ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Σελίδες από το Χαμομηλάκι *

Αδιαφορία πολλών Ρίχτερ και δολοφονική αμέλεια σε Sumatra και Samoa

Posted: 04 Oct 2009 12:21 PM PDT
Καθώς τα συνεργεία διάσωσης αναζητούν και περιθάλπουν τα θύματα των δύο φυσικών καταστροφών που έπληξαν σχεδόν ταυτόχρονα το ανατολικό ημισφαίριο του πλανήτη, η αριθμητική των τραγωδιών αναλαμβάνει το επώδυνο καθήκον του απολογισμού: πάνω από 1.100 οι νεκροί από τον σεισμό στη Σουμάτρα της Ινδονησίας και περισσότεροι από 150 οι νεκροί από το τσουνάμι στο αρχιπέλαγος των Σαμόα στον Ν. Ειρηνικό.



Όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες τραγωδίες, οι αριθμοί αυτοί μεγαλώνουν καθώς ο χρόνος κυλά και τα τοπικά και ξένα συνεργεία διάσωσης που έχουν σπεύσει επί τόπου ανασύρουν νέα θύματα.
Εκείνο που έχει οριστικοποιηθεί, είναι η «ταυτότητα» των καταστροφών, καθώς οι σεισμογράφοι έδειξαν ότι ο σεισμός στη Σουμάτρα ήταν μεγέθους 7,6 της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το τσουνάμι στα νησιά Σαμόα προκλήθηκε από υποθαλάσσιο σεισμό έντασης 8 βαθμών της ίδιας κλίμακας και συνίστατο από μια αλληλουχία τεσσάρων κυμάτων ύψους 6 μέτρων που σάρωσαν το εσωτερικό των νησιών σε βάθος 2 χιλιομέτρων με ταχύτητα των 200 χιλιομέτρων την ώρα.
Το δεύτερο στοιχείο που επίσης τεκμηριώθηκε από τις αναλύσεις των ειδικών είναι ότι μία φορά ακόμη οι μηχανισμοί πρόληψης αποδείχθηκαν ανίκανοι να αντιμετωπίσουν τα γεγονότα. Οταν εκεί τα φυσικά φαινόμενα δυστυχώς καταγράφονται με ρυθμούς ρουτίνας.

Κάθε μέρα στον «κύκλο της φωτιάς»
Συγκεκριμένα, η περιοχή της Ινδονησίας βρίσκεται στο τεκτονικό ρήγμα της ινδο-αυστραλιανής πλάκας, ένα ρήγμα τόσο ενεργό που στη γλώσσα των ειδικών αποκαλείται «κύκλος της φωτιάς».
Πρόκειται για το ίδιο ρήγμα που έδωσε τον φονικό σεισμό του 2004 προκαλώντας το γιγαντιαίο τσουνάμι που σάρωσε μια σειρά χωρών, σκοτώνοντας συνολικά πάνω από 230.000 ανθρώπους. Το ίδιο ρήγμα προκάλεσε ισχυρό σεισμό και το 2006, σκοτώνοντας πάνω από 3.000 ανθρώπους. Αντίστοιχη ρουτίνα αποτελούν τα τσουνάμι στο αρχιπέλαγος των Σαμόα, όπου οι γεωλογικές συνθήκες διευκολύνουν το συγκεκριμένο φυσικό φαινόμενο.

*Παρ' όλα αυτά, τα μέτρα προστασίας αποδεικνύονται από ανύπαρκτα έως ελλιπή. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ινδονησία ουσιαστικά δεν υπάρχει οικοδομικός κανονισμός που να ορίζει τις αντισεισμικές προδιαγραφές των κτιρίων, αφήνοντας τα 235 εκατ. των πολιτών στο έλεος των εργολάβων και των σεισμών.
*Δολοφονική αμέλεια καταγράφηκε και στην περίπτωση των Σαμόα, καθώς κι εκεί εξακολουθούν να χτίζονται χωριά δίπλα στο κύμα χωρίς καμία φυσική ή τεχνητή προφύλαξη και παρά τη διαρκή απειλή των τσουνάμι.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η τραγωδία της Πέμπτης γράφτηκε όταν έσβησαν από τον χάρτη ολόκληρα χωριά που παρασύρθηκαν μαζί με τους κατοίκους τους από τα κύματα.
*Ανεπαρκές αποδείχθηκε και το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι (ΝΟΑΑ), που έστησαν οι ΗΠΑ το 2004 (με κόστος 1.000.000 δολάρια για κάθε πρόγνωση) και δοκιμάστηκε στην πράξη ακριβώς με το τσουνάμι των Σαμόα.
Αν και η προειδοποίηση εκδόθηκε σε 16 λεπτά από την καταγραφή του σεισμού των 8 Ρίχτερ, τα κύματα έπληξαν τα Σαμόα τέσσερα λεπτά μετά τον υποθαλάσσιο σεισμό, καθιστώντας κωμικοτραγική την έκδοση της προειδοποίησης.

Η εικόνα της καταστροφής ολοκληρώνεται πλέον με τον συνήθη τρόπο: Με την άφιξη συνεργείων διάσωσης από άλλες χώρες, με εκκλήσεις για ανθρωπιστική βοήθεια και εράνους, και -βεβαίως- με κατάθεση συλλυπητηρίων από αρχηγούς κρατών.


Ψηφίζουμε για τα χαμομηλάκια!!
Posted: 03 Oct 2009 10:28 PM PDT
Κάθε φορά που έρχεται η ώρα "του κυρίαρχου λαού", η ώρα που μιλάει και "επιβάλλει" ο λαός τις εξελίξεις με την ψήφο του, έρχεται στο μυαλό μου το : "Καθ΄ημάς και οι άρχοντες ημών".
Ό,τι είμαστε εμείς είναι και οι άρχοντές μας.Αυτό που αντιπροσωπεύουμε, το επιλέγουμε να μας αντιπροσωπεύει, να μιλάει, να προτείνει, να ψηφίζει για μας.
Εμείς επιλέγουμε σήμερα.
Επιλέγουμε το κόμμα που μας εκφράζει.
Δεν πρόκειται να αναλύσω, βαθύτερα να μπω στα κριτήρια που θέτει ο καθένας μας. Όποια κι αν είναι, δικαίωμά του να επιλέγει ιδεολογία, κόμμα, χρώμα.

Σήμερα όμως ψηφίζουμε και πρόσωπα, κυρίως αυτά.
Αυτούς τους τριακόσιους, που τόσα και τόσα τους σέρνουμε ολοχρονίς ξεχνώντας ότι εμείς τους στείλαμε στη Βουλή.
Στο κόμμα της αρεσκείας μας, δεν μπορεί, θα υπάρχουν και κάποιοι, κάποιες που δεν κατεβαίνουν για να εξυπηρετήσουν ίδια συμφέροντα.
Θα υπάρχουν κάποιοι με ήθος, σίγουρα.
Να ορίσουμε αντιπροσώπους μας αυτούς που κουβαλάνε αξίες, που έχουν προσανατολισμό σωστό και σταθερό που δεν αγωνίζονται για την πάρτη τους.
Τα λαμόγια, όποιου χώρου, τα μυριζόμαστε, τα ξέρουμε.

Σταυρό προτίμησης στις αξίες σήμερα, στο ήθος, στην αρετή.
Και όταν αύριο, μεθαύριο θα μας ρωτούν τα χαμομηλάκια μας, γιατί μπαμπά γιατί μαμά, παππού, γιαγιά, γιατί είναι τα πράγματα έτσι, κάτι να έχουμε να τους πούμε.
Να μπορούμε να τους πούμε με το χέρι στην καρδιά ότι, εμείς τουλάχιστον, επιλέξαμε για δική τους χάρη τον άξιο, τον άριστο.
Για τα χαμομηλάκια ψηφίζουμε σήμερα με το μυαλό και την καρδιά μας.
Για το δικό τους παρόν και το αύριο.

**
· Το μήνυμα της μέρας: Δημοκρατία = Ισονομία, Αξιοκρατία
· Ένα αλλιώτικο νανούρισμα για να... ξυπνήσουμε
· Αν ψήφιζαν τα παιδιά...
Το μήνυμα της μέρας: Δημοκρατία = Ισονομία, Αξιοκρατία
Posted: 03 Oct 2009 02:36 PM PDT
Θουκυδίδη Ιστορία, Βιβλίο Β' 37.1 (Από τον Περικλέους Επιτάφιο)

Κείμενο
μέτεστι δὲ κατὰ μὲν τοὺς νόμους πρὸς τὰ ἴδια διάφορα πᾶσι τὸ ἴσον, κατὰ δὲ τὴν ἀξίωσιν, ὡς ἕκαστος ἔν τῳ εὐδοκιμεῖ, οὐκ ἀπὸ μέρους τὸ πλέον ἐς τὰ κοινὰ ἢ ἀπ’ ἀρετῆς προτιμᾶται, οὐδ’ αὖ κατὰ πενίαν, ἔχων γέ τι ἀγαθὸν δρᾶσαι τὴν πόλιν, ἀξιώματος ἀφανείᾳ κεκώλυται.

Μετάφραση
Αλλά δια μεν των νόμων ασφαλίζεται εις όλους ισότης δικαιοσύνης δια τα ιδιωτικά των συμφέροντα, ενώ υπό την έποψιν της κοινής εκτιμήσεως, έκαστος πολίτης προτιμάται εις τα δημόσια αξιώματα, όχι διότι ανήκει εις ωρισμένην κοινωνικήν τάξιν, αλλά δια την προσωπικήν του αξίαν, εφόσον διακρίνεται εις κάποιον κλάδον. Ούτε, εξ άλλου, εκείνος που είναι πτωχός, ημπορεί όμως να προσφέρη υπηρεσίας εις την πόλιν, ευρίσκει εμπόδιον εις τούτο, ένεκα της κοινωνικής του αφανείας.
Ε. Βενιζέλος


Ένα αλλιώτικο νανούρισμα για να... ξυπνήσουμε
Posted: 03 Oct 2009 09:07 AM PDT
Πες μου κάτι για να κοιμηθώ...



Μεγαλώνω και το ξέρειςκι όλα γύρω μου θολά.Τι καινούριο παιχνίδι θα μου φέρειςΠεριμένω από 'σένα πολλά...Ένα μέλλον καρναβάλιέρχεται από παντού."Πώς το φτιάξατε έτσι αυτό το χάλι..."θα μου πεις και θα φύγεις γι' αλλού.
Οι στίχοι εδώ
Ένα αλλιώτικο νανούρισμα Διονύσης Τσακνής, Βασίλης Παπακωνσταντίνου,
Σωκράτης Μάλαμας, Πάνος Κατσιμίχας,
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας & Ορφέας Περίδης


Αν ψήφιζαν τα παιδιά...
Posted: 03 Oct 2009 08:48 AM PDT
Έπρεπε να ψηφίζουν τα παιδιά
ή εμείς να ψηφίζουμε σαν παιδιά.
Ο κόσμος θα άλλαζε μονομιάς.
Γιατί φοβάται ο κόσμος, μπαμπά; Είναι ένα ερώτημα που την απάντηση δεν μπορούν να την καταλάβουν τα παιδιά. Οι μεγάλοι προσπαθούν να εξηγήσουν, να δώσουν λύσεις διαδικαστικές και στερούν τη χαρά απ τα παιδιά, τα κάνουν να φοβούνται κι αυτά.
Ω, τι κόσμος είναι αυτός, μπαμπά;
Δεν προκύπτει το ερώτημα, μέσα από τα μάτια της αθωότητας τους είναι η φρίκη που νιώθουν από τον τόσο πόνο που βλέπουν, την τόση αδικία που σκοτώνει, την τόση δυστυχία που κυκλοφορεί και τα παίρνει μπάλα και τα ίδια.
Επρεπε να ψηφίζουν τα παιδιά ή εμείς να ψηφίζουμε σαν παιδιά. Ο κόσμος θα άλλαζε μονομιάς.
Παραφράζοντας τους στίχους του Βάρναλη «αν ξυπνήσεις μονομιάς θα έρθει ανάποδα ο ντουνιάς». Πώς όμως να ξυπνήσει ο λαός με τόσα υπνωτικά που του σερβίρουν...
Αν μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα με τις εκλογές, τότε θα ήταν παράνομες.
Η δημοκρατία της πλειοψηφίας, η πρωθυπουργική, αρχηγική, αντιπροσωπευτική δημοκρατία, είναι αυτή με τη δική μας απουσία που λειτουργεί εκτονωτικά στις αντιθέσεις και συγκρούσεις του συστήματος, το οποίο παραμένει διεφθαρμένο κι έχει αποδειχτεί πως δεν εξυγιαίνεται με όσες καλές προθέσεις έχουν εκστομίσει οι διαχειριστές της εξουσίας.
Το να σκεπτόμαστε παγκόσμια και να πράττουμε τοπικά στον σύγχρονο κόσμο είναι αναγκαίο, όπως και το να βρούμε το λεπτό σημείο της διαχωριστικής γραμμής, αλλά και της ισορροπίας ανάμεσα στην ανατομική επιδίωξη και τη συλλογική λειτουργία και την κοινωνική αλληλεγγύη.
Το όλο κλίμα του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος επηρεάζει τους πάντες, ακόμα κι αυτούς που το αμφισβητούν και το αντιμάχονται, γιατί ζούνε την προσωπική τους αντίφαση, ο τρόπος ζωής τους το συντηρεί με τον καταναλωτικό τρόπο ή με τις ανάγκες που το ίδιο το σύστημα δημιουργεί και επιβάλλει.
Το τι θα ψηφίσει ο καθένας έχει μικρή σημασία, καθότι η διακυβέρνηση, τηρουμένων των αναλογιών και των ελαχίστων διαφορών, θα είναι ίδια.
Μας έχουν φεσώσει και μας έχουν καταστήσει υπόχρεους και εμάς και τα παιδιά μας, που η λιτότητα, η ανεργία και η αγωνία για το σήμερα και το αύριο θα συνεχιστεί και κανένα κονκλάβιο διεθνούς φήμης οικονομολόγων δεν μπορεί να μας σώσει, όσο δεν συντελείται η πλήρης ριζική ανατροπή του συστήματος που παράγει τη φτώχεια και την εξαθλίωση και αυξάνει τα κέρδη και τον πλούτο των κεφαλαιοκρατών, που κανείς δεν τους ταρακουνάει και απολαμβάνουν από τις βιλάρες τους τα κέρδη από την κρίση που εμείς την πληρώνουμε.
Τι να πει κανείς στα παιδιά στο Λαύριο για το αύριο, τα παιδιά δεν τα ξέρουν όλα, αλλά τα αντιλαμβάνονται γιατί σκέπτονται με την καρδιά τους και τα πληγώνει ο πόνος, η αρρώστια, ο πόλεμος και ο παραλογισμός που γίνεται χαμός, απελπισία κι απόγνωση για όλους.
Δεν φτάνουν οι καταγγελίες, οι διαμαρτυρίες.
Οσο η κοινωνική και πολιτική Αριστερά δεν εμπνέει και δεν καθίσταται επικίνδυνη, λειτουργεί ως συμπλήρωμα του συστήματος. Το σύστημα θα βρίσκει τον τρόπο να αντεπεξέρχεται και να παρουσιάζεται ανανεωμένο, εκσυγχρονισμένο και εντελώς μεταρρυθμισμένο, πάντα σε βάρος του συνόλου, στο όνομα του δημοσίου συμφέροντος που επικαλούνται προεκλογικώς.
Τα παιδιά μπορεί να μην περιμένουν να τελειώσουν οι γιορτές. Να κλείσουν τα φωτεινά γραφεία. Να σκουπιστούν οι δρόμοι και να σβήσουν τα νάιλον χαμόγελα. Τα παιδιά θέλουν έναν άλλο καλύτερο κόσμο και θα τον θελήσουν τώρα.

Δημήτρης Παπαχρήστος, συγγραφέας



Ο ύπνος τρέφει τα παιδιά...
Posted: 02 Oct 2009 05:36 AM PDT
Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, για τα παιδιά, ένας καλός ύπνος είναι πολύ πιο σημαντικός ακόμη και από ένα πλήρες πρωινό- και δεν σας στοιχίζει και τίποτα...

Τα παιδιά ψηλώνουν και μαθαίνουν στον ύπνο. Οι σημαντικότερες λειτουργίες ανάπτυξης του σώματος, π.χ. έκκριση αυξητικής ορμόνης, επιτελούνται ενώ το παιδί κοιμάται. Στις ίδιες ώρες, ο εγκέφαλος γράφει στον «σκληρό δίσκο» εκείνες τις γνώσεις της ημέρας που επέλεξε ως σημαντικές. Υπάρχουν δύο είδη μνήμης: Αφενός η «ενεργητική» ή βραχυπρόθεσμη, που διαρκεί λίγα λεπτά. Και αφετέρου η «παγιωμένη» ή μακροπρόθεσμη, που πιστεύεται ότι επιτυγχάνεται με μόνιμες αλλαγές των συνδέσεων (συνάψεις) των εγκεφαλικών κυττάρων και πιθανόν με τη σύνθεση νέων πρωτεϊνικών μορίων, που εγκαθιστούν τη μόνιμη μνήμη. Αυτή η πολυπλοκότατη διεργασία συμβαίνει κατά τη διάρκεια του βαθέως ύπνου.
Σε έρευνα, επιμελείς μαθητές διδάσκονταν κάποια μαθήματα για 3-4 ώρες και εξετάζονταν σε αυτά το επόμενο πρωινό. Οι επιδόσεις τους βαθμολογούνταν. Υστερα από παρέλευση ημερών υφίσταντο ισοδύναμη δοκιμασία, αλλά εξαναγκάζονταν σε ολονύκτια αϋπνία. Οι επιδόσεις τους το επόμενο πρωινό βρέθηκαν 50% μειωμένες. Τα αποτελέσματα της έρευνας ισχυροποίησαν την ιδέα ότι ο καλός ύπνος είναι ο καλύτερος δάσκαλος.

Το πρωινό ξύπνημα αποτελεί οξύ πρόβλημα. Δεν εξυπηρετεί το παιδί να σηκώνεται από το κρεβάτι τελευταία στιγμή. Η επιτακτική και αιφνίδια έγερση αποδιοργανώνει τον κιρκαδικό κύκλο του μικρού και δημιουργεί άγχος αναχώρησης σε όλους μέσα στην οικογένεια. Το πρωί πρέπει να ξεκινά με ηρεμία και άνεση χρόνου για όλους. Το κυνήγι της ώρας είναι χαμένη μάχη. Ο χρόνος είναι ανελαστικός και αμείλικτος.
Η λύση για το παιδί είναι να του εξασφαλίζετε 10-12 ώρες καλού ύπνου κάθε βράδυ. Στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, οι ώρες που απαιτούνται είναι πάνω από 13. Στις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου είναι 8-9. Ποτέ λιγότερες. Διαφορετικά, του κλέβετε την εγκεφαλική του ικανότητα να μαθαίνει.

Η σημασία του πρωινού γεύματος είναι μεγάλη, αλλά πολύ μικρότερη του ύπνου. Ο υπερκινητικός μαθητής δεν παθαίνει υπογλυκαιμία, που επιπόλαια διαγιγνώσκουμε. Είναι υπερκινητικός και αγχώδης για κάτι που δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει εύκολα. Ούτε έχει την πνευματική δύναμη και το θάρρος να εκφράσει τα συναισθήματά του. Αδυνατεί να συγκεντρωθεί στο μάθημα και εκνευρίζεται. Ομως, αυτό δεν οφείλεται σε υπογλυκαιμία.
Το πρωινό είναι πολύ τονωτικό όταν συνοδεύεται από ατμόσφαιρα οικογενειακής αγάπης. Η παρουσία των γονέων «εν αρμονία» αποτελεί θεμέλιο λίθο της διαμορφούμενης προσωπικότητας του νεοσύλλεκτου στρατεύσιμου στη μάχη της επιβίωσης. Το σχολικό άγχος αντικατοπτρίζει δυσκολία προσαρμογής στη νέα ζωή.

Στη μάχη, το φρόνημα είναι το απόλυτο όπλο. Ενισχύστε την αυτοπεποίθησή του και την ανάγκη αναγνώρισης. Με τα λόγια και τη συμπεριφορά σας, κάντε το να νιώσει ότι είστε υπερήφανοι για αυτό. Μη φιλονικείτε ποτέ μαζί του το πρωί. Δώστε του το πρωινό (τυρί και φρούτο) για το διάλειμμα. Η μάχη θα χαθεί για πάντα όταν τα μαθήματα και το σχολείο συνδεθούν με δυσάρεστα συναισθήματα. Το «ψυχικό διαζύγιο» με τη μάθηση είναι η απόλυτη καταστροφή.

Dr Στέφανος Kαραγιαννόπουλος,Kαθηγητής Παθολογίας, Διευθυντής Τμήματος Προληπτικής Iατρικής στην Kλινική Kυανούς Σταυρόςdrtruth@pegasus.gr
έθνος



Φρίκη με τέσσερα νεκρά βρέφη
Posted: 02 Oct 2009 02:38 AM PDT
Ενας άνδρας ανακάλυψε τα πτώματα, ενώ καθάριζε το διαμέρισμα μίας γυναίκας, η οποία αυτοκτόνησε τον Ιούλιο.
Μία ακόμη υπόθεση δολοφονίας βρεφών αποκαλύφθηκε στη Γερμανία, όταν τα πτώματα τεσσάρων βρεφών βρέθηκαν σε διαμέρισμα.Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει ότι ένας άνδρας ανακάλυψε τα πτώματα, ενώ καθάριζε το διαμέρισμα μίας γυναίκας, η οποία αυτοκτόνησε τον Ιούλιο πηδώντας στο κενό από τον 12ο όροφο του κτιρίου.
Η γυναίκα, η οποία ήταν 46 ετών, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, ήταν εννέα μηνών έγκυος όταν αυτοκτόνησε και φέρεται ότι ήταν η μητέρα και των τεσσάρων νεκρών βρεφών, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί πολλά παρόμοια περιστατικά στη Γερμανία.
Το Μάρτιο, μία 29χρονη, η οποία σκότωσε τα δύο βρέφη της- δύο κοριτσάκια- και έκρυψε τα πτώματά τους στο διαμέρισμά της, καταδικάστηκε σε ποινή οκταετούς κάθειρξης.
Το 2006, μία γυναίκα ονόματι Σαμπίνε Χίλσιντς, καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη επειδή σκότωσε οκτώ από τα παιδιά της στο διάστημα 1992-1998 και τα έθαψε μέσα σε γλάστρες, κουβάδες και μία δεξαμενή με νερό στον κήπο του σπιτιού της.
Η υπόθεση Χίλσιντς προκάλεσε την κατακραυγή της γερμανικής κοινωνίας και οι πολιτικοί επιχειρούν έκτοτε να βρουν τρόπους να πατάξουν το φαινόμενο αυτό που δείχνει να έχει προσλάβει ανησυχητικές διαστάσεις στη χώρα.
έθνος



· Επιστολή απόγνωσης ενός πατέρα με αυτιστικό παιδί ...

· Ο ύπνος τρέφει τα παιδιά...

· Φρίκη με τέσσερα νεκρά βρέφη

Επιστολή απόγνωσης ενός πατέρα με αυτιστικό παιδί ...

Posted: 02 Oct 2009 10:56 AM PDT
Το αυτονόητο για κάθε 9χρονο παιδί είναι να πηγαίνει σχολείο. Ένα παιδί όμως στους Ταξιάρχες Κύμης παραμένει στο σπίτι του, κλαίγοντας επί ώρες, βλέποντας τα υπόλοιπα παιδιά να φεύγουν για το σχολείο. Ο 9χρονος Κωνσταντίνος έχει αυτισμό και χρειάζεται σύμφωνα με τη γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής. Στο δημοτικό σχολείο Κονιστρών που παρακολουθεί ο μικρός Κωνσταντίνος δεν τοποθετήθηκε ειδικός εκπαιδευτικός με αποτέλεσμα να παραμένει σπίτι του. Ο πατέρας του Γιάννης Ζαφείρης, έχει διαμαρτυρηθεί στην Πρωτοβάθμια και σε κάθε υπεύθυνο, χωρίς όμως να έχει βρεθεί ακόμα λύση. Με ανοιχτή επιστολή του προς κάθε υπεύθυνο εκφράζει την αγανάκτησή του για αυτή την κατάσταση, ζητώντας το αυτονόητο:"Με την επιστολή μου αυτή θα ήθελα να εκφράσω την αγανάκτησή μου, την οργή μου, για την ανάλγητη συμπεριφορά του κράτους "δικαίου" και την "κοινωνία των ανθρώπων" όπως συνηθίζετε να την αποκαλείτε κάποιοι.Ονομάζομαι Ζαφείρης Γιάννης, κάτοικος Ταξιαρχών του δήμου Κύμης Ευβοίας. Είμαι πατέρας ενός παιδιού με αυτισμό, το οποίο προσπαθώ να μεγαλώσω όσο γίνεται πιο φυσιολογικά, να του δώσω τις γνώσεις εκείνες που επιτρέπει η κατάστασή του ώστε να βγει στην κοινωνία με κάποια εφόδια που μπορεί να έχει ένα παιδί με τέτοια προβλήματα.Το παιδί μου σήμερα είναι 9 ετών και έχει ζήσει αυτό και όλη μας η οικογένεια το γολγοθά της γραφειοκρατίας, της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης, από την επίσημη πολιτεία και τους ανθρώπους της στις διάφορες υπηρεσίες.Τον Κωνσταντίνο μου τον πήγα σε ηλικία 3 1/2 ετών στον παιδικό σταθμό και μου τον έδιωξαν. Στην πρώτη τάξη πήγαμε στο δημοτικό σχολείο Κονιστρών. Σύμφωνα με τις γνωματεύσεις (2006) των ειδικών του ΚΔΑΥ Ευβοίας ο Κωνσταντίνος έπρεπε να παρακολουθεί το πρόγραμμα του σχολείου στο Τμήμα Ένταξης παρουσία ειδικού παιδαγωγού. Το παιδί όμως παρακολουθούσε το πολύ δύο ώρες την ημέρα, με αποτέλεσμα τις υπόλοιπες να το έχω μαζί μου και να το πηγαινοφέρνω από την Κύμη στο Αλιβέρι σε ιδιώτη ειδικό παιδαγωγό με τεράστια οικονομική αιμορραγία και σοβαρές επιπτώσεις στη δουλειά μου.servitoros.grΤο 2007 ο Κωνσταντίνος πήγε στο σχολείο 2 μήνες αφότου ξεκίνησαν τα σχολεία γιατί δεν υπήρχε εκπαιδευτικός της ειδικής αγωγής. Τον Ιούνιο του 2009, η γνωμάτευση των ειδικών του ΚΕΔΔΥ (Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης), προτείνει τη διάθεση εκπαιδευτικού της ειδικής αγωγής για την παράλληλη στήριξη του μαθητή στο Δημοτικό Σχολείο Κονιστρών.Από την αρχή της σχολικής χρονιάς όμως ο Κωνσταντίνος παίρνει στην πλάτη τη σχολική του τσάντα και στέκεται έξω από την εξώπορτα του σπιτιού μου κλαίγοντας επί ώρες, βλέποντάς με να φεύγω με τα άλλα δύο μου παιδιά για το σχολείο. Ο ίδιος μένει χωρίς σχολείο, γιατί δεν έχει τοποθετηθεί ειδικός εκπαιδευτικός στις Κονίστρες. Μένει στο σπίτι παράνομα, γιατί τα παιδιά στην ηλικία του πρέπει σύμφωνα με το νόμο να βρίσκονται στο σχολείο.Στις διαμαρτυρίες μου προς το διευθυντή της πρωτοβάθμιας στην Εύβοια, προς το 2ο Γραφείο της Πρωτοβάθμιας στην Κύμη, όλοι μου λένε ότι έχω δίκιο, αλλά ότι δεν μπορούν να δώσουν λύση. Έχω εγκαταλείψει σχεδόν πλέον τη δουλειά μου και την υπόλοιπη οικογένεια τρέχοντας κάθε μέρα από γραφείο σε γραφείο στον κάθε ανευθυνοϋπεύθυνο.Ακούω καθημερινά πολλά "έργα" που τάχα έγιναν, για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και αναρωτιέμαι μήπως εγώ ζω σε κάποια άλλη χώρα; Εγώ ξέρω ότι έχω καταστραφεί οικονομικά, πληρώνομαι χοντρά, για να παρέχεται στο γιο μου η δωρεάν τάχα παιδεία. Εγώ καταρρακώνομαι ψυχολογικά γιατί δεν φτάνω πλέον να δώσω στο παιδί μου αυτά που δικαιούται.Ζητώ το αυτονόητο. Το 2009 να πάει το παιδί μου στο σχολείο!Ζητώ από τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας να ενδιαφερθούν και για τα παιδιά της φτωχολογιάς, όχι στα λόγια αλλά με πράξεις. Τόσοι αδιόριστοι της ειδικής αγωγής υπάρχουν. Γιατί τα χρήματα του λαού τα δίνουν, άλλοτε για "δομημένα" που τα λέγανε άλλοτε για το χρηματιστήριο και κάνουν φτερά κάθε τόσο; Γιατί αφήνουν το δικό μου Κωνσταντίνο, τη Μαρία από το παρακάτω χωριό, το Χρηστάκη από τη Χαλκίδα και τόσα άλλα παιδάκια με προβλήματα αβοήθητα στη μοίρα τους;Ζητώ από τους αρμόδιους της πολιτείας, να κάνουν αυτό για το οποίο κάθονται στις καρέκλες, που εγώ σαν φορολογούμενος πληρώνω.Να μην στερήσουν άλλο από τον Κωνσταντίνο μου τη δωρεάν, δημόσια παιδεία που λένε, στα κανάλια αλλά εγώ την ακριβοπληρώνω. Να μην συνεχίσουν άλλο τη διάλυση της οικογένειάς μου. Να μη με οδηγήσουν σε πράξεις απόγνωσης". andronianoi

Από:
noreply@sync.gr
Εστάλη:
Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2009 8:48:58 μμ
Προς:
stamoskal@windowslive.com
Γειά σου stamos1- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ο drosostalitsa σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Καλησπέρα!http://kosmimatamexantres.blogspot.com/εδώ μπορεις να βρεις τεχνικές να φτιάξεις μόνος σου κοσμήματα με χάντρες!- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Για να απαντήσεις στο μήνυμα του ακολούθα τον σύνδεσμο: http://www.sync.gr/drosostalitsa/
**

http://www.crissangel.com/ ? Χριστόφορος Νικ. Σαραντάκος , Ο άνθρωπος που παίζει με την ψευδέσθηση , Ο μάγος από την Λακωνία , γεννημένος στην Αμερική ΗΠΑ , , που περπατάει πάνω στο νερό ! Λύνεται από τις αλυσίδες! Πέφτει από τα κτήρια ! κ.π.α. !!! Είναι η το δικό του site , ιστοσελίδα ...Δείτε το ! Ανοίξτετο ! Νομίζω ότι το αξίζει !!

http://skalistiri-humanity.blogspot.com/ http://blogs.athensvoice.gr/humanity Δέσποινα

Κάτι επίκαιρο ...Κόμμα = " Ομάς ανθρώπων,
ειδότων ν´αναγιγνώσκωσι και ν´αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς,
αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν,
οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν,
ζητούσι ν´ αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού,
ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι. "Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)
Αθάνατε Ροΐδη !!!
**

Από:
noreply@sync.gr
Εστάλη:
Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2009 3:36:25 μμ
Προς:
stamoskal@windowslive.com
Γειά σου stamos1- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - η despina1 σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Ένα μυθιστόρημα εν τη γενέσει του,ας το παρακολουθήσουμε να ξετυλίγεται! http://tobiblio.blogspot.com/ "ΖΩΗ ΔΙΧΩΣ ΣΤΗΡΙΓΜΑ..."- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Για να απαντήσεις στο μήνυμα της ακολούθα τον σύνδεσμο: http://www.sync.gr/despina1/

** ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΤΗΣ ΑΘΜ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΞΟΧ.κ.ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Την 5η Οκτωβρίου ε.ε. η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Βʼ απέστειλε το κάτωθι συγχαρητήριο τηλεγράφημα προς τον Εξοχ.κ.Γεώργιο Παπανδρέου, Πρόεδρο του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ελλάδος:

«Εξοχώτατε και φίλτατε Πρόεδρε της Ελληνικής Κυβερνήσεως, κύριε Γεώργιε Παπανδρέου, χάρις και έλεος τη Υμετέρα τετιμημένη Εξοχότητι και ειρήνην παρά Θεού Παντοκράτορος.
Διά τούδε του Πατριαρχικού ημών Γράμματος, εν αισθήμασι ιδιαζούσης εκτιμήσεως και αγάπης πολλής, εκφράζομεν τας εκ μέσης καρδίας συγχαρητηρίους ευχάς της ημών Μετριότητος, επί τη εκλογή καί αναδείξει Υμών εις το υψηλόν αξίωμα του Προέδρου της Ελληνικής Κυβερνήσεως.
Το δύσκολον και σύνθετον Υμών έργον, το οποίον καλείσθε να φέρετε εις αίσιον πέρας, ευχόμεθα όπως εκδιπλώνεται μετʼ απολύτου επιτυχίας και προόδου.
Όθεν, προσευχόμεθα διαπύρως όπως ο Παντοδύναμος Θεός διατηρή Υμάς εν υγιεία και δυνάμει πολλή και επευλογή τα έργα και τα οράματα της Υμετέρας Εξοχότητος υπέρ της προκοπής του Έθνους ημών.
Εφʼ ω ασπαζόμεθα Υμάς και την ευγενεστάτην σύζυγον Υμών εν αγάπη και τιμή ιδιαζούση.
Θερμά συγχαρητήρια !
? Θ Ε Ο Δ Ω Ρ Ο Σ Βʼ
Πάπας καί Πατριάρχης Αλεξανδρείας
& πάσης Αφρικής
Εν τη Μεγάλη Πόλει
της Αλεξανδρείας
τη 5η Οκτωβρίου 2009»

~*
ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΦΑΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ
Την Τρίτη 6η Οκτωβρίου ε.ε. συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, υπό την Προεδρία της Α.Θ.Μακαριότητος του Πάπα και Πατριάρχου Θεοδώρου Βʼ.
και πάσης Αφρικής, υπό την Προεδρία της Α.Θ.Μακαριότητος του Πάπα και Πατριάρχου Θεοδώρου Βʼ.
Στις εργασίες της Συνόδου θα συμμετέχουν οι Σεβ.Μητροπολίτες και οι Θεοφιλ.Επαρχιούχοι Επίσκοποι της Αφρικής (24 Αρχειερείς).
Η Ιερά Σύνοδος θα συνεδριάσει επί τρεις (3) συνεχείς ημέρες και θα ασχοληθεί με τα πάσης φύσεως ποιμαντικά, διοικητικά, ιεραποστολικά και τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητος, τα οποία απασχολούν σήμερα την Αλεξανδρινή Εκκλησία.

Την Ιερά Σύνοδο του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας αποτελούν οι Σεβ.Μητροπολίτες:
1. O Γέρων Μεμφιδος κ.Παύλος
2. Ο Γέρων Λεοντοπόλεως κ. Διονύσιος
3. Ο Γέρων Αξώμης κ. Πέτρος
4. Ο Κένυας κ. Μακάριος
5. Ο Καμπάλας κ. Ιωνάς
6. Ο Ιωαννουπόλεως κ. Σεραφείμ
7. Ο Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος
8. Ο Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος
9. Ο Καλής Ελπίδος κ. Σέργιος
10.Ο Καρθαγένης κ. Αλέξιος
11.Ο Μουάνζας κ. Ιερώνυμος
12.Ο Πηλουσίου κ. Καλλίνικος
13.Ο Πτολεμαϊδος κ. Προτέριος
14.Ο Ζιμπάμπουε κ. Γεώργιος
15.Ο Ερμουπόλεως κ. Νικόλαος
16.Ο Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος
17.Ο Κεντρώας Αφρικής κ. Ιγνάτιος
18.Ο Χαρτούμ κ. Εμμανουήλ
19.Ο Καμερούν κ. Γρηγόριος

και οι Θεοφιλ.Επαρχιούχοι Επίσκοποι:
1. Ο Ζάμπιας κ. Ιωακείμ
2. Ο Γκάνας κ. Δαμασκηνός
3. Ο Μαδαγασκάρης κ. Ιγνάτιος
4. Ο Κολουέζι κ.Μελέτιος
5. Ο Μοζαμβίκης κ.Θεόδωρος

Ιστορική αναδρομή.
Ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Μάρκος ίδρυσε την Εκκλησία Αλεξανδρείας στην Αφρικανική γη (Αίγυπτος, +42 μ.Χ.). Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, του οποίου η εκκλησιαστική δικαιοδοσία εκτείνεται στίς 53 αχανείς χώρες της Αφρικανικής Ηπείρου, κηρύττει τον λόγο του Ευαγγελίου και κρατεί άσβεστη τη λυχνία της Ορθόδοξης πίστης επί αιώνες τώρα.
Το ποίμνιο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας αριθμεί σήμερα περισσότερους από 2.000.000 Ορθοδόξους Χριστιανούς (Έλληνες/Κύπριοι, Ρώσοι, Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Σέρβοι, Πολωνοί, ντόπιοι Ιθαγενείς, Αφρικανοί και Χριστιανοί πολλών άλλων εθνικοτήτων). Όλες οι Θρησκευτικές Κοινότητες-Ενορίες των διαφορετικών εθνοτήτων, υπάγονται διοικητικά καί πνευματικά στις κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις και Επισκοπές, και κατʼεπέκτασιν στο Ιερό Κέντρο της Αλεξανδρείας, όπου έχουν και την τελική τους αναφορά και εκκλησιαστική εξάρτηση.
Η σύγχρονη παρουσία του Πατριαρχείου
Σήμερα, σε όλες σχεδόν τις Ιερές Μητροπόλεις και τις Επισκοπές της Αφρικής οργανώνονται και λειτουργούν κατηχητικές και ιερατικές σχολές, επιμορφωτικά σεμινάρια υποψηφίων Κληρικών, οργανωμένα Ιεραποστολικά Κέντρα, νοσοκομεία, ιατρεία, πολυκλινικές, φαρμακεία, σχολεία και παιδικοί σταθμοί, γηροκομεία και ορφανοτροφεία, μονάδες εντατικής παρακολουθήσεως ασθενών, συσσίτια αγάπης, και πρόσφατα σε κάποιες χώρες δόθηκε η αδεια της δημιουργίας και λειτουργίας ανωτέρων-πανεπιστημιακών σχολών υπό την ευθύνη κι επίβλεψη των Μητροπολιτών και των Επισκόπων. Οι τρεις Ανώτερες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες που λειτουργούν στην Αλεξάνδρεια («Αθανάσιος ο Μέγας», επανίδρυση της Πατριαρχικής Σχολής Αλεξανδρείας μετά από πολλούς αιώνες με την επίσημη αναγνώριση και άδεια του Αιγυπτιακού Κράτους), στην Κένυα (Ναϊρόμπι, «Μακάριος ο Γʼ») και στην Κινσάσα (Κεντρική Αφρική) εκπαιδεύουν Αφρικανούς σπουδαστές, μελλοντικά στελέχη του ανθρωπιστικού κι εκκλησιαστικού έργου της Ιεραποστολής.
Σε πολλές χώρες τελευταία επεκτείνεται η διάδοση της Ορθοδοξίας με την συντονισμένη και πλούσια δράση των Αρχιερέων του Θρόνου (Νήσοι Σεϋχέλλες, Βόρεια Τανζανία, Κέηπ Τάουν, Κεντρική Αφρική, Γκάνα, Μποτσουάνα, Ρουάντα, Μπουρούντι, Σιέρρα Λεόνε, Ακτή Ελεφαντοστού, Μοζαμβίκη, Τσαντ, Λιβύη, Μαρόκο, Τυνησία, Σουδάν κ.α. και γίνεται προσέγγιση πολλών παραδοσιακών Αφρικανικών Φυλών (π.χ. η πολεμική φυλή των Μασάϊ, όπου πρόσφατα χειροτονήθηκαν κληρικοί οι οποίοι ανήκουν σ΄αυτή την αρχαία πολεμική Φυλή, ενώ άλλοι Μασάϊ ήδη σπουδάζουν σε Ιερατικές Σχολές).
Οι εκατοντάδες Κληρικοί του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Έλληνες, Κύπριοι, γηγενείς και αλλοδαποί, διακονούν αδιάκοπα το έργο της Ιεραποστολής υπό την άριστα οργανωμένη και συντονισμένη καθοδήγηση των τοπικών Ιεραρχών και κυρίως την προσωπική επίβλεψη της Α.Θ. Μακαριότητος του Πάπα και Πατριάρχου κ.κ. Θεόδωρου Βʼ, ο οποίος καθημερινά επικοινωνεί με τις εκκλησιαστικές Επαρχίες του Θρόνου και ενημερώνεται.
Κέντρο του ενδιαφέροντος της Α.Θ.Μ. η δημιουργία ειδικών Νοσηλευτηρίων και Ιδρυμάτων (Μαδαγασκάρη, Τανζανία, Νότιος Αφρική) για τα ορφανά κι εμπερίστατα παιδιά, τα εκατοντάδες εγκαταλελειμμένα νεογέννητα ακόμη και σε κάδους απορριμμάτων και η καταπολέμηση των ασθενειών, της πείνας και της δίψας (γιʼ αυτό και η μεγάλη προσπάθεια για την διάνυξη πηγαδιών καθαρού πόσιμου νερού) αλλά και της παροχής βασικής παιδείας των λαών, μαθήματα γεωπονίας, τρόποι καλλιέργειας της γης κ.α.
Εκ της Αρχιγραμματείας


~* TΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΟΝΤΙΦΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ «CAPRANICA» ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ
ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΦΑΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ



Τριάντα κληρικοί και λαϊκοί σπουδαστές συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη και συνεργάτες υπηρεσιών του Βατικανού επισκέφθηκαν στην Αλεξάνδρεια την Α.Θ.Μ. τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρο Βʼ.

Η προσκυνηματική επίσκεψη των Ρ/Καθολικών Κληρικών εντάσσεται στα πλαίσια της γνωριμίας με τους ιερούς τόπους της Αιγύπτου, τα μοναστήρια της Κοπτικής Εκκλησίας στην έρημο της Νιτρίας και στο Κάϊρο, τα Ελληνορθόδοξα Προκυνήματα και το Δευτερόθρονο Πατριαρχείο στην Αλεξάνδρεια.

Προηγήθηκε η περιήγησή τους στο Κάϊρο, στην Πατριαρχική Μονή του Αγίου Γεωργίου, στις Κοπτικές Μονές της ερήμου της Νιτρίας, στην Πατριαρχική Μονή Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της Πατριαρχικής Σχολής Αλεξανδρείας «Αθανάσιος ο Μέγας» και συνωμίλησαν με τους πρώτους Αφρικανούς Σπουδαστές που ήδη κατέφθασαν στην Αλεξάνδρεια από την Τανζανία (Μουάνζα) και το Ζιμπάμπουε (Χαράρε και Μπουλαβάγιο).

Το πρωϊ της 3ης Οκτωβρίου ε.ε., την αποστολή της Ρ/Καθολικής Εκκλησίας δέχθηκε στην Αίθουσα του Θρόνου η Α.Θ.Μ. και τους μίλησε για το έργο του Πατριαρχείου μέσα από την δράση της Ιεραποστολής στην Αφρική.

Οι Ρ/Καθολικοί κληρικοί έμειναν ενθουσιασμένοι από τις πληροφορίες που τους παρείχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης και ζήτησαν επιπροσθέτως να ενημερωθούν για το ανθρωπιστικό και το κοινωνικό έργο ιδίως για τα παιδιά και τα θέματα υγείας που αντιμετωπίζονται στην Αφρική.

Η Α.Θ.Μ. προσέφερε σ΄όλους αναμνηστικά δώρα, την αγάπη και την ευλογία του Αποστόλου Μάρκου και μίλησε για την επί αιώνες ειρηνική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων στη Νειλοχώρα, αφού αποτελεί όπως υπογράμμισε πρότυπο αρμονικής συμβιώσεως για τους απανταχού μουσουλμάνους-χριστιανούς του κόσμου. Τους πληροφόρησε για τις εργασίες της επικείμενης Ιεράς Συνόδου και μίλησε για το Συνοδικό Σύστημα της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Το γεγονός έχει ιδιαίτερη επικαιρότητα αφού αυτές τις ημέρες συνέρχεται στο Βατικανό η Α΄Σύνοδος των Καθολικών Επισκόπων της Αφρικής.

Οι εκλεκτοί επισκέπτες, όλοι διακονούντες ως Γραμματείς και Επιτελείς κοντά σε Επισκόπους και Διοικητικές Υπηρεσίες της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, εντός και εκτός του Βατικανού, (σπουδάζοντες παράλληλα ως μεταπτυχιακοί και επί διατριβή φοιτητές σε διάφορα Ποντιφικά Πανεπιστήμια της Ρώμης), ξεναγήθηκαν στην ιστορική Πατριαρχική Βιβλιοθήκη για την οποία έδειξαν ιδιαιτέρως ενημερωμένοι και εξέφρασαν μεγάλο ενδιαφέρον, στους χώρους του υπό κατασκευήν Πατριαρχικού Μουσείου-Σκευοφυλακείου (κατακόμβες), στους χώρους του Πατριαρχικού Μεγάρου και στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας.
Ο Νειλουπόλεως Γεννάδιος

**
· ΝΙΩΣΕ ΚΙ ΑΓΑΠΑ!
· «Όχι» στο αίτημα του παιδεραστή - βιαστή Polanski για απελευθέρωσή του από το ελβετικό υπ. Δικαιοσύνης
· Κατάθλιψη παιδιών και εφήβων «Φάρμακο» για την κατάθλιψη η μεσογειακή διατροφή Preschool: The New Depression Era
ΝΙΩΣΕ ΚΙ ΑΓΑΠΑ!
Posted: 06 Oct 2009 01:28 PM PDT

Ο ουρανός πάνω από τα Ψαχνά το δειλινό της Κυριακής 4-10-2009
Άκου τους πρωινούς καλαηδισμούς πώς υμνούν το θαύμα της ζωήςΆσε τα μάτια σου να βαφτιστούν στα χρώματα της ροδαυγήςΠάρε στο δάχτυλό σου φυλαχτό μια δροσοσταλίδα από το χορτάριΑνέβα ταπεινά το μονοπάτιΣτο διάβα σου μοιράσου του ζουζουνιού και της πεταλουδίτσας τη χαράΤραγούδα πλάι στο κελάρυσμα του ρυακιούΣμίξε την ανάσα σου με την ανάσα του κυκλάμινουΤης πέρδικας την περπατησιά παράφορα ερωτέψουΜελέτα τη ζωγραφιά στην πλάτη του σκαθαριούΠρόσεχε μην πατήσεις την ανθισμένη μυρμηγκοφωλιάΣτο ξέφωτο στάσου και με το μεγάλο λιθάρι πιάσε κουβέντα για την αιωνιότηταΜην τρομάξεις από το σούρσιμο ενός φιδιού που άθελά σου το τρόμαξεςΣτο αστραφτερό μυστήριο του μεσημεριού παραδώσουΣτις φτέρες φτερούγισε σαν το τρυφερό φύσημα του αγεριούΑγκάλιασε όπως ο κισσός τον ψηλό δεντροκορμόΤο άγιο νερό της πηγής σκύψε να κοινωνήσειςΠρόλαβε να χαρείς το άλμα της νυφίτσαςΤη γέρικη χελώνα μη βιαστείς να προσπεράσειςΠλανέψου από τ' αηδόνια της ρεματιάςΣτου δειλινού τα σύννεφα αιωρήσουΣτο λυκόφως ξαναβρές το ξενητεμένο ποίημά σουΣτην ανατολή του φεγγαριού χόρεψε χέρι-χέρι με τους θρύλουςΕυχήσου στον αποσπερίτη να γίνει αυγερινόςΓείρε τα μάτια σου και χώρεσε όλη την Πλάση στα όνειρά σουΠόνεσε και δάκρυσε για τον πόνο και το δάκρυ του άγνωστου συνανθρώπουΞύπνα και ζήσε το θαύμα από την αρχή (Αφιερωμένο στο Χαμομηλάκι)


Αναρτήθηκε από Δημητρης Μπαρσακης στις
Τρίτη, Οκτώβριος 06, 2009

Ευχαριστούμεεεεε όλοοοο όοοοολοοοοοοο

«Όχι» στο αίτημα του παιδεραστή - βιαστή Polanski για απελευθέρωσή του από το ελβετικό υπ. Δικαιοσύνης
Posted: 06 Oct 2009 11:33 AM PDT
Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελβετίας απέρριψε αίτημα του Ρομάν Πολάνσκι για απελευθέρωσή του, για να μη φύγει από τη χώρα ο σκηνοθέτης.

Αναμένεται, ωστόσο, και δικαστική απόφαση για το θέμα, μετά από προσφυγή που έκαναν οι δικηγόροι του σκηνοθέτη.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Φόλκο Γκάλι, δήλωσε στο Associated Press ότι αν απελευθερωθεί ο 76χρονος σκηνοθέτης, υπάρχει φόβος να εγκαταλείψει τη χώρα.
Ο Πολάνσκι συνελήφθη στις 26 Σεπτεμβρίου κατά την άφιξή του στη Ζυρίχη, προκειμένου να λάβει βραβείο για το σύνολο της καριέρας του.
Οι ελβετικές αρχές περιμένουν να δουν αν η Ουάσινγκτον υποβάλλει επίσημο αίτημα για έκδοση του σκηνοθέτη στις ΗΠΑ.
Ο Ρομάν Πολάνσκι είχε παραδεχτεί το 1978 ότι είχε σεξουαλική επαφή με τη 13χρονη τότε Σαμάνθα Γκέιμερ, στην οποία είχε δώσει ναρκωτικά και αλκοόλ. Στην αρχή είχε κατηγορηθεί για έξι κακουργήματα και αντιμετώπιζε έως και ισόβια κάθειρξη. Όμως, έκανε συμφωνία με τον εισαγγελέα, δήλωσε ένοχος για τη σεξουαλική επαφή με ανήλικη και οι κατηγορίες για τα πέντε κακουργήματα αποσύρθηκαν.
Λίγο αργότερα διέφυγε στη Γαλλία και τότε εκδόθηκε ένταλμα για τη σύλληψή του.
Οι απόψεις για το εάν έπρεπε ή όχι να συλληφθεί διίστανται, ενώ παρατηρείται μια στροφή προς την άποψη ότι «δεν είναι υπεράνω του νόμου».
πηγή

Κατάθλιψη παιδιών και εφήβων «Φάρμακο» για την κατάθλιψη η μεσογειακή διατροφή Preschool: The New Depression Era
Posted: 06 Oct 2009 06:17 AM PDT
Η κατάθλιψη είναι ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που μπορεί να επηρεάσει άτομα όλων των ηλικιών, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών και των εφήβων. Πρόκειται για μία ψυχική ασθένεια που επηρεάζει όλο το σώμα και έχει αντίκτυπο στον τρόπο που ένα άτομο αισθάνεται, σκέφτεται και συμπεριφέρεται.

Έρευνες που έχουν γίνει στο γενικό πληθυσμό, έχοντας ως στόχο την ανίχνευση της προδιάθεσης στην κατάθλιψη σε άτομα υγιή, δείχνουν ότι το 2% έως 4% των παιδιών και 4% έως 8% των εφήβων πάσχουν από κατάθλιψη. Το ποσοστό αυτό αυξάνει όταν πρόκειται για κλινικούς πληθυσμούς. Για παράδειγμα, έχει υπολογιστεί ότι 1 στα 5 παιδιά που παραπέμπονται σε ψυχιατρικά τμήματα παρουσιάζουν καταθλιπτική συμπτωματολογία.
Στην Ελλάδα σε μία έρευνα ( Μαδιανός, 1993) που συμπεριέλαβε 1316 εφήβους ηλικίας 12 – 17 ετών διαπιστώθηκαν ιδιαίτερα αυξημένα ποσοστά κατάθλιψης (20,3 %). Σε πολλές χώρες η αυτοκτονία είναι μια από τις τρεις πιο κοινές αιτίες του θανάτου στην ομάδα ηλικίας 15-34 ετών. Οι περισσότεροι έφηβοι που αποπειρώνται να αυτοκτονήσουν πάσχουν από κάποιας μορφής συναισθηματική διαταραχή.Είναι λοιπόν εξαιρετικά σημαντικό οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και άλλοι που φροντίζουν παιδιά να γνωρίζουν για την κατάθλιψη στην παιδική και εφηβική ηλικία. Η έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων της πάθησης και η θεραπεία δημιουργούν τις καλύτερες προϋποθέσεις για την προστασία του παιδιού από μελλοντικά προβλήματα σε ψυχικό και κοινωνικό επίπεδο.

Ποια είναι όμως εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να μας ανησυχήσουν και να αναζητήσουμε τη βοήθεια ειδικού;* Αυξημένος εκνευρισμός και ευερεθιστότητα, ακόμα και οι πιο μικρές δυσκολίες φέρνουν εκνευρισμό και θυμό που το παιδί ή ο έφηβος δεν μπορεί να διαχειριστεί. Γονείς παιδιών που νοσούν από κατάθλιψη αναφέρουν χαρακτηριστικά «δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του, είναι ανήσυχο και νευρικό». Αυτά τα διαστήματα ευερεθιστικότητας διακόπτονται συχνά από διαστήματα απάθειας.* Η μείωση της ψυχοκινητικότητας εκδηλώνεται συνήθως με απομάκρυνση από φίλους και από δραστηριότητες από τις οποίες το παιδί αντλούσε χαρά και ικανοποίηση στο παρελθόν (το παιδί δεν επισκέπτεται πια τους φίλους του, ή δεν κάνει καθόλου φίλους και περνά τον περισσότερο χρόνο του μόνο, ενώ δραστηριότητες που το ευχαριστούσαν στο παρελθόν δεν έχουν πλέον ενδιαφέρον). Παρουσιάζει μία εικόνα χαμηλής ενεργητικότητας και κόπωσης. Είναι λιγότερο χαμογελαστό, υπερβολικά υπάκουο έως αδιάφορο σε ό,τι συμβαίνει γύρω του.* Πολλές απουσίες από το σχολείο και σημαντική μείωση στη σχολική επίδοση: το παιδί χάνει πολλά μαθήματα και η επίδοσή του στα μαθήματα μειώνεται σε σημαντικό βαθμό.* Αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες: συνήθως απώλεια της όρεξης που έχει ως αποτέλεσμα απώλεια βάρους. Μερικές φορές αύξηση της όρεξης και παρηγοριά στο φαγητό.* Προβλήματα στον ύπνο: το παιδί μπορεί να ξυπνά πολλές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας ή να μην μπορεί να ξυπνήσει το πρωί.* Αναποφασιστικότητα, έλλειψη συγκέντρωσης: παιδιά που ήταν καλά οργανωμένα στο παρελθόν φαίνεται να ξεχνούν, να μην μπορούν να οργανώσουν το χρόνο και τις δραστηριότητές τους ή να συγκεντρωθούν σε ό,τι κάνουν.* Υπερβολικά συναισθήματα ενοχής και ανικανότητας: φράσεις όπως «Είμαι χαζός» ή «Εγώ φταίω για όλα» είναι συχνές στο καταθλιπτικό παιδί.* Απουσία ενθουσιασμού ή κινήτρου και χαμηλή αυτοεκτίμηση: αδυνατούν ή αρνούνται να αξιολογήσουν σωστά τις δυνατότητές τους και αισθάνονται αμηχανία, όταν οι άλλοι τους επαινούν. Θεωρούν ότι δεν αξίζουν την προσοχή και τη φροντίδα των άλλων, αλλά ακόμα και όταν την δέχονται την αντιμετωπίζουν καχύποπτα.* Συχνά παράπονα για κεφαλαλγίες και πόνους στο στομάχι: τα συμπτώματα αυτά συνήθως απορρέουν από την αλλαγή των διατροφικών συνηθειών.* Θλίψη και απελπισία: τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας και για αρκετές ώρες της ημέρας το παιδί κλαίει και είναι θλιμμένο.* Μπορεί να παρουσιάσει επιπλέον αντικοινωνικές συμπεριφορές: το σκάνε από το σπίτι, λένε συνεχώς ψέματα , κλέβουν από μαγαζιά.* Χρήση ουσιών και κατάχρηση αλκοόλ: πολλές φορές οι έφηβοι επειδή δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το συναισθηματικό κενό που νιώθουν καταφεύγουν στη χρήση ουσιών πιστεύοντας ότι θα τους βοηθήσει να αισθανθούν καλύτερα.* Επαναλαμβανόμενες σκέψεις θανάτου και αυτοκτονίας: αρκετές φορές ένας έφηβος που είναι θυμωμένος μπορεί να πει τη φράση «Μακάρι να πέθαινα». Η αυτοκτονία όμως είναι μια πραγματικότητα ακόμη και για τα παιδιά και τους εφήβους. Όταν μια τέτοια φράση προέρχεται από τα χείλη ενός παιδιού ή εφήβου με κατάθλιψη, θα πρέπει πάντα να λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψιν.

Όταν μερικά από τα προαναφερόμενα συμπτώματα επιμείνουν για περισσότερο από δύο εβδομάδες, οι προβληματισμοί πρέπει να συζητηθούν με την οικογένεια ή με ένα στενό φίλο ή με ένα δάσκαλο του παιδιού ή του νεαρού ατόμου πριν γίνει ένα βήμα παραπέρα. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να επισημάνω ότι στην περίπτωση του εφήβου ο κίνδυνος της μη διάγνωσης οφείλεται στο γεγονός ότι παρόλο που τα συμπτώματα αυτά υπάρχουν, ο έφηβος τα αρνείται εφησυχάζοντας τους γονείς του, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να τα καταφέρει μόνος του. Σε αυτή την περίπτωση η πρόγνωση είναι αρκετά δυσοίωνη με υψηλό κίνδυνο συνύπαρξης της κατάθλιψης με άλλες ψυχικές διαταραχές. Επιπλέον ο κίνδυνος αυτοκτονίας σε νεαρά άτομα είναι αρκετά υψηλός. Αν οι γονείς ή άλλα ενήλικα πρόσωπα στη ζωή του παιδιού ή του εφήβου υποψιάζονται την ύπαρξη κατάθλιψης, θα πρέπει να αναζητήσουν εξειδικευμένη βοήθεια. Η κατάθλιψη θεραπεύεται.
Της κ. Χριστίνας Σβάρνα ψυχολόγου της ΘΕΨΥΠΑ
«Φάρμακο» για την κατάθλιψη η μεσογειακή διατροφή
Η ακολούθηση των επιταγών της μεσογειακής διατροφής μπορεί να αποτρέψει την κατάθλιψη, σύμφωνα με μία ισπανική μελέτη στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 10.000 ενήλικες. Όπως έδειξε, η κατάθλιψη ήταν κατά 30% λιγότερο πιθανή σε όσους έτρωγαν πολλά λαχανικά, φρούτα και δημητριακά, και λίγο κρέας.
Επιστήμονες από τα Πανεπιστήμια Las Palmas και Navarra επιστράτευσαν 10.094 υγιείς φοιτητές, τους οποίους παρακολούθησαν επί 4,5 χρόνια.
Όπως γράφουν στην «Επιθεώρηση της Αμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας» (JAMA), οι εθελοντές τους συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για τον τρόπο ζωής τους και εκείνοι υπολόγισαν τη συμμόρφωσή τους στις επιταγές της μεσογειακής διατροφής.
Οι εθελοντές που ακολουθούσαν περισσότερο τη μεσογειακή διατροφή ήταν κυρίως άντρες, πρώην καπνιστές, παντρεμένοι και μεγαλύτερης ηλικίας. Επίσης ήταν πιο δραστήριοι και προσλάμβαναν περισσότερες θερμίδες.
Στη διάρκεια των 4,5 ετών, 480 εθελοντές ανέπτυξαν κατάθλιψη. Οι 156 ήταν άντρες και οι 324 γυναίκες.
Αφού έλαβαν υπ’ όψιν διάφορους παράγοντες που θα μπορούσαν να συσχετίζονται με την κατάθλιψη (όπως την οικογενειακή κατάσταση, τον αριθμό των παιδιών κ.ά.) οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι άντρες και γυναίκες που τρέφονταν περισσότερο μεσογειακά, είχαν πάνω από 30% λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν κατάθλιψη.
Η προστατευτική δύναμη της μεσογειακής διατροφής παρέμεινε αναλλοίωτη ακόμα και όταν οι ερευνητές έλαβαν υπ’ όψιν στοιχεία της προσωπικότητας, όπως η ανταγωνιστικότητα και το άγχος, που επίσης θα μπορούσαν να σχετίζονται με την κατάθλιψη.
«Το 30% είναι μεγάλη μείωση του κινδύνου και μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά σημαντικό, εάν αναλογιστούμε πόσο συχνή είναι η κατάθλιψη», είπε ο επικεφαλής ερευνητής Μιγκέλ Μαρτίνεζ-Γκονζάλες, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Navarra.
«Είναι πλέον καλά τεκμηριωμένο ότι η μεσογειακή διατροφή αποτελεί “φάρμακο” για την καρδιαγγειακή νόσο – και οι ίδιες φλεγμονώδεις πρωτεΐνες που ενεργοποιούν την καρδιοπάθεια έχει διαπιστωθεί ότι είναι αυξημένες στους καταθλιπτικούς ασθενείς».
Ο δρ Μαρτίνεζ-Γκονζάλες εκτιμά ότι το όφελος στην ψυχική υγεία προκύπτει από το σύνολο των επιταγών της μεσογειακής διατροφής και όχι από κάποια μεμονωμένα συστατικά της.
Η μελέτη αυτή προστίθεται στον όγκο των κλινικών ερευνών που δείχνουν ότι η υγιεινή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην θεραπεία της κατάθλιψης. Προγενέστερες μελέτες λ.χ. έχουν δείξει ότι μια διατροφή πλούσια σε ελαιόλαδο αυξάνει την ποσότητα της σεροτονίνης στον εγκέφαλο. Η σεροτονίνη είναι μια χημική ουσία του εγκεφάλου, η οποία μειώνεται στην κατάθλιψη και πολλά αντικαταθλιπτικά φάρμακα δρουν αυξάνοντας την παραγωγή της.
Τα Νέα
Study shows Mediterranean diet cuts depression risk
Preschool: The New Depression Era
By Dan Gordon
Published Oct 1
It's hard to even accept the idea that a toddler could suffer from a mood disorder, let alone know how to recognize and treat it. Yet as many as 3 percent of all U.S. kids are clinically depressed. Here are some signs to look for — and they may not be what you expect.
If your young son or daughter were increasingly agitated, frequently feigned illness or began to worry obsessively, you probably wouldn't attribute the behavior to depression.
A UCLA expert in child psychiatry says you might be overlooking the obvious — and missing an opportunity to seek much-needed professional help.
Although most commonly associated with adolescents and adults, depression and other mood disorders are diagnosed in children barely out of diapers. Studies have found that nearly 1 percent of preschool-age children, and approximately 3 percent of children overall, are clinically depressed. But many more remain under the radar.
more

ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Με την τελετή των Μεγάλων Μηνυμάτων, εντός του Ιερού Πατριαρχικού Παρεκκλησίου των Αγίων Θεοδώρων, των Θεοφιλ. Εψηφισμένων Επισκόπων Μπουρούντι και Ρουάντας κ.Σάββα και Βαβυλώνος κ.Νήφωνος ενώπιον της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Βʼ και των τιμίων Μελών της Ιεράς Συνόδου, ως και την παρουσίαση των εισηγήσεων του Σεβ. Μητροπολίτη Κένυας κ.Μακαρίου με θέμα :«Η τέλεσις δευτέρου (β΄) θρησκευτικού γάμου εις τους Αφρικανούς κληρικούς εν χηρεία ή και εν διαστάσει» και του Σεβ.Μητροπολίτη Ιωαννουπόλεως & Πρετορίας κ. Σεραφείμ με θέμα: «Εκκλησία Αφρικής & ειτζ (HIV), τρόποι συμμετοχής εις τις διεθνείς προσπάθειες δια τα κοινωνικά προβλήματα, εμπόριο ανθρώπων (trafficking), παιδική εκμετάλλευσις, κ.α.» ολοκληρώθηκε το βράδυ της 6ης Οκτωβρίου ε.ε. η πρώτη ημέρα των εργασιών της Ιεράς Συνόδου του παλαιφάτου Πατριαρχείου.

Την επομένη, 7η Οκτωβρίου, η Ιερά Σύνοδος συνέχισε την συνεδρία της.
Κατά την έναρξη, ο Μακαριώτατος παρουσίασε στους Σεβ. Ιεράρχες τις νέες εκδόσεις της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, οι οποίες είναι οι τρεις Ασματικές Ακολουθίες των Αγίων Πατριαρχών Αλεξανδρείας Μελετίου Πηγά, Ιωακείμ Πάνυ και Γερασίμου Παλλαδά, συνταχθείσες από τον Σεβ.Μητροπολίτη Ρόδου κ.Κύριλλο, οι δύο τόμοι υπό τον τίτλο «Αλεξανδρινός Αμητός», αφιερωμένοι στη μνήμη του μακαριστού αιγυπτιώτου Ιωάννη Χατζηφώτη, και οι τελευταίοι τόμοι των περιοδικών επιστημονικών εκδόσεως «Φάρος» (τομ.πʼ) και «Ανάλεκτα» (τομ.θʼ).
Ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των κάτωθι Εισηγήσεων:

α. «Προβλήματα ποιμαντικής των προσερχομένων εις την Ορθόδοξον πίστιν εκ της ειδωλολατρίας» από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ουγκάντας κ.Ιωνά,
β. «Επαναφορά εξοδίου Ακολουθίας εις την Θ. Λειτουργίαν. Μυστήρια και Θ. Ευχαριστία. Η λειτουργική πράξις σήμερα εις τον Αλεξανδρινόν Θρόνον. Μελέτη δια την αναγκαιότητα πιθανών λειτουργικών μεταρρυθμίσεων» από τον Σεβ. Μητροπολίτη Νιγηρίας κ. Αλέξανδρο,
γ. «Προβλήματα και ιδιαιτερότητες της ποιμαντικής των Ελληνικών Κοινοτήτων εις τον Αφρικανικόν χώρον. Η παρουσία και η δράση εθνικών Ενοριών ή Εκκλησιών εις την δικαιοδοσίαν του Πατριαρχείου» από τον Σεβ. Μητροπολίτη Καλής Ελπίδος κ. Σέργιο,
δ. «Προοπτικές δια την εκκλησιαστικήν ή ιεραποστολικήν δράσιν και παρουσίαν μας εις Ισλαμικές χώρες. Εμπειρίες από περιοδείες, κίνδυνοι, προσέγγισις, τρόποι επισκέψεως, προτάσεις» από τον Σεβ. Μητροπολίτη Καρθαγένης κ. Αλέξιο και
ε. «Το πρόβλημα των ενδοφυλεκτικών διαφορών των προσερχόμενων εις την Ορθοδοξίαν, διαπίστώσεις, κίνδυνοι. Η πολυγαμία-άγαμες μητέρες, προσέγγισις και ποιμαντική αντιμετώπισις» από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μουάνζας κ. Ιερώνυμο.
Μετά το πέρας της παρουσιάσεως κάθε εισηγήσεως ακουλούθησε διάλογος και κατάθεση των απόψεων και των προσωπικών εμπειριών των αγίων Αρχιερέων από την ποιμαντική τους διακονία στην αφρικανική ήπειρο.
Η συνεδρία της Ιεράς Συνόδου θα συνεχισθή το απόγευμα με την παρουσίαση των Εισηγήσεων:
α. «Θέματα Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως εις την Αφρικανικήν Ήπείρον. Οι τρεις υπάρχουσες Εκκλησιαστικές Σχολές (Ναϊρόμπι, Κινσάσα, Αλεξάνδρεια). Προοπτικές. Τα ήδη λειτουργούντα σεμινάρια εις τις Ι. Μητροπόλεις και Ι. Επισκοπές. Επιμόρφωσις του ι. Κλήρου και οικονομική κατάστασις αυτού» από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε κ. Γεώργιο,
β. «Εμπειρίες και προοπτικές ποιμαντικής & ιεραποστολικής δράσεως από επισκέψεις εις νέες περιοχές της Αφρικής (π.χ. Σεϋχέλλες Νήσοι)» από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριο,
γ. «Η πνευματική προετοιμασία των υποψηφίων Κληρικών και η πνευματική ζωή του Κληρικού. Ιερατικές κλήσεις και τα προβλήματα των επιλογών μας. Προετοιμασία των αυριανών Αφρικανών ιεραποστόλων, η κατήχησις σήμερα εις την Αφρικήν, κατηχητικά εγχειρίδια» από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κεντρώας Αφρικής κ. Ιγνάτιο,
δ. «Ιεραποστολικοί Σύλλογοι, Αδελφότητες και Πατριαρχείο. Σχέσεις συνεργασίας, εμπειρίες, προοπτικές» από τον Σεβ.Μητροπολίτη Ζάμπιας κ. Ιωακείμ,
ε. «Επαναφορά του θεσμού των Διακονισσών εις το Πατριαρχείον Αλεξανδρείας» από τον Σεβ. Μητροπολίτη Καμερούν κ. Γρηγόριο,
στ.«Το φιλανθρωπικόν έργον παράγοντας προωθήσεως της Ιεραποστολής» από τον Θεοφιλ.Επίσκοπο Μαδαγασκάρης κ. Ιγνάτιο και
ζ. «Ο Μοναχισμός εις την Αφρικήν. Η καλλιέργεια του μοναχικού ιδεώδους. Πρακτικά ζητήματα και ιδιαιτερότητες» από τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Κατάγκας κ.Μελέτιος. Αρχιμ.Παντελεήμων Αράθυμος


** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ BLOGS ...ΜΠΛΟΚΣ :
~* Για όλα υπάρχει ο κατάλληλος καιρός , για να πραγματοποιηθεί κάθε έργο , πρέπει να δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία !
~* http://efimeridavalira.blogspot.com/ ,Βαλύρα Μεσσηνίας .-~* http://messini-mess.blogspot.com/?zx=4cd9df092a0c3ce3 , Πολίτης Μεσσήνης .-~* http://www.kalamatablogs.gr/ , Καλαμάτα Μπλόνκς .-~* http://kpylos.blogspot.com/ , Πύλος -Κώστας .-~* http://pylos-navarino.blogspot.com/ , Πύλος - Ναυβαρίνο .-~* http://arxaiaithomitosteki.blogspot.com/ , Αρχαία Μεσσήνη ?~* http://pyrgostrifylias.blogspot.com/ , / Πύργος Τρυφιλλίας .-~* http://trifylianews.blogspot.com/ , / Τα Νέα της Τρυφιλίας .-~* http://trifyliakanea.blogspot.com/ . Τριφυλιακά Νέα .-~* http://ithominews.blogspot.com/ . IHTOMH NEWS .-~* http://meropitopik.blogspot.com/ ,Μερόπη Μεσσηνίας .-~* http://radio936.blogspot.com/ , Radio kyparissia 93,6 fm.-~* http://filiatranews.blogspot.com/ ,Φιλιατρά news.-~* http://apneagr.blogspot.com/ apneagr;~* http://www.kalamatablogs.gr/Kopanakinews .- Kopanaki… ~* http://beneas13.blogspot.com/2009/08/blog-post_7247.html , G. Beneas ~* http://snsarfara.blogspot.com/ , STAMOS-ARFARA- GREECE .- .... από stamos1στις 01:31, 23 Αυγούστου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου