ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Πέμπτη 1 Mαρτίου 2012

 Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Πέμπτη  1 Mαρτίου 2012  :
Πέρασα  για να πω  σε όλους σας  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/03/blog-post.html ,  Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωσή μας , Πέμπτη 1 Μαρτίου  2012 .-

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και Άλλα 1/03/2012 :
~** Απούσα απ'την αγορά λαδιού χωρίς μεσάζοντες η Μεσσηνία

* Από τη Μεσσηνία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον μόνο ένας παραγωγός, ενώ από την Κρήτη οι προσφορές είναι πολλές  * «Βροχή» πέφτουν τα αιτήματα πολιτών για αγορά φθηνών και ποιοτικών προϊόντων, χωρίς μεσάζοντες, στην ιστοσελίδα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας, μετά το επιτυχημένο... πείραμα που έγινε με τις πατάτες.
 * Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία αγοράς ελαιόλαδου απευθείας από τους παραγωγούς, με στόχο να παρακαμφθούν οι μεσάζοντες και να φτάσει το προϊόν στα νοικοκυριά σε πολύ χαμηλές τιμές.
* Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κώστας Τζομίδης, μέλος της ομάδας, σε έρευνα που διεξήχθη μέσω της ιστοσελίδας τους, οι πολίτες, σε ποσοστό 54,8%, επέλεξαν το ελαιόλαδο ως το προϊόν που θα επιθυμούσαν να διακινηθεί κατά τον ίδιο τρόπο με την πατάτα.
 * Στη λίστα των προτιμήσεων των πολιτών, συγκαταλέγονται, επίσης, τα εξής προϊόντα: Αλεύρι (10,7%), μακαρόνια (8,5%), φασόλια (7,9%), ρύζι (7,4%), πατάτες (3,8%), κρεμμύδια (3,1%), φακές (2,3%) και ρεβίθια (1,5%).
* Μάλιστα, σε ό,τι αφορά ειδικότερα τα φασόλια, όπως ανέφερε ο κ. Τζομίδης, η Ομάδα βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων με παραγωγό των Πρεσπών και δεν αποκλείεται - εφόσον οι συζητήσεις ευοδωθούν - τα φασόλια να φτάσουν στα χέρια των ενδιαφερόμενων καταναλωτών έως και 50% φθηνότερα.
* Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το προσεχές Σάββατο, οπότε και θα παραδοθούν άλλοι 75 τόνοι πατάτας σε 1.100 οικογένειες της Κατερίνης και πολίτες γειτονικών νομών.
* Αντίστοιχη δράση οργανώνεται στη Βέροια, όπου τα μέλη της «Οικολογικής Ομάδας Βέροιας» θα διαθέσουν πατάτες με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή από τον παραγωγό κατευθείαν στον καταναλωτή. Αθήνα, Βόλος, Λάρισα και Θεσσαλονίκη βρίσκονται, επίσης, πολύ κοντά στο να οργανώσουν παρόμοιες δράσεις.
 ~* Άμεση ανταπόκριση από Κρήτη
* Σε επικοινωνία που είχε χθες το «Θ» με μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας, μας είπε ότι ήδη πολλοί παραγωγοί ελαιολάδου από την Κρήτη έχουν επικοινωνήσει με την οργάνωση και έχουν ζητήσει συνεργασία, ενώ από τη Μεσσηνία μάς ανέφερε μία μόνο περίπτωση και συγκεκριμένα τηλεφώνημα που δέχθηκε από Μεσσήνιο ελαιοπαραγωγό.

*** Φιλιατρά

~* Ένοπλη ληστεία στην Εμπορική Τράπεζα με λεία 3.850 ευρώ
 ~ Με σκουφιά, μαύρα γυαλιά και γάντια, δύο άγνωστοι «μπουκάρισαν» χθες το μεσημέρι στην Εμπορική Τράπεζα Φιλιατρών και με την απειλή πιστολιών απέσπασαν περίπου 3.850 ευρώ, ενώ ετράπησαν σε φυγή με αυτοκίνητο που είχε κλαπεί προχθές βράδυ από την περιοχή της Θουρίας. Λίγο έλειψε να συμβεί και το μοιραίο, καθώς το πιστόλι του ενός εκ των δραστών, ο οποίος είχε πάει στο γκισέ του ταμείου για να πάρει τα χρήματα, εκπυρσοκρότησε από τη βιασύνη του να τα μαζέψει και να τα ρίξει σε σακβουαγιάζ, με τη σφαίρα να περνάει δίπλα από τον ταμία.
 ~ Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, τα πρώτα στοιχεία και οι μαρτυρίες συγκλίνουν στο ότι οι δράστες ήταν Έλληνες, καθώς μιλούσαν άπταιστα την ελληνική γλώσσα, και διέφυγαν με κλεμμένο, από προχθές βράδυ, όχημα από την περιοχή της Θουρίας, μάρκας Nissan Sunny, χρώματος ανθρακί και με αριθμό κυκλοφορίας ΥΒΖ – 6776 (παλιό μοντέλο), το οποίο είχαν παρκάρει στο δρόμο, έξω και ακριβώς απέναντι από την τράπεζα, με κατεύθυνση προς την έξοδο για Κυπαρισσία.
~ Στην τράπεζα την ώρα της ληστείας ήταν τέσσερις υπάλληλοι, ένας συνταξιούχος συνάδελφός τους και ένας μόνο πελάτης. Υπάλληλος της τράπεζας χωρίς να γίνει αντιληπτός πάτησε το συναγερμό και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Ωστόσο, αν και υπήρξε άμεση αντίδραση των αστυνομικών υπαλλήλων του Α.Τ. Φιλιατρών, όταν το περιπολικό μετέβη στο κατάστημα οι δράστες είχαν ήδη τραπεί σε φυγή.
~ Στα Φιλιατρά έσπευσαν μόλις ενημερώθηκαν ο αστυνομικός διευθυντής της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Κυπαρισσίας Γεώργιος Λάνος και οι διοικητές των Α.Τ. Φιλιατρών και Κυπαρισσίας, καθώς και άνδρες της Σήμανσης, που ερεύνησαν το χώρο για στοιχεία και ευρήματα, ενώ μέχρι αργά το απόγευμα εξεταζόταν το υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης (κάμερες) της τράπεζας. Χρήσιμες πληροφορίες φέρεται να έδωσαν στις αστυνομικές αρχές και πολίτες, που έτυχε την ώρα της ληστείας να περνούν από το σημείο ή να έχουν οπτική επαφή.
~ Όπως είπε στο «Θ» ο μοναδικός πελάτης της τράπεζας: «Είχα πάει στο κατάστημα της Εμπορικής για μια συναλλαγή. Κάποια στιγμή, ενώ δεν ήταν κάποιος άλλος πελάτης μέσα στο κατάστημα, εισέβαλλαν δύο, με σκουφιά και μαύρα γυαλιά. Ο ένας ήταν αθλητικός τύπος, γύρω στο 1.80 ύψος. Είπαν “ληστεία, φέρτε τα λεφτά”. Ο ένας, που είδα, οπλοφορούσε, τον άλλον δεν τον είδα, γιατί ήταν πισώπλατα. Ο υπάλληλος του είπε ότι υπάρχει χρονοδιακόπτης και δεν μπορεί να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο. Κατευθύνθηκε προς το ταμείο, ζήτησε ό,τι χρήματα έχει και βιαστικός όπως ήταν, όπως προσπαθούσε να πάρει τα χρήματα και με τα δυο του χέρια, εκπυρσοκρότησε το όπλο. Η σφαίρα καρφώθηκε δίπλα στο γκισέ και τον ταμία και εξοστρακίστηκε. Μετά φύγανε. Όλα έγιναν σε πολύ μικρό διάστημα, τεσσάρων περίπου λεπτών. Ήταν λίγο μετά τη 1.30 το μεσημέρι». Αξίζει να σημειωθεί πως, όπως έλεγαν και κάτοικοι των Φιλιατρών χθες το μεσημέρι, «η τράπεζα ήταν εύκολος στόχος, αφού δε διέθετε θωρακισμένες διπλές πόρτες εισόδου - εξόδου ασφαλείας και ήταν άμεσα προσβάσιμη από το δρόμο». Προσέθεταν δε πως «η ληστεία έγινε για αποχαιρετισμό», καθώς τέλη Μαρτίου σταματά τη λειτουργία του το συγκεκριμένο κατάστημα.
 ~ Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Κουράκλη αντί Αγρίου στην Πολεοδομία  της Καλαμάτας :

 * Έκπληξη, αν μη τι άλλο, προκάλεσε η απόφαση του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, να αντικαταστήσει τη διευθύντρια Πολεοδομίας, Σταυρούλα Αγρίου, με την Παναγιώτα Κουράκλη. Αυτή ήταν και η σημαντικότερη αλλαγή στη διοικητική πυραμίδα του Δήμου Καλαμάτας. Ο δήμαρχος επέλεξε να προχωρήσει σε αλλαγές στους διευθυντές του Δήμου Καλαμάτας, πριν συγκροτηθεί το Υπηρεσιακό Συμβούλιο για να κάνει τις κρίσεις των στελεχών. Σήμερα, όπως είπε, θα εκδώσει απόφαση με αλλαγές στους τμηματάρχες του Δήμου. Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα ανακοινώθηκαν χθες, η Αθανασία Ιντζέ παραμένει διευθύντρια Διοικητικού, η Γεωργία Ηλιοπούλου - Μπασιαδάκη διευθύντρια Οικονομικών, ο Βασίλης Τζαμουράνης διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών, ο Στέφανος Στεφανόπουλος διευθυντής Πρόνοιας, ο Γιάννης Λιοντήρης διευθυντής Γεωτεχνικών Υπηρεσιών, ο Γιάννης Παπαδόπουλος διευθυντής Καθαριότητας και ο Βασίλης Νινιός διευθυντής του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών.
* Η Σταυρούλα Αγρίου από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας πήγε στη Διεύθυνση Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Θεμάτων, στην οποία διευθύντρια ήταν η Παναγιώτα Κουράκλη, που πήγε αντίστοιχα στη Διεύθυνση Πολεοδομίας. Αναπληρωτής διευθυντής στη νέα Διεύθυνση Παιδείας ορίστηκε ο Παναγιώτης Γαρατζιώτης και διευθυντής στη νέα Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας ο Γιώργος Πετρόπουλος.- Α.Π.

*** Γονείς και δάσκαλοι


~ Κλείνουν τα σχολεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας  * Στις επιχειρούμενες συγχωνεύσεις σχολείων στη Μεσσηνία αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Εκ-κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Μεσσηνίας, διατρανώνοντας: «Κάτω τα χέρια από τα σχολεία».
~* Αναλυτικά, σημειώνεται:
* «Σε νέο κύκλο συγχωνεύσεων σχολείων προχωρά η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου με τις ευλογίες και τη συμφωνία Ε.Ε.-ΔΝΤ - κεφαλαίου. Είναι ένα ακραίο μέτρο συρρίκνωσης των μορφωτικών δικαιωμάτων και έχουν ένα και μόνο στόχο: την κατάργηση δεκάδων χιλιάδων οργανικών θέσεων εργασίας και την παρεπόμενη απόλυση αντίστοιχου αριθμού εκπαιδευτικών μέσω της διαδικασίας- λαιμητόμου της αξιολόγησης. Στο νέο μνημόνιο είναι φανερό ότι κατάργηση οργανικής θέσης είναι προάγγελος της απόλυσης.
 * Ο διευθυντής Εκπαίδευσης Ν. Μεσσηνίας, αποδεικνύοντας στην πράξη πόσο στηρίζει την πολιτική του υπουργείου, χωρίς να έρθει σε διάλογο με τους αντίστοιχους φορείς, έσπευσε να κάνει πρόταση για συγχωνεύσεις και υποβιβασμούς σχολείων στο νομό μας, ανταποκρινόμενος στην εγκύκλιο 10112 /Δ4 του υπουργείου Παιδείας που καλεί τους διευθυντές Εκπαίδευσης και τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να κάνουν νέες εισηγήσεις για συγχωνεύσεις σχολείων, τη στιγμή που άλλες Διευθύνσεις δεν έχουν προχωρήσει σε τέτοιες εισηγήσεις.
* Η λίστα είναι μεγάλη… Προτείνεται η συγχώνευση των 7ου και 26ου Δ.Σ. Καλαμάτας, των Δ.Σ. Χαντζή - Πεταλιδίου, των Δ.Σ. Βελίκας - 2ου Μεσσήνης, των Δ.Σ. 1ου - 2ου Χώρας και του Δ.Σ. Φοινικούντας με της Μεθώνης, καθώς και οι υποβιβασμοί των 2ου, 3ου, 6ου, 14ου, 16ου, 18ου Δ.Σ. Καλαμάτας και των Δ.Σ. Σπερχογείας, Παραλίας Βέργας, Βαλύρας, Βλαχόπουλου, Αυλώνας και 3ου Μεσσήνης. Αυτός ο σχεδιασμός θα σημάνει πως στο νομό θα καταργηθούν πάνω από 28 οργανικές θέσεις!
* Οι συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων θα έχουν ως συνέπεια την υποβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης, θα αυξήσουν δραματικά την αναλογία μαθητών – εκπαιδευτικού. Αποδεικνύεται στην πράξη ότι οι σχεδιασμοί της Αννούλας για το “νέο σχολείο” οδηγούν, όχι μόνο στην απαξίωση του δημόσιου σχολείου, αλλά και σε λουκέτα έξω απ’ τα σχολεία».
*** Τα στέκια

~* Στέκουν ακόμα κόντρα στην κρίση
 * Τι είναι στέκι; Τι κάνει ένα μαγαζί στέκι; ρώτησα στο δρόμο Καλαματιανούς. Στέκι είναι εκεί που αισθάνομαι άνετα. Στέκι είναι εκεί που ξέρουν το όνομά μου και ξέρω το δικό τους. Είναι ο χώρος που θα συναντηθώ με την παρέα μου και θα περάσουμε καλά. Εκεί που ξέρω τι μου σερβίρουν και θα με κεράσουν κι ένα ποτάκι. Στέκι είναι το μαγαζί που πηγαίνεις χωρίς να το έχεις προγραμματίσει και ξέρεις πως θα βρεις φίλους, ήταν μερικές από τις απαντήσεις.
* Σε συνθήκες κρίσης, βλέπουμε συνεχώς μαγαζιά να κλείνουν. Είναι όμως κάποιοι χώροι, που κόντρα στον κανόνα των καιρών –όχι χωρίς δυσκολίες- κάνουν την εξαίρεση. Έστω κι αν τα ποτά έχουν μειωθεί και οι παραγγελίες έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο, αυτά κρατάνε. Έχουν τον κόσμο τους και, μάλιστα, δε σταματούν να κερδίζουν θαμώνες.
~* Θαμώνας: Να η λέξη – κλειδί αν θέλουμε να μιλάμε για στέκι.
* Το καφενείο του «Μούστου» που χάθηκε ήταν στέκι, για τους μεγαλύτερους. Το «Πανελλήνιο» που ανακαινίζεται (;), στέκι κι αυτό, κράτησε στο χρόνο. Διαχρονικότητα, άλλη λέξη-κλειδί. Luna Lounge, «Πλάτανος», «Στο Κύμα», «Ελλάς», Route 66, Bar Fly, μήπως δεν είναι στέκια; Σαφώς είναι, για να αναφέρω μόνο μερικά.
* Τι κάνει ένα μαγαζί στέκι; ρώτησα και κάποιους από τους ιδιοκτήτες τους. Για μια αναδρομή στα στέκια, από το ’80 μέχρι σήμερα, αποτάθηκα στον Μάκη Μπρεζεράκο. Διαχρονικά αγαπημένος DJ, ο Μάκης θυμήθηκε τα παλιά και σχολίασε τα καινούρια.
 * «Συνέπεια στο χαρακτήρα και τις υπηρεσίες που προσφέρει, αυτό χαρακτηρίζει ένα στέκι», μου είπε ο Ανδρέας Ζαγάκος, «Στο Κύμα». «Επειδή ακριβώς ένας χώρος προσφέρει συγκεκριμένες υπηρεσίες με συγκεκριμένο τρόπο, γι’ αυτό και οι πολίτες τον κάνουν στέκι τους. Υπηρεσίες, από την ποιότητα των προϊόντων μέχρι το ύφος της μουσικής, αλλά και στον τρόπο συμπεριφοράς των ιδιοκτητών και του προσωπικού απέναντι στους πελάτες. Αν κάποιος μείνει ικανοποιημένος από τρεις, τέσσερις σταθερές σε ένα χώρο, θα τον κάνει στέκι του. Η διαχρονικότητα είναι χαρακτηριστικό ενός στεκιού, απόρροια και αυτή των παραμέτρων που προανέφερα».
* Μεσολάβησε η αντικατάσταση του στεκιού με το club. Ο τρόπος διασκέδασης των νεότερων γενεών άλλαξε.
* «Η κοινωνική αποξένωση που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια και ο μόνιμος προσανατολισμός στη διεκδίκηση του κέρδους και του χρήματος, αναγκαστικά έχει αφήσει λιγότερο ελεύθερο χρόνο στους σύγχρονους ανθρώπους και είναι, κατά συνέπεια, μικρότερη η δυνατότητα να βρίσκονται σε δημόσιους χώρους και να δημιουργούν στέκια, να δημιουργούν συζητήσεις και, πολύ πιο απογοητευτικά, να δημιουργούν παρέες», λέει ο Ανδρέας Ζαγάκος.
* «Δύσκολα μια έξοδος την εβδομάδα κάνει στέκι», συνεχίζει. «Ελπίζω, όμως, ότι και μέσα στην περίοδο αυτή της κρίσης -όσο μεγάλη κι αν είναι, και χρονικά και στο πετσί των ανθρώπων οικονομικά- θα αρχίσουν να δημιουργούνται πάλι στέκια, με καλές τιμές, ποιότητα στα προϊόντα και στις υπηρεσίες. Όχι μόνο στέκια ψυχαγωγίας, αλλά και προβληματισμού και δημιουργίας, στο χώρο του πολιτισμού, του αθλητισμού, της λαογραφίας, της παράδοσης, ποικίλων ενδιαφερόντων».
* «Πιπιλάμε όλοι ότι θα γυρίσουμε στο ’60 και στο ’50. Ε, ναι, πολλά καλά πράγματα έγιναν και το ’50 και το ’60 και στην τέχνη και στον πολιτισμό, που δεν έγιναν στη δεκαετία της ευμάρειας μέχρι σήμερα. Η ανάγκη της ανθρώπινης επαφής μέσα σε αυτή τη ζοφερή περίοδο θα δημιουργήσει περισσότερα στέκια. Εύχομαι και το ελπίζω να δημιουργηθούν τέτοια στέκια. Θα είναι ζωντανά κύτταρα, που θα δώσουν διέξοδο στις δύσκολες αυτές εποχές».
* Το «Στολίδι Ένα», στην Αριστοδήμου, είναι το νέο στέκι. Στη μονοκατοικία της οικογένειας, ο Δημήτρης Τσάκαλος, 31 ετών, ξεκίνησε, πριν από τέσσερις μήνες, ένα cafe-στολίδι, με ωραίο φως, ατμόσφαιρα, ενέργεια, προσφερόμενα είδη. Ο κήπος του, στολίδι κι αυτός, σε κάνει να περιμένεις τις ηλιόλουστες μέρες πώς και πώς.
* «Το πατρικό σπίτι στην Καλαμάτα πέρασε σε μένα. Θέλησα να το αξιοποιήσω, χωρίς να αλλοιώσω το χαρακτήρα του», λέει ο Δημήτρης Τσάκαλος, που μεγάλωσε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Αθήνα. Πάντα, όμως, λέει, ήθελε να δημιουργήσει την εστία του στην Καλαμάτα, «για την ποιότητα ζωής, που είναι πολύ ανώτερη της Αθήνας, αλλά και επειδή υπάρχει συναισθηματικό δέσιμο».
* «Αναλογικά με τον πληθυσμό της, η Καλαμάτα έχει πάρα πολλά καταστήματα, καλοφτιαγμένα, με άψογες υπηρεσίες. Είναι μεγάλος ο ανταγωνισμός. Μόνο όταν ένας χώρος καθιερωθεί ως στέκι μπορεί να επιβιώσει», αναφέρει και δίνει το δικό του ορισμό: «Ήθελα να κάνω ένα χώρο που να εκπέμπει οικειότητα. Όποιος μπαίνει, να μη νιώθει πελάτης, αλλά ότι έρχεται ως καλεσμένος. Ως πελάτης, τέτοιους χώρους αναζητώ κι εγώ».
* «Το πέρασμα του χρόνου κάνει ένα μαγαζί στέκι», λέει από την πλευρά του ο Κώστας Πιέρρος, στον «Πλάτανο». «Χρειάζεται χρόνος για να χνωτιαστούν οι πελάτες και με το περιβάλλον και με τους εργαζόμενους. Να υπάρξει κάποια χημεία. Να μπαίνει ο άλλος και να νιώθει σαν στο σπίτι του. Και να νιώθεις κι εσύ ότι είναι μέρος της οικογένειάς σου. Το χαμόγελο, σωστά και τίμια προϊόντα, να είναι αυθεντικό, να εκφράζει και τον ιδιοκτήτη, αυτά κάνουν το στέκι. Ένα άλλο που μπορεί να κάνει ένα στέκι διαχρονικό είναι η πολυσυλλεκτικότητα. Το ότι μπορείς να δεις στο ίδιο χώρο ανθρώπους 30, 40, 50 ετών και στο διπλανό τραπέζι να κάθονται 18 χρονών παιδιά. Και να μην ενοχλείται ο ένας από τον άλλον. Αυτό σου δίνει δύναμη για να συνεχίσεις».
* Έχει αλλάξει ο τρόπος που οι Καλαματιανοί αντιλαμβάνονται την έννοια του στεκιού;
* «Οι επαγγελματίες έχουν αλλάξει περισσότερο από τον κόσμο και αυτό δεν ξέρω αν αρέσει πολύ στον κόσμο», απαντά ο Κώστας Πιέρρος. «Ο κόσμος έχει ανάγκη τα στέκια, έχει ανάγκη να βγει από το σπίτι του και να βρει μια ζεστασιά. Έχει ανάγκη την επικοινωνία, να νιώσει ότι δεν είναι μόνος, τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Αυτές τις λύσεις πρέπει να τις δώσουμε εμείς. Ο κόσμος είναι θετικός δέκτης. Όταν του δίνεις ένα, μπορεί να σου δώσει ολόκληρο κόσμο. Εμείς πρέπει να του δώσουμε ειλικρινείς και σωστές υπηρεσίες και προϊόντα, σε σωστές τιμές».
 ~* Μάκης Μπρεζεράκος: Στέκια από το ’80 μέχρι σήμερα
* «Παλιά, όπως ξέρεις κι εσύ, ήτανε λίγα τα στέκια στην Καλαμάτα. Θα αναφερθώ σε αυτά που σύχναζα εγώ», άρχισε να μου λέει ο Μάκης Μπρεζεράκος όταν τον συνάντησα (στο Captain Cook).
* «Το ’82 συχνάζαμε στο South Town, στη Ναυαρίνου. Ήταν το στέκι των μοτοσικλετιστών. Εκεί αράζαμε και λύναμε τα προβλήματά μας οι μοτοσικλετιστές. Μετά, ήτανε και το “Φανάρι”, στην Αριστοδήμου. Μια παμπ που την είχε ένας που τον φωνάζαμε Μπακαλιάρο, ο Αντρέας. Του γράφαμε κασέτες, τις έβαζε, τις ακούγαμε και γινόταν κέφι. Το “Φανάρι” ήταν δυνατό στέκι εκείνη την εποχή. Χωρισμένο σε δωμάτια, μαζευόμασταν και συζητούσαμε.
* Απέναντι ήταν ο “Κένταυρος”, ένα μικρό ηλεκτρονικό μπαράκι, όπου άραζαν πολλά είδη ανθρώπων. Στέκι κι αυτό.
* Ανεβαίνοντας τα χρόνια, κάτω στην παραλία, ήταν το “Ημίμετρο”. Ένα σπίτι που το έκαναν παμπ. Το είχε ο Θανάσης ο Αναγνωσταράς, που σήμερα έχει το “Καφέ Σινέ”, τέρμα Αρτέμιδος, τώρα άνοιξε. Ο Θανάσης, λοιπόν, έβαζε μόνο μαύρη μουσική, τίποτε άλλο.
* Έρχεται μετά ο “Ροδανθός”. Απέναντι από το “Ημίμετρο”. Όχι γωνία που το θυμάσαι, εκεί στην αρχή ήταν καθαριστήριο. Ακριβώς δίπλα. Ήταν ένας μικρός χώρος, που τον έκαναν μπαράκι δυο παιδιά, ο Κοσμόπουλος και ο Δρέττας. Έγινε κι αυτό στέκι. Το ’86 το Μάιο. Αράζαμε εκεί το καλοκαίρι πριν κάνουμε κάποια εξόρμηση νυχτερινή. Το Σεπτέμβρη έγινε ο σεισμός. Και όλο το κτήριο καταστράφηκε. Έφυγαν τα παιδιά από εκεί και πήγαν στο σημερινό ξενοδοχείο Φαραί, που τότε ήταν γιαπί. Έκαναν μια προκατασκευή και στήσανε το “Ροδανθό”. Ό,τι θέατρο κατέβαινε και ό,τι ηθοποιοί, πήγαιναν εκεί. Ήταν στέκι και καλλιτεχνών, από όλη την Ελλάδα, όποτε έρχονταν για παραστάσεις. Από εκεί, ο “Ροδανθός” έφυγε το καλοκαίρι του ’89. Φτιάχτηκε το παλιό κτήριο –το Ξενοδοχείο Αμέρικα, παλιά- και άρχισε η νέα του εποχή του “Ροδανθού”, αυτό που ξέρουμε όλοι οι μεταγενέστεροι. Δε χρειάζεται να σου πω τίποτα άλλο, το έζησες.
* Στα μέσα της δεκαετίας του ’90 έγινε ο “Νότος”. Ενδιαμέσως της διαδρομής “Ροδανθός” – “Νότος” ήταν το “Σούσουρο”, το είχε ο Θοδωράκης. Για όσο κράτησε, ήταν στέκι. Αλλά και το “Ελλάς”, στην Ακρίτα, στέκι κι αυτό, ακόμα είναι.
* Και πάμε στη δεκαετία που διανύουμε. Στέκια, τέλος ’90, αρχές της δεκαετίας του 2000, ήταν ο σταθμός με τις πολλές καφετέριες. Ο “Λωτός”, που για μεγάλο διάστημα μάζεψε τους νέους, από το ΄90 ήδη. Το Art, να μην το ξεχάσουμε.
* Σήμερα, η κίνηση και το ενδιαφέρον έχει μετατοπιστεί στο Ιστορικό Κέντρο. Να πούμε πως πρώτος εκεί ήταν ο “Μώμος”. Άνοιξε στα ’90 κι εξακολουθεί. Τα μπαράκια στην πάνω πόλη γίνονταν στέκια θαμώνων. Το Bar Bar, το “Μπουσολάκι”, ο “Καφενές”, το “Ρακομελάδικο”. Ήταν στέκια. Είχαν κόσμο. Ακόμα έχουν. Πιο καινούρια, το Bar Fly, το Route 66, στέκια κι αυτά, το “Έξις” στους Ταξιάρχες.
* Ο κόσμος θέλει να βγαίνει κάθε μέρα. Αλλά, λόγω κρίσης, δεν μπορεί. Του Έλληνα του αρέσει το κέφι, θέλει να ξεφεύγει από τα προβλήματα της καθημερινότητας, να βρίσκεται κοντά σε ανθρώπους, να μιλάει. Είναι ίδιον του Έλληνα, να κάθεται, να συζητά, να ανταλλάσσει ιδέες. Το βρίσκει και στους χώρους που είναι στέκια. Τώρα, έχει πέσει η κίνηση, μετράει τα λεφτά. Πλέον δεύτερο και τρίτο ποτό δεν υπάρχει. Ένα και φεύγουμε ή ένα και μένουμε πέντε ώρες μέσα, όπως κάνουν οι πιτσιρικάδες. Μετά αρχίζουν να παίρνουν νεράκι… για να συμπληρώσουν. Ο Έλληνας, πάντως, το κέφι το έχει στο τσεπάκι του.
* Πολλά έχουν δει τα μάτια μου και πιστεύω ότι όλα ξεκινούν από τον ιδιοκτήτη. Αυτός πρώτος θα κάνει το στέκι. Όταν έχει μια αύρα ο ιδιοκτήτης, μια δημιουργικότητα, ανοιχτό μυαλό, τον τρόπο να τα επικοινωνεί στον πελάτη, αυτός θα φτιάξει μια καλή ατμόσφαιρα στο μαγαζί. Θα κάνει σωστές επιλογές στο προσωπικό. Θα διαλέξει ανθρώπους που θα κάνουν το μαγαζί να λάμπει από θετική ενέργεια. Αυτός θα κάνει μέσα από τις επιλογές του τον πελάτη να πει: Ωραίος μπάρμαν! Ωραία ποτά και ωραία τα λέει! Ο DJ μας βάζει ωραία τραγούδια, είναι χαρούμενος, συμμετέχει. Όλα αυτά συντελούν. Ο Έλληνας τη θέλει την ατμόσφαιρα. Την ατμόσφαιρα τη φτιάχνει ο ιδιοκτήτης. Και τις καταλαβαίνει αμέσως ο πελάτης τις προθέσεις του. Αν ήρθε να κάνει μια αρπαχτή, να φτιάξει ένα μαγαζί για να το πουλήσει αύριο, το καταλαβαίνει ο πελάτης και δε συμμετέχει». -
Της Γεωργίας Οικονομοπούλου

*** Διαχείριση απορριμμάτων

~* 7 μεγαθήρια εκδήλωσαν ενδιαφέρον
 ~ Επτά εταιρείες κατέθεσαν προσφορές για το διεθνή διαγωνισμό ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, ο οποίος έληξε χθες, όπως ανακοίνωσε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου. Αυτό, όπως τόνισε, οδηγεί ένα μεγάλο πρόβλημα στην τελική ευθεία επίλυσής του. Επίσης, υπεγράφη από το ΥΠΕΚΑ η χρηματοδότηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με 30 εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση των 82 ΧΑΔΑ.
~ Κατά τη συνεδρίαση ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι χθες υπεγράφη και η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία χαρακτηρίζονται σεισμόπληκτες περιοχές του Δήμου Οιχαλίας.
 ~* Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες
~ Οι ανακοινώσεις έγιναν στο πλαίσιο ενημέρωσης του Σώματος για την πολιτική της ανακύκλωσης, της κομποστοποίησης και της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ.
~ Η κα Νικολάκου ανακοίνωσε ότι χθες έληξε η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για το διεθνή διαγωνισμό για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.
~* Μέχρι το μεσημέρι προτάσεις υποβλήθηκαν από τις εταιρείες:
1. Ένωση εταιρειών ARCHIRODON GROUP - INTRAKAT - ENVITEC
2. Ένωση εταιρειών ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ - J&P ABAΞ
3. ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
4. ΝΟVAERA HELLAS
5. Ένωση εταιρειών ΤΟΞΟΤΗΣ - ΤΡΙΚΑΤ
6. Ένωση εταιρειών ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ - ΗΛΕΚΤΩΡ
7. Ένωση εταιρειών ΕΡΕΤΒΟ - ΚΛΕΑΡΧΟΣ Γ. ΡΟΥΤΣΗΣ
~ «Αρχίζουμε πλέον να μετράμε αντίστροφα για την τελική λύση αυτού του προβλήματος» είπε η κα Νικολάκου, υπογραμμίζοντας πως με αυτή την εξέλιξη η Περιφέρεια απέδειξε ότι είναι φερέγγυος συνομιλητής.
~ Ακολούθως, σημείωσε ότι η Περιφέρεια δε σταματά στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, αλλά κάνει κι άλλα πράγματα, ενώ μίλησε για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ.
~ Ανακοίνωσε πως ήδη η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει στα χέρια της την απόφαση του ΥΠΕΚΑ που αφορά στην αποκατάσταση των ΧΑΔΑ. Μάλιστα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Ανδρεαδάκης έχει υπογράψει απόφαση διάθεσης 30 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ για την αποκατάσταση των 82 ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
~ Αυτό, όπως είπε η κα Νικολάκου, είναι το δεύτερο μεγάλο βήμα από την Περιφέρεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος των απορριμμάτων.
~ Αναφερόμενη στο θέμα της ανακύκλωσης, σημείωσε ότι από το Δεκέμβριο του 2011 βρίσκεται σε διαβούλευση και η Περιφέρεια θα είναι και σε αυτό το ζήτημα πρωτοπόρα.
~ Τέλος, σημείωσε ότι για τη διαχείριση απορριμμάτων η Περιφέρεια έχει την πρόθεση να συνεργασθεί με οποιονδήποτε.
~ Στη δευτερολογία της, ανέφερε: «Η μαφία των σκουπιδιών συγκρίνεται με τη μαφία των ναρκωτικών και κάποιοι λένε ότι αυτή των σκουπιδιών είναι μεγαλύτερη, διότι η μαφία των ναρκωτικών είναι γνωστό ότι οδηγεί στο θάνατο, ενώ η μαφία των σκουπιδιών αντιμετωπίζεται ως “ομερτά”». Η γλώσσα, όμως, όπως είπε της Περιφέρειας για το θέμα αυτό είναι της διαφάνειας, της διαβούλευσης και της δημοκρατίας.
~ Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα εξαιρετική για την Περιφέρεια, σημειώνοντας ότι ένας από τους μεγάλους στόχους που είχε θέσει έχει βρει το δρόμο του και «τρέχει, οδεύοντας προς το τέλος της διαδρομής του».
~ Επίσης, είπε ότι με την εξέλιξη αυτή διαψεύσθηκαν όλες οι «Κασσάνδρες» πως θα αποτύγχανε το εγχείρημα της Περιφέρειας, ενώ χαρακτήρισε κάποιες από τις προσπάθειες που απέτυχαν στο παρελθόν, ανιδιοτελείς.
~ «Εμείς δεν κάναμε ούτε μια στιγμή πίσω, όταν οι φωνές του λαϊκισμού έλεγαν να αποσύρουμε την προσπάθειά μας», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης.
~ Στη συνέχεια, ανέφερε ότι πράγματι οι δεματοποιητές έχουν προβλήματα, αλλά είναι πολύ λιγότερα από αυτά που προκαλούν οι ανεξέλεγκτοι ΧΑΔΑ. Καταλήγοντας είπε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα προσεγγίσει και το θέμα της λυματολάσπης από βιολογικούς καθαρισμούς, αλλά και τα απόβλητα των ελαιοτριβείων.
 ~* Μειοψηφίες
~ Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Δράκος, σχολίασε πως το θέμα των σκουπιδιών είναι εξόχως σημαντικό και πρέπει να λυθεί σύντομα. Χαρακτήρισε θετική την εξέλιξη του διαγωνισμού, σημειώνοντας ότι η παράταξή του θα παρακολουθεί την πρόοδο που θα σημειώνει το ζήτημα.
~ Σε ό,τι αφορά την ανακύκλωση, είπε πως είναι ένα θέμα που πρέπει να δουλευτεί για να είναι ολοκληρωμένος ο κύκλος της διαχείρισης απορριμμάτων. Μάλιστα, είπε πως δεν μπορούμε να έχουμε επιτυχημένη διαχείριση αποβλήτων, αν δεν έχουμε ανακύκλωση.
~ Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της α΄ ελάσσονος μειοψηφίας Νίκος Γόντικας, αναφέρθηκε στα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από την Περιφέρεια σε Δήμους, λέγοντας πως είναι πρόκληση να μετατίθεται το πρόβλημα στους δημότες με την επιβολή προστίμων για τους ΧΑΔΑ. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι στο Δήμο Κορίνθου έχει επιβληθεί πρόστιμο 90.000 ευρώ και στο Δήμο Τριφυλίας 40.000 ευρώ. Επίσης, έκανε λόγο για σύσταση δημόσιου φορέα για τη ανακύκλωση. Ο επικεφαλής της β΄ ελάσσονος μειοψηφίας, Θανάσης Πετράκος, επιτέθηκε για άλλη μια φορά στην πλειοψηφία, λέγοντας ότι φερέγγυα δεν είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά τα χρήματα που θα πάρει η εταιρεία για το έργο αυτό.
~ Το χειρότερο, όπως είπε, είναι ότι ιδιωτικοποιούνται τα πάντα, σημειώνοντας ότι η παράταξή του έχει προτείνει αποκεντρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο
~ Τέλος, ο επικεφαλής της γ΄ ελάσσονος μειοψηφίας, Λάμπρος Μπούκλης, μίλησε για την αποτυχία όλων των προηγούμενων περιφερειακών σχεδιασμών, διότι δεν μπόρεσαν σε κάθε Δήμο και Νομαρχία να θέσουν επιμέρους στόχους ανακύκλωσης και κομποστοποίησης και να λύσουν το πρόβλημα τοπικά. Παράλληλα, δήλωσε ότι είναι απόλυτα σύμφωνος με το κλείσιμο των ΧΑΔΑ.- Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Διαμαρτυρία Σωματείου Φορτηγών & συμβολική κατάληψη

 ~ Διαμαρτυρία με τα οχήματά τους πραγματοποίησαν χθες το πρωί μέλη του Σωματείου Φορτηγών και Τρικύκλων Μεσσηνίας, πραγματοποιώντας αρχικά συμβολική κατάληψη στην οδό Ψαρών, έξω από το Διοικητήριο.
~ Στο Διοικητήριο, ο πρόεδρος του Σωματείου Παναγιώτης Αγγελής, ο γενικός γραμματέας Αναστάσιος Παπαδέας και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου επισκέφθηκαν τον αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά και του εξήγησαν τους λόγους διαμαρτυρίας τους.
 ~ Όπως είπαν, τα Σωματεία Αστικών Μεταφορών πανελλαδικώς πραγματοποιούν διαμαρτυρίες και τα αιτήματά τους είναι:
-Η κλοπή μεταφορικού έργου από φορτηγά ιδιωτικής χρήσης
-Η αδυναμία του ελεγκτικού μηχανισμού (συγκρότηση μεικτών κλιμακίων)
-Η αδυναμία καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών τους (ΟΑΕΕ)
-Οι συνεχείς νομοθετικές μεταρρυθμίσεις εκμηδενίζουν και απαξιώνουν τον κλάδο τους.
* Σε ό,τι αφορά την κλοπή μεταφορικού έργου, εξήγησαν στον κ. Αλευρά ότι ιδιώτες, αλλά και παραγωγοί αγροτικών προϊόντων, χρησιμοποιούν φορτηγά ιδιωτικής χρήσης, ή και τσιγγάνους, για να μεταφέρουν προϊόντα, παρά το γεγονός ότι αυτό είναι παράνομο.
* Από την πλευρά του, ο κ. Αλευράς είπε ότι στο μόνο αίτημα που μπορεί να παρέμβει είναι αυτό των ελέγχων από μεικτά κλιμάκια, τα οποία ποτέ δε συγκροτήθηκαν, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, επί Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Θα κάνει, όπως παρατήρησε, παρέμβαση στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών για να συγκροτηθούν άμεσα τα εν λόγω κλιμάκια και να ξεκινήσουν ελέγχους, ασχέτως των ελέγχων που πραγματοποιούν άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, όπως η Αστυνομία. Για τα υπόλοιπα αιτήματα, τόνισε πως άπτονται αρμοδιοτήτων του κεντρικού κράτους.
* Αμέσως μετά το Διοικητήριο τα μέλη του Σωματείου πραγματοποίησαν πορεία – διαμαρτυρία μέχρι τα γραφεία του ΣΔΟΕ στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου επίσης παραδόθηκε ψήφισμα.-  Β.Β.

*** Πριν από 94 χρόνια

- ΥΠΟ των Αστυνομικών Οργάνων του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος ανευρέθη έκθετον βρέφος έξωθι της αποθήκης του Νικ. Αλεξέα, παραδοθέν εις το Δημαρχείον προς περίθαλψιν.
 -ΤΟ Υπουργείον του Επισιτισμού εγνώρισεν εις την ενταύθα Νομαρχίαν, ότι διέταξε να αποστείλωσι 25.406 οκαδ. αραβοσιταλεύρου εις την πόλιν μας. Ομοίως εξεδόθη δελτίον αποστολής εις την πόλιν μας 1794 σάκκων αλεύρων δια 20 ημέρας.
 -ΕΚ των αποσταλέντων παρά του Υπουργείου κυτίων μεταξοσπόρων προς την Αγροτικήν Τράπεζαν, το Παμμεσσηνιακόν Γεωργικόν Κέντρον εξησφάλισε 200 κυτία δια τους εκτροφείς τους εκτός των Συνεταιρισμών. Οι επιθυμούντες να λάβουν τοιαύτα δέον να γνωρίσωσι τούτο εντός οκτώ ημερών το πολύ.
 -Ο Ιωάννης Δουδαλέας εκ Τραχήλας του Λεύκτρου απώλεσεν εις τον Σιδηροδρομικόν Σταθμόν το πορτοφόλιόν του περιέχον 480 δραχμάς.
 -ΥΠΟ του Ανακριτικού Γραφείου του Βου τμήματος προεφυλακίσθη ο οδηγός του οχήματος Ιωσήφ Μάλης, ο οποίος παρέσυρε και διεμέλισε προ ημερών εις την οδόν Φαρρών τους Κωνσταντίνο Γ. Τρουπάκην και Δημ. Ανδρ. Κούτσην.-

*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ ενημέρωση για σήμερα 01/03/2012 : Στην Β΄ εθνική :   Πλατανιάς Χανίων - Καλλονή  3-0 .- ^
 ~** Για το Γιούρο μπάσκετ στην Ευρώπη :
5ος όμιλος :
Ανατολού Εφές Κολούμπι - ΤΣΣΚΑ Μόσχας  65-82 .- ^
Ολυμπιακός Πειραιώς - Γαλατάσαράϊ    88-81 , (43-35)  .- ^  
6ος όμιλος :
Σιένα - Ρεάλ Μανδρίτης     90-102 , (53-52)  .- ^
Μάλαγα - Μπιλμπάο   55-59 , (22-24) .-  ^
~** Οι  αγώνες που στέλνουν στο Φαϊναλ Φόρ της Κωνσταντινούπολης  από  20 Μαρτίου  έως  5 Απριλίου 2012 .- ^
** Ο  Ολυμπιακός Πειραιώς  αντιμετωπίζει την Σιένα με μειωνέκτημα έδρας και  Ο Παναθηναϊκός  την Μακαμπί Τέλ Αβίβ , με πλεονέκτημα  έδρας .- ^



~*** ANAΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 :
* ~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/02/1-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερότητας στην ενημέρωση , Η Ελληνική γλώσσα , Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/02/2012.html  , Ελλαδα - Ευρώπη και Ελευθερία 2012 , Tετάρτη 01/02/2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/02/1-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012.-
** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/  , Παναγία Υπαπαντη Σωτήρα στην Καλαμάτα 2/02/2012 .- http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/2-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης 2 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/2-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης , Πεμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/3022012.html  ,
Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης , Παρασκευή 3/02/2012 .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/02/4-5-2012.html  , Aυτό το Σαββατοκύριακο στην ενημέρωση 4 και 5 Φεβρουαρίου 2012 .- ** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/6022012.html  , Ελεύθερες Θέσεις ...Σκέψεις ....Απόψεις κ.λ.π.6/02/2012 .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/02/7-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 .-
 ** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/02/blog-post.html  , Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012 , Το σημερινό διακύβευμα είναι η εθνική ταυτότητα και η ελευθερία μας .-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/02/7-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 .-
 ** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/02/8-2012.html  , Σήμερα είναι Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012 στην Ενημέρωση .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/9022012.html  , Ελεύθερες απόψεις ...! Θέσεις..!! Σκέψεις ...! κ.α. , Πέμπτη 9/02/2012 .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/02/9-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/02/10-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης , Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/02/11-12-2012.html  , Αυτό το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου 2012 ,-
** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/11-12-2012.html  , Αυτό το Σαββατοκύριακο στην ενημέρωση 11 και 12 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/02/12-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/2-13-2012.html  , Μετά την ψηφοφορία του 2ου Μνημονίου Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/14-2012.html  , Σκέψεις ...Θέσεις ...Απόψεις και πολλά άλλα Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/02/15-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/02/15022012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση 15/02/2012 .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/02/16-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/02/16-022012.html  , ΘΕΣΕΙΣ ..ΣΚΕΨΕΙΣ ..ΑΠΟΨΕΙΣ Πέμπτη 16 /02/2012 .-
** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/02/16022012.html  , Μεσσηνιακή ενημέρωση και άλλα 16/02/2012 .-
** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/02/blog-post.html  , Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012 ,ΘΕΣΕΙΣ ...ΣΚΕΨΕΙΣ ...ΑΠΟΨΕΙΣ .. ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/18-19-2012.html  , Aυτό το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Φεβρουαρίου 2012 ,-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/02/20022012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης 20/02/2012 .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/02/21022012.html  , Βλέπουμε και Μένουμε Ελλάδα 21/02/2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/02/21-2012.html , Στο Αγιάζι της Καθημερινότητας στην Ενημέρωση , 21/02/2012 .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/blog-post.html  , Μουσικές Επιλογές Τραγούδια και Μουσική γιά όλους μας : Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012 ! .-
** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/02/22-2012.html  , ΘΕΣΕΙΣ ..ΣΚΕΨΕΙΣ ..ΑΠΟΨΕΙΣ Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 .-
 ** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/02/23-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/02/24-2012.html  , ΘΕΣΕΙΣ ..ΣΚΕΨΕΙΣ ..ΑΠΟΨΕΙΣ ..που μας λένε, Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/02/blog-post.html  , Τριήμερο Απόκρεων και καρναβαλιών , Σάββατο 25 , Κυριακή 26 και Καθαροδευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/28-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012.-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/02/29-2012.html  , ΘΕΣΕΙΣ ..ΣΚΕΨΕΙΣ ..ΑΠΟΨΕΙΣ Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 .-
**http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/02/29-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής Ενημέρωσης , Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 .-

                 ΣΑΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ! ... ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ !! ..ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ !!
* ΜΑΖΙ  ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ..!! αλλά ΧΩΡΙΑ ΠΕΙΝΑΜΕ !!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου