ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Μεσσηνιακά 06/10/2012

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα
Σάββατο   06/Οκτωβρίου  / 2012 ,

Φωτογραφία από Καλτέτζι  Αρκαδίας  2011

Καλτέτζι  2011

Φωτογραφία από Άγιο Κωνσταντίνο  Αρφαρών

Το  ποντικάκι  καντά μας  στην ενημέρωση  :
*** Ξεκινά σήμερα το 1ο Αντιφασιστικό – Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας  :
Ξεκινά σήμερα το 1ο Αντιφασιστικό – Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας
* To 1ο Αντιφασιστικό – Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας ξεκινά σήμερα Σάββατο και ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή, στο Πάρκο του Λιμενικού. Στο φεστιβάλ θα μιλήσουν οι: Γιώργος Αλεξάτος συγγραφέας, Στράτης Μπουρνάζος ιστορικός, Σπύρος Μαρκέτος πανεπιστημιακός, για την "Φασιστική απειλή στην εποχή μας", το Σάββατο στις 6 το απόγευμα.
  Θα ακολουθήσουν συναυλίες με τους: RoundLights, One Year Delay και οι Still Life και ρεμπέτικο γλέντι με τους Ρεμπετόβεν.
 Την Κυριακή στις 6 η συζήτηση θα αφορά στα "Ανθρώπινα δικαιώματα - στρατόπεδα συγκέντρωσης - Ξένιος Δίας" και θα μιλήσουν η Ιωάννα Κούρτοβικ δικηγόρος, ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και ο Δημοσθένης Παπαδάτος - Αναγνωστόπουλος δημοσιογράφος.
 Στις 9 το βράδυ θα παίξουν ο Θάνος Ανεστόπουλος, οι Dead Beatles, οι Juke Box, η ομάδα κρουστών του Νίκου Τουλιάτου, η Tahimy και η ομάδα κρουστών του Κέντρου Νέων.
 Θα γίνουν ακόμη προβολές ταινιών, ντοκιμαντέρ, έκθεση φωτογραφίας, εργαστήρι ζωγραφικής.
 Στο πλαίσιο του 1ου Αντιφασιστικού - Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Καλαμάτας, στο Πάρκο Λιμενικού θα γίνει και το 7ο Ανταλλακτικό Παζάρι του Δικτύου Ανταλλαγών Μεσσηνίας "Ελιά", σήμερα από τις 6 ως τις 9 μ.μ. Σε αυτό κανείς μπορεί: να φέρει και να ανταλλάσσει αντικείμενα που δε χρειάζεται, τα οποία βρίσκονται όμως σε καλή κατάσταση, με άλλα, χρήσιμα. Αυτά μπορούν να περιλαμβάνουν εκτός από είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, ρούχα), βιβλία, γραφική ύλη, παιχνίδια, καλλυντικά, είδη διακόσμησης κ.λπ.
 Επίσης, στο χώρο θα συλλέγεται ιατροφαρμακευτικό υλικό το οποίο προορίζεται για τις ανάγκες του Κοινωνικού Ιατρείου Καλαμάτας.
 Στο φεστιβάλ μετέχουν και στηρίζουν οι φορείς και οι παρακάτω σύλλογοι: Ανοιχτή Συνέλευση, Κέντρο Νέων, Kalamatafreespace, Σίκτυο Ανταλλαγών "Ελιά", ΠΕΕΚΠΕ, ΣΥΛΕΕΓΟ "Δήμητρα", Σύλλογος Γεωπόνων, Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Γεωργίας, Φεστιβάλ Μηδέν, Νομαρχιακή Επιτροπή ΤΕΕ Μεσσηνίας, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων, Σύλλογος Ελεύθερων Επαγγελματιών Μηχανικών, Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Μεσσηνίας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Αγωνιστική Συνεργασία Μηχανικών/Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου, Θεατρική ομάδα "Μέθεξη", Κέντρο Λαογραφικών Μελετών, Θεατρική Διαδρομή, Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων Μεσσηνίας, Θεατρική ομάδα "Ωκύτοπο", "Συν1".
 Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου μίλησαν ο Γιώργος Γιαννόπουλος από το Σύλλογο Μηχανικών, ο Στάθης Γιακουμής από την Ανοιχτή Συνέλευση, ο Βαγγέλης Μάινας από την Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου, ο Παναγιώτης Κάτσαρης από τη "Δήμητρα" και ο Φιλάρετος Βούρκος από το Κέντρο Νέων.
 Αξίζει να σημειωθεί πως το φεστιβάλ θα αποτελέσει την αρχή, το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας Αντιφασιστικής Κίνησης στην Καλαμάτα, η οποία θα συγκεντρώσει όλες τις αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές δυνάμεις.
 Περισσότερα μπορεί κανείς να δει στο http://antiratsistikokalamatas.wordpress.com .

*** Πάνω από 70.000 χελωνάκια στον Κυπαρισσιακό Κόλπο :
του Κ. Μπούρα

Πάνω από 70.000 χελωνάκια στον Κυπαρισσιακό Κόλπο
*ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ 70 ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΩΣ ΧΕΛΩΝΕΣ
Περισσότερα από 70.000 μικρά χελωνάκια καρέτα καρέτα υπολογίζεται ότι γεννήθηκαν φέτος στον Κυπαρισσιακό Κόλπο κατά την περίοδο ωοτοκίας η οποία ξεκίνησε από το τέλος Μαΐου και ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες. Ωστόσο, στατιστικά μόλις 70 από αυτά θα φτάσουν στο στάδιο της ενηλικίωσης και της αναπαραγωγής και θα επιστρέψουν ως ενήλικες χελώνες στον τόπο όπου γεννήθηκαν, για να κάνουν κι αυτές με τη σειρά τους τα δικά τους αυγά.
 Η φετινή χρονιά θεωρείται μία από τις καλύτερες από τους υπεύθυνους του Συλλόγου «Αρχέλων» που εφαρμόζουν το πρόγραμμα προστασίας των χελωνών στην περιοχή, καθώς καταγράφηκαν 845 φωλιές μόνο στην περιοχή όπου εφαρμόζεται το πρόγραμμα και είναι από τη Νέδα μέχρι τον Αρκαδικό - ενώ αρκετές φωλιές υπάρχουν διάσπαρτες και πέρα από αυτά τα όρια. Είναι μάλιστα η δεύτερη καλύτερη χρονιά μετά το 2010 που είχε παρατηρηθεί ο υψηλότερος αριθμός φωλιών, γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει μια σταθερά αυξητική τάση και ότι η εφαρμογή του προγράμματος εδώ και τόσα χρόνια έχει φέρει αποτελέσματα.
 Η περίοδος της ωοτοκίας κύλησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, πέρα από κάποια συνηθισμένα που έχουν να κάνουν με τη θήρευση από άγρια ζώα, αλλά και κάποια μικρότερα συναρτώμενα με τις ανθρώπινες δράσεις. Επίσης σημαντική ήταν η παρουσία εθελοντών, που ξεπέρασαν τα 120 άτομα από πάρα πολλές χώρες όλου του κόσμου.
 Με την ευκαιρία ολοκλήρωσης του προγράμματος στις 30 Σεπτεμβρίου, η υπεύθυνη του Συλλόγου «Αρχέλων» για την Πελοπόννησο, Παναγιώτα Θεοδώρου, μας μίλησε για τη φετινή περίοδο ωοτοκίας στον Κυπαρισσιακό Κόλπο:
 «Το πρόγραμμά μας ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου και πλέον έχουν αποχωρήσει κι οι τελευταίοι εθελοντές. Είχαμε μια πολύ επιτυχημένη σεζόν, τη δεύτερη καλύτερη από άποψη φωλιών μετά το 2010, καθώς είχαμε 845 φωλιές. Σε γενικές γραμμές πήγαμε πάρα πολύ καλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, πέρα από το κλασικό πρόβλημα της Πελοποννήσου που είναι η απόπειρα θήρευσης των φωλιών από άγρια ζώα, κυρίως την περίοδο του Σεπτεμβρίου που φεύγει ο κόσμος από την παραλία. Καταφέραμε και αντιμετωπίσαμε τις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις.
 Η περιοχή που καλύπτει ο "Αρχέλων" καθ' όλη την περίοδο της ωοτοκίας είναι από τον ποταμό Νέδα μέχρι τον Αρκαδικό, και σε αυτό το χώρο έχουν εντοπιστεί 845 φωλιές. Υπάρχουν όμως φωλιές και στο νότιο κομμάτι του Κυπαρισσιακού, αποσπασματικά μέχρι και τις παραλίες της Κυπαρισσίας και σίγουρα προς το Νομό Ηλείας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε παρατηρήσει μια αύξηση των φωλιών με δεδομένο ότι η ενηλικίωση του ζώου έρχεται στα 20-25 χρόνια σύμφωνα με τις επιστημονικές έρευνες. Σε σχέση με τη δεκαετία του '80 που ο νότιος Κυπαρισσιακός μετρούσε περίπου 400 φωλιές, θεωρούμε ότι οι προσπάθειές μας έχουν φέρει κάποιο αποτέλεσμα - και ακριβώς τα πρώτα χελωνάκια που τη δεκαετία του '80 επιβίωσαν, τώρα επιστρέφουν στην ίδια παραλία και κάνουν τις φωλιές τους.
 Υπολογίζουμε ότι φέτος γεννήθηκαν περίπου 70.000 χελωνάκια αν λάβουμε υπόψη μας ότι κάθε φωλιά έχει 100-120 αυγά από τα οποία το 80% εκκολάπτεται. Από εκεί και πέρα όμως πρέπει να σκεφτούμε ότι σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες επιβιώνει και θα ενηλικιωθεί μόνο 1 στα 1.000 χελωνάκια από αυτά που θα μπουν στη θάλασσα.
 Πρέπει να πούμε ότι δεν θα καταφέρναμε να κάνουμε τίποτα χωρίς την πολύτιμη συμβολή πάνω από 120 εθελοντών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι ήρθαν και βοήθησαν στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Με πολύ ζήλο και πολλή κούραση έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό - και δεν μιλάμε για την προστασία μόνο του ζώου, αλλά και όλου του οικοσυστήματος.
 Αξιοσημείωτο της φετινής περιόδου είναι ότι βρήκαμε χελώνα που είχε μαρκαριστεί το 1989, που σημαίνει ότι αυτό το ζώο που το 1989 πρώτη χρονιά είχε μαρκαριστεί επέστρεψε και πάλι εδώ να κάνει τη φωλιά του.
 Με την τοπική κοινωνία η σχέση μας ήταν πολύ καλή, προσπαθούμε κάθε χρόνο να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και η δουλειά που κάνουμε σε αυτή την κατεύθυνση είναι πάρα πολύ εντατική. Μας ενδιαφέρει να ενημερωθούν οι ντόπιοι για τον φυσικό πλούτο που έχουν στην περιοχή τους και νομίζω ότι δουλέψαμε καλά σε αυτή την κατεύθυνση. Νομίζω ότι επειδή όλοι έχουμε αρχίσει να βλέπουμε τα αποτελέσματα από την καταστροφή του περιβάλλοντος, έχουμε αρχίσει να ευαισθητοποιούμεθα και κοιτάμε να μαθαίνουμε για αυτό. Φυσικά υπάρχει κόσμος που δεν ξέρει αρκετά πράγματα, και αυτός είναι ο στόχος μας, του χρόνου να γίνουμε ακόμη καλύτεροι και πιο αποδοτικοί.
 Από τη χρονιά που πέρασε, αυτό που θα κρατήσω ως πιο σημαντικό και συγκινητικό είναι η προσπάθεια που έρχονται και κάνουν στη χώρα μου ξένοι άνθρωποι. Αυτό με συγκινεί αφάνταστα. Σε δεύτερο επίπεδο επίσης σημαντικός είναι ο στόχος μας να κάνουμε τις σχέσεις μας πιο έντονες με την τοπική κοινωνία, δηλαδή να είμαστε ένα κομμάτι της τοπικής κοινωνίας. Να αντιληφθεί ο κόσμος ότι εδώ είμαστε για να προστατεύσουμε και σε καμία περίπτωση για να επιβάλουμε παράλογους περιορισμούς.
 Είμαστε εδώ για να μοιραστούμε όλοι μαζί τις παραλίες, να καταλάβει ο κόσμος ότι μοιραζόμαστε τις παραλίες με τις χελώνες. Δεν λειτουργούμε ούτε μόνο υπέρ της χελώνας ούτε μόνο υπέρ του ανθρώπου και των οικονομικών συμφερόντων». Πηγή  εφημερίδα  "ελευθερία " Μεσσηνίας 2012 .-

*** Αναβολή για τη Δευτέρα πήραν οι 26 μικροπωλητές που συνελήφθησαν στη λαϊκή 
 της Νικολλέτας Κολυβάρης
Αναβολή για τη Δευτέρα πήραν οι 26 μικροπωλητές που συνελήφθησαν στη λαϊκή
* Αναβολή για τη Δευτέρα προκειμένου να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους ζήτησαν και πήραν χθες από το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο οι 26 μικροπωλητές, οι οποίοι συνελήφθησαν προχθές στη διάρκεια ευρείας αστυνομικής επιχείρησης στη λαϊκή της Αγίας Τριάδας. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι η χωρίς παραστατικά ειδών παρεμπορίου (ειδών ένδυσης και υπόδησης, καλλυντικών, αξεσουάρ κ.λπ.), φορολογικές παραβάσεις και αδικήματα, αγορανομικές παραβάσεις, παραβάσεις της νομοθεσίας περί σημάτων, καθώς και του αδικήματος της πλαστογραφίας.
 Οι 26 κατηγορούμενοι (25 Έλληνες και 1 από το Μπαγκλαντές ο οποίος κατηγορείται και για παράνομη είσοδο στη χώρα), μετά την αναβολή της δίκης τους αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή του δικαστηρίου.
 Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, συνολικά σχηματίσθηκαν 23 δικογραφίες, εκ των οποίων για τις 19 θα ακολουθηθεί η διαδικασία του Αυτοφώρου.
 Επίσης, ερευνώνται 4 ακόμη περιπτώσεις για παράβαση της περί σημάτων νομοθεσίας και του αδικήματος της πλαστογραφίας σε βάρος αντίστοιχων ατόμων.

*** 3 χρόνια φυλακή για χρέη 6 εκ. ευρώ  :
3 χρόνια φυλακή για χρέη 6 εκ. ευρώ
* Σε 3 χρόνια φυλάκιση, εξαγοράσιμη προς 3 ευρώ την ημέρα, καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας ο 56χρονος διευθύνων σύμβουλος εταιρείας, ο οποίος συνελήφθη για χρέη που ανέρχονται σε περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ. Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την αναστολή της ποινής του, αλλά το δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να του επιβληθεί εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης - ενώ δεν αναγνώρισε το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων που ζήτησε ο συνήγορος του κατηγορουμένου, Βασίλης Αμανατίδης.
 Η κατηγορία που αντιμετώπιζε ο κατηγορούμενος αφορούσε χρέη εξαγωγικής εταιρείας εμπορίας και τυποποίησης ελαιόλαδου, η οποία, όπως είπε ο συνήγορός του Βασίλης Αμανατίδης, έπεσε έξω μετά το κραχ στις τιμές του λαδιού το 1992, και το 1998 έκλεισε. Τα ποσά των οφειλών, σύμφωνα με τον συνήγορο, δεν είναι υπαρκτά, αλλά όλα είναι από εξωλογιστικούς προσδιορισμούς, αφού όταν έγινε ο έλεγχος δεν υπήρχαν βιβλία της εταιρείας. Είπε ακόμα ότι ο κατηγορούμενος την περίοδο που προσδιορίζονται τα χρέη αυτά δεν είχε καμία ουσιαστική πράξη διαχείρισης, διοίκησης ή εκπροσώπησης της εταιρείας καθώς με ειδικό πληρεξούσιο είχε μεταβιβάσει όλες τις αρμοδιότητες στον πατέρα του. Μάλιστα ο κ. Αμανατίδης είπε ότι ο εντολέας του έμενε εκείνο το διάστημα στις ΗΠΑ και υπενθύμισε ότι ήδη ο πατέρας του καταδικάστηκε για τα ίδια χρέη τον περασμένο Φεβρουάριο. Είπε, επίσης, ότι ήδη έχουν βγει στον πλειστηριασμό τα ακίνητα της εταιρείας από τα οποία το Δημόσιο εισέπραξε 70 εκατομμύρια δραχμές - ενώ ο κατηγορούμενος δεν έχει άλλα περιουσιακά στοιχεία.
 ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥ
* Για την επόμενη Παρασκευή 12 του μήνα αναβλήθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο η δίκη του 51χρονου υδραυλικού, που συνελήφθη για μη απόδοση ΦΠΑ ύψους περίπου 66.000 ευρώ. Ο κατηγορούμενος ζήτησε χρόνο από το δικαστήριο προκειμένου να προσκομίσει την απόφαση ρύθμισης των οφειλών του. Αίτημα το οποίο έγινε δεκτό καθώς ο 51χρονος έχει καταθέσει ήδη στη ΔΟΥ Καλαμάτας αίτηση για ρύθμιση του χρέους του.

***   Σοκ στο χώρο της υγείας από τη Δευτέρα: Stop ακόμη και σε ιδιωτικές κλινικές  :
Σοκ στο χώρο της υγείας από τη Δευτέρα: Stop ακόμη και σε ιδιωτικές κλινικές
*  Σοκ αναμένεται να προκληθεί τη Δευτέρα στο χώρο της υγείας, καθώς στις 8 Οκτωβρίου ξεκινά -και θα διαρκέσει ώς τις 12 του μήνα- η νέα επίσχεση εργασίας των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών, αλλά και παρόχων υπηρεσιών υγείας της Α΄ βάθμιας και Β΄ περίθαλψης γενικότερα, δηλαδή κλινικοί και εργαστηριακοί γιατροί, διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικές κλινικές.
 Τη νέα κινητοποίηση προκάλεσε η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μ. Σαλμά -σε πρόσφατη συνάντησή του με φορείς του ιδιωτικού τομέα υγείας, ότι ο ΕΟΠΥΥ αδυνατεί να εξοφλήσει τις οφειλές του.
 Η κινητοποίηση θα έχει την μορφή των επαναλαμβανόμενων πενθήμερων επισχέσεων εργασίας σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Ενωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ, στην οποία προστίθεται ότι ο Οργανισμός «συνεχίζει να χρωστά στους γιατρούς 260 εκατομμύρια ευρώ για το 2012 και 1.110 εκατομμύρια ευρώ για το 2010 και 2011, ενώ οφείλει και στους ασφαλισμένους περισσότερα από 100.000.000 ευρώ».
 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ
 Από την πλευρά του ο ΕΟΠΥΥ, με ανακοίνωση του προέδρου του Γεράσιμου Βουδούρη, απευθύνει προειδοποίηση ειδικά για τις περιπτώσεις των αιμοκαθαιρόμενων, σημειώνοντας ότι «δεν θα επιτρέψει ουδεμία απόκλιση από τους όρους συνεργασίας που θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία των ασφαλισμένων. Σε διαφορετική περίπτωση θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια».
 Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην πιο πάνω ανακοίνωση -που απευθύνεται στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ παρόχους- ότι «υποχρεούνται να εφαρμόσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις βάσει των όρων συνεργασίας που έχουν αποδεχθεί ενυπογράφως, μεταξύ των οποίων είναι και οι προβλεπόμενες από το άρθρο 24, σύμφωνα με το οποίο:
 "…Σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης οι ασφαλισμένοι που ήδη υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση στη συγκεκριμένη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού θα συνεχίζουν τις συνεδρίες και στην αποδιδόμενη τιμή του κρατικού τιμολογίου, μέχρι τότε που θα βρεθεί νέα μονάδα για τη συνέχιση των θεραπειών…"».

*** Ενστολη διαμαρτυρία στην Πυροσβεστική Υπηρεσία :
της Νικολλέτας  Κολυβάρη
Ενστολη διαμαρτυρία στην Πυροσβεστική Υπηρεσία
* Ενστολη παράσταση διαμαρτυρίας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας πραγματοποίησαν χθες πυροσβέστες της Μεσσηνίας. Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους, καθώς και από άλλα συνδικαλιστικά όργανα ένστολων και μη. Στη συνέχεια αντιπροσωπεία τους, μαζί με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Μεσσηνίας Γιάννη Αδαμόπουλο, παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΝΔ, στην Καλαμάτα. Ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ν. Μεσσηνίας Γιάννης Χριστόπουλος δήλωσε ότι η διαμαρτυρία στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχει αποφασίσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία, σε συνεργασία με τις κατά τόπους Ενώσεις. Σημείωσε μάλιστα ότι οι πόλεις οι οποίες επελέγησαν, μεταξύ αυτών και η Καλαμάτα, είναι οι πόλεις από τις οποίες κατάγεται ο αρμόδιος υπουργός κ. Δένδιας, οι αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και βέβαια η μεσσηνιακή πρωτεύουσα, ως νομός καταγωγής του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
 Στο ψήφισμα διαμαρτυρίας το οποίο κατέθεσαν, οι ένστολοι αντιδρούν «στην επαναλαμβανόμενη μείωση του επιπέδου ζωής τους, που αγγίζει τα όρια της εξαθλίωσης. Στην καλπάζουσα φτώχεια και ανεργία που διαλύουν τον κοινωνικό ιστό. Στην εδώ και 3 χρόνια προκλητική αδιαφορία ή ανικανότητα προσώπων και θεσμών να λύσουν προβλήματα και να εξοικονομήσουν έσοδα από αυτούς που πρέπει να πληρώσουν».

*** Ο Νίκας για το Παλιοροβούνι: Ο Σύνδεσμος θα αποφασίσει τη θέση για τα σκουπίδια :
 του  Βασίλη  Μπακόπουλου .

Ο Νίκας για το Παλιοροβούνι: Ο Σύνδεσμος θα αποφασίσει τη θέση για τα σκουπίδια
* "Ζητήματα που αφορούν σε άλλες περιοχές του νομού μας τα αντιμετωπίζω με σεβασμό και δεν θέλω να εμπλέκομαι σε αυτά". Στην πιο πάνω δήλωση προέβη χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας όταν κλήθηκε να σχολιάσει -την καθ’ υπόδειξη…- υπόδειξη της θέσης στο Παλιοροβούνι του Δήμου Οιχαλίας από το υπουργείο Περιβάλλοντος, ως χώρου για την μονάδα προσωρινής διαχείρισης απορριμμάτων στη Μεσσηνία.
 Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι η όποια απόφαση θα ληφθεί στη συνεδρίαση του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΣΔΙΣΑ) που έχει συγκαλέσει για τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, στην Καλαμάτα, ο πρόεδρός του, δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος.
 Στη συνεδρίαση αυτή, μοναδικό θέμα είναι «η διαμόρφωση πρότασης για τη δημιουργία σταθμών μεταβατικής διαχείρισης των απορριμμάτων στο νομό Μεσσηνίας». Βάση της συζήτησης αποτελεί το πρόσφατο έγγραφο του υπουργείου Περιβάλλοντος, στο οποίο προκρίνεται το Παλιοροβούνι από τον κατάλογο -με τους διαθέσιμους χώρους στο νομό για εγκατάσταση μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων-, τον οποίον ο ΕΣΔΙΣΑ είχε αποστείλει τον περασμένο Αύγουστοστο ΥΠΕΚΑ για να αποφανθεί.
 Σύμφωνα με τον Π. Νίκα, μάλιστα, στην πρόσφατη συνεδρίασή του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου στην Τρίπολη, τονίστηκε ότι η όποια απόφαση ληφθεί την ερχόμενη Δευτέρα από τον ΕΣΔΙΣΑ Μεσσηνίας, θα αποτελέσει αυτόματα και απόφαση του ΦοΔΣΑ, χωρίς επιπλέον συνεδρίαση.
 Ο δήμαρχος Καλαμάτας εκτίμησε πάντως ότι «ο ΕΣΔΙΣΑ θα εκφράσει άποψη, σε πνεύμα συνεννόησης, ενότητας και συνεργασίας, γιατί μόνο έτσι μπορεί να λυθεί το πρόβλημα».Παράλληλα δήλωσε ότι θα υπάρξουν ανταλλάγματα για τον δήμο που θα φιλοξενήσει τη μονάδα διαχείρισης -ως προς προσωπικό που θα την στελεχώσει, αλλά και οικονομικά ανταλλάγματα από τους υπόλοιπους δήμους της Μεσσηνίας.
 Παρ’ όλ’ αυτά, ο Π. Νίκας παρατήρησε ότι «ο Δήμος Καλαμάτας δεν έχει ζητήσει ανταλλάγματα όταν για χρόνια τώρα υποδέχεται στο ΚΔΑΥ τα ανακυκλώσιμα από όλον το νομό, τα οποία κατά 30% περιέχουν σύμμικτα. Ούτε και για τα βοθρολύματα από διάφορες περιοχές του νομού, που ο Δήμος Καλαμάτας υποδέχεται για επεξεργασία στον Βιολογικό Καθαρισμό έχει ζητήσει ανταλλάγματα».

*** Περιβαλλοντική και πολιτική βόμβα στην Πελοπόννησο

Περιβαλλοντική και πολιτική βόμβα στην Πελοπόννησο
* Παιχνίδι εξουσίας με τα σκουπίδια
Περιβαλλοντική αλλά και πολιτική βόμβα τα σκουπίδια στην Πελοπόννησο, βρίσκονται στο επίκεντρο ενός παιχνιδιού εξουσίας που είναι σε πλήρη εξέλιξη. Τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό είναι δηλωτικά της κατάστασης που επικρατεί και είναι βέβαιο ότι το επόμενο διάστημα θα δούμε και νέα παιχνίδια.
 Κομβικό σημείο της υπόθεσης η προσωρινή διαχείριση των σκουπιδιών μέχρι την τελική λύση, καθώς οι δύο φάσεις είναι απολύτως συνδεδεμένες από οικονομική σκοπιά. Και το ερώτημα είναι αν στη διαπραγμάτευση της Περιφέρειας με τους ομίλους που έχουν προκριθεί στη φάση της αξιολόγησης θα πάρουν μέρος και εκπρόσωποι των δήμων.
 Ως προσωρινή λύση η Περιφέρεια έχει προκρίνει την εγκατάσταση δεματοποιητών σε όλη την περιοχή, απειλώντας μάλιστα και με πρόστιμα τους δήμους. Στη λύση αυτή υπάρχει έντονη αντίδραση των δημάρχων οι οποίοι πέραν των άλλων βλέπουν να έχει δημιουργηθεί εκρηκτική κατάσταση στο Κρανίδι και μεγάλο πρόβλημα στην Πύλο. Τα δεματοποιημένα σκουπίδια συσσωρεύονται σε… βουνά και κανένας δεν γνωρίζει τι θα γίνει με αυτά, καθώς δεν υπάρχει τρόπος διαχείρισης εκτός από την καύση αν και όταν δοθεί η τελική λύση.
 Από την πλευρά τους οι δήμαρχοι προτείνουν ένα σύστημα ανακύκλωσης και κομποστοποίησης έτσι ώστε να ελαχιστοποιούνται οι ποσότητες που πηγαίνουν για δεματοποίηση και κατά συνέπεια στο εργοστάσιο για την τελική λύση. Το σύστημα αυτό το αποδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Στ. Καλαφάτης αλλά δεν προχωρεί.
 Εν μέσω αυτών... έσκασε η υπόθεση με το θάψιμο των σκουπιδιών στην περιοχή της Μεγαλόπολης και πήρε φωτιά το σκηνικό, ενώ οργιάζει το παρασκήνιο και έχουν αρχίσει οι προειδοποιητικές βολές. Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας, που είναι και πρόεδρος της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων, εξαπέλυσε βολές κατά της Περιφέρειας καταγγέλλοντας ότι διαθέτει 44 εκ. ευρώ από ειδικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα αλλά δεν χρηματοδοτεί την παραπάνω λύση. Και κάλεσε ευθέως τον κ. Καλαφάτη να αποκαλύψει ποιος εμποδίζει την προσωρινή διαχείριση, η οποία μάλιστα προβλέπεται και από τον περιφερειακό σχεδιασμό.
 Η παρουσία και παρέμβαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαν. Αγγελάκα υπέρ της λύσης των δημάρχων, κατά την επίσκεψή του στην Καλαμάτα, έχει τη δική της σημασία καθώς ο γ.γ. θεωρείται εκ των στενών συνεργατών του κ. Σαμαρά και ενδεχομένως είναι σε θέση να λύσει τον γόρδιο δεσμό της ενδιάμεσης διαχείρισης.
 Από την πλευρά των δημάρχων υπάρχει διπλή ανησυχία:
 - Από τη μια πλευρά φοβούνται ότι με την κατάσταση που διαμορφώνεται θα βρεθούν με τα σκουπίδια στους δρόμους και θα υποχρεωθούν να δεχθούν την καταστροφική λύση της δεματοποίησης σύμμεικτων σκουπιδιών.
 - Από την άλλη ανησυχούν ότι χωρίς ενδιάμεση λύση θα οδηγηθούμε με διαδικασίες εξπρές σε κάποια τεχνολογία καύσης που θα κάνει δυσβάστακτο το κόστος διαχείρισης των σκουπιδιών, το οποίο θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες μέσω των τελών, σε περίοδο βαθύτατης οικονομικής κρίσης.
 Η σύγκρουση είναι εμφανής, όπως και η ενεργοποίηση ενός... συστήματος "ενημέρωσης" που επιχειρεί να χρεώσει στους δημάρχους τα συμφέροντα της "μαφίας των σκουπιδιών" που οψίμως ανακάλυψε, και να αποδώσει τις προσπάθειες για ενδιάμεση λύση στις βλέψεις του Παν. Νίκα για τη θέση του περιφερειάρχη. Ο κ. Νίκας εμφανίστηκε ενοχλημένος στην προχθεσινή συνέντευξη και, όπως όλα δείχνουν, η συνέχεια θα κριθεί από την τύχη που θα έχει η υπόθεση της προσωρινής διαχείρισης.

*** Νεκρός σε πηγάδι βρέθηκε ο αγνοούμενος στην περιοχή της Θουρίας

* Νεκρός ανασύρθηκε από πηγάδι χθες, νωρίς το απόγευμα, ο 81χρονος Δημήτρης Αρ. Μανδηλάρης ο οποίος είχε εξαφανιστεί προχθές από το σπίτι του στη Θουρία. Ο άτυχος ηλικιωμένος μετά από έρευνες που διεξήχθησαν από υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, της ΕΜΑΚ με εκπαιδευμένο σκύλο, της Αστυνομίας και της Εθελοντικής Ομάδας «Γαία» εντοπίσθηκε στις 4 το απόγευμα σε πηγάδι βάθους 25 μέτρων.

 Την ανάσυρση του πτώματος από το πηγάδι έκανε η διασωστική ομάδα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας με σπηλαιολογικό εξοπλισμό, παρουσία του υποδιοικητή της υπηρεσίας, επιπυραγού Θανάση Καπούτση.
 Στο σημείο παραβρέθηκε και ιατροδικαστής ο οποίος εξέτασε και βεβαίωσε ότι ο ηλικιωμένος είναι νεκρός

*** Λίλιαν Ψηλάκη πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας: «Εξαφάνιση επαγγελματιών από την αγορά»

Λίλιαν Ψηλάκη πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας: «Εξαφάνιση επαγγελματιών από την αγορά»
* "Η ελληνική κοινωνία αδυνατεί πλέον να διαχειριστεί τις διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των δανειστών μας", διαπιστώνει στη συνέντευξη που παραχώρησε στην "Ε" η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Λίλιαν Ψηλάκη. Λέει ότι «τα εισπρακτικά μέτρα των 11,9 δισ. ευρώ συνεπάγονται την στέρηση του ποσού αυτού από την αγορά». Και εκτιμά ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες διαμορφώνεται ένα νέο περιβάλλον, που μπορεί να μην οδηγήσει στο… θάνατο του εμποράκου, αλλά σίγουρα θα εξαφανίσει πολλούς ελεύθερους επαγγελματίες από την αγορά. Τονίζει επίσης ότι ο φετινός χειμώνας προβλέπεται βαρύς για τους καταστηματάρχες και μιλάει για πλήγμα στην αγορά εξαιτίας του παραεμπορίου και της παραοικονομίας, που πρέπει να παταχθούν.
 Για τη φοροδιαφυγή στον κλάδο λέει ότι δεν αποτελεί κανόνα. Δεν αρνείται πάντως ότι κάποιοι συνάδελφοί της κάνουν «παρασπονδίες». Δηλώνει αντίθετη στην αναδιάρθρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, ενώ για ένα νέο άνθρωπο που θέλει να ανοίξει μαγαζί λέει ότι δεν θα του ευχόταν να ασχοληθεί με το εμπόριο. Αλλά αν το κάνει θα πρέπει να γνωρίζει ότι «ο ελεύθερος επαγγελματίας παλεύει μόνος του σε μια παλίρροια καθημερινών προβλημάτων».
 - Βρισκόμαστε σε μια περίοδο παρατεταμένης κρίσης και ύφεσης για τον εμπορικό κόσμο. Θα ζήσουμε το... θάνατο του εμποράκου;
 «Το θάνατο του εμποράκου δεν θα τον ζήσουμε στο βαθμό αυτό σαν οριστική διαγραφή ύπαρξης αλλά σίγουρα θα υπάρξει κάποια μείωση. Η ελληνική κοινωνία αδυνατεί πλέον να διαχειριστεί τις διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των δανειστών μας. Τα εισπρακτικά μέτρα των 11,9 δισ. ευρώ συνεπάγονται την στέρηση του ποσού αυτού από την αγορά. Θα αφαιρεθούν από τους Ελληνες καταναλωτές ώστε να πληρωθούν οι πιστωτές της χώρας, με τη δικαιολογία της ισορρόπησης της οικονομίας σε χαμηλότερο επίπεδο».
 - Ο μειωμένος τζίρος των επιχειρήσεων και η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά έφεραν λουκέτα. Αν δεν υπάρξει ανάκαμψη και συνεχισθεί αυτή η κατάσταση, πώς προβλέπετε ότι θα εξελιχθούν τα πράγματα;
 «Αν συνεχιστεί η ύφεση δεν θα υπάρξει εξέλιξη και θα είναι εφιαλτική η προοπτική της ελληνικής αγοράς. Θα έχουμε περισσότερους χαμένους τζίρους, περισσότερα λουκέτα και λιγότερη αξιοπρέπεια. Η ρευστότητα είναι απαραίτητη για τη συνεχή ύπαρξη μιας οποιασδήποτε επιχείρησης, μικρής ή μεγάλης».
 - Η περίοδος των καλοκαιρινών εκπτώσεων κύλησε καλά για την αγορά της Καλαμάτας. Τι περιμένετε το φετινό χειμώνα; Οι τζίροι θα ανέβουν;
 «Ας είμαστε ρεαλιστές και ας μην έχουμε οφθαλμαπάτες. Αναπόφευκτα θα μειωθούν οι ήδη μειωμένοι τζίροι μας το φετινό χειμώνα. Αν δεν υπάρξει ανάπτυξη μιας παραγωγικής Ελλάδας, αν δεν παταχθεί το παραεμπόριο και η παραοικονομία, δεν υπάρξει απλοποίηση της φορολογικής και εργασιακής αγορανομικής νομοθεσίας, οι τζίροι μας όχι μόνο δεν θα ανεβούν αλλά συνεχώς θα κατεβαίνουν και θα βλέπουμε το ταμείο μας να αδειάζει».
 - Ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία του εμπορικού κόσμου της Καλαμάτας;
 «Η κραυγή αγωνίας του εμπορικού κόσμου είναι το μέλλον της ελληνικής αγοράς, οικονομίας, κοινωνίας και της ύπαρξής του».
 - Μπορούν οι εμπορικές επιχειρήσεις να διατηρήσουν το προσωπικό ή προχωρούν σε απολύσεις;
 «Σίγουρα κανείς δεν επιθυμεί να παίρνει τέτοια μέτρα, ειδικά όταν έχει επενδύσει συναισθηματικά και οικονομικά στο προσωπικό του, αλλά είναι αναπόφευκτο τις περισσότερες φορές. Το αποτέλεσμα είναι λιγότερες θέσεις εργασίας και αύξηση της ανεργίας».
 - Οι έμποροι κατηγορούνται ως πρωταθλητές στη φοροδιαφυγή. Ισχύει κάτι τέτοιο και πώς μπορεί να περιοριστεί η φοροδιαφυγή στον εμπορικό κλάδο;
 «Δεν είναι κανόνας ότι οι έμποροι είναι πρωταθλητές στη φοροδιαφυγή. Πάντα εύκολα και πρώτα κατηγορούνται οι έμποροι. Μην ξεχνάμε ότι η σπονδυλική στήλη της οικονομίας είναι ο ιδιωτικός τομέας. Σίγουρα γίνονται παρασπονδίες αλλά δεν αποτελούν τον κανόνα».
 - Οι εμπορικές επιχειρήσεις της Καλαμάτας μπορούν να ανταγωνιστούν τις μεγάλες αλυσίδες;
 «Δύσκολα, παρόλα ταύτα μόνο όφελος μπορεί να υπάρξει από την αποκλειστική και συνεχή υποστήριξη του καταναλωτικού κοινού όχι μόνο των ελληνικών προϊόντων αλλά ιδιαίτερα των τοπικών επιχειρήσεων».
 - Γιατί οι καταναλωτές να προτιμήσουν τα τοπικά καταστήματα;
 «Οι καταναλωτές πρέπει να προτιμούν τα τοπικά καταστήματα για πολλούς λόγους: Διότι έχουν εξαιρετικά προϊόντα σε καταπληκτικές τιμές και ποιότητες, διότι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα καταστήματα των μεγάλων αστικών κέντρων. Τώρα πλέον υπάρχουν τα πάντα. Ενας άλλος σοβαρός λόγος στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων είναι ότι διατηρούν προσωπικό από το Μεσσήνιο κόσμο για τις ανάγκες τους. Οταν επενδύουν και αναπτύσσονται είναι μια αλυσιδωτή αντίδραση».
 - Μελετά ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας κάποιες δράσεις για την τόνωση της κίνησης στην αγορά;
 «Βέβαια μελετά κάποιες δράσεις ο σύλλογος για την τόνωση της αγοράς, που θα τις συζητήσουμε με τα μέλη μας σε προσεχή συνέλευση και εκεί θα χρειαστούμε τη βοήθεια και στήριξή σας».
 Αντίθετοι στην αλλαγή ωραρίου
 - Υπάρχει δυνατότητα αναδιάρθρωσης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων;
 «Οχι, είμαστε κάθετοι σ’ αυτό. Το υπάρχον ωράριο είναι ανθρώπινο. Μας επιτρέπει να ξεκουραζόμαστε και να έχουμε "οικογένεια". Το θέμα είναι να έχουν περισσευούμενα χρήματα οι καταναλωτές, να καταναλώνουν στην αγορά».
 Δεν είναι καιρός για εμπόριο
 - Τι θα συμβουλεύατε ένα νέο άνθρωπο που επιλέγει να ανοίξει μαγαζί;
 «Κατ’ αρχάς δεν θα ευχόμουν σ’ ένα νέο άνθρωπο τη σημερινή εποχή να ασχοληθεί με το εμπόριο. Θα πρέπει να γνωρίζει ότι το ελεύθερο επάγγελμα έχει ευκαιρίες αλλά εγκυμονεί και πολλούς κινδύνους. Ο ελεύθερος επαγγελματίας παλεύει μόνος του, σε μια παλίρροια καθημερινών προβλημάτων, σ’ έναν χώρο δημιουργικό και ενθουσιώδη».
 - Υπάρχει προοπτική ανάπτυξης στην αγορά ή χρειάζονται μέτρα από την κυβέρνηση; Πιστεύετε ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία θα μπορούσε από μόνη της να σώσει την κατάσταση;
 «Το ελληνικό εμπόριο μόνο του πλέον και χωρίς καμία βοήθεια θα αγωνιστεί να αποτελέσει τη μοναδική ελπίδα, το μοναδικό μοχλό ανάκαμψης. Αλλωστε τι αξία θα έχει η άνοδος αν δεν υπήρχε η πτώση; Η οικονομία ποτέ δεν ήταν, είναι ή θα είναι μια ευθεία γραμμή. Η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι η ατμομηχανή της οικονομίας κάθε κράτους. Γι’ αυτό απαιτείται να αλλάξουν δραστικά οι δομές και οι κεκτημένες νοοτροπίες. Πρέπει να γίνουν προσπάθειες με την αφύπνιση και τη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων, για την βιώσιμη ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία ευκαιριών και προοπτικών. Το εμπόριο προσπαθεί, μπορεί να ψυχορραγεί και να πενθεί, δεν πεθαίνει».
 - Είναι μεγάλο το ποσοστό των εμπόρων οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους;
 «Είναι μεγάλο δυστυχώς το ποσοστό και η αναφορά σε αριθμούς είναι περιττή. Με μία βόλτα στην Καλαμάτα και στα κεντρικότερα σημεία αυτής, το πρόβλημα είναι αμέσως ορατό. Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, οι συνάδελφοι με δυσκολία τα βγάζουν πέρα. Πολλοί δε, χρωστούν στον ασφαλιστικό τους φορέα με αποτέλεσμα να μην έχουν φαρμακευτική και ιατρική περίθαλψη. Οπως αντιλαμβάνεστε είναι στην κυριολεξία ζήτημα «ζωής ή θανάτου» για χιλιάδες οικογένειες ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ».
 - Θα μπορούσε τελικά η αγορά να κινηθεί με δανεικά; Είναι η λύση για την έλλειψη ρευστότητας ο δανεισμός από τις τράπεζες, αν και εφόσον ανοίξουν οι στρόφιγγες της χρηματοδότησης;
 «Ο δανεισμός για να είναι σωστή κίνηση έχει προϋποθέσεις αλλά σίγουρα βοηθά να ανοίξουν νέες επιχειρήσεις, να δοθούν θέσεις εργασίας και να κινηθεί χρήμα στην αγορά».
 Συνέντευξη στη  Νικολέττα Κολυβάρη

***

***   ΑΘΛΗΤΙΚΑ :
~** Νέος Πρόεδρος της ΕΠΟ εξελέγη Ο  Γιώργος Σαρρής  με  38  ψήφους Ενέσεων , έναντι  20  ψήφους  του κ.  Γκαγκάτση .-

~*  Για  την  6η αγωνιστική στην Super League ου ελληνικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος :
Σάββατο  06/10/2012 :
ΒΕΡΟΙΑ  - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  Αθηνών   2-2  , (0-2) .- ^
Τα γκόλ :  13΄ Καραμάνος  , 30΄ αυτογκόλ Νικ.  Γεωργέα  , 88΄ Καφές ,  91΄ Μπαρκάν .- ^
ΑΕΚ  Αθηνών - ΚΕΡΚΥΡΑ  1-1  , (0-1).- ^
Τα  γκόλ : 31΄ Βενέτης  , 74΄ Παυλής  .- ^
ΟΦΗ  - ΠΑΟΚ    1-1   , (1-1)  .- ^
Τα  γκόλ : 8΄ Στεφ. Παπάζογλου  , 18΄ Φωτάκης , {44΄πεν.Ο  Σίσιτς χάνει-αποκρούει ο Χακόγκο } , κόκκινη ο Γλύκος , Κόκκινη  Πάντος (δύο  κίτρινες )  ,  .- ^

~** Για την Foot Ball League I , Β΄ εθνικής  στο ελληνικό ποδόσφαιρο  3η  αγωνιστική :
~* Ηρακλής  Ψαχνών  - Εργοτέλης   0-1   , (0-1) .- 
Σημείωση : Στον 1ο  αγώνα  ο Εργοτέλης κέρδισε  εντός την Δόξα  Δράμας με 1-0 , έχοντας κάνει  και τι  Ρεπό .- ^
~ Την  Δευτέρα 8/10/2012 :
~*  ΔΟΞΑ  Δράμμας  - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ  --

~**  Αχαρναϊκός - Καλαμάτα 1-2  .
η "Μαύρη Θύελλα" πήρε σημαντική φιλική νίκη.
Αχαρναϊκός - Καλαμάτα 1-2 (LIVE) ΤΕΛΙΚΟ

~  11' ΓΚΟΛ: 1-0 ο Αχαρναϊκός! Ο Χριστόπουλος βρήκε τον Νταβαρίνο στην... καρδιά της Καλαματιανής άμυνας και ο μεσοεπιθετικός του Αχαρναϊκο΄άνοιξε το σκορ με εύστοχο πλασέ... 1-0

~  54' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ 1-1! Από φάουλ του Τριανταφυλλάκη η μπάλα πέρασε από όλους, κτύπησε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο ίδιος πλάσαρε από κοντά στην κενή εστία για το 1-1

~ 89' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ 1-2. Ο Αθανασόπουλος βρίσκει τον Πούτσι αμαρκάριστο σε γρήγορη αντεπίθεση της "Μαύρης Θύελλας" και ο τελευταίος πλασάρει από κοντά στα δίχτυα για το 1-2!

** Πρόκειται για την φιλική ρεβάνς των δύο ομάδων, αφού το προηγούμενο Σάββατο είχαν συναντηθεί στην Καλαμάτα και οι Μεσσήνιοι είχαν επικρατήσει με 2-1. Ο Αχαρναϊκός του Φώτη Θανέλα φέτος θα συμμετέχει στον νότιο όμιλο της Γ' εθνικής και θα είναι αντίπαλος της Καλαμάτας.

*** Την Παρασκευή 12/10 2012  η  εθνική ομάδα ποδοσφαίρου  αντιμετωπίζει την ΒΟΣΝΙΑ  , και την Τρίτη  16/10/2012 έρχεται  αντιμέτωπος με την ΣΛΟΒΑΚΙΑ .-

~** Για  την Α΄ Τοπική  ερασιτεχνική  κατηγορία  ΕΠΣ Μεσσηνίας στο ποδόσφαιρο : Σάββατο , 06/10/2012 , 2η  αγωνιστική :
ΟΜΟΝΟΙΑ  Καλαμάτας - Α.Ο. Κυπαρισσίας  2-3 .- ^
Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  Γ.Σ. 3-3 .- ^
Α.Ε. ΑΒΙΑΣ - ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας 2-2 .- ^
ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας - Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ   2-2 .- ^
Αύριο  Κυριακή 07/10/2012 :
Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ - Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣ
Τέλος ΑΓΡΑΣ  Γαργαλιάνων - Α.Ο. ΦΑΡΡΑΙ
ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Καλαμάτας

~** Στην  Β΄κατηγορία  τοπικού ΕΠΣΜεσσηνίας , Σάββατο 06/10/2012 1η  αγωνιστική :
1ος  Όμιλος :
ΑΟΕΣΩΜ Καλαμάτας  - Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ  1-6 .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ - Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑΣ  2-2 .- ^
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Καλαμάτας - Α.Σ. ΜΑΝΕΣΙ  1-2 .- ^
2ος  Όμιλος :
Α.Ε. ΛΟΓΓΑ - Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ  0-3 .- ^
Α.Π.Σ. ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ - ΘΥΕΛΛΑ Παραλίας  0-3 .- ^
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ  3-0 .- ^

Αύριο  Κυριακή 07/10/2012 :
1ος  Όμιλος :
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Καλαμάτας - ΝΙΚΗ Πλάτης
Α.Ε. Κυπαρισσίας Ηρακλής - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Καλαμάτας
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ - ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ
Νέος ΑΡΙΣ  Καλαμάτας - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Πλατύ (Δευτέρα 08/10/2012)
και  Σάββατο 13/10/2012 :
Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑΣ - Α.Σ.ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ
ΝΙΚΗ ΠΛΑΤΗΣ - ΑΟΕΣΩΜ Καλαμάτας -
ΑΣΤΕΡΑΣ Βαλύρας - Νέος ΑΡΙΣ

2ος Όμιλος :
Α.Ο. ΧΑΤΖΗ - Α.Ο. ΜΥΛΤΙΑΔΗΣ Πυργάκι
ΔΟΞΑ Καλαμάτας - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Ανάληψης
ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης  - ΠΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας
και  Σάββατο 13/10 /2012 :
 ΜΥΛΤΙΑΔΗΣ - ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ
 ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - Α.Ο. ΧΑΤΖΗ

~** Για την Γ΄ Τοπική  ΕΠΣΜεσσηνίας  Τετάρτη 10/10/2012 , 1η αγωνιστική
1ος όμιλος :
ΠΑΟ Καλού Νερού - ΔΗΜΑΚΕΙΟΝ  ΕΑΟ Ταϋγέτου
2ος  Όμιλος :
Α.Σ. ΑΜΦΙΘΕΑΣ - ΝΕΣΤΩΡ ΠΥΛΟΥ
ΠΑΟΚ  Καλαμάτας - Α.Ε. ΜΑΝΗΣ

~** Στο  Τουρνουά  Τζούνιορ της ΕΠΣΜεσσηνίας Τεταρτη 10/10/2012 :
Α.Σ. Δαναός Καλαμάτας - Πράσινα Πουλιά Καλαμάτας
Ολυμπιακός Καλαμάτας - Α.Ο. Σπερχογείας
Ηρακλής Καλαμάτας - Α.Ο. Πατίστας Καλαμάτας
Α.Ο. Ομόνοια Καλαμάτας - Αίαντας Καλαμάτας
Δόξα Καλαμάτας - Π.Σ. Η Καλαμάτα
ΑΙΑΝΤΑς (1) Καλαμάτας - Θησέας Καλαμάτας

 ~* Europa League 2012-13: Φάση Ομίλων Πρόγραμμα

10ος όμιλος ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ,

1η αγωνιστική 27/9/2012 :Μάριμπορ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3-0 .- ^

1η αγωνιστική : Τότεναμ-Λάτσιο 0-0

2η αγωνιστική 4/10/2012 : Λάτσιο-Μάριμπορ 1-0

2η αγωνιστική :ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ –Τότεναμ 1-1 .- ^

3η αγωνιστική 11/10/2012 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-Λάτσιο

3η αγωνιστική : Μάριμπορ-Τότεναμ

~* http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10592  , Europa League .



~** Για το Κυπριακό πρωτάθλημα 1η κατηγορία 2012 -2013 :

15/09/2012 : 1η αγωνιστική

Α.Ε. Λεμεσού –Αλκή 3-1 (2-0) .- ^

Εθνικός Άχνας – Ομόνοια Λευκωσίας 1-1 (0-1).- ^

Αγία Νόπα – Ολυμπιακός Λ. 1-1 (0-0) .-^

Ανόρθωση –Παραλίμνη 1-1 (1-0) .- ^

16-09-2012 : 2η αγωνιστική :

Α.Ε. Κίτιον –Απόλλων Λεμεσού 2-0 (0-0).- ^

ΑΠΟΕΛ – Δόξα Κατοκοπιάς 3-1 (0-0) .- ^

22/09/2012 : 2η αγωνιστική

Δόξα Κατοκοπιάς – Ανόρθωση 0-2 (0-0) .- ^

Ομόνοια Λευκ. – Α.Ε. Κίτιον 0-1 (0-0) .- ^

Παραλίμνη – Πάφος 1-1 (0-0) .- ^

23/09/2012 :

Νέα Σαλαμίνα – Αγία Νάπα 1-0 (0-0) .-

Ολυμπιακός Λευκ. –Εθνικός Άχνας 3-1 (2-1).-

24-09-2012 :

Απόλλων Λεμεσού – Α.Ε. Λεμεσού 0-0 .- ^

30/09/2012 : 3η αγωνιστική

Πάφος – Αγία Νάπα 3-0 (1-0) .- ^

ΑΠΟΕΛ – Απόλλων Λεμεσού 1-0 (0-0) .- ^

Εθνικός Άχνας – Νέα Σαλαμίνα 1-1 (1-0) .- ^

Α.Ε. Κίτιον – Ολυμπιακός Λευκωσίας 1-0 (0-0) .- ^

Α.Ε. Λεμεσού - Ομόνοια Λευκωσίας 1-1 (1-1) .- ^

Ανόρθωση – Άλκη 3-0 (1-0) .- ^

Παραλίμνη - Δόξα Κατοκοπιάς 1-0 (0-0) .- ^

~**

*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ  2012 :
*

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/09/29-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012.-


~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/10/30-2012-5-29092012-0-1.html  , Στο αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 .-

~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/10/01-2012-blogger-10-2012-1830.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας Δευτέρα 01 Οκτωβρίου 2012 .-

~*** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/2012-01-2012-1912-2012-p-1030004.html  , Ιστρορία μας (μέρος της ) μέσα από Βιντεοπαρουσιάσεις 2012 , Δευτέρα 01 Οκτωβρίου 2012 .-

~*** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/10/02-2012-2012.html  , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ , Τρίτη 02 Ο τωβρίου 2012 .-

~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/02-2012-2012.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τρίτη 02 Οκτωβρίου 2012 , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα .-

~*** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Αθλητική Τετάρτη 03 Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/10/video-2012.html  , ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ σε VIDEO 2012 , Πέμπτη 04 Οκτωβρίου 2012 .-

~*** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 04 Οκτωβρίου 2012 .-

~*** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  ,H ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ μέσα από Βίντεο , ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΟΥΜΕ , Παρασκευή 05 Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα στο αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 05 Οκτωβρίου 2012 .-

~** ~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/06102012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ Σάββατο 06/ Οκτωβρίου  2012 .-



*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :


~ http://www.youtube.com/stamos01  , =2004 video.-

~ http://www.youtube.com/stamatios01  , =335video.-

~ http://www.youtube.com/vlasiskal  , = 360 video.-

ΜΕΝΟΥΜΕ  ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΚΑΙ  ΖΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ !!! :
~** ΣΥΡΑΓΓΑ ΜΑΛΙΑΚΟΥ 2012 P1010316.MP4 :

http://youtu.be/xcwycl9_HAY ,



~** ΤΕΜΠΗ Ε.Ο. P1010334.MP4 :

http://youtu.be/r-6iz9RnhjQ ,



~ ** Διαδρομή αφήνοντας το Αρφαρά Καλαμάτας προς Άγιο Κωνσταντίνο Ε.Ο. 2011 :  ~ http://www.youtube.com/watch?v=TepDHNJLhmQ  ,

~** ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ μία άλλη άποψη της βόρειας περιοχής της όμορφης κωμόπολης μας 2011 :
http://www.youtube.com/watch?v=eLM_dcp_EEM  ,

** http://www.youtube.com/larissabeach  , : Larissa video 2011 .-

~ ** ARFARA MESSINIAS GREECE μιά άποψη της Νότιας περιοχής του χωριού 2011 :
~  http://www.youtube.com/watch?v=D3N9CYm46hA  ,

** ΚΥΘΗΡΑ αφήγηση Νο 1 : http://www.youtube.com/watch?v=19AKFu8uOOY  ,

** ΚΥΘΗΡΑ αφήγηση Νο 2 : http://www.youtube.com/watch?v=IJbsXhYkVyA  ,

** ΚΥΘΗΡΑ Αφήγηση Νο3 : http://www.youtube.com/watch?v=4wjWdGOtDD0  ,

** ΚΥΘΗΡΑ αφήγηση Νο 4 : http://www.youtube.com/watch?v=jJ1VrXyQ0aQ  ,

** ΚΥΘΗΡΑ αφήγηση Νο 5 : http://www.youtube.com/watch?v=bJE7VeFEPfs  ,

** ΚΥΘΗΡΑ ΑΦΉΓΗΣΗ Νο - 6 - : http://www.youtube.com/watch?v=ZDtheqZi8qE  ,

** …. ΚΥΘΗΡΑ αφήγηση Νο 7 : http://www.youtube.com/watch?v=Rx1f-qTia1s  ,

** ΚΗΘΥΡΑ αφήγηση Νο 8 : http://www.youtube.com/watch?v=Mm0ENYXy3N0  .

** ΚΥΘΗΡΑ αφήγηση Νο 9 : http://www.youtube.com/watch?v=2vZMKbdJ75w  .

** ΚΥΘΗΡΑ αφήγηση Νο 10 : http://www.youtube.com/watch?v=GWwkGJdSSOc  ,

** Κύθηρα αφήγηση 11 : http://www.youtube.com/watch?v=ZWWeb2buWyg 
** ΚΥΘΗΡΑ αφήγηση Νο 12 : http://www.youtube.com/watch?v=2sPm3Kz1A2w  ,

** ΚΥΘΗΡΑ αφήγηση Νο 13 : http://www.youtube.com/watch?v=7lGdZv-VUFY  ,

** ΚΥΘΗΡΑ αφήγηση 14 :

http://www.youtube.com/watch?v=dcaH-Xdnl7w  ,

** * ΚΥΘΗΡΑ αφήγηση 14α : http://www.youtube.com/watch?v=9p9nMoCSblI  ,

**** ΚΥΘΗΡΑ αφήγηση 14β :

http://www.youtube.com/watch?v=IzQnqfClpzk  ,

**ΚΥΘΗΡΑ Μο 14γ αφήγηση :

http://www.youtube.com/watch?v=CjKolCSe6ZA  ,

** ΚΥΘΗΡΑ αφήγηση 15 : http://www.youtube.com/watch?v=HXn2S1SPF3U ,

** ΚΥΘΗΡΑ αφήγηση 16 : http://www.youtube.com/watch?v=2wdVSuDh66k  ,

** ΚΥΘΗΡΑ αφήγηση Νο17 : http://www.youtube.com/watch?v=KdF_XJKAHNI  ,

** ΚΥΘΗΡΑ αφήγηση Νο 18 : http://www.youtube.com/watch?v=CBJXyret2K0  ,

~** MVI_3542.avi ΚΥΘΗΡΑ αφήγηση Νο 19 : http://www.youtube.com/watch?v=oRhSxHjtCRs  ,

~** ΚΥΘΗΡΑ αφήγηση Νο 20 : http://www.youtube.com/watch?v=MH2T9TNJtjY  ,

~** ΚΥΘΗΡΑ αφήγηση Νο 21 : http://www.youtube.com/watch?v=spJcaIUc7M4  ,

~** ΚΥΘΗΡΑ αφήγηση Νο 22 : http://www.youtube.com/watch?v=XcL6is0slHA  ,

~** ΚΥΘΗΡΑ αφήγηση Νο 23 : http://www.youtube.com/watch?v=cTVyLp5FXEw  ,

~** MVI_3549.avi ΚΥΘΗΡΑ αφήγηση Νο 24 : http://www.youtube.com/watch?v=jAjpxmRuDg8  ,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου