ήταν δίπλα μας και ποιοι απέναντί μας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς...
- Ο Guardian σχεδίασε τις χώρες της ΕΕ οι οποίες θέλουν την Ελλάδα να εγκαταλείπει το ευρώ...
- Θαυμάστε και κρατήστε καλά στον νου σας ποιες είναι...
- Οι χώρες (με πορτοκαλί) είναι ανοιχτές στο Grexit:
Φινλανδία
Λιθουανία
Λετονία
Ολλανδία
Γερμανία
Βέλγιο
Σλοβακία
Αυστρία
Μάλτα
~ Οι χώρες (με γκρι) είναι αβέβαιες, αλλά θα προτιμούσαν να αποφευχθεί ένα Grexit:
Εσθονία
Σλοβενία
Κύπρος
Ιρλανδία
Πορτογαλία
~ Οι χώρες (με γαλάζιο) θέλουν να αποφευχθεί ένα Grexit με κάθε κόστος:
Γαλλία
Λουξεμβούργο
Ιταλία
Ισπανία

~
***  «Πραξικόπημα – Μόλις σκότωσαν την Ευρώπη»
Με σκληρά λόγια καταφέρεται κατά της Ευρώπης και της Γερμανίας ο νομπελίστας Πολ Κρούγκμαν χαρακτηρίζοντας την πρόταση του Eurogroup ως «θανάσιμο χτύπημα» στην Ευρώπη.
Αναλυτικά το κείμενο του Πολ Κρούγκμαν:
«Ας υποθέσουμε ότι θεωρείτε τον Τσίπρα έναν ανίκανο ενοχλητικό. Ας υποθέσουμε ότι θέλετε οπωσδήποτε να δείτε τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός εξουσίας. Ας υποθέσουμε, ακόμη, ότι δεν έχετε πρόβλημα να διώξετε τους ενοχλητικούς Έλληνες από το ευρώ.
Ακόμη και έτσι, αυτή η λίστα με τις απαιτήσεις του Eurogroup είναι μια τρέλα. Το hashtag #ThisIsACoup που είναι στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως είναι απόλυτα σωστό. Αυτό πάει παραπέρα από σκληρότητα σε πλήρη εκδικητικότητα, απόλυτη καταστροφή της εθνικής κυριαρχίας και καμία ελπίδα για ανακούφιση. Πιθανόν να είναι μια προσφορά που στοχεύει ακριβώς στο να μην τη δεχθεί η Ελλάδα, αλλά ακόμη και έτσι, είναι μια αηδιαστική προδοσία απέναντι σε οτιδήποτε υποτίθεται ότι αντιπροσώπευε....  ...
Μπορεί τίποτα να επαναφέρει την Ευρώπη από τον γκρεμό; Πληροφορίες λένε ότι ο Μάριο Ντράγκι προσπαθεί να επαναφέρει κάποια λογική, ότι ο Ολάντ δείχνει επιτέλους να “πατάει πόδι” απέναντι στο ηθικίστικο οικονομικό παιχνίδι των Γερμανών, κάτι που δεν είχε καταφέρει στο παρελθόν. Ποιος θα εμπιστευθεί ξανά τις καλές προθέσεις της Γερμανίας μετά από αυτό;
Με έναν τρόπο, τα οικονομικά έχουν μπει σε δεύτερο ρόλο. Αλλά, ακόμη και έτσι ας είμαστε ξεκάθαροι: Αυτό που μάθαμε τις τελευταίες εβδομάδες είναι πως το να είσαι μέλος της ευρωζώνης σημαίνει ότι οι δανειστές μπορούν να καταστρέψουν την οικονομία σου εάν βγεις «εκτός γραμμής». Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τις υφιστάμενες οικονομικές λιτότητας. Είναι αλήθεια το ότι η επιβολή της σκληρής λιτότητας χωρίς αναδιάρθρωση χρέους είναι μια καταδικασμένη πολιτικό όσο πρόθυμη κι αν είναι κάποια χώρα να υποφέρει. Και αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι ακόμη και η ολοκληρωτική συνθηκολόγηση της Ελλάδας θα ήταν αδιέξοδο.
Μπορεί η Ελλάδα να έχει μια επιτυχημένη έξοδο; Θα προσπαθήσει η Γερμανία να μπλοκάρει μια ανάκαμψη; (Συγγνώμη, αλλά αυτό είναι το είδος των ερωτήσεων που πρέπει να κάνουμε αυτή τη στιγμή).
Το ευρωπαϊκό εγχείρημα, ένα εγχείρημα το οποίο επαινούσα και υποστήριζα πάντοτε μόλις έχει δεχθεί ένα σκληρή ίσως και θανάσιμο χτύπημα. Και ότι και να σκέφτεστε για τον ΣΥΡΙΖΑ ή την Ελλάδα, δεν ήταν οι Έλληνες που το έκαναν».
~
*** Φωνάζει ο Κλέφτης… φωνάζει και ο Ρατσιστής
Ψυχολογικός πόλεμος για κάτι που έχει ήδη προγραμματιστεί να γίνει
- Αν ζούσες κάτω από ένα ηφαίστειο και ήταν επιστημονικά σίγουρο ότι σε 20 χρόνια θα εκραγεί, τι θάκανες τους επόμενους μήνες;
- Αν είχες πεισθεί ότι η Ελληνική κοινωνία θα αφανιζόταν σε 20 χρόνια;… (* Βίντεο στο τελος…)
- Αν ζούσες σε μια περιοχή όπου έχουν αρχίσει να καταφτάνουν εξωγήινοι (με δυο κεραίες στο κεφάλι…) και που συνεχίζουν να αρθροίζονται με ρυθμούς που, σε 20 χρονια, θα υπερτερούν αριθμητικα;
~ Ίσως θάλεγες “Έχουμε καιρό ακόμα…”  (20 χρονια…)
Και αν είχες σοβαρές πληροφορίες ότι αυτοί οι παράξενοι ξενόφερτοι έχουν ιστορία τρόπου ζωής και πεποιθήσεων με τάση τον εκτοπισμό και τον αφανισμό όσων διαφέρουν από αυτούς;
~ Ίσως θάλεγες “Έχουμε καιρό ακόμα…”  (20 χρονια…)
Και αν ανακαλύψεις ότι στην ίδια περιοχή, πριν 25 χρονια είχαν ήδη φτάσει εξω-κατάσκοποι και υπονομευτές μεταμφιεσμένοι, που με χρηματισμό και με πολιτική διήθηση κατάφεραν να επιβάλουν κάποιες καταστάσεις και να σου δημιουργήσουν ψυχολογικές τάσεις ώστε στο μέλλον να μην αντιδράς στην παρουσία εξωγήινων και να συνεχίζεις να μένεις αδρανής για τα επόμενα απο τωρα 20 χρονιά; Αλλα τότε είναι που θα συμβεί η μοιραία ολική επίθεση σαν η τελική φάση αυτής της αργής και ύπουλης εισβολής με σκοπό την επικράτηση…
Τώρα που το μέλλον φαίνεται πιο καθορισμένο, πάλι θα έλεγες “Έχουμε καιρό ακόμα;” 
Θα συνεχίσεις μάλλον ν’ασχολείσαι με άλλα πιο “επείγοντα” θέματα.  Και έτσι θα ξεχνιέσαι και θα αναβάλλεις για 20 ολόκληρα χρονια κάθε αντίδραση…  Ίσως αυτό είναι που θα συνέβαινε, γιατί, σαν κρυφή προετοιμασία της μεγάλης απάτης, ήδη έχουν φτιαχτεί καινούργοι νόμοι: Ότι “Είναι ζήτημα δικαιοσύνης οι καημένοι οι εξωγήνιοι να παίρνουν τα ίδια δικαιώματα με σένα” και “Πας φυλακή αν εκδηλώσεις αντιρρήσεις “μίσους” και “ρατσισμού”!   Επιπλέον, έχεις ήδη καταβληθεί ψυχολογικά από τα αλλεπάλληλα προπαγαντιστικά μηνύματα ότι είναι “ανήθικο” και “ρατσιστικό” ν’αντιδράς σε τέτοιες καταστάσεις  “προσφύγων"…
Έτσι, με την χρόνια επίδραση του Ψυχολογικού πολέμου, φαίνεται αναπόφεκτο ότι, η έλλειψη της ικανότητας σου για καθαρή σκέψη θα είναι στο τέλος, λόγω ενός καλά κρυμμένου δολοφονικού Ρατσισμού, η αιτία ν’αφανιστεί η δική σου ράτσα. 
Ίσως να μην αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχουν πολλών ειδών πόλεμοι: Ψυχολογικοί, Οικονομικοί, Ένοπλοι…  Πολλά τα είδη, άλλα με τον ίδιο σκοπό: Την εξάλειψη… τον αφανισμό.  Δηλαδή, όλα αυτά τα είδη πολέμων διαφέρουν μόνο στην μέθοδο, αλλα όχι στο τελικό αποτέλεσμα.  Και η στιγμή και το είδος του πολέμου αποφασίζεται ανάλογα με τις ανάγκες αυτού που επιτίθεται.
Δηλαδή, όπως είπαμε με το ανωτέρω παράδειγμα, τέτοιος ύπουλος πόλεμος, έχει ήδη αρχίσει πριν 25 χρονια με την κάθοδο κάποιων υπομονευτών! 
Δηλαδή, έχει ήδη αρχίσει ο πόλεμος για πολλά χρονια τωρα (και συνεχίζεται) με την Ψυχολογική του μορφή χωρίς να το πάρεις είδηση!  Και θα συνεχίζεις να περιμένεις για άλλα 20 χρονια με “τα χέρια δεμένα” λογω συναισθημάτων ενοχής που παραλύουν κάθε αντίδραση, επειδή υποσυνείδητα έχεις γίνει θύμα εξαπάτησης, ψυχολογικής καταπίεσης και τελικά και οικονομικής εξαθλίωσης.  Και παρόλον που άδικα έχεις κατηγορηθεί για “ρατσιστής,” ο τελικός αφανισμός της δικής σου ράτσας είναι να γίνει νομοτελειακά…  -             
- Έτσι είναι που ο πραγματικός Ρατσιστής, με δόλο, εξαπάτηση και υποκρισία, μπορεί να αναποδογυρίσει την κατάσταση όπως όταν κάποιος κτυπούσε ένα θύμα και ο ίδιος φώναζε “από πόνο” πολύ πιο δυνατά για να δημιουργήσει την εντύπωση σαν μαρτυρία ότι ο άλλος είναι που έκανε την επίθεση!
“Φωνάζει ο κλέφτης για να τον φοβηθεί ο νοικοκύρης…”  Παρομοίως, και ο ρατσιστο-Τρομοκράτης δημιουργεί καταστάσεις με το να φωνάζει…, να σε κατηγορεί για… “ρατσισμό” για να καλύψει το δικό του μίσος Ρατσισμού!  Και έτσι να δικαιολογεί ακόμα και κάποιες δικές του βίαιες ενέργειες σαν ένα είδος “εκδίκησης”…
~ “Έχουμε καιρό ακόμα” θα έλεγες πάλι τώρα;;;
Αν αποφασίσεις να μην αναβάλλεις άλλο πια και να ενεργήσεις τώρα, θα χρειαστείς μυαλό καθαρό.  Γιατί ο μεγαλύτερος σου εχθρός τώρα έχει γίνει ο Φόβος μέσα σου (σαν αυτόν που προκαλούν οι απατεώνες της τηλεόρασης με το να σου θολώνουν τη σκέψη και να σου απελπίζουν το συναίσθημα…)  Ο φόβος σε κάνει να κοιτάς το σήμερα και να ξεχνάς το αύριο των παιδιών σου. 
Με το “Έχουμε καιρό ακόμα”… σε ανύποπτο χρόνο (εσύ “ο κακός ρατσιστής”) θ’αναγκαστείς να παλέψεις σε στιγμή που θα διαλέξουν άλλοι, όταν αυτοί οι άλλοι (οι “καυμένοι οι εξωγήινοι”…) θα σου σπάσουν στο τέλος την πόρτα.  Τότε όμως, οι σωματικές και ψυχικές σου δυνάμεις δεν θα είναι καθόλου όσες είναι τώρα.
Για να βλέπεις με προοπτική χρειάζεσαι μυαλό καθαρό, χωρίς σκέψεις και ιδέες προκατασκευασμένες σαν αυτές που ο εχθρός φυτεύει στο μυαλό σου, όταν εθελοντικά ανοίγεις και παραδίνεις το μυαλό σου ανυποψίαστα στο έλεος της τηλεόρασης…    Λευτέρης
~
*** Όταν λέμε «όχι» εννοούμε «ναι»
Ο απόλυτος οικονομικός παραλογισμός και όχι μόνο. Μέσα σε μόλις ένα χρόνο η χώρα αυτή τα είδε όλα. Η εξιστόρηση των γεγονότων κόβει την ανάσα.
Από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο του 2014 η Ελλάδα ζούσε στον πυρετό των διαβουλεύσεων με την τρόικα, χωρίς να μπορεί να καταλήξει σε μια συμφωνία.
- Οκτώβριο και Νοέμβριο διαφάνηκε ότι η συμφωνία για την αξιολόγηση του δεύτερου Μνημονίου είναι επιτέλους δυνατή.
- Τότε η τρόικα και η Αθήνα φαίνεται να πλησιάζουν η μια την άλλη. Η κυβέρνηση προτείνει μέτρα κοντά στο ένα δισεκατομμύριο, οι ξένοι υποχωρούν και δέχονται να κλείσει η διαφορά με ένα πακέτο περίπου δύο δισ. ευρώ.
- Δεδομένου ότι το Μνημόνιο έληγε τυπικά στις 31 Δεκεμβρίου 2014 αρχίζει εκείνη την εποχή να συζητείται στις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη η χορήγηση μιας πιστωτικής γραμμής και να αποφευχθεί το τρίτο μνημόνιο.
- Όμως όλα αλλάζουν τον Δεκέμβριο, όταν όλοι ετοιμάζονται πια για εκλογές. Το όνειρο διακόπτεται και αρχίζει ο εφιάλτης.
- Η απόπειρα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας επισπεύδεται και προκαλεί αναπόφευκτα τις βουλευτικές εκλογές.
- Αλλάζουν πάλι όλα ξαφνικά. Την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση εξασφαλίζει την παράταση του Προγράμματος για μόλις ένα δίμηνο, έως τις 28 Φεβρουαρίου.
~ Αυτοπαγιδεύεται και στήνει ηθελημένα ή όχι την παγίδα για τη διάδοχη κυβέρνηση.
- Η οικονομία στροβιλίζεται στο προεκλογικό, εκλογικό και μετεκλογικό κύκλο, για να φθάσει στο νέο όριο της 30ής Ιουνίου που λήγει και η συμφωνία-γέφυρα την οποία είχε υπογράψει η νέα κυβέρνηση στις 20 Φεβρουαρίου.
- Στις 25 Ιουνίου οι ελπίδες αναζωπυρώνονται. Ο «λογαριασμός» φθάνει όμως στα 8 δισ. ευρώ, ενώ οι ξένοι προβάλλουν απαιτήσεις για διαφοροποίηση του πακέτου και πρόσθετο συνολικό κόστος κοντά στα 9 δισ. ευρώ.
- Και την επόμενη, μεσάνυχτα Παρασκευής 26 Ιουνίου προς Σάββατο 27 Ιουνίου, όλα ανατρέπονται.
- Προκηρύσσεται το Δημοψήφισμα, κλείνουν οι τράπεζες, η χώρα αναστενάζει στις ουρές και στα τηλεοπτικά παράθυρα.
- Την Κυριακή το 61,3% του λαού απορρίπτει με εκκωφαντικό τρόπο τα μέτρα των 8 δισ. ευρώ και οι εμπνευστές του Δημοψηφίσματος φυσικά πανηγυρίζουν.
- Αλλά η κυβέρνηση που προκήρυξε το Δημοψήφισμα και τάχθηκε με το «όχι» στα μέτρα, αμέσως μετά συντάσσει νέο πακέτο με 12 δισ. ευρώ και κινείται για νέο, το τρίτο κατά σειρά, Μνημόνιο έως το 2018.
- Ο απόλυτος οικονομικός παραλογισμός. Το ένα δισεκατομμύριο έγινε 12 δισεκατομμύρια και το 61,3% «όχι» έγινε 100% «ναι».
~
*** Σύνοδος Κορυφής: Νέα τετραμερής αυτή την ώρα
sunodos 3
-  Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμα η πιο κρίσιμη Σύνοδος των χωρών – μελών της Ευρωζώνης για την Ελλάδα, καθώς ξεκίνησε μετά από το απόγευμα της Κυριακής.
Στις 7 το πρωί έγινε διάλειμμα για τις τελικές διαβουλεύσεις, όπως έγραψε σε tweet του ο Μαλτέζος πρωθυπουργός και πραγματοποιείται νέα τετραμερής Τσίπρα, Μέρκελ, Ολάντ και Τουσκ, η τέταρτη κατά σειρά!
Η Σύνοδος διακόπτεται συνεχώς για κατ΄ιδίαν διαβουλεύσεις με την κ. Μέρκελ, τον Ολάντ και τον Τούσκ και το κύριο μήνυμα είναι ότι για να υπάρξει σοβαρή πρόοδος και να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για νέο πρόγραμμα, θα πρέπει να συμφωνηθούν όλα τα ανοιχτά θέματα.
- H εμπλοκή μετά και την τρίτη συνάντηση των «4» συνεχίζεται, με Ελλάδα και εταίρους να διαφωνούν σε δύο κρίσιμα θέματα:
- Στη μεταφορά περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου ύψους έως 50 δισ. ευρώ σε εταιρία, υπό την διαχείριση των δανειστών, είτε στο Λουξεμβούργο, είτε εντός της χώρας. Η κυβέρνηση θεωρεί την πρόταση αποικιοκρατικού χαρακτήρα και δεν δέχεται την απαίτηση. "Θυμίζει δέκατο όγδοο αιώνα" έλεγε κυβερνητικό στέλεχος. Μάλιστα σημείωνε ότι δεν υπήρχε αυτο το θέμα μέχρι χθες το βράδυ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες αναδεικνύεται και η εναλλακτική να υπάρξει μεταφορά των τίτλων της περιουσίας του Δημοσίου, ύψους 50 δισ. στο fund στο Λουξεμβούργο, αλλά οι τίτλοι αυτοί να χρησιμοποιούνται ως εγγύηση για την αποπληρωμή δόσεων της ελληνικής οικονομίας για τα επόμενα τρία χρόνια. «Οι λεπτομέρειες για το νέο ταμείο είναι ακόμα ανοιχτές. Μπορεί να μην είναι στο Λουξεμβούργο» αναφέρει ο δημοσιογράφος της El Mundo Πάμπλο Ροντρίγκεζ και διευκρινίζει ότι ενδέχεται να πρόκειται για ένα ποσό μέχρι 50 δισ. ευρώ. «Είδαμε πολλών ειδών περιουσιακά στοιχεία, εκ των οποίων κτίρια, γη, εταιρεία ύδρευσης, ενέργειας. Αλλά δεν χρειάζεται βιασύνη. Δεν πρόκειται για στοιχεία που πωλούνται γρήγορα» γράφει ο Ροντρίγκεζ, επικαλούμενος ευρωπαϊκή πηγή.
 - Στο ρολο του ΔΝΤ κατά το διάστημα μετά τον Μάρτιο του 2016, όταν και λήγει το τρέχον πρόγραμμα του Ταμείου. Η κυβέρνηση θέλει ένα κατά το δυνατον αμιγές ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Υπενθυμίζεται ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα δρα ως δανειστής της χώρας μέχρι το 2016 και όπως προβλέπει το αρχικό πρόγραμμα στη συνέχεια θα σταματήσει να υποστηρίζει την Ελλάδα. Ενόψει του νέου προγράμματος όμως, υπάρχει διαφωνία ως προς τη συνέχεια ή όχι του ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Η ελληνική πλευρά προτιμά να μην εμπλακεί περαιτέρω το ΔΝΤ, καθώς τα κόστη δανεισμού του είναι υψηλότερα από τον ESM, όμως οι εταίροι θέλουν την επιμήκυνση της παρουσίας του για να μειωθεί το ποσοστό συμμετοχής τους στο νέο ελληνικό πρόγραμμα.
Για το χρέος φαίνεται ότι παραμένει στο τραπέζι χωρίς αμφισβήτηση από τους ευρωπαίους εταίρους η αρχική διατύπωση του κειμένου, όπως την έθεσε η ελληνική πλευρά περί συζήτησης για ρύθμιση σύντομα.
Όσο για το άλλο θέμα που είχε προκαλέσει όλη νύχτα διαβουλεύσεις, περί απόσυρσης των "μονομερών ενεργειών" της κυβέρνησης δηλαδή των νομοσχεδίων της προηγούμενης περιόδου (για προσλήψεις, για ΕΡΤ, για δόσεις κλπ) οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εχουν υιοθετηθεί περίπλοκες διατυπώσεις, που δίνουν ευελιξία στην ελληνική πλευρά. Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, όμως στην ανακοίνωση θα υπάρχει ρητή αναφορά στη μη καταπάτηση των προηγούμενων μέτρων με την πρόσληψη νέων δημοσίων υπαλλήλων.
Οι προτάσεις της κυβέρνησης για ιδιωτικοποιήσεις έχουν γίνει δεκτές και έχουν προκαλέσει θετικά σχόλια από τους θεσμούς, υπάρχει όμως η απαίτηση να γίνουν περισσότερες κινήσεις.
~ Από πού θα προέλθει η χρηματοδότηση
Πιο συγκεκριμένα, πηγές από τις Βρυξέλλες αναφέρουν πως υπάρχουν διαθέσιμοι μηχανισμοί που διαθέτουν ικανούς πόρους, όπως ο παλαιός EFSM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας), που ιδρύθηκε επι προεδρίας Μπαρόζο στις 9 Μαΐου 2010 και διαθέτει πόρους 13 δισ. ευρώ, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τις άμεσες ανάγκες του ελληνικού κράτους. Από εκεί θα μπορούν να αντληθούν περί τα δύο έως τέσσερα δισ. ευρώ, που, σε συνεργασία με άλλους πόρους, θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες του κράτους.
Επίσης, συζήτηση γίνεται για εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, εκτός από τα κέρδη από τα ομόλογα της ΕΚΤ, τα γνωστά ως SMPs, που, καθώς χρειάζεται διαπραγμάτευση για νέο πρόγραμμα, δεν είναι άμεσα διαθέσιμα, μέσω διμερών δανείων από άλλα κράτη-μέλη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα δοθούν επτά δισ. ευρώ, συν τα κέρδη από τα SNPs και ίσως αναζητηθούν και άλλοι τρόποι χρηματοδότησης.
~ Τι θα γίνει με τον ELA
Κρίσιμη είναι και η αντίδραση της ΕΚΤ που, αν αξιολογήσει πως υπάρχουν ικανές συνθήκες για επανένταξη της Ελλάδας σε πρόγραμμα, τότε θα χορηγήσει εκ νέου ρευστότητα (ELA) στις τράπεζες.
Πληροφορίες αναφέρουν πως κάτι τέτοιο δεν είναι πιθανό να συμβεί σήμερα, καθώς για να ξεκινήσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις θα χρειαστεί μια «ολική συμφωνία» από όλες τις πλευρές.
- Η Γαλλία φέρεται να μιλά για τη δυνατότητα διμερών δανείων προς την Ελλάδα, με την ίδια να είναι πρόθυμη να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο. Δεν επιβεβαιώνει, ωστόσο, το Παρίσι.
~
***   Σοκ: Η Ελλάδα φεύγει απ'το ευρώ-Διαλύεται η Ευρώπη (ΒΙΝΤΕΟ)


eladaektoweyro
 -  Η προσπάθεια να σπάσει αλυσίδα της Ευρώπης με την Ελλάδα έξω απ΄το ευρώ διαλύει την Ευρώπη... Η φιγούρα που το επιχειρεί γρήγορα το μετανιώνει αφου το ντόμινο προκαλεί σεισμό.  Βίντεο  :
Η Ελλάδα φεύγει από το ευρώ και διαλύει την Ευρώπη , https://youtu.be/Mwtrp3WkiWs  ,

~
***  H φωτογραφία που σαρώνει: O γίγαντας 'Ελληνας κάτω (ΕΙΚΟΝΑ)
gigas pano
 -  Ο γίγαντας Έλληνας δεμένος απο μικροσκοπικούς Τούρκους, Γερμανούς και Αμερικάνους, ως άλλος Γκιούλιβερ, κοιμάται ... Και μην ξυπνήσει...
gigas
~
*** Εθνικό έγκλημα: Δίνουμε θαλάσσιες ζώνες στην Αλβανία...
albania
- Ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Κοτζιάς σύμφωνα με αλβανικές πηγές κατα τη διάρκεια της επίσκεψης του θα συζητήσει το θέμα των θαλάσσιων ζωνών. Ελλάδα και Αλβανία επιθυμούν τάχιστα λύση στο ζήτημα χωρίς να υπάρξει ανάγκη προσφυγής σε Διεθνές Δικαστήριο. Όπως φαίνεται η ελληνική πλευρά θα κάνει πίσω στη Συμφωνία, η οποία δεν θα αλλάζει τους όρους που απέρριψε το αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο, αλλά επιστρέφει στην Αλβανία 250-300 τετρ χλμ από την θαλάσσια έκταση που είχε η Ελλάδα από την πρώτη Συμφωνία.
Στην πράξη αυτό σημαίνει οριοθέτηση σύμφωνα με τη μέση γραμμή στα στενά των Αγ. Σαράντα και καθιέρωση των συνόρων στα 12 ναυτικά μίλια βόρεια των νήσων Οθωνοί. Αυτή η παραχώρηση της Αθήνας, ικανοποιεί όπως φαίνεται, και την αλβανική κυβέρνηση, η οποία δεν δέχεται σε καμία περίπτωση να χάσει την κυριαρχία της στο θαλάσσιο αυτό κομμάτι. Μια άλλη λεπτομέρεια που αναμένεται να προστεθεί στη Συμφωνία, είναι και το ανεπίσημο αίτημα της Αθήνας, ώστε στους ομίλους έρευνας πετρελαίου και αερίου στο θαλάσσιο οικόπεδο JONI 5, να μετέχουν και ελληνικές εταιρείες. Ως αντάλλαγμα μιας συμφέρουσας Συμφωνίας, η Αθήνα θα εξετάσει θετικά και ορισμένες τεχνικές πτυχές σε θέματα ειδικού χαρακτήρα των διμερών σχέσεων.
~
*** ΣΟΚ: Κούρεμα καταθέσεων ζητά το Eurogroup
tsakalotos djieselbloem
-  Σύμφωνα με πληροφορίες το κείμενο του Eurogroup, το οποίο δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, ζητά να γίνει κούρεμα καταθέσεων και να δεσμευτούν ελληνικά περιουσιακά στοιχεία σε ειδικό λογαριασμό. Ακόμα δεν είναι γνωστό το ποσό των καταθέσεων στο οποίο απαιτούν οι ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης να γίνει "κούρεμα".
Την ιδέα για τη δημιουργία ενός Ταμείου στο οποίο η Ελλάδα θα μεταφέρει περιουσιακά στοιχεία της προκειμένου να αξιοποιηθούν για την αποπληρωμή του χρέους, σχολίασε ο Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
"Εάν συζητήσουμε κάτι τέτοιο, πρέπει να συζητήσουμε όχι μόνο επί αριθμών αλλά και επί της Αρχής. Πρέπει να δούμε τι είναι εφικτό και τι δεν είναι με τη διαχείριση του χρέους. Να δούμε ακόμη την ιδιοκτησία αυτού του ταμείου, σε ποιον θα ανήκει", διευκρίνισε.
"Νομίζω ότι η Ελλάδα δεν είχε εχθρική στάση σε αυτή την ιδέα, άλλα το ερώτημα είναι ποιος θα το ελέγχει, ποιος θα έχει τη διαχείριση", είπε και εξήγησε πως το θέμα «θα συζητηθεί απόψε".
"Δεν είναι κακή ιδέα", επανέλαβε και είπε πως "μπορούμε να βρούμε μια λύση απόψε για τη δημιουργία αυτού του Ταμείου".
~
*** ΒΟΜΒΑ: Έτοιμες οι ΗΠΑ να επιτεθούν στην Γερμανία
obama isis
 -  Με το δάχτυλο στη σκανδάλη βρίσκονται οι ΗΠΑ... Η Ουάσινγκτον είναι πλέον πανέτοιμη να επέμβει στις εξελίξεις στην Ευρώπη αν χρειαστεί, καθώς έχει ενεργοποιήσει μια ειδική ομάδα διαχείρισης κρίσης, η οποία στελεχώνεται από άτομα του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας αλλά και από στελέχη του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.
Η συγκεκριμένη ομάδα έχει εντολή από τον Μπαράκ Ομπάμα και βρίσκεται σε επιφυλακή για το επόμενο 48ωρο, σε περίπτωση που υπάρξει κάποια εμπλοκή μεταξύ Αθήνας και δανειστών.
Με άλλα λόγια, εάν η Γερμανία συνεχίσει να επιμένει στις θέσεις της θα βρεθεί αντιμέτωπη στα ίσια με τους Αμερικανούς. Το Βερολίνο εάν συνεχίσει να απειλεί τους γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ θα υποστεί και τις συνέπειες...
~
***  Στο Κατάκολο οι 117 μετανάστες που επέβαιναν σε ιστιοπλοϊκό 
Θα φιλοξενηθούν σε κλειστό γήπεδο στον Πύργο
Στο Κατάκολο οι 117 μετανάστες που επέβαιναν σε ιστιοπλοϊκό
- Ολοκληρώθηκε η αποβίβαση των 117 μεταναστών από το κρουαζιερόπλοιο "Island Princess", στο λιμάνι του Κατακόλου, οι οποίοι εντοπίστηκαν χθες το βράδυ σε ιστιοπλοϊκό, το οποίο έπλεε ακυβέρνητο 55 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά από το λιμάνι της Ζακύνθου.
-  Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αποβίβαση των μεταναστών καθυστέρησε, διότι αρκετοί αρνούνταν να φύγουν από το πλοίο.
-  Στη λιμενική ζώνη, οι αρχές της Ηλείας είχαν οργανώσει την υποδοχή των μεταναστών, ώστε να τους παρασχεθούν φαγητό και νερό και παράλληλα να παρασχεθεί ιατρική βοήθεια, σε όσους πιθανόν την χρειάζονται.
-  Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ακολουθήσει η διαδικασία της ταυτοποίησης των μεταναστών, ενώ ο δήμος Πύργου θα αναλάβει την στέγασή τους, σε κλειστό γήπεδο της πόλης.
-  Επίσης, σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο και την συνδρομή του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, του Ερυθρού Σταυρού και άλλων εθελοντικών οργανώσεων, θα ξεκινήσει η διαδικασία της φροντίδας των μεταναστών, για όσο χρονικό διάστημα παραμείνουν στην περιοχή.
-  Στο μεταξύ, δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί η ταυτότητα των μεταναστών, αλλά ούτε έχει διευκρινιστεί το αν υπάρχουν μεταξύ τους παιδιά.
~
***   Σεισμός 4 Ρίχτερ αισθητός σε Αχαΐα και Ηλεία  
Το επίκεντρό της δόνησης εντοπίζεται νοτιοδυτικά της Πάτρας
Σεισμός 4 Ρίχτερ αισθητός σε Αχαΐα και Ηλεία
-  Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σήμερα το απόγευμα στην Πάτρα και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας και της Ηλείας.
-  Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό της εντοπίστηκε νοτιοδυτικά της Πάτρας, κοντά στα σύνορα με την Ηλεία.
-  Από την πλευρά του, το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ανακοίνωσε ότι η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 15 χιλιόμετρα νότια της κοινότητας Κάτω Μαζαράκι της Αχαΐας.
~
***  Άρχισαν να αποχωρούν οι πρώτοι ηγέτες - Τελειώνει η Σύνοδος 

O Σλοβένος πρωθυπουργός αποκάλυψε: Υπάρχει ένα ανοιχτό θέμα ακόμη - Αποχώρησε και η Λιθουανή προέδρος και όταν ερωτήθηκε αν υπάρχει συμφωνία απάντησε: «Σχεδόν, σχεδόν» «Υπάρχει ένα ανοιχτό θέμα ακόμη» δήλωσε ο Σλοβένος πρωθυπουργός Μιρό Τσέραρ, αναφορικά με τη Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα που είναι σε εξέλιξη από χθες το απόγευμα στις Βρυξέλλες. Πάντως ο Σλοβένος πρωθυπουργός δεν διευκρίνισε αν το «ανοιχτό θέμα» είναι η συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα ή η μεταφορά των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων στο Λουξεμβούργο. Με μήνυμά του στο Twitter, o κ. Τσεράρ αποχώρησε από τις Βρυξέλλες διευκρινίζοντας ότι πρέπει να συναντήσει τον ΓΓ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στη Σλοβενία. protothema.gr - 
~
*** Ο Θανάσης Πετράκος καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να μη δεχτεί τα μέτρα και να κάνει εκλογές

-  Πριν 6 ώρες ο Θ. Πετράκος έγραψε στο Facebook το εξής: “Mην τα δέχεσαι γύρνα και κάνε εκλογές με ερώτημα για ρήξη. Δεν υπάρχει άλλη λύση! Σκέψου το δημοψήφισμα και τη λαϊκή εντολή των εκλογών! Κατάργηση μνημονίων!!!” - 
~
*** Σύνοδος Κορυφής: Εμπλοκή στην εκχώρηση δημόσιας περιουσίας και ΔΝΤ

H εμπλοκή στις Βρυξέλλες συνεχιζεται, με Ελλάδα και εταίρους να διαφωνούν σε δύο κρίσιμα θέματα: - Στην μεταφορά περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου ύψους έως 50 δις ευρώ σε εταιρία, υπό την διαχείριση των δανειστών, είτε στο Λουξεμβούργο, είτε εντός της χώρας. Η κυβέρνηση θεωρεί την πρόταση αποικιοκρατικού χαρακτήρα και δεν δέχεται την απαίτηση. "Θυμίζει δέκατο όγδοο αιώνα" έλεγε κυβερνητικό στέλεχος. Μάλιστα σημείωνε ότι δεν υπήρχε αυτο το θέμα μέχρι χθες το βράδυ. - Στο ρολο του ΔΝΤ κατά το διάστημα μετά τον Μάρτιο του 2016, όταν και λήγει το τρέχον πρόγραμμα του Ταμείου. Η κυβέρνηση θέλει ένα κατά το δυνατον αμιγές ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Για το χρέος φαίνεται οτι παραμένει στο τραπέζι χωρίς αμφισβήτηση από τους ευρωπαίου εταίρους η αρχική διατύπωση του κειμένου, όπως την έθεσε η ελληνική πλευρά περί συζήτησης για ρύθμιση σύντομα. Όσο για το άλλο θέμα που ειχε προκαλέσει όλη νύχτα διαβουλεύσεις, περί απόσυρσης των "μονομερών ενεργειών" της κυβέρνησης δηλαδή των νομοσχεδίων της προηγούμενης περιόδου (για προσλήψεις, για ΕΡΤ, για δόσεις κλπ) οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εχουν υιοθετηθεί περίπλοκες διατυπώσεις, που δίνουν ευελιξία στην ελληνική πλευρά. protothema.gr - 
~
***  Πάνος Καμμένος: Ως εδώ! 

Mε ένα tweet του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σχολιάζει την πορεία των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες. -
 ~ Panos Kammenos@PanosKammenos 11 hours ago
Τα όρια των Ελλήνων είναι η απόφαση του συμβουλίου αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Απεδείχθη οτι θέλουν την συντριβή ΜΑΣ. ΕΩΣ ΕΔΩ
~
*** Ζωή Κωνσταντοπούλου: Δεν παραιτούμαι, μόνο η Βουλή μπορεί να με πάψει 

Απάντηση στα δημοσιεύματα που την θέλουν να παραιτείται από το αξίωμα της προέδρου της Βουλής, μετά τον σάλο που προκάλεσε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η στάση της στην ψηφοφορία της Κυριακής, έδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Όπως δήλωσε στην naftemporiki.gr η κυρία Κωνσταντοπούλου «Δεν έχω καμία σκέψη για παραίτηση, τα δημοσιεύματα είναι εκ του πονηρού». Επιπλέον αφήνει αιχμές κατά των ΜΜΕ που δημοσίευσαν την είδηση, λέγοντας: «Δεν επιχείρησαν καν να τα διασταυρώσουν μαζί μου». «Ακόμη και αν της ζητηθεί δεν πρόκειται να παραιτηθεί» λένε συνεργάτες της προσθέτοντας: «Μόνο η Βουλή μπορεί να την πάψει». iefimerida.gr - 
~
***  Έλλειψη αναγνωρισιμότητας για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα στην Ιαπωνία

Ανοδικά κινείται το ελαιόλαδο, αν και η Ελλάδα δεν είναι ταυτισμένη με την παραγωγή του! Η έλλειψη αναγνωρισιμότητας είναι το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα στην ιαπωνική αγορά. Όπως αναφέρει ο κ. Διονύσης Πρωτοπαπάς, σύμβουλος στο Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της ελληνικής πρεσβείας στο Τόκυο, «χωρίς προγράμματα προώθησης και δεδομένης της απουσίας αξιόλογων ελληνικών εστιατορίων, οι δυνατότητες βελτίωσης των ελληνικών εξαγωγών είναι μικρές». Σύμφωνα με τα στοιχεία το 2014, είχαμε αύξηση στις ελληνικές εξαγωγές βάμβακος, ελαιολάδου και φέτας. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς για εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών, ενώ για εξαγωγές χοιρινού κρέατος και αγριόχοιρου υπήρξε ενδιαφέρον από ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά τη διαδικασία κωλυσιεργεί το αρμόδιο ελληνικό υπουργείο. Αναλυτικά οι εξαγωγές ανά προϊόν στην Ιαπωνία εξελίχθησαν ως εξής: Ελιές και μεταποιημένη ντομάτα Οι εξαγωγές ελιών υποχώρησαν κατά 12,7%, με αξία 177,6 χιλ. ευρώ, ενώ σημαντικές είναι οι εξαγωγές μεταποιημένης ντομάτας (ντοματοπελτές), ύψους περίπου 300 χιλ. ευρώ. Η Ελλάδα έχει μικρό μερίδιο αγοράς με 2,5% και 1,2% αντιστοίχως. Ηγετική θέση και στις δύο κατηγορίες έχουν η Ισπανία και η Ιταλία με μερίδια αγοράς 52,5% και 62,6% αντιστοίχως. Ακολουθούν οι ΗΠΑ, η Γαλλία, το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Αυστραλία. Ελαιόλαδο Οι ελληνικές εξαγωγές κινούνται ανοδικά τα τελευταία χρόνια ακολουθώντας την γενικότερη άνοδο της ιαπωνικής αγοράς. Η Ελλάδα διατηρείται στην 4η θέση των χωρών - προμηθευτών της ιαπωνικής αγοράς. Στις δύο πρώτες θέσεις βρίσκονται σταθερά η Ιταλία και η Ισπανία με μερίδια 51,7% και 38,9% αντιστοίχως. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Τουρκία με μερίδιο αγοράς 4,9%. Το ύψος των ελληνικών εξαγωγών παρθένου ελαιολάδου κατά το 2014 ανήλθε σε 3,44 εκ. ευρώ έναντι 2,80 εκ. το 2013. Οι ελληνικές εξαγωγές αυξήθηκαν το 2014 για πρώτη φορά την τελευταία 3ετία με ποσοστό 22,5%. Σε αντίθεση με τις κύριες ανταγωνίστριες (Ιταλία, Ισπανία κ.α.), η χώρα μας δεν υλοποιεί στην Ιαπωνία κανένα πρόγραμμα προώθησης ελαιολάδου, ενώ η κυριότερη δράση μας είναι η συμμετοχή μικρού αριθμού εταιρειών στη διεθνή έκθεση τροφίμων Foodex που διοργανώνεται στο Τόκυο. Επομένως, η επιτάχυνση του ποσοστού μεταβολής των εξαγωγών μας είναι επιτυχία. Παράλληλα, για το μέσο καταναλωτή στην Ιαπωνία η Ελλάδα δεν είναι ταυτισμένη με την παραγωγή ελαιολάδου. Γαλακτοκομικά προϊόντα (φέτα και γιαούρτι) Οι εξαγωγές φέτας κινούνται σταθερά ανοδικά με αξία 170 χιλ. ευρώ και μεταβολή κατά 3% από το 2013. Δεδομένου ότι εντάσσεται δασμολογικά στην ίδια κατηγορία με πολλούς άλλους τύπους τυριών, δεν είναι δυνατόν να γίνει σύγκριση του ανταγωνισμού. Η αγορά γιαουρτιού έχει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης, αλλά οι υψηλοί δασμοί καθιστούν σχεδόν απαγορευτική την εξαγωγή ελληνικού γιαουρτιού. Στην αγορά υπάρχει μόνον γιαούρτι της εταιρείας ΦΑΓΕ. Οι εξαγωγές το 2014 ανήλθαν σε αξία 57.147 ευρώ με αεροπορική μεταφορά του προϊόντος. Νωπά φρούτα και λαχανικά Δεν επιτρέπεται η εισαγωγή στην Ιαπωνία από την Ελλάδα. Για να επιτραπεί απαιτούνται τα εξής: α) η εκδήλωση ενδιαφέροντος εξαγωγής συγκεκριμένου προϊόντος από ελληνική εταιρεία β) η σύναψη διακρατικού πρωτοκόλλου μεταξύ των αρμοδίων υπουργείων Γεωργίας έπειτα από την αποστολή ερωτηματολογίου από την ιαπωνική πλευρά και τη συμπλήρωσή του από την ελληνική γ) η επιθεώρηση των εγκαταστάσεων της ελληνικής εταιρείας και η χορήγηση έγκρισης από την ιαπωνική πλευρά Για κάθε προϊόν απαιτείται η επανάληψη της διαδικασίας. Έως σήμερα δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς. - 
~
*** 5.500.000 ευρώ μοιράζει απόψε το Τζόκερ, οι τυχεροί αριθμοί και η διαλογή

-
1-Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 1272015 110807 μμ.jpg
- Μετά από συνεχόμενα Τζάκ- Πότ το Τζόκερ μοιράζει σήμερα Κυριακή 12 Ιουλίου 5.500.000 ευρώ. Οι μαγικοί αριθμοί είναι οι εξής: 18, 40, 6, 43, 41 Και αριθμός τζόκερ το: 11 - 
~
***  Ο καιρός αύριο στην Καλαμάτα

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Δευτέρα 13/7/2015 προβλέπεται αίθριος. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 45-80%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 9.4 (Πολύ Υψηλός). Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση). Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr και το http://kalamata.meteoclub.gr/ - 
~
*** 

Του Στέλιου Φενέκου
-  Με βάση την μέχρι τώρα πορεία των διαπραγματεύσεων, θα επιχειρήσουμε να κάνουμε μία ανάλυση για τους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς και γιατί η οικονομική κρίση έχει γίνει γεωπολιτική.
1. Όπως είχαμε τονίσει, η μεγαλύτερη ελπίδα μας είναι η παρέμβαση των ΗΠΑ (όπως και γίνεται) που επιθυμεί να υπάρχει γεωπολιτική ενότητα και σταθερότητα του Ευρωπαϊκού και του Ευρωατλαντικού χώρου, στους οποίους η Ελλάδα έχει σημαντικό ρόλο.
2. Η Γερμανία ναι μεν επιθυμεί γεωπολιτική ενότητα στον Ευρωπαϊκό χώρο και εξακολουθεί να επιθυμεί πρόσβαση στην ανατολή, αλλά η Ελλάδα στην γεωπολιτική αντίληψη της μπορεί να υποκατασταθεί και από άλλες χώρες όπως η Αλβανία, τα Σκόπια, η Βουλγαρία, και η Τουρκία (βρισκόμενη σε ειδική σχέση με την Ευρώπη). Συνεπώς διαφοροποιείται αρκετά από την Αμερικανική γεωπολιτική αντίληψη. Η οικονομική διάσταση είναι σημαντική για τη Γερμανία, εάν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, γιατί τότε θα κινδυνεύει να χάσει σημαντικά κεφάλαια, αλλά μπροστά στο κίνδυνο να χάσει την πρωτοκαθεδρία στην Ευρώπη λόγω της αμφισβήτησης της κυριαρχίας της από τους “ανυπότακτους” Έλληνες, θα προτιμήσει να τους θυσιάσει παρά να υποχωρήσει σημαντικά, επιρρίπτοντας τους την ευθύνη για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων.
3. Οι υπόλοιπες χώρες έχουν αντικρουόμενα συμφέροντα. Οι χώρες δορυφόροι της Γερμανία θα υποστηρίξουν την πολιτική της. Κάποιες άλλες όπως η Γαλλία και η Ιταλία θα βρουν την ευκαιρία στη περίπτωση της Ελλάδος για να ψελλίσουν τις αντιθέσεις τους προς τη Γερμανία και να μειώσουν τον ηγεμονικό της ρόλο και τη σκληρή της στάση στη νομισματική πολιτική. Αν όμως τα πράγματα σκληρύνουν, θα υποστηρίξουν πρωτίστως τα συμφέροντά τους, αδιαφορώντας για την Ελλάδα, εκτός και αν τα συμφέροντά τους συμπίπτουν με τα δικά μας, οπότε θα επιδίωξουν μεγαλύτερο μέτωπο.
4. Η Βρετανία θα έχει μία ρητορική αμφιλεγόμενη, και όλα θα εξαρτηθούν από το εάν εμείς κυλήσουμε στην αγκαλιά της Ρωσίας και των BRICS, γιατί τότε θα επιδιώξουν φανερή παρέμβαση στο εσωτερικό μας για να μας αποτρέψουν, με δηλώσεις και παρασκηνιακές ενέργειες.
5. Εάν τελικά δεν επιτευχθεί βιώσιμη συμφωνία, που να δίνει προοπτική, τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να κυριαρχήσουν στην Ελλάδα οι αποσχιστικές φωνές από την Ευρώπη.
6. Στη περίπτωση αυτή, οι πιθανότητες να κυριαρχήσουν οι ακραίοι (ένθεν και ένθεν) στη συγκυβέρνηση, θα είναι πολύ μεγάλες, όπως και μεγάλες θα είναι οι πιθανότητες να στραφούμε προς εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, όπως αυτές της Ρωσίας και των BRICS, με αποτέλεσμα, την απομάκρυνσή μας από το Δυτικό κόσμο.
~  ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ
Εάν συμβούν αυτά, είναι εξαιρετικά πιθανό να υπάρξουν οι εξής επιπτώσεις:
1. Η Τουρκία θα επιδιώξει να καλύψει το γεωπολιτικό κενό της Ελλάδος διεκδικώντας ηγεμονικό ρόλο στη περιοχή, περισσότερα κονδύλια και αρμοδιότητες, για τον έλεγχο σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο.
2. Τα Σκόπια θα διεκδικήσουν ανεμπόδιστα την πλήρη αναγνώριση ως Μακεδονία από ΕΕ και ΝΑΤΟ ( το πλαίσιο συμφωνίας στον ένα οργανισμό θα μεταφερθεί και στον άλλο)
3. Στο ΝΑΤΟ θα γίνουμε παρίες με περιορισμένη αποδοχή και δεν είναι καθόλου απίθανο, λόγω τους απόρρητου χαρακτήρα των συναντήσεων να φοβούνται διαρροές προς τη Ρωσική πλευρά και να μας βάλουν σιγά-σιγά στο περιθώριο.
4. Θα πέσουμε καταστροφικά στα γρανάζια της γεωπολιτικής σύγκρουσης Ανατολής και Δύσης, με καταστροφικές επιπτώσεις και για αυτήν την ακεραιότητα της χώρας.
~  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
1. Η συμφωνία συνεπώς εάν θα επιτευχθεί θα βασίζεται κυρίως σε γεωπολιτικούς λόγους.
Ευελπιστούμε συνεπώς, ότι οι πιέσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, σε συνέργια με τις προσπάθειες Γαλλίας και Ιταλίας να είναι αρκούντως αποτελεσματικές έναντι τη Γερμανία, ώστε να μην της επιτρέψουν να διαλύσει την Ελλάδα και τη γεωπολιτικά σταθερή της θέση στην Ευρώπη και μεσοπρόθεσμα και τη γεωπολιτική σταθερότητα του Δυτικού κόσμου!
2. Η πλέον ρεαλιστική δυνατότητα για τον πρωθυπουργό θα ήταν:
• Να ζητήσει τη στήριξη όλων των Ελληνικών κομμάτων με Ευρωπαϊκό προσανατολισμό, σχηματίζοντας κυβέρνηση εθνικού σκοπού παραμένοντας πρωθυπουργός, χωρίς τη συμμετοχή πολιτικών που ευθύνονται για τη κατάντια της χώρας (παλαιότερους και νεότερους).
• Να απαλλαγεί άμεσα από τα στελέχη που ψήφισαν αρνητικά ή παρών.
• Να προχωρήσει σε εκτεταμένο ανασχηματισμό τοποθετώντας χωρίς κομματικά κριτήρια σε όλες τις θέσεις τους καλύτερους Έλληνες ανά τομέα, με κριτήρια την ακεραιότητα, τις ικανότητες και την αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητά τους.
• Να διαμορφώσει ένα στρατηγικό σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας και να ζητήσει την έγκρισή του από το κοινοβούλιο.
- Να γίνει δηλαδή πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων!!!
~  Ο Στέλιος Φενέκος είναι πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών
~
***  Η ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Του Ανδρέα Μελεζιάδη
 Πρωί – πρωί με τη δροσούλα, άνοιξα το ΙΝΤΕΡΝΕΤ για να μάθω τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας
στη Βουλή των Ελλήνων, σχετικά με τα μέτρα που θα προταθούν στους τοκογλύφους, για να μας…
σώσουν και πάλι.
Η ψηφοφορία έγινε αργά τις μεταμεσονύκτιες ώρες, και σιγά να μην καθήσω να την   παρακολουθήσω. Μια ταινία του Τζέημς Μπόντ, αν και χιλιοπαιγμένη, ήταν καλύτερη. Και την ‘’Αστέρω’’ να έβλεπα, καλύτερη θα ήταν. Ίσως πάλι, δεν ασχολήθηκα, γιατί είχα δεδομένο το  αποτέλεσμα.
Βλέπω λοιπόν τα αποτελέσματα επι 300 βουλευτών.
Εγκρίνουν τα μέτρα, 251 βουλευτές.
Δεν τα εγκρίνουν, 32.
Έβοσκαν τα πρόβατα κεί πέρα παραπέρα, 8 βουλευτές.
Αγνοείται η τύχη 9 βουλευτών, που πήγαν για μπάνιο ή για να μαζέψουν βρούβες
Επομένως, με νόμιμες, συνταγματικές, δημοκρατικές διαδικασίες, και με ποσοστό 83,6%, η  Ελληνική Βουλή ( ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ) εγκρίνει τα προτεινόμενα μέτρα απο την κυβέρνηση.
Και εάν διαβάσει κανείς τα προτεινόμενα μέτρα, ( εγώ τα διάβασα ) είναι ίδια , και λίγο πιο  επώδυνα, από εκείνα των… ‘’θεσμών’’ για την αποδοχή των οποίων έγινα το δημοψήφισμα, στο  οποίο το 61% των ψηφοφόρων ( ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και πάλι ) αποφάνθηκαν ότι δεν τα δέχονται, μόλις πριν από μία εβδομάδα.
Τι γίνεται εδώ ρε παιδιά ? Υπάρχουν δύο Ελλάδες, μιά των βουλευτών και μία των Ελλήνων ?
Όπως λέει και το παλιό τραγούδι του Λουκιανού Κελαηδόνη, ‘’΄κι’ όμως κατά βάθος κάπου υπάρχει  λάθος, κάπου την έχουμε ‘’πατήσει’’ κι’ οι δυό’’… Τι σόι Δημοκρατία είναι αυτή? Πώς τα κατάφεραν  να την πλαστογραφούν με τέτοιο τρόπο ?
Μηνύματα απερίγραπτης χαράς λοιπόν σήμερα, αφού θα στείλουμε τα ‘’μέτρα’’, θα τα εγκρίνουν οι  τοκογλύφοι, και από την Δευτέρα θα ανοίξουν οι τράπεζες, τέρμα το ‘’capital control’’, θα αρχίσουν  και πάλι οι εισαγωγές, θα ξαναέρθουν οι τουρίστες που έφυγαν, και με λίγα λόγια, θα επιστρέψουμε  στις αρχές Ιανουαρίου 2015, αλλά αυτή τη φορά όχι με την μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά –
Βενιζέλου, αλλά με την ‘’πρώτη φορά Αριστερά’’ κυβέρνηση Τσίπρα.
Κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει την λογική του Τσίπρα. Εκ προοιμίου, ήξερε ότι προτείνοντας τα  υπόψη μέτρα, θα έχανε την ‘’δεδηλωμένη’’ των 151+ βουλευτών, όπως και έγινε. Και όχι μόνο από τις ‘’συνιστώσες’’ του, αλλά και από τον Καμμένο, εάν αυτός ήθελε να διατηρήσει την αξιοπιστία του, σχετικά με τις αμυντικές δαπάνες. Τώρα έχει 147, και πάει λέγοντας…
Διαπίστωσε το ‘’ντουβάρι’’ που έβλεπε απέναντι, από την μεριά των τοκογλύφων, και σαν ευφυής  άνθρωπος, κατάλαβε ότι δεν θα υποχωρούσαν. Γιατί άλλωστε ?
Φοβήθηκε να έρθει σε οριστική ρήξη με τους τοκογλύφους, ίσως θεωρώντας ότι θα ερχόταν η  συντέλεια του κόσμου, ίσως πάλι δεν ήθελε να είναι ‘’ο πρωθυπουργός της δραχμής’’ με όσα  συνεπάγεται. Και ακόμα, ίσως δεν ήθελε να πιστωθεί η ‘’αριστερά’’ την προδιαγραφόμενη επόμενη  ημέρα.
Αποτέλεσμα αυτού, ήταν να κάνει την μεγαλύτερη ‘’κωλοτούμπα’’ των τελευταίων 6 ετών, προτείνοντας μέτρα ‘’βούτυρο στο ψωμί’’ των ακραιφνών μνημονιακών ( ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι), προδιαγράφοντας το επόμενο μνημόνιο, πολύ σκληρότερο από τα προηγούμενα. Εάν δεν έκανε  αυτό, το μόνο που θα μπορούσε να κάνει θα ήταν να πεί στους τοκογλύφους ‘’να πάνε να γ…’’, με  όσα αυτό θα είχε σαν επακόλουθα. Δεν είχε όμως τα κότσια να το κάνει. Άλλος ένας, που βυθίζει  ακόμα πιο πολύ την Ελλάδα στην άβυσσο της παγκοσμιοποίησης, της άκρατης λιτότητας, της  γερμανοκρατίας. Δεν είχε τα κότσια για τίποτα περισσότερο.
Από το πρωί, τα ΜΜΕ μας έχουν ‘’πρήξει’’ με τις αναλύσεις της προηγούμενης και της επόμενης  ημέρας, με τους γνωστούς ‘’μα’ι’ντανούς’’ προσκεκλημένους, και προσπαθούν να μας πείσουν, ότι
ΤΩΡΑ το επόμενο μνημόνιο το επέλεξε ο Ελληνικός Λαός. Ποιος Ελληνικός Λαός, του 83% ή του 61%
? Φτάσαμε αισίως στο 144%, προς δόξαν της Δημοκρατίας. Εντάξει λοιπόν, μπορούμε πλέον ήσυχοι, να επιστρέψουμε στην πολυθρόνα και τον καναπέ μας, αφού, από ό τι φαίνεται, και πάλι την… γλυτώσαμε !
Ίσως κάποιοι θα σκεφτούν, ότι θα προτιμούσα την άρνηση. Ναι, ψυχολογικά, ηθικά και εθνικά, θα  την προτιμούσα. Όχι την άρνηση της ‘’κόκκινης παντιέρας’’ που μόνο αυτό ξέρει να λέει. Την λογική  άρνηση, με συγκεκριμένα και αποφασιστικά επόμενα βήματα, χωρίς παλινωδίες, χωρίς δισταγμούς.
Τότε, θα θεωρούσα τον Τσίπρα ΗΓΕΤΗ, που όμως, εκτός από έξυπνος άνθρωπος, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ !
Προσωπικά, η τωρινή εξέλιξη με συμφέρει, κρίνοντας με την λογική του ‘’να την βγάλουμε σήμερα  και βλέπουμε…’’. Πολύ φοβάμαι όμως, ότι αν όχι τα παιδιά μας που είναι μεγάλα πλέον, τα εγγόνια  μας θα έχουν υποχρεωτική γλώσσα τα γερμανικά, στα οποία και θα συντάσσονται τα επίσημα  έγγραφα.
Ποιες θα είναι οι επόμενες εξελίξεις στην πολιτική σκηνή του τόπου, με την εθελούσια υποβάθμισή  μας από ‘’γκαρσόνια της Ευρώπης’’ σε ‘’Λαντζιέρες της Ευρώπης’’?
Πιθανολογώ τα παρακάτω.
Α. Αποδοχή της … συμφωνίας από τους τοκογλύφους, με διαφοροποίηση κάποιων ‘’μέτρων’’ προς  το δυσμενέστερο.
Β. Εξασφάλιση προσωρινής ρευστότητας.
Γ. Αποχώρηση Καμμένου από την κυβέρνηση.
Δ. Διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ με την αποχώρηση κάποιων ‘’συνιστουσών’’ του.
Ε. Συμφωνία για συμμετοχή στην κυβέρνηση του ‘’Ποταμιού’’, εάν βγαίνουν τα…κουκιά.
ΣΤ. Σε περίπτωση που τα κουκιά δεν βγαίνουν, παραίτηση της κυβερνήσεως και πάμε για εκλογές, για νέα κυβέρνηση με ολοκαίνουριο μνημόνιο. Αυτή είναι και η επιδίωξη του υπολοίπου της ΝΔ, που  έχει ακόμα κάποιο υπολογίσιμο αριθμό βουλευτών.
Τι από όλα αυτά θα γίνει, θα το δείξουν οι επόμενες μέρες.
Όσο για εμένα, προτιμώ να γυρίσω στον καναπέ μου ! Ίσως πάρω και κανένα ύπνο, ίσως και   ονειρευτώ μια διαφορετική Ελλάδα, την Ελλάδα που θέλω, μέχρι να ξυπνήσω.    Ανδρέας Μελεζιάδης    Συνταγματάρχης εα


~
***  #ThisIsACoup: Πραξικόπημα κατά της Ελλάδας βλέπει όλος ο πλανήτης
#ThisIsACoup: Πραξικόπημα κατά της Ελλάδας βλέπει όλος ο πλανήτης
- Το hashtag #ThisIsACoup (δηλαδή: αυτό είναι πραξικόπημα) κάνει το γύρο του κόσμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άνθρωποι από όλο τον κόσμο, ακόμη και από τις χώρες των "σκληρών" της διαπραγμάτευσης (Γερμανία, Φινλανδία κ.ά.) αναφέρουν ότι αυτό που συμβαίνει είναι "πραξικόπημα των θεσμών" κατά της ελληνικής κυβέρνησης.
Στο Twitter, το hashtag #ThisIsACoup είναι το πλέον δημοφιλές.
Η εφημερίδα Handelsblatt μιλάει για "Πανευρωπαϊκή οργή για το πατρονάρισμα της Ελλάδας".
Αρχικά ήταν η πρόταση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, μετά ο εκτενής κατάλογος μέτρων που απαιτείται να ψηφιστούν άμεσα από το ελληνικό κοινοβούλιο. Ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και η Handelsblatt, θεωρούν ότι όλα αυτά αποτελούν απόπειρα πατροναρίσματος της Ελλάδας, ίσως κι ένα πραξικόπημα από το εξωτερικό.
Το #ThisIsACoup είναι "απολύτως σωστό", σχολίασε ο γνωστός Αμερικανός οικονομολόγος και αρθρογράφος των New York Times Πολ Κρούγκμαν. Οι απαιτήσεις που έχουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης από την Ελλάδα "είναι πέρα από σκληρές, φτάνουν στην εκδικητικότητα, την πλήρη καταστροφή της εθνικής κυριαρχίας", σχολιάζει ο Κρούγκμαν.
Η αρμόδια για θέματα εξωτερικής πολιτικής της πολιτικής ομάδας των Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μπάρμπαρα Λοχμπίλερ έγραψε στο Twitter: "Μιλάνε για εμπιστοσύνη και παρουσιάζουν ένα έγγραφο που ισοδυναμεί με ταπείνωση".
Υπό το θέμα #ThisIsACoup αναρτήθηκε στο Twitter μια γελοιογραφία που δείχνει τον Σόιμπλε ως χάρο σε αναπηρικό αμαξίδιο να καταστρέφει την ελληνική και την ευρωπαϊκή σημαία.
Έντονες είναι οι επικρίσεις στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης εναντίον του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, ο οποίος χαρακτηρίζεται επικεφαλής των νέο-αποικιοκρατών, ενώ τον κατηγορούν ότι θα είναι ικανοποιημένος μόνο με την πλήρη παράδοση της Ελλάδας.
Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα στο Twitter του Ιρλανδού Σοσιαλιστή πολιτικού και πρώην ευρωβουλευτή Πολ Μέρφι, ο οποίος επισημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι είπαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι "μια νεο-αποκία δεν είναι αρκετή, θέλουμε μια κανονική αποικία".
~
*** Φίλης: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συμπορεύεται με τη Χρυσή Αυγή!
Φίλης: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συμπορεύεται με τη Χρυσή Αυγή!
-  Να παραιτηθούν καλεί όλους τους βουλευτές που ψήφισαν "όχι" στην ψηφοφορία του Σαββάτου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης. "Το πιο σωστό θα ήταν να ψηφίσουν αρνητικά αφού διαφωνούσαν και στη συνέχεια να παραιτηθούν και να παραδώσουν τις έδρες τους" δήλωσε ο κ. Φίλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Ενώ έκανε συγκεκριμένη αναφορά και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγοντας πως τον ενοχλεί η "συμπόρευσή της με εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής" σε θέματα κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Ο κ. Φίλης σχολίασε πολύ αρνητικά την εμμονή της προέδρου της Βουλής να καθυστερήσει την διαδικασία της περασμένης εβδομάδας με την διαδικασία για την εξουσιοδότηση προς τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του να διαπραγματευθούν με τους εταίρους μας.
Σχετικά με τη διαπραγμάτευση, ο κ. Φίλης χαρακτήρισε εξωφρενικές τις απαιτήσεις κάποιων εταίρων μας για αλλαγή της κυβέρνησης στην Ελλάδα, δήθεν για να ισχυροποιήσει την αξιοπιστία της, απαίτηση που ισοδυναμεί σύμφωνα με τον κ. Φίλη με πραξικόπημα.
Ο κ. Φίλης επισήμανε ότι υπάρχουν ακόμα κόκκινες γραμμές τις οποίες δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε ακόμα και με κίνδυνο να μην υπάρξει συμφωνία. Χαρακτηριστικά ανάφερε την συνέχιση της παρουσίας του ΔΝΤ και στο επόμενο πρόγραμμα για τη χώρα μας και τη μεταφορά περιουσιακών στοιχείων της χώρας μας ύψους 50 δισ. σε εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο, ως εγγύηση για το νέο δάνειο που θα λάβουμε. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης αυτό δεν είναι προσωπική του άποψη αλλά θέση του πρωθυπουργού.
~
***  ΒΟΜΒΑ: Χάνουμε τα κοιτάσματα...
koitasmata
 -  Ο γνωστός καθηγητής, Αντώνης Φώσκολος, κατηγορεί τον Παναγιώτη Λαφαζάνη για λάθος χειρισμούς στις προσπάθειες που έχουν γίνει για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας.
"Είμαι ανήσυχος διότι το υπουργείο μετέχει σήμερα σε ένα συνέδριο με θέμα "Η διείσδυση του φυσικού αερίου στην Ελλάδα". Μιλάνε για διείσδυση, δηλαδή εισαγωγές, την ώρα που στην Ελλάδα έχουμε τέτοια αποθέματα φυσικού αερίου.
Ο κ. Λαφαζάνης δεν πρέπει να έχει τη θέση που έχει αυτή τη στιγμή στο υπουργείο. Ντρέπομαι για τους λεγόμενους Έλληνες υπουργούς που θέλουν να εισαγάγουν φυσικό αέριο", δηλώνει ο κ. Φώσκολος, ο οποίος έχει στείλει σχετική επιστολή στο υπουργείο.
Ο κίνδυνος να λήξει ο διαγωνισμός για τα 20 θαλάσσια οικόπεδα στο Ιόνιο Πέλαγος και νότια της Κρήτης αν δεν δοθεί παράταση, είναι υπαρκτός καθώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον, λόγω της κατάστασης στην Ελλάδα.
Για να αποφευχθεί η απαξίωση των οικοπέδων, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ίσως θα πρέπει να παρατείνει κατά δύο με τρεις μήνες το χρονοδιάγράμμα προσφορών, εκτός και αν ο όμιλος των ΕΛΠΕ υποβάλλει κάποια προσφορά ή αν κάποιες ρωσικές εταιρείες κάνουν πραγματικότητα τις υποσχέσεις που έδωσαν στον υπουργό.


~
***  ΒΟΜΒΑ: Έρχεται εξέγερση Αλβανών στα Βαλκάνια τον Αύγουστο...
guskova
-  Η Ρωσίδα ιστορικός και ακαδημαικός Jelena Guskova προειδοποίησε ότι μπορεί να υπάρξουν ένοπλες επιθέσεις τον Αύγουστο σε Σερβία, Βοσνία και Σκόπια. Η Guskova τονίζει ότι "οι αλβανοί θα εξεγερθούν και πάλι σε Σκόπια και νότο Σερβίας στην κοιλάδα την λεγόμενη Presevo, συμπεριλαμβανομένης της Sandzak (Raska)".
Σύμφωνα με την ίδια οι "εξεγερμένοι" θα επιχειρήσουν να καταλάβουν περιοχές πλειοψηφικά σέρβων και πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο της Σερβίας και στη Βοσνία Ερζεγοβίνη. Οι διαμάχες μπορεί να είναι εκτεταμένες και να περιλαμβάνουν πολλά κράτη των Βαλκανίων σύμφωνα με την ακαδημαικό.Προειδοποιεί επίσης ότι η πιο σοβαρή απειλή είναι για τα Σκόπια και ότι στο πλαίσιο του διακανονισμού της διαμάχης ενδέχεται να επέμβει το ΝΑΤΟ.



***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2015  :
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  29  Ιουνίου 2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2015/06/29-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , 30   Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-30-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   30  Ιουνίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/30-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-  
~
~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2015  :                  
~  ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015   :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης ,  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-02-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/02-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  03 Ιουλίου  2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-03-2015.html .-               
~  Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Παρασκευή  03  Ιουλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/03-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης , Σάββατο  04  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιούλιος  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/04-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή 05  Ιουλίου 2015 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Κυριακή Δημοψηφίσματος 05  Ιουλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/05-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  06  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-06-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  06  Ιουλίου   2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/07/06-2015.html .- 
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη 07  Ιουλίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-07-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  07  Ιουλίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/07/07-2015.html  .- 
~ARFARA NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  08  Ιουλίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-08-2015.html .- 
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  08  Ιουλίου  2015 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/07/08-2015.html .-
 ~  ARFARA NEWS ,Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη 09 Ιουλίου 2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-09-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουλίου 2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/07/11-12-2015.html .-
~ΎΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη 09 Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .-
Το αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη 09- Ιουλίου - 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 09 Ιουλίου  2015  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκευή  10  Ιουλίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-10-2015.html .-
~Το αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 10  Ιουλίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-          
~Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Παρασκευή  10  Ιουλίου  2015   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Σάββατο  11  Ιουλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-11-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 12  Ιουλίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-12-2015.html .-


~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  12  Ιουλίου  2015   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/12-2015.html .-
~Το  αγιάζι της έκτακτης Κυριακάτικης ενημέρωσης 12  Ιουλίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/12-2015.html .-
~ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  13  Ιουλίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-13-2015.html .-
~

***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4238 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2520 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2526   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9284   βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4458 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 477 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.206  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                         
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   488 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937 ,    ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  443. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 100 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-   www.erroso.gr ,                                          
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17




1 σχόλιο:

  1. Ψάχνετε για ένα δάνειο επειγόντως είτε

    - Για να αναζωογονήσετε τις δραστηριότητές σας

    - Ανακαίνιση του εσωτερικού του διαμερίσματος, του σπιτιού, του κτιρίου κτλ ...

    - Για την υλοποίηση ενός έργου

    - Ή για άλλους λόγους

    Αλλά δυστυχώς η τράπεζα καθορίζει προϋποθέσεις που δεν μπορείτε να εκπληρώσετε. Χωρίς άλλες ανησυχίες, δίνουμε δάνεια που κυμαίνονται από € 3.000 έως € 500.000 με επιτόκιο 3%.

    Σημείωση: "Το δάνειο σας δεσμεύει και πρέπει να επιστραφεί. Ελέγξτε τις δυνατότητες αποπληρωμής πριν δεσμευτείτε »μόνο σοβαρό άτομο.

    Άμεση επικοινωνία Email: irabebeirapyrgos@outlook.fr

    ΑπάντησηΔιαγραφή