ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Στο αγιάζι της τριήμερης ενημέρωσης Παρασκευή Σάββατο Κυριακή 20 Μαϊου 2012

Στο  αγιάζι  της τριήμερης ενημέρωσης  Παρασκευή  Σάββατο  Κυριακή  20 Μαϊου  2012  :
Δύση  ηλίου από την Ελαφόνησο Λακωνίας  2012
* Μιά  τριήμερη  απόδραση Νεάπολη - Ελαφόνησσο - Κύθηρα - Μονεμβασία Ν. Λακωνίας 2012 18, 19  και 20  Μαϊου  2012 από μιά ομάδα 38  ατόμων από την Μεσσηνία !

Το  ποντικάκι μας ενημερώνει ! :
Διασκέδαση  στον Άγιο Νικόλαο Νεάπολης Λακωνίας 2012 κέντρο - ταβέρνα  "Νεράϊδα" 
~ Αθλητική  ενημέρωση Σαββατο-κύριακο  19, 20 Μαϊου  2012 :

** Τσέλσι  - Μπάγερν Μονάχου  κ.α και παράταση  1-1  στα πέναλτι  4-3 .- Κυπελλούχος  Τσάμπιον Λίγκ στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο η  Αγγλική  ΤΣΕΛΣΙ !!
~** Στο  Φάϊναλ  Φόρ της Ελληνικής Σούπερ Λίγκ στο ποδόσφαιρο :
* Παναθηναϊκός - ΑΕΚ Αθηνών  1-0 με το γκόλ  στο  62΄ του  Τοτσέ .-
* ΠΑΟΚ  Θεσσαλονίκης - Ατρόμητος Αθηνών   0-1  με το γκόλ  στο 12΄ του Φυντανίδη .-
Βαθμολογία : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  15  βαθμούς , ΑΕΚ Αθηνών 9 , Ατρόμητος 8  και ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης 7  βαθμούς .-

***

~** Στο  Φάϊναλ  Φόρ  στο μπάσκετ στην ελλαδα για θέση 4 και 5  :
Στο  4ο αγώνα  : Πανιώνιος -  Κολοσσός Ρόδου 88-71 .-  ^
ο Πανιώνιος έχει κερδίσει  δυό φορές με 81-64  και 88-71 .- 
Ο  Κολοσσός Ρόδου δύο φορές   με 71-68 και 68-61 .-
Ο 5ος  και τελευταίος αγώνας την Δευτέρα  21/05/2012  .-

*** Πρωτάθλημα  Πρωταθλητών  ΕΠΣ   : Κυριακή 20/5/2012 , 1η  αγωνιστική :
~** Μολαϊκος  -Εθνικός  Μελιγαλά  0-3 .- ^
~** Παναρκαδικός - Πορτεχειλιακός  2-2  .- ^

*** Αποτελέσματα Β' εθνικής στο Ελληνικό ποδόσφαιρο :

Εθνικός Αστέρας-Θρασύβουλος Φυλής 0-3
Πλατανιάς Α.Ο.-Διαγόρας Ρόδου 3-0
Λάρισα-Αγροτικός Αστέρας 4-1
Καλλιθέα-Αναγέννηση Επανομής 4-1
Βέροια-Ηρακλής Ψαχνών 2-0
Πιερικός-Φωκικός 2-2
Βύζας Μεγάρων-Πανσερραϊκός 0-1
Πανθρακικός-Αναγέννηση Γιαννιτσών 4-1
Παναχαϊκή-Καλλονή 1-1


*** Γ εθνικη - Αποτελεσματα Νότιος  Όμιλος :

Ηλυσιακός-Απόλλων Σμύρνης 0-0
Χανιά-Ζάκυνθος 4-0
Πανηλειακός-ΑΟ Γλυφάδας 0-0
Ρούβας-Αστέρας Μαγούλας 0-1
Προοδευτική-ΠΑΟ Ρουφ 2-0
Ρεπό η ΚΑΛΑΜΑΤΑ .-
Βόρειος Όμιλος : Γ εθνικη - Αποτελεσματα

Αετός Σκύδρας-Αναγέννηση Σερρών 2-3
Μ. Αλέξανδρος Ηράκλειας-Απόλλων Καλαμαριάς 0-3
Τηλυκράτης Λευκάδας-Βατανιακός 5-0
ΑΕΠ Ηρακλής-Νίκη Βόλου 2-1
Οικονόμος Τσαριτσάνης

*** Δ΄ εθνική στο περιφερειακό - 6ος όμιλος :
~ Διαγόρας Βραχνέϊκων - Τσιλιβή  3-0 .- ^
~ Παναιγιάλειος - Τριταιϊκός 3-0 .- ^
~ Αστέρας Αμαλιάδας - Ολυμπιακός  Γυθείου  2-1 .- ^

~ Ατρόμητος Λάππα - Εράνη Φιλιατρών  0-1 .- ^
~ Θύελλα Πατρών - ΠΟΦ Πανόπουλο 1-2 .- ^
~ Εικοσιμία - ΑΣχαϊκή  1-1 .- ^
~ Βρασιές - Πάμισσος Μεσσήνης  3-5 .- ^

***


~** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα :
*** Νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια ΠΑΣΟΚ & ΔΗΜΑΡ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ 2012 :

~ Σε προεκλογική περίοδο βρίσκεται και τυπικά πλέον η χώρα, καθώς χθες το πρωί θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για το κλείσιμο της Βουλής και τη διενέργεια εκλογών στις 17 Ιουνίου. Η Βουλή θα συγκροτηθεί ξανά σε Σώμα στις 28 Ιουνίου.
* Μετά τη διαδικασία της 6ης Μαΐου και τις άκαρπες διαβουλεύσεις που ακολούθησαν για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, οι επαναληπτικές εκλογές χαρακτηρίζονται ως οι κρισιμότερες μετά τη Μεταπολίτευση.
* Οι πιέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα η χώρα έχουν ενταθεί, και όχι μόνο, σε πολιτικό επίπεδο. Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην Αθήνα και στο αποτέλεσμα που θα προκύψει το βράδυ της 17ης Ιουνίου.
 ~* ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
* Σε τοπικό επίπεδο, τα κομματικά επιτελεία προετοιμάζονται πυρετωδώς για τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε διάστημα 40 ημερών περίπου και το πρώτο πράγμα που τρέχουν να ξεκαθαρίσουν είναι τι θα γίνει με τις λίστες των υποψήφιων βουλευτών που θα συμμετάσχουν στις εκλογές. Όπως όλα δείχνουν, το συγκεκριμένο θέμα θα έχει ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες ημέρες.
* Από τα πρώτα στοιχεία του ρεπορτάζ, πάντως, αλλαγές δε φαίνεται να υπάρχουν στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, εκτός και αν ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς αποφασίσει να θέσει υποψηφιότητα σε άλλες περιοχές, κάτι που είναι μάλλον απίθανο. Διάθεση να συμμετάσχουν στην προσπάθεια του κόμματός τους για περαιτέρω ενίσχυση των ποσοστών του στο νομό έχουν δείξει όλοι οι υποψήφιοι των προηγούμενων εκλογών.
* Αντίθετα, πληροφορίες θέλουν να υπάρχουν αλλαγές στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, μια και ο υποψήφιος της 6ης Μαΐου, δημοτικός σύμβουλος Κ. Ανδρεάκος, φαίνεται να αντιμετωπίζει επαγγελματικά προβλήματα, σε περίπτωση και δεύτερης καθόδου του στις εκλογές. Βεβαίως, η πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο ανήκει στην ήδη εκλεγείσα Νάντια Γιαννακοπούλου.
* Σε διαδικασία αναζητήσεων νέων προσώπων για να συμπληρώσει το ψηφοδέλτιο για τις 17 Ιουνίου είναι το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς. Όπως λέγεται, μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν και σχετικές ανακοινώσεις.
* Το θέμα της σύνθεσης του ψηφοδελτίου δεν έχει απασχολήσει ακόμα τα όργανα του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που θα γίνει, όπως μας είπαν, τις προσεχείς ημέρες. Πάντως, η πρώτη θέση είναι «καπαρωμένη» από τον Θανάση Πετράκο, που εξελέγη και βουλευτής στις 6 Μαΐου.
* Χωρίς σοβαρές αλλαγές αναμένεται να είναι τα ψηφοδέλτια των υπόλοιπων κομμάτων.
~* ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ
* Μπορεί το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας να πέτυχε στη Μεσσηνία ένα από τα υψηλότερα ποσοστά (33,60%), σε πανελλήνιο επίπεδο, στις εκλογές που έγιναν πριν από δύο εβδομάδες, αλλά το συγκεκριμένο αποτέλεσμα υπολείπεται κατά πολύ από το μέσο όρο που συγκέντρωνε στις αναμετρήσεις μετά τη Μεταπολίτευση στο νομό. Έτσι, στόχος της Νομαρχιακής Επιτροπής, αλλά και των υπόλοιπων στελεχών, είναι στις 17 Ιουνίου το ποσοστό αυτό να φτάσει κοντά ή και να ξεπεράσει, στην καλύτερη των περιπτώσεων, το 40%.
* Ήδη, όπως έγινε γνωστό, αυτές τις ημέρες πραγματοποιούνται οι τελικές συσκέψεις και από την ερχόμενη εβδομάδα ο κομματικός μηχανισμός βγαίνει στους δρόμους. Να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχει αποφασιστεί αν θα γίνει κεντρική κομματική εκδήλωση στη Μεσσηνία ούτε αν θα υπάρξει προεκλογική κάθοδος του Αντώνη Σαμαρά, εν είδει περιοδείας.
* Για το ΠΑΣΟΚ, οι εκλογές που έρχονται είναι ίσως οι κρισιμότερες στην ιστορία του. Αν κατορθώσει να ανεβάσει τα ιστορικά χαμηλά ποσοστά που κατέγραψε πριν από δύο Κυριακές, θα έχει χρόνο για ανασυγκρότηση. Αν, όμως, κατρακυλήσει ακόμη πιο χαμηλά, θα οδηγηθεί στα πρόθυρα της διάλυσης, ενώ είναι προφανές ότι θα εξεταστούν τα πάντα: από τη δημιουργία νέου κόμματος μέχρι την αλλαγή ηγεσίας. Στη Μεσσηνία, για πρώτη φορά κινδυνεύει να χάσει τη δεύτερη θέση από το ΣΥΡΙΖΑ, αφού η διαφορά τους είναι μόλις 0,42% (13,74% έναντι 13,32%!). Σε περίπτωση, μάλιστα, που το πάλαι ποτέ κραταιό κόμμα δει τα ποσοστά του να πέφτουν ακόμα περισσότερο, κινδυνεύει σοβαρά να χάσει και την έδρα που με πολύ κόπο κέρδισε.
* Για το ΣΥΡΙΖΑ, τα πράγματα δε θα μπορούσαν να είναι καλύτερα, τόσο πανελλαδικά όσο και τοπικά. Αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη στις εκλογές της 6ης Μαΐου, τοπικά είδε τα ποσοστά του σχεδόν να τετραπλασιάζονται, ενώ μετά από δύο δεκαετίες περίπου κόμμα της Αριστεράς κατάφερε να εκλέξει βουλευτή σ’ ένα συντηρητικό κατά τ’ άλλα νομό. Έτσι, ο στόχος για τις 17 Ιουνίου δε θα μπορούσε να είναι άλλος από την περαιτέρω αύξηση των ποσοστών του.
* Τα υπόλοιπα κόμματα, ΚΚΕ, «Ανεξάρτητοι Έλληνες», «Δημοκρατική Αριστερά» και «Χρυσή Αυγή», θα πρέπει να είναι ικανοποιημένα αν καταφέρουν να κρατήσουν τα ποσοστά τους στο επίπεδο των προηγούμενων εκλογών, αν και για δύο από αυτά, το κόμμα του κ. Καμμένου και το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου, είναι εξαιρετικά δύσκολο να σημειώσουν στη Μεσσηνία τα υψηλά νούμερα που πέτυχαν πριν από 15 ημέρες. Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Οδός Ευριπίδου

~ Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από το "μακελειό"  * Σοκαρισμένοι εξακολουθούν να είναι οι ένοικοι της πολυκατοικίας της οδού Ευριπίδου 50. Αν και έχουν περάσει πάνω από δέκα ημέρες από τη αιματηρή συμπλοκή των ληστών με τις βαριοπούλες με τους αστυνομικούς, ακόμα υπάρχει ένοικος που δεν έχει επιστρέψει στο διαμέρισμά του. Το ίδιο σοκ έχουν υποστεί και οι ένοικοι διαμερισμάτων ακριβώς δίπλα από τη συγκεκριμένη πολυκατοικία.
* Άλλωστε, μέχρι και πριν από λίγες ημέρες η Αστυνομία έκανε φύλλο και φτερό το διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου. «Καθάρισαν» τα πάντα. Ωστόσο, οι τρύπες από τις σφαίρες στους τοίχους, εσωτερικά και εξωτερικά της πολυκατοικίας, έχουν αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια του «μακελειού».
 * Ο άνθρωπος που μιλά σήμερα στο «Θ» έζησε καρέ καρέ την αστυνομική επιχείρηση, από τη στιγμή εμφάνισης των αστυνομικών στην περιοχή έως τη διακομιδή των τραυματισμένων αστυνομικών και του ενός δράστη. Ακόμα δεν πιστεύει πώς βγήκαν όλοι ζωντανοί: «Οι ληστές τούς πυροβόλησαν και πέρασαν από πάνω τους για να φύγουν. Οι σφαίρες έπεφταν ανεξέλεγκτα. Απορώ ακόμα πώς δεν την πλήρωσε και κανένας τρίτος. Στον κήπο της διπλανής πολυκατοικίας, που είναι σύνορο με τη συγκεκριμένη, όταν έπεσαν οι πρώτοι πυροβολισμοί, έπαιζαν μικρά παιδιά. Μόνο όποιος το έζησε μπορεί να καταλάβει τι σοκ περάσαμε. Δεν περιγράφεται».
 ~* Έψαχναν τους κάδους
* Ξεκινώντας την αφήγησή του, είπε πως όλα άρχισαν περίπου στις 4.00 το απόγευμα της Δευτέρας 7 Μαΐου. Στις μεσημεριανές ειδήσεις είχε ακούσει για τη ληστεία στην Εμπορική Τράπεζα στο κέντρο της Καλαμάτας, η οποία είχε συμβεί περίπου μία ώρα πριν:
* «Ήταν περίπου 4.00 το μεσημέρι, όταν είδα από την πίσω πλευρά της πολυκατοικίας, Ευριπίδου και Ρήγα Φεραίου, (σ.σ. ελάχιστα μέτρα από το μπαλκόνι του διαμερίσματος που ήταν οι ληστές) τέσσερις άντρες της Ασφάλειας με πολιτικά, με δύο συμβατικές μηχανές της Αστυνομίας, που έψαχναν τα σκουπίδια. Άκουσα που έλεγαν ότι έχουν εντοπίσει τους ληστές της Τράπεζας κάπου εκεί κοντά και έψαχναν τους κάδους να βρουν τα λεφτά. Μετά από καμιά ώρα πήγε ένας κάτοικος να πετάξει τα σκουπίδια σε κάδο απορριμμάτων στην οδό Ακρίτα. Με το που πλησίασε τον κάδο, πήγε κοντά του ένας αστυνομικός με πολιτικά και τον ρώτησε αν γνωρίζει σε ποιον ανήκει ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο επί της Ακρίτα. Ήταν ένα Fiat Punto (σ.σ. με αυτό είχαν διαφύγει οι ληστές, όταν εγκατέλειψαν τη μηχανή την οποία χρησιμοποίησαν για να κάνουν τη ληστεία στην Εμπορική). Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο στην άνοδο της Ακρίτα, κοντά στη διασταύρωση με την οδό Ομήρου. Τους απάντησε ότι δε γνωρίζει και τον έδιωξαν, λέγοντάς του ότι είναι της Ασφάλειας. Μετά από λίγη ώρα ήρθε οδική βοήθεια και πήρε το αυτοκίνητο».
 ~* «Έπαιζαν παιδιά»
* Όπως μας εξήγησε στη συνέχεια, η περιοχή τους είναι από τις πιο ήσυχες της Καλαμάτας και στις πολυκατοικίες υπάρχει κήπος που κάθε απόγευμα γεμίζει από παιδιά των ενοίκων που παίζουν.
* Το ίδιο είχε συμβεί και εκείνο το απόγευμα. Στις εισόδους των διπλανών πολυκατοικιών παιδιά έπαιζαν στις πιλοτές και στους κήπους: «Κάποια στιγμή, πριν από τις 6.30, οι αστυνομικοί στρίβουν από Ακρίτα προς Ευριπίδου και βλέπουν έναν άντρα μέσα σε ένα Smartάκι, κάτω από την πολυκατοικία, που ετοιμαζόταν να βγει από το αυτοκίνητο. Μόλις τους είδε, ξαναμπήκε στο όχημα. Σταμάτησαν και τον ρώτησαν τι συμβαίνει, αυτός τους είπε ότι δε συμβαίνει κάτι και περιμένει την κοπέλα του. Ερώτηση στην ερώτηση, αυτός άρχισε να “πουλάει τσαμπουκά” και να φωνάζει επίτηδες δυνατά, για να τον ακούσουν οι άλλοι που ήταν πάνω στο διαμέρισμα και να καταλάβουν τι γίνεται. “Τι πράγματα είναι αυτά;”, έλεγε και άρχισε να φωνάζει ότι είναι Αστυνομία. Τον συνέλαβαν και αυτός φώναζε συνέχεια. Με τα πολλά, τους είπε ότι μένει εκεί. Πάνω του βρήκαν χρήματα σε δεσμίδα και τα κλειδιά του διαμερίσματος. Ανέβηκαν αστυνομικοί στην πολυκατοικία και έψαχναν με τα κλειδιά μία μία πόρτα να δουν ποιο διαμέρισμα είναι. Λες και θα τους έλεγαν οι ληστές, “περάστε να σας κεράσουμε καφέ”. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς λειτούργησαν έτσι και ποιος έδωσε τέτοιες εντολές».
 ~* «Θαύμα που ζουν»
* Και συνέχισε: «Κατά τις επτά παρά ακούσαμε πολλές και δυνατές φωνές. Προς στιγμήν νομίσαμε ότι τσακώνεται κάποιο ζευγάρι και ο άντρας φωνάζει στη γυναίκα του “άνοιξέ μου – ανοιξέ μου”, γιατί τον έχει κλείσει έξω από το σπίτι. Την ίδια στιγμή βλέπω να φτάνουν στην περιοχή τρεις μηχανές της ΔΙΑΣ και ένα συμβατικό της Ασφάλειας. Εκεί κατάλαβα ότι τα πράγματα δεν είναι απλά. Αμέσως τέσσερις αστυνομικοί της Ασφάλειας ανέβηκαν στην πολυκατοικία. Όταν έφθασαν στο δεύτερο όροφο, φώναζαν για αρκετά λεπτά “ανοίξτε, ανοίξτε”. Ελάχιστα μετά τις 7.00, με το που σταμάτησαν να φωνάζουν, ακούσαμε τις ριπές από τα καλάσνικοφ. Να γίνεται ο χαμός. Πανικοβλημένοι γονείς κατέβαιναν και μάζευαν τα παιδιά από τους κήπους. Όλη η επιχείρηση ήταν πολύ κακοστημένη, είναι θαύμα που οι αστυνομικοί ζουν. Πριν από την επιχείρηση δεν ήρθε κανείς να πει, έστω, κλειστείτε στα σπίτια σας, μαζέψτε τα παιδιά.
* Άρχισαν οι ριπές από τα καλάσνικοφ και απάντησαν και οι αστυνομικοί, αλλά με τα «πιστολάκια» που είχαν τι να κάνουν. Με τους πρώτους πυροβολισμούς βγήκε ο κόσμος στα μπαλκόνια και ρωτούσε ο ένας τον άλλο τι συμβαίνει».
 ~* «Πέρασαν από πάνω τους»
* «Με το που έπεσαν οι ριπές, οι ληστές έκαναν έξοδο από το διαμέρισμα. Πέρασαν πάνω από τους τραυματισμένους αστυνομικούς. Στην πιλοτή, κάτω από την πολυκατοικία, ήταν η ΔΙΑΣ και πυροβολούσαν τα παράθυρα στον κοινόχρηστο που κατεβαίνει η σκάλα, από εκεί που κατέβαιναν οι ληστές μετά τους πυροβολισμούς στο διαμέρισμα. Η πίσω μεριά της πολυκατοικίας, στα παράθυρα του κοινόχρηστου, είναι γεμάτη τρύπες. Και οι ληστές απάντησαν με ριπή προς τα έξω και προς τα κάτω που ήταν οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ.
* Βγήκαν έξω από την πολυκατοικία και πήραν το αυτοκίνητο του ανθρώπου. Μάλιστα, ο ένας αστυνομικός που ήταν στο δεύτερο όροφο που έγινε η συμπλοκή, αν και είχε τραυματιστεί με σφαίρες στο πόδι και στον ώμο, κατέβηκε και κυνήγησε τους ληστές. Μόλις αυτοί πήραν το αυτοκίνητο και διέφυγαν, ο αστυνομικός κατέρρευσε στη μέση του δρόμου. Σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε μια κοπέλα και έβαλαν τον αστυνομικό μέσα για να τον πάει στο νοσοκομείο, αλλά η κοπέλα είχε σοκαριστεί. Ευτυχώς, την ίδια στιγμή έφτασε περιπολικό και τον πήρε. Οι άλλοι αστυνομικοί, όταν τους κατέβασαν, ήταν πλημμυρισμένοι στα αίματα. Ακόμα και αυτός που δεν είχε τραυματιστεί ήταν μέσα στα αίματα.
* Εκτός από τους αστυνομικούς, κατέβασαν έναν τραυματισμένο ληστή και έναν με χειροπέδες, ο οποίος δε βγήκε μαζί με τους άλλους έξω, αλλά κατέβηκε στο υπόγειο και κρύφτηκε. Εκεί τον βρήκαν.
* Πάθαμε σοκ. Άλλο να στο λέει κάποιος και άλλο να το ζεις. Άλλο το μπαμ μπαμ από το πιστολάκι κι άλλο οι συνεχόμενες ριπές από καλάσνικοφ.
* Θα μπορούσαν, βέβαια, να είναι και χειρότερα τα πράγματα. Δίπλα από το διαμέρισμα των ληστών, κολλητά, είναι άλλη πόρτα διαμερίσματος. Αν έμπαιναν σε ένα διαμέρισμα και για να φύγουν με μεγαλύτερη ασφάλεια έπαιρναν ένα παιδί, τι θα γινόταν; Αν τους άφηνε ένοικος διπλανού διαμερίσματος που του ζήτησαν να μπουν για να πηδήξουν από το μπαλκόνι στο διαμέρισμα των ληστών, θα ήταν σήμερα όλοι νεκροί», κατέληξε. Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Πεταλίδι

~ Παραλήφθηκε η ΜΠΕ για το Βιολογικό Καθαρισμό  * Το πρώτο υποέργο από τα συνολικά εννέα που υπάρχουν στο τεχνικό δελτίο του έργου «Αποχέτευση ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Πεταλιδίου του Δήμου Μεσσήνης», τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, παρέλαβε την Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης.
* Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος, «ανοίγει ο δρόμος για τις επόμενες φάσεις και προχωρά ο τεχνικός σύμβουλος στην επικαιροποίηση της μελέτης των δικτύων, ώστε να ακολουθήσουν η δημοπράτηση των δικτύων, αλλά και η μελέτη – κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού».
 ~* Η πρόταση
* Σύμφωνα με το μελετητή κ. Τζανακάκη, ο Βιολογικός Καθαρισμός θα είναι κόμπακτ (κλειστού τύπου), ενώ θα υπάρχει και μονάδα απόσμησης. Προβλέπονται δίκτυα αποχέτευσης σε Καλαμάκι και Πεταλίδι, ενώ το συνολικό μήκος του κεντρικού συλλεκτήριου αγωγού θα είναι 7,27 χιλιόμετρα περίπου. Θα κατασκευαστούν ακόμη δώδεκα συνολικά αντλιοστάσια.
* Η μονάδα επεξεργασίας των λυμάτων θα σχεδιαστεί για την εξυπηρέτηση, σε πρώτη φάση, 5.450 κατοίκων, με δυνατότητα επέκτασης για πληθυσμό 7.085 κατοίκων.
* Όπως έγινε γνωστό, δε θα δέχεται βοθρολύματα, που ενδεχομένως να δημιουργήσουν προβλήματα.
* Σύμφωνα με τις προτάσεις του μελετητή, η μονάδα θα κατασκευαστεί στη θέση «Ανάσκελο». Το επεξεργασμένο υγρό προτείνεται να διατίθεται είτε στο ρέμα Τζάνε είτε για άρδευση των καλλιεργειών της περιοχής.
* Όσον αφορά στην παραγόμενη λυματολάσπη, προτείνεται σε πρώτη φάση η ασβεστοποίησή της (μετά την πάχυνση και αφυδάτωση) και η διάθεσή της σε κατάλληλο χώρο και μελλοντικά η κατασκευή μονάδας ξήρανσης και η διάθεσή της για γεωργική χρήση αν είναι αποδεκτό από την τοπική κοινωνία.
 ~* Αλλαγή θέσης
* Ωστόσο, στις τοποθετήσεις που ακολούθησαν από την πλευρά της πλειοψηφίας, προέκυψε αντίρρηση ως προς τη χωροθέτηση της μονάδας επεξεργασίας των λυμάτων.
* Ο αρμόδιος για τη Δημοτική Ενότητα Πεταλιδίου αντιδήμαρχος Γ. Στραβόλαιμος, αφού χαρακτήρισε το συγκεκριμένο, έργο πνοής και όνειρο που γίνεται πραγματικότητα και εξήρε τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για την κατασκευή του, μέσω της ένταξης στο Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α, εξέφρασε τη διαφωνία του με τη χωροθέτηση, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν καλύτερο να κατασκευαστεί η μονάδα στη θέση «Άγιος Γεώργιος» (που ήταν δεύτερη στη σχετική κατάταξη, με ελάχιστη διαφορά από τη θέση «Ανάσκελο»). Όπως εξήγησε, στη θέση «Ανάσκελο» υπάρχουν κατοικίες και θα υπάρχει αντίδραση της τοπικής κοινωνίας. Επικαλέστηκε δε και σχετική απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Πεταλιδίου.
* Υπέρ της αλλαγής θέσης τάχθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Φωτ. Πουρναράς και Παν. Γιαννόπουλος, αλλά και ο πρόεδρος της Κοινότητας Πεταλιδίου Δημ. Καλύβας.
* Στην επισήμανση των μελετητών ότι στη θέση «Άγιος Γεώργιος» το κόστος θα είναι υψηλότερο, απάντησε ότι «προκειμένου να κατασκευαστεί η μονάδα, δε μας ενδιαφέρει το κόστος». 
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

*** Τριφυλία

~ Θυμωμένοι, προβληματισμένοι και θέλουν σταθερότητα οι πολίτες…  * Από εκλογές σε εκλογές βαδίζει η χώρα και επισήμως πλέον μετά τη χθεσινή διάλυση της Βουλής, αφού δεν κατέστη εφικτός ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας. Στις εκλογές της 6ης Μαΐου οι πολίτες έκαναν τις επιλογές τους, με τα δικά τους κριτήρια και το δικό του σκεπτικό καθένας, τιμώρησαν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., έδειξαν την εμπιστοσύνη τους σε άλλες πολιτικές δυνάμεις, «αντιμνημονιακές» όπως συνηθίζεται να λέγονται, είτε από πεποίθηση για τις προεκλογικές (τότε) εξαγγελίες τους είτε από θυμό και με την ελπίδα για αλλαγή και έστειλαν τα δικά τους ηχηρά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες, εντός και εκτός συνόρων. Κυρίως εκείνο που «είπαν» οι πολίτες με την ψήφο τους ήταν ότι, πια, δεν αντέχουν άλλα μέτρα και δεν ανέχονται ούτε στο ελάχιστο άλλη υποβάθμιση της ζωής τους! Από την επομένη των εκλογών, τη Δευτέρα 7 Μαΐου, στην Τριφυλία, οι πολίτες παρακολουθούν με αμηχανία και προβληματισμό τις πολιτικές εξελίξεις, παραμένουν θυμωμένοι με το πολιτικό σύστημα της Μεταπολίτευσης, τους πολιτικούς και τις πολιτικές που άσκησαν και τους έφεραν σε οριακά σημεία, αλλά ταυτόχρονα θέλουν, μετά τις προσεχείς εκλογές, πολιτική σταθερότητα, αφού αναγνωρίζουν πως, αν αυτή δεν επιτευχθεί, οδηγούμαστε στην καταστροφή της χρεοκοπίας, της απομόνωσης και της πλήρους εξαθλίωσης!
* Εμείς μιλήσαμε χθες με πολίτες της Τριφυλίας και ζητήσαμε τη γνώμη τους για τις νέες εκλογές της 17ης Ιουνίου και τη γενικότερη πολιτική και οικονομική κατάσταση στη χώρα. Ο καθένας από την πλευρά του εξέφρασε τη γνώμη του και μεταφέρουμε στο «Θ» τι μας είπε:
 * Πάνος Μπόζος: «Το μήνυμα των εκλογών της 6ης Μαΐου ήταν σαφέστατο από τον ελληνικό λαό, η εντολή που έδωσε στα πολιτικά κόμματα ήταν “συνεργαστείτε να αντιμετωπίσετε την πρωτόγνωρη κρίση της χώρας”. Το πολιτικό προσωπικό δεν ανέβηκε στο ύψος των περιστάσεων και προκαλεί νέες εκλογές. Το τι θα βγει από αυτές τις νέες εκλογές κανείς δεν το γνωρίζει. Το βέβαιο είναι ότι η χώρα είναι σε κίνδυνο, το βέβαιο είναι ότι αντιμετωπίζεται μια κρίση πρωτόγνωρη στη χώρα και στην Ευρώπη, χρειάζονται υποχωρήσεις από όλους και συγκλίσεις, συνεργασίες, και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του κόσμου, να καταλαγιάσει η ανησυχία και να μπορέσουμε να βαδίσουμε σταθερά σε νέους δρόμους. Χρειάζεται ευθύνη από όλο το πολιτικό προσωπικό και όλους τους πολίτες. Κανένας δεν είναι αμέτοχος, κανένας δεν μπορεί να πει πως δε γνωρίζει. Οι πολίτες γνωρίζουν ποια είναι η κατάσταση και η ψήφος τους θα είναι καταλυτική. Ή θα οδηγηθούμε στη σωτηρία ή στην καταστροφή. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει».
 * Γιάννης Κωνσταντόπουλος: «Στις τελευταίες εκλογές ένα πολύ μεγάλο μέρος του λαού, πιστεύω, αποφάσισε να δώσει μια ψήφο διαμαρτυρίας και τιμωρίας στην πολιτική που ακολουθήθηκε αρκετά χρόνια τώρα. Πιστεύω ότι στις προσεχείς εκλογές ο λαός πρέπει να σκεφτεί την πολιτική σταθερότητα που χρειάζεται η χώρα και πώς θα βγούμε από αυτή την κρίση που διανύουμε. Μόνο με πολιτική σταθερότητα και υπευθυνότητα μπορεί να λυθεί το πρόβλημα. Με πολιτική αστάθεια θα χειροτερέψει και θα οδηγηθούμε στην καταστροφή. Ένα από τα κόμματα που τιμωρήθηκε πολύ σκληρά στις εκλογές ήταν το ΠΑΣΟΚ, αλλά εν όψει των νέων εκλογών ο λαός πρέπει να σκεφτεί ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνο που έφερε μέρες ευημερίας επί δύο δεκαετίες. Ήταν, αυτές οι δύο δεκαετίες, ο νέος χρυσός αιώνας του Περικλή για τους Έλληνες. Έγιναν λάθη και πρέπει το ΠΑΣΟΚ να επαναπροσδιορίσει την πολιτική του και τη σχέση του με την κοινωνία και μαζί να φέρει την Ελλάδα σε μια πολύ καλή, όπως παλιά, εποχή!»
 * Τάκης Καλογερόπουλος: «Ο κόσμος στις 6 Μαΐου ψήφισε να γίνει κυβέρνηση συνεργασίας και αυτό έπρεπε να γίνει. Δεν έγινε και προχωράμε στη συνέχεια. Πιστεύω πως το ίδιο θα γίνει και τώρα, το ίδιο θα επαναληφθεί. Ο κόσμος θέλει συνεργασία των κομμάτων και πολιτική σταθερότητα. Ας βάλουν μυαλό οι πολιτικοί μας να κάνουν την κυβέρνηση συνεργασίας, γιατί άμα δεν την κάνουν, πάμε για καταστροφή. Όσο για τους ξένους, οι οποίοι κόβονται τάχα για εμάς, μας κοροϊδεύουν. Δεν πιστεύω ότι μας αγαπάνε και ασχολούνται συνέχεια με εμάς, πρέπει να έχουν κι εκείνοι πρόβλημα και πρέπει να ρίξουν κι εκείνοι νερό στο κρασί τους και όχι μόνο εμείς. Πλακώσανε όλοι να μας πούνε τι θα κάνουμε, να μας συμβουλευόσουν. Τι δουλειά έχουν; Ξέρουμε εμείς τι θα κάνουμε! Άρα, ο καθένας μας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Και οι έξω και οι μέσα».
 * Σταματία Αλεξοπούλου: «Η χώρα δεν μπορεί και δεν πρέπει να μπει σε περιπέτειες. Χρειάζεται σταθερότητα και ισχυρή κυβέρνηση με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ. Δεν πρέπει να γυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω και να καταστραφούμε. Όσοι ποντάρουν στο θυμό και τη δίκαιη οργή των πολιτών με τις προτάσεις τους, μας γυρίζουν στη δραχμή, εκτός Ευρώπης, στην καταστροφή. Είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες για όλους, αλλά μόνο μέσα στην Ευρώπη μπορούμε να ελπίζουμε για ανάκαμψη. Ο κόσμος έδειξε την οργή του και το θυμό του στις 6 Μαΐου, τώρα πρέπει με νηφαλιότητα να σκεφτούμε το μέλλον, το μέλλον των παιδιών μας. Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε με τα άκρα και τις ακρότητες και με τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές θέσεις, ούτε να πειραματιστούμε με τα ανέφικτα και εξωπραγματικά της αριστεράς. Η Ν.Δ. είναι η πολιτική δύναμη που υπεύθυνα μπορεί να εγγυηθεί την αταλάντευτη ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και να δώσει ελπίδα ξανά στους Έλληνες».
 * Δέσποινα Ασημακοπούλου: «Τα δίλημμα που μας βάζουν καθημερινά “ευρώ ή δραχμή” δεν υπάρχει. Ο ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύω, θα έχει αυτοδυναμία, γιατί είναι η νέα ελπίδα, οι φασίστες έβγαλαν τις μάσκες και ο κόσμος τούς πήρε χαμπάρι. Τα παπαγαλάκια στα Μέσα κάνουν τη δουλειά τους, εμείς θα κάνουμε τη δική μας. Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω. Πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης! Πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είναι η ελπίδα για την Ελλάδα και για όλη την Ευρώπη. Ο ελληνικός λαός έχει να κερδίσει τη ζωή του, ο κ. Σαμαράς και η παρέα του θα χάσουν πολλά. Για το ΠΑΣΟΚ δε μιλάω, γιατί ο κ. Βενιζέλος είπε από μόνος του ότι το ΠΑΣΟΚ έχει σαπίσει και η βρώμα έφτασε ως εδώ. Δε φοβάμαι τίποτα. Μπορεί να κάνουμε και λάθη, αλλά χειρότερο από αυτό το λάθος που έχουν κάνει αυτοί οι δύο άνθρωποι (σ.σ. Σαμαράς, Βενιζέλος), που υποθήκευσαν τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας και των εγγονών μας, αποκλείεται! Λοιπόν, δοκιμάζουμε χωρίς φόβο, αγκαλιασμένοι όλοι, ψηφίζουμε τον κ. Τσίπρα, στεκόμαστε δίπλα του για να μην ξαναγίνουν τα λάθη του παρελθόντος και πάμε όλοι μαζί μπροστά».
 * Χριστίνα Στασινού: «Οι Έλληνες στις 6 Μαΐου τιμώρησαν τους προδότες του έθνους και έδωσαν δύναμη στο λαϊκό εθνικιστικό αντικαπιταλιστικό κόμμα, το λαϊκό σύνδεσμο “Χρυσή Αυγή”, για να εντείνει τον αγώνα του, μαζί με όλους τους πατριώτες, κατά της χούντας του Μνημονίου. Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Χ.Α. Νίκος Μιχαλολιάκος: “Για μία Ελλάδα χωρίς τη δουλεία του Μνημονίου και την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας, που δε θα γίνει ζούγκλα από τους μετανάστες που μας έφεραν στην πατρίδα μας χωρίς να μας ρωτήσουν”. Ο αγώνας συνεχίζεται και στις εκλογές στις 17 Ιουνίου οι Έλληνες θα ενισχύσουμε τη “Χρυσή Αυγή” ενάντια στο διεφθαρμένο σύστημα και θα αντισταθούμε στο ξεπούλημα και την υποταγή. Για μια Ελλάδα κυρίαρχη και ανεξάρτητη. Για μια Ελλάδα που θα ανήκει στους Έλληνες. Για μια νέα “Χρυσή Αυγή” του Ελληνισμού».
 * κ. Γιώργος: «Ο λαός στις εκλογές να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ να ακυρωθούν τα μνημόνια, οι αντιλαϊκές συμβάσεις, όλα τα μέτρα που ψηφίσθηκαν από την αρχή της κρίσης και ενδιάμεσα, σ’ αυτή τη Βουλή που θα προκύψει. Με μαζικό και οργανωμένο κίνημα της λαϊκής συμμαχίας, να σαρώσει και τους αντιλαϊκούς νόμους που συνοδεύουν τα μνημόνια. Χρειάζεται πολιτική ρήξης με το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, με την Ε.Ε. Δύναμη στο ΚΚΕ είναι η δύναμη του λαού, των λαϊκών στρωμάτων, των εργαζομένων, των νέων, των ανέργων, κόντρα στην πλουτοκρατία των λίγων και τη λαίλαπα των μονοπωλίων. Το ΚΚΕ, άμεσα μετά τις εκλογές και μόλις σχηματιστεί κυβέρνηση, θα καταθέσει στη Βουλή πρόταση νόμου για την κατάργηση όλων των όρων του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης. Αυτό δεν το λέει κανένας άλλος, γιατί κανένας δε θα συγκρουστεί, αλλά με ήξεις – αφήξεις πάνε να κλέψουνε την ψήφο του λαού».   Του Ηλία Γιαννόπουλου Πηγή Εφημερίδα " Θάρρος " Καλαμάτας  2012 .-

*** Εκτόξευση του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση – Μάχη για την 2η θέση μεταξύ ΝΔ – Ανεξάρτητων Ελλήνων

~ Στο 12,5% η ΝΔ, στο 8% το ΠΑΣΟΚ! * Ιδού γιατί το σύστημα εξαπολύει συνεχή πυρά εναντίον Σύριζα και Ανεξαρτήτων Ελλήνων τις τελευταίες ημέρες! Σε νέα δημοσκόπηση για λογαριασμό του Extra3… που διενεργήθηκε απο την δημοσκοπική ομάδα του τμήματος στατιστικής του οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών για τον Νομό Αττικής, δείχνει οτι ο κόσμος πλέον δεν μασάει απο τους εκβιασμούς και την καταστροφολογία των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου.
 * Να τονίσουμε οτι ο καθηγητής του τμήματος στατιστικής του οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών είναι ο άνθρωπος που κατέγραψε με απόλυτη επιτυχία τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαϊου…
~* Δείτε τα ποσοστά των κομμάτων με πρόθεση ψήφου:
1. ΣΥΡΙΖΑ: 28.9%
2. ΝΔ: 12,5%
3. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 11,6%
4. ΠΑΣΟΚ: 7,9%
5. ΚΚΕ: 6,2%
6. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 5,3%
7. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 5%
8. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ: 3,2%
9. ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 3,1%
10. ΛΑΟΣ: 2,7%
11. ΔΡΑΣΗ: 2,3%
12. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 1,1%
13. ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 0,5%
14. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ: 0,4%
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ: 3,5%
ΑΛΛΟ: 4,5%
~** Με την αναγωγή των αποτελεσμάτων προκύπτουν τα εξής:
1. ΣΥΡΙΖΑ: 31.9%
2. ΝΔ: 13,8%
3. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 12,8%
4. ΠΑΣΟΚ: 8,7%
5. ΚΚΕ: 6,8%
6. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 5,8%
7. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 5,5%
8. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ: 3,5%
9. ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 3,4%
10. ΛΑΟΣ: 3%
11. ΔΡΑΣΗ: 2,5%
12. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 1,2%
13. ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 0,6%
14. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ: 0,4%
Πηγή : EMEO.gr   ,  http://www.efthimia.gr/
~ Read more: http://gkatzios.blogspot.com/2012/05/2.html#ixzz1vRbjEjV4
***  Σύλλογος Γονέων "Φάρις"

~ Αξιόλογο έργο χωρίς... τυμπανοκρουσίες  * Είναι ένας σύλλογος «χαμηλών τόνων», αλλά με ουσιαστικό έργο. Απαριθμεί σχετικά λίγα μέλη, αν και θα μπορούσε να έχει πολλά περισσότερα, ωστόσο, στη δύσκολη οικονομικά εποχή που διανύουμε, καταφέρνει σημαντικά πράγματα για τα παιδιά της πόλης και την Καλαμάτα. Ο λόγος για το Σύλλογο Γονέων των μαθητών των Σχολών της «Φάρις».
* Ιδρύθηκε το 2005, όταν ακόμη υπήρχε η ΔΕΠΑΚ, σε μια άσχημη περίοδο, καθώς είχαν αρχίσει τα οικονομικά προβλήματα με τη χρηματοδότηση, κυρίως, από πλευράς υπουργείου.
* Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο σύλλογος προσπάθησε από την πλευρά του να βοηθήσει διεκδικώντας μια καλή πολιτιστική παιδεία για την πόλη. Τα τελευταία χρόνια έχει αφιερωθεί στην ενίσχυση του έργου των σχολών της «Φάρις», λειτουργώντας υποστηρικτικά.
* «Έχοντας μοναδικό κίνητρο την αγάπη των παιδιών μας για τα πολιτισμικά αγαθά - μουσική, χορό, εικαστικά - θέσαμε σκοπό του συλλόγου μας τη συμπαράσταση και βοήθεια στο έργο που επιτελείται στις καλλιτεχνικές σχολές της “Φάρις”. Έτσι, είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με όλους, καθηγητές, καλλιτεχνικούς διευθυντές, προσωπικό και διοίκηση της “Φάρις”, προσπαθώντας να βοηθήσουμε στα όποια προβλήματα» μας λένε οι εκπρόσωποι του σημερινού Δ.Σ. Αξίζει να αναφέρουμε τις εκδηλώσεις που έχει οργανώσει ο Σύλλογος μέσα στο 2011-2012:
-Σεμινάριο και ρεσιτάλ μαρίμπας με τον Θόδωρο Μιλκόφ.
-Δύο συναυλίες των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου.
-Τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της προπαιδείας του Δημοτικού Ωδείου.
-Ρεσιτάλ πιάνου με τη Μαρία Ευστρατιάδη.
-Έκδοση και κυκλοφορία του πρώτου δίσκου ακτίνας - CD («Μια ασυνήθιστη μέρα στο σχολείο» και «Η πετρόσουπα»), με τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου.
-Σεμινάριο πιάνου και «Μουσικό Καφενείο» με τον Kώστα Λούκο.
-Τρία τριήμερα σεμινάρια μπαλέτου, μέχρι στιγμής, με τη Ζωή Πανερίτη από την Κρατική Σχολή Χορού. Πρόκειται να γίνει και τέταρτο.
-Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου, στο Ωδείο Αθηνών.
-Το 1ο Φεστιβάλ Κιθάρας, διήμερο, διαγωνιστικού χαρακτήρα.
-Ρεσιτάλ και σεμινάριο φλάουτου και πιάνου, με τους Μαριλένα Δωρή και Στέφανο Νάσο αντίστοιχα.
* «Δεν έχουμε μεγάλη οικονομική άνεση. Όμως, πάντα τρέχουμε και προσπαθούμε να βρίσκουμε, ακόμη και τη δύσκολη αυτή εποχή, πόρους, ενώ σημαντική είναι η βοήθεια από χορηγούς» σημειώνει ο πρόεδρος Αλέξανδρος Μπουφέας. «Έσοδα έχουμε από τις συνδρομές (το ποσό είναι εντελώς συμβολικό) των μελών, οι οποίες δεν είναι πολλές. Δηλαδή, ενώ και στις τρεις σχολές οι γονείς πρέπει να είναι γύρω στους 700 με 800, δεν έχουν εγγραφεί στο σύλλογο ούτε 70», προσθέτει ο κ. Μπουφέας. «Είναι σημαντικό να υπάρχει συμμετοχή, γιατί ο Σύλλογος δεν είναι μόνο για τα παιδιά μας, αλλά για τα παιδιά όλων των συμπολιτών μας, καθώς και όλη την Καλαμάτα. Όποιος θέλει, μπορεί να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις που κάνουμε, οι οποίες είναι ανοιχτές, χωρίς εισιτήριο». Άλλες πηγές εσόδων του Συλλόγου είναι η διάθεση του CD που κυκλοφόρησε πρόσφατα, κουμπαράδες στις εκδηλώσεις, κ.λπ.
* Ό,τι χρήματα συγκεντρώνονται, επιστρέφουν στους μαθητές και τους καθηγητές ως επιμόρφωση. Για παράδειγμα, όπως λέει η γραμματέας Οργανωτικού του Συλλόγου, Ιωάννα Κορμπή - Εγγλέζου, στα σεμινάρια χορού, που αξίζει να σημειωθεί ότι κοστίζουν 300 ευρώ το καθένα, «η κα Πανερίτη, η οποία είναι και χοροθεραπεύτρια, παρακολουθεί το τμήμα και επεμβαίνει στις καθηγήτριες, με επιμορφωτικό ρόλο πάνω στη δουλειά τους. Θα οργανώσουμε, επίσης, αργότερα και μία διάλεξη για το χορό και για το πώς επιδρά στην ψυχοσωματική υγεία του ανθρώπου».
* Ο Βασίλης Μπαζάνης, αναπληρωματικό μέλος στο Δ.Σ., συμπληρώνει: «Όλες οι εκδηλώσεις έχουν και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Δεν είναι μόνο η προβολή άξιων και ταλαντούχων καλλιτεχνών που έρχονται, αλλά υπάρχει και στόχος βελτίωσης του επιπέδου από πολύ καλούς δασκάλους. Εκτός από τα ρεσιτάλ, γίνονται και σεμινάρια παράλληλα». Μέχρι τώρα, για όλες τις δράσεις, έχουν δαπανηθεί από το Σύλλογο 8.011 ευρώ, εκτός από τις χορηγίες.
* Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου μιλούν για την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με τους διευθυντές των σχολών, οι οποίοι έχουν συμβουλευτικό ρόλο, αλλά και βοηθούν με τις γνώσεις και τις γνωριμίες τους στην πρόσκληση ανθρώπων στην πόλη. Πολύ καλή χαρακτηρίζουν και τη συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, ωστόσο ζητούν να μειωθούν τα δίδακτρα ή, στην εσχάτη των περιπτώσεων, να μην αυξηθούν, γιατί οι γονείς δεν αντέχουν άλλο οικονομικό βάρος.
* Στο Δ.Σ. του Συλλόγου μετέχουν, επίσης, η Σαμίρα Άιζενμπαχ, αντιπρόεδρος, ο Ιωάννης Λάμπος, γεν. γραμματέας, ο Θανάσης Κυριαζόπουλος, ταμίας, ο Φώτης Φωτόπουλος, μέλος, και η Χρυσούλα Μπάκα - Μαυροειδή, μέλος.
 ~ Ένα βιολί Στραντιβάριους  στην Καλαμάτα!
* Η επόμενη εκδήλωση που διοργανώνει και στηρίζει οικονομικά ο Σύλλογος Γονέων, σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο, είναι την Κυριακή 27 Μαΐου στις 8.30 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο. Ένα βιολί Στραντιβάριους… έρχεται στην Καλαμάτα, με τον ιδιοκτήτη του, τον Αμερικανο-Δανό βιολονίστα Lars Bjornkar και τους γνωστούς στη διεθνή σκηνή Σουηδό τσελίστα Leo Winland και Δανή πιανίστα Katrine Gislinge. Οι τρεις μουσικοί θα παρουσιάσουν ένα ενδιαφέρον και απαιτητικό πρόγραμμα με δύο πιάνο-τρίο (Μπετόβεν, έργο 11 και Μπραμς, έργο 87), καθώς και έργα Σοστακόβιτς, Σοπέν και Κράισλερ.
~ Αυτή η εκδήλωση θα έχει εισιτήριο: 10 ευρώ γενική είσοδο και 5 ευρώ μειωμένο.
Της Μαρίας Νίκα

***  10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

~ Το περιβάλλον… στο μυαλό των εξάχρονων παιδιών  * Όταν βρίσκεσαι κοντά σε μαθητές της πρώτης Δημοτικού, σίγουρα αισθάνεσαι όμορφα και ξεφεύγεις από τη ρουτίνα και τα προβλήματα. Όταν, μάλιστα, αυτοί δείχνουν να έχουν ευαισθησίες για το περιβάλλον, τότε όλα γίνονται καλύτερα…
* Πριν από μερικές μέρες, λοιπόν, βρεθήκαμε στην Α΄ Τάξη του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας και εντυπωσιαστήκαμε από τις περιβαλλοντικές δράσεις τους. Μπορεί τα παιδιά να είναι μόλις 6 χρόνων, αλλά έχουν ήδη διαμορφώσει περιβαλλοντική συνείδηση! Μερικά από αυτά από το Νηπιαγωγείο κιόλας συμμετείχαν σε περιβαλλοντικό πρόγραμμα, ενώ φέτος παίρνουν μέρος στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα της HELMEPA με δύο ομάδες.
 * Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 16 Μαΐου έκαναν ανακύκλωση στο σχολείο και κάλεσαν τους γονείς τους, αλλά και όποιον άλλον ήθελε, να φέρει χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, πλαστικό, μπαταρίες και παλιές ηλεκτρικές συσκευές. Για να προωθήσουν τη δράση τους, σχεδίασαν, μάλιστα, αφίσα!
* Αφού ενημερώθηκαν για τις πλαστικές σακούλες και τις βλαβερές τους συνέπειες στο περιβάλλον, ετοίμασαν έντυπο ενημερωτικό υλικό και θα το μοιράσουν στους κατοίκους της Καλαμάτας, ώστε να στραφούν σε χάρτινες ή υφασμάτινες! Άλλωστε, μια βδομάδα νωρίτερα είχαν βρεθεί στον κεντρικό πεζόδρομο στην Αριστομένους για να ενημερώνουν τους περαστικούς για τις συνέπειες της πλαστικής σακούλας.
* Όπως μας είπαν οι μαθητές, πριν ξεκινήσουν αυτήν την εκστρατεία για να πείσουν τον υπόλοιπο κόσμο να αλλάξει συνήθειες, έχουν πρώτα υιοθετήσει οι ίδιοι για την τάξη τους φιλικές προς το περιβάλλον συνήθειες. Για παράδειγμα, έχουν μπλε τσάντα ανακύκλωσης όπου πετούν χαρτιά, γυαλιά, αλουμίνιο και πλαστικό. Προσπαθούν να μη χρησιμοποιούν το χαρτί χωρίς λόγο και δεν αφήνουν ποτέ ανοιχτό το φως της τάξης τους, όταν δεν το χρειάζονται. Ό,τι υλικό περισσέψει από τις χειροτεχνίες, δεν το πετούν, αλλά το αποθηκεύουν σε μία σακούλα. Όταν κάνουν πάλι χειροτεχνίες, το ξαναχρησιμοποιούν! Σε διάφορες επισκέψεις που κάνουν με την τάξη τους, όταν χρειάζεται να προσφέρουν κάποιο δώρο, προτιμούν τα χειροποίητα που κατασκευάζουν από σκουπίδια. Για παράδειγμα, την περασμένη Τρίτη ήταν προσκεκλημένοι του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας και τους πήγαν ως δώρο μουσικά όργανα από άχρηστα υλικά.
* Παράλληλα, έχουν δει πολλά ντοκιμαντέρ για τη θαλάσσια ζωή κι έχουν μάθει πολλά για τα ζώα της θάλασσας, ενώ έχουν φτιάξει γελοιογραφίες και έχουν γράψει ποιήματα και παραμύθια για αυτά!
* Επιπρόσθετα, επειδή στις 5 Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και στις 8 Ιουνίου η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών, οι μαθητές έχουν γράψει το δικό τους μήνυμα και το έχουν ταχυδρομήσει στην παιδική Helmepa, για να ακουστεί σε όλα τα μέλη της!
* Αξίζουν, λοιπόν, συγχαρητήρια στα παιδιά για το λαμπρό παράδειγμα που μας δίνουν, στους γονείς τους που- απ’ ό,τι μάθαμε- τα στηρίζουν σε κάθε περιβαλλοντική τους δράση και, τέλος, στη δασκάλα τους, κα Κατερίνα Βίγκου.
* Όσο για τα ονόματα των παιδιών, είναι: Εβίτα Πετρίδου, Γιάννης Μακρής, Χρήστος Βέκκος, Βασιλική Μαρκάκη, Άκης Τριανταφυλλόπουλος, Μαρκέλα Φιλάι, Βασίλης Σαχινίδης, Σωτήρης Κουρής, Δημήτρης Παναγόπουλος, Ευθύμης Γκούσαρης, Κανάρης Μπούνας, Εύα Υφαντή, Χριστίνα Χότζα, Δήμητρα Χρηστέα, Στέφανος Μπούνας, Σάββας Τσορμπατζόγλου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Ακύλας Χαϊδός, Θεοδώρα Φιλάι.
* Τέλος, στο ιστολόγιο http:// blogs.sch.gr /avigkou/archives/tag/helmepa, μπορεί να πληροφορηθεί κανείς για τις δράσεις των μαθητών. Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση "Θάρρος" Καλαμάτας 2012 .-
***  Πριν 94 χρόνια

-  Ο χθεσινός ωραίος καιρός υπεβοήθησε εις την επιθεώρησιν της φρουράς μας υπό του Αντιστρατήγου Μπορτώ. Από 7 π.μ. ήρχισε η παράταξις αμφοτέρων των συνταγμάτων του Πεζικού εις την πλατείαν των ασκήσεων περατωθείσα μετ’ ολίγον. Την 7 και 15΄ αφίκετο έφιππος ο Μοίραρχος υποστράτηγος Ζούκης μετά του επιτελείου του, την 8 δε ακριβώς κατέφθασε δια του αυτοκινήτου ο Γενικός επιτελάρχης Μπορτώ συνοδευόμενος και παρά του Ταγματάρχου Γάβαρη. Την εμφάνισιν του Μπορτώ εχαιρέτισαν σάλπιγγες και ο στρατός, εις το παράγγελμα του Μεράρχου επαρουσίασαν όπλα.
-  ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙΣ ενώπιον του Αντιεισηγητού του Στρατοδικείου αφέθη ελεύθερος ο Ηλίας Σέμελης κατηγορούμενος επί απειθεία εις στρατιωτικήν Διαταγήν.
-  ΚΑΤΑ την αυριανήν συνεδρίασιν του Στρατοδικείου θα εκδικασθούν 30 υποθέσεις επί αισχροκερδεία και παρανόμω μεταφορά τροφίμων.

***




ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΗΝΑΣ  ΜΑΪΟΣ  2012 :

*** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/05/1-2012.html  , 1η του ΜΑΪ 2012 Τρίτη , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/05/2-2012.html   , * Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 2 Μαϊου 2012 ,.-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/05/blog-post.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 3 Μαρτίου 2012 ,-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/05/4-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 4 Μαϊου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/05/5-2012.html  , Στο αγιάζι της Σαββατιάτικης ενημέρωσης 5 Μαϊου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/05/6-2012.html  , Κυριακή 6 Μαϊου 2012 Ώρα ψήφου , ώρα αποτελεσμάτων .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/05/7-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 7 Μαϊου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/05/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 8 Μαϊου 2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/05/8-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας Τρίτη 8 Μαϊου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2012/05/9-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 9 Μαϊου 2012 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/05/10-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 10 Μαϊου 2012 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/05/11-2012.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Παρασκευή 11 Μαϊου 2012 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/05/12-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 12 Μαϊου 2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/05/12-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Σάββατο 12 Μαϊου 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/05/13-2012.html  , Στο αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης 13 Μαΐου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/05/15-2012.html  , Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής Ενημέρωσης 15 Μαϊου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/05/15-2012.html  , Ενημέρωση Ελληνικής πολιτικής τριημέρου μέσα από Βίντεο Τρίτη 15 Μαϊου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/05/16-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Τετάρτη 16 Μαϊου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/05/17.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Πέμπτη 17 Μαϊου 2012.-

~** 095. - 32α Γεννέθλια Μπίλη 2012 :


http://www.youtube.com/watch?v=7XMzMsDcWN4  ,





~** 092.- Σταματάκος στα γεννέθλια του μπαμπά 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=rnqQt5GPrhg  ,





~** 093.- Sta genethlia tou mpampa stamos 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=HAs64souF6k  ,





~** 094. - Βασίλης 32α γεννέθλια μπαμπά μου 2012

: http://www.youtube.com/watch?v=tH2lnmhx13s  ,





~** 062. Panos Kammenos 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=YvgAbTwmKCI  ,



**



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου