ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Ιανουαρίου 2016

  Η  Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  05  Ιανουαρίου  2016  :  
~




5 Ιανουαρίου
Τελευταία Προεόρτιος των Φώτων. Θεοπέμπτου επισκόπου (1) και Θεωνά (†305), Θεόειδος και Σάϊς. Οσίων Γρηγορίου «του εν τω Ακρίτα» (2), Δομνίνης, Συγκλητικής (†350), Τατιανής και Φωστηρίου. Οσιομάρτυρος Ρωμανού, του από Καρπενησίου του εν Βυζαντίω (†1694).
(1)Ήταν επίσκοπος επί Διοκλητιανού. Για την παρρησία του, την πίστη του και την ομολογία του συνελήφθη και υποβλήθηκε σε φρικτά βασανιστήρια, από τα οποία με τη χάρη του Θεού βγήκε σώος. Στην συνέχεια του έδωσαν ισχυρό δηλητήριο το οποίο όμως δεν προξένησε ουδεμία βλάβη στον άγιο, αντίθετα είχε ως αποτέλεσμα την μεταστροφή στην πίστη του μάγου Θεωνά, ο οποίος κατασκεύασε το δηλητήριο. Τελικά οι βασανιστές αποκεφάλισαν τον Θεόμεμπτο και έθαψαν ζωντανό το Θεωνά. Έτσι έλαβαν το στεφάνι του μαρτυρίου.
(2)Γεννήθηκε στη νήσο Κρήτη και ήταν γόνος ευσεβών γονέων, του Θεοφάνη και της Ιουλιανής. Παρακινούμενος από θείο ζήλο και μετά από πολλές περιπέτειες φθάνει στη Ρώμη όπου μετά από θαυμαστή εγκράτεια και άσκηση λαμβάνει το αγγελικό σχήμα. Όταν επισκέφθηκε τη Ρώμη ο επίσκοπος Συνάδων Μιχαήλ, έπεισε τον μακάριο Γρηγόριο να τον ακολουθήσει στη Βασιλεύουσα και να συνεχίσει την άσκησή του στην Ι. Μονή του Ακρίτα. Εκεί πέρασε την υπόλοιπη ζωή του με ένα μόνο χιτώνα, ενώ κοιμόταν πάνω σ’ ένα σπαθί και λάμβανε ελάχιστο φαγητό και νερό κάθε δύο ημέρες. Αφού με αυτό το θαυμαστό τρόπο πέρασε όλη τη ζωή του παρέδωσε τη ψυχή του στον Κύριο.   ~
Σήμερα 05/01/2016 εορτάζουν:
Παραμονή των Φώτων, Άγιοι Θεόπεμπτος και Θεωνάς, Οσία Συγκλητική, Άγιος Ρωμανός ο νέος Οσιομάρτυρας
ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΦΩΤΑ....καλαντα Θεοφανειων Μ.Χατζηγιαννης ,   https://youtu.be/HVEIP5p7lCY .-

Τα λίγα λόγια φέρνουν προκοπή
Όσιος Εφραίμ ο ΣύροςΑδελφέ, όταν ο αθλητής αγωνίζεται, κρατάει σφιχτό το στόμα του. Σφίγγε κι εσύ το στόμα σου, συγκρατώντας το από τα περιττά λόγια, και θα έχεις ψυχική ανάπαυση.
~
Σύναξη των Αγίων Εβδομήκοντα Αποστόλων

Σύναξη των Αγίων Εβδομήκοντα Αποστόλων
 
Προφήτης Μαλαχίας

Προφήτης Μαλαχίας
 
Άγιος Σίλβεστρος Πάπας Ρώμης

Άγιος Σίλβεστρος Πάπας Ρώμης
 

Άγιος Βασίλειος μάρτυρας εξ Άγκυρας
 
Άγιος Βασίλειος ο Μέγας

Άγιος Βασίλειος ο Μέγας
 
Άγιος Στέφανος ο Πρωτομάρτυρας και Αρχιδιάκονος

Άγιος Στέφανος ο Πρωτομάρτυρας και Αρχιδ....
 
Η κατά σάρκα γέννησις του Κυρίου Ιησού Χριστού

Η κατά σάρκα γέννησις του Κυρίου Ιησού Χ....
 
Αγία Ευγενία η Οσιοπαρθενομάρτυς

Αγία Ευγενία η Οσιοπαρθενομάρτυς
 
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπο....
 
Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργός
~ Βιογραφία
Ο Άγιος Θεόπεμπτος μας διδάσκει πως πρέπει να είμαστε πρωτοπόροι, αν θέλουμε να κερδίσουμε την αιώνια δόξα και όχι αυτή την προσωρινή του κόσμου. Ο Άγιος ήταν επίσκοπος στα χρόνια του αυτοκράτορα Διοκλητιανού (284 - 305 μ.Χ.), που στις 23 Ιανουαρίου 303 υπέγραψε διάταγμα ανελέητου διωγμού κατά των χριστιανών. Τότε, ο πρώτος που ομολόγησε Χριστόν Εσταυρωμένον και ήλεγξε τον Διοκλητιανό για την πλάνη του, ήταν ο επίσκοπος Θεόπεμπτος. Βέβαια, αμέσως μετά ήξερε τι τον περίμενε. Και πράγματι, υποβάλλεται σε μια σειρά σκληρών βασανιστηρίων, που συγχρόνως συνοδεύονται από θαύματα. Πρώτα τον βάζουν σε φούρνο αναμμένο για να καεί, αλλά θαυματουργικά βγαίνει ζωντανός και αβλαβής. Έπειτα, του βγάζουν το ένα μάτι και, αμέσως μετά, του επιβάλλουν να πιει θανατηφόρα δηλητήρια. Επειδή όμως φυλάχτηκε από τη Χάρη του Θεού αβλαβής, τον αποκεφαλίζουν. Αλλά η ανδρεία, η ασάλευτη πίστη, η έξοχη καρτερία και η ηθική λάμψη που φώτιζαν τη φυσιογνωμία του μάρτυρα Θεοπέμπτου, μίλησαν πειστικά και νικηφόρα στην καρδιά του ειδωλολάτρη μάγου Θεωνά, που παρασκεύαζε τα φάρμακα. Και ενώ ακόμα η λουσμένη στα αίματα κεφαλή του μάρτυρα ήταν κατά γης, ομολόγησε κι αυτός το Χριστό. Μανιασμένοι τότε οι ειδωλολάτρες από την απρόσμενη αυτή ομολογία, τον θάβουν ζωντανό στο χώμα. Έτσι ο Θεωνάς βρήκε ένδοξο θάνατο και η ψυχή του μαζί μ' αυτήν του Αγίου Θεοπέμπτου, ανέβηκαν στον αθλοθέτη και στεφανοδότη Θεό.
05/01 Απολυτίκιο Αγ. Συγκλητικής - 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: http://youtu.be/Tj6S3GHA8hQ ,
 
~ ΚΑΛΑΝΤΑ ΦΩΤΩΝ ★♥★♥★ Παιδική Χορωδία : https://youtu.be/TzlDZvRCEB4 .-

***  Τα κάλαντα των Θεοφανείων στους δρόμους της Καλαμάτας (βίντεο)         
        
Μπορεί τα κάλαντα των Θεοφανείων να μην είναι τόσο γνωστά όσο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά από το πρωί στους δρόμους της Καλαμάτας μικρά παιδιά ψάλλουν τα κάλαντα για την αυριανή ημέρα.
Video: Κάλαντα των Θεοφανείων , https://youtu.be/4Q6BR1MTdf0  .-
 
*** Αλέξης Χαρίτσης: Διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ 

Ολοκληρώθηκαν τα προγράμματα 2007 - 2013 Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2007 - 2013, όπως δείχνουν τα απολογιστικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας, ενώ ολοκληρώνεται η προετοιμασία των προσκλήσεων για τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ 2014 - 2020, τα οποία θα εκδοθούν το προσεχές διάστημα. Σχετικά ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης, δήλωσε την Κυριακή: «Καταφέραμε την πλήρη εκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του 2015, καθώς μέσα σε τρεις μόλις μήνες (Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2015) διατέθηκαν στην πραγματική οικονομία πόροι ύψους 5 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας ακόμα και τους αισιόδοξους στόχους των 4,5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2015 που είχαμε θέσει στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Συνολικά, το 2015 διατέθηκαν 6,4 δισ. ευρώ (100% υλοποίηση του ΠΔΕ), διαψεύδοντας όλες τις Κασσάνδρες, εντός κι εκτός συνόρων, που κινδυνολογούσαν προεξοφλώντας την αποτυχία των προσπαθειών μας. Επιτύχαμε να καλύψουμε τους στόχους απορρόφησης σε όλα τα επιχειρησιακά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων των ιδιαιτέρως προβληματικών προγραμμάτων "Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη" και "Ψηφιακή Σύγκλιση", παρά την απογοητευτική εικόνα που παρουσίαζαν όταν αναλάβαμε. Επιπλέον, εντός του 2015 εισέρρευσαν στη χώρα 2,3 δισ. ευρώ κοινοτικής συνδρομής για τα προγράμματα της περιόδου 2007 - 2013, δηλαδή 250 εκατ. περισσότερα από το στόχο που είχε τεθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση κατά την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2015. Τέλος, η χώρα μας είναι το μόνο κράτος-μέλος, μεταξύ των 28 της Ε.Ε., που ενεργοποίησε πλήρως τα προγράμματα της νέας περιόδου ΕΣΠΑ 2014 - 2020 και υπέβαλλε ήδη αιτήματα πληρωμής για τη νέα προγραμματική περίοδο. Οι παραπάνω πολύ σημαντικές εξελίξεις για την ελληνική οικονομία, παρά το ιδιαίτερα δυσμενές δημοσιονομικό περιβάλλον, είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς και της συντονισμένης προσπάθειας η οποία καταβλήθηκε από τον Ιανουάριο του 2015 για την ενίσχυση της απορρόφησης των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων, καθώς και της επιτυχούς διαπραγμάτευσης του υπουργείου Οικονομίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που οδήγησε στις ευνοϊκές ρυθμίσεις για την Ελλάδα οι οποίες ψηφίστηκαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Οκτώβριο του 2015. Η εντατική προσπάθεια συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Επικεντρωνόμαστε πλέον στην ολοκλήρωση της προετοιμασίας των προσκλήσεων των νέων προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2014 - 2020 που θα εκδοθούν το αμέσως προσεχές διάστημα και θα αποτελέσουν μια πολύ σημαντική ένεση χρηματοδοτικής ενίσχυσης για την ελληνική οικονομία». - 

*** Δεν είχαν κίνηση τα ξενοδοχεία της Τριφυλίας στις γιορτές         
     
Το «Θαύμα των Χριστουγέννων» και ο ερχομός του νέου έτους δεν έφεραν μαζί τους κίνηση στις ξενοδοχειακές μονάδες και τα τουριστικά καταλύματα της Τριφυλίας. Η κίνηση ήταν ελάχιστη, στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι την αντίστοιχη εορταστική περίοδο, παρά το γεγονός ότι οι επαγγελματίες του τουρισμού παρείχαν ολοκληρωμένα πακέτα διακοπών σε άκρως χαμηλές και δελεαστικές τιμές. Κάτι οι περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες, που δεν άφηναν πολλά περιθώρια εκδρομών, κάτι οι υψηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες που επικρατούσαν μέχρι και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς λειτούργησαν αποτρεπτικά στο να αποφασίσει κάποιος, που μπορούσε να διαθέσει χρήματα, να κάνει ολιγοήμερες διακοπές για Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά στην περιοχή της Τριφυλίας.
 Άλλωστε, η περιοχή δεν αποτελεί χειμερινό προορισμό, όπως επεσήμανε μιλώντας στο «Θ», ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας, Κώστας Αγγελόπουλος. Με ξενοδόχους που μιλήσαμε, μάς περιέγραφαν την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο με τα μελανότερα χρώματα, σημειώνοντας ότι η κίνηση σ’ αυτές τις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ήταν η χειρότερη που θυμούνται εδώ και χρόνια, παρά τα πακέτα που προσέφεραν και τα οποία ήταν χαμηλότερα από κάθε άλλη φορά για τέτοια εποχή. Κάποιες, μάλιστα, τουριστικές μονάδες και κάποια τουριστικά καταλύματα, παρά τις προσφορές, δεν είδαν ενδιαφέρον και δεν είχαν κρατήσεις και παρέμειναν στις γιορτές κλειστά. Ωστόσο, υπάρχουν και – ελάχιστες είναι η αλήθεια – εξαιρέσεις, τουριστικών επιχειρήσεων, που, παρά την οικονομική κρίση και τον καιρό, δούλεψαν αρκετά καλά, αφού στα ολοκληρωμένα πακέτα που παρείχαν, εκτός από διαμονή, φαγητό, events στους χώρους των μονάδων, είχαν προετοιμάσει και υλοποίησαν σειρά δράσεων και εξορμήσεων σε διάφορα σημεία της ευρύτερης περιοχής με ενδιαφέρον! «Δεν είχαμε κίνηση στις γιορτές. Από ελάχιστα έως πολύ λίγα. Δεν υπήρχαν κρατήσεις. Δεν υπήρχε ενδιαφέρον. Είχαμε πολύ καλές προσφορές πακέτων, αλλά δεν είχαμε επισκέπτες. Η οικονομική κρίση και ο καλός καιρός, ήταν αποτρεπτικά για να έχουμε επισκέπτες στην περιοχή μας. Δεν είμαστε, άλλωστε, και χειμερινός τουριστικός προορισμός. Ο κόσμος, συνήθως, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά επιλέγει να πηγαίνει στα ορεινά, στα χιόνια, κοντά σε χιονοδρομικά κέντρα. Σχεδόν ίδια με πέρυσι ήταν η κίνηση. Ίσως και λιγότερη», είπε χαρακτηριστικά στο «Θ» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας, Κώστας Αγγελόπουλος.

*** Οι βαθιές ιδεολογικές διαφορές Μεϊμαράκη-Μητσοτάκη          
     
Η Νέα Δημοκρατία στην πορεία προς την εκλογή νέου προέδρου
  Βαθιές ιδεολογικές διαφορές αναδεικνύονται στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας στο δρόμο για το δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών της επόμενης Κυριακής 10 Ιανουαρίου, αν και οι δυο διεκδικητές της εξουσίας, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στελέχη με κεντροδεξιό πρόσημο.
Οι διαφορές τους όμως μόνο αμελητέες δεν είναι. Είναι διαφορές ουσίας, όσο και εάν δεν αναδεικνύονται επαρκώς από τα ΜΜΕ και εστιάζονται στον τρόπο που αντιλαμβάνονται το ρόλο του Κράτους στην οικονομία, το βάθος και το εύρος των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να γίνουν στο δημόσιο τομέα, την αντίληψή τους για τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό, κ.α.
Μάλιστα, τα στελέχη υποστηρικτές των δυο υποψηφίων βάλλουν εναντίον αλλήλων και οι εσωτερικοί διαγκωνισμοί κυριαρχούν με άρωμα ιδεολογικών διαφορών. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι συνεχή τα πυρά από την πλευρά του κ. Μεϊμαράκη, με κεντρικά πρόσωπα τους Ευριπίδη Στυλιανίδη, Νικήτα Κακλαμάνη, Ευάγγελο Αντώναρο, Γιώργο Βλάχο και Γεράσιμο Γιακουμάτο που εγκαλούν τον κ. Μητσοτάκη ως...νεοφιλελεύθερο και θατσερικό για να ανταπαντήσει αυτός ότι αυτοί οι χαρακτηρισμοί δεν ευσταθούν.
«Δεν υπάρχει πιο φτηνός λαϊκισμός από το να λέμε ότι μας ενδιαφέρουν οι άνθρωποι και αδιαφορούμε για τους αριθμούς. Όταν η χώρα έχει χρεοκοπήσει, προφανώς πρέπει να κοιτάμε και τους αριθμούς. Δεν είμαι νεοφιλελεύθερος. Το έχω πει πάρα πολλές φορές. Είμαι ένας μετριοπαθής, φιλελεύθερος, κεντροδεξιός πολιτικός» είναι η απάντησή του.
Αντίθετα, οι «καραμανλικοί» επιμένουν όμως να προβάλλουν ότι αυτοί και άρα και ο κ. Μεϊμαράκης είναι στης γραμμή της μετριοπάθειας και της κοινωνικής ευαισθησίας και έχουν πιο καλή σχέση με τον κόσμο της εργασίας.
Η σύγκρουσή των κκ. Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη για την ηγεσία αναβιώνει διαχωρισμούς, όχι προσώπων, όπως ο πρώτος γύρος, αλλά απόψεων και θέσεων για το πώς θα πρέπει να ανασυγκροτηθεί το κόμμα, τι στίγμα θα έχει το εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης του τόπου, αλλά και ποια θα πρέπει να είναι η στάση του κόμματος ενόψει ενδεχόμενων ευρύτερων πολιτικών εξελίξεων λόγω και κρίσιμων νομοσχεδίων και ειδικά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι δυο υποψήφιοι δείχνουν ότι απευθύνονται σε διαφορετικές κοινωνικές τάξεις, όπως έδειξαν και τα στοιχεία του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών, με τον κ. Μεϊμαράκη να υπερτερεί στις πιο λαϊκές, μικροαστικές και αγροτικές περιοχές, εν αντιθέσει με τον κ. Μητσοτάκη που πήγε καλά στις καθαρά αστικές περιοχές.
Η «ψυχική και πολιτική διάσταση» είναι παρούσα σε ένα κόμμα που οδεύει σε μια εβδομάδα στις κάλπες του δεύτερου γύρου, ενώ παρά το γεγονός ότι όλοι ξορκίζουν την διάσπαση, πολλά είναι τα σενάρια που συζητούνται σε διάφορα οικονομικά και πολιτικά γραφεία της Αθήνας για τις μελλοντικές εξελίξεις, όχι μόνο στη Ν.Δ. αλλά ευρύτερα στο χώρο της κεντροδεξιάς.
Και μόνο η σιωπή και η περίσκεψη πολλών κεντρικών στελεχών με την οποία αντιμετωπίζουν τις εσωτερικές συγκρούσεις και η αποστασιοποίησή τους από τα γεγονότα είναι χαρακτηριστικές για τον φόβο της εσωστρέφειας που εντείνεται.
Η Ν.Δ. σε αυτό το δεύτερο γύρο της 10ης Ιανουαρίου επί της ουσίας ετοιμάζεται να αναμετρηθεί με τον εαυτό της. Δεν είναι μια «αρένα», όπως στο παρελθόν όπου διασταυρώνονταν περισσότερο οι επί μέρους «συνιστώσες» και οι ατομικές επιδιώξεις, αλλά πλέον κυριαρχεί η σύγκρουση επί των πολιτικών και ιδεολογικών διαφορών, όσο και εάν αυτό δεν έχει φανεί ξεκάθαρα.
Ο κ. Μεϊμαράκης, ιστορικό στέλεχος που έχει «αίσθηση ενότητας και συνέχειας της μεγάλης και ενιαίας Ν.Δ.», ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει διαχρονικά τις επιλογές του, μιλά στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της παράταξης και μπαίνει την τελευταία εβδομάδα με τον αέρα της διαφοράς των 11.3% ποσοστιαίων μονάδων από τον κ. Μητσοτάκη.
Επί της ουσίας αναφέρεται στο ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ικανοποιώντας τους «καραμανλικούς» που τον στηρίζουν, μετά και την επιθυμία του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Αντίθετα, με έναν αέρα πιο εκσυγχρονιστικό κινείται ο κ. Μητσοτάκης που επιμένει ότι πρέπει να φύγει το κόμμα από την παραδοσιακή του μορφή, ενώ θεωρεί την αναμέτρηση ντέρμπυ και επιμένει πως καλύπτει τη διαφορά που τον χωρίζει από τον κ. Μεϊμαράκη. Προτάσσει θέσεις και προτάσεις για την κοινωνία και την οικονομία πιο φιλελεύθερες που τον φέρνουν αντιμέτωπο με την «καραμανλική» πλευρά.
Το παρασκήνιο και οι ανομολόγητες επιδιώξεις πολλών βουλευτών διαμορφώνουν και το κλίμα αυτές τις ημέρες, κυρίως στην περιφέρεια, ενώ το κλειδί είναι και η στάση του Απόστολου Τζιτζικώστα και των στελεχών του, κυρίως στο Βορρά, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης συντάσσεται με τον κ. Μητσοτάκη.
Μεταξύ των «πυρήνων» ανά την επικράτεια που τον υποστηρίζουν υπάρχει κλίμα, όπως κατεγράφη σε σύναξη που έγινε προπαραμονή Πρωτοχρονιάς στο Βόλο και αποκάλυψε το "Βήμα", να ψηφίσουν λευκό.
Μένει να φανεί εάν τα μέλη της Ν.Δ. που στήριξαν τον κ. Τζιτζικώστα θα ακολουθήσουν, καθώς πολλοί είναι «καραμανλικοί», ενώ ήδη αρκετοί βουλευτές συντάσσονται με τον κ. Μεϊμαράκη.

*** Δήμος Καλαμάτας: Η φροντίδα για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς

Στην προσπάθεια να διασκεδάσει τις τελευταίες άσχημες εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί, δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής αναφέρει τα εξής: «Ο Δήμος Καλαμάτας έχει προβεί στις παρακάτω ενέργειες σχετικά με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων: 1. Έχει συνάψει σύμβαση με το Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας προϋπολογισμού 14.919,10 ευρώ με το ΦΠΑ, η οποία αφορά στη στείρωση και ηλεκτρονική σήμανση των αδέσποτων, ενώ ο Όμιλος φροντίζει προσωρινά και το θάλαμο φιλοξενίας αδέσποτων ζώων 2. Συνήψε σύμβαση για το 2015 με προμηθευτή ζωοτροφών για τα αδέσποτα (1.040 σάκοι είκοσι κιλών σκυλοκροκέτας), προϋπολογισμού 14.963,70 ευρώ 3. Κατασκευάσθηκε χώρος για τη βραχεία φιλοξενία αδέσποτων, προϋπολογισμού 4.500 ευρώ 4. Συνήφθη σύμβαση με ιδιώτη κατά το 2015 για την περισυλλογή αδέσποτων από την πόλη και την καθημερινή φροντίδα του θαλάμου, ύψους 6.099,57 ευρώ, μέσω της οποίας έγιναν παρεμβάσεις σε 75 πιστοποιημένες περιπτώσεις αδέσποτων. Θα συναφθεί νέα σύμβαση για το 2016 5. Έχει γίνει διαγωνισμός για εξοπλισμό του χώρου βραχείας φιλοξενίας με αυτόματες ταΐστρες, ποτίστρες, κλουβιά για μικρά σκυλιά, αποχή σύλληψης ζώων κ.λπ., συνολικού ποσού 850 ευρώ και πρόκειται να τοποθετηθούν τα υλικά 6. Έχει υπογραφεί απόφαση από το δήμαρχο για την ανάθεση στον κτηνίατρο Σωτήριο Μπαξεβανάκη, όσον αφορά στην παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών για την παρακολούθηση του θαλάμου και την παροχή πρώτων βοηθειών σε χτυπημένα και άρρωστα ζώα, ύψους 5.500 ευρώ και διάρκειας ενός έτους 7. Έχει γίνει πρόχειρος διαγωνισμός για την αγορά ζωοτροφών για το έτος 2016, συνολικού ποσού 17.500 ευρώ και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης». - 

***  Ο καιρός  για  σήμερα  Τρίτη στην Καλαμάτα            
     
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα  Τρίτη 5/1/2016 προβλέπεται άστατος.
Καθ`όλη τη διάρκεια της νύχτας αλλά και της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες όμως και μετά θα υπάρξουν αρκετά διαστήματα με ανοίγματα του καιρού.
Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι). Από τις πρώτες πρωινές έως και τις πρωινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή. Τις πρώτες μεσημβρινές και μεσημβρινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-95%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Ν-ΝΔ, διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε  μικρές ποσότητες, με αποτέλεσμα να πέσουν και κάποιες λασποψιχάλες.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr και το http://kalamata.meteoclub.gr/
 
***  Βράχος 10 τόνων έπεσε στην παράκαμψη Τσακώνας – Από θαύμα δε θρηνήσαμε θύματα

 Από θαύμα δεν υπήρξε ανθρώπινη τραγωδία στην περιοχή-Ν. Ντονάς: «Κανένα πρόβλημα με τη γέφυρα» Η είδηση θα μπορούσε να… περάσει και ως δίστηλο στην εφημερίδα, από τη στιγμή που δεν έγινε κάτι σημαντικό. Μεγάλος βράχος αποκολλήθηκε από το βουνό και έπεσε πάνω στην παράκαμψη του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολη - Καλαμάτα στο ύψος της νέας τοξωτής γέφυρας της Τσακώνας χθες το πρωί, περίπου στις 9.30. Το περιστατικό συνέβη στην αρχή της παράκαμψης στην πλευρά προς Καλαμάτα και η κυκλοφορία διεκόπη στον αυτοκινητόδρομο μέχρι να απομακρυνθεί ο βράχος. Ο βράχος απομακρύνθηκε άμεσα από την κατασκευαστική εταιρεία και η κυκλοφορία οχημάτων συνεχίστηκε κανονικά. Ευτυχώς, δεν υπήρξε τραυματισμός, παρόλο που στο σημείο εκείνη την ώρα διέρχονταν αρκετά οχήματα. Μέχρι εδώ η είδηση δεν έχει το… αλάτι της. Όπως δήλωσε, όμως, στο "Θάρρος" ο διευθυντής έργου της αναδόχου εταιρείας, που είναι η ΤΕΡΝΑ, Νίκος Ντονάς, ο βράχος ήταν βάρους άνω των δέκα (!) τόνων και ήταν θεία τύχη ότι δεν υπήρξαν τραγικές συνέπειες. Μας ξεκαθάρισε, όμως, ότι ο βράχος δε θα μπορούσε να έρθει σε επαφή με τη γέφυρα που έχει ολοκληρωθεί. Άλλωστε, γι’ αυτό θέλουν οι υπεύθυνοι της εταιρείας να παραδώσουν το έργο όσο γίνεται πιο σύντομα- καιρού επιτρέποντος τέλος του μήνα-, για να αποφύγουν ανάλογα δυσάρεστα γεγονότα. «Σε περίπτωση που λειτουργούσε η γέφυρα δεν πρόκειται να υπήρχε κανένα πρόβλημα, αφού ο βράχος θα έπεφτε κάτω από αυτή. Ο σχεδιασμός της είναι τέτοιος που έχει λάβει υπόψη του όλα τα πιθανά άσχημα σενάρια», σημείωσε ο κ. Ντονάς. Από την άλλη πλευρά, η εφημερίδα "Καθημερινή", προχθές, σε αφιέρωμα για τις καλύτερες σχεδιαστικά γέφυρες στην Ελλάδα, συμπεριλαμβάνει αυτή της Τσακώνας. ΤΣΑΚΩΝΑΗ... τοξωτή πρόκληση της Πελοποννήσου Η νεότερη από τις γέφυρες είναι έτοιμη να παραδοθεί στην κυκλοφορία μέσα στoν Ιανουάριο. Χρειάστηκε να περάσουν 9,5 χρόνια μέχρι να μελετηθεί και να κατασκευαστεί, για ένα βασικό λόγο: έπρεπε να γεφυρώσει μια εκτεταμένη περιοχή που κατολίσθησε το 2003, στηριζόμενη σε πολύ σαθρά εδάφη. Η τοξωτή γέφυρα Τσακώνας έχει συνολικό μήκος 390 μέτρα και μέγιστο ελεύθερο άνοιγμα 300 μέτρα, το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ελλάδα μετά τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Αποτελείται από δύο τμήματα: το πρώτο, μήκους 90 μέτρων (στην πλευρά της Τρίπολης), έχει σχεδιαστεί ως «συμβατική» γέφυρα. Στο δεύτερο, μήκους 300 μέτρων, ο δρόμος αναρτάται από δύο τόξα από χάλυβα (ύψους 36 μέτρων), τα οποία με τη σειρά τους στηρίζονται σε δύο βάθρα (κολόνες). Η θεμελίωση του κεντρικού μεσοβάθρου της γέφυρας, που φέρει το μεγαλύτερο μέρος του βάρους της, είναι εντυπωσιακή, καθώς πραγματοποιείται με 4 φρέατα (πηγάδια) διαμέτρου 6 μέτρων, που φθάνουν σε βάθος 15 μέτρων και τα οποία καταλήγουν σε ένα γιγαντιαίο κεφαλόδεσμο διαστάσεων 31Χ23 μέτρων (σαν κεφάλι καρφιού). Η κατασκευή και τοποθέτηση των τόξων της γέφυρας υπήρξε τεχνολογική πρόκληση, λόγω του μεγάλου πάχους και βάρους των χαλυβδοφύλλων. Τα τόξα αποφασίσθηκε να κατασκευασθούν στο εργοστάσιο σε δωδεκάμετρα κομμάτια. Κατόπιν μεταφέρθηκαν στο εργοτάξιο, ανυψώθηκαν με γρύλους και συρματόσχοινα (με τη μέθοδο heavy lifting) και «ακούμπησαν» προσωρινά πάνω σε 7 ζεύγη χαλύβδινων πύργων ύψους μέχρι και 60 μέτρων. Αφού προσαρμόσθηκαν στην ακριβή τους θέση, συγκολλήθηκαν μεταξύ τους ώστε να διαμορφώσουν το ενιαίο τόξο. Λόγω του μεγάλου ύψους, αναπτύχθηκαν ειδικές διαδικασίες συγκολλήσεων και ελέγχων. Ο συνολικός προϋπολογισμός κατασκευής της γέφυρας ανέρχεται σε 22,8 εκατ. Ευρώ. Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 

***  Τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς στον Άγιο Φλώρο 

 Δύο νεκροί ήταν ο απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε προχθές το απόγευμα στο 69ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τρίπολης-Καλαμάτας, όταν ΙΧ επιβατηγό όχημα που οδηγούσε 21χρονος (κάτοικος Αρφαρών) συγκρούστηκε με ΙΧ επιβατηγό όχημα που οδηγούσε 60χρονος (κάτοικος Χριστοφιλέικων), με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό τους. Σύμφωνα με την Τροχαία Καλαμάτας, η σύγκρουση των δύο οχημάτων ήταν πλαγιομετωπική, καθώς κατευθύνονταν, υπό βροχή, το ένα από την Τρίπολη προς την Καλαμάτα και το άλλο από την Καλαμάτα προς την Τρίπολη, στο ύψος του Αγίου Φλώρου, λίγο πριν τον κόμβο της εθνικής οδού Τρίπολης-Καλαμάτας, όπου ο δρόμος δεν έχει διαχωριστικό στηθαίο. Σήμερα, δε, το μεσημέρι συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον 21χρονο Απόστολο Τσέκο. από τον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών. Προανάκριση, τέλος, διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας. - 

***  Επαναλειτουργία του κέντρου πρόληψης καρκίνου στην Καλαμάτα 

Αμέσως μετά τις γιορτές θα επαναλειτουργήσει η γραμματεία του προγράμματος πρόληψης του καρκίνου στην Καλαμάτα, από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, ενώ μέσα στον Ιανουάριο θα πραγματοποιηθούν τα πρώτα ραντεβού. Μάλιστα, την Καλαμάτα θα επισκεφθεί εν όψει επανέναρξης του προγράμματος ο επιστημονικός υπεύθυνος Μανώλης Αμπατζόγλου, ιατρός χειρουργός. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας, σε εκτέλεση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, παραχώρησε δωρεάν με σύμβαση χρησιδανείου για 5 χρόνια τους οικίσκους 31 και 32 στο Ανατολικό Κέντρο προς εκτέλεση του προγράμματος αυτού. Μάλιστα, προέβη σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ευπρεπισμού του περιβάλλοντος χώρου και των εγκαταστάσεων και στις αναγκαίες συνδέσεις – ατελώς - με το δίκτυο ύδρευσης. Επίσης, ο Δήμος, με επιστολές και παρεμβάσεις του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα, είχε ζητήσει την επανεκκίνηση του προγράμματος στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. - 

***  Τσίπρας: Θα δώσουμε πολιτική μάχη για τις θέσεις μας στο Ασφαλιστικό 
Τι είπε στα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός
Τσίπρας: Θα δώσουμε πολιτική μάχη για τις θέσεις μας στο Ασφαλιστικό
Εκτενής συζήτηση για το ασφαλιστικό, αλλά και για τις επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, έγινε στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι αναφορικά με το ασφαλιστικό “θα δοθεί πολιτική μάχη για την υπεράσπιση των ελληνικών θέσεων για μια βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη μεταρρύθμιση”. Την ενημέρωση των μελών της ΠΓ για το ασφαλιστικό έκανε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης την επόμενη περίοδο, οι οποίες και δεν εξαντλούνται μόνο στην κατάθεση της πρότασης για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και τα κόκκινα δάνεια, αλλά αφορούν σε ένα συνολικό ξεδίπλωμα μεταρρυθμίσεων, με προοδευτικό χαρακτήρα και κοινωνικό πρόσημο. Στο πλαίσιο αυτό, τους επόμενους δύο μήνες η κυβέρνηση θα προχωρήσει την αναγκαία μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, στην κατάθεση του αναπτυξιακού νόμου, στις νομοθετικές ρυθμίσεις για την εθελούσια αποκάλυψη των αδήλωτων καταθέσεων, καθώς και στη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών.
Τόσο για το ασφαλιστικό όσο και συνολικά για τη διαπραγμάτευση σχετικά με την πορεία του ελληνικού προγράμματος και τη συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε τη σημασία των διεθνών επαφών της κυβέρνησης και του κόμματος, στην κατεύθυνση οικοδόμησης ευρύτερων προοδευτικών συμμαχιών.
Επίσης, στην Πολιτική Γραμματεία έγινε εκτεταμένη συζήτηση για τις δυσμενείς επιπτώσεις της Διατλαντικής Εμπορικής Συμφωνίας ΗΠΑ - ΕΕ (TTIP) σε διάφορους τομείς: στη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία, τα εργασιακά δικαιώματα, το περιβάλλον, την υγεία, την παιδεία, την αγροτική οικονομία, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις δημόσιες υπηρεσίες κ.λπ. Αποφασίστηκε ότι στο επόμενο διάστημα το κόμμα θα αναλάβει συναφείς πρωτοβουλίες σε επίπεδο κινήματος, στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

***   Τι σκότωσε τους δύο άνδρες στο Μεσολόγγι     
Θάνατος από πνιγμό
Τι σκότωσε τους δύο άνδρες στο Μεσολόγγι
Έντονα είναι τα ερωτήματα που ανακύπτουν για τα αίτια που οδήγησαν στο θάνατο τους δύο νεαρούς αγρότες, Βασίλη Γρατσάνη και Γιάννη Κορδώση τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.
Κι αυτό γιατί το αυτοκίνητο εξετράπη από την πορεία του σε ένα σημείο όπου ο δρόμος δεν εμφανίζει κανενός είδους ανωμαλία ή κρυφά σημεία, σε ένα σημείο όπου η πορεία είναι ευθεία χωρίς στροφές.
Το μαύρο COROLLA βρέθηκε σε χαντάκι βάθους έξι μέτρων, ενώ το νερό έφθανε σε ύψος τουλάχιστον τα δύο μέτρα. Εκεί εντοπίστηκε στις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας, αναποδογυρισμένο, το αυτοκίνητο όπου ήταν εγκλωβισμένες οι σοροί των δύο ανδρών.
Τραγικό θάνατο από πνιγμό φαίνεται πως βρήκαν οι Γιάννης Κορδόσης και Βασίλης Γρατσάνης, σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστικών Αρχών. Οι δύο άτυχοι άνδρες βρέθηκαν δεμένοι με τις ζώνες ασφαλείας μέσα στο μαύρο Corolla, το οποίο ήταν αναποδογυρισμένο σε αρδευτικό κανάλι σε χωριό του Μεσολογγίου. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία πάντως, ο ιατροδικαστής δεν αναφέρεται στην ανίχνευση αλκοόλ στον οργανισμό των νεκρών. Μολονότι θα φαινόταν σαν απίθανο ή ακόμη και αφύσικο να μην έχουν πιεί οι δύο φίλοι, μιλώντας στα ΜΜΕ, οι οικείοι τους αποκάλυψαν ότι ο Γιάννης Κορδώσης δεν ήταν ιδιαίτερα ενθουσιώδης ως προς την κατανάλωση οινοπνευματωδών. Αντιθέτως, ο νεότερος φίλος του, ο Βασίλης Γρατσάνης ήταν κατά τι πιο επιρρεπής και πιθανώς γι' αυτό απέφυγε να οδηγήσει το αυτοκίνητό του.
Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι ο Βασίλης Γρατσάνης, ο οποίος ήταν και ο ιδιοκτήτης του οχήματος, φαίνεται ότι δεν οδηγούσε το ΙΧ το μοιραίο βράδυ, παρά το γεγονός ότι ο 35χρονος φίλος του Γιάννης σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να μην είχε δίπλωμα οδήγησης

***  Ο Τζιτζικώστας αποκαλύπτει ποιον θα στηρίξει στο δεύτερο γύρο 
Θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης
Ο Τζιτζικώστας αποκαλύπτει ποιον θα στηρίξει στο δεύτερο γύρο
Στην πιο κρίσιμη καμπή των εσωκομματικών διαδικασιών οδηγείται σήμερα η Νέα Δημοκρατία μέσα από την ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, για τη σημερινή συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.
Κι αυτό γιατί ενόψει του δεύτερου γύρου της 10ης Ιανουαρίου, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης κλιμακώνουν τα εσωκομματικά πυρά. Επομένως η στάση που θα τηρήσει ο τρίτος του πρώτου γύρου μπορεί σύμφωνα με στελέχη της Συγγρού να κρίνει εν πολλοίς το αποτέλεσμα των εκλογών.
Κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τόνιζαν χθες μετά τη διαρροή από το στρατόπεδο Τζιτζικώστα πως ουδείς δεν μπορεί να υπολογίζει στο 20% που συγκέντρωσε στον πρώτο γύρο ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας καθώς οι ψηφοφόροι δεν είναι... πρόβατα. Ωστόσο τυχόν εκδήλωση σαφούς στήριξης υπέρ ενός από τους δύο μονομάχους θα δημιουργήσει μία δυναμική, η οποία στις τελευταίες πέντε μέρες που απομένουν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες μπορούν να γείρουν την πλάστιγγα υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου.
Υπενθυμίζεται ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας από την επομένη της 20ης Δεκέμβρη δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για τη στάση που θα τηρήσει στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ.
Πληροφορίες από το στρατόπεδο του Απόστολου Τζιτζικώστα κάνουν λόγο για ασφυκτικές πιέσεις του καραμανλικού «μπλοκ» της Νέας Δημοκρατίας για να υπάρξει δήλωση στήριξης του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με το σκεπτικό ότι στην παρούσα φάση προέχει η ενότητα της παράταξης που διασφαλίζεται καλύτερα με τη στήριξη της συγκεκριμένης υποψηφιότητας.
Ωστόσο, δεδομένη θεωρείται η πρόθεση του κ. Τζιτζικώστα για «ανανέωση» της παράταξης, αίτημα το οποίο αποτέλεσε και τον ακρογωνιαίο λίθο της προεκλογικής του εκστρατείας μέχρι τον πρώτο γύρο. Η θέση του αυτή «κολλάει» περισσότερο με την υποψηφιότητα Μητσοτάκη, με τον οποίο ο Περιφεριάρχης διατηρεί εξάλλου καλούς διαύλους επικοινωνίας.
Το πιθανότερο σενάριο πάντως είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας να προβεί σε μία δήλωση με έντονα συναινετικά χαρακτηριστικά και χωρίς να πάρει σαφή θέση υπέρ κάποιου από τους δύο υποψηφίους.

***   Και οι αποδείξεις από σούπερ μάρκετ θα χτίζουν το αφορολόγητο 
“Θέλουμε να γίνονται όλα μέσω τραπεζικού συστήματος, όλα στη φορολογική δήλωση”, τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών
Και οι αποδείξεις από σούπερ μάρκετ θα χτίζουν το αφορολόγητο
Όλες οι αποδείξεις θα λαμβάνονται υπόψη για το χτίσιμο του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος, ακόμη και αυτές των σούπερ μάρκετ και των λογαριασμών των ΔΕΚΟ, διευκρίνισε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Εκτός, όπως είπε, από αυτές που θα αναγράφονται σε άλλους κωδικούς της φορολογικής δήλωσης (ιατρικές δαπάνες κ.ά.).
Σε κάθε περίπτωση, όλες αυτές οι κατηγορίες δαπανών που αναγράφονται στη φορολογική δήλωση θα πρέπει να γίνονται με τη χρήση πλαστικού χρήματος ή μέσω τραπεζικού λογαριασμού, με βάση το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
Τις σχετικές δηλώσεις έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στον Real FM, τονίζοντας: “Θέλουμε να γίνονται όλα μέσω τραπεζικού συστήματος, όλα στη φορολογική δήλωση”.
Όσον αφορά στους ηλικιωμένους φορολογούμενους και τους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών, διευκρίνισε ότι “η επέκταση θα γίνει με μέτρα υποχρεωτικά, αλλά και προαιρετικά. Στους ηλικιωμένους και στους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών δεν θα είναι υποχρεωτικό”.
Προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις στη χρήση πλαστικού χρήματος, ο Τρύφων Αλεξιάδης δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνεργασία με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα για τη μείωση των προμηθειών που επιβάλλονται από τις τράπεζες στις συναλλαγές αυτές.
Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές που μελετώνται για τη φορολογία εισοδήματος, είπε ότι στόχος είναι να μεταφερθεί το φορολογικό βάρος σε υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα και περιουσίες και να υπάρξουν ελαφρύνσεις στα μικρότερα. Για το σκοπό αυτό, όπως είπε, η κατεύθυνση είναι να υπάρξει μια ενιαία κλίμακα για όλα τα εισοδήματα που θα ξεκινά από χαμηλότερους συντελεστές.

***   20χρονος βρέθηκε πυροβολημένος στις Θερμοπύλες   
Βρέθηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος και πυροβολημένος στο στήθος από κοντινή απόσταση
20χρονος βρέθηκε πυροβολημένος στις Θερμοπύλες
Τραγικό τέλος είχε ένας νεαρός φοιτητής  από την Δαμάστα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος και πυροβολημένος στο στήθος από κοντινή απόσταση.
Η τραγωδία συνέβη στις Θερμοπύλες, όπου ο 20χρονος πήγε στο σπίτι όπου ζει η γιαγιά του και ο θείος του. Ο νεαρός ανέβηκε στον πρώτο όροφο του σπιτιού χωρίς να μιλήσει στη γιαγιά. Σύμφωνα με το Star Κεντρικής Ελλάδας, ξαφνικά η ηλικιωμένη γυναίκα άκουσε έναν δυνατό θόρυβο και ανέβηκε στον πρώτο όροφο για να δει τι είχε συμβεί.
Μπαίνοντας στο δωμάτιο αντίκρισε τον νεαρό πεσμένο στο πάτωμα, μέσα σε μια λίμνη αίματος. Την στιγμή εκείνη έφτασε στο σπίτι και ο θείος του παιδιού.
Αμέσως ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ ωστόσο ήταν ήδη πολύ αργά. Ο 20χρονος ήταν νεκρός.
Σύμφωνα με τα στοιχεία είναι πυροβολημένος στο στήθος από κοντινή απόσταση. Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση και εξετάζει κάθε ενδεχόμενο ωστόσο σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία έχει αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια
Ο 20χρονος σπούδασε στην Πάτρα στο 2ο έτος της Φιλοσοφικής.
Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία καθώς όλοι κάνουν λόγο για ένα ιδιαίτερα αγαπητό παιδί.

***  Βουλευτής επιχείρησε να φωτογραφήσει τη συνάδελφό του κάτω από το φόρεμα
Απίστευτες σκηνές στο Κυπριακό Κοινοβούλιο
Βουλευτής επιχείρησε να φωτογραφήσει τη συνάδελφό του κάτω από το φόρεμα!
Απίστευτες σκηνές για κοινοβουλευτική αίθουσα περιγράφει το πόρισμα της Αστυνομίας που αποκαλύπτει ολόκληρο σήμερα ο Φιλελεύθερος, για το γνωστό επεισόδιο μεταξύ του βουλευτή του ΔΗΣΥ Ανδρέα Κυπριανού και της βουλευτού του ΑΚΕΛ Ειρήνης Χαραλαμπίδου.
Το πόρισμα, που βασίζεται σε μαρτυρίες βουλευτών και στελεχών της Βουλής, αλλά και σε ηχητικό υλικό της Βουλής, είχε εισηγηθεί την εξέταση από τον Γενικό Εισαγγελέα της άρσης ασυλίας του Αντρέα Κυπριανού για ενδεχόμενη ποινική του δίωξη, καταλήγοντας σε τρεις εναντίον του κατηγορίες: Εκτός από το κάπνισμα «σε χώρο απαγόρευσης καπνίσματος, δηλαδή στην αίθουσα "Λεμεσός" της Βουλής», η Αστυνομία διαπίστωσε δημόσια εξύβριση και «άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας, γιατί παράνομα και άσεμνα τοποθέτησε το κινητό του τηλέφωνο κάτω από το φόρεμα της Ειρήνης Χαραλαμπίδου για να τη φωτογραφίσει».
Στην έκθεση περιλαμβάνονται οι διάλογοι και τα γεγονότα που έλαβαν χώρα εντός της κοινοβουλευτικής αίθουσας. Στους διαλόγους, η κ. Χαραλαμπίδου μετά από λεκτική αντιπαράθεση με τον κ. Κυπριανού του είπε: «ανθρωπάκια σαν εσένα και τον Θεμιστοκλέους ξέρω πολύ καλά να τα χειρίζομαι». «Ανθρωπάκια; ανθρωπάκια; Ρε τσουλί που εν νά πεις για ανθρωπάκια», ήταν η απάντηση του βουλευτή του ΔΗΣΥ. Μάρτυρες επιβεβαίωσαν επίσης και την προσπάθεια του Αντρέα Κυπριανού να φωτογραφήσει κάτω από το φόρεμα της Ειρήνης Χαραλαμπίδου. Μάλιστα, ο κ. Κυπριανού είπε στην κ. Χαραλαμπίδου: «σβήσε τη φωτογραφία να πάμε πάτσι». Εννοούσε φωτογραφία που προηγουμένως είχε βγάλει η κ. Χαραλαμπίδου, τον ίδιο να καπνίζει εντός της αίθουσας. Ο Εισαγγελέας αποφάσισε να μην γίνει καμιά δίωξη...

***   Γεννηματά: Λέμε όχι σε μείωση συντάξεων και αύξηση εισφορών   Να διαπραγματευτεί σοβαρά και υπεύθυνα καλεί την κυβέρνηση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Γεννηματά: Λέμε όχι σε μείωση συντάξεων και αύξηση εισφορών
Την άρνηση του ΠΑΣΟΚ να συγκατανεύσει στη μείωση των συντάξεων και στην αύξηση των εισφορών εξέφρασε η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά αμέσως μετά την ενημέρωση που είχε από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κατρούγκαλο για το ασφαλιστικό.
Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί σοβαρά και υπεύθυνα, δήλωσε ότι το κόμμα της λέει ναι στην αύξηση των πόρων του ασφαλιστικού με μέρος των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί αναλυτικά, μετά την κατάθεση του τελικού σχεδίου νόμου.
“Στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρωθυπουργός μας ζήτησε να κάνουμε απλά μια ευχή για το ασφαλιστικό. Το ΠΑΣΟΚ τους προσφέρει ένα μεγάλο διαπραγματευτικό ατού. Λέμε όχι στην μείωση των συντάξεων, στην αύξηση των εισφορών που υπονομεύει την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας, λέμε ναι στην αύξηση των πόρων του ασφαλιστικού με μέρος εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις. Ας φροντίσουν να αξιοποιήσουν αυτή την στάση μας”, τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά. Και πρόσθεσε: “Οφείλει η κυβέρνηση επιτέλους να διαπραγματευτεί σοβαρά, αποφασιστικά, υπεύθυνα. Να μην οδηγηθούν σε συντάξεις πείνας και φτώχειας. Το ότι συζητάμε πάλι δυστυχώς για νέες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτοί οδήγησαν με την πολιτική τους σε νέα ύφεση, αυτοί ιδεοληπτικά δεν εφήρμοσαν το μεταρρυθμιστικό νόμο 3863 του ΠΑΣΟΚ”.
 
***   Όλες οι αλλαγές που φέρνει το νέο ασφαλιστικό
Τι προβλέπει
 Όλες οι αλλαγές που φέρνει το νέο ασφαλιστικό
Την πάγια θέση της κυβέρνησης ότι δεν θα υπάρξει μείωση στις κύριες συντάξεις επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ στο δημοσιογράφο Πάνο Χαρίτο, σημειώνοντας ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η κυβέρνηση πάει με στόχο να μην υπάρξει μείωση ούτε στις επικουρικές συντάξεις.
Ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε συνολικά στο σχέδιο της μεταρρύθμισης για το ασφαλιστικό μιλώντας για την Εθνική Σύνταξη, η οποία θα είναι 384 ευρώ, τονίζοντας ότι θα δίνεται χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Συγκεκριμένα, δήλωσε: "Εξασφαλίζουμε τη σύνταξη όσων παίρνουν σήμερα σύνταξη μέσω του μηχανισμού προσωπικής διαφοράς. Θέλουμε ένα σύστημα δίκαιων κανόνων και ενιαίων. Επειδή οι παλίοι συνταξιούχοι έχουν εισπράξει 12 μειώσεις, δεν θέλουμε να έχουν κι άλλες. Γι'αυτό λέμε, οι κύριες συντάξεις που καταβάλλονται σήμερα είναι απολύτως κατοχυρωμένες. Αν με το νέο τρόπο υπολογισμού η νέα σύνταξη θα υπολείπεται της παλιάς, θα διατηρήσουν το επιπλέον ποσό σαν προσωπική διαφορά".
Στόχος είναι, ανέφερε ο υπουργός, να μην υπάρχουν συνταξιούχοι δύο ταχυτήτων. Όσον αφορά τις επικουρικές, η πρόταση είναι, τόνισε, πάλι με τον ίδιο τρόπο της προσωπικής διαφοράς να διατηρηθούν στο ύψος που είναι σήμερα. Η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή αλλά "πάμε να κερδίσουμε, και είμαι αισιόδοξος", δήλωσε.
Για την κάλυψη της χρηματοδότησης των επικουρικών συντάξεων ανέφερε ότι η πρόταση της κυβέρνησης είναι η αύξηση των εισφορών 1% για τους εργοδότες και 0,50% γαι τους εργαζομένους.
Όσον αφορά την ενοποίηση των ταμείων και τα ποσοστά αναπλήρωσης που θα προκύψουν, δήλωσε ότι για εισοδήματα μέχρι 1.000 ευρώ τα ποσοστά θα αναπλήρωσης θα είναι 80%, όπως προτείνει η κυβέρνηση, και σημείωσε ότι για τα μεσαία και μεγάλα εισοδήματα μπορεί να υπάρξει μια μείωση αλλά και για αυτά υπάρχει πρόβλεψη για την προσωπική διαφορά. Δίνοντας ένα παράδειγμα είπε: "Ας υποθέσουμε ότι κάποιος με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης από 1.000 ευρώ σύνταξη θα έπαιρνε 900 ευρώ - θα συνεχίσει να παίρνει 1.000 ευρώ γιατί τα 100 θα τα δίνει το κράτος ως προσωπική διαφορά. Θα υπάρξει ισορρόπηση του παλιού με το νέο ασφαλισμένο". Η ενοποίηση ξεκίνησε από 1-1-2016 και θα ολοκληρωθεί 1-1-2017.
Ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε επίσης ότι η έχει γίνει ποσοτικοποίηση της πρότασης της κυβέρνησης και αναφέρθηκε στο ζήτημα της έλλειψης αποθεματικών από τα ασφαλιστικά ταμεία. Μίλησε για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και αντικειμενικό σύστημα είσπραξης εισφορών.
Για το ΕΚΑΣ σημείωσε ότι εξισορροπείται με καλύτερο τρόπο από την εθνική σύνταξη.
Αναφέρθηκε στη σημασία των ενιαίων κανόνων ασφάλισης και υπογράμμισε ότι "όλοι πρέπει να είναι ίσοι και να δίνουν εισφορές όπως οι μισθωτοί, 20% από το εισόδημα" και τόνισε ότι από 1-1-2017 η είσπραξη εισφορών θα γίνεται ταυτόχρονα με την είσπραξη φόρων. Για τους αγρότες θα ισχύσει κλιμακωτά μέχρι το 2020.
Ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε και στην εξασφάλιση σύνταξης σε ανασφάλιστους και στο επίδομα υπερηλίκων, που θα γίνεται με εισοδηματικά κριτήρια, με στόχο τη στήριξη των φτωχών ανθρώπων.
Σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι θα απευθυνθεί εκ νέου στους πολιτικούς αρχηγούς, τους οποίους, πάντως, κατηγόρησε για υποκρισία.

Τι προβλέπει το ασφαλιστικό

Το σχέδιο της κυβέρνησης κινείται σε τρεις άξονες: τη συνολική αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού, την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων και την παρουσίαση ενός γενικού εναλλακτικού ισοδύναμου στις επιμέρους μνημονιακές υποχρεώσεις.
Το νομοσχέδιο αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή περίπου στα τέλη Ιανουαρίου, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς και τη διαδικασία της διαβούλευσης.
Νέοι συντελεστές αναπλήρωσης
Το σχέδιο που προτείνει η κυβέρνηση, περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα, επαναϋπολογισμό συντάξεων με νέους συντελεστές αναπλήρωσης και ενοποίηση όλων των ταμείων σε ένα. Συγκεκριμένα, οι κλιμακωτοί συντελεστές αναπλήρωσης με βάση τις περιόδους ασφάλισης έχουν εξής:
- Από 0 έως 15 χρόνια συντελεστής 0,80% για κάθε έτος.
- Από 15 έως 18 χρόνια συντελεστής 0,92% για κάθε έτος.
- Από 18 έως 21 χρόνια συντελεστής 1,04% για κάθε έτος.
- Από 21 έως 24 χρόνια συντελεστής 1,16% για κάθε έτος.
- Από 24 έως 27 χρόνια συντελεστής 1,29% για κάθε έτος.
- Από 27 έως 30 χρόνια συντελεστής 1,42% για κάθε έτος.
- Από 30 έως 33 χρόνια συντελεστής 1,55% για κάθε έτος.
- Από 33 έως 36 χρόνια συντελεστής 1,69% για κάθε έτος.
- Από 36 έως 39 χρόνια συντελεστής 1,84% για κάθε έτος.
- Από 39 έως 42 χρόνια και περισσότερα συντελεστής 2% για κάθε έτος.
Ενοποίηση Ταμείων
Παράλληλα, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μετονομάζεται σε Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και αποτελεί το μοναδικό φορέα παροχής κύριας κοινωνικής ασφάλισης. Στον ΕΦΚΑ εντάσσονται από 1.1.2016 όλοι οι υφιστάμενοι φορείς κύριας κοινωνικής ασφάλισης, σύμφωνα με όσα ειδικότερα ρυθμίζονται στο άρθρο 19 κ.ε., με την εξαίρεση του ΝΑΤ και του ΟΓΑ που διατηρούν αυτοτελή νομική προσωπικότητα για την άσκηση των μη ασφαλιστικών τους αρμοδιοτήτων.
Εθνική Σύνταξη
Σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης, η Εθνική Σύνταξη θα καταβάλλεται σε όλους όσοι διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα για τουλάχιστον 15 χρόνια, μεταξύ του 15ου και του 67ου έτους της ηλικίας τους ή του έτους της ηλικίας τους στο οποίο, κατά τις οικείες διατάξεις, θεμελιώνουν δικαίωμα πλήρους σύνταξης. Το ποσό της μειώνεται για τους συνταξιούχους λόγω γήρατος κατά 1/40 για κάθε χρόνο που υπολείπεται των σαράντα χρόνων διαμονής στην Ελλάδα, μεταξύ του 15ου και του 67ου έτους της ηλικίας. Για την πρώτη εφαρμογή του νόμου αυτού η Εθνική Σύνταξη ορίζεται στα 384 ευρώ κάθε μήνα.
Το ΕΚΑΣ
Θα καταβάλλεται από 1.1.2016 και έως την 31.12.2019 στους ήδη συνταξιούχους και στους δικαιούχους σύνταξης γήρατος, αναπηρίας και θανάτου των οργανισμών κύριας ασφάλισης, εκτός του ΟΓΑ, οι οποίοι εντάσσονται στον Ενιαίο Φορέα Κύριας Ασφάλισης.
Τα ποσά του επιδόματος
α. Για συνολικά ποσά εισοδήματος από συντάξεις (κύριες και επικουρικές) μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα ή βοηθήματα και μέχρι 7.216 ευρώ καταβάλλεται επίδομα 230 ευρώ μηνιαίως.
β. Για συνολικά ποσά εισοδήματος από 7.216,01 και μέχρι του ποσού των 7.972 καταβάλλεται ποσό μηνιαίου επιδόματος σύμφωνα με τα παρακάτω:
βα. Από 7.216,01 ευρώ και μέχρι του ποσού των 7.518 ποσό 172,50.
ββ. Από 7.518,01 και μέχρι του ποσού των 7.720 ευρώ, ποσό 115 ευρώ.
βγ. Από 7.720,01 και μέχρι του ποσού των 7.972 ποσό 57,50 ευρώ.
γ. Τα ίδια ως άνω ποσά επιδόματος χορηγούνται και στους συνταξιούχους αναπηρίας που λαμβάνουν πλήρη σύνταξη.
δ. Στους συνταξιούχους γήρατος και αναπηρίας που λαμβάνουν μειωμένη σύνταξη, καθώς και σε όσους συνταξιούχους λόγω γήρατος δεν θεμελιώνουν αυτοτελές δικαίωμα συνταξιοδότησης με χρόνο ασφάλισης που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, το επίδομα ισούται με τα 2/3 των ανωτέρω ποσών. Για τους τελευταίους η διαφορά του 1/3 ποσού ΕΚΑΣ που τυχόν δεν είχε καταβληθεί πριν από την ημερομηνία έναρξης ισχύος της παρούσης διάταξης, σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο, δεν χορηγείται.
 
***  Ήρθαν οι Βιομετρικές ταυτότητες...
 id
~  Αλλάζουν οι ταυτότητες και παίρνουν την μορφή πιστωτικής κάρτας. Σε αυτήν την κάρτα θα αναγράφονται όλα τα προσωπικά μας στοιχεία καθώς και το ιστορικό υγείας μας. Όλα θα περικλείονται εντός ενός barcode. Ήδη εφαρμόζεται στην Τουρκία.
viotourk Περιλαμβάνουν και βιομετρικά στοιχεία καθώς και ιατρικού τύπου πληροφορίες, πλήρη στοιχεία δημοτολογίου, μητρώου αλλά και δυνατότητα επανεγγραφής στοιχείων που άπτονται στα υπουργεία Δικαιοσύνης, εσωτερικών καθώς και υγείας, φέρνει η νέα Ηλεκτρονική Ταυτότητα που θα ισχύσει Παντουρκικά τυπικά από τον Ιανουάριο/Φεβρουάριο του 2015.
viogre
Στην Χώρα μας τις ηλεκτρονικές ταυτότητες τις έχουν προμηθευτεί οι εργαζόμενοι της αστυνομίας. Αναμένεται και η ευρεία χρήση της μέσα στο 2016. Κάτι τέτοιο όπως καταλαβαίνουμε πως καταργεί κάθε προσωπικό μας στοιχείο κάθε ατομική μας ελευθερία αν το συνδυάσουμε και με το πλαστικό χρήμα πάει η εθνική μας υπερηφάνεια. Πάντα η ελευθερία και η αξιοπρέπεια φέρνουν την υπερηφάνεια. Εμείς μάλλον τα χάνουμε στον Βωμό του «Ανήκουμε εις την Δύση».

***  Επίθεση στη Λιβύη! Χτύπησαν στο μεγαλύτερο…
islam
~  Επίθεση στο λιβυκό λιμάνι Ες Σίντερ πραγματοποιήθηκε χθες από μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης Νταες της Λιβύης. Την επίθεση ακολούθησε μάχη μεταξύ λιμενικών δυνάμεων και τρομοκρατών.
Το Ες Σίντερ βρίσκεται στις ακτές της Μεσογείου και αποτελεί τον μεγαλύτερο τερματικό σταθμό εξαγωγής πετρελαίου στη χώρα. Το λιμάνι για ένα περίπου χρόνου παρέμεινε κλειστό μετά την ανατροπή και δολοφονία του Προέδρου της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι. Οι τρομοκράτες της οργάνωσης Νταες είχαν επιτεθεί ξανά στο παρελθόν το λιμάνι προσπαθώντας να ανατινάξουν την είσοδο με ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο. Η τρομοκρατική οργάνωση Νταες έχει καταλάβει σημαντικό μέρος των εδαφών του Ιρακ και της Συρίας και σιγά σιγά επεκτείνεται στη Λιβύη έχοντας ως στόχο τον πλήρη έλεγχο της χώρας. Παρόλα αυτά δεν έχει καταφέρει να αναλάβει τον έλεγχο των πετρελαϊκών πόρων της χώρας . Σήμερα ελέγχει το 80% των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου της Συρίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ΗΠΑ , τα έσοδα από τις πωλήσεις πετρελαίου στους τρομοκράτες ανέρχονται στα 40 εκατομμύρια δολάρια το μήνα.

***  Αυτή είναι η έναρξη γενικευμένου πολέμου! Ποιοί θα εμπλακούν...
gwar
~  Η εκτέλεση του Σεΐχη Αλ-Νιμρ ήταν  η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Σύμφωνα με πληροφορίες που άντλησε από έγκυρες πηγές το voicenews.gr έχει στόχο να επανεκκινήσει, σε υψηλότερο επίπεδο, ένας δια-θρησκευτικός πόλεμος που εξυπηρέτησε τα συμφέροντα της αυτοκρατορίας λίγο μετά την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ. Μην μας φανεί παράξενο αν εμπλακεί στον πόλεμο και το δίπολο Τουρκία – Ρωσία. Τα πράγματα είναι φλέγοντα και οι καιροί πολύ δύσκολοι. Όλα κρέμονται από μια κλωστή. Καταληκτικά όλα εξαρτώνται από το εάν η Τεχεράνη και οι σύμμαχοι της  απαντήσουν ή όχι σε μια άμεση πρόκληση και να μην οδηγηθούν σε ανοικτή αντιπαράθεση με το Ριάντ, δηλαδή με τη Ουάσιγκτον.

***   Βόμβα! Τελικά η Αλβανία βοηθάει το ISIS;
jihad albany
~    Σύμφωνα με δημοσίευμα της La Stampa, υπάρχουν έντονες ανησυχίες των μυστικών αντιτρομοκρατιών υπηρεσιών της Ευρώπης, της Αμερικής και της Μέσης Ανατολής, καθώς έχει παρατηρηθεί αύξηση ποσοστού των αλβανών τζιχαντιστών που επιστρατεύουν νέους επίδοξους μαχητές για το ISIS. Όπως σημειώνεται στο Κόσσοβο υπάρχει το μεγαλύτερο ποσοστό τζιχαντιστών, από την Συρία, και οι τζιχαντιστές με αλβανική εθνικότητα βρίσκονται στις υψηλές θέσεις των στρατιωτικών δυνάμεων.
Το δημοσίευμα της La Stampa, κάνει λόγο για ένα μια στρατολόγηση αλβανών στην Ιταλία, και όπως επισημαίνει κυρίως στην Βόρεια και Κεντρική Ιταλία, χρησιμοποιώντας ως βιτρίνα ταξιδιωτικά γραφεία, και με πρόσχημα ταξίδια στην Ιταλία, γίνεται η μεταφορά τους.

***  BOMBA! Άξονας Ρωσίας - Ελλάδας εναντίον Τουρκίας;
 aksonas
~  Οι εξελίξεις στο παγκόσμιο γεωπολιτικό- γεωστρατηγικό σκηνικό είναι ραγδαίες και όπως φαίνεται πολλοί έχουν σπεύσει να προβλέψουν τις μελλοντικές αλλαγές που σαφώς θα διαφοροποιήσουν όλα τα δεδομένα που γνωρίζουμε ως τώρα.
Μια από αυτές τις προβλέψεις είναι και του Wayne Madsen δημοσιογράφου -ερευνητή που με την έναρξη του 2016 έδωσε στη δημοσιότητα την δική του πρόβλεψη που αφορά τα μεγαλύτερα παγκόσμια γεγονότα.
Τονίζει ιδιαίτερα εκτός των άλλων πως η Τουρκία δεν πρόκειται να σταματήσει τις επιθέσεις σε ρώσικα και ελληνικά αεροσκάφη καθώς οι ΗΠΑ θα προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα στο ΝΑΤΟ με την αποτυχία τους να υπερασπιστούν την Ελλάδα από τους Τούρκους κάτι που θα έχει σαν κατάληξη τον σχηματισμό μιας Ορθόδοξης Χριστιανικής Συμμαχίας με την Ρωσία, την Σερβία την ανατολική Ουκρανία την Αρμενία, τους Μαρωνίτες του Λιβάνου και τους σιίτες, ως δικαιούχους του νέου συμφώνου.
Αυτό σαφώς θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη στον Βλαντιμίρ Πούτιν που θα δει την δημοτικότητα του να εκτοξεύεται με απίστευτα γοργούς ρυθμούς.
Αν αυτή η πρόβλεψη γίνει και πραγματικότητα τότε η Ελλάδα πραγματικά μπορεί να αναμένει μια ριζική αλλαγή στην γεωπολιτική σκακιέρα που μάλλον μόνο σε καλό μπορεί να βγει εφόσον μια δυνατή συμμαχία με την Ρωσία είναι όπως φαίνεται το κλειδί για την διάσωση της χώρας.

***  Δήλωση ΣΟΚ! Δυνατό χτύπημα από Κωνσταντοπούλου στον Τσίπρα…
tapaena
~   Είναι πλέον γνωστό πως το ασφαλιστικό πρόκειται να δείξει στην κυβέρνηση την πόρτα της εξόδου από την εξουσία εφόσον δεν υπάρχει καμία ελπίδα πια για τους Έλληνες πολίτες να μπορέσουν να αντέξουν όλη αυτή την εξαθλίωση που πρόκειται να τους επιβάλλει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Οι αντιδράσεις από όλα τα υπόλοιπα κόμματα είναι έντονες αλλά αυτή που προκάλεσε τα περισσότερα σχόλια, ήταν αυτή της Πρώην Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου που αναφορικά με τις επικείμενες μεταρρυθμίσεις έκανε το εξής σχόλιο στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter γράφοντας πως «Το ασφαλιστικό ολοκληρώνει την κοινωνική γενοκτονία σε βάρος του ελληνικού πληθυσμού και ξεπλένει τους υπαιτίους της καταστροφής των ταμείων»
Μάλλον κάτι θα ξέρει παραπάνω η κ. Κωνσταντοπούλου η οποία άλλωστε ήταν για αρκετό καιρό το δεξί χέρι του Πρωθυπουργού..
tapa

***  Η σημασία της επίσκεψης Μαχμούντ Αμπάς, το Ισραήλ και η Ελλάδα...
abas
~   Γράφει ο Ιωάννης Αθαν. Μπαλτζώης*
Η επίσκεψη του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής πρόσφατα στην Αθήνα και βεβαίως η λίαν σημαντική ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Βουλής για την αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους, προκάλεσε το ενδιαφέρον των Ισραηλινών ΜΜΕ, λόγω ιδιαίτερων σχέσεων φιλίας, συμμαχίας και συνεργασίας που έχουν αναπτύξει οι δύο χώρες Ελλάδα και Ισραήλ. Έχουν ενδιαφέρον και για μας, γιατί αποκαλύπτουν το πως σκέφτονται και γενικά πως αντιλαμβάνονται οι Ισραηλινοί την σχέση μας και τις πολιτικές κινήσεις της Ελλάδος για ένα θέμα, που για τους Ισραηλινούς είναι το μείζων και το κυρίαρχο από της συστάσεως του Ισραηλινού κράτους σε όλους τους τομείς. Έτσι διαπιστώνουμε ότι τα περισσότερα δημοσιεύματα στον σημερινό ισραηλινό Τύπο σχετικά με την επίσκεψη του Προέδρου της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς, στην Αθήνα και το ψήφισμα στη Βουλή για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, αναφέρονται στο γεγονός ότι πρόκειται για μια συμβολική και μη δεσμευτική κίνηση, καθώς και ότι ο Έλληνας Π/Θ προσπαθεί να επιτύχει μια ισορροπία μεταξύ των βελτιωμένων σχέσεων Ελλάδας - Ισραήλ και της υποστήριξης του κόμματός του για το κράτος της Παλαιστίνης.
Ιδού μερικά χαρακτηριστικά δείγματα: Στο αγγλόφωνο ειδησεογραφικό portal Arutz Sheva δημοσίευμα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε αντιδράσεις ισραηλινών πολιτικών. Συγκεκριμένα, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών Tzipi Hotovely (του κόμματος Likud) καταδίκασε την κίνηση, επισημαίνοντας ότι «δεν οδηγεί πουθενά». «Οι Παλαιστίνιοι και ο Μαχμούντ Αμπάς συνεχίζουν να επιλέγουν την οδό της μονομερούς αναγνώρισης χωρίς πρακτική σημασία», δήλωσε η Hotovely και συμπλήρωσε: «Αντί να σταματήσει την υποκίνηση σε βία και την χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, ο Αμπάς ακολουθεί μια ανέντιμη πορεία που δεν θα τον οδηγήσει πουθενά». Από την άλλη ο βουλευτής Nachman Shai (του κόμματος Zionist Union), Αντιπρόεδρος και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κνεσέτ δήλωσε «Η πολιτική κατάρρευση συνεχίζεται. Η Ελλάδα, δεδηλωμένη φίλη του Ισραήλ, εντάχθηκε σήμερα στον κύκλο των χωρών που αναγνωρίζουν το παλαιστινιακό κράτος. Το Ισραήλ διαφωνεί με τον εαυτό του, ενώ ο κόσμος προχωράει στην αδιαπραγμάτευτη αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους, με βάση τα σύνορα του 1967. Έχουμε χάσει το τραίνο».
Στην αγγλόφωνη ιστοσελίδα ε/φ Israel Hayom, άλλο δημοσίευμα αναφέρεται στις δηλώσεις Αμπάς για την έκδοση νέων διαβατηρίων, στα οποία θα αντικατασταθεί ο όρος «Παλαιστινιακή Αρχή» από την ονομασία «Παλαιστίνη», και συνεχίζει παραθέτοντας απόσπασμα δηλώσεων του Έλληνα Π/Θ, ο οποίος υπογράμμισε «την επιτακτική ανάγκη να αρχίσει μια ουσιαστική αξιόπιστη ειρηνευτική διαδικασία, αλλά με σαφή πολιτικό στόχο. Μια διαδικασία που θα δώσει ξανά ελπίδα στον παλαιστινιακό λαό, αλλά και στον ισραηλινό λαό, για ένα καλύτερο αύριο, για την ειρηνική συνύπαρξη δύο λαών στην ίδια περιοχή». Το δημοσίευμα καταλήγει αναφέροντας ότι, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο από το Παλαιστινιακό Κέντρο Πολιτικής και Ερευνών, σχεδόν τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων (65%) δήλωσαν ότι δεν θεωρούν πρακτική τη λύση των δύο κρατών, λόγω της επέκτασης των ισραηλινών εποικισμών στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια.
Ακόμη δημοσίευμα του Β' προγράμματος ισραηλινού ραδιοφώνου, αναφέρεται στις κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών και στο κοινοβουλευτικό ψήφισμα αναγνώρισης, παρουσία του Μ. Αμπάς. Επισημαίνεται ότι ο Π/Θ Α. Τσίπρας δήλωσε ότι η Ελλάδα θα προβεί σύντομα στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο στη διαμεσολάβηση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων. Κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΠΑ στην Αθήνα, σημειώνει ο Ισραηλινός δημοσιογράφος, ο Τσίπρας διευκρίνισε ότι η Ελλάδα δεν θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος, αλλά υποσχέθηκε ότι στο εξής στα δημόσια έγγραφα του ελληνικού κράτους θα χρησιμοποιείται ο όρος «Παλαιστίνη» αντί «Παλαιστινιακή Αρχή» και ότι όταν θα έρθει η ώρα, η χώρα του θα προχωρήσει στα αναγκαία βήματα. Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι ο Μ. Αμπάς δήλωσε πως οι καλές σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους θα συμβάλλουν στην εκπλήρωση σημαντικού πολιτικού ρόλου [της Ελλάδας] μεταξύ των δύο πλευρών, καθώς και ότι [ο Αμπάς] ανακοίνωσε την πρόθεση έκδοσης, εντός του προσεχούς έτους, διαβατηρίων του 'παλαιστινιακού κράτους. Αναφέρεται επίσης ότι ο έλληνας Π/Θ ζήτησε από το Ισραήλ τερματισμό των εποικισμών και σεβασμό του ιστορικού status quo των ιερών τόπων.
Από τα αναγραφόμενα στον Ισραηλινό τύπο διαπιστώνουμε ότι οι Ισραηλινοί δεν επικρίνουν την επίσκεψη του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα και την πολιτική ενέργεια της Ελληνικής κυβέρνησης, δείγμα των ιδιαίτερων σχέσεων των δύο χωρών, Ελλάδος και Ισραήλ. Υπό άλλες συνθήκες και σε άλλες εποχές η αντίδραση του Ισραήλ θα ήταν σφοδρότατη. Εδώ η πολιτική του ηγεσία δεν αναφέρθηκε καθόλου στο εν λόγω θέμα και δεν σχολίασε το ψήφισμα της Βουλής. Τι σημαίνει αυτό; Πολλά και δη σημαντικά. Μην ξεχνάμε ότι ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας είχε μεταβεί στο Ισραήλ, όπου τον υποδέχθηκαν μέσα σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα ολόκληρη η Ισραηλινή ηγεσία, όπου επιβεβαιώθηκε η στενή σχέση και φιλία των δύο χωρών και η στρατηγική συμμαχία που υφίσταται παρά τις αμφιβολίες που κατά καιρούς εγείρονται από ορισμένους, που μάλλον δεν επιθυμούν την Ελληνο-Ισραηλινή φιλία και συνεργασία. Να, όπως τώρα που υπάρχει μια προσέγγιση Ισραήλ και Τουρκίας, για ιδιαίτερους λόγους και των δύο χωρών (κλείσιμο της υπόθεσης Μάβι Μαρμαρά, αποζημίωση των οικογενειών των θυμάτων, άρση της δικαστικής εντολής περί σύλληψης Ισραηλινών, η κατάσταση στην Συρία κλπ), όπου θεωρούν ότι το Ισραήλ και η Τουρκία θα αποκαταστήσουν τις σχέσεις στο επίπεδο του παρελθόντος, κάτι που εκτιμώ ότι δεν είναι πλέον εφικτό. Από την άλλη ξεχνούν ορισμένοι ότι ο ΥΠΕΞ της Ελλάδος κ. Κοτζιάς αμέσως μετά την επίσκεψη στο Ισραήλ, μετέβη στο Ιράν, ορκισμένο εχθρό του Ισραήλ, χωρίς να υπάρξει καμιά Ισραηλινή αντίδραση. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε τις διαχρονικές «αδελφικές» σχέσεις Ελλήνων και Παλαιστινίων, την ιδιαίτερη σχέση αγάπης μεταξύ των δύο λαών, που υπάρχει και πρέπει να διατηρείται και να είμαστε δίπλα τους και να βοηθήσουμε όπου μπορούμε. Εκτιμώντας τις συνθήκες και τα πολιτικά παίγνια που διαδραματίζονται θεωρούμε ότι η επίσκεψη Αμπάς στην Ελλάδα όχι μόνο δεν επηρεάζει τις Ελληνο-Ισραηλινές σχέσεις, αλλά το Ισραήλ και η Παλαιστινιακή Αρχή επιθυμούν και αποδέχονται αυτόν τον ρόλο της Ελλάδος, ως έντιμου ενδιάμεσου για τις εξελίξεις που αναμένονται σε ότι αφορά το Παλαιστινιακό θέμα, που σύντομα θα δούμε να κυριαρχεί στις εξελίξεις της Μέσης Ανατολής. Και επιτέλους η Ελλάδα έχει ρόλο και ενδεχομένως σημαντικό.
*Ο Ιωάννης Αθαν. Μπαλτζώης είναι Αντγος (ε.α.),
πρώην ΑΚΑΜ Τελ Αβίβ και
ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής.

*** Δήλωση Γερμανού Καθηγητή Οικονομικών: "Αν η Ελλάδα διεκδικήσει τις Γερμανικές Αποζημιώσεις θα μας πάρουν και τα...."
apozimiwseis
~   Σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη του Γερμανού καθηγητή Ιστορίας και Οικονομίας, Albert Ritschl, στο Spiegel, αναδύεται στην επιφάνεια η σοβαρότητα του θέματος των Ελληνικών αξιώσεων επί της Γερμανίας σε ότι αφορά τις πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο. Αυτό το οποίο πολλοί φοβούνται να ξεστομίσουν, ο Γερμανός καθηγητής το λέει ευθαρσώς. "Αν η Γερμανία αναγκαστεί να πληρώσει, θα μας πάρουν ακόμη και τα σώβρακα".
Η συνέντευξη είναι η εξής:
Spiegel: Κυριε Ritschl η Γερμανία συζητάει αυτό τον καιρό για περαιτέρω οικονομική βοήθεια για την Ελλάδα σαν υπεράνω όλων ηθικολόγος. Η κυβέρνηση ενεργεί με ακαμψία σύμφωνα με τη ρήση : ¨λεφτά θα πάρετε μόνο αν κάνετε αυτό που σας λέμε¨. Είναι δίκαιη αυτή η συμπεριφορά;
Ritschl: Οχι, είναι απολύτως αδικαιολόγητη.
Spiegel: Μάλλον δεν το βλέπουν έτσι οι περισσότεροι Γερμανοί.
Ritschl: Μπορεί, αλλά η Γερμανία έζησε τις μεγαλύτερες χρεοκοπίες της νεότερης ιστορίας. Την σημερινή οικονομική ανεξαρτησία της και τη θέση της ως Διδασκάλου της Ευρώπης την χρωστάει στις ΗΠΑ, οι οποίες μετά τον 1ο αλλά και τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο παραιτήθηκαν από το δικαίωμα τους για τεράστια χρηματικά ποσά. Αυτό δεν το θυμάται όμως κανείς.
Spiegel: Τι ακριβώς συνέβη τότε;
Ritschl: Η δημοκρατία της Βαϊμάρης κατόρθωσε να επιζήσει από το 1924 μέχρι 1929 αποκλειστικά με δανεικά, τα δε χρήματα για τις αποζημιώσεις του 1. Παγκοσμίου πολέμου δανείστηκε από τις ΗΠΑ. Αύτη η ¨δανειακή Πυραμίδα¨ κατέρρευσε με την κρίση του 1931. Τα χρήματα των δανείων των ΗΠΑ είχαν εξαφανιστεί, η ζημιά για τις ΗΠΑ τεράστια, οι συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία καταστροφικές.
Spiegel: Το ίδιο και μετά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο;
Ritschl: Η Αμερική τότε φρόντισε να μην θέσει κανείς από τους συμμάχους αξιώσεις για αποζημίωση. Εκτός από μερικές εξαιρέσεις, ματαιώθηκαν όλες οι αξιώσεις μέχρι μια μελλοντική επανένωση των Γερμανιών (ανατολικής και δυτικής). Αυτό ήταν πολύ ζωτικό για την Γερμανία, ήταν στην ουσία η οικονομική βάση του γερμανικού μεταπολεμικού θαύματος. Αλλά παράλληλα, τα θύματα της γερμανικής κατοχής ήταν αναγκασμένα να αποποιηθούν τα δικαιώματα τους για αποζημίωση, μεταξύ αυτών και οι Έλληνες.
Spiegel: Στη σημερινή κρίση παίρνει η Ελλάδα από Ευρώπη και ΔΝΤ 110 δις και συζητιέται ένα πρόσθετο πακέτο, που θα είναι εξ ίσου μεγάλο. Πρόκειται δηλαδή για πολλά χρήματα. Πόσο μεγάλες ήταν οι γερμανικές χρεοκοπίες;
Ritschl: Αναλογικά με την οικονομική επιφάνεια που είχαν οι ΗΠΑ κατά την εποχή εκείνη, τα γερμανικά χρέη της δεκαετίας του 30 ισοδυναμούν με το κόστος της κρίσης του 2008. Συγκριτικά, λοιπόν, τα χρέη της Ελλάδας είναι μηδαμινά.
Spiegel: Αν υποθέταμε ότι υπήρχε μια παγκόσμια λίστα για βασιλιάδες της χρεοκοπίας, ποιά θα ήταν η θέση της Γερμανίας;
Ritschl: Αυτοκρατορική. Σε σχέση με την οικονομική επιφάνεια της χώρας, η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος αμαρτωλός του 20ου αιώνα και πιθανόν της νεότερης οικονομικής ιστορίας.
Spiegel: Ούτε η Ελλάδα δεν μπορεί να μας ανταγωνιστεί;
Ritschl: Όχι, η Ελλάδα παίζει ένα δευτερεύοντα ρόλο. Υπάρχει, βέβαια, το πρόβλημα του κινδύνου της μετάδοσης της κρίσης στις γνωστές ευρωπαϊκές χώρες.
Spiegel: Η ομοσπονδιακή δημοκρατία της Γερμανίας θεωρείται ως ενσάρκωση της σταθερότητας. Πόσες φορές έχει χρεοκοπήσει η Γερμανία;
Ritschl: Εξαρτάται πως το υπολογίζει κανείς. Τον τελευταίο αιώνα τουλάχιστο τρεις φορές. Μετά την τελευταία στάση πληρωμών στη δεκαετία του 30, ανακουφίστηκε η Γερμάνια από τις ΗΠΑ με μια μείωση χρεών, η αλλιώς ένα „Haircut", που ισοδυναμεί με ένα μεγαλόπρεπο Afro-Look που μετατρέπεται σε φαλάκρα. Από τότε κρατάει η χώρα την οικονομική λάμψη της, ενώ οι υπόλοιποι ευρωπαίοι δούλευαν σαν τα σκυλιά για να ορθοποδήσουν από τις καταστροφές του πολέμου και τη γερμανική κατοχή. Κι ακόμη το 1990 είχαμε επίσης μια στάση πληρωμών.
Spiegel: Πως είπατε;
Ritschl: Βεβαίως! Ο τότε καγκελάριος Kohl αρνήθηκε να υλοποιήσει τη Συμφωνία του Λονδίνου, του 1953. Η συμφωνία έλεγε ότι οι γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις στην περίπτωση της επανένωσης των Γερμανίων θα πρέπει να τεθούν υπό επαναδιαπραγμάτευση. Η Γερμάνια όμως δεν πλήρωσε αποζημιώσεις μετά το 1990 (εκτός πολύ λίγων) ούτε τα αναγκαστικά δάνεια, ούτε τα έξοδα κατοχής. Η Ελλάδα είναι ένα από τα κράτη, που δεν πήραν δεκάρα.
Spiegel: Σε αντίθεση με το 1953, συζητείται επί του παρόντος η διάσωση της Ελλάδας, λιγότερο μέσω μιας μείωσης των χρεών και περισσότερο μέσω μιας παράτασης του χρόνου πληρωμής των κρατικών ομολόγων, δηλαδή μιας ήπιας αναπροσαρμογής των χρεών. Μπορούμε εδώ να μιλάμε για επαπειλούμενη χρεοκοπία;
Ritschl: Οπωσδήποτε. Ακόμη κι αν ένα κράτος δεν είναι εκατό τα εκατό ανίκανο να ικανοποιήσει τους πιστωτές του, μπορεί να είναι υπό χρεοκοπία. Ακριβώς όπως στην περίπτωση της Γερμανίας τη δεκαετία του 50, είναι ψευδαίσθηση να πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα μπορέσει μόνη της να πληρώσει τα χρέη. Και όποιος δεν το μπορεί είναι εξ ορισμού χρεοκοπημένος. Τώρα θα έπρεπε να καθοριστεί, ποια χρηματικά ποσά είναι έτοιμοι οι πιστωτές να θυσιάσουν. Δηλαδή θα πρέπει να βρούμε ποιός θα πληρώσει το μάρμαρο.
Spiegel: Το κράτος που πληρώνει τα περισσότερα είναι η Γερμανία.
Ritschl: Μάλλον κάπως έτσι θα πρέπει να γίνει. Αλλά ήμασταν στο παρελθόν πολύ ανέμελοι. Η βιομηχανική μας παραγωγή κέρδισε πολλά από τις υπέρογκες εξαγωγές. Οι αντιελληνικές θέσεις που προβάλλονται από τα ΜΜΕ εδώ είναι πολύ επικίνδυνες. Μην ξεχνάτε ότι ζούμε μέσα σε ένα γυάλινο σπίτι: Το οικονομικό μας θαύμα έγινε δυνατό αποκλειστικά και μόνο επειδή δεν αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε αποζημιώσεις.
Spiegel: Η Γερμανία δηλαδή θα έπρεπε να είναι πιο συγκρατημένη;
Ritschl: Η Γερμανία στον 20ο αιώνα άρχισε δυο πολέμους, τον δεύτερο δε τον διεξήγαγε ως πόλεμο αφανισμού και εξολόθρευσης και στη συνέχεια οι εχθροί της αποποιήθηκαν το δικαίωμα τους εν μέρει η και καθολικά για αποζημιώσεις. Το ότι η Γερμανία πραγματοποίησε το θαύμα της πάνω στις πλάτες άλλων ευρωπαίων δεν το έχουν ξεχάσει οι Έλληνες.
Spiegel: Τι εννοείτε;
Ritschl: Οι Έλληνες ξέρουν τα εχθρικά άρθρα και γνώμες στα γερμανικά ΜΜΕ πολύ καλά. Αν η διάθεση των Ελλήνων γίνει πολύ πιο επιθετική, μπορεί να αναβιώσουν οι παλιές διεκδικήσεις, αρχίζοντας από την Ελλάδα, και αν η Γερμανία ποτέ αναγκαστεί να πληρώσει, θα μας «πάρουν ακόμη και τα σώβρακα». Θα έπρεπε αντίθετα να είμαστε ευγνώμονες, να εξυγιάνουμε την Ελλάδα με τα λεφτά μας. Αν εμείς εδώ παίξουμε το παιγνίδι των ΜΜΕ, παριστάνοντας τον χοντρό Εμίλ, που καπνίζει το πούρο του και αρνείται να πληρώσει, κάποτε κάποιοι θα μας στείλουν τους παλιούς λογαριασμούς.
Spiegel: Τουλάχιστον στο τέλος μερικές ηπιότερες σκέψεις: Αν μπορούσαμε να μάθουμε κάτι από τις εξελίξεις, ποια λύση θα ήταν η καλύτερη για την Ελλάδα και τη Γερμανία;
Ritschl: Οι χρεοκοπίες της Γερμανίας τα περασμένα χρόνια το δείχνουν: Το λογικότερο είναι τώρα να συμφωνηθεί μια μείωση του χρέους. Όποιος δάνεισε λεφτά στην Ελλάδα, πρέπει να χάσει ένα μεγάλο μέρος τους. Αυτό θα ήταν καταστροφικό για τις τράπεζες, γι' αυτό θα ήταν αναγκαίο ένα πρόγραμμα βοήθειας. Μπορεί αυτή η λύση να είναι ακριβή για τη Γερμανία, αλλά έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να πληρώσουμε. Κι έτσι θα είχε και η Ελλάδα μια ευκαιρία για μια νέα αρχή.

***  Δημοσκόπηση: Ένας πανάρχαιος θεσμός! Μια πρωτότυπη δημοσκόπηση στην αρχαιότητα.
dimoskopisi
~  Του πολίτη Παν. Παπαγαρυφάλλου
Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών και Δήμου Αθηναίων
Είχα την εντύπωση ότι οι δημοσκοπήσεις (επί το βαρβαρώτερον γκάλοπ) έλκουν την καταγωγή τους από τις σύγχρονες Η.Π.Α., όπου έγιναν θεσμός του δημοσίου τους βίου.
Όμως και σ’ αυτό ο μοντέρνος θεσμός έλκει την καταγωγή του από την αρχαιότητα, (όπως καταγράφεται στα «Στρατηγήματα» (Ε,2,13) του Πολυαίνου).
Μια πρωτότυπη δημοσκόπηση έκανε ο Διονύσιος των Συρακουσών (431-367 π.χ.) ο οποίος για να συλλέξει πληροφορίες για την γνώμη των υπηκόων ως προς το άτομό του: «Διέταξε να γίνει απογραφή σε όλες τις τραγουδίστριες και τις εταίρες…. Ανέκρινε κάθε τραγουδίστρια και εταίρα για να του πει τι είχε ακούσει από τους εραστές της σχετικά με την τυραννία. Μαθαίνοντας με αυτό τον τρόπο ποιοι καταφέρονται εναντίον του, προέβη αναλόγως σε διωγμούς και δολοφονίες» (Το αντιγράφω από τις εκδόσεις: «Αριστερές Συλλογικότητες» υπό τον τίτλο: «Συλλογή και διαβίβαση πληροφοριών στην Αρχαία Ελλάδα», Αθήνα 2014, σελ. 5).
Όσο για τις σύγχρονες «δημοσκοπήσεις» θα έλεγα ότι κατά κανόνα, αποσκοπούν στην ικανοποίηση των πόθων αυτών που τις πληρώνουν και χρησιμοποιούνται ως όχημα προπαγάνδας, με την προπαγάνδα των ΜΜΕ διαμορφώνουν τις πολιτικές εξελίξεις. Αυτά, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι η Ελληνική Κοινή γνώμη αποτελεί μια φοβική αγελαία μάζα, που βρίσκεται σε κατάσταση διαρκούς συγχύσεως και κατ’ ουσίαν είναι ανύπαρκτος, όπως έγραφα εδώ και πολλά χρόνια γι’ αυτά τα ζητήματα (βλ. π.χ. τα άρθρα μου: «Η Ελλάδα χωρίς κοινή γνώμη» και υπότιτλο: «Καιρός να δραπετεύσουμε από το βασίλειο των πιθήκων» («Πολιτικά Θέματα» της 24-10-2003) και «Το εθνικό έγκλημα της πλαστής τηλεθέασης», στο μηνιαίο περιοδικό «Ηλιαία», τευχ. Μαΐου 2006). Πρόκειται για θεμελιώδη ζητήματα τα οποία καθορίζουν την ποιότητα και το βάθος της δημοκρατίας αλλά παραμένουν στο απυρόβλητο του δημοσίου λόγου και των κυβερνητικών μέτρων εδώ και δεκαετίες.

***  ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ - Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
xristianismos
~  Ιωάννης Μ. Ασλανίδης Αντγος ε.α
. Επίτιμος Δκτης της Σ.Σ.Ε.
- Τις μέρες αυτές οι Χριστιανοί εορτάζουν την μεγαλύτερη εορτή της Χριστιανοσύνης. Αξίζει τον κόπο, έστω συμπερασματικά ν’ αναφερθούμε για την σχέση του Ελληνισμού με την Ορθοδοξία.
- Η προσφώνηση που ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος, απηύθυνε στον Πάπα, κατά την επίσκεψή του στο παρελθών, στην Πνύκα, ήταν κατά κοινή ομολογία, ένα λαμπρό πολιτικό-θρησκευτικό κείμενο. Θα μπορούσε άνετα να συγκριθεί με την προσφώνηση που είχε απευθύνει αργότερα ο τότε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Στεφανόπουλος στον Πρόεδρο των Η.Π.Α. Κλίντον. Η εύστοχη και ευγενική τόλμη και των δυο αυτών προσφωνήσεων έδωσαν στην Ελληνική κοινωνία την αίσθηση ότι εκφράζεται η συλλογική της αξιοπρέπεια, που αγνοείται οδυνηρά και σκόπιμα από τον επίσημο σήμερα Κυβερνητικό λόγο.
- Έχει μεγάλη σημασία για την ψυχολογία και το φρόνημα κάθε λαού, να τον εκφράζουν οι ηγέτες του, με απεριόριστη καταγγελία των ταπεινώσεων που έχει υποστεί και να απαιτούν απ’ τους αυτουργούς τουλάχιστον αίτηση συγνώμης.
- Η πίστη του Ελληνικού λαού στην θρησκεία του είναι βαθειά ριζωμένη μέσα του, στηρίζεται στα θεμελιώδη κείμενα της χριστιανικής εκκλησίας, που καταγράφουν μόνο ιστορικές αλήθειες όχι θεωρητικές αρχές ή ιδεολογικές διακηρύξεις. «Εωράκαμεν τοις οφθαλμοίς ημών…» και «εθεασάμεθα και αι χείρες ημών εψηλάφησαν». Ιδρυτική επομένως αφετηρία της χριστιανικής εκκλησίας είναι η εμπειρική αμεσότητα.
- Η άρρηκτη πίστη του Έλληνα στην θρησκεία του απορρέει από την ιστορική αλήθεια καταγεγραμμένη στα Ευαγγέλια, έρχεται να βεβαιώσει ότι ο Ιησούς Χριστός πραγμάτωσε ιστορικά την αγάπη ως τρόπο ελευθερίας από τον θάνατο.
Σε μια τελευταία συνέντευξη, ολίγον προ του θανάτου του, ο σύγχρονος σοφός Βυζαντινολόγος Σερ Στίβεν Ράνσιμαν, που δημοσιεύτηκε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ την 5 Νοε. 2000, μεταξύ άλλων είπε:… «… χαίρομαι με την σκέψη ότι στα επόμενα 100 χρόνια η Ορθοδοξία θα είναι η μόνη Ιστορική Εκκλησία που θα υφίσταται. Η Αγγλικανική Εκκλησία είναι σε πολύ κακά χάλια. Η ρωμαιοκαθολική χάνει συνεχώς έδαφος…)
-Σε άλλο μέρος της συνέντευξής του επίσης είπε: …Πολύ αμφιβάλλω ότι θα έχουμε ποτέ πραγματικά ενωμένη την Ευρώπη ή και όλο τον κόσμο. Πιστεύω όμως ότι στο πρόβλημα της Ενότητος των λαών, η Ορθοδοξία προσφέρει μία αρίστη επίλυση, επειδή κατ’ αρχάς δεν προβάλλει τον εθνικισμό και έχει βάση την Αλήθεια και την Αγάπη.
-Η Παναγία! που έφερε στον κόσμο τον Θεάνθρωπο Χριστό, είναι η εικόνα της απεριόριστης θείας αγάπης. Έτσι μάθαμε και μ’ αυτό τον τρόπο μεγαλώσαμε τόσο εμείς όσο και οι παλαιότεροι από εμάς.
Παράδοση που ξεκινά εδώ και περίπου δύο χιλιάδες χρόνια λίγο μετά δηλαδή από την γέννηση του Χριστού, όταν ο Απόστολος Παύλος ήλθε στην Ελλάδα και δίδαξε στο ανήσυχο πνεύμα των Ελλήνων αυτό που από μόνοι τους επιθυμούσαν να οριστικοποιήσου το τέλος των παλαιών θεών και να εγκολπωθούν την ύπαρξη του ενός μοναδικού και αληθινού Θεού.
-Το Χριστιανικό στοιχείο αναμείχθηκε με το ελληνικό, που βρισκόταν τους τελευταίους προ Χριστού αιώνες σε παρακμή και έψαχνε για μια νέα ταυτότητα ή όπως μας εξηγεί ο Γρηγόριος Νύσσης τελούσε σε διαρκή κατάσταση εγκυμοσύνης, χωρίς να κατορθώνει να τεκνοποιήσει.
-Ο καρπός της ζωογόνου αυτής ένωσης έμελλε να μεγαλουργήσει με την δημιουργία ενός ιδιαίτερου πολιτισμού που διαρκεί μέχρι σήμερα και καλείται ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.
Πως! Ενώθηκε η αρχαιοελληνική σοφία του αρίστου και τέλειου με την χριστιανική του εναρέτου και της αγάπης.
-Σήμερα ο άνθρωπος σε πολλά έχει ξεφύγει από το πλαίσιο της Ελληνοχριστιανικής ζωής. Μέσα στις δύσκολες ώρες που περνάμε καθημερινά, το άτομο αναπτύσσεται λανθασμένα και γίνεται ένα ξεπερασμένο γρανάζι το απρόσωπου συστήματος που κανείς δεν ελέγχει. Η κυριαρχία του ανωνύμου και η ταύτιση του κακού με την εξουσία και την δύναμη είναι σε κάθε βήμα μπροστά μας.
-Ένας ολοκληρωμένος αντιανθρωπισμός, που αποσυνθέτει και αντικειμενοποιεί τον άνθρωπο, βρίσκεται σε εξέλιξη.
-Οι υπάρχοντες υγιείς τύποι που υπηρετούν το καλό των πολλών, θεωρούνται ξεπερασμένοι ή συνθλίβονται από τους παθολογικούς που υπηρετούν τα συμφέροντα των ολίγων.
-Πρέπει λοιπόν ο Άνθρωπος να επανέλθει στις ρίζες του, εάν θέλει να έχει μέλλον, στην γεμάτη αγάπη και πίστη θρησκεία του, που επεκτάθηκε όχι γιατί καταπιέζει, αλλά το αντίθετο, γιατί στην ανθρώπινη σχετική ελευθερία αντέτεινε την θεία την απόλυτη ελευθερία.

***  Σε ποιους προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια οι Τούρκοι...
turkish armor
~  Εννέα άτομα συνελήφθησαν τη Δευτέρα, από τις Τουρκικές αρχές, καθώς φαίνεται ότι συνδέονταν με το Ισλαμικό Κράτος. Σύμφωνα με τα τουρκικά ενημερωτικά δίκτυα, αυτοί οι εννέα άνδρες προσπάθησαν να μπουν στη χώρα παρανόμως, αλλά τελικά συνελήφθησαν στην περιοχή Κιλίς, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.
Παρόλα αυτά οι τουρκικές αρχές δεν θέλησαν να δημοσιεύσουν την εθνικότητά τους, ή άλλα στοιχεία. Πάντως, η τουρκική αστυνομία, συνέλαβε την προηγούμενη εβδομάδα, δύο άτομα, τα οποία, όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση ετοίμαζαν επιθέσεις αυτοκτονίας κατά τη διάρκεια των εορτασμών στην Κεντρική Άγκυρα.

*** Δήλωση σοκ Μητροπολίτη! «Άρχισε η εποχή του Αντίχριστου...»
mhtropol
~  Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, προέβη σε μια ανάρτηση, στο προσωπικό του ιστολόγιο.
Στο εν λόγω κείμενο, ο ίδιος αναρωτιέται, τρομοκρατημένος, μήπως «άρχισε ήδη η εποχή του Αντίχριστου», καθώς η ανθρωπότητα μας βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις, που προκαλούν πανικό.
Το voicenews.gr σας παραθέτει αναλυτικά το κείμενο του Πατέρα Αμβρόσιου:
«Βαθειά συγκίνηση μας προξένησε η ανάγνωση της παρακάτω αναρτήσεως του αγαπητού μας κ. Στ. Πολ.!
Διηγείται αναμνήσεις από την παιδική του ζωή! Με μόνη τη διαφορά, ότι αυτή ήταν τότε η ζωή γενικώς:
Και στην πόλη και στό χωριό τό δέσιμο της οικογενείας ως θεσμού ήταν πολύ δυνατό, όπως και το δέσιμο με την Εκκλησία κλπ.
Κι' εμείς θα εγράφαμε σχεδόν ακριβώς τα ίδια, αν μας ερωτούσαν.
Παρακαλώ όλους τούς νεωτέρους σε ηλικία να αναγνώσετε προσεκτικά - και κυρίως στοχαστικά- τις παρακάτω γραμμές. Θα διαπιστώσετε πως ήταν άλλοτε η ελληνική Κοινωνία!
Έπειτα κάμετε συγκρίσεις με τα σημερινά δεδομένα. Στη συνέχεια σκεφθείτε και τον αναίσχυντο Νόμο περί Ομοφυλοφίλων! Και τότε βγάλτε τα συμπεράσματά σας!
Διερωτώμαι: Μήπως άρχισε ήδη η εποχή του Αντιχρίστου; Μήπως εισήλθαμε πιά στην μετα-μεταχριστιανική εποχή; Σημεία και δείγματα της εποχής αυτής θα είναι ο «αδόκιμος νούς"! (Ρωμ.1, 28-29) Τί είναι άραγε αυτός ο αδόκιμος νούς;
Τον περιγράφει λεπτομερώς ο Απόστολος Παύλος εις την προς Ρωμαίους επιστολήν του, κεφ. 1, στ. 24-32. Ιδού τί λέγει σε μετάφραση:
«Γι’ αυτό τους παρέδωσε ο Θεός στις επιθυμίες των καρδιών τους σε ακαθαρσία, ώστε να ατιμάζουν τα σώματά τους μεταξύ τους, αυτοί που μετάλλαξαν την αλήθεια του Θεού με το ψέμα, και σεβάστηκαν και λάτρεψαν την κτίση παρά τον Κτίστη, που είναι ευλογητός στους αιώνες. Αμήν.
Γι’ αυτό τους παρέδωσε ο Θεός σε ατιμωτικά πάθη: γιατί και τα θηλυκά τους μετάλλαξαν τη φυσική χρήση του σώματός τους στην αφύσικη,
κι όμοια και οι αρσενικοί, αφού άφησαν τη φυσική χρήση του θηλυκού, κατακάηκαν από την όρεξή τους ο ένας προς τον άλλο, αρσενικοί με αρσενικούς, ενώ κατεργάζονταν άσχημες πράξεις και λάβαιναν στους εαυτούς τους το μισθό που τους έπρεπε της πλάνης τους.
Και καθώς δε δοκίμασαν για να έχουν το Θεό με επίγνωση, τους παράδωσε ο Θεός σε κίβδηλο νου, ώστε να κάνουν όσα δεν πρέπει.
Πλήρεις από κάθε αδικία, ενεργητική κακία, πλεονεξία, ροπή προς την κακία. γεμάτοι φθόνο, φόνο, έριδα, δόλο, κακοήθεια. κουτσομπόληδες,
συκοφάντες, μισόθεοι, υβριστές, υπερήφανοι, αλαζόνες, εφευρέτες κακών, απειθείς στους γονείς, ασύνετοι, παραβάτες συνθηκών, άστοργοι, ανελεήμονες.
Οι οποίοι, μολονότι γνώρισαν καλά τη δίκαιη απόφαση του Θεού, ότι όσοι πράττουν τέτοιου είδους πράγματα είναι άξιοι θανάτου, όχι μόνο κάνουν αυτά, αλλά και ευαρεστούνται συμφωνώντας με όσους τα πράττουν»!!!.
Αδελφοί μου και Παιδιά μου εν Χριστώ, Ζούμε σε καιρούς χαλεπούς!
Όσοι έχουν μια χαλαρή επαφή με την Εκκλησία, σύντομα θα απαρνηθούν τον αληθινό Θεό!
Όσοι δηλ. θυμούνται τον Θεό τα Χριστούγεννα, τό Πάσχα και σε κάποια Μνημόσυνα γνωστών και φίλων, αυτοί θα παρασυρθούν! Χωρίς να το καταλάβουν, θα αποκοπούν από την Εκκλησία του Χριστού.
Θα τους παρασύρει η δύναμη του κακού, η έλξις της αμαρτίας!
Δεν είδατε τί έγινε με το κακόφημο Νομοσχέδιο; Το υπερψήφισαν ακόμη και συντηρητικοί άνθρωποι!
Ακόμη και οι Βουλευτές της Ν.Δ. διεχωρίσθησαν! Άλλοι το υπερψήφισαν και άλλοι το κατεψήφισαν!
Να, λοιπόν, τι είναι ο αδόκιμος νους! Κάποια στιγμή σκοτίζεται το μυαλό μας, και τότε θαυμάζουμε αυτό που υπό κανονικές συνθήκες θα το συχαινόμασταν!
Έτσι, λοιπόν, ο παππούς ασχημονεί σεξουαλικά στην δεκάχρονη εγγονή του! Ο γυιός φονεύει την μάννα του και τον αδελφό του!
Η Βουλή των Ελλήνων προωθεί πρός ψήφιση "στα κρυφά" Νόμο, με τον οποίο μια πλειονότης Βουλευτών θα λάβουν ως αναδρομικά έκαστος ένα ποσόν γύρω στις 100.000 €!!! (Βλ. ΕΣΤΙΑ, 31.12.2015, σελ. 3).
Κάποιοι μάλιστα ανεβάζουν το ποσόν στο ύψος των 240.000 €!!!
Όποιο όμως κι άν είναι τό ύψος των αναδρομικών δυστυχώς αποδεικνύεται, ότι σε καιρούς έσχατης φτώχειας οι "Βολευτές" μας "βολεύουν" τον εαυτό τους!
«Είναι δυνατόν, την ώρα που ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση, με εξωφρενικά μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας να έχει πέσει κάτω από το όριο της φτώχειας, εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες συνεχίζουν να υφίστανται καθημερινά περικοπές και νέους φόρους, να δίνετε αναδρομικά χρήματα σε συνταξιούχους βουλευτές και παλιότερα σε δικαστικούς;» ρωτά ο κ. Αντωνιάδης τον κ. Τσίπρα».
Ας πάμε και λίγο παραπέρα. Ας προσεγγίσουμε τον εκκλησιαστικό χώρο. Εδώ λοιπόν:
1. Ανώτατος εκκλησιαστικός Ηγέτης σέ Χώρα της Ανατολης, καθώς έγραψαν οι εφημερίδες (βλ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 02.01.2016, σελ. 23) παρασημοφόρησε με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος........ τον Αλβανό Πρωθυπουργό κ. Έντι Ράμα, δηλ. ένα Μουσουλμάνο! Τί δουλειά έχει ο Τίμιος Σταυρός σε ένα άλλόθρησκο; Τελικά θα μας τρελλάνουν; Η εφημερίδα σκέπτεται πιό λογικά από τον εκκλησιαστικό αυτό Ηγέτη και γράφει: «Απορώ, πάντως, για ποιόν λόγο ένιωσε την ανάγκη να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια ο ......». Ας σημειωθή επί πλέον, ότι ο εκκλησιαστικός αυτός Ηγέτης επήνεσε δημοσίως τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας για την «συμβολή του εις την διαθρησκευτικήν ειρηνικήν συνύπαρξιν και την υποστήριξιν αυτού πρός την Ορθοδοξίαν». Καί ο συντάκτης του σχολίου επιστεγάζει τις κρίσεις του με τα εξής λόγια: «Ας σοβαρευτούν λίγο εκεί κάτω στα ........, γιατί, όπως φαίνεται, έχουν πάρει τήν κάτω βόλτα» (βλ. στήλη ΤΟ ΨΑΛΤΗΡΙ). Να λοιπόν μια ακόμη εκδοχή του «αδόκιμου νοός».
2. Μεγαλόσχημος Αρχιερεύς της 'Εκκλησίας της Ελλάδος προέβη στις παρακάτω δηλώσεις:
«Οι Ομοφυλόφιλοι, όπως όλοι οι άνθρωποι, είναι δημιουργήματα του Θεού και ισχύει γι' αυτούς ο αντίστοιχος σεβασμός και η τιμή»!
Τό «σεβασμός» ενδεχομένως να είναι συζητήσιμο. Αλλά «καί η τιμή»; Θα τρελλαθούμε!
Όσον αφορά δέ το «δημιουργήματα του Θεού», δηλ. ο λόγιος αυτός Δεσπότης με άλλα λόγια μας λέγει, ότι ο Θεός φταίει, όταν ο γνωστός πιά στο Πανελλήνιο ανώμαλος τύπος ασπάζεται δημοσίως μέσα στη Βουλή τον «σύντροφό» του στόμα με στόμα, ή όταν κάποιος το παίζει καί ομαλός και ανώμαλος!
Και γυναικάς καί σοδομίτης! Κατά τόν Πελοποννήσιο Μεγαλο-Αρχιερέα εις όλους αυτούς εμείς οπωσδήποτε οφείλουμε και σεβασμό καί τιμή!!!!
Προσοχή, παρακαλώ: νά τιμάτε τους ανώμαλους τύπους! ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΟΓΙΑ! Άλλος Δεσπότης τα εξεστόμισε!
Τό πρόβλημα αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα, άν λάβουμε υπ' όψει μας τά λόγια ενός άλλου λογίου Κληρικού, παιδοψυχιάτρου παρακαλώ, ο οποίος σε σύγγραμμά του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τά εξής φρικτά λόγια: «Πῶς μποροῦμε νά καταλογίσουμε ἐγωκεντρικότητα σέ ἕναν ὁμοφυλόφιλο, ὁ ὁποῖος ἀγαπᾶ τόν σύντροφό του μέ πιστότητα καί ἀφοσίωση;» (σ. 159)
(Βλ. τό βιβλίο «Χριστιανική ζωή καί σεξουαλικές σχέσεις», ἐκδ. «Ἐν πλῷ», Ἀθήνα, Μάρτιος 2015, σσ. 149-179).
Τα στοιχεία αυτά αντλούμε από τό Περιοδικό "Παρακαταθήκη», τεύχος 103 σε άρθρο με τίτλο ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ «ΑΜΝΗΣΤΕΥΟΥΝ» ΤΗΝ OΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ. Εκεί, λοιπόν, διαβάζουμε και τα εξής ανατριχιαστικά!
«Επανερχόμεθα, διευρύνοντας τό θέμα, γιατί οι θλιβερές αποκαλύψεις δέν φαίνεται νά προσέχθηκαν, όσο θά έπρεπε καί από αυτούς, πού θά έπρεπε. Έτσι λοιπόν μετά μεγάλης μας λύπης βλέπουμε ότι κάποιοι κληρικοί καί θεολόγοι προσπαθούν νά εξωραΐσουν καί νά «αμνηστεύσουν» ακόμη καί τό βδελυκτό, στά μάτια του Θεού, πάθος της ομοφυλοφιλίας, ούτως ώστε νά προβάλλεται πλέον αυτή όχι ως αμαρτία, πάθος καί ψυχιατρικό πρόβλημα, αλλά ως τάση, κατάσταση, καί φυσικό ιδίωμα.
Η θλιβερή αυτή προσπάθεια των «μοντέρνων» αυτών θεολόγων καί κληρικών εντάσσεται στό γενικότερο πλαίσιο της «μεταπατερικής» (δηλ. αντι-πατερικής) γραμμής καί «θεολογίας», πού έχει εκδηλωθεί
τά τελευταία χρόνια».
Να, λοιπόν, τι θα πεί αδόκιμος νούς! Βλέπεις τα πράγματα από τήν ανάποδη! Το μαύρο το θεωρείς άσπρο!
Το ψέμμα το θεωρείς αναγκαίο! Την ανηθικότητα, ηθικότητα, το αισχρό το βαπτίζεις αθώο, το παρά φύσιν ως φυσικό, το κουσούρι ως αθώα συνήθεια κλπ. Να, λοιπόν, ο «αδόκιμος νούς» σέ όλη του την .......λαμπρότητα!.
Επομένως, όσοι από εμάς δεν προσπαθήσουμε να ισχυροποιήσουμε τους δεσμούς μας με τον Σωτήρα Χριστό, δηλ. να γίνουμε ζωντανά Μέλη της Εκκλησίας καί ενεργά κύτταρα του εκκλησιαστικού σώματος, κινδυνεύουμε να χαθούμε!
Όσοι θα καταστούν «κολασμένοι» από αυτή τή ζωή, γιατί να παραπονεθούν, εάν τελικά κληρονομήσουν μιά θέση στήν Κόλαση; Εκεί δεν είναι το Βασίλειο των κολασμένων;
Δεν μπορούμε μετά βεβαιότητος να πούμε, ότι άρχισε ήδη η περίοδος του Αντιχρίστου, οπότε τα φαινόμενα αυτά θα είναι η καθημερινή πραγματικότης, εν τούτοις κάτι άρχισε να κινείται! «Ξεκίνησαν επίσημα στις ΗΠΑ να υμνούν τον Σατανά», διαβάζουμε στην ιστοσελίδα «shmantikanea.blogspot.gr»
Αδελφοί μου, «στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου», λέγει η Εκκλησία μας σε κάθε λειτουργία!
Ο δε Απόστολος Παύλος έγραψε πρός τους Κολοσσαείς: «Ει ουν συνηγέρθητε τω Χριστώ, τα άνω ζητείτε, ....τα άνω φρονείτε, μη τα επί της γής»! ( κεφ. 3, στ. 1-3). Πρόσχωμεν!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ,ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΤΟΣ!
ΜΕ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΛΗ ΖΩΗ! και
ΜΕ ΚΑΡΠΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΜΑΣ ΖΩΗ!
Αίγιον, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ»

***  Πριν λίγο! Δυνατός ανεμοστρόβιλος χτύπησε ελληνικό... (ΕΙΚΟΝΕΣ)
annemost
~ Ανεμοστρόβιλος χτύπησε την Ρόδο τα ξημερώματα της Δευτέρας και συγκεκριμένα το χωριό Απολακκιά.
Άφησε πίσω του αρκετές ζημιές σε καμινάδες, ηλιακούς θερμοσίφωνες, κεραμοσκεπές, ενώ αναποδογύρισε λυόμενη κατοικία.
anem
rodos

*** Πριν λίγο! Σεισμός στη Λευκάδα...
leyka
~     Σεισμός 4,7 βαθμών Ρίχτερ έγινε στις 20:00 στην Λευκάδα.
Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 28 χλμ νοτιοδυτικά της Λευκάδας με εστιακό βάθος 10 χλμ, ανακοίνωσε το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο.

*** Πλεόνασμα 10,5 εκατ. ευρώ για το 2015 στο Δήμο Καλαμάτας!

 Με υπόλοιπο 10.540.888,24 ευρώ «έκλεισε» το Ταμείο του Δήμου Καλαμάτας για το 2015, σύμφωνα με τις καταστάσεις που ο ειδικός ταμίας Σπύρος Σαρδέλης παρέδωσε στο δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα. Αυτό, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, καταδεικνύει νοικοκυρεμένη διαχείριση, ενώ όλα τα στοιχεία είναι ελεγμένα και όλες οι διαδικασίες είναι εγκεκριμένες από υπερκείμενες Αρχές, οι δε έλεγχοι είναι συνεχείς. Σημειώνεται πως ο Δήμος Καλαμάτας πέτυχε τα παραπάνω παρά την οικονομική κρίση και τη μείωση των πόρων τους οποίους χορηγεί το κράτος μέσω ΚΑΠ και ΣΑΤΑ κατά 65% περίπου σε σχέση με το 2009 και παρά το μεγάλο κόστος της διαχείρισης απορριμμάτων. - 

***  117 χρόνια «Θάρρος»

Ένας νεαρός επιστήμονας, ο Ιωάννης Αποστολάκης, στις 4 Ιανουαρίου 1899 εξέδωσε την ημερήσια εφημερίδα «Θάρρος», έπειτα από δύο χρόνια έκδοσης της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Πρόνοια». Σκεπτόμουν πως κάθε χρόνο, γράφοντας ένα μικρό σημείωμα για τη μέρα αυτή, έχω εξαντλήσει ό,τι πιστεύω και ό,τι σκέπτομαι για το «Θάρρος», αναπόσπαστο κομμάτι της οικογένειάς μου, στην οποία το πάθος γι’ αυτό τον τίτλο μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά. Ο γραπτός λόγος είναι η αδυναμία μου, λόγω του επίσημου χαρακτήρα του και της μακροβιότητάς του. Είναι η προτίμησή μου, γιατί μπορεί να νικά τη φθορά του χρόνου και τις αδυναμίες της μνήμης. Είναι, άλλωστε, αξιοσημείωτη η φράση “verba volant, scripta manent”, όπου στην ελληνική αποδίδεται ως «τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν», υπογραμμίζοντας τη μακρόβια σταθερότητα του γραπτού λόγου σε σύγκριση με τη φευγαλέα αστάθεια του προφορικού. Ο γραπτός λόγος είναι ο λόγος κοινωνικής χρησιμότητας. Επιτρέπει στην κοινωνία ή το έθνος να μην ξεχνούν κείμενα καταστατικού χαρακτήρα και ιστορικής σημασίας (Σύνταγμα, νόμος, συνθήκες…). Χωρίς γραπτό λόγο, πολιτική δεν μπορεί να υπάρξει. Μπορεί, άραγε, ένας πολιτισμός να βασιστεί στην τεχνολογία για να διατηρήσει τη μνήμη; Μόνο ίσως γι’ αυτό ο γραπτός λόγος πάντα θα υπερέχει, χωρίς να σημαίνει πως είναι «ανώτερος» του προφορικού.. Πρόκειται απλά για δύο διαφορετικά είδη λόγου, το καθένα από τα οποία παρουσιάζει τις ιδιαιτερότητές του, εξίσου σημαντικά για την ύπαρξη πολιτισμού. Ο Μπρούνο Σνελ, διαπρεπής καθηγητής του Πανεπιστημίου του Αμβούργου, είχε πει: «Η ελληνική γλώσσα είναι το παρελθόν των Ευρωπαίων». Κι εμείς καλούμεθα, όχι απλά να επαναλαμβάνουμε τα λόγια που μας κολακεύουν, αλλά να διατηρήσουμε πλούσια και ζωντανή αυτή τη γλώσσα. Ο καθένας μας έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης σ’ αυτό το χρέος… Στο γραπτό λόγο, λοιπόν, αφιερώνω τα 117α γενέθλια του «Θάρρους». Άντα Αποστολάκη - 

***  Το αυτοματοποιημένο δωμάτιο μαθητή από τη Μεσσηνία στην εκπομπή "People" (βίντεο)         
       
Το 17χρονο μαθητή Νίκο Μπαρτζελιώτη, που έχει αυτοματοποιήσει το δωμάτιό του θα παρουσιάσει αυτή την εβδομάδα η εκπομπή "People" του Θοδωρή Σαραντόπουλου στο Ionian Channel.
Η προβολή θα γίνει απόψε, το βράδυ της Τρίτης στις 10 μ.μ. και σε επανάληψη την Τετάρτη στις 6 μ.μ. Συγκεκριμένα η εκπομπή θα δείξει πώς ο μαθητής μπορεί να χειριστεί τις βασικές λειτουργίες του δωματίου του από οπουδήποτε στον κόσμο, αλλά και μία συνέντευξη με την πρόεδρο της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας, η οποία αφηγείται την ιστορία της επιτυχημένης πορείας 25 χρόνων στο παιδικό - εφηβικό θέατρο. 
Video: People - 5th show , https://youtu.be/dTLXcMbgusA .-
 
*** 2o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου-Καλαμάτας, από τις 20 εως τις 31 Ιανουαρίου
 Το «2o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου-Καλαμάτας» θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 31 Ιανουαρίου από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας. Το 1ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου (σε συνέχεια του Πανοράματος Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας «Τεκμηρίωσις» που είχε διεξαχθεί τον Ιανουάριο του 2014) είχε μεγάλη επιτυχία και από προσέλευση κόσμου και από ποιότητα ταινιών και ήταν ένα πολιτιστικό γεγονός που συζητήθηκε, όχι μόνο στην Καλαμάτα, αλλά και στις άλλες πόλεις που το φιλοξένησαν, όπως η Τρίπολη, η Σκάλα Λακωνίας, η Αμαλιάδα και η Μεγαλόπολη. Το Φεστιβάλ, με επίκεντρο την Καλαμάτα, περιλαμβάνει ένα πανόραμα 70 ελληνικών και ξένων κινηματογραφικών παραγωγών της τελευταίας 5ετίας. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει η Τζίνα Πετροπούλου σε συνεργασία με τη σκηνοθέτιδα Κλεώνη Φλέσσα (και οι δύο είχαν την επιμέλεια του περσινού φεστιβάλ). Όλες οι προβολές, οι παράλληλες εκδηλώσεις και τα σεμινάρια θα είναι και φέτος ελεύθερα για το κοινό. Μεταξύ των ξένων καλεσμένων θα είναι η Frode Storaas από τη Νορβηγία και ο Martin Gruber από τη Γερμανία, εθνολόγοι-σκηνοθέτες, στο πλαίσιο αφιερώματος στο εθνογραφικό ντοκιμαντέρ, καθώς και οι Manolo Sarmiento από τον Ισημερινό και Hugo Mata από το Σαλβαδόρ, στο πλαίσιο αφιερώματος στο ιβηροαμερικάνικο ντοκιμαντέρ. Μέρος του προγράμματος του Φεστιβάλ θα προβληθεί και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου (Άργος, Σκάλα Λακωνίας, Αμαλιάδα), όπως έγινε και τον Ιανουάριο του 2015. Επίσης, θα παρουσιασθεί η πρώτη καθαρά μεσσηνιακή παραγωγή ντοκιμαντέρ με τίτλο It’s all Jazz to me σε σκηνοθεσία Κυριάκου Λιαράκου. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ γυρισμένο στη Μάνη και τη Νορβηγία με θέμα την ιστορία μουσικών της τζαζ που συμμετείχαν στο φεστιβάλ τζαζ που γίνεται στην Καρδαμύλη εδώ και 3 χρόνια. Στην τελετή έναρξης θα συμπράξουν Νορβηγοί και Μεσσήνιοι μουσικοί. Οι μουσικοί που θα παρεβρεθούν είναι οι Ann Helen Hjemli (τραγούδι), Jhonny Lauritzen (πνευστά) και Rodrigo Villagra (κοντραμπάσο).Σεμινάρια και παράλληλες εκδηλώσεις -Σεμινάρια οπτικής ανθρωπολογίας από τους Frode Storaas και Martin Gruber. Τα σεμινάρια θα γίνουν σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Τμήμα Πολιτισμικής Διαχείρισης και απευθύνονται και στο ευρύ κοινό. Σάββατο 23, Δευτέρα 25 και Τρίτη 26 Ιανουαρίου. Χώρος Αμφιθέατρο Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. -Αφιέρωμα στο εθνογραφικό ντοκιμαντέρ. Κυριακή 24 Ιανουαρίου. Αμφιθέατρο Εργατικού Κέντρου. -Αφιέρωμα στον Γιώργο Κολόζη με την προβολή 6 ταινιών του, τις οποίες θα προλογίσει ο σκηνοθέτης. Αμφιθέατρο Εργατικού Κέντρου. -Σεμινάριο παραγωγής εκπαιδευτικού ντοκιμαντέρ από το σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ «Μαύρη Θύελλα» Νίκο Καλλαρά. Χώρος Καλλιτεχνικό Στέκι, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Ιανουαρίου. -Παρουσίαση βιβλίου της Πέπης Ρηγοπούλου με τίτλο «Θάλαμος ανανήψεως» με εισηγητή το δημοσιογράφο Ηλία Μπιτσάνη. Σάββατο 23 Ιανουαρίου 12.00 στον χώρο του καφέ Μπουκαδούρα στο Πάρκο του Λιμενικού. -Ημερίδα με θέμα «Τέχνη και ψυχολογία» στη Μεσσήνη. Την ημερίδα συντονίζουν η Τέσση Λαζαράτου, ψυχολόγος, και ο Θανάσης Κουρής, ψυχίατρος, ενώ θα παρευρίσκονται και οι σκηνοθέτες Σταύρος Ψυλλάκης με το ντοκιμαντέρ «Ο άνθρωπος που ενόχλησε το σύμπαν», Πέπη Ρηγοπούλου με το ντοκιμαντέρ «Σρέμπερ» και Κλεώνη Φλέσσα με το ντοκιμαντέρ «Νίκος Δραγούμης. Ένας ζωγράφος στη σκιά της ιστορίας». Κυριακή 24 Ιανουαρίου 6.00 μ.μ. Χώρος Πνευματικό Κέντρο Μεσσήνης. -Τζαζ «jam sessions» με Νορβηγούς και Έλληνες μουσικούς στο καφέ Μπουκαδούρα στο Πάρκο του Λιμενικού, την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου. Ιδιαίτερη σημασία θα παίξει και φέτος η εκπαιδευτική ζώνη, που και τις δύο προηγούμενες χρονιές έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Πάνω από 3.500 μαθητές παρακολούθησαν πέρσι την εκπαιδευτική ζώνη και 2.100 μαθητές το 2014. Φέτος, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν με Έλληνες και ξένους σκηνοθέτες, των οποίων τα ντοκιμαντέρ θα προβληθούν στη διάρκεια της εκπαιδευτικής ζώνης. Το φεστιβάλ διοργανώνεται με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, του Δήμου Άργους, της Νορβηγικής Πρεσβείας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθήνας, της ΚΕΑΔΗΜ και σε συνεργασία με το Goethe Institut, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας, την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και το Φεστιβάλ Αρχαιολογικού Ντοκιμαντέρ «Αγών». - 
 
*** Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το 4ο Καλαματιανό Καρναβάλι- Οι ημερομηνίες 

  Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Δημαρχείο της Καλαμάτας έγιναν γνωστά τα πρώτα στοιχεία για το Καρναβάλι της Καλαμάτας που θα γίνει φέτος για 4η χρονιά. Η έναρξη αυτού θα γίνει στις 27 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στις 13 Μαρτίου. Αναλυτικό ρεπορτάζ αύριο στο "Θάρρος". - 
 
***  Κανονικά τα Θεοφάνεια στην προκυμαία της Καλαμάτας          
     
Σήμερα θα διαβάσετε στο «Θάρρος» ότι στις 5.00 το απόγευμα θα γίνει αγιασμός των υδάτων στο κολυμβητήριο της πόλης.
Να διευκρινιστεί, επειδή πέρυσι υπήρξε σύγχυση, ότι αύριο θα γίνει κανονικά ο καθαγιασμός των υδάτων στην προκυμαία της Καλαμάτας. Το διευκρινίζουμε, γιατί πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί γίνεται μια μέρα νωρίτερα και, μάλιστα, σε κολυμβητήριο, αφού η Καλαμάτα έχει θάλασσα.
Π.Μπ. 

*** Προβολή της ταινίας “Europa” από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη

Την ταινία “Europa” θα προβάλει την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου, στις 9.15 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του ΟΑΕΔ στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη. Η εν λόγω ταινία είναι η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Δανού σκηνοθέτη Λαρς φον Τρίερ και ήταν η τελική ταινία στην τριλογία του Europa μετά τις ταινίες Element of Crime (1984) και Epidemic (1987). Με σενάριο γραμμένο από τον ίδιο τον φον Τρίερ, αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού, ιδεαλιστή, γερμανικής καταγωγής Αμερικανού, ο οποίος ελπίζει να «δείξει κάποια καλοσύνη» στο γερμανικό λαό αμέσως μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Στην κατεχόμενη από τις ΗΠΑ Γερμανία, προσλαμβάνεται και πιάνει δουλειά ως οδηγός νυχτερινού τραίνου για το σιδηροδρομικό δίκτυο Zentropa, ερωτεύεται μια μοιραία γυναίκα και εμπλέκεται σε μια φιλο – ναζιστική τρομοκρατική συνωμοσία. Το “Europa” εντάσσεται σε ένα πειραματικό ύφος κινηματογραφικής γραφής, συνδυάζοντας σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του μαύρου και άσπρου με περιστασιακές εισβολές του χρώματος, ενώ η πλοκή με τους πρωταγωνιστές να εμπλέκονται με μικρού μήκους αναδρομές στο παρελθόν και το layering διαφορετικών εικόνων, της μιας πάνω στην άλλη, δημιουργούν ένα σουρεαλιστικό αποτέλεσμα. Οι χαρακτήρες της ταινίας, η μουσική, οι διάλογοι και η πλοκή είναι συνειδητά μελοδραματικοί και ειρωνικά μιμητικά των συμβάσεων του φιλμ νουάρ. Η ταινία κέρδισε τρία βραβεία στο Φεστιβάλ Καννών 1991. Είσοδος: 4 ευρώ, ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών. - 

***   Βάνδαλοι ασχημόνησαν στο ηρώο του Κοπανακίου         
     
Τη θλιβερή και ντροπιαστική για την ιστορική μνήμη εικόνα του βανδαλισμού του ηρώου στη μνήμη των υπέρ πατρίδος πεσόντων στο Κοπανάκι αντίκρισαν το πρωί της Κυριακής κάτοικοι και επισκέπτες.
Οι ιερόσυλοι είχαν γράψει με κόκκινο σπρέι πάνω στο ηρώο τις λέξεις «φασίστες», «κουφάλες», «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ» και είχαν κάνει σφυροδρέπανα, αστέρια και το «Α» των αναρχικών. Η τοπική κοινωνία του Κοπανακίου είναι συγκλονισμένη από το βανδαλισμό, που, δυστυχώς, έγινε για δεύτερη φορά, καθώς είχε ξανασυμβεί πριν από μερικά χρόνια.
Σε σχετικό, δε, δελτίο Τύπου του Δήμου Τριφυλίας αναφέρεται: «Τα ξημερώματα της Κυριακής 3 Ιανουαρίου 2016, ανόητοι, ανιστόρητοι, προκλητικοί και βλάσφημοι βάνδαλοι ασχημόνησαν εις βάρος του ηρώου μας στη Δημοτική Κοινότητα Κοπανακίου. Πρόσβαλαν την υπέρτατη αξία του πολιτισμού μας, που είναι ο σεβασμός των νεκρών μας. Πρόσβαλαν την ιστορία μας, πρόσβαλαν τα ιερά και τα όσια της κοινωνίας μας. Οι θρασείς ιερόσυλοι, τα απρόσωπα φαντάσματα της νύχτας, οι επαναστάτες της πεντάρας δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας. Η ιστορία δε διαγράφεται, δεν αλλοιώνεται και δε χαλκεύεται με χρώματα και μπογιές και δεν ξαναγράφεται με ανοησίες και αυθαίρετες ερμηνείες. Ο Δήμος εκφράζει τη λύπη του και την έντονη αγανάκτησή του για τη βεβήλωση του μνημείου, όπως και κάθε μνημείου, διαμηνύοντας πως τέτοιες προκλητικές και μισαλλόδοξες ενέργειες δε διαγράφουν ούτε την ιστορία ούτε τη μνήμη του λαού. Οι Τριφύλιοι πολίτες δεν ενστερνίζονται και δεν αποδέχονται ενέργειες που καλλιεργούν το μίσος και τη διχόνοια. Η Δημοτική Αρχή με σεβασμό στην ιστορική μνήμη θα παρέμβει άμεσα για τον καθαρισμό και την αποκατάσταση του μνημείου».
Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κοπανακίου, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, κατήγγειλε το βανδαλισμό στο Α.Τ. Κοπανακίου, το οποίο διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών. 

***

***   Αθλητική  ενημέρωση  :
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σ΄ όλους και
ΜΙΑ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ
με  πολύ ΥΓΕΙΑ  και  ΑΝΘΡΩΠΙΑ  !!
Α.Π. Σ.  ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ  1955
***    Αυτόν τον αλήτη "τάιζαν" η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός... basket ~   Η Φενέρμπαχτσε επικράτησε του Παναθηναϊκού στον αγώνα μπάσκετ, ενώ λίγες ώρες μετά ο παίκτης της, Πέρο Άντιτς, ανάρτησε φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την λεζάντα «Μία και ενιαία Μακεδονία».
Αμέσως ξεκίνησε θύελλα αντιδράσεων για την προκλητική κίνηση του παίκτη καθώς πολλοί Έλληνες φίλοι του Μπάσκετ των υποστήριζαν σθεναρά.insta

*** Το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος:
Live score: Λάρισα-Αστέρας (0-0), Βέροια-Ηρακλής (19:30)
Τρίτη 5 Ιανουαρίου  2016
 Λάρισα-Αστέρας Τρίπολης  0-3  , (0-1) .- ^
Τα  γκολ  : 18΄ Γιαννούλης , 64΄ Φούντας  , 90+3  ΄ Μουκάμ .-
Διαιτητής: Φωτιάδης (Σερρών)
ΛΑΡΙΣΑ (Ράτκο Ντόστανιτς): Καβουσάκης, Μασούρας, Κοντοχρήστος, Κομεσίδης, Γιοβάνοβιτς, Αναστασόπουλος, Λαμπρόπουλος (69΄ Κουτσιανικούλης), Ουρτάδο (75΄ Ναγιάρ), Πάτο, Μπουντόπουλος (57΄ Μαρουκάκης), Μπόγιοβιτς
 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Γιαννούλης, Σανκαρέ, Αλόκο, Κιτοκό, Ντουντού (23΄ λ. τρ. Χαμντανί), Κουρμπέλης (79΄ Τορμένα), Δημούτσος (46΄ λ. τρ. Φούντας), Τσοκάνης, Μούκαμ, Παπαδόπουλος

Με το ένα πόδι στους «8» ο Αστέρας, κοντά και ο Ηρακλής
~  Βέροια-Ηρακλής  0-1  , (0-0) .- ^
Τα  γκόλ  : 73΄ Μπαρτολίνη  .-
Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)
Κίτρινες: Αμπντούν, Νάστος, Μαραγκός - Μπουκουβάλας, Στάμου
 ΒΕΡΟΙΑ (Γιώργος Γεωργιάδης): Καντιμοίρης, Νάστος, Μαραγκός, Όστοϊτς, Νέτο, Άρτσε, Σιόντης, Αμπντούν (60΄ Αμπντούν), Μαγιέφσκι (79΄ Μελικιώτης), Ναζλίδης, Καϊκούτ (60΄ Κόλα)
ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Κυριακίδης (64΄ Σαραμαντάς), Στάμου (71΄ Πορτουλίδης), Ιντζόγλου, Κάσσος, Τσιλιανίδης, Ρομάνο (90΄ Τσώτρας), Βέλλιος
Τετάρτη 6 Ιανουαρίου  2016
Δημ. Περιβολίων 15:00 Πλατανιάς-Ατρόμητος
Δημ. Λιβαδειάς 17:15 Λεβαδειακός-ΑΕΚ
Παγκρήτιο Στάδιο 17:15 Εργοτέλης-Πανιώνιος
Δημ. Μυτιλήνης 19:15 ΑΕΛ Καλλονής-ΠΑΟΚ

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016
Ζωσιμάδες 15:00 ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός
Δημ. Περιβολίων 17:15 Χανιά-Ολυμπιακός

* Οι αγώνες ρεβάνς θα γίνουν 12, 13 και 14 Ιανουαρίου.

***  Δευτέρα 4 Ιανουαρίου  2016 ====================
Προβλημάτισε αλλά νίκησε τον Παναιτωλικό ο ΠΑΟ
Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός  4-2 , (2-2) .- ^
Τα γκόλ  : Από δύο γκολ για τους «πράσινους» πέτυχαν οι Αμπέντ (6΄, 90΄+3) και Πέτριτς (11΄,51΄), ενώ για τους Αγρινιώτες σκόραραν οι Βιγιαφάνες (2΄) και Μαρκόφσκι (16΄).
Διαιτητής: Αθ. Τζήλος
Κίτρινες: Εσιέν, Αμπέντ - Κάπελ, Μύγας
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α.Στραματσόνι): Στιλ, Βέμερ, Ταυλαρίδης, Τελάντερ, Νάνο, Εσιέν, Αμπέντ, Πράνιτς, Κλωναρίδης (63΄ Καλτσάς), Καρέλης (83΄ Μπεργκ), Πέτριτς (76΄ Λαγός).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γ.Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μάρτιν (87΄ Καμαρά), Κούσας, Βιγιαφάνες (79΄ Βασιλείου), Κάπελ, Παπάζογλου, Μάκος, Μαρκόφσκι, Μάρκος Πάουλο, Μύγας, Ουαρντά
Βίντεο  από τον αγώνα  :
~ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  4-2  Α΄ ημίχρονο   2-2  τα γκόλ 16η  αγων   4/1/2016 : https://youtu.be/X-JDijhcF3o   .-                                                                                                                                           
~ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  4-2  δηλώσεις  γκόλ  16η  αγων   04/01/2016: https://youtu.be/EcSVX9fEDrM .-
~ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  4-2   3ο  γκόλ  4-1-2016  16η  αγων : https://youtu.be/M1ieCjBKHm4 .-

***  Προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο ο Παναθηναϊκός  ,
 Ζητάει μείωση της ποινής τουΠροσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο ο Παναθηναϊκός

~ Η προσπάθεια του Παναθηναϊκού να δικαιωθεί για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό συνεχίζεται.
Μετά την απόρριψη της έφεσης που είχαν καταθέσει οι «πράσινοι» στη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ κατά της τιμωρίας που τους είχε επιβληθεί πρωτόδικα για τα επεισόδια μέσα κι έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στο ματς με τον «αιώνιο» αντίπαλο, η ΠΑΕ προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο.
Οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» ζητούν τη μείωση της ποινής που τους επιβλήθηκε (-3 βαθμοί κι έχασαν το ματς «στα χαρτιά», αλλά και πρόστιμο 190.000 ευρώ), ενώ αξίζει να επισημανθεί ότι είναι η πρώτη φορά που το Διαιτητικό Δικαστήριο θα κληθεί να ασχοληθεί και εκδώσει απόφαση για ένα τέτοιο ζήτημα, μετά το νέο αθλητικό νόμο που έφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.

***  Ανανέωσε μέχρι το 2017 με τον ΠΑΟ ο Ταυλαρίδης
«Καρφιά» Πράνιτς για ΟΣΦΠΑνανέωσε μέχρι το 2017 με τον ΠΑΟ ο Ταυλαρίδης
Την ανανέωση του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό μέχρι το καλοκαίρι του 2017 υπέγραψε ο Στάθης Ταυλαρίδης με την ΠΑΕ να ανακοινώνει τη συμφωνία με τον 35χρονο στόπερ. Ο Ταυλαρίδης φόρεσε τα Πράσινα πριν από έναν χρόνο και λογικά η Λεωφόρος θα είναι ο τελευταίος σταθμός της καριέρας του.
Η ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την επέκταση συμβολαίου με τον Στάθη Ταυλαρίδη. Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας θα ανήκει στο δυναμικό του συλλόγου μέχρι το καλοκαίρι του 2017.
Ο Ταυλαρίδης εντάχθηκε στον Παναθηναϊκό τον Ιανουάριο του 2015».
Καρφιά Πράνιτς για Ολυμπιακό
«Καρφιά» πέταξε ο Ντάλιελ Πράνιτς, στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό που βρήκε τους «πράσινους» να επικρατούν 4-2 σε έναν όμορφο, από άποψη θεάματος αγώνα.
Ο παίκτης του Παναθηναϊκού είπε πως «όλα συμβαίνουν όλη την ώρα υπέρ μίας ομάδας», ενώ συνέχισε λέγοντας «νομίζω πως όλοι βλέπουν τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο κόσμος δεν είναι τυφλός».
Αναλυτικά:
Για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό: «Δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι. Σκόραραν γρήγορα αλλά η αντίδρασή μας ήταν καλή και μας ισοφάρισαν και πάλι. Στη συνέχεια χάσαμε τη συγκέντρωσή μας, πρέπει να πω ότι δεν παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο. Είχαμε μεγάλες αποστάσεις στον αγωνιστικό χώρο, από την άμυνα ως την επίθεση, δεν είχαμε καλή οργάνωση κατά την άποψή μου. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν κάπως καλύτερα. Ο κόουτς μας ζήτησε να οργανωθούμε καλύτερα και να είμαστε συμπαγείς. Περιμέναμε την ευκαιρία μας, γιατί είδαμε ότι έπαιζαν λίγο τρελό ποδόσφαιρο, έτρεχαν παντού. Αν οργανωθείς απέναντι σε τέτοιου είδους ομάδα σίγουρα θα σου δοθεί η ευκαιρία να σκοράρεις. Πρέπει να πω πως δεν ήταν καλό το παιχνίδι από πλευράς μας, νικήσαμε αλλά νομίζω ότι θα έπρεπε να παίξουμε καλύτερα».
Για το επερχόμενο ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα και για το αν το κύπελλο είναι πιο σημαντικό από το πρωτάθλημα: «Είναι ένα τρόπαιο, μπορούμε να κατακτήσουμε ένα τρόπαιο και θα είμαστε συγκεντρωμένοι 100%. Σίγουρα θέλουμε να προκριθούμε απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο, αλλά πιστεύω πως θα περάσουμε στην επόμενη φάση. Αλλά ξαναλέω, πρέπει να παίξουμε καλύτερα γιατί αν παίζουμε όπως σήμερα, και από τη στιγμή που έχουμε πολλά προβλήματα στα εκτός έδρας παιχνίδια, θα έχουμε πρόβλημα. Πρέπει να το αλλάξουμε αυτό και πρέπει να σκεφτόμαστε αισιόδοξα και μετά να δούμε τι θα συμβεί».
Για τη διαφορά απόδοσης στα εντός και τα εκτός έδρας: «Είναι δύσκολο να βρούμε την απάντηση. Σίγουρα όλοι μας θέλουμε να κερδίζουμε αλλά όλη αυτή η κατάσταση από την αρχή της σεζόν που δεν ξεκινήσαμε καλά. Επίσης, είναι δύσκολο να παίζεις σε άδειο γήπεδο, έχουμε ακόμη δύο παιχνίδια χωρίς κόσμο στην έδρα μας, κάτι που θεωρώ υπερβολικό. Πρέπει να χειριστούμε την κατάσταση και να προσπαθήσουμε να βρούμε την καλύτερη λύση για την ομάδα. Κοιτάζουμε μπροστά για το επόμενο παιχνίδι και θα προσπαθούμε να κερδίζουμε όλους τους αγώνες, αν είναι εφικτό. Το πρωτάθλημα έχει τελειώσει, ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής φυσικά, αλλά πρέπει να πιάσουμε τη δεύτερη θέση που είναι επίσης σημαντική και να προσπαθήσουμε να πάρουμε το κύπελλο».
Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Αν αρχίσω να μιλάω τώρα... Νομίζω πως μπορούμε να μιλήσουμε για αυτό μια μέρα αλλά θα σας πω ένα παράδειγμα. Όταν έπαιζε ο Ολυμπιακός με τον Παναιτωλικό, ήμουν στο ξενοδοχείο κι έβλεπα τον αγώνα. Ο τερματοφύλακας (σ.σ. του Παναιτωλικού) πήρε κόκκινη κάρτα, μετά από αυτό είχα πραγματικά τρελαθεί. Σκεφτόμουν πως είναι αδύνατον όλα αυτά να συμβαίνουν όλη την ώρα υπέρ μίας ομάδας, μόνο υπέρ μίας ομάδας. Αν αρχίσω να μιλάω... Νομίζω πως όλοι βλέπουν τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο κόσμος δεν είναι τυφλός. Για μένα αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Ο κόσμος έρχεται για να βλέπει αγώνες, ακολουθεί το ποδόσφαιρο και όλα αυτά δεν είναι ωραίο για αυτούς. Μπορείς να νικήσεις αν έχεις καλύτερη ομάδα, και αυτή τη στιγμή έχουν πραγματικά καλή ομάδα, είναι καλύτεροι. Αν κερδίζουν με κανονικό τρόπο, εντάξει, εγώ θα δώσω το χέρι, ήμουν πάντα τζέντλεμαν, αν κάποιος είναι καλύτερος από μένα θα πω συγχαρητήρια. Αλλά αυτά που συμβαίνουν σε τρελαίνουν».
Για την εικόνα της ομάδα εντός και εκτός έδρας: «Είναι δύσκολο να βρούμε την απάντηση. Σίγουρα όλοι μας θέλουμε να κερδίζουμε αλλά όλη αυτή η κατάσταση από την αρχή της σεζόν που δεν ξεκινήσαμε καλά. Επίσης, είναι δύσκολο να παίζεις σε άδειο γήπεδο, έχουμε ακόμη δύο παιχνίδια χωρίς κόσμο στην έδρα μας, κάτι που θεωρώ υπερβολικό. Πρέπει να χειριστούμε την κατάσταση και να προσπαθήσουμε να βρούμε την καλύτερη λύση για την ομάδα. Κοιτάζουμε μπροστά για το επόμενο παιχνίδι και θα προσπαθούμε να κερδίζουμε όλους τους αγώνες, αν είναι εφικτό. Το πρωτάθλημα έχει τελειώσει, ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής φυσικά, αλλά πρέπει να πιάσουμε τη δεύτερη θέση που είναι επίσης σημαντική και να προσπαθήσουμε να πάρουμε το κύπελλο».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Κακιούζης: Στην ΑΕΚ έκλαψα, βίωσα προδοσία, είναι όμως οικογένεια  
Η συγκινητική επιστολή αποχώρησης από την ενεργό δράση
Κακιούζης: Στην ΑΕΚ έκλαψα, βίωσα προδοσία, είναι όμως οικογένεια
Ιδιαίτερα συγκινητική είναι η ανακοίνωση του Μιχάλη Κακιούζη, με την οποία γνωστοποιεί ότι εγκαταλείπει την ενεργό δράση μετά από 21 χρόνια καριέρας. Από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της είναι εκείνο, στο οποίο μιλάει για την ΑΕΚ, όταν τον κάλεσε ο πατέρας του στο τηλέφωνο για του πει ότι έκλεισε με τη βασίλισσα. "Έκλαψα. Από χαρά. Στην ΑΕΚ έκλαψα και στη συνέχεια. Βίωσα και προδοσία και πίκρα. Τα άφησα όμως πίσω. Οικογένειά μου είναι".
Διαβάστε ολόκληρη τη συγκινητική επιστολή:
«Φεύγω…»
«"Αυτός που έχει τη συνήθεια να ταξιδεύει, ξέρει να φτάνει πάντα τη στιγμή που πρέπει να φύγει".
21 χρόνια επαγγελματικής διαδρομής. Έχοντας πλήρη επίγνωση των συνθηκών ανακοινώνω, ότι έφτασε η στιγμή ν’ αποχωρήσω. Φεύγω στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου από τη μάχιμη δραστηριότητα ως αθλητής. Διότι στη μάχιμη δραστηριότητα από άλλο πόστο θα παραμείνω. Αυτό επιβάλλει μια ανώτερη εσωτερική ανάγκη. Αυτό υπαγορεύει η φυσική νομοτέλεια της ζωής.
21 χρόνια επαγγελματικής διαδρομής, ή περισσότερα από 30 αν συνυπολογίσει κανείς τη στιγμή, που βρέθηκα με μια μπάλα στα χέρια όντας αθλητής στα Τμήματα Υποδομής του Ιωνικού στη Νέα Φιλαδέλφεια, έδωσα και την ψυχή μου. Σε ένα μεγάλο ταξίδι, που είχε κυρίως μπουνάτσες, αλλά και φουρτούνες. Που είχε τίτλους. Που είχε και ατυχίες.
Εκτιμώ, ότι ο Φάρος αποτελεί και σημειολογικά για μένα το τελευταίο λιμάνι της καριέρας μου. Το πρώτο, στην ΑΕΚ της καρδιάς μου, σαν να ήταν χθες. Τότε, που μου έπεσε το τηλέφωνο από τα χέρια. Καλοκαίρι του 1994. Ο κυρ-Χρήστος (ο πατέρας μου) με έπαιρνε από καρτοτηλέφωνο στην οδό Τρυπιά για να μου «ανακοινώσει» ότι έκλεισα στη «Βασίλισσα». Εγώ σπίτι. Δεν άντεξα. Έκλαψα. Από χαρά. Στην ΑΕΚ έκλαψα και στη συνέχεια. Βίωσα και προδοσία και πίκρα. Τα άφησα όμως πίσω. Οικογένειά μου είναι. Το «3-2» επί του Ολυμπιακού. Βαρκελώνη. Λωζάννη. Αλησμόνητα.
Ένιωσα την πρώτη μεγάλη ικανοποίηση ανεβαίνοντας στο ψηλότερο βάθρο του Κόσμου με την Εθνική Εφήβων, το 1995, όταν αμούστακα παιδιά ακόμα νιώσαμε ανατριχίλα από χιλιάδες κόσμου στο ΟΑΚΑ. Όταν ως αρχηγός της Εθνικής σήκωσα το 2005 το τιμημένο, στο Ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου ένιωσα την απόλυτη ικανοποίηση, όταν έβαλα και το δικό μου λιθαράκι μαζί με τους συμπαίκτες μου ώστε να διατηρηθεί η «επίσημη αγαπημένη» στο υψηλότερο επίπεδο.
Ένιωσα ικανοποίηση και το 2006 στη Σαϊτάμα στη νίκη σαν παγκόσμιος τίτλος επί των ΗΠΑ, αλλά και ανείπωτη στενοχώρια μετά την ήττα στον Τελικό με Ισπανία.
Καθεμιά ομάδα απ’ όσες αγωνίστηκα, σε Ελλάδα ή εξωτερικό, ήταν για μένα σημαντική, και είμαι υποχρεωμένος να ευχαριστήσω όλους όσοι μου έδωσαν την ευκαιρία να προσφέρω.
Υπήρξαν και άνθρωποι τους οποίους στενοχώρησα, με πράξεις ή λόγια μου. Είναι εγωιστικό, αλλά ζητώ να με συγχωρέσουν ή κατανοήσουν.
Ευχαριστώ τους προπονητές, που συνέβαλαν στην αγωνιστική μου ανέλιξη. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου. Ευχαριστώ τους φιλάθλους, που με στήριξαν σε όλη αυτή τη διαδρομή. Ευχαριστώ τους εκπροσώπους του Τύπου, οι οποίοι τις περισσότερες φορές υπήρξαν γενναιόδωροι μαζί μου. Ευχαριστώ την οικογένειά μου για την στήριξη διαρκείας. Ευχαριστώ και τον Θεό, διότι με αξίωσε να είμαι γερός και μου έδωσε απλόχερα όλες αυτές τις χαρές, αλλά κυρίως επειδή τα παιδιά μου με είδαν να αγωνίζομαι.
Ένα άλλο ταξίδι στον μαγικό κόσμο του αθλήματος, που όλοι αγαπάμε, θα αρχίσει από το καλοκαίρι του 2016.
Προχωράμε…
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ».

***  Η φάση των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας
 kypelo el
~  Πρεμιέρα σήμερα για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, με την ΑΕΛ που θα φιλοξενήσει την ομάδα του Αστέρα Τρίπολης ενώ η Βέροια θα φιλοξενήσει τον Ηρακλή. Και οι δύο αγώνες αναμένονται συναρπαστικοί δεδομένου του ότι Αστέρας Τρίπολης και Ηρακλής έκαναν σπουδαία εμφάνιση στα παιχνίδια της Sueprlrague, για την 16η αγωνιστική.
Η αγωνιστική δράση συνεχίζεται αύριο με τα παιχνίδια Πλατανιάς-Ατρόμητος, Λεβαδειακός-ΑΕΚ, Εργοτέλης-Πανιώνιος και Καλλονή-ΠΑΟΚ. Ενώ η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Πέμπτη με τα παιχνίδια ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός και Χανιά-Ολυμπιακός.

***  Πρόστιμο 110.000 ευρώ σε ελληνική ομάδα...
 pososa
~   Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ύψους 40.000 ευρώ εξαιτίας των όσων έκαναν οι φίλαθλοι της ομάδας κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το τέλος του ισόπαλου ματς με την Ντόρτμουντ στην Τούμπα για το Europa League.
Αν προστεθούν και οι 70.000 ευρώ που επιβλήθηκαν σαν ποινή από την UEFA για το ίδιο περιστατικό, τότε ο ΠΑΟΚ πληρώνει την ισοπαλία (1-1) με την γερμανική ομάδα με το συνολικό ποσό των 110.000 ευρώ.

***Διπλό αμυντικό “χτύπημα” με Τσόπελα, Κανταρτζή η Μαύρη Θύελλα


 
 -ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΝΤΑΝΗΣ -ΠΡΩΙΝΗ ΣΤΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Μετά τον 27χρονο τερματοφύλακα της Νίκης Βόλου Άγγελο Σταυράκη, ο Γιάννης Τσόπελας αποτελεί το δεύτερο χειμερινό μετεγγραφικό απόκτημα της Καλαμάτας. Ο 24χρονος Μεσσήνιος αμυντικός επιστρέφει στην τοπική μας ομάδα, έχοντας στο μεταξύ αγωνιστεί με Ζάκυνθο και Λαμία στη Β’ Εθνική. Στις προπονήσεις συμμετέχει από χθες και ο υψηλόσωμος 22χρονος στόπερ Γιάννης Κανταρτζής, που θεωρείται κι αυτός παίκτης της ομάδας, καθώς ξεπεράστηκε και το τελευταίο εμπόδιο, η αποδέσμευσή του από τη Νίκη Βόλου. Η συνέχεια αναμένεται να δοθεί με τους Νίκο Λιόλιο και Ανδρέα Χατζηλιόντα, αμέσως μόλις διευθετηθούν ανάλογες γραφειοκρατικές λεπτομέρειες. Και η σημερινή ημέρα αναμένεται να έχει «ειδήσεις» στο μετεγγραφικό μέτωπο, αλλά και μια αποχώρηση, καθώς θα λύσει τη συνεργασία του με τους μελανόλευκους ο νεαρός Καλαματιανός μέσος, Ηλίας Κουντάνης. Όσον αφορά στην προετοιμασία, αυτή συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, υπό τις οδηγίες του Λεωνίδα Μπίλη και των συνεργατών του, Ιωσήφ Λουκά, Μπάμπη Μπάμπαλη, εν όψει του κομβικού κυριακάτικου εντός έδρας αγώνα με τον Βύζαντα Μεγάρων, για το φινάλε του α’ γύρου της Γ’ Εθνικής που είναι πιθανόν να διεξαχθεί στο Στάδιο της Παραλίας, κατόπιν σχετικού αιτήματος της διοίκησης προς την ΕΠΟ. Μετά την απογευματινή προπόνηση στο Ασπρόχωμα, σήμερα θα γίνει εκεί πρωινή, ενώ στις 6 μ.μ. στο «Γ. Λουκαρέας» έχει προγραμματιστεί φιλικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας. Είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να ξαναμπούν στο αγωνιστικό κλίμα όλοι οι ποδοσφαιριστές που όσο να ‘ναι έχουν επηρεαστεί από τη διακοπή του πρωταθλήματος και το εορταστικό κλίμα της εποχής και φυσικά να δώσουν τα πρώτα δείγματα γραφής οι νεαποκτηθέντες.Της Χριστίνας Ελευθεράκη - 

***

 
 ~ ΑΠΟ  ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :   
~ Η Εφημερίδα  μας ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  30  Δεκεμβρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-30-2015.html .-
~H ιστορία του ψωμιού στην Ελλάδα μέσα από σπάνιο φωτογραφικό υλικό και Η  Βασιλόπιτα ,   Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/12/h.html .-                                                                          
 ~  ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Τετάρτη  30  Δεκεμβρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/30-2015.html .- 
~   Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  31  Δεκεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-31-2015.html .-

Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη 31  Δεκεμβρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/12/31-2015.html .- 
        
~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2016  :
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Ιανουαρίου 2016:  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-01-2016.html .-
~ ~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Ιανουαρίου 2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-02-2016.html .-
 Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  02  και 03  Ιανουαρίου  2016  : Εβδομαδιαία Αθλητική   Ελληνική  ενημέρωση  από  Arfara News 2016   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/01/02-03-2016.html .-
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  03  Ιανουαρίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-03-2016.html .-  ~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Ιανουαρίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-04-2016.html .-
 Η  Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  05  Ιανουαρίου  2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-05-2016.html .-
~                                                                                                                                                                                              
***  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4672 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 568 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.482   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   541 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  490. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 

*** 
    STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010    

*** 
   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4463 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2715 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2718   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9892  βίντεο   .- 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου