ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 22 Μαϊου 2015

ARFARA  NEWS  , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  22 Μαϊου  2015 :
~

~

~
*** 22 Μαΐου
Μαρτύρων Βασιλίσκου (1) (†308), Κοδράτου, Μαρκέλλου και Σοφίας. Νεομαρτύρων Δημητρίου (†1803) και Παύλου του οσίου, πολιούχων Τριπόλεως. Σοπωτού Καλαβρύτων (†1818). Αγίου Ιωάννου Βλαδίμηρου του ευσεβέστατου βασιλέως των Αχριδών, του θαυματουργού. Μνήμη της αγίας Θεοτόκου εν Σοφιανοίς. Μνήμη Β΄ Οικουμενικής Συνόδου εν Κων/πόλει (381).

(1) Ο άγιος μάρτυρας Βασιλίσκος έδρασε κατά τούς χρόνους του αυτοκράτορα Μαξιμιανού. Καταγόταν από την Αμάσεια του Πόντου και ήταν ανεψιός του μεγαλομάρτυρα Θεοδώρου του Τήρωνος, διακαής του δε πόθος ήταν, κατά το παράδειγμα του θείου του, η μαρτυρική του τελείωση. Και ο Θεός, ο οποίος αμείβει τούς ταπεινούς και βαθύτατα προσηλωμένους, πραγματοποίησε την επιθυμία του. Του εφανερώθη μάλιστα σε οπτασία συμβουλεύοντάς τον να υπάγει εις τα Κόμανα του Πόντου αφού πρώτα αποχαιρετήσει τούς οικείους του. Και όντως λίγες ημέρες αργότερα ο έπαρχος της Καππαδοκίας Αγρίππας διέταξε να τον συλλάβουν και αφού του φορέσουν σιδερένια υποδήματα τον οδήγησαν στον Πόντο. Στο δρόμο οι στρατιώτες για να αναπαυθούν έδεσαν τον άγιο σε ένα ξερό πλάτανο, ο οποίος με την προσευχή του Βασιλίσκου γέμισε φύλλα. Όταν έφθασαν στα Κόμανα οδηγήθηκε στον έπαρχο ο οποίος για να κάμψει το υψηλό αγωνιστικό φρόνημα του αγίου τον οδήγησε σε κάποιο ειδωλολατρικό ναό σε ημέρα επίσημης τελετής. Ο άγιος όχι μόνο παρέμεινε ακλόνητος στην πίστη του στον Ένα και αληθινό Θεό αλλά κατόπιν θερμής προσευχής, συνέτριψε, όλα τα μιαρά αγάλματα του ναού το δε πρόσωπό του ακτινοβολούσε. Έξαλλος ο Αγρίππας διέταξε τον αποκεφαλισμό του και το σώμα του να ριχθεί σε κοντινό ποταμό. Κατά τη διάρκεια της νύκτας, ευσεβείς χριστιανοί το ανέσυραν και το έθαψαν ευλαβικά.
~   22/05 Απολυτίκιο Αγ. Βασιλίσκου - 22 ΜΑΙΟΥ:
 https://youtu.be/eTnnv_oPDbU?list=PL175C10CE6A189986 .-


~
***  Γιατροί και ασθενείς μπορούν πλέον να επιλέγουν τα φάρμακα που εμπιστεύονται!         
       
Η συνταγογράφηση με την εμπορική ονομασία του φαρμάκου δρα προς όφελος του ασθενούς και της κοινωνικής ασφάλισης - Η επιλογή γενοσήμων μειώνει τη φαρμακευτική δαπάνη και ενισχύει την εθνική οικονομία.
Η απόφαση του Υπουργείου Υγείας, με βάση την οποία δίνεται η δυνατότητα στο γιατρό να συνταγογραφεί τη δραστική ουσία, προτείνοντας ταυτόχρονα το επώνυμο φάρμακο που εμπιστεύεται, κρίνεται από έγκριτους παράγοντες της επιστημονικής κοινότητας ότι λειτουργεί προς όφελος τόσο του ασθενούς όσο και της κοινωνικής ασφάλισης.
Η συγκεκριμένη ρύθμιση, πέρα από το γεγονός ότι επιτρέπει στον θεράποντα ιατρό να επιλέξει το φάρμακο που από την πείρα του εμπιστεύεται, προστατεύει κυρίως τους  χρόνια πάσχοντες από τις συχνές αλλαγές στη φαρμακευτική αγωγή τους, που επέτρεπε το έως τώρα μέτρο της αποκλειστικής  αναγραφής της δραστικής ουσίας στην συνταγή.
Γιατροί και ασθενείς μπορούν τώρα να βαδίζουν σε γνώριμα  και δοκιμασμένα εδάφη με τη χρήση διαχρονικά αποτελεσματικών  φαρμάκων.
Η αναγραφή της εμπορικής ονομασίας στη συνταγή διευκολύνει επίσης την παρακολούθηση της συμπεριφοράς γιατρών και ασθενών, συμβάλλοντας στον εξορθολογισμό της συνταγογράφησης και στον έλεγχο της συνολικής φαρμακευτικής κατανάλωσης.
Ενίσχυση των επώνυμων προσιτών γενοσήμων
 Παράλληλα, με τη νέα ρύθμιση  προωθείται η διεύρυνση της χρήσης των προσιτών γενοσήμων. Αυτό  συμβάλλει στη διασφάλιση μειωμένων συμμετοχών για τους ασθενείς στη θεραπεία τους και στην εξοικονόμηση σοβαρών πόρων για τα ασφαλιστικά ταμεία.
Αποτελεί κύριο μέλημα της νέας φαρμακευτικής πολιτικής η αύξηση της διείσδυσής των γενοσήμων στην αγορά  μέσω της αναγνώρισής τους ως αξιόπιστες και θεραπευτικά ισοδύναμες λύσεις για τους ασθενείς. Έτσι, η αναγραφή της ταυτότητας των επώνυμων γενοσήμων συμβάλλει στην ανάδειξή τους ως συνειδητή επιλογή γιατρών, φαρμακοποιών και ασθενών, μέσα από τη διαμόρφωση ενός κλίματος εμπιστοσύνης προς αυτά.
Τα γενόσημα αποτελούν την κύρια επιλογή φαρμακευτικής θεραπείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στη Γερμανία λ.χ. το 80% των φαρμακευτικών θεραπειών στηρίζονται στα γενόσημα, στην Ολλανδία το 75%, στην Αγγλία το 69% , στη Σουηδία το 60% με την Ελλάδα να υστερεί δραματικά στον συγκεκριμένο τομέα, ακολουθώντας εντελώς αντίθετη πορεία: Μόνο το 20% της φαρμακευτικής δαπάνης αφορά στα προσιτά γενόσημα, με το 80% να κυριαρχείται από εισαγωγές ακριβών φαρμάκων, με αποτέλεσμα την ανώφελη αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης, αφού στην Ελλάδα μπορούν να παράγονται το 70%των φαρμάκων που εισάγονται. Στο πλαίσιο αυτό, η αναγραφή της εμπορικής ονομασίας από τον γιατρό και η επιλογή επώνυμου γενόσημου φαρμάκου εναρμονίζεται με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, που αποτελούν και  πάγια πρόταση των θεσμών.
Το Ελληνικό γενόσημο είναι ποιοτικό, ασφαλές και διεθνώς αναγνωρισμένο
 Η συγκεκριμένη παρέμβαση ενθαρρύνει τη χρήση των προσιτών και αξιόπιστων Ελληνικών γενοσήμων, τα οποία παράγονται εδώ και 50 χρόνια στη χώρα μας και εξάγονται, μετά από αυστηρές διεθνείς αξιολογήσεις, σε 80 χώρες, αποτελώντας τον δεύτερο εξαγωγικό μας κλάδο.
Η ενίσχυση της κατανάλωσης των ποιοτικών επώνυμων Ελληνικών γενοσήμων, τα οποία εμπιστεύονται εδώ και δεκαετίες γιατροί και ασθενείς, διασφαλίζει την πρόσβαση των ασθενών σε οικονομικά και αποτελεσματικά φάρμακα και εξοικονομεί κρίσιμους πόρους, αφήνοντας περιθώρια τόσο για καινοτόμες θεραπείες όσο και για κοινωνική φαρμακευτική πολιτική. Και βέβαια, αξιοποιεί το δυναμισμό της Ελληνικής βιομηχανίας προς όφελος της ανάπτυξης, της καινοτομίας και της απασχόλησης.
 ~
***  Σημεία των καιρών          
     
Κάποτε γινόταν «χαμός» σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Κόσμος μαζευόταν από νωρίς στους χώρους που είχαν ανακοινωθεί, δημιουργώντας τα συνηθισμένα «πηγαδάκια», αναζητούνταν μεγάλοι χώροι (αμφιθέατρο «Αλεξ. Κουμουνδούρος», κλειστό γήπεδο ή αίθουσες σε ξενοδοχεία) και η προσέλευση ήταν τεράστια.
Διαβάζοντας το δελτίο Τύπου που απέστειλε η ΝΕ Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές ανάδειξης των συνέδρων την Κυριακή, είδα ότι για την Καλαμάτα θα διεξαχθούν στα νέα γραφεία της Ν.Ε. (στον πρώτο όροφο και όχι στο δεύτερο της πολυκατοικίας που γνωρίζουν όλα τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ) και μου φάνηκε παράξενο.
Αν υπολογίσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ τιμωρήθηκε αρκετά από τους ψηφοφόρους στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, είναι λογικό αυτό που συμβαίνει. Όμως, οι του ΠΑΣΟΚ αισιοδοξούν πως θα επανακάμψουν.
Χ.Χ. 
 ~
*** 5,5 εκατ. ευρώ στο 10ο τζακ ποτ θα μοιράσει το Τζόκερ (τα τυχερά νούμερα και η διαλογή) 

Δεν έβγαλε μεγάλο υπερτυχερό στην πρώτη κατηγορία η κλήρωση της Πέμπτης για το Τζόκερ και έτσι στο δέκατο τζακ ποτ το ποσό που θα μοιραστεί στην επόμενη κλήρωση της Κυριακής θα είναι της τάξης των 5,5, εκατομμυρίων ευρώ. Οι πέντε τυχεροί αριθμοί που κληρώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (21/5) ήταν οι: 44, 16, 33, 19, 41 και Τζόκερ: 17 Αντίθετα βρέθηκαν τέσσερις τυχεροί στη δεύτερη κατηγορία (πέντε επιτυχίες) οι οποίοι θα μοιραστούν από 101. 000 ευρώ. Δύο από τα τυχερά δελτία αυτής της κατηγορίας παίχτηκαν στη Θεσσαλονίκη, ένα στην Καρδίτσα και ένα στη Λάρνακα. Την Πέμπτη συμπληρώθηκαν συνολικά περισσότερες από εννέα εκατομμύρια στήλες. www.protothema.gr . - 
~
***   Παρουσίαση ποιητικής συλλογής του Λούαν Τζούλις στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)          
       
 
Κατάμεστος ήταν το βράδυ της Τετάρτης ο χώρος του «Συν Ένα- Μιχάλης Τούμπουρος» από φίλους της θεατρικής ομάδας, αλλά και απλούς αναγνώστες, που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον Αλβανό συγγραφέα Λούαν Τζούλις, ο οποίος και δεν έκρυψε τη συγκίνησή του που βρέθηκε ξανά στην πόλη μας.
Μάλιστα, να σημειωθεί ότι ένα από τα ποιήματα της ποιητικής συλλογής που παρουσίασε φέρει τον τίτλο «Καλαμάτα».
Στην παρουσίαση, εκτός από το συγγραφέα, το παρών έδωσε και ο δημοσιογράφος- συγγραφέας, Γιάννης Ξανθούλης, που με το δικό του μοναδικό χιούμορ εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους.
Π.Μπ.
~
*** Κατεδαφίζονται την Κυριακή τα κτίσματα δίπλα στο Μέγαρο Χορού, οδηγίες προς τους οδηγούς

Την Κυριακή 24 Μαΐου θα κατεδαφισθούν τελικά τα κτίσματα που βρίσκονται στο ακίνητο βορειοανατολικά του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 8.00 το πρωί και παρακαλούνται οι οδηγοί, για την αποφυγή ατυχήματος ή πρόκλησης ζημιών, να μη σταθμεύσουν τα οχήματά τους περιμετρικά του ακινήτου ή στην απέναντι πλευρά της οδού Κλαδά, και αν είναι δυνατόν, να αποφύγουν εντελώς τη στάθμευση στην οδό, καθώς θα διέρχονται μεγάλα φορτηγά. -
~
***   Με Λογοτεχνία, Βιολογία, Χημεία και Αρχές Διοίκησης η συνέχεια των Πανελλαδικών (θέματα και απαντήσεις)         
      
Με μαθήματα κατεύθυνσης συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλήνιες εξετάσεις για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου.
  • Νεοελληνική Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης                                                 Θέματα Απαντήσεις 
  • Βιολογία Θετικής Κατεύθυνσης                                                                                     Θέματα Απαντήσεις 
  • Χημεία - Βιοχημεία Τεχνολογικής Κατεύθυνσης Ι                                                       Θέματα Απαντήσεις 
  • Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τεχνολογικής Κατεύθυνσης ΙΙ   Θέματα Απαντήσεις 
Καλή επιτυχία από το «Θάρρος»   
 ~
***  Ποδηλατική περιήγηση στα μνημεία της Καλαμάτας 

 Ποδηλατική περιήγηση στα μνημεία της Καλαμάτας, με αφορμή τη συμμετοχή της στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, διοργανώνει την Κυριακή η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας. Η περιήγηση θα πραγματοποιηθεί από τις 10.00 έως τις 14.00 και θα περιλαμβάνει επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Ακοβίτικων, στο Κάστρο της Καλαμάτας, στο Ναό των Αγίων Αποστόλων και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας. Ως αφετηρία έχει ορισθεί το Πάρκο Λιμενικού. - 
~
*** Κλίμα τρόμου στο δικαστήριο από τις συγκλονιστικές οι περιγραφές για τις δολοφονίες των Μεσάι

Με τις απολογίες των τριών βασικών κατηγορουμένων, στη μεγάλη υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης για τη δολοφονία του Αλβανού Φελίμ Μεσάι και του 2,5 ετών γιου του Κέρι, τις εκβιάσεις καταστηματαρχών και επιχειρηματιών και τη διακίνηση ναρκωτικών, συνεχίσθηκε χθες η δίκη σε δεύτερο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Χθες, πρώτη ημέρα των απολογιών, απολογήθηκαν ο 51χρονος υπάλληλος του ΟΣΕ που έχει καταδικασθεί σε 14 χρόνια και 6 μήνες για συμμετοχή ως μέλος στην εγκληματική οργάνωση, οπλοκατοχή, υπόθαλψη εγκληματία, εκβίαση καταστημάτων και απόπειρα εκβίασης επιχειρηματιών.*Διαβάστε αναλυτικά στο σημερινό φύλλο του Θάρρους - 
~
***  Μετά το καλοκαίρι η απόφαση του ΣτΕ για το Δήμο Μεσσήνης         
   
Συζητήθηκε χθες στο Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή του τέως δημάρχου Μεσσήνης, Στάθη Αναστασόπουλου, κατά της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Καλαμάτας (Εκλογοδικείο) για τα αποτελέσματα των εκλογών, με την οποία νέος δήμαρχος ορίσθηκε ο κ. Γ. Τσώνης.
Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης και οι δύο πλευρές παρουσίασαν τις απόψεις και προτάσεις τους.
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αναμένεται μετά το καλοκαίρι.
Πάντως, ο δικηγόρος του κ. Αναστασόπουλου, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα του 5μελούς Δικαστηρίου του ΣτΕ.
Β.Β. 
 ~
***Η πρώτη φωλιά Caretta -caretta στον Κυπαρισσιακό Κόλπο       

Η πρώτη φωλιά Caretta -caretta στον Κυπαρισσιακό Κόλπο και συγκεκριμένα στη θέση Βουνάκι εντοπίστηκε από τους εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ χθες τα ξημερώματα. Από τα μέσα Μαΐου νέοι επιστήμονες, εθελοντές όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από πολλές χώρες του κόσμου, περιπολούν καθημερινά τις κυριότερες παραλίες ωοτοκίας στην Ελλάδα μέσω των ερευνητικών προγραμμάτων πεδίου του Συλλόγου. Ειδικά στο Νότιο Κυπαρισσιακό Κόλπο αναμένεται η συμμετοχή 100 και πλέον ατόμων, κυρίως νέων επιστημόνων, οι οποίοι έρχονται από όλο τον κόσμο για να συμβάλουν στην προστασία των θαλάσσιων χελωνών της περιοχής. Ο Κυπαρισσιακός Κόλπος, όπως έχει επανειλημμένως τονιστεί, φιλοξενεί τη δεύτερη (μετά τη Ζάκυνθο) σημαντικότερη περιοχή ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Caretta -caretta στη Μεσόγειο. Μάλιστα, τα τελευταία δύο χρόνια (2013 και 2014) ο αριθμός φωλιών στην περιοχή ξεπέρασε αυτόν της Ζακύνθου. Ο πυρήνας του βιοτόπου εντοπίζεται στο νοτιότερο τμήμα του Κόλπου και δη στα 10 χλμ. παραλίας μεταξύ του ποταμού Νέδα και του χωριού Καλό Νερό, όπου γίνεται το 86% της φωλεοποίησης. Επιπλέον, η περιοχή χαρακτηρίζεται από την πλουσιότερη και πιο εκτεταμένη στην Ελλάδα ζώνη αμμολόφων. Λόγω της φωλεοποίησης του απειλούμενου είδους αλλά και της ύπαρξης του εκτεταμένου οικοσυστήματος θινών η περιοχή έχει ενταχθεί στο ευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000 με την ονομασία «Θίνες Κυπαρισσίας» (κωδικός: GR 2550005) και από 1/9/2006 έχει αναγνωριστεί ως Τόπος Κοινοτικής Σημασίας. Δυστυχώς, όπως αναφέρει ο Σύλλογος, «η έλλειψη νομικού πλαισίου προστασίας και σχεδίου διαχείρισης στο Νότιο Κυπαρισσιακό Κόλπο εκτρέφει έντονα τα γνωστά συμπτώματα της απρογραμμάτιστης και ανεξέλεγκτης “ανάπτυξης-αξιοποίησης” που υποβαθμίζουν τη μοναδική αυτή περιοχή. […] Ακριβώς λόγω της έλλειψης θεσμικού πλαισίου προστασίας του Νοτίου Κυπαρισσιακού Κόλπου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε το Μάρτιο του 2014 την παραπομπή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί εντός του 2015. Στο ίδιο ακριβώς πλαίσιο κυμαίνεται και η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία τονίζει την ανάγκη θέσπισης ενός αποτελεσματικού θεσμικού πλαισίου για την προστατευόμενη περιοχή, αναγνωρίζοντας την οικολογική σημασία της όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη». - 






~
*** Συσκέψεις για Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και αντιδιαβρωτικά σε Αρχοντικό – Κιτριές          
     
Η διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν στο μεγάλο έργο αναβάθμισης στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και τα αντιδιαβρωτικά έργα σε Αρχοντικό και Κιτριές απασχόλησε δύο συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν χθες στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, υπό την προεδρία της θεματικής αντιπεριφερειάρχη, Ντίνας Νικολάκου.
Στις συσκέψεις παρευρέθη και ο Συμπαραστάτης του Πολίτη της Περιφέρειας, Γ. Μπουλούκος, ο οποίος σημείωσε ότι η παρουσία του αφορούσε στη διαμεσολάβηση μεταξύ υπηρεσιών και των πολιτών, ώστε να επιλύονται προβλήματα πριν καν προκύψουν.
«Θεωρούμε ότι σε αυτή τη δεύτερη θητεία του Συμπαραστάτη ο ρόλος του θα πρέπει να είναι πιο δυναμικός, πιο συνεκτικός και τελικά πιο αποτελεσματικός, όσον αφορά στην καλύτερη λειτουργία και της διοίκησης, αλλά και στην εξυπηρέτηση των πολιτών», υπογράμμισε σχετικά.
Νοσοκομείο Κυπαρισσίας
Για το έργο εκσυγχρονισμού του ισογείου του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας με παρεμβάσεις και στον πρώτο όροφο του κτηρίου, ερωτώμενη η κα Νικολάκου απάντησε ότι, παρουσία στελεχών των υπηρεσιών και του αναδόχου, τονίσθηκε η σθεναρή θέληση του περιφερειάρχη για ολοκλήρωση του έργου: «Υπήρξαν προβλήματα στην έναρξη, καθώς πρόκειται για ένα ευαίσθητο έργο, αφού αφορά νοσοκομείο και δεν μπορούν να εκκενωθούν πλήρως οι χώροι του. Πρέπει να λειτουργεί ταυτόχρονα το νοσοκομείο. Παρευρέθη και ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Μπέζος, ο οποίος με έντονο τρόπο ζήτησε να τελειώσουν οι εκκρεμότητες και οι διαδικασίες και να πάμε στην υλοποίηση του έργου. Θεωρώ ότι σήμερα κάναμε ένα πολύ μεγάλο βήμα, έτσι ώστε το επόμενο δεκαήμερο να είμαστε σε θέση να πούμε ότι το έργο εξελίσσεται σε όλο του το εύρος. Δηλαδή, να μπορεί ο εργολάβος να δουλεύει παράλληλα όλα τα τμήματα του έργου, καθώς υπάρχουν και εσωτερικές και εξωτερικές εργασίες. Έτσι ώστε σύντομα και εντός του χρόνου που πρέπει, καθώς είναι έργο του ΕΣΠΑ, να ολοκληρωθούν οι εργασίες.
Παρά τις δυσκολίες και τα τεχνικά προβλήματα που έχει, το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί».
  Αρχοντικό - Κιτριές
Σε ό,τι αφορά τα αντιδιαβρωτικά έργα, η αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι η καλοκαιρινή περίοδος στη Μεσσηνία έχει ήδη ξεκινήσει και δικαίως υπάρχει στην περιοχή μια αναταραχή, καθώς οι ρυθμοί του έργου δεν είναι αυτοί που θα έπρεπε. Ξεκίνησε αμέσως μετά το Πάσχα, όμως υπάρχει πρόβλημα με την πληρωμή ορισμένων λογαριασμών που έχει υποβάλει ο εργολάβος: «Είναι ένα θέμα, όπως εξήγησα και στους εκπροσώπους της περιοχής που είχαν έρθει, που δεν έχει να κάνει με την αιρετή Περιφέρεια. Εμείς εξαντλούμε την παρέμβασή μας για να πληρωθούν αυτοί οι λογαριασμοί, υπάρχει υπογραφή από τον αρμόδιο υπουργό Οικονομίας και είναι στο στάδιο εκταμίευσης του ποσού από την Τράπεζα της Ελλάδος.
Θεωρούμε ότι θα λυθεί και χαίρομαι που και οι ίδιοι οι επαγγελματίες μού είπαν ότι υπάρχει άριστη συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία. Η δέσμευσή μας είναι ότι θα είμαστε “πάνω από το έργο” συνεχώς για να ολοκληρωθεί, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στην αιχμή της καλοκαιρινής περιόδου.
Αυτό ισχύει και για την περιοχή των Κιτριών.
Αν χρειασθεί, θα υπάρξει διακοπή κάποιων “ευαίσθητων” ημερών για να μπορέσουμε να φέρουμε πλωτό μέσο. Είναι δύο έργα εξαιρετικά σημαντικά, έχουν δοθεί πάρα πολλά χρήματα μέσα από το ΕΣΠΑ και θα ολοκληρωθούν».    της Βίκυς Βετουλάκη 
 ~
***  Πόρτα για κυκλώματα δουλεμπόρων η Καλαμάτα          
     
Μπαράζ συλλήψεων μεταναστών σε περιφερειακά αεροδρόμια 
 Απόφαση της ΕΛΑΣ για ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στον έλεγχο διαβατηρίων
 Αποτελεί σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στο αστυνομικό δελτίο, οι συλλήψεις προσφύγων- μεταναστών, οι οποίοι μέσω του αεροδρομίου της Καλαμάτας προσπαθούν με πλαστά έγγραφα να ταξιδέψουν για τον «παράδεισο που ονειρεύονται». Το φαινόμενο δεν παρατηρείται μόνο σ’ αυτό της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, αλλά και σε αρκετά ακόμη, κυρίως περιφερειακά.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το φαινόμενο ανθίζει αφού κενά στην ασφάλεια των περιφερειακών αεροδρομίων αναζητούν τα κυκλώματα δουλεμπόρων. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα καταγράφεται από την ΕΛΑΣ μπαράζ συλλήψεων παράτυπων μεταναστών και προσφύγων, που επιχειρούν να ταξιδέψουν αεροπορικώς σε χώρες της Ε.Ε. με πλαστά ή κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα.
Τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα στα αεροδρόμια Σαντορίνης, Ρόδου, Μυκόνου, Κέρκυρας, Ζακύνθου και Καλαμάτας, όπου παρατηρείται αύξηση (λόγω τουριστικής περιόδου) των απευθείας πτήσεων τσάρτερ προς ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, διαπιστώθηκαν ανάλογα περιστατικά.
Το ίδιο έγινε και την περασμένη Δευτέρα, όταν αστυνομικοί εντόπισαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» τρεις Σύρους πρόσφυγες που προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε απευθείας πτήσεις με προορισμό τη Γερμανία. Την ίδια ημέρα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο «Ν. Καζαντζάκης» δύο ακόμα Σύροι πρόσφυγες, 49 και 18 ετών, έχοντας στην κατοχή τους πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα ρωσικών και βουλγαρικών αρχών, αντίστοιχα.
Για τον έλεγχο του φαινομένου το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ εξέδωσε στις 15 Απριλίου διαταγή για εντατικοποίηση των διαβατηριακών ελέγχων στα περιφερειακά αεροδρόμια, ενώ μέχρι την 1η Ιουλίου στις περιφερειακές αστυνομικές υπηρεσίες θα έχουν διατεθεί συνολικά 1.100 αποσπασμένοι αστυνομικοί, οι περισσότεροι εκ των οποίων θα ενισχύσουν τις υπηρεσίες ασφαλείας των αεροδρομίων.
Αρμόδιοι αστυνομικοί επισήμαναν στην «Καθημερινή» ότι οι παράτυποι μετανάστες και πρόσφυγες που εντοπίζονται, έχουν στην κατοχή τους ταξιδιωτικά έγγραφα χωρών-μελών της ζώνης Σένγκεν που έχουν καταχωρισθεί είτε ως κλεμμένα είτε ως απολεσθέντα.
«Τα συγκεκριμένα διαβατήρια δεν πληκτρολογούνται, καθώς δεν προβλέπονται διαβατηριακοί έλεγχοι σε πτήσεις εντός Σένγκεν» λέει στην «Κ» αστυνομικός που υπηρετεί στην Ασφάλεια του «Ελ. Βενιζέλος».
Για παράδειγμα, το μεσημέρι της Κυριακής συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας 24χρονος υπήκοος Συρίας που αποπειράθηκε να ταξιδέψει με απευθείας πτήση προς τη Βιέννη, χρησιμοποιώντας γνήσια ολλανδική ταυτότητα, για την οποία όμως είχε δηλωθεί απώλεια ή κλοπή. Οι περισσότεροι από τους αλλοδαπούς που συνελήφθησαν τα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα διέθεταν υπηρεσιακά σημειώματα αναστολής απέλασης που τους είχαν ενδεικτικά χορηγηθεί από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, το Α.Τ. Καλύμνου κ.ο.κ. Παρότι δικαιούνται άσυλο, επιλέγουν να ταξιδέψουν παράνομα προς χώρες της Δυτικής Ευρώπης και να υποβάλουν εκεί αίτημα.
 ~
*** 37 αιτήσεις για 25 θέσεις στο πρόγραμμα «Στέγαση και επανένταξη» στην Καλαμάτα         
      
Υπερκαλύφθηκε ο αριθμός των απαιτούμενων δικαιούχων  για το σχέδιο με τίτλο «Στέγαση και επανένταξη στην Καλαμάτα: Πολυδύναμο σχέδιο δράσεων κοινωνικής παρέμβασης για τους αστέγους», καθώς υποβλήθηκαν 37 αιτήσεις, ενώ ο αριθμός των ωφελουμένων έχει προσδιορισθεί σε 25.
Η Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας ολοκλήρωσε την επεξεργασία των αιτήσεων και τις προσεχείς ημέρες θα συνεδριάσει η επιτροπή αξιολόγησης για να καταρτίσει τον πίνακα δικαιούχων.
Το σχέδιο υλοποιείται από το Δήμο Καλαμάτας (Δικαιούχος-Συντονιστής Φορέας) σε συνεργασία με τον Εταίρο Φορέα Παροχής Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών «Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό και Ερευνητικό Κέντρο Αθηνών» (Ε.Π.Ε.Κ.Α.) και αφορά σε ενέργειες:  συμβουλευτικής υποστήριξης / πληροφόρησης, στέγασης και κοινωνικής φροντίδας, εργασιακής επανένταξης των ωφελούμενων, καθώς και ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού.
 ~
***  Γιατί τώρα;          
       
Στο άκουσμα της είδησης ότι θα κλείσει για μια εβδομάδα η οδός Ναυαρίνου για τα έργα ανάπλασης στην Ανάσταση, η ερώτηση «Γιατί τώρα;» ακούστηκε από τους περισσότερους Καλαματιανούς...
Την ώρα που έρχεται τριήμερο, το καλοκαίρι έχει φτάσει για τα καλά και τα καλοκαιρινά μαγαζιά της οδού Ναυαρίνου περιμένουν τη σειρά τους για να δουλέψουν, η Δημοτική Αρχή αποφασίζει ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για την ανάπλαση και το κλείσιμο για τόσες ημέρες της οδού Ναυαρίνου.
Είναι πραγματικά να απορείς για κάποιες αποφάσεις και πώς αυτές παίρνονται...    Κ. Γαζ. 
 ~
*** Παραμένει το στρατόπεδο στην Καλαμάτα, Πανελλαδικό Κέντρο Εκπαίδευσης Ικάρων η 120 ΠΕΑ
     
Συνάντηση Κωνσταντινέα με Τόσκα 
Με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Τόσκα, για την αξιοποίηση του στρατοπέδου «Παπαφλέσσα», όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο Τύπου, συναντήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, μεταξύ άλλων, ξεκαθαρίστηκε πως το 9ο Σύνταγμα Πεζικού με τις υπηρεσιακά απαιτούμενες δυνάμεις θα συνεχίσει να λειτουργεί στους χώρους του στρατοπέδου Παπαφλέσσα, ενώ θα αναβαθμιστεί σε Κέντρο Εκπαίδευσης όλων των Ικάρων η Μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας, που επίσης εδρεύει στην περιοχή.
~
*** Οι Μύλοι Κυπαρισσίας τίμησαν τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη

Με λαμπρότητα οι Μύλοι Κυπαρισσίας τίμησαν χθες και προχθές την εορτή και μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης! Στο φερώνυμο Ιερό Ναό, προχθές το απόγευμα, τελέστηκε, υπό του ιερέα Ιωάννη Γεωργιόπουλου, εσπερινός με αρτοκλασία, και έγινε λιτανεία στον επαρχιακό δρόμο Κυπαρισσίας - Ραφτόπουλο μέσα στον οικισμό, ενώ χθες το πρωί τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία! Πιστοί, δε, από την ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας συμμετείχαν ευλαβικά στις θρησκευτικές τελετές. Όπως κάθε χρόνο, καθώς πια το επιτάσσει το έθιμο και το επιβάλλει η τοπική παράδοση, την παραμονή της εορτής στην ταβέρνα «Κλειδέρης», στους Μύλους, έγινε πανηγυρικό γλέντι! Ζεστό γουρουνόπουλο, άφθονο κρασί, παγωμένη μπύρα, λαχταριστά καλούδια, ψητά, μουσική, τραγούδια, χορός και γλέντι μέχρι πρωίας! του Ηλία Γιαννόπουλου - 
~
*** Δύο αλλοδαπές νάρκωσαν ηλικιωμένο και τον λήστεψαν 

Δουλειά σε δύο Ρουμάνες για να του καθαρίσουν το σπίτι, αντί 20 ευρώ, προσέφερε ηλικιωμένος στην Καλαμάτα, αλλά τελικά κατέληξε ναρκωμένος, ενώ του έλειπαν 200 ευρώ και δυο κινητά τηλέφωνα. Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων και ο παθών ανέφερε πως του ζήτησαν οι δύο Ρουμάνες δουλειά και τους πρότεινε να καθαρίσουν ένα διαμέρισμα δίπλα στο σπίτι του. Καθώς πήγαν εκεί, προσφέρθηκαν να του φτιάξουν καφέ και αυτός, όταν τον ήπιε, ζαλίστηκε και λιποθύμησε. Συνήλθε λίγη ώρα αργότερα, θυμήθηκε τι έγινε και συνειδητοποίησε πως έχει πέσει θύμα ληστείας. Οι δύο Ρουμάνες καταδικάστηκαν ερήμην σε 7 χρόνια φυλάκισης η κάθε μία, ενώ στις καταθέσεις τους, που δεν αναγνώστηκαν, υποστήριξαν μια τελείως διαφορετική εκδοχή, πως ο ηλικιωμένος δεν τις ήθελε για καθαρισμό, αλλά για κάτι άλλο και μόλις αντέδρασαν, τις κατήγγειλε στην Αστυνομία.Χ.Χ. - 
~
***  Αλαζονεία Νίκα

Πρώτη φορά εμφανίστηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας σε συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, παρότι είναι εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. αυτής και παρότι συζητούνται σοβαρά θέματα που αφορούν όλη την Πελοπόννησο. Αιτιολόγησε, μάλιστα, και τη μόνιμη αποχή του από τις συνεδριάσεις, λέγοντας ότι είναι πολυάσχολος. Δηλαδή, δήμαρχε οι υπόλοιποι που συμμετέχουν είναι αργόσχολοι; Όπως πληροφορηθήκαμε, ωστόσο, στην τοποθέτηση του κ. Νίκα απάντησε ο κ. Μάκαρης, ο οποίος του είπε πως δε σέβεται το θεσμό της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου (του οποίου υπήρξε πρόεδρος κατά την προηγούμενη θητεία του), παρότι είναι εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. αυτής. Επισήμανε, μάλιστα, ότι αν και συζητούνται σοβαρά θέματα στις συνεδριάσεις που αφορούν όλη την Πελοπόννησο, ο κ. Νίκας απέχει, επειδή έχει κόντρα με τον κ. Καμπόσο. Δ.Γ. - 
~
*** Σεισμική δόνηση δυτικά της Ζακύνθου

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 9:31 το πρωί της Παρασκευής δυτικά της Ζακύνθου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 84χλμ. νοτιοδυτικά του Αργοστολίου. Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10χλμ. πηγή: protothema.gr - 
~
***  CultTech: Νέο Μεταπτυχιακό στην Καλαμάτα από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου 

Το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου συντονίζει το νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Cultural Heritage Materials and Technologies - CultTech, διάρκειας ενός έτους, το οποίο θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο 2015. Στο CultTech συνεργάζονται αναγνωρισμένοι φορείς της χώρας (ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών). Η περίοδος εγγραφών έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Ιουνίου. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα ή απευθυνθείτε στο 27210-65145. - 
~
***  Η οργή της Ζωής για τους αστυνομικούς που «απέκλεισαν» τη Βουλή!        
      
«Η δική μου εντολή είναι η Βουλή να είναι ανοιχτή. Να μου δώσεις αναφορά και εξηγήσεις: Γιατί έχετε κλείσει την πρόσβαση της Βουλής»; «Δεν είναι αυτή εικόνα Βουλής σε μια Δημοκρατία». «Θα ήθελα να έχω εγγράφως μια πλήρη εικόνα».
Ο διάλογος - ή καλύτερα ο μονόλογος - της προέδρου της Βουλής με τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν τοποθετηθεί κάθετα στην Βασ. Σοφίας, αποκλείοντας την διέλευση των περίπου 2000 διαδηλωτών μπροστά από το κτήριο της Βουλής των Ελλήνων, είναι... απολαυστικός.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου περισσότερο μοιάζει σαν να κατσαδιάζει τους αστυνομικούς που έκαναν το «λάθος» να αποκλείσουν το δρόμο στο πλάι της Βουλής. Ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων μοιάζει να μην ξέρει τι να πει, αφού εκτός από την επίπληξη της Προέδρου της Βουλής, μοιάζει σαν να απολογείται ή να ανακρίνεται για το «ατόπημά» του να μην επιτρέψει στους διαδηλωτές την απρόσκοπτη διέλευση. Όταν μάλιστα ο αστυνομικός διευθυντής κάνει το λάθος να απαντήσει «το κέντρο επιχειρήσεων», στο ερώτημα «ποιος σας έδωσε την εντολή», άκουσε την πρόεδρο της Βουλής με προστακτικό ύφος να του επισημαίνει: «Έχω δώσει εντολή η είσοδος της Βουλής να είναι πάντα ανοιχτή»!
Είναι τέτοια η ένταση στο πρόσωπο της Ζωής Κωνσταντοπούλου, αν και είναι προφανές ότι κάνει προσπάθεια να συγκρατηθεί και να μην αρχίσει να ουρλιάζει, που αναγκάζει έναν εκ των διαδηλωτών να πάρει και αυτός την σκυτάλη επιπλήττοντας δημοσίως τον αστυνομικό διευθυντή. «Γιατί δεν μας κλείσατε πιο κάτω;» και «Σας είπαμε, δεν θέλαμε να πάμε στη Βουλή», διαμαρτύρεται ο εκπρόσωπος των διαδηλωτών , την ώρα που μια ομάδα ανθρώπων καταγράφει την σκηνή με κινητά τηλέφωνα, η Ζωή τον παρακαλεί να μπει στη βουλή για να επιδώσει το ψήφισμά του και η σκηνή θυμίζει περισσότερο κινηματογραφική ταινία, παρά κάτι που μπορεί όντως να συνέβη!
protothema.gr Είναι τέτοια η ένταση στο πρόσωπο της Ζωής Κωνσταντοπούλου, αν και είναι προφανές ότι κάνει προσπάθεια να συγκρατηθεί και να μην αρχίσει να ουρλιάζει, που αναγκάζει έναν εκ των διαδηλωτών να πάρει και αυτός την σκυτάλη επιπλήττοντας δημοσίως τον αστυνομικό διευθυντή. «Γιατί δεν μας κλείσατε πιο κάτω;» και «Σας είπαμε, δεν θέλαμε να πάμε στη Βουλή», διαμαρτύρεται ο εκπρόσωπος των διαδηλωτών , την ώρα που μια ομάδα ανθρώπων καταγράφει την σκηνή με κινητά τηλέφωνα, η Ζωή τον παρακαλεί να μπει στη βουλή για να επιδώσει το ψήφισμά του και η σκηνή θυμίζει περισσότερο κινηματογραφική ταινία, παρά κάτι που μπορεί όντως να συνέβη! www. protothema.gr .-
~
***  Για ψεύτικα προφίλ στο Facebook που υπόσχονται κέρδη προειδοποιεί η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος         
     
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της προληπτικής της δράσης, ενημερώνει τους πολίτες σχετικά με την ύπαρξη απατηλών προφίλ παράνομου στοιχηματισμού σε υπηρεσίες και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
Ειδικότερα, οι διαχειριστές των προφίλ αυτών, υπόσχονται δήθεν μεγάλες αποδόσεις, εγγυημένα αποτελέσματα και επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση αποτυχίας της πρόβλεψης, για διάφορα αθλητικά γεγονότα και ιδιαίτερα για αγώνες ποδοσφαίρου.
Πιο αναλυτικά, δηλώνουν ότι κατέχουν εμπιστευτική πληροφόρηση για συγκεκριμένα αποτελέσματα και προτρέπουν τους ενδιαφερόμενους χρήστες του διαδικτύου να στοιχηματίσουν διάφορα χρηματικά ποσά, ψευδώς υποσχόμενοι υψηλότερες από τις νόμιμες στοιχημάτισες αποδόσεις ή επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση αποτυχίας της πρόβλεψης.
-  Επιπλέον, υπόσχονται και κέρδη μέσω υποτιθέμενων πληροφοριών για στημένα παιχνίδια, έναντι πάντα χρηματικής αμοιβής και οικονομικού οφέλους με σκοπό την εξαπάτηση των χρηστών του διαδικτύου.
Στη συνέχεια, για την ως άνω υποτιθεμένη έγκυρη πληροφόρηση που επικαλούνται ότι παρέχουν, ζητούν από τους ανυποψίαστους χρήστες την κατάθεση χρημάτων, είτε μέσω συστημάτων και εταιρειών ηλεκτρονικών πληρωμών – ταχυμεταφοράς σε λογαριασμούς κυρίως του εξωτερικού, είτε με τη χρήση κωδικών ηλεκτρονικής πληρωμής και προπληρωμένων καρτών, με σκοπό να αποκομίσουν οικονομικό όφελος.
Οι ανυποψίαστοι χρήστες του διαδικτύου, αφού καταπείθονται και αποστέλλουν τα συμφωνηθέντα κατά περίπτωση χρηματικά ποσά, ουδέποτε παραλαμβάνουν τα κερδισμένα χρήματα από σωστές προβλέψεις ή την επιστροφή των ποσών που κατέβαλαν, σε περίπτωση λανθασμένων προγνωστικών αποτελεσμάτων.
Επισημαίνεται ότι τα απατηλά αυτά προφίλ, χρήζουν μεγάλης προσοχής, καθ’ ότι υποστηρίζουν ψευδώς ότι κατέχουν εμπιστευτική πληροφόρηση για συγκεκριμένα αποτελέσματα κυρίως ποδοσφαιρικών αγώνων και προτρέπουν τους ενδιαφερόμενους χρήστες του διαδικτύου να στοιχηματίσουν διάφορα χρηματικά ποσά και παρουσιάζονται εξαιρετικά αληθοφανή.
Με αφορμή τα παραπάνω, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρακαλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, για την αποφυγή πιθανής οικονομικής εξαπάτησης τους και συστήνει στους χρήστες του διαδικτύου:
• Να μην ανταποκρίνονται και να μην πείθονται σε ανάλογες προτροπές ή διαφημίσεις.
• Να αναφέρουν (report) άμεσα ανάλογα προφίλ, μέσω της σχετικής διαδικασίας στο εκάστοτε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
• Να μην αποστέλλουν κανένα χρηματικό ποσό για τέτοιο σκοπό, καθώς πρόκειται για απατηλή διαδικασία.
• Να μην εμπιστεύονται αγνώστους στο διαδίκτυο που υπόσχονται κέρδη.
• Να μην αποστέλλουν μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προσωπικά τους στοιχεία (ταυτότητα, διαβατήριο, αριθμό φορολογικού μητρώου - Α.Φ.Μ., κ.λπ.) και οικονοµικά δεδοµένα (αριθµούς τραπεζικών λογαριασµών, προσωπικούς κωδικούς - ΡΙΝ) κ.λπ. δεδομένα.
• Να μην εγγράφονται σε ιστοσελίδες που υπόσχονται μεγάλα κέρδη από στοιχηματισμό σε δήθεν στημένους αγώνες ποδοσφαίρου, καθόσον αυτό πέραν από τη δίωξη των δραστών, μπορεί να προκαλέσει και ποινική δίωξη σε βάρος τους. Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, ο παράνομος στοιχηματισμός αποτελεί ποινικά αξιόποινη πράξη, και για αυτούς που διοργανώνουν, αλλά και για αυτούς που συμμετέχουν (Νόμος 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την "αγορά των παιγνίων")
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανώνυμα ή επώνυμα, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες τελεσθείσες μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
• Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
• Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο:  ccu@cybercrimeunit.gov.gr
• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones), με λειτουργικό σύστημα iOS-android: CYBERKID.
• Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR
  ~
-  Τρία βάσικά σενάρια βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι των συζητήσεων σύμφωνα με πληροφορίες.
 Οι "θεσμοί" προτείνουν δύο εναλλακτικές λύσεις:
1ο σενάριο:
-υψηλός συντελεστής 23%
-μειωμένος συντελεστής 11% ή 12%, αντί 13%
-καταργείται ο υπερμειωμένος συντελεστής 6,5%
-καταργούνται οι εξαιρέσεις και εκπτώσεις 30% στα νησιά του Αιγαίου.
Για να προκύψει μεγαλύτερο κέρδος για το Δημόσιο, οι "θεσμοί" προτείνουν να μεταταγούν και πολλά βασικά είδη κατανάλωσης στον υψηλό συντελεστή 23%, αφήνοντας λιγοστές εξαιρέσεις στον χαμηλό (κυρίως φάρμακα, βιβλία και κάποια τρόφιμα).
2ο σενάριο:
Πληροφορίες από την Αθήνα μιλούσαν και για πρόταση των "θεσμών" με πιο χαμηλούς συντελεστές, αλλά μόνον δύο επίσης, δηλαδή:
-Βασικό (υψηλό) συντελεστή ΦΠΑ 19% ή 20% (αντί 23% σήμερα)
-Μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 9% ή 10% (αντί 13% σήμερα)
-Κατάργηση του υπερμειωμένου συντελεστή (6,5% σήμερα)
-Κατάργηση των εξαιρέσεων και εκπτώσεων ΦΠΑ
3ο σενάριο
Στο Brussels Group η ελληνική πλευρά έδειξε χθες, Πέμπτη, να εμμένει στο αναθεωρημένο σχέδιο της Αθήνας με τρεις συντελεστές, που προβλέπει:
-υψηλό συντελεστή 22% (αντί 23% που ισχύει σήμερα)
-συντελεστές 7% (αντί 6,5%) και 14% (αντί 13%)
-μεταφορά πολλών ειδών ευρείας κατανάλωσης (και τρόφιμα) από το 13% στο 7%.
Πληροφορίες μάλιστα από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι το υπουργείο επιμένει στο bonus των τριών μονάδων του ΦΠΑ, στην περίπτωση που βρεθεί η νομική φόρμουλα, με στόχο να μειώνεται ο μεσαίος συντελεστής στο 11%. Εναλλακτικά εξετάζεται να δοθεί σαν κίνητρο η επιστροφή του 3% της καθαρής αξίας της συναλλαγής, ώστε να μην θεωρείται επιστροφή μέρους του ΦΠΑ αλλά κίνητρο χρήσης του πλαστικού χρήματος αντί μετρητών.
 ~
***  Αυτές είναι οι εταιρίες που μας τάιζαν μουλάρια και άλογα- Δείτε τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από τον ΕΦΕΤ (ΛΙΣΤΑ)
kreata1
-   Ο ΕΦΕΤ έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τις εταιρείες στις οποίες επιβλήθηκαν διόλου αμελητέα πρόστιμα για το διατροφικό σκάνδαλο που τους προηγούμενους μήνες συγκλόνισε και την Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα, αφορά εταιρείες σε προϊόντα των οποίων ανιχνεύτηκε DNA αλόγου, ενώ σε μία περίπτωση βρέθηκε και κρέας από… μουλάρι και που όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν να έχουν κάνει τη συγκεκριμένη παράβαση.
Τα συνολικά πρόστιμα στις 23 εταιρίες ανήλθαν σε 228.000 ευρώ.
 Αναλυτικά επιβλήθηκε:
1.Πρόστιμο € 7.000 στην επιχείρηση παραγωγής μαγειρεμένων φαγητών SPECIAL ΕΔΕΣΜΑΤΑ Α.Ε. στη Θέρμη διότι διαπιστώθηκαν :
– Δυσχέρανση του ελέγχου.
– Η επιχείρηση χρησιμοποίησε, τουλάχιστον σε μία περίπτωση, κρέας αλόγου για την παρασκευή έτοιμων φαγητών.
 2. Πρόστιμο € 8.000 στην επιχείρηση παραγωγής προϊόντων κρέατος ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΛΑΔΑΣ & ΣΙΑ Α.Β.Ε.Ε. στις Αχαρνές διότι διαπιστώθηκε :
– Δείγμα του προϊόντος «κεμπάπ κατεψυγμένο» στο οποίο ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
 3. Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση παραγωγής προϊόντων κρέατος ΑΡΙΣΤΗ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ Α.Β.Ε.Ε. στο Αιγάλεω διότι διαπιστώθηκε :
– Δείγμα του προϊόντος «καβουρμάς» στο οποίο ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
 4. Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση παραγωγής τυροπιτών – πίτσας ΝΕΤΙΜ Α.ΜΕΧΜΕΤ στο δήμο Μαρωνειας – Σαπων διότι διαπιστώθηκαν :
– Δείγματα των προϊόντων «σαλάμι βοδινό» και «λουκάνικο πέταλο» στα οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
 5. Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση παραγωγής προϊόντων κρέατος Ι. ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΗΣ & ΑΦΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ Ε.Π.Ε. – NOSTIMA στην Αλεξανδρούπολη διότι διαπιστώθηκε :
– Δείγμα του προϊόντος «λουκάνικο χωριάτικο» στο οποίο ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
 6. Πρόστιμο € 10.000 στο εστιατόριο της φοιτητικής λέσχης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Α. ΧΟΥΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. – XOYTOS CATERING A.E. στην Ορεστιάδα διότι διαπιστώθηκαν :
– Δείγμα του προϊόντος «σουτζουκάκι» στο οποίο ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
– Παραπλάνηση του καταναλωτή.
– Διακίνηση δεσμευμένων τροφίμων κατά παράβαση του Αγορανομικού Κώδικα.
 7. Πρόστιμο € 14.000 στην ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ T & T FOODS A.E. στη Νέα Προποντίδα διότι διαπιστώθηκαν :
– Δείγμα του προϊόντος «σουτζουκάκι» στο οποίο ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
– Παραπλάνηση του καταναλωτή.
 8. Πρόστιμο € 5.000 στο εστιατόριο της φοιτητικής λέσχης Αλεξανδρούπολης Α.ΧΟΥΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. – XOYTOS CATERING A.E. διότι διαπιστώθηκαν :
– Δείγματα των προϊόντων «σνιτσελάκι κοτόπουλο αλεσμένο» και «μπιφτέκι» στα οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
– Παραπλάνηση του καταναλωτή.
 9. Πρόστιμο € 8.000 στην ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ T & T FOODS A.E. στη Νέα Προποντίδα διότι διαπιστώθηκαν :
– Δείγματα των προϊόντων «σνιτσελάκι κοτόπουλο αλεσμένο» και «μπιφτέκι» στα οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
– Παραπλάνηση του καταναλωτή.
 10. Πρόστιμο € 4.000 στην επιχείρηση Α. ΧΟΥΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. – XOYTOS CATERING A.E. – ΑΛΣΟΣ ΝΥΜΦΑΙΑΣ στην Κομοτηνή διότι διαπιστώθηκαν :
– Δείγμα του προϊόντος «σνιτσελάκι κοτόπουλο αλεσμένο» στο οποίο ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
– Παραπλάνηση του καταναλωτή.
 11. Πρόστιμο € 6.000 στην ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ T & T FOODS A.E. στη Νέα Προποντίδα διότι διαπιστώθηκαν :
– Δείγμα του προϊόντος «σνιτσελάκι κοτόπουλο αλεσμένο» στο οποίο ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
– Παραπλάνηση του καταναλωτή.
 12. Πρόστιμο € 15.000 στο εστιατόριο της φοιτητικής λέσχης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Α. ΧΟΥΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. – XOYTOS CATERING A.E. στην Κομοτηνή διότι διαπιστώθηκαν :
– Δείγματα των προϊόντων «μπιφτέκι», «σουτζουκάκι» και «κοτομπουκίτσες» στα οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
– Παραπλάνηση του καταναλωτή.
 13. Πρόστιμο € 25.000 στην ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ T & T FOODS A.E. στη Νέα Προποντίδα διότι διαπιστώθηκαν :
– Δείγματα των προϊόντων «μπιφτέκι», «σουτζουκάκι» και «κοτομπουκίτσες» στα οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
– Παραπλάνηση του καταναλωτή.
 14. Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση ΑΦΟΙ ΜΠΑΤΑΝΙΑΝ Α.Β.Ε.Ε. στο Κορωπί διότι διαπιστώθηκε :
– Δείγμα του προϊόντος «κεμπάπ τύπου αρμένικο» σστο οποίο ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
 15. Πρόστιμο € 17.000 στη βιομηχανία κρέατος – αλλαντικών ΠΑΣΣΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε. στο δήμο Παύλου Μελά διότι διαπιστώθηκαν :
– Δυσχέρανση του ελέγχου.
– Ανεπαρκής εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου.
– Η επιχείρηση χρησιμοποίησε επανειλημμένα κρέας αλόγου για την παρασκευή προϊόντων.
 16. Πρόστιμο € 7.000 στην επιχείρηση Α. ΧΟΥΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. – XOYTOS CATERING A.E. στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη διότι διαπιστώθηκαν :
– Δυσχέρανση του ελέγχου.
– Η επιχείρηση κατείχε και διέθεσε προϊόντα τα οποία βρέθηκαν θετικά στην παρουσία κρέατος αλόγου και ημιόνου.
 17. Πρόστιμο € 15.000 στην ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ T & T FOODS A.E. στη Νέα Προποντίδα διότι διαπιστώθηκαν :
– Δυσχέρανση του ελέγχου.
– Η επιχείρηση χρησιμοποίησε κρέας αλόγου για την παραγωγή τροφίμων.
 18. Πρόστιμο € 10.000 στη βιομηχανία αλλαντικών ΥΦΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. στην Κηφισιά διότι διαπιστώθηκε :
– Δείγμα του προϊόντος «μπιφτέκια έτοιμα ψημένα» το οποίο βρέθηκε θετικό σε DNA αλόγου. Στη συνέχεια, κλιμάκιο της υπηρεσίας προέβη σε έλεγχο στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στην Αττική. Από την επιθεώρηση προέκυψε ότι, ενώ είχε αλλαχθεί η συνταγή του εν λόγω προϊόντος, δεν είχε αλλαχθεί η επισήμανσή του. Συνεπώς, το προϊόν ήταν μη κανονικό ως προς την επισήμανση. Στο προιόν «μπιφτεκι προψημένο» χρησιμοποιήθηκε μόνο βοδινό κρέας ενώ η ετικέτα ανέφερε και χοιρινό κρεας.
 19. Πρόστιμο € 5.000 στην επιχείρηση παραγωγής προϊόντων κρέατος KRIVEK A.E. στη Χερσόνησο Ηρακλείου διότι διαπιστώθηκε :
– Δείγμα προϊόντος στο οποίο ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
 20. Πρόστιμο € 10.000 στην επιχείρηση παραγωγής προϊόντων κρέατος Π. Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε. στον Άγιο Στέφανο διότι διαπιστώθηκαν :
– Δείγματα των προϊόντων «παριζάκι μοσχάρι» και «λουκάνικο τύπου Φρανκφούρτης» στα οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
 21. Πρόστιμο € 16.000 στην επιχείρηση παραγωγής προϊόντων κρέατος Π. Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε. στον Άγιο Στέφανο διότι διαπιστώθηκαν :
– Δείγματα των προϊόντων «πάριζα με εκλεκτό μοσχαρίσιο κρέας», «παριζάκι από φρέσκο κρέας» και «πάριζα από φρέσκο χοιρινό κρέας» στα οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
 22. Πρόστιμο € 36.000 στην επιχείρηση παραγωγής προϊόντων κρέατος Π. Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε. στον Άγιο Στέφανο διότι διαπιστώθηκαν :
– Δείγματα των προϊόντων «παριζάκι από φρέσκο κρέας» και «πάριζα με εκλεκτό μοσχαρίσιο κρέας» στα οποία ανιχνεύτηκε φαινυλοβουταζόνη.
– Δείγμα του προϊόντος «παριζάκι με εκλεκτό μοσχαρίσιο κρέας Fe Zn VITB2 VITB6″ το οποίο βρέθηκε μη κανονικό ως προς την επισήμανση γιατί η ονομασία πώλησης οδηγεί σε σύγχυση τον καταναλωτή ως προς τη φύση του προϊόντος.
– Δείγμα του προϊόντος «πάριζα» στο οποίο ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
 23. Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση παραγωγής προϊόντων κρέατος Π. Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε. στον Άγιο Στέφανο διότι διαπιστώθηκε :
– Δείγμα του προϊόντος «πάριζα βραστή» στο οποίο ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.
~
***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτό είναι το νησί που έδωσε για βάση στο ΝΑΤΟ ο Καμμένος
kammenos pentagwno1
-  Συνάντηση είχε με την Υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Christine Wormuth στο Πεντάγωνο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος , της επίσημης επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον.
Ακολουθεί η δήλωση του Πάνου Καμμένου:
«Ανταλλάξαμε απόψεις και συμφωνήσαμε ότι θα συνεχιστεί αυτός ο διάλογος. Θεωρώ ότι ήταν μία πολύ σημαντική συνάντηση. Μου εξήγησε ότι ο Υπουργός βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Λευκό Οίκο γιατί ρυθμίζουν την πολιτική στη Μέση Ανατολή και ζήτησε να συναντηθούμε το συντομότερο δυνατό.
Μιλήσαμε για τα θέματα που αφορούν τη νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ και ιδιαίτερα τα θέματα της τρομοκρατίας και το ρόλο που θα παίξει η Ελλάδα, το σημαντικό ρόλο που παίζει η Σούδα και η ναυτική βάση, όπως επίσης και τη δυνατότητα να δημιουργηθεί μία Νατοϊκή αεροπορική βάση, μάλλον οι δραστηριότητες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Κρήτη να μεταφερθούν κατόπιν της πρότασης της ελληνικής Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μετά από εισήγηση της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Κάρπαθο. »
~
*** ΕΚΤΑΚΤΟ: Απεργούν οι Γάλλοι για την κατάργηση των Αρχαίων Ελληνικών
france cover
- Σε 24ωρη απεργία και σε διαδηλώσεις σε όλους τους δρόμους προχώρησαν καθηγητές και καθηγήτριες στην Γαλλία, για να διαμαρτυρηθούν απέναντι στις αλλαγές που έρχονται στη παιδεία και προωθούν την αντικατάσταση των  Αρχαίων Ελληνικών και τα Λατινικών, με  «Γλώσσες και πολιτισμοί της αρχαιότητας». Εκτός από την αντικατάσταση των Ελληνικών και των Λατινικών, θα υπάρξει και κατάργηση του ενισχυμένου προγράμματος ξένων γλωσσών για τα 12χρονα παιδιά που έχουν κλίση στις γλώσσες. Ένας γονέας δήλωσε για τα Αρχαία Ελληνικά πως «Δεν θεωρώ φυσιολογικό να βάζουμε όλους τους μαθητές στο ίδιο τσουβάλι. Ας επιτρέψουμε στους καλούς μαθητές να δουλέψουν». ΟΙ προσπάθεια αυτή της κυβέρνησης γίνεται για να βελτιωθεί όπως λέει το επίπεδο, αλλά το 60% των Γάλλων διαφωνεί.
~
***  AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Όλη η αλήθεια για τη Βιαμάξ και το τέλος της ελληνικής αμαξοποιΐας (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)
lewforeio1
- Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της Ελλάδας. Ποιά είναι όμως η πραγματική για την αναστολή των παραγωγικών δραστηριοτήτων της, συμπαρασύροντας εκατοντάδες μικρότερους αμαξοποιούς, βιοτεχνίες που εργάζονταν ως προμηθευτές στην παραγωγική εφοδιαστική αλυσίδα λεωφορείων και λοιπών οχημάτων;
Η αρχή του κακού ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του ’70 όταν η πατρίδα απαλλάχθηκε από ένα καθεστώς αλλά υποτάχθηκε στην πελατειακή φρενίτιδα που οδήγησε στα γνωστά δεδομένα μετά τις 18 Οκτωβρίου 1981, όταν το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την εξουσία.
Η ΒΙΑΜΑΞ κατάφερε να αναδειχθεί εκείνη την εποχή σε βασίλισσα βιομηχανία της ελληνικής αμαξοποιΐας, από το 1958 εξαιτίας της ευελιξίας, της παραγωγικής αρτιότητας, συνέπειας και ποιότητας που είχαν τα οχήματα με την υπογραφή της, αλλά και της φιλο-εργατικής αντιλήψεως που διέκρινε ανέκαθεν την οικογένεια Φωστηρόπουλου.
Η ΒΙΑΜΑΞ όντως διέκοψε κάθε παραγωγική δραστηριότητα το 1984 αφού την είχαν αρχίσει να τη διαλύουν από το 1976 τα σωματεία, είχε γίνει η προμήθεια των ουγγρικής κατασκευής ρυπογόνων Ikarus και η τότε σοσιαλιστική κυβέρνηση δεν δεχόταν ούτε να συζητήσει με τον «καπιταλιστή» Φωστηρόπουλο ενώ είχε απορρίψει ως «ακατάλληλα» τα F580 Sπου προτείνονταν για την ΕΑΣ.
lewforeio2
 
lewforeio3

lewforeio4
 -  Η εποχή των «πρασινοφρουρών»
Αντιθέτως μάλιστα, κάποιοι «πρασινοφρουροί» εισηγούνταν με πάθος στον τότε αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ. Γιάννη Ποττάκη, τον αποκλεισμό του «δεξιομάγαζου» από κάθε προμήθεια του Δημοσίου.
Η μαρτυρία παλιού στελέχους της ΒΙΑΜΑΞ που αποκαλύπτει τον πόλεμο νεύρων που άσκησαν συνδικαλιστές της εταιρείας απέναντι στον αμαξοποιό Ιωάννη Μανταδάκη όταν εκείνος δεν δέχθηκε να συνυπογράψει το μανιφέστο συνδιοίκησης της επιχειρήσεις που προωθούσε συγκεκριμένη ομάδα εργαζομένων, είναι χαρακτηριστική.
Η είδηση για την επικείμενη διακοπή κάθε παραγωγικής δραστηριότητας της ΒΙΑΜΑΞ αποτέλεσε πρώτης τάξεως ευκαιρία για την τουρκική Otomarsan που έφτιαχνε στην Τουρκία τα Ο302 με προσωπικό που ερχόταν στη ΒΙΑΜΑΞ να εκπαιδευτεί.
Τόσο ο στενός συνεργάτης του Φωστηρόπουλου και γενικός διευθυντής της ΒΙΑΜΑΞ, ο κ. Στέργιος Σακελλαρόπουλος, όσο και ο πρόεδρος του σημερινού εργοστασίου της EvoBus (πρώην Otomarsan που εξαγοράστηκε από την MB και έχει σούπερ εγκαταστάσεις στο Χόσντερε της Ανατολικής Θράκης) μου έχουν πει ιστορίες που γράφονται εν μέρει ή θα ειπωθούν ύστερα από 20 χρόνια.
Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι οι Τούρκοι από τις αρχές της δεκαετίας του '70 εποφθαλμιούσαν τις υποδομές της ΒΙΑΜΑΞ.
Όταν στις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου στο Μανχάιμ της τότε Δυτικής Γερμανίας δεν ήξεραν τι σημαίνει "ρομποτικός αυτοματισμός", στη Λεωφόρο Αθηνών η ΒΙΑΜΑΞ είχε ρομποτάκια για κολλήσεις στις βάσεις που εφάρμοζαν το πλαίσιο με το αμάξωμα.
Φαίνεται πως τόσο οι μικροκομματισμοί, όσο και τα συντεχνιακά συμφέροντα απογοήτευσαν τον Φωστηρόπουλο, ο οποίος ως την τελευταία στιγμή ζητούσε εγγυήσεις από την τότε κυβέρνηση και τα σωματεία πως αφ' ενός θα επιτρέπονταν εξαγωγές οχημάτων και αφ' ετέρου δεν θα γίνονταν απεργίες ώστε να τηρηθούν χρονοδιαγράμματα παραδόσεων.
Δεν τηρήθηκε τίποτε. Οι υποκινούμενοι εργατοπατέρες καταδίκασαν το μέλλον όσων εργάζονταν σε αυτόν τον κερδοφόρο τομέα δραστηριότητας της ΒΙΑΜΑΞ. Έτσι βρήκαν την ευκαιρία οι Τούρκοι της Otomarsan ήρθαν με λεφτά μετρητοίς και σήκωσαν το εργοστάσιο σε χρόνο μηδέν.
Οι συνδικαλιστές που έκαναν τη «βρώμικη δουλειά» διορίστηκαν την άλλη ημέρα σε υπηρεσίες του Δημοσίου με άμεσες διαδικασίες που πέρασαν όλες από το γραφείο του τότε υφυπουργού Προεδρίας της Κυβερνήσεως Ασημάκη Φωτήλα και με εποπτεία από τον Σάκη Πεπονή.
~ Η ΒΙΑΜΑΞ συνέχισε την εμπορική δραστηριότητά της με εισαγωγές λεωφορείων “Jonckheere” και επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη των αστικών λεωφορείων DAF “Den Oudsten” που προορίζονταν για τις ΣΕΠ και τελικά κατέληξαν στο Α/Σ Μπραχαμίου της ΕΘΕΛ.
Μάλιστα, όταν παρουσιάστηκαν τα DAF Den Oudsten στην αγορά το 1993 με τα σήματα της ΒΙΑΜΑΞ και τα χαρακτηριστικά κόκκινα ταμπελάκια από τις μήτρες γραμματοσειρών του εργοστασίου, πολλοί έλεγαν ότι «ο Φωστηρόπουλος ετοιμάζει τη μεγάλη επιστροφή».
Η πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι οικονομικοί πειραματισμοί που ακολούθησαν και η διαφαινόμενη από τότε εισδοχή της χώρας στο ΔΝΤ δεν επέτρεψαν στην οικογένεια Φωστηρόπουλου να κάνει κάτι δυναμικό στην αγορά.
Αντιθέτως, η εταιρεία πώλησε τα εμπορικά σήματα που διαχειριζόταν (JCB, DAF, Rover, κλπ.) στον Όμιλο Σφακιανάκη, συρρικνώθηκε και σήμερα φυτοζωεί για ιστορικούς λόγους ως εταιρεία συμβούλων.
 Τι έγινε στην Τουρκία
Στην Τουρκία, το εργοστάσιο της Otomarsan με τα κούτσουρα των κρεοπωλείων, τους φούρνους με άμμο θαλάσσης και τις ματσόλες εξευρωπαΐστηκε με τα σπλάχνα της ΒΙΑΜΑΞ το 1984.
Όταν το 2008 πήγα στα εγκαίνια του υπερσύγχρονου εργοστασίου στο Χόσντερε ντράπηκα όταν με έψαξε ο Τούρκος που έκλεισε τη συμφωνία με τον Φωστηρόπουλο και ήταν ο πρόεδρος της EvoBus Τουρκίας.
«Τώρα πια δεν αισθανόμαστε φτωχοί, πήγαμε πολλά βήματα μπροστά από εσάς αδελφέ μου Ρωμιέ», μου είπε κι απλώς ήμουν ο μόνος που έλαβα το προνόμιο να μιλήσω, να δειπνήσω και να δημοσιεύσω αποκλειστική του συνέντευξη απ' όλο το ευρωπαϊκό γκρουπ δημοσιογράφων που είχαμε προσκληθεί.   Πηγή: www.busoldtimers.blogspot.gr .-
~
***
~
***  Αθλητική  ενημέρωση  :
~
***  Πολύ σκληρή για να πεθάνει η Κυπαρισσία, πάγωσε το γήπεδο-καμίνι στο 75’ και «βλέπει» μπαράζ (φωτογραφίες)          
      
 
 
 
  Το μη χείρον βέλτιστο ισχύει στην περίπτωση του ΑΟ Κυπαρισσίας που μετά τη χθεσινή δοκιμασία στη Σπάρτη έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της ανόδου στη Γ’ Εθνική,  η οποία καθώς φαίνεται θα κριθεί μετά από μονό αγώνα μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο -μετά όμως την ολοκλήρωση των δύο αγωνιστικών που απομένουν για την ολοκλήρωση του μίνι πρωταθλήματος των πρωταθλητών ΕΠΣ. και εφόσον δεν προκύψουν απροσδόκητες ή ανισομερείς απώλειες για τους δύο «μονομάχους» του 13ου Ομίλου.
Το 2-1 δεν ήταν ακριβώς αυτό που είχαν ονειρευτεί οι Τριφύλιοι και οι περίπου 250 φανατικοί φίλοι που βρέθηκαν χθες στη γειτονική πρωτεύουσα, όπως εξελίχθηκε όμως το παιχνίδι ήταν ένα μαγικό αποτέλεσμα που έκοψε στη μέση τα ξέφρενα πανηγύρια των γηπεδούχων και άνθισε το χαμόγελο στη Μεσσηνία. Μέσα σε ένα γήπεδο που θύμιζε …καμίνι, παρουσία περίπου 2.000 φιλάθλων, ανάμεσα στους οποίους και ο χορηγός Δημήτρης Γιαννακόπουλος, οι Λάκωνες απέδειξαν για δεύτερη φορά ότι σε αγωνιστική ποιότητα είναι ένα «κλικ» πιο πάνω από τον ΑΟΚ, ενώ φάνηκαν να αγκαλιάζουν την άνοδο όταν άνοιξαν το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό με τον Σεμερτζίδη και σα να μην έφτανε αυτό, διπλασίασαν τα τέρματά τους στο τελευταίο λεπτό του α’ ημιχρόνου με τον Χαλίλι.
Η …αρμάδα του Αλέξη Μαντζούνη όμως αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να πεθάνει και με ένα εντυπωσιακό σουτ του Θεοδωρακόπουλου στο 75’ μείωσε σε 2-1, ισοσκελίζοντας έτσι τα τέρματα των δύο ομάδων στα μεταξύ τους ματς, αφού ο ΑΟΚ είχε επικρατήσει στον α’ γύρο με 1-0 κι ενώ αμφότερες έφτασαν τους 9 βαθμούς, μετά την 4η αγωνιστική.
Οι Κυπαρίσσιοι απέδειξαν για πολλοστή φορά ότι ξέρουν να παίρνουν τα αποτελέσματα που θέλουν, καταφέρνοντας να ξεπεράσουν βασικές απουσίες όπως των Κόλλια, Μιτρόφ, Γ. Παναγόπουλου και Καμποσιώρη, ενώ ανταποκρίθηκαν στην επιπλέον πίεση που σίγουρα προκάλεσε η «καυτή» έδρα της Σπάρτης και τα γκολ που δέχθηκαν σε κρίσιμα σημεία
Το φιλμ του αγώνα
2’ σέντρα του Γεωργιόπουλου από δεξιά δεν πρόλαβε να πλασάρει ο Χρ. Παπαγεωργίου, με τον Γαρόζη να φτάνει πρώτος στη μπάλα
7’ δυνατό φάουλ του Σεμερτζίδη, πέρασε από το τείχος και κατέληξε στα δίχτυα του ΑΟΚ, παρά την προσπάθεια του Ντουγερόγλου, δίνοντας το σύνθημα για τρελούς πανηγυρισμούς στις τάξεις των γηπεδούχων και σκορπώντας απογοήτευση στο μεσσηνιακό στρατόπεδο
9’ σέντρα του Τσούκλη ο Γαργαρώνης στην προσπάθειά του να διώξει παραλίγο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας, αλλά ευτυχώς πέρασε κόρνερ
24’ σέντρα του Κόπελα, ο Χαλίλι έπιασε τη γυριστή κεφαλιά, όμως ο Ανδρουτσής με υπερπροσπάθεια έδιωξε σε πλάγιο
30’ δεύτερη φοβερή εκτέλεση φάουλ του Σεμερτζίδη, όμως αυτή τη φορά ο Ντουγερόγλου απέκρουσε στη γωνία του
31’ δυνατό σουτ του Αναστασάκου από το ύψος της περιοχής, η μπάλα πέρασε άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι της εστίας του ΑΟΚ
38’ διαγώνιο σουτ του Γεωργιόπουλου, ο Χρ. Παπαγεωργίου δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή
42’ δυνατό σουτ του Γεωργακόπουλου, ο Ντουγερόγλου έπεσε σωτήρια στη γωνία του
44’ έπειτα από σέντρα του Τσούκλη από δεξιά ο Χαλίλι εκμεταλλεύθηκε μια σύγχυση στα καρέ των Τριφύλιων και με συρτό σουτ διπλασίασε τα τέρματα της Σπάρτης, η οποία με αυτό το σκορ αγκάλιαζε την άνοδο
49’ ο Κόπελας εκτέλεσε πλάγιο, ο Αναστασάκος γυριστή κεφαλιά, ο Ντουγερόγλου μπλόκαρε στη γωνία του.
72΄ ο Πρασσάς δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, ο Ντουγερόγλου έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
76΄ ο Θεοδωρακόπουλος με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή μείωσε σε 2-1 και πνίγηκε στις αγκαλιές των συμπαικτών του.
  A.E. ΣΠΑΡΤΗ: Γαρόζης, Πρασσάς (77’ Πολυκρέπης), Πανάκης, Σπηλιωτόπουλος, Κόπελας, Χοτζάι, Τσούκλης, Σεμερτζίδης, Γεωργακόπουλος (60’ Πετρόπουλος), Χαλίλι (87’ Γκολέμης), Αναστασάκος.
A.O. KΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ: Ντουγερόγλου, Ανδρουτσής, Γιαννόπουλος, Ντιόπ, Γαργαρώνης, Λυδιώτης, Θεοδωρακόπουλος, Καραντζούλιας, Φ. Παναγόπουλος, Γεωργιόπουλος (58’ Μαργαρώνης, 89’ Κωνσταντόπουλος), Χρ. Παπαγεωργίου (90’ Β. Παπαγεωργίου).
  Κι αυτά…
-Απίστευτη ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι φίλαθλοι της ΑΕ Σπάρτης, οι οποίοι διψούν για διακρίσεις και την επάνοδο της ιστορικής ομάδας στις εθνικές κατηγορίες
-Τα χαρτάκια που πετάχθηκαν ήταν …τόνοι, σημαίες, ιαχές, καπνογόνα, τύμπανα
-Όπως είναι φυσικό η παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στις κερκίδες, έκλεψε την παράσταση, αλλά ο γνωστός μεγαλοπαράγοντας του μπασκετικού Παναθηναϊκού που στηρίζει οικονομικά την ΑΕ Σπάρτης μοιράστηκε την ίδια πίκρα με τους υπόλοιπους Λάκωνες φιλάθλους
-Κοντά του στα επίσημα βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας Λεωνίδα Οικονομίδης και ο τεχνικός σύμβουλος της Ένωσης και πρόεδρος των Μεσσήνιων προπονητών Άγγελος Σκαφιδάς, ο οποίος είχε ταξιδέψει και στην Αργολίδα για το ματς με το Κουτσοπόδι
-Δεν μπορούσαν να …χωνέψουν τη μείωση του σκορ οι Σπαρτιάτες και τα έβαλαν στο τέλος με την τριφυλιακή αποστολή, την οποία πολιόρκησαν στα αποδυτήρια, ενώ αποχώρησε τελικά από το γήπεδο, συνοδεία αστυνομικής δύναμης
-Ο ανίκητος τερματοφύλακας Θοδωρής Ντουγερόγλου, νικήθηκε δις χθες, αλλά και πάλι αποσόβησε αρκετούς κινδύνους, ενώ έσπασαν τα ρεκόρ του απαραβίαστου της εστίας του ΑΟΚ στα μπαράζ, αλλά και το σερί σκοραρίσματος των 11 αγωνιστικών του Φώτη Παναγόπουλου
-Ευτυχώς όμως είχε πάρει το …όπλο του χθες ο Θοδωρής Θεοδωρακόπουλος…
 ~* Πρωτάθλημα πρωταθλητριών ΕΠΣ
13ος ΟΜΙΛΟΣ
Τα χθεσινά αποτελέσματα

ΑΕ Σπάρτης-ΑΟ Κυπαρισσίας           2-1
ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου-Πανθυρεατικός    2-2
Η βαθμολογία
1. ΑΟ Κυπαρισσίας     9         8-2
2.ΑΕ Σπάρτης              9         7-3
3. Πανθυρεατικός         4          3-8
4.ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου   1      3-8
Η επόμενη αγωνιστική 24/05/2015
ΑΟΚ-ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου
Πανθυρεατικός-Σπάρτη
Τελευταία αγωνιστική 31/5/2015
Πανθυρεατικός-ΑΟΚ
Σπάρτη-ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου
 ~
*** Αύριο  Σάββατο 23  Μαϊου  2015 ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ   στο ποδόσφαιρο  :
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Πειραιώς - ΞΑΝΘΗ   ; 
~
***
~
  ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

 Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΝΩ ΑΡΦΑΡΩΝ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4198 video. - 4141.-   
 Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2501 video.  2479.-           
https://plus.google.com/+stamatios01/posts  ,.-   
σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2491   video.-  2408.-                 
https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- -
βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9190  βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 4293 / 427 .-   
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 449 / -   
https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.095  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   432 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    http://messinia1234.com/?page_id=937 ,    ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 398. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 74 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-   .- www.erroso.gr , .-   
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,              
 ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17.-                                     

Ι.Ν.ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΩ ΑΡΦΑΡΩΝ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2015  :   .-                    
 ~ΑRFARA NEWS 2 , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  28  Απριλίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/rfara-news-2-28-2015.html .-                                
~ ARFARA NEWS  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  , Τετάρτη  29  Απριλίου  2015 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-29-2015.html .-            
~  ARFARA  NEWS   Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  30  Απριλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-30-2015.html .-                    
~ΑΘΛΗΤΙΚΗ  εβδομαδιαία Ενημέρωση 25  Απριλίου έως 01  Μαϊου  2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/25-01-2015.html .-                           
 

Ι.Ν.ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΝΩ ΑΡΦΑΡΩΝ
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2015  :
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Πρωτομαγιά  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-2015.html .-          
~ΑRFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  02  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/05/rfara-news-02-2015.html .-   
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Κυριακή  03 Μαϊου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-03-2015.html .-      ~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  Σαββατο-Κύριακο  02  και 03 Μαϊου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/02-03-2015.html .-                       
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Μαϊου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-04-2015.html .-        
~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα 04 Μαΐου  2015:  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/05/04-2015_4.html .-                    
 ~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  05  Μαϊου  2015 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-05-2015.html.-  .-              
~Το  αγιάζι  της   ενημέρωσης  Τρίτη  05  Μαϊου  2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/05/05-2015.html .-                                
 ~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  06  Μαϊου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-06-2015.html .-       
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Πέμπτη  07  Μαϊου  2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-07-2015.html .-                 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Πέμπτη  07  Μαϊου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/05/07-2015.html .-                      
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  08  Μαϊου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-08-2015.html .-                        
 ~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης , Σάββατο 09  Μαϊου   2015 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-09-2015.html .-         
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  09  Μαϊου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/09-2015.html .-                                     
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της ενημέρωσης ,  Κυριακή  10  Μαϊου  2015http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-10-2015.html .-             
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 09  και 10  Μαϊου  2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/09-10-2015.html .-                        
~ ARFARA  NEWS ,  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  11  Μαϊου  2025  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-11-2025.html .-     
 ~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  11  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/05/11-2015.html .-                   
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  12   Μαϊου  2015  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-12-2015.html .-                       
 ~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τρίτη  12  Μαϊου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/05/12-2015.html  .-                          
~ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  13  Μαϊου   2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-13-2015.html .-              ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  13  Μαϊου  2015  :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/05/13-2015.html  .-                     
~ ARFARA   NEWS   , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  14  Μαϊου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-14-2015.html .-                               
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  : ** ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη   14  Μαϊου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/14-2015.html .-                      `~ ARFARA   NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  ,Παρασκευή  15  Μαϊου  2015   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-15-2015.html   
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   15  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/05/15-2015.html .-                       
~ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  Παρασκευή  15  Μαϊου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/15-2015.html .-              
~   ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Σάββατο  15  Μαϊου  2015    .- :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-15-2015.html .-           
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή   17  Μαϊου  2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-17-2015.html .-                  
~  ARFARA   NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  18  Μαϊου  2015   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-18-2015.html .- 
 ~ ARFARA   NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  19  Μαϊου  2015   :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-19-2015.html .-
~  ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  20  Μαϊου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-20-2015.html .-
 ~  ARFARA   NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Πέμπτη  21  Μαϊου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-21-2015.html .- 
~  ~ARFARA  NEWS  , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  22 Μαϊου  2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-22-2015.html .-
~                 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου