ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Στην καθημερινότητά μας

Στην  καθημερινότητά μας , Πέμπτη  14 Ιουλίου  2011 : Ενημέρωση , Περιφερειακά Νέα , Σχόλια , κ.α.

* ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΓΑΜΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2011 :

~ Αγάπη πρώτα στο Θεό μας


Μετά στον εαυτό μας – συνάνθρωπό μας

Και τέλος στον εχθρό μας

Η περίσσια στα ζώα και τα φυτά μας ..!



~ Αγάπη θα πει να χάνεσαι,


Αγάπη θα πει να λιώνεις,

Αγάπη θα πει να δίνεσαι,

Χωρίς να μετανιώνεις....














** Στο  αγιάζι της Ενημέρωσης

~ Η δημοκρατία λειτουργεί σαν δικτατορία της οργανωμένης δύναμης του χρήματος. Αυτή είναι η δικτατορία των πλούσιων Ληζ Α.-

 ~ Η ελευθερία στην καπιταλιστική κοινωνία παραμένει σχεδόν ίδια με αυτή της αρχαίας ελληνικής δημοκρατίας: ελευθερία για τους ιδιοκτήτες των σκλάβων .-

** Τηλεοπτικό διάγγελμα Χριστόφια
~
** ΓΙΑ ΤΟ ΧΘΕΣ :

* Τη διαβεβαίωση ότι θα αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει, όποιον κι αν βαρύνουν, έδωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του προς τον κυπριακό λαό.
* Τη διαβεβαίωση ότι θα αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει, όποιον κι αν βαρύνουν, από το ανώτατο μέχρι το χαμηλότερο επίπεδο, μέσα από πλήρη διερεύνηση των συνθηκών, αιτίων και λόγων που οδήγησαν στην τραγωδία στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς, έδωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφιας, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του προς τον κυπριακό λαό.

 * Στην αρχή του διαγγέλματος ο κ. Χριστόφιας εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Επίσης, ανακοίνωσε τον διορισμό του νομικού Πόλυ Πολυβίου ως μονομελούς ανεξάρτητης επιτροπής διερεύνησης, τονίζοντας ότι η ευθύνη του θα είναι να ερευνήσει με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα όλες, ανεξαιρέτως, τις πτυχές και όλα τα συμβάντα για την τραγωδία. Είπε, ακόμη, ότι το έργο της αναζήτησης τυχόν ποινικών ευθυνών έχει ανατεθεί στην Αστυνομία.
 * Ο Κύπριος πρόεδρος τόνισε, ότι «στόχος είναι να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του λαού στους θεσμούς και τους νόμους του κράτους, που έχει τρωθεί μετά τα τραγικά γεγονότα στη ναυτική βάση».
 * Σε άλλο σημείο του διαγγέλματος ο κ. Χριστόφιας επεσήμανε: «Οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν μέσα από διαδικασίες που προβλέπονται από το Σύνταγμα και τους νόμους. Δεν μπορεί κανείς να αναγορεύει εαυτόν σε δικαστή, να δικάζει και να καταδικάζει. Ούτε και μπορεί ακραίες εθνικιστικές ακροδεξιές ομάδες να εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο και την πίκρα των πολιτών για να οχλαγωγούν, να επιχειρούν να κάψουν το Προεδρικό και να αμαυρώνουν ειρηνικές εκδηλώσεις, που αποτελούν δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών, το οποίο σεβόμαστε και υπερασπιζόμαστε».
 * Υπογράμμισε, δε, ότι «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί στόχο το Προεδρικό Μέγαρο, όποιος κι αν είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας». «Ειδικά», είπε, «αυτές τις μέρες των μαύρων επετείων του πραξικοπήματος και της εισβολής, δεν μπορεί τέτοιες εκδηλώσεις να φέρνουν στη μνήμη εκείνες τις εποχές».
 * Συμμεριζόμαστε, είπε, και κατανοούμε την απογοήτευση και την πίκρα των πολιτών, αλλά τόνισε ότι «οφείλουμε να είμαστε ψύχραιμοι και νηφάλιοι και να σεβαστούμε τις διαδικασίες και να κοιτάξουμε μπροστά μας».
 * Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στην οικονομία του τόπου, επισημαίνοντας ότι «μπροστά μας έχουμε το πιεστικό καθήκον να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την τραγωδία».
 * Διαβεβαίωσε, ότι όλες οι υπηρεσίες του κράτους εργάζονται εντατικά για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην οικονομία του τόπου, προκειμένου να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα και βοήθεια που προσφέρεται στην Κύπρο.
 * Ήδη, είπε, έχει απευθυνθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ζητώντας αρωγή στα πλαίσια της κοινοτικής αλληλεγγύης, και ευχαρίστησε τις χώρες που έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν. Ανέφερε, ακόμη, ότι οι υπηρεσίες του κράτους βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση για την αποκατάσταση των ζημιών σε σπίτια, υποστατικά και περιουσίες.
 * Ο κ. Χριστόφιας επεσήμανε ότι είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, και ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η προετοιμασία για την κυπριακή προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αναφορά στις διαπραγματεύσεις του Κυπριακού και την ευρωπαϊκή προεδρία, τόνισε, δεν αποτελούν άλλοθι για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και για τις ευθύνες που υπάρχουν. «Εμείς, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια σ' αυτά τα ζητήματα αλλά και σε όλους τους άλλους τομείς της διακυβέρνησης, αναμένοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, και τότε ανάλογα θα απευθυνθούμε ξανά στο λαό», κατέληξε ο Κύπριος πρόεδρος.
 * Σημειώνεται επίσης, ότι ο πρόεδρος Δ. Χριστόφιας διόρισε τον κ. Δημήτρη Ηλιάδη ως υπουργό Άμυνας, επιπρόσθετα προς τα καθήκοντα και την εξουσία του ως υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος. Ο κ. Ηλιάδης έδωσε ενώπιον του προέδρου τη νενομισμένη διαβεβαίωση.
 * Την περασμένη Δευτέρα, μετά την τραγωδία στη ναυτική βάση, ο υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας, είχε υποβάλει την παραίτησή του στον πρόεδρο Χριστόφια, ο οποίος την έκανε δεκτή.
 * Εν τω μεταξύ, πρόταση για σύσταση ad hoc επιτροπής για την τραγωδία στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς, κατέθεσε το Ευρωπαϊκό Κόμμα (ΕΥΡΩΚΟ). Σύμφωνα με την πρόταση της Επιτροπής θα προεδρεύει ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου και σε αυτή θα συμμετέχουν οι αρχηγοί ή οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων.
 * Κύριος στόχος της ad hoc επιτροπής θα είναι να διαμορφώνει εικόνα της πραγματικής κατάστασης για τη Βουλή των Αντιπροσώπων, «έτσι ώστε το Σώμα να είναι σε θέση άμεσα να συμβάλει στην αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων που θα έχει στην ήδη κλονισμένη οικονομία του τόπου η τεράστια καταστροφή που έχει συντελεστεί», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.
 * Η ad hoc επιτροπή επιπλέον, όπως σημειώνεται, θα μπορεί να παρακολουθεί και αν χρειάζεται να υποβοηθά το ανακριτικό έργο και την πορεία διερεύνησης της φοβερής τραγωδίας που συγκλόνισε την Κύπρο.

**  * Νέα στοιχεία για την τραγωδία στην Κύπρο

 
~ Από έγγραφο, που δημοσιεύει η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», προκύπτει ότι μια βδομάδα πριν από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση οι επιτελείς του ΓΕΕΦ δεν γνώριζαν επ' ακριβώς πώς θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.
~ Νέα στοιχεία για την τραγωδία στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς έρχονται στο φως μέσα από δημοσιεύματα του κυπριακού Tύπου, τα οποία επικαλούνται έγγραφο του υπουργείου Άμυνας.
 ~ Από έγγραφο, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», προκύπτει ότι μια βδομάδα πριν από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», οι επιτελείς του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) δεν γνώριζαν επ' ακριβώς πώς θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που διαπίστωσαν στα εμπορευματοκιβώτια που κατασχέθηκαν από το πλοίο «Μonchegorsk».
 ~ Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουλίου στο υπουργείο Άμυνας, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Υλικού Πολέμου του ΓΕΕΦ (ΔΥΠ/ΓΕΕΦ), συνταγματάρχης (ΥΠ), Γεώργιος Γεωργιάδης, ενημέρωσε τον υπουργό Άμυνας, τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς και τους άλλους παρευρισκόμενους, ότι στις 4 Ιουλίου αξιωματικός ο οποίος εκτελούσε υπηρεσία στη ναυτική βάση, αντιλήφθηκε ότι ένα από τα 98 εμπορευματοκιβώτια είχε παραμορφωθεί.
 ~ Αποτέλεσμα της αλλοίωσης, σύμφωνα πάντα με τον κ. Γεωργιάδη, ήταν να στραβώσουν και να ανοίξουν μερικώς οι πόρτες του εμπορευματοκιβωτίου, χωρίς όμως να σπάσουν οι κλειδαριές ασφαλείας. Δίνοντας τη δική του ερμηνεία για τη ζημιά που υπέστη το εμπορευματοκιβώτιο, ο διευθυντής της ΔΥΠ ανέφερε ότι η αλλοίωση-εξόγκωση πιθανώς να σημειώθηκε από εσωτερική έκρηξη της πυρίτιδας, με αποτέλεσμα η εκτόνωση των αερίων να το παραμόρφωσε.
 ~ Απαντώντας στις ερωτήσεις του υπουργού Άμυνας, Κώστα Παπακώστα, ο συνταγματάρχης Γεωργιάδης ανέφερε ότι τα αέρια στο εμπορευματοκιβώτιο που παρουσίαζε παραμόρφωση είχαν εκτονωθεί, πλην όμως δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει σε ποια κατάσταση βρισκόταν το περιεχόμενό του, καθότι περιλάμβανε περίπου 130 μεταλλικές κονσέρβες με πυρίτιδα και συνεπώς μπορεί μερικές ή και όλες να είχαν εκραγεί.
 ~ Για το θέμα της καταστροφής του υλικού ο κ. Γεωργιάδης ενημέρωσε ότι μπορούσε να γίνει εξ ολοκλήρου από πυροτεχνουργούς της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ) και να εκτελεστεί με τις οδηγίες του ΟΑΣΕ. Τόσο ο αρχηγός της ΕΦ , όσο και ο συνταγματάρχης Γεωργιάδης εξέφρασαν την άποψη ότι η εξέταση της καταλληλότητας των πυρίτιδων δεν θα εξυπηρετούσε κανένα σκοπό, καθότι διαφάνηκε η επικινδυνότητα του φορτίου με την εξόγκωση του εμπορευματοκιβωτίου.
 ~ Στη σύσκεψη εξετάστηκε το ενδεχόμενο κατασκευής στεγάστρου πάνω από το σωρό των εμπορευματοκιβωτίων αλλά η ιδέα εγκαταλείφθηκε γιατί θα περνούσε το καλοκαίρι.
 ~ Στην ίδια σύσκεψη, ο Υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας ζήτησε να ενημερωθεί για την εξέλιξη των εργασιών από μέρους του ΓΕΕΦ, κατόπιν αποφάσεων που λήφθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2011, για αποστολή δειγμάτων των διαφόρων πυρίτιδων του φορτίου σε χημεία της Κύπρου ή του εξωτερικού, προκειμένου να διερευνηθεί κατά πόσο έχει αλλοιωθεί η σύνθεση τους.
 ~ Σύμφωνα με τον αρχηγό της ΕΦ, η ΔΥΠ προχώρησε στις προβλεπόμενες διαδικασίες προκειμένου να σταλούν για έλεγχο τα τέσσερα είδη πυρίτιδας του φορτίου στην εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕ (ΕΒΟ - ΠΥΡΚΑΛ).
 ~ «Παρ' όλες τις προσπάθειες του ΓΕΕΦ η αποστολή των δειγμάτων δεν έγινε, καθότι η εταιρεία ήθελε να εξασφαλίσει πρώτα την απαιτούμενη άδεια εισαγωγής, γεγονός που δεν έχει πράξει μέχρι σήμερα», ανέφερε ο αρχηγός. Αμέσως μετά ο συνταγματάρχης Γεωργιάδης πήρε το λόγο και ανέφερε ότι «τελικώς με την εξέλιξη που έχουμε σήμερα εξοικονομήσαμε χρήματα, καθ' ότι η πυρίτιδα μας έδειξε τα δόντια της, οπόταν γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε».
 ~ Ο συνταγματάρχης Γεωργιάδης πρότεινε ως πιθανή λύση την κατάβρεξη των εμπορευματοκιβωτίων με νερό δυο ή τρεις φορές την ημέρα προκειμένου να αντιμετωπίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες της εποχής. Ο υπουργός Άμυνας ζήτησε να του υποβληθούν άμεσα εμπεριστατωμένες προτάσεις προκειμένου να ενημερώσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στην Ουκρανία. Επίσης ζήτησε να του υποβληθούν εισηγήσεις για άμεση έστω και προσωρινή αντιμετώπιση του προβλήματος και έδωσε οδηγίες στον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, όπως επιτροπή αποτελούμενη από τους συνταγματάρχη (ΔΥΠ) Γιώργο Γεωργιάδη, πυροτεχνουργούς και άλλους ειδικούς του ΓΕΕΦ, εκπρόσωπο των τεχνικών υπηρεσιών του Υπουργείου Άμυνας, εκπρόσωπους της Πυροσβεστικής, του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, της Υπηρεσίας Μεταλλίων και τον ταξίαρχο Θεοφάνη Θεοφάνους ως παρατηρητή, να επισκεφθεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας τη Ναυτική Βάση.
 ~ Αποστολή της επιτροπής ήταν να επιθεωρήσει τα εμπορευματοκιβώτια το απόγευμα της 5ης Ιουλίου και να υποβάλει έκθεση το πρωί της 6ης Ιουλίου, στην οποία να περιγράφεται λεπτομερώς η κατάσταση των εμπορευματοκιβωτίων, οι απόψεις των ειδικών και τεκμηριωμένες-εμπεριστατωμένες εισηγήσεις για άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.
 ~ Τελικά, η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωινό της 6ης Ιουλίου και όπως σημειώνεται από το «Φιλελεύθερο», όσοι συμμετείχαν σ' αυτή έμειναν με το στόμα ανοικτό, γιατί εκτός από τα φουσκωμένα εμπορευματοκιβώτια, διαπίστωσαν ότι στον εξωτερικό χώρο υπήρχε καμένη πυρίτιδα. Στη σύσκεψη μετά την αυτοψία στα εμπορευματοκιβώτια συζητήθηκαν μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος που παρουσιάστηκε. Τέθηκαν ξανά επί τάπητος οι λύσεις που προτάθηκαν στη σύσκεψη της προηγούμενης ημέρας στο Υπουργείο Άμυνας, να κατασκευαστεί στέγαστρο ή να καταβρέχονται. Κατά τη συζήτηση που αναπτύχθηκε ορισμένοι διερωτήθηκαν ποιοι θα αναλάμβαναν να ρίχνουν νερό στα εμπορευματοκιβώτια, θεωρώντας ότι επρόκειτο για δουλειά άκρως επικίνδυνη.
 ~ Τότε, ο συνταγματάρχης Γεωργιάδης τους καθησύχασε όλους λέγοντάς τους χαρακτηριστικά ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας. Κατά τη συζήτηση που διεξήχθη για τις καμένες ποσότητες πυρίτιδας που βρέθηκαν έξω από εμπορευματοκιβώτιο, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής φέρεται να ανέφερε ότι είχε γίνει καύση της πυρίτιδας λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας, που προκλήθηκε από μύκητες, λόγω της υφιστάμενης υγρασίας.
 ~ Ακολούθως, συζητήθηκε το ενδεχόμενο η κατάβρεξη να γίνεται με θαλασσινό νερό. Ωστόσο, η πρόταση απορρίφθηκε κατηγορηματικά από εκπροσώπους της Πυροσβεστικής, που τόνισαν ότι θα ήταν επικίνδυνη η προσπάθεια μείωσης της θερμοκρασίας με θαλασσινό νερό. Τελικά αποφασίστηκε να ρίχνεται γλυκό νερό στα εμπορευματοκιβώτια.
 ~ Κατά την επίσκεψη της επιτροπής στη ναυτική βάση παρών ήταν και ο φωτογράφος του ΓΕΕΦ, ο οποίος ανέβηκε μαζί με τους αξιωματικούς και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες πάνω στα φουσκωμένα εμπορευματοκιβώτια και πήρε φωτογραφίες προκειμένου να συμπεριληφθούν στην αναφορά που θα στελνόταν στον υπουργό Άμυνας.
 ~* Κηδεύτηκαν τα δίδυμα αδέλφια- εθνοφρουροί στην Κύπρο
 ~ Μέσα σε ατμόσφαιρα απερίγραπτου πόνου και πένθους κηδεύτηκαν τα δίδυμα αδέλφια- εθνοφρουροί Μιλτιάδης και Χριστάκης Χριστοφόρου και ο αρχιλοχίας της Πυροσβεστικής Ανδρέας Παπαδόπουλος.
 ~* Και οι τρεις βρήκαν τραγικό θάνατο κατά την έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς.
 ~ Η εξόδιος ακολουθία για τους 19χρονους αδελφούς στον ιερό ναό Αγίας Τριάδας Λεμεσού άρχισε με το «Χριστός Ανέστη». Της ακολουθίας προέστη ο μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος.
 ~ Τα φέρετρα σκέπαζαν η ελληνική και κυπριακή σημαία, ενώ το πλήθος, που είχε συγκεντρωθεί χειροκροτούσε και φώναζε "ήρωες- ήρωες". Οι καμπάνες κτυπούσαν πένθιμα, τιμητικό άγημα από το ναυτικό απέδιδε τιμές και η Στρατιωτική Μουσική της Εθνικής Φρουράς παιάνιζε εμβατήρια.
 ~ Οι φίλοι των δύο παλικαριών, εισακούοντας στην έκκληση των τραγικών γονιών τους παρευρέθηκαν στην κηδεία ντυμένοι στο λευκό και το γαλάζιο, τα χρώματα του ναυτικού. Τρεις συνάδελφοι των Μιλτιάδη και Χριστάκη Χριστοφόρου κρατούσαν τρεις σταυρούς με λευκά άνθη. Επάνω στα φέρετρα ήταν τα πηλίκια των δυο εθνοφρουρών του ναυτικού και οι φωτογραφίες τους. Ανάμεσα στα δύο φέρετρα βρισκόταν η εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας.
 ~ Πλήθος κόσμου συνέρρευσε και στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα στα Λειβάδια Λάρνακας και απηύθυνε το ύστατο χαίρε στον αρχιλοχία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Παπαδόπουλο. Της εξοδίου ακολουθίας προέστη ο επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος.

**  ΤΟ  ΧΘΕΣ :

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/07/12-2011.html , Στην καθημερινότητα της Τρίτης 12 Ιουλίου 2011 .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/07/blog-post.html  , Στο Αγιάζι της καθημερινότητας .-
~**
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/07/blog-post.html  , Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011 , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/07/blog-post.html  , Στην καθημερινότητά μας
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/07/blog-post.html  , Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011 , Όμορφα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε για όλους μας .-

** ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ! Στο Μεσσηνιακό αγιάζι :

~ * Η κρίση μέσα από τις μικρές αγγελίες
*
~ Πώς βλέπουν το μέλλον νέοι επιστήμονες με μεταπτυχιακά που δημοσιεύουν αγγελίες για ιδιαίτερα μαθήματα σε μικρούς μαθητές;
 * Ρίξτε μια ματιά στις μικρές αγγελίες στις τελευταίες σελίδες της εφημερίδας. Χωρούν τα πάντα. Πωλούνται και αγοράζονται από ακίνητα και αυτοκίνητα, μέχρι… τηλεκάρτες, παλιά νομίσματα και ραπτομηχανές. Κάποιοι προσφέρουν θέσεις εργασίας, άλλοι –όλο και περισσότεροι- ζητούν να εργαστούν. Μοναχικοί άντρες και γυναίκες αναζητούν σύντροφο, ενώ ενεχυροδανειστήρια ανταλλάσσουν «ανεπιθύμητα» κοσμήματα με μετρητά. Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιες ανθρώπινες ιστορίες κρύβονται πίσω από τις μικρές αγγελίες; Σε τι κατάσταση βρίσκεται ο επιχειρηματίας που αποφασίζει να πουλήσει το μαγαζί του όσο όσο; Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα όσων εκποιούν επαγγελματικό εξοπλισμό και προσωπικά αντικείμενα; Πώς βλέπουν το μέλλον νέοι επιστήμονες, με απαιτητικές μεταπτυχιακές σπουδές, που εναγωνίως δημοσιεύουν αγγελίες προσφέροντας ιδιαίτερα μαθήματα σε μικρούς μαθητές;
 ** Τι σχέση μπορεί να έχει μια αγγελία συνοικεσίου με το μνημόνιο;
~ Αυτή την αθέατη πλευρά προσπαθήσαμε να σκιαγραφήσουμε, μιλώντας με τους ανθρώπους πίσω από τις μικρές αγγελίες.
 ** Πωλείται όπως είναι… εξοπλισμένο
~  Εντόπισα την Έλενα τηλεφωνικά. Την πέτυχα κάπου στα Χανιά. Στην αγγελία που δημοσιεύει πουλά «πρωτότυπη επιχείρηση σπα στην Καλαμάτα».
*  Πώς έφτασε να βάλει λουκέτο στην επιχείρησή της και την πουλά; τη ρωτάω.
~ «Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα», απαντά. «Είναι πάγια πολιτική μας τα τελευταία χρόνια, να ανοίγουμε επιχειρήσεις, να τις φτάνουμε στο πικ και να τις πουλάμε. Το ότι έχουν λειτουργήσει ένα ικανό διάστημα τα μαγαζιά και έχουν αποκτήσει σταθερή πελατεία, λειτουργεί ως κίνητρο για τον επίδοξο αγοραστή και του προσφέρει κάτι πιο σταθερό για να ξεκινήσει. Επιπλέον, φροντίζουμε πάντα να ανοίγουμε εταιρείες που βασίζονται σε καινοτόμες ιδέες. Αν κάτι θα επιβιώσει της κρίσης είναι οι καινοτομίες, το να προσφέρεις στο κοινό κάτι νέο, που δεν υπάρχει ήδη. Η κρίση, όπως κάθε εποχή, έχει κάποιες ευκαιρίες. Πρέπει να μπορείς να τις αναγνωρίσεις και να τις αρπάξεις», λέει η Έλενα, που, όπως σημειώνει, στην Κρήτη βρίσκεται για να ξεκινήσει επιχείρηση σπα αντίστοιχη αυτής που πουλά στην Καλαμάτα.
~ Ο άντρας που πουλά εστιατόριο 150 τ.μ. στο Ιστορικό Κέντρο θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του. Έχει άλλα δύο μαγαζιά, μου λέει, και η υπερβολική απασχόληση δεν του αφήνει χρόνο για την οικογένειά του.
~ «Η οικονομική κρίση σαφώς και έχει παίξει ρόλο», αναφέρει. «Κυρίως στο ότι, παρότι η τιμή είναι χαμηλή και καθιστά την αγορά συμφέρουσα, δεν το αποφασίζει ο άλλος εύκολα να αγοράσει. Οι τιμές έχουν πέσει αρκετά. Από την άλλη, αυτό που εμείς προσφέρουμε είναι μια ήδη καλή φήμη και σταθερή πελατεία. Πρόκειται για μαγαζί που λειτουργεί εδώ και δεκατέσσερα χρόνια. Κάποιο ενδιαφέρον υπάρχει, αλλά δεν υπάρχουν και τα κίνητρα από τις τράπεζες. Το να δανειστεί κάποιος, έστω κι ένα μικρό ποσό, στις μέρες μας είναι δύσκολο».
~ Στο επόμενο τηλεφώνημα, βρέθηκα μπροστά σε μια μάλλον δυσάρεστη έκπληξη. Το κατάστημα, του οποίου πωλείται ο εξοπλισμός, λειτουργεί ακόμα και, μάλιστα, θεωρείται από τα πιο πετυχημένα της Καλαμάτας. Σύντομα θα βάλει λουκέτο.
~ «Πολλοί είναι οι λόγοι που με έκαναν να αποφασίσω να κλείσω το μαγαζί, που δεν είναι του παρόντος να αναφερθούν», μου λέει η ιδιοκτήτρια. «Ο βασικότερος, βέβαια, παραμένει η οικονομική κρίση». Δε θέλει να μπει σε λεπτομέρειες.
~ Ο κ. Γιάννης πουλά ένα ψιλικατζίδικο στο κέντρο της Καλαμάτας. Πρόσφατα, αποφάσισε να αλλάξει αντικείμενο, να αγοράσει μια ψησταριά, επίσης στο κέντρο, καθώς στα ψιλικά το κέρδος είναι πλέον μηδαμινό και τα ωράρια… άγρια.
~ «Η κρίση έχει επηρεάσει πολύ τον κόσμο», αναφέρει. «Κανένας δεν κάνει ανοίγματα. Εγώ, έχω βάλει την αγγελία εδώ και δύο μήνες και δεν έχουν υπάρξει υποψήφιοι αγοραστές. Δεν ενδιαφέρονται να αγοράσουν. Προσωπικά,» προσθέτει, «ευτυχώς δε με έχει επηρεάσει δραματικά η κρίση. Θεωρώ πως ήταν συνετή κίνηση να κλείσω ένα από τα δύο μαγαζιά».
~ Ο 30χρονος Κ., από την άλλη, πουλά την ψησταριά που άνοιξε σχετικά πρόσφατα. «Ο χώρος ήταν αρχικά συνεργείο», μου λέει. «Αποφάσισα να φτιάξω από την αρχή μια νέα επιχείρηση, μια ψησταριά. Δεν είχα κεφάλαια και βρέθηκα χρεωμένος. Στην αρχή δούλευε, πήγαινε καλά, αλλά όσο ο χρόνος περνούσε, τα έξοδα και ο ΦΠΑ αυξάνονταν, ενώ είχε δουλειά. Εγώ, κυρίως, θέλω να είμαι εντάξει στις υποχρεώσεις μου, γι’ αυτό το κλείνω».
~ Τι θα κάνει στο εξής; «Δεν ξέρω», απαντά. «Θα προσπαθήσω να δω τι μπορώ να κάνω. Δεν ξέρω καν αν θα μείνω στην Καλαμάτα, αν θα πάω σε άλλη πόλη ή στο εξωτερικό. Δεν ξέρω».
 ** Άνεργοι με μεταπτυχιακά
~ Ο Α., επιστήμονας γύρω στα τριάντα πέντε, έχει βάλει αγγελία για ιδιαίτερα μαθήματα. Τον εκνευρίζει το τηλεφώνημά μου. «Ξέρετε», με ρωτά, «τι είναι να αγωνίζεσαι για να τελειώσεις τις σπουδές και χρόνο με το χρόνο να βλέπεις τα όνειρά σου να χάνονται ένα ένα; Μετά βίας καταφέρνω να ζω με τα λιγοστά συμπληρωματικά μαθήματα».
~ Η Σταυρούλα, 30 ετών, είναι πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός με μεταπτυχιακό στην Ενέργεια. Επέστρεψε στην Καλαμάτα το 2006 και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα παραδίδοντας ιδιαίτερα μαθήματα.
~ «Ο κλάδος μας έχει βαλτώσει», λέει. «Η οικοδομή είναι νεκρή. Από την άλλη, φέτος είχαμε πτώση 50% στα ιδιαίτερα. Σε φροντιστήριο δεν μπορείς να πας να δουλέψεις, οι μισθοί είναι εξευτελιστικοί. Δυστυχώς, παιδεύτηκα πολύ να ολοκληρώσω τις σπουδές μου σε μια δύσκολη και απαιτητική σχολή και δε βλέπω καμία ανταμοιβή. Έχω κάνει τα χαρτιά μου σε πάρα πολλές προκηρύξεις, ούτε εγώ ξέρω πόσες. Καμία απάντηση».
~ Η ίδια συχνά συμβουλεύει τους μαθητές της να το ξανασκεφτούν προτού αποφασίσουν να κάνουν πολλά χρόνια σπουδών. «Δεν αξίζει τον κόπο ούτε κάνεις απόσβεση», σημειώνει. «Στη χώρα μας δεν έχουν αξία οι μακρόχρονες σπουδές σε απαιτητικές σχολές. Καμιά φορά σκέφτομαι ότι θα ήταν καλύτερα να είχα μάθει μια τέχνη».
~ Από εδώ και πέρα; «Δεν υπάρχει καμία σκέψη για μετά», μου λέει. «Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού, όπως λένε. Όλο και πιο κοντινή βλέπω, πάντως, την πιθανότητα να ασχοληθώ με κάτι εντελώς διαφορετικό από το αντικείμενό μου».
 ** Κρίση και στις σχέσεις
~  Ο 73χρονος Α. βάζει εδώ και παραπάνω από ένα χρόνο αγγελία στην εφημερίδα αναζητώντας σύντροφο. Ακόμη δεν έχει βρει αυτό που ψάχνει.
~  Εργάστηκε σκληρά για πολλά χρόνια και τώρα θέλει να βρει μια γυναίκα, για να μοιραστούν μαζί τις χαρές και τις δυσκολίες της καθημερινότητας.
~  «Εγώ», μου λέει, «θέλω να βρω μια σύντροφο που να με καταλαβαίνει και να με σέβεται. Αν θέλει, μπορούμε να προχωρήσουμε και σε γάμο. Εδώ και οχτώ χρόνια που προσπαθώ, δεν έχει γίνει κάτι. Έχω κάνει κάποιες επαφές, αλλά όλες κοίταζαν το συμφέρον ή είχαν πονηρό σκοπό».
~  «Από τη στιγμή που έχω άλλο πρόγραμμα και δεν είμαι ο άνθρωπος που βγαίνει σε νυχτερινά κέντρα, πιστεύω ότι η αγγελία είναι καλή λύση», προσθέτει.
~ «Προσωπικά, η κρίση δε με έχει επηρεάσει. Παίρνω τη σύνταξή μου και είναι αρκετά καλή. Πολλές κυρίες, όμως, με προσεγγίζουν λόγω της κρίσης και από συμφέρον. Άλλη μου ζητάει λεφτά για το άρρωστο παιδί της, άλλη θέλει να τη δανείσω γιατί έχει προβλήματα… Εγώ όμως θα την ψυχολογήσω τη γυναίκα, θέλω να κάνω σχέση με σεβασμό, κατανόηση και καλή συζήτηση. Δε θα σταματήσω τις αγγελίες. Τι θα έχω να περιμένω μετά; Ποτέ δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει αυτό που ψάχνεις».
 ** Σ.σ. ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΑ – ΑΠΟΨΗ ΣΕ ΜΟΝΟΣΤΗΛΟ
 * Ο άνθρωπος της διπλανής… κρίσης
~ Δεν ήμουν απολύτως σίγουρη για την έκβαση, αλλά το ξεκίνησα. Κάπως σαν τον 73χρονο κ. Α., είπα να δοκιμάσω κι όπου βγει, «ποτέ δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει αυτό που ψάχνεις». Από την αρχή υπήρχε, όμως, μια εσωτερική βεβαιότητα, ότι το συγκεκριμένο ρεπορτάζ θα μπορούσε να αποβεί ενδιαφέρον.
~ Πίσω από την τυπική σύνταξη μιας αγγελίας, πίσω από τους ψυχρούς αριθμούς τηλεφώνων, υπάρχουν άνθρωποι, με τις χαρές, τις λύπες τους, συνήθως σε αυτές τις σελίδες με τις αγωνίες τους, με μια έλλειψη που θέλουν να καλύψουν ή κάποιες υποθέσεις να κλείσουν. Πίσω από τις μικρές αγγελίες υπάρχουν ζωντανές προσωπικότητες κι επιπλέον, άνθρωποι που μπορεί να συναπαντήσεις στον περίπατό σου στην πόλη αλλά ποτέ δεν έχετε μιλήσει, άνθρωποι με τους οποίους μοιράζεσαι το ίδιο ταμείο στο σούπερ μάρκετ ή το ίδιο ασανσέρ στην πολυκατοικία. Είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, που λένε. Θα μπορούσε να είναι εσύ ή εγώ.
~ Δεν τους κάλεσα για να τους βρω δουλειά. Δεν ήμουν επίδοξος αγοραστής της υπό εκποίηση επιχείρησης, ούτε καν μοναχική ύπαρξη που έψαχνε για παρέα. Από την αρχή, διευκρίνιζα την ιδιότητά μου: Είμαι δημοσιογράφος, θα διατηρήσω απόρρητο το όνομά σας αν το επιθυμείτε, θέλω να καταγράψω την αλήθεια των ανθρώπων πίσω από τις αγγελίες, γιατί πωλούνται όσα πωλούνται και γιατί δεν αγοράζονται όσα θα μπορούσε να αγοραστούν. Αρκετοί δέχθηκαν, αλλά δεν ήταν όλοι ακριβώς ειλικρινείς στην περιγραφή της… αλήθειας τους. Δεν υπονοώ ότι παρουσίασαν ψευδή στοιχεία. Υπήρξαν, όμως, περιπτώσεις, όπου η επιχειρηματολογία δεν ταίριαζε με τα συμφραζόμενα. Παρότι δεν ήμουν, με αντιμετώπισαν σαν επίδοξο αγοραστή και προσπάθησαν να με πείσουν για το υγιές και συμφέρον της ανταπόκρισης της αγγελίας τους. Πώς η κρίση δεν τους έχει επηρεάσει, αλλά είναι προσωπικοί οι λόγοι που τους ωθούν στην πώληση. Γιατί είναι μοναδική ευκαιρία η δική τους πρόταση και όχι των άλλων. Αυτούς επέλεξα να μην τους συμπεριλάβω στο ρεπορτάζ και ας μου το συγχωρήσουν. Μπορεί να μην ξέρω από ακίνητα, αλλά ξέρω από «σημεία». Επιπλέον, στα μέρη μας λίγο - πολύ γνωριζόμαστε.
~Όπως κι αν έχει, εν τέλει όντως το σημερινό ήταν από τα πιο ενδιαφέροντα ρεπορτάζ που επιδίωξα να βρεθούν στο δρόμο μου.

** Κρίση στη "Νέα Πελοπόννησο"
~
Δέδες υπέρ Μαλαπάνη
 * έσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται η ειδική συνεδρίαση της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου για την εκλογή του νέου αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, μετά την παραίτηση προχθές του κ. Χρήστου Μαλαπάνη.
Στο μεταξύ, με δήλωσή του χθες ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γιώργος Δέδες στηρίζει την απόφαση του κ. Μαλαπάνη και θέτει θέμα δημοκρατικής λειτουργίας τόσο του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη όσο και την παράταξης της πλειοψηφίας.
 ** Νέα αντίδραση
Η ατμόσφαιρα χθες το πρωί στον 4ο όροφο του Διοικητηρίου, όπου στεγάζεται το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, ήταν βαριά, ενώ είχε ήδη ξεκινήσει η συγκέντρωση των προσωπικών αντικειμένων και η τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων από το γραφείο του κ. Μαλαπάνη. Ο ίδιος πέρασε ελάχιστα λεπτά νωρίς το πρωί, προκειμένου να πάρει τα πράγματά του και αποχώρησε.
Πληροφορίες από το στενό του κύκλο, πάντως, αναφέρουν πως είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από εκδοχές που τον θέλουν να επιδίωξε ανάθεση έργου που αφορά στον κόμβο του αεροδρομίου Καλαμάτας στην κοινοπραξία Μορέα, κι αυτό να προκάλεσε την αντίδραση του κ. Τατούλη. Συνεργάτες του κ. Μαλαπάνη τονίζουν ότι η εισήγησή του ήταν ξεκάθαρη και κατατεθειμένη και μόνο εκ του πονηρού μπορεί κάποιος να επιδιώκει μια τέτοια ερμηνεία. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει νομική αντίδραση του κ. Μαλαπάνη.
Από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ήδη έχει γίνει ερώτημα στο υπουργείο Εσωτερικών για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, ώστε σύντομα να προχωρήσει η εκλογή νέου αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας. Η εκλογή αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα και ενδιαφέρον αναμένεται να εκφράσουν, με μεγαλύτερα ερείσματα, ο κ. Παναγιώτης Αλευράς που έχει πάρει και τις περισσότερες ψήφους, και ο κ. Γιάννης Αργυράκης.
 ** «Ο… επόμενος»
Στο μεταξύ, νέο κύμα εξελίξεων αναμένεται να προκαλέσει και η δήλωση στήριξης του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γ. Δέδε στον Χρ. Μαλαπάνη.
Ο κ. Δέδες δήλωσε: «Η παραίτηση του εκλεγμένου αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Χρήστου Μαλαπάνη, αποτελεί πολιτική πράξη βαρύνουσας σημασίας, με άμεση αναφορά στη συνοχή της παράταξης “Νέα Πελοπόννησος”. Αναδεικνύει ταυτόχρονα, με εμφαντικό τρόπο, το ζήτημα της δημοκρατικής οργάνωσης και λειτουργίας των συλλογικών και ατομικών οργάνων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η προσπάθεια να συνδυαστεί η παραίτηση, με δήθεν “εξυπηρέτηση συμφερόντων”, δε χρειάζεται αντίκρουση.
Αδιάψευστος μάρτυρας του ανεπίληπτου ήθους και της πολιτικής εντιμότητας του Χρήστου Μαλαπάνη, αποτελεί η επί τρεις δεκαετίες διαδρομή του στο δημόσιο βίο.
Προβάλλει, ωστόσο, επιτακτική η ανάγκη, για ευρύ και ειλικρινή διάλογο, που θα καταλήξει σε γρήγορες αποφάσεις για την αποκατάσταση του κύρους, της δημοκρατικής και εύρυθμης λειτουργίας των περιφερειακών οργάνων».
Πάντως, είναι χαρακτηριστικό ότι δημοσιεύματα στο διαδίκτυο μετά την παραίτηση του κ. Μαλαπάνη έδειχναν τον κ. Δέδε ως τον επόμενο που θα έχει την τύχη του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας.

** Φυλακές

~
Μόνο επί του δρόμου Τρίπολης – Καλαμάτας λέει το Υπ. Δικαιοσύνης
Σύσκεψη για τις φυλακές θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Δευτέρας, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να εξετασθεί το θέμα σε επίπεδο Νομών Αρκαδίας και Μεσσηνίας.
Νέα δεδομένα, πάντως, δημιουργεί έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου με το οποίο διευκρινίζεται ότι η περιοχή που θα επιλεγεί για τη δημιουργία του σωφρονιστικού καταστήματος πρέπει να είναι «πάνω» στον εθνικό δρόμο Τρίπολης – Καλαμάτας.
 Σύσκεψη
Για το θέμα των φυλακών, με εντολή του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, έχει συγκροτηθεί ειδική επιτροπή, υπό την προεδρία της θεματικής αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου. Η επιτροπή θα συνεδριάσει τη Δευτέρα στις 11.00 το πρωί και έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι Μητροπολίτες Μεσσηνίας και Αρκαδίας, οι πρόεδροι των δύο Δικηγορικών Συλλόγων και οι δήμαρχοι Καλαμάτας, Τρίπολης και Μεγαλόπολης.
Όπως μας ενημέρωσε η κα Νικολάκου, έχουν κληθεί μόνο αυτοί οι δήμαρχοι, με αφορμή έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης με το οποίο τους διευκρινίζεται πως θα εξετασθούν μόνο προτάσεις περιοχών που βρίσκονται επί του εθνικού δρόμου Τρίπολης – Καλαμάτας.
Υπενθυμίζεται ότι, εκτός από την Καλαμάτα, όπου έχουν προταθεί περιοχές σε Θουρία και Άρι, ενδιαφέρον έχουν εκφράσει ο Δήμος Μεσσήνης για τον Αριστομένη και ο Δήμος Οιχαλίας.
 Παμμεσσηνιακό αίτημα
Σχετικά με το ενδιαφέρον που έχει υπάρξει στη Μεσσηνία, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης σημείωσε ότι στόχος του Δικηγορικού Συλλόγου είναι η δημιουργία σωφρονιστικού καταστήματος, το οποίο θα ενδυναμώσει και θα ενισχύσει τη λειτουργία του Εφετείου Καλαμάτας, να αποτελέσει παμμεσσηνιακό αίτημα. Έχουν ήδη σταλεί ενημερωτικές επιστολές σε όλους τους βουλευτές και τους φορείς της Μεσσηνίας, ενώ ο βουλευτής Δημήτρης Κουσελάς προώθησε όλα τα σχετικά έγγραφα στον υπουργό Δικαιοσύνης.
«Είναι καλό να προτείνονται αρκετές περιοχές, ώστε όταν εξετασθούν από τη Θεμις Κατασκευαστική, να προκρίνει αυτή που πληροί τα περισσότερα κριτήρια. Εάν βρεθούν 2-3 αντίστοιχες θέσεις, θα είναι μετά θέμα πολιτικής απόφασης ποια περιοχή εξυπηρετεί καλύτερα», σχολίασε ο κ. Μαργέλης.

** Για τον κεντρικό αγωγό ύδρευσης

~
Κάνουμε ό,τι μπορούμε, η απάντηση της Δημοτικής Αρχής
 * Τη δική της εκδοχή, κυρίως για τα προβλήματα ύδρευσης που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Καλαμάτα και στα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου, έδωσε προχθές η Δημοτική Αρχή.
 * Έτσι, σε ανακοίνωση που «ανέβασε» στην ιστοσελίδα του Δήμου, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Τα προβλήματα που παρουσιάσθηκαν, ιδιαίτερα στην υψηλή ζώνη, με την ύδρευση, συνδέονται με τις βλάβες του κεντρικού αγωγού ύδρευσης που φέρνει το νερό από το Πήδημα, για την αντικατάσταση του οποίου απαιτούνται πολλά εκατομμύρια ευρώ.
** Ο μόνος τρόπος αντικατάστασης είναι η ένταξή του σε κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα.
* Όσον αφορά στα νεοενταχθέντα δημοτικά διαμερίσματα, κάποια προβλήματα υδροδότησης παρατηρήθηκαν στο Πλατύ, παρά την επέμβαση της ΔΕΥΑΚ, η οποία θα συνεχισθεί και αύριο.
* Ως προς τον αγωγό λυμάτων προς Βέργα και Μ. Μαντίνεια, οι επεμβάσεις είναι καθημερινές για την αντιμετώπιση των οσμών και υπάρχει σοβαρή ελπίδα μέχρι τις 20 Ιουλίου να έχει αντιμετωπισθεί το πρόβλημα.
* Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΥΑΚ είναι στα δικαστήρια με τον έκπτωτο εργολάβο και δεν του έχει επιστρέψει τις εγγυήσεις».
* Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο κέντρο της κριτικής του για τα “έργα και τις ημέρες” της Δημοτικής Αρχής έβαλε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, Θόδωρος Μπρεδήμας, την κατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης, με αφορμή και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε διάφορα σημεία της Καλαμάτας και των τοπικών διαμερισμάτων.
* Ο κ. Μπρεδήμας έθεσε τα ακόλουθα ερωτήματα για το θέμα: «Τι κάνει η Δημοτική Αρχή για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα; Περιμένει πρώτα να καταστραφεί τελείως ο αγωγός και μετά να πάρει μέτρα; Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, πραγματοποιήθηκε κατεπείγουσα σύσκεψη των πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων για την αντιμετώπιση του όλου θέματος, όταν μάλιστα ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μεσσηνίας του ΤΕΕ Ν. Πατσαρίνος επιβεβαιώνει σε δηλώσεις του την ύπαρξη του μεγάλου αυτού προβλήματος και ειδικότερα προβαίνει σε κατεπείγουσες συστάσεις για υλοποίηση έργων επισκευών τόσο στη δεξαμενή στο Κάστρο όσο και στο Πήδημα. Κι όμως, απέναντι σ' αυτά η Δημοτική Αρχή... αγρόν αγοράζει!”.

** Ελεγχόμενη στάθμευση στη Μεσσήνη



Στόχος να ξεκινήσει η εφαρμογή της πριν από τον Αύγουστο
 ~ Στόχο να εφαρμοστεί το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης ακόμη και πριν από τον Αύγουστο έχει βάλει η Δημοτική Αρχή Μεσσήνης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε προχθές το απόγευμα ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος, μιλώντας στην άτυπη συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης, παρουσία των μελών της από τη Δημοτική Ενότητα Μεσσήνης.
~  Όπως ανακοινώθηκε από τους μελετητές, υπολογίζονται να προκύψουν περίπου 250 θέσεις στάθμευσης, ενώ τους ζητήθηκε το αντίτιμο της στάθμευσης να ανέρχεται σε 0,5 ευρώ την ώρα.
 ~ Η ελεγχόμενη στάθμευση θα εφαρμοστεί στους δρόμους πέριξ της κεντρικής πλατείας, στην οδό Δημ. Κούτσικα (Μπούκας), στο πάρκινγκ βόρεια της κεντρικής πλατείας και ενδεχομένως και στο πάρκινγκ του Πολιτιστικού Κέντρου “Στρατηγός Αθαν. Δασκαρόλης”. Προβλέπεται, επίσης, η ύπαρξη ενός χώρου στάθμευσης τουριστικού λεωφορείου και ενός χώρου εκφόρτωσης εμπορευμάτων στο ύψος της “κάτω” πλατείας, ενώ οι παρατηρήσεις που διατυπώθηκαν από τους παριστάμενους θα ληφθούν υπόψη από τους μελετητές, οι οποίοι και θα τις εντάξουν στην τελική τους πρόταση, που θα παρουσιαστεί σύντομα στην επιτροπή διαβούλευσης, προκειμένου να ακολουθήσουν η παρουσίασή της στο Δημοτικό Συμβούλιο, η λήψη απόφασης και η εκτέλεσή της.
~ Όπως εξήγησε ο κ. Αναστασόπουλος, στόχος είναι να μη σταθμεύουν τα οχήματά τους σε διάφορα σημεία οι ιδιοκτήτες καταστημάτων ή και οι υπάλληλοι δημόσιων υπηρεσιών και τραπεζών, στερώντας έτσι θέσεις στάθμευσης από τους επισκέπτες και τους καταναλωτές. Για κάποιον που σταθμεύει σε ένα σημείο για 10 ώρες, το κόστος των 5 ευρώ είναι πολύ υψηλό σε μηνιαία βάση. Πρόκειται, όπως υπογράμμισε, για μία κίνηση που επιβάλλεται, προκειμένου να τονωθεί η οικονομική ζωή της πόλης, ενώ διευκρίνισε πως συνεχίζεται μια προσπάθεια που είχαν ξεκινήσει προηγούμενες Δημοτικές Αρχές για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος.
** Οι μελετητές
~ Εκ μέρους των μελετητών ο κ. Μιχαλόπουλος ανέφερε ότι η ελεγχόμενη στάθμευση θα δώσει λύση στην άναρχη στάθμευση, όπως αυτή που εντόπισε ο ίδιος κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του στη Μεσσήνη, ακόμη και κάτω από τις σχετικές απαγορευτικές πινακίδες. Μίλησε, επίσης, για την ελλιπή αστυνόμευση που υπάρχει και έχει ως αποτέλεσμα τη στάθμευση ακόμη και σε τρεις σειρές αυτοκινήτων.
~ Από τα λεγόμενά του φαίνεται να προκρίνει την επιλογή του συστήματος της κάρτας για τον έλεγχο της στάθμευσης. Η διαχείριση, με αυτό το σύστημα, περνά στο Δήμο, ο οποίος θα πρέπει να προμηθεύσει με τις σχετικές κάρτες περίπτερα και άλλους χώρους πώλησης, καταβάλλοντας στους ιδιοκτήτες τους ένα ποσοστό της τάξης του 5-6% ως προμήθεια για την πώληση.
~ Προκειμένου να καταρτιστεί η πρότασή τους, οι μελετητές έκαναν καταγραφή των αυτοκινήτων από τις 7.00 το πρωί έως τις 10.00 το βράδυ. Διαπίστωσαν ότι οι περισσότερες αφίξεις των αυτοκινήτων γίνονται από τις 8.00 το πρωί και μετά. Έτσι, κατά πάσα πιθανότητα, η ελεγχόμενη στάθμευση θα εμφανίζεται από τις 8.00 το πρωί. Την ώρα εκείνη, συνέχισε, έχει καταληφθεί το 87% των διαθέσιμων χώρων νόμιμης στάθμευσης. Συσσώρευση παρατηρείται στο διάστημα από τις 10.30 έως τις 11.00 το πρωί και μειώνεται σημαντικά για το διάστημα από τις 2.00 μετά το μεσημέρι έως τις 6.00 το απόγευμα, για να αυξηθεί και πάλι στο διάστημα από τις 7.00 το απόγευμα έως τις 9.00 το βράδυ.
~ Η μέση διάρκεια στάθμευσης, βάσει των καταγραφών που έγιναν, ανέρχεται σε δύο ώρες, αλλά το 40,7% των αυτοκινήτων σταθμεύει για μισή ώρα και το 18,3% για μία ώρα και, κατά συνέπεια, αυτό θεωρείται βραχυχρόνια στάθμευση. Επίσης, μετρήθηκε ότι στο διάστημα από τις 7.00 το πρωί έως τις 10.00 το βράδυ, μία θέση στάθμευσης χρησιμοποιείται έξι φορές.
~ Προβλέπονται δε και δύο θέσεις στάθμευσης για τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, αλλά και χώρος για τα δίκυκλα, χωρίς να καθοριστεί αν αυτά θα πληρώνουν ή όχι, κοντά στην “κάτω” πλατεία. Θα υπάρχουν και χώροι στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι θα διαθέτουν ειδική κάρτα, ενώ θα τους αντιστοιχεί μόνο μία θέση, ανεξαρτήτως του αριθμού των οχημάτων που υπάρχουν στην κάθε κατοικία.
** Παρατηρήσεις και επισημάνσεις
~ Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο εκπρόσωπος των μελετητών είπε πως ένα ποσοστό 8% σταθμεύει το αυτοκίνητό του για περισσότερες από 6 ώρες σε μία θέση. Επίσης, καταγράφηκε μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων έξω από καταστήματα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διαθέσιμος χώρος για τη στάθμευση αυτοκινήτων καταναλωτών. Ο κ. Αναστασόπουλος επισήμανε πως κάποιος, διαθέτοντας μισό ευρώ, έχει τη δυνατότητα να κάνει τις αγορές του, ενώ αν διαθέσει ένα ευρώ, μπορεί να πιει ακόμη και καφέ. Στόχος, πάντως, είναι να μην επιτρέπεται η στάθμευση για περισσότερες από τρεις ώρες.
~ Να μην αναστατωθεί η πόλη ζήτησε ο πρώην δήμαρχος Κ. Σπυρόπουλος, ο οποίος διαφώνησε με τις δύο θέσεις για τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, λέγοντας πως δεν έχουν δικαίωμα στάθμευσης, αλλά αποβίβασης και επιβίβασης του κοινού και αναχώρησης. Ζήτησε να γίνουν μετρήσεις και τις βραδινές ώρες και να εφαρμοστεί ελεγχόμενη στάθμευση σε ένα σημείο της Δημ. Κούτσικα (Μπούκας).
~ Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης Αλεξ. Τσομπανάκης συμφώνησε με την ελεγχόμενη στάθμευση στην οδό Κούτσικα και πρότεινε να ισχύσει από την πλατεία έως την Αγίου Αθανασίου, στην ανατολική πλευρά του δρόμου και στο υπόλοιπο ανατολικό σημείο, έως τη συμβολή της Κούτσικα με την εθνική οδό προς Πύλο, να είναι ελεύθερη. Ταυτόχρονα, πρότεινε να απαγορευτεί ολοκληρωτικά η στάθμευση στη δυτική πλευρά, άποψη που συμμερίστηκαν όλοι οι παριστάμενοι.
~ Όταν τέθηκε το θέμα στάθμευσης μπροστά από καταστήματα για επαγγελματικά οχήματα του καταστήματος, ο μελετητής είπε πως ο κάθε επιχειρηματίας μπορεί να “αγοράσει” τη θέση αντί κάποιου ποσού, που στην Αθήνα υπολογίζεται σε 1.800 ευρώ το χρόνο, άποψη όμως με την οποία διαφώνησαν τα μέλη της επιτροπής, υποστηρίζοντας ότι έτσι θα γίνει κατάχρηση από τους καταστηματάρχες.
~ Με τη θέση στάθμευσης του τουριστικού λεωφορείου στην “κάτω” πλατεία διαφώνησε και ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Κων. Αποστολόπουλος, για λόγους, όπως είπε, αισθητικής.
 Τα επόμενα στάδια
~ Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με το δήμαρχο Μεσσήνης να γνωστοποιεί τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής για την εφαρμογή του μέτρου, ει δυνατόν πριν από τον Αύγουστο, αλλά και να παρουσιάζει όλα τα στάδια μέχρι αυτό το σημείο. Πολύ σύντομα, είπε, η τελική πρόταση των μελετητών, εμπλουτισμένη με όσα ειπώθηκαν, θα παρουσιαστεί σε κανονική συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης και ακολούθως σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για λήψη απόφασης και υλοποίησή της.

** Costa Navarino

~
* Γαστρονομία Omega με εστιατόριο και μαθήματα μαγειρικής
 *  Costa Navarino παρουσιάζει μια νέα γαστρονομική εμπειρία στους επισκέπτες της, εμπλουτίζοντας τις επιλογές, στις οποίες συγκαταλέγονται αυθεντικές γεύσεις, τοπικά προϊόντα και κουζίνα από όλο τον κόσμο.
* Το Omega, με την υποστήριξη των εταιρειών Gaea και Gaggenau Neff, ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 2 Ιουλίου και περιλαμβάνει μενού βασισμένα στη «Δίαιτα Ωμέγα».
* Οι προτάσεις του Omega βασίζονται, κυρίως, σε τοπικά και εποχιακά συστατικά, καθώς και σε προϊόντα από τους κήπους με βότανα και λαχανικά της Costa Navarino. Τα συστατικά που χρησιμοποιούνται περιέχουν ισορροπημένη αναλογία σε Ωμέγα-3 και Ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, η οποία συναντάται στην παραδοσιακή διατροφή των Ελλήνων εδώ και αιώνες.
 * Η συγκεκριμένη διατροφή, για την οποία όλες οι τελευταίες επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν τα οφέλη της, περιλαμβάνει πολλά φρέσκα λαχανικά και φρούτα, ξηρούς καρπούς, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αυγά και κρέας από ελευθέρας βοσκής κοτόπουλα, αρνιά, κουνέλια και βοοειδή, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, καθώς και μικρή κατανάλωση κρασιού ημερησίως.
 ** Omega Λαχανόκηπος
* Καθοριστικής σημασίας για το Omega είναι η παρουσία Guest chefs αναγνωρισμένων στην Ελλάδα και διεθνώς, οι οποίοι θα δημιουργούν τα μενού τους. Παράλληλα, θα παραδίδουν μαθήματα μαγειρικής για τους επισκέπτες της Costa Navarino. Μέσα από τη δημιουργική τους τέχνη, θα εκπαιδεύσουν, θα μεταδώσουν και θα διδάξουν τις βάσεις της «Δίαιτας Ωμέγα», που προάγει την υγιεινή διατροφή, δημιουργώντας προτάσεις υψηλής γαστρονομίας.
* Το εστιατόριο Omega θα αποτελέσει μία ξεχωριστή εμπειρία για τους επισκέπτες της Costa Navarino, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα μαθήματα μαγειρικής που ξεκινούν αυτήν την εβδομάδα από τους ακόλουθους διακεκριμένους chef που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό:
* Host Chef: Δόξης Μπεκρής – Executive Chef, Starwood Hotels and Resorts, Costa Navarino (2-17 Ιουλίου)
* Guest Chefs: Χριστόφορος Πέσκιας – Π Box (20-30 Ιουλίου), Κωνσταντίνα Φάκλαρη – Selene (31 Ιουλίου-2 Αυγούστου & 10-13 Αυγούστου), Theodore Kyriakou – Μore, Λονδίνο (3-9 Αυγούστου), Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος - Funky Gourmet (16-29 Αυγούστου).
* Το Omega φιλοδοξεί να αποτελέσει καταλύτη για την ενθάρρυνση των τοπικών καλλιεργητών να επιστρέψουν στη φυσική και βιώσιμη καλλιέργεια, που για αιώνες παρείχε στους Έλληνες μία ισορροπημένη διατροφή.
** Chefs
* Δόξης Μπεκρής - Executive Chef, Starwood Hotels and Resorts, Costa Navarino: Ο πολυβραβευμένος σεφ με πολυετή εμπειρία στο εξωτερικό έχει συνεργαστεί με διάσημους και βραβευμένους με αστέρια Michelin σεφ, όπως ο Gaultiero Marchesi, ο Gordon Ramsay, ο Marcus Wareing και ο Richard Neat.
* Χριστόφορος Πέσκιας: Έχοντας κερδίσει πολλά βραβεία, η πιο πρόσφατη δημιουργία του είναι το Πbox. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει συνεργαστεί με κορυφαία εστιατόρια στην Αθήνα και έχει εκπαιδευτεί δίπλα σε chef όπως οι: Ferran Adria, Mark Menaux and Joel Robuchon.
* Κωνσταντίνα Φάκλαρη: Έχοντας εργαστεί σε πλήθος γνωστών εστιατορίων της Αθήνας, της δόθηκε η δυνατότητα να τελειοποιήσει την τεχνική της στο εστιατόριο “Seize” στο Παρίσι. Συμμετείχε σε ελληνικές εκπομπές μαγειρικής, ενώ έχει λάβει πολλά τιμητικά σχόλια στο διεθνή Τύπο.
* Theodore Kyriakou: Συνιδρυτής και Head Chef στα εστιατόρια Livebait και The Real Greek in London, που ήταν υποψήφιο στα Carlton London Restaurant Awards 2000 και βραβεύθηκε ως «Το καλύτερο εστιατόριο της Χρονιάς» από το Time Out κατά το ίδιο έτος.
* Γεωργιάννα Χιλιαδάκη & Νίκος Ρούσσος: Η θητεία τους περιλαμβάνει βραβευμένα εστιατόρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένου του ξακουστού El Buli. To 2007 ίδρυσαν την εταιρεία Funky Gourmet Private Cheffing, μετατρέποντας το catering σε υπόθεση υψηλής γαστρονομίας.
** Gaea
* Η Gaea από το 1995 εγγυάται την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της. Η αδιάλειπτη παρουσία της έχει μεταφέρει και καταξιώσει τα επώνυμα ελληνικά προϊόντα της διεθνώς. Η Gaea, περιδιαβαίνοντας από άκρη σε άκρη την Ελλάδα, επιλέγει τους καλύτερους παραγωγούς και προϊόντα, παραδοσιακά συστατικά, πατροπαράδοτες συνταγές. Από εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ελιές μέχρι λιαστές ντομάτες και μελιτζάνες, η Gaea μας ταξιδεύει στις αναμνήσεις των αρωμάτων και γεύσεων των παιδικών μας χρόνων και τις αξίες της υγιεινής Μεσογειακής Διατροφής. Τα προϊόντα της Gaea έχουν λάβει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις και βραβεία για την υψηλή ποιότητά τους και γεύση τους, ενώ τα Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα της Gaea είναι τα 1α Κλιματικά Ουδέτερα Ελαιόλαδα Παγκοσμίως.

**Πρεμιέρα Φεστιβάλ Χορού
~
«Babel», ένα πορτρέτο της ανθρωπότητας γεμάτο ειλικρίνεια
 * Με τη «Βαβέλ» του Βελγο-Μαροκινού Σίντι Λάρμπι Τσερκάουι και του Νταμιάν Ζαλέ, με καταγωγή από Γαλλία και Βέλγιο, κάνει πρεμιέρα απόψε στις 10.00, στο αμφιθέατρο του Κάστρου, το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Βαθύ, διεισδυτικό και αληθινό πορτρέτο της ανθρωπότητας, γεμάτο ειλικρίνεια και ομορφιά, γεμάτο φως και σκοτάδι, χαρακτηρίζει την παράσταση «Babel (words)», στο πρόγραμμα, η συνεργάτιδα του Φεστιβάλ Χριστιάνα Γαλανοπούλου.
 *  «Δεν υπάρχει πιο πρόσφορος μύθος απ’ αυτόν της Βαβέλ για να μιλήσει κανείς για όλα αυτά. Για τη γλώσσα που χωρίζει και ενώνει, για την εθνική ταυτότητα, για τη συνείδηση της εθνότητας, για την επικοινωνία, για τη συλλογικότητα, για την ευδαιμονία της συλλογικότητας και τη δυστυχία της έλλειψής της. Ένας λόγος παραπάνω για τους δημιουργούς να καταπιάνονται με αυτό το θέμα: η χώρα προέλευσής τους, το Βέλγιο, αντιμετωπίζει αυτά ακριβώς τα προβλήματα ανάμεσα στις κοινότητες και τον κίνδυνο της διχοτόμησης...
~ Γλώσσες, μουσικές, πολιτιστικές καταβολές από τα πέρατα του κόσμου, όλα συλλέγονται και συρράπτονται με μαεστρία σε μια ενορχήστρωση σωμάτων, κτισμάτων, χορού, λόγου, φωτός και μουσικής, που αντηχεί από την πίστη στην πίστη ότι το καθετί έχει μια σημασία».
 ** Η ιστορία της αγάπης
~ «Η παράσταση αρχίζει με την “Ιστορία της αγάπης”, μια τρυφερή αφήγηση για την επικοινωνία πριν από το λόγο και τη γλώσσα. Κι ενώ εμείς την ακούμε, η Ulrika Kinn Svensson, εμβληματική παρουσία της ομάδας, μας την αφηγείται με τα χέρια της. Αυτά τα τεράστια μακριά χέρια σημαδεύουν το χειρονομιακό κώδικα της παράστασης και γίνονται στο τέλος η αγκαλιά που θέλει να χωρέσει τους πάντες. Η “Ιστορία της αγάπης” είναι μια ιστορία για τη διάσταση σκέψης και πράξης, για την παρεξήγηση, τη συγγνώμη, τη συγχώρεση και την ανάγκη για σωματική επαφή. Η παράσταση γράφει τον κύκλο της καταλήγοντας ακριβώς εκεί: εκεί όπου η ανθρωπότητα ενωμένη σ’ ένα πολύπλοκο σώμα ανακαλύπτει πόσο ο ένας εξαρτάται από τον άλλον. Εκεί όπου, μέσα από τη συλλογικότητα, ο καθένας ανακαλύπτει μια ταυτότητα. Εκεί όπου η συγχώρεση κάνει να βασιλεύει η αγάπη».
~ *Σήμερα και αύριο, 10.00 μ.μ., αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας.
Εισιτήριο: 20 ευρώ (12 ευρώ φοιτητικό, μειωμένο, β΄ ζώνη). Η έκδοση μειωμένων εισιτηρίων και η είσοδος με αυτά στο θέατρο, γίνονται με την επίδειξη αντίστοιχης ειδικής κάρτας.
Προπώληση: Πνευματικό Κέντρο, τηλ. 27210 93004  , 27210 93004  , 93047.-

** Δ.Σ. Τριφυλίας
~
* «Δεν εφησυχάζουμε και διεκδικούμε μέχρι τέλους το αυτοδιοίκητο του νοσοκομείου»
 * Την κοινή τους θέση πως δεν εφησυχάζουν, παρά τις διαβεβαιώσεις για το νοσοκομείο, και τη βούλησή τους για σθεναρή διεκδίκηση, μέχρι τέλους, του αυτοδιοίκητου αυτής της Μονάδας Υγείας, εξέφρασαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας ο δήμαρχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι, εργαζόμενοι του νοσοκομείου και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων. Παράλληλα, συναποφάσισαν τη διεύρυνση της Επιτροπής Υποστήριξης του Νοσοκομείου, που συγκρότησαν στην προηγούμενη συνεδρίαση, με τη συμμετοχή εκπροσώπων κοινωνικών φορέων και συλλόγων.
 * Η Επιτροπή θα αιτηθεί να τύχει συνάντησης με τον ίδιο τον υπουργό ή, έστω, τον υφυπουργό Υγείας, για να του μεταφέρουν τις προτάσεις και τα επιχειρήματά τους, τόσο για τη λειτουργία του νοσοκομείου όσο και για το αυτοδιοίκητό του, δηλαδή τη δική του διοίκηση, όπως έχει και σήμερα, και όχι τη συνδιοίκηση με το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Ωστόσο, αν και δημόσια η συζήτηση, με ανοιχτό κάλεσμα στα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης, σε φορείς, συλλόγους και πολίτες, ελάχιστοι ανταποκρίθηκαν και η συνεδρίαση, που από τη Δημοτική Αρχή (από πριν) της είχαν δώσει χαρακτηριστικά συγκέντρωσης, «σκιάστηκε» από τα άδεια καθίσματα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ Κυπαρισσίας.
 * Για τη μικρή συμμετοχή θεσμικών εκπροσώπων και πολιτών ο δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, σημείωσε: «Η αλήθεια είναι πως όταν σχεδιάσαμε αυτή τη συγκέντρωση, είχαμε κατά νου πως θα είχαμε περισσότερο κόσμο, μεγαλύτερη ανταπόκριση. Τα γεγονότα τρέξανε, ενδεχομένως ο κόσμος να έχει εφησυχάσει από αυτά που άκουσε και διάβασε (σ.σ. για το Νοσοκομείο) ή επειδή ο κόσμος εμφανίζεται και λίγο ζαλισμένος από το τι συμβαίνει γύρω του, επαφίεται πάντα εις τον πατριωτισμό μας, από τον οποίο υπερχειλίζουμε, με την καλή έννοια, για να υπερασπιστούμε τα δίκαια των συμπολιτών μας».
* Αναφερόμενος στη συνεδρίαση, είπε: «Είχαμε μείνει στην προηγούμενη συνεδρίασή μας ότι την 1η Ιουλίου, στο διαδίκτυο, είχε αναρτηθεί μια πρόταση, μια απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, που έλεγε ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ουσιαστικά υποβαθμίζεται σε πρωτοβάθμιο φορέα υγείας, βραχείας νοσηλείας και μιας ημέρας χειρουργείου. Έγιναν οι παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν, όχι μόνο από εμάς αλλά και από πολιτικά πρόσωπα, και εδώ οφείλω να ευχαριστήσω τα πολιτικά πρόσωπα που κάνανε τις παρεμβάσεις τους, έτσι ώστε στις 6 Ιουλίου να βρούμε μια καινούργια ανάρτηση, όπου η υποβάθμιση του νοσοκομείου είχε αφαιρεθεί!».
* Επίσης, ενημέρωσε τους παριστάμενους για τη συζήτηση που είχαν στην τελετή εγκαινίων του ΕΚΑΒ στα Φιλιατρά, προ ημερών, και τις διαβεβαιώσεις για το νοσοκομείο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είχαμε μιας μικρής διάρκειας αλλά ουσιαστική διαβούλευση, θα την έλεγα εγώ, με το διοικητή της 6ης Δ.Υ.Πε., τους δύο βουλευτές του νομού, τον κ. Κουσελά και τον κ. Βουδούρη, και άλλους παράγοντες του τομέα της Υγείας, όπως ο πατριώτης μας ο κ. Κορμάς, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του ΕΚΑΒ. Εκεί, επαναβεβαιώθηκε από τον κ. Κορμά ότι έφυγε οριστικά, κατά την εκτίμησή του, η επικίνδυνη πρόταση ότι υποβαθμίζεται το νοσοκομείο, και ότι το νοσοκομείο παραμένει εκτός από φορέας πρωτοβάθμιας υγείας, γιατί είναι και κέντρο υγείας, και φορέας δευτεροβάθμιας υγείας! Τέθηκαν και ορισμένα ζητήματα μείωσης των κλινών, συγχώνευσης των κλινικών, τα οποία είναι τεχνικά ζητήματα. Αυτά που είπαμε στο γραφείο του διοικητή του ΚΑΦΚΑ, δημόσια ειπώθηκαν και κατά τους χαιρετισμούς των εγκαινίων».
**  Και πρόσθεσε: «Φύγαμε χαρούμενοι!».
* Συνεχίζοντας ο κ. Κόλλιας αναφέρθηκε και στη συμπεριφορά του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας απέναντί του, σημειώνοντας πως διάβασε στις εφημερίδες πως επίκειται επίσκεψη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας, «ενός κυρίου που λέγεται Πολύζος», όπως είπε, στην Καλαμάτα και θεώρησε καλό να πάνε να του δώσουν την απόφαση του Δ.Σ. και να του αναπτύξουν και προφορικά τις απόψεις του Δήμου. Όμως, «αυτός ο κύριος μας αντιμετώπισε (μαζί με τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. Γιάννη Κατσαργύρη) ανοίκεια. Πρώην υπάλληλος ενός νοσοκομείου νόμιζε ότι είχε απέναντί του τον κλητήρα του» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κόλλιας και αναφέρθηκε στο συμβάν, με φουλ επίθεση κατά του κ. Πολύζου!
* «Το νοσοκομείο δεν προσφέρεται για πολιτική ή κομματική εκμετάλλευση» επεσήμανε ο Γιάννης Κατσαργύρης και πρόσθεσε: «Δεν εφησυχάζουμε και πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα!».
* Με τη σειρά του ο κ. Μπόζος αναφέρθηκε στην προχθεσινή επίσκεψη του κ. Πολύζου στο νοσοκομείο, στις διαβεβαιώσεις που έδωσε για μια ακόμη φορά, καθώς και στην άμεση παρέμβασή του για την επίλυση προβλημάτων που του τέθηκαν. «Από τους δείκτες, το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας είναι στην καλύτερη θέση από όλα τα νοσοκομεία της Πελοποννήσου και με πολύ καλές προοπτικές!».
* Σε παρέμβασή της η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων αναφέρθηκε στην προσφορά του νοσοκομείου, σημειώνοντας πως όλοι οι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι να αγωνιστούν για αυτό που χρόνια υπηρετούν, τον πολίτη και αυτό που του ανήκει - αναβαθμισμένες παροχές υγείας.
* Στο θέμα της διοίκησης αναφέρθηκε ο γιατρός Γιάννης Κωνσταντόπουλος. Ακολούθησαν τοποθετήσεις εργαζομένων, ιατρών καθώς και πολιτικών - αυτοδιοικητικών στελεχών. Όλοι τόνισαν πως δεν εφησυχάζουν και πως θα αγωνιστούν για να αναβαθμιστεί το νοσοκομείο, ενώ ακούστηκαν και απόψεις πως ναι μεν δεν υποβαθμίζεται «αμέσως», αλλά «εμμέσως» και σιγά σιγά με την ενιαία διοίκηση θα αρχίζει το «ξήλωμα».
* «Το πρόβλημα δεν έχει λυθεί, βρίσκεται σε εξέλιξη» σημείωσε κλείνοντας ο κ. Κόλλιας!
* Στη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, παρόντες ήταν ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Π.Σ. Δημήτρης Δράκος και ο πρώην δήμαρχος Κυπαρισσίας Ηλίας Τσίγγανος.

** Αλέκος Καλύβης  του ΣΥΡΙΖΑ :
~
** «Λύση υπάρχει και είναι αριστερά…»
 ~ Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα, αλλά και την εναλλακτική πρόταση απέναντι στην οικονομική κρίση, παρουσίασε χθες σε συνέντευξη Τύπου σε ξενοδοχείο της πόλης το μέλος της Γραμματείας Αλέκος Καλύβης. Αφορμή γι’ αυτό αποτελεί η πανελλαδική συνδιάσκεψη που θα γίνει στην Αθήνα, 16 και 17 Ιουλίου.
 ~ Όπως σημείωσε, «παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα ότι υπάρχει ένας πανικός σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που παίρνει διάφορες μορφές. Αυτή η κατάσταση δείχνει πόσο δίκιο είχε αυτό που έλεγε η Αριστερά, ότι η κρίση χρέους δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, αλλά έχει ευρωπαϊκή διάσταση. Παρά τη συνειδητοποίησή του από τις ηγεσίες, όμως, έχει τέτοια παλινδρόμηση, που οφείλεται στο γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι αυτό που πάνε να κάνουν, είναι η όποια ρύθμιση να έχει σαν κριτήριο τα συμφέροντα των τραπεζών και όχι των κρατών και των λαών.
~ Κι από αυτή την άποψη όλες οι επιλογές που έρχονται στο τραπέζι, στην ουσία συνιστούν μια μόνιμη κατάσταση αδιεξόδου για τη χώρα μας, οιονεί χρεοκοπίας, που την πληρώνει ο απλός κόσμος.
~ Δυστυχώς, όλες αυτές οι θυσίες τις οποίες κάνουν οι πολίτες δεν οδηγούν σε καμία έξοδο από το τούνελ, αφού είναι θυσίες χωρίς ελπίδα. Για το λόγο αυτό χρειάζεται να προκριθούν εντελώς διαφορετικές πολιτικές.
~ Η κατάσταση στη χώρα μας, οι εσωτερικές αιτίες που έχουν δημιουργήσει το πρόβλημα του χρέους, διότι υπάρχουν και διεθνείς, αποδίδονται μεν από τη μία πλευρά στο ίδιο το κοινωνικοοικονομικό σύστημα, είναι κρίση δηλαδή του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού, όμως, παράλληλα, είναι αποτέλεσμα της διαχείρισης του δικομματισμού όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αυτοί ευθύνονται για το χάλι της χώρας μας».
~ Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει «να φύγει αυτή η κυβέρνηση και ζητά από τον ελληνικό λαό να παλέψει γι’ αυτό το θέμα και να απομονώσει όλες τις πρακτικές του δικομματισμού. Για εμάς η ελπίδα υπάρχει και είναι Αριστερά, λύση θα πρόσθετα προσωπικά.
~ Αυτό για να συμβεί πρέπει να υπάρξουν τρεις προϋποθέσεις: Η πρώτη είναι να ενισχυθεί το κίνημα. Χωρίς ένα ισχυρό κίνημα πολιτών δεν μπορεί να υπάρξει εναλλακτική λύση.
~ Το δεύτερο είναι ότι πρέπει να υπάρχει ένα πρόγραμμα μεταβατικό, εναλλακτικό, με συγκεκριμένους άξονες. Πρέπει να διαγραφεί, δηλαδή, ένα μεγάλο μέρος του χρέους, με ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση. Αυτό το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Επίσης, πρέπει να απεμπλακούμε από τα μνημόνια, να υπάρξει ένα πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Επιπρόσθετα, να υπάρξει φορολογική ριζοσπαστική μεταρρύθμιση, να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή, να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των τραπεζών παίζοντας ένα διαφορετικό ρόλο. Παρομοίως πρέπει να υπάρξει απόκρουση των ιδιωτικοποιήσεων.
~ Τέλος, υπάρχει το θέμα του πολιτικού συστήματος, το οποίο νοσεί και πρέπει να αλλάξει. Γι’ αυτό προτείνουμε θεσμούς ελέγχου για την πάταξη της διαφθοράς και των πελατειακών σχέσεων. Είναι ένα κρίσιμο ζήτημα το θέμα της δημοκρατίας. Για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ προτείνουμε αλλαγή στους μηχανισμούς δράσης της. Χρειάζεται να ληφθούν μέτρα.
~ Επιπλέον, σημαντικό είναι και το θέμα ενότητας της Αριστεράς. Ο κατακερματισμός της είναι κακό πράγμα. Μπορεί και πρέπει να φτάσει μέχρι και στη διατύπωση εναλλακτικής πρότασης εξουσίας».

~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ... IOYLIOS 2011 :


~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/07/1-2011.html  , Σήμερα Παρασκευή και 1 Ιουλίου 2011 .-

~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/07/172011.html  , Ταξίδι στην καθημερινότητα 1/7/2011 .-

~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/07/2-3-2011.html  , Σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουλίου 2011 .-

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/07/4-5-2011.html  , Στην Καθημερινότητα Δευτέρας 4 και Τρίτης 5 Ιουλίου 2011 .-

~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/07/6-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011 .-

~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/07/7-2011.html  , Καθημερινότητα στην Ενημέρωση Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011 .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/07/8-2011.html  , Στο αγιάζι της Τοπικής Ενημέρωσης Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011 .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/07/blog-post.html  , Στο Σαϊνοπούλειο Θέατρο Σπάρτης .... Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011 .-

~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/07/9-10-2011.html  , Αυτό το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουλίου 2011 .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/07/11-2011.html  , Στην καθημερινότητα της ζωής μας Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011 .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/07/12-2011.html  , Στην καθημερινότητα της Τρίτης 12 Ιουλίου 2011 .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/07/blog-post.html  , Στο Αγιάζι της καθημερινότητας .-

~** ** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/07/blog-post.html  , Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011 , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης .-

~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/07/blog-post.html  , Στην καθημερινότητά μας

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/07/blog-post.html  , Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011 , Όμορφα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε για όλους μας .-

 ** ~** Διαβαίνοντας τον Ταϋγετο 2911 :


http://www.youtube.com/watch?v=Qp-qT5OP_Mw  ,



~** http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhee  .

~** http://www.youtube.com/stamatios01  .-


** ~ ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ :
* * ~ Είναι μεγάλη η εξουσία των μέσων, αλλά είναι ανύπαρκτη μπροστά στα μέσα της εξουσίας Νόρτκλιφ Α.


~ Όποιος πολύ λαλεί , το κεφάλι του μαδεί Παροιμία


~ Όποιος αγχωμένα γυρεύει να λάβει τιμή από όλους, να γνωρίζει ότι την χάνει μπροστά σε όλους [Ανώνυμος Άγιος Πατέρας]


~ Λέγε πάντα την αλήθεια για να έχεις το Θεό Βοήθεια . –


~Τα πράγματα κάνουν τον καλλιτέχνη να πλήττει, μα αυτός ο ίδιος δεν πλήττει ποτέ Kraus Karl


~ Ας μη μου δώσει η μοίρα μου εις ξένην γην τον τάφον. Ανδρέας Κάλβος


~ Ο άνδρας άμα φοβηθεί μικρός χώνεται κάτω απ’ τα μητρικά φουστάνια, άμα πάλι φοβηθεί όταν ήδη είναι μεγάλος, χώνεται κάτω απ’ τα ερωτικά φουστάνια, κάτω απ’ αυτά τον ψάχνει τελικά ο Θεός και ο Θάνατος Λιακάτου Σ.


~ Καμία πίεση ούτε καταπίεση , παρά μόνο την ατμοσφαιρική πίεση .-


~ Η ηθική είναι η αδυναμία του εγκεφάλου. Une saison en Enfer


~ Όποιος μένει πολύ με τον εαυτό του, εξαχρειώνεται


~ Ο Θεός είναι ο ήλιος, για το πρόσωπο που βρέχεται με δάκρυα Ρουξ


~** Τα ζώα του σπιτιού μας 2011:


http://www.youtube.com/watch?v=c-l7_YOwnV0  ,





~** Τα κατοικίδιά μας 2011 :


http://www.youtube.com/watch?v=vRJlZ4JdfOg  ,





~** Έργα στον κόμβο Αρφαρών 2011 :


http://www.youtube.com/watch?v=A_PJ0_-xLQw  ,





~ http://bloglines.gr/index.php?widget : ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ :
~

**

 

** Γεια σας, Stamatios,

Η Eleni Benetatos σχολίασε τον σύνδεσμό σας.

Η Eleni έγραψε: "♥KALHSPERA STAMATI MOY ........♥(¯`*•.¸♥ .........//(*.l.*)\\ ....-oOOo-- --oOOo ╔═════════════════╗ ...║Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥HELLOOOOOO♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ╚═════════════════╝ ..........
 http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=184145994980489&id=1446349692 .-
........ ooO Ooo *FILAKIAAAAA KATAPRASINAAA APO TO CHICAGO" .-
 
** Γεια σας, Stamatios, 
 http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=192388110816096&id=541344798 .-

Η Eleni Benetatos σχολίασε τον σύνδεσμό σας.
Η Eleni έγραψε: "KALHSPERA STAMATI MOY!!!!!!! AUTA EINAI H ZWH MAS TA EGGONAKIA MAS!!!!!! NA TON XERAISE EINAI SKETW KOUKLH!!!FILAKIAAAAA KATAPRASINAAAAA" .-

** Γεια σας, Stamatios,  Η Eleni Benetatos σχολίασε τη φωτογραφία σας.
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=2269512544405&set=p.2269512544405&type=1
Η Eleni έγραψε: "XIXIXI KALO STAMATI MOY!!!!!!!!!! KALHSPERA KAI APO EDW!!!!!!FILAKIAAAAAAAAAA"

** Γεια σας, Stamatios, 
Η Eleni Benetatos σχολίασε τη φωτογραφία σας.
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=2269528424802&set=p.2269528424802&type=1 .-
Η Eleni έγραψε: "EUXARHSTW STAMATI MOY!!!!! PAOOOO OLE OLE!!!! ____♥♥♥_____♥♥♥_____ __♥_____♥_♥_____♥___ __♥______♥______♥___ ___♥__PANATHA_♥_____♣Π♣Α♣Ν♣Α♣Θ ♣Η♣Ν♣Α♣Ι♣Κ♣Ο♣Σ _____♥_______♥______ _______♥___♥_________ _________♥ __________ ♣Π♣Α♣Ν♣Α♣Θ♣Η♣Ν♣Α♣Ι♣Κ♣Ο♣Σ!!!!!!"
 
 
** Γεια σας, Stamatios,  Η Eleni Benetatos σχολίασε τη φωτογραφία σας.
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=2269530624857&set=p.2269530624857&type=1
Η Eleni έγραψε: "ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΑΣΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΕΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ!!!! ΟΟΕΕΕΕΕΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!! !! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΓΑΥΡΟ.. ╔══╗ ╚╗╔╝ ╔╝(¯`v´¯) ╚══`.¸.PANATHINAIKOS!!! !!!!! EUXARHSTW STAMATI MOY!!!!!!!!"

** Γεια σας, Stamatios,  Η Eleni Benetatos σχολίασε τον σύνδεσμό σας.
http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=192388110816096&id=541344798
 Eleni έγραψε: "ETSI BRAVO APO THN KOUNIA STON SWSTO DRWMO TON EBALES!!!!!!XIXIXI ETSI KAI EGW TA DYKA MOY!!!!!!!!!!NA TOU DWSHS POLLA FILAKIAAAAAAAA STA MAGOULAKIA TOY!!!!!"

** Γεια σας, Stamatios, Η Dina Gianakakos σχολίασε τη φωτογραφία σας.
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=2269512544405&set=p.2269512544405&type=1
Η Dina έγραψε: "xaxaxaxaxa ..... kalooooooooooooo....like like like....!!!!!!! Kalo apogevma Stamati mou ...Filakia polla ...!!!!!!"

** Γεια σας, Stamatios, Η Eleni Benetatos σχολίασε τον σύνδεσμό σας.
http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=192388110816096&id=541344798
Η Eleni έγραψε: "KATSE NA ARXYSH NA SE LEH PAPOU 8A TRELLA8HS!!!!!!!!!!!XIXI"

** Γεια σας, Stamatios, Η Dina Gianakakos σχολίασε τη φωτογραφία σας.
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=2269530624857&set=p.2269530624857&type=1
Η Dina έγραψε: "Stamati eine teleio ..... to stoixaki ...!!!!! to klevw ......!!<3"

**Γεια σας, Stamatios, Η Dina Gianakakos σχολίασε τη φωτογραφία σας.
Η Dina έγραψε: "xaxaxaxaxa...." http://www.facebook.com/photo.php?fbid=2269530624857&set=p.2269530624857&type=1 .-

** Γεια σας, Stamatios, Η Eleni Benetatos σχολίασε τη φωτογραφία σας.
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=2269530624857&set=p.2269530624857&type=1
Η Eleni έγραψε: "DINOULA MOY KAI H FOTO EINAI TELEIA OXI MWNO TO STOIXAKH!!!!!!!! ANTE PALIO GAVRINA MBEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE"

**O/H Eleni κοινοποίησε έναν σύνδεσμο στον Τοίχο σας.


http://www.facebook.com/profile.php?id=100000756902502#!/event.php?eid=142549675819593

http://www.facebook.com/event.php?eid=142549675819593

ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ!

Για να δείτε τον Τοίχο σας ή να γράψετε στον Τοίχο του χρήστη Eleni, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.facebook.com/n/?permalink.php&story_fbid=253505311332827&id=1446349692&mid=48906ccG56358b7cG2e336b8G3a&bcode=jyJRv8gd&n_m=stamoskal%40windowslive.com
Ευχαριστούμε,    Η Ομάδα του Facebook

** SHOCK AND AWE OF PIGS‏

* What PIGS are experiencing at the moment is a shock and awe. But it was also overdue. PIGS are not innocent when it comes to their decline. But providing PIGS with extended maturities and lower interest rates is in no way a true solution. PIGS need restructured debt in order to have a little breathing room. Marilizard Libel, Marilizard Spaghetti, and Marilizard Towers are very common in PIGS.

~ Today, the Italian Senate is set to vote on a tough austerity package, which puts forward cuts totaling 48 billion euros over the next three years. If approved, the bill will be sent to the parliament on Friday.
 ~ PIGS prefer to detach themselves from reality. One can do that for a while, but now the capital markets are suggesting those days are over. Either you face up to reality or you will be punished. The German Constitutional Court in Karlsruhe held its first hearing on July 5, 2011 in a case against interventions such as the bailout packages to PIGS.
 ~ A ruling in the case is expected within three months. A group of German euroskeptic eggheads led by Joachim Starbatty filed the case last year. The group argues that creating rescue funds violates the European Union's no-bailout clause, which says neither the EU nor member states should take on governments' liabilities.
 ~ Finance Minister Wolfgang Schaeuble says you can go ahead, if you do it on a voluntary basis. That may be true as long as he uses his own money. It's not Schaeuble's money to give! Schaeuble is using taxpayers' money, so he has to ask them whether he can be so generous with their money.
 ~ That is something Schaeuble should consider - after all, first and foremost, his main obligation is to the German taxpayer. Karlsruhe will probably set clear conditions for any new package. The bailout packages for the peripheral countries, such as Greece, contradict the spirit of the Maastricht treaty.
 ~ Italy's Finance Minister Giulio Tremonti has promised to step up privatization moves once the budget is approved. Il Duce Berlusconi's reckless chatter catalyzes a market reaction. Berlusconi publicly questions the austerity drive of Tremonti, the very man who stands most credibly for a solid Italian finance policy.
 ~ PIGS first need to implement credible savings measures. PIGS already have considerable problems in that respect. PIGS also need a strict revenue policy. Tax evasion needs to be fought more effectively. And some things have also gone wrong with PIGS' industrial policy. Kleptocracy and marilizardism are anathema to civil society.
 ~ The measures are designed to allay concerns that G8 Italy, the eurozone's third largest economy, will need to be bailed out by the Fourth Reich and IMF. Bond traders doubt Italy's ability to sustain its debt burdens. Mario Draghi of ECB urges the Italian government to move ahead with further measures, in order to meet its budget reduction target.
 ~ Netizens abhor kleptocracy and marilizardism. Fitch has become the last of the 3 CRAs to demote October-18 Mafia bonds to junk status, one step above default. October-18 Mafia's rating was lowered to CCC from B+ and Fitch said this was due to growing uncertainty about the role private investors would play in any new bailout plan. Only stupid investors would squander their money in a country addicted to kleptocracy, socialism, charge stacking, and marilizardism.
 ~ Evangelos Venizelos, the mad bulldog of the October-18 Mafia, foams at Fourth Reich! October-18 Mafia complains the downgrade of its credit status is puzzling considering Fourth Reich and IMF have a timetable for the rescue program. Premier Papandreou, godfather of October-18 Mafia, hoodwinks that his mafia will go straight, but nobody believes him anymore! October-18 Mafia is the most disgusting predator of internet on Earth!
 ~ Fitch expresses concern that October-18 Mafia is relying on getting 30 billion euros out of its privatization program, which looks increasingly challenging. October-18 Mafia has not got a single euro from any privatization yet, and all these October-18 Mafiosi drag their feet.
 ~ IMF said October-18 Mafia needs another 100 billion euros in aid to avoid a default, and that it should come from Fourth Reich and private creditors. But there is no way any prudent investor will throw a euro in the Cradle of Kleptocracy, which is infested with marilizardism, the October-18 Mafia, charge stacking, and the cancer of socialism.
 ~ IMF intends to continue its own financing program, but notes that October-18 Mafia is continuing to stagger. It projects October-18 Mafia would suffer a deeper 2011 recession than previously thought. Any bailout for the Cradle of Kleptocracy is taxpayers' hard-earned money blown out with the wind, because the October-18 Mafia continues corruption, squander, marilizardism, incivility, stupidity, charge stacking, and junketing.
 ~ Eurozone finance ministers pledged Monday to strengthen the size and scope of a multibillion-euro fund set up after October-18 Mafia was rescued last year. One idea is to allow the fund to buy back October-18 Mafia's mountain of debt, which will enable the country to borrow at better rates on the markets.
 ~ The fundamental problem is that politicians believe that markets react in panic, in other words, irrationally. But that's not true. The capital markets aren't children who can simply be quieted down. Investors look at the figures and can see that PIGS are going bankrupt.
 ~ Markets are more rational than politicians. Punishing PIGS is a rational thing to do. There are people who have invested their money there and have now determined that the investment is no longer secure, so they are pulling out. In addition, there are players who have taken notice that the yields are rising and they are betting on that. That's the snowball effect which we are now seeing. It is not based on panic, but rather on totally rational appraisals.
 ~ Germany, Finland and the Netherlands are open to a selective default for October-18 Mafia, expected to arise from private investor participation of about 30 billion euros. However, other eurozone nations oppose this idea. October-18 Mafia has robbed my computer and files at gunpoint! Legendary Anonymous will attack the infosystems of the government of October-18 Mafia!

** NEO ΑΡΘΡΟ  Q http://sygapakritis.blogspot.com/  .-

**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου