ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

ARFARA NEWS  ΑΡΦΑΡΑ   τα  ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Πέμπτη 09  Αυγούστου  2018  .-
~



~  9 Αυγούστου: Εορτή του Αγίου και Αποστόλου Ματθία

~  Τη μνήμη του Αγίου και Αποστόλου Ματθία τιμά σήμερα, 9 Αυγούστου, η Εκκλησία μας. Πώς ο Ματθίας κατατάχθηκε στο χορό των δώδεκα Αποστόλων, το γνωρίζουμε από τις Πράξεις των Αποστόλων.
Μετά την προδοσία και τον απαγχονισμό του Ιούδα και μετά την Ανάληψη του Κυρίου, οι έντεκα μαθητές με την Παναγία βρίσκονταν στο υπερώον. Τότε ο Πέτρος πρότεινε να εκλεγεί άλλος αντί του Ιούδα, από τους άνδρες που ακολουθούσαν υπηρετώντας το Χριστό.
Η πρόταση έγινε δεκτή και τέθηκαν δύο υποψήφιοι:  ο Ιωσήφ ο καλούμενος Βαρσαββάς και ο Ματθίας. Τότε έβαλαν κλήρο, και δίνοντας σε όλους εμάς παράδειγμα εναπόθεσης κάθε εκλογής μας στο Θεό, προσευχήθηκαν όλοι μαζί ως εξής:  «Συ Κύριε, καρδιογνώστα πάντων, ανάδειξαν ον εξελέξω εκ τούτων των δυό ένα, λαβείν τον κλήρον της διακονίας ταύτης και αποστολής» (Πράξεις των Αποστόλων, α’ 23-26).  Δηλαδή: Συ Κύριε, που γνωρίζεις τις καρδιές όλων, φανέρωσε καθαρά εκείνον που εξέλεξες, ένα από αυτούς τους δύο, για να επωμισθεί το αξίωμα της αποστολικής διακονίας. Στη συνέχεια ο κλήρος έπεσε στο Ματθία. Και έτσι προστέθηκε στους έντεκα Αποστόλους.  Από τη μετέπειτα ζωή του Ματθία, γνωρίζουμε ότι κήρυξε το Ευαγγέλιο στην Αιθιοπία, όπου και τελείωσε τη ζωή του μαρτυρικά.  Απολυτίκιο:  Ήχος γ’. Θείας πίστεως.  Θείω Πνεύματι, κεκληρωμένος, συνεπλήρωσας, των Αποστόλων, την δωδεκάριθμον φάλαγγα ένδοξε, μεθ’ ων κηρύξας του Λόγου την κένωσιν, εθαυμαστώθης Ματθία Απόστολε. Αλλά πρέσβευε, δοθήναι τοις σε γεραίρουσι, πταισμάτων ιλασμόν και μέγα έλεος.  ~* Απολυτίκιο Αποστόλου Ματθία - 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : https://youtu.be/FHBhNk0v3zs  .- 
~**  Κόνιτσα, η πόλη του Αγίου Παϊσίου

~  Ο Ανδρέας Παπασπύρου, Δήμαρχος Κόνιτσας μιλάει για τους τριήμερους εορτασμούς προς τιμήν του οσ. Παισΐου που λαμβάνουν χώρα στη Κόνιτσα (10-12 Ιουλίου εκάστου έτους)…
τις ανάγκες και τα προβλήματα του ακριτικού δήμου της Κόνιτσας αλλά και τις πολιτιστικές και τουριστικές προτάσεις της περιοχής με τα μοναδικά αρχιτεκτονικά μνημεία, τα θρησκευτικά προσκυνήματα και την σπάνια φυσική ομορφιά του τοπίου.
~* 
~**  Ο Παράδεισος δεν είναι μακριά μας

~ Είναι όμορφο να διαβάζεις δυο ωραίες σε περιεχόμενο σελίδες. Να θαυμάζεις μια ανθισμένη γλάστρα ή να απολαμβάνεις μια δύση ηλίου. Όμορφο είναι να δέχεσαι ένα αγνό χαμόγελο. Να φέρνεις στο νου μια σκέψη ελπίδας, να οραματίζεσαι ένα αύριο καλύτερο.
Είναι ωραίο να αναπαύεται μ’ ευγνωμοσύνη το μάτι σου πάνω στην καθαρή μοκέτα του δωματίου ή στο συγυρισμένο συρτάρι σου, αλλά και ν’ απολαμβάνεις -γιατί όχι;- μια πετυχημένη λιχουδιά.
Είν’ όμορφο να προσπαθείς να μη σε κουράζει η σκέψη της ανημπόριας που περνάς, γιατί αύριο θα ‘χεις λάβει «συν τω πειρασμό και την έκβαση» με τη δύναμή Του. Να πιστεύεις στον εαυτό σου είναι πολύ όμορφο, αν και βλέπεις -εσύ όσο κανείς άλλος- την αδυναμία σου να είσαι καλός. Να εκτιμάς την προσπάθεια σου και την ανεπιτήδευτα αγαθή σου θέληση να γίνεσαι καλύτερος. Όμορφο είναι να πιστεύεις το καλύτερο και για τους άλλους. Και πίσω από τον άδικο κάποτε λόγο τους, να ψάχνεις να βρεις τον κρυφό άγνωρό σου πόνο τους, που έστειλε τη χολή στα χείλη τους. Να λες δυο λόγια ικεσίας γι’ αυτούς και να ευχαριστείς αμέσως Εκείνον που θα τους θεραπεύσει. Είναι όμορφο να στηλώνεις το βλέμμα καθημερινά στη Ματιά του Πανάγαθου Θεού σου κι ανοίγοντας την καρδιά να στέλνεις το φως Της βαθειά σου. Την Αγάπη και την Ελπίδα να στέλνεις, ότι είσαι ο ελεημένος Του. Κι ύστερα φέρνοντας τούτο το φως στη δική σου ματιά να το χαρίζεις παντού.  Στην κοπέλα που σ’ εξυπηρέτησε πίσω από την γκισέ, στον μικρό που σκούπισε τα τζάμια τ’ αυτοκινήτου σου. Στον συνταξιδιώτη μέσα στο τρένο, π’ αθέλητα σε πάτησε. Στη γριά μητέρα σου που ζει και σήμερα την παραξενιά της.  Είναι όμορφο μπαίνοντας κάθε πρωί στο δρόμο της καθημερινότητας, να ‘σαι πρόθυμος να χαμογελάσεις. Και το χαμόγελο σου αυτό να δίνει όλους το μήνυμα ότι: Ο Παράδεισος δεν είναι μακριά μας, αλλά κουρνιάζει μέσα μας. Με την καλοσύνη που θα ντυθούμε. Στην ελπιδοφόρα προσμονή που δε θα διώξουμε από μέσα μας. Στο ζεστό χειροκρότημα που θα χαρίσουμε. Στο κομμάτι της σοκολάτας που θα στερηθούμε για να τη χαρεί κάποιο παιδί.  Είναι όμορφο να ‘σαι πιστός στην αποστολή που κλήθηκες να επιτελέσεις πάνω στη γη: Να είσαι ο χαρούμενος άνθρωπος. Ένα ζωντανό μήνυμα χαράς γιατί «ζει Κύριος ο Θεός»!  Ω, ναι είναι πολύ -πολύ όμορφο να δέχεσαι τη δωρεά του Παράδεισου που σου χαρίζεται και να γίνεσαι έν’ άγγιγμα παραδείσου για τον καθένα είτε αυτός ζει μαζί σου, είτε λαχαίνει να περνά απ’ το διάβα σου.  Ας είναι να ζήσουμε ένα καλοκαίρι χαράς, μέσα στην καλοσύνη, την αγάπη και την ομορφιά του Θεού μας.  Από το περιοδικό «Ο Παπουλάκης»
~ **  Υπάρχει μικρή και μεγάλη αμαρτία;

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι οι πατέρες της εκκλησίας διακρίνουν τα αμαρτήματα σε 2 κατηγορίες: Τα θανάσιμα που είναι αμαρτήματα, τα οποία αποχωρίζουν τον άνθρωπο από το Θεό και διώχνουν τη χάρη του Αγίου Πνεύματος.   *  Θεωρούνται δε τα εξής επτά: υπερηφάνεια, πλεονεξία, πορνεία, φθόνος, γαστριμαργία, μνησικακία και η πνευματική αδιαφορία (ακηδία) και τα συγγνωστά.
Ο Νικόδημος ο Αγιορείτης αναφέρει σχετικά με τα συγγνωστά αμαρτήματα ότι αδυνατίζουν τις δυνάμεις της ψυχής, καταστρέφουν την ευλάβεια, εμποδίζουν την χάρι που προέρχεται από τον Θεό, ανοίγουν θύρα στους πειρασμούς, και αν δεν θανατώνουν την ψυχή, όμως την κάνουν να ασθενή και ιδιαιτέρως όταν κανείς παραμένη σ’ αυτά για μεγάλο χρονικό διάστημα με την κλίσι που έχει και με την θέλησί του. Γιατί άλλο είναι το να πής μία ή δυό φορές ένα ελαφρύ ψέμα και άλλο το να λέγης ψέμα για κάθε υπόθεσι και να έχη κάποια κλίσι και χαρά σε τέτοιο ελάττωμα. Το μικρό και το μεγάλο έχει να κάνει με τον βαθμό της αμαρτίας (της παράβασης των εντολών του Θεού και την διάκριση της σε θανάσιμη και συγγνωστή) και όχι με την κλίμακα μικρή-μεσαία-μεγάλη αμαρτία. Δεν υπάρχει μικρή ή μεγάλη αμαρτία. Η αμαρτία είναι πάντα αμαρτία. Είναι δυνατόν π.χ. κάποιος να κλέψει 1 ευρώ και κάποιος άλλος να κλέψει 1.000 και ο Θεός να τους ξεχωρίσει σε μικρό και σε μεγάλο κλέφτη; Όχι βέβαια… Ευτυχώς για μας όλες οι αμαρτίες συγχωρούνται με την εξομολόγηση και την μετάνοια. Το άσχημο είναι ότι τα φαινομενικά ασήμαντα πράγματα για μας (ποιός θα ασχοληθεί με 1 ευρώ λιγότερο ή περισσότερο;;) είναι και τα πιο επικίνδυνα ακριβώς γιατί δεν σπουδαιολογούνται… έτσι μένουν μέσα μας μικρά αγκαθάκια-παράσιτα για τα οποία πρέπει με αυτοεξέταση και αυτοέλεγχο να καταπολεμούμε… πολύ σοφά το αναφέρει ο 50ος ψαλμός: «ότι την αμαρτία μου εγώ γινώσκω και η αμαρτία μου ενώπιον μου εστί δια παντός». Ο Γέροντας Παΐσιος στην πνευματική του διαθήκη αναφέρει: «Του λόγου μου ο Μοναχός Παΐσιος, όπως εξέτασα τον εαυτό μου, είδα ότι όλες τις εντολές του Κυρίου τις παρέβην. Όλες τις αμαρτίες τις έχω κάνει. Δεν έχει σημασία εάν ορισμένες έχουν γίνει σε μικρότερο βαθμό διότι δεν έχω καθόλου ελαφρυντικά, επειδή με έχει ευεργετήσει πολύ ο Κύριος…» (!!!) (αντί να σχολιάσουμε το παραπάνω, με κίνδυνο να ζημιωθούμε κιόλας, ας αρκεστούμε να το διαβάσουμε ξανά και ξανά, μήπως διδαχθούμε και συμμορφωθούμε).
***  ΑΝΑΤΡΟΠΗ – Αμβρόσιος: Δεν παιραιτούμαι!

Του Γιάννη Παπανικολάου

Δεν πρόκειται να παραιτηθεί, όπως είχε προαναγγείλει πέρυσι , ανακοίνωσε χθες στην Ιερατική Σύναξη της μητρόπολης του, ο μητροπολιτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος.   * Σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ο Ιεράρχης διασαφηνίσει ανοιχτά τις προθέσεις του χωρίς να αιτιολογήσει την ακύρωση της προαναγγειλθήσας παραίτηση του.  Ωστόσο πέρυσι ο κ. Αμβρόσιος είχε εκφράσει την επιθυμία του να παραιτηθεί από τη διοίκηση της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας μέσα στον επόμενο χρόνο, οπότε και συμπληρώνει το 80ο έτος της ηλικίας του αλλά και 40 χρόνια Ποιμαντορίας στην τοπική Εκκλησια. Ωστόσο, έκανε γνωστό πως, παρά το ότι θα ακολουθήσει την έξοδο από την ενεργό Διακονία, θα παραμείνει στο Αίγιο, εδώ όπου, όπως είπε χαρακτηριστικά, ο Θεός Τον έταξε για να Τον υπηρετήσει, εδώ όπου βρίσκεται ο τάφος των γονέων του, εδώ όπου βρίσκεται η καρδιά και η ψυχή του!

***  Ποινική δίωξη για τον κοριό στο Γραφείο της Ελ. Αλειφέρη από την Εισαγγελία Καλαμάτας! 
Σφοδρή επίθεση από την περιφέρεια για σάπια κατάσταση και για αργομισθία της
 Ποινική δίωξη για την παρακολούθηση του γραφείου της Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη με κοριό, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Καλαμάτας και ήδη η υπόθεση παραπέμφθηκε στην κυρία Ανάκριση.
Την ενημέρωση έκανε η ίδια η κα Αλέιφέρη χθες το μεσημέρι με γραπτή ανακοίνωσή της, με την οποία μάλιστα υπογραμμίζει ότι η εξέλιξη αυτή διαψεύδει τα όσα έχει ισχυρισθεί η περιφερειακή αρχή και ο περιφερειάρχης.
Σε ελάχιστες ώρες από την ανακοίνωση της κας Αλειφέρη, υπήρξε σφοδρή απάντηση από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας, κάνοντας λόγο και «κάτι σάπιο στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας», αλλά και κατηγορώντας την κα Αλειφέρη για αργομισθία και μιλώντας για «φιάσκο του κοριού του συστήματος Αλειφέρη».
 Διερευνώνται τα πρόσωπα 
Με την εξέλιξη αυτή, οι διωκτικές αρχές επιβεβαιώνουν την ύπαρξη μηχανήματος (κοριού), στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, ενώ  ερωτώμενος, ο δικηγόρος της κας Αλειφέρη, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, εξήγησε:
«Η άσκηση της ποινικής δίωξης έγινε μετά τη λήξη της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε από την Ασφάλεια. Η άσκηση της ποινικής δίωξης έγινε προφανώς μετά από αξιολόγηση όλου του υλικού που έχει συγκεντρωθεί προκαταρκτικά και στο οποίο εμείς ακόμα δεν έχουμε πρόσβαση, λόγω του απορρήτου της διαδικασίας.
Αυτό, ως πρώτο στοιχείο, εμένα ως δικηγόρο μου δίνει την απόδειξη ότι σε πρώτη φάση η καταγγελία της κας Αλειφέρη, σχετικά με την ύπαρξη κοριού, με την λειτουργία του στο χρόνο της θητείας, ήταν βάσιμη. Και επομένως διερευνάται η έκταση της ποινικής πράξης, οι πτυχές της και τα τυχόν πρόσωπα που συμμετέχουν. Αυτό θα πει ποινική δίωξη και παραπομπή στην ανάκριση», κατέληξε.
Αυτό πλέον σημαίνει ότι ο Ανακριτής θα ξεκινήσει ένα νέο μεγάλο κύκλο ερευνών, ζητώντας πιθανότατα καταθέσεις από πρόσωπα που εμπλέκονται, ενώ μπορεί να ζητήσει και τις απόψεις ειδικών επί τεχνικών θεμάτων.
Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, το συγκεκριμένο αδίκημα είναι κακούργημα κι αν η Ανάκριση καταλήξει σε συγκεκριμένα πρόσωπα, τότε αυτά θα βρεθούν αντιμέτωπα με ποινές που μπορεί να αγγίξουν και τα 10 χρόνια κάθειρξη.
 Διαψεύδεται ο Περιφερειάρχης
Η κα Αλειφέρη, στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες και με την οποία κατακεραυνώνει το περιφερειάρχη για τη στάση που είχε τηρήσει, αναφέρει:
«Σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης παρακολούθησης του γραφείου μου μέσω εγκατεστημένου «κοριού», θεσμικά και υπεύθυνα,   ενημερώνω με την ανακοίνωσή μου αυτή, ότι μετά το τέλος της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε η Ασφάλεια  Καλαμάτας, η κ Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών άσκησε ποινική δίωξη για την κακουργηματική πράξη της αθέμιτης παρακολούθησης, κατ’ αρθ.370Α και παρήγγειλε κύρια ανάκριση, διαβιβάζοντας τη δικογραφία σε τακτικό ανακριτή.   Αυτό που απομένει είναι η αποκάλυψη των δραστών. Όπως έχω δηλώσει σέβομαι και θα συνεχίσω να σέβομαι το απόρρητο της διαδικασίας που επιβάλουν οι νόμοι.
Όμως αυτή η εξέλιξη αυτονόητο είναι ότι δεν επιβεβαιώνει τον Περιφερειάρχη και την Περιφερειακή Αρχή, που μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί δημόσια προσπαθώντας να αντιστρέψουν την αλήθεια και την πραγματικότητα της δικής μου καταγγελίας.
Εγώ καλώ και πάλι όλους όσους δημόσια τοποθετήθηκαν με ανακοινώσεις εξυβριστικές και δυσφημιστικές για εμένα να ανακαλέσουν, να ανασκευάσουν και να αναθεωρήσουν τη στάση τους.
Αυτό επιβάλει o στοιχειώδης  σεβασμός στη θεσμική θέση που υπηρετούν, αλλά και η δημοκρατική  λειτουργία, η πολιτική λογική και η ηθική.
Σε κάθε περίπτωση όμως, μετά την ανωτέρω εξέλιξη, τίθεται, ακόμα και για εκείνους που ήθελαν να τοποθετούνται διαφορετικά, μια ευκρινής διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη γνώση και στην  παραπλάνηση.
Η δική μου καταγγελία έφερε την αποκάλυψη αυτής της αθλιότητας που ελάμβανε χώρα μέσα στη δομή της Περιφέρειάς μας και αυτό είναι μια πρόκληση για όλους. Δίδει τη δυνατότητα  να κάνουν τις επιλογές τους και να τοποθετηθούν. Από την τοποθέτηση καθενός πλέον θα διαφανεί, ποιοι επιλέγουν να ταυτισθούν με τη συγκάλυψη της αθλιότητας,  ποιοι με υστεροβουλία - απρόσφορη όμως-  πάλι θα σιωπήσουν… υπηρετώντας ιδιοτελείς σκοπούς. Όμως η στάση του καθενός μας σε ένα τέτοιο θέμα δεν κρίνεται μόνο στον ούτως ή άλλως πρόσκαιρο πολιτικό μας βίο.
Σε αντίθεση με την επίσημη και ανώτατη έκφραση της Περιφέρειας, οι πολίτες  στο σύνολό τους έχουν ήδη επιλέξει την καταδίκη της αθλιότητας και το προσλαμβάνω αυτό καθημερινά».
 «Φιάσκο»
Η επίσημη απάντηση από την περιφέρεια, δεν άργησε να έρθει, έχοντας τίτλο για «το Βασίλειο της Δανιμαρκίας και την αργόμισθη Αλειφέρη». Σε αυτή το Γραφείο Τύπου του κ. Τατούλη, αναφέρει:
«Η αργόμισθη κατ’ απονομή αντιπεριφερειάρχης κα Αλειφέρη με τη σημερινή της ανακοίνωση εκφράζει την αγωνιώδη της προσπάθεια να εμπλέξει τη νόμιμη διαδικασία διερεύνησης της υπόθεσης με την πολιτική επιβίωσή της, καταφεύγοντας σε μια ανοίκεια και ανερμάτιστη επίθεση προς την περιφερειακή αρχή.
Είναι προφανές ότι ο μόνος στόχος της επίθεσης του «συστήματος Αλειφέρη» είναι να κρατήσει πάση θυσία την καρέκλα της.
Για μια ακόμα φορά αποκαλύπτεται ότι μοναδικός της στόχος είναι να δημιουργήσει πρόβλημα στην περιφερειακή αρχή, καθώς αποφεύγει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα για την ουσία, μεταχειριζόμενη το απόρρητο της διαδικασίας κατά πώς τη βολεύει, υποπίπτοντας σε θεσμικές αντινομίες.
Πέραν τούτου έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα σε ό,τι αφορά το σεβασμό της για τη δημοκρατική λειτουργία, καθώς αρνείται να υλοποιήσει αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη.
Θυμηδία προκαλεί τέλος η παταγώδης αποτυχία της να τεκμηριώσει νομικά τους ισχυρισμούς της, αγγίζοντας τα όρια της γελοιότητας, μη σεβόμενη τη θεσμική λειτουργία των δικαστικών αρχών.
Το «φιάσκο του κοριού του συστήματος Αλειφέρη» είναι προφανές ότι έχει πέσει στο κενό».
 Της Βίκυς Βετουλάκη 

 *** Κίνδυνος πυρκαγιάς σε κοινόχρηστο χώρο πρασίνου στην περιοχή Πλάκα Λεΐκων 

Σε μια περίοδο που ο Δήμος Καλαμάτας  οφείλει να έχει το μέγιστο βαθμό ετοιμότητας για την εκδήλωση πυρκαγιών αρκετοί κοινόχρηστοι χώροι παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης και δεν έχουν παρθεί απαραίτητα μέτρα πρόληψης όπως είναι ο επαρκής καθαρισμός των δημόσιων χώρων για την προφύλαξη των κατοίκων και των περιουσιακών τους στοιχείων από κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιών.
    Ένα τέτοιος χώρος ο οποίος μάλιστα προορίζεται για αστικό  πράσινο βρίσκεται στην περιοχή των εργατικών κατοικιών στην Πλάκα Λεΐκων. Στην συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει αυτοφυής βλάστηση που εφάπτεται στον οικιστικό ιστό  και είναι γεμάτη κάθε λογής  απορρίμματα και ξερόχορτα .
   Ο χώρος αυτός θα πρέπει άμεσα να καθαριστεί,   γιατί σε περίπτωση πυρκαγιάς ο κίνδυνος είναι μεγάλος για την ευρύτερη περιοχή (Πλάκα Λεΐκων, Λαγκάδα, Φραγκοπήγαδο).
  Η δημοτική αρχή θα πρέπει να κατανοήσει ότι η  πολιτική προστασία θα πρέπει να είναι βασικό της μέλημα και θα πρέπει να  προβαίνει έγκαιρα σε όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης φυσικών καταστροφών της δικιάς της αρμοδιότητας.
  Μανώλης Μάκαρης
Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης
Δήμου Καλαμάτας

***  Οι δρόμοι πρόσβασης στο Βουλκάνο τον Δεκαπενταύγουστο 
Για τη διευκόλυνση των πολιτών, που τις ημέρες αυτές θα μεταβούν στην Ιερά Μονή Βουλκάνου, για τις θρησκευτικές εκδηλώσεις της 14ης και της 15ης Αυγούστου,  από την αστυνομία ανακοινώθηκε ότι, από τις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης (14.8.2018), έως και την 12:00 το μεσημέρι  της Τετάρτης (15.8.2018), θα επιτρέπεται η άνοδος των οχημάτων προς την Ιερά Μονή, μόνο από:
- Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη - Ιερά Μονή Βουλκάνου.
- Λάμπαινα – Κακοπέτρι - Ιερά Μονή Βουλκάνου.
- Μελιγαλά – Νεοχώρι - Αρχαία Μεσσήνη - Ιερά Μονή Βουλκάνου.
Η κάθοδος των οχημάτων από την Ιερά Μονή, θα πραγματοποιείται μόνο προς τη γέφυρα Βαλύρας.
Επιπλέον, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων προς το καθολικό της Ιεράς Μονής (Παλαιά Μονή Βουλκάνου), από τις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης (14.8.2018), έως και τη 01:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης (15.8.2018).
Οι οδηγοί παρακαλούνται για τη συμμόρφωσή τους, με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

*** Κυπαρισσία: Μέχρι και την Κυριακή το Παζάρι Αντικών στο Μεγάλο Καλντερίμι! 

Παλιά έπιπλα, πορσελάνες, πίνακες, δίσκοι, όπλα, βιβλίπαλιά  επιπλα εκτίθενται για αγορές
 Ξεκίνησε προχθές το 14ο Παζάρι Αντικών στο Μεγάλο Καλντερίμι της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή. Το παζάρι αυτό είναι το μοναδικό περιοδικό υπαίθριο παζάρι αντικών στην Ελλάδα και διοργανώνεται στα πρότυπα των ανάλογων παζαριών που γίνονται στην Ευρώπη και φέτος είναι αφιερωμένο στη μνήμη του εμπνευστή του, Παναγιώτη Γιαννόπουλου (Αμπατζή), όπως αναφέρουν οι συνδιοργανωτές, ο δήμος Τριφυλίας και η Κοινωφελής του Επιχείρηση και ο Σύλλογος για την Προστασία & Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας. «Η θέση  ιδανική  και ιστορική. Το Μεγάλο Καλντερίμι είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά τμήματα του μεγάλου δικτύου λιθόστρωτων καλντεριμιών της Άνω (Παλιάς) Πόλης της Κυπαρισσίας (3 χιλιόμετρα περίπου συνολικό μήκος) και σώζεται στην καρδιά του παλιού εμπορικού κέντρου, του Σταυροπάζαρου, της παλιάς, αρχοντικής αγοράς που λειτουργούσε επί αιώνες στο ίδιο ακριβώς σημείο. Στο χώρο αυτό χιλιάδες αντίκες, παλιά ελληνικά έπιπλα , αντίκες από τη Γαλλία, εγγλέζικες πορσελάνες, πίνακες, δίσκοι από βινύλιο, παλαιά βιβλία, όπλα και χιλιάδες πανέμορφα μικροπράγματα θα απλωθούν  σε  25 περίπτερα με συμμετοχή εμπόρων απ’ όλη την Ελλάδα… […] Επισκέπτες, κάτοικοι και παραθεριστές  θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στο λιθόστρωτο σοκάκι, να περιεργαστούν τις συλλογές, να θαυμάσουν και να αγοράσουν παλαιά αντικείμενα. Στο τέλος του παζαριού, ψηλά στους πρόποδες του φράγκικου κάστρου υπάρχουν όμορφα μαγαζιά για καφέ και φαγητό, ανοιχτά όλη μέρα, με γευστικά τοπικά πιάτα και όχι μόνο…», τονίζουν οι συνδιοργανωτές. Προχθές, το Παζάρι επισκέφθηκε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, με τη σύζυγό του, την πρόεδρο της Δ.Κ. Κυπαρισσίας, Σταματία Αλεξοπούλου, και την τοπική σύμβουλο, Γιώτα Τζαβέλα. Σε δηλώσεις του για το Παζάρι Αντικών, ο κ. Κατσίβελας είπε ότι, «είναι ένας θεσμός που είναι ταυτισμένος και με την πόλη της Κυπαρισσίας, αλλά κυρίως μ’ αυτό το κομμάτι (σ.σ. την Πάνω Πόλη) που βγάνει ιδιαίτερο χρώμα, ιδιαίτερες αισθήσεις, έχει το συμβολισμό του, έχει την αξία του». Ο ίδιος ευχαρίστησε το Σύλλογο για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας «διότι ανέλαβε αυτή την υποχρέωση και κάθε χρόνο τη φέρνει σε πέρας πέρα από τις πολλαπλές δράσεις και προσαξίες που δίνει στην πόλη της Κυπαρισσίας» και τόνισε ότι, «ο θεσμός αυτός υπάρχει, θα διαρκέσει, θα ’χει μέλλον, είναι κάτι που το στηρίζει ο δήμος και για ’μας έχει ανυπολόγιστη αξία. Καλώ όλους τους επισκέπτες, αν θέλουν να ζήσουν κάτι διαφορετικό, αυτό το άρωμα που βγάνει η Πάνω Πόλη της Κυπαρισσίας με μια εκδήλωση που συνάδει με το άρωμα της Πάνω Πόλης της Κυπαρισσίας, να επισκεφθούν αυτή την έκθεση αντικών και δε θα χάσουν καθόλου». Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας, Γιάννης Σταθόπουλος, αφού καλωσόρισε τους αυτοδιοικητικούς, τους κατοίκους κι επισκέπτες της περιοχής στο 14ο Παζάρι Αντικών, κι ευχαρίστησε το δήμο Τριφυλίας για τη μεγάλη συμμετοχή του και τη μεγάλη βοήθεια που τους παρέχει για τη διοργάνωση του Παζαριού, επεσήμανε ότι «είναι μία εκδήλωση η οποία δίνει ένα άλλο άρωμα για όλη την περιοχή, ξεχωριστά στην Άνω Πόλη. Είναι μια εκδήλωση η οποία, νομίζω, σαν περιοδικό παζάρι με αντίκες είναι η μοναδική που γίνεται στην Ελλάδα και την έχει καταξιώσει η επισκεψιμότητα και η αγάπη του κόσμου». Ο ίδιος συνέχισε τονίζοντας ότι, «φέτος, ο Σύλλογός μας, την εκδήλωση αυτή, τη διοργάνωση, την έχουμε αφιερώσει στη μνήμη του Παναγιώτη του Γιαννόπουλου ή Αμπατζή όπως τον λέγαμε εμείς εδώ οι ντόπιοι. Ήταν ένας άνθρωπος τον οποίο τον χάσαμε πρόσφατα. Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου και ήταν κι ο άνθρωπος ο οποίος, απ’ ό,τι φαίνεται κι απ’ τα πρακτικά των διοικητικών συμβουλίων, ήταν αυτός που “έριξε” το 2004 πρώτος την ιδέα για τη δημιουργία ενός παζαριού – Γιουσουρούμ στην Άνω Πόλη» και πρόσθεσε πως, «πιστεύουμε ότι η βόλτα και η περιήγηση στα καλντερίμια, με όλη αυτή την εικόνα που βλέπει ο επισκέπτης, σε μια χαλαρότητα, σε μια χαλαρή βραδιά, θα έχει να προσφέρει πάρα πολλά. Σας καλούμε όλους να μας τιμήσετε με την παρουσία σας». Σημειώνεται ότι το Παζάρι Αντικών λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι και την Κυριακή. Του Ηλία Γιαννόπουλου

***

Αποπερατώθηκε έργο υποστήριξης της λειτουργίας του Κοιμητηρίου Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 09/08/2018 11:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/08/2018 11:31
Ολοκληρώθηκε έργο του Δήμου Καλαμάτας για την υποστήριξη της λειτουργίας του Κεντρικού Κοιμητηρίου, αξίας 24.000 ευρώ. Σε οικόπεδο επί της οδού Αλεξάκη, που αγόρασε προ μηνών ο Δήμος και το οποίο βρίσκεται σε επαφή με το Κεντρικό Κοιμητήριο Καλαμάτας και προς νότον αυτού, έγινε διαμόρφωση του εδάφους και διάστρωση με μπετόν, ενώ κατασκευάσθηκε κεκλιμένο επίπεδο, μέσω του οποίου το οικόπεδο επικοινωνεί με το Κοιμητήριο.
Σε αυτό το νέο χώρο υποστήριξης του Κοιμητηρίου δε θα διενεργούνται ταφές, αλλά θα αποθηκεύονται τα υλικά, τα οποία έχουν κάποια αξία και προέρχονται από τις εκταφές, όπως είναι τα μάρμαρα και εκεί θα μπαίνουν τα απορριμματοφόρα για να παραλαμβάνουν από τους κάδους τα απορρίμματα. Η είσοδος του οικοπέδου βρίσκεται επί της οδού Αλεξάκη.
Στο πλαίσιο του ίδιου έργου, κτίσθηκαν με πέτρα τοιχία αντιστήριξης στην ανατολική πλευρά του Κοιμητηρίου, ενώ κατασκευάσθηκε και WC στη βόρεια πλευρά.

*** Στη δημοσιότητα τα ονόματα των 92 νεκρών που έχασαν τη ζωή τους στη φονική πυρκαγιά! 
Πρόκειται για 44 γυναίκες, 35 άνδρες, 11 παιδιά και δύο θύματα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί - Δόθηκε στη δημοσιότητα 17 ημέρες μετά την τραγωδία της 23ης Ιουλίου στο Μάτι
Τη λίστα με τα θύματα από τη φωτιά στο Μάτι που προκάλεσε το θάνατο 92 ανθρώπων, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοίνωσε η Πυροσβεστική και οι ιατροδικαστές, δημοσιεύει το protothema.gr
Στη λίστα περιλαμβάνονται τα ονόματα 44 γυναικών, 35 ανδρών, 11 παιδιών αλλά και οι σοροί που δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.
Το πιο μικρό θύμα της ανείπωτης αυτής τραγωδίας είναι το 6 μηνών βρέφος και το μεγαλύερο μια γυναίκα 93 ετών.
Στη λίστα περιλαμβάνονται δύο Πολωνοί υπήκοοι, μια γυναίκα από τη Γεωργία, ένας Ιρλανδός και ένας Βέλγος.
Πηγή: protothema.gr  ~** ΜΑΤΙ  ΡΑΦΗΝΑ ΒΟΥΤΣΑ ΑΤΤΙΚΗΣ  24/07/2018 :

*** «Ερωφίλη Project» απόψε στο Κάστρο της Καλαμάτας με την Αμαλία Αρσένη 
Το Κάστρο της Καλαμάτας θα προβάλλει απόψε την φυσική του μορφή αποτελώντας ιδανικό σκηνικό για να υποδεχθεί μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση. Η Ερωφίλη του Γεώργιου Χορτάτση, διατηρώντας την μουσικότητά της και την αυτούσια κρητική διάλεκτο, θα παρουσιαστεί στις 9 μ.μ. στο κοινό με την ματιά του σκηνοθέτη Θεόδωρου Οικονομίδη ως «Ερωφίλη Project». Την τραγική ηρωίδα ενσαρκώνει η Αμαλία Αρσένη, μια σπουδαία ηθοποιός της νέας γενιάς, απολύτως συνειδητοποιημένη, με μεγάλη αγάπη για την παράδοση και το συγκεκριμένο έργο, που έχει την ευκαιρία να εκπληρώνει τον ρόλο των ονείρων της….
Εν μέσω των πιεστικών της υποχρεώσεων, η κόρη του αείμνηστου πολιτικού Γεράσιμου Αρσένη και της επίσης πολιτικού και οικονομολόγου, Λούκα Κατσέλη, που προτίμησε όμως να ακολουθήσει το δρόμο των παππούδων (Πέλλος και Αλέκα Κατσέλη) και των θείων (Κίττυ Αρσένη και Νόρα Κατσέλη) μίλησε χθες στο «Θ» σε μια συνέντευξη-εξπρές, δίνοντας το στίγμα της παράστασης και το δικό της…
 -Τι θα δει ο κόσμος που θα έρθει την Πέμπτη 9 Αυγούστου στο Κάστρο της Καλαμάτας;
 «Το κοινό θα δει την παράσταση Ερωφίλη του Χορτάτση, με κάποιες μικρές δραματουργικές παρεμβάσεις από την ομάδα μας που είναι καθαρά για λόγους χρόνου –το κείμενο είναι ατόφιο. Είναι στην γλώσσα του, την κρητική διάλεκτο, με τον ιαμβικό 15σύλλαβο. Ο κόσμος θα δει μια παράσταση που συνδυάζει τα παραδοσιακά στοιχεία της απεικόνισης της θεατρικής του τότε, με κάποια μοντέρνα υποκριτικά στοιχεία».
 -Δεν αποτελεί ρίσκο η επιλογή να διατηρηθεί αυτούσια η γλώσσα που ίσως δυσκολεύει τους θεατές;
 «Όλη η ομορφιά και όλη η ποίηση είναι δοσμένα στην παράσταση, με αυτό τον τρόπο. Η γλώσσα επειδή συνοδεύεται από ζωντανή μουσική αναδεικνύεται και ο ποιητικός λόγος του Χορτάτση είναι αριστοτεχνικά γραμμένος και έτσι ο θεατής δεν μπερδεύεται.
Υπάρχει ένα ξάφνισμα κατά τα πρώτα 5 λεπτά, αλλά μετά ο θεατής ξεχνιέται και αφήνεται στην ιστορία».
 -Ο έρωτας είναι θέμα που ενδιαφέρει σε μια «πεζή» εποχή κρίσης;
«Ο έρωτας είναι διαχρονική σταθερή αξία, που μας αφορά, έχει δύναμη και μας εμπνέει πάντα. Δεν έχει να κάνει με το χρόνο και τις συνθήκες και αυτό αναδεικνύει η Ερωφίλη. Το ίδιο η δικαιοσύνη η ελευθερία και η κατάχρηση της εξουσίας, που είναι επίσης στοιχεία του έργου».
 -Το έργο παίχθηκε στην Κρήτη, τα Ιόνια νησιά και την Πελοπόννησο, ενώ θα συνεχίσει μετά την Καλαμάτα σε Θεσσαλία, Μακεδονία και Ήπειρο. Πώς το έχει υποδεχθεί ο κόσμος;
 «Πάρα πολύ θερμή είναι η ανταπόκριση του κόσμου. Με πολύ ενθουσιασμό και αγάπη, να μας δώσει τα συγχαρητήριά του και αυτό είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή για εμάς».
 -Η επιλογή να παίζεται η παράσταση σε κάστρα και ανάλογους χώρους γιατί έγινε;
«Θέλαμε να αναδείξουμε τις ομορφιές του τόπου μας και να ταιριάζει ο χώρος με την ιστορία και τον τόπο που εκτυλίσσεται το έργο».
 -Η παράδοση ενδιαφέρει τον κόσμο σήμερα και ιδιαίτερα τους νέους;
«Χαθήκαμε αν εγκαταλείψουμε την παράδοση. Είναι η ιστορία μας, οι ρίζες μας που πρέπει να τα τιμάμε, και να τα φέρνουμε στην επιφάνεια. Έτσι, θυμόμαστε ποιοι είμαστε και αυτό μας κάνει καλύτερους ανθρώπους.
Η παράδοση μας δίνει δύναμη και ελπίδα να συνεχίζουμε και να κοιτάζουμε στο μέλλον, δεν είναι κάτι απαρχαιωμένο. Η γενιά μου τουλάχιστον το ξέρει. Ίσως ήταν η γενιά πριν από εμάς που έβλεπε την παράδοση με κάποιο σνομπισμό. Θεωρώ ότι η πλειοψηφία τιμάει την παράδοση».
 -Εσύ νοιώθεις το βάρος της οικογενειακής παράδοσης;
«Ζώντας σε αυτή την οικογένεια πήρα βέβαια ανεκτίμητα μαθήματα και εμπειρίες, έζησα ευκολίες, αλλά και δυσκολίες. Είναι όμως ένα χαρακτηριστικό που τελικά δεν κάνει καμία διαφορά στη ζωή μου.
Με έχουν σημαδέψει και οι δύο γονείς μου με τον τρόπο τους, όπως βέβαια και οι παππούδες και οι θείες μου. Απλώς επειδή είχα μεγαλύτερη αδυναμία στον πατέρα μου, νοιώθω ότι τον ξεχώριζα».
 -Το θέατρο πώς το επέλεξες;
«Από πολύ μικρή ηλικία το ήθελα. Ήταν κάτι που το κυνήγησα πιστά, με έθελξε η ομορφιά του λόγου και των ιστοριών του καθημερινού ανθρώπου. Αυτές ήταν οι μεγάλες μου αγάπες και όλες μαζί τις βρήκα στο θέατρο».
 -Εκπληρώθηκαν τελικά αυτά που ζητούσες;
Πιστεύω ότι είμαι στο σωστό δρόμο. Με ενδιαφέρει αποκλειστικά το θέατρο σε αυτή τη φάση. Το όνειρο μου ήταν από πολλά χρόνια να παίξω την Ερωφίλη. Είναι μια καλή συγκυρία, αλλά και ευθύνη που καταφέρνω να το εκπληρώσω. Πιστεύω ότι όταν θέλεις κάτι πολύ σου έρχεται. Απλά πρέπει πραγματικά να το θέλεις, να δουλέψεις πολύ και να το κυνηγήσεις».
 -Με τι άλλα ασχολείσαι εκτός από το θέατρο;
«Παίζω και κανονάκι, που είναι και το όργανο που ακούγεται στην παράσταση, χορό, τραγούδι, όλα σε παραδοσιακούς ήχους».
 -Η συνέχεια τι περιλαμβάνει;
«Η Ερωφίλη θα συνεχίσει το ταξίδι της και το χειμώνα και μετέπειτα έχω μια συνεργασία σε ένα άλλο ύφος, σε θέατρο στην Αθήνα το χειμώνα. Θα συνεχίσω να καταπιάνομαι με αυτή την ομάδα με έργα σε αυττο το ύφος το πιο παραδοσιακό από του χρόνου το καλοκαίρι πάλι».
*Ευχηθήκαμε καλή επιτυχία στην Αμαλία-Ερωφίλη, ανυπομονώντας για την αποψινή παράσταση…
  Της Χριστίνας Ελευθεράκη
 Λίγα λόγια για το έργο
Φέτος το καλοκαίρι το κοινό θα μπορέσει να απολαύσει το πεντάπρακτο αριστούργημα του ρεθυμνιώτη ποιητή,
τη διασημότερη τραγωδία της κρητικής αναγέννησης, το χρονικό ενός αιματοβαμμένου έρωτα, σε μια σύγχρονη παράσταση που αναδεικνύει την ομορφιά του ποιητικού λόγου, συνοδευόμενο από ζωντανή μουσική πανδουρίδας, κανονακίου, ηλεκτρικής και κλασσικής κιθάρας, μαντολίνου, κλαρίνου, κρουστών και υψηλού επιπέδου υποκριτικών ερμηνειών.
Μια από τις ιδιαιτερότητες της παράστασης «Ερωφίλη project»  είναι το ότι αναπαριστούμε την ιστορία στο φυσικό της περιβάλλον. Διαλέγουμε σαν παραστατικούς χώρους, μεσαιωνικά κάστρα σε όλη την Μεσογειακή λεκάνη, τα οποία θα αποτελέσουν το φυσικό σκηνικό μας.
Μια μοναδική εμπειρία που μεταφέρει τον θεατή σε έναν άλλο χωροχρόνο και τον κάνει επισκέπτη στο παλάτι του βασιλιά Φιλόγονου, όπου  εξελίσσετε μια ερωτική τραγωδία... αυτή της Ερωφίλης και του Πανάρετου.
Μ’ αυτόν τον τρόπο καταφέρνουμε να φέρουμε το κοινό στους επιβλητικούς χώρους των κάστρων και των φρουρίων που είναι διάσπαρτα σε όλη τη χώρα, όχι σαν απλούς επισκέπτες αλλά σαν μύστες σε μια θεατρική τελετουργία και μάρτυρες ενός τραγικού περιστατικού.
Επίσης αξίζει να αναφερθεί  η ιδιαίτερη αισθητική του έργου: ζωντανή μουσική από έγχορδα και κρουστά γεμίζει με μελωδίες την αίθουσα του θρόνου, σε έναν ατμοσφαιρικό φωτισμό από κεριά και πυρσούς. Τα πρωτότυπα κοστούμια και η φρέσκια ερμηνευτική πρόταση ολοκληρώνουν την εικόνα της σύγχρονης τραγωδίας.
Η  «Ερωφίλη project» θα περιοδεύσει το καλοκαίρι του 2018 σε μεσαιωνικά κάστρα και φρούρια, σε Κρήτη, Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Μάνη, Πάτρα και αλλού.
 Η ταυτότητα της παράστασης
Συντελεστές – Ερωφίλη project
Διδασκαλία-σκηνοθεσία, μουσική, σκηνικό :
Θεόδωρος Οικονομίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Μάρα Μοτάκη.
Θίασος:
Ερωφίλη: Αμαλία Αρσένη
Φιλόγονος:  Κωνσταντίνος Τσιομίδης
Νένα / Ασκιά:  Δανάη Λουκάκη
Πανάρετος/ Χάρος / Μαντατοφόρος: Θ. Οικονομίδης
Μουσικοί:
ηλεκτρική κιθάρα- μαντολίνο : Αρετή Κοκκίνου
πνευστά : Δημήτρης Πρόκος
κανονάκι: Αμαλία Αρσένη
κλασσική κιθάρα, πανδουρίδα: Θ. Οικονομίδης
Συνεργάτες:
Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξαντροπούλου
Ηχοληψία: Παναγιώτης Κυριακού
Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου
Κατασκευές: Δήμητρα Παπαδημητροπούλου
Κοστούμια : Βασιλική Σύρμα
Δημιουργικό- γραφιστικά: Μαίρη Πανδή
Επεξεργασία κειμένου: Θ. Οικονομίδης
Προβολή-Επικοινωνία: Brainco S.A
Υπεύθυνη project Σταυρούλα Κεντιέ
Παραγωγή : Roots – arts org.

***  ΣΑΛΟΣ για τη βίλα του εφοπλιστή Μαρτίνου όπου παραθερίζει ο κ. Τσίπρας! ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ…

Πολύ ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε τις προάλλες στο Λαύριο, για την εθνική τραγωδία στο Μάτι, ο κ. Τσίπρας ο οποίος στη συνέχεια έκανε και δηλώσεις στο γνωστό μοτίβο ότι «για όλα φταίνε οι άλλοι…». Η σύσκεψη έγινε στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου με τη συμμετοχή υπουργών, της Δούρου ως περιφερειάρχη Αττικής, υπηρεσιακών παραγόντων και άλλων παρατρεχάμενων. Ο κ. Τσίπρας θέλησε να μετατρέψει τη σύσκεψη αυτή σε «επικοινωνιακό γεγονός» αλλά το ερώτημα είναι γιατί επέλεξε το Λαύριο για τη σύγκλησή της…
«Διότι βρίσκεται στην ανατολική Αττική, εκεί που έγιναν οι φονικές πυρκαγιές» θα μπορούσε αυθόρμητα και …καλοπροαίρετα να απαντήσει κανείς, αν και το Λαύριο βρίσκεται μεν στην ανατολική Αττική αλλά σε μεγάλη απόσταση από την Ραφήνα και το Μάτι που κάηκαν πριν από δύο εβδομάδες. Βρίσκεται όμως πολύ κοντά στο …Σούνιο! Βρίσκεται πολύ κοντά στη βίλα που χρησιμοποιεί ο κ. Τσίπρας για «θερινά ανάκτορα» και είναι εγκατεστημένος, οικογενειακώς, σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού… Δηλαδή διάλεξε το Λαύριο για να μην κουραστεί και τελειώνοντας να επιστρέψει να συνεχίσει τις βουτιές του και το ψαροντούφεκο του. Βέβαια είχε χύσει προηγουμένως μπόλικα δάκρυα, κροκοδείλια δάκρυα, για να μας πείσει ότι «το πένθος είναι εδώ και 15 μέρες παρόν σε όλες μας τις λέξεις, και σε όλες μας τις κινήσεις. Και κανείς δεν μπορεί να μην σκύψει το κεφάλι, κυριευμένος από τη θλίψη για την απώλεια τόσων συνανθρώπων μας…»
Είναι η βίλα στην οποία έχει εγκατασταθεί από τότε που έγινε πρωθυπουργός και την «βρήκε» μέσω του επιχειρηματία Κωνσταντίνου Γιώτη της εταιρείας DHI που ασχολείται με την εμφύτευση μαλλιών και με το χλιδάτο σκάφος του οποίου πήγαινε και βόλτες. Είναι η βίλα που ανήκει σε συγκρότημα ακριβών κατοικιών που διατηρεί ο εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος του οποίου η κόρη Γεωργία είναι βουλευτής της …ΝΔ στην εκλογική περιφέρεια της Αττικής. Το συγκρότημα αυτό βρίσκεται σε έκταση συνολικής επιφάνειας 19 στρεμμάτων πάνω στη θάλασσα του Σουνίου, σε ένα αδιέξοδο δρομάκι και οδηγεί σε παραλία που έχει μετατραπεί ουσιαστικά σε «ιδιωτική» χωρίς να επιτρέπεται η πρόσβαση σε κανέναν άλλο εκτός από τους ενοίκους. Άλλωστε υπάρχει φύλαξη της περιοχής σε 24ωρη βάση από αστυνομικούς που δεν αφήνουν κανέναν να πλησιάσει. Κι αυτό έχει το ενδιαφέρον του αφού βρισκόμαστε στις ημέρες που προσωπικά ο κ. Τσίπρας πασχίζει να μας πείσει ότι όπως …έσωσε την χώρα από τα μνημόνια έτσι θα εξασφαλίσει και την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες μαζί με το τέλος της άναρχης και αυθαίρετης δόμησης που ευθύνεται για τη μεγάλη καταστροφή στο Μάτι κλπ κλπ. «Οφείλουμε να χτυπήσουμε τη γροθιά στο μαχαίρι και να ξηλώσουμε, να γκρεμίσουμε μια-μια τις στρεβλώσεις του παρελθόντος. Το χάος της ανεξέλεγκτης δόμησης, που απειλεί ανθρώπινες ζωές, δεν μπορεί άλλο να γίνει ανεκτό. Ό,τι καταστρέφει δάση και ακρογιάλια, ό,τι εκπροσωπεί κίνδυνο για τις ανθρώπινες ζωές θα ξηλωθεί. Είναι χρέος μας απέναντι στους νεκρούς μας. Μα πιο πολύ είναι χρέος μας απέναντι στους ζωντανούς, απέναντι στις επόμενες γενιές» είπε με βαρύγδουπο ύφος στις δηλώσεις του μετά το τέλος της σύσκεψης στο Λαύριο. Κι αμέσως μετά επέστρεψε στη θερινή του βίλα στο Σούνιο με το προστατευμένο και «ιδιωτικό» ακρογιάλι που μόνος αυτός και οι κολλητοί του μπορούν να χαίρονται… Κλασσικός Τσίπρας…  Είναι η βίλα, το όνομα του ιδιοκτήτη της οποίας συμπεριλαμβανόταν στη γνωστή λίστα Λαγκάρντ η οποία (όλο …τυχαίως) κατέληξε στον κάλαθο των αχρήστων επειδή η κυβέρνηση του Τσίπρα έκανε όπως και οι προηγούμενες τους ελέγχους με ρυθμούς χελώνας με αποτέλεσμα την παραγραφή!  Είναι η βίλα για την οποία ο δημοσιογράφος του Reuters και των New York Times Hugo Dixon, είχε κάνει, μετά τα δραματικά γεγονότα του καλοκαιριού του 2015 που ο κ. Τσίπρας κορόιδευε τους Έλληνες παίζοντας διπλό παιχνίδι, μια αποκάλυψη που προκάλεσε σάλο. Χαρακτηρίζοντας τον «σοσιαλιστή με το ελικόπτερο» είχε γράψει ότι ««πέρασε το καλοκαίρι σε βίλα που ανήκει σε πλούσιο Ελληνα πλοιοκτήτη, πηγαίνοντας καθημερινά στο γραφείο του με ελικόπτερο». Το πρωί επαναστάτης, το βράδυ χλιδάτος και καλοπερασάκιας εξουσιαστής…  Είναι η βίλα στην οποία το Σάββατο 2 Ιουνίου έγινε ένα μεγάλο, ολοήμερο πάρτυ με αφορμή τα γενέθλια ενός από τους γιους του κ. Τσίπρα. Ωστόσο το πάρτυ μόνο παιδικό δεν ήταν αφού οι τελευταίοι καλεσμένοι –που συνολικά ξεπέρασαν τα 200 άτομα- έφυγαν από τη βίλα τις πρώτες πρωινές ώρες. Κι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, απολαμβάνοντας το ένα πούρο μετά το άλλο, «απολάμβανε» και τη μεγάλη ζωή…  Είναι η βίλα στην οποία η οικογένεια Τσίπρα πρόκειται να παραμείνει έως και τον Σεπτέμβριο την ώρα που περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες δεν μπορούν να πάνε ούτε μια ημέρα διακοπές. Την ώρα που ο ίδιος χθες έλεγε νέα παραμύθια στους κατοίκους της ανατολικής Αττικής και όχι μόνο, ότι δήθεν «το πένθος είναι εδώ και 15 μέρες παρόν σε όλες μας τις λέξεις, και σε όλες μας τις κινήσεις…».  Μ. Γιαλούρος στο press-gr
***   Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ! Τι πρέπει να ανησυχεί την Ελλάδα…

Στις 9 Μαρτίου ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σχολιάζοντας την υποβάθμιση της χώρας του από τον οίκο Moody’s ,έλεγε για την Ελλάδα:
«Πείτε μας με ποια μέτρα και ποια σταθμά μας υποβαθμίσατε. Οι γείτονές μας έχουν καταποντιστεί, είναι εξαντλημένοι. Σας ξέρουμε καλά». Δεν ήταν η πρώτη φορά. Μας έχει πει τελειωμένους κι άλλα καθόλου κολακευτικά. Το “succes story” που πουλούσε στους Τούρκους πολίτες χρειαζόταν τέτοιες κραυγές. Είχαν αποτέλεσμα. Μόνο που τώρα το succes story καταποντίζεται… Η τουρκική λίρα καταρρέει και μαζί της θα υποστεί ανεπανόρθωτο πλήγμα η εικόνα της ισχυρής, ανίκητης Τουρκίας που δεν έχει κανέναν ανάγκη. Που μπορεί μόνη της ακόμη και το οπλοστάσιό της να γεμίσει. Η οικονομία του ήταν και παραμένει συνδεδεμένη με τη Δύση, τα “γούστα” της οποίας θα κληθεί να ικανοποιήσει ή να τα αγνοήσει αναλαμβάνοντας και τις συνέπειες.
Ο Ερντογάν όσο αντιπαθής κι αν είναι στην ελληνική κοινή γνώμη ,παραμένει για τη χώρα του ένας ηγέτης που την παρέλαβε από το ΔΝΤ και την οδήγησε σε μια ταχεία άνοδο σε όλα τα επίπεδα. Η αλαζονεία του που προκλήθηκε και από την παντελή έλλειψη σοβαρού αντιπάλου, φαίνεται ότι μπορεί να τον αναγκάσει να την παραδόσει ξανά εκεί.  Μπορεί να αισθανόμαστε όλοι μας μια ικανοποίηση για τα χαστούκια που τρώει ο Ερντογάν και η Τουρκία . Δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι ότι είναι προς το συμφέρον μας όλα αυτά. Η Τουρκία και ο Ερντογάν θα διαπραγματευτούν τα πάντα μέχρι τέλους ,έχοντας κάτι που εμείς δεν έχουμε: εθνική στρατηγική! Και στην Τουρκία τσακώνονται τα κόμματα ,ποτέ όμως όταν η χώρα είναι σε σοβαρή κρίση που μπορεί να την απειλήσει. Και στην Τουρκία κάποιοι θέλουν να γίνουν πρόεδροι στη θέση του προέδρου και πρωθυπουργοί στη θέση του πρωθυπουργού. Αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν τη χώρα τους να καταρρεύσει για να το “χρεώσουν” στον αντίπαλό τους και να ΄ρθουν να παίξουν το ρόλο του σωτήρα! Στην Τουρκία δεν γίνονται πρωθυπουργοί μόνο για την ταμπέλα, ούτε για να γράψουν “πρωθυπουργικά χρόνια” στην οικογενειακή παράδοση. Η κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας δεν μπορούμε να ξέρουμε που θα καταλήξει. Μόνο αφελείς μπορούν να πιστέψουν ότι η Ουάσινγκτον θέλει να “τελειώσει” την Τουρκία. Να την “συμμορφώσει” με τις απαιτήσεις της θέλει και για να το πετύχει ενδέχεται να μην χρησιμοποιήσει μαστίγιο αλλά καρότο! Μπορεί το καρότο να έχει να κάνει με εμάς. Με τα δικά μας συμφέροντα, τις δικές μας επιδιώξεις. Αν έχουμε δηλαδή, γιατί παρακολουθώντας την εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση ,ειδικά αυτές τις δύσκολες μέρες είναι να κλαις με λυγμούς για το μαύρο χάλι ΟΛΩΝ όσων παίζουν το παιχνίδι της εξουσίας. Ας μην υποτιμήσουμε λοιπόν σε καμία περίπτωση την Τουρκία. Τα πλήγματα που δέχεται και θα συνεχίσει να δέχεται θα την κάνουν ακόμη πιο σκληρή έναντι της Ελλάδας. Το καθεστώς Ερντογάν δεν αποκλείεται να θελήσει να καλύψει τις πληγές του με “τσαμπουκάδες” και “νταηλίκια”.  Δεν τα αναφέρουμε όλα αυτά για να φοβηθούμε. Δεν υπήρξαμε ποτέ υποστηρικτές της απίστευτης τουρκοφοβίας που έχει διαποτίσει το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού συστήματος και κατά συνέπεια κι ένα μεγάλο κομμάτι της κοινής γνώμης. Δεν χρειάζεται φόβος ,αλλά ανησυχία, σχέδιο ,στρατηγική, αξιοποίηση των συμμαχίων που τα τελευταία χρόνια είναι πολλές , σημαντικές αλλά μάλλον ανεκμετάλλευτες…Φόβο, όπως έχουμε ξαναγράψει πρέπει να ΄χουμε για όλους όσους καλούνται να διαχειριστούν όλα αυτά και το μόνο που κάνουνε είναι δηλώσεις-ατάκες για τα δελτία των οκτώ.  militaire 
***  ΒΟΜΒΑ του Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ!Ρώσοι Διπλωμάτες: EΧΘΡΙΚΗ ΧΩΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ;’Ερχεται αλλαγή ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ κατά ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ;..

Μόνο ως βόμβα μπορεί να χαρακτηριστεί η αποκάλυψη του Κ.Βελόπουλου στην εκπομπή ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΡΗΞΗ της 8ης Αυγούστου 2018.  Σε αυτήν ο Κ.Βελόπουλος εξηγεί πως οι Ρώσοι Διπλωμάτες θεωρούν, πια, την Ελλάδα εχθρική χώρα! VIDEO :   https://youtu.be/CImSRvS_0L4  .- 

***  O KOYBEΛΗΣ ΤΣΑΝΤΙΣΤΗΚΕ! Βλέπει ΠΟΛΕΜΟ και ΨΕΜΑΤΑ στα περί «συμψηφισμού της τραγωδίας στο Μάτι”…

Μετά από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η συνέντευξή του Φώτη Κουβέλη στην ΕΡΤ και τη δριμεία κριτική που του ασκήθηκε, ο υπουργός Αναπηρωτής Εθνικής Άμυνας αντέδρασε μέσω μιας σκληρής ανακοίνωσης.  Η ανακοίνωση είναι η ακόλουθη:  Με αφορμή τα «ρεπορτάζ» και τα «δημοσιογραφικά» σχόλια για την συνέντευξη που παραχώρησε ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης στην ΕΡΤ 1 (8/8/2018), επισημαίνονται τα ακόλουθα:
Η σκόπιμη διαστρέβλωση των δηλώσεων του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Φώτη Κουβέλη περί «συμψηφισμού της τραγωδίας στο Μάτι με την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια», αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η τέχνη της μονταζιέρας παραμένει η τελευταία γραμμή άμυνας όλων εκείνων που υπηρετούν το ψεύδος, τη διαστρέβλωση της πολιτικής αλήθειας και την αδιέξοδη προσπάθεια να συντηρήσουν την ημιθανή πολιτική τους. Σε αγαστή πάντα συνεργασία με τα Μέσα Ενημέρωσης της διαπλοκής και της στρατευμένης «δημοσιογραφίας».  Στόχος τους δεν είναι μόνο ο Φώτης Κουβέλης αλλά η ίδια η κυβέρνηση, την οποία επιχειρούν να ανατρέψουν η ΝΔ και οι συνοδοιπόροι της.  Το μαύρο μέτωπο της πολιτικής και οικονομικής διαπλοκής και διαφθοράς σε ρόλο τυμβωρύχου, σκυλεύει τα θύματα της τραγωδίας στο Μάτι. Έτσι πορεύονται δεκαετίες τώρα, αυτές είναι οι αρχές και οι αξίες τους.  Οι διαχρονικά φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί των μεγαλύτερων εγκλημάτων που έχουν συντελεσθεί σε βάρος της πατρίδας και της κοινωνίας, έχουν το θράσος να κουνούν τα δάκτυλο.  Μάταια όμως. Οι πολίτες γνωρίζουν και κρίνουν την προσωπική διαδρομή όλων όσοι μετέχουν στο δημόσιο βίο της χώρας, καθώς και την ηθική της πολιτικής τους.  VIDEO : https://youtu.be/Donqd5_oxNE .- 
***  ΠΑΓΩΣΑΝ ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ με την ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ!Ο Μητσοτάκης είπε π@π@ριά… (βίντεο)

Ξεπέρασε κάθε όριο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου σχολιάζοντας τις δηλώσεις που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντάς τις π@π@ριά!  Το σχόλιο της Ελένης Αυλωνίτου στα όσα ανέφερε σε συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεπερνάει κάθε όριο πολιτικής αντιπαράθεσης. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε πεζοδρομιακές εκφράσεις στον «αέρα» της εκπομπής «Καλοκαίρι μαζί στις 7» στον ΑΝΤ1… 

Ελεύθερος Τύπος

***   Έκτακτο: 93 οι νεκροί από τις πυρκαγιές …

~  Στους 93 φτάνει ο αριθμός των θυμάτων από τις πυρκαγιές, καθώς πριν λίγο κατέληξε μια ηλικιωμένη γυναίκα που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ.
*  Το πρωί της Πέμπτης 8 Αυγούστου ακόμη μια γυναίκα ηλικίας 78 ετών που νοσηλευόταν στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο υπέκυψε στα τραύματά της και κατέληξε. Η 78χρονη γυναίκα νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Σισμανογλείου.  Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας οι τραυματίες από τη φωτιά στο Μάτι είναι πλέον 34. Οι οκτώ εγκαυματίες νοσηλεύονται σε βαριά κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και εξ αυτών οι έξι είναι διασωληνωμένοι. Στο νοσοκομείο Αγία Σοφία νοσηλεύεται για 17η ημέρα και ένα ανήλικο παιδί.
~VIDEO :
1~** ΜΑΤΙ  ΡΑΦΗΝΑ ΒΟΥΤΣΑ ΑΤΤΙΚΗΣ  24/07/2018 :
2~** Πυρκαγιές ΑΤΤΙΚΗ  23/07/2018 :
3~**Κραυγές κατοίκων στον Π  Καμμένο πυρκαγιές  2018!: 
4~** Κωστάκης  Καραμανλής ο κουρασμένος 2010 :

***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Στη ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ η λίστα των νεκρών! 6 μηνών το πιο μικρό θύμα….

~  Πρόκειται για 44 γυναίκες, 35 άνδρες, 11 παιδιά και δύο θύματα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί – Δόθηκε στη δημοσιότητα 17 ημέρες μετά την τραγωδία της 23ης Ιουλίου στο Μάτι   Τη λίστα με τα θύματα από τη φωτιά στο Μάτι που προκάλεσε το θάνατο 92 ανθρώπων, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοίνωσε η Πυροσβεστική και οι ιατροδικαστές, δημοσιεύει το protothema.gr  Στη λίστα περιλαμβάνονται τα ονόματα 44 γυναικών, 35 ανδρών, 11 παιδιών αλλά και οι σοροί που δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.  Το πιο μικρό θύμα της ανείπωτης αυτής τραγωδίας είναι το 6 μηνών βρέφος και το μεγαλύερο μια γυναίκα 93 ετών.



lista-nekroi-1
lista-nekroi-2
lista-nekroi-3
lista-nekroi-4
lista-nekroi-5

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
***  NTΡΟΠΗ κι ΑΙΣΧΟΣ! Έκλεβαν τρόφιμα για τους πυρόπληκτους της Αττικής…

~  Ακούγεται απίστευτο, ωστόσο δυο άνδρες έκλεβαν από αποθήκη στη Νέα Μάκρη τρόφιμα που προορίζονταν για τους πυρόπληκτους της Αττικής!   Σύμφωνα με την Αστυνομία στις 6 Αυγούστου δυο άνδρες εντοπίστηκαν να αρπάζουν τρόφιμα από αποθήκη όπου συγκεντρώνεται η βοήθεια για τους πυρόπληκτους.
Την απόπειρα κλοπής αντιλήφθηκε φύλακας του χώρου. Αμέσως κάλεσε την αστυνομία και έτσι επενέβη η ομάδα ΔΙΑΣ.Οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ πέρασαν χειροπέδες σε έναν 37χρονο. Ο συνεργός του ένας άνδρας 49 ετών αναζητείται.
Οι αστυνομικοί μέσα στο αυτοκίνητο του 37χρονου εντόπισαν δυο κούτες με τρόφιμα που είχε αρπάξει μαζί με τον συνεργό του.   newsit

***

*** Αθλητικά Νέα :

~ ΧΘΕΣ  8/8/2018:
*** ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης -ΣΠΑΡΤΑΚ Μόσχας   3-2  .- ^

*** ΣΕΛΤΙΚ  Σκωτίας -ΑΕΚ Αθηνών  1-1 .- ^


*** Αγιασμός για τη «Μαύρη Θύελλα» με τον κόσμο να δίνει το ρυθμό και τον Χριστόπουλο το σύνθημα για άνοδο… 







































Με την επίσημη “πρώτη” προπόνηση στο γήπεδο Μεσσηνιακού και τον αγιασμό, η Μαύρη Θύελλα ξεκίνησε το ταξίδι για την νέα σεζόν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ευελπιστώντας στο τέλος της σεζόν να πανηγυρίζει για την επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες.
Με τις ευλογίες της Εκκλησίας να την συνοδεύουν, στον αγιασμό που τέλεσε ο Πατέρας Ξενοφώντας Γαλανόπουλος, το τεχνικό τιμ και οι ποδοσφαιριστές της Μαύρης Θύελλας, νέα πρόσωπα στην συντριπτική πλειοψηφία τους, έκαναν την πρώτη γνωριμία με τον κόσμο της ομάδας που βρέθηκε στις κερκίδες του ιστορικού γηπέδου.
Στην πρώτη έδωσαν το παρών ο χρηματοδότης της ομάδας Αγαθοκλής Χριστόπουλος, ο πρόεδρος Απόστολος Κουκούτσης, ο γεν. Γραμματέας Στέλιος Κουτίβας, ο αντιπρόεδρος Παύλος Κρανιώτης, το μέλος της διοίκησης Γιάννης Σταματογιαννόπουλος και ο τιμ μάνατζερ Παύλος Κρεμμύδας.
“Σήμερα γίνεται ένα νέο ξεκίνημα σε όλα τα επίπεδα. Είμαστε εδώ για να παλέψουμε όλοι και με την βοήθεια του Θεού να φέρουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει. Είμαι ικανοποιημένος απ’ ότι έχει συμβεί μέχρι αυτή την στιγμή. Τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν 8 με 9 ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα προστεθούν στο ρόστερ για να ολοκληρωθεί. Στόχος μας είναι μόνο η άνοδος”, επεσήμανε ο τεχνικός της ομάδας Γιάννης Χριστόπουλος, μιλώντας στον Τύπο λίγο πριν την προπόνηση.
“Έχουν γίνει τεράστια βήματα. Η οργάνωση της ομάδας έχει φτάσει σε ένα πάρα πολύ υψηλό επίπεδο και νομίζω πως θα μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι στην έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας”, τόνισε ο κ. Αγαθοκλής Χριστόπουλος ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε πως δεν είναι ευχαριστημένος από την κίνηση των εισιτηρίων διαρκείας γεγονός που απέδωσε στο ότι βρισκόμαστε σε περίοδο διακοπών.
“Πιστεύω πως με το που θα μπεί η ομάδα στο γήπεδο και θα δείξει τι μπορεί να κάνει θα αυξηθεί η κίνηση των διαρκείας, των χορηγών, κτλ. Είναι κάτι που το είχα προβλέψει, πρέπει πρώτα να δείξεις για να πάρεις μετά. Είμαι πάντως χαρούμενος που μέσα στο κατακαλόκαιρο και με 36 βαθμούς είδα σήμερα αυτή την παρουσία του κόσμου στην κερκίδα όπως και των οργανωμένων. Προχωράμε, δεν νομίζω πως υπάρχει κάτι να μας σταματήσει. Ανεβάζουμε επίπεδο την Καλαμάτα μέρα με την μέρα. Όλοι μαζί και ειδικά ο Γιάννης Χριστόπουλος έχει δώσει μια διαφορετική ώθηση στην ομάδα. Αυτό που υποσχόμαστε είναι πως η ομάδα θα τα δίνει όλα στο γήπεδο και αυτό που θέλω να βλέπω είναι γεμάτες κερκίδες. Όλοι οι Καλαματιανοί, όλοι όσοι αγαπάμε την ομάδα πρέπει να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια”.
Στην προπόνηση που ακολούθησε υπό τις οδηγίες του Γιάννη Χριστόπουλου και του προπονητικού τιμ που απαρτίζουν Γιώργος Πολυμενέας (Φυσικής κατάστασης/ βοηθός προπονητή), Γιάννης Γεωργιτζίκης (βοηθός προπονητή), Κώστας Παγανιάς (προπονητής τερματοφυλάκων) πήραν μέρος οι Βούρας Ηλίας, Κασωτάκης Δημήτρης, Κόκκαλης Νίκος, Μίνγκας Χρήστος, Μπίζος Άγγελος, Τσόπελας Γιάννης, Ψάνης Δημήτρης, Λαθύρης Βαγγέλης, Αντωνιάδης Παντελής, Φουάσης Αντώνης, Πινδώνης Θανάσης, Μαστραντωνάκης Ανδρέας, Αθανασόπουλος Βασίλης, Ζαχαρόπουλος Μιχάλης, Κανελλόπουλος Κώστας, Κανανάι Ρονάλντο, Οικονομέας Παναγιώτης, Ρουμελιώτης Παναγιώτης, Ρόδης Γιάννης, Χότζας Κώστας, Κάρλος Ρόνι, Στράσε Έντζο, Μάτα Ματέους.

***  Συμφωνία με Θανάση Πινδώνη, Ανδρέα Μαστραντωνάκη ανακοίνωσε η Καλαμάτα 
Λίγο πριν την πρώτη προπόνηση χθες το απόγευμα η Καλαμάτα ανακοίνωσε την απόκτηση των Θανάση Πινδώνη και Ανδρέα Μαστραντωνάκη.
Οι δυο ποδοσφαιριστές βρέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στα γραφεία της ομάδας και αφού τακτοποίησαν τις τελευταίες λεπτομέρειες της συνεργασίας έδωσαν τα χέρια με τον πρόεδρο Απόστολο Κουκούτση.
Ο Θανάσης Πινδώνης είναι κεντρικός μέσος και γεννήθηκε στις 24 Μαρτίου 1986 στην Δράμα. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την Καβάλα όπου έμεινε για πέντε χρόνια.
Στην συνέχεια αγωνίστηκε σε Δόξα Δράμας (2008-10), ΓΣ Καλλιθέας (2010-11), ενώ το 2011 βρέθηκε στην Κύπρο για λογαριασμό της Αναγέννησης Δερύνειας (Α΄κατηγορία).
Η επιστροφή στην Ελλάδα έγινε για τον Ολυμπιακό Βόλου (2012-14) και στην συνέχεια αγωνίστηκε σε Λάρισα (2014-15), Παναχαϊκή (2015-16), Δόξα Δράμας (2016-17) και Ρόδο (2017-18).
Μιλώντας στο fckalamata.gr για την συμφωνία του με την Καλαμάτα, ο Θανάσης Πινδώνης ανέφερε:
“Η ομάδα πραγματοποιεί ένα νέο ξεκίνημα, υπάρχει η δυναμική και η διάθεση να πετύχει και να αλλάξει σελίδα. Σημαντικό ρόλο σ’ αυτό θα παίξει η παρουσία του κ. Γιάννη Χριστόπουλου. Χρειάζεται πολλή δουλειά, λίγα λόγια ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας”.
Ο Ανδρέας Μαστρωντωνάκης είναι επιτελικός μέσος και γεννήθηκε στην Πάτρα στις 15 Μαρτίου 1997. Έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στην ΑΕ Αρόης και στην συνέχεια αποτέλεσε μέλος της K20 της Παναχαϊκής.
Είχε μια γεμάτη σεζόν το 2016-17 στην Γ’ Εθνική (25 συμμετοχές) κερδίζοντας την άνοδο με την αχαϊκή ομάδα, ενώ πρωτάθλημα της Football League που ολοκληρώθηκε πριν λίγους μήνες είχε 3 συμμετοχές.
Μιλώντας στο fckalamata.gr για το νέο βήμα στην καριέρα του, ο Ανδρέας Μαστρωνάκης είπε:
“Αποτελεί τιμή μου που θα φορέσω την φανέλα μιας ιστορικής ομάδα όπως είναι η Καλαμάτα. Ευχαριστώ τον κ. Χριστόπουλο και την διοίκηση για την εμπιστοσύνη και την ευκαιρία. Από την πλευρά μου θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας και να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο της Καλαμάτας”.

*** Aναλυτικά όλα τα αποτελέσματα στα πλέι - οφ του Γιουρόπα Λιγκ :
ιούνικ (Αρμενία) - Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ): 0-0
Ούφα (Ρωσία) - Προγκρές Νίντερκορν (Λουξεμβούργο): 2-1
Αλασκέρτ (Αρμενία) - Κλουζ (Ρουμανία) 0-2
Σπάρτακς Γιούρμαλα (Λετονία) - Σούντουβα (Λιθουανία) 0-1
Χάποελ Χάιφα (Ισραήλ) - Αταλάντα (Ιταλία) 1-4
Λειψία (Γερμανία) - Κραϊόβα (Ρουμανία) 3-1
Απόλλων Λεμεσού (Κύπρος) - Ντιναμό Μπρεστ (Λευκορωσία) 4-0
Ντιναμό Μινσκ (Λευκορωσία) - Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης (Ρωσία) 4-0
Σερίφ Τιράσπολ (Μολδαβία) - Βαλούρ Ρέικιαβικ (Ισλανδία) 1-0
Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ) - ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) 2-2
Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) - Ζρίνσκι (Βοσνία/Ερζεγοβίνη) 1-0
Μαριούπολ (Ουκρανία) - Μπορντό (Γαλλία) 1-3
Σίγκμα Όλομουτς (Τσεχία) - Καϊράτ Αλμάτι (Καζακστάν) 2-0
Τορπέντο Κουτάισι (Γεωργία) - Κουκέσι (Αλβανία) 5-2
Τρέντσιν (Σλοβακία) - Φέγενορντ (Ολλανδία) 4-0
Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ (Πολωνία - Γάνδη (Βέλγιο) 0-1
Στουρμ Γκρατς (Αυστρία) - ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος) 0-2
Νόρντζελαντ (Δανία) - Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία) 1-2
ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία) - Κοπεγχάγη (Δανία) 1-2
Μπεσίκτας (Τουρκία) - Λίντσερ (Αυστρία) 1-0
Γκενκ (Βέλγιο) - Λεχ Πόζναν (Πολωνία) 2-0
Μπασακσεχίρ (Τουρκία) - Μπέρνλι (Αγγλία) 0-0
Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία) - Ελσίνκι (Φινλανδία) 3-0
Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)-Λουκέρνη (Ελβετία) 4-0
Φίτεσε (Ολλανδία) - Βασιλεία (Ελβετία) 0-1
Ζόρια Λουχάνσκ (Ουκρανία) - Μπράγκα (Πορτογαλία) 1-1
Κορκ Σίτι (Ιρλανδία) - Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) 0-2
Σπαρτάκ Σουμπότιτσα (Σερβία) - Μπρόντμπι (Δανία) 0-2
Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία) - FC Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) 0-0
Χιμπέρνιαν (Σκωτία) - Μόλντε (Νορβηγία) 0-0
Ρέιντζερς (Σκωτία) - Μάριμπορ (Σλοβενία) 3-1
Σάρπσμποργκ (Νορβηγία) - Ριέκα (Κροατία) 1-1
Δε Νιού Σέιντς (Ουαλία) - Μίντιλαντ (Δανία) 0-2
Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) - Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο) 1-2
Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία) - Ραπίντ Βιένης (Αυστρία) 2-1
Σεβίλη (Ισπανία) - Ζαλγκίρις Βίλνιους (Λιθουανία) 1-0
~ ~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2018  :
~** ARFARA τα NΕΑ μας  Η Εφημερίδα μας ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  01 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2018 .ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  για  όλους μας  ! : 
~* ARFARA  NEWS ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Πέμπτη  02 Αυγούστου 2018  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .-
~*ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή  03  Αυγούστου 2018  : 
~* ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Σάββατο 04 Αυγούστου 2018 :  
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .- 
~* ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα  ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  . Κυριακή 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2018 : 
http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .- 
~*ARFARA  NEWS  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Δευτέρα 06 Αυγούστου 2018 . Εορτή ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ :  
 ~* ~ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη 07 Αυγούστου  2018* : 
  http://snsarfara.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html  .-  
~*ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 08 Αυγούστου 2018  :  
~*ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΛΙΔΕΣ ,   Τετάρτη 08 Αυγούστου 2018 . : 
~*ARFARA NEWS  ΑΡΦΑΡΑ   τα  ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Πέμπτη 09  Αυγούστου  2018 : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/08/arfara-news_9.html .-
~*

~  **  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2018 : 
~*   ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 01 Ιουνίου 2018 . ~  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για όλους μας !  : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara.html  .-
*   ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 01 Ιουνίου 2018 . ~  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για όλους μας !  : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara.html  .-
~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Σάββατο 02  Ιουνίου  2018 , Όμορφο , ΄Χαρούμενο και Ευλογημένο Σ/Κ , για όλους μας !   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara.html .- 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ 1.-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
 2.-   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas.- ,
4 ~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
5 ~  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .—
    Αναρτήθηκε από Vlasis Skoulikas  

***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
~ 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas    ,
http://www.youtube.com/stamos01  ,   6425 video.  -    Σταματης Σκουλικας 
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01    ,    3917   video.     σταμος σκούλικας
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal   .  =    4132  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1   ,.- - βλάσης σκούλικας
Σύνολον                                  14.444   βίντεο   .-  
~ 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas    ,
http://www.youtube.com/stamos01  ,   6425 video.  -    Σταματης Σκουλικας 
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01    ,    3917   video.     σταμος σκούλικας , 
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal   .  =    4132  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1   ,.- - βλάσης σκούλικας
Σύνολον                                  14.444   βίντεο   .- 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου