ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρεωσης Παρασκευή 08 Μαρτίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρεωσης Παρασκευή 08  Μαρτίου  2013  ¨:
Χθές Τσικνοπέμπτη !
Τσικνοπέμπτη  στην Μεσσήνη (καρναβάλι)
Τσικνοπέμπτη στο Elilite  με Λύκειο Ελληνίδων
Το ποντικά κι  κοντά μας με τα Χρόνια  Πολλά  γιά  ΄'ολους  μας !

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :

*** Π.Θέμελης στην Ετ1: «Τα μνημεία πρέπει να συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη…» :
  * «Πιστεύω ότι η σχέση των αρχαιολόγων και όχι μόνο, αλλά και του κάθε ανθρώπου με τα αρχαία μνημεία, με την αρχαιότητα, πρέπει να ’ναι βιωματική. Άλλωστε, τα αγγίζουμε, τα πιάνουμε, τα βλέπουμε, ζούνε μέσα στην καθημερινότητά μας. Είναι κομμάτι της ζωής μας. Για μένα τουλάχιστον ισχύει αυτό απόλυτα, πέρα από το γεγονός ότι για μένα η Μεσσήνη είναι ένας τρόπος ζωής, είναι modus vivendi, δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς την απασχόληση με την Αρχαία Μεσσήνη».
Τα λόγια ανήκουν στον Πέτρο Θέμελη, τον καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας που ανέδειξε την Αρχαία Μεσσήνη σε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους παγκοσμίως και ο οποίος αυτοβιογραφήθηκε στο «Μονόγραμμα» των Γιώργου και Ηρώς Σγουράκη, που μετέδωσε χθες βράδυ η ΕΤ1. «Εγώ πιστεύω – εξομολογείται – ότι τα μνημεία πρέπει να συμβάλουν στην οικονομική άνοδο, στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Και η Μεσσήνη ακριβώς είναι ένα αναπτυξιακό έργο, κι αυτό αποδεικνύεται από την ανάπτυξη, όχι μόνο του χωριού που λέγεται Μαυρομάτι, αλλά και όλης της Μεσσηνίας σταδιακά».
Ο Πέτρος Θέμελης είναι ο άνθρωπος που έφερε με τη σκαπάνη του στο φως μιαν ολόκληρη αρχαία πολιτεία που είχε ιδρυθεί το 369 π.Χ. σε έκταση 4.000 στρεμμάτων, με στιβαρή οχύρωση, άριστο πολεοδομικό σύστημα: θέατρα, βουλευτήριο, στάδιο, γυμναστήριο, πλήθος ιερών, κρήνες, μνημεία και δεκάδες αγάλματα.
Έργο ζωής η ανασκαφή της Αρχαίας Μεσσήνης εδώ και περίπου 27 χρόνια, ενός αφοσιωμένου στην επιστήμη του καθηγητή, ο οποίος έχει σφραγίσει με την παρουσία και το έργο του την αρχαιολογική έρευνα από την Πέλλα ως την Ερέτρια και από τους Δελφούς ως την Ελεύθερνα στην Κρήτη.
«Η Αρχαία Μεσσήνη – εξιστόρησε στο «Μονόγραμμα» ο ίδιος – έχει το προνόμιο να έχει διατηρηθεί, θα έλεγα, σε πολύ καλή, αν όχι άριστη κατάσταση. Το αυθεντικό υλικό σώζεται περίπου σε ποσοστό 80%, οπότε προσφέρεται για αναστηλώσεις. Η τρίτη διάσταση των μνημείων είναι αυτή που κάνει εδώ τη διαφορά. Και γι’ αυτόν το λόγο και τα μνημεία αυτά μετά τις αναστηλώσεις θα πρέπει να αποκτήσουν κάποια χρήση. Δεν μπορείς να αφήσεις ένα μνημείο αναστηλωμένο, τέλος πάντων, ένα απλό κέλυφος χωρίς να του δώσεις μια χρήση…
[…] Ο χώρος όπου επικεντρώθηκε η δραστηριότητά μας, η ανασκαφική και η αναστηλωτική, αποτελεί το κέντρο της αρχαίας πόλεως, τα δημόσια κτήρια, την αγορά, το θέατρο, το Ασκληπιείο, το ιερό δηλαδή του Ασκληπιού, και το στάδιο…».
 Πηγή-Από την «Εφημερίδα των Συντακτών»

*** Ξεκίνησαν χθες οι εκδηλώσεις για το 1ο Καρναβάλι της Καλαμάτας :

  * 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
   Στην κατάμεστη από καρναβαλιστές κάθε ηλικίας Πλατεία των Αγ. Αποστόλων πραγματοποιήθηκεη έναρξη του 1ου Καλαματιανού Καρναβαλιού.
 Ο Δήμαρχος της Πόλης, Παναγιώτης Νίκας, έκοψε την κορδέλα με το μεγάλο του ψαλίδι , κηρύσσοντας έτσι την έναρξη του 1ου Καλαματιανού Καρναβαλιού ενώ τα πληρώματα παρέλαβαν τα λάβαρά τους.
 Παράλληλα, έγινε γνωστό και το πρώτο κουίζ για το «Μυστικό της Ιζαμπούς». Μάλιστα, η τελετή έναρξης διαφημίστηκε από τελάληδες που βγήκαν χθες το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης.
Για αύριο έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:
-Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, 10.30, «Η δική μας Φρουτοπία». Η εκδήλωση περιλαμβάνει εργαστήρι κατασκευής μάσκας και εργαστήρι δημιουργίας κεραμικών πλακιδίων, για τους μαθητές του Εικαστικού αλλά και για όλους τους ενδιαφερομένους (ανοικτό μάθημα).
-Άγιος Σίδερης (γήπεδο Στρατοπέδου), 20.00, καρναβαλικά δρώμενα με φωτιές, αερόστατα και κεράσματα. Αποκριάτικο πάρτυ, Elite City Resort, 22.00. Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης εκδήλωσης θα γίνει γνωστό και σε ποιον θα δοθεί το «χρυσό κλειδί της πόλης», ενώ οι διοργανωτές κάνουν λόγο για το μεγαλύτερο αποκριάτικο μουσικοχορευτικό party της χρονιάς. Μεταξύ άλλων, θα συμμετέχουν σχολές χορού και DJ’s της πόλης, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Δημοτικού Παντοπωλείου Καλαμάτας.
Άλλες εκδηλώσεις είναι οι εξής:
-Την Κυριακή, στην κεντρική πλατεία, στις 11.30, παραδοσιακό γαϊτανάκι, θεατρικό δρώμενο «Ο θάνατος του δράκου και το ξύπνημα της άνοιξης» και ξεφάντωμα με πολλή μουσική και χορούς Latin.
-Ράχη, Κουφού Ελιές (Β΄ΚΑΠΗ) / πλατεία, 16.00, αερόστατα, μουσική, χορός, αποκριάτικο γλέντι με κοτόπουλο και τραχανά, γουρνοπούλες και λουκάνικα. Επίδειξη κατασκευής αερόστατου και χαρταετού. Έκθεση αποκριάτικης μάσκας από τις ομάδες ζωγραφικής και αγγειοπλαστικής του Β’ ΚΑΠΗ
Όσο για τις τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας, χθες βράδυ στο Πήδημα της Δημοτικής Κοινότητας Αρφαρών έγινε «λιώσιμο του παστού». Αύριο στου Σταματινού, στις 20.00, όπως και στη Βελανιδιά την ίδια ώρα, θα αναβιώσει επίσης το έθιμο με το «λιώσιμο παστού».
Την Κυριακή, στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Αμφείας, στις 20.00, θα υπάρχει «λιώσιμο παστού», φωτιές και παραδοσιακό γλέντι. Την ίδια ώρα στη Θουρία, στην κεντρική πλατεία, διοργανώνεται γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα και αερόστατα. Α.Π.

***   Θάνατος ομογενή, ενώ έπαιζε μπάσκετ.Η κηδεία σε Άγιο Φλώρο Αρφαρών… : H  νεκρώσιμος ακολουθία έγινε χθές  στης 13,00 ώρα στον Άγιο Φλώρο  Αρφαρών .............................. 
Tον 21χρονο Γιώργο Παπαδολιόπουλο, στην τελευταία του κατοικία στο κοιμητήριο του Αγίου Φλώρου Αρφαρών, συνόδεψαν απαρηγόρητοι οι γονείς του Περικλής και Ελένη Παπαδολιοπούλου, οι αδελφές του Αθανασία και Αφροδίτη συγγενείς και φίλοι του.
* Tον 21χρονο Γιώργο Παπαδολιόπουλο, στην τελευταία του κατοικία στο κοιμητήριο του Αγίου Φλώρου Αρφαρών, συνόδεψαν απαρηγόρητοι οι γονείς του Περικλής και Ελένη Παπαδολιοπούλου, οι αδελφές του Αθανασία και Αφροδίτη συγγενείς και φίλοι του.
Σε κλίμα συγκίνησης, την Πέμπτη 7/3/2013 στη 1 μετά το μεσημέρι στον Ιερό Ναό του χωριού Αγίου Φλώρου/Αρφαρών, ψάλθηκε η νεκρώσιμη ακολουθία του 21χρονου ομογενή φοιτητή στις ΗΠΑ Γιώργου Παπαδολιόπουλου, (ανηψιού του πρώην γυμναστή της Μαύρης Θύελλας Στάθη Βανικιώτη) το sportstonoto.gr εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, έφυγε ξαφνικά παίζοντας μπάσκετ, αφού η καρδιά του τον «πρόδωσε» σε τόσο μικρή ηλικία.
ΕΦΥΓΕ ΞΑΦΝΙΚΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ…
Το έξυπνο και χαμογελαστό ελληνόπουλο, ο Γιώργος Παπαδολιόπουλος δευτεροετής φοιτητής στο Western New England University, πέθανε αιφνίδια ενώ έπαιζε μπάσκετμπολ.
ΒΟΣΤΩΝΗ Ανταπόκριση: Ο Γιώργος Παπαδολιόπουλος, 21 ετών, ένα πανέξυπνο Ελληνόπουλο και πολύ καλός αθλητής πέθανε ξαφνικά την ώρα που έπαιζε μπάσκετ με την ομάδα του πανεπιστημίου στο οποίο φοιτούσε, βυθίζοντας στον πόνο και το πένθος την οικογένειά του, τους συγγενείς, φίλους και συμφοιτητές του.
Συγκεκριμένα, ο αείμνηστος Γιώργος Παπαδολιόπουλος ήταν δευτεροετής φοιτητής στο πανεπιστήμιο Western New England University στην πόλη Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης στον κλάδο Βιοϊατρικής Μηχανικής. Η καταγωγή του ήταν από τη μικρή πόλη Χανόβερ του Νιου Χαμσάιρ όπου οι γονείς του, Περικλής και Ελένη, οι οποίοι έχουν μεταναστεύσει από την Ελλάδα και το χωριό Άγιος Φλώρος/Αρφραών Μεσσηνίας, είναι ιδιοκτήτες του εστιατορίου «C&A Pizza».
Το αναπάντεχο κακό συνέβη το απόγευμα της Κυριακής. Σύμφωνα με αξιωματούχους του πανεπιστημίου, ο Γιώργος Παπαδολιόπουλος καθώς έπαιζε έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε κάτω. Ο βοηθός αντιπρόεδρος του πανεπιστημίου Ντέιβιντ Στάγουαζ, υπεύθυνος επί των επικοινωνιών και μάρκετινγκ, δήλωσε ότι οι «προσπάθειες για να τον επαναφέρουν δεν καρποφόρησαν».
Το άτυχο Ελληνόπουλο διακομίστηκε στο Ιατρικό Κέντρο Μπέιστεϊτ όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ μέχρι την ώρα που γραφόταν το ανά χείρας κείμενο δεν είχαν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου από την αυτοψία που διενεργήθηκε.
ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΕΛΤΙΚΣ...
Οι γονείς του δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν το μεγάλο κακό που χτύπησε το παιδί τους το οποίο ήταν γεμάτο υγεία, ζωή και δραστηριότητα, αναθρεμμένο με αρχές και αξίες και με αθλητικό νου και παράστημα. Ηταν μάλιστα από τους πιο ένθερμους φίλαθλους της ομάδας «Σέλτικς». Οι γνώσεις του για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ήταν άφταστες σε σημείο που μπορούσε να συναρμολογήσει έναν υπολογιστή από το μηδέν. Το εστιατόριο της οικογένειας Παπαδολιοπούλου παραμένει κλειστό από το βράδυ της Κυριακής, ενώ σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Valley News» υπάρχει αναρτημένη στην πόρτα μία πινακίδα, η οποία γράφει πως «θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεότερης ανακοίνωσης λόγω έκτακτου περιστατικού στην οικογένεια».
Η Διεύθυνση της φοιτητικής ζωής του πανεπιστημίου και συγκεκριμένα η κοσμήτορας Τζιν Χαρτ-Στέφες έστειλε το πρωί της Δευτέρας μήνυμα με e-mail στο φοιτητικό σώμα, το οποίο απαρτίζεται από 3.800 φοιτητές εξιστορώντας το συμβάν. Σημείωσε πως «ο Γιώργος άγγιξε τις ζωές τόσων πολλών μελών στην ακαδημαϊκή μας κοινότητα. Συμμετέχουμε στη θλίψη εκείνων που είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν». Επίσης, το πανεπιστήμιο έχει καλέσει ειδικούς συμβούλους για φοιτητές που θα επιθυμούσαν να συνομιλήσουν μαζί τους, διότι ο αιφνίδιος θάνατος του συμφοιτητή και φίλου τους, τους έχει συγκλονίσει, καθώς επίσης και μέλη του καθηγητικού συλλόγου.
Ακόμα, το πανεπιστήμιο επικοινώνησε με την οικογένεια του εκλιπόντος στην οποία προσπαθεί να στηρίξει και συμπαρασταθεί παντοιοτρόπως.
Η αντιπρόεδρος του πανεπιστημίου Μπάρμπαρα Μοφάτ είπε πως «ανησυχούμε πολύ για την οικογένεια και τους φίλους του Γιώργου, οι οποίοι προσπαθούν να διαχειριστούν ένα τεράστιο εύρος συναισθημάτων».
FACEBOOK...
Σύμφωνα με πληροφορίες, που είχε αναρτήσει ο ίδιος στη σελίδα του στο Facebook, πληροφορούμαστε ότι ήταν απόφοιτος του Λυκείου του Χανόβερ του Νιου Χαμσάιρ το 2011, ομιλούσε την ελληνική γλώσσα, καθώς και άλλες γλώσσες.
Ο αείμνηστος Γιώργος πάντοτε αρεσκόταν να παίζει μπάσκετμπολ και είχε παίξει σε ομάδες στο Γυμνάσιο και το Λύκειο. Ηταν μάλιστα κι ένας πολύ καλός ψαράς. Κάθε φορά που πήγαινε για ψάρεμα επέστρεφε με τουλάχιστον 50 ψάρια. Πριν μερικά χρόνια πήγε για ψάρεμα στα βαθιά νερά του νησιού Μάρθα’ς Βίνιαρντ και ψάρεψε ένα μικρό καρχαρία και ήθελε να τον ταριχεύσει, αλλά δεν μπόρεσε να βρει κάποιον που να έκανε κάτι τέτοιο, όπως είπε η μητέρα του.
Το πιο μεγάλο μεράκι του, όμως, ήταν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένα μεράκι το οποίο του το είχε μεταδώσει ο πατέρας του. Μαζί με τον πατέρα του κατέβαιναν στη Βοστώνη στο κατάστημα της προτίμησής τους που ειδικεύεται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αγόραζαν τα εξαρτήματα κι ο Γιώργος στη συνέχεια τους συναρμολογούσε από το μηδέν. Η μητέρα του σήμερα χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό υπολογιστή που τον κατασκεύασε ο ίδιος. Είπε πως «ο υπολογιστής μου εργάζεται τέλεια» και συμπλήρωσε πως «του άρεσε να συναρμολογεί πράγματα και να τα κάνει να λειτουργούν».
Το πιο σπουδαίο, όμως, γι’ αυτόν ήταν η οικογένεια κι αυτός ήταν ο λόγος που επέλεξε το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο για να είναι κοντά στην οικογένειά του, ενώ σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο επισκεπτόταν τους γονείς του και τις δύο μικρότερες αδελφές του, την Αφροδίτη και τη Σούλα.  Πηγή: Εθνικός Κήρυξ, Valley News

 ***  Νομοθετική πρωτοβουλία για τις κλοπές μετάλλων μελετά η κυβέρνηση :
  *  Νομοθετική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του φαινομένου των κλοπών μετάλλου από οργανωμένα κυκλώματα μελετά η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε, μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.
Παράλληλα, το υπουργείο έχει ζητήσει από τη ΔΕΗ, η οποία αντιμετωπίζει μείζον πρόβλημα με τις κλοπές μετασχηματιστών και καλωδίων ανά την επικράτεια, να εγκαταστήσει σύστημα τηλεειδοποίησης στους μετασχηματιστές ώστε να είναι δυνατό να εντοπιστούν έγκαιρα, από τη στιγμή της κλοπής και πριν λιώσουν από επιχειρήσεις που συνεργάζονται με τα κυκλώματα αυτά.
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει, επίσης, συστήσει στη ΔΕΗ να εγκαθιστά ψηλά τους μετασχηματιστές, προκειμένου να μην είναι ευχερής η πρόσβαση σε αυτούς.
Το πρόβλημα είναι μείζον και, όπως περιέγραψε η βουλευτής της ΝΔ, Αθηνά Σκόνδρα που είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση, στην εκλογική της περιφέρεια, την Καρδίτσα, έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις που πιθανότατα οι αγρότες να έχουν μεγάλη δυσκολία στην καλλιεργητική περίοδο, η οποία ξεκινά σε λίγες ημέρες, για την άρδευση των γαιών τους.
Είναι αξιοσημείωτο ότι, μόνο στην Καρδίτσα, εκτός από εκατοντάδες χιλιάδες μέτρα καλωδίων της ΔΕΗ, εκλάπησαν και περισσότεροι από 600 μετασχηματιστές της ΔΕΗ, αξίας 7.000 ευρώ ο καθένας. Οι επισημάνσεις αυτές έγιναν από τη βουλευτή, η οποία δύο φορές κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, έσπευσε να προειδοποιήσει το υπουργείο ότι οι πολίτες είναι έτοιμοι να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, προκειμένου να προστατεύσουν το δίκτυο και κατ΄ επέκταση και τις δικές τους περιουσίες.
Ο υπουργός δεν σχολίασε αυτό το κομμάτι της ομιλίας της βουλευτού, η οποία έγινε μόλις μια ημέρα μετά τις οξύτατες αντιπαραθέσεις στη Βουλή για τα γεγονότα της Ιερισσού.
Είπε, όμως, ότι η κατασταλτική επέμβαση από την πλευρά της αστυνομίας δεν είναι εύκολη, δεδομένου ότι το πρόβλημα επεκτείνεται και σε άλλα δίκτυα (μεταλλικές σχάρες των ΟΤΑ, δίκτυο του ΟΣΕ κλπ) και η Αστυνομία, τις περισσότερες φορές, ενημερώνεται με μεγάλη χρονική καθυστέρηση, με συνέπεια να μην είναι δυνατό να εντοπιστούν τα κλοπιμαία γιατί έχουν λιώσει από τις επιχειρήσεις που τα δέχονται. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Αδέλφια «τσαντάκηδες» προδόθηκαν από κάμερα ασφαλείας :
 *  Κατηγορίες για ληστεία και πρόκληση σωματικών βλαβών απήγγειλε χθες ο εισαγγελέας Καλαμάτας, Δημήτρης Σταύρου, σε δύο αδέλφια, 30 και 31 ετών, τοξικομανείς, οι οποίοι προχθές βράδυ άρπαξαν την τσάντα μιας γυναίκας. Μάλιστα, στην προσπάθειά της να τους αποτρέψει τραυματίστηκε.
Συγκεκριμένα, επιβαίνοντας σε μηχανάκι τα δύο αδέλφια πλησίασαν περίπου στις 9.00 το βράδυ από αριστερά τη γυναίκα, η οποία περπατούσε σε δρόμο της Καλαμάτας. Ο συνεπιβάτης άρπαξε την τσάντα της και αυτή προσπάθησε να τη συγκρατήσει. Αυτός συνέχισε να την τραβάει μέχρι που πέταξε τη γυναίκα στο δρόμο, τραυματίζοντάς την.
Στη τσάντα η γυναίκα είχε 40 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, ένα φόρεμα και διάφορα άλλα προσωπικά αντικείμενα.
Από κάμερα ασφαλείας καταστήματος οι αστυνομικοί κατάφεραν να αναγνωρίσουν το μηχανάκι και λίγη ώρα μετά το συμβάν πήγαν στο σπίτι των δύο αδελφών, όπου τους βρήκαν στο κλιμακοστάσιο. Ο ένας είχε μόλις κάνει χρήση ηρωίνης, ενώ ο δεύτερος κοιμόταν δίπλα του. Κοντά τους, σε ένα παλιό έπιπλο, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν σε μορφή «βραχάκι» ηρωίνη βάρους 0,4 γραμμαρίων, καθώς και 30 ναρκωτικά χάπια.
Τα δύο αδέλφια έχουν απασχολήσει και παλαιότερα για κλοπές και ναρκωτικά.

*** Κραυγή αγωνίας των κατοίκων στην πλατεία Ταξιαρχών   :
  *  Ανησυχούν για την παραβατική συμπεριφορά που σημειώνεται το τελευταίο διάστημα στην πλατεία Ταξιαρχών, στην Καλαμάτα, κάτοικοι της περιοχής, γι’ αυτό απέστειλαν επιστολή στο δήμαρχο Παν. Νίκα, την οποία κοινοποίησαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Οι κάτοικοι ζητούν τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια στην περιοχή, αλλά και για την παροχή στέγης, περίθαλψης και χώρων ατομικής υγιεινής σε άτομα περιθωριοποιημένα.
Σε επιστολή τους, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Δήμο Καλαμάτας, αναφέρουν: «Μένουμε στο κέντρο της Καλαμάτας και τα σπίτια μας βρίσκονται στην περιοχή γύρω από την πλατεία Ταξιαρχών.
Τον τελευταίο καιρό στο χώρο της πλατείας και στη γύρω περιοχή συμβαίνουν γεγονότα που μας κάνουν να ανησυχούμε ιδιαίτερα. Κλοπές, μαχαιρώματα, διαπληκτισμοί χρηστών διαφόρων ουσιών και αλκοόλ, μετατροπή των κοινόχρηστων χώρων γύρω από την εκκλησία των Ταξιαρχών και το 21ο Δημοτικό Σχολείο σε δημόσιες τουαλέτες, είναι στην ημερήσια διάταξη, χωρίς δυστυχώς να παίρνεται κάποιο μέτρο από αυτούς που έχουν την ευθύνη.
Υπήρχαν προβλήματα και τα προηγούμενα χρόνια, αλλά το τελευταίο διάστημα τα πράγματα έχουν σοβαρέψει. Ανησυχούμε για μας και τα παιδιά μας.
Δεν είμαστε ρατσιστές, ούτε ξενόφοβοι και δε σκεφτόμαστε να καταφύγουμε στην αυτοδικία ή να ζητήσουμε την παρέμβαση αναρμοδίων για να μας λύσουν το πρόβλημα.
Πιστεύουμε, όμως, ότι χρειάζεται να παρθούν άμεσα μέτρα, όπως στέγασης, περίθαλψης και παροχής χώρων ατομικής υγιεινής στα άτομα που η κοινωνία έχει περιθωριοποιήσει και που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τον τόπο μας, θα γίνονται όλο και περισσότερα.
Πιστεύουμε ακόμα ότι η διακριτική παρουσία της Αστυνομίας ή της Δημοτικής Αστυνομίας στο χώρο θα απέτρεπε γεγονότα σαν αυτά που περιγράφουμε και έχουν συμβεί και που φοβόμαστε πως θα ενταθούν.
Ζητάμε την παρέμβαση κάθε αρμόδιου κρατικού ή δημοτικού φορέα, ώστε με άμεσα μέτρα να μετατραπεί η πλατεία και η γύρω περιοχή σε χώρο αναψυχής και ασφάλειας για μας και, κυρίως, τα παιδιά μας». Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  «Δευτεραθλήτρια» στη διαφθορά η Περιφέρεια Πελοποννήσου :
  *  Ο ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
 Λιγότερα και φθηνότερα φακελάκια στην εποχή της κρίσης
 Συρρίκνωση της μικροδιαφθοράς τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα αποκαλύπτει η Εθνική Έρευνα για τη Διαφθορά στην Ελλάδα που διενήργησε για έκτη συνεχή χρονιά η «Διεθνής Διαφάνεια – Ελλάς». Το εκτιμώμενο μέγεθος της συνολικής διαφθοράς για το 2012 ανέρχεται στα 420 εκατομμύρια ευρώ, μειωμένο κατά 134 εκατομμύρια σε σχέση με το 2011. Η έρευνα καταγράφει σημαντική μείωση τόσο στα χρηματικά ποσά που μπαίνουν στα λεγόμενα «φακελάκια» όσο και στον αριθμό περιστατικών διαφθοράς στα ελληνικά νοικοκυριά.
Αναλυτικά, τα νοικοκυριά που δήλωσαν στο πλαίσιο της έρευνας περιστατικά διαφθοράς μέσα στο 2012 ανέρχονται στο 8,6% εκείνων που ερωτήθηκαν, με το 6,3% να αναφέρει περιστατικά που αφορούν στο δημόσιο τομέα και το υπόλοιπο 2,6% να αναφέρεται στον ιδιωτικό. Αξίζει να επισημανθεί ότι, εάν στη διαφθορά του ιδιωτικού τομέα συνυπολογιστεί και το φαινόμενο της μη έκδοσης αποδείξεων, τότε το ποσοστό αυξάνεται σε 4,5%, με συνέπεια και η συνολική έκταση της διαφθοράς να φτάνει στο 10,2%.
Η μικροδιαφθορά, όπως την όρισε ο πρόεδρος της οργάνωσης στην Ελλάδα Κώστας Μπακούρης, είναι η παράνομη απόκτηση χρημάτων από ένα άτομο το οποίο βρίσκεται σε θέση ισχύος και εκμεταλλεύεται την εξουσία του εις βάρος ενός άλλου ατόμου. Αυτήν ακριβώς τη διάσταση της διαφθοράς μετρά η έρευνα που παρουσιάστηκε, η οποία, όπως επισήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Public Issue Γιάννης Μαυρής, δεν είναι δυνατόν να αποτυπώσει τα ποσά που εισπράττουν υπουργοί και δήμαρχοι.
Όπως εξήγησε ο κ. Μαυρής, στη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών παρατηρείται η τάση οι ερωτώμενοι να αναφέρουν τη μη έκδοση αποδείξεων ως παράμετρο διαφθοράς, γεγονός το οποίο έπιασε αρχικά απροετοίμαστους και τους ίδιους τους ερευνητές. Το γεγονός αυτό, που προφανώς οφείλεται στην κουβέντα περί αποδείξεων που γίνεται τα δύο τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με το κομμάτι εκείνο της έρευνας που έχει να κάνει με τη στάση απέναντι στη διαφθορά, δείχνει «μια σταδιακή, αργόσυρτη, αλλά σταθερή αλλαγή της αντίληψης των Ελλήνων για το φαινόμενο της διαφθοράς».
 Πιο «διεφθαρμένη» χρονιά για την Ελλάδα το 2009
Σύμφωνα με τα διαχρονικά ποσοστά που έχει συλλέξει η «Διεθνής Διαφάνεια – Ελλάς», παρατηρείται διαχρονική μείωση της συνολικής διαφθοράς από το 2009, έτος στο οποίο παρατηρείται το υψηλότερο σημείο στις μετρήσεις για τη διαφθορά. Ενδεικτική είναι η εκτίμηση για τη διαχρονική εξέλιξη του μεγέθους της, καθώς για το 2007 υπολογίστηκε στα 639 εκατ. ευρώ, το 2009 ανήλθε στα 787 εκατ. και έκτοτε βαίνει μειούμενο, ώσπου το 2012 έφτασε τα 420 εκατ. ευρώ.
Ο μέσος όρος των χρημάτων που ζητήθηκαν στο δημόσιο τομέα για το 2012 είναι 1.228 ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με το 2011 της τάξεως του 12,2%, που αντιστοιχεί στο ποσό των 171 ευρώ. Αντίστοιχα στον ιδιωτικό τομέα ο μέσος όρος διαμορφώνεται στα 1.442 ευρώ, ποσό κατά 36 ευρώ μεγαλύτερο από το 2011. Από το συνολικό χρηματικό ποσό που ζητήθηκε το 2012, σύμφωνα με την έρευνα, το 68% ζητήθηκε από το δημόσιο τομέα, ενώ το υπόλοιπο 32% αντιστοιχεί στον ιδιωτικό.
 Τα νοσοκομεία πρωταθλητές στην κορυφή της διαφθοράς
Τα νοσοκομεία βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τις πιο «διεφθαρμένες» υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, καλύπτοντας για το 2012 το 45% των συνολικών ποσοστών διαφθοράς, με τις εφορίες και τις πολεοδομίες να ακολουθούν με ποσοστά 13,3% και 13% αντίστοιχα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η συμμετοχή των δημόσιων νοσοκομείων στα περιστατικά διαφθοράς αυξάνεται σταδιακά, παρουσιάζοντας μια τάση, όπως σχολίασε ο κ. Μαυρής, η οποία δεν παρατηρείται τόσο έντονα στους άλλους δύο τομείς.
Οι υποθέσεις για τις οποίες αναφέρθηκαν περιστατικά διαφθοράς στα νοσοκομεία αφορούσαν κυρίως επεμβάσεις σε ποσοστό 45,8%, «γρηγορόσημο» αφορούσε το 17% και καλύτερη εξυπηρέτηση το 13,1%. Αυτό που παρατηρείται, όμως, τα τελευταία χρόνια πιθανώς λόγω της οικονομικής συγκυρίας και των συνθηκών λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων, είναι η βαρύτητα των περιστατικών διευκόλυνσης και καλύτερης εξυπηρέτησης, η οποία παρουσιάζει αξιόλογη αύξηση.
Παράγωγο της οικονομικής κρίσης και της ύφεσης των οικονομικών δραστηριοτήτων φαίνεται πως είναι η επικράτηση των περιστατικών διαφθοράς για υποθέσεις ρύθμισης χρεών στην εφορία και τον έλεγχο, το άνοιγμα ή κλείσιμο των βιβλίων. Η επίσπευση των διαδικασιών κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις στα περιστατικά διαφθοράς και στην εφορία, αλλά και στην Πολεοδομία, όπου ακόμα Νο1 παραμένουν οι οικοδομικές άδειες, παρά τη συρρίκνωση της συμμετοχής τους λόγω παγώματος των σχετικών δραστηριοτήτων.
Έντονη διαφοροποίηση του φαινομένου της μικροδιαφθοράς παρατηρείται στην ελληνική επικράτεια, με τα υψηλότερα ποσοστά περιστατικών συνολικής διαφθοράς να εντοπίζονται στην Περιφέρεια Αττικής, με πρωτοπόρο το Νομό Αττικής, λόγω της συγκέντρωσης του μεγαλύτερου μέρους των δημοσίων υπηρεσιών, καθώς και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Η έρευνα δεν παρέλειψε να σκιαγραφήσει και το ατομικό κοινωνικό προφίλ των θυμάτων της μικροδιαφθοράς, με βάση τα ποιοτικά στοιχεία που έχουν προκύψει στη διάρκεια όλων των ετών που διενεργείται. Πρόκειται λοιπόν, κυρίως για άνδρες ηλικίας 45-54 ετών, απόφοιτους Ανώτερης Εκπαίδευσης, αυτοαπασχολούμενους ή εργοδότες.  ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

***Σαν σήμερα ...στις 8 Μαρτίου
     
 Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία
 ΜΕΣΣΗΝΗ (του ανταποκριτού μας). Σκηνή αφαντάστου τραγικότητος εξετυλίχθη εμπρός στα μάτια των επιβατών του τραίνου της 11 π.μ. της σήμερον εν τη πόλει μας. Αίτιος ο Πάμισος, ή μάλλον εκείνοι που επί τόσα χρόνια τον αφήνουν εις βάρος του κόσμου να εξακολουθεί το καταστρεπτικόν του έργον.
 ΤΡΕΙΣ χωρικοί έφιπποι ερχόμενοι εκ Καλαμών προς την Μεσσήνην παρεσύρθησαν από το ορμητικόν ρεύμα των υδάτων του ποταμού, τα οποία ανυψώθησαν εις πολλά μέρη άνω των 0,70 του μ. από τον δρόμον παρ’ όλην την τελευταίαν επιχωμάτωσιν.
 ΕΚ τούτων ο ένας κατόρθωσε να σωθή ή ακριβέστερο ν’ αγκυροβολήση σε κάποιο δένδρο από τους κλάδους του οποίου επρόφθασε και εγκρεμίσθη, ενώ οι άλλοι διέτρεχαν τον κίνδυνον από στιγμής εις στιγμήν να πνιγώσι. Εις τας απελπιστικά κραυγάς όλων μας εκ του σταθμού που εβλέπαμε άφευκτον τον πνιγμόν των, χωρίς και να δυνάμεθα να τους παράσχωμε καμία βοήθεια, έσπευσαν εκ των γειτονικών σπιτιών άνδρες και ιδίως γυναίκες, αι οποίαι κατόρθωσαν να σώσωσι τους δύο, ενώ δια τον τρίτον το πράγμα ήτο εκτάκτως δύσκολον. Μόλις ούτος είδε τους άλλους σωθέντας αλλ’ απομακρυνομένους απελπίζεται. Αι δυνάμεις του αρχίζουν να τον εγκαταλείπουν. Αρχίζει να βυθίζεται όλον το σώμα του. Η στιγμή ήτο αφαντάστως τραγική. Ότε εμφανίζεται ο από μηχανής Θεός. Ονομάζεται Θάνος Τριβελάς και κατορθώνει να τον πλησιάση και με ένα μακρύ ξύλο που εκράτει να τον ψαρέψη. Χίλια εύγε στον αφανή αυτόν ήρωα την αυταπάρνησιν και αυτοθυσίαν του οποίου θα παρασημοφορούσαν σε κάθε άλλη χώρα.
 Πηγή: Αρχείο "Θάρρους"
Γεγονότα
 1904: Εγκαινιάζεται ο σιδηροδρομικός σταθμός Λαρίσης στην Αθήνα.
1941: Ο Γεώργιος Βλάχος δημοσιεύει στην εφημερίδα Καθημερινή ανοιχτή επιστολή προς τον Αδόλφο Χίτλερ.
1944: Τελειώνει η Μάχη της Κοκκινιάς μεταξύ των δυνάμεων του ΕΛΑΣ από τη μία πλευρά και των Γερμανών κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους από την άλλη. Οι Γερμανοί και οι ντόπιοι συνεργάτες τους αποχωρούν, αφήνοντας στο πεδίο της μάχης 34 νεκρούς και περισσότερους από 100 τραυματίες, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΛΑΣ, που είχε 8 νεκρούς και 20 τραυματίες.
1970: Αποτυγχάνει δολοφονική απόπειρα κατά του αρχιεπισκόπου Μακάριου, ο οποίος βρισκόταν σε ελικόπτερο που μόλις είχε απογειωθεί. Οι δράστες ανήκαν στο χώρο των σκληροπυρηνικών ενωτικών του Εθνικού Μετώπου.
1995: Ο Κωστής Στεφανόπουλος ορκίζεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διαδεχόμενος τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
2007: Ψηφίζεται ο νόμος - πλαίσιο για τα ΑΕΙ. Κατά τη διάρκεια πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, ξεσπούν επεισόδια, που κορυφώνονται με το κάψιμο της σκοπιάς στον Άγνωστο Στρατιώτη.
 Γεννήσεις
 1841: Αναστάσιος Χρηστομάνος, χημικός, από τους θεμελιωτές της Χημείας στην Ελλάδα. (Θαν. 2/10/1906)
1904: Νίκος Σκαλκώτας, συνθέτης, που μετά θάνατον αναγνωρίστηκε ως ένας από τους κορυφαίους του 20ου αιώνα. (Θαν. 20/9/1949)
1907: Κωνσταντίνος Καραμανλής, από τους κορυφαίους νεοέλληνες πολιτικούς, που διατέλεσε πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. (Θαν. 23/4/1998)
 Θάνατοι
 1917: Φέρντιναντ Φον Ζέπελιν, γερμανός κόμης, δημιουργός του ομώνυμου αερόπλοιου. (Γεν. 8/7/1838)
1971: Χάρολντ Λόιντ, αμερικανός κωμικός, που διακρίθηκε κυρίως σε ρόλους του βωβού κινηματογράφου. (Γεν. 20/4/1893)
2005: Θεόδωρος Σκουλικίδης, καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που με τις γνώσεις, τις ιδέες και τις πρωτοποριακές του απόψεις συνέβαλε στη συντήρηση και ανάδειξη των μνημείων της Ακρόπολης. (Γεν. 1925)  πηγή: www.sansimera.gr

***  O Καλαματιανός γιατρός Π. Νταγιόπουλος ομιλητής στο 3ο διεθνές συνέδριο κακώσεων γονάτων :
 *  Στο 3o Διεθνές Συνέδριο Ενημέρωσης Κακώσεων Γονάτων στο Νταβός της Ελβετίας θα μιλήσει το Σάββατο 9 Μαρτίου ο Dr. Παναγιώτης Νταγιόπουλος.
Θέμα της ομιλίας του θα είναι «Επανατραυματισμός και αποκατάσταση προσθίου χιαστού συνδέσμου».

***  Εκτιμά ότι θα δοθεί λύση στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών ο Π. Αλευράς
  *  Των Βίκυς Βετουλάκη
Μαρίας Νίκα
 Την εκτίμηση πως σύντομα θα δοθεί λύση στο θέμα πληρωμής των οφειλών προς το ΚΤΕΛ για τη μεταφορά μαθητών, μετά από σχετική πληροφόρηση από το αρμόδιο υπουργείο, έκανε χθες σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς.
Ο κ. Αλευράς τόνισε ότι η Πολιτεία δεν έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της έναντι των ΚΤΕΛ για τη μεταφορά μαθητών: «Όχι μόνο έχει καθυστερήσει η χρηματοδότηση για το μεταφορικό έργο από Σεπτέμβριο - Δεκέμβριο του 2011, αλλά ζητείται και περικοπή της μίσθωσης κατά 20%. Αυτό θεωρώ ότι είναι μια στρεβλή ερμηνεία απόφασης του υπουργού Οικονομικών κ. Σαχινίδη, με την οποία πρότεινε για την εξόφληση των οφειλών του 2010, αλλά και των προηγούμενων οφειλών προς τα ΚΤΕΛ, να γίνει περικοπή 20%. Στη συνέχεια το υπουργείο Εσωτερικών, τον Απρίλιο του 2011, μετά την παράταση των συμβάσεων για συνέχιση εκτέλεσης των δρομολογίων και ανάθεση του μεταφορικού αυτού έργου στις Περιφέρειες, ζήτησε να γίνουν διαπραγματεύσεις με τα ΚΤΕΛ κάθε περιοχής. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου για το 2011 κατέληξε σε περικοπή 10% και αυτό έγινε αποδεκτό από το ΚΤΕΛ. Σε άλλες περιοχές, οι περικοπές ήταν αλλού μηδενικές και αλλού 5% ή άλλο ποσοστό. Με τον τρόπο αυτό προχώρησε η διαδικασία εξόφλησης των παλιών οφειλών προς τα ΚΤΕΛ σε όλη την Ελλάδα.
Τελευταία, λοιπόν, παρατηρήθηκε το φαινόμενο σε μερικές Περιφερειακές Ενότητες να γίνεται αυθαίρετα περικοπή 20%, ενώ σε άλλους νομούς εξοφλούνται οι λογαριασμοί κανονικά και βάσει της διαπραγμάτευσης που είχε γίνει με τις κατά τόπους Περιφέρειες».
 Προβλήματα και χθες με δρομολόγια
Πάντως και χθες για δεύτερη μέρα στη Μεσσηνία δημιουργήθηκαν κάποια προβλήματα με τη μεταφορά μαθητών, από δρομολόγια μισθωμένων λεωφορείων ή ταξί, τα οποία δεν έγιναν. Ωστόσο, στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας δεν υπήρξαν ιδιαίτερα παράπονα ή ενοχλήσεις από γονείς ή διευθυντές σχολείων, όπως σημείωσαν στο «Θ» οι διευθυντές Γιάννης Πλατάρος και Νίκος Κλάδης αντίστοιχα.
Όσον αφορά στην Πρωτοβάθμια, θέμα δημιουργήθηκε στον Άρι, το Βλαχόπουλο, το 17ο Δημοτικό Καλαμάτας.
Ο κ. Πλατάρος, από την πλευρά του, εκφράζει την ανησυχία του μήπως το πρόβλημα επεκταθεί, και προσθέτει ότι γονείς τού έχουν δηλώσει πως δεν μπορούν να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους, καθώς εργάζονται. Μπορεί να το κάνουν για μια, δυο μέρες, ελπίζοντας ότι το πρόβλημα είναι προσωρινό, αλλά όχι σε μόνιμη βάση.
Όσον αφορά στα παιδιά του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καλαμάτας, ο κ. Πλατάρος σημειώνει ότι δεν έχουν σταματήσει τα δρομολόγια των ταξί, γιατί οι οδηγοί τους σε αυτή την περίπτωση πληρώνονται από άλλο κονδύλι.
Τέλος, τα παιδιά που έχουν μαθητικό δελτίο μπορούν να μεταφέρονται με τα λεωφορεία της γραμμής, τα οποία λειτουργούν κανονικά, εάν βέβαια εξυπηρετούνται από αυτά.

***  ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ  στο Elite  Hotel  στην Καλαμάτα στην εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας   μέσα  από  βιντεο -  διασκέδαση : ΔΕΙΤΕ ΤΑ !
~***287  Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας  7-3-2013 :
http://youtu.be/LVYHVF30zFg ,  
    

~**289  Hotel  Ελίτ Καλαμάτας  7-3-2013 Λ.Ε.Κ. : http://youtu.be/LisEGRLG84E


~** 288 Τσικνοπέμπτη   διασακέδαση Λύκειο Ελληνίδων:
http://youtu.be/is11VgedIWU ,

~**290  Τσικνοπέμπτη στο ξεν. Ellit Καλαμάτας 2013 ¨:
http://youtu.be/aOxsE4juDrQ ,

~**286  Χορός Λυκείου Ελληνίδων 7-3-2013 ¨:
http://youtu.be/7MDJchHKG9s  ,

~**** 287 Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας διασακέδαση 2013 :
http://youtu.be/KcmLIap7RO8  ,

~**293   ELLITE  HOTEL   Λ.Ε.Καλαμάτας 7-3-2013 :
http://youtu.be/qQ840kQGsPM ,

~**298   Tsiknopempti Hotel Elite  Kalamαta  2013  :
http://youtu.be/wH3hjGvGMIE ,

~**300   TSIKNOPEMPTH   ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 2013:
http://youtu.be/u1lgDCvuvCI  ,

~**301    ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ τσικνοπέμπτη 2013:
http://youtu.be/BjGnDrhBdW4  ,

~**303    Diaskedasi  Elite Hotel  Kalamαta  2013 :
http://youtu.be/rDoUnGU3Exo ,


 ***ΑΘΛΗΤΙΚΑ  :
Για  το  Ευρωμπάσκετ στην Ευρωλίγκα  χθές και σήμερα :
06/03/2013 Αλμπα Βερολίνου Αναντολού Εφές 86 - 91
06/03/2013 Μπάμπεργκ ΤΣΣΚΑ Μόσχας 58 - 78
07/03/2013 Ζαλγκίρις Ρεάλ Μαδρίτης 104 - 105
07/03/2013 Φενέρμπαχτσε Ούλκερ Μακάμπι 85 - 94
07/03/2013 Ολυμπιακός Μπαρτσελόνα 77 - 90
08/03/2013 Κίμκι Σιένα -
08/03/2013 Μπεσίκτας Κάχα Λαμποράλ -
08/03/2013 Ουνικάχα Μάλαγα Παναθηναϊκός -

** ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   77-90 .- ^

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 36-46, 62-63, 77-90.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαμόνικα (Ιταλία), Ζαμοϊσκι (Πολωνία), Ματιόλι (Ιταλία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Χάινς 4, Λο 6, Αντιτς 7 (1), Σπανούλης 23 (1), Περπέρογλου 2, Σλούκας 2, Πάουελ 15, Πέρκινς 2, Πρίντεζης 16, Παπανικολάου.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τσάβι Πασκουάλ): Σάδα 2, Χουέρτας 5 (1), Ναβάρο 10, Γιασικεβίτσιους 6 (1), Τοντόροβιτς, Ουάλας 6 (2), Ινγκλις 2, Ραμπασέδα, Λόρμπεκ 21 (2), Τζαβάι 8, Μάικλ 20, Τόμιτς 10

Αναλυτικά η 10η αγωνιστική του TOP 16 της Ευρωλίγκας:

Τετάρτη, 6/3

Άλμπα Βερολίνου-Αναντολού Εφές 86-91
Μπάμπεργκ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 58-78

Πέμπτη, 7/3

Ζαλγκίρις-Ρεάλ Μαδρίτης (19:45)
Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα (21:45)
Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ-Μακάμπι Τελ Αβίβ (21:45)

Παρασκευή, 8/3

Ουνικάχα Μάλαγα-Παναθηναϊκός (20:45)
Μπεσίκτας-Κάχα Λαμποράλ (20:00)
Χίμκι-Σιένα (17:30)


Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα (10ης αγωνιστικής) και οι βαθμολογίες:

5ος όμιλος

Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 86-91

Μπάμπεργκ (Γερμανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 58-78

Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 104-105 πρτ (84-84κ.α.)

Παρασκευή, 8 Μαρτίου

Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία)-Παναθηναϊκός   66-60  , (26-35).- ^
~ Τα  δεκάλεπτα : 8-16 , 26-35 , 44-53 , 66-60 .-
~Διαιτητές του αγώνα: Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία), Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία) και Έντι Βιατόρ (Γαλλία).
~Η σύνθεση του Παναθηναϊκούι: Μπράμος, Ματσιούλις, Ούκιτς, Λάσμε, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης, Γκιστ, Μπανκς, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Χαραλαμπόπουλος, Σχορτσανίτης.
~Και της Μάλαγα: Σίμον, Ουίλιαμς, Λίμα, Πάνκο, Βιδάλ, Ούρτασουν, Κάλογουεϊ, Πέροβιτς, Βάθκεθ, Ντίαθ, Ζόριτς, Ντράγκιτς
~Αρχικές πεντάδες: Παναθηναϊκός: Ούκιτς, Διαμαντίδης, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε. Και Μάλαγα: Σίμον, Βιδάλ, Κάλογουεϊ, Βάθκεθ, Ζόριτς.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ν Η Β.

Ρεάλ Μαδρίτης 9-1 19

Αναντολού Εφές 8-2 18

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 7-3 17

Παναθηναϊκός 6-4 16

Ζαλγκίρις Κάουνας 4-6 14

Ουνικάχα Μάλαγα 5-5 15

Άλμπα Βερολίνου 1-9 11

Μπάμπεργκ 0-10 10

6ος όμιλος

Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 77-90 .-^

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Τουρκία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 85-94 .-^
Παρασκευή 8 Μαρτίου

Μπεσίκτας (Τουρκία)-Κάχα Λαμποράλ (Ισπανία) 73-83 .- ^

Κίμκι (Ρωσία)-Σιένα (Ιταλία)  78-71 .- ^

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ν-Η Β.

Μπαρτσελόνα 9-1 19

Σιένα 7-2 16

Ολυμπιακός 6-4 16

Μακάμπι Τελ Αβίβ 5-5 15

Κίμκι 6-4 16

Κάχα Λαμποράλ 5-5 15

Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 2-9 13

Μπεσίκτας 0-10 10

*** ΓΙΑ   ΤΟ  ΚΥΠΕΛΛΟ  ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ :
31/01/2013 Πανθρακικός Απόλλων Σμύρνης 4 - 1
27/02/2013 Πλατανιάς Χανίων Αστέρας Τρίπολης 1 - 2
27/02/2013 Βέροια Πανθρακικός 0 - 1
27/02/2013 ΠΑΣ Γιάννινα Ολυμπιακός 0 - 1
28/02/2013 ΠΑΟΚ Λεβαδειακός 2 - 0
06/03/2013 Λεβαδειακός ΠΑΟΚ 0 - 0
13/03/2013 Πανθρακικός Βέροια -
13/03/2013 Ολυμπιακός ΠΑΣ Γιάννινα -
14/03/2013 Αστέρας Τρίπολης Πλατανιάς Χανίων -

*** Ξεκούραση στην Αγγλία για Μαυρέα :


 


* Στην Αγγλία βρίσκεται εδώ και λίγα 24ωρα ο προπονητής του Δωρίου και του Εθνικού Μελιγαλά Αντώνης Μαυρέας, ο οποίος επισκέπτεται μαζί με τον συνεργάτη του Παναγιώτη Πολίμο τον νεαρό ποδοσφαιριστή της Νότιγχαμ Φόρεστ πλέον, Ηλία Πολίμο. Ο έμπειρος τεχνικός έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην πρόοδο και βελτίωση του 17χρονου διεθνή μέσου, και έχει την ευκαιρία να δει από κοντά στις μέρες παραμονής του στην Αγγλία τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει και προπονείται ο πολλά υποσχόμενος ποδοσφαιριστής, παίρνοντας ταυτόχρονα γεύση για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι Άγγλοι στους συγκεκριμένους τομείς. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να μην επισκεφθεί την έδρα των κόκκινων, το γνωστό στο ποδοσφαιρόφιλο κοινό City Ground.


*** Σήμερα τα σπουδαία για Ψυχογιόπουλο
 


  



 ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ 30ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟΠΕΡ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ
 Του Νίκου Μπαλόπουλου
Ούτε χθες έλαβε μέρος στην προπόνηση της ομάδας ο Αντώνης Ψυχογιόπουλος, με τις πιθανότητες πλέον συμμετοχής του 30χρονου κεντρικού αμυντικού στο Κυριακάτικο παιχνίδι με αντίπαλο την Προοδευτική, να μειώνονται σημαντικά. Ο Ψυχογιόπουλος εξακολουθεί να πονά στο γόνατο, που παραμένει πρησμένο, γεγονός το οποίο δυσκολεύει σημαντικά τα πράγματα, ωστόσο η έλλειψη λύσεων, λόγω των πολλών προβλημάτων που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα – δεν υπολογίζονται οι τιμωρημένοι Τσιμικλής, Πούτσης και οι τραυματίες Κοψαχείλης, Ηλιόπουλος, Μπελεβέντης, Κουρέας, Πασάς – τον υποχρεώνει να σφίξει τα δόντια και να δοκιμάσει. Ο Νίκος Κακαλέτρης με τον Τάκη Σακελλαρόπουλο, περιμένουν την ενσωμάτωση του υψηλόσωμου στόπερ στη σημερινή προπόνηση, εκεί όπου θα φανεί εάν τελικά θα είναι σε θέση να συμπεριληφθεί στα πλάνα τους.
Το δυσάρεστο είναι ότι η Μαύρη Θύελλα καλείται να αντιμετωπίσει την ομάδα της Προοδευτικής, η οποία να θυμίσουμε ότι με 15 βαθμούς βρίσκεται στη 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με τόσα προβλήματα που δυσκολεύουν σημαντικά το έργο της για κατάκτηση του τριπόντου. Παρ’ όλα αυτά και επειδή το ματς της Κυριακής είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία της Καλαμάτας, τα προβλήματα αυτά πρέπει να «μπουν στην άκρη» και οι ποδοσφαιριστές που θ’ αγωνιστούν θα πρέπει να κάνουν την υπέρβαση, καλύπτοντας απώλειες και αδυναμίες, και παίρνοντας το τρίποντο.
Η προετοιμασία συνεχίζεται σήμερα με προπόνηση στο Δημοτικό Στάδιο, εκεί όπου θα φανεί εκτός από την υπόθεση Ψυχογιόπουλου και το πλάνο το οποίο προτίθενται ν’ ακολουθήσουν οι προπονητές της ομάδας, είτε αυτό έχει να κάνει με την τακτική, είτε με τα πρόσωπα, και ολοκληρώνεται αύριο με χαλάρωμα.
 Με πολύ κόσμο και πάλι το στάδιο
Μπορεί τα αποτελέσματα και οι εμφανίσεις να μην έχουν ικανοποιήσει σε κανένα σημείο του πρωταθλήματος τους απαιτητικούς φιλάθλους της Καλαμάτας, ωστόσο αυτοί διακρίνουν πάθος και διάθεση από τους ποδοσφαιριστές, που έγιναν πιο έντονα το τελευταίο διάστημα, και ετοιμάζονται από την πλευρά τους να βρεθούν στο πλευρό τους και την Κυριακή. Έτσι το Δημοτικό Στάδιο, αναμένεται να έχει και πάλι αρκετό κόσμο στις κερκίδες, με τους διοικούντες να ευελπιστούν ότι ο καιρός θα αποτελέσει σύμμαχο ανοίγοντας το δρόμο στον κόσμο.


~**** From my video-box   2010-2012,  Stamatios  N. Skoulikas  .- :
ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΤΙΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ …..ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ … :  
 1 ~ http://www.youtube.com/stamos01 , =            2319   video.-

A.  snstam@gmail.com  .-   
 2 ~ http://www.youtube.com/stamatios01 , =           764   video.   

3 ~ http://www.youtube.com/vlasiskal   , =                 784   video.    

ΣΥΝΟΛΟΝ :                                    3877  αναρτήσεις   .

*** ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ  στην Μεσσήνη  μέσα από Βίντεο  : ΔΕΙΤΕ ΤΑ !

~***264  ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ  ΜΕΣΣΗΝΗΣ  Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΙΑΣ 7-3-2013 :http://youtu.be/ju3HfccL7rY  ,
 

~**265  Μεσσήνη    Tσικνοπέμπτη 7-3-2013 : ΜEΣΣΗΝΗ   Τσικνοπέμπτη Καρναβάλι 2013   http://youtu.be/oyIX4EiSRXM  ,
 

~**266  Τσικνοπέμπτη στη Μεσσήνη 2013: http://youtu.be/jeSEk0KJENs  ,


~**270  ΜΕΣΣΗΝΗ  Τσικνοπέμπτη καντάδες  2013 : http://youtu.be/g1fO7OVLoM8 ,


~** 273  Μεσσήνη Καρναβάλι  τσικνοπέμπτη 2013 :http://youtu.be/OEYHcJidPi0  ,


~** 274 ΜΕΣΣΗΝΗ  τσικνοπέμπτη Γ. Δαβίλας 2013 :http://youtu.be/2cQ2fEgPa20 ,
 

~** 275  ΜΕΣΣΗΝΗ  καρναβάλι  τσικνοπέμπτη  2013 :http://youtu.be/9_xcTKtkV_s


***ΑΠΟ  ΤΙΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2013 :
 ~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/02/24-2013.html , Το Κυριακάτικο αγιάζι στην ενημέρωσή μας 24 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/02/25-2013.html, Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/02/26-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/02/26-2013.html , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ  , Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013  .,-
 ~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/27-2013.html ,
Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/28-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013 .-
 *** AΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΗΝΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2013:
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/03/01-2013.html ,
Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Μαρτίου 2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/03/2-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σαββάτο 2 Φεβρουαρίου 2013 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/03/04-2013.html, Θέατρο από ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΕΣΣΗΝΗΣ Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/03/04-2013.html Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013 .-
  ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/03/05-2013.html, Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Μαρτίου 2013 .-
~http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/03/06-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06 Μαρτίου 2013 .-
~http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/03/to-07-2013.html, To αγιάζι της ενημέρωσης Τσικνοπέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 .-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/08-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρεωσης Παρασκευή 08 Μαρτίου 2013 .-

 
*** ΒΙΝΤΕΟ  ΑΠΟ  ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ  ΜΕΣΣΗΝΗΣ  με  καντάδες : ΔΕΙΤΕ  ΤΑ  !
****240 Mandolinata 2013 Γιάννης Ζέρβας :" ΑΙΓΙΩΤΙΣΣΑ " , http://youtu.be/WUa67vn-ujQ ,
****241  Μαντολινάτα  2013:  Καντάδα , http://youtu.be/81RHm7mKR_g ,

*** 242 Μαντολινάτα  με Γιάννη Ζέρβα 2013 :" Το  μινόρε της αυγής"  , http://youtu.be/Jgx-Hi1pzos ,

***243  ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ  Μεσσήνη 2013 : ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ  ,   : http://youtu.be/-Ee_YUOjeeA ,

*** 244  Μαντολινάτα  2013  στην Μεσσήνη : " ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ " ,     http://youtu.be/AguX9ahnAr0 ,

*** 245 ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ  στην Μεσσήνη 2013 : " ΤΟ ΤΡΑΜ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ"  , http://youtu.be/VzpekOcFnyw
 
***246  Μαντολινάτα  από Μεσσήνη 2013 : "  Το  τραμ  το τελευταίο "
http://youtu.be/6CRE90SBp2Y ,

*** 247 ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ 8 Μεσσήνη 2013: " ΑΙΓΙΩΤΙΣΣΑ " ,  
http://youtu.be/BGOy_rjL7TY ,

*** 248 ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ  9  ΜΕΣΣΗΝΗ  2013  : ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ  "ΤΟ ΓΕΛΕΚΑΚΙ  " 2013 ,
http://youtu.be/bDCdufVw1bA ,

~**249   Καντάδα  1  Μεσσήνης :" Άστα τα μαλάκια σου "
 http://youtu.be/DkkFcSQNbXM ,

~** 250 Καντάδα  2  Μεσσήνη ¨γυαλό - γυαλό πηγαίναμε " , Μαντολινάτα  Μεσσήνης  2013 :
http://youtu.be/psmmu6FPf0o   ,

~**251  Καντάδα  3  " ΚΕΛΑΔΗΣΤΕ "  Μεσσήνη  2013
http://youtu.be/oFE91ODzoQ0 .,

~**252  Καντάδα "   H ΣΟΥΣΤΑ   "  2013  Μεσσήνη
http://youtu.be/Qjt1Cd3eUvM  ,
 
~** 253 Καντάδα  5 H  Σούστα  Μεσσήνη  2013
http://youtu.be/ZfyRJHq5yYg , 

~**254  Καντάδα  6  με Γιάννη Ζέρβα " To  φουρό σου" 
 
 http://youtu.be/Zz9WriKEmfE ,
~**255  Γ. Ζέρβας  καντάδα 7  " Μπάρμπα  Γιάννη " :
http://youtu.be/_JMcNEJqPkE    ,

~**256  ΚΑΝΤΑΔΑ  Γ.Ζέρβα  2013  " Παρασκευούλα μου " -Πούν ΄ τα νιάτα που τα κάλη
http://youtu.be/hQyz3K9p1U8   ,

~ **257  ΜΕΣΣΗΝΗ  καντάδα Γ. Ζέρβας 2013 Σ΄αγαπώ κ ήρθα ..   καντάδα Γ. Ζέρβας 2013  PRIN TO XARA MA
http://youtu.be/Uj1XnKdhjH4      



***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου