ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Κυριακάτικη ενημέρωση 16 Μαρτίου 2014

Κυριακάτικη  ενημέρωση  16  Μαρτίου  2014  :
~* Β΄ Κυριακή  νηστειών ,  ο  Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης  Μεσσηνίας  συν-λειτουργών  στον Ι.Ν.Αγίων  Θεοδώρων  στο Αρφαρά :
~  Θεία  Λειτουργία Αρφαρά Μητροπολίτης Χρυσόστομος 16/3/2014 : http://youtu.be/CCnjhXVdRxU ,

  ~**  Θεία Λειτουργία  Ευαγγέλιο  Ι Ν Αγίων  Θεοδώρων  Αρφαρών 16/3/2014 : http://youtu.be/bSSLPb4SGTg ,

~ Ι Ν   Αγίων  Θεοδώρων  Αρφαρών  16/3/2014 : http://youtu.be/BRHX6_WajOE ,




*** Μεσσηνιακά  και άλλα  στο  άρωμα  της  Κυριακάτικης  ενημέρωσης :




*** Ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος για την «Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας», τα πρώτα 40 ονόματα (φωτογραφίες)         
     
   
 
 
 
 
 
 
H Δημοτική Αρχή Καλαμάτας και η παράταξη «Πρωτοβουλία» μπήκαν από χθες το απόγευμα σε προεκλογική διάταξη, μετά την παρουσίαση από το δήμαρχο Παν. Νίκα των πρώτων υποψηφίων του συνδυασμού του, έναν απολογισμό της θητείας του, αλλά και των έργων που θα ολοκληρώσει την επόμενη περίοδο, σε περίπτωση που λάβει εκ νέου την εντολή από τους δημότες να καθίσει για τρίτη φορά στην καρέκλα του δημάρχου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο “Elite”, ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος άρχισε την ομιλία του λέγοντας: «Είμαστε μια Δημοτική Αρχή στην πιο δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες. Η οικονομική κρίση χτύπησε και την περιοχή μας, φέρνοντας ανεργία, δυστυχία, μείωση εισοδημάτων, μετανάστευση. Με μειωμένα έσοδα περί το 65%, παλέψαμε, αγωνισθήκαμε, αξιοποιήσαμε ευρωπαϊκά προγράμματα και, χωρίς καμία αύξηση δημοτικών τελών, έχουμε να παρουσιάσουμε ένα αξιοζήλευτο και δημιουργικό έργο. Αλλάξαμε και αλλάζουμε συνεχώς το Δήμο και την πόλη. Τη μετατρέπουμε σε μιαν ευρωπαϊκή πόλη, αξιοποιούμε τις δυνατότητες της Καλαμάτας και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.
Σταθήκαμε δίπλα στο δημότη, αγωνισθήκαμε για το πρόβλημά του, για τις ανάγκες του, αδιαφορώντας για τα κομματικά συρματοπλέγματα και τις σεβαστές προτιμήσεις του καθενός. Πορευθήκαμε με κριτήριο τη διαλλακτικότητα και τη συνεννόηση, με πίστη στην ενότητα και τη συνεργασία, που αποτελούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την έξοδο από τη διαλυτική κρίση. Πορευθήκαμε με γνήσιο πατριωτικό πνεύμα και στηρίξαμε ό,τι εκφράζει την ψυχή του Ελληνισμού, δηλαδή την Ορθοδοξία, τα ιδανικά και τις αξίες μας, τους εθνικούς μας αγώνες, τους ήρωές μας».
  Απολογισμός δράσης
Στη συνέχεια ο κ. Νίκας προχώρησε σ’ έναν απολογισμό δράσης της θητείας του. Όπως υποστήριξε, «οργανώσαμε ένα Δήμο ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, για να βοηθήσουμε το συνάνθρωπο της ανάγκης και της δυστυχίας.
Δημοτικό Παντοπωλείο, Δημοτικό Ιατρείο, Δημοτικό Φαρμακείο, Δημοτικό Εστιατόριο, σίτιση μαθητών, μεταφορά αναπήρων, στήριξη κακοποιημένων γυναικών, δημοτικοί λαχανόκηποι και πολλά άλλα αποτελούν τον ισχυρό βραχίονα κοινωνικής συμπαράστασης και φροντίδας στους αδυνάτους.
Κι όλο αυτό το πλέγμα της κοινωνικής αλληλεγγύης στηρίζεται στην αμέριστη βοήθεια του μητροπολίτη μας, αλλά και στους εκατοντάδες εθελοντές μας, που ως αληθινοί ιεραπόστολοι προσφέρουν εργασία και, κυρίως, την αγάπη και την ανθρωπιά τους για το συνάνθρωπο της ανάγκης και της δυστυχίας. Όλους τους ευχαριστώ και τους ευγνωμονώ».
Απαριθμώντας τα «μεγάλα έργα» που ολοκληρώθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας της Δημοτικής Αρχής, έκανε αναφορά: Στο νέο Δημαρχείο που θα είναι έτοιμο μέσα στο 2014, στο Μέγαρο Χορού,     στα εκτεταμένα, όπως τα χαρακτήρισε, έργα αναπλάσεων, κατασκευασμένα ή δημοπρατημένα, από την κεντρική πλατεία, την Πλάτωνος και τη Φαρών μέχρι την Ανάσταση, την Ανάληψη και τις Γουλιμίδες, καθώς και στην ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου, που δίνουν έναν ευρωπαϊκό χαρακτήρα και βελτιώνουν τη λειτουργικότητα της Καλαμάτας.
Έκανε αναφορά, επίσης, σε διάφορες παρεμβάσεις στα σχολικά συγκροτήματα της πόλης, σε διάφορους αθλητικούς χώρους, σε πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του τουρισμού, σε εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις και σε έργα σε διάφορες κοινότητες του Δήμου, αλλά και στα έργα στρατηγικής σημασίας της ΔΕΥΑΚ.
Για το μείζον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, σημείωσε την πρόοδο στην ανακύκλωση, την κομποστοποίηση στη Μαραθόλακκα, τους υπόγειους κάδους απορριμμάτων.
Μνεία έγινε και στην καλή οικονομική εικόνα που παρουσιάζει ο Δήμος Καλαμάτας, αλλά στις προσπάθειες για επαναλειτουργία του Στρατοπέδου, στη «διάσωση» του περιμετρικού δρόμου, στη διεκδίκηση πόρων για εντάξεις έργων από Περιφέρεια και υπουργεία (άξονας καίριας σημασίας Καλαμάτα – Ριζόμυλος).
Κλείνοντας τον απολογισμό του είπε: «Η θητεία μας ολοκληρώθηκε. Πράξαμε το χρέος μας απέναντι στην πόλη, το Δήμο και τους συμπολίτες μας. Πορευθήκαμε με διαλλακτικότητα και διάθεση συνεργασίας. Δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις».
  Προγραμματισμός για την επόμενη 5ετία
Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας του ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στα έργα που θα προωθήσει σε περίπτωση που ανανεωθεί η εντολή που έχει από τους πολίτες. Πρώτη του μέριμνα θα είναι η βελτίωση των υποδομών στο λιμάνι της Καλαμάτας με τη λειτουργία υδατοδρομίου, την κατεδάφιση των αποθηκών, το παραθαλάσσιο πάρκο και τη μεταφορά εμπορικού τμήματος λιμένος.
Η μέλλουσα Δημοτική Αρχή θα ολοκληρώσει τις αναπλάσεις στις περιοχές: «Ουζάκια», πλατεία Υπαπαντής, βόρειο πεζοδρόμιο Ναυαρίνου, ανατολικά και δυτικά της κεντρικής πλατείας – Βασιλέως Γεωργίου, την κατασκευή πεζοδρομίων και την αναβάθμιση εισόδων πόλης, τη δημιουργία δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, την επέκταση αγωγών λυμάτων, τη δημιουργία νέου αγωγού ύδρευσης από το Πήδημα, αλλά και το συνδετήριο αγωγό ύδρευσης Αγίου Φλώρου – Πηδήματος.
Επιπρόσθετα, θα υπάρχουν έργα αναβάθμισης πάρκων σε διάφορες περιοχές του καλλικράτειου Δήμου, δημιουργία του υπό εξαγγελία ποδηλατόδρομου στην Καλαμάτα και στον Άγιο Φλώρο, μετατροπή της πρώην καρδιολογικής κλινικής σε Κέντρο Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου, δημιουργία νέων δημοτικών παιδικών σταθμών σε Βέργα, Λέικα, Αρφαρά και Θουρία.
Για την ολοκλήρωση του περιμετρικού σημείωσε ότι θα υπάρξει προσαρμογή κυκλοφορίας και χώρων στάθμευσης εντός του 2014, νέα μελέτη ελεγχόμενης στάθμευσης με αξιοποίηση ηλεκτρονικών δεδομένων, νέα κυκλοφοριακή μελέτη για διασφάλιση χώρων στάθμευσης, ενίσχυση του δικτύου ποδηλατοδρόμων, γραμμές Αστικού ΚΤΕΛ, μονοδρομήσεις.
Στον τομέα του πολιτισμού το στοίχημα είναι η υποψηφιότητα της Καλαμάτας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, η οργάνωση Φεστιβάλ Χορωδιών τον Οκτώβριο του 2015, η αξιοποίηση του Μεγάρου Χορού – μελέτη βιωσιμότητας Εθνικής Τράπεζας και η κατασκευή ανοικτού χώρου εκδηλώσεων στην Ανατολική Γειτονιά.
Τέλος, θα υπάρξουν συνεχιζόμενες παρεμβάσεις για τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών, προτάσεις για αύξηση της ελκυστικότητας της Καλαμάτας, ενίσχυση της ανακύκλωσης, κομποστοποίηση και αξιοποίηση οργανικού κλάσματος, εφαρμογή μεθόδων μείωσης του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων.
Τελειώνοντας έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε έργα αξιοποίησης της τοπικής παραγωγής: ευόδωση επιχειρηματικότητας, προβολή ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτα και βρώσιμης ελιάς ΠΟΠ Καλαμάτα, προβολή τοπικών προϊόντων: αγκινάρα Μικρομάνης, μήλα Πολιανής, προϊόντα Ταϋγέτου – Ακοβίτικων, ενίσχυση βιολογικής γεωργίας, στήριξη των επιχειρήσεων με συγκεκριμένες δράσεις.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση 40 μελών του νέου ψηφοδελτίου, ενώ, όπως είπε, μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχει ανακοινωθεί ολόκληρο το ψηφοδέλτιο (περίπου 180 υποψήφιοι).
Το «παρών» στη χθεσινή προεκλογική ομιλία του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, ο πολιτευτής της Ν.Δ. Μίλτος Χρυσομάλλης και ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος.
Υποψήφιοι  Δημοτικοί Σύμβουλοι     
ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ / ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ / ΓΕΩΠΟΝΟΣ -  ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΤΟΠΙΟΥ
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ / ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΟΚΛΗ / ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΗ
ΑΝΑΖΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ / ΑΓΡΟΤΗΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ – ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ / ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ / ΒΙΟΤΕΧΝΗΣ – ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΕΣ
ΒΓΕΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΥΠ. ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛ/ΣΟΥ
ΓΕΝΝΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ  ΚΑΤΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΜΠΟΡΟΣ
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ , ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ / ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ ΣΤΟ ΝΟΣ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ / ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΝΟΔΕ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΓΚΙΖΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΣΥΝ. ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ
ΓΟΥΡΔΕΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ/ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ / ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
ΔΟΥΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΙΑΤΡΟΣ - ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ
ΔΡΟΥΓΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ / ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΚΑΜΒΥΣΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ / ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΗΣ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ / ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΥΑΚ / ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, ΠΡ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
ΚΑΡΑΤΖΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ / ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΕΟΠΥΥ (ΠΕΔΥ) ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΚΑΡΒΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ / ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
ΚΟΥΛΗ ΠΟΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ / ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ
ΜΑΥΡΕΑ ΑΣΤΡΙΝΗ (ΑΣΤΡΗ) ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ / ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ / ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Α.Κ. / ΠΡΟΕΔΡΟΣ Β’ ΚΑΠΗ / ΑΓΡΟΤΗΣ
ΜΠΑΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ / ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ / ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΕΙ
ΜΠΑΡΟΥΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ / ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΛ/ΣΟΥ ΠΕΡ. ΕΝΟΤ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΜΠΑΣΑΚΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ / ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ε. ΦΑΡΙΣ /ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Δ/Ε
ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΓ. ΦΛΩΡΟΥ / ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΜΠΟΥΖΙΑΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ / ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ
ΜΠΟΥΧΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ / ΠΡ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ / ΛΟΓΙΣΤΗΣ- ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
ΜΩΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ / ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΝΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΝΤΙΝΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ / ΕΝΤ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ / ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ – ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ ΗΛΙΑΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ - ΥΠΕΥΘ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ / ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΝΟΜΑΤΟΘΕΣΙΑΣ, ΜΕΛΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ και Β/ΘΜΙΑΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ /ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΗ
ΤΣΙΜΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Δ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ / ΠΡ. ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ / ΠΡ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΦΕΡΕΤΖΑΚΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ / ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΝ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ    .-    Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** «Κόκκινη» κάρτα από Τατούλη ,αλλά περνούν στην αντεπίθεση          
           
Έξω από τη «Νέα Πελοπόννησο» Αλευράς Πουλάς Δέδες και Πουλοκέφαλος
Παραιτήθηκαν, τελικά, με κοινή επιστολή τους στον περιφερειάρχη κ. Τατούλη, από την παράταξη «Νέα Πελοπόννησος», οι αντιπεριφερειάρχες Παναγιώτης Αλευράς, Γιώργος Δέδες, Ανδρέας Πουλάς και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιώργος Πουλοκέφαλος, όπως από τον ίδιο τους είχε ζητηθεί εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, όσο και χθες σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Τρίπολη.
Μάλιστα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου τούς προκάλεσε και χθες να παραιτηθούν, τονίζοντας ότι «είναι αυτονόητο συνάδελφοι με πολιτική αυτογνωσία να αναλάβουν την πρωτοβουλία ενός νέου εγχειρήματος. Με δεδομένο, ωστόσο, το διαζύγιό τους ζήτησα ως αυτονόητη την παραίτησή τους, γιατί δεν μπορεί να στέκονται με τα δυο τους πόδια σε δύο διαφορετικούς πολιτικούς χώρους».
Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ
«Οι πολίτες να αποφασίσουν με βάση
το έργο, το σχέδιο και την πρότασή μας
»
 «Απαιτώ σοβαρότητα και νηφαλιότητα κατά την προεκλογική περίοδο, γιατί αυτές είναι οι βασικές προϋποθέσεις ώστε να αποφασίσουν οι πολίτες βάσει του σχεδίου και της πρότασης του κάθε υποψηφίου», δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις υποψηφιότητες των κ.κ. Βουδούρη και Μανώλη σε συνέντευξη Τύπου στην Τρίπολη.
«Εκτιμώ τον Πετράκο και τον Πατσαρίνο»
«Ήμουν από τους πρώτους που είχαν αντιληφθεί τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο κ. Τατούλης, και εξέφρασε την εκτίμησή του για τον πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο κ. Πετράκο, αλλά και τον κ. Πατσαρίνο, γιατί «μπορεί να είχαμε πολιτικές διαφορές, αλλά ήταν σταθεροί στις πολιτικές τους θέσεις και δεν τις άλλαζαν ανάλογα με τον πολιτικό συγχρονισμό.
Ο κ. Βουδούρης, ωστόσο, δεν έχει πατήσει το πόδι του στην Πελοπόννησο και έχει ήδη κάνει πολλές κωλοτούμπες, όπως στο θέμα των σκουπιδιών. Δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι του στην Πελοπόννησο, δε γνωρίζει και δε θέλει να μάθει τα προβλήματα.
Όταν βρέθηκε στην Τρίπολη ο κ. πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, δήλωσε ότι δε θα ακυρώσει το διαγωνισμό για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και ότι τάσσεται υπέρ των ΣΔΙΤ. Αμέσως μετά εξέφρασε την άποψη ότι τάσσεται υπέρ των ΣΔΙΤ που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και μέσα στον πανικό του, στην αμέσως επόμενη αναφορά του, δήλωσε ότι αποδέχεται τα ΣΔΙΤ, βάζοντας όμως θέμα ελέγχου του διεθνούς διαγωνισμού.
Πρόκειται περί νεοπαραλογισμού, γιατί κανένας διεθνής διαγωνισμός δεν εξελίσσεται χωρίς έλεγχο, ιδίως μάλιστα ο συγκεκριμένος, ο οποίος βρίσκεται υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης, οι έλεγχοι της οποίας έχουν αποδείξει ότι είναι σύννομος με την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Με ακροβασίες προσπαθεί ο εκλεκτός του κ. Τσίπρα να ενσωματωθεί στις κατευθύνσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Διατείνεται πλέον ότι θα ακυρώσει το διαγωνισμό και ότι δεν πιστεύει στα ΣΔΙΤ».
«Δεν υπάρχουν πια ημιτελή
έργα στην Πελοπόννησο»
Επιπρόσθετα, ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε την παρουσία στην Πελοπόννησο του κ. Βουδούρη ως «λάθρα βιώσας» και τον ίδιο «αλεξιπτωτιστή», που έχει άγνοια των ζητημάτων, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορεί να επιρρίπτει ευθύνες για δρόμους που έπεσαν, όταν τα έργα αυτά έχουν εκτελεστεί από την προηγούμενη Περιφέρεια και τις πρώην Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις. Ο ισχυρισμός του για τα ημιτελή έργα αποτελεί επιπλέον ολίσθημα, καθώς αυτά τα παραλάβαμε, 130 στο σύνολό τους, και τα ολοκληρώσαμε όλα, αποτρέποντας την επιστροφή των χρημάτων και την επιβολή ποινών στο νέο πρόγραμμα».
«Ο σκληρός πυρήνας μας
είναι πάλι παρών»
«Σε μια πολιτική αυτοδιοικητική παράταξη η ανανέωση είναι χρήσιμο μέγεθος και ζωογόνος δύναμη», δήλωσε ο κ. Τατούλης και ανακοίνωσε ότι «είμαστε έτοιμοι για το νέο ανεξάρτητο εγχείρημά μας, ο σκληρός πυρήνας του οποίου θα είναι ο ίδιος με το 2010».
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στη συγκέντρωση του συνόλου της παράταξης, όπου κατατέθηκαν απόψεις για τη νέα προεκλογική μάχη και διαπιστώθηκε η ετοιμότητά της: «Εδώ και αρκετούς μήνες ανακοίνωσα στη διάρκεια Περιφερειακού Συμβουλίου τη συμμετοχή μας στις επόμενες εκλογές ως ανεξάρτητης παράταξης με τις ίδιες αρχές όπως το 2010, όπου το κρίσιμο στοιχείο δεν ήταν η συμφωνία όλων, αλλά η ανταπόκριση στα αιτήματα των συμπολιτών μας.
Η Νέα Πελοπόννησος ήταν το πρώτο τέτοιο εγχείρημα στη χώρα, και μάλιστα όταν ήμουν ανενεργός πολιτικά, το οποίο συσπείρωσε ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και το οποίο δεν περίμενε κανένα χρίσμα από κόμματα, αλλά στηρίχθηκε μόνο στο σχέδιό του.
Το μοντέλο αυτό υιοθετήθηκε έπειτα από δύο χρόνια από την τρικομματική κυβέρνηση αρχικά και τη δικομματική κυβέρνηση στη συνέχεια. Παραμένουμε ανεξάρτητοι και με εμπιστοσύνη μόνο στην κρίση των πολιτών».
«Η εμπειρία μας θα αναπληρώσει
το κενό των αναχωρητών»
Αναφερόμενος στη διαφοροποίηση στελεχών της Περιφερειακής Αρχής, ο κ. Τατούλης σχολίασε: «Είναι αυτονόητο συνάδελφοι με πολιτική αυτογνωσία και ευθύνη να αναλάβουν την πρωτοβουλία ενός νέου εγχειρήματος και τιμώ την προσπάθειά τους. Με δεδομένο, ωστόσο, το διαζύγιό τους, ζήτησα ως αυτονόητη την παραίτησή τους, γιατί δεν μπορεί να στέκονται με τα δυο τους πόδια σε δύο διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Από την πρώτη στιγμή θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί και εκτιμώ ότι οσονούπω θα το πράξουν. Τα τέσσερα αυτά άτομα προέκυψαν τελευταία, γιατί ο καθένας είχε τις δικές του υπαρξιακές αγωνίες. Η εμπειρία της παράταξής μας θα αναπληρώσει αυτό το κενό».
«Τι είναι σύστημα Τατούλη;»
«Το σύστημα Τατούλη» μεταφράζεται σε πολύ δουλειά, αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα και ολοκληρωμένο σχέδιο, τόνισε, τέλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
g «Με τον Γ. Λαμπρόπουλο δικαιωνόμαστε που φέραμε στην επιφάνεια
ένα σκάνδαλο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ»
 Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αποκατάσταση της αλήθειας μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης για το πρώτο έργο στην Τσακώνα, το οποίο εξαρχής είχε αναδείξει ο ίδιος ως βουλευτής, μαζί με το βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλο.
Ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε εξαιρετικά θετική την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών να αναθέσει στο υπουργείο τον τρόπο επιστροφής των χρημάτων από την ανάδοχο εταιρεία.
Να σημειωθεί ότι το έργο αυτό κατακυρώθηκε στην ανάδοχο εταιρεία με έκπτωση 75% και συμβατικό ποσό 7 εκατομμύρια ευρώ. Τελικώς, ωστόσο, τότε κατέληξαν στην εταιρεία 45 εκατομμύρια ευρώ.
«Μαζί με τον Γιάννη τον Λαμπρόπουλο, με σειρά παρεμβάσεων και ερωτήσεων στη Βουλή και στο πλαίσιο άσκησης των κοινοβουλευτικών μας καθηκόντων, είχαμε παρέμβει καίρια σε μια υπόθεση ζοφερή, αποτρέποντας ουσιαστικά τη διασπάθιση εκατομμυρίων ευρώ. Σήμερα ήλθε η ώρα να επιστρέψουν αυτά τα ποσά στο κράτος και τους πολίτες» παρατήρησε.
g «60 εκατομμύρια ευρώ για την ανακούφιση των συμπολιτών μας»
 «Εξασφαλίσαμε 60 εκατομμύρια για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014 -2020, με κύριο στόχο την ανακούφιση των συμπολιτών μας, των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, τα προβλήματα των οποίων χαρακτηρίσαμε ως «απειλές κατά της ζωής», δήλωσε ο κ. Τατούλης, αναφερόμενος στην απάντηση των Ευρωπαίων Επιτρόπων στο αίτημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη θεώρηση των δαπανών αυτών ως επιλέξιμες στη νέα προγραμματική περίοδο.
«Πετύχαμε να καταστεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου φερέγγυος συνομιλητής όλων των Επιτρόπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναπτύσσοντας απευθείας διάλογο μαζί τους, με την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα της προσπάθειάς μας» τόνισε και πρόσθεσε: «Απέναντι στην εμφανή αδυναμία μιας συγκροτημένης κεντρικής κοινωνικής πολιτικής, η οποία μεταφέρει την ευθύνη της στον εθελοντισμό, εμείς με το σχέδιό μας παρουσιάζουμε μια συγκροτημένη πρόταση πολιτικής για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Πελοπόννησο».
Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με επιστολή δύο επιτρόπων, των κ.κ. Λάζλο Άντορ και Γιοχάνες Χαν, ανταποκρίθηκε θετικά σε προτάσεις που είχε καταθέσει ο κ. Τατούλης, σε δική του επιστολή, για την αντιμετώπιση της φτώχειας.
Στην επιστολή που έστειλε ο κ. Τατούλης ενημέρωνε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι το ποσοστό του πληθυσμού της Ελλάδας που αντιμετωπίζει κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού θα προσεγγίσει, και ίσως ξεπεράσει, το 40% και πρότεινε δραστικές και φιλόδοξες παρεμβάσεις βραχυπρόθεσμου και μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα, ώστε τα φαινόμενα αυτά να μη λάβουν χαρακτηριστικά ανθρωπιστικής καταστροφής.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην απάντησή της αποδέχεται τις προτάσεις του κ. Τατούλη για να ενεργοποιηθεί ένα πρόγραμμα προστασίας του πολίτη από τη φτώχεια, με ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας και τη δημιουργία νέων υπηρεσιών, όπως ξενώνες για αστέγους, κοινωνικές καντίνες για παροχή τροφής και κέντρων βοήθειας για δωρεάν διανομή τροφίμων, ρούχων και σχολικού εξοπλισμού.
ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΑΤΟΥΛΗ
 Παραιτήθηκαν Πουλοκέφαλος, Αλευράς, Δέδες και Πουλάς
 Κοινή επιστολή έστειλαν οι αντιπεριφερειάρχες Παναγιώτης Αλευράς, ο οποίος, παρεμπιπτόντως είχε διαδεχθεί τον παραιτηθέντα κ. Μαλαπάνη, Γιώργος Δέδες, Ανδρέας Πουλάς και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιώργος Πουλοκέφαλος, στον περιφερειάρχη κ. Τατούλη, με την οποία του ανακοινώνουν την παραίτησή τους από τη «Νέα Πελοπόννησο» ζητώντας του ταυτόχρονα να παραιτηθεί.
Η επιστολή αναφέρει:
«Με καθυστέρηση δύο ετών και ελάχιστο χρόνο πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου συγκάλεσε την Πέμπτη τμήμα της περιφερειακής ομάδας της παράταξής του.
Από τα 31 μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, που συνθέτουν την παράταξη της πλειοψηφίας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, προσκλήθηκαν τα 23 –και εξ αυτών μόλις τα 15 ανταποκρίθηκαν με τη φυσική τους παρουσία. Η γλώσσα των αριθμών είναι αμείλικτη και καθιστά σαφές και πέραν πάσης αμφιβολίας, πως η παράταξη του κ. Τατούλη έχει απωλέσει τη δεδηλωμένη, έχει δηλαδή χάσει την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Το γεγονός αυτό δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Και τούτο, γιατί συνιστά την κατάληξη μιας πορείας που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια με την εξαναγκαστική παραίτηση του αιρετού αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Χρήστου Μαλαπάνη και συνεχίστηκε μέχρι πρόσφατα με την παράνομη “αντικατάσταση” του αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Πουλά, με διαδικασία εξωθεσμικής μεθόδευσης.
Πρόκειται για μία διαδρομή που έχει εκτραπεί από τις διακηρυγμένες αρχές της παράταξης το 2010, τα χαρακτηριστικά της οποίας είναι εντελώς αντίθετα με εκείνα που εκφράζουν τις πολιτικές μας αρχές. Μια διαδρομή που χαρακτηρίζεται από έλλειμμα δημοκρατίας, αλαζονεία, εγωκεντρισμό, καθεστωτική νοοτροπία. Και έχει καταλήξει στην ουσιαστική διάλυση της παράταξης.
Η ευθύνη για αυτή τη διάλυση και τον ευτελισμό κάθε δημοκρατικής διαδικασίας και συλλογικής δράσης βαραίνει αποκλειστικά τον περιφερειάρχη, ως επικεφαλής της. Αποτελεί στοιχειώδη πράξη πολιτικής ευθύνης να αναλάβει τις ευθύνες του και να υποβάλει άμεσα την παραίτησή του.
Όλα τα παραπάνω μάς επιβάλλουν για στοιχειώδους λόγους πολιτικής και ηθικής αξιοπρέπειας τη διαμόρφωση ανεξάρτητης, αυτοδιοικητικής πορείας, μακριά από πρακτικές, αντιλήψεις και νοοτροπίες που μας προσβάλλουν. Παράλληλα, μας οδηγούν στην ανάγκη να χαράξουμε διαφορετικές διαδρομές.
Γιατί τα προβλήματα δεν επιλύονται όταν συζητιούνται στους κλειστούς τοίχους των συνεδριάσεων, αλλά όταν τίθενται ενώπιον των πολιτών.  Καληνύχτα και καλή τύχη, κε Τατούλη».
Υν .-  Μιά  λέξη μόνο !! ΝΤΡΟΠΗ  στους  Αχάριστους  ! Η  Αχαριστία  τιμωρείται και  μάλιστα  σύντομα ! Ούτε  ο  Θεός  δεν  την  συγχωράει  !! sns 2014  .- (   Κύριοι  )  ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ  Αντιπεριφερειάρχες , που  ο  κ.  ΤΑΤΟΥΛΗΣ  σας  ανέδειξε ,...τώρα  θυμηθήκατε αυτά  που  αβασίμως  πιστεύω  ότι  λέτε;  Τόσα  χρόνια  γιατί  δεν  μιλούσατε ; Κύριε  Αλευρά  που  σε ψήφισα καλό σου  ταξίδι ! Ψήφο  από  μας  δεν  ξαναβλέπεις ! Καλά  μου  τα  έλεγε  για σένα  ο κ.  Αργυράκης !!  .  sns  Arfara  2014 .-
 
*** 24 συλλήψεις από συνολικά 40 προσαγωγές στο final 4 της Καλαμάτας         
           
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνση Μεσσηνίας:
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στην Καλαμάτα , από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, είκοσι τέσσερα άτομα, σε έλεγχο πριν την είσοδο τους στο κλειστό γήπεδο Παραλίας Καλαμάτας, κατά τη διεξαγωγή του “Final Four” πετοσφαίρισης ανδρών. Ειδικότερα, είκοσι τρία  επέδειξαν πλαστά εισιτήρια (εκ των οποίων, σε βάρος ενός εκκρεμούσε καταδικαστικό έγγραφο, ενώ δύο  από αυτούς κατηγορούνται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα). Επιπλέον, ένας  από τους συλληφθέντες, κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών. Συνολικά κατασχέθηκαν εκτοξευτήρας φωτοβολίδων και δύο πλαστικά φυσίγγια. Προσήχθησαν  συνολικά σαράντα άτομα. Διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
 
***  Ευτυχώς που δε φυσάει!         
   
Η εικόνα είναι τραβηγμένη από το Δημαρχείο Καλαμάτας… Απέναντι είναι δύο κτήρια που δίνουν άνιση μάχη με το χρόνο και τις καιρικές συνθήκες. Από το ένα, μάλιστα, συχνά πέφτουν σοβάδες και μπαίνουν κορδέλες.
Στο δε βόρειο, παρατήρησα 4-5 κεραμίδια έτοιμα να κάνουν τσουλήθρα στον πεζόδρομο της Αριστομένους.
Άραγε, θα κάνει κάποιος κάτι άμεσα ή θα πρέπει πρώτα να βρεθούν σε κανένα κεφάλι;   Π.Μπ.  
 
***  Τιμήθηκε χθες στην Καρδαμύλη η επέτειος εξέγερσης των Μανιατών (φωτογραφίες)         
     
 
  
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε και φέτος η επέτειος της εξέγερσης των Μανιατών το 1821 από τους Δήμους Δυτικής και Ανατολικής Μάνης.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες από την Καρδαμύλη, όπου στις 2.00 μετά το μεσημέρι, προ του Ηρώου της πλατείας, παρατάχθηκαν οι σημαίες σχολείων και συλλόγων.
Στις 2.25 έφθασε η σημαία των Μανιατών και ακολούθησε η έπαρσή της. Λίγο αργότερα έφθασαν οι μαντατοφόροι, από την έδρα του Πετρόμπεη, με το μήνυμα της έναρξης του Αγώνα στους καπεταναίους της Δυτικής Μάνης. Τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των Ηρώων του ’21, κατατέθηκαν στεφάνια και στη συνέχεια όλοι οι παριστάμενοι μετέβησαν στον ιστορικό χώρο του Αγίου Σπυρίδωνα και των Πυργόσπιτων των Μούρτζινων – Τρουπάκηδων, στην παλαιά Καρδαμύλη, όπου ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγής Κουμάντος, εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας.
Ακολούθησε το προσκλητήριο των Μανιατών που συμμετείχαν στην κατάληψη της Καλαμάτας και στον Ιερό Αγώνα του ’21, και η αναπαράσταση της συνάντησης των καπεταναίων και της ιστορικής απόφασής τους, με τη συμμετοχή ερασιτεχνών ηθοποιών, μελών του Συλλόγου Νεδουσαίων, του Μορφωτικού Συλλόγου Μεσσηνίας και της κα Ευτυχίας Δημητρακοπούλου, με τη σκηνοθεσία να ανήκει στον Β. Φλώρο.
Οι εκδηλώσεις στο Δήμο Δυτικής Μάνης  ολοκληρώθηκαν με παραδοσιακούς χορούς και μικρή δεξίωση στο Δημαρχείο, ενώ συνεχίστηκαν χθες το απόγευμα στο Γύθειο της Ανατολικής Μάνης, και σήμερα και αύριο στην Αρεόπολη. 
 
***  Το Στρατιωτικό Μουσείο της πόλης μας, εντυπώσεις από πρόσφατη επίσκεψη

  Όλοι οι Καλαματιανοί θα πρέπει να νιώθουμε ευτυχείς και υπερήφανοι για την παρουσία στην πόλη μας του Στρατιωτικού Μουσείου, μοναδικού στην Πελοπόννησο. Πρόκειται για έναν αξιόλογο χώρο, που μέσα απ’ αυτόν προβάλλονται η νεώτερη ιστορία των πολέμων της πατρίδας μας και ιδιαίτερα της πόλης μας, η οποία έχει να παρουσιάσει πολλές προσωπικότητες ανθρώπων του στρατεύματος. Θυμάμαι, πριν 10 χρόνια, που ρίχτηκε η ιδέα της υλοποίησής του, από άξιους ανθρώπους, στους οποίους οφείλουμε ευγνωμοσύνη. Ο βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, τότε υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, υπήρξε ο ακάματος πρωτεργάτης της ιδέας αυτής. Ο τότε συνταγματάρχης και συμπατριώτης μας Παναγιώτης Ζυγούρης, υπήρξε ο μεγάλος υποστηριχτής. Ο συνταγματάρχης ε.α. Βασίλης Νικόλτσιος είχε αναλάβει τη μελέτη και την επιμέλεια του χώρου. Αλλά και η προσφορά του κτηρίου της Ιεράς μας Μητρόπολης, υπήρξε γενναιόδωρος προκειμένου να στεγαστεί το Μουσείο. Στους εσωτερικούς χώρους του περιλαμβάνονται: πολεμικά εκθέματα που ξεκινούν από την επανάσταση του 1821 και συνεχίζουν στους Μακεδονικούς αγώνες (1904 – 1908), στον Βαλκανικό πόλεμο (1912-1913) στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στην Μικρασιατική εκστρατεία, στον ελληνοϊταλικό πόλεμο (1940 – 41), στην Γερμανική επίθεση (μάχη των οχυρών 1941), στη μάχη της Κρήτης, στη Μέση Ανατολή (1941 – 44), στην εθνική αντίσταση, στις ειρηνευτικές αποστολές και στα κατορθώματα της 4ης Μεραρχίας Πεζικού και του 9ου Συντάγματος Πεζικού. Το μουσείο διαθέτει, στον επάνω όροφο, αίθουσα προβολής πολεμικών ιστορικών «ντοκιμαντέρ», στην οποία ο επισκέπτης μπορεί άνετα να παρακολουθήσει τις προβολές. Υπάρχουν ακόμη εκθέματα προτομών, στολών, όπλων, παρασήμων, κ.ά των ιστορικών οικογενειών του τόπου μας, Βενετσάνου Κετσέα, Γεωργίου Μπουλούκου, Γεωργιου Μπούσιου, Π. Βασιλόπουλου, και άλλων, διατηρημένα σε υπέροχες γυάλινες προθήκες προφυλαγμένα από τη φθορά του χρόνου. Στον αύλιο χώρο εκτίθενται μεγάλα πολεμικά όπλα, όπως κανόνια, άρματα μάχης (τανκ) καθώς και ένα ωραιότατο αεροπλάνο (τύπου Φάντομ) που εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη. Σε πρόσφατη επίσκεψή μου, με εντυπωσίασαν πραγματικά (για μια φορά ακόμη) η τάξη και η καθαριότητα που επικρατεί σ’ όλους τους χώρους. Η υποδειγματική ξενάγηση απ’ το ευγενέστατο και πλήρως κατηρτισμένο προσωπικό, το οποίο εκπαιδεύεται και καθοδηγείται από την εξαίρετη διευθύντρια του μουσείου κα Θεοδώρα Σπανού, ανθυπολοχαγό. Το Μουσείο άνοιξε τις πύλες του πριν 8 χρόνια, στις 10 Απριλίου του 2006 και έκτοτε υπολογίζεται ότι το έχουν επισκεφτεί δεκάδες εκατοντάδων ανθρώπων, συλλόγων, σχολείων, κ.ά. Η γνώμη του γράφοντος είναι, ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας Καλαματιανός ή Μεσσήνιος που να μην έχει επισκεφθεί αυτό το ιστορικό Μουσείο του τόπου μας. Βασίλης Ι. Μανιάτης Παλαιός Καλαματιανός ,.

*** Τι έπρεπε να γίνει στην Καλλιρρόη και τι δεν έγινε…, το Μάντσεστερ δίνει το παράδειγμα          
           
«Δεν υπάρχει περίπτωση να αποπειραθείς να χτίσεις ένα εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων κάπου και να μη συναντήσεις διαμαρτυρίες. Γι’ αυτό έχει εξαιρετική σημασία να ενημερώσεις σωστά τους τοπικούς άρχοντες και τις κοινωνίες και να έχεις με το μέρος σου τους πολιτικούς. Στην ανάγκη πρέπει να απευθυνθείς σε κάθε πολίτη ξεχωριστά»…
Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται κάπως... εξωτικά για την Ελλάδα των δημοσίων διαβουλεύσεων της μιας εβδομάδας, είναι όμως η πρακτική που ακολουθήθηκε στη μητροπολιτική περιοχή του Μάντσεστερ, πριν ξεκινήσει η κατασκευή μιας από τις μεγαλύτερες μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων στην Ευρώπη (η μεγαλύτερη με σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα - ΣΔΙΤ). Μία μονάδα που εξυπηρετεί 2,6 εκατομμύρια πολίτες και διαχειρίζεται 1,1 τόνο απορριμμάτων ετησίως, το 5% των απορριμμάτων όλης της Μεγάλης Βρετανίας, και δημιουργήθηκε χωρίς αντιδράσεις.
Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της «Καθημερινής», το οποίο υπογράφει ο Γιώργος Λιάλιος, δύο εκπρόσωποι της συνεργασίας αυτής, ο κ. John Bland (γενικός γραμματέας του φορέα που δημιούργησαν οι 9 Δήμοι του μητροπολιτικού Μάντσεστερ) και ο κ. Stephen Jenkinson (διευθύνων σύμβουλος της παραχωρησιούχου εταιρείας, Viridor Laing), βρέθηκαν προχθές στην Αθήνα, καλεσμένοι της ΕΠΕΜ και της Grand Thorton, για να μεταφέρουν την εμπειρία τους.
«Ο κόσμος φοβάται. Επομένως, πρέπει πρώτα να τον ρωτήσεις τι θέλει», εξηγεί στην «Κ» ο κ. Bland. «Ρωτήσαμε, λοιπόν, την κοινή γνώμη και περισσότερο από το 90% απάντησε ότι ήθελε εγκαταστάσεις ανακύκλωσης και κομποστοποίησης, ένα 85% εργοστάσιο μηχανικής επεξεργασίας απορριμμάτων και το 70% ένα εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας από τα απορρίμματα.
Με αυτά τα δεδομένα απευθυνθήκαμε στα εννέα Δημοτικά Συμβούλια της περιοχής μας. Διοργανώσαμε, επίσης, πολλές ανοιχτές εκδηλώσεις, στείλαμε φυλλάδια σε όλους τους πολίτες, εξηγήσαμε τι θα συμβεί αν δεν αλλάξουμε μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων».
Η Μ. Βρετανία δεν είναι από τις χώρες που διακρίνονται για τις επιδόσεις τους στη διαχείριση απορριμμάτων. Τα τελευταία χρόνια, όμως, προσπαθεί να αλλάξει, με μια διαφορετική προσέγγιση, βασισμένη στην κινητήρια δύναμη της αγοράς.
Όπως ανέφερε ο Βρετανός πρέσβης στη χώρα μας, John Kittmer, η αλλαγή πολιτικής γίνεται μέσα από ισχυρές ΣΔΙΤ, με «εργαλεία» όπως η θέσπιση φόρου ταφής απορριμμάτων και η δημιουργία  συστήματος ανταλλαγής δικαιωμάτων ανακύκλωσης/επανάκτησης από τις εταιρείες.
Στη ΣΔΙΤ του Μάντσεστερ ο ανάδοχος έχει την ευθύνη για τη διαχείριση όλων των απορριμμάτων, συμπεριλαμβανομένων των ανακυκλώσιμων (στην Ελλάδα η ανακύκλωση πραγματοποιείται από ξεχωριστά «συστήματα», όπως αυτό των μπλε κάδων). Μάλιστα, η τοπική αρχή δίνει οικονομικά κίνητρα στον ιδιώτη για να επιτύχει υψηλότερους στόχους ανακύκλωσης (σήμερα στο 42%) και κομποστοποίησης, αλλά και πρόστιμα για κάθε τόνο ανακυκλώσιμων ή βιοαποδομήσιμων που οδηγούνται σε ταφή.
  Στη χώρα μας
Στην Ελλάδα, πάντως, η υπόθεση των ΣΔΙΤ απορριμμάτων εξακολουθεί να είναι σε πρώιμο στάδιο. Όπως ανέφερε χθες ο γ.γ, ΣΔΙΤ, Ν. Μαντζούφας, οι 4 από τις 13 ΣΔΙΤ (Πελοπόννησος, Δυτική Μακεδονία, Σέρρες, Ηλεία) βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο της διαδικασίας αδειοδότησης.
Στη δημιουργία εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ προσανατολίζεται και η Θεσσαλονίκη. «Ο Δήμος δεν μπορεί να δανειστεί λεφτά. Επομένως, η μόνη λύση είναι τα ΣΔΙΤ», ανέφερε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.
«Δεν είναι κακό να έχει κέρδος ο Δήμος και ο ιδιώτης από τα απορρίμματα, είναι λάθος να το δαιμονοποιούμε, γιατί έχει μια κοινωνική διάσταση. Πάντως, αν δεν τιμωρήσει η πολιτεία την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την ολιγωρία της, δε θα βάλει ποτέ μυαλό».
Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης απο www.kathimerini.gr , .-
 
***  «Ομοιώματα Ελληνικής Παραδοσιακής Ναυπηγικής» (φωτογραφίες)
 
   
  
Εγκαινιάστηκε την Παρασκευή στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση μικροναυπηγικής, με τίτλο «Ομοιώματα Ελληνικής Παραδοσιακής Ναυπηγικής». Στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Παν. Νίκας ανέφερε ότι είναι πολύ χαρούμενος, διότι ο Δήμος Καλαμάτας στηρίζει τη διοργάνωση αυτής της σημαντικής και πρωτότυπης έκθεσης με μινιατούρες πλοίων, κατασκευασμένες από το συνταξιούχο καθηγητή Παναγιώτη Σοφικίτη. Επίσης, πρόσθεσε ότι ο Δήμος συνέβαλε στην πραγματοποίηση της έκθεσης, διότι η Καλαμάτα είναι η πόλη της θάλασσας και η έκθεση αναφέρεται στη θάλασσα και στις συναφείς κατακτήσεις του ανθρώπου. Ευχαρίστησε, ακόμη, τον κ. Σοφικίτη για την καλλιτεχνική του προσφορά και υποσχέθηκε ότι θα βρει χώρο για τη δημιουργία Ναυτικού Μουσείου, όπου θα φιλοξενηθούν μόνιμα τα εκθέματα. Ο Π. Σοφικίτης ευχαρίστησε το δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου και με τη στήριξή του. Τόνισε ότι είναι έργο ζωής και όνειρο γι’ αυτόν η πραγματοποίηση της έκθεσης, ενώ επισήμανε ότι η προσπάθεια ήταν πολύκοπη και πολύχρονη. Η θεωρητική προσέγγιση ξεκίνησε το 1977, η πρακτική το 1993, αλλά πιο σημαντικό ήταν το βιωματικό στάδιο που ανάγεται στα παιδικά του χρόνια στη Σκόπελο, από όπου κατάγεται. Το πρώτο έργο της έκθεσης είναι ένα Μινωικό-Κυκλαδικό σκάφος του 1500 π.Χ. και το τελευταίο ένα καράβι του 1992. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Μαρτίου. Ώρες λειτουργίας: καθημερινές 9.00-13.00 και 17.00-21.00, Σάββατα: 9.00-13.00. - 

***  Ξεκινά το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 10.000 ανέργων          
           
Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, για την πρόσληψη 10.000 ανέργων, ανοίγει από τη Δευτέρα (17/3). Αφορά την επιδότηση επιχειρήσεων με 54 εκατ. ευρώ για θέσεις εργασίας για άτομα από 30 έως 66 ετών στον ιδιωτικό τομέα.
Το πρόγραμμα αφορά απασχόληση για 12 μήνες, επιδοτώντας με 450 ευρώ τις επιχειρήσεις, οι οποίες για να κάνουν αίτηση θα πρέπει να εκδώσουν κλειδάριθμο στα ΚΠΑ του ΟΑΕΔ για να καταχωρήσουν τις ηλεκτρονικές αιτήσεις.
Η επιδότηση θα καλύπτει μέρος του μισθού και δεν θα αποτελεί την τελική αμοιβή. Ουσιαστικά η επιχείρηση θα προσθέτει το υπόλοιπο ποσό για να καλύψει τη διαφορά για το μισθό που θα διαμορφώνεται βάσει των όσων προβλέπει η εργασιακή και ασφαλιστική νομοθεσία. Για να επωφεληθούν από το πρόγραμμα οι άνεργοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, με δελτίο ανεργίας σε ισχύ και να έχουν συμπληρώσει το επαγγελματικό τους προφίλ.
Οσο για τις επιχειρήσεις, για να μετάσχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να μην έχουν μειώσει το προσωπικό τους το τρίμηνο πριν από την υποβολή της αίτησης, ενώ δεν μπορούν να μετάσχουν όσες το ίδιο διάστημα έχουν προχωρήσει σε αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος για το προσωπικό που απασχολούν με μετατροπή σύμβασης από πλήρη σε μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση.
Στο πρόγραμμα δεν υπάγονται επίσης:
Δημόσιες επιχειρήσεις
Νυχτερινά κέντρα
Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών καθαριότητας και φύλαξης (security)
Επιχειρήσεις προώθησης προϊόντων (telemarketing)
Εποχικές επιχειρήσεις για το εποχικό προσωπικό τους
Επιχειρήσεις για τα υποκαταστήματα και γραφεία τους στο εξωτερικό
Εξωχώριες εταιρείες
ΚΤΕΛ
Σύλλογοι και σωματεία που δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα
Επιχειρήσεις που δε διαθέτουν έδρα αλλά ως έδρα είναι το σπίτι του εργοδότη
Επιχειρήσεις που εκκρεμεί σε βάρος τους ανάκτηση ποσών από κρατικές ενισχύσεις
Επιχειρήσεις που χαρακτηρίζονται προβληματικές
Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αλιείας και στην παραγωγή γεωργικών προϊόντων
Επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν από μεταβίβαση ή αλλαγή νομική μορφής υπό τον όρο ότι θα προσλάβουν το ίδιο προσωπικό που είχαν πριν
Πηγή: www.iefimerida.gr  , .-
 
*** Παρκάρισμα 2 σε 1            
   
Νωρίς το πρωί της Παρασκευής ένας συμπολίτης μας άφησε το αυτοκίνητό του στο σημείο που βλέπετε. Έτσι κατάφερε να κλείσει και τη διάβαση για τα άτομα ΑμεΑ, αλλά και τον ποδηλατόδρομο...    Κ. Γαζ.

 ***

*** Αθλητική  ενημέρωση :

***  Ολυμπιακός-ΑΟ Κηφισιάς στις 7.30 μ.μ. στο μεγάλο τελικό του Κυπέλλου βόλεϊ στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)         
       
  
  
  
 Η μεγάλη γιορτή βόλεϊ της Καλαμάτας κορυφώνεται σήμερα με τον τελικό αγώνα που θα κρίνει τον κυπελλούχο για το 2014. Η αναμέτρηση του έμπειρου και πολυνίκη Ολυμπιακού με τη νέα δύναμη που ονομάζεται ΑΟ Κηφισιάς και «διψά» για τίτλους θα ξεκινήσει στις 7.30 μ.μ. και αναμένεται να προσφέρει όσο θέαμα και συγκινήσεις έλειψαν από τους χθεσινούς ημιτελικούς που είχαν ξεκάθαρο νικητή.
Η ευχή όλων είναι να κυλήσουν και σήμερα όλα ομαλά και ο καλύτερος να σηκώσει στο τέλος την «κούπα»!
ΑΕΚ-ΑΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 0-3
Στον 2ο ημιτελικό του final 4 του κυπέλλου βόλεϊ των ανδρών που διεξήχθη χθες το βράδυ στο κατάμεστο κλειστό της Παραλίας ο ΑΟ Κηφισιάς πήρε δίκαια το άλλο εισιτήριο για τον σημερινό μεγάλο τελικό.
Η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη ήταν εντυπωσιακή σε όλες τις γραμμές η ομάδα και επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά τη δυναμική της και τη θέση της στην κορυφή του πρωταθλήματος, υποτάσσοντας με 3-0 σετ την ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» με τον Μεσσήνιο Άκη Φλαούνα στον πάγκο αντιμετωπίζοντας και προβλήματα τραυματισμών αντιστάθηκαν μέχρι κάποιο βαθμό και …κατάφεραν να «κλειδώσουν» το σκορ στους 18 πόντους και στα τρία σετ!
ΑΟ Κηφισιάς (Kώστας Αρσενιάδης): Νικολάκης 3 (1/1 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Σουλτανόπουλος 5 (0/3 επ., 5 μπλοκ), Ντε Σόουζα 9 (6/11 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ, 77% υπ. – 31% άριστες), Πρωτοψάλτης 16 (13/16 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ, 46% υπ. – 43% άριστες), Παπαγγελόπουλος 5 (3/5 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Γιοβάνοβιτς 21 (19/29 επ., 2 άσοι), Ταμπουρατζής λ (75% υπ. – 75% άριστες) / Ρούσης, Κούνας
ΑΕΚ (Άκης Φλαούνας): Μαντέκας 7 (6/17 επ., 1 μπλοκ, 75% υπ. – 58% άριστες), Τόρρες 4 (3/7 επ., 1 μπλοκ), Κατσανεβάκης 4 (4/6 επ.), Παγιάν 14 (14/29 επ.), Ρουμελιωτάκης 10 (7/15 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ, 48% υπ. – 44% άριστες), Γκούζντα –λ (58% υπ. – 50% άριστες) / Αχιλλεόπουλος –λ (42% υπ. – 25% άριστες), Τοκάνης 1 (1 μπλοκ), Κρέτσης 1 (1 άσο), Χατζόπουλος, Παπαδόπουλος.
Παράσταση για ένα ρόλο ο πρώτος ημιτελικός
 ΟΜΟΡΦΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ, ΜΕ …ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ 3-0 ΚΑΙ ΥΨΗΛΟ ΘΕΑΜΑ ΣΤΟ 1Ο ΣΕΤ
Το …παρατράγουδο με τα πλαστά εισιτήρια δεν στάθηκε ικανό να χαλάσει χθες την έναρξη της γιορτής του final 4 του κυπέλλου βόλεϊ ανδρών που φιλοξενεί η Καλαμάτα. Ο εντοπισμός και η διακριτική σύλληψή των «λαθραίων» φιλάθλων προστίθεται θα λέγαμε στα συν της διοργάνωσης και «πιστώνεται» στην Αστυνομία.
Το Κλειστό της Παραλίας παρουσίαζε μια πραγματικά πολύ όμορφη εικόνα που δεν έχουμε ξαναζήσει –μόνο ίσως στα πρώτα χρόνια της κατασκευής του, καθώς με τη ριζική ανακαίνιση έχει αλλάξει πραγματικά όψη, ενώ οι γεμάτες κερκίδες με περίπου 1.000 άτομα έδωσαν ζωή στο γήπεδο.
Αγωνιστικά πάντως ο πρώτος ημιτελικός άξιζε μόνο στο 1ο σετ. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ παρουσίασαν μεγάλη διαφορά δυναμικότητας με τους «ερυθρόλευκους» να κερδίζουν εύκολα με 3-0 σετ το εισιτήριο για τον σημερινό τελικό.
Το ξεκίνημα ήταν όμως εντυπωσιακό με τους Θεσσαλονικείς ν’ αντιστέκονται κατά διαστήματα φτάνοντας στους 20 πόντους. Ακόμα όμως και στα επόμενα που έληξαν 25-12 και 25-16 επεφύλασσαν μεγάλες ταχύτητες και δύναμη πάνω στο φιλέ ή στο παρκέ, με πολλές εντυπωσιακές και όμορφες φάσεις εκατέρωθεν.
Τον πρώτο ημιτελικό «σφύριξε» ο διεθνής Μεσσήνιος διαιτητής Γιώργος Γεωργουλέας, με βοηθό τον Μπατιανίδης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Καζάζης): Χριστοφιδέλης 10 (8/15 επ, 2 μπλοκ, 56% υπ - 44% άριστες), Γιούρισιτς 3 (2/6 επιθέσης, 1 άσσος), Καλντέιρα 13 (9/18 επ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ, 17% υπ - 17% άριστες), Γιορντάνοφ 20 (18/30 επ, 2 μπλοκ), Σμαραγδής 5 (4/6 επ, 1 μπλοκ), Κουρνέτας 2 (μπλοκ)/ Στεφάνου (λ - 61% υπ - 33% άριστες), Μαρούλης, Κιόσης, Κοκκινάκης, Σωτηρίου
ΠΑΟΚ (Γιώργος Γιάτσης): Παντακίδης 5 (3/9 επ, 2 μπλοκ), Λόουσον 12 (11/23 επ, 1 άσσος, 49% υπ - 31% άριστες), Στίγγας 5 (2/7 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Μίλκοφ 8 (7/21 επ, 1 μπλοκ, 53% υπ - 40% άριστες), Μακ Κίμπιν, Τζελάτι 10 (7/27 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ) / Μπαμπαλιούτας (λ, 54% υπ - 46% άριστες), Στεφανίδης, Πιπέργιας.
-Τα στατιστικά είναι από το volleynews.gr.
  Ικανοποίηση Αχιλλέα Μαυρομάτη για γεμάτο γήπεδο και διοργάνωση 
Μιλώντας στο «Θ» μετά το τέλος του πρώτου ημιτελικού ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άρτια προετοιμασία και την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης, το γεμάτο γήπεδο και την έντονη παρουσία του κόσμου. «Μακάρι να ήταν πιο ανταγωνιστικό το ματς, αλλά αυτό δεν μπορεί να το καθορίσεις» σχολίασε επιπλέον, ενώ ευχήθηκε όλα να κυλήσουν ήρεμα και κατά τον σημερινό τελικό που σίγουρα θ’ αποζημιώσει τους φιλάθλους.
Χ.Ε.   φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας

*** Για  την  Σούπερ  Λίγκα στο  Ελληνικό ποδόσφαιρο  :
Σάββατο  15/03/2014  :
ΒΕΡΟΙΑ  -  ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ  1-1  .-
ΟΦΗ  -ΑΠΟΛΛΩΝ  ΣΜΥΡΝΗΣ   2-0  .-
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  -ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ  2-0  .-
VIDEO  :
~** Σουπερ  Λίγκα 29η  αγωνιστική  Σάββατο  15/03/2014 : http://youtu.be/C8LPl3uauEg  ,

~ Τα γκολ  των τριών αγώνων στο  α΄ ημίχρονο  16/03/2014 : http://youtu.be/FGtgkMA5EF0 ,

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/3/2014ΠΑΣ
Γιάννινα - Παναθηναϊκός    0-1 .- ^
VIDEO  :
~** ΠΑΣ Γιάννενα - ΠΑΟ  ημίχρονο  0-1  16-03 2014 : http://youtu.be/MX9uxTzL2-w ,

~ ΓΙΑΝΝΕΝΑ- ΠΑΟ 0-1  15/3/2014 δηλώσεις  γκολ : http://youtu.be/DCbr8qqkekU
 
    Αστέρας Τρίπολης - Εργοτέλης  2-3 .- ^
VIDEO  από αγώνα :
~* ΑΣΤΕΡΑΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ  1ο  γκολ  0-1  16/03/2014: http://youtu.be/Q2j1Gu2lYms ,

~* ΤΡΙΠΟΛΗ -  ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ  2-3  γκολ ισοφαρ 16/3/2014: http://youtu.be/coelzvgJ6Xo ,

~** ΤΡΙΠΟΛΗ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ  2-3   2ο  γκολ Εργοτέλη  16/3/2014 : http://youtu.be/yGXVuaEHL4Y ,

 Πανιώνιος - Λεβαδειακός   4-2 .- ^
VIDEO  από αγώνα :
~* ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 1ο  γκολ  1-0  16/03/2014 : http://youtu.be/yfy6Qh2BXZM ,
~* ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ- ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 4- 2ο  γκολ Λεβαδειακός  16/3/2014 : http://youtu.be/h7E0j9PoaSg ,

~**ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  -ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 4-2    γκολ   16/03/2014      : http://youtu.be/uBYaBFuGUco ,

~ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  4-2  2ο  γκολ Πανιώνιο  16/3/2014 : http://youtu.be/uBYaBFuGUco ,


Πλατανιάς - Καλλονή   7-0 .- ^
VIDEO αγώνα :
~* ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΚΑΛΟΝΗ  1ο  γκολ 0-1  16/03/2014 : http://youtu.be/FOlrEoPfvlA ,
~* ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ -  ΚΑΛΟΝΗ  2ο   αυτογκόλ  0-2   16/03/2014 : http://youtu.be/5IyHMgnqUwI ,

~** ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΚΑΛΟΝΗ  7-0  4ο  γκολ 16/3/2014 : http://youtu.be/KZHktPbGUwI ,

~** ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ- ΚΑΛΟΝΗ 7-0  7ο  γκολ  16/3/20134 : http://youtu.be/wNiV-5dFxRw ,

 ~ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ -  ΚΑΛΟΝΗ  7-0   5ο  γκολ  16/03/2014 : http://youtu.be/NJxIeZcPHVg ,

Αρης - ΠΑΟΚ   1-1    ,(1-1) .-VIDEO :
~***ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ  ημίχρονο  1-1  1ο  γκολ Άρη  16/03/2014 : http://youtu.be/_K20sxPabS8 ,

~ ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ  ημίχρονο  1-1  γκολ ισοφάρισης ΠΑΟΚ   16/03/2014 : http://youtu.be/EkgAb5zQ8hw ,

~ ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ  1-1  επίμαχες φάσεις 16/3/2014 : http://youtu.be/YEgYz4W2xu0  ,


ΔΕΥΤΕΡΑ 17/3/2014
Παναιτωλικός - Ξάνθη (Γηπ. Παναιτωλικού, 19:30)

****** Για  την  Γ΄ Εθνική  στον 4ο  όμιλο στο  ποδόσφαιρο 21η  αγωνιστική :
Α.Ε . ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙΟΥ -ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ  1-1 .- ^
ΕΘΝΙΚΟΣ  Σαγέϊκων - ΑΣΤΕΡΑΣ  Αμαλιάδας/Πανόπουλο 1-2 .- ^
ΚΟΡΙΝΘΟΣ - Α.Ε.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ  1-1 .- ^

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ -ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ  1-0  .-^
~ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ- ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-0  16/3/014 : http://youtu.be/eh0F8MceN34 ,

ΔΟΞΑ Ν. Μανωλάδας -ΑΧΑΪΚΗ   1-0  .- ^

ΠΑΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ -ΑΡΗΣ Αιτωλικού   1-0 .-^

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΕΝΩΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ   0-2 .- ^
~ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ-ΕΡΜΙΟΝΙΟΔΑ 0-2  16/3/2014: http://youtu.be/ZWnZYUv5aMM ,


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  Αχαΐας -ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ  0-0 .- ^

***

  
***  Τοπικό  ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο  ΕΠΣΜ  Μεσσηνίας για  το  Σ/Κ 15  και  16 /03/2014 :
~** Α΄ Τοπική  κατηγορία 24η  αγωνιστική :
Σάββατο  15/03/2014 :
ΕΡΑΝΗ  Φιλιατρών - Α.Ο ΣΠΕΡΧΟΓΙΑΣ  1-0
Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ -ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ  Πύλου  2-0
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Καλαμάτας - ΟΜΟΝΟΙΑ  Καλαμάτας  3-1
Α.Σ.ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ - Α.Ο.ΜΕΘΩΝΗΣ  1-0
Α.Ο.ΦΑΡΑΙ -Α.Π.Σ.ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών
  4-0 .- ^
~ Α.Ο.ΦΑΡΑΙ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ  4-0  15/3/2014 : http://youtu.be/G3mHaM_zm4Y ,

Κυριακή 16-03-2014 :
ΠΑΜΙΣΟΣ  Μεσσήνης - Τέλος Άγρας  Γαργαλιάνων  2-0 .- ^
Α.Ο.ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ -Α.Ο.ΔΩΡΙΟΥ  1-1 .- ^
ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας - ΕΘΝΙΚΟΣ  Μελιγαλά  1-2 .- ^

*** ***  Το πρόγραμμα σε 1ο και 2ο Όμιλο αναλυτικά:
Β΄ Κατηγορία - 1ος Όμιλος  
Σάββατο    15/03/14
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  1-1 .- ^     
Α.Σ. ΜΑΝΕΣΙ - ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ    2-1 .- ^
Κυριακή    16/03/14
ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ε. ΑΒΙΑΣ    0-0 .- ^  
ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΠΣ ΑΡΙΣ    2-1 .- ^
   .    Δευτέρα    17/03/14
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ   
Ρεπό: ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ
Β΄ Κατηγορία - 2ος Όμιλος
Σάββατο    15/03/14
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ - ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ  0-0 .-^
      Κυριακή    16/03/14
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ. - ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ  1-1 .- ^  
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ - Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ      . 2-3 .- ^  
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ - ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ    4-1 .- ^  
Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ       2-1 .- ^
Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ   4-2 .- ^ 
Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ - Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ     5-1 .- ^
***  Το πρόγραμμα  των αγώνων αναλυτικά:
Γ΄ Κατηγορία - 3ος Όμιλος 
Κυριακή    16/03/14
Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ    0-1 .- ^
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ - Π.Α.Ο.Κ.       1-0 .- ^   
Α.Ο. ΔΙΟΔΙΩΝ - ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ     2-6 .- ^    
Ρεπό: ΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ, Α.Ο. ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ
Γ΄ Κατηγορία - 3ος Όμιλος 
 Σάββατο    15/03/14
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ε. ΜΑΝΗΣ   1-2 .- ^         
ΑΣ ΔΑΝΑΟΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ    2-3 .-^ 
ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ - ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ   0-1 .- ^    
ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΙΚΑΡΟΣ   2-0 .- ^   
    Ρεπό: ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
*** ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ  ΕΠΣΜεσσηνίας :
Αίαντας  Καλαμάτας -Αναγέννηση Παραλίας  2-2 .- ^
Α.Ο ΣΠΕΡΧΟΓΙΑΣ -ΗΡΑΚΛΗΣ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  1-4 .- ^
Α.Ε ΑΙΘΑΙΑΣ -Α.Σ.ΔΑΝΑΟΣ  1-2 .- ^
Π.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  -
Α.Ε.ΜΑΝΗΣ -ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ  2-0 .- ^
 Θησέας Καλαμάτας - Πάμισος Μεσσήνης  2-0 .- ^
Α.Ε.ΑΒΙΑΣ -Α.Ο.ΦΑΡΑΙ  0-4 .- ^
Α.Ο.ΟΜΟΝΟΙΑ -ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  2-1 .- ^
ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ -ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Π[ΥΛΟΥ 0-3 .- ^
Α.Ο.ΜΥΛΤΙΑΔΗΣ-ΤΕΛΟΣ  ΑΓΡΑΣ  5-3 .- ^
Α.0. Πατίστας - Α.Ο. Ασπρόχωμα  1-1 .- ^
Α.Ε .Μεθώνσς - Α.Σ. Δαναός  1-2 .- ^
Α.Ο. Διαβολιτσίου - Εθνικός Μελιγά 3-1 .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ  0-5 .- ^

*** ΤΕΛΙΚΟΣ  ΚΥΠΕΛΛΟΥ  ΕΛΛΑΔΑΣ  στο  Βόλεϊ Κυριακή 16-03-2014  :
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΥΦΗΣΙΑ   3-1  σετ .-
Κυπελλούχος  Ελλάδας  ο  Ολυμπιακός !

***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ: ~ http://www.youtube.com/stamos01 ,           3149   video.-         http://www.youtube.com/stamatios01 , =        1645   video .-                
 ~    http://www.youtube.com/vlasiskal , =     1633  video.-                                                                 
** Σύνολον   :                                                  6427   βίντεο αναρτημένα .-  

 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home , 2495    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  269  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 ~***ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 : 
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/02/25-2014.html  , Αθλητική ενημέρωση Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014.-                                                                                                    
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/02/26-2014.html  , Άρωμα  ενημέρωσης  Τετάρτη  26  Φεβρουαρίου  2014 .-                                                    
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/02/27-2014.html  , Άρωμα ενημέρωσης Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/02/27-2014.html , Το   αγιάζι   της  ενημέρωσης  Πέμπτη  27  Φεβρουαρίου  2014  .-                              
~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/02/28-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  28  Φεβρουαρίου  2014  .-
 ~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/03/01-2013.html  , Το  αγιάζι  Της  ενημέρωσης  01  Μαρτίου  2014 .-
*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ  2014  :
 http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/03/01-2013.html  , Το  αγιάζι  Της  ενημέρωσης  01  Μαρτίου  2014 .-                                                                           ~http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/03/1-2-2014.html , Άρωμα αθλητικής  ενημέρωσης Σ/Κ 1 , 2 Μαρτίου 2014 .-                                                                         
~   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/03/02-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  02  Φεβρουαρίου  2014    .-
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/03/03-2014.html , Το αγιαζι της ενημέρωσης Καθαραδευτέρα  03  Μαρτίου  2014  .-                                                                                                                                   
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/03/04-2014.html  , ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ  ΕΚΔΛΗΛΩΣΕΙΣ   Τρίτη  04  Μαρτίου  2014 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/03/04-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Μαρτίου  2014 .-
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/03/05-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 05 Μαρτίου 2014 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/03/06-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 06 Μαρτίου 2014 .-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/03/07-2014.html  , Ενημέρωση την Παρασκευή 07- Μαρτίου – 2014 .-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/03/07-03-2014.html , Όμορφα  και  ωραία νέα  και  παλιά   Παρασκευή  07-03-2014  .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/01-2014.html , Επιλογές   Παρασκευή  07  Μαρτίου  2014 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/03/08-2014.html , Ενημέρωση του Σαββάτου 08 Μαρτίου 2014 .-
~  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/8-9-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σ/Κ 8 και 9 Μαρτίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/03/10-2014.html , Άρωμα  Δευτέρας  στην ενημέρωση  10 Μαρτίου  2014 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/03/11-2014.html , Άρωμα  ενημέρωσης  την  Τρίτη  11  Μαρτίου  2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/03/12-2014.html , Άρωμα Μεσσηνιακής ενημέρωσης Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 .-
~   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/03/13-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014 ,.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/03/14-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης 14 Μαρτίου 2014  .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/03/15-2014.html , Σάββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης 15 Μαρτίου 2014 .-
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/03/16-2014.html , Κυριακάτικη  ενημέρωση  16  Μαρτίου  2014 .-
~
 

Από  την  βιντεοθήκη  μας  τα  Βίντεο  αυτής  της  εβδομάδας
~ ΚΑΛΑΜΑΤΑ  ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  YACHTING 2014 : http://youtu.be/dxgRfIJEB7I ,
~ Παραλία  Καλαμάτας  διασκέδαση 14- 03- 2014 : http://youtu.be/tXHCog9ZHC0 ,
~  Καλαμάτα  παραλία  Μαρίνα  διασκέδαση  14/3/2014: http://youtu.be/iR5lBPh0UY8  ,
~ Καλαμάτα  διασκέδαση  στην Μαρίνα  2014 : http://youtu.be/zBTiYXF4PCM  ,
~ Καλαμάτα  μαρίνα   Γιώτινγκ  διασκέδαση  14-3-2014 : http://youtu.be/Imrz6VfDsvk  ,

***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου