ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Σάββατο 26 Μαΐου 2018

ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 26 Μαΐου 2018 .



 
~ Ψυχοσάββατο – 26 Μαΐου 2018
: Οι προσευχές για τους , τους νεκρούς μας (είτε στη Θεία Λειτουργία, είτε στα μνημόσυνα, είτε στα τρισάγια, είτε στα ) είναι η υψίστη μορφή αγάπης προς τους αδελφούς που δεν είναι πιά μαζί μας.
* Τα Ψυχοσάββατα
Μέσα στην ιδιαίτερη μέριμνά της για τους κεκοιμημένους η Αγία Ορθόδοξη μας έχει καθορίσει ξεχωριστή ημέρα της εβδομάδος γι’ αυτούς.
Όπως η Κυριακή είναι η ημέρα της Αναστάσεως του Κυρίου, ένα εβδομαδιαίο Πάσχα, έτσι το Σάββατο είναι η ημέρα των κεκοιμημένων, για να τους μνημονεύουμε και να έχουμε κοινωνία μαζί τους. Σε κάθε προσευχή και ιδιαίτερα στις προσευχές του Σαββάτου ο πιστός μνημονεύει τους οικείους, συγγενείς και προσφιλείς, ακόμη και τους εχθρούς του που έφυγαν από τον κόσμο αυτό, αλλά ζητά και τις προσευχές της Εκκλησίας γι’ αυτούς.
Σε ετήσια βάση η Εκκλησία έχει καθορίσει δύο Σάββατα, τα οποία αφιερώνει στους κεκοιμημένους της. Είναι τα μεγάλα Ψυχοσάββατα• το ένα πριν από την Κυριακή της Απόκρεω και το άλλο πριν από την Κυριακή της Πεντηκοστής.
Το Ψυχοσάββατο πριν από την Κυριακή της Απόκρεω έχει το εξής νόημα: Η επόμενη ημέρα είναι αφιερωμένη στη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου, εκείνη τη φοβερή ημέρα κατά την οποία όλοι θα σταθούμε μπροστά στο θρόνο του μεγάλου Κριτή. Γιά το λόγο αυτό με το Μνημόσυνο των κεκοιμημένων ζητούμε από τον Κύριο να γίνει ίλεως και να δείξει τη συμπάθεια και τη μακροθυμία του, όχι μόνο σε μας αλλά και στους προαπελθόντας αδελφούς, και όλους μαζί να μας κατατάξει μεταξύ των υιών της Επουράνιας Βασιλείας Του. Με το δεύτερο Ψυχοσάββατο διατρανώνεται η πίστη μας για την καθολικότητα της Εκκλησίας, της οποίας την ίδρυση και τα γενέθλια (επί γης) γιορτάζουμε κατά την Πεντηκοστή. Μέσα στη μία Εκκλησία περιλαμβάνεται η στρατευομένη εδώ στη γη και η θριαμβεύουσα στους ουρανούς. Κατά τα δύο μεγάλα Ψυχοσάββατα η Εκκλησία μας καλεί σε μία παγκόσμια ανάμνηση «πάντων των απ’ αιώνος κοιμηθέντων ευσεβώς επ’ ελπίδι αναστάσεως ζωής αιωνίου».
Μνημονεύει:
* Όλους εκείνους που υπέστησαν «άωρον θάνατον», σε ξένη γη και χώρα, σε στεριά και σε θάλασσα.
* Εκείνους που πέθαναν από λοιμική ασθένεια, σε πολέμους, σε παγετούς, σε σεισμούς και θεομηνίες.
* Όσους κάηκαν η χάθηκαν.
* Εκείνους που ήταν φτωχοί και άποροι και δεν φρόντισε κανείς να τους τιμήσει με τις ανάλογες Ακολουθίες και τα Μνημόσυνα.
Ο Θεός δεν περιορίζεται από τόπο και χρόνο. Γι Αυτόν είναι γνωστά και συνεχώς παρόντα όχι μόνο όσα εμείς αντιλαμβανόμαστε στο παρόν, αλλά και τα παρελθόντα και τα μέλλοντα. Το διατυπώνει λυρικότατα μία προσευχή της Ακολουθίας της θείας Μεταλήψεως, που αποδίδεται στον άγιο Ιωάννη Δαμασκηνό η στον άγιο Συμεών τον νέο θεολόγο:
«Επί το βιβλίον δε σου και τα μήπω πεπραγμένα γεγραμμένα σοι τυγχάνει».
Ως αιώνιος και πανταχού παρών ο πανάγαθος Κύριός μας Ιησούς Χριστός αγκαλιάζει με τη θεία του πρόνοια το άπειρο σύμπαν και τους ατέρμονες αιώνες. Όλους τους ανθρώπους που έζησαν, ζούν και θα ζήσουν τους νοιάζεται η αγάπη του• «η γαρ αγάπη του Χριστού συνέχει ημάς» (Β’ Κο 5,14).
Με αυτήν την πίστη αναθέτουμε στην αγάπη και στην αγαθότητα του Θεού «εαυτούς και αλλήλους», τους ζωντανούς αλλά και τους κεκοιμημένους μας.
~ Ας δούμε τι έλεγε για τα μνημόσυνα ο μακαριστός π. Παίσιος (από τον Δ’ τόμο, Οικογενειακή Ζωή, Λόγοι του π.Παισίου, Εκδόσεις Ησυχαστήριο Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος, Σουρωτή, Θεσσαλονίκη).
– Γέροντα, οι υπόδικοι νεκροί (πλην των Αγίων) μπορούν να προσεύχονται;
– Έρχονται σε συναίσθηση και ζητούν βοήθεια, αλλά δεν μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους. Όσοι βρίσκονται στον Άδη μόνο ένα πράγμα θα ήθελαν από τον Χριστό:να ζήσουν πέντε λεπτά για να μετανοήσουν. Εμείς που ζούμε, έχουμε περιθώρια μετανοίας, ενώ οι καημένοι οι κεκοιμημένοι δεν μπορούν πιά μόνοι τους να καλυτερεύσουν την θέση τους, αλλά περιμένουν από εμάς βοήθεια. Γι’ αυτό έχουμε χρέος να τους βοηθούμε με την προσευχή μας.
Γιατί, τι να τους κάνει ο Θεός; Σαν ένα παιδί που απομακρύνεται από τον πατέρα του, σπαταλάει όλη την περιουσία του και από πάνω βρίζει και τον πατέρα του. Ε, τι να το κάνει αυτό ο πατέρας του; Οι άλλοι όμως οι υπόδικοι, που έχουν λίγο φιλότιμο, αισθάνονται την ενοχή τους, μετανοούν και υποφέρουν για τις αμαρτίες. Ζητούν να βοηθηθούν και βοηθιούνται θετικά με τις προσευχές των πιστών. Τούς δίνει δηλαδή ο Θεός μία ευκαιρία, τώρα που είναι υπόδικοι, να βοηθηθούν μέχρι να γίνει η Δευτέρα Παρουσία. Καί όπως σε αυτή τη ζωή, αν κάποιος είναι φίλος με τον βασιλιά, μπορεί να μεσοαλαβήσει και να βοηθήσει έναν υπόδικο, έτσι κι αν είναι κανείς φίλος με τον Θεό, μπορεί να μεσολαβήσει στο Θεό με την προσευχή του και να μεταφέρει τους υπόδικους από την μία φυλακή σε άλλη καλύτερη, από το ένα κρατητήριο σε ένα άλλο καλύτερο. Η ακόμα μπορεί να τους μεταφέρει και σε ένα δωμάτιο η σε διαμέρισμα.
Όπως ανακουφίζουμε τους φυλακισμένους με αναψυκτικά κλπ που τους πηγαίνουμε, έτσι και τους νεκρούς τους ανακουφίζουμε με τις προσευχές και τις ελεημοσύνες που κάνουμε για τη ψυχή τους.Οι προσευχές των ζώντων για τους κεκοιμημένους και τα μνημόσυνα είναι η τελευταία ευκαιρία που δίνει ο Θεός στους κεκοιμημένους να βοηθηθούν,μέχρι να γίνει η τελική Κρίση.Μετά την δίκη δεν θα υπάρχει δυνατότητα να βοηθηθούν….
Γι’ αυτό και η Εκκλησία μας έχει τα κόλλυβα, τα μνημόσυνα. Τα μνημόσυνα είναι ο καλύτερος δικηγόρος για τις ψυχές των κεκοιμημένων. Έχουν τη δυνατότητα και από την κόλαση να βγάλουν τη ψυχή. Κι εσείς σε κάθε Θεία Λειτουργία να διαβάζετε κόλλυβα για τους κεκοιμημένους. Έχει νόημα το σιτάρι: Σπείρετε εν φθορά, εγείρεται εν αφθαρσία (Α’ Κορινθ, κεφ 15, εδ 42) (δηλαδή συμβολίζει το θάνατο και την ανάσταση του ανθρώπου), λέει η Γραφή.

*** ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠ.ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ 
Προς τον Εξοχότατο Πρόεδρον της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Εξοχότατε και σεβαστέ κε Πρόεδρε ,
ως διατελέσας πρόεδρος του Αρείου Πάγου , του αρχαιότερου οργανωμένου δικαστηρίου ολόκληρης της Ευρώπης , ως Ελληνας δικαστής με υπερτεσσαρακονταετή υπηρεσία και συνακολουθούσα με την από αυτήν πείρα ,αλλά και ως απλός Ελληνας πολίτης με πλήρη συναίσθηση των δικα...ιωμάτων και υποχρεώσεών μου, απευθύνομαι τούτη την κρίσιμη ώρα , κατά την οποίαν διέρχεται άμεσον κίνδυνον η ίδια η εθνική μας υπόσταση λόγω της διαφαινομένης ενδοτικής στάσης της Ελληνικής Κυβέρνησης στην επίλυση του προβλήματος της ονοματοδοσίας του κρατιδίου των Σκοπίων το οποίο σφετερίζεται προκλητικότατα και εξοφθάλμως ανιστόρητα το όνομα Μακεδονία ,προς την εξοχότητά σας και τολμώ να σας παρακαλέσω και ως παλαιός σας γνώριμος και περιστασιακός συνεργάτης σας ,όταν εσείς κατά την δική μου θητεία στον ΄’Αρειο Πάγο ήσασταν υπουργός Δημοσίας διοίκησης ,περιβαλλόμενοι τότε αμοιβαίως με ιδιαίτερη εκτίμηση , όχι μόνο λόγω των αξιωμάτων μας αλλά κυρίως λόγω των εντίμων και ειλικρινών προσωπικοτήτων μας για τα εξής :
Εξοχότατε κε Πρόεδρε ,
διερχόμεθα κρισιμότατες εθνικές στιγμές κατα τις οποίες διακυβεύεται η ίδια η εθνική μας υπόσταση .Όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να παραχωρήσει το όνομα Μακεδονία με ή χωρίς προσδιορισμούς στο γειτονικό κρατίδιο.
Η Ελληνική Κυβέρνηση φαίνεται πως συμφωνεί με την λύση αυτή του προβλήματος. Αυτό εάν παρ’ ελπίδα συμβεί θα είναι ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ η οποία μπορεί να μην εμπίπτει στη νομοτυπική μορφή του γνωστού εγκλήματος που προβλέπει ο ποινικός κώδικας πλήν όμως εμπίπτει εξ ολοκλήρου στην Εθνική και Ηθική υπόσταση της επαίσχυντης και αξιοκατάκριτης αυτής Εθνικοπροδοτικής πράξης.
Ο μόνος που θα μπορούσε να αποτρέψει το επερχόμενο αυτό Εθνικό κακό είστε εσείς Εξοχότατε κε Πρόεδρε.
Με ποιόν τρόπο θα κάνετε τούτο το γνωρίζετε εσείς καλύτερα από εμένα .
Θα ήταν δε αναίδεια εκ μέρους μου να σας υποδείκνυε η ελαχιστότητά μου τον τρόπο.
Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω δίχως να παρεξηγηθώ εκ μέρους σας είναι να σας υπενθυμίσω το άρθρο 44 παρ. 2 του Συντάγματος το οποίο ορίζει ότι:
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα Εθνικά θέματα . Ομιλώ ώς δικαστής πρός καθηγητή του Δημοσίου Δικαίου και ερωτώ κε Πρόεδρε .
Κρισιμότερο Εθνικό Θέμα από αυτό που αντιμετωπίζουμε τώρα υπάρχει ;
Ζητήστε να γίνει δημοψήφισμα για το τεράστιο αυτό και κρισιμότατο εθνικό ζήτημα και άν η Κυβέρνηση αρνηθεί , ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ κε Πρόεδρε.Θα προσφέρετε έτσι την μεγαλύτερη υπηρεσία στο Έθνος και την Πατρίδα. Φανείτε αντάξιος των Μεγάλων Ανδρών του Γένους μας και του πρώτου κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και τέλος ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
Σας ευχαριστώ, με ιδιαίτερη εκτίμηση
Βασίλειος Νικόπουλος πρόεδρος Αρείου Πάγου εν τιμή.


*** Ψυχοσάββατο: Η άλλη αναμονή~ ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ: π. Κωνσταντίνου Καλλιανού
Άλλη μια κορυφαία ημέρα ξεπροβάλλει σιωπηλά, ταπεινά και με γνήσια βεβαιότητα τη χαρμολύπη της, για ν᾽ανταμώσει με τη δικιά μας τη συγκίνηση.
* Γιατί η σημερινή η μέρα, η μέρα του Ψυχοσάββατου, έχει, για όσους συνειδητά προσέχουν τα όσα ξετυλίγονται από το κουβάρι του πανίερου Τριωδίου, όλη εκείνη τη δυνατότητα, ώστε να μπορέσει ο κάθε πιστός να υπερβεί το Μυστήριο του θανάτου, καθώς γεύεται, πιστοποιεί και κατανοεί το άλλο Μυστήριο: της Εκκλησίας, που ως άλλη, μεγάλη συντροφιά και κοινωνία επειχειρεί ν᾽αναστρέψει τα πράγματα και να δώσει στη σημερινή ημέρα χαρακτήρα χαρμολύπης, παραμυθίας και αναμονής. Γιατί τι άλλο περιμένει ο πιστός να γευτεί την ώρα εκείνη της προσευχής, που αποκαλείται Τρισάγιο ή Μνημόσυνο για τους Κεκοιμημένους, παρά μονάχα την παρουσία των πρόσωπων, ως ικανή, ζωντανή παρουσία μεταξύ μας, όλων εκείνων που πέρασαν το μεγάλο το χαντάκι που μας χωρίζει με την αιωνιότητα. Γιατί τι άλλο σημαίνει το κάθε όνομα που διαβάζεται, που μνημονεύεται, που δέχεται τη μερίδα του στο Άγιο Δισκάριο την ώρα της Προσκομιδής/Ευχαριστίας, παρά μονάχα την σιωπηλή, ανομολόγητη, ωστόσο διαβεβαιωμένη μαρτυρία της θείας παρουσίας;
Σιωπηλοί, συγκινημένοι, ενεοί και πάντα προσεκτικοί αναμένουν οι πιστοί στο ν᾽αφουγκραστούν τα ονόματα των γονιών, των αδελφών, των συγγενών, των φίλων, των γειτόνων – ίσως κάποιοι και τα ονόματα εκείνων που τους πίκραναν η πικράθηκαν από εκείνους, όσο ζούσαν… Γιά να γίνει αυτή η αναμονή το εφαλτήριο με το οποίο η ψυχή, ο νούς, το είναι ολάκερο να μεταφερθεί σε άλλες ώρες βίου, σε στιγμές όπου εκείνοι, οι κεκοιμημένοι δηλαδή, πύκνωναν τις μέρες και φυσικά το χρόνο μας.
~  Γιατί, καθώς μνημονεύονται τα ονόματα, κι ακούγεται αυτό το ιερό και φωτεινό, μέσα στην πλημμύρα της κεροδοσιάς, προσκλητήριο, αυτόματα στο νού εικονίζονται σκηνές με Μορφές Κεκοιμημένων που στέκουν απέναντί σου και κοιτούν κι οι ίδιοι, με μια αναμονή περίεργη, ωστόσο οικεία και κατανυκτική, ν᾽αφουγκραστούν το όνομά τους, να δηλώσουν την παρουσία τους: έστω κι αν αυτή είναι ανάμεσα στους ίσκιους του γκρίζου πρωινού που σαλεύουν σε γωνιές μισοσκότεινες. Κι αυτή τους η αναμονή τίποτε άλλο δε δείχνει, παρά μονάχα πως περιμένουν κι εκείνοι την τιμή και το χρέος που έχουμε απέναντί τους, γιατί με αυτό το μνημόσυνο αναπαύονται.
Επειδή ξέρουν πως δεν τους λησμονούμε. Ακόμα κι αν έχουν περάσει χρόνια πολλά ή και αιώνες… Πάντα θυμόμαστε: τους από αρχής μέχρι σήμερον «πατέρας και αδελφούς, συγγενείς και φίλους, πάντας τους τα του βίου λειτουργήσαντας πιστώς», έστω κι αν τα ονόματά τους δεν πρόφτασαν να φτάσουν ίσαμε τις μέρες μας. Αρκεί που τα θυμάται, και μάλιστα δίχως λάθη, ο Θεός.

***  Πανδαισία λουλουδιών έως τη Δευτέρα- Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων 
Μεγάλη επιτυχία σημειώνει η 7η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμάτας, η οποία θα διαρκέσει έως την προσεχή Δευτέρα 28 Μαΐου. Στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, το κοινό έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει και να αγοράσει ανθόφυτα, θάμνους και δένδρα, αλλά και εργαλεία και εφόδια, να λάβει πληροφορίες από ειδικούς για τη φροντίδα του κήπου, να παρακολουθήσει καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να χαρεί στιγμές ξεγνοιασιάς.
Εντυπωσιακό υπήρξε το σεμινάριο ανθοδετικής, που ολοκληρώθηκε προχθές το βράδυ και διενεργήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης. Το σεμινάριο έκλεισε με έκθεση των ανθοσυνθέσεων και επίδοση των πιστοποιητικών παρακολούθησης. Σημειώνεται δε ότι σήμερα θα διενεργηθεί βιωματικό εργαστήριο ανθοδετικής, από τις 20.00 έως τις 22.00, στο χώρο της σκακιέρας.
Επισημαίνεται ότι, στο πλαίσιο της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.
Σήμερα και από 20.00 έως 21.00, θα δοθεί συναυλία της Παιδικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και του Παιδικού Μελίφωνου. Η Παιδική Ορχήστρα αποτελείται από 14 μαθητές του Ωδείου, από τις τάξεις βιολιού, βιολοντσέλου, φλάουτου, κλαρινέτου, κρουστών και πιάνου και θα τη διευθύνει ο μαέστρος Ιβάν Μάτζαρης.
Το Παιδικό Μελίφωνο είναι μία χορωδία που αποτελείται από 30 και πλέον μικρούς μαθητές, υπό την καθοδήγηση της Αλεξάνδρας Μάτζαρη, η οποία επιμελείται την κινησιολογία, αλλά και συνθέτει τραγούδια για τη χορωδία, καθώς και του μαέστρου Ιβάν Μάτζαρη. Στο πιάνο θα συνοδεύσει ο Λουκάς Γεώργας.
Η 7η Ανθοκομική Έκθεση Δήμου Καλαμάτας έχει ελεύθερη είσοδο και λειτουργεί με το εξής ωράριο: 09.00 - 14.00 και 18.00 - 23.00, καθημερινά, μέχρι τη Δευτέρα 28 Μαΐου.  Α.Π.

***  Αγώνας μέχρις εσχάτων για τους κατοίκους της Άνω Μεσσηνίας κατά της σύμβασης για τα σκουπίδια
Η ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών μπορεί να…επιμένει ότι από μέρα σε μέρα θα υπογραφεί η σύμβαση για την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου με την εταιρεία ΤΕΡΝΑ, αλλά οι Πολιτιστικοί - Μορφωτικοί Σύλλογοι Παλαιόχουνης - Καλλιρρόης και γύρω χωριών δίνουν το δικό τους αγώνα για να αποφευχθεί, όχι μόνο ένα περιβαλλοντικό "έγκλημα", αλλά και η οικονομική… αιμορραγία των δημοτών λόγω αύξησης των δημοτικών τελών.
Χθες το πρωί, σε αίθουσα του ξενοδοχείου Rex εκπρόσωποι των παραπάνω συλλόγων (Πόπη Κουτουζή, Δημήτρης Καπόπουλος, Παναγιώτης Μπούρας και Πέτρος Βούρκουλας), παρουσία του πρώην βουλευτή και στελέχους της ΛΑΕ, Θανάση Πετράκου, αλλά και του επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, Νίκου Γόντικα, παρουσίασαν μια τελείως διαφορετική κατάσταση.
Δήλωσαν ότι οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για καλύτερους όρους στη σύμβαση είναι λόγια του αέρα, μίλησαν για καταπατήσεις οικοπέδων, ενώ τόνισαν ότι έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, θέμα που πρόκειται να συζητηθεί, κατά πάσα πιθανότητα, στις 10 Οκτωβρίου. Επομένως, η όποια υπογραφή είναι τελείως έωλη και για μια σειρά άλλους νομικούς λόγους.
Σε ό,τι αφορά το πολιτικό σκέλος της αντίδρασης ανέφεραν ότι η διαδικασία διαχείρισης που προκρίθηκε είναι "τελείως ξεπερασμένη, παράνομη, επιβλαβής και οικονομικά ασύμφορη. Για το λόγο αυτό καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για την αδιαμφισβήτητη πλέον ταύτισή της με τα συμφέροντα των εργολάβων, σε αντίθεση με αυτά που αντιμαχόταν στο προεκλογικό της πρόγραμμα, ως αντιπολίτευση και υποσχόταν μέχρι πρότινος.
Η κυβέρνηση, κάνοντας στροφή 180ο, όπως αποδεικνύεται από τις ενέργειές της μετά την 15/12/2015, διαπραγματεύεται με την ΤΕΡΝΑ για ένα έργο, που γνωρίζει καλά ότι είναι παράνομο, αντίθετο εξ ολοκλήρου στην εθνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ως προς νομικές και πολεοδομικές πλημμέλειες, και το δίκαιο Προστασίας του Περιβάλλοντος, ένα έργο σαφέστατα υπερκοστολογημένο. Οι δε παρανομίες αυτές έχουν επανειλημμένα γνωστοποιηθεί στους αρμόδιους υπουργούς, τα στελέχη των υπηρεσιών τους, καθώς και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Όμως, παρουσιάζεται από τους αρμόδιους υπουργούς, δήθεν ως επίτευγμα, μία νέα συμφωνία με την ΤΕΡΝΑ, η οποία δεν αλλάζει σε τίποτα την ουσία του αρχικού παράνομου ΣΔΙΤ.
Είναι σαφές, ότι, μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, η κυβέρνηση απέδειξε με τις κενές υποσχέσεις της ότι αποτελειώνει το «έγκλημα» που ξεκίνησε πριν από 4,5 χρόνια η προηγούμενη κυβέρνηση και που φυσικά, τότε, ως αντιπολίτευση, κατήγγειλε σε όλους τους τόνους. Έτσι, μέσω των ίδιων των αρμόδιων για το έργο υπουργών, όσο και μέσω των τοπικών παραγόντων, προσπάθησε να μας πείσει ότι το έργο θα ακυρωνόταν, ενώ στην ουσία αναζητούσε τρόπους για να ξεπεράσει τα νομικά και τεχνικά προβλήματα που εμείς είχαμε αναδείξει με την έρευνα και τις μελέτες μας.
Στηλιτεύουμε για άλλη μια φορά την πολιτική κωλοτούμπα των αρμόδιων υπουργών της σημερινής κυβέρνησης και την οπισθοχώρηση από τις αρχικές τους θέσεις, που ενώ ως αντιπολίτευση είχαν ταχτεί κατά του συγκεκριμένου έργου και είχαν υποσχεθεί ότι με τον ερχομό τους στην εξουσία θα καταργούσαν άμεσα όλες τις διαδικασίες υλοποίησης του, με την ανάληψη της εξουσίας ξέχασαν όλες τις υποσχέσεις τους και μπήκαν σε διαδικασίες συζήτησης με την προσωρινή ανάδοχο εταιρεία και σήμερα 'τραβούν από τα μαλλιά' το συγκεκριμένο έργο-με πλήθος παρανομιών και παρατυπιών- σε υλοποίηση και ο καθένας μπορεί πολλά να υποθέσει.
Τέλος, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων Πελοποννήσου… όλοι γνώριζαν, αρκετοί όμως… ανέχτηκαν και… έμμεσα συνηγόρησαν στην όλη αρνητική εξέλιξη του προβλήματος που ταλανίζει εδώ και χρόνια τους πολίτες ολόκληρης της Πελοποννήσου!
Τελειώνοντας την τοποθέτησή μου θα ήθελα να σας πω ότι οι Πολιτιστικοί- Μορφωτικοί Σύλλογοί Αρκαδίας-Μεσσηνίας, που μάχονται εδώ και 4,5 χρόνια και που έχουν ήδη προχωρήσει σε νομικές ενέργειες κατά της ΜΠΕ του Έργου και όσων παρανόμως το διευκολύνουν, προσφεύγοντας και στην ποινική δικαιοσύνη, σύμφωνα και με τις σχετικές διατάξεις του Ν. 4042/12, θα συνεχίσουν ν’ αγωνίζονται κατά οποιουδήποτε, σε οποιαδήποτε θέση και αν αυτός βρίσκεται, μέχρι να δικαιωθούν». Του Αντώνη Πετρογιάννη

~***  Ξενοδοχείο το κτήριο της πρώην ΔΕΠΑΚ στην παραλία 
Ύστερα από τρεις άγονους διαγωνισμούς, το κτήριο Αναγνωστοπούλου, στην Παραλία, στη συμβολή των οδών Φαρών και Ασίνης, όπου μέχρι πριν λίγους μήνες στεγάζονταν οι διοικητικές υπηρεσίες της «Φάρις» (πρώην ΔΕΠΑΚ), αποφασίστηκε να παραχωρηθεί σε ιδιώτη, ο οποίος θα το λειτουργήσει ως ξενοδοχείο.
Η παραχώρηση θα έχει διάρκεια 50 χρόνων, ενώ το μηνιαίο μίσθωμα ανέρχεται στα 700 ευρώ.
Ειδικότερα, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας εγκρίθηκε η απευθείας εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου.
Η απευθείας εκμίσθωση υπήρξε συνέπεια τριών άγονων διαγωνισμών και έγινε σε συνέχεια αιτήσεως και προσφοράς εκ μέρους της Φρόσως Παπανικολάου.
Ο ιδιώτης που ήρθε σε διαπραγμάτευση με το Δήμο έχει, επίσης, νοικιάσει, ύστερα από διαγωνισμό, το “Βασιλικόν”, στον πεζόδρομο της Αριστομένους, το οποίο επίσης θα λειτουργήσει, πιθανότατα από το Σεπτέμβριο, ως παραδοσιακό ξενοδοχείο.
Σημειώνεται ότι οι διαγωνισμοί για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης του κτηρίου Αναγνωστοπούλου είχαν ως τιμή εκκίνησης τα 750 ευρώ το μήνα και η διάρκεια της εκμετάλλευσης είχε προσδιοριστεί στα 20 χρόνια.
Να σημειώσουμε ότι το μηνιαίο μίσθωμα έχει διαμορφωθεί με βάση την αντικειμενική αξία του κτηρίου, ενώ ο μισθωτής είναι υποχρεωμένος να εκτελέσει με αποκλειστική φροντίδα και ευθύνη και δικές του δαπάνες το σύνολο των εργασιών επισκευής-ανακαίνισης ή ανακατασκευής του κτηρίου.
Υπενθυμίζουμε ότι ο μισθωτής θα έχει την αποκλειστική ευθύνη και φροντίδα συντήρησης του ακινήτου καθ’ όλη τη διάρκεια της μίσθωσης, εν προκειμένω τα 50 χρόνια.
Όπως επισημαίνεται στους όρους της διακήρυξης, οι δαπάνες που κατέβαλε ο μισθωτής δε συμψηφίζονται με μισθώματα ή οφειλές προς το Δήμο. Α.Π.

*** Δεν άντεξαν οι Έλληνες! Αποδοκίμασαν τον Τσίπρα στην κηδεία του Χάρρυ Κλυνν… (ΒΙΝΤΕΟ)
Στην κηδεία του Χάρρυ Κλυνν παρευρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας και έγινε αποδέκτης αποδοκιμασιών από τους πολίτες που βρίσκονταν στον χώρο.
Όπως ακούγεται στο βίντεο από την κηδεία, υπήρχαν κάποιοι που φώναζαν «ψεύτη» τον Έλληνα πρωθυπουργό ενώ, μέσα στις φωνές ακούγεται και κάποιος να λέει «μου έκοψες τη σύνταξη».
~*  Άφιξη Αλέξη Τσίπρα στην κηδεία του Χάρρυ Κλυνν - Voria.gr : https://youtu.be/GGq_725lIQE .-
 
*** ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ!Αν η Ελλάδα ήταν ο εκρηκτικός μηχανισμός η Ιταλία είναι η πυρηνική βόμβα
~ Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel κάνει μία σύγκριση Ελλάδας και Ιταλίας, επισημαίνοντας ότι οι ρητορικές κορώνες των ιταλών λαϊκιστών θυμίζουν τις απειλές του Γιάνη Βαρουφάκη.
«Στην πραγματικότητα όμως», επισημαίνει, «η επίθεση από τη Ρώμη είναι θρασύτερη και πιο επικίνδυνη. Είναι πιο επικίνδυνη, γιατί η Ιταλία, σε αντίθεση με την πολύ μικρότερη Ελλάδα, θα μπορούσε να στηριχθεί το πολύ για ένα-δύο χρόνια από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης. Στη συνέχεια το ευρώ θα κυλούσε αναπόφευκτα σε μία κρίση, η οποία θα απειλούσε την ίδια την ύπαρξή του, συμπαρασύροντας στην άβυσσο τράπεζες και χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς σε όλον τον κόσμο. Αν η Ελλάδα ήταν ο εκρηκτικός μηχανισμός, η Ιταλία είναι η πυρηνική βόμβα».
* «Επιπλέον», συνεχίζει στον σχολιασμό του το Spiegel, «η καμπάνια της Ρώμης διακρίνεται από ιδιαίτερη θρασύτητα. Η Ελλάδα ήταν μια πτωχή χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, η οποία παρακάλεσε για βοήθεια σε ώρα ανάγκης. Αντιθέτως οι Ιταλοί διαθέτουν κατά μέσο όρο περισσότερα περιουσιακά στοιχεία από τους Γερμανούς και είναι πολύ πλουσιότεροι από τους πολίτες της Λετονίας ή της Σλοβακίας- οι οποίοι όμως καλούνται να επωμιστούν το βάρος μίας φορολογικής μεταρρύθμισης, που θα οφελούσε κυρίως τους πλουσιότερους Ιταλούς. Εάν τελικά η νέα κυβέρνηση (της Ρώμης) περάσει αυτό που θέλει, θα καθιερώσει μία εξαιρετικά ύπουλη μορφή μεταφοράς πόρων στην Ευρώπη, από τους πιο φτωχούς στους πιο πλούσιους». ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

*** ΕΚΤΑΚΤΟ! «Κλείδωσε» το όνομα για τα ΣκόπιαΣε εξέλιξη βρίσκεται η ο δεύτερος γύρος των συναντήσεων μεταξύ Νίκου Κοτζιά και Νίκολα Ντιμιτρόφ και σύμφωνα με διαρροές από τα Ηνωμένα Έθνη, οι δυο πλευρές έχουν καταλήξει.
Όπως αναφέρεται, Ελλάδα και Σκόπια φέρονται να έχουν καταλήξει στο εξής όνομα: «Severna Makedonija», δηλαδή «βόρεια Μακεδονία».
Πληροφορίες μεταδίδει και το hellasjournal.com, το οποίο τονίζει πως ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, απέρριψε την ονομασία «Gorna (Upper) Macedonia» («Άνω Μακεδονία»), που ικανοποιούσε την ελληνική πλευρά.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αφού και ο Έλληνας ομόλογός του, Νίκος Κοτζιάς, από την πλευρά του, ανέφερε ότι η ονομασία «Nova Macedonia” («Νέα Μακεδονία») δεν καλύπτει πλήρως τις ελληνικές ανησυχίες, έπεσε ξανά στο τραπέζι η ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».
* Σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές, η ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» (Republika Severna Makedonija), αυτή τη στιγμή, είναι η επικρατέστερη ως τελική λύση.
Φωτογραφία από τις συνομιλίες δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό του ελληνικού υπουργείο Εξωτερικών. Με πληροφορίες από: hellasjournal.com
    
*** Ραγδαίες ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στο ΣΚΟΠΙΑΝΟ!Πού καταλήγουν, πού διαφωνούν…(ΒΙΝΤΕΟ)Χωρίς επίλυση αλλά με τη δέσμευση να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους προχωρούν Κοτζιάς-Ντιμιτρόφ στην επόμενη φάση – Ποια ονόματα έχουν απορριφθεί και ποια βρίσκονται ακόμη στο τραπέζι
Χωρίς επίλυση των βασικών θεμάτων αλλά με τη δέσμευση να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και των Σκοπίων «ανανέωσαν» το ραντεβού τους για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό.
Παρά το αισιόδοξο κλίμα που επικρατούσε πριν από τη χθεσινή συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ στη Νέα Υόρκη, οι συνομιλίες «έπεσαν» σε νέο αδιέξοδο για το όνομα. Την ίδια στιγμή, υπήρξε και μια σημαντική ανατροπή με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» που επανέφερε στο τραπέζι των συζητήσεων ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ,
Μάθιου Νίμιτς.
*  «Οι συζητήσεις έχουν εντατικοποιηθεί, η απόσταση που χωρίζει τα θέματα έχει μειωθεί, αλλά δεν έχουμε ακόμα καταλήξει σε τελική λύση» επισήμανε στις χθεσινές δηλώσεις του, λίγο μετά τις εξίμισι ώρα Ελλάδας, από την έδρα του ΟΗΕ όπου λάμβαναν χώρα οι διαπραγματεύσεις, ο κ. Νίμιτς
Αποφεύγοντας να απαντήσει εάν θα υπάρξει συνάντηση των πρωθυπουργών, εστίασε για μία ακόμη φορά στις συνομιλίες Κοτζιά-Ντιμιτρόφ που θα συνεχιστούν στις Βρυξέλλες. «Και οι δυο πλευρές έχουν σημαντικές θέσεις και εθνικά συμφέροντα που διακυβεύονται αλλά και οι δυο αναγνωρίζουν την σημασία της επίτευξης συμφωνίας και είναι αποφασισμένοι να το κάνουν» τόνισε χαρακτηριστικά ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ.
ΕΔΩ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΙΜΙΤΣ
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχε καταγραφεί νέα ανατροπή στις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό των Σκοπίων με νέο δεδομένο στο τραπέζι των συνομιλιών να έχει πέσει ξανά το όνομα Severna Makedonija (Βόρεια Μακεδονία), από την πλευρά του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, η πρόταση έπεσε στο τραπέζι λίγο πριν από τη λήξη του προχθεσινού, πρώτου γύρου των συνομιλιών, και είχε μείνει ως «εκκρεμότητα» για εχθές. Παράλληλα, η ελληνική πλευρά φέρεται να έχει απορρίψει την ονομασία Nova Macedonija (Νέα Μακεδονία), ενώ ο ομόλογός του των Σκοπίων φέρεται να απορρίπτει το Gorna Macedonija (Άνω Μακεδονία).  protothema

*** Αυτή είναι η σύνταξη που θα λαμβάνει η οικογένεια του ήρωα ΜπαλταδώρουΟρίστηκε η σύνταξη που θα λαμβάνει η οικογένεια του σμηναγού, Γιώργου Μπαλταδώρου, ο οποίος έχασε τη ζωή του, όταν το Mirage του συνετρίβη ανοιχτά της Σκύρου.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας, το ποσό της σύνταξης στα 3.102 ευρώ καθαρά.
Σημειώνεται, ότι βάσει του νόμου Κατρούγκαλου «οι πεσόντες εν υπηρεσία και ένεκα αυτής δεν υπόκεινται στις μνημονιακές κρατήσεις».
Η ανακοίνωση:
«Με αφορμή τον άδικο χαμό του πιλότου μας, Σγού (Ι) Μπαλταδώρου Γεωργίου, μας γνωρίζεται από το ΓΛΚ/ΤΜΗΜΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ότι σύμφωνα με το ν. 4387/16, άρθρο 4, παρ. 2(ε), η σύνταξη της συζύγου με τα δύο τέκνα αυτής, θα διαμορφωθεί στο μικτό ποσό των 3.300€, μείον 6% υπέρ υγειονομικής περίθαλψης 198€ και πληρωτέο ποσό 3.102€ (ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΓΕΕΘΑ)”.
Ο χαμός ενός ανθρώπου δεν μπορεί να καλυφθεί ούτε με το χρυσάφι όλου του κόσμου. Από την άλλη οι οικογένειες που μένουν πίσω πρέπει να συνεχίσουν τη ζωή τους.
Ειδικά τα παιδιά. Και γι’ αυτό η οικονομική τους στήριξη είναι απαραίτητη.
Οι πεσόντες εν υπηρεσία και ένεκα αυτής σύμφωνα με το νόμο Κατρούγκαλου δεν υπόκεινται στις μνημονιακές κρατήσεις.
Γι’ αυτό και η οικογένεια του Σμηναγού έχει κι άλλα δικαιώματα για τα οποία έχει ενημερωθεί».  protothema.gr

*** Xαμός στη Λέσβο! Άγρια επεισόδια στο hotspot της Μόριας…
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στο ΚΥΤ Μόριας, όπου ακόμα και τώρα η κατάσταση παραμένει τεταμένη.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν μέσα στο χώρο του ΚΥΤ Μόριας για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία μεταξύ μεταναστών και γρήγορα γενικεύτηκαν, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τουλάχιστον έξι τραυματίες.
* Οι μετανάστες μετέφεραν με κουβέρτες τους τραυματίες σε ΙΧ αυτοκίνητα για να τους οδηγήσουν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ενώ και οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έφτασαν αμέσως στην περιοχή μετέφεραν τέσσερις τραυματίες.
Με την επέμβαση της αστυνομίας επανήλθε η τάξη έξω από το κέντρο υποδοχής, ωστόσο μέσα στο χώρο του hotspot η κατάσταση είναι ακόμα εκρηκτική.
~* metanastes moria epeisodia 25518 : https://youtu.be/PLS6v5omNbc .-
Πηγή: lesvosnews.gr

***  Ο καιρός το Σάββατο! Ζέστη με βροχές
Μαζί του στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας θα ενταχθούν ο Χριστόφορος Κόλα ως βοηθός προπονητή, ο Νίκος Γιάγκου ως γυμναστής και ο Βασίλης Αρματάς ως αναλυτής.Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ για την πρόσληψη Ουζουνίδη: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή Μαρίνο Ουζουνίδη, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών.Μαζί του στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας θα ενταχθούν ο Χριστόφορος Κόλα ως βοηθός προπονητή, ο Νίκος Γιάγκου ως γυμναστής και ο Βασίλης Αρματάς ως αναλυτής.Η παρουσίαση του Μαρίνου Ουζουνίδη θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε στο www.aekfc.gr: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Μελισσανίδη για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει. Αυτό που προέχει τώρα είναι να φανούμε αντάξιοι αυτής της εμπιστοσύνης και το κυριότερο -δουλεύοντας όλοι μαζί- να ανταποκριθούμε στην πρόκληση και να καταφέρουμε να πετύχουμε τους υψηλούς στόχους της ΑΕΚ».
ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι γεννημένος στις 10/10/1968 στην Αλεξανδρούπολη. Έκανε μεγάλη ποδοσφαιρική καριέρα ως κεντρικός αμυντικός, με πρώτους του επαγγελματικούς σταθμούς τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και την Ξάνθη. Συνέχισε την πενταετία 1992-97 στον Παναθηναϊκό. Ακολούθησε η μεταγραφή στη γαλλική Χάβρη και στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Πανηλειακό και ΑΠΟΕΛ, στον οποίο κρέμασε τα παπούτσια του το 2003 με συνολικά 418 συμμετοχές και 28 γκολ σε πρωταθλήματα Α’ Κατηγορίας. Στην Εθνική είχε συνολικά 50 συμμετοχές το διάστημα 1992-2001.Ως πρώτος προπονητής σε επαγγελματικές ομάδες ξεκίνησε τον Μάιο του 2006 στον ΑΠΟΕΛ, με τον οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα Κύπρου 2007, ενώ το 2008 εργάστηκε στη Λάρισα. Επόμενοι σταθμοί ήταν ο Ηρακλής (2010-11) η Ξάνθη (2011-13) ο Πλατανιάς (2013) και ο Εργοτέλη (2014) και τον Δεκέμβριο του 2014 ανέλαβε τον Πανιώνιο. Μετά από δύο απόλυτα επιτυχημένες σεζόν στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, ανέλαβε τον Παναθηναϊκό τον Δεκέμβριο του 2016 και αποχώρησε από τη θέση του τον Μάιο του 2018.Μαρίνο Ουζουνίδη, καλή επιτυχία και καλώς όρισες στην οικογένεια της ΑΕΚ!».

***  Ας υπάρξει μία φορά ενότητα στον Παναθηναϊκό
 Ο Πιεμπονγκσάντ φέρεται να είναι μία ανάσα από το να αναλάβει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ο Γιαννακόπουλος ετοιμάζεται να επανέλθει με νέα πρόταση στον Αλαφούζο. Όποια κι να είναι η κατάληξη απαιτείται ενότητα .

~  Οι εξελίξεις με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ τρέχουν. Με γοργούς ρυθμούς, όπως διαρρέει το περιβάλλον του. Από το οποίο διοχετεύεται η αισιοδοξία ότι θα προχωρήσει το deal με τον Γιάννη Αλαφούζο.
Μέχρις εκεί, όμως. Δεν μιλούν ακόμα για οριστική συμφωνία. Όπως και να έχει, είναι πιθανό να έχουμε σύντομα αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Το σίγουρο επίσης είναι ότι απαιτείται διαφάνεια στην υπόθεση της «Pan Asia». Έρχεται να βάλει χρήματα χωρίς να θέσει προϋποθέσεις, όπως η κοινοπραξία που τρέχει το πρότζεκτ «Athens Alive». Αυτό τουλάχιστον βγαίνει προς τα έξω. Διότι δεν αποκλείεται σε επαφές του με Κυβερνητικά στελέχη, ο Ταϊλανδός να έθεσε και όρους. Για το γήπεδο, για τον Βοτανικό, ή για άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες που δεν έχουν σχέση με τον Παναθηναϊκό.Η πλευρά του Παϊρότζ, παράλληλα, ανέφερε ότι στις 15 Ιουνίου θα έχει το πόρισμα του οικονομικού και νομικού ελέγχου, προκειμένου μέχρι τις 30/6 (ημερομηνία που αναφέρεται έως τελική στο MoU που υπεγράφη) να είναι γνωστό αν θα αλλάξει ή όχι το ιδιοκτησιακό. Στη συνέχεια διέρρεε ότι μέχρι το τέλος Μαϊου θα έχουν μία εικόνα για τον έλεγχο. Τώρα ήρθε ξαφνικά στην Αθήνα, ενημερώθηκε για τις εξελίξεις από τους δικηγόρους του και τους εκπροσώπους της εταιρίας που πραγματοποιεί τον έλεγχο και ήδη υπάρχουν δημοσιεύματα ότι ξεκινάει εποχή Πιεμπονγκσάντ στον Παναθηναϊκό. Εποχή «Pan Asia», όπως θέλει το εκλαμβάνει ο καθένας. Τη στιγμή που έγινε το ραντεβού Γιαννακόπουλου-Τσίπρα και της ανακοίνωσης ότι υπάρχει πρόθεση η Κυβέρνηση να τρέξει το πρότζεκτ για το ΟΑΚΑ. Είναι λογικό έπειτα από αυτό οι συνωμοσιολόγοι να κάνουν πάρτι. Οφείλουμε, όμως, να μιλάμε με αποδείξεις και όχι αναλύσεις καφενείου. Ας υποθέσουμε ότι ο Παναθηναϊκός περνάει στα χέρια του Πιεμπονγκσάντ. Την ίδια στιγμή ο Ερασιτέχνης καταλήγει στον Γιαννακόπουλο. Ένα ψηφοδέλτιο αναμένεται να υπάρξει, αλλά και δεύτερο να προκύψει δεν νομίζω να πιστεύει κανείς ότι θα γίνει η έκπληξη του αιώνα που τρέχει. Ο Ερασιτέχνης στα χέρια του Γιαννακόπουλου θα γίνει δυνατός. Θα έχει λόγο.Στο γήπεδο σε ό,τι αφορά τον Βοτανικό, όπου κοιτάει η «Pan Asia» δεν έχει άμεσα λόγο. Μπορεί να γίνει το γήπεδο, χωρίς τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες κι έπειτα απ’ όλες τις δικαστικές περιπέτειες. Δεν μπορεί να γίνει όμως το εμπορικό, χωρίς πρώτα να κατασκευαστούν εγκαταστάσεις για τον Ερασιτέχνη. Πλην φυσικά του γηπέδου μπάσκετ που έμεινε εκτός. Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι η «Pan Asia» επιχειρεί και χτίζει γήπεδο στην περιοχή. Η Λεωφόρος τότε θα πρέπει θεωρητικά να γκρεμιστεί. Εκεί είναι η λεπτή γραμμή. Πως θα γκρεμιστεί, αφού δεν θα έχει εγκαταστάσεις ο Ερασιτέχνης στον Βοτανικό; Ή, θα έχει;Την ίδια στιγμή ο Μαρκ Αλεξάντερ, εκπρόσωπος της Redstone, εταιρίας με την οποία συνεργάζεται ο Γιαννακόπουλος βροντοφωνάζει ότι αν δεν αναλάβει η κοινοπραξία την ΠΑΕ, τότε θα μιλήσουμε με τον νέο ιδιοκτήτη για να γίνει στο ΟΑΚΑ ένα υπέροχο γήπεδο. Μην μπούμε κι εδώ σε υποθέσεις, διότι θα χαθεί η μπάλα. Το μόνο που θα επισημάνουμε είναι πως αν χρειαστεί να έρθει εκείνη η στιγμή, απαιτείται ενότητα και σύμπνοια.

Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη την ενότητα. Αν αναλάβει η «Pan Asia» την ΠΑΕ και ο Γιαννακόπουλος τον Ερασιτέχνη, γεννιούνται προσδοκίες για ένα καλύτερο μέλλον. Και στο ποδόσφαιρο και στα υπόλοιπα τμήματα (το μπάσκετ είναι στις ράγες και είναι θέμα χρόνου να φτάσει ξανά στον προορισμό του, στην κορυφή της Ευρώπης). Αυτό που θα ζητήσει ο κόσμος, λοιπόν, είναι ενότητα. Ιστορικά ο σύλλογος έχει ταλαιπωρηθεί από τους εμφυλίους. Δεν αντέχει έναν ακόμα.
Πρακτικά ακόμα δεν έχει αλλάξει τίποτα και στα social media ο Πιεμπονγκσάντ αμφισβητείται. «Είναι μπροστινός, είναι κόλπο του Αλαφούζου, είναι τρικ της οικογένειας κι αυτός», λέει η μία πλευρά «ο Γιαννακόπουλος δεν έχει κάνει καλύτερη πρόταση στον Αλαφούζο για να προσπεράσει τον Ταϊλανδό, το Athens Alive θα χρειαστεί χρόνια», λέει η άλλη… Αυτό πρέπει να τελειώσει. Έχει χρέος η κάθε πλευρά να αποκαταστήσει τη διαχρονική ανωμαλία του εμφυλίου.ΥΓ.: Ακούγονται πολλά για το πώς θα διοικεί από το εξωτερικό ο Πιεμπονγκσάντ, που θα είναι ο Αβραάμ Γκραντ, αν θα έχει καλή συνεργασία με τον Νταμπίζα. Θα είναι άσκοπο κι επικίνδυνο να γίνει οποιαδήποτε ανάλυση πριν ο ίδιος ο Ταϊλανδός αναλύσει τα πλάνα του. Δεν φαντάζομαι επίσης, οι Άραβες, οι Αμερικάνοι, οι Κινέζοι που έχουν μεγάλες ομάδες να είναι μόνιμοι κάτοικοι στην ανάλογη χώρα. Έχουν δικούς τους ανθρώπους.
*** Στην πόρτα της εξόδου ο Λουτσιάνο 
 Ο ατζέντης του παίκτη αρνήθηκε τη μείωση αποδοχών που του πρότεινε ο Νίκος Νταμπίζας και οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις για τη λύση της συνεργασίας τους.
Παρελθόν από τον Παναθηναϊκό αναμένεται να αποτελέσει σύντομα ο Λουτσιάνο, καθώς ο ατζέντης του Βραζιλιάνου δεν συμφώνησε στη μείωση αποδοχών που του πρότειναν οι «πράσινοι» και πλέον γίνονται συζητήσεις για να λυθεί η συνεργασία των δύο πλευρών.
Ο εκπρόσωπος του Λατινοαμερικάνου άσου το μεσημέρι της Παρασκευής βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκό και συναντήθηκε με τον Νίκο Νταμπίζα. Ο Παναθηναϊκός ζήτησε από τον ατζέντη του Λουτσιάνο να γίνει μείωση στις αποδοχές του Βραζιλιάνου, με την πλευρά του παίκτη να απαντάει αρνητικά.Το συμβόλαιο του 25χρονου αγγίζει τις 600.000 ευρώ, ένα ποσό που αδυνατεί να πληρώσει ο Παναθηναϊκός, με τις δύο πλευρές πλέον να συζητούν τη λύση της συνεργασίας τους. O Λουτσιάνο τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε συνολικά σε 14 παιχνίδια με το τριφύλλι, έχοντας 2 γκολ και 3 ασίστ.

*** Μην ξενερώνετε τον κόσμο Ο ΠΑΟΚ, στις μεταγραφές δείχνει να μπαίνει με το... αριστερό. Ο κόσμος της ομάδας «πάγωσε» στο άκουσμα της είδησης ότι ήρθε ένας 37χρονος αμυντικός που έχει να παίξει ένα χρόνο λόγω ντόπινγκ και από ώρα σε ώρα θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας.
~  Η φετινή χρονιά έκλεισε με θετικό πρόσημο. Κατέκτησε το Κύπελλο πανηγυρικά κερδίζοντας την ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ, ενώ λόγω κάποιων καταστάσεων του στέρησαν το πρωτάθλημα, αφήνοντάς τον ΠΑΟΚ, οι δικαστές, η Πολιτεία, να τερματίσει στη δεύτερη θέση (πάλι καλά), κερδίζοντας το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι προσδοκίες στον κόσμο του Δικεφάλου για τη νέα χρονιά είναι πολύ μεγάλες. Βλέπουν τη δυναμική που βγάζει το σωματείο τους σε όλα τα επίπεδα. Ακούνε τον Ιβάν Σαββίδη να λέει πως θα δημιουργήσει μια ισχυρή ομάδα που θα είναι σε θέση να φέρει το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο στην Θεσσαλονίκη, αλλά και να κάνει μια πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη. Όλα αυτά επηρεάζουν θετικά την ψυχολογία των φιλάθλων, που περιμένουν να δουν τι θα κάνουν η αγαπημένη του ομάδα σε μεταγραφικό επίπεδο.
Οι φίλαθλοι του Δικεφάλου ακούνε εδώ και ένα περίπου μήνα διάφορα ονόματα πως είναι μια ανάσα από την Τούμπα. Κι ενώ «φτιαγμένοι», ξαφνικά «σκάει» η είδηση πως στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Κροάτης Σρνα. Ο 37χρονος δεξιός οπισθοφύλακας διαπραγματεύεται μαζί με τον μάνατζερ του την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ. Ενώ έχει να αγωνιστεί με την Σαχτάρ για ένα περίπου χρόνο καθώς βρέθηκε ντοπαρισμένος. Ο κόσμος της ομάδας «πάγωσε» και εύλογα αναρωτιέται «Γιατί ρε φίλε πάλι τα ίδια κάνουν στις μεταγραφές. Τόσα λάθη έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια, ακόμα δεν έχουν μάθει;».Οι φίλαθλοι δεν έχουν άδικο καθώς σ’ αυτή την ομάδα τα παραδείγματα είναι πολλά. Αν πάρουμε τις φετινές μεταγραφές θα καταλάβουμε αρκετά. Ρέι, Ελ Καντουρί, Μακ, Αζεβέδο, Μουλέν, εκτός του Αργεντινού τερματοφύλακα που αγωνίστηκε σχεδόν έναν ολόκληρο γύρο, ποιος από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές που πληρώθηκαν αδρά για να φορέσουν την ασπρόμαυρη φανέλα βοήθησε την ομάδα τους; ΚΑΝΕΝΑΣ. Ο ΠΑΟΚ πέτυχε τους στόχους του φέτος, παίζοντας με την περσινή ομάδα, συν τρεις παίκτες. Τους Πασχαλάκη, Βιειρίνια και Μαουρίσιο. Κανένας άλλος από τις μεταγραφές του καλοκαιριού και του Ιανουαρίου δεν είχε σημαντική συμβολή. Άρα, είναι ξεκάθαρο ότι ο ΠΑΟΚ απέτυχε και πέρσι στις μεταγραφές σε μεγάλο ποσοστό. Αν υπήρχε σωστός προγραμματισμός στα μεταγραφικά τώρα δεν θα συζητούσαμε ούτε για Σρνα, ούτε για Ελ Καντουρί… Θα ήμασταν πεπεισμένοι πως ο Δικέφαλος θα είχε μια πολύ καλή ομάδα και δεν θα χρειαζόταν να κάνει κάθε χρόνο 8-9 μεταγραφές.

*** Αρχίζει σήμερα στην Καλαμάτα το κυρίως ταμπλό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Volley 
Με προκριματικούς αγώνες, στους οποίους συμμετείχαν δέκα ομάδες, ξεκίνησε χθες στην Καλαμάτα το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπητς Βόλεϊ. Η διοργάνωση φιλοξενείται στις πρότυπες εγκαταστάσεις του KBV στην Ναυαρίνου, όπου σήμερα θα ξεκινήσει το …βασικό μενού. Από το πρωί θα ξεκινήσουν εκεί οι αγώνες του κυρίως ταμπλό σε άνδρες και γυναίκες, με τη δράση να συνεχίζεται μέχρι αργά.
Την Κυριακή το ενδιαφέρον θα κορυφωθεί με τους τελικούς και την ανάδειξη των νικητών.

***  Ποια Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Στην Ελλάδα ο Παπασταθόπουλος και σύντομα Καλαμάτα 
Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος βρίσκεται στο επίκεντρο των διεθνών και των ελληνικών φυσικά ΜΜΕ, με το Contra.gr να …αδειάζει την μεταγραφολογία με ένα ρεπορτάζ διακοπών, καθώς ο διεθνής Καλαματιανός αμυντικός γύρισε στην Ελλάδα, ενώ την άλλη εβδομάδα αναμένεται να έρθει και στην γενέτειρά του.
Στο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας αναφέρονται τα παρακάτω:
«Την ώρα που κορυφαίοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι "σφάζονται" στα πόδια του για το ποιος θα τον αποκτήσει, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος επέστρεψε στα πάτρια εδάφη για να περάσει ξέγνοιαστες ημέρες διακοπών και το Instagram "πήρε φωτιά" από τα... παρακάλια των φίλων της Άρσεναλ και της Ντόρτμουντ.
Αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της άμυνας της Ντόρτμουντ από το 2013, όμως το συμβόλαιο του Σωκράτη Παπασταθόπουλου με τους Βεστφαλούς λήγει το καλοκαίρι του 2019 και το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει... συναγερμό σε πολλά ευρωπαϊκά κλαμπ.
  Η BVB επιθυμεί φυσικά την παραμονή του στο "Βέστφαλεν Στάντιον" όμως πλέον δεν παίζει μόνη αφού στο παιχνίδι της απόκτησής του ετοιμάζονται να μπουν αρκετοί φιλόδοξοι και ισχυροί οικονομικά μνηστήρες, με την "Manchester Evening News" να αναφέρει με δημοσίευμά της το βράδυ της Πέμπτης πως "Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ δίνουν μάχη για τον Sokratis"!
  Την ώρα πάντως που Μουρίνιο και Τούχελ είναι έτοιμοι να... φάνε τα  μουστάκια τους για τον 29χρονο διεθνή στόπερ, ο ίδιος δεν αγχώνεται (και καλά κάνει) και βρίσκεται πλέον στην Ελλάδα για οικογενειακές διακοπές, όπως κοινοποίησε μέσω σχετικής φωτογραφίας που ανέβασε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram.
Εννοείται πως η ανάρτησή του έφερε... τσουνάμι μηνυμάτων αγάπης, με φίλους της Ντόρτμουντ να του ζητούν να συνεχίσει να φοράει τα κιτρινόμαυρα και μετά το 2019 και αρκετούς της Άρσεναλ να τον προτρέπουν να επιλέξει τα κόκκινα και να μετακομίσει στο Λονδίνο...

***

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΊΟΥ  2018 :
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη 1  Μαΐου  2018 . ~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ σε όλους μας !ΟΜΟΡΦΗ και χαρούμενη Πρωτομαγιά ! :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/04/arfara-news_30.html  .-                                  

~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 02  Μαΐου 2018
: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/05/news.html  .-                      

~ * Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NWES στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 03  Μαΐου  2018   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/05/nwes.html  .-                                                                                                            
~** Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NWES στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 03  Μαΐου  2018   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/05/nwes.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Παρασκευή  04  Μαΐου 2018   
http://snsarfara.blogspot.gr/2018/05/arfara-news.html .   -
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .-Σάββατο 05  Μαΐου  2018    
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/05/news.html .-   
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  06  Μαΐου  2018 
  

 http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/05/news.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 07 Μαΐου  2018
:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/05/news.html   -            

1~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Τρίτη  08  Μαΐου  2018 :
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/05/arfara-news.html  .-                                                                                                                     
2~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Τετάρτη  09 Μαΐου 2018   :    http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/05/news.html .-
3 ~* Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας , Τετάρτη 09 Μαΐου 2018 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018-09-2018.html .- 
4~* Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας ,
Πέμπτη  10  Μαΐου  2018  :

 http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/2018-10-2018.html  .-
5 ~*  Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας . Παρασκευή  11Μαϊου 2018 :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018.html  .-    
6~~* Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας .
 
Σάββατο 12 Μαΐου 2018     http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018_11.html .

7~ Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας .
 Κυριακή  13  Μαΐου  2018
: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/2018.html .-  

8~ Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας .Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018_14.html .-
9~  Εφημερίδα Αρφαρά  2018  , Τα  Νέα μας .Τετάρτη  16 Μαΐου 2018   :     http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018_16.html .-
10~  Εφημερίδα μας Αρφαρα , Τα  Νέα μας .Πέμπτη 17 Μαΐου  2018  :
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/blog-post.html .-  
11~  Εφημερίδα Αρφαρά  Τα  Νέα μας .Παρασκευή 18 Μαϊου 2018 :
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post.html .- 
12~   Εφημερίδα Αρφαρά , Τα Νέα μας .
Κυριακή 20  Μαΐου 2018
:

 http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post_20.html  .-  
13~  Εφημερίδα Αρφαρά , Τα  Νέα μας .
Δευτέρα 21  Μαΐου  2018
 :

http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/blog-post_21.html .-   
14~ Εφημερίδα Αρφαρά , Τα Νέα μας .Τρίτη 22 Μαΐου 2018    
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post_21.html
15~ Εφημερίδα Αρφαρα , Τα Νέα μας .
Τετάρτη 23 Μαΐου 2018
:

http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/blog-post_23.html .-           
16~  Εφημερίδα Αρφαρά , Τα  Νέα μας .
Πέμπτη 24  Μαΐου  2018
   
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post_24.html
17~ ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Παρασκευή 25  Μαΐου  2018
 http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post_25.html .-                                                                                                            
18~  ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 26 Μαΐου 2018
 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/blog-post_26.html .-                                                                                                             

19~
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6415  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3917   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =     4074  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  14. 406   βίντεο   .-  
 

1~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ 
2~  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .-
3~ https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS     https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων   
4~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.
5~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .-                                                                                                        
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου