ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Στο αγιάζι της καθημερινότητας

Στο  αγιάζι  της καθημερινότητας  :
Τετάρτη  20  και Πέμπτη  21 Ιουλίου  2011 :
Ενημέρωση , Σχόλια , κ.α. :
~

** Κρίσιμες ώρες για την Ελλάδα

* Κρατώντας χαμηλό προφίλ, αλλά έχοντας υψηλές προσδοκίες, η ελληνική πλευρά προσέρχεται στη σημερινή σύνοδο κορυφής έτοιμη να αποδεχτεί (σχεδόν) οποιαδήποτε λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, αν και ο κρυφός πόθος του πρωθυπουργού παραμένει η έκδοση ευρωομολόγου.
* Το ενδεχόμενο πάντως να τελειώσει η μέρα, χωρίς να έχουν δώσει τα χέρια οι ηγέτες της Ε.Ε., είναι ένα σενάριο το οποίο η κυβέρνηση δεν θέλει καν να το συζητά. Υποστηρίζει δηλαδή ότι: «κάποια λύση είναι προτιμότερη από καμία λύση». Η άποψη αυτή, ως διπλωματικός ελιγμός, ίσως να ακούγεται σωστή. Άλλωστε, το χειρότερο που θα μπορούσε να κάνει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή, είναι να αρχίσει τα τελεσίγραφα και τις μπλόφες.
* Ωστόσο, μία μεσοβέζικη λύση θα οδηγήσει την ευρωζώνη στο ίδιο αδιέξοδο μετά από λίγους μήνες και τότε ίσως να είναι χειρότερα. Όπως έχει ειπωθεί από πολλούς, όσο γρηγορότερα πάρει ανάσα η περιφέρεια της ευρωζώνης, τόσο φθηνότερα θα κοστίσει σε όλους το σχέδιο σωτηρίας. Υπάρχουν πολλές «κάποιες» λύσεις, αλλά ελάχιστες είναι αυτές που θα ηρεμήσουν τις αγορές. Το γιατί είναι σημαντικό να αμβλυνθούν οι πιέσεις των αγορών, είναι προφανές. Για πάρα πολλά χρόνια η Ελλάδα θα συνεχίσει να αδυνατεί να καλύπτει με δικούς της πόρους τις τοκοχρεολυτικές της υποχρεώσεις, εκτός κι αν καταφέρει να πετύχει πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης των 30 – 40 δισ. ευρώ το χρόνο, το οποίο φαντάζει εξαιρετικά απίθανο. Συνεπώς, οι δανειακές μας ανάγκες θα συνεχίσουν να είναι μεγάλες και το ζητούμενο είναι να τις χρηματοδοτούμε από την επενδυτική κοινότητα και όχι από τους εταίρους μας. Διότι ο διακρατικός δανεισμός εμπεριέχει το στοιχείο της περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας.-
* Χωρίς αμφιβολία, η έκδοση ευρωομολόγου αποτελεί για την κυβέρνηση, ίσως, την καλύτερη λύση από αυτές που έχουν πέσει στο τραπέζι. Η ελληνική πλευρά υποστηρίζει ότι ο ισχυρός πυρήνας της ευρωζώνης, που έχει εξαιρετικά υψηλή πιστοληπτική αξιολόγηση, μπορεί να δανειστεί φθηνά από τις αγορές και στη συνέχεια να τοποθετήσει αυτά τα κεφάλαια σε ένα Ταμείο, από το οποίο θα μπορούν να δανείζονται τα κράτη – μέλη που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρηματοδότησης από τις αγορές. Αντιδρούν οι αποκαλούμενοι «πλούσιοι» και «πειθαρχημένοι» της ευρωζώνης, διότι αφενός φοβούνται ότι σε μία τέτοια περίπτωση ενδέχεται να επιδεινωθεί η αξιολόγησή τους και να δανείζονται ακριβότερα και αφετέρου δεν τους αρέσει μία τόσο εύκολη και ήπια λύση για τις χώρες που επέδειξαν δημοσιονομική ανευθυνότητα.
* Η πρόταση για επιμήκυνση των ομολόγων με μείωση του επιτοκίου, αλλά χωρίς κούρεμα του κεφαλαίου, συγκαταλέγεται επίσης στις λύσεις που θα μπορούσαν να καταστήσουν βιώσιμο το δημόσιο χρέος και να διασφαλίσουν την ομαλή ροή κεφαλαίων προς τις τράπεζες και την πραγματική οικονομία. Το δύσκολο σ’ αυτήν την περίπτωση είναι να δεχτούν οι ομολογιούχοι να μειωθεί το επιτόκιο. Διότι, μόνο με μείωση του επιτοκίου, ακόμα και στο 50%, θα υπάρξει δημοσιονομικό όφελος για την οικονομία.-
* Η συμμετοχή των ιδιωτών, δηλαδή η επιμήκυνση των ομολόγων αλλά με κούρεμα του κεφαλαίου ώστε να αναλάβουν και οι επενδυτές το κόστος των επιλογών τους, αποτελεί μεν την πάγια πρόταση της Γερμανίας, αλλά συναντά τη σφοδρή αντίσταση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας η οποία φοβάται για τις αντοχές των πιστωτικών ιδρυμάτων που κατέχουν ελληνικά ομόλογα.
* Τέλος, η επαναγορά ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά, όπου πωλούνται στο 50% - 60% της αξίας τους, θα αποτελούσε τη λεγόμενη «μαγική» λύση αφού, με τη σύμφωνη γνώμη του κατόχου του ομολόγου, «εξαφανίζεται» ένα μεγάλο μέρος του χρέους. Όμως είναι σχεδόν βέβαιο ότι μόλις μία τέτοια κίνηση γίνει αντιληπτή από τους ιδιώτες, η τιμή των ομολόγων θα ξαναπλησιάσει το 90% της αξίας τους και συνεπώς το όφελος θα είναι πολύ μικρό.
* Σε κάθε περίπτωση, το στοίχημα για την ευρωζώνη δεν είναι να σώσει την Ελλάδα. Αυτό μπορεί να το κάνει μέσα σε λίγα 24ωρα και χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Η μεγάλη πρόκληση είναι να αποφευχθεί η επέκταση της κρίσης σε χώρες που μπορούν να τινάξουν στον αέρα το ευρώ. Το ιστορικό χρέος της ευρωζώνης είναι να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την πολιτική και οικονομική ενοποίηση, διότι μόνο η νομισματική δεν φτάνει.

** * Merkel: Εκτιμά ότι θα επιτευχθεί συμφωνία για το νέο πακέτο της Ελλάδας

~

~** Συμφώνησαν Merkel-Sarkozy
~ Σε συμφωνία για τη στρατηγική με την οποία θα σχεδιαστεί ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας κατέληξαν οι Merkel και Sarkozy μετά από διαπραγματεύσεις επτά ωρών.
 ~ Εκπρόσωπος της Γερμανίδας Καγκελαρίου, ο Steffen Seibert, δήλωσε ότι οι δύο ηγέτες «άκουσαν και τις προτάσεις του προέδρου της ΕΚΤ, Jean Claude Trichet, ο οποίος ταξίδεψε στις Βρυξέλλες, και αντάλλαξαν τις απόψεις τους και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Herman Van Rompuy, μέσω τηλεφώνου».
 ~ Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γαλλικό προεδρικό γραφείο, Γαλλία και Γερμανία «συμφώνησαν σε μια κοινή γαλλό-γερμανική θέση και έχουν ενημερώσει σχετικά τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Herman van Rompuy, ώστε να τη λάβει υπόψη του ενόψει της συνόδου των ηγετών της ευρωζώνης».
 ~ Καμία περαιτέρω πληροφορία δεν δόθηκε για τη συνάντηση, ενώ και η Κομισιόν αρνήθηκε να σχολιάσει τη συμφωνία ή την επίδραση των συνομιλιών αυτών ενόψει της συνόδου.
 ~ Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones Newswires, επικαλούμενο πηγές της Ευρωζώνης, στο νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα είναι πιθανό να συμπεριλαμβάνονται μέτρα για τη μείωση του χρέους της χώρας, χαμηλότερα επιτόκια και βεβαίως η συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών, σύμφωνα με όσα συμφώνησαν χθες στο Βερολίνο η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος.
 ~ «Η συμφωνία Merkel-Sarkozy θα αποτελέσει τη βάση για την τελική συμφωνία. Οι λεπτομέρειες θα συζητηθούν από ανώτερους συμβούλους σήμερα το πρωί και από τους ίδιους τους ηγέτες αργότερα μέσα στην ημέρα. Όπως πάντοτε συμβαίνει στην Ευρωζώνη, όλες οι χώρες πρέπει να ακουστούν και όλα μπορεί να αλλάξουν. Όμως πιστεύω ότι είχαμε μία ισχυρή συμφωνία», δήλωσε αξιωματούχος στο Dow Jones.
 ~ Εξάλλου, η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις, αναφέρει ότι Merkel και Sarkozy συμφώνησαν κατά της επιβολής τραπεζικού φόρου για τη συμμετοχή των ιδιωτών.
 ~ Από την πλευρά της, η Γαλλίδα υπουργός Προϋπολογισμού, Valerie Pecresse, χαρακτήρισε «απαραίτητη προϋπόθεση» τη γαλλό-γερμανική συμφωνία ενόψει της σημερινής συνόδου των ηγετών.
 ~ «Ήταν μια απαραίτητη προϋπόθεση για να καθησυχάσουμε τους εταίρους μας. Πρέπει να υπάρχει μια σύγκλιση που να είναι όσο το δυνατόν πιο ευρεία, και η βάση για αυτή τη σύγκλιση ήταν φυσικά να βρεθεί μια κοινή γαλλό-γερμανική θέση», δήλωσε η Pecresse σε συνέντευξή της στο γαλλικό τηλεοπτική δίκτυο France 2.
 ~ «Στα αλήθεια θέλουμε να βρούμε μια βιώσιμη λύση για την Ελλάδα, πρέπει να επικυρώσουμε αυτό το δεύτερο πακέτο για την Ελλάδα», δήλωσε η Pecresse, καθώς «αυτό θα σταθεροποιήσει την ευρωζώνη και θα αποτρέψει τις ενδείξεις αμφισβήτησης που έχουμε δει πρόσφατα».
 ~ Ωστόσο, υπογραμμίζει πως η γαλλό-γερμανική συμφωνία δεν είναι αρκετή. «Σήμερα πρέπει να πείσουμε τους εταίρους μας και να εργαστούμε μαζί με αυτούς», τόνισε.
 ~ Το τελευταίο ζήτημα που μένει να επιλυθεί είναι το μέγεθος της συμμετοχής του ιδιωτικού κλάδου στη συλλογική ευρωπαϊκή προσπάθεια διάσωσης της Ελλάδας, δήλωσε η Pecresse.
 ~ Ερωτώμενη εάν οι Merkel και Sarkozy συμφώνησαν σε μια πιθανή φορολόγηση των τραπεζών ως μέρος του προγράμματος, η Pecresse αρνήθηκε να απαντήσει.

** DJ: Η κρατική βοήθεια για την Ελλάδα θα παραταθεί για τουλάχιστον 15 χρόνια
~ Η κρατική βοήθεια προς την Ελλάδα θα επεκταθεί για τουλάχιστον 15 χρόνια, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Dow Jones Newswires, επικαλούμενο προσχέδιο της ανακοίνωσης της Ε.Ε. από τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.
 ~ Στο προσχέδιο επίσης αναφέρεται ότι το επιτόκιο δανεισμού της Ελλάδας από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό EFSF θα μειωθεί στο 3,5%, σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, κάνοντας λόγο για επέκταση του ρόλου του μηχανισμού.
 ~ Όπως επίσης αναφέρει το Dow Jones Newswires, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, στο προσχέδιο περιγράφονται οι επιλογές που θα συζητηθούν, αναφορικά με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας. Η συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών θα περιλαμβάνει εγγυήσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.


** Το προσχέδιο της συμφωνίας για τη διάσωση της Ελλάδας
~
** ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15:40  21/7/2011 :
 ~ Τις βασικές γραμμές της συμφωνίας των Ευρωπαίων για το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας αλλά και τις επιλογές των ιδιωτών πιστωτών για τη συμμετοχή τους στο νέο γύρο χρηματοδότησης παραθέτει το Dow Jones Newswires, επικαλούμενο προσχέδιο της Ε.Ε.
 ~ Σύμφωνα με το προσχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες (η οποία ξεκίνησε στις 14:35 ώρα Ελλάδος), η διάρκεια αποπληρωμής των δανείων που λαμβάνει η Ελλάδα από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό EFSF θα παραταθεί σε τουλάχιστον 15 χρόνια, από 7,5 χρόνια, ενώ το επιτόκιο της οικονομικής βοήθειας θα μειωθεί στο 3,5%.
 ~ Αναφορικά με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, το προσχέδιο αναφέρει ότι ο χρηματοπιστωτικός κλάδος θα πρέπει να διαλέξει από ένα «μενού επιλογών» για να συμβάλει στη διάσωση της Ελλάδας, ενώ στο πλαίσιο της νέας οικονομικής βοήθειας θα περιλαμβάνονται εγγυήσεις.
 ~ Εξάλλου, η συμφωνία των Ευρωπαίων αναμένεται να προβλέπει πως ο μηχανισμός EFSF θα μπορεί να αγοράζει κρατικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά, ενώ παράλληλα θα έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει σε "προληπτική βάση", αναφέρει το Dow Jones Newswires. Οι αγορές ομολόγων από τον EFSF στη δευτερογενή αγορά θα εξαρτώνται από αναλύσεις της ΕΚΤ και από την ομοφωνία των χωρών-μελών της Ευρωζώνης.
 ~ Τέλος, σύμφωνα πάντα με το DJ Newswires, οι νέοι κανόνες του EFSF δεν θα αφορούν μόνο την Ελλάδα, αλλά επίσης την Πορτογαλία και την Ιρλανδία.
 ~ Νωρίτερα, δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται δύο αξιωματούχους που γνωρίζουν τις συνομιλίες, ανέφερε ότι οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης εξετάζουν την εγγύηση των ελληνικών ομολόγων σε οποιαδήποτε περίπτωση χρεοκοπίας, καθιστώντας έτσι ευκολότερο για τις τράπεζες της χώρας να συνεχίσουν να καταφεύγουν στην ΕΚΤ.
 ~ Σύμφωνα με αξιωματούχο κυβέρνησης της ΕΕ, οι ευρωπαϊκές αρχές στόχο έχουν η οποιαδήποτε περίοδος χρεοκοπίας, να είναι όσο το δυνατό συντομότερη.
 ~ Ακόμη, στέλεχος εθνικής κεντρικής τράπεζας, δήλωσε ότι τα ελληνικά ομόλογα θα μπορούσαν να στηριχθούν από τις ΑΑΑ εκδόσεις του EFSF.
 ~ «Αυτό μπορεί να διορθώνει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΕΚΤ. Εάν αυτές οι εγγυήσεις είναι πολύ βραχυπρόθεσμες, ίσως μόνο για κάποιες ημέρες, μόνο και μόνο για να τις προστατέψει από μια σύντομη επιλεκτική χρεοκοπία, τότε η έκθεση των φορολογούμενων θα είναι περιορισμένη», δηλώνει αναλυτής της Nomura International, πρώην στέλεχος της ΕΚΤ.
 ~ Επίσης, το Dow Jones Newswires αναφέρει, επικαλούμενο Ευρωπαίο αξιωματούχο, ότι η επαναγορά χρέους από το EFSF συνεχίζει να αποτελεί επιλογή, καθώς και ότι η λύση που θα συμφωνηθεί από την ευρωζώνη, στόχο θα έχει να αποτρέψει την εξάπλωση της κρίσης.
 ~ Ακόμη, τόνισε ότι άλλες προτάσεις που εξετάζονται για το σχέδιο, είναι και η μετακύλιση χρέους. Η ίδια πηγή αναφέρει στο πρακτορείο ότι τα χαμηλότερα επιτόκια για τα δάνεια του EFSF, θα ισχύσουν και για τις Ιρλανδία και Πορτογαλία.

   ** Το "πετρέλαιο" της Ελλάδας είναι το ανθρώπινο δυναμικό της...

1) Το "πετρέλαιο" της Ελλάδας είναι το ανθρώπινο δυναμικό της...
~  Ασχέτως της απόφασης που θα λάβουν σήμερα στη σύνοδο κορυφής οι ηγέτες της Ευρωζώνης, η σωτηρία της Ελλάδας από το αδιέξοδο της μεταπολίτευσης και η επάνοδος σε ένα βιώσιμο κρατικό και οικονομικό μοντέλο θα εξαρτηθεί από αυτά που θα γίνουν ή δεν θα γίνουν στο εσωτερικό.
 Όσες φορές στο παρελθόν την ανασυγκρότηση της χώρας την ανέλαβαν οι ξένοι, το εγχείρημα κατέληξε σε φιάσκο. Υπάρχει μια διαφορά τώρα σε σχέση με παλαιότερα.
 Είναι η ύπαρξη μιας κρίσιμης μάζας Ελλήνων που έχουν γνωσιακή πρόσβαση στις διεθνείς εξελίξεις τόσο λόγω επαρκούς μόρφωσης όσο και λόγω τεχνολογικών εξελίξεων, που δεν αισθάνονται καλά να νιώθουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας στο παγκόσμιο χωριό...
 Οι οπαδοί της συντήρησης και του παρασιτισμού, περιμένουν τη σωτηρία της χώρας από το πετρέλαιο που δεν έχουν δει ακόμη, τη Ρωσία, την Κίνα ή τους περίφημους Ελ με έδρα το Σείριο (όχι της Εθνικής οδού αλλά τον γαλαξία). Το «πετρέλαιο» της Ελλάδας είναι το ανθρώπινο δυναμικό της, απλά πρέπει να το αφήσουμε να ανθίσει περιορίζοντας τα «ζιζάνια»...
 Καλά νέα...
 Η σφοδρότητα της σύγκρουσης με τους αυτοκινητιστές πάντως δείχνει πως κάτι αλλάζει στη χώρα. Η διαφορά μιας μεταρρύθμισης από την απατηλή εικόνα μιας μεταρρύθμισης μπορεί να διαπιστωθεί μόνο από την σφοδρότητα των αντιδράσεων των θιγόμενων.
 Τουτέστιν, όλες οι μέχρι τώρα μεταρρυθμίσεις που γίνονταν χωρίς αντιδράσεις των θιγόμενων ήταν «γιαλαντζί» μεταρρυθμίσεις, για τα μάτια της τρόικα, της κοινής γνώμης ή της υφηλίου.
 Από την αρχή αυτής της κρίσης χρεοκοπίας, και αρκετά χρόνια πριν, αλλά τότε δεν εύρισκε Ευήκοα ώτα για τέτοια θέματα, η στήλη είχε επισημάνει πως η βασική αιτία του ελληνικού προβλήματος είναι η συντεχνιακή και παρασιτική δομή της ελληνικής κοινωνίας που έχει σαν πυρήνα της το ελληνικό κράτος.
 Αυτή την παρασιτική δομή έρχονταν και κάλυπταν με μανδύες προοδευτισμού πράσινους, γαλάζιους και κόκκινους, οι πολιτικές ιδεολογίες που κυριάρχησαν από την μεταπολίτευση και εντεύθεν. Κοινός παρονομαστής όλων των «αγωνιστών» της ευημερίας με δανεικά, ήταν η εξασφάλιση ρώγας για βύζαγμα στον κρατικό κορβανά.
 Μοιραία, με τη χρεοκοπία του κράτους, όλοι οι κρατικοδίαιτοι αγκιτάτορες θα μείνουν χωρίς εργασία. Αυτοί είναι οι ιδεολογικοί αντίπαλοι της μεταρρύθμισης και ως εκ τούτου το εγχείρημα, μπορεί να μοιάζει, αλλά δεν είναι όσο δύσκολο φαίνεται. Αρκεί να γίνει η αρχή, όπως έγινε και με το παρακράτος της Χούντας και μετά όλοι δήλωναν αντιστασιακοί...
 Επανασύσταση..
 Αν δεν διαλυθεί και επανασυντεθεί πυρήνας του ελληνικού κράτους σε άλλη βάση, είναι απίθανο η ελληνική οικονομία θα επανέλθει σε σχηματισμό που θα μπορεί να εξασφαλίζει τις ανάγκες επιβίωσης της ελληνικής κοινωνίας.
 Όπως έχουμε ξαναγράψει, τα 45 δισ. που αθροίζουν οι λογαριασμοί του κρατικού προϋπολογισμού το 2009, που πήγαν σε μισθούς και συντάξεις, είναι παρά πολλά για τα μεγέθη της οικονομίας μας που με το ζόρι μαζεύει περί τα 50 δισ. ευρώ.
 Ούτε καν η μείωσή τους σε 38 δισ. το 2015 που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο δεν επαρκεί για να υπάρξει επάνοδος στη βιωσιμότητα.
 Κατά συνέπεια όπως προβλέπουμε από την αρχή, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο θα μειωθούν δραστικά αλλά και θα αλλάξουν σχέση εργασίας, αποχαιρετώντας οι περισσότεροι την ασύδοτη μονιμότητα. Οι συνταξιούχοι Κάτω του εθνικού ορίου συνταξιοδότησης που προέρχονται από διάφορες ΔΕΚΟ και υπηρεσίες με πελατειακή επιρροή στην εξουσία, όχι μόνο θα αποδεχτούν αναστολή και περικοπές των παχυλών συντάξεων, αλλά θα είναι και τυχεροί αν δεν τους ζητηθούν να επιστρέψουν τις καταχρηστικές αυτές απολαβές σε βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας.
 Φυσικά ευθύνες θα πρέπει να αναζητηθούν και στους πολιτικούς που ανέχθηκαν και ενθάρρυναν όλες αυτές τις σπάταλες και συναλλαγές.
 Η όποια απόφαση της ευρωζώνης αφορά την διευθέτηση του χρέους της Ελλάδας και αν θα συνεχίσει να υπάρχει η κοινή ομπρέλα του ευρώ. Οποια έκβαση και αν επικρατήσει στο τέλος το στοίχημα της εσωτερικής μεταρρύθμισης παραμένει ίδιο.
 Πουθενά, δεν επιβιώνουν τα μη παραγωγικά οικονομικά μοντέλα, ούτε καν στην Κούβα των Κάστρο, όπου μετά τις απολύσεις των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων στο κράτος ακολούθησε η ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνιών.
 Εμείς και στα δυο καθυστερούμε ακόμη...
 2) Ες αύριον τα σπουδαία...
 Η δικής μας αγορά τηρεί στάση αναμονής και από αύριο θα έχει τα δεδομένα του κόστους και των προσδοκιών της λύσης που θα αποφασίσει η σύνοδος κορυφής.
 Οι ευρωπαϊκές αγορές επιδεικνύουν σε όλο αυτό το διάστημα ψυχραιμία που δεν συνάδει με την πιθανότητα προεξόφλησης μιας διαδικασίας διάλυσης της ζώνης του Ευρώ.
 Ούτως ή άλλως η άποψη μας παραμένει ίδια εδώ και πολύ καιρό, στα χαμηλά των τελευταίων 15-20 ετών είτε πρόκειται για τις 1.400 μονάδες, είτε τις 1.200 είτε τις 900 μονάδες οι κατεύθυνση που είναι λογική να επενδύσει κάποιος είναι μια... Έστω και αν χρειαστεί να περιμένει ή να γράψει πρόσκαιρες ζημιές...
 3) Ελλάδα όπως Νορβηγία ή καλύτερα όπως Αγκόλα
 Πολλά έχουν λεχθεί και ειπωθεί σχετικά με τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας ο οποίος είναι καθ΄όλα ικανός να μας χαρίσει την πολυπόθητη έξοδο μας από την κρίση. Όμως ο φόβος όλων μας είναι όχι αν θα βρεθούν ένας ή περισσότεροι Πρίνοι στη χώρα μας αλλά ποιος θα κάνει τη διαχείριση αυτών των κοιτασμάτων που αποδεδειγμένα υπάρχουν στην ηπειρωτική, αλλά κυρίως στη νησιωτική Ελλάδα. Στο σημείο αυτό θα ήταν σώφρων να προστρέξουμε όπως πάντα εμείς οι Έλληνες στα παραδείγματα άλλων πετρελαιοπαραγωγών κρατών.

**«Όχι» σε προανακριτική για τη Siemens
~
* Στη μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη, δεν συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία των 151 ψήφων για τη σύσταση γνωμοδοτικού συμβουλίου για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος κατ' εξακολούθηση, για τα δύο πολιτικά πρόσωπα.
 ~ Δεν ενέκρινε η Βουλή τη σύσταση Τριμελούς Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Εισαγγελέων που θα είχε την ευθύνη για το νομικό έλεγχο των στοιχείων της κατηγορίας κατά των πρώην υπουργών της ΝΔ Γιώργου Αλογοσκούφη και Χρήστου Μαρκογιαννάκη για την υπόθεση της Siemens.
 ~ Στη μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη, δεν συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία των 151 ψήφων για τη σύσταση γνωμοδοτικού συμβουλίου για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος κατ' εξακολούθηση, για τα δύο πολιτικά πρόσωπα.
 ~ Από την ψηφοφορία απείχαν ΝΔ και ΛΑΟΣ, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι ψηφίζουν λευκό. Σε σύνολο 178 βουλευτών η πρόταση συγκέντρωσε 141 ψήφους για τον κ. Αλογοσκούφη και 136 για τον κ. Μαρκογιαννάκη.
 ~ Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι στο κείμενο των 108 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το τριμελές γνωμοδοτικό συμβούλιο, είχε περιληφθεί και πρόταση για τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, για αδικήματα που ενδεχομένως τελέστηκαν σχετικά με την υπόθεση της Siemens.
 ~ Ως εκ τούτου η πρόταση αυτή τελεί σε εκκρεμότητα για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια.

**Ο Γιαννάκης  και ο Σταματάκης
*
~ Είμαι μια κυβέρνηση σοσιαλιστική (λέμε και καμία πρωί-πρωί)

που κάθε Αύγουστο με πιάνει η προκοπή.

Πέρυσι τα βάλαμε με τον φορτηγατζή

ενώ φέτος παλεύουμε με τον ταξιτζή.

~ Μην τυχόν μαζέψουμε και κανά ευρώ

μπας και διαλύσουμε και τον τουρισμό.

Όμως το Φθινόπωρο που ξύνουμε τα στρείδια

εμείς θα σιγοντάρουμε των ξένων τα παιχνίδια.

~ Οσο για τα πετρέλαια και τα άλλα ορυκτά

τα δώσαμε εγγύηση για τα δανεικά.

Φωνάζανε οι γραφικοί "βρε πετάει το πουλάκι"

τώρα τα θυμήθηκες καψερέ Γιαννάκη?

** Κερδίζει ο μεγαλύτερος γκαφατζής
*
~   Ο κ. Ραγκούσης δεν αναγνωρίζει όσα συμφώνησε ο προκάτοχός του με τους ιδιοκτήτες ταξί. Οι ιδιοκτήτες ταξί είναι εξαγριωμένοι που θα μειωθεί η αξία των αδειών τους. Με ποιόν να τα βάλεις, για ποιόν να γράψεις; Με τον πρώην δήμαρχο Πάρου ή με μία συντεχνία που όταν διαφωνεί ακολουθεί πρακτικές ΠΑΜΕ; Κάτι τέτοιες ώρες είναι να απορείς, γιατί ακόμη οι ξένοι δεν έχουν τραβήξει τη σκανδάλη...
 ~ Κι ας πούμε ότι ο κ. Ραγκούσης θέλησε να συγκρουστεί με την εκλεκτή αυτή συντεχνία. Δεν μπορούσε να περιμένει μερικές εβδομάδες; Έπρεπε να το κάνει τώρα, μέσα στο κατακαλόκαιρο; Δεν τον συμβούλευσαν σχετικά οι φίλοι του ξενοδόχοι από την Πάρο;
 ~ Κι έπειτα, κύριε Παπανδρέου, σας φταίνε οι κερδοσκόποι των διεθνών αγορών. Με τόσα αυτογκόλ που έχει βάλει η δική σας κυβέρνηση, θα ήταν πρόκληση για έναν αξιοπρεπή κερδοσκόπο να μην ποντάρει κι αυτός κάτι τις στη χρεοκοπία αυτής της χώρας.
 ~ Αυτή δεν είναι κυβέρνηση. Είναι ένα reality show στο οποίο κερδίζει εκείνος που θα κάνει τις περισσότερες γκάφες.
  ~ Δεν είμαστε υπέρ των συντεχνιών. Κάθε άλλο! Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως είναι δυνατόν μία κυβέρνηση να λέει και να ξελέει και μάλιστα μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες.
 ~ Αν ο κ. Ρέππας έπραξε κακώς (κάτι όχι και τόσο ασυνήθιστο για τον λαϊκιστή Αρκάδα), τότε δεν θα έπρεπε να είχε θέση στην κυβέρνηση. Αν έπραξε καλώς και συμφώνησε με τους ταξιτζήδες, τότε θα πρέπει να εγκληθεί ο κ. Ραγκούσης για το χάος που έχει δημιουργηθεί. Ή καλύτερα, για το χάος που έχει δημιουργήσει με τις αποφάσεις του. Να έχουν δίκιο και ο κ. Ρέππας και ο κ. Ραγκούσης, είναι το μόνο που θα πρέπει να αποκλείσουμε. Το μόνο; Μάλλον όχι! Υπάρχει και κάτι ακόμη: Ότι μία κυβέρνηση που συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο μπορεί να έχει μέλλον...

 ** Ελληνας καταντάς!!! όλο να μετράς ;
~
~ Στα όρια του παραλογισμού φαίνεται να ωθούνται τα πράγματα στη χώρα μας, εξαιτίας του χρέους. Ειδικά στην περίπτωση των ταξί το πράγμα κυριολεκτικά έχει ξεφύγει από κάθε λογική.
*  Κατ΄ αρχάς η κυβέρνηση: Για ποιο λόγο δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της και δεν εφαρμόζει μια λύση παρόμοια με αυτήν που εφαρμόστηκε με τα φορτηγά; Πρέπει δηλαδή πρώτα να καταφέρουμε το τεράστιο πλήγμα στον τουρισμό και μετά να κάτσουμε να συζητήσουμε; Περίπου τα ίδια έγιναν και με τα φορτηγά και αφού ταλαιπώρησαν τον κόσμο κυβέρνηση και φορτηγατζήδες, τελικά τα βρήκαν!
 Το ίδιο περίπου γίνεται και τώρα.
 Ας μην προ-τρέξουν να θριαμβολογήσουν οι οπαδοί της ΝΔ, γιατί ακριβώς τα ίδια έκανε και εκείνη όταν ήταν στην κυβέρνηση και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι τα ίδια θα κάνει όταν θα επανέλθει...
 Εκείνο που δεν καταλαβαίνω πάντως είναι το τι θα πετύχουμε με την λεγόμενη “απελευθέρωση” των ταξί. Μήπως θα μειωθούν τα κόμιστρα; Χλωμό το βλέπω. Μήπως θα μειωθούν οι φόροι; Δε νομίζω... Τότε γιατί τόσος ντόρος, πόλεμος και αντάρα; Για να κερδίσουμε τι; Και εντάξει να γίνει η "απελευθέρωση", αλλά γιατί πρέπει να γίνει “εδώ και τώρα;” Μήπως η αιτία της κατάντιας μας είναι τα ταξί και δεν το ξέραμε; Η αιτία της κατάντιας μας είναι η γιγάντωση του δημόσιου τομέα με όσα αυτό συνεπάγεται και όλα τα άλλα είναι “απλώς οδοντόκρεμες”, έτσι για να λέμε ότι κάτι κάνουμε.
 Αλλά και οι ταξιτζήδες από τη μεριά τους συμπεριφέρονται σαν “γνήσιοι Έλληνες”. Καταστρέφουν τον τουρισμό, την τελευταία μας ελπίδα για κάποια ανάσα στο οικονομικό αδιέξοδο.
 Τελικά ήμουν σίγουρος: Όταν άκουγα στην αρχή του καλοκαιριού ότι ο τουρισμός δείχνει πως εφέτος θα πάει καλά, κάτι μέσα μου, μου έλεγε πως θα βρούμε τρόπο να το καταστρέψουμε και αυτό. Αν δεν ήταν οι ταξιτζήδες θα ήταν το ΠΑΜΕ, θα ήταν η ΠΝΟ, κάποιος τέλος πάντων θα αναλάμβανε να φέρει σε πέρας το θεάρεστο έργο της καταστροφής του τουρισμού για εφέτος.
 Τελικά δεν φταίνε ούτε οι ξένοι, ούτε το ΔΝΤ, ούτε η τρόικα, ούτε η Μέρκελ ούτε κανένας “εξωτερικός παράγων” που θέλει να μας πάρει τα “διαμάντια” και τα “μπριλάντια” της χρεοκοπημένης χώρας μας, έτσι που την καταντήσαμε.
 Τελικά ναι, για όλα φταίει η κούτρα μας!!!
 Σε ένα θεατρικό έργο το χειμώνα άκουσα την εξής φράση που μου έμεινε: “Έλληνας δεν γεννιέσαι, ούτε γίνεσαι.
* Έλληνας καταντάς”!!!

*** Αυξήθηκαν τα μολυσμένα ζώα στην Ιαπωνία
~
Εντοπίστηκαν, σε αρκετές περιφέρειες της Ιαπωνίας, περίπου 850 βοοειδή, που πιθανόν να κατανάλωσαν μολυσμένη με ραδιενέργεια τροφή, αυξάνοντας των αριθμό των μολυσμένων ζώων σε περίπου 1.500 σχεδόν σε όλη τη χώρα.

*** Νεκροί από τον καύσωνα στις ΗΠΑ
~
Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το κύμα καύσωνα που πλήττει τις κεντρικές και νότιες ΗΠΑ, ενώ σύμφωνα με προβλέψεις η υπερβολική ζέστη θα διαρκέσει εβδομάδες και το κύμα καύσωνα θα κινηθεί ανατολικά.

~*** Στο Αγιάζι της  περιφερειακής -Τοπικής  Μεσσηνιακής Ενημέρωσης :
~
***  "Μάχη" με το αρκαδικό λόμπι για τις φυλακές

~ Αρραγές το μεσσηνιακό μέτωπο όπως φάνηκε στη χθεσινή σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας, απουσίαζαν οι βουλευτές
 ~ Η ίδρυση σωφρονιστικού καταστήματος στα όρια του Δήμου Καλαμάτας φαίνεται ότι φέρνει στην ίδια πλευρά της όχθης τη Δημοτική Αρχή, την πλειοψηφία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, τους φορείς της πόλης και του νομού, αλλά και τους βουλευτές, έστω κι αν οι τελευταίοι απουσίαζαν από τη χθεσινή σύσκεψη στο Δημαρχείο με θέμα τη χάραξη στρατηγικής για την επιτυχή κατάληξη του παραπάνω αιτήματος, ίσως λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Μπορεί, όμως, το… μεσσηνιακό μέτωπο να είναι ενιαίο και αρραγές, αλλά, όπως υποστήριξε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Παν. Νίκας, και η Τρίπολη δεν πρόκειται να κάτσει με… σταυρωμένα τα χέρια.
~ Άλλωστε, τόσα χρόνια όλοι μας έχουμε καταλάβει εν τοις πράγμασι τι σημαίνει «αρκαδικό λόμπι» και τι δυνατότητες έχει.

***  Γαργαλιάνοι


«Το νερό, νεράκι» λένε από τις διακοπές
* «Το νερό, νεράκι» λένε στους Γαργαλιάνους για το πολυτιμότερο αγαθό - θείο δώρο, που δυστυχώς εδώ και κάμποσες μέρες και «μέχρι νεωτέρας (!)» δεν έχουν, εξαιτίας των καθημερινών πολύωρων διακοπών της υδροδότησης. Με γνωστοποίηση της Δημοτικής Κοινότητας Γαργαλιάνων στις 14 Ιουλίου πληροφορούσαν τους πολίτες, κατοίκους και επισκέπτες των Γαργαλιάνων πως «από σήμερα (σ.σ. 14-7-2011) και μέχρι νεωτέρας λόγω μεγάλης μείωσης της παρεχόμενης ποσότητας νερού από τις πηγές του “Αλικοντουζίου”.

** Ευτυχία... sur mesure

~
* Για την Καλαματιανή σχεδιάστρια Κ. Γαλάνη
 ~ Μια γενναία δόση φαντασίας. Έμφαση στην ποιότητα. Μοναδικός χαρακτήρας και διάθεση θεατράλε. Τα ρούχα και αξεσουάρ που προτείνει ο οίκος Galaniss είναι αδύνατο να περάσουν απαρατήρητα. Από τις πρώτες ύλες μέχρι το τελικό γοητευτικό αποτέλεσμα, διακρίνεις το Νο1 συστατικό της επιτυχίας: την αγάπη για δημιουργία. Η γυναίκα πίσω από την επωνυμία, η Καλαματιανή Κωνσταντίνα Γαλάνη, αναγνωρισμένη σχεδιάστρια μόδας στην Αθήνα, κατέκτησε την απαιτητική αγορά της Κύπρου και, μαζί με την κόρη της, Πάττυ, συστήνουν πλέον και στις Καλαματιανές τον ευφάνταστο κόσμο τους. Παράλληλα, σχεδιάζουν το επόμενο επιχειρηματικό τους άνοιγμα, στην Κωνσταντινούπολη.

**  Αρδευτικό δίκτυο Χανδρινού

~
* Σήμερα θα φτιαχτεί η βλάβη, λέει ο δήμαρχος
~ Υπόσχεση ότι η βλάβη θα φτιαχτεί σήμερα και το αρδευτικό δίκτυο του δημοτικού διαμερίσματος Χανδρινού θα λειτουργήσει άμεσα, έδωσε χθες στο «Θ» ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης.
~ Αφορμή για την επικοινωνία μας, η προχθεσινή καταγγελία του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού - Χιλιοχωρίων Πυλίας ότι εδώ και ένα χρόνο οι παραγωγοί δεν μπορούν να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους. Αιτία, ένα πρόβλημα στο αντλιοστάσιο, το οποίο τροφοδοτεί τη δεξαμενή που βρίσκεται στον Προφήτη Ηλία και από την οποία παίρνει νερό όλη η περιοχή.

** Μεσσηνία

~
Πολύ υψηλός σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς
 * Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.gscp.gr), για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Περιφερειακές Ενότητες:

-Λευκάδα, Ιθάκη, Κεφαλληνία και Ζάκυνθος (Περιφέρεια Ιονίων Νήσων)

-Λακωνία και Μεσσηνία (Περιφέρεια Πελοποννήσου)

-Χανιά (Περιφέρεια Κρήτης)

-Κύθηρα (Περιφερειακή Ενότητα Νήσων - Περιφέρεια Αττικής).

** Μεικτό Ορκωτό

~
Αθώος τελικά για τη φωτιά της Αρεόπολης
* Ομόφωνα αθώος, λόγω αμφιβολιών, κηρύχθηκε χθες από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας ο 69χρονος συνταξιούχος που είχε κατηγορηθεί για τη μεγάλη φωτιά στην περιοχή της Αρεόπολης τον Αύγουστο του 2007, που στοίχισε τη ζωή σε 6 ανθρώπους. Η απόφαση αυτή έβαλε τέλος σε μια μεγάλη υπόθεση, που εκδικαζόταν από τις 13 Μαΐου.
* Δυστυχώς, ο ίδιος δεν μπόρεσε να ακούσει την απόφαση του Δικαστηρίου, αφού η ιδιαίτερα επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας του δεν του επέτρεψε να παρευρεθεί ούτε στη χθεσινή διαδικασία.

** Βουτιές στο απέραντος γαλάζιο


Από την έδρα του Πανεπιστημίου
* Όλοι μας έχουν δει τουλάχιστον από μια φορά την ταινία του Luc Besson «Το Απέραντο Γαλάζιο» (Le Grand Bleu, 1988) και έχουμε αναρωτηθεί πώς είναι δυνατόν ο άνθρωπος να μπορεί να καταδυθεί με μια μόνο ανάσα τόσο βαθιά!
* Η ελεύθερη κατάδυση είναι μια πανάρχαια δραστηριότητα, για την οποία υπάρχουν αρχαιολογικά στοιχεία στον ελλαδικό χώρο από τη Μινωική Εποχή, δηλαδή 4.000 χρόνια πριν.

** Φεστιβάλ Χορού

~
Αυλαία με την «Πολιτική Μητέρα» του Χόφες Σέχτερ
* Δέκα χορευτές βρίσκονται επί σκηνής. Eτερόκλητα στιγμιότυπα από πλήθη που εξεγείρονται, ροκ συναυλίες, δημαγωγοί σε παροξυσμό, ζευγάρια που αγαπιούνται, αιχμάλωτοι σε απόγνωση. Ο Ισραηλινός Χόφες Σέχτερ ρίχνει απόψε την αυλαία του 17ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με το «Political Mother» (Πολιτική Μητέρα).
* Ο Σέχτερ χαρτογραφεί μηχανισμούς εξουσίας και ελέγχου, εκδηλώσεις υποταγής και αντίστασης, αντιδράσεις βίας και αλληλεγγύης. Το δυναμικό σάουντρακ που υπογράφει ο ίδιος, ερμηνεύεται από ένα ροκ συγκρότημα και μια στρατιωτική μπάντα επί σκηνής.

** Νοσοκομείο Καλαμάτας

~
Αναβλήθηκαν χειρουργεία λόγω της απεργίας
 ~ Σε επίσχεση εργασίας ετοιμάζονται να προχωρήσουν εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Καλαμάτας εάν αύριο δεν τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους, για αργίες και υπερωρίες, που τους οφείλονται από το Δεκέμβριο του 2010 (πλην Ιανουαρίου) έως και σήμερα.
~ Εν τω μεταξύ, χθες, όπως σημείωσε στο «Θ» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, ιατρός χειρουργός Παναγιώτης Γιαννόπουλος, εξυπηρετήθηκαν τα επείγοντα από το προσωπικό ασφαλείας, αλλά αναβλήθηκαν προγραμματισμένα χειρουργεία λόγω της πανελλαδικής απεργίας του προσωπικού στα Νοσοκομεία.
~ Όσο για τα δεδουλευμένα, για τα οποία είχε δοθεί υπόσχεση ότι θα καταβάλλονταν στις 14 Ιουλίου, μετά στις 20 και τώρα στις 22, ο κ. Γιαννόπουλος πρόσθεσε: «Είχαμε χθες γενική συνέλευση και πήραμε απόφαση. Εάν και την Παρασκευή δε γίνει καταβολή των δεδουλευμένων, όπως μας έχουν διαβεβαιώσει, ξεκινάμε επίσχεση. Έχουμε ήδη ξεκινήσει διαδικασία με το δικηγόρο του Σωματείου μας, αύριο (σήμερα) θα μαζέψουμε και τις προσωπικές αιτήσεις από τον καθένα».
** Αλλά αντ’ άλλων τα στοιχεία για συγχωνεύσεις
~ Από την πλευρά του, ο ορθοπαιδικός Χρήστος Λιαράκος, πρόεδρος του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Ν. Μεσσηνίας, εξέφρασε την αντίδρασή του για τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν αναφορικά με τα νοσοκομεία, με αφορμή την πρόταση του Υπουργείου Υγείας για τις συγχωνεύσεις:
~  «Τα στοιχεία και οι προτάσεις του Υπουργείου βασίζονται σε εντελώς λανθασμένα δεδομένα. Έχουν βγάλει ένα αποτέλεσμα για το πόσοι γιατροί αντιστοιχούν στις υπάρχουσες ενεργές κλίνες του ΕΣΥ και έχουν ανακατέψει ειδικευμένους γιατρούς με ειδικευόμενους. Ενώ, τα συγκριτικά τους στοιχεία από το εξωτερικό είναι για ειδικευμένους γιατρούς, οπότε βγαίνει ένα πλασματικό αποτέλεσμα».
* Μέτραγαν  και τις ανενεργές κλίνες!
~ «Επίσης, έχουν κάνει ένα ακόμη μεγαλύτερο σφάλμα με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Εκεί, έχουν μετρήσει και τις ανενεργές κλίνες, οι οποίες δεν είναι επανδρωμένες και δε δουλεύουν. Και λένε ότι δεν έχουν 100% πληρότητα, αλλά 70%, οπότε πρέπει να κόψουμε.
~ Δηλαδή, κάθε μονάδα έχει στο οργανόγραμμά της κάποια κρεβάτια. Τα οποία, όμως, λόγω έλλειψης προσωπικού, δε λειτουργούν όλα. Αυτοί μέτρησαν όλα τα κρεβάτια και τα σύγκριναν με τους ασθενείς που είχαν, άρα έβγαλαν πως δεν υπάρχει πληρότητα. Τεράστιο σφάλμα αυτό, το οποίο στοιχίζει ζωές. Η Ομοσπονδία έχει μετρήσει ότι 2.500 άνθρωποι το χρόνο χάνουν τη ζωή τους, επειδή δεν υπάρχουν αρκετές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Και συζητάνε να κλείσουν και υπάρχουσες;».

** Δυτικά της Αρτέμιδος

~
Την τύχη της μελέτης αναζητεί ο Μπρεδήμας
 ~ Το μείζον θέμα της πολεοδομικής μελέτης δυτικά της Αρτέμιδος, της οποίας τα… ίχνη έχουν χαθεί εδώ και αρκετούς μήνες, φέρνει και πάλι στην επικαιρότητα με ερώτησή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θόδωρος Μπρεδήμας.
~ Απευθυνόμενος στο δήμαρχο Παν. Νίκα αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «εδώ και αρκετό καιρό και συγκεκριμένα από τα Χριστούγεννα του 2009 καθυστερεί κατά τρόπον απαράδεκτο η προώθηση της πολεοδομικής μελέτης περιοχής “Δυτικά της Αρτέμιδος, όπισθεν της ΔΕΗ”, καίτοι έχει υπογραφεί από τον τότε νομάρχη, και θα έπρεπε οι διαδικασίες να είχαν ολοκληρωθεί.
~ Έκτοτε, κι ενώ παρήλθε αρκετό χρονικό διάστημα και παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις της Δημοτικής Αρχής ότι στο τέλος Ιουνίου του 2010 θα είχε ολοκληρωθεί η επεξεργασία σε ηλεκτρονική μορφή των συντεταγμένων της πολεοδομικής μελέτης, ώστε να μπορούν να δοθούν στο Κτηματολογικό Γραφείο (υποθυκοφυλακείο) για να γίνουν οι μεταγραφές, δεν έχει προχωρήσει το όλον θέμα.
~ Εν όψει των παραπάνω, ρωτάμε τον κ. δήμαρχο ποιοι είναι οι λόγοι της καθυστέρησης και πότε σκοπεύει η Δημοτική Αρχή να προχωρήσει την επιβαλλόμενη διαδικασία. Επιπλέον, αναλογίζεται ο κ. δήμαρχος τις επιπτώσεις που έχει η καθυστέρηση στους ιδιοκτήτες οικοπέδων στην περιοχή, οι οποίοι θέλουν να τα εκμεταλλευτούν; Αναλογίζεται τις επιπτώσεις που έχει η καθυστέρηση αυτή, εν μέσω οικονομικής κρίσης, στην οικοδομή που πλήττεται το τελευταίο διάστημα σε μεγάλο βαθμό;».

**  Για τη νέα μονάδα ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη

~
Συνεχίζεται η μεταφορά μηχανημάτων από το λιμάνι
 ~ Ξεκίνησε χθες το απόγευμα και θα συνεχιστεί σήμερα η μεταφορά μηχανημάτων από το λιμάνι της Καλαμάτας στη Μεγαλόπολη, τα οποία και προορίζονται για τη δημιουργία της νέας 5ης μονάδας παραγωγής ρεύματος με φυσικό αέριο. Η μεταφορά έγινε κι αυτή τη φορά επί συρμού οχημάτων, εξαιρετικά μεγάλου μήκους, πλάτους και ύψους, και μόλις φτάσει στην Τσακώνα θα σταματήσει.
 ~ Από την Τσακώνα προς τη Μεγαλόπολη η μεταφορά θα ξεκινήσει σήμερα νωρίς το πρωί και θα ακολουθήσει τη διαδρομή Τσακώνα - Παραδείσια - παράκαμψη πριν από τη Μεγαλόπολη, στο 40ό χλμ. της εθνικής οδού, με κατάληξη το εργοτάξιο χώρο της ΔΕΗ.
~ Το όριο ταχύτητας του συρμού υπολογίζεται ότι δε θα ξεπερνά τα 7 χιλιόμετρα ανά ώρα, γι’ αυτό και οι οδηγοί που θα κινούνται στην εθνική οδό Καλαμάτας - Μεγαλόπολης, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων, που θα συνοδεύουν τη μεταφορά της τεράστιας τουρμπίνας, και να είναι οπλισμένοι με υπομονή, γιατί θα υπάρχουν καθυστερήσεις, αφού η κυκλοφορία θα διακόπτεται σε τμήματα της διαδρομής.
~  Σημειώνεται ότι για τη μεταφορά των μηχανημάτων έχουν υποστυλωθεί όλες οι γέφυρες της διαδρομής, προκειμένου να αντέξουν το βάρος του φορτίου.

** Πριν 94 χρόνια

~ ΤΑ σύκα επρόβαλλαν και κάθε εμφάνισίς των εις την αγοράν προκαλεί λάγνα τα όμματα των φρουτοφάγων. Η παραγωγή των σύκων προμηνύεται και αυτή εφέτος πλουσία, κυρίως εις τους Δήμους Οιχαλίας και Ανδανείας όπου είναι και μεγαλυτέρα. Η τιμή της ντομάτας ήρχισεν να πίπτη λίγο. Σχετική μείωσις των τιμών επήλθε και εις άλλα είδη της κηπουρικής. Κρέατα μεθ' ολίγον δεν θα υπάρχουν. Αυτό τουλάχιστον διατείνονται οι κρεοπώλαι.
  -ΤΟ Υπουργείον του Επισιτισμού ανήγγειλε δια χθεσινού τηλεγραφήματός του εις την ενταύθα τοπικήν επιτροπή των τροφίμων, ότι παρεδόθησαν εις τον εν Αθήναις αντιπρόσωπον της Εθνικής Τραπέζης 555 σάκκοι αλεύρου δια τας ανάγκας του τέως Δήμου Καλαμών, με τιμήν 1 δρχ. και λεπτά 15 κατ' οκάν.
 -Ο Εισαγγελεύς των ενταύθα Πλημμελειοδικών Καλλιακούδας κληθείς τηλεγραφικώς παρά του Υπουργείου της Δικαιοσύνης Τσιριμώκου δια λόγους υπηρεσιακούς ανεχώρησεν από προχθές δι' Αθήνας.

** Εξαφάνηση 85χρονου από  Αρφαρά Μεσσηνίας :
Χθές 20 Ιουλίου 2011  από τα Τσουκαλαίϊκα Μελιγαλά Ν. Μεσσηνίας  ,όπου διέμενε στην κόρη του , εξαφανήστηκε και αναζητείται ο εξ Αρφαρών Μεσσηνίας καταγόμενος Δημήτριος Γιαννοκόπουλος ηλικίας  85  ετών και αναζητείται ! Όπως έγινε γνωστό ο Πολυχρόνης  απομακρύνθηκε από το σπίτι του  και δεν επέστρεψε  αργά το βράδυ ...

~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ......... IOYLIOS 2011 :
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/07/1-2011.html  , Σήμερα Παρασκευή και 1 Ιουλίου 2011 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/07/172011.html  , Ταξίδι στην καθημερινότητα 1/7/2011 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/07/2-3-2011.html  , Σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουλίου 2011 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/07/4-5-2011.html  , Στην Καθημερινότητα Δευτέρας 4 και Τρίτης 5 Ιουλίου 2011 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/07/6-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/07/7-2011.html  , Καθημερινότητα στην Ενημέρωση Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/07/8-2011.html  , Στο αγιάζι της Τοπικής Ενημέρωσης Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/07/blog-post.html  , Στο Σαϊνοπούλειο Θέατρο Σπάρτης .... Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/07/9-10-2011.html  , Αυτό το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουλίου 2011 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/07/11-2011.html  , Στην καθημερινότητα της ζωής μας Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/07/12-2011.html  , Στην καθημερινότητα της Τρίτης 12 Ιουλίου 2011 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/07/blog-post.html  , Στο Αγιάζι της καθημερινότητας .-
~** ** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/07/blog-post.html  , Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011 , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/07/blog-post.html  , Στην καθημερινότητά μας
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/07/blog-post.html  , Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011 , Όμορφα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε για όλους μας .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/07/blog-post_14.html  , Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011 , Στην καθημερινότητά μας .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/07/blog-post_15.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης : Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011 , Με Ειδήσεις , Παραδοξα , Σχόλια κ.α. :
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/07/blog-post_16.html  , Σάββατο, 16 Ιουλίου 2011 , Στο αγιάζι του Σαββατοκύριακου
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/07/blog-post_18.html  , Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011 , Αρχίζοντας μιά νέα εβδομάδα
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/07/2011.html  , Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011 , Μιά Τρίτη του Ιούλη 2011 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/07/blog-post_21.html  , Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011 , Sτο αγιάζι της καθημερινότητας .-

*** Σύνδεσμοι :
~ Vlasis : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/
~ http://www.facebook.com/profile.php?id=1446349692
~ stamos01 : http://twitter.com/#!/stamos01/
~ stamosskoulikas : http://pulse.yahoo.com/_WYLBU6X5FNLYCVXYXPS2MH5MRU  .-

***  Η  ΑΓΑΠΗ !!!!!!!!!!!!
~  Η αγάπη είναι σαν τον ήλιο... Φέρνει μια χρυσή λάμψη στο πρόσωπο του θεατή....Και μια ζεστή αίσθηση σε όλο του το σώμα....Ξυπνά ψυχές και ανοίγει τα μάτια...Και όταν του αφήνει τα δισεκατομμύρια των αναμνήσεων....αυτές ονομάζονται αστέρια!!!
~ Αν ξεκινήσεις τη μέρα σου με αγάπη στην καρδιά, ειρήνη στο νου και αλήθεια στο μυαλό σου δε θα βγεις μόνο εσύ ωφελημένος! Θα ευλογηθούν και όλοι εκείνοι με τους οποίους θα έρθεις σε επαφή.
** ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΠΟΡΩ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΩ....
~ Nα πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που δεν άξιζαν να είναι δίπλα μας..και κάναν να φτάσουμε στο σημείο της ζωής μας το οποίο καταλάβαμε ποιός είχε αξία να είναι στο μέλλον μας ...και επίσεις μας φέραν σε μια κατάσταση που ρίχνεις μια μούτζα στα παλιά και συνεχίζεις μπροστά,όσο και αν πονάει αυτό..

~ ~** 1492.- Αποφάσεις Ε.Ε. για Ελληνικό Χρέος 21/7/2011 : Δηλώσεις Α. Γ. Παπανδρέου Πρωθυπουργού Ελλάδας μετά αποφάσεις Συνόδου κορυφής Ε.Ε. . Video No 1 :


** http://www.youtube.com/watch?v=gzp2vXAIarg  ,




*** Ιστορική απόφαση για Ελλάδα Πέμπτη 21/7/2011 από Ε.Ε. Σύνοδο κορυφής :
~
 ~ Την επίτευξη συμφωνίας των ηγετών των κρατών της Ευρωζώνης για τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το νέο πακετο στήριξης της Ελλάδας θα ανέλθει στα 109 δισ. ευρώ. Η συμμετοχή του ιδιωτικού κλάδου στο πακέτο θα διαμορφωθεί στα 37 δισ. ευρώ.
 ** Nicolas Sarkozy
 ~ Ο ιδιωτικός κλάδος θα συμμετάσχει στο νέο πακέτο μέσω της επιμήκυνσης του χρόνου ωρίμανσης ομολόγων συνολικής αξίας 135 δισ. ευρώ για 30 έτη, σύμφωνα με το Γάλλο πρόεδρο, Nicolas Sarkozy.
 ~ "Λαμβάνουμε ισχυρά μέτρα για να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος", δήλωσε ο Sarkozy. Και πρόσθεσε: "Το όφελος από τη μείωση του επιτοκίου του δανείου της Ελλάδας θα είναι 30 δισ. ευρώ σε βάθος δεκαετίας".
 ~ Αναφερόμενος στη συμμετοχή του ιδιωτικού κλάδου, ο Sarkozy διευκρίνισε πως τα μέτρα αυτά λαμβάνονται μόνο για την Ελλάδα και όχι για άλλα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης. Ο κίνδυνος εξάπλωσης της κρίσης αποτέλεσε σημαντικό κομμάτι των διαπραγματεύσεων της Συνόδου.
 ~ To Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) θα έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει στην πρωτογενή και δευτερογενή αγορά ομολόγων. Δεδομένων των συνθηκών της αγοράς, το EFSF θα βοηθήσει στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.
 ~ Η ελληνική κρίση αποτελεί σημείο καμπής για την οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε ο Srakozy. Η Γαλλία και η Γερμανία θα υποβάλουν από κοινού πρόταση για την οικονομική διακυβέρνηση πριν τα τέλη καλοκαιριού.
 ~ Ο Sarkozy αρνείται να χρησιμοποιήσει τη λέξη "χρεοκοπία" και δηλώνει πεπεισμένος πως η Ελλάδα θα εξοφλήσει το χρέος της. Επίσης, γνωστοποίησε πως δεν έχει προγραμματιστεί σύσκεψη του συμβουλίου Eurogroup αυτή την εβδομάδα.
~
 ** Herman Van Rompuy
 ~ "Βελτιώσαμε τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους", δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Συμβουλίου, Herman Van Rompuy και πρόσθεσε πως συμφωνήθηκαν και μέτρα για το περιορισμό της κρίσης, ώστε να μην εξαπλωθεί σε άλλα κράτη.
 ~ Και αυτός με τη σειρά του διευκρίνισε πως το μέτρο της συνεισφοράς του ιδιωτικού κλάδου στη στήριξη της Ελλάδας, αφορά μόνο την Ελλάδα και όχι άλλη χώρα.
 ~ Εξάλλου, ο Rompuy τόνισε την ανάγκη να μειωθεί η εξάρτηση από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.
 ** Jose-Manuel Barroso
 ~ Είναι απολύτως ξεκάθαρο πως η συμμετοχή του ιδιωτικού κλάδου στο νέο πακέτο στήριξης ήταν η μοναδική λύση για την Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jose Manuel Barroso. "Εχουμε στα χέρια μας ένα πολύ αξιόπιστο πακέτο".
 ~ Το πρόγραμμα απαιτεί την πιστή εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα, ενώ "καμία λύση δεν είναι εφικτή χωρίς της στήριξη της ΕΚΤ, την οποία σήμερα έχουμε", είπε ο Barroso.
 ** Angela Merkel
 ~ Την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής εξέφρασε η Angela Merkel, λέγοντας πως η συμφωνία προσφέρει μεγαλύτερη σιγουριά στη Γερμανία. Με τη σειρά της επιβεβαίωσε ότι η ΕΚΤ "συστρατεύεται" στην προσπάθεια. Αναφερόμενη στη μεγαλύτερη ευελιξία του EFSF, είπε πως θα ανοίξει το δρόμο για καλύτερες πολιτικές αντίδρασης.

**~** Σύνοδος κορυφής Ε.Ε. 21/7/2011 , Δηλώσεις Μπαρόζο : Video No 2 .


http://www.youtube.com/watch?v=CBN_djeazPA  ,



~** Αποφάσεις έκτακτης Συνόδου κορυφής Ε.Ε. 21/7/2011 : BINTEO No 3

** http://www.youtube.com/watch?v=M9f_whxPtn0  ,



~** Από τη Σύνοδο κορυφής Ε.Ε. 21/7/2011 : Video No 4 :

http://www.youtube.com/watch?v=ssrVagK7auA



**~**Σύνοδος Ε.Ε. Σχόλια για απόφαση 21/7/2011 :

Video No 5 :
http://www.youtube.com/watch?v=1P_3aXoDzGc



**  FITCH DECLARES GREECE IN DEFAULT‏

~ Evangelos Venizelos, the mad bulldog of the October-18 Mafia, foams at the 3 CRAs! Fitch ratings agency declared Greece in default as the result of a second bailout. Ratings agencies Standard & Poor's and Moody's will follow Fitch pretty soon since banks and insurers are set to write down the value of Greek bonds by 21 percent, with more losses to follow. October-18 Mafia is the most disgusting predator of internet on Earth! http://venitism.blogspot.com

 ~ Under the bailout of Greece, which supplements a 110 billion euro rescue plan by Fourth Reich and IMF, banks and insurers will swap their Greek bonds for longer maturities at lower rates. Premier Papandreou, godfather of October-18 Mafia, hoodwinks that his mafia will go straight, but nobody believes him anymore! Papandreou did not keep his promise to abolish sinecures, government ownership, kleptocracy, Kangaroo Justice, marilizardism, Marilizard Libel, Marilizard Spaghetti, and Marilizard Towers.
 ~ Fitch considers the nature of private sector involvement to constitute a restricted default event. Only stupid investors would squander their money in a country addicted to kleptocracy, socialism, charge stacking, and marilizardism. October-18 Mafia has robbed my computer and files at gunpoint!
 ~ The summit agreed the region's rescue fund, the European Financial Stability Facility, will be allowed to buy bonds in the secondary market if the European Central Bank deems that necessary to fight the crisis. There is no way any prudent investor will throw a euro in the Cradle of Kleptocracy, which is infested with marilizardism, the October-18 Mafia, charge stacking, and the cancer of socialism.
 ~ It can also for the first time give states precautionary credit lines before they are shut out of credit markets, and lend governments money to recapitalize banks. Any bailout for the Cradle of Kleptocracy is taxpayers' hard-earned money blown out with the wind, because the October-18 Mafia continues corruption, squander, marilizardism, incivility, stupidity, charge stacking, and junketing.
 ~ Fourth Reich bailouts shift risks onto taxpayers in Northern countries with stronger finances and weaken incentives for PIGS to keep their finances under control. This weakens the foundation for a currency union based on fiscal self-responsibility. Many eggheads predict a Greek revolution, an inexorable change which will release the elastic energy of discontent inside Greeks.
 ~ Eggheads' work is like that of geologists who compile the signs of an imminent earthquake or volcanic eruption. But the time of eruption and its form and severity cannot be predicted in an exact way. So we know a tsunami of discontent will hit the Cradle of Kleptocracy, but we do not know when. Kleptocracy, Kangaroo Justice, marilizardism, Marilizard Libel, Marilizard Spaghetti, and Marilizard Towers are very common in PIGS.
 ~ As part of the package, the euro zone leaders also made detailed provisions for limiting the damage of a temporary default - the first in western Europe for more than 40 years. Civil society was shocked by the brutality and stupidity of October-18 fiasco, initiated by the Ministry of Foreign Affairs of the government of Greece. That's why October-18 Mafia is the new name of the government of Greece! http://venitism.blogspot.com/
 ~ Napoleon Sarko points out the measures would reduce Greece's debt by 24 percentage points of gross domestic product from about 150 percent today. The Fourth Reich bailout of the Cradle of Kleptocracy cannot succeed, because the October-18 Mafia continues corruption, Kangaroo Justice, marilizardism, Marilizard Libel, Marilizard Spaghetti, and Marilizard Towers.
 ~ The Greek government, October-18 Mafia, is the enemy of the Greek people. Analysts suggest that Greek debt/GDP ratio will fall around 25 percentage points over 5 years as a result of these measures but will still be a whopping 120 percent in 2016 even assuming that the full 50 billion euros of privatization measures are implemented.
 ~ Kleptocracy, Kangaroo Justice, and marilizardism are anathema to civil society. Analysts believe that bond spreads will widen again as short covering dissipates and reality sinks in. Greek bonds jumped before relinquishing their gains and expectations of a larger restructuring down the road are undimmed.
 ~ The European leaders' promise of a Marshall Plan of European public investment to help revive the Greek economy may help. Shares in Europe's banks rose as it became apparent that the major players had limited their losses on Greek bonds to just over 5 billion euros. The ECB relented and signaled it was willing to let Greece default as long as it was strictly a one-off.
 ~ Sarko plans to make proposals by the end of August on how to improve the governance of the bloc, to clarify the vision of the future of the eurozone. Sarko condones kleptocracy, Kangaroo Justice, marilizardism, Marilizard Libel, Marilizard Spaghetti, and Marilizard Towers!
 ~ Merkel declares she will never allow an automatic transfers from richer to poorer states. The German Constitutional Court in Karlsruhe held its first hearing on July 5, 2011 in a case against interventions such as the bailout packages to PIGS. A ruling in the case is expected within three months.
 ~ A group of German euroskeptic eggheads led by Joachim Starbatty filed the case last year. The group argues that creating rescue funds violates the European Union's no-bailout clause, which says neither the EU nor member states should take on governments' liabilities.
 ~ Finance Minister Wolfgang Schaeuble says you can go ahead, if you do it on a voluntary basis. That may be true as long as he uses his own money. It's not Schaeuble's money to give! Schaeuble is using taxpayers' money, so he has to ask them whether he can be so generous with their money. That is something Schaeuble should consider - after all, first and foremost, his main obligation is to the German taxpayer. Karlsruhe will probably set clear conditions for any new package. The bailout packages for the peripheral countries, such as Greece, contradict the spirit of the Maastricht treaty.
 ~ Karlsruhe won't decide on anything that would stop the bailout mechanism, because the court would not risk bringing down the European monetary union. If Karlsruhe were to say that everything that is being done now is unconstitutional, Greece would have to leave the currency union, and there would be a debt rescheduling. There's no escaping that.
 ~ What Germans are doing now isn't solving any problems. Continuing to give Greece money so it can pay its creditors, only means pushing Greece further into the debt trap. It's a bailout for the banks, but without saving the European currency system. http://venitism.blogspot.com

 **  DIVERSE DIVERSIFICATION OF BANKS‏

~ As much of the developed world continues to dig out from the impact of the 2008 financial crisis, a team of Harvard economists has created a model of bank failure aimed at helping economies avoid crashes. Their work highlights a fundamental dilemma for regulators: Improving the safety of individual banks may make the financial system as a whole more dangerous. http://venitism.blogspot.com

 ~ Central banks can go broke and have done so historically. Central bank insolvency may become an issue again, if central banks were to assume too many foreign-currency denominated liabilities in an attempt to support or bail out private banks and other financial institutions deemed to be too large or too interconnected to fail.
 ~ The model considers risks to financial systems rather than those faced only by individual banks. When many banks do the same thing, simultaneous bank failures become very likely. Banks in PIGS have unloaded risks amounting to one trillion euros with central banks. The central banks have distributed large sums to their countries' financial institutions to prevent them from collapsing. They have accepted securities as collateral, many of which are garbage.
 ~ These risks are now on ECB's books, because the central banks of eurozone are not autonomous but, part of the ECB system. When banks in PIGS go bankrupt and their securities are garbage, the euro countries must collectively account for the loss. Bundesbank, provides one third of the ECB's capital, which means that it would have to pay one third of all losses. http://venitism.blogspot.com
 ~ ECB accepted asset-backed securities (ABS) as collateral, amounting to one trillion euros. It was precisely such asset-backed securities that once triggered the real estate crisis in the United States. Now they are weighing on the mood and the balance sheet at ECB. ECB cannot jettison these securities without dealing a fatal blow to the eurozone. ECB is in a no-win situation now that it has become an enormous bad bank, a dumping ground for bad loans.
 ~ It is not enough to ensure that every bank is diversified and pursuing a low-risk strategy. You want the banks to be diversified, but in different ways, so that the conditions that would cause one bank to fail would be different than the conditions that would cause another bank to fail.
 ~ The too-big-to-fail (TBTF) banks that acted as middle men in the mortgage machine knew that the mortgage-backed securities (MBS) they packaged and sold to investors didn't meet the standards they claimed. In essence, MBS buyers were sold Ferraris but took delivery of Yugos. Because of these material misrepresentations, TBTF banks could be forced to repurchase hundreds of billions of MBS that they sold to investors. Since they don't have that kind of cash lying around, it's likely they will turn to their federal benefactors for another bailout.
 ~ Regulators should therefore promote diverse diversification, and encourage individual banks to pursue risk strategies that are distinct from those of their competitors, even if this increases the risk that any one bank might fail. http://venitism.blogspot.com
 ~ As the health of much of the global economy weakens on a daily basis, political leadership increasingly ignores the source of the malady and instead focuses on short term band-aid remedies. These measures which may buy a few months, or years, of relative wellbeing, will convince the public that problems have been solved and will thereby take pressure off governments to make the needed structural changes. The $1 trillion EU bailout is a perfect example of this band-aid approach. Napoleon Sarko threatened to pull out of eurozone, unless Merkel agreed to back the European Union's bailout plan!
 ~ The financial crisis has spurred regulators to think about the stability of financial systems as a whole. In this climate, banks should pursue more distinctive strategies in order to create a more resilient financial system. This can be achieved without a central authority directing the banks in particular areas.
 ~ Play misty to me! Central banks play a confidence game with us. A confidence game is defined as an attempt to defraud a person or group by gaining their confidence. The victim is known as the mark, the trickster is called a confidence man, and any accomplices are known as shills. Confidence men exploit human characteristics such as greed, vanity, honesty, compassion, credulity, and naivete. The common factor is that the mark relies on the good faith of the confidence man.
 ~ A regulatory scheme that encourages diversity by basing the amount of capital a bank is required to hold on the extent to which its investment strategy contributes to systemic risk. With the right regulations, market forces will encourage the banks to make a more robust system. But unless these problems are addressed, having a more uniform global regulatory system could actually make the next crash much worse. Individual bank-risk diversification does not add up to system diversification. The focus now is building a global alliance for financial and economic resilience.
 ~ Central bank's mission to instill confidence in us about the economy while simultaneously instilling confidence in us about the abilities of the central bank itself. Central bankers are almost always publically bullish and hardly ever publically bearish about the economy. The economy always looks good, if not great. If there are some problems, don't worry, the Fed will come to the rescue with truckloads of money, lower interest rates, and easy credit. If things were to get worse, which they won't, the Fed would be able to respond with monetary weapons of mass stimulation.
 ~ Central bankers are the people who said that there was no housing bubble, that there was no danger of financial crisis, and then that a financial crisis would not impact the real economy. These are the same people who said they needed a multitrillion dollar bailout of the financial industry, or we would get severe trouble in the economy. They got their bailout, and we got the severe trouble anyways. It is time to bring this game, this confidence game, to an end. http://venitism.blogspot.com
 ~ Central bank's artificial creation of credit is the culprit in the business cycle. As the boom turns into bust, the economy tries to readjust itself into a configuration that conforms to consumer preferences. That is why it is so essential for government to stay entirely out of the adjustment process, because arbitrary government behavior can only delay this necessary and healthy process.
 ~ Central banks must be abolished. Money needs to be defined by the government, perhaps as a quantity of gold as in the past, a basket of commodities, or something else in order to make payments and collect taxes. Once money is defined, the private sector is perfectly capable of creating the necessary quantity of money, as it did before the advent of central banks. http://venitism.blogspot.com/

 ** FARMING AND BIODIVERSITY LOCK HORNS‏

~ Farming is the greatest extinction threat to birds, mammals, plants and insects, and widespread land clearing, irrigation and chemical treatments have profoundly affected wild species and habitats the world over. But why should we care about biodiversity when the necessity of meeting an expected doubling of global food demand is only decades away? http://venitism.blogspot.com

 * Andrew Balmford of Cambridge points out the stark reality is that biodiversity is not a luxury, it's a necessity for human life. As well as being a vital source for many people of food and fuel, wild nature is crucial for every one of us in mitigating climate change, regulating water flows, and buffering people from the impact of storms and floods.
 * World agriculture developed and flourished during a period of climate stability. We don't yet know how our current agricultural systems will be affected by climate change but Balmford's guess is that they will be more sensitive than we realise. For Balmford, this uncertainty underscores the importance for the future of farming of agriculture having least possible impact on what remains of nature.
 * Balmford advocates thinking smart from the start. It's vitally important to integrate biodiversity concerns into the inevitable expansion in agriculture, especially in developing countries and regions where crop farming is likely to increase the most, and to do this at an early stage, not when it's too late to save remaining wild habitats and the species that depend on them.
 * From the moment that humans first began transforming land from wild nature, we have been a direct competitor with biodiversity, as a great many studies measuring the rate of species extinction in relation to land development have shown.
 * Rhys Green of Cambridge asserts it's now not enough to count how many species are disappearing or to understand why ecosystems are collapsing. We need to work out what kinds of farming provide the food we need yet give the best prospect for minimising biodiversity losses. http://venitism.blogspot.com
 * The real question therefore is what can be done to tackle both problems in tandem? Green and Balmford came up with a model that, when the right data are collected, can be used to answer this question. They looked at the impact on biodiversity of two potential solutions – land sparing and land sharing – and asked, theoretically, which would be best for wild nature.
 * With land sparing, the idea is to farm the productive region as intensively as possible, without damaging areas away from farmland, and then to set aside other land for wild nature. With land sharing, agricultural practices encourage wildlife through retention of hedgerows, patches of native vegetation and fewer pesticides. This usually means lower yields and therefore more land is needed to grow a given amount of produce.
 * The argument for land sparing is rarely made by conservationists – it's more commonly advocated in the agriculture literature. Yet this mathematical model suggests that land sparing might allow more species to persist. http://venitism.blogspot.com

**Ιφιγενεια εν Αυλιδι 19 Ιουλίου 2:46 μ.μ.

~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100001935712359 .-
Φωτιές που θα πάρουν απρόβλεπτες διαστάσεις αν ανάψουν, βάζουν οι δυο αποψινές εκδηλώσεις μέσα και έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ανάμεσα στους αγανακτισμένους και στους προσκείμενους στον Πρόεδρο. Το θέμα απασχόλησε και τη χθεσινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.
~  ΚΥΠΡΟΣ: ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ (ΜΕ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ) ~ Εφημερίδα "Στό http://www.stoxos.gr/  .-

**  FINANCIAL STRATEGIES ARE NOT HAIKUS!‏

~ Kleptocracy, Kangaroo Justice, Marilizard Libel, Marilizard Spaghetti, and Marilizard Towers are very common in Greece. Eurokleptocrats who will discuss the second Greek bailout on Thursday are already considering three strategies proposed by Haiku Herman. Haiku Herman's strategies will surely cause a downgrade of Greek debt to selective default by the three credit ratings agencies(CRA). http://venitism.blogspot.com

 * The first strategy is for EFSF to buy back all Greek debt at 50% of face value. The second strategy is a forced debt rollover. The third strategy is a tax imposed on financial transactions. Obviously Haiku Herman confuses haikus with strategies! Premier Papandreou, godfather of October-18 Mafia, hoodwinks that his mafia will go straight, but nobody believes him anymore!
 * Any bailout for the Cradle of Kleptocracy is taxpayers' hard-earned money blown out with the wind, because the October-18 Mafia continues corruption, squander, marilizardism, incivility, stupidity, charge stacking, and junketing. http://venitism.blogspot.com
 * Kleptocracy, Kangaroo Justice, and marilizardism are anathema to civil society. The impunity of the 300 Graecokleptocrats of the Grand Brothel on Syntagma Square is the most freakish thing on Earth. Even though Graecokleptocrats looted many billion euros in kickbacks and churning, not a single Graecokleptocrat has ever gone to jail! They are protected by the parliamentary immunity, and nobody can touch them, no matter what. Moreover, they have the nerve to jail dissident bloggers. It's a long way from the 300 Spartans of Leonidas! Allons enfants de la Grece!
 * There is no way any prudent investor will throw a euro in the Cradle of Kleptocracy, which is infested with marilizardism, the October-18 Mafia, charge stacking, and the cancer of socialism. Bankruptcy would be God's gift to the Cradle of Kleptocracy, because Greece needs a real shock and awe to recover from political corruption. And it looks like God will manifest his benevolence pretty soon! A bankruptcy will also bring the much needed revolution to get rid of Graecokleptocrats.
 * The Greek government, October-18 Mafia, is the enemy of the Greek people. The sooner Graecokleptocracy defaults, the better it will be for all concerned. The bigger the haircut, the worse the pain that follows. The damage being inflicted on Greece is very masochistic. When defaults within the eurozone are accepted, a sensible analysis about how to fix the euro can begin.
 * The Cradle of Kleptocracy uses marilizardist tools to manipulate netizens. Marilizard Libel is accusing dissident bloggers of treason, Marilizard Spaghetti is hurling charges against innocent people, Marilizard Tower is a stack of imaginary charges to scare a blogger, and marilizardism is terrorizing dissident bloggers. October 18 is the international day against marilizardism, and October-18 Mafia is the marilizardist government of Greece. http://venitism.blogspot.com
 * Global Tax Revolt declares marilizardist Graecokleptocracy, the Cradle of Kleptocracy, is the most disgusting gagger of dissident bloggers. Abolishing marilizardism, kleptocracy, and cybercop brutality in modern Greece, the most corrupt country of Fourth Reich, will prove even more futile than the famous search by Diogenes for an honest man in Ancient Greece. Marilizardist Graecokleptocracy is now George Orwell's Dystopia with Minitrue(Education), Miniluv(Police), Miniplenty(Economy), Minipax(Defense), and Minidip(Foreign Affairs). Anarchy would be a much better system for Greece than the present kleptocracy.

Greece will weather some of its immediate financing problems but it cannot

reduce the size of its debt Olympus. Restructuring for Greek bonds is

inevitable. The motivation for bankruptcy would be to limit the financial

exposure and to incentivise the Greek government to stick to the current

objective of generating a sizable primary surplus by 2014.

 * A large part of Greece's funding is at the short end of the curve; that is

unsustainable so the debt should be swapped for longer-dated paper. New bonds

will incorporate growth targets, so that if Greece achieved a certain GDP growth

rate over a fixed time, the bonds would pay out a higher coupon. In that way,

bondholders might be incentivized to trade in their old debt for something that

could be more advantageous to them, without necessarily taking a haircut. Such a

scheme, based on incentives, could have much less of a negative impact on

markets than an obligatory restructuring.
 * Netizens abhor kleptocracy, Kangaroo Justice, and marilizardism. Bankruptcies involving higher haircuts are associated with significantly higher subsequent required returns and longer periods of capital market exclusion. The worse the losses inflicted on the bondholders, the more the markets will punish the defaulters, and the longer it will be before the defaulters could access the capital markets again. Greece's debt increases like cancer. Delay isn't an option. It would be better off to impose a 40% loss on bondholders this year than a 70% loss in 2013. http://venitism.blogspot.com
 * The freakish October-18 Mafia is still siphoning in all the money with huge taxes and VAT, and Graecokleptocrats still throw Marilizard Spaghetti and build Marilizard Towers, which will only depress the economy further. You can't just cut your way out of this crisis while continuing political corruption. At some point, the Greek economy needs to start growing again. But this cannot happen in a depressed kleptocracy and marilizardism. Greece should bow to the inevitable, put some Graecokleptocrats in jail, announce a 50% haircut on its debt, drastically cut taxes, especially VAT, abolish marilizardism, and impose a four-year suspension of interest payments on what remains outstanding.
 * Fourth Reich condones kleptocracy, Kangaroo Justice, marilizardism, Marilizard Libel, Marilizard Spaghetti, and Marilizard Towers! With the money saved on debt repayment, Greece could start restructuring its economy, putting demand back into the system, and focusing on creating competitive export industries.
 * Fourthreichians could stop fighting a losing battle to rescue Graecokleptocracy from default and start concentrating instead on how to make the eurozone work better. There is no point in drawing out the agony of defeat any longer. http://venitism.blogspot.com
 * Banks cannot participate voluntarily. An executive board is committed to its company's welfare, and not the public interest. If it waives outstanding debts at the expense of its own company, this is a breach of trust and punishable by law. Only stupid investors would squander their money in a country addicted to kleptocracy, socialism, charge stacking, and marilizardism.
 ?* If the bankruptcy of the Cradle of Kleptocracy were actually to trigger a global financial crisis, new bailout programs couldn't solve the problem. They would actually exacerbate it. If no more states or banks are allowed to go bankrupt because this might precipitate a financial crisis, then we're finished. Then the problem continuously escalates and leads to a much greater crisis.
 * Greek bonds bought at deep discount on the secondary market today will produce a 30% return on investment within a year. Investors could sleep very soundly at night, because of the boundless stupidity of the German government, which will pay up! The Cradle of Kleptocracy is neither economically nor politically capable of sorting out its finances. It will never be in a position to repay the money it has borrowed. The German government will clean all mess of the October-18 Mafia!
 * The financial path of Fourth Reich leads to national defaults and currency reforms. This process is already irreversible, but nobody wants to say it out loud and go down in history as the one who triggered the explosion. We leave the bankruptcy to subsequent governments and throw good money after bad. Sooner or later the system will be blown apart by political and economic factors. When this happens, it is not only the euro that will fall apart, but also the entire Fourth Reich.
 * Greece has considerable potential when it comes to bolstering its market competitiveness. The share of the Greek economy that is controlled by the state is almost as large as it was in formerly communist countries. If Greece were now to privatize state-owned companies on a massive scale, it would not only bring in money to state coffers, it would also liberate major growth forces. Germans in particular know what is possible when a country undertakes genuine structural reform.
 * The beneficiaries of bailouts are international speculators. During the financial crisis, they were able to count on having the state buy up ailing banks in danger of collapse. They can now count on taxpayers financing countries whenever they go bankrupt. Germany and other European countries will have to transfer a lot of money to the Greeks for a long time, and they will never see most of that money back.
 * Marilizardism is a new tool of kleptocrats. Tunisians, Egyptians, and Libyans got rid of their kleptocrats. Now it's high time for Greeks to get rid of October-18 mafiosi, marilizardist Graecokleptocrats, and Graecocybercops. Greece is the next domino. We stand in solidarity with the people of Greece in their demands for an end to Marilizardist Graecokleptocracy and cybercop brutality. We stand in defiance against all those marilizardist Graecokleptocrats who try to suppress the growing movement of Greek people standing up for their rights, facing down injustice, and offering hope for a better world. Please show your solidarity and defiance by wearing blue and white, the colors of the Greek flag. Allons enfants de la Grece! http://venitism.blogspot.com/

 **

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου