ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Κυριακή, 18 Απριλίου 2010

Aπό το χαμομηλάκι πάντα με αγάπη ΚΑΙ άλλα πολλά *

Aπό το χαμομηλάκι πάντα με αγάπη ΚΑΙ άλλα πολλά *ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ :

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 18/04/2010 :


· «Γιατί το Βυζάντιο»

· «Ιστορία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας»

· ΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ

«Γιατί το Βυζάντιο»
Posted: 17 Apr 2010 12:57 PM PDT
Το «Γιατί το Βυζάντιο», το καινούργιο βιβλίο της Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ, γραμμένο απευθείας στα ελληνικά, αποτελεί ένα απόσταγμα σχεδόν βιωματικό, από την πολύχρονη διδασκαλία της διαπρεπούς βυζαντινολόγου στη Σορβόννη. Απευθύνεται στο ευρύ κοινό και ειδικά σε εκείνους που τους απασχολεί το ζήτημα της ελληνικής ιστορικής συνέχειας.

«Το πόνημα αυτό», αναφέρει η ίδια, «απευθύνεται σε όσους από τους Νεοέλληνες ταλανίζονται με το πρόβλημα της ελληνικής ιστορικής συνέχειας και στους ξένους (κυρίως τους Δυτικοευρωπαίους και τους Αμερικανούς βλαστούς τους) που αρκούνται στην επιλεκτική γνώση του παρελθόντος τους, άσχετα από κάθε ιστορική πραγματικότητα και με μόνο μέλημα τη δικαίωση μιας σύγχρονης πολιτικής προσέγγισης, που υπαγορεύουν συμφέροντα και ενδιαφέροντα, ξένα συχνά από την ιστορία και το αντικείμενό της».

Η συγγραφέας επιχειρεί να αποσαφηνίσει το Βυζάντιο δια του Βυζαντίου, με πολλαπλές αναφορές σε κείμενα - κλειδιά (Τριακονταετηρικός του Ευσεβίου, Κοσμογραφία του Κοσμά Ινδικοπλεύστη, Τακτικά του Λέοντος ΣΤ' τυο Σοφού, Βίος Ιακώβου του Νεοφωτίστου, Σχόλια του Τζέτζη, Επαναγωγή κ.ά.), τα οποία, κατά τη γνώμη της, εκφράζουν συνοπτικά τα χαρακτηριστικά της βυζαντινής ψυχοσύνθεσης ή σημαδεύουν παραστατικά τομές και στροφές της ιστορίας του Βυζαντίου.

Ο στόχος της Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ είναι ο εξής, όπως τον διατυπώνει στον Πρόλογό της: «Να βάλω, κατά το δυνατόν, έστω εκ του πλαγίου και λάθρα σχεδόν, το Βυζάντιο στη θέση που τα επιτεύγματά του μας υπαγορεύουν: να πω συνοπτικά, εννοώ, αυτά που το αναδεικνύουν ως την πρώτη ευρωπαϊκή αυτοκρατορία και που εξηγούν, όχι μόνο το πολιτιστικό μεγαλείο του (και αυτό ανεπαρκώς ακόμη γνωστό), αλλά και την ασυνήθη για παγκόσμια δύναμη (όπως ήταν κάποτε το Βυζάντιο) μακροβιότητά του».

Η επιλογή των θεμάτων που αναπτύσσονται σχετίζεται κυρίως με φαινόμενα μακράς διαρκείας και μπορούν να ερμηνεύσουν το «Γιατί» της βυζαντινής πολιτικής εμβέλειας (εξ ου και ο τίτλος «Γιατί το Βυζάντιο»).Αναλύονται οι σχέσεις της πολιτείας με την εκκλησία (αυτοκράτορα και πατριάρχη), του κέντρου με την περιφέρεια (Κωνσταντινούπολης και επαρχιών), του Βυζαντίου με τους πολυποίκιλους γείτονές του, φίλους, συμμάχους ή εχθρούς.
Οι συνοριακές συρρικνώσεις, οι δογματικές διαμάχες, οι στρατιωτικοπολιτικές αντιπαλότητες και οι άνισες κοινωνικές διαβαθμίσεις που ρύθμιζαν την καθεστηκυία τάξη εξηγούν τη δυσκολία της βυζαντινής κοινωνίας αλλά και της πολιτικής να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών. Η πτώση της αυτοκρατορίας πρώτα στα χέρια των Σταυροφόρων (1204) και τελικά στους Οθωμανούς (1453) προλογίζουν την χαλεπότητα της μετέπειτα εποχής που θεμέλιό της ωστόσο μένει η πολύχρονη βυζαντινή εμπειρία: θρησκευτική, ιδεολογική και βιωματική. Απόηχός της ως τις μέρες μας μπορεί να θεωρηθεί η αμφίσημη σχέση των Νεοελλήνων με τη Δύση και με την Ανατολή, πρόβλημα της νεοελληνικής ταυτότητας.
Έγραψαν για το βιβλίο:

Το Γιατί το Βυζάντιο αποτελεί έναν άλλον τρόπο ανάγνωσης της ιστορίας του Βυζαντίου και όχι ένα ακόμη βιβλίο. Καταρχήν διαβάζεται κάθε κεφάλαιο αυτοτελώς, αν και νοηματικά όλα τα κεφάλαια συνδέονται μεταξύ τους, είναι «απαλλαγμένο» από σημειώσεις και υποσημειώσεις, κάτι που συχνά λειτουργεί αποτρεπτικά για το ευρύ αναγνωστικό κοινό, χωρίς ωστόσο να στερείται επιστημονικής τεκμηρίωσης (άλλωστε η συγγραφέας αποτελεί από μόνη της επιστημονικό εχέγγυο) και κυρίως ασχολείται με πτυχές του Βυζαντίου που έως και τις ημέρες μας επιβιώνουν μέσω των αποτελεσμάτων που προκάλεσαν τα γεγονότα εκείνης της περιόδου.
Ξένη Δ. Μπαλώτη, Διαβάζω, τχ. 504, Φεβρουάριος 2010

Ένα μαχητικό κείμενο, που διδάσκει άμα και τέρπει τον αναγνώστη και αποκαθιστά μια ιστορική αδικία, τον εξοβελισμό του Βυζαντίου από την ευρωπαϊκή ιστορία, φωτίζοντας παράλληλα πολλαπλά τη συγκρότηση της νεοελληνικής εθνικής συνείδησης. Γι' αυτό και αξίζει να διαβαστεί απ' όλους μας.
Τιτίκα Δημητρούλια, Καθημερινή, 13.12.2009Το βιβλίο κάνει βέβαια και μια ιστορική επισκόπηση, πληροφορώντας τον αναγνώστη για βασικά γεγονότα που όρισαν τη μοίρα της αυτοκρατορίας, αναλύει δε και την κεφαλαιώδη σχέση του Κράτους με την Εκκλησία, χωρίς την οποία είναι αδύνατη η κατανόηση του θέματος.

Αναλύει σε βάθος τις σχέσεις του Βυζαντίου με τη Δύση και χρησιμοποιεί πολύ συχνά τις ίδιες τις βυζαντινές πηγές για να θεμελιώσει την επιχειρηματολογία του. Δίνει δε στον αναγνώστη και τα επιχειρήματα εκείνα που θα αμφισβητήσουν παγιωμένες απεικονίσεις της εποχής ως ιδιαίτερα σκοτεινής. Μιλάει για αποφάσεις που έδειξαν ένα πολύ προοδευτικό πρόσωπο- όπως η κατάργηση της δουλείας πολύ νωρίτερα από αλλού, ήδη από τον 12ο αιώνα, ή η απαγόρευση του «μετά βασάνων εξετάζεσθαι». Μια απαγόρευση που διαφοροποιεί καίρια τις βυζαντινές πρακτικές από εκείνες της Ιεράς Εξέτασης των Δυτικών, αναδεικνύοντας και μια πιο ανθρωπιστική διακυβέρνηση.
Έτσι η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ προσφέρει ένα αντικειμενικότερο μέτρο για μια χιλιόχρονη αυτοκρατορία, που είχε αυτονοήτως τόσο σκοτεινές όσο και φωτεινές στιγμές. Και προσφέρει ένα αιχμηρό όπλο απέναντι σε όσους Δυτικοευρωπαίους κατατάσσουν ακόμα το Βυζάντιο αποκλειστικά στην Ανατολή.

Το Βυζάντιο, λέει η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, είναι ελληνόγλωσση αυτοκρατορία με εδάφη και στην Ανατολή και στη Δύση, είναι στην πραγματικότητα ο μόνος αυτοκρατορικός διάδοχος της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και, το κυριότερο, ανταποκρίνεται κατεξοχήν στον ορισμό του Πολ Βαλερί για το ποιος είναι στ΄ αλήθεια Ευρωπαίος: έχει επηρεαστεί από την ελληνική ορθολογική σκέψη, γνώρισε τους ρωμαϊκούς διοικητικούς και νομικούς θεσμούς και ζει σύμφωνα με το χριστιανικό πνευματικό πρότυπο. Με την έννοια αυτή, το Βυζάντιο υπήρξε η πρώτη ευρωπαϊκή αυτοκρατορία στην Ιστορία.
Μανώλης Πιμπλής, Τα Νέα, Βιβλιοδρόμιο, 24.10.2009

Με αυτό το σημαντικό, απλό και κατανοητό για όλους τους αναγνώστες βιβλίο, η συγγραφέας αποσαφηνίζει το Βυζάντιο δια του Βυζαντίου, χρησιμοποιώντας κείμενα - κλειδιά, και αναλύει εκείνα τα επιτεύγματα που το αναδεικνύουν ως την πρώτη ευρωπαϊκή αυτοκρατορία και εξηγούν το πολιτισμικό μεγαλείο του και την ασυνήθη για παγκόσμια δύναμη μακροβιότητά του. Με άλλα λόγια, εξηγεί το «Γιατί» της βυζαντινής πολιτικής εμβέλειας.
Μαρία Φανφάνη, Ο Κόσμος του Επενδυτή, Culture, 7.11.2009

Η ιστορία μιας χιλιόχρονης αυτοκρατορίας είναι φυσικό να προκαλεί την προσοχή των ιστορικών ερωτημάτων προς διερεύνηση. Η βυζαντινή περίοδος είναι ένα ανοιχτό πολυδιάστατο ιστορικό ζήτημα, αφού οι τεράστιες εδαφικές κατακτήσεις της ένωσαν, «παγκοσμιοποιήσαν» μια σειρά ετερόκλιτων εθνοτήτων, με διαφορετικά πολιτισμικά χαρακτηριστικά.

Η αδιαμφισβήτητη ηγεμονία του Βυζαντίου για αιώνες έθεσε την αυτοκρατορία στο επίκεντρο ενός παγκόσμιου πολιτισμού, μέσα στον οποίο οι ζυμώσεις μεταξύ των παλαιών και νέων εθνοτήτων, που ζητούσαν πιεστικά και επίμονα ρόλο στην ιστορική πραγματικότητα, δημιούργησαν μια πολύπλευρη και πολυσήμαντη ιστορική οντότητα, μπροστά στην οποία η επιστήμη της Ιστορίας θα έχει ένα ενδιαφέρον μέτωπο ανοιχτό προς μελέτη.

Είναι φυσικό οι ερμηνείες να περισσεύουν, ωστόσο για μας τους Έλληνες η βυζαντινή περίοδος αναδείχθηκε σε μείζονος σημασίας ζήτημα, γιατί μέσα από αυτήν επιβεβαιώνουμε την ιστορική μας συνέχεια, αλλά και βοηθούμαστε στο να διαμορφώσουμε τη σημερινή μας ταυτότητα. Χωνευτήρι πολιτισμών, αλλά και γεωγραφικό σύνορο που ενώνει τη Δύση με την Ανατολή, η Ελλάδα έχει κληθεί πολλές φορές να αντιμετωπίσει το ζήτημα του αυτοπροσδιορισμού της.

Το βιβλίο αυτό της γνωστής ιστορικού στοχεύει προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς φωτίζει και αναδεικνύει όλα εκείνα τα ελληνικά χαρακτηριστικά της αυτοκρατορίας, τα οποία την καθιστούν την πρώτη ευρωπαϊκή αυτοκρατορία, δίνοντας έμφαση στα πολιτισμικά επιτεύγματα, τα οποία, όπως σημειώνει, δεν έχουν εκτιμηθεί σωστά, καθώς και το γεγονός της ασυνήθιστης μακροβιότητάς της.
Ξενοφών Μπρουντζάκης, ΠοντίκιArt, 12-18.11.2009
...Το Βυζάντιο πουλάει. Ιδιαίτερα όταν τα κείμενα υπογράφει η γνωστή βυζαντινολόγος Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ. Ετσι το βιβλίο της «Γιατί το Βυζάντιο» (εκδ. Ελληνικά Γράμματα), σε λιγότερο από έναν μήνα ξεπέρασε κάθε προσδοκία και τα 8.000 χιλ. αντίτυπα. Ήδη, οι εκδόσεις τυπώνουν την 5η και την 6η έκδοση του βιβλίου. «Ήθελα να βάλω, κατά το δυνατόν, έστω εκ του πλαγίου και λάθρα σχεδόν, το Βυζάντιο στη θέση που τα επιτεύγματά του μας υπαγορεύουν», λέει η συγγραφέας. Όταν το θέμα είναι ενδιαφέρον και η υπογραφή έγκυρη το βιβλίο... τσουλάει από μόνο του.

Καθημερινή, 21.11.2009
Γλύκατζη-Αρβελέρ Ελένη
Η Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του τμήματος Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης το 1967.
Το 1976, γίνεται πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και καταγράφεται ως η πρώτη γυναίκα πρύτανης στην μέχρι τότε ιστορία των 700 χρόνων του Πανεπιστημίου.
Στη συνέχεια ανακηρύσσεται πρύτανης του Πανεπιστημίου της Ευρώπης. Επίσης, διετέλεσε Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Παρισίων, και Πρόεδρος του Κέντρου Georges Pompidou - Beaubourg.
Θεωρείται σήμερα από τις πλέον εξέχουσες πανεπιστημιακές προσωπικότητες, ιδιαίτερα στη Βυζαντινολογία, με πολύ μεγάλο αριθμό σχετικών διαλέξεων και ομιλιών ανά τον κόσμο. Η εργογραφία της είναι ιδιαιτέρως σημαντική και παραμένει σημείο αναφοράς των μελετητών.
http://www.hamomilaki.gr

«Ιστορία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας»
Posted: 17 Apr 2010 12:41 PM PDT
Το αληθινό Βυζάντιο
Το έργο-σταθμό του Κάρολου Ντιλ για την ιστορία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας προσέφερε από την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010 και για πέντε Κυριακές η «Κ.Ε.»«Η σύχρονη Ελλάδα οφείλει πολύ περισσότερα στο χριστιανικό Βυζάντιο παρά στην Αθήνα του Περικλή και του Φειδία», έγραφε στις αρχές του 20ού αιώνα ο Γάλλος ιστορικός και ακαδημαϊκός Κάρολος Ντιλ (1859-1944), ένας από τους διαπρεπέστερους βυζαντινολόγους της εποχής του, καθηγητής στα πανεπιστήμια του Νανσί, του Παρισιού και του Χάρβαρντ που, με βιβλία και τη διδασκαλία του, άνοιξε νέους δρόμους στη μελέτη του βυζαντινού πολιτισμού.

Απεικόνιση της κατάληψης της Κωνσταντινούπολης από τους σταυροφόρους
Σ' αυτόν χρωστάμε την κλασική πλέον «Ιστορία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας», έργο-αναφοράς πολύτιμο για την εθνική μας αυτογνωσία, το οποίο προσέφερε σε πέντε τόμους η «Κ.Ε.» αρχής γενομένης από την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010.
«Δεν πρέπει να φανταζόμαστε ότι στα χίλια χρόνια που επέζησε, μετά την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, το Βυζάντιο ακολούθησε μια συνεχή πορεία προς την καταστροφή. Τις κρίσεις στις οποίες παραλίγο να υποκύψει, ακολούθησαν πολλές φορές περίοδοι ασύγκριτης λάμψης», διευκρινίζει ο Ντιλ στις εισαγωγικές σελίδες της «Ιστορίας...» του. Κι ευθύς εξαρχής επισημαίνει τη σωτήρια για την Ευρώπη στρατιωτική αξία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, την άνθιση στους κόλπους της του «πιο εκλεπτυσμένου πολιτισμού του Μεσαίωνα» και την «παντοδύναμη» πνευματική επιρροή της τόσο στη Δύση όσο και στην σλαβική και ασιατική Ανατολή.

Πλούσια εικονογράφηση
Όπως παραδέχεται ο Γάλλος ιστορικός, «Θα 'ταν παιδιάστικο ν' αποκρύψουμε τα ελαττώματα αυτού του κράτους. Γνώρισε πολύ συχνά επαναστάσεις των ανακτόρων και στρατιωτικές στάσεις. Αγάπησε με πάθος τα παιχνίδια του ιπποδρόμου και ακόμη περισσότερο τις θεολογικές έριδες. Παρά την κομψότητα του πολιτισμού του, τα ήθη του ήταν συχνά σκληρά και βάρβαρα, και παρήγαγε σε μεγάλη αφθονία μέτριους χαρακτήρες και κακές ψυχές. Αλλά ό,τι κι αν ήταν, αυτό το κράτος υπήρξε μεγάλο... Κι όσο μακρινή κι αν φαίνεται η ιστορία του, δεν είναι καθόλου μια ιστορία νεκρή που πρέπει να ξεχαστεί».
Ο πρώτος τόμος του έργου δίνει μια συνοπτική εικόνα της εξέλιξης του Βυζαντίου, από την ίδρυση της Κωνσταντινούπολης το 330 έως την πτώση της το 1453. Πλούσια εικονογραφημένος με χάρτες, βυζαντινές εικόνες, νομίσματα και ψηφιδωτά -όπως και οι υπόλοιποι άλλωστε- είναι χωρισμένος σε οχτώ μεγάλα κεφάλαια που δίνουν το στίγμα της πολιτικής και των κρίσεων που αντιμετώπισαν από τον Κωνσταντίνο, τον Ιουστινιανό και τον Ηράκλειο, έως τους Ισαύρους, τους Κομνηνούς και τους Παλαιολόγους.
Στον δεύτερο τόμο, ο Ντιλ αναλύει σε βάθος τα αίτια του μεγαλείου αλλά και της παρακμής της αυτοκρατορίας στη μακρόχρονη πορεία της, εστιάζοντας στον χαρακτήρα της αυτοκρατορικής εξουσίας, στην οργάνωση και τα επιτεύγματα του στρατού, στην κοινωνική και πολιτική διαφθορά, στις συνέπειες του βυζαντινού ιμπεριαλισμού κ.ά.
Η κίνηση των ιδεών και τα καλλιτεχνικά επιτεύγματα εξετάζονται και στον τρίτο τόμο, όπου αποτυπώνεται η θέση του Βυζαντίου στον Μεσαίωνα κι αναδεικνύονται τα προβλήματα της αυτοκρατορίας σε πολιτικό, θρησκευτικό, στρατιωτικό, οικονομικό και διοικητικό επίπεδο. Ενώ στους δύο τόμους που ακολουθούν, ο Κάρολος Ντιλ ανιχνεύει τους καρπούς των επαφών που αναπτύχθηκαν από τον 10ο αιώνα έως και τα μέσα του 15ου μεταξύ Ελλήνων και Λατίνων, δίνοντας μια σειρά από γλαφυρά πορτρέτα γυναικείων, κυρίως, βυζαντινών μορφών.
Στην πινακοθήκη που φιλοτεχνεί ο Ντιλ, θα συναντήσουμε γυναίκες έντιμες και λιγότερο έντιμες, ευλαβικές ή φιλόδοξες, γυναίκες ωραίες σαν κι αυτές που «έσερνε πίσω του ο βυζαντινός Δον Ζουάν Ανδρόνικος Κομνηνός», υπάρξεις μοιραίες όπως η «Μεγάλη αμαρτωλή» Θεοφανώ. Κι ακόμα, βυζαντινές πριγκίπισσες που έφυγαν από την πρωτεύουσα του Βοσπόρου για ν' ανεβούν σε δυτικούς θρόνους, αλλά και πριγκίπισσες της Γαλλίας, της Γερμανίας ή της Ιταλίας που «μεταφυτεύτηκαν» στην Ανατολή, βιώνοντας στο πετσί τους την «έλλειψη συνεννόησης που χώριζε πάντα αυτούς τους δύο εχθρικούς κόσμους, παρά τις προσπάθειές τους να πλησιάσουν και να καταλάβουν ο ένας τον άλλον», όπως σημειώνει ο γάλλος ιστορικός. *

Της ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ (spapa@enet.gr)
http://www.hamomilaki.gr

ΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ
Posted: 17 Apr 2010 12:47 PM PDT
Η ακτιβίστρια του Βυζαντίου
Η βυζαντινολόγος της Οξφόρδης Άβεριλ Κάμερον μιλάει αποκλειστικά στο «Βήμα» για την επικαιρότητα της αυτοκρατορίας και εξηγεί γιατί η γνώση του βυζαντινού κόσμου έχει θεμελιώδη σημασία για τη Δύση
- Στην εισαγωγή του βιβλίου σας «Οι Βυζαντινοί» λέτε ότι για τους περισσότερους ιστορικούς το Βυζάντιο σχεδόν δεν υπάρχει. Πού οφείλεται αυτό κατά τη γνώμη σας; «Θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι το βιβλίο αυτό γράφτηκε πρωτίστως για ένα μη ελληνικό κοινό. Γνωρίζετε ότι τον τελευταίο καιρό συζητείται έντονα το τέλος του αρχαίου κόσμου σε σχέση με τον χαρακτήρα της σημερινής Ευρώπης και με ό,τι συνεπάγεται. Το βιβλίο δεν είναι επομένως μέρος της ορθόδοξης παράδοσης, αλλά δεδομένου ότι ανήκει στη σειρά "Οι λαοί της Ευρώπης" προσπαθεί να συμβάλει στη σφαιρικότερη γνώση μας για την ήπειρό μας, δηλαδή για την παράδοση και τον κόσμο που κληρονομήσαμε, όπως και για το τι σημαίνει για μας».

- Έχει κανείς την εντύπωση πως η ιστορία της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας είχε πολύ μικρή επίδραση στον τρόπο με τον οποίον οι ιστορικοί ερμηνεύουν αυτό που λέμε σύγχρονος κόσμος. Σημαίνει άραγε πως εξαιτίας αυτού υπάρχει ένα κενό στη σύγχρονη σκέψη; «Πιστεύω ότι η ιστορία της χριστιανοσύνης και του Βυζαντίου, όπως και όλης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου, έχει θεμελιώδη σημασία για όλους μας. Βλέπουμε άλλωστε τελευταία να εκδίδονται συνεχώς βιβλία που ασχολούνται με την πτώση των αυτοκρατοριών: της ρωμαϊκής, της αμερικανικής κτλ. κτλ. Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν μπορεί να μην αποτελεί ουσιαστικό μέρος αυτής της συζήτησης».

- Αυτό μας οδηγεί στην επόμενη ερώτηση.Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία υπήρξε προέκταση της Ρωμαϊκής ή μήπως ήταν κάτι νέο; Η αντίληψη περί πόλεως ήταν ελληνική (όπως και ρωμαϊκή αργότερα).Ωστόσο η αντίληψη περί αυτοκρατορίας προέρχεται από τη Ρώμη. Πώς αυτές οι δύο αντιλήψεις- ή ιδέες,αν προτιμάτε- αλληλεπιδρούν στη βυζαντινή ιστορία; «Ανεξαρτήτως του πώς ερμηνεύουμε εμείς τα πράγματα, αυτό που έχει σημασία πρωτίστως είναι το τι πίστευαν οι ίδιοι οι Βυζαντινοί, οι οποίοι αντιλαμβάνονταν και αποκαλούσαν τους εαυτούς τους Ρωμαίους. Θεωρούσαν επομένως ότι ήταν η συνέχεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Εμείς τους θεωρούμε περισσότερο Έλληνες εξαιτίας της γλώσσας, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και νωρίτερα η γλώσσα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στην Ανατολή ήταν τα ελληνικά».


Μικρογραφία με θέμα τη Σταύρωση, από το «Ψαλτήριο Χλούντοφ» (9ος αι.)
- Εξαιτίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

«Ακριβώς». - Ας πάμε σε ένα άλλο θέμα. Ποια ήταν η σχέση του Βυζαντίου με τη φεουδαλική Ευρώπη και τα παπικά κράτη; «Το θέμα είναι τεράστιο. Ας τονίσω μόνο ότι η σχέση του Βυζαντίου ήταν στενότερη με τη Μέση Ανατολή, αφού το ίδιο υπήρξε τμήμα της. Όσον αφορά όμως τη Δυτική Ευρώπη οι σχέσεις του μαζί της ήταν πολύ μεγαλύτερης κλίμακας από όσο πιστεύεται. Με τη Βενετία, με τους λαούς της Αδριατικής, με το Ντουμπρόβνικ και όλες τις παραλιακές πόλεις της περιοχής».

- Με όρους γεωγραφικούς το Βυζάντιο ήταν μέρος της Ευρώπης. Μπορούμε άραγε να πούμε το ίδιο εξετάζοντας με όρους πολιτισμικούς και ιστορικούς; «Νομίζω πως ναι. Στην τελευταία περίοδο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας- αλλά και πολύ νωρίτερα στην Κωνσταντινούπολη υπήρχαν πολλοί από τη λατινική Ευρώπη. Παρά τη σύγκρουση συμφερόντων, ξέρουμε λ.χ. πόσο στενή ήταν η σχέση του Βυζαντίου με τη Βενετία. Οι Έλληνες λόγιοι που κατέφυγαν εκεί μετά την πτώση της Κωνσταντινούπολης- αλλά και νωρίτερα- δίδαξαν ελληνικά. Ήταν οι πρώτοι ουμανιστές- πριν από την Αναγέννηση. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα ασπάστηκαν τον καθολικισμό. Ήταν άνθρωποι του γραπτού λόγου, των βιβλίων και της μάθησης».

- Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία διαιρέθηκε στα δύο.Πέραν των θρησκευτικών λόγων,ποιο ήταν το πολιτικό παιχνίδι που παίχτηκε εκείνη την εποχή; Και πώς αυτό επηρέασε τον δυτικό κόσμο και τη χριστιανοσύνη; «Μιλάμε για το filioque και το σχίσμα. Πρέπει να τονίσουμε ότι οι Βυζαντινοί ως το τέλος αγωνίζονταν να επιτύχουν την επανένωση των Εκκλησιών- και άρα της αυτοκρατορίας. Η διαίρεση, το σχίσμα, υπήρξε καθοριστικό για τα όσα θα συνέβαιναν κατόπιν, που δεν συνέβησαν όμως με τον δραματικό τρόπο με τον οποίο τα αντιλαμβανόμαστε. Η διαίρεση ήδη υπήρχε από τον 6ο αιώνα μ.Χ. Το ζήτημα ποια πλευρά θα επικρατούσε ήταν ανοιχτό από παλιά. Και εξηγεί, θα έλεγα, για ποιον λόγο το filioque έγινε το μεγάλο θέμα, που πρέπει φυσικά να το συνδέσουμε με την απληστία, τη δίψα για εξουσία».

- Ποιες πιστεύετε ότι ήταν οι κρίσιμες διαφορές ανάμεσα στην Ανατολή και στη Δύση όσον αφορά την ερμηνεία της ελληνικής κληρονομιάς και του πολιτισμού; «Ω, Θεέ μου. Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη ερώτηση... Μολονότι οι Βυζαντινοί θεωρούσαν τους εαυτούς τους Ρωμαίους, η γλώσσα τους ήταν η ελληνική και η παιδεία τους βασιζόταν στα κείμενα της κλασικής Ελλάδας. Και παρ΄ όλο που συχνά απέρριπταν τον Πλάτωνα, τον διάβαζαν συστηματικά. Πολλοί Δυτικοί μετέβαιναν στην Κωνσταντινούπολη για να έλθουν σε επαφή με τον βυζαντινό πολιτισμό. Εδώ χρειάζεται να πούμε ότι ο πολιτισμός της Δύσης για πολύ μεγάλο διάστημα ήταν χαμηλού επιπέδου».

- Τι θα μπορούσε να πει κανείς αν συνέκρινε την Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία του Γερμανικού Έθνους με το Βυζάντιο; «Και αυτή η ερώτηση είναι δύσκολο να απαντηθεί. Το μόνο που μπορώ να πω γενικά είναι ότι στην Κωνσταντινούπολη είχαν κατά κάποιον τρόπο αυτή την απίστευτη ιδέα για το ποιοι ήταν, ότι τους όριζε μια κοινή ταυτότητα, ενώ στη Δύση υπήρχαν πολλές διαφορετικές ιδέες, γι΄ αυτό και οι άνθρωποι εκεί έβλεπαν την Κωνσταντινούπολη ως κάτι εξαιρετικό».

- Και ως ένα μεγάλο κομμάτι λείας. «Ακριβώς. Είχαμε πρόσφατα στο Λονδίνο μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση βυζαντινής τέχνης που διήρκεσε πέντε μήνες. Ανάμεσα στους επιμελητές ήταν η Μαρία Βασιλάκη από το Μουσείο Μπενάκη. Η έκθεση είχε τεράστια επιτυχία. Πάρα πολλοί επισκέπτες, πολλά εκθέματα».

- Πώς την υποδέχθηκε το βρετανικό κοινό; «Έκανε μεγάλη εντύπωση. Ποικιλία και πληθώρα εκθεμάτων. Δυστυχώς η έκθεση δεν συνοδευόταν από τα αναγκαία επεξηγηματικά ιστορικά κείμενα, γι΄ αυτό και στις κριτικές στον Τύπο γράφτηκαν πράγματα του είδους “είναι πάρα πολύ ωραία τα εκθέματα αλλά υπάρχουν πολλά που δεν τα καταλαβαίνουμε”».

- Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε μια τάση εκ μέρους των ιστορικών να επανεξετάσουν τη σημασία του Βυζαντίου και των επιτευγμάτων του. Πιστεύετε πως αυτό είναι απλώς μια νέα ερμηνευτική προσέγγιση ή σηματοδοτεί ριζοσπαστικές αλλαγές στις ιστορικές σπουδές; «Ριζοσπαστικές αλλαγές... δεν θα το έλεγα. Παλιά είχαμε εκτεταμένες σπουδές όσον αφορά την ιστορία και τον πολιτισμό των Εκκλησιών. Σήμερα έχουμε περισσότερες σπουδές για κοσμικά ζητήματα. Όσον αφορά τις ιστορικές σπουδές παλαιών περιόδων, το κύριο ενδιαφέρον εξακολουθεί να είναι στραμμένο στην αρχαιότητα. Στο τμήμα Ιστορίας της Οξφόρδης, για να σας δώσω ένα παράδειγμα, από τους εξήντα καθηγητές μόνον ένας έχει ως αντικείμενο το Βυζάντιο».

- Επιτρέπετε να ζητήσω τη γνώμη σας για τους βυζαντινολόγους της Νοτιοανατολικής Ευρώπης;

«Είναι πολύ αξιόλογοι».

- Θα μπορούσατε να αναφέρετε μερικούς; «Δεν θα ήταν πολύ ευγενικό». - Είναι η συνήθης απάντηση σε αυτή την ερώτηση. «Έχετε, για παράδειγμα, την Αγγελική Λαΐου, που δυστυχώς πέθανε πρόσφατα. Πολύ σημαντική. Ηταν η επιμελήτρια του εξαίρετου τρίτομου έργου. Η οικονομική ιστορία του Βυζαντίου, όπου έκανε θαυμάσια δουλειά. Είναι ακόμη ο Ευάγγελος Χρυσός, ο Οικονομίδης, η Ελένη Αρβελέρ φυσικά και πολλοί άλλοι».

- Σας ευχαριστώ πολύ. «Κι εγώ».


Η Αβεριλ Κάμερον (γεννημένη το 1940) ανήκει στις σημαντικότερες σύγχρονες ιστορικούς της Μεγάλης Βρετανίας.Καθηγήτρια της Ύστερης Αρχαιότητας και της Βυζαντινής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης πρωτοστατεί στην ανάπτυξη και ανανέωση των βυζαντινών σπουδών διεθνώς και με το έργο της υποστηρίζει πως δεν είναι δυνατόν να κατανοήσουμε τον σημερινό δυτικό κόσμο υποβαθμίζοντας ή αγνοώντας το Βυζάντιο,που υπήρξε προέκταση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας με θαυμαστά επιτεύγματα στην τέχνη,στην επιστήμη και στην κοινωνική οργάνωση.Το βιβλίο της Οι Βυζαντινοί, που ανήκει στη γνωστή σειρά με τίτλο «Οι λαοί της Ευρώπης», κυκλοφορεί αύριο στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΒΙΣΤΩΝΙΤΗΣ Κυριακή 5 Απριλίου 2009
http://www.hamomilaki.grΟ Έρογλου νικητής των εκλογών στα κατεχόμενα της Κύπρου
Ο μέχρι τώρα «πρωθυπουργός» του παράνομου καθεστώτος στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου Ντερβίς Έρογλου κέρδισε τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στις « προεδρικές εκλογές», που έγιναν την Κυριακή. Ο μέχρι τώρα «πρωθυπουργός» του παράνομου καθεστώτος στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου Ντερβίς Έρογλου κέρδισε τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στις « προεδρικές εκλογές», που έγιναν την Κυριακή. Με καταμετρημένο σχεδόν το σύνολο των ψήφων, ο Ντερβίς Ερογλου εξασφάλισε 50,37% και ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ 42,84%. Υπεύθυνος της επιτροπής «εκλογών», δήλωσε ότι απομένει να καταμετρηθούν οι ψήφοι από μερικές μόνο κάλπες, αλλά δεν προβλέπεται ανατροπή του αποτελέσματος. Στην πρώτη του δήλωση ο κ. Έρογλου δήλωσε ευτυχής για την εκλογή του. Ανέφερε ότι θα συνεχίσει τις συνομιλίες για το κυπριακό σε συνεργασία με την Τουρκία και τόνισε ότι «οι δύο λαοί θα πρέπει να ζήσουν ειρηνικά ο ένας δίπλα στον άλλο». Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου στο πρώτο του σχόλιο επεσήμανε ότι πρόκειται για «αρνητική εξέλιξη» με δεδομένο τις θέσεις του κ. Έρογλου στο κυπριακό.


~** Μέσα Μαΐου η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα
Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντιγάν, ενόψει της επίσκεψης του Πρωθυπουργού της Τουρκίας στην Ελλάδα, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Πρωθυπουργού. Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, είχε το απόγευμα της Παρασκευής, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντιγάν, ενόψει της επίσκεψης του Πρωθυπουργού της Τουρκίας στην Ελλάδα, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Πρωθυπουργού.Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντιγάν, μεταξύ άλλων, συζήτησαν τον προσδιορισμό του χρόνου πραγματοποίησης της επίσκεψης του Πρωθυπουργού της Τουρκίας στην Ελλάδα, και συμφωνήθηκε αυτή να πραγματοποιηθεί στα μέσα Μαΐου. Οι δύο Πρωθυπουργοί συμφώνησαν, για την καλύτερη προετοιμασία της επίσκεψης, να πραγματοποιηθούν σύντομα συναντήσεις μεταξύ των αρμόδιων Υπουργών που θα συμμετάσχουν στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, ιδιαίτερα στους τομείς των Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Οικονομικής Συνεργασίας.

~** Ο/Η Giwta Kreta έστειλε μήνυμα στα μέλη του Υπογραψτε για να σωθούν οι 2 κοπέλες από την αγχόνη .


Giwta KretaApril 18, 2010 at 6:51pm
Θέμα: Βρισιές και Φιλιά στον δρόμο;
Τέλος. ΑπαγορεύονταιΠου Που_______________________?http://www.facebook.com/l/3e1ee;flaturl.com/47Yhttp://www.facebook.com/l/3e1ee;miss24.gr


Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1342533657145&mid=235287eG56358b7cG1bd93b8G0&n_m=stamoskal%40windowslive.com~** Ο/Η Giwta Kreta έστειλε μήνυμα στα μέλη του Υπογραψτε για να σωθούν οι 2 κοπέλες από την αγχόνη .


Giwta KretaApril 18, 2010 at 6:51pm
Θέμα: Βρισιές και Φιλιά στον δρόμο;
Τέλος. ΑπαγορεύονταιΠου Που_______________________?http://www.facebook.com/l/b88b6;flaturl.com/47Yhttp://www.facebook.com/l/b88b6;miss24.gr


Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1342533657145&mid=235292fG3dd6e022G135e199G0&n_m=snstam%40gmail.com
~** Α Θ Λ Η Τ Ι Κ Α ΣΑΒΒΑΤΟ 17 - 04 - 2010 :

Β΄ εθνική : ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ 2 – 1 .-

ΣΤΟ ΓΙΟΥΡΟ ΚΑΠ :
Α΄ημιτελικός : ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 92 – 80 .-
Β΄ ημιτελικος : ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ - ΜΠΙΛΜΠΑΟ ?

~ ** Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ :

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 66 – 111 .-

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 79 – 87 .-

ΤΡΙΚΑΛΑ - ΚΑΒΑΛΑ 85 - 55 .-

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ 72 – 69 .-

ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 73 – 90 .-

~***ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 18/04/2010 : ΣΟΥΠΕΡ ΛΗΝΓΚ :

** ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης - Εργοτέλης 4-1 (4-0) τα γκόλ Σορλέν , Μουσλίνοβιτς , Τσιρίλος , 27΄Παπάζογλου , 46΄ Χρυσοφάκης ,

** ΗΡΑΚΛΗΣ - ΞΑΝΘΗ 2-4 (0-2) τα γκόλ 5΄ Μπέρτος , 25΄ Μπούκας ,55΄ Γιάκομπ ,70΄ Πόη , 73΄ πεν. Έλιγκτον

** ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ – ΑΡΗΣ 2-1 (2 -1) τα γκόλ 31΄Ζεβλάκοφ , 42΄πεν. Κάλβο , 45+πεν. Μαρέσκα ,

** ΑΕ ΛΑΡΙΣΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 1-2 (0- 1) τα γκόλ 57΄ Κυριακίδης , 84΄Αγκάλη

** ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 0-1 (0- 0) τα γκόλ 55΄Γκάμπριελ ,

~** Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ του Νίκου Νιόμπλια που αγωνίστηκε με : Ορέστη Καρνέζη , Μαρίνος , Κατσουράνης , Μπίασμιρ , Σπυρόπουλος , Σιμάο ( Κλέιντον ),Γκάμπριελ , Ζιλμπέρτο Σίλβα, Χριστοδουλόπουλος (Σαλπιγκίδης), Πετρόπουλος , Ρουκάβινα , (Φέτσης).- Πρωταθλητής Ελλάδας ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ , συγκεντρώνοντας 70 βαθμούς .-

** ΚΑΒΑΛΑ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-1 (1 – 1) τα γκόλ7΄Ριγκόν , 12΄Γουνδουλάκης ,

** ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2 - 0 (0 -0) τα γκόλ 47΄Τασιμπούρ ,90΄+ Καφές .-

** ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 3 -1 (1-1) τα γκόλ 26΄ πεν, Αναστασάκος , 32΄, πεν. Μπέλεκ , 52΄ Καραλής , 90΄Περόνε ,


~** ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ : ΤΕΛΙΚΟΣ
** ΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ 87 – 39 .- Κυπελλούχος η ομάδα του ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ επίσης Πρωταθλήτρια Ελλάδας και κυπελλούχος (πρωταθλητής) Ευρώπης .-

~** ΜΠΙΛΜΠΑΟ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 76 – 67 .-
ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ : ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ?~**Ο/Η ERepublik Greece έστειλε μήνυμα στα μέλη του Greece.


ERepublik GreeceApril 18, 2010 at 11:22pm
Θέμα: Kanete Join Na Gamisoume Tous Tourkos
Παίζω ένα παιχνίδι που λέγετε eRepublik. Κάθε μέρα δουλεύεις, κάνεις στρατιωτική εκπαίδευση και πολεμάς. Μετά μπορείς να γίνεις μέλος του κοινοβουλίου η πρόεδρος της χώρας σου. Διαλέγεις την χώρα και την περιφέρεια που θέλεις να μείνεις. Η Ελλάδα χρειάζεται νέους παίκτες στο παιχνίδι γιατί είμαστε σε πόλεμο με την Τουρκία και σε ένα μήνα θα είμαστε με την F.Y.R.O.M. Με μικρό πληθυσμό δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Γι' αυτό γραφτείτε στο eRepublik με το link.... Εδώ είναι το link για να παίζεις στα http://www.facebook.com/l/3e1ee;Ελληνικά-http://www.erepublik.com/gr/referrer/Greekdude829 Εδώ είναι το link για να παίζεις στα http://www.facebook.com/l/3e1ee;Αγγλικά-http://www.erepublik.com/en/referrer/Greekdude829 Εδώ μπορείτε να δείτε 3 βίντεο και δύο οδηγούς που θα σας βοηθήσουν στα πρώτα βήματα σας στο παιχνίδι.ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΠΑΙΚΤΗ http://www.facebook.com/l/3e1ee;www.erepublik.com/en/article/-1-1294900/1/20http://www.facebook.com/l/3e1ee;www.erepublik.com/en/article/-40-completed-1236517/1/20Βιντεο εισαγωγή – Προφιλ – Ευρεση εργασίας http://www.facebook.com/l/3e1ee;www.youtube.com/watch?v=zqaAAYHd_ykΝοσοκομεία. Που βρίσκονται, πως τα χρησιμοποιούμε http://www.facebook.com/l/3e1ee;www.youtube.com/watch?v=C-L7GNCVaMM Πως αλλάζουμε περιοχή (region) στην οποία βρισκόμαστε. http://www.facebook.com/l/3e1ee;www.youtube.com/watch?v=t_xjWmLuKT4


Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1289033670270&mid=235678aG56358b7cG1bdc38eG0&n_m=stamoskal%40windowslive.com


~** Ο/Η Πανδίων Αρκαδικός έστειλε μήνυμα στα μέλη του Ξεμπρόστιασμα στα λαμόγια των κομμάτων.


Πανδίων ΑρκαδικόςApril 18, 2010 at 7:52pm
Θέμα: Τι ρόλο παίζουν τα τρομο-κάναλα ;;;
Αντισταθείτε νεο-Ελληνικά ανθρωπάκια και πάψτε να λουφάζετε τρομαγμένα στον καναπέ καταπίνοντας αμάσητες τις μαλακίες που εκτοξεύουν απο το πρωί ως το βράδυ τα τρομο-κάναλα και οι χλιμίτζουρες δημοσιοκάφροι. Είναι όλοι τους σε...διατεταγμένη αποστολή.


Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1337776416501&mid=23535f1G56358b7cG1bd9d2bG0&n_m=stamoskal%40windowslive.com


~* Ο/Η Milan Papas έστειλε μήνυμα στα μέλη του Μαύρο Ιστολόγιο Κομμουνισμού - Black Blog of Communism.


Milan PapasApril 18, 2010 at 4:45pm
Θέμα: Πώς γράφονται τα απομνημονεύματα του ΕΛΑΣ
Ακολουθούν αυτούσιες έξι (6) διαφορετικές μαρτυρίες αγωνιστών του ΕΛΑΣ που πολέμησαν στην μάχη στο Σαραντάπορο. Προσέξτε πως καμία μα καμία δεν συμφωνεί μεταξύ τους. Ούτε στον αριθμό των νεκρών, ούτε των αιχμαλώτων, ούτε στα λάφυρα, ούτε στη διάρκεια.
http://www.facebook.com/l/b88b6;blackblogofcommunism.com/2010/04/18/%cf%80%cf%8e%cf%82-%ce%b3%cf%81%ce%ac%cf%86%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%bc%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%b5%cf%8d%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85/


Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=381711411657&mid=2350a6eG3dd6e022G135d138G0&n_m=snstam%40gmail.com


~**Η David A σας προσκαλεί στην εκδήλωση "David A. Stein 141 Reunion" την Σάββατο, 24 Ιουλίου στις 9:00 μ.μ. . Εκδήλωση: David A. Stein 141 ReunionΤύπος: Επανένωση'Ωρα Έναρξης: Σάββατο, 24 Ιουλίου στις 9:00 μ.μ. Ώρα Λήξης: Κυριακή, 25 Ιουλίου στις 1:00 π.μ. Τοποθεσία: The 13th Step Για περισσότερες πληροφορίες και απαντητική επιστολή (RSVP), ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?event.php&eid=109652465740918&mid=2350055G3dd6e022G135ccd2G7&n_m=snstam%40gmail.com Ευχαριστούμε,Η Ομάδα του Facebook~**Ο/Η Πανδίων Αρκαδικός έστειλε μήνυμα στα μέλη του Ξεμπρόστιασμα στα λαμόγια των κομμάτων.


Πανδίων ΑρκαδικόςApril 18, 2010 at 3:14pm
Θέμα: "Δημοκρατία" σε παράσταση...μπουφόνων.
Η κυβέρνηση-προστάτης των λαθρομεταναστών και...τρομοκράτης των λαϊκών μαζών, συλλαμβάνει (όπως λέει) τους "τρομοκράτες". Ας κρατήσουμε μικρό καλάθι για τις προθέσεις της.


Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1430713411197&mid=234f4d0G56358b7cG1bd76ecG0&n_m=stamoskal%40windowslive.com


~** Ο/Η Αργύριος Μαρινάκης έστειλε μήνυμα στα μέλη του ΑΘΗΝΑ'Ι'ΚΗ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΑΝΤΑ ΝΕΑ.


Αργύριος ΜαρινάκηςApril 18, 2010 at 3:10pm
Θέμα: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ, "ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΝΥΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ "ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ" ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2.500 ΧΡΟΝΙΑ.ΘΕΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ Η "ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ" ΤΟΥ ΣΟΛΩΝΟΣ.ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ= ΣΕΙΩ ΤΟ ΑΧΘΟΣ= ΣΗΚΩΝΩ ΤΟ ΒΑΡΟΣ, ΔΗΛΑΔΗ Ο ΣΟΛΩΝ ΧΑΡΙΣΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΜΕ ΝΟΜΟ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ , ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΛΟΓΩ ΟΦΕΙΛΩΝ ....ΣΤΟΥΣ ΟΛΙΓΑΡΓΙΚΟΥΣ , ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥΣ , ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤ`ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ "ΕΚΛΕΓΕΙΝ" ΚΑΙ "ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ", ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ , ΕΝΩ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΕΘΑΨΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΟ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟΥ , ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΩΝ. ΚΑΛΟΥΝΤΕ ΠΑΛΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΜΕ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΠΛΟΥΤΙΖΟΝΤΑΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΛΙΚΟΙ ΤΟΥΣ. ΧΑΡΙΖΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΩΝ , ΕΝΩ ΜΕΙΩΝΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΦΤΩΧΟ ΛΑΟ!! ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟΔΥΚΝΕΙΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ, ΦΥΣΙΚΑ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.Δείτε περισσότερα.


Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1206926348304&mid=234f3fcG3dd6e022G135c6f3G0&n_m=snstam%40gmail.com


~** Η Elina σας προσκαλεί να γίνετε μέλος της ομάδας του Facebook "Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΟΛΟΦOΝΕΙ ΑΘΩΑ ΖΩΑ..ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ". Για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες και να επιβεβαιώσετε την πρόσκληση στην ομάδα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?group.php&gid=105711722804620&mid=234f3b9G56358b7cG1bd765aG6&n_m=stamoskal%40windowslive.com Ευχαριστούμε,Η Ομάδα του Facebook~** Ο/Η ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΚΟΥΝΑΝΗΣ έστειλε μήνυμα στα μέλη του ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ! ΟΧΙ στούς ΔΟΛΟΦΩΝΟΥΣ παιδεραστές, ΨΥΧΩΝ και ΣΩΜΑΤΩΝ.


ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΚΟΥΝΑΝΗΣApril 18, 2010 at 3:04pm
Θέμα: ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ, ΕΣΕΙΣ ΘΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ.Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓΑΠΗΣ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΔΕΥΤΕΡΑ : 12 / 04 / 2010 ΜΕ ΤΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΛΠ, ΑΠ'ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ Κ. ΦΑΝΗ ΤΣΑΚΩΝΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΠΟΡΩΝ, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΏΝ ΣΕ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ ΚΑΙ ΑΓΓΟΛΑ. '' ΤΩΡΑ ΠΙΑ Η ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Κ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕTEΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ '' ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΑΛΗΝΗΣ, ΣΤ'ΑμεΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΎΝ. ΑΛΛΑ Κ ΜΕ ΣΥΝΕΧΗ ΑΓΩΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΉΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑμεΑ Κ'ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣΣ'ΟΛΑ Τ'ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΓΝΩΣΤΑ Κ ΑΓΝΩΣΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ, ΦΙΛΙΑ ΑΓΑΠΗΣ,ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΑΛΛΑ και ΑΠΕΙΡΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ !!! ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΗΞΗ ΣΤΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ, ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΑΛΗΝΗΣ, ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΡΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ. ΚΑΛΥΨΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 7.000 ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΤΟ ΑΚΑΤΌΡΘΩΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ.Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑΝΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Τ'ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΣΤΟ ΑΜΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΣE ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ME ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ(ΔΙΑ Κ. ΚΟΥΤΙΛΙΕΡΗ) ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΝΩ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ,ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ. Αλλά κ με τον ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΓΑΛΑΤΣΙ 21ος ΑΙΩΝΑΣ !!! Τον Ανθρώπινο Αδερφό και φίλο Υποψήφιο Δήμαρχο ΓΑΛΑΤΣΊΟΥ, ΘΕΟΔΩΡΟ Β. ΤΟΥΝΤΑ.


Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1415719200806&mid=234f316G3dd6e022G135c6a1G0&n_m=snstam%40gmail.com


**Pauline has something to tell you

View message


Subject: hello

Αλλάξτε τα άτομα που μπορούν να σας στέλνουν προσκλήσεις και αιτήσεις

Η Microsoft σέβεται τα προσωπικά δεδομένα σας. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τη δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων.


~** Ο/Η ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΚΟΥΝΑΝΗΣ έστειλε μήνυμα στα μέλη του ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ,ΕΠΙΚΟΥΡΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ.


ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΚΟΥΝΑΝΗΣApril 18, 2010 at 3:03pm
Θέμα: ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ, ΕΣΕΙΣ ΘΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ.Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓΑΠΗΣ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΔΕΥΤΕΡΑ : 12 / 04 / 2010 ΜΕ ΤΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΛΠ, ΑΠ'ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ Κ. ΦΑΝΗ ΤΣΑΚΩΝΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΠΟΡΩΝ, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΏΝ ΣΕ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ ΚΑΙ ΑΓΓΟΛΑ. '' ΤΩΡΑ ΠΙΑ Η ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Κ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕTEΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ '' ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΑΛΗΝΗΣ, ΣΤ'ΑμεΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΎΝ. ΑΛΛΑ Κ ΜΕ ΣΥΝΕΧΗ ΑΓΩΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΉΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑμεΑ Κ'ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣΣ'ΟΛΑ Τ'ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΓΝΩΣΤΑ Κ ΑΓΝΩΣΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ, ΦΙΛΙΑ ΑΓΑΠΗΣ,ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΑΛΛΑ και ΑΠΕΙΡΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ !!! ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΗΞΗ ΣΤΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ, ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΑΛΗΝΗΣ, ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΡΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ. ΚΑΛΥΨΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 7.000 ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΤΟ ΑΚΑΤΌΡΘΩΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ.Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑΝΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Τ'ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΣΤΟ ΑΜΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΣE ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ME ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ(ΔΙΑ Κ. ΚΟΥΤΙΛΙΕΡΗ) ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΝΩ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ,ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ. Αλλά κ με τον ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΓΑΛΑΤΣΙ 21ος ΑΙΩΝΑΣ !!! Τον Ανθρώπινο Αδερφό και φίλο Υποψήφιο Δήμαρχο ΓΑΛΑΤΣΊΟΥ, ΘΕΟΔΩΡΟ Β. ΤΟΥΝΤΑ.


Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=395237016432&mid=234f27aG3dd6e022G135c661G0&n_m=snstam%40gmail.com


~** Ο Panagiotis σας προσκαλεί να γίνετε μέλος της ομάδας του Facebook "ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΡΟΔΟΥ ''ΚΟΛΟΣΣΟΣ''". Ο/Η Panagiotis λέει, ΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΤΕΣ - ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ, ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. Για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες και να επιβεβαιώσετε την πρόσκληση στην ομάδα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?group.php&gid=217545985217&mid=234f06fG56358b7cG1bd74b3G6&n_m=stamoskal%40windowslive.com Ευχαριστούμε,Η Ομάδα του Facebook


~** hi5 Μήνυμα από το χρήστη Dark AngelΓεια σου Stamoskal,Έχετε ένα μήνυμα hi5 από το χρήστη Dark Angel. Μπορείτε να δείτε το μήνυμα στην ακόλουθη τοποθεσία:Προβολή Μηνύματος»Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας,Η ομάδα hi5


~** Ο Λαγωνικός σας προσκαλεί να γίνετε μέλος της ομάδας του Facebook "ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΤΟ ΟΒΕΛΙΞ και ΑΣΤΕΡΙΞ ΣΤΗ ΚΑΡΠΑΘΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ". Για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες και να επιβεβαιώσετε την πρόσκληση στην ομάδα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?group.php&gid=211621348407&mid=2356a51G3dd6e022G1360aa4G6&n_m=snstam%40gmail.com Ευχαριστούμε,Η Ομάδα του Facebook~**Ο/Η Antonios Kalatzakis έστειλε μήνυμα στα μέλη του ΕLΕΥΘΕRΙΑ..FREEDOM.


Antonios KalatzakisApril 18, 2010 at 11:29pm
Θέμα: Μερικοί Άνθρωποι φορούν πάντα μαύρα.
http://www.facebook.com/profile.php?id=535704165&ref=profile#!/photo.php?pid=3753794&id=535704165


Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1165223749637&mid=2356948G3dd6e022G1360a02G0&n_m=snstam%40gmail.com~**Η Despina σας προσκαλεί στην εκδήλωση "ΤΟ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΟ του Fabrice Melquiot" την Δευτέρα, 26 Απριλίου στις 9:00 μ.μ. . Η Despina λέει, Για ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, τη Δευτέρα 26 Απριλίου 2010 στις 21:00. Εκδήλωση: ΤΟ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΟ του Fabrice MelquiotΤύπος: Παράσταση'Ωρα Έναρξης: Δευτέρα, 26 Απριλίου στις 9:00 μ.μ. Ώρα Λήξης: Δευτέρα, 26 Απριλίου στις 10:00 μ.μ. Τοποθεσία: στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Για περισσότερες πληροφορίες και απαντητική επιστολή (RSVP), ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?event.php&eid=115653325119902&mid=234e4a9G56358b7cG1bd6f2fG7&n_m=stamoskal%40windowslive.com Ευχαριστούμε,Η Ομάδα του Facebook~**Γεια σου Stamatios,
Έχετε 4 φίλους με γενέθλια αυτή την εβδομάδα. Βοηθήστε τους να γιορτάσουν δημοσιεύοντας μηνύματα στους Τοίχους τους ή στέλνοντάς τους Δώρα.
Δευτέρα, 19 Απριλίου


Μαίρη Κόντζογλου- ΤσιαχτσίρηΕυχηθείτε της Χρόνια Πολλά
Τετάρτη, 21 Απριλίου


Konstantina BouraΕυχηθείτε της Χρόνια Πολλά
Πέμπτη, 22 Απριλίου


γεωργιος κοζακιδηςΕυχηθείτε του Χρόνια Πολλά
Παρασκευή, 23 Απριλίου


Niki PapoulakouΕυχηθείτε της Χρόνια Πολλά
Ευχαριστούμε,Η Ομάδα του Facebook


~** Γεια σου Stamatios,
Konstantin Gkouveris added you as a friend on Facebook. We need to confirm that you know Konstantin in order for you to be friends on Facebook.


Konstantin Gkouveris
Ευχαριστούμε,Η Ομάδα του Facebook


~**Ο/Η Michalis Kalopedis έστειλε μήνυμα στα μέλη του KiprosTV - Supporting the Arts & Culture of Cyprus.


Michalis KalopedisApril 18, 2010 at 10:14am
Θέμα: New Video > Lyrical Eye > Music > Hip Hop
A video feature on a highly acclaimed Hip Hop artist from Cyprus. In this interesting one-on-one interview we find out not only about his approach to his music but we also witness a success story of an individual who utilizes the Internet in order to push his music to the world and move beyond the borders of Cyprus.Watch the video here: http://www.facebook.com/l/b88b6;www.kipros.tv/2010/04/18/lyrical-eye Thank you for Watching & Sharing!Michalis Kalopedis


Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1165495596667&mid=234afc4G3dd6e022G135aeebG0&n_m=snstam%40gmail.com~** Γεια σου Stamatios,Σου διαλέξαμε 10 νέα καθημερινά ταίρια. Κάνε κλικ εδώ για να τα γνωρίσεις τώρα. Επίσης, να θυμάσαι ότι μπορείς σε κάθε στιγμή να γνωρίσεις περισσότερα άτομα από τη σελίδα αναζήτησης.-


~** Γεια σου Stamatios,
Κωνσταντίνα Κότσαρη added you as a friend on Facebook. We need to confirm that you know Κωνσταντίνα in order for you to be friends on Facebook.


Κωνσταντίνα Κότσαρη
Ευχαριστούμε,Η Ομάδα του Facebook~**Η Ioanna σας έστειλε ένα μήνυμα.


Ioanna Baltsaki A18 Απριλίου 2010 στις 4:43 μ.μ.
(χωρίς θέμα)
http://www.facebook.com/l/3e1ee;www.youtube.com/watch?v=x65VQFrE8_8


Ο/Η Ioanna μοιράστηκε ένα σύνδεσμο σε βίντεο μαζί σας. Για να δείτε το βίντεο ή για να απαντήσετε στο μήνυμα, ακολουθήστε το παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1406019078961&mid=2347d14G56358b7cG1bd5121G0&n_m=stamoskal%40windowslive.com


~** Ο Vasilis έγινε θαυμαστής της σελίδας Bring Them Back στο Facebook και σας προτείνει να γίνετε και εσείς. Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες και να επιβεβαιώσετε αυτή την πρόσκληση, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?pages%2FBring-Them-Back%2F113009892051935&mid=2347176G56358b7cG1bd4c75G4c&n_m=stamoskal%40windowslive.com Ευχαριστούμε,Η Ομάδα του Facebook~**Ο/Η Nikos Nikolopoulos A έστειλε μήνυμα στα μέλη του ΦΙΛΟΙ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ 2.


Nikos Nikolopoulos AApril 18, 2010 at 1:09am
Θέμα: ΖΩΝΤΑΝΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΖΩΝΤΑΝΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 9:30μμ-11:30μμΘα απαντηθούν ερωτήματα που δεν πρόλαβε να απαντήσει και βεβαίως θα υποβληθεί σε νέα «ανάκριση». ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΤΟhttp://www.facebook.com/l/b35d3;www.nikosnikolopoulos.gr/start


Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=389051706813&mid=23434beG3dd6e022G1358abeG0&n_m=snstam%40gmail.com


~** Ο Λαγωνικός Γιάννης του Μιχαήλ άλλαξε το όνομα της ομάδας ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΗΣΤΙΕΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. σε ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.ΛΗΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.ΕΛΕΟΣ. Για να δείτε την ομάδα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?group.php&gid=10150150107155577&mid=2342e53G3dd6e022G1358853G40&n_m=snstam%40gmail.com Ευχαριστούμε,Η Ομάδα του Facebook


~** Ο/Η Milan Papas έστειλε μήνυμα στα μέλη του Μαύρο Ιστολόγιο Κομμουνισμού - Black Blog of Communism.


Milan PapasApril 18, 2010 at 12:53am
Θέμα: Ο συμμοριτοπόλεμος ήταν ξενοκίνητη επιβουλή
Ο συμμοριτοπόλεμος ήταν ξενοκίνητη επιβουλή.(...) ο κύριος συντελεστής της αποφάσεως δια την εξαπόλυσιν αυτού εναντίον της Ελλάδος υπήρξε το «Μακεδόνικο ζήτημα». http://www.facebook..com/l/b35d3;blackblogofcommunism.com/2010/04/17/%ce%bf-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%bc%ce%bf%cf%81%ce%b9%cf%84%ce%bf%cf%80%cf%8c%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bf%cf%82-%ce%ae%cf%84%ce%b1%ce%bd-%ce%be%ce%b5%ce%bd%ce%bf%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%b7-%ce%b5/


Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=416659096479&mid=2342c64G3dd6e022G1358762G0&n_m=snstam%40gmail.com


~**Valentina Garcia Romero has invited you to see a photo from the public page "Procuro Um Amor...". View photo .-


~** Η Tülay έγινε θαυμαστής της σελίδας Define İşaretleri στο Facebook και σας προτείνει να γίνετε και εσείς. Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες και να επιβεβαιώσετε αυτή την πρόσκληση, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?pages%2FDefine-Isaretleri%2F231067465983&mid=23428a6G56358b7cG1bd28a4G4c&n_m=stamoskal%40windowslive.com Ευχαριστούμε,Η Ομάδα του Facebook


~**Ο/Η Milan Papas έστειλε μήνυμα στα μέλη του Μαύρο Ιστολόγιο Κομμουνισμού - Black Blog of Communism.


Milan PapasApril 18, 2010 at 12:29am
Θέμα: Τυρίμος: Η εκδίκηση ενός στελέχους του ΚΚΕ
"Οι Ρώσοι σκότωσαν τον αδελφό μου… θα διαλύσω το ΚΚΕ…" http://www.facebook.com/l/b35d3;blackblogofcommunism.com/2010/04/17/%cf%84%cf%85%cf%81%ce%af%ce%bc%ce%bf%cf%82-%ce%b7-%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%af%ce%ba%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b5%ce%bd%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%ad%cf%87%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85/


Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1280096475733&mid=23425f8G3dd6e022G13584ebG0&n_m=snstam%40gmail.com


~** Η Rafflezia σας προσκαλεί στην εκδήλωση "Εκδήλωση-Προβολή στις 19 Απριλίου στη Λάρισα " την Δευτέρα, 19 Απριλίου στις 8:30 π.μ. . Εκδήλωση: Εκδήλωση-Προβολή στις 19 Απριλίου στη Λάρισα Τύπος: Διαμαρτυρία'Ωρα Έναρξης: Δευτέρα, 19 Απριλίου στις 8:30 π.μ. Ώρα Λήξης: Δευτέρα, 19 Απριλίου στις 11:30 π.μ. Τοποθεσία: Αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής Λάρισας (πλατεία Ταχυδρομείου) Για περισσότερες πληροφορίες και απαντητική επιστολή (RSVP), ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?event.php&eid=114874778532569&mid=2341a28G3dd6e022G1357fbfG7&n_m=snstam%40gmail.com Ευχαριστούμε,Η Ομάδα του Facebook

~**Ο/Η Olcayto Kılıç έστειλε μήνυμα στα μέλη του Msnde Kim Engellemiş Görmek İsteyenler Gelsin.


Olcayto KılıçApril 17, 2010 at 11:35pm
Θέμα: Bu Fırsat Kaçmaz
Arkadaş Listeni Davet Et Bana Mesaj At Link Göndereyim !!!!


Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1113903703850&mid=2341987G3dd6e022G1357f73G0&n_m=snstam%40gmail.com


~**Ο/Η Aidoni Rania έστειλε μήνυμα στα μέλη του art MAGAZINO.


Aidoni RaniaApril 17, 2010 at 10:53pm
Θέμα: Αγαπώ http://www.facebook.com/l/b35d3;tralala.gr!!!!!!
Αλλά και αυτό με αγαπάει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Σας ευχαριστώ παιδιά που για λίγο πατήσατε ένα pause στη μουσική για να παίξει η μελωδία ενός πρωτότυπου βιβλίου!!!!!!http://www.facebook.com/l/b35d3;www.tralala.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=2689:12-mythistorima&Itemid=2Αυτή είναι η tralaloπαρέα μας!!!!!!!!!!!! Και δεν θα την αφήσω έτσι εύκολα! ;-)


Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1162783129402&mid=2340f66G3dd6e022G1357ad9G0&n_m=snstam%40gmail.com


~**Ο/Η Portal Λαυριου έστειλε μήνυμα στα μέλη του BLOG PORTAL ΛΑΥΡΙΟΥ.


Portal ΛαυριουApril 17, 2010 at 10:40pm
Θέμα: kalispera sas
Καλέστε τους φίλους σας στο Lavrio Face ίσως τώρα να είμαστε λίγοι αλλά σύντομα θα είμαστε πολλοί . Ο σκοπός του Lavrio Face είναι να συγκεντρώσει όλους τους Έλληνες σε μια Ελληνική ιστοσελίδα και μόνο ανά τον κόσμο Ελληνόγλωσσους. Μπορείτε επίσης να γράφετε στο Myblog, να δημοσιεύετε τις δικές σας ειδήσεις, απόψεις και θέματα. http://www.facebook.com/l/b35d3;lavrio.blogsite.org/face

Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1343695125475&mid=2340c0cG3dd6e022G135792aG0&n_m=snstam%40gmail.com


~** Η Μαίρη σας προσκαλεί να γίνετε μέλος της ομάδας του Facebook "Το μέλι το θαλασσινό". Η Μαίρη λέει, Σας προσκαλώ να γευθείτε ΤΟ ΜΕΛΙ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ. Για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες και να επιβεβαιώσετε την πρόσκληση στην ομάδα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?group.php&gid=44812359907&mid=2340a77G3dd6e022G1357867G6&n_m=snstam%40gmail.com Ευχαριστούμε,Η Ομάδα του Facebook


~** Η Diana έγινε θαυμαστής της σελίδας MAKEDONIA IS GREEK-SKOPJE IS SLAVS στο Facebook και σας προτείνει να γίνετε και εσείς. Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες και να επιβεβαιώσετε αυτή την πρόσκληση, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?pages%2FMAKEDONIA-IS-GREEK-SKOPJE-IS-SLAVS%2F106268276068221&mid=2340602G56358b7cG1bd1178G4c&n_m=stamoskal%40windowslive.com Ευχαριστούμε,Η Ομάδα του Facebook


~** Ο Panagiotis σας προσκαλεί να γίνετε μέλος της ομάδας του Facebook "Argiris Skoullis / Αργύρης Σκουλλής". Ο/Η Panagiotis λέει, «Η ατέλειωτη διαδρομή» είναι ένας δίσκος που δεν στοχεύει στο «σουξέ». Ελπίζει όμως ότι θα βρει το δρόμο της προσθέτοντας «κάτι» στην υπόθεση ειλικρινές και αξιοπρεπές «Ελληνικό λαϊκό τραγούδι». Για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες και να επιβεβαιώσετε την πρόσκληση στην ομάδα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?group.php&gid=36066951673&mid=2340339G56358b7cG1bd0f75G6&n_m=stamoskal%40windowslive.com Ευχαριστούμε,Η Ομάδα του Facebook


~** Η Andria σας προσκαλεί να γίνετε μέλος της ομάδας του Facebook "http://www.facebook.com/l/01ff0;FOUSKA.COM". Η Andria λέει, 3D TOURTES. Για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες και να επιβεβαιώσετε την πρόσκληση στην ομάδα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?group.php&gid=102737983102322&mid=233fe77G56358b7cG1bd0c4fG6&n_m=stamoskal%40windowslive.com Ευχαριστούμε,Η Ομάδα του Facebook


~** Hi Stamatios, Valentina Garcia Romero has invited you to see a link. Click on the following link to view it:http://www.sonico.com/link_share_activity.php?eitd=141&s_l=1&l_o=7060421&l_i=21233 Sonico---------------------Save up to 95% on national and international phone calls. USD 5 for free at www.sonico.com/free-5usd-calling-card * You can call from your mobile .-


~** Hi Stamatios,Edileusa Adai confirmed your friendship on Sonico.
Private message
Suggest friends
View private profile
These are some of Edileusa's friends you might know:

Margareth DofiniAdd friend

Gilda PatrocinioAdd friend

José Luiz Felipe DonatoAdd friend

Susana GonzalezAdd friend

Ana Nallely NuñezAdd friend

Wagno AlexandrinoAdd friend

Dulce AlejandraAdd friend

Michael ReutterAdd friend

Zoraida Fatima de Sousa RomeroAdd friend

Ramos Marcial CastroAdd friend

Ricardo TenórioAdd friend

Landel JosephAdd friend

Oswaldo DiazAdd friend

Marco Aurelio BritoAdd friend

Cristina Vaz Do RosarioAdd friend

Margarita MuñozAdd friend

Santeros EnvenezuelaAdd friend

Victor Manuel Caycho VegaAdd friend

Marco Aurélio Lima de SáAdd friend

Lylian ReyesAdd friend

Ronald MendibleAdd friend

Jezik LopezAdd friend

Naide Marins Abib IxinhoAdd friend

Paola PerezAdd friend

Daniela GonzalezAdd friend

Silvia CamposAdd friend
~** Ο Λαγωνικός σας προσκαλεί να γίνετε μέλος της ομάδας του Facebook "ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ." Για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες και να επιβεβαιώσετε την πρόσκληση στην ομάδα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?group.php&gid=111460235554532&mid=232d7e5G3dd6e022G134feecG6&n_m=snstam%40gmail.com Ευχαριστούμε,Η Ομάδα του Facebook~**Hi Stamatios,Valentina Garcia Romero confirmed your friendship on Sonico.
Private message
Suggest friends
View private profile
These are some of Valentina's friends you might know:

Rose MoraesAdd friend

Daniela GonzalezAdd friend

Margarita MuñozAdd friend

Marco Aurelio BritoAdd friend

Maria Nieves Ramos TacoronteAdd friend

Oswaldo DiazAdd friend

Cristina Vaz Do RosarioAdd friend

Sin Nam ChulAdd friend

José Luiz Felipe DonatoAdd friend

Susana GonzalezAdd friend

Ana Nallely NuñezAdd friend

Freitas FilhoAdd friend

Juana Elvira MujicaAdd friend

Dulce AlejandraAdd friend

Zoraida Fatima de Sousa RomeroAdd friend

Jose Roberto Goncalves DiasAdd friend

Ramos Marcial CastroAdd friend

Ricardo TenórioAdd friend

Landel JosephAdd friend

Santeros EnvenezuelaAdd friend

Margareth DofiniAdd friend

Gilda PatrocinioAdd friend

Marco Aurélio Lima de SáAdd friend

Lylian ReyesAdd friend

Ronald MendibleAdd friend

Jezik LopezAdd friend

Wagno AlexandrinoAdd friend

Brissa Beatriz Lopez VicterioAdd friend

Motivo De Tuzantla MichoacanAdd friend

Namor Pereira Da SilvaAdd friend

Silvia CamposAdd friend

Victor Manuel Caycho VegaAdd friend
~**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου