ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

ARFARA NEWS  -2- Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά .
Πέμπτη 06-12-2018 Δεκέμβριος ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
~



~** Η ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΟΚΤΟΝΑ! ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ...:
https://youtu.be/2-N_s5Ffy74 .- 
 ~**    Συγκλονιστικό οδοιπορικό στην Β.  Ήπειρο  2018: 
https://youtu.be/H1znQB90zb8 .  -           
~**  Υπό διωγμό οι Έλληνες από τον Ράμμα  2018:  
https://youtu.be/oERVDRbhzOg  .-  
                                                                                                          

Ἡ ἐλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός,  σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ ἅγιον, Τριὰς ἁγία, δόξα σοι.
   ~ Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας
Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της ΛυκίαςΟ Άγιος Νικόλαος γεννήθηκε τον 3ο αιώνα μ.Χ. στα Πάταρα της Λυκίας, από γονείς ευσεβείς και πλουσίους και έδρασε την εποχή των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού (284 - 304 μ.Χ.), Μαξιμιανού (286 - 305 μ.Χ.) και Μεγάλου Κωνσταντίνου.
Σε νεαρή ηλικία έμεινε ορφανός και κληρονόμος μιας μεγάλης περιουσίας. Αλλά ο Νικόλαος, εμπνεόμενος από φιλάνθρωπα συναισθήματα, διέθετε την περιουσία του για να ανακουφίζει άπορα, ορφανά, φτωχούς, χήρες, στενοχωρημένους οικογενειάρχες. Ένας μάλιστα, θα διέφθειρε τις τρεις κόρες του, προκειμένου να εξασφαλίσει χρήματα. Όταν το έμαθε αυτό ο Νικόλαος, μυστικά σε τρεις νύκτες εξασφάλισε την προίκα των τριών κοριτσιών, αφήνοντας 100 χρυσά φλουριά στην κάθε μία. Έτσι, οι τρεις κόρες αποκαταστάθηκαν και γλίτωσαν από βέβαιη διαφθορά.
Στην συνέχεια αφιερώθηκε στον ασκητικό βίο, λόγω όμως της ξεχωριστής αρετής του τιμήθηκε, χωρίς να το επιδιώξει, αρχικά με το αξίωμα του Ιερέα στα Πάταρα και συνέχεια με το αξίωμα του αρχιεπισκόπου Μύρων. Από τη θέση αυτή καθοδηγούσε με αγάπη το ποίμνιό του και ομολογούσε με παρρησία την αλήθεια. Για το λόγο αυτό συνελήφθη από τους τοπικούς άρχοντες και ρίχτηκε στη φυλακή.
Όταν όμως ανήλθε στον αυτοκρατορικό θρόνο ο Μέγας Κωνσταντίνος ελευθερώθηκαν όλοι οι χριστιανοί και έτσι ο Νικόλαος επανήλθε στο αρχιεπισκοπικό θρόνο. Μάλιστα έλαβε μέρος στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο, όπου ξεχώρισε για τη σοφία και την ηθική του τελειότητα.
Ο Άγιος Νικόλαος ήταν προικισμένος και με το χάρισμα της θαυματουργίας με το οποίο έσωσε πολλούς ανθρώπους και όσο ήταν εν ζωή αλλά και μετά την κοίμησή του το 330 μ.Χ. Για παράδειγμα όταν κάποτε κινδύνευσε κάποιος στη θάλασσα - λόγω σφοδρών ανέμων - και επικαλέστηκε το όνομα του αγίου σώθηκε και μάλιστα ενώ βρισκόταν στη μέση του πελάγους βρέθηκε αβλαβής στο σπίτι του. Το θαύμα έγινε αμέσως γνωστό στην Πόλη και ο λαός προσήλθε αμέσως σε λιτανεία και αγρυπνία προκειμένου να τιμήσει το θαυματουργό Άγιο.
Περί των Ιερών Λειψάνων του Αγίου
Ο τάφος του Αγίου Νικολάου στη Βασιλική του Μπάρι, ανοίχθηκε αναγκαστικά το 1953 μ.Χ., κατά την διάρκεια αναστηλωτικών εργασιών, την νύκτα της 5ης προς 6ης Μαΐου. Για τον σκοπό αυτό συγκροτήθηκε επιτροπή από τον Πάπα, με Πρόεδρο τον τότε Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο του Μπάρι Ερρίκο Νικόδημο, στην οποία ανατέθηκε η κανονική αναγνώριση των λειψάνων του τάφου. Παράλληλα ο αναγνωριστικός έλεγχος και η καταμέτρηση των οστών ανατέθηκε στον Καθηγητή της Ανατομίας στο Πανεπιστήμιο του Μπάρι Λουΐτζι Μαρτίνο και τον βοηθό του Γιατρό Αλφρέντο Ρουγγίερι.
Τα Λείψανα μέσα στη λάρνακα έπλεαν σέ ένα διαυγές, άχρωμο και άοσμο υγρό, το οποίο είχε βάθος τρία περίπου εκατοστά. Η εξέταση του υγρού αυτού από τα Ινστιτούτα Χημείας και Υγιεινής του Πανεπιστημίου του Μπάρι απέδειξε, ότι επρόκειτο για καθαρό νερό, ελεύθερο από άλατα και στείρο από μικροοργανισμούς! Η έρευνα απέδειξε, ότι το υγρό αυτό προήρχετο από τις μυελοκυψέλες των σπογγωδών οστέων!
Η τρίτη ιστορικά ανακομιδή έγινε την νύκτα της 7ης προς 8ης Μαΐου 1957 μ.Χ., με σκοπό νέα αναγνώριση, καταμέτρηση, ανατομική και ανθρωπολογική μελέτη, πριν την οριστική κατάθεση στην λάρνακα, μετά το πέρας των αναστηλωτικών εργασιών. Στην ιατρική ομάδα συμμετείχε την φορά αυτή και ο Γιατρός Λουΐτζι Βενέζια. Τα αποτελέσματα της ανθρωπολογικής εξετάσεως των Ιερών Λειψάνων υπήρξαν εντυπωσιακά. Διαπιστώθηκε, ότι ανήκαν σέ ένα και το αυτό άτομο και μάλιστα σε άνδρα που είχε ύψος 1.67 περίπου, τρεφόταν κυρίως με φυτικά προϊόντα και πέθανε σε ηλικία μεγαλύτερη των 70 ετών. Το άτομο αυτό ανήκε στην λευκή Ινδοευρωπαϊκή φυλή.
Η κατάσταση ορισμένων οστών έδειξε ακόμη, ότι το άτομο στο οποίο ανήκαν, πρέπει να είχε υποφέρει πολύ κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης, που του άφησαν σημάδια στην υπόλοιπη ζωή του. Η αγκυλωτική σπονδυλοαθρίτιδα και η διάχυτη ενδοκρανιακή υπερόστωση, πρέπει να κληρονομήθηκαν από κάποια υγρή φυλακή, όπου πέρασε αρκετά χρόνια της ζωής του και μάλιστα σε προχωρημένη ηλικία.
Η ιχνογραφική ανάπλαση του προσώπου, με την μέθοδο της υπερσκελετικής αναπλάσεως των μαλακών μερών της κεφαλής, απέδωσε επίσης θεαματικά αποτελέσματα. Τα σχετικά ιχνογραφήματα που δημοσίευσε ο Καθηγητής Μαρτίνο, βρίσκονται σε συμφωνία με τις παλαιότερες απεικονίσεις του Αγίου, εκείνη της Αγίας Μαρίας της Πρώτης (στη Ρώμη, 8ος ή 9ος αιώνας μ.Χ.) και αυτή του Παρεκκλησίου του Αγίου Ισιδώρου, στον Ναό του Αγίου Μάρκου (στη Βενετία, ψηφιδωτό του 12ου αιώνα μ.Χ.).
Δηλαδή, με τις εξετάσεις των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, πιστοποιήθηκε η γνησιότητά τους, αποδείχθηκε επιστημονικά η μυροβλυσία του και επίσης ότι η πάροδος του χρόνου δεν άμβλυνε την μνήμη των βασικών χαρακτηριστικών της μορφής του, όπως τα διέσωσε η Ορθόδοξη εικονογραφική παράδοση (πρόσωπο ασκητικό, ευγενικό, με αρμονικές αναλογίες, υψηλό και πλατύ μέτωπο, μεγάλα μάτια - ελαφρά βαθουλωτά - έντονα ζυγωματικά, φαλάκρα). (Βλ. Αντ. Μάρκου, «Τα Λείψανα του Αγ. Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας και οι ιστορικές τους περιπέτειες»· Περιοδικό «Ορθόδοξη Μαρτυρία» Λευκωσίας, φ. 44/1994, σελ. 98 - 106· αγγλική έκδοση από το Κέντρο Παραδοσιακών Ορθοδόξων Σπουδών Έτνας Καλιφορνίας, 1994).
     ~ Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ἦχος δ’.
Κανόνα πίστεως καὶ εἰκόνα πραότητος, ἐγκρατείας Διδάσκαλον, ἀνέδειξέ σε τῇ ποίμνῃ σου, ἡ τῶν πραγμάτων ἀλήθεια· διὰ τοῦτο ἐκτήσω τῇ ταπεινώσει τὰ ὑψηλά, τῇ πτωχείᾳ τὰ πλούσια. Πάτερ Ἱεράρχα Νικόλαε, πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
Κοντάκιον
Ἦχος γ’. Ἡ Παρθένος σήμερον.
Ἐν τοῖς Μύροις Ἅγιε, ἱερουργὸς ἀνεδείχθης· τοῦ Χριστοῦ γὰρ Ὅσιε, τὸ Εὐαγγέλιον πληρώσας, ἔθηκας τὴν ψυχήν σου ὑπὲρ λαοῦ σου, ἔσωσας τοὺς ἀθώους ἐκ τοῦ θανάτου· διὰ τοῦτο ἡγιάσθης, ὡς μέγας μύστης Θεοῦ τῆς χάριτος.
Κάθισμα
Ἦχος πλ. δ’. Τὴν Σοφίαν καὶ Λόγον.
Ποταμὸν ἰαμάτων ὑπερχειλῆ, καὶ πηγήν σε θαυμάτων ἀνελλιπῆ, ἔδειξε Νικόλαε, τοῦ ἐλέους ἡ ἄβυσσος· οἱ γὰρ βαρείαις νόσοις, πικρῶς πιεζόμενοι, καὶ συμφοραῖς τοῦ βίου, δεινῶς ἐταζόμενοι, πάσης ἀθυμίας, ἀκεσώδυνον ὄντως, εὑρίσκουσι φάρμακον, τὴν θερμήν σου ἀντίληψιν· διὰ τοῦτο βοῶμέν σοι· Πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, τῶν πταισμάτων ἄφεσιν δωρήσασθαι, τοῖς ἑορτάζουσι πόθῳ, τὴν ἁγίαν μνήμην σου.
Ὁ Οἶκος
Ἀνυμνήσωμεν νῦν τὸν Ἱεράρχην ᾄσμασι, τὸν ἐν Μύροις λαοὶ ποιμένα καὶ διδάσκαλον, ἵνα ταῖς πρεσβείαις αὐτοῦ ἐλλαμφθῶμεν· ἰδοὺ γὰρ ὤφθη ὅλος καθάρσιος, ἀκήρατος πνεύματι, Χριστῷ προσάγων θυσίαν ἄμωμον, τὴν εἰλικρινῆ καὶ Θεῷ εὐπρόσδεκτον, ὡς ἱερεὺς κεκαθαρμένος τῇ ψυχῇ καὶ τῇ σαρκί· ὅθεν ὑπάρχει ἀληθῶς, τῆς Ἐκκλησίας προστάτης, καὶ ὑπέρμαχος ταύτης, ὡς μέγας μύστης Θεοῦ τῆς χάριτος.
Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας Î†Î³Î¹Î¿Ï‚ Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας - Γεωργία Δαμικούκα© (http://www.tempera.gr) Î†Î³Î¹Î¿Ï‚ Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας Î†Î³Î¹Î¿Ï‚ Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας  Î†Î³Î¹Î¿Ï‚ Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας - Πάργα
~
Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας (Νίκων Μοναχός, Νέα Σκήτη) Î†Î³Î¹Î¿Ï‚ Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας Î†Î³Î¹Î¿Ï‚ Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας Î†Î³Î¹Î¿Ï‚ Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας

***  Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/12 η Ελλάδα ξενυχτάει με τον Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ! Συντονιζόμαστε για να ακούσουμε ΑΛΗΘΕΙΕΣ…

Απίστευτες αποκαλύψεις ετοιμάζει ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου. Ο Κ.  Βελόπουλος θα φιλοξενηθεί στις 12 το βράδυ στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου, στο Kontra Channel, και μαζί με τον έγκριτο δημοσιογράφο θα αναλύσουν όσα απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ θα αποκαλύψει για άλλη μια φορά πράγματα που δεν πιστεύατε ποτέ ότι θα ακουστούν στην ελληνική τηλεόραση.
Συντονιστείτε για να ενημερωθείτε στις 7 Δεκεμβρίου στο Kontra Channel για να τα ακούσετε όλα πρώτοι.
***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Εμπλοκή στη Συμφωνία των Πρεσπών; Τρέχει και δεν φτάνει η κυβέρνηση…

Πρόσθετο ερμηνευτικό πρωτόκολλο αναμένεται να ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση από τα Σκόπια, καθώς αντιλαμβάνεται ότι η συμφωνία των Πρεσπών αφήνει ανοιχτά παράθυρα για σοβαρές παρεξηγήσεις.  Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Εστίας», ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει από τον ΟΗΕ να υπάρξει πρόσθετο πρωτόκολλο το οποίο θα είναι ερμηνευτικό της συμφωνίας των Πρεσπών προκειμένου να μην υπάρχουν ανοιχτά παράθυρα σε ό,τι αφορά στη γλώσσα και το έθνος. Το πρωτόκολλο, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα ενταχθεί στη συμφωνία των Πρεσπών ως παράστημα το οποίο θα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της. Την υπόθεση έχει αναλάβει κατά τις ίδιες πληροφορίες ο σύμβουλος του Έλληνα πρωθυπουργού, Ευάγγελος Καλπαδάκης.
Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη ο Προκόπης Παυλόπουλος έθεσε στο ΝΑΤΟ ζήτημα ερμηνείας της συνθήκης των Πρεσπών ώστε να διασφαλιστεί πως δεν θα υπάρξει αναγνώριση “μακεδονικού έθνους”. Στο πλαίσιο αυτό φαίνεται ότι έχει ενημερωθεί και η αμερικανική πλευρά πως σε αντίθετη περίπτωση η συμφωνία των Πρεσπών δεν πρόκειται να φθάσει στην ελληνική Βουλή προς κύρωση.
*** ΣΟΚ! Aπειλούν με κρέμασμα όσους πουλήσουν τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! (BINTEO-EIKONEΣ)

Ολοένα και αυξάνονται οι αντιδράσεις των Ελλήνων που εξοργίζονται για την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών. Από τη Μακεδονία μέχρι την Κρήτη, οι Έλληνες βλέπουν την πατρίδα τους να ξεπουλιέται και τους κυβερνώντες να τη χαρίζουν δίχως τύψεις. Η οργή του λαού ξεχειλίζει στους δρόμους, όπου άνθρωποι όλων των ηλικιών διαμαρτύρονται για τη Μακεδονία μας.
Θέλοντας να περάσουν το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι ο ελληνισμός μας δεν ξεπουλιέται, χρησιμοποιούν ό,τι μέσο μπορούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πορεία που είχε πραγματοποιηθεί στις Σέρρες το καλοκαίρι, στην οποία οι παρευρισκόμενοι κρατούσαν κρεμάλες: https://www.facebook.com/simerini.serres/videos/2002064949817691/  .-     https://www.facebook.com/simerini.serres/videos/2002081029816083/    .-
***  ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ! Όλα έτοιμα για τον ‘ΠΟΛΕΜΟ’; ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ…

Σε εξέλιξη βρίσκεται το συλλαλητήριο στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το οποίο ξεκίνησε μπροστά στα Προπύλαια, στην οδό Πανεπιστημίου.  Μαθητικές και φοιτητικές οργανώσεις, σωματεία και οργανώσεις απεύθυναν κάλεσμα για την πορεία, η οποία θα καταλήξει στο Σύνταγμα.
Όπως βλέπετε στις αποκλειστικές φωτογραφίες, ανάμεσα στους πολίτες και τους μαθητές που συμμετέχουν στη συγκέντρωση για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, υπάρχουν και οι γνωστοί μπαχαλάκηδες στο τέλος της πορείας. 
Φοράνε ήδη τις κουκούλες τους και αν παρατηρήσετε, κρατάνε αντικείμενα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως «πολεμοφόδια» για να προκληθούν –για άλλη μια φορά- έντονα επεισόδια.  Να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι των Εξαρχείων έχουν απευθύνει έκκληση στις αστυνομικές Αρχές να τους προστατεύσουν και να υπενθυμίσουμε, ότι στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί νέα πορεία, ενώ λίγο μετά τις 8 το βράδυ θα αρχίσει συγκέντρωση στη διασταύρωση Ναυαρίνου και Τζαβέλλα, στο σημείο που έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.
***  ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Η γέννηση της κόρης του πρωθυπουργού στοίχισε 600.000 ευρώ… (ΒΙΝΤΕΟ)

Τελικά δεν είναι μόνο οι δικοί μας … αριστεροί που έχουν ξεχάσει την ιδεολογία που –υποτίθεται- ότι πρεσβεύουν. Μπορεί τώρα η Ιταλία να βρίσκει τον δρόμο της με τη βοήθεια του υπουργού Εσωτερικού Σαλβίνι, πριν όμως ήταν μια χώρα στην ηγεσία της οποίας κυριαρχούσε η διαφθορά.
Ένα απλό παράδειγμα αρκεί. Το 2015 ο Ματέο Ρέντσι, ο οποίος διετέλεσε δήμαρχος της Φλωρεντίας πριν ανέλθει στην πρωθυπουργική θέση, είχε βρεθεί στο στόχαστρο της οικονομικής εισαγγελίας για να διαπιστωθεί αν κάλυψε δείπνα με φιλικά του πρόσωπα με τα χρήματα του δήμου κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου είχε δηλώσει πως ο Ρέντσι όσο ήταν δήμαρχος από το 2009 μέχρι το 2014 γευμάτιζε συχνά στο εστιατόριο και οι λογαριασμοί αποστέλλονταν στο δημαρχιακό μέγαρο.
Μάλιστα, όπως είχε πει, στο εστιατόριο του ο Ρέντσι είχε γιορτάσει και τη γέννηση της κόρης του με ένα πλούσιο τραπέζι.
Συνολικά, μόνο για γεύματα ξόδεψε 600.000 ευρώ, όπως είχε γίνει γνωστό, ποσό που πλήρωνε στην ουσία ο … Ιταλός πολίτης.

***  Με πρόσθετο πρωτόκολλο στη Συμφωνία των Πρεσπών ο Τσίπρας λύνει τις παρεξηγήσεις για «μακεδονικό» έθνος και γλώσσα
Με πρόσθετο πρωτόκολλο στη Συμφωνία των Πρεσπών ο Τσίπρας λύνει τις παρεξηγήσεις για «μακεδονικό» έθνος και γλώσσα
Επί ξυρού ακμής ευρίσκεται η διαπραγμάτευση για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, γράφει η εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ», μετά το τέταρτο κρούσμα της παραβιάσεως των όρων της από τον Πρωθυπουργό της γείτονος Ζόραν Ζάεφ.
«Όπως πληροφορείται ή «Εστία», στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, εξ απορρήτων του, επικοινώνησε κατόπιν οδηγιών του κ. Τσίπρα με τον ειδικό μεσολαβητή του OHE Μάθιου Νιμιτς και του έθεσε διπλό θέμα παραβιάσεως και της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, η οποία διατηρείται εν ισχύ μέχρι την κύρωση και εφαρμογή των Πρεσπών, αλλά και της ιδίας της Συνθήκης των Πρεσπών, η οποία έχει μονογραφηθεί από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών κ.κ. Δημητρώφ και Κοτζιά. »Η Αθήνα απέφυγε και σωστά να κάνει μνεία στην ορολογία «μακεδονική μειονότης» σε κείμενο της, προκειμένου να μην καταστεί αντικείμενο διαπραγματεύσεως. »Γι αυτό και με το διάβημά της δεν επικαλέσθηκε το άρθρο 4 παράγραφος 1 της Συμφωνίας, που αναφέρεται στην δέσμευση των Σκοπίων πώς το Σύνταγμα τους δεν θα περιλαμβάνει τίποτε που θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως «ότι αποτελεί την βάση για οποιαδήποτε διεκδίκηση περιοχής». »Εστίασε όμως την επιχειρηματολογία της στην παραβίαση του άρθρου 4 παράγραφος 3, περί μη αναμείξεως των Σκοπίων στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδος, αλλά και στην παραβίαση προνοιών της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1994. »Ως προς το δεύτερο μέρος, της Ενδιάμεσης, η Αθήνα υπήρξε προσεκτική γιατί δεν επιθυμεί σε αυτή την φάση να ανοίξει συζήτηση για την παραπομπή οιασδήποτε διαφοράς στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, από το οποίο η Ελλάς έχει καταδικασθεί ήδη μια φορά. (το TRIBUNE εξηγεί: Η Ελλάδα καταδικάστηκε από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για βέτο που δεν έβαλε ποτέ το 2008 για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Ο Κώστας Καραμανλής οικοδόμησε «προφίλ» Μακεδονομάχου πάνω σε ένα βέτο που ποτέ δεν έβαλε*. Όταν καταδικαστήκαμε στη Χάγη το 2011, πρωθυπουργός ήταν ο δοτός τραπεζίτης Λουκάς Παπαδήμος και η χώρα διένυε μία από τις σκοτεινότερες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της, με ένα θίασο ανίκανων -Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς, Γιώργος Καρατζαφέρης- να κάνουν τα δεκανίκια του τραπεζίτη συνεργαζόμενοι στην εξαθλίωση και ατίμωση του ελληνικού λαού). »Γι αυτό απορρίπτεται άλλωστε από το Μαξίμου ως άστοχο το αίτημα των ΑΝΕΛ να ενεργοποιηθεί το άρθρο 19 τής Συμφωνίας των Πρεσπών με το επιχείρημα ότι αυτή δεν έχει τεθεί σε ισχύ. Μόνο κάποιος άσχετος θα ήταν δυνατόν να το επικαλεσθεί. »Το συγκεκριμένο άρθρο ορίζει ρητώς ότι τα μέρη θα επιλύουν κάθε διαφορά αποκλειστικά με ειρηνικά μέσα, σύμφωνα με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών (διαπραγματεύσεις, παρέμβασις Γενικού Γραμματέως OHE, προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης). Αναφέρεται στο μέλλον, όχι στο παρόν». Ως προς την παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι το άρθρο 4 παράγραφος 3 αναφέρει πως τα Σκόπια δεσμεύονται πως τίποτε στο Σύνταγμά τους δεν θα μπορούσε να ερμηνευτεί ή να αποτελέσει βάση για παρέμβαση στα εσωτερικά γειτονικού κράτους, εν προκειμένω της Ελλάδας, ή να έχει λόγο για ανθρώπους που δεν είναι πολίτες του. Εδώ πρέπει να κάνουμε ως TRIBUNE κατανοητό το εξής. Οι Σκοπιανοί -σύμφωνα με την αναθεώρηση- μεριμνούν και για τους πολίτες τους εκτός της «Βόρειας Μακεδονίας». Δηλαδή για τους μετανάστες τους, τους αποδήμους τους. Πολίτες άλλου κράτους δεν τους αφορούν, το αποδέχονται αυτό, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορούν πλέον να μιλούν για κάποια «μακεδονική μειονότητα» ούτε στην Ελλάδα, ούτε σε άλλη γειτονική χώρα. Εάν δεν το σεβαστούν αυτό και επιχειρήσουν στο μέλλον να δώσουν σκοπιανά διαβατήρια σε Έλληνες πολίτες, εάν το τολμήσουν, τότε και η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα μέσα σε ένα τρίμηνο να έχει δώσει τουλάχιστον 200.000 ελληνικά διαβατήρια σε πολίτες της ΠΓΔΜ. Εξάλλου και τη Βουλγαρία, επίσης χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που έχει ήδη δώσει κοντά 200.000 βουλγάρικα διαβατήρια σε Σκοπιανούς, δεν τη «μάλωσε» κανείς, λέμε ως TRIBUNE για να ολοκληρώσουμε τον σχολιασμό μας. Από εκεί και πέρα -επιστρέφοντας πάντα στις κυβερνητικές πηγές- ο Μάθιου Νίμιτς έπαιξε σημαντικό ρόλο με την παρέμβασή του, αναγκάζοντας τους Σκοπιανούς να αναδιπλωθούν. Επειδή όμως ο Ζόραν Ζάεφ επιδίδεται διαρκώς και μονομερώς σε αναθεωρητική ρητορική περί της Συμφωνίας των Πρεσπών, ή άλλες φορές λέει ό,τι του κατέβει νομίζοντας ότι απευθύνεται στους χωριανούς που τον εξέλεγαν δήμαρχο, όπως στις Βρυξέλλες και αναφερόταν συνέχεια σε «μακεδονικό λαό», ή ότι δήθεν συμφώνησε με τον Τσίπρα το θέμα της γλώσσας σε πάρκινγκ της λίμνης Δοϊράνης, ή την άλλη φορά που είπε πως υπάρχει «μία και μοναδική Μακεδονία», το υπουργείο Εξωτερικών κατέθεσε γραπτά διαβήματα σε ΟΗΕ και ΝΑΤΟ. Στο θέμα έχει παρέμβει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας, ο οποίος επισήμανε στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ πως η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει κανένα μακεδονικό έθνος και πως η μακεδονίτικη γλώσσα είναι μια νοτιοσλαβική. Η «ΕΣΤΙΑ» πάντως στο άρθρο της αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας προτίθεται να ζητήσει από τον ΟΗΕ την υπογραφή από τα δύο μέρη ενός πρόσθετου ερμηνευτικού πρωτοκόλλου της Συμφωνίας, προκειμένου να διασφαλιστεί με τη βούλα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ ότι θα κλείσουν οι όποιος κερκόπορτες της Συμφωνίας των Πρεσπών. Το πρωτόκολλο αυτό, που θα ενταχθεί ως παράρτημα στην Συνθήκη, θα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Συμφωνίας, ενώ όπως επισημαίνει η «ΕΣΤΙΑ», εάν δεν υπογραφεί πρωτόκολλο άρσης των παρεξηγήσεων περί «μακεδονικού έθνους» και «μακεδονικής γλώσσας», είναι αμφίβολο εάν η Συμφωνία μπορεί να φτάσει προς κύρωση στη Βουλή, κάτι που το γνωρίζουν -όπως επισημαίνει η εφημερίδα- και οι Αμερικανοί. *Ένα βέτο που εξαγγέλθηκε αλλά δεν έβαλε κανείς
Η Σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ για το 2008 έλαβε χώρα το διάστημα μεταξύ 2 – 4 Απριλίου στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας είχε εκφράσει από καιρό την πρόθεσή της για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Εκκρεμούσε όμως το πρόβλημα της ονομασίας της που προέβαλε η ελληνική πλευρά και το οποίο δεν είχε λυθεί παρά τις διαπραγματεύσεις που είχαν πραγματοποιηθεί τις προηγούμενες ημέρες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Η ελληνική κυβέρνηση είχε δηλώσει πριν από τη σύνοδο κορυφής την πρόθεσή της να ασκήσει βέτο στην ένταξη της ΠΓΔΜ. Παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ ο Έλληνας πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής στο επίσημο δείπνο εργασίας της πρώτης ημέρας της συνόδου ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχτεί την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ από τη στιγμή που δεν έχει εξευρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση και ότι οποιαδήποτε λύση βρεθεί θα πρέπει να έχει την έγκριση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και να είναι μόνιμη και όχι προσωρινή. Την ελληνική θέση στήριξε η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γερμανία και η Γαλλία. Μάλιστα ο Γάλλος πρόεδρος Σαρκοζί δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε αλληλέγγυοι με τους Έλληνες, πιστεύουμε ότι πρέπει να βρεθεί λύση. Έχω ουγγαρέζικες ρίζες, αλλά έχω και ελληνικές και τις αποδέχομαι πλήρως». Την αντίθεσή τους στη στάση της Ελλάδας έδειξαν οι ΗΠΑ, η Τουρκία, η Σλοβενία, η Τσεχία, η Εσθονία και η Λιθουανία ενώ οι υπόλοιπες χώρες κράτησαν σχετικά ουδέτερη στάση. Μετά την εξέλιξη αυτή, με πέντε χώρες του ΝΑΤΟ και έκτη την Ελλάδα να μη δέχονται τα Σκόπια στη Συμμαχία, δεν χρειάστηκε επισήμως να μπει ποτέ και κανένα βέτο. Παρόλα αυτά, η Ελλάδα σύρθηκε από τους Σκοπιανούς στη Χάγη και καταδικάστηκε για ένα βέτο που δεν έθεσε ποτέ. «Βέτο» σημαίνει να ήθελαν όλες οι χώρες τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και η Ελλάδα μόνη της, επισήμως, να ασκήσει αυτό το δικαίωμά της, κάτι που δεν συνέβη ποτέ. Στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου, που έχασε τη δίκη στη Χάγη, υπουργός Εξωτερικών ήταν ο Σταύρος Δήμας της Νέας Δημοκρατίας και υφυπουργός ο Δημήτρης Δόλλης του ΠΑΣΟΚ. Αυτοί οι δύο έχουν την πολιτική ευθύνη για την καταδίκη της Ελλάδας από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και καλό είναι να μην τους δούμε ποτέ ξανά σε θέση ευθύνης, διότι η ανικανότητά τους αποδείχτηκε εθνικά ζημιογόνα.
***   Αυτός ο βουλευτής θέλει κρέμασμα… ΠΟΛΙΤΙΚΟ στις εκλογές… (BINTEO)

~  Tην ίδια ώρα που οι Έλληνες πλημμυρίζουν τους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τη Συμφωνία των Πρεσπών, οι πολιτικοί της χώρας, ανεξαρτήτου παράταξης, ξεπουλάνε την Ελλάδα μας.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ενέργεια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Σέλτσα, ο οποίος λίγους μήνες νωρίτερα είχε θεαθεί να χορεύει με τον ύμνο του αλυτρωτισμού των «Μακεδόνων του Αιγαίου».  Πρόκειται για ένα τραγούδι που, όπως αναφέρει το ThePresident, καλεί τους «Μακεδόνες» να μην ξεχνούν την «Αιγαιακή Μακεδονία», τη «γη των προγόνων τους». Μιλά για τις μάνες και τους γονείς των «Μακεδόνων του Αιγαίου» και τη νοσταλγία τους για τα «δικά τους εδάφη»! 

«Μην ξεχνάτε Μακεδόνες, μην ξεχνάτε – είσαστε Μακεδόνες – μην ξεχνάτε την Αιγαιακή Μακεδονία» “Egejska Makedonija ne zaboravajte”. Το τραγούδι αυτό χορεύεται στα πανηγύρια των αυτοαποκαλούμενων «Μακεδόνων του Αιγαίου», γράφτηκε από «Μακεδόνες της Αυστραλίας» και ζητά την απόδοση της «πατρίδας τους», της «Μακεδονίας του Αιγαίου» (δηλαδή της Καστοριάς και της Φλώρινας). Το βίντεο είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου και ο ίδιος βουλευτής, είχε κάνει φιλοσκοπιανή προσφυγή κατά της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Για να καταλάβετε ποιοι ακριβώς μας κυβερνούν, ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να τον τιμωρήσει πολιτικά, τον κάλυψε, με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να λέει ότι «οι Ελληνες πολίτες μπορούν να χορεύουν ό,τι θέλουν», όταν ερωτήθηκε για το θέμα.
***  ΔΕΙΤΕ και ΑΚΟΥΣΤΕ προσεκτικά! Μην ξανακάνετε το ίδιο λάθος… (ΒΙΝΤΕΟ)

Έτος 2011 και ο ΣΥΡΙΖΑ, σαν αντιπολίτευση, έστρωνε τον δρόμο για να ηγηθεί του κράτους. Πως; Με ψέματα, προπαγάνδα και πλούσιο λαϊκισμό. Βαρουφάκης-Τσκαλώτος-Κατρούγκαλος, το τρίο των υπουργών που έβαλαν το χεράκι τους- ο καθένας με τον τρόπο του- για τη συνέχεια του εξευτελισμού της πατρίδας, συμμετείχαν στο κίνημα των Αγανακτισμένων.  Τώρα, 2018, ακούμε τι έλεγαν τότε και απορούμε πως υπήρχαν Έλληνες που τους εμπιστεύτηκαν: 


















***  ΕΚΤΑΚΤΟ από την ΕΛΑΣ! ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΠΡΟΣΟΧΗ…

Κλειστός θα παραμείνει, από τις 12 το μεσημέρι, σήμερα, Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα. Η σχετική εντολή δόθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. λόγω των συγκεντρώσεων μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται κανονικά χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.

*** Βίντεο-ντοκουμέντο: Η 21χρονη φοιτήτρια φεύγει με τον 19χρονο Αλβανό από το σπίτι της…
"
Ένα βίντεο-ντοκουμέντο είδε το φως της δημοσιότητας, στο οποίο φαίνεται η 21χρονη φοιτήτρια, Ελένη Τοπαλούδη, να συναντάται κάτω από το σπίτι της με τον 19χρονο Αλβανό που κατηγορείται για τη δολοφονία της, και στη συνέχεια να φεύγουν μαζί.   Στο βίντεο, που φέρνει στο φως η «Δημοκρατική», φαίνεται ο 19χρονος που φτάνει στο σπίτι της άτυχης κοπέλας, λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα, την περιμένει, εκείνη κατεβαίνει, της δίνει ένα φιλί στο μάγουλο και φεύγουν μαζί.  Σημειώνεται ότι το βίντεο έχει τραβηχτεί από κάμερα ασφαλείας καταστήματος που βρίσκεται κάτω από το σπίτι της 21χρονης. 


















*** Δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη: Σοκαριστικό εύρημα-ΝΕΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από το μοιραίο βράδυ…

~  Δύτες βρήκαν στη θάλασσα το σίδερο με το οποίο χτυπήθηκε η Ελένη Τοπαλούδη. Εντοπίστηκαν και τα ρούχα της στην περιοχή όπου την πέταξαν οι κατηγορούμενοι. Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις για το έγκλημα στη Ρόδο. Η άτυχη φοιτήτρια φέρεται να είχε πέσει θύμα σεξουαλικής βίας από τρία άτομα στο παρελθόν.  Δεν έχουν τέλος οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, της 21χρονης φοιτήτριας που βρήκε μαρτυρικό θάνατο στις 28 Νοεμβρίου. Η Ρόδος και όλη η Ελλάδα παρακολουθεί συγκλονισμένη τις εξελίξεις και τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως για το ειδεχθές έγκλημα. Κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της φοιτήτριας από το Διδυμότειχο είναι ένας 19χρονος, αλβανικής καταγωγής και ένας 21χρονος Ροδίτης. Τα όσα ανέφερε ο πρώτος στην κατάθεσή του ήταν που οδήγησαν τις αρχές στο να βρουν, στη θάλασσα όπου οι φερόμενοι ως δράστες έριξαν την άτυχη κοπέλα ενώ ήταν ακόμη ζωντανή, το ηλεκτρικό σίδερο με το οποίο χτύπησαν την Ελένη Τοπαλούδη αλλά και τα ρούχα της άτυχης κοπέλας. Εκείνο που δεν βρήκαν οι δύτες του Λιμενικού ήταν το εσώρουχο της 21χρονης. Το ηλεκτρικό σίδερο και τα ρούχα της Ελένης Τοπαλούδη εντοπίστηκαν κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα της 21χρονης.
Στον 19χρονο και τον 21χρονο έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και για βιασμό από κοινού. Έχουν πάρει προθεσμία και θα απολογηθούν την Παρασκευή στις 13:00. Τρεις επιτελείς της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής θα παραμείνουν στη Ρόδο έως το Σάββατο. Μαζί με στελέχη της σήμανσης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου κάνουν «φύλλο και φτερό» τόσο το σπίτι του θύματος όσο και το εξοχικό της οικογένειας του 21χρονου κατηγορούμενου αλλά και το φορτηγάκι (που ανήκει στον πατέρα του 21χρονου), με το οποίο οι δυο νεαροί μετέφεραν την λιπόθυμη φοιτήτρια στην παραλία «Φώκιας» και την πέταξαν στη θάλασσα με σκοπό να καλύψουν τα ίχνη τους. 
















Το φορτηγάκι με το οποίο μετέφεραν τη φοιτήτρια στους Πεύκους οι δυο κατηγορούμενοι – Φωτογραφία: Δημοκρατική Οι αστυνομικοί έχουν σαρώσει το εξοχικό, όπου οι δυο κατηγορούμενοι ως δράστες, χτύπησαν την Ελένη Τοπαλούδη με το σίδερο, για να συλλέξουν αίμα, DNA και δακτυλικά αποτυπώματα. Από τις μέχρι στιγμής έρευνες στο σπίτι της 21χρονης φοιτήτριας, έχουν συλλέξει τσιγάρα, φάκελο με χρήματα, ποτήρια και το λάπτοπ της, το οποίο θα σταλεί προς εξέταση στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Μέχρι στιγμής, όμως, δεν έχει βρεθεί το κινητό του θύματος.

Μέσα από τους λογαριασμούς που διατηρούσε το θύμα στο Facebook και το Tinder, οι αρχές θα αναζητήσουν και νέα στοιχεία. Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατική, πιθανολογείται ότι η έρευνα θα συνεχιστεί και σε άλλα επίπεδα, αφού από καταθέσεις που υπάρχουν, προκύπτουν κι άλλα αδικήματα από πολλά πρόσωπα, τα οποία κατονομάζονται και με τα οποία φέρεται να είχε επαφές η 21χρονη φοιτήτρια. Από άλλες καταθέσεις προκύπτει επίσης ότι η Ελένη Τοπαλούδη είχε πέσει θύμα σεξουαλικής βίας στο παρελθόν, από τρία άτομα! Τι υποστηρίζει ο 19χρονος Ο 21χρονος Ροδίτης εξακολουθεί να αρνείται τα πάντα. Αντίθετα, ο 19χρονος Αλβανός τον κατηγορεί πως ήταν εκείνος που χτύπησε με το σίδερο την άτυχη Ελένη. Σύμφωνα με τα όσα έχει υποστηρίξει ο 19χρονος κατηγορούμενος, τα ξημερώματα της 28ης Νοεμβρίου πήρε με το λευκό φορτηγό στο σπίτι της 21χρονης στον οδό Εθνικής Αντιστάσεως και την πήραν για να πάνε στο εξοχικό της οικογένειας του 21χρονου Ροδίτη στους Πεύκους. Στόχος τους, είπε, να συνευρεθούν ερωτικά με την νεαρή φοιτήτρια.
















H άτυχη φοιτήτρια με τον 19χρονο κατηγορούμενο έξω από το σπίτι της το μοιραίο βράδυ της 27ης Nοεμβρίου – Φωτογραφία: Δημοκρατική Κατά τον 19χρονο, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο εξοχικό, η Ελένη Τοπαλούδη αρνήθηκε τη σεξουαλική επαφή μαζί τους και ο 21χρονος τη χτύπησε με γροθιές και μετά με το ηλεκτρικό σίδερο στο κεφάλι, ενώ εκείνος την είχε ακινητοποιήσει με τα χέρια του.

Το θύμα είχε ακόμη τις αισθήσεις του και την μετέφεραν στη βραχώδη περιοχή και την πέταξαν στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της από πνιγμό. Οι κατηγορούμενοι φέρονται να την απείλησαν πως δεν θα την άφηναν να φύγει από το σπίτι αν δεν συναινούσε στη σεξουαλική συνεύρεση και τη βίασαν! Με πληροφορίες από dimokratiki.gr newsit.gr
***  Ρώσοι επιστήμονες αποκαλύπτουν: Αυτό ήταν το πρόσωπο του Αγίου Νικολάου όταν ζούσε! (ΕΙΚΟΝΑ)

Μια ρεαλιστική απεικόνιση, ή αλλιώς μια «φωτογραφία» που δείχνει το πως θα ήταν περίπου, όταν ζούσε ο Επίσκοπος Μύρων Νικόλαος, ο γνωστός μας Άγιος Νικόλαος, κατάφεραν να φτιάξουν Ρώσοι επιστήμονες.  Εξειδικευμένοι εγκληματολόγοι με ειδικές γνώσεις στον τομέα της ανάπλασης προσώπων έκαναν μετρήσεις στο κρανίο του Αγίου Νικολάου, το οποίο βρίσκεται σε Ρωμαιοκαθολικό Ναό στο Μπάρι και με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού έφεραν αυτό το αποτέλεσμα.

Δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για το κατά πόσο έχουν πέσει «μέσα» οι επιστήμονες όμως η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε θεωρείται ιδιαίτερα πρωτοποριακή. Πριν απο αρκετά χρόνια, μια παρόμοια «φωτογραφία του Ιησού είχε κυκλοφορήσει σε ολόκληρο τον κόσμο, βασισμένη στο ίχνος του προσώπου από την Σινδόνη του Τορίνο. Τα λείψανα του Αγίου Νικολάου και τα ευρήματα των επιστημόνων Ο τάφος του Αγίου Νικολάου στη Βασιλική του Μπάρι, ανοίχθηκε αναγκαστικά το 1953 μ.Χ., κατά την διάρκεια αναστηλωτικών εργασιών, την νύκτα της 5ης προς 6ης Μαΐου. Για τον σκοπό αυτό συγκροτήθηκε επιτροπή από τον Πάπα, με Πρόεδρο τον τότε Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο του Μπάρι Ερρίκο Νικόδημο, στην οποία ανατέθηκε η κανονική αναγνώριση των λειψάνων του τάφου. Παράλληλα ο αναγνωριστικός έλεγχος και η καταμέτρηση των οστών ανατέθηκε στον Καθηγητή της Ανατομίας στο Πανεπιστήμιο του Μπάρι Λουΐτζι Μαρτίνο και τον βοηθό του Γιατρό Αλφρέντο Ρουγγίερι. Τα Λείψανα μέσα στη λάρνακα έπλεαν σέ ένα διαυγές, άχρωμο και άοσμο υγρό, το οποίο είχε βάθος τρία περίπου εκατοστά. Η εξέταση του υγρού αυτού από τα Ινστιτούτα Χημείας και Υγιεινής του Πανεπιστημίου του Μπάρι απέδειξε, ότι επρόκειτο για καθαρό νερό, ελεύθερο από άλατα και στείρο από μικροοργανισμούς! Η έρευνα απέδειξε, ότι το υγρό αυτό προήρχετο από τις μυελοκυψέλες των σπογγωδών οστέων!  Η τρίτη ιστορικά ανακομιδή έγινε την νύκτα της 7ης προς 8ης Μαΐου 1957 μ.Χ., με σκοπό νέα αναγνώριση, καταμέτρηση, ανατομική και ανθρωπολογική μελέτη, πριν την οριστική κατάθεση στην λάρνακα, μετά το πέρας των αναστηλωτικών εργασιών. Στην ιατρική ομάδα συμμετείχε την φορά αυτή και ο Γιατρός Λουΐτζι Βενέζια. Τα αποτελέσματα της ανθρωπολογικής εξετάσεως των Ιερών Λειψάνων υπήρξαν εντυπωσιακά. Διαπιστώθηκε, ότι ανήκαν σέ ένα και το αυτό άτομο και μάλιστα σε άνδρα που είχε ύψος 1.67 περίπου, τρεφόταν κυρίως με φυτικά προϊόντα και πέθανε σε ηλικία μεγαλύτερη των 70 ετών. Το άτομο αυτό ανήκε στην λευκή Ινδοευρωπαϊκή φυλή. Η κατάσταση ορισμένων οστών έδειξε ακόμη, ότι το άτομο στο οποίο ανήκαν, πρέπει να είχε υποφέρει πολύ κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης, που του άφησαν σημάδια στην υπόλοιπη ζωή του. Η αγκυλωτική σπονδυλοαθρίτιδα και η διάχυτη ενδοκρανιακή υπερόστωση, πρέπει να κληρονομήθηκαν από κάποια υγρή φυλακή, όπου πέρασε αρκετά χρόνια της ζωής του και μάλιστα σε προχωρημένη ηλικία. Η ιχνογραφική ανάπλαση του προσώπου, με την μέθοδο της υπερσκελετικής αναπλάσεως των μαλακών μερών της κεφαλής, απέδωσε επίσης θεαματικά αποτελέσματα. Τα σχετικά ιχνογραφήματα που δημοσίευσε ο Καθηγητής Μαρτίνο, βρίσκονται σε συμφωνία με τις παλαιότερες απεικονίσεις του Αγίου, εκείνη της Αγίας Μαρίας της Πρώτης (στη Ρώμη, 8ος ή 9ος αιώνας μ.Χ.) και αυτή του Παρεκκλησίου του Αγίου Ισιδώρου, στον Ναό του Αγίου Μάρκου (στη Βενετία, ψηφιδωτό του 12ου αιώνα μ.Χ.). Δηλαδή, με τις εξετάσεις των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, πιστοποιήθηκε η γνησιότητά τους, αποδείχθηκε επιστημονικά η μυροβλυσία του και επίσης ότι η πάροδος του χρόνου δεν άμβλυνε την μνήμη των βασικών χαρακτηριστικών της μορφής του, όπως τα διέσωσε η Ορθόδοξη εικονογραφική παράδοση (πρόσωπο ασκητικό, ευγενικό, με αρμονικές αναλογίες, υψηλό και πλατύ μέτωπο, μεγάλα μάτια – ελαφρά βαθουλωτά – έντονα ζυγωματικά, φαλάκρα). (Βλ. Αντ. Μάρκου, «Τα Λείψανα του Αγ. Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας και οι ιστορικές τους περιπέτειες»· Περιοδικό «Ορθόδοξη Μαρτυρία» Λευκωσίας, φ. 44/1994, σελ. 98 – 106· αγγλική έκδοση από το Κέντρο Παραδοσιακών Ορθοδόξων Σπουδών Έτνας Καλιφορνίας, 1994). Η δεξιά του Αγίου βρίσκεται στoν Ναό Αγίου Γεωργίου του Νέου Βουκουρεστίου.Ο αριστερός βραχίονας του Αγίου βρίσκεται στον ομώνυμο ρωμαιοκαθολικό Ναό του Ρίμινι Ιταλίας.Απότμημα του αριστερού βραχίονος του Αγίου βρίσκεται στο Μητροπολιτικό Ναό Βόλου.Μέρος των Λειψάνων του Αγίου βρίσκεται στην ομώνυμη ρωμαιοκαθολική Βασιλική του Μπάρι Ιταλίας.Αποτμήματα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου βρίσκονται στις Μονές Αγ. Νικολάου Άνω Βάθειας Ευβοίας και Φανερωμένης Σαλαμίνος, στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Μόσχας, στον ομώνυμο Ναό Αγίας Πετρουπόλεως και στη Λαύρα Αγ. Αλεξάνδρου Νέβσκι Αγίας Πετρουπόλεως.Ένας εκ των οδόντων του Αγίου βρίσκεται στη Μονή Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων. dogma.gr
*** Διαβάστε ΕΔΩ το οικονομικό πρόγραμμα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ…

Η Ελληνική Λύση είναι ένα πατριωτικό, φιλελεύθερο κόμμα – «Εθνοφιλελεύθερο» κατά μία άλλη ορολογία και υπέρ του οικονομικού πατριωτισμού, χωρίς καμία απολύτως ακραία θέση. του Βασιλείου Βιλιάρδου  Ως επικεφαλής της ομάδας των οικονομολόγων της, έχω εκπονήσει ένα οικονομικό πρόγραμμα, θεωρώντας πως αυτό που λείπει κυρίως από την Ελλάδα, όχι μόνο για να ξεφύγει από την κρίση αλλά για να μεγαλουργήσει, είναι ένα δικό της σχέδιο – το οποίο η Ελληνική Λύση έχει και είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της (πηγή). Βελτιώνεται δε συνεχώς, εν πρώτοις με άρθρα προς δημόσια διαβούλευση, ανάλογα με τα νέα δεδομένα που προκύπτουν. Επιγραμματικά, το πρόγραμμα προβλέπει τα εξής:
(1)  Ετήσια δημοσίευση στο διαδίκτυο ενός κρατικού Ισολογισμού, έτσι ώστε οι Πολίτες να γνωρίζουν όχι μόνο τι χρωστάει το δημόσιο, αλλά και τι έχει στην ιδιοκτησία του, αξιολογημένα με τις εκάστοτε τιμές που διαμορφώνονται – από οικόπεδα και ακίνητα, έως σχολεία, δρόμους και κρατικές εταιρείες. Εν προκειμένω είμαστε υπέρ του να μην επιβαρύνουν τα ελλείμματα οι δημόσιες επενδύσεις, αφού αυξάνουν το ενεργητικό του κράτους και δημιουργούν πλούτο. Παράλληλα, έχουμε στόχο την εισαγωγή του διπλογραφικού λογιστικού συστήματος στο δημόσιο, το οποίο είναι απαράδεκτο να λειτουργεί ως μία μικρή ατομική επιχείρηση με «έσοδα – έξοδα».  (2)  Επιδίωξη διαγραφής ενός μεγάλου μέρους του μη βιώσιμου δημοσίου χρέους, έτσι ώστε να γίνει εφικτή μία αντίστοιχη του επίσης μη βιώσιμου κόκκινου ιδιωτικού – οπότε να ανακτηθεί η πιστοληπτική ικανότητα και των δύο τομέων. Ως «διαπραγματευτικό χαρτί» θα χρησιμοποιηθούν αγωγές αποζημίωσης εναντίον των ευρωπαϊκών θεσμών και της ΕΚΤ, για τις ζημίες που μας προκάλεσαν με τα μνημόνια – έτσι όπως προβλέπεται από το άρθρο 340 του Μάαστριχτ. Ταυτόχρονα θα δρομολογηθεί η διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου από τη Γερμανία. (3)  Δρομολόγηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στο δημόσιο, έτσι ώστε να γίνει αποτελεσματικό, (α) με την υιοθέτηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και (β) με την επαναφορά του θεσμού τω Γενικών Διευθυντών (ανώτατοι δημόσιοι υπάλληλοι καριέρας), έτσι όπως συνέβαινε πριν το 1964, όπου η Ελλάδα είχε έναν πολύ σοβαρό κρατικό μηχανισμό. (4) Υιοθέτηση ενός δίκαιου και ανταγωνιστικού με τις γύρω χώρες φορολογικού συστήματος, παράλληλα με την ενίσχυση του ελεγκτικού μηχανισμού – έτσι ώστε (α) να βελτιωθεί η φορολογική συνείδηση των Πολιτών και (β) να μειωθεί η φοροδιαφυγή. Ταυτόχρονα, καταπολέμηση της γραφειοκρατίας με τη δρομολόγηση ενός φιλικού προς τις επιχειρήσεις επιχειρηματικού πλαισίου, με στόχο να επενδύουν οι Έλληνες – αφού μία χώρα δεν πρέπει να εξαρτάται από τις εισροές ξένων κεφαλαίων. Παράλληλα μείωση του ΕΝΦΙΑ και ορθολογισμός του, όπου είναι απαράδεκτο να πληρώνουν αυτοί που τα ακίνητα τους δεν είναι νοικιασμένα ή να μην υπάρχουν ορισμένες απαλλαγές. (5)  Παραγωγή πλούτου, με κέντρο βάρους των Πρωτογενή τομέα, μαζί με τη μεταποίηση του, καθώς επίσης τον Τουρισμό – όπου οι δύο αυτοί τομείς πρέπει να λειτουργήσουν ως «Boutique», με ποιοτικά προϊόντα, εκμεταλλευόμενοι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας μας. Ο πρωτογενής τομέας, όπου η Ελλάδα από αυτάρκης έως το 1980 εξαρτάται σήμερα κατά 40% από τις εισαγωγές, χρειάζεται κεντρικό σχεδιασμό για να λειτουργήσει, καθώς επίσης νεωτερισμούς (δημοπρατήρια, συνεταιριστικές συμμαχίες, σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας, δίκτυα διανομής κλπ.). Τρίτος πυλώνας η Ναυτιλία, με τη δημιουργία των σωστών υποδομών για να προσελκυσθεί αρχικά η διαχείριση πλοίων – τομέας που μπορεί να προσφέρει ΑΕΠ πάνω από 25 δις € και 500.000 θέσεις εργασίας. Οι τρεις αυτοί πυλώνες θα στηρίξουν την επαναβιομηχανοποίηση της χώρας – έτσι ώστε να ανακτήσει σε κάποιο βαθμό την αυτάρκεια της και να δημιουργηθούν ασφαλείς θέσεις εργασίας.  (6)  Επί πλέον παραγωγή πλούτου (α) από την αμυντική βιομηχανία/ασφάλεια, με την επαναδραστηριοποίηση μονάδων που έχουν κλείσει (β) από τη λειτουργία ιδιωτικών Πανεπιστημίων που είναι σε θέση να παράγουν ΑΕΠ της τάξης των 9 δις €, έσοδα του δημοσίου ίσα με έναν ετήσιο ΕΝΦΙΑ και 100.000 θέσεις εργασίας (πηγή) και (γ) από την ιδιωτική Υγεία. (7) Προετοιμασία ενός νόμιμου για την Ευρωζώνη παράλληλου φορολογικού νομίσματος για κάθε ενδεχόμενο, αλλά όχι κυκλοφορία του. Αντίθετα, άμεση δρομολόγηση ενός ιδιωτικού συμπληρωματικού νομίσματος, όπως αυτά που κυκλοφορούν στην Ελβετία ή στη Γερμανία και προσπάθεια σύνδεσης του με τα κρυπτογραφημένα – έτσι ώστε να αυξηθεί η ρευστότητα στη χώρα. (8) Επίλυση του προβλήματος των κόκκινων δανείων πρώτης κατοικίας (περί τα 12 δις €), μέσω ενός κρατικού οργανισμού – ο οποίος θα τα εξαγοράσει στο 48% της αξίας τους για να μη μειωθούν τα κεφάλαια των τραπεζών και θα τα διαχειρισθεί όπως προτείνεται στο πρόγραμμα της Ελληνικής Λύσης – παράλληλα με την ίδρυση μίας κρατικής επενδυτικής τράπεζας του τύπου της ΕΤΒΑ του παρελθόντος ή της γερμανικής KfW. (9)  Σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων, έως ότου ανακτήσουν οι κρατικές επιχειρήσεις την πραγματική τους αξία, με την ταυτόχρονη προώθηση μέτρων εξυγίανσης τους – όπου η Ελληνική Λύση πιστεύει πως οι κοινωφελείς και οι στρατηγικές εταιρείες πρέπει να ανήκουν στο δημόσιο, ενώ όλες οι υπόλοιπες στον ιδιωτικό τομέα. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στη ΔΕΗ που απαξιώνεται συστηματικά και σκόπιμα, με στόχο το ξεπούλημα της – όταν θα μπορούσε να λειτουργεί με 1,5 δις € ετήσια κέρδη όπως η πορτογαλική. (10)  Όλα τα παραπάνω θα αυξήσουν την εμπιστοσύνη των Ελλήνων στο κράτος τους, οπότε θα επιστρέψουν οι καταθέσεις πάνω από 120 δις € που έχουν διαφύγει στο εξωτερικό, με θετικές συνέπειες για το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας  – με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ζήτηση, να διενεργηθούν επενδύσεις, καθώς επίσης να ανακτηθεί η αξία των δημοσίων και ιδιωτικών περιουσιακών στοιχείων, όπου έχει χαθεί πάνω από 1 τρις €. Τέλος να επιστρέψουν τα 500.000 παιδιά μας που έφυγαν στο εξωτερικό, κόστους εκπαίδευσης περί τα 100 δις € και παραγωγής ετησίου ΑΕΠ 25 δις €. Η Ελληνική Λύση έχει επίσης ένα κυβερνητικό πρόγραμμα για όλους τους άλλους τομείς, από τον Κοινοβουλευτισμό, την αλλαγή του Συντάγματος με στόχο την Άμεση Δημοκρατία (όπου οι Πολίτες ψηφίζουν οι ίδιοι τους νόμους που τους αφορούν, οπότε τους στηρίζουν ανάλογα), τη Δικαιοσύνη, την Εξωτερική πολιτική (μεταξύ άλλων σωστή λειτουργία των πρεσβειών, όσον αφορά τους εμπορικούς ακολούθους που πρέπει να προάγουν τις ελληνικές εξαγωγές), την Εκκλησία (πιστεύουμε πως ο στόχος του διαχωρισμού Εκκλησίας-Κράτους είναι η υφαρπαγή της εκκλησιαστικής περιουσίας από τους δανειστές, ενώ υποθάλπει τη διάλυση μας ως Έθνος μαζί με το Σκοπιανό),  την Άμυνα, το Μεταναστευτικό, τους Ομογενείς, τα ΑμεΑ, την Υγεία και την Παιδεία, έως τις Υποδομές, την Ενέργεια, τις Ανανεώσιμες πηγές, το Περιβάλλον και την Καινοτομία. Λειτουργούν δε ομάδες ευθύνης τομέων, επειδή ο σκοπός του κινήματος δεν είναι απλά η είσοδος στη Βουλή, αλλά η διακυβέρνηση της Ελλάδας – η οποία μπορεί να τα καταφέρει παρά τις αντίξοες συνθήκες και να έχει το μέλλον που της αξίζει. Ειδικά όσον αφορά την Εξωτερική «συμμαχική πολιτική», πιστεύουμε πως μόνο ένα ισχυρό κράτος μπορεί να διαμορφώσει σωστές συμμαχίες – όπου προτεραιότητα έχουν τα δικά του συμφέροντα και εκείνες οι χώρες, με τις οποίες συμβαδίζουν. Κάτι ανάλογο συμβαίνει επίσης με τα ενεργειακά μας αποθέματα, τα οποία εάν δεν μπορεί να προστατεύσει μία χώρα στρατιωτικά, τότε είναι κατάρα παρά ευχή. Χωρίς μία ισχυρή οικονομία πάντως, τίποτα δεν είναι εφικτό – οπότε αυτό αποτελεί την πρώτη μέριμνα της Ελληνικής Λύσης για την Ελλάδα. Υστερόγραφο: Το πρόγραμμα της Ελληνικής Λύσης είναι λεπτομερέστατο, 300 σελίδων και ευρίσκεται εδώ (πηγή) Πηγή: analyst.gr

*** Αθλητική ενημέρωση  για σήμερα :


***  ΣΗΜΕΡΑ , ... ΓΙΑ ΤΟ Ευρωμπάσκετ Euroleague :
Μπούντουτσνοστ - Μπαρτσελόνα 67-64 ,(31-33).-^
Τα δεκάλεπτα : 14-15 , 17-18 , 15-13 , 21-18 ,.-^
Νταρουσάφακα - Μακάμπι Τελ Αβίβ 71-73,(42-36).-^
Τα δεκάλεπτα : 17-17, 25-19, 20-15 ,9-22 .- 
Ζάλγκιρις - Ολυμπιακός 83-75 ,(40-48) .- ^
 Τα  δεκάλεπτα : 19-29 , 21-19 , 20-11 ,20-16 .-^
Διαιτητές της αναμέτρησης είναι οι Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Εμίλιο Πέρεθ (Ισπανία) και Μάρτσιν Κοβάλσκι (Πολωνία).
Τη δωδεκάδα του Ολυμπιακού αποτελούν οι: Σπανούλης, Μάντζαρης, Πρίντεζης, Μπόγρης, ΛεΝτέι, Γκος, Τίμα, Βεζένκοφ, Μιλουτίνοφ, Παπανικολάου, Τολιόπουλος, Στρέλνιεκς.
Η δωδεκάδα της Ζαλγκίρις αποτελείται από τους: Ντέιβις, Γουόλτον, Γουόλτερς, Γουόλκαπ, Βέστερμαν, Μπιρούτις, Μιλάκνις, Γουάιτ, Γιοκουμπάτις, Γκριγκόνις, Καβαλιάουσκας, Ουλάνοβας.-

Μπάγερν Μονάχου - Χίμκι 72-65 , (31-28) .- ^
Τα δεκάλεπτα : 16-16 , 15-12  , 23-22 , 18-15  .- ^
Αρμάνι Μιλάνο - Γκραν Κανάρια  86-94, (40-48) .- ^
Τα δεκάλεπτα : 22-20 , 18-28 , 23-23, 23-23 .- ^ 

~*** ~**  Αποτελέσματα Ελληνικών ομάδων στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ Euroleague 
Α/ .-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ : 
1η αγωνιστική Πέμπτη 11-10-2-18 : Παναθηναϊκός - Μακαμπί Τ.Α.  89-84 .- !
2η  αγωνιστική  Πέμπτη 16-10-2018 : Μπάγερν Μονάχου -Παναθηναϊκός  80-79 .-
3η αγωνιστική Πέμπτη 18-10-2018 : Παναθηναϊκός - Γκράν Κανάρια 102-87 .- !
4η αγωνιστική : Παρασκευή 26-10-2018: Παναθηναϊκός - Ζαγκλίρις  κ.α. 76-76 ,παράτ.: 83-87 .-^εντός 
5η  αγωνιστική : Παρασκευή 02-11-2018ΜΠΟΥΝΤΟΥΚΝΟΣΤ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  67-72 .-^ 
6η αγωνιστική :Παρασκευή 09-11-2018 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  93-80 .-^ 
7η αγωνιστική ,Παρασκευή 16-11-2018 : Εφές Ανατολού - Παναθηναϊκός 78-62 .-^
8η αγωνιστική Τετάρτη 21-11-2018 : Παναθηναϊκός -Μπαρτσελόνα  76-70 .-^ 
9η αγωνιστική Παρασκευή 23-11-2018: Μπασκόνια -Παναθηναϊκός  86-77 .-^
10η αγωνιστική Παρασκευή 30-11-2018 : Κίμκι Μ. -Παναθηναϊκός   76-68 .-^ 
11η  αγωνιστική Παρασκευή 07-12-2018: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

~* Οι  επόμενοι αγώνες για Παναθηναϊκό :   με ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ  εντός , με Νταρουσάφακα εντός , με την ΡΕΑΛ Μ. εκτός ,........ 

Β/.- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς :
1η αγωνιστική Παρασκευή 12/10/2018: Χίμκι - Ολυμπιακός  66-87 .- 
2η  αγωνιστική Παρασκευή 17-10-2018 : Μπασκόνια -Ολυμπιακός  80-85 .- 
3η αγωνιστική Παρασκευή 19-10-2018:  Ολυμπιακός - Αρμάνι Μιλάνο  75-99 .-
4η  αγωνιστική: Πέμπτη 25-10-2018: Ολυμπιακός - Μακαμπί Τ.Α.   88-80 .- ^ 
5η αγωνιστική : Πέμπτη 01-11-2018:  ΤΣΣΚΑ Μόσχας -Ολυμπιακός Π.    69-65 .-^  
6η  αγωνιστική :Παρασκευή 09-11-2018ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  93-80 .-^
7η  αγωνιστική Πέμπτη 15-11-2018 : Ολυμπιακός Π.- Φενέρμπαχτσε 72-73 .-^εντός
8η  αγωνιστική Τρίτη 20-11-2018 : Μπάγερν Μονάχου - Ολυμπιακός Π . 62-72.-^
9η  αγωνιστική Πέμπτη 22-11-2018 : Ολυμπιακός Π. - Ρεάλ Μ.  88-83 .-^ 
10η αγωνιστική Πέμπτη 29-11-2018 : Ολυμπιακός Π. - Μπούντουκνοστ  90-72 .-^ 
11η αγωνιστική : Πέμπτη 06-12-2018 : ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  83-75 .-^ 

~* Οι  επόμενοι αγώνες για τον Ολυμπιακό :    με ΖΑΓΛΙΡΙΣ Κάουνας  εκτός . , με ΑΝΑΤΟΛΟΥ Εφές εντός , με Μπαρτσελόνα εκτός , ...


*** ΧΘΕΣ ,.....  ΓΙΑ ΤΟ ...Κύπελλο Ελλάδας :
Παναθηναϊκός - Ιεράπετρα ΟΦ 2-2 ,(1-2) .-^ 
Βίντεο  με τα γκολ : https://youtu.be/nGeR2IrtrSA  .-
Τα γκολ : 20' Γκοοοοοολ! 1-0 ο Παναθηναϊκός, με τον Ηλία Χατζηθεοδωρίδη να σουτάρει με το δεξί λίγο μέσα από την περιοχή και να στέλνει τη μπάλα στην απέναντι γωνία του Παναγιώτου, ανοίγοντας το σκορ., 25' Γκοοοοοοολ! 1-1 η Ιεράπετρα, με τον Χίσι να τελειώνει τη φάση με κοντινή προβολή, ανάμεσα στην άμυνα του Παναθηναϊκού, μετά το γέμισμα του Μηνά από δεξιά., 43' Γκοοοοοολ! 2-1 η Ιεράπετρα, με τον Χίσι να κάνει τη σέντρα για τον Μαρτσάκη και τον επερχόμενο Αναστασόπουλονα στέλνει με προβολή τη μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα, κάνοντας την ανατροπή! ,
90+3΄  γκόλ με τον Ανάργυρο Καμπετσή  για το 2-2 .- ^


***


  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018  
~** ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας τα Νέα από το Αρφαρά . Παρασκευή  02 Νοεμβρίου  2018  Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/11/arfara-news.html  .-
~**ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  από το  Α   έως  και το -Ω  ...... Παρασκευή  02 Νοεμβρίου 2018  : https://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/11/blog-post.html .-
~** ARFARA NEWS  -2-  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα από το Αρφαρά . Παρασκευή  02  Νοεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/11/arfara-news-2.html  .-
~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα μας από ΑΡΦΑΡΑ .  Σάββατο  03 Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://snsstamoskal.blogspot.com/2018/11/arfara-news.html  .-
~**  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας  τα  Νέα από το Αρφαρά . Κυριακή 04 Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/11/arfara-news.html .-
~** ARFARA NEWS -2- Η Εφημερίδα μας  τα Νέα από το Αρφαρά . Κυριακή 04 Νοεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης :   https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/11/arfara-news-2.html  .-~* * ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από το Αρφαρά . Τρίτη  20 Νοεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  https://stamos-dynami.blogspot.com/2018/11/arfara-news_19.html     .-
~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα  από το Αρφαρά . Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 , Στο αγιάζει της ενημέρωσης   :  https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/11/arfara-news_21.html   .-
~**  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας τα Νέα από Αρφαρά . Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/11/arfara-news.html .- 
 ~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα από το Αρφαρά .  Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης :   https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/11/arfara-news_23.html .-  
~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα από το Αρφαρά  Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης   :  https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/11/arfara-news-24-2018.html  .-  
~**  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα από  Αρφαρά . Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  https://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/11/arfara-news_25.html   .- 
 ~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα από το Αρφαρά . Δευτέρα 26  Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης: https://snsstamoskal.blogspot.com/2018/11/arfara-news_26.html      .-  
  ~**  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από Αρφαρά  Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/11/arfara-news-27-2018.html     .- 
 ~**  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα από το Αρφαρά . Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/11/arfara-news_28.html  .- 
~* *ARFARA  NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα  από Αρφαρά . Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .     https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/11/arfara-news_29.html .-
~**  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας ,Τα Νέα από το Αρφαρά . Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης :https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/11/arfara-news.html
~** ~** ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και  ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ!!!   ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!! :https://youtu.be/CUdggLuXc1w .-  
~**   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018 :                                                                                             ~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από το Αρφαρά .  Σάββατο 01  Δεκεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης . : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/12/arfara-news.html .- 
 ~**  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από το Αρφαρά . Κυριακή 02 Δεκεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης   https://snsarfara.blogspot.com/2018/12/arfara-news.html  .-                                                         ~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας , Τα Νέα από το Αρφαρά .  Δευτέρα 03 Δεκεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης   https://stamos-dynami.blogspot.com/2018/12/arfara-news.html   .-
~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας , Τα  Νέα μας από το Αρφαρά  Τρίτη 04 Δεκεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/12/arfara-news-04-2018.html .- 
~**  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από το Αρφαρά . Τετάρτη 05 Δεκεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης    : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/12/arfara-news.html .-
 ~** 
 ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα από το Αρφαρά  Πέμπτη 06 Δεκεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/12/arfara-news-06-2018.html  .- 
~** 
  
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ    ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ: https://twitter.com/stamos01  .-                       1. - Stamatios Skoulikas = Stamatios Skoulikas,http://www.youtube.com/stamos01  ,  6605 videos.  -    Σταματης Σκουλικας  1.527.984 προβολές , Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009.- 
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947 http://www.youtube.com/stamatios01  ,    3917   videos.     σταμος σκουλικας, 933.273 προβολές  , Εγγράφηκε στις 13 Φεβ 2011.-  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas, +Stamos, http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    4132  video. – 1.266.707 προβολές  , Εγγράφηκε στις 21 Ιουλ 2011 .- https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1 ,. - - βλάσης σκούλικας ,Σύνολον   14.547   βίντεο   .- 
*** ~ 1.-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
3.-   https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook 
4 ~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
5 ~  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .—

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου