ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Στο Αγιάζι της καθημερινότητας

Στο  Αγιάζι της  καθημερινότητας  Τετάρτη  13  Ιουλίου  2011  :
~**  http://palioahrista.blogspot.com/  : ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ !!!!!!

&** Ανεβαίνοντας από Αλαγονίας στο Ταΰγετο Παρασκευή 87/2011 :
 ~** http://palioahrista.blogspot.com/2010/09/blog-post_1829.html  : Επίσκεψη στο Άγιο Όρος !! Ενέργιες

http://www.youtube.com/watch?v=OS_ORF2ltaM  ,




**   Περικοπές στις αποδοχές των βουλευτών
~
* Με 150 ευρώ ανά συνεδρίαση θα αμείβονται πλέον οι βουλευτές που συμμετέχουν σε κοινοβουλευτικές επιτροπές. Η απόφαση αυτή της Βουλής αποτελεί τη δεύτερη μείωση στις βουλευτικές αποδοχές, καθώς περικοπές είχαν γίνει και πέρυσι.
* Νέα μείωση των αποδοχών των βουλευτών μέσα σε ένα χρόνο αποφάσισε η Βουλή, δεχόμενη την εισήγηση του προέδρου Φίλιππου Πετσάλνικου, ο οποίος τόνισε πως πρόκειται για έναν ισχυρό συμβολισμό εκ μέρους του Κοινοβουλίου ότι η συμμετοχή όλων σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση είναι αναγκαία.
* Με αυτήν την απόφαση μειώνεται η αποζημίωση των βουλευτών για την συμμετοχή τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές στα 150 ευρώ ανά συνεδρίαση από 245 ευρώ.
* Πρόκειται για τη δεύτερη μείωση που υφίστανται τα μέλη του Κοινοβουλίου, τα οποία συμμετέχουν σε Επιτροπές, καθώς πέρσι μειώθηκε η αμοιβή τους από τα 300 ευρώ στα 245 για κάθε συνεδρίαση.
* Συνολικά δηλαδή, η περικοπή της συγκεκριμένης αμοιβής φτάνει το 50%, ποσοστό μείωσης που σε ετήσια βάση φτάνει κατά μέσο όρο τα 6.000 ευρώ.

** Μετρά τις πληγές της η Κύπρος

* Μία μέρα μετά τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση στο Ζύγι της Λεμεσού, η Κύπρος εδράζει τις προσπάθειές της στη αποκατάσταση των ζημιών και τον εντοπισμό των αιτίων. 10 Έλληνες πυροτεχνουργοί συνδράμουν στις επιχειρήσεις.
*Δώδεκα είναι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι νεκροί από τις ισχυρές εκρήξεις, που σημειώθηκαν τη Δευτέρα στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στην περιοχή Ζύγι έξω από τη Λεμεσό της Κύπρου. Συνολικά 62 είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι νεκροί και οι τραυματίες είναι όλοι Κύπριοι πολίτες.
~
 * Ο Πλοίαρχος Ανδρέας Ιωαννίδης, διοικητής της ναυτικής βάσης, είναι μεταξύ των 12 νεκρών. Ο γιος του αδικοχαμένου διοικητή Νικόλας κατήγγειλε στην τηλεόραση του ΡΙΚ ότι τόσο ο πατέρας του όσο και άλλοι αξιωματικοί του Ναυτικού τόνιζαν συνεχώς την ανάγκη καταστροφής ή απομάκρυνσης των πυρομαχικών που φυλάγονταν στη ναυτική βάση, αλλά, όπως είπε, οι προειδοποιήσεις τους «έπεσαν στο κενό».
 * Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, ο διοικητής της βάσης είχε αποστείλει επιστολές προς το υπουργείο Άμυνας, επισημαίνοντας τους σοβαρούς κινδύνους από τα εμπορευματοκιβώτια με την πυρίτιδα. Το δε ΚΥΠΕ, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, μετέδωσε ότι τις τελευταίες ημέρες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών σημειώνονταν αναφλέξεις στα κιβώτια που περιείχαν την πυρίτιδα.
 * Τα κοντέινερ είχαν κατασχέσει οι κυπριακές αρχές το Φεβρουάριου του 2009 από πλοίο κυπριακής σημαίας ρωσικών συμφερόντων, το οποίο μετέφερε εμπορευματοκιβώτια με πυρομαχικά από το Ιράν στη Συρία, πληροφορία που ήρθε στο φως μέσω των αποκαλύψεων του Wikileaks. Η ίδια πηγή αναφέρει πως η κατάσχεση του φορτίου έγινε έπειτα από φορτικές αμερικανικές πιέσεις.
 * Η Αστυνομία σε συνεργασία με την Εθνική Φρουρά διερευνά τα αίτια της έκρηξης στη ναυτική βάση, ενώ έχουν κληθεί και εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου μετά την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Δέκα πυροτεχνουργοί των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκονται στην Κύπρο, προκειμένου να βοηθήσουν στην εξακρίβωση των αιτιών της έκρηξης.
 * Όπως υπογράμμισε ο κ. Στεφάνου σημειώθηκαν τεράστιες ζημιές και όλα τα αρμόδια υπουργεία και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες έχουν κινητοποιηθεί για καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών και ανάληψη περαιτέρω ενεργειών. Το υπουργικό συμβούλιο έλαβε, επίσης, αποφάσεις για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που δημιουργούνται με τη ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος.
 * Εν τω μεταξύ, τις παραιτήσεις τους στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας υπέβαλαν ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Κώστας Παπακώστας και ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς στρατηγός Πέτρος Τσαλικίδης. Όπως έγινε γνωστό μετά την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, ο Δημήτρης Χριστόφιας έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις των δύο ανδρών.
 ** Η μέρα μετά την τραγωδία
 * Η επόμενη ημέρα της τραγωδίας βρήκε τη Μεγαλόνησο βυθισμένη στο πένθος και με πολλά αμείλικτα ερωτήματα. Στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων κοινός τόπος είναι ο καταλογισμός των ευθυνών για την πρωτοφανή τραγωδία, ενώ αρμόδιοι παράγοντες τονίζουν πως και η οικονομία στη Μεγαλόνησο δέχθηκε ένα καίριο πλήγμα από τις βλάβες στο παγκύπριο ηλεκτροδοτικό δίκτυο. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ηλεκτρικής ενέργειας, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον Δημήτρη Χριστόφια.
 * Η έρευνα που θα διεξαχθεί για τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς θα είναι πλήρης και θα καλύψει όλες τις πτυχές, δήλωσε τη Δευτέρα στο ΡΙΚ ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου. Ανέφερε ότι μέσα από την έρευνα θα δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα που τίθενται, όπως γιατί παρά τις προειδοποιήσεις δεν μετακινήθηκαν ή δεν καταστράφηκαν τα πυρομαχικά, γιατί δεν λήφθηκαν υπ’ όψιν οι εκθέσεις που είχαν υποβληθεί κ.α. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν, πρόσθεσε.
 * Ο κ. Στεφάνου τόνισε ότι η αποσπασματική διαρροή συγκεκριμένων εγγράφων από διάφορες συσκέψεις μόνο σύγχυση προκαλούν και σημείωσε ότι το όλο θέμα πολιτικοποιήθηκε με λάθος τρόπο, επικρίνοντας ορισμένους οι οποίοι, όπως ανέφερε, σπεύδουν να κάνουν δηλώσεις και παρουσιάζονται ως δικαστές και βγάζουν και αποφάσεις.
 * Απέρριψε επικρίσεις, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση δεν αποδέχθηκε μεταφορά των πυρομαχικών σε άλλη χώρα και ειδικά στη Γερμανία. «Είχαμε, είπε, εντατικές επαφές και διαβουλεύσεις και καταβάλαμε συνεχείς προσπάθειες για μεταφορά του υλικού σε ξένη χώρα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα».
 * Για τη Γερμανία, είπε, ότι είχε ζητηθεί εντολή από το Συμβούλιο Ασφαλείας, αλλά ουδέποτε δόθηκε απάντηση, ενώ για τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν υπέβαλαν πρόταση. Καταλήγοντας ο κύριος Στεφάνου σημείωσε ότι η κυβέρνηση είχε χειρισθεί με το σωστό τρόπο το θέμα της κατάσχεσης του φορτίου και πήρε τα εύσημα από τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 * Το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου ουδέποτε έθεσε οποιαδήποτε πολιτική ανάγκη πάνω από θέματα ασφάλειας, ούτε και οποιοσδήποτε άλλος από πλευράς του κράτους, δήλωσε στο ΡΙΚ ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού και δήλωσε ότι θα γίνει ενδελεχής και πλήρης έρευνα, τονίζοντας πως πρέπει όλοι να είναι προσεκτικοί για ό,τι λέγεται δημόσια.
 * Υπό τις συνθήκες που επικρατούσαν το 2009 κρίθηκε ότι η πιο σωστή ενέργεια ήταν να κρατηθεί το φορτίο στην Κύπρο, σημείωσε ο Κύπριος υπουργός και ανέφερε πως πριν ξεφορτωθεί το φορτίο από το πλοίο, διάφορες χώρες εξέφρασαν την προθυμία τους να συνεργαστούν με την Κυπριακή Δημοκρατία, «κυρίως υπό το φόβο ότι ίσως να μην το κρατούσαμε».
 * Από τη στιγμή που η Κύπρος έδειξε ότι εφαρμόζει πιστά τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, πρόσθεσε ο κ. Κυπριανού «οι ξένες χώρες ικανοποιήθηκαν, συνεχάρησαν την Κυπριακή Δημοκρατία για τον χειρισμό του θέματος, εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια στο Συμβούλιο Ασφαλείας και θεώρησαν λήξαν το θέμα».
 * Στο μεταξύ το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων ανακοίνωσε ότι τα εμπορευματοκιβώτια που έχουν μεταφερθεί στον Αερολιμένα Λάρνακας δεν περιέχουν οποιοδήποτε επικίνδυνο φορτίο και χρησιμοποιούνται για τη φύλαξη εξοπλισμού φόρτωσης/εκφόρτωσης φορτίου. Η ανακοίνωση εκδόθηκε μετά από δημοσιεύματα για το θέμα της συνεργασίας Κύπρου - Καναδά για τη χρήση του Αερολιμένα Λάρνακας για τη διαμετακόμιση στρατιωτικού υλικού στο πλαίσιο απόσυρσης των καναδικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν.
 * Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «κατά τη διάρκεια σημερινού ελέγχου που διεξήχθη επί τόπου από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, την Αστυνομία και το Τμήμα Τελωνείων, διαπιστώθηκε ότι τα πλείστα εμπορευματοκιβώτια είναι άδεια, ενώ μερικά περιέχουν εξοπλισμό φόρτωσης όπως τροχήλατες βάσεις, σχοινιά, γάντζους, πλαστικά καλύμματα και άλλα». Το Υπουργείο Συγκοινωνιών διευκρινίζει ότι «μέχρι σήμερα η όλη επιχείρηση των Καναδών αφορούσε τη μεταφορά στρατιωτών και προσωπικού καθώς και τη μεταφορά στρατιωτικών οχημάτων».
 * Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων «διαβεβαιώνει το κοινό ότι στον Αερολιμένα Λάρνακας δεν αποθηκεύεται οποιοδήποτε επικίνδυνο φορτίο ή πυρομαχικά στο πλαίσιο της διαμετακόμισης των καναδικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν», καταλήγει η επίσημη ανακοίνωση.
 * Άμεσα, εξάλλου, αναμένεται να ολοκληρωθεί με τη μέθοδο του DNA η ταυτοποίηση των 12 νεκρών της φονικής έκρηξης, αφού των περισσοτέρων τα σώματα είναι διαμελισμένα, σύμφωνα με τον διευθυντή του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Φίλιππο Πατσαλή. Ο κύριος Πατσαλής είπε στο ΡΙΚ ότι μέχρι τη μία μετά τα μεσάνυκτα είχαν παραλάβει δείγματα και συνέχισαν τη διαδικασία ταυτοποίησης καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Για την πορεία της διαδικασίας, πρόσθεσε, έχει ενημερωθεί και ο Δημήτρης Χριστόφιας.
 ** Εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση των δύο τραυματιών
 * Εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση δύο τραυματιών, που νοσηλεύονται ο ένας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και ο άλλος στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ο υπουργός Υγείας Χρίστος Πατσαλίδης. Ο υπουργός ανέφερε ότι αναμένεται στην Κύπρο κλιμάκιο γιατρών από το εξωτερικό, ενώ ζητήθηκε και η εμπλοκή γιατρών από το Ισραήλ. Πενήντα τραυματίες, από τους 62 συνολικά, περιλαμβανομένων εργαζομένων στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό του Βασιλικού και διερχόμενων οδηγών, αφού έτυχαν των πρώτων βοηθειών πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο.
 * Σε δραματικούς τόνους έδωσε την περιγραφή του τραυματία της χθεσινής φονικής έκρηξης στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς, που νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ο υπεύθυνος γιατρός της μονάδας Θεόδωρος Κυπριανού. Ο τραυματίας, λόγω των πολλαπλών τραυμάτων στο πρόσωπο δεν μπορεί να αναγνωριστεί, είναι στον αναπνευστήρα και συνεχίζονται προσπάθειες για να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση είναι η λειτουργία του εγκεφάλου του.
 * Ο κ. Κυπριανού είπε ότι παρέλαβαν έναν στρατιώτη αγνώστων στοιχείων και η αναγνώρισή του έγινε από τη μητέρα του από ένα σημάδι στο χέρι. Η ταυτότητά του, πρόσθεσε, διαπιστώθηκε με τη μέθοδο του DNA.
 * Αναφερόμενος στους γιατρούς που έρχονται από το Ισραήλ, είπε πως είναι ειδικοί σε θραύσματα από εκρήξεις και γι' αυτό ζητήθηκε η συμβουλή τους. Ωστόσο, οι ιατρικές παρεμβάσεις έχουν εξαντληθεί, κατέληξε.
 * Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και ο δεύτερος πολυτραυματίας. Ο διευθυντής του νοσοκομείου, Χρυσόστομος Ανδρονίκου, σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ ανέφερε πως η κατάσταση της υγείας του νεαρού είναι σταθερή, αλλά αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, όπως κρανιοεγκεφαλική κάκωση, πολλαπλά τραύματα και κατάγματα.
 * Για τους άλλους πέντε τραυματίες, που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Λεμεσού, ανέφερε ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής. Αυτό, είπε, είναι το σοβαρότερο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν και υποβάλλονται σε σειρά εξετάσεων.
 * Ο κ. Ανδρονίκου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο την Τρίτη να επισκεφθεί το νοσηλευτήριο ομάδα Ισραηλινών γιατρών, πλαστικών χειρουργών στην ειδικότητα, οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι σε πολεμικά τραύματα, προκειμένου να εξετάσουν τους τραυματίες και να δώσουν μια δεύτερη ιατρική γνώμη.
 ~** Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και ένταση
 * Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης έξω από το προεδρικό μέγαρο της Λευκωσίας, όπου κατέληξε μεγάλη πορεία πολιτών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την χθεσινή φονική έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς.
 * Μικρή ομάδα νεαρών έριξε πέτρες και κροτίδες προς την κατεύθυνση του προεδρικού μεγάρου και η Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων. Ορισμένοι κατάφεραν να περάσουν από την κύρια είσοδο του προεδρικού και να φτάσουν μέχρι την πρώτη ελεγχόμενη πύλη του, αλλά η Αστυνομία τους απώθησε.
 * Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας, μετά από εκδήλωση διαμαρτυρίας πλήθους πολιτών για τη τραγωδία και μνήμης στα 12 θύματα της. Σε αυθόρμητες ομιλίες τους πολίτες εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την εγκληματική, όπως ανέφεραν, ανευθυνότητα των πολιτικών και υπηρεσιακών υπευθύνων για την τραγωδία και ζήτησαν την καταδίκη τους.
 * Στην εκδήλωση αναγνώστηκαν τα ονόματα των δώδεκα θυμάτων και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους. Οι πολίτες όλων των ηλικιών, άναψαν κεριά στη μνήμη των θυμάτων και κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως «Καταδίκη στους ενόχους», «Χριστόφια παραιτήσου», «Ανάξιοι-Ανεύθυνοι», «Κράτος φονιάς των παιδιών μας».
* Εκδήλωση διαμαρτυρίας οργανώθηκε και στη Λάρνακα. Περισσότεροι από χίλιοι πολίτες πορεύθηκαν ειρηνικά από την πλατεία Ευρώπης στην πλατεία του Αγίου Λαζάρου, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της τραγωδίας. Ορισμένοι κρατούσαν μαύρο ύφασμα περίπου 200 μέτρων, στο οποίο αναγραφόταν έξι φορές «Γιατί;».

** Κ. Μητσοτάκης και Χ. Κεφαλίδου παραιτούνται από αμοιβές
~  
* Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει πώς από τις 8 Ιουνίου είχε προτείνει, εγγράφως, σε όλους τους βουλευτές να σκεφθούν την περιστολή των βουλευτικών τους προνομίων δεδομένης της κρίσης.
* Παραιτούνται από τις αποζημιώσεις για συμμετοχή σε επιτροπές της Βουλής και επιστρέφουν τα βουλευτικά τους αυτοκίνητα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και η συνάδελφός του, του ΠΑΣΟΚ, Χαρά Κεφαλίδου.
 * Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει πώς από τις 8 Ιουνίου είχε προτείνει, εγγράφως, σε όλους τους βουλευτές να σκεφθούν την περιστολή των βουλευτικών τους προνομίων δεδομένης της κρίσης που μαστίζει τη χώρα, χωρίς όμως να λάβει ουσιαστικές απαντήσεις.
 * Μετά απ' αυτό και φοβούμενος, όπως αναφέρει, ότι οι συντεχνιακές πιέσεις θα αποτρέψουν το κοινοβούλιο από τολμηρές αποφάσεις, ενισχύοντας την δυσπιστία της κοινωνίας απέναντι στους πολιτικούς, ο ίδιος έλαβε την προσωπική του απόφαση.
 * Η βουλευτής Δράμας, Χαρά Κεφαλίδου με τη δική της επιστολή κάνει γνωστό ότι επιθυμεί οι αμοιβές της από τις επιτροπές να κατατίθενται στον Λογαριασμό Αλληλεγγύης του Κοινοβουλίου.
~~**  ΟΙ  ΑΛΛΟΙ  ΒΟΥΛΕΥΤΑΔΕΣ (βολευτάδες ) ΤΙ  ΠΡΑΤΤΟΥΝ  ; ???? ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΗΝΩΝ ; ??  ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ  ; ????

** Μήνυμα Σαμαρά για εκλογική ετοιμότητα

* «Φέτος δεν υπάρχουν διακοπές. Για κανένα μας. Όλοι δουλεύουμε σαν να πρόκειται να γίνουν οι εκλογές αύριο και να πρέπει να κυβερνήσουμε μεθαύριο», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντωνης Σαμαράς. Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής, πρόσθεσε.
* Σε εκλογική ετοιμότητα έθεσε την Τρίτη τη Νέα Δημοκρατία ο Αντώνης Σαμαράς, στην εισήγησή του στην Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος. Ο πρόεδρος της ΝΔ αφού επανέλαβε ότι η χρειάζεται αλλαγή πολιτικής, τόνισε ότι «τις εκλογές και τις ζητήσαμε και τις θέλουμε. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, γιατί εκλογές μπορούν να γίνουν κάθε στιγμή».
 * «Φέτος δεν υπάρχουν διακοπές. Για κανένα μας. Όλοι δουλεύουμε σαν να πρόκειται να γίνουν οι εκλογές αύριο και να πρέπει να κυβερνήσουμε μεθαύριο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «ζητώ εγρήγορση από όλους, σε όλες τις γραμμές του κόμματος».
 * «Στόχος μας να προσεγγίσουμε κάθε πολίτη, σε κάθε γωνιά της χώρας. Ό,τι κι αν ψήφιζε ως τώρα. Να τον πείσουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Κι ότι όλοι μαζί μπορούμε», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος έκανε λόγο για αποτυχία της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.

** Διαδικασίες εξπρές για αδικήματα διαφθοράς
~
* Το ν/σ του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ταχεία δίκη υψηλόβαθμων στελεχών της δημόσιας διοίκησης που κατηγορούνται για διαφθορά εγκρίθηκε στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
* Την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου πήρε το νομοσχέδιο με το οποίο οι υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί και ειδικοί γραμματείς, οι διοικητές δημοσίων οργανισμών κ.λπ. θα δικάζονται με διαδικασίες-εξπρές για αδικήματα διαφθοράς (κακουργήματα και πλημμελήματα) τα οποία διαπράττουν επωφελούμενοι της ιδιότητάς τους (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κ.λπ.) και τα οποία (αδικήματα) δεν υπάγονται στο νόμο περί ευθύνης υπουργών.
 * Κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου τόνισε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ότι «τα τελευταία χρόνια η χώρα μας έχει ταλαιπωρηθεί από μεγάλα σκάνδαλα, στα οποία ως πρωταγωνιστές φέρονται πολιτικοί και κρατικοί αξιωματούχοι. Τα σκάνδαλα αυτά έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτική και τους πολιτικούς και έχουν συμβάλει στην επιδείνωση της δημοσιονομικής κρίσης».

** «Δεν θα γυρίσω ποτέ στον Παναθηναϊκό»!

Ακόμα ένας ποδοσφαιριστής που ξενιτεύτηκε ρίχνει μαύρη πέτρα πίσω του. Με τη διαφορά πως ο Αλέξανδρος Τζιόλης, σε συνέντευξή του σε εβδομαδιαίο περιοδικό ποικίλης ύλης, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επιστρέψει κάποια στιγμή στην Ελλάδα, αλλά είναι κάθετος για την πρώην του ομάδα. Δεν κρατάω κακία, αλλά δεν ξεχνάω το πώς έφυγα .
Αναλυτικά τα κυριότερα σημεία της συνέντευξής του στο περιοδικό _Hello_
 Για τον τραυματισμό του: _ Η αλήθεια είναι ότι στάθηκα άτυχος από άποψη υγείας. Σημασία έχει, όμως, να μπορείς να ξεπερνάς ψυχολογικά τα προβλήματα που καλείσαι να αντιμετωπίσεις. Νομίζω, λοιπόν, ότι το ξεπέρασα ανώδυνα. Δεν με πήρε από κάτω κι αυτό με βοήθησε πάρα πολύ ώστε να επιστρέψω και πάλι δυνατός στο γήπεδο ._
 Για το πού θα αγωνίζεται του χρόνου: _ Έχω ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο με τη Σιένα και μέχρι σήμερα αυτό ισχύει. Κανείς, βέβαια, δεν μπορεί να ξέρει τι θα συμβεί αύριο. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι πολύ δύσκολα θα επιστρέψω στην Ελλάδα. Απολαμβάνω πολύ περισσότερο το ποδόσφαιρο στο εξωτερικό. Το επίπεδο είναι αρκετά πιο υψηλό από το ελληνικό και μ αρέσει που μπορώ και συλλέγω εμπειρίες ._
 Για το ποιο στιλ ποδοσφαίρου τού ταιριάζει περισσότερο: _ Νομίζω ότι οι έξι μήνες που πέρασα στην Μπουντεσλίγκα και στη Βέρντερ ήταν πολύ σημαντικοί για την καριέρα μου. Κατέκτησα κύπελλο, είχα συμμετοχή σε τελικό UEFΑ και νομίζω ότι κέρδισα πολλά τη χρονιά εκείνη ._
 Για τη φυγή του από τον Παναθηναϊκό: _ Αποτελεί ανάμνηση και δεν έχω κάποια ιδιαίτερη σκέψη. Η αλήθεια είναι ότι δεν έφυγα με τις καλύτερες συνθήκες. Από κει και πέρα δεν με απασχολεί το τι έγινε τότε. Τα έχω αφήσει πλέον όλα στο παρελθόν, δεν έχω κρατήσει κακίες. Αλλά από την άλλη, δεν ξεχνάω κιόλας ._
 Για το αν θα επέστρεφε στον Παναθηναϊκό: _ Δεν νομίζω. Επαναλαμβάνω ότι δεν κρατάω κακία, αλλά επίσης δεν ξεχνάω τι έγινε τότε. Δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψω στον Παναθηναϊκό ._
 Για το αν μίλησε ποτέ με ομάδα για το ενδεχόμενο επιστροφής: _ Σε καμία περίπτωση. Στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, το μόνο που σκέφτομαι είναι η καινούργια χρονιά να με βρει υγιή και μακριά από το ελληνικό πρωτάθλημα. Ειδικά, με αυτά που βγαίνουν στην επιφάνεια τις τελευταίες μέρες, το ελληνικό πρωτάθλημα θα είναι απευκταίο σενάριο για την καριέρα μου. Στο μέλλον, δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο ._
 Για το κλίμα στην Εθνική: _Ό,τι έγινε στο πρωτάθλημα έγινε πάνω στην ένταση του αγώνα. Στην Εθνική δεν υπήρξε κανένα επεισόδιο. Όλα είχαν ξεχαστεί μόλις οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων πέρασαν την πόρτα των αποδυτηρίων. Δεν υπήρχε περίπτωση ένα παιχνίδι να χαλάσει τις σχέσεις των παικτών. Υπάρχουν ισχυροί δεσμοί φιλίας, που δύσκολα μπορούν να χαλάσουν ._
 Για την επέτειο από την κατάκτηση του EURO: _ Ανάλογα θαύματα πολύ δύσκολα μπορούν να συμβούν. Όλοι, όμως, βλέπουν ότι η Εθνική έχει αλλάξει επίπεδο. Συγκαταλέγεται πλέον στην ελίτ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και είμαι σίγουρος ότι για πολλά χρόνια ακόμα θα είμαστε σε αυτό το κλειστό γκρουπ. Την τελευταία δεκαετία, η Εθνική έχει κάνει άλματα προόδου ._
 Για τη σύγκριση ανάμεσα σε Σάντος και Ρεχάγκελ: _ Είναι δύο εντελώς διαφορετικοί προπονητές. Ο καθένας έχει τη δική του φιλοσοφία και νοοτροπία. Κοινό τους στοιχείο είναι η επιθυμία για νίκη. Με τον Ότο Ρεχάγκελ η Εθνική κέρδισε πολλά και ελπίζω το ίδιο να γίνει και με τον κύριο Σάντος ._
 Για το ελληνικό πρωτάθλημα και αν το κατέκτησε δίκαια ο Ολυμπιακός: _ Είχε την καλύτερη ομάδα και το απέδειξε. Ήταν η ομάδα που είχε διάρκεια στην απόδοσή της και νομίζω πως δίκαια το κατέκτησε ._

**  Με το μυαλό στην Τουρκία

* Ο Παναθηναϊκός δεν είναι αδιάφορος σε ό,τι συμβαίνει στην Τουρκία με τα στημένα παιχνίδια, καθώς στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ συμμετέχει και η Τραμπζονσπόρ.
* Οι πράσινοι συμμετέχουν στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, κάτι που συμβαίνει και με την Τραμπζονσπόρ, η οποία εμπλέκεται στα στημένα. Αν η Φενέρμπαχτσε χάσει τον τίτλο τότε το πρωτάθλημα θα καταλήξει στην Τραμπζονσπόρ και θα αγωνιστεί απευθείας στους ομίλους.
* Έτσι, τη θέση της στα προκριματικά θα πάρει η Γκαζιάντεπσπορ. Όμως υπάρχει περίπτωση να τιμωρηθεί και η Τραμπζονσπόρ και εκεί τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο. Σε αυτή την περίπτωση, στους χρυσοφόρους ομίλους θα συμμετάσχει η Γκαζιάντεπσπορ και στα προκριματικά θα βρεθεί η Μπούρσασπορ.
~** Για αυτόν το λόγο ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί τις τουρκικές εξελίξεις!

** Τσαρτσαρής: «Θέλω να μείνω»
~
* Την επιθυμία του να παραμείνει στον Παναθηναϊκό εξέφρασε ο Κώστας Τσαρτσαρής, με τον διεθνή πάουερ φόργουορντ να ξεκαθαρίζει ότι αντιλαμβάνεται τη... νέα τάξη πραγμάτων στα οικονομικά δεδομένα της πράσινης ΚΑΕ.
* Ο 31χρονος πάουερ φόργουορντ μιλώντας σε αθλητική εφημερίδα για το επαγγελματικό του μέλλον, τόνισε αρχικά: Ξεκάθαρα θέλω να μείνω στον Παναθηναϊκό. Είμαι τόσα χρόνια στην ομάδα και δεν θα μπορούσε να είναι άλλη η επιθυμία μου. Είμαστε μια οικογένεια. Φυσικά κι αντιλαμβάνομαι τη νέα τάξη πραγμάτων και τα νέα δεδομένα που αφορούν τα οικονομικά όλων μας. Όλοι αντιλαμβανόμασταν πως αργά ή γρήγορα η κρίση και όλα αυτά που συμβαίνουν θα άγγιζαν και το κομμάτι του αθλητισμού. Πρέπει να τα σκεφτούμε όλα και να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα με ωριμότητα και σύνεση .
* Συνεχίζοντας, σημείωσε: Θέλω να μείνω στον Παναθηναϊκό και περιμένω να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τα παιδιά που έχουν συμβόλαιο σε ισχύ με την ομάδα. Είμαι τόσα χρόνια εδώ και δεν υπάρχει αμφιβολία πως είναι βασική μου προτεραιότητα η παραμονή μου. Το τι θα πράξει κάθε αθλητής είναι καθαρά προσωπική του βούληση. Εγώ θέλω να μείνω και δεν το κρύβω. Τα λεφτά είναι ακόμη διαφορετικά στην Ευρώπη, καθώς η κρίση έχει αγγίξει περισσότερο την Ελλάδα. Οπότε είναι στη διακριτική ευχέρεια του καθενός αν θα καθίσει στην Ελλάδα ή θα ψάξει καλύτερο συμβόλαιο .
* Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην απόφασή του να απέχει από τις προσεχείς αγωνιστικές υποχρεώσεις της Εθνικής Ελλάδος: Είναι μια απόφαση που πάρθηκε σιγά-σιγά κι έπειτα από πολλή σκέψη. Είναι κάτι που συζητήθηκε μεταξύ εμού και του Ηλία Ζούρου. Το βέβαιο είναι πως δεν έχω πει οριστικό αντίο στην Εθνική ομάδα. Βλέπουμε του χρόνου τι θα γίνει. Προς το παρόν δεν θα αγωνιστώ στο Ευρωμπάσκετ για κάποιους προσωπικούς λόγους .

**

  ** Τελευταίες  αναρτήσεις  :
 ~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/07/blog-post.html  , Στο Σαϊνοπούλειο Θέατρο Σπάρτης .... Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011 .-

~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/07/9-10-2011.html  , Αυτό το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουλίου 2011
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/07/11-2011.html  , Στην καθημερινότητα της ζωής μας Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/07/12-2011.html  , Στην καθημερινότητα της Τρίτης 12 Ιουλίου 2011

Σύνδεσμοι :
**  ~ http://bloglines.gr/index.php?widget  : ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ  ΤΩΡΑ :

**


***   Επίθεση εναντίον αστυνομικών στα Εξάρχεια

~ ΜΙΑ  ΜΟΝΟ ΛΕΞΗ  ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ !!  ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ Ο ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ....ΚΑΙ ΑΣ  ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ  ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ , ΤΑΡΑΧΟΠΟΙΩΝ , ΚΛΕΦΤΩΝ , ΒΙΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΩΝ  Κ.Λ.Π. ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΜΕΡΤΑΝΑΣΤΩΝ , ΣΤΙΣ ΛΟΓΗΣ -ΛΟΓΗΣ  ΑΔΙΚΙΩΝ !! 
* Περίπου 30 άτομα με κουκούλες και εφοδιασμένα με πέτρες, ξύλα και σφυριά επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, που πραγματοποιούσαν πεζή περιπολία στα Εξάρχεια. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.
 Ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε την Τρίτη εναντίον πέντε αστυνομικών που πραγματοποιούσαν πεζή περιπολία στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού στα Εξάρχεια, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας.
 Περίπου 30 άτομα με κουκούλες και εφοδιασμένα με πέτρες, ξύλα και σφυριά επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών, τραυματίζοντάς τους.
 Οι δύο αστυνομικοί χρειάστηκε να διακομισθούν στο νοσοκομείο, φέροντας τραύματα ακόμη και από σφυρί στο κεφάλι.
 Αμέσως μετά την επίθεση, οι κουκουλοφόροι χάθηκαν στα στενά των Εξαρχείων.

** Νεκρός Βρετανός τουρίστας σε συμπλοκή στη Ζάκυνθο

* Ένας 19χρονος Βρετανός τουρίστας έπεσε θύμα αιματηρής συμπλοκής στον Λαγανά της Ζακύνθου, με δράστη έναν 21χρονο ταξιτζή. Ο δράστης συνελήφθη από την αστυνομία καθώς και ένας συνάδελφός του ως συνεργός.
* Θύμα αιματηρής συμπλοκής έπεσε τα ξημερώματα της Τετάρτης στον Λαγανά της Ζακύνθου ένας 19χρονος Βρετανός τουρίστας, με δράστη έναν 21χρονο ταξιτζή.
 * Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, το περιστατικό συνέβη έξω από ένα fast food, στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά στις 3.05 τα ξημερώματα. Ο άτυχος Βρετανός μαζί με τους τέσσερις φίλους του διαπληκτίστηκαν με δύο ταξιτζήδες, που εκείνη την ώρα ήταν σταθμευμένοι στον δρόμο.
 * Όπως υποστήριξε ο δράστης ενοχλήθηκαν γιατί οι νεαροί Βρετανοί τουρίστες τους ενοχλούσαν με λέιζερ. Λίγο αργότερα ο δράστης πήρε ένα μαχαίρι που είχε μέσα στο ταξί και το κακό δεν άργησε να γίνει.
 * Ο 19χρονος Βρετανός Ρόμπερτ Τζέιν Σεβάζ τραυματίστηκε θανάσιμα από μαχαιριά στην καρδιά, ενώ οι φίλοι του φέρουν τραύματα στην κοιλιά, στην πλάτη και σε όλο τους το σώμα.
 * Αμέσως μετά την αιματηρή συμπλοκή ο δράστης μαζί με τον φίλο του εξαφανίστηκαν και πέταξαν το μαχαίρι στη θάλασσα. Τρεις ώρες αργότερα, στις 6.30 το πρωί, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 21χρονο ταξιτζή στο σπίτι του και λίγο αργότερα το φίλο του ως συνεργό, γιατί όπως υποστηρίζουν οι αστυνομικοί, παρακολουθούσε όλα όσα συνέβαιναν, χωρίς να κάνει καμία προσπάθεια να σταματήσει τον συνάδελφό του, αλλά και αμέσως μετά εξαφανίστηκαν μαζί.
 * Το πρωί της ίδιας ημέρας δύτες έπεσαν στη θάλασσα, στο σημείο που υπέδειξε ο δράστης και βρήκαν το μαχαίρι.

** Απορρίφθηκε η έφεση για το ΧΥΤΥ Κερατέας
~
* Απορριπτική η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου ως προς την έφεση που είχε ασκήσει το Δημόσιο στην απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαυρίου για απαγόρευση της εκτέλεσης έργων στο ΧΥΤΥ στη θέση Οβριόκαστρο Κερατέας.
* Το Πολυμελές Πρωτοδικείο απέρριψε την έφεση του Ελληνικού Δημοσίου κατά της απόφασης του Ειρηνοδικείου Λαυρίου, με την οποία απαγορεύονταν η εκτέλεση έργων στο ΧΥΤΥ στη θέση Οβριοκαστρο της Κερατέας.

* Σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοδικείου, η κοινοπραξία είναι υποχρεωμένη να σταματήσει τα έργα στην επίμαχη περιοχή.
* Ορίζεται παράλληλα πως για κάθε πράξη προσβολής της εντολής του δικαστηρίου, η κοινοπραξία θα καταβάλει χρηματικό πρόστιμο 3.000, ενώ υποχρεώνεται και στην απομάκρυνση των μηχανημάτων της από την περιοχή.

** Τώρα ο πρωθυπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος δεν απορρίπτει το σενάριο "επιλεκτικής χρεοκοπίας"...
~
Να, να, ο νονός!
 * Η κατάσταση στη χώρα γίνεται όλο και πιο αστεία. Τώρα ο πρωθυπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος δεν απορρίπτει το σενάριο «επιλεκτικής χρεοκοπίας». Δηλαδή, προσπαθεί να μας πείσει ότι η χώρα δεν έχει χρεοκοπήσει από πέρσι, και υπάρχουν πολλοί που το πιστεύουν αυτό.
* Οπωσδήποτε, όσο ηλίθιος και να είναι ένας λαός, είναι κάπως δύσκολο να του πεις πως -μετά το Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο και τον Εφαρμοστικό Νόμο που υποτίθεται πως θα τον έσωζαν- θα πρέπει να φάει στο κεφάλι και μια πτώχευση.
* Οπότε, τώρα το κυβερνητικό επιτελείο αναζητεί έναν γλυκό επιθετικό προσδιορισμό για τη χρεοκοπία και –για την ώρα- προκρίνεται το όνομα «επιλεκτική χρεοκοπία». Είναι αυτό που λέμε «αυτός είναι πολύ επιλεκτικός άνθρωπος».
~ Επειδή η χώρα μας ταλαιπωρείται για πολλά χρόνια με το...
* θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, προτείνω να λυθεί αμέσως το θέμα της ονομασίας της χρεοκοπίας. Να την πουν «βόρεια χρεοκοπία» ή «νότια χρεοκοπία», να τελειώνουμε με τα βαφτίσια.
* Το θέμα της χρεοκοπίας δεν είναι σημαντικό. Άλλωστε, σε δέκα χρόνια ποιος θα την θυμάται τη χρεοκοπία; Οι σκλάβοι δεν έχουν ιστορική μνήμη.
~  (Δεν θέλω να διακόψω τη νιρβάνα κανενός αλλά έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι πως αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία -και έχουν καταθέσεις δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελβετία- όχι μόνο συνεχίζουν να είναι ελεύθεροι αλλά παραμένουν όλοι στις θέσεις τους και πολλοί απ’ αυτούς κυβερνούν τη χώρα;)  Από το "Πιτσιρίκος"

** Πριν 94 χρόνια

~ ΤΟ Υπουργείον των Εσωτερικών δι’ εγκυκλίου του προς τους Νομάρχας του Κράτους διέταξεν, όπως οι πρόεδροι των Κοινοτήτων υποβάλωσιν εις τας οικείας Νομαρχίας πίνακα εμφαίνοντα την ονομασίαν της Κοινότητος, την χειμερινήν και θερινήν αυτής διαμονήν και πίνακα των συνοικισμών των υπαγομένων εις την Κοινότητα μετά του ακριβούς αριθμού των κατοίκων εκάστου συνοικισμού. Το μέτρον τούτο ελήφθη, ίνα βεβαιωθή το Υπουργείον, αν ο ενεστώς πληθυσμός εκάστου χωρίου συμφωνή με τον εν τω επισήμω πίνακι της απογραφής του 1907 αναγεγραμμένον τοιούτον. Η εγκύκλιος διεβιβάσθη υπό της ενταύθα Νομαρχίας εις τους προέδρους των κοινοτήτων.
~   -ΥΠΟ του Νομαρχούντος Μακαρώνα ενεκρίθησαν οι αστυνομικαί διατάξεις των αστυνομικών υποδιευθύνσεων Μεσσήνης και Πύλου περί της διατιμήσεως εν τη περιφερεία των πωλουμένων τροφίμων.
~  -ΤΗΝ παρελθούσαν νύκτα εν Αδριτσαίνη άγνωστοι διαρρήξαντες το παράθυρον της οικίας του Χαρ. Ασημακοπούλου και εισελθόντες εν αυτή, αφήρεσαν διάφορα αντικείμενα αξίας 1.000 δραχμών. Την αυτήν νύκτα εις το ίδιον χωρίον άγνωστοι εισελθόντες εις την οικίαν του Β. Παπαδοπούλου αφήρεσαν εκ ταύτης διάφορα αντικείμενα των οποίων η αξία ανέρχεται εις 500 δραχμάς.

**  Τσακαλάκος και Μαλού στο Aqua Club



~ Το Elite City Resort και το Aqua Club εξασφάλισαν για μία και μοναδική εμφάνιση τους νικητές του Greek Idol 2, Παναγιώτη Τσακαλάκο και Μαλού Κυριακοπούλου, την Τρίτη 26 Ιουλίου, στις 9.30 το βράδυ.
~ Αγαπημένες επιτυχίες, σε μια υπέροχη ζωντανή εμφάνιση, μόνο στο Aqua Club…

** Θα μας τρελάνει ο Δήμος, δε γλιτώνουμε

~
Διαβάζω για τα «μεγαλόπνοα» σχέδια του Δήμου για την ανάπλαση 78 μέτρων του δυτικού πεζοδρομίου της Αριστομένους (τελικά, η Καλαμάτα έγινε ξανά σκέτα Αριστομένους) – δε γράφετε προϋπολογισμό του έργου.
 Βλέπω ταυτόχρονα περνώντας με το ποδήλατό μου από το πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου μια τεράστια τρύπα που έχει καλυφθεί με μια παλέτα ξύλινη, αλλά και από μια ξεκολλημένη «πλάτη» μιας πλαστικής καρέκλας – ναι, μιλάω για τη Ναυαρίνου που με περίσσιο θράσος ο δήμαρχος έλεγε ότι «έγινε ένα μικρό θαύμα».
 Περνάω από την πλατεία Όθωνος και δεν προφταίνω να μετράω σπασμένες πλάκες. Και δε συζητώ για τις γειτονιές της πόλης που δεν είναι «βιτρίνα», αυτές έχουν εγκαταλειφθεί.
 Έχω δίκιο ότι πάνε να μας τρελάνουν ή όχι; Δεν μπορούν να τελειώνουν ένα ένα τα έργα πριν αρχίσουν άλλα;
 Και με την ευκαιρία, τα ανακυκλώσιμα γιατί δεν τα μαζεύουν τακτικά;
 Μπάμπης Κάρβελης
~*  Υ.Γ. Αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν σήμερα να εμπνέεται κανείς από τα συνθήματα της «φράξιας κόκκινος στρατός».

** Σχολιάζονυας ...  Αδιακρίτως

~
Μεγαλεία!
 Αυτά και αν είναι μεγαλεία για τον Κώστα Κόλλια! Τέθηκε υποψήφιος δήμαρχος με προσωπική απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, προεκλογικά είχε (για λίγο έστω) να αντιμετωπίσει και «εσωκομματικό» αντίπαλο ως ανθυποψήφιο, που στη συνέχεια όμως πήγε υπό την ηγεσία του, εξελέγη δήμαρχος τη δεύτερη Κυριακή και τώρα «χτυπάει» προεδριλίκι!
 *** Πρόεδρος στην Ένωση
 Δημάρχων ο δήμαρχος Τριφυλίας;
 Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν και διακινούν στο διαδίκτυο «φιλοΣαμαρικά» μπλογκς και «νέοΠολανίτικες» ιστοσελίδες, ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας φέρεται να είναι η επιλογή του προέδρου της νέας Ν.Δ. για υποψήφιος πρόεδρος στην Ένωση Δημάρχων Πελοποννήσου! Ούτε Νίκας ούτε Σμυρνιώτης. Έγραψε Κόλλιας ο Σαμαράς, λένε. Για να δούμε.
 ** Ποιος, πόσα και γιατί!
 11 εκατομμύρια ευρώ χρωστά ο νέος Δήμος Τριφυλίας, είπε σε συνέντευξή του στην «Ε» ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας. Ποιος (πρώην Δήμος) χρωστά πόσα και γιατί, δεν είπε όμως ο δήμαρχος. Ελπίζουμε, όταν «δεήσει» και ανακοινωθεί επίσημα και δημόσια η απογραφή, να μας λυθούν οι όποιες απορίες και να βγάλουμε χρήσιμα και ασφαλή συμπεράσματα για την οικονομική διοίκηση και διαχείριση του καθενός εκ των συνενωθέντων πρώην Δήμων της Τριφυλίας και, βεβαίως, για τους πρώην δημάρχους που άσκησαν τη διοίκηση.
 ** Τα αποτσίγαρα στην παραλία
 Εξωφρενική είναι η κατάσταση σε ορισμένα παραλιακά καταστήματα που έχουν τραπεζάκια ή ξαπλώστρες στην αμμουδιά. Τα αποτσίγαρα τείνουν να γίνουν περισσότερα από τους κόκκους της άμμου. Φυσικά υπάρχουν και ευσυνείδητοι επαγγελματίες, που όχι μόνο έχουν τασάκια σε όλα τα τραπεζάκια, αλλά καθαρίζουν και το χώρο που χρησιμοποιούν καθημερινά.
 ** Πήραν τα μηχανήματα
 «Χαράς ευαγγέλια» για τους Δήμους Οιχαλίας, Πύλου – Νέστορος και Τριφυλίας. Εγκρίθηκαν, τελικά, χθες από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τα αιτήματά τους για παραχώρηση μηχανημάτων, όπως γκρέιτερ, προκειμένου να προχωρήσουν σε εργασίες καθαρισμού, κυρίως δασικών δρόμων.
 Βέβαια, Ιούλιο μήνα, τι θα προλάβουν να κάνουν, είναι άλλο θέμα…
 ** Πρόλαβαν
 Ευτυχώς που χθες καθυστέρησε να φτάσει στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και έτσι με πρωτοβουλία του προέδρου του Σώματος κ. Πουλοκέφαλου προτάχθηκαν τυπικά υπηρεσιακά θέματα που “έρχονταν” από προηγούμενες συνεδριάσεις.
 Έτσι, κατάφεραν να «περάσουν» καμιά 10αριά θέματα της ημερήσιας διάταξης πριν ξεκινήσουν τη συζήτηση ζητημάτων που “θέλουν” την ώρα τους.
 ** ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΣΕΓΕΣ
 Καταγγέλλουν πρόσληψη και  δεύτερου οδηγού για τον πρόεδρο
 «Έκπληξη προκαλεί το γεγονός της πρόσληψης δεύτερου οδηγού στην ΠΑΣΕΓΕΣ, όταν εδώ και τρία χρόνια, και με κάθε τρόπο, η Διοίκηση της Συνομοσπονδίας διατείνεται ότι δε θα γίνει καμία πρόσληψη, προκειμένου να διασφαλιστούν οι αμοιβές του υπάρχοντος προσωπικού», τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων στην ΠΑΣΕΓΕΣ.
 Όπως δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα “agrotypos”, καθώς και σε άλλα Μέσα, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η Διοίκηση εντελώς αιφνιδιαστικά και χωρίς να ακολουθηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες (προκήρυξη σε εφημερίδα, συλλογή βιογραφικών, συνεντεύξεις, αξιολόγηση κ.λπ.), αποφάσισε την πρόσληψη και άλλου οδηγού για τον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ.
«Απορίας άξιο είναι πώς σε μια ΠΑΣΕΓΕΣ των 23 υπαλλήλων χρειάζεται να υπάρχουν δύο οδηγοί, σε μια περίοδο όπου το επιστημονικό προσωπικό έχει συρρικνωθεί και η ΠΑΣΕΓΕΣ θα είχε ανάγκη από προσλήψεις εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού για την εξυπηρέτηση των μελών της», αναφέρουν οι εργαζόμενοι και υπενθυμίζουν ότι «στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΑΣΕΓΕΣ στις 31/5/2011 αποφασίστηκε ότι οι υπάλληλοί της θα παραμείνουν 23 (“ταβάνι” σύμφωνα με τη δέσμευση του προέδρου) χωρίς ούτε μια πρόσληψη παραπάνω!!! Η Γενική Συνέλευση των υπαλλήλων της ΠΑΣΕΓΕΣ καταδικάζει ομόφωνα την εν λόγω πρόσληψη».
 ** Ο Δήμος Καλαμάτας, η Ζυρίχη και η Αμερική
 “Την ώρα που οι αμερικανικές πόλεις συγχρονίζουν τα πράσινα φανάρια, για να βελτιώσουν τη ροή της κυκλοφορίας, προσφέροντας ακόμη και βοήθεια στους οδηγούς, για να εντοπίσουν χώρους στάθμευσης, πολλές ευρωπαϊκές πόλεις κάνουν το ακριβώς αντίθετο: δημιουργούν περιβάλλον εχθρικό για τα αυτοκίνητα, ώστε να ελαχιστοποιηθούν όσο περισσότερο γίνεται” έγραφαν χθες τα “Νέα”.
 “Η περίπτωση της Ζυρίχης είναι χαρακτηριστική. Η δημοτική υπηρεσία σχεδιασμού της κυκλοφορίας έχει προσθέσει κόκκινα φανάρια σε μικρές αποστάσεις, προκαλώντας καθυστερήσεις και στρες στους οδηγούς. Υπόγειες διαβάσεις που επέτρεπαν στα αυτοκίνητα να κυκλοφορούν ελεύθερα στους δρόμους καταργήθηκαν, ενώ οι διαχειριστές του τραμ μπορούν να αλλάξουν υπέρ τους τα φανάρια, καθώς τα προσεγγίζουν, αναγκάζοντας τους οδηγούς των Ι.Χ. να πατήσουν φρένο πολλές φορές ώσπου να φτάσουν στον προορισμό τους. Στο ίδιο πνεύμα, μεγάλα εμπορικά καταστήματα έχουν λίγες θέσεις στάθμευσης, ώστε να ενθαρρύνουν τους πολίτες να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα οποία σίγουρα εξυπηρετούν με τα προσεκτικά σχεδιασμένα δρομολόγιά τους...”.
 Ο Δήμος Καλαμάτας, προφανώς, αντιγράφει το αμερικανικό πρότυπο.
  *** Όλοι χωράμε στη Ναυαρίνου!
 Παρκαρισμένα μηχανάκια και αυτοκίνητα δεξιά κι αριστερά του δρόμου. Κινούμενα μηχανάκια, λεωφορεία και αυτοκίνητα (ενίοτε με τη μουσική στη διαπασών) πάνω στο δρόμο. Ποδήλατα στον ποδηλατόδρομο. Ποδήλατα έξω από τον ποδηλατόδρομο. Παρκαρισμένα αυτοκίνητα πάνω στον ποδηλατόδρομο. Πεζοί που προσπαθούν να κινηθούν στο μικρό χώρο που έχει απομείνει. Αγχωμένοι σερβιτόροι με φορτωμένους δίσκους που διασχίζουν το δρόμο με κίνδυνο να πατηθούν.
 Άλλο ένα ειδυλλιακό καλοκαίρι στην οδό Ναυαρίνου!
 ** Όσοι πιστοί προσέλθετε...
 Με αφορμή τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν συχνά- πυκνά το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας και μιλούν για το “τέλος του δικομματισμού”, φίλος (από αυτούς, μάλιστα, που ήταν τις περισσότερες ημέρες στην πλατεία 23ης Μαρτίου, μαζί με τους “αγανακτισμένους πολίτες”) έκανε μια ενδιαφέρουσα ανάλυση για τις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε αυτές κι αν γίνουν.
 ~ Παραθέτουμε ένα μεγάλο απόσπασμα από αυτή:
 “Το ποσοστό του εκλογικού σώματος που δεν πήγε να ψηφίσει στις εθνικές εκλογές του 2009 ήταν σχεδόν 30%. Μαζί με τα λευκά και τα άκυρα ήταν ουσιαστικά το πρώτο “κόμμα”. Το ΠΑΣΟΚ ήταν δεύτερο.
 Σαφώς, το 32% του εκλογικού σώματος που δεν πήγε να ψηφίσει στις εθνικές εκλογές του 2009 –ή ψήφισε άκυρο ή λευκό- δεν είναι ομοιογενές. Ανάμεσά τους υπάρχουν και πολίτες που δεν ενδιαφέρονται για τα κοινά – από τη στιγμή, όμως, που το ποσοστό αποχής ήταν το μεγαλύτερο στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης, είναι ολοφάνερο πως ένα μεγάλο κομμάτι από το ποσοστό της αποχής αποτελείται από πολίτες που δεν τους εκφράζει κανένα από τα υπάρχοντα κόμματα, τα θεωρούν συνυπεύθυνα για την κατάντια της χώρας και απείχαν συνειδητά. Είμαι ένας από αυτούς.
 Το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει. Αν καταφέρει κάποτε να κερδίσει ξανά την εξουσία, θα σημαίνει πως οι Έλληνες επιβραβεύουν τη διαφθορά, είναι διεφθαρμένοι και θέλουν μια διεφθαρμένη κυβέρνηση.
 Η Νέα Δημοκρατία έχασε ουσιαστικά το παιχνίδι από τη στιγμή που δεν αναζήτησε ευθύνες σε εκείνα τα στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Δεν είναι τυχαίο πως ο προηγούμενος πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, απολαμβάνει ασυλίας και – ενώ έχει περάσει περισσότερο από ένας χρόνος από τη χρεοκοπία της χώρας - κανείς δεν του έχει ζητήσει εξηγήσεις.
 Τα δυο κόμματα της κοινοβουλευτικής Αριστεράς αποδεικνύονται για μια ακόμα φορά κατώτερα των περιστάσεων. Η χώρα χρεοκόπησε αλλά το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφεραν να συναντηθούν ποτέ και πουθενά – ούτε σε μια πορεία, ούτε σε έναν αγώνα. Παράλληλα, οι εκπρόσωποί τους συνεχίζουν να επισκέπτονται περιχαρείς και δουλοπρεπείς τα κανάλια των νταβατζήδων της διαπλοκής και να ακκίζονται με τους ξεπουλημένους τηλεδημοσιογράφους, σαν να μην τρέχει τίποτα. Μετά τη χρεοκοπία της χώρας, η κοινοβουλευτική Αριστερά δικαίωσε απόλυτα όσους την αποκαλούν “η Αριστερά του συστήματος”. Άχρωμη, άοσμη, ανέμπνευστη, προβλέψιμη, ακίνδυνη, υποταγμένη – τελικά, χαριτωμένη.
 Το ΛΑΟΣ δεν αντέχει σε καμία κριτική. Ψήφισε το Μνημόνιο αλλά διαφωνεί κιόλας. Ό,τι να ‘ναι. Το ΛΑΟΣ είναι ένα κόμμα μισαλλοδοξίας και ευνοείται από το μεταναστευτικό και τη βαθιά αγραμματοσύνη μέρους του πληθυσμού της χώρας.
 Η Δημοκρατική Αριστερά, η Δημοκρατική Συμμαχία, το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών και οι Οικολόγοι-Πράσινοι «υπάρχουν» στις δημοσκοπήσεις, αλλά οι εκλογές είναι μια εντελώς διαφορετική δοκιμασία και πραγματικότητα. Και με εξαίρεση τους Οικολόγους-Πράσινους, τα υπόλοιπα κόμματα αφενός δεν είναι κόμματα και αφετέρου τα βασικά στελέχη τους είναι φθαρμένα – οι πικραμένοι που θέλουν να κάνουν πολιτική καριέρα στα γεράματα. Για το καλό του λαού, βέβαια, πάντα.
 Οι εκλογές έρχονται ολοταχώς. Το πολιτικό κατεστημένο θα προσπαθήσει να νομιμοποιηθεί εκ νέου –και να νομιμοποιήσει τα εγκλήματά του σε βάρος της χώρας και των πολιτών- μέσα από τις εκλογές.
 Οι οικονομικές ελίτ του τόπου –σε μια προσπάθεια να διασωθούν και να υποστηρίξουν τα συμφέροντά τους- θα στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, και θα προσπαθήσουν να οδηγήσουν την ψήφο διαμαρτυρίας στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΚΕ – για να την εξουδετερώσουν.
 Η ταπεινή μου γνώμη είναι πως κάθε ελεύθερος και δημοκράτης Έλληνας πολίτης καλό θα ήταν να μην πάει στις κάλπες στις επόμενες εκλογές.
 Οι επόμενες εκλογές θα δείξουν πολλά πράγματα. Θα μάθουμε πόσοι είναι αυτοί οι Έλληνες που θέλουν να είναι πραγματικά ελεύθεροι και επιθυμούν μια αξιοπρεπή ζωή σε μια αξιοπρεπή Ελλάδα. Τώρα όλοι ξέρουμε τι έχει συμβεί στη χώρα – δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.
 Στόχος στις επόμενες εκλογές θα πρέπει να είναι η απόλυτη αποχή. Η απόλυτη αποχή θα ανατρέψει το σάπιο πολιτικό σκηνικό και θα οδηγήσει στη δημοκρατία. Την ημέρα των επόμενων εκλογών, θα φορέσω τα καλά μου και θα πάω στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Θα σας περιμένω”.
 ** Εξαφανίστηκαν οι βουλευτές
 Ποια ήταν η σημαντικότερη είδηση που προέκυψε από την καθιερωμένη ετήσια γιορτή της αγκινάρας στη Μικρομάνη; Μα, φυσικά, η παντελής απουσία βουλευτών του Νομού Μεσσηνίας. Το τελευταίο διάστημα, με όσα γίνονται ανά την Ελλάδα με τους πολιτικούς, δεν είναι και η καλύτερη περίοδος για δημόσιες εμφανίσεις...
 ** Στις...πρώτες σελίδες το Φεστιβάλ Χορού
 Δεν υπήρξε προχθές αθηναϊκή εφημερίδα, από αυτές με τις μεγαλύτερες κυκλοφορίες, που να μην είχε αφιέρωμα στο 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας, που ξεκινά την ερχόμενη Πέμπτη 14 Ιουλίου. Σε όλα τα δημοσιεύματα γράφονταν τα καλύτερα λόγια για τη σημαντικότερη εκδήλωση στο χώρο του χορού σε πανελλήνιο επίπεδο.

** Και ο Κώστας Ηλιόπουλος στα στημένα

~
Την εμπλοκή ενός ακόμη Μεσσήνιου έφερε στο φως η συνέχεια της έρευνας για τα στημένα παιχνίδια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο λόγος για τον μόλις 23 ετών ποδοσφαιριστή της Ηλιούπολης Κώστα Ηλιόπουλο, ο οποίος είχε φορέσει με επιτυχία και τη φανέλα της Μαύρης Θύελλας και τώρα συμπεριλαμβάνεται στην 3η από τις τρεις ομάδες ατόμων (η συγκεκριμένη περιλαμβάνει 17 ονόματα) που βαρύνονται με τις εξής κατηγορίες: Δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κατά περίπτωση (πιο απλά κατηγορούνται ότι κέρδισαν αδικαιολόγητα μεγάλα χρηματικά ποσά στο παράνομο στοίχημα -ενδεικτικό στοιχείο των κερδών που αποκόμισαν είναι το γεγονός ότι μόνο σε μία περίπτωση πόνταραν 60.000 ευρώ).
* Το κουβάρι της νέας αυτής υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος εκβιαστών σε βάρος ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων στον Πειραιά και “πιστοποιήθηκε” με καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών που διήρκεσαν από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του 2011.

** Επανήλθε στην Καλαμάτα ο Νίκος Μουλατσιώτης

~
Η διαδικασία των δοκιμών στην ομάδα της Καλαμάτας, ξεκίνησε και πάλι από χθες, ύστερα από το ρεπό της Κυριακής, με την ενσωμάτωση εννέα ακόμη νεαρών ποδοσφαιριστών, που έφτασαν πλέον τον αριθμό των δοκιμαζόμενων σχεδόν στους πενήντα(;). Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκαν χθες στο Δημοτικό Στάδιο οι Άρης Αρβανίτης, Στάθης Αρβανίτης (Πατίστα), Τζανέττος Παπαδέας (Ηρακλής Καλαμάτας), Δημήτρης Κουρεντζής (Βέργα), Παναγιώτης Παπανικολόπουλος (ΑΟΕΣ), Βασίλης Τριανταφύλλης (Κατάκολο), Παναγιώτης Κουφάκος (Άρης Σκάλας), Άντι Λάρι (Νέοι Αστέρα Τρίπολης) και Άγγελος Γεωργιόπουλος (Εράνη Φιλιατρών).
*  Ο Έλβιο Μάνα δείχνει να έχει βγάλει συμπεράσματα αναφορικά με την αξία κάποιων ποδοσφαιριστών κι αυτό θα φανεί σήμερα όταν και θα έχουν μείνει πολύ λιγότεροι σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, καθώς χθες το βράδυ, μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης, το τεχνικό τιμ θα ανακοίνωνε το «κόψιμο» κάποιων παιδιών.
* Έτσι, οι ποδοσφαιριστές που θα δοκιμαστούν τις τελευταίες ημέρες – η διαδικασία ολοκληρώνεται την Πέμπτη – θα είναι λιγότεροι, αλλά θα υπάρχει και η ενσωμάτωση κάποιων ξένων νεαρών ποδοσφαιριστών, που θα έρθουν να δοκιμαστούν κι αν πείσουν θα αποκτηθούν.
* Στη Γ΄ Εθνική επιτρέπεται η συμμετοχή τριών νεαρών κοινοτικών και οι δύο εξ αυτών που θα έρθουν να δοκιμαστούν είναι Βραζιλιάνοι με κοινοτικό διαβατήριο, ενώ ο τρίτος είναι Πορτογάλος. Έχουν γίνει οι προεργασίες με τον μάνατζέρ τους και αναμένεται η άφιξή τους σήμερα ή αύριο.
~*  Στο τεχνικό τιμ   ο Μουλατσιώτης
* Πέρα από τα νέα πρόσωπα που δοκιμάστηκαν χθες, είχαμε μία ακόμη νέα παρουσία στο Δημοτικό Στάδιο, αυτή του Νίκου Μουλατσιώτη. Ο έμπειρος τεχνικός προστέθηκε στο τεχνικό τιμ της ομάδας, ως βοηθός του Έλβιο Μάνα – είχαμε γράψει την περασμένη εβδομάδα ότι η διοίκηση και ο κ. Μάνα επιθυμούσαν την είσοδο ενός ακόμη μέλους στο τιμ – κι έκανε χθες το ξεκίνημα. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που γνωρίζει καλά πρόσωπα και καταστάσεις, έχει την εμπειρία και μπορεί να δώσει ώθηση από το πόστο του βοηθού προπονητή.
* Την επόμενη εβδομάδα, πιθανότατα την Τετάρτη 20 Ιουλίου, θα ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας, οπότε και θα έχει ξεδιαλύνει πλήρως το αγωνιστικό τοπίο. Το τεχνικό τιμ συμπληρώθηκε κι εκείνο που παίρνει σειρά είναι το ρόστερ. Οι συζητήσεις με τους παίκτες που πέρυσι αγωνίστηκαν στην ομάδα έχουν γίνει και κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, όμως απομένουν ακόμη κάποιες λεπτομέρειες, κυρίως οικονομικές, για να ολοκληρωθεί το παζλ.
* Μαζί μ’ αυτούς, γίνονται και επαφές με ποδοσφαιριστές που είναι προς τη διαδικασία της απόκτησης και ήδη κάποιοι θεωρούνται κλεισμένοι, έχοντας έρθει σε κατ’ αρχήν συμφωνία με τη διοίκηση.

** Στην ΑΕΚ Καλαμάτας ο Κάλλας του Αίαντα!

~
Τα τυπικά απομένουν πλέον για την υλοποίηση μιας σημαντικής μετεγγραφής στον Αίαντα και αφού μιλάμε για τη συγκεκριμένη ομάδα δεν πρόκειται φυσικά για την απόκτηση, αλλά για την προώθηση ποδοσφαιριστή!
* Ακολουθώντας τα βήματα του διεθνή Καλαματιανού αμυντικού Σωκράτη Παπασταθόπουλου, ο Γιώργος Κάλλας θ' αφήσει τον “Άγιαξ” της Καλαμάτας για την ΑΕΚ! Ο 17χρονος επιθετικός είχε μπει στο “μικροσκόπιο” των υπευθύνων της Ένωσης εδώ και πολύ καιρό, με τους Μπατίστα και Κόλα να τον έχουν “τσεκάρει” τόσο στο πρωτάθλημα της Α' Τοπικής, όσο και στο πρωτάθλημα Ενώσεων. Ο Γιώργος Κάλλας θα ενταχθεί στην 2η ομάδα, όμως πολλοί είναι εκείνοι -και πρώτα απ' όλα οι άνθρωποι του Αίαντα και της ΑΕΚ- που ποντάρουν ότι ο νεαρός ποδοσφαιριστής θα κάνει σύντομα και το επόμενο βήμα...

**Στους Βαλκανικούς ο Τσούσης του ΜΓΣ!

~
~* Η κατάκτηση της 1ης θέσης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου εφήβων-νεανίδων που πέτυχε η ομάδα σκυταλοδρομία αγοριών 4x100 του Μεσσηνιακού επεφύλασσε μια ακόμη επιτυχία για έναν εκ των πρωταγωνιστών. Πιο συγκεκριμένα ο Βασίλης Τσούσης, σε συνδυασμό με τις επιδόσεις του στα 100 μ. (ιδιαίτερα στον προκριματικό, αφού στο τελικό έτρεξε με κόντρα άνεμο, τερματίζοντας 5ος) του χάρισαν μια θέση στην εθνική ομάδα σκυταλοδρομίας που θα “εξαργυρωθεί” στο Βαλκανικό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο στην Ανδριανούπολη. Ο αθλητής του Μεσσηνιακού θα πάρει τη σκυτάλη από τον Σπύρο Σιδέρη, θα την προωθήσει στον Τάσο Φράγκο, ενώ τον τερματισμό θα κάνει ο Βασίλης Δοδοντσάκης. Η ελληνική αποστολή που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε μερικές αγωνίσματα τόσο στους έφηβους όσο και στις νεάνιδες θ' αναχωρήσει το πρωί της Πέμπτης (8.30 π.μ.) από την Αθήνα και στις 2.30 μ.μ. την ίδια μέρα από Θεσσαλονίκη (Καυτανζόγλειο Στάδιο) για Τουρκία. Αναλυτικά οι επιδόσεις στη Λάρισα Μπορεί οι Βασίλης Τσούσης, Διονύσης Δραγκιώτης, Δημήτρης Νικολόπουλος και Γιάννης Πατρινιός να κέρδισαν στη Λάρισα το μοναδικό μετάλλιο για τον Μεσσηνιακό, αλλά το σημαντικό είναι ότι ο ιστορικός σύλλογος συνεχίζει να έχει σταθερή παρουσία σε κορυφαίο επίπεδο. Στην καλύτερη 8άδα λοιπόν του πανελλήνιου πρωταθλήματος εφήβων-νεανίδων ο ΜΓΣ είχε εκπροσώπηση σε τρία ακόμη αγωνίσματα και είναι πολύ πιθανόν να πανηγυρίζαμε κι άλλα μετάλλια αν η Δήμητρα Ζαχαρέα κατάφερνε να ξεπεράσει τον τραυματισμό της. Αναλυτικά οι επιτυχίες της καλαματιανής αποστολής που συνόδεψαν οι προπονητές Άρις Τριανταφυλλόπουλος και Ελίνα Χαντζή έχουν ως εξής:
~  100μ. Εφήβων: 5ος Βασίλης Τσούσης 11΄΄.26
~  100μ. Νεανίδων: 7η Νικολέτα Μακροπούλου 12΄΄.98
~  4Χ100μ. Εφήβων: 1ος ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ. 42΄΄.99 ( Τσούσης- Πατρινιός- Νικολόπουλος -Δραγκιώτης)
~  4Χ100μ. Νεανίδων: 6η ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ. (Καλογεροπούλου-Πουλάκου-Λαμπροπούλου-Μακροπούλου) 51΄΄22
 ** ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ/ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Αναχωρεί για Οστράβα η Θεοδωρακοπούλου
~ Η Ελένη Θεοδωρακοπούλου είχε πετύχει στα φετινά Παπαφλέσσεια το όριο για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων Γυναικών και τώρα ήρθε η ώρα να ...εξαργυρώσει το “εισιτήριό” της. Η Καλαματιανή πρωταθλήτρια των 800 μ., με παρακαταθήκη το 2.04.32 από το διεθνές μίτινγκ της Καλαμάτας, θ' αναχωρήσει σήμερα μαζί με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή (συνολικά 13 αθλητές και αθλήτριες) για την Οστράβα της Τσεχίας, ενώ οι αγώνες θα διεξαχθούν από 14 έως 17 Ιουλίου.
Μετά το Παρίσι στα Βαρδινογιάννεια ο Λούης
 * Ο Λούης Τσάτουμας δεν κατάφερε να επαναλάβει την περασμένη Παρασκευή στο Παρίσι, κάτι ανάλογο με την 3η θέση που είχε πάρει πριν λίγες εβδομάδες στο Όσλο, με αποτέλεσμα στο 9 Diamond League στίβου της IAAF να καταλάβει την 6η θέση στο μήκος, με 8.03μ. στην πρώτη προσπάθεια (τα υπόλοιπα άλματά του ήταν 7.99μ, 7.94μ, 7.97μ και δύο άκυρα). Αύριο όμως θα έχει την ευκαιρία να πετύχει κάτι καλύτερο αγωνιζόμενος στο διεθνές μίτινγκ στίβου «27α Βαρδινογιάννεια». Ο κορυφαίος άλτης του Μεσσηνιακού θα είναι από τα μεγαλύτερα ελληνικά ονόματα που θ' αγωνιστούν στο ΕΑΚ Γάλλου στο Ρέθυμνο.

 ** ΑΥΤΟΙ  ΠΟΥ ΜΑΣ  ΓΡΑΦΟΥΝ :

** Greek Nationalist 13 Ιουλίου 10:44 π.μ.

~ http://www.facebook.com/l/aAQCv2INPAQDNqAEgM0o9blVXcwq199CFioB_cb9GLWloYQ/damocleios-spathi.blogspot.com/2011/07/blog-post_2732.html
*  ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ ΣΠΑΘΗ: ΔΥΟ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΙ ΕΝΑΣ ΑΛΓΕΡΙΝΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓ   damocleios-spathi.blogspot.com


Ιδεολογική " απειλή " μεγάλου μεγέθους... Ενάντια σε οτιδήποτε αντεθνικό και "νεοταξικό"...
http://damocleios-spathi.blogspot.com/2011/07/blog-post_2732.html  .-
 
**  ΑΠΟ  ΤΟ  ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ !!!
~ Δελφινάκια στο νερό


~ Φτιάξτε το καλύτερο κάστρο στην άμμο All About Sandcastle Building

~ Αυτοσχέδια παιχνίδια για καληνύχτα

Δελφινάκια στο νερό
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/07/paidi-kai-thalassa.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Παιδί και θάλασσα: ένας συνδυασμός απολαυστικός για τους μικρούς κολυμβητές και ολίγον τρομακτικός για μας τους μεγαλύτερους, που πασχίζουμε να προλάβουμε λογιών-λογιών αναποδιές και κινδύνους....

Φτιάξτε το καλύτερο κάστρο στην άμμο All About Sandcastle Building
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/07/all-about-sandcastle-building.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Το χτίσιμο κάστρων στην άμμο είναι από τα πιο αγαπημένα παιχνίδια μικρών και μεγάλων παιδιών καθώς τους δίνεται η δυνατότητα να διασκεδάσουν στη θάλασσα αλλά και να εξωτερικεύσουν τη...

Αυτοσχέδια παιχνίδια για καληνύχτα
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/07/paixnidia-gia-kalinyxta.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Αφού πλύνετε δοντάκια, φορέσετε πυτζάμες και ξαπλώσετε, πριν κοιμηθείτε, μπορείτε να κάνετε μικρά και ευχάριστα παιχνιδάκια στο κρεβάτι... Διαλέξτε το 1ο γράμμα από το όνομα του παιδιού ή...

** How to Build Ripped, Shredded Muscle Fast Without Any Fat

 * Incredible System To Maximize Muscle Fast Without Any Fat
 * The SMM is a truly customized, unique, anabolic approach to nutrition. The SMM is breakthrough nutritional software that when combined with proper weight training, packs-on pure shredded muscle in record time without any fat. It is designed to explode you through any muscle building plateau while staying lean and turning heads 365 days a year!
 ~ How does it work?
 ** The SMM is EXACT and tailors anabolic nutrition for you in every way possible using 4 patented formulas. These 4 formulas took years of testing and tweaking with world renowned nutritionists, fitness models and big time bodybuilders to perfect. The SMM customizes the nutrition to everything about you; your age, weight, height, and metabolism. Most importantly, the SMM customizes the nutrition to your somatotype and your weight training regimen. The SMM specifically allocates your calories and macronutrients throughout the day DEPENDING on when or if you’re working out. You will give your body exactly what it needs, when it needs it to build muscle without fat. The SMM customizes your exact pre and post workout needs and takes advantage of the 2 anabolic windows you have every day that will take you from skinny to jacked in a hurry. On your off day’s from the gym, your recovery nutrition is custom structured to repair and rebuild broken down muscle tissue quickly. Using unique calorie and macronutrient shifting techniques your muscle recovery is extremely rapid and muscle soreness is often 100 % eliminated. The SMM provides easy to understand charts and graphs that track your transformation progress and will make sure you are on the fastest pace possible to your new, leaner, more muscular physique.
 ** Get SMM System And Start Building Your Muscles
 & The SMM was made for the real weight trainer, not guys who want to half-heartedly workout or the weekend warrior. The SMM is for the guy that’s dead serious about creating a physique that demands respect, turns heads and separates them from the pack. That being said, The SMM can greatly benefit beginning weight trainees if they are ready and able to work hard in the gym and follow the SMM’s nutritional guidelines.
 & You’de be out of luck with a lot of programs out there, BUT not with the SMM! You see, the nutritional content of your meal is the most important thing. The SMM loads 3 customized meal plans for you to choose from each day that meets your nutritional requirements, BUT it also lets you build your own meal plan or make substitutions if you want. The SMM has a data base of almost 1400 different foods that you can select from to help you meet the nutritional requirement of a particular meal. There are numerous foods you can choose from for any meal to give your body the nutrition it needs to build lean muscle without fat.
 Take Your Chance To Be A Strong Man
 Best Regards

**Γειά σου stamos1   ο XVERSUS σου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον πίνακα σου
~  http://logiaversus.blogsp/...
 Για να απαντήσεις στο μήνυμα του ακολούθα τον σύνδεσμο:  http://www.sync.gr/XVERSUS/  .-

** ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ

http://hamomilaki.blogspot.com/2011/07/when-child-is-not-eating.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Είναι φυσιολογικό σε ένα παιδί ηλικίας 1-5 ετών, να μειωθεί η όρεξη για φαγητό. Πιθανά θα σας φαίνεται σαν το παιδί να μην τρώει ποτέ αρκετά, να μην είναι ποτέ πεινασμένο η να μην θέλει να βάλει...

Οδηγίες για την πρόληψη των επιπτώσεων του καύσωνα
 http://hamomilaki.blogspot.com/2011/07/prolipsi-epiptwsewn-kauswna.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Τα βρέφη και τα παιδιά να ντύνονται όσο γίνεται πιο ελαφρά. Ειδικά για τα βρέφη είναι προτιμότερο τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες. Όταν κάνει ζέστη να...

** Greek Nationalist 11 Ιουλίου 9:17 μ.μ. 
~ http://www.facebook.com/l/CAQA13F2qAQA90HyYFIR4YSVs5SH9JqI0BL6BmrU4GOKasQ/damocleios-spathi.blogspot.com/2011/07/10.html
* ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ ΣΠΑΘΗ: 10 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ!  http://damocleios-spathi.blogspot.com/   .-

Ιδεολογική " απειλή " μεγάλου μεγέθους... Ενάντια σε οτιδήποτε αντεθνικό και "νεοταξικό"...
http://damocleios-spathi.blogspot.com/2011/07/10.html  .-

** Στοιχεία ταξικής συνείδησης στο Κατά Λουκάν Ευαγγέλιον

~ Μακαρισμοί

*  Οι Μακαρισμοί είναι ένα πολύ γνωστό απόσπασμα της Αγίας Γραφής. Συνήθως, παρατίθενται από το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον, αλλά μέσα στην Καινή Διαθήκη, και συγκεκριμένα στο Κατά Λουκάν, υπάρχει και μια πιο λιτή μορφή τους. Λοιπόν, οι Μακαρισμοί όπως τους βρίσκουμε εκεί, περιέχουν στοιχεία ταξικής συνείδησης!
 * Κατά το Λουκά, ο Ιησούς Χριστός λέει: "Μακάριοι οἱ πτωχοί, ὅτι ὑμετέρα ἐστιν ἡ βασιλεία τοῦ Θεοῦ, μακάριοι οἱ πεινῶντες νῦν, ὅτι χορτασθήσεσθε μακάριοι οἱ κλαίοντες νῦν, ὅτι γελάσετε." (Λουκ. 6:20-21), ενώ στην συνεχίζει λέγοντας: "Πλὴν οὐαὶ ὑμῖν τοῖς πλουσίοις, ὅτι ἀπέχετε τὴν παράκλησιν ὑμῶν. Οὐαὶ ὑμῖν, οἱ ἐμπεπλησμένοι νῦν ὅτι πεινάσετε. Οὐαὶ, οἱ γελῶντες νῦν, ὅτι πενθήσετε καὶ κλαύσετε." (εδ. 24-25)
 * Είναι γεγονός, ότι στο Ματθαίο, οι "πτωχοί" του Λουκά, αναφέρονται ως "πτωχοὶ τῷ πνεύματι", και οι "πεινῶντες" ως "πεινῶντες καὶ διψῶντες τὴν δικαιοσύνην". Ως χριστιανοί που δεχόμαστε την θεοπνευστία των Γραφών, αποδεχόμαστε την θεοπνευστία της διευκρίνησης που γίνεται στον Ματθαίο, όμως η συνοχή του κειμένου όπως το βρίσκουμε στο Λουκά, και η άμεση αντιπαραβολή φτωχών-πλουσίων, πεινασμένων-χορτασμένων, θλιμμένων-χαρούμενων, φανερώνει πως και σε αυτή την πιο λιτή μορφή του κειμένου των Μακαρισμών, εμφανίζεται μια επίσης θεόπνευστη νοηματική πτυχή. Σ' αυτή τη πτυχή λοιπόν, εμφανίζεται ένα είδος ταξικής προσέγγισης.
 ** Η παραβολή του πλούσιου και του φτωχού Λάζαρου
* Στο Κατά Λουκάν, υπάρχει μια παραβολή, που δεν αναφέρεται σε κανένα άλλο ευαγγέλιο. Είναι η παραβολή του πλουσίου και του φτωχού Λάζαρου, που βρίσκεται στο κεφάλαιο 16. Σ' αυτή τη παραβολή, ο Χριστός αναφέρεται σε έναν πλούσιο που "ἐνεδύετο πορφύραν καὶ στολήν βυσσίνην, εὐφραινόμενος καθ᾿ ἡμέραν μεγαλοπρεπῶς." (Λουκ. 16:19, Βάμβ.) και σε έναν φτωχό, που ονομαζόταν Λάζαρος και "ἔκειτο πεπληγωμένος πλησίον τῆς πύλης αὐτοῦ [του πλουσίου] καὶ ἐπεθύμει νὰ χορτασθῇ ἀπὸ τῶν ψιχίων τῶν πιπτόντων ἀπὸ τῆς τραπέζης τοῦ πλουσίου" (εδ. 20-21). Όταν πέθαναν και οι δύο, ο πλούσιος πήγε στον Άδη (σε τόπο βασάνου), ενώ ο φτωχός βρέθηκε μαζί με τον Αβραάμ (σε τόπο παρηγοριάς). Εκεί ο πλούσιος, αντικρίζοντάς τους, έκανε εκκλήσεις για βοήθεια προς τον Αβραάμ, όμως αυτός του απάντησε: "Τέκνον, ἐνθυμήθητι ὅτι ἀπέλαβες σὺ τὰ ἀγαθὰ σου ἐν τῇ ζωῇ σου, καὶ ὁ Λάζαρος ὁμοίως τὰ κακά· τώρα οὗτος μὲν παρηγορεῖται, σὺ δὲ βασανίζεσαι" (εδ. 25).
 *  Στην ουσία, ο λόγος για τον οποίο τιμωρήθηκε ο πλούσιος, ήταν επειδή ακριβώς ήταν πλούσιος, ενώ ο λόγος που δέχτηκε παρηγοριά ο φτωχός, ήταν επειδή ακριβώς ήταν φτωχός. Και εδώ λοιπόν, φανερώνονται στοιχεία ταξικής συνείδησης.

**
~ Ανακαλύπτουμε τα Ταλέντα μας


~ Τα γλυκά δεν παχαίνουν τα παιδιά

~ Εγκυμοσύνη: χαρείτε τη θάλασσα - όχι ηλιοθεραπεία

Ανακαλύπτουμε τα Ταλέντα μας

http://feedproxy.google.com/~r/hamomilaki/~3/yqUcUU9Nbq4/we-discover-our-talents.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email
Με τι καταπιανόμαστε; Τι μας αρέσει να κάνουμε περισσότερο; Με το παρακάτω τεστ και τις χρήσιμες πληροφορίες που ακολουθούν, μπορούμε να ανακαλύψουμε τι μας ταιριάζει περισσότερο. Τι μας...

Τα γλυκά δεν παχαίνουν τα παιδιά
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/07/ta-glyka-den-paxainoun-ta-paidia.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Επειδή θα μας τρελάνουν με τις μελέτες και τις έρευνες, που τις περισσότερες φορές διεξάγονται για να αποδείξουν τα αυτονόητα (σε δουλειά να βρισκόμαστε), μια είναι η οδηγία:Μέτρον ΆριστονΝέα...

 Εγκυμοσύνη: χαρείτε τη θάλασσα - όχι ηλιοθεραπεία
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/07/sunbathing-in-pregnancy.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Η πολύωρη έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει ακόμα και αποβολή Η χαρά της εγκυμοσύνης γνωρίζει περιορισμούς το καλοκαίρι, καθώς ο ήλιος ενέχει σοβαρούς κινδύνους τόσο για την ίδια τη γυναίκα...

**  Γεια σου SYGAPA
Βρήκα ένα ενδιαφέρον άρθρο:Διάβασέ το εδώ: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=182180&cid=360   .- Ευχαριστώ,   GONEAS

** ~ Έτσι κλείνει το χαμομηλάκι τους Αγώνες των Εξαιρετικών Παιδιών (Special Olympics)


~ Πιο πολλά παιδιά τηλεφωνούν για βοήθεια

~ Εκτοξεύστε τη δημιουργικότητα του παιδιού!

Έτσι κλείνει το χαμομηλάκι τους Αγώνες των Εξαιρετικών Παιδιών (Special Olympics)
http://feedproxy.google.com/~r/hamomilaki/~3/1OzLjKugSQM/special-olympics.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email
 Επειδή διαφωνούμε κάθετα με τις χλιδάτες τελετές, τη στιγμή που το ένα μετά το άλλο κλείνουν τα σχολειά αυτών των αγγέλων Επειδή βαρεθήκαμε τα δήθεν και τους δήθεν, τις γκλαμουριές και την...

Πιο πολλά παιδιά τηλεφωνούν για βοήθεια 

http://feedproxy.google.com/~r/hamomilaki/~3/X96PFBRUoNI/more-kids-call-for-help.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email
 Η δωρεάν τηλεφωνική γραμμή στήριξης εφήβων και παιδιών 116-111 χτυπά... Είναι ένας από τους πολλούς εφήβους που καλούν σε αγωνιώδη ανάγκη - και αυτός ο 15χρονος μιλά: «Σκέφτομαι σοβαρά να...

Εκτοξεύστε τη δημιουργικότητα του παιδιού!

http://hamomilaki.blogspot.com/2011/07/e-childs-creativity.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Η έμφαση δίνεται στη δημιουργία και όχι στο τελικό δημιούργημα. Δημιουργικότητα είναι να μπορείς από το τίποτα να βγάλεις κάτι και να εκφράσεις πράγματα. Τα παιδιά με το παιχνίδι τους, τις σκανταλιές...

** ~ Σερ Κεν Ρόμπινσον: Φέρτε την επανάσταση στην εκπαίδευση!


~ Το παιδί και τα καρφιά

~ Αφυδάτωση

Σερ Κεν Ρόμπινσον: Φέρτε την επανάσταση στην εκπαίδευση!

http://hamomilaki.blogspot.com/2011/07/sir-ken-robinson-bring-revolution-in.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
 Το 2006 ο Βρετανός συγγραφέας Σερ Κεν Ρόμπινσον έδωσε μια ομιλία στο ετήσιο συνέδριο TED που πλέον έχει γίνει κλασσική. Υπολογίζεται ότι εκατό εκατομμύρια προβολές της έχουν...

Το παιδί και τα καρφιά
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/07/child-and-nails-story-of-anger.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29


 (..μία ιστορία για τον θυμό..)Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ένα παιδί που θύμωνε με το παραμικρό και είχε πολύ κακούς τρόπους. Ο πατέρας του, του έδωσε ένα σακούλι με καρφιά και του είπε ότι κάθε...

Αφυδάτωση

http://hamomilaki.blogspot.com/2011/07/dehydration.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Αδάμος Χατζηπαναγής, Παιδίατρος Κάτω από κανονικές συνθήκες όλοι έχουμε απώλεια υγρών με τη μορφή ιδρώτα, δακρύων, κοπράνων και ούρων. Αναπληρώνουμε την απώλεια αυτή, με τροφές που περιέχουν...

** Greek Nationalist 7 Ιουλίου 12:06 μ.μ.

 ` http://www.facebook.com/l/ZAQAopBY3AQAlUAZkA0y9xNb1o48FGzG-5aRIke1g64zG8w/damocleios-spathi.blogspot.com/2011/07/fyrom-macedonia.html
* ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ ΣΠΑΘΗ: ΤΟ "FYROM" ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΠΑΝΤΟΥ...ΤΟ "MACEDONIA" ΕΡΧΕΤΑΙ...ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜ  http://damocleios-spathi.blogspot.com/


Ιδεολογική " απειλή " μεγάλου μεγέθους... Ενάντια σε οτιδήποτε αντεθνικό και "νεοταξικό"...

** WHEN THE GOVERNMENT IS THE #1 ENEMY OF THE PEOPLE‏

*Premier Papandreou, the godfather of the October-18 Mafia, hoodwinks that his mafia will go straight, but nobody believes him anymore! The impunity of the 300 Graecokleptocrats of the Grand Brothel on Syntagma Square is the most freakish thing on Earth. Even though they looted many billion euros in kickbacks and churning, not a single Graecokleptocrat has ever gone to jail! They are protected by the parliamentary immunity, and nobody can touch them, no matter what. Moreover, they have the nerve to jail dissident bloggers. It's a long way from the 300 Spartans of Leonidas! Allons enfants de la Grece! http://venitism.blogspot.com

 * Papandreou announced on Wednesday the formation of a cross-party parliamentary committee to protect the 300 Graecokleptocrats from Greeks. Papandreou expressed concern about the wild atmosphere on Greece's political scene, which has led Greeks to target MPs at public functions and at their homes, and the frequent social disturbances. Anonymous has also declared war against Graecokleptocrats! Marilizard Libel, Marilizard Spaghetti, and Marilizard Towers are very common in Greece.
 * The standard Anonymous cyber attacks consist of DDS, Distributed Denial of Service, on the internet network of a marilizardist organization, using a coordinated network of Low Orbit Ion Canons (LOICs). Such attacks are an orchestrated attempt to make the infosystem unavailable to marilizardists. This way, the whole information network of the marilizardist abuser is paralyzed for several hours! http://venitism.blogspot.com
 * The brutal police were criticized last week for being overzealous, prompting Papandreou to call for the functioning of the force to also be scrutinized by the parliamentary committee. Many eggheads predict a Greek revolution, an inexorable change which will release the elastic energy of discontent inside Greeks. Eggheads' work is like that of geologists who compile the signs of an imminent earthquake or volcanic eruption. But the time of eruption and its form and severity cannot be predicted in an exact way. So we know a tsunami of discontent will hit the Cradle of Kleptocracy, but we do not know when.
 * Papandreou declares that we all have a duty to protect social cohesion, peace and democratic stability. He asks that all politicians, journalists, eggheads, and citizens guarantee the unfettered functioning of democracy, free public speech, dialogue, justice, and the freedom of Greek society. Kleptocracy, marilizardism, and xenoyankism are anathema to Greeks.
 * Greek rabblerousers believe their job is to get kickbacks! These kickback collectors are masters of bribery and cronyism, serving not the people, but the pullpeddlers. These freaks try to gag all dissident bloggers, manipulate justice, churn the pension funds of poor workers, and equate truth with treason.
 * Papandreou voiced fear about the increasing number of attacks by Greeks on the 300 Graecokleptocrats, which has caused a row between the October-18 Mafia and the Syriza party. The October-18 Mafia accuses Syriza of instigating some of the incidents, but Syriza has condemned violence and denied any role in the attacks. There have also been concerns about attempts by protesters to prevent MPs entering the Grand Brothel on Syntagma Square to vote on crucial stupid measures. Greeks abhor kleptocracy, marilizardism, and xenoyankism.
 * Accusing dissident bloggers of treason, Graecokleptocrats have manufactured a blood libel in cyberspace, which in turn incites hatred and violence. The freakish October-18 mafia, is the only government on Earth which robs the computers of its citizens! Infamous CCU is the brutal arm of October-18 mafia which terrorizes the cyberspace, robbing computers and files at gunpoint, perjuring, jailing dissident bloggers, and gagging the truth. CCU of Graecokleptocracy is the most disgusting gang in Fourth Reich. http://venitism.blogspot.com/
 * Papandreou asserts that blocking access, violence, and attempts at ideological terrorism have no place in a democracy, public spaces, universities, within the state, in public squares, neighborhoods or in the mass media. Papandreou asked for a cross-party parliamentary committee to be set up immediately to discuss and agree on policies that would protect institutions, uphold the law, and better organize public gatherings, while also focusing on the operation of the police, the state, and society.
 * Fourth Reich forced the hateful VAT on Greece in 1987 and is the most disgusting indirect tax. Greeks are at war against their government over the abominable 23% VAT. Vatmonger Greek government harasses Greeks by pressuring them to demand receipts when they buy products. Greeks who cannot gather many receipts are penalized with more taxes! Transforming citizens to VAT enforcers is disgusting, undignified, and against basic human freedoms. President Van Rompuy should call vatmonger October-18 Papandreou, Merciless Marilizard's boss, on the carpet now. http://venitism.blogspot.com
 * Marilizardists use charge stacking, which is the ability to charge a large number of overlapping crimes for a single course of conduct, building a Marilizard Tower of charges. This is the most disgusting tool used by the freakish October-18 mafia to jail innocent dissident bloggers. Combining crimes enables prosecutors to get convictions in cases where there may be no misconduct at all. By stacking enough charges, freakish marilizardists try to jack up the threat value of a trial and thereby induce a guilty plea, even if the government's case is weak.
 * Too many kleptocrats think that not only are they above the law, but above any criticism. Don't be fooled by any calls for civility by kleptocrats. The Left thinks it is necessarily uncivil to challenge kleptocracy. Calls for civility are a polite way of saying critics of kleptocracy should shut up. And too many kleptocratss suggest that dissident bloggers to shut up or go to jail. Dissident bloggers will not back down in the face of this intimidation. Nor should you. You can be sure bloggers and the Global Tax Revolt will monitor, expose, and fight attempts by kleptocrats to use the levers of government to trample our free speech rights. http://venitism.blogspot.com/

** TWO CORRUPT POLITICAL DYNASTIES‏

* The latest bailout from Fourth Reich and IMF has helped the Cradle of Kleptocracy buy some time. But Greece will eventually go bankrupt, as it has been ruined by two political dynasties, which created a bloated kleptocracy of cronyism that cannot change without the intervention of the Greek army. It's a bitter fact that Greeks cannot govern themselves. http://venitism.blogspot.com

 * The October-18 Mafia is the most disgusting predator of internet. Greeks are especially adept at the art of the tragedy. We can see that expertise playing out in the Cradle of Kleptocracy today. The October-18 Mafia is fighting for its life as the nation teeters on the edge of default and descends into violent street protests. The leaders of Fourth Reich are embroiled in embittered disputes over how to resolve the Cradle of Kleptocracy's debt problem before it drags the PIGS and the euro into the toilet.
 * The last few decades have seen a mafia dipole, Papandreou and Caramanlis, establish a kleptocracy. They squandered 300 billion euros the government didn't actually have and showered kith and kin with sinecures and prosperity that were all based on credit. These kleptocrats bloated Greece's government so that everyone could have a piece of corruption, and created a bureaucratic hydra. http://venitism.blogspot.com
 * The political mafias' dealings were always more about favors than policies. Anyone with access to public funds used them to buy friends and voters, who were then beholden to the mafia. The result for Greece has been a feudal kleptocracy, where the generations come and go, but the names remain the same, Papandreou and Caramanlis. No other Fourthreichian democracy has seen such a misery. Greece is not a democracy, but a kleptocracy! Legendary Anonymous declared yesterday that it will attack the infosystem of the October-18 Mafia!
 * Global Tax Revolt declares marilizardist Graecokleptocracy, the Cradle of Kleptocracy, is the most disgusting gagger of dissident bloggers. Abolishing marilizardism, kleptocracy, and cybercop brutality in modern Greece, the most corrupt country of Fourth Reich, will prove even more futile than the famous search by Diogenes for an honest man in Ancient Greece. Marilizardist Graecokleptocracy is now George Orwell's Dystopia with Minitrue(Education), Miniluv(Police), Miniplenty(Economy), Minipax(Defense), and Minidip(Foreign Affairs). Anarchy would be a much better system for Greece than the present kleptocracy. http://venitism.blogspot.com/
 * Marilizard Libel, Marilizard Spaghetti, and Marilizard Towers are very common in Greece. There is little beyond venting their anger on the streets that the Greeks can do about it. Whatever happens as the crisis unfolds - whether the October-18 Mafia defaults or not, whether the country sticks with the euro or ditches it - years of painful reform and austerity measures to straighten out the nation's finances are unavoidable. Like the classic Greek tragedies of old, the players in this modern drama can't avoid their tragic fate.
 * The mafiosi addicted their people to living beyond their own means. Greece, with its eleven million inhabitants, is a poor country at the far edge of Fourth Reich that has olive trees, blue skies, beaches, islands, tourism, the world's largest merchant fleet, but no important factories. One third of employees, work for the government, a source of sinecures that everyone wants to tap. Kleptocracy, marilizardism, and xenoyankism are anathema to Greeks.
 * Marilizardism is a new tool of kleptocrats. Tunisians, Egyptians, and Libyans got rid of their kleptocrats. Now it's high time for Greeks to get rid of October-18 mafiosi, marilizardist Graecokleptocrats, and Graecocybercops. Greece is the next domino. We stand in solidarity with the people of Greece in their demands for an end to Marilizardist Graecokleptocracy and cybercop brutality.
 * We stand in defiance against all those marilizardist Graecokleptocrats who try to suppress the growing movement of Greek people standing up for their rights, facing down injustice, and offering hope for a better world. Please show your solidarity and defiance by wearing blue and white, the colors of the Greek flag. Allons enfants de la Grece!
 * Greeks abhor kleptocracy, marilizardism, and xenoyankism. With political mafias demanding kickbacks in exchange for public contracts and licenses, the people also grabbed whatever they could. The rich evaded taxes to the tune of hundreds of billion euros, the poor sold their votes for sinecures and favors, and most people joined the underground economy. http://venitism.blogspot.com
 * Now Premier Papandreou, the godfather of the October-18 Mafia, has to fix what his father helped to create, a corrupt system in which people could retire earlier, work less, and barter their votes for sinecures and favors. The time has come for drastic measures, and Papandreou declares that either we change, or we all go down together! He's perfectly well aware of just what has been going wrong for all history of Modern Greece.
 * Georgios Papandreou, George Papandreou's grandfather, founded the family's political dynasty, serving as prime minister. After the 1967-1974 military dictatorship, Georgios' son Andreas Papandreou created the socialist party Pasok, the October-18 Mafia. In the 1980s, he gave so much to his cronies and supporters that the country's debt ballooned.
 * Caramanlises alternated with the Papandreous for turns at the helm. Constantine Caramanlis, the mafia patriarch, a Nazi spy from Caraman of Turkey, held office many times. He was promoted by the royal family, but he eventually betrayed King Constantine, abolishing monarchy. In his 2004 election campaign, Costas Caramanlis, nephew of childless Constantine Caramanlis, promised to reform the country.
 * After Caramanlis won the elections, he went completely bananas, the scandals began to pile up, especially churning the retirement funds in structured bond trading to generate kickbacks. Caramanlis falsified the financial data reported to Fourth Reich, and shortly before being voted out of office, quickly created myriad administrative posts for kith and kin of the party. By the end of their term, the conservatives had doubled the national deficit.
 * More than two millennia ago, the Cradle of Kleptocracy was the leading light of Western civilization, the Graecoroman culture. Now the Cradle of Kleptocracy is leading the way towards the decline of that civilization. It's enough to inspire a new Sophocles with a supertragedy. http://venitism.blogspot.com

**  THE FORCED MARRIAGE OF UNCLE SAM AND PAKISTAN‏

* Pakistani General Ahmad Shuja Pasha, head of Inter-Services Intelligence (ISI), is in Washington, after Uncle Sam suspended a third of military aid. Pakistan is a terrorist nation. Pakistanis believe Mohammed who promised 72 virgins in heaven for each martyr! From the very beginning, the partnership between the US and Pakistan has been a marriage of convenience.

~ Pervez Musharraf asserts it was a forced marriage. Deputy Secretary of State Richard Armitage warned Pakistan shortly after the 9/11 terrorist attacks, to be prepared to be bombed, to be prepared to go back to the Stone Age! http://venitism.blogspot.com
~ The killing of Osama bin Laden in a secret raid by American commandos damaged the relationship. Pakistan drastically cut the number of American military trainers allowed in Pakistan and also set clear terms for American intelligence activities in the country.
~ In the fall of 2001, Americans toppled the Taliban regime in Afghanistan. Pakistan had previously helped to install the Taliban in power because it viewed it as an ally against its archenemy, India. So the end of the Taliban also meant the collapse of Pakistan's defensive strategy. Since then, Islamabad has worried that the US could hand over Pakistani intelligence to India. http://venitism.blogspot.com
~ Pakistan's strategy is supporting terrorists that attack India. Pakistan's nebulous position toward the Taliban led to circumstances in which the world's most wanted terrorist could reside safely under the nose of the military for six years. Al-Qaeda has links to the Taliban and to terrorists that target India.
~ Thus Pakistan's soft stance toward these groups ends up facilitating al-Qaeda and its agenda. Indeed, bin Laden struck a deal with Pakistan's military leadership to ensure his safety in the country. This speaks volumes about the Pakistan's dual policies on terrorism.
~ Despite protests by Pakistan in public, Uncle Sam continues drone strikes in Pakistan's northwest region, killing at least 48 suspected militants this week, one of the largest death tolls to date in the drone bombing campaign.
~ Pakistan is a society based on tribal groups. Each clan maintains a complicated network of relations, like a mafia. Under these conditions, it hardly seems imaginable that Osama bin Laden could have spent years living unnoticed just a stone's throw away from Pakistan's most elite military academy, an institution as assiduously guarded as the US's West Point or Great Britain's Sandhurst. Pakistani Intelligence officers knew about bin Laden's home, but they got kickbacks to keep it secret!
~ Most kleptocrats are complicit in today's terrorism. The answer to terrorism is better intelligence, improved international cooperation, and limited use of Special Forces, drones, and other limited means. In fact, intervention and war make terrorism more likely. As the West has expanded operations in Pakistan and Yemen and backed foreign African military forces in Somalia, those nations have become greater incubators of terrorism. Unfortunately, the West creates terrorists faster than it can kill them! http://venitism.blogspot.com/

**  Σύνδεσμοι
**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου