ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 01 Ιουλίου 2012

Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα  Κυριακή 01  Ιουλίου  2012   :
Το ποντικάκι μας στο αγιάζι της ενημέρωσης !
Σας λέει ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !!!!

~**    Καλό μήνα με υγεία και δημιουργικότητα!!! Για όλους μας ……..
~**...“η απραξία και η αβουλία μπρος σε ωμές παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων είναι η νάρκη των εθνών, που μπορεί από στιγμή σε στιγμή να εκραγεί και να τινάξει συθέμελα τα έθνη στον αέρα”... Σαράντος Καργάκος, Ιστορικός/Συγγραφέας
*** ΑΘΛΗΤΙΚΑ  γιά σήμερα  Κυριακή 01  Ιουλίου  2012 :
~* Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ στις μεταγραφές  κοντά στην απόκτιση Αντρέϊ  Φίγκο και  Σισόκο , επιλογές του Φερρέϊρα .-
** Στο Ερωπαϊκό πρωτάθλημα Στίβου χθές :
~* Η  ΝΙΚΟΛ  ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ   Χάλκινο  μετάλλιο  στο Άλμα επί κοντώ με  επίδοση στα  4 μέτρα και  60  εκατοστά  στην 3ης προσπάθεια .-
** ΤΕΛΙΚΟΣ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ  εθνικών Ευρωπαϊκών ομάδων στο ποδόσφαιρο  : Στο  Κίεβο  της  Ουκρανίας !
*** ΙΣΠΑΝΙΑ  -  ΙΤΑΛΙΑ  4-0   , (2-0) .-
*  Γκολ: 14' Σίλβα, 42' Άλμπα 84΄ Τόρρες 88΄ Μάτα ,
- Κίτρινες: Πικέ - Μπαρτζάλι, { από 62΄ η Ιταλία με δέκα  λόγω τραυματισμού του  Μόντα }
-Κόκκινες:
~* Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε):
Κασίγιας, Αρμπελόα, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Άλμπα, Μπούσκετς, Τσάμπι Αλόνσο, Σίλβα, Τσάβι, Ινιέστα, Φερνάντο Τόρες(Φαμπεγρας).
~ Στον πάγκο βρίσκονται οι: Βαλντέζ, Ρέινα, Ραούλ Αλμπιόλ, Χάβι Μαρτίνεθ, Χουανφράν, Καθόρλα, Χεσούς Νάβας, Πέδρο, Γιορέντε, Τόρες, Μάτα, Νεγρέδο.
~* Ιταλία (Τσέζαρε Πραντέλι):
Μπουφόν, Αμπάτε, Μπονούτσι, Μπαρτζάλι, Κιελίνι (21 λ.τ. Μπατζαρέτι), Πίρλο, Ντε Ρόσι, Μαρκίζιο, Κασάνο (46' , Ντι Νατάλε), Μοντολίβο, Μπαλοτέλι.
~ Στον πάγκο βρίσκονται οι:
Σιρίγκου, Ντε Σάνκτις, Μάτζιο, Ογκμπόνα, Τιάγκο, Τζιακερίνι, Ντιαμάτι, Μπορίνι, Τζιοβίνκο, Νοτσερίνο.
** Διαιτητής: Πέδρο Προένσα

~** Η  ΙΣΠΑΝΙΑ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ  ΕΥΡΩΠΗΣ  στο  ποδόσφαιρο για το  2012 !!!!!
*Οι «φούριας ρόχας» έχουν κατακτήσει τις δύο τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις (σ.σ.: Euro 2008, Mουντιάλ 2010) και, αν καταφέρουν να νικήσουν τους «ατζούρι» απόψε και κατακτήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο, θα γίνουν η πρώτη ομάδα που επιτυγχάνει κάτι τέτοιο.

*Οι δύο ομάδες δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα στον τελικό και ως εκ τούτου οι Ντελ Μπόσκε και Πραντέλι είχαν τη δυνατότητα να παρατάξουν τις καλύτερες δυνατές ενδεκάδες.

*Όσον αφορά στην προϊστορία των δύο φιναλίστ, αυτός είναι ο 31ος μεταξύ τους αγώνας, με τους Ιταλούς να μετρούν 10 νίκες, 12 ισοπαλίες και 8 ήττες.

*Η πιο πρόσφατη αναμέτρηση των δύο ομάδων ήταν το παιχνίδι για τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, το οποίο είχε λήξει ισόπαλο 1-1, ωστόσο προκρίθηκαν οι Ισπανοί στα πέναλτι με 4-2.

*Η Ιταλία συμμετέχει για τρίτη φορά σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (1968, 2000, 2012) και μάλιστα στην πρώτη συμμετοχή κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο, κάτι που δεν συνέβη τη δεύτερη φορά.

*Οι «φούριας ρόχας» δίνουν το «παρών» σε τελικό του Euro για τέταρτη φορά (1964, 1984, 2008), έχοντας χάσει σε αυτόν του 1984.
~** Aπίστευτο: Οι ληστές επέστρεψαν τον πίνακα του Νταλί:

~ Οι ληστές επέστρεψαν τον κλεμμένο από γκαλερί της Νέας Υόρκης πίνακα του Σαλβαντόρ Νταλί.
* Ο πίνακας «Δον Χουάν Τενόριο», αξίας 150.000 δολαρίων, εκλάπη την περασμένη εβδομάδα και εστάλη πίσω ταχυδρομικώς. Το δέμα έφθασε στις ΗΠΑ από την Ευρώπη και πάνω του είχαν γραφτεί ανύπαρκτα όνομα και διεύθυνση. Κατά τη γνώμη της αστυνομίας, η προσοχή των ΜΜΕ στην κλοπή του πίνακα περιόρισε σημαντικά τις δυνατότητες των ληστών να τον πουλήσουν στη μαύρη αγορά, γι’ αυτό και απλώς αποφάσισαν να τον επιστρέψουν.
~** Κομμένα τα μακροβούτια στον Τάμεση :
~ Οι λιμενικές Αρχές του Λονδίνου αποφάσισαν να απαγορεύσουν την κολύμβηση στον Τάμεση, κρίνοντας ότι τα νερά του ποταμού είναι πολύ επικίνδυνα για τους κολυμβητές.
Τον τελευταίο καιρό, όλο και περισσότερα άτομα κολυμπούν στο ποτάμι που διασχίζει τοΛονδίνο.
Πηγή έμπνευσης ήταν ο κωμικός David Walliams, ο οποίος πέρυσι κολύμπησε κατά μήκος ολόκληρου του Τάμεση, για να μαζέψει χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό.
Σύμφωνα με τις λιμενικές Αρχές, τα νερά του ποταμού είναι πολύ επικίνδυνα, με πολλά ρεύματα, δίνες, αλλά και πολλά διερχόμενα σκάφη που μπορεί να παρασύρουν τους κολυμβητές.
Η απαγόρευση ισχύει από αύριο και εφεξής, οι κολυμβητές θα πρέπει να έχουν έγγραφη άδεια για να κολυμπήσουν

~** ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΕΧΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ HARRY POTTER???ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ!!:

~ Πώς ήταν νέος όταν σπούδαζε ο Αντώνης Σαμαράς; Δείτε τον πρωθυπουργό ίδιο με τον Harry Potter.
Ο Αντώνης Σαμαράς γεννήθηκε στις 23 Μαΐου το 1951 στην Αθήνα.
Το 1970 ο Αντώνης Σαμαράς αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών. Έκανε τις προπτυχιακές του σπουδές στα Οικονομικά στο Κολλέγιο Άμχερστ των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου σπούδαζε
                                                         
την ίδια περίοδο και ο Γιώργος Παπανδρέου, με τον οποίο ήταν και συγκάτοικοι. Παράλληλα με τις σπουδές εργαζόταν σε Ελληνοαμερικάνικο εστιατόριο.
Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε μεταπτυχιακό Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.
Νέος ο Αντώνης Σαμαράς όταν σπούδαζε ακόμη είναι αγνώριστος με τον νυν πρωθυπουργό της χώρας μας, θα λέγαμε ότι μοιάζει περισσότερο με τον Harry Potter.
Δείτε δεξιά την συλλεκτική φωτογραφία του Αντώνη Σαμαρά νέο ακόμη όπου ήταν ίδιος με τον Harry Potter.Δείτε εδώ τον τύπο που έβαλαν να το παίξει πρωθυπουργός της Ελλάδας!!Ο Xarry τον έπαιξε καλά τον ρόλο του ο Σαμαράς δύσκολο το βλέπω να παίξει τον ρόλο του πρωθυπουργού!!


~**Το βόρειο σέλας φαίνεται μόνο στο βόρειο πόλο;  :
~  Ο όρος πολικό σέλας περιλαμβάνει το βόρειο και το νότιο σέλας. Φαίνονται συχνά στα βορειότερα και στα νοτιότερα μέρη του πλανήτη, κάπου 70-80 μοίρες βόρεια και νότια από τον ισημερινό αντίστοιχα, δηλαδή στον Καναδά, τη Γροιλανδία, τη Ρωσία, την Ανταρκτική και τη βόρεια Σκανδιναβία, ενώ εκτείνεται και σε μικρότερα γεωγραφικά πλάτη κατά τη διάρκεια των γεωμαγνητικών καταιγίδων.
Το πολικό σέλας δημιουργείται όταν τα φορτισμένα σωματίδια του ηλιακού ανέμου συλλαμβάνονται από το μαγνητικό πεδίο της Γης και επιταχύνονται προς τους μαγνητικούς πόλους του πλανήτη μας, όπου και συγκρούονται με τα άτομα και τα μόρια των ανώτερων στρωμάτων της ατμόσφαιρας.
Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με τα ηλεκτρόνια του ηλιακού ανέμου, τα άτομα στην ατμόσφαιρα «διεγείρονται». Στη συνέχεια επανέρχονται στην προηγούμενη κατάστασή τους, εκβάλλοντας την περίσσεια ενέργειας με τη μορφή φωτονίων. Ανάλογα με το ύψος στο οποίο γίνεται η σύγκρουση και με το είδος του ατόμου ή του μορίου που συγκρούεται με κάποιο από τα ηλεκτρόνια του ηλιακού ανέμου εκπέμπονται φωτόνια που αντιστοιχούν σε διαφορετικά χρώματα.
Όταν είναι ισχυρή η δραστηριότητα αυτή, για παράδειγμα στη διάρκεια μιας ηλιακής καταιγίδας, το βόρειο σέλας μεγαλώνει και φαίνεται και στα νοτιότερα μέρη της Σκανδιναβίας, και σε ορισμένες ακραίες περιπτώσεις φαίνεται στην Κεντρική Ευρώπη και στις ΗΠΑ. ΠΗΓΗ
: science illustrated.gr  , and http://pantherfoot.blogspot.gr/2012/06/blog-post_3237.html .-
~*Aγαπητοί Φίλοι,
‘Εχει μέλλον ο Ελληνισμός; Θα
επιβιώση ο Ελληνισμός; Θέλουμε να επιβιώσουμε ως λαός ως 'Ελληνες; -πληκτρολογειστε-http://ellinikotitaellinismoshellenism.blogspot.com/ η πληκτρολογειστε- Aristotellis Alexandridisη πληκτρολογειστε- Ellinikotita Ellinismos Hellenism/Greece
Dear Friends,
I am sending you my views and thoughts regarding some interesting aspects of today’s mainstream thoughts on Hellenism. Is there a future for Hellenism? Will Hellenism Survive? Do we want to survive as a Hellenic people – So if you wish please visit:-
http://ellinikotitaellinismoshellenism.blogspot.com/ or GOOGLE “Aristotellis Alexandridis”
or GOOGLE Ellinikotita Ellinismos Hellenism/GREECE
Regards
Aristotellis

~**ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Οι εσωτερικοί συμβολισμοί και οι ουσιώδεις όψεις των Θεών και των ηρώων, καθώς και οι μεταξύ τους μυστικοί δεσμοί που διέπουν τον ανθρώπινο και κοσμικό βίο θα αναλυθούν συν τω χρόνω. Στο παρόν γίνεται απλά μία μικρή και εξαιρετικά συνοπτική αναφορά, που δεν εμπεριέχει στοιχεία επί της ουσίας θεολογικά.
ΟΙ 12 ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ
Έξι Θεοί:  Ζευς ,  Ποσειδών ,  Απόλλων  ,  Ήφαιστος ,  Άρης  ,  Ερμής  ,
Έξι Θεές: Ήρα  , Εστία ,  Δήμητρα , Αθηνά , Άρτεμις  , Αφροδίτη
Ο Ζευς, γιος του Κρόνου και της Ρέας, είναι η ίδια η ζωή, η ζεύ-ξις και η διαίρεσις (Ζευς - Διός) απάντων εντός του παντός, προς δημιουργίαν αυτού τούτου του παντός. Γι’ αυτό ο Ζευς είναι ύπατος όλων (ουδέν υφίσταται άνευ της ζωής και δεν υποκρύπτεται εδώ καμία έννοια “αφέντη”), είναι ο πατήρ Θεών και ανθρώπων (αφού το παν γεννάται χάριν της ζωής και εξαιτίας αυτής), ενώ ο Δίας εμφανίζεται από αρχαιοτάτων χρόνων και με τη θηλυκή του όψη, ως Διώνη (π. Χ. στη Δωδώνη, όπου τα δύο Δ εντός της λέξης μάς δεικνύουν αυτήν ακριβώς τη διπλή φύση του Θεού). Σε αντίθεση με τις Μονοθεϊστικές θρησκείες, η ελληνική θρησκεία όχι μόνο δεν εκδιώκει το θηλυκό στοιχείο από το πάνθεόν της, αλλά το θεωρεί ισότιμο και ισοβαρές ως προς την ιερότητά του. Άλλωστε, η απεμπόλιση του θηλυκού αποτελεί διαστροφή και ασέβεια έναντι της φύσεως, εφόσον το θήλυ αποτελεί το ήμισυ αυτής.
Ο Ποσειδών, αδελφός του Διός, είναι ο άναξ του υγρού στοιχείου και κατά συνέπειαν ο άρχων της θάλασσας, αλλά και ο κοσμοσείστης και ο γαιήοχος, αυτός που κρατά, αλλά και ταράσσει τη γη. Στον άνθρωπο είναι απόλυτος κυρίαρχος, από τη στιγμή που εφορεύει τον συναισθηματικό (υγρό και ασταθή) κόσμο μας. Ας μην ξεχνάμε ότι το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κατά 70% από νερό. Το όνομά του, όπως διαβάζουμε και στον πλατωνικό διάλογο “Κρατύλο”, σημαίνει: “αυτός που δένει τα πόδια”. Και πράγματι, είναι αρκετά δύσκολο να προχωρήσεις μέσα στο νερό και μάλιστα όταν αυτό είναι ταραγμένο. Το ίδιο, όμως, συμβαίνει και με το συναίσθημα, που στην κυριολεξία κρατά δέσμιο τον άνθρωπο.
Ο Απόλλων, γιος του Διός και της Λητούς, είναι το φως εντός του κόσμου. Όπου υπάρχει φως, εκεί ανευρίσκεται η απολλώνια επενέργεια. Το φως είναι αυτό που κρατά εναρμονισμένο το παν, ο σύνδεσμος πολλών πόλων (α-πολ-λών), γι΄ αυτό ο Απόλλων -ή Φοίβος: φωτεινός, λαμπρός- είναι ο Ήλιος, αλλά και τ’ άστρα. Γι’ αυτό είναι επίσης ο Θεός της αρμονίας, αλλά και της υγείας, που είναι αποτέλεσμα εσωτερικής αρμονίας ψυχής και σώματος, ενώ είναι ακόμη Θεός της μαντικής, αφού το φως όλα τα αποκαλύπτει, καθώς και Θεός καθαρτήριος, αφού ό,τι σάπιο, σκοτεινό, μιαρό και άρρωστο εξαγνίζεται με το φως. Είναι τέλος Θεός της Μουσικής, καθότι εναρμόνιος, και Μουσαγέτης, οδηγός των Μουσών.
Αν ο Απόλλων είναι το φως, δηλαδή το ουράνιο, το αείζωον πυρ, ο Ήφαιστος, ο γιος του υψίστου Διός και της παμβασίλειας Ήρας (ή κατ’ άλλους παρθενογένεση της Ήρας αποκλειστικά), είναι το γηγενές πυρ, το πυρ εντός του κόσμου, ο φαέως ίστωρ, ο ιστορητής, ο γνώστης του φωτός. Είναι ο άρχων των ηφαιστείων, των μετάλλων και των εφαρμοσμένων τεχνών, ο εφευρέτης, ο επινοητικός νους, που μαζί με την Αθηνά, “χτίζουν” τον ανθρώπινο πολιτισμό. Είναι ο μόνος Θεός που έχει ελάττωμα, καθώς είναι χωλός (κουτσός), συμβολισμός που εκτός των άλλων υποδηλώνει ότι καμία ανθρώπινη επινόηση δεν μπορεί ποτέ να είναι τέλεια και κάπου πάντα θα “χωλαίνει”.
Αδελφός του Ηφαίστου είναι ο Άρης, ενώ ορισμένοι αρχαίοι συγγραφείς θεωρούν αυτόν και όχι τον Ήφαιστο παρθενογένεση της Ήρας. Άλλωστε, το όνομά του είναι το όνομα της μητέρας του αν αυτό διαβαστεί αντίστροφα. Στοιχείο του είναι ο αήρ, αφού η ίδια η πνοή του παντός, το πνεύμα, είναι η μητέρα του η Ήρα. Είναι ο Θεός του πολέμου, του ανθρώπινου ορμεμφύτου και θυμικού και παρότι η πολεμική του δεινότητα τρομάζει, μέσω του Άρεως, της αντίθεσης δηλαδή, επιτυγχάνεται πάντα η πρόοδος στο μεταβλητό κόσμο στον οποίο ζούμε.
Ο Ερμής, ο γιος του Διός και της Μαίας, είναι ο αγγελιοφόρος των Θεών. Είναι από τους ελάχιστους Θεούς που κινούνται σε όλους τους κόσμους -σε όλες τις διαστάσεις, όπως θα λέγαμε σήμερα- τον ουράνιο, το γήινο και τον κάτω κόσμο, γι’ αυτό και είναι επίσης ψυχοπομπός, οδηγεί τις ψυχές μετά το θάνατο στον Άδη. Είναι ο κατεξοχήν Θεός της ανθρώπινης επικοινωνίας, σχέσης και συναλλαγής, γι’ αυτό και είναι αφενός λόγιος / ρήτωρ / διδάσκαλος (ερμητική φιλοσοφία) και αφετέρου Θεός του εμπορίου, αλλά και των ταξιδιών και των μετακινήσεων εν γένει.
Η Ήρα, αδελφή και σύζυγος του Διός -και θα έρθει η ώρα που θα αναλύσουμε αυτές τις σχέσεις, γιατί εδώ βεβαίως δε μιλάμε για ανθρώπους, αλλά για έννοες πεμπτουσίες και δυνάμεις του παντός- είναι η βασίλισσα του Ολύμπου, Θεά της ευπορίας, της ευημερίας και του πλούτου, προστάτις του γάμου και των νυμφευμένων γυναικών, αλλά και άνασσα του όμβρου, της βροχής και της δροσιάς στον κόσμο μέσα από τις εναέριες πνοές στις οποίες εφορεύει. Εκτός από τον Ήφαιστο και τον Άρη, παιδιά της είναι η Ίρις, επίσης αγγελιοφόρος των Θεών όπως ο Ερμής (η οποία εμφανίζεται στο φυσικό κόσμο “εναερίως” με το ουράνιο τόξο), η Ήβη, οινοχόος στο τραπέζι των Θεών μαζί με τον Γανυμήδη και Θεά της αιώνιας νιότης και η Ειλείθυια, επίκουρος Θεά των τοκετών.
Η Εστία, αδελφή του Διός και της Ήρας, μία εκ των τριών παρθένων Θεαινών μαζί με την Αθηνά και την Αρτέμιδα, είναι η προστάτις του οίκου, της οικογένειας, αλλά και της πόλεως και του οικοσυστήματος. Είναι ο πύρινος ιστός που συνδέει το παν και το κρατά σε ενότητα, προστατεύει το περιβάλλον και αποτελεί το έδρανο Θεών και θνητών εντός του κόσμου. Είναι επίσης το πυρ εντός του οίκου, εντός του ανθρώπινου Πολιτισμού, που διατηρεί άσβεστη αυτήν ακριβώς τη φλόγα του Πολιτισμού.
Η Δήμητρα, επίσης αδελφή του Διός και της Ήρας, είναι η Θεά της γεωργίας αλλά και της καλλιέργειας εν γένει. Είναι η μάνα γη, η Διός μήτρα, η μήτρα της ίδιας της ζωής, που έδωσε το στάχυ και τον άρτο στους ανθρώπους, όπως ο Διόνυσος έδωσε την άμπελο. Από τον Δία γέννησε την Περσεφόνη, την οποία έκλεψε ο Πλούτων, ο έτερος αδελφός της, και την έκανε βασίλισσα του Άδη. Το θείον αυτό δράμα αποτελεί το βασικό μύθο των σπουδαιοτέρων Μυστηρίων που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, των Ελευσινίων Μυστηρίων, τα οποία δίδαξε η ίδια η Δήμητρα στους ανθρώπους.
Η Αθηνά, ο Θείος Νους, είναι παρθενογένεση του Διός, αφού βγήκε από την κεφαλή του Θεού, όταν εκείνος κατάπιε την Μήτιν (τη γνώση). Ο νους γεννάται, λοιπόν, μόνο αφού αφομοιώσουμε τη γνώση… Η Αθηνά είναι η Θεά της σοφίας και των υψηλών τεχνών, των γραμμάτων, αλλά και της στρατηγικής, της πολεμικής άμυνας επί δικαίω. Είναι η κατεξοχήν προστάτις των νέων, αλλά και των πόλεων από τους φαύλους εχθρούς, ενώ η πλήρης έκφρασή της εντός του ανθρώπου ενσαρκώνεται στη λογική, στον ορθό λόγο.
Η Άρτεμις, αδελφή του Απόλλωνος, είναι το φως μέσα στη νύχτα, που στον γήινο ουρανό εκφράζεται με το φως της Σελήνης. Είναι η παρθένος Θεά του κυνηγιού, η ίδια μας η επιβίωση (άρτος ειμί / είμαι η τροφή, όπως δηλώνει το όνομά της), αλλά και η Θεά της αδέσμευτης γυναικείας φύσης, η προστάτις των μικρών παιδιών (κουροτρόφος), επίκουρος των γυναικών κατά τον τοκετό και βοηθός των ανθρώπων για προστασία απέναντι σε οποιαδήποτε κακή επιρροή και ενέργεια.
Η Αφροδίτη, τέλος, γεννημένη από το αίμα του Ουρανού που πέφτει στο κύμα και αναδυομένη από τους αφρούς της θάλασσας, όπως υποδηλοί και το όνομά της, είναι η μητέρα του Έρωτα, η κατεξοχήν Θεά του κάλλους, της ομορφιάς και της τελειότητας της μορφής, το ίδιο το αίτιο της διαιώνισης των ειδών.
Εκτός των Ολυμπίων, Θεοί μας είναι και πλήθος άλλοι, όπως ο Διόνυσος, ο Πάνας, η Θέμις, η Νέμεσις, η Εκάτη, οι Χάριτες, οι Μούσες, ο Ασκληπιός κ.λ.π. Τέλος, οι ήρωες είναι κι αυτοί άξιοι τιμής ως θεωθέντες, όπως είναι π.χ. ο Ηρακλής και ο Ωρίων. Άξιοι θρησκευτικής τιμής είναι όμως και αρκετές γνωστές ιστορικές προσωπικότητες, όπως ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Απολλώνιος ο Τυαννεύς κ.ά.

~**ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ

Η Ελληνική Εθνική Θρησκεία είναι:
Αυτόχθων: Διότι αυτή διεμορφώθη θεολογικώς και λατρευτικώς «φυσικώ τω τρόπω» μέσα από τις χιλιετίες στον πολύ συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο, όπου έζησε και μεγαλούργησε το ελεύθερο Ελληνικό Έθνος, όντας μία ιδιαίτερη και μοναδική Θρησκεία, σύμφυτος με όλα τα στοιχεία της Ελληνικότητος και απολύτως σύμφωνη με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της πατρίδος και μητρίδος γής των Ελλήνων, καθώς και με την ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία των ανθρώπων που την κατοίκησαν, δηλαδή των Ελλήνων.
Φυσική: Διότι δεν έχει ιδρυθεί υπό ενός ανθρώπου αλλ’ αντιθέτως η Θεολογία και η Λατρευτική της διεμορφώθησαν «φυσικώ τω τρόπω» και λογικώς, διά μέσου πολλών χιλιετιών συστηματικής παρατηρήσεως του Κόσμου και συνεχούς εξασκήσεως στην εγγύτητα προς τους Θεούς υπό αμετρήτων πνευματικών και καλλιεργημένων ανθρώπων, υψηλοτάτου διανοητικού επιπέδου, αφού άλλωστε εκείνοι και μόνον εκείνοι εθεμελίωσαν και ανέπτυξαν το Ελληνικό πολιτισμικό θαύμα. Ως τέτοια, δηλαδή Φυσική, η Ελληνική Εθνική Θρησκεία εσεβάσθη πάντοτε και εξακολουθεί να σέβεται όλες τις προγενέστερες παραδόσεις, πεποιθήσεις και πρακτικές αυτής, πλην όμως, χωρίς να είναι αιχμάλωτος «ορθοδοξιών» και «ιερών γραφών», παραμένει αυτή δυναμική και εξελισσομένη και ποτέ δεν ευρίσκεται εις αναντιστοιχία προς το εκάστοτε ηθικό, γνωστικό και εν γένει πολιτισμικό περιβάλλον των θρησκευτών της.
Προαιώνια: Διότι η λατρεία αυτής ασκείται από αρχαιοτάτων χρόνων, οι οποίοι χάνονται στην αχλύ της απωτάτης προϊστορίας, έως και σήμερα και συνεπώς είναι αρχαιοτέρα από κάθε άλλη «γνωστή» ή μη γνωστή Θρησκεία της πατρίδος μας.
Οργανική: Διότι αυτή δεν αποτελεί διαχωρισμένη Θρησκεία, ούτε υπηρετείται από επαγγελματικό ιερατείο, αλλά από αρχαιοτάτων χρόνων έως και σήμερον, αποτελεί απλό οργανικό τμήμα της όλης πολιτικής και πολιτισμικής υποστάσεως των κοινοτήτων των Ελλήνων Εθνικών. Η Ελληνική Εθνική Θρησκεία είναι παρούσα στην Φιλοσοφία, την Τέχνη, το Θέατρο, την Μουσική, την Όρχηση ή σε αυτή την ίδια την πολιτική και κοινωνική καθημερινή Πράξη («Έθος»), τα οποία στο σύνολο αποτελούν αυτό που αποκαλούμε Παράδοση.
Πολυθεϊστική: Διότι δέχεται τον φυσικό νόμο της υποχρεωτικής πολλαπλότητος τού Είναι. Ο «αναδυθείς αφ’ εαυτού» Κόσμος αποτελεί την μόνη υπαρκτή πραγματικότητα, το Όντως Ον. Το (όποιο) δημιουργικό αίτιο βρίσκεται εντός του Κόσμου, οι δε Θεοί, όντα και όχι πρόσωπα, αποτελούν αθάνατα οργανικά τμήματα αυτού, με αποστολή τους την διατήρηση της θαυμαστής του ευταξίας.
Ιστορικώς και κοινωνικώς γνωστή: Διότι ως το κυριότερο συστατικό του αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, είναι με την αρχαία επίσημη πολιτειακή μορφή της, γνωστή σε κάθε πεπαιδευμένο άνθρωπο της γης, το ίδιο και με την σημερινή της μορφή τουλάχιστον σε όλους τους ασχολούμενος με τα πολιτισμικά και θρησκευτικά πράγματα μετά την δημόσια επανεμφάνισή της, ως έχουσα φανερά τα νομιζόμενα («δόγματα») αυτής, καθώς και εκθέτουσα δημοσίως την λατρεία και τα διδάγματα της, για δε την διάδοσή της δεν χρησιμοποιεί μέσα ανελεύθερα και μάλιστα αντίθετα προς το ελεύθερο πνεύμα της ανεξιθρησκίας.
Ζώσα: Διότι παρά τους εξοντωτικούς διωγμούς που υπέστη, με αποτέλεσμα να περάσει σε υποχρεωτικό καθεστώς αφανείας, σε χρονικά σημεία διαφορετικά ανά περιοχή, κυρίως ανάμεσα στον 5ο και τον 10ο αιώνα μετά την απαρχή της χριστιανικής χρονολογήσεως, πάντοτε απέδειξε έκτοτε, αυτήν την διαχρονική και ιστορικώς τεκμηριωμένη συνεχή ύπαρξή της κάθε φορά, που οι γενικότερες συνθήκες επέτρεψαν την δημοσία έκφραση αυτής.
Εθνική: Διότι αναγνωρίζει το δικό της ιδιαίτερο Εθνικό Πάνθεον και το δικό της ιδιαίτερο σώμα κοσμογονικών αφηγήσεων, αντανακλά δε αποκλειστικώς την Κοσμοαντίληψη, τον Τρόπο και την Παράδοση του Έθνους των Ελλήνων από τη απώτατη αρχαιότητα έως την εποχή που αυτό υπέστη διωγμούς από την ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία.
(Πηγή: Το Υπόμνημα των Ελλήνων Εθνικών προς την Ελληνική Πολιτεία για την θεσμική αναγνώριση της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας)

~** The Real Ten Commandments
OF THE Hellenic National Religion & Honour
Υποβλήθηκε από skai101 στις Πέμ, 23/04/2009 - 22:12.
I keep hearing this chant, variously phrased: "The Ten Commandments are the foundation of Western morality and the American Constitution and government." In saying this, people are essentially crediting Moses with the invention of ethics, democracy and civil rights, a claim that is of course absurd. But its absurdity is eclipsed by its injustice, for there is another lawmaker who is far more important to us, whose ideas and actions lie far more at the foundation of American government, and whose own Ten Commandments were distributed at large and influencing the greatest civilizations of the West--Greece and Rome--for well over half a millennia before the laws of Moses were anything near a universal social influence. In fact, by the time the Ten Commandments of Moses had any real chance of being the foundation of anything in Western society, democracy and civil rights had all but died out, never to rise again until the ideals of our true hero, the real man to whom we owe all reverence, were rediscovered and implemented in what we now call "modern democratic principles." The man I am talking about is Solon the Athenian. Solon was born, we believe, around 638 B.C.E., and lived until approximately 558, but the date in his life of greatest importance to us is the year he was elected to create a constitution for Athens, 594 B.C.E. How important is this man? Let's examine what we owe to him, in comparison with the legendary author (or at last, in legend, the transmitter) of the Judeo-Christian Ten Commandments. Solon is the founder of Western democracy and the first man in history to articulate ideas of equal rights for all citizens, and though he did not go nearly as far in the latter as we have come today, Moses can claim no connection to either. Solon was the first man in Western history to publicly record a civil constitution in writing. No one in Hebrew history did anything of the kind, least of all Moses. Solon advocated not only the right but even the duty of every citizen to bear arms in the defense of the state--to him we owe the 2nd Amendment. Nothing about that is to be found in the Ten Commandments of Moses. Solon set up laws defending the principles and importance of private property, state encouragement of economic trades and crafts, and a strong middle class--the ideals which lie at the heart of American prosperity, yet which cannot be credited at all to Moses. Solon is the first man in history to eliminate birth as a basis for government office, and to create democratic assemblies open to all male citizens, such that no law could be passed without the majority vote of all. The notion of letting women into full political rights would not arise in any culture until that of modern Europe, but democracy never gets a single word in the Bible. Solon invented the right of appeal and trial by jury, whereby an assembly of citizens chosen at random, without regard for office or wealth or birth, gave all legal verdicts. Moses can claim nothing as fundamental as these developments, which are absolutely essential to modern society. The concept of taking a government official to court for malfeasance we owe to Solon. We read nothing of the kind about Moses. The idea of allowing foreigners who have mastered a useful trade to immigrate and become citizens is also an original invention of Solon--indeed, the modern concept of citizenship itself is largely indebted to him. There is nothing like this in the Bible. And like our own George Washington, Solon declined the offer to become ruler in his country, giving it a Constitution instead--unlike Moses who gave laws yet continued to reign. And Solon's selfless creation of the Athenian constitution set the course which led to the rise of the first universal democracy in the United States, and it was to Solon's Athens, not the Bible, that our Founding Fathers looked for guidance in constructing a new State. Moses can claim no responsibility for this. If we had Solon and no Moses, we would very likely still be where we are today. But if we had Moses and no Solon, democracy might never have existed at all. So much for being the impetus behind our Constitution. The Ten Commandments of Moses have no connection with that, while the Constitution of Solon has everything to do with it. But what about ethics? Let us examine the Ten Commandments offered by each of these men and compare their worth and significance to Western society. Of course, neither man's list was unique to him--Moses was merely borrowing ideas that had already been chiseled in stone centuries before by Hammurabi, King of Babylon (and unlike the supposed tablets of Moses, the Stone of Hammurabi still exists and is on display in the Louvre). Likewise, Solon's Ten Ethical Dicta were a reflection and refinement of wisdom that was already ancient in his day. And in both cases the association of these men with their moral precepts is as likely legend as fact, but the existence and reverence for their sayings in their respective cultures was still real--and we can ask three questions: Which list of Ten Commandments lies more at the heart of modern Western moral ideals? Which contains concepts that are more responsible for our current social success and humanity? And which is more profound and more fitting for a free society? The Ten Commandments of Moses (Deuteronomy 5:6-21, Exodus 20:3-16) run as follows--and I am even going out of my way to leave out the bounteous and blatantly-religious language that actually surrounds them in the original text, as well as the tacit approval of slavery present in the fourth commandment, none of which is even remotely suitable for political endorsement by a free republic: 1. Have no other gods before me [the God of the Hebrews]. 2. Make no images of anything in heaven, earth or the sea, and do not worship or labor for them. 3. Do not vainly use the name of your God [the God of the Hebrews]. 4. Do no work on the seventh day of the week. 5. Honor your parents. 6. Do not kill. 7. Do not commit adultery. 8. Do not steal. 9. Do not give false testimony against another. 10. Do not desire another's wife or anything that belongs to another. Now, we can see at once that our society is entirely opposed to the first four, and indeed the last of these ten. As a capitalist society, we scoff at the idea of closing our shops on a choice market day. And our very goal in life is to desire--desiring is what drives us toward success and prosperity. The phrase "seeking the American Dream," which lies at the heart of our social world, has at its heart the very idea of coveting the success of our peers, goading us to match it with our own industry, and we owe all our monumental national success to this. Finally, our ideals of religious liberty and free speech, essential to any truly civil society, compel us to abhor the first three commandments. Thus, already half of Moses' doctrines cannot be the foundation of our modern society--to the contrary, they are anathema to modern ideals. Of the rest, it can be assured that shunning adultery has never contributed to the rise of civil rights and democratic principles (despite much trying, there is no Adultery Amendment). It is naturally regarded as immoral--but then it always has been, by all societies, before and since the time of Moses, for the simple reason that it, like lying, theft, and murder, does harm to others, and thus these commandments are as redundant as they are unprofound. They can be more usefully summed up with just three words: do no harm. These words comprise the first commandment of another Greek moralist whose contribution to society lies at the very heart of modern reality: the founder of scientific medicine, Hippocrates. Finally, we are left with only one commandment, to honor our parents. This of course has been a foundational principle of every society ever since such things as "societies" existed. Yet the greatest advances in civil rights and civic moral consciousness in human history occurred precisely as the result not of obeying, but of disobeying this very commandment: the social revolutions of the sixties, naturally abhorred by conservatives and yet spearheaded by rebellious teenagers and young adults, nevertheless secured the moral rights of women and minorities--something unprecedented in human history--and by opposing the Vietnam war, our children displayed for the first time a massive popular movement in defense of the very pacifism which Christians boast of having introduced into the world, yet are usually the last to actually stand up for. It can even be said that our entire moral ethos is one of thinking for ourselves, of rebellion and moral autonomy, of daring to stand up against even our elders when our conscience compels it. Thus, it would seem that even this commandment does not lie at the heart of our modern society--it is largely an anachronism, lacking the essential nuances that a more profound ethic promotes. Let us now turn to the Ten Commandments of Solon (Diogenes Laertius, Lives of Eminent Philosophers, 1.60), which run as follows: 1. Trust good character more than promises. 2. Do not speak falsely. 3. Do good things. 4. Do not be hasty in making friends, but do not abandon them once made. 5. Learn to obey before you command. 6. When giving advice, do not recommend what is most pleasing, but what is most useful. 7. Make reason your supreme commander. 8. Do not associate with people who do bad things. 9. Honor the gods. 10. Have regard for your parents. Unlike the Commandments of Moses, none of these is outdated or antithetical to modern moral or political thought. Every one could be taken up by anyone today, of any creed--except perhaps only one. And indeed, there is something much more profound in these commandments. They are far more useful as precepts for living one's life. Can society, can government, prevail and prosper if we fail to uphold the First Commandment of Moses? By our own written declaration of religious liberty for all, we have staked our entire national destiny on the belief that we not only can get by without it, but we ought to abolish it entirely. Yet what if we were to fail to uphold Solon's first commandment? The danger to society would be clear--indeed, doesn't this commandment speak to the heart of what makes or breaks a democratic society? Isn't it absolutely fundamental that we not trust the promises of politicians and flatterers, but elect our leaders and choose our friends instead by taking the trouble to evaluate the goodness of their character? This, then, can truly be said to be an ideal that is fundamental to modern moral and political thought. Now, two of the commandments of Solon are almost identical to those advocated by Moses: do not speak falsely, and have regard for your parents. Of course, Solon does not restrict his first injunction to false accusations or testimony against others, as Moses does. Solon's commandment is more profound and thus more fundamental, and is properly qualified by the other commandments in just the way we believe is appropriate--for Solon's rules allow one to lie if doing so is a good deed (no such prescription to do good appears in the Ten Commandments of Moses). And whereas Moses calls us to honor our parents (in the Hebrew, from kabed, "to honor, to glorify"), Solon's choice of words is more appropriate--he only asks us to treat our parents in a respectful way (in the Greek, from aideomai, "to show a sense of regard for, to have compassion upon"), which we can do even if we disobey or oppose them, and even if we disapprove of their character and thus have no grounds to honor them. In contrast with Moses, Solon wastes no words with legalisms--he sums up everything in three words: do good things. This is an essential moral principle, lacking from the commands of Moses, which allows one to qualify all the others. And instead of simply commanding us to follow rules, Solon's commandments involve significant social and political advice: temper our readiness to rebel and to do our own thing (which Solon does not prohibit) by learning first how to follow others; take care when making friends, and stick by them; always give good advice--don't just say what people want to hear; shun bad people. It can be said without doubt that this advice is exactly what we need in order to be successful and secure--as individuals, as communities, and even as a nation. The ideals represented by these commandments really do rest at the foundation of modern American morality and society, and would be far more useful for school children whose greatest dangers are peer influence, rashness and naivete. There is but one that might give a secularist pause: Solon's commandment to honor the gods (in the Greek, timaô, "to honor, to revere, to pay due regard"). Yet when we compare it to the similar First Three Commandments of Moses, we see how much more Solon's single religious commandment can be made to suit our society and our civic ideals: it does not have to restrict religious freedom, for it does not demand that we believe in anyone's god or follow anyone's religious rules. It remains in the appropriate plural. Solon asks us to give the plethora of gods the regard that they are due, and we can say that some gods are not due much--such as the racist gods and gods of hellfire. In the end, it is good to be respectful of the gods of others, which we can do even if we are criticizing them, even if we disbelieve in them. This would remain true to our most prized American ethic of religious liberty and civility. Though it might better be rendered now, "Respect the religions of others," there is something fitting in admitting that there are many gods, the many that people invent and hope for. It is clear then, that if anyone's commandments ought to be posted on school and courthouse walls, it should be Solon's. He has more right as the founder of our civic ideals, and as a more profound and almost modern moral thinker. His commandments are more befitting our civil society, more representative of what we really believe and what we cherish in our laws and economy. And indeed, in the end, they are essentially secular. Is it an accident that when Solon's ideals reigned, there grew democracies and civil rights, and ideals we now consider fundamental to modern Western society, yet when the ideals of Moses replaced them, we had a thousand years of oppression, darkness, and tyranny? Is it coincidence that when the ideals of Moses were replaced with those of Solon, when men decided to fight and die not for the Ten Commandments but for the resurrection of Athenian civil society, we ended up with the great Democratic Revolutions and the social and legal structures that we now take for granted as the height and glory of human achievement and moral goodness? I think we owe our thanks to Solon. Moses did nothing for us--his laws were neither original nor significant in comparison. When people cry for the hanging of the Ten Commandments of Moses on school and court walls, I am astonished. Solon's Ten Commandments have far more right to hang in those places than those of Moses. The Athenian's Commandments are far more noble and profound, and far more appropriate to a free society. Who would have guessed this of a pagan? Maybe everyone of sense.  http://ellinikotitaellinismoshellenism.blogspot.gr/   .-

~**Έρχονται νέα χαράτσια :
 ~ Εκατομμύρια πολίτες θα δεχθούν απανωτά φορολογικά χτυπήματα αφού πλέον έχουμε μπει στην τελική ευθεία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι τρίτεκνες οικογένειες που διαπιστώνουν με το πάτημα του κουμπιού για την ηλεκτρονική αποστολή της φορολογικής τους δήλωσης ότι πρέπει να πληρώσουν τριπλάσιο φόρο σε σύγκριση με πέρυσι μόνο από τη μείωση του αφορολογήτου στις 12.000 ευρώ από 23.500 που ίσχυε για το 2011.
Τα φορολογικά «χτυπήματα» όμως αφορούν περίπου 7 στους 10 φορολογούμενους πολίτες.
Όσοι λάβουν το εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας τις επόμενες εβδομάδες και με δεδομένο ότι τελευταία προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων είναι η 16η Ιουλίου για τις ηλεκτρονικές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο πρόσθετος φόρος που θα προκύψει σε αυτούς που θα λάβουν χρεωστικό εκκαθαριστικό μπορεί να πληρωθεί σε τρεις δόσεις.
Τα «χαράτσια» όμως δεν τελειώνουν εδώ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», το επόμενο που έρχεται είναι το ΕΕΤΗΔΕ για τα ακίνητα που πέρυσι πληρώθηκε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Για εφέτος ακόμη δεν έχει αποφασιστεί από το υπουργείο Οικονομικών αν θα περιληφθεί εκ νέου στους λογαριασμούς της ΔΕΗ ή τελικά θα το στείλουν οι εφορίες.
Η ΔΕΗ λόγω του χαρατσιού διαπίστωσε ότι 500.000 πελάτες της όχι μόνο δεν πλήρωσαν το χαράτσι αλλά και την κατανάλωση ρεύματος και γι' αυτό προχωρούν σε νέα μέτρα...
Στο υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζονται να στείλουν το ΕΕΤΗΔΕ στους πολίτες μέσω των εφοριών και να παρακάμψουν τη ΔΕΗ.
~**
 ~**  ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΑΜΝΟΥΣ»:
~ Η πρόσφατη επίσκεψη του κ. Πούτιν στο Ισραήλ και Παλαιστίνη συνέπεσε με την εκλογή στην αιγυπτιακή Προεδρία του υποψήφιου των «Αδελφών Μουσουλμάνων» κ. Μοχάμεντ Μόρσι, που έγινε ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας.
Αυτή η εξέλιξη έδειξε ότι ανησύχησε τον Ρώσο Πρόεδρο, ο οποίος κατά τη συνάντηση που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό κ. Μ. Νετανιάχου το επεσήμανε.
Το γεγονός ότι οι ισλαμιστές κερδίζουν παντού τις εκλογές,με τελευταία την Αίγυπτο και όπως όλα δείχνουν αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσει και η Συρία, οδήγησε τον κ. Πούτιν να πει ότι αυτή η εξάπλωση «είναι μια απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα που ανταγωνίζεται ακόμη και αυτή των πυρηνικών όπλων του Ιράν».
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αντίδραση της Τεχεράνης.Ο κ. Αχμαντινεζάντ συνεχάρη τον κ. Μόρσι (παρά τις δογματικές διαφορές τους,καθώς το Ιράν είναι σιιτικό και οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» είναι σουνίτες), και μίλησε για «ισλαμική αφύπνιση».
Ο κ. Μόρσι βέβαια θα έχει περιορισμένες εξουσίες λόγω των πρόσφατων συνταγματικών παρεμβάσεων του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου στην Αίγυπτο, αλλά αυτό δεν λαμβάνεται και πολύ υπόψη, διότι πριν από ένα χρόνο δεν είχε καμιά εξουσία και τώρα είναι πρόεδρος.
Αυτό είναι που οδηγεί τους κ.κ. Πούτιν και Νετανιάχου να εκφράζουν τις ανησυχίες τους όχι μόνο για τη Συρία. Ανησυχούν ότι η φωτιά μπορεί να εξαπλωθεί, ο πρώτος μάλιστα έχει έναν επί πλέον λόγο να ανησυχεί για ενδεχόμενη αφύπνιση του ριζοσπαστικού Ισλάμ και στην περιοχή του Καυκάσου. Το συμπέρασμα και των δύο επί του θέματος είναι ότι, «η αραβική άνοιξη θα οδηγήσει σε ισλαμικό χειμώνα».
Γιατί τόσο μεγάλη ανησυχία: Διότι και οι δυο συνομιλητές,θεωρούν ότι οι «εξεγέρσεις» είναι κατευθυνόμενες. Ο πάντα προσεκτικός«Ριζοσπάστης» σε θέματα εξωτερικής πολιτικής (έχοντας και πηγές έξω από τα κατεστημένα Μέσα), δημοσιοποιεί το γεγονός της εκλογής του κ. Μόρσι πολύ τυπικά, αλλά «στο ξεκάρφωτο» όπως λέμε, κι ενώ δεν κάνει καμιά αναφορά στο βιογραφικό του, γράφει παρενθετικά: «Ο Μ. Μούρσι, με σπουδές στις ΗΠΑ…».Έστειλε το μήνυμα.
Υπάρχουν ισχυροί λόγοι για να βλέπει κάποιος με καχύποπτο μάτι τους «Αδελφούς Μουσουλμάνους»; Εθεωρείτο άλλωστε κοινό μυστικό, ότι τους είχαν ιδρύσει οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, όταν οι Αγγλογάλλοι έχασαν τον«Πόλεμο του Σουέζ», το 1956
Για τους αμύητους (αν και δεν νομίζω να υπάρχει Έλληνας αμύητος, αφού τα ξέρουμε όλα και τα κρίνουμε μάλιστα, γι’ αυτό και όπως μου είπε κάποιος δεν αγοράζουμε εγκυκλοπαιδείες, τι να τις κάνουμε) είναι πολύ συνηθισμένο οι μυστικές υπηρεσίες να φροντίζουν για την δημιουργία κινήσεων-οργανώσεων που να στρέφονται εναντίον του κράτους τους. Αυτό το κάνουν για πολλούς λόγους, εκ των οποίων δύο είναι πιο σημαντικοί.
Όταν συμβαίνει να είναι άσχημη η κατάσταση σε μια χώρα,είναι βέβαιο πως θα υπάρξει αντίδραση και κατ’ ακολουθία δημιουργία κινήματος αντίστασης. Φροντίζουν επομένως οι κρατικές υπηρεσίες να δημιουργήσουν πρώτα εκείνες ελεγχόμενες αντιστασιακές ομάδες, ώστε να καλυφθεί ο χώρος. Προφανώς και θα υπάρξει ζημία στο κράτος, αλλά αντί να είναι στο 100% σε περίπτωση αυθεντικής αντίστασης, θα είναι κατά πολύ μικρότερη.
Ο δεύτερος λόγος δημιουργίας ελεγχόμενων αντικρατικών κινήσεων, είναι η αποδυνάμωση της γνήσιας που υπάρχει. Το ΚΚΕ -και το γνωρίζουν αυτό οι ιθύνοντές του- είχε υποστεί μεγάλη ζημιά κατά τη δεκαετία του ’60, όταν ξεφύτρωσαν ξαφνικά καμιά δεκαριά κομμουνιστικές ομάδες, με διαφοροποιήσεις από την επίσημη γραμμή της παράνομης τότε ΚΝΕ. 10-20 φοιτητές σε μια ομάδα, 5-10 σε άλλη, η δύναμη της ΚΝΕ μειώθηκε (όσοι απορούν, ας μελετήσουν την πορεία των κάποτε «επαναστατών» που εύρισκαν το ΚΚΕ μαλακό, πώς βρέθηκαν αργότερα υπηρέτες-ακριβοπληρωμένοι- του συστήματος που υποτίθεται ότι πολεμούσαν – όχι όμως οι αγνοί ιδεολόγοι εξ αυτών).
Το αν εξακολουθούν οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» να ελέγχονται από τους ισχυρούς της γης, αυτό θα φανεί αργότερα. Ως τότε όμως, καλό είναι η ελληνική πολιτεία να είναι προσεκτική, διότι η εξάπλωση του ριζοσπαστικού ισλάμ, δεν συμβαίνει μόνον σε Αφρική και Ασία, αλλά και στα Βαλκάνια. Ο Μακεδών

~** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ιδού το πραγματικό πρόσωπο του Γιάννη Στουρνάρα - ένας από τους πρωτεργάτες του οικονομικού στραγγαλισμού των Ελλήνων:
~ Διαβάστε όλη την αλήθεια για τον άνθρωπο που"κλείδωσε" tην ισοτιμία ευρώ - δραχμής στο... Θεό!
- Αυτός μας έβαλε να πληρώσουμε ακριβά το ευρώ.
Διαβάζουμε από χθες το απόγευμα όλο τον κυριακάτικο τύπο.Αηδιάσαμε, απηυδήσαμε, σιχαθήκαμε τον όρο "ενημέρωση". Πώς είναι δυνατόν ξαφνικά ο Γιάννης Στουρνάρας να παρουσιάζεται ως ο... Μεσσίας της Ελληνικής Οικονομίας; Πού ήταν τόσα χρόνια κρυμμένος; τι έκανε; Με τι ασχολείτο; Πώς είναι δυνατόν, μετά τον "εξαιρετικό" (σύμφωνα με τα δημοσιεύματα και εκατοντάδες blogs και sites) Βασίλη Ράπανο, να εμφανίστηκε ο... Μεσσίας Στουρνάρας; Μας λυπήθηκε ο Θεός;
Μην περιμένετε απάντηση. Εμείς θα σας αποκαλύψουμε το παρελθόν του και πώς αυτός, ο νέος υπουργός Οικονομικών, φρόντισε για την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας, πριν από περίπου 12 χρόνια. Όχι με λόγια, με αποδείξεις. Διαβάστε τη συνέχεια, έχει μεγάλο ενδιαφέρον....
  Ο σημερινός υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Στουρνάρας, ήταν ένας από τους πρωτεργάτες της ένταξης της χώρας μας στην ΟΝΕ χωρίς να πληροί τα κριτήρια και με πολιτικά ανταλλάγματα. Ήταν δηλαδή ένας από τους πρωτεργάτες της καταστροφής από την οποία καλείται τώρα να σώσει τη χώρα.
Από τον Μάϊο του 1999 η εφημερίδα "Αθηναϊκή", με εκδότη τον Σπύρο Καρατζαφέρη, είχε αποκαλύψει πώς επρόκειτο-τότε δεν είχαμε ακόμη μπει-να μπουμε στην ευρωζώνη. Σήμερα επιβεβαιώνεται με πικρό τρόπο.
Όπως έγραφε τότε η εφημερίδα "Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες η Ελλάδα οδηγείται σε διπλές εκλογές τον Ιούνιο, με πολιτικά κριτήρια μπαίνει στην ΟΝΕ και κλείνει το ευρώ στην ισοτιμία των 350 δρχ, κάτι που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα. Η πρόωρη εισδοχή μας στην Οικονομική Νομισματική Ένωση είναι το αντάλλαγμα που πέτυχε η Ελληνική Κυβέρνηση λόγω της στάσης στα γεγονότα του Κοσσόβου, πράγμα που θα εκμεταλλευτεί στο έπακρον ο Κώστας Σημίτης για να οδηγήσει σε μία "εκ του ασφαλούς νίκη" το ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές του ΙΟυνίου...
Την όλη επιχείρηση, σύμφωνα με πληροφορίες μας, οργάνωσε και εκτέλεσε ο Γιάννης Στουρνάρας, πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και εκπρόσωποςτης Ελλάδας στη Νομισματική Επιτροπή Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος συμμετείχε στις μυστικές διαβουλεύσεις που έγιναν την περασμένη Τρίτη στις Βρυξέλλες. Η ανακοίνωση σχεδιάστηκε να γίνει σήμερα, με το κλείσιμο των διεθνών αγορών συναλλάγματος, για να μην προκληθούν κερδοσκοπικές κιν΄σηεις σε βάρος του εθνικού μας νομίσματος...
Η είσοδός μας στην ΟΝΕ θα σημάνει πτώση των επιτοκίων σε ευρωπαϊκά επίπεδα, δηλαδή για τις καταθέσεις κάτω του 3% και για τις χορηγήσεις περίπου το διπλάσιο, ήτοι περίπου στο 5%.Αυτό θα δώσει τρομερή ώθηση στο Χρηματιστήριο, το οποίο σήμερα αναμένεται να φτάσει στο ανώτατο όριο ανόδου του8%"!
Και συνεχίζει το δημοσίευμα, που υπενθυμίζουμε, έχει ημερομηνία 7 Μαΐου 1999: "Οικονομικοί και πολιτικοί παρατηρητές επισήμαναν στην "Α" ότι το σενάριο ήταν προσχεδιασμένο από μηνών και ήταν επίσης καθοριστικό της πολιτικής των ισορροπιών "στην κόψη του ξυραφιού",στην όλη υπόθεση του Κοσσόβου".
Για το δημοσίευμα αυτό σύρθηκαν στα δικαστήρια, με την κατηγορία της "διασποράς ψευδών ειδήσεων ικανών να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στο Εθνικό Νόμισμα δια του Τύπου"ο εκδότης Σπυρος Καρατζαφέρης και ο διευθυντής της "Α" που είχε και τις πληροφορίες,Γιώργος Δουατζής.
Αθωώθηκαν πανηγυρικά, ενώ λίγους μήνες αργότερα το ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκε από την πραγματικότητα.
Η ισοτιμία του ευρώ έκλεισε στις 340 δρχ και η χώρα από τότε έζησε μια πρωτοφανή έκρηξη του πληθωρισμού αλλά και μείωση των επιτοκίων.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με το κουλούρι και το μικρό μπουκάλι νερού, που από 50δρχ εκτοξεύτηκαν στα 50 λεπτά (170 δρχ)!
Κι όμως, σε εκείνη τη δίκη ο σημερινός υπουργός Οικονομίας ήταν μάρτυρας κατηγορίας, προσπαθώντας να αποδείξει ότι οι δημοσιογράφοι έγραψαν ένα μεγάλο ψέμα που έβαλε σε κίνδυνο την οικονομία της χώρας.
Αν εξαιρέσουμε ότι το δημοσίευμα εκείνο επιβεβαιώνεται έως και σήμερα με τον πιο τραγικό για τη χώρας μας τρόπο....
Αποκαλύψεις και από... τη Γερμανία!
Όπως τονίζει σε δημοσίευμά του το spirospero.gr, υπάρχει και το πρόσφατο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού stern, σύμφωνα με το οποίο,μία ακόμη συμφωνία ήταν αυτή με τον τότε καγκελάριο Γκέρχαρτν Σρέντερ: θα μπουμε στο ευρώ αλλά θα αφήσουμε και την Τουρκία να ενταχθεί στην Ε.Ε.
Οι αποκαλύψεις του περιοδικού Stern είναι πέρα για πέρα συγκλονιστικές.
Αφορούν την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και τις μυστικές διαβουλεύσεις του πρώην πρωθυπουργού Σημίτη με τον Σρέντερ.
Υπάρχει λοιπόν κρυφό παρασκήνιο της εισόδου της Ελλάδας στο ευρώ και βλέπει το «φως» της δημοσιότητας στην τελευταία έκδοση του γερμανικού περιοδικού.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και τα έγγραφα που φέρνει στο φώς, το2000 η Γερμανική κυβέρνηση γνώριζε πολύ καλά οτι η Ελλάδα δεν πληρούσε τους όρους ένταξης.
Η χώρα δεν ήταν έτοιμη για το «σοκ της εισόδου στην Ευρωζώνη». Ήταν η εποχή που η κυβέρνηση Σημίτη παραποιούσε όλα τα σχετικά οικονομικά στοιχεία (σε αγαστή συνεργασία με την Golman Sachs).
Παρ' όλα αυτά ο τότε Καγκελάριος Σρέντερ και η κυβέρνησή του αγνόησαν όλες τις προειδοποιήσεις και επιπλέον, καθησύχαζαν τους πάντες,λέγοντας οτι η Ελλάδα πληροί τους όρους ένταξης.
Το ερώτημα που καίει είναι το εξής: Ποιος είναι ο λόγος που ο Σρέντερ επιτάχυνε την είσοδο της Ελλάδας στο ευρώ και έκανε τον «Κινέζο;»
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό λοιπόν είχε γίνει ανάμεσά τους «ειδική» συμφωνία: Ο Σρέντερ θα έκανε τα στραβά μάτια και θα έβαζε τελικά την Ελλάδα στο ευρώ και σε αντάλλαγμα ο Σημίτης υποσχέθηκε οτι η Ελλάδα θα παραιτούνταν από οποιοδήποτε δικαίωμα άσκησης βέτο για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που άλλωστε επιθυμούσε διακαώς η Γερμανική κυβέρνηση.http://planet-greece.blogspot.com

 ** 










 

ANARTHSEIS  - ΙΟΥΛΙΟΣ   2012 :
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/01-2012_01.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 01 Ιουλίου 2012.-

~** ANΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 :

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/06/01-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Παρασκευή 01 Ιουνίου 2012 .-
~*** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/06/02-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Ιουνίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/06/23-4-2012.html ,           Στο αγιάζι της ενημέρωσης του τριημέρου 2,3 και 4 Ιουνίου  ,  , Κυριακή και Δευτέρα 2012.-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/04-2012.html , Άγιο Όρος - Αθωνική πολιτεία -Περιβόλι Παναγιάς Δευτέρα 04 Ιουνίου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/06/04-2012.html , Δευτέρα 04 Ιουνίου 2012 του Αγίου πνεύματος Ενημέρωση και αρθρογραφία .-
 ~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/05-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Ιουνίου 2012.-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/06/05062012.html , Διάλογοι εκλογικοί και ... 05/06/2012.
~** http://stamos-ynami.blogspot.gr/2012/06/6-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/06/07-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 07 Ιουνίου 2012 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/06/08-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Παρασκευή 08 Ιουνίου 2012 . –
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/06/8-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα Παρακευή 8 Ιουνίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/06/9-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 9 Ιουνίου 2012 .-
~* http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/06/11-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/06/13-2012.html , ΘΕΣΕΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/3-14-2012.html , Τρείς 3 μέρες πρίν την κάλπη Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012.-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/06/15062012.html , Εθνικός Δρόμος Καλαμάτας -Αθηνών πριν και μετά Βίντεο 15/06/2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/06/15-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/06/16-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Σάββατο 16 Ιουνίου 2012 .-
~ ** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/06/16-2012.html , ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ : Αναδημοσιεύσεις Βρίσκω και σας τα παρουσιάζω Σάββατο 16 Ιουνίου 2012.-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/06/h-17-2012.html , Hμέρα βουλευτικών Κυριακή 17 Ιουνίου 2012 .-
~**  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/06/18-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012.-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/06/19-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Τρίτη 19 Ιουνίου 2012.-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/06/20-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/06/21-2012.html  ., Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012.-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/22-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 ,.-
~*** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/06/23-2012.html . Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 23 Ιουνίου 2012.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/06/24-2012.html, Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Κυριακή 24 Ιουνίου 2012.-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/06/25-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/06/t-26-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Tρίτη 26 Ιουνίου 2012.-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/06/27-2012.html  ,     Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,Τετάρτη  27 Ιουνίου 2012.-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/06/28062012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 28/06/2012 .-
 ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/06/28-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012 ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/06/29-2012_28.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012 .-
~**http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/06/t-29062012_29.html , TΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 29/06/2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/06/29062012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Παρασκευή 29/06/2012 .-
 ~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/06/30-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 30 Ιουνίου 2012 .- 
 ** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/06/30-2012.html  , Μας γράφουν και σας τα γράφουμε Σάββατο 30 Ιουνίου 2012 .-


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ :                                                                                                                         

~** Χαρούλα Αλεξίου: Το καλοκαίρι γίνεσαι ένα με τον κόσμο και αφήνεις τα τραγούδια να κάνουν τη δουλειά τους :
~ Με διάθεση... στο κόκκινο η Χαρούλα Αλεξίου και η Δήμητρα Γαλάνη φίλες από πάντα, ξεκινούν την καλοκαιρινή περιοδεία τους στις 9 Ιουλίου από την Καλαμάτα! Η κορυφαία ερμηνεύτρια στη συνέντευξη που ακολουθεί μας μίλησε για το πρόγραμμα του καλοκαιριού αλλά και για τις χειμερινές τους εμφανίσεις στη μουσική παράσταση "Μπλε βελούδο" απ' την οποία μόλις κυκλοφόρησε ένα cd.-   Μας μίλησε επίσης για την πολιτική κατάσταση και τις δυσκολίες που βιώνει ο κόσμος, αλλά και για την επιθυμία της να βρεθεί ξανά στην Καλαμάτα όπου πριν από δύο χρόνια, είχε δώσει μια συναυλία "μαγική" όπως λέει η ίδια. - Ο χειμώνας ήταν "ντυμένος" με μπλε βελούδο. Το καλοκαίρι, τι απόχρωση έχει;    «Το καλοκαίρι μας είναι κατακόκκινο σαν την αφίσα μας. Εχουμε τόση όρεξη με τη Δήμητρα να ταξιδέψουμε τα τραγούδια μας σε τόσα μέρη. Ανυπομονούμε να μπούμε στο καραβάνι της καλοκαιρινής μας περιοδείας και να τραγουδήσουμε όλοι μαζί στα θέατρα και στα στάδια. Εκεί που χτυπάει δυνατά η κόκκινη καρδιά μας».
 
~** - Η συνάντησή σας με την Δήμητρα Γαλάνη, ήταν στόχος κοινός;
«Με τη Δήμητρα είμαστε φίλες και κάνουμε παρέα στην κανονική μας ζωή. Οταν συναντιόμασταν λοιπόν λέγαμε ότι κάποια στιγμή πρέπει να το κάνουμε αυτό, να συναντηθούμε στη σκηνή, να τραγουδήσουμε όπως παλιά. Ημασταν δηλαδή ψημένες από καιρό. (Γέλια). Το είχαμε και οι δυο στο πίσω μέρος του μυαλού μας… Ε και βέβαια όταν της το πρότεινα είπε "Ναι" σαν να το περίμενε. Τελείως φυσικά και αβίαστα».
- Πώς είναι η συνύπαρξη δύο κορυφαίων καλλιτέχνιδων επί σκηνής; Παίζει ρόλο ότι η γνωριμία σας κρατάει χρόνια;
«Το πιο γλυκό πράγμα, ξέρετε, σε αυτή μας τη συνάντηση, είναι ότι η μια χαίρεται να ακούει την άλλη στη σκηνή. Το κάναμε και μικρές στην Πλάκα. Ακουγε η μια την άλλη στα διαλείμματα ενώ δουλεύαμε σε διπλανές μουσικές σκηνές. Γίνεται και σήμερα αυτό και είναι σπουδαίο. Σήμερα υπάρχει μια ουσιαστική σχέση στη σκηνή. Δεν χρειάζεται να επινοήσουμε κάτι. Είμαστε η Χαρούλα και η Δήμητρα και είναι η φιλία μας αυτή».
- Υπάρχει διαφορά του προγράμματος του χειμώνα σε σχέση με το καλοκαιρινό, από την άποψη ότι και οι χώροι είναι διαφορετικοί;
«Καταφέραμε να δούμε με μια φρέσκια ματιά τα τραγούδια μας πριν τα πάρουμε μαζί μας στις καλοκαιρινές αποσκευές. Τα φανταστήκαμε στα θέατρα και στα στάδια, με τον κόσμο να τραγουδάει μαζί μας. Φτιάξαμε λοιπόν με τη Δήμητρα ένα πρόγραμμα με όλη την καλοκαιρινή διάθεση χωρίς όμως να ξεχάσουμε τις πιο ακριβές μας στιγμές από το «βελούδο» που τόσο αγαπήσαμε τον περασμένο χειμώνα και που μας χάρισε και ένα υπέροχο live δίσκο που μόλις κυκλοφόρησε. Είμαστε περήφανες για αυτό το δίσκο πραγματικά».
~** - Απολαμβάνετε περισσότερο τις μουσικές σκηνές ή τα γήπεδα και τα ανοιχτά θέατρα;
«Παλιά νόμιζα πως απολαμβάνω περισσότερο τα ανοιχτά θέατρα. Τώρα νιώθω καλά και στα δυο. Δυο κόσμους έχει η καρδιά μου, όπως λέει και το τραγούδι. Είναι λοιπόν δυο διαφορετικοί κόσμοι που τους αγαπάς για διαφορετικούς λόγους. Ο χειμώνας σού γεννάει μια παράσταση στη λεπτομέρεια με ένα πιο προσεκτικό θεατή, μια διαφορετική κατάσταση. Το καλοκαίρι όμως γίνεσαι ένα με τον κόσμο και αφήνεις τα τραγούδια να κάνουν τη δουλειά τους. Εχεις μια άλλη ελευθερία. Νομίζω το καλοκαίρι είναι πιο άμεσο».
- Ζούμε ως χώρα τις πιο κρίσιμες στιγμές από τη Μεταπολίτευση και μετά. Ποιες είναι οι δικές σας σκέψεις για όσα συμβαίνουν;
«Τελικά ισχύει πως πρέπει να πάθουμε για να μάθουμε. Νομίζω πως είχαμε ξεχαστεί όλοι μέσα στις ζωές μας σαν να μη μας αφορούσε αυτό που γινόταν. Ολοι έχουμε ευθύνη και δεν είναι αργά να το καταλάβουμε. Δεν χωράνε πια αναβολές. Ζούσαμε με ψεύτικα, με δανεικά και τώρα ήρθε η ώρα να ζήσουμε με ό,τι μας έμεινε για αλήθεια. Και φυσικά η αλήθεια πονάει πάντα».
- Πώς είδατε το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα;
«Το πρόβλημα είναι μεγάλο και απαιτεί άμεση λύση. Δεν ξέρω πια αν έχουμε την πολυτέλεια να καθόμαστε να αναλύουμε ποσοστά και έδρες. Κάθε κόμμα θέλει να κάνει το καλό και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορούν να συμφωνήσουν στο ενιαίο καλό της κοινής λογικής. Ποιος δεν καταλαβαίνει ότι ο κόσμος πρέπει να έχει φάρμακα, να ζει με αξιοπρέπεια, να μη ζει με τον φόβο για το αύριο; Ας αφήσουν τις καρέκλες και τα αξιώματα κι ας καθίσουν σε ένα τραπέζι όλοι μαζί να βρούνε λύσεις».
- Ποιο τραγούδι θα αφιερώνατε στον κόσμο;
«Ολα! Ενα μόνο ποτέ δεν φτάνει! (Γέλια) Ολα τα τραγούδια που θα πούμε με την Δήμητρα είναι αφιερωμένα στον κόσμο που θα έρθει στις συναυλίες για να μας ακούσει και να τραγουδήσει μαζί μας».
- Πάλι στην Καλαμάτα μετά από δυο χρόνια. Επιθυμία σας η παρουσίαση εδώ ή απλά έτυχε το πρόγραμμα της περιοδείας;
«Ποτέ δεν τυχαίνει τίποτα αν δεν το θέλουμε. Πριν δυο χρόνια ζήσαμε μαγικές στιγμές στην Καλαμάτα και ήταν βαθιά επιθυμία να βρεθώ πάλι κοντά σας. Περιμένουμε με μεγάλη χαρά αυτή τη βραδιά και είμαι σίγουρη πως θα γίνουν όλα μαγικά και πάλι».

 ~***Εύη Δημητροπούλου: "Την Καλαμάτα την είχα στη σκέψη μου εδώ και χρόνια":
~ Γεννήθηκε στο Βορρά και επέλεξε να ζήσει στο Νότο! Η σκηνοθέτις Εύη Δημητροπούλου μετά από μια καταξιωμένη καλλιτεχνική πορεία και τη δημιουργία του δικού της θεάτρου στη Θεσσαλονίκη, έγινε από τον περασμένο χρόνο η αγαπημένη μικρών και μεγάλων ερασιτεχνών ηθοποιών στην Καλαμάτα και τη Μεσσήνη.
- Μετά από ένα χρόνο παραμονής στη Μεσσηνία, η αποτίμηση αυτού του διαστήματος έχει θετικό πρόσημο;
«Η Καλαμάτα είναι μια πόλη που είχα στην σκέψη μου εδώ και αρκετά χρόνια. Η πόλη έχει μια αξιόλογη ιστορία στα θέματα του πολιτισμού. Εχει δημιουργηθεί μια μαγιά, ένα σύνολο ατόμων που θεωρεί την τέχνη ενεργό κομμάτι της ζωής. Αυτό το βρίσκω πολύ υγιές. Από την άλλη γνώρισα ικανούς και πρόθυμους ανθρώπους με αγάπη για την δουλειά τους, ανοιχτούς στον διάλογο και αυτό επίσης μου έκανε θετική εντύπωση. Αξίζει τον κόπο είπα να προσπαθήσει κανείς εδώ».
- Η ενασχόληση με ερασιτεχνικές ομάδες -και μάλιστα, όχι μόνο ενηλίκων- έχει περισσότερο ενδιαφέρον για τον σκηνοθέτη απ' όσο μια επαγγελματική ομάδα;
«Το ερασιτεχνικό θέατρο έχει ενδιαφέρον ακριβώς επειδή είναι πολιτικό. Η δυνατότητα πολυμελών θιάσων δίνει την ευκαιρία, να μπεις στο μεδούλι της κοινωνίας, να αναζητήσεις τον άνθρωπο μέσα από τον κοινωνικό του ρόλο. Να ανασύρεις τα ερωτηματικά του, τα όνειρά του και με τα μαγικά κλειδιά του θεάτρου να τα μεταλλάξεις σε εικόνες και να τα απελευθερώσεις.
Tον ερασιτέχνη πρέπει πρώτα να τον εμψυχώνεις και ύστερα να τον εκπαιδεύεις. Την εκπαιδευτική αξία του δράματος άλλωστε την ανακαλύπτω κάθε μέρα στην τάξη όπου διδάσκω. Φυτεύω τον σπόρο και ίσως το αποτέλεσμα να φανεί μετά από πολλά χρόνια. Με τους επαγγελματίες είναι λίγο διαφορετικά. Οταν είσαι τυχερός και έχεις τους συνεργάτες που θέλεις, κερδίζεις χρόνο. Τότε παίζεις με τα ημιτόνια με τις χορδές εκείνες της καθημερινότητας που μοιάζουν αθέατες! Που όμως είναι αυτές που μας καθορίζουν και όταν τις ανακαλύπτουμε ξεδιπλώνεται ένα παράλληλο σύμπαν! Είναι μαγικό όταν συμβαίνει. Στην τελευταία μου επαγγελματική δουλειά πέρυσι στην "Κυρία Κατάκη" της Ιωάννας Καρυστιάνη νομίζω πως το προσέγγισα. Είναι μια δουλειά που θα ήθελα να την ξανακάνω... Δεν είναι μια εύκολη απάντηση, ακριβώς επειδή οι διαφορές φτιάχνουν ένα πλέγμα δημιουργικής σύνθεσης».
- Τι ξεχώρισες περισσότερο στους ενήλικους ερασιτέχνες και τι στα παιδιά;
«Στους ενήλικες εκτιμώ ιδιαίτερα την επιθυμία αυτόν, τον υγιή εγωισμό που λέει "εγώ θα τα καταφέρω", τις μάχες που είναι διατεθειμένοι να δώσουν προκειμένου να υπερασπίσουν το μεράκι τους για το θέατρο. Την αθωότητα που ανακαλύπτουν μέσα τους. Στον ενήλικα η μάχη δίνεται με τις αντιλήψεις, που έχουν μπει στο πετσί και με την επιθυμία για αποδέσμευση από αυτές! Ετσι θέτεις σε δοκιμασία, επανεξετάζεις έννοιες όπως "τι σημαίνει η ψυχαγωγία;" ή "τι σημαίνει διάλογος;". Το "Λίγο πολύ τρελούτσικοι" μια διασκευή δική μου από το έργο του Νηλ Σάιμον, "Οι ηλίθιοι" που ανεβάσαμε με το Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης, ήταν μια ζωντανή απόδειξη αυτής της διαδικασίας μεταμόρφωσης των ερασιτεχνών ηθοποιών. Στους έφηβους έχεις να αντιμετωπίσεις τον συγκρουσιακό του κόσμο, τον φόβο τους για το καινούργιο αλλά και την έλξη τους για αυτό! Την ευαισθησία τους στα κοινωνικά ζητήματα. Με την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας παρουσιάσαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση συγκρούσεων το "Φουέντε Οβεχούνα" του Λόπε ντε Βέγκα. Στα παιδιά την ικανότητα να ξεπερνούν τα εμπόδια, με τις πρωτοβουλίες που παίρνουν, με τον ενθουσιασμό τους και με την αγωνία τους! Τη διάθεσή τους να κατανοήσουν αλλά και να σατιρίσουν τον πολύπλοκο κόσμο των μεγάλων. Παντού βέβαια κρύβεται ένας θησαυρός. Οταν δουλεύεις με γνώση και τέχνη, μια ομάδα για χρόνια τα αποτελέσματα είναι πολλές φορές θεαματικά».
- Το να διδάσκεις θέατρο στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, έχει ενδιαφέρον και επιπλέον έχει αποδοχή από τους μαθητές;
«Η δημοσία εκπαίδευση μοιάζει λίγο με το φαγητό της κατασκήνωσης, μπορεί να μην έχει τη νοστιμιά της μαμάς αλλά μαθαίνεις να τρως. Στο νέο αναμορφωμένο δημοτικό σχολείο, αν και υλικοτεχνικές υποδομές σπανίως πληρούν τις προϋποθέσεις, έχεις την ευκαιρία να ασχοληθείς με ένα ευρύ πεδίο ενδιαφερόντων. Βλέπεις διά μέσου των ασκήσεων και των δράσεων την μεγάλη αξία του θεάτρου ως εκπαιδευτικό εργαλείο.
Σε ένα μπλοκαρισμένο παιδί, πώς το βοηθάει να εκφραστεί και να βγάλει από μέσα του δυνάμεις που ούτε και το ίδιο είχε ως τα τώρα δει. Σε ένα παιδί με δεξιότητες πώς να τις χρησιμοποιήσει να τις εξελίσσει, συμπαρασύροντας και τους υπόλοιπους. Το παιδί μέσω της θεατρικής αγωγής αποκτά ενσυναίσθηση, που είναι κάτι σαν πυξίδα συμπεριφοράς και δουλεύει πάνω στη μεταγνώση, δηλαδή πώς να του είναι χρήσιμη η μάθηση στην καθημερινότητα. Πιστεύω πως τα παιδιά νιώθουν ότι η θεατρική αγωγή δεν είναι απλώς ένα διάλειμμα, αλλά ένα μοναδικό εργαλείο μάθησης. Και είναι ενθουσιασμένα, το βλέπω από την προσμονή που έχουν στο βλέμμα τους. Φέτος για πρώτη φορά στο 2ο Δημοτικό Μεσσήνης τα παιδιά ασχολήθηκαν με τη διαδικασία μιας παράστασης από την αρχή έως το τέλος. Γνώρισαν τον Αριστοφάνη και τους "Ορνιθες". Αναζήτησαν αξίες της εποχής του και τις συνέκριναν με το σήμερα. Ασκήθηκαν πάνω στους κώδικες του θεάτρου. Γνώρισαν και απέδωσαν την αξέχαστη μουσική του Χατζιδάκι. Κατασκεύασαν τις μάσκες των ηρώων τους. Παρουσίασαν την αρχαία κωμωδία στο φυσικό της περιβάλλον στην Αρχαία Μεσσήνη, αλλά και στο σύγχρονο Αμφιθέατρο της Μεσσήνης. Συμμετείχαν στην κατασκευή ενός επιτραπέζιου με 3 θεματικές, τους "Ορνιθες", το Αρχαίο Θέατρο και την Δημοκρατία. Εδωσαν συνέντευξη στον τοπικό Τύπο και μίλησαν για την χρησιμότητα του θεάτρου στην εκπαίδευση. Η ενέργεια αυτή κατατέθηκε ως καινοτόμα δράση στο πλαίσιο του διαγωνισμού αριστείας στο υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, όπως ονομάζεται πλέον σήμερα. Οπως καταλαβαίνεις μπορεί το θέατρο στην εκπαίδευση να γίνει ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσης που να ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους».
- Η συνέχεια τι προβλέπει καλλιτεχνικά;
«Βρίσκομαι σε συζητήσεις με το Κ.Θ.Β.Ε στο πλαίσιο ενός νέου θεσμού που έχει στήσει, προκειμένου να ανεβάσω μια εκδοχή της "Μήδειας" στο Καθαρτήριο, σε πανελλήνια πρώτη. Επίσης πρόκειται να συμμετάσχω στον εορτασμό για τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης με την ζωή της Πηνελόπης Δέλτα. Η προτεραιότητά μου είναι να παρουσιαστούν οι παραστάσεις στην Καλαμάτα όπου και θέλω να συνεχίσω να ζω, οπότε και περιμένω να βρεθούν οι συνθήκες».





ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Εύη Δημητροπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στην Ανώτερη Σχολή της Πάτρας Δημόσιας Διοίκησης στο Τμήμα Τουριστικών Επαγγελμάτων καθώς και στην Ανώτερη Σχολή Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου. Εχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων με σημαντικότερα το "Mask and the theater" του Royal National Theatre στο Λονδίνο. Στα πρώτα της βήματα συνεργάστηκε με το Θέατρο Σκιών του Ευγένιου Σπαθάρη στην ΕΤ1. Εργάστηκε για χρόνια στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος Κ.Θ.Β.Ε. ως βοηθός σκηνοθέτη (1990-2001) σε έργα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου πλάι στους Ανδρέα Βουτσινά, Νίκο Χουρμουζιάδη, Εύη Γαβριηλίδη, Γιάννη Ιορδανίδη, Βασίλη Παπαβασιλείου, Νίκο Σακαλίδη, Θοδωρή Γκόνη, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, Γιάννη Μαργαρίτη, Χρήστο Χριστοφή και άλλους αξιόλογους σκηνοθέτες, με παραστάσεις που παρουσιάστηκαν στην Επίδαυρο, στο Ηρώδειο, στους Φιλίππους και σ’ όλα τα μεγάλα ανοιχτά θέατρα. Από το 1998 συνεργάζεται ως σκηνοθέτης με το Δημοτικό Θέατρο Συκεών Θεσσαλονίκης και παρουσιάζει κάθε χρόνο δουλειά της στα "Μερκούρεια". Επί σειρά ετών σκηνοθέτησε ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα στη Χαλκιδική και παραστάσεις της παρουσιάστηκαν στο Φεστιβάλ της Θάλασσας (Δήμος Ν. Μουδανιών) και στο Φεστιβάλ της Κασσάνδρας (Δήμος Κασσάνδρας). Οι παραστάσεις έχουν βραβευτεί με βραβείο σκηνοθεσίας, καλύτερης παράστασης, βραβείο Ενωσης Ελλήνων Συγγραφέων, σκηνικών, κοστουμιών, μουσικής, α΄ανδρικού ρόλου, α΄γυναικείου και πολλές τιμητικές διακρίσεις- πολλές φορές σε θεατρικά φεστιβάλ, όπως αυτό της Ιθάκης, Βέροιας, Ορεστιάδας, Καρδίτσας και Ζωγράφου. Το 2002 ίδρυσε μαζί με τους συνεργάτες της το Μικρό Θέατρο στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση. Επί σειρά ετών παρουσιάζει και σκηνοθετεί σύγχρονα έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου με κοινωνικό χαρακτήρα και σε πανελλήνιες πρώτες. Εχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ.
~**Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές και ευπαθείς περιοχές :
Από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 15 Οκτωβρίου θα απαγορεύεται από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή πολιτών σε δασικές κι ευπαθείς περιοχές της Μεσσηνίας, για την πρόληψη των πυρκαγιών. Αυτό αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, στην οποία συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες κι εκπρόσωποι των δήμων, του Δασαρχείου, των Σωμάτων Ασφαλείας και της Πολεμικής Αεροπορίας, της ΔΕΗ καθώς κι εθελοντικών οργανώσεων του νομού.
Η απαγόρευση ισχύει για εθνικούς δρυμούς κι ευπαθείς περιοχές του Ταϋγέτου, του Μαγκλαβά και των δασικών περιοχών: Νέδας, Σκληρού και Κακαλετρίου (Δήμος Οιχαλίας). Μάκραινας - Βούταινας και αυτές που περικλείονται από τα δημοτικά διαμερίσματα Πλατανόβρυσης - Χορεύτρας - Ράδου - Κουτήφαρη -Κεφαλόβρυσου (Δήμος Μεσσήνης). Δασοχωρίου - Μέλπειας - Αγ. Θεοδώρας (Δήμος Οιχαλίας). Πολιανής και Αρφαρών (Δήμος Καλαμάτας). Μάλης (Δήμος Τριφυλίας). Μεταξάδας, Αγυιάς και Μάλης προς Παλαιό Λουτρό και Φλεσσιάδα (Δήμος Πύλου-Νέστορος). Νέδας (Δήμος Οιχαλίας), Σιδηροκάστρου και δάσους Πηγαδούλας - Παναγιάς (Δήμος Τριφυλίας). Μαυροβουνίου - Ζαρναούρας - Χρυσοκελλαριάς (Δήμος Πύλου-Νέστορος). Στο δάσος της Βασιλικής με εξαίρεση τους δρόμους προς Εξωχώρι και Παναγιά Γιάτρισσα (Δήμος Δυτικής Μάνης). Στη δασική περιοχή Μαγγανιακού (Δήμος Μεσσήνης). Στις δασικές περιοχές Σελλά και Καλογερεσίου. Στο Λυκόδημου, και συγκεκριμένα στο δρόμο που οδηγεί στις κεραίες (Δήμος Μεσσήνης).
Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται οι ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι.
Απαγορεύεται επίσης σε 24ωρη βάση και για όλο το χρόνο η κυκλοφορία στους δρόμους από εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης προς τη θέση «Μαραθόλακα» του Δήμου Καλαμάτας με εξαίρεση όσους έχουν εργασία και τους παρόδιους
κτηματίες.
Στην απόφαση απαγόρευσης, φέτος προστέθηκαν ακόμα οι περιοχές: από Ανω Βέργα μέχρι Προφήτη Ηλία στο Καλάθι, ο Αγιος Νικόλαος στον Πύργο Μεθώνης, η περιοχή Ρογκουζενίτσα Ταϋγέτου και ο δρόμος προς Αγιάννη Γαρδικίου στην Πολιανή.
Ειδικότερα για τον Ταΰγετο απαγορεύεται η κυκλοφορία και η παραμονή πολιτών σε εθνικούς δρυμούς κι ευπαθείς περιοχές του ορεινού όγκου. Της απαγόρευσης κυκλοφορίας εξαιρούνται οι κάτοικοι της περιοχής, οι εργαζόμενοι σε δασικές εργασίες στο δάσος του Ταϋγέτου, οι κτηνοτρόφοι καθώς και τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων.
Από την απαγόρευση στον Ταΰγετο εξαιρούνται οι εξής δρόμοι: Εθνική οδός Καλαμάτας - Σπάρτης, διασταυρώσεις εθνικής οδού Καλαμάτας - Σπάρτης προς Μενινά - Περιβολάκια - Ελαιοχώριο - Αράχοβα - Φαραί, προς Καρβέλι - Λαδά - Αρτεμισία -μέχρι Νεοχώριο, μέχρι Νέδουσα, από Τουριστικό Περίπτερο μέχρι Αγία Αικατερίνη καθώς επίσης ο δρόμος Νέδουσα - Αλαγονία - Πηγές - Αρτεμισία και διασταύρωση εθνικής οδού Καλαμάτας - Αρεόπολης μέχρι Εξωχώρι.
Για το χρονικό διάστημα ισχύς της απαγόρευσης, οι διοργανωτές εκδηλώσεων στις ευπαθείς περιοχές θα πρέπει να παίρνουν ειδική άδεια. Επίσης, οι εθελοντές θα προμηθευτούν ειδικές κάρτες, προκειμένου να αποδεικνύουν την ιδιότητά τους στον έλεγχο των αστυνομικών.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο αντιπεριφερειάρχης Παν. Αλευράς αναφέρθηκε στις 35 υδατοδεξαμενές και τις 3 λιμνοδεξαμενές που είναι έτοιμες να λειτουργήσουν. Επισημάνσεις έγιναν από το δασάρχη Γ. Σωτηρόπουλο, τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Μεσσηνίας Εμ. Κοβάτση, τον υποδιοικητή της Π.Υ. Καλαμάτας Θαν. Καπούτση, τους εκπροσώπους των δήμων Καλαμάτας, Δυτικής Μάνης Μεσσήνης και Πύλου -Νέστορος, Βασίλη Χαντζή, Αλεξ. Ρουντζούνη, Τζίνα Μαραβά και Χρυσ. Γκότση αντίστοιχα. Σε ετοιμότητα δήλωσαν ότι είναι οι υπηρεσίες τους, οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας αστ. α' Ηλίας Αξιοτόπουλος, Λιμεναρχείου Καλαμάτας υποπλοίαρχος Διαμαντής Αθανασόπουλος, αλλά κι ο εκπρόσωπος της 120 ΠΕΑ αντισμήναρχος Θ. Κοκορόσκος. Επίσης, ο εκπρόσωπος της ΔΕΗ Β. Καλογερόπουλος και από τις εθελοντικές ομάδες ο Χ. Καραμπάτος από την ΕΔΑΣΜΕ, ο Π. Λυμπέρης από την εθελοντική ομάδα Βασιλιτσίου, ο Π. Θεολόγος από την Εταιρεία Σπηλαιολογικών και Μεσσηνιακών Ερευνών και η Χριστίνα Κωνστάντιου από την εθελοντική Ομάδα Γαία Δυτικής Μάνης.

   ** ANARTHSEIS - ΙΟΥΛΙΟΣ 2012 :
1~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/01-2012_01.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 01 Ιουλίου 2012.-
2~


**** Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μετά την Κοζάνη (χθές)  .... ,  σήμερα Κυριακή 1 Ιουλίου 2012 στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ και  στον Ι.Ν. Παναγιάς {Εισοδείων Θεοτόκου } , εορτή Ανάργυρος , Αργύριος , Κοσμάς  και Δαμιανός , ετέλεσεν Μέγα Αρχιερατική πατριαρχική Θεία  Λειτουργία ,,, ….παρουσία  του συνόλου σχεδόν των Επισακόπων(Μητροπολιτών) , των ελληνικών ορθόδοξων εκκλησιών (Μητροπόλεων) εξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδα; Ιερονύμου ...κ.λ.π.
Σχετικά Βίντεο ακολουθούν :

004. ΚΑΣΤΟΡΙΑ 1/7/2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=iMh_Va2IPKs  ,



~** 005. Βαρθολομαίος -Καστοριά 1/7/2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=r5aLggYtCyI  ,



 ~** 008. Ι.Ν. Παναγίας {Εισοδίων Θεοτόκου} Καστοριάς Κυριακή 01/07/2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=emT5_Q49_vo  ,



 ~** 009. Καστορία 1/7/2012 Βαρθολομαίος :


http://www.youtube.com/watch?v=JWifC9zjZCc  ,



** ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  από το  Άλμπουμ :
Όταν ο  ήλιος  βασιλεύει στο  Αρφαρά  Καλαμάτας 
ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΣΤ΄ ΑΡΦΑΡΑ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου