ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Στο αγιάζι της καθημερινότητας ,Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Στο  αγιάζι της καθημερινότητας ,
Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου  2011 :

ΚΑΛΕΣ  ΓΙΟΡΤΕΣ !! ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !!
ΚΑΛΗ  ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ !!
* ΥΓΕΙΑ ! ΑΓΑΠΗ ! ΕΙΡΗΝΗ  ! ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ !!

**Ποιος...Έκανε sex με 37.800 παρθένες;
 ~ Ένας μύθος στην Αφρική ήθελε το AIDS να θεραπεύεται αν ο ασθενής…
έκανε σεξ με μια παρθένα.
 ~ Βάσει αυτού του μύθου, ο βασιλιάς του νησιού Τόνγκα Paulah έκανε σεξ με 10 παρθένες κάθε μέρα ενώ κατά τη διάρκεια της βασιλείας του κοιμήθηκε με περισσότερες από 37,800 παρθένες.
** Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011
Ολη η αλήθεια για τον Τσάκα!
*  ~ O Σουλτάν Αλ Σαούντ μας τελείωσε και το gazzetta.gr αποκαλύπτει όλη την αλήθεια για τον πρίγκιπα και τον... εκπρόσωπο του Βλάση Τσάκα που μας ταλαιπώρησαν από τον περασμένο Σεπτέμβριο.
* Ο Βλάσης Τσάκας είναι το πρόσωπο που κυριάρχησε στην αθλητική επικαιρότητα από τον περασμένο Σεπτέμβριο εκπροσωπώντας τον Σουλτάν, ωστόσο η υπόθεση του Σαουδάραβα επενδυτή έληξε άδοξα καθώς ουδέποτε κατέθεσε τα απαιτούμενα 15 εκατομμύρια ευρώ που αναγράφονται στο συμφωνητικό με την πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη.
~ Το gazzetta.gr έψαξε τις τελευταίες ημέρες το θέμα του Πρίγκιπα και σας αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο και το πως φτάσαμε στο «ναυάγιο» μιας υπόθεσης που από την πρώτη στιγμή έμπαζε πολλά νερά!
* Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε το ρόλο του Τσάκα, ο οποίος είναι ένας έξυπνος και πολυμήχανος άνθρωπος που προσπαθεί μια ζωή να κλείσει μεγάλες συμφωνίες προκειμένου να έχει ως μεσάζοντας, τα ανάλογα οικονομικά οφέλη, κάτι που και ο ίδιος έχει άλλωστε παραδεχθεί. Ο Τσάκας λοιπόν μετά και την αποκάλυψη ότι η πλειοψηφία των μετοχών του Παναθηναϊκού μεταβιβάζονται σε οποιονδήποτε αξιόπιστο και σοβαρό επενδυτή, άρχισε να... ψάχνεται προσπαθώντας να βρει αυτός τον μεγιστάνα που θα επένδυε στην «πράσινη» ΠΑΕ. Φυσικά τον Πρίγκιπα δεν τον γνώρισε πριν από 2-3 χρόνια σε συνάντηση στο Λονδίνο - όπως είχε πει στις πρώτες του συνεντεύξεις - αλλά η πρώτη επαφή έγινε το καλοκαίρι, ενώ το πρώτο τετ-α-τετ το είχαν τότε που κυκλοφόρησε και η γνωστή φωτογραφία που έδειχνε Σουλτάν και Τσάκα να κάθονται δίπλα-δίπλα στον ίδιο καναπέ!
~* Ο Βλάσης Τσάκας χρησιμοποίησε πρόσωπα από την Κρήτη που σχετίζονται με τον τουριστικό τομέα, για να έρθει κοντά στον Πρίγκιπα, για τον οποίο δεν γνώριζε καν την ύπαρξη του, αλλά την πληροφορήθηκε από τους άλλους Κρητικούς. Ηθελε να έρθει κοντά του και να του παρουσιάσει την ιδέα της επένδυσης στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, τον πιο δημοφιλή σύλλογο με πολλές ευρωπαϊκές επιτυχίες, όπως έλεγε συνεχώς στους Αραβες! Το γεγονός ότι δεν γνώριζε νωρίτερα τον Σουλτάν αποδεικνύεται περίτρανα και από όλες τις αντιφάσεις στις οποίες είχε πέσει το πρώτο διάστημα που η συγκεκριμένη υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας, όταν άλλα έλεγε στη μία συνέντευξη, άλλα στην επόμενη και εντελώς διαφορετικά σε όσες δηλώσεις ακολουθούσαν προς τον Τύπο! O Σουλτάν Αλ Σαούντ μας τελείωσε και το gazzetta.gr αποκαλύπτει όλη την αλήθεια για τον πρίγκιπα και τον... εκπρόσωπο του Βλάση Τσάκα που μας ταλαιπώρησαν από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο Βλάσης Τσάκας είναι το πρόσωπο που κυριάρχησε στην αθλητική επικαιρότητα από τον περασμένο Σεπτέμβριο εκπροσωπώντας τον Σουλτάν, ωστόσο η υπόθεση του Σαουδάραβα επενδυτή έληξε άδοξα καθώς ουδέποτε κατέθεσε τα απαιτούμενα 15 εκατομμύρια ευρώ που αναγράφονται στο συμφωνητικό με την πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη.
* Το gazzetta.gr έψαξε τις τελευταίες ημέρες το θέμα του Πρίγκιπα και σας αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο και το πως φτάσαμε στο «ναυάγιο» μιας υπόθεσης που από την πρώτη στιγμή έμπαζε πολλά νερά!
* Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε το ρόλο του Τσάκα, ο οποίος είναι ένας έξυπνος και πολυμήχανος άνθρωπος που προσπαθεί μια ζωή να κλείσει μεγάλες συμφωνίες προκειμένου να έχει ως μεσάζοντας, τα ανάλογα οικονομικά οφέλη, κάτι που και ο ίδιος έχει άλλωστε παραδεχθεί. Ο Τσάκας λοιπόν μετά και την αποκάλυψη ότι η πλειοψηφία των μετοχών του Παναθηναϊκού μεταβιβάζονται σε οποιονδήποτε αξιόπιστο και σοβαρό επενδυτή, άρχισε να... ψάχνεται προσπαθώντας να βρει αυτός τον μεγιστάνα που θα επένδυε στην «πράσινη» ΠΑΕ. Φυσικά τον Πρίγκιπα δεν τον γνώρισε πριν από 2-3 χρόνια σε συνάντηση στο Λονδίνο - όπως είχε πει στις πρώτες του συνεντεύξεις - αλλά η πρώτη επαφή έγινε το καλοκαίρι, ενώ το πρώτο τετ-α-τετ το είχαν τότε που κυκλοφόρησε και η γνωστή φωτογραφία που έδειχνε Σουλτάν και Τσάκα να κάθονται δίπλα-δίπλα στον ίδιο καναπέ!
* Ο Βλάσης Τσάκας χρησιμοποίησε πρόσωπα από την Κρήτη που σχετίζονται με τον τουριστικό τομέα, για να έρθει κοντά στον Πρίγκιπα, για τον οποίο δεν γνώριζε καν την ύπαρξη του, αλλά την πληροφορήθηκε από τους άλλους Κρητικούς. Ηθελε να έρθει κοντά του και να του παρουσιάσει την ιδέα της επένδυσης στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, τον πιο δημοφιλή σύλλογο με πολλές ευρωπαϊκές επιτυχίες, όπως έλεγε συνεχώς στους Αραβες! Το γεγονός ότι δεν γνώριζε νωρίτερα τον Σουλτάν αποδεικνύεται περίτρανα και από όλες τις αντιφάσεις στις οποίες είχε πέσει το πρώτο διάστημα που η συγκεκριμένη υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας, όταν άλλα έλεγε στη μία συνέντευξη, άλλα στην επόμενη και εντελώς διαφορετικά σε όσες δηλώσεις ακολουθούσαν προς τον Τύπο!
* Η επαφή τελικά καρποφόρησε αλλά ουσιαστικά δεν υπήρχε ποτέ υποψήφιος επενδυτής για τους εξής δύο λόγους: Καταρχήν ο Σουλτάν Αλ Σαούντ δεν έχει την οικονομική ευχέρεια να υλοποιήσει το πρότζεκτ που μαζί με την κατασκευή του νέου γηπέδου ξεπερνούσε τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για έναν ευκατάστατο άνθρωπο, αλλά επ ουδενί τόσο πλούσιο ώστε να διαθέσει αυτό το τεράστιο ποσό!
* Δεύτερον, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το gazzetta.gr ουδέποτε ο 26χρονος Σαουδάραβας είχε πειστεί για το εάν έπρεπε να επενδύσει στον Παναθηναϊκό και απλώς άκουγε τις εισηγήσεις του Τσάκα.
* Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό, ότι οι πιέσεις του Τσάκα για να πραγματοποιηθεί η συμφωνία αλλά και η εν γένει συμπεριφορά του πληθωρικού κυρίου από την Κρήτη, είχαν ενοχλήσει το περιβάλλον του Αλ Σαούντ και το τελευταίο διάστημα κόπηκαν εντελώς οι γέφυρες επικοινωνίας με αποτέλεσμα ό,τι έλεγε και δήθεν αποκάλυπτε ο Τσάκας, να πηγάζουν ουσιαστικά από την υπέρμετρη φαντασία του και όχι φυσικά από τον ίδιο τον Πρίγκιπα.
* Για αυτό και πηγαίναμε από μετάθεση σε μετάθεση της ημέρας κατά την οποία θα έβαζε ο Σαουδάραβας τα χρήματα στην τράπεζα και από τις 21 Νοεμβρίου που ήταν η καταληκτική ημέρα, φτάσαμε στα μέσα του Δεκεμβρίου χωρίς αποτέλεσμα. Ολον αυτό το καιρό, ο εκπρόσωπος (που μόνο εκπρόσωπος δεν ήταν τελικά) εναγωνίως επιχειρούσε να μιλήσει με τον Αλ Σαούντ και να μάθει τις τελικές προθέσεις του, χωρίς αυτό να καταστεί δυνατό και έτσι το μόνο που έκανε ήταν να επιχειρεί να κερδίσει χρόνο!
* Και φτάσαμε στη χθεσινή ημέρα που όλα κατέρρευσαν πανηγυρικά και ο Σουλτάν Αλ Σαούντ μας άφησε και επίσημα, χωρίς βέβαια ποτέ, όπως γράψαμε και πιο πριν, να ενδιαφέρεται πραγματικά για τον Παναθηναϊκό! Οσο για τον Βλάση Τσάκα, δεν φαίνεται διατεθειμένος να εγκαταλείψει, μιλώντας πλέον για νέα πρόταση από άλλους Σαουδάραβες!
~** Η στάση του Παναθηναϊκού
~ Από τον επίσημο Παναθηναϊκό δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση για το θέμα. Πάντως η διοίκηση είχε καταλάβει τον τελευταίο καιρό ότι κάτι δεν πάει καλά σε όλη την υπόθεση, ωστόσο απέφυγε οποιαδήποτε παρέμβαση η εμπλοκή και επέλεξε να κρατήσει το ρόλο του παρατηρητή, προκειμένου να μην χρεωθεί έστω και μερίδιο της αποτυχίας! Την ίδια στάση κράτησε και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και μόνο όταν κατάλαβε ότι καθυστερεί χωρίς λόγο η καταβολή των 15 εκατομμυρίων ευρώ, έθεσε το τελεσίγραφο.
~** Ο νέος υποψήφιος για τον Παναθηναϊκό !  
~ Πλέον φτάσαμε στο νέο υποψήφιο ή μάλλον υποψήφιους καθώς φέρονται να είναι περισσότεροι του ενός! Και μπορεί το γεγονός ότι παρουσιάζουν στοιχεία από την μεγαλύτερη τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας, να αποδεικνύει σε κάποιο ποσοστό την αξιοπιστία της, ωστόσο υπάρχουν πολλά ερωτήματα:
~ Πως προέκυψε νέα πρόταση όταν ακόμα υποτίθεται ότι ήταν υπό διαπραγμάτευση η προηγούμενη πρόταση του Σουλτάν Αλ Σαούντ;
~ Γιατί και στις δύο προτάσεις εμπλέκεται ο Βλάσης Τσάκας, όταν τουλάχιστον έχει αποτύχει παταγωδώς στην υπόθεση του Πρίγκιπα;
~ Γιατί ενώ απεσύρθη ο δικηγόρος Παπαγιώτης Πετρόπουλος που εκπροσωπούσε τον Αλ Σαούντ, νομικός εκπρόσωπος των νέων επενδυτών είναι συνεργάτιδα του κ. Πετρόπουλου;
~ Πως γίνεται δύο διαφορετικές θεωρητικά προτάσεις για τον Παναθηναϊκό, να έχουν τόσο κοινά στοιχεία;
~ Περιμένουμε τις απαντήσεις, αν και όπως λένε οι πιο παλιοί, η ίδια η ζωή είναι αυτή που δίνει τις απαντήσεις...

** 87 λόγοι γιατί μία μπύρα είναι καλύτερη από μία γυναίκα
*  * Σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό ότι οι μπύρες και οι γυναίκες έχουν πολλά κοινά αλλά και πολλές διαφορές! Όχι ! Πριν βιαστείτε να απαντήσετε, για ρίξτε μία ματιά και μετά τα ξαναλέμε..
 01. Μπορείς να χαίρεσαι μια μπύρα όλο το μήνα.
02. Οι λεκέδες από μια μπύρα πλένονται.
03. Δεν χρειάζεται να βγάλεις για φαγητό μια μπύρα.
04. Η μπύρα σου περιμένει πάντα υπομονετικά μέσα στο αυτοκίνητό σου.
05. Όταν μια μπύρα αδειάσει την πετάς.
06. Μια μπύρα δεν αργεί ποτέ.
07. Ένα κακό μεθύσι περνάει.
08. Μια μπύρα δεν ζηλεύει ποτέ αν πιάσεις μια άλλη μπύρα.
09. Οι ετικέτες από τις μπύρες βγαίνουν χωρίς δυσκολία.
10. Όταν πας σε ένα BAR ξέρεις ότι μπορείς πάντα να πάρεις μια μπύρα.
11. Μια μπύρα δεν έχει ποτέ πονοκέφαλο.
12. Όταν πιεις μια μπύρα, το μπουκάλι αξίζει 25 δρχ.
13. Μια μπύρα δεν νευριάζει όταν γυρνάς στο σπίτι και μυρίζεις μια άλλη μπύρα.
14. Αν κατεβάσεις μια μπύρα σωστά φτιάχνεις κεφάλι.
15. Μπορείς να πάρεις πάνω από μια μπύρα τη βραδιά χωρίς να έχεις ενοχές.
16. Μια μπύρα κατεβαίνει πάντα εύκολα.
17. Μπορείς να μοιραστείς μια μπύρα με τους φίλους σου.
18. Όταν ξεφορτωθείς μια κακή μπύρα η σκέψη μιας άλλης μπύρας δεν σε αρρωσταίνει.
19. Ξέρεις πάντα αν είσαι ο πρώτος που ανοίγει μια μπύρα.
20. Μια μπύρα είναι πάντα υγρή.
21. Μια μπύρα δεν απαιτεί ποτέ ισότητα.
22. Μια μπύρα δεν νοιάζεται πότε γυρνάς σπίτι.
23. Μπορείς πάντα να πάρεις μια μπύρα σε δημόσιο χώρο.
24. Μια κρύα μπύρα είναι και γα*ώ τις μπύρες.
25. Δεν πρέπει να πλύνεις μια μπύρα πριν την πιεις.
26. Οι καλές οι μπύρες έρχονται πάντα σε εξάδες.
27. Μια μπύρα δεν απαιτεί να την σκουπίσεις αν χυθεί.
28. Δεν μπορείς να κολλήσεις τίποτα από μια μπύρα.
29. Όταν τελειώσεις με μια μπύρα το μόνο που είσαι υποχρεωμένος να κάνεις, είναι να πετάξεις το μπουκάλι.
30. Μια μπύρα δεν κοστίζει ποτέ πάνω από ένα χιλιάρικο και δεν σε αφήνει ποτέ διψασμένο.
31. Όταν τελειώσεις με την μπύρα σου μπορείς πάντα να πάρεις μια άλλη.
32. Ποτέ δεν βρίσκεις στο μπάνιο σου πεταμένες ετικέτες από μπύρες.
33. Μια μπύρα είναι το ίδιο όμορφη το πρωί.
34. Όταν πίνεις μια μπύρα δεν σε νοιάζει αν έρθει κανείς ακάλεστος.
35. Μια μπύρα δεν γκρινιάζει ότι θα ξυπνήσεις τα παιδιά.
36. Μια μπύρα δεν έχει ποτέ κράμπες.
37. Μια μπύρα δεν έχει μητέρα.
38. Μια μπύρα δεν έχει ηθική.
39. Μια μπύρα δεν τρελαίνεται μια φορά το μήνα.
40. Μια μπύρα πάντα ακούει και ποτέ δεν διαφωνεί.
41. Οι ετικέτες δεν είναι εκτός μόδας κάθε χρόνο.
42. Μια μπύρα δεν γκρινιάζει, αφρίζει..
43. Μια μπύρα δεν έχει κρύα πόδια.
44. Μια μπύρα δεν απαιτεί ποτέ να την αποκαταστήσεις.
45. Μια μπύρα δεν είναι ποτέ υπέρβαρη.
46. Αν αλλάξεις μάρκα μπύρας δεν πληρώνεις διατροφή.
47. Μια μπύρα δεν πρόκειται να το σκάσει με τις πιστωτικές σου κάρτες.
48. Μια μπύρα δεν έχει δικηγόρο.
49. Μια μπύρα δεν χρειάζεται όλο το χώρο στη ντουλάπα σου.
50. Μια μπύρα δεν παραπονιέται για τον τρόπο που οδηγάς.
51. Μια μπύρα ποτέ δεν θα ενοχληθεί αν ρευτείς.
52. Μια μπύρα δεν αλλάζει ποτέ γνώμη.
53. Μια μπύρα δεν σε πειράζει ή το παίζει δύσκολη.
54. Μια μπύρα δεν σου αλλάζει το κανάλι να δει τη Νικολούλη.
55. Μια μπύρα δεν απαιτεί να πας μαζί της για ψώνια.
56. Μια μπύρα δεν απαιτεί να βάψεις τα κάγκελα.
57. Μια μπύρα δεν ενοχλείται όταν κοιτάς το Gran Prix F1.
58. Είναι πάντα εύκολο να πάρεις μια μπύρα
59. Οι μεγάλες μπύρες είναι ωραίες μπύρες.
60. Μια μπύρα δεν λέει πότε όχι.
61. Μια μπύρα δεν παραπονιέται όπου και να της πας.
62. Μια μπύρα δεν πάει ποτέ στην τουαλέτα με άλλες μπύρες μαζί.
63. Μια μπύρα δεν φοράει ποτέ σουτιέν που δεν ανοίγουν.
64. Μια μπύρα δεν ενοχλείται αν την λερώσεις.
65. Μια μπύρα δεν θα σου πει ποτέ ότι είσαι ένα αναίσθητο γουρούνι.
66. Μια μπύρα δεν θα σου τελειώσει το χαρτί στην τουαλέτα.
67. Μια μπύρα δεν θα πάρει ποτέ τα παιδιά να πάει στη μάνα της.
68. Μια μπύρα δεν ενδιαφέρεται αν έχεις μόρφωση ή τρόπους.
69. Μια μπύρα δεν σκούζει, μουρμουρίζει ή κλαίει.
70. Μια μπύρα δεν την ενοχλεί ή έναρξη της κυνηγετικής περιόδου.
71. Μια μπύρα δεν σε αναγκάζει να πας στην εκκλησία.
72. Είναι πιο εύκολο να εξηγήσεις σε μια μπύρα τι είναι το καρμπυρατέρ.
73. Μια μπύρα δεν νοιάζεται αν έχεις μια ντουζίνα μπύρες δίπλα στο κρεβάτι σου.
74. Αν μια μπύρα χυθεί στο πάτωμα μυρίζει ωραία για λίγο καιρό.
75. Μια μπύρα δεν θα κάνει φασαρία επειδή άφησες το καπάκι της τουαλέτας όρθιο.
76. Μια μπύρα δεν θα σου γυρίσει το καθρεφτάκι στο αυτοκίνητο για να βάλει κραγιόν.
77. Μια μπύρα δεν θα πάρει ποτέ αυτοκίνητο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.
78. Μια μπύρα δεν θα σου τρακάρει ποτέ το αυτοκίνητο.
79. Με ελάχιστες γνώσεις μπορείς να φτιάξεις μόνος σου μια μπύρα, όπως τη θες.
80. Μπορείς να ξεφορτωθείς εύκολα μια αποτυχημένη επιλογή μπύρας.
81. Μια μπύρα δεν περιμένει φιλοφρονήσεις, όταν τελειώσεις μαζί της.
82. Μερικές μπύρες έχουν υπέροχα στήθη (π.χ. St. Pauli Girl)
83. Αν βγάλεις μια μπύρα από το ψυγείο μόνο για να την δεις και αποφασίσεις να την πιεις, δεν πρόκειται να σε κατηγορήσει για βιασμό.
84. Μια μπύρα δεν πρόκειται να σε στείλει σε Supermarket για σερβιέτες
85. Μια μπύρα δεν πρόκειται να σε πει ψεύτη άμα πεις ότι αγόρασες το Penthouse για τα άρθρα του.
86. Μια μπύρα δεν θα γεμίσει το παλιό σου ΤΟΥΟΤΑ με αμόλυβδη με την δικαιολογία ότι γλίτωσε 200 δρχ.
87. Μια μπύρα δεν θα σε αναγκάσει να φας κάποιο "καινούργιο" υγιεινό φαγητό που να είναι σαν παλιά λάδια της ΒΡ.

** Ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων στο δημόσιο
~ Ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων άφησε την Πέμπτη ο Δημήτρης Ρέππας. Επίσης, ο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν απέκλεισε την παράταση του χρόνου της εφεδρείας και για το 2012 ή τη διεύρυνση των κριτηρίων της.

~** ΔΕΗ: Θα υπερκαλυφθούν οι στόχοι για έσοδα από το χαράτσι
~ Στο 83% ανερχόταν στις αρχές Νοεμβρίου το ποσοστό πληρωμένων λογαριασμών που περιλάμβαναν το περίφημο «χαράτσι» για τα ακίνητα, σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΔΕΗ.
 ~ Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι με βάση τις ροές των εσόδων είναι πολύ πιθανόν να υπερκαλυφθεί ο στόχος που είχε τεθεί και το Δημόσιο να βάλει στα ταμεία του ποσό της τάξης των 2 δισ. ευρώ και άνω μέχρι το τέλος του έτους. Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών, τα συνολικά έσοδα του κράτους από το τέλος ακινήτων είχαν υπολογιστεί στα 1,7 δισ. ευρώ.
 ~ Παρά τον θόρυβο που είχε ξεσπάσει γύρω από το χαράτσι, η εικόνα που υπάρχει είναι ότι οι καταναλωτές πληρώνουν τους λογαριασμούς τους και μέχρι προχθές υπήρχαν βεβαιωμένα έσοδα από το τέλος ακινήτων ύψους 650 εκατ. ευρώ.
 ~ Ήδη έχει ξεκινήσει η αποστολή της δεύτερης δόσης, της οποίας η αποπληρωμή θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Φεβρουάριο.
 ~ Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει για τα καταστήματα της εταιρείας, οδηγήθηκε στην πρόσληψη ακόμη και ενός αριθμού συμβασιούχων εξαμήνου για την εξυπηρέτηση του κοινού.
 ~ Τέλος, οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι η ΔΕΗ δέχεται πλέον, μετά τις διευκρινίσεις που δόθηκαν, αιτήματα για διακανονισμό των οφειλών τα οποία και ικανοποιεί.

~** Ερώτηση 38 βουλευτών ΠΑΣΟΚ για υπερτιμολογήσεις
~ Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κατέθεσε η Λ. Κατσέλη μαζί με 37 ακόμα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με τις υπερτιμολογήσεις.

~** Τα βιντεοπαιχνίδια σκότωσαν την κρίση
~ Τα βιντεοπαιχνίδια σκότωσαν την κρίση πριν να προλάβει να τα αγγίξει. Με πρώτο το Call of Duty που με το Modern Warfare 3 σπάει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά όλα τα ρεκόρ στην αγορά. ~ Τα βιντεοπαιχνίδια σκότωσαν την κρίση πριν να προλάβει να τα αγγίξει. Με πρώτο το Call of Duty που με το Modern Warfare 3 σπάει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά όλα τα ρεκόρ στην αγορά.
 ~ Μόνο που αυτή τη φορά πρόκειται για ρεκόρ όλων των εποχών και μάλιστα συμπεριλαμβανομένης και της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Οι 17 ημέρες που χρειάστηκε το αριστούργημα του Τζέιμς Κάμερον Άβαταρ για να πιάσει τις πωλήσεις του ενός δισ. δολαρίων είναι πολύς χρόνος, αφού το Modern Warfare 3 τα κατάφερε σε μόλις 16 ημέρες, όπως με χαρά ανακοίνωσε η δημιουργός εταιρεία Activision.
 ~ Για τους αμύητους, το Modern Warfare 3 είναι η τελευταία και ενημερωμένη έκδοση του Call of Duty, ενός παιχνιδιού στο οποίο ο παίκτης γίνεται κομάντο πρώτης γραμμής και προσπαθεί με τη διαδικτυακή συνεργασία άλλων παικτών να κατατροπώσει τον πανταχού παρόντα εχθρό, χρησιμοποιώντας όλο και πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα, σε ένα πεδίο μάχης που κρύβει όλο και περισσότερες παγίδες.
 ~ Έξι εκατομμύρια χρήστες έχουν ήδη εγγραφεί στο διαδικτυακό Call of Duty Elite online service, ένα ακόμη άπιαστο ρεκόρ αφού όλα τα προηγούμενα βιντεοπαιχνίδια έπιαναν το ένα εκατομμύριο εγγεγραμμένων χρηστών σε πάνω από έναν χρόνο.

~**Άνοδος στις ευρωαγορές με ώθηση από τα μάκρο
* Ανοδικά ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Πέμπτης τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια χάρη στα ενθαρρυντικά μακροοικονομικά στοιχεία από Γαλλία και Γερμανία για την πορεία του ιδιωτικού τομέα και ενώ η Ισπανία κατάφερε να αντλήσει ποσό σχεδόν διπλάσιο από το ζητούμενο στην τελευταία δημοπρασία για το 2011.
 ~ Η δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα στη Γερμανία επεκτάθηκε τον Δεκέμβριο με οδηγό την ανάκαμψη του κλάδου των υπηρεσιών, ενώ την ίδια στιγμή μετριάστηκε η συρρίκνωση του μεταποιητικού κάδου, όπως έδειξαν τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.-
 ~ Ειδικότερα, ο δείκτης PMI της Markit Economics αναρριχήθηκε σε υψηλό τεσσάρων μηνών στις 51,3 μονάδες από 49,4 μονάδες το Νοέμβριο, ξεπερνώντας το όριο του 50 που χωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας.
 ~ Ο δείκτης PMI για τον κλάδο των υπηρεσιών διαμορφώθηκε στις 52,7 μονάδες από 50,3 μονάδες το Νοέμβριο. Την ίδια στιγμή ο δείκτης PMI της μεταποίησης βελτιώθηκε στις 48,1 μονάδες από 47,9 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών που τοποθετούσαν τον δείκτη στις 47,5.
 ~ Η απροσδόκητη διεύρυνση του κλάδου των υπηρεσιών βελτίωσε την εικόνα για τον ευρύτερο ιδιωτικό κλάδο και στη Γαλλία το Δεκέμβριο. Όπως ανακοίνωσε η Markit Economics, ο δείκτης ΡΜΙ σημείωσε άνοδο στις 49,8 μονάδες το Δεκέμβριο από τις 48,8 μονάδες το Νοέμβριο.
 ~ Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,3%, ενώ ο εκτιμητής της πορείας των χρηματιστηριακών αγορών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης, ο Euro Stoxx 50 κέρδισε 0,86%.
 ~ Ο γερμανικός DAX 30 σημείωσε άνοδο 0,98%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε 0,76%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 0,63%.
 ~ Άνοδο 0,84% σημείωσε ο ισπανικός IBEX 35, ο ελβετικός SMI έκλεισε στο +1,14%, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB κέρδισε 1,48%.
 ~ Στο μεταξύ η Ισπανία άντλησε σήμερα ποσό σχεδόν διπλάσιο από το μέγιστο ζητούμενο στην τελευταία δημοπρασία κρατικών ομολόγων για το 2011. Το κόστος δανεισμού ήταν οριακά αυξημένο.
 ~ Ειδικότερα, η Ισπανία εξασφάλισε συνολικά 6,028 δισ. ευρώ μέσω πώλησης ομολόγων διαφόρων λήξεων έναντι στόχου για πώληση τίτλων από 2,5 δις. ευρώ έως 3,5 δισ. ευρώ.
 ~ Από τον τραπεζικό κλάδο ξεχωρίζει η είδηση για την υποβάθμιση πέντε ευρωπαϊκών τραπεζών από την Fitch.
 ~ Ειδικότερα, η Fitch υποβάθμισε τις μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις των γαλλικών Banque Federative du Credit Mutuel και Credit Agricole και της φινλανδικής OP Pohjola Group, σε Α+ από ΑΑ-.
 ~ Ακόμη, υποβάθμισε την αξιολόγηση της δανέζικης Danske Bank σε Α από Α+ και της ολλανδικής Rabobank Group σε ΑΑ από ΑΑ+. Το outlook για την Danske είναι αρνητικό ενώ οι άλλες τέσσερις τράπεζες έχουν σταθερές προοπτικές.

~** Αύριο σε Καλαμάτα και Μεσσήνη
~ Παρουσίαση ανάρτησης δασικών χαρτών  ~ Εκδηλώσεις παρουσίασης της ανάρτησης των δασικών χαρτών των περιοχών Καλαμάτας και Μεσσήνης, προς το κοινό και τα Μέσα Ενημέρωσης, θα πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσου Αποστολόπουλου, σε συνεργασία με τους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης.
Υπάρχει δουλειά;;;;????
~ Η παρουσίαση της ανάρτησης των δασικών χαρτών περιοχών του Δήμου Μεσσήνης θα γίνει στις 10.30 το πρωί στο Δημαρχείο Μεσσήνης, ενώ η εκδήλωση για τους δασικούς χάρτες περιοχών του Δήμου Καλαμάτας στη 1.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο Rex.  ~ Η κατάρτιση και η ανάρτηση των δασικών χαρτών αποτελεί μία ιδιαίτερα σημαντική και καινοτόμα διαδικασία, που έχει στόχο τον οριστικό προσδιορισμό των δασικών εκτάσεων της χώρας. Οι πολίτες θα έχουν άμεση πρόσβαση σε δεδομένα, ώστε να γνωρίζουν το χαρακτήρα της γης που έχουν στην ιδιοκτησία τους ή θέλουν να επενδύσουν. Ταυτόχρονα, αποφεύγονται οι γραφειοκρατικές καθυστερήσεις και οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα εξυπηρετούνται αυθημερόν. Κατ’ αυτό τον τρόπο θωρακίζεται η προστασία των δασών από την αυθαιρεσία και την ανεξέλεγκτη δόμηση και μπαίνουν οι βάσεις για την εκπόνηση ολοκληρωμένου χωροταξικού σχεδιασμού για τη βιώσιμη ανάπτυξη της υπαίθρου. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη ανάρτηση δασικών χαρτών για τη ζώνη ευθύνης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου είχε γίνει τον περασμένο Ιούλιο στην Ηλεία.
~ Εκτός του κ. Αποστολόπουλου, στις παρουσιάσεις θα παραστούν ο ειδικός γραμματέας Δασών του υπουργείου Περιβάλλοντος-Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Αμοργιανιώτης, ο γενικός διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αντώνης Καταρτζόπουλος και ο διευθυντής Δασών Μεσσηνίας Γιώργος Σωτηρόπουλος.

~** Οργασμός παρεμβάσεων, ερωτήσεων και πρωτοβουλιών
~ Από Δεκέμβρη… εκλογές για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
Μ΄ ΈΡΕΨΑΝ...!!
~ Σε φουλ εκλογική περίοδο έχουν μπει οι Μεσσήνιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καθώς έχουν καθημερινή παρουσία στα πολιτικά τεκταινόμενα μέσω άρθρων, ερωτήσεων στη Βουλή και παρεμβάσεων, όπως το κείμενο 10 + 1 σημείων, «για το ΠΑΣΟΚ των νέων προκλήσεων και των νέων ιδεών», που δημοσίευσαν πριν από δύο εβδομάδες έξι βουλευτές, μεταξύ των οποίων και η Νάντια Γιαννακοπούλου.
~ Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Οδ. Βουδούρης, που αύριο το απόγευμα στην Καλαμάτα, μαζί με τους Θ. Οικονόμου και Φρ. Παρασύρη, θα συζητήσουν για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, ενώ νωρίτερα, στις 11 το πρωί, η Ν. Γιαννακοπούλου θα συναντηθεί με δημοσιογράφους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης.
~  Ο Δ. Κουσελάς, από την πλευρά του, αφού πήρε πρωτοβουλία για άνοιγμα των λογαριασμών βουλευτών σε ξένες τράπεζες, ζητά μαζί με 14 συναδέλφους του από το ΠΑΣΟΚ να εκλείψει η ασυλία των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου.

~** ΤΕΙ Καλαμάτας
~ ~ Ορκωμοσία χθες στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας
 ~ Ορκωμοσία έγινε χθες στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Καλαμάτας, ενώ σήμερα ακολουθεί η Σχολή Τεχνολογίας και Γεωπονίας.
 ~ Όσο για τα ονόματα των παιδιών που ορκίστηκαν χθες, αλλά και όσων θα λάβουν το πτυχίο τους σήμερα, γράφοντε  στις τοπικές Μεσσηνιακές εφημερίδες .-

~**Χθες το πρωί στα «Φάρμακα» Ταϋγέτου
* Η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας φύτεψε 300 πεύκα
 ~ Αναδάσωση οργάνωσε χθες το πρωί η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας στην περιοχή «Φάρμακα» Ταϋγέτου, με τη συμμετοχή εθελοντών. Περίπου 25 άτομα από τις 11.00 το πρωί έως το μεσημέρι φύτεψαν 300 πεύκα. Όπως σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχει ως εταίρος στο πλαίσιο του έργου Protect «Κοινό μοντέλο προστασίας των δασών από τις πυρκαγιές», το οποίο χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας «Μεσογειακός Χώρος».
 ~ «Στόχος του έργου είναι η από κοινού ανάπτυξη και πιλοτική δομή ενός ολοκληρωμένου ευρωπαϊκού μοντέλου για την προστασία των Μεσογειακών Δασών από τις πυρκαγιές. Η δράση αναδάσωσης υλοποιείται στο πλαίσιο προβολής του έργου και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την προστασία των δασών από πυρκαγιές» σχολίασε.
~ Στην αναδάσωση συμμετείχαν στελέχη του Περιφερειακού Ταμείου και του Δασαρχείου, καθώς και εθελοντές οργανώσεων της Μεσσηνίας.

~**Συντονιστικό Μεσσήνης
* Συνεδρίασε χθες για τον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό  ~ Ο αντιπλημμυρικός σχεδιασμός του Δήμου Μεσσήνης τέθηκε χθες επί τάπητος στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου. Ο πρόεδρός του, δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος αναφέρθηκε στις ενέργειες από πλευράς Δήμου, όπως επικαιροποίηση του Μνημονίου Ενεργειών του Δήμου, εργασίες καθαρισμού φρεατίων και αγωγών, ενημέρωση πληθυσμού, αλλά και στον καθαρισμό, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, των ποταμών Βελίκας, Καρυάς και Τζάννε, ενώ εργασίες καθαρισμού έχουν γίνει και στον ποταμό Λιγίδι, κλάδο του Παμίσου, στη Δημοτική Ενότητα Ανδρούσας.
 ~ «Η προσπάθεια συνεχίζεται και σε άλλα ποτάμια, χείμαρρους και ρέματα» κατέληξε ο κ. Αναστασόπουλος, που τόνισε ότι σε συντονισμό με την Περιφέρεια Πελοποννήσου γίνονται ενέργειες για την ολοκλήρωση του έργου του καθαρισμού του Παμίσου, που βρίσκεται στη φάση της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων.
~ Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Νίκ. Φύκιρης παρουσίασε το επικαιροποιημένο Μνημόνιο Ενεργειών Αντιπλημμυρικής Προστασίας του Δήμου.
~ Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Κατσαφάδος ενημέρωσε ότι η υπηρεσία του έχει καθημερινά σε ετοιμότητα δύο συνεργεία, ενώ υπάρχουν άλλα δύο, σε περίπτωση που αυτό απαιτηθεί.
~ Στο ΣΤΟ παρέστησαν, επίσης, ο τμηματάρχης Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Μεσσηνίας Μαν. Κοβάτσης, ο αντιδήμαρχος Σπ. Κοντοθανάσης, καθώς και οι εκπρόσωποι των αστυνομικών τμημάτων Μελιγαλά κ. Τσιγαρίδης και Μεσσήνης κ. Σκουλάκης, οι οποίοι επισήμαναν επικινδυνότητες του οδικού δικτύου.
~ Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βαλύρας Κ. Γεωργακόπουλος επισήμανε ότι χρειάζεται καθαρισμός και των καναλιών του ΓΟΕΒ. Από πλευράς εθελοντών παρέστησαν η πρόεδρος του Σωματείου Εθελοντών Μεσσήνης Ντίνα Αντωνάκου, η οποία ενημέρωσε ότι το Σωματείο μπορεί να βοηθήσει υποστηρικτικά σε ενδεχόμενη φάση αποκατάστασης στην αλυσίδα υποστήριξης πληγέντων, και ο εκπρόσωπος της Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών 4Χ4, Κ. Βλαχονικολός, ο οποίος ενημέρωσε ότι η ομάδα του μπορεί να διαθέσει ειδικά εξοπλισμένα οχήματα 4Χ4 για μεταφορά προσωπικού ή υλικού, ενώ έχει στην κατοχή της αντλία μεγάλης παροχής.
~ Μετά από συζήτηση αποφασίστηκε να αποσταλεί αίτημα προς τη Π.Ε. Μεσσηνίας για να μεριμνήσει για την ασφαλή μεταφορά του πυρήνα, ώστε να μειωθεί η επικινδυνότητα των οδών διέλευσης, και επιπλέον να γίνει προμήθεια του κατάλληλου υλικού από το Δήμο, ώστε σε περίπτωση μικρών βροχοπτώσεων να επιλυθούν τα προβλήματα καθημερινής διέλευσης.

~**Ο Δημήτρης Αδαμόπουλος
* Αναμένει πρόσκληση για συνάντηση και όχι ανακοινώσεις  ~ Κάθετα αντίθετος με τον τρόπο επικοινωνίας που έχουν επιλέξει οι κ.κ. Καραμπάτος και Γκούμας είναι ο επικεφαλής του τρίτου συνδυασμού στις επιμελητηριακές εκλογές «Συνεργασία για την Ανάπτυξη στη Μεσσηνία», Δημήτρης Αδαμόπουλος. Όπως τόνισε μιλώντας στο «Θάρρος», δεν είναι δυνατόν να προσπαθούν να συνεννοηθούν για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως είναι η διοίκηση του Επιμελητηρίου, μέσω γραπτών ανακοινώσεων και επιβάλλεται μία συνάντηση των τριών.
 * Συνάντηση και όχι ανακοινώσεις
~ Οι δύο πλευρές, τόσο του κ. Γκούμα όσο και του κ. Καραμπάτου, εξέδωσαν τις προηγούμενες ημέρες ανακοινώσεις, όπου γνωστοποιούν τις προτάσεις τους για τη διοίκηση του Επιμελητηρίου, μετά και την ολοκλήρωση των εκλογών, στις οποίες κανένας συνδυασμός δεν κατάφερε να εξασφαλίσει 11 έδρες, που θα του έδιναν και την προεδρία.
~ Ο κ. Αδαμόπουλος παρατήρησε ότι οι 3 συνδυασμοί είχαν παρουσιάσει διαφορετικά προγράμματα στην προεκλογική περίοδο και, κατά συνέπεια, πρέπει να βρεθεί τρόπος σύγκλισής τους.
~ Συμπλήρωσε δε πως δεν μπορεί να είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης το πώς θα μοιρασθούν οι «καρέκλες», αλλά το πώς πρέπει να εργασθούν όλοι μαζί για το μέλλον του Επιμελητηρίου και το καλό των επιχειρηματιών.
~ «Δε συμφωνώ με αυτή την τακτική συνεννόησης, την ανταλλαγή ανακοινώσεων. Δε συμφωνώ ούτε με τον κ. Καραμπάτο ούτε με τον κ. Γκούμα και, μάλιστα, ο κ. Γκούμας δείχνει να αγωνιά περισσότερο για το μοίρασμα της καρέκλας, παρά να συμφωνήσουμε σε ένα πλαίσιο αρχών και στις προτεραιότητες που πρέπει να έχει η νέα διοίκηση», τόνισε ο κ. Αδαμόπουλος.
~ Καταλήγοντας, ξεκαθάρισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει επικοινωνήσει με κανέναν από τους άλλους δύο επικεφαλής των συνδυασμών και αναμένει να προγραμματίσουν μια συνάντηση.

~** Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας
* Αντίθετος σε ωράριο, μονομελή Εφετεία  ~ Αρκετά είναι τα σημεία με τα οποία διαφωνούν κάθετα οι δικηγόροι σχετικά με το σημείωμα που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα από το υπουργείο Δικαιοσύνης και περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές σε θέματα δικαιοσύνης. Αναφερόμενος στις πρώτες τους αντιρρήσεις, χθες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης παρουσίασε μερικά από τα ζητήματα αυτά, όπως η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων και η λειτουργία Μονομελών Εφετείων Κακουργημάτων.
~ Μάλιστα, τονίζει ότι με τις εν λόγω αλλαγές επιχειρείται παρέμβαση στο χώρο της Δικαιοσύνης, χωρίς να υπάρχουν οι απαιτούμενες υλικοτεχνικές υποδομές. Προσθέτει δε, πως το εγχείρημα δεν έχει πιθανότητες επιτυχίας, τη στιγμή που οι γραμματείες των δικαστηρίων αυτή τη στιγμή δεν έχουν καν την αναγκαία γραφική ύλη, ούτε το αναγκαίο προσωπικό.
 ~ Προειδοποιεί δε, ότι οι δικηγορικοί σύλλογοι βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, προτάσσοντας κατ’ αρχάς το διάλογο με το υπουργείο Δικαιοσύνης.
* Συναινετικά διαζύγια
~ Αρχικά παρατήρησε ότι η μεταφορά της πλειονότητας των υποθέσεων εκούσιας δικαιοδοσίας στο Ειρηνοδικείο θα αποδειχθεί λάθος και θα τελματώσει» την ήδη επιβαρυμένη διαδικασία: «Και τούτο, διότι τα Ειρηνοδικεία ανέλαβαν την εκδίκαση εκατοντάδων υποθέσεων “υπερχρεωμένων νοικοκυριών”, ενώ με την αύξηση του ποσού της υλικής αρμοδιότητας αυξήθηκε ο αριθμός των υποθέσεων, σε βαθμό που θα επιδεινώσει εκρηκτικά το πρόβλημα, το οποίο δε θα λύσει ούτε η πρόσληψη εκατό ειρηνοδικών, ούτε η αμφιβόλου λύση συγχώνευση ειρηνοδικείων. Δε θα είναι και πάλι ικανός ο αριθμός των δικαστών, ενώ υπάρχει ήδη έλλειψη προσωπικού δικαστικών γραμματέων. Λόγω της έλλειψης προσωπικού είναι αδύνατον υπό τις παρούσες συνθήκες να μπορέσουν οι δικαστές να ανταποκριθούν ευπρόσωπα στις προθεσμίες για την έκδοση των αποφάσεων».
~ Ο κ. Μαργέλης υπογράμμισε ότι πρώτοι οι δικηγόροι επιζητούν έγκαιρη έκδοση αποφάσεων, αλλά αυτό απαιτεί προϋποθέσεις που δεν υπάρχουν. Σε αντίθετη περίπτωση, υπάρχει κίνδυνος έκδοσης αποφάσεων χωρίς το στοιχείο της ποιότητας: «Για τους ίδιους λόγους, σε συνδυασμό και με την έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών, είναι ανέφικτο, παρότι ασφαλώς και θα το χαιρετίζαμε, να γίνει γρήγορη εκδίκαση των υποθέσεων στις εργατικές διαφορές και τις ανακοπές. Πολύ φοβούμεθα ότι μάλλον θα αποδειχθεί ότι οι εξαγγελίες αυτές αποτελούν επικοινωνιακά πυροτεχνήματα άνευ ουσίας. Είναι θετικό ότι, μετά την κινητοποίηση των δικηγόρων, παραμένουν τελικά στη δικαιοδοτική κρίση της δικαστικής εξουσίας οι υποθέσεις που αρχικά το υπουργείο σκόπευε να αφαιρέσει. Παρά ταύτα, ανακύπτουν πλείστα νομικά ζητήματα που αφορούν στη δικαστική προστασία των πολιτών για τις υποθέσεις εκουσίας δικαιοδοσίας (π.χ. κληρονομητήριο, σωματεία), για τις οποίες θα εκδίδεται διάταξη του ειρηνοδίκη. Αναφορικά με την έκδοση των συναινετικών διαζυγίων, το κύριο αίτημα των δικηγόρων είναι να παραμείνει στην αρμοδιότητα του δικαστή. Κάθε άλλη εκδοχή δε μας βρίσκει σύμφωνους και θεωρούμε ότι στερείται συνταγματικού και νόμιμου ερείσματος. Αν αποσαφηνιστεί ότι θα γίνεται με δικαστική απόφαση, τότε παραμένει η ένστασή μας για τη δεύτερη συζήτηση, η οποία, κατά τη γνώμη μας, πρέπει να γίνεται για λόγους προστασίας του θεσμού του γάμου και της οικογένειας, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα».
 * Μονομελή και ωράριο
~ Σχετικά με τη σύσταση των Μονομελών Εφετείων Κακουργημάτων, ο κ. Μαργέλης σημείωσε ότι η πρόθεση αυτή δημιουργεί ανησυχία σε δικηγόρους και πολίτες, λόγω της βαρύτητας των υποθέσεων, αλλά και της ανασφάλειας που σημαίνει η παρουσία ενός μόνον δικαστή:
~ «Δεν είναι δυνατόν να νοηθεί πώς πρακτικά θα γίνει με τις αναβολές των δικαστηρίων, ώστε ο προεδρεύων δικαστής να αναβάλει σε δικάσιμο που θα προεδρεύει πάλι ο ίδιος. Πέραν του ότι στα μάτια του κατηγορουμένου ο συγκεκριμένος δικαστής θα φαντάζει ως ατομικός διώκτης του».
~ Η μεταβολή ορισμένων πλημμελημάτων σε πταίσματα είναι άλλο ένα θέμα που έθιξε ο κ. Μαργέλης λέγοντας πως οι δικηγόροι είναι αντίθετοι. Για παράδειγμα, η απειλή είναι αδίκημα που μπορεί να κάνει δύσκολη τη ζωή ενός πολίτη και με την εφαρμογή των αλλαγών θα τιμωρείται σε βαθμό πταίσματος.
~ Τέλος, το μεγάλο θέμα της επιμήκυνσης του ωραρίου των συνεδριάσεων των δικαστηρίων κατά δύο ώρες δηλαδή 9.00 π.μ -5.00 μ.μ, ο κ. Μαργέλης το χαρακτήρισε οπισθοδρόμηση: «Δεν μπορούμε να το δεχθούμε, διότι έχουμε δικαίωμα σε συνθήκες ανθρώπινης εργασίας, όπως ο κάθε εργαζόμενος. Ως γνωστόν, οι δικηγόροι εργάζονται απογευματινές – βραδινές ώρες στα γραφεία τους και μια επέκταση του ωραρίου θα σημαίνει πλήρη εξουθένωση. Εξάλλου, ορθή απονομή της δικαιοσύνης δεν μπορεί να γίνει με κατάκοπους τους δικαστικούς λειτουργούς και τους λοιπούς παράγοντες της δίκης».

~** Από τους φοιτητές του Πανεπιστημίου

* Εκδήλωση για τον καρκίνο του τραχήλου  ~ Για την πρόληψη, αλλά και τη θεραπεία του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου, σε εκδήλωση που έλαβε χώρα χθες το απόγευμα στο αμφιθέατρο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών Καλαμάτας.
~ Προσκεκλημένες ομιλήτριες ήταν η μαιευτήρας - γυναικολόγος Φωτεινή Δεμπεγιώτη - Κοτσομύτη και η μαιευτήρας - χειρουργός - γυναικολόγος Μάρθα - Κωνσταντίνα Χρυσομάλλη. Η πρώτη εισηγήτρια παρουσίασε το θέμα «Επιδημιολογία, αιτιολογία, προφύλαξη - εμβολιασμός» και η δεύτερη μίλησε για τα συμπτώματα, τη διάγνωση, τη θεραπεία και την πρόγνωση.
 ~ Την ιδιαιτέρως χρήσιμη για τους νέους εκδήλωση διοργάνωσαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι των δύο τμημάτων Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών και Φιλολογίας, ενώ την παρακολούθησαν και καθηγητές. Χαιρετισμό απηύθυναν η κοσμήτορας της Σχολής Ευρυδίκη Ρετσίλα - Αντζουλάτου, η πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας Γεωργία Ξανθάκη - Καραμάνου και εκ μέρους των φοιτητών η πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Φιλολογίας Αφροδίτη Πέτσα.
~ Μεγάλο ενδιαφέρον είχε και η συζήτηση που ακολούθησε, στην οποία συμμετείχαν με ερωτήσεις τους και αγόρια του Πανεπιστημίου, που παρακολούθησαν με προσοχή το θέμα.

~** Παρά τις αντιρρήσεις

Η  Procter and Gamble χρηματοδοτεί τον Αβραμόγιαννη  ~ Με τις ψήφους κυρίως των μελών της πλειοψηφίας, αλλά και του αναπληρωτή του Σπ. Μωρακέα, Ι. Γκλεγκλέ, εγκρίθηκε χθες από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας η ανάπλαση της πλατείας Αβραμόγιαννη από την εταιρεία ΥΛΗ – Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος.
~ Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε τεταμένο κλίμα, καθώς ο επικεφαλής του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών» Σταμ. Μπεχράκης κατέθεσε τις διαφωνίες του, όπως και τα μέλη της Επιτροπής Β. Δικαιουλάκος και Αναστ. Νιάρχος.
 ~ Ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρ. Ριζάς ανέφερε πως υπάρχει ενδιαφέρον να χορηγηθεί ποσό για την αναβάθμιση της πλατείας του Αϊ- Γιάννη, για την οποία υπάρχει εισήγηση από τη Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών και απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας.
~ Το μέλος της Επιτροπής Ι. Αδαμόπουλος πρόσθεσε ότι η Procter and Gamble Hellas, που συνεργάζεται με τα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, προγραμματίζει δράση στην οποία οι καταναλωτές αγοράζοντας προϊόντα της πρώτης, μέσω των καταστημάτων της δεύτερης, θα συμβάλλουν στη συγκέντρωση ποσού για την ανάπλαση μιας πλατείας, που προτάθηκε από πλευράς Δήμου να είναι αυτή του Αβραμόγιαννη. Το ποσό που θα διατεθεί θα ανέρχεται σε 5.000 ευρώ και πρόκειται να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες, τις οποίες ανέγνωσε.
~ Ο κ. Ριζάς διευκρίνισε ότι ο Δήμος είναι ανοιχτός σε οποιονδήποτε θέλει να προσφέρει στην αναβάθμιση των περιφερειακών περιοχών.
* Αντιδράσεις
~ Ο Αναστ. Νιάρχος παρατήρησε ότι εθελοντής είναι όποιος προσφέρει εργασία χωρίς αντάλλαγμα. «Το αν εθελοντισμός σημαίνει αγοράστε τα προϊόντα μας για να κάνουμε έργο, το θεωρώ τσάμπα διαφήμιση, καθώς θα προπαγανδίζουν αυτή τους την ενέργεια και μέσα στα καταστήματά τους. Κάνετε ό,τι μπορείτε για να ενισχύετε τις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα, που πρωτοπέρασαν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε παρατηρώντας ότι «ο Δήμος θα έπρεπε να έχει αναπτύξει τις υπηρεσίες του και το κύριο είναι ότι όλες αυτές οι επιχειρήσεις έχουν μοναδικό κίνητρο το κέρδος». Τόνισε πως «είναι έσχατη εξαθλίωση της δημοτικής διοίκησης», ενώ υπογράμμισε πως δεν είναι τυχαίο ότι η συγκεκριμένη πρόταση συζητείται 15 ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, καθώς ο Δήμος θα διαφημίσει τα σούπερ μάρκετ με 5.000 ευρώ.
~ Παρατηρήσεις επί του φωτισμού έκανε ο Κ. Αθανασόπουλος, ενώ για εξευτελισμό μίλησε και ο Β. Δικαιουλάκος, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για έναν άλλο τρόπο διαφήμισης. Πρότεινε δε η Δημοτική Αρχή να κινητοποιήσει τους μαθητές και να τους ευαισθητοποιήσει.
~ Υπέρ της πρότασης τάχθηκαν οι Ι. Μανδηλάρης και Ανδ. Καραγιάννης.
 * Ενστάσεις Μπεχράκη
~ «Είστε παράνομοι», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Μπεχράκης, ο οποίος είπε πως το θέμα είναι πολύ σοβαρό. «Θα δεχθείτε μηνύσεις», συνέχισε, «επειδή δεν ενημερώσατε και τις άλλες επιχειρήσεις. Αυτό δεν είναι χορηγία, αλλά διαφήμιση κι εσείς σηκώνετε τις γέφυρες για να γίνει κάτι τέτοιο. Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να εξευτελίζετε τους κατοίκους της περιοχής; Πληρώνουν και τους φόρους και τα τέλη τους.
~ Αυτό που πάτε να κάνετε, είναι πρωτοφανές. Η υιοθέτηση τέτοιων δημόσιων χώρων μπορεί να σας κάνει να πλέετε σε πελάγη ευτυχίας, αλλά υποβαθμίζει την αντίληψη των πολιτών για την πόλη τους.
~ Ανοίγετε έναν πρωτόγνωρο δρόμο με αυτά που πάτε να κάνετε σε κοινωφελείς και κοινόχρηστους χώρους. Μη ρίχνετε την πόλη σε αυτό το γελοίο επίπεδο. Αν δεν έχει ο Δήμος να διαθέσει 5.000 ευρώ, να τα βάλουμε μόνοι μας. Με 5.000 ευρώ θα κάνουν μεγαλύτερη διαφήμιση και για 5.000 ευρώ θα πρέπει να βλέπουμε την ταμπέλα ανάπλασης από την εταιρεία».
~ «Είμαι απογοητευμένος, συνυπάρχω με ιδέες που δεν μπορώ να κατανοήσω. Η παράταξή μου από την οποία προέρχομαι με έχει μάθει να σέβομαι αυτούς που δίνουν χρήματα και ιδέες για το κοινό συμφέρον», σχολίασε από την πλευρά του ο Χρ. Ριζάς, ο οποίος είχε μια ακόμη αντιπαράθεση με τον κ. Μπεχράκη. Είπε ότι «αναβαθμίζω την πόλη, την αγαπάω», για να σχολιάσει ο δεύτερος: «Δεν τη σέβεσαι, δεν την αγαπάς με αυτά που κάνεις».

~** Xθες στο ΤΕΙ Καλαμάτας

* Ενδιαφέρουσα ημερίδα για τα κουνούπια  ~ «Ενώ μέχρι πριν μερικά χρόνια θεωρούσαμε ότι ορισμένες ασθένειες είχαν εξαφανιστεί ή υπήρχαν σε ελάχιστο βαθμό, τελευταία διαπιστώνουμε ότι μερικές από αυτές παρουσιάζονται σήμερα σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας. Και αναφέρομαι στην ελονοσία… ».
~ Το σχόλιο έκανε χθες ο πρόεδρος του ΤΕΙ Καλαμάτας Ανδρέας Κανάκης, ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος με τίτλο «Συμβιώνοντας με τα κουνούπια: Αντιμετώπιση και δημόσια υγεία».
 ~ Ο κ. Κανάκης αναφέρθηκε και στα πρόσφατα κρούσματα ελονοσίας στο γειτονικό Νομό Λακωνίας, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια ασθένεια που μεταδίδεται μέσω των κουνουπιών, άρα η διοργάνωση της ημερίδας από το ΤΕΙ είχε ιδιαίτερη σημασία.
~ Σημαντική, επίκαιρη και εύστοχη χαρακτήρισε την εκδήλωση, που οργανώθηκε με την υποστήριξη της Εντομολογικής Εταιρείας Ελλάδας και του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, αναφέροντας ότι υπάρχουν περιοχές που έχουν υποβαθμιστεί τουριστικά εξαιτίας των κουνουπιών. Είπε ότι απαιτείται επιστημονική ενημέρωση, σωστός σχεδιασμός και προγραμματισμός για την αντιμετώπιση του φαινομένου, το οποίο μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την οικονομική, κοινωνική και τουριστική ανάπτυξη μιας περιοχής. Μίλησε, επίσης, για έργα υποδομής, καθώς τα κουνούπια παρουσιάζονται σε στάσιμα νερά.
~ Για ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί με πρόληψη αντί για καταστολή έκανε λόγο ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, γεωπόνος, μέλος της Εντομολογικής Εταιρείας, ενώ εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας απηύθυνε χαιρετισμό ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Αδαμόπουλος.
~ Το κοινό της ημερίδας καλωσόρισε ο διευθυντής της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του ΤΕΙ Ευστράτιος Γεωργόπουλος, ενώ ακολούθησαν οι εισηγήσεις:
~ «Άνθρωπος και έντομα: η γενικότερη και η υγειονομική σημασία τους» από τον Γιώργο Σταθά, αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του ΤΕΙ Καλαμάτας.
~ «Καταπολέμηση των κουνουπιών» από τον Αντώνη Μιχαηλάκη, εντεταλμένο ερευνητή Γ΄ του Εργαστηρίου Γεωργικής Εντομολογίας στο Τμήμα Εντομολογίας και Γεωργικής Ζωολογίας του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου.
~ «Γίνεται η καταπολέμηση των κουνουπιών να είναι αποτελεσματική;» από τον Ηλία Κιούλο, γεωπόνο - εντομολόγο MSc του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
~ «Ασθένειες από τα κουνούπια στην Ελλάδα: η κατάσταση σήμερα» από τον Γιώργο Κολιόπουλο, υπεύθυνο του Εργαστηρίου Εντομοκτόνων Υγειονομικής Σημασίας του Τμήματος Ελέγχου Γεωργικών Φαρμάκων και Φυτοφαρμακευτικής στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο.
~ Ενδιαφέρουσα ήταν και η συζήτηση που έγινε αμέσως μετά τις ομιλίες, όπου πήραν μέρος με τοποθετήσεις υγειονομικοί και εκπρόσωποι φορέων της πόλης και του νομού. Πηγή  ενημέρωσεις -ειδήσεων Εφημερίδα "Θάρρος" Καλαμάτας  2011 .-

~** Αθλητική  ενημέρωση της Πέμπτης 15/12/2011 :
~* Για το  Γιουρόπα Λίγκ -UEFA:
1ος * ΠΑΟΚ Θεσσ/νίκης - Ρουμπίν Καζάν  1-1 , (1-0).- ^ Τα γκόλ :  16΄πεν. Βιερίνια , 48΄Νέλσον Βαλντέζ .-^
1ος * Σάμροκ Ρόβερς - Τόττεναμ  0-4 , (0-3).- ^
2ος ~ Αννόβερο - Βόρσκλα Πολτάβα 3-1 , (2-1).- ^
2ος ~ Κοπεγχάγη - Σταντάρ Λιέγης  0-1 , (0-1).- ^
3ος * Χάποελ Τέλ Αβίβ - Λέγκια Βαρσοβίας   2-0 , (1-0).-^
3ος * Αϊτχόφεν - Παπίντ Βουκουρεστίου 2-1 ,(0-0).-^
7ος ~ Αλκμάρ - Μέταλιστ  1-1 , (1-1).- ^
7ος ~ Αούστρια Βιένης - Μάλμε  2-0 , (0-0).- ^
8ος * Κλάζ Μπρίζ - Μπράγκα  1-1 ,(0-0).- ^
8ος * Μπερμιγχμαν - Μάριμπορ 1-0 ,(1-0).- ^
9ος ~ Ουντινέζε - Σέλτικ 1-1 , (1-1).- ^
9ος ~ Ατλέντικο Μανδρίτης - Ρέν  3-1 ,(2-0).- ^

~** Eθνικέςομάδες Νέων  Φιλικά στο ποδόσφαιρο U18 :
*  Γερμανία - Πορτογαλία  2-1 , (1-0).- ^
* Ισραήλ - Ιαπωνία  3-6 , ( 3-3).- ^


~* Για το Ευρωμπάσκετ - Ευρωλίγκα :
1ος ~ Ούλκερ Φερνέρμπαχτσε - Μπιλμπάο 70-80 .^
1ος ~ Ολυμπιακός Πειραιώς - Καντού 86-61 .- ^
2ος * Μπάμπεργκ -Ζαγκλίρις  68-82 .- ^
4ος  ~ Ούνικς Καζάν - Ασέκο Πρόκομ 68-41 .- ^
3ος * Μακαμπί Τέλ Αβίβ - Εφές Ανατολού   96-57 .- ^
4ος ~ Σιένα - Μπαρτσελόνα 77-74 .-  ^

~** Αναπτυξιακή Μεσσηνίας


Συνάντηση για τα κουνούπια
 ~ Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στα γραφεία της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας – Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου και ειδικότερα οι κ.κ. Γεώργιος Κολιόπουλος, υπεύθυνος του Εργαστηρίου Εντομοκτόνων Υγειονομικής Σημασίας και Αντώνιος Μιχαηλάκης, εντεταλμένος ερευνητής Εργαστηρίου Γεωργικής Εντομολογίας, Γεώργιος Σταθάς, αναπληρωτής καθηγητής της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του ΑΤΕΙ Καλαμάτας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΝ.ΜΕΣ.Α.Ε.ΟΤΑ Νικόλαος Αλεξανδρόπουλος, γεωπόνος, καθώς και στελέχη της εταιρείας.
 ~ Αντικείμενο της ανωτέρω συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων στο πλαίσιο εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου και επιστημονικά τεκμηριωμένου προγράμματος διαχείρισης κωνωποειδών στη Μεσσηνία. Ειδικότερα, συζητήθηκε το θέμα της υγειονομικής διαχείρισης, οι ασθένειες που προέρχονται από τα κουνούπια και η κατάσταση που επικρατεί σε τοπικό, περιφερειακό και πανελλαδικό επίπεδο, καθώς και οι τρόποι επιμόρφωσης των εμπλεκομένων και η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των πολιτών.

~** Δ.Σ. Τριφυλίας


Μερική απασχόληση και διαχείριση απορριμμάτων στη συνεδρίαση της Δευτέρας
 ~ Με 31 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει στις 6.00 το απόγευμα της Δευτέρας, στο δημοτικό μέγαρο Κυπαρισσίας, το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.
~ Μεταξύ των θεμάτων ξεχωρίζουν η «Συζήτηση σχετικά με την επανασύναψη συμβάσεων με τους 91 μερικώς απασχολουμένους του Δήμου Τριφυλίας» και η «Συζήτηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο Τριφυλίας».
~ Θυμίζουμε πως στις 6 Δεκεμβρίου ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Θανάσης Πετρόπουλος, ζήτησε με έγγραφο αίτημά του (αριθμ. πρωτ. 32454) προς το δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δ.Σ την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για τους 91 μερικώς απασχολούμενους.
 ~ Άλλα θέματα, στην ίδια συνεδρίαση, είναι: η μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών στις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες (έγκριση της αριθ. 175/2011 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής), η σύναψη προγραμματικής σύμβασης Δήμου Τριφυλίας και Περιφέρειας Πελοποννήσου για τεχνική υποστήριξη των υπηρεσιών της Περιφέρειας, η έγκριση της αριθ. 171/2011 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής ως προς τη διαδικασία διαπραγμάτευσης για τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Τριφυλίας, τα οποία δεν ανατέθηκαν στον ανοικτό διαγωνισμό, οι εγκρίσεις πρωτοκόλλων προσωρινής & οριστικής παραλαβής έργων, η πληρωμή τόκων υπερημερίας έργου «Κατασκευή αγωγού ομβρίων» Δήμου Τριφυλίας (πρώην Δήμου Φιλιατρών), κατανομή ΣΑΤΑ για συντήρηση και επισκευή σχολικών κτηρίων, έτους 2011, η πρόσκληση 1.1 της ΜΟΔ Α.Ε. για την υποβολή Τεχνικού Δελτίου Πράξης προκειμένου να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί ο Δήμος από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής», η τροποποίηση προϋπολογισμού Δ. Τριφυλίας, οικ. έτους 2011 (7η κατά σειρά), η συμμετοχή του Δήμου Τριφυλίας στο έργο «Κοινή πρόταση των Δήμων για πρόγραμμα προαγωγής υγείας για την παιδική παχυσαρκία», η σύσταση ομάδας εργασίας για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων κτισμάτων του Δήμου και αιτήσεις πολιτών .-

~** Κυπαρισσία


Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από τον Εμπορικό Σύλλογο
 ~ Πρωτοβουλία για διοργάνωση χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην Κυπαρισσία ανέλαβε ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης. Πρωτοβουλία ιδιαιτέρως σημαντική, μεσούσης της πολύ δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, με την οποία δίδεται στην πόλη χρώμα, ρυθμός και εορταστικός τόνος!
~ Οι εκδηλώσεις ξεκινούν απόψε, από τις 6.00, με άναμμα των χριστουγεννιάτικων δέντρων στο τριγωνάκι της κεντρικής αγοράς και στην κεντρική πλατεία. Η Φιλαρμονική της Κυπαρισσίας θα παίξει χριστουγεννιάτικες μελωδίες, ενώ σε όλους θα μοιραστούν γλυκίσματα, που είναι προσφορά των αρτοποιείων και ζαχαροπλαστείων της πόλης, και κρασιά, προσφορά της επιχείρησης «Νταραίος».
 ~ Τη Δευτέρα 19, την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, στην κεντρική πλατεία, θα στηθεί και θα λειτουργήσει χριστουγεννιάτικο χωριό με παιχνίδια για μικρούς και μεγαλύτερους. Όλοι θα μπορούν να γράψουν το δικό τους γράμμα στον Άγιο Βασίλη, να χοροπηδήσουν στα φουσκωτά και να στροβιλιστούν όμορφα στις υπέροχες μουσικές του Carousel! Κάθε μέρα από τις 11.00 το πρωί μέχρι το βράδυ. Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν ενεργά όλα τα καταστήματα της κεντρικής πλατείας, ενώ χορηγοί είναι και άλλοι επαγγελματίες. -

~** Σήμερα το απόγευμα


Συζήτηση ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης και προβολή ταινίας για τον Αυτισμό
 ~ Ενημερωτική εκδήλωση για τον Αυτισμό διοργανώνουν ο «Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας» και το «Κέντρο Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας» σήμερα Πέμπτη, στις 5.30 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο «Ν. Πολίτης» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο Ανατολικό Κέντρο Καλαμάτας.
~ Κατά την εκδήλωση θα προβληθούν αποσπάσματα της ταινίας “Temple Grandin”, στην οποία περιγράφεται η ζωή της Temple Grandin (1947-σήμερα), η οποία είναι μία αυτιστική γυναίκα που ξεπέρασε τους περιορισμούς που της επιβάλλονται λόγω της κατάστασής της. Σήμερα είναι καθηγήτρια στο “Colorado State University”.
 ~ Της ταινίας θα προηγηθεί ενημέρωση στους θεατές σχετικά με τη φύση του Αυτισμού, ενώ μετά το τέλος της θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό, την οποία θα συντονίζουν και θα συμμετέχουν οι κ.κ. Νότας Στέργιος (κλινικός ψυχολόγος- D.P. Mgr. κλινικός ψυχολόγος, επιστημονικά υπεύθυνος Ειδικής Θεραπευτικής Μονάδας Αυτιστικών -
- Παιδιών με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές, Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών "Π. & Α. Κυριακού".), Παυλοπούλου Γεωργία (ειδική παιδαγωγός, υποψήφια διδάκτωρ Πανεπιστημίου Λονδίνου, επιστημονικά υπεύθυνη Κέντρου Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας), Χαραλαμπόπουλος Χαράλαμπος (εκπαιδευτικός με εξειδίκευση στον Αυτισμό, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας) και Σαραβελάκης Κώστας (εκπαιδευτικός, αν. προϊστάμενος ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Μεσσηνίας).
~ Η εκδήλωση απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ, όπως φυσικά και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται σχετικά, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη. -

~** Τελειώνει αύριο το bazaar στο «Περιβόλι της Γιαγιάς»


~ Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το «Περιβόλι της Γιαγιάς» μας φέρνει κοντά στις γιορτές των Χριστουγέννων με το χριστουγεννιάτικο bazaar που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του. Όλα τα είδη δε, είναι σε πολύ χαμηλές τιμές.
~ Για σήμερα Πέμπτη οι ώρες λειτουργίας του bazaar είναι 9.00 π.μ. – 1.00 μ.μ. Αύριο Παρασκευή από τις 9.00 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ. και από τις 5.00 έως τις 8.00 μ.μ. Επίσης, λειτουργεί μπουφές με ζεστό καφέ και γλυκό.
~ Τα χρήματα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για καλό σκοπό. -

~** "Λιλιπούπολη"


Γιορτάζοντας τα Χριστούγεννα
 ~ Τα παιδιά του Κέντρου Προσχολικής Αγωγής «Λιλιπούπολη» υποδέχθηκαν τα Χριστούγεννα, πραγματοποιώντας τη χριστουγεννιάτικη γιορτή τους στη αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.
~ Το σχολείο φόρεσε τα γιορτινά του και καλωσόρισε τους μικρούς μαθητές, οι οποίοι μέρες τώρα προετοίμαζαν τη γιορτή τους με ιδιαίτερο κέφι, χαρά και ανυπομονησία.
~ Ο Άγιος Βασίλης, οι άγγελοι, οι νάνοι, οι τάρανδοι και οι υπόλοιποι χριστουγεννιάτικοι ήρωες ζωντάνεψαν για λίγο από τους μικρούς ηθοποιούς της «Λιλιπούπολης», που με το ταλέντο τους οδήγησαν γονείς και φίλους σ’ ένα μαγικό ταξίδι μέχρι το Βόρειο Πόλο... Σ’ ένα ταξίδι που μόνο τα παιδιά ξέρουν το δρόμο και δε χάνονται ποτέ, γιατί τα οδηγεί το αστέρι της ψυχής τους...
~ Τα παιδιά, λοιπόν, υποδύθηκαν ρόλους, τραγούδησαν, χόρεψαν και παρουσίασαν τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές τους, εκφράζοντας το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων, που είναι η αγάπη.
~ Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις συνεχίζονται με ένα εργαστήρι κατασκευών στολιδιών που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στο χώρο του σχολείου.

~** Για το συνεταιριστικό σύκο το 2011


Αυξημένη παραγωγή, ποιότητα και εξαγωγική δραστηριότητα
 ~ Η αύξηση της παραγωγής, η εξαιρετική ποιότητα αλλά και η χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξαγωγική δραστηριότητα, αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά της εφετινής σεζόν για την καλλιέργεια του σύκου. Στην Κεντρική Κλαδική Συνεταιριστική Ένωση Σύκων (ΣΥΚΙΚΗ) εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την εφετινή σεζόν και κοιτούν το μέλλον με αισιοδοξία, παρά τη γενικότερη κρίση.
~ Ικανοποιημένοι εμφανίζονται στην ΣΥΚΙΚΗ για την πορεία του εφετινού σύκου, αφού για μια ακόμη χρονιά, το προϊόν κατάφερε να ενισχύσει τους παραγωγούς και το εισόδημά τους.
 ~ «Η παραγωγή εφέτος σημείωσε αύξηση της τάξης του 12%, ενώ η ποιότητα ήταν εξαιρετική, καλύτερη των τελευταίων δέκα ετών», αναφέρει στο paseges.gr o πρόεδρος της ΣΥΚΙΚΗΣ κ. Παναγιώτης Παπαγεωργίου.
~ Σύμφωνα με τα στοιχεία της Συνεταιριστικής Ένωσης, η παραγωγή άγγιξε για την περιοχή της νότιας Πελοποννήσου τους 3.000 τόνους, ενώ υπήρχε περιθώριο και για μεγαλύτερη ποσότητα, ωστόσο οι υψηλές θερμοκρασίες και οι καύσωνες του καλοκαιριού επέδρασαν έως ένα σημείο αρνητικά στη σοδειά.
~* Οι τιμές
~ Στα επίπεδα της περασμένης χρονιάς κυμάνθηκαν οι τιμές, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΣΥΚΙΚΗΣ. Όπως εξηγεί στο paseges.gr ο κ. Παπαγεωργίου, οι παραγωγοί έχουν ήδη πληρωθεί για τη σοδειά που παρέδωσαν, με τις τιμές να κυμαίνονται από 1 έως 1,58 ευρώ/κιλό.
 ~* Οι εξαγωγές
~ Όσον αφορά στην εξαγωγική επίδοση της ΣΥΚΙΚΗΣ, ο κ. Παπαγεωργίου εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος, καθώς εκτιμά ότι ενδεχομένως να «φύγουν και όλα», ωστόσο το γενικότερο κλίμα στο εξωτερικό, λόγω της κρίσης, δεν είναι και τόσο καλό, καθώς δεν υπάρχει ρευστότητα στην αγορά.
~ Πρέπει να σημειώσουμε ότι η ΣΥΚΙΚΗ απορροφά το μεγαλύτερο «κομμάτι» της ελληνικής παραγωγής, η οποία εντοπίζεται στο μεγαλύτερο μέρος της στη νότια Πελοπόννησο, ενώ ακολουθούν οι περιοχές της Εύβοιας, με βάση τον όγκο παραγωγής.

~** Συνεταιρισμός Καλαμάτας


Δημοπρασία ελαιολάδου ΠΟΠ
 ~ Δημοπρασία για ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο, Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης έχει προγραμματίσει για τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας.
~ Με ανακοίνωσή του ο Συνεταιρισμός καλεί τους ενδιαφερόμενους να παρευρεθούν στη συνάντηση που θα γίνει την ημέρα εκείνη στις 7.00 το απόγευμα στα γραφεία του, στην περιοχή Φαραί. Η δημοπρασία αφορά ποσότητα ελαιολάδου 20 τόνων.
~ Για περισσότερες πληροφορίες: στο τηλ. 6944 144295 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.kalamata-olive.gr και asin_kal@otenet.grΑυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε .

~** Πριν 94 χρόνια

- ΤΗΝ προσεχή Κυριακήν θα ενεργηθή τρίτη επαναληπτική και τελειωτική μειοδοτική δημοπρασία δι’ ενσφραγίστων προσφορών εις το ενταύθα Νομαρχιακόν κατάστημα ακυρωθέντων υπό του Υπουργείου της Συκοινωνίας των πρακτικών της προηγουμένης τοιαύτης, προς μίσθωσιν των εν τω Νομώ μας ταχυδρομικών γραμμών.
 - ΕΞΕΤΑΣΘΕΙΣ χθες ενώπιον του ενταύθα Στρατοδικείου προεφυλακίσθη ο Γρηγόριος Ψιλής, διότι έψαλλε το απηγορευμένον άσμα του Αετού ο Γιος.
 - ΤΗΝ προσεχή Κυριακήν θα γίνη διανομή των εν τα Ταμείω ευρισκομένων δια την πόλιν των Καλαμών 1600 κυτίων κινίνης δια των δελτίων άρτου ορισθείσης της αναλογίας ενός σωληναρίου δι’ έκαστον δελτίον αδιαφόρως προς τα άτομα του δελτίου. Η διανομή γενήσεται από 9-12 π.μ. και από 3-5 μ.μ. Όσοι εκ των κατόχων δελτίων έλαβον τοιαύτην παρά του Ζαμπούρου δεν δικαιούνται να λάβωσιν νέαν.
 - ΑΠΟΨΕ ο θίασος θα σημειώση πρώτης τάξεως επιτυχίαν θα δοθή η επιθεώρησις του Μωραϊτίνη το «Πανόραμα» με 25 πεταχτά τραγουδάκια.

~**


    ~** ~-- ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011:
** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2011/12/blog-post.html  , Διαλεγμένες Φωτογραφίσεις ..Φωτογραφίες που αρέσουν , Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011 .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/12/1-2011.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011.- .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/12/2-3-2011.html  , Aυττό το Σαββατο - Κύριακο στην ενημέρωση 3 και 4 Δεκεμβρίου 2011 , Παρασκευή 2/12/2011.-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/12/5-2011.html  , Πρίν από τα Χριστούγεννα Δευτέρα , 5 Δεκεμβρίου 2011 .-
** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/12/5122011_05.html  , Λόγια Αγάπης Χαράς και Ανθρωπιάς για όλους μας 5/12/2011 Δευτέρα .-
** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/12/5122011_5419.html  , Έρχοντε γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς Δευτέρα , 5/12/2011 .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2011/12/6-2011.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής Ενημέρωσης , Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011 .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/12/7-12-2011.html  , Βλέπουμε και Μένουμε Ελλάδα 7-12-2011 .-
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/12/7-2011.html  , Κάθε ημέρα κοντά σας στο αγιάζι της καθημερινότητας Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011 .-
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/12/8-2011.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας , Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011 .-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/12/9-2011.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2011/12/10-2011.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής Ενημέρωσης , Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/12/10-2011.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής Ενημέρωσης , Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011 .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/12/11-2011.html  , Φωτογραφίες και Ανέκδοτα -Σήμερα είναι Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 σας ενημερώνουνε .-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/12/12-2011.html  . όλα όμορφα και ωραία με πολλά Νέα , Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/12/blog-post_12.html  , Φωτογραφίες και Βίντεο :Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου .-
** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/12/13-2011.html  , Ωραία μέρα για σήμερα με ενημέρωση και άλλα : Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011 .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2011/12/blog-post.html  , Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011 . ANΚΔΟΤΑ ...ΚΑΙ ΓΕΛΙΟ .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2011/12/blog-post_14.html  , Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011 , Στο Αγιάζι της καθημερινής Ενημέρωης .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/12/14122011.html  , Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011 , Βλέπουμε και Μένουμε Ελλάδα 14/12/2011.-
 ~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/12/14122011-2.html  , Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011 , Βλέπουμε και Μένουμε Ελλάδα 14/12/2011 Νούμ.. 2
** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/12/14122011-3.html  , Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011 , Βλέπουμε και Μένουμε Ελλάδα 14/12/2011 Νούμερο 3
** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/12/14-2011.html  , Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011 , Στο αγιάζι της καθημερινότητας , TΕΤΆΡΤΗ 14 Δεκεμβρίου 2011 .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/12/2011.html  , Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011 , ΥΜΝΟΙ ΑΓΙΩΝ Βυζαντινή μουσική - βυζαντινές εκκλησιαστικές μελωδίες 2011, No 1 .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/12/2011-2.html  , Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011 , ΥΜΝΟΙ ΑΓΙΩΝ Βυζαντινή μουσική - βυζαντινές εκκλησιαστικές μελωδίες 2011 No -2- .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/12/15-2011.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας ,Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011
 ** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/01/h-nellh-says-24012011.html  , Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011 , ΤHΕ NELLH SAY΄S Η ΝΕΛΛΗ ΜΑΣ ΛΕΕΙ 24/01/2011.-
~
~**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου