ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης

Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης :
Παρασκευή  16 Δεκεμβρίου 2011 .
** "Οσιου Σεραφιμ του Σαρωφ.. Οπου ευρισκεται ο Θεος, εκει δεν υπαρχει κακο. Ολα οσα απορρεουν απ τον θεο εχουν μεσα τους την ειρηνη και οδηγουν τον ανθρωπο προς την αυτοκατακριση και ταπεινωση Για να διατηρησης την ψυχικη ειρηνη πρέπει να προσπαθεις να εχεις το πνευμα της χαρας να αποφευγεις τν κατακρηση των αλλων και να συγκαταβαινεις στις αδυναμιες του αδελφου σου".-
** ** "Αγίου Μακαριου μακαριστου

 Αμφιλοχιου Μακρη Η ευχη ειναι το σωσιβιο της ψυχης κ του σωματος.... Η ευχη ειναι η βασις της τελειοτητος. Δεν υπαρχει αλλος τροπος καθαρμου και αγιασμου απο την νοεραν προσευχην. Αυτη εγεμισε τον παραδεισον απο Αγιους ανθρωπους...... Προσπαθησε καθε στιγμη να αναπνεης τον καθαρον αυτον αερα της προσευχης του Ιησου...."
*
~* ΟΜΟΡΦΕΣ ..ΔΙΑΛΕΧΤΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ

ΣΕΛΙΔΕΣ …ΑΠΟΛΑΥΣΕΩΝ ! :
~** Να κοιμηθούμε αγκαλιά :
http://youtu.be/efTLvQDLrx0  ,
 ~** Χρήστος Κυριαζής - Έλα μωράκι μου - Christos Kyriazis : http://youtu.be/dtmQWHFGxC0  ,
 ~** 2002 Gr -Esy mou'pes pws m'agapas :
http://youtu.be/9oHgQQsAf5Y  ,
 ~** Ypogeia Reumata - M' aresei na mi lew polla :
http://youtu.be/4RFtMOegcFk  ,
 ~** Monaxia Mou Ola : http://youtu.be/U6gSyDAr8ek  ,
 ~** ΤΟ ΟΧΙ ΑΠΟΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΝΑΙ-ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ : http://youtu.be/q9tkbzO-e6I  ,
 ~** Χειμερινοί Κολυμβητές - Από το Πάρκο στη Μυροβόλο :
http://youtu.be/8kUnhi4PLjg  ,
 ~** Συχνάζεις στο Μικρό Καφέ - Χειμερινοί κολυμβητές:http://youtu.be/YCOXnJsO7tA
 ~** Τούτο το μήνα (Μαύρα μου μάτια) :
 http://youtu.be/Ol4dZAZZRAo  ,
 ~** "Το τρεχαντηράκι" :
 http://youtu.be/fC92mlpGghM  ,
 ~** ΑΡΕΤΗ ΚΕΤΙΜΕ-ΜΕΝΕΞΕΔΕΣ ΚΑΙ ΖΟΥΜΠΟΥΛΙΑ.wmv : http://youtu.be/AZ8NedMaOQA  ,
 ~** ΣΝΟΥΦΕΛ-ΤΟ ΛΑΓΟΥΔΑΚΙ-ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ :
http://youtu.be/L8Xdhj3rWyg  ,.-

** Fisher της Fed: Διατηρούνται οι κίνδυνοι από τις πολύ μεγάλες τράπεζες:
 ~ Υπάρχει μεγάλος συγκεντρωτισμός στον τραπεζικό τομέα εκτίμησε σήμερα ο πρόεδρος της Dallas Federal Reserve, Richard Fisher ενώ δήλωσε ότι η τάση αυτή είναι αντι-αμερικάνικη, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.
 ~ Οι μικρές και περιφερειακές τράπεζες δεν αποτελούν κίνδυνο για την οικονομία δήλωσε ο Fisher. Τόνισε ωστόσο ότι οι μεγάλες τράπεζες συνεχίζουν να παρουσιάζουν σημαντικούς κινδύνους για την οικονομία και το ζήτημα των ιδρυμάτων που είναι πολύ μεγάλα για να καταρρεύσουν δεν έχει επιλυθεί.
 ~ Αναφερόμενος στις έκτακτες παρεμβάσεις της Fed για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα θα έχει τη δυνατότητα να συρρικνώσει και πάλι τον ισολογισμό της όταν φτάσει η ώρα χωρίς να πλήξει την οικονομική ανάπτυξη.
~ ** ΗΠΑ: Πέρασε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων ο προϋπολογισμός
~ Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων πέρασε σήμερα την πρόταση που ανοίγει τον δρόμο για τη χρηματοδότηση ομοσπονδιακών προγραμμάτων και υπηρεσιών με 1 τρισ. δολ. λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η σχετική προθεσμία.  ~ Η έγκριση του προϋπολογισμού ήταν απαραίτητη για να αποφευχθεί η διακοπή των εργασιών σε κρίσιμους κυβερνητικούς τομείς από σήμερα τα μεσάνυχτα λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.
 ~ Η πρόταση πέρασε με 296-121 και οδεύει για τη Γερουσία όπου αναμένεται να εξασφαλίσει με άνεση το πράσινο φως ακόμα και σήμερα.
 ~ Ο προϋπολογισμός προβλέπει σημαντικές περικοπές κονδυλίων για τις περισσότερες υπηρεσίες, ενώ σημαντικά μειωμένη είναι και η χρηματοδότηση προς το Πεντάγωνο, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία.

~** Fitch: Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση ΑΑΑ της Γαλλίας, υποβαθμίζει το outlook
~ Επιβεβαίωσε την κορυφαία αξιολόγηση ΄AAA΄ της Γαλλίας η Fitch Ratings, ωστόσο υποβάθμισε το outlook σε αρνητικό από σταθερό προηγουμένως επικαλούμενη τους αυξημένους κινδύνους από την κλιμάκωση της κρίσης στην Ευρώπη.  ~ Το αρνητικό outlook υποδεικνύει πιθανότητα ελαφρώς μεγαλύτερη του 50% για υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης σε ορίζοντα δύο ετών.
 ~ Η βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση επιβεβαιώθηκε στο ΄F1+΄.
 ~ Η επιβεβαίωση της αξιολόγησης ΄AAA΄ αποδίδεται από την Fitch στην "πλούσια και διαφοροποιημένη οικονομία" της Γαλλίας αλλά και στους αποτελεσματικούς κοινωνικούς και πολιτικούς θεσμούς και στη χρηματοδοτική ευελιξία που διαθέτει η χώρα. Σημειώνει παράλληλα ότι η γαλλική κυβέρνηση υιοθέτησε σειρά μέτρων για να ενισχύσει την αξιοπιστία της προσπάθειας για τη δημοσιονομική εξυγίανση.
 ~ Ωστόσο η Fitch εκτιμά ότι το κυβερνητικό χρέος αναμένεται να κορυφωθεί με βάση το βασικό της σενάριο το 2014 στο περίπου 92% του ΑΕΠ, επίπεδο υψηλότερο από όλα τα υπόλοιπα κράτη με αξιολόγηση ΄AAA΄ με την εξαίρεση των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας.
 ~ Επισημαίνει ταυτόχρονα ότι το αρνητικό outlook βασίζεται στον αυξημένο κίνδυνο από την πιθανότητα να προκύψουν και νέες υποχρεώσεις για το γαλλικό κράτος από την επιδείνωση της χρηματοοικονομικής κατάστασης στην Ευρωζώνη.
 ~ Όπως έχει και προηγουμένως σχολιάζει η Fitch, το δημοσιονομικό περιθώριο για την απορρόφηση και νέων αναταράξεων χωρίς να υπονομευτεί η αξιολόγηση ΄AAA΄ της Γαλλίας έχει σε μεγάλο βαθμό εξαντληθεί.
 ~ Το αρνητικό outlook αντανακλά την εκτίμηση μας ότι η πιθανότητα υλοποίησης των υποχρεώσεων αυτών –αν και αυτό δεν αποτελεί το βασικό σενάριο– έχει αυξηθεί σημαντικά όπως και ο κίνδυνος ενός πολύ χειρότερου οικονομικού και δημοσιονομικού αποτελέσματος, αναφέρει ο οίκος.
 ~ Σημειώνει ακόμα ότι η κλιμάκωση της κρίσης στην Ευρωζώνη από τον Ιούλιο συνιστά ένα σημαντικό αρνητικό σοκ για την ευρύτερη περιοχή, την οικονομία της Γαλλίας και τον χρηματοοικονομικό τομέα.
 ~ Σχολιάζοντας τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της περασμένης εβδομάδας η Fitch υπογραμμίζει ότι οι δεσμεύσεις που ανέλαβαν οι ηγέτες της Ε.Ε. και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν επαρκούν για να οδηγήσουν στη δημιουργία ενός αξιόπιστου τείχους προστασίας για να αποτραπεί μια αυτοεκπληρούμενη κρίση ρευστότητας ακόμα και φερεγγυότητας για ορισμένες χώρες με αξιολόγηση ΑΑΑ.
 ~ Έλλειψη μιας ολοκληρωμένης λύσης, τονίζει ο οίκος, η κρίση της Ευρωζώνης θα συνεχιστεί και αναμένεται να στιγματιστεί από επεισόδια σοβαρής μεταβλητότητας στις αγορές.

~** Fitch: Υπό επιτήρηση έξι χώρες της Ευρωζώνης
~ Σε καθεστώς πιστοληπτικής επιτήρησης με αρνητικές συνέπειες (Rating Watch Negative - RWN) έθεσε η Fitch Ratings την πιστοληπτική αξιολόγηση για το Βέλγιο, την Ισπανία, τη Σλοβενία, την Ιταλία, την Ιρλανδία και την Κύπρο.  ~ Οι αξιολογήσεις που μπαίνουν σε καθεστώς Rating Watch Negative (RWN) έχουν ως εξής:
-Βέλγιο: ΄AA+΄/΄RWN από ΄AA+΄/Negative Outlook (΄F1+΄ ανεπηρέαστο)
-Ισπανία: ΄AA-΄/΄F1+΄/RWN από ΄AA-΄/΄F1+΄/Negative Outlook
-Σλοβενία: ΄AA-΄/΄F1+΄/RWN από ΄AA-΄/΄F1+΄/Negative Outlook
-Ιταλία: ΄A+΄/΄F1΄/RWN από ΄A+΄/΄F1΄/Negative Outlook
-Ιρλανδία: ΄BBB+΄/΄F2΄/RWN από ΄BBB+΄/΄F2΄/Negative Outlook
-Κύπρος: ΄BBB΄/΄F3΄/RWN από ΄BBB΄/΄F3΄/Negative Outlook
 ~ H Fitch σημειώνει ότι το RWN υποδεικνύει πως οι παραπάνω αξιολογήσεις είναι υπό ενεργή αξιολόγηση και υπόκεινται σε αυξημένη πιθανότητα υποβάθμισης σε βραχυπρόθεσμο επίπεδo.
 ~ Ο οίκος περιμένει να ολοκληρώσει την αξιολόγηση του έως το τέλος του Ιανουαρίου. Αν καταλήξει ότι δικαιολογείται η υποβάθμιση αυτή αναμένεται να είναι κατά μία ή δύο βαθμίδες.
 ~ Στην έκθεση της η Fitch σημειώνει παράλληλα ότι μετά τη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης εβδομάδας έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μια ολοκληρωμένη λύση στην κρίση είναι τεχνικά και πολιτικά ανέφικτη.
 ~ Η Fitch αναφέρει ακόμα ότι παρά τις θετικές δεσμεύσεις των ηγετών της Ε.Ε. στη Σύνοδο – ιδίως όσον αφορά την απόφαση για επιτάχυνση της δημιουργίας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) αλλά και να αποδοθεί μικρότερη έμφαση στη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα (PSI) – οι ανησυχίες που είχε πριν τη Σύνοδο παραμένουν και τα αποτελέσματα της Συνόδου δεν συμβάλουν για να μετριαστούν.
 ~ Ο οίκος σημειώνει τέλος ότι ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η απουσία ενός αξιόπιστου οργανισμού που θα λειτουργήσει σαν δίχτυ ασφαλείας στη ζώνη του ευρώ. Κατά την άποψη της, αυτό θα απαιτούσε ενεργή και ρητή δέσμευση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ώστε να μετριαστούν οι κίνδυνοι στην Ευρωζώνη.

~** Η Ελλάδα χρειάζεται συνολική μεταρρύθμιση του Δημοσίου, όχι απλά περικοπές

~ Η Ελλάδα θα πρέπει να διενεργήσει μια σωστή αναδιαμόρφωση του αναποτελεσματικού δημόσιου τομέα της παρά «τυφλές» απλά περικοπές, σύμφωνα με αξιωματούχο της τρόικας, ο οποίος εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός σχετικά με τις περικοπές στο ελληνικό Δημόσιο.  ~ «Θέλω να ξέρω πως υπάρχει μια σωστή μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα και κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει ακόμα», δήλωσε ο ίδιος στο Reuters, με την προϋπόθεση της ανωνυμίας.
 ~ «Ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζεται η εφεδρεία, κατά την άποψή μου, δεν είναι ορθολογικός. Κάνουν οριζόντιες περικοπές και αυτό δεν αποτελεί μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα. Πρόκειται για μια βάναυση μείωση που δεν έχει νόημα», τόνισε ο ίδιος.
 ~ «Πρέπει να αποφασίσουν ποια τμήματα είναι περιττά και ποια δεν έχουν πλέον αρμοδιότητες, και οι αντίστοιχοι υπάλληλοι θα πρέπει να απολυθούν ή να μεταταχθούν. Υπάρχουν τμήματα τα οποία έχουν έλλειψη προσωπικού», συμπλήρωσε.

~**Rehn: "Η Ιταλία πρέπει να δώσει έμφαση στα διαρθρωτικά μέτρα "
~ Η Ιταλία πρέπει να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στα διαρθρωτικά μέτρα στους μελλοντικούς προϋπολογισμούς, δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος της ΕΕ για τις Οικονομικές και τις Νομισματικές Υποθέσεις, προτρέποντας τη χώρα να εντείνει επίσης τον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής.  ~ "Όσον αφορά τη δέσμη μέτρων για τον επόμενο προϋπολογισμό ή τις επόμενες δέσμες είναι πολύ σημαντικό να δίδεται ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στα διαρθρωτικά μέτρα, προκειμένου να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη και την απασχόληση", δήλωσε ο Όλι Ρεν σε ιταλούς δημοσιογράφους κατά την διάρκεια ενημέρωσης στις Βρυξέλλες.
 ~ Είπε επίσης ότι απαιτείται συνέχιση των μεταρρυθμίσεων της αγοράς εργασίας της χώρας, καθώς επίσης και μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
 ~ "Είναι επίσης πολύ σημαντικό η κυβέρνηση να δώσει έμφαση στην κοινωνική δικαιοσύνη σε αυτή την προσπάθεια", δήλωσε ο Ρεν.
 ~ "Δικαιοσύνη σημαίνει καταμερισμό των βαρών σε ολόκληρη την κοινωνία, συμπεριλαμβανόμενης μεταξύ άλλων της σοβαρής ενίσχυσης του αγώνα κατά της φοροδιαφυγής", σημείωσε.

~** Παγκόσμια Τράπεζα: Χρηματοδοτικό πρόγραμμα έως $1,3 δισ. για τη Σερβία
~ Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι ενέκρινε το τετραετές πλαίσιο στρατηγικής για την υποστήριξη των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών στη Σερβία, με χρηματοδοτική βοήθεια ύψους έως 1,3 δισ. δολ.  ~ "Η Παγκόσμια Τράπεζα θα στηρίξει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες στη Σερβία σε δύο περιοχές: ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και βελτίωση της αποτελεσματικότητας στις κοινωνικές δαπάνες" για την περίοδο 2012 - 2015,αναφέρει η τράπεζα σε σχετική ανακοίνωση.

~** Ανεργία στην Πελοπόννησο
* Άλμα 4,7% μέσα σ’ ένα χρόνο  ~ Σημαντική άνοδο, ύψους 4,7%, σημείωσε το ποσοστό ανεργίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσα σ’ ένα χρόνο (από 10% το 2010 έφτασε στο 14,7% το τρίτο τρίμηνο του 2011), απόρροια της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή μας λόγω ύφεσης.
~ Γενικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, κατά το γ΄ τρίμηνο του 2011 ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε σε 4.079.286 άτομα και των ανέργων σε 878.266. Το ποσοστό ανεργίας ήταν 17,7%, έναντι 16,3% του προηγούμενου τριμήνου και 12,4% του αντίστοιχου τριμήνου 2010.
 ~ Η απασχόληση μειώθηκε κατά 1,9% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 7,4% σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο του 2010. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 8,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 41,2% σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο του 2010.
~ Το ποσοστό ανεργίας των γυναικών (21,5%) είναι σημαντικά υψηλότερο από των ανδρών (15,0%). Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-29 ετών (35,3%), το οποίο στις νέες γυναίκες φθάνει στο 40,8%.
~ Η κατανομή της ανεργίας, λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο εκπαίδευσης, έχει ως εξής: το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται σε όσους δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο (25,1%). Ακολουθούν τα άτομα που έχουν τελειώσει μερικές τάξεις Δημοτικού (24,6%) και οι απόφοιτοι ανώτερης Τεχνολογικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (20,1%). Τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρούνται σε όσους έχουν διδακτορικό ή μεταπτυχιακό (9,5%) και στους πτυχιούχους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (13,9%).
~ Από το σύνολο των ανέργων, το 89,7% αναζητά εργασία ως μισθωτός με πλήρη απασχόληση. Από το σύνολο των ανέργων που αναζητούν μισθωτή απασχόληση, το 48,9% αναζητά αποκλειστικά πλήρη απασχόληση, ενώ το 43,1% αναζητά πλήρη αλλά στην ανάγκη είναι διατεθειμένο να εργαστεί και με μερική απασχόληση.
~ Ένα ποσοστό ανέργων (7,0%) απέρριψε, κατά τη διάρκεια του γ’ τριμήνου του 2011, κάποια πρόταση ανάληψης εργασίας για διάφορους λόγους, κυρίως επειδή: α) δεν εξυπηρετούσε ο τόπος εργασίας (30,6%), β) δεν ήταν ικανοποιητικές οι αποδοχές (24,4%), γ) δεν εξυπηρετούσε το ωράριο (15,8%).
~ Το ποσοστό των «νέων ανέργων», δηλαδή όσων εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας αναζητώντας απασχόληση, ανέρχεται στο 24,6% του συνόλου των ανέργων, ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι (αυτοί που αναζητούν από 12 μήνες και άνω εργασία, ανεξάρτητα αν είναι «νέοι» ή «παλαιοί» άνεργοι) αποτελούν αντίστοιχα το 53,2%.
~ Το ποσοστό ανεργίας των ατόμων με ξένη υπηκοότητα είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων υπηκόων (19,8% έναντι 17,5%). Επίσης, το 72,8% των ξένων υπηκόων είναι οικονομικά ενεργό, ποσοστό σημαντικά υψηλότερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων, το οποίο είναι 51,7%.

~** Εκπτώσεις από τα Χριστούγεννα
* Δώρα σε δόσεις, κρατήσεις με προκαταβολή  ~ Με λιγοστά δώρα για τους αγαπημένους, περιορισμό στις απολύτως απαραίτητες αγορές και άγχος για το πώς θα ανταποκριθούν σε νέα μέτρα και χαράτσια, θα περάσουν φέτος τα Χριστούγεννα οι Καλαματιανοί. Ποτέ άλλοτε την περίοδο πριν από τις γιορτές δεν έχουν αντιμετωπίσει τόσες δυσκολίες, λένε από την άλλη οι καταστηματάρχες της πόλης, που ξεκίνησαν χθες να λειτουργούν στο εορταστικό ωράριο, χωρίς να δουν ανάλογη αύξηση στην κίνηση. Η κρίση έχει εισάγει, παράλληλα, νέα… ήθη στις καταναλωτικές συμπεριφορές. Από το Νοέμβρη έχουν ξεκινήσει την έρευνα αγοράς οι πολίτες, ενώ πληρώνοντας προκαταβολή ή σε δόσεις, ζητούν να τους κρατηθούν συγκεκριμένα αντικείμενα, ώστε να μην τους πέσει βαρύ το συνολικό ποσό.
 ~ Στα μαγαζιά της Καλαμάτας οι εκπτώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και, μάλιστα, συναγωνίζονται τιμές που πέρυσι ή πρόπερσι βρίσκαμε μόνο στο τέλος των εκπτώσεων. Τα πολυκαταστήματα με ρούχα και παιχνίδια έχουν γονατίσει τους ντόπιους επαγγελματίες, οι οποίοι δεν παύουν να επαναλαμβάνουν: Στηρίξτε την τοπική αγορά.
~ «Τέτοιες εκπτώσεις δεν έχουμε δει ποτέ πριν από τις γιορτές»
~ «Μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει τίποτα η αγορά. Είναι περίεργα. Μία πάει να δείξει ότι έχει δουλειά, την επόμενη μέρα μάς ξαναρίχνει το ηθικό. Δεν περιμένουμε πολλά πράγματα τα Χριστούγεννα», λέει ο Ηλίας Πουλής, του καταστήματος ενδυμάτων Berto Lucci. «Ο κόσμος θα ήθελε να διαθέσει κάποια χρήματα για τις γιορτές, αλλά δεν έχει να τα διαθέσει. Με τόσες περικοπές που γίνονται, τα μέτρα που παίρνουν, τις έκτακτες εισφορές, δε θα μείνει τίποτα για την αγορά. Από τα δώρα Χριστουγέννων περιμένουμε τα μαγαζιά, την τελευταία εβδομάδα δουλεύαμε. Από τη στιγμή που δεν παίρνουν το δώρο, θα κοιτάξουν πρώτα το σπίτι τους, τις υποχρεώσεις τους και μετά θα βγουν να ψωνίσουν. Σκέφτονται ακόμα και το φαγητό, πόσω μάλλον να πάρουν ρούχα και παπούτσια».
~ «Τα καταστήματα της Καλαμάτας έχουν βάλει από τώρα εκπτώσεις, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν, να έχουμε εκπτώσεις 50% πριν από τις γιορτές. Βλέπουμε μειώσεις στις τιμές που δεν κάναμε ούτε στο τέλος των εκπτώσεων. Αυτό δείχνει ότι έχει πρόβλημα η αγορά σοβαρό» υπογραμμίζει.
~ Το μεγάλο πλήγμα τα ντόπια καταστήματα το έχουν δεχθεί από τις μεγάλες αλυσίδες. «Οι πολυεθνικές, όμιλοι μεγάλοι, έχουν έρθει και στην Καλαμάτα και χτυπάνε τις τιμές. Ο καταναλωτής προτιμά, δυστυχώς, αυτά τα πράγματα, κι ας μην είναι τόσο καλές οι ποιότητες όσο των άλλων καταστημάτων. Οι καταστηματάρχες της Καλαμάτας συνεχώς πληρώνουμε, τα ενοίκια είναι υψηλά, με αποτέλεσμα; Θα κλείσουμε όλοι εμείς και θα πηγαίνουμε να ψωνίζουμε και εμείς σε αυτούς. Γι’ αυτό λέμε και στους καταναλωτές: Να προτιμούν τα τοπικά καταστήματα. Έχουμε πολύ καλά είδη σε καλές τιμές. Εμείς από αυτούς κινούμαστε και τα χρήματα που θα πάρουμε, θα τα χαλάσουμε και πάλι στην Καλαμάτα. Χάνουμε όλοι».
 * «Κυριαρχούν τα μεγάλα πολυκαταστήματα»
~ «Είναι πολύ μειωμένη η κίνηση. Ευελπιστούμε για καλύτερες μέρες τώρα στις γιορτές, αν και δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι δραματικά. Οι προσφορές μόνο θα σώσουν την κατάσταση. Όπως έχουν τα πράγματα, οι εκπτώσεις θα συνεχιστούν και μέσα στις γιορτές», λέει η Ευαγγελία Φωτοπούλου, του καταστήματος υποδημάτων Mirada.
~ «Αλλά δεν το βάζουμε κάτω. Μια χρονιά ας δουλέψουμε έτσι, τι να κάνουμε; Προσπαθούμε να τα βλέπουμε θετικά και ελπίζω κάποια στιγμή να αλλάξουν προς το καλύτερο τα πράγματα. Αν θα δουλέψουν λίγο τα μαγαζιά, θα είναι μόνο στις εκπτώσεις. Και πάλι όχι τρελά πράγματα. Είναι φυσιολογικό. Κόβουν από παντού και ζητούν συνεχώς έκτακτες εισφορές. Θα μαζευτούμε κι εμείς οι επαγγελματίες. Δε θα κάνουμε μεγάλα ανοίγματα. Περιμένουμε να κατασταλάξει η κατάσταση, ώσπου να δούμε κι εμείς πού θα κυμαίνεται η δουλειά».
~ «Δυστυχώς, κυριαρχούν τα μεγάλα πολυκαταστήματα. Το κακό είναι ότι οι Καλαματιανοί τα προτιμούν. Πιστεύω όμως ότι κάποια παλιά μαγαζιά, επειδή έχουν μια σταθερή πελατεία και είναι και προσωπική η επαφή με τον πελάτη, εκεί κάποιοι θα κρατηθούμε. Δεν είναι αυτό το απρόσωπο που έχουν τα μεγάλα καταστήματα. Εδώ, είναι η γνωριμία τόσων χρόνων, κάποιες εξυπηρετήσεις ή ευκολίες που κάνεις. Τα μαγαζιά που έχουν ανοίξει τα τελευταία πέντε χρόνια, το βλέπω δύσκολο να αντέξουν».
 * «Κάνουν κρατήσεις  με προκαταβολή»
~ Η Ηρώ Αγατσά είχε δύο καταστήματα, σε διαφορετικά σημεία της πόλης. «Λόγω κρίσης και αυξημένων ενοικίων, συνδύασα το Oxygen με δώρα και το Oxygen Kids με παιχνίδια σε έναν ενιαίο χώρο», λέει.
~ Η κίνηση είναι πολύ μετρημένη, έρχονται διερευνητικά», παρατηρεί. «Η τάση που υπάρχει φέτος και μου έχει κάνει εντύπωση, είναι ότι από τέλος Νοεμβρίου έχουν ξεκινήσει όλοι, έρχονται και κρατάνε με προκαταβολή πράγματα, ώστε να μη τους έρθει το ποσό όλο μαζί στο τέλος. Αυτό είναι το διαφορετικό αυτής της χρονιάς. Ειδικά οικογένειες που έχουν δυο, τρία παιδιά και πολλές υποχρεώσεις, κάνουν κράτηση και πληρώνουν σιγά σιγά, για να μην τους έρθουν στο τέλος του χρόνου όλα μαζί».
~ «Η καταναλωτική συμπεριφορά του Καλαματιανού έχει αλλάξει πολύ από το καλοκαίρι και μετά», αναφέρει. «Θα σου πω τι γίνεται: Αν στην τηλεόραση τα παρουσιάζουν λίγο χαλαρά, ο κόσμος είναι πιο χαλαρός. Όταν αρχίζουν, πτωχεύουμε, πάμε στη δραχμή, μας διώχνουν από την Ε.Ε., τους βλέπεις και είναι όλοι μαγκωμένοι. Σαφώς υπάρχει πρόβλημα λόγω μισθών. Ευτυχώς, δεν έχει αγγίξει ακόμα τον ιδιωτικό τομέα. Πιστεύω ότι αυτή η χρονιά θα είναι χρονιά προσαρμογής. Και για εμάς (ήδη έχουμε κατεβάσει πολύ τις τιμές), αλλά και για τον κόσμο».
 * «Τα φετινά Χριστούγεννα δε  θυμίζουν καμία άλλη χρονιά»
~ Στο κατάστημα με είδη σπιτιού και διακόσμησης Επιλογές, η Λίτσα Κουκούτση σημειώνει ότι το ενδιαφέρον για στολισμούς έχει ξεκινήσει από το Νοέμβρη, «αλλά όχι τόσο έντονα όσο άλλες χρονιές. Πολύ έντονα έχει επηρεάσει τον καταναλωτή το χαράτσι της ΔΕΗ. Δεν του περισσεύει πλέον τίποτα για να διαθέσει στα μαγαζιά, αρκείται στα απαραίτητα και σαφέστατα ψωνίζει λιγότερο απ’ ό,τι ψώνιζε».
~ «Ελπίζουμε σε ανάκαμψη από εδώ και πέρα, γιατί μέχρι τώρα μέτρια πηγαίνουν τα πράγματα», προσθέτει. «Τα φετινά Χριστούγεννα δε θυμίζουν με καμία δύναμη καμία άλλη χρονιά. Αλλά ελπίζουμε ότι τώρα θα τονωθεί λίγο η αγορά, έστω και με τα λιγοστά δώρα που παίρνουν κάποιοι, με την ελπίδα ότι ο κόσμος θέλει να νιώσει χαρά και θα ξοδέψει έστω και λίγα χρήματα».
 * «Δεν είναι μόνο η μείωση των μισθών, αλλά και η ανασφάλεια»
~ Στα καταστήματα της πόλης να κοιτάζει τις βιτρίνες, συνάντησα τη Γιάννα. Είναι 25 ετών, άνεργη. «Φέτος, μόνο κοιτάζουμε», μου είπε. «Θα ήθελα να δώσω χαρά στους δικούς μου, να πάρω δώρα, να προσφέρω κάτι στον εαυτό μου για τις γιορτές, αλλά για φέτος ούτε που το συζητώ. Καλά να είμαστε», προσθέτει, «κι ελπίζουμε του χρόνου να είναι καλύτερα τα πράγματα. Αυτό δεν είναι το νόημα των Χριστουγέννων; Ελπίδα».
~ Κωνσταντίνα Μανιάτη, μητέρα και εργαζόμενη στα ΕΛΤΑ, λέει πως «οι συνθήκες είναι τέτοιες που φέτος θα πάρουμε πολύ πιο λίγα πράγματα για τις γιορτές. Θα πάρουμε ρούχα, τα δώρα για τα βαφτιστήρια μας, κλασικά, όπως πρέπει, αλλά θα είναι πιο οικονομικά και μόνο τα πιο αναγκαία. Τα δώρα προς τα παιδιά δεν μπορείς να τα αποφύγεις τα Χριστούγεννα. Από όπου μπορούμε να κόψουμε θα είναι σε όσα χρειαζόμαστε οι μεγάλοι. Για τον εαυτό μας δε θα ψωνίσουμε, αλλά και στα παιδιά με μέτρο. Τους εξηγούμε ότι δεν υπάρχουν χρήματα, να καταλαβαίνουν τα πιο μεγάλα σε ηλικία και να ψωνίζουν λίγα. Δεν είναι μόνο η μείωση των μισθών που μας έχει επηρεάσει, αλλά και η ανασφάλεια. Έχουμε δάνεια, υποχρεώσεις, χαράτσια, αλλά και φοβόμαστε ότι όσο περνά ο καιρός θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα».
~ «Χάλια», περιγράφει με μια λέξη την κατάσταση ο Παντελής Λάκκας, συνταξιούχος. «Και όσο πάει, θα γίνεται χειρότερη. Εγώ, όσα λεφτά θα πάρω από τη σύνταξη, θα τα δώσω για να πληρώσω τα χαράτσια τους. Ευτυχώς τα παιδιά και τα εγγόνια μου είναι μεγάλα, αλλά κάτι θέλουν κι εκείνα. Θέλω να τους προσφέρω τώρα στις γιορτές, αλλά είναι αδύνατον. Προ 40 ημέρων πλήρωσα το μισό χαράτσι του σπιτιού και το ρεύμα. Χθες μου ήρθε άλλο χαρτί, για να πληρώσω το άλλο μισό. Εγώ παίρνω 700 ευρώ. Το σπίτι μου θα φάει ή θα πληρώνω τα δικά τους τα σπασμένα;».

~** Φιλιατρά
* Παραβίασαν νύχτα τον Παιδικό Σταθμό…  ~ Αλγεινή εντύπωση και ερωτηματικά έχει προκαλέσει στα Φιλιατρά η παραβίαση του Παιδικού Σταθμού τη νύχτα της Δευτέρας – ξημερώματα Τρίτης. Ο άγνωστος ή οι άγνωστοι δράστες έσπασαν το τζάμι σε παράθυρο της κουζίνας και μπήκαν στο κτήριο. Μάλιστα, από την κουζίνα πήραν τον πυροσβεστήρα και άδειασαν όλη την ξηρά σκόνη στην αίθουσα υποδοχής, ενώ προκάλεσαν μικρές (ελαφρές) ζημιές στις υπόλοιπες αίθουσες. Μοναδική «λεία» τους ήταν δύο παιδικά πλαστικά αυτοκινητάκια, χωρίς να αφαιρέσουν ή να πειράξουν κάτι άλλο, όπως για παράδειγμα την τηλεόραση, το DVD player ή το στερεοφωνικό.
 ~ Κανένας κάτοικος από γειτονικά σπίτια δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό και το πρωί της Τρίτης οι υπάλληλοι του Παιδικού Σταθμού, πηγαίνοντας στον εργασιακό τους χώρο, αντίκρισαν το δυσάρεστο θέαμα. Όπως ήταν φυσικό, προκλήθηκε αναστάτωση και ο Παιδικός Σταθμός δε λειτούργησε, αφού έπρεπε να καθαριστεί.
 ~ Όπως είπε χθες στο «Θ» η αναπληρώτρια διευθύντρια του Παιδικού Σταθμού Φιλιατρών, Μαριγώ Μπακούρου, «η παραβίαση έγινε νύχτα Δευτέρας – ξημερώματα Τρίτης. Σπάσανε τζάμι και μπήκαν. Αδειάσανε όλο τον πυροσβεστήρα και γέμισε ο χώρος με σκόνη. Έσπασαν τα τζάμια από παράθυρα, αλλά δεν μπορούσαν να μπουν σε άλλες αίθουσες, επειδή ήταν κλειδωμένες. Τα μόνα που αφαίρεσαν ήταν δύο παιχνίδια, πλαστικά αυτοκινητάκια, από την αίθουσα διδασκαλίας. Δεν πείραξαν κάτι άλλο. Επίσης, είχαν πάρει ένα παιχνίδι “κομμωτήριο”, που είναι λίγο ψηλό, για να πατήσουν και να ανοίξουν το σύρτη σε μία πόρτα, για να πάνε και αλλού, αλλά δεν μπόρεσαν».
 ~ Αξίζει να σημειωθεί πως η παραβίαση του Παιδικού Σταθμού συζητείται πολύ στα Φιλιατρά, με τις απόψεις να συγκλίνουν πως ίσως πρόκειται για πράξη παραβατικής συμπεριφοράς ανηλίκων, καθώς δεν εκλάπησαν αντικείμενα αξίας, αλλά μόνο δύο παιδικά παιχνίδια, ούτε προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές από βανδαλισμούς στο χώρο.

~** Κλείνουν έως 30 Ιουνίου οι χωματέρες της Περιφέρειας
~ Tην ερχόμενη Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου θα προκηρυχθούν τα τεύχη δημοπράτησης του διαγωνισμού για τα απορρίμματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης στην ημερίδα της ΠΕΔ Πελοποννήσου για τη διαχείριση των απορριμμάτων, παρουσία και του υφυπουργού Εσωτερικών Π. Κουκουλόπουλου, προχθές στην Τρίπολη. ~ Ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι η πολιτική οριοθέτηση της Περιφέρειας αποτελεί πρόκριμα για ολόκληρη τη χώρα, δήλωσε ικανοποιημένος για την αμέριστη στήριξη που εξέφρασαν οι Δήμοι, ενώ προανήγγειλε την οριστική παύση λειτουργίας όλων των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μέχρι τις 30 Ιουνίου 2012.
 ~ Πρόσθεσε πως θα υπήρχαν ταχύτερα εξελίξεις αν είχαν παραληφθεί νωρίτερα οι Τεχνικές Υπηρεσίες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
~ Σημείωσε δε, ότι η μη επιβολή προστίμων από την Ευρ. Επιτροπή σχετίζεται με την κινητικότητα της Περιφέρειας, ενώ για την ανακύκλωση, σχολίασε ότι ο υφιστάμενος σχεδιασμός έχει πλήρως αποτύχει και απαιτείται νέο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης.
~ Για τους ΦΟΔΣΑ είπε πως έχει ζητηθεί κι έχει γίνει αποδεκτό να συσταθεί διαβαθμιδικός ΦΟΔΣΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κατά τα πρότυπα της Περιφέρειας Αττικής.
~ Τέλος, ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα τίθενται σε λειτουργία τα μεικτά κλιμάκια ελέγχου περιβάλλοντος ως άμεσο αποτέλεσμα του μνημονίου συνεργασίας που έχει συναφθεί με την Ειδική Επιθεώρηση Περιβάλλοντος.

~**Παναγιώτης Νίκας
* Υπομονή τουλάχιστον 2 χρόνια για τη διαχείριση των απορριμμάτων
 ~ Στα συμπεράσματα της ημερίδας που διοργάνωσε η ΠΕΔ Πελοποννήσου στην Τρίπολη για τη διαχείριση των απορριμμάτων και στα αποτελέσματα της συνάντησης στην Αθήνα του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, των προέδρων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ) της χώρας και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, αναφέρθηκε σε χθεσινοβραδινές δηλώσεις του ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου, Παν. Νίκας.
 ~ Συγκεκριμένα, ανέφερε - μεταξύ άλλων - ότι στην ημερίδα στην Τρίπολη «ξεκαθαρίστηκε ότι ουσιαστικά υπάρχουν πόροι για μία μονάδα ολικής διαχείρισης των απορριμμάτων, ύψους περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ. Η κυβέρνηση έχει επιλέξει η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την επιλογή της να γίνει με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ. Ιδιώτες, δηλαδή, θα αναλάβουν τη διαχείριση των απορριμμάτων. Από εκεί και πέρα, κρίσιμη παράμετρος είναι το κόστος της διαχείρισης, όπου επιδίωξη είναι να επιλεγεί αυτή με το χαμηλότερο. Αυτό θα προσδιοριστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.
~ Όλα αυτά τα ζητήματα θα απασχολήσουν και τους 26 Δήμους της Περιφέρειας και θα είναι αυτοί που θα λάβουν τις αποφάσεις και ως προς τις τεχνικές που θα ακολουθηθούν και ως προς το κόστος που θα υπάρξει
~ Οι εκτιμήσεις από τα παραπάνω είναι ότι για την επίλυση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο θα χρειαστούν δύο με τρία χρόνια, αν όλα πάνε καλά και υπάρξει ο αναγκαίος κοινός βηματισμός Δήμων και Περιφέρειας. Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για συνεννόηση και συνεργασία».
~ Για τη συνάντηση και τα αποτελέσματα της συνάντησης στην Αθήνα, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, ακολουθεί αναλυτικό ρεπορτάζ πιο κάτω

~** Aπό τις εκδόσεις "Μίλητος"
* Τη Δευτέρα παρουσιάζεται το λεύκωμα «Όξω Μάνη»  ~  Το λεύκωμα των εκδόσεων «Μίλητος», «Όξω Μάνη», θα παρουσιασθεί στις 7.30 το απόγευμα της Δευτέρας στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, ενώ μανιάτικα κείμενα θα απαγγείλει η ηθοποιός Κάτια Δανδουλάκη. Χθες, συνέντευξη για την εκδήλωση έδωσαν ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας και ο συντονιστής της παρουσίασης, Παναγιώτης Τσιμόγιαννης.
 Δήμαρχος
 ~ Ο κ. Γιαννημάρας αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Δήμου για ανάδειξη της περιοχής, επισημαίνοντας ότι η Μάνη απ’ όλους αναγνωρίζεται ως κάτι μοναδικό. Τη χαρακτήρισε στολίδι, το οποίο, όμως, πρέπει να παρουσιάζεται και να αναδεικνύεται η αξία του. Η «Μίλητος», τόνισε, είδε αυτό το στολίδι και αποφάσισε να το αναδείξει.
 ~ Μίλησε για ανάπτυξη του τουριστικού τομέα, που εκτιμά ότι είναι ο πιο σημαντικός και μιλώντας για το λεύκωμα, είπε ότι θα δωρίζεται σε σημαντικούς επισκέπτες της περιοχής.
 ~ Μιλώντας περισσότερο για τη Μάνη, υπογράμμισε ότι μέσα από το λεύκωμα ανακάλυψε σημεία που ούτε ο ίδιος που κατάγεται από την περιοχή δε γνώριζε, τα οποία τον προκάλεσαν και τα επισκέφθηκε. Αναφέρθηκε, επίσης, στα μονοπάτια της Μάνης, σημειώνοντας ότι έχει επισκεφθεί περίπου 20-30, ενώ είναι πάνω από 100. Έμεινε δε έκπληκτος από την κατάσταση στην οποία διατηρούνται. Μάλιστα, είπε ότι επιχειρείται η ένταξη έργου σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα που θα αφορά στα μονοπάτια, καθώς και η χρηματοδότηση της σήμανσής τους.
 ~ Τέλος, είπε ότι ο Δήμος κάνει προσπάθεια για ανάδειξη και του υποθαλάσσιου πλούτου της περιοχής, τον οποίο χαρακτήρισε τεράστιο.
 Εκδήλωση
 ~ Μιλώντας για την εκδήλωση της Δευτέρας, ο κ. Τσιμόγιαννης είπε ότι σε αυτή θα μιλήσουν η επίκουρος καθηγήτρια Παλαιογραφίας Σοφία Καπετανάκη, ο αρχιτέκτονας – εθνολόγος Γιάννης Σαΐτας και ο συγγραφέας Χρίστος Κοτσωνής.
 ~ Κείμενα με μοιρολόγια και νανουρίσματα της Μάνης θα απαγγείλει η ηθοποιός Κάτια Δανδουλάκη.
 ~ Για τη Μάνη, ο κ. Τσιμόγιαννης είπε πως είναι μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή περιοχή, με ατελείωτες βυζαντινές εκκλησίες, μονοπάτια, θάλασσες και φαράγγια και δική της ιστορία.
 ~ Καταλήγοντας σημείωσε ότι το λεύκωμα αποτελεί ύμνο προς τη Μάνη και τιμά την περιοχή και τους κατοίκους της.

~** Κεντρική πλατεία Καλαμάτας
Διασκέδαση και ενημέρωση στα «σπιτάκια»
 ~ Διασκεδαστικό και δημιουργικό είναι για τους μικρούς φίλους κάθε πρωινό και απόγευμα στα σπιτάκια της κεντρικής πλατείας Καλαμάτας.
 ~ Χθες, στα σπιτάκια της πλατείας βρέθηκαν ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας, για να συνεχίσει τη σημαντική ενημέρωση στο κοινό, και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΚΕΚΥΚΑμεΑ Μεσσηνίας, που παρουσίασε τα έργα των παιδιών του.
 ~ Σήμερα Παρασκευή, η κεντρική πλατεία και τα σπιτάκια θα φιλοξενήσουν, εκτός του Φιλοζωικού Ομίλου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΚΕΚΥΚΑμεΑ Μεσσηνίας, την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, το Δημοτικό Παντοπωλείο και το Σύλλογο Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας, ενώ το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας θα παρουσιάσει στον πεζόδρομο της Αριστομένους, στις 6.00 μ.μ., το σύνολο πνευστών «5 Modern Ensemble», ένα ασυνήθιστο και ενδιαφέρον ηχητικά μουσικό σύνολο, με τους Γιώργο Κάστανο στο σοπράνο σαξόφωνο, Νίκο Μήτρου στο κόρνο, Νατάσσα Μπακέα στο φλάουτο και Δημήτρη Μπακέα στο κλαρινέτο.
 ~ Οι «5 Modern Ensemble» θα παρουσιάσουν ένα ευφάνταστο εορταστικό πρόγραμμα, με γνωστές μελωδίες και δημοφιλή έργα, σε μοναδικές και πρωτότυπες διασκευές.- Πηγή ενημέρωσης Εφημερίδα "Θάρρος" Καλαμάτας  2011.-

~** Γιάννης Γιαννακόπουλος
«Άσκησα ένα νόμιμο δικαίωμά μου»
 -Στο λογαριασμό της Βουλής για την εξυπηρέτηση του δημοσιονομικού χρέους οποιοδήποτε επιδικασθέν ποσό
 ~ Στο ζήτημα που έχει προκύψει με τα αναδρομικά που διεκδικούν πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές τοποθετείται ο τέως βουλευτής Γιάννης Γιαννακόπουλος, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στη λίστα όσων έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
~ Σε ό,τι αφορά τον εαυτό του, δηλώνει ότι άσκησε ένα νόμιμο δικαίωμά του, το οποίο ωστόσο έχει ήδη εκχωρήσει – μεταβιβάσει στο λογαριασμό που έχει ανοίξει η Βουλή για την εξυπηρέτηση του δημοσιονομικού χρέους.
 ~ Αναλυτικά, ο κ. Γιαννακόπουλος δηλώνει: «Σχετικά με το θέμα των αναδρομικών των δικαστών, του κύριου προσωπικού του Ν.Σ.Κ. και, κατ’ επέκταση, των βουλευτών κ.λπ., που έχει προκύψει μετά και τα πρόσφατα δημοσιεύματα, δηλώνω τα εξής:
~ Σε ό,τι με αφορά, άσκησα ένα νόμιμο δικαίωμά μου, το οποίο έχω ήδη εκχωρήσει – μεταβιβάσει (οποιοδήποτε ποσό μου επιδικαστεί), στο λογαριασμό της Βουλής, με αριθμό GR IBAN 04010002400000000/26132462 της Τράπεζας της Ελλάδος, που έχει ανοίξει η Βουλή για την εξυπηρέτηση του δημοσιονομικού χρέους, επιδίδοντας νομίμως (με δικαστικό επιμελητή) τη σχετική δήλωση – εκχώρησή μου και την αμετάκλητη δέσμευσή μου, τόσο στον πρόεδρο της Βουλής όσο και στο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.
~ Επομένως, το θέμα δε με αφορά. Θέλω, επίσης, να επισημάνω, ότι η εν λόγω αγωγή μου κατετέθη στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών το έτος 2007 (Γ.Α.Κ. 23832/2007), σε μια χρονική περίοδο που δεν ετίθετο κανένα ζήτημα για την οικονομική κατάσταση της χώρας. Το όλο θέμα δημιουργήθηκε λόγω της μεροληπτικής στάσης της Πολιτείας διαχρονικά απέναντι στους δικαστές και το κύριο προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σε σχέση με τους βουλευτές.
~ Η Πολιτεία, όμως, για λόγους ισονομίας που επιβάλλονται από το Σύνταγμα, δεν μπορεί για το ίδιο θέμα να εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά».


~** Επίσκεψη Π. Αλευρά στα Βιομηχανικά Σφαγεία

 Ζήτησε εντατικοποίηση των ελέγχων
 ~ Επίσκεψη στα Σφαγεία Καλαμάτας πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς. Εκεί, είχε σύσκεψη με στελέχη των σφαγείων και των αρμόδιων υπηρεσιών για τη σωστή λειτουργία τους εν όψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
 ~ Ο κ. Αλευράς ζήτησε εντατικοποίηση των ελέγχων, ενώ είπε ότι θα δοθεί έμφαση στην αποτροπή του φαινομένου της ελληνοποίησης σφαγίων.
 Σύσκεψη
 ~ Στη σύσκεψη στο χώρο των Βιομηχανικών Σφαγείων Καλαμάτας συμμετείχαν στελέχη της διεύθυνσης των Σφαγείων, ο Σύλλογος Κρεοπωλών, εκδοροσφαγείς, δερματέμποροι και υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας.
 ~ Το πρώτο ζήτημα που εξετάσθηκε ήταν η εύρυθμη λειτουργία των σφαγείων, ενώ ο κ. Αλευράς συνέστησε εντατικοποίηση των ελέγχων, με τη συνεργασία όλων των συναρμόδιων υπηρεσιακών ελεγκτικών μηχανισμών.
 Συγκεκριμένα, ζήτησε:
 -Ελέγχους σε επίπεδο εκτροφών (απογραφή, γνωστοποίηση μεταβολών, έλεγχος σφαγών)
 -Συστηματικούς, προ σφαγής, ελέγχους των ζώων και υγειονομικές επιθεωρήσεις των σφαγίων από την Κτηνιατρική Υπηρεσία
 -Ελέγχους σε επίπεδο σφαγείου (μεταφορικών μέσων, δερματεμπόρων)
 -Ελέγχους σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας κρέατος και καταστήματα λιανικής πώλησης.
 Καταναλωτές
 ~ Σε ό,τι αφορά τους καταναλωτές, ο κ. Αλευράς είπε ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αγορές τους και να ακολουθούν ορισμένους κανόνες. Να επιλέγουν επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς, απ’ όπου θα προμηθεύονται τα προϊόντα που επιθυμούν. Να αποφεύγουν να αγοράσουν πράγματα από περιστασιακούς πωλητές, διότι, όπως τόνισε, αποτελούν πηγή προϊόντων που δεν έχουν ελεγχθεί κι αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ακόμα και στην υγεία τους.
 ~ Βασικό είναι να συγκρίνουν την τιμή με την ποιότητα του κρέατος και να αναζητούν τις σφραγίδες υγειονομικών ελέγχων και κατηγορίας.
 ~ Τέλος, ο κ. Αλευράς τόνισε ότι τα λαμβανόμενα μέτρα θα εξασφαλίσουν τη διάθεση ζωικών προϊόντων άριστης ποιότητας, που πληρούν όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές, θα προστατεύσουν την αγορά από φαινόμενα ελληνοποίησης σφαγίων και θα διασφαλίσουν τόσο το εισόδημα του Μεσσήνιου κτηνοτρόφου όσο και τη δημόσια υγεία.

~** Εκλογές Επιμελητηρίου
* Οι σταυροί προτίμησης όλων των υποψηφίων  ~ Στη φάση αναζήτησης συνεργασίας για τη νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου βρίσκονται ακόμα οι τρεις επιτυχόντες συνδυασμοί από τις εκλογές της προηγούμενης εβδομάδας, η οποία και πρέπει να επιτευχθεί το αργότερο μέσα στις δύο επόμενες εβδομάδες.
~ Χθες, στο μεταξύ, ανακοινώθηκαν επίσημα τα τελικά αποτελέσματα, μετά την ανακήρυξη που έγινε από το Πρωτοδικείο.
~ Σε σύνολο ψήφων, πρώτος συνδυασμός αναδείχθηκε η «Δημιουργική Μεσσηνία» του κ. Γιώργου Καραμπάτου με 1.240 ψήφους, αλλά κατέλαβε 9 έδρες, σε σύγκριση με το συνδυασμό «Νέο Επιμελητήριο» του κ. Γ. Γκούμα που έλαβε 1.198 ψήφους αλλά 10 έδρες.
 ~ Τρίτος σε σταυρούς συνδυασμός είναι η «Συνεργασία για την Ανάπτυξη στη Μεσσηνία» του κ. Δημήτρη Αδαμόπουλου, με 280 ψήφους και 2 έδρες.
~ Εκτός νέας διοίκησης έμεινε ο συνδυασμός «Αγωνιστική – Αντιμονοπωλιακή Συνεργασία» του κ. Νίκου Ψαλτήρα, που έλαβε 53 ψήφους και καμία έδρα.
~ Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σταυροδοσία, με έμφαση στο εξαγωγικό τμήμα, όπου τα αποτελέσματα άφησαν εκτός νέας διοίκησης τον επικεφαλής του πρώτου σε έδρες συνδυασμού «Νέο Επιμελητήριο», Γεώργιο Γκούμα. Μάλιστα, έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Γκούμας συγκέντρωσε πολύ λίγες ψήφους. Από τους έξι υποψηφίους του συνδυασμού του ήρθε πέμπτος, με μόλις 9 ψήφους. Βέβαια, σε περίπτωση που τη μία έδρα του τμήματος έπαιρνε ο συνδυασμός του, ως επικεφαλής θα εκλεγόταν αυτός, αφού ρόλο παίζει ο αριθμός των ψηφοδελτίων και όχι των σταυρών.
~ Σε κάθε τμήμα, οι σύμβουλοι που εκλέγονται είναι οι εξής:
* Βιοτεχνικό Τμήμα: Θεόδωρος Μπομπόνης Τάσος Μαρκόπουλος, Νίκος Κυριακόπουλος, Παν. Πουλημένος και Παν. Βασιλόπουλος
* Εξαγωγικό Τμήμα: Δημήτρης Γυφτέας
* Τουριστικό Τμήμα: Δημήτρης Μιανιάτης
* Τμήμα Μεταφορών: Αναστάσιος Χριστόπουλος
* Επαγγελματικό Τμήμα: Παναγιώτης Αγγελόπουλος, Παναγιώτης Ανδριανόπουλος, Νικόλαος Μπελογιάννης, Καραμπάτος Γεώργιος, Κρανιώτης Παύλος και Δημήτρης Αδαμόπουλος.
* Εμπορικό Τμήμα: Παύλος Γκρέκης, Καπερώνης Γεώργιος, Σωτήρης Σαραντέας, Κουτίβας Ηλίας, Τσάμη Όλγα, Κωστόπουλος Γιώργος και Τζαννετέας Παναγιώτης. -

~** Πριν 94 χρόνια
- ΕΝ τω Νομαρχιακώ καταστήματι την προσεχή Κυριακήν θέλει ενεργηθή επαναληπτική δημοπρασία προς μίσθωσιν του συνόλου των ταχ. γραμμών του νομού μας δι’ εγγράφων και ενσφραγίστων προσφορών. Η δημοπρασία θα είναι οριστική και τελειωτική. Προστίθενται δε εις την διακήρυξιν οι εξής όροι: Δια των ταχυδρομικών αμαξών και αυτοκινήτων θα ταξιδεύωσι δωρεάν και αυτοδικαίως και οι επιθεωρηταί της ταχυδρομικής, τηλεφωνικής και τηλεγραφικής υπηρεσίας και ότι η έκπτωσις του εργολάβου προτείνεται υπό του Συμβουλίου των Τ.Τ.Τ. στηριζόμενου επί της εκθέσεως του αρμοδίου επιθεωρητού.
- ΤΗΝ προσεχή Κυριακήν εκτίθεται εις μειοδοτικήν δημοπρασίαν η συντήρησις των οδών της β΄ περιφερείας Τριφυλίας δι’ εγγράφων και ενσφραγίστων προσφορών εν τω Νομαρχιακώ καταστήματι, του όλου έργου προϋπολογηθέντος εις 91.000 δραχμάς.
- ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ αθρόα η μεταφορά εξ Αλαγονίας εις τας αποθήκας της ενταύθα Αγροτ. Τραπέζης της επιταχθείσης ποσότητος γεωμήλων στρογγύλης ποικιλίας προς σποράν. -



  *** ~-- ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011:
** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2011/12/blog-post.html  , Διαλεγμένες Φωτογραφίσεις ..Φωτογραφίες που αρέσουν , Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011 .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/12/1-2011.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011.- .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/12/2-3-2011.html  , Aυττό το Σαββατο - Κύριακο στην ενημέρωση 3 και 4 Δεκεμβρίου 2011 , Παρασκευή 2/12/2011.-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/12/5-2011.html  , Πρίν από τα Χριστούγεννα Δευτέρα , 5 Δεκεμβρίου 2011 .-
** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/12/5122011_05.html  , Λόγια Αγάπης Χαράς και Ανθρωπιάς για όλους μας 5/12/2011 Δευτέρα .-
** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/12/5122011_5419.html  , Έρχοντε γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς Δευτέρα , 5/12/2011 .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2011/12/6-2011.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής Ενημέρωσης , Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011 .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/12/7-12-2011.html  , Βλέπουμε και Μένουμε Ελλάδα 7-12-2011 .-
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/12/7-2011.html  , Κάθε ημέρα κοντά σας στο αγιάζι της καθημερινότητας Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011 .-
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/12/8-2011.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας , Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011 .-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/12/9-2011.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2011/12/10-2011.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής Ενημέρωσης , Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/12/10-2011.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής Ενημέρωσης , Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011 .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/12/11-2011.html  , Φωτογραφίες και Ανέκδοτα -Σήμερα είναι Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 σας ενημερώνουνε .-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/12/12-2011.html  . Όλα όμορφα και ωραία με πολλά Νέα , Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/12/blog-post_12.html  , Φωτογραφίες και Βίντεο :Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου .-
** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/12/13-2011.html  , Ωραία μέρα για σήμερα με ενημέρωση και άλλα : Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011 .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2011/12/blog-post.html  , Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011 . ANΚΔΟΤΑ ...ΚΑΙ ΓΕΛΙΟ .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2011/12/blog-post_14.html  , Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011 , Στο Αγιάζι της καθημερινής Ενημέρωης .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/12/14122011.html  , Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011 , Βλέπουμε και Μένουμε Ελλάδα 14/12/2011 , Νούμερο 1.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/12/14122011-2.html  , Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011 , Βλέπουμε και Μένουμε Ελλάδα 14/12/2011 Νούμερο 2
** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/12/14122011-3.html  , Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011 , Βλέπουμε και Μένουμε Ελλάδα 14/12/2011 Νούμερο 3
** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/12/14-2011.html  , Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011 , Στο αγιάζι της καθημερινότητας , TΕΤΆΡΤΗ 14 Δεκεμβρίου 2011 .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/12/2011.html  , Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011 , ΥΜΝΟΙ ΑΓΙΩΝ Βυζαντινή μουσική - βυζαντινές εκκλησιαστικές μελωδίες 2011, No 1 .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/12/2011-2.html  , Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011 , ΥΜΝΟΙ ΑΓΙΩΝ Βυζαντινή μουσική - βυζαντινές εκκλησιαστικές μελωδίες 2011 No -2- .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/12/15-2011.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας ,Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011
** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/01/h-nellh-says-24012011.html  , Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011 , ΤHΕ NELLH SAY΄S Η ΝΕΛΛΗ ΜΑΣ ΛΕΕΙ 24/01/2011.-
1. !!~** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2011/12/blog-post.html#!/2011/12/blog-post.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ενημέρωση - Εδήσεις -Σχόλια κ.α ,Παρασκευή 16 /12/201 1η Δημοσίευση ! .-
**

Εκδηλώσεις από το Δημοτικό Σχολείο Μερόπης Ν. Μεσσηνίας :
** Την 1  Δεκεμβρίου δώθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Μερόπης Θεατρική παράσταση ....

Θεατρική παράσταση "Τα καινούρια ρούχα του βασιλιά"  Ακολουθούν φωτογραφίες από την θεατρική παράσταση και το ακροατήριο ...!




**

1 σχόλιο:

  1. ~* KALHSPERA sas !!! XRONIA POLLA APO KARDIAS!!!
    ▄▀▄ ▄▀▄ ▄█ ▄▀▄☆•*•.¸¸☆•*´¨`*•.¸¸.Ha­ppine­­­­­ss..
    ░▄▀ █░█ ░█ ░▄▀☆•*•.¸¸☆•*´¨`*•.¸¸. Peace..
    █▄▄ ▀▄▀ ░█ █▄▄☆•*•.¸¸☆•*´¨`*•.¸a­nd LOVE...!!KALH XRONIA.... ME YGEIA KAI EYTYXIA.....O NEOS XRONOS NA FEREI TA KALYTERA GIA SENA KAI THN OIKOGENIA SOY!!!!!!!FILAKIAAAAAA KATAPRASINAAAAA APO TO ARFARA KALAMATAS MESSHNIAS GREECE …HELLAS !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή