ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 02 Ιουλίου 2012

Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 02  Ιουλίου  2012  :
Το ποντικάκι  μας ενημερώνει :
ΚΑΛΗ  ΕΒΔΟΜΑΔΑ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί Άλλα :

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2012

~** Νεκρός 25χρονος σε τροχαίο στον Αγιο Φλώρο Αρφαρών Μεσσηνίας :  

* Τραγικό θάνατο στην άσφαλτο, στην εθνική οδό Καλαμάτας - Τρίπολης, στην ευθεία μετά τον Αγιο Φλώρο, βρήκε σήμερα, ένα τέταρτο πριν τις 9 το πρωί, ο 25χρονος Ευάγγελος Π. Σταθόπουλος, από τα Τσουκαλέικα. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε, ξέφυγε από τον έλεγχό του, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και αφού σύρθηκε για 50 περίπου μέτρα στο αυλάκι του δρόμου, σταμάτησε σε ελαιόδεντρα. Σοβαρά τραυματίστηκε ο αδελφός του Αθανάσιος, 31 χρόνων, που επέβαινε στο αυτοκίνητο και ο οποίος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

~**  Φορτηγό ανετράπη στην ε.ο. Καλού Νερού - Πύργου

* Τυχερός μέσα στην ατυχία του στάθηκε χθες το μεσημέρι ο 43χρονος οδηγός ενός φορτηγού από την Καλαμάτα, όταν έχασε το έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε στην εθνική οδό Καλού Νερού – Πύργου στο ύψος της Ελαίας, χωρίς ευτυχώς ο ίδιος να πάθει τίποτα.
* Το ατύχημα συνέβη στις 12.20 το μεσημέρι όταν ο οδηγός του φορτηγού που κουβαλούσε κρασί και είχε κατεύθυνση το Καλό Νερό, στο ύψος της Ελαίας κοντά στην διασταύρωση με τις Καρυές έχασε τον έλεγχο του οχήματος, πιθανότατα από τεχνικό πρόβλημα στο μπροστινό σύστημα διεύθυνσης και ακολουθώντας μια τρελή πορεία, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και κατέληξε στο χαντάκι του δρόμου με το πλάι του. Από το αναποδογυρισμένο φορτηγό που το μισό σχεδόν είχε μείνει πάνω στο οδόστρωμα, ο οδηγός του βγήκε από αυτό χωρίς κάποιο τραύμα, ενώ το ευτύχημα είναι ότι δεν ερχόταν εκείνη την ώρα κάποιο αυτοκίνητο από την αντίθετη κατεύθυνση.
* Στο σημείο έσπευσε το ΕΚΑΒ αλλά και η Τροχαία Κυπαρισσίας που διενεργεί την προανάκριση.

~** Τροχαίο με εγκατάλειψη αυτοκινήτου
*  Τροχαίο με εγκατάλειψη τραυματία έχουμε δυστυχώς ακούσει πολλές φορές. Τροχαίο με εγκατάλειψη αυτοκινήτου όμως σπάνια βλέπουμε. Αυτό συνέβη χθες γύρω στις 8 το βράδυ στον κόμβο της Διασποράς, με αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα και κατευθυνόταν προς Καλαμάτα. Ο οδηγός του έχασε για άγνωστο λόγο τον έλεγχο και προσέκρουσε σε νησίδα στον κόμβο της Διασποράς. Το περίεργο είναι ότι οι δύο επιβαίνοντες... εξαφανίστηκαν προς στιγμήν. Λίγο αργότερα όμως εντοπίστηκαν από την Αστυνομία και οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας για περαιτέρω έλεγχο.

~** Απελπιστικά χαμηλά τα ξενοδοχεία τον Ιούνιο - Ελπίζουν σε πελάτες τελευταίας στιγμής

* Στις επόμενες 45 μέρες θα κριθεί η φετινή τουριστική σεζόν και οι επιχειρηματίες στηρίζουν όλες τις ελπίδες τους στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής προκειμένου να καλύψουν το χαμένο έδαφος του Ιουνίου. Συγκεκριμένα τον Ιούνιο οι πληρότητες των ξενοδοχείων και των ενοικιαζόμενων δωματίων κυμάνθηκαν σε χαμηλά επίπεδα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και του αβέβαιου πολιτικού κλίματος. Σε πολλές περιοχές της Μεσσηνίας η πτώση των διανυκτερεύσεων τον Ιούνιο άγγιξε το 40% φέροντας τους επαγγελματίες στα όρια της απόγνωσης. Καθώς οι Ελληνες δεν διαθέτουν πλέον χρήματα για… παρατεταμένες διακοπές οι επιχειρηματίες έχουν εναποθέσει όλες τις ελπίδες τους στους τουρίστες της τελευταίας στιγμής. Προσδοκούν ότι ακόμα και την τελευταία στιγμή Ελληνες και αλλοδαποί θα κλείσουν δωμάτιο έστω και για λίγες μέρες. Παράλληλα πιστεύουν ότι η παράδοση του νέου δρόμου Τρίπολη - Καλαμάτα μπορεί να φέρει νέους επισκέπτες στο νομό. Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες 45 ημέρες θα είναι ημέρες αγωνίας για τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους στον τουριστικό τομέα.
~** Κακή αρχή για τον διάδοχο της ΕΑΣ - Απογοητευτική εικόνα στο νέο συνεταιρισμό

* ~ Κακή αρχή για τον διάδοχο της ΕΑΣ
* Απογοητευτική εικόνα   στο νέο συνεταιρισμό
 ~* Με εικόνα σαν αυτή που παρουσίασε στη προχθεσινή γενική συνέλευση ο νέος συνεταιρισμός της Ενωσης Μεσσηνίας, ο διάδοχος της ΕΑΣ δεν έχει μέλλον. Με μόλις 130 και 140 παραγωγούς από όλο το νομό - μέλη, με αντιπαραθέσεις προσωπικού χαρακτήρα και με κίνητρο το συμφέρον, τη συμμετοχή στο πρώτο Δ.Σ., ο συνεταιρισμός θα σβήσει, δε θα προλάβει να σταθεί στα πόδια του.
 * Η εικόνα αυτή απογοήτευσης και ανησυχίας, των έντονων αντιπαραθέσεων -μέχρι στα χέρια παραλίγο να έρθουν- κυριάρχησε στην πρώτη γενική συνέλευση του νέου συνεταιρισμού το Σάββατο, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος". Μια ψηφοφορία που χρειάστηκε να γίνει, κρίθηκε οριακά και κανείς δεν ξέρει ποιο ήταν το αποτέλεσμά της! Αφορούσε την εκλογή μόνο κατά κύριο επάγγελμα αγροτών -αυτών που έχουν βιβλιάριο ΟΓΑ- στο Δ.Σ. της νέας οργάνωσης. Πρόταση που ζητήθηκε να περιληφθεί στο καταστατικό του συνεταιρισμού. Αφού δεν ήταν δυνατόν να βρεθεί άκρη με την ψηφοφορία διά ανατάσεως των χεριών, έγινε ονομαστική. Ψήφισαν μόνο 104 -κάποιοι δεν άντεξαν και είχαν φύγει-, η πρόταση πήρε 45 ψήφους, την καταψήφισαν 42, ενώ υπήρξαν 15 λευκά και 2 άκυρα. Σύμφωνα με το νομικό σύμβουλο της ΕΑΣ Χρήστο Παναγιωτόπουλο, η πρόταση δεν πέρασε, αφού η πλειοψηφία των παρόντων δεν τη δέχθηκε. Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βασίλης Κοζομπόλης υποστήριζε ότι η πρόταση πέρασε, γιατί πλειοψήφησε έναντι των καθαρών αρνητικών ψήφων. Ο παραγωγός - αγρότης Γιώργος Κουρέτας έλεγε ότι αν δεν πέρασε η πρότασή του (αυτός την είχε καταθέσει), θα ζητήσει να διαγραφεί από μέλος του νέου συνεταιρισμού.
 * Αισιόδοξο και παρήγορο στη συνέλευση ήταν η άποψη που κατατέθηκε από αρκετούς παραγωγούς - μέλη πως πρέπει να ανοίξει η διαδικασία και να γραφτούν μέλη χιλιάδες αγρότες - παραγωγοί της Μεσσηνίας, για να αποκτήσει δύναμη ο συνεταιρισμός, να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του και να έχει μέλλον. Σ’ αυτό συμφώνησε ο πρόεδρος της ΕΑΣ, όμως, ανέφερε και το ξεκαθάρισε ο νομικός σύμβουλος, πως για την εκλογή του πρώτου Δ.Σ. θα ψηφίσουν μόνο τα ιδρυτικά μέλη, οι 94 παραγωγοί και αυτοί που είναι μέλη (υπολογίζονται στους 35) των 7 συνεταιρισμών - "σφραγίδων", που συγχωνεύτηκαν κι εντάχθηκαν στο νέο συνεταιρισμό.
 * Ρόλο στο νέο συνεταιρισμό ήταν φανερό πως διεκδικούν και οι συνταξιούχοι εργαζόμενοι της ΕΑΣ, που μετέχοντας ως μέλη του τάχθηκαν κατά της πρότασης να εκλέγονται μόνο κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Μάλιστα, ο Χάρης Ρέκκας που ήταν γραμματέας της συνέλευσης, παραιτήθηκε από τη θέση του και κατέβηκε από το προεδρείο, διαμαρτυρόμενος πως τον θέλουν ως μέλος, να μετέχει στο εκλέγειν, αλλά όχι και στο εκλέγεσθαι.
 * Οι πρώτες εντάσεις και διαμαρτυρίες της συνέλευσης ήταν από τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δολών Βασίλη Γαϊτανάρο για τον αποκλεισμό του συνεταιρισμού του από τη νέα οργάνωση και του αγρότη - γραμματέα του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων Ηλία Μπουντουβά για το δικό του αποκλεισμό. Και οι δύο κατήγγειλαν πως πρόκειται για αποκλεισμούς με σκοπιμότητες. Ο συνεταιρισμός των Δολών αποκλείστηκε, γιατί είχε χρέος στην ΕΑΣ και η πληρωμή με επιταγή δεν έγινε δεκτή. Ο κ. Γαϊτανάρος διαμαρτυρήθηκε ότι κανείς δεν τον ενημέρωσε από την Ενωση πως η πληρωμή έπρεπε να γίνει μετρητοίς. Ο κ. Μπουντουβάς που πλήρωσε τα 300 ευρώ της μερίδας για να γραφτεί, είχε χρέος στην Ενωση και απορρίφθηκε η αίτησή του, αλλά όπως σημείωσε, δεν τον είχαν ενημερώσει πως θα έπρεπε να εξοφλήσει την οφειλή του.
 * Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εξωχωρίου Σταύρος Γιαννακέας δήλωσε ότι κατέθεσε ένσταση κατά της σύνθεσης της γενικής συνέλευσης, για τη συμμετοχή 3 από τους 7 συνεταιρισμών, υποστηρίζοντας ότι δεν πήραν νόμιμες αποφάσεις.
 * Μεταξύ των προτάσεων που κατατέθηκαν (από τον κ. Κουρέτα) για να περιληφθεί στο καταστατικό, ήταν τα μέλη του Δ.Σ. να μην έχουν το δικαίωμα να διορίζουν τα παιδιά και συγγενείς μέχρι β’ βαθμό συγγένειας στο νέο συνεταιρισμό και (από το Γιώργο Κότσαρη) να μην είναι το ίδιο πρόσωπο στο Δ.Σ. δύο συνεταιρισμών.
 ~* ΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ
* Στο προσωρινό Δ.Σ. του νέου συνεταιρισμού ορίστηκαν 11 μέλη από το τελευταίο Δ.Σ. της Ενωσης, στοιχείο που προκάλεσε αντιδράσεις. Είναι οι Β. Κοζομπόλης, Μ. Αντωνόπουλος, Αρ. Γιαννακόπουλος, Γ. Γιαννακόπουλος, Π. Παγάνης, Ηλ. Ντονάς, Φ. Δημητρόπουλος, Κ. Χρυσανθακόπουλος, Ν. Κοτταρίδης, Κ. Κατσούλης, Γ. Λαζόγιαννης.
 * Η συνέλευση ενέκρινε και το καταστατικό του νέου συνεταιρισμού, που θα κατατεθεί για επικύρωση στο Πρωτοδικείο.
 * Στην αρχή της συνεδρίασης αποφασίστηκε να αναβληθούν τα 3 πρώτα θέματα της ημερήσιας διάταξης, που ήταν σημαντικά αλλά αφορούσαν τη λειτουργία της ΕΑΣ. Ηταν η ανακοίνωση της έκθεσης των ορκωτών ελεγκτών για το διαχειριστικό έλεγχο της χρήσης 2011, η έγκριση του ισολογισμού και του λογαριασμού αποτελεσμάτων και η απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. της ΕΑΣ από κάθε ευθύνη για τη χρήση του 2011. Θέματα που έπρεπε να έχουν εξεταστεί από τη γενική συνέλευση της ΕΑΣ, όπως παρατήρησε ο νομικός σύμβουλος και παραμένουν σε εκκρεμότητα.
Πηγή  Εφημερίδα "Ελευθερία" Μεσσηνίας  2012 .-

*** ΑΘΛΗΤΙΚΑ   για σήμερα  02/07/2012  :
Στο  Μπάσκετ στο Καράκας της Βενεζουέλας  στο προολυμπιακό  τουρνουά :
ΕΛΛΑΔΑ  - ΙΟΡΔΑΝΙΑ   107-63  , ( 56-23)

Tην ερχόμενη  Πέμπτη 05/07/2012 : ΕΛΛΑΔΑ - ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ
*** Πρώτη προπόνηση για τους παίκτες του Παναθηναϊκού Δευτέρα 02 Ιουλίου  2012 :
σήμερα οι παίκτες του Παναθηναϊκού, καθώς πραγματοποίησαν την πρώτη τους προπόνηση, εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου 2012-13 .
* Οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» αρχικά έκαναν εργομετρικές εξετάσεις, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν το πρόγραμμα, το οποίο περιελάμβανε ασκήσεις αντοχής, ασκήσεις με πάσες, καθώς και ελεύθερο διπλό.
~* Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είχε στη διάθεσή του τους: Μπουμσόνγκ, Τοτσέ, Ζέκα, Ιωαννίδη, Χριστοδουλόπουλο, Μαρίνο, Βύντρα, Κοτσόλη, Καρνέζη, Πετρόπουλο, Κάσας, Ταμπάκη, Χουχούμη, Κουσίδη, Λαγό, Μπαρμπαρούση, Σεϊταρίδη και Χρ. Δώνη.~* Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τρίτη θα λάβουν μέρος στις προπονήσεις των «πράσινων» οι Αποστολόπουλος, Γιαννιτσάνης και Σταματάκης από την ομάδα Νέων του συλλόγου.-
~*** Ανακοινώθηκε ο Πεδουλάκης στο τίμ προπονητή στην ΚΑΕ του μπάσκετ :
Ο Αργύρης Πεδουλάκης θα κάθεται στον πάγκο του Παναθηναϊκού για τα επόμενα δύο χρόνια, με την πράσινη ΚΑΕ να ανακοινώνει επίσημα την έναρξη της συνεργασίας της με τον Έλληνα τεχνικό.
~ Ο Αργύρης Πεδουλάκης θα είναι ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε διετή συνεργασία.
* Ο Αργύρης Πεδουλάκης δήλωσε: Ξέρω ότι έρχομαι στην πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού κι αυτό συνέβη διότι υπήρξαν ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, οι οποίοι με πάθος και γαλαντομία στήριξαν αυτή την ομάδα πάνω από 25 χρόνια. Το έχω βιώσει, το έχω προλάβει ως αθλητής του Παναθηναϊκού.
* Από την άλλη υπήρχε και η παρουσία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς του καλύτερου και πιο επιτυχημένου προπονητή της Ευρώπης. Τώρα υπό διαφορετικές συνθήκες, τις οποίες όλοι βιώνουμε στην καθημερινότητά μας, με το μπάσκετ που είναι μέρος της κοινωνίας να μην αποτελεί εξαίρεση, καλούμαστε μέσα από τεχνογνωσία και σκληρή δουλειά να παραμείνουμε και θα παραμείνουμε ανταγωνιστικοί σε όλες τις διοργανώσεις. Εγγύηση γι αυτό και την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος είναι η συνέχεια της οικογένειας με την παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.
* Ξέρουμε ότι δεν έχουμε πίστωση χρόνου, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλη ομάδα, αλλά επειδή θα είναι όλα καινούρια, ζητάμε να μας κρίνουν όλοι και αυστηρά στο τέλος της χρονιάς. Το μόνο που δεν αλλάζει από τα προηγούμενα χρόνια είναι ο κόσμος του, χωρίς την παρουσία του οποίου δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, ενώ μ αυτόν μπορούμε ένα κάνουμε πολλά. Γι αυτό και ζητάμε τη στήριξή του .

~** Στ. Στραβόλαιμος: "Ο παραλογισμός στο μεγαλείο του"

*  Πληροφορηθήκαμε δια του Τύπου, ότι προχωρούν ήδη, οι διαδικασίες λειτουργίας των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων Πύλου και Καλαμάτας. Και δίπλα τους, θα λειτουργεί, λέει, και το κρατικό Λιμενικό Ταμείο. Για να κάνει τι; Τι μόρφωμα θα είναι αυτό, με τι αρμοδιότητες και ποια τα γεωγραφικά του όρια; Θα τρελαθούμε εντελώς σε αυτόν τον τόπο. Δεν φτάνει που ξαναγυρίζουμε στην παλιά διαδικασία κατακερματισμού της λιμενικής ζώνης του Νομού, « ράβε ξήλωνε δουλειά να μου σου λείπει», το κάνουμε με τρόπο που η όλη προσπάθεια να ναρκοθετείται εν τη γενέσει της. Πίστευα πάντοτε ότι, με ένα λιμάνι εθνικής σημασίας, όπως είναι της Καλαμάτας και ένα φυσικό λιμάνι προδιαγραφών, όπως είναι αυτό της Πύλου, θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένας οργανισμός λιμένων Μεσσηνίας, με αξιώσεις και απεριόριστες δυνατότητες, που να λειτουργεί με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσαμε σε συνεργασία με ιδιώτες επενδυτές να πετύχουμε την αναγκαία αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών του Νομού στα σύγχρονα δεδομένα και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη. Αυτό δυστυχώς δεν έγινε και επελέγησαν άλλες λύσεις. Αντί όμως της δημιουργίας ισχυρών, ευέλικτων και αποτελεσματικών δημοτικών λιμενικών σχημάτων, δυνάμενων να αυτενεργήσουν, δημιουργούνται παράλληλα, περίεργα και άχρηστα κρατικά όργανα των οποίων η ύπαρξη και λειτουργία δεν εξυπηρετεί πλέον κανέναν απολύτως σκοπό. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να λειτουργήσουν μόνο δύο Δημοτικά λιμενικά ταμεία στο Νομό. Της Καλαμάτας και της Πύλου. Το δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας να ελέγχει την λιμενική ζώνη μέχρι και την Τραχήλα Δυτικής Μάνης, με τη συμμετοχή στη διοίκηση εκπροσώπων του γειτονικού Δήμου και αντιστοίχως το Λιμενικό Ταμείο Πύλου, τη λιμενική ζώνη μέχρι την Κυπαρισσία, με τη συμμετοχή στη διοίκηση εκπροσώπων του ομώνυμου Δήμου. Τα περί διατήρησης λοιπόν και του κρατικού Λιμενικού Ταμείου, αξιολογούνται ως απαράδεκτες και σε πλήρη αστοχία αποφάσεις. Αν συμβεί αυτό, η επικάλυψη αρμοδιοτήτων, είναι βέβαιον ότι θα δημιουργήσει μια άνευ προηγουμένου γραφειοκρατία, που θα έχει ως επακόλουθο αποτέλεσμα την στασιμότητα και παρεμπόδιση κάθε αναπτυξιακής παρέμβασης. Και βεβαίως θα επιβαρύνει και το κρατικό προϋπολογισμό με επί πλέον έξοδα για τη λειτουργία μιας υπηρεσίας που δεν θα έχει στην ουσία καμιά αρμοδιότητα και κανένα έσοδο. Είναι φανερό ότι οι δύο Δημοτικές Αρχές στους Δήμους των οποίων επίκειται να λειτουργήσουν λιμενικά ταμεία, θα πρέπει να αντιδράσουν σε αυτή τη λύση με κάθε πρόσφορο και νόμιμο τρόπο. Προς αυτή την κατεύθυνση, η συνεργασία τους με την Αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Γενική Γραμματεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι απολύτως απαραίτητη. Σε ότι δε τους αφορά, καλό θα είναι οι θέσεις των Προέδρων των νέων Ταμείων, να συνεχίσουν να είναι άμισθες, όπως και πριν. Οι ώρες είναι κρίσιμες, η χώρα παλεύει με τεράστιες δυσκολίες να σταθεί όρθια και θα πρέπει οι πάντες να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Στη βάση αυτής της εθνικής παραδοχής, οι οικονομίες με περιστολή δαπανών δεν μπορεί να είναι απλώς λόγοι περί της αληθείας, αλλά να πραγματοποιούνται επί τέλους ως παραδειγματικό γεγονός. ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΡΑΒΟΛΑΙΜΟΣ
ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

~***  Το κερί στη ζωή της Εκκλησίας μας :
~ Δεν υπάρχει Ορθόδοξος Ναός που να μην έχει στην είσοδό του, στον πρόναο ή το πρόπυλο, μανουάλι με κεριά για τους πιστούς και τους προσκυνητές. Και δεν υπάρχει Ορθόδοξος πιστός, από τα νήπια
έως τους υπερήλικες, ο οποίος να μην ανάβει το κερί του κάθε φορά που εισέρχεται στον ιερό χώρο του Ναού.
~ 
Πώς όμως και γιατί επικράτησε το άναμμα των κεριών στους Ναούς μας;
Η χρήση βεβαίως των κεριών όπως και άλλων φωτιστικών μέσων γινόταν τον πρώτο καιρό για λόγους καθαρά πρακτικούς. Υποκαθιστούσαν τα κεριά το φυσικό φως, για να μπορούν οι πιστοί να βλέπουν στις
λατρευτικές τους συνάξεις. Η χρήση τους βέβαια έγινε ακόμη πιο αναγκαία την περίοδο των διωγμών τότε που η Εκκλησία του Χριστού βρισκόταν στις ανήλιαγες κατακόμβες και χρειαζόταν φως.
~  Από τον 4ο αιώνα και μετά όμως, που η Εκκλησία εξήλθε δια διατάγματος του αγίου Κωνσταντίνου από τις κατακόμβες, η χρήση διάφορων φωτιστικών μέσων διατηρείται στην Εκκλησία μας με χαρακτήρα
έντονα συμβολικό πέραν του καθαρώς πρακτικού.
*
Έτσι το κερί αποτελεί μια υπόμνηση εσωτερικής αλλοιώσεως, αλλαγής. Όπως αυτό αλλοιώνεται καθώς καίγεται, έτσι καλούμαστε να αλλοιωνόμαστε κι εμείς με το φως του Χριστού, το οποίο θα
κατακαίει κάθε πάθος και κακία μας.
~  Το κερί αρχικά είναι σβησμένο και δεν έχει ούτε τη φωτιστική ιδιότητα ούτε τη θερμότητα. Αυτά τα αποκτά αφού ανάψει από τη φλόγα κάποιου άλλου. Με τον ίδιο τρόπο καλούμαστε κι εμείς να «ανάψουμε»
από τη φλόγα του Παναγίου Πνεύματος, να αποκτήσουμε τη θερμότητα της πίστεως και να ακτινοβολήσουμε το φως των καλών έργων στη ζωή μας και στην κοινωνία μας.
~  Το κερί όταν καίγεται φωτίζει, και όταν φωτίζει καίγεται και εκδαπανάται. Έτσι και κάθε πιστός. Μόνο όταν εκδαπανάται και προσφέρεται και θυσιάζεται με έργα αγάπης και φιλανθρωπίας, φωτίζει το φως
του Χριστού γύρω του. Γι’ αυτό κάθε φορά που ανάβουμε το κερί μας, καλούμαστε να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας, ότι πρέπει να συνεχίζουμε να ζούμε μέσα στο φως της χάρης του Θεού που πήραμε με
τη Βάπτισή μας, τότε που πρωτοφωτιστήκαμε με το ανέσπερο φως του Θεού.
~  Πριν ο πολιτισμός με το ηλεκτρικό του ρεύμα μπει και στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας μας, ο φωτισμός των ιερών Ναών γινόταν με πολυελαίους που είχαν κεριά ή κανδήλια. Ο πολυέλαιος και τότε αλλά
και σήμερα, συμβολίζει τη θριαμβεύουσα Εκκλησία του Χριστού. Τα κεριά ή σήμερα οι ηλεκτρικές λάμπες, συμβολίζουν τους αγίους ή το φως των εν ουρανοίς ευρισκομένων αγίων.
Γι’ αυτό και σε ιερές
πανηγύρεις και θείες Λειτουργίες, ιδιαίτερα στα μοναστήρια, σείουν τους πολυελαίους, για να φανερώσουν, ότι και οι άγιοι στα επουράνια συνεορτάζουν και συμμετέχουν και συγχορεύουν με την επίγεια
Εκκλησία του Χριστού.
~  Όχι λοιπόν! Δεν είναι απλώς ένας τύπος το άναμμα του κεριού. Ούτε είναι κάτι που, όπως λέγεται από πολλούς συχνά τελευταία, επινόησε και διατηρεί η Εκκλησία μας για καθαρά εισπρακτικούς και
κερδοσκοπικούς λόγους.
~ Είναι μια βαθιά υπόμνηση. Υπόμνηση για αγιασμό. Για θυσία. Για φωτισμό. Κρύβει έναν μυστικό συμβολισμό που βοηθά τους πιστούς.
~ Γι’ αυτό και αιώνες τώρα ο πιστός λαός μας διατηρεί αυτή την πρακτική. Και θα πρέπει και ο καθένας μας με τέτοια συναίσθηση και αγίους πόθους να την επιτελεί και να τη διδάσκει σε μικρούς και μεγάλους.
Πηγή: Περιοδικό «Ο ΣΩΤΗΡ» http://xristianos.gr/forum/viewtopic.php?f=141&t=5103   .-

~***Σοκ: 110 αυτοκτονίες απέτρεψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος :
~ Στοιχεία που προκαλούν έκπληξη έδωσε στο φως της δημοσιότητας η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για το α’ εξάμηνο του έτους. Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στοιχεία, απετράπησαν 110 αυτοκτονίες.Συγκεκριμένα εξειδικευμένο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας εντόπισε στις ψηφιακές έρευνες του διαδικτύου 110 ανθρώπους οι οποίοι εκδήλωσαν πρόθεση να δώσουν τέλος στη ζωή τους και προχώρησε άμεσα, σε συνεργασία με τις τοπικές αστυνομικές αρχές, στις απαραίτητες ενέργειες για την αποτροπή τους.Ενδεικτικά αναφέρονται ορισμένες περιπτώσεις αποτροπής αυτοκτονιών και άλλα σοβαρά περιστατικά:Αθήνα, ενήλικος, ο οποίος είχε κόψει τις φλέβες του και είχε προβεί σε κατάποση χαπιών, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας.Κατερίνη, ενήλικη μετά από κατάποση χαπιών, οδηγήθηκε στο τοπικό νοσοκομείο για πλύση στομάχου.Λευκάδα, ανήλικη που αντιμετώπιζε σύνδρομο διπλής προσωπικότητας, εκδήλωνε πρόθεση αυτοκτονίας με τη χρήση ψευδωνύμου, ενώ παράλληλα με τη χρήση άλλου προσπαθούσε να αποτρέψει την ίδια πράξη.Κρήτη, ενήλικος που αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, αναρτούσε σε χώρο κοινωνικής δικτύωσης διάφορες φωτογραφίες όπου ήταν ένοπλος και απειλούσε ότι προβεί σε εγκληματικές ενέργειες σε βάρος τρίτων. Υποβλήθηκε σε ψυχιατρική εξέταση και εγκλείσθηκε σε ψυχιατρική κλινική.Θεσσαλονίκη, ενήλικος με χρόνια ψυχολογικά προβλήματα, απειλούσε ότι θα διαπράξει κακόβουλες πράξεις. Παρασχέθηκε ψυχολογική υποστήριξη από ψυχολόγο, ενώ κλήθηκε και ειδικός διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ..Γιάννενα, ενήλικος ευρισκόμενος εντός «διαδικτυακού δωματίου συνομιλίας» ( chat room ), αποχαιρετούσε φιλικά πρόσωπα με παράλληλη κατάποση χαπιών. Μετά από επέμβαση των τοπικών αστυνομικών αρχών, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων για νοσηλεία.Σκύρος, ενήλικη που αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, απειλούσε ότι θα αυτοτραυματισθεί και θα προβεί σε άδικες πράξεις σε βάρος τρίτων προσώπων. Μετά από ψυχιατρική εξέταση κρίθηκε απαραίτητος ο εγκλεισμός της σε ψυχιατρική κλινική

~***ΚΛΥΔΩΝΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΔΗΜΑΡ!!! ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤ. ΜΠΑΓΕΩΡΓΟΥ ΜΕ ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ!!:
~ Αποχώρησε από το κόμμα της Αριστεράς που συμμετέχει στην κυβέρνηση ο Στ.Μπαγεώργος της Εκτελεστικής Επιτροπής, ενώ και ο Οδ.Βουδούρης κατήγγειλε την «απόκλιση» Σαμαρά από τη συμφωνία και την απουσία της λέξης «επαναδιαπραγμάτευση» από το κείμενο
* Αναταράξεις στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Αριστεράς, που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, προκαλεί η απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να στείλει επιστολή στις Βρυξέλλες διαβεβαιώνοντας για την τήρηση των μέχρι τώρα συμφωνηθέντων με την τρόικα και την ΕΕ.
Ο Στέφανος Μπαγεώργος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, μετά την διαφωνία του με την απόφαση της ηγεσίας του κόμματος, την Δευτέρα διαχώρισε οριστικά τη θέση του, με την υποβολή της παραίτησής του στον Φώτη Κουβέλη.
~ Η αποχώρηση Μπαγεώργου δεν ήταν όμως η μόνη αντίδραση.
* Ο Οδυσσέας Βουδούρης «καυτηριάζει» επίσης την επιστολή Σαμαρά προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, καθώς όπως εκτιμά «βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με την λαϊκή βούληση που εκφράστηκε στις εκλογές της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου.
~ Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι απουσιάζει από την επιστολή η λέξη κλειδί «επαναδιαπραγμάτευση», όπως δυστυχώς απουσίαζε και από την πρώτη δήλωση του κ. Σαμαρά το βράδυ των δεύτερων εκλογών», σημειώνει σύμφωνα με το ethnos.gr.

~***   Γοτθικός τρόμος
Το 390 ξέσπασαν ταραχές στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας της παρουσίας γοτθικής φρουράς στην πόλη. Στη διάρκεια των ταραχών σκοτώθηκε ο Γότθος φρούραρχος. Ο αυτοκράτωρ Θεοδόσιος έγινε έξαλλος και διέταξε τους Γότθους να σκοτώσουν σε αντίποινα όλους τους θεατές στον ιππόδρομο. Το αποτέλεσμα ήταν η σφαγή 7000 Θεσσαλονικέων, μια από τις μεγαλύτερες σφαγές αμάχων του Μεσαίωνα.
Μητέρα
Η αυτοκράτειρα Ειρήνη η Αθηναία (797-802) σίγουρα δεν υπήρξε υπόδειγμα μητρικής αγάπης. Για να εξασφαλίσει το θρόνο της έβαλε να τυφλώσουν το γιο της Κωνσταντίνο ΣΤ’ (780-797) και να τον φυλακίσουν. Η Ειρήνη ήταν η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του Βυζαντίου αλλά και της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, που ανέλαβε την ανώτατη εξουσία. Μάλιστα είχε πάρει τον τίτλο «βασιλεύς» και όχι «βασίλισσα».
Οικονομική πολιτική
Όπως όλοι οι ηγέτες που διεξάγουν πολέμους, ο Ιουστινιανός χρειαζόταν λεφτά και βρήκε το σωστό άνθρωπο που θα του τα εξασφάλιζε: Τον Ιωάννη τον Καππαδόκη. Ο Ιωάννης έγινε πραίτωρ το 531. Η φορολογική του πολιτική ήταν τόσο σκληρή που λέγεται ότι υπέβαλε σε βασανιστήρια τους πλούσιους για να τους αποσπάσει λεφτά. Έγινε τόσο μισητός, που στο τέλος ήταν πολύ εύκολο για την αυτοκράτειρα Θεοδώρα, που δεν τον χώνευε, να τον συκοφαντήσει για προδοσία και να τον εξοντώσει.
Πρόποση
Ο Νικηφόρος Α’ (802-811), που είχε εκθρονίσει την Ειρήνη, έπεσε μαχόμενος εναντίον των Βουλγάρων, στην ολέθρια μάχη της Πλίσκα, όπου ένας Βυζαντινός στρατός 80,000 αντρών καταστράφηκε ολοσχερώς. Ο θριαμβευτής βασιλιάς των Βουλγάρων Κρούμμος, έβαλε να βρουν το κεφάλι του νεκρού αυτοκράτορα. Το κρανίο του επαργυρώθηκε και μεταποιήθηκε σε κύπελλο απ’ όπου έπινε ο Κρούμμος κρασί. Τα επόμενα χρόνια μάλιστα, οι Βυζαντινοί πρεσβευτές στην αυλή του Κρούμμου υποχρεώνονταν να πίνουν και να κάνουν πρόποση με αυτό.
Στρατός τυφλών
Το 1014, ο Βασίλειος Β’ αποφάσισε να τελειώσει μια και καλή με τους Βούλγαρους που τους πολεμούσε 40 χρόνια. Μετά από την αποφασιστική νίκη του στρατού του στη μάχη του Κλειδίου, διέταξε την τύφλωση 15000 αιχμαλώτων αφήνοντας ένα μάτι για κάθε 100 αιχμαλώτους. Οι μονόφθαλμοι οδήγησαν τις ομάδες των υπολοίπων πίσω στην πατρίδα τους. Λέγεται ότι όταν ο Βούλγαρος βασιλιάς Συμεών αντίκρισε το φρικτό θέαμα, δεν άντεξε, έπαθε εγκεφαλικό και πέθανε δυο μέρες μετά.

~*** Τουρκικό διάβημα για τον «συνωστισμό» της Ρεπούση! :
Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τη χώρα μας, προχώρησε η Τουρκία,
~ επειδή ο πρώην υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης αποφάσισε την αντικατάσταση του διαβόητου αποσπάσματος του βιβλίου Ιστορίας της Μ. Ρεπούση για τον «συνωστισμό στη Σμύρνη»! Η τουρκική πλευρά επικαλείται τις συμφωνίες που είχε υπογράψει ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Ισμαήλ Τζεμ για την αλλαγή των σχολικών βιβλίων. Πως να μην… συγχύζονται οι Τούρκοι αφού με τέτοιες συμφωνίες παίρνουν συγχωροχάρτι για το αμαρτωλό «γενοκτόνο» παρελθόν τους…
* Ας δούμε λοιπόν μερεικά ντοκουμέντα από τον συνωστισμό…
*   http://youtu.be/EFHDyUGNWqw   ,  
http://youtu.be/QO2bL5L_RkA   ,
*  http://youtu.be/zTMSn2eGrZQ  ,

~*  ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΕITE ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΤΟ 1922: ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕΙΝΕΙ ΘΑΜΜΕΝΟ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.
~** http://youtu.be/oBEslCsrjYg ,  http://youtu.be/EFwR9-KOFp8  ,

~**  http://youtu.be/KXTeS_n-ONo ,
***  «Με τη λήψη των νέων εκκαθαριστικών και των ειδοποιητηρίων για τους φόρους ακινήτων, οι Έλληνες φορολογούμενοι δεν θα μπορούν να ξοδεύουν ούτε ένα ευρώ για να ζήσουν.
~ Θα πρέπει μόνο να πληρώνουν φόρους.
Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνον 1,5 εκατ. δηλώσεις έχουν υποβληθεί σε σύνολο 5.500.000.
* Τα νέα εκκαθαριστικά δεν θα μπορέσουν να .......  πληρωθούν» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΔΟΥ, Χαράλαμπος Νικολακόπουλος, επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Πέμπτη, καταθέτοντας προτάσεις άμεσης εφαρμογής για την ανακούφιση των φορολογούμενων και τωνεπιχειρήσεων, καθώς και για την καταπολέμηση της διαφθοράς.
* Η ΠΟΕ-ΔΟΥ προτείνει την επιβολή ανωτάτου ορίου μηνιαίας καταβολής φορολογικών υποχρεώσεων (εκκαθαριστικά εισοδήματος, φόρου ακινήτων, ληξιπρόθεσμα) για την ανακούφιση των φορολογουμένων. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες προτείνει το όριο αυτό να είναι συνάρτηση του εισοδήματος των φορολογουμένων και να προκύπτει, αφού αφαιρεθούν οι δαπάνες για τόκους στεγαστικών δανείων και ενοίκιο.
~ Ειδικότερα, προτείνει το όριο αυτό να καθορίζεται ως εξής:
- Μέχρι 650 ευρώ ατομικό εισόδημα οι εφοριακοί προτείνουν το ποσοστό μηνιαίας δόσης χρέους να είναι μηδενικό (δηλαδή να παγώνουν οι φορολογικές υποχρεώσεις του φορολογούμενου μέχρι τη βελτίωση της φοροδοτικής του ικανότητας).
- Από 651 έως 1.000 ευρώ ποσοστό 10%. Από 1.001 έως 1.500 ευρώ, 15% και από 1.501 έως 2.000 ευρώ, 20%. Η πρόταση αφορά μισθωτούς και συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα, μικρομεσαίους και αυτοαπασχολούμενους (με συγκεκριμένα κριτήρια εισοδήματος), χρέη που είναι ληξιπρόθεσμα μέχρι 31-5-2012 (εκτός ΦΠΑ και ΦΜΥ) και χρέη που θα βεβαιωθούν στις εφορίες μέσα στο 2012.
* Η Ομοσπονδία ζητά ακόμη τη συγκρότηση μόνιμης Εθνικής Επιτροπής «Διαλόγου για το Φορολογικό Σύστημα».
Επίσης, προκειμένου να δοθεί ανάσα στις επιχειρήσεις προς τις οποίες έχει οφειλές το Δημόσιο, οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΔΟΥ πρότειναν να λαμβάνουν ένα ειδικό πιστοποιητικό με τη βεβαιωμένη απαίτησή τους (από το δημόσιο φορέα), με την οποία θα μπορούν να εξοφλούν φόρους και άλλες οφειλές τους. Τέλος, πρότειναν τη διενέργεια καθολικού ελέγχου πόθεν έσχες των εφοριακών.

 «όπου επισκιάζει η χάρις σου Αρχάγγελε, από εκεί διώκεται η δύναμη του διαβόλου.
Διότι δεν μπορεί να μείνει κοντά στο Φώς σου ο εωσφόρος που έπεσε στο σκοτάδι και παραμένει σ’ αυτό.
Γι' αυτό Μιχαήλ Αρχάγγελε, σε παρακαλούμε να σβήνεις τα βέλη του που είναι γεμάτα πυρ και κινούνται εναντίον μας»


“Μίλα όταν έχεις κάτι καλύτερο από την σιωπή.”

***  Όπως είναι αδύνατο να συνδυάσει κανείς την υγεία και την αρρώστια, το ίδιο είναι αδύνατο να συμφιλιώσει κανείς την αγάπη με τον πλούτο, παρατηρεί ο Ισαάκ ο Σύρος, γιατί όποιος αγαπάει το συνάνθρωπό του, δίνει ό,τι έχει για τις ανάγκες του.
Αυτή είναι η φύση της αγάπης. Και χωρίς αγάπη είναι αδύνατο να μπει κανείς στη βασιλεία του Θεού.
Όσο λιγότερα έχεις τόσο πιο απλός γίνεται ο τρόπος της ζωής σου. Όταν πετάξεις από πάνω σου ό,τι περιττό έχεις, συγκεντρώνεται η καρδιά σου στον πυρήνα της.
Εκεί είναι και ο δρόμος που οδηγεί στην βασιλεία του Θεού.
~***ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΠΟΥ ΣΤΕΝΑΖΟΥΝ.ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΣΤΟ ΠΡΟΠΥΡΓΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ
ΗΠΕΙΡΟ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΣΦΕΒΑ
(Συντονιστικη Φοιτητικη Ενωση Βορειοηπειρωτικου Αγωνα)
* ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ,ΣΥΓΚΕΝΤΡΟΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ ΥΛΙΚΑ:
1)ΠΑΙΔΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΕΤΡΑΔΙΑ
2)ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΕΣ 4-12 ΕΤΩΝ.ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΝΩΣΕΩΝ
3)ΡΟΥΧΑΛΑΚΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΕΣ 2-10 ΕΤΩΝ
ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!
ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΣΦΕΒΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.ΤΣΙΜΙΣΚΗ 126 Α ΟΡΟΦΟΣ.
ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΟ ΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 30-22 00
ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6932 306 904 κ.ΦΙΛΟΘΕΟΣ
(όποιος μπορεί ας βοηθήσει έστω και με μια κοινοποίηση)

~**«Σε ένα κοινοβούλιο γεμάτο αστράτευτους , ήταν απολύτως λογικό να γίνουν σημεία και τέρατα ώστε να κλαπεί η θέση του αντιπροέδρου, όχι μόνο από την Χρυσή Αυγή, αλλά και από έναν Αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού. Έναν Αξιωματικό που υπηρέτησε ευδοκίμως στις Ειδικές Δυνάμεις, έναν Καταδρομέα και Αλεξιπτωτιστή, που δεν έκανε καριέρα σε προθαλάμους κομματικών γραφείων, αλλά εκεί που χτυπά η καρδιά της Πατρίδας μας, στα ελληνικά βουνά και τις βραχονησίδες.» αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει λέγοντας:
* «Η επιλογή του Συναγωνιστή Ζησιμόπουλο για τη θέση του Ζ' αντιπροέδρου της βουλής ήταν μία 100% συνειδητή πολιτική επιλογή της ηγεσίας του Κινήματος. Η Χρυσή Αυγή βρέθηκε στο πολιτικό προσκήνιο, όχι μόνο για να διορθώσει τα κακώς κείμενα, αλλά για να αλλάξει εκ βάθρων το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας. Ένα σημαντικό πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή θα γινόταν αν προέδρευε στη βουλή ένας Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού. Αυτός είναι και ο προφανής λόγος που ενώθηκαν για μία ακόμη φορά όλα τα κόμματα του κατεστημένου, τα κόμματα των αστράτευτων και των προσκυνημένων, εναντίον μας. Όλοι εναντίον μας και εμείς εναντίον όλων. Η Χρυσή Αυγή συνεχίζει δυναμικά τον πολιτικό της αγώνα. Ο σημερινός αποκλεισμός μας ήταν από μόνος του μία Νίκη.»

~*** ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!
Ναι, σωστά θυμάστε: Αυτά που μας έλεγαν οι μνημονιοκόπροι πως...δεν υπάρχουν
*
Πέρα από κάθε προσδοκία είναι σύμφωνα με πληροφορίες οι προσφορές για την εξερεύνηση τριών περιοχών της Δυτικής Ελλάδας (Ιωάννινα, Κατάκολο και Πατραικός Κόλπος) με σκοπό την ανακάλυψη κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου .* Ειδικότερα μέχρι και την λήξη της προθεσμίας, σήμερα το μεσημέρι, οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι κατατέθηκαν 9 προσφορές από κοινοπρακτικά σχήματα αποτελούμενα από ελληνικούς και ξένους ομίλους από τις ΗΠΑ, την Βρετανία, τον Καναδά και την Ιταλία.
* Οι ιθύνοντες της αγοράς ,αναφέρουν ότι την μεγαλύτερη έκπληξη προκάλεσε η συμμετοχή της Schlumberger, που είναι η κορυφαία εταιρία γεωτρήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο . Μάλιστα αναφέρουν ότι η είσοδος της Schlumberger στο ελληνικό ενεργειακό "παιχνίδι" θα αποτελέσει “κράχτη” και για άλλες παρόμοιου βεληνεκούς εταιρίες να ενδιαφερθούν για κοιτάσματα και σε άλλες περιοχές της Ελληνικής επικράτειας .
* Ειδικότερα οι προσφορές που κατατέθηκαν είναι οι εξής:

1. Ιωάννινα:
- ΕΛΠΕ–Edison (Ιταλία)- Melrose Resources (Βρετανία)
- Energean Oil (εκμεταλλεύεται το κοίτασμα του Πρίνου) - Petra Petroleum (Καναδάς) και Schlumberger - Arctic- Hunter Energy- KO Enterprises
- Chariot Oil and Gas
2. Κατάκολο:
- Energean Oil - Troian Oil (Βρετανία) – Schlumberger
-Greek Oil Energy Ventures.
3. Πατραϊκός Κόλπος:
- ΕΛΠΕ –Edison –Melrose

- Chariot (Βρετανία)
- Energean Oil- -Troian Oil- Schlumberger.
ΠΗΓΗ.
Θέλει μεγάλη προσοχή το ζήτημα, έτσι ώστε αφενός να αξιοποιηθούν σωστά τα τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου των περιοχών κι αφετέρου να μην ξεπουληθούν στους ξένους για ένα κομμάτι ψωμί, όπως οι προδότες μνημονιολάγνοι θέλουν!
Αναρωτιόμαστε, πάντως: Δεν θα έπρεπε κάποια απολειφάδια του "ρεαλισμού" και "ορθολογισμού" που χαρακτήριζαν...συνωμοσιολόγους εμάς και όσους τολμούσαν να μιλάνε για τεράστιο αναξιοποίητο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ορυκτό πλούτο, να...εξαφανιστούν από προσώπου γης ;


~** ΠΕΡΙ  ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ

Από τα πρώτα χρόνια της καταστροφικής όπως απεδείχθη για την Ελλάδα μεταπολίτευσης, ως και τις μέρες μας στις οποίες η εν λόγω περίοδος πνέει τα λοίσθια, οι παραδοσιακές αξίες και οι αγνές ιδεολογικές απόψεις στην Πατρίδα μας δαιμονοποιήθηκαν. Η μέχρι τότε επικρατούσα ηθική και ο κυρίαρχος εθνικοπατριωτικός τρόπος σκέψης, ρίχτηκαν στην πυρά δίνοντας την θέση τους σε απόψεις που μέχρι τότε χαρακτηρίζονταν από αιρετικές μέχρι επικίνδυνες. Ο Εθνικισμός, ιδέα τόσο αρχαία όσο και η σκέψη ακόμα, θυσιάστηκε από τους διαρκώς αυξανόμενους αριστεριστές πολιτευτές και δημοσιογράφους, στον βωμό του εξωραϊσμού όλων εκείνων των στοιχείων που ενέπνεαν τους μετέχοντες στην Επανάσταση της 21ης Απριλίου 1967.
Μέσω αυτής της διαδικασίας λοιπόν, ο Εθνικισμός κατέληξε να είναι μια όχι απλά εξορισμένη ιδεολογία αλλά κυνηγημένη, σχεδόν απαγορευμένη. Χρόνο με τον χρόνο, η προπαγάνδα του συστήματος, κατόρθωσε κάτι πρωτοφανές στα παγκόσμια ιστορικά δεδομένα. Μετέτρεψε τους ήρωες του χθες σε απαξιωμένες φιγούρες και τους χθεσινούς προδότες σε ήρωες ξαναγράφοντας την ιστορία κατά το δοκούν.
Ευτυχώς όμως η πολύχρονη προσπάθειά τους δεν κατάφερε να εξαλείψει εντελώς την Εθνική και Πατριωτική συνείδηση όπως ήλπιζαν. Η αποτυχία τους δεν οφείλεται σε δικά τους λάθη γιατί ο συντονισμός και η πραγματοποίηση του σχεδίου τους ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετική. Ο λόγος που απέτυχαν είναι το ότι το Έθνος μας έχει ιστορία χιλιάδων ετών και γι’ αυτό, όσες περιόδους της κι αν λοιδορήσουν, πάντα θα υπάρχουν πολλές ακόμα να κάνουν περήφανο τον Έλληνα που θα τις μελετήσει. Και αυτή η περηφάνια που ξεχειλίζει σε κάθε σελίδα της μακραίωνης ιστορίας μας, ήταν, είναι και θα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός τους και το αδιαπέραστο εμπόδιο στον σκοπό τους.
Τα τελευταία χρόνια, ο Εθνικισμός γνωρίζει εκ νέου άνθιση και διεκδικεί ξανά την θέση του στις συνειδήσεις των Ελλήνων απ’ όπου είχε αποκαθηλωθεί βίαια. Τώρα που οι συστημικοί βλέπουν τον παλιό τους φόβο να στυλώνει ξανά το ανάστημά του απέναντι τους, επιστρατεύουν όλες τις παλιές μεθόδους τους προκειμένου να σταματήσουν αυτή την άνοδο. Χαρακτηρισμοί όπως Φασίστας και Ναζί είναι πλέον συνήθεις, χρησιμοποιούμενοι ως επί το πλείστον από ανθρώπους που ούτε καν γνωρίζουν τις έννοιες που ξεστομίζουν, απέναντι σε ανθρώπους που από την πλευρά του αυτοπροσδιορίζονται ως Εθνικιστές και αναζητούν το μεγαλείο του Ελληνικού Έθνους και όχι του Γερμανικού ή του Ιταλικού, στα οποία και αναφέρονται οι παραπάνω έννοιες.
Αν οι κατηγορίες αυτές προέρχονταν από χώρους αγνούς και με αθώο παρελθόν, ίσως να μην έμπαινα καν στον κόπο να γράψω το παρόν. Όμως προέρχονται από τον χώρο εκείνο που λατρεύει ακόμα σαν υπέρτατο ηγέτη τον φονιά Στάλιν και ουδεμία δήλωση αποκήρυξης των εγκλημάτων του δεν έχει καταθέσει όλα αυτά τα χρόνια, εναντίον ανθρώπων που χωρίς δισταγμό αποκηρύσσουν κάθε τι που πλήγωσε την πατρίδα μας, ανεξαρτήτως προελεύσεως. Προέρχονται από τον χώρο εκείνο που κάποτε αιματοκύλισε την Ελλάδα θέλοντας να εγκαταστήσει την χώρα τον κομμουνισμό, που ακόμα και σήμερα καταστρέφει με κάθε ευκαιρία ιδιωτική και δημόσια περιουσία, που την ιστορία του βαραίνουν άπειρες σελίδες Εθνικής προδοσίας και εγκλημάτων. Καιρός λοιπόν να γραφτεί και η δικιά μας αλήθεια, γιατί αληθές μπορεί να είναι μόνο το Εθνικό.
Απ’ όλες τις ιδεολογίες που βρίσκονται εν ζωή στην εποχή μας, ο Εθνικισμός είναι ίσως η αγνότερη. Αυτό συμβαίνει γιατί ο Εθνικισμός προκύπτει από καθαρή και ανόθευτη αγάπη και όχι από το μίσος για οτιδήποτε αντίθετο. Αγάπη για το Έθνος, την Πατρίδα, τις αξίες που γαλούχησαν τις προηγούμενες γενιές, την ιστορία και γενικότερα το σύνολο εκείνων των εννοιών που καθορίζουν ένα Έθνος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως οι Εθνικιστές είναι η μόνη κατηγορία ανθρώπων που δίχως δισταγμό θα έβαζε ανάχωμα την ζωή για τις ιδέες της.
Έτσι, ο Εθνικιστής δεν έχει χώρο για μίσος, γιατί η καρδιά του είναι πλημμυρισμένη από αγάπη. Ο βιαστικός αναγνώστης αλλά και ο κακοπροαίρετος, θα διαφωνήσουν με αυτό και θα φέρουν ως παράδειγμα περιστατικά σωματικής βίας (πραγματικά ή φανταστικά) από Εθνικιστές προς άλλες ομάδες, προκειμένου να με διαψεύσει. Όμως θα λαθέψει αν το κάνει γιατί ακόμα κι όταν υπάρχουν τέτοια περιστατικά, δεν προκύπτουν από μίσος προς την ομάδα ή το άτομο που στρέφονται, αλλά από την αγάπη για την πατρίδα την οποία έχουν ταχθεί να φυλούν. Εχθροί του Εθνικιστή είναι εκείνοι που κατά περιόδους προσπαθούν να καταστρέψουν όσα αγαπά. Με όσους έχει διαφορετικό τρόπο σκέψης αλλά δεν τον απειλούν, δεν δημιουργεί έχθρες, άρα δεν μπορεί να κατηγορηθεί για μίσος προς κάθε τι διαφορετικό.
Αν δούμε λίγο τον Κομμουνισμό, έναν από τους βασικούς αντιπάλους του Εθνικισμού. Από την πρώτη στιγμή ερχόμαστε σε επαφή με μια μεγάλη τους διαφορά. Ο Κομμουνισμός προκύπτει από τον μίσος των λιγότερο ευνοημένων προς τους περισσότερο ευνοημένους. Ενώ στον Εθνικισμό το άτομο πρέπει να βελτιώνει τον εαυτό του συνεχώς προκειμένου να προσφέρει στην κοινωνία, στον Κομμουνισμό πρέπει να υποτάξει τον εαυτό του και τα θέλω του για να γίνει αντικείμενο εκμετάλευσης από την κοινωνία. Έτσι, ενώ ο Εθνικισμός επιτυγχάνει την ισότητα μέσω της συνεχούς προσπάθειας ανύψωσης του ατόμου προκειμένου να προσεγγίσει το επίπεδο των Αρίστων, στον Κομμουνισμό επιτυγχάνεται μέσω του υποβιβασμού του ατόμου στο επίπεδο των εσχάτων. Στον πρώτο η μόρφωση είναι αναγκαία και συνεχής, ενώ στον δεύτερο αχρείαστη και εκτοπισμένη.
Τι πρέπει λοιπόν να αναζητάει ο άνθρωπος; Να γίνει Άριστος ή έσχατος;

~** Διαγραφή χρέους μαμούθ!
* Απόφαση με την οποία διαγράφεται χρέος 322.000 ευρώ εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Ρόδου ύστερα από προσφυγή μία 45χρονη γυναίκα από τη Ρόδο, με βάση το νέο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.Πρόκειται για την πρώτη δικαστική απόφαση από το Ειρηνοδικείο της Ρόδου, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται τόσο μεγάλη μείωση χρέους, καθώς από τις 442.596 ευρώ της συνολικής οφειλής, η υπόχρεος καλείται να καταβάλει μόλις 121.200 ευρώ και μάλιστα για μέρος το χρεών, έχοντας χρονικό περιθώριο έως τον Ιούλιο του 2014.Ειδικότερα, σύμφωνα με την αίτηση που κατατέθηκε στο Ειρηνοδικείο της Ρόδου, η 45χρονη δημόσια υπάλληλος είναι διαζευγμένη και μητέρα ενός παιδιού το οποίο σπουδάζει σε άλλη περιοχή της χώρας γεγονός που, όπως αναφέρει στην αίτησή της, σημαίνει ότι υπάρχουν επιπλέον έξοδα για την εκεί διαβίωση του παιδιού και αδυναμία εξόφλησης των δανείων της.Η 45χρονη έχει υποχρεώσεις σε εννέα τράπεζες της περιοχής, από πιστωτικές κάρτες και από την έκδοση δανείου για την αγορά κατοικίας.Το συνολικό ποσό των οφειλών της, ανέρχεται σε 442.596 ευρώ, ποσό το οποίο λόγω των μειωμένων μηνιαίων αποδοχών της και των επιπλέον εξόδων που έχει για τις σπουδές του παιδιού της, αδυνατούσε να πληρώσει. Έτσι προσέφυγε δια μέσου του δικηγόρου της στη δικαιοσύνη, προκειμένου να συμπεριληφθεί στο νόμο περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Η υπόθεση εκδικάστηκε από το Ειρηνοδικείο Ρόδου και την περασμένη εβδομάδα εκδόθηκε η υπ. Αρ. 10/2012 απόφαση με την οποία το δικαστήριο αναγνώρισε τις αντικειμενικές δυσκολίες εξόφλησης των δανείων της 45χρονης.Μάλιστα η δικαστής συνεκτιμώντας όλα τα στοιχεία της υπόθεσης αποφάσισε να προχωρήσει στη διαγραφή χρέους ύψους 321.800 ευρώ και υποχρεώνει την 45χρονη δημόσια υπάλληλο να καταβάλει προς εξόφληση τμηματικά το συνολικό ποσό των μόλις 121.200 ευρώ. Αξίζει δε να σημειωθεί πως η καταβολή των δόσεων για τις οφειλές που έχει για το στεγαστικό δάνειο, θα αρχίσουν τον Ιούλιο του 2014ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ 2012...ΘΑ΄ΡΘΩ ΝΑ ΣΕ ΔΩ  : http://youtu.be/nv0YIGM8fNA , .-

~** ΣΟΚ:Η Ελλάδα γερνάει δραματικά.
Μόλις 8 εκατομμύρια Έλληνες θα είμαστε το 2020!
* Ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού της Ελλάδας συγκεντρώνεται σε μια πληθώρα «γερασμένων» δήμων, ενώ ένα άλλο μικρό τμήμα του σε ένα πολύ μικρότερο αριθμό δήμων που παραμένουν ακόμη-συγκριτικά- «νεανικοί».


Ταυτόχρονα, και με δεδομένη την προηγούμενη διαφοροποίηση, η πλειοψηφία των δήμων μας έχει υψηλούς δείκτες θνησιμότητας, χαμηλούς δείκτες γεννητικότητας και προφανώς μηδενικά ή ακόμη και αρνητικά φυσικά ισοζύγια. Γενικεύοντας, δυνάμεθα επομένως βάσιμα να ισχυρισθούμε ότι ο δημογραφικός δυναμισμός του πληθυσμού της τεράστιας πλειοψηφίας των δήμων της χώρας μας είναι υποτονικός έως προβληματικός, οι δε εξαιρέσεις από τον κανόνα αφορούν έναν περιορισμένο αριθμό ενοτήτων (λιγότερο του 1/5 του συνόλου) που συγκεντρώνει μόλις το 28% του πληθυσμού της Ελλάδας το 2001.
Αυτο τονίζεται στην έρευνα του Εργαστηριου Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλυσεων του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συγκεκριμενα στην εργασία “Οι δημογραφικές δομές και ο δημογραφικός δυναμισμός των ελληνικών δήμων (1999-2009) – Μαρί-Νοέλ Ντυκέν*, Βύρων Κοτζαμάνης.
Αναλυτικα αναφέρεται: Ο πληθυσμός της Ελλάδας (όπως και ο πληθυσμός όλων των ανεπτυγμένων χωρών του πλανήτη μας) τις τελευταίες δεκαετίες έχει περιορίσει την γονιμότητα του και έχει αυξήσει το μέσο προσδόκιμο χρόνο ζωής του. Οι εξελίξεις αυτές είχαν αφενός ως αποτέλεσμα μια σημαντική αλλαγή των πληθυσμιακών του πυραμίδων (βλ. τη γήρανσή του) και ταυτόχρονα τη συρρίκνωση του δημογραφικού δυναμισμού του, καθώς η πτώση της γεννητικότητας και η αύξηση της θνησιμότητας περιόρισαν σημαντικά τα φυσικά του ισοζύγια (γεννήσεις-θάνατοι).
Οι μέσοι εθνικοί όροι όμως υποκρύπτουν συχνά σημαντικές διαφοροποιήσεις, καθώς η ταχύτητα των αλλαγών διαφοροποιείται στο χώρο. Η ανάλυση τόσο των πληθυσμιακών δομών των δήμων το 2001, όσο και της γεννητικότητας, της θνησιμότητας και των φυσικών ισοζυγίων για την ενδεκαετή περίοδο 1999-2009 το επιβεβαιώνει. Ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού της Ελλάδας συγκεντρώνεται σε μια πληθώρα «γερασμένων» δήμων, ενώ ένα άλλο μικρό τμήμα του σε ένα πολύ μικρότερο αριθμό δήμων που παραμένουν ακόμη-συγκριτικά- «νεανικοί».
Ταυτόχρονα, και με δεδομένη την προηγούμενη διαφοροποίηση, η πλειοψηφία των δήμων μας έχει υψηλούς δείκτες θνησιμότητας, χαμηλούς δείκτες γεννητικότητας και προφανώς μηδενικά ή ακόμη και αρνητικά φυσικά ισοζύγια. Γενικεύοντας, δυνάμεθα επομένως βάσιμα να ισχυρισθούμε ότι ο δημογραφικός δυναμισμός του πληθυσμού της τεράστιας πλειοψηφίας των δήμων της χώρας μας είναι υποτονικός έως προβληματικός, οι δε εξαιρέσεις από τον κανόνα αφορούν έναν περιορισμένο αριθμό ενοτήτων (λιγότερο του 1/5 του συνόλου) που συγκεντρώνει μόλις το 28% του πληθυσμού της Ελλάδας το 2001.
Σχηματικά μπορούμε επομένως να ισχυρισθούμε ότι σε μια δυναμική και σχετικά «νεανική» δημογραφική Ελλάδα που συγκεντρώνει μια μικρή μειοψηφία του πληθυσμού, αντιστοιχεί μια σχετικά «γερασμένη» και υποτονική δημογραφικά Ελλάδα η οποία, εν απουσία θετικών μεταναστευτικών ισοζυγίων, αναμένεται να έχει μείωση έως –οριακά- σταθεροποίηση του πληθυσμού, ανάμεσα στο 1999 και το 2010. Η διχοτόμηση αυτή είναι σαφής, εντείνεται με την πάροδο του χρόνου, και αποτυπώνεται σαφώς στον χάρτη καθώς οι λίγοι πλέον δυναμικοί δήμοι συγκεντρώνονται στον ηπειρωτικό χώρο (κυρίως στην μητροπολιτική περιοχή της Πρωτεύουσας και σε τμήμα της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θράκης) και δευτερευόντως στη βόρεια Κρήτη και σε ένα μικρό αριθμό νησιών του Αιγαίου με υψηλή εξειδίκευση στον τουρισμό. Η υπόλοιπη Ελλάδα χαρακτηρίζεται από αρνητικά ισοζύγια γεννήσεων-θανάτων και γερασμένες πληθυσμιακές δομές, ενώ τα ενδεχόμενα θετικά μεταναστευτικά ισοζύγια της εξεταζόμενης δεκαετίας δεν επιτρέπουν να αναδειχθεί η ένταση του προβλήματος, και, προφανώς, δεν είναι σε θέση στο μέσο-απώτερο χρόνο να ανατρέψουν τις προαναφερθείσες τάσεις
~** Κολυμπάμε με…34 είδη καρχαριών στην Ελλάδα!*
Δεν είναι και η καλύτερη είδηση, όμως είναι δεδομένο ότι ο καρχαρίας σπάνια σκοτώνει, η άγνοια είναι χειρότερος δολοφόνος και από τον μεγάλο λευκό που όσο απίστευτο κι αν ακούγεται κολυμπάει συχνά στα ελληνικά νερά μαζί με άλλα34 είδη, ίσως πιο επικίνδυνα για τον άνθρωπο.Μόνιμοι κάτοικοι της μεσογείου είναι οι μεγάλοι λευκοί, στη χώρα μας έχουν “χτυπήσει” τρεις φορές, ελάχιστες αν αναλογιστεί κανείς τα χιλιάδες χιλιόμετρα παραλιών και τα εκατομμύρια των λουόμενων κάθε χρόνο στη χώρα μας.Μέσα στα τελευταία 60 χρόνια έχουν γίνει μόλις έξι επιθέσεις, η τελευταία πριν ακριβώς 30 χρόνια. Λόγος πανικού δεν υπάρχει, όμως είναι καλό να προσέχουμε.

Συμβουλές:

Καλό είναι να κολυμπάτε με παρέα. Σπάνια ο καρχαρίας πλησιάζει ομάδα κολυμβητών.

Αν τα νερά είναι βαθιά στην περιοχή καλό είναι να μην μπαίνετε στη θάλασσα όταν έχετε κάποια πληγή που πιθανώς αιμορραγήσει.

Αποφύγετε το κολύμπι σούρουπο ή χαράματα (ο καρχαρίας κυνηγάει κατά τη διάρκεια της νύχτας) και ειδικά σε περιοχές όπου υπάρχουν εκβολές ποταμών

Το ιστορικό των επιθέσεων στην Ελλάδα:

1951 ΚέρκυραΜον Ρεπό. Λευκός Καρχαρίας επιτέθηκε και σκότωσε 16χρονη κολυμβήτρια, τραυματίζοντας τον 17χρονο φίλο της

1956 ΚέρκυραΆγνωστο είδος καρχαρία επιτέθηκε και σκότωσε 15χρονη

1963 Τρίκερι ΠαγασιτικούΜεγάλος λευκός επιτέθηκε σε γυναίκα την ώρα που κολυμπούσε και τη σκότωσε.

1965 ΘεσσαλίαΆγνωστο είδος καρχαρία επιτέθηκε σε άνδρα, τον τραυμάτησε σοβαρά, με αποτέλεσμα ο άνδρας να εκπνεύσει λίγο αργότερα.

1980 ΚωςΛευκός καρχαρίας επιτέθηκε σε άνδρα την ώρα που έκανε σέρφινγκ. Ευτυχώς ο άνδρας επέζησε.

1981 ΒόλοςΆγνωστο είδος καρχαρία επιτέθηκε σε άνδρα τραυματίζοντάς τον ευτυχώς ελαφρά


~** ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΜΕ ΜΕ E-MAIL ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ FIBA ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΩΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"


* ΕΔΩ ΚΑΙ ΩΡΕΣ Η ΦΙΜΠΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ... ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΜΕ ΝΩΡΙΤΕΡΑ... ΤΩΡΑ ΑΠΛΑ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ... ΚΟΠΙ - ΠΕΪΣΤ ΚΛΙΚ... ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΣΤΑΡΑΤΟ... ΑΠΟ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ...
C'est inacceptable et inadmissible d'appeller officiellement sur votre site la région de "Skopje" (fyrom) comme la Macédoine. La Macédoine est grecque et le nom de Skopje comme Macédoine est illégale. "Skopje" usurpent le nom historique de la Macédoine grecque d'Alexandre le Grand et l'histoire de mon pays, pour lesquels nos ancêtres ont combattu. C'est une histoire drôle pour un pays sans histoire de réclamer le nom de Macédoine. Et ce n'est pas possible de le mettre sur votre site. Supprimez-le immédiatement!!!

Je vous remercie d'avance!

Είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο να αποκαλείτε επίσημα στην ιστοσελίδα σας την περιοχή των Σκοπίων ως Μακεδονία. Η Μακεδονία είναι ελληνική και η χρήση του ονόματος Μακεδονία από τα Σκόπια είναι παράνομη. Τα Σκόπια έχουν σφετεριστεί το ιστορικό όνομα της ελληνικής Μακεδονίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου και την ιστορία της χώρας μου, για την οποία πολέμησαν οι πρόγονοί μας. Είναι αστείο για μια χώρα χωρίς ιστορία να διεκδικεί το όνομα Μακεδονία. Και δεν είναι δυνατόν εσείς να το βάζετε στο site σας. Διαγράψτε το αμέσως!

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΦΙΜΠΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΔΩ... ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΚΟΠΙ ΠΕΪΣΤ ΚΙ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ... ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ... ΑΛΛΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΜΟΝΟ ΤΟ TAXALIA ΤΡΕΧΕΙ ΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ...
http://www.stoxos.gr/2012/07/e-mail-fiba.html .-

~**




 *** ANΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 :
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/06/27-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012.-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/06/28062012.html   , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 28/06/2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/06/28-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012 ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα
 ~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/06/29-2012_28.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/06/t-29062012_29.html  , TΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 29/06/2012 .-
~** http://vlasiosrfara.blogspot.gr/2012/06/30-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 30 Ιουνίου 2012 .-
ANAΡTHΣEIΣ - ΙΟΥΛΙΟΣ 2012 :
~ ** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/01-2012_01.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 01 Ιουλίου 2012.-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html  , Δευτέρα μιά άλλη μέρα στην ενημέρωση 02 Ιουλίου 2012 .-                               
 ~**      http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html  , Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 02  Ιουλίου  2012 .-

** ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από το Άλμπουμ :

** ΒΙΝΤΕΟ  από την Βιντεοθήκη μας ΅:

~*** 022.   ΑΡΦΑΡΑ Περιφεριακό  Ιατρείο 2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=jz9_JLXBJJ8  ,



~** 024.   Διαδρομή στο Αρφαρά Καλαμάτας 2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=mJtB3ZOhTB8  ,



~** 025.   Διαδρομή Αρφαρά -Νέα Ε.Ο. 2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=3InaB6Qh9eI   ,



~** 011.  Σταματης 2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=tIfuR1l00bU  ,



~** 010.   ΣΙΦΝΟΣ 2012 :
http://www.youtube.com/watch?v=dJbttOJtcoM  ,



**~** 023. ΑΡΦΑΡΑ Διαδρομή 2012 :
~ http://www.youtube.com/watch?v=2joBRAvJfrA  ,



** Στην ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ  υπάρχουν  999 εκκλησίες .-
** Η  ΣΙΦΝΟΣ πήρε το ονομάτης από την σφίνα που μοιάζει .... .-
* Στην Σαμοθράκη υπάρχει το ρέμα του φονιά με τον καταράκτη .-
**Χυμός Ντομάτας, με Λεμόνι και Ελαιόλαδο, Πολύτιμος Σύμμαχος της Υγείας μας. http://www.terrapapers.com/?p=11751
Καταναλώνοντας σχεδόν καθημερινά χυμό ή σάλτσα τομάτας σε συνδυασμό με λίγο ελαιόλαδο, προστατεύουμε το σώμα μας από τον καρκίνο σε διάφορα σημεία κατά 40-45% περισσότερο. Επιπλέον, ο χυμός τομάτας μας προστατεύει από την οξείδωση εξαιτίας της χοληστερόλης LDL. Δηλαδή, το λυκοπένιο είναι πολύ καλό για την προστασία των αρτηριών και της καρδιάς, αφού εμποδίζει το σχηματισμό πλάκας.
Πολύ ενδιαφέρον, επίσης, για το λυκοπένιο είναι πως το σώμα δεν μετατρέπει καμία ποσότητά του σε βιταμίνη Α. Το λυκοπένιο, αποτελεί την ισχυρότερη λιποδιαλυτή αντιοξειδωτική ουσία, που ο άνθρωπος προσλαμβάνει διαμέσου της τροφής. Ανήκει στην οικογένεια των καροτενοειδών, που απαριθμεί πάνω από 600 μέλη, και σε αντίθεση με το β-καροτένιο δεν μετατρέπεται στον οργανισμό μας σε βιταμίνη Α, όπως λάθος διατείνονται μερικοί, αλλά δρα αυτούσια και εξειδικευμένα.

~**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου