ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Το αγιάζι της ενημέρωσης

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   :
Παρασκευή  16  Νοεμβρίου   2012 ,
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :
Ηλιοβασίλεμα στο  Αρφαρά  Μεσσηνίας  2012

Το ποντικάκι κοντά μας !



*** «Θα πρέπει να έχουμε ανοιχτό μυαλό»

*Δεν αποκλείει διαγραφή χρέους για την Ελλάδα ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών
ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Βιτόριο Γκρίλι
*  Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα πρέπει να είναι έτοιμες να εξετάσουν μια σειρά λύσεων για την ελληνική κρίση χρέους, δήλωσε στο Reuters ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Βιτόριο Γκρίλι, προσθέτοντας ότι δεν θα απέκλειε πιθανή διαγραφή χρέους του επίσημου τομέα.

 «Θα πρέπει να έχουμε ανοιχτό μυαλό να βρούμε μια λύση», είπε, προσθέτοντας ότι δεν θα απέρριπτε καμία πρόταση για την επίλυση της κρίσης στην Ελλάδα.
 Απαντώντας σε ερώτηση για το αν οι δανειστές της χώρας θα πρέπει να προχωρήσουν σε διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους σημείωσε : «Εάν ρωτήσεις οποιαδήποτε κυβέρνηση που είναι δανειστής εάν το OSI (κούρεμα επίσημου τομέα) είναι καλή ιδέα, ασφαλώς και δεν είναι ελκυστική».
 Ο Ιταλός υπουργός οικονομικών είπε επίσης ότι δεν αναμένει άνοδο του κόστους δανεισμού για τη χώρα του τους επόμενους μήνες παρά το υψηλό δημόσιο χρέος της χώρας που αναμένεται να ανέλθει στο 128% του ΑΕΠ το 2013.
 Σημειώνεται πως χθες το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Λικ Κοέν δήλωσε πως η λύση των προβλημάτων της Ελλάδας θα απαιτήσει πιθανότατα τη διαγραφή τουλάχιστον ενός μέρους του χρέους της.   Newsroom ΔΟΛ

*** Έρχονται σημαντικές αλλαγές

Κλίμακα με τρεις συντελεστές για τους μισθωτούς, καταργείται το αφορολόγητο
Το νομοσχέδιο θα προβλέπει αυτόματη επιστροφή φόρου 1.950 ευρώ για όσους έχουν εισόδημα έως 18.000 ευρώ, ενώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος μέχρι τα 29.000 η επιστροφή θα μειώνεται κατά 50 ευρώ
* Σημαντικές αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος επέρχονται με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.
Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο θα προβλέπει την καθιέρωση κλίμακας με τρεις συντελεστές για τα εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις, την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ και την αντικατάστασή του με νέο σύστημα επιστροφής φόρου έως 1.950 ευρώ, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος.
Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα φορολογούνται με 21% για εισόδημα έως 25.000 ευρώ, χωρίς να εφαρμόζεται κάποιο αφορολόγητο ποσό. Το μέρος του εισοδήματος από 25.000 ευρώ έως 48.000 ευρώ θα φορολογείται με 36%, ενώ το επιπλέον εισόδημα των 48.000 ευρώ θα φορολογείται με 45%.
Από την άλλη, όμως, το φορολογικό νομοσχέδιο θα προβλέπει αυτόματη επιστροφή φόρου 1.950 ευρώ για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα έως 18.000 ευρώ, ενώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος μέχρι τα 29.000 ευρώ η επιστροφή φόρου θα μειώνεται κατά 50 ευρώ για να διαμορφωθεί στα 1.400 ευρώ.
Στην περίπτωση που το εισόδημα είναι πάνω από 29.000 ευρώ, τότε η επιστροφή φόρου θα συνεχίσει να μειώνεται κατά 100 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος, για να μηδενιστεί τελικά όταν το ετήσιο εισόδημα διαμορφωθεί στο επίπεδο των 43.000 ευρώ.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι με την έκπτωση φόρου των 1.950 ευρώ κάποιος θα είναι αφορολόγητος αν δηλώνει ετήσιο εισόδημα έως 9.000 ευρώ. Αυτό διότι με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα ο φόρος που θα προκύψει θα είναι 9.000 Χ 21% = 1.890 ευρώ. Το ποσό αυτό θα είναι χαμηλότερο του επιστρεφόμενου ποσού των 1.950 ευρώ, άρα ο συγκεκριμένος πολίτης θα είναι αφορολόγητος.
Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που ο φόρος που προκύπτει από την κλίμακα είναι χαμηλότερος από την αυτόματη επιστροφή των 1.950 ευρώ το κράτος δεν επιστρέφει τη διαφορά, αλλά τον θεωρεί αφορολόγητο.
- Για τους ελεύθερους επαγγελματίες προβλέπεται φορολογική κλίμακα με δύο συντελεστές: 26% για εισόδημα έως 50.000 ευρώ και 33% για το υπερβάλλον. Οι φορολογούμενοι αυτοί δεν θα έχουν αφορολόγητο ούτε σύστημα επιστροφής φόρου.
 Καταργούνται οι φοροαπαλλαγές για τους τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, για τα ενοίκια κύριας κατοικίας και των παιδιών που σπουδάζουν, για τα δίδακτρα φροντιστηρίων και για τα ασφάλιστρα ζωής και διατηρούνται μόνο αυτές που αφορούν τα έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, οι δωρεές, οι χορηγίες και η διατροφή προς τον πρώην ή την πρώην σύζυγο.
Αυτοτελής φόρος στα ενοίκια
- Θεσπίζεται νέα κλίμακα για τη φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια, καθώς και των εφάπαξ που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι όταν αποχωρούν από την υπηρεσία τους για συνταξιοδότηση.
Ειδικότερα, ενοίκια και εφάπαξ θα φορολογούνται με συντελεστή 10% έως 12.000 ευρώ, 30% από 12.000 ευρώ έως 60.000 ευρώ και 45% για τα υπερβάλλοντα.
- Αυξάνεται από 10% σε 15% ο φόρος τόκων των καταθέσεων, ενώ τα κέρδη υπεραξίας κεφαλαίου που προκύπτουν από τη μεταβίβαση ακινήτου θα φορολογούνται με συντελεστή 20%.
  Για τις επιχειρήσεις ο φόρος στα αδιανέμητα κέρδη αυξάνεται στο 26% από 20% σήμερα, ενώ μειώνεται στο 10% για τα μερίσματα από 25%.
 ewsroom ΔΟΛ

*** Απάντηση της Χρυσής Αυγής Καλαμάτας "στους Αμερικανοκομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ"
Απάντηση της Χρυσής Αυγής Καλαμάτας "στους Αμερικανοκομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ"
* Η επίθεση της Χρυσής Αυγής κατά της εξέγερσης του Πολυτεχνείου συνεχίζεται και αύριο στις 8 μ.μ. η Τ.Ο. Καλαμάτας διοργανώνει στα γραφεία της ομιλία με θέμα "Ο μύθος του Πολυτεχνείου - Αλήθειες και ψέματα". Παράλληλα η Τ.Ο. Καλαμάτας της Χρυσής Αυγής εξέδωσε απάντηση προς τους "τους Αμερικανοκομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ", η οποία έχει ως εξής:
Ανακοίνωση-απάντηση στη Χρυσή Αυγή «για τους δήθεν ανύπαρκτους νεκρούς στον ξεσηκωμό της 17ης Νοέμβρη του 1973», εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας. Στην απάντησή τους, οι νοσταλγοί των αλήστου μνήμης σφαγέων Τσαουσέσκου, Στάλιν, Άρη Βελουχιώτη (Θανάση Κλάρα ή «Μιζέρια) κ.α., και ιδεολογικοί απόγονοι των σταλινοτσολιάδων συμμοριτών του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΔΣΕ, που αιματοκύλισαν την Ελλάδα για να την κόψουν στα δύο και να παραδώσουν την Μακεδονία και την Θράκη μας στους Βουλγάρους, μας αποδίδουν διάφορους χαρακτηρισμούς βγαλμένους απευθείας από τον μαρξιστικό υπόνομο («μαύρη νύχτα», «ανδρείκελα της χούντας» κ.τ.λ.), αλλά για την. «ταμπακιέρα» (και την. Ηλένια) δε λένε κουβέντα. Γιατί άραγε; Μήπως γιατί δεν μπορούν να αμφισβητήσουν τα ακλόνητα στοιχεία που παραθέτουμε;
Όσο δε για την «ανιδιοτέλεια» των δήθεν «αγωνιστών» του Πολυτεχνείου, για την οποία με περίσσιο θράσος ομιλούν οι σημερινοί αμερικανοκομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ, μήπως εννοούν το παράδειγμα της «Εδώ Πολυτεχνείο» Μαρίας Δαμανάκη, που αφού άρχισε από το ΚΚΕ, πέρασε στη συνέχεια από το δικό τους κόμμα (τον Συνασπισμό, και μάλιστα ως αρχηγός του!), για να καταλήξει στο ΠΑΣΟΚ και από το 2009 να είναι διορισμένη Εκπρόσωπος της Ελλάδος στην Κομισιόν, όπου κάνει. κονομισιόν μερικές χιλιάδες ευρώ το μήνα, όσα βγάζει ένας μέσος εργαζόμενος σε ένα χρόνο; Ή μήπως εννοούν τον Λαλιώτη, των «μεγάλων έργων», όπως π.χ. του πολύπαθου δρόμου της Τσακώνας που λίγο καιρό μετά από τα πανηγυρικά-προεκλογικά του εγκαίνια. κατέρρευσε, χωρίς ακόμα να έχει αποκατασταθεί; Ή μήπως εννοούν τους χιλιάδες δήθεν «αγωνιστές» του Πολυτεχνείου, που με τον ερχομό της φαυλοκρατικής μεταπολίτευσης κατέλαβαν εξ' εφόδου τα κόμματα, τον κρατικό μηχανισμό και τα ΜΜΕ, κι έφαγαν, έφαγαν, έφαγαν τον αγλέουρα κι όταν διαπίστωσαν πως δεν υπήρχε τίποτα άλλο να φάνε (γιατί τα έφαγαν όλα!) μας παρέδωσαν σιδηροδέσμιους στα νύχια των διεθνών τοκογλύφων; Χορτάσαμε από την. ανιδιοτέλειά τους. Δε θέλουμε άλλη!
Το είπαμε και το επαναλαμβάνουμε: η «Γενιά του Πολυτεχνείου» είναι υπεύθυνη για τη δυστυχία μας. Να φύγει και να πάει στον αγύριστο, για να ξημερώσει επιτέλους η Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού!
(ΥΓ): «Όλοι μαζί ενάντια στους ναζί», γράφουν στο τέλος οι «σύντροφοι» του ΣΥΡΙΖΑ. Τι εννοούν άραγε; Όλα τα «παιδιά» του σάπιου μεταπολιτευτικού συστήματος -ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, Καμμένοι-, μνημονιακά και δήθεν «αντιμνημονιακά», ενάντια στην Χρυσή Αυγή; Αυτό εννοούν προφανώς. Όλοι, λοιπόν, εναντίον της Χρυσής Αυγής και η Χρυσή Αυγή εναντίον όλων! Συμφωνούμε! Και πολύ σύντομα θα μετρηθούμε.    ΧΡΥ ΣΗ ΑΥΓΗ - Τ.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

*** Περνάει από συμβούλιο η μελέτη της Κηπούπολης

Με το  Γιάννη Σινάπη
Περνάει από συμβούλιο η μελέτη της Κηπούπολης
* Στην Αθήνα, στο υπουργείο Περιβάλλοντος, για το σχέδιο πόλης στην Κηπούπολη, βρέθηκε χθες η διευθύντρια Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμάτας Παναγιώτα Κουράκλη, όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας. Και παρατήρησε ότι ενδεχομένως να συζητηθεί στο κεντρικό ΣΧΟΠ την ερχόμενη Δευτέρα 19 του μήνα, το θέμα της πολεοδομικής μελέτης της περιοχής.

Ο δήμαρχος διευκρίνισε ότι για την Κηπούπολη πρέπει να προσδιοριστεί η αρτιότητα και ο συντελεστής δόμησης, που σύμφωνα με την πρόταση του δήμου προβλέπεται στα 600 τ.μ. και στο 0,6, αντίστοιχα, ενώ το υπουργείο (υπηρεσιακά) έχει ζητήσει 1.000 τ.μ. «Επιμένουμε σ’ αυτό, στην πρότασή μας», είπε ο δήμαρχος και παρατήρησε ότι μ’ αυτή συμφωνεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου.
Επεσήμανε ότι πρέπει να λήξει αυτή η εκκρεμότητα για να προχωρήσουν στην πράξη εφαρμογής, που έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.   Γ.Σ.

*** "Μαύρη Θύελλα": Πρώτα από όλα νίκη με Κόρινθο

"Μαύρη Θύελλα": Πρώτα από όλα νίκη με Κόρινθο…
*  ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΜΠΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ
H ένσταση που υπέβαλε η Προοδευτική μετά το διπλό της Καλαμάτας στον Κορυδαλλό και η αβεβαιότητα που υπάρχει οσό αφορά την εκδίκαση της, είναι λογικό να έχουν επηρεάσει αρκετά τους ανθρώπους της Μεσσηνιακής ομάδας αυτές τις μέρες.
Ο πρόεδρος Γιώργος Ράλλης - ο οποίος ως νομικός γνωρίζει καλύτερα το θέμα - είναι φυσικά αισιόδοξος πως την ερχόμενη Πέμπτη η Καλαμάτα θα κερδίσει την εκδίκαση, ωστόσο επειδή το θέμα είναι περίπλοκο κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα από τώρα το τι θα γίνει. Να θυμίσουμε πως σε περίπτωση που δικαιωθεί η Προοδευτική, τότε η Καλαμάτα θα χάσει στα χαρτιά τους 3 βαθμούς που πήρε την περασμένη Κυριακή.
Ωστόσο, αυτό που προέχει τώρα είναι το εντός έδρας παιχνίδι της Κυριακής με την Κόρινθο (3 μ.μ. Δημοτικό Στάδιο). Η Καλαμάτα προέρχεται από ένα σπουδαίο διπλό, είναι βέβαιο ότι θα έχει πολύ κόσμο μαζί της την Κυριακή, για αυτό και είναι μια μεγάλη ευκαιρία να έρθει η νίκη που θα την διατηρήσει στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.
Στο μελανόλευκο στρατόπεδο, η ένσταση της Προοδευτικής ήταν το κύριο θέμα συζήτησης τις προηγούμενες μέρες, αλλά από χθες όλοι έστρεψαν την προσοχή τους στο αγωνιστικό μέρος. Ο Μπένος ζήτησε από τους παίκτες του να αφοσιωθούν μόνο στο ματς με την Κόρινθο για να πανηγυρίσουν στο τέλος το επιθυμητό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από την νίκη.
Το σκέφτεται για την 11άδα
Ο Μεσσήνιος τεχνικός δεν υπολογίζει για τον αγώνα της Κυριακής στον τραυματία Αγη Πασά, ο οποίος τέθηκε εκτός μάχης. Ο Βαγγέλης Καούνος ανέβασε ρυθμούς ωστόσο φαίνεται πως δεν είναι έτοιμος να παίξει 90λεπτά. Λογικά λοιπόν θα καθίσει στον πάγκο και θα χρησιμοποιηθεί στην πορεία του αγώνα. Από εκεί και πέρα, η Καλαμάτα δεν θα ρισκάρει την συμμετοχή του Πούτσι ως μικρού στο εν λόγω ματς. Και αυτό γιατί θα κινδυνεύσει με νέα ένσταση, αυτή τη φορά από την Κόρινθο…
Ετσι, ο Μπένος είτε δεν θα ξεκινήσει τον Πούτσι είτε θα τον βάλει να παίξει ως μεγάλος, δηλαδή θα χρησιμοποιήσει στην 11άδα τρεις ακόμη μικρούς. Η σημερινή προπόνηση θα γίνει το πρωί στο γήπεδο του Αρι, όπου και ο Μπένος θα δείξει τις προθέσεις του όσον αφορά την αρχική 11άδα που θα παρατάξει την Κυριακή.    Ν.Τσ.

***  Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας στην Καλαμάτα :
* ΣΤΙΣ 24 ΚΑΙ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας στην Καλαμάτα
Στην Καλαμάτα θα προβληθούν οι ταινίες από το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και συγκεκριμένα στο Πνευματικό Κέντρο το επόμενο Σαββατοκύριακο 24 και 25 Νοεμβρίου.
Το 2012 αποτελεί ξεχωριστή χρονιά για το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας αφού συμπληρώνει 35 χρόνια ζωής. Το Φεστιβάλ αυτό, είναι ένα από τα 15 φεστιβάλ (μεταξύ των οποίων και αυτά της Βενετίας, του Βερολίνου, κ.α.) στα οποία η ταινία που βραβεύεται, αποκτά αυτομάτως υποψηφιότητα για το μεγάλο βραβείο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Από φέτος ενοποιήθηκαν για πρώτη φορά τα δύο διαγωνιστικά του τμήματα (φιλμ και digi) σε ένα. Παρά την κρίση, η συμμετοχή -ανεξάρτητων στην πλειονότητά τους- δημιουργών εξέπληξε την διοργάνωση: 209 ταινίες υποβλήθηκαν κι απ' αυτές 83 τελικά προβλήθηκαν στο Φεστιβάλ. Πρόκειται για αριθμό-ρεκόρ, ειδικά σε μια εποχή ύφεσης. Η κρίση ενέπνευσε αρκετούς σκηνοθέτες: ανεργία, χρέη, άστεγοι, άνοδος του εθνικισμού, "φακελάκια", ΣΔΟΕ, συνέντευξη για δουλειά, μετανάστευση, βία κλπ. Κάποιους άλλους τους επηρέασε έμμεσα, αφού δημιούργησαν ταινίες φαντασίας για μια «μετακαταστροφική» Ελλάδα. Επίσης, ο θάνατος ήταν από τα κυρίαρχα θέματα. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι σχέσεις και οι υπαρξιακές αναζητήσεις, ενώ κάποιοι μικρομηκάδες ασχολήθηκαν με το θέμα της παιδεραστίας. Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν τα παιδιά αρκετών κινηματογραφιστών, όπως ο γιος του Γιώργου Τσεμπερόπουλου, ο ανιψιός του Μ. Καραμαγκιώλη, ο γιος του Αντώνη Καφετζόπουλου, η κόρη του Γιώργου Πανουσόπουλου και της Μπέτυς Λιβανού.
Αρκετοί γνωστοί ηθοποιοί συμμετείχαν σε πολλές ταινίες, κάποιοι μάλιστα διαγωνίστηκαν και ως σκηνοθέτες, ενώ αυξημένη ήταν η συμμετοχή γυναικών σκηνοθετών, και μάλιστα με αξιόλογα δείγματα δουλειάς.
Φέτος δεν ήταν λίγες οι βωβές ταινίες - αναμεσά τους και το «Χαμομήλι» του Νεριτάν Ζιντζιρία που απέσπασε το πρώτο βραβείο. Το 2ο Βραβείο Μυθοπλασίας κέρδισε η ταινία "Τσέλσι - Μπαρτσελόνα".

***   "Λιομάζωμα στη Μεσσηνία" από Δανούς επισκέπτες  :
"Λιομάζωμα στη Μεσσηνία" από Δανούς επισκέπτες
* ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΤΡΙΓΚΙΛΙΔΑ

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το πρακτορείο Τριγκιλίδας διοργανώνει με επιτυχία το πρόγραμμα «Λιομάζωμα στην Μεσσηνία», προσφέροντας σε 60 Δανούς τουρίστες μια μοναδική εμπειρία: Να γνωρίσουν από κοντά την συλλογή του ελαιοκάρπου συμμετέχοντας οι ίδιοι στην όλη διαδικασία, να δουν πώς επεξεργάζεται ο καρπός της ελιάς και στη συνέχεια να γευτούν το περίφημο αγουρόλαδο μαζί με άλλες παραδοσιακές λιχουδιές του τόπου, όπως λαλάγγια, καψαλιστό ψωμί, ελιές, τυρί σφέλα, παστό, λουκάνικο, παξιμάδια και γλυκίσματα, όπως δίπλες και κουραμπιέδες.
Οι 60 Δανοί τουρίστες, καθώς και τα άλλα δύο γκρουπ συμπατριωτών τους που θα ακολουθήσουν μέσα στη χρονιά, συμμετέχουν ενεργά στο λιομάζωμα. Στρώνουν το λιόπανο, κλαδεύουν και ραβδίζουν τις ελιές και σακιάζουν τον καρπό. Κι οι εμπειρίες τους από το μάζεμα της ελιάς δεν σταματούν εκεί. Το πρώτο γκρουπ της χρονιάς επισκέφθηκε επίσης τα ελαιοτριβεία Μπηλιώνη στο Σταυροπήγιο και Βαλαβάνη στη Στούπα, όπου οι Δανοί τουρίστες είδαν από κοντά την επεξεργασία του ελαιοκάρπου από κοντά και γεύτηκαν το φρέσκο αγουρόλαδο με καψαλιστό ψωμί (τη γνωστή καψάλα) και άλλα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Επίσης επισκέφθηκαν και γευμάτισαν στο παραδοσιακό ελαιοτριβείο Σπαρπαλέζου στο χωριό Μάλτα, με παραδοσιακά μανιάτικα και μεσσηνιακά προϊόντα, υπό τους ήχους ελληνικής μουσικής. Μάλιστα οι ίδιοι δήλωσαν κατενθουσιασμένοι από την πρωτόγνωρη για τους περισσότερους απ' αυτούς εμπειρία και εξέφρασαν την γνώμη τους για τη δυσκολία που έχει το μάζεμα της ελιάς.
Επίσης το ταξίδι τους στην Ελλάδα τους έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουν και άλλα μέρη της Μάνης (Καρδαμύλη, Αγιο Νικόλαο, Καστάνια, Μηλιά, Θαλάμες, Αρεόπολη, Γύθειο), αλλά και να επισκεφτούν το Μυστρά, τη Σπάρτη, τον Ταΰγετο και την Καλαμάτα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Δανοί τουρίστες εξέφρασαν τη δυσφορία τους για τα μέσα ενημέρωσης της χώρας τους και συγκεκριμένα για το πώς παρουσιάζουν το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδας. Οπως είπαν, αντίθετα με την εικόνα που περνάει στη χώρα τους, μας βρίσκουν πολύ φιλικούς, φιλόξενους κι εργατικούς και «όχι τεμπέληδες» όπως περιγράφουν τα μέσα ενημέρωσης της Δανίας. Μάλιστα πολλοί από αυτούς έχουν έρθει πολλές φορές στην Ελλάδα και δήλωσαν ότι θα ξαναέρθουν.
Το γραφείο “Τριγκιλίδας Travel” θα συνεχίσει να διοργανώνει θεματικά ταξίδια αγροτουρισμού για να γνωρίσουν περισσότεροι Δανοί τουρίστες την επεξεργασία ελαιολάδου και να γίνουν έτσι οι καλύτεροι πρεσβευτές του ελαιολάδου για την χώρα μας .-


*** Ουδέν νεώτερον για το Παραδείσια-Τσακώνα: Ούτε ο Καλογιάννης έδωσε κάτι για το δρόμο   : Ουδέν νεώτερον για το Παραδείσια-Τσακώνα: Ούτε ο Καλογιάννης έδωσε κάτι για το δρόμο  * Κανένα καινούργιο στοιχείο για την παράδοση του Παραδείσια-Τσακώνα δεν έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Στ. Καλογιάννης κατά τη χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε στην Αθήνα. Επανέλαβε τα γνωστά και δεν απέκλεισε κανένα ενδεχόμενο για την τύχη της προσφυγής, παρότι υπεραμύνθηκε των ενεργειών του υπουργείου. Από την πλευρά του ο βουλευτής Θαν. Πετράκος καλεί σε παμμεσσηνιακό μέτωπο για τους δρόμους και προχωρεί σε συναντήσεις. Ενώ συγκρατημένη αισιοδοξία εξέφρασε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας αποκλείοντας το "σπάσιμο λουκέτων" για να δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος.
Παράκαμψη Παραδείσια - Τσακώνα: Στο Ελεγκτικό Συνέδριο ρίχνει τις ευθύνες ο Στ. Καλογιάννης
"Οχι" Νίκα στο "ντου" για άνοιγμα του δρόμου
"Παμμεσσηνιακό μέτωπο για τους αυτοκινητόδρομους"

***  Φορτώνει παλιοσίδερα για εταιρεία ανακύκλωσης   :
Φορτώνει παλιοσίδερα για εταιρεία ανακύκλωσης
* ΤΟ "ΤΖΟΑΝΝΑ VI" ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

 Παλιοσίδερα φορτώνει το φορτηγό πλοίο "Tzoanna VI" στο λιμάνι Καλαμάτας. Οπως πληροφορηθήκαμε, το φορτίο προέρχεται από την εταιρεία "Ανακύκλωση Μεσσηνίας Α.Ε." και προορισμός του είναι λιμάνι της Βόρειας Ελλάδας.

*** 6 χιλιόμετρα με τα πόδια για να πάνε σπίτια τους  :
Με  τη  Γιούλα;  Σαρδέλη
6 χιλιόμετρα με τα πόδια για να πάνε σπίτια τους
* ΧΑΛΑΣΕ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Εξι χιλιόμετρα περπάτησαν προχθές το μεσημέρι μέχρι να φτάσουν στα σπίτια τους οι μαθητές του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου Μελιγαλά, όπως κατήγγειλαν χθες στην "Ε" ένας εκ των γονέων και ο διευθυντής του Γυμνασίου Γιώργος Ρερές.
Το λεωφορείου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, το οποίο έκανε το συνηθισμένο του δρομολόγιο, στο δρόμο προς Βαλύρα έπαθε βλάβη. Παρότι όπως μας είπε ο γονέας έγινε τηλεφώνημα ώστε να έρθει άλλο όχημα να πάρει τα παιδιά, άλλο λεωφορείο δεν ήρθε και τελικά περίπου 47 μαθητές ξεκίνησαν από τη διασταύρωση της Σκάλας για τα σπίτια τους με τα πόδια, περπατώντας ασυνόδευτα σε ένα στενό αγροτικό δρόμο.
Το γεγονός έκανε τους γονείς να ανησυχήσουν, γιατί οι περισσότεροι εργάζονταν και δε μπορούσαν να πάνε να τα πάρουν με τα αυτοκίνητά τους. Το γεγονός επιβεβαίωσε και η διεύθυνση του σχολείου, προσθέτοντας ότι από την αρχή της χρονιάς, τα προβλήματα με τη μεταφορά ήταν πάρα πολλά (π.χ. καθυστερήσεις δρομολογίων, μικρά οχήματα στα οποία οι μαθητές στέκονταν όρθιοι). Για το προχθεσινό περιστατικό, δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη απάντηση από το ΚΤΕΛ, ενώ χθες ο κ. Ρερές θα ετοίμαζε έγγραφο προς την υπεύθυνη της επιτροπής παιδείας του δήμου, Παναγιώτα Γεωργακοπούλου.  Γ.Σαρ.

*** Εκδρομή με τρένο μέχρι τους Χράνους  :
Με το Γιάννη  Σινάπη

Εκδρομή με τρένο μέχρι τους Χράνους
* ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΟΥΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
Και μεσσήνιοι μπορούν να μετάσχουν στην εκδρομή με τρένο, που πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο στο καταργημένο σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου. Σύμφωνα με ενημέρωση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι μεσσήνιοι μπορούν να ταξιδέψουν το πρωί της Κυριακής στη διαδρομή Ζευγολατιό - Χράνοι με επιστροφή, με τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ. Οσοι επιθυμούν, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το ταξίδι σε μια περιοχή με τοπία εξαιρετικού φυσικού κάλλους. Το τρένο θα βρίσκεται στο Ζευγολατιό στις 10 το πρωί και τα εισιτήρια θα εκδοθούν εντός της αμαξοστοιχίας.
Να υπενθυμίσουμε ότι η εκδρομή του Σαββατοκύριακου, στην οποία θα μετάσχουν φίλοι του σιδηροδρόμου από την Ευρώπη και την Ελλάδα, θα γίνει στη γραμμή Πύργος - Καλαμάτα με επιστροφή και την παράκαμψη έως τους Χράνους Αρκαδίας. Το τρένο θα αναχωρήσει στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου από τον Πύργο και θα φθάσει στην Καλαμάτα στις 4 το απόγευμα, με στάση στο Ζευγολατιό στις 2.30 το μεσημέρι. Την Κυριακή θα αναχωρήσει στις 9 το πρωί από Καλαμάτα και μετά την παράκαμψη μέχρι τους Χράνους θα σταματήσει στις 2 το μεσημέρι στο Καλό Νερό για ένα δίωρο και η εκδρομή θα ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα στον Πύργο.
Γ.Σ.

***  Ο Γιάννης Πλατάρος διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  :
Με  τη Γιούλα  Σαρδέλη
Ο Γιάννης Πλατάρος διευθυντής  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
* Σήμερα αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα ως διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας ο μαθηματικός και μέχρι τώρα διευθυντής του Λυκείου Μεσσήνης Γιάννης Πλατάρος πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Η θητεία του θα διαρκέσει ως τις 31 Ιουλίου του 2015, όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο από το υπουργείο Παιδείας.

Ο κ. Πλατάρος παίρνει τη θέση του Κώστα Βασιλόπουλου, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε, αφού πρώτα στη θέση του αναπληρωτή διευθυντή είχε τοποθετηθεί ο Κώστας Ανδρεάκος. Ο κ. Ανδρεάκος θα γινόταν διευθυντής αν παραιτείτο από δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας καθώς υπάρχει ασυμβίβαστο. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και έτσι ο ίδιος θα συνεχίσει να είναι διευθυντής του Γυμνασίου Παραλίας και αναπληρωτής στη Δευτεροβάθμια Μεσσηνίας.
Διευθυντής στο Λύκειο Μεσσήνης γίνεται ο Βασίλης Γεωργιόπουλος, ο οποίος ως τώρα ήταν υποδιευθυντής, στο ίδιο σχολείο.  Γ.Σαρ.

*** Κοδέλας και Πετράκος για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην Ερμιονίδα
Κοδέλας και Πετράκος για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην Ερμιονίδα
* Στην περιοχή της Ερμιονίδας εδώ και μερικές μέρες συντελείται ένα έγκλημα σε βάρος του περιβάλλοντος, της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας και της κοινής λογικής (δείτε και σχετικό Δελτίο Τύπου, 5/11/2012).
Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε δάση αποτελούν πρόκληση για όλη την κοινωνία. Η κυβέρνηση έχει αλλάξει τα νοήματα στις λέξεις. Έτσι, όταν λέει “επαναδιαπραγμάτευση” εννοεί “νέο μνημόνιο”, όταν λέει “σωτηρία της χώρας” εννοεί τη “σωτηρία των δανειστών”, όταν αναφέρεται στις περιβόητες “επενδύσεις” εννοεί κέρδη για λίγους, πληρωμένα από τον οικονομικά εξοντωμένο ελληνικό λαό και καταστροφή για τις τοπικές κοινωνίες και το φυσικό περιβάλλον.
Οι κάτοικοι, από την πρώτη στιγμή που έγινε αντιληπτό το έγκλημα αντέδρασαν και επί 20 ημέρες δίνουν μάχη για να σώσουν τον τόπο τους. Ο αγώνας τους είναι υποδειγματικός και ανυποχώρητος και χάριν σε αυτόν έχουν προσωρινά διασωθεί εκατοντάδες στρέμματα δάσους.
Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Ερμιονίδα από την αρχή, εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους και συμμετέχουν στον αγώνα των κατοίκων.
Παράλληλα, ο βουλευτής Αργολίδας, Δημήτρης Κοδέλας, επισκέφθηκε την Τρίτη 13 Νοεμβρίου για δεύτερη φορά την περιοχή “ΠΛΑΣΑ”, όπου οι κάτοικοι δίνουν αγώνα ενάντια στα μηχανήματα του επενδυτή. Το πρόβλημα επίσης γνωστοποιήθηκε από τον βουλευτή στον υπουργό του ΥΠΕΚΑ κ. Ε. Λιβιεράτο και ζητήθηκε η παρέμβασή του ενώ επικοινωνία υπήρξε και με τον Ειδικό Γραμματέα Δασών.
Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας βρέθηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Θανάσης Πετράκος και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο ζήτημα της εγκατάστασης των φωτοβολταϊκών.
Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου κατατέθηκε σχετική ερώτηση στα αρμόδια υπουργεία από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρη Κοδέλα, Θανάση Πετράκο και Ευγενία Ουζουνίδου.
Είναι σαφές ότι υπάρχει ανάγκη άμεσης παρέμβασης της πολιτείας, υποχρέωση η οποία πηγάζει από το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας (άρθρο 24). Όσο αυτό δε γίνεται η πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον, τη λογική και το δίκαιο.
Ο κυβέρνηση ας αναλάβει, πριν να είναι αργά, τις ευθύνες της!
Από  το Γραφείο Τύπου του Δημήτρη Κοδέλα

*** ΧΟΣΕ  ΜΟΥΧΙΚΑ  πρόεδρος  ΟΥΡΑΓΟΥΑΗΣ :
Είναι  ο πλέον  φτωχός πρόεδρος  κράτους σ΄ όλο τον κόσμο .-

*** Καλογιάννης: Η Ολυμπία Οδός δεν θα φτάσει στη Μεσσηνία :
*Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σταύρος Καλογιάννης προανήγγειλε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ότι θα τροποποιηθεί η σύμβαση παραχώρησης και ενδεχομένως η Ολυμπία Οδός να μην φτάσει στη Μεσσηνία. Με απλά λόγια: Οι Μεσσήνιοι θα εξακολουθούν να πληρώνουν στα διόδια της Ελευσίνας την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού ενώ ο δρόμος δεν θα φτάσει ποτέ στη Μεσσηνία .-

***  Για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου  :

* Μυτιλήνη, 15 Νοεμβρίου 2012

Εξαιτίας της καταγωγής μου από την Καλαμάτα, και παρόλο που διαμένω πλέον μόνιμα στη Μυτιλήνη τα τελευταία 21 χρόνια, παρακολουθώ τον τοπικό τύπο της γενέτειρας μου. Με έκπληξη ενημερώθηκα από την έγκριτη εφημερίδα σας, ότι από την Τοπική Κίνηση της Χύσης Αυγής διανέμονται φυλλάδια στην πόλη της Καλαμάτας όπου αναφέρεται «Όχι στο παραμύθι του Πολυτεχνείου, Όχι στους ψεύτικους νεκρούς», «Πολυτεχνείο, ζητούνται νεκροί, ο ευρών αμοιφθήσεται».
Ορμώμενος από την αγωνία τους να πληροφορηθούν για την ύπαρξη νεκρών στο Πολυτεχνείο αλλά και εξαιτίας της αμοιβής που υπόσχονται, μπήκα στον κόπο για να επικοινωνήσω μαζί σας για την αναφορά ενός νεκρού νέου που χάθηκε στο Πολυτεχνείο τις ημέρες εκείνες. Πρόκειται για το Μιχάλη Μυρογιάννη, ηλεκτρολόγου από τη Μυτιλήνη όπου δολοφονήθηκε τη 18η Νοεμβρίου 1973 στην περιοχή έξω από το Πολυτεχνείο. «Ο νεαρός έπεσε σαν κοτόπουλο», περιέγραφε στην κατάθεσή του αργότερα ο οδηγός του Ντερτιλή - ο 21 ετών τότε Αντώνης Αγριτέλλης - και συνέχισε: «Μετά το φόνο ο Ντερτιλής, σα να μη συνέβαινε τίποτα, μπήκε στο τζιπ και χτυπώντας με στην πλάτη, μου είπε: “Με παραδέχεσαι ρε; 45 χρονών άνθρωπος και με τη μία στο κεφάλι!”. Ο Μιχάλης Μυρογιάννης επίσης περιλαμβάνεται στον επίσημο κατάλογο έρευνας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου που περιλαμβάνει 24 άτομα.
Ο σύλλογος φοιτητών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του οποίου είχα την τιμή να ήμουν μέλος, ενώ για ένα έτος διετέλεσα και πρόεδρος του, φέρει το όνομα του αδικοχαμένου νέου. Με την ιδιότητα αυτή είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τη μάνα του Μιχάλη Μυρογιάννη, η οποία στη μνήμη του γιου της, κάθε χρόνο, πρόσφερε λίγα χρήματα από το υστέρημα της στο σύλλογο φοιτητών. Η θύμηση της μου προκαλεί μεγάλη συγκίνηση καθώς στα δακρυσμένα μάτια της, ως νέους φοιτητές τότε, έβλεπε τον γιο της. Η προτομή του Μιχάλη Μυρογιάννη βρίσκεται στο πάρκο Αγ. Ειρήνης της Μυτιλήνης, από όπου και η φωτογραφία, έτσι ώστε όλοι οι Μυτιληνιοί να μην ξεχάσουν ποτέ τα εγκλήματα που συντελέστηκαν στην πατρίδα μας την περίοδο εκείνη. Τα μέλη του εν λόγω κόμματος στη Μυτιλήνη μπορούν να βεβαιώσουν για την ορθότητα των προαναφερθέντων.
Η Γενιά του Πολυτεχνείου, εκτός από την αποκατάσταση της δημοκρατίας και την ευρωπαϊκή τροχιά της Ελλάδας, συνδέθηκε δυστυχώς και με το αναπτυξιακό μοντέλο που μας έφερε στο χείλος του γκρεμού. Οι σημερινοί αγώνες έχουν να κάνουν κυρίως με το πώς η Γενιά του Μνημονίου θα καταφέρει να ζήσει με αξιοπρέπεια, βιωσιμότητα και αλληλεγγύη. Η μεταπολίτευση πέθανε, το μήνυμα του Πολυτεχνείου όμως πρέπει να μείνει ζωντανό. Σε κάθε περίπτωση η δημοκρατική παράδοση του τόπου μας πρέπει να ενεργοποιήσει όλους μας και να μας οπλίσει με δύναμη ώστε γίνουμε ο καθένας μας το ανάχωμα απέναντι στην απενοχοποίηση της βίας και τον κοινωνικό αυτοματισμό.
Για την αποκατάσταση της μνήμης του Μιχάλη Μυρογιάννη, αλλά και της αλήθειας εν γένει, παρακαλώ όπως το εν λόγω κόμμα ανακαλέσει τις δηλώσεις του και προσφέρει την αμοιβή που υπόσχεται εις τους συλλόγους της Λέσβου «ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ στο Αιγαίο» και «Αγκαλιά», όπου τον τελευταίο καιρό καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια στήριξης των μεταναστών, που έρχονται από τα μικρασιατικά παράλια και έχουν μεγάλη ανάγκη βοήθειας.
Μετά τιμής
Μιχάλης Σ. Μπάκας
Συντονιστής ΠΚ Λέσβου των Οικολόγων Πράσινων


ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :
Ευρωλίγκα  στο  Μπάσκετ :
6η Αγωνιστική


15/11/2012 Κίμκι Φενέρμπαχτσε Ούλκερ 71 - 70

15/11/2012 Λιέτουβος Ρίτας ΤΣΣΚΑ Μόσχας 62 - 71

15/11/2012 Μπάμπεργκ Μπαρτσελόνα 66 - 86

15/11/2012 Πρόκομ Ελάν Σαλόν 70 - 76

15/11/2012 Ολίμπια Καντού 81 - 79

15/11/2012 Μακάμπι Ουνικάχα Μάλαγα 62 - 64

15/11/2012 Τσεντέβιτα Ζάγκρεμπ Ζαλγκίρις 108 - 106

15/11/2012 Παρτιζάν Μπεσίκτας 87 - 72

15/11/2012 Αλμπα Βερολίνου Σιένα 73 - 75

15/11/2012 Παναθηναϊκός Ρεάλ Μαδρίτης 79 - 68

16/11/2012 Αναντολού Εφές Αρμάνι Μιλάνο     77- 71 .- ^

16/11/2012 Κάχα Λαμποράλ Ολυμπιακός 72-89.-^ Ημίχρονο 20΄λεπτο : (40-47) , α΄ 10΄λεπτο : 19-22 , γ΄ 30΄λεπτο : 51-69,


*** Στο Δήμο Καλαμάτας και το τμήμα της Καρδιολογικής :
Image
* Θέμα ημερών είναι πλέον η ολοκλήρωση των διαδικασιών για την παραχώρηση και του τμήματος της Καρδιολογικής Κλινικής, στο χώρο των κτηρίων του παλαιού νοσοκομείου, στο Δήμο Καλαμάτας για την ανέγερση του νέου δημαρχείου.

Όπως ανέφερε χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας, με έγγραφό του ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Παν. Κατσίβελας ενημερώνει ότι όλα είναι πλέον έτοιμα για την παραχώρησή του. Συμπλήρωσε δε ότι στο συγκεκριμένο χώρο πρόκειται να λειτουργήσουν όλες οι κοινωνικές δομές και υπηρεσίες, τόσο του Δήμου Καλαμάτας όσο και των εθελοντικών ομάδων.
 Για το κυρίως κτήριο τόνισε ότι οι εργασίες ανακατασκευής συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς και η χρηματοδότηση του έργου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι απρόσκοπτη.
*** Σύλλογος εργαζομένων ΙΚΑ


Ενάντια σε απολύσεις εργαζομένων που προσλήφθηκαν με ΑΣΕΠ
 Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Μεσσηνίας συνεδρίασε εκτάκτως χθες, με αφορμή την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, κατά την οποία ακυρώνεται η πρόσληψη συναδέλφων του, που είχαν διορισθεί μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ (9Κ/2003).
 «Η απόλυση των 530 συναδέλφων αποδυναμώνει και καταρρακώνει, όχι μόνο την παροχή υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε όλη τη χώρα, αλλά και την προσωπική ζωή των συναδέλφων, οι οποίοι υπογραμμίζουμε ότι έχουν κριθεί, αξιολογηθεί και διορισθεί μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ.
 Λαμβάνοντας υπόψη την προσφορά εργασίας τους σε πάγιες και διαρκείς ανάγκες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις μεγάλες ελλείψεις του φορέα σε ανθρώπινο δυναμικό, τις διαρκείς και αυξανόμενες ανάγκες παροχής υπηρεσιών στον πολίτη, το Δ.Σ. καλεί όλους τους εκπροσώπους θεσμών και φορέων της πολιτείας να ταχθούν στο πλευρό των συναδέλφων της 9Κ.
 Το Δ.Σ. του Συλλόγου Μεσσηνίας δηλώνει αποφασισμένο να σταθεί με κάθε τρόπο στο πλευρό τους, με στόχο να μην υπάρξει ούτε μία απόλυση» αναφέρει η καταγγελία - ψήφισμα που εκδόθηκε από το Δ.Σ.


*** Πριν 94 χρόνια


ΧΑΡΙΝ της «Κάλτσας του στρατιώτου» συνεστήθη υπό της Νομαρχίας εις τα εκκλησιαστικά συμβούλια να περιφέρουν δίσκον την προσεχή Κυριακήν εις τους Ναούς προς συλλογήν εράνων. Εκτός τούτου και η ιδία επιτροπή της «Κάλτσας του Στρατιώτου» θα συλλέξη απ’ ευθείας εράνους υπέρ του σκοπού τούτου.

 -Η Νομαρχία εζήτησε και χθες τηλεγραφικώς παρά του εν Πειραιεί υποκαταστήματος της Εθνικής Τραπέζης την ταχείαν αποστολήν των παραχωρηθέντων υπό του Υπουργείου του Επισιτισμού κυτίων γάλακτος Νεστλέ και της κινίνης τόσον δια το ενταύθα Κέντρον Εφοδιασμού, όσον και δια τα λοιπά τοιαύτα του Νομού μας.

 -ΚΑΤΑ τηλεγράφημα του Αστυνομικού Σταθμάρχου Κορώνης η γρίππη εισέρχεται εις την ύφεσιν εν τη περιφερεία του. Η Νομαρχία πληροφορηθείσα ότι το φαρμακείον Κορώνης στερείται παντελώς φαρμάκων και εν γένει λειτουργεί ελαττωματικώς και επιβλαβώς εις την υγείαν των κατοίκων διέταξε τον Μοίραρχον Πύλου να μεταβή εκείσε και εξετάση την κατάστασιν.

*** Με Κόκκινη Μελάνη

Image
Στοχάσου και αρκεί
Νοέμβριος σαν Μάρτιος, ίσως και κάτι περισσότερο, με ζακέτα στους ώμους. Ήλιος, κρυαδούλες, καθαρός ορίζοντας, όλα μαζί στο κάδρο της ευλογημένης χώρας που κατέπεσε και σέρνεται σαν πληγωμένο ζαρκάδι σε αφιλόξενο δάσος. Σκόρπιες σκέψεις και ανεπίδοτα «γιατί», καθημερινά πλέον, που τα ‘παιρνε ο αέρας, μέχρι να φτάσω στο μαγαζί για τα ψώνια της ημέρας.
Στη μέση της διαδρομής βρίσκω ένα φίλο με την παρέα του. Ήταν ένας κύριος με το γιο του. «Το πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού πού είναι;», με ρώτησαν. «Αν εννοείται τα γραφεία της τοπικής ΝΟΔΕ, είναι εκεί, στην παραπέρα πολυκατοικία», απάντησα. Αλλά δε σταμάτησα. Ρώτησα ποιος είναι ο λόγος που ψάχνουν.
«Κοίταξε να δεις», μου λέει ο πατέρας. «Μεγάλωσα, μέχρι σήμερα, τα παιδιά μου δίχως μάνα, αλλά τα κατάφερα. Όμως, αυτή τη στιγμή δεν έχω να τα ζήσω. Δεν έχω, λοιπόν, άλλη λύση».
Τον ίδιο άνθρωπο είδα μετά από μία ώρα περίπου να κατεβαίνει τις σκάλες του Δημαρχείου. Μιλήσαμε και πάλι. Του είπα και εγώ για κάποια εταιρεία που ψάχνει υπαλλήλους. Έμοιαζε, όμως, θλιμμένος και απογοητευμένος.
Και πώς να μην είναι; Το φαινόμενο της ανεργίας είναι επώδυνο και μελαγχολικό, κατακουρελιάζει την προσωπικότητα, διαλύει το νόημα (ξεχωριστό, έστω, για τον καθέναν), προκαλεί τριγμούς στη συμπεριφορά της κάθε μέρα, υποδαυλίζει την ασχήμια της ψυχής, το ζόφο του λογικού, αναστατώνει την όποια ηρεμία.
Σιγά σιγά κάθε ένας από εμάς γίνεται ανέστιος στην ίδια του την πόλη, τη χώρα. Όμως, τι περιμένουμε ημιθανείς;
Στα παραμύθια η ζωή είναι απλή. Έρχεται πάντα ένα κακό και κάποτε τελειώνει. Στην Ελλάδα το κακό δε λέει να τελειώσει. Κάποιοι, μάλιστα, διαλαλούν ότι μόλις τώρα αρχίζει. Δεν είδατε, μας λένε, ακόμα τίποτα. Και ποιος «θα κρατήσει ενός λεπτού σιγή για τους απεγνωσμένους»; Ποιος θα μιλήσει για όσους δε φταίνε σε τίποτα και πρέπει να υποστούν τα αποτελέσματα του τρόπου ζωής... κάποιων -ασυνείδητων- άλλων;
Κάποια στιγμή πρέπει να μετρήσουμε το βάραθρο και να αποφασίσουμε αν θα συνεχίσουμε να αναπαράγουμε τις ίδιες συμπεριφορές που μετέτρεψαν τον τόπο μας σε κατεχόμενη χώρα. Ή αν θα βρούμε τη δύναμη και τη σοβαρότητα που χρειάζονται για να αντισταθούμε.
«Στοχάσου και αρκεί» έγραφε ο Ανώνυμος Έλλην, στις αρχές του 1800, αν θυμάμαι καλά, στο προοίμιο της Ελληνικής Νομαρχίας, ήτοι λόγος περί Ελευθερίας». Αλλά, βέβαια, μιλούσε για επανάσταση.  
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Έρκος Οδόντων

Ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία...
Image
Δυο ρουφηξιές του τσιγάρου δρόμος, όσο διαρκεί, δηλαδή, το πέρασμα της παράκαμψης του τμήματος Παραδείσια-Τσακώνα, με την καθυστέρηση της παράδοσής του γίνεται δυο τσιγάρα και βάλε για τους ανυπόμονους και νευρικούς οδηγούς. Όπερ μεθερμηνευόμενο σημαίνει επιβάρυνση της υγείας και, ενδεχομένως, σε καμιά στροφή «με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά», που λέει και ο Ρασούλης, αντίο ζωή.
Αλλά, ποιος νοιάζεται; Μήπως η εταιρεία; Δεν το βλέπω. Όπως όλες οι εταιρείες κοιτάζουν την τσέπη τους. Έτσι και η ΤΕΡΝΑ. Τα λεφτά της θέλει να πάρει και μπροστά σ’ αυτό στάχτη και μπούρμπερη... Άλλωστε, σκωπτικά τα έχει πει όλα ο Διονύσης Σαββόπουλος: «Σ’ ευχαριστώ, ω εταιρεία, εν αφθονία μού παρέχεις στέγη, τροφή και προστασία...».
Το Ελεγκτικό ίσως; Αυτό πατάει στο γράμμα και όχι στο πνεύμα του νόμου και αρνείται να ανάψει «πράσινο φως» για την παράδοση. Γιατί, αν συμβεί κάποιο ατύχημα στο υπό παράδοση τμήμα, χωρίς να έχουν οι τεχνικές λεπτομέρειες ολοκληρωθεί, θα είναι υπόλογο. Αλλά ποιο κομμάτι είναι, στ’ αλήθεια, περισσότερο επικίνδυνο; Εκείνο που χρησιμοποιούμε τώρα με τις κωλοστροφές ή το καινούργιο; Ρητορική είναι η ερώτηση, οπότε δε χρήζει απάντησης.
Έτσι όπως πάει το πράγμα με τις συνεχείς καθυστερήσεις, όταν η παράκαμψη της γέφυρας παραδοθεί στην κυκλοφορία, θα είναι άχρηστη πρακτικά, γιατί μετά από λίγο θα είναι έτοιμη η τοξωτή γέφυρα, στην οποία οι εργασίες συνεχίζονται χωρίς προβλήματα, καθώς τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα. Αν ο δρόμος, λοιπόν, παραδοθεί στην κυκλοφορία μετά τις γιορτές και η γέφυρα τον ερχόμενο Αύγουστο, τότε πολύ κακό για το τίποτα, ενώ δικαιώνεται ουσιαστικά μια ανταγωνίστρια εταιρεία που έχει κάνει ένσταση στο ΣτΕ για τη σκοπιμότητα του έργου.
Είναι κι αυτό ένα στοιχείο που παίζει σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συμβουλίου...
 Υ.Γ. Προς φορείς και λοιπούς μικροπολιτικούς καιροσκόπους. Αφήστε τις ταρζανιές, γιατί, αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι, οι πολίτες δε μασάνε πια από λεονταρισμούς.   Του Δημήτρη Γιατράκου

***

  *** ΑΠΟ ΤΙΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ  2012 :


~**  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/10/29102012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 29/10/2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/10/blog-post_30.html  , Ενημέρώσεις Ειδήσεις , Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/10/blog-post_31.html  , Τυφώνας ΣΑΝΤΙ στις Η.Π.Α. ..Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσεις , Με ειδήσεις Μεσσηνιακά και Άλλα , Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης , Πέμπτη 01 Νοεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Τα Βίντεο της ημέρας στο αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 01 Νοεμβρίου 2012 .-
 ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012, Ενημέρωση και Αθλητικά .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ,Σ/Κ 03 και 04 Νοεμβρίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Σάββατο στην ενημέρωση , Σάββατο 03 Νοεμβρίου 2012 , .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΗΣ ΑΓΑΠΗ ΓΑΜΟΣ , Κυριακά 04 Νοεμβρίου 2012 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Αθλητικές περιπλανήσεις Δευτέρα 05/11/2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής ενημέρωσης , Δευτέρα 05 Νοεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Αγιάζι ενημέρωσης Άρωμα Ζωής , Τρίτη 06 Νοεμβρίου 2012  .-
 ~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης με άρωμα Ζωής Tετάρτη 07 Νοεμβρίου 2012. -
 ~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 08 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ δικών μας ιστοσελίδων για το χωριό μας. Παρασκευή 09 Νοεμβρίου 2012
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/11/m.html  , Mεσσηνιακά καί Άλλα . Παρασκευή 09 Νοεμβρίου 2012.-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/11/a.html  , Αγιάζι ενημέρωσης του Σ/Κ ΜΕ Άρωμα Ζωής , Σάββατο και Κυριακή 10 και 11 Νοεμβρίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/11/blog-post_11.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ στο αγιάζι της ενημέρωσης ,Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Φθινοπωρινή Δευτέρα στο αγιάζι της ενημέρωσης , Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/11/blog-post_12.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012 .-
~*** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/11/blog-post_13.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/11/sila-buoran.html  , SILA - BUORAN Σιλα και Μποράν σειρά επισοδείων , Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_14.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης με άρωμα Ζωής , Tετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012. .-
~*** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/11/blog-post_15.html  , Ιστορικές αναδρομές - θυμήσεις , Για να μην ξεχνάμε την ιστορία του τόπου μας , Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/11/blog-post_15.html  , Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012 , Η ΛΙΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/11/blog-post_15.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη , 15 Νοεμβρίου 2012 , .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012 ,  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ καί Άλλα .-
~**

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ  ΠΟΥ  έχουμε  επισκευφθεί :
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ Σέρβικο Μοναστήρι :

http://youtu.be/6r3smNxL3sU  ,

Ιερά Μονή Χιλανδαρίου 6-8-2011 :

http://youtu.be/dKcRzeG7XZE  ,

Στην Ιερά Μονή Εσφηγμένου 5-8-2011 :

http://youtu.be/n4M1sFR6ezI  ,

Ι.Μ. Εσφηγμένου :

http://youtu.be/mxEo90dEV-c  ,

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΗΓΜΕΝΟΥ :

http://youtu.be/y8qZof6j0mg  ,

Αρσανάς -Ι.Μονή Εσφηγμένου :

http://youtu.be/IGflYW5Oncg  ,

Αρσανάς Χιλανδαρίου Σέρβικο :

http://youtu.be/grmVzbL5e1c  ,

Τάφος μοναχού Παϊσιου Σουρωτή 5-8-2011 :

http://youtu.be/vGgHoXHBbSw  ,

ΜΟΝΗ ΣΟΥΡΩΤΗΣ ΤΑΦΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟΥ :

http://youtu.be/ittiSBqYheI  ,

Στο γυναικείο Μοναστήρι στη Σουρωτή 2011 :

http://youtu.be/hRNHvwlo_AY  ,

ΣΟΥΡΩΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Τάφος Μοναχου Παϊσιου 5-8-2011 :

http://youtu.be/4Lxq2kE4P8c  ,

Ι. Μ. Παντοκράτωρα 2011 :

http://youtu.be/aaqUs4bc3No  ,

Από Προφήτη Ηλία στην Ι. Μ. Παντοκράτωρα :

http://youtu.be/VYQnplRKVr0  ,

Ι.Ν. στην ΣΚΗΤΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ :

http://youtu.be/472Q3gvEPQA  ,

Ιερά Σκήτη Προφήτη Ηλία :

http://youtu.be/o6UJ5k5VC3g  ,

Σκήτη Προφήτου Ηλία :

http://youtu.be/_t5pSbKHvdY  ,

Πριν τη βάπτιση στην Ι.Μ. Βουλκάνου 30-7-2011 :

http://youtu.be/V3YxUh3ljC8  ,

ΒΑΠΤΙΣΗ Ι.Μ. ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ :

http://youtu.be/vGLF2AB0_ck  ,

Ι Ν Μονής Ταξιαρχών 2012 ΛΕΣΒΟΥ :


http://youtu.be/I6zyE530_kE  ,

Ι Ν Ταξιαρχών λειτουργία 2012 :Μονταμάδου Λέσβου

http://youtu.be/ItXphnKSyfA  ,

Ι Μ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ Μονταμάδος ¨

http://youtu.be/Ni3xNwaT7PQ  ,

Ι.Ν. Αγίου Ραφαήλ Λέσβος 2012 :

http://youtu.be/qGkZxBDKeoY  ,

Μονή Αγ. Ραφαήλ Αγίασμα 2012 :

http://youtu.be/KZZzmJPUUzc  ,

Ι.Μ. Ραφαήλ λειτουργία Κυριακή 2012 :

http://youtu.be/nh_8b_ipuJ8  ,

Ι.Μ. Αγίου Ραφαήλ Μυτιλήνης 2012 :

http://youtu.be/Q3Ofj0JFO7o  ,

ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ 2012 :

http://youtu.be/Bg4iyKZk6ws  ,

ΤΕΓΕΑ Ι.Ν. Παναγίας 2012 :

http://youtu.be/mkPssDCPHIM  ,

Ι. Ν. Αγίας Φωτεινής Αρκαδίας 2012:

http://youtu.be/nrBgYEoNCQk  ,

εντός Ι.Ν. Αγίας Φωτεινής 2012 :

http://youtu.be/4ViHneJAP44  ,

Ι.Ν. Αγίας Φωτεινής Αρκαδία 2012 :

http://youtu.be/gKkSGJOzZUo  ,

Ι.Ν. Αναστέσεως Παραλία Καλαμάτας 2012 :

http://youtu.be/Xl4JTPVUFd0  ,

ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 2012 :

http://youtu.be/9vHMA7oURtc  ,

Προφήτης Ηλίας Μελιγαλα 2012 :

http://youtu.be/O7cLec7Ej4k  ,

 ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 2012 :

http://youtu.be/mretvsX7SSQ  ,

ΜΕΛΙΓΑΛΑ Προφήτης Ηλίας 2012 :

http://youtu.be/aaMzd8QUokQ  ,

Ι. Μ. ΒΡΑΧΩΝ ΝΕΜΕΑΣ : Παναγία Βράχου

http://youtu.be/bFRJlXeWBE0  ,

Ιερός Ναός Παναγία η Γερόντισσα στο Αρφαρά :

http://youtu.be/w9nbjXrd0bk  ,

Στον Αρσανά του Βατοπεδίου :

http://youtu.be/uf8ulGRPPns  



  *** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :

~ http://www.youtube.com/stamos01 , =2167 video.-
~ http://www.youtube.com/stamatios01 , =396video.-
~ http://www.youtube.com/vlasiskal , = 396 video.-









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου