ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

 Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 25-03-2017 :
Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης/.........
~* Εορτασμός Ευαγγελισμού Θεοτόκου και Απελευθερωτική Επανάσταση του 1821  25  Μάρτη ....




 
Δεν είδα εγώ μεγαλυτέραν ανάπαυσιν ως της τελείας υπακοής... Εργασθήτε λοιπόν τώρα που είσθε νέοι, να θερίσετε καρπόν απάθειας εις το γήρας. Εάν δεν βιασθήτε και του Μαθουσάλα τα χρόνια να ζήσετε, δεν θα χαρήτε αυτά τα χαρίσματα... Και θα ιδήτε τοιαύτην ακινησίαν παθών και ειρήνην ψυχής ως να είσθε μέσα εις τον Παράδεισον.Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)
 
 
 

~Από εορταστικές εκδηλώσεις  για επέτειο  25ης  Μαρτίου επανάστασης  του 1821  στο Αρφαρά  Μεσσηνίας Σάββατο  25-03-2017  :







~ 25 Μαρτίου
Ο Ευαγγελισμός της υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας. Πελαγίας και Θεοδοσίας. Οσίου Σεννουφίου του «σημειοφόρου».  ~
Σήμερα 25/03/2017 εορτάζουν:
 
~ Σαν σήμερα....
  1. 717 μ.Χ.
    Ανέρχεται στον θρόνο της Βυζαντινής αυτοκρατορίας ο Λέων Γ', ιδρυτής της δυναστείας των Ισαύρων.
  2. 919 μ.Χ.
    Ο Αρχιναύαρχος του Βυζαντίου Ρωμανός ο Λεκαπηνός εισέρχεται με όλο το στόλο στο λιμάνι του Βουκολέοντα ακριβώς κάτω από το αυτοκρατορικό παλάτι και εμφανισθείς προ του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Ζ' του Πορφυρογέννητου ορκίζεται πίστη και αφοσίωση διοριζόμενος «Μάγιστρος» και «Μέγας εταιρειάρχης».
  3. 1259 μ.Χ.
    Γεννίεται ο Ανδρόνικος Β' ο Παλαιολόγος, αυτοκράτορας του Βυζαντίου.
  4. 1297 μ.Χ.
    Γεννίεται ο Ανδρόνικος Γ' ο Παλαιολόγος, αυτοκράτορας του Βυζαντίου.
  5. 1856 μ.Χ.
    Εγκαινιάζεται στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου ο Ναός του Ευαγγελισμού.
  6. 1886 μ.Χ.
    Γεννίεται ο Αθηναγόρας (κατά κόσμον Αριστοκλής Σπύρου), Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως.

~

Γ΄ Κυριακή των Νηστειών - της Σταυροπροσ....
 

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφο....
 

Α΄ Κυριακή των Νηστειών - της Ορθοδοξίας
 

Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρο....
 

Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας
 

Άγιος Νικηφόρος
 

Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου
 

Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανο....
 

Αγία Αγάθη
 

Τελώνου και
~* Χθες στο Αρφαρά Καλαμάτας  Παρασκευή 24-03-2017 μέσα από βίντεο :
1 ~* Δ΄ Χαιρετισμοί ΑΡΦΑΡΑ  24/03/2017:
 https://youtu.be/1OE40QbNVcA   .-
~ Δ΄  Χαιρετισμοί Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρά ομιλία 1  24/03/2017:
https://youtu.be/DA5urDHa-eY .-  
~*ΑΡΦΑΡΑ Δ΄ Χαιρετισμοί 24/03/2017:
https://youtu.be/XdaSB2c9S9I .-
~* ΑΡΦΑΡΑ  Παρέλαση  25/03/2017 στην κεντρική πλατεία:
 https://youtu.be/HYW9baedY-Q   .-
5 ~*Αρφαρά εκδηλώσεις χοροί σχολείων κ πλατεία  25/03/2017:
https://youtu.be/yLRRvTXj3tE  .-
~*Αρφαρά Εορτασμοί 25/03/2017  κ  πλατεία :
 https://youtu.be/LrvJ2tWHVUk  .-
~*Αρφαρά  χοροί σχολείων εορτασμοί  25/03/2017:
https://youtu.be/3CTyviTLNAI  .-
~*Αρφαρά 25/03/ 2017  επιμνημόσυνη δέηση στην κεντρική πλατεία: https://youtu.be/Wq1ZZ_TtgC0 .- 
~*Αρφαρά εορτασμοί χοροί σχολείων  25/03/2017  πλατεία:
 https://youtu.be/ydYZ5A6Y1-Q  .-
10 ~*Αρφαρά κ.  πλατεία χοροί εορταστικές εκδηλώσεις  25/03/2017: https://youtu.be/FsUmL2WpYGM  .-
~*ΑΡΦΑΡΑ χοροί εκδηλώσεις  25/03/2017  κ  πλατεία:
https://youtu.be/BBXPwQ3Tj4Q .-
12 ~* Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρών εορτασμοί  25/03/2017:
https://youtu.be/G6ZY6I5YBds .-

*** Με καλό καιρό και μηνύματα ενότητας ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Καλαμάτα (φωτογραφίες και βίντεο) 
Η Καλαμάτα γιόρτασε την 25η Μαρτίου με μια εντυπωσιακή παρέλαση που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι.
Ο καλός καιρός και η μεγάλη συμμετοχή ήταν αυτά που οδήγησαν τους Καλαματιανούς  στην οδό Αριστομένους για να παρακολουθήσουν την παρέλαση και να χειροκροτήσουν όσους συμμετείχαν.
Από πλευράς επισήμων, την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας,  τη Νέα Δημοκρατία ο πρώην  υφυπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, επίσης την παρέλαση παρακολούθησαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, εκπρόσωποι του ενόπλων δυνάμεων καθώς και των σωμάτων ασφαλείας καθώς και αυτοδιοικητικοί  της πόλης.
Η παρέλαση ξεκίνησε με τη φιλαρμονική και ακολούθησαν Αντιπροσωπείες Μαθητών και Μαθητριών των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σχολές Μαθητείας Ο.Α.Ε.Δ., Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας, Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας, Κέντρο Λαογραφικών Μελετών Καλαμάτας, Σύλλογος Αθλητικού Χορού «Ξενία», Πολιτιστικό Χορευτικό Σωματείο Μεσσηνίας «Εν Χορώ», Σύλλογος Κρητών Μεσσηνίας «Ο  ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ», Χορευτικός Όμιλος «ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ», Πολιτιστικός Σύλλογος «ΟΙ ΑΜΦEΙΕΙΣ», Σύλλογος Γυναικών Σπερχογείας, Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Βέργας, Τομέας Λαογραφίας και Τομέας Μουσικής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ι.Μ. Μεσσηνίας, Σύλλογος «ΕΛΛΗΝΟΜΝΗΜΟΝΕΣ», Ελληνική Ομάδα Διάσωσης-Παράρτημα Ν. Μεσσηνίας, Τμήμα Εθελοντριών Ερυθρού Σταυρού, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών Ε.Ε.Σ, Τμήμα Τοπικής Εφορίας Ελληνίδων Οδηγών, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Αντιπροσωπευτικά Τμήματα Πεζικού & Αεροπορίας.
Μετά τη λήξη της παρέλασης επακολουθήσαν δηλώσεις με κοινό μήνυμα αυτό της ενότητας.
Σε λίγο δείτε εδώ φωτογραφίες και βίντεο από τη σημερινή παρέλαση

*** Αλέξης Χαρίτσης στο "Θ" : «Δεν πουλάμε στους Μεσσήνιους φύκια για μεταξωτές κορδέλες» 
Η καρέκλα στην οποία κάθεται ο Καλαματιανός αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, είναι σίγουρα… ηλεκτρική. Ο ρόλος και οι ευθύνες του θεωρούνται «κλειδί» για να χαρακτηριστεί μια κυβερνητική θητεία πετυχημένη ή όχι. Ο ίδιος, όμως, πέρα από την πίεση που έχει, δε φαίνεται να ενοχλείται ιδιαίτερα. Θεωρεί ότι με μετρημένα λόγια και πράξεις μπορεί να επιτευχθεί αυτό που μοιάζει με σισύφειο έργο. Να βγει, δηλαδή, η χώρα από τη μιζέρια των μνημονίων.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο «Θάρρος» δήλωσε αισιόδοξος, αλλά όχι αιθεροβάμων, για τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, ενώ τόνισε ότι ήδη υπάρχει σε εξέλιξη σχεδιασμός για την αλλαγή παραγωγικού μοντέλου της κοινωνίας.
  -Χθες ήταν η… Μεγάλη Πέμπτη για την ελληνική οικονομία, αύριο ίσως κάποιοι μιλήσουν και για τη… Σταύρωση. Όντας σ' ένα καίριο υπουργείο για την πορεία της ελληνικής διαπραγμάτευσης, πώς βλέπετε να εξελίσσονται τα πράγματα. Το ποτήρι είναι μισογεμάτο ή αδειάζει;
Σύμφωνα με τη γνώμη μου δεν είναι θέμα αισιοδοξία ή απαισιοδοξίας. Όταν ασκείς πολιτική, πρέπει να βλέπεις μπροστά σου τα δεδομένα που έχεις και τους ανάλογους συσχετισμούς. Το τελευταίο διάστημα, με κάθε ευκαιρία, σημειώνω ότι είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών να κλείσει η συμφωνία. Με αυτή την έννοια πολύ σύντομα θα έχουμε αποτέλεσμα. Η ειδοποιός διαφορά της σημερινής κυβέρνησης είναι ότι δεν κάθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μόνο και μόνο για να βάλει μια υπογραφή. Αγωνίζεται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και με τους καλύτερους δυνατούς όρους.
Ας δούμε την εικόνα. Η χώρα ζει για επτά χρόνια κάτω από την πραγματικότητα των μνημονίων, με τα όποια αποτελέσματα έχουν επιβάλει στην ελληνική κοινωνία. Επομένως, δεν έχει κανένα νόημα να υπογράψουμε ένα κείμενο, το οποίο έπειτα από μερικούς μήνες θα μας φέρει και πάλι σε μία από τα ίδια. Το θέμα είναι να υπάρξει μια ολική συμφωνία, η οποία δε θα περιλαμβάνει τα μέτρα και τα αντίμετρα για τη δεύτερη αξιολόγηση. Υπάρχει και το ζήτημα του χρέους, τα μεσοπρόθεσμα μέτρα που έχουν συζητηθεί από πέρυσι το Μάιο, αλλά και η ένταξη των ελληνικών τραπεζών στο σύστημα της ποσοτικής χαλάρωσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ώστε έτσι να βαδίσουμε σε έναν πιο καθαρό δρόμο. Κι αυτό θα σημαίνει ότι η ελληνική οικονομία θα έχει πλέον θετικές προοπτικές.
Βέβαια, να σημειώσω ότι αυτή η συμφωνία που συζητάμε και διαπραγματευόμαστε δε θα περιλαμβάνει μόνο μέτρα λιτότητας, αλλά και θετικά μέτρα, με συγκεκριμένο κοινωνικό αποτύπωμα, ανακουφίζοντας ορισμένα κοινωνικά στρώματα που έχουν υποφέρει μέσα στην κρίση, ενώ θα έχουν και αναπτυξιακό πρόσημο. Δηλαδή, να αποκτήσουμε πόρους για δράσεις που δεν μπορούσαμε μέχρι σήμερα να κάνουμε, έχοντας ως στόχο πλέον την ανάπτυξη. Αυτή είναι η λογική μας, με αυτή βαδίζουμε και θεωρώ ότι η εκκρεμότητα θα κλείσει σύντομα, μια και δεν μπορεί αυτό να συνεχιστεί άλλο.
  -Βέβαια, αν κάποιος θέλει να κάνει το συνήγορο του διαβόλου θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι, παρά το γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση θέτει προϋποθέσεις στις διαπραγματεύσεις, στο τέλος υποχωρεί και το μάρμαρο πληρώνουν οι πολίτες της χώρας. Συνεχίζοντας, μήπως η εξουσία κατέλαβε και την Αριστερά, ενώ στην αρχή μιλούσαμε για το αντίθετο; Μήπως η Αριστερά έγινε κι αυτή ένα κομμάτι του συστήματος;
Να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα. Προσωπικά, θεωρώ ότι Αριστερά είναι οι ευθύνες που έχει αναλάβει απέναντι στον ελληνικό λαό, με διπλή εντολή, είναι μια πολιτική δύναμη, η οποία, αν θέλει να έχει μια ειλικρινή σχέση με τους πολίτες, δε θα αφήσει τις όποιες ευθύνες της στην άκρη και θα πάει στην ασφαλή γωνίτσα της, για να διατηρήσει την ιδεολογική της καθαρότητα. Εφόσον αναλαμβάνεις ευθύνες, αυτές πρέπει να τις φέρνεις σε πέρας. Βέβαια, με όλες τις δυσκολίες που κρύβει ένα τέτοιο εγχείρημα, κι ας μην κοροϊδευόμαστε, αυτές είναι τεράστιες. Δεν μπορεί να μη συμφωνήσει κάποιος με την παρατήρηση ότι το διεθνές περιβάλλον είναι εχθρικό απέναντι στην κυβέρνηση. Αυτό είναι αναντίρρητο και με οδηγό αυτό το γεγονός πορευόμαστε.
Παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε ούριο άνεμο, διαφωνώ ότι από το Σεπτέμβριο του 2015 και μετά δεν έχουμε καταφέρει αρκετά πράγματα. Και με αυτό που ισχυρίζομαι, δεν εξωραΐζω καμία πραγματικότητα Έχουμε πετύχει, όμως, και πράγματα που καμία άλλη κυβέρνηση δε διεκδίκησε. Ένα παράδειγμα είναι το θέμα του χρέους, όπου κάποιοι έδιναν πιστοποιητικά βιωσιμότητάς του, ενώ τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Εξοικονομήσαμε πόρους για την υλοποίηση πολιτικών που δεν έγιναν από κανέναν. Το γεγονός ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα έχει και θετικά στοιχεία για τους πολίτες, αυτό δεν μπορεί να το πετάξεις στα σκουπίδια. Θεωρώ, λοιπόν, ότι κάνουμε μια διαπραγμάτευση που θα πιάσει τόπο. Πετύχαμε, για παράδειγμα, ευνοϊκούς όρους για τα προγράμματα του προηγούμενου ΕΣΠΑ, καταφέρνοντας να μη χάσουμε ούτε ένα ευρώ από την ευρωπαϊκή συμμετοχή. Οι προηγούμενοι αυτά τα χρήματα τα είχαν… ακίνητα. Δεν υπάρχουν μόνο αρνητικά.
Προς Θεού, μην εκληφθούν τα παραπάνω ως κουβέντες αέρος. Γνωρίζουμε σε τι θέση βρισκόμαστε, γνωρίζουμε τους συσχετισμούς. Η κριτική, όμως, που λέει ότι τούτων δοθέντων θα έπρεπε να παραδώσετε τα κλειδιά της εξουσίας σε αυτούς που για 40 χρόνια ρήμαξαν τη χώρα και εσείς να γυρίσετε στην ασφάλεια του 3%, εμένα με βρίσκει αντίθετο. Η εντολή που πήραμε είναι να λύσουμε τα προβλήματα. Και αλλοίμονο. Τα προβλήματα δε δημιουργήθηκαν λόγω μνημονίου. Και στο εσωτερικό μέτωπο υπάρχουν θέματα που δεν αγγίζονται για δεκαετίες. Και στο βαθμό του εφικτού προσπαθούμε να τα αντιμετωπίσουμε με επιτυχία.
  -Βέβαια, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι πολίτες δε σας πιστώνουν ότι είστε κάτι διαφορετικό από τους υπόλοιπους.
Η φθορά είναι αναντίρρητη. Όταν υλοποιείς πολιτικές γεμάτες αγκάθια, είναι φυσικό να συμβαίνει κι αυτό. Αλλά οι πολίτες, παρά το γεγονός ότι είναι θυμωμένοι και πιεσμένοι, δεν πάνε σε κανέναν πολιτικό σου αντίπαλο. Γνωρίζουν ότι αν είναι να λυθούν προβλήματα δεκαετιών, αυτό δε θα γίνει από εκείνους που τα δημιούργησαν. Τουλάχιστον αυτό βλέπω από τις συναντήσεις μου με τους πολίτες όλο αυτό το διάστημα.
  -Για να πάμε πιο πολύ στα δικά σας χωράφια. Έχετε την αίσθηση ότι τα κονδύλια από το ΕΣΠΑ έχουν περάσει στην πραγματική οικονομία; Υπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν ήδη πάρει χρήματα; Υπάρχει αρκετή δόση κριτικής στο θέμα αυτό.
Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, αρκεί να έχει σχέση με την πραγματικότητα. Οι αριθμοί υποστηρίζουν ότι το 2015, σύμφωνα με ευρωπαϊκά στοιχεία, ήμαστε η πρώτη χώρα σε απορροφητικότητα. Ο στόχος για το 2016, που είχαμε θέσει από κοινού με την ευρωπαϊκή επιτροπή, ήταν απορρόφηση 7% των πόρων για την πραγματική οικονομία, κι εμείς πετύχαμε αύξηση 50%. Και το ΕΣΠΑ επηρεάζεται από μια σειρά παράγοντες. Αυτό μεταφράζεται σε ενίσχυση των πολιτών; Βεβαίως. Έχουμε ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, έργα υποδομών που φέρνουν ανάπτυξη, έργα περιβάλλοντος και ολοκληρώνουμε με μια σειρά παρεμβάσεων  το κοινωνικό κράτος. Ήδη υπάρχουν ανακοινώσεις και δημιουργούνται έργα για την πρωτοβάθμια υγεία. Μάλιστα, θα τις ενισχύσουμε περαιτέρω. Βρήκαμε «παγωμένους» αυτοκινητόδρομους και ενεργοποιήσαμε πόρους, έτσι ώστε να ολοκληρωθούν.
Πάμε στην επιχειρηματικότητα. Στους 4 τελευταίους μήνες του 2015 έπεσαν στην πραγματική οικονομία 5 δισεκατομμύρια ευρώ και την κράτησαν όρθια. Υπάρχουν και νέα προγράμματα, με 4 προσκλήσεις μόνο για τους μικρομεσαίους. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει.
Πέρα από το ΕΣΠΑ έχουμε το νέο αναπτυξιακό νόμο. Μέσα σε 4 μήνες κατατέθηκαν επενδυτικά σχέδια 2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν όλοι ότι μόνο ένα 10% αφορά στην Αττική. Υπάρχει, δηλαδή, σημαντική αποκέντρωση. Το 65% των νέων επενδύσεων αφορούν στο δευτερογενή τομέα, που σημαίνει και δημιουργία μόνιμων θέσεων εργασίας.
Και δημιουργούμε και νέα εργαλεία. Δημιουργούμε προϋποθέσεις για στήριξη επιχειρήσεων παραγωγής ποιοτικών προϊόντων.
Μέσα από την εμβληματική δράση του νέου ΕΣΠΑ "Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ", προϋπολογισμού 280 εκατομμυρίων ευρώ, που σχεδιάσαμε και υλοποιούμε σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, χρηματοδοτούμε τη σύμπραξη επιχειρήσεων με ερευνητικούς φορείς, αλλά και μεμονωμένες επιχειρήσεις ή ομάδες επιχειρήσεων για την προαγωγή επενδύσεων στην έρευνα και την καινοτομία.
Το μεγάλο ενδιαφέρον που συνάντησαν αυτά τα προγράμματα, ιδίως της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και του EquiFund, δείχνει ότι η στρατηγική μας φέρνει αποτελέσματα. Σύντομα θα ακολουθήσουν κι άλλες, ανάλογες πρωτοβουλίες. Με σοβαρό σχεδιασμό, σκληρή δουλειά και παραγωγική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων σε κυβερνητικό, ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό επίπεδο, αντιστρέφουμε το brain drain και κάνουμε υπόθεση των νέων ανθρώπων την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
  -Δηλαδή, από τα "μαύρα πρωτοσέλιδα" των περισσότερων εφημερίδων, εσείς βλέπετε το ποτήρι μισογεμάτο;
Επαναλαμβάνω ότι σκοπός μου δεν είναι να εξωραΐσω καμία πραγματικότητα. Γνωρίζουμε και πού ζούμε και τι συμβαίνει στον κόσμο. Υπάρχουν δυνατότητες, όμως, και γίνεται συστηματική δουλειά. Η κατάσταση δεν είναι τόσο άσχημη. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, θέλει δουλειά, αλλά δεν έχουμε εικόνες καταστροφής. Αυτό το παραδέχονται και ξένοι επενδυτές, είτε αρέσει σε ορισμένους είτε όχι.
  -Η Μεσσηνία πρέπει να είναι ικανοποιημένη από την κυβέρνηση;
Ολοκληρώσαμε τον εθνικό δρόμο, μελετούμε το εσωτερικό οδικό δίκτυο και ο δρόμος Καλαμάτα- Ριζόμυλος- Πύλος- Μεθώνη θα γίνει. Υπάρχει πρωτοβουλία και συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να ολοκληρωθεί το έργο. Υπάρχει έτοιμη δουλειά, η μελέτη είναι στο υπουργείο Υποδομών, ο δρόμος θα γίνει. Χρειάζεται, όμως, σοβαρότητα και όχι πομφόλυγες. Τέτοιου τύπου έργα δε γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη.
Ας μην παραμυθιάζουμε, όμως, τον κόσμο ότι υπήρξε πρόβλεψη για το συγκεκριμένο έργο. Δε βρήκαμε τίποτα έτοιμο. Δεν υπήρχαν δεσμευμένες πιστώσεις. Έβαζαν έργα - αέρα στο ΕΣΠΑ, χωρίς μελέτες, χωρίς χρήματα.
Υπάρχει και το θέμα Καλό Νερό - Τσακώνα. Κι εδώ θα υπάρξουν απτά αποτελέσματα. Πήραμε ένα έργο χωρίς καμία μελετητική ωριμότητα, αλλά εμείς προχωράμε. Υπάρχουν μια σειρά από σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα.
Βέβαια, δε θέλουμε μόνο τουρισμό. Θέλουμε κι ένα δυνατό ανταγωνιστικό πρωτογενή τομέα. Εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα. Πρέπει, όμως, και οι τοπικοί φορείς να μας δείξουν το δρόμο, το σχέδιό τους. Η τοπική κοινωνία γνωρίζει τα προβλήματα και όχι η Αθήνα. Έχει η Μεσσηνία τη δυνατότητα να βελτιώσει την ποιότητα και την παραγωγικότητα της περιοχής. Πρέπει να ενισχυθούν νέα συνεργατικά σχήματα. Εμείς όλα αυτά τα πριμοδοτούμε. Τέλος, μέσα στις επόμενες ημέρες θα λυθεί και το πρόβλημα με τις πλημμυροπαθείς επιχειρήσεις. Έχουμε σχέδιο για το νομό και με το διάλογο θα γίνουν έργα που δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν άλλοι για δεκαετίες.
Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Δύο ανήλικοι μαζί με έναν 18 και ένα 24χρονο είχαν "ταράξει" την Καλαμάτα στις κλοπές 
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τέσσερις περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής, στην Καλαμάτα.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες το βράδυ, στην Καλαμάτα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 24, 18 ετών, αντίστοιχα και δύο  ανήλικοι.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι όλοι οι ανωτέρω, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι, τα μέλη της συμμορίας, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, την 22/23.3.2017 και πρώτες πρωινές ώρες στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, είχαν διαπράξει συνολικά:
•  δύο περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών, σε γραφείο και Βρεφονηπιακό σταθμό,
•  μία περίπτωση απόπειρας κλοπής, σε περίπτερο και
•  μία περίπτωση κλοπής οχήματος, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια του.
Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές κ.α.
Κατασχέθηκαν, κινητό τηλέφωνο, κράνος δικυκλιστή και είδος ρουχισμού, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων, καθώς και ένας (1) κινητήρας μοτοσικλέτας, η προέλευση και το νόμιμο της κατοχής, του οποίου ερευνάται.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

*** Ο εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην Καλαμάτα- Το πρόγραμμα 
Για την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων, που θα γίνουν στην Καλαμάτα έχει ως εξής:
Ώρα 07.00 ΕΩΘΙΝΟ και παιάνιση θριαμβευτικών θουρίων και εμβατηρίων από τη Φιλαρμονική του Δήμου στους δρόμους της πόλης. Την ίδια ώρα θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης.
Ώρα 10.30 ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ στον I. Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, κατά την οποία θα προστή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Μετά τη Δοξολογία, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα. Μαρία Μπόλλα, φιλόλογο στο Γενικό Λύκειο Δωρίου.
Προσέλευση προσκεκλημένων στον Μητροπολιτικό Ναό μέχρι 10.25.
Εν συνεχεία, μετάβαση αρχών και κοινού στην πλατεία 23ης Μαρτίου για την ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ στα Μνημεία των Ηρώων από τους κ.κ.: α) Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, β) Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, γ) Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Καλαμάτας, δ) Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας, ε) Δήμαρχο Καλαμάτας, στ) Εκπρόσωπο Ένωσης Απόστρατων Στρατού Ξηράς Ν. Μεσσηνίας, ζ) Εκπρόσωπο όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων του Νομού.
Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
Μετάβαση σε πομπή Αρχών, Εκπροσώπων Οργανώσεων και Κοινού στο χώρο της παρέλασης επί της Κεντρικής Πλατείας.
Ώρα 11.15: ΠΑΡΕΛΑΣΗ προ των επισήμων με την εξής σειρά:
Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας, Αντιπροσωπείες Μαθητών και Μαθητριών των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σχολές Μαθητείας Ο.Α.Ε.Δ., Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας, Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας, Κέντρο Λαογραφικών Μελετών Καλαμάτας, Σύλλογος Αθλητικού Χορού «Ξενία», Πολιτιστικό Χορευτικό Σωματείο Μεσσηνίας «Εν Χορώ», Σύλλογος Κρητών Μεσσηνίας «Ο  ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ», Χορευτικός Όμιλος «ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ», Πολιτιστικός Σύλλογος «ΟΙ ΑΜΦEΙΕΙΣ», Σύλλογος Γυναικών Σπερχογείας, Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Βέργας, Τομέας Λαογραφίας και Τομέας Μουσικής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ι.Μ. Μεσσηνίας, Σύλλογος «ΕΛΛΗΝΟΜΝΗΜΟΝΕΣ», Ελληνική Ομάδα Διάσωσης-Παράρτημα Ν. Μεσσηνίας, Τμήμα Εθελοντριών Ερυθρού Σταυρού, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών Ε.Ε.Σ, Τμήμα Τοπικής Εφορίας Ελληνίδων Οδηγών, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Αντιπροσωπευτικά Τμήματα Πεζικού & Αεροπορίας.
ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ:  Πεζόδρομος Αριστομένους έως τη συμβολή τής οδού Αριστομένους με την οδό Βασ. Κωνσταντίνου.
ΧΩΡΟΣ ΕΠΙΣΗΜΩΝ: Ο καθοριζόμενος επί της Κεντρικής Πλατείας.
Ώρα 18.42 ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΣΗΜΑΙΑΣ με τη συμμετοχή Στρατιωτικού Αποσπάσματος και της Φιλαρμονικής του Δήμου.

***  Ένα αφιέρωμα στους ήρωες του ’21 που αδικήθηκαν και έφυγαν πικραμένοι 

 


 
 
 
 
 
 
 Υπάρχουν ήρωες του αγώνα του 1821 που έδωσαν τα πάντα για την Ελλάδα, αλλά οι κακόβουλοι άνθρωποι τους παραγκώνισαν και τους ξέχασαν, για πολιτική σκοπιμότητα, και όχι μόνο:
  Νικήτας Σταματελόπουλος ή Νικηταράς
Ο δοξασμένος αυτός ήρωας συμπατριώτης μας γεννήθηκε στη Μεγάλη Αναστάσοβα της Μεσσηνίας το 1782. Όταν οι Τούρκοι σκότωσαν τον πατέρα και τον αδελφό του, παιδί ακόμα πήγε στα βουνά κοντά στο θείο του, Θοδωράκη Κολοκοτρώνη. Έλαβε μέρος σε πολλές μάχες. Στην Καλαμάτα, στο Βαλτέτσι, στα Δολιανά, στην Τρίπολη και αλλού. Οι ηρωικές του πράξεις τού είχαν δώσει το προσωνύμιο «Τουρκοφάγος».
Οι ηρωισμοί του βάδιζαν αγκαλιά με την αξιοπρεπή τιμιότητά του. Δεν καταδεχόταν ποτέ να πάρει λάφυρα από τα πεδία των νικηφόρων μαχών.
Τo 1839, επί Βασιλείας Όθωνος, συκοφαντήθηκε ότι συνωμοτούσε εναντίον της Βασιλείας και φυλακίστηκε. Ο ιστορικός Ιωάννης Κουμπούρογλου γράφει ότι στη φυλακή υπέστη πολλές ταλαιπωρίες, με αποτέλεσμα να προσβληθεί από ζακχαρώδη διαβήτη, ο οποίος υπήρξε και η αιτία της τύφλωσής του.
Όταν το 1841 αποφυλακίστηκε με την επέμβαση του Μακρυγιάννη, ήταν σχεδόν τυφλός.
Όταν τον αντίκρισε η κόρη του Σοφία, έπαθε «σοκ» και άρχισε να λέει ασυνάρτητα λόγια. Έπειτα από λίγο τρελάθηκε.
Το δράμα του ήρωα συνεχίστηκε. Έπρεπε να συντηρεί την άρρωστη γυναίκα του και τον εαυτό του, χωρίς να έχει καμία κρατική βοήθεια. Έτσι αναγκάστηκε να επαιτεί στους δρόμους του Πειραιά και, κυρίως, μπροστά απ’ την εκκλησία «Ευαγγελίστρια». Πέθανε το 1849 σ’ ένα υπόγειο του Πειραιά, με την πίκρα της εγκατάλειψης και της αχαριστίας των ανθρώπων.
Η «άπτερος νίκη» τον δαφνοστεφάνωσε και η ιστορία του έθνους υμνεί τα ηρωικά του κατορθώματα και τον ευγνωμονεί.
  Οδυσσέας Ανδρούτσος
Γεννήθηκε στην Ιθάκη το 1790 και πέθανε στην Αθήνα το 1852. Υπήρξε κορυφαίος οπλαρχηγός του αγώνα του 1821. Δοξάστηκε στο Χάνι της Γραβιάς, εναντίον του Ομέρ Βρυώνη και στα στενά της Μεγαρίδος, εμποδίζοντας την υποχώρηση του Δράμαλη.
Το 1823 στην Ακράτα κατέστρεψε και τα υπολείμματα του Δράμαλη.
Το 1824, αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητά της κατάστασης που επικρατούσε μεταξύ κυβέρνησης Κωλέττη και στρατιωτικών, θέλησε να χαλιναγωγήσει τους πολιτικούς και τότε ενεπλάκη και κατηγορήθηκε ως προδότης.
Οδηγήθηκε σιδεροδέσμιος σε φυλακή – σπηλιά της Ακρόπολης, δεξιά από την είσοδο των Προπυλαίων.
Στις 5 Ιουνίου του 1825 βρίσκεται νεκρός, πεσμένος κάτω απ’ τον Ιερό Βράχο.
Οι κυβερνητικές εφημερίδες έγραψαν τότε ότι σκοτώθηκε προσπαθώντας να δραπετεύσει. Λίγα χρόνια αργότερα, όμως, η «θεία δίκη» θέλησε να ξεσκεπάσει τους κυβερνητικούς δολοφόνους (Γιάννη Γκούρο και άλλους τρεις) που τον στραγγάλισαν και πέταξαν το πτώμα του κάτω απ’ την Ακρόπολη.
Ο δεσμοφύλακας Κων. Καλαντζής είδε κρυμμένος, μετά την αλλαγή της βάρδιάς του, τέσσερις άνδρες, με επικεφαλής το πρώην πρωτοπαλίκαρό του Γιάννη Γκούρα, να μπαίνουν ξημερώματα στο κελί του σιδηροδέσμιου Ανδρούτσου.
«Ωρέ, ξέρω καλά ποιος σας έστειλε και γιατί  ήρθατε τέτοια ώρα εδώ μέσα. Αυτούς δεν τους συνερίζομαι, μα, συ, μωρέ Γιάννη, γιατί;».
Ο Ανδρούτσος δολοφονήθηκε και το πτώμα του πετάχτηκε στο κενό, κάτω απ’ την Ακρόπολη, για να φανεί σαν αποτυχημένη απόδραση. Η κηδεία του την επομένη – σύμφωνα με την ομολογία του Καλαντζή – ήταν χειρότερη κι απ’ του τελευταίου κατάδικου.
  Μαντώ Μαυρογένους
Γεννήθηκε στην Τεργέστη το 1796 και πέθανε στην Πάρο το 1840. Πάμπλουτη κληρονόμος απ’ τον πατέρα της Νικόλαο Μαυρογένη, μεγαλέμπορο της Τεργέστης και Σπαθάρη της Μολδαβίας.
Με την έκρηξη του Αγώνα, διαπνεόμενη από τα ιδανικά του, εξόπλισε πλοία με έξοδά της και κατεδίωξε τους πειρατές που λυμαίνονταν τις Κυκλάδες. Έλαβε μέρος στην εκστρατεία της Καρυστίας και αργότερα στο Πήλιο, στη Φθιώτιδα και στη Λειβαδιά, μαζί με το Γρηγόρη Σάλα.
Κάτοχος της γαλλικής γλώσσας, ξεσήκωσε τις γυναίκες της Γαλλίας, ζητώντας και πετυχαίνοντας συμπαράσταση στους κατεστραμμένους πληθυσμούς της Ελλάδος. Για τον Αγώνα διέθεσε όλη την περιουσία που κληρονόμησε απ’ τον πλούσιο πατέρα της.
Για τις θυσίες και την πολεμική της δραστηριότητα, ο Καποδίστριας της απένειμε – τιμή μοναδική σε γυναίκα – το αξίωμα της επιτίμου αντιστρατήγου.
Έπειτα απ’ την επανάσταση, απογοητευμένη από την άτυχη ερωτική περιπέτειά της με τον Δημήτριο Υψηλάντη και διωγμένη από τον πρωθυπουργό Ιωάννη Κωλέττη, ξαναγύρισε στη Μύκονο και έπειτα από λίγα χρόνια πέθανε στην Πάρο πολύ φτωχή και λησμονημένη.
  Αλέξανδρος Υψηλάντης
Υπήρξε ο μπροστάρης της ελευθερίας. Γιος Φαναριώτη ηγεμόνα της Μολδοβλαχίας, πρίγκιπας και υποστράτηγος του τσαρικού στρατού, αποδέχθηκε με πατριωτικό ενθουσιασμό το ρόλο του αρχηγού της «Φιλικής Εταιρείας», βοηθώντας οικονομικά και αξιοποιώντας όλες του τις γνωριμίες για την ευόδωση του εθνικού στόχου.
Ύψωσε για πρώτη φορά τη σημαία της ανεξαρτησίας στη Μολδαβία, στις 24 Φεβρουαρίου του 1821, αλλά μετά την ήττα του στη μάχη του Δραγατσανίου, συνελήφθη στις 7 Ιουνίου 1821 για τη δράση του απ’ τους Αυστριακούς και κλείστηκε στις μεσαιωνικές φυλακές του Μπούγκατς.
Παρότι στον υγρό αυτό τάφο η υγεία του ευγενούς Αλέξανδρου Υψηλάντη κλονίστηκε ανεπανόρθωτα, ακόμα και τότε μοναδικό του μέλημα ήταν η επικράτηση της επανάστασης.
Αυτό δείχνει το γράμμα που έστειλε στον αδελφό του, Δημήτριο: «Πεθαίνω, αλλά η αγαπημένη μου πατρίς σώζεται. Ο εχθρός αυτής εταπεινώθη, οι δε συμπολίται μου θέλουσιν εκδικηθή μέχρι τέλους την τυραννίαν τούτου. Μόνην λύπην αισθάνομαι ότι δεν ηυτύχησα να εναγκαλισθώ πάλιν εκείνους μεθ’ ων πολέμησα δια την πατρίδα μου».
Στις 28 Φεβρουαρίου του 1828 πεθαίνει λόγω της κλονισμένης υγείας του. Η τελευταία του επιθυμία ήταν να μείνει «η καρδιά του» στην αγαπημένη του Ελλάδα. Έτσι, το 1964, έπειτα από 136 ολόκληρα  χρόνια, εκπληρώθηκε η επιθυμία του. Σήμερα, η καρδιά του φυλάσσεται στο ναό του Αμαλίειου Ορφανοτροφείου, ενώ τα λείψανά του ευρίσκονται στο ναό των Αγίων Ταξιαρχών στο πεδίο του Άρεως, στην Αθήνα.
  Αντώνης Οικονόμου
Ήταν πλοίαρχος στην Ύδρα. Από τη στιγμή που μυήθηκε στη «Φιλική Εταιρεία», μετατράπηκε σε φλογερό αγωνιστή για την απελευθέρωση της πατρίδας. Ύψωσε την πρώτη σημαία της επανάστασης στην Ύδρα, ζητώντας απ’ όλους τους συμπατριώτες του να προσφέρουν ζωή και ιδιοκτησία στον εθνικό αγώνα. «Όσοι έχετε καράβια μικρά ή μεγάλα, αρματώστε τα και ενωθείτε με τον ελληνικόν στόλον των Υδραίων, των Σπετσιωτών και των Ψαριανών. Μη δειλιάσετε, απόγονοι του Μιλτιάδου και του Θεμιστοκλέους. Μη φανήτε ανάξιοι της ελευθερίας. Ο πόλεμος γίνεται δια την πίστην και την πατρίδα».
Όμως, χειρότεροι αντίπαλοί του κι απ’ τους Τούρκους αποδείχθηκαν οι πρόκριτοι του νησιού, που βλέποντας τη λαϊκή αποδοχή του και τον κίνδυνο να χάσουν την πολιτική και οικονομική εξουσία του νησιού, επιχειρούν να τον δολοφονήσουν, οπότε αναγκάζεται να καταφύγει στον επαναστατημένο Μοριά.
Εκεί, οι Μοραΐτες, θεωρώντας τον Οικονόμου υπεύθυνο για τη μη συμμετοχή των Υδραίων στον Αγώνα, τον περιορίζουν σε μοναστήρι των Καλαβρύτων.
Όταν απέδρασε από εκεί, για να παρευρεθεί στην Α΄ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου, οι πρόκριτοι της Ύδρας, μ’ επιστολή τους – τελεσίγραφο – εκβιάζουν τον Δημήτριο Υψηλάντη: «Ή ο Οικονόμου ή εμείς». Ο Υψηλάντης αποδέχεται τον εκβιασμό και στέλνει απόσπασμα, που τον συλλαμβάνει αρχικά και εν συνεχεία τον δολοφονεί, πριν προλάβει να επέμβει η ομάδα διακοσίων παλικαριών που έστελνε ο Κολοκοτρώνης για να τον διασώσει.
Ένας ακόμα αγωνιστής για την απελευθέρωση της πατρίδας που έφυγε με την πικρία της μη αναγνώρισης των υπηρεσιών του, χάριν της πολιτικής σκοπιμότητας.
  Παλαιών Πατρών Γερμανός
Μέλος κι αυτός της «Φιλικής Εταιρείας», συμμετείχε ενεργά στην προετοιμασία της επανάστασης.
Ευρισκόμενος το 1824 στο επίκεντρο του πολέμου που είχε ξεσπάσει μεταξύ των αντιμαχόμενων οπλαρχηγών και αρνούμενος να πάρει θέση στην εμφύλια διαμάχη, αποτραβήχτηκε στη Μονή Χρυσοποδαρίτισσας.
Όμως, εκεί το στρατιωτικό απόσπασμα του Γιάννη Γκούρα τον συλλαμβάνει και πεζός, σε πορεία κακοποίησης και εξευτελισμού, οδηγείται σιδηροδέσμιος στη φυλακή.
Ο Π.Π. Γερμανός με επιστολή του προς τον τότε πρωθυπουργό Γεώργιο Κουντουριώτη, του περιγράφει την άδικη περιπέτειά του, και με κυβερνητική διαταγή αφήνεται ελεύθερος.
Λίγους μήνες, όμως, μετά πεθαίνει ξαφνικά στις 30 Μαΐου του 1826, με επίσημη αιτία, ως ανεκοινώθη, τον εξανθηματικό τύφο.
Όμως, ο Γ.Ι. Παπούλιας, αρκετά χρόνια μετά, θα αναφέρει ως αιτία θανάτου του τη δηλητηρίαση. Τον είχε δηλητηριάσει ένας καφετζής, ο οποίος με τη σειρά του είχε βρεθεί δολοφονημένος λίγο αργότερα.
  Θοδωρής Κολοκοτρώνης
Αυτός ο μεγάλος πολεμιστής και ήρωας της επανάστασης του ’21, ο «Γέρος του Μωριά», έφυγε κι αυτός με την πίκρα της απάνθρωπης μεταχείρισης από μέρους των πολιτικάντηδων.
Τα πόσα πρόσφερε στην πατρίδα Ελλάδα επί 49 χρόνια είναι αναρίθμητα.
Χάρις σ’ αυτόν υποχρεώθηκε ο Σουλτάνος ν’ αναγνωρίσει την ύπαρξη του πρώτου ανεξάρτητου νεοελληνικού κράτους. Στη συμβολή του οφείλεται η περίφημη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, η οποία έκρινε την τύχη της επανάστασης. Χωρίς αυτόν, η μεγάλη επανάσταση του ’21 θα είχε συντριβεί.
Μετά την απελευθέρωση στάθηκε στο πλευρό του Καποδίστρια. Η δολοφονία του κυβερνήτη και οι μηχανορραφίες των προστάτιδων δυνάμεων, τον είχαν εξοργίσει. Αλλά σύντομα θα γνώριζε κι αυτός δοκιμασίες και ταπεινώσεις. Η τότε Αντιβασιλεία διέλυσε τις ένοπλες δυνάμεις της επανάστασης και καταδίκασε τους οπλαρχηγούς στην ανεργία και στη φτώχεια.
Η βαυαρική Αντιβασιλεία, μαζί με τη σύμφωνη γνώμη των πρεσβευτών Αγγλίας και Γαλλίας, αποφασίζουν να συλλάβουν τους μεγάλους αρχηγούς. Ο Κολοκοτρώνης συλλαμβάνεται το 1833 με την κατηγορία της ανατρεπτικής δράσης και εσχάτης προδοσίας.
Ο «Γέρος του Μωριά» είναι τότε 64 ετών, ταλαιπωρημένος και εξαντλημένος από μια ζωή γεμάτη αγώνες. Κλείνεται στις φυλακές του «Ιτς – καλέ», για να προετοιμαστεί η δίκη του.
Ψευδομάρτυρες υπάρχουν πολλοί και η δίκη αρχίζει τον Απρίλιο του 1834. Εισαγγελέας είναι ο Άγγλος Μάσσων και ζητάει την κεφαλή του Κολοκοτρώνη «επί πίνακι», καταδικάζοντάς τον σε θάνατο.
Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Α. Πολυζωίδης και ο δικαστής Γ. Τερτσέτης αρνούνται να υπογράψουν μια τέτοια άδικη απόφαση.
Η λαϊκή αγανάκτηση αποκορυφώθηκε και ξέσπασαν εξεγέρσεις τέτοιες, που η Αντιβασιλεία δεν τόλμησε να εκτελέσει τις ποινές.
Ο Κολοκοτρώνης φυλακίστηκε στο φρούριο του Ναυπλίου και έζησε κυριολεκτικά σε μία τρώγλη, που μόλις μπορούσε να μετακινείται (σημ. ο γράφων έχει επισκεφθεί αυτή τη φυλακή).
Εκεί παρέμεινε, με άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες, μέχρι τον ερχομό του Βασιλιά Όθωνα, που τον απελευθέρωσε και του απέδωσε μεγάλες τιμές.
Ένας ακόμα μεγάλος ήρωας της ελληνικής επανάστασης του ’21 που έφυγε με την πίκρα της μη αναγνώρισης των προσφορών του και της αχαριστίας εξαιτίας της πολιτικής σκοπιμότητας.





 










 






Για την ιστορική έρευνα: Βασίλης Ι. Μανιάτης

*** Η συναυλία του Πέτρου Γαϊτάνου ενθουσίασε το κοινό 
Η συναυλία του Πέτρου Γαϊτάνου, προχθές το βράδυ, στο Μέγαρο Χορού, με τίτλο: «Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία», συγκίνησε και ενθουσίασε το κοινό της Καλαμάτας. Τον ερμηνευτή, που πλαισιώθηκε από εξαίρετους μουσικούς, προσκάλεσε ο Δήμος Καλαμάτας, για να τιμήσει με τον τρόπο αυτό την επέτειο έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης το 1821 από την Καλαμάτα.
Ο Πέτρος Γαϊτάνος παρουσίασε ένα πρόγραμμα με επιλεγμένα τραγούδια, που εξελίσσονται γύρω από την έννοια της ελευθερίας, συνδέοντάς τα με την εθνική επέτειο.
Μεταξύ αυτών, ήταν τραγούδια μελοποιημένα από μεγάλους Έλληνες συνθέτες πάνω στην ποίηση σπουδαίων Ελλήνων ποιητών, που ενθουσίασαν το κοινό, το οποίο συνόδευσε πολλές φορές τον ερμηνευτή.
Επίσης, ο Πέτρος Γαϊτάνος έψαλε τον Ύμνο στην Αγάπη από την Α΄ προς Κορινθίους επιστολή του Αποστόλου Παύλου και αφιέρωσε ένα τραγούδι του Πόντου στη Μάνα. Το κοινό συνόδευσε όρθιο, για τελευταία φορά, τον καλλιτέχνη στον Εθνικό μας Ύμνο, με τον οποίο έκλεισε η λαμπρή συναυλία.
Οι μουσικοί συντελεστές ήσαν: Γιώργος Κωνσταντόπουλος, μπουζούκι, Γάσπαρης Μάμμας, κλαρίνο, Κυριάκος Γκουβέντας, βιολί, Γιώργος Τσοκάνης, πλήκτρα, Ανδρέας Μπουτσικάκης, πιάνο, διεύθυνση ορχήστρας, ενορχήστρωση.
    * Για ορισμένες από τις φωτογραφίες ευχαριστούμε το Στράτο Πανταζίδη

***   Αναρτήθηκε ο οριστικός πίνακας κατάταξης ανέργων για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς 
Αναρτήθηκαν, χθες, στη διαδικτυακή πύλη του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού oaed.gr (στην ενότητα «Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα 2017») στο «Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα για όλους τους Δήμους της χώρας για 24.251 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης», ύστερα από σχετική Απόφαση της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ καθ. Μ. Καραμεσίνη οι ακόλουθοι πίνακες: 1. ο Οριστικός Πίνακας Επιτυχόντων. 2. ο Οριστικός Πίνακας Επιλαχόντων και 3. ο Οριστικός Πίνακας Αποκλειομένων
Ο Οριστικός Πίνακας περιλαμβάνει τους ωφελούμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο ανέργων του Οργανισμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, που θα τοποθετηθούν για οκτώ μήνες στους Επιβλέποντες Φορείς (Δήμους), όπως έχουν καθοριστεί σύμφωνα με τη Δημόσια Πρόσκληση. Η κατάρτιση του Οριστικού Πίνακα πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της εγκεκριμένης από το ΑΣΕΠ Δημόσιας Πρόσκλησης.
Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ηλεκτρονική τους αίτηση και τη μοριοδότησή τους, είτε από το Μητρώο τους μέσω του e-Services IIS στην καρτέλα της αντίστοιχης αίτησής τους είτε με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους από τους αντίστοιχους πίνακες κατάταξης ανέργων που έχουν αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr.
Οι άνεργοι που έχουν επιλεγεί για τοποθέτηση ως επιτυχόντες καλούνται, εντός προθεσμίας πέντε εργάσιμων ημερών από την ενημέρωσή τους, να προσέλθουν στην αρμόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2), όπου είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι, προκειμένου να πραγματοποιήσουν με τον Εργασιακό Σύμβουλο την πρώτη συμβουλευτική δράση και να παραλάβουν συστατικό σημείωμα για την υπόδειξή τους στους Επιβλέποντες Φορείς (Δήμους).
Στις περιπτώσεις που δεν καθίσταται δυνατή η επικοινωνία των Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ με τους επιτυχόντες ωφελούμενους, οι ωφελούμενοι υποχρεούνται να εμφανιστούν στις αρμόδιες Υπηρεσίες, εντός 30 εργάσιμων ημερών από την ανάρτηση του Οριστικού Πίνακα Κατάταξης Ανέργων. Στην περίπτωση που παρέλθει η προθεσμία των 30 εργάσιμων ημερών, οι επιτυχόντες αποκλείονται από τον Οριστικό Πίνακα.
Με στόχο τη διευκόλυνση της επανένταξης των ανέργων στην αγορά εργασίας, το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις ενεργοποίησης των ωφελουμένων (συμβουλευτική και  κατάρτιση).
Αναλυτικότερα, τα ΚΠΑ2 όπου οι ωφελούμενοι είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι, θα προσφέρουν δύο δράσεις συμβουλευτικής στους ωφελούμενους του προγράμματος κατά την είσοδο και την έξοδο από αυτό. Η Δράση της Συμβουλευτικής είναι υποχρεωτική για όλους τους ωφελούμενους και χωρίζεται σε δύο μέρη.
Στην πρώτη Συμβουλευτική ο Εργασιακός Σύμβουλος παρέχει πληροφόρηση στον ωφελούμενο σχετικά με το πρόγραμμα αναβάθμισης των τυπικών προσόντων (πρόγραμμα κατάρτισης) και καταγράφει την δήλωση του ωφελούμενου εάν επιθυμεί να το παρακολουθήσει ή όχι. Επισημαίνεται ότι η υλοποίηση της δράσης της κατάρτισης είναι προαιρετική. Η δήλωση συμμετοχής στο Πρόγραμμα Κατάρτισης, η οποία γίνεται στη φάση της πρώτης συμβουλευτικής δράσης, αποτελεί οριστική επιλογή και δεν μπορεί να αλλάξει.
Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συμβουλευτικής, ο ωφελούμενος παραλαμβάνει από τον Εργασιακό Σύμβουλο το Συστατικό Σημείωμα προκειμένου να απευθυνθεί στον Επιβλέποντα Φορέα (Δήμο).
Η δεύτερη Συμβουλευτική πραγματοποιείται στο τέλος του Προγράμματος και αφορά στον επαγγελματικό προσανατολισμό-επαναπροσανατολισμό των συμμετεχόντων.
Επισημαίνεται ότι την ευθύνη για την υπόδειξη και ενημέρωση των επιτυχόντων ωφελουμένων έχει η αρμόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2), όπου οι ωφελούμενοι είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι.
Επίσης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ωφελουμένων στο πλαίσιο της καταβολής των πληρωμών τους, ο αριθμός καταθετικού λογαριασμού ΙΒΑΝ με υποχρεωτικά πρώτο δικαιούχο τον ωφελούμενο προσκομίζεται κατά τη διαδικασία της υπόδειξης.
Για τη διαδικασία υπόδειξης και την προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών στους επιβλέποντες φορείς οι ωφελούμενοι άνεργοι μπορούν να ενημερωθούν από τον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, στην ενότητα «Προγράμματα Απασχόλησης» / «Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα» / «Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος» καθώς και από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Οργανισμού (ΚΠΑ2).

***  ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ! Δικαιώνεται ο ΠΟΥΤΙΝ για την ΕΛΛΑΔΑ... (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Δεν είναι τυχαίο πως ο Πούτιν δηλώνει πως η Κριμαία πρέπει να αποκαλείται με το ελληνικό της όνομα, δηλαδή Ταυρίδα.
Γιγαντιαία ελληνική προτομή ανακαλύφθηκε από το Κέντρο Πληροφοριών της Κριμαίας με τον επικεφαλής της υποβρύχιας μονάδας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών να αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ίσως πρόκειται για την απεικόνιση ενός αρχαίου Έλληνα θεού.
Η προτομή ανάγεται στον 5ο αιώνα, λόγω τεχνοτροπίας σε καλλιτέχνη της Μικράς Ασίας και πρόκειται για το μοναδικό εύρημα τέτοιας σπουδαιότητας που εντοπίστηκε στην βόρεια ακτή της Μαύρης Θάλασσας.
Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο. Russia: Ancient terracotta head found at bottom of Crimea's Kerch Bay may be 2,500-yo  , https://youtu.be/3hoadi8Gl5E  .-

***  H TΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΠΝΙΓΕΙ στο ΑΙΜΑ ! Δείτε τι έρχεται...

~  Πριν από λίγες μέρες 922/3) ο Αμερικανός στρατηγικός αναλυτής Michael Rubin, που είχε διατελέσει σύμβουλος του Πενταγώνου σε θέματα Μέσης Ανατολής και Τουρκίας υποστήριξε ότι η Προεδρία Ερντογάν  φτάνει στο τέλος της και μάλιστα με αίμα. Η δήλωση αυτή προκάλεσε αίσθηση σε όλη την Τουρκία.

Επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Τούρκο πρόεδρο τον οποίο κατηγόρησε ότι διαλύει την Τουρκία, ενώ ‘προφήτεψε’ ότι πλησιάζει το τέλος του και ότι αυτό το δημοψήφισμα είναι το τελευταίο του «παιχνίδι» πριν από την οριστική του καταστροφή.
Την πρόβλεψη αυτή την έκανε στα κοινωνικά δίκτυα και μάλιστα στα τουρκικά κάτι που προκάλεσε μέγιστο πανικό στη γειτονική χώρα καθώς πρόκειται για ένα πρόσωπο που χαίρει μεγάλης εκτίμησης στον Λευκό Οίκο και στο αμερικανικό Πεντάγωνο. Οι Τούρκοι βέβαια τον κατηγόρησαν πως έχει σχέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, στον οποίο αποδίδουν το πραξικόπημα ανατροπής του Ερντογάν.

***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Έκλεισαν τα ΣΥΝΟΡΑ! Κάτι συμβαίνει...

~  Οι Βούλγαροι έκλεισαν τρεις μεθοριακές διαβάσεις με την Τουρκία με σκοπό να εμποδιστούν ψηφοφόροι που ανήκουν στην τουρκική μειονότητα της Βαλκανικής χώρας, αλλά κατοικούν στην Τουρκία να ψηφίσουν στις εκλογές της Κυριακής..
Ο Βαλέρι Σιμεόνοφ, ο συμπρόεδρος του εθνικιστικού συνασπισμού των Ενωμένων Πατριωτών δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο «θα είμαστε εδώ νύχτα και μέρα για να διαφυλάξουμε την εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας».
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, αυτός ο πολιτικός σχηματισμός θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο για τον σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές.
Εξοπλισμένοι με μεγάφωνα απ' όπου ακούγονταν πατριωτικά τραγούδια, περίπου 50 διαδηλωτές ήλεγχαν την κυκλοφορία στον μεθοριακό σταθμό του Καπιτάν Αντρέεβο. Κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως «Η Βουλγαρία πάνω απ' όλα», «Κάτω τα χέρια από τη Βουλγαρία» και «Όχι στην τουρκική ανάμιξη». «Περίπου 6-7.000 άνθρωποι έχουν ήδη φτάσει από την Τουρκία, με δωρεάν μεταφορά, με την εντολή να ψηφίσουν ένα από τα δύο» κόμματα της τουρκικής μειονότητας.
Η Βουλγαρία κατηγορεί την Τουρκία για πληρωμένη προσπάθεια επέμβασης στις βουλευτικές εκλογές. «Δεν είναι φυσιολογικό μια ξένη χώρα να παρεμβαίνει στις εκλογές ενός άλλου κυρίαρχου κράτους. Η Τουρκία προσπαθεί τώρα να παράσχει ψηφοφόρους για το DOST, το φιλοτουρκικό κόμμα, επειδή ξέρει ότι η υποστήριξη προς αυτό το κόμμα στη Βουλγαρία είναι πολύ χαμηλή» είπε ο Κρασίμιρ Καρακατσάνοφ, εκ των ηγετικών στελεχών των Ενωμένων Πατριωτών.

*** Τελειώνει η ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ Ερντογάν! Τον σβήνουν Πούτιν-Τραμπ...

~   Τέλος προβλέπεται να μπει στην επεκτατική του Ερντογάν και στην Τουρκία, όπως την ξέρουμε, αφού κλιμακώνονται οι εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ-Ρωσίας.
Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν παρέχουν στήριξη στους Κούρδους της βόρειας Συρίας και όταν επανακτήσουν τις δυνάμεις τους, το σίγουρο είναι ότι θα επηρεάσουν και τους Κούρδους εντός τουρκικής επικράτειας. Αυτό θα προκαλέσει μια «επανάσταση», με τους Κούρδους να απαιτούν τα ίδια δικαιώματα, δηλαδή ένα αυτόνομο κράτος. Υπό τον φόβο μιας κατάρρευσης, η Τουρκία θα πρέπει να δεχθεί και θα οδηγηθεί να γίνει ένα ομόσπονδο κράτος.
Ήδη, ο Ρ.Τ. Ερντογάν έχει επιχειρήσει να απειλήσει τη Ρωσία ότι θα τραβήξει τα πράγματα στα άκρα, ωστόσο, οι απειλές του και οι λεονταρισμοί του δεν βρήκαν αντίκρισμα.
Ακόμα και τα τουρκικά ΜΜΕ, κάνουν λόγο για στήριξη των ΗΠΑ και της Τουρκίας στην τρομοκράτες-όπως τους θεωρούν στη γείτονα- PYD και θεωρούν τη στροφή που έγινε με τη Ρωσία ένα  χαμένο παιχνίδι.

***  Ανήμερα της 25ης Μαρτίου!  «Υπό ελληνική κατοχή τα νησιά του Αιγαίου»…

~ Κλιμακώνονται οι προκλήσεις της Τουρκίας στη χώρα μας ενόψει του δημοψηφίσματος στη γείτονα για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.
Ακόμα και εθνική μας εορτή, την 25η Μαρτίου, οι Τούρκοι επιδόθηκαν σε ρεσιτάλ προκλητικών κινήσεων, έχοντας το θράσος να λένε ότι τα νησιά του Αιγαίου τελούν «υπό ελληνική κατοχή».
Αυτό υποστήριξε ο πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, Ουμίτ Γιαλίμ, και μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Χουριέτ, έδειξε και φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να πραγματοποιούν ασκήσεις και τόνισε ότι η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα να αναπτύσσει δυνάμεις στα νησιά του Αιγαίου.
Βίντεο  : Νέα τουρκική πρόκληση , https://youtu.be/OBKpymFTa8g .-

***  Η Ελλάδα στον αέρα! Ο Τραμπ μας κάνει ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ κατά της Μέρκελ...

~  «Έχουμε μία χώρα που αντιμετωπίζει συγκεκριμένες δυσκολίες και προβλήματα. Θα τα λύσουμε αυτά τα προβλήματα και θα λύσουμε γρήγορα αυτές τις δυσκολίες. Απλά προσέξτε», υπογράμμισε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στον Λευκό Οίκο, αναφερόμενος στην Ελλάδα και υποδεικνύει, έμμεσα, αυτό που υ υποστηρίζουν οι ειδικοί, ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα θέσει εμπόδια στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, με στόχο να αποδυναμώσει τη Γερμανία.
Η γερμανική κυβέρνηση χρησιμοποιεί το Ταμείο για να εξουσιάζει την ευρωπαϊκή ήπειρο και στην περίπτωση που ο Λευκός Οίκος «παγώσει» τη συμμετοχή του Ταμείου, τότε η αξιολόγηση πιθανότατα θα καθυστερήσει ακόμα περισσότερο να κλείσει και ενδέχεται να τραβήξει μέχρι τον Ιούνιο, τότε που η χώρα μας θα κληθεί να αποπληρώσει ομόλογα.
Στο αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών έχουν τοποθετηθεί Ντέιβιντ Μάλπας και ο Ανταμ Λέρικ, που είναι γνωστοί για τις επικριτικές θέσεις που έχουν πάρει έναντι στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο θέλουν να περιορίσουν και θα μπορούσε να γίνει εργαλείο στα χέρια τους για να ασκήσουν πίεση στη Γερμανία. Mιλώντας στην «Καθημερινη», ο ερευνητής του American Enterprise Institute Ντέσμοντ Λάχμαν τονίζει ότι «δεν θα ήθελαν (σ.σ. οι Μάλπας και Λέρικ) να δουν να τίθενται σε κίνδυνο χρήματα των Αμερικανών φορολογουμένων μέσω νέων δανείων του ΔΝΤ στην Ελλάδα».
Ο Τζέικομπ Κίρκεγκααρντ, ερευνητής στο Peterson, προσθέτει: «αν οι άνθρωποι του Τραμπ θέλουν να ασκήσουν πίεση στη γερμανική κυβέρνηση για το εμπορικό της πλεόνασμα, θα μπορούσαν να προσπαθήσουν να μπλοκάρουν τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Ή αν θέλουν να στείλουν ένα συμβιβαστικό μήνυμα στην Ε.Ε., ένας τρόπος να το κάνουν είναι να μη σταθούν εμπόδιο στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα κινδυνεύει ξανά να γίνει πιόνι σε ένα ευρύτερο παιχνίδι».

***  Το τελευταίο χαρτί του Τσίπρα!  ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ...

~  Tα παίζει όλα για όλα η κυβέρνηση Τσίπρα ώστε να παραμείνει στον κυβερνητικό θώκο, ακόμα και την περαιτέρω ανάπτυξη του δυναμικού στον δημόσιο τομέα ώστε να «γλυκαθούν» οι ψηφοφόροι.
Βαφτίζοντας το σχέδιο «ανάπτυξη», δημιουργούνται θέσεις εργασίες στο δημόσιο, ειδικότερα, 150.000 ετησίως, μέσα από την υλοποίηση ενός τριετούς προγράμματος.
Οι θέσεις αυτές είναι προσωρινής απασχόλησης και προκαθορισμένου κατώτατου μισθού, με συνολικό κόστος 1,5% του ΑΕΠ σε βάθος τριετίας. Δηλαδή, μέσα σε τρία χρόνια, περίπου 500.000 άτομα θα έχουν ενταχθεί στον «στρατό» του Τσίπρα και της παρέας του και θα έχουν φάει το δόλωμα.
Τι και αν ο ιδιωτικός τομέας καταρρέει και θέσεις εργασίας δεν υπάρχουν…

*** ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΥΡΙΖΑ!  ΟΤΑΝ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕΤΕ, αυτό το ΒΙΝΤΕΟ να το ΘΥΜΑΣΤΕ...

~   Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα όπου είναι κυβέρνηση, εμφανίζεται ως ο μεγάλος υποστηρικτής των Εθνικών Εορτών και των παρελάσεων, όμως πριν μερικά χρόνια, όταν με το ζόρι έφτανε το 5%, οι βουλευτές του δεν είχαν αυτές τις απόψεις.
Μάλιστα, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, είχε αποκαλέσει σε δηλώσεις του την 25η Μαρτίου «ψευδοϊστορική Εθνική Επέτειο». Συγκεκριμένα, είχε πει «Πάντοτε αυτή η ψευδοϊστορική, καθιερωμένη από τον Βασιλιά Όθωνα Εθνική Επέτειος που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική ιστορία ήταν μέρα αγώνα, από τότε που καθιερώθηκε, μέρα συγκρούσεων, μέρα όπου αναδεικνύονταν το εξεγερτικό πνεύμα».
Βίντεο : Μηταφίδης για 25η Μαρτίου , https://youtu.be/MC2KIMuW1hM .-

Όμως, δεν είχε μείνει μόνο εκεί. Σε γραπτές του δηλώσεις, την ίδια ημέρα, υποστήριζε ότι «Φτάνουν πια τα λόγια, τα τριμμένα, τα μάταια λόγια, όποιου Έπους! θα φώναζε από τον τάφο του ο Σικελιανός, μπουχτισμένος από τις βαλσαμωμένες εθνικές επετείους, τους βαρύγδουπους πανηγυρικούς, τις ανιαρές μεγαλοστομίες των 'επισήμων', που διαγκωνίζονται σε υπερπατριωτικές κορώνες στα κανάλια. [...] Ο πιο διαδεδομένος - θεσμοθετημένος εθνικός μύθος για το '21 είναι η δήθεν κήρυξή της από τον Π.Π. Γερμανό στις 25 Μαρτίου στην Αγία Λαύρα, αν και ο ίδιος γράφει στα 'Απομνημονεύματά' του πως βρισκόταν στα Νεζερά της Αχαΐας! Εξάλλου, πώς να ευλογούσε μια εξέγερση, που είχε ανάψει "ο απατεών και εξωλέστατος Παπαφλέσσας" και απέκρουαν οι "πεφοβισμένοι" πρόκριτοι;».
Αυτός ήταν πάντοτε ο πραγματικός ΣΥΡΙΖΑ, όχι ο σημερινός, που λόγω των κυβερνητικών καρεκλών έχει ξεχάσει όλα όσα έλεγε, και το παίζει ο μεγαλύτερος υποστηρικτής των Εθνικών Επετείων...

***  ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ! ΟΤΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσαν να ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ οι ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ...

~   Για άλλη μια φορά βλέπουμε τον Σύριζα να πέφτει σε αντιφάσεις αφού τώρα που έγιναν κυβέρνηση, οι μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις δεν τους ενοχλούν όπως παλαιότερα που έλεγαν ότι θα τις... καταργήσουν.
Πιο συγκεκριμένα στο παρελθόν ο κ. Βούτσης μας έλεγε πως θεωρεί αχρείαστες τις μαθητικές παρελάσεις και η κ. Φωτίου πως θεωρεί τις στρατιωτικές παρελάσεις απολίθωμα του παρελθόντος.
Δείτε το βίντεο με τον «παλιό» ΣΥΡΙΖΑ.
Πραγματικά έχουν αλλάξει απόψεις μέσα σε 2-3 χρόνια ή τελικά οι καρέκλες είναι πολύ γλυκιές;
~ Βίντεο : Βούτσης και Φωτίου για τις παρελάσεις. , https://youtu.be/Uonuz_HUsYk  .-

***  ΕΚΛΟΓΕΣ σήμερα ! ΜΑΧΗ στήθος με στήθος...

~  Εκλογές διεξάγονται σήμερα στη γειτονική Βουλγαρία και η σκιά της Τουρκίας πλανάται πάνω στη χωρά, μετά την ένταση που προκλήθηκε στα σύνορα όταν πολίτες που ανήκουν στην τουρκική μειονότητα της Βουλγαρίας αλλά μένουν στη Τουρκία, επιχείρησαν να εισέλθουν στη χώρα.
Από τις 7.00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) μέχρι τις 20:00 θα είναι ανοιχτά τα εκλογικά κέντρα, με τα πρώτα exit-polls να ανακοινώνονται λίγο μετά το κλείσιμο της κάλπης.
Η μάχη είναι στήθος με στήθος ανάμεσα στον κεντροδεξιό πρώην πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ με το Gerb  και την Κορνέλια Νίνοβα του PSB που είναι φιλορωσικό και όπως τονίζει ο Ογκνιάν Μίντσεφ, διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Μελετών στη Σόφια: «Αν το PSB (Σοσιαλιστικό Κόμμα) κερδίσει, η Βουλγαρία μπορεί να ασκήσει πολιτική ανοικτά φιλορωσική. Αν το Gerb (του Μπορίσοφ) επιστρέψει στην εξουσία, θα κρατήσει την ισορροπία μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας η οποία έχει σημαντικά συμφέροντα στα Βαλκάνια».

***  Η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ του κόσμου βρίσκεται στο... AΡΓΟΣ… (BINTEO)

~ Η   μοναδική Ελλάδα μας έχει τα πάντα, ακόμα και την αρχαιότερη πυραμίδα που έχει καταγραφεί.
Βρίσκεται στο Άργος, κτισμένη πάνω στην οδική αρτηρία που ένωνε το Άργος με την Τεγέα και αποκαλείται «Πυραμίδα του Ελληνικού», λόγω της πυραμιδοειδή μορφή που έχει η κατασκευή.
Οι αρχαιολόγοι και ο ειδικοί μελετητές εκφράζουν διφορούμενες απόψεις για τη χρονολογία ανέγερσης, ωστόσο, η πιο διαδεδομένη εκτίμηση είναι ότι χτίστηκε στον 4ο π.Χ. αιώνα, ενώ, υπάρχουν ακόμα και για τη χρήση της διάφορες θεωρίες, όπως ότι χρησίμευε ως τύμβος, οχυρό, ή φρυκτωρία.
 Βίντεο  : Η πυραμίδα του Άργους-Ελληνικού. Ίσως η αρχαιότερη πυραμίδα του κόσμου.|The pyramid of Argos-Greece.     : https://youtu.be/bHVdp85BQKo .-

***  300 δισ. λίρες στο βυθό!Το κυνήγι του θησαυρού άρχισε...

~  Ένα ατελειώτο κυνήγι θησαυρού,φαίνεται πως συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια καθώς ατελείωτες ποσότητες βρετανικού χρυσού,οι οποίες  είναι διάσπαρτες στους ωκεανούς,από τον Πρώτο και το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
 «Από την μεγάλη βάση δεδομένων που υπάρχει έχουμε πρόσβαση σε πολύτιμες πληροφορίες, όπως τα φορτία και τις θέσεις των ναυάγιων».
Τα τελευταία 25 χρόνια, ερευνητικές ομάδες έχουν υπολογίσει πως 7.500 εμπορικά πλοία με αγγλική σημαία χτυπήθηκαν και βυθίστηκαν ενώ700 περίπου από αυτά μετέφεραν χρυσό.
Ο χρυσός αξίας  των 4,5 δισ. λιρών  ο οποίος βρισκόταν στο βυθό εν γνώσει της βρετανικής κυβέρνησης σήμερα υπολογίζεται σε περισσότερες από 300 δισ. λίρες.
Να σημειωθεί πως η Britannia's Gold, δίνει αμοιβή σε όποιον τη βοηθήσει να επιστρέψει το βρετανικό χρυσό στον νόμιμο δικαιούχο του: μια ολόκληρη ράβδο χρυσού.

***
***  ΣOK! Ο ΣΥΡΙΖΑ στέλνει στον εισαγγελέα ΠΟΛΙΤΕΣ!  Όλα για τους λαθρομετανάστες...

~ Σάλος προέκυψε με την απόφαση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να στείλει στην Εισαγγελία πολίτη, ο οποίος οργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Σάμος για τους πρόσφυγες που πνίγουν το νησί.
Όλα έγιναν πριν λίγες ημέρες, όταν, ο «Κίνηση Πολιτών Σάμου» ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε συγκέντρωση για να διαμαρτυρηθεί για τις συνθήκες που επικρατούν στο νησί με την έλευση προσφύγων και παράνομων μεταναστών. Η συγκέντρωση θα κατάληγε στο γραφείο του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων. Δ. Σεβαστάκη (φωτογραφία), ώστε οι πολίτες του νησιού να εκφράσουν τα παράπονα τους.

Το κείμενο της ανακοίνωσης για τη διαμαρτυρία υπέγραφε ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Σάμου, Γιάννης Βέττας ο οποίος, εκλήθη από την Αστυνομία να δώσει κατάθεση σε προκαταρτική έρευνα, που διέταξε η Εισαγγελία Σάμου, μετά από αναφορά του κου Σεβαστάκη.
Δηλαδή, Έλληνας πολίτης βρέθηκε υπόλογος επειδή τόλμησε να παραπονεθεί για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στον τόπο του.

***

*** Αθλητική ενημέρωση  :

ΒΕΛΓΙΟ -ΕΛΛΑΔΑ   1-1 ,  (0-0) .- ^

Τα γκολ :   46΄ Μήτρογλου , 86΄ Λουκάκου
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 65΄ Ταχτσίδης (2η κίτρινη), 90΄+ Τζαβέλλας (2η κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φελαϊνί, Μέρτενς, Βίτσελ, Λουκάκου - Ταχτσίδης, Τζαβέλλας, Σάμαρης, Καπίνο
ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβέιρελντ, Σιμάν (84΄ Μιραλάς), Βερτόνγχεν, Τσαντλί, Βίτσελ, Φελαϊνί (66΄ Ντεμπελέ), Καράσκο, Ναϊνγκολάν, Μέρτενς, Λουκάκου.
ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καπίνο, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σάμαρης, Ταχτσίδης, Σταφυλίδης, Φορτούνης (67΄ Τζιόλης), Μάνταλος (85΄ Ζέκα), Μήτρογλου (90΄ Βέλλιος).

~** Βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. ΒΒέλγιο 5 4-1-0 22-2 13
ΕΛΛΑΔΑ 5 3-2-0 10-3 11
Βοσνία 5 3-1-1 13-5 10
Εσθονία 5 1-1-3 5-15 4
Κύπρος 5 1-1-3 3-8 4
Γιβραλτάρ 5 0-0-5 2-22 0
Το υπόλοιπο πρόγραμμα
09/06/17 Βοσνία/Ερζεγοβίνη-ΕΛΛΑΔΑ
09/06/17 Εσθονία-Βέλγιο
09/06/17 Γιβραλτάρ-Κύπρος

31/08/17 Κύπρος-Βοσνία/Ερζεγοβίνη
31/08/17 Βέλγιο-Γιβραλτάρ
31/08/17 ΕΛΛΑΔΑ-Εσθονία

03/09/17 Εσθονία-Κύπρος
03/09/17 ΕΛΛΑΔΑ-Βέλγιο
03/09/17 Γιβραλτάρ-Βοσνία/Ερζεγοβίνη

07/10/17 Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Βέλγιο
07/10/17 Γιβραλτάρ-Εσθονία
07/10/17 Κύπρος-Ελλάδα

10/10/17 Εσθονία-Βοσνία/Ερζεγοβίνη
10/10/17 Βέλγιο-Κύπρος
10/10/17 ΕΛΛΑΔΑ-Γιβραλτάρ

Social... καζούρα από Τσίπρα!
Τον ποδοσφαιρικό αγώνα της Ελλάδας στο Βέλγιο παρακολούθησαν από τη Ρώμη ο Αλέξης Τσίπρας με τον Βέλγο ομόλογο του, Σαρλ Μισέλ. «Στη Ρώμη λίγο πριν αρχίσει το ματς Βέλγιο - Ελλάδα, που βλέπουμε μαζί με τον @charlesMichel.
Ελπίζω να τον πειράζω εγώ μετά κι όχι αυτός εμένα», ανέφερε σε ανάρτηση του στο Twitter ο Έλληνας πρωθυπουργός, στην οποία έχει επισυνάψει το σχετικό tweet του Σαρλ Μισέλ και τη σχετική φωτογραφία που τον απεικόνιζε μαζί με τον πρωθυπουργό του Βελγίου.
Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής (25/3) :
Κύπρος-Εσθονία   0-0 .- ^
Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Γιβραλτάρ  5-0 .- ^
Βέλγιο-Ελλάδα   1-1 .- ^
1ος όμιλος
 Σουηδία-Λευκορωσία 4-0
(19΄ πεν., 49΄ Φόρσμπεργκ, 57΄ Μπεργκ, 78΄ Τέλιν)

 Βουλγαρία-Ολλανδία 2-0
(5΄, 20΄ Ντέλεφ)

Λουξεμβούργο-Γαλλία 1-3
(32΄ πεν. Γιόαχιμ - 28΄, 77΄ Ζιρού, 37΄ πεν. Γκριζμάν)

2ος όμιλος
Ελβετία-Λετονία 1-0
(66΄ Ντρμιτς)

Ανδόρα-Νήσοι Φαρόε 0-0

 Πορτογαλία-Ουγγαρία 3-0
(32΄ Αντρέ Σίλβα, 36΄, 65΄ Ρονάλντο)

8ος όμιλος
Κύπρος-Εσθονία 0-0 

Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Γιβραλτάρ 5-0
(4΄, 43΄ Ιμπίσεβιτς, 52΄ Βρσάγεβιτς, 56΄ Βίσκα, 90΄+4 Μπίτσακτσιτς)

 Βέλγιο-Ελλάδα 1-1
(89΄ Λουκάκου - 46΄ Μήτρογλου)  

Η βαθμολογία 8ου ομίλου
Βέλγιο 13 (22-2)
Ελλάδα 11 (10-3)
Βοσνία-Ερζεγοβίνη 7 (8-5)
Κύπρος 3 (3-8)
Εσθονία 3 (5-15)
Γιβραλτάρ 0 (2-17)

Η 6η αγωνιστική (09/06)

Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Ελλάδα (21:45)
Εσθονία-Βέλγιο (21:45)
Γιβραλτάρ-Κύπρος (21:45)

~* 4ος  όμιλος
Αυστρία-Μολδαβία 2-0 .-
Γεωργία-Σερβία  1-3 .-
Ιρλανδία-Ουαλία  0-0 .-

~* 7ος  όμιλος
Ισπανία-Ισραήλ  4-1 .-
Ιταλία-Αλβανία 2-0 .-
Λιχνεστάϊν- ΠΓΔΜ  0-3 .-

~* 9ος  όμιλος
Κροατία-Ουκρανία  1-0
Τουρκία Φιλανδία 2-0 .-
Κόσοβο- Ισλανδία  1-2 .-

*** Για τα προκριματικά Μουντιάλ  Ν. Αμερικής :
Ουραγουάη -Βραζιλία  1-4  .- ^
Αργεντινή-Χιλή 1-0 .-^
Κολομβία-Βολιβία 1-0 .- ^

*** Για την Β΄ Εθνική στο Ελληνικό ποδόσφαιρο  :
Σάββατο 25-03-2017  :
Λαμία-Χανιά  2-1 .- ^
Κυριακή 26-03-2017 :
Τρίκαλα -Άρης
Απόλλων Σμύρνης -Αιγινιακός
Πανσερραϊκός-Αγροτικός Αστέρας
Κισσαμικός-Αναγέννηση Καρδίτσας
Αχαρναϊκός-Παναργειακός
Καλλονή-Σπάρτη
ΟΦΗ-Καλλιθέα
Πανελευσινιακός-Πανθρακικός

*** Αθλητική ενημέρωση :

 *** Αναλυτικά το πρόγραμμα της  28ης αγωνιστικής της Euroleague:

28η αγωνιστικήΠέμπτη, 23/3/2017 :

Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)  80-77 .- ^

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)
77-93 , (33-44).-^
Τα δεκάλεπτα: 14-17, 33-44, 58-71, 77-93 .-^

Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία)  76-84 .- ^

Μπασκόνια (Ισπανία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  63-72 , (21-37) .-^

Τα  δεκάλεπτα : 6-24 ,(21-37) ,37-54, 63-72 .-
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πατέρνικο (Ιταλία), Μάντιλα (Φινλανδία), Ομπρκνέβιτς (Σερβία)
ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Σίτο Αλόνσο): Λάρκιν 7 (1), Βόιτμαν 12, Χανγκά 13 (1), Μπουμπουά, Μπλάζιτς, Ντιόπ 7, Τίγι 2, Λαπροβίτολα 5 (1), Σενγκέλια 6, Μπάντιντζερ 11 (1), Λουζ.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 18 (2), Νίκολς 2, Ρίβερς, Τζέιμς 11 (1), Παππάς 4, Φελντέιν 8 (2), Γκιστ 11 (1), Γκάμπριελ 6 (2), Μπουρούσης 4, Καλάθης 8.

VIDEO:
~*ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ-ΠΑΟ 63-72 28η  αγων  23/03/2017:
https://youtu.be/HuLjRDi37AE  .-
~*Μπασκόνια-Παναθηναϊκός  63-72    Ημίχρονο 21-37  23/03/2017: https://youtu.be/EB7YWlGN8-0  .-

Παρασκευή, 24/3/2017 :
Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)  74-85 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 18-25, 33-44, 55-74, 74-85 .-

Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Γαλατασαράι (Τουρκία)  73-67 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 16-18, 37-39, 61-52, 73-67 .-

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  -Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)  73-79 , (37-37) .- ^
Τα  δεκάλεπτα  : 20-19 , (37-37) , 54-58 , 73-79 .-
VIDEO:
~*ΟΣΦΠ-ΡΕΑΛ    Α΄ ημίχρονο  37-37  24/03/2017  28η  αγων:

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)    64-55 .- ^

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 Ν-Η Β.
Ρεάλ Μαδρίτης    21-7 49  
ΤΣΣΚΑ Μόσχας     21-7 49    
Ολυμπιακός 19-9   47   
Φενερμπαχτσέ 17-11   45 
---------------------
Παναθηναϊκός 17-11 45 
Αναντολού Εφές 16-12 44 
Μπασκόνια 16-12  44 
Ερυθρός Αστέρας 15-13  43   
----------------------
Νταρουσάφακα 14-14  42    
Μακάμπι Τελ Αβίβ  10-18  39 
Ζαλγκίρις 13-15  39 ^   
Μπαρτσελόνα 11-16  38   
~~~~~~~~~~~~~~~
Μπάμπεργκ   10-18  38   
Γαλατασαράι   10-18  38    
Ούνιξ Καζάν 7-21   35    
Αρμάνι Μιλάνο 7-20  35 

*** Οι  τελευταίες δυο αγωνιστικές  της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ :
Αγωνιστική ημέρα: 29

30.03. 20:00Αναντολού ΕφέςΟλυμπιακός
 

30.03. 21:45ΜπάμπεργκΝταρουσάφακα
 

30.03. 22:00ΜπαρτσελόναΜακάμπι Τελ Αβίβ
 

31.03. 20:00ΓαλατάσαράιΜπασκόνια
 

31.03. 20:00Ερυθρός ΑστέραςΟύνικς Καζάν
 

31.03. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΜιλάνο
 

31.03. 21:45ΠαναθηναϊκόςΤΣΣΚΑ Μόσχας
 

31.03. 22:00Ρεάλ ΜαδρίτηςΦενερμπαχτσέ
 
Αγωνιστική ημέρα: 30
06.04. 20:45ΦενερμπαχτσέΜπαρτσελόνα
 
06.04. 21:00ΜπάμπεργκΓαλατάσαράι
 
06.04. 21:05Μακάμπι Τελ ΑβίβΠαναθηναϊκός
 
06.04. 22:00ΜπασκόνιαΖαλγκίρις Κάουνας
 
07.04. 20:00ΝταρουσάφακαΕρυθρός Αστέρας
 
07.04. 20:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΟλυμπιακός
 
07.04. 21:45ΜιλάνοΟύνικς Καζάν
 
07.04. 22:00Ρεάλ ΜαδρίτηςΑναντολού Εφές

*** Για την Α1 στο Ελληνικό μπάσκετ :

 
 Σε αναμετρήσεις της 23ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών στο μπάσκετ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Λαύριο - Δόξα Λευκάδας 80-60
Απόλλων Π. - Κολοσσός Ρ. 83-67
Κύμη - Άρης 77-80 παρ. , 71-71 (κ.α.)
Τρίκαλα - Κόροιβος 72-55
ΠΑΟΚ - Προμηθέας Π. 78-75
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός (26/3, 19:00)
Ρέθυμνο - Ολυμπιακός (27/3, 16:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 22 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 43 -22αγ.
. Παναθηναϊκός 43 -22αγ.
3. ΑΕΚ 39 -22αγ.
4. ΠΑΟΚ 36
. Άρης 36
6. Κολοσσός Ρόδου 35
7. Ρέθυμνο 33 -22αγ.
. Προμηθέας Πατρών 33
9. Λαύριο 32
. Τρίκαλα 32
11. Κόροιβος Αμαλιάδας 30
. Κύμη 30
13. Απόλλων Πατρών 29
14. Δόξα Λευκάδας 27  

*** Τρίκαλα - Κόροιβος Αμαλιάδας  72-55
Τα δεκάλεπτα: 26-25, 40-32, 51-47, 72-55
Διαιτητες:
Σώμος-Τσώνος-Σκούτας
Τρίκαλα (Καστρίτης): Κάφεϊ 17(2), Τσαγκαράκης 11(3), Μπάρλοου 3(1), Χότον 4, Βαρυτημιάδης 4, Λίποβι 9(1), Εζιούκου 2, Καραθανάσης, Πουλιανίτης 2, Καλλές 2, Καλογιαννίδης, Μανωλόπουλος 18(4)
Κόροιβος Αμαλιάδας (Καλαμπάκος): Γκότσερ9(1) , Σταρκς, 4 Σανέ, Σπυριδωνίδης 6, Πόλαρντ 16(1), Μιλουτίνοβιτς 14(1), ΜακΚέλαν, Σαχπατζίδης 3, Χατζηνικόλας, Αποστολίδης, Μπεκρής, Μιχάλογλου 3

***  ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ  83-67
Τα δεκάλεπτα: 30-15, 47-24, 62-54, 83-67
Διαιτητές: Μάνος, Πουρσανίδης, Παγώνης
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Χίκι 12 (3), Μπαρτ 24(6), Τσιάρας, Καλινόσκι 18(4), Ρέινς 9(9ριμπ.), Στόκτον, Βεργίνης 3(1), Διαμαντάκος 6, Σλαφτσάκης, Μπάβτσιτς, Κουζέλογλου 11(1).
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Άρης Λυκογιάννης): Ρέντικ 13, Σαλούστρος 9(1), Ρέλεφορντ 13, Βασιλόπουλος 7(9ριμπ.), Χολ 18(6/15 σουτ), Λιάπης, Γεωργαλής, Αγγελάκος, Άχονεν, Παπαδάκης 4(1), Γουάτσον 3.

*** ΛΑΥΡΙΟ - ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ  80-60
Τα δεκάλεπτα: 24-16, 46-29, 62-41, 80-60
Διαιτητές: Τζαφλέρης, Δεσλής, Καλογερόπουλος Λ.
ΛΑΥΡΙΟ (Χρήστος Σερελής): Χάμιλτον 12 (1), Εβανς 10, Γκρέι 15 (4), Στεφανίδης 9 (1), Μπολντς 8, Πάντερ 9 (1), Αθανάσουλας, Περάκης, Κακλαμανάκης 8, Αναγνωστάκης, Νίξον 6, Γιαννακόπουλος 3 (1)
ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Φώτης Τακιανός): Σκοτ 4, Ντόμπλας 8, Τσαλδάρης 3 (1), Χάρις 4, Μάρας 12 (1), Πεταλωτής, Άμποτ 10 (2), Ντόουελ 2, Δεμερτζής 4, Γεωργάκης

***  ΠΑΟΚ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ  78-75 .- ^
 Τα δεκάλεπτα: 20-24, 40-43, 49-62, 78-75
Διαιτητές: Ψαριανός, Ανδρικόπουλος, Κατραχούρας
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Σόμπι 8, Χρυσικόπουλος 13 (1), Κόνιαρης 7 (1), Τσόχλας 5 (1), Μαργαρίτης, ΜακΦάντεν 18 (4), Μιλιένοβιτς 1, Γλυνιαδάκης 4, Πέινερς 7, Κλάντον 6, Ασκα 9
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Βαγγέλης Αγγέλου): Παπαντωντίου 3 (1), Τζάξεν 7 (1), Γκίκας 8 (1), Πέττας, Γερομίχαλος 9 (3), Φαγιέ 11 (2), Ντίκερσον, Τζόουνς 13 (2), Τόντιτς 7 (1), Σαρικόπουλος 6, Μουρ 11 (1).

***   ΚΥΜΗ - ΑΡΗΣ  77-80 παρ. , κ .α. 71-71.-^
Τα δεκάλεπτα: 20-13, 25-35, 50-57, 71-71,77-80 παρ.
Διαιτητές: Πηλοϊδης-Παναγιώτου-Γεωργιάδης
ΚΥΜΗ: Καντί 7 (1/6 τρίπ.), Τσούπκοβιτς 14 (3), Κοστόφ 10 (2), Πάμπλαντ 3 (1), Όρτον 8, Τουντζιαράκης 13, Σχίζας 7, Σιγκούνας, Κωνσταντακόπουλος, Σταμάτης 12, Ντίξον 3 (1).
ΑΡΗΣ: Φλιώνης 3 (1), Τσαϊρέλης 5 (1), Κάμινγκς 17, Γιάνκοβιτς 14 (1/7 τρίπ., 10 ριμπ.), Ξανθόπουλος 12 (2), Ζάρας 13 (3), Μούρτος 2, Σίμτσακ 2, Καββαδάς 9 (10 ριμπ.), Ντραγκίσεβιτς 3.

***  Κανονικά η αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Μεσσηνίας 
Α΄ ΤΟΠΙΚΗ
H Καλαμάτα δοκιμάζεται με το Μιλτιάδη στον Πύργο Τριφυλίας
Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, Π.Σ. «Η Καλαμάτα», δοκιμάζεται αύριο με τον Μιλτιάδη στον Πύργο Τριφυλίας, για την 24η αγωνιστική.
Στο σημερινό πρόγραμμα η ΑΕ Αβίας αντιμετωπίζει  τον Πανθουριακό, ο Απόλλων Καλαμάτας φιλοξενεί τον ΑΣ Ανδρούσας, ενώ ο ΑΟ Φαραί περιμένει την Εράνη Φιλιατρών.
Ακόμη, αύριο ο Πάμισος Μεσσήνης φιλοξενεί τον Ολυμπιακό Καλαμάτας, ο ΑΟ Διαβολιτσίου «κοντράρεται» με τον Εθνικό Μελιγαλά στο γειτονικό ντέρμπι, ενώ ο ΑΟ Κυπαρισσίας αντιμετωπίζει τον Τέλο Άγρα Γαργαλιάνων στο τριφυλιακό ντέρμπι.
Αναλυτικά οι συναντήσεις της 24ης αγωνιστικής της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τις σφυρίζουν, έχουν ως εξής:
Σήμερα Σάββατο 25-03-2017 – 4.30 μ.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΕ Αβίας – Πανθουριακός  0-2 .- ^
  Κ. Ψηλοπαναγιώτης, Ν. Τσίρμπας, Δ. Σταύρου
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Απόλλων Καλαμάτας – ΑΣ Ανδρούσας  2-3 .- ^
 Γ. Μπλάνας, Χ. Τσοπανάκης, Ι. Γιαννέτσος
Ώρα 7.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Φαραί – Εράνη Φιλιατρών   0-0 .- ^
 Στ. Λάμιας, Στ. Τσαούση, Β. Βρυώνης
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας-ΑΣΤΕΡΑΣ  Αρφαρών  3-0  α.α.  .- ^

Κυριακή 26 Μαρτίου  2017 :– 5.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας
Μιλτιάδης – Π.Σ. Η Καλαμάτα
 Ηλ. Σκόρδος, Ι. Γιαννέτσος, Δ. Σταυρόπουλος
Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης
Πάμισος Μεσσήνης – Ολυμπιακός Καλαμάτας
 Μ. Καρβούνης, Φ. Κασκάνης, Αν. Τσουκάλη
Δημοτικό Γήπεδο Διαβολιτσίου
ΑΟ Διαβολιτσίου – Εθνικός Μελιγαλά
 Δ. Πλακογιάννης, Στ. Τσαούση, Ν. Τσίρμπας
Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
ΑΟ Κυπαρισσίας – Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων
 Κ. Ψηλοπαναγιώτης, Χ. Τσοπανάκης, Β. Βρυώνης
Ρεπό: Αναγέννηση Παραλίας.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 23 αγώνες)
1. Καλαμάτα      55-10       58
2. Αναγέννηση Παρ. 41-16               51
3. Πάμισος Μεσ.      51-19       47
4. Θουρία 54-18               46
5. ΑΟ Φαραί     33-20      39
6. ΑΟ Κυπαρισσίας   26-25      37
7.  Μιλτιάδης   29-26      36
8. Εθνικός Μελ.       25-26      31
9. Απόλλων Καλ.      26-35 30
10. Εράνη Φιλ.   22-37      28
11. Ολυμπιακός Καλ. 29-30      27
12. ΑΟ Διαβολιτσίου 21-35     24
13. Ανδρούσα   18-35       20
14. Τ. Άγρας     24-47      19
15. ΑΕ Αβίας    14-41       10
* Ο Αστέρας Αρφαρών αποχώρησε από το πρωτάθλημα.

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Έξω ΑΟ Σπερχογείας, Ομόνοια, ΑΟ Ασπροχώματος
Εκτός έδρας αγωνίζονται οι ομάδες που βρίσκονται στις τρεις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος της Α1 Τοπικής κατηγορίας, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής. Συγκεκριμένα, ο πρωτοπόρος ΑΟ Σπερχογείας αντιμετωπίζει σήμερα τον ουραγό Νέο Άρι, η δεύτερη Ομόνοια δοκιμάζεται αύριο με τον Παπαφλέσσα στη Χώρα, ενώ ο ΑΟ Ασπροχώματος «συγκρούεται» αύριο με τον Ακρίτα στην Κορώνη.
Ακόμη, στο σημερινό πρόγραμμα, ο Χανδριναϊκός φιλοξενεί τον Αστέρα Μικρομάνης, ο Ολυμπιακός Ανάληψης περιμένει τον Ηρακλή Καλαμάτας, ενώ αύριο ο Δωριέας Δωρίου αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα Πεταλιδίου και ο Αίαντας Καλαμάτας «κοντράρεται» με το Μεσσηνιακό.
Αναλυτικά τα ματς της 23ης αγωνιστικής της Α1 κατηγορίας, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τα σφυρίζουν, έχουν ως εξής:
Σήμερα   Σάββατο  25-03-2017 :– 4.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Άριος
Νέος Άρις – ΑΟ Σπερχογείας  0-4 .- ^
 Ηλ. Ρέκκας, Αν. Τσουκάλη, Δ. Τσακόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Σουληναρίου
Χανδριναϊκός – Αστέρας Μικρομάνης  1-0 .- ^
 Ν. Γκούμας, Ι. Μαντάς, Απ. Καυκάς
Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης
Ολυμπιακός Ανάληψης – Ηρακλής Καλαμάτας  1-1  .-^
 Μ. Καρβούνης, Αρ. Κυριόπουλος, Δ. Σταύρου

Κυριακή 26 Μαρτίου  2017 : – 5.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Κορώνης
Ακρίτας Κορώνης – ΑΟ Ασπροχώματος
 Ν. Γκούμας, Δ. Τσακόπουλος, Δ. Γιαννακλής
Δημοτικό Γήπεδο Χώρας
Παπαφλέσσας Χώρας – Ομόνοια
 Ηλ. Νικολόπουλος, Σ. Αθανασοπούλου, Δ. Ταβουλαρέας
Δημοτικό Γήπεδο Δωρίου
Δωριέας Δωρίου – Απόλλων Πεταλιδίου
 Στ. Λάμιας, Ε. Τσαούση, Ε. Μπασιλάρης
Ώρα 8.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Αίαντας Καλαμάτας – Μεσσηνιακός
 Π.Σερεμέτης, Αρ. Κυριόπουλος, Δ. Σταύρου

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 22 αγώνες)
1. ΑΟ Σπερχογείας 44-18       49
2. Ομόνοια      39-18               46
3. Ασπρόχωμα 46-24      43
4. Αίαντας Καλ.      29-21       40
5. Ηρακλής Καλ. 49-27  32
-. Κορώνη       41-41       32
7. Δώριο  29-28       31
-. Αστέρας Μ.         29-31       31
9. Χώρα          28-41       26
10. Χανδριναϊκός    29-36       25
-. Πεταλίδι       26-35       25
12. Ανάληψη  21-29       20
13. Μεσσηνιακός    20-31       19
14. Νέος Άρις 19-49       6
* Ο ΑΟ Σπερχογείας ξεκίνησε το πρωτάθλημα με μείον 2 βαθμούς.

Β΄ ΤΟΠΙΚΗ
Aγωνιστική δράση μόνο στον 1ο όμιλο

Η ΑΕ Μάνης κόντρα στον Κεραυνό Καλαμάτας
Αγωνιστική δράση αυτό το Σαββατοκύριακο μόνο στον 1ο όμιλο του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας (ο 2ος όμιλος έχει ρεπό) καθώς διεξάγονται τα ματς της 22ης αγωνιστικής.
Συγκεκριμένα, η ΑΕ Μάνης που οδηγεί σταθερά την κούρσα αντιμετωπίζει αύριο τον Κεραυνό Καλαμάτας, ενώ η ΑΕΚ Καλαμάτας υποδέχεται τον Ηρακλή Κυπαρισσίας. Ακόμη, σήμερα γίνονται 4 συναντήσεις με το Διαγόρα Κοπανακίου να κοντράρεται με την ΑΕ Γαργαλιάνων, τη Θύελλα Μερόπης  να περιμένει τον Παπαφλέσσα Άμφειας, τον Αστέρα Βαλύρας να «συγκρούεται» με τον Πανευαϊκό, ενώ ο ΠΑΟ Καλού Νερού φιλοξενεί  τον Ατρόμητο Πλατέος.
Αναλυτικά τα ματς της 22ης αγωνιστικής  του 1ου ομίλου της Β΄ Τοπικής, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τα «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:

Σήμερα Σάββατο  25-03-2017  : – 4.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Κοπανακίου
Διαγόρας Κοπανακίου – ΑΕ Γαργαλιάνων  1-1 .- ^
Ηλ. Νικολόπουλος, Κ. Αντωνόπουλος, Δ. Σταυρόπουλος
Δημοτικό Στάδιο Μελιγαλά
Θύελλα Μερόπης – Παπαφλέσσας Άμφειας   0-3 .- ^
Φ. Κασκάνης, Ε. Τσαούση, Π. Κομπιλίρης
Δημοτικό Γήπεδο Βαλύρας
Αστέρας Βαλύρας – Πανευαϊκός  2-2 .- ^
Π. Σερεμέτης, Ε. Παναγιωτόπουλος, Γ. Μιχαλόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
ΠΑΟ Καλού Νερού – Ατρόμητος Πλατέος  3-0 .- ^
Ευστ. Ζαρακοβίτης, Ξ. Κωνσταντόπουλος, Θ. Τζιαμουράνης

Κυριακή 26 Μαρτίου  2017 : – 5.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
ΑΕΚ Καλαμάτας – Ηρακλής Κυπαρισσίας
Ευστ. Ζαρακοβίτης, Μ. Ζέρβα, Ηλ. Ρηγόπουλος
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΕ Μάνης – Κεραυνός Καλαμάτας
Ι. Μαντάς, Γ. Νιάρχος, Κ. Βοσνάκης
Ρεπό: Δόξα Καλαμάτας.

***  ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ  :
FOX
NHL Pittsburgh Penguins - New York Islanders
01:00
ΕΡΤ3
Football League Λαμία - Χανιά
15:00
EUROSPORT
Ποδηλασία Γύρος της Καταλωνίας 6ο ετάπ
16:30
NOVASPORTS 1
Α1 Μπάσκετ Κύμη - Άρης   77-80 παρ. , 71-71 (κ.α.)
17:00
NOVASPORTS 1
Α1 Μπάσκετ Τρίκαλα - Κόροιβος  72-55 
17:00
NOVASPORTS 1
Α1 Μπάσκετ Απόλλων Πατρών - Κολοσσός   83-67
17:00
NOVASPORTS 1
Α1 Μπάσκετ Λαύριο - Δόξα Λευκάδας   80-60
17:00
NOVASPORTS 1
Α1 Μπάσκετ ΠΑΟΚ - Προμηθέας Πατρών   78-75
19:30
FOX Sports
NHL Columbus Blue Jackets - Philadelphia Flyers
20:00
EUROSPORT
Πρωτάθλημα ΗΠΑ (MLS) New England Revolution - Minnesota United
20:00
ΣΚΑΪ
Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου Βέλγιο - Ελλάδα  1-1 .- ^
21:45
EUROSPORT
Πρωτάθλημα ΗΠΑ (MLS) New York Red Bulls - Real Salt Lake
22:00  
OTE Sport 4
NBA Σάρλοτ Χόρνετς - Κλίβελαντ Καβαλίερς
01:00
OTE Sport 5
Formula 1 GP Αυστραλίας, 3ες ελεύθερες δοκιμές
04:50
OTE Sport 5
Formula 1 GP Αυστραλίας, Κατατακτήριες δοκιμές
07:50
OTE Sport 5
Moto 3 GP Κατάρ: Κατατακτήριες δοκιμές
16:55
OTE Sport 6
Τένις ATP Masters: Miami Open
17:00
OTE Sport 5
Moto 2 GP Κατάρ: Κατατακτήριες δοκιμές
17:50
OTE Sport 5
Moto GP GP Κατάρ: Κατατακτήριες δοκιμές
18:50
OTE Sport 2
Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου Κύπρος - Εσθονία  0-0 .- ^
19:00
OTE Sport 3
Προκριματικά   Κυπέλλου Βοσνία/Ερζεγοβίνη - Γιβραλτάρ 5-0 .- ^
19:00
OTE Sport 7
Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου Σουηδία - Λευκορωσία 4-0 .- ^
19:00
OTE Sport 8
Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου Ελβετία - Λετονία  1-0 .- ^
19:00
OTE Sport 5
Moto GP GP Κατάρ: Κατατακτήριες δοκιμές
19:30
OTE Sport 4
NBA Λος Άντζελες Κλίπερς - Γιούτα Τζαζ
21:30
OTE Sport 8
Χάντμπολ Ναντ - Παρί Σεν Ζερμέν
21:45
OTE Sport 1
Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου Βέλγιο - Ελλάδα  1-1
21:45
OTE Sport 2
Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου Βουλγαρία - Ολλανδία   2-0
21:45
OTE Sport 7
Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου Λουξεμβούργο - Γαλλία 1-3
21:45
OTE Sport 3
Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου Πορτογαλία - Ουγγαρία  3-0

~Από τελευταίες αναρτήσεις  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :
  ~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 25  και  26 Φεβρουαρίου 2017  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/25-26-2017-super-league-25022017-3-0-1-0.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κ. Δευτέρα 27  Φεβρουαρίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας    :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/02/news.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  28  Φεβρουαρίου  2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .... :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-28-2017.html .-  
~**
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2017  :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Μαρτίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ...
~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-01-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας RFAA NEWS Πέμπτη 02-03-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/rfaa-news-02-03-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 03 Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-03-2017.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο  04  Μαρτίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή της Ορθοδοξίας 05  Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-05-2017.html .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 04  και 05 Μαρτίου  2017  :Ανασκόπηση όλων των αθλητικών εβδομάδας που έφυγε  .... :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/   .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 06 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-06-2017.html .-
~*   ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  06  Μαρτίου 2017  :   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/03/blog-post.html .- 
~*  Η Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS Τρίτη 07  Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/03/news-07-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 08  Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .... :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-08-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NWES 2 - Τετάρτη  08 Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι  της ενημέρωσής μας .... : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-nwes-2-08-2017.html .- 
~*Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  09  Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι  της ενημέρωσής  μας ....  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-09-2017.html .-  
 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ..:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/   .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  Arfara News  Σάββατο  11 Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ....   :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-11-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Κυριακή  12 Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-12-2017.html  
 ~*
ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 11  , 12  και  13  Μαρτίου  2017  :Μια  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που μας πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/03/11-12-13-2017.html .-

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 13 Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  ....   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-13-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  14 Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....     :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/news-14-2017.html    .- 
~*  Η  Εφημερίδα μας  Arfara News 2 .. Τρίτη 14  Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-2.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη  15 Μαρτίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας ....  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-15-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  16 Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .....  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-16-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 17 Μαρτίου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :   http://snsarfara.blogspot.gr/2017/03/news-17-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  18 Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-18-2017.html .-

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 19 Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/  .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 18  , 19  και 20  Μαρτίου  2017  :
~
Μαζί με την αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε ...:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/03/18-19-20-2017.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Δευτέρα 20 Μαρτίου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-20-2017.html .-

~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  21 Μαρτίου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-21-2017.html  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη  22 Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/news-22-2017.html .
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS η 23 Μαρτίου 2017 :Στο  αγιάζι της καθημερινή μας ενημέρωσης :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-23-2017.html .-  

~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης
 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-24-2017.html .-
 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 25-03-2017 :
Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης/
 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-25-03-2017.html .-
~
*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5414   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3486   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3493 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.393  βίντεο   .-

~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου