ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Εφημερίδα Αρφαρα , Τα Νέα μας .
Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 .
~* Ο πατερούλης- παππούλης Εβελίνας Κ.  Αγγελίδη  Νο4   του Λυκαβηττού Άγιοι Ισίδηροι 2018 ομολογία: https://youtu.be/Dc9j04UFCVE  .-
~* Και η τριαντάχρονη Βαρβάρα  ... εξομολογείται :
https://www.facebook.com/173086936068423/videos/1819228171454283  .-
~* Ο  Σταυρός στους Αγίους Ισίδωρους Λυκαβηττού του Παπά-Δημήτρη :
~*
https://www.facebook.com/159687661185706/videos/373339826487154/?t=4   .-
~*Απίστευτο παιχνίδι της μοίρας του Κ  Αγγελίδη  Εξομολόγησης-ομολογία Εβελίνας σε Τατιάνα 21-05-2018 ...  2018:  https://youtu.be/kU5EoeW-o_U .-
~* Ομολογία Εβελίνας στη Τατιάνα  21/05/2018  Νο1 :  https://youtu.be/4BbyPKH1L_E .-   

 
 
23 Μαΐου: Εορτή του Οσίου Μιχαήλ, του Επισκόπου Συνάδων και Ομολογητού
~  Τη μνήμη του Οσίου Μιχαήλ, του Επισκόπου Συνάδων και Ομολογητού τιμά σήμερα, 23 Μαΐου, η Εκκλησία μας. Ο Όσιος Μιχαήλ, έζησε στα χρόνια του αυτοκράτορα Λέοντα του Αρμένιου και καταγόταν από πλούσια και αρχοντική οικογένεια, από τα Σύναδα της Φρυγίας. Σπούδασε με ζήλο τα ιερά γράμματα και στη συνέχεια έφθασε στην Κωνσταντινούπολη για να συνεχίσει τις σπουδές του.
*  Εκεί συνδέθηκε με ένα φημισμένο πνευματικό άνθρωπο το Θεοφύλακτο, και αποφάσισαν να αφοσιωθούν στην άσκηση της σάρκας και τη μελέτη των Θείων Γραφών.
Αποσύρθηκαν σε κάποιο μοναστήρι στον Εύξεινο Πόντο το οποίο είχε ιδρύσει ο Πατριάρχης Ταράσιος, ο οποίος φωτισθείς από το Άγιο Πνεύμα, τους υποδέχθηκε εγκάρδια και πολύ γρήγορα τους χειροτόνησε πρεσβυτέρους.
Στη συνέχεια, ο μεν Θεοφύλακτος εξελέγη επίσκοπος Νικομήδειας, ο δε Μιχαήλ επίσκοπος Συνάδων.
Από τη θέση του Επισκόπου ο Μιχαήλ έλαμψε πνευματικά. Δυναμικός μαχητής της πίστης, δίδασκε καθημερινά το λόγο του Θεού, κήρυττε, νουθετούσε και βοηθούσε δυναμικά τους πτωχούς, τους πάσχοντες και τους αδυνάτους. Διακρίθηκε επίσης για την προσήλωσή του στα ορθόδοξα δόγματα και την σφοδρή καταπολέμηση των αιρετικών διδασκαλιών.
Όταν ο αυτοκράτορας Λέων ο Αρμένιος, κήρυξε διωγμό εναντίον όσων υπερασπιζόταν τις ιερές εικόνες, ο Μιχαήλ με γενναιότητα αντιτάχθηκε στη προκλητική αυτή ενέργεια του αυτοκράτορα. Εξοργισμένος ο Λέων έδωσε εντολή να φυλακισθεί σε ένα φρούριο, το οποίο ονομαζόταν Ευδοκιάς.
Ο Όσιος όμως συνέχιζε να διακηρύσσει την αλήθεια με αντίτιμο συνεχείς εξορίες κακουχίες και στερήσεις για να καταλήξει σε κάποια ανθυγιεινή περιοχή όπου από τις ταλαιπωρίες παρέδωσε την αγία ψυχή του ως καλός στρατιώτης Ιησού Χριστού.
Την κάρα του Αγίου Μιχαήλ αποθησαυρίζει η Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας στο Άγιον Όρος, που της παραχωρήθηκε με χρυσόβουλο από τους βασιλείς Βασίλειο και Κωνσταντίνο.
Απολυτίκιο:
Ήχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.
Θεώ αναθεμένος, την σην ζωήν εκ παιδός, ποιμήν ανηγόρευσαι, και Ιεράρχης σεπτός, Χριστού ιερώτατε, όθεν τον του Δεσπότου, χαρακτήρα τιμήσας, θλίψεις εν εξορίαις, Μιχαήλ καθυπέστης και νυν αναπηγάζεις ημίν, ρείθρα ιάσεων.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Μιχαήλ Επισκόπου Συνάδων - 23 ΜΑΙΟΥ : https://youtu.be/2w1wymUDcPI  .-

***   ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠ.ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ 
Προς τον Εξοχότατο Πρόεδρον της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Εξοχότατε και σεβαστέ κε Πρόεδρε ,
ως διατελέσας πρόεδρος του Αρείου Πάγου , του αρχαιότερου οργανωμένου δικαστηρίου ολόκληρης της Ευρώπης , ως Ελληνας δικαστής με υπερτεσσαρακονταετή υπηρεσία και συνακολουθούσα με την από αυτήν πείρα ,αλλά και ως απλός Ελληνας πολίτης με πλήρη συναίσθηση των δικα...ιωμάτων και υποχρεώσεών μου, απευθύνομαι τούτη την κρίσιμη ώρα , κατά την οποίαν διέρχεται άμεσον κίνδυνον η ίδια η εθνική μας υπόσταση λόγω της διαφαινομένης ενδοτικής στάσης της Ελληνικής Κυβέρνησης στην επίλυση του προβλήματος της ονοματοδοσίας του κρατιδίου των Σκοπίων το οποίο σφετερίζεται προκλητικότατα και εξοφθάλμως ανιστόρητα το όνομα Μακεδονία ,προς την εξοχότητά σας και τολμώ να σας παρακαλέσω και ως παλαιός σας γνώριμος και περιστασιακός συνεργάτης σας ,όταν εσείς κατά την δική μου θητεία στον ΄’Αρειο Πάγο ήσασταν υπουργός Δημοσίας διοίκησης ,περιβαλλόμενοι τότε αμοιβαίως με ιδιαίτερη εκτίμηση , όχι μόνο λόγω των αξιωμάτων μας αλλά κυρίως λόγω των εντίμων και ειλικρινών προσωπικοτήτων μας για τα εξής :
Εξοχότατε κε Πρόεδρε ,
διερχόμεθα κρισιμότατες εθνικές στιγμές κατα τις οποίες διακυβεύεται η ίδια η εθνική μας υπόσταση .Όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να παραχωρήσει το όνομα Μακεδονία με ή χωρίς προσδιορισμούς στο γειτονικό κρατίδιο.
Η Ελληνική Κυβέρνηση φαίνεται πως συμφωνεί με την λύση αυτή του προβλήματος. Αυτό εάν παρ’ ελπίδα συμβεί θα είναι ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ η οποία μπορεί να μην εμπίπτει στη νομοτυπική μορφή του γνωστού εγκλήματος που προβλέπει ο ποινικός κώδικας πλήν όμως εμπίπτει εξ ολοκλήρου στην Εθνική και Ηθική υπόσταση της επαίσχυντης και αξιοκατάκριτης αυτής Εθνικοπροδοτικής πράξης.
Ο μόνος που θα μπορούσε να αποτρέψει το επερχόμενο αυτό Εθνικό κακό είστε εσείς Εξοχότατε κε Πρόεδρε.
Με ποιόν τρόπο θα κάνετε τούτο το γνωρίζετε εσείς καλύτερα από εμένα .
Θα ήταν δε αναίδεια εκ μέρους μου να σας υποδείκνυε η ελαχιστότητά μου τον τρόπο.
Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω δίχως να παρεξηγηθώ εκ μέρους σας είναι να σας υπενθυμίσω το άρθρο 44 παρ. 2 του Συντάγματος το οποίο ορίζει ότι:
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα Εθνικά θέματα . Ομιλώ ώς δικαστής πρός καθηγητή του Δημοσίου Δικαίου και ερωτώ κε Πρόεδρε .
Κρισιμότερο Εθνικό Θέμα από αυτό που αντιμετωπίζουμε τώρα υπάρχει ;
Ζητήστε να γίνει δημοψήφισμα για το τεράστιο αυτό και κρισιμότατο εθνικό ζήτημα και άν η Κυβέρνηση αρνηθεί , ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ κε Πρόεδρε.Θα προσφέρετε έτσι την μεγαλύτερη υπηρεσία στο Έθνος και την Πατρίδα. Φανείτε αντάξιος των Μεγάλων Ανδρών του Γένους μας και του πρώτου κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και τέλος ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
Σας ευχαριστώ, με ιδιαίτερη εκτίμηση
Βασίλειος Νικόπουλος πρόεδρος Αρείου Πάγου εν τιμή.


***  ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ; Όλοι οι Έλληνες πολιτικοί έδωσαν το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
H εικόνα του εξωφύλλου έχει γίνει viral στο διαδίκτυο ξανά. Δεν είναι καινούρια, ωστόσο με αφορμή τη Μακεδονία του Ίλιντεν επανεμφανίστηκε.
Το χειρότερο δεν είναι ότι έχουν γίνει οι δηλώσεις αυτές από τους Σκοπιανούς. Το χειρότερο, για να μην πούμε το χείριστο, είναι πως οι Έλληνες πολιτικοί δεν έχουν κάνει τίποτα τόσα χρόνια για να το εκμεταλλευτούν.
Αντίθετα φτάσαμε, με την κακή διαπραγμάτευση ή αδιαφορία θα πουν κάποιοι, στο σημείο να θεωρούμε αυτονόητο πως το Μακεδονία θα χρησιμοποιηθεί.
Τώρα… τι άλλο να πούμε εμείς…
~
***  Παγώνουν τα πάντα στις 30 Μαΐου 
Μία από τις μεγαλύτερες σε συμμετοχή φορέων απεργίες διοργανώνεται στις 30 Μαΐου. Ειδικότερα, ύστερα από απόφαση της ΓΣΕΕ δημιουργήθηκε η «Κοινωνική Συμμαχία», που αποτελείται από τις μεγαλύτερες συνδικαλιστές δυνάμεις και φορείς της χώρας.
Στην Καλαμάτα συγκεκριμένα, η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί εκείνη την ημέρα στο Εργατικό Κέντρο.
Όπως είπε σχετικά χθες ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Σωτήρης Τσώνης, η 30ή Μαΐου αποφασίστηκε από την «Κοινωνική Συμμαχία» να είναι Πανεθνική Μέρα Δράσης, με απεργία που στοχεύει σε μιαν άλλη Ελλάδα, ενάντια στη λιτότητα, την ανεργία και την υπερφορολόγηση.
Κλείνοντας ο κ. Τσώνης είπε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα μέτωπο ενάντια στην πόλωση, ώστε να πάει η χώρα μπροστά, με ένα δίκαιο και εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, με βασικό πυλώνα την ανάπτυξη.

Από πλευράς ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας, ο Δημήτρης Φαββατάς κάλεσε όλους τους εργαζομένους να δώσουν το «παρών» στην απεργία, καθώς είναι γεγονός ότι τα τελευταία 8 χρόνια βιώνουν έναν εργασιακό μεσαίωνα, ενώ μέχρι και στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα καταστρατηγούνται, με την ανασφάλεια συνεχώς να εντείνεται.
Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Μπάμπης Λυμπεράς, που βρέθηκε χθες στην Καλαμάτα για περιοδεία σε χώρους εργασίας, δήλωσε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις η απεργία της 30ής Μαΐου «να είναι μια πολύ μεγάλη πανεθνική απεργία», καθώς διοργανώνεται από 10 φορείς, με στόχο να δώσουν αποφασιστική απάντηση στη λιτότητα και τα μνημονιακά μέτρα που έχουν εφαρμοστεί στη χώρα τα τελευταία 8 χρόνια.
Η ΑΔΕΔΥ συμμετέχει σε αυτή στην απεργία, όπως είπε, με τα δικά της ιδιαίτερα αιτήματα, τα κυριότερα των οποίων είναι: η γήρανση των δημοσιών υπαλλήλων σε συνδυασμό με την απαγόρευση προσλήψεων τα τελευταία χρόνια, η ανάγκη για νέες προσλήψεις, η επικείμενη μείωση του αφορολόγητου που θα εφαρμοστεί το επόμενο διάστημα, οι μειώσεις και περικοπές σε κρίσιμους τομείς όπως την υγεία, την παιδεία κ.λπ., οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, οι περικοπές των συντάξεων όπως ορίζει ο νόμος Κατρούγκαλου, οι ιδιωτικοποιήσεις κρίσιμων τομέων του Δημοσίου, οι πλειστηριασμοί σε μικρές και πρώτες κατοικίες, η στοχοποίηση των δημόσιων υπαλλήλων ως βασικών υπαίτιων για την κακοδαιμονία του Δημοσίου και, τέλος, το ζήτημα της αξιολόγησης και της τιμωρητικής τροπολογίας για το δικαίωμα στην απεργία.
Τέλος, ο γ.γ. του Εργατικού Κέντρου, Γ. Κανέλλης, κάλεσε όλο τον κόσμο να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις, προκειμένου να υπάρξει κοινός βηματισμός και όλοι μαζί να αντιμετωπίσουν τα μνημόνια και την καταστροφή που αυτά έχουν προκαλέσει.
Επίσης, ανέφερε ότι οι διεκδικήσεις της συγκεκριμένης μέρας διαφέρουν από το παρελθόν, αφού επιβάλλεται όλοι μαζί να κάνουν δική τους υπόθεση την απεργιακή κινητοποίηση, προβάλλοντας το δικό τους διεκδικητικό πλαίσιο.
Κλείνοντας ο κ. Κανέλλης μίλησε για δυνάμεις που προκρίνουν την απεργοσπασία και τις χαρακτήρισε επικίνδυνες και καταστροφικές, καλώντας και από την πλευρά του τον κόσμο στις 30 Μαΐου να βρεθεί έξω από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. Π.Μπ.

*** Έβαλαν stent στον Προκόπη Παυλόπουλο στο Ωνάσειο
 
Σε καρδιολογικό έλεγχο υποβλήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και στη διάρκεια των εξετάσεων οι θεράποντες ιατροί προχώρησαν στην τοποθέτηση stent.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια του ετήσιου καρδιολογικού ελέγχου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκοπίου Παυλοπούλου, «αποφασίστηκε η τοποθέτηση ενός stent και η διαδικασία ολοκληρώθηκε απολύτως επιτυχώς».
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ακολουθήσει σήμερα κανονικά το πρόγραμμά του στην Προεδρία της Δημοκρατίας» αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.

***  Με κάθειρξη 15 ετών, οδηγήθηκε στις φυλακές ο 57χρονος δημόσιος υπάλληλος για ασέλγεια σε 12χρονη
 
Το δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες ο 57χρονος υπάλληλος της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Μεσσηνίας, ο οποίος το 2015 συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς για ασέλγεια και αποπλάνηση ανήλικης ,εκμεταλλευόμενος τις φιλικές σχέσεις που είχε με την οικογένεια του παιδιού.
Με ομόφωνη απόφαση τακτικών δικαστών και ενόρκων, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας, τον έκρινε ένοχο για κατάχρηση ανηλίκου που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη σε ασέλγεια τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και με την επιβαρυντική περίσταση ότι διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τους οικείους του θύματος, όπως και για αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση ανηλίκου, το οποίο έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του, αλλά δεν έχει υπερβεί το 13ο.
Συνολικά ,χθες, του επιβλήθηκε κάθειρξη 15 ετών και οδηγήθηκε στις φυλακές για να εκτίσει την ποινή του, μιας και μετά το πρωτόδικο δικαστήριο στο Γύθειο, είχε παραμείνει ελεύθερος.
  Στις φυλακές
Πρωτόδικα από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου, του είχε επιβληθεί ποινή καθείρξεως 19 ετών και είχε δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, με τους όρους καταβολής εγγύησης 5.000 ευρώ, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και απαγόρευσης προσέγγισης της περιοχής που κατοικεί η 12χρονη με την οικογένειά της.
Χθες, νωρίς το απόγευμα, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο αποφάσισε ομόφωνα για την ενοχή του, ενώ η συνήγορος υπεράσπισης του ζήτησε να του αναγνωρισθούν τα ελαφρυντικά του πρότερου εντίμου βίου και ότι συμπεριφέρθηκε καλά μετά την πράξη. Ωστόσο, και τα δύο απορρίφθηκαν ομόφωνα από το δικαστήριο, όπως πρότεινε και η Εισαγγελέας.
Ακολούθως το δικαστήριο του επέβαλλε κάθειρξη 12 ετών για την ασέλγεια και κάθειρξη 6 ετών για την αποπλάνηση και συνολική ποινή μετά τη συγχώνευση 15 χρόνια κάθειρξη.
Επίσης, αποφασίσθηκε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 3 έτη και επιστροφή της εγγύησης που είχε καταβάλει. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου λίγο πριν λήξει τη συνεδρίαση του δικαστηρίου, ενημέρωσε τον 57χρονο ότι έχει δικαίωμα να προσφύγει κατά της απόφασης στον Άρειο Πάγο, ενώ αμέσως μετά οι αστυνομικοί τον οδήγησαν στα κρατητήρια.
  Ένοχος
Η δίκη ξεκίνησε στις 10 Μαΐου κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία του κατηγορούμενου, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τη δικηγόρο του. Την ημέρα εκείνη η συνεδρίαση διεκόπη αργά το απόγευμα, για να συνεχισθεί την επόμενη ημέρα. Ωστόσο, το δικαστήριο αναγκάσθηκε να διακόψει μετά από δήλωση ασθενείας και νοσηλεία της συνηγόρου του κατηγορούμενου.
Χθες το πρωί συνεχίσθηκε η διακοπείσα συνεδρίαση, με την παρουσία πλέον του κατηγορούμενου, ο οποίος επέλεξε να παρουσιαστεί προκειμένου να απολογηθεί. Η απολογία του κράτησε αρκετές ώρες, ενώ ακολούθησε η πρόταση της Εισαγγελέως κας Αυλίδου, η οποία ζήτησε την ενοχή του για τα αδικήματα της ασέλγειας και της αποπλάνησης της ανήλικης.
Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε με τις αγορεύσεις των δικηγόρων Πολιτικής Αγωγής Γιώργου Ράλλη και υπεράσπισης Κυριακή Πακιρτζίδου.
Η τραγική περιπέτεια της 12χρονης είχε ξεκινήσει τον Αύγουστο του 2014 και διήρκεσε έως το Μάρτιο του 2015, οπότε ο 57χρονος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς στο σπίτι του κοριτσιού, βρίσκοντας το κορίτσι γυμνό από τη μέση και κάτω και τον ίδιο με τα γεννητικά όργανα έξω από τα ρούχα.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Παναγιώτης Κατσίβελας:«Κακόβουλο, χαλκευμένο και χειραγωγημένο υλικό» στο Facebook
 
Ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει «κακόβουλο, ψευδές, πλαστό, κίβδηλο, χαλκευμένο, ψευδεπίγραφο και χειραγωγημένο» το υλικό που κυκλοφόρησε στο facebook σε βάρος του, εξέδωσε νωρίς το πρωί ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας.
«Τις τελευταίες ώρες κυκλοφόρησε σε χώρο κοινωνικής δικτύωσης, κακόβουλο, ψευδές, πλαστό, κίβδηλο χαλκευμένο, ψευδεπίγραφο κ χειραγωγημένο υλικό, το οποίο με εμπλέκει σε ανύπαρκτα “γεγονότα” και έχει σαν άμεσο στόχο να με πλήξει πολιτικά ηθικά και κοινωνικά και να με προσβάλει σαν άνθρωπο, σαν χαρακτήρα και σαν ιδιότητα. Είναι συνέχεια μιας ευτελούς προσπάθειας ορισμένων να πλήξουν το Δήμαρχο με κάθε μέσο. Ότι δεν κατόρθωσαν πολιτικά, αυτοδιοικητικά και νομικά προσπαθούν να το πετύχουν στον βούρκο της ηθικής κατάπτωσης, στον οποίο είναι σίγουρα εξοικειωμένοι. Η χυδαιότητα όμως έχει και αυτή τα όριά της και δεν μπορεί για καμία σκοπιμότητα να θυσιάζονται τόσο αδίστακτα άνθρωποι για κανένα και κανενός το όφελος. Έχω την υποχρέωση να διεκδικήσω την ανάδειξη της αλήθειας και την αποκάλυψη των αυτουργών της χυδαιότητας. Σε όποιο λαγούμι του σύγχρονου κόσμου της αλογίας και αν κρύβονται, θα αποκαλυφθούν. Απευθύνομαι ήδη στις αρμόδιες αρχές ηλεκτρονικού εγκλήματος, προστασίας προσωπικών δεδομένων κλπ. και είμαι βέβαιος πως μερικοί θα πνιγούν στο βόρβορο που εξέμεσαν. Η αλήθεια και το δίκιο θα λάμψουν. Οι σκοτεινοί θα σβήσουν στα σκοτάδια τους. Κυπαρισσία, 22/05/2018 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ», αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση του δημάρχου Τριφυλίας.
Σχετικά, το Gargalianoionline δημοσίευσε το απόγευμα της Δευτέρας θέμα με τίτλο «Αναστατωμένοι οι Τριφύλιοι με αφορμή δημοσιεύματα στο Facebook», στo οποίο αναφέρεται: «Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί το τελευταίο 24ωρο σε ολόκληρη την Τριφυλία με αφορμή τη δημοσίευση στο Facebook εικόνων οι οποίες απεικονίζουν μηνύματα με ανήθικα σχόλια και αφορούν στο δήμαρχο Τριφυλίας. Συγκεκριμένα, στο gargalianoionline περιήλθαν φωτογραφίες οι οποίες απεικονίζουν προσωπικά μηνύματα με ανήθικα σχόλια. τα οποία αναρτήθηκαν για το δήμαρχο Τριφυλίας, επωνύμως, σε προφίλ χρήστη στο Facebook. Σήμερα το πρωί ακολούθησε ανάρτηση του δημάρχου Τριφυλίας σύμφωνα με την οποία προφανώς ισχυρίζεται ότι το προφίλ του έχει χακαριστεί. Η ανάρτηση του δημάρχου αναφέρει τα εξής: “Προσοχή κίνδυνος !!! παρακαλούνται οι φίλοι μου να σταματησουν καθε επικοινωνία με το προφίλ μου μέχρι να ελεχθεί τεχνικά. Φαίνεται οτι τρίτα πρόσωμα περα από την εγκριση κ την βούληση μου παρεμβαίνουν στην λειτουργία του”.
Προσπάθειες γίνονται να αποκατασταθεί η όποια τυχόν εμπλοκή σε αυτό το περιστατικό του δημάρχου, ενώ μετά την έκταση που έχει πάρει το όλο θέμα, σύσσωμος ο λαός της Τριφυλίας περιμένει απαντήσεις γιατί έχει προκληθεί μια αναστάτωση. Για λόγους αντικειμενικής ενημέρωσης, ηθικής και προστασίας της ιδιωτικής ζωής, αν και δημόσιο πρόσωπο ο δήμαρχος, το gargalianoionline σεβόμενο τη θεσμική του ιδιότητα και με σκοπό να προστατέψει τους θεσμούς και τα πρόσωπα που αντιπροσωπεύουν αυτούς, δε θα αναρτήσει το περιεχόμενο των ήδη αναρτημένων μηνυμάτων. Προς το σκοπό της αποκατάστασης και της τυχόν προσβολής της προσωπικής και θεσμικής ιδιότητας του δημάρχου καλείται η δικαιοσύνη να λάβει μέτρα ώστε να μην εκτίθεται δημόσια η ιδιωτική ζωή του οποιουδήποτε πολίτη, πόσω μάλλον του Πρώτου Πολίτη του Δήμου. Άπλετο φως στην υπόθεση μπορεί να ρίξει μόνο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το πόρισμα από τυχόν ερευνά της, εφόσον, βεβαίως, ζητηθεί η συνδρομή της στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Ευχή όλων να λάμψει η αλήθεια».

*** Τα μηχανογραφικά δελτία αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΠΕΘ
 
Από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι τα μηχανογραφικά δελτία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018 αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.
Οι υποψήφιοι μπορούν να μελετήσουν ή/και να εκτυπώσουν το μηχανογραφικό δελτίο που τους ενδιαφέρει και συγκεκριμένα:
-το μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ 2018 για τους υποψήφιους που συμμετέχουν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ
-το μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ 2018 μόνο για το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, για τους  υποψήφιους που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017 ή 2016 με το Νέο σύστημα ]
-το μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ (Ομάδας Β) 2018, μόνο για το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση για τους  υποψήφιους που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016 με το Παλαιό σύστημα
Για τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου, θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση.

*** Αντάλλαξαν κλεμμένο μηχανάκι με τη δόση τους
 
Να κλέψουν ένα μηχανάκι και να το δώσουν σε τσιγγάνο για να αγοράσουν ναρκωτικά, σκέφτηκαν δύο κάτοικοι από τους Γαργαλιάνους και χθες καταδικάσθηκαν και σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας.
Πρωτόδικα ο τσιγγάνος είχε κριθεί ένοχος για διακίνηση ναρκωτικών ως τοξικομανής, αλλά και για αποδοχή προϊόντος εγκλήματος, και είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση 4,5 ετών. Χθες η ποινή του μειώθηκε σε φυλάκιση 4 ετών και 4 μηνών και του δόθηκε 3ετής αναστολή. Οι άλλοι δύο καταδικάστηκαν για την κλοπή της μηχανής, όσο και πρωτόδικα, σε 2 χρόνια φυλάκισης, την οποία μπορούν να εξαγοράσουν προς 5 ευρώ ημερησίως. Μάλιστα, ο ένας δεν παρουσιάσθηκε χθες στο δικαστήριο να υποστηρίξει την έφεση που είχε κάνει και κρίθηκε ως ανυποστήρικτη.
  Κλοπή
Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της μηχανής, ανέβηκε στο σπίτι του στους Γαργαλιάνους για λίγο και κατεβαίνοντας το μηχανάκι έλειπε. Γείτονας του είπε ότι το είχαν πάρει οι δύο συγχωριανοί τους, που είναι γνωστό ότι κάνουν χρήση ναρκωτικών.
Ο γείτονας είχε αναφέρει πως είδε τους δύο δράστες να προσπαθούν να πάρουν το δικό του μηχανάκι και αφού είδαν ότι δεν μπορούν, πήραν ένα διπλανό, το οποίο όμως στην αρχή νόμιζε ότι ήταν δικό τους. Ύστερα που ο γείτονάς του έψαχνε το δικό του, κατάλαβε τι είχε γίνει.
Σε αστυνομικό που αργότερα τους συνέλαβε, οι δύο Γαργαλιανιώτες είπαν ότι έδωσαν το μηχανάκι σε τσιγγάνο προκειμένου να πάρουν τη δόση τους.
Ωστόσο, ο κατηγορούμενος τσιγγάνος αρνήθηκε ότι ξέρει οτιδήποτε για το μηχανάκι, το οποίο δε βρέθηκε ποτέ. Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Αποζημιώσεις σε πλημμυροπαθείς επιχειρήσεις της Μεσσηνίας
 
Τη χορήγηση - επιτέλους - αποζημιώσεων, συνολικού ύψους 800.000 ευρώ, στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πλημμύρες της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου 2016 σε περιοχές της Μεσσηνίας, ενέκριναν με Κοινή Απόφασή τους ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.
Οι πόροι προέρχονται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και θα διατεθούν από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση ζημιών των επιχειρήσεων, που αφορούν σε κτηριακές εγκαταστάσεις, μηχανολογικό εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμπορεύματα και φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης.

*** Ιατρική παρέμβαση στο Κέντρο Υγείας Μελιγαλά
 
Ιατρική παρέμβαση στο Κέντρο Υγείας Μελιγαλά θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή, 27 Μαΐου (9.00 π.μ.- 3.00 μ.μ.), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την 6η ΥΠΕ, το Δήμο Οιχαλίας και το Γ.Ν. Καλαμάτας.
Ειδικότερα, θα γίνουν:
Καρδιολογικός έλεγχος: με τη χρήση φορητού υπερηχογράφου – καρδιογράφου
Γυναικολογικός έλεγχος: Pap test, διακολπικός υπέρηχος
Ενδοκρινολογικός έλεγχος: με τη χρήση φορητού υπερηχογράφου
Παιδιατρική κλινική εξέταση – Εμβολιασμός παιδιών Ρομά.

***Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε τράπεζα αίματος στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας
 
Ημέρα ανθρωπιάς, ενημέρωσης και εθελοντισμού ήταν η Κυριακή για το 7ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας καθώς  διοργανώθηκε εθελοντική αιμοδοσία και δωρεά Μυελού των Οστών από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων την εκπαιδευτική κοινότητα του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας και τη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Γ.Ν. Καλαμάτας.
Αφορμή της παραπάνω εκδήλωσης, ήταν η ίδρυση Τράπεζας Αίματος που πλέον έχει τον τίτλο “Σταγόνα ζωής”, όπως ανέφερε η ανακοίνωση, μέλη της Τράπεζας Αίματος μπορούν να γίνουν όλοι όσοι συμμετέχουν στις τακτικές αιμοδοσίες που πραγματοποιούνται.
Να σημειωθεί ότι την Κυριακή στο σχολείο πραγματοποιήθηκαν ακόμα, παράλληλες εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για τα παιδιά με παιχνίδια γύρω από το θέμα της αιμοδοσίας όπως κρυπτόλεξο, παζλ, τσουβαλοδρομίες, σκυταλοδρομία.
Αξίζει, λοιπόν, να αναφερθεί ότι την Κυριακή συγκεντρώθηκαν 18 φιάλες αίματος και υπήρξαν 25 δυνητικοί δωρητές μυελού των οστών.  Π.Μπ.

***  Δεν θα πιστέψετε πως βγάζει λεφτά το Ισλαμικό Κράτος! OΛΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ‘ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕ’… (ΒΙΝΤΕΟ)

~ Το άρθρο που θα γράψουμε αφορά την αποκάλυψη του Global Witness, που είναι διεθνής οργανισμός κατά της διαφθοράς. Στο άρθρο που δημοσίευσαν αναλύουν ποια είναι η πηγή χρήματος των Ταλιμπάν και του Ισλαμικού Κράτους.
Όπως αναφέρουν είναι το ταλκ. Καλά διαβάσατε. Το γνωστό σε όλους μας ταλκ το οποίο τους αποδίδει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το έτος καθώς καταλήγει σε ΗΠΑ και Ευρώπη μέσω της παράνομης εξόρυξής του.
* Περίπου 500.000 τόνοι ταλκ, που χρησιμοποιείται σε προϊόντα από βαφή έως παιδική πούδρα, εξήχθησαν από το Αφγανιστάν από τις αρχές του χρόνου έως τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία του αφγανικού υπουργείου, αρμόδιο για τη βιομηχανία εξόρυξης, που επικαλείται στην έκθεση της η οργάνωση.
Το σύνολο, σχεδόν, της ποσότητας που εξορύχτηκε κατέληξε στο Πακιστάν κι από εκεί διοχετεύεται στη Δύση. «Ανυποψίαστοι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι καταναλωτές αθέλητα βοηθούν τη χρηματοδότηση εξτρεμιστικών οργανώσεων στο Αφγανιστάν», δήλωσε ο διευθυντής της εκστρατείας της Global Witness Νικ Ντόνοβαν, με ανακοίνωσή του, ζητώντας ισχυρότερους ελέγχους στις εισαγωγές.
Ένας από τους λόγους που το Πακιστάν βρίσκεται σε κόντρα με το Αφγανιστάν (διαβάστε το παλαιότερο άρθρο μας με τιτλο ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ! Προσέγγιση ΠΑΚΙΣΤΑΝ-ΡΩΣΙΑΣ! Η εμπλοκή Κίνας, Ινδίας…) είναι πως επιθυμεί (το Πακιστάν) τον έλεγχο των ορυχείων της Νανγκαρχάρ που βρίσκεται στα σύνορα των δύο χωρών και διαθέτει τεράστια κοιτάσματα ταλκ, καθώς και ορυκτών, όπως χρωμίτη και μάρμαρου.
~* Talc : the everyday mineral funding Afghan insurgents : https://youtu.be/z9acG6aWCoI .-
~  Ο αμερικανικός στρατός υποστηρίζει, off the record, πως τα ποσά δεν είναι τόσο μεγάλα που να ανησυχούν το ΝΑΤΟ. Σίγουρα όμως η εκτίμηση των ιδίων πως η δύναμη του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία Νανγκαχάρ ανέρχεται σε 750 έως 2000 τζιχαντιστές, δείχνει πως είναι μία πηγή εσόδων που δεν επιθυμούν να την χάσουν.

***  Ο Ρουβίκωνας απειλεί Μητσοτάκη! ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΝΑΡΧΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΒΙΑ;.. (BINTEO)
~  Καταφέρεται και κατά των δικαστών του ΣτΕ που ζήτησαν τη σύλληψη των μελών του Ρουβίκωνα γράφοντας «νομίζετε ότι οι συλλήψεις οι διώξεις και ενδεχομένως και οι φυλακίσεις θα μας σταματήσουν; Αυταπαταστε κύριοι»
Νέες απειλές αυτή τη φορά κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπολύει ένα εκ των ηγετικών στελεχών του Ρουβίκωνα με ανάρτησή του στο Facebook.
Με αφορμή τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη για την τελευταία επίθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα αφού τον χαρακτηρίζει «ακροδεξιό-νεοφιλελεύθερο υβρίδιο» στη συνέχεια απειλεί: Ό,τι είναι να πούμε στον Μητσοτάκη θα του το πούμε από κοντά και σύντομα.
* Παράλληλα σε δεύτερη ανάρτησή του καταφέρεται κατά των δικαστών του ΣτΕ που ζήτησαν τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης στο ανώτατο δικαστήριο και μιλά για ανθρώπους που «με τις αποφάσεις νομιμοποιούν μειώσεις μισθών και συντάξεων εκατομμυρίων ανθρώπων στέλνοντας τους στην ανέχεια,ενώ παράλληλα οι ίδιοι ζουν με μισθούς χιλιάδων ευρώ κάνοντας αυξήσεις στους.. εαυτούς τους, ζητούν την σύλληψη μας.. Νομίζετε ότι οι συλλήψεις οι διώξεις και ενδεχομένως και οι φυλακίσεις θα μας σταματήσουν; Αυταπαταστε κύριοι».~Kείμενο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Σχόλιο VoiceNews: θεωρούμε αυτονόητο πως τέτοιες απειλές από τον αναρχικό-αριστερό χώρο πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν από την Πολιτεία. Άσχετα από τις πολιτικές διαφωνίες που μπορεί να έχει κάποιος με τη Νέα Δημοκρατία του Κ. Μητσοτάκη, δεν νοείται η ανοχή που υπάρχει απέναντι στον Ρουβίκωνα.
ΥΓ. την ίδια ανοχή που έχουν δείξει κατά των απειλών που έχει δεχτεί ο Κ. Βελόπουλος.
~ https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/1146660888815392/ .-

***  ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ στον Π. Παναγιωτόπουλο: «Γιατί ΚΡΥΒΟΥΝ την ΑΛΗΘΕΙΑ για τον Γ. Μπουτάρη;»… (ΒΙΝΤΕΟ)
Μεστή και ουσιώδης ήταν η εμφάνιση του Κ. Βελόπουλου στην εκπομπή του Π. Παναγιωτόπουλου ΧΩΡΑ ΕΝ ΚΑΜΙΝΩ.
Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ σχολίασε τα πρόσφατα γεγονότα με τον κο Μπουτάρη, αποκαλύπτοντας πράγματα τα οποία σε κανένα κανάλι δεν τόλμησαν άλλοι πολιτικοί να αναφέρουν, πάντα με αποδείξεις.
https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/1154736068007874/ .-
~ Φυσικά, όπως ήταν λογικό, η αλήθεια εξόργισε τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ στο πάνελ, ο οποίος έκανε προσωπική επίθεση στον κ. Βελόπουλο ο οποίος δεν άφησε την πρόκληση αναπάντητη.
Δείτε τα όσα είπε ο κ. Βελόπουλος στο παρακάτω βίντεο:
~ https://youtu.be/imlDMBrGz_Q  .-

***  ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ στον Γ. Αυτιά, ο Κ. Βελόπουλος ΑΝΑΛΥΕΙ κι ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ τα πάντα για το τι προωθούν
Έτοιμος να αποκαλύψει πολλά και να σχολιάσει τις τρέχουσες εξελίξεις είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος.
*  Το Σάββατο 26/05 ο Κυριάκος Βελόπουλος θα φιλοξενηθεί στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, στον ΣΚΑΙ και μαζί με τον έγκριτο δημοσιογράφο θα αναλύσουν όσα απασχολούν την ελληνική κοινωνία.
Συντονιστείτε για να ενημερωθείτε σωστά…

***  Το «Kalamata Running Project» συμμετείχε στον αγώνα «Foinikounta RUN 2018» 
Η έκπληξη ήταν το Kalamata Running Project σε μια ακόμη αθλητική διοργάνωση, αυτή τη φορά μάλιστα σε ένα νέο αγώνα δρόμου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Μαΐου για πρώτη φορά στη Μεσσηνία. Το Foinikounta RUN 2018, στην ομώνυμη παραθαλάσσια πόλη, ήταν μια νέα ευχάριστη πρόκληση για τους αθλητές της ομάδας, που όχι μόνο την τίμησαν μαζικά, αλλά επέστρεψαν στην Καλαμάτα με βελτιωμένους ατομικούς χρόνους και σημαντικές διακρίσεις.
Με τη συμμετοχή 10 δρομέων στον αγώνα των 10χλμ και 13 δρομέων στα 5,5 χλμ το KRP, αναδείχτηκε με δύο πρωτιές που πέτυχαν ο Μακρυδάκης Γαβριήλ στην πρώτη κατηγορία και ο Κανελλόπουλος Γεώργιος στη δεύτερη, ενώ στο τρίτο σκαλί των 5,5 χλμ ανέβηκε ο Καλογερόπουλος Ιωάννης.
Στην κατηγορία των ανδρών 16-39 ετών (10χλμ) ξεχώρισε ο Πανταζής Παναγιώτης που τερμάτισε τρίτος, ενώ σημαντικές ήταν και οι επιδόσεις των γυναικών, με την Πουλή Τζωρτζίνα να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στην κατηγορία των γυναικών 40-49 ετών (10χλμ) και τη Λαδά Δανάη, η οποία τερμάτισε τρίτη ανάμεσα στις γυναίκες 16-39 ετών (10χλμ).
Μετά την επιτυχία της ομάδας, αθλητές και προπονητές συνέχισαν την εκδρομή τους στην πόλη, απολαμβάνοντας τη βόλτα τους με καφέ και φαγητό, αποδεικύοντας έτσι πως το τρέξιμο και η διασκέδαση δεν απέχουν πολύ.
Kalamata Running Project: Ένας σύλλογος που θέλει να μας κάνει να τρέχουμε

*** ΑΝΗΣΥΧΙΑ Rothschild για την ΕΛΛΑΔΑ! Τι σημαίνει αυτό για εμάς;..
Πάντως όλοι κατανοούν ότι τόσο η ΕΚΤ όσο και ο σύμβουλος του ελληνικού δημοσίου ανησυχούν για την επιδείνωση στα ομόλογα καθώς αυξάνει το ρίσκο στα σχέδια εξόδου της Ελλάδος από τα μνημόνια.
Έντονος προβληματισμός επικρατεί στα επιτελεία τόσο της ΕΚΤ όσο και της Rothschild για το άλμα στα ομόλογα των χωρών της Νοτίου Ευρώπης.
Η ΕΚΤ ως θεσμικός φορέας της εύρυθμης λειτουργίας των αγορών πέραν της συστημικής ευστάθειας έχει αγοράσει 2,5 τρισεκ. ομόλογα κρατικά και εταιρικά της ευρωζώνης και βλέπει τις αποδόσεις των ομολόγων να εκτοξεύονται.
Η απόδοση του Ιταλικού 10ετούς ομολόγου εκτινάχθηκε στο 2,41% από 1,96% πριν λίγες ημέρες προφανώς λόγω των ανησυχιών για την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει η νέα ιταλική κυβέρνηση.
Στην Πορτογαλία το 10ετές εκτινάχθηκε στο 2% με πρόσφατο χαμηλό 1,62%.
Άλμα σημείωσαν και τα ελληνικά ομόλογα με το 10ετές στο 4,5% με 4,6% και τις πιο μακροπρόθεσμες εκδόσεις στο 5,20%.
Πέραν των λόγων που υποκίνησαν την επιθετική άνοδο στις αποδόσεις των ομολόγων η ΕΚΤ ανησυχεί τόσο για την εξασθένηση της παρέμβασης της μέσω της ποσοτικής χαλάρωσης και ταυτόχρονα ανησυχεί για την Ελλάδα καθώς σχεδιάζει την έξοδο της από τα μνημόνια και το περιβάλλον που διαμορφώνεται στις αγορές είναι ακραία υψηλού ρίσκου.
Η ΕΚΤ ως γνωστό έχει ταχθεί υπέρ μιας υβριδικής πιστωτικής γραμμής μιας υβριδικής ECCL όχι καθαρή πιστωτική γραμμή αλλά ούτε και καθαρή έξοδο, ώστε
1)Να διασφαλιστεί ότι το waiver στα ελληνικά assets δεν θα αμφισβητηθεί
2)Θα διασφαλίζει την μακροπρόθεσμη σταθερότητα στην Ελλάδα
3)Δεν θα θέσει σε αμφισβήτηση την προσπάθεια βελτίωσης που έχει σημειωθεί μέσω μιας σκοπούμενης κερδοσκοπικής επιδείνωσης με αφορμή το ήδη βεβαρημένο κλίμα.
Η ΕΚΤ έχει επικοινωνήσει την θέση της τόσο στην Γερμανία, όσο και στον ESM.
Εν τω μεταξύ ανησυχία επικρατεί στους κόλπους της Rothschild για το άλμα στα ομόλογα των χωρών της Νοτίου Ευρώπης.
Η Rothschild είναι σύμβουλος του ελληνικού δημοσίου για τα σχέδια εξόδου στις αγορές και όπως όλα δείχνουν ούτε έξοδος στις αγορές μπορεί να υπάρξει σε αυτή την φάση, ούτε σχέδια για νέο swap.
Με βάση την Rothschild ο επόμενος μήνας μέχρι το Eurogroup του Ιουνίου 2018 θα είναι καθοριστικός για την Ελλάδα γιατί εάν μέχρι τότε δεν έχει βελτιωθεί το κλίμα στα ομόλογα θα πρέπει να επαναξιολογηθεί η στρατηγική για την Ελλάδα.
Πάντως όλοι κατανοούν ότι τόσο η ΕΚΤ όσο και ο σύμβουλος του ελληνικού δημοσίου ανησυχούν για την επιδείνωση στα ομόλογα καθώς αυξάνει το ρίσκο στα σχέδια εξόδου της Ελλάδος από τα μνημόνια.
Με τέτοιες συνθήκες στις αγορές δεν μπορεί να υπάρξει καθαρή έξοδος από τα μνημόνια, θα χρειαστεί κάποια υβριδική λύση.
www.bankingnews.gr

***  ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΗΠΑ! Ερντογάν, Ενεργειακά και Χρήματα στη συζήτηση
Η συνάντηση με τον Τζον Μπολτον, σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ ήταν το τελευταίο ραντεβού που είχε στην Ουάσινγκτον ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. Χαρακτηριστικό της συνάντησης το γεγονός πως κράτησε διπλάσιο χρόνο απ’ ό,τι αρχικά είχε προγραμματιστεί.
Νίκος Κοτζιάς και Τζον Μπόλτον συζήτησαν για τη διεύρυνση της στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ, μαζί με μια σειρά από θέματα κοινού γεωπολιτικού ενδιαφέροντος.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που αναδείχθηκε στις πολυήμερες επαφές που πραγματοποίησε ο Έλληνας υπουργός στην Ουάσινγκτον ήταν η ανησυχία της αμερικανικής πλευράς για την απρόβλεπτη στάση της Τουρκίας και το πως αυτό θα επηρεάσει το μέλλον των αμερικανοτουρκικών σχέσεων.
Από τις συναντήσεις του Νίκου Κοτζιά στην Ουάσινγκτον, προκύπτει πως η αμερικανική πλευρά αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα έχει επανέλθει δυναμικά στη διεθνή σκηνή και έχει πλέον ανακτήσει έναν κομβικής σημασίας περιφερειακό ρόλο. Παράλληλα, οι ΗΠΑ εκτιμούν θετικά την ενεργητική εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, η οποία προωθεί τη σταθερότητα και την ειρήνη μέσω της ενίσχυσης της περιφερειακής συνεργασίας, αλλά και της διαμόρφωσης μιας θετικής ατζέντας που στοχεύει στο κλείσιμο μιας σειράς ανοιχτών θεμάτων.
Ο Κοτζιάς μιλούσε, ο Μπόλτον… άκουγε
Το τετ α τετ του Νίκου Κοτζιά με τον Τζον Μπόλτον κράτησε σχεδόν διπλάσιο χρόνο από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί. Πέραν των διμερών σχέσεων, στη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος όλες οι τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις που αφορούν την περιοχή των Βαλκανίων, της νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Ο Έλληνας υπουργός είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την ανάλυση του για την ευρύτερη περιοχή.
«Ο Μπόλτον, όπως και ο Πομπέο, ήταν σε διάθεση να ακούσει. Έκανε πάρα πολλά ενδιαφέροντα σχόλια και είχε πάρα πολλές ερωτήσεις. H συζήτησή μας αφορούσε τις στρατηγικές πολιτικές στην περιοχή, τις αντιφάσεις και αντιθέσεις της Τουρκίας και προς τα που κινείται αυτό το σύστημα, τα θέματα των ενεργειακών οδών και της διασφάλισης των ενεργειακών πόρων για τις χώρες που είναι ιδιοκτήτες τους, δηλαδή Κύπρο, Αίγυπτο και Ισραήλ και για την περαιτέρω ανάπτυξη, στο μέλλον, των ελληνοαμερικανικών σχέσεων» δήλωσε ο κ. Κοτζιάς.
«Επίσης, αυτό που ενδιέφερε πάρα πολύ τους Αμερικάνους ήταν το ζήτημα της Τουρκίας. Θα έλεγα ότι η διάθεση τους ήταν να ακούσουν, να ακούσουν τις αναλύσεις. Βρίσκονται, από ό,τι αντιλαμβάνομαι, σε μια αναζήτηση για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν τις νέες καταστάσεις, και τις νέες συμμαχίες στην περιοχή» εξήγησε ο κ. Κοτζιάς.
Ενέργεια και επενδύσεις
Το «άνοιγμα της βεντάλιας» που αφορά στη στρατηγική σχέση των δύο χωρών, στοχεύει να προωθήσει τη συνεργασία σε μια σειρά από τομείς όπως η ενεργειακή ασφάλεια, η αγροτική πολιτική, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός, αλλά και η οικονομία και οι επενδύσεις. Μάλιστα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα θέματα των ενεργειακών οδών που σχετίζονται με τη διασφάλιση των ενεργειακών πόρων για τις χώρες που είναι ιδιοκτήτες φυσικών κοιτασμάτων, όπως η Κύπρος, η Αίγυπτος και το Ισραήλ.
Σε δηλώσεις που έκανε στους Έλληνες ανταποκριτές, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Κοτζιάς σημείωσε πως «η αποδοχή του ρόλου της Ελλάδας στην περιοχή είναι μεγαλύτερη από ποτέ άλλοτε. Η αναγνώριση των πρωτοβουλιών που παίρνουμε στην εξωτερική πολιτική της χώρας αποτελεί αντικείμενο και διαβούλευσης και μελέτης από την πλευρά των Αμερικανών».
Το Σκοπιανό
Για το ζήτημα του ονοματολογικού, ο κ. Κοτζιάς σημείωσε πως το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε αναλυτικά στη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών Γουές Μίτσελ. Ο υπουργός Εξωτερικών, μια ακόμα φορά, ξεκαθάρισε πως δεν ασκείται καμία πίεση στη Ελλάδα, καθώς η χώρα μας διαθέτει την πρωτοβουλία των διπλωματικών κινήσεων.
~  «Συζητήσαμε επίσης πώς και προς τα πού πηγαίνει το Σκοπιανό. Όπως ξέρετε το συζητήσαμε με τον κ. Μίτσελ. Στο Σκοπιανό δεν έχουμε καμία πίεση ούτε κανένας προτίθεται να μας πιέσει. Δεν θα δεχόμουνα ποτέ να πιεστούμε. Ενδιαφέρονται όμως πάρα πολύ για τη λύση και προσπαθούν να κατανοήσουν που βρίσκεται η διαπραγμάτευση και ποια είναι τα δύσκολα σημεία της» τόνισε ο Έλληνας υπουργός.
Οι δύο πλευρές, Αθήνα και Σκόπια, αναμένεται άλλωστε να ξαναπιάσουν το νήμα της διαπραγμάτευσης την αύριο Πέμπτη (24.05.2018), παρουσία του κ. Νίμιτς, στην Νέα Υόρκη. Παράλληλα με τους υπουργούς Εξωτερικών, θα συνεδριάσουν και οι τεχνικές ομάδες, όπως είχε συμβεί κατά τις πρόσφατες συναντήσεις Κοτζιά-Ντιμιτρόφ σε Βιέννη και Σούνιο.
Ο Ν. Κοτζιάς προσέθεσε ότι «έχουμε κάνει ένα μεγάλο κείμενο, η ελληνική Πολιτεία το έχει φτιάξει. Το κείμενο αυτό, μαζί με το κείμενο το νομικό που έχει κάνει ο κ. Νίμιτς, αναλάβαμε και τα εντάξαμε σε ένα ενιαίο κείμενο όπου το δεύτερο μέρος του κειμένου αφορά στις μελλοντικές συνεργασίες Ελλάδος – ΠΓΔΜ. Η προοπτική δηλαδή σε ζητήματα εκπαίδευσης, έρευνας κοκ. Το πρώτο μέρος αφορά σε ζητήματα που συνδέονται με το ονοματολογικό, προπάντων για τα αλυτρωτικά, με τα οποία πρέπει να τελειώνουμε, όπως επίσης και κεφάλαιο για την αναγνώριση όλων των διεθνών νομικών πραγματικοτήτων, όπως είναι τα σύνορα, το απαραβίαστο των συνόρων, ότι δεν μπορεί να γίνεται προπαγάνδα από καμία πλευρά ή να δίνεται χώρος για προπαγάνδα σε βάρος της άλλης κοκ».
Επαφές με μέλη του Κογκρέσου
Ο κ. Κοτζιάς είχε σειρά επαφών με μέλη του Κογκρέσου, τα οποία έχουν ιδιαίτερη επιρροή σε θέματα εξωτερικής πολιτικής με σκοπό να τους ενημερώσει για θέματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος. Μεταξύ αυτών, η συνάντηση με τον πρόεδρο της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων της Γερουσίας, Bob Corker, και τον εκπρόσωπο της μειοψηφίας στην εν λόγω επιτροπή, κ. Bob Menendez, που έγινε την Τρίτη.
Μια μέρα νωρίτερα, ο κ. Κοτζιάς συναντήθηκε με τον πρόεδρο της υποεπιτροπής της Γερουσίας για θέματα Ευρώπης, Ron Johnson και με τον Chris Van Hollen, ο οποίος θεωρείται πολύ καλός γνώστης των θεμάτων που αφορούν στην περιοχή μας.
Ο κ. Κοτζιάς μίλησε και σε κλειστή εκδήλωση στην δεξαμενή σκέψης «Atlantic Council» παρουσία επιφανών ακαδημαϊκών και διακεκριμένων Αμερικανών αξιωματούχων, οι οποίοι επέδειξαν ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τις πρωτοβουλίες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Ο Έλληνας ΥΠΕΞ είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τις θέσεις της Ελλάδας αναφορικά με τα Βαλκάνια, την Τουρκία και την Ανατολική Μεσόγειο.~Προβολή εικόνας στο Twitter
: FM @NikosKotzias w/ Co-Chairs and Members of Congressional & Congressional Hellenic-Israel Alliance of the U.S. House of Representatives / Ο ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιάς με βουλευτές του Hellenic Caucus & Hellenic-Israel Alliance της Βουλής Αντιπροσώπων ΗΠΑ
      


: FM @NikosKotzias w/ @SenBobCorker & @SenatorMenendez, Chairman & Ranking Member of the U.S. Senate Foreign Relations Committee/ O ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιάς με τον Πρόεδρο και τον επικεφαλής Δημοκρατικών Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Γερουσίας ΗΠΑ B. Corker και B. Menendez

***  ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΠΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ για τον ΕΛΕΓΧΟ των ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ!Στη μέση το ΣΚΟΠΙΑΝΟΠαρεμβάσεις από Ουάσινγκτον και Μέρκελ – Το βλέμμα στις συναντήσεις Κοτζιά-Ντιμιτρόφ στις 24 και 25 Μαΐου στη Νέα Υόρκη
Την ώρα που ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών έχει πέσει στα βαθιά του υπόγειου ανταγωνισμού ΗΠΑ-Ευρώπης για το ποιος και πώς θα ελέγξει τα Βαλκάνια, η ελληνική πλευρά δέχεται εκατέρωθεν πιέσεις. Και οι δύο πλευρές του Ατλαντικού «σπρώχνουν» προς την κατεύθυνση μίας συμφωνίας, υποστηρίζοντας ότι «αυτή η χρονική συγκυρία, αυτό το γεωπολιτικό περιβάλλον και οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί είναι μια ιστορική ευκαιρία για να διευθετηθεί η διαμάχη».
Η Ουάσιγκτον διαμηνύει σε κάθε τόνο «να αρθούν τα εσωτερικά εμπόδια για να προχωρήσετε σε συμφωνία». Δεν είναι, άλλωστε, μυστικό ότι βλέπει θετικά το «Μακεδονία του Ίλιντεν», θεωρώντας ότι πρόκειται για ένα όνομα που μπορεί να αποτελέσει συμβιβασμό. Ο υπουργός Εξωτερικών, όμως, φρόντισε να διαψεύσει την εικόνα αυτή, δηλώνοντας, πως δεν υπάρχει καμία προτροπή ή πίεση από τις ΗΠΑ για να κλείσει το Σκοπιανό.
Οι παρεμβάσεις δεν σταματάνε εδώ. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ. Στην αποκάλυψη αυτή προέβη πηγή της γερμανικής καγκελαρίας στη Deutsche Welle, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ ούτε από την Αθήνα δίνουν προς το παρόν περισσότερες πληροφορίες. Υπενθυμίζεται ότι στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ- Δυτικών Βαλκανίων στη Σόφια η `Άγκελα Μέρκελ είχε συναντηθεί με τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ. Το Βερολίνο δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εύρεση λύσης στο Σκοπιανό, ώστε η ΠΓΔΜ να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και να εισέλθει σε πορεία ένταξης στην ΕΕ.
~  Παρά τις πιέσεις και την πεποίθηση δυτικών αξιωματούχων ότι ακόμα και τώρα μία συμφωνία είναι εφικτή, ο Νίκος Κοτζιάς, μετά τη συνάντηση του με τον Αμερικανό ομόλογο του, ξεκαθάρισε ότι τη βάση της διαπραγμάτευσης αποτελούν τέσσερα από τα πέντε ονόματα που έχει προτείνει ο Μάθιου Νίμιτς. Και στα πέντε αυτά, όμως, αντιτίθεται ο Πάνος Καμμένος.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επανέλαβε, μάλιστα, την θέση, σύμφωνα με την οποία δεν πρόκειται να ψηφίσει αυτός και το κόμμα του καμία ονομασία που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία». Έκανε ένα βήμα παραπέρα, εκτιμώντας ότι «δεν θα βρεθεί λύση γιατί οι ίδιοι οι Σκοπιανοί έχουν πλάσει έναν μύθο για τη Μακεδονία και δεν αλλάζουν το Σύνταγμα της χώρας τους».
Πράγματι, τα πράγματα δεν φαίνονται ιδιαίτερα ευοίωνα ούτε στη γείτονα χώρα. Ο Ζόραν Ζάεφ επιμένει στο όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν». Επιπλέον, η αξιωματική αντιπολίτευση τάχθηκε κατηγορηματικά κατά του ενδεχομένου να γίνει συνταγματική αναθεώρηση για την αλλαγή της ονομασίας. Και χωρίς τη στήριξη του VMRO, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ δεν μπορεί να προχωρήσει, καθώς απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων στο Κοινοβούλιο.
Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν στον απόηχο της πρόσφατης συνάντησης Τσίπρα-Ζάεφ. Το βλέμμα όλων πλέον στρέφεται στις συναντήσεις που θα γίνουν στις 24 και 25 Μαΐου στη Νέα Υόρκη. Νίκος Κοτζιάς και Νίκολα Ντιμιτρόφ θα συναντηθούν παρουσία του ειδικού διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς και θα δουν αν και κατά πόσο υπάρχει έδαφος για να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις από εκεί που είχαν μείνει πριν πέσει στο τραπέζι του «Μακεδονία του Ίλιντεν». protothema

***  ΘΕΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ!Θεσσαλονικιός κατασκεύασε άρμα και το ονόμασε Ελένη
Ένα άρμα μάχης, που μοιάζει με άρμα μάχης του γερμανικού στρατού του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κατασκεύασε ένας ταλαντούχος Θεσσαλονικιός.
Το άρμα το οποίο ονομάστηκε Helen (Ελένη), όπως λένε και την κόρη του κατασκευαστή διαθέτει ακόμα και πυργίσκο με εικονικό πολυβόλο.Κατασκευάστηκε από την αρχή από τον κύριο. Ουργανζίδη, ο οποίος έκανε 18 ολόκληρους μήνες για να το ολοκληρώσει.
~  Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Ζαχαρίας Ουργαντζίδης, επιπλοποιός στο επάγγελμα, και μέλος του Συλλόγου Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων, εξήγησε ότι υπήρχε ανάγκη να κατασκευαστεί ένα τέτοιο ιδιωτικό άρμα για την αναβίωση της μάχης των οχυρών του Ρούπελ.
~*  Θεσσαλονικιός Έφτιαξε μόνος του Άρμα (SKAI,18/05/18) : https://youtu.be/fdYl96Rwu48  .-
~ onalert    ,  Mε πληροφορίες από το SKAI και madata TV

***  Πάρτι παράνομων ελληνοποιήσεων με εικονικούς γάμους; Λειτουργεί η ‘ΦΑΜΠΡΙΚΑ’;..
~ Φαίνεται πως το σύμφωνο συμβίωσης και οι εικονικοί γάμοι έχουν γίνει αφορμή για να δημιουργηθεί μία φάμπρικα ελληνοποιήσεων με τη συνεργασία ‘συμμοριών’ Ρομά. Πιο συγκεκριμένα:
Όπως, ήδη από το 2017, έχει αποκαλυφθεί Ρομά, λαθρομετανάστες, συμβολαιογράφοι, δικηγόροι και δημόσιοι υπάλληλοι είχαν δημιουργήσει κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων για μετανάστες που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να λάβουν χαρτιά παραμονής.
Όπως έγραψε το 2017 η huffington post :«Η οργάνωση προχωρούσε ακόμα και σε εικονικές υιοθεσίες, αναγνωρίσεις πατρότητας και «λευκούς» πολιτικούς γάμους προκειμένου να νομιμοποιεί μετανάστες. Για να τα καταφέρουν συνεργάζονταν με Ρομά, στους οποίους έδιναν 100 ευρώ για να προχωρήσουν σε εικονικούς γάμους ή σύμφωνο συμβίωσης με κάποιον παράτυπο μετανάστη (πελάτη του κυκλώματος).
Παράλληλα, οικογένειες Ρομά έδιναν τα παιδιά τους, έναντι χαμηλών αμοιβών, για δήθεν υιοθεσίες από παράτυπους μετανάστες που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις να λάβουν τα απαραίτητα έγγραφα νομιμοποίησης στη χώρα μας. Με αυτόν τον τρόπο και άλλες «αλχημείες» κατόρθωναν να εξασφαλίζουν την νομιμοποίηση της διαμονής τους, λαμβάνοντας άδειες παραμονής και εργασίας πολιτών κράτους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ενδεικτική είναι η περίπτωση ενός υπηκόου Μπαγκλαντές, ο οποίος… υιοθέτησε 16χρονο παιδί από οικογένεια Ρομά, προβαίνοντας σε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες.»
~ Όπως έχουν αναφέρει νομικοί κύκλοι από αμέλεια στο κείμενο του νόμου δεν απαιτείται από τους συμβαλλόμενους (αυτούς που θέλουν να θεωρούνται «σύζυγοι») να προσκομίζουν άδεια γάμου που εκδίδεται σε όλες τις περιπτώσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν κάποιος έχει δικαίωμα να τελέσει γάμο, κατ’ επέκταση και σύμφωνο συμβίωσης.
Το ζήτημα που προκύπτει είναι εάν εξακολουθεί να μην υπάρχει η αυστηροποίηση των ελέγχων στις αιτήσεις για σύμφωνο συμβίωσης και κατ’ επέκταση εάν υπάρχει το ενδεχόμενο να συνεχίζουν κυκλώματα να προωθούν την παρανομία.
Παράλληλα παραμένει άγνωστο εάν έχει γίνει έλεγχος σε παλαιότερες περιπτώσεις όπου δόθηκαν τα χαρτιά.
Βλέπετε το 2017 η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις. Αν υπάρχει και τώρα είμαστε σίγουροι πως η αστυνομία θα εξαρθρώσει τους παράνομους.

*** ΞΕΣΠΑ ο αδελφός του ΗΡΩΑ, Κώστα Ηλιάκη! ΝΤΡΟΠΗ κι ΑΙΣΧΟΣ
Σαν σήμερα με έναν δολοφονικό ελιγμό ένας Τούρκος πιλότος έπεφτε πάνω στο F16 του Κώστα Ηλιάκη. Τότε η ελληνική πλευρά αποφάσισε για να μην υπάρξει κλιμάκωση να παραδώσει τον “καμικάζι” στην τουρκική πλευρά, τώρα 12 χρόνια μετά οι Τούρκοι κρατούν δυο Έλληνες στρατιωτικούς γιατί έκαναν ένα λάθος στα σύνορα και αυτό εξοργίζει τον αδελφό του ήρωα πιλότου ο οποίο χαρακτηρίζει ντροπή και αίσχος την συνέχιση της κράτησής τους.
Ο Φίλιππος Ηλιάκης, αδελφός του πιλότου που χάθηκε προστατεύοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας λέει στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος πως ήταν “επιεικώς ντροπή για το Εθνικό και Διεθνές Δίκαιο, τις υπογεγραμμένες συνθήκες και συμβάσεις τα όσα συνέβαιναν την περίοδο εκείνη στον ουρανό του Αιγαίου”.
Φάνηκε, όπως περιγράφει ότι “οι γείτονες επιδίωκαν θερμό επεισόδιο, με αποκορύφωμα τις 23 Μάη 2006, και το πέτυχαν χτυπώντας πισώπλατα τον αδελφό μου, στη διαδικασία αναγνώρισης του κατασκοπευτικού και ταυτόχρονα πολεμικού σχηματισμού τους μέσα στο FIR Αθηνών. Η αποστολή τους δεν ολοκληρώθηκε. Το τίμημα όμως για εμάς είναι βαρύ. Πολύ βαρύ”.
~ Δώδεκα χρόνια μετά και ενώ ο Τούρκος πιλότος που έπεσε με το μαχητικό του πάνω στην καλύπτρα του αεροσκάφους του Κώστα Ηλιάκη επιστράφηκε με συνοπτικές διαδικασίες στην Τουρκία ο Φίλιππος Ηλιάκης βλέπει την κράτηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών να συνεχίζεται, άνευ λόγου και σχολιάζει:
“Η ντροπή, το αίσχος συνεχίζεται και σήμερα με δυο ομήρους στρατιωτικούς για λίγα βήματα επιπλέον πάνω στο χιόνι – αν τα έκαναν – στη μεθόριο του Έβρου σε αντιδιαστολή με την παράδοση του Τούρκου πιλότου που χτύπησε τον Σμηναγό Ηλιάκη, δίχως καν να ανακριθεί για το τραγικό περιστατικό εξαιτίας του ή των εντολών που είχε προφανώς”.
newsit

***  ΤΡΟΜΟΣ στο Ντράφι και ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στην ΕΛ.ΑΣ.! Βρέθηκε άνδρας ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΣ σε οικοδομή
Τραγικό τέλος στη ζωή του φαίνεται πως έδωσε ένας άνδρας στην περιοχή Ντράφι Ραφήνας, στο εσωτερικό οικοδομής.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε απαγχονισμένος το πρωί της Τρίτης ενώ άμεσα στο σημείο κλήθηκε και μετέβη η αστυνομία η οποία κατά τις ίδιες πληροφορίες έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.
*  Τέλος, σημειώνεται πως την διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Ραφήνας.  iefimerida.gr

***  Ο καιρός ΣΉΜΕΡΑ ! Νέα ΑΥΞΗΣΗ της θερμοκρασίας
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 23-05-2018 από ΕΜΥ (emy.gr):
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΕΥΝΟΕΙΤΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΚΟΝΗΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ.
ΑΝΕΜΟΙ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΑΠΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ. ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5, ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΜΕ ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΟΙ ΟΜΒΡΟΙ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 29 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΟΙ ΟΜΒΡΟΙ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 30 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
~  ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΧΙΚΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΟΠΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ-ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΟΙ ΟΜΒΡΟΙ Η ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΕΩΣ 6 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 16 ΕΩΣ 30 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑNΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 19 ΕΩΣ 28 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑNΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5 ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 29 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Η ΜΕΓΙΣΤΗ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 29 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. ΤΟΠΙΚΟΙ ΟΜΒΡΟΙ Η ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΝΟΤΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΑΣΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 16 ΕΩΣ 27 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Δεν παίρνουν αδειοδότηση Παναθηναϊκός και Πανιώνιος Αρνητική εισήγηση για τους φακέλους των δύο ομάδων, σε ότι αφορά τα κριτήρια της UEFA
~  Αρνητική ήταν η εισήγηση της διεύθυνσης αδειοδότησης της ΕΠΟ για τον Παναθηναϊκό και για τον Πανιώνιο σε ότι αφορά τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Αυτό σημαίνει ότι οι δύο ομάδες δεν παίρνουν πράσινο φως για συμμετοχή σε διεθνείς διοργανώσεις, ενώ την Παρασκευή θα αποφασιστούν οι ποινές για τις ομάδες που δεν θα λάβουν αδειοδότηση στο ελληνικό πρωτάθλημα.Η ανακοίνωση της ΕΠΟ Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την διήμερη συνεδρίασή του εξέτασε όλους τους φακέλους των ΠΑΕ της Α’ Εθνικής Κατηγορίας (Super League) και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.Χορηγεί την άδεια συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις UEFA (άδεια UEFA) στις ΠΑΕ:ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΑΕΛ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΜΙΑ 1964
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΕΚ
ΑΠΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 1923
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΑΓΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ – ΠΑΟΚ
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΞΑΝΘΗ.Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις (άδεια UEFA) στην ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ λόγω μη εκπλήρωσης του άρθρου 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017).Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις (άδεια UEFA) στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ λόγω μη εκπλήρωσης των άρθρων 48, 49, 50 και 52 το Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017).Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις (άδεια UEFA) στην ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ λόγω μη εκπλήρωσης του άρθρου 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017).Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις (άδεια UEFA ) στην ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΣΣΙΟΠΗΣ λόγω μη εκπλήρωσης του άρθρου 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017).Κατά των ανωτέρω απορριπτικών αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας τριών ημερών από την κοινοποίησή τους.

*** Συναντήθηκαν Τσίπρας – Γιαννακόπουλος για το Athens Alive Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία του πρότζεκτ ~  Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για την υπόθεση του Athens Alive, πρότζεκτ που αφορά το ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό.
Απ’ όσα έχουν μέχρι στιγμής διαρρεύσει σχετικά με την εν λόγω συνάντηση, το κλίμα ήταν θετικό και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία του πρότζεκτ, δίχως ωστόσο να έχουν γίνει ως τώρα γνωστά περισσότερα στοιχεία,  που αφορούν κυρίως το ζήτημα του συντελεστή δόμησης.Παράλληλα, με αφορμή τη συνάντηση αυτή, παραχώρησε δηλώσεις και ο εκπρόσωπος της Red Stone (μιας εκ των τριών εταιριών που συμπεριλαμβάνεται στο fund), Μαρκ Αλεξάντερ. Ο κ. Αλεξάντερ επιβεβαίωσε, λοιπόν, πως η συνομιλία με τον πρωθυπουργό της χώρας έγινε σε πολύ καλό κλίμα και πως τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν καλά σε ότι αφορά την εξέλιξη και την υλοποίηση του Athens Alive. Ωστόσο ξεκαθάρισε πως μέχρι την οριστική συμφωνία υπάρχει πολύ δουλειά ακόμη που πρέπει να γίνει, προσθέτοντας όμως πως η κατάσταση βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση.

***  Αποσύρθηκε από τη διαιτησία ο Δημήτρης Θάνος Δεύτερος μετά τον Γιώργο Καλφόγλου
~  Την αρχή έκανε ο Γιώργος Καλφόγλου και την Τρίτη ακολούθησε ο Δημήτρης Θάνος, ο οποίος ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί από τη διαιτησία.
«Νομοτελειακά όλα κάποτε αρχίζουν και τελειώνουν! Ευχαριστώ το ποδόσφαιρο που με έκανε γνωστό! Σας ευχαριστώ όλους που παίξαμε μαζί! Ευχαριστώ το ποδόσφαιρο, του χρωστάω πολλά!Σταματάω αγωνιστικά την διαιτησία και θα ασχοληθώ όπου μου ζητηθεί!», ανέφερε στο λογαριασμό του στο Facebook ο διαιτητής από την Ένωση Γρεβενών. Τελευταίος αγώνας του Θάνου στο εφετινό πρωτάθλημα ήταν το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (3-0), την 26η αγωνιστική.

*** Στο ποδόσφαιρο της ΕΠΣ Μεσσηνίας οι πρωταθλητές στην Α΄  Κατηγορία :


 
 

 
***

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΊΟΥ  2018 :
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη 1  Μαΐου  2018 . ~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ σε όλους μας !ΟΜΟΡΦΗ και χαρούμενη Πρωτομαγιά ! :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/04/arfara-news_30.html  .-                                  

~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 02  Μαΐου 2018
: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/05/news.html  .-                      

~ * Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NWES στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 03  Μαΐου  2018   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/05/nwes.html  .-                                                                                                            
~** Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NWES στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 03  Μαΐου  2018   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/05/nwes.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Παρασκευή  04  Μαΐου 2018   
http://snsarfara.blogspot.gr/2018/05/arfara-news.html .   -
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .-Σάββατο 05  Μαΐου  2018    
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/05/news.html .-   
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  06  Μαΐου  2018 
  

 http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/05/news.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 07 Μαΐου  2018
:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/05/news.html   -            

1~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Τρίτη  08  Μαΐου  2018 :
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/05/arfara-news.html  .-                                                                                                                     
2~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Τετάρτη  09 Μαΐου 2018   :    http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/05/news.html .-
3 ~* Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας , Τετάρτη 09 Μαΐου 2018 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018-09-2018.html .- 
4~* Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας ,
Πέμπτη  10  Μαΐου  2018  :

 http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/2018-10-2018.html  .-
5 ~*  Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας . Παρασκευή  11Μαϊου 2018 :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018.html  .-    
6~~* Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας .
 
Σάββατο 12 Μαΐου 2018     http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018_11.html .

7~ Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας .
 Κυριακή  13  Μαΐου  2018
: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/2018.html .-  

8~ Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας .Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018_14.html .-
9~  Εφημερίδα Αρφαρά  2018  , Τα  Νέα μας .Τετάρτη  16 Μαΐου 2018   :     http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018_16.html .-
10~  Εφημερίδα μας Αρφαρα , Τα  Νέα μας .Πέμπτη 17 Μαΐου  2018  :
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/blog-post.html .-  
11~  Εφημερίδα Αρφαρά  Τα  Νέα μας .Παρασκευή 18 Μαϊου 2018 :
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post.html .- 
12~   Εφημερίδα Αρφαρά , Τα Νέα μας .
Κυριακή 20  Μαΐου 2018
:

 http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post_20.html  .-  
13~  Εφημερίδα Αρφαρά , Τα  Νέα μας .
Δευτέρα 21  Μαΐου  2018
 :

http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/blog-post_21.html .-   
14~ Εφημερίδα Αρφαρά , Τα Νέα μας .Τρίτη 22 Μαΐου 2018    
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/blog-post_21.html
15~ Εφημερίδα Αρφαρα , Τα Νέα μας .
Τετάρτη 23 Μαΐου 2018
:

http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/blog-post_23.html .-           
16~

1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6415  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3917   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =     4013  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  14. 345   βίντεο   .-  
 

1~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ 
2~  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .-
3~ https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS     https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων   
4~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.
5~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .-                                                                                                        
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου