ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

 Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης  , Πέμπτη  5 Απριλίου  2012  :

~ ** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/blog-post.html  , Ενημέρωση -Θέσεις - Απόψεις - Σκέψεις - Σχόλια κ.π.α. Παρασκευή  6 Απριλίου 2012 .- http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/5-2012.html , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 .-


Το ποντικάκι στην Ενημέρωση !
ΑΘΛΗΤΙΚΑ για σήμερα :
Για τον 5ο  αγώνα  για το Φάϊναλ Φόρ  της Κωνσταντινούπολης :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΜΑΚΑΜΠΙ Τέλ Αβίβ  86-85, (62-53)  , (41-32) , (18-20) , .- ^ 
** Τα δεκάλεπτα: 18-20, 41-32, 62-53, 86-85~Ο Παναθηναϊκός  με  51  τίτλους  από τους οποίους 6  Ευρωπαϊκοί , για11η φορά στο Φάϊναλ Φόρ!!
 ** Η 12άδα του Παναθηναϊκού: Μάριτς, Περπέρογλου, Μπατίστ, Λόγκαν, Σάτο, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης, Βουγιούκας, Νικ Καλάθης, Σμιθ, Καϊμακόγλου, Γιασικεβίτσιους.
 ** Η 12άδα της Μακάμπι: Παπαλουκάς, Χέντριξ, Σμιθ, Μπλου, Ελιγιάχου, Μαλέτ, Πνίνι, Μπερστάιν, Οχαγιόν, Τζέιμς. Σχορτσανίτης και Λάνγκφορντ.
 ** Διαιτητές του αγώνα είναι : οι Ιταλοί Γκουερίνο Τσέρεμπουχ και Τολγκά Σαχίν, μαζί με τον Κροάτη Σρέτεν Ράντοβιτς.-
 ** ~Η  Μακαμπί Τέλ Αβίβ με 93 τίτλους από τους οποίους  5  Ευρωπαϊκοί ,
** Στο Φάϊναλ Φόρ της Κωνσταντινούπολης 11 και  13 Μαϊου 2012 :
~ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ με 3-0 νίκες  επί της Ούνικς Καζάν  με  78-66 , 66-63 και  67-56 .-
~ Η  ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 3-1 στις νίκες  επί της Μπιλμπάο με 98-71 , 79-60 , 81-94  και 73-71 .-
~ Ο  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς με 3-1 στις νίκες  επί της  Σιένα  με   82-75 , 80-81 , 75-55 και 76-69 .- και
Ο  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ με 3-2 στις νίκες επί της Μακαμπί Ηλεκτρον Τέλ Αβίβ  με  93-73 , 92-94 (κ.α.83-83) , 62-65 , 78-69 και 86-85 .-

~** Pao vs Barca 78-67:
** http://youtu.be/dtWbTZbfkI8  ,




~**Δημοσκόπηση-σοκ: ΠΑΣΟΚ 13,5% – ΝΔ 20,8% – έξω το ΛΑΟΣ-Στο 7,1% ο Καμμένος
~*Την πλήρη κατάρρευση του δικομματισμού, που μόλις φτάνει το 41% μετά τις αναγωγές, και την άνοδο των μικρών κομμάτων και ειδικά των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» του Πάνου Καμμένου, δείχνει νέα δημοσκόπηση της ALCΟ.
~* Στη δημοσκόπηση που δημοσιεύει το...  περιοδικό Crash, προκύπτει οκτακομματική Βουλή και απαξίωση των πολιτικών αρχηγών. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η νέα δημοσκόπηση της ALCO δίνει τα ακόλουθα αποτελέσματα:
- ΠΑΣΟΚ: 13,5%,
- ΝΔ: 20,8%,
- ΚΚΕ: 8%,
- ΛΑΟΣ: 2,9%,
- ΣΥΡΙΖΑ: 6%,
- ΔΗΜΑΡ: 7,8%,
- Οικολόγοι Πράσινοι: 2,5%,
- Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7,1%,
- Δημοκρατική Συμμαχία: 2,1%,
- Χρυσή Αυγή: 2,1%,
- Κοινωνική Συμφωνία: 1,4%,
- Άρμα Πολιτών: 1,1%,
- Άλλο κόμμα: 2,3%,
- Λευκό- άκυρο: 3,9%,
- Αποχή 11,6%,
- Δεν ξέρω-Δεν απαντώ: 7%
~***Μετά την αναγωγή επί των εγκύρων, τα στοιχεία μεταβάλλονται ως εξής:
* Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 16,5%, η ΝΔ στο 25%, το ΚΚΕ 10%, ο ΛΑΟΣ 3,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,5%, η ΔΗΜΑΡ 9%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 8%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,5%, η Χρυσή Αυγή 2,5%, η Κοινωνική συμφωνία στο 1,7%, το Άρμα Πολιτών στο 1,3% και όσοι απαντούν δεν ξέρω- δεν απαντώ 9,5%.
 -- Από papaioannou γραφήματα 

*** ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΔΗΜΟΣΛΟΠΗΣΕΙΣ ΕΞΩΘΕΝ ; ...ΞΕΝΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ! :

 
 ΠΑΣΟΚ 21-23% , ΝΔ 30-32% , ΚΚΕ 8,5% , ΔΗΜΑΡ 8% , ΣΥΡΙΖΑ 5% , Ανεξάρτητοι Ελληνες 7-8% , ΛΑΟΣ 3,5% ...Κ.Λ.Π. .... ΛΟΙΠΟΙ 5% , ΑΠΟΧΗ- ΛΕΥΚΑ κ.α. 7-9% .-  ΕΙΔΩΜΕΝ .."Κοντινή γιορτή Αληλούϊα!"

*** Νέα συγκέντρωση σε ένδειξη τιμής προς τον 77χρονο αυτόχειρα
* Νέα συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Σύνταγμα, σε ένδειξη τιμής προς τον 77χρονο αυτόχειρα. Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν εκ νέου στην πλατεία Συντάγματος, ενώ ελαβαν χώρα και μικροεπεισόδια. * Μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη βρίσκονταν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες το απόγευμα προχώρησαν στο τμήμα της Αμαλίας μπροστά από τη Βουλή, περιορίζοντας του συγκεντρωμένους στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος.
 * Η επέμβαση της αστυνομίας δημιούργησε ένταση με τους συγκεντρωθέντες και σημειώθηκαν περιορισμένης έκτασης επεισόδια.
 * Εν τω μεταξύ, ένορκη διοικητική εξέταση διέταξε το αρχηγείο της ΕΛΑΣ για τις συνθήκες τραυματισμού της νεαρής δημοσιογράφου το βράδυ της Τετάρτης στο Σύνταγμα όπου από το απόγευμα είχε συρρεύσει πλήθος κόσμου στο πλαίσιο των συγκεντρώσεων μνήμης για τον 77χρονο αυτόχειρα.
 * Η νεαρή τραυματίστηκε την ώρα που τα ΜΑΤ απωθούσαν συγκεντρωμένους από τη Λεωφόρο Αμαλίας και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες χτυπήθηκε στον αυχένα από αστυνομικό.
 * Πάντως, σοκ στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η αυτοκτονία του συνταξιούχου φαρμακοποιού, στην πλατεία Συντάγματος.Απλός κόσμος περνά από το σημείο, όπου ο 77χρονος έδωσε τέλος στη ζωή του με μια σφαίρα στο κεφάλι, και αφήνει ένα λουλούδι στη μνήμη του ή ένα σημείωμα.
 * Στο δικό του σημείωμα ο 77χρονος ανέφερε ότι αδυνατούσε να επιβιώσει εξαιτίας της λιτότητας και καταφερόταν εναντίον της κυβέρνησης. Σύμφωνα, πάντως, με το οικογενειακό του περιβάλλον, ο αυτόχειρας αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.
 * «Συνειδητή πολιτική πράξη» χαρακτηρίζει την αυτοκτονία του πατέρα της Δημήτρη, την Τετάρτη στην πλατεία Συντάγματος η κα Έμμυ Χριστούλα. «Το ιδιόχειρο σημείωμα του πατέρα μου, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Σε όλη τη ζωή υπήρξε ένας αριστερός αγωνιστής, ένας ανιδιοτελής οραματιστής» αναφέρει σε σχετική επιστολή της σημειώνοντας ότι «Η συγκεκριμένη πράξη του τέλους, είναι μια συνειδητή πολιτική πράξη, απολύτως συνεπής με όσα πίστευε και έπραττε όσο ζούσε».
 * Η τραγική είδηση συγκλόνισε σύσσωμο και τον πολιτικό κόσμο, ενώ ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ένα τραγικό περιστατικό: «Σε αυτές τις δύσκολες ώρες για την κοινωνία μας πρέπει όλοι -πολιτεία και πολίτες- να στηρίξουμε τους ανθρώπους δίπλα μας που βρίσκονται σε απόγνωση».
 * Αξίζει να σημειωθεί ότι ομάδα νεαρών προσπάθησε να αμαυρώσει τον τόπο της τραγωδίας, πετώντας νεράντζια και πέτρες εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι τους απώθησαν με περιορισμένη ρίψη χημικών, ενώ λίγο αργότερα προκλήθηκε νέα ένταση στην οδό Αμαλίας όπου περίπου 30 άτομα επιχείρησαν να κλείσουν το δρόμο.


*** Εγκαταλείπουν την Ελβετία ελληνικές καταθέσεις
* Οι Έλληνες αποσύρουν σταδιακά τις καταθέσεις τους στην Ελβετία και τις κατευθύνουν σε υπεράκτια τραπεζικά κέντρα (offshore). Αυτό προκύπτει από έγγραφο που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικός Φ. Σαχινίδης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Παπαδημούλη.
 * Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός, οι τόκοι που καταβλήθηκαν από την Ελβετία στην Ελλάδα και αφορούν σε καταθέσεις φορολογικών κατοίκων Ελλάδας, ήταν, για το 2008, 9,9 εκατ. ευρώ. Το 2009 το αντίστοιχο ποσό μειώθηκε στα 5,9 εκατ. ευρώ. Τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα με τον κ. Σαχινίδη, καταδεικνύουν την τάση κατεύθυνσης των αποταμιευτικών καταθέσεων προς χώρες-εδάφη, τα οποία δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας. Με άλλα λόγια, οι Έλληνες που έχουν χρήματα στην Ελβετία αναζητούν χώρες του εξωτερικού για να τοποθετήσουν τις καταθέσεις τους, οι οποίες δεν συνεργάζονται φορολογικά με την Ελλάδα.

*** Υπέγραψαν τη νέα φορολογική συμφωνία Γερμανία-Ελβετία
* Στην υπογραφή νέας φορολογικής συμφωνίας που θα επιτρέψει στους εύπορους Γερμανούς να διατηρούν την ανωνυμία τους, αποδίδοντας στο μεταξύ πολλά δισ. ευρώ φόρων στο Βερολίνο, προχώρησαν η γερμανική και η ελβετική κυβέρνηση. Η εν λόγω συμφωνία θα δώσει πιθανότατα τέλος στη διαμάχη των δύο γειτονικών χωρών για την φοροδιαφυγή και το τραπεζικό απόρρητο.
* Η συμφωνία, που υπόκειται στην έγκριση των κοινοβουλίων των δύο χωρών, έρχεται έπειτα από τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής που στόχο είχαν να την καταστήσουν πιο ελκυστική για τους Γερμανούς ηγέτες της αντιπολίτευσης.
 * Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης σχεδιάζουν ωστόσο να ασκήσουν βέτο στη συμφωνία. «Θεωρούμε ανεύθυνη της υπογραφή της συμφωνίας αυτής, που προσβάλλει κάθε τίμιο φορολογούμενο», δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο Sigmar Gabriel, ηγέτης του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών.

*** Παπαδήμος: Σημαντική η ενίσχυση των τραπεζών
* Η προβλεπόμενη ενίσχυση και αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος θα επηρεάσει θετικά και την κυπριακή οικονομία, τόνισε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Λουκάς Παπαδήμος από τη Λευκωσία, σύμφωνα με το Stockwatch.
* Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια τόνισε ότι «το νέο χρηματοδοτικό πακέτο που εγκρίθηκε για την Ελλάδα περιλαμβάνει ένα σημαντικό ποσό το οποίο θα καλύψει την αναγκαία αύξηση των κεφαλαίων των τραπεζών που έχουν υποστεί τις συνέπειες του PSI καθώς επίσης και τις συνέπειες που συνδέουν την ύφεση που χαρακτηρίζει την ελληνική οικονομία τα τελευταία χρόνια».
 ~ Θετικές συνέργειες για τράπεζες
 * Όπως μεταδίδει το Stockwatch, o κ. Παπαδήμος επισήμανε ότι τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας θα επενεργήσουν θετικά και στο τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας και κατ επέκταση στην κυπριακή οικονομία.
 * «Το οικονομικό πρόγραμμα που εφαρμόζει η Ελλάδα, θα οδηγήσει σταθερά σε ανάκαμψη, θα αντιμετωπίσει την περιορισμένη ρευστότητα των τραπεζών με σκοπό να επιταχυνθεί η ανόρθωση της οικονομίας» παρατήρησε ο κ. Παπαδήμος.
 * Ο έλληνας Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «οι διαθέσιμες προβλέψεις διεθνών οργανισμών, του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι στο δεύτερο ήμισυ του 2013 θα εκδηλωθούν εμφανή σημεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας».
 * Επιπρόσθετα εκτίμησε πως κατά τα επόμενα δύο χρόνια αναμένεται ότι θα είναι εφικτοί ρυθμοί ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας της τάξης του 2,5 – 3%.
 * «Επομένως με την πιστή και αποτελεσματική εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος και την υλοποίηση πρόσθετων οικονομικών μέτρων μπορούμε σε 18 μήνες από σήμερα η ελληνική οικονομία να εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης» σημείωσε ο Λουκάς Παπαδήμος.
 * Συνεχίζοντας είπε ότι το ελληνικό κοινοβούλιο τις επόμενες εβδομάδες θα εστιαστεί, εκτός από τα θέματα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και με ζητήματα που συνδέονται με την πιστή εφαρμογή του προϋπολογισμού καθώς και με την ολοκλήρωση μιας μελέτης για περιστολή των δαπανών τα έτη 2013-2014 που θα αποτελέσει τη βάση για λήψη σχετικών αποφάσεων για την επόμενη κυβέρνηση.

*** ΔΝΤ: Αντιμέτωπη με σφοδρές οικονομικές προκλήσεις η Ισπανία

* Η Ισπανία αντιμετωπίζει σφοδρές οικονομικές προκλήσεις, ενώ έχει ανάγκη από μια βιώσιμη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της κυβέρνησης της Μαδρίτης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Gerry Rice.  * Σύμφωνα με τον Rice, το Ταμείο εξετάζει ακόμη τις λεπτομέρειες της νέας πρότασης προϋπολογισμούς της Μαδρίτης.
 * «Θέλουμε να τονίσουμε την ανάγκη διασφάλισης της συμμόρφωσης της Ισπανίας με το νέο στόχο, όχι μόνο σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης, αλλά και σε επίπεδο τοπικών κυβερνήσεων», είπε ο Rice στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.
 * Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του νέου δημοσιονομικού συμφώνου της Ευρωζώνης, η Ισπανία δεσμεύτηκε να πετύχει ένα συγκεκριμένο στόχο μείωσης του ελλείμματος.
 * Ο Rice είπε επίσης πως το ΔΝΤ έχει μέχρι σήμερα στηρίξει τις προσπάθειες της Ισπανίας να χαλιναγωγήσει το χρέος της και να επαναφέρει την οικονομία της σε «υγιή» κατάσταση.

*** ΔΝΤ: Μεγάλες οι προκλήσεις την Ισπανία

* Με μεγάλες προκλήσεις βρίσκεται αντιμέτωπη η οικονομία της Ισπανίας, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΔΝΤ. Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ο Gerry Rice δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πως το ΔΝΤ εξακολουθεί να επεξεργάζεται τις λεπτομέρειες του προϋπολογισμού.  * «Αλλά θα θέλαμε να τονίσουμε την ανάγκη για εξασφάλιση της πειθαρχίας για το νέο στόχο όχι μόνο δε κεντρικό, αλλά επίσης σε περιφερειακό διοικητικό επίπεδο,» σημείωσε ο Rice.
 * Σύμφωνα με τον ίδιο το ΔΝΤ έχει στηρίξει τις προσπάθειες της Μαδρίτης έως τώρα για τη μείωση των χρεών της και την αποκατάσταση της υγείας της οικονομίας της.

*** ΔΝΤ: Κίνδυνος υπερθέρμανσης για τη ρωσική οικονομία

* Το κίνδυνο υπερθέρμανσης αντιμετωπίζει η οικονομία της Ρωσίας σύμφωνα με το ΔΝΤ, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.  * «Η κυβέρνηση πρέπει να εκμεταλλευτεί τις υψηλές τιμές του αργού μειώνοντας το έλλειμμα – εξαιρουμένου του πετρελαίου – και να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από αυτό για τη δημιουργία ταμείου αποθεματικών,» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Gerry Rice σε δημοσιογράφους.
 * «Εκτός από την προστασία της οικονομίας από το ενδεχόμενο της υπερθέρμανσης, κάνοντας το θα μειωθούν και οι δημοσιονομικές αδυναμίες,» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

*** ΔΝΤ: Δεν σχεδιάζει να ξεκινήσει επίσημες διαπραγματεύσεις με την Ουγγαρία

* Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει σχέδια να επανεκκινήσει τις διαπραγματεύσεις με την Ουγγαρία για ένα νέο δανειακό πρόγραμμα, παρά τις συνεχιζόμενες ανεπίσημες συνομιλίες μεταξύ στελεχών της ουγγρικής κυβέρνησης και του Ταμείου, ανέφερε εκπρόσωπος του ΔΝΤ.  * Ο εκπρόσωπος της Ουγγαρίας, Tamas Fellegi μετέβη ξανά στην Ουάσινγκτον αυτή την εβδομάδα, στο πλαίσιο των προσπαθειών της Βουδαπέστης να επανενεργοποιήσουν το δανειακό πρόγραμμα των 20 δισ. ευρώ.
 * Νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Ούγγρου πρωθυπουργού, δήλωσε ότι η Ουγγαρία είναι έτοιμη να ξεκινήσει άμεσα τις επίσημες διαπραγματεύσεις. Η χώρα ζητά "προληπτική" χρηματοδότηση από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ για να χρηματοδοτήσει το μεγάλο φορτίο του χρέους με πολύ χαμηλότερο κόστος από αυτό που προτίθενται να δώσουν οι αγορές.- 
** http://capital.gr.msn.com/  ,
*** Επελέγησαν οι τεχνικοί σύμβουλοι για το "Ήλιος"

* Τους τεχνικούς συμβούλους για την υλοποίηση του προγράμματος «Ήλιος» ανακοίνωσε η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων.  * Ειδικότερα, μετά από εισήγηση του υπουργού Οικονομικών η επιτροπή αποφάσισε:
1. Σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος «ΗΛΙΟΣ», την ανάθεση του έργου του τεχνικού συμβούλου στις εταιρίες FICHTNER-KANTOR-CRES-NTUA από κοινού, υπό την αίρεση της επιτυχούς κατάληξης των διαπραγματεύσεων με τους εν λόγω συμβούλους για τη σχετική σύμβαση που θα υπογράψουν με το δημόσιο.
2. Την εξουσιοδότηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, να διαπραγματευθούν και να καθορίσουν τους όρους της σύμβασης με τους ανωτέρω συμβούλους, καθώς και να την υπογράψουν για λογαριασμό του ημοσίου.
3. Τη σύσταση Επιτροπής Παρακολούθησης και Έγκρισης Πληρωμών για τις ανωτέρω παρεχόμενες υπηρεσίες, αποτελούμενης από έναν εκπρόσωπο της Ειδικής Γραμματείας ημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, έναν εκπρόσωπο της 25ης διεύθυνσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και έναν εκπρόσωπο του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής. Η Ειδική Γραμματεία ημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών να ορίσει ένα γραμματέα - μη μέλος της Επιτροπής και να επιμεληθεί τη σύστασή της.

***



~* Απο τα παλιά όμορφα και ξέγνιαστα χρόνια  στο χωριό μας !
~** ΜΑΡΤΙΟΣ 2012 …ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ !!! :
 ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωσή μας , Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012.
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/03/1-m-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Πέμπτη 1 Mαρτίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/03/2-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας , Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/03/3-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Σάββατο 3 Μαρτίου 2012 .-
** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ενημέρωση - Εδήσεις -Σχόλια κ.α : Κυριακή 4 Μαρτίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2012/03/5-2012.html  , Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής ενημέρωσης , Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012 .-
** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , Η ζωή μας στην καθημερινότητα της ενημέρωσης , Tr;ith 6 /03/2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012 , Ελεύθερες Σκέψεις θέσεις απόψεις και Σχόλια .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/03/7-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/03/8-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012 , Στο αγιάζι της καθημεριονότητας στην ενημέρωσή μας .-
*** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/03/10-03-2012.html  , Σάββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης ,10-03-2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/03/11-2012.html  , Σήμερα είναι Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/03/12-2012.html  , Σχολιάζοντας Αδιακρίτως Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012 .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , ΘΕΣΕΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ΑΔΙΑΚΡΗΤΩΣ :Δευτέρα 12 /03/2012 .-
~*** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/03/12-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012 .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  ,
ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΑΔΙΑΚΡΗΤΩΣ Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2012 : foto athos .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/03/13-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Τρίτη 13 Μαρτίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/03/14-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/03/blog-post.html  , ΤΑΫΓΕΤΟΣ Αναδημοσίευση Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/03/15-2012.html  , Η ζωή μας στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/03/16-2012.html  , Η ζωή μας στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/03/agion-oros-2012.html  , AGION OROS ΑΘΩΣ 2012 .- Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 ,.-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2012/03/17-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/03/18032012.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ Κυριακή 18/03/2012 - Ειδήσεις -Σχόλια κ.α .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/03/19-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/03/19032012.html  , Μεσσηνιακή ενημέρωση και άλλα 19/03/2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/03/arfara-messhnis-greece.html  , ARFARA MESSHNIΑS GREECE Φωτογραφίσεις , 20/03/2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/03/20032012.html  , ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ ,Φωτογραφίες 20/03/2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/03/20032012.html  , Μεσσηνιακή ενημέρωση και άλλα Τρίτη , 20/03/2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/03/21-03-2012.html  , ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ Περιοχή Σκήτης Αγίας Άννης 21-03-2012 , Φωτογραφίες κ.α..-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/03/21-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/03/22-2012.html  , Η ζωή μας στην καθημερινότητα της ενημέρωσης , Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/  , Στο αγιάζι της καθημερινής Ενημέρωσης , Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/03/24-2012.html  , Σάββατο στην ενημέρωση 24 Μαρτίου 2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/03/25-2012.html  , Κυριακή στην ενημέρωση 25 Μαρτίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/03/26-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας , Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/03/27-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 27 Μαρτίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/03/28-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/03/30-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/03/29-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012 .- ~ ** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/03/30-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 .-
~** Αναρτήσεις  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2012 :
*** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/04/31032012-01042012.html  , Αθλητικό Σ/Κ 31/03/2012 και 01/04/2012 .-
*** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/04/2-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 ‘-
*** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2012/04/3-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Τρίτη 3 Απριλίου 2012
 ~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/04/4-2012.html  , ΘΕΣΕΙΣ ..ΣΚΕΨΕΙΣ ..ΑΠΟΨΕΙΣ Τετάρτη 4 Απριλίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/04/4-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 4 Aπριλίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/5-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 .-
 ** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/04/5-2012.html , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης  , Πέμπτη  5 Απριλίου  2012 .-
**
Youth Revolution Greece :
 http://youtu.be/gO3HmlEL9fo  ,



 
~*** OΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ....


MusicPlaylistView Profile
Create a playlist at MixPod.com

 ** Άγιος Φλώρος Αρφαρών 29 Μαρτίου 2012 :

** http://www.youtube.com/watch?v=p97vVZfULvw  ,



** Χριστοφιλαίϊκα Τσουκαλαίϊκα Αρφαρών Πέμπτη 29/03/2012 :

** http://www.youtube.com/watch?v=y-nH4PKLO-U  ,



** Μελιγαλά Μεσσηνίας :
http://youtu.be/zxCLMpZplS0  ,



** ΒΙΠΕ Μελιγαλά Μεσσηνίας : http://youtu.be/X96v4tYK5l4  ,



** ΄Αγιος Φλώρος - Αγ. Κωνσταντίνος Αρφαρών : http://youtu.be/udeDUcMzCmA  ,



*** Ν.Είσοδος ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2012 : http://www.youtube.com/watch?v=BtEDYEiAVJs  ,



~** ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ δικές μας και Άλλων :

** Δεν θα βαρεθώ να λέω πως το γηπεδικό είναι αυτό που καθορίζει άμεσα ή έμμεσα ,τα πάντα στον Σύλλογο. Είτε με την μορφή της ΓΗΠΕΛ ,είτε με την μορφή της πολυμετοχικότητας. Γιατί της πολυμετοχικότητας; Υπάρχει μια άποψη που λέει ,πως ο Τζίγγερ δεν πιέστηκε πραγματικά απο το συλλαλητήριο για να ανοίξει την ΠΑΕ ,αλλά το βρήκε ως μια καλή αφορμή ώστε να βάλει κόσμο στην ΠΑΕ ,να του πληρώσει λεφτά ώστε να έχει ο ίδιος ακόμη το πλειοψηφικό πακέτο.
 * Τι νομίζετε; Άλλαξε κάτι στην ουσία με την πολυμετοχικότητα; Απλά είδαμε νέα πρόσωπα ,μάθαμε πως εκτός απο τους Βαρδινογιάννηδες υπάρχουν κι άλλοι Παναθηναϊκοί επιχειρηματίες σε αυτόν τον κόσμο. Γιατί μέχρι το 2008 νομίζαμε πως μετά την οικογένεια ,υπήρχε ο απλός κόσμος μόνο.. ή μάλλον έτσι θέλανε να μας κάνουν να πιστεύουμε. Στην ουσία όμως και στην πολυμετοχικότητα ,ο ίδιος άνθρωπος έκανε το κουμάντο. Απλά με λεφτά άλλων. Αυτό που κατηγορούν δηλαδή τον Βγενόπουλο και τον Πατέρα..
 * Νομίζετε πως αν δεν σκάλωνε ποτέ το γηπεδικό ,η οικογένεια Βαρδινογιάννη θα έλεγε πως αποχωρεί απο τον Παναθηναϊκό;
 * Το έχω γράψει και παλαιότερα ,το ξαναλέω και τώρα και μακάρι να διαψευστώ.
* Οι Βαρδινογιάννηδες δεν φεύγουν απο τον Παναθηναϊκό. Αν φύγουν ,θα το κάνουν μόνο για τις άδειες του ιντερνετικού στοιχήματος που θα τους αποφέρουν τρελά κέρδη. Μια άδεια που αν δεν με απατάει η μνήμη μου την έχουν καπαρώσει και πιθανότατα θα υπάρξει συνεταιρισμός με τον Κόκκαλη. Αν δεν την πάρουν ,τότε μην περιμένετε άσπρο φως.
 * Το θέμα του Βοτανικού ,αν προχωρήσει ,είναι ικανό να τους κρατήσει στην ΠΑΕ ,σε περίπτωση που οι άδειες του στοιχήματος σκαλώσουν κάπου (γιατί 2 χρόνια τις περιμένουν) ή κριθεί πως δεν θα είναι εν τέλει τόσο κερδοφόρα μια τέτοια κίνηση.
 * Ο Βοτανικός κάτι μου λέει πως θα επανενεργοποιηθεί και μάλιστα θα αποτελέσει νέο μέρος διαμαχών με τον Βγενόπουλο. Κοιτάξτε το παραπάνω απόσπασμα που σας έβαλα απο το σημερινό πρωτοσέλιδο της Derby και συνδυάστε το με τις δηλώσεις του τέως δημάρχου Αθηνών ,Νικήτα Κακλαμάνη ,τον Δεκέμβριο του 2011 που έλεγε πως τον είχαν διαβεβαιώσει και απο την ΠΑΕ πως το έργο του Βοτανικού θα γίνει (διαβάστε εδώ την σχετική ανάρτηση).
 * Θα χει πολύ χρήμα το project του Βοτανικού και πολύ μέλλον. Αυτό -για μένα- είναι το μόνο σίγουρο..  Από Εφημερίδα Derby News ,
** Αυτό το απόσπασμα ,κρατήστε το!
**
~*** ΘΕΣΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑ ΑΔΙΑΚΡΗΤΩΣ :

~* Γιατί επιμένουν σε μισθούς Βουλγαρίας
~ Επιμένουν κάποιοι ότι αν οι μισθοί των Ελλήνων εργαζομένων εξομοιωθούν με τους αντίστοιχους μισθούς της Βουλγαρίας, τότε θα μας προκύψει η πολυπόθητη ανάκαμψη. Να με συγχωρούν, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε ή με βλάκες ή με απατεώνες. Μόνο ένας βλάκας λέει κάτι τέτοιο και δεν μπορεί να εξηγήσει για ποιόν λόγο η Βουλγαρία που έχει μισθούς Βουλγαρίας δεν έχει γίνει Ελβετία. Κι επειδή δεν έχουμε να κάνουμε με βλάκες, θα πρέπει να αναζητήσουμε την αιτία...
 ~ Το «λάθος» που κάνουν είναι σκόπιμο: Μπερδεύουν τον δημόσιο τομέα με τον ιδιωτικό. Στον δημόσιο τομέα έπρεπε να γίνουν μειώσεις και μάλιστα σημαντικές. Και πάλι, όμως, όχι οριζόντια σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Υπάρχουν περιθώρια περικοπών από τον υπάλληλο του υπουργείου Οικονομίας που αμείβεται σαν να είναι στέλεχος πολυεθνικής. Από τον δάσκαλο, όμως, που αμείβεται έτσι κι αλλιώς με λίγα χρήματα, είναι άδικο να γίνονται μειώσεις επί μειώσεων.
 ~ Θα μπορούσαν να έχουν εξοικονομήσει πόρους απολύοντας τους δημοσίους υπαλλήλους που προσλάβανε τα τελευταία χρόνια από το παράθυρο, παρακάμπτοντας το ΑΣΕΠ. Αλλά δεν το έκαναν! Προτίμησαν να γενικεύσουν την αδικία σε όλη την κοινωνία από το να αντιμετωπίσουν την αλήθεια...
 ~ Κι έρχονται τώρα και βάζουν θέματα για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Λες και αμείβονται με πριγκηπικούς μισθούς. Λες και το έχει ζητήσει κάποιος. Λες και με τον τρόπο αυτό θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας ή θα έρθουν επενδύσεις. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι άλλα λένε και άλλα εννοούν...
 ~ Θα πρέπει, επίσης να σημειώσουμε ότι ο ιδιωτικός τομέας έχει ήδη πληρώσει βαρύτατο τίμημα στην κρίση, επειδή ακριβώς το πολιτικό προσωπικό της χώρας θέλησε να προστατεύσει τους κομματικούς του στρατούς. Κι εκεί η τρόικα δεν αντέδρασε, παρά το γεγονός ότι μπορούσε να αντιδράσει. Το ερώτημα είναι για ποιόν λόγο επιμένουν τόσο πολύ με τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα.
 ~ Ο προφανής λόγος που επικαλούνται είναι εκείνος της «εσωτερικής υποτίμησης». Δεν θα μπούμε στην διαδικασία να αποδείξουμε αν κάτι τέτοιο θα ήταν ωφέλιμο ή όχι. Ωστόσο, αναρωτιόμαστε πως μπορεί να υποτιμήσει κανείς μισθούς που είναι ήδη υποτιμημένοι εδώ και πολλά χρόνια!
 ~ Ναι μεν δεν ήταν σε επίπεδα Βουλγαρίας, αλλά δεν ήταν και σε επίπεδα Ιταλίας ή Γερμανίας. Παρ΄ όλα αυτά, δεν ήρθαν επενδύσεις από την Γερμανία ή την Ιταλία. Στην Βουλγαρία και στην Ρουμανία, από την άλλη πλευρά, έγιναν επενδύσεις από ελληνικές επιχειρήσεις. Αυτές, όμως, δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω των χαμηλών μισθών (με εξαίρεση τις βιοτεχνίες φασόν), αλλά λόγω της χαμηλής φορολογίας.
 ~ Κι είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιήθηκαν στις γειτονικές χώρες αντιμετώπισαν έντονο πρόβλημα στελέχωσης. Κι έτσι αναγκάστηκαν και μετέφεραν στελεχιακό δυναμικό από την Ελλάδα. Αυτό, άραγε, δεν το μετράει κανείς στο «κόστος»; Τέλος πάντων, αν θέλει κανείς να μιλήσει για επενδύσεις θα πρέπει να στρέψει την προσοχή του σε άλλα πράγματα, όπως οι φόροι, και όχι στους μισθούς. Ή καλύτερα όχι στους συγκεκριμένους μισθούς που έτσι κι αλλιώς είναι χαμηλοί...
 ~ Ποιος είναι λοιπόν ο λόγος που έχουν χαλάσει τον κόσμο με τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα; Πιστεύω ότι ο Γερμανικός ιμπεριαλισμός δεν μπορεί να μας συγχωρέσει το γεγονός της ανάπτυξης στον χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν καταφέρει να διεισδύσουν σε αγορές στις οποίες οι εταίροι μας θα ήθελαν να παίζουν εκείνοι τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Δημιουργούν έτσι τις συνθήκες που θα εξαναγκάσουν τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας σε μία άτακτη υποχώρηση, προκειμένου να σωθούν οι επενδύσεις στην μητρόπολη των επιχειρήσεών τους! Η επιλογή της σύνθλιψης των μισθών του ιδιωτικού τομέα είναι συνταγή περαιτέρω ύφεσης και έχει έναν και μόνο σκοπό: Να εξαναγκάσει τις μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις να «κοντύνουν» στο εξωτερικό.
 ~ Η ανάκαμψη θα έρθει για πολλούς και διάφορους λόγους. Θα έχει σημασία, όμως, αν εκείνη την στιγμή οι τράπεζες θα είναι σε ελληνικά χέρια ή όχι. Αν θα έχουν θυγατρικές στο εξωτερικό ή αν βρίσκονται μόνο εντός των τειχών. Και μην νομίσει κανείς ότι αναφερόμαστε σε μακρινούς μελλοντικούς χρόνους. Η ταχύτητα των εξελίξεων μπορεί να είναι τέτοια που όταν ολοκληρωθούν οι αναγκαίες κινήσεις να είναι πλέον άσκοπη και η επιμονή στην λεγόμενη «εσωτερική υποτίμηση»...


~*** "Καλό ταξίδι"...Δημήτρη Χρυσούλα ...
* Ένας συνάνθρωπός μας πάτησε χτες την σκανδάλη και αυτοκτόνησε σε δημόσια θέα, στην πλατεία Συντάγματος. Στο σημείωμα που άφησε πίσω του αναφέρει με σαφήνεια τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή του την πράξη. Μπορεί να υπήρξαν κι άλλοι λόγοι. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει στο ελάχιστο. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι ότι ένας συμπολίτης μας δεν είναι πλέον ανάμεσά μας...
 * «Θάνατος δεν είναι μόνο να πεθαίνει κανείς, αλλά να ζει χωρίς ελπίδα», είπε ο κ. Σαμαράς και δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε απόλυτα μαζί του.
 * Δεν θέλω σήμερα να γράψω κάτι άλλο. Δεν έχω την διάθεση. Θα παρακαλούσα, επίσης τους ένθερμους συζητητές του διαδικτύου να μην μπουν στην διαδικασία να λύσουν σήμερα το ποιος φταίει και το ποιος δεν φταίει. Ας το αφήσουν αυτό για μία άλλη μέρα. Ας αφήσουν απλά ένα μήνυμα. Λίγες λέξεις...
 * Κι ας αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πως θα σταματήσουμε αυτή την παράνοια και πως θα αλλάξουμε το κλίμα και την ψυχολογία ενός ολόκληρου λαού...

~*** Πότε αλλάζεις το αυτοκίνητό σου;
- Το 1999 ένας καλός φίλος μου θύμωσε, όταν εκείνος θυμήθηκε αργά το χρηματιστήριο και τον κόσμο των επενδύσεων και εγώ αρνήθηκα να συμμετάσχω στο παιγνίδι της δήθεν διάδοσης των αμέτρητων «εσωτερικών πληροφοριών» που κυκλοφορούσαν εκείνες τις ημέρες στην αγορά. Ο φίλος αναζήτησε αλλού το φίλτρο της επιτυχίας, τα λεφτά τα έχασε, αλλά και πάλι εγώ έφταιγα για την κατάντια του. Τον συνάντησα και πάλι έπειτα από τρία χρόνια. Εξακολουθούσε και ήταν χολωμένος. Κατά πως είπε, αν δεν με είχε... γνωρίσει δεν θα είχε ενδιαφερθεί καν για τις μετοχές...
 - Το ίδιο παιγνίδι, «μονά χάνω, ζυγά κερδίζεις», το έχω παίξει αμέτρητες φορές από τότε. Στην αρχή αυτό με στεναχωρούσε. Έπειτα από αρκετό καιρό κατάλαβα ότι ο καθένας από εμάς κάνει τελικά αυτό που καταλαβαίνει. Όταν κερδίζει, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο, αναδεικνύεται η ανωτερότητά του και η εξυπνάδα του. Όταν χάνει, που είναι και το πιο συνηθισμένο, κάποιος άλλος φταίει και όχι ο ίδιος...
 - Ένας παλιός επιχειρηματίας προσπαθούσε μία ημέρα να με πείσει πόσο αντίθετος στην ανθρώπινη ψυχολογία είναι ο κόσμος των αγορών. Ότι το πλέον λογικό είναι να αγοράζει κανείς όταν μαθαίνει ότι κι άλλοι άνθρωποι κερδίζουν και να πουλάει μέσα σε ένα κλίμα γενικών απωλειών. Είναι η απόλυτη συνταγή της καταστροφής. Αλλά ταιριάζει γάντι στην ανθρώπινη ψυχολογία. Αντίθετα, είναι εξαιρετικά δύσκολο για έναν άνθρωπο να πάει κόντρα στην ψυχολογία της αγοράς και της αγέλης. Να αγοράσει όταν οι άλλοι πουλάνε και να πουλήσει όταν οι άλλοι αγοράζουν.
 - Όλοι λένε ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσει κανείς να βγει κερδισμένος από τον κόσμο των αγορών. Στην θεωρία όλοι το ξέρουν. Στην πράξη τον κανόνα αυτόν τον ακολουθούν λίγοι. Ελάχιστοι...
 - Αύριο θα μας φταίει αυτός, εκείνος, ο άλλος, κάποιος τρίτος. Δεν φταίμε εμείς σε τίποτα και για κανέναν λόγο. Ας μην προσπαθήσουμε να το πολεμήσουμε, θα είναι σαν να τραβάμε μαχαιριές στον εαυτό μας. Μπορούμε, όμως, να αρχίσουμε σιγά – σιγά να παρατηρούμε τι είναι εκείνο που θα μπορούσε να μας ξεχωρίσει από την αγέλη. Κι όταν το συνειδητοποιήσουμε θα έχουμε κατά κάποιο τρόπο αλλάξει. Είναι ένας τρόπος για να αντιμετωπίζει κανείς όλα τα θέματα που τον απασχολούν. Από τα απλά καθημερινά μέχρι τα πλέον σύνθετα. Από το πότε θα αλλάξει το αυτοκίνητό του μέχρι το πότε θα αγοράσει μετοχές. Η παρατήρηση είναι το κλειδί όλης αυτής της ιστορίας. Εύκολο; Δεν νομίζω...


~*** Θυμίζει οίκο ανοχής...
*  Όταν ξεκίνησα τα πρώτα μου βήματα στην δημοσιογραφία, οι πρώτοι μου δάσκαλοι μου έμαθαν ότι ποτέ στην κόσμο των θαυμάτων τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Σήμερα και έπειτα από είκοσι οκτώ χρόνια παρουσίας στον ναό της ενημέρωσης, ξέρω πολύ καλά τι θέλω να κάνω: Ν΄ ανοίξω την πόρτα και να φύγω τρέχοντας. Γιατί δεν το κάνω; Δεν ξέρω. Ίσως επειδή είμαι δειλός. Ή επειδή δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Ή επειδή δεν έχω τι άλλο καλύτερο να κάνω...
 * Αυτό για το οποίο μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι η δυσοσμία που αναδύεται τελευταία θυμίζει οίκο ανοχής βγαλμένο από φιλμ νουάρ. Είδωλο ενός παρακμιακού κόσμου; Κατά πάσα πιθανότητα η απάντηση είναι καταφατική. Αλήθεια, όταν ξεκινούσα αυτή την περιπέτεια δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα σας έγραφα σήμερα αυτά που γράφω. Είχα άλλα όνειρα, άλλες προσδοκίες...
 * Θυμάμαι το νυκτερινό αστυνομικό ρεπορτάζ. Τι σπουδαίο έκανε ένας δεκαοκτάχρονος; Άκουγε τον ασύρματο της αστυνομίας και περίμενε ένα ολόκληρο βράδυ το σπουδαίο εκείνο γεγονός που θα έσπαγε την μονοτονία. Περίμενε να ακούσει για έναν φόνο ή ένα τρομοκρατικό κτύπημα, που θα του επέτρεπε να πάρει τον αστυνομικό συντάκτη τηλέφωνο. Κι έπειτα να τον παρακαλούσε για ένα μονόστηλο. Για να μπει και το δικό του όνομα από κάτω από το ρεπορτάζ. Σαν να φώναζε, «είμαι κι εγώ εδώ»!
 * Θυμάμαι τις ώρες που διάβαζα όλες τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις για να μπορέσω να μπω γρήγορα στο νόημα για το αν μία απεργία ήταν νόμιμη ή παράνομη. Ώρες και ώρες πέρασαν έτσι, μέχρι που έμαθα ότι το κράτος αποφασίζει κάθε φορά ανάλογα με τα συμφέροντά του και όχι σε σχέση με το δίκαιο. Με αυτό το δίκαιο που έχουμε εμείς στο μυαλό μας.
 * Ναι, ο κόσμος δεν είναι σαν κι αυτόν που φαίνεται μπροστά μας. Ή όπως έλεγαν οι πρώτοι μου δάσκαλοι στη δημοσιογραφία «δες ποιοι κερδίζουν από την κάθε κίνηση και στο τέλος θα έχεις τις απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σου».
 * Έχει νόημα να αναζητά κανείς τους νικητές σε μία παρτίδα που μοιάζει να μην έχει νόημα; Έχει! Νόημα δεν βρίσκουμε όσοι από εμάς έχουμε κουραστεί από το παιγνίδι. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εξακολουθεί αν γίνεται παιγνίδι. Ίσως εμείς έχουμε γεράσει και έχουμε κουραστεί. Αλλά το παιγνίδι εξακολουθεί αν παίζεται. Κι όπως έλεγαν οι πρώτοι μου δάσκαλοι, «ποτέ στο κόσμο των θαυμάτων τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται».
 * Ή αλλιώς, μην κοιτάς εκεί που θέλουν να κοιτάς, αλλά ψάξε να δεις ποιο είναι κάθε φορά το τρικ των ταχυδακτυλουργών...
*Θανάσης Μαυρίδης ,**  http://capital.gr.msn.com/ .-

~*** Περί κατώτερου μισθού και τρόικας. Βοήθειά μας!
~ Οι μισθοί των Ελλήνων είναι συγκρίσιμοι με εκείνους των Βούλγαρων και των Πορτογάλων εργαζομένων; Η απάντηση θα μπορούσε να είναι «ναι» και ότι οι μισθοί θα έπρεπε να είναι οι ίδιοι. Το ίδιο φαγητό καταναλώνουμε, τα ίδια πράγματα ποθούμε, τις ίδιες ώρες εργαζόμαστε. Με την ίδια λογική, όμως, θα έπρεπε και ο μισθός του Έλληνα, του Πορτογάλου και του Βούλγαρου εργαζόμενου να είναι ο ίδιος με εκείνος του Γερμανού!
 ~ Η τρόικα έχει βάλει στο στόχαστρο τους κατώτερους μισθούς. Για την ακρίβεια κάποια στελέχη προσπαθούν να κρύψουν την δική τους ανικανότητα πίσω από έναν πόλεμο που έχουν κηρύξει κατά ενός ανύπαρκτου εχθρού.
 ~ Κατ΄ αρχάς θα πρέπει να πούμε ότι η πολιτική της μείωσης των κατώτερων μισθών δεν εξυπηρετεί κάποιον ιδιαίτερα. Επίσης, οι συγκρίσεις μοιάζουν να έχουν κάποια σχέση με την λογική, αλλά αυτό, τελικά δεν συμβαίνει. Η αγοραστική αξία των 100 ευρώ στην Ελλάδα δεν είναι η ίδια με την αντίστοιχη στην Βουλγαρία. Ούτε καν στην Γερμανία! Τα προϊόντα πωλούνται στην Ελλάδα σε πολύ ακριβότερες τιμές. Κάτι που θα έπρεπε να είχε ήδη κινητοποιήσει τα κατά τα άλλα ευαίσθητα στελέχη της τρόικας.
 ~ Πίσω από αυτή την ιστορία, όμως, κρύβεται μία από τις μεγαλύτερες απάτες των καιρών μας. Πολυεθνικές φοροδιαφεύγουν και ταυτόχρονα πουλάνε πανάκριβα τα προϊόντα τους στις χώρες εκείνες που έχουν καταφέρει να εξαφανίσουν τον ανταγωνισμό.
 ~ Υπάρχει όμως και κάτι άλλο: Ο κατώτερος μισθός είναι μία ένδειξη. Όχι όμως και η αποκλειστική για το μισθολογικό κόστος. Το ερώτημα δεν είναι πόσο πληρώνεται ένας ανειδίκευτος εργάτης, αλλά πόσο καταρτισμένο είναι το προσωπικό και πόσο τελικά κοστίζουν οι υπηρεσίες του. Κι η αλήθεια είναι ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι εξακολουθούν και προσφέρουν υψηλή ποιότητα υπηρεσιών, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχουν γίνει σοβαρές επενδύσεις στον τομέα της Παιδείας και της επιμόρφωσης. Μπορεί οι εργαζόμενοι άλλων χωρών να μας ξεπεράσουν, αλλά αυτό δεν έχει ακόμη συμβεί. Σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν οι βουλγάρικες επιχειρήσεις που θα σάρωναν την Νοτιοανατολική Ευρώπη και όχι οι ελληνικές.
 ~ Εκτός κι αν αυτό είναι τελικά το «πρόβλημα». Το γεγονός ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις εξακολουθούν και έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή ακόμη και σήμερα! Αλλά αυτά είναι σενάρια συνωμοσίας και καλό είναι να τα αποφύγουμε. Ωστόσο, αδυνατούμε να αντιληφθούμε τι ακριβώς συμβαίνει. Και πολύ περισσότερο ποιος τους το ζήτησε! Όσο λάθος είναι να ορίζεται ο κατώτερος μισθός από το κράτος και αυτός να μην είναι αποτέλεσμα συλλογικών διαπραγματεύσεων, αλλά τόσο λάθος είναι να μετατρέψουμε την αγορά εργασίας σε ζούγκλα. Σε κάθε πάντως περίπτωση η τακτική της τρόικας είναι ακατανόητη και αντίθετη στις βασικές φιλελεύθερες αξίες της Ευρώπης.

~** Στον E.O. Thouria Kalamatas 2012 : Εκεί που θα καταλήγει η νέα Ε.Ο. στην παλαιά (περιοχή Σπερχογείας και Θουρίας  2012 ) :Μέρες έργων ...
** http://www.youtube.com/watch?v=s3-ng8KYU4Y  ,





~*** Κίνημα ηθικής ή κλεφτές ματιές στην "καπατσοσύνη";
- Αυτό ακριβώς χρειαζόμαστε! Ένα κίνημα ηθικής. Η ηθική είναι κι αυτή ένα προϊόν. Αν καλέσεις κάποιον ξένο να πάει σε έναν παράδεισο όπου κατοικούν διάβολοι, το πιο πιθανό είναι να αποφύγει την πρόκληση. Ούτε και θα έβαζε ποτέ τα χρήματά του σε μία τράπεζα που την διαχειρίζονται υπόδικοι ή γκάγκστερ. Στο εξωτερικό κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν την εικόνα ότι όλοι οι Έλληνες είναι απατεώνες. Είναι καιρός να αντιστρέψουμε την εικόνα και να «πουλήσουμε» κάτι που διαθέτουμε: Φιλότιμο και ηθική.
 - Χρειάζεται όμως ένα κίνημα ηθικής. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κτίσουμε μία νέα φυλακή που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τις μελλοντικές γενιές. Να λένε: «Πρόσεξε, καημένε μου, να είσαι ηθικός άνθρωπος, αλλιώς θα καταλήξεις ΕΚΕΙ». Η παραδειγματική τιμωρία των επίορκων θα είναι η αρχή και ο φόβος θα εγγυηθεί την διάρκεια του κινήματος.
 - Είναι αστείο να πουλάνε ηθική οι Ελβετοί τραπεζίτες ή οι Γερμανοί επιχειρηματίες που έχουν λαδώσει τον μισό πλανήτη και να αποκαλούν τους Έλληνες απατεώνες. Μάλλον αναφέρονται στους Έλληνες που έχουν γνωρίσει. Πολιτικούς και άλλους που έχουν εξυπηρετήσει με το αζημίωτο τα δικά τους συμφέροντα.
 - Θα μου πείτε ότι εδώ δώσαμε άφεση αμαρτιών στην Siemens και μιλάμε για κίνημα ηθικής; Ποιος θα το κάνει; Ποιος πολιτικός σας πείθει ότι μπορεί να ηγηθεί μιας τέτοιας προσπάθειας;
 - Κι όμως! Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, όσο κι αν ψάξουμε. Η ίδια η ζωή θα ξεπεράσει εκείνους που θα αρνηθούν να ακολουθήσουν αυτή την πορεία. Ο κόσμος είναι απαιτητικός και έχει δίκιο. Γι΄ αυτό και δεν συγχωρεί.
 - Παρατηρήστε τι έχει συμβεί τους τελευταίους μήνες στα θέματα της καταπολέμησης της διαφθοράς στον δημόσιο τομέα. Άλματα σε σχέση με όσα είχαν συμβεί στο παρελθόν. Αυτό ίσως δεν φτάνει από μόνο του. Οι επίορκοι θα πρέπει να τιμωρηθούν κι όχι απλά και μόνο να διαπομπευτούν. Κι η αρχή θα πρέπει να γίνει από την κορυφή, από εκεί που βρωμάει το κεφάλι του ψαριού.
 - Αυτά πρέπει να γίνουν. Στο μεταξύ διαβάζουμε ότι επιστρέφουν στην πολιτική άνθρωποι που έχουν παραδεχτεί δημόσια ότι χρηματίστηκαν. Και το πλέον εξωφρενικό είναι ότι κάποιοι καμαρώνουν για την σπουδαία αυτή «μεταγραφή».
 - Μπορεί εμείς να λέμε για το προϊόν της ηθικής που μπορούμε να προβάλουμε και να προωθήσουμε, αλλά θα πρέπει στο μεταξύ να ρωτήσουμε και τον ελληνικό λαό: Στις επόμενες εκλογές, εσείς τι θα ψηφήσετε; Την «καπατσοσύνη» των προηγούμενων δεκαετιών ή μία νέα τάξη πραγμάτων; Η συνέχεια την επομένη των εκλογών...

~***
~** E.O. Aipeia -Anthia- Aithea Kalamatas 2012 :
** http://www.youtube.com/watch?v=iIoL2v2I7UA  ,




~*** Arioxori - Arfara Messinias 2012 E.O. :
** http://www.youtube.com/watch?v=bytPcF2GYfY  ,




**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου