ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 05 Ιουλίου 2012

Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα  05  Ιουλίου  2012 :
Το  ποντικάκι μας ενημερώνει ! :
*** Με… «υπογλώσσια» αντικρίζουν...
Image...το εκκαθαριστικό της Εφορίας
* Με το φόβο νέων φόρων ζουν οι πολίτες το φετινό καλοκαίρι, περιμένοντας να δουν πώς θα εξελιχθεί η πολιτική και οικονομική κατάσταση και τι άλλο τους επιφυλάσσει η οικονομική κρίση.
Σε αυτό που συμφωνούν άπαντες, όμως, είναι ότι πλέον η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και δεν μπορούν να υποστούν άλλη μείωση μισθού ή παραπάνω φορολογία.
Ούτε λίγο - ούτε πολύ, οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί ανακοινώνουν πλέον στους πελάτες τους τη φετινή εκκαθάριση του εισοδήματός τους κρατώντας… υπογλώσσια. Κάποιοι ελάχιστοι είναι αισιόδοξοι για το μέλλον, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι το μόνο που μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή είναι αποκλιμάκωση των φόρων.

* Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις που ακολουθούν επαγγελματιών της Καλαμάτας και λογιστών για την όλη κατάσταση, αλλά και για το τι πρέπει να περιμένουμε.
Ερωτώμενη από το «Θ» η διευθύντρια της ΔΟΥ Καλαμάτας, Ευγενία Κούβελα, ανέφερε ότι ο κόσμος πλέον έχει φθάσει στα όριά του κι αδυνατεί να πληρώσει άλλους φόρους. «Δεν είναι ότι δε θέλουν να πληρώσουν, δεν έχουν πια να πληρώσουν» σχολίασε χαρακτηριστικά.
~ «Μόνο μείωση φόρων»
Ο κ. Κώστας Δάρας, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Πτυχιούχων Λογιστών Μεσσηνίας, παρατήρησε ότι πολλοί περίμεναν να περάσουν οι εκλογές για να καταθέσουν τη δήλωσή τους, με την ελπίδα να παραταθούν οι δόσεις των φόρων: «Ήδη καταθέτουμε πολλές δηλώσεις. Δυστυχώς, όμως, σχεδόν όλες, σε ποσοστό 80-90% είναι χρεωστικές και ο κόσμος δεν έχει χρήματα. Η δυνατότητα ελιγμών από πλευράς λογιστών ή φορολογουμένων με αποδείξεις κ.λπ. είναι πλέον περιορισμένη. Έχουν αλλάξει τα δεδομένα της φορολογίας. Ο κόσμος θεωρεί ότι το φορολογικό σύστημα έχει ξεπεράσει τα όρια της λογικής. Βάζουμε να πληρώνουν άνθρωποι που παίρνουν 400 ευρώ το μήνα. Υπάρχει μια τάση από τη Ν.Δ. να ανέβει το αφορολόγητο στα 8.000 ευρώ και μια τάση αποκλιμάκωσης της βαριάς φορολογίας. Μόνο αν ελαφρυνθεί η φορολογία μπορεί να γίνει κάτι. Όλο το φορολογικό σύστημα αυτή τη στιγμή νοσεί. Δημιουργεί νέες φουρνιές οφειλετών που δεν έχουν να πληρώσουν. Το μόνο, λοιπόν, που πρέπει να γίνει είναι να μειωθεί η φορολογία».
~ Τι μας περιμένει
Ο κ. Παύλος Κρανιώτης, λογιστής, μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου και πρόεδρος της ΕΤΑΠ, συνέστησε προσοχή σε όσους δεν έχουν καταθέσει ακόμα τη φορολογική τους δήλωση, σε μικρά αλλά σημαντικά σημεία της και μας ενημέρωσε για το τι μας περιμένει: «Όσοι υποβάλλουν τη δήλωση τον Ιούλιο και μετά, ο φόρος θα έρθει σε δύο δόσεις. Το φετινό εκκαθαριστικό, εκτός από το φόρο εισοδήματος, ο οποίος είναι αρκετά βαρύς με το αφορολόγητο στις 5.000 ευρώ, θα περιέχει και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, η οποία είναι 1% για εισοδήματα από τα 12.000-20.000 ευρώ, 2% έως τις 50.0000, 3% από 50.000 -100.000 ευρώ και 4% από εκεί και πάνω.
Υπάρχει, επίσης, το ειδικό τέλος επιτηδεύματος, 400 ευρώ για τους επαγγελματίες, ενώ στην έκτακτη εισφορά υπάρχει και φόρος στα τεκμήρια για αυτοκίνητα πάνω από 1.929 κυβικά, πισίνες μεγάλα σκάφη κ.λπ.
Όσοι είναι πάνω από 65 ετών, θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα να συμπληρώσουν στη δήλωση τον κωδικό που λέει ότι έχουν γεννηθεί πριν από το 1946, διότι έτσι έχουν μείωση στα τεκμήρια 30% και αφορολόγητο 9.000 ευρώ, εφόσον έχουν τέτοιο εισόδημα. Το ίδιο ισχύει και για νέους.
Ιδιαίτερη προσοχή στα τεκμήρια. Ένας μισθωτός για αυτοκίνητο 1.600 κυβικών έχει τεκμήριο 6.400 ευρώ, για σπίτι 80 τ.μ. έχει τεκμήριο 3.200 ευρώ. Αν είναι άγαμος, έχει συν 3.000 ευρώ το τεκμήριο διαβίωσης. Συνολικά τα τεκμήρια σε αυτό φτάνει τα 12.600 ευρώ. Αυτό σημαίνει πως, αν δεν έχει εισόδημα 12.600 ευρώ, θα φορολογηθεί και ο φόρος θα είναι 828 ευρώ, συν 126 ευρώ την έκτακτη εισφορά, συν το 55% ως προκαταβολή για τον επόμενο χρόνο. Υπάρχουν τρόποι να καλυφθούν τα τεκμήρια, αν επικαλεστούμε ανάλωση εισοδημάτων προηγούμενων ετών. Επίσης, πρέπει να προσέξει να προσκομίσει αποδείξεις για το 25%, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα έχει και πρόστιμο 10% επί της διαφοράς».
Σε ό,τι αφορά τους φόρους που ετοιμάζονται να μας «χτυπήσουν την πόρτα» τους επόμενους μήνες, αυτοί είναι το ΕΤΑΚ για το 2009 και ο ΦΑΠ (Φόρος Ακίνητης Περιουσίας) 2010 και 2011. Να μην ξεχνάμε και το χαράτσι της ΔΕΗ, το οποίο δεν έχει έρθει ακόμα.
«Εφοριακοί, λογιστές και Επιμελητήρια έχουν καταθέσει αίτημα και θα γίνει μάλλον δεκτό να μην ξεπερνούν οι φόροι για το 2012 το 25% του εισοδήματος. Πολύς κόσμος ακόμα δεν έχει καταθέσει δήλωση. Με το που ακούει το φόρο, του δίνουμε “υπογλώσσιο”. Έχουμε φθάσει στο σημείο να ντρεπόμαστε να του πούμε το φόρο που βγαίνει. Πολλοί αδυνατούν να πληρώνουν ακόμα και τη δήλωσή τους στο λογιστή», κατέληξε ο κ. Κρανιώτης.
~ «Οι αλλαγές»
Τι άλλο μας περιμένει με τα εκκαθαριστικά της Eφορίας μάς ανέλυσε ο λογιστής – φοροτέχνης Δημήτρης Μπούχαλης: «Τα ιατρικά και νοσοκομειακά έξοδα αθροίζονται πλέον στους ίδιους κωδικούς της δήλωσης Ε1 και αφαιρείται ποσοστό 10% του δηλωθέντος ποσού από το φόρο που προκύπτει. Το ανώτατο όριο για τη μείωση από το φόρο είναι 3.000 ευρώ, που σημαίνει πως το ποσό πάνω στο οποίο θα υπολογιστεί η μείωση του 10% δεν μπορεί να υπερβεί τα 30.000 ευρώ. Μέχρι πέρυσι τα ιατρικά έξοδα αφαιρούνταν στο σύνολό τους, ενώ τα νοσοκομειακά έξοδα κατά ποσοστό 20%.
Το ποσοστό έκπτωσης της δαπάνης ενοικίου από το φόρο μειώνεται στο 10% (από 20%), ενώ το ανώτατο ποσό που θα ληφθεί υπόψη δεν μπορεί να ξεπερνά τα 1.000 ευρώ ως ετήσιο μίσθωμα για την α΄ Κατοικία. Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται και τα μισθώματα για τα τέκνα που τον βαρύνουν, τα οποία φοιτούν.
Η δαπάνη φροντιστηρίων αφαιρείται, επίσης, από το φόρο σε ποσοστό 10% (από 20%). Το ποσό πάνω στο οποίο θα υπολογιστεί η μείωση δεν μπορεί να υπερβεί τα 1.000 ευρώ.
Για τους τόκους στεγαστικών δανείων α΄ κατοικίας και επισκευής- αναστήλωσης διατηρητέων κτισμάτων, η μείωση από το εισόδημα είναι της τάξεως του 10% (αντί 20% πέρυσι), εάν το εμβαδόν του ακινήτου δεν υπερβαίνει τα 120 τ.μ. και το ύψος του δανείου τα 200.000 ευρώ.
Το ποσοστό μείωσης του φόρου για ασφάλιστρα ζωής είναι 10% με όριο τα 1.200 ευρώ για άγαμο και 2.400 ευρώ για έγγαμο.
Η μεγαλύτερη αλλαγή που επηρεάζει όλους τους επαγγελματίες οι οποίοι αποδίδουν, υποχρεωτικά ή προαιρετικά, εισφορές σε Ταμεία Ασφάλισης, είναι η μετάβαση της συγκεκριμένης δαπάνης στις μειώσεις από το φόρο από τις Εκπτώσεις Εισοδήματος. Η μείωση πλέον είναι της τάξεως του 10% από το φόρο.
Μέχρι πέρυσι, οι ασφαλιστικές εισφορές αφαιρούνταν στο σύνολό τους από το φορολογητέο εισόδημα, με αποτέλεσμα ο φορολογούμενος να επιβαρυνθεί κατά το τρέχον οικονομικό έτος με ποσά που φθάνουν μέχρι και το 35% του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών.
Για τις δωρεές, το ποσοστό μείωσης από το φόρο είναι 10% (από 20%)».
~ «Θηλιά στο λαιμό»
«Μαύρη και άραχνη» βλέπουν την κατάσταση και οι επαγγελματίες, που συνεχώς νιώθουν τη θηλιά να σφίγγει γύρω από το λαιμό τους.
Ο κ. Ευάγγελος Ζεμπίλας, με επιχείρηση πώλησης δικύκλων και συνεργείο, πιστεύει ότι θα έρθουν και νέες φορολογίες: «Είμαστε πολύ πιεσμένοι. Πρώτη φορά φοβόμαστε τόσο πολύ ότι δεν υπάρχει διέξοδος. Πωλήσεις δε γίνονται, έχει μειωθεί η δουλειά στο συνεργείο. Ο κόσμος δεν έχει πια λεφτά. Έχει άλλες ανάγκες πιο βασικές και επείγουσες που πρέπει να καλύψει. Τα πράγματα είναι χάλια. Όταν λένε στον κόσμο πως αν δεν πληρώσει τους φόρους, θα του πάρουν τα λεφτά από την τράπεζα ή το σπίτι, τι θα κάνει; Το αυτοκίνητο θα κοιτάξει; Οι επαγγελματίες προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα με νύχια και με δόντια. Έχουμε “γονατίσει”», κατέληξε ο κ. Ζεμπίλας.
«Παρακάτω δεν μπορούμε να πάμε. Είμαστε στο έσχατο σημείο», τόνισε ο οπτικός, ιδιοκτήτης καταστήματος Λάμπρος Βαλσάμακης και συνέχισε: «Η φορολογία είναι πια πολύ μεγάλη και η δουλειά έχει πέσει. Μόνη ελπίδα είναι να πέσει ο ΦΠΑ στα παλιά επίπεδα. Τώρα παίρνεις κάτι και το 1/4 της τιμής είναι ΦΠΑ.
Τώρα, μάλιστα, που άρχισαν να έρχονται τα εκκαθαριστικά, ο κόσμος σταμάτησε ακόμα και να κυκλοφορεί, όχι να μπαίνει σε κατάστημα. Πώς να τα βγάλει πέρα ένας άνθρωπος, όταν δηλώνει 12-13.000 ευρώ εισόδημα και έχει 1.000 ευρώ φορολογία; Κι εμείς οι επαγγελματίες πώς θα ανταποκριθούμε με τόσα έξοδα. Αν τουλάχιστον ήταν ανταποδοτικά όλα αυτά που πληρώνουμε, κάτι θα γινόταν. Θα έλεγα πληρώνω το ταμείο, αλλά έχω περίθαλψη κ.λπ. Γιατί να πληρώνω 80 ευρώ μηνιαία εισφορά στο Επιμελητήριο, διότι αλλιώς δεν μπορώ να θεωρήσω τα βιβλία μου, αν δε μου προσφέρει τίποτα; Όλα αυτά σε πνίγουν. Περιμένω να γίνει κάτι από αυτά που είχαν πει πριν από τις εκλογές. Μήπως μειωθεί ο ΦΠΑ, πέσουν οι συντελεστές φορολόγησης και δούμε λίγο φως. Σε εμάς, μάλιστα, που χρησιμοποιούμε ταμεία, τι θα κάνω όταν μου χρεωστά ακόμα χρήματα του 2011. Εγώ έχω φορολογηθεί γι’ αυτά, θα πληρώσω φόρο εισοδήματος, αλλά τα οφειλόμενα ακόμα δεν τα έχω πάρει».
~ «Στους δρόμους οι ταμειακές»
Κι άλλες φορολογίες περιμένει ο κ. Χρήστος Σαρέλλας, ιδιοκτήτης χρωματοπωλείου – σιδερικών, τονίζοντας ότι τα κέρδη πλέον έχουν μηδενισθεί: «Ο κόσμος υποφέρει και παζαρεύει ακόμα και για πράγματα μικρής αξίας. Κι εμείς πώς να ανταπεξέλθουμε σε όλα τα έξοδα. Πρέπει να μειωθεί ο ΦΠΑ, οι φόροι και το ΙΚΑ. Επίσης, να ανοίξουν οι χρηματοδοτικές κάνουλες των τραπεζών προς τους ελεύθερους επαγγελματίες. Να δοθεί μια ανάσα στην αγορά. Δυστυχώς, όμως, φοβάμαι ότι δε θα τη γλυτώσουμε. Θα έχουμε κι άλλες φορολογίες».
Ο κ. Γιώργος Δαρσακλής, από το κατάστημα επισκευής υποδημάτων «Σύγχρονο», όταν τον ρωτήσαμε πώς βλέπει τα πράγματα, μας αποστόμωσε, λέγοντας: «Καμία άποψη», για να μας εξηγήσει λίγο αργότερα πως, αφού πλέον έχουμε δεχτεί τόσα πολλά και δεχόμαστε κι άλλα, τι άποψη μπορείς να έχεις: «Αν είχαμε άποψη, θα είχαμε βγει στους δρόμους. Έρχεται ο Εμπορικός Σύλλογος και μας πετάει ένα χαρτί να κλείσουμε τα καταστήματά μας ως διαμαρτυρία. Το ζήτημα δεν είναι να κλείσουμε τα καταστήματα. Τους ρώτησα σχετικά και ούτε καν μου απάντησαν. Να ξεκινήσουμε αύριο το πρωί και να βγάλουμε την ταμειακή μηχανή στο πεζοδρόμιο. Να μην κόβουμε καμία απόδειξη. Όποιος θέλει, ας ψωνίσει έτσι. Να μην εισπράξει ΦΠΑ το κράτος, να δει τι σημαίνει. Είμαι 19 χρόνια στο χώρο αυτό και τώρα στο είδος μου είμαστε μόνο 7. Όχι 107, όπως σε άλλους τομείς, και τη βγάζουμε πολύ δύσκολα με την οικογένειά μου. Αυτός που έχει κατάστημα με παπούτσια ή κομμωτήριο και έχει άλλους 100 του είδους, τι θα κάνει; Έχουμε πρόβλημα εμείς που είμαστε μετρημένοι στα δάχτυλα, τι να πουν και οι άλλοι».
Της Βίκυς Βετουλάκη  , πηγή : εφημερίδα "Θάρρος" Καλαμάτας 2012 .- 

*** ΣΥΡΙΖΑ:         
  
ImageΖητά παρέμβαση Σαμαρά για καταχρηστικές αναλήψεις στα πυρόπληκτα
* Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά απέστειλαν οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας να παρέμβει προκειμένου να σταματήσουν οι «προκλητικές» ενέργειες στις οποίες προβαίνουν οι τράπεζες έναντι των δανειοληπτών πυρόπληκτων νομών, «αγνοώντας» τη σχετική ανακοίνωση που είχε εκδώσει το Γραφείο του Πρωθυπουργού επί του θέματος, μετά από σχετική παρέμβαση που είχε προηγηθεί από το βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Πετράκο.

* Οι οκτώ βουλευτές καταγγέλλουν με την επιστολή τους ότι οι τράπεζες, αφενός, «προέβησαν παράνομα και καταχρηστικά σε αναλήψεις χρημάτων από τους καταθετικούς λογαριασμούς των πελατών, πυρόπληκτων δανειοληπτών, προς εξόφληση των δήθεν ληξιπρόθεσμων οφειλών των εγγυημένων από το Δημόσιο δανείων των πυρόπληκτων νομών» και, αφετέρου, «συνεχίζουν να αρνούνται να εφαρμόσουν ενιαία, χωρίς εξαιρέσεις και διαχωρισμούς, τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις παρατάσεων κατά ένα χρόνο των δανείων των πυρόπληκτων νομών, προφασιζόμενες διάφορες νομοτεχνικές ατέλειες».
Ζητούν δε την «άμεση προσωπική» παρέμβαση του κ. Σαμαρά για την πλήρη επίλυση του θέματος, ώστε: «Να σταματήσει η ανεξέλεγκτη και ανάλγητη συμπεριφορά των τραπεζών, οι οποίες βασανίζουν κυριολεκτικά χιλιάδες μικροεπαγγελματίες δανειολήπτες, οι οποίοι βρίσκονται στα πρόθυρα της καταστροφής» και «να γίνει αντιλογισμός των χρημάτων, τα οποία παράνομα, αυθαίρετα και καταχρηστικά υφάρπαξαν από τους καταθετικούς λογαριασμούς των πελατών- δανειοληπτών οι τράπεζες και να επιστραφούν τα χρήματα αυτά στους καταθετικούς λογαριασμούς των πελατών».
Την επιστολή υπογράφουν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι βουλευτές: Θανάσης Πετράκος (Μεσσηνίας), Έφη Γεωργοπούλου (Ηλείας), Κώστας Ζαχαριάς (Αρκαδίας), Δημήτρης Κοδέλας (Αργολίδας), Μαρία Κανελοπούλου (Αχαΐα), Βασίλης Χατζηλάμπρου (Αχαΐα), Βαγγέλης Αποστόλου (Εύβοιας). εφημ. "Θάρρος"  2012 .-


*** Τριφυλία
ImageΟι δημότες πληρώνουν, ο Δήμος χρωστά τα πολιτιστικά
* Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο Δήμο Τριφυλίας, που, από τη μια, προβληματίζουν έντονα τους φορολογούμενους δημότες και, από την άλλη, τους οργίζουν για τη διαχείριση του δημοτικού χρήματος!
Μάλιστα, πολλοί σε συζητήσεις τους κάνουν λόγο για πλήρη ανικανότητα διαχείρισης, διοικητικής και οικονομικής, καθώς και για απόλυτη διάλυση των υπηρεσιών!
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της ταραχώδους και επεισοδιακής συζήτησης του θέματος για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, Βιβή Παντελάκη, ανέφερε πως το πολιτιστικό τέλος που εισπράττει ο Δήμος από τους δημότες και είναι ανταποδοτικό, ανέρχεται σε 170.000 ευρώ περίπου. Από αυτά, εισπράττονται 90.000 ευρώ από τη Δημοτική Ενότητα Κυπαρισσίας, 50.000 ευρώ από τη Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων και 30.000 ευρώ από τη Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών! Χρεώνεται, δε, στους λογαριασμούς ύδρευσης.

* Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Σαμπαζιώτης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων, είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο Δήμος χρωστά ακόμα τις περυσινές πολιτιστικές εκδηλώσεις, αναφέροντας ως αιτία – δικαιολογία ότι καθυστέρησαν να σταλούν οι λογαριασμοί του νερού στους δημότες και δεν εισπράχθηκαν εγκαίρως τα χρήματα από το πολιτιστικό τέλος.
Δεκαεννέα μήνες τώρα, από τη λειτουργία του Δήμου Τριφυλίας, δεν έχουν εισπραχθεί ακόμα οι λογαριασμοί νερού του 2011; Είναι δυνατόν; Αδιανόητο μου φαίνεται! Και εντάξει για τους λογαριασμούς του πρώτου εξαμήνου του 2012 που διανύουμε, μα ούτε καν οι περυσινοί λογαριασμοί δεν έχουν πληρωθεί; Δε δουλεύει τίποτα, πια, στο Δήμο; Έχουν όλα διαλυθεί; Όλες οι υπηρεσίες είναι διαλυμένες;
Αξίζει να σημειωθεί πως, επειδή διαπιστώθηκε υστέρηση εσόδων, από οφειλές, με απόφαση και υπογραφή δημάρχου έχει οριστεί δημοτική σύμβουλος, η Μαρία Πανουσοπούλου, εντεταλμένη για τα έσοδα, που θα συνεπικουρεί και θα συντονίζει τις οικονομικές υπηρεσίες, συνεργαζόμενη με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, το δήμαρχο και τους υπαλλήλους των Οικονομικών Υπηρεσιών! Έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό ή ο ορισμός της εντεταλμένης συμβούλου έγινε έτσι για να γίνει, χωρίς αρμοδιότητες και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι προτάσεις και εισηγήσεις της, αν έχουν κατατεθεί τέτοιες;
Μετά από σχετική έρευνα που κάναμε στο «Θ» και σύμφωνα με τις πληροφορίες που καταφέραμε και συγκεντρώσαμε, ενδεικτικά αναφέρω:
Πολιτιστικές εκδηλώσεις καλοκαιριού Δήμου Φιλιατρών - «Εράνια 2010», Παρασκευή 12 Αυγούστου 2010, Συναυλία – Λαϊκό πρόγραμμα από τον Κώστα Μακεδόνα και τους συνεργάτες του στο πάρκο της Βλαχέρνας. Δεν πληρώθηκε από το Δήμο Φιλιατρών (προ «Καλλικράτη») και ακόμα ο νέος Δήμος Τριφυλίας χρωστά τις οφειλές του Δήμου Φιλιατρών, ύψους 18.000 ευρώ!
Γιορτή Καρπουζιού 2011 στον Αγρίλη - Συναυλία του Λουδοβίκου των Ανωγείων το Σάββατο 18 Ιουνίου 2011 και ένα χρόνο μετά, ακόμα ο Δήμος Τριφυλίας χρωστά για τη συναυλία αυτή περίπου 8.000 ευρώ!
«Βλαχέρνια 2011» στα Φιλιατρά και ένα χρόνο μετά, ακόμα ο Δήμος Τριφυλίας χρωστά σε εστιατόριο στην Αγία Κυριακή Φιλιατρών 2.300 ευρώ!
Θέατρο Σκιών Α. Αθανασίου, που έδωσε παραστάσεις προηγούμενες χρονιές, και ακόμα ο Δήμος Τριφυλίας τού χρωστά 3.600 ευρώ περίπου!
Κλόουν και ξυλοπόδαροι στο Καρναβάλι των Φούληδων 2011 στα Φιλιατρά. Ενάμιση χρόνο περίπου μετά, ο Δήμος τούς χρωστά γύρω στα 1.800 ευρώ! Μόνο αυτές οι οφειλές, από το πρώην Δήμο Φιλιατρών και το Δήμο Τριφυλίας, αγγίζουν τα 34.000 ευρώ (33.700 ευρώ συγκεκριμένα)!
Όπως ελέχθη στην τελευταία συνεδρίαση, το ύψος των περυσινών εκδηλώσεων ήταν περίπου 55.000 ευρώ. 34.000 είναι οι οφειλές μόνο των εκδηλώσεων που καταφέραμε να πληροφορηθούμε. Αντιλαμβάνεται κανείς, μετά από αυτά, το μπάχαλο που επικρατεί στα οικονομικά του Δήμου, τη διαχείριση του δημοτικού χρήματος και τη διοίκηση των υπηρεσιών, όπως και στον έλεγχο και την εποπτεία αυτών!
Με την ευκαιρία αυτή, μήπως μπορούν επισήμως, αρμοδίως και δημοσίως να απαντήσουν από το Δήμο στα εύλογα και επίμονα ερωτήματα των δημοτών για το πολιτιστικό τέλος:
1. Πόσα χρήματα εισέπραξε ο Δήμος Τριφυλίας το 2011 από την ύδρευση στις Δημοτικές Ενότητες Φιλιατρών και Γαργαλιάνων; 2. Πόσα χρήματα εισέπραξε η ΔΕΥΑ Κυπαρισσίας το 2011 από την ύδρευση στη Δημοτική Ενότητα Κυπαρισσίας; 3. Πόσα χρήματα εισέπραξε ο Δήμος Τριφυλίας από το πολιτιστικό τέλος, αναλυτικά ανά Δημοτική Ενότητα (Φιλιατρών, Γαργαλιάνων και Κυπαρισσίας); 4. Πόσες είναι οι παροχές ύδρευσης στις οποίες χρεώνεται και το πολιτιστικό τέλος, αναλυτικά ανά Δημοτική Ενότητα (Φιλιατρών, Γαργαλιάνων και Κυπαρισσίας); 5. Η ΔΕΥΑ Κυπαρισσίας έχει αποδώσει στο Δήμο Τριφυλίας το πολιτιστικό τέλος που εισπράττει για λογαριασμό του από τη Δ.Ε. Κυπαρισσίας; 6. Και τελικά, εισπράττεται ή δεν εισπράττεται πολιτιστικό τέλος και αν εισπράττεται, ποιοι είναι αυτοί και από ποια Δημοτική Ενότητα που πληρώνουν, ενώ οι άλλοι δεν πληρώνουν; Για να ξέρουν και οι πολίτες τι γίνεται και πώς λειτουργεί ο Δήμος Τριφυλίας!
Του Ηλία Γιαννόπουλου , εφμ.  "Θάρρος" Καλαμάτας 2012 .-

*** Σωματείο εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ



ImageΔιαμαρτυρία στον πρόεδρο για ιδιωτικοποίησή της
* Σε κατάληψη του γραφείου συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ προέβη χθες βράδυ το Σωματείο Εργαζομένων, διαμαρτυρόμενο για διάφορα θέματα, με κυριότερο την κάλυψη των αναγκών της επιχείρησης με επιστημονικό προσωπικό για την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων, οδηγώντας τη, όπως υποστήριξε, σε ιδιωτικοποίηση.
Τελικά, το θέμα για το οποίο αντιτίθετο το Σωματείο αποσύρθηκε από την ημερήσια διάταξη, ενώ συζητήθηκαν τα υπόλοιπα.

* Στο μεταξύ, σε χθεσινή προειδοποιητική επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων, που υπογράφουν ο πρόεδρος Παναγιώτης Κουφαλάκος και η γενική γραμματέας Σταυρούλα Στραβάκου, προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, Σαράντο Μαρινάκη, αναφέρεται: «Το Σωματείο μας, αφού εκτίμησε τη μέχρι τώρα πορεία των συζητήσεων μαζί σας για διάφορα θέματα που αφορούν στη λειτουργία της επιχείρησης και την πορεία εφαρμογής της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του 2009, αποφάσισε να πραγματοποιήσει κατάληψη του γραφείου συνεδριάσεων του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ και να μην επιτρέψει να συνεδριάσετε σήμερα 4/7/2012 το βράδυ (σ.σ. χθες) στις 8.00 μ.μ., αν δε γίνουν δεκτά τα παρακάτω:
1. Απόσυρση του Νο12 θέματος της συνεδρίασης, που αφορά στην κάλυψη των αναγκών της ΔΕΥΑΚ με επιστημονικό προσωπικό για την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων. Θεωρούμε το όλο θέμα, όπως περιγράφεται στην εισήγηση, καθαρή κοροϊδία και καταστρατήγηση των αρχών που προβλέπουν την ομαλή λειτουργία της ΔΕΥΑΚ. Γνωρίζατε πολύ καλά, όταν προβήκατε, από τους πρώτους πανελλαδικά, στην εφεδρεία του συναδέλφου Λίβα, ότι θα δημιουργηθεί κενό τόσο από την εφεδρεία όσο και από την κατάργηση της οργανικής θέσης που κάλυπτε.
Εσείς, όμως, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ΔΕΥΑ, βιαστήκατε να αποδείξετε ότι είστε καλοί, υπάκουοι υλοποιητές των αποφάσεων των μνημονίων και τώρα προσπαθείτε να καλύψετε το κενό με εργολαβία.
Παρ’ όλα αυτά, 6 μήνες μετά και αφού είδατε ότι ο νόμος για την εφεδρεία αδράνησε, δεν κάνατε καμία ενέργεια για την ανάκλησή της και έρχεστε σήμερα να εγκρίνετε ως τετελεσμένο γεγονός την κάλυψη της τόσο σημαντικής θέσης για τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού της ΔΕΥΑΚ με εργολαβία.
Αναρωτιόμαστε, αν δεν είναι η συγκεκριμένη ενέργεια ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΚ, τότε τι άλλο είναι;
Κύριοι, σας επαναλάβουμε ότι μπροστά σας έχετε ένα Σωματείο ταξικό, που είναι αποφασισμένο να κρατήσει κατακτήσεις.
Η ΔΕΥΑΚ έχει ήδη αποδυναμωθεί, η χαρά των εργολάβων καλά κρατεί και οδηγείτε με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη ιδιωτικοποίηση.
2. Δημόσια δέσμευση με καταγραφή στα πρακτικά άμεσα (την Πέμπτη 4/7/2012) για την αποστολή των δικαιολογητικών Ευδόκιμης Υπηρεσίας στον Επίτροπο, τα οποία εκκρεμούν από τον Ιανουάριο 2012.
Παράλληλα, να δρομολογηθεί η διαδικασία για την προμήθεια των δερμάτινων μπουφάν (σύμφωνα με το άρθρο Νο 11 της Σ.Σ.Ε.) και για το επίδομα ισολογισμού (σύμφωνα με το άρθρο Νο 3 παρ. ν της Σ.Σ.Ε.)». εφημερίδα "Θάρρος" Καλαμάτας  2012 .-



*** Πριν 94 χρόνια



*** Έρκος οδόντων
Μποζόνιο ή μπαζόνιο;
* Χθες το πρωί όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου ήταν συνδεδεμένα με τη Γενεύη εν αναμονή της ανακοίνωσης για το σωματίδιο του Χιγκς. Πλάκα θα ‘χει, σκεπτόμουν, να έχουν πραγματικά οι επιστήμονες φθάσει στην ανακάλυψή του, γιατί θα έχει ενδιαφέρον η αντίδραση της Εκκλησίας. Γιατί, ως γνωστόν, το σύμπαν είναι δουλειά του Θεού. Φωνάζει, άλλωστε, η ίδια η λέξη, καθώς θεός είναι ο θεις, από τη μετοχή αορίστου β του ρήματος τίθημι, τον κόσμο τούτο. Αυτός που έφτιαξε τον κόσμο, μ’ άλλα λόγια, πάει και τελείωσε. Έτσι μας τα μάθανε στο σχολείο και δεν αλλάζουν τα πράγματα. Τι να μας λένε τώρα οι επιστήμονες που μιλάνε για το υποσωματίδιο το οποίο προσδίδει υπόσταση στην ύλη και δημιουργεί τη μάζα μετά το περίφημο bing-bang (έκρηξη), το οποίο, κατά τους ιδίους, δημιούργησε τον κόσμο! Θεωρίες του… σατανά, άσε που είναι δυσνόητες…
Βγήκε, λοιπόν, άμα τη ανακοινώσει των επιστημόνων ο ιεράρχης του Πειραιά και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, γιατί, αν παραδεχτούμε την ύπαρξη του σωματιδίου, καταρρίπτεται η ύπαρξη του Θεού… Ανοίγουμε δουλειές με φούντες, μ’ άλλα λόγια. Σε εποχές, μάλιστα, που είμαστε πτωχευμένοι, με τρόικες στο σβέρκο μας και τα συμπαρομαρτούντα και μοναδική μας ελπίδα το Μεγαλοδύναμο, δεν είναι να ασπαζόμαστε τέτοιες θεωρίες…
Ωστόσο, υπάρχει και η άλλη άποψη, η αισιόδοξη για μας τους Έλληνες: οι επιστήμονες λένε την αλήθεια για το σωματίδιο, παύει να υφίσταται η Εκκλησία, η περιουσία της μεταβιβάζεται στο ελληνικό κράτος, ξεχρεώνουμε ΔΝΤ και λοιπούς και έτσι, ξεχρεωμένοι και ωραίοι, μπορούμε να συνεχίσουμε από εκεί που μας διέκοψαν οι τροϊκανοί…
Για να επανέλθουμε στον Σεραφείμ, βγήκε μπροστά, πήρε πάνω του το θέμα και εξαπέλυσε μύδρους κατά της ανακάλυψης του μποζονίου, υποστηρίζοντας πως «πίσω από αυτές τις τρομακτικές και αίσχιστες για την ανθρώπινη προσωπικότητα, την ανθρώπινη ιστορία και την ανθρώπινη φιλοσοφία απόψεις, κρύβεται το αποκρουστικό πρόσωπο τού δαιμονισμού, γιατί μόνο δαιμόνια και κατεχόμενοι από αυτά μπορούν να μωρολογούν με τέτοιες ανοησίες».
Συμφωνώ εν μέρει με τον άγιο του Πειραιά. Όσο για εκείνους τους άθεους του cern, ούτε ν’ ακούσω… Τίθεμαι, ωστόσο, αναφανδόν υπέρ μιας ελληνικής ανακάλυψης που διάβασα στο twitter. Αυτής του μπαζονίου. Της μικρότερης δυνατής μονάδας μπάζας από μίζα…

Του Δημήτρη Γιατράκου

-  Ο Ντε – Μπιγύ απαντών εις τας ευχαριστηρίους ευχάς των Καλαμίων ετηλεγράφησε προς τον ενταύθα Πρόξενον της Γαλλίας Κεκ παρακαλών αυτόν, όπως διαβιβάση τας θερμοτάτας και ειλικρινείς ευχαριστίας του προς τους Συλλόγους, τα Σωματεία και την πόλιν των Καλαμών.
-Ο πρόεδρος της Κοινότητος Μελιγαλά ανήγγειλε χθες τηλεγραφικώς εις την Νομαρχίαν ότι εις την περιφέρειαν της υπ’ αυτόν Κοινότητος εσημειώθησαν κρούσματα κοιλιακού τύφου και εζήτησε την αποστολήν των αναγκαιούντων δια την καταπολέμησίν του.
-ΕΙΣ την Κοινότητα Αγίου Φλώρου η εφετεινή παραγωγή κουκουλίων ανήλθεν εις 400 οκ. με μέσην απόδοσιν 10 οκ. κουκουλίου εξ εκάστου κυτίου.
-ΑΠΟΨΕ εις τον Κινηματογράφον παρά τον Σιδηροδρομικόν Σταθμόν θα δοθή το Κοινωνικόν και Αστυνομικόν δράμα «Μέχρι του εγκλήματος» εις 4 διεξοδικάς πράξεις και με πρωταγωνιστάς τους καλλιτέχνας του παρισινού θεάτρου.
  ***
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ : http://youtu.be/B1Se1v75OJI ,

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: http://youtu.be/sjE9sVr2m5s  ΚΑΒΑΛΑ-ΘΑΣΟΣ: http://youtu.be/NAyx5_JPfRU ,

Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ: http://youtu.be/pbOtu8Iqpmg ,

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: http://youtu.be/sBgUdRVKhnE ,

~*** ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!!!! ΕΥΓΕ!!!!! ! :
~ Ρητή εντολή έδωσε ο γ.γ της Χρυσής Αυγής κ. Νίκος Μιχαλολιάκος στους Βουλευτές του, να παραλάβουν μεν τα βουλευτικά αυτοκίνητα ... αλλά να μην τα κρατήσουν για τους εαυτούς τους. Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση της Χρυσής Αυγής είναι τα αυτοκίνητα να παραχωρηθούν σε πολύτεκνες οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.
Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, ο Ηλίας Κασιδιάρης ήδη έχει βρει οικογένεια με...έξι παιδιά στην οποία θα μεταβιβάσει το βουλευτικό του αυτοκίνητο.
Ο ίδιος έγραψε στο twitter: "Με το κλειδί στο χέρι: Μόλις παραλάβω, παραδίδω το βουλευτικό μου όχημα σε εξαμελή μονογονεϊκή οικογένεια. Προνόμια στο λαό, όχι στη βουλή!" ...

    
   ~*** 240 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΟ ΙΚΑ Δανεικά ξανά για τις συντάξεις : Το Ταμείο στρέφεται στο ΕΤΕΑΜ και το ΤΑΠ ΔΕΗ για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Ενθαρρυντικά μηνύματα από την είσπραξη καθυστερούμενων οφειλών, με το ποσό να είναι αυξημένο κατά 41,19% σε σχέση με πέρυσι.

~ Σε... εσωτερικό δανεισμό στρέφεται για άλλη μια φορά το ΙΚΑ για να μπορέσει να καταβάλει συντάξεις και άλλες παροχές στο τέλος του μήνα. Συγκεκριμένα ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας και αυτό τον μήνα θα δανειστεί το ποσό των 240 εκατ. ευρώ για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Συγκεκριμένα προβλέπεται πως το Ταμείο:

  • Θα δανειστεί 200 εκατ. ευρώ από το ΕΤΕΑΜ για χρονικό διάστημα 16 ημερών (δηλαδή από τις 17 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου).
  • Θα δανειστεί 40 εκατ. ευρώ από το ΤΑΠ ΔΕΗ για χρονικό διάστημα 16 ημερών (από τις 17 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου).

Οπως χαρακτηριστικά τονίζεται, στόχος είναι «να διενεργηθούν ομαλά οι πληρωμές» και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ρευστότητας που θα έχει το Ταμείο κατά την πληρωμή ανελαστικών υποχρεώσεων έως τα τέλη Ιουλίου.

Πάντως χθες το ΙΚΑ ανακοίνωσε πως εισέπραξε από καθυστερούμενες οφειλές τον Ιούνιο το ποσό των 75,4 εκατ., το οποίο είναι αυξημένο κατά 41,19% από το αντίστοιχο ποσό πέρυσι. Οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές ανήλθαν στο ποσό των 88 εκατ., σημειώνοντας αύξηση κατά 3% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 1/3 των οφειλετών -δηλαδή περίπου 110.000 επιχειρήσεις- έχει υπαχθεί στη ρύθμιση των χρεών. Εκτιμάται πως συνολικά θα ρυθμιστούν 1,7 έως 1,8 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται πως με βάση την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ το Ταμείο χρειάζεται 1,4 δισ. ευρώ για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του μέχρι το τέλος του έτους. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως:

  • Οι οφειλές του Ταμείου προς τρίτους (ΟΑΕΔ, ΟΕΚ, Εργατική Εστία, ΕΤΕΑΜ, ΤΕΑΠΟΚΑ) αυξάνονται. Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι τις 30 Απριλίου το σύνολο των οφειλών ανερχόταν σε 7,5 δισ. ευρώ.
  • Η δαπάνη για πληρωμές συντάξεων ακολουθεί ανοδική πορεία λόγω και της μαζικής φυγής. Φέτος θα πρέπει να πληρωθούν 11,08 δισ. ευρώ σε 1.205.000 συνταξιούχους, ενώ το 2011 είχαν χρειαστεί 10,8 δισ. για την καταβολή συντάξεων σε 1.168.730 συνταξιούχους.
  • Το έλλειμμα του κλάδου ασθένειας σε είδος ήταν στις 31 Δεκεμβρίου 2011 στα 13,3 δισ.
  • Ο ένας στους τρεις εργαζομένους είναι ανασφάλιστος. Αρκεί να αναφερθεί πως η εισφοροδιαφυγή αγγίζει τα 6 δισ. ευρώ.
  • Κάθε αύξηση της ανεργίας κατά μία ποσοστιαία μονάδα προκαλεί απώλειες 450 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ.

Σε κίνδυνο
Στο «κόκκινο» είναι και ο ΟΑΕΕ, που θα χρειαστεί 220 εκατ. ευρώ από τακτική και έκτακτη χρηματοδότηση. Τέλος, εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, που έχει ξεμείνει από ρευστό με αποτέλεσμα να εκκρεμούν 52.000 αιτήσεις για εφάπαξ.

~**Γκρίζοι λύκοι – Το Τουρκικό και διεθνές παρακράτος :

~ Οι Γκρίζοι Λύκοι είναι ένας Τουρκικός παρακρατικός μηχανισμός ο οποίος τη σημερινή εποχή ελέγχει ένα πολιτικό κόμμα (MHP) και διαπλέκεται με το λέγομενο “Βαθύ κράτος” της Άγκυρας, τη πραγματική διακυβέρνηση αυτής της χώρας. Διαθέτει χιλιάδες οπαδούς και στο εξωτερικό, ενώ κατά το παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί και από την CIA όπως και τα διεθνή εγκληματικά δίκτυα.
Ο
Emin Değer, ο οποίος είναι μέλος του ανώτατου δικαστικού συμβουλίου της Τουρκίας έχει αποφανθεί δικαστικώς ότι οι Γκρίζοι Λύκοι αποτελούν οργάνωση που συνεργάζεται στενά με τις παραστρατιωτικές δυνάμεις της Τουρκίας αλλά και με Αμερικανικές υπηρεσίες. Μάλιστα η οργάνωση αυτή αποτελούσε το μακρύ χέρι των μυστικών υπηρεσιών μέσω του συγκεκαλυμμένου προγράμματος “Γκλάντιο” ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’60. Η Ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung, το 1990 είχε αποκαλύψει ότι η Αμερικανική DIA συντόνιζε τη δράση των Λύκων με σκοπό καταρχάς την αντιμετώπιση των Κομμουνιστών. Με τη πάροδο του χρόνου, όπως εκτίμησε ο διεθνούς φήμης Ελβετός ερευνητής Ντανιέλ Γκάνσερ, οι Γκρίζοι Λύκοι χρησιμοποιήθηκαν στα ευρύτερα σχέδια προώθησης της Νατοϊκής επιρροής στις πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες του Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας.

Η οργάνωση που είχε αναλάβει τη διαχείριση του Γκλάντιο στη Τουρκία ονομαζόταν Seferberlik Taktik Kurulu από την οποία χρηματοδοτήθηκε η ανάπτυξη των Λύκων προκειμένου να σχηματιστεί μια λαϊκή βάση υποστήριξης των ενεργειών των παραστρατιωτικών ομάδων. Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 5.000 άτομα έχουν δολοφονηθεί στη Τουρκία τα τελευταία 40 έτη από τους Γκρίζους Λύκους συμπεριλαμβανομένης και της ομαδικής δολοφονίας 38 ακτιβιστών τη Πρωτομαγιά του 1977 στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης. Τη δεκαετία του ’80 τα μέλη των Λύκων υπολογίζονταν σε 200.000 με 1 εκατομμύριο συμπαθούντες. Σήμερα οι αριθμοί αυτοί έχουν μειωθεί κατά το ένα τρίτο, αλλά έχει σημειωθεί μία ποιοτική αλλαγή με την εισροή περισσοτέρων γυναικών στις τάξεις της οργάνωσης (Που αποκαλούνται “Ασένα” - Λύκαινες), όπως και του εκμοντερνισμού τους με έμφαση στις νέες τεχνολογίες αλλά και τα πιο μορφωμένα στρώματα του λεγόμενου “Κοσμικού πληθυσμού” ο οποίος αντιτίθεται στον Ισλαμιστή Ερντογκάν και προσπαθεί να βρει πολιτικό αντίβαρο εναντίον του.

Η δράση της οργάνωσης Εργκένεκον που αποκαλύφθηκε από τον Ερντογκάν τον Ιούλιο του 2007 αποτελεί ένα τμήμα των ευρύτερων κυκλωμάτων που ελέγχουν τους Γκρίζους Λύκους και αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία ελέγχου της πολιτικής ζωής της Τουρκίας με αθέμιτα μέσα. Πάντως και οι Ισλαμιστές έχουν σε κάποιο βαθμό συμβιβαστεί με την οργάνωση και έχουν εντάξει μέλη της στα δικά τους κινήματα. Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, η εμφάνιση ενός “Τούρκο-Ισλαμικού” κινήματος που θα συνδυάζει αρμονικά την ακραία εθνικιστική και Ισλαμική ιδεολογία ίσως να είναι προ των πυλών, γεγονός που θα ενδυνάμωση τη συνοχή της Τουρκικής κοινωνίας, αλλά θα περιπλέξει τις διεθνείς της σχέσεις.

Το 1992 ο αρχηγός των Λύκων, ο πρώην Συνταγματάρχης του Τουρκικού Στρατού, ονόματι Τουρκές, επισκέφτηκε το Αζερμπαϊτζάν όπου και υποστήριξε οικονομικά τον Αζέρο πολιτικό Abülfaz Elçibay. Ο τελευταίος μόλις εξελέγη Πρόεδρος της χώρας του τοποθέτησε Υπουργό Εσωτερικών τον İsgandar Hamidov, ο οποίος είχε στρατολογηθεί στη Τουρκική ΜΙΤ μέσω των Γκρίζων Λύκων. Κατά τους επόμενους μήνες το Αζερμπαϊτζάν έτεινε να καταστεί Τουρκικό προτεκτοράτο και τον Απρίλιο του 1993 η κυβέρνηση αυτή κατέρρευσε μετά από συνδυασμένη Ρώσο-Αρμενική πίεση. Οι Γκρίζοι Λύκοι εξακολουθούν να διαθέτουν νόμιμη βάση στο Αζερμπαϊτζάν μέσω του Azerbaijan National Democrat Party, που αποτελεί βάση εξόρμησης Τούρκων πρακτόρων στο Καύκασο.

Είναι ενδιαφέρον να ειπωθεί ότι οι Αμερικανοί στήριζαν πολλά στις Τουρκικές αυτές κινήσεις, αλλά απογοητεύτηκαν σύντομα μόλις αντιλήφθηκαν ότι οι Τούρκοι δεν έχουν τις δυνατότητες για περαιτέρω διείσδυση στο μετά-Σοβιετικό χώρο. Παρόλα αυτά η διαφαινόμενη δύσκολη θέση των Αμερικανών λόγω της αναγεννημένης Ρωσίας πιθανώς θα έχει ως αποτέλεσμα την επαναδραστηριοποίηση των ακραίων Τούρκων στην περιοχή, γεγονός που πρέπει να ληφθεί υπόψη έστω ως σενάριο από την Ελληνική πλευρά. Άλλωστε οι Γκρίζοι Λύκοι συνεργάστηκαν στο παρελθόν με Τσετσένους αυτονομιστές και σε γενικές γραμμές αποτελούν ένα παράγοντα που υποβλέπει συνεχώς την Καυκάσια περιοχή. Στο Καζακστάν μετά από έντονες Ρωσικές πιέσεις οι Γκρίζοι Λύκοι θεωρήθηκαν τρομοκρατική οργάνωση και απαγορεύτηκε η συμμετοχή υπηκόων της χώρας στις τάξεις τους.

Οι Λύκοι έχουν κατά καιρούς εξυπηρετήσει και άλλα γεωστρατηγικά σχέδια των Αμερικανών προσφέροντας βοήθεια στους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου, του Μουσουλμάνους της Βοσνίας αλλά και την μειονότητα των Ουιγκούρων στη Κίνα η οποία διαπλέκετε με την Τουρκογενή τρομοκρατική οργάνωση ΕΤΙΜ, που εδρεύει στο Κιρζικιστάν και έχει δεχθεί Τουρκική βοήθεια στο παρελθόν. Επιπλέον η Αζέρικη μειονότητα του Ιράν βρίσκεται σε συνεχή στόχευση από τους Γκρίζους Λύκους που επιδιώκουν το ξεσήκωμα των κατοίκων εναντίων της Τεχεράνης, σκοπός που συμβαδίζει απολύτως με το Τελ-Αβίβ και την Ουάσινγκτον. Με απλά λόγια οι Λύκοι αποτελούν ένα αρκετά ισχυρό μη κρατικό παράγοντα που εξυπηρετεί σε πολλές περιπτώσεις τα συμφέροντα της υπερδύναμης.

Ο Αρπασλαν Τουρκές, ήταν ένας από τους βασικούς συντελεστές της επιχείρησης Γκλάντιο στη Τουρκία και υπεύθυνος για δολοφονίες χιλιάδων ακτιβιστών. Πολλά στελέχη των Λύκων χρησιμοποιήθηκαν ως πληρωμένοι δολοφόνοι με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση του Αμπντουλάχ Τσατλί ο θάνατος του οποίου σε αυτοκινητιστικό ατύχημα το 1996 άνοιξε το ασκό του Αιόλου σε αποκαλύψεις για το ποιος κυβερνούσε πραγματικά τη Τουρκία.

Ο Τσατλί ήταν επίσης ο σύνδεσμος μεταξύ της ΜΙΤ και του Stefano Delle Chiaie, Ιταλού αξιωματούχου πληροφοριών που διοργάνωνε προβοκάτσιες στο λεγόμενο “Πόλεμο της έντασης” τη δεκαετία του ’70. Παράλληλα η υπηρεσία πληροφοριών του Πινοσέτ της Χιλής η DINA συνεργάστηκε μέσω του Τσατλί σε λαθρεμπόριο ναρκωτικών για την αποκόμιση κεφαλαίων για μαύρες επιχειρήσεις εναντίων αντιφρονούντων στην Ευρώπη.

Η σχέση των Γκρίζων Λύκων με την Ιταλία απέκτησε διεθνή διάσταση το 1981 όταν αποκαλύφθηκε ότι ο επίδοξος δολοφόνος του Πάπα Ιωάννη-Παύλου, ο Mehmet Ali Ağca, ήταν μέλος της οργάνωσης. Εάν και υπάρχουν πολλές αντικρουόμενες πληροφορίες για τα κίνητρα της απόπειρας αυτής, η πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι πρόκειται για μία καλά στημένη προβοκάτσια η οποία και απέδωσε, αφού κατηγορήθηκαν οι Βούλγαροι και οι Σοβιετικοί. Ο ίδιος ο Πάπας ο οποίος αποτέλεσε έναν από τους καταλύτες διαλύσεως του Σοβιετικού μπλοκ, εκμεταλλεύτηκε τα μάλλα την προσπάθεια δολοφονίας του σε σχέση κυρίως με το Καθολικό ποίμνιο της Ανατολικής Ευρώπης. Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί ότι ένα από τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούσε ο Ağca ήταν το “Mehmet Özbay”, το οποίο επίσης χρησιμοποιούσε και ο Τσατλί…

Οι Γκρίζοι Λύκοι είναι ιδιαιτέρως ισχυροί τη σημερινή εποχή στις Τουρκικές κοινότητες της Γερμανίας, αλλά η ισχυρότερη παρουσία τους ευρίσκεται στην Ολλανδία, ένα γεγονός αντιληπτό από ολίγους. Συγκεκριμένα εκεί έχουν συστήσει από το 1995 την Turkish Federation of Holland, η οποία διαθέτει 56 γραφεία σε όλη τη χώρα και 30.000 μέλη. Χρηματοδοτείται επισήμως από το Τουρκικό ΥΠΕΞ και εκτιμάται ότι λαμβάνει και πάγια πίστωση και από την ΜΙΤ. Επίσης διαθέτει στους κόλπους της μέλη του Τουρκικού οργανωμένου εγκλήματος που κατοικοεδρεύουν στο Άμστερνταμ και μάλλον η οργάνωση αυτή χρησιμοποιείτε ως συντονιστικό κέντρο για Πανευρωπαϊκές ενέργειες που περιλαμβάνουν δολοφονίες, προβοκάτσιες και συνεχή προπαγάνδα εναντίων όσων θεωρούνται εχθροί της Τουρκίας μεταξύ των άλλων και η Ελλάδα.

Σε ότι αφορά τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, είναι προφανές ότι η ύπαρξη των Γκρίζων Λύκων δεν προδιαθέτει θετικά. Η οργάνωση αυτή αποτελεί ένα σοβαρό τροχοπέδη για οποιαδήποτε ουσιαστική προσέγγιση μεταξύ των δύο κρατών αλλά και μία απειλή εναντίον της Ελλάδας. Σε αυτό το άρθρο δόθηκε μία παρουσίαση των Γκρίζων Λύκων ως προς το διεθνές περίγυρο όπου κινούνται. Αξίζει να υπογραμμιστεί όμως ότι έχουν κατά το παρελθόν προξενήσει σοβαρότατες βλάβες στην Ελλάδα μέσω εμπρησμών, βομβιστικών επιθέσεων, διακίνησης πλαστών νομισμάτων και εικάζετε και δολοφονιών. Οι δολοφονίες των Ισαάκ -Σολωμού το 1996 στη Κύπρο αποτελούν ένα ακόμα μέρος του έργου που έχουν αναλάβει οι Γκρίζοι Λύκοι εκ μέρους του Τουρκικού βαθέος κράτους και γενικά αποτελούν μία σαφέστατη απειλή για την ασφάλεια της χώρας.

Δύο χαρακτηριστικά συνθήματα που συνήθως φωνασκούν οι Γκρίζοι Λύκοι στις συγκεντρώσεις τους:

Tanrı Türk’ü Korusun ve Yüceltsin! (Ο Θεός σώζει και δοξάζει και εμπνέει το Τούρκο!)

Her Türk asker doğar! (Κάθε Τούρκος γεννιέται στρατιώτης!) [rimse.gr]

~**28ο Αντάμωμα Βλάχων: Ανάγκη για την ανάδειξη και προβολή της βλάχικης παράδοσης :

~ Οι σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τη βλαχόφωνη διασπορά, συζητήθηκαν στο 28ο Αντάμωμα Βλάχων.

~ Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες στην Καλαμπάκα το 28ο Αντάμωμα της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, στο οποίο συμμετείχαν και πολλοί Ηπειρώτες.

Στις εκδηλώσεις τονίστηκε, μεταξύ άλλων, η ανάγκη να αναδειχθεί η Ελλάδα σε μητροπολιτικό κέντρο του βλαχόφωνου στοιχείου, αλλά και να δοθεί ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην προβολή της βλάχικης παράδοσης και ιδιαίτερα της γλώσσας. Να σημειωθεί, ότι παράλληλα έγινε και η 1η συνδιάσκεψη της Παγκόσμιας Βλάχικης Αμφικτιονίας, για αυτό στην Καλαμπάκα βρέθηκαν Βλάχοι από πολλές χώρες, όπως Αλβανία, Σκόπια, Γερμανία, ΗΠΑ, Καναδά κ.α.

Στο μήνυμά του, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Μιχάλης Μαγειρίας, που κατάγεται από το Μέτσοβο, υπογράμμισε ότι πρέπει να δημιουργηθούν σχέσεις φιλίας και συνεργασίας, ανάμεσα στην Ελλάδα, το μητροπολιτικό κέντρο των Βλάχων και τις άλλες χώρες στις οποίες ζει η βλαχόφωνη διασπορά.

«Πρέπει να δημιουργήσουμε παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές βλαχοφώνων που οφείλουν να τιμούν τις ρίζες και τις παραδόσεις. Να εργαστούμε για την ανάδειξη και την προβολή της ελληνοβλαχικής μουσικοχορευτικής παράδοσης και για την ανάδειξη της προφορικής μας γλώσσας» είπε ο κ. Μαγειρίας.

Αντίδραση…

Παράλληλα, τόνισε ότι όλοι θα πρέπει να αντιδράσουν στις προσπάθειες αλλοίωσης της ταυτότητας των Βλάχων και ξεκαθάρισε, ότι ειδικά τα Βλάχικα δεν είναι ξένη και μειονοτική γλώσσα.

«Καλούμαστε όλοι να αναδείξουμε τη χώρα μας, ως διαχρονικό μητροπολιτικό κέντρο του απανταχού βλαχόφωνου στοιχείου. Έτσι, δίνουμε μια απάντηση σε όσους εξακολουθούν να μην αποδέχονται την διαπιστωμένη ιστορική πραγματικότητα. Έτσι απαντάμε στην δράση της ολιγάριθμης ομάδας του αυτοαποκαλούμενου συμβουλίου του Μακεδονοαρμάνων που επιδιώκουν αυθαίρετα τη σύσταση διαβαλκανικού ψευδεπίγραφου αρμάνικου έθνους!» είπε, εν μέσω χειροκροτημάτων, ο κ. Μαγειρίας.

Ο Μ. Χαρακόπουλος

Το «παρών» στο 28ο Αντάμωμα έδωσε και ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος στο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις αρετές του βλαχόφωνου ελληνισμού, την επιχειρηματική τους δεινότητα και την φιλοπατρία τους, στοιχεία, που, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, το έχουμε και σήμερα ανάγκη για να ξεπεράσουμε την κρίση.

«Αναφέρομαι, στην εξωστρέφεια του βλαχόφωνου ελληνισμού. Την άνεσή του να κινείται όπου γης και να πετυχαίνει. Βιέννη, Κωνσταντινούπολη, Βουκουρέστι, Μόσχα, Οδησσός, Αλεξάνδρεια, παντού Βλάχοι που μεγαλούργησαν, που ξεχώρισαν. Δεν φοβήθηκαν, δεν κλείστηκαν στο καβούκι τους, δεν υπέκυψαν στα αδιέξοδα του βαλκανικού επαρχιωτισμού. Και σήμερα αυτό έχουμε ανάγκη. Να κινηθούμε με αυτοπεποίθηση για να επανακατακτήσουμε την αξιοπιστία μας εκτός Ελλάδας» κατέληξε ο κ. Χαρακόπουλος. [www.proinoslogos.gr]

~** Καλύτερα η Γερμανία να φύγει από το ευρώ παρά να σώζει συνέχεια την Ελλάδα :

Οικονομολόγοι και καθηγητές… έχουν την δική τους άποψη

~ Στην εκτίμηση ότι θα ήταν καλύτερα για τη Γερμανία να φύγει από το ευρώ, παρά να σώζει συνέχεια την… Ελλάδα καταλήγουν καθηγητές και οικονομολόγοι.

Ο Manfred Neumann, πρώην καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Βόννης είναι ξεκάθαρος:

«Πρέπει επιτέλους να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε προς την κατεύθυνση ότι εμείς απλά δεν ταιριάζουμε εκεί» λέει, αναφερόμενος στην Ευρωζώνη.

Για τον ίδιο, όλα περιστρέφονται γύρω από τη βιομηχανική επιρροή της Γερμανίας. Ενώ η βιομηχανία αντιπροσωπεύει στη Γερμανία πάνω από 20% του συνόλου της οικονομίας, αυτό δεν ισχύει σε άλλες χώρες και στη Γαλλία είναι 10-12% και λέει ότι αν συνεχίσουν στο ίδιο μονοπάτι τότε μέσω του κοινού νομίσματος οι υπόλοιπες χώρες θα νιώθουν πιέσεις.

Την άποψη του συμμερίζονται και οι Clyde Prestowitz and John Prout δύο οικονομολόγοι από τις ΗΠΑ.

Σε ένα σχόλιο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του CNN έγραψαν ότι η ευρωζώνη δεν υποφέρει από το χρέος αλλά από την έντονη ανταγωνιστικότητα της Γερμανίας.

«Αν η Γερμανία ρίξει μια ματιά στην Ελβετία καταλαβαίνει τι θα γίνει αν γυρίσει στο Μάρκο» λέει ο Wolfgang Franz, ανώτερος οικονομικός σύμβουλος της κυβέρνησης στο Βερολίνο.

Οι εξαγωγές και ο τουρισμός θα δέχονταν πιέσεις λόγω του ισχυρού Μάρκου και η κεντρική τράπεζα θα έπρεπε να περιορίσει την ισχύ με παρεμβάσεις.

Αλλά οι Αμερικανοί οικονομολόγοι Clyde Prestowitz και John Prout δεν βλέπουν πολύ κακό σε αυτό. Συμφωνούν ότι μια τέτοια κίνηση θα συνεπαγόταν μια προσωρινή αύξηση της ανεργίας και της μείωσης των εξαγωγών. Αλλά σπεύδουν να προσθέσουν ότι αυτό θα ήταν το μικρότερο κακό οικονομικά από μια συνεχή και μακροχρόνια διάσωσης της Ελλάδας και άλλων χωρών…

~** Λειτουργεί και πάλι ο αντιδραστήρας στην Φουκουσίμα στην Ιαπωνία :

Ένα χρόνο μετά τον πυρηνικό ατύχημα

~ Σε λειτουργία τέθηκε και πάλι ένας από τους 50 πυρηνικούς αντιδραστήρες στη δυτική Ιαπωνία. Είναι ο πρώτος που επαναλειτουργεί μετά από το πυρηνικό ατύχημα στη Φουκουσίμα πέρυσι το Μάρτιο.

Η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος ξεκίνησε εκ νέου, καθώς ο αντιδραστήρας 3 στο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας επανασυνδέθηκε με τη γεννήτρια και το δίκτυο μεταφοράς.

Οι υπόλοιποι 49 αντιδραστήρες παραμένουν εκτός λειτουργίας για συντήρηση ή επιδιορθώσεις, αφού εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες για τυχόν πυρηνικό ατύχημα


~** Τι συμβαίνει με το βιβλιο Γραμματικής της Ε και ΣΤ Δημοτικού; Αληθεύουν όσα καταγγέλλει Σύλλογος Εκπαιδευτικών; !:

Σας παραθέτω ένα κείμενο με ανησυχία για την ελληνική μας γλώσσα την οποία επιχειρούν να αλλοιώσουν τα φερέφωνα της παγκοσμιοποίησης Δραγώνα, Ρεπούση κ.α.



Αν και όσα καταγγέλλονται στην ανάρτηση έχουν βάση και πρέπει να μας προβληματίσουν εν τούτοις καλό είναι για τον μελετητή να διαβάσει τα 2 αρχεία (pdf) που παραθέτω στο τέλος σε συνδέσμους. Στο πρώτο θα δείτε …..
το άρθρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αλέξανδρος Δελμούζος με εικόνες από το βιβλίο Γραμματικής και στο δεύτερο καταγράφεται η άποψη της Ειρήνης Φιλιππάκη- Warburton και πως αντιλαμβάνεται η ίδια την γραμματική.



Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΠΑΦΗ!



Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε πως πρόσφατα (Νοέμβριος 2011) διανεμήθηκε προς διδασκαλία, στα δημοτικά σχολεία της χώρας μας ένα καινούργιο βιβλίο γραμματικής, για την Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη, αντικαθιστώντας την μέχρι τώρα ισχύουσα γραμματική του Μανώλη Τριανταφυλλίδη, η οποία εδιδάσκετο πλέον των 30 χρόνων.
Σύμφωνα με την καινούργια γραμματική που… συντάχθηκε από τους: κ. Ειρήνη Φιλιππάκη – Warburton, κ. Μιχάλη Γεωργιαφέντη, κ. Γεώργιο Κοτζόγλου και την κ. Μαργαρίτα Λουκά και εκδόθηκε από τον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων, με την ευθύνη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ανακαλύπτουμε πως:

τα φωνήεντα της Ελληνικής Γλώσσας είναι 5 (πέντε)!!!

Τα: α, ε, ι, ο, και το ου. Καθώς και ότι τα φωνήεντα η, υ, ω έχουν καταργηθεί!!!

Και τα σύμφωνα από 17, έμειναν μόνον τα 15!!! Τα ξ και ψ δεν υπάρχουν πλέον!!!

Σημειωτέον, πως στα φωνήεντα συγκαταλέγεται και ο δίφθογγος «ου», καθώς και στα σύμφωνα συμπεριλαμβάνονται τα δίψηφα σύμφωνα ντ, μπ, γκ!.
Σύμφωνα με τους συγγραφείς στον πρόλογο του βιβλίου : «Στόχος του εγχειριδίου είναι να οδηγήσει με τρόπο ευχάριστο και παιγνιώδη τους μικρούς μαθητές στην συνειδητοποίηση του συστηματικού χαρακτήρα της γλώσσας. …Τα ιδιαίτερα αυτά χαρακτηριστικά του βιβλίου Γραμματική Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού υπαγόρευσαν κάποιες απαραίτητες απλοποιήσεις αλλά και ορισμένες σημαντικές διαφοροποιήσεις από τις παραδοσιακές γραμματικές»!!!!!!!


Και παρακάτω :
«Δεν εξετάζουμε λεπτομερώς τους φθόγγους της γλώσσας μας, γιατί δεν θέλουμε να προκαλέσουμε σύγχυση σε μαθητές και δασκάλους με την ανάλυση φαινομένων αλλοφωνίας.»


Έτσι λοιπόν ο Βρασίδας, ο συμβολικός δάσκαλος του βιβλίου, ο οποίος βοηθά τον μαθητή να εξιχνιάσει τα μυστήρια της γλώσσας στις σελίδες 35 και 36 όπου γίνεται αναφορά στους φθόγγους, παρουσιάζει τα παραπάνω. Το αλφάβητό μας, τα πραγματικά φωνήεντα και σύμφωνα δεν παρουσιάζονται ξεκάθαρα πουθενά αλλού στο βιβλίο, παρά μόνον σε ένα σχέδιο τύπου ταχυμέτρου αυτοκινήτου (σελ. 39)! Όσο για τα φωνήεντα, δεν γίνεται καμία μνεία, παρά μόνον η ελλιπής αυτή αναφορά των πέντε φθόγγων!

Με την προγενέστερη Γραμματική του Μαν. Τριανταφυλλίδη, γαλουχήθηκαν γενιές Ελλήνων, που μάθανε να ομιλούνε την Ελληνική Γλώσσα. Αλλά και αλλοδαποί που γεννήθηκαν, έζησαν και σπούδασαν σε ελληνικά σχολεία, και πέτυχαν στα ελληνικά πανεπιστήμια είχαν γαλουχηθεί με την ίδια γραμματική χωρίς να δυσκολευτούν!… Εφ’ όσον οι συνθήκες δεν έχουν αλλάξει, ποιόν λόγο εξυπηρετεί η αλλαγή της κλασσικής γραμματικής σε «φωνητική» γραμματική;
Η γλώσσα μας, η αρχαιότερη όλων των λαών, τις τελευταίες δεκαετίες έχει υποστεί αλλεπάλληλους βιασμούς από τους εκάστοτε υπευθύνους, οι οποίοι εντελώς ανεύθυνα λειτουργώντας ωσάν γλωσσοπλάστες, αποφάσιζαν για την «εκλαΐκευση» της, και ταυτόχρονα την καταστροφή της!
Με τις αλλεπάλληλες αλλαγές ανά 15 – 20 χρόνια (βλέπε: αυγό ή αβγό; Ξύδι ή ξίδι; Μονοτονικό σύστημα!) οι γενιές των Ελλήνων μαθαίνουν η κάθε μία και από μια ελαφρώς διαφοροποιημένη ελληνική γραμματική, μη μπορώντας καν να παρακολουθήσουν ούτε οι γονείς τα παιδιά τους!!

Θέλω να πιστεύω πως το βιβλίο αυτό εκδόθηκε χωρίς τον ενδελεχή έλεγχο, και ως εκ τούτου, εκ παραδρομής δημοσιοποιήθηκε κάποια πρόταση κάποιου ανθέλληνα φιλόλογου, και όχι εσκεμμένα, πάρθηκε η απόφαση ενός ακόμα βιασμού της ελληνικής γλώσσας, μιας γλώσσας που τόσο διψασμένα άνθρωποι από όλο τον κόσμο προσπαθούν να κάνουν κτήμα τους.


Και ερωτώ, όχι μόνο εγώ αλλά και όλοι οι Έλληνες:

1) Δεν μας φτάνει η οικονομική κατακρήμνιση της πατρίδος μας, πρέπει να υποστούμε και την εθνική μας εξολόθρευση;
2) Πρέπει να θυσιάσουμε την γλώσσα μας για να μοιάσουμε στους Δυτικούς, για να γίνουμε αρεστοί από αυτούς; Οι οποίοι, επανήλθαν και ζητούν πλέον την ίδια μας την πατρίδα;
3) Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, το βιβλίο είχε εγκριθεί από το 2007, αλλά λόγω αντιρρήσεων δεν εκδίδετο. Υπ’ όψιν, ότι οι αποσπασμένοι δάσκαλοι στο Ινστιτούτο όταν ερωτήθηκαν σχετικώς έκριναν το βιβλίο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!
4) Τι περίμεναν άραγε για να εκδώσουν αυτό το βιβλίο της Γραμματικής; Μήπως την εγκατάσταση στον υπουργικό θώκο της κ. Διαμαντοπούλου, που θεωρεί ότι «η αγγλική γλώσσα πρέπει να γίνει επίσημη γλώσσα της Ελλάδος»;;;
5) Σύμφωνα με σύγχρονες μελέτες επιστημόνων, το μονοτονικό σύστημα έφερε την δυσλεξία στην πρώτη θέση των μαθησιακών δυσκολιών, εξαιτίας της ελλείψεως βασικών κανόνων γραμματικής και τονισμού. Με τόσα πολλά παιδιά να δυσκολεύονται από την απουσία των κανόνων, σκέφτεστε τι θα συμβεί με την απουσία των φωνηέντων τα οποία ενυπάρχουν στο DNA μας από την αρχή της υπάρξεως μας στον πλανήτη;;;

Εφαρμόζοντας την νέα Γραμματική, η ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΘΑ ΧΑΘΕΙ και η ελληνική γλώσσα θα γίνει μια συμβατική γλώσσα όπως και τόσες άλλες.
Οι δάσκαλοι τελικά καλούνται να «μορφώσουν» Έλληνες;
Με ποια γλώσσα;
Με ποια γραμματική;

~ Ας θυμηθούμε τις ομολογίες των ιδίων των πρωταγωνιστών των προηγούμενων αλλαγών (π.χ. δηλώσεις Ράλλη) και ας αξιώσουμε να διατηρηθεί η Ελληνική γλώσσα, έτσι όπως μας παραδόθηκε, με την ετυμολογία της, με την μουσικότητα της και το βασικότερο όλων την σημασιολογία της! Γιατί το κάθε γράμμα μας έχει την βαρύτητά του, ο κάθε φθόγγος έχει την μουσικότητα του, και ο κάθε τόνος είχε την αξία του. Ας εκτιμήσουμε την ελληνική μας γλώσσα για να μας σεβαστούνε και οι εταίροι μας σαν λαό με θέληση, με δυναμισμό και με υπόσταση!

Σε αυτές τις σελίδες θα παρατηρήσετε αλλαγές και παραλήψεις που κάνουν οι συγγραφείς, έτσι ώστε το βιβλίο να τείνει να μοιάσει στην αγγλική γραμματική.

Μιας και ο κύριος Βρασίδας μας κάνει εισαγωγή στα φωνήεντα και στα σύμφωνα, στην επόμενη σελίδα, λογικό θα ήταν να μας συστήσει τα (7) επτά φωνήεντα της ελληνικής γλώσσας…
Όμως,…….

Τα φωνήεντα (4 + 1) εμφανίζονται μόνον στο εξώφυλλο της τσάντας! Τα η, υ, ω είναι ανύπαρκτα!
Αλλά και τα σύμφωνα: ξ και ψ έχουν εξαφανιστεί!

Και η ανάλυση στις επόμενες 2 σελίδες συνεχίζει μόνο με τα σύμφωνα… Ουδέν σχόλιο για τα φωνήεντα…

Τα χειλικά, οδοντικά και λαρυγγικά σύμφωνα ενώθηκαν, ανακατεύθηκαν και ξαναχωρίστηκαν όπως βόλευε τους συγγραφείς σε τριβόμενα και κλειστά !
Και η «ανάμιξη» των συμφώνων συνεχίζεται…
Ευτυχώς που υπάρχει και το «ταχύμετρο» για να διδάσκονται τα παιδιά μας την αλφάβητο! – βέβαια, με στροβιλισμό το δίχως άλλο!

Και ολοκληρώνοντας την ενότητα, γίνεται και μια μικρή αναφορά για τα ξ και ψ σαν διπλά γράμματα, ενώ καθιερώνονται τα γκ, μπ, ντ στην αλφάβητο…

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ (www.syllogosdelmouzos.gr)(τελευταίες αναρτήσεις), ΑΝΆΡΤΗΣΕ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ” Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΠΑΦΗ” ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΛΛΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ (ΚΥΡΙΑΣ) ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ.

Δείτε το άρθρο του Συλλόγου στον παρακάτω σύνδεσμο:



Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Άλέξανδρος Δελμούζος” – Σύλλογος Δελμούζος

www.syllogosdelmouzos.gr

Χάριν δικαιοσύνης παραθέτω και την άποψη της Ειρήνης

Φιλιππάκη – Warburton για την ελληνική γραμματική:




πηγη
Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί
**

~**  ANΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 :
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/06/h-17-2012.html , Hμέρα βουλευτικών Κυριακή 17 Ιουνίου 2012 .-
~**  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/06/18-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012.-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/06/19-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Τρίτη 19 Ιουνίου 2012.-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/06/20-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/06/21-2012.html  ., Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012.-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/22-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 ,.-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/06/23-2012.html . Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 23 Ιουνίου 2012.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/06/24-2012.html, Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Κυριακή 24 Ιουνίου 2012.-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/06/25-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/06/t-26-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Tρίτη 26 Ιουνίου 2012.-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/06/27-2012.html  ,     Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,Τετάρτη  27 Ιουνίου 2012.-
~**  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/06/28062012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 28/06/2012 .-
 ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/06/28-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012 ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα
~**  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/06/29-2012_28.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012 .-
~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/06/t-29062012_29.html , TΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 29/06/2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/06/29062012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Παρασκευή 29/06/2012 .-
 ~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/06/30-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 30 Ιουνίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/06/30-2012.html  , Μας γράφουν και σας τα γράφουμε Σάββατο 30 Ιουνίου 2012 .-
                                 ΙΟΥΛΙΟΣ   2012 :
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/01-2012_01.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 01 Ιουλίου 2012.-
  ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html , Δευτέρα μιά άλλη μέρα στην ενημέρωση 02 Ιουλίου 2012 .- ~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 02 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/03-2012.html , Μεσσηνιακά καί Άλλα Τρίτη 03 Ιουλίου 2012 .-   
~**   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/4-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 4 Ιοπυλίου 2012.-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/05-2012.html , Καθημερινή ενημέρωση Πέμπτη 05 Ιουλίου 2012 .-
  ~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/05-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 05 Ιουλίου 2012 .-
~**
**  ΦΩΤΟ - ΑΛΜΠΟΥΜ :

Η  Ε.Ο. Καλαμάτας  -Τρίπολης  είναι ετοιμοπαράδοτη , γιατί δεν δίδεται στην κυκλοφορία ; προς εξυπηρέτηση τον Ελλήνων οδηγών , κατοίκων κ.λ.π. γιά την τόνωση της  οικονομίας  εν μέσω  εθνικής κρίσης ; 
Μήπως  οι Έλληνες πολίτες πρέπει να δράσουν και να ανοίξουν  προς  κυκλοφορία  οχημάτων τον νέο εθνικό δρόμο ;  
Το  πρωτεύων της όλης  ιστορίας είναι τα διόδια ; Είναι  το βύζαγμα  από τους αναδόχους του ελληνικο9ύ λαού που κάνει χρήση του δρόμου ;
Η  πολιτεία τι κάνει ; Υπάρχει κράτος ή δεν υπάρχει ;

** ΑΠΟ  ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ τα  βίντεο που ........ :
http://www.youtube.com/watch?v=xcgEEENbe_o  ,



~** 059. Διαδρομή στο Αρφαρά 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=n9csF_9Caqw  ,



~** NATΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ -- ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ : http://youtu.be/OG1uVUNRPME  ,

~** Πέγκυ Ζήνα - Είχα πει θα φύγω (New song 2011) : http://youtu.be/nGcUha9yUP4  ,

~** Η είσοδος του Κεμάλ στη Σμύρνη, μετά την πυρπόλησή της

http://youtu.be/DoTA_uud7xo  ,



~** 059. Clean my car 2012 Kalamata :

http://www.youtube.com/watch?v=q1_b_5iCE3c  ,



~** 060. Auto cleam my car to Kalamata 2012 :

http://www.youtube.com/watch?v=7SEglnGHjTc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου