ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Στο  αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης  Παρασκευή 17  Αυγούστου  2012  :
To Πάσχα του καλοκαιριού για το  2012 μας αφήνει !
Το ποντικάκι στην καθημερινή μας  ενημέρωση ! :
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και πολλά  Άλλα για σήμερα :

  ~** Εορτασμός Παναγίας Σουμελά Τραπεζούντα 2012 :

http://youtu.be/8haZSmjURew



~** εορτασμός 15αύγουστος 2012 :
http://youtu.be/7F_S_U5QSUY



ΜΕΝΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!
*** Σπήλαια Διρού, για να είσαι αλλού!
http://diakopes.in.gr/#
 *Στην καρδιά της Λακωνικής Μάνης, νότια της Αρεόπολης, βρίσκεται ο Πύργος Διρού, ιστορικό μανιάτικο χωριό, αφού εδώ απέκρουσαν οι κάτοικοι της Μάνης τις δυνάμεις του Ιμπραήμ τον Ιούνιο του 1826.
~ Οι επισκέπτες του Πύργου Διρού έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν, μεταξύ άλλων, τη Φουρνιάτα, τον οχυρό οικισμό με το τειχισμένο συγκρότημα του οπλαρχηγού Σκλαβουνάκου, τη Χαριά, έναν από τους παλαιότερους και πλέον αντιπροσωπευτικούς μανιάτικους οικισμούς, αλλά και εξαίρετα δείγματα βυζαντινής εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής στην ευρύτερη περιοχή.
* Όμως, το ενδιαφέρον των επισκεπτών της περιοχής του Πύργου Διρού μονοπωλούν, αναμφίβολα, τα ονομαστά σπήλαια Διρού, από τα ωραιότερα της χώρας μας.
~ Το σπήλαιο Βλυχάδα εξερευνήθηκε συστηματικά από τους σπηλαιολόγους Iωάννη και Άννα Πετροχείλου. Aπό το 1949 έως το 1960 είχαν εξερευνηθεί και χαρτογραφηθεί 1.600 μέτρα. Στην εποχή μας το γνωστό μήκος του σπηλαίου ξεπερνά τα 14 χιλιόμετρα.
* Στα ευρήματα του σπηλαίου με τους εντυπωσιακούς σταλαγμίτες και σταλακτίτες συγκαταλέγονται απολιθωμένα οστά ιπποπόταμου, πάνθηρα, ύαινας, λιονταριού, ελαφιού και κουναβιού, καθώς και κεραμική, που υποδηλώνει ανθρώπινη παρουσία. Μοναδική εμπειρία αποτελεί η περιήγηση με βάρκα στα λιμναία τμήματα της Βλυχάδας, που επιτρέπει στους επισκέπτες να απολαύσουν ένα μαγευτικό ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο.
~ Tο σπήλαιο Aλεπότρυπα, από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα νεολιθικά σπήλαια της χώρας μας, εντοπίστηκε το 1958 από τους σπηλαιολόγους Iωάννη και Άννα Πετροχείλου, ύστερα από υπόδειξη των κατοίκων της περιοχής. Mικρές και μεγάλες αίθουσες αναπτύσσονται κατά μήκος ενός κεντρικού διαδρόμου που διασχίζει το σπήλαιο (μήκους 240 μέτρων).
* H Aλεπότρυπα κατοικήθηκε κατά τη Nεότερη και την Tελική Nεολιθική Περίοδο, χρησιμοποιήθηκε δε ως κατοικία, αποθήκη αγαθών, εργαστήριο οικοτεχνικής δραστηριότητας, χώρος ταφής και λατρείας νεκρών. Iσχυρός σεισμός στα τέλη της 4ης χιλιετίας π.X. προκάλεσε εκτεταμένες αποκολλήσεις βράχων από την οροφή και τα πλευρικά τοιχώματα του σπηλαίου, έφραξε την είσοδό του και εγκλώβισε τους χρήστες του.
~ Tο πλούσιο οστεολογικό υλικό και τα άφθονα ευρήματα – κεραμική, λίθινα, χάλκινα και οστέινα εργαλεία και όπλα, αργυρά, λίθινα, οστέινα, οστρέινα και πήλινα κοσμήματα, πήλινα, λίθινα και οστέινα ανθρωπόμορφα και ζωόμορφα ειδώλια – μαρτυρούν ότι στην Aλεπότρυπα αναπτύχθηκε μια πολυάνθρωπη κοινωνία με εμποροναυτικό και γεωργοκτηνοτροφικό χαρακτήρα.
* Στην είσοδο του σπηλαίου της Aλεπότρυπας βρίσκεται το Nεολιθικό Mουσείο Διρού, όπου εκτίθενται αντιπροσωπευτικά ευρήματα του σπηλαίου (κεραμική, εργαλεία, όπλα, κοσμήματα, ειδώλια, οστεολογικό υλικό).
~ Πατήστε εδώ για να σχηματίσετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για την περιοχή του Πύργου Διρού, τη Λακωνική Μάνη, αλλά και ολόκληρη τη Λακωνία.   Γιάννης Τούντας

***   - Τα πορίσματα διαχείρισης στη συνέλευση του συνεταιρισμού της ΕΑΣ
* Στην πρώτη γενική συνέλευση του νέου συνεταιρισμού της Ενωσης Μεσσηνίας, αμέσως μετά την έγκριση του καταστατικού, θα συζητηθούν τα πορίσματα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που καταλογίζουν αδυναμίες, προβληματική λειτουργία και ευθύνες στην πρώην ηγεσία της ΕΑΣ. Αυτό αποφάσισε το προσωρινό Δ.Σ. της καινούργιας οργάνωσης την περασμένη Τρίτη, μετά τις εξηγήσεις που ζήτησε το υπουργείο για τη μη ανακοίνωση και συζήτηση των πορισμάτων στη γενική συνέλευση.
 * Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία που έγιναν γνωστά και συζητήθηκαν στη συνεδρίαση, τα πορίσματα θα έπρεπε να είχαν συζητηθεί στη γενική συνέλευση της ΕΑΣ, όπως είχε ζητήσει το υπουργείο. Πράγμα που δεν έγινε, ενώ δεν κατέστη δυνατή η συζήτησή τους ούτε στο Δ.Σ. της οργάνωσης, παρότι το είχαν ζητήσει αρκετοί σύμβουλοι. Μάλιστα, σε συνεδρίαση του Συμβουλίου που είχε οριστεί η συζήτησή τους, δεν υπήρξε απαρτία, καθώς την τελευταία ώρα δήλωσαν αδυναμία συμμετοχής οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας.
 * Για το θέμα, όμως, έδειξε ενδιαφέρον το υπουργείο και η αρμόδια διεύθυνση ζητεί τελικά από την Ενωση τους λόγους, που τα πορίσματα δεν ανακοινώθηκαν σε γενική συνέλευση της οργάνωσης, όπως απαιτείτο. Η συζήτηση του θέματος προκάλεσε ένταση και αντιπαράθεση στο προσωρινό Δ.Σ. της Τρίτης. Σ’ αυτή επιβεβαιώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες μας, η κακοδιαχείριση και η κακή οικονομική κατάσταση της ΕΑΣ. Πηγή :  εφημερίδα " Ελευθερία" Μεσσηνίας 2012

***  Από ατύχημα ο θάνατος του Αγγλου στο Εξωχώρι
* Ανασύρθηκε χθες, νωρίς το απόγευμα, ό,τι είχε μείνει από το πτώμα που εντόπισαν οι δύο πεζοπόροι την Τρίτη στη χαράδρα «Βαθύ λαγκάδι», στο Εξωχώρι της Μάνης. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ανήκει στον αγνοούμενο Αγγλο αθλητή Τζον Λότον, καθώς στο σημείο βρέθηκαν διάφορα προσωπικά του αντικείμενα. Μεταξύ αυτών ήταν και το ρολόι του εξαφανισθέντα, ο οποίος αναζητείτο από τις αρχές του περασμένου Απριλίου. Η Αστυνομία, με τα πρώτα στοιχεία που συνέλεξε από την περιοχή, οδηγείται στο συμπέρασμα ότι ο θάνατός του οφείλεται σε ατύχημα - ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA για να διαπιστωθεί οριστικά εάν πρόκειται για τον Άγγλο αγνοούμενο.
 * Στην επιχείρηση για την ανάσυρση του πτώματος συμμετείχαν άνδρες της Αστυνομίας και ομάδα διάσωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας με επικεφαλής τον πυρονόμο Λευτέρη Δημητρόπουλο, καθώς και εθελοντές του Συλλόγου "Γαία" Δυτικής Μάνης. Στην περιοχή των ερευνών ήταν από το απόγευμα της Τρίτης και ο υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, αστυνομικός διευθυντής Γιώργος Λάνος.

*** Με βάρκες οι τουρίστες από το κρουαζιερόπλοιο λόγω απειρίας του καπετάνιου
* Το κυπριακών συμφερόντων κρουαζιερόπλοιο "Thomson Celebration" έδεσε ανήμερα Δεκαπενταύγουστου στα ανοιχτά του λιμανιού της Καλαμάτας. Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο έχει επισκεφθεί το λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας κι άλλες φορές κατά το παρελθόν, αλλά με άλλο καπετάνιο. Ο νέος του καπετάνιος, πάντως, απέφυγε λόγω απειρίας να προσεγγίσει το λιμάνι και όσοι από τους 1.334 επιβάτες -επί το πλείστον Άγγλοι- θέλησαν να περιηγηθούν στην πόλη μεταφέρθηκαν στη στεριά με βάρκες του πλοίου. Σε επικοινωνία της "Ε" με το ναυτιλιακό πρακτορείο του Ανδρέα Ζερβάκη, είπαν ότι ήταν επιλογή του καπετάνιου να μην προσεγγίσει το κρουαζιερόπλοιο το λιμάνι. Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα αλλά ήταν επιλογή του καπετάνιου να μείνει ανοιχτά του λιμανιού, πήραμε και από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας.

*** Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μεσσηνία

* Λίγες μέρες ξεκούρασης και χαλάρωσης πέρασε στη Μεσσηνία ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενόψει των πολύ κρίσιμων συναντήσεων που θα έχει σύντομα για το μέλλον της χώρας. Ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο ο Αντ. Σαμαράς έκανε τη δεύτερη δημόσια εμφάνισή του κατά την παραμονή του στο νομό, μετά τα εγκαίνια των εκθέσεων στο Κάστρο της Πύλου και στην οικία Τσικλητήρα το βράδυ της Δευτέρας.
 * Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γεωργία, την κόρη του Λένα και το δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη, ο πρωθυπουργός παρακολούθησε τη θεία λειτουργία στο ναό της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στην Πύλο. Στη συνέχεια η συντροφιά, μαζί με φίλους - φανατικούς υποστηρικτές του κ. Σαμαρά, μετέβη στην πλατεία Τριών Ναυάρχων. Εκεί ο πρωθυπουργός έγινε δεκτός με ενθουσιασμό. Χαιρέτησε τον κόσμο, ντόπιους και επισκέπτες κάθε ηλικίας, και κάθισε έως το μεσημέρι κάτω από τον πλάτανο απολαμβάνοντας τον καφέ του και την ομορφιά του τόπου. Χαρακτηριστικό είναι πως δεν έκανε δηλώσεις, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε διακοπές και περνάει οικογενειακές στιγμές.
 * Το ίδιο βράδυ ο κ. Σαμαράς δείπνησε στην Καλαμάτα, στην ταβέρνα "Αγριλιά" στη Βέργα, με την οικογένειά του και το ζεύγος Χαΐτογλου από τη Θεσσαλονίκη.
 * Ο πρωθυπουργός διατήρησε και χθες τον ιδιωτικό χαρακτήρα της παραμονής του στη Μεσσηνία, με μπάνιο και ξεκούραση, ενώ ήταν προγραμματισμένο να φύγει σήμερα για Αθήνα.

*** Διαμαρτυρίες για κουνούπια στη Γιάλοβα
Διαμαρτυρίες για κουνούπια στη Γιάλοβα
* Εντονες διαμαρτυρίες για την κατάσταση με τα κουνούπια στη Γιάλοβα, δεχθήκαμε και πάλι χθες. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του πολίτη Παναγιώτη Γιαννούτσου, ο οποίος εκφράζοντας την αγανάκτησή του προ(σ)κάλεσε το δήμαρχο Πύλου - Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη, την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας και κάθε άλλο υπεύθυνο να οργανώσουν τη "γιορτή του κουνουπιού". «Δεν μπορούμε να σταθούμε με τίποτα. Δεν μπορείς να μπεις σε περιβόλι αργά το απόγευμα από τα κουνούπια, για να μαζέψεις κηπευτικά», σημείωσε ο κ. Γιαννούτσος.
 * Διαμαρτυρήθηκε ότι οι εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας «περνούν μ’ ένα αμάξι και δε ραντίζουν. Δεν έχουν μπει ποτέ στη λιμνοθάλασσα». Παρατήρησε πως παρόλα αυτά πληρώνουν κουνουπόσημο και τα σπίτια και τα καταστήματα, ακόμα και αν είναι κλειστά και πρόσθεσε: «Και πέρσι τα ίδια έκαναν. Ανάλογα με τη θάλασσα πλημμυρίζει το Διβάρι και μας πνίγει το κουνούπι».

*** Μελέτη αμφίδρομης κίνησης στη Βασ. Γεωργίου
Μελέτη αμφίδρομης κίνησης στη Βασ. Γεωργίου
* Η αμφίδρομη κίνηση επί της Βασιλέως Γεωργίου, στο τμήμα από την Φαρών ώς την Αριστομένους, θα αποτελέσει αντικείμενο μελέτης από τις υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, στις οποίες δόθηκε χθες η σχετική οδηγία σε σύσκεψη που συγκλήθηκε από το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα στο Διοικητήριο, με αντικείμενο κυκλοφοριακά θέματα.
 ~ Ανάλογη οδηγία δόθηκε και για την επανένταξη στην κυκλοφορία του τμήματος καθόδου της οδού Ακρίτα, μεταξύ Βασιλέως Γεωργίου και Βασιλίσσης Ολγας.
 ~ Οπως ανακοινώθηκε από το δήμο, επίσης, στην ίδια σύσκεψη, «δόθηκε οδηγία για την τακτοποίηση της υπάρχουσας νησίδας στην οδό Αρτέμιδος και την επέκτασή της μέχρι τη γέφυρα της οδού Σπάρτης».
 ~ Επίσης αποφασίσθηκε να προωθηθούν για ψήφιση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, -«αφού προηγηθεί δημόσια διαβούλευση»-, οι μονοδρομήσεις α) στην οδό Μπουλούκου και την ευρύτερη περιοχή και β) νότια της Λακωνικής και ανατολικά της Παλαιολόγου.

*** Από το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο: Αυλαία στους Γαργαλιάνους για το "Ο θάνατος και η κόρη"

* Η τελευταία παράσταση του "Ο θάνατος και η κόρη" του Αριελ Ντόρφμαν του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου θα δοθεί την Παρασκευή στις 9.15 το βράδυ στον αύλειο χώρο του προφήτη Ηλία…

*** ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΝΧΩΡΙΟΥΣ ΠΡΟΔΩ...
Όλοι μας, έχουμε υποχρέωση να απαιτήσουμε την παύση αυτής της κυβέρνησης που ξεπουλά όσο – όσο και θέλει «με κάθε θυσία» να κρατήσει την χώρα στην Ευρώπη. Προφανώς, η θυσία αφορά τους Έλληνες πολίτες, ενώ η διάσωση της χώρας αφορά την διάσωση της ληστρικής διεθνούς συμμορίας η οποία αποφάσισε να κατακτήσει μία χώρα και κάνει έναν πόλεμο χωρίς όπλα, αλλά με ανθρώπινα θύματα, τα οποία αντιμετωπίζονται ήδη ως στατιστικό στοιχείο. Κι ενώ η κυβέρνηση Σαμαρά και οι εντολείς της δολοφονούν την χώρα, εμείς ως πολίτες πρέπει να αναρωτηθούμε: θα κάνουμε κάτι ή θα περιμένουμε την σειρά μας;

***  "Το γάλα είναι το  Αίμα  της Ζωής μας !!! "
*** 10% από τις αρχές Σεπτεμβρίου        
Image* «Ψαλίδι» στις αντιμισθίες των αιρετώνΚατά 10% μειώνονται, σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα, από τις αρχές του επόμενου μήνα οι αντιμισθίες των αιρετών της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού.
Έτσι, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που θα ισχύουν, σε καμία περίπτωση οι μεικτές αποδοχές δημάρχων, περιφερειαρχών ή γενικών γραμματέων δε θα υπερβαίνουν τα 5.000 ευρώ (μαζί με τα επιδόματα κτλ.), που είναι, άλλωστε, και ο μεικτός μισθός - σύμφωνα με τα νέα δεδομένα- του γενικού γραμματέα υπουργείου και του γενικού γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης.
Σύμφωνα με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, από την 1η Σεπτεμβρίου ο μισθός τους αναλυτικότερα διαμορφώνεται ως εξής (και ανάλογα ακολουθούν οι αντιμισθίες των αιρετών), από περίπου 5.850 που είναι σήμερα:
Βασικός μισθός: 3.700 ευρώ. Επίδομα θέσης ευθύνης: 1.000 ευρώ. Έξοδα παράστασης: 300 ευρώ. Σύνολο: 5.000 ευρώ μηνιαίως.
ΟΙ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΕΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
Η αντιμισθία του περιφερειάρχη (είναι ισόποση με τις κάθε είδους αποδοχές, τα έξοδα παράστασης και τα επιδόματα ή προσαυξήσεις του γενικού γραμματέα υπουργείου) διαμορφώνεται από 5.000 ευρώ σε 4.500 ευρώ μεικτά.
Η αντιμισθία του αντιπεριφερειάρχη (που είναι το 75% της αντιμισθίας του περιφερειάρχη) διαμορφώνεται σε 3.375 ευρώ μεικτά, ενώ η αντιμισθία του προέδρου Περιφερειακού Συμβουλίου (που είναι το 50% της αντιμισθίας του περιφερειάρχη) διαμορφώνεται σε 2.250 ευρώ μεικτά.
Η αντιμισθία των δημάρχων, αντιδημάρχων και προέδρων Δημοτικών Συμβουλίων διαμορφώνεται ανάλογα με τον πληθυσμό του Δήμου. Έτσι: σε Δήμους με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων είναι ισόποση με το σύνολο των πάσης φύσεως αποδοχών του γενικού γραμματέα υπουργείου μείον 10%, με αποτέλεσμα το ύψος των μεικτών μηνιαίων αποδοχών να φτάνει πλέον τα 4.500 ευρώ.
Σε Δήμους με πληθυσμό από 20.000-100.000 κατοίκους είναι ισόποση με το 72% των αποδοχών γενικού γραμματέα υπουργείου, με αποτέλεσμα το ύψος των μεικτών μηνιαίων αποδοχών να φτάνει πλέον τα 3.600 ευρώ.
Σε Δήμους με πληθυσμό κάτω των 20.000 κατοίκων είναι ισόποση με το 60% των αποδοχών γενικού γραμματέα υπουργείου, με αποτέλεσμα το ύψος των μεικτών μηνιαίων αποδοχών να φτάνει πλέον τα 2.700 ευρώ.
Με δεδομένο πως οι αντιδήμαρχοι λαμβάνουν το 50% της αντιμισθίας των δημάρχων και οι πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων το 40% αυτής, από 1/9/2012 οι μισθοί τους διαμορφώνονται ανάλογα:
Σε Δήμους με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, οι αντιδήμαρχοι θα λαμβάνουν 2.250 ευρώ μεικτά και οι πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων 1.800 ευρώ μεικτά.
Σε Δήμους με πληθυσμό από 20.000-100.000 κατοίκους, οι αντιδήμαρχοι θα λαμβάνουν 1.800 ευρώ μεικτά και οι πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων 1.440 ευρώ μεικτά. Σε Δήμους με πληθυσμό κάτω των 20.000 κατοίκων, οι αντιδήμαρχοι θα λαμβάνουν 1.350 ευρώ μεικτά και οι πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων 1.080 ευρώ μεικτά.
Αποδοχές ειδικών συμβούλων-συνεργατών
Τέλος, όπως αναφέρει στην απόφασή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, «θα πρέπει να προσαρμοσθούν ανάλογα και οι βασικοί μισθοί των ειδικών συμβούλων και συνεργατών των περιφερειαρχών και των δημάρχων, οι οποίοι καθορίζονται σε ποσοστό επί των βασικών μισθών των υπαλλήλων της κατηγορίας ειδικών θέσεων».
Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης


***Επτά στην Πυλία, έξι στην Καλαμάτα        
Image* Μπόλικες συλλήψεις καταστηματαρχών τις τελευταίες ημέρεςΑρκετές συλλήψεις καταστηματαρχών είχαμε τις τελευταίες ημέρες στη Μεσσηνία για παραβάσεις που αφορούν στη λειτουργία των καταστημάτων τους, όπως η άδεια λειτουργίας και η ηχορύπανση.
Στην ευρύτερη περιοχή της Πυλίας, μετά από ελέγχους που διενήργησαν υπηρεσίες του Αστυνομικού Τμήματος Πύλου, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο επτά ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι καταστημάτων. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι καταστημάτων σε Γιάλοβα, Φοινικούντα και Ρωμανού.
Οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν αφορούσαν την άδεια λειτουργίας του καταστήματος, την έλλειψη αδειών εργασίας σε προσωπικό, ενώ σε μία περίπτωση συνελήφθη ο ιδιοκτήτης διότι, ενώ το κατάστημά του είχε σφραγισθεί από το Δήμο Πύλου – Νέστορος, αυτός το είχε αποσφραγίσει και εργαζόταν κανονικά.
Όλοι οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο το Δεκαπενταύγουστο, όπου έκαναν χρήση του δικαιώματός τους και οι υποθέσεις τους θα εκδικασθούν σε τακτική δικάσιμο.
Στην Καλαμάτα πάλι, από τις αρχές Αυγούστου, έχουν γίνει συνολικά έξι συλλήψεις καταστηματαρχών για διάφορες παραβάσεις. Από αυτές, οι τέσσερις είναι για ηχορύπανση, η μία για άδεια λειτουργίας και η μία για αποσφράγιση καταστήματος.
Τις τελευταίες ημέρες και συγκεκριμένα στις 10 Αυγούστου συνελήφθη υπεύθυνος καταστήματος στην παραλία της Καλαμάτας, διότι λειτουργούσε το κατάστημα το οποίο είχε σφραγίσει ο Δήμος πέρυσι.
Στις 13 Αυγούστου συνελήφθη άλλος ένας ιδιοκτήτης παραλιακού καταστήματος, καθώς είχε παραβιάσει την άδεια λειτουργίας ως αναψυκτήριο και λειτουργούσε ως κέντρο διασκέδασης.
Αμφότεροι οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο.  Της Βίκυς Βετουλάκη


***Καθαρή η θάλασσα        
 *    παρά τα παράπονα των κολυμβητών
Image
Τα αποτελέσματα του τελευταίου μικροβιολογικού ελέγχου των νερών κολύμβησης στις παραλίες της Καλαμάτας έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΚ).
Από τα αποτελέσματα, αποδεικνύεται, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ότι η θάλασσά μας είναι απολύτως κατάλληλη για κολύμβηση.
Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες πολλοί δημότες έχουν επικοινωνήσει με το Δήμο, όπου και έχουν εκφράσει τα παράπονά τους για την κατάσταση της θάλασσας, ιδιαίτερα σε ορισμένες περιοχές.
Α.Π.
   


*** Μεσσηνία        
Image
*Εορτασμός της Κοίμησης της Θεοτόκου
*
Εορτάστηκε προχθές με τη δέουσα θρησκευτική κατάνυξη η Κοίμηση της Θεοτόκου. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν, όπως κάθε χρονιά, οι ιστορικές Μονές της Παναγίας στο Βουλκάνο, τη Δήμιοβα και το Μαρδάκι Νέδουσας. Χιλιάδες πιστοί προσκύνησαν τις εικόνες της Παναγίας, ενώ παρακολούθησαν τις θρησκευτικές εκδηλώσεις. Επίσης πολύς κόσμος παρευρέθη στον Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία στους Ιερούς Ναούς Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις Τοπικές Κοινότητες Λεΐκων, Πλατέος, Άριος, καθώς και στην Άνω Βέργα.
*
Με το νου στην Ελλάδα που πλήττεται από την οικονομική κρίση τελέστηκε η λειτουργία στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας στο Βουλκάνο, όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Κατά την ομιλία του τόνισε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη αλληλεγγύης μεταξύ των Ελλήνων, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι πρέπει να θυσιάσουμε το “εγώ” μας και να επικεντρωθούμε στο “εμείς”, για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που ζούμε.
«Δεν είμαστε εμείς που μπορούμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα» είπε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στο μήνυμά του και συμπλήρωσε: «Όταν σταθεί ο ένας δίπλα στον άλλον, όταν νοιώσει κανείς πως δεν είναι μόνος του, ότι αυτήν την κρίση την περνάει μαζί με όλους τους άλλους, τότε αυτό το φορτίο που φέρουμε, επιμερίζεται».
Συνεχίζοντας τόνισε: «Πρέπει να ξεπεράσουμε τις ιδιοτροπίες και τις ιδεολογίες. Να μην προσπαθούμε να ικανοποιούμε τα μικρά μας συμφέροντα εις βάρος του γενικότερου κοινωνικού συνόλου και της ανθρώπινης κοινωνίας».
Τέλος, ξεχωριστό ενδιαφέρον είχαν και φέτος οι ιπποδρομίες που διεξήχθησαν στο Ιπποδρόμιο της Τοπικής Κοινότητας Πλατέος, ανήμερα της Παναγίας, τους οποίους διοργάνωσε ο Σύλλογος Φιλίππων με τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας, της Κ.Ε. «Φάρις» και της Τοπικής Κοινότητας Πλατέος.
Στις ιπποδρομίες αγωνίστηκαν 14 καθαρόαιμοι ίπποι και 4 μιγάδες σε 6 εντυπωσιακές κούρσες, ενώ έγιναν και αμαξοδρομίες.
Το έθιμο για ακόμα μια χρονιά προσέλκυσε πλήθος θεατών, που εντυπωσιάστηκαν από το συναρπαστικό θέαμα.  Α.Π.

*** Ο Κόλλιας για αλλαγές στον "Καλλικράτη"        
στο ξεκίνημα.
Ζητήματα οικονομικά, θεσμικά, οImage
* «Θα γίνει ουσιαστική συζήτηση με την εμπειρία που έχουμε...»
*
Ιδιαίτερα σκεπτικός και έντονα προβληματισμένος είναι ο δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, από το θέμα που «άνοιξε» για τον «Καλλικράτη», με επιστολή του στους δημάρχους, ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Ο υπουργός ζητά, μεταξύ άλλων, από τους Δήμους να καταθέσουν μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου τις «Παρατηρήσεις και προτάσεις σας που προκύπτουν από την εμπειρία εφαρμογής του “Καλλικράτη” (ν. 3852/2010) σε ζητήματα κατά κύριο λόγο θεσμικά και λειτουργικά, καθώς και χωροταξικά».
*
Μετά, δε, και τις δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας και προέδρου της ΠΕΔ, Παναγιώτη Νίκα, στην Τριφυλία έχει αρχίσει η συζήτηση, ξανά, για τον «Καλλικράτη» και τον ίδιο το Δήμο Τριφυλίας, φουντώνοντας, ξανά, πάθη και τοπικισμούς που είχαν εκδηλωθεί και κατά τη σχετική συζήτηση την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2010, προκαλώντας διχασμό των τοπικών κοινωνιών και αντιδράσεις με συγκεντρώσεις και μαύρες σημαίες. Μάλιστα, ακόμη και δημοτικοί σύμβουλοι φέρονται σε συζητήσεις τους να «σηκώνουν» το θέμα και να ετοιμάζονται για νέες αντιδράσεις με μαύρες σημαίες, διεκδικώντας τη διάλυση – κατάργηση του Δήμου Τριφυλίας.
Οι πολίτες, ωστόσο, που αντιμετωπίζουν καθημερινά σωρεία προβλημάτων και αδυνατούν, λόγω της οικονομικής κρίσης και των αλλεπάλληλων μέτρων που τους έχουν επιβληθεί, να ανταπεξέλθουν ακόμη και στις βασικές τους ανάγκες και υποχρεώσεις, για την ώρα τουλάχιστον, δε δείχνουν να ενστερνίζονται σενάρια και ενδεχόμενα διάλυσης του Δήμου. Κι αυτό, γιατί ξέρουν ότι το κόστος λειτουργίας του όποιου νέου Δήμου ίσως προέκυπτε, σε συνδυασμό με τα χρέη και τις οφειλές προηγούμενων ετών των Δήμων, θα κληθούν οι ίδιοι να πληρώσουν, με δεδομένη και τη νέα μείωση κατά 30% περίπου των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων και της ΣΑΤΑ! Οπότε, για την ώρα, δε δείχνει να τους απασχολεί (πόσο μάλλον να το επιθυμούν και επιδιώκουν οι ίδιοι) η διάλυση – κατάργηση του Δήμου Τριφυλίας. Άγνωστο, ωστόσο, είναι τι θα γίνει τις επόμενες μέρες και εβδομάδες που θα πυκνώσουν οι συζητήσεις και, το αργότερο τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου, θα κληθεί να τοποθετηθεί και ο Δήμος Τριφυλίας, θεσμικά, αλλά και ως φυσικά πρόσωπα κάθε ένας από τους τοπικούς άρχοντες!
Ερωτηθείς σχετικά από το «Θ» χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, χαρακτήρισε αρκετά θετική την πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών να ανοίξει διάλογος για το θεσμό του «Καλλικράτη», σημειώνοντας: «Είμαστε σήμερα, ενάμιση χρόνο μετά τις εκλογές, περισσότερο έμπειροι απ’ ό,τι ήμασταν
ργανωτικά και λειτουργικά, ζητήματα σχέσεων με την Περιφέρεια και το κράτος, πρέπει να εξεταστούν, ώστε ο θεσμός να γίνει περισσότερο λειτουργικός και χρήσιμος για τους πολίτες».
Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε και στο καυτό θέμα της χωροταξικής κατανομής των Δήμων του «Καλλικράτη»: «Στη διαβούλευση αυτή που θα γίνει και μας ζητείται από τον υπουργό, δεν έχει αποκλειστεί και το ζήτημα της επανεξέτασης ακραίων χωροταξικών περιπτώσεων Δήμων. Με την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει, πλέον, και με τη νηφαλιότητα και τη σύνεση που επιβάλλουν οι καιροί και η κατάσταση της εποχής μας, πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε με πιο ουσιαστικό και αποτελεσματικό τρόπο».
Συγκεκριμένα, για το Δήμο Τριφυλίας ο κ. Κόλλιας τόνισε: «Στο ξεκίνημα αυτής της διαδικασίας υπήρξαν και αντιδράσεις και αντιρρήσεις για τον τρόπο, το περιεχόμενο και τη χωροταξική – γεωγραφική κατάσταση του Δήμου Τριφυλίας. Είναι προφανές ότι, όπως σε όλους τους άλλους Δήμους, έτσι και στο δικό μας θα γίνει μία συζήτηση ουσιαστική, με την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει σήμερα, για να προσεγγίσουμε για άλλη μια φορά τα ζητήματα και να καταθέσουμε τις προτάσεις μας και στα θεσμικά όργανα των Δήμων και στο υπουργείο Εσωτερικών».
Του Ηλία Γιαννόπουλου


***Ασφαλιστικά
Υπέρ ΣΥΚΙΚΗΣ η προσωρινή απόφαση

Αρνητική για την ΕΑΣ Λακωνίας είναι η προσωρινή απόφαση σχετικά με την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει αντιδρώντας στη μετατροπή της ΣΥΚΙΚΗΣ από τριτοβάθμιο σε πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό, στο πλαίσιο του νέου συνεταιριστικού νόμου. Η υπόθεση συζητήθηκε στις 10 Αυγούστου στην Καλαμάτα, χθες βγήκε η προσωρινή απόφαση, ενώ η τακτική δικάσιμος έχει οριστεί για τις 3 Σεπτεμβρίου.

Όπως σημείωσε χθες στο «Θ» ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΥΚΙΚΗΣ, Παναγιώτης Παπαγεωργίου, «η ΣΥΚΙΚΗ συνεχίζει κανονικά, δεν αλλάζει κάτι για μας. Το αίτημα των ασφαλιστικών μέτρων ήταν να μην μπορούν να μεταγραφούν τα κτήρια, τα περιουσιακά στοιχεία. Εμείς, όμως, θεωρούμε ότι η ΣΥΚΙΚΗ είναι υπό μετατροπή, δεν υπάρχει νέος συνεταιρισμός, συνεχίζει, απλώς μετατράπηκε σε πρωτοβάθμιο».
Από την πλευρά της, η διοίκηση της ΕΑΣ Λακωνίας υποστηρίζει ότι η μετατροπή της ΣΥΚΙΚΗΣ (στην οποία ο συνεταιρισμός της Λακωνίας ήταν μέλος) σε πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό ήταν λάθος. Πάντως, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας, Νίκος Προκοβάκης, σε επικοινωνία που είχαμε χθες, μας απάντησε ότι δεν επιθυμεί να κάνει καμία δήλωση για το θέμα.  Μ.Ν.

*** Σε Ριζόμυλο - Πεταλίδι        
Image
* Πιθανότατα εμπρησμοί οι πυρκαγιές Σε εμπρησμό, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οφείλεται η πυρκαγιά που αναστάτωσε την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου τις περιοχές του Ριζόμυλου και του Πεταλιδίου, με αποτέλεσμα να καούν περίπου 35 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης. Ο δε Αλβανός που είχε προσαχθεί αποδείχθηκε ότι δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τις πυρκαγιές και αφέθηκε ελεύθερος.
Πάντως, ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, Θανάσης Καπούτσης, τονίζει ότι το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει ακόμα και, ως εκ τούτου, χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή.
Ριζόμυλος
Η φωτιά στην περιοχή του Ριζόμυλου εκδηλώθηκε στη 1.25 μετά το μεσημέρι σε δασική έκταση. Στην περιοχή έσπευσαν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ υπήρξε βοήθεια και από εναέρια μέσα.
Λίγη ώρα αργότερα οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά σε ύφεση και τα εναέρια μέσα έφυγαν. Τότε, σε σημείο απέναντι από τη χαράδρα, μια νέα εστία ξεπήδησε, γρήγορα η φωτιά πήρε διαστάσεις και ανησύχησε τους κατοίκους της περιοχής, αφού πλησίασε και σε σπίτια. Τελικά, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο νωρίς το βράδυ, ενώ ακόμα και τώρα στην περιοχή βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις για τυχόν αναζωπύρωση.
Συνολικά, στην κατάσβεση έλαβαν μέρος 17 πυροσβεστικά οχήματα με 35 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα με 15 πυροσβέστες, 2 αεροσκάφη καναντέρ, δύο PZL, ένα ελικόπτερο, μηχανήματα του Δήμου Μεσσήνης και οι εθελοντικές οργανώσεις «ΟΑΚ» και «Αγία Σωτήρα». Στην περιοχή του Ριζόμυλου κάηκαν 25 στρέμματα δασικής έκτασης, όπως και 10 στρέμματα γεωργικής έκτασης.
Πεταλίδι
Λίγα λεπτά πριν από τις 4.30 της ίδιας ημέρας φωτιά εκδηλώθηκε και στην περιοχή Τζάνε Πεταλιδίου. Εκεί κάηκαν 5 στρέμματα γεωργικής έκτασης και 5 στρέμματα με καλάμια. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο την άλλη ημέρα το πρωί, ενώ στην κατάσβεση έλαβαν μέρος 2 πυροσβεστικά οχήματα με 4 πυροσβέστες.
Όπως σημείωσε ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κάτοικοι στην περιοχή του Πεταλιδίου είδαν ένα νεαρό ο οποίος παρακολουθούσε τη φωτιά από μακριά και τον θεώρησαν ύποπτο. Ειδοποίησαν, λοιπόν, το Αστυνομικό Τμήμα του Πεταλιδίου και προσήχθη στην Αστυνομία. Διαπιστώθηκε, όμως, στη συνέχεια ότι δεν είχε καμία σχέση, ενώ και οι εργοδότες του διαβεβαίωσαν πως βρισκόταν στην περιοχή διότι εργαζόταν.
Σύμφωνα με τον κ. Καπούτση, οι δύο πυρκαγιές έχουν ενδείξεις εμπρησμού, πλην της δεύτερης που ξεκίνησε στο Ριζόμυλο, η οποία μάλλον οφείλεται στην πρώτη.
Μάλιστα, την ίδια μέρα, ελάχιστα λεπτά πριν από την έναρξη της φωτιάς στο Ριζόμυλο, εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά σε περιοχή των Γαργαλιάνων. Ειδικότερα, εκδηλώθηκε φωτιά σε αυτοκίνητο και ο οδηγός σταμάτησε σε μια άκρη και προσπάθησε να τη σβήσει. Όμως, αυτή επεκτάθηκε και έκαψε αρκετά στρέμματα, περίπου 70, στη γύρω περιοχή.
Ο κ. Καπούτσης ζήτησε την προσοχή όλων, τονίζοντας ότι ακόμα έχουμε καλοκαίρι, με υψηλές θερμοκρασίες και ανέμους. Ακόμα και το Σεπτέμβριο, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν, υπάρχει επικινδυνότητα.
Πάντως, μέχρι αυτή τη στιγμή τα πράγματα έχουν πάει πολύ καλά για τη Μεσσηνία, παρά το γεγονός ότι έχουν εκδηλωθεί αρκετές πυρκαγιές, τις οποίες, όμως, έγκαιρα έχουν σβήσει οι πυροσβεστικές δυνάμεις.
Της Βίκυς Βετουλάκη 


***Ποτέ δεν είναι αργά
Πρέπει να ήταν πριν από δυο - τρία χρόνια, όταν μιλώντας με τον ηθοποιό Νίκο Καλογερόπουλο για την ταινία του «Οι Ιππείς της Πύλου», μου περιέγραφε τα γυρίσματα που έκανε σε διάφορα όμορφα μέρη της Μεσσηνίας. Ανάμεσά τους και το Πολυλίμνιο.
«Έχεις πάει στο Πολυλίμνιο;» με ρωτάει ξαφνικά πάνω στην κουβέντα, με το γνωστό παθιασμένο και παρορμητικό στυλ του. Κι εγώ, σχεδόν απολογητικά, του απαντώ: «Ε, δεν έτυχε…». Εκεί τον τρέλανα εντελώς! «Είσαι Μεσσήνια και δεν έχεις πάει στο Πολυλίμνιο; Και δεν ντρέπεσαι που το λες;» μου είπε σχεδόν νευριασμένος (όσοι τον γνωρίζετε, μπορείτε να φανταστείτε την έκφρασή του). Ντρεπόμουν, αλλά αυτή ήταν η αλήθεια. Τι να έλεγα; Ότι είχα πάει; Προχθές, λοιπόν, τον θυμήθηκα πάλι και χαμογέλασα, καθώς θαύμαζα τους καταρράκτες της Νέδας και έβλεπα τον κόσμο να κάνει βουτιές στην «κολυμπήθρα» (έτσι λένε τη φυσική πέτρινη πισίνα ενός από τους καταρράκτες, μέσα στην οποία πέφτουν τα νερά από τον ψηλό βράχο). Το νερό ήταν «σκέτο παγάκι», αλλά οι επισκέπτες διασκέδαζαν απίστευτα. Μερικοί, μάλιστα, προσπαθούσαν να σταθεροποιηθούν ακριβώς κάτω από τον καταρράκτη, για να απολαύσουν ένα αναζωογονητικό υδρομασάζ στους ώμους. Αυτό είναι spa! Ήταν μια από τις κοντινές εξορμήσεις που κάνω τελευταία, ώστε να γνωρίσω, επιτέλους, ομορφιές που είναι δίπλα μας αλλά δεν είχα επισκεφθεί ποτέ μέχρι σήμερα. Αποφάσισα ότι δε θα περάσω άλλες Κυριακές και αργίες στα ίδια και τα ίδια μέρη ή, ακόμη χειρότερα κλεισμένη στο σπίτι, προφασιζόμενη ότι έχω να κάνω δουλειές ή γκρινιάζοντας ότι είμαι κουρασμένη και, τελικά, να καταλήγω να περνάω όλη τη μέρα ξεφυλλίζοντας εφημερίδες ή χαζεύοντας στο Διαδίκτυο (πάλι εφημερίδες). Ωστόσο, μη φανταστείτε καμιά διήμερη πεζοπορία με διανυκτέρευση στο ποτάμι. Δεν έχω φτάσει σε τέτοια επίπεδα, αλλά το παλεύω. Για πρώτη φορά στη Νέδα, ένα περπάτημα 15 με 20 λεπτά από το χωμάτινο μονοπάτι που οδηγεί στην «κολυμπήθρα», ήταν αρκετό. Την επόμενη η διαδρομή θα είναι μεγαλύτερη.Βέβαια, στο Πολυλίμνιο δεν έχω καταφέρει να πάω ακόμη, αλλά τώρα που έκανα την αρχή…Της Μαρίας Νίκα

***Πριν 94 χρόνια
ΚΑΤΟΠΙΝ των αυστηρών μέτρων των αρχών εξησφαλίσθη η επάρκεια των λαχανικών δια την ημερησίαν κατανάλωσιν της πόλεώς μας.-ΤΑ σμήνη των μυιών επλημμύρισαν την πόλιν μας. Τα πρωινάς ιδίως ώρας είναι αφόρητα. Υπάρχει ανάγκη ενός αμερικανικού μηχανήματος δια την πόλιν, το οποίον θα τας μαζεύση και θα τας εξαφανίση εντός μιας ημέρας. Αφού καθώς λέγεται ο εφευρέτης του, κατορθώνει εντός ενός λεπτού της ώρας να καθαρίση την ευρυτέραν αίθουσαν από χιλιάδας μυιών. Αν θεωρείται κατάλληλον μπορεί να παραγγελθή.

--Η Νομαρχία παρεκάλεσε τον Φρούραρχον να απαγορεύση αυστηρώς εις τους στρατιώτας να μεταχειρίζονται ως αφοδευτήριον την κοίτην του Νέδοντος. Επίσης συνεστήθη εις την Αστυνομίαν ίνα πάντες οι ασχημονούντες εκεί συλλαμβάνονται και εισάγονται αμέσως εις το Πταισματοδικείον.--ΕΚ της οικίας της Παναγ. Στασινοπούλου κατοίκου Γκορτζογλίου, εκλάπησαν παρ’ αγνώστων 1000 οκ. σταφίδος, 200 οκ. σύκα και 150 δραχ. Εκ τούτων ανευρέθησαν η σταφίς και τα σύκα.
-ΑΠΟΨΕ εις τον Κινηματογράφον όλως νέον πρόγραμμα. Ως 1ον, 2ον και 3ον μέρος θα δοθή το θαυμάσιον δραματικόν έργον ο «Σμάραγδος» εις 3 εκτενείς πράξεις και ως μέρος 4ον «Ο Γαλινός και οι Λησταί» κωμωδίαν.

***

ANARTHSEIS AYGOYSTOY 2012 :

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/08/4-5-2012.html  , Σαββατοκύριακο 4 και 5 Αυγούστου 2012 πάλι μαζί στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/05-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Κυριακή 05 Αυγούστου 2012.-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/06-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Δευτέρα 06 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/08/06-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Δευτέρα 06 Αυγούστου 2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/07-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Τρίτη 07 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/08/07-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Αυγούστου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/08-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Πέμπτη 09 Αυγούστου 2012.
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/08/09-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012 .
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/08/11-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 11 Αυγούστου 2012 .-
** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/08/11-12-2012.html  , ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 11 ΚΑΙ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης !!!! .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/08/12-2012.html  , Στο αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης 12 Αυγούστου 2012 ,-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/blog-post.html  , Σοφά Λόγια από Σοφούς Ανθρώπους... και Άγιο Όρος,Κυριακή 12 Αυγούστου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/08/13-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012 , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα ..... Ζήσε την Ελλάδα ...... Αγοράζω Ελληνικά προϊόντα ...Στηρίζω την Ελληνική Οικονομία ..
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/13-2012.html  , Διαλέγουμε και σας τα γράφουμε Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/14-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/08/14-2012.html  ., Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/08/14-2012.html  , Παραμονή της Παναγίας Πάσχα του καλοκαιριού Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 .-
* *** www.afipnisi.org  = Πνευματική Ανάπτυξη, Εξέλιξη, Αλλαγή .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/08/15-2012.html  , Το Πάσχα του καλοκαιριού 15 Αυγούστου 2012 Κοίμηση Θεοτλοκου.-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/16-2012.html  , Διαλέγουμε και σας τα γράφουμε Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012.-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/16-2012.html  , Διαλέγουμε και σας Γράφουμε Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/08/16-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012.- 
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/08/17-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012 .-
~**


*** AΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ  :
~** ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 2010 -1- P1010058.MP4 :

http://youtu.be/3wY46k_luCk



~** ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ -2- 2010 :

http://youtu.be/nyle0YNnFPQ ,



***** Κωνσταντινούπολη -3- 2010 :

http://youtu.be/OcxjNv2ohCM



 **  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ -4- 2010 :

http://youtu.be/zBa5l9gBgD8



** 62** Νέα Ε.Ο. 17/08/2012 Αρφαρά Τσακώνα :
Μιά  διαδρομή για το χωριό Πλατάνια  Δήμου Αυλώνα Ν. Μεσσηνίας γιά παρακολούθησει μουσικής παράστασης  "Γεία σου τσολιά μου " καιθ βράβευση μαθητών σχολείων Μεσσηνίας σε  έκθεση με τίτλο : "     " .- Διαδρομή  Αρφαρά , Τσακώνα , Ζευγολατιό , Βασιλικό , Κόκλα , Κάκκαβας , Σιδηρόκαστρο , Αυλώνα , Πλατάνια.. στον Πύργο του Μπάρμπα  - Αλέκου με το  όμορφο  Θέατρο  .- ένα χωριό  με καταπληκτική θέα στο φαράγγι του ποταμού Νέδα και το Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα και  σε απόσταση  μιάμισης περίπου ώρας στο Μεγάλο και Μικρό  καταράκτη του ποταμού Νέδα  στην ορεινή Τριφυλλία  της Μεσσηνίας .- Στο  όμορφο  Θέατρο  του Μπάρμπα - Αλέκου  σε ένα  θαυμάσιο  πολυχώρο  που λειτουργεί από το πρωϊ για καφέ , με πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα  για φαγητό (σπεσιαλιτέ η πίτσα και η αστακομακαρονάδα ) , παγωτό , και το βράδυ  με πολλή όμορφη μουσική , για διασκέδαση  και ποτό στο μπάρ  μέχρι τις πρωϊνές ώρες .- Στο  ανοιχτό θέατρο "Νότα Αλ. Αρνικούρου " πραγματοποιούνται  θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες .- Ο χώρος διατίθεται για εκδηλώσεις , τηλ. : 2761 - 300398 , κιν.  : 6986644658 .- Στα Πλατάνια επίσης η παραδοσιακή ταβέρνα  " Το Πυθάρι" <"The "Pithari" > A  traditional taverna  in the  central square of  Platania  village , .... , στην κεντρική πλατεία του χωριού σε έναν ανακαινισμένο νεόκτιστο -πετρόχτιστο χώρο , με παραδοσιακή κουζίνα  από ντόπια κρέατα και προϊόντα .- Κόκορας χωριάτικος , φέτα  με άρμη , βολβούς , χόρτα άγρια , και ψητά στο φούρνο ή τη σχάρα .- Απόλαυση   φαγητού κάτω από τον ίσκιο της καρυδιάς και με θέα το φαράγγι της Νέδας . Τηλ . : 2761-300398 και  κιν. : 6986644658 .-
** ΔΙΑΔΡΟΜΑ  ΑΡΦΑΡΑ - ΤΣΑΚΩΝΑ  νέα  Ε.Ο. Καλαμάτας - Τρίπολης , μιλάει ο Πρόεδρος της Περιηγητικής Μεσσήνης Γιάνης  Κουζής οδοντίατρος:
** http://youtu.be/IreSHB5Ch0U ,



63*** Από νέα Ε.Ο. διαδρομή 17/08/2012 λίγα λόγια για  Κώστα Αρνόκουρο από Πλατάνια Αυλώνα Ν. Μεσσηνίας άπό  έναν προσωπικό του φίλο από Μεσσήνη :
http://youtu.be/O9CHJyqGTZs ,



** 64*** Πλατάνια Αυλώνος Ορινής Τριφυλλίας ,στο Θέατρο Νότας Α. Αρνοκούρου 17/08/2012 :

http://youtu.be/wWV1Y8ktDnU ,



65*** Θέατρο Πλατάνια Αυλώνας Απονομή βραβείων σε μαθητές σχολείων Μεσσηνίας 2012 :
 http://youtu.be/FBQTtBQP28I  ,



66*** Απονομη βραβείων μαθητών 2012 στο θέατρο Κώστα Αρνόκουρου :
http://youtu.be/GJPG16JUqOs ,



67*** Βράβευση 2012 Θέατρο Mπάρμα-Αλέκου "Νότας Α. Αρνοκούρου" στο μικρόφωνο  ο Αντιπεριφερειάρχης Παν.  Αλευράς  :
http://youtu.be/8Gtnw-dkvvg  ,



** 68***Βράβευση μαθητών .. στο μικρόφωνο    Δήμαρχο Τριφυλλίας  κ.  Κόλλιας ,
~ Θέατρο Μπάρμπα-Αλέξη Arnokourou στα Πλατάνια της ορεινής Τριφυλλίας 2012¨
http://youtu.be/-4vmzlxa47Q



** 69*** Βράβευση μαθητών από Δήμαρχο Κόλλιας , Θέατρο Πλατάνια Μεσσηνίας 2012: http://youtu.be/sH93rKfm3pY




70*** φωτογραφήσεις βραβευθέντων μαθητών , Βραβευθέντες φωτογράφιση 2012:
http://youtu.be/BBD9d8GIV-o



** 72 *** "Γειά σου τσολιά μου" 2012 To μπουζίκι έχει κέφια ! :
http://youtu.be/G-A0B8fHgME




** 71 *** " Γεια σου τσολιά μου " 2012 Ζωντανά στο θέατρο στα Πλατάνια Ν. Μεσσηνίας 17/08/2012 ¨ : Όμορφες πενιές .... ζωντανά ....
 http://youtu.be/DTX8Gq8cUNU




** 73 *** "Μένω σε κάποια γειτονιά " life τραγούδια στο θέατρο στα Πλατάνια 2012 ¨:

http://youtu.be/CCchsjB6WKA



** 74 *** " Ρομιός αγάπησε Ρομιά Θεσσαλονικιά" life 2012 :

http://youtu.be/WB7WyxnJ2tc



** ~* 75 ** "H Tαμπακέρα " Χαραλαμπίδης life 2012 :
http://youtu.be/l42Wj8flxV0



76 **Ζωντανά SING στο θέατρο 2012 *
http://youtu.be/7g7vuly3hXQ



77 "πως μ΄αρέσει το φεγγάρι " ζωντανά 2012
http://youtu.be/WtIYYuZpCks



78 Λάκης Παπαδόπουλος ζωντανά 2012
http://youtu.be/OPBoI3BEiFA



79 Χαραλαμπίδης ζωντανά 2012
http://youtu.be/WXz5wmd1dik



80- ***"Το παλιό μου παλτό Λουδάρος " 2012 :
http://youtu.be/oAkRCPIvIQs



81** Τραγουδάει Λάκης Παπαδόπουλος 2012 :
http://youtu.be/EpkK4t3f4AA



**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου